PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέα Μέλη - Newbie Introduction

Σελίδες : 1 [2]

hansolo
16-02-2015, 19:48
Είμαι ο Θοδωρής. Είμαι 41 γεννημένος σε βάρκα (Τρεχαντήρι για την ακρίβεια), λατρεύω την θάλασσα και ότι έχει σχέση με αυτήν, ιστιοπλόος από τα 18 με πολλές φορές περασμένες χιαστί τις ελληνικές θάλασσες, (είτε για διακοπές ή αγώνες, είτε με ναύλο σαν καπετάνιος σε ιστιοπλοϊκά.). Στην άλλη μου ζωή κάνω τον αρχιτέκτονα. Ο λόγος που γράφτηκα στο forum (Στο οποίο έπεσα επάνω τυχαία, αλλά μου έκανε εξαιρετική εντύπωση η σοβαρότητα και η κατάρτιση των μελών!) είναι η ανάγκη μου για θεωρητική κατάρτιση στην ναυσιπλοΐα με αστρονομικά όργανα (εξάντας), (παλιό απωθημένο). Ελπίζω να σας ενοχλήσω με τις απορίες μου παρακάτω. (Με την καλή έννοια!)

Apostolos
17-02-2015, 04:21
Καλως ήλθες στην παρέα μας. Όλοι από κάπου σχετικά ή άσχετα ξεκινήσαμε αλλά στην πορεία μάθαμε είτε πολλά είτε λίγα. Μας ενώνει και μας χωρίζει η κοινή τρέλα όμως!

lazosail
06-03-2015, 09:56
Γεια σας . Είμαι συνταξιούχος αρπαγμένος με την ιστιοπλοΐα . Ήρθα εδώ για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ιστιοπλοΐα (αγώνας - κρουαζιέρα)

kalypso
07-03-2015, 21:08
Καλώς ήλθατε στην θαλασσινή παρέα μας lazosail!

Giovannis
10-03-2015, 21:31
Νεο μελος! Γεια σε ολους!

SteliosK
11-03-2015, 01:58
Καλώς ήρθες στη παρέα μας

moufas
19-03-2015, 18:45
ειμαι ο γιαννης 31 χρονων και νεο μελος στην κοινοτητα σας. Δεν εχω επαγγελματικη σχεση με τη θαλασσα αλλα λατρευω καθε τι πλεουμενο. :fat:

SteliosK
19-03-2015, 20:10
ειμαι ο γιαννης 31 χρονων και νεο μελος στην κοινοτητα σας. Δεν εχω επαγγελματικη σχεση με τη θαλασσα αλλα λατρευω καθε τι πλεουμενο. :fat:

Kαλώς όρισες στη μεγάλη θαλασσινή παρέα μας!

Isavellam
23-03-2015, 07:43
Καλημέρα σε όλους σας !

Ονομάζομαι Δημήτρης και είμαι από την Σύρο. Είχα την ευτυχία να αναπαλαιώσω μια μικρή βάρκα πριν 2 έτη και έκτοτε ξεκίνησε κ το δικό μου ταξίδι σε αυτόν τον μαγικό κόσμο της θάλασσας και της παράδοσης.

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς της ιστοσελίδας και σε όλους εσάς που με όρεξη βοηθάτε και μοιράζεστε την γνώση σας.

leo85
23-03-2015, 20:17
Καλώς ήρθες φίλε στη θαλασσινή παρέα.

captain dimitris
29-03-2015, 22:28
Γεια σας παιδια ειμαι καινουργιο μελος στην ομαδα σας

kalypso
29-03-2015, 22:41
Καλώς ήλθες στη παρέα μας!

giorgosdelmar
08-04-2015, 10:08
Καλημερα, ειμαι νεο μελος του forum, το ονομα μου ειναι Γιωργος ,26 ετων και ειμαι ανθυποπλοιαρχος στο εμπορικο ναυτικο.

Ευχομαι καλη ανασταση και καλο πασχα να εχετε.

Maroulis Nikos
10-04-2015, 10:45
καλώς ήρθες στην παρέα μας .

croussos
10-04-2015, 11:09
Χρόνια Πολλά να περνάτε υπέροχα!
Εμείς αναμένουμε απόπλου απο το Λιμάνι που είμαστε αποκλεισμένοι λόγω καιρού από χθές βράδυ, για να γιορτάσουμε το Πάσχα στην Κρήτη.

nissos
18-04-2015, 17:03
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ!!! ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ..............

Maroulis Nikos
19-04-2015, 11:28
καλώς ήρθατε στην παρέα μας καλά ταξίδια να έχουμε .

frankvagelis
26-04-2015, 19:06
Γεια σας είμαι ο βαγγέλης 38 ετών και "μαρεσι" να ασχολούμαι με τους εξομοιωτές.Ασχολούμαι με τα αεροπλάνα και τώρα είπα να δοκιμάσω και με τα βαπόρια.

prigkipas_001
08-05-2015, 19:14
Γεια σας,ευχαριστω για την αποδοχη.

Maroulis Nikos
12-05-2015, 06:53
Καλώς ήρθες στην παρέα μας .

gmanio
12-05-2015, 16:06
Καλησπέρα σε όλους,

ευχαριστώ για την αποδοχή και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά στο φόρουμ !

Maroulis Nikos
16-05-2015, 17:18
καλώς ήρθες στην παρέα μας .

parianos1990
20-05-2015, 12:51
Καλησπέρα σας, είμαι ο Γιώργος και ασχολούμαι χρόνια με τα καράβια καθώς ειμαι και νησιώτης.

emmpapad
20-05-2015, 18:52
Γιώργο καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Να υποθέσω κάτοικος Πάρου;

Εμμανουήλ

ΔΙΑΝΑΚΤΗΣ
02-06-2015, 18:42
Γεια σας και συγχαρητήρια για το forum! Ονομάζομαι Χρήστος και γνώρισα το forum αυτό τυχαία, ψάχνοντας φωτογραφίες και στοιχεία για ένα πλοίο του Π.Ν. το Δ\Π Ναυκρατουσα...
Καλώς σας βρήκα και εύχομαι καλά ποσταρίσματα σε όλους!

Maroulis Nikos
03-06-2015, 07:39
Γεια σας και συγχαρητήρια για το forum! Ονομάζομαι Χρήστος και γνώρισα το forum αυτό τυχαία, ψάχνοντας φωτογραφίες και στοιχεία για ένα πλοίο του Π.Ν. το Δ\Π Ναυκρατουσα...
Καλώς ήρθες στο φόρουμ μας !!!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-06-2015, 09:54
Σαν πολεμικοκαραβολάτρης αλλά κ με συναισθηματική πιά σχέση με το Δ/Π ΝΑΥΚΡΑΤΟΥΣΑ σε καλωσορίζω κ εγώ στην παρέα μας:fat:.

odysseas031
16-06-2015, 10:04
Καλημέρα σε όλους και όλες.
Δεν είμαι ναυτικός αλλά όλοι οι υπόλοιποι άντρες στην οικογένεια είναι ή ήταν καπετάνιοι και μηχανικοί (παππούς, πατέρας, θείος, αδερφός και 4 ξαδέρφια!) Για να μη χαλάσω την οικογενειακή παράδοση στα 40 πήρα πτυχίο ιστιοπλόου.
Έχω πολύ φωτογραφικό υλικό και μνήμες από τα χρόνια της υπηρεσίας του πατέρα μου. Θα χαρώ να τα μοιραστώ μαζί σας μια και διαπίστωσα μέχρι στιγμής ως επισκέπτης του φόρουμ το υψηλό επίπεδο κουβέντας στο φόρουμ και όσων συμμετέχουν σε αυτό. Ευχαριστώ που με δεχθήκατε στην παρέα σας

T.S.S. APOLLON
16-06-2015, 11:27
Φιλε odysseas031 Καλως ηρθες στην μεγαλυτερη θαλασσινη παρεα!!!

