PDA

Επιστροφή στο Forum : Ανθή Μαρίνα [Anthi Marina, Pride of Kent, Spirit of Free Enterprise]

Σελίδες : 1 2 [3]

manos75
26-04-2010, 16:15
εγω παιδια ειπα την γνωμη μου απλα.και οσο για τα καραβια αυτα εχω αποψη γιατι οταν ημουν φανταρος στην ροδο το 1996 ειχα κανει ταξιδια και μαλιστα αρκετα και απο τοτε δεν ηταν σε καλη κατασταση.μαλιστα μια φορα που ειχα παρει καμπινα α θεσης ηταν διπλα στο μηχανοστασιο και ολο το βραδυ δεν κοιμηθηκα απο την μυρωδια του πετρελαιου.αυτο δεν σημαινει οτι ολα αυτα τα λεω με κακη διαθεση αλλα οχι και οτι θα μου λειψουν τα καραβια του αγουδημου.

BEN BRUCE
26-04-2010, 16:43
εγω παιδια ειπα την γνωμη μου απλα.και οσο για τα καραβια αυτα εχω αποψη γιατι οταν ημουν φανταρος στην ροδο το 1996 ειχα κανει ταξιδια και μαλιστα αρκετα και απο τοτε δεν ηταν σε καλη κατασταση.μαλιστα μια φορα που ειχα παρει καμπινα α θεσης ηταν διπλα στο μηχανοστασιο και ολο το βραδυ δεν κοιμηθηκα απο την μυρωδια του πετρελαιου.αυτο δεν σημαινει οτι ολα αυτα τα λεω με κακη διαθεση αλλα οχι και οτι θα μου λειψουν τα καραβια του αγουδημου.

Πολυ ωραια τα λες Μανο μου αλλα

Α) το 1996 το Ανθη Μαρινα ταξιδευε ακομα στο καναλι και στην Ελλαδα ηρθε τον Σεπτεμβριο του 2003
Β)Σε κανενα πλοιο της GA FERRIES δεν προσφερθηκε καμπινα σε επιβατη κατω απο το γκαραζ απο ιδρυσεως της εταιρειας και σε κανενα δεν ειχε αλλωστε

mike_rodos
26-04-2010, 17:08
Σε κάποια πλοία της εταιρείας η μυρωδιά του πετρελαίου ήταν έντονη στις καμπίνες.. αλλά προς θεού καμία καμπίνα (απ όσα πλοία της GA έχω ταξιδέψει) δεν ήταν δίπλα στο μηχανοστάσια...
Το 1996 στην γραμμή αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ήταν το Μαρίνα μαζί με το Δήμητρα για Πειραιά και το Νταλιάνα για Κρήτη... Ο φίλος BEN θα γνωρίζει καλύτερα...

Stylianos
26-04-2010, 17:11
πολύ σωστός,φίλε Ben Bruce,εγώ πιστευω πως το συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να προσφέρει ακόμα,μιας και ειναι σε καλύτερη κατάσταση από τα υπόλοιπα της εταιρίας...και δεν συμφονώ σε καμία περίπτωση στο να ''παει για παλιοσίδερα''γιατί σε όλα τα μεγάλα λιμάνια υπάρχουν παροπλισμένα πλοία χωρίς αυτο να σημαινει πως πανε όλα για σκραπ.Υπάρχουν πλοία στην ακτοπλοϊα μας που είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτό,και όμως μενουν παροπλισμένα...Με την ευκαρία,ωρίστε μερικές φωτο από το πλοίο,δεμένο στον Πειραιά...

dokimakos21
29-04-2010, 21:43
ΑΝΘΗ-ΜΑΡΙΝΑ
87449

pantelis2009
27-05-2010, 23:36
Καλησπέρα σε όλους. Ας το θυμηθούμε όταν αλώνιζε το Αιγαίο. τη φωτο μου την έδωσε ο φίλος Θανάσης απο τη Σαντορίνη. Χαρισμένη σε όλους σας;)

91343

Tasos@@@
28-05-2010, 03:50
Φοβερη φωτογραφια φιλε Παντελη!:D

marsant
28-05-2010, 09:17
Μαγεια!Η Σαντορινη την κανει την ΑΝΘΗ κουκλαρα!

BEN BRUCE
28-05-2010, 09:38
Παρα πολυ καλη φωτο pantelis 2009 θυμιζει τις δοξες του μεγαλυτερου πλοιου της μεγαλης αυτης ναυτικης εταιρειας που τοσα αξια στελεχη εβγαλε απο τις ταξεις της.

TSS QUEEN ANNA MARIA
28-05-2010, 09:57
Διάβασα με προσοχή τα σχόλια των φίλων του φόρουμ και θα στεναχωρήσω κάποιους. Το 2005 αρχές Ιουλίου ταξίδεψα προς Μύκονο με την γυναίκα μου με το BLUE STAR 2, ένα καράβι με άλλα στάνταρντς για την ελληνική ακτοπλοία και με εστιατόριο a la carte το οποίο θεωρώ ότι ήταν πολύ καλό. Στην επιστροφή πήραμε το Ανθή Μαρίνα γιατί βόλευε η ώρα και ήθελα και να το γνωρίσω. Η κατάσταση ήταν όχι μόνο απογοητευτική αλλά θύμιζε έντονα τις εποχές του 70 όταν ο κόσμος ταξίδευε με όλη την ταλαιπωρία και την έλλειψη άνεσης που υπήρχε. Ο κλιματισμός υπολειτουργούσε ή δεν λειτουργούσε καθόλου. Ένα καράβι σφραγισμένο χωρίς ψύξη τον Ιούλιο είναι σωστό μαρτύριο. Οι σκηνές αγανακτησμένων επιβατών που γιουχάρανε το πλήρωμα ήταν συνεχείς μέχρι τον Πειραιά. Το εστιατόριο του πλοίου που ήταν self service μόνο, φτωχότατο και το φαγητό άγευστο που το αφήσαμε. Η συμπεριφορά του πληρώματος ήταν επιεικώς απαράδεκτη και στα παράπονα των επιβατών για τον κλιματισμό, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι υπάρχει ψύξη, ενώ ο ιδρώτας τους έσταξε από το μέτωπο. Η καθαριότητα ελλειπέστατη και μην αναφέρω τις τουαλέττες. Με την άφιξη του καραβιού στον Πειραιά τα μεσάνυχτα, μία ομάδα επιβατών, και ενώ λόγω της κούρασης και της ταλαιπωρίας θέλαμε να πάμε σπίτια μας, πήγαμε στο Κεντρικό Λιμενρχείο Πειραιά και καταθέσαμε καταγγελία για τις συνθήκες του πλοίου. Οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου που άκουγαν τις καταγγελίες κουνούσαν με συμπάθεια το κεφάλι, και όταν ανέφερα την τεράστια απόσταση από το BLUE STAR 2 που πήγαμε, ο αξιωματικός μου είπε ευγενικά 'καμμία σχέση κύριε μεταξύ των δύο εταιριών'. Και πέστε μου τώρα ποιό από τα δύο πλοία θα διάλεγα την επόμενη φορά.

T.S.S. APOLLON
28-05-2010, 10:37
F/B Aνθη Μαρινα... Πειραιας 24-5-2010.

91392

BEN BRUCE
28-05-2010, 11:18
Εγω παντως οσες φορες ειχα ταξιδεψει με το πλοιο ειχα βασιλικη μεταχειριση σαν να ημουν σε κρουαζιεροπλοιο.Το a la cart εστιατοριο ηταν ανοιχτο και μας εξεπληξαν με τις λιχουδιες τους.Στην εξοδο επειδη ξεχαστικα μεσα στο πλοιο εβαλαν και την κυλιομενη σκαλα για να κατεβω.Τα μονα αλλα ηταν οτι οταν μια φορα εφαγα με το πληρωμα το φαγητο δεν ηταν και το κατι αλλο.Το αλλο ηταν οτι ειχα βαλει το αυτοκινητο τερμα μεσα και απο την κω ειχαν μπει μπροστα μου καμια 20αρια ενοικιαζομενα αυτοκινητα ΚΙΑ και βοηθησα τον ανθρωπο να τα βγαλει γιατι θα καναμε καμια ωρα.Η blue star βεβαια ειναι παρα πολυ καλη εταιρεια ισως 'η καλυτερη αλλα ο ηλιος βγαινει για ολους.Και οταν ο στριτζης ειχε το ionian sea στα δωδεκανησα με τις κουρελιασμενες FIAT, που αλλαξε η ga ferries με καινουργιες wartsila,ο αγουδημος ειχε τα πλωτα παλατια rodanthi και marina που τα βλεπαμε οπως βλεπουμε τα blue star σημερα.Τα παραπονα βεβαια παντα υπαρχουν οπως και οι κακες στιγμες.

