Επιστροφή στο Forum : Το Ναυτικό επάγγελμα & οι Συνθήκες του
mastrokostas
07-03-2009, 16:06
Απόστολε ,στην συμβάσεις τώρα υπογράφεις ανοιχτές ώρες υπερωρίες ,η στάνταρ 100 ώρες πχ και δουλεύεις 200, που πανε υπέρ πίστεως .
Apostolos
07-03-2009, 17:04
Τελευταία οι συμβάσεις ειναι κλειστές με 50 - 60 ώρες υπερωρία (!!!). Απο κει και μετά αν θές να τους την κάνεις γράφεις τις ώρες σου και με ένα μάρτυρα τις παίρνεις και με το παραπάνω. Φυσικά έχω δουλέψει σε επιβατηγό με 0 (ναι ΜΗΔΕΝ) ώρες υπερωρία και το καλοκαίρι γίνονταν 30!. Φυσικά τα σωματεία σιωπούν... Εξωτερικό όλοι οι αλλοδαποί είχαν 108! ώρες υπερωρία και πρεσσαριζόταν αρκετά (βγαίνει χωρις τα ΣΚ 4 ώρες την ημέρα...)
mastrokostas
07-03-2009, 18:56
Τελευταία οι συμβάσεις ειναι κλειστές με 50 - 60 ώρες υπερωρία (!!!). Απο κει και μετά αν θές να τους την κάνεις γράφεις τις ώρες σου και με ένα μάρτυρα τις παίρνεις και με το παραπάνω. Φυσικά έχω δουλέψει σε επιβατηγό με 0 (ναι ΜΗΔΕΝ) ώρες υπερωρία και το καλοκαίρι γίνονταν 30!. Φυσικά τα σωματεία σιωπούν... Εξωτερικό όλοι οι αλλοδαποί είχαν 108! ώρες υπερωρία και πρεσσαριζόταν αρκετά (βγαίνει χωρις τα ΣΚ 4 ώρες την ημέρα...)
Mια ζωή tα ίδια σκατά !!!Εμείς είχαμε 80 ώρες κλειστοί .Αν έβαζες τα standby, τα ΣΚ , την βάρδια κάθε μέρα μέχρι στης 22:00 το βράδυ ,συν και κάνα δυο ξενύχτια σε ζημιές , καταλαβαίνεις !Και η πλάκα ήταν ότι όταν πηγαίναμε για κρουαζιέρες εκτός μεσογείου ,μας έδιναν και πέντε ώρες πάρα πάνω , και μόλις περνούσαμε το Gibraltar μας τις έκοβαν .Μόνο στον Λελακη στην Regency ,έπαιρνε ο κόσμος όλες τις ώρες που δούλευε .
σαββατο μεχρι 12 και κυριακες Off?
Σ το έτος 2009 βρέθηκα σε πλοίο κατασκευής 2005 και ρίχνουμε στις τουαλέτες θάλασσα με το μπουγέλο. Με πρόσχημα ότι καταναλώνουμε πολύ νερό.
Αυτή είναι η ελληνική ναυτιλία.
Έχει κανείς να πει κάτι?
mastrokostas
07-04-2009, 18:29
Σ το έτος 2009 βρέθηκα σε πλοίο κατασκευής 2005 και ρίχνουμε στις τουαλέτες θάλασσα με το μπουγέλο. Με πρόσχημα ότι καταναλώνουμε πολύ νερό.
Αυτή είναι η ελληνική ναυτιλία.
Έχει κανείς να πει κάτι?
Κατ αρχή δεν είναι απαραίτητο να είναι γλυκά νερά στις τουαλέτες .Συνήθως είναι θάλασσα !
Χωρίς να ξέρω τι βαπόρι τι πλοιοκτήτης δεν μπορώ να σου πω τίποτα !Αλλά σίγουρα δεν είναι αυτή η Ελληνική ναυτιλία !Δεν μπορούμε επειδή κάποιος είναι παπάρας να γενικεύουμε πράγματα !!
Μην εξάπτεσαι φίλε μαστροκωστα, δεν με πείραξε η θάλασσα αλά το μπουγέλο.
Και για τον ***που λες είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ελληνική ναυτιλία. Αν ήταν καμία μπαριζα για παράδειγμα δεν θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο
mastrokostas
08-04-2009, 07:18
Μην εξάπτεσαι φίλε μαστροκωστα, δεν με πείραξε η θάλασσα αλά το μπουγέλο.
Και για τον *** που λες είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ελληνική ναυτιλία. Αν ήταν καμία μπαριζα για παράδειγμα δεν θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο
Το δίκιο σου βουνό, που λενε και στο χωριό μου φίλε μου....δεν αντιλέγω για το μπουγέλο .Αυτό που δεν συμφωνώ είναι ότι έτσι είναι όλη η Ελληνική ναυτιλία .
Εύχομαι να τελειώνεις γρήγορα με αυτούς,και να πας κάπου καλύτερα!
Να σαι καλά, να έχεις καλά ταξίδια ,και εδω ειμαστε να τα λεμε !!
Συμφωνώ με αυτά που λες μαστροκωστα, αλλά έχω αγανακτήσει και ως γνωστόν δεν μπορώ να πω και τίποτα.
Εάν μου έλεγαν το τι γίνεται εδώ μέσα και δεν τα ζούσα ο ίδιος δεν θα πίστευα.
Υποτίθεται είναι μια εταιρεία με κύρος στην πιάτσα μας, τι να πω.
Και το αστείο έβαλα και μέσο να μπω………….
Όσο για καλύτερη εταιρεία που λες να βρω λίγο δύσκολο για εμάς τα κατώτερα πληρώματα.
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να εγκαταλείψω το επάγγελμα αν και μου αρέσει πάρα πολύ, βλέπεις έχω μάθη να δουλεύω και όχι να υπηρετώ τα ψυχολογικά του κάθε ενός, και ούτε να κάνω την φιλιπινεζα
Θα έλεγα ακόμη αρκετά αλλά καλύτερα να σωπάσω έτσι και αλλιώς δεν έχει νόημα.
Αυτά από ένα απελπισμένο ήμουν κυβερνήτης σε τουριστικά και εκεί θα παραμείνω ας έρθουν εδώ όσοι έχουν στομάχια να αντέχουν το δικό μου έσπασε.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
mastrokostas
08-04-2009, 13:40
Δυστυχώς μερικοί αντί να γίνουν καλύτεροι έγιναν χειρότεροι .Και αν είναι ταξίδια εντός Ελλάδος ,και αυτήν εποχή ...τότε είναι που δεν δίνουν καμιά σημασία .
Ένα πράγμα που δεν κατάλαβα ποτέ τι ακριβώς κάνουν τα σωματεία !Και δεν συμφωνώ με αυτό που λενε.... δεν μας έκανε καταγγελία κανένας .Αν το βαπόρι πιάνει Ελληνικό λιμάνι έστω και για μια φορά, θα πρέπει να το επισκέπτονται και να επιθεωρούν χώρους .Να βλέπουν πως ζουν αυτοί που το ταξιδεύουν .
Αν θυμάμαι καλά, παλιά ερχόταν το λιμεναρχείο και έλεγχε τους κοινόχρηστους χώρους ,για παραλήψεις .Αλλά τι ψάχνω τώρα !!!
yannisa340
08-04-2009, 19:03
Τουλάχιστον πληρωνόσουν κανονικά; Αυτό μετράει. Δεν είναι έτσι η ναυτιλία. Είναι πολύ χειρότερη. Με γενικεύεις. :-P
mastrokostas
08-04-2009, 19:23
Δεν είναι έτσι η ναυτιλία. Είναι πολύ χειρότερη. :-P
Δηλαδή !Για πες μας φίλε μου την δική σου εμπειρία !
yannisa340
08-04-2009, 20:22
Δηλαδή !Για πες μας φίλε μου την δική σου εμπειρία σου !
