PDA

Επιστροφή στο Forum : Η αγαπημένη σας εταιρεία ιστιοπλοϊκών σκαφών;

Asterias
22-06-2007, 14:51
Ποια είναι η αγαπημένη σας εταιρείας ναυπήγησης ιστιοπλοϊκών σκαφών;

Μιλώντας για ιστιοπλοϊκά αναψυχής και όχι αγωνιστικά, έχω λατρέψει 3 εταιρείες ξεκινώντας από τη Jeanneau σκάφη τα οποία θεωρώ αρκετά γρήγορα και ιδιαίτερα εργονομικά.http://www.sailboat.org/data/images/janneu-stor.jpg

Επίσης υπάρχουν και κάποια σκάφη Atlantic τα οποία έχω την εντύπωση πως είναι ελληνικής κατασκευής, ψιλοαντιγραφή των Jeanneau.

Εξαιρετικά εντπωσιασμένος είμαι από τα Hanse, όπου πρώτη φορά τα χάζεψα στο περασμένο ναυτικό σαλόνι Αθηνών, αν και δεν έχω ταξιδέψει ακόμα κάποιο πιστεύω πως είναι η απόλυτη ιστιοπλοϊκή απόλαυση από πολλές απόψεις.http://www.hanse-yachts.de/grafik/news/Hanse470_Segeln.jpg

Επίσης ενθουσιασμένος είμαι από τα Dufour Atoll 43, για το λόγο ότι είναι μεν κατασκευασμένα για Α.ΜΕ.Α. αλλά παρ`όλα αυτά είναι το πιο ευρύχωρο και άνετο σκάφος που έχω ταξιδέψει, όλα τα χειριστήρια VHF,chartable,κουζίνα,ψυγεία κλπ είναι έξω όπως φαίνεται στη φωτό και δεν χρειάζεται να μπαινοβγαίνεις στο κάτω κατάστρωμα για κανένα λόγο πέραν της τουαλέτας και του ύπνου. Επίσης παρ` ότι φαίνεται φαρδύ στα ύφαλά του είναι αρκετά γρήγορο.http://www.partirpascher.com/offres/croisiere/croisiere_voile/bateaux/im_bateaux/atoll_43/01_grand.jpg
http://www.yacht-base.com/yacht-charter/croatia/sailing-boats/atoll43-4/4.jpg

Giorgos_D
22-06-2007, 16:34
Dufour.... κατά προτίμηση το 45άρι.
Αν και δεν εχω ταξιδέψει ακόμα με τετοιο σκάφος...

mangos
22-06-2007, 18:29
Επίσης ενθουσιασμένος είμαι από τα Dufour Atoll 43, για το λόγο ότι είναι μεν κατασκευασμένα για Α.ΜΕ.Α. αλλά παρ`όλα αυτά είναι το πιο ευρύχωρο και άνετο σκάφος που έχω ταξιδέψει, όλα τα χειριστήρια VHF,chartable,κουζίνα,ψυγεία κλπ είναι έξω όπως φαίνεται στη φωτό και δεν χρειάζεται να μπαινοβγαίνεις στο κάτω κατάστρωμα για κανένα λόγο πέραν της τουαλέτας και του ύπνου. Επίσης παρ` ότι φαίνεται φαρδύ στα ύφαλά του είναι αρκετά γρήγορο

To Ατολ δεν είναι κατασκευασμένο για ΑμεΑ. Εγώ το μετέτρεψα, φτιάχνοντας κάποιον επιπλέον εξοπλισμό που επιτρέπει σε ανθρώπους με αναπηρίες να μπορούν να απολαύσουν ότι και όλοι οι άλλοι που δεν έχουν σωματικές ανικανότητες.

Δικιά μου ιδέα ήτανε...
Βέβαια η ιδέα μου εφαρμόστηκε σε αυτό το σκάφος, διότι η εξ αρχής σχεδίαση του σκάφους επέτρεπε τέτοιες μετατροπές.

Και εγώ το αγαπάω πολύ αυτό το σκάφος, γιατί είναι πολύ άνετο, έχεις πολύ χώρο για ηλιοθεραπεία, αλλά και σκιά.
Είναι πολύ ασφαλές για οικογένειες με μικρά παιδιά (όπως η δικιά μου) αλλά και για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει με τον σκύλο του, όπως εγώ!

