PDA

Επιστροφή στο Forum : Fast Ferries Andros [Eptanisos, King Hung, Shinko Maru]

Σελίδες : 1 2 [3] 4

giorgos_249
11-07-2013, 23:59
Προειδοποιήσεις θα είναι, για να μην εκπλαγούμε αν το δούμε εντελώς ξαφνικά να σφυρίζει στη Ραφήνα !!!

rafina-lines
12-07-2013, 09:58
Μήπως τελικά είναι πολύ κοντά αυτή η μέρα?? :)

giorgos_249
15-07-2013, 23:14
Με κίνδυνο να γίνω βαρετός , ξαναλέω μια άποψη .

ΚΑΝΕΝΑΣ πλοιοκτήτης, δε δίνει ένα σκασμό λεφτά , για ένα πλοίο που είχε ψιλοπαρατημένο, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ να το ναυλώσει κάπου, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ να το δρομολογήσει, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ γενικώς......

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΟ , μια πρώτη και μια δεύτερη οψιόν που θα ισχύσει μια από τις δυο οπωσδήποτε, ΔΕΝ πετάνε τα λεφτά.... Εκτός των άλλων , και οι τράπεζες δεν τα δίνουν χωρίς σίγουρο πλάνο αξιοποίησης του πλοίου πολλές φορές....

Επιμένω λοιπόν, ότι αφού έχει και πλήρωμα μέσα ναυτολογημένο - τη στιγμη που μιλάμε - για ΚΑΠΟΥ προορίζεται ! Καπου θα ζητήσει στο ΣΑΣ , ή κάπου έχει ναυλωθεί / πουληθεί , κάτι γίνεται πάντως αναμφισβήτητα.....

cpt. mimis
17-07-2013, 12:35
Εχει πλήρες πλήρωμα...;

george Xios
18-07-2013, 18:47
To πλοίο εδώ και λίγη ώρα στην Ράδα....

cpt. mimis
18-07-2013, 20:11
Για που με το καλό;

george Xios
18-07-2013, 20:33
Aυτό είναι το ερώτημα;;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-07-2013, 08:14
Για που με το καλό;
Γραμμή ΝΜΔ-ράδα, ΝΜΔ-Πειραιά...παίρνει κ επιδότηση!:fat::fat:

ιθακη
19-07-2013, 21:51
Το Επτάνησος σήμερα με μία όχι και τόσο καλή παρέα.....

147048 147049

μακάρι να το δούμε να ανηφορίζει σύντομα

Espresso Venezia
20-07-2013, 19:57
Σε σημερινή φωτό από την ράδα του Πειραιά, όπου και συνεχίζει δια αγνώστους λόγους να βρίσκεται.

147085

ιθακη
20-07-2013, 23:21
το ενθαρρυντικό είναι ότι βλέπω ότι το πλοίο είναι σε λειτουργία, και όχι σβυστό

george Xios
26-07-2013, 10:49
Στο προλιμένα του Πειραιά το Επτάνησος.. Ακού ετοιμάζεται να πάει αλλά που;

ιθακη
26-07-2013, 14:41
Τελικά είχε δίκαιο ο φίλος ο pantelis2009 που μου έλεγε "ποτέ δεν πάμε στο λιμάνι χωρίς κάμερα"..... και έλεγα σήμερα το πρωί να την πάρω, αλλά ξαφνικά βαρέθηκα.....

αφού είχα τελειώσει τον καφέ μου, με τον φίλο που έφυγε με ημερίσιο, πάω να την κάνω κι εγώ, και ξαφνικά βλέπω το Επτάνησος να έχει κατέυθυνση για το λιμάνι

και ιδού, κατά την στιγμή που περνούσε τα φανάρια και χαιρέτησε ο καπτα Μάκης με μια κοφτή σφυριξιά, όπως κάνει πάντα στα λιμάνια (το έχω ξανα αναφέρει).... Τελικά αυτή η βαριά μπουρού του, που ξεσηκώνει τους πάντες είναι ανεπανάληπτη.....

147220

και εδώ στο ρεμέτζο στο 25-26
147221 147222 147223 147224

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-07-2013, 09:31
Εγώ αν δεν είχα την μηχανή πάντα μαζί μου δεν θα υπήρχαν όλες αυτές στα ιστορικά που ανεβάζω.
Είναι ο αχώριστος σύντροφος του κάθε καραβολάτρη.

ιθακη
27-07-2013, 10:52
Βίκτωρα έχεις δίκαιο, γι αυτό ήθελα να αφήνω μια compact πάντα μέσα στο αμάξι, για όταν θα ξεχνάω (το έχω αυτό το θέμα) την μεγάλη

fotis
27-07-2013, 22:20
Eptanissos και Golden Star Ferries (εταιρεια του superferry ii) μηπως κολλαει? Σε προσφατη εκδηλωση μεσα στο S/F ο ενας εκ των δυο ιδιοκτητων αναφερομενος στη γραμμη της Ναξου απο Ραφηνα, ειπε οτι αυτο ειναι στα σχεδια της εταιρειας με το που θα ερθει το νεο πλοιο που αναμενουν. Μηπως παιζει κατι με το Επτανησος στο οποιο υπαρχει αρκετα εντονη κινητικοτητα το τελευταιο διαστημα? Λεω μηπως..

giorgos_249
27-07-2013, 22:32
Eptanissos και Golden Star Ferries (εταιρεια του superferry ii) μηπως κολλαει? Σε προσφατη εκδηλωση μεσα στο S/F ο ενας εκ των δυο ιδιοκτητων αναφερομενος στη γραμμη της Ναξου απο Ραφηνα, ειπε οτι αυτο ειναι στα σχεδια της εταιρειας με το που θα ερθει το νεο πλοιο που αναμενουν. Μηπως παιζει κατι με το Επτανησος στο οποιο υπαρχει αρκετα εντονη κινητικοτητα το τελευταιο διαστημα? Λεω μηπως..

Οχι. Το νεο πλοιο ειναι το OSADO MARU (http://idyllicocean.com/shipsdb/pics/misc/ferries/oosado01.jpg)της SADO KISEN CAR FERRY , το οποίο θα αντικατασταθεί από το Μάρτιο του 14 με νεότευκτο (http://www.ferryvolution.com/2013/02/10/sado-kisen-order-a-new-125m-handy-sized-ferry/).

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-07-2013, 08:27
Οχι. Το νεο πλοιο ειναι το OSADO MARU (http://idyllicocean.com/shipsdb/pics/misc/ferries/oosado01.jpg)της SADO KISEN CAR FERRY , το οποίο θα αντικατασταθεί από το Μάρτιο του 14 με νεότευκτο (http://www.ferryvolution.com/2013/02/10/sado-kisen-order-a-new-125m-handy-sized-ferry/). Αυτό μάλιστα είναι ΕΙΔΗΣΗ αν είναι αλήθεια. Επιτέλους να δούμε νέα αγορά. Κ τι βαπόρι ( ! ) από εκείνα τα γιαπωνέζικα που πάντα τα "πήγαινα" με χίλια:fat::o.
Όσο γιά το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ μήπως αυτή η αναμονή έχει να κάνει με το μέχρι πότε θα συνεχίσει το ΠΗΝΕΛΟΠΗ;;

ιθακη
29-07-2013, 11:04
Μάλλον Βίκτωρα με αυτό σχετίζεται

Appia_1978
29-07-2013, 11:15
Καλημέρα :)

Και μετά τι, για λογαριασμό του Αγούδημου ...;

ithakos
29-07-2013, 12:07
Οχι. Το νεο πλοιο ειναι το OSADO MARU (http://idyllicocean.com/shipsdb/pics/misc/ferries/oosado01.jpg)της SADO KISEN CAR FERRY , το οποίο θα αντικατασταθεί από το Μάρτιο του 14 με νεότευκτο (http://www.ferryvolution.com/2013/02/10/sado-kisen-order-a-new-125m-handy-sized-ferry/).

Φανταστικό βαπόραι ότι φαίνεται....για να δούμε τι θαγίνει...πάντως το επτάνησος σύντομα θα ταξιδεψει...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-07-2013, 12:18
Καλημέρα :)

Και μετά τι, για λογαριασμό του Αγούδημου ...;
Μήπως είναι καμιά ναύλωση στον Στεφάνου γιά να καλύψει προσωρινά το κενό που θα αφήσει το ΠΗΝΕΛΟΠΗ.

Γενικά κ με την ΝΕΛ να πνέει τα λοίσθια, θα δούμε ανακατατάξεις.

aprovatianos
29-07-2013, 15:45
Αυτό μάλιστα είναι ΕΙΔΗΣΗ αν είναι αλήθεια. Επιτέλους να δούμε νέα αγορά. Κ τι βαπόρι ( ! ) από εκείνα τα γιαπωνέζικα που πάντα τα "πήγαινα" με χίλια:fat::o.
Όσο γιά το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ μήπως αυτή η αναμονή έχει να κάνει με το μέχρι πότε θα συνεχίσει το ΠΗΝΕΛΟΠΗ;;

Αληθεια ειναι Βικτωρα!! Και εγω το εμαθα το πασχα οτι εχουν αγορασει νεο βαπορι, και μαλιστα μεσα απο την οικογενεια, αρα το περιμενουμε!!!

giorgos_249
29-07-2013, 16:00
Το οτι το ΠΗΝΕΛΟΠΗ δεν ταξιδευε με το οτι το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ βγηκε στη ραδα, ΕΙΝΑΙ 2 ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ μεταξύ τους :o

Το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ δεν προορίζεται, τουλάχιστον για φέτος, για τους Στεφάνου. Ακομη και το ΠΗΝΕΛΟΠΗ να ξαναδεσει, Το Επτάνησος δεν πρόκειται να έρθει, εξάλλου η κίνηση καλύπτεται από τα άλλα 3........

Από του χρόνου θα βρίσκεται ξανά στο Ιόνιο λογικά, η πουθενά αλλού, παντως για ραφηνα φετος ειναι καθαρη φημη......

Εγω ο ιδιος ειχα γραψει οτι ΙΣΩΣ να ερχότανε φέτος πιο πίσω, αλλά όμως απεδείχθη ότι πιθανοτατα δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.....

Για ΚΑΠΟΥ προορίζεται, αλλα οχι για τους Στεφάνου.

george Xios
30-07-2013, 17:29
To Επτάνησος κάνει το δρομολόγιο Πειραιά-Ράδα ξανά..!!!

mariossss
30-07-2013, 19:37
To Επτάνησος κάνει το δρομολόγιο Πειραιά-Ράδα ξανά..!!!

εχει κοσμο μεσα και αυτοκινητα ή κανει αδειο το δρομολογιο. τιμες ξερουμε? :P

thanos75
31-07-2013, 11:50
Αληθεια ειναι Βικτωρα!! Και εγω το εμαθα το πασχα οτι εχουν αγορασει νεο βαπορι, και μαλιστα μεσα απο την οικογενεια, αρα το περιμενουμε!!!

Νομίζω πως η είδηση έχει βάση. Το συγκεκριμένο βαπόρι συζητείται ήδη αρκετά στη Ραφήνα κ η πιάτσα του λιμανιού θεωρεί δεδομένη την έλευσή του. Φαίνεται πράγματποπολύ ωραίο σκαρί. Μυστήριο όμως κ αυτό που συμβαίνειμε το επτανησος

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
31-07-2013, 12:20
Νομίζω πως η είδηση έχει βάση. Το συγκεκριμένο βαπόρι συζητείται ήδη αρκετά στη Ραφήνα κ η πιάτσα του λιμανιού θεωρεί δεδομένη την έλευσή του. Φαίνεται πράγματποπολύ ωραίο σκαρί. Μυστήριο όμως κ αυτό που συμβαίνειμε το επτανησος
132 m βαπόρι το OSADO MARU...Θα αρχίσουν να αυξάνονται τα μεγέθη στην Ραφήνα!
Γιά το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ μιά σκέψη κάνω. Μήπως καλοκαιριάτικο δεν τον αφήνουν συνεχόμενα πολλές μέρες μέσα στο λιμάνι γι' αυτό πάει κ έρχεται στη ράδα. ΟΚ δεν εμποδίζει κανένα εκεί έξω στου Βασιλειάδη αλλά τι λέει κ ο κανονισμός;

MIOU
31-07-2013, 12:24
132 m βαπόρι το OSADO MARU...Θα αρχίσουν να αυξάνονται τα μεγέθη στην Ραφήνα!
Γιά το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ μιά σκέψη κάνω. Μήπως καλοκαιριάτικο δεν τον αφήνουν συνεχόμενα πολλές μέρες μέσα στο λιμάνι γι' αυτό πάει κ έρχεται στη ράδα. ΟΚ δεν εμποδίζει κανένα εκεί έξω στου Βασιλειάδη αλλά τι λέει κ ο κανονισμός;

Ξέρουμε το το OSADO MARU ποιά εταιρεία το φέρνει?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
31-07-2013, 12:36
Ξέρουμε το το OSADO MARU ποιά εταιρεία το φέρνει?
H Golden Star Ferries φίλε μου.

MIOU
31-07-2013, 14:22
H Golden Star Ferries φίλε μου.

Σε ευχαριστώ πολύ.

mariossss
06-08-2013, 08:21
Το επτανησος για 3η 4η 5η φορα (εχασα το μετρημα) στον Πειραια..

Giannis G.
06-08-2013, 15:25
Προς Ελευσίνα το πλοίο ( ; )

Espresso Venezia
06-08-2013, 18:22
Στην γνωστή ντάνα της ημιβυθισμένης δεξαμενής στον κόλπο της Ελευσίνας βρίσκεται πλέον. Αναμέσα στην δεξαμενή και στο ΑΡΣΙΝΟΗ, στη θέση που μέχρι πριν λίγο καιρό κατελάμβανε το ΩΚΕΑΝΙΣ.

karavofanatikos
06-08-2013, 20:12
Άραγε, η σημερινή μεθόρμιση πραγματοποιήθηκε για την αποφυγή των λιμανιάτικων του Πειραιά και των γύρω περιοχών της Ζώνης ή η συγκεκριμένη κίνηση κρύβει κάτι πιο μόνιμο για το μέλλον του βαποριού;;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-08-2013, 08:16
ʼραγε, η σημερινή μεθόρμιση πραγματοποιήθηκε για την αποφυγή των λιμανιάτικων του Πειραιά και των γύρω περιοχών της Ζώνης ή η συγκεκριμένη κίνηση κρύβει κάτι πιο μόνιμο για το μέλλον του βαποριού;;
Το καλοκαίρι περνάει κ φαίνεται δεν βρήκαν αυτό που επιδίωκαν. Θα μπορούσε να πάει ΝΜΔ, Πέραμα, Κυνόσουρα κάπου...Τώρα η Ελευσίνα σημαίνει από χρόνου κ βλέπουμε εκτός κ αν έλθει το πάνω κάτω...Κρίμα,κρίμα:uncomfortableness:

Espresso Venezia
07-08-2013, 17:51
Θα μπορούσε να πάει ΝΜΔ, Πέραμα, Κυνόσουρα κάπου...Τώρα η Ελευσίνα σημαίνει από χρόνου κ βλέπουμε εκτός κ αν έλθει το πάνω κάτω.

Η ντάνα στην Ελευσίνα επιλέχθηκε προφανώς ως η πιό οικονομική λύση παραμονής (παροπλισμού) του πλοίου σε σχέση βέβαια με την Κυνόσουρα.
ΝΜΔ και Πέραμα που θεωρούνται επισκευαστική ζώνη για ποιό λόγο να πήγαινε (???), τα λιμανιάτικα εκεί είναι κατά πολύ ακριβότερα.
Όσο για το "η Ελευσίνα σημαίνει από χρόνου κ βλέπουμε", για ποιό λόγο να ισχύει κάτι τέτοιο, υπάρχει κάποιο όριο κατώτατης παραμονής εκεί ???
Όπως θα μπορούσε αν είχε δέσει στο Πέραμα οποιαδήποτε στιγμή να αναχωρήσει - επαναδραστηριοποιηθεί, το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Ελευσίνα και για οπουδήποτε αλλού.

Σίγουρα η συγκεκριμμένη ντάνα έχει ...άσχημη προιστορία μιας και τα πλοία που έχουν δέσει κατά καιρούς εκεί, είτε παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε αναχώρησαν προς διάλυση. Ωστόσο δεν παύει να είναι απλά μια ντάνα στην οποία μπορεί να δέσει οποιοδήποτε πλοίο.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-08-2013, 08:01
Η ντάνα στην Ελευσίνα επιλέχθηκε προφανώς ως η πιό οικονομική λύση παραμονής (παροπλισμού) του πλοίου σε σχέση βέβαια με την Κυνόσουρα.
ΝΜΔ και Πέραμα που θεωρούνται επισκευαστική ζώνη για ποιό λόγο να πήγαινε (???), τα λιμανιάτικα εκεί είναι κατά πολύ ακριβότερα.
Όσο για το "η Ελευσίνα σημαίνει από χρόνου κ βλέπουμε", για ποιό λόγο να ισχύει κάτι τέτοιο, υπάρχει κάποιο όριο κατώτατης παραμονής εκεί ???
Όπως θα μπορούσε αν είχε δέσει στο Πέραμα οποιαδήποτε στιγμή να αναχωρήσει - επαναδραστηριοποιηθεί, το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Ελευσίνα και για οπουδήποτε αλλού.