Δες ΑΡΣΙΝΟΗ , δες εργαζόμενοι Αγούδημου.
Απο το Αρσινόη του Μανούση και τα πληρώματα του Αγούδημου κρίνεται η Ναυτιλία? Ακτοπολϊα και Ποντοπόρος? Ελληνική και ξένη? Θα έλεγα να μην είμαστε ειδήμονες επί παντός επιστητού όταν το οπτικό μας πεδίο φτάνει μέχρι κάτω απο τα μισά της Ελληνικής Ακτιοπλοϊας. Η σιωπή είναι χρυσός, να μάθουμε να διαβάζουμε και λίγο, να ανοίγουν οιορίζοντες μας, αν θέλουμε να ταξιδεύουμε στο nautilia.gr.
captainmitsi
09-04-2009, 03:12
[quote=cambrio;190923]Συμφωνώ με αυτά που λες μαστροκωστα, αλλά έχω αγανακτήσει και ως γνωστόν δεν μπορώ να πω και τίποτα.
Εάν μου έλεγαν το τι γίνεται εδώ μέσα και δεν τα ζούσα ο ίδιος δεν θα πίστευα.
-ΤΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙΣ?ΝΑ Σ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΓΚΑΖΑΔΙΚΑ-ΓΑΛΑΤΑΔΙΚΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 500 ΚΟΡΩΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΒΙΩΣΗ?ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ
paidia eimai protaris tha ithela na mou pite ti pezi me to nautiko. einai kalos o misthos? vriskis grigora doulia????
geppetto
01-10-2009, 11:39
Καλημέρα σε όλους,
θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να εργασθεί στο εμπορικό ναυτικό χωρίς να έχει πτυχίο (σχολής ναυτιλίας ή άλλο σχετικό ΑΕΙ).
Προφανώς δεν μιλάμε για εργασία σαν αξιωματικός, αλλά σαν απλός "εργάτης", αν μπορούμε να το πούμε έτσι.
Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει που μπορεί να απευθυνθεί κανείς για αυτά τα πράγματα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω απάντηση από όποιον γνωρίζει ;)
Καλημέρα σε όλους,
θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να εργασθεί στο εμπορικό ναυτικό χωρίς να έχει πτυχίο (σχολής ναυτιλίας ή άλλο σχετικό ΑΕΙ).
Προφανώς δεν μιλάμε για εργασία σαν αξιωματικός, αλλά σαν απλός "εργάτης", αν μπορούμε να το πούμε έτσι.
Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει που μπορεί να απευθυνθεί κανείς για αυτά τα πράγματα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω απάντηση από όποιον γνωρίζει ;)
Naι...Σαν εργατης θαλάσσης..
Πρέπει να έχει ναυτικό φυλλάδιο και μετά να απευθυνθεί σε ναυτιλιακές εταιρίες....
Για την έκδοση ναυτικού φυλλαδίου είναι υπεύθυνη μια υπηρεσία στον Πειραιά
για όσους κατοικουν Αττική..Για όσους είναι στην επαρχία απευθύνοντα στο πλησιεστερο λιμεναρχειο.
geppetto
01-10-2009, 12:01
Naι...Σαν εργατης θαλάσσης..
Πρέπει να έχει ναυτικό φυλλάδιο και μετά να απευθυνθεί σε ναυτιλιακές εταιρίες....
Για την έκδοση ναυτικού φυλλαδίου είναι υπεύθυνη μια υπηρεσία στον Πειραιά
για όσους κατοικουν Αττική..Για όσους είναι στην επαρχία απευθύνοντα στο πλησιεστερο λιμεναρχειο.
Γενικά πως είναι οι συνθήκες όταν εργάζεσαι σαν εργάτης θαλάσσης;
Το ναυτικό φυλλάδιο τί απαιτεί για να εκδοθεί; Από χαρτιά και τέτοια...;
Από άποψη δουλειάς;
με συγχωρείς που ρωτάω απλά πράγματα, αλλά δεν γνωρίζω καθόλου τις συνθήκες, οπότε ό,τι μπορείς να πεις εδώ θα βοηθήσει..
Και πάλι σ' ευχαριστώ, περιμένω απάντησή σου όποτε μπορείς.,.
Γενικά πως είναι οι συνθήκες όταν εργάζεσαι σαν εργάτης θαλάσσης;
Το ναυτικό φυλλάδιο τί απαιτεί για να εκδοθεί; Από χαρτιά και τέτοια...;
Από άποψη δουλειάς;
με συγχωρείς που ρωτάω απλά πράγματα, αλλά δεν γνωρίζω καθόλου τις συνθήκες, οπότε ό,τι μπορείς να πεις εδώ θα βοηθήσει..
Και πάλι σ' ευχαριστώ, περιμένω απάντησή σου όποτε μπορείς.,.
Λυπάμαι,δεν έχω εργαστεί σε πλοίο ακόμη,και δε γνωρίζω περισσοτερα.....
Σίγουρα από εδω κάποιος θα γνωρίζει να δώσει περισσότερες πληροφορίες όμως..
Για το ναυτικό φυλλαδιο γνωρίζω μιας και το βγαζω τώρα.
Εδώ είναι τα δικαιολογητικά που χρειαζονται.. http://docs.google.com/gview?a=v&q=cache:AT2BbNKwg68J:www.yen.gr/php/download_xitem.php%3Fxitem%3D27753/d_ekd_naft_fyllad.pdf+%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE% B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA %CE%AC+%CE%AD%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7%CF%82+ %CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D+% CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF %85&hl=el&gl=gr&sig=AFQjCNH4wI8jqRXCTcZ5OJo8V9A3g5PidQ
geppetto
01-10-2009, 12:12
Λυπάμαι,δεν έχω εργαστεί σε πλοίο ακόμη,και δε γνωρίζω περισσοτερα.....
Σίγουρα από εδω κάποιος θα γνωρίζει να δώσει περισσότερες πληροφορίες όμως..
Για το ναυτικό φυλλαδιο γνωρίζω μιας και το βγαζω τώρα.
Εδώ είναι τα δικαιολογητικά που χρειαζονται.. http://docs.google.com/gview?a=v&q=cache:AT2BbNKwg68J:www.yen.gr/php/download_xitem.php%3Fxitem%3D27753/d_ekd_naft_fyllad.pdf+%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE% B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA %CE%AC+%CE%AD%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7%CF%82+ %CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D+% CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF %85&hl=el&gl=gr&sig=AFQjCNH4wI8jqRXCTcZ5OJo8V9A3g5PidQ
Σε ευχαριστώ πολύ.
Ελπίζω να απαντήσει κάποιος που έχει ζήσει το καράβι...
Σε ευχαριστώ πολύ.
Ελπίζω να απαντήσει κάποιος που έχει ζήσει το καράβι...
Δόξα το Θεο είναι πολλοί σε αυτό το φόρουμ!
Ανάλογος το κόσμο που θα πετύχεις αντίστοιχο κλίμα θα επικρατεί και στη δουλειά πάνω στο καράβι.