Δεν μπορώ να ταξιδέψω πλέον με άλλο σκάφος, το έχω βολευτεί τόσο πολύ, που όλα τα άλλα μου φαίνονται απλώς οδοντόκρεμες!!!

chrondi
24-06-2007, 12:20
Τα καταλληλότερα για ιστιοπλοΐα και συνολικά επιτυχέστερα είναι τα Jeanneau, τα πολυτελέστερα και οικονομικώς συμφερότερα τα Bavaria, στιβαρότερης κατασκευής ίσως είναι τα Beneteau, ενώ τα Dufour (τουλάχιστον μερικά παλαιότερα) είναι αντιγραφή των Gib'Sea και διαπιστώνω ότι στη Μεσόγειο δεν διατίθενται πολλά προς ενοικίαση. Στα μέρη μας, επομένως, ο ανταγωνισμός και η επιλογή πρακτικώς περιορίζονται μεταξύ Bavaria και Jeanneau! Ομιλούμε πάντα βεβαίως για σκάφη ηλικίας μέχρι 5 ετών και μήκους έως 15 μέτρα. Από κει και πέρα, υπάρχουν καλοσυντηρημένα παλαιότερα σκάφη που για να ταξιδέψω θα ήθελα κυβερνήτη τον ιδιοκτήτη τους (που δεν θα ανελάμβανα δηλαδή ο ίδιος ως σκίπερ), και μεγαλύτερα από 15 μέτρα (των 10+ ατόμων, 51-56 πόδια), πρόσφατης ελληνικής ναυπήγησης, φθηνά, ευρύχωρα και πολυτελέστατα, τα Ocean Star, ηλεκτρον. διεύθυνση:
http://www.oceancharterclub.com/

Asterias
26-06-2007, 13:10
Sorry Αντώνη δεν ήξερα όλο το ιστορικό του Atoll. Ευχαριστώ για τις διορθώσεις...

Όντος και τα Ocean Star είναι αρκετά όμορφα σκάφη.http://www.istion.com/images/ocean/oceanstar512_sail2.jpg

mangos
26-06-2007, 17:32
Sorry Αντώνη δεν ήξερα όλο το ιστορικό του Atoll. Ευχαριστώ για τις διορθώσεις...

my pleasure

:-)

GREEKAPPLE69
03-07-2007, 19:21
Δεν συμφωνω με την αποψη για τα jeanneau και τα beneteau. Η δευτερη εχει πλεων αγορασει την πρωτη οπως πχ τα sun odysey ειναι σαφως κακη αντιγραφη των oceanis της beneteau. Απο χωρους φυσικα υπερεχουν τα oceanis απλα η εξωτερικη και μονο ομορφια των jeanneau ειναι πραγματικοτητα.Στηβαροτερο και πιο λειτουργικο ειναι ομως τα στοιχεια των beneteau!!!

synthiaii
03-09-2007, 15:35
τα εγγλεζικα μουντυ και ιδιετερα το 38 αρι με ινσαιντ ντεκ το θεωρω κορυφαιο για την κατηγορια του στιβαρη κατασκευη ανετη ωκεανοπλοια τριμαρισμα γρηγορο με συμβατικη ιστιοφορια χωρις να ειναι μονοπλευστο επιδοσεων ειναι αψογο για κρουαζιερα και ασφαλεια πλευσης μιλαω για ναυπηγηση 95-98 με το χαρακτηριστικο 38s.
απο τα μικρα εαν καποιος απο εσας εχει κανει πλευση με τζαγκουαρ μουλτι στα28 ποδια λαγουδερα φλετσερ αλμπουρο με διπλο μαζεμα εσωτερικη φτερωτη αξονικο 44 με κλασικη ιστιοφορια σκυλακια κλπ με πανια 14-36
ναυπηγησης 81-84 νομιζω οτι ακομα δεν βρισκεις σε νεα μονοπλευστα τετοιο δρομο και ευελιξια στην πλευση.
οι προτιμησεις μου ειναι καπως παλιες και παρωχημενες αλλα αυτα τα σκαφη με οικανοποιησαν στις πρωσωπικες μου ιστιοπλοικες απαιτησεις αν και ημουν ιδιοκτητης πολλων σκαφων διαφορετικων ποδιων και ετερειων.
ειμαι λιγο παλιος ιστιοπλοος και ισως και στις ιδεες μου.
ευχαριστω

vas
03-09-2007, 16:01
εχει καποιος εμπειρια απ το νεο first 27.7 με την ανασυρωμενη??μου φαινεται πολυ ενδιαφερον......