Σίγουρα η συγκεκριμμένη ντάνα έχει ...άσχημη προιστορία μιας και τα πλοία που έχουν δέσει κατά καιρούς εκεί, είτε παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε αναχώρησαν προς διάλυση. Ωστόσο δεν παύει να είναι απλά μια ντάνα στην οποία μπορεί να δέσει οποιοδήποτε πλοίο. Όλα αυτά που λες τα γνωρίζω,έχουμε βέβαια βαπόρια που κατά καιρούς περιπλανώνται από την μιά θέση στην άλλη,όμως η ντάνα στην Ελευσίνα δείχνει "μονιμότερη" κατάσταση κ αυτό φαίνεται ότι έχουν υπ' όψιν τους στην εταιρεία.Τώρα αν προκύψει κάτι μέσα στο καταχείμωνο,μακάρι,με γειά τους με χαρά τους.

Espresso Venezia
25-08-2013, 17:05
Στην γνωστή ντάνα της ημιβυθισμένης δεξαμενής στον κόλπο της Ελευσίνας βρίσκεται πλέον. Αναμέσα στην δεξαμενή και στο ΑΡΣΙΝΟΗ, στη θέση που μέχρι πριν λίγο καιρό κατελάμβανε το ΩΚΕΑΝΙΣ.

Είτε η πληροφορία που μου είχε μεταφερθεί από φίλο ήταν λάθος (το πιθανότερο), είτε το πλοίο ξαναμετακινήθηκε. Εξακολουθεί μεν να βρίσκεται στη ντάνα της ημιβυθισμένης δεξαμενής στην Ελευσίνα δίπλα στο ΑΡΣΙΝΟΗ, αλλά παραδόξως (λόγω της μεγάλης διαφοράς μήκους) από την εξωτερική του πλευρά. Παρακάτω σε σημερινές φωτό.

148188

nikos.man
01-09-2013, 03:26
Το Επτάνησος απο άλλη οπτική γωνιά στην ντάνα148376

ithakos
10-10-2013, 21:16
Επιστρέφει μάλλον στα παλιά καλά νερά....Πάτρα Σάμη Ιθάκη από 1-11-2013 αν το ΣΑΣ γνωμοδοτήσει θετικά.....

Espresso Venezia
12-10-2013, 18:32
Βλύχα Ελευσίνας
149645
12 Οκτ. 2013

Εν αναμονή των αποφάσεων (και των γνωμοδοτήσεων) εξακολουθεί να κοσμεί με την παρουσία του τη ντάνα της ημιβυθισμένης δεξαμενής στην Ελευσίνα, παρέα στα ΑΡΣΙΝΟΗ, DUCHESS M και EVANTHIA M (IMO 7702580).

GameManiacGR
13-10-2013, 10:08
Και τα πρώτα παρατράγουδα μεταξύ δημάρχου Κεφαλονιάς και Στρίντζη.

http://www.ionianpress.gr/ionian-news/kefalonian-news/social/item/15661-oute-n-akousei-thelei-o-parisis-gia-eptanisos

ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ
13-10-2013, 11:10
Αυτες τις φωτογραφίες δεν πρόκειται να τις ξαναδούμε ποτέ.. το Επτάνησοις στό λιμάνι του Ληξουριού............................ 149679149681 Η τριτη φωτο ειναι στην Σαμη.ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ<ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΕ>.

ιθακη
13-10-2013, 12:40
Και τα πρώτα παρατράγουδα μεταξύ δημάρχου Κεφαλονιάς και Στρίντζη.

http://www.ionianpress.gr/ionian-news/kefalonian-news/social/item/15661-oute-n-akousei-thelei-o-parisis-gia-eptanisos

αν θέλει ο Δήμαρχος να μην είναι νευριασμένος, και να μην μπεί ο Στρίτζης στην γραμμή της Πάτρας, ασ φέρει το δικό του (Κεφαλονιά) στην Πάτρα..... Αλλά τότε θα γίνει θηρίο που ο Συτρίτζης θα δηλώσει την Κυλλήνη..... Αλλά από την άλλη ο Δήμαρχος δεν μπορεί να βγάλει το δικό του από Κυλλήνη, γιατί τότε θα κρεμάσει τον λαό που του είχε τάξει τόσα, ειδικά το Αργοστόλι

mariossss
13-10-2013, 12:53
http://ionianpress.gr/news/social-news/item/15596-i-kefalonianlines-fernei-neo-feri-gia-patra-sami

Για αυτο ειναι νευριασμενος γιατι θελει να βαλει το καινουριο καραβι που θα αγορασουν και αμα ειναι ο στριτζης στο πατρα σαμη δεν θα μπορεσει να το βαλει

cpt.pax
13-10-2013, 13:18
Λεβέντες το επτάνησος είναι σαβούρα. Καλύτερα το Κεφαλλονιά στη γραμμή.

ithakos
13-10-2013, 13:33
Γνωρίζουμε τι δρομολόγια έχει προτείνει η εταιρία?

GameManiacGR
13-10-2013, 14:29
Απ ότι έχω ακούσει Ανδρέα έχει πει για διπλό Τρίτη,Παρασκευή και Κυριακή.

ιθάκη συμφωνώ μαζί σου!

Και η δική μου γνώμη για την πιθανή επαναδρομολόγηση του Επτάνησος.Το πλοίο αν έρθει με το καλό να έρθει.Αν βάλει διπλά μάλιστα τις μέρες που είπα είναι χρήσιμο (κυρίως Παρασκευές και Κυριακές) διότι υπάρχουν επιβάτες που μετακινούνται εκείνες τις μέρες (Αθηναίοι-Κεφαλονίτες-Πατρινοί κλπ).Αν είναι όμως να δούμε πάλι εικόνες του παρελθόντος (αγενέστατο πλήρωμα,βρώμικο πολλές φορές μέσα και πιο ακριβά εισιτήρια στους επιβάτες σε σχέση με την κοινοπραξία) και αν του τη βαρέσει να σηκωθεί πάλι και να φύγει νύχτα τότε διαφωνώ.

Ilias 92
13-10-2013, 15:09
Είναι για μένα απίστευτο το πόσο ανελαστική είναι αυτή η μονοβάπορη εταιρεία σε αλλαγές. Ένα μεγάλο ελάττωμα των παραδοσιακών αυτό και όσο περνάνε τα χρόνια και γερνάνε και οι ιδιοκτήτες εκεί να δείτε. Τόσες γραμμές έχει να δουλέψει το πλοίο σε όλη την χώρα, με ή χωρίς τροποποιήσεις και εκεί επιμονή στα ίδια και τα ίδια ,τώρα δηλαδή τι θα αλλάξει σε σχέση με την περίοδο που παράτησαν την γραμμή τους?
Δεν έχω δει ποτέ απολύτως λειτουργικό επιβατικό να βρίσκεται στην ράδα εν μέσω θέρους ίσως αυτό λέει κάτι.

ithakos
13-10-2013, 18:40
Μάκάρι Χρύσανθε να είναι αυτά τα δρομολόγια...
Ηλία η άποψη σου είναι σωστή και με βάζει σε σκέψεις....επίσης τότε που άφησε την γραμμή έλεγε πως δεν ήταν κερδοφόρα αλλά ζημιογονα...τώρα ξαναέγινε κερδοφόρα?

ιθακη
13-10-2013, 20:44
Ανδρέα, τότε η γραμμή ήταν ζημιογόνα, γιατί οι εταιρεία είχε να συντηρήσει 2 πλοία, και κάθε μέρα διπλά δρομολόγια..... Τώρα που το ένα πλοίο πουλήθηκε, έχει να πληρώνει λιγότερους......

και με 3 διπλά την εβδομάδα μόνο, σαφώς είναι πολύ λιγότερα πετρέλαια..... όταν ο υποφαινόμενος μ_λ_κ_ς του έλεγαν οι πατριώτες του ότι δεν γίνετε να έχουν μόνο 3 διπλά...... και τώρα μάλιστα όπως πολύ σωστά μεταφέρει ο Χρύσανθος, έπεσα ακόμα και στις μέρες μέσα...... μην δούμε και αλλαγή του ωραρίου, όπως πάλι έλεγα, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλοι βάση ώρας.....

Appia_1978
13-10-2013, 20:59
Σιγά παιδιά, σιγά, τα ισοπεδώσαμε όλα ...

Σαφώς και η ξαφνική φυγή τους και εγκατάλειψη των νησιών μας (κυρίως της Ιθάκης) ήταν απαράδεκτη. Επιπλέον, μέχρι και τώρα, δε βγάλανε ποτέ μια επίσημη ανακοίνωση για να εξηγήσουν τους λόγους και να που και μια συγγνώμη στους επιβάτες που τους στηρίζανε δεκαετίες ολόκληρες.

Από εκεί και πέρα όμως, στο να καταλήγουμε να λέμε πως είναι σαβούρα, βρώμικο και δεν ξέρω γω τι άλλο, καταντάει, αν μη τι άλλο, γραφικό ...
Κουνάει περισσότερο από το Κεφαλονιά; Κουνάει. Είναι αναξιόπλοο για αυτό και σκυλοπνίχτης; Βεβαίως και όχι! Πολύ μεγαλύτερα πλοία για την Ιταλία, κουνάνε πολύ περισσότερο. Γιατί εκεί δε λέμε τίποτα και το Επτάνησος το έχουμε φάει; Ναι, αρκετές φορές το πλήρωμα φαίνεται να ήταν αγενές προς τους επιβάτες (αν και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν έζησα κάτι τέτοιο). Ήταν πάντα έτσι; Όχι. Υπήρξαν και καταπληκτικές συμπεριφορές του πληρώματος. Δηλαδή, στα υπόλοιπα πλοία της ακτοπλοϊας μας, όλα είναι μέλι-γάλα; Μην τα γενικεύουμε όλα.

Τα δρομολόγια που προτείνουν, εάν είναι αυτά που αναφέρονται εδώ με 3 διπλά κάθε εβδομάδα, τα βρίσκω άκρως ικανοποιητικά. Προσωπικά, με βολεύουν αφάνταστα. Και υποθέτω, πως και για τους συμπατριώτες Θιακούς, θα είναι μεγάλη ανακούφιση :)

Τώρα, όσον αφορά την κόντρα με το Δήμαρχο (......!!!!!!), τι να πω; Δεν πιστεύω πως η Kefalonian ψάχνει για δεύτερο πλοίο, εκτός εάν το είχαν/το έχουν σίγουρο, πως ο Στρίντζης θα αποκλειστεί από το ΣΑΣ. Εάν όμως όλα κυλήσουν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, κάτι τέτοιο αποκλείεται. Εάν θα κάτσει το Κεφαλονιά μόνο Πόρο ή θα κάνει και καμιά μπηχτή για Σάμη/Ιθάκη δεν το γνωρίζω. Θα δούμε σε λίγες μέρες ;)

cpt.pax
13-10-2013, 23:30
Το καράβι σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι σαβούρα και αναφέρομαι στα κατά τη δική μου γνώμη και πλοιάρχων που τα ταξιδεύουν Κεφαλλονιά,τον Α.Κάλβο,Ι.Σταρ.Δ.Σολωμό και Ιονίς.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω ποια η ιδιότητα σας κύριε Αppia και κρίνετε τα λεγόμενα μου;
Κύριε Ιθάκη το να μείνει το Θιάκι με δύο το πολύ τρία διπλά είναι λάθος. Χρειάζονται καθημερινά πλην Σαββάτου όπως εδώ και 15 χρόνια. Αυτή ήταν η λογική της αναβάθμισης της γραμμής με πλοία όπως το "ασύγκριτο" ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ και το Κεφαλλονιά.
Κύριε Game Maniac πολύ σωστές οι αναφορές σας στην φερεγγυότητα και τη συννέπεια των πλοίων αλλά και στην εξυπηρέτηση-ευγένεια-καθαριότητα.
Όσοι γνώριζαν την προηγούμενη Strintzis Lines αλλά και Βlue star ferries καταλαβαίνουν και βλέπουν τις διαφορές.
Ζητώ την κατανόηση σας για το εριστικό ύφος των σχολίων μου αλλά μελετώντας σαν νέο μέλος το αρχείο του forum και του θέματος για το συγκεκριμένο πλοίο διάβασα πολλά τα οποία είναι απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα για όποιον θέλει να ασχολείται με τα πλοία.

GameManiacGR
14-10-2013, 00:29
Φίλε Appia δεν τα ισωπεδώσαμε,προς θεού!Φυσικά υπάρχουν και άλλα βαπόρια που κουνάνε περισσότερο (μπορείς να δεις και στο θέμα του Κάλβος συζήτηση που είχαμε κάνει πέρσι) όπως και το οτι δεν είναι όλα τα πληρώματα μέλι-γάλα.Οταν αναφέρθηκα στην συμπεριφορά του πληρώματος μίλησα συγκριτικά με την κοινοπραξία που εξυπηρετεί τώρα την γραμμή και το πλήρωμά τους είναι ευγενέστατο.Ασφαλώς κι εγώ με την σειρά μου είχα αρκετές καλές αναμνήσεις από τα παιδιά στην γέφυρα του Επτάνησος όμως δεν παύω να τονίζω και τα αρνητικά που είχε το πλοίο,το πλήρωμα και η εταιρία,όχι για να μειώσω την εταιρία αλλά μπας και ακουστούν εκεί που πρέπει και διορθωθούν.

Φίλε cpt.pax μακάρι να ήταν εφικτό να είχε η Ιθάκη καθημερινά διπλά όμως πλέον με το πετρέλαιο να έχει φτάσει στο θεό και την κίνηση να έχει μειωθεί πιο κάτω κι απ το μισό είναι πολύ δύσκολο.Πριν λίγο ταξίδεψα με το Ιονίς για Σάμη και η κίνηση του σύνολο για Κεφαλονιά-Ιθάκη ήταν δεν ήταν μισό γκαράζ.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-10-2013, 11:38
Βλύχα Ελευσίνας
149645
12 Οκτ. 2013

Εν αναμονή των αποφάσεων (και των γνωμοδοτήσεων) εξακολουθεί να κοσμεί με την παρουσία του τη ντάνα της ημιβυθισμένης δεξαμενής στην Ελευσίνα, παρέα στα ΑΡΣΙΝΟΗ, DUCHESS M και EVANTHIA M (IMO 7702580).
Bλύχα είναι χερσαία τοποθεσία,τα καράβια κ προς το Μπατσί να ήταν πάλι Ελευσίνα θα λέγαμε, εννοώντας Κόλπο Ελευσίνας. Τώρα αν εγώ ήμουν κάποιος που δεν γνωρίζει κ ερωτούσα,θα ήταν σωστό να μουν πεις, ανοικτά της Βλύχας ή εκεί προς την Βλύχα.

Eng
14-10-2013, 13:02
Καλησπέρα σας,
διαβάζω παραπάνω, προς έκπληξη μου, μια απάντηση την οποία παραθέτω αυτολεξεί:

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω ποια η ιδιότητα σας κύριε Αppia και κρίνετε τα λεγόμενα μου;
Ανατρέχω πίσω και διαβάζω τη δική σας δημοσίευση που επίσης παραθέτω:

Λεβέντες το επτάνησος είναι σαβούρα. Καλύτερα το Κεφαλλονιά στη γραμμή.

Ερωτώ λοιπόν εγώ τώρα που σαν τρίτος και εκφράζω την απορία μου (άσχετα ή και σχετικά αν θέλετε με τον ρόλο του moderator σε αυτόν τον ιστότοπο) Πώς εσείς με τοσο γλαφυρό τροπο, μεσα σε 5 λεξεις αναθεματίζετε ενα πλοιο?

Αν θελετε μπορειτε να μου παραθεσετε τους λογους για τους οποιους εσεις το κρινετε οτι ειναι "σαβουρα" και να το συζητησουμε, ωστε να κατανοήσω και εγω αλλά και τα υπόλοιπα μελη τι εστί για σας ο χαρακτηρισμός "σαβουρα¨.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

cpt.pax
14-10-2013, 14:05
AΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ.

Το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ κατά τη γνώμη μου είναι σαβούρα (στη ναυτική αγοραία διάλεκτο) διότι υστερεί σε πλώρη , ελλειψη stabilazer , γρήγοροι διατοιχισμοί που ταλαιπωρούν τον επιβάτη και την ευστάθεια του πλοίου όταν μεταφέρει βαρέα οχήματα , παρόλο που έχει pitch προπέλες αργεί να μηδενήσει δρόμο, σχετικά αδύναμο bow thruster για το ύψος και το μέγεθος του.

Η γνώμη μου πηγάζει από την βαθιά μου γνώση της γραμμής και των τριών λιμανιών.
Ειδικά το Βαθύ το γνωρίζω καλύτερα από όλους και δεν κομπορημονώ αλλά 20 χρόνια πλοίαρχος κάτι γνωρίζω περισσότερο.
Καπετάνεψα στο ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ και το ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ και τα έβαζα στο Βαθύ με 16 μίλια. Έκοβα στη μέση του λιμανιού και μηδένιζα άμεσα. Αυτά ήταν πλοία να σε ακούν άμεσα χωρίς να είναι superfast. Να δίνεις ολοταχώς και να έχεις 21,5 πορεία για Πάτρα με το Κεφαλλονιά. Να ταξιδευεις 10 άρι καθαρό στον Πάπα και να διαβαίνεις ευθεία με 5λεπτη καθυστέρηση μόνο...

Ήμουν μέσα σε αυτό το πλοίο στην πρώτη προσέγγιση στο Βαθύ και παρολίγο να το ρίξουν έξω...

Ήρθα σε αυτή την ηλεκτρονική κουβέντα λόγω της προτροπής ενός καλού φίλου μου και καραβολάτρη αλλά δυστυχώς βλέπω πολλούς άσχετους δερβέναγες εδώ.

Cpt. Μάκης Παξινός

ιθακη
14-10-2013, 14:21
AΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ.