Maroulis Nikos
18-06-2015, 08:57
Καλημέρα σε όλους και όλες.
Δεν είμαι ναυτικός αλλά όλοι οι υπόλοιποι άντρες στην οικογένεια είναι ή ήταν καπετάνιοι και μηχανικοί (παππούς, πατέρας, θείος, αδερφός και 4 ξαδέρφια!) Για να μη χαλάσω την οικογενειακή παράδοση στα 40 πήρα πτυχίο ιστιοπλόου.
Έχω πολύ φωτογραφικό υλικό και μνήμες από τα χρόνια της υπηρεσίας του πατέρα μου. Θα χαρώ να τα μοιραστώ μαζί σας μια και διαπίστωσα μέχρι στιγμής ως επισκέπτης του φόρουμ το υψηλό επίπεδο κουβέντας στο φόρουμ και όσων συμμετέχουν σε αυτό. Ευχαριστώ που με δεχθήκατε στην παρέα σας

καλώς ήρθες στην παρέα μας Odysseas.

stsourtis
22-06-2015, 10:40
Καλημέρα και ευχαριστώ για την αποδοχή.
Βρήκα το forum ψάχνοντας στοιχεία για ένα συγκεκριμένο πλοίο, και εντυπωσιάστηκα από τον πλούτο των πληροφοριών που υπάρχει. Συγχαρήτηρια!!

SteliosK
29-06-2015, 03:29
Καλημέρα και ευχαριστώ για την αποδοχή.
Βρήκα το forum ψάχνοντας στοιχεία για ένα συγκεκριμένο πλοίο, και εντυπωσιάστηκα από τον πλούτο των πληροφοριών που υπάρχει. Συγχαρήτηρια!!

Καλώς ήρθες στη παρέα μας stsourtis!!

SpyrosT
30-06-2015, 10:31
Καλημέρα. Με λένε Σπύρο, έχω τελειώσει την εμποροπλοιάρχων Kύμης, μπαρκάριζα με γκαζάδικα, και τα τελευταία 15 χρονια εργάζομαι σαν Operations / Marine Manager σε εταιρίες με δεξαμενόπλοια. Σε ότι μπορώ να βοηθήσω είμαι εδώ.

SteliosK
30-06-2015, 11:21
Καλημέρα. Με λένε Σπύρο, έχω τελειώσει την εμποροπλοιάρχων Kύμης, μπαρκάριζα με γκαζάδικα, και τα τελευταία 15 χρονια εργάζομαι σαν Operations / Marine Manager σε εταιρίες με δεξαμενόπλοια. Σε ότι μπορώ να βοηθήσω είμαι εδώ.

Kαλώς όρισες Σπύρο στη παρέα μας.. Κύμη η καλύτερη σχολή!

sophiebab
17-07-2015, 17:42
Γεια σε όλα τα μέλη του nautilia. Χάρηκα πολύ σας βρήκα και ελπίζω να ανταλλάξουμε γνώμες και χρήσιμες πληροφορίες μαζί!!

sophiebab
17-07-2015, 17:43
Γεια σε όλα τα μέλη του nautilia. Χάρηκα πολύ σας βρήκα και ελπίζω να ανταλλάξουμε γνώμες και χρήσιμες πληροφορίες μαζί!!
μόλις είδα οτι με αναγράφει ως πρωτόμπαρκο ενώ δεν είμαι...πώς το αλλάζω αυτό?

pantelis2009
17-07-2015, 17:50
Το ¨πρωτόμπαρκος¨ δεν εννοεί για σένα που μπορεί να ταξιδεύεις χρόνια, όπως πολλοί από το Site, αλλά είναι σαν βαθμός.
Για μένα που γράφει Υποπλοίαρχος ....δεν είμαι του σιναφιού, αλλά έχω τρέλα με τη φωτογραφία και έχω πολλά ποστ.
Καλώς μας ήλθες και καλά να περάσεις

sophiebab
17-07-2015, 22:52
Μα είπα κι εγώ τί λάθος έκανα! Σε ευχαριστώ πολύ !!!

SteliosK
18-07-2015, 04:26

Kαλώς ήρθες στη θαλασσινή παρέα μας!

sophiebab
18-07-2015, 10:52
Καλώς σας βρήκα!!!

Zthemelina
19-07-2015, 22:35
Καλησπερα σε ολη την παρεα του nautilia

Maroulis Nikos
20-07-2015, 00:26
καλώς 'ήρθατε στην παρέα μας.

Zthemelina
20-07-2015, 20:44
καλώς 'ήρθατε στην παρέα μας.
Ευχαριστω πολυ, καλα ταξιδια να εχουμε.
Παρακολουθω το nautilia αρκετα χρονια ,αν και δεν ειμαι ναυτικος μου αρεσουν πολυ τα πλοια .

Navy_01
26-07-2015, 17:24
Καλησπέρες σε όλους. Ονομάζομαι Αριστοτέλης και είναι το 1ο μου post.Θα ήθελα να ρωτήσω τα χρήματα που βγάζει ένα bulk carrier, γιατί προσμετρώνται ανα ημέρα;(και είναι ευμετάβλητα αντίστοιχα- το λέω αναγνωρίζοντας πως η παγκοσμια αγορά παίζει ρόλο, αλλά ειναι ''γενικευμένο'') π.χ Είναι γνωστό πως πλοία που έβγαζαν το 2008 60.000$ USD ανά ημέρα, ξαφνικά άρχισαν να ''μπαίνουν'' μέσα οι εταιρείες με την Οικονομική Κρίση πέφτοντας σε χαμηλα των 3.000$USD για ένα διάστημα. Τα ναυλοσύμφωνα που κάνουν οι εκναυλωτές με τους ναυλωτές, δεν έχουν ''βιώσιμους'' όρους; Τι φταίει ο πλοιοκτήτης για την κατιούσα της κεφαλαιακής αγοράς -και όσα έβγαλε σε έναν μήνα να τα χάσει στον επόμενο;

Ο Τσάκος με την TEN όπως και η Αγγελική Φράγκουμε με την NAVIOS λέγεται πως πέρασαν την Οικ. Κρίση αλώβητοι (και σε έναν βαθμό κερδισμένοι). Τι κινήσεις έκαναν;

Δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με την ναυτιλία(προς το παρόν), αλλά φροντίζω να ενημερώνομαι μιας και μου αρέσει σαν αντικείμενο. Θα ήταν χαρά μου να άκουγα απόψεις τεκμηριωμένες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

φιλικά,
Αριστοτέλης :)

Navy_01
06-08-2015, 13:21
........................κανείς;;;

Νικος Κωτσονοπουλος
11-08-2015, 11:39
Καλημέρα σας από τό ομορφο Ναυπλιο . Σας ευχαριστώ ιδαίτερα γιά τήν αποδοχή !!

