Επιστροφή στο Forum : Μπλου Σταρ Πάτμος [Blue Star Patmos]
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
06-09-2017, 08:48
Μετά την αποκόλληση ξέρουμε πού θα οδηγηθεί το βαπόρι? Υπάρχει προηγούμενο παρόμοιων επισκευών στην Ελλάδα?
Yπάρχει προηγούμενο κ πολύ χειρότερο μάλιστα αλλά σε άλλες εποχές.
Το 1974 το μινεραλάδικο GOOD LEADER (ex-ELWOOD MEAD) 130000 dwt του Φράγκου επισκευάστηκε λόγω προσάραξης στο παρθενικό του ταξίδι.
Η δουλειά έγινε στον Σκαραμαγκά κ θυμάμαι ήταν τόσο σακατεμένο από κάτω που υπήρχε πρόβλημα στήριξης στα βάζα της δεξαμενής.
Το βαπόρι "'εζησε" άλλα 28 χρόνια μέχρι που διαλύθηκε στην Κίνα.
andria salamis
06-09-2017, 14:33
το 2002 αν θυμάμαι καλα στο Σκαραμαγκά ηρθε γκαζάδικο,( μεγάλη ζημιά ) που δεν υπήρχε τρόπος στήριξης στα βαζα!
εφυγε 6 μηνες μετα!!!!!ταξίδεψε αλλα 12 χρόνια.
sprintezis
06-09-2017, 15:06
Τώρα που δεν υπάρχει Σκαραμαγκάς ούτε Ελευσίνα το ερώτημα είναι εάν η Δεξαμενή του Περάματος (για τη Σύρο το βλέπω χλωμό) μπορεί να το ακουμπήσει και να το στηρίξει με τρόπο ώστε να είναι εφικτή η επισκευή. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα στη Σύρο. (Μια τέτοια δουλειά θα έδινε ζωή στο νησί, όχι οι ανοησίες τύπου Hollywood κλπ κλπ)
andria salamis
06-09-2017, 16:14
Τώρα που δεν υπάρχει Σκαραμαγκάς ούτε Ελευσίνα το ερώτημα είναι εάν η Δεξαμενή του Περάματος (για τη Σύρο το βλέπω χλωμό) μπορεί να το ακουμπήσει και να το στηρίξει με τρόπο ώστε να είναι εφικτή η επισκευή. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα στη Σύρο. (Μια τέτοια δουλειά θα έδινε ζωή στο νησί, όχι οι ανοησίες τύπου Hollywood κλπ κλπ)
Σκαραμαγκάς δεν υπάρχει,τεχνογνωσία ομως υπάρχει,( γιατι δεν μπορει να ακουμπησει σε ολα τα βαζα!!!!μακαρι να πανε ολα καλα,και να παει στην Σύρα.
threshtox
06-09-2017, 16:53
Ας ξεκολλήσει με το καλό το βαπόρι και το πού θα πάει έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Κι εγώ πάντως, Σύρα θα ήθελα να το δω.. Αλλά άλλο οι ευσεβείς πόθοι και άλλο η όποια πραγματικότητα..
pantelis2009
06-09-2017, 17:02
Φωτογραφία που μου έστειλε φίλος και σε γεμίζει θλίψει να βλέπεις νεότευκτο πλοίο και να είναι λαβωμένο.
184515
ppgk2005
06-09-2017, 18:53
Από ότι είδα στο Marine Traffic πριν λίγο πρέπει να αποκολήθηκε γύρω στις 19.00
184516
Espresso Venezia
06-09-2017, 19:37
Και όπως βλέπουμε στο marinetraffic, δεν ρυμουλκήθηκε (ή έπλευσε αυτοδύναμο) στο λιμάνι ή έστω μέσα στον κόλπο της Ίου αλλά πλέον βρίσκεται νοτιοανατολικά του σημείου προσάραξης και οπωσδήποτε σε βαθύτερα νερά. Άρα βάσιμα νομίζω μπορούμε να υποθέσουμε πως δεν υπάρχει πρόβλημα εισροής υδάτων στο σκάφος.
sprintezis
06-09-2017, 22:06
Δηλαδή τις επόμενες μέρες θα το δούμε στον Πειραιά όπου θα παραδοθούν στους κατόχους τα ΙΧΕ και φορτηγά αυτοκίνητα και όλοι ευχόμαστε το 2018 να το δούμε να εκτελεί δρομολόγια πλήρως αποκατεστημένο
pantelis2009
07-09-2017, 06:14
Εκτακτο… Αποκολλήθηκε το Blue Star Patmos
https://www.naxospress.gr/sites/default/files/styles/inside_node_main_image/public/field/image/21433149_1625980694133130_5173441549311758309_n.jp g?itok=9SYr9ire
06/09/2017 - 19:35
Νικόδημος Λιανός (https://www.naxospress.gr/profile/nikodimos-lianos)
Κοινωνία (https://www.naxospress.gr/koinonia)
Tags: Οικονομία (https://www.naxospress.gr/tags/oikonomia)
Ελληνική Ακτοπλοϊα (https://www.naxospress.gr/tags/elliniki-aktoploia)
Αποκολλήθηκε… Προφανώς η Αγία Θεοδότη που γιορτάζει σήμερα στην Ίο να έβαλε κι αυτή το χεράκι της… Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι ναυτικοί πριν από κάθε ταξίδι κάνουν το σταυρό τους και ζητούν την βοήθεια του Αγίου Νικολάου….
Επιστροφή όμως στην αποκόλληση. Και μετά από τέσσερις ώρες περίπου το Blue Star Patmos αποκολλήθηκε από τη ξέρα που βρίσκονταν από τα ξημερώματα της Τετάρτης 30 Αυγούστου… Στην είσοδο σχεδόν του λιμανιού της Ίου και εκτός του δικών του δυνάμεων το …χέρι τους έβαλαν και τέσσερα ρυμουλκά («Παντοκράτωρ», «Χρήστος ΧΧΙΙ», «Apollon» και «ΟCEANOS») που έπαιξαν το καθένα το ρόλο του.. Νωρίτερα, ειδικευμένοι δύτες είχαν πραγματοποιήσει νέα έρευνα στα ύφαλα του πλοίου, ενώ από εδώ και στο εξής οι εταιρείες ναυαγιαίρεσης, που έχουν αναλάβει την όλη επιχείρηση, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εκ νέου επιθεωρήσεις με ειδικά συνεργεία προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και το μέγεθος της ζημιάς
Και βέβαια τώρα ξεκινάει η προσπάθεια (με τα ρυμουλκά να έχουν ενεργό ρόλο) για να βρεθεί είτε στο λιμάνι της Ίου όπου και θα ξεφορτώσει τα φορτηγά και τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο πλοίο από την περασμένη Τετάρτη ή θα πάρει το δρόμο για το ναυπηγείο στη Χαλκίδα όπου θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης… Και βέβαια όπως αποδείχτηκε οι μηχανές και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες …
Να σημειώσουμε εδώ ότι με τη συνδρομή ειδικού σκάφους, από το «Blue Star Patmos» απαντλήθηκαν (το Σαββατοκύριακο) για προληπτικούς λόγους τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου, ενώ έγιναν πρόχειρες εργασίες στεγανοποίησης σε μικρορήγματα.
Σημειώνεται, ότι ανάλογη επιχείρηση αποκόλλησης είχε γίνει την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, οπότε το πλοίο κατάφερε να μετακινηθεί κατά περίπου 50 μέτρα πάνω από την ξέρα, ωστόσο παρέμενε εγκλωβισμένη η πλώρη με την μπάλα. 'Ολο αυτό το διάστημα ειδικά συνεργεία πραγματοποίησαν ειδικές μετρήσεις, ενώ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη πλευστότητα στο πλοίο τροφοδοτώντας αέρα στη δεξαμενή έρματος όπου είχαν μπει νερά από μικρορήγματα, προκειμένου να μπορέσει να σηκωθεί το πλοίο μερικά εκατοστά από την ξέρα και να ρυμουλκηθεί.
Σε λίγο περισσότερα νέα
Η φωτογραφία από την ιστοσελίδα του Kyriakos Labaras
ΠΗΓΗ (https://www.naxospress.gr/arthro/koinonia/ektakto-apokollithike-blue-star-patmos)
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-09-2017, 10:04
Δηλαδή τις επόμενες μέρες θα το δούμε στον Πειραιά όπου θα παραδοθούν στους κατόχους τα ΙΧΕ και φορτηγά αυτοκίνητα και όλοι ευχόμαστε το 2018 να το δούμε να εκτελεί δρομολόγια πλήρως αποκατεστημένο
Mέχρι το ναυπηγείο ας κρατάμε μικρό καλάθι.
sprintezis
07-09-2017, 10:06
Μετά την αποκόλληση ξέρουμε πού θα οδηγηθεί το βαπόρι? Υπάρχει προηγούμενο παρόμοιων επισκευών στην Ελλάδα?
Χαλκίδα λοιπόν.
renetoes
07-09-2017, 11:17
Ακριβώς! Και κανείς δεν (θέλει να) θυμάται πλέον ποιόν είχε σε απόσταση αναπνοής πίσω του, να τον "κυνηγάει" ( με όσο άγχος του πρόσθετε αυτό, σε ένα οριακά στενό πέρασμα), νύχτα και τότε, στο παρθενικό ταξίδι του ΠΑΣΙΦΑΗ.
Ανακαλώ το παραπάνω μήνυμά μου, για προσωπικούς λόγους. Σε ένα forum όπως το nautilia.gr, δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν αντοδράσεις σε τέτοιους τόνους....
renetoes
07-09-2017, 21:08
Ανακαλώ το παραπάνω μήνυμά μου, για προσωπικούς λόγους. Σε ένα forum όπως το nautilia.gr, δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν αντοδράσεις σε τέτοιους τόνους....
Καθένας μας έχει ένα όνομα, μια ιστορία στον εν γένει βίο του, κάποια πράγματα να επιδείξει στην καρριέρα του, δεν μπορεί να λοιδωρείται ούτε δημόσια ούτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων από άλλα μέλη.
Παρακαλώ τον administrator, αν το θέλει (και μου κάνει αυτή τη χάρη, που δεν το πιστεύω διότι οι φωτογραφικές αναρτήσεις μου αποτελούν πολύτιμο υλικό για πάρα πολλούς), να κατεβάσει από την ιστοσελίδα ό,τι έχει ανεβάσει μέχρι τώρα ο renetoes, δηλαδή εγώ. Ένα απλό "bαnned" και τελειώσαμε!
Καλή συνέχεια στο forum, δεν θέλω να έχω πια καμμία σχέση με αυτό!
Espresso Venezia
08-09-2017, 15:12
Αυλίδα (Ναυπηγεία Χαλκίδας) ή Πέραμα ???
Στο σήμα του πλοίου στο AIS, έχει περαστεί ως προορισμός το Πέραμα, αντί τις Ίου που εξέπεμπε όλες τις προηγούμενες ημέρες.
Και για του λόγου το αληθές : 184525
Espresso Venezia
08-09-2017, 15:40
Αυλίδα (Ναυπηγεία Χαλκίδας) ή Πέραμα ???
Στο σήμα του πλοίου στο AIS, έχει περαστεί ως προορισμός το Πέραμα, αντί τις Ίου που εξέπεμπε όλες τις προηγούμενες ημέρες.
Αναχώρησε πριν λίγα λεπτά το πλοίο από την Ίο με προορισμό το Πέραμα. Σύμφωνα με το δελτίο δεξαμενισμών του ΟΛΠ,
184526
αύριο θα ανέβει στην μεγάλη δεξαμενή του Περάματος όπου είναι προγραμματισμένο να παραμείνει μέχρι τις 17/9ου.
