PDA

Επιστροφή στο Forum : Superferry [Golden Ferry, Kogane Maru]

Σελίδες : 1 2 [3]

sprintezis
31-08-2017, 03:30
Από τη Δευτέρα 4/9 θα έχει και blue star στο Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
31-08-2017, 07:49
Α ρε ΒΑΠΟΡΑ ολους τους ξελασπώνεις..............................
Εχεις πολλα ψωμια ακόμα.......

Ας τους να λένε
ας τους να πουν
αυτοί δεν ξέρουν
ν¨αγαπουνΔεν πρόκειται γιά το SF II :fat:.

sprintezis
31-08-2017, 16:06
Σήμερα το Superferry εκτέλεσε το πρωϊνό του Blue Star Naxos Αναχώρησε από Πειραιά 06:45 για Πάρο-Νάξο-Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Κατάπολα (Αμοργό) και επιστροφή.
Κατά την προσωπική μου γνώμη το πλοίο είναι εντελώς ακατάλληλο για τη σύνδεση Πειραιά-Κυκλάδων ​διότι δεν έχει την απαιτούμενη ταχύτητα και εάν παγιωθεί εκεί θα υπάρχουν εξελίξεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύρου.

ΑΡΗΣ
31-08-2017, 18:50
Το βαπορι λογικα μεχρι την επισκευη του Πατμος θα εξυπηρετει τη Συροτηνομυκονια...ι

sprintezis
31-08-2017, 20:30
Το βαπορι λογικα μεχρι την επισκευη του Πατμος θα εξυπηρετει τη Συροτηνομυκονια...ι

Δε γίνονται αυτά τα πράγματα 4 και μισή ώρες η Σύρος. Η ανακοίνωση είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Πότε θα είναι διαθέσιμο το blue star paros από τη γραμμή των Δωδεκανήσων?

ΑΡΗΣ
31-08-2017, 21:52
Το Παρος λογικα θα κανει την αγονη Δωδεκανησου μεχρι να ειναι διαθεσιμο το Πατμος ..Σιγα το εξτρα 20λεπτο για τη Συρο.Αυτο δεν ειναι δα και προβλημα. Ιδιαιτερα και αυτη τη περιοδο.

sprintezis
31-08-2017, 23:18
..Σιγα το εξτρα 20λεπτο για τη Συρο.Αυτο δεν ειναι δα και προβλημα. Ιδιαιτερα και αυτη τη περιοδο.

Το blue star είχε ώρα άφιξης στη Σύρο 11:15 δεν είναι 20 λεπτά η διαφορά είναι πολύ παραπάνω, Αλλά υπάρχει και το "Νήσος Μύκονος" που μέχρι την 1η Οκτωβρίου καθημερινά αναχωρεί 7:30 από πειραιά και αφίκνυται στη σύρο 11:00 ακριβώς

geokou72a
01-09-2017, 05:12
Το blue star είχε ώρα άφιξης στη Σύρο 11:15 δεν είναι 20 λεπτά η διαφορά είναι πολύ παραπάνω, Αλλά υπάρχει και το "Νήσος Μύκονος" που μέχρι την 1η Οκτωβρίου καθημερινά αναχωρεί 7:30 από πειραιά και αφίκνυται στη σύρο 11:00 ακριβώς

Και μια ωρα παραπανω να ειναι τι εγινε, τι ζορι τραβα εσυ?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-09-2017, 08:09
Σήμερα το Superferry εκτέλεσε το πρωϊνό του Blue Star Naxos Αναχώρησε από Πειραιά 06:45 για Πάρο-Νάξο-Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Κατάπολα (Αμοργό) και επιστροφή.
Κατά την προσωπική μου γνώμη το πλοίο είναι εντελώς ακατάλληλο για τη σύνδεση Πειραιά-Κυκλάδων ​διότι δεν έχει την απαιτούμενη ταχύτητα και εάν παγιωθεί εκεί θα υπάρχουν εξελίξεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύρου.
Eπειδή πήγε εκτάκτως δεν χάθηκε κ ο κόσμος! Kάπως έπρεπε να εξυπηρετηθούν τα νησιά...

'Οσο γιά τη Σύρο,χαλάρωσε φίλε μου.

threshtox
01-09-2017, 08:30
Ας μη μετράμε την ποιότητα του κάθε πλοίο μόνο με το χρόνο που διαρκεί ένα ταξίδι..Έτσι τα μισά μας καράβια δε θα κάνουν για τις γραμμές, γιατί τα άλλα μισά είναι πιο γρήγορα.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-09-2017, 08:53
Ας μη μετράμε την ποιότητα του κάθε πλοίο μόνο με το χρόνο που διαρκεί ένα ταξίδι..Έτσι τα μισά μας καράβια δε θα κάνουν για τις γραμμές, γιατί τα άλλα μισά είναι πιο γρήγορα.
Αυτό δείχνει ότι ο φίλος δεν είναι καραβολάτρης.
Το SF είναι ένα βαπόρι στα στάνταρντς της BSF από πλευράς ξενοδοχειακού αλλά υστερεί σε ταχύτητα.
Ε τι να κάνουμε τώρα; Mάθανε όλοι στα 24 κ στα 26 μίλια:disturbed:.

express adonis
01-09-2017, 08:56
για συρο υπαρχει οα και sky express...ζητω τα βαπορια με 15 μιλια....

ΑΡΗΣ
01-09-2017, 14:25
Εγω παλι λεω οτι η γραμμη Σ-Τ-Μ ιδιαιτερα το χειμωνα απο Πειραια ειναι μια ευγενικη προσφορα της εκαστοτε εταιρειας που εξυπηρετει τη γραμμη. Ειναι η πλεον μη προσοδοφορα πρωτοκλασατη και καλα γραμμη. Για αυτο και ουδεις θελει να δρομολογησει βαπορι. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο με την υπερπληθωρα βαποριων απο Ραφηνα. Τη Παροναξια δε τη βαζω διοτι παιρνει πρωταθλημα καθε χρονο σαν τον Ολυμπιακο ας πουμε.Οι 2 μηνες του καλοκαιριου δεν τη σωζουν. Οποτε δοξα τω Θεο να λεμε και να λενε. Οσο για το παραπανω 20 λεπτο μισαωρο δεν το σχολιαζω καν.

manoubras 33
01-09-2017, 19:09
Το καλοσοριζουμε στην εκτακτη προσωρινη γραμμη, καλοταξιδο το βαπορι με μια φωτογραφια απο την πρωτη πρωινη αφιξη του στην Ερμουπολη!

184455

roussosf
01-09-2017, 20:10
Με το συγκεκριμένο πλοίο στη γραμμή μπορεί να καταλάβουν οι Συριανοί τι σημαίνει "άνεση" σε καθημερινή βάση
Κάτι που βλέπουν μόνο με BS 1-2 και Superfast

sprintezis
01-09-2017, 22:32
Με το συγκεκριμένο πλοίο στη γραμμή μπορεί να καταλάβουν οι Συριανοί τι σημαίνει "άνεση" σε καθημερινή βάση
Κάτι που βλέπουν μόνο με BS 1-2 και Superfast

Συμφωνώ απολύτως.
Κι εγώ εάν είχα να επιλέξω μεταξύ BS Paros/Naxos και SF /SF II θα επέλεγα SF

Το 2018 το Superferry θα εξακολουθεί να εξυπηρετεί τη Σύρο? και εάν όχι για ποιό λόγο?
Και μή μου πεις ότι τάχα δε θα αντέξει τον ανταγωνισμό με το Blue Star διότι στην άλλη επιλογή ο ανταγωνισμός είναι τόσο σκληρός που ο ναύλος Ραφήνα-Τήνος έχει πέσει στα 18 ευρώ.

ΑΡΗΣ
01-09-2017, 22:46
Το βαπορι εξυπηρετει προσωρινα επ ωφελεια BSF...ποιος ειπε οτι δρομολογειται στη γραμμη?

sprintezis
01-09-2017, 23:22
Το βαπορι εξυπηρετει προσωρινα επ ωφελεια BSF...ποιος ειπε οτι δρομολογειται στη γραμμη?

Αυτό διερωτώμαι κι εγώ. Εαν αποδειχτεί ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της γραμμής για ποιο λόγο να μη δρομολογηθεί?

ΑΡΗΣ
01-09-2017, 23:40
Αυτό διερωτώμαι κι εγώ. Εαν αποδειχτεί ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της γραμμής για ποιο λόγο να μη δρομολογηθεί?
Διοτι η γραμμη δεν σηκωνει 2 βαπορια.....

sprintezis
02-09-2017, 12:28
Διοτι η γραμμη δεν σηκωνει 2 βαπορια.....

Και ποιός κανονίζει πόσα βαπόρια σηκώνει κάθε γραμμή? Δηλαδή εάν κάποιος έχει ένα βαπόρι και επιθυμεί να εξυπηρετήσει τη Σύρο με ετήσια δρομολόγηση και όχι "αρπαχτή" θα του το απαγορεύσει κανένας?

proussos
02-09-2017, 13:52
Και ποιός κανονίζει πόσα βαπόρια σηκώνει κάθε γραμμή? Δηλαδή εάν κάποιος έχει ένα βαπόρι και επιθυμεί να εξυπηρετήσει τη Σύρο με ετήσια δρομολόγηση και όχι "αρπαχτή" θα του το απαγορεύσει κανένας?