Σε γενικές γραμμές δεν είναι και τόσο τρομερά. Είναι σταθερό το ωράριο 8:00 με 17:00 (τουλάχιστον έτσι ήταν στο δικό μου πλοίο) και συγκεκριμένες ώρες διαλύματος για καφέ/φαγητό p.x στη εταιρία μου
07:00 - 07:45 πρωινό φαγητό
8:00 - 10:00 δουλειά
10:00 - 10:20 coffe time
10:20 - 12:00 δουλειά
12:00 - 13:00 μεσημεριανό φαγητό
13:00 - 15:00 δουλειά
15:00 - 15:20 coffe time
15:20 - 17:00 δουλειά
17:00 - 18:00 βραδινό φαγητό
Εάν θα δουλέψεις στο κατάστρωμα θα κανεις διαφορες δουλειές όπως βάψιμο, καθάρισμα, φτιάξιμο κάποιου αντικειμενου (γενικός ότι κάνει ένας ναύτης) ενώ στη μηχανή θα είσαι καθαριστής
εάν είσαι κάτω τον 25 ετών και εξής απολυτήριο λυκείου πάνω από το 10 τότε θα σου πρότεινα να γραφτείς σε κάποια ακαδημία και να paris πτυχίο Πλοίαρχοι/Μηχανικού. Και πολύ περισσότερα λεφτά παίρνεις και λιγότερο κουραστική η δουλειά (ανάλογος το καράβι)
Για να δουλέψεις σε καράβι ως ναύτης θες μονο Ναυτικό φυλλάδιο (apevthinsou στο κοντινότερο λιμενικό τις περιοχής σου), σαν Μηχανικός/Πλοιαρχείς θέλεις πτυχίο και ναυτικό φυλλάδιο. Φυσικά πρέπει και να ψάξεις για κάποια εταιρία με καραβια (στο Πειραιά υπάρχουν άπειρες εταιρίες με διαφορα ήδη καραβιών)
Ανάλογος το κόσμο που θα πετύχεις αντίστοιχο κλίμα θα επικρατεί και στη δουλειά πάνω στο καράβι.
Σε γενικές γραμμές δεν είναι και τόσο τρομερά. Είναι σταθερό το ωράριο 8:00 με 17:00 (τουλάχιστον έτσι ήταν στο δικό μου πλοίο) και συγκεκριμένες ώρες διαλύματος για καφέ/φαγητό p.x στη εταιρία μου
07:00 - 07:45 πρωινό φαγητό
8:00 - 10:00 δουλειά
10:00 - 10:20 coffe time
10:20 - 12:00 δουλειά
12:00 - 13:00 μεσημεριανό φαγητό
13:00 - 15:00 δουλειά
15:00 - 15:20 coffe time
15:20 - 17:00 δουλειά
17:00 - 18:00 βραδινό φαγητό
Εάν θα δουλέψεις στο κατάστρωμα θα κανεις διαφορες δουλειές όπως βάψιμο, καθάρισμα, φτιάξιμο κάποιου αντικειμενου (γενικός ότι κάνει ένας ναύτης) ενώ στη μηχανή θα είσαι καθαριστής
εάν είσαι κάτω τον 25 ετών και εξής απολυτήριο λυκείου πάνω από το 10 τότε θα σου πρότεινα να γραφτείς σε κάποια ακαδημία και να paris πτυχίο Πλοίαρχοι/Μηχανικού. Και πολύ περισσότερα λεφτά παίρνεις και λιγότερο κουραστική η δουλειά (ανάλογος το καράβι)
Για να δουλέψεις σε καράβι ως ναύτης θες μονο Ναυτικό φυλλάδιο (apevthinsou στο κοντινότερο λιμενικό τις περιοχής σου), σαν Μηχανικός/Πλοιαρχείς θέλεις πτυχίο και ναυτικό φυλλάδιο. Φυσικά πρέπει και να ψάξεις για κάποια εταιρία με καραβια (στο Πειραιά υπάρχουν άπειρες εταιρίες με διαφορα ήδη καραβιών)
Το πρόγραμμα που ανέφερες φίλε Ντειμον ήταν σε ποντοπόρα πλοία?
Σκεφτομαι να μπαρκάρω και εγω σα ναυτης,μου λείπουν μόνο τα σωστικά για την έκδοση του φυλλαδιου...
Σαφώς και η φοίτηση σε κάποια ΑΕν είναι καλύτερη....αλλα δεν αρκει μόνο ένα απολυτηριο.Παίζει ρόλο και ο βαθμο΄ς.Αρκετοι μείναν εκτός φέτος.Και η υπηρεσία σε πλοίο υπό κάποιες προυποθέσεις είναι καλός τροπος ώστε να πάρουν μόρια για την επόμενη χρονιά.
Φιλικά,
Πάνος
Το πρόγραμμα που ανέφερες φίλε Ντειμον ήταν σε ποντοπόρα πλοία?
Σκεφτομαι να μπαρκάρω και εγω σα ναυτης,μου λείπουν μόνο τα σωστικά για την έκδοση του φυλλαδιου...
Σαφώς και η φοίτηση σε κάποια ΑΕν είναι καλύτερη....αλλα δεν αρκει μόνο ένα απολυτηριο.Παίζει ρόλο και ο βαθμο΄ς.Αρκετοι μείναν εκτός φέτος.Και η υπηρεσία σε πλοίο υπό κάποιες προυποθέσεις είναι καλός τροπος ώστε να πάρουν μόρια για την επόμενη χρονιά.
Φιλικά,
Πάνος
Το πρόγραμμα αυτό ίσχυε στη εταιρία μου η οποια έχει Φορτηγά πλοία (Anangel για την ακρίβεια, του Αγγελικούση τα πλοία).
Αν και νομίζω πως αυτό το πρόγραμμα ισχύ σε όλα τα πλοία επειδή είναι νομος από το Υπουργείο (Δεν είμαι σίγουρος, αλλα νομίζω).
Τώρα σχετικά με το απολυτήριο, εάν θα πας Μηχανικός εxeiς περισσότερες ελπίδες επειδή είναι λιγότερη αυτή. Η πλοίαρχοι είναι πολύ περισσότερη στο επάγγελμα αυτό. (Όταν μπήκα στη ακαδημία εγώ, 2008 έτος, πανελλαδικός γύρο στους 350 Μηχανικούς δέχτηκαν η AEN και 1100 Πλοιάρχους :P )
chief 79
12-10-2009, 16:09
thelw na pw duo pragmata gia tin elliniki mas...nautilia...
na pw katarxas oti eime en energia upoploiarxos taksidemenos me deksemenoploia kai i ilikia mu eine 30 etwn. as ksekinisw...
1. i faka tou misthou...
mporei na eisprateis 8-9 xiliades eurw alla to thema sti zwi eine na xerese ta lefta pou bgazeis...se ayto to eppagelmaa den ta xerese otan lipeis apo tin pragmatiki zwi 8-9 mines to xrono...
2. synthikes zwis...
epeidi eida kapou oti o capt morgan anaferei gia prwino ola ta kala tou theou... ola ta kalamporei na yparxun i na min uparxoun to themaa eine oti trws apo sinithia se ena gazadiko pou kanei 40meres na piasei limani kai oxi gia na euxaristithis to fai..giati to fai to trwme na to apolausume kai oxi apo sinithia...
3. oikogenia...
oute logos...oi sxeseis xtizontai kathimerina me tus antrwpous kai oxi apoto tilefwno... me auton ton tropo zwis apoksenese...alooiwnwse ws prwswpikothta kai ginese...lipame pou to lew...ZWOOOO... ara exun aksia ta 9 xiliades eurw;;;;;;;;;;
4. gia tus neous....
xilies fores se kafeteria ....para ekei ....min akute gia tis ipotithemenes karieres kai min tsimbate me ta lefta pou tou tazun...eksalu oloi se ena bapori apo kapetanio mexri lada eine upaliloi...