Espresso Venezia
09-09-2017, 09:32
Από ότι φαίνεται στο AIS και εφόσον δεν σταματήσει στην ράδα, γύρω στις τέσσερις (16.00) θα βρίσκεται στο Πέραμα (θα πάρουν φωτιά τα drones !!!). Λογικά δεν θα πρέπει πριν ανέβει δεξαμενή να πιάσει κάπου για να κατεβάσει τα οχήματα ??? Δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση ή λόγος να παραμείνουν δέκα ακόμα ημέρες στο γκαράζ του.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-09-2017, 10:35
Λογικά δεν θα πρέπει πριν ανέβει δεξαμενή να πιάσει κάπου για να κατεβάσει τα οχήματα ??? Δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση ή λόγος να παραμείνουν δέκα ακόμα ημέρες στο γκαράζ του.
Kάπου θα πέσει να τα βγάλει.Εγώ λέω κ την πολύ απίθανη περίπτωση του ctl αλλά έχει γίνει πολλές φορές. Η ασφάλεια παίρνει το πλοίο,αποζημιώνει την εταιρεία κ το πουλάει γιά περαιτέρω υπηρεσία στον χ ενδιαφέρόμενο,περιλαμβανομένης της BSF. Ας μας πουν οι επαϊοντες τι γίνεται με το φορτίο.Σίγουρα είναι χρονοβόρα διαδικασία.
Υπάρχουν κ οι βαλίτσες γιά τις οποίες πρέπει να πάει κόσμος να τις πάρει.
Espresso Venezia
09-09-2017, 10:47
Νομίζω για τις βαλίτσες (κλπ. πακέτα, δέματα) δεν θα πρέπει να υπάρχει θέμα. Δέκα ημέρες παρέμεινε το πλοίο στο σημείο προσάραξης, φαντάζομαι με κάποιο μικρό σκάφος, με λάντζα, θα τα παρέδωσαν στο λιμάνι και τους κατόχους τους.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-09-2017, 11:00
Νομίζω για τις βαλίτσες (κλπ. πακέτα, δέματα) δεν θα πρέπει να υπάρχει μα. Δέκα ημέρες παρέμεινε το πλοίο στο σημείο προσάραξης, φαντάζομαι με κάποιο μικρό σκάφος, με λάντζα, θα τα παρέδωσαν στο λιμάνι και τους κατόχους τους.
Ίσως μπαίνει θέμα διεκδίκησης κ ο χώρος που τα είχε βάλει ο καθένας να έχει σημασία.Γιά φύλαξη στην αποθήκη όπου ο κάτοχος είναι κατοχυρωμένος,στα ράφια στο γκαράζ,πάνω στο ξενοδοχειακό.
pantelis2009
09-09-2017, 16:47
Τελικά τα P/K πήγαν το Blue Star Patmos στη ΝΑΥΣΙ στο Νο 2 μόλο προφανώς για να κατεβάσει τα αυτοκίνητα. Εδώ φωτογραφημένο την ώρα που είχε μπει στη δίαυλο.
184530
pantelis2009
10-09-2017, 14:49
Τα P/K Μεγαλόχαρη VII, Παντοκράτωρ και Πάνθηρ Ζ το πάνε τώρα στη μεγάλη δεξαμενή του Περάματος.
Espresso Venezia
10-09-2017, 17:23
Ήδη το πλοίο βρίσκεται πάνω στην μεγάλη δεξαμενή του Περάματος, και αν "διαβάζω" σωστά το AIS, με την πλώρη προς την πλευρά της θάλασσας.
Ήδη το πλοίο βρίσκεται πάνω στην μεγάλη δεξαμενή του Περάματος, και αν "διαβάζω" σωστά το AIS, με την πλώρη προς την πλευρά της θάλασσας.
Με την πλωρη προς τη θαλασσα ειναι οντως, αραγε ετσι βολευει η για τα αδιακριτα βλεμματα;
Espresso Venezia
10-09-2017, 21:56
Με την πλωρη προς τη θαλασσα ειναι οντως, αραγε ετσι βολευει η για τα αδιακριτα βλεμματα;
Κατ' αρχάς, αν ήθελαν να αποφύγουν τα "αδιάκριτα βλέμματα" δεν θα το φέρνανε στο Πέραμα όπου μπορεί να το φωτογραφήσει είτε από την θάλασσα (καραβάκια γραμμής και δεκάδες διερχόμενα) είτε από την Σαλαμίνα απέναντι έως και..... η κουτσή (ακόμα και τυφλή !!!) Μαρία, αλλά θα το πηγαίνανε για δεξαμενισμό στην Αυλίδα (Ναυπηγεία Χαλκίδας). Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης ποσοστού..... αδιακρίτων βλεμμάτων !!!
Κατόπιν, και μετά από όλα όσα είχαν ακουστεί και γραφτεί σε διάφορες ιστοσελίδες τις προηγούμενες ημέρες, προσωπικά παραξενεύτηκα που ανέβηκε δεξαμενή με την πλώρη προς την θάλασσα και συνεπώς σε κοινή θέα. Να θυμίσω ότι απολύτως πουθενά δεν γράφτηκε για ζημιά στην πρύμη ή σε προπέλες, άξονες, τιμόνια. Παντού όλοι αναφερόντουσαν για ζημιές (ρήγματα) στο μέσον του πλοίου και στην πλώρη. Μάλιστα, κάπου γράφτηκε ότι το μεγαλύτερο ρήγμα είναι χαμηλά στην πλώρη και ότι σε αυτό το σημείο το πλοίο είχε "κολλήσει" πάνω στην ξέρα. Προς αποφυγήν πάσης παρεξηγήσεως να ξεκαθαρίσω ότι δεν γνωρίζω αν όλα αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, απλά υπενθυμίζω τα όσα είχαν ειπωθεί - υποτεθεί - γραφτεί παντού.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ανέβηκε έτσι στην δεξαμενή, γιατί αυτό εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες επισκευής του πλοίου.
Θα συμφωνησω οτι ανεβηκε ετσι μαλλον για λογους ευκολιας αλλα με τον τροπο που ειναι κρυβει πολλα.
Το οτι ηρθε Περαμα και οχι Χαλκιδα μονο θεμα αδιακρισιας δεν ειναι. Το πλοιο προβλεπεται να πεσει και να ξανανεβει και οχι μια φορα.
Espresso Venezia
10-09-2017, 22:42
Χαίρομαι που συμφωνούμε. Συμφωνούμε ακόμα και στο σχόλιο,
Το πλοιο προβλεπεται να πεσει και να ξανανεβει και οχι μια φορα.
μιας και εγώ όταν έμαθα ότι θα παραμείνει επί της δεξαμενής μόνο εννέα ημέρες (9 έως 17) αυτό υπέθεσα, ότι θα πέσει και θα ξαναανεβεί. Ας σημειώσουμε μάλιστα ότι τις δύο πρώτες (9 και 10/9ου) ήδη τις έχασε, και αν δεν πάρει παράταση θα δεξαμενιστεί στην παρούσα τουλάχιστον φάση επί επτά ημέρες. Χρονικό διάστημα δηλαδή που συνήθως χρειάζονται για δεξαμενισμό πλοία χωρίς καμμία αβαρία, μόνο για καθαρισμό, βάψιμο υφάλων και μικροδουλειές συντήρησης.
john 2004
10-09-2017, 22:44
Η ζημια του πλοιου ειναι απο την δεξια πλευρα, την μερια που βρησκεται και η ραμπα της δεξαμενης. Θα χρειαστει να βγουν και να μπουν πολλα κομματια λαμαρινας, παλια και νεα. Θα ειναι πιο ευκολο απο εκει παρα να κανεις την μανουβρα στους τακους. Φανταζομαι.....
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-09-2017, 08:07
Το οτι ηρθε Περαμα και οχι Χαλκιδα μονο θεμα αδιακρισιας δεν ειναι. Το πλοιο προβλεπεται να πεσει και να ξανανεβει και οχι μια φορα.
Είναι αστείο να πιστεύουμε ότι η επιλογή του χώρου θα γινόταν με κριτήριο το πώς θα αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα.
john 2004
11-09-2017, 09:14
Ακόμα δεν έχει ανεβει
pantelis2009
11-09-2017, 14:55
Ας δούμε σε χθεσινή μου φωτο το Blue Star Patmos στο μώλο Νο2 της ΝΑΥΣΙ που είχε δέσει. Όπως βλέπουμε έχουν βάλει γύρο-γύρο δίχτυ για πετρελαιοκηλίδες.
184566
sprintezis
13-09-2017, 20:53
Ποιά εταιρία θα αναλάβει το έργο της επισκευής?
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-09-2017, 07:31
Ποιά εταιρία θα αναλάβει το έργο της επισκευής?
Kάτσε να δούμε γιά το πού θα κατασταλάξουν!
stakyr_7
14-09-2017, 10:16
Δεν έχει ανέβει σε δεξαμενή ακόμη;
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-09-2017, 10:52
Δεν έχει ανέβει σε δεξαμενή ακόμη;
Είναι στη δεξαμενή εδώ κ ημέρες,πρέπει να γίνει εκτίμηση της ζημιάς πρώτα.
threshtox
14-09-2017, 14:05
Και μέσα σε όλα, κάπου διάβασα ότι ο πλοιοκτήτης του Αγία Ζώνη θεωρεί το Patmos υπεύθυνο για τη ρύπανση στο Σαρωνικό..αστεία πράγματα, βέβαια. Θα είχε μαυρίσει το Αιγαίο με τους νοτιάδες...αν είχε ακόμα καύσιμα μέσα..
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-09-2017, 08:00
Και μέσα σε όλα, κάπου διάβασα ότι ο πλοιοκτήτης του Αγία Ζώνη θεωρεί το Patmos υπεύθυνο για τη ρύπανση στο Σαρωνικό..αστεία πράγματα, βέβαια. Θα είχε μαυρίσει το Αιγαίο με τους νοτιάδες...αν είχε ακόμα καύσιμα μέσα..
Eίχε μιά κηλίδα στη Θηρασιά.Τα υπόλοιπα χύθηκαν στη δεξαμενή όπου έβαλαν φράγμα γύρω-γύρω.
Εντάξει ο άνθρωπος προσπαθεί να ελαφρύνει τη θέση του.Πέραν από τη λογική,υπάρχει κ η λήψη δειγμάτων.
pantelis2009
15-09-2017, 12:07
Το λαβωμένο Blue Star Patmos με ....παραβάν στη μεγάλη δεξαμενή του Περάματος που βρίσκεται.
184613
pantelis2009
16-09-2017, 06:54
Μια πληροφορία που έσκασε πριν λίγο λέει ότι πιθανότατα το Blue Star Patmos την Τετάρτη να φύγει για Μάλτα. Μένει να δούμε αν θα βγει αληθινή.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
16-09-2017, 09:35
Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά τα πράγματα δεν είναι απλά.
Όταν στην προσάραξη μηδένισε από 17-18 μίλια που φαίνεται ότι πήγαινε,πρέπει να πήραν οι άξονες κ το ποδόσταμο κ ας μη βρήκε με την πρύμη.
Οι ζημιες ειναι κυριως πλωρα. Οι αξονες ειναι αθικτοι το ιδιο και το ποδοσταμο.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
16-09-2017, 11:50
Οι ζημιες ειναι κυριως πλωρα. Οι αξονες ειναι αθικτοι το ιδιο και το ποδοσταμο.
Eίναι δυνατόν να μην έχουν πάρει οι άξονες; H λογική αυτό λέει.