Ασφαλώς και δεν πρόκειται να απαγορεύσει κάποιος τη δρομολόγηση - όχι ενός , αλλά δέκα - επιπλέον πλοίου / ων σε κάποια γραμμή.
Οι εταιρείες κρίνουν πάντα σύμφωνα με το μεταφορικό έργο και με τη ζήτηση που έχει κάποια γραμμή.
Από την άλλη , θα πρέπει και το σύμπλεγμα των νησιών που εξυπηρετείται από τα πλοία , να υποστηρίζουν μία επενδυτική κίνηση διότι δεν θα έχει νόημα να μεταφέρουν τα πλοία διψήφιο αριθμό επιβατών και οχημάτων.
Φανταστείτε να ανοίξει ένα τεράστιο supermarket σε ένα χωριό με 100 μόνιμους κατοίκους...
Ειδικά η Σύρος , δεν θα πρέπει να έχει παράπονο...με αεροδρόμιο και με δύο πλοία καθημερινά χειμώνα - καλοκαίρι και με χωρητικότητες που αν μη τι άλλο , υπερκαλύπτουν τη ζήτηση.
Τώρα , αν γεννάται ζήτημα ταχυπλόου...οι χρυσές εποχές έχουν περάσει...και δεν επιστρέφουν ούτε με εισιτήριο των 15 ευρώ !

panthiras1
25-09-2017, 21:23
Το πλοίο βρίσκεται στον Πειραιά.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-09-2017, 10:32
Το πλοίο βρίσκεται στον Πειραιά.
Μα δεν ξέρεις ότι κάνει Σ-Τ-Μ;;

gpap2006
26-09-2017, 10:46
Κυριακή βράδυ θα δέσει για ετήσια ακινησία.

sprintezis
26-09-2017, 11:24
Κυριακή βράδυ θα δέσει για ετήσια ακινησία.

Κρίμα πολύ θα ήθελε η Σύρος ένα τέτοιο άνετο και ευρύχωρο και οικονομικό βαπόρι είτε από τον Πειραιά είτε από τη Ραφήνα αφού οι 20 κόμβοι του μεγαλώνουν τη διάρκεια του ταξιδιού από τον Πειραιά σε σχέση με τις ταχύτητες των ισχυρών Blue Star.

Από 1 Οκτωβρίου το δρομολόγιο Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος το αναλαμβάνει το Blue Star Πάρος

Εύχομαι να ξαδούμε το Superferry στη Σύρο

gpap2006
26-09-2017, 11:31
Από 2/10 το δρομολογιο θα γινεται απο το FF ANDROS ναυλωμένο απο τη Blue Star

sprintezis
27-09-2017, 23:07
Από 2/10 το δρομολογιο θα γινεται απο το FF ANDROS ναυλωμένο απο τη Blue Star

χα χα χα τί εξυπνάδες!

proussos
28-09-2017, 01:26
χα χα χα τί εξυπνάδες!

Μήπως θα ήταν πιο φρόνιμο αντί για ειρωνικά σχόλια να διασταυρώνατε κάθε πληροφορία που μας δίνετε αλλά και κάθε διορθωτική πληροφορία που σας δίδεται από εμπειρότερους και σοβαρότερους από εσάς ???

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-09-2017, 08:32
χα χα χα τί εξυπνάδες!
Πού βλέπεις εξυπνάδες;;

Psytair
28-09-2017, 18:05
Το πλοιο θα ξεκινησει παλι δρομολογια στην γραμμη της ραφηνας απο 2 οκτωβριου αφου το fast ferries Andros ναυλωνεται απο την bs και θα παρει αυτο την θεση του

harryludens
28-09-2017, 21:43
Το πλοιο θα ξεκινησει παλι δρομολογια στην γραμμη της ραφηνας απο 2 οκτωβριου αφου το fast ferries Andros ναυλωνεται απο την bs και θα παρει αυτο την θεση του

Τη θέση του ΑΝΔΡΟΣ θα την πάρει το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (με προέκταση ως τη ΝΑΞΟ μέχρι και 7/10).
Το SUPERFERRY θα έχει το απογευματινό δρομολόγιο των 17:10 :angel:

sprintezis
30-09-2017, 00:47
Με τί χρώματα και σινιάλα έρχεται στη Blue Star Ferries η "σκούνα" των 495 επιβατών και 18,5 κόμβων?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
30-09-2017, 08:09
Με τί χρώματα και σινιάλα έρχεται στη Blue Star Ferries η "σκούνα" των 495 επιβατών και 18,5 κόμβων?
Λύση ανάγκης είναι,ξαναείπα μην περιμένουμε να βαφτεί όλο το βαπόρι,κανένα μπανεράκι θα βάλουν δεξιά-αριστερά στην πρύμη.

Psytair
30-09-2017, 08:39
Απλο operated by blue star ferries πολυ πιθανον

Espresso Venezia
30-09-2017, 09:24
Με το συμπάθειο βρε παιδιά, αλλά για ποιό λόγο γράφετε στο topic του SUPERFERRY πράγματα που αφορούν αποκλειστικά και μόνο το FAST FERRIES ANDROS ??? Το πλοίο έχει δικό του topic (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?1036-Fast-Ferries-Andros-Eptanisos-King-Hung-Shinko-Maru). Ειλικρινά κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνω.

Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον μόνοι μας να κρατήσουμε το φόρουμ σε ένα επίπεδο.

Psytair
30-09-2017, 10:05
Ξεφυγαμε πολυ απο το θεμα του πλοιου

pantelis2009
01-10-2017, 16:41
Αν δεν κάνω λάθος σήμερα είναι το τελευταίο του ταξίδι από Πειραιά, οπότε μόλις γυρίσει και ξεφορτώσει θα φύγει για Μύκονο.

Naxojet
01-10-2017, 16:49
Δεν κανεις καθολου λαθος ισχυει αυτο

sprintezis
01-10-2017, 22:15
Το λάθος το κάνει η Golden Star Ferries που αποδρομολογεί το βαπόρι από ένα πολύ καλό δρομολόγιο Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος τον καιρό μάλιστα που θα είχε έναν κατά πολύ υποδεέστερο ανταγωνιστή.

Συμπέρασμα: Στα πλοία που αναχωρούν από τον Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου δεν λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
02-10-2017, 09:37
Το λάθος το κάνει η Golden Star Ferries που αποδρομολογεί το βαπόρι από ένα πολύ καλό δρομολόγιο Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος τον καιρό μάλιστα που θα είχε έναν κατά πολύ υποδεέστερο ανταγωνιστή.

Συμπέρασμα: Στα πλοία που αναχωρούν από τον Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου δεν λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός
Mάλλον δεν κατάλαβες τι έγινε. Η BSF ναύλωσε το βαπόρι μέχρι την 1/10 κ στη συνέχεια ναύλωσε το FAST FERRIES ANDROS.
Tώρα γιατί κ πώς αυτή η αλλαγή ...άλλο καπέλο.

Espresso Venezia
02-10-2017, 09:47
Mάλλον δεν κατάλαβες τι έγινε. Η BSF ναύλωσε το βαπόρι μέχρι την 1/10 κ στη συνέχεια ναύλωσε το FAST FERRIES ANDROS.

Δεν νομίζω ΒΙΚΤΩΡ. Εξ όσων γνωρίζω το SUPERFERRY δούλεψε στην γραμμή απευθείας από και για την GOLDEN STAR. Δεν υπήρξε ναύλωση από την BSF ούτε και καμμία εμπλοκή της στην προσωρινή δρομολόγηση του.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
02-10-2017, 11:36
Δεν νομίζω ΒΙΚΤΩΡ. Εξ όσων γνωρίζω το SUPERFERRY δούλεψε στην γραμμή απευθείας από και για την GOLDEN STAR. Δεν υπήρξε ναύλωση από την BSF ούτε και καμμία εμπλοκή της στην προσωρινή δρομολόγηση του.
Εγώ νομίζω ότι ήταν ναύλωση.Γιατί δεν συνέχισε,είναι ένα ερώτημα.Ίσως το πρόβλημα με τα φορτηγά,ίσως με τον Παναγιωτάκη να συμφέρει καλύτερα.

Πάντως το SF στο ξενοδοχειακό είναι καλύτερο από ΒS κ αν θέλετε ο αδαής επιβάτης,η πλειοψηφία δλδ,με αυτή την φορεσιά ζήτημα αν καταλάβει ότι μπαίνει σε βαπόρι άλλης εταιρείας.

Espresso Venezia
02-10-2017, 12:08
Πάντως το SF στο ξενοδοχειακό είναι καλύτερο από ΒS κ αν θέλετε ο αδαής επιβάτης,η πλειοψηφία δλδ,με αυτή την φορεσιά ζήτημα αν καταλάβει ότι μπαίνει σε βαπόρι άλλης εταιρείας.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Έχει τύχει πολλές φορές που ρώτησα φίλους ή συγγενείς με ποιό πλοίο ταξίδεψαν και δεν θυμόντουσαν καν το όνομα του, πόσω μάλλον την εταιρεία ή τα χρώματα - σινιάλα του.

noulos
02-10-2017, 13:46
Αν δεν κάνω λάθος δεν υπήρξε ναύλωση από την Blue Star, αλλά εγκρίθηκε άμεσα προσωρινή δρομολόγηση από την Golden
για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών.

sprintezis
02-10-2017, 21:17
Αν δεν κάνω λάθος δεν υπήρξε ναύλωση από την Blue Star, αλλά εγκρίθηκε άμεσα προσωρινή δρομολόγηση από την Golden για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών.