kiriakos
03-09-2007, 18:57
εχω ταξιδεψει με dehler 38 ειναι ενα πολυ καλο σκαρι με αριστες επιδωσεις σε πολυ χαμηλους ανεμους και ανετη πλευση στους χοντρους καιρους,βεβαια δεν λειπουν και οι ανεσεις. Επισης πολυ ωραια σκαφη ειναι το elan kai dufour

synthiaii
04-09-2007, 11:04
εχει καποιος εμπειρια απ το νεο first 27.7 με την ανασυρωμενη??μου φαινεται πολυ ενδιαφερον......
ενα ευχαριστο σκαφος με συστατικα πλευσης μεγαλυτερου μηκους πολυ καλο οριακα με ελενχομενο μπροουτσινκ απο το γρηγορο τιμονεμα του πολυ καλη οδηγηση ακομα και με φερμα λασκα σκοτες αρκετα ρηχη πλευση λογο καρινας καλο στα πριμα και με ( παιξιμο καρινας ) βρισκεις ευκολα δρομο στην πλαγιοδρομια του ισως και η ιδανικη του πλευση, στα ορτσα με καλη τοποθετηση του ερματος ( φιλοι-πληρωμα ) δινει εντυπωσιακα αποτελεσματα. ενα σκαφος με αγωνιστικα γονιδια καλο παιχνιδι αποτελεσματικο στην αποκτηση εμπειριας και πανω απο ολα καβαλιεται και τισαθευεται απο ενα μονο ατομο ακομα και στο χοντρο εφταρι. πολυ καλο για κοντινα ταξιδεματα ,πολυ καλη λυση για εναν ιστιοπλοο που θελει να κανει προσωπικες πλευσεις και ισως πολυ οικιο στους αρχαριους. αξιζει η αποκτηση του. πιο αγωνιστικα πρεπει να ασχοληθεις με το θεμα αλμπουρο πανια πιο ιδιετερες ραφες μπανελες κλπ.
πρεπει να αποκτησης καλη εμπειρια με το θεμα της καρινας του.
και μην ξεχνας οτι ειναι ενα σκαφος στα 28 ποδια.
ευχαριστω

vas
04-09-2007, 17:12
ευχαριστω, αρκετα ενδιαφεροντα σχολια.
εχεις δει τετοιο στην ελλαδα?που??

synthiaii
04-09-2007, 17:43
ευχαριστω, αρκετα ενδιαφεροντα σχολια.
εχεις δει τετοιο στην ελλαδα?που??
το εκανα πλευση στο φισκαρδο ιταλου ιδιοκτητη, στην ελλαδα απευθυνσου στισ δημοσιες σχεσεις του βερνικου.
ευχαριστω

kourasof
27-09-2007, 16:28
Paidia, ti apopsh exete gia ta elan genika? Exete akousei tipota gia to 340?

synthiaii
27-09-2007, 18:02
φιλε μου καλο θα ηταν να εγραφες στην ελληνικη , οσο για τα ορθογραφικα λαθη ειμαι ο πρωτος διδαξας κανω πιο πολλα απο τον καθενα οποτε εμενα δεν με αποσχολουν ( προσπαθω να γραφω γρηγορα )

synthiaii
27-09-2007, 18:12
ειδες με εφαγε η βιασυνη , ξεχασα να σου πω για τα ελαν . τιμολογιακα νομιζω οτι εχουν πολυ καλη πολιτικη καθως αυτα που πληρωνεις για να τα αποκτησεις βρισκονται σε λογικα πλαισια σε συγκριση με τον ανταγωνισμο ειναι αρκετα ποιοτικα, ασφαλη,και μαλλον δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο τους αντιπαλους τους .για τον συγκεκριμενο τυπο που ρωτας δεν γνωριζω κατι συγκεκριμενο . τα εχω δει σε εκθεσεις και μου αρεσαν πολυ. εαν καποιος απο το φορουμ εχει κανει πλευση ας μας μεταφερει τις εμπειριες του γιατι πραγματικα αρεσουν και σε μενα.
ευχαριστω.

jerry_p
28-09-2007, 09:17
συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, δεν έχω άμεση εμπειρία ακόμα, έχει καλές κριτικές επιδόσεων, νομίζω ότι σύντομα θα μπορώ να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις ενός που έρχεται ή μόλις ήρθε.