BEN BRUCE
28-05-2010, 11:24
Να βαλω και μια φωτο απο μια καμπινα του ANTHI MARINA μετα απο την ανακαινηση του 2006

91397

marsant
28-05-2010, 11:33
ο αγουδημος ειχε τα πλωτα παλατια rodanthi και marina που τα βλεπαμε οπως βλεπουμε τα blue star σημερα.Τα παραπονα βεβαια παντα υπαρχουν οπως και οι κακες στιγμες.

Η διαφορα τοτε ηταν ακομα μεγαλυτερη γιατι τοτε τα καραβια του δεν ειχαν αντιπαλο,ενω τωρα η Blue Star ειναι μεν απο τις καλυτερες αλλα δεν διαφερει καπου γιατι υπαρχει HSW,MINOAN κλπ.Η G.A τοτε ειχε περισσοτερες εταιριες να αντιμετωπισει και ομως εριχνε σε ΟΛΕΣ στα αυτια..Αργοτερα βεβαια μερικες απο αυτες ανεβασαν τον πηχη για να το ακολουθησουν και μερικες εγιναν καλυτερες απο την G.A(βλεπε ΑΝΕΚ-ΜΙΝΟΑΝ) στηριζομενες στο μονοπωλιο που ειχαν στην κρητη..

BEN BRUCE
28-05-2010, 11:35
Η διαφορα τοτε ηταν ακομα μεγαλυτερη γιατι τοτε τα καραβια του δεν ειχαν αντιπαλο,ενω τωρα η Blue Star ειναι μεν απο τις καλυτερες αλλα δεν διαφερει καπου γιατι υπαρχει HSW,MINOAN κλπ.Η G.A τοτε ειχε περισσοτερες εταιριες να αντιμετωπισει και ομως εριχνε σε ΟΛΕΣ στα αυτια..Αργοτερα βεβαια μερικες απο αυτες ανεβασαν τον πηχη για να το ακολουθησουν και μερικες εγιναν καλυτερες απο την G.A(βλεπε ΑΝΕΚ-ΜΙΝΟΑΝ) στηριζομενες στο μονοπωλιο που ειχαν στην κρητη..

Βαλε και το χρηματιστηριο.......

BEN BRUCE
28-05-2010, 11:42
ΑΝΤΗΙ ΜΑRINA στη ροδο.Ο καιρος μπολικος και ο καπτα Τασος Μαθουδης στη βαρδιολα, οπου και το δενει με ανεση και ασφαλεια.Στη φωτο ειναι εμφανες οτι το σκαφος ειναι πανω απο ολα ναυτικο και μετα ολα τα αλλα.

91400

marsant
28-05-2010, 11:43
Ενα πλοιο που λογο της εμφανισης του ειχε αδικηθει και το εβλεπαν οι πιο πολλοι μεινονεκτηκα ενω ηταν βαπορας.

harlek
28-05-2010, 12:01
Εγω παντως οσες φορες ειχα ταξιδεψει με το πλοιο ειχα βασιλικη μεταχειριση σαν να ημουν σε κρουαζιεροπλοιο.Το a la cart εστιατοριο ηταν ανοιχτο και μας εξεπληξαν με τις λιχουδιες τους.Στην εξοδο επειδη ξεχαστικα μεσα στο πλοιο εβαλαν και την κυλιομενη σκαλα για να κατεβω.

Δυστυχώς φίλε Ben φοβάμαι ότι αρκετοί θα νομίσουν ότι κατά λάθος αναφέρεσαι σε άλλο πλοίο!
Είχα ταξιδέψει κι εγώ το 2005 με το ζευγαράκι BS2 και Ανθή Μαρίνα το 2005, όπως και ο Queen Anna Maria. Από την Ανθή θυμάμαι ένα σκοτεινό γκαράζ γεμάτο σκουριές, καταστρώματα απερίγραπτης βρώμας, πλήρωμα-κατάδικους, ενώ τα σαλόνια σε κάποια σημεία μύριζαν (όχι πάντως ανυπόφορα). Ωστόσο, η συνολική εικόνα του (σχεδόν άδειου) πλοίου ήταν αποδεκτή, στεκόταν ακόμα.

Από το BS2, από την άλλη, θυμάμαι ένα πήξιμο από κόσμο απίστευτο (ούτε να περπατήσεις δεν μπορούσες) και τη θερμοκρασία σαλονιών του A/C στους 17 βαθμούς. Έβγαινες έξω για να ζεσταθείς λίγο! Έτσι, το ταξίδι μου με την Ανθή είχε αποδειχθεί τελικά λιγότερο "επώδυνο" απ' ό,τι με το BS2 (αν και διήρκεσε 18 ώρες αντί 11).

Πάντως θα ήθελα να το είχα δει μετά την ανακαίνηση. Γιατί σα πλοίο είχε ενδιαφέρον, δεν το βαριόσουνα...

xidianakis
28-05-2010, 12:56
με το πλοιο ειχα ταξιδεψει μια μονο φορα για Ναξο. εχω να πω οτι με μια καλη συντηρηση -λογω της καταστασης που βρισκεται-, μπορει να προσφερει ποιοτητα ταξιδιου ισαξια με αυτη του ΔΙΑΓΟΡΑ και σιγουρα καλυτερη απο αυτη του ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.

TSS QUEEN ANNA MARIA
28-05-2010, 13:59
Ben αναφέρομαι στο 2005 πριν την ανακαίνιση. Κατ'αρχήν a la carte εστιατόριο δεν υπήρχε αλλά ένας αχανής χώρος με καναπέδες αντικριστούς και στενόμακρο τραπέζι ανάμεσα για τους δίσκους του self service. Η έλλειψη καθαριότητας όπως αναφέρω εμφανέστατη, και κάτι ακόμα που παρέληψα ήταν ότι το καράβι σερνόταν σε σχέση με το BS2. Κάτι άλλο που θυμήθηκα από το ταξίδι αυτό που δεν έχει όμως σχέση με το καράβι, ήταν ότι ανοιχτά της Σύρου συναντήσαμε το Ροδάνθη που κατέβαινε προς Κυκλάδες και τα δύο πλοία για χαιρετισμό πέρασαν τόσο κοντά που ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί. Δεν είμαι υπερβολικός όταν λέω ότι η απόσταση δεν ξεπερνούσε τα 8-10 μέτρα με όλη την υπηρεσιακή ταχύτητα πλεύσης. Οι ήδη εξοργισμένοι επιβάτες το θεώρησαν κερασάκι στην τούρτα και επικίνδυνο και από το γεγονός αυτό οργανώθηκε η ομάδα καταγγελίας στο Λιμεναρχείο. Τα υπόλοιπα που αφορούσαν την ταλαιπωρία ειπώθηκαν μετά για ξέσπασμα.

manos75
28-05-2010, 14:08
Είχα ταξιδέψει κι εγώ το 2005 με το ζευγαράκι BS2 και Ανθή Μαρίνα το 2005, όπως και ο Queen Anna Maria. Από την Ανθή θυμάμαι ένα σκοτεινό γκαράζ γεμάτο σκουριές, καταστρώματα απερίγραπτης βρώμας, πλήρωμα-κατάδικους, ενώ τα σαλόνια σε κάποια σημεία μύριζαν (όχι πάντως ανυπόφορα). Ωστόσο, η συνολική εικόνα του (σχεδόν άδειου) πλοίου ήταν αποδεκτή, στεκόταν ακόμα.

χαχα πολυ καλο αυτο που εγραψε ο φιλος harlek.το πληρωμα αποτελουταν απο πρωην καταδικους και τους επιβατες νυν καταδικους που πηγαιναν ολοι μαζι σε καμια μακρονησο:mrgreen:. και εγω δεν ειχα τις καλυτερες εντυπωσεις απο τα ταξιδια μου με τα καραβια του αγουδημου αλλα αυτο που περιγραφεις ειναι το κατι αλλο.να σαι καλα που μας εκανες και γελασαμε μεσημεριατικα.

manos75
28-05-2010, 14:10
χαχα πολυ καλο αυτο που εγραψε ο φιλος harlek.το πληρωμα αποτελουταν απο πρωην καταδικους και τους επιβατες νυν καταδικους που πηγαιναν ολοι μαζι σε καμια μακρονησο:mrgreen:. και εγω δεν ειχα τις καλυτερες εντυπωσεις απο τα ταξιδια μου με τα καραβια του αγουδημου αλλα αυτο που περιγραφεις ειναι το κατι αλλο.να σαι καλα που μας εκανες και γελασαμε μεσημεριατικα.

