Επιστροφή στο Forum : Αίολος Κεντέρης [Aeolos Kenteris, Red Sea 1]
aegeanspeedlines
28-10-2009, 09:23
Υπάρχει καμία περίπτωση να το δούμε και πάλι Παροναξία??????
aegeanspeedlines
28-10-2009, 10:00
Μία φωτο του πλοίου στην πάρο
62463
Παιδια το πλοιο το εβλεπα την τελευταια εβδομαδα μεχρι 6/11 στο Περαμα,οποιος ξερει κατι παραπανω ας ενημερωσει για την τυχη του,
Apostolos
08-11-2009, 14:23
Παραμένει στο Πέραμα μέχρι νεοτέρας!!!!
aegeanspeedlines
08-11-2009, 14:34
Παραμένει στο Πέραμα μέχρι νεοτέρας!!!!
Υπάρχει καμία περίπτωση να το δούμε και πάλι Παροναξία??????
MARGARITIS24
08-11-2009, 17:05
40κομβους ακατεβατους
Apostolos
09-11-2009, 10:44
Ε καλά 40+ στις δυνατότητες αλλα και με μιά κατανάλωση τρελή! Αααν θα ξεκινήσει το πολύ με 30 θα το πάνε
BEN BRUCE
09-11-2009, 11:04
Ειναι πλεον 9 ετων.Και αυτο στα ταχυπλοα ειναι κατι,δεδομενου οτι η συντηρηση, του συγκεκριμενου, και οι χρονοι ακινησιας του ηταν εντελως ασταθης.
Ο Κεντερης οπως φαινεται απο το σπιτι μου στο Καματερο Σαλαμινας
Σημερινη φωτογραφια αποδειξη οτι ακομα βρισκεται στο Περαμα.
παιδια να ρωτησω κατι (που ισως φανει βλακεια) αλλα επειδη το εχω ακουσει θα ηθελα να το διασαφηνισω...Ειχα ακουσει οτι το AIOLOS KENTERIS ειχε σαν μεγιστη στο 100% πανω απο 45 κομβους ισχυει??για την ακριβεια ειχε ακουστει οτι επιανε μεχρι 48-49 κομβους(που μου φαινεται υπερβολικο)
Επισης οι gas turbines που ειχε στην αρχη τι διαφορα ειχαν απο τις μετεπειτα μηχανες του??
προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ απο πουθενά ταχύτητες 49 κόμβων,αυτό που έχει ακουστεί ευρέως είναι οι 45 κόμβοι στα δοκιμαστικά με τις ιδανικές συνθήκες
οι 2 gas turbines υπάρχουν ακόμα η διαφορά τους με τις 2 Mtu είναι ότι δεν αποτελούν εμβολοφόρες ΜΕΚ αλλα αεριοστρόβιλους σύστημα που ξεκίνησε απο τα πολεμικά πλοία και επακτάθηκε σε εμπόρικά κυρίως δεξαμενόπλοια LNG
Apostolos
26-11-2009, 10:11
Οι οποίες ακόμη υπάρχουν στο πλοίο! Οι Pielstic αλλάξανε κ όχι τις γκαζοτουρμπίνες
BEN BRUCE
10-12-2009, 20:09
AEOLOS KENTERIS επιχειριση παροναξια καλοκαιρι 2006
68276
τελικά κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον του πλοίου,η νέα διοίκηση δεν έχει κάνει καμιά αναφορά,δυστυχώς η εικόνα του στο πέραμα είναι θλιβερή,μια δεκαετία πρίν έγινε η παραγγελία του,όπως έδειξε η ζωή δυστυχώς ήταν σα να πήρε κάποιος μία βαλίτσα με τα εκατομύρια δολλάρια που στοίχησε η ναυπήγηση του και να πέταξε στο κύμα:(
ίσως να έπρεπε να εξεταστεί καλύτερα το ενδεχόμενο μετασκευής του ώστε να αναλάβει τη γραμμή της θεσσαλονίκης,αν τελικά είναι και αυτό τεχνικο-οικονομικά ασύμφορο δεν ξέρω πραγματικά ποιο θα είναι το μέλλον,μάλλον δεν θα υπάρχει μέλλον για αυτό το ταχύπλοο :(
τελικά κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον του πλοίου,η νέα διοίκηση δεν έχει κάνει καμιά αναφορά,δυστυχώς η εικόνα του στο πέραμα είναι θλιβερή,μια δεκαετία πρίν έγινε η παραγγελία του,όπως έδειξε η ζωή δυστυχώς ήταν σα να πήρε κάποιος μία βαλίτσα με τα εκατομύρια δολλάρια που στοίχησε η ναυπήγηση του και να πέταξε στο κύμα:(
ίσως να έπρεπε να εξεταστεί καλύτερα το ενδεχόμενο μετασκευής του ώστε να αναλάβει τη γραμμή της θεσσαλονίκης,αν τελικά είναι και αυτό τεχνικο-οικονομικά ασύμφορο δεν ξέρω πραγματικά ποιο θα είναι το μέλλον,μάλλον δεν θα υπάρχει μέλλον για αυτό το ταχύπλοο :(
Εμένα πάλι το αυτί μου αλλα ακούει ας κάνουμε υπομονή και βλέπουμε φίλε μου.
Γιά τον φίλο stefanosp!!!
69586
opelmanos
20-12-2009, 23:31
Γιά τον φίλο stefanosp!!!
69586Αυπνίες έχεις ρε Γιώργο?Ωραία φωτογραφία ΜΠΡ¶ΒΟ ΣΟΥ
ευχαριστώ φίλε gnikles,και εγώ κάτι άκουσα για το δύσμοιρο ταχύπλοο μας,για να δούμε.....;)
με αυτο το πλοιο τι γινεται υπαρχει κατι νεοτερο?
Giovanaut
03-01-2010, 18:40
Οι πληροφοριες μου λενε πως το πλοιο ισως να αντικαταστησει το ΘΕΟΦΙΛΟΣ για οσο καιρο αυτο θα ειναι εκτος δρομολογιων...!!!
Ακουσα μαλιστα πως στο πλοιο πηγε πληρωμα για να το σουλουπωσει....
Ολα με καθε επιφυλαξη!!!!
Πολυ συντομα θα μαθουμε..!!!!
MYTILENE
04-01-2010, 09:28
Ακουσα μαλιστα πως στο πλοιο πηγε πληρωμα για να το σουλουπωσει....
Αυτό έγινε στο ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ φίλε μου;)
Ε δίπλα είναι, μόλις τελειώσει το ένα θα πιάσουνε το άλλο.
douzoune
04-01-2010, 09:55
Θα δούμε....:p:D (προλαβαίνω τον MYTILENE)
Απ'την βολτα μου στην σαλαμινα...καπου [πιστευω]στο περαμα.
71469
dimitris cpt
19-01-2010, 21:56
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΟΤΟ.....
ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ .....ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΟ ΑΙΓΑΙΟ???????!!!!!!!!!!!!!!?????????!!!!!!!!!!!!
BEN BRUCE
03-02-2010, 20:35
AEOLOS KENTERIS στον πειραια του 2001 φρεσκος και με οραματα
75596
Για τους nikosnasia, apostolos
το Αιολος Κεντερης απ΄οτι γνωριζω δεν εχει πωληθει αν εχω καταλαβει καλα απο τα οικονομικα τις εταιρειας . Και αν ειναι ετσι τοτε η εταιρια γιατι δεν το αξοιοποιει σε καποια γραμμη του Αιγαιου.
hayabusa
02-03-2010, 14:59
AEOLOS KENTERIS στον πειραια του 2001 φρεσκος και με οραματα
75596
Για τους nikosnasia, apostolos
και απαστράπτων ...:D
opelmanos
09-04-2010, 11:35
Αίολος Κεντέρης στο Πέραμα...Μοναξιά μου όλα ..
83853
giannism64
13-04-2010, 17:43
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΡΕΘΥΜΝΟ ??
HIGHSPEED 4
13-04-2010, 17:54
βασικα το aeolos express ηταν ρεθυμνο και απλα τοτε το ειχαν ονομασει ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ 1..
Υπαρχει καποια τετοια προοπικη για ρεθυμνο???..Εχει ακουστει τπτ τετοιο?
Thanasis89
13-04-2010, 21:17
Προτείνω να μιλάμε για περισσότερο ουσιώδη θέματα, παρά για την δρομολόγηση ενός δεινοσαύρου στο Ρέθυμνο και όχι μόνο στο Ρέθυμνο αλλά σε όλη την Ελλάδα.
Προσωπικά αν θα με ρωτούσαν από την διοίκηση της ΝΕΛ, θα τους πρότεινα να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να το πουλήσουν ΑΜΕΣΑ. Με συνοπτικές διαδικασίες ! Και κάτι μου λέει ότι ήδη προσπαθούν να το κάνουν (άποψη μου)...
opelmanos
13-04-2010, 21:27
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΡΕΘΥΜΝΟ ??
Εδώ δεν ξέρουμε αν θα ξαναταξιδέψει στην Ελλάδα και μακάρι να το πουλήσουν και γρήγορα όπως λέει και ο Θανάσης
Speedkiller
13-04-2010, 22:20
Προτείνω να μιλάμε για περισσότερο ουσιώδη θέματα, παρά για την δρομολόγηση ενός δεινοσαύρου
Τι ακριβώς εννοείς φίλε θανάση με τον όρο σε bold?
opelmanos
13-04-2010, 22:22
Τι ακριβώς εννοείς φίλε θανάση με τον όρο σε bold?
Οτί καταναλώνει πολλά καύσιμα Κώστα και οτί είναι πολύ ζημιογόνο σε όποια γραμμή και αν μπεί :D
Thanasis89
13-04-2010, 22:24
Όταν κάποιος οδηγεί καταλαβαίνει... Σ' Ευχαριστώ Μάνο ! ;)
Speedkiller
14-04-2010, 08:07
Oδηγώ και την ορολογία σου δεν την γνωριζω!Η ορολογία αυτή έχει χρησιμοποιηθεί για παλαιά δυσκίνητα πλοία (για τις ελικτικές τους ικανότητες) πολλές φορες στο παρελθόν αλλά και σε γιαπωνέζικα λόγω της εμφάνισης τους!Οπότε η χρήση του προκαλεί σύγχηση και παρανοήσεις!
Oδηγώ και την ορολογία σου δεν την γνωριζω!Η ορολογία αυτή έχει χρησιμοποιηθεί για παλαιά δυσκίνητα πλοία (για τις ελικτικές τους ικανότητες) πολλές φορες στο παρελθόν αλλά και σε γιαπωνέζικα λόγω της εμφάνισης τους!Οπότε η χρήση του προκαλεί σύγχηση και παρανοήσεις!
Όλοι ξέρουμε τις ελικτικές ικανότητες του Κεντέρη Speed! Ακόμα και κάποιος που δεν είναι γνώστης, μπορεί να καταλάβει τι μπορεί να κάνει το πλοίο αυτό σε κλάσματα δευτερολέπτου! Ποιος ο λόγος σύγχυσης λοιπόν?? Μην πάθουμε και κανένα εγκεφαλικό από αυτή την ηλικία:D!