Από ποιόν εγκρίθηκε? Και εάν η προσωρινή δρομολόγηση απεδείχθη επ' ωφελεία του πλοίου, του νησιού, και του επιβατικού κοινού για ποιο λόγο να μην παραταθεί? Να μη γίνει ετήσια?
Εγώ δε μπορώ να την κατανοήσω αυτήν την κατάσταση. Η πρωινή αναχώρηση από Πειραιά για Σύρο-Τήνο-Μύκονο να θεωρείται ιδιοκτησία της Blue Star Ferries και ακόμα και όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο πλοίο της Blue Star το λόγο να τον έχει η Blue Star. Θυμίζω ότι και πριν από δύο χρόνια το καλοκαίρι που το FF Andros έκανε Ραφήνα-Σύρο-Τήνο-Μύκονο όχι καθημερινά αλλά μόνο τις μέρες που δεν είχε Blue Star από Πειραιά για Σύρο-Τήνο-Μύκονο. Κατά την προσωπική μου γνώμη τέτοιες εναρμονισμένες πολιτικές βλάφτουν τον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό. Και όπως αποδείχτηκε το καλοκαίρι του 2017 στη Ραφήνα ο ανταγωνισμός στην ακτοπλοΐα προσφέρει πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση στα νησιά, καλύτερες ακτοπλοϊκές υπηρεσίες και καλύτερες τιμές στα ναύλα.

rafina-lines
02-10-2017, 22:45
Ίσως η "ελεύθερη" δρομολόγηση του FERRY έγινε με συνεννοήση GOLDEN και BLUE STAR, με τον όρο να αποχωρήσει η GOLDEN μόλις μπορέσει να καλύψει το κενό η BLUE. Δεν ξέρω κάτι, λέω τώρα... Είναι ίσως η ίδια περίπτωση που αναφέρεις με το ΑΝΔΡΟΣ στη Σύρο. "Έλα εσύ να μου καλύψεις το κενό, κι ό,τι βγάλεις δικά σου. Αλλά μόνο μέχρι την τάδε ημερομηνία. Μετά φεύγεις". Γιατί και το ΑΝΔΡΟΣ στη Σύρο πάλι συγκεκριμένη ημερομηνία είχε...

sprintezis
03-10-2017, 00:41
Ίσως η "ελεύθερη" δρομολόγηση του FERRY έγινε με συνεννοήση GOLDEN και BLUE STAR, με τον όρο να αποχωρήσει η GOLDEN μόλις μπορέσει να καλύψει το κενό η BLUE. Δεν ξέρω κάτι, λέω τώρα... Είναι ίσως η ίδια περίπτωση που αναφέρεις με το ΑΝΔΡΟΣ στη Σύρο. "Έλα εσύ να μου καλύψεις το κενό, κι ό,τι βγάλεις δικά σου. Αλλά μόνο μέχρι την τάδε ημερομηνία. Μετά φεύγεις". Γιατί και το ΑΝΔΡΟΣ στη Σύρο πάλι συγκεκριμένη ημερομηνία είχε...

Εσύ λες "ίσως" δηλαδή πιστεύεις ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο να είχε σχεδιαστεί η δρομολόγηση του superferry το μήνα Σεπτέμβριο στον Πειραιά για Σ-Τ-Μ από το Μάιο πριν το "Πάτμος" προσκρούσει στην ξέρα της Ίου και προκύψει το κενό? Τί θα πει "κι ότι βγάλεις δικά σου?" Ποιος κάνει χάρη σε ποιον? Δηλαδή όποιος χρησιμοποιεί τη θαλάσσια διαδρομή Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος θά πρεπει να δέχεται όλους τους όρους που βάζει η Blue Star Ferries και κανονικά θά 'πρεπε να της πληρώνει και χαράτσι? Αδιανόητα πράγματα!!!

rafina-lines
03-10-2017, 05:55
Όχι, ρε συ, φυσικά και δεν είχε σχεδιαστεί, είναι δυνατόν?? Απλά σκέφτομαι πώς μπορεί να προκύπτει αυτό το πράγμα που λες, φίλε μου... Σκέψεις κάνω... Γιατί και οι δύο περιπτώσεις αυτές έχουν δύο κοινά: Αδυναμία της BLUE STAR να καλύψει μία γραμμή της (και μάλιστα της ίδιας) και είσοδο ενός δεύτερου παίκτη ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το διάστημα της έλλειψης. Ε, είναι δυνατόν να είναι σύμπτωση και τις δύο φορές ο δεύτερος παίκτης να μπαίνει και να βγαίνει τις ημερομηνίες που υπάρχει η έλλειψη?? Κάποια συνεννόηση πρέπει να υπάρχει από πίσω που δεν ξέρουμε... Αυτό προσπαθώ να καταλάβω. Πώς ρυθμίστηκε η συγκεκριμένη κάλυψη?? Σίγουρα η BLUE STAR δεν έμεινε αμέτοχη στη ρύθμιση. Πόσο βαθιά συμμετέχει όμως στο να γίνει η ρύθμιση?? Επίσης αν πρόσεξες, και τις δύο φορές δεν έχασε τίποτα. Απλά ο δεύτερος παίκτης της έκανε το αποκούμπι. Ε, είναι δυνατόν να κάνει κάποιος το αποκούμπι ενός άλλου χωρίς να κερδίσει τίποτα?? Γι'αυτό λέω πως κάτι υπάρχει από πίσω που δεν ξέρουμε...

Και για να επιστρέψουμε στο θέμα του πλοίου, σήμερα το SUPERFERRY δεν έχει απογευματινή αναχώρηση. Έχει όμως πρωινή άνοδο. Αντίστοιχα, αύριο έχει μόνο απογευματινή κάθοδο. Άρα να υποθέσω ότι θα μείνει σε μας απόψε. Ίσως λόγω προμηθειών και πετρέλευσης. Γιατί ο χρόνος που μένει Ραφήνα δεν είναι ικανός ούτε νερό να πάρει καλά-καλά. Και δεδομένου ότι δε θα έχει και πολύ κίνηση Τρίτη απόγευμα... :)

noulos
03-10-2017, 14:58
Από ποιόν εγκρίθηκε? Και εάν η προσωρινή δρομολόγηση απεδείχθη επ' ωφελεία του πλοίου, του νησιού, και του επιβατικού κοινού για ποιο λόγο να μην παραταθεί? Να μη γίνει ετήσια?
Εγώ δε μπορώ να την κατανοήσω αυτήν την κατάσταση. Η πρωινή αναχώρηση από Πειραιά για Σύρο-Τήνο-Μύκονο να θεωρείται ιδιοκτησία της Blue Star Ferries και ακόμα και όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο πλοίο της Blue Star το λόγο να τον έχει η Blue Star. Θυμίζω ότι και πριν από δύο χρόνια το καλοκαίρι που το FF Andros έκανε Ραφήνα-Σύρο-Τήνο-Μύκονο όχι καθημερινά αλλά μόνο τις μέρες που δεν είχε Blue Star από Πειραιά για Σύρο-Τήνο-Μύκονο. Κατά την προσωπική μου γνώμη τέτοιες εναρμονισμένες πολιτικές βλάφτουν τον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό. Και όπως αποδείχτηκε το καλοκαίρι του 2017 στη Ραφήνα ο ανταγωνισμός στην ακτοπλοΐα προσφέρει πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση στα νησιά, καλύτερες ακτοπλοϊκές υπηρεσίες και καλύτερες τιμές στα ναύλα.
Κανενός ιδιοκτησία δεν είναι ούτε η γραμμή, ούτε το πρωινό δρομολόγιο.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνονται οι δηλώσεις δρομολόγησης από τις εταιρίες. Από εκεί και πέρα, οι έκτακτες δρομολογήσεις γίνονται κατόπιν έγκρισης από το ΣΑΣ ή από το υπουργείο όταν συντρέχει λόγος.
Ετσι μετά το ατύχημα του BS Patmos η Blue Star δεν μπορούσε να καλύψει το δρομολόγιο και η Golden κινούμενη ταχύτατα ζήτησε και πήρε (με έγκριση του υποργείου) έκτακτη δρομολόγηση για έναν μήνα
για να καλυφτεί το κενό. Τώρα, από την στιγμή που η Blue Star καλύπτει το δρομολόγιο (δεν έχει σημασία αν είναι με δικό της ή με ναυλωμένο πλοίο) δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η έκτακτη δρομολόγιση.
Του χρόνου θα μπορούσε να βάλει πλοίο απέναντι στην Blue Star αλλά νομίζω θα ήταν αυτοκτονία. Το brand της BS είναι πολύ μεγάλο και τραβάει πολύ εύκολα τον επιβάτη (ειδικά τον εσωτερικό τουρίστα)
και έχει την δυνατότητα δρομολόγησης μεγάλου πλοίου που θα μαζέυει όλη την κίνηση.

sprintezis
03-10-2017, 17:29
Κανενός ιδιοκτησία δεν είναι ούτε η γραμμή, ούτε το πρωινό δρομολόγιο.
Του χρόνου θα μπορούσε να βάλει πλοίο απέναντι στην Blue Star αλλά νομίζω θα ήταν αυτοκτονία. Το brand της BS είναι πολύ μεγάλο και τραβάει πολύ εύκολα τον επιβάτη (ειδικά τον εσωτερικό τουρίστα)
και έχει την δυνατότητα δρομολόγησης μεγάλου πλοίου που θα μαζέυει όλη την κίνηση.