Το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ κατά τη γνώμη μου είναι σαβούρα (στη ναυτική αγοραία διάλεκτο) διότι υστερεί σε πλώρη , ελλειψη stabilazer , γρήγοροι διατοιχισμοί που ταλαιπωρούν τον επιβάτη και την ευστάθεια του πλοίου όταν μεταφέρει βαρέα οχήματα , παρόλο που έχει pitch προπέλες αργεί να μηδενήσει δρόμο, σχετικά αδύναμο bow thruster για το ύψος και το μέγεθος του.

Η γνώμη μου πηγάζει από την βαθιά μου γνώση της γραμμής και των τριών λιμανιών.
Ειδικά το Βαθύ το γνωρίζω καλύτερα από όλους και δεν κομπορημονώ αλλά 20 χρόνια πλοίαρχος κάτι γνωρίζω περισσότερο.
Καπετάνεψα στο ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ και το ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ και τα έβαζα στο Βαθύ με 16 μίλια. Έκοβα στη μέση του λιμανιού και μηδένιζα άμεσα. Αυτά ήταν πλοία να σε ακούν άμεσα χωρίς να είναι superfast. Να δίνεις ολοταχώς και να έχεις 21,5 πορεία για Πάτρα με το Κεφαλλονιά. Να ταξιδευεις 10 άρι καθαρό στον Πάπα και να διαβαίνεις ευθεία με 5λεπτη καθυστέρηση μόνο...

Ήμουν μέσα σε αυτό το πλοίο στην πρώτη προσέγγιση στο Βαθύ και παρολίγο να το ρίξουν έξω...

Ήρθα σε αυτή την ηλεκτρονική κουβέντα λόγω της προτροπής ενός καλού φίλου μου και καραβολάτρη αλλά δυστυχώς βλέπω πολλούς άσχετους δερβέναγες εδώ.

Cpt. Μάκης Παξινός

Για να απαντήσω κι εγώ με την σειρά μου, αγαπητέ καπτα Μάκη, πρώτος γκρίνιαξα όταν θα αντικαθηστούσαν το λατρεμένο κεφαλονιά μεαυτό το πλοίο, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που αναφέρεις από πάνω.... Το θέμα είναι τώρα πως από το ολότελα, καλή και η παναγιώτενα που λέει ο σοφός λαός μας......Αν υπήρχε έστω και μία περίπτωση να γυρήσει το πλοίο σου πίσω στην γραμμή του, τότε δεν θα συζητόυσαμε καν για το επτάνησος.....

Ευχαριστούμε για την πολύ σεβαστή άποψη και γνώμη του μεγαλύτερου γνώστη της γραμμής (και για να συστηθώ κι εγώ, για να μιλάμε επί ίσοις όροις),

με εκτίμηση και χαρά που σε βλέπω ανάμεσα μας, ο ανηψιός σου Γιώργος Τ......... (ο γιός του Γρηγόρη είμαι...)

Appia_1978
14-10-2013, 15:00
Αγαπητέ κύριε Παξινέ,

πρέπει να ομολογήσω, πως έως τώρα είχα ακούσει μόνο τα καλύτερα λόγια για εσάς, από φίλους και γνώστες των ακτοπλοικών προβλημάτων των νησιών μας. Προς μεγάλη μου λύπη, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό τώρα και προσωπικά ...

Λόγω του επαγγέλματός σας, της εμπειρίας σας και της ευθύνης που έχετε τόσα χρόνια εξασκώντας αυτό το απαιτητικό επάγγελμα, θα περίμενα να ακούτε πρώτα όλες τις απόψεις και μετά με επιχειρήματα να διορθώνετε αυτά που πιστεύεται πως είναι λάθος, για να καταλάβουμε και εμείς οι υπόλοιποι. Όταν όμως, το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό, είναι να βάλετε τις φωνές, να μας αποκαλείται άσχετους και μόλις κάποιος σας ζητήσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά σας, να προσβάλλετε όλο το φόρουμ και να το βάζετε στα πόδια, συγγνώμη, αλλά κάτι δεν πάει καλά με σας ...
Όπως εσείς είπατε κατηγορηματικά πως το Επτάνησος είναι σαβούρα, έτσι και εγώ είπα τη γνώμη μου. Θα μπορούσατε να με διορθώνατε και να μου εξηγούσατε που έκανα λάθος. Αντί αυτού, αντιδράσατε αμέσως σε προσωπικό επίεπεδο. Αναφέρθηκα εγώ πουθενά σε εσάς προσωπικά; Σας επιτέθηκα; Ξέρετε, τέτοιου είδους αντίδραση, δε φανερώνει και πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση ...

Captain_Nionios
14-10-2013, 15:21
Για να μη χαλαμε τις καρδιες μας.

Εγω θα προτεινα στον καπεταν Μακη αν θελει να μπει σε αυτο το θεμα (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?866-%C5%F0%F4%DC%ED%E7%F3%EF%F2-Eptanissos-Pollux-Valencay&p=11765#post11765) και αν εχει ορεξη να μας γραψει μερικα λογια απο καρδιας για την πανεμορφη Γαλλιδα του 1965 που μας εκανε να δακρυσουμε στο παρελθον για παρτη της...

Αναμενουμε καπετανιε!!! :tears_of_joy:

ΥΓ: Μεσα στο θεμα θα βρειτε εξαιρετικες φωτογραφιες του αλλα και βιντεο απο την κατασκευη του!!!

ιθακη
14-10-2013, 15:25
Για το οποίο είχε πεί χαρακτηριστικά " Αυτό το πλοίο είναι η "κυρά" της θάλασσας. Το αγαπημένο μου. Πλοίο για κουρλούς...."

Κι εγώ το περιμένο να ακούσω ξανά ιστορίες γι αυτό πανέμορφο σκαρί

Appia_1978
14-10-2013, 15:48
Έχετε δίκιο. Κρίμα να κακοκαρδίσουμε ... Τόση στεναχώρια βλέπουμε στην καθημερινότητα. Στο φόρουμ ερχόμαστε για μερικά ευχάριστα λεπτά :)

Maroulis Nikos
14-10-2013, 17:58
Έχετε δίκιο. Κρίμα να κακοκαρδίσουμε ... Τόση στεναχώρια βλέπουμε στην καθημερινότητα. Στο φόρουμ ερχόμαστε για μερικά ευχάριστα λεπτά :)

Θα συμφωνήσω με τον Φίλο Appia δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας.

Eng
14-10-2013, 18:07
Αγαπητέ Καπτα - Μάκη,

με τη σειρά μου θα επιθυμούσα να γράψω δυο λόγια,

Επειδή στα πλαίσια της ανωνυμίας μας δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ποιος είναι πίσω απο κάθε ψευδώνυμο και ποια η ιδιότητα του, δεν γίνεται να μένουν ξεκρέμαστες εκφράσεις που απλά αναθεματίζουν ένα πλοίο - το Χ, Ψ πλοίο δεν έχει σημασία - με ελαφράν τη καρδιά, σε έναν ιστότοπο που μπορεί να διαβαστεί από τον καθένα είτε σχετικό είτε άσχετο του ναυτιλιακού γίγνεσθαί. Αυτό σίγουρα δεν διάγει την ποιότητα αυτού του χώρου αλλά ούτε και εμάς σαν μέλη αυτού.

Επίσης - προσωπικά μιλώντας - έχοντας κάποια σχετική επαφή με το θαλασσινό επάγγελμα, ποτέ δεν μπορούσα να χωνέψω τους ανθρώπους που από το γραφείο τους ή τον φουσκωτό καναπέ του σπιτιού τους είχαν κριτική άποψη για Ναυτικούς και Πλοία, που βέβαια στις περισσότερες φορές ήταν Αρνητικής φύσης.
Και βεβαία μπορούσαν χωρίς ίχνος ντροπής να αναθεματίζουν το Ναυτικό και το Πλοίο, θεωρώντας πως γνωρίζουν τα πάντα και υψώνοντας τον τόνο πασχίζοντας να κρύψουν την βουβαμάρα της απέραντης ασχετοσύνης από τον γύρο κύκλο τους.

Συνοψίζοντας τα ως άνω και έχοντας κατά νού πως τα πράγματα έχουν μπει στην ορθή τους βάση, έστω κι αν ξεκίνησαν με το ανάποδα, θα επιθυμούσα να θεωρήσουμε - και εσείς αλλά και οι συμφορουμήτες μου - το συμβάν λήξαν και βεβαία από μεριάς Ν@υτιλία να σας Καλωσορίσω με όλη μου την αγάπη και εκτίμηση στο επάγγελμά σας και ελπίζουμε σε μια όμορφη, εμπεριστατομένη και βιωματική συνέχεια μαζί σας.

Με Εκτίμηση,

Γιώργος Σπύρου
Ναυπηγός Μηχανολόγος / Αρχιμηχανικός.

cpt.pax
14-10-2013, 20:40
Αγαπητέ κύριε Παξινέ,

πρέπει να ομολογήσω, πως έως τώρα είχα ακούσει μόνο τα καλύτερα λόγια για εσάς, από φίλους και γνώστες των ακτοπλοικών προβλημάτων των νησιών μας. Προς μεγάλη μου λύπη, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό τώρα και προσωπικά ...

Λόγω του επαγγέλματός σας, της εμπειρίας σας και της ευθύνης που έχετε τόσα χρόνια εξασκώντας αυτό το απαιτητικό επάγγελμα, θα περίμενα να ακούτε πρώτα όλες τις απόψεις και μετά με επιχειρήματα να διορθώνετε αυτά που πιστεύεται πως είναι λάθος, για να καταλάβουμε και εμείς οι υπόλοιποι. Όταν όμως, το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό, είναι να βάλετε τις φωνές, να μας αποκαλείται άσχετους και μόλις κάποιος σας ζητήσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά σας, να προσβάλλετε όλο το φόρουμ και να το βάζετε στα πόδια, συγγνώμη, αλλά κάτι δεν πάει καλά με σας ...
Όπως εσείς είπατε κατηγορηματικά πως το Επτάνησος είναι σαβούρα, έτσι και εγώ είπα τη γνώμη μου. Θα μπορούσατε να με διορθώνατε και να μου εξηγούσατε που έκανα λάθος. Αντί αυτού, αντιδράσατε αμέσως σε προσωπικό επίεπεδο. Αναφέρθηκα εγώ πουθενά σε εσάς προσωπικά; Σας επιτέθηκα; Ξέρετε, τέτοιου είδους αντίδραση, δε φανερώνει και πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση ...

Προσβολές επί προσωπικού δεν μου αρμόζουν.
Ζητώ συγνώμη για την γνώμη μου και όποιον πρόσέβαλε. Ειλικρινά ανακαλώ. Σας παρακαλώ αν είναι εφικτό να σβηστούν οι δημοσιεύσεις μου.
Σας ευχαριστώ έναν έναν για τα καλά σας σχόλια.
Καλή συνέχεια σε αυτό που κάνετε.

ithakos
14-10-2013, 21:06
Φίλοι μου διακρίνω μία ένταση στην όλη κουβέντα....ψυχραιμία και σεβασμός.
Κάπτεν δημόσια σε ευχαριστώ για τις πολλές φωτογραφίες από το προσωπικό σου αρχείο που μου έδωσες και δημοσίευσα στην παρέα μας.
Αν δεν θες να είσαι μαζί μας σε καταλαβαίνω και το υποστηρίζω αλλά η γνώμη σου μας είναι χρήσιμη και σεβαστή.
Εγώ και ο Γιώργος είχαμε την τιμή να είμαστε μία μέρα στη γέφυρα του ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ (του παλιού) μαζί σου όταν ήμασταν παιδιά και ομολογώ ότι εσύ φταις που είμαστε μουρλοί με τα βαπόρια από εκείνη τη μέρα.
Να σαι καλά!!!

trelaras
14-10-2013, 23:50
Δεν θέλω να πικρανω κανέναν αλλά το Επτανησος στην γραμμή που ζητάει ξεχάστε το....

Appia_1978
15-10-2013, 09:57
Προσβολές επί προσωπικού δεν μου αρμόζουν.
Ζητώ συγνώμη για την γνώμη μου και όποιον πρόσέβαλε. Ειλικρινά ανακαλώ. Σας παρακαλώ αν είναι εφικτό να σβηστούν οι δημοσιεύσεις μου.
Σας ευχαριστώ έναν έναν για τα καλά σας σχόλια.
Καλή συνέχεια σε αυτό που κάνετε.

Αγαπητέ κ. Παξινέ,

ζητώ και εγώ συγγνώμη εάν τυχόν σας έθιξα. Δεν ήταν σκοπός μου. Πιστεύω, πως σε πολλές απόψεις μας συμφωνούμε. Ας ξεχάσουμε την ... ανάποδη αρχή και ας κοιτάξουμε μπροστά. Καλώς σας βρήκαμε στο φόρουμ.

Με εκτίμηση
Μ. Βαλλιάνος

ithakos
15-10-2013, 12:13
Δεν θέλω να πικρανω κανέναν αλλά το Επτανησος στην γραμμή που ζητάει ξεχάστε το....

Λες να την πάρει το Κεφαλονιά?

ιθακη
15-10-2013, 13:16

Φάνη να σου θυμίσω όμως πως το καλοκαίρι, οι Παρισο-Λυκουδαίοι, είχαν διαμαρτυριθεί για την πιθανή καλοκαιρινή αρπαχτή δρομολόγιση του Επτάνησος, και είχαν πεί πως άμα θέλουν να την κάνουν νόμιμα από την αρχή της δρομολογιακής περιόδου..... Οπότε αν και τώρα διαμαρτυρηθούν, για την πιθανή έγκριση των Σ, και προσπαθήσουν να την μπλοκάρουν, θα κάνουν μεγάλη πατάτα

mariossss
15-10-2013, 17:25
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=43719&Itemid=38

Και το Επτανησος και παλι στις γραμες μας!! Εγκριθηκε η αιτηση! Καλοταξιδο!!!

ιθακη
15-10-2013, 17:34
Όπα, τι είναι όμως αυτό που λέει???

Με σημερινή του απόφαση το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας , αποφάσισε υπέρ της αίτησης της εταιρείας ΣΤΡΙΝΤΖΗΣ και το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ξαναμπαίνει στη γραμμή ΣΑΜΗ-ΠΑΤΡΑ-ΙΘΑΚΗ. Τα δρομολόγια θα αρχίσουν λίγο πριν τις γιορτές του Δεκεμβρίου.

Μια μεγάλη ταλαιπωρία τελειώνει.. και για να ξέρετε το παρασκήνιο , αυτός που βοήθησε τα μέγιστα είναι ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Παπαδάτος.
Ας είναι καλοτάξιδο!

τι εννοεί λίγο πρίν τις γιορτές?????από 1-11 μέχρι τις γιορτές τι θα κάνουμε??? Αστακό????? ή μήπως κολυμπώντας????

mariossss
15-10-2013, 17:41
Όπα, τι είναι όμως αυτό που λέει???

τι εννοεί λίγο πρίν τις γιορτές?????από 1-11 μέχρι τις γιορτές τι θα κάνουμε??? Αστακό????? ή μήπως κολυμπώντας????

Θα το κανουμε αλα Ποταμιανος με καγιακ!!

GameManiacGR
15-10-2013, 23:39
Τα τελευταία νέα σύμφωνα με τα site της Κεφαλονιάς είναι επιστροφή του ΤΑΝΙ από 1/1/2014 στη Σάμη-Ιθάκη (υπάρχουν φήμες και για νωρίτερα),ενώ προσωρινά (εως 31/12) θα υπάρχει γραμμή από τους Ζακυνθινούς Κυλλήνη-Σάμη-Ιθάκη με 1 δρομολόγιο την ημέρα.Επίσης επι τη ευκαιρία του post το ΣΑΣ απέρριψε το αίτημα του Κεφαλονιά για Ζάκυνθο (για την ιστορία,λέγεται οτι έγινε "ναυμαχία" μεταξύ Kefalonian και Ζακυνθινών για τη γραμμή) αλλά απέρριψε και την διακοπή της γραμμής Αργοστόλι-Κυλλήνη αφού έχει δηλωθεί ετήσια δρομολόγηση.Με λίγα λόγια μύλος...Αργοστόλι,Πόρος,Σάμη..να δω πόσα λεφτά μέσα θα μπουν όλοι μαζί...

Κρατάω φυσικά μια μικρή επιφύλαξη στην εγκυρότητα τον όσων μεταφέρω γιατί αρκετές φορές και τα site γράφουν και δικά τους..

ιθακη
15-10-2013, 23:56
Τα τελευταία νέα σύμφωνα με τα site της Κεφαλονιάς είναι επιστροφή του ΤΑΝΙ από 1/1/2014 στη Σάμη-Ιθάκη (υπάρχουν φήμες και για νωρίτερα),ενώ προσωρινά (εως 31/12) θα υπάρχει γραμμή από τους Ζακυνθινούς Κυλλήνη-Σάμη-Ιθάκη με 1 δρομολόγιο την ημέρα.
Εδώ τα νέα από τους "αντίπαλους" των ΠαρισοΛυκουδέων, τυπικά υποστηρικτών των Σ
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=43739&Itemid=38

Επίσης επι τη ευκαιρία του post το ΣΑΣ απέρριψε το αίτημα του Κεφαλονιά για Ζάκυνθο (για την ιστορία,λέγεται οτι έγινε "ναυμαχία" μεταξύ Kefalonian και Ζακυνθινών για τη γραμμή) αλλά απέρριψε και την διακοπή της γραμμής Αργοστόλι-Κυλλήνη αφού έχει δηλωθεί ετήσια δρομολόγηση.Με λίγα λόγια μύλος...Αργοστόλι,Πόρος,Σάμη..να δω πόσα λεφτά μέσα θα μπουν όλοι μαζί...