CHS
28-09-2007, 16:31
Αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία με αυτά τα σκάφη, έχω ακούσει οτι τα Najad είναι αξεπέραστα σε ποιότητα κατασκευής και τρομερά καλοθάλασσα.

Ίσως και αυτός είναι ο λόγος πού έχουν υψηλή τιμή σε σχέση με τα υπόλοιπα, ακομή και σαν μεταχειρισμένα.

Έχει κανείς εμπειρία με τέτοιο σκάφος;

kourasof
03-11-2007, 00:52
Φίλοι και φίλες, είναι ανούσιο να μιλάμε για σκάφη χωρίς να αναφέρουμε και τα X-Yachts, που πιστεύω ότι είναι η Mercedes των σκαφών. Επίσης μια και πρίν είδα μια αναφορά για τα Jeanneau, αν θέλετε μπείτε στο site της να δείτε το καινούργιo SunFast 3200, πιστεύω ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον σκάφος για την κατηγορία Cruiser/Racer.

SV1CDM
05-11-2007, 08:25
Επίσης μια και πρίν είδα μια αναφορά για τα Jeanneau, αν θέλετε μπείτε στο site της να δείτε το καινούργιo SunFast 3200, πιστεύω ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον σκάφος για την κατηγορία Cruiser/Racer.

Πριν μία εβδομάδα βγάλαμε το sunfast 32i για δοκιμαστικές βόλτες στο Σαρωνικό.
Ο αέρας δεν μας έκανε την χάρη αλλά σε γενικές γραμμές το σκάφος έχει
όλα οσα χρειάζεται κάποιος για την αναψυχή...και γιά το racing.
Το σκάφος ήταν αγορασμένο το Μάιο απο εδώ ..Ελλάδα και απ'ότι μας είπε ο ιδιοκτήτης κόστος χωρίς τα πανιά 74000 €.
Και το πιό σημαντικό...δεν έχει τεκμήριο..;)

Asterias
06-11-2007, 13:35
Τα Elan, πιστεύω πως είναι κάτι που έλειπε απο την ιστιοπλοίκή αγορά και θα αφήσουν ευχαριστέμενο τον αγοραστή ή ενοικιαστή τους. Είναι αρκετά όμορφα κ έχουν κ κάποιες επιδόσεις.

kourasof
06-11-2007, 14:58
αγαπητέ φίλε, το σκάφος που αναφέρω δεν νομίζω ότι έχει βγεί ακόμα στην παραγωγή, είναι ακόμα στα δοκιμαστικά των επιδόσεών του... νομίζω ότι το καλοκαίρι πρωτοπαρουσίαστηκε, οπότε μέχρι να βγεί και να πουληθεί 8α αργήσει λίγο... συγκεκριμένα όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μπεί στο http://www.sunfast3200.com/index.php?lang=gb και να ρίξει μια ματιά. Εμφανέστατα το SunFast που λες εσύ είναι της "παλιάς" σειράς που τώρα αλλάζει.

Asterias
08-11-2007, 18:43
http://www.doomernik.nl/HTML/newdragons/IMAGES_NEW_DRAGON/PICT0102.jpg

Για μένα αποτελεί το απόλυτο ιστιοπλοϊκό σκάφος και σαφώς είναι όνειρο ζωής....

Asterias
08-11-2007, 18:45
http://www.doomernik.nl/HTML/newdragons/IMAGES_NEW_DRAGON/Afbeelding-013gr.jpg

Asterias
08-11-2007, 18:45
http://www.doomernik.nl/HTML/newdragons/IMAGES_NEW_DRAGON/Afbeelding-014_gr.jpg