TSS QUEEN ANNA MARIA
28-05-2010, 14:23
Όπως γράφει ο φίλος Ben Bruce,
"Η blue star βεβαια ειναι παρα πολυ καλη εταιρεια ισως 'η καλυτερη αλλα ο ηλιος βγαινει για ολους.Και οταν ο στριτζης ειχε το ionian sea στα δωδεκανησα με τις κουρελιασμενες FIAT, που αλλαξε η ga ferries με καινουργιες wartsila,ο αγουδημος ειχε τα πλωτα παλατια rodanthi και marina που τα βλεπαμε οπως βλεπουμε τα blue star σημερα."

Νομίζω ότι οι εταιρίες κρίνονται διαχρονικά και σύμφωνα με την εξέλιξή τους. Δεν αρκεί για μία εταιρία να κάνει μία καλή αρχή και μετά για σειρά ετών να μην έχει αντικαταστήσει ούτε τα τασάκια στα σαλόνια. Πριν καν την αγορά του Ανθή Μαρίνα το πράγμα φώναζε ότι ήταν μετρημένες οι ημέρες της εταιρίας. Και η έλλειψη ανανέωσης του στόλου πέραν από την κατάσταση των πλοίων, όταν οι άλλοι εξελίσσονταν, δεν νομίζω ότι δεν έπαιξε ρόλο στο κλείσιμο της εταιρίας. Ας θυμηθούμε και λίγο τις συνεχείς καλοκαιρινές βλάβες των Δημητρούλα, Ρομίλντα, κλπ. Σκέτο ανέκδοτο είχαν γίνει και ο καπτα Μάκης ήταν συνέχεια στα κανάλια υπερασπιζόμενος την εταιρία του. Η αξιοπιστία κτίζεται στον χρόνο. Και το ίδιο σχόλιο ισχύει και για κάποιες εταιρίες με ταχύπλοα σκάφη που έχω στο νου μου.

marsant
28-05-2010, 15:01
ανοιχτά της Σύρου συναντήσαμε το Ροδάνθη που κατέβαινε προς Κυκλάδες και τα δύο πλοία για χαιρετισμό πέρασαν τόσο κοντά που ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί. Δεν είμαι υπερβολικός όταν λέω ότι η απόσταση δεν ξεπερνούσε τα 8-10 μέτρα με όλη την υπηρεσιακή ταχύτητα πλεύσης

Aυτα ειναι τα ωραια!http://www.nautilia.gr/forum/images/icons/icon6.gif

esperos
28-05-2010, 16:05
Όπως γράφει ο φίλος Ben Bruce,
"Η blue star βεβαια ειναι παρα πολυ καλη εταιρεια ισως 'η καλυτερη αλλα ο ηλιος βγαινει για ολους.Και οταν ο στριτζης ειχε το ionian sea στα δωδεκανησα με τις κουρελιασμενες FIAT, που αλλαξε η ga ferries με καινουργιες wartsila,ο αγουδημος ειχε τα πλωτα παλατια rodanthi και marina που τα βλεπαμε οπως βλεπουμε τα blue star σημερα."

Νομίζω ότι οι εταιρίες κρίνονται διαχρονικά και σύμφωνα με την εξέλιξή τους. Δεν αρκεί για μία εταιρία να κάνει μία καλή αρχή και μετά για σειρά ετών να μην έχει αντικαταστήσει ούτε τα τασάκια στα σαλόνια. Πριν καν την αγορά του Ανθή Μαρίνα το πράγμα φώναζε ότι ήταν μετρημένες οι ημέρες της εταιρίας. Και η έλλειψη ανανέωσης του στόλου πέραν από την κατάσταση των πλοίων, όταν οι άλλοι εξελίσσονταν, δεν νομίζω ότι δεν έπαιξε ρόλο στο κλείσιμο της εταιρίας. Ας θυμηθούμε και λίγο τις συνεχείς καλοκαιρινές βλάβες των Δημητρούλα, Ρομίλντα, κλπ. Σκέτο ανέκδοτο είχαν γίνει και ο καπτα Μάκης ήταν συνέχεια στα κανάλια υπερασπιζόμενος την εταιρία του. Η αξιοπιστία κτίζεται στον χρόνο. Και το ίδιο σχόλιο ισχύει και για κάποιες εταιρίες με ταχύπλοα σκάφη που έχω στο νου μου.

Θα μου επιτραπεί να κάνω εδώ μια διόρθωση ως προς την αντικατάσταση των μηχανών του ΙΟΝΙΑΝ SEA που έγιναν από την εταιρεία Στρίντζη και όχι από την G.A. Ferries.

BEN BRUCE
28-05-2010, 16:48
Με χαροποιουν δυο πραγματα
Α) το θεμα ανθη μαρινα πηρε μπροστα
Β) Μιλαμε για ενα βαπορι με μεγαλη προσωπικοτητα αφου εχει φανατικους φιλους και εχθρους

Αυτο ειναι κατι το σημαντικο!

Nissos Mykonos
28-05-2010, 17:19
Εγώ είχα ταξιδέψει με το πλοίο από το Βαθύ της Σάμου για Πειραιά στις 11 (αν θυμάμαι σωστά) Ιουλίου το 2006. Δεν ξέρω τότε που ταξίδεψα είχε γίνει ήδη η ανακαίνιση αλλά το εσωτερικό του πλοίου μου είχε φανεί πολύ προσεγμένο. Το φαγητό επίσης ήταν πολύ καλό. Αυτό που θυμάμαι πάρα πολύ καλά (ήμουν και αρκετά μικρός τότε) είναι η τετράκλινη εξωτερική καμπίνα που είχαμε στο ταξίδι με το πολύ μεγάλο παράθυρο. Εγώ πάντως θα ήθελα να το ξαναδώ να ταξιδεύει γιατί κατά την ταπεινή μου γνώμη μπορεί να προσφέρει αρκετά ακόμα στην ακτοπλοΐα μας.
91426

T.S.S. APOLLON
29-05-2010, 18:51
F/B Ανθη Μαρινα...Πειραιας 29-5-2010.

91579
Χαρισμενη στον φιλο Ben Bruce

opelmanos
29-05-2010, 20:09

91579
Χαρισμενη στον φιλο Ben Bruce
Έχω πραγματικά σιχαθεί να τα βλέπω στις ίδιες θέσεις στο λιμάνι όποτε πηγαίνω και έχει γίνει άκρως κουραστική η παρουσία τους.Τι θα γίνει θα αποφασίσουν καμιά φορά να τα πάρουν η θα τα βλέπουμε μέχρι να πεθάνουμε εκεί?

BEN BRUCE
30-05-2010, 02:15
Έχω πραγματικά σιχαθεί να τα βλέπω στις ίδιες θέσεις στο λιμάνι όποτε πηγαίνω και έχει γίνει άκρως κουραστική η παρουσία τους.Τι θα γίνει θα αποφασίσουν καμιά φορά να τα πάρουν η θα τα βλέπουμε μέχρι να πεθάνουμε εκεί?

Aν ηταν εκει ενα πλοιο της αγαπημενης σου εταιρειας με την ιδια τυχη δεν νομιζω να ελεγες τα ιδια.

sylver23
30-05-2010, 09:53
Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι υποστηριζουν καποιοι σε πολλα θεματα υπερηλικων πλοιων και ειδικα πλοιων με μεγαλο διαστημα παροπλισμου με τα περισσοτερα να μην ηταν σε καλη κατασταση ουτε πριν ,οτι μπορουν ακομα να προσφερουν. Οτι προσφεραν προσφεραν. Αμα καποιοι θελουν να τα θαυμαζουν δν παει να πει οτι πρεπει να ταξιδευουν ή να πιανουν θεσεις στα λιμανια. Τα πλοια υπαρχουν για μεταφορα επιβατων κ εμπορευματων, και οταν μιλαμε για μεταφορα ανθρωπων πρεπει αυτη να γινεται με ασφαλεια κ αξιοπρεπεια. Υ.γ. Δν αναφερομαι αποκλειστικα στο συγκεκριμενο πλοιο κ εταιρεια,απλα μιας κ το εφερε η κουβεντα

opelmanos
30-05-2010, 10:22
Aν ηταν εκει ενα πλοιο της αγαπημενης σου εταιρειας με την ιδια τυχη δεν νομιζω να ελεγες τα ιδια.
Όχι φίλε Κώστα σε πληροφορώ το ίδιο θα έλεγα ακόμα και αν ήταν έτσι ο Θεόφιλος η Φαίδρα και το Σαπφώ!!Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου να βλέπω παροπλισμλενα πλοία με κλήση και να αργοπεθαίνουν αυτό δεν μου λέει κάτι.Είναι σαν να έχω ένα αυτοκίνητο παρατημένο σε ένα χωράφι παρατημένο για χρόνια και να μην το πηγαίνω για ανακύκλωση.Ε δεν μπορώ να το βλέπω έτσι και να το θαυμάζω όσο το θαύμαζα όταν το κυκλοφορούσα και ας μου έχει προσφέρει μεγάλες στιγμές.Χίλιες φορές να το ξαναέφτιαχνα η να το πήγαινα στην ανακύκλωση Η σε καμιά μάντρα παρά να το έχω στο χωράφι χωρίς λόγο για χρόνια.

marsant
30-05-2010, 10:34
Καλα ρε παιδες χαλαρωστε και λιγο,δεν ειναι μονο τα ελληνικα λιμανια που εχουν παροπλισμενα πλοια, σε πολλα ευρωπαικα λιμανια υπαρχουν.