Γιατι λεει αυτο η λογικη;
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-09-2017, 09:17
Γιατι λεει αυτο η λογικη;
Eπανερχόμαστε στα ίδια.Προσκρούει στην ξέρα με αυτό τον δρόμο,μηδένισε κ δεν έγινε τίποτα;;
Ας γίνει η επισκευή θα το ταξιδέψουμε κ θα δούμε την συμπεριφορά του.
Δηλαδη νομιζεις οτι ενα πλοιο 5 ετων και 70+ εκατομμυριων που εχει ενα πολυ σοβαρο ατυχημα θα φτιαχτει (αν και οταν φτιαχτει) και θα του μεινει κουσουρι; Συγνωμη αλλα δεν ειναι τρακαρισμενο αυτοκινητο να "τα βρεις" με τον φανοποιο να βγαλεις τιποτα απο την ασφαλεια.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-09-2017, 08:34
Δηλαδη νομιζεις οτι ενα πλοιο 5 ετων και 70+ εκατομμυριων που εχει ενα πολυ σοβαρο ατυχημα θα φτιαχτει (αν και οταν φτιαχτει) και θα του μεινει κουσουρι; Συγνωμη αλλα δεν ειναι τρακαρισμενο αυτοκινητο να "τα βρεις" με τον φανοποιο να βγαλεις τιποτα απο την ασφαλεια.
Bλέπω κ εσύ αμφιβάλλεις με το αν κ όταν φτιαχτεί.Εγώ θα έλεγα ότι αν το πλοίο ήταν φορτηγό ή γκαζάδικο θα πήγαινε κατ'ευθείαν γιά σκραπ αλλά τα ποστάλια λόγω της αξίας τους είναι δύσκολο να πάνε.Νεότευκτο ήταν το ΠΑΣΙΦΑΗ αλλά το "έφτιαξαν" κ όμως το vibration έμεινε.
Όσο γιά το τελευταίο σχόλιο εκτός από καραβολάτρης,είμαι στα βαπόρια από το 1978 (αξιωματικός).
karavofanatikos
20-09-2017, 14:38
Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα γίνουν τελικά οι απαραίτητες εργασίες του πλοίου, δίνοντας ταυτόχρονα σπουδαία ανάσα σε εργαζομένους και συνεργεία της πολύπαθης ναυπηγοεπισκευής της πατρίδας μας.
pantelis2009
20-09-2017, 16:02
Ευχάριστα τα νέα σου φίλε karavofanatikos. Να τι γράφει και η Ναυτεμπορική.
Στην Ελευσίνα η επισκευή του Blue Star PatmosΚέρδισε τον ΟΛΠ και πήρε το συμβόλαιο με τον όμιλο AtticaΤετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 13:56
http://www.naftemporiki.gr/fu/p/1271864/638/399/0x00000000012a3312/2/blue-star-patmos.jpgwikimedia commons/C messier
A- A A+
inShare
Σχετικά θέματα
Blue Star Patmos: Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα ύφαλα του πλοίου (http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1271862/blue-star-patmos-sunexizontai-oi-elegxoi-sta-ufala-tou-ploiou) 31/08 16:16
Attica Group: Περιορισμένες οι επιπτώσεις από την προσάραξη του Blue Star Patmos (http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1272735/attica-group-periorismenes-oi-epiptoseis-apo-tin-prosaraksi-tou-blue-star-patmos) 04/09 10:34
Από την έντυπη έκδοση
Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας διεκδίκησαν και κέρδισαν, από τον ανταγωνιστή τους ΟΛΠ ΟΛΠ-1,30% (http://www.naftemporiki.gr/finance/quote?id=PPA.ATH) (Cosco), το πολυπόθητο συμβόλαιο επισκευής του Blue Star Patmos, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν». Η απόφαση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, την Blue Star Ferries, του Ομίλου Attica, φαίνεται να ελήφθη συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα αλλά και την ανάγκη να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία από την εκτεταμένη επισκευή του πλοίου, το οποίο είχε προσαράξει στα ανοικτά του λιμανιού της Ίου και είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο όμιλος Attica απέρριψε επίσης εξόχως ανταγωνιστική προσφορά από άλλα ξένα ναυπηγεία. Επίσης σημαντικό ρόλο στην απόφασή της έπαιξε και η επιστολή-δέσμευση των εργαζομένων στην Ελευσίνα ότι θα στηρίξουν την επιλογή της εταιρείας και θα ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες της επισκευής
andria salamis
20-09-2017, 19:45
Ειναι μια ανάσα για το ναυπηγείο,και χάρηκα γιατι δουλεύει φιλος μου,και το ήξερα,οτι το προσπάθησαν εδω και μέρες.
Espresso Venezia
21-09-2017, 09:45
Ήδη το πλοίο από την δεξαμενή ακόμα του Περάματος εκπέμπει ως προορισμό την Ελευσίνα.
threshtox
21-09-2017, 15:43
Συνοδεία 5 ρυμουλκών, πλέει προς Ελευσίνα, όπως φαίνεται στο marinetraffic τώρα..
thanos75
22-09-2017, 10:18
Τώρα μόλις το έμαθα λόγω φόρτου εργασιών...πραγματικά εξαιρετικά νέα
Έχουμε νεότερα για την πρόοδο των εργασιών του πλοίου? Ισχύουν οι φήμες για ρήγμα μήκους 13 μέτρων?
dionisos
27-09-2017, 17:31
Το BLUE STAR PATMOS πανω στην Πλωτη Δεξαμενη στα Ναυπηγεια Ελευσινας. Σημερινη απογευματινη Φωτογραφια απο την Εθνικη Οδο και χωρις Υδατογραφημα
184763
Έχουμε κάποιο νέο από το πλοίο? :suspicion:
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-10-2017, 14:13
Έχουμε κάποιο νέο από το πλοίο? :suspicion:
Τι νέο φίλε μου να υπάρχει από τους...μασόνους;;;:fat:
Espresso Venezia
13-10-2017, 16:29
Μα τι λέτε βρε παιδιά τώρα...... Εδώ δεν μάθαμε -και ούτε νομίζω πως θα μάθουμε ποτέ- όσα μας αφορούν άμεσα και δικαιωματικά ως απλούς επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοίας, τους λόγους δηλαδή που έγινε η προσάραξη. Αν υπήρξε μηχανική βλάβη, αν αποδώθηκε σε ανθρώπινο παράγοντα, αν έφταιξαν........ η άμπωτη ή η παλίρροια, ή αν τελικά υπεύθυνη ήτο...... η παρελθούσα πανσέληνος του Αυγούστου. Και θέλετε να μάθουμε νέα που ούτως ή άλλως δεν μας αφορούν, ως προς το πως εξελίσσεται δηλαδή η επισκευή των όποιων ζημιών ??? Αστεία πράγματα........
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-10-2017, 10:21
Aφού έχουν καταφέρει να ελέγχουν τις διαρροές από πληρώματα κ συνεργεία...μπράβο τους.
Εδώ ο καταπέλτης έπεσε στη θάλασσα κ κατόρθωσαν κ το μάζεψαν γρήγορα από τα ΜΜΕ.
Ντροπή και ξανά ντροπή να αναφέρεσαι με τέτοια λόγια. Κανονικά θα έπρεπε να έχουν διαγραφεί από την πρώτη στιγμή.Καλά είχε πει κάποιος πιο παλιά κάτι για πιτσιρίκια . Και για πες μας για τον καταπέλτη? Πως τα έμαθες εσύ. Τέτοιες ιστορίες έλεγες και στα καράβια μια και είσαι παλιός και αξ/κος όπως μας λες .Δεν έχει δουλειά στο μαγαζί και κάθομαι και γράφω ότι κατεβάζει η κεφαλή μου μόνο για τα post? ?
ΝΤΡΟΠΉ
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
16-10-2017, 10:45
Ντροπή και ξανά ντροπή να αναφέρεσαι με τέτοια λόγια. Κανονικά θα έπρεπε να έχουν διαγραφεί από την πρώτη στιγμή.Καλά είχε πει κάποιος πιο παλιά κάτι για πιτσιρίκια . Και για πες μας για τον καταπέλτη? Πως τα έμαθες εσύ. Τέτοιες ιστορίες έλεγες και στα καράβια μια και είσαι παλιός και αξ/κος όπως μας λες .Δεν έχει δουλειά στο μαγαζί και κάθομαι και γράφω ότι κατεβάζει η κεφαλή μου μόνο για τα post? ?
ΝΤΡΟΠΉ
Απορώ γιά την άδικη επίθεαη που μου κάνεις.Η είδηση είχε γραφεί κ σε άλλα site αλλά μαζεύτηκε γρήγορα, όμως φαίνεται απέχεις από την ελληνική πραγματικότητα.Δεν σου επιτρέπω να κρίνεις εσύ την εργασία μου πρώην κ νυν.
Τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχει ο καθένας μας δεν θα πρέπει να μεταφέρονται εδώ.
Και για πες μας για τον καταπέλτη? Πως τα έμαθες εσύ. Kαλύτερα να προσέχουμε τις εκφράσεις μας, ειδικά αν δεν γνωρίζουμε κάποιο γεγονός. Και επειδή τα πολλά λόγια περιτεύουν, δες το με τα μάτια σου εδώ: https://cyclades24.gr/2017/06/ektakto-vlavi-katapelti-blue-star-naxos-new/
Κατά την αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι της Σύρου για Πειραιά, πριν από λίγα λεπτά, παρουσιάστηκε σοβαρή βλάβη στον καταπέλτη του πλοίου, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορεί να κλείσει το γκαράζ, αλλά ο καταπέλτης να βρίσκεται μέσα στη θάλασσα!
Τι νέο φίλε μου να υπάρχει από τους...μασόνους;;;:fat:
Φροντίστε να μην δυσφημίζετε οποιοδήποτε αλλά να παραθέτετε επιχειρήματα σε χαμηλούς τόνους. Τα παράπονα σας ακούγονται και πέρα από τα όρια του forum και δεν θα πρέπει να δώσουμε σε κανέναν δικαίωμα να μας κατηγορήσει χωρίς λόγο.
·*Απαγορεύετε να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν τα άλλα μέλη.
Χαμηλή είναι η τόνοι ΜΑΣΌΝΟΥΣ , και ταν περί πληρωμάτων αξιότιμοι κύριοι, κύριοι του εν λόγω forum?
Έτσι τουλάχιστον αναγράφεται στους κανόνες σας και στα λοιπά .
Takerman
17-10-2017, 11:08
Φροντίστε να μην δυσφημίζετε οποιοδήποτε αλλά να παραθέτετε επιχειρήματα σε χαμηλούς τόνους. Τα παράπονα σας ακούγονται και πέρα από τα όρια του forum και δεν θα πρέπει να δώσουμε σε κανέναν δικαίωμα να μας κατηγορήσει χωρίς λόγο.
·*Απαγορεύετε να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν τα άλλα μέλη.
Χαμηλή είναι η τόνοι ΜΑΣΌΝΟΥΣ , και ταν περί πληρωμάτων αξιότιμοι κύριοι, κύριοι του εν λόγω forum?
Εσείς δεν οφείλετε μια συγγνώμη στους πιο πάνω που σας παράθεσαν τα στοιχεία και τους επιτεθήκατε λεκτικά χωρίς να γνωρίζετε?
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-10-2017, 12:18
Μα δεν καταλαβαίνεις ότι αυτή η λέξη δεν χρησιμοποιείται εδώ,αλλά κ σε άλλο φόρουμ σαν ύβρη ή δυσφήμιση αλλά χάριν αστεϊσμού χαρακτηρίζοντας την μυστικοπάθεια που τους κατέχει;;; (ποστ 558)
Τουλάχιστον θα έπρεπε να εκτιμήσεις την στάση μου απέναντί σου,οι περισσότεροι γνωριζόμαστε εδώ.