5. O MONOS DROMOS DEN EINE I THALLASA....EINE I ZWI....
ta egrapsa ola auta gia ta nea pedia pou to skeftontai....
as allaksun tropo skepsis....
euxaristw....
Roger Rabbit
12-10-2009, 17:13
Είσαι πολύ ξεκάθαρος, μακάρι να συμμετέχεις σε αυτά τα θέματα!
BULKERMAN
12-10-2009, 17:41
na pw katarxas oti eime en energia upoploiarxos taksidemenos me deksemenoploia kai i ilikia mu eine 30 etwn. as ksekinisw...
1. i faka tou misthou...
mporei na eisprateis 8-9 xiliades eurw alla to thema sti zwi eine na xerese ta lefta pou bgazeis...se ayto to eppagelmaa den ta xerese otan lipeis apo tin pragmatiki zwi 8-9 mines to xrono...
2. synthikes zwis...
epeidi eida kapou oti o capt morgan anaferei gia prwino ola ta kala tou theou... ola ta kalamporei na yparxun i na min uparxoun to themaa eine oti trws apo sinithia se ena gazadiko pou kanei 40meres na piasei limani kai oxi gia na euxaristithis to fai..giati to fai to trwme na to apolausume kai oxi apo sinithia...
3. oikogenia...
oute logos...oi sxeseis xtizontai kathimerina me tus antrwpous kai oxi apoto tilefwno... me auton ton tropo zwis apoksenese...alooiwnwse ws prwswpikothta kai ginese...lipame pou to lew...ZWOOOO... ara exun aksia ta 9 xiliades eurw;;;;;;;;;;
4. gia tus neous....
xilies fores se kafeteria ....para ekei ....min akute gia tis ipotithemenes karieres kai min tsimbate me ta lefta pou tou tazun...eksalu oloi se ena bapori apo kapetanio mexri lada eine upaliloi...
euxaristw....
φιλε CHIEF79...
Θα σου πω 2 πραγματα.πριν αρχισεις δεν σε ειχε προιδεασει καποιος για το ναυτικο επαγγελμα??
αν ρωτησες καποιους σου μιλαγανε για παραδεισους με τροπικα δεντρα,αναναδεςκαι ωραιες παραλιες και γυναικες χαρεμι???
Σε ολα οσα περιγραφεις εισαι σωστος και ετσι ειναι γιατι στερεισαι πολλα πραγματα ( μην αρχισουμε τωρα ποσα... )
ΑΛΛΑ... μεσα απο αυτο το επαγγελμα μεγαλωσανε ολοκληρες οικογενειες
(μεσα σε αυτες και η δικια μου οικογενεια...) γινανε σωστοι ανθρωποι και κανεις μα κανεις δεν δικαιουτε να το απαξιωνει ετσι οπως εσυ και να λες μακρυα απο αυτο και οτι ειναι απατη!!!
Γιατι ΝΑΥΤΙΚΟΣ σημαινει περηφανεια!!! και δυστυχως σημερα φτασαμε σε σημειο να θεωρειται ντροπη να σαι ναυτικος!!!
roussosf
12-10-2009, 17:58
chief 79
αυτη ειναι η μια πλευρα της ναυτιλιας και ειναι η πραγματικοτητα ησουν πολυ κατατοπιστικος
η αλλη πλευρα ειναι αυτη που προβαλει το ΥΕΝ και οι εταιρειες , με εντυπο υλικο και φωτο με τεραστια καθαρα πλοια και πληρως αυτοματοποιημενα control room και με υποσχεσεις οτι θα γνωρισεις ολο τον κοσμο
και δυστυχως αυτη ειναι η μια αιτια που τραβαει τον νεο στη θαλασσα η αλλη ειναι οτι στη Ελλαδα δεν υπαρχει η επαγγελματικη αποκατασταση
τελειωνεις την τριτοβαθμια εκπαιδευση και ψαχνεις δουλεια με το τουφεκι
και ετσι η μονη διεξοδος και ειδικα οταν εχεις στερηθει πολυ στα μαθητικα σου χρονια βλεπεις την θαλασσα επαγγελματικα σαν τον παραδεισο
ChiefMate
12-10-2009, 18:56
1. i faka tou misthou...
2. synthikes zwis...
3. oikogenia...
4. gia tus neous....
euxaristw....
Φιλε χουμε ιδια ηλικια κ θεση...
Ενδιαφερουσα η θεση σου κ δειχνει την μια πλευρα!
Ομως πες μου,σε αναγκασε κανεις να μεινεις στα βαπορια?
Σε εβαλε με το ζορι στην σχολη?
Σε εστειλε στο ΚΕΣΕΝ για να γινεις Υποπλοιαρχος?
Σου επεβαλλε να εισαι με 20 ανθρωπους που δεν γουσταρεις την φατσα τους?
Σε αναγκασε να μενεις επι 40 μερες χωρις βασικες βιολογικες αναγκες κ καθημερινες συνηθειες?
Αν σε αναγκασε καποιος τοτε καλα κανεις κ τα λες!
Αν ομως δεν σε αναγκασε κανεις τοτε μην το συνεχιζεις αφου σε χαλαει....
Apostolos
12-10-2009, 20:16
Να μην πηγαίνετε σε γκαζάδικα! Υπάρχουν λογής λογής καραβάκια που είσαι μέσα στη ζωή!
ChiefMate
12-10-2009, 20:31
Να μην πηγαίνετε σε γκαζάδικα! Υπάρχουν λογής λογής καραβάκια που είσαι μέσα στη ζωή!
Αποστολε
Κατανοω πως θελεις να αποφορτισεις την κατασταση αλλα με το παραπανω μας βαζεις ολους στο ιδιο καλαθι....Εξαλλου στα γκαζαδικα,τα φορτηγα κ τα κοντεινερς ειναι η πραγματικη Ναυτιλια,χωρις να θελω να μειωσω εσας τους Ποσταλισιους.
Apostolos
12-10-2009, 20:42
Στο ίδιο καζάνι όλοι και δέν συμφωνώ με τις κατατάξεις! Επιλέγεις τον τρόπο που θα είσαι ναυτικός και εργάζεσαι! Αν θές να κονομάς και να στα τρώνε οι Ουκρανέζες - Βραζιλιάνες κλπ κλπ κάτσε στα φορτηγά - γκαζάδικα κλπ. Αν θές να στα τρώει καμιά Ελληνίδα πάς σε ποστάλια, κρουαζιερόπλοια κλπ. Μην βλαστημάμε την θαλασσίτσα γιατι μας δίνει και τρώμε. Εμείς επιλέγουμε τον τρόπο ζωής μας και μόνο! Αν γουστάρεις να λέγεσαι ναυτικός θα έχεις και τις συνέπειες (μοναξιά, λύπη, κλπ). Αν θές μπορείς να λέγεσαι κάτι άλλο και να έχεις μια διαφορετική άποψη!
ChiefMate
12-10-2009, 20:53
Στο ίδιο καζάνι όλοι και δέν συμφωνώ με τις κατατάξεις! Επιλέγεις τον τρόπο που θα είσαι ναυτικός και εργάζεσαι! Αν θές να κονομάς και να στα τρώνε οι Ουκρανέζες - Βραζιλιάνες κλπ κλπ κάτσε στα φορτηγά - γκαζάδικα κλπ. Αν θές να στα τρώει καμιά Ελληνίδα πάς σε ποστάλια, κρουαζιερόπλοια κλπ. Μην βλαστημάμε την θαλασσίτσα γιατι μας δίνει και τρώμε. Εμείς επιλέγουμε τον τρόπο ζωής μας και μόνο! Αν γουστάρεις να λέγεσαι ναυτικός θα έχεις και τις συνέπειες (μοναξιά, λύπη, κλπ). Αν θές μπορείς να λέγεσαι κάτι άλλο και να έχεις μια διαφορετική άποψη!