Νaval22
30-05-2010, 14:39
για να μην σκάτε δείτε αυτό (http://www.theseanation.gr/news/ferries/adeiazei-to-epivatigo.htm) βέβαια έχει περάσει η καταληκτική ημερομηνία που αναφέρει

opelmanos
30-05-2010, 14:47
Ασε Στέφανε αυτά τα ακούμε βερεσέ εδώ και ένα μήνα!

GiorgosVitz
30-05-2010, 22:41
H Ανθή στη γνώριμη θέση της, στις 24/5/2010

http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=91790&stc=1&d=1275252079

BEN BRUCE
30-05-2010, 22:49
F\B Aνθη Μαρινα.... πειραιας 2\9\2006

91793

Αφιερωμενη στον φιλο opelmanos

T.S.S. APOLLON
30-05-2010, 22:49

91795
χαρισμενη στον φιλο opelmanos

opelmanos
30-05-2010, 22:57
Φίλε ΒΕΝ ΒRUCENEL ευχαριστώ πάρα πολύ για την φωτογραφία όπως και τις απαντήσεις στα θέματα του Ροδάνθη και του Φαίδρα.Να σαι πάντα καλά :p

Chosen_12
31-05-2010, 22:09
Είδα το Ανθη Μαρίνα σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά και όπως το έβλεπα απο μακρυά (απο τον Άγιο Νικόλαο) νόμιζα ότι ήταν τρακαρισμένο στο πλάι. Πρόσεξα στις φωτό παραπάνω ότι είναι το "σχέδιο" του αυτό στο σημείο για τις μπροστινές βάρκες... Γιατί το κάναν τόσο άσχημο?

nikolas200
01-06-2010, 21:45
Φίλε BEN BRUCE ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες. Ιδιαίτερα για την πρώτη με την παλιά του φορεσιά

Harry14
01-06-2010, 22:23
Το βαπορι πρεπει να ξαναταξιδεψει. Εχει πολλα να προσφερει και κατα την αποψη μου ειναι το πιο αδικημενο λογο την εμφανισης του λες και ειναι απο αλλο πλανητη. Βαποραρος ειναι και προσφερει ιδιαιτερες καραβολατρικες εμπειριες.

BEN BRUCE
01-06-2010, 23:12
ΑΝΤΗΙ ΜΑΡΙΝΑ πλησιαζει την χειμωνιατικη ροδο

92024

BEN BRUCE
01-06-2010, 23:16
ΑΝΤΗΙ ΜΑΡΙΝΑ τον απριλιο του 2006 δεμενο στην ροδο με απαγορευτικο

92025

BEN BRUCE
01-06-2010, 23:21
ΑΝΤΗΙ ΜΑΡΙΝΑ στην κω τον απριλιο του 2006 με πλοιαρχο ,τον παρα πολυ καλο, Νικητα Σαραγα

92026

BEN BRUCE
01-06-2010, 23:26
ΑΝΤΗΙ ΜΑΡΙΝΑ εισερχετε στον λιμενα του πειραιως στις 13 αυγουστου του 2006

92027

Tasos@@@
02-06-2010, 08:15
Παει Κωστα εδωσες γερη κλωτσια στο θεμα με τις φωτογραφιαρες που ανεβασες!!:D...Μακαρι τετοια κλωτσια να ξανατρωγε και ο βαποραρος και να ξαναπαιρνε μπρος...

xidianakis
02-06-2010, 11:34
ΑΝΤΗΙ ΜΑΡΙΝΑ εισερχετε στον λιμενα του πειραιως στις 13 αυγουστου του 2006

92027
φοβερες φωτος!

NikosRhodes
08-06-2010, 20:51
Oταν το ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ ερχοταν ακομη στην Ροδο.Φωτογραφια βγαλμενη στις 03/12/2006

http://img267.imageshack.us/img267/6215/tnanthimarina.jpg

xidianakis
08-06-2010, 21:55
:shock: :shock: :shock:

dl.Ilias chief
19-06-2010, 16:52
ΑΝΤΗΙ ΜΑΡΙΝΑ στην κω τον απριλιο του 2006 με πλοιαρχο ,τον παρα πολυ καλο, Νικητα Σαραγα

92026
exw akrivws thn idia foto toy anthi otan phgainame gia lero me omixli ( mera)! alla den 3erw na anevazw foto! (xaxaxaxa):confused:

vinman
27-06-2010, 09:54
Στην ίδια στοιχιωμένη θέση του λίγο πριν το ηλοβασίλεμα της περασμένης Κυριακής 20 Ιουνίου...να έχει γίνει ένα με το ερειπωμένο σκηνικό της εισόδου του ''μεγάλου λιμανιού''...!

95181

nikolas200
27-06-2010, 14:22
Nαι VINMAN. Και εγώ τα βλέπω κάθε μερα τα πλοία του Αγουδημου που γυρνάω απο την δουλεια και στενοχωριέμαι. Για πόσο καιρο θα τα βλέπουμε ακόμη; Ξερει κανένας εξελίξεις πάνω στο θέμα;

artmios sintihakis
27-06-2010, 23:35
ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ................Παραπονιάραααα κ σκυθρωπη με αβέβαιο μέλλον..ίσως κ να περιμένει κ το τέλος της!!Χθές 26-06-2010,κατά την είσοδό μας στο Πειραιά!Κρίμας
Υ.Γ.Ποιοί ήταν κ φωτογράφιζαν στο κόκκινο???Διότι έιδα δυυο τρεις...γιάυτό ρωτάω!
95278

Rocinante
19-09-2010, 23:24
Μιας και δεν κουνιεται απο εκει δεν παμε να την δουμε να ταξιδευει.
Αν και λιγο πιο.. κοντη :D:D
http://www.itnsource.com/shotlist//ITN/1987/03/09/AS090387011/

opelmanos
20-09-2010, 10:13
Μιας και δεν κουνιεται απο εκει δεν παμε να την δουμε να ταξιδευει.
Αν και λιγο πιο.. κοντη :D:D
http://www.itnsource.com/shotlist//ITN/1987/03/09/AS090387011/
Συγνώμη αλλά αυτός ο μπάτσος που μιλάει τι ακριβώς είναι???

Joyrider
20-09-2010, 15:47
:confused::rolleyes:

Rocinante
20-09-2010, 18:42
Ξανα πρωταγωνιστρια η Ανθουλα αλλα πλεον με αλλο ονομα.
Pride of Kent.
Εδω και καιρο βεβαια εχει γινει "Pride of Piraeus":rolleyes::rolleyes:

http://www.youtube.com/watch?v=66k8Uoj2KFs

BEN BRUCE
20-09-2010, 19:13

O χαρακτηρισμος <μπατσος> αραγε ειναι κοσμιος για ενα φορουμ?

Apostolos
20-09-2010, 21:49
Απο ένα αναρχικό στοιχείο τι περιμένεις!!