Maroulis Nikos
11-08-2015, 15:27
Καλημέρα σας από τό ομορφο Ναυπλιο . Σας ευχαριστώ ιδαίτερα γιά τήν αποδοχή !!

καλώς ήρθες στην παρέα μας.

iSwearSheWas18
20-08-2015, 14:48
Καλημερα απο την Νεα Ιωνια Βολου.Χρονια λατρης της θαλασσας αλλα και των υπερωκεανιων ειπα να ακολουθησω το ναυτικο επαγγελμα αλλα και να βρω ενα φορουμ να πω τον πονο μου για την καταστροφη αυτων των τοσο ομορφων πλοιων.

dimitris1980
08-09-2015, 20:12
Καλησπέρα σε όλους, είμαι ο Δημήτρης από την Λαμία και αποφάσισα να συμμετάσχω στο forum σας βασικά για να λάβω γνώσεις στην κατασκευή καγιάκ και πάνω απο όλα να σας πρήξω με τις απορίες μου!
Έμαθα πλέον να χρησιμοποιώ καλά προγράμματα σχεδιασμού και λόγω του ότι θεωρώ πως πρέπει να τα μοιραζόμαστε ΟΛΑ, εκτός από τις γυναίκες μας, ότι καινούριο σχεδιάζω θα το αναρτώ δωρεάν.

Καλώς σας βρήκα!

Roger Rabbit
08-09-2015, 22:26
Καλώς ήρθατε!

Maroulis Nikos
09-09-2015, 08:39
Καλησπέρα σε όλους, είμαι ο Δημήτρης από την Λαμία και αποφάσισα να συμμετάσχω στο forum σας βασικά για να λάβω γνώσεις στην κατασκευή καγιάκ και πάνω απο όλα να σας πρήξω με τις απορίες μου!
Έμαθα πλέον να χρησιμοποιώ καλά προγράμματα σχεδιασμού και λόγω του ότι θεωρώ πως πρέπει να τα μοιραζόμαστε ΟΛΑ, εκτός από τις γυναίκες μας, ότι καινούριο σχεδιάζω θα το αναρτώ δωρεάν.

Καλώς σας βρήκα!

Καλώς ήρθες στην παρέα μας !!!

elias74gr
18-09-2015, 09:45
Καλημέρα σε όλους,

είμαι ο Ηλίας από Ραφήνα,
η επαφή μου με το forum ξεκίνησε λόγω της μεγάλης μου αγάπης μου για την θάλασσα και ειδικότερα της πρόσφατης απόφασης μου να ξεκινήσω μαθήματα ιστιοπλοίας ανοικτής θαλλάσης.

SteliosK
18-09-2015, 12:21
Καλημέρα σε όλους,

είμαι ο Ηλίας από Ραφήνα,
η επαφή μου με το forum ξεκίνησε λόγω της μεγάλης μου αγάπης μου για την θάλασσα και ειδικότερα της πρόσφατης απόφασης μου να ξεκινήσω μαθήματα ιστιοπλοίας ανοικτής θαλλάσης.

Kαλώς ήρθες στη θαλασσινή παρέα μας Ηλία!

npapad
18-09-2015, 21:45
Γεια σε όλους,
είμαι νέο μέλος, λέγομαι Νεκτάριος Παπαδάκης από Ηράκλειο Κρήτης και αδελφός του Εμμανουήλ Παπαδάκη (emmpapad)
που δυστυχώς δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Με το Μανώλη είχαμε "μοιράσει" τις καραβολατρικές δουλειές, αυτός τα Ελληνικά
και Κυπριακά πλοία και τα ελληνικά sites και εγώ τα "διεθνή" πλοία και sites (παλιότερα ανέβαζα στο Riversea του George Robinson
που είναι πλέον ανενεργό) και τον τελευταίο καιρό έχω δραστηριοποιηθεί έντονα στο Shipspotting, με ανεβάσματα φωτογραφιών αλλά
και πάρα πολύ δουλειά "πίσω από τις κάμερες" προσθέτοντας/διορθώνοντας/οργανώνοντας το ελληνικού ενδιαφέροντος κομμάτι του site σε
συνεργασία με τους διαχειριστές του site.
Όπως και στον Μανώλη, μου αρέσουν και εμένα περισσότερο τα μικρά πλοία κυρίως γιατί "ιντριγκάρουν" περισσότερο στην παρακολούθηση
της καριέρας τους, και έχω παραλάβει και το αρχείο του Μανώλη, το οποίο και θα χρησιμοποιήσω σε συνδυασμό με το δικό μου για να
συνεχίσω το έργο του.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν !!!
Νεκτάριος Παπαδάκης

pantelis2009
19-09-2015, 07:25
Καλώς ήλθες στο Nautilia.gr φίλε Νεκτάριε και ελπίζω να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστή.
Δυστυχώς ο Μανώλης έφυγε νωρίς από κοντά μας.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-09-2015, 10:13
O Nεκτάριος με το αρχείο του είναι καλή προσθήκη γιά το nautilia. Kαλώς όρισες στην παρέα φίλε1:05.18-flustered:

kalypso
19-09-2015, 15:03
Καλώς ηλθες και από εμένα Νεκτάριε!

Espresso Venezia
19-09-2015, 21:15
Καλώς ήρθες αγαπητέ Νεκτάριε, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε καλές αναζητήσεις, ανακαλύψεις, συζητήσεις.

npapad
25-09-2015, 09:11
Συγγνώμη που το ανεβάζω εδώ αλλά δεν ήξερα που πάνε αυτά. Αν θέλει κάποιος admin ας το μετακινήσει :
Μου ζήτησε ο καλός φίλος ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ να σας ενημερώσω ότι θα λείψει από το forum για καμμιά 15αριά
μέρες λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού του στο γόνατο που τον υποχρεώνει να μείνει σπίτι σε ακινησία.
Περαστικά στον φίλο μας από μένα και καλή επάνοδο !
Νεκτάριος

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-10-2015, 11:58
Ευχαριστώ γιά τις ευχές φίλε,όπως βλέπετε επανήλθα!

leo85
11-10-2015, 11:58
Ευχαριστώ γιά τις ευχές φίλε,όπως βλέπετε επανήλθα!

Περαστικά σου Βίκτωρ.

pantelis2009
11-10-2015, 17:42
Καλώς επέστρεψες φίλε. Όλα καλά!!!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-10-2015, 07:31
Eυχαριστώ γιά τις ευχές φίλοι μου.:fat:

Έλντα
31-10-2015, 11:31
Ένα γεια και από μένα.
Καλώς σας βρίσκω και χαίρομαι ιδιαίτερα που με δεχτήκατε στην παρέα σας.

giorgos....
31-10-2015, 11:55
Έλντα καλώς ήλθες στην μεγαλύτερη θαλασσινή παρέα. Σου εύχομαι καλά ψηφιακά "ταξίδια" στη ανοιχτή θάλασσα των πληροφοριών και της γνώσης του nautilia.gr. Για οτιδήποτε χρειαστείς, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με τους διαχειριστές.