...μάλλον δεν γνωρίζεις πολλά απο τον χώρο της αυτοκίνησης και ας είσαι οδηγός...:D:p
Speedkiller
14-04-2010, 13:53
Όλοι ξέρουμε τις ελικτικές ικανότητες του Κεντέρη Speed! Ακόμα και κάποιος που δεν είναι γνώστης, μπορεί να καταλάβει τι μπορεί να κάνει το πλοίο αυτό σε κλάσματα δευτερολέπτου! Ποιος ο λόγος σύγχυσης λοιπόν?? Μην πάθουμε και κανένα εγκεφαλικό από αυτή την ηλικία:D!
Ο λόγος συγχυσης είναι ο χαρακτηρισμός δεινόσαυρος σε ένα πλοίο σχετικα καινούριο,ταχύ και σίγουρα με καλές ελικτικές ικανότητες!Ο όρος δεινόσαυρος παραπέμπει σε κάτι ογκώδες-βαρύ-δυσκίνητο!Οπότε αν εσένα δεν σου προκαλεί σύγχηση εμένα τουλάχιστον μου προκαλεί!Γι αυτό κ ζήτησα να γίνει πιο συγκεκριμένος ο Θανάσης!Όσον αφορά εσένα vinman απ όσο γνωρίζω είμαστε σε ναυτιλιακό και όχι σε αυτοκινητιστικό forum! :-P
Apostolos
14-04-2010, 14:10
Ανάλογα τον δεινόσαυρο! Αμα ειναι Τυραννόσαυρος ήταν άκρως ευκίνητος - επιθετικός και τεράστιος! Κάτι τέτοιο ταιριάζει στον Κεντέρη!!
Stylianos
17-04-2010, 00:11
οταν ήταν Ερυθρά το θελαμε πίσω,τώρα που γύρισε το κατηγορούμε...η αλίθεια ειναι οτι δεν κανει για την ακτοπλοία μας αυτο το ταχύπλοο...παρεπιπτόντως,ξέρει κανείς τι θα απογίνει:confused:
giorgos_249
17-04-2010, 11:03
Έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και γι αυτό η SNCM. ¶ντε σιγά σιγά.....
Σήμερα στο Πέραμα...
87610
87608
GiorgosVitz
10-05-2010, 19:16
Χωρίς να έχω γνώσεις περί μηχανολογίας θέλω να θέσω ορισμένα ερωτήματα. Λογικά, μεγαλύτερη ταχύτητα= μεγαλύτερη κατανάλωση. Γιατί δεν δρομολογείται με ταχύτητα ημιταχύπλοου (27-28 μίλια)? Έχει μεγάλη κατανάλωση και σε μικρές ταχύτητες, κάτι που κάνει ασύμφορη τη δρομολόγηση του? Αν, οι μηχανές του έχουν τόσο μεγάλη κατανάλωση, δεν μπορούν να αντικατασταθούν από μηχανές μικρότερης κατανάλωσης? Θα σύμφερε οικονομικά- λόγω ηλικίας? Αυτά τα λίγα.
Προσωπικά, πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχει ήδη πουληθεί και με τα χρήματα από την πώληση του να αγοράσει ένα άλλο συμβατικό ή να πληρώσει χρέη που τυχόν έχει (δε γνωρίζω την οικ. κατάσταση της NEL).
Stylianos
13-05-2010, 14:19
απ'οσω ξερω ειχαν αντικατασταθεί οι μηχανές του στο Παλέρμο,λίγο πριν αρχίσει τις ναυλόσεις στην Ερυθρά,πάντως ειναι κρίμα να είναι δεμένο...γνωρίζει κανείς περιπου τι θα απογίνει?
Αν, οι μηχανές του έχουν τόσο μεγάλη κατανάλωση, δεν μπορούν να αντικατασταθούν από μηχανές μικρότερης κατανάλωσης? Θα σύμφερε οικονομικά- λόγω ηλικίας? Αυτά τα λίγα.
.
σε καμία περιπτωση
GiorgosVitz
13-05-2010, 15:24
Απ' ότι καταλάβαίνω, ήταν κακή επένδυση για τη NEL η κατασκευή αυτού του ταχύπλοου... Και το θέμα είναι ότι δύσκολα θα βρέθει κάποιος να το αγοράσει αφού είναι τόσο ασύμφωρο. Μάκαρι, πάντως, να βρεθεί κάποιος σύντομα.
Ο μεγάλος Κεντέρης προσπερνά το Blue Star Naxos, καλοκαίρι του 2004.
90853
Ήταν λίγες μέρες πριν ο 'κανονικός' πάθει το 'ατύχημα' με το μηχανάκι (και γι' αυτό δεν φαίνεται η διαφήμιση). ¶λλες εποχές, τότε ήμασταν περήφανοι και για το πλοίο, και για το όνομα.
90853
Ήταν λίγες μέρες πριν ο 'κανονικός' πάθει το 'ατύχημα' με το μηχανάκι (και γι' αυτό δεν φαίνεται η διαφήμιση). ¶λλες εποχές, τότε ήμασταν περήφανοι και για το πλοίο, και για το όνομα.
ΤΙ ΑΠΟΝΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!
hayabusa
24-05-2010, 21:52
πολύ πράμα, αφού όταν τον έβλεπαν να πλησιάζει σε παραλία από χιλιόμετρα, ο κόσμος έφευγε πανικόβλητος !
πολύ πράμα, αφού όταν τον έβλεπαν να πλησιάζει σε παραλία από χιλιόμετρα, ο κόσμος έφευγε πανικόβλητος !
ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ!
Τα θυμάσαι βρε Ζανή??? Αθάνατες εποχές και αξέχαστες αναμνήσεις!!! Οι μεγάλοι προσπαθούσαν να φύγουν, τα παιδιά όμως βουτούσαν κατευθείαν μέσα στην όψη των Κεντέρηδων(γιατί τότε όλοι πήγαιναν γρήγορα) και σε όλες τις παραλίες ακουγόντουσαν φωνές από παντού κι όλες φωνάζανε το ίδιο;);).....!!!!!!!!
STRATHGOS
25-05-2010, 00:27
90853
Po po kala epitrepete na pernai se toso kontini apostasi kai me tetia taxitita ta ploia !!! den th aithela na imouna oute sto naxos iute se kamia kontini paralia!!!xa xa are athanate kenteri gia na doume fetos pou tha se doume arages!!!:confused:
Po po kala epitrepete na pernane se toso kontini apostasi kai me tetia taxitita ta ploia???.....
Γι αυτό είχαν φάει και πολλές μηνύσεις.....:(
Δυστυχώς η χώρα μας είναι η χώρα των προκαταλήψεων και (παρά το ότι διατεινόμαστε για το αντίθεταο) του συντηρητισμού. Ο,τιδήποτε καινούργιο το αντιμετωπίζουμε με τέτοια δυσπιστία, που η παραμικρή φήμη/κοτσομπολιό/κακία κλπ γίνεται πίστη ακράδαντη. (τέλος προλόγου, ήταν από μία έκθεση που είχα γράψει όταν ήμουν μικρός. Επειδή είχα 11 στην έκθεση, ποτέ δεν θεώρησα ότι το παραπάνω θα το ξανάγραφα)
Αν παρατηρήσουμε πάλι την εικόνα, θα διαπιστώσουμε ότι πιο πολύς είναι ο αφρός που αφήνει παρά το 'κύμα'. Τα πλωραία κύματα είναι λίγα, ενώ η 'ουρά' είναι κυρίως αφρός. ΟΚ, αν ήμουν βαρκούλα των 2 μέτρων και το έτρωγα δεν θα μου άρεσε, αλλά όχι ρε παιδιά και να κινδυνεύσει ΕΓ/ΟΓ!!!
Τείνω να πιστέψω ότι για την 'αποτυχία' του Κεντέρη φταίνε εξίσου και η ανικανότητα/ανεπάρκεια/δημοσιοϋπαλληλισμός/επαρχιωτισμός/ναταρπαξισμός της ΝΕΛ από τη μία, αλλά και η πονηριά, ευελιξία, επαγγελματισμός των αντιπάλων της. Σύμφωνοι, σηκώνει κύμα. Τα άλλα ταχύπλοα, δηλαδή, δεν σηκώνουν? Καθόλου? Σύμφωνοι, καίει πολλά. Τα άλλα, δηλαδή, καίνε καβαλίνες? Σύμφωνοι, μέσα είναι σα λεωφορείο. Τα άλλα, δηλαδή, έχουνε μέσα δίκλινες καμπίνες για όλους και μια φιλιπινέζα να σου κάνει αέρα?
Δεν βρίσκω λόγο συγκεκριμένο για την 'αποτυχία' του πλοίου, πέρα από την απόλυγη επιτυχία της gademodynamics. Και η οποία εξηγεί και την εν γένει κατρακύλα της ΝΕΛ, αλλά αυτό ας το συζητήσουμε στο αντίστοιχο topic.
johnny7b
25-05-2010, 14:14
Αν παρατηρήσουμε πάλι την εικόνα, θα διαπιστώσουμε ότι πιο πολύς είναι ο αφρός που αφήνει παρά το 'κύμα'.
Σωστός!
Τείνω να πιστέψω ότι για την 'αποτυχία' του Κεντέρη φταίνε εξίσου και η ανικανότητα/ανεπάρκεια/δημοσιοϋπαλληλισμός/επαρχιωτισμός/ναταρπαξισμός της ΝΕΛ από τη μία, αλλά και η πονηριά, ευελιξία, επαγγελματισμός των αντιπάλων της.
Η ΝΕΛ έχει αποδείξει πολλές φορές αυτά τα χαρακτηριστικά που λες και φαίνεται ότι το έχει πληρώσει ακριβά.
Σύμφωνοι, καίει πολλά. Τα άλλα, δηλαδή, καίνε καβαλίνες?
Σύμφωνα με αυτό: http://www.ship-technology.com/projects/aeolos/ο αίολος καίει 13.7t/hr σε υπηρεσιακή ταχύτητα και μπορεί να μεταφέρει 1742 επιβάτες και 442 οχήματα. Ένα "τυπικό" ταχύπλοο (~800 θέσεις, ~150αυτοκίνητα) από ότι ξέρω καίει 6-7t/hr. Οπότε στον αίολο αντιστοιχεί υπερδιπλάσια κατανάλωση καυσίμου για διπλάσια προσφερόμενη χωρητικότητα σε θέσεις (αν και σε αυτοκίνητα η χωρητικότητα είναι σημαντικά αυξημένη). Η κλιμάκωση της κατανάλωσης είναι αρκετά γραμμική και δε δημιουργούνται οικονομίες κλιμακακας που θα περίμενε κάποιος με την αύξηση του μεγέθους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν χρειάζεσαι x% πληρότητα σε ένα άλλο ταχύπλοο για να βγάλεις κέρδος, χρειάζεσαι σχεδόν x% και στον αίολο. Μόνο που στη δεύτερη περίπτωση το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε διπλάσιο αριθμό επιβατών! Ο αίολος σε σχέση με 2 μικρότερα "τυπικά" ταχύπλοα στην ίδια γραμμή θα έβγαζε μεγαλύτερο κέρδος μόνο από τη μεγαλύτερη χωρητικότητα σε οχήματα, το μικρότερο σε αριθμό πλήρωμα, τα τέλη ελλιμενισμού και τη συντήρηση.