Και για ποιο λόγο να υπάρχει μόνο ένα πλοίο που να τη μαζεύει όλη την κίνηση και να μην υπάρχουν περισσότερα που να συμβάλλουν και στην αύξηση της κίνησης. Το ξέρεις ότι ολόκληρο το Σεπτέμβριο που πήγαινε στη Σύρο το Superterry το δίκτυο των τουριστικών πρακτόρων διότι από εκεί αρχίζει το καρκίνωμα προωθούσε τους επιβάτες στην πρωινή αναχώρηση του "Νήσος Μύκονος" για Σύρο? Μόνο και μόνο για να μη δούνε το superferry και κάνουν την αναπόφευκτη σύγκριση?
Πόσες φορές έχεις ταξιδέψει για Σύρο με Blue Star? Το βαπόρι σου προσέφερε άνεση, πολυτέλεια, ευρυχωρία? τα 44 ευρώ της διακεκριμένης θέσης σαλόνι διότι η οικονομική του Paros και του Naxos είναι ανυπόφορη είναι ελκυστικός ναύλος? Τί να το κάνω εγώ ο εσωτερικός τουρίστας και κάτοικος βορειοανατολικής αττικής που με αναγκάζει και να κατέβω στον Πειραιά για να πάω στο νησί μου το brand? Το άβατο της Σύρου από άλλες εταιρίες πρέπει να σπάσει και θα σπάσει. Όπως ακριβώς έσπασε και της Παροναξίας.

ΑΡΗΣ
03-10-2017, 20:51
Δεν υπαρχει κανενα αβατο στη Συρο. Οποιος δηλωσει ετησια δρομολογηση πολυ απλα μπαινει. Το θεμα ειναι το ποσο μεσα θα "μπαινει". Για αυτο και δεν ζηταει ουδεις. Με 2 μηνες κινηση το καλοκαιρι αμφιβαλλω και αν στον ετησιο κυκλο εχει κσι κερδος η BS. Δεν απορει κανεις δηλαδη που καθε χρονο δεν δηλωνει κανενας Σ.Τ.Μ?

sprintezis
03-10-2017, 23:06
Δεν υπαρχει κανενα αβατο στη Συρο. Οποιος δηλωσει ετησια δρομολογηση πολυ απλα μπαινει. Το θεμα ειναι το ποσο μεσα θα "μπαινει". Για αυτο και δεν ζηταει ουδεις. Με 2 μηνες κινηση το καλοκαιρι αμφιβαλλω και αν στον ετησιο κυκλο εχει κσι κερδος η BS. Δεν απορει κανεις δηλαδη που καθε χρονο δεν δηλωνει κανενας Σ.Τ.Μ?

Και αφού κατά τη γνώμη σου δεν έχει κίνηση το νησί για ποιό λόγο τη ζητάνε τα Blue Star που είναι δαπανηρά πλοία και δεν τη ζητάνε οι Στεφάνου και ο Παναγιωτάκης που έχουν πλοία με τα μισά λειτουργικά έξοδα? Η Blue Star έχει κάνει κάποιο Τάμα στον Άγιο Δημήτρη ή στον Άη Γιώργη των Καθολικών? Και ενώ το καλοκαίρι έχουμε 2 αναχωρήσεις για Σύρο, αναχωρεί ολόκληρος στόλος και πηγαίνει νηοπομπή για Τήνο? Αυτή η αναλογία σου φαίνεται ισοδύναμη με την αναλογία ζήτησης επιβατικής κίνησης ανάμεσα στα δυο νησιά?

gpap2006
03-10-2017, 23:26
Η Σύρος έχει ολόκληρο SF XII που σκουπίζει κίνηση 3 Ραφηνατων μαζί. Έχουμε βγει off topic όμως.

rafina-lines
03-10-2017, 23:33
Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει το εξής: Όπου δουλεύει η BLUE STAR δύσκολα μπαίνει άλλος παίκτης. Εδώ ακόμη και στην Παροναξία η HSW έπρεπε να βάλει ολόκληρο θηρίο για να κάνει κάτι σοβαρό. Και πάλι με χίλια ζόρια κατάφερε κάτι αξιοσημείωτο. Τα ταχύπλοα δεν τα υπολογίζω απλά γιατί η BLUE STAR δεν έχει ταχύπλοα... Αυτό κάτι δείχνει. Η εταιρία πρέπει να έχει τέτοιο management από πίσω που σίγουρα θα είναι διαλεγμένοι ένας κι ένας εκεί.

Anyway, εδώ πάντως είναι το θέμα του SUPERFERRY. Γιατί δεν τα γράφουμε αυτά κάπου αλλού?? Νομίζω έχουμε βγει αρκετά απ'το θέμα του πλοίου. :)

manos75
04-10-2017, 08:31
η bluestar δυστυχως για τους επιβατες εφτασε ποια σε σημειο να παιζει μπαλα μονη της και να κερδιζει και ευκολα.μετα την αγορα των μετοχων της τραπεζας πειρεως εχει τον πληρη ελενχο ολων των γραμμων.η τραπεζα πειρεως σαν πουλημενα τομαρια που ειναι δωσανε την δυνατοτητα σε μια ετερεια να κανει κουμαντο σε ολο το αιγαιο.απο εδω και περα η γνωμη μου ειναι οτι θα δουμε πραγματα και θαυματα.απο αυξησεις σε εισιτηρεια μονοπωλειο θα ειναι οτι θελει θα κανει μεχρι κρουαζιερες στο αιγαιο για ποιο οικονομια στα δρομολογια.

ΑΡΗΣ
04-10-2017, 14:09
Και αφού κατά τη γνώμη σου δεν έχει κίνηση το νησί για ποιό λόγο τη ζητάνε τα Blue Star που είναι δαπανηρά πλοία και δεν τη ζητάνε οι Στεφάνου και ο Παναγιωτάκης που έχουν πλοία με τα μισά λειτουργικά έξοδα? Η Blue Star έχει κάνει κάποιο Τάμα στον Άγιο Δημήτρη ή στον Άη Γιώργη των Καθολικών? Και ενώ το καλοκαίρι έχουμε 2 αναχωρήσεις για Σύρο, αναχωρεί ολόκληρος στόλος και πηγαίνει νηοπομπή για Τήνο? Αυτή η αναλογία σου φαίνεται ισοδύναμη με την αναλογία ζήτησης επιβατικής κίνησης ανάμεσα στα δυο νησιά?
Τα ιδια λεμε...δεν ζηταει ουδεις....Η Τηνος και ιδιαιτερα η Μυκονος εξυπηρετειται συντριπτικα μεσω Ραφηνας....τι σου κανουν τα Σπατα και οι ωρες αφιξης στη Ραφηνα....Ενας απο τους λογους που εχει εδραιωθει η bsf ειναι και στο οτι επιχειρει και σε γραμμες που δεν ειναι δα και χρυσοφορες....και...και...και

noulos
04-10-2017, 15:28
Και για ποιο λόγο να υπάρχει μόνο ένα πλοίο που να τη μαζεύει όλη την κίνηση και να μην υπάρχουν περισσότερα που να συμβάλλουν και στην αύξηση της κίνησης. Το ξέρεις ότι ολόκληρο το Σεπτέμβριο που πήγαινε στη Σύρο το Superterry το δίκτυο των τουριστικών πρακτόρων διότι από εκεί αρχίζει το καρκίνωμα προωθούσε τους επιβάτες στην πρωινή αναχώρηση του "Νήσος Μύκονος" για Σύρο? Μόνο και μόνο για να μη δούνε το superferry και κάνουν την αναπόφευκτη σύγκριση?
Πόσες φορές έχεις ταξιδέψει για Σύρο με Blue Star? Το βαπόρι σου προσέφερε άνεση, πολυτέλεια, ευρυχωρία? τα 44 ευρώ της διακεκριμένης θέσης σαλόνι διότι η οικονομική του Paros και του Naxos είναι ανυπόφορη είναι ελκυστικός ναύλος? Τί να το κάνω εγώ ο εσωτερικός τουρίστας και κάτοικος βορειοανατολικής αττικής που με αναγκάζει και να κατέβω στον Πειραιά για να πάω στο νησί μου το brand? Το άβατο της Σύρου από άλλες εταιρίες πρέπει να σπάσει και θα σπάσει. Όπως ακριβώς έσπασε και της Παροναξίας.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι διαφορετικό λέμε!

Δεν είπα οτι πρεπει να υπάρχει ένα πλοίο που θα μαζέυει όλη την κίνηση, αλλά ότι αν μπει κάποιο απέναντι τότε η BS έχει την δυνατότητα (και με δρομολόγηση μεγαλύτερου πλοίου αν χρεαστεί)
να μαζέψει όλη ή το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης.

Και εξηγώ. Οταν λέω "εσωτερικός τουρίστας" δεν εννοώ κάποιον σαν εσένα που κατάγεται από το νησί και πηγαινοέρχεται συχνά, αλλά αυτόν που θα πάει μια φορα για διακοπές και τέρμα,
ή εστω θα ξαναπάει μετά από κάποια χρόνια. Ο Ελληνας τουρίστας αν προτιμάς.
Aυτός είναι που θα προτιμήσει να ταξιδέψει με μια εταιρία που γνωρίζει ή έχει ακουστά το όνομά της, ενώ θεωρεί και πολύ σημαντικό το θέμα της ταχύτητας
ακόμα και αν η διαφορά είναι στην ουσία 20-30 λεπτά. Και ας είναι πολύ πιο άνετος και πολυτελής ο ανταγωνιστής (βλέπε Superfgerry).
Και κακά τα ψέματα, τον τουρίστα δεν τον ενδιαφέρει ούτε το μονοπώλειο, ούτε τι γίνεται τον χειμώνα.