Παναγιώτης
21-09-2010, 00:32
Λοστρόμος είνα ο άνθρωπος που μιλάει στο τρίτο λεπτό. Το λέει όταν τον δείχνει από μακριά στοην κουβέρτα, και είναι εύκολο να το καταλλάβει κάοιος αφού το Boatswain προφέρεται σαν μπόσαν και από εκέι έρχεται και το μπόσης για το λοστρόμο.Λεέι ότι οι πιέσεις για ν αμην καθυστερούν τα δρομολόγια είναι μεγάλες και πολλές φορές γίνονται εκπτώσεις για τα θέματα ασφαλείας κι έτσι έφυγε τοHerald of Free Enterprise (αδερφάκι του) με ανοιχτές τις πόρτες του πλωριού καταπέλτη είχε το πρόφατο (τότε) ατύχημα. Για το ατύχημα που κόστισε τη ζωή σε 180 ανθρώπους μπορέιτε να δείτε εδώ http://www.maib.gov.uk/publications/investigation_reports/herald_of_free_enterprise.cfm

opelmanos
22-09-2010, 12:17
Λοστρόμος είνα ο άνθρωπος που μιλάει στο τρίτο λεπτό. Το λέει όταν τον δείχνει από μακριά στοην κουβέρτα, και είναι εύκολο να το καταλλάβει κάοιος αφού το Boatswain προφέρεται σαν μπόσαν και από εκέι έρχεται και το μπόσης για το λοστρόμο.Λεέι ότι οι πιέσεις για ν αμην καθυστερούν τα δρομολόγια είναι μεγάλες και πολλές φορές γίνονται εκπτώσεις για τα θέματα ασφαλείας κι έτσι έφυγε τοHerald of Free Enterprise (αδερφάκι του) με ανοιχτές τις πόρτες του πλωριού καταπέλτη είχε το πρόφατο (τότε) ατύχημα. Για το ατύχημα που κόστισε τη ζωή σε 180 ανθρώπους μπορέιτε να δείτε εδώ http://www.maib.gov.uk/publications/investigation_reports/herald_of_free_enterprise.cfm
Οκ σ'ευχαριστώ !!!;)

sylver23
15-10-2010, 13:06
Ας δούμε και την Ανθούλα στα νιάτα της ,το 1983, ως εξώφυλλο στο ενημερωτικό δελτίο της τότε εταιρίας της ,Townsend Thoresen,για τις τιμές και τα δρομολόγια μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας.

111381

Apostolos
16-12-2010, 11:49
Θα το ξαναδούμε να αναχωρεί για τα νησιά μας????

119016

costaser
16-12-2010, 12:24
Θα το ξαναδούμε να αναχωρεί για τα νησιά μας????

119016
Όλοι το ελπίζουμε αλλά δυστυχώς με τις συνθήκες που επικρατούν τη δεδομένη στιγμή δε νομίζω ότι θα ξαναταξιδέψει.

BEN BRUCE
16-12-2010, 13:37
Μακαρι!Το βαπορι εχει παντως επαφη με την συνγχρονη πραγματικοτητα, λογω πρωτοποριακης αντιληψης στην κατασκευη του, και θα μπορουσε να προσφερει σε ολες τις γραμμες

Rocinante
07-03-2011, 17:06
Μια σπανια φωτογραφια απο το Shipnostalgia για οσους εχουν κανει εγγραφη.
Το Ανθη Μαρινα με το Μπαρι στο λιμανι του Καλαι.
Η συζητηση που ακολουθησε για την ταυτοποιηση μου θυμισε τις συζητησεις που κανουμε συνηθως στα θεματα των ιστορικων :D
http://www.shipsnostalgia.com/gallery/showphoto.php/photo/273937/title/calais-harbour-2f1985-/cat/502

IONIAN STAR
15-04-2011, 20:41
Μια φοτο του πλοιου την προηγουμενη Κυριακη.Η φοτο χαρισμενη στους φιλους του πλοιου !!! ;)
129724

pantelis2009
15-04-2011, 20:45
Περιμένη και αυτό τη μοίρα του, με τις λέντιες να είναι ακόμη λάσκα.;)
Ευχαριστούμε φίλε IONIAN STAR.

pantelis2009
08-12-2012, 17:13
Να θυμηθούμε λιγάκι και το ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ όταν στις 14-09-2011 έφευγε απο το μεγάλο λιμάνι, οι άγκυρες του είχαν γίνει κόμπος και πήγαινε στη ντάνα της Ελευσίνας.

131644131646

Georgecz3
08-12-2012, 20:03
Δεμενη στον Πειραια , παρεα με τις "αδερφες" της Μιλενα και Δημητρουλα, περιμενοντας μια λυτρωση που δεν ηρθε τελικα
131701

pantelis2009
11-12-2012, 08:24
Το ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ στις 28-09-2011 στη ντάνα της Ελευσίνας, μαζί με τα αδελφά πλοία της εταιρείας.

131909

Panos80
11-12-2012, 09:00
Το ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ στις 28-09-2011 στη ντάνα της Ελευσίνας, μαζί με τα αδελφά πλοία της εταιρείας.

131909

Ομορφη η φωτογραφια σου Παντελη. Το πλοιο αυτο μπορει να ηταν καλοταξιδο αλλα ηταν και τοσο ατσουμπαλο που στη φωτο μοιαζει σαν να του φορτωσαν και αλλο ενα απο πανω!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-12-2012, 09:14
Aυτό φίλε Panos80 το έκαναν οι Ιταλοί σε κάποια από τα αδελφά του ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ.
Ένα καράβι πάνω στο άλλο, μιλάμε γιά αίσχος.

roussosf
11-12-2012, 10:15
πάντως το αδελφάκι του εξακολουθεί να ταξιδεύει Almeria -Nador

http://www.marinetraffic.com/ais/showallphotos.aspx?imo=7820497#top_photo

despo
11-12-2012, 12:39
Και το ΄δικό μας' Ανθή Μαρίνα θα μπορούσε κάλλιστα να ταξειδεύει ακόμα. Και δρόμο είχε και καλοτάξειδο ήταν άσχετα απο τις υπερκατασκευές του, αλλά δυστυχώς το πήρε κι'αυτό η μπόρα με τα υπόλοιπα πλοία του Αγούδημου.

opelmanos
11-12-2012, 15:21
http://www.youtube.com/watch?v=XNwuJHBNG_w
Είχε ένα σοβαρό ναυάγιο το πλοίο με νεκρούς στο 12 λεπτα δείχνει και πλάνα απο το τραγικό αυτό συμβάν

despo
11-12-2012, 15:40
Εννοείς το γνωστό ναυάγιο του Herald of free Enterprise;

Apostolos
11-12-2012, 20:38
Το χειρότερο της αμάθειας είναι η ημιμάθεια!

opelmanos
12-12-2012, 14:40
Εννοείς το γνωστό ναυάγιο του Herald of free Enterprise;
Ναι ήταν το αδερφό πλοίο της Ανθής Μαρίνας τελικά ..

Express Pigasos
13-12-2012, 17:50
Τα απομειναρια του θηριου ..12/7/2012 Αλιαγα... οσους ρωτησα εκεινη την ημερα ..μου ελεγαν με ενα δεος να το Ανθη Μαρινα να το Ανθη Μαρινα..ακομα και οι Τουρκοι εντυπωσιαστηκαν με το μεγεθος της Ασχημης Ανθης Μαρινας...

132092

Aquaman
25-12-2012, 15:22
Ασχημη πραγματικα.Τετοιο σχημα αποκλειεται να αρεσει και στον πιο φανατικο καραβολατρη!

pantelis2009
25-12-2012, 16:51
Ας δούμε και μιά πλωριά της.

133080

rafina-lines
26-12-2012, 00:08
Ας δούμε και μιά πλωριά της.

133080

Χρόνια πολλά, Παντελή μας!!! Σ' ευχαριστούμε πολύ για τις φοβερές φώτο σου!!! Τι είναι αυτό όμως εκεί που βλέπω στην "ωραία" μας?? Πηδάλιο στην πλώρη????? !!!!!!!!!

harlek
26-12-2012, 00:19
Τι είναι αυτό όμως εκεί που βλέπω στην "ωραία" μας?? Πηδάλιο στην πλώρη????? !!!!!!!!!