Κρατάω φυσικά μια μικρή επιφύλαξη στην εγκυρότητα τον όσων μεταφέρω γιατί αρκετές φορές και τα site γράφουν και δικά τους..
και εδώ οι υποστηρικτές των ΠαρισοΛυκουδέων
http://www.e-kefalonia.net/2013/10/15/τελείωσε-το-σασ-από-τον-απρίλη-η-kefalonian-lines-στη (http://www.e-kefalonia.net/2013/10/15/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%83-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%BB%CE%B7-%CE%B7-kefalonian-lines-%CF%83%CF%84%CE%B7)

cpt. mimis
16-11-2013, 10:32
Το πλοίο έχει πάρει γραμμή; Αν έχει πάρει από πότε την έχει πάρει και γιατί δεν ξεκινά; Το βλέπω ακόμη Ελευσίνα και είναι κρίμα.

karavofanatikos
16-11-2013, 10:39
Το πλοίο έχει κερδίσει τη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη από 1 Νοεμβρίου 2013. Όμως για να αποφύγει το νεκρό διάστημα από 1/11 μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπου η κίνηση είναι πεσμένη δήλωσε την εξής δικαιολογία: ότι δένει για την αναγκαία ακινησία του πλοίου! Και δεν βρέθηκε ούτε ένας να του πει μα καλά ρε φίλε τόσους μήνες που κάθεται ακινησία δεν είχες κάνει;

ιθακη
16-11-2013, 11:50
Ότι και να τους πούνε, είναι κατοχυρωμένο δικαίωμά τους άν θέλουν να βγάζουν το πλοίο μία φορά τον χρόνο για ακινησία και συντήρηση. Υποχρεωτικό τους είναι κάθε 2 χρόνια

Ilias 92
16-11-2013, 13:09
Ο λύκος και αν εγέρασε….
Οι ίδιοι που φύγανε είναι οι ίδιοι που ξανάρχονται.

cpt. mimis
17-11-2013, 15:00
Το πλοίο έχει κερδίσει τη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη από 1 Νοεμβρίου 2013. Όμως για να αποφύγει το νεκρό διάστημα από 1/11 μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπου η κίνηση είναι πεσμένη δήλωσε την εξής δικαιολογία: ότι δένει για την αναγκαία ακινησία του πλοίου! Και δεν βρέθηκε ούτε ένας να του πει μα καλά ρε φίλε τόσους μήνες που κάθεται ακινησία δεν είχες κάνει;
Μάλιστα, σωστό αυτό. Αλλά δεν θα έπρεπε σιγά σιγά να φεύγει από Ελευσίνα και να έρχεται πιο Δυτικά; Πλησιάζει ο καιρός.

ιθακη
17-11-2013, 22:41
άλλο το τι έπρεπε και άλλο το τι κάνουν. Αν το πλοίο μπεί τελικά, θα έρθει Πειραιά λίγες μέρες πριν ξεκινήσει, για τα χαρτιά του και τα μερεμέτια, κατά τα άλλα είναι έτοιμο. Και ότι έχει ποιάσει από κάτω, θα πέσει δύτης μάλλον.

leo85
18-11-2013, 19:20
Στον Πειραιά στις 19-6-2013.

150573

mariossss
13-12-2013, 13:39
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=45289&Itemid=152 (http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=45289&Itemid=152)

Τι ειναι αυτη η χθεσινοβραδινη βομβα που εσκασε? Τι μια περνει την γραμμη και τωρα κανει παλι πισω παλι?

Ισχυει?

trelaras
13-12-2013, 14:57
Μήπως λέω εγώ τώρα....το Επτανησος ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με το Κεφαλονιά?

ιθακη
13-12-2013, 23:45
Φάνη, μήπως πάει να κάνει καμιά αρπαχτή στα μέρη που "εγκατέλειψε" το πλοίο ο πλοιοκτίτης

vernikos
14-12-2013, 05:00
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΕΛΑΡΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ. ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΩΣ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ. ΕΤΕΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΤΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΑΜΗ ΑΣΤΑΚΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ. Ο ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΥΛΛΙΝΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΟΠΟΤΕ ΠΕΤΑΕΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΤΟΥΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΠΛΟΙΟΥ.

ιθακη
19-12-2013, 21:56
τα αποτελέσματα του χθεσινού (18-12) ΣΑΣ

151148

Ομόφωνα θετική, στο θέμα 2 των Ε.Η.Δ, η αποδρομολόγιση, πριν κάν δρομολογιθεί, του Επτάνησος από το Ιθάκη- Σάμη- Πάτρα....

#@!^%$#%^&%##^**^%#!@$%&%@!!%& (τα συμβολάκια είναι για τα καντίλια που κατεβάζω)

Appia_1978
20-12-2013, 12:07
Και καλά κάνεις Γιώργο ... Τους αξίζουν!

Ερνεστος
16-01-2014, 22:05
οργιαζουν οι φημες στην κεφαλονια οτι αγοραστηκε το πλοιο απο δυο γνωστους ναυτικους πρακτορες της πατρας για να το δρομολογησουν απο το πασχα στη γραμη πατρα σαμη ιθακη την οποια και πρακτορευαν (το στριντζη) επι δεκαετιες

ιθακη
17-01-2014, 01:11
καλά, από φήμες γι αυτό το καράβι, έχουμε ακούσει, ούκ ολίγες.....

nikos.man
15-03-2014, 18:29
153310Το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ με την γνωστή παρέα στην ντάνα του.Ακόμα...
Γνωρίζει κανείς τίποτα για το μέλλον του;

Ilias 92
15-03-2014, 20:43
Κρίμα το καράβι να κάθετε, έχει καλό ξενοδοχείο, μεγάλο γκαράζ και κατανάλωση μόλις 1,2 τόνους στους 19 κόμβους την ώρα θα μπορούσε να κοντράρει άνετα άλλα πλοία με ακριβότερα διαχειριστικά κόστη.

ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ
29-04-2014, 20:59
Το ξεχάσαμε λίγο το καραβάκι ....ας το θυμιθηθούμε σαν σήμερα στο (29-4-2012)στο λιμάνι της Πάτρας

mariossss
03-05-2014, 22:20
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=49623&Itemid=38

Παμε παλι απο την αρχη οι φημες οτι επιστρεφει το επτανησος πατρα-σαμη με νεους πλοιοκτητες!

ιθακη
03-05-2014, 22:21
Πάτρα- Σάμη- Ιθάκη, αλλά αν δεν το δώ να φεύγει από την ντάνα, δεν πιστεύω τίποτα.....

Espresso Venezia
03-05-2014, 22:30
Αν συνυπολογίσεις και το ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο ("ψηφίστε με για να ξαναανοίξω την γραμμή"), όχι μόνο να το δεις να φεύγει από τη ντάνα, αλλά να κάνει και δέκα κυκλικά δρομολόγια για να πιστέψεις.....

Maroulis Nikos
04-05-2014, 23:38
Πάτρα- Σάμη- Ιθάκη, αλλά αν δεν το δώ να φεύγει από την ντάνα, δεν πιστεύω τίποτα.....

Γνωρίζεις σε ποιους Γιώργο ?

ιθακη
04-05-2014, 23:51
Ακόμα τίποτα, γνωρίζω όμως πως πριν την ναύλωση του Ζάκυνθος Ι από την KL είχε ζητήσει να της ναυλώσουν το Επτάνησος, και της το αρνήθηκαν..... ¶ρα από τότε ψιλιαζόμουν ότι δεν τους το έδωσαν, γιατί ίσως το ήθελαν για κάτι καλύτερο....

Maroulis Nikos
05-05-2014, 06:29
Σε ευχαριστούμε Γιώργο, θέλουμε να μας κρατάς ενήμερους ....

Lana
11-05-2014, 18:25
Κυκλοφορησε φημη οτι υποψηφιοι αγοραστες ηταν οι Θεοδοσης Λυκουδης, και οτι η συμφωνια τελικα δεν εκλεισε. Εχει δοση αληθειας αυτη η φημη αραγε η εινμαι απλα φημη.

cpt. mimis
12-05-2014, 14:34
Κυκλοφορησε φημη οτι υποψηφιοι αγοραστες ηταν οι Θεοδοσης Λυκουδης, και οτι η συμφωνια τελικα δεν εκλεισε. Εχει δοση αληθειας αυτη η φημη αραγε η εινμαι απλα φημη.
Το πλοίο είναι πάρα πολύ καλό και σίγουρα ή θα ξεκινήσει από Ιόνιο που αγαπήθηκε ή θα πουληθεί. Τώρα τέτοιου είδους πληροφορίες θα κυκλοφορίσουν μόνο όταν πεσουν οι υπογραφές.

T.ΓΙΑΝΝΗΣ
21-06-2014, 18:18
Τελικά από ότι δείχνουν τα πράγματα μάλλον απέτυχε η πρόταση Ναύλωσης από τον Κ.Θοδώση το Επτάνησος φαίνεται να μένει πάλι σε ακινησία και αυτό το καλοκαίρι δυστυχώς!!!!

mariossss
23-06-2014, 08:32
Και ομως επιμενουν οτι ερχεται...

http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=51106&Itemid=38

pantelis2009
17-07-2014, 08:19
Το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ όταν στις 14-06-2013 ήταν δεμένο κάτω από το ΥΕΝ. Για όλους τους φίλους του.

157454

T.ΓΙΑΝΝΗΣ
26-10-2014, 19:15
Θα το δούμε ελπίζω στο Αιγαίο πολύ σύντομα. Να ξεμουδιάσει επιτέλους από την ακινησία.

ιθακη
26-10-2014, 19:31
Όπως έγραψα και σε αλλο ιστοτοπο κκοινωνικής δικτύωσης, απο απο Νοέμβριο του 12 που έδεσε μέχρι σημερα, έχει πουληθεί στα λόγια στο 10 διαφορετικούς πλοιοκτήτες και αλλες τόσες φορές έχει επαναδρομολογηθει στα οικία του νερά, και τελικά στο διαταυτα παλι ακίνητο ειναι..... Απο την άλλη ειναι και το σκεπτικό του "χάσαμε το Ιθάκη που ήταν η πρώτη των 'καραμελων',πάμε στην δεύτερη τώρα που ειναι το Τανι....."
Στο δικό μας δια ταύτα τώρα, αν προσωπικά δεν το δω να σηκώνει άγκυρα απο την Ελευσίνα, δεν πιστεύω τίποτες....

Lana
28-10-2014, 14:41
Παναγιωτακης???????????????

ιθακη
28-10-2014, 17:31
Και να έχεις δύο "κουνιστά"???? Ή μήπως να δώσει την Κατερίνα, που "πρόσφατα" ανακαίνισε, για να πάρει τον Τανι......

Σπύρος Πίππος
26-12-2014, 10:16
καποιες φωτο του επτανισος 162994162995162996162998162999στο βαθυ απο το τελευταιο δρομολογιο του

ιθακη
26-12-2014, 11:31
Αχ, περασμένα μεγαλεία.... Καταντήσαμε απο Δήμαρχοι, κλητήρες , στα ναυτιλιακά θέματα, με τις λαλακιες του τέως (που κανονικά τέως με "π" αντί για "τ" πρεπει να τον λέμε)....

Παρεμπιπτόντως , η δεύτερη φωτο μου αρέσει πολυ λογο θέσης, και η τετάρτη που δείχνει μαζί την νυν συγκοινωνία ανάγκης μας, το θαλάσσιο ταξί "Οδυσσέας"

Σπύρος Πίππος
26-12-2014, 13:08
οπως τα πες ειναι γιωργο . λες και ειμαστε διπλα απο το καστελοριζω βλεπουμε στερια και δεν μπορουμε να παμε. προχθες αφησε το ιονιο πελαγος 5 ιχ εξω δεν χωραγανε και τους ειπαν να τους πανε κεφαλλονια για να φυγουν μεσο πορου . δηλαδη 120 με 140 ευρω παραπανω για να φτασουν μεχρι τη πατρα . καλα ειναι λεφτα περισσεύουν σε ολους μας αυτες της εποχες
συμπληρωματικα καποιες φωτο του επτανησος163006163007163008σος

Appia_1978
26-12-2014, 17:56
Τι ωραίο θέαμα ... Δικό μας καράβι, στα δικά μας νησιά! Όχι όπως τώρα ...
Ευχαριστούμε πολύ Σπύρο!
Γιώργο, τι κάνετε στην Ιθάκη; Γιατί στην Κεφαλλονιά, είναι κοιμισμένοι.

ιθακη
26-12-2014, 19:31
Ουνα φατσα, ουνα ράτσα είμαστε κι εμείς Μάρκο. Βεβαια για αυτο το θεμα καλυτερα μπορεί να ενημερώσει ο Σπύρος.

evaggelos
27-12-2014, 21:58
MΗ ΠΕΡΗΜΕΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΛΑΙΝΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΗ ΤΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΓΙΑ ΑΣΤΑΚΟ ΣΤΙΡΗΧΤΕ ΤΟΥΣ. Ο ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΡΔΟΣ.

evaggelos
27-12-2014, 22:04
ΤΟ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΠΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ;;; KEFALONIA HOYNTA LINES.

Espresso Venezia
28-12-2014, 09:17
Το υδροπλάνο "ετοιμάζεται να μπει σε όλη την Ελλάδα" τα τελευταία .....τριάντα χρόνια, και όσο το είδες εσύ το είδα κι εγώ.

Αλλά άντε και να πούμε ότι μπαίνει από Πάτρα (!!!) για Κεφαλονιά και Ιθάκη. Τι θα κάνει ??? Θα αντικαταστήσει τα ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ και ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ??? Θα επιτελεί το ίδιο μεταφορικό έργο ??? Πόσους επιβάτες μπορεί να μεταφέρει, με τι κόστος, με τι καιρικές συνθήκες, θα μεταφέρει μήπως και ........οχήματα (μηχανάκια, αυτοκίνητα και νταλίκες) ???

Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα ??? Το υδροπλάνο θα .......αντικαταστήσει το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ???

mariossss
28-12-2014, 09:58
Το υδροπλάνο "ετοιμάζεται να μπει σε όλη την Ελλάδα" τα τελευταία .....τριάντα χρόνια, και όσο το είδες εσύ το είδα κι εγώ.

Αλλά άντε και να πούμε ότι μπαίνει από Πάτρα (!!!) για Κεφαλονιά και Ιθάκη. Τι θα κάνει ??? Θα αντικαταστήσει τα ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ και ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ??? Θα επιτελεί το ίδιο μεταφορικό έργο ??? Πόσους επιβάτες μπορεί να μεταφέρει, με τι κόστος, με τι καιρικές συνθήκες, θα μεταφέρει μήπως και ........οχήματα (μηχανάκια, αυτοκίνητα και νταλίκες) ???

Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα ??? Το υδροπλάνο θα .......αντικαταστήσει το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ???

Πολυ απλο! θα τα κρεμαει απο κατω με συρματοσκοινα και μολις φτανει θα τα πεταει με αλεξιπτωτο!!

Σπύρος Πίππος
28-12-2014, 13:52
Ολοι γνωριζουμε την αναγκη της επαναλειτουργειας της γραμμης Πατρα Σαμη Ιθακη οι επιπτωσεις οσο αναφορα την ιθακη ειναι δραματικες και το βιωνουμε καθε μερα στο νησι. για να ταξιδεψεις πλεον ειναι μια πολυ σοβαρη αποφαση που πρεπει να παρεις με τα υπαρχοντα δρομολογια . δεν μπορω να δεχτω οτι δυο με τρεις φορες την εβδομαδα ενα πλοιο μεχρι 100 μετρα δεν θα εβγαινε στη γραμμη για Πατρα ολοι γνωριζουμε της σκοπιμοτητες που δεν το θελουν αυτο. Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι το πλοιο αυτο της αλλες μερες θα μπορουσε να πηγαινει αστακο και την θερινη περιοδο το πρωινο δρομολογιο για πατρα το απογευματινο αστακο .
Μονο ενα πλοιο μπορει να κρατηθει στην περιοχη μας . Οταν ηταν το επτανησος στη γραμμη το τοπικο σαμη πισο αετο περναγε πρωτα το ιονιο πελαγος επαιρνε ολα τα οχηματα και το μεγαλο πλοιο ηταν αδειο.
Θελουμε μια βιοσιμη γραμμη στα νησια μας δεν ζηταμε χαρη ουτε απο τον υπουργο ουτε απο καποιον εφοπλιστη

ιθακη
28-12-2014, 14:31
Και για να πω και το τραγικό, οπως το έγραψα και στη σελίδα του πράκτορα στο FB , η kefalonian ανακοίνωσε πως σημερα και αυριο, λογο δυσμενών καιρικων συνθηκων, δεν θα γίνει το δρομολογιο απο και προς Ιθακη.....

Ναι αλλα αυτες οι δυσμενείς συνθηκες δεν επηρεάζουν και τον Πορο που ειναι λίγα μίλια νοτιότερα??????? Γιατι ναι μεν δεν θα εκτελεστεί το δρομολογιο για Ιθακη, αλλα για Πορο το δρομολογιο εκτελείτε κανονικά, οπως βλέπουμε και στο print screen αυτη την ωρα.....

163072

Εκεί βλέπεις εχει "μπουνάτσα"..... Ή ειναι αλλο πέλαγος και δεν το πιάνει η Νότια..... Γενικός εκεί υπάρχει άλλος "θεός"..... Ο ανταγωνισμός.....

Ετσι, Παρίσο- Λυκουδη θέλαμε.....

Σπύρος Πίππος
28-12-2014, 15:28
Ετσι τιμωρια να ειμαστε στο ενα ποδι. Ποιος μας ειπε να μενουμε στην ιθακη και μαλιστα χειμωνα
Δεν παει στον πισαετος αλλο λιμανι υπαρχει. Νομιζω οτι υπαρχει και στο βαθυ κατι επιανε παλια εκει

Επτάνησος_1989
28-12-2014, 16:16
Φέρτε πίσω το Επτάνησος.Τίποτα άλλο.

evaggelos
29-12-2014, 00:10
Μη με περνεται απο τα μουτρα. Εγω ειπα απλος οτι οσο υπαρχει η kefalonia lines δεν θα διτε ποτε καραβι για πατρα η τα υδροπλανα. Και τα υδροπλανα καποτε δουλεψαν και στην ιθακη και στην κεφαλονια.