Δεν θελω να το παμε σε προσωπικο επιπεδο,αλλα μεχρι σημερα δεν αφησα καμια Ουκρανεζα ουτε Βραζιλιανα να μου τα φαει,οχι μονο προσωπικα εγω αλλα κ πολλοι αλλοι συναδελφοι......
Στο ίδιο καζάνι όλοι και δέν συμφωνώ με τις κατατάξεις! Επιλέγεις τον τρόπο που θα είσαι ναυτικός και εργάζεσαι! Αν θές να κονομάς και να στα τρώνε οι Ουκρανέζες - Βραζιλιάνες κλπ κλπ κάτσε στα φορτηγά - γκαζάδικα κλπ. Αν θές να στα τρώει καμιά Ελληνίδα πάς σε ποστάλια, κρουαζιερόπλοια κλπ.
Βρίσκω την άποψη αυτη υπερβολική. Υπάρχουν πολλοι ναυτικοί σοβαροί οικογενειάρχες με θητεία σε ποντοπόρα. Ο λόγος που τα επέλεξαν δεν ήταν τα λιμάνια της αμαρτίας αλλά άλλοτε γιατί δενμπορούσαν το κλίμα που επικρατούσε στα ποστάλια και τα κρουαζερόπλοια, αλλοτε για τα λεφτά, αλλότε για τις ευκαιρίες για την μετεξέλιξη στην καριέρα τους, αλλότε για αυτό του άρεσε και άλλοτε γιατι απλά έτυχε και μετα δεν ήταν εύκολο να αλλάξουν...
Σημασία δεν έχει το που είσαι, αλλα το πως επιλέγεις να είσαι. Αν θες μπορεις να κάθεσε και να καταριέσαι τη μοίρα σου, αν θες πάλι μπορείς να επιβάλεσαι με το κύρος σου και να προσπαθείς να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις με μεράκι. Βέβαια αυτό δεν είναι πάντοτε πολύ εύκολο στην πράξη. Υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που σου κόβουν την φόρα. Ο καθένας όμως οφείλει να κάνει ό,τι μπορεί. και αν όχι κάτι μεγάλο. τουλάχιστον με τον κόσμο που συναναστρέφετααι. είσαι πχ καπετάνιος, φρόντιζε το πληρωμά σου και μην επαναλαμβάνεις τα λάθη που έκαναν άλλοι πάνω σου. είσαι παλαιότερος στο επάγγελμα δώσε στους νέους όραμα, πρόσδωσέ τους κύρος και αξιοπρέπεια με τον τρόπο που τους μιλάς με τον τρόπο που τους νουθετεις. μάθε τους να φυλάνε το πισίνό τους αλλά και να είναι περήφανοι για αυτό που κάνουν και δείξτους την πλευρά που δεν δείχνουν οι χαζοδιαφημίσεις αλλά όχι για τους τρομάξεις και να τους απογοητεύσεις αλλά μάλλον για έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα και ας αποφασίσουν οι ίδιοι τι θ α κάνουν. αν μπορέις δέιξτους και πως να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες. Είσαι νέος, φέρε φρέσκο αέρα, φέρε χαμόγελο, φέρε χέρι βοηθείας. Όταν πρωτομπαρκάρησα σαν αξωματικός, ο καπετάνιος με ρώτησε πως τα βλέπω τελικά τα βαπόρια αν είναι καλά ασχημα κτλ. Του αποκρίθηκα πως τα βαπόρια είναι σαν τα ψυγεία. "Δηλα΄δή;" απόρησε, "Τί εννοείς;" Να, του λέω, τα ψυγεία αυτα καθαυτά είναι καλά ή κακα; "Ξέρω γω", μου λεει , "ούτε καλά ούτε καλά". Ε, το ίδιο και τα πλοία, ούτε καλά ούτε κακά από μόνα τους. Για φαντάσου όμως ένα ψυγείοτης καλύτερης μαρκας με όλα τα κομφορ, αλλά όμως άδειο ή γεμάτο με ΄σαπια φαγητά. και για φαντάσου και ένα λίγο παλαιότερο ψυγειάκι, όχι μάρκας, μόνο με έναν θάλαμο ψύξης και μια κατάψυξή αλλά γεμάτο λαχταριστά και φρέσκα φαγητα και πότα. "Ποιό θα προτιμούσες;" Το δέυτερο μου απάντησε. Ε, για να μην τα πολύλογούμε τα καράβια είναι σαν τα ψυγεία, αμα ο κόσμος μέσα είναι καλός περνας καλά και ασ είσαι και στο χειρότερο βαπόρι. Αν ο κόσμος είναι μάπα και το κουιν μέρυ να είναι θα κοιτάς να σηκωθείς να φύγεις.
΄Μέσα στον "κόσμο" όμως ανήκουμε και εμείς!
Τώρα για τις χαζοδιαφημήσεις κλπ τα έχω απαναλάβει σε άλλές θεματικές ενότητες και βαριέμαι να τα ξαναγράφω. Πάντως όταν βλέπει κανείς το τυρί καλό είναι πριν το φαί να ψάχνει και για την φάκα. Αν είναι νέος και την πατήσει να κοιτάξει γρήγορα να λάβει τα μέτρα διότι αν δεν γουστάρει τη κατάσταση θα ταλαιπωρηθεί. Και σίγουρα άλλο το να είσαι νέος και μόνος και άλλο το να έχεις οικογένεια. προπαθησε όμως να μην φορτώνεις στους άλλους τα δικά σου προβλήματα. υπάρχουν και άνθρωποι που γουστάρουν την θάλασσα. αστους να ζήσουν το ονειρό τους και άπλα δώστους τα εφόδια και τις συμβουλές για να το ζήσουν όσο καλύτερα μπορούν και όταν χρειαστεί να συνεχίσουν και παρα πέρα.
nikos2nd
21-01-2014, 11:38
καλημερα ειμαι νεος στον χωρο αλλα παλιος ναυτικός (ανθυποπλοιαρχος)
χαιρομαι που υπάρχει αυτο το φορουμ παρακολουθω τις συζητησεις σας καιρο τωρα,θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις γιατι οικονομικες δυσκολειες με ωθουν να ξαναβλεπω αυτο το επαγγελμα μετα απο 20 χρονια, εχω λοιπον καποιες απορειες παρακαλω αν μπορει να μου απαντησει καποιος.
ποιος ειναι ο τροπος εποικοινωνιας με την οικογενεια (Κινητα, ιντερνετ υπαρχει?)
τι γινεται με αποσκευες (ξερω οτι οι αεροπορικες εταιρειες εχουν απαιτησεις)
με τα αγγλικα τι γινεται (τα δικα μου ειναι μετρια )
αυτα σε πρωτο θεμα θα ακολουθησουν πολλες ερωτησεις ακομα......