Όχι μόνο πηδάλιο αλλά και προπέλα με pitch είχε η Ανθή στην πλώρη...!

rafina-lines
26-12-2012, 16:41
Πω-πω, σοβαρά?? Σ'ευχαριστώ πολύ, Harlek!!! Απίθανο, έτσι?? Δεν το ήξερα... Τελικά τα παράξενα αυτού του πλοίου δε σταματούν στο σουλούπι του... ;)

Παναγιώτης
26-12-2012, 19:01
Για του λόγου το αληθές δες στο παρακάτω σχήμα (το πήρα από το πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης του ατυχήματος που είχε το αδερφάκι του που το αναφέραμε εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?1137-%C1%ED%E8%DE-%CC%E1%F1%DF%ED%E1-Anthi-Marina-Spirit-of-Free-Enterprise&p=390284#post390284)). Στο σχήμα φαίνεται η προπέλα και το πηδάλιο στην πλώρη.
133169
Στο σχήμα είναι όπως πρωτοφτιάχτηκε πριν την μετασκευή του 1991 (όπου μάκρυνε κατά 31 μέτρα) και πριν τη μετασκευή στην Ελλάδα που άλλαξε η πλώρη και η πρυμη ώστε να δένει στα ελληνικά λιμάνια που δεν δεν υπάρχουν υποδοχές για να "θηλυκώσει".

rafina-lines
26-12-2012, 20:14
Τι λες, τώρα!!! Καλά, σ' ευχαριστώ πολύ και σένα, Παναγιώτη! Πραγματικά μοιάζει σαν εξωγήινο έτσι! Δεν υπάρχει!!! Πολύ κατατοπιστικό σχέδιο. Αμφιβάλλω αν βγήκε ποτέ άλλη σειρά πλοίων με παρόμοια χαρακτηριστικά... (αλήθεια, έχει βγει??) Αυτό και μόνο του αρκούσε για να διατηρηθεί στη ζωή... Μπορούσε κάλλιστα η Ανθή να γίνει το μουσείο ακτοπλοΐας που τόσα χρόνια ονειρευόμαστε... Γιατί όχι?? Και είχε και τεράστιο χώρο με τόσα lane m και σαλόνια...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-12-2012, 09:52
Πολλά βαπόρια στην Βόρεια κ Δυτική Ευρώπη έχουν πλωριό πηδάλιο όπως έχουν πρυμιά γέφυρα κ ραντάρ τα οποία εδώ είναι άχρηστα. Αλλά του Townsend Thoresen γενικά ήταν το πιό περίεργα. Πλωριά προπέλλα δεν έχω υπ' όψη αλλού κ ας μας πει κάποιος άν υπάρχει/υπήρχε σε άλλα φέρρυ ή ρο-ρό.

BEN BRUCE
27-12-2012, 10:26
To πολλα φιλε ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ ειναι λιγο αφου απο τον πολεμο και μετα ολα τα πλοια της μανχης ειχαν πλωριο πηδαλιο.Τωρα η σειρα του ανθη μαρινα (3) ηταν μια πολυ πρωτοποριακη σχεδιαση και υπερ λειτουργικη για τα λιμανια που εξυπηρετουσε

pantelis2009
11-01-2013, 15:38
Το ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ στις 28-09-2011 όταν ήταν στη ντάνα της Ελευσίνας. Για όλους τους νοσταλγούς της.

134575

Aquaman
11-01-2013, 22:08
Αυγουστος 2011.Αν δουμε προσεκτικα,φαινεται και το αλλοκοτο τιμονι που ειχε μπροστα στην πλωρη.

Ilias 92
11-01-2013, 22:45
Θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στα νερά μας.:apologetic:

pantelis2009
18-01-2013, 10:45
Το ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ στις 31-03-2012 στον κόλπο της Ελευσίνας φωτογραφημένο απο την Κυνόσουρα, την ώρα που ξεκινούσε για το τελευταίο του ταξίδι.

135125

BEN BRUCE
22-01-2013, 20:53
ANTHI MARINA το 2005 στον πειραια με πλοιαρχο τον Νικητα Σαραγα

135566

pantelis2009
03-04-2013, 09:39
Το Ανθή Μαρίνα στις 04/04/2012 όταν τελείωσε με το beaching στην Aliaga. Φωτο του φίλου Selim San και τον ευχαριστώ.

141748

Aquaman
03-04-2013, 10:33
Λυπαμαι για την τυχη του, αλλα το συγκεκριμενο πλοιο θα ηταν απο τα φαβορι για το βαθρο των ασχημοτερων πλοιων του πλανητη,οχι μονο του Αιγαιου.

BEN BRUCE
04-04-2013, 20:21
ANTHI MARINA το 2006 στην Ροδο

141817

ΑΡΗΣ
05-04-2013, 11:16
Λυπαμαι για την τυχη του, αλλα το συγκεκριμενο πλοιο θα ηταν απο τα φαβορι για το βαθρο των ασχημοτερων πλοιων του πλανητη,οχι μονο του Αιγαιου.

’σχημο άσχημο αλλά η συμπεριφορά του στη θάλασσα ήταν υποδειγματική.

BEN BRUCE
22-05-2013, 21:29
ANTHI MARINA στη Ροδο το 2006

144565

Aquaman
22-05-2013, 21:30
Πολυ ομορφο στιγμιοτυπο ενος τραγικου εξωτερικα πλοιου ΒΕΝ!

Ilias 92
22-05-2013, 21:36
Το πιο γρήγορο ρεμέτζο που πέρασε από το λιμάνι της Ρόδου, πραγματικός σίφουνας.

BEN BRUCE
22-05-2013, 21:46
ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ η κονσολα στο control room

144568

despo
23-05-2013, 15:41
Φωτογραφίες απο τα μηχανοστάσια είναι πολύ σπάνιες, ακόμα περισσότερο τις σημερινές ημέρες, οπου με τους νέους κανονισμούς δεν μπορείς να πλησιάσεις.

pantelis2009
23-05-2013, 16:00
Γενικά ο Κώστας έχει ένα σπάνιο αρχείο και τον ευχαριστούμε που μας τα δείχνει.

T.S.S. APOLLON
23-05-2013, 16:54
Ετσι ακριβως φιλε Παντελη το φωτογραφικο αρχειο του φιλου BEN BRUCE ειναι σπανιο και ατερμων!!!

Ellinis
23-05-2013, 17:45
ANTHI MARINA στη Ροδο το 2006

144565
Πολύ ωραία πόζα από ένα καράβι που θα μπορούσε να είχε πολύ μεγαλύτερη πορεία στην ακτοπλοΐα μας αν δεν το είχαν προλάβει τα προβλήματα της εταιρίας του.

dio27
23-05-2013, 18:01
Καλησπερα σε ολους που διαβαζουν τα posts..θα ηθελα να πω σε οσους ασχολουνται απο χομπι ή επαγγελματικα με τα ναυτιλιακα
θεματα κ κυριως με αυτα που αφορουν παλια-παροπλισμενα-κομενα πλοια οτι ολα αυτα καποτε εξυπηρετουσαν ολους εμας τους νησιωτες..
καποιες φορες με καθηστερισεις,καποιες αλλες με ακυρωσεις δρομολογειων,αλλα ποτε μα ποτε με αγκαταλυψη νησιων κ προορισμων οπως συμβαινει στην Ελλαδα του 2013..οταν νησια σαν την Πατμο-Λερο-Λειψους-Καλυμνο-Συμη-Τηλο-Νησυρο κ τοσα αλλα ποθ πιθανον να γνωριζετε καλυτερα δεν εχουν παρα μονο 2-3 δρομολογεια την εβδομαδα απο κ προς Πειραια τη δεκαετια του 80-90 κ αρχες 2000 υπηρχαν καθημερινα κ πολλα δρομολογεια..ποιος λοιπον δε θα ηθελε ενα Ανθη-Μαρινα στην κατασταση που ολοι κρινετε τραγικη-απαραδεκτη κ αθλια να εξυπηρετει ενα εγκαταλελημενο νησι?Η αναγκη για εξυπηρετηση ανθρωπων ειναι μεγαλυτερη απο αναγκη για καλαισθηση και κουλτουρα οπως ορισμενοι πιστεουν,η μηπως τελικα πρεπει να αναφερθουμε στα λογια του Καπτα-Μακη,οτι καποτε θα λετε που εισαι Αγουδημε με τα καραβια σου?γιατι κυριοι δεν ειναι μονο το πλοιο,ειναι η τιμη,το ποτε,το πως,το για ποιον τελικα γινετε ενα δρομολογειο...Ας πουμε ενα μεγαλο ευχαριστω στις εταιριες που εξυπηρετησαν τα νησια μας τοσα χρονια οπως ΔΑΝΕ-G.A και ας ελπισουμε οτι θα εξακολοθουν να μας αντιμετωπιζουν σαν Ελληνες κ οχι σαν επαρχιωτες που απλα ζηταμε..εχουμε δικαιωμα οπως καθε ανθρωπος...γιατι καποια στιγμη δεν κοιτας τη σκουρια αλλα οτι σε περιπτωση αναγκης αυτη η σκουρια μπορει να σε σωσει...ευχαριστουμε κ πολλα μπραβο στους δημιουργους αυτου του site

Eng
24-05-2013, 17:50
Μαλιστα... Εταιριες που προ-κρισης με τιμη του πετρελαιου στο 60% απο τη σημερινη τιμη και με τις πλουσιοτατες κρατικες επιδοτησεις, αλλωνιζαν στα νησια που ανεφερες παραπανω. Και μολις αυτες οι εταιριες μυριστηκαν τη κριση απο μακρια, τοτε..παυση μισθοδοσιας στα πλοια, παροπλισμοι, και ενα λιμανι γεματο Αγουδιμοπλοια και μια ντανα Ελευσινας να εχει φτασει στα ορια.