Η ερώτηση είναι λοιπόν πως μπορεί να γεμίσει το πλοίο και αυτό σηκώνει πολλή κουβέντα...
Τα στοιχεία που παραθέτεις δεν με εκπλήσσουν καθόλου. Είναι σα να λέμε ότι ένα Βoeing 777-300 καίει τα τριπλάσια από ένα Airbus A320. Και βέβαια το μεγάλο θα σε πάει με παραπάνω από το τριπλάσιο revenue-earning load, αλλά πρέπει να βάλεις πιο πολύ κόσμο και πιο πολύ cargo.
Όλα αυτά φαίνονται τόσο λογικά σ' εμάς, που δεν είμαστε και Ph.D. in Economics. Οι πανέξυπνοι που το αγόρασαν, δεν το έβλεπαν αυτό?
Γι αυτό είχαν φάει και πολλές μηνύσεις.....:(
Το πόσο κοντά περνάει ένα πλοίο, ειδικά όταν προσπερνάει, δεν έχει καμία σχέση με το αν επιτρέπεται η απαγορεύεται. Για μένα αυτό που βλέπω στην φωτογραφία είναι ασφαλής προσπέραση και δεν έχει λόγο σχολιασμού.
Τώρα για την αποκατάσταση της τάξης θα έλεγα ότι τις μηνύσεις τις έκαναν λουόμενοι από τις παραλίες, στις γραμμές που δραστηριοποιήθηκε το καράβι, και όχι επειδή κούναγε ένα άλλο καράβι όταν περνούσε δίπλα του. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα αυτά.
johnny7b
25-05-2010, 15:55
Οι πανέξυπνοι που το αγόρασαν, δεν το έβλεπαν αυτό?
Η απάντηση εκ του αποτελέσματος είναι προφανώς όχι, ή ίσως το ειδαν, πήραν το ρίσκο κι έχασαν. Μην ξεχνάμε ότι η τιμή του αργού πετρελαίου έχει υπερδιπλασιαστει από τότε που κατασκευαζόταν το πλοίο.
Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Εφόσον δε μπορεί να πουληθεί, ίσως είχε νόημα να μπει σε κάποια γραμμή έστω για το καλοκαίρι. Η τιμή του πέφτει όσο μένει παροπλισμένο. Αντί η ΝΕΛ να ψάχνει για πλοίο να ναυλώσει για ικαροσαμία θα μπορούσε να βάλει αυτό σε μειωμένη ταχύτητα. Για Χίο-Μυτιλήνη δεν έχει νόημα γιατί τα δρομολόγια είναι βραδινά και δεν υπάρχουν καμπίνες.
Apostolos
28-05-2010, 18:53
Γιατι να μην το πηγαίνουν τότε με την μία απο τις 2 gas turbine? Σαφώς θα μειωθεί η ταχύτητα αλλα και η κατανάλωση... Νομίζω ότι με 30 κόμβους ειναι οικονομικός...
Thanasis89
28-05-2010, 20:28
Το fuel κάνει 430 ο τόνος ;
Να πιάσουμε μολύβια και χαρτιά και να υπολογίσουμε αν βγαίνει το καράβι με μια καλή σχετικά πληρότητα ; ;-)
akonstan
28-05-2010, 21:17
Καλησπέρα,
Αν και μέλος για αρκετό καιρό, είναι η πρώτη φορά που κάνω post.
Ο Αίολος λογικά όπως και τα άλλα ταχύπλοα καίει MGO (κρατάω βέβαια μια επιφύλαξη, καθότι δεν γνωρίζω λεπτομέρειες του πλοίου). Σήμερα, ο τόνος έχει 658, ενώ το χαμηλότερο των τελευταίων ημερών είναι στα 614. Οι τιμές στον Πειραιά φαίνονται στο ακόλουθο link:
http://bunkerindex.com/prices/portfreels_mgohs_xmdo.php?port_id=548
Ως μέτρο σύγκρισης μπορούμε να δούμε το Highspeed 5 (το ανέλυσα πρόσφατα στα πλαίσια μιας εργασίας, για αυτό και το αναφέρω), το οποίο έχει κατανάλωση λίγο κάτω από 5 τόνους την ώρα με μέγιστο επιτρεπτό βύθισμα και ταχύτητα 39 μιλίων. Σε περίοδο ενός έτους, τα συνολικά κέρδη που παρουσιάζει το πλοίο κυμαίνονται γύρο στα 1.5 με 3 εκατομμύρια ευρώ.
**(δυστυχώς, λόγο έλλειψης αξιόλογων στοιχείων περί πραγματικής κατανάλωσης, ζήτησης και εξόδων πληρώματος κτλ., αναφέρω τους αριθμούς με κάθε επιφύλαξη, καθότι προέρχονται από ένα απλοποιημένο μοντέλο με πολλές υποθέσεις)
Thanasis89
28-05-2010, 21:28
Αυτό για το καύσιμο του Κεντέρη δεν το γνώριζα. Σ' Ευχαριστώ πολύ ! :oops: Σύμφωνα με τους δικούς μου (υποθετικούς πάντα) υπολογισμούς με ένα κόστος για λιμενιάτικα κλπ, το πλοίο αμέσως αμέσως γίνεται ασύμφορο. Εκτός κι αν ταξίδευε όπως είπε ο Apostolos με χαμηλή ταχύτητα... Τότε κάτι να άλλαζε...
Φίλιππος Αίγιο
29-05-2010, 00:46
Παντως παιδια πρεπει να ειναι απο τα μεγαλυτερα ταχυπλοα και σε χωρητικοτητα και σε διαστασεις.Παντως εμενα οταν ειχα ταξιδεψει μαζι του με εντυπωσιασε το ΄τραβηγμα΄ προς τα πισω που ενιωσα οταν ανεβασε την ταχυτητα του μολις βγηκε απο το λιμανι.
BULKERMAN
01-06-2010, 14:32
Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές ελλείψεις πάνω σε αυτό το θέμα...
Τα πιο πολλά λάθη ήταν σε φωτό που είχε ότι να ναι εκτός από το πλοίο της φωτό...Αλλά το σημερινό είναι ΞΕΦΤΙΛΑ!!!!
pantelis2009
03-06-2010, 08:28
Tο Αίολος Κεντέρης είναι αραγμένο στο ναυπηγείο της Κυνόσουρας.
92125
92126
IONIAN STAR
03-06-2010, 09:00
Υπαρχει περιπτωση να το δουμε το καλοκαιρι σε καποια γραμη του Αιγαιου ;
nikos_kos
27-06-2010, 12:35
καποτε εκανε πειραια-κω σε 6 ωρες...
thanos75
30-06-2010, 09:55
Και για Ρόδο σε 7μισι! Το καλοκαίρι του 2002! Ωραίες εποχές. Καλό θα ήταν πάντως να το ξαναδούμε στο Αιγαίο και μάλιστα σε σύνδεση ακριτικών νησιών με τον Πειραιά!
kenteris
30-06-2010, 13:33
Καλα τα λες φιλε θανο αλλα τα λειτουργικα εξοδα του πλοιου ειναι πολλα!μακαρι βεβαια να το ξαναβλεπαμε στο αιγαιο να το οργωνει,αλλα ας περιμενουμε να δουμε τα σχεδια τις ΝΕΛ γι αυτο το πλοιο και τη τυχη του.
To βλεπω καθημερινα πηγαινωντας απο Σαλαμινα-Πειραια και αντιστροφα με το καραβακι.
Δυσκολες εποχες για την επιστροφη ενος τετοιου πλοιου.Απλα σε πιανει στεναχωρια που ενα τοσο εντυπωσιακο απο μεγεθος και απο ταχυτητα πλοιο καθεται στα ναυπηγια της Κυνοσουρας και εχεις την εντυπωση πως παει για σκραπ.
Εχω ρωτησει και ανθρωπους μεσα απο την ΝΕΛ και μου λενε οτι σχεδον δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναταξιδεψει,περιμενουν αγοραστη.
Εχω αναρωτηθει γιατι δεν εχει κανει καμια κινηση καμια HSW,ΜΙΝΟΑΝ, και η AEGEAN να το αγορασει.
Πιθανον η περιπτωση του ειναι αρκετα δυσκολη και ασυμφωρη.
απλα κριμα,
Ο πρίγκιπας της ΝΕΛ έχει διαχωρίσει τη θέση σου. Κάθεται αγέροχος και φανταχτερός στα ναυπηγεία της Κυνόσουρας και παρατηρεί τις εξελίξεις απέναντι σκεπτικός.
Για όλους του Νελίτες
95947
f/b delfini
04-07-2010, 23:18
:oops:Kαλά παιδιά κοιτάξτε μια φωτογραφία που ανέβασαν στην γκαλερυ του Αις στο θέμα του πλοίου,Καλά κανένας δεν το΄έχει δεί να το αφαιρέσει?
ΤΙ ΕΙΧΑΙ ΓΙΝΕΙ, ΠΟΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΣ
ΤΙ ΕΙΧΑΙ ΓΙΝΕΙ, ΠΟΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΣ
Καποιος κακοηθης εχε ανεβασει μια χυδαια φωτογραφια η οποια αφαιρεθηκε.
κατι σεναρια περι προσθηκης καμπινων και δρομολογηση του στην χιο μυτιληνη με συμβατικη ταχυτητα υπαρχουν η μπαααα;;;;;;;γιατι πολλες κινησεις με πολλα πλοια βλεπω και ο κεντερης εκει ακινητος...
κατι σεναρια περι προσθηκης καμπινων και δρομολογηση του στην χιο μυτιληνη με συμβατικη ταχυτητα υπαρχουν η μπαααα;;;;;;;γιατι πολλες κινησεις με πολλα πλοια βλεπω και ο κεντερης εκει ακινητος...
Λίγο δύσκολο το βλέπω το σενάριο αυτό.
opelmanos
18-07-2010, 23:27
Το θέμα είναι τί θα γίνει με το πλοίο??Περνάν τα χρόνια και ο παροπλισμός τα διπλασιάζει..
Το θέμα είναι τί θα γίνει με το πλοίο??Περνάν τα χρόνια και ο παροπλισμός τα διπλασιάζει..
Υπάρχουν σενάρια αλλά ο καιρός θα δείξει;)
f/b delfini
11-08-2010, 14:54
Ο Κεντερης στο site της νελ!!!!!!!! (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=357)
opelmanos
11-08-2010, 14:56
Ο Κεντερης στο site της νελ!!!!!!!! (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=357)
Πού είναι το περίεργο φίλε δελφίνι δελφινάκι??;)
Akis Dionisis
11-08-2010, 15:05
Μήπως παίζει να δρομολογηθεί κάπου το προσεχές μέλλον??
f/b delfini
11-08-2010, 15:15
Δεν ειπα οτι ειναι περιεργο, απλα το ειδα στο site και το ειπα, κακο ειναι?????????
pantelis2009
11-08-2010, 15:37
Oι φωτο είναι τραβηγμένες 30/07/2010 αλλά μέχρι και εχθές 10/08/2010( δες στο Νότες εν Πλώ) ήταν αραγμένο στη Κυνόσουρα.;):D Χαρισμένες σε opelmanos, Akis Dionisis, f/b delfini, kenteris, gnikles & Εργης:p
101755
101756
101757
opelmanos
11-08-2010, 16:09
Δεν ειπα οτι ειναι περιεργο, απλα το ειδα στο site και το ειπα, κακο ειναι?????????