Και εδώ που τα λέμε, ακόμα και εσύ χαρακτήρισες "σκουνα" το Fast Ferries Andros λόγω ταχύτητας και χωρητικότητας (η οποία δεν είναι και αυτή που ανέφερες).

threshtox
10-10-2017, 13:00
Xθες το βράδυ το πλοίο έδεσε στον Πειραιά..δίπλα στους λόγιους και στους ποιητές...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-10-2017, 13:53
Ωραίο βαπόρι κ ας το φόρτωσαν στην μετασκευή.Οι ιαπωνικές καταβολές του δεν κρύβονται.
Χαιρόμουν κάθε πρωί να το βλέπω να σαλπάρει από Πειραιά!

Panaghiotis Psarianos
12-10-2017, 20:58
184927 SUPERFERRY, Γαύριο ¶νδρος.

Espresso Venezia
14-10-2017, 18:19
Xθες το βράδυ το πλοίο έδεσε στον Πειραιά..δίπλα στους λόγιους και στους ποιητές...

Πιό συγκεκριμμένα στα 200άρια, στην ακτή Μιαούλη, και όπως κάθε πλοίο που έχει περάσει από το λιμάνι του Πειραιά και σέβεται...... τον εαυτό του, όφειλε να φωτογραφηθεί με φόντο την εκκλησία του Αγίου Νικολάου (must !!!).

184947
Πατρίδα - 14/10/2017

T.S.S. APOLLON
26-10-2017, 22:48
Superferry καταπλους στο λιμανι της Τηνου 8-10-2017

185172

T.S.S. APOLLON
22-11-2017, 12:06
Superferry αποπλους απο το Γαυριο 29-6-2017

185574185575

pantelis2009
14-12-2017, 17:37
To Superferry σύμφωνα με τη φωτο του φίλου μου βρίσκεται στο Πέραμα. Λέτε να ήρθε για να βάλει εξτρά σωστικές λέμβους και όργανα στη γέφυρα για τα ταξίδια του από τη Ραφήνα στην Κρήτη??? Θα το μάθω στην ....πορεία.:p

185865

VASILIS CRETA
14-12-2017, 18:44
Πάμε μεεεεεε το Σούπερφέεερι
που ναι τοοοοοο καράβι - αστέεερι :star:,
Να' το πουουουουου' ρχεται και Κρήηηητη,
Φαίνετ' αααααααπ τον Ψηλορείειειτη!!! :D :D :D

Πάντως, έτσι όπως το βλέπω (ειδικά από τα drone videos) είναι αρκετά στενοί οι ανοικτοί διάδρομοί του. Θα τα καταφέρουν να βολέψουν βάρκες αν θελήσουν ή απαιτηθεί να μπουν (πχ με το να κρέμονται εκτός του φάρδους όπως στα Cruise η το Ιεράπετρα ή θα χρειαστεί να κόψουν λαμαρίνες όπως στα Ionian Victory και Νήσος Ρόδος; Επίσης που ακριβως "σκαλώνει" στους κανονισμούς από τη στιγμή που έχουμε δει και τα μικρά και χωρις βάρκες Ιονίς και Άρτεμις σε Κρήτη και άγονη ΒΑ Αιγαίου αντίστοιχα;

fourtounakis
14-12-2017, 19:11
Αν το προβλημα εχει να κανει με ...βαρκες , τοτε πώς το Παρος ταξιδευει Δωδεκάνησα; 😔

capten4
15-12-2017, 04:03
Τεσσερις βαρκες ημικλειστου τυπου θα μπουν....

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-12-2017, 08:26
Αν το προβλημα εχει να κανει με ...βαρκες , τοτε πώς το Παρος ταξιδευει Δωδεκάνησα; 😔
Έχει να κάνει με το πόσο απομακρύνεται από τις ακτές.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-12-2017, 08:30
Πάντως, έτσι όπως το βλέπω (ειδικά από τα drone videos) είναι αρκετά στενοί οι ανοικτοί διάδρομοί του. Θα τα καταφέρουν να βολέψουν βάρκες αν θελήσουν ή απαιτηθεί να μπουν (πχ με το να κρέμονται εκτός του φάρδους όπως στα Cruise η το Ιεράπετρα ή θα χρειαστεί να κόψουν λαμαρίνες όπως στα Ionian Victory και Νήσος Ρόδος; Επίσης που ακριβως "σκαλώνει" στους κανονισμούς από τη στιγμή που έχουμε δει και τα μικρά και χωρις βάρκες Ιονίς και Άρτεμις σε Κρήτη και άγονη ΒΑ Αιγαίου αντίστοιχα;
Πρέπει να κόψουν κάτι γιά να μπουν διότι αν τις βάλουν πάνω πάνω θα είναι top heavy κ θα αλλοιωθεί η συμπεριφορά του.

pantelis2009
18-02-2018, 10:22
To Superferry όπως πόζαρε στο φακό μου προχτές, στο Νο2 μόλο της ΝΑΥΣΙ που βρίσκεται. Καλή συνέχεια.

186968

pantelis2009
02-03-2018, 10:13
Το Superferry έφυγε από το Νο 2 μόλο της ΝΑΥΣΙ και με τη βοήθεια του Christos XXXVII πηγαίνει για Ελευσίνα. Καλή συνέχεια.

karavofanatikos
14-03-2018, 11:34
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, τόσο των προσκυνητών για την εορτή της Παναγίας Θεοσκέπαστης, όσο και των εκδρομέων της 25ης Μαρτίου, το πλοίο θα εκτελέσει έκτακτα τοπικά δρομολόγια για Άνδρο ως εξής:

Παρασκευή 23/3: Από Ραφήνα (18:30) || Από Άνδρο (20:45) & Κυριακή 25/3: Από Ραφήνα (19:00) || Από Άνδρο (21:15)

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά το πλοίο το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα θα παραμείνει στο λιμάνι της Άνδρου!

rafina-lines
14-03-2018, 17:19
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, τόσο των προσκυνητών για την εορτή της Παναγίας Θεοσκέπαστης, όσο και των εκδρομέων της 25ης Μαρτίου, το πλοίο θα εκτελέσει έκτακτα τοπικά δρομολόγια για Άνδρο ως εξής:

Παρασκευή 23/3: Από Ραφήνα (18:30) || Από Άνδρο (20:45) & Κυριακή 25/3: Από Ραφήνα (19:00) || Από Άνδρο (21:15)[/COLOR]

Τα έκτακτα δρομολόγια της 25ης Μαρτίου θα τα κάνει το SUPERFERRY 2 κι όχι το SUPERFERRY. Το νέο SUPERFERRY θα επιστρέψει στο λιμάνι μας από τη μεγάλη βδομάδα. :)

pantelis2009
22-03-2018, 17:31
Στο Superferry όπως βλέπουμε έχουν έρθει οι νέες βάρκες και τα καπόνια άρχισαν να στήνονται. Καλή συνέχεια σε όλους.

187439

pantelis2009
24-03-2018, 15:21
Οι νέες σωστικές λέμβοι του Superferry που έχουν φτάσει στο μόλο της ΔΕΗ. Καλή συνέχεια σε όλους.

187472

pantelis2009
31-03-2018, 16:19
Το Superferry έφυγε από το μόλο της ΔΕΗ και πηγαίνει Ραφήνα. Καλή σεζόν για πλήρωμα και πλοίο.

manoubras 33
22-04-2018, 21:41
Σημερα στην ομορφη Τηνο!

187956

Amorgos66
01-05-2018, 01:01
Το πλοιο το βραδυ της Δευτερας 30/4 κατα τις 10,
αναχωρησε κατευθειαν για Ηρακλειο,
ωστε το πρωι της Τεταρτης 2/5 να ξεκινησει
το νεο του δρομολογιο απο εκει προς Ραφηνα.
188063

npapad
01-05-2018, 17:19
Ορίστε και φωτογραφίες από το Ηράκλειο σήμερα 1-5-2018.
Here's some photos of her at Heraklion 1-5-2018.
188068188069188070188071
Τις καλύτερες ευχές μου στην εταιρεία και το πλήρωμα για μια πολύ καλή σεζόν. Καλή αρχή !

VASILIS CRETA
01-05-2018, 17:20
Πάμε μεεεεεε το Σούπερφέεερι
που ναι τοοοοοο καράβι - αστέεερι,
Να' το πουουουουου' ρχεται και Κρήηηητη,
Φαίνετ' αααααααπ τον Ψηλορείειειτη!!!

Να' το που' ρθε και στην Κρήτη πλέον!!! :love-struck:

Εδώ με τη νέα του παρέα, στα νέα του λημέρια.

188072

(μακρινή και κακή φωτό από κινητό μεν, αλλά πως να αντισταθεις στην πρόκληση).

Προσωπικά το ήξερα όμορφο από τις φωτό, αλλά όσο να ναι άλλο να το βλέπεις δια ζώσης έστω και από μακρινή απόσταση!

Καλή αρχή, καλά ταξίδια και καλή επιτυχία!!!

threshtox
01-05-2018, 18:52
Mακάρι να πετύχει το δύσκολο αυτό εγχείρημα. Καλά ταξίδια σε πλήρωμα και πλοίο..

pantelis2009
02-05-2018, 13:30
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ SUPERFERRY (https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=wUSWaCIdm2Y) ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (https://www.youtube.com/watch?time_continue=47&v=u0S8LuN4k_Q) όπως ανέβηκε στο fb. Εύχομαι καλή συνέχεια.