Το μονο ευχαριστω και πρεπει να γραφτει Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω ειναι στα απληρωτα πληρωματα που προσπαθουσαν να πιασουν με οποιαδηποτε καιρο τις βραχοπροβλητες με καραβια που τα πηγαιναν στα ορια και κατι παραπανω.

Ειμαι εκτος θεματος αλλα συγνωμη, οι εταιριες δεν εχουν καμια δουλεια με σενα. Τα πληρωματα να ευχαριστεις γιατι αυτες οι λεβεντιες νοιαζονται για σενα, τα γεροντια και το μαναβικο του διπλανου σου.

Takerman
27-02-2014, 09:01
Από τα πιο αμφιλεγόμενα αισθητικά βαπόρια που πέρασαν από τη χώρα μας.
Εδώ σε μια πόζα το 2004.

152872

BEN BRUCE
27-02-2014, 09:48
Πολυ ομορφη φωτο φιλε Takerman συμπληρωνω με μια οταν μπαινει στο λιμανι

152873

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-02-2014, 09:51
Από τα πιο αμφιλεγόμενα αισθητικά βαπόρια που πέρασαν από τη χώρα μας.
Εδώ σε μια πόζα το 2004.

152872Στο βάθος το άτυχο OCEAN COUNTESS.

Takerman
27-02-2014, 10:42
Πολυ ομορφη φωτο φιλε Takerman συμπληρωνω με μια οταν μπαινει στο λιμανι

152873

Παίρνοντας στροφή για την μπούκα... Στο βάθος ο ΒΕΝ με τη φωτογραφική στο χέρι. :fat: Αστειεύομαι....
152874

BEN BRUCE
27-02-2014, 11:18
Ωχ με βλεπω κραταω και ενα σαντουιτς!

Takerman
27-02-2014, 13:09
152877
Και μια από το deck 9 με πίνακα από μερικά πλοία του στόλου.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-02-2014, 14:12
152877
Και μια από το deck 9 με πίνακα από μερικά πλοία του στόλου.
Περασμένα μεγαλεία...

BEN BRUCE
27-02-2014, 14:20
Το ντεκ 9 ηταν το μισο ενα ατυπο VIP σαλονι και υπολοιπο απο την δεξια μερια ηταν τα διαμερισματα του καπτα Μακη με μεγαλο τραπεζι συσκεψεων καμπινες ιδιοκτητων με προσωπικη διακοσμηση με καλα πραγματα,Ειχα την τυχη μια φορα να φαμε με την οικογενεια αγουδημου εκει σε ενα ταξιδι για Ροδο,μοναδικη εμπειρια με καπτα μακη σε κεφια

Takerman
28-02-2014, 11:09
Περασμένα μεγαλεία όπως είπε και ο Βίκτορας.

1528982005

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-02-2014, 11:50
Το ντεκ 9 ηταν το μισο ενα ατυπο VIP σαλονι και υπολοιπο απο την δεξια μερια ηταν τα διαμερισματα του καπτα Μακη με μεγαλο τραπεζι συσκεψεων καμπινες ιδιοκτητων με προσωπικη διακοσμηση με καλα πραγματα,Ειχα την τυχη μια φορα να φαμε με την οικογενεια αγουδημου εκει σε ενα ταξιδι για Ροδο,μοναδικη εμπειρια με καπτα μακη σε κεφια
Την τελευταία χρονιά που ταξίδεψε,σε ταξίδι Κω-Πειραιά με το καράβι φίσκα από κόσμο,κάποιοι από εμάς αναζητήσαμε κάπου να την πέσουμε.Βγάλαμε τον ιμάντα που εμπόδιζε την άνοδο στο 9 κ ανεβήκαμε.Θυμάμαι την παχειά μοκέττα κ ένα μπαρ ,από εγγλέζικο φαινόταν ότι ήταν, με κατεβασμένα ρολλά.
Αυτά μόνο στον Αγούδημο γίνονταν,κανένας δεν μιλούσε.Άντε να μπεις πχ σε καράβι του ομίλου Αττικής σε τέτοιο μη προσβάσιμο χώρο. Θα σε αφήσουν γιά πολύ;;
Αυτοί οι χώροι στα δεξιά διαμορφώθηκαν επί Αγούδημου;

despo
28-02-2014, 12:27
Την τελευταία χρονιά που ταξίδεψε,σε ταξίδι Κω-Πειραιά με το καράβι φίσκα από κόσμο,κάποιοι από εμάς αναζητήσαμε κάπου να την πέσουμε.Βγάλαμε τον ιμάντα που εμπόδιζε την άνοδο στο 9 κ ανεβήκαμε.Θυμάμαι την παχειά μοκέττα κ ένα μπαρ ,από εγγλέζικο φαινόταν ότι ήταν, με κατεβασμένα ρολλά.
Αυτά μόνο στον Αγούδημο γίνονταν,κανένας δεν μιλούσε.Άντε να μπεις πχ σε καράβι του ομίλου Αττικής σε τέτοιο μη προσβάσιμο χώρο. Θα σε αφήσουν γιά πολύ;;
Ετσι ακριβώς είναι, η' καλύτερα για να μιλάμε με πραγματικούς χρόνους ... ήταν. Εννοείται οτι δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες 'εχθροπραξίες' τη σήμερον ημέρα !

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-02-2014, 12:36
Ετσι ακριβώς είναι, η' καλύτερα για να μιλάμε με πραγματικούς χρόνους ... ήταν. Εννοείται οτι δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες 'εχθροπραξίες' τη σήμερον ημέρα !
Στον Αγούδημο ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε.Καλό γιά τον επιβάτη κ ειδικά γιά τον καραβολάτρη.Ελεύθερα στις βαρδιόλες,στο γκαράζ όπου υπήρχε ναύτης αλλά δεν σου έλεγε τίποτα...

BEN BRUCE
28-02-2014, 14:51
Επι Αγουδημου διαμορφωθηκε αυτος ο χωρος τουλαχιστον διασκευαστηκε.Στον Αγουδημο μπορει να ηταν μπατε σκυλοι οπως λετε αλλα παντα υπηρχαν αγρυπνα ματια και παντου θυμαμαι αρκετα περιστατικα

Takerman
28-02-2014, 19:53

Εδώ μάλλον θα λέει ο Βίκτορας.
152917

BEN BRUCE
28-02-2014, 21:10
....που καταληγει σε αυτο το VIP σαλονακι που σας ελεγα ,διπλα απο τα πριβε διαμερισματα αγουδημου

152920

Apostolos
28-02-2014, 21:15
Αν αυτό το πλοίο το είχε κάποιος άλλος με χρήμα και διάρκεια ολα αυτά τα σαλόνια θα ήταν υπέρ του επιβάτη (πχ Διακεκριμένης) και σίγουρα θα ήταν ακόμα εν ζωή...

BEN BRUCE
28-02-2014, 21:31
Αυτο το βαπορι επρεπα να ειχε ερθει μια 5ετια 10ετια νωριτερα αλλα ας οψεται η MINOAN FLYING DOLPHINS.

152921

....βρηκα και αυτη τη φωτο απο τις 15 απριλιου του 2006 που ξαναεκανε εγκαινεια στην Ροδο λογω των αλλαγων που εγινα στο πλοιο νεες καμπινες πουλμαν και το βασικοτερο κλιομενες σκαλες ,που ποναγε πολυ εκει

giorgos_249
01-03-2014, 00:13
Παίρνοντας στροφή για την μπούκα... Στο βάθος ο ΒΕΝ με τη φωτογραφική στο χέρι. :fat: Αστειεύομαι....
152874

Η βαρδιολα ετσι ανοιχτη ηταν ;; Πολυ καλο αυτο.....

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-03-2014, 08:55
Εδώ μάλλον θα λέει ο Βίκτορας.
152917Eκεί κ πιό χαμηλά.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-03-2014, 09:02
[QUOTE=BEN BRUCE;525194 λογω των αλλαγων που εγινα στο πλοιο νεες καμπινες πουλμαν και το βασικοτερο κλιομενες σκαλες ,που ποναγε πολυ εκει[/QUOTE]
Είχα ξαναταξιδέψει κ πριν,τον Αύγουστο 2004 κ στους κοινόχρηστους χώρους το βαπόρι ακόμα ήταν πολύ εγγλέζικο.
Ακόμα κ με τις αλλαγές ο μεγάλος χώρος κάτω στο κατάστημα έμεινε ανεκμετάλλευτος.Επίσης οι κυλιόμενες ήταν πολύ στενές.