Κακό δεν είναι αλλά δεν είναι και κάτι το σημαντικό γιατί απ ότι θυμάμαι υπήρχε πάντα στο site της Νελ
HIGHSPEED 4
11-08-2010, 16:13
τα τελευταια χρονια δεν υπηρχε στο site της εταιριας!!Προσφατα το εβαλαν ξανα στον στολο..;)
opelmanos
11-08-2010, 16:17
τα τελευταια χρονια δεν υπηρχε στο site της εταιριας!!Προσφατα το εβαλαν ξανα στον στολο..;)
Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με την τύχη του ότι το έβαλαν στο στόλο αλλά ποτέ δεν ξέρεις:rolleyes:
IONIAN STAR
11-08-2010, 16:21
Λετε να δουμε καμια εκπληξη.....????
f/b delfini
11-08-2010, 16:32
Λετε να δουμε καμια εκπληξη.....????
Ποτε δεν ξερεις αλλα με ποσο θα το βαλουν να πηγενει, με 15, μιας και εχει μεγαλη καταναλωση.
opelmanos
11-08-2010, 17:37
Ποτε δεν ξερεις αλλα με ποσο θα το βαλουν να πηγενει, με 15, μιας και εχει μεγαλη καταναλωση.Πολύ δύσκολα θα ξανακυκλοφορήσει στην Ελλάδα.Ψάχνουν αγοραστή στο εξωτερικό αλλά ακόμα φώς δεν υπάρχει:rolleyes:
ποσο μπορει να πιασει τωρα αυτο μετα απο τοσο καθισιο τοσο μεγαλη καταναλωση κτλ κτλ.....10-15 μυρια;
Tsikalos
11-08-2010, 20:43
Κοιτάζοντας στο φόρουμ τις κινήσεις της ΝΕλ μου έχουν δημιουργηθεί διάφορες απορίες βάζοντας τα κάτα ως λίγο πιο απ έξω απ' τα πράγματα
1. Δεν μπορεί το ΑΙΟΛΟΣ να αξιοποιηθεί πουθενά; Ακόμη και ναύλωση 1 βδομάδας (που αυτή είναι η πιο κερδοφόρα) για να αντιοκαταστήσει το Hispeed 1 θα μπορούσαν να κάνουν.
2. Σε τι υστερεί το ΑΙΟΛΟΣ και κάθεται ενώ έχουν ναυλωθεί 2 ταχύπλοα 1 το ΑΛΚΥΟΝΗ και τώρα το ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΕΞΠΡΕΣ; Θα έβγαινε περισσότερο ακριβά τα κάυσιμα του σε σχέση με τη ναύλωση των πλοίων συν τα καυσίμά τους;
3. Αναφέρεται το ακριβό καύσιμο και γενικά η κατανάλωση καυσίμου.Πόσο χειρότερη αυτή γίνεται αν πηγαίνει με τα 18 σε σχέση με τα 20 μίλια; Φαντάζομαι η αύξηση δε θα είναι γραμμική αλλά σημαντικά μεγαλλύτερη. Σημαίνει μήπως και εκκίνηση επιπλέον μηχανής (εκεί είναι το μεγαλύτερο κόστος στους αεριοστροβίλους αν δεν κάνω λάθος); Γιατί αν δε σημαίνει κάτι τέτοιο ίσως τα πράγματα στη διαφορά ταχύτητας να μην είναι τόσο τραγικά άσχημα.
Και εξτρα ενα μηνα να το εβαζαν στη γραμμη της Παροναξια κερδος θα ειχανε. Για να μην το κανουν κατι παραπανω θα ξερουν που εμεις πισω απο τις οθονες μας δεν μπορουμε να φανταστουμε.
HIGHSPEED 4
12-08-2010, 14:13
Για μενα το συγκεκριμένο ταχύπλοο θα μπορουσε να πιασει σιγουρα στην εξης δρομολογιο... στο Πειραιας-Πάρος-Νάξος-Ίος-Θήρα...Η παροναξια και η σαντορινη εχουν τρελο κοσμο, οποτε το πλοιο σιγουρα θα ανεβοκατέβαινε γεμάτο..
αλλωστε αυτη τη βγραμμη εκανε το καλοκαιρι του 2006 και ηταν γεματο απο κοσμο..
ενας φιλος;) μου ειπε οτι το πλοιο παιρνει μονο Ι.Χ και οχι φορτηγα.
ισχυει κατι τετοιο;
ισχυει κατι τετοιο;
Οτι ειναι δηλαδη ro-ro;
δεν ισχυει κατι τετοιο ισα ισα που η εταιρια το παρουσιαζει σαν υπερταχυπλοο.
tahitioforos
12-08-2010, 18:43
ισχυει κατι τετοιο;
Το 2002 που δούλευα σε μια εταιρεία με φορτηγά βάζαμε κανονικά μέσα στον Κεντέρη τα φορτηγά στους 2 μεσέους διαδρόμους μέχρι 26 τόνους μικτό βάρη αλλά καμία φορά βάζανε και κανένα άδειο επικαθήμενο στα τελευταία μου ταξίδια είδα το πάτωμα εκεί που μπαίναν τα φορτηγά είχαν καταπονηθεί παρά πολλή αλλά τη να κάνουν 300 ευρώ ήταν τότε το εισιτήριο να τα χάσουν ;)
Giovanaut
12-08-2010, 19:14
Ξανα τα ιδια θα λεμε...???
Τα εχουμε αναλυσει χιλιαδες φορες...!!!!
STRATHGOS
12-08-2010, 20:42
παιδες το πλοιο τα βαζει ολα μεσα σαν συμβατικο!! αλλα με ταχυτητες ασηναγονηστες αλλωστε δεν τον βγαλαν και αδικα ο δρακος του αιγαιου.....
Φάτε μάτια ψάρια, χρόνια έχουμε να δούμε τι βάζει μέσα! Όταν θαααα... τότε το κουβεντιάζουμε. Προς το παρόν ας το αφήσουμε στην ησυχία του.
leo συμφωνω ,ποσα εβαλε στην τσεπη να δουμε,γιατι μαλλον εβαλε απο την αριστερη τσεπη στην δεξια!!!!
IONIAN STAR
04-09-2010, 16:26
Οριστε 3 φοτο του πλοιου στην Κυνοσουρα Σαλαμινας.Αφιερωμενες στον φιλο gamemaniac και appia !!!!
104515
104516
104517
Ας πάμε 6 χρόνια πριν !!!! Εδώ ένα εισιτήριο όταν ταξίδευε !!!!
Φυσικά είναι για όλους τους φίλους του πλοίου !!!
106270
f/b delfini
20-09-2010, 12:10
Στο ais αυτη τη στιγμη
Apostolos
20-09-2010, 12:18
Να μας λές και ποια ειναι πραγματικά η διαφορά, δηλαδή ότι εμφανίστηκε σήμερα μετά απο καιρό
Στο ais αυτη τη στιγμη
ΒΡΕ ΛΕΣ?????????
dokimakos21
22-09-2010, 17:15
Το πλοιο πλεον και παλι στο Περαμα διπλα στον ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ..!
ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΒΟΛΤΕΣ??? :D
pantelis2009
24-09-2010, 17:24
¶λαξε ο Μανωλιώς και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Το Αίολος Κεντέρης στις 20/09 στην Κυνόσουρα και στις 22/09/2010 στη ΝΑΥΣΙ στο Πέραμα. Γι' αυτό φίλοι μου φάνηκε στο AIS.;) Χαρισμένες σε Leo, Apostolos, zozef, dokimakos21, f/b delfini, IONIAN STAR, mpal21, alcaeos και όλους τους φίλους του.:p
107469
107470
f/b delfini
24-09-2010, 18:06
Ευχαριστω πολυ για την αφιερωση.
IONIAN STAR
24-09-2010, 18:08
Eυχαριστω πολυ για την αφιερωση φιλε Παντελη..!!!!!
Ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση φίλε Παντελή ….υπέροχες φωτογραφίες
nikosnasia
07-10-2010, 08:27
28 Αυγούστου 2001.Πρωινή αναχώρηση.Εποχές ελπίδας.
109808
nikosnasia
07-10-2010, 08:29
6:30 ώρες Χίο Πειραιά.¨Ολα πήγαν στραβά.
109809
Για τον φίλο Opelmanos
opelmanos
07-10-2010, 13:55
Ευχαριστώ Κ ,Νίκο να στε πάντα καλά !!
θεοφιλος
24-10-2010, 22:22
τι θα το κανει το πλοιο η nel θα το βαλει σε καμια γραμμη;
aegeanspeedlines
16-11-2010, 20:40
Μήπως ξέρει κανείς με πόσο πήγαινε περίπου στην Ερυθρά?
Μήπως ξέρει κανείς με πόσο πήγαινε περίπου στην Ερυθρά?
Αν θυμάμαι καλά με 19 μίλια.
Stylianos
11-12-2010, 21:48
Αίολος Κεντέρης στο Πέραμα...για τον φίλο Παντελή και ολους τους φίλους του πλοίου....:p:wink:
f/b delfini
11-12-2010, 21:56
Αίολος Κεντέρης στο Πέραμα...για τον φίλο Παντελή και ολους τους φίλους του πλοίου....:p:wink:
Μπραβο, φανταστικες!!!!!!!!!!!
pantelis2009
12-12-2010, 08:42
Ευχαριστώ φίλε Stylianos για τις φωτο και την αφιέρωση;).
θεοφιλος
09-02-2011, 13:51
mallon to ploio tha mpei se kapoia grammh,etsi ematha
θελεις να γινεις πιο σαφης;
γνωριζουμε σε ποια γραμμη;
θεοφιλος
09-02-2011, 13:57
de mporw na ginw pio safhs!giati de xerw se poia grammh,to mono pou xerw einai oti tha mpei....
Θεωρω πως η καλυτερη πηγη για τετοιου ειδους πληροφοριες ειναι το ΓΓΑΝΠ ΥΘΥΝΑΛ και αν ειναι να εχουμε μια αποψη περι καποιας δρομολογησεις καλο ειναι να υπαρχει και πηγη.
Giovanaut
09-02-2011, 14:20
Ας θυμηθουμε τις δηλωσεις του αρμοδιου και ισως βγαλουμε ακρη....!!!!
θελεις να γινεις πιο σαφης;
γνωριζουμε σε ποια γραμμη;
Απο οσο γνωριζω το πλοιο θα συνδεει το καλοκαιρι τη Χιο και τη Μυτιληνη με τη Σμυρνη και ισως κανει και καποια δρομολογια τον Ιουλιο-Αυγουστο σαν του Θεοφιλου(βορεια ελλαδα-νησια βορειου αιγαιου) λογω αυξημενης τουριστικης κινησης!!
sotiris83
15-02-2011, 10:17
ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ.ΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Μακάρι να συμβεί αυτό, αλλά δεν το βλέπω. Οι τιμές στα πετρέλαια είναι στα υψη, τι ναυλολόγιο να βάλουν για να μπορεί να πληρώσει ο επιβάτης ?.