Gianatha
03-11-2015, 17:29
Τα λέμε :-)

kostasalonica
11-11-2015, 19:49
Βρήκα την ευκαιρία να κάνω εγγραφή εδώ γιατί μ' αρέσουν τα πλοία γενικά. Είμαι άσχετος με το αντικείμενο, ούτε έχω κάνει πολλά ταξίδια με πλοίο, αλλά γενικά με μαγεύουν. Τα περισσότερα δρομολόγια που έχω κάνει είναι από Θεσσαλονίκη για Κυκλάδες και Κρήτη με το Άνεμος του νομικού και μετά με το Dimitroula κλπ Με αυτόν τον τρόπο γνώριζα κάθε καλοκαίρι σιγά-σιγά τα νησιά μας. Έπειτα παντρεύτηκα... παιδιά...
Όποτε ταξιδεύω προτιμώ κατάστρωμα, χαζεύω γύρω και αυτό είναι πιστεύω το δυνατό σημείο του πλοίου που δεν σε δεσμεύει, και έχεις την ελευθερία να παρατηρείς γύρω σου ότι συμβαίνει.
Γεια χαρά σε όλους!

SteliosK
11-11-2015, 19:58
Βρήκα την ευκαιρία να κάνω εγγραφή εδώ γιατί μ' αρέσουν τα πλοία γενικά. Είμαι άσχετος με το αντικείμενο, ούτε έχω κάνει πολλά ταξίδια με πλοίο, αλλά γενικά με μαγεύουν. Τα περισσότερα δρομολόγια που έχω κάνει είναι από Θεσσαλονίκη για Κυκλάδες και Κρήτη με το Άνεμος του νομικού και μετά με το Dimitroula κλπ Με αυτόν τον τρόπο γνώριζα κάθε καλοκαίρι σιγά-σιγά τα νησιά μας. Έπειτα παντρεύτηκα... παιδιά...
Όποτε ταξιδεύω προτιμώ κατάστρωμα, χαζεύω γύρω και αυτό είναι πιστεύω το δυνατό σημείο του πλοίου που δεν σε δεσμεύει, και έχεις την ελευθερία να παρατηρείς γύρω σου ότι συμβαίνει.
Γεια χαρά σε όλους!

Τότε επιβιβάστηκες στην μεγαλύτερη θαλασσινή παρέα

Καλώς ήλθες Κώστα και καλά ταξίδια!!

mpafliotis
26-11-2015, 08:09
Να 'μαι κι εγω στην παρέα σας !!!! Καλως σας βρηκα !!!

ypatios chaniotakos
26-11-2015, 11:14
Kαλησπερα ειμαι καινουριο μελος, φοιτητης στα ναυτιλιακα!

Εχω μια ερωτηση απο τον καθηγητη μου την οποια μου ειναι δυσκολο να απαντησω.. Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε?

Γιατι τα πλοια που μετεφεραν κοσμο απο τις μητροπολεις προς τις αποικιες ηταν αλλωτε βαμμενα ασπρα και αλλωτε μαυρα και ποιες γραμμες ακολουθουσαν?

Ilias 92
26-11-2015, 15:34
Γεία σου Υπάτιε καλώς ήλθες! Εδω μεσα μπαίνεις άσχετος και βγαίνεις αν όχι προφεσορας τουλάχιστον καλός γνωστής ναυτιλιακών και λοιπων θεμάτων!!:fat:

Σε ποια εποχή αναφέρεσαι και σε ποια πλοία και περιοχές?

Ο χρωματισμός εχει να κάνει και με εποχή και με το γεωγραφικό πεδίο που δούλευαν τα καράβια.
πχ τα πλοία που μετέφεραν απο Ιταλία και Μεσόγειο μετανάστες προς θερμά κλίματα απο το 50 και μετά ειχαν πιο ανοιχτά χρώματα για να αντανακλούν τον ήλιο και να μην θερμαίνονται όταν δεν υπήρχαν κλιματιστικά ή να μην καταναλώνουν ενέργεια για κλιματισμό αργότερα όταν αυτός εφαρμόστηκε.

Αντιθετα οι γραμμες του Καναδά και της Αν.Ακτης των ΗΠΑ είχαν θερμοκρασίες που έπεφταν εύκολα κάτω απο το μηδέν την νυχτα κυριως και το μαύρο κύτος ζέστανε εύκολα τα κουφάρια των πλοίων την μέρα.

Τα λευκα πλοία εμφανίστηκαν μεταπολεμικά και κυριως με την κρουαζιερα που δούλευε στα θερμά νερά της καραιβικης με θερμοκρασίες που εύκολα ξεπερνούσαν τους 40 βαθμούς.

Ακομα και σημερα και για πρακτικούς αλλα και για λόγους εθιμικους τα κρουαζιερόπλοια ειναι λευκά!

Ακομα αν πας στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς σου εύκολα θα καταλάβεις ότι η τιμη της μπογιάς πλαστικής ή λαδιού ανεβαίνει όσο το χρώμα ασπρίζει, άρα τα μαύρα κύτη ειναι και πιο φτηνά στο running maintenance, αυτο το καταλαβαίνεις απο τα φορτηγά που όλα ειναι σκουρόχρωμα για μείωση κόστους.

Ελπιζω να σε βοήθησα!

Σε ποιο πανεπιστημιο εισαι και για ποιο μάθημα ειναι η ερώτηση του καθηγητή σου?

Ilias 92
16-12-2015, 00:18

Εχω μια ερωτηση απο τον καθηγητη μου την οποια μου ειναι δυσκολο να απαντησω.. Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε?

Γιατι τα πλοια που μετεφεραν κοσμο απο τις μητροπολεις προς τις αποικιες ηταν αλλωτε βαμμενα ασπρα και αλλωτε μαυρα και ποιες γραμμες ακολουθουσαν?

Πες μας Υπάτιε ηταν τελικά αυτο που ήθελε ο καθηγητής σου?

Σε ποια σχολή έκαναν τέτοια ερώτηση, μου κάνει εντύπωση!

maria korre
16-12-2015, 11:45

Καλώς ήρθες στην παρέα μας Υπάτιε!
Σήμερα είδα το θέμα και η ερώτηση μου κίνησε το ενδιαφέρον! Φαντάζομαι αναφέρεται στον αποικισμό κατά την αρχαιότητα. Έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Από ό,τι είδα τα πλοία εκείνης της εποχής πολεμικά ή εμπορικά ήταν ξύλινα στο φυσικό χρώμα. Το μαύρο άσπρο μου θύμισε το μύθο Θησέα- Αιγαία και το χρώμα των πανιών.
Είμαι κι εγώ περίεργη για την απάντηση.

mperdemeni
17-12-2015, 09:44
Καλησπέρα!

cmykos
14-01-2016, 00:09
Σας ευχαριστω πολυ για την αποδοχη

SteliosK
14-01-2016, 00:15
Καλως ήρθες στην παρέα μας!

steliossamos
28-01-2016, 18:12
Στελιος απο σαμο,καλησπερα σε ολους:single_eye::single_eye::single_eye:

SteliosK
28-01-2016, 18:26

Γεια σου Στέλιο από την όμορφη Σάμο καλά να περάσεις στη μεγαλύτερη θαλασσινή παρέα!