Σχόλιο από Αdmin:κανόνας 7 φόρουμ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?3-%CF%E4%E7%E3%DF%E5%F2-%F0%F1%EF%F2-%ED%E1%F5%F4%E9%EB%EF%EC%DD%ED%EF%F5%F2)

ιθακη
29-12-2014, 08:58
Θα σε παρακαλέσω να μην γράφεις με κεφάλαια, και να γράφεις με πεζούς Ελληνικούς χαρακτήρες, οπως ορίζουν οι κανονισμοί του φορουμ.

Lana
11-01-2015, 11:45
Το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ οπως ειχα γραψει και παλαιοτερα, πουληθηκε τελικα στον Παναγιωτακη δυστυχως, εναντι 7.200 000 ευρω περιπου οπως ακουγεται απο κυκλους του Πειραια.

βαγγελις ροκκος
11-01-2015, 11:49
Σε ποια γραμμη σκοπευει να το δρομολογησει?

Επτάνησος_1989
11-01-2015, 13:57
E οχι ρε φιλε....ΟΧΙ.Που ειναι οι ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ!!Που ειναι να παρει ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ να παρει το πλοιο!!!Ενας δεν υπαρχει!!!ΕΛεος.Θα το βαψει κοκκινο θα του αλλαξει και ονομα.Ε ΟΧΙ!!.ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΟΣ!!!

giorgos_249
11-01-2015, 14:15
Στο Ιόνιο του ειχε βγει το όνομα . Ας θυμηθουμε τι γραφει παραπισω πρωην πλοίαρχος του ιονιου - αρα ξερει πανω απο ολους μας... :

Το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ κατά τη γνώμη μου είναι σαβούρα (στη ναυτική αγοραία διάλεκτο) διότι υστερεί σε πλώρη , ελλειψη stabilazer , γρήγοροι διατοιχισμοί που ταλαιπωρούν τον επιβάτη και την ευστάθεια του πλοίου όταν μεταφέρει βαρέα οχήματα , παρόλο που έχει pitch προπέλες αργεί να μηδενήσει δρόμο, σχετικά αδύναμο bow thruster για το ύψος και το μέγεθος του. <<...............>>

Cpt. Μάκης Παξινός

Και τωρα αυτο το πλοιο το πηρε ο Παναγιωτακης για να το δουλεψει στη Ραφηνα ;; ..... Ε ρε γλεντια..... Προσωπικα αν δεν το δω δεν πιστευω τιποτα....

Και το ονομα ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ στη ραφηνα πρεπει να το εχει πλοιο που να εχει τα ( ε τωρα δεν θελετε να πω τη λεξη - διαβαζουν και μικρα παιδια :o) να το υποστηριξει , το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ που βγαλανε το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ειναι "ιεροσυλια" , ποσο μαλλον αυτο εδω.....

ιθακη
11-01-2015, 16:37
Στο Ιόνιο του ειχε βγει το όνομα . Ας θυμηθουμε τι γραφει παραπισω ανθρωπος που ισχυρίζεται ότι ήταν πλοίαρχος του πλοίου - αρα ξερει πανω απο ολους μας... :

Και τωρα αυτο το πλοιο το πηρε ο Παναγιωτακης για να το δουλεψει στη Ραφηνα ;; ..... Ε ρε γλεντια..... Προσωπικα αν δεν το δω δεν πιστευω τιποτα....

Και το ονομα ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ στη ραφηνα πρεπει να το εχει πλοιο που να εχει τα ( ε τωρα δεν θελετε να πω τη λεξη - διαβαζουν και μικρα παιδια :o) να το υποστηριξει , το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ που βγαλανε το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ειναι "ιεροσυλια" , ποσο μαλλον αυτο εδω.....

Αγαπητέ Γιώργο, επειδή τυγχάνει να τον γνωρίζω τον συγκεκριμένο άνθρωπο, μιας και ειναι ο θείος μου, δεν ήταν ΠΟΤΕ πλοίαρχος τον νυν Επτάνησος. .. Να υπενθυμίσω πως ο κατά Μάκης βγήκε στην σύνταξη το 2001, με τελευταία του εταιρεία την θρυλική strintzis LINES, και εννοείτε πως δεν ήταν το πλοιο στην Ελλάδα, αφού ως γνωστόν αγοράστηκε απο την strintzis FERRIES (και όχι απο την LINES ) το 2003

giorgos_249
11-01-2015, 17:12
Αγαπητέ Γιώργο, επειδή τυγχάνει να τον γνωρίζω τον συγκεκριμένο άνθρωπο, μιας και ειναι ο θείος μου, δεν ήταν ΠΟΤΕ πλοίαρχος τον νυν Επτάνησος. .. Να υπενθυμίσω πως ο κατά Μάκης βγήκε στην σύνταξη το 2001, με τελευταία του εταιρεία την θρυλική strintzis LINES, που εννοείτε πως δεν ήταν το πλοιο στην Ελλάδα, αφού ως γνωστόν αγοράστηκε απο την strintzis FERRIES (και όχι απο την LINES )

Ζητω συγγνωμη για την παρεξηγηση . Δε γνωριζω τον συγκεκριμενο ανθρωπο προσωπικα , αλλα ειδα αυτο :

Καπετάνεψα στο ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ και το ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ και τα έβαζα στο Βαθύ με 16 μίλια.

Και επειδη δεν τον γνωριζω υπεθεσα οτι οταν ειπε << καπετανεψα στο ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ >> μιλουσε για το τωρινο ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ. Ζητω συγγνωμη για το μπερδεμα - το λαθος ειναι δικο μου.

ιθακη
12-01-2015, 02:28
Δεν πειραζει, σημασία εχει οτι τωρα το κατάλαβες.... Σαφώς και εννοούσε το παλιό..... (Πολύ πιθανό να είχε πάει κάποιες μέρες στο νέο Επτάνησος, όπως είχε κάνει και στο Σολωμό το 2004, αλλά μόνο σαν επιπλέον βοήθεια)

CAPTAIN PICARD
12-02-2015, 11:04
Πέρασε ένας μήνας από την τελευταία δημοσίευση για το πλοίο που μετράει ήδη 2 χρονιές εκτός δράσης ισοφαρίζοντας τα Παναγία Τήνου 2, Διαγόρας και Blue Horizon. H αγοραπωλησία ολοκληρώθηκε τελικά? Ρωτάω επειδή από ορισμένες πηγές ακούγεται ότι απομένουν κάποιες μικρολεπτομέρειες. Θεωρώ ότι σε περίπτωση που αντικαταστήσει το Αικατερίνη Π. στη Ραφήνα δεν θα φέρει την επανάσταση στη γραμμή (προσωπικά το θεωρώ <<μισή κλάση>> ανώτερο από την Κατερίνα) ενώ δύσκολα θα ανοίξει νέους προορισμούς από το συγκεκριμένο λιμάνι λόγω της παρουσίας ενός ισχυρού παίκτη, του B.S. Paros. Μια ιδέα που θα μπορούσε να αποδώσει είναι η δρομολόγηση του Αικατερίνη ή του Επτάνησος από Πάτρα για Κεφαλονιά και Ιθάκη ώστε να καλυφθεί το συγκοινωνιακό κενό που έχει δημιουργηθεί. Το Ionian Sky που φημολογήθηκε ότι θα αναλάβει είναι υπερβολικά μεγάλο με αντίστοιχα πολλά λειτουργικά έξοδα ενώ το Ιonian Spirit που μάλιστα έχει δηλωθεί για το 2016 είναι αρκετά αργό. Επίσης το δεύτερο πλοίο αλλά και η Πηνελόπη επιβαρύνονται με έξοδα κατάσχεσης οπότε είναι μάλλον απίθανο να τα ξαναδούμε να ταξιδεύουν λόγω και της ηλικίας τους. Τέλος σε περίπτωση που ο Κοραής δε διπλωθεί από άλλο πλοίο στις Δυτικές Κυκλάδες το Επτάνησος ή το Αικατερίνη είναι μια καλή πρόταση. Ελπίζω τη φετινή σεζόν να δραστηριοποιηθούν όσα περισσότερα από τα προαναφερθέντα πλοία προς όφελος των νησιωτών, του επιβατικού κοινού και των ναυτικών μας.

thanos75
12-02-2015, 13:14
Πέρασε ένας μήνας από την τελευταία δημοσίευση για το πλοίο που μετράει ήδη 2 χρονιές εκτός δράσης ισοφαρίζοντας τα Παναγία Τήνου 2, Διαγόρας και Blue Horizon. H αγοραπωλησία ολοκληρώθηκε τελικά? Ρωτάω επειδή από ορισμένες πηγές ακούγεται ότι απομένουν κάποιες μικρολεπτομέρειες. Θεωρώ ότι σε περίπτωση που αντικαταστήσει το Αικατερίνη Π. στη Ραφήνα δεν θα φέρει την επανάσταση στη γραμμή (προσωπικά το θεωρώ <<μισή κλάση>> ανώτερο από την Κατερίνα) ενώ δύσκολα θα ανοίξει νέους προορισμούς από το συγκεκριμένο λιμάνι λόγω της παρουσίας ενός ισχυρού παίκτη, του B.S. Paros. Μια ιδέα που θα μπορούσε να αποδώσει είναι η δρομολόγηση του Αικατερίνη ή του Επτάνησος από Πάτρα για Κεφαλονιά και Ιθάκη ώστε να καλυφθεί το συγκοινωνιακό κενό που έχει δημιουργηθεί. Το Ionian Sky που φημολογήθηκε ότι θα αναλάβει είναι υπερβολικά μεγάλο με αντίστοιχα πολλά λειτουργικά έξοδα ενώ το Ιonian Spirit που μάλιστα έχει δηλωθεί για το 2016 είναι αρκετά αργό. Επίσης το δεύτερο πλοίο αλλά και η Πηνελόπη επιβαρύνονται με έξοδα κατάσχεσης οπότε είναι μάλλον απίθανο να τα ξαναδούμε να ταξιδεύουν λόγω και της ηλικίας τους. Τέλος σε περίπτωση που ο Κοραής δε διπλωθεί από άλλο πλοίο στις Δυτικές Κυκλάδες το Επτάνησος ή το Αικατερίνη είναι μια καλή πρόταση. Ελπίζω τη φετινή σεζόν να δραστηριοποιηθούν όσα περισσότερα από τα προαναφερθέντα πλοία προς όφελος των νησιωτών, του επιβατικού κοινού και των ναυτικών μας.

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου φίλε μου...το καλύτερο θα ήταν να επαναδραστηριοποιούνταν στη γραμμη της Κεφαλονιάς από Πάτρα ή στις Δυτικές Κυκλάδες. Και στις 2 γραμμές υπάρχουν σημαντικές συγκοινωνιακές ανάγκες. Για τη Ραφήνα θα ήταν ίσως μια κάποια λύση μόνο εάν φύγει το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ή δεν έρθει το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (δεδομένου ότι η γραμμή έχει ανάγκη από 4 συμβατικά)

Cpt Βαγγελης
17-04-2015, 12:42
Από ότι φαίνεται η χρυσή τομή βρέθηκε μεταξύ FAST και STRINTZIS. Η FASTFERRIES με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την αγορά του νέου της πλοίου, με την προσθήκη του οποίου ο στόλος της θα αριθμεί πλέον τα τρία πλοία.
Το νέο πλοίο «FASTFERRIESANDROS» έχει μήκος 115 μ., πλάτος 20,20 μ. και δυνατότητα μεταφοράς 1200 επιβατών και 285 αυτοκινήτων ή 90 αυτοκινήτων και 50 φορτηγών οχημάτων με υπηρεσιακή ταχύτητα 19 κόμβων. Διαθέτει τους πλέον άνετους και πολυτελείς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως και ευκολίες πρόσβασης με κυλιόμενες σκάλες.
ΤοΕ/Γ-Ο/Γ FASTFERRIESANDROS, μετά την πλήρη προσαρμογή του στους πλέον σύγχρονους κανόνες ασφαλείας και στα επίπεδα ποιότητας που ήδη εφαρμόζει η FASTFERRIES, , θα ενταχθεί στις ακτοπλοϊκές γραμμές πλαισιώνοντας τα ήδη καθιερωμένα Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π και Ε/Γ-Ο/Γ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. Από τη σελίδα του κεντρικού πρακτορείου της εταιρείας στο facebook

Joyrider
17-04-2015, 15:27
Καλορίζικο λοιπόν και καλοτάξιδο. Μ' αρέσει πολύ το όνομα που του δώσανε, τόσα χρόνια ένα επιβατηγό δεν είχε το όνομα του νησιού που εξυπηρετεί αποκλειστικά από τη Ραφήνα και το οποίο έχει και μεγάλη ναυτική παράδοση.

noulos
17-04-2015, 15:46
Αν και δεν αναφέρεται, με τέτοιο όνομα η γραμμή που θα μπει είναι προφανής! Εξυπνη κίνηση από τον Παναγιωτάκη που απέναντι σε Ανδριώτικη εταιρία
βάζει βαπόρι με την Ανδρο στο όνομά του! (αν και σαν όνομα δεν μου αρέσει - θα προτιμούσα κάτι απλό όπως Νήσος 'Ανδρος).

Εχει μεγάλο ενδιαφέρον όμως να δούμε τι αλλαγές θα φέρει στην γραμμή. Το 4ο βαπόρι το καλοκαίρι είναι μάλλον απαραίτητο,
αλλά ποιος ο λόγος να έχει η μια εταιρία 3 στα 4; Να το βάλει πρωί που ήδη έχει το Αικατερίνη; 'Η απόγευμα που υπάρχει ο Θεολόγος
με εξαιρετικές πληρότητες; Δεν νομίζω να βάλει αντίπαλο στον δικό του παίκτη!

Προβλέπω αποχώρηση...

pantelis2009
17-04-2015, 17:08
Δεν ασχολούμαι με το fb και δεν ξέρω τι γράφουν εκεί, αλλά σήμερα έτυχε και πήγα και το φωτογράφησα στην γνωστή ντάνα της Ελευσίνας. Μακάρι να έγινε το dell και να ξανά δουλέψει το πλοίο, γιατί θα δουλέψει και αρκετός κόσμος μέσα σε αυτό.
Αλλά εάν δεν το δω να έρχεται Πέραμα ή Αμπελάκια....................
Εδώ το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ φωτογραφημένο σήμερα 17-04-2015 στην Ελευσίνα.

165713

Giannis G.
17-04-2015, 17:22
http://fastferries.com.gr/el/press-releases-11443-7254-7255-7384-7387-7388-7394
Το ανακοίνωσε και η ίδια η εταιρία..

avvachrist
17-04-2015, 21:15
Και τοποθέτηση stabilizers! Πολύ σημαντική προσθήκη και μπράβο στην εταιρεία για την κίνηση αυτή γιατί την χρειαζόταν το βαπόρι. Αυτό το "Fast Ferries Andros" δεν μου κολλάει όμως. Δεν θα ακουγόταν καλύτερο το "Fast Ferry Andros"; Ένα είναι το βαπόρι όχι πολλά. Είναι περιττός αυτός ο πληθυντικός πιστεύω...

Όπως και να έχει εύχομαι καλά ταξίδια, καλές θάλασσες και ο ¶ι-Νικόλας πάντα στην πλώρη του!

capten4
17-04-2015, 23:06
Οι συμφωνια ειχε επελθει καιρο,οι μελετες ειχαν γινει και τα πτερυγια εχουν παραγγελθει σχεδον δυο μηνες τωρα.Εκρεμουσαν μαλλον καποια θεματακια.Χτες το μεσημερι επεσαν οι τελειωτικες υπογραφες. Υ.Γ. Τα πτερυγια στο Αιγαιο ειναι απαραιτητα...σε ολα τα πλοια

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-04-2015, 08:22
Αν και δεν αναφέρεται, με τέτοιο όνομα η γραμμή που θα μπει είναι προφανής! Εξυπνη κίνηση από τον Παναγιωτάκη που απέναντι σε Ανδριώτικη εταιρία
βάζει βαπόρι με την Ανδρο στο όνομά του! (αν και σαν όνομα δεν μου αρέσει - θα προτιμούσα κάτι απλό όπως Νήσος 'Ανδρος).

Συμφωνώ κ στα δύο.
Σωστή κίνηση απέναντι σε μιά εταιρεία της οποίας το νέο πλοίο θα είναι παρασάγγας ανώτερο.
Γιά το όνομα τι να πω;; Eτσι όπως πάμε,σε 10 χρόνια οι ομιλούντες την Ελληνική θα είμαστε μειοψηφία.:uncomfortableness::apologetic:
Τεσπά, καλορίζικο κ καλοτάξιδο!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-04-2015, 09:04
Επειδή ξέρω ότι μας διαβάζουν από τις εταιρείες,ας κοιτάξει ο κ. Παναγιωτάκης να σουλουπώσει αυτήν την άγαρμπη τσιμινιέρα.Δεν θέλει κ πολύ, 2 λαμαρίνες δεξιά-αριστερά κ το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

Επτάνησος_1989
18-04-2015, 09:10
Επειδή ξέρω ότι μας διαβάζουν από τις εταιρείες,ας κοιτάξει ο κ. Παναγιωτάκης να σουλουπώσει αυτήν την άγαρμπη τσιμινιέρα.Δεν θέλει κ πολύ, 2 λαμαρίνες δεξιά-αριστερά κ το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.
Mια χαρα ειναι η τσιμινιερα του.Το θεμα ειναι οτι ο Στριντζης πουλησε το νησι του,αντι να προσπαθησει να κρατησει το πλοιο και να το επαναφερει στην γραμμη.Προσωπικη μου γνωμη δεν ηθελα να το παρει ο Παναγιωτακης αλλα και κανενας αλλος.Επρεπε να προσπαθησει ο Στριντζης να κανει κατι να το επαναφερει στην γραμμη.Τι να πω.Κριμα και παλι κριμα.Δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος αλλα απογοητευμενος.