ισως οι φιλοιμας οι τουρκοι να εχουν διαφορετικη αποψη.....
ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ.ΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Συγνωμη αλλα αυτα δεν ειναι απο το μυαλο μας ειναι οι δηλωσεις του γενικου εντεταλμενου της Νελ!!οποτε κατι θα ξερει;)
κανένα νέο παιδιά έχουμε πάντως εκεί στην nel δεν πάνε καλά
f/b delfini
06-03-2011, 12:18
Δεν εχω προσεξει να το εχει ανεβασει καποιος αλλος αλλα ειναι το μονο βιντεο (http://www.youtube.com/watch?v=RWhk_c2yCy0&feature=bf_next&list=QL&index=9)(εκτοσ απο τις διαφημίσεις) που βρηκα!!!
μηπως ξερουμε σε ποια γραμμη θα μπει γιατι σε γνωστο σαιτη λει οτι απο δευτερα ξεκιναει επεισκειβι
σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί "ιγραμι" θα είναι καινούρια και θαείναι μεγάλη έκπληξη μονο αυτό για αρχή
sotiris83
19-03-2011, 19:17
πολυ θα ηθελα να δουλεψει ελλαδα..οπου κι αν παει σαμο ικαρια??χιο μυτιληνη?
μηπως ξερουμε σε ποια γραμμη θα μπει γιατι σε γνωστο σαιτη λει οτι απο δευτερα ξεκιναει επεισκειβι
Καποια στιγμη ειχε αναφερθει απο τον εντεταλμενο της εταιριας οτι το πλοιο θα δρομολογιθει το καλοκαιρι στη γραμη Μυτιληνη-Χιο-Σμυρνη και ισως κανει κα καποια δρομολογια προς βορεια (δρομολογια Πηνελοπης) επειδη υπαρχει αυξημενη τουριστικη κινηση αναμεσα στα νησια οπως εχει ξαναανφερθει :p
giorgos_249
19-03-2011, 22:09
το καλοκαιρι στη γραμη Μυτιληνη-Χιο-Σμυρνη και ισως κανει κα καποια δρομολογια προς βορεια (δρομολογια Πηνελοπης)
Ελπιζω να γινει το αντιστροφο........λεω εγω τωρα.....;):D
Δυσκολο μου φαινεται ενα τετοιο πλοιο να κανει μια γραμμη που δεν θα πιανει ουτε 100 ατομα..........ομως γενικα φαινεται οτι ειναι ετσι οπως τα λες για την ωρα
Ελπιζω να γινει το αντιστροφο........λεω εγω τωρα.....;):D
Δυσκολο μου φαινεται ενα τετοιο πλοιο να κανει μια γραμμη που δεν θα πιανει ουτε 100 ατομα..........ομως γενικα φαινεται οτι ειναι ετσι οπως τα λες για την ωρα
H ισως καπως να τα συνδυασει!! και να κανει λιγες συνδεσεις με την γειτονα χωρα λιγες φορες την εβδομαδα..
sotiris83
21-03-2011, 18:39
το καραβι σιγουρα θα μπει σε γραμμη εντοσ ελλαδασ
Το πλοίο θα εκτελεί δρομολόγια απο Πριντεζι για Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Σάμη και Ζάκυνθο. Για 1 - 1 1/2 μήνα το καλοκαίρι μόνο.
Το οποίο μεταφράζεται κάνω την αρπαχτή μου και αντε γειασας...
δεν λέγεται άντε γεια σας
λογική κίνηση ονομάζετε όπως και τα thunder cat 1,2
με τόσα που θα καιει (γιατί θα πηγαίνει κανονικά) μόνο αυτούς τους μήνες θα βγαίνει !
και που δεν το εχουμε δρομολογησει αυτο το πλοιο........
Η νελ πάντως κατέθεσε αυτό ..στο υθυναλ: Δρομολόγηση –χωρίς επιδότηση- ταχύπλοου πλοίου, για τους καλοκαιρινούς μήνες, που θα συνδέει τα νησιά Σάμο – Χίο – Λέσβο – Λήμνο με Βόρεια Ελλάδα, συμπληρωματική των επιδοτούμενων δρομολογίων.
Λογικά το ταχύπλοο είναι ο Κεντερης.
HIGHSPEED 4
08-04-2011, 20:25
θα δουλεψει ως ταχυπλοο, ή ως συμβατικό πλοίο???αν υποθέσουμε οτι καποιος θελει να το χρησιμοποιησει σαν ταχυπλοο, τι ταχυτητες μπορει αν πιασει μετα απο τοσο καιρο που ειναι παροπλισμενο?
Να είναι αυτός ο Κεντέρης το αποκλείω. Στις Χρυσές εποχές ήταν ασύμφορος, τώρα που τα πετρέλαια έχουν πάρει φωτιά θα μπεί στα δρομολόγια? Ίσως ο Α. Κεντέρης Ι ή ΙΙ (όταν έρθει το νέο απόκτημα στην Σύρο)
εχουμε κανενα νεο αν ξεκινησε την επισκευη του (http://www.google.gr/search?hl=el&biw=1276&bih=852&sa=X&ei=C6CiTZuAIYTMswa0iuGBAg&ved=0CBUQBSgA&q=%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%BA%CE%B 1%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CE%B1+%CE%BD%CE%B5%CE%BF+%CE%B 1%CE%BD+%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%83 %CE%B5+%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83 %CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B7+%CF%84%CE%BF%CF%85&spell=1)
giorgos_249
11-04-2011, 19:59
Φίλε Leo έχεις δίκιο, ο ΙΙ είναι που θα κάνει εκτός των υπολοίπων και δρομολόγια για Τουρκία......Ξεκινάει σε λίγες μέρες ο Αγ. Ανδρέας από το Goteborg για το Λαύριο μάλλον, αλλιώς το ΝΜΔ..........
εχουμε κανενα νεο αν ξεκινησε την επισκευη του (http://www.google.gr/search?hl=el&biw=1276&bih=852&sa=X&ei=C6CiTZuAIYTMswa0iuGBAg&ved=0CBUQBSgA&q=%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%BA%CE%B 1%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CE%B1+%CE%BD%CE%B5%CE%BF+%CE%B 1%CE%BD+%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%83 %CE%B5+%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83 %CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B7+%CF%84%CE%BF%CF%85&spell=1)
σύντομα θα αρχήσει και αυτό για να είναι έτοιμο για το καλοκαίρι όπως ο ΤΕΟ....:roll::wink:
με το καλό με το καλό !!
Στα ναυπηγεία Ελευσίνας θα οδηγηθεί αύριο το πλοιο
pantelis2009
13-04-2011, 19:28
Το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ αραγμένο στη ΝΑΥΣΙ στις 28-02-2011;).
Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου.:p
129531
Βγήκε και γι'αυτό το πλοίο η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας (διαχειρίστρια η Ventouris ferries) για δρομολόγηση απο αρχές Ιουλίου εως αρχες Σεπτεμβρίου στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - (Ζάκυνθο/Κεφαλονιά) Μπρίντιζι.
άντε με το καλό και αυτό !!:D
giorgos_249
15-04-2011, 14:58
Δευτερο εγχείρημα της Ventouris Ferries με ταχύπλοα μετά τα 2 μικρότερα καταμαράν το 2001, το σημερινό μεγκα τζετ και το αδερφό.........
Με το καλό να ξεκινήσει........Εύχομαι όμως να έχει το Β στις τσιμινιέρες του όπως και τα άλλα παλιότερα που είχαν το Β αλλά στο πλάι γιατί δεν έχουν τσιμινιέρα..........
Ξέρουμε τότε πως πήγαν τα thunder-thunder-thundercats HOOOOOOOO ;; (http://www.faktaomfartyg.se/thundercat_1_1995_bild_1.htm)
ξέρουμε !!τίγκα ήταν και τα 2 !
πολλά Ι.Χ και κόσμος ταξίδευε !είχε και σχετικά οικονομικό εισιτήριο και είχε και τον δρόμο του !
μια φορά με το 1 η με το 2 δεν θυμάμαι τώρα μας είχε πιάσει ένα 8 με 9 τοπικά καλά χαμός έγινε μέσα χωρίς πλάκα !πρώτη φορά είδα να φεύγει ψυγείο από τον μπουλμέ και να καρφωνετε απέναντι..όρθιος δεν καθόσουν με τίποτα μα με τίποτα όμως
ωραίες εποχές :D
giorgos_249
15-04-2011, 16:26
Και σε εμένα με είχε πιάσει με το seajet II έξω από την Τήνο προς Μύκονο πέρυσι το καλοκαίρι 8άρι τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ανάμεσα στα νησιά αυτό συνεπάγεται 9άρι, και έφυγαν 2 βαλίτσες στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη σε ένα κάθισμα όλες πάνω σε 2 επιβάτες, ένας εκ των οποίων ήταν ένα παιδάκι, που πρόλαβαν ευτυχώς να σκύψουν αλλιώς θα γινότανε σίγουρα φονικό ετσι και χτυπουσαν στο κεφαλι.......... Και εκεί ούτε για πλάκα δε στεκόσουν όρθιος.........Σκοτείνιαζε η αίθουσα από τα κύματα που κάλυπταν το πλοίο, και όταν λέμε κύματα μιλάμε για κύματα και όχι τον αφρό τους ή το σπρέι.........Έμπαινε το πλοίο μεσα στο κύμα με ένα τεράστιο κρότο και έβλεπες το νερό στο πλάι να φτάνει σε ύψος πάνω από τα παράθυρα του κάτω ορόφου. Το λεγόμενο <<κάρφωμα>>, που είναι ότι πιο επικίνδυνο στα ταχύπλοα...........Το ίδιο απόγευμα δεν έφυγε από Ραφήνα σίγουρα λόγω απαγορευτικού, όπως επίσης νομίζω το ίδιο έγινε και με το χαισπιντ 1 αλλά και το Θεολόγο. Αυτό που λες εσύ για ψυγείο φαντάζομαι πως θα ήταν και τι θα έγινε μετά..........
Πάντως ο κόσμος τότε ήταν αλλιώς. Τώρα δε νομίζω ότι θα επιλέγει ταχύπλοα και αυτό επειδή το εισιτήριο θα είναι πλέον πανάκριβο.........Αν τότε τα ταχύπλοα όμως ήταν τίγκα γιατί σταμάτησαν και παροπλίστηκαν στη Μάλτα;;
HIGHSPEED 4
15-04-2011, 16:55
Παιδια επειδη δεν εχω καταλάβει, θα εκτιμουσα αν μπορεί να με διαφωτήσει κάποιος..Το πλοίο στην γραμμή που θα δρομολογηθεί θα δουλεύει ως ταχυπλοο??Θα ποιανει ταχυτητες του βεληνεκους των highspeed?
Πάντως ο κόσμος τότε ήταν αλλιώς. Τώρα δε νομίζω ότι θα επιλέγει ταχύπλοα και αυτό επειδή το εισιτήριο θα είναι πλέον πανάκριβο.........Αν τότε τα ταχύπλοα όμως ήταν τίγκα γιατί σταμάτησαν και παροπλίστηκαν στη Μάλτα;;
γιατί τον χειμώνα εκτός από το ότι δεν έχει τόσους επιβάτες η γραμμή και δεν θα έβγαιναν ,εκει πάνω από δεκέμβρη και μετά πιάνει πολλά μποφόρια που να πάνε τα ταχύπλοα
μετά είναι και οι μηχανές...είδατε τι έχει γίνει..