Καλόν είναι να μην εξάγουμε τα προβλήματά μας σε ένα χώρο όπου μπαίνουμε γιά να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας.
Μα δεν καταλαβαίνεις ότι αυτή η λέξη δεν χρησιμοποιείται εδώ,αλλά κ σε άλλο φόρουμ σαν ύβρη ή δυσφήμιση αλλά χάριν αστεϊσμού χαρακτηρίζοντας την μυστικοπάθεια που τους κατέχει;;; (ποστ 558)
Τουλάχιστον θα έπρεπε να εκτιμήσεις την στάση μου απέναντί σου,οι περισσότεροι γνωριζόμαστε εδώ.
Καλόν είναι να μην εξάγουμε τα προβλήματά μας σε ένα χώρο όπου μπαίνουμε γιά να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας.
Η μπέσα δεν έχει ηλικία, δεν έχει φύλο και δεν έχει θρησκεία. Δεν έχει καμιά σημασία ποιος είσαι, πόσων χρονών είσαι, πού δουλεύεις και πόσα πτυχία έχεις. Δεν έχει καμιά σημασία αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Ούτε το πόσες φορές έχεις πληγωθεί, πόσες φορές σε έχει γονατίσει η ζωή και σε ποιον Θεό πιστεύεις (αν πιστεύεις). Ο άνθρωπος που έχει μπέσα σε κοιτάζει στα μάτια όταν σου μιλά, σου σφίγγει δυνατά το χέρι όταν σε χαιρετά και τα λόγια του είναι ξεκάθαρα και σταράτα. Για τον μπεσαλή, ο άνθρωπος έχει ανάστημα και ψυχή και ξέρει πως πρέπει να τα σεβαστεί και τα δυο.* Οι άνθρωποι που έχουν μπέσα είναι ξεχωριστοί. Και είναι τιμή σου να έχεις έναν τέτοιον άνθρωπο στον κύκλο των φίλων σου. Και είναι μαγκιά σου να έχεις έναν τέτοιον άνθρωπο στο πλευρό σου. Αρκεί να σταθείς τυχερός και να βρεθεί στο δρόμο σου… κι εσύ να είσαι έτοιμος να τον αναγνωρίσεις...
Με εκτίμηση
Enburg
rafina-lines
18-10-2017, 09:02
Πολύ στη φιλοσοφία το ρίξαμε, ρε παιδιά... :)
parianos
18-10-2017, 10:53
Το βραδυ που προσαραξε στα ξερα της Ιου το Patmos ειχε μια μηχανικη βλαβη, μου το ειπε ενας φιλος μου που δουλευει τωρα σε ενα καραβι, δεν θα αποκαλυψω το ονομα του και που δουλευει.....
Απλά πρέπει να καταλάβουν μερικοί εδώ στο forum ότι υπάρχουν και μέλη τα οποία δεν ανήκουν σε εταιρείες, δεν έχουν τελειώσει σχολή εμποροπλοιάρχων, δεν σκουπίζουν τα αλάτια από τους ώμους τους και στην τελική δεν τους ενδιαφέρει αν κάποιος είναι καλός ή κακός καπετάνιος. Είναι ΜΟΝΟ καραβολάτρες και ακριβώς για αυτό παρακολουθούν το εκάστοτε θέμα. Στην προκειμένη ρώτησα αν υπάρχει κάποιο νέο από το πλοίο(Όχι για το περιστατικό ή για το ποίος έφταιγε) αλλά κυρίως μήπως υπάρχει φωτογραφία από την ζημιά ή την πρόοδο εργασιών του πλοίου.
Παρότι δεν γράφω συχνά παρακολουθώ τακτικά το forum, κι αυτό που περιγράφω πιο πάνω δεν έχει γίνει μια και δύο.... :/
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-10-2017, 12:27
Απλά πρέπει να καταλάβουν μερικοί εδώ στο forum ότι υπάρχουν και μέλη τα οποία δεν ανήκουν σε εταιρείες, δεν έχουν τελειώσει σχολή εμποροπλοιάρχων, δεν σκουπίζουν τα αλάτια από τους ώμους τους και στην τελική δεν τους ενδιαφέρει αν κάποιος είναι καλός ή κακός καπετάνιος. Είναι ΜΟΝΟ καραβολάτρες και ακριβώς για αυτό παρακολουθούν το εκάστοτε θέμα. Στην προκειμένη ρώτησα αν υπάρχει κάποιο νέο από το πλοίο(Όχι για το περιστατικό ή για το ποίος έφταιγε) αλλά κυρίως μήπως υπάρχει φωτογραφία από την ζημιά ή την πρόοδο εργασιών του πλοίου.
Παρότι δεν γράφω συχνά παρακολουθώ τακτικά το forum, κι αυτό που περιγράφω πιο πάνω δεν έχει γίνει μια και δύο.... :/
Φίλε μου, όλοι καραβολάτρες είμαστε ή τουλάχιστον κ καραβολάτρες ,αν αφορά εμένα.
Το αν είναι ή δεν είναι καλός καπετάνιος,έχει να κάνει με την καραβολατρεία,τουλάχιστον γιά τους περισσότερους.
Π.χ. Το να βλέπω την μανούβρα ενός καπετάνιου,γιά μένα είναι μαγεία. Ο καθένας μας έχει τα ενδιαφέροντά του .
manolisfissas
24-10-2017, 19:17
Το Blue Star Patmos όπως φαίνεται πάνω από την εθνική, όπου βρίσκε στην δεξαμενή της Ελευσίνας τον τελευταίο καιρό!!!!!!!
185141
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-12-2017, 09:28
Τι γίνεται με το βαπόρι;;;Έχουν παρατείνει τα δρομολόγια του FF ANDROS μέχρι τέλη Ιανουαρίου..
threshtox
23-01-2018, 21:31
Το πλοίο είναι πλέον έτοιμο, από τη ζημιά του Αυγούστου..πλησιάζει ο καιρός για να βγει πάλι έξω στη δράση..
Amorgos66
24-01-2018, 16:07
186659
...μπορει και να ισχυει...
Espresso Venezia
05-02-2018, 11:22
Τα Ρυμουλκά leon,atlas,vernikos master,έβγαλαν τώρα απο την δεξαμενή το Blue Star Patmos.
Εύχομαι καλη συνέχεια.
Σιδεροκέφαλο, με το καλό να επιστρέψει !!!
basilis 59
05-02-2018, 11:23
Αυτη την στιγμη το πλοιο κατεβαινει απο την δεξαμενη στα Ναυπηγεια Ελευσινας .
Καλα ταξειδια να εχει .
hayabusa
07-02-2018, 21:21
To πανέμορφο πλοίο, από ψηλά, ξαναμπήκε νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά και με μια σβέλτη μανούβρα έδεσε στην Ε1 κοντά στο Superfast XII
https://www.youtube.com/watch?v=0DRwzIVissA
pantelis2009
08-02-2018, 16:14
Σήμερα στις 15.00 μ.μ ξεκίνησε πάλι τα δρομολόγια του στη γραμμή των Δωδεκανήσων. Αυτή την ώρα Νότια του Σουνίου με 18,9 μίλια. Καλή συνέχεια.
dionisos
08-02-2018, 16:15
Αρχισε τα δρομολογια για τα Δωδεκανησα. Εφυγε στις 3 η ωρα το Μεσημερι
karavofanatikos
11-03-2018, 14:51
Για μία ακόμη χρονιά η Blue Star Ferries με το φιλόξενο πλοίο Blue Star Patmos, διοργανώνει εκδρομή στο γραφικό Καστελλόριζο για τις άγιες ημέρες του Πάσχα!
Περισσότερες πληροφορίες: Πάσχα στο Καστελλόριζο (https://www.seasmiles.com/el/index.php?option=com_content&view=article&id=177)
karavofanatikos
23-04-2018, 11:45
Στο ακριτικό Καστελλόριζο θα διανυκτερεύσει το Blue Star Patmos το βράδυ της 20ης Μαΐου, συμμετέχοντας στην εορτή των πολιούχων του νησιού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης!
pantelis2009
31-05-2018, 16:25
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΑΤΜΟΣ” Ν.Π. 12119, ότι 87χρονος επιβάτης εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από μέλος του πληρώματος, κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου του δρομολογίου από λιμένα Λειψών για το λιμένα Πειραιά.
Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα του Πειραιά, ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
ΠΗΓΗ (http://hcg.gr/node/17836)
maria korre
18-07-2018, 14:47
Κάθε πρωί μπαίνει στο λιμάνι μας με μια όμορφη και γρήγορη στροφή.
189271 189272 189273
maria korre
20-07-2018, 14:22
Σημερινή πρωινή συνάντηση και χαιρετισμός με το NAXOS STAR!
189297
thanos75
30-07-2018, 12:22
Καλησπέρα μεσα από το blue star patmos...σε λίγο το πλοίο θα προσεγγίσει εκτάκτως στο Λαύριο για έκτακτο περιστατικό εγκυμοσύνης
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
30-07-2018, 12:51
Tαξιδάκι από πού φίλε Θάνο;; Zηλεύω!
thanos75
30-07-2018, 13:02
Από Πάρο φίλε μου...island hopping 1 εβδομάδας σε Συρο Πάρο κ Αντίπαρο. Καλά ήταν...τα κεφαλάκια μέσα σιγά σιγα
Αναχώρηση από Πάρο για Πειραιά.
190045
20-08-2018
thanos75
10-09-2018, 09:29
Από αύριο το υπέροχο βαπόρι στην άγονη Δωδεκανήσου. Μάλιστα μέχρι και τις 30/9 θα έχει προσεγγίσεις σε Ικαρία και Φούρνους 1 φορά την εβδομάδα κάτι που αν δεν απατώμαι θα κάνει για πρώτη φορά το βαπόρι. Μακάρι κανένα παιδί από το forum που ζει στα νησιά αυτά να μας στείλει σχετικές φωτος (ίσως στο μέλλον να είναι και συλλεκτικές):adoration:
https://www.bluestarferries.com/en/travel-with-us/domestic-lines/timetables/piraeus-kalymnos-kos-rhodes-paros-naxos-ikaria-ag-kirykos-ffourni-astypalea-patmos-lipsi-leros-nisyros-tilos-symi-karpathos-kastellorizo.html?destination=&anchor=content-category
pantelis2009
14-09-2018, 08:20
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αγίου Κήρυκου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR PATMOS” Ν.Π. 12119, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά για ¶γιο Κήρυκο – Φούρνους – Πάτμο – Λειψούς – Κάλυμνο – Κω – Νίσυρο – Τήλο – Σύμη – Ρόδο – Καστελόριζο ότι 64χρονος επιβάτης, δήλωσε ότι τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο μετά από πτώση του.
Με τον κατάπλου του πλοίου στον ¶γιο Κήρυκο ο 64χρονος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Ικαρίας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
ΠΗΓΗ (http://www.hcg.gr/node/18678)
pantelis2009
17-09-2018, 09:29
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάρου, ότι το Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ Ν.Π. 12119 πρόκειται να προσεγγίσει τον λιμένα Πάρου, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του Πειραιάς -Αστυπάλαια -Κάλυμνος -Κως -Νίσυρος -Τήλος -Ρόδος, λόγω έκτακτου σοβαρού περιστατικού υγείας 44χρονου αλλοδαπού επιβάτη.
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι, ο 44χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια ακολούθησε αεροδιακομιδή προς Νοσοκομείο της Αθήνας.