Maroulis Nikos
30-01-2016, 00:11

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Manolis_Fokaia
31-01-2016, 04:51
Καλημέρα σας!!!!
Λατρέυω την θάλασσα. Σύντομα τελειώνω το μεγαλυτερο έργο μου. Την "Αργώ". Ένα ξυλινο καμπινάτο σκάφος. Προσδοκώ να περάσω μαζί της όμορφες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας μακριά απο τα αγχη της καθημερινότητας που σε σκοτώνουν.

SteliosK
31-01-2016, 15:12
Καλημέρα σας!!!!
Λατρέυω την θάλασσα. Σύντομα τελειώνω το μεγαλυτερο έργο μου. Την "Αργώ". Ένα ξυλινο καμπινάτο σκάφος. Προσδοκώ να περάσω μαζί της όμορφες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας μακριά απο τα αγχη της καθημερινότητας που σε σκοτώνουν.

Kαλως ήρθες στη παρέα μας Μανώλη! Ότι θες μπορείς να δεις στο θέμα Ξύλινα σκάφη (http://www.nautilia.gr/forum/forumdisplay.php?115-%CE%FD%EB%E9%ED%E1-%F3%EA%DC%F6%E7) επίσης να μας ανεβάσεις φωτογραφία από την κατασκευή σου αν θέλεις.
Με το καλό να τελειώσεις το έργο σου!

Γιάννης Λύκος
24-03-2016, 18:14
Καλησπέρα σε όλους κι ευχαριστώ για την αποδοχή. Άρχισα πρόσφατα να ενδιαφέρομαι για την ιστιοπλοΐα και τώρα τελευταία σκέφτομαι να φτιάξω ένα μικρό ξύλινο ιστιοπλοϊκό ανοιχτού τύπου, κυρίως για την χαρά της διαδικασίας αλλά και την ευχαρίστηση που προσφέρει το σκάφος.
καλές θάλασσες σ΄όλους
Γιάννης Λύκος

Lolarikos
23-04-2016, 14:34
Γεια σας παιδιά.

Baloo
29-04-2016, 20:47
Καλησπέρα και απο εμένα!!!

Μιχάλης απο Αθήνα. Στο επάγγελμα είμαι ναυπηγός και τώρα ειδικεύομαι στην ευστάθεια των πλοίων. Λίγο αχρείαστη πληροφορία βέβαια μιας που έχω πολλά να μάθω ακόμα.

Βασικά κατά καιρούς έχω επισκεφτεί το forum πολλές φορές για να πάρω ιδέες για θέματα που αφορούν τη θάλασσα.

Πρόσκοπος κι εγώ αν κι όχι ναυτοπρόσκοπος. Όμως με μεγάλη αγάπη για αυτή την ειδικότητα, μιας που τώρα πάω για Κυβερνήτου!!!

Το ευχάριστο είναι οτι το γειτονικό μας σύστημα που είναι Ναυτοπρόσκοποι μόλις έριξαν την βάρκα τους στο νερό και το μέλλον προμηνύεται πολύ πολύ όμορφο!!!!!

Καλό αέρα στα πανιά όλων σας και σας ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή!!!!!!!!!!!

Maroulis Nikos
29-04-2016, 21:43
Καλώς ήρθατε στην Παρέα μας.

SteliosK
30-04-2016, 02:32
Καλώς ήρθατε !

npapad
09-05-2016, 10:06
Γεια σε όλους και Χρόνια Πολλά !

Δεν ξέρω αν είναι εδώ το κατάλληλο μέρος για αυτό το post, αν υπάρχει πιο κατάλληλο
παρακαλώ τους admins να το μετακινήσουν.

Γυρίζοντας στην Κρήτη μετά από μία βδομάδα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για spotting, νοιώθω έντονη την ανάγκη να ευχαριστήσω τους φίλους από το nautilia που μου έδειξαν έμπρακτα τι θα πει φιλοξενία !!!

Ευχαριστώ λοιπόν θερμά τους φίλους Ellinis και T.S.S. Apollon για την καλή παρέα που μου κράτησαν (και το πολύ ωραίο δώρο που μου έκαναν !), τους φίλους Espresso Venezia και Pantelis2009 για τις υπέροχες ξεναγήσεις τους στην Σαλαμίνα και την ευρύτερη περιοχή από Πειραιά μέχρι Ελευσίνα, και φυσικά τον εξαιρετικό (και πολλά χρόνια φίλο) ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗ που εδώ και πολλά χρόνια είναι ΠΑΝΤΑ εκεί για μένα φιλοξενώντας και ξεναγώντας με. Η φιλία του με τιμά.

Ένα forum σαν το δικό μας είναι μια μεγάλη οικογένεια και αυτό ακριβώς μου απέδειξαν οι καλοί φίλοι. Ελπίζω να μπορέσω να το ανταποδώσω με τη σειρά μου στην Κρήτη για όποιον από εσάς ενδιαφέρεται !

Είμαι περήφανος που ανήκω σε αυτό το forum και ελπίζω την επόμενη φορά να μπορέσω να γνωρίσω και άλλους φίλους από κοντά.

Και πάλι ευχαριστώ,

Νεκτάριος Παπαδάκης
Ηράκλειο Κρήτης

pantelis2009
09-05-2016, 12:39
Η ευχαρίστηση ήταν δική μας, που ξεναγήσαμε στα μέρη μας ένα αξιόλογο φίλο και καραβολάτρη. Στο επανιδείν.

T.S.S. APOLLON
09-05-2016, 15:53
Να εισαι καλα φιλε Νεκταριε και εμεις επισης χαρηκαμε για την γνωριμια και το καφεδακι στο καραβολατρικο στεκι του μεγαλου λιμανιου!

Espresso Venezia
09-05-2016, 22:05
Νεκτάριε μεγάλη χαρά και τιμή μου, η βόλτα μαζί σου "στα πέριξ", μόνο που .....κάποιος έλειπε από την παρέα. Ας είναι, ελπίζω να μας βλέπει από εκεί που βρίσκεται και να χάρηκε μαζί μας.

Στεναχωρήθηκα μόνο που πέσαμε σε μέρα απεργίας, και λόγω ερμητικά κλειστών πυλών μπορέσαμε να μπούμε μόνο σε δύο ναυπηγεία. Την επόμενη φορά που θα ανέβεις σίγουρα θα είσαι πιό τυχερός.

Keep ...καραβολατρείν !!!!!

timpir
23-05-2016, 12:25
καλώς σας βρήκα

kawasmart
23-05-2016, 13:47
Γεια χαρα σε ολους τους καπετανιους και καπετανισες απο ενα τεως ιδιοκτητη φουσκωτου που του χει μεινει ομως ο καημος της θαλασσας.:very_drunk:

SteliosK
23-05-2016, 20:34
Kαλώς ορίσατε στην παρέα μας!

Georgius
02-07-2016, 19:03
Γιωργος.Αν και...στεριανος αγαπω τη θαλασσα και τα βαπορια.:nevreness:

Georgius
03-07-2016, 14:58
Συγνωμη,μπορω να αλλαξω το ονομα μου;Ευχαριστω.

SteliosK
03-07-2016, 17:18
Συγνωμη,μπορω να αλλαξω το ονομα μου;Ευχαριστω.Καλώς ήρθες στην παρέα μας!Έλεγξε τα προσωπικά σου μηνύματα .