HIGHSPEED 4 απ όσο γνωρίζω οι ταχύτητες θα είναι οι κανονικές του άντε λίγο ποιο κάτω :D
Αν θυμάμαι καλά το δίνει αναχώρηση 15.00 και άφιξη στην Ηγουμενίτσα 21.30.
aegeanspeedlines
15-04-2011, 21:13
Στα ναυπηγεία της Ελευσίνας βρίσκεται το πλοίο από σήμερα το πρωί για τον ετήσιο δεξαμενισμό του! Επιτέλους γιατί είχε "πιάσει" αρκετές αράχνες!
Αν θυμάμαι καλά το δίνει αναχώρηση 15.00 και άφιξη στην Ηγουμενίτσα 21.30.
τόσο έκαναν και τα thundercat 1,2 πάνω κάτω 6 ώρες είναι !!
Στο openseas εχουν ανεβει τα δρομολογια του πλοιου και πλεον μπορει κανεις να κανει κρατηση απ'το online συστημα της ventouris ferries .εψαξα τα δρομολογια στο openseas μερα-μερα και προεκυψαν τα παρακατω δρομολογια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1/7-14/7
ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ
Πεμπτη-Παρασκευη-Σαββατο
Ηγουμενιτσα αναχ. 23:59 ---- Κερκυρα αναχ. 01:15*--- Μπριντεζι αφ.06:00*
ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ
Παρασκευη-Σαββατο-Κυριακη
Μπριντεζι αναχ. 15:00 Κερκυρα αφ.20:15 Ηγουμενιτσα αφ.21:15
15/7-31/7
ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ
Πεμπτη-Παρασκευη-Σαββατο-Κυριακη
Ηγουμενιτσα αναχ. 23:59 Κερκυρα αναχ. 01:15* Μπριντεζι αφ.06:00*
ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ
Πεμπτη-Παρασκευη-Σαββατο-Κυριακη
31/7-3/9
ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ
Τεταρτη-Πεμπτη-Παρασκευη-Σαββατο
Ηγουμενιτσα αναχ. 23:59 Κερκυρα αναχ. 01:15* Μπριντεζι αφ.06:00*
Δευτερα
Ζακυνθος αναχ. 18:00 Κεφαλονια[Σαμη] αναχ. 20:00 Ηγουμενιτσα αναχ. 23:59 Κερκυρα αναχ. 01:15* Μπριντεζι αφ.06:00*
ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ
Τριτη-Πεμπτη-Παρασκευη-Σαββατο
Κυριακη
Μπριντεζι αναχ. 19:00 Κερκυρα αφ.00:15* Ηγουμενιτσα αφ.01:15* Κεφαλονια[Σαμη] 04:45* Ζακυνθος αφ. 06:00
* επομενη μερα
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συμφωνα με τα δρομογογια του η ταχυτητα του πρεπει να ειναι 27-30 μιλια/ωρα
Το εισητηριο ειναι σχετικα φτηνο......π.χ. την ιδια ημερομηνια απο κερκυρα για μπριντεζι το πιο οικονομικο επιβατικο εισητηριο της endeavor lines 37 ευρω και του κεντερη 39 ....μονο 2 ευρω διαφορα.
χαμός θα γίνει και φέτος !!!;)
Με το καλό να ξεκινήσει το πλοίο πάλι γιατί ήταν κρίμα να κάθεται και επίσης να δουλέψουν και λίγο οι ναυτικοί μας . !!!
Παρατηρόντας προσεκτικά τα δρομολόγια που μας παρέθεσε ο φίλος ΤΟΜ (ευχαριστούμε ΤΟΜ), βλέπουμε οτι το πλοίο ταξιδεύει κυρίως βραδυνές ώρες. Θα σας θυμίσω ότι το βασικό πρόβλημα και η εν συνεχεία εγκατάλειψη των γραμμών που εργάστηκε στο Αιγαίο, ήταν τα απόνερα του και οι διαμαρτυρίες/καταγγελίες λουομένων, δήμων και κοινοτήτων από τα "μικρά τσουνάμια" του. Υποθέτω λοιπόν ότι ο προγραμματισμός των νυχτερινών δρομολογίων έχει σχέση με το κυρίως πρόβλημα που αντιμετώπισε και στο παρελθόν. Εύχομαι έτσι να πάνε όλα καλά και τον δούμε ενεργό στα δρομολόγια και με πολύ κόσμο.
σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί "ιγραμι" θα είναι καινούρια και θαείναι μεγάλη έκπληξη μονο αυτό για αρχή
πιστεύω να βγήκα αληθινός και η πληροφορίες να ήταν σωστές
ναι ναι μπράβο φίλε !! :roll:
ελα να βλεπω ανταποκρισεις απο τους φωτογραφους μας,για μεζευτειτε......:D:D:D:D
το πλοιο δεξαμενιζεται.....
ελα να βλεπω ανταποκρισεις απο τους φωτογραφους μας,για μεζευτειτε......:D:D:D:D
το πλοιο δεξαμενιζεται.....
μάλλον άργησες φίλε μου.Το πλοίο δεξαμενίστηκε αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία..τώρα είναι αργά...8)
επεσε κιολας;;;;
εγω περιμενα να του κανουν εκτενείς εργασιες γενικα γιατι τοσο καιρο θα ειχε πιασει πολυ "μακα"....
giorgos_249
21-04-2011, 14:48
Δεν είχε σχεδόν καθόλου από φώτος που είδα.......Απλά βάψιμο ήθελε........
επεσε κιολας;;;;
εγω περιμενα να του κανουν εκτενείς εργασιες γενικα γιατι τοσο καιρο θα ειχε πιασει πολυ "μακα"....
6 ημέρες δεν είναι και λίγες...;)
Δεν είχε σχεδόν καθόλου από φώτος που είδα.......Απλά βάψιμο ήθελε........
το βάψιμο είναι το τελευταίο για το οποίο πήγε το πλοίο...οι τουρμπίνες του θέλανε δουλειά.
giorgos_249
22-04-2011, 12:38
Θέλω να πω πως από φώτος διακρίνεται ότι δεν ήθελε εκτεταμένο καθάρισμα στα ύφαλα όπως θα περίμενε κανείς μετά από όλα αυτά τα χρόνια παροπλισμού........
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
23-04-2011, 11:54
[QUOTE=flash13;446271]το βάψιμο είναι το τελευταίο για το οποίο πήγε το πλοίο...οι τουρμπίνες του θέλανε δουλειά.[/Q
Ποιές τουρμπίνες, ντήζελ MTU έχει από τότε που τις άλλαξε στο Παλέρμο.
costaser
23-04-2011, 20:35
Έχει 2 mtu και 2 gas turbines.
Flying Dolphin XVII
11-01-2013, 21:11
Αίτηση δρομολόγησης (http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=37045) στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΑΝΙΑ από19-07-2013 έως 01-09-2013 σύμφωνα με την από 19-10-2012 αίτηση Ν.Ε.Λ. Α.Ε. (!)
Ilias 92
12-01-2013, 16:05
Τα είπαμε και το καλοκαίρι, νομίζω ότι η ΝΕΛ κάνει τις αιτήσεις για να έχουν τα φόρουμ συζήτηση.:)
Αν θέλει ας βάλει συμβατικό μια φορά την εβδομάδα που μπορεί να πιάσει στην γραμμή ή ενα πιο οικονομικό ταχύπλοο, με 50 + 50 τόνους στο κάθε κυκλικό άστα να πάνε...
speedrunner
27-03-2013, 16:35
Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του ταχυπλόου για την γραμμή Πάρο - Νάξο - Ίο - Σαντορίνη απο 28/06 εως 01/09 (που είναι η τετράμηνη δρομολόγηση???) τα οποία είναι νυχτερινά!!!!:o:o:o:o:o
http://www.nel.gr/routes/dromologia/peiraias-paros-naxos-ios-thira.html
karavofanatikos
27-03-2013, 17:31
Πραγματικά η ΝΕΛ μας εκπλήσσει! Φαίνεται ότι έχει πάρει ζεστά το θέμα σχετικά με τα ταχύπλοα του στόλου της. Πάρα πολύ καλή κίνηση η βραδινή δρομολόγηση από Πειραιά, άλλωστε δεν υπήρχε κι άλλη ώρα για να έχει επιτυχία το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Πάντως πιστεύω θα ήταν καλή η πρωινή επιστροφή από Θήρα (όπως παλιότερα με το Εξπρες Σαντορίνη), αλλά κι αυτή που έχει προγραμματίσει δεν είναι άσχημη, άλλωστε τα συγκεκριμένα νησιά που εξυπηρετεί (αυξημένος όγκος τουρισμών) δεν θέλουν νωρίς επιστροφές. Πάντως απ' ότι φαίνεται θα έχει θεματάκι με το traffic της Σαντορίνης, καθώς θα πρέπει να είναι για μεγάλο διάστημα της ημέρα αρόδο!
speedrunner
27-03-2013, 17:35
Εγώ πάλι το βλέπω δύσκολο να έχει επιτυχία ένα τέτοιο δρομολόγιο!!!!!!
Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του ταχυπλόου για την γραμμή Πάρο - Νάξο - Ίο - Σαντορίνη απο 28/06 εως 01/09 (που είναι η τετράμηνη δρομολόγηση???) τα οποία είναι νυχτερινά!!!!
http://www.nel.gr/routes/dromologia/peiraias-paros-naxos-ios-thira.html
Μήπως θα μετονομάσουν τον Ευρωπαίο σε Αίολος Κεντέρης;:sour:
T.S.S. APOLLON
05-04-2013, 10:49
To Αιολος Κεντερης σ'εναν αποπλου απο το λιμανι του Πειραια τον Αυγουστο του 2001
141845
manolisfissas
30-04-2013, 16:25
Το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι στα ναυπηγία Σαλαμίς, φωτογραφημένο από τον τύμβο τον Σαλαμινομάχων.
143456
Το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ Ι στα ναυπηγία Σαλαμίς, φωτογραφημένο από τον τύμβο τον Σαλαμινομάχων.
143456
Μαλον ανεβασες λαθος foto αυτο ειναι το αιολος κεντερης 1 το θεμα εδω ειναι για το αιολος κεντερης :chuncky:
Τελικα τι θα γινει θα το δουμε το πλοιο να ταξιδευει φετος?
superfast v
30-04-2013, 20:00
οσο το ειδαμε και περσι αλλο τοσο θα το δουμε και φετος
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Nel το πλοίο θα ξεκινήσει δρομολόγια στην γραμμή (Πειραιά -Πάρο -Νάξο - Ίο - Θήρα) από τις (28-06-2013)
Ilias 92
07-05-2013, 13:20
Εγώ δεν κατάλαβα ποτέ γιατί τα δέσανε και δεν τα δουλεύουν ούτε το καλοκαίρι, εντάξει καίνε, και τα λαχανί καίνε αλλά τα δουλεύουν, αυτά τα παρατήσανε λες και δεν τα έχουν ανάγκη και τα τρία μαζί.