Όπως ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας ο 44χρονος αλλοδαπός απεβίωσε .
Από το Λιμεναρχείο Πάρου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
ΠΗΓΗ (http://www.hcg.gr/node/18688)
pantelis2009
06-10-2018, 06:15
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ'' Ν.Π. 12119 για την ύπαρξη 68χρονου ημεδαπού επιβάτη, χωρίς τις αισθήσεις του, κατά τη διάρκεια του πλου από τους Λειψούς προς την Κάλυμνο.
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Καλύμνου, ο 67χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.
ΠΗΓΗ (http://www.hcg.gr/node/18829)
thanos75
07-10-2018, 15:15
Ήθελα εδώ κ καιρό να γράψω κάποια σχόλια από το πρόσφατο μου σχετικά ταξίδι με το ΠΑΤΜΟΣ. Ταξίδεψα μαζί του το πρωινό της 30ης Ιουλίου από Πάρο. Ήταν η 3η φορά που ταξίδευα μαζί του. Χωρίς να μου συνέβη κάτι το συγκλονιστικά αρνητικό, θα έλεγα πως ήταν το ελαφρώς χειρότερο από τα τρία μου ταξίδια με το συγκεκριμένο πλοιο. Πιστεύω πως το καλοκαίρι που πέρασε ήταν το πρώτο πο η έλλειψη αυτού του έξτρα σαλονιού οικονομικής θέσης σε σχέση με το αδελφό του ΔΗΛΟΣ ήταν πραγματικά κάτι παραπάνω από εμφανής. Πολύς κόσμος κ πολλά φορτηγά κ ΙΧ γενικά στο δρομολογιο-κάτι που γινόταν ιδιαίτερα εμφανές σε εμάς ειδικά τους επιβάτες της Πάρου που είναι το τελευταίο λιμάνι στο δρομολογιο επιστροφής (είχε κ προσέγγιση στην Ανάφη εκείνη τη ημερα). Καθόμασταν στην αρχή στο πλαινο εξωτερικό κατάστρωμα του deck 7 σε καρέκλες που βρήκαμε από μια στοίβα στο 8ο. Όμορφο το ταξίδι το πρώτο δίωρο με κουβεντούλα κ θαλασσινή θέα. Κάποια στιγμή μετά από ένα δίωρο θελήσαμε να μπούμε μέσα. Στα αεροπορικά κ στα bars του πλοίου ούτε θέση για δείγμα. Τελικά κάτσαμε στο self-service (ούτως η άλλως είχαμε σκοπό να φαμε) για το υπόλοιπο της διαδρομής στριμωχτα. Μεγάλη η ταλαιπωρία και στην άφιξη στον Πειραιά μεχρι να πάρουμε κ τις βαλίτσες μας από το χώρο των αποσκευών στο γκαράζ (Κάτι γενικά θα πρέπει να γίνει με αυτό το θεμα στα πλοία), κάνοντας σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Το πλοίο ταξίδευε σχεδόν πρωτόκολλο προφανώς. Η έλλειψη ενός τρίτου συμβατικού από Πειραιά για Παροναξια-Σαντορίνη σε συνδυασμό κ με την αύξηση του τουρισμού δημιούργησε ασφυκτικές καταστάσεις σε πολλά δρομολόγια. Ας το σκεφθούν αυτό οι ιθύνοντες της εταιρείας (η και άλλων εταιριων) στον προγραμματισμό του επόμενου καλοκαιριού. Να αναφέρω και τα θετικά του πλοίου: υποδειγματικό πλήρωμα, καθαριότητα, καλή ποιότητα φαγητού-γενικά όλα όσα έχουν χτίσει το brand BSF ήταν παρόντα ακόμα κ με τόσο κόσμο. Αξίζει ιδιαιτερης μνειας κ η εκτακτη προσέγγιση σε Λαύριο για αποβίβαση μιας εγκύου κ ενός τραυματια κ γενικά η άμεση αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών
thanos75
26-10-2018, 11:10
Κάτι όμορφο και ενδιαφέρον είδα χθες: στο σύστημα κρατήσεων της άγονης από Φεβρουάριο, το πλοίο μετά την Κάρπαθο θα προσεγγίζει και στην Κάσο. Ετσι και αυτό το νησάκι θα αποκτήσει επιτέλους τρία δρομολόγια σύνδεσης με Πειραιά (πέρα από αυτά του ΠΡΕΒΕΛΗΣ)
karavofanatikos
27-10-2018, 12:16
Κάτι όμορφο και ενδιαφέρον είδα χθες: στο σύστημα κρατήσεων της άγονης από Φεβρουάριο, το πλοίο μετά την Κάρπαθο θα προσεγγίζει και στην Κάσο. Ετσι και αυτό το νησάκι θα αποκτήσει επιτέλους τρία δρομολόγια σύνδεσης με Πειραιά (πέρα από αυτά του ΠΡΕΒΕΛΗΣ)
Η Blue Star Ferries χρησιμοποιώντας το ισχυρό της brandname επεκτείνει την δραστηριοποίησή της σε ολοένα και περισσότερα νησιά του Αιγαίου, όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν φέρνει την επανάσταση όσον αφορά τον συνολικό χρόνο ταξιδιού που χρειάζεται κάποιος για το νησί της Κάσου, καθώς το Blue Star Patmos θα το εκτελεί σε 21 ώρες και 25', ενώ το αντίστοιχο κοντοτάξιδο δρομολόγιο του Πρέβελης εκτελείται σε 16 ώρες και 5'.
thanos75
27-10-2018, 17:04
Η Blue Star Ferries χρησιμοποιώντας το ισχυρό της brandname επεκτείνει την δραστηριοποίησή της σε ολοένα και περισσότερα νησιά του Αιγαίου, όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν φέρνει την επανάσταση όσον αφορά τον συνολικό χρόνο ταξιδιού που χρειάζεται κάποιος για το νησί της Κάσου, καθώς το Blue Star Patmos θα το εκτελεί σε 21 ώρες και 25', ενώ το αντίστοιχο κοντοτάξιδο δρομολόγιο του Πρέβελης εκτελείται σε 16 ώρες και 5'.
Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό που λες...απλά είναι καλό το ότι θα υπάρχει ένα ακόμα δρομολόγιο για το νησί
gpap2006
27-10-2018, 17:09
Θα προσφερει στο νησι της Κασου μια γρηγορη κ ανετη συνδεση με τη Ροδο, εδρα του νομου. Κοσμος θα μπορει με πτηση μεσω Ροδου να φτανει ανετοτερα στη Κασο.
pantelis2009
01-11-2018, 17:33
Συμμετοχή του BLUE STAR PATMOS σε έρευνα διάσωσηςhttp://seazoom.org/wp-content/uploads/2018/11/DJI_0178a-885x500.jpg (http://seazoom.org/wp-content/uploads/2018/11/DJI_0178a-1024x659.jpg)
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λέρου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση του σκάφους ΜΑΡΑΚΙ, Λ.Π. 848, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Πάτμου, Λειψών και Αρκιών.
¶μεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το παραπλέον Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR PATMOS, N.Π.12119 εντόπισε το ΜΑΡΑΚΙ στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Πάτμου και Λειψών. Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λακκίου Λέρου, διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Λέρου, από όπου και εξήλθαν.
Το ΜΑΡΑΚΙ, με τη συνδρομή έτερου περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκε στο λιμένα Λειψών, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.
ΠΗΓΗ (http://seazoom.org/2018/11/01/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%C E%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-blue-star-patmos-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82/?fbclid=IwAR059CV3MSAUOqixoyyI7yFnaGYX3BMDQ5nteAf1 g0gQpltIVrIocahVVpU)
thanos75
20-11-2018, 10:20
'Εκτακτη - υποθέτω- προσέγγιση του BS Patmos στη Σύρο στο σημερινό του μεσημεριανό δρομολόγιο από Πειραιά (άφιξη στη Σύρο στις 18.50)
karavofanatikos
06-03-2019, 13:35
Αεροφωτογραφία απ' την παρθενική άφιξη του Blue Star Patmos στην ηρωική Κάσο!
192464
Φωτό: Νικήτας Καμπούρης
Τέλος, να πούμε πως για μία ακόμη χρονιά το φιλόξενο Blue Star Patmos, διοργανώνει την καθιερωμένη εκδρομή στο γραφικό Καστελλόριζο για τις άγιες ημέρες του Πάσχα!
thanos75
07-03-2019, 09:14
Αεροφωτογραφία απ' την παρθενική άφιξη του Blue Star Patmos στην ηρωική Κάσο!
192464
Τέλος, να πούμε πως για μία ακόμη χρονιά το φιλόξενο Blue Star Patmos, διοργανώνει την καθιερωμένη εκδρομή στο γραφικό Καστελλόριζο για τις άγιες ημέρες του Πάσχα!
Likes εις τη νιοστή:smug::listening_headphone:eagerness::eagern ess::eagerness:
hayabusa
17-03-2019, 08:44
Drone video του εντυπωσιακού πλοίου κατά τη διάρκεια μιας αναχώρησής του από τον Πειραιά τον περασμένο μήνα
https://www.youtube.com/watch?v=08cqWBOcD4I
karavofanatikos
04-04-2019, 15:09
Έκτακτη προσέγγιση στην Κάρπαθο και την Κάσο θα πραγματοποιήσει το πλοίο με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί, λόγω της απουσίας του Πρέβελης για συντήρηση. Αναλυτικά:
Σάββατο 6/4: Πειραιάς (17:00) - Αστυπάλαια - Κάλυμνος - Κως - Νίσυρος - Τήλος - Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος - Ρόδος
Τέλος, ας δούμε και μια όμορφη φωτογραφία της ανοιξιάτικης Κάσου με φόντο το πλοίο της άγονης γραμμής.
192806
thanos75
05-04-2019, 07:41
Έκτακτη προσέγγιση στην Κάρπαθο και την Κάσο θα πραγματοποιήσει το πλοίο με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί, λόγω της απουσίας του Πρέβελης για συντήρηση. Αναλυτικά:
Σάββατο 6/4: Πειραιάς (17:00) - Αστυπάλαια - Κάλυμνος - Κως - Νίσυρος - Τήλος - Ρόδος - Κάρπαθος - Κάσος - Ρόδος
Τέλος, ας δούμε και μια όμορφη φωτογραφία της ανοιξιάτικης Κάσου με φόντο το πλοίο της άγονης γραμμής.
192806
"Ρίχνεται" λίγο το Καστελλόριζο για 1 εβδομάδα, αλλά χαλάλι της Κασοκαρπαθίας - εξάλλου τα νησιά είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των ισχυρων καιρικών φαινομένων. Πάντως όπως βλέπουμε και στη συγκεκριμένη πανέμορφη φωτο, οι βροχές έχουν κάνει το θαυματάκι τους ακόμα και στο βράχο που ονομάζεται Κάσος
gpap2006
05-04-2019, 10:07
Η προσεγγιση στο Καστελοριζο τη Δευτερα θα γινει κανονικα.
karavofanatikos
05-04-2019, 10:32
"Ρίχνεται" λίγο το Καστελλόριζο για 1 εβδομάδα, αλλά χαλάλι της Κασοκαρπαθίας - εξάλλου τα νησιά είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των ισχυρων καιρικών φαινομένων. Πάντως όπως βλέπουμε και στη συγκεκριμένη πανέμορφη φωτο, οι βροχές έχουν κάνει το θαυματάκι τους ακόμα και στο βράχο που ονομάζεται Κάσος
Η προσεγγιση στο Καστελοριζο τη Δευτερα θα γινει κανονικα.