ευχαριστω για τον χρονο σας
σας ευχομαι καλα ταξιδια
Παναγιώτης
21-01-2014, 18:32
Για το ίντερνετ μπορείς να δεις στο σχετικό θέμα εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?92732-INTERNET-%D3%D4%C7%CD-%C8%C1%CB%C1%D3%D3%C1). Γενικά τα τελευταια χρονια υπάρχουν περισσότερες ευκολιες για επικοινωνια καιμε εφαρμογές όπως το viber και το skype μπορεις να μιλάς και οικονομικά τουλάχιστον όταν βρισκεις ίντερνετ.
nikos2nd
22-01-2014, 00:45
Για το ίντερνετ μπορείς να δεις στο σχετικό θέμα εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?92732-INTERNET-%D3%D4%C7%CD-%C8%C1%CB%C1%D3%D3%C1). Γενικά τα τελευταια χρονια υπάρχουν περισσότερες ευκολιες για επικοινωνια καιμε εφαρμογές όπως το viber και το skype μπορεις να μιλάς και οικονομικά τουλάχιστον όταν βρισκεις ίντερνετ.
ευχαριστω για τις πληροφοριες παναγιωτη αν και οι ημερομηνιες των αρθρων ηταν μεχρι του 2010
ευχαριστω για τις πληροφοριες παναγιωτη αν και οι ημερομηνιες των αρθρων ηταν μεχρι του 2010
Συμφωνα με την νεα MLC2006 που εχει υπογραφει απο αρκετες χωρες - η Ελλαδα βεβαια δεν την εχει υπογραψει - αναφερεται μεταξυ αλλων στην παραγραφο (Β.3.1.11-4J+5) οτι η εταιρια που εχει προσλαβει τον ναυτικο ειναι υποχρεωμενη να εχει εγκαταστημενο υπολογιστη στο Messroom με ελευθερη - αλλα ελεγχομενη σε θεμε κοστους - προσβαση στη δυνατοτητααποστολης προσωπικης αλληλογραφιας.
Η MLC2006 εισαγει τη ελαχιστη δυνατη απαιτηση ή οπως λεμε (minimum requirement). Απο κει και περα η καθε εταιρια ειτε επιλεγει να συμορφωθει με το ελαχιστο δυνατο ειτε αποφασιζει να παρεχει επιπλεον ανεσεις.
Αρα η απαντηση ειναι πως απο τον Ιουνιο του 2014 ολα τα πλοια - εταιριες πρεπει να ειναι συμορφωμενες με την MLC2006.
Παναγιώτης
22-01-2014, 10:15
Έχουμε συζητήσει για το τι προβλέπει η Σύμβαση για τη Ναυτική Εργασία (Maritime Labour Convention ) του 2006 (MLC2006 για συντομία) για το ίντερνετ στα βαπόρια στο σχετικό θέμα εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?92732-INTERNET-%D3%D4%C7%CD-%C8%C1%CB%C1%D3%D3%C1&p=304532#post304532) και μενει αν δούμε πως θα εφαρμοστούν.
Εκτός από την πρόσβαση στο ιντερνετ και την επικοινωνια με το σπίτι MPLC2006 προβλέπει αρκετές υποχρεώσεις για την βελτίωση της διαβίωσης και των συνθηκών εργασίαςς στα βαπόρια.
Μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το τι περιλαμβάνει στα παρακάτω βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=z4EjbMlXhmM
Ενώ μπορουμε να δουμε τη συνθήκη στο συνημμένο αρχείο.
nikos2nd
26-01-2014, 15:05
Έχουμε συζητήσει για το τι προβλέπει η Σύμβαση για τη Ναυτική Εργασία (Maritime Labour Convention ) του 2006 (MLC2006 για συντομία) για το ίντερνετ στα βαπόρια στο σχετικό θέμα εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?92732-INTERNET-%D3%D4%C7%CD-%C8%C1%CB%C1%D3%D3%C1&p=304532#post304532) και μενει αν δούμε πως θα εφαρμοστούν.
Εκτός από την πρόσβαση στο ιντερνετ και την επικοινωνια με το σπίτι MPLC2006 προβλέπει αρκετές υποχρεώσεις για την βελτίωση της διαβίωσης και των συνθηκών εργασίαςς στα βαπόρια.
ευχαριστω πολυ παναγιωτη
κατι ακομα
τι χαρτια που πρεπει να εχει ενας ναυτικος εκτος φυσικα απο το διπλωμα του ανθυποπλοιαρχου για δεξ/οια?
σημερινη μισθοδοσια?
SteliosK
26-01-2014, 21:02
ευχαριστω πολυ παναγιωτη
κατι ακομα
τι χαρτια που πρεπει να εχει ενας ναυτικος εκτος φυσικα απο το διπλωμα του ανθυποπλοιαρχου για δεξ/οια?
σημερινη μισθοδοσια?
Για να μπαρκάρεις ανθυποπλοίαρχος θα πρέπει να έχεις:
GMDSS
BRM-BTM
ECDIS
SSO
Προχωρημένα Σωστικά
Κάρτα Υγείας
Τώρα ανάλογα με τον τύπο του πλοίου που θα κάνεις:
Για δεξαμενόπλοιο
Tanker Safety Advance
Για Χημικό
Chemical Tanker certificate
Για υγραέρια
LNG-LPG certificate
Για Εγ/Ογ ή Κρουαζιερόπλοιο
Ro-Ro Passenger V2- V3
Επίσης εταιρίες πριν μπαρκάρεις σου κάνουν κάποια σεμινάρια
όπως: Risk Assesment-ISM-Marpol-Safety Officer.
Μιας και το θεμα αναφερεται και στις συνθηκες, εχω κανα δυο φωτο να παρουμε μια ιδεα.
Εργασια στο chain locker.
158090
Maintenance του ακομοδεσιου.
158091
karavofanatikos
31-07-2014, 11:57
Ευχαριστούμε Γιώργο για τις εικόνες! Πραγματικά χρειάζεται μεγάλη μαεστρία από κάποιον για να δουλέψει μέσα στο σκοτεινό, λασπερό και στενόχωρο φρεάτιο αλύσεων!
anhor-angel
28-03-2015, 13:16
’νοιξα το θέμα εδώ γιατί πιστεύω ότι ταίριαζε καλύτερα στο Έλληνες ναυτικοί!Θέλω όσοι έχουν κάνει σε κρουαζιερόπλοιο να μου λύσουν 2 απορίες...1)Όταν ένας αξιωματικός ή οποιοδήποτε μέλος του πληρώματος τελειώσει την εργασία/βάρδια του μπορεί να κυκλοφορήσει μέσα στο πλοίο?Να κάνει μια βόλτα εκεί που είναι ο κόσμος,να πιει ένα καφέ κτλ κτλ...Εάν ναι τότε τι κανόνες ισχύουν?Ας πούμε μου είπε κάποιος ότι απαγορεύεται αυστηρώς να μιλήσεις με κάποια κοπέλα γιατί θεωρείται παρενόχληση του επιβάτη κτλ!Τι ισχύει και τι δεν ισχύει λοιπόν ως προς την ζωή after work onboard! 2)Συνήθως πόσο χρόνο παραμονής έχει ένα κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι?Εκεί μπορείς να κατέβεις να πας μια βόλτα?Τι παίζει?Είμαι σπουδαστής στην ΑΕΝ...Έχω σαν δόκιμος υπηρεσία 7 μήνες σε ποντοπόρο και είχα πει να τα παρατήσω.Όμως είναι δύσκολοι καιροί και είπα πως πρέπει να τελειώσω τη σχολή να πάρω το δίπλωμα και το ψάχνω για να δω εάν τουλάχιστον υπάρχουν κάπως καλύτερες συνθήκες στο ναυτικό επάγγελμα.Σίγουρα δεν θα είναι ούτε εκεί εύκολα το ξέρω...Όμως σίγουρα από το να είσαι στο γκαζάδικο και να πίνεις καφέ με τα φιλιπίνια βλέποντας ντόκο μια φορά στους 2 μήνες θα είναι καλύτερα σε ένα κρουαζιερόπλοιο γεμάτο επιβάτες το οποίο θα δέσει και κάπου καλά!Ευχαριστώ που διαβάσατε το ποστ μου!Εύχομαι κάποιος να μπορέσει να με διαφωτίσει λίγο πάνω στο θέμα!