BEN BRUCE
01-03-2014, 10:25
Δεν εβγαινε να γινουν πιο φαρδιες.Επισεις υπηρχε ενα προβλημα με την ραμπα, που μπηκε εδω, και πολλα φορτηγα εβρισκαν.Υπηρχε μια μελετη και σκεψη να την αμβλυνουν, αλλα δεν τα γεγονοτα τους προλαβαν

152926

Και η θεα απο την ανοιχτη βαρδιολα για τον Γιωργο που ρωταγε

Enalia
01-03-2014, 13:57
Ωραίες και σπάνιες φωτογραφίες, Ben, σ' ευχαριστούμε.
Σ' αυτήν με τα δεύτερα εγκαίνια στη Ρόδο διακρίνουμε και τον Πλοίαρχο τότε του πλοίου, τον Καπτα-Νικήτα τον Σαραγά (καλή του ώρα εκεί που είναι) και τον προσφάτως βραβευμένο (από την ΠΕΠΕΝ) Καπτά-Ισίδωρο Λιγνό (στο Αδαμάντιος Κοραής τώρα), που αν θυμάμαι καλά ήταν Ύπαρχος τότε στο πλοίο (αν κάνω λάθος θα με διορθώσει ο Ben :) ).

BEN BRUCE
01-03-2014, 14:26
Ετσι ειναι ΕΝΑLIA!Ησουν και εσυ στο ταξιδι?

Enalia
01-03-2014, 15:08
Ετσι ειναι ΕΝΑLIA!Ησουν και εσυ στο ταξιδι?

Όχι, φίλε Ben, δεν ήμουν σ' αυτό το ταξίδι. Απλά γνωρίζω τα καθέκαστα από άλλο πόστο.

stathe174
08-03-2014, 22:40
Πάντως την τελευταία χρονιά που ταξίδεψε σε επιστροφή από Ρόδο δεν είχα καμπίνα με την γυναίκα μου και μέσα που άφησα όνομα μας δώσανε εκεί στο deck 9 μια δίκλινη που είχε και τηλεόραση μάλιστα!

pantelis2009
24-07-2014, 08:13
Το ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ όταν στις 31-03-2012 περνούσε για τελευταία φορά μπροστά από την επισκευαστική του Περάματος.
Για όλους όσους το θυμούνται.

157745

BEN BRUCE
24-07-2014, 08:53
Το θυμαμαι μια χαρα για τα ωραια ταξιδια που εχω κανει με αυτο το στιβαρο και καλο βαπορι

pantelis2009
16-04-2015, 08:55
Πριν 3 χρόνια φωτογραφίες από το φίλο Selim San και τον ευχαριστώ.
Η πρώτη πριν αρχίσει η διάλυση και η άλλη αφού έχει αρχίσει. Για όσους το θυμούνται.

165693 165692

BEN BRUCE
16-04-2015, 09:13
.....και διπλα το Ροδανθη σε προχωρημενη διαλυση

giorgos....
05-03-2016, 01:54
Το ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ στην αρχή της κατάσχεσης του.. Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει..

173224

threshtox
06-09-2016, 12:43
..στο μοναδικό ταξίδι που έκανα με το πλοίο, μου χάρισε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές γωνίες του..

177595177596

BOBKING
06-09-2016, 13:21
..στο μοναδικό ταξίδι που έκανα με το πλοίο, μου χάρισε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές γωνίες του..

177595177596
Πολύ όμορφες εικόνες το πλοίο αν και τελείως άσχημο όσο αφορά την εμφάνιση του θεωρώ ότι ήταν πολύ άνετο ,ωραία καταστρώματα το ξενοδοχειακό του ωραίο ,ευρύχωρες καμπίνες ,καθαρό του άξιζε καλύτερη μοίρα στην δεύτερη φωτογραφία εκεί που είναι η σκάλα είναι λίγο τρομακτικά κατά την άποψή μου

threshtox
06-09-2016, 13:43
Πολύ όμορφες εικόνες το πλοίο αν και τελείως άσχημο όσο αφορά την εμφάνιση του θεωρώ ότι ήταν πολύ άνετο ,ωραία καταστρώματα το ξενοδοχειακό του ωραίο ,ευρύχωρες καμπίνες ,καθαρό του άξιζε καλύτερη μοίρα στην δεύτερη φωτογραφία εκεί που είναι η σκάλα είναι λίγο τρομακτικά κατά την άποψή μου

Θυμάμαι ότι έκανε, σε εκείνο το ταξίδι, Πάρο-Πειραιά μέσω Σύρου 7 μιση ώρες. Και ψάχνοντας διαδρόμους, κλειστές (αλλά όχι κλειδωμένες) πόρτες, μετανιώνω σήμερα που δεν έκανα ένα βιντεάκι, που θα είχε μια μικρή ιστορική αξία. Πολλά "κρυφά" και έρημα σημεία, δύο καταστρώματα κάτω από τα decks που τότε χρησιμοποιούσαν οι επιβάτες. Πιθανόν αν ψάξω στις προηγούμενες σελίδες του θρεντ, να βρω κάποια από αυτά.
Πραγματικά χαώδες πλοίο (ίσως, επειδή είχε αρχίσει το τέλος του ήδη, το "χαώδες" να ήταν πιο έντονο), γεμάτο ενδιαφέρον.

BOBKING
06-09-2016, 14:17
Θυμάμαι ότι έκανε, σε εκείνο το ταξίδι, Πάρο-Πειραιά μέσω Σύρου 7 μιση ώρες. Και ψάχνοντας διαδρόμους, κλειστές (αλλά όχι κλειδωμένες) πόρτες, μετανιώνω σήμερα που δεν έκανα ένα βιντεάκι, που θα είχε μια μικρή ιστορική αξία. Πολλά "κρυφά" και έρημα σημεία, δύο καταστρώματα κάτω από τα decks που τότε χρησιμοποιούσαν οι επιβάτες. Πιθανόν αν ψάξω στις προηγούμενες σελίδες του θρεντ, να βρω κάποια από αυτά.
Πραγματικά χαώδες πλοίο (ίσως, επειδή είχε αρχίσει το τέλος του ήδη, το "χαώδες" να ήταν πιο έντονο), γεμάτο ενδιαφέρον.
Δυστυχώς η κατάσχεση και ο παροπλισμός των πλοίων της εταιρίας έπιασε απροετοίμαστους πολλούς καραβολάτρες που πίστευαν ότι θα υπάρχουν τα πλοία για πολλά χρόνια ακόμη αλλά αποδείχτηκε το αντίθετο το ότι η εταιρία ήταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση ήταν αλήθεια αλλά όταν έκλεισε έτσι απότομα έμειναν πολλοί άφωνοι και δεν πάνε πολλά χρόνια πριν τέσσερα χρόνια το Ροδάνθη πήγε για σκράπ και τα υπόλοιπα το 2011 το Jet ferry 1 φέτος και το Νίκολας Α παραμένει παροπλισμένο το οτιδήποτε που υπάρχει σήμερα και αφορά την εταιρία και τα πλοία της θεωρείται πια συλλεκτικό

BEN BRUCE
06-09-2016, 18:15
H ιδιοκτητες της εταιρειας διατηρει ολο το πλουσιο αρχειο με αεροφωτογραφιες μοντελα και πινακες των πλοιων της

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-04-2017, 11:36
182526182527 5-10-08

Λίγες μέρες πριν,στη γέφυρα του ιδιαίτερου αυτού βαποριού είχαν "χτυπήσει" το τελευταίο finished with the engines.
Η φωτό είναι από το ΝΕΦΕΛΗ.

nautaki
18-04-2017, 14:18
Αυτό και το Ροδάνθη θα μπορούσαν να ταξιδεύουν ακόμη..ωραίες φωτογραφίες!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-04-2017, 07:56
Αυτό και το Ροδάνθη θα μπορούσαν να ταξιδεύουν ακόμη..ωραίες φωτογραφίες!
Σε ευχαριστώ κ συμφωνώ απολύτως!

Ellinis
15-01-2022, 20:35
Δυο πόζες του καλύτερου πιστεύω πλοίου που ταξίδεψε στο Αιγαίο με τα σινιάλα του καπτά Μάκη Αγούδημου. Στον Πειραιά τον Απρίλη του 2010 περιμένοντας το τέλος του...

201149 201151

ΑΡΗΣ
15-01-2022, 21:27
Δυο πόζες του καλύτερου πιστεύω πλοίου που ταξίδεψε στο Αιγαίο με τα σινιάλα του καπτά Μάκη Αγούδημου. Στον Πειραιά τον Απρίλη του 2010 περιμένοντας το τέλος του...

201149 201151

Οντως βαπορι βραχος και με καλη χωρητικοτητα...Εμφανισιακα σε ξεγελουσε αλλα στα δυσκολα στο καιρο εκανε πλακα στα περισσοτερα...