βαγγελις ροκκος
18-04-2015, 11:53
Για την τσιμνιερα εχω τη γνωμη οτι πρεπει να βελτιωθει καπως. Και ειναι κριμα που η Κεφαλλονια και η Ιθακη χανουν ενα τετοιο καραβι. Μετα απο τοσα χρονια παρουσιας στις γραμμες της Κεφαλλονιας και Ιθακης ο Στριντζης δεν επρεπε να τις εγκαταλειψει. Δυστυχως παμε οπισθεν ολοταχως, και θα θυμομαστε ποσο καλυτερα ηταν εδω και πολλα χρονια με τα ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ΔΗΛΟΣ ΑΙΝΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ.

Επτάνησος_1989
18-04-2015, 12:10
Για την τσιμνιερα εχω τη γνωμη οτι πρεπει να βελτιωθει καπως. Και ειναι κριμα που η Κεφαλλονια και η Ιθακη χανουν ενα τετοιο καραβι. Μετα απο τοσα χρονια παρουσιας στις γραμμες της Κεφαλλονιας και Ιθακης ο Στριντζης δεν επρεπε να τις εγκαταλειψει. Δυστυχως παμε οπισθεν ολοταχως, και θα θυμομαστε ποσο καλυτερα ηταν εδω και πολλα χρονια με τα ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ΔΗΛΟΣ ΑΙΝΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ.
Εχω στεναχωρηθει παρα πολυ.Δυστηχως οπως το ειπες παμε αναποδα ολοταχως.Πουλησε την Κεφαλλονια μας αφησε χωρις πλοιο απο Πατρα.Τι να πω.κριμα και παλι κριμα.Το πλοιο αυτο ειναι για παντα το Επτανησος.Κριμα κ.Στριντζη που για τα λεφτα πουλατε και την ψυχη σας.

Espresso Venezia
18-04-2015, 12:31
Η γνώμη μου για το όνομα, είναι ότι εκτός από κακόηχο, ....σιδηρόδρομο και δυσκολοπρόφερτο σε μη αγγλομαθείς (ω ναι, υπάρχουν και τέτοιοι), είναι ταυτόχρονα και ασύντακτο και λάθος. Τι πάει να πει "FAST FERRIES ANDROS", όπερ μεθερμηνευόμενον "Γρήγορα φέρρυς (πλοία) Άνδρος" ??? Ότι το πλοίο δεν είναι ...ένα αλλά ...πολλά μαζί ???

ΟΚ, δεν λέω, να παντρεύεις το όνομα - λογότυπο της εταιρείας σου με το όνομα του πλοίου, πχ. COSTA EUROPA, MSC MAGNIFICA, BLUE STAR PAROS, αλλά να βγαίνει και κάποιο σωστό νόημα. Προσωπικά, και μιλώντας πάντα καλοπροαίρετα (μιας και όπως επεσήμανε φίλος παραπάνω, μας διαβάζουν και από την εταιρεία) θα προτιμούσα ένα "ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ", ή σκέτο "ΑΝΔΡΟΣ", ακόμα και "ΕΞΠΡΕΣ ΑΝΔΡΟΣ", άντε και το πολύ-πολύ "ANDROS FAST FERRY" (πρώτο όμως το κυρίως όνομα, και οπωσδήποτε Ferry και όχι Ferries".

ΑΡΗΣ
18-04-2015, 15:07
Νήσος ¶νδρος......εύηχο και ελληνικόν. Επίσης αυτό το Fast για βαπόρι 19 μιλίων ε για τους γνώστες ακούγεται κάπως.Όπως παλιά που βάζανε σε 1000άρια αυτοκίνητα λογότυπα 2.0,GTI,Turbo και πάει λέγοντας.....

karavofanatikos
18-04-2015, 15:12
Μήπως είχαν κατά νου να πουν "Fast Ferry Andros" και μπερδεύτηκαν και γράψανε αυτή την μπούρδα;

Joyrider
18-04-2015, 15:17
Εγώ έχω την εντύπωση ότι θα είναι σκέτο ΑΝΔΡΟΣ (ANDROS) απλά έγινε λάθος στη σύνταξη του κειμένου της ανακοίνωσης. Μάλλον μπλέχτηκε συντακτικά με το όνομα της εταιρείας που είναι FAST FERRIES...άλλως τε και τα υπόλοιπα πλοία της δεν έχουν το συνθετικό της εταιρείας μπροστά από το όνομα.
Είδωμεν !

rafina-lines
18-04-2015, 16:18
FAST FERRY ANDROS θα είναι το όνομα μάλλον. Έχω μια πληροφορία από την εταιρία που πιστεύω ότι είναι έγκυρη. Δεν κόβω και το κεφάλι μου βέβαια, μην αρχίσετε τα πώς, και γιατί, κτλ, απλά καταθέτω αυτό που έχω μάθει... :)

pantelis2009
18-04-2015, 18:34
Πληροφορία που μου ήλθε λέει ότι από Δευτέρα παρατά την ντάνα της Ελευσίνας, αλλά δεν ξέρω ακόμη που θα πάει.
Για να δούμε θα βγει αληθινή η πληροφορία!!!!!!

flash13
18-04-2015, 20:18
Pantelis, η πληροφορια σου ερχεται να επιβεβαιωσει εγκυρο ναυτιλιακο site, που εχει γραψει από χθες ότι θα μεθορμισει την Δευτερα για την Σαλαμινα.

noulos
18-04-2015, 22:14
FAST FERRY ANDROS θα είναι το όνομα μάλλον. Έχω μια πληροφορία από την εταιρία που πιστεύω ότι είναι έγκυρη. Δεν κόβω και το κεφάλι μου βέβαια, μην αρχίσετε τα πώς, και γιατί, κτλ, απλά καταθέτω αυτό που έχω μάθει... :)
Μήπως έχεις πληροφόρηση και για το πότε θα μπει στην γραμμή και αν θα αντικαταστήσει το Αικατερίνη;

rafina-lines
19-04-2015, 18:02
Μήπως έχεις πληροφόρηση και για το πότε θα μπει στην γραμμή και αν θα αντικαταστήσει το Αικατερίνη;

Απ'ότι λέγανε τότε (πριν από κανά 4άρι μήνες η πληροφορία) το υπολογίζανε να μας έρθει τέλος Ιουλίου στη Ραφήνα, ώστε τον Αύγουστο να δούλευαν και τα 3 πλοία. Το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ θα αποχωρούσε από Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Τώρα αν άλλαξε κάτι σ'αυτό το σχέδιο, δεν ξέρω... Πάντως ανάλογα την εποχή που είμαστε τώρα και το χρόνο που υπάρχει μέχρι την έναρξη της σεζόν, πιστεύω είναι δυνατό να τρέξει αυτό το χρονοδιάγραμμα. Να δούμε τι θα δούμε τελικά όμως... :)

Ilias 92
19-04-2015, 23:25
Καλορίζικο το καραβι!
Το όνομα δώθηκε για να μην μπορέσουν να πουν οι Στεφάνου το καινούργιο τους Super Ferry Andros.
Το ότι δεν αφήνουν το όνομα του καραβιού ως εχει δείχνει ότι δεν ξέρουν και πολλα απο την ιστορία της γραμμής δυστυχώς.
Γενικοτερα τώρα που το πήρε μια πιο νοικοκυρεμένη εταιρεια καλό θα ηταν να σκεφτούν και άλλες γραμμές απο Ραφήνα ή Πειραιά.

ιθακη
19-04-2015, 23:52
Αυτό με το όνομα που λέτε όλοι, δεν μπορώ να το καταλάβω... Αν αυτοί το πούνε "fast ferry Andrοs" ή γενικοτερα "κατι"-Άνδρος, τι απαγορεύει στον επόμενο που θα φέρει πλοίο να το ονομάσει "κατι άλλο"-Άνδρος, την στιγμή που το πρώτο συνθετικό ΔΕΝ είναι ίδιο?

Ilias 92
20-04-2015, 00:00
Με την ίδια λογική Γιώργο θα έλεγε και η Χελενικ το Μύκονος πχ ΝΙσσος Ιθάκη μιας και το πρώτο συνθετικό δεν ειναι ίδιο.
Ολοι ξέραμε πως απο το Οσαντο ακομα το όνομα θα ηταν Superferry Andros όταν τώρα μια εταιρία που δεν εχει συνθετικό στα ονόματα βάζει στο ξεκάρφωτο κατι λέει αυτο.
Και Ανδρός να το πεις θεωρώ ότι το όνομα Επτανήσου σε αυτήν την γραμμή εχει βάρος μεγάλο όπως και να το κάνουμε.

ιθακη
20-04-2015, 00:43
Ηλία καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά αυτο το "κόλλημα" περί μονοπωλίου του ονόματος μου ακούγετε χαζό..... Μην ξεχνάμε πως επί έτη υπήρχα 2 πλοία (που πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό) με το ίδιο ΑΚΡΙΒΏΣ ονομα, το ΙΟΝΙΣ, και μάλιστα βρισκόντουσαν και σε κοινό λιμάνι κάποιες φορές..... Ή όπως υπάρχει και στην Λευκάδα μικρό επιβατηγό με το ονομα Επτάνησος, ή ακόμα και το ονομα Ιόνιο Πέλαγος που το έχει κι άλλο πλοίο. Τελικά αυτά τα κολλήματα μόνο στο Αιγαίο παίζουν.....

Όσο για την ονοματολογία της Ελλενικ, δεν θα μπορούσε ΠΟΤΈ το Ν. Μύκονος να ονομαστεί Νήσος Ιθάκη ή οτιδήποτε άλλο, μιας και ο μεγάλος Μάκης είχε είδη οραματιστεί αυτο το πλοίο με το Μύκονος σαν δεύτερο συνθετικό (αλλά με πρώτο το superferry ) αλλα τελικα του έλαχε να το ναυπήγησε για λογαριασμό άλλης εταιρειας

pantelis2009
20-04-2015, 08:46
Πληροφορία που μου ήλθε λέει ότι από Δευτέρα παρατά την ντάνα της Ελευσίνας, αλλά δεν ξέρω ακόμη που θα πάει.
Για να δούμε θα βγει αληθινή η πληροφορία!!!!!!
Η νέα πληροφορία είναι ότι σίγουρα θα πάει στο ναυπηγείο Σαλαμίς στα Αμπελάκια και θα δέσει στη θέση που είχε δέσει το Express Pegasus.

thanos75
20-04-2015, 11:04
Καλορίζικο το καραβι!
Το όνομα δώθηκε για να μην μπορέσουν να πουν οι Στεφάνου το καινούργιο τους Super Ferry Andros.
Το ότι δεν αφήνουν το όνομα του καραβιού ως εχει δείχνει ότι δεν ξέρουν και πολλα απο την ιστορία της γραμμής δυστυχώς.
Γενικοτερα τώρα που το πήρε μια πιο νοικοκυρεμένη εταιρεια καλό θα ηταν να σκεφτούν και άλλες γραμμές απο Ραφήνα ή Πειραιά.

Καλορίζικο και από εμένα το πλοίο και μακάρι να προλάβει έστω το peak της σεζόν τον Αύγουστο. Πιστεύω πάντως Ηλία πως δεδομένου ότι η αναγγελθείσα δρομολόγηση του ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ είναι μάλλον αμφίβολη λόγω των γνωστών προβλημάτων, πιστεύως πως ένα 4ο πλοίο η γραμμή ¶νδρου-Τήνου-Μυκόνου το χρειάζεται το καλοκαίρι. Οπότε ίσως σε αυτή την περίπτωση ας "παίξουν λίγο πιο συντηρητικά" και ενδεχομένως ας σκεφθούν το ενδεχομένο άλλης γραμμής από την ερχόμενη σεζόν οπότε θα έχουν και πιο πολύ χρόνο και να τη διαφημίσουν- εξάλλου από το 2016 που θα έρθει και το πλοίο των ΣΤΕΦΑΝΟΥ θα υπάρξουν και πάλι ανακατατάξεις στη Ραφήνα.
Θα συμφωνούσα πάντως μαζί σου στο να έμενε το όνομα ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ. Έχει μεγάλο θετικό βάρος το συγκεκριμένο όνομα στους κατοίκους των συγκεκριμένων νησιών και της Ραφήνας:cocksure:

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-04-2015, 13:59
Καλορίζικο και από εμένα το πλοίο και μακάρι να προλάβει έστω το peak της σεζόν τον Αύγουστο.
Χωρίς κάποια εκτεταμένη μετασκευή προλαβαίνει κ Ιούνιο,φίλε:fat:.

pantelis2009
20-04-2015, 15:57
Τα P/K Μεγαλόχαρη VII & X αυτή την ώρα μεταφέρουν το Επτάνησος στον κόλπο των Αμπελακίων. Καλές δουλειές στην εταιρεία και τους τεχνίτες που θα δουλέψουν σε αυτό και σύντομα κοντά μας.

pantelis2009
24-04-2015, 09:45
Ας δούμε και την πρώτη του φωτογραφία στο ναυπηγείο Κόρου που έχει δέσει. Μέσα στο πλοίο ήταν και ο ναυπηγός Αθανάσιος Κοπούκης που παρακολουθεί το πλοίο και μιλούσαν με τον πλοιοκτήτη ....για διάφορες δουλειές.
Η συνεργασία τους είναι άψογη και στο τέλος θα δούμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια σε όλους.

165885

rafina-lines
26-04-2015, 21:23

Τελικά δεν είχα μάθει σωστά τότε, FAST FERRIES ANDROS το νέο όνομα, είναι ολόσωστη η ανακοίνωση της εταιρίας παρόλο που ακούγεται λίγο ασυνταξία... Κι εγώ θα το προτιμούσα στον ενικό τουλάχιστον, αλλά σε τέτοια θέματα άλλοι αποφασίζουν. Με το καλό να μας έρθει πάντως... :)

BEN BRUCE
27-04-2015, 20:09
Το Επτανησος στην νεα του θεση οπου θα γινουν και οι σχετικες εργασιες για να ετοιμαστει για την μαχη του στο Αιγαιο αυτη την φορα

165976

Διπλα του το κατα 12 χρονια νεοτερο Αιολος Κεντερης που μαλλον δεν εχει κανενα απολυτως μελλον

Espresso Venezia
02-05-2015, 13:00
166083
01/05/2015

Οι εργασίες εχουν ξεκινήσει. Χθεσινές φωτό του πλοίου από τα Αμπελάκια.

166084
01/05/2015

Cpt Βαγγελης
08-05-2015, 09:07
Γνωρίζουμε ποιός έχει αναλάβει ή θα αναλάβει πλοίαρχος ;

fotis
21-05-2015, 13:07
Ο πλοιαρχος του Αικατερινη αποχώρησε προσφατα και πολλοί υποψιάζονται οτι θα αναλαβει το νεο αποκτημα της εταιρείας που μετασκευάζεται τωρα! Η εταιρεία κρατα κλειστα τα χαρτιά της και δεν ξερω αν θα μαθουμε συντομα το ποιος θα κουμανταρει το Andros Ferry.. Εν αναμονη των εξελιξεων λοιπον!

Cpt Βαγγελης
21-05-2015, 14:23
Ο πλοιαρχος του Αικατερινη αποχώρησε προσφατα και πολλοί υποψιάζονται οτι θα αναλαβει το νεο αποκτημα της εταιρείας που μετασκευάζεται τωρα! Η εταιρεία κρατα κλειστα τα χαρτιά της και δεν ξερω αν θα μαθουμε συντομα το ποιος θα κουμανταρει το Andros Ferry.. Εν αναμονη των εξελιξεων λοιπον!

Με κάθε επιφύλαξη νομίζω πως ο καπτα Γιώργος Κολιτσας έχει αναλάβει την πλοιαρχια του ANDROS και τη θέση του στην ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. έχει αναλάβει ο μέχρι πρότινος ύπαρχος καπτα Μάρκος Βλάμης. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει.

rafina-lines
21-05-2015, 14:34
Με κάθε επιφύλαξη νομίζω πως ο καπτα Γιώργος Κολιτσας έχει αναλάβει την πλοιαρχια του ANDROS και τη θέση του στην ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. έχει αναλάβει ο μέχρι πρότινος ύπαρχος καπτα Μάρκος Βλάμης. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει.

Σωστά, έτσι είναι! Καλή συνέχεια στη νέα του πλοιαρχία, και καλορίζικος ο καπτα-Μάρκος! Καλή δύναμη!!! :)

Cpt Βαγγελης
21-05-2015, 19:07
Για βοήθεια του καπτα Μάρκου έχει πάει στο Αικατερίνη Π. και ο καπτα Αχιλλέας Ταρλάμης!

giorgos_249
25-05-2015, 01:31
Απο φωτογραφια στο facebook (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=835168656566342&set=gm.1033865326625838&type=1) , λευκή τσιμινιέρα και από τη μια μπάντα κόκκινο πλέον και δημιουργείται στο πανω ντεκ χώρος με ανεμοθώρακες.

trelaras
25-05-2015, 08:22
Απο φωτογραφια στο facebook (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=835168656566342&set=gm.1033865326625838&type=1) , λευκή τσιμινιέρα και από τη μια μπάντα κόκκινο πλέον και δημιουργείται στο πανω ντεκ χώρος με ανεμοθώρακες.