Apostolos
29-03-2015, 06:38
Στα επιβατηγά και ιδιαίτερα στα κρουαζιερόπλοιο απαγορεύεται κάθε μετακίνηση πληρώματος σε χώρους επιβατών άνευ εργασίας. Μόνο ελάχιστοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί και ο Πλοίαρχος έχουν δικαίωμα να επισκεφθούν χώρους επιβατών. Συνήθως τα κρουαζιερόπλοια έχουν κάποιους χώρους για το πλήρωμα αλλά είναι περιορισμένοι. Η εργασία σε αυτά τα πλοία είναι ποιό σκληρή και πολύωρη απ 'ότι στα φορτηγά και φυσικά απαγορευονται οι σχέσεις με πλήρωμα/επιβάτες. Φυσικά μπορείς να κάνεις την παρασπονδία σου αλλά οι ρουφιάνοι είναι αρκετοί και δύσκολα γλιτώνεις από το να σε "δώσουν". Ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος στα επιβατηγά πλοία και θα προτιμάς να κοιμηθείς από το να βγεις βόλτα αφού οι απαιτήσεις της δουλείας είναι τεράστιες. Οι παραμονές στα λιμάνια είναι για να προετοιμάζεις το πλοίο για την θάλασσα και τους επιβάτες και πολύ λίγο για να βγεις έξω.
Με απλά λόγια ο κάθε τύπος πλοίου έχει τα καλά και τα κακά του αλλά παντού η εργασία είναι σκληρή και τα περιθώρια διασκέδασης λίγα. Ο ναυτικός διασκεδάζει ουσιαστικά όταν ξεμπαρκάρει αφού μπορεί να έχει μια ποιο άνετη ζωή σε σχέση με τους στεριανούς που ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό περνάνε δύσκολες στιγμές. Ένας διαβασμένος Αξιωματικός, τυπικός που κοιτάζει μόνο την δουλεία του και όχι το πως θα περάσει καλά θα πετύχει στην θάλασσα.
express adonis
30-03-2015, 20:16
’νοιξα το θέμα εδώ γιατί πιστεύω ότι ταίριαζε καλύτερα στο Έλληνες ναυτικοί!Θέλω όσοι έχουν κάνει σε κρουαζιερόπλοιο να μου λύσουν 2 απορίες...1)Όταν ένας αξιωματικός ή οποιοδήποτε μέλος του πληρώματος τελειώσει την εργασία/βάρδια του μπορεί να κυκλοφορήσει μέσα στο πλοίο?Να κάνει μια βόλτα εκεί που είναι ο κόσμος,να πιει ένα καφέ κτλ κτλ...Εάν ναι τότε τι κανόνες ισχύουν?Ας πούμε μου είπε κάποιος ότι απαγορεύεται αυστηρώς να μιλήσεις με κάποια κοπέλα γιατί θεωρείται παρενόχληση του επιβάτη κτλ!Τι ισχύει και τι δεν ισχύει λοιπόν ως προς την ζωή after work onboard! 2)Συνήθως πόσο χρόνο παραμονής έχει ένα κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι?Εκεί μπορείς να κατέβεις να πας μια βόλτα?Τι παίζει?Είμαι σπουδαστής στην ΑΕΝ...Έχω σαν δόκιμος υπηρεσία 7 μήνες σε ποντοπόρο και είχα πει να τα παρατήσω.Όμως είναι δύσκολοι καιροί και είπα πως πρέπει να τελειώσω τη σχολή να πάρω το δίπλωμα και το ψάχνω για να δω εάν τουλάχιστον υπάρχουν κάπως καλύτερες συνθήκες στο ναυτικό επάγγελμα.Σίγουρα δεν θα είναι ούτε εκεί εύκολα το ξέρω...Όμως σίγουρα από το να είσαι στο γκαζάδικο και να πίνεις καφέ με τα φιλιπίνια βλέποντας ντόκο μια φορά στους 2 μήνες θα είναι καλύτερα σε ένα κρουαζιερόπλοιο γεμάτο επιβάτες το οποίο θα δέσει και κάπου καλά!Ευχαριστώ που διαβάσατε το ποστ μου!Εύχομαι κάποιος να μπορέσει να με διαφωτίσει λίγο πάνω στο θέμα!
ημουν στην θαλασσα για 6 χρονια και τα παρατησα ολα...καλυτερα στην στερια με τα λιγα παρα εκει....ουτε ζωγραφιστο δεν θελω να το ξαναδω...σε κρουαζιεροπλοιο ημουν......εκανα κ φορτηγο αλλα τα παρατησα κ ηρεμησα...
TSS QUEEN ANNA MARIA
02-04-2015, 09:31
Επιτρέψτε μου σαν πρώην αξιωματικός Εκδρομών (Shore Excursion Manager) σε καράβια της εταιρίας Χανδρή και της Dolphin Hellas να σας πληροφορήσω για τα εξής:
Όντως μόνο οι αξιωματικοί αλλά και το μη ναυτολογημένο πολιτικό προσωπικό όπως εγώ, τα λεγόμενα staff (πλοιοσυνοδοί, φωτογράφοι, καλλιτέχνες, cruise director, προσωπικό καζίνο, προσωπικό καταστημάτων, κλπ) μπορούν να κυκλοφορούν στα σαλόνια και τους χώρους επιβατών και να συναναστρέφονται με επιβάτες. Δεν ξέρω αν στα μοντέρνα μεγαθήρια έχει αλλάξει πλέον αυτή πολιτική. Επίσης, τουλάχιστον από την δική μου εποχή (δεκαετία 80) οι αξιωματικοί επιδιδόντουσαν στο καμάκι με γυναίκες επιβάτες και κάποιοι το είχαν καθημερινό σπορ. Πάντα μεν διακριτικά αλλά γινόταν. Οι θαλαμηπόλοι και οι κατώτεροι ναυτικοί παρέμεναν στους χώρους πληρώματος και κυκλοφορούσαν στο καράβι μόνο όταν είχαν υπηρεσία. Η ζωή βέβαια είναι απαιτητική και κάθε μέλος πληρώματος ή staff είναι stand by όλο το 24ώρο άσχετα αν έχει υπηρεσία ή όχι. Πάνω στο καράβι δεν υπάρχουν αργίες, σαββατοκύριακα, ή ελεύθερος χρόνος. Ανά πάσα ώρα και στιγμή κάποιος κτυπάει την πόρτα της καμπίνας σου γιατί σε χρειάζονται.
Παναγιώτης
03-06-2015, 15:27
Το έχουμε ξανασυζητήσει οιτ σήμερα ο ναυτικός πρέπει να βελτιώνει συνέχεια τις γνώσεις και τις ικανότητές του αφού οι απαιτήσεις αυξάνονται συνέχεια. Από ό,τι είδαμε στο σχετικό θέμα (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?129607-STCW-2010-%96-Manila-Amendments-Change-or-No-Change) η συνεχής βελτίωση επιβάλεται πια από τη STWC 2010.