Πράγματι, η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε με σφοδρότητα τα δύο αυτά νησιά και σε συνδυασμό με την ελλιπή συγκοινωνία, κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα και επιτακτική την ανάγκη για μία ακόμη προσέγγιση του Blue Star Patmos.
Το πλοίο εκμεταλλεύεται το ρεπό που έχει τις Κυριακές στη Ρόδο και έτσι προεκτείνει το δρομολόγιό του. Θα επιστρέψει τα μεσάνυχτα στη Ρόδο και αφού διανυκτερεύσει θα εκτελέσει κανονικά το τοπικό δρομολόγιο προς το ακριτικό Καστελλόριζο το πρωί της Δευτέρας, όπως είναι στο πρόγραμμά του.
threshtox
09-04-2019, 07:16
Το πρωινό της 23ης Μαρτίου, ανεβαίνοντας προς Πειραιά με βοριαδάρα..
192882
192883
192884
karavofanatikos
19-04-2019, 14:05
Έκτακτη προσέγγιση σε Κάρπαθο, Κάσο και Κρήτη θα πραγματοποιήσει το πλοίο με σκοπό την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί, λόγω της απουσίας του Πρέβελης για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη απ' την πρόσκρουση στο Διαφάνι. Αναλυτικά:
Σάββατο Λαζάρου 20/4: Πειραιάς (17:00) - Αστυπάλαια - Κάλυμνος - Κως - Νίσυρος - Τήλος - Ρόδος - Κάρπαθος - Ηράκλειο - Κάσος - Κάρπαθος - Ρόδος
OfTheHighSeas
21-04-2019, 21:15
Έκτακτη προσέγγιση σε Κάρπαθο, Κάσο και Κρήτη:
Σάββατο Λαζάρου 20/4: Πειραιάς (17:00) - Αστυπάλαια - Κάλυμνος - Κως - Νίσυρος - Τήλος - Ρόδος - Κάρπαθος - Ηράκλειο - Κάσος - Κάρπαθος - Ρόδος
Έφτασε στο Ηράκλειο στις 2019-04-21 21:46 και μπήκε στο λιμάνι την ίδια ώρα που έβγαινε το BLUE HORIZON. Επιτρέπονται αυτά;
193153
thanos75
22-04-2019, 08:04
Έφτασε στο Ηράκλειο στις 2019-04-21 21:46 και μπήκε στο λιμάνι την ίδια ώρα που έβγαινε το BLUE HORIZON. Επιτρέπονται αυτά;
193153
Ουαου...Στενές επαφές τρίτου τύπου:witless:! Πάντως το έβγαλε μια χαρά όλη τη νύχτα το δρομολόγιο Ρόδο-Κασοκαρπαθία-Ηράκλειο και επιστροφή, και αυτή τη στιγμή αναχωρεί για το προβλεπόμενό του δρομολόγιο από Ρόδο για Καστελλόριζο.
Espresso Venezia
22-04-2019, 10:00
193153
Αν επιτρέπεται τι ακριβώς ??? Να μπαίνει ένα πλοίο στο λιμάνι την στιγμή που αναχωρεί άλλο ??? Άπειρες φορές γίνεται, καθημερινά σε όλα τα λιμάνια του κόσμου. Και είναι ποτέ δυνατόν να βγάζουμε συμπέρασμα για την απόσταση μεταξύ δύο πλοίων από ένα .....screenshot του συστήματος AIS και να μιλάμε για "στενές επαφές τρίτου τύπου" ???
Συγγνώμη για αυτό που λέω, αλλά μήπως να είμαστε πιό προσεκτικοί σε όσα γράφουμε και να μην κρίνουμε "ελαφρά τη καρδία" ναυτικούς επαγγελματίες ??? Μας διαβάζει και κόσμος.............
.
OfTheHighSeas
22-04-2019, 10:37
Αν επιτρέπεται τι ακριβώς ??? Να μπαίνει ένα πλοίο στο λιμάνι την στιγμή που αναχωρεί άλλο ???
Και είναι ποτέ δυνατόν να βγάζουμε συμπέρασμα για την απόσταση μεταξύ δύο πλοίων από ένα .....screenshot του συστήματος AIS και να μιλάμε για "στενές επαφές τρίτου τύπου" ???
να μην κρίνουμε "ελαφρά τη καρδία" ναυτικούς επαγγελματίες ???
.
Ασφαλώς σεις ξέρετε καλύτερα, απλά εγώ πρώτη φορά το βλέπω. Μου φάνηκε παράξενο επειδή έχω δει τα SF να κόβουν ταχύτητα και να περιμένουν έξω να βγει το καράβι ΗΡ-ΠΕΙΡ και μετά να μπουν αυτά. Και ίσως θυμάστε ότι πέρυσι το καλοκαίρι είχε τεθεί θέμα ότι μεταξύ του απόπλου ενός συμβατικού και ενός ταχύπλοου έπρεπε να περνάει (νομίζω) μισή ώρα. Αυτά μου δημιούργησαν την εντύπωση ότι ίσως υπήρχε κάποιο θέμα ασφαλείας (τουλάχιστον στο συγκεκριμμένο λιμάνι).
Δεν είπα για επαφή και δεν έκρινα κανένα.
idrohoos
16-05-2019, 13:56
Στόν Αγιο κήρυκο στίς 9-5-2019.
193469
Αλλαγή σκυτάλης το Patmos σε αντικατάστασή του Delos.
193608
pantelis2009
02-06-2019, 16:34
To Blue Star Patmos αφού ξεφόρτωσε στον Πειραιά, σήμερα έφυγε και πήγε στη ΝΑΥΣΙ για την ακινησία του. Καλή συνέχεια.
pantelis2009
06-06-2019, 08:39
Το Blue Star Patmos φωτογραφημένο προχθές από την Κυνόσουρα, στη ΝΑΥΣΙ που έχει δέσει για την ολιγοήμερη ακινησία του. Καλή συνέχεια.
193733
thanos75
26-06-2019, 09:58
Τελικά υπογράφηκε η συμφωνία ανάθεσης της άγονης Σαντορίνη-Ανάφη (σίγουρα και οι πρόσφατες λογικότατατες διαμαρτυρίες των φορέων της Ανάφης έβαλαν και ένα χεράκι) και έτσι αρχής γενομένης από αύριο Πέμπτη, το BS Patmos 2 φορές την εβδομάδα (πιο συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη και Κυριακή) θσ προσεγγίζει μετά τη Σαντορίνη την Ανάφη, όπως άλλωστε έκανε όλα τα προηγουμενα χρόνια (πέρσι νομίζω προσέγγιζε Τρίτη και Κυριακή btw). Έτσι λοιπόν το νησί θα εξυπηρετειται 4 φορές την εβδομάδα με δρομολόγιο από Πειραιά (2 του ΠΡΕΒΕΛΗ και 2 του BS PATMOS)...πάντως στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια για Ανάφη εξακολολυθεί να υπάρχει πρόβλημα
threshtox
05-07-2019, 18:08
Κάτι συνέβη εν πλω, έξω από το Σαν Τζώρτζη. Σαν να έκανε κράτει μηχανή, περισσότερες από μία φορές. Πλέουμε με μειωμένη ταχύτητα, περίπου στα 20-21 αυτή τη στιγμή.
threshtox
05-07-2019, 18:56
Τώρα με 24. Για ο,τι νεότερο, θα τα πούμε.
pantelis2009
07-07-2019, 06:02
Blue Star Patmos: Βραχυκύκλωμα σε αυτοκίνητο στο γκαράζ, αστραπιαία αντίδραση
https://cdn.naxospress.gr/sites/default/files/styles/inside_node_main_image/public/field/image/58bbd120acad9aa67bfe1984a9acb085_xl_0.jpg?itok=LVV 2aE44
06/07/2019 - 19:03
Ηταν λίγο μετά τις 6.30, μία ώρα σχεδόν μετά την αναχώρηση του Blue Star Patmos από τον Πειριαά προς τις Κυκλάδες, όταν υπήρξε έντονη κινητικότητα από τα μέλη του πληρώματος και καπνός να διαχέεται στην ατμόσφαιρα... Αποτέλεσμα; να υπάρξει αγωνία ανάμεσα στους επιβάτες για το τι συμβαίνει, με το πλοίο να βρίσκεται στο ύψος του Σουνίου διατηρώντας την ταχύτητά του..
Μετά από μερικά λεπτά, η ατμόσφαιρα άρχισε να ξεκαθαρίζει, αν και αρκετοί ήταν οι επιβάτες που εξέφρασαν μέσα από τα social media το παράπονό τους ότι δεν υπήρξε ενημέρωση κια μάλιστα όπως αναφέρθηκε, είχαμε και μετακίνηση επιβατών προς το κατάστρωμα... Κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από την εταιρεία που προχώρησε άμεσα σε ανακοινώσεις προς όλους (ΥΕΝ, Λιμεναρχείο και επιβάτες) τους αρμόδιους φορείς...
Τι είχε συμβεί; Σε επικοινωνία που είχαμε με πράκτορα της Blue Star Ferries, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα που όμως αντιμετωπίστηκα άμεσα και συντονισμένα χωρίς καμία ανησυχία. Οπως τόνισε σημειώθηκε λόγο της υψηλής θερμοκρασίας βραχυκύκλωμα σε αυτοκίνητο που βρίσκονταν στο γκαράζ του πλοίου, αλλά η αντίδραση του πληρώματος ήταν αστραπιαία και περιορίστηκε ο όποιος κίνδυνος επέκτασης του προβλήματος .
Μάλιστα, το πλοίο συνεχίζει κανονικά το δρομολόγιό του, η ταχύτητά του είναι στα 24 μίλια είναι στον Κάβο Ντόρο και κινείται προς Πάρο - Νάξο - Ιο - Σαντορίνη...
ΠΗΓΗ (https://www.naxospress.gr/arthro/koinonia/blue-star-patmos-vrahykykloma-se-aytokinito-sto-gkaraz-astrapiaia-antidrasi)
threshtox
07-07-2019, 13:25
Αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, φίλε Παντελή, το περιστατικό έγινε Παρασκευή και ήμουν στο πλοίο, όπως ανέφερα στο φόρουμ. Η ώρα και ο τόπος συμπίπτει πάντως, εκτός αν μιλάμε για δύο διαφορετικά περιστατικά, που συνέβησαν δύο συνεχόμενες ημέρες, την ίδια ώρα.
Καμία ενημέρωση δεν έγινε και δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου καμία μετακίνηση επιβατών. Καθόμουν, δε, στο εξωτερικό κατάστρωμα 7 σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
Άλλο ένα γεγονός, που συνδέω τώρα με αυτά που έγραψες, είναι η πολύ μεγάλη ζέστη στο γκαράζ κατά τη διάρκεια της αποβίβασης στην Πάρο.
Espresso Venezia
07-07-2019, 17:19
Λογικά για το ίδιο περιστατικό πρέπει να μιλάτε φίλε μου, της Παρασκευής 5 Ιουλίου. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι συνέβησαν δύο συνεχόμενα παρόμοια περιστατικά με το ίδιο πλοίο, στο ίδιο σημείο, και την ίδια ακριβώς ώρα μέσα σε δύο ημέρες.
Το πρόβλημα βρίσκεται στο naxospress.gr, που ανέφερε το περιστατικό μετά από ακριβώς μία ημέρα, απόγευμα Σαββάτου 6 Ιουλίου, και χωρίς πουθενά να προσδιορίζει το πότε έγινε. Και μάλιστα, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του δημοσιεύματος περιγράφει το περιστατικό σε χρόνο αόριστο (παρελθόντα), στο τέλος καταλήγει σε ενεστώτα (το πλοίο συνεχίζει............. η ταχύτητά του είναι........ κινείται προς........).