OfTheHighSeas
02-05-2018, 22:43
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ SUPERFERRY (https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=wUSWaCIdm2Y) ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (https://www.youtube.com/watch?time_continue=47&v=u0S8LuN4k_Q) όπως ανέβηκε στο fb.
Το δρομολόγιο Ηράκλειο Ραφήνα με το SUPERFERRY έγινε σήμερα 02.06.18 αλλά όχι το Ραφήνα Ηράκλειο με το II.
Και τα 2 είναι τώρα στην Ραφήνα, που σημαίνει ότι και το αυριανό Ηράκλειο Ραφήνα είναι πολύ αμφίβολο.
Είχατε βέβαια επισημάνει ότι θα ήταν δύσκολο εγχείρημα ...

T.S.S. APOLLON
09-05-2018, 16:25
Superferry αποπλους απο το Γαυριο 24-4-2018

188188

pantelis2009
26-06-2018, 09:51
Το SUPERFERRY στις 24-06-2018 στο δρομολόγιο του και αρκετό κυματισμό. Καλή συνέχεια.

188930

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-06-2018, 12:00
Το SUPERFERRY στις 24-06-2018 στο δρομολόγιο του και αρκετό κυματισμό. Καλή συνέχεια.

188930Τελικά αυτό με τις κατηγορίες πλόων νομίζω εφαρμόζεται κατά περίπτωση.
Με την αλλαγή δρομολόγίου υποχρεώθηκε το βαπόρι να βάλει βάρκες.
Από την άλλη έχουμε τα μπλουσταράκια τα οποία χτίστηκαν όπως είναι γιά ταξίδια μέχρι Κυκλάδες άντε κ Αστυπάλαια.
Το ΒS PAROS όμως έφτασε μέχρι Καστελλόριζο.Τώρα πάει κ Ικαροσαμία.
Θέλετε άλλο παράδειγμα; N.XIOΣ κ Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ βασικά ίδια βαπόρια με το δεύτερο να μην έχει βάρκες ( κ λιγότερες καμπίνες ) αφού είναι ημερόπλοιο.Κ όμως πρακτικά έχουν εκτελέσει τα ίδια δρομολόγια.

threshtox
26-06-2018, 12:09
Τελικά αυτό με τις κατηγορίες πλόων νομίζω εφαρμόζεται κατά περίπτωση.
Από την άλλη έχουμε τα μπλουσταράκια τα οποία χτίστηκαν όπως είναι γιά ταξίδια μέχρι Κυκλάδες άντε κ Αστυπάλαια.
Θέλετε άλλο παράδειγμα; N.XIOΣ κ Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ βασικά ίδια βαπόρια με το δεύτερο να μην έχει βάρκες ( κ λιγότερες καμπίνες ) αφού είναι ημερόπλοιο.Κ όμως πρακτικά έχουν εκτελέσει τα ίδια δρομολόγια.

H ιστορία με τα ημερόπλοια είναι αστεία. Τα μπλουσταράκια γέμισαν αριθμημένες, ξηλώνοντας καμπίνες και σαλόνια και το Νάξος ταξιδεύει 21 ώρες στο 24ωρο και δεν έχουν και ένα self service της προκοπής και ούτε θέσεις στα Goodys. Το Ιθάκη ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ έκανε έκτακτα νυχτερινά στην Παροναξία. Το Μύκονος θεωρείται ημερόπλοιο και έχει αλωνίσει το Αιγαίο..άσε που και αυτό είναι τίγκα στις αριθμημένες..

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-06-2018, 12:48
H ιστορία με τα ημερόπλοια είναι αστεία. Τα μπλουσταράκια γέμισαν αριθμημένες, ξηλώνοντας καμπίνες και σαλόνια και το Νάξος ταξιδεύει 21 ώρες στο 24ωρο και δεν έχουν και ένα self service της προκοπής και ούτε θέσεις στα Goodys. Το Ιθάκη ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ έκανε έκτακτα νυχτερινά στην Παροναξία. Το Μύκονος θεωρείται ημερόπλοιο και έχει αλωνίσει το Αιγαίο..άσε που και αυτό είναι τίγκα στις αριθμημένες..
Mίλησα γιά βάρκες που είναι θέμα ασφαλείας.Προφανώς έχει να κάνει με το πόσο απομακρύνεται ένα πλοίο από τις ακτές.
Ας πούμε ότι η άνεση του επιβάτη έρχεται δεύτερη.
Συμπέρασμα,στην Ελλάδα οι κατηγορίες πλόων είναι ολίγον... λάστιχο.

OfTheHighSeas
26-06-2018, 14:12
Mίλησα γιά βάρκες που είναι θέμα ασφαλείας.Προφανώς έχει να κάνει με το πόσο απομακρύνεται ένα πλοίο από τις ακτές.

Μήπως ξέρετε σε ποιες αποστάσεις από τις ακτές αλλάζουν οι απαιτήσεις ασφαλείας;

Enburg
26-06-2018, 18:54
Τελικά αυτό με τις κατηγορίες πλόων νομίζω εφαρμόζεται κατά περίπτωση.

Να ανοίξετε καμιά SOLAS η EUROSOLAS μια και είσαι παλιός και να βρεις της διαφορά σε συνδυασμό με STCD.
Όλα τα βαπόρια 'αστέρια' είναι, και πάνε παντού.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-06-2018, 08:56
Να ανοίξετε καμιά SOLAS η EUROSOLAS μια και είσαι παλιός και να βρεις της διαφορά σε συνδυασμό με STCD.
Όλα τα βαπόρια 'αστέρια' είναι, και πάνε παντού.
Γιά το "αστέρια" δεν διαφωνώ,σε σύγκριση πάντα με το παρελθόν .Πρακτικά πάνε παντού αλλά νομίζω από τις αρχές κάνουν τα στραβά μάτια ελλείψει άλλων επιλογών στις περισσότερες περιπτώσεις.
Επιτρέψατέ μου ως ανεξάρτητος παρατηρητής να έχω την άποψή μου.

Panaghiotis Psarianos
27-06-2018, 21:27
188940SUPERFERRY - ¶νδρος

pantelis2009
26-09-2018, 08:26
Το πλοίο βρίσκεται στον Μαραθώνα για απάγκιο.

Amorgos66
26-09-2018, 23:15
Superferry,...εξοδου στον Σχινιά...190429

pantelis2009
28-09-2018, 08:55
Το Superferry φωτογραφημένο εχθές στις 19.00 μ.μ προερχόμενο από τον Σχοινιά που είχε πάει για απάγκιο. Καλή συνέχεια.

190448

pantelis2009
11-02-2019, 15:30
To Superferry σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα το ΟΛΠ θα δεξαμενιστεί στη μεγάλη δεξαμενή Βασιλειάδη από 06/04 έως 08/04/2019

pantelis2009
22-02-2019, 06:58
Το Superferry ολοκλήρωσε τα δρομολόγια του και έφυγε χαράματα από Ραφήνα με προορισμό το Πέραμα για την ακινησία του και τον δεξαμενισμό του. Καλή συνέχεια.

ancd
22-02-2019, 11:48
Έδεσε σήμερα το πρωί στην Ε9 στον Αγ. Σπυρίδωνα.

192319
Πειραιάς 22/02/2019

hayabusa
17-03-2019, 08:39
Δύο εναέριες αναχωρήσεις του πλοίου από Σαντορίνη και ¶νδρο ! :)

https://youtu.be/J3HDhSqPxPg

hayabusa
17-03-2019, 08:41
https://youtu.be/hybH096l27A

pantelis2009
17-03-2019, 15:41
Πώς οι λιμενικοί «μπλόκαραν» το κύκλωμα ναρκωτικών με τα δύο αδέρφια στον καταπέλτη του superferry!

17 Μαρτίου 2019

https://cyclades24.gr/wp-content/uploads/2019/03/superferry4-1-696x522.jpg (https://cyclades24.gr/wp-content/uploads/2019/03/superferry4-1.jpg)

Ο 32χρονος ταξίδευε φορτωμένος με μεγάλες ποσότητες κάνναβης – Είχε κρύψει τα ναρκωτικά στα πιο απίθανα σημεία του αυτοκινήτου του – To Λιμενικό ψάχνει τις επαφές των αδελφών για να εντοπίσουν και άλλα μέλη του κυκλώματος