Για μας που δεν έχουμε φατσοβιβλιο έχει τίποτα?

Espresso Venezia
30-05-2015, 17:02
Να το δούμε το πλοίο στα κόκκινα, και με το κόκκινο Π του Παναγιωτάκη στο φουγάρο του.

166770___166769
Σαλαμίνα - 30/05/2015

Το νέο όνομα έχει γραφτεί ανάγλυφα και στις δύο πλευρές της πλώρης, αλλά είναι ήδη χρωματισμένο (και τελειωμένο) μόνο στην δεξιά. Να το δούμε λοιπόν έστω και τραβηγμένο από τεραστία απόσταση, και αφού προηγουμένως .....διάβηκα κατσάβραχα και πουρνάρια για να μπορέσω να το τραβήξω σε αυτήν την καλύτερη δυνατή γωνία.

166768
Σαλαμίνα - 30/05/2015

mariossss
01-06-2015, 08:55
Μιας και γραφτηκε και επισημα το καινουριο του ονομα πανω στο πλοιο πρεπει να αλλαξει και το ονομα εδω στο θεμα!!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-06-2015, 09:36
Να το δούμε το πλοίο στα κόκκινα, και με το κόκκινο Π του Παναγιωτάκη στο φουγάρο του.

166770___166769
Σαλαμίνα - 30/05/2015

Το νέο όνομα έχει γραφτεί ανάγλυφα και στις δύο πλευρές της πλώρης, αλλά είναι ήδη χρωματισμένο (και τελειωμένο) μόνο στην δεξιά. Να το δούμε λοιπόν έστω και τραβηγμένο από τεραστία απόσταση, και αφού προηγουμένως .....διάβηκα κατσάβραχα και πουρνάρια για να μπορέσω να το τραβήξω σε αυτήν την καλύτερη δυνατή γωνία.

166768
Σαλαμίνα - 30/05/2015
Με την διχρωμία συν το κόκκινο Π βελτιώνεται αισθητά η εμφάνιση του άγαρμπου φουγάρου.

Μάλλον ανάποδα τα έκαναν στο όνομα.Έπρεπε να γράψουν λοξά,λεπτά κ καλλιγραφικά Fast Ferries (κατά το Βlue Star) κ με έντονα κεφαλαία ΑΝΔΡΟΣ γιά να προβάλλουν αυτό που έσπευσαν να καπαρώσουν από τους Αφούς Στεφάνου. Έτσι κ αλλιώς Fast Ferries θα γράφει στις παντες.Να μου το θυμηθείτε,ο ασχετος κόσμος ποτέ δεν θα το πει ΑΝΔΡΟΣ. Ας το κοιτάξουν στην εταιρεία που νομίζω ότι μας διαβάζουν.

Εύγε γιά την προσπάθειά σου.Παλιότερα τα ίδια έκανα κ εγώ.

CAPTAIN PICARD
01-06-2015, 10:03
Και η Blue Star το όνομα του νησιού που συνοδεύει το όνομα του πλοίου με καλλιγραφικά το γράφει όπως ακριβώς έκανε τώρα και η Fast Ferries. Kι εγώ θεωρώ ότι το ¶νδρος θα μπορούσε να τονιστεί καλύτερα αλλά δε νομίζω ότι θα υπάρξει θέμα όσον αφορά την εξοικείωση του (τακτικού τουλάχιστον) επιβατικού κοινού με το όνομα.

Giovannis
01-06-2015, 10:05
Μάλλον ανάποδα τα έκαναν στο όνομα.Έπρεπε να γράψουν λοξά,λεπτά κ καλλιγραφικά Fast Ferries (κατά το Βlue Star) κ με έντονα κεφαλαία ΑΝΔΡΟΣ

Δεν ειναι αναποδα! Κατα το Blue Star το εκαναν! Γιατι ετσι ακριβως ειναι κ τα Blue Star!

ιθακη
01-06-2015, 11:19
Μάλλον είμαι ο μόνος στον οποιο αρέσει αυτό το φουγάρο, μιας και μου φέρνει στο μυαλό τα παλιά Ι.star και Ι.sun

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-06-2015, 11:53
Μάλλον είμαι ο μόνος στον οποιο αρέσει αυτό το φουγάρο, μιας και μου φέρνει στο μυαλό τα παλιά Ι.star και Ι.sun
Σε εκείνα ήταν κομψό κ το οποίο εξισορροπούσε θαυμάσια το πλωριό ψεύτικο.Ουσιαστικά πρόκειται γιά άλμπουρο-φουγάρο, mack κατά τους Αμερικάνους από το mast+stack.

Ilias 92
01-06-2015, 14:41
Μα γιατι FAST FERRIES αφού ειναι ενα το FERRY παντού εχει σχολιαστεί αυτή η ανορθογραφία και ο κάκιστος μιμητισμός της εταίρας και αυτοί εμμένουν στο ίδιο.
Τέλος πάντων δικό τους ειναι ας το πουν και FAST PORT ΑΝΔΡΟΣ.

Το ότι δεν άφησαν το θρυλικό για την γραμμη όνομα Επτανησος και ότι μόνη έννοια ηταν τα προλάβουν το Ανδρός απο τους Στέφανου δείχνει ότι η εταιρεια στο μάρκετινγκ τουλάχιστον δεν τα παει καθόλου καλά.
Με το καλό να ξεκινήσει όπως και να εχει.

renetoes
01-06-2015, 16:06
Μα γιατι FAST FERRIES αφού ειναι ενα το FERRY παντού εχει σχολιαστεί αυτή η ανορθογραφία και ο κάκιστος μιμητισμός της εταίρας και αυτοί εμμένουν στο ίδιο.
Τέλος πάντων δικό τους ειναι ας το πουν και FAST PORT ΑΝΔΡΟΣ.

Το ότι δεν άφησαν το θρυλικό για την γραμμη όνομα Επτανησος και ότι μόνη έννοια ηταν τα προλάβουν το Ανδρός απο τους Στέφανου δείχνει ότι η εταιρεια στο μάρκετινγκ τουλάχιστον δεν τα παει καθόλου καλά.
Με το καλό να ξεκινήσει όπως και να εχει.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Τοσο κακόηχο και κακογραμμένο όνομα έχω να δω από την εποχή που ο Γούτος είχε δρομολογήσει το νυν Εξπρες Σκιάθος με ένα όνομα που κανονικά θα ήθελε να το πι SUPER CAT HAROULA αλλά, έτσι που είχαν τοπεθετηθεί τα γράμματα όποιος το έβλεπε τα διαβαζε ως SUPER CATHAROULA, ωραίο όνομα για πλοίο (ΚΑΘΑΡΟΥΛΑ?).

Τέλος πάντων, ας είναι καλοτάξιδο και τυχερό στα νέα του καθήκοντα το πρώην ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ.

giorgos_249
01-06-2015, 17:37
Μια χαρα ειναι το ονομα , εχει περασει οριστικά η εποχη που μπορουσες στο πλοιο να δινεις το ονομα της κορης σου, πχ " ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ" , της γυναικας σου πχ " ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π " , της γιαγιας σου , του παππου σου κλπ κλπ. Το συγχρονο marketing ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ αγγλικα ονοματα , συνθετικα (πχ (...) Palace, (.....) EXPRESS, (.....) STAR , (SUPER..... ) , EUROPEAN (...) , (.....) SEAWAYS , SEA (....) κλπ κλπ ) η μονολεκτικα - όχι όμως του τυπου " ΕΛΕΝΙΤΣΑ" ή "Απροβάτο" / "Καρδιανή" / "Σφακιά" , κλπ κλπ, αλλά ονοματα που να τα καταλαβαινουν ολοι, πχ ARIADNE / ολοι οι ξενοι ξερουν το μυθο για το μίτο της Αριάδνης ή COLOSSUS / ποιος δεν ξερει τον Κολοσσό , ή συνθετικά ( αφου επιτυχημενα στα τοπωνύμια αποδεικνύονται μόνο τα συνθετικά ) ονόματα που να δηλώνουν τόπο (πχ blue star paros , SUPERFAST CANARIAS, ADRIATICA KING) ή ο,τιδηποτε τετοιο.

Giovannis
01-06-2015, 18:06
Μια χαρα ειναι το ονομα , εχει περασει οριστικά η εποχη που μπορουσες στο πλοιο να δινεις το ονομα της κορης σου, πχ " ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ" , της γυναικας σου πχ " ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π " , της γιαγιας σου , του παππου σου κλπ κλπ. Το συγχρονο marketing ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ αγγλικα ονοματα , συνθετικα (πχ (...) Palace, (.....) EXPRESS, (.....) STAR , (SUPER..... ) , EUROPEAN (...) , (.....) SEAWAYS , SEA (....) κλπ κλπ ) η μονολεκτικα - όχι όμως του τυπου " ΕΛΕΝΙΤΣΑ" ή "Απροβάτο" / "Καρδιανή" / "Σφακιά" , κλπ κλπ, αλλά ονοματα που να τα καταλαβαινουν ολοι, πχ ARIADNE / ολοι οι ξενοι ξερουν το μυθο για το μίτο της Αριάδνης ή COLOSSUS / ποιος δεν ξερει τον Κολοσσό , ή συνθετικά ( αφου επιτυχημενα στα τοπωνύμια αποδεικνύονται μόνο τα συνθετικά ) ονόματα που να δηλώνουν τόπο (πχ blue star paros , SUPERFAST CANARIAS, ADRIATICA KING) ή ο,τιδηποτε τετοιο.

Συμφωνω αλλα ο IDOMENEAS LINES με την KALLI P. μαλλον διαφωνει :p

Παρολαυτα και σκετο Ferry Andros να γινοταν μια χαρα θα ηταν!

ΑΡΗΣ
01-06-2015, 18:11
Το μάρκετινγκ δεν επιβάλλει τίποτα....επίσης το πλοίο απευθύνεται κυρίως στην εγχώρια αγορά που θα το αποκαλούν απλά ''¶νδρος'', τα σουπερφαστεξπρες θα τα απομονώσουν χωρις καν να το καταλαβουν. Αυτό το fast και express σε πλοία 18 κομβων δεν σε πειράζει δηλαδή? ¶λλα είπαμε το μάρκετινγκ δίνει με το όνομα 4-5 μίλια......Προσωπικά ουτε το Superferry μου αρεσει σαν όνομα. Για τον φίλο που το σχολίασε πιο πάνω εδω οι Στριντζαίοι δεν εδωσαν το ονομα Επτανησος (έστω ΙΙ)...γιατί να το κάνει ο Παναγιωτάκης?

roussosf
01-06-2015, 20:01
......Προσωπικά ουτε το Superferry μου αρεσει σαν όνομα. Για τον φίλο που το σχολίασε πιο πάνω εδω οι Στριντζαίοι δεν εδωσαν το ονομα Επτανησος (έστω ΙΙ)...γιατί να το κάνει ο Παναγιωτάκης?

Νομίζω ότι ο Στρίντζης τότε ήθελε να δείξει κάτι καινούργιο και το κατάφερε
και για την εποχή του ήταν και ακόμα είναι sssSUPERFERRY
για σκέψου και το αδελφάκι του δεν είχε καμία σχέση σε εμφάνιση με αυτό
μπορει τα χρόνια να μην κρύβονται αλλά την εσωτερική του διαρρύθμιση θα την ζήλευάν αρκετά νεοτευκτα

ΑΡΗΣ
01-06-2015, 22:07
Νομίζω ότι ο Στρίντζης τότε ήθελε να δείξει κάτι καινούργιο και το κατάφερε
και για την εποχή του ήταν και ακόμα είναι sssSUPERFERRY
για σκέψου και το αδελφάκι του δεν είχε καμία σχέση σε εμφάνιση με αυτό
μπορει τα χρόνια να μην κρύβονται αλλά την εσωτερική του διαρρύθμιση θα την ζήλευάν αρκετά νεοτευκτα

Δεν αμφισβητώ την αξία του Ferry στο χρόνο. Το αδελφάκι του μπορεί να μην έμοιαζε μετα τη μετασκευή του εσωτερικά όμως ηταν αρκετά καλό. Για σκέψου εσύ να μετασκεύαζαν το γκαράζ σωστά να γινοταν πιο εκμεταλλεύσιμο...βάλε και 1.5-2 μιλια παραπάνω ταχύτητα και ίσως η ιστορία να ήταν διαφορετική.

Ilias 92
01-06-2015, 23:13
Το μάρκετινγκ δεν σου επιβάλει τίποτα αντίθετα το χρησιμοποιείς εσυ όπως νομίζεις για να δημιουργήσεις μια εικόνα.
Η ΛΟΓΙΚΗ λέει ότι αν έχεις ΕΝΑ καραβι δεν θα το πεις γρήγορα καράβια Ανδρός αλλα γρήγορο καραβι Ανδρός ακομα και αν την εταιρεια σου την λένε γρήγορα καράβια που δεν ειναι γρήγορα μεταξί μας.

Απο εκεί και πέρα θεωρώ πως μια εταιρεια που ονομάζει το αλλα δυο του στόλου της με παραδοσιακά ονόματα θα ήθελε να διατηρήσει ενα όνομα βαρύ όπως το Επτανησος αλλα προφανώς δεν ξέρει την ιστορία της γραμμής.

Θυμιθητε την ανακοίνωση όχι επισήμως αλλα στο Facebook και μάλιστα με γριγκλις πραγματικά έβγαλε μια εικόνα προχειρότητας που θίγει την εταιρεια.

Λεπτομεριες..... Με το καλό να μπει στην γραμμη και καλές δουλειές να εχει.

pantelis2009
02-06-2015, 08:01
Τα P/K Μεγαλόχαρη VII & X είναι μπροστά από το πλοίο ήδη και μάλλον σήμερα θα το πάνε Ελευσίνα για να μπουν τα stabilizer.

Nautilia News
02-06-2015, 18:00
http://www.nautilia.gr/new/site/modules/mod_news_pro_gk4/cache/LOGONEWS.fast_ferries.Fast_fer_andnsp_73.jpg (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2793:-fast-ferries-andros-update&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)
Στην Ελευσίνα το FAST FERRIES ANDROS (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2793:-fast-ferries-andros-update&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)

DOMUS
06-06-2015, 19:35
Σημερινό δημοσίευμα απο το πάντα επίκαιρο site εν Ανδρω
http://www.enandro.gr/index.php/oikonomia/1462-2015-06-05-14-02-02

manolisfissas
14-06-2015, 11:35
Ξέρετε που θα δρομολογηθεί το πλοίο.

rafina-lines
14-06-2015, 17:15

Ραφήνα - Σύρο - Τήνο - Μύκονο και Ραφήνα - Τήνο - Μύκονο. :)

Espresso Venezia
14-06-2015, 18:01

Ραφήνα - Σύρο - Τήνο - Μύκονο και Ραφήνα - Τήνο - Μύκονο. :)

Καλοοοοοοοοοοό !!!!!!!!!!! Δηλαδή το ΑΝΔΡΟΣ δεν θα πιάνει καθόλου ......στην Άνδρο ?????

rafina-lines
14-06-2015, 22:00
Καλοοοοοοοοοοό !!!!!!!!!!! Δηλαδή το ΑΝΔΡΟΣ δεν θα πιάνει καθόλου ......στην Άνδρο ?????

Προς το παρόν δε θα πιάνει. Αργότερα (ίσως από Σεπτέμβριο) πιάσει, κάνοντας τα δρομολόγια του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ. Να δούμε πώς θα το ρυθμίσουν... :)

pantelis2009
01-07-2015, 14:55
Το Fast Ferries Andros βγήκε από τη δεξαμενή της Ελευσίνας και αυτή την ώρα είναι στη δίαυλο΄του Περάματος με προορισμό το ΝΜΔ. Καλή συνέχεια σε πλήρωμα και πλοίο.
Εδώ όταν ήταν στο ναυπηγείο Κόρρου.

167728

Nautilia News
01-07-2015, 15:37
http://www.nautilia.gr/new/site/modules/mod_news_pro_gk4/cache/LOGONEWS.fast_ferries.FF_Andros_1nsp_73.jpg (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2888:-fast-ferries-andros&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)
Στο ΝΜ Δραπετσώνας βρίσκεται πλέον το FAST FERRIES ANDROS (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2888:-fast-ferries-andros&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)Γιατί το nautilia.gr είναι παντού!!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
02-07-2015, 10:06
Αν κ ιαπωνολάτρης, είναι ίσως το ασχημότερο εμφανισιακά βαπόρι στην ακτοπλο'ι'α. Τα έχουμε ξαναπεί,με κάποιες επεμβάσεις θα σουλουπωνόταν κάπως.
Τεσπά,ας είναι καλότυχο.

rafina-lines
02-07-2015, 14:08
Αν κ ιαπωνολάτρης, είναι ίσως το ασχημότερο εμφανισιακά βαπόρι στην ακτοπλο'ι'α.

Αυτό κατά τη γνώμη σου. Σε κάποιους άλλους μπορεί να μην είναι έτσι. Καλύτερα να μην είμαστε τόσο απόλυτοι. Αλλά και παρεμβάσεις να έκανε όπως λες, πάλι σε κάποιους άλλους μπορεί να μην άρεσαν. Οπότε...

manolisfissas
02-07-2015, 14:24
Αυτό κατά τη γνώμη σου. Σε κάποιους άλλους μπορεί να μην είναι έτσι. Καλύτερα να μην είμαστε τόσο απόλυτοι. Αλλά και παρεμβάσεις να έκανε όπως λες, πάλι σε κάποιους άλλους μπορεί να μην άρεσαν. Οπότε...