Είναι αυτό που λέμε...... "έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση" !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon6.png
threshtox
07-07-2019, 20:06
Ε ναι. Απίθανο να έγιναν δύο συνεχόμενα συμβάντα. Και μένα ο ενεστώτας με μπέρδεψε.
Πάντως, καμία ανακοίνωση δεν άκουσα (και είμαι σίγουρος), καμία μετακίνηση δεν είδα (τουλάχιστον εκεί που καθόμουν-και είχα μεγάλο πεδίο ορατότητας).
Απογευματινή αναχώρηση,και ο κόσμος καλά κρατεί.
194888
24-08-2019.
giannis80
07-10-2019, 16:23
Καλησπερα σε ολους
Επειδη εχει περασει αρκετος καιρος και δεν εχω διαβασει καποια ενημερωση απο πουθενα, μπορει καποιος να με ενημερωσει για το ποιος ηταν ο πλοιαρχος στη προσαραξη του πλοιου στην Ιο?
ευχαριστω προκαταβολικα!
Καλησπερα σε ολους
Επειδη εχει περασει αρκετος καιρος και δεν εχω διαβασει καποια ενημερωση απο πουθενα, μπορει καποιος να με ενημερωσει για το ποιος ηταν ο πλοιαρχος στη προσαραξη του πλοιου στην Ιο?
ευχαριστω προκαταβολικα!
Βασικά αν έχει βγει κάποιο πόρισμα, το τι έφταιξε εκείνο το ξημέρωμα της 30/08/2017 και το Blue Star Patmos έκατσε στα αβαθυ έξω από το λιμάνι της Ίου?
Πολλά έχουν ακουστεί γι'αυτό το ατύχημα. Την αλήθεια θα την μάθουμε ποτέ?
[QUOTE=giannis80;618070]Καλησπερα σε ολους
ευχαριστω προκαταβολικα![/QUOT
Πρωτο μηνυμα σε καραβολατρικο φορουμ και ρωτας ποιος ηταν τοτε πλοιαρχος σε μια ατυχη στιγμη? Δε νομιζω να εχει καποια σημασια το ποιος ηταν. Εχει?
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-10-2019, 21:28
[QUOTE=giannis80;618070]Καλησπερα σε ολους
ευχαριστω προκαταβολικα![/QUOT
Πρωτο μηνυμα σε καραβολατρικο φορουμ και ρωτας ποιος ηταν τοτε πλοιαρχος σε μια ατυχη στιγμη? Δε νομιζω να εχει καποια σημασια το ποιος ηταν. Εχει?
Έχω παρατηρήσει ότι πολλά άτομα εμφανίζονται στο φόρουμ ως κομήτες προκειμένου να. πληροφορηθούν κάτι Κ μετά εξαφανίζονται.
Επιπλέον κ από τα υπάρχοντα μέλη είμαστε λίγοι που συνεισφέρουμε ουσιαστικά.
[QUOTE=ΑΡΗΣ;618097]
Έχω παρατηρήσει ότι πολλά άτομα εμφανίζονται στο φόρουμ ως κομήτες προκειμένου να. πληροφορηθούν κάτι Κ μετά εξαφανίζονται.
Επιπλέον κ από τα υπάρχοντα μέλη είμαστε λίγοι που συνεισφέρουμε ουσιαστικά.
Μερικές δικές μου σκέψεις
Είμαστε σε ενα ερασιτεχνικό χώρο και κάνουμε χόμπι άρα οτι μπορεί ο καθένας, από την άλλη δεν μπορεί να υπάρχει πάντα και απο όλους η ΛΕΠΤΌΤΗΤΑ της διακρητηκοτιτας που ενδεχόμενος θα ηταν απαραίτητη .Αυτό προκύπτει και απο την παιδια αλλά και απο την κατάρτιση του καθενός από εμάς.
thanos75
09-10-2019, 09:19
Επί τη ευκαιρία, να αναφέρω πως αυτό το Σάββατο 12/10 το BS Patmos στο δρομολόγιό θα προσεγγίσει και στην Πάρο (πριν από την Αστυπάλαια). Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στο δρομολόγιο της επιστροφής του τη Δευτέρα στις 14/10 προς Πειραιά (θα προσεγγίσει στην Πάρο τα ξημερώματα ουσιαστικά της Τρίτης). Τέλος στο σύστημα κρατήσεων φαίνεται πως το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου το πλοίο- υποψιάζομαι μάλλον λόγω κάποιας προσκυνηματικής εκδρομής από Δωδεκάνησα- θα προσεγγίσει στην Τήνο στο "ανέβασμα" την Παρασκευή 25/10 από Ρόδο (θα πιάσει Τήνο το πρωί του Σαββάτου στις 26/10) και στο "κατέβασμα", το οποίο εκτάκτως για εκείνο το ΣΚ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27/10 και ώρα 08.00 από Πειραιά και όχι το Σάββατο το απόγευμα, όπως συνήθως στα χειμερινά δρομολόγια...
https://www.bluestarferries.com/en/travel-with-us/domestic-lines/timetables/piraeus-kalymnos-kos-rhodes-ikaria-ag-kirykos-ffourni-astypalea-patmos-lipsi-leros-nisyros-tilos-symi-karpathos-kasos-kastellorizo.html?destination=&anchor=content-category
Άσχετα με το ποιος ήταν πλοίαρχος στο πλοίο την στιγμή του ατυχήματος, που το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό, θα μάθουμε τελικά την αιτία του ατυχήματος? Κινδύνεψαν πάνω από 200 ψυχές εκείνη την νύχτα, αυτοί δεν πρέπει να μάθουν τι έγινε? Πως ένα δρομολόγιο ρουτίνας τους έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή τους? Έχουν παρθεί μέτρα ώστε να μην ξανά συμβεί πάλι ένα ανάλογο ατύχημα?
thanos75
16-10-2019, 09:25
Επί τη ευκαιρία, να αναφέρω πως αυτό το Σάββατο 12/10 το BS Patmos στο δρομολόγιό θα προσεγγίσει και στην Πάρο (πριν από την Αστυπάλαια). Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στο δρομολόγιο της επιστροφής του τη Δευτέρα στις 14/10 προς Πειραιά (θα προσεγγίσει στην Πάρο τα ξημερώματα ουσιαστικά της Τρίτης). Τέλος στο σύστημα κρατήσεων φαίνεται πως το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου το πλοίο- υποψιάζομαι μάλλον λόγω κάποιας προσκυνηματικής εκδρομής από Δωδεκάνησα- θα προσεγγίσει στην Τήνο στο "ανέβασμα" την Παρασκευή 25/10 από Ρόδο (θα πιάσει Τήνο το πρωί του Σαββάτου στις 26/10) και στο "κατέβασμα", το οποίο εκτάκτως για εκείνο το ΣΚ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27/10 και ώρα 08.00 από Πειραιά και όχι το Σάββατο το απόγευμα, όπως συνήθως στα χειμερινά δρομολόγια...
https://www.bluestarferries.com/en/travel-with-us/domestic-lines/timetables/piraeus-kalymnos-kos-rhodes-ikaria-ag-kirykos-ffourni-astypalea-patmos-lipsi-leros-nisyros-tilos-symi-karpathos-kasos-kastellorizo.html?destination=&anchor=content-category
Κάποια επιπλέον ενδιαφέροντα στοιχεία παρατηρώ στα δρομολόγια του ΠΑΤΜΟΣ για το Νοέμβριο. Η προσέγγιση στην Τήνο εκτός από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου που ανέφερα στο προηγούμενο post μου, φαίνεται να υπάρχει και την επόμενη Κυριακή στις 3 Νοεμβρίου με ώρα αναχώρησης στις 08.00 και πάλι από τον Πειραιά (κρατάει κίνηση ακόμα το νησί πράγμα πολύ θετικό). Το δε ακόμα πιο αξιοσημείωτο που ανακάλυψα ψάχνοντας να βρω μήπως υπάρχει κάποιου είδους παγίωση της Τήνου στο δρομολόγιο του ΠΑΤΜΟΣ είναι το εξής: Από την Κυριακή 10 Νοεμβρίου εμφανίζεται να υπάρχει προσέγγιση του ΠΑΤΜΟΣ στη Σαντορίνη πριν τα νησιά της Δωδεκανήσου, και η ώρα αναχώρησης από Πειραιά θα είναι στις 12.00 το μεσημέρι. Φαίνεται λοιπόν (και καθώς σταματούν τα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ από το Νοέμβριο και μετά στο σκέλος Σαντορίνη-Κως-Σύμη-Ρόδο)ς, να συνεχίζεται μια τρόπο τινά διασύνδεση της Δωδεκανήσου με τη Σαντορίνη έστω 1 φορά την εβδομάδα με το BLUE STAR PATMOS (κάθε Κυριακή). Ιδού και το σχετικό link
https://bookonline.bluestarferries.com/uts_web/Availability.aspx?lang=EN&id=252728&lg=1
Πάντως οφείλω να πω πως το δρομολόγιο Πειραιάς-Σαντορίνη-Αστυπάλαια-Κάλυμνος, μου ακούγεται άκρως καραβολατρικό στο φως της ημέρας.:redface-new:(με τα ενδιαφέροντα περάσματα ανάμεσα στα νησιά που θα κάνει). Κρίμα μόνο που το Νοέμβριο η μέρα είναι υπερβολικά μικρή, επομένως θα γίνεται ως επί τω πλείστω νύχτα.:blue:
thanos75
16-10-2019, 09:29
Και επιπλέον να επισημάνω ότι τη χειμερινή περίοδο φαίνεται το τρίτο δρομολόγιο του ΠΑΤΜΟΣ να γίνεται Κυριακή πρωί (όπως το καλοκαίρι αλλά με διαφοροποιημένα ωράρια και προσεγγίσεις) και όχι Σάββαατο απόγευμα στις 17.00 όπως γίνεται τώρα
fourtounakis
06-01-2020, 20:47
Το Blue Star Patmos, έδεσε σήμερα στο "γάμα" του παλαιού εμπορικού λιμένα Ρόδου λόγω της επερχόμενης ( ; ) κακοκαιρίας .
Fun fact: 19 χρόνια πριν και συγκεκριμένα τη πρωτοχρονιά 2001-2 το ΠΑΤΜΟΣ της ΔΑΝΕ είχε και αυτό δέσει στο ίδιο σημείο...κάποιες φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται με παράδοξο τρόπο , πλην όμως ωραίο !
196364
thanos75
07-01-2020, 09:17
Σε μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα στο openseas, παρατήρησα ότι και το ερχόμενο καλοκαίρι θα κάνει απογευματινό Παροναξία-Σαντορίνη (μαζί με Ιο- ίσως και Ανάφη)
threshtox
07-01-2020, 10:12
Σε μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα στο openseas, παρατήρησα ότι και το ερχόμενο καλοκαίρι θα κάνει απογευματινό Παροναξία-Σαντορίνη (μαζί με Ιο- ίσως και Ανάφη)
Είναι πολύ πετυχημένη η συνταγή για να αλλάξει. Εδώ καλά καλά, δεν φτάνουν τα δύο αδερφά το καλοκαίρι..
thanos75
07-01-2020, 13:14
Είναι πολύ πετυχημένη η συνταγή για να αλλάξει. Εδώ καλά καλά, δεν φτάνουν τα δύο αδερφά το καλοκαίρι..