Άκουγα και γω και μιλούσα χωρίς να ξέρω ότι τα ταχύπλοα δεν έχουν χρήματα, όμως πέρσι όλο το καλοκαίρι τα έβλεπα στον Πειραιά φίσκα από κόσμο και οχήματα.
Τα υψηλά έξοδα σε καύσιμα αντισταθμίζονται κάπως από την εποχικότητα, χτυπάνε μόνο στην κίνηση φιλέτο, αλλά κυρίως από την μικρότερη σύνθεση πληρώματος σε σχέση με ένα συμβατικό.
Δεν το βλέπω να ξεκάνει πάντως, η εταιρεία του δεν μας έχει συνηθίσει σε τήρηση προγραμμάτων.
Και μόνο για λόγους μάρκετινγκ πρέπει να τους αλλάξουν όνομα,έλεος πια!
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Nel το πλοίο θα ξεκινήσει δρομολόγια στην γραμμή (Πειραιά -Πάρο -Νάξο - Ίο - Θήρα) από τις (28-06-2013)
Κ ποιος πιστευει την ΝΕΛ πια;
Και μόνο για λόγους μάρκετινγκ πρέπει να τους αλλάξουν όνομα,έλεος πια!
Κατι σε Στάσιμος Κεντέρης θα ηταν περισσοτερο στην πραγματικοτητα!!!
karavofanatikos
07-05-2013, 15:20
Πιστεύω πως το Αίολος δεν πρέπει να βγει απ' τις μπάντες, είναι εκείνη η λέξη η οποία τα έκανε πασίγνωστα σε όλο το Αιγαίο, ακόμη και σήμερα έτσι τα θυμάται ο κόσμος. Πάντως ναι, το Κεντέρης πρέπει να φύγει, θυμίζει όλη εκείνη την ψεύτικη φούσκα στην οποία ζούσαμε (ντοπαρισμένος αθλητισμός (Κώστας Κεντέρης) - Υπερκαταναλωτικά Ταχύπλοα (Αίολοι) κ.τ.λ). Πάντως αν η ΝΕΛ σκοπεύει να τα δρομολογήσει, θα πρέπει σιγά σιγά να τα ξυπνάει απ' το λήθαργο στον οποίο έχουν περιέλθει και κοιμούνται εδώ και μήνες στα ήσυχα νερά των Αμπελακίων!
sotiris83
07-05-2013, 16:08
ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΑΒΑΛΕΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΣΧΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ....
karavofanatikos
07-05-2013, 17:06
Με συγχωρείς αγαπητέ φίλε, αλλά ο χαβαλές απ' την πραγματικότητα απέχουν πάρα πολύ! Εγώ δεν έκανα χαβαλέ, αλλά αναφέρθηκα στο ότι κάποια στιγμή απομυθοποιήθηκε η όλη κατάσταση στην οποία ζούσαμε. Και το σύστημα Κεντέρης και λοιποί κύριοι/ες, ξεκουκουλώθηκε. Πως είναι δυνατόν λοιπόν, μετά από σχεδόν μία δεκαετία να φέρω στις μπάντες των πλοίων το όνομα ενός ανθρώπου που ρεζίλεψε ολόκληρη την Ελλάδα;; Δηλαδή εσένα σου αρέσει τα πλοία να φέρουν ονόματα τα οποία περιέχουν απάτη ή κάποιο ψέμα;;
Ilias 92
07-05-2013, 19:48
ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΑΒΑΛΕΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΣΧΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ....
Ο Κεντέρης είσαι?
Σε αυτό το φόρουμ λέμε όλοι την γνώμη μας με σεβασμό στις απόψεις των άλλων.
Ούτε προσβάλαμε κανέναν, ούτε θίξαμε, ούτε υπονομέψαμε, ούτε τίποτα αρνητικό κάναμε, εσύ ρίχνεις το επίπεδο της κουβέντας χωρίς κανένα λόγο.
opelmanos
07-05-2013, 20:32
Συμφωνώ με το φίλο karavofanatikos το όνομα πρέπει επιτέλους να αλλάξει σε αυτά τα ταχύπλοα
Το Κεντερης πρεπει να φυγει απο το ονομα των πλοιων,συμφωνω.Μονο που αυτο το πιστευα ανεκαθεν, και πριν ακομα αποδειχθει οτι ο Κεντερης ηταν φουσκα.Μου φαινεται λογικη του χωριου,να δινουμε ονομα σε καραβι απο το επιθετο ενος αθλητη που πηρε χρυσο.Η λογικη της κωλοπετεινιτσας που διεπρεψε ο ανθρωπος της και την εκανε ξακουστη στη μεγαλη πολη.Ποια αλλη χωρα βαζει ονοματα ολυμπιονικων σε καραβια κλπ?Και να πεις οτι μιλαμε για κανενα θρυλο του αθλητισμου...με το που πηρε χρυσο,πηρε ενας στολος το ονομα του.Ελεος!
Παρομοιας νοοτροπιας περιπτωση και στην προσφατη ταινια James Bond...επαιζε μια Ελληνιδα για 8-9 δευτερολεπτα (σε μια σκηνη που ηταν στο κρεβατι μαζι του και του φιλησε τον ωμο) και παιχτηκε σε ολα τα δελτια ειδησεων.Τι να πει κανεις.Και μας συγκρινω με παρομοιου πληθυσμου χωρες.
BEN BRUCE
07-05-2013, 23:10
Πιστευω οτι μαζι με το ονομα πρεπει να φυγουν και τα 3 πλοια και να αντικατασταθουν με συμβατικα λογικου κοστους αγορας-χρησης-συντηρησης με ονοματα απο την πολυ πλουσια ιστορια της Λεσβου,οπως παλια.
Συμφωνώ με το φίλο karavofanatikos το όνομα πρέπει επιτέλους να αλλάξει σε αυτά τα ταχύπλοα
Τι σημασία έχει το όνομα όταν παραμένουν παροπλισμένα; Κάτσε να βγουν (που δεν το βλέπω) και βλέπουμε...
sotiris83
10-05-2013, 18:51
σορρυ καταλαβα πωσ τα πλοια πρεπει να φυγουν ...γ τ ονομα συμφωνω...αιολοι εξπρες
rjjjh2004
14-05-2013, 20:32
H NEL έχει βάλει στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα (νυκτερινό) δρομολόγιο του πλοίου για Πάρο, Νάξο, Ίο , Θήρα. Ακόμα, όμως, δεν έχει ανοίξει τις κρατήσεις. Ισχύει τελικά ή όχι;;;:distrust:
Akis Dionisis
15-05-2013, 00:54
Παίξε ένα τζόκερ. Αν πιάσεις το τζόκερ ισχύει. Αν δε πιάσεις το τζόκερ (το ποιο πιθανό) να μην ισχύει... ;)
BEN BRUCE
15-05-2013, 22:10
ΑΕΟLOS KENTERIS τον σεπτεμβριο του 2006 με ο καπτα Διαμαντη στα χειριστηρια αναχωριση για παροναξια
144312
pantelis2009
21-05-2013, 19:40
Το Αίολος Κεντέρης όπως φαίνετε τώρα που έφυγε το PRINCESS T απο δίπλα του, στο ναυπηγείο Σαλαμίς που είναι....εδώ και καιρό.
144520
Ακομα τιποτα???????????????????
rjjjh2004
03-06-2013, 10:26
Καταπληκτική στον προγραμματισμό η εταιρία! :single_eye:
gpap2006
03-06-2013, 10:27
Μην περιμενετε κατι, ειναι ματαιο.
Ολοι εσεις που το περιμενατε και ανυπομονουσατε, πιασατε το τζοκερ που λεει ο
Παίξε ένα τζόκερ. Αν πιάσεις το τζόκερ ισχύει. Αν δε πιάσεις το τζόκερ (το ποιο πιθανό) να μην ισχύει... ;) πιο πανω;;; Γιατι αμα το πιασατε τοτε μπορειται να τον αγορασετε ολο τον Αιολο και να τον βαλετε σε οτι δρομολογιο θελετε :p
rjjjh2004
03-06-2013, 11:22
Γιατί; Δεν έχει εγκριθεί;:distrust:
Γιατί; Δεν έχει εγκριθεί;:distrust:
Και περισυ επισης...
Εκει που εχουμε ετοιμα πλοια για δρομολογιση δεν εγκρινεται η δρομολογιση και οπου κοροϊδευει τον κοσμο η ΝΕΛ, εγκρινονται χωρις να γινονται :mad-new:
karavofanatikos
10-06-2013, 19:13
Ούτε το φετινό καλοκαίρι θα δρομολογηθεί το πλοίο σε κάποια γραμμή της ακτοπλοΐας, καθώς πριν από λίγο η ΝΕΛ αφαίρεσε απ' το site της τα δρομολόγια που είχε ανακοινώσει για ΠαροΝαξία. Το ίδιο ισχύει και για τον Κεντέρη που θα πήγαινε Σύρο, Ικαρία & Σάμο. :apologetic:
MYTILENE
10-06-2013, 19:35
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ.....
thanos75
11-06-2013, 08:29
Εννοείται αναμενόμενο...αν και με τόσες βλάβες που έχουν τύχει στα πλοία της ΝΕΛ-με πιο καραμπινάτη αυτή του Aqua Jewel- θα μπορούσε έστω ο μικρός ΚΕΝΤΕΡΗΣ να βγει στα ενδοκυκλαδικά από το να στέλνουν από εδώ και από εκεί το Aqua Maria
rjjjh2004
11-06-2013, 11:49
Αναμενόμενο για ποιούς;;; Για τους έμπειρους και γνώστες της ακτοπλοΐας;;; Για μερικούς συμβούλους του Υπουργείου;;; Για τον απλό κόσμο πάντως - που πολλές φορές πιστεύει ότι διαβάζει - καθόλου αναμενόμενο. Η εταιρία δεν μπορεί να "λέει" και μετά να "ξελέει" κατ' αυτόν τον τρόπο, και μάλιστα χωρίς κυρώσεις.... Η γραμμή της Παροναξίας (με Ίο και Θήρα) θα μείνει για μια ακόμα φορά χωρίς απογευματινό-βραδυνό δρομολόγιο. Οι δε δυνατότητες "προγραμματισμού" των τουριστών: μηδενικές!
Kεντέρηδες στην Κυνοσσούρα Σαλαμίνας σήμερα.
Περιμένωντας να περάσει η κρίση,,,,
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
24-12-2013, 07:20
Kεντέρηδες στην Κυνοσσούρα Σαλαμίνας σήμερα.
Περιμένωντας να περάσει η κρίση,,,,
Nα περάσει η κρίση; Αμ τότε θα είναι γιά σκραπ! Κ πάντως αυτά εδώ είναι δεμένα προ κρίσης...
Κατι ομως διαβαζα στο τελευταιο Σ.Α.Σ για δρομολογιση του Aeolos II ??
karavofanatikos
26-12-2013, 10:11
Κατι ομως διαβαζα στο τελευταιο Σ.Α.Σ για δρομολογιση του Aeolos II ??