Φίλε rafina-lines σημφωνώ απόλυτα με την γνώμη σου

BEN BRUCE
02-07-2015, 15:08
Παντως πριν απο λιγες ωρες ημουν απο εξω και ειδα οργασμο εργασιων και πολλα υλικα για τους εσωτερικους χωρους.Αν και ως μπλε δεν το πολυσυμπαθησα ως κοκκινο εχει γινει παρα πολυ εντυπωσιακο και φαινεται πια και ομορφο μπορω να πω, η γκρι λωριδα ειναι πολυ ωραια επισεις

express adonis
02-07-2015, 16:19
Αν κ ιαπωνολάτρης, είναι ίσως το ασχημότερο εμφανισιακά βαπόρι στην ακτοπλο'ι'α. Τα έχουμε ξαναπεί,με κάποιες επεμβάσεις θα σουλουπωνόταν κάπως.
Τεσπά,ας είναι καλότυχο.

μετα το ασχημοπαπο σουπερ ναιας τωρα αυτο......εμενα προσωπικα μου αρεσει....

BEN BRUCE
02-07-2015, 17:10
....και το σουπερ ναιας ωραιο ηταν, ολα τα πλοια ειναι ωραια.Σε ολους αρεσουν τα ωραια πλοια

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-07-2015, 09:12
Eννοείται ότι καθένας εκφράζει την γνώμη του.Απόλυτος δεν είμαι-γράφω ίσως-αλλά κ δεν έχω δώσει τέτοια δείγματα στο φόρουμ.Όλα υποκειμενικά είναι αλλά σε κάποια πράγματα υπάρχει ευρεία παραδοχή αν κάτι είναι ωραίο ή άσχημο κ το βαπόρι αυτό δεν νομίζω ότι έχει πολλούς φίλους εδώ μέσα.Έχουν γίνει βελτιωτικές παρεμβάσεις εξωτερικά σε άλλες περιπτώσεις αλλά αυτή την εταιρεία μπορεί να την ενδιαφέρει το μέσα όπου δεν αποκλείεται να είναι πολύ ωραίο.Στα πλην ότι είναι ένα μακρυνάρι ΕΝΤΕΛΩΣ FLAT με πολύ πρύμα ένα ΑΓΑΡΜΠΟ MACK.Στα συν η μάλλον τυπική ιαπωνική γέφυρα,η πρύμη κ η νέα του φορεσιά.:fat:

thanos75
03-07-2015, 09:26
Έχουμε κάτι νεώτερο σχετικά με το πότε θα έρθει Ραφήνα?

DOMUS
03-07-2015, 16:00
Από το εν ανδρω σήμερα
http://www.enandro.gr/index.php/oikonomia/1530-andros-superferry-iii

Appia_1978
03-07-2015, 20:23
Στο εσωτερικό επί Στρίντζη ήταν όντως πολύ όμορφο και άνετο. Πιστεύω, αν μη τι άλλο, να έμεινε σε αυτό το επίπεδο :)

f/b delfini
04-07-2015, 13:06
Στο εσωτερικό επί Στρίντζη ήταν όντως πολύ όμορφο και άνετο. Πιστεύω, αν μη τι άλλο, να έμεινε σε αυτό το επίπεδο :)
Γενικα η Fast Ferries εχει πολυ προσεγμενα εσωτερικα στα πλοια της(βλ εσωτερικη ανακαινηση Αικατερινη)! Οποτε ΑΝ γινει καποια αλλαγη θα ειναι λογικα προς το καλυτερο!

ιθακη
04-07-2015, 14:35
Επιδή ακούω πολλά, περί ανακατασκευής του σαλονιού προς το καλύτερο, και ότι ο Παναγιωτάκης έχει υψηλή ποιότητα στο ξενοδοχιακό, λέω να σας ξαναδείξω μία το πλοίο εσωτερικά, από την αποχαιρετιστήρια επίσκεψη που του έκανα στις 19.04.13

Οι αεροπορικές πρύμα αριστερα, με τις βιτρίνες του καταστήματος (από την δεξια μεριά, που τελειώνουν οι σκάλες επιβίβασης είναι η ρεσεψιον)
167783

αριστερά μπροστά από τις αεροπορικές
167784
το κέντρο, κοιτόντας αριστερά από την προηγούμενη φωτό, κοιτόντας πρύμη
167785
και εδώ ο κεντρικός χωρός που βλέπαμε στην προηγούμενη φωτό, κοιτόντας πλώρη
167786

ιθακη
04-07-2015, 14:43
συνέχεια:

από την τελευταία φωτό του προηγούμενου ποστ, η πλώρια αριστερη μεριά (η πόρτα είναι σκάλα που οδηγεί στο άνω εξωτερικό ντες, και δίπλα η πόρτα του μπάρ, για το πλήρωμα
167787
Το μπαρ, φωτογραφημένο από την δεξια μεριά του πλοίου, και πίσω του είναι ο χώρος της προηγούμενης φωτό
167789
το κεντρικό τμήμα κοιτόντας τα παράθυρα του καθρέπτη
167788
Τα καθήσματα στον καθρέπτη, φωτογραφημένα από αριστερά (μπάρ)
167790
και ένα σαλονάκι πολύ όμορφο αριστερά (και δεξιά ένα ίδιο), στον ενιαίο χώρο του μεγάλου πλώριου σαλονιού....
167791

Δεν νομίζω λοιπόν να χρειάζεται κάποια αλλαγή......

Appia_1978
04-07-2015, 17:04
Ευχαριστούμε Γιώργο που μας το ξαναθύμησες :)

manolisfissas
05-07-2015, 09:44
Το πλοίο χθές το πρωί στον Ν.Μ.Δ. :o

167807
Του εύχομαι να έχει ένα καλό πλοίρομα και καλα ταξίδια. :o

pantelis2009
08-07-2015, 16:28
Σύμφωνα με το πρόγραμμα δεξαμενισμών που βγήκε από τον ΟΛΠ το πλοίο αύριο 09/07 και μέχρι τις 12/07 θα μπει στη μεγάλη δεξαμενή Βασιλειάδη. Καλή συνέχεια σε πλήρωμα και πλοίο.

giorgos_249
08-07-2015, 17:00
Δείχνει σίγουρα πολυ πιο επιβλητικό στα κόκκινα , και παραδόξως αρχίζει να δείχνει και όμορφο !! Τελικα το χρωμα μπορει να αλλαξει πολυ την εικόνα ενός πλοίου.

Espresso Venezia
09-07-2015, 12:58
Προχθές, στον μώλο Δραπετσώνας.

167916
Δραπετσώνα - 07/07/2015

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-07-2015, 08:31
Προχθές, στον μώλο Δραπετσώνας.

167916
Δραπετσώνα - 07/07/2015
Αυτή η παράγκα που στήσανε θα μπορούσε να είχε λίγη καλαισθησία.Γιά παράδειγμα στο πλωριό μέρος να έβαζαν ανεμοθώρακες με κάποια κλίση.Το μόνο καλό είναι ότι άφησαν εκατέρωθεν διάδρομο,η χαρά του καραβολάτρη.

manolisfissas
10-07-2015, 12:09
Το πλοίο σήμερα το πρωί στην μεγάλη του Πειραιά.

167944

pantelis2009
13-07-2015, 18:06
Το Fast Ferries Andros βγήκε από τη δεξαμενή Βασιλειάδη σήμερα και επέστρεψε στο ΝΜΔ. Καλή συνέχεια.

giorgos_249
17-07-2015, 09:39
Ολοκληρωμενο εξωτερικα.....

168080

noulos
20-07-2015, 13:31
Τελικά πότε θα ξεκινήσει με το καλο;

capten4
21-07-2015, 03:49
Περαστηκε στο συστημα κρατησεων...Τεταρτη,5 του μηνος ξεκιναει με το καλο

Espresso Venezia
21-07-2015, 19:28
168247

Σήμερα, στον μώλο Δραπετσώνας.

capten4
23-07-2015, 04:38
Μαλλον σημερα το δοκιμαστικο του....

ΕΝ ΠΛΩ
23-07-2015, 14:56
Μαλλον σημερα το δοκιμαστικο του....

Τωρα ανοιχτα της Αιγινας.... μεχρι 19.5 κομβους εγραψε το ΑΙS...καθολου ασχημα νομιζω ....

Επτάνησος_1989
23-07-2015, 23:35
Απο ατομο που δουλευει μεσα στο πλοιο πληροφορια λεει οτι αγγιξε τα 21,7 μιλια.

DOMUS
02-08-2015, 23:12
Ξεκινάει την Δευτερα 3 Αυγούστου με το καλο επίσκεψη γνωριμίας με πρώτο σταθμό στις 14:00 την Σύρο.
Μετα στις 18:00 θα επισκεφτεί το λιμάνι του Γαυρίου στην Ανδρο όπου θα παραμένει περίπου για μια ωρα και θα ειναι ανοιχτό για το κοινό.
την Τρίτη 4 Αυγούστου εχει προγραμματιστεί αγιασμός στο λιμάνι της Ραφηνας.

Cpt Βαγγελης
03-08-2015, 10:08
Ξεκίνησε για τη Σύρο! Ο Άγιος Νικόλαος να είναι στην πλώρη του!😀

manoubras 33
03-08-2015, 16:16
Fast Ferries Andros
Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015 Σύρος, Ερμούπολη!
Καλοτάξιδο και καλότυχο το βαπόρι! Ευχαριστούμε τον καπτα Γιώργο Κολίτσα και το πλήρωμα του για την ξενάγηση στο πλοίο! Αξιοπρεπέστατο καλή τύχη στην νέα του γραμμή!

168559 168560 168561 168562

Part 1

manoubras 33
03-08-2015, 16:19
Part 2

168563 168564 168565

Αυτές από μένα..Καλό απόγευμα σε όλους!

pantelis2009
03-08-2015, 17:05
Καλοτάξιδο και από μένα. Η εταιρεία Παναγιωτάκη πάντα προσέχει τα πλοία τις και παρέχει ανέσεις. Δυστυχώς με τα οικονομικά μου προβλήματα δεν μπόρεσα να μπω στο πλοίο για να το δούμε και από μέσα, αλλά φίλοι που θα ταξιδέψουν θα μας το δείξουν.
Καλά ταξίδια Cpt Γιώργο Κολίτσα σε σένα το πλοίο σου και το πλήρωμα σου.

DOMUS
03-08-2015, 17:16
Μεσα απο την web camera του Γαυριου

DOMUS
03-08-2015, 17:43
Απο την άφιξη στην Σύρο
http://www.koinignomi.gr/news/oikonomia/epiheirimatikotita/2015/08/03/thermo-kalosorisma-sto-fast-ferries-andros-sti-syro.html

leo85
03-08-2015, 21:43
Καλοτάξιδο και από εμένα σε καπετάνιο πλήρωμα και πλοίο.

express adonis
03-08-2015, 23:11
ειδα το βαπορι και γω στην ραφηνα σημερα...αυτο το κακογουστο fast ferries στο ονομα του πλοιου μαλλον δεν θα μας απασχολησει ξανα καθως ολοι πια εδω στην ραφηνα το αποκαλουν σκετο ανδρος...ειναι πανεμορφο.....

giorgos_249
04-08-2015, 00:42
Ραφήνα , ώρα 8.50 το απόγευμα.

Το νέο πλοίο "σκάει μύτη" για πρώτη φορά στο λιμάνι μας.

Η αληθεια ειναι οτι ως ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ δεν το γούσταρα καθόλου. Αν ψαξετε σε προηγοημενες σελιδες θα δειτε πως ειχα εκφραστει για το πλοιο. Απόψε διαψεύστηκα. Πλέον στα κόκκινα δείχνει πολύ όμορφο ! Από εσωτερικους χώρους δεν παίζεται ! Εχει αλλαξει τις αποχρώσεις εντελως σε σχεση με φωτογραφιες που εχω δει , και μπορω να πω οτι δειχνει ομορφοτερο. Και βεβαιως τα σαλόνια ειναι σαν γήπεδο, τρομερά άνετο........

Πιθανοτατα με τα stabilizer θα διορθωθηκε και οποιο θεμα ειχε με το ταξίδεμά του. Εγινε πολυ ωραια δουλειά, αξιζε η αναμονη. Να έχει υγεία και δύναμη το πλήρωμα , να το χαρουν. Μακάρι να μείνει κοντά μας πολλά χρόνια. Καλορίζικο , καλοτάξιδο και ο Άγιος Νικόλαος στην πλώρη του.

168580168579168578168577168576

giorgos_249
04-08-2015, 01:01
ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ :

168581 168584 168582 168583 168585

giorgos_249
04-08-2015, 01:13
ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ :

168586168587168588168589168590

DOMUS
04-08-2015, 07:00
Από την πρώτη άφιξη στην ανδρο ρεπορτάζ απο το Εν Ανδρω
http://www.enandro.gr/index.php/oikonomia/1613-andros-ff

ιθακη
04-08-2015, 09:59
ευτυχώς που ότι χρώμα και να αλλάξει, ο καταπληκτικός ήχος τις μπουρούς του δεν αλλάζει.....

noulos
04-08-2015, 13:12
Το κόκκινο του πηγαίνει πολύ!

Εμένα πάντως μου αρέσει και η τσιμινιέρα!

giorgos_249
04-08-2015, 15:49
Και επειδη μου αρεσουν αρκετα οι συγκρίσεις , ας το δουμε ως ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ και ως ΑΝΔΡΟΣ.....

Οι φωτογραφιες ως "ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ" ειναι απο προηγουμενες σελιδες στο θεμα.

168608 168607 168606

BEN BRUCE
04-08-2015, 16:11
Aυτο το βαπορι με εκπλησει.Με μερικες πινελιες και καιριες αλλαγες εγινε ενα ομορφο φωτεινο ποσταλι

leo85
04-08-2015, 21:01
Πανέμορφο έγινε το πλοίο μπράβο στους πλοιοκτήτες του.

BEN BRUCE
05-08-2015, 09:12
Χθες βραδυ εγινε ο Αγιασμος του πλοιου στην Ραφηνα,και το επισκευθηκα.Το βαπορι εχει ανανεομενο πληρως με αριστα και πολυ καλαισθητα υλικα, καλες ταπετσαριες, πανελ κτλ και ειναι και δειχνει συνχρονο με πολυ ευρυχωρα σαλονια και εχοντας την αισθηση της <απλας> με πολυ καλη κυκλοφορια επιβατων και μπορω να πω οτι για ημεροπλοιο ειναι επιπεδου σουπερφερυ 2 ,αλλωστε εσωτερικα ο ιδιος το σχεδιασε ,ο Πανος Γεωργανας.Εντυπωση μου εκανε το καταπληκτικο σαλονι Α θεσεως με το υψος των παραθυρων στο σωστο υψος, με θεα στο απεραντο μπλε του Αιγαιου,Να σημειωσουμε οτι σε καμια απο τις αλλαγες που εγιναν στο πλοιο δεν ειναι ορατα μπαλωματα ή προχειροδουλειες που να φανερωνουν την προτερη κατασταση ή χρηση τους.Στη γεφυρα το ακαλαισθητο τυπικο για ιαπωνικα πλοια πλαστικο δαπεδο καλυφθηκε απο καλη μοκετα και το κυριοτερο μπηκαν συνχρονα χειριστηρια με ψηφιακες ενδειξεις στις βαρδιολες απαραιτητα για τις συνθηκες του αιγαιου.Επι της υποδοχης ηταν ο πλοιοκτητης κυριος Θεολογος Παναγιωτακης και ο πλοιαρχος Γιωργος Κολιτσας που με εγκαρδιοτητα και ανεση υποδεχοντουσαν ολον τον κοσμο στο νεο στολιδι του Αιγαιου

168620168621168622

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-08-2015, 11:43
Και επειδη μου αρεσουν αρκετα οι συγκρίσεις , ας το δουμε ως ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ και ως ΑΝΔΡΟΣ.....

Οι φωτογραφιες ως "ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ" ειναι απο προηγουμενες σελιδες στο θεμα.

168608 168607 168606
Πολύ καλό αυτό που έκανες:fat:.

express adonis
08-08-2015, 22:49
ημουν σημερα ραφηνα και χαζευα ανδρος και αικατερινη....το ανδρος μιλαμε για αστερι σαν τον θεολογο και το αικατερινη που ειναι απο τα αγαπημενα μου εχανε κατα πολυ στην συγκριση.....αυτη η κακογουστια που ειχε ως επτανησος σε σχεση με τωρα ειναι απιστευτη απο αδιαφορο βαπορι που ηταν εγινε ερωτευσιμο..

Espresso Venezia
14-08-2015, 17:01
Π Α Ν Ε Μ Ο Ρ Φ Η φωτογραφία του πλοίου στην Σύρο. Φωτογραφία για καρτ ποστάλ, για αφίσα, για προσπέκτους της εταιρείας. Ειλικρινά την ζήλεψα !!!

ShipSpotting.com (http://www.shipspotting.com/)
http://cdn2.shipspotting.com/photos/small/7/7/9/2302977.jpg (http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=2302977)
© Roy Batty

BEN BRUCE
14-08-2015, 18:14
Το επαναλαμβανω για αλλη μια φορα το μπλε αδιαφορο πλοιο που πηγαινε και ερχοταν στα νερα του Ιονιου , βαφτηκε με <πολεμικα> επιθετικα χρωματα πηρα φως απο Αιγαιο και σε μερικα χρονια θα μπει και αυτο στο πανθεον των θρυλικων πλοιων

Blitz-X
16-08-2015, 03:24
Μπλέ απλά δε με χάλαγε. Το σουλούπι του (εδώ στην Ελλάδα) μου άρεσε πάντα, αλλά κόκκινο τώρα, απλά δεν παίζεται !!!

ΜΦΧ

T.S.S. APOLLON
26-08-2015, 11:24
Fast Ferries Andros στην Τηνο σημερα 26-8-2015

168970168971