Το σκηνικό της σύλληψης του 32χρονου Έλληνα από τη Γλυφάδα που το μεσημέρι της Παρασκευής μπλοκαρίστηκε από το κλιμάκιο των λιμενικών στη Μύκονο καθώς ταξίδευε φορτωμένος με μεγάλες ποσότητες κάνναβης τις οποίες ετοιμαζόταν να ρίξει στο νησί των ανέμων, ξεδιπλώνεται με κάθε λεπτομέρεια μέσα απο τη δικογραφία που αποκαλύπτει το protothema.
O ναρκέμπορος έπεσε στις 12:35, στα δίχτυα των ράμπο της Δίωξης Ναρκωτικών του κλιμακίου Ειδικών Αποστολών οι οποίοι με τη συνδρομή του λαγωνικού Κ9 που ακούει στο όνομα Ugly, τον είδαν να βγαίνει με το όχημα του από το καράβι Super Ferry 2 που είχε αναχωρήσει το πρωί της ίδιας ημέρας από το λιμάνι της Ραφήνας και τον σταμάτησαν για έλεγχο.
Μάλιστα, προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο ο 32χρονος που όπως είπε θα εργαζόταν για την καλοκαιρινή σεζόν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος είχε καταχωνιάσει τα περίπου 2 κιλά κάνναβης στα πιο απίθανα σημεία του οχήματός του ενώ είχε στην τσέπη του και σε δυο ακόμη σημεία του αυτοκινήτου, μικροποσότητα χασίς για να την παραδώσει σε περίπτωση που τον έπιαναν στον έλεγχο και να παραπλανήσει τις αρχές. Όμως δεν τα κατάφερε.
Οι έμπειροι λιμενικοί της Μυκόνου, τον κατάλαβαν, εντόπισαν τα καταχωνιασμένα ναρκωτικά και του πέρασαν χειροπέδες. Μέλος του ιδίου κυκλώματος φέρεται και ο 35χρονος αδερφός του 32χρονου, ο οποίος στο παρελθόν έχει σύμφωνα με πληροφορίες απασχολήσει την Κρατική Ασφάλεια και συνελήφθη μετά από επιχείρηση των λιμενικών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στην περιοχή της Γλυφάδας όπου διέμενε με τον 32χρονο συλληφθέντα στο λιμάνι της Μυκόνου.
Αυτοκίνητο – καβάντζα, μικροποσότητες για «ξεκάρφωμα», το «χρυσό» βιβλίο και η ζυγαριά β€“ ποντίκι
Όπως χαρακτηριστικό αναφέρεται στη δικογραφία, όταν οι ράμπο του Λιμενικού της Μυκόνου σταμάτησαν για έλεγχο τον 32χρονο και τον ρώτησαν αν κουβαλά τίποτα παράνομο, εκείνος απόλυτα ψύχραιμος τους παρέδωσε μια νάιλον διαφανή συσκευασία που περιείχε κάνναβη μεικτού βάρους 1,24 γραμμαρίων, τους είπε ότι δεν είχε κάτι άλλο ενώ για να γίνει πιο πειστικός τους παρότρυνε να ψάξουν και το αυτοκίνητό του. Κάτι που έγινε αφού το κλιμάκιο των λιμενικών ήταν σίγουροι πως δεν τους έλεγε την αλήθεια.
Μόλις το Κ9 Ugly πλησίασε άρχισε, όπως χαρακτηριστικά λένε όσοι γνωρίζουν, «να κάνει σαν τρελό…» δίνοντας ενδείξεις για ναρκωτικές ουσίες σε διάφορα σημεία.
Ένα από αυτά ήταν στο λεβιέ ταχυτήτων όπου παραπλανητικά είχε κρύψει άλλη μια μικροποσότητα κάνναβης βάρους 1,01 γραμμάριων και στο χώρο των αποσκευών όπου είχε κρύψει ένα ακόμη σακουλάκι με 1,02 γραμμάριων για «ξεκάρφωμα». Όμως η έρευνα του Ugly δεν σταμάτησε εκεί.
Το λαγωνικό Κ9 του Λιμενικού έδωσε ένα ακόμα στίγμα αυτή τη φορά σε ένα μαύρο ηχείο μάρκας Koda, διαστάσεων 52χ52χ52 το οποίο όταν έψαξαν οι λιμενικοί έβγαλαν λαβράκι. Μέσα, ο 32χρονος έκρυβε κάνναβη που αγγίζει τα 1.800 γραμμάρια.
Μάλιστα στο ηχείο είχε κάνει ειδική πατέντα για να βγάλει off την όσφρηση του σκύλου. Το είχε τυλίξει με πλαστική μεμβράνη και στο πίσω μέρος είχε κρύψει το εμπόρευμα σε νάιλον σακούλα που ήταν εμποτισμένη με ξύδι! Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε και μια μεταλλική φιάλη λίπανσης με την ένδειξη WD40 στην οποία αποσπόταν ο πυθμένας της και εντός αυτής υπήρχε άλλη γυάλινη φιάλη για την απόκρυψη ναρκωτικών.
Όμως οι πατέντες του 32χρονου ναρκεμπόρου δεν σταματούσαν εκεί. Μέσα σε ένα βιβλίο οι λιμενικοί εντόπισαν μέσα στις σελίδες 1000 ευρώ (20χαρτονομισματα των 50 ευρώ) ενώ αφαιρώντας το τασάκι που βρισκόταν στην αριστερή εσωτερική πλευρά του οχήματος, πίσω από το κάθισμα του οδηγού βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μια μαύρη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας μάρκας Mingheng με δυνατότητα ζύγισης έως 120 γραμμάριων η οποία είχε σχήμα ασύρματης χειροκίνητης συσκευής κατάδειξης ηλεκτρονικού υπολογιστή δηλαδή ποντικιού.
Τέλος βρέθηκε και μια συσκευή η οποία είναι στο όνομα αλλοδαπού, ( οι συνδέσεις που χαρακτηρίζουν οι αρχές «πακιστανικά τηλέφωνα» ) ενώ αναφερόμενοι στον τρόπο δράσης, οι συντάκτες του διαβιβαστικού, αναφέρουν ότι ο βαθμός επιτηδειότητας του κατηγορούμενου καταδεικνύεται σαφέστατα από τα αντικείμενα που είχε επιλέξει για τη μεταφορά των ουσιών.
Ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος για τον έλεγχο γιαυτο και παρέδωσε τις συσκευασίες με τις μικροποσότητες ενώ το γεγονός ότι τήρησε αρνητική στάση μετά τη σύλληψη του λέγοντας προφορικά ότι θα συμβουλευτεί τον δικηγόρο του, δείχνει, όπως αναφέρει το διαβιβαστικό τον βαθμό προετοιμασίας στην περίπτωση που έπεφτε στα δίχτυα του νόμου.
Αυτό που ψάχνουν τώρα οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Μυκόνου και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά είναι οι επαφές των δυο συλληφθέντων έτσι ώστε να βάλουν στο χέρι και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος που αποφάσισε να ξεκινήσει τις μεγάλες μπίζνες με την κάνναβη στο νησί των ανέμων.
https://i1.prth.gr/images/w880/files/2019-03-17/narkwtika_mikonos1.jpgΠηγη:protothema.gr

roussosf
17-03-2019, 18:03
Ηταν το SF II και όχι αυτό ........

pantelis2009
18-03-2019, 06:14
Εγώ απλά ανέβασα την είδηση, δεν ήξερα ποιο ήταν.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-03-2019, 10:51
Δύο εναέριες αναχωρήσεις του πλοίου από Σαντορίνη και ¶νδρο ! :)

https://youtu.be/J3HDhSqPxPg
Εναέριες αναχωρήσεις;;;;:surprise:
Πάντως όμορφες λήψεις της εκμπλουσταρισμένης γιαπωνέζας:smile-new:.

sprintezis
03-04-2019, 10:18
Εγώ απλά ανέβασα την είδηση, δεν ήξερα ποιο ήταν.

Δεν ήξερες ότι αυτές τις μέρες το Superferry κάνει ετήσια ακινησία και συντήρηση? Προσέχουμε τι ποστάρουμε. Έχουμε ευθύνη.

pantelis2009
05-04-2019, 07:16
Αφού βγήκε το ΕΚΟ 2 από την δεξαμενή πρέπει να μπει το Superferry.

ancd
05-04-2019, 09:46
Από το πρωί έχει ξεκινήσει η διαδικασία δεξαμενισμου του πλοίου.
192819192820192821
Πειραιάς - Δεξαμενή Βασιλειάδη 05/04/2019

leo85
07-04-2019, 20:47
Δυο φωτογραφίες όπου έχει γίνει η υδροβολή στο πλοίο,καλή συνέχεια.

192848 192849

6-4-2019.

pantelis2009
08-04-2019, 09:32
Το Superferry με την βοήθεια του P/K Ifestos 2 βγήκε πριν λίγο από την δεξαμενή Βασιλειάδη και πηγαίνει στη ΝΑΥΣΙ για το υπόλοιπο της ακινησίας του.

pantelis2009
12-04-2019, 15:42
Το Superferry αναχώρησε από τη ΝΑΥΣΙ και πηγαίνει στη Ραφήνα. Καλή συνέχεια.

Amorgos66
23-04-2019, 09:40
...δεν αρχισαμε καλα...,σοβαρη βλαβη σε
λαθος χρονικη στιγμη...
https://www.tinostoday.gr/2019/04/superferry_23.html?m=1

thanos75
23-04-2019, 13:43
Μήπως να κάνανε κανένα ευχέλαιο (μέρα που είναι κιόλας αύριο) εκεί στην Golden Star Ferries- και τα 2 συμβατικά της σε μια εβδομάδα βλάβη:confusion: Αν και θα έλεγα ότι γενικότερα οι γραμμές της Ραφήνας ξεκίνησαν πολύ περίεργα μετά τον "τραυματισμό" και του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. Τι να πω...ο Θεός να βάλει το χέρι του!
Να αναφέρω πως είδα στο marinetraffic τον ΘΕΟΛΟΓΟ κοντά στο Γαύριο. Κάποιο έκτακτο δρομολόγιο κάνει να υποθέσω λόγω του συμβάντος?

express adonis
23-04-2019, 13:45
Μήπως να κάνανε κανένα ευχέλαιο (μέρα που είναι κιόλας αύριο) εκεί στην Golden Star Ferries- και τα 2 συμβατικά της σε μια εβδομάδα βλάβη:confusion: Αν και θα έλεγα ότι γενικότερα οι γραμμές της Ραφήνας ξεκίνησαν πολύ περίεργα μετά τον "τραυματισμό" και του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. Τι να πω...ο Θεός να βάλει το χέρι του!
Να αναφέρω πως είδα στο marinetraffic τον ΘΕΟΛΟΓΟ κοντά στο Γαύριο. Κάποιο έκτακτο δρομολόγιο κάνει να υποθέσω λόγω του συμβάντος?