Σωστότατος....
rafina-lines
07-01-2020, 15:28
Μήπως ξέρουμε, παιδιά, ποιες μέρες θα πηγαίνει Ανάφη το ΠΑΤΜΟΣ...??
thanos75
08-01-2020, 09:23
Μήπως ξέρουμε, παιδιά, ποιες μέρες θα πηγαίνει Ανάφη το ΠΑΤΜΟΣ...??
Τα προηγούμενα χρόνια Αρη μου ήταν Τρίτη και Κυριακή νομίζω. Πάντως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο. Και δεν είναι και απόλυτα σίγουρο (λόγω και των δρομολογίων του Thunder) ότι θα υπάρξουν οι προσεγγίσεις του ΠΑΤΜΟΣ στην Ανάφη. Μέσα στην άνοιξη θα ξεκαθαριστεί το τοπίο πιστεύω στις άγονες και θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια
rafina-lines
08-01-2020, 15:52
Σ'ευχαριστώ πολύ, Θάνο μου, έλεγα μήπως υπάρχει τπτ και από τώρα, αλλά φαίνεται όχι ακόμη.... Μάλλον πρώτα τα δρομολόγια του THUNDER θα βγουν πριν το ΠΑΤΜΟΣ.... :)
jimmy_techsound
25-03-2020, 23:18
Καλοκαιρι 2019
thanos75
15-06-2020, 16:46
Επιστρέφει Ελλάδα (Και σύμφωνα με το ais) μετά απο σχεδόν 4 μήνες στη Μάλτα για τοποθετηση scrubbers (το έπιασε και ο covid βέβαια και είχαν σταματήσει οι εργασίες)
Κατα τον αποπλου του τη περασμενη δευτερα
karavofanatikos
23-05-2021, 19:45
Απ' την 1/6 κι έπειτα το Blue Star Patmos, αλλάζει λιμένα προσέγγισης στο νησί της Αστυπάλαιας. Συγκεκριμένα, θα προσεγγίζει στο παλιό λιμάνι του Πέρα Γιαλού στο νότιο τμήμα του νησιού και όχι στο νέο λιμάνι του Αγίου Αντρέα που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα.
Το ίδιο θα ισχύσει και για το Blue Star Chios που αναμένεται να εξυπηρετήσει την γραμμή το καλοκαίρι. Το Blue Star Naxos θα συνεχίσει κανονικά να προσεγγίζει στον Άγιο Αντρέα.
thanos75
28-05-2021, 16:19
Απ' την 1/6 κι έπειτα το Blue Star Patmos, αλλάζει λιμένα προσέγγισης στο νησί της Αστυπάλαιας. Συγκεκριμένα, θα προσεγγίζει στο παλιό λιμάνι του Πέρα Γιαλού στο νότιο τμήμα του νησιού και όχι στο νέο λιμάνι του Αγίου Αντρέα που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα.
Το ίδιο θα ισχύσει και για το Blue Star Chios που αναμένεται να εξυπηρετήσει την γραμμή το καλοκαίρι. Το Blue Star Naxos θα συνεχίσει κανονικά να προσεγγίζει στον Άγιο Αντρέα.
Για ποιό λόγο αυτή η διαφοροποίηση? Κερδίζει άραγε σημαντικό χρόονο το Patmos/Chios στη συνέχεια του δρομολογίου του για Δωδεκάνησα?
karavofanatikos
28-05-2021, 17:36
Για ποιό λόγο αυτή η διαφοροποίηση? Κερδίζει άραγε σημαντικό χρόονο το Patmos/Chios στη συνέχεια του δρομολογίου του για Δωδεκάνησα?
Η αλλαγή αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος του Δήμου Αστυπάλαιας, ίσως για να εξυπηρετούνται και τα δύο λιμάνια του νησιού.
Κοιτώντας τον χάρτη, η απόσταση Αστυπάλαια - Κάλυμνος είτε προσεγγίσεις στο βορινό, είτε στο νότιο λιμάνι, φαίνεται να είναι ακριβώς η ίδια. Πάντως, οι επιβάτες του πλοίου θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την όμορφη Χώρα του νησιού την ώρα του ηλιοβασιλέματος.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, ότι στο παλιό λιμάνι του Πέρα Γιαλού δένουν κάθε Τρίτη & Πέμπτη το Νήσος Κάλυμνος (Κάλυμνος - Αστυπάλαια), καθώς και το Dodekanisos Pride, όπου προ ημερών εγκαινίασε την νέα γραμμή (Ρόδος - Χάλκη - Τήλος - Νίσυρος - Κως - Αστυπάλαια).
OfTheHighSeas
13-01-2022, 05:17
Το BLUE STAR PATMOS ειναι το μονο επιβατικο που ταξιδευει αποψε (12/13-1-2022). Αλλα ενω μετα την Πατμο επρεπε να συνεχισει προς Πειραια, κινηθηκε νοτια μεχρι την Λεβιθα και συνεχισε δυτικα, καλυπτομενο απο Λεβιθα, Κιναρο και τωρα νοτιως της Αμοργου.
201139
Ωραια περιπετεια ...
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 032 - ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022/1600 UTC
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.50
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/04 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ 8 Η 9
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 034 - ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022/0400 UTC
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ 8 Η 9 ΚΑΙ ΑΠΟ 13/19 UTC 8
OfTheHighSeas
13-01-2022, 11:52
Το BLUE STAR PATMOS ειναι το μονο επιβατικο που ταξιδευει αποψε (12/13-1-2022). Αλλα ενω μετα την Πατμο επρεπε να συνεχισει προς Πειραια, κινηθηκε νοτια μεχρι την Λεβιθα και συνεχισε δυτικα, καλυπτομενο απο Λεβιθα, Κιναρο και τωρα νοτιως της Αμοργου.
Και η συνέχεια ως τον Πειραιά όπου έφθασε στις 2022-01-13 12:22.
201141
Η διαδρομή ήταν ~45νμ μεγαλύτερη από την συνηθισμένη.
http://cdn.ipernity.com/200/87/48/51278748.61ae07da.240.jpg (http://www.ipernity.com/doc/777361/51278748)
Blue Star Patmos (http://www.ipernity.com/doc/777361/51278748) par SV1XV (http://www.ipernity.com/home/777361), on ipernity
Το Blue Star Patmos στην γραμμή Δωδεκανήσου.
Στη Ροδο σε μια απο τις διανυκτερευσεις του το περασμενο σεπτεμβρη
Το σαββατο στο λιμανι του Πειραια
Το blue star patmos στη θεση του τη περασμενη τριτη
Το ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ στη γνωστη του θεση το πρωινο της κυριακης
Σημερα το πρωι στη Ροδο στη θεση Δωριεας
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-01-2023, 20:43
Πού είναι η θέση αυτή στο λιμάνι της Ρόδου;;
Προσθετω και μια ακομη στο Πειραια στη διανυκτερευση του
Δεμενο στη Ροδο στη θεση δωριεας πριν καποιους μηνες
Akis Dionisis
13-04-2023, 14:03
Τον επόμενο μήνα και αν δεν αλλάξουν τα σχέδια, θα περάσει κι αυτό μία βόλτα από τον Θερμαϊκό Κόλπο και τη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά!
Τον επόμενο μήνα και αν δεν αλλάξουν τα σχέδια, θα περάσει κι αυτό μία βόλτα από τον Θερμαϊκό Κόλπο και τη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά!
Μετά την ετήσια επισκευή του
Akis Dionisis
19-04-2023, 21:51
Για 2-3 δρομολόγια θα έρθει. Ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα είναι όλο το μήνα μιας και αρχές του Ιούνη ξεκινάει το ΔΙΑΓΟΡΑΣ σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα.
Να το δουμε σε μια διανυκτερευση του στη Ροδο στη θεση Αιγαιον τη κυριακη 09/04/2023
Το πλοιο εδεσε για την ετησια επιθεωρηση του στη ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη του Περαματος
Στο λιμανι του πειραια στη νεα του θεση για οσο θα κανει τα δρομολογια του Μυκονος
Δυο φωτογραφιες του πλοιου κατα τη δευτερη και τελευταια του αφιξη στη Καβαλα
Τοποθετήσαν και σε αυτό πλυντηρίδες όπως στο BS Myconos;
Θα κακοφανεί στους Λέσβιους και άλλους από τα νησιά μας, που μετά την δρομολόγηση του BS Patmos, θα μπει το Πρέβελης... Ευτυχώς μετά έρχεται ο Διαγόρας να σώσει την κατάσταση...
Όπως και να το κάνεις, το Πάτμος, πάει σφαίρα. Κάτι άκουσα για 25 κόμβους. Το Πρέβελης από την άλλη, κάνει πολύ περισσότερη ώρα να φτάσει και αυτό σίγουρα θα φέρει δυσαρέσκεια...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-06-2023, 19:54
Τοποθετήσαν και σε αυτό πλυντηρίδες όπως στο BS Myconos;
Φαίνεται ότι έχουν βάλει.
Φαίνεται ότι έχουν βάλει.
Ε φαίνεται, από το φουγάρο... πάχυνε
Ήταν πιο ντελικάτο:chuncky: Τώρα μοιάζει με των BS Myconos/Chios, πριν την αντίστοιχη παρέμβαση. Στο πίσω μέρος του φουγάρου, υπάρχει κι αυτή η προέκταση κάτω... που δεν γνωρίζω πως λέγεται
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-06-2023, 22:13
Ε φαίνεται, από το φουγάρο... πάχυνε
Ήταν πιο ντελικάτο:chuncky: Τώρα μοιάζει με των BS Myconos/Chios, πριν την αντίστοιχη παρέμβαση. Στο πίσω μέρος του φουγάρου, υπάρχει κι αυτή η προέκταση κάτω... που δεν γνωρίζω πως λέγεται Στο BS Chios ευτυχώς δεν έχουν βάλει.
Αποψε στη προσωρινη του θεση στο λιμανι του Πειραια
Ευτυχώς, δεν έχουν βάλει στο Χίος... Αφήσαν και κάποιο χωρίς να χαλάσουν το φουγάρο του. Αμα δεις στο Μύκονος, νομίζεις ότι είναι πιο μεγάλο από το ίδιο το πλοίο... Σαν να το τσίμπησε σφύκα ένα πράμα... Προσωπικά, όταν το αντίκρισα πρώτη φορά, μου θύμησε κάτι άχαρες κούτες που έχουν τις τηλεοράσεις όταν τις αγοράζεις από το μαγαζί. Απλά τα έγραψα και τα δύο, γιατί δεν θυμόμουν εκείνη τη στιγμή ποιό από τα δύο έχει τις πλυντηρίδες...
Παρόλα αυτά, το καινούριο φουγάρο του Μύκονος, μου θυμίζει περισσότερο πλοίο της Blue Star, λόγω της καμπυλότητας, αλλά δεν παύει να είναι αταίριαστο με το υπόλοιπο πλοίο
Akis Dionisis
06-06-2023, 23:30
Και στη παρθενική του εμφάνιση στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου και στην άφιξή του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης !!!!!!
203339
Δεμενο μπροστα απο τον Αγιο Διονυση πριν λιγες ημερες για μια επιθεωρηση λεμβων
Μια φωτογραφια του πλοιου στο λιμανι της Ροδου σε μια απο τις πολυ πρωινες αφιξεις του το χειμωνα που μας περασε
Μια φωτογραφια απο τον σεπτεμβριο του 2023 στη θεση του στο λιμανι του πειραια λιγο πριν την αναχωρηση του
Το πρωινο της περασμενης κυριακης στο λιμανι του πειραια
Στο Πειραια το περσινο καλοκαιρι
Το Blue Star Patmos και το Blue Star 1 στο λιμάνι του Πειραιά το πρωινό της κυριακής