ΚΕΡΥ
12-07-2016, 14:50
Τα ταξίδια πολύ συχνά τα κάνουμε με το νου μας. Εγώ σ΄αυτή τη φάση βρίσκομαι, αν και έχω ταξιδέψει αρκετά (και με υπερωκεάνιο που διέσχισε τον Ατλαντικό, όταν ήμουν μικρή). Τώρα ψάχνω πληροφορίες για το ατμόπλοιο του προπάππου μου στην Ανατολική Θράκη (Ε Νεμπουλου το όνομά του). Θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα αν ήξερε κάποιος κάτι.

depaliatsos
12-07-2016, 19:07
Κυρίες και Κύριοι χαίρομαι ειλικρινά που είδα μία θαλασσινή ομάδα

D-Mitch
12-07-2016, 19:23
Καλησπέρα σε όλη την παρέα του nautilia.gr. Σας ευχαριστώ θερμά για την αποδοχή, σε μια ελληνική σελίδα για ναυτικά θέματα με πλούσιο υλικό, τόσο σε πληροφορίες όσο και σε φωτογραφίες! Να τονίσω ότι βρίσκομαι εδώ κυρίως για να ανταλλάξω απόψεις αλλά και να εμπλουτίσω το αρχείο μου για ότι αφορά το Πολεμικό μας Ναυτικό.

D.

SteliosK
13-07-2016, 12:50
Kαλώς ορίσατε στην παρέα μας!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-07-2016, 13:34
Καλωσορίζω στην παρέα μας άλλον ένα φίλο του ΠΝ.

Cpt Victor
20-07-2016, 15:29
Καλησπέρα σε όλη την παρέα, καλώς σας βρήκα

Phivos
25-08-2016, 15:13
Καλημέρα στην παρέα!
Πρόσφατα εντάχθηκα σε αυτό το μοναδικό forum και θα ήθελα να σας πω μερικά λόγια για τον εαυτό μου. Είμαι έφηβος και ζω στο εξωτερικό εδώ και χρόνια. Όμως, παραμένω σε επαφή με την χώρα και την επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι. Εκεί, έχω πάντα την τύχη να απολαύσω το μεγαλύτερο πάθος που έχω (μεταξύ πολλών άλλων): τα πλοία και η ελληνική ναυτιλία. Είμαι, όπως το καταλάβατε, μεγάλος καραβολάτρης και κάθε μέρα παρακολουθώ τα νέα και τις εξελίξεις του τομέα αυτού στην χώρα μου. Πρόσφατα έχω δημιουργήσει και μια ακτοπλοϊκή ιστοσελίδα στην οποία έχω ανεβάσει όλες τις φωτογραφίες από τα πλοία που έχω δει τα τελευταία δύο καλοκαίρια (και όχι μόνο). Ονομάζεται www.greekpassengerships.com (http://www.greekpassengerships.com). Ελπίζω να σας αρέσει. Πάντως εγώ προσωπικά θαυμάζω πάρα πολύ την υπέροχη δουλειά που έχετε κάνει σε αυτό το forum και έιναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή να επικοινωνώ μαζί σας. Καλώς σας βρήκα λοιπόν!

dionisos
25-08-2016, 17:03
Καλημέρα στην παρέα!
Πρόσφατα εντάχθηκα σε αυτό το μοναδικό forum και θα ήθελα να σας πω μερικά λόγια για τον εαυτό μου. Είμαι έφηβος και ζω στο εξωτερικό εδώ και χρόνια. Όμως, παραμένω σε επαφή με την χώρα και την επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι. Εκεί, έχω πάντα την τύχη να απολαύσω το μεγαλύτερο πάθος που έχω (μεταξύ πολλών άλλων): τα πλοία και η ελληνική ναυτιλία. Είμαι, όπως το καταλάβατε, μεγάλος καραβολάτρης και κάθε μέρα παρακολουθώ τα νέα και τις εξελίξεις του τομέα αυτού στην χώρα μου. Πρόσφατα έχω δημιουργήσει και μια ακτοπλοϊκή ιστοσελίδα στην οποία έχω ανεβάσει όλες τις φωτογραφίες από τα πλοία που έχω δει τα τελευταία δύο καλοκαίρια (και όχι μόνο). Ονομάζεται www.greekpassengerships.com (http://www.greekpassengerships.com). Ελπίζω να σας αρέσει. Πάντως εγώ προσωπικά θαυμάζω πάρα πολύ την υπέροχη δουλειά που έχετε κάνει σε αυτό το forum και έιναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή να επικοινωνώ μαζί σας. Καλώς σας βρήκα λοιπόν!Καλως ωρισες στην μεγαλη παρεα. Πολυ ωραια η ιστοσελιδα σου.

gatoula
28-11-2016, 10:58
Καλημερα σε ολους, διαβαζω εδω και καιρο τις αναρτησεις σας στο φορουμ προκειμενου να παρω κουραγιο και να ενημερωθω λιγο μεχρι να γυρισει ο αγαπημενος μου απο μπαρκο τον Μαιο/Ιουνιο. Με εχετε βοηθησει εξαιρετικα πολυ παρολο που δε το γνωριζετε καν. Σας ευχαριστω και σας χαιρετω! :courage:

Maroulis Nikos
04-12-2016, 01:34
Καλημερα σε ολους, διαβαζω εδω και καιρο τις αναρτησεις σας στο φορουμ προκειμενου να παρω κουραγιο και να ενημερωθω λιγο μεχρι να γυρισει ο αγαπημενος μου απο μπαρκο τον Μαιο/Ιουνιο. Με εχετε βοηθησει εξαιρετικα πολυ παρολο που δε το γνωριζετε καν. Σας ευχαριστω και σας χαιρετω! :courage:

καλώς ήρθες στην παρέα μας.

IgnArou
06-12-2016, 13:49
Καλησπέρα σε όλους :)

Nautilia News
06-12-2016, 14:25
Καλησπέρα σε όλους :)

καλώς όρισες στο nautilia.gr

Όθωνας
28-12-2016, 14:52
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά! Με το καλό η νέα χρονιά! Είμαι 29 ετών κινούμαι, προς το παρών, σε άσχετο επαγγελματικά χώρο, με αυτόν της ναυτιλίας... Όμως σκέφτομαι σοβαρά να γίνω σχετικός... Οι πληροφορίες που παρέχετε είναι πολύτιμες και κατατοπιστικές... Ευελπιστώ, μέσω της επικοινωνίας που προσφέρει ο παρών χώρος, να γνωριστούμε καλύτερα!

johnaggel
02-01-2017, 20:10
Καλημέρα καλή χρονιά και από εμένα!

juliexar
03-01-2017, 09:05
Γεια κι από εμένα!
Γιούλη λέγομαι! Εγώ σπουδάζω το ναυτικό επάγγελμα.. 1ετης..με rank deck cadet!
Όσο για το forum σας είναι αποικοδομητικό θεωρώ..

SteliosK
03-01-2017, 12:40
Καλημέρα καλή χρονιά και από εμένα!

Γεια κι από εμένα!
Γιούλη λέγομαι! Εγώ σπουδάζω το ναυτικό επάγγελμα.. 1ετης..με rank deck cadet!
Όσο για το forum σας είναι αποικοδομητικό θεωρώ..