Πράγματι Γιώργο, η ΝΕΛ κατέθεσε αίτημα για το πλοίο Αίολος Κεντέρης Ι το οποίο μάλιστα εγκρίθηκε με ώρα αναχώρησης στις 07:30 από Ραφήνα για Τήνο, Μύκονο & Νάξο! Το μόνο που απομένει τώρα είναι η εταιρεία να ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα δρομολογίων στο σύστημα κρατήσεων και ένα μήνα πριν την έναρξή τους να τα ακυρώσει όλα και το πλοίο για ένα ακόμη καλοκαίρι να μείνει παροπλισμένο στη Σαλαμίνα!
Αίολος Κεντέρης σε εποχές που "έσκαβε"...
http://www.youtube.com/watch?v=tmMxBC0fEPY
thanos75
04-01-2014, 01:21
Πράγματι Γιώργο, η ΝΕΛ κατέθεσε αίτημα για το πλοίο Αίολος Κεντέρης Ι το οποίο μάλιστα εγκρίθηκε με ώρα αναχώρησης στις 07:30 από Ραφήνα για Τήνο, Μύκονο & Νάξο! Το μόνο που απομένει τώρα είναι η εταιρεία να ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα δρομολογίων στο σύστημα κρατήσεων και ένα μήνα πριν την έναρξή τους να τα ακυρώσει όλα και το πλοίο για ένα ακόμη καλοκαίρι να μείνει παροπλισμένο στη Σαλαμίνα!
Πάντως με την αποχώρηση της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ δημιουργείται σαφέστερα πιο πρόσφορο έδαφος για τη δρομολόγηση του πλοίου στη συγκεκριμένη γραμμή. Εάν η ΝΕΛ ήταν σε υγιέστερη οικονομική κατάσταση, και είχε-ως εκ τούτου- τους κατάλληλους ανθρώπους να μεθοδεύσουν τη δρομολόγηση, θα μπορούσε να γίνει και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Επειδή όμως τίποτα από αυτά δεν ισχύει, πολύ φοβάμαι πως θα το δούμε και φέτος να κοσμεί τη Σαλαμίνα, όπως ορθά είπες. Μακάρι πάντως να βγούμε ψεύτες και να έχουμε ενδιαφέρουσες εκπλήξεις
μια απορία γιατί δεν βάζουν και άνδρο ένα ταχύπλοο
Θα θυμισω ενα τραγουδι..¨Δυσκολες στιγμες για πριγκιπες¨.. Και αναφερομαι και στα 3 ΝΕΛοταχυπλοα.
Ilias 92
09-01-2014, 23:54
Έριξε μια καλή ιδέα η εταιρεία του για Βενετία Τεργέστη αλλά από λόγια άλλο τίποτα, ας κάνουν και καμιά πράξη.
αλλά από λόγια άλλο τίποτα, ας κάνουν και καμιά πράξη.
Οταν βγουμε απ το μνημονιο και η τιμη του IFO380 πεσει στην Ελλαδα στα 300Usd / mt τοτε θα αποπλευσουν τα ταχυπλοα. Μεχρις τοτε..μονο για φωτογραφιες απο τα Αμπελακια...
Apostolos
11-01-2014, 20:46
Οταν βγουμε απ το μνημονιο και η τιμη του IFO380 πεσει στην Ελλαδα στα 300Usd / mt τοτε θα αποπλευσουν τα ταχυπλοα
Μόνο που αυτό καίει Gas Oil και δέν πρόκειτε να πέσει κάτω απο τα 500 ποτέ! Ίσως του χρόνου με τις νεες απαιτήσεις της marpol για την περιεκτικότητα θείου κάτω απο το 0,1% ίσως να μπορέσει να δραστηροποιηθεί σε γραμμή εντός περοιοχής SECA που λόγω μεγάλης χωρητικότητας και με μειωμένη ταχύτητα να ειναι ποιο συμφαίρον απο ένα άλλο ταχύπλοο
MGO ε? Δεν το ηξερα. Τοτε προσωπικα θεωρω πως για να ταξιδεψει τοτε επι μελλοντως χρονου, θα ειναι μονο με τις δυο MTU και οχι με τις gasturbines.
nikolasher
12-01-2014, 23:01
οταν το παραλαβε η ΝΕΛ στα τοτε δελτια ειδησεων εχω την αισθιση οτι ειχαν πει 46 μιλια ταχυτητα. ποσο επιασε στα δοκιμαστικα αραγε;
οταν το παραλαβε η ΝΕΛ στα τοτε δελτια ειδησεων εχω την αισθιση οτι ειχαν πει 46 μιλια ταχυτητα. ποσο επιασε στα δοκιμαστικα αραγε;
Φανταζομαι πως κανενας δεν εχει προσβαση στα sea trials του πλοιου. Εχω ομως την αισθηση, με ενα αρθρο στον Ε εκεινη την εποχη, ελεγαν κατι για 44,4 κομβους.
Ilias 92
22-05-2014, 22:08
Βλέπουμε όλοι τόσο καιρό την δουλειά που γίνεται στο πρώην Ιταλικό μέγα ταχύπλοο Scorpio.
Θα μπορούσε να ήταν ο μεγάλος Κεντέρης στην θέση του.
Η ΝΕΛ είναι πραγματικά κάτι παραπάνω από ανοργάνωτη.
BEN BRUCE
22-05-2014, 22:26
Βλέπουμε όλοι τόσο καιρό την δουλειά που γίνεται στο πρώην Ιταλικό μέγα ταχύπλοο Scorpio.
Θα μπορούσε να ήταν ο μεγάλος Κεντέρης στην θέση του.
Η ΝΕΛ είναι πραγματικά κάτι παραπάνω από ανοργάνωτη.
& τα γαλλικα monohull πολυ χειροτερα απο τα ιταλιανικα aquastrada.....
Δείτε το νέο Σ.Α.Σ., σελίδα 4!!!!!!! :-)
rjjjh2004
08-07-2014, 12:55
θα έρχεται ξανά στη Νιο;
θα έρχεται ξανά στη Νιο;
Όχι, μάλλον. Δώθηκε άδεια στη NEL LINES μόνο για Παροναξία. τώρα τι θα γίνει.....
rjjjh2004
08-07-2014, 13:45
1) Και πέρυσι δόθηκε και δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
2) Η Νιος και η Σαντορίνη έχουν ανάγκη απογευματινό ταχύπλοο. Όχι η Παροναξία!
ΘΕΜΑ 9
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ Ε/Γ – Ο/Γ – ΤΑΧ “ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ” Ν. Μ.
39 ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΡΟΣ – ΝΑΞΟΣ ΑΠΟ 30-05-2014 ΕΩΣ 30-09-2014
ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΕΤΙΚΑ
ΚΑΛΑ Η ΝΕΛ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ!! ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 15 ΤΟΝΟΥΣ/ΩΡΑ???
ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ...
OI ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΓΙΑ 4ΜΗΝΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΡΗΓΟΡΩΝ?? ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΨΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ??
Giannis G.
08-07-2014, 16:01
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ παει να πει ακυρωση δρομολογησης!
Akis Dionisis
08-07-2014, 20:47
Η κοροϊδία πάει σύννεφο...
pantelis2009
17-02-2015, 10:01
Και ενώ όλοι μιλάνε για ......το Αίολος Κεντέρης ΙΙ, εμένα έσκασε η πληροφορία ότι .....έχουν σκάσει μύτη συνεργεία στο ναυπηγείο Σαλαμίς και ετοιμάζουν το ....μεγάλο Κεντέρης, από τον Ηλιόπουλο. Για να δούμε ....τι θα δούμε και ποιος θα βγει αληθινός!!!!!!!!!!
Εδώ το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ όταν στις 25-04-2011 ήταν στη ΝΑΥΣΙ.
164257
apollonas
01-03-2015, 13:56
σε γνωστο site αναφερεται οτι ενεργοποιηται ξανα το αιολοσ κεντερησ.ισχυει?ξερει καποιοσ κατι για το θεμα?
Έτσι ακούγεται μακάρι να τα δούμε να δουλεύουν.
giorgos_249
02-03-2015, 01:10
σε γνωστο site αναφερεται οτι ενεργοποιηται ξανα το αιολοσ κεντερησ.ισχυει?
Αχνοφαίνεται..... :fat: (https://www.youtube.com/watch?v=yZuh1TR-WVg)
express adonis
03-03-2015, 16:07
αυτοι οι αιολοι θα εχουν ακομα το κεντερης στο ονομα δεν υπαρχει καποιος να παρει αποφαση να το βγαλουν??
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-03-2015, 08:37
αυτοι οι αιολοι θα εχουν ακομα το κεντερης στο ονομα δεν υπαρχει καποιος να παρει αποφαση να το βγαλουν??
Aυτό είναι το πρόβλημα φίλε;:fat:
express adonis
04-03-2015, 09:20
Aυτό είναι το πρόβλημα φίλε;:fat:
κανω πλακιτσα για την νελ που την εκαναν καποιοι οπως την εκαναν δεν μπορει να κινησει το ακουα σπιριτ τα ταχυπλοα πως??αλλα αυτο το κεντερης παλιωσε ας βαλουν παλι το εξπρες....
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-03-2015, 09:40
κανω πλακιτσα για την νελ που την εκαναν καποιοι οπως την εκαναν δεν μπορει να κινησει το ακουα σπιριτ τα ταχυπλοα πως??αλλα αυτο το κεντερης παλιωσε ας βαλουν παλι το εξπρες....
Aφού με την ΝΕΛ δεν πρόκειται να ξαναταξιδέψουν.Είτε τα λένε έτσι είτε αλλιώς,λίγη σημασία έχει.
Μα απ΄ότι έχω καταλάβει δεν θα τα βγάλει η ΝΕΛ. Για κάποιο deal με άλλη εταιρεία έχει γραφτεί (πώληση; ναύλωση; ποιος ξέρει; ).
Κάνω κάποιο λάθος;
apollonas
06-03-2015, 16:39
οχι κανενα.σωστα τα λες.απλα ειναι δυσκολο λογω προβληματων που εχει η νελ.(επισχεσεισ κτλπ).οποτε ειναι καπως ρευστα τα πραγματα.......
Δε νομίζω ότι οι επισχέσεις σε άλλα πλοία επιρεάζουν τα ανενεργά! Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του να ανήκει κάθε ποίο σε διαφορετική εταιρεία. Η ΝΕΛ είναι απλά η διαχειρήστρια.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία (που δε γνωρίζω πώς λέγεται) μπορεί κάλλιστα να το πουλήσει, αρκεί να μην βαραίνουν χρέη το ίδιο το πλοίο. Η κάθε πλοικτήτρια είναι τυπικά πελάτης της ΝΕΛ.
apollonas
09-03-2015, 16:01
Πλοιοκτητρια σε ολα τα πλοια της νελ ειναι η νελ 100 τοις 100 οποτε υπαρχει θεμα.
Αν είναι έτσι τότε σίγουρα υπάρχει θέμα.
Μου κάνει πραγματικά εντύπωση όμως. Ίσως είναι και παγκόσμια προτοτυπία! Όλες οι εταιρείες μοιράζουν τα πλοία τους (είτε είναι επιβατιγά, είτε φορτηγά κ.ο.κ.) σε διαφορες (δικές τους) μοναχοβάπορες τυπικά εταιρείες που παραχωρούν το management στην μητρική έναντι μάλλιστα αντιτίμου!