Στους τρρόπους με τους οποίους μπορεί ο ναυτικός να βελτιώνεται είναι αφιερωμένο τοπ τελευταίο τεύχος του περιοδικού The Navigator μπορείτε να το διαβάσετε στο τάμπλετ ή το κινητό πατώντας εδώ (http://edition.pagesuite-professional.co.uk/launch.aspx?eid=21c03657-4bdc-456c-921b-c4432d3f6e3b&pnum=0) ή να το κατεβάσετε σε μορφή pdf εδώ (http://www.nautinst.org/download.cfm?docid=D3085319-31AF-4F53-A81768E6F504121E)
Παναγιώτης
04-08-2015, 15:34
Στο συνημμένο αρχείο είναι το κείμενο της Συνθήκης για την Ναυτική εργασία του 2006 (MLC2006) με τις προσθήκες του 2014.
Χαιρετε, παει λιγος καιρος απο το τελευταιο ποστ εδω, και ελπιζω η ερωτηση που σας εχω να απαντηθει και να ειναι και σχετικη κυριως! :concern:
Για εναν νεο 31 χρονων, αξιωματικο με περιπου 12-13 χρονια εμπειριας που θελει να φυγει απο τα καραβια (αφου παρει διπλωμα για υποπλοιαρχος), τι επιλογες εχει εξω? Αυτες οι επιλογες μπορει να ειναι σχετικες ή και ασχετες με το επαγγελμα. Τί κανουν συνηθως οσοι τα αφηνουν? Δεν εχω καποιον γνωστο να με συμβουλευσει, οποτε ολες οι ιδεες και οι εμπειριες σας απο γνωστους και βιωματα ειναι καλοδεχουμενες.
SteliosK
03-12-2016, 14:40
Χαιρετε, παει λιγος καιρος απο το τελευταιο ποστ εδω, και ελπιζω η ερωτηση που σας εχω να απαντηθει και να ειναι και σχετικη κυριως! :concern:
Για εναν νεο 31 χρονων, αξιωματικο με περιπου 12-13 χρονια εμπειριας που θελει να φυγει απο τα καραβια (αφου παρει διπλωμα για υποπλοιαρχος), τι επιλογες εχει εξω? Αυτες οι επιλογες μπορει να ειναι σχετικες ή και ασχετες με το επαγγελμα. Τί κανουν συνηθως οσοι τα αφηνουν? Δεν εχω καποιον γνωστο να με συμβουλευσει, οποτε ολες οι ιδεες και οι εμπειριες σας απο γνωστους και βιωματα ειναι καλοδεχουμενες.
Kαλησπέρα gatoula
Στις μέρες μας δεν έχει και πολλές επιλογές έξω..Θα μπορούσε να πάει στο γραφείο να δουλέψει αλλά τα λεφτά θα πέσουν κατακόρυφα.Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάρει και του καπετάνιου, να κάνει 4-5 ταξίδια και μετά να πάει στο γραφείο.
Μπορεί να δουλέψει σε ναυτιαλιακό γραφείο στο operation, vetting, marine, αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες. Γιατί να μην προτιμήσουν κάποιον που έχει και του Πλοιάρχού; Ο μόνος λόγος θα ήταν αν θα κόστιζε πολύ λιγότερο. Και πάλι εξαρτάται από το τι ικανόνητες έχει. Αν ήταν πολύ καλός στην δουλειά του και το μυαλό παίρνει στροφές και άρα θα μπορούσε να αναπληρώσει έτσι την έλλειψη του παραπάνω διπλώματος, οι πιθανότητες είναι μεγαλύετερες. Αλλά και πάλι θα πρέπει να μπορεί να το αποδείξει αυτό, κατί που είναι στην πραξη δύσκολο, εκτός και άν προκειται να παει στο γραφείο της εταιρίας που ήδη δούλευε στα πλοία και που ήδη έχουν σχηματισει καλή άποψη εφόσον τύχει να χρειάζωνται κάποιον. Αυτό βέβαια εξαρτάται απο τις προσωπικές σχέσεις με αυτούς που είναι στα γραφεία, δίοτι μπορεί τον θεωρούν καλό, αλλα στο γραφείο να προτιμάνε να προσλάβουν έναν δικό τους άσχετα απο τις ικανότητές του ή έναν από άλλη εταιρία για να μην δώσουν λάβες για σχόλια και απαιτησεις από τους υπόλοιπους που είναι στα πλαοια της εταιρίας. Βέβαια όντας 31 χρονών θεωρώ ότιθα έπρεπε να έχει ήδη του υποπλοιάρχου.
Αν έχει κάποιο παραπάνω τυπικό προσόν θα μπορούσε να δοκιμάσει ίσως σε άλλες εταιρείες που θα έχουν βάλει σχετικές αγγελίες ΄στην ελλάδα ή στο εξωτερικό..
Αλλες επιλογές υπάρχουν στο φάσμα των παραναυτιλιακών επαγγελμάτων, αλλά θα πρέπει αν πετύχεις την ευκαιρία και τα χρήματα πάντοτε θα είναι σημαντικά πολύ λιγότερα. Σήμερα όλοι θέλουν να σε έχουν σχεδόν τσάπμπα και να τα κάνεις όλα.
Αυτοί που τα αφήνουν ή τα ξαναπιάνουν ή αν έχουν δική τους δουλειά (κανα οικογενειακό μαγαζί, εστιατόριο κλπ) καταπιάνωνται με αυτό ρίχνωντας ίσως τα λεφτά τους που έιχαν κερδήσει εκεί ή φυλώντας τα για τις ώρες ανάγκης. Καποιοι χτίζουν μια πολυκατοικκία και νοικιάζουν τα διαμερίσματα, αγοράζουν ταξί, φορτηγό ή ξεκιναν μια δική τους δουλειά. Αυτές οι επιλογές δεν είμαι σίγουρός αν θα είναι και τόσο έυκολές ή επικερδεις στις μέρες μας.
Κάποιοι βρίσκουν μια πλούσια νύφη και ξενοιάζουν...
Αλλοι ψαχνουν να βρουν καμμιά θέση στην ακτοπλοία για να έιναι λίγο πιο κοντά. Δεν εξασφαλίζουν βέβαια όλες οι θέσεις της ακτοπλοίας αυτόν τον ευσεβή πόθό. Επιπλέον η πορεία της ακτοπλοίας τελευταια δεν είναι η καλύτερη.
Επίσης, το αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα ορισμένες φορές μπορεί να παιξεί ρόλο στο αν είναι πιο εύκολο να βρει δουλειά έξω.
Συνοψίζωντας, αν προκειται για τον άνδρα σου κάνε λίγο υπομονή όπως και τόσες άλλες και δεν θα το μετανοιώσεις (αν το αξίζει βέβαια). Υπάρχουν εταιρείες που επιτρέπουν ή και πληρώνουν οι ίδιες τα εισιτηρία για να παέι για κανα δυο μήνες η σύζυγός στο πλοίο μάζι με τον εργαζόμενο οπότε σπαει λίγο το εξάμηνο απουσίας. Μάλιστα κάποιες εταιρείες έχουν αρχίσει να προσφέρουν δυνατότητα για πεντάμηνα ή τετράμηνα μπαρκα. Σε εταιρέιες του εξωτερικού επίσης υπάρχει αυτη η δυνατότητα ακόμα και για τρίμηνα. Αν εισαι ή ίδια βρες έναν πλούσιο γαμπρό (αλλά και καλό παιδί) και κάνε οικογένεια ή μαρκαρε να τα κονομήσεις διότι η οικονομική κατάσταση δεν θα φτίάξει και πρέπει να βάλουμε και μερικά στην άκρη για τα γηρατειά διότι πολύ αμφιβάλλω αν θα πάρουμε καν σύνταξη και αμα πάρεις του Πλοιάρχου το ξαναψάχνεις.