Καλημέρα και καλή χρονιά

Kαλώς ορίσατε στο nautilia.gr!

mikaelpap
24-01-2018, 07:11
Καλώς σας βρήκα..

vasofgr
03-02-2018, 17:10
xeretw oli tin parea

sakisf1gr
06-02-2018, 21:49
γεια σας ελπιζω σε κοινα ενδιαφεροντα

mapoka
12-02-2018, 11:15
Καλημέρα σε όλο το Team!

Μαρία Π. Κ. ονομάζομαι και σπουδάζω Ναυτιλιακά ως Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στα ΙΕΚ Πειραιά.
Πρώτο έτος.....και θέλω να δικτυωθώ εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μου με κάθε τρόπο, ένας εκ των οποίων και το forum σας.
Οπότε χαίρομαι πολύ που εντάχθηκα στην οικογένεια σας.

Καλή σύμπλευση να έχουμε λοιπόν!

mkantm
13-02-2018, 11:28
Καλημέρα σε όλους,
ευχαριστώ για την αποδοχή.
Είμαι παιδί ναυτικής οικογένειας και ήθελα να είμαι στην παρέα σας!!!

Maroulis Nikos
15-02-2018, 08:03
Καλώς ήρθατε στην παρέα μας !!!

OfTheHighSeas
20-02-2018, 07:31
Ευχαριστώ για την αποδοχή στην κοινότητα σας.
Συνταξιούχος με αγάπη για την θάλασσα και τα καράβια.

Maroulis Nikos
05-03-2018, 09:10
καλώς ήρθατε στην παρέα μας !!!

DimitrisN
26-03-2018, 12:06
Ευχαριστώ για την αποδοχη μου στο forum. Όπως και άλλοι έχω αγάπη για τη θάλασσα και την ιστιοπλοία.

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
26-03-2018, 13:04
Καλωσορίζουμε τα νέα μέλη θα θέλατε να συστηθείτε ;
Ας κάνω λοιπόν την αρχή αν και τα έχω αναφέρει και στο παρελθόν, είμαι η Εφη 29 ετών εργάζομαι σε Τράπεζα με προυπηρεσία 5 ετών σε ναυτιλιακή εταιρεία 1 χρόνο στα πληρώματα και 4 στο Τεχνικό τμήμα στο κομμάτι των ανταλακτικών για 27 βαπόρια (containers & bulk carriers). Μπορεί να μήν είμαι ακόμα ενεργά στον κλάδο όμως πάντα με ενδιαφέρει και ελπίζω μέσα απο το Naytilia να ενημερωθώ ακόμα περισσότερο.

Για να γνωριστούμε καλύτερα :D :!:

Καλημέρα,
Ευχαριστώ για την αποδοχή της εγγραφής μου στο forum και συγχαρητήρια για τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και τις πληροφορίες που ανεβάζετε.
Με προσέλκυσε στο site σας η αναζήτησή μου για πληροφορίες για τους έλληνες μετανάστες στην Αμερική και για τα ελληνικά πλοία που ταξίδεψαν προς τα εκεί, όμως διαπίστωσα ότι όλες οι αναρτήσεις έχουν πολύ ενδιαφέρον. Σας ευχαριστώ πολύ.

eltheodoro
20-10-2018, 12:30
Καλημέρα,
Ευχαριστώ για την αποδοχή της εγγραφής μου στο forum και συγχαρητήρια για τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και τις πληροφορίες που ανεβάζετε.
Με προσέλκυσε στο site σας η αναζήτησή μου για πληροφορίες σχετικά με τα επιβατηγά πλοία που εξυπηρετούσαν τις Κυκλάδες στο παρελθόν. Λόγω καταγωγής.

ALEXANDROS7
31-10-2018, 09:24
Γεια σας.Οπως βλεπετε ονομαζομαι Αλεξανδρος.Νεο μελος και γω και ευχαριστω που με εγκρινατε να ειμαι στην κοινοτητα του φορουμ αν και με αρκετη καθυστερηση,διοτι για αρχη δεν μου ειχε σταλει email επιβεβαιωσης και μετα που σταλθηκε κατοπιν αιτησης μου,επιβεβαιωσα το προφιλ μου αλλα επρεπε να στειλω προσωπικο μηνυμα στον κυριο Μαρουλη ουτως ωστε να με εγκρινει για νεο μελος του forum αφου περιμενα για κανα 2μηνο απο την αρχικη μου εγγραφη.Για να μην χαλιομαστε ομως διοτι το λεω σαν ενα μικρο παραπονο,αλλα οταν του εστειλα το μηνυμα για την εγκριση μου εγινα δεκτος την επομενη μερα,οποτε τον ευχαριστω θερμα.Τωρα στο προσωπικο μου κομματι εγινα και εγω οπως και εσεις απο μικρος καραβολατρης διοτι εμενα τα πρωτα χρονια της παιδικης μου ηλικιας τα περασα στη ομορφη και ακριτικη Σητεια και το πρωτο πλοιο που θυμαμαι να αντικρισα ηταν το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΛΑΝΕ το οποιο ηταν,ειναι και θα ειναι το αγαπημενο μου πλοιο και θεωρω οτι ειναι μακραν καλυτερο απο τον Κορναρο σε αρκετα σημεια,αλλα και απο τα υπολοιπα πλοια της κατηγοριας του,πιστευω οτι ειναι κορυφη αφου αλλωστε εχει θαψει ολα τα υπολοιπα συνομηλικα καραβια και με αρκετα χρονια ζωης ακομα.Παρολο που ημουν μικρος σε ηλικια τοτε και ταξιδεψα στα τελειωματα του σαν LANE LINES,δηλαδη το 2005 και το 2006 για Σαντορινη (στην οποια οφειλω τα πιο πολλα μου ταξιδια διοτι εχω παει 7 φορες) θυμαμαι αρκετα πραγματα,οπου πραγματικα ενιωθα σαν το σπιτι μου και γενικοτερα οι πιο πολλες αναμνησεις ειναι απο αυτο το πλοιο αφου το εχω γυρισει ολο ακομα και μες στην γεφυρα τοτε με πλοιαρχο τον Πασχαλη.Γι αυτο το λογω λοιπον ψαχνω γενικοτερα φωτογραφιες απο τοτε και θα εκτιμουσα ιδιαιτερα αν μου στειλετε απο απο τα λιμανια της Κρητης δηλαδη(ΗΡΑΚΛΕΙΟ,ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ,ΣΗΤΕΙΑ) αλλα και απο οποιοδηποτε αλλο λιμανι,δεν υπαρχει προβλημα αλλα επειδη ειμαι απο Κρητη θα ηταν το ιδανικο.Επισης εχω κανει ενα μεγαλο αφιερωμα στην λανε και μαλλον θα το ανεβασω και εδω.Ευχαριστω θερμα για την κατανοηση σας και ξανα ευχαριστω για την εγκριση σας στο forum.

vag_
14-11-2018, 15:35
Χαιρετώ την παρέα, αν και δυσκολεύτηκα λίγο ώσπου να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός μου τον Μάιο (ευχαριστώ τον διαχειριστή Ellinis (https://forum.nautilia.gr/member.php?2328-Ellinis)) γράφω την πρώτη μου ανάρτηση σήμερα. Φίλος και θαυμαστής των πλοίων από μικρός. Η τύχη (ή αν θέλετε η μοίρα) το έφερε και πρώτη μου δουλειά πριν 22 χρόνια ήταν εποχιακός υπάλληλος σε τουριστικό γραφείο. Εκεί κατά κύριο λόγο ασχολήθηκα με την έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Μεγάλη μου πίκρα που η πόλη μου (Θεσσαλονίκη) τα τελευταία χρόνια έχει ξεπέσει σαν λιμάνι και αν είμαστε τυχεροί συνδεόμαστε ακτοπλοϊκά μόνο με τις Σποράδες για 2-3 μήνες το καλοκαίρι -κι αυτό το μαθαίνουμε πολύ αργά.