το πρωι που περασα φορτωνε πολυ νταλικα για ανδρο....ισως να ναι για το συμβαν...

Amorgos66
23-04-2019, 17:24
Η βλαβη επισκευαστηκε...
Αυριο κανονικα στα δρομολογια του...

Espresso Venezia
24-04-2019, 07:39
...δεν αρχισαμε καλα...,σοβαρη βλαβη σε
λαθος χρονικη στιγμη...
https://www.tinostoday.gr/2019/04/superferry_23.html?m=1

Η βλαβη επισκευαστηκε...
Αυριο κανονικα στα δρομολογια του...

Άρα η βλάβη δεν ήταν σοβαρή, αφου απεκατεστάθη μέσα σε ώρες, ούτε καν ημέρα. Για να πω την αλήθεια μου φίλε μου, παραξενεύτηκα χθες όταν την προσδιόρισες ως σοβαρή....... Ούτε στην δημοσίευση που μας είχες παραπέμψει αναφερόταν κάτι τέτοιο, ούτε πουθενά αλλού από όσα site διάβασα. Πιθανότατα θα ήταν δικιά σου η εκτίμηση.

Amorgos66
28-04-2019, 21:17
Άρα η βλάβη δεν ήταν σοβαρή, αφου απεκατεστάθη μέσα σε ώρες, ούτε καν ημέρα. Για να πω την αλήθεια μου φίλε μου, παραξενεύτηκα χθες όταν την προσδιόρισες ως σοβαρή....... Ούτε στην δημοσίευση που μας είχες παραπέμψει αναφερόταν κάτι τέτοιο, ούτε πουθενά αλλού από όσα site διάβασα. Πιθανότατα θα ήταν δικιά σου η εκτίμηση.
...η δημοσιευση ,αν την διαβασες,γραφει για αξονα...
Προφανως ηταν κατι πιο απλο...

Espresso Venezia
29-04-2019, 08:10
Κατ' αρχάς φίλε μου, για να γράψω ότι πουθενά στην δημοσίευση που μας παρέθεσες δεν αναφερόταν "σοβαρή βλάβη", αυτό σημαίνει ότι .....την διάβασα πριν απαντήσω (υποθέτω πως αυτό μπορείς να το καταλάβεις) !!!

Παρακάμπτοντας το πόσο "έγκυρες" μπορεί να είναι οι όποιες δημοσιεύσεις στα εκατοντάδες .....δημοσιογραφικά (εδώ γελάμε !!!) sites που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, η συγκεκριμμένη δημοσίευση αναφερόταν σε "βλάβη - μηχανική βλάβη - πρόβλημα στον άξονα της μηχανής", και μάλιστα σε πολύ μικρό χρόνο μετά το συμβάν, όταν ακόμα δεν μπορούσε να γνωρίζει κανείς (ούτε καν οι άνθρωποι του πλοίου) με ασφάλεια το μέγεθος της βλάβης.

Ως σοβαρή λοιπόν, την χαρακτήρισες και μας την παρουσίασες αυθαίρετα μόνο εσύ, και από την στιγμή που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε όπως μόνος σου παραδέχθηκες (κατόπιν βέβαια εορτής) ως ...κάτι πιό απλό, πιστεύω πως θα αρκούσε ένα απλό και ντόμπρο "συγγνώμη, έκανα λάθος". https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png
.

stav
29-04-2019, 11:10
https://www.enandro.gr/oikonomia/4996-μ-τριτη-βλάβη-στο-superferry-επέστρεψε-ραφήνα.html

pantelis2009
02-06-2019, 07:29
Το Superferry κάνοντας ανάποδα για να δέσει στη Ραφήνα. Καλή συνέχεια.

193694

pantelis2009
24-06-2019, 06:20
Αυτό είναι που λένε ταξίδι μετά μουσικής. Συνέβη εχθές στο Superferry με τον Κώστα Μακεδόνα live. Αυτά είναι τα ωραία. Φωτό από τον φίλο Γιάννη. Καλή συνέχεια.

193968

pantelis2009
27-09-2019, 17:41
Το Superferry φεύγοντας σήμερα το μεσημέρι από την Πάρο. Καλή συνέχεια.

195277

babis nic
14-12-2019, 23:10
https://www.forsaleships.net/n/image/cache/catalog/data/P_U/Superferry-500x500.jpgROPAX VESSEL for sale

bstr951

DWT
: 1,258 dwt on 5.6m draught

Built
: 03/1995 Kanda SB-Japan (Reblt 2016 Greece)

Class
: RINA

Passengers
: 1,760 pax (domestic trade)

Ramps
: Bow & Stern center, FH 4.2m

Cars
: 258 Cars or 150 cars and 25 trucks

Dims.
: Loa 120.9, B 19.8m

GRT/NRT
: 10,047/4,473

M/E
: 2x Pielstick, 6750 bhp 520 rpm

Speed
: 20.5-21 kn

Fin Stabilizer, 2 Bow-2 Stern Thr
Stockholm-SOLAS complied, 2.5m SWH
Short int voy Cat A (950 pax)
Trading Greece

bstr951 - 1.258 dwt - 1995 Japanhttps://www.forsaleships.net/n/image/catalog/bsl_logo.png

Model: bstr951
Availability: In Stock

Amorgos66
18-12-2019, 23:10
https://www.forsaleships.net/n/image/cache/catalog/data/P_U/Superferry-500x500.jpgROPAX VESSEL for sale

bstr951

DWT
: 1,258 dwt on 5.6m draught

Built
: 03/1995 Kanda SB-Japan (Reblt 2016 Greece)

Class
: RINA

Passengers
: 1,760 pax (domestic trade)

Ramps
: Bow & Stern center, FH 4.2m

Cars
: 258 Cars or 150 cars and 25 trucks

Dims.
: Loa 120.9, B 19.8m

GRT/NRT
: 10,047/4,473

M/E
: 2x Pielstick, 6750 bhp 520 rpm

Speed
: 20.5-21 kn

Fin Stabilizer, 2 Bow-2 Stern Thr
Stockholm-SOLAS complied, 2.5m SWH
Short int voy Cat A (950 pax)
Trading Greece

bstr951 - 1.258 dwt - 1995 Japanhttps://www.forsaleships.net/n/image/catalog/bsl_logo.png

Model: bstr951
Availability: In Stock

Σε άλλο σάιτ υπάρχει και τιμή πώλησης...!!
31.000.000¤...!!
https://m.apolloduck.com/boat/commercial-vessels-ferry-roro-ferries/567288

sparti
03-06-2020, 16:27
Κατα την αναχωρηση του απο Πειραια για Ραφηνα

OfTheHighSeas
23-04-2022, 14:39
Το πλοιο θα μεινει αροδου στην Χωρα της Ανδρου; Δεν ειναι καταλληλο το λιμανι;
Καλο Πασχα!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
23-04-2022, 19:21
Το πλοιο θα μεινει αροδου στην Χωρα της Ανδρου; Δεν ειναι καταλληλο το λιμανι;
Καλο Πασχα! Παλιά το πλοίο της γραμμής έμενε στη ράδα. Δεν ξέρω αν την ώρα που θα μπει/βγει κόσμος,μπορεί να πατήσει ο καταπέλτης στην άκρη του λιμενοβραχίονα του μικρού λιμανιού.Διαφορετικά με τις βάρκες.

OfTheHighSeas
23-04-2022, 20:00
Παλιά το πλοίο της γραμμής έμενε στη ράδα. Δεν ξέρω αν την ώρα που θα μπει/βγει κόσμος,μπορεί να πατήσει ο καταπέλτης στην άκρη του λιμενοβραχίονα του μικρού λιμανιού.Διαφορετικά με τις βάρκες.
Ευχαριστω, πραγματι εριξε τον καταπελτη.
201667

rafina-lines
23-04-2022, 20:38
Το SUPERFERRY 2 (νυν SUPERSTAR), όταν είχε πάει Πάσχα στη Χώρα το 2011 (την πρώτη χρονιά αγορά του από τους αδελφούς) είχε δέσει κανονικά στη γωνία του λιμανιού μέσα. Βέβαια άλλα τα χαρακτηριστικά του ενός πλοίου από το άλλο. Μπορεί το καινούριο SUPERFERRY να μην το παίρνει να πέσει εκεί. Αλλά και τα βυθίσματα του λιμανιού με τα χρόνια μπορεί να έχουν αλλάξει... Έτσι κι αλλιώς από τότε δεν έχει γίνει κάποιο έργο στο λιμάνι της Χώρας....

sparti
23-05-2022, 22:09
Το SUPERFERRY σημερα κατα την αφιξη του στο Γαυριο της Ανδρου

T.S.S. APOLLON
30-03-2023, 20:28
Το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ καταπλεει στην Τηνο ανημερα των Θεοφανειων στις 6 Ιανουαριου του 2017
Φωτογραφια Καπτεν ΛΕΑΝΔΡΟΣ
203036

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
30-03-2023, 21:43
Συμπαθέστατο γιαπωνεζάκι!

hayabusa
16-04-2023, 11:45
H Ανάσταση στο Γαύριο χθες το βράδυ όπου το πλοίο συμμετείχε στο πανηγυρικό κλίμα με φωτοβολίδες και σφυρίγματα !

https://youtu.be/qnqylSWg39E