Καλές θάλασσες!

Θοδωρής 32
09-01-2019, 17:58
Καλησπέρα από εμένα σας ευχαριστώ για την αποδοχή. Σαν καινούριος και εγώ μετά από 17 χρόνια είπα να αφήσω τα φορτηγά οχήματα σαν μηχανικός και να βρω μια δουλεια σε μια αξιόλογη εταιρια

giorgos....
09-01-2019, 21:12
Καλησπέρα και καλή Χρονιά!!

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλα τα καινούρια μέλη του nautilia.gr. Το ταξίδι στον ψηφιακό κόσμο της ναυτιλίας μόλις ξεκίνησε και εύχομαι να έχουμε όλοι μαζί μια ευχάριστη, δημιουργική και εποικοδομητική περιήγηση στη μεγαλύτερη θαλασσινή παρέα.

karagkar
04-07-2019, 23:24
Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε.

giorgos....
05-07-2019, 08:46
Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε.

Κατερίνα καλώς ήρθες στη μεγαλύτερη θαλασσινή παρέα. Στο nautilia.gr μπορείς να βρεις πληροφορίες για όλα σχεδόν τα πλοία και το ναυτικό επάγγελμα και να συμμετέχεις στις συζητήσεις που γίνονται σε αυτό το forum, ενώ στο portal θα βρίσκεις καθημερινά όλες τις σημαντικές ειδήσεις που αφορούν τη ναυτιλία.

Landair
11-07-2019, 15:40
καλησπέρα,
χαίρομαι που μπορώ να είμαι μέλος της παρέας, εύχομαι υγεία σε όλους

giorgos....
11-07-2019, 17:36
καλησπέρα,
χαίρομαι που μπορώ να είμαι μέλος της παρέας, εύχομαι υγεία σε όλους

Landair καλώς όρισες στο μεγαλύτερο ναυτιλιακό forum στην Ελλάδα. Σου ευχόμαστε μία ευχάριστη περιήγηση στην ψηφιακή θάλασσα του nautilia.gr

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-07-2019, 21:46
Αρκετά νέα μέλη μπαίνουν αλλά δεν βλέπω να δραστηριοποιούνται.
Πάντως καλοδεχούμενος ο νέος φίλος κ από μένα.

vasmix
27-12-2020, 12:20
Καλησπέρα σε όλους σας και χρόνια πολλά! Είμαι ο Βασίλης και μικρός ήθελα να γίνω Λιμενάρχης... εν τέλει είμαι μηχ/κος αυτοματισμού στον προγραμματισμό PLC/SCADA/AV/Hotel facilities σε εταιρία που δραστηριοποιείται κυρίως σε κρουαζιερόπλοια και ξενοδοχεία.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-12-2020, 21:30
Kαλορίζικος φίλε μου κ καλή χρονιά.

tolaras
31-12-2020, 11:28
Καλώς μας ήρθες φίλε!

Διονύσης
20-02-2021, 20:06
Καλησπέρα στην παρεα
Είμαι ο Διονύσης και ψάχνω-μαζευω πάσης φύσεως πληροφορίες για τα ιστιοπλοϊκά. Όνειρο μου είναι έξι μήνες να ταξιδεύω με ιστιοπλοϊκό και έξι μήνες να είμαι στην στεριά και να δουλεύω ..

OfTheHighSeas
21-02-2021, 14:48
Καλησπέρα στην παρεα
Είμαι ο Διονύσης και ψάχνω-μαζευω πάσης φύσεως πληροφορίες για τα ιστιοπλοϊκά. Όνειρο μου είναι έξι μήνες να ταξιδεύω με ιστιοπλοϊκό και έξι μήνες να είμαι στην στεριά και να δουλεύω ..
Καλώς ήλθες, σου εύχομαι να δεις το όνειρο σου να εκπληρώνεται.
Ως προς τις πληροφορίες ίσως θα ήταν καλύτερα να γίνεις πιο συγκεκριμένος.

Διονύσης
21-02-2021, 20:07
Καλώς ήλθες, σου εύχομαι να δεις το όνειρο σου να εκπληρώνεται.
Ως προς τις πληροφορίες ίσως θα ήταν καλύτερα να γίνεις πιο συγκεκριμένος.

Καλώς σας βρήκα ☺️ ψάχνω πληροφορίες σχετικά με την αγορά την συντήρηση (τι μπορώ να κάνω εγώ και τι χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό) σχοινιά, πανιά.. πάγια ετήσια έξοδα. Εναλλακτικές.
Τώρα ψάχνω σχολή για να βγάλω το δίπλωμα και να κάνω μια αρχή.

ορεστης σ
13-11-2021, 13:36
Καλησπέρα

Ονομάζομαι Ορέστης και ζω στην Καβάλα , από μικρός μου αρέσαν τα πλοία και ήθελα να γίνω καπετάνιος .

Ευχαριστώ πολύ

southpacific
13-11-2021, 17:57
Καλώς όρισες στο forum,σου εύχομαι να εκπληρωθή η επιθυμία σου.

tolaras
20-11-2021, 11:11
Καλησπέρα φίλε Ορέστης! Καλως όρισες στο forum!:p

OfTheHighSeas
20-11-2021, 13:11
Καλησπέρα

Ονομάζομαι Ορέστης και ζω στην Καβάλα , από μικρός μου αρέσαν τα πλοία και ήθελα να γίνω καπετάνιος .

Ευχαριστώ πολύ
Καλως ηλθες στο φορουμ Ορεστη.

tzitziras
26-12-2022, 09:50
Γεια σας! Χαίρομαι που με δεχτήκατε! Ως γιος και εγγονός ναυτικών βρήκα πολλά κοινά στο forum σας ως επισκέπτης και τώρα που είμαι μέλος θα το εξερευνήσω καλύτερα!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-12-2022, 11:20
Καλώς όρισες φίλε μου κ χρόνια πολλα!

Maroulis Nikos
28-12-2022, 07:09
Γεια σας! Χαίρομαι που με δεχτήκατε! Ως γιος και εγγονός ναυτικών βρήκα πολλά κοινά στο forum σας ως επισκέπτης και τώρα που είμαι μέλος θα το εξερευνήσω καλύτερα!

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.

PireasPiraeus
04-01-2023, 19:03
Απο το nickname μου, οι περισσότεροι θα καταλάβετε ποιος είμαι. Μετά απο σχεδόν 10 χρόνια και πάλι εδώ

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-01-2023, 21:08
Καλώς όρισες στην παρέα μας πάλι!

Maroulis Nikos
06-01-2023, 09:43
Απο το nickname μου, οι περισσότεροι θα καταλάβετε ποιος είμαι. Μετά απο σχεδόν 10 χρόνια και πάλι εδώ

καλώς ήρθες στην παρέα μας και πάλι.