PDA

Επιστροφή στο Forum : Έλυρος [Elyros, Sunflower Tsukuba]

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Γιάννης Φ
19-02-2008, 15:07
Κανένα νέο για την ναύλωση του ΄Ελυρου απο την Grimaldi?Είναι σίγουρο?:confused:

μιχαλης79
20-02-2008, 19:17
Σημερα εμαθε οτι η εταιρεια πιστευει οτι θα παραδωθει το πλοιο τον Ιουνιο για να αντικαταστησει το Βενιζελος στα Χανια αν θα ξαναπαει Τυνησια,αλλιως θα αντικαταστησει το Λισσος.

scoufgian
20-02-2008, 19:36
Σημερα εμαθε οτι η εταιρεια πιστευει οτι θα παραδωθει το πλοιο τον Ιουνιο για να αντικαταστησει το Βενιζελος στα Χανια αν θα ξαναπαει Τυνησια,αλλιως θα αντικαταστησει το Λισσος.
απατηλα ονειρα φιλε μιχαλη ,η χρησιμοποιηση του πλοιου στον ελλαδικο χωρο

Espresso Venezia
20-02-2008, 23:21
απατηλα ονειρα φιλε μιχαλη ,η χρησιμοποιηση του πλοιου στον ελλαδικο χωρο

Φίλε μου Γιάννη, για να επιμένεις τόσο σε αυτήν την άποψη σίγουρα κάτι θα ξέρεις, κάτι θα έχεις ακούσει.

Εγώ πάντως πιστεύω (μην γνωρίζοντας κάτι συγκεκριμμένο) ότι θα πρέπει να είμαστε κάπως επιφυλακτικοί για το που τελικά θα δρομολογηθεί το πλοίο.
Κι αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες των πιο απροσδόκητων αλλαγών στην ακτοπλοία μας.
Να σου θυμίσω (έτσι πρόχειρα) ότι μόλις πριν λίγους μήνες όλοι πιστεύαμε ότι το Έλυρος αγοράστηκε για να κοντράρει την Αριάδνη στην γραμμή των Χανίων,
όλοι πέσαμε από τα σύννεφα όταν η Αριάδνη ναυλώθηκε στη ΜΙΝΟΑΝ στην Αδριατική και άφησε ελεύθερο το πεδίο στο ΟΛΥΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ,
και τώρα βρισκόμαστε στο σημείο να μην γνωρίζουμε -τελειώνοντας σε λίγες μέρες η ναύλωση της-, ούτε καν σαν υποψία που πρόκειται να δρομολογηθεί.

Θέλω με λίγα λόγια δηλαδή να πω, ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τοπίο που θα υπάρχει στην ακτοπλοία σε 4-5 μήνες (το λιγότερο),
που αναμένεται να είναι έτοιμος (η) ο (η) Έλυρος.

scoufgian
21-02-2008, 06:26
Φίλε μου Γιάννη, για να επιμένεις τόσο σε αυτήν την άποψη σίγουρα κάτι θα ξέρεις, κάτι θα έχεις ακούσει.

Εγώ πάντως πιστεύω (μην γνωρίζοντας κάτι συγκεκριμμένο) ότι θα πρέπει να είμαστε κάπως επιφυλακτικοί για το που τελικά θα δρομολογηθεί το πλοίο.
Κι αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες των πιο απροσδόκητων αλλαγών στην ακτοπλοία μας.
Να σου θυμίσω (έτσι πρόχειρα) ότι μόλις πριν λίγους μήνες όλοι πιστεύαμε ότι το Έλυρος αγοράστηκε για να κοντράρει την Αριάδνη στην γραμμή των Χανίων,
όλοι πέσαμε από τα σύννεφα όταν η Αριάδνη ναυλώθηκε στη ΜΙΝΟΑΝ στην Αδριατική και άφησε ελεύθερο το πεδίο στο ΟΛΥΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ,
και τώρα βρισκόμαστε στο σημείο να μην γνωρίζουμε -τελειώνοντας σε λίγες μέρες η ναύλωση της-, ούτε καν σαν υποψία που πρόκειται να δρομολογηθεί.

Θέλω με λίγα λόγια δηλαδή να πω, ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τοπίο που θα υπάρχει στην ακτοπλοία σε 4-5 μήνες (το λιγότερο),
που αναμένεται να είναι έτοιμος (η) ο (η) Έλυρος.
συμφωνω μαζι σου

Trakman
21-02-2008, 11:10
Εγώ πιστεύω ότι θα μπει τελικά στη γραμμή των Χανίων. Αυτό είναι που ακούγεται στη Σούδα.

OLENI
21-02-2008, 12:05
Μακάρι να είναι οπως τα λές φίλε Trackman , αλλά τώρα που δεν υπάρχει ανατγωνισμός στην γραμμή τα πράγματα είναι χλωμά για δρομολόγηση στα Χανιά :(

Nautikos II
21-02-2008, 12:23
Εγώ πιστεύω ότι θα μπει τελικά στη γραμμή των Χανίων. Αυτό είναι που ακούγεται στη Σούδα.
Yπαρχει καμια πληροφορια για το χρονικο; στην περιπτωση που γινει τελικα

Trakman
21-02-2008, 13:30
Yπαρχει καμια πληροφορια για το χρονικο; στην περιπτωση που γινει τελικα

Θα προσπαθήσω να έχω νέα από έγκυρες πηγές πολύ σύντομα!

μιχαλης79
24-02-2008, 19:56
Καλησπερα!!
Τοσο καλο καιρο ειχε σημερα και δεν πηγε κανενας καμοια βολτουλα να βγαλει φωτο και για εμας που ειμαστε μακρια..

Leo
24-02-2008, 20:23
Πέστα μας φίλε μιχαλης79, κι εγώ μέσα στους απαράδεκτους που δεν αξιώθηκα να πάω. Αλλά δεν απογοητεύομαι, εδώ είναι να μην ζητήσεις κάτι, αμέσως εκτελείται...

μιχαλης79
24-02-2008, 20:34
Εγω φιλε δεν λεω κανεναν απαραδεκτο,απλα τις 2 τελευταιες μερες βλεπω μια πτωση στην ομαδα και δεν παιζει πολυ μπαλα..χα!!

Γιάννης Φ
24-02-2008, 20:36
Εγω πήγα και το είδα,αλλα δυστηχώς ξέχασα την κάμερα!Στο πίσω deck πρόσθεσαν αλλο ενα.Εχουν κλείσει (σχεδον)ολα τα τετράγωνα παράθυρα και ανοίγουν κυκλικα(μικρά και μεγάλα).Και επιτέλους άρχισαν το deck πίσω απο τη γέφυρα!Ελπίζω να βοήθησα λίγο!Πάντως το βαπόρι έχει γίνει ΦΟΒΕΡΟ!:p

μιχαλης79
24-02-2008, 20:38
κατι ειναι και αυτο,.......... παρα το τιποτα.
ευχαριστουμε!!!

scoufgian
24-02-2008, 20:49
μιχαλη ο καιρος καλος ηταν σημερα για να φωτογραφισουμε τον ελυρο αλλα ελα που μας εχουν φαει οι αποστασεις.οι συναδελφοι απο το πειραια που ειναι πιο κοντα τι κανανε σημερα με τον ελυρο?τιποτα!!!προτιμησανε το καφε.ασε μην συνεχισω και παρει η μπαλα και τους φιλους απο την επαρχια,βλεπε μυτιληνιους,χανιωτες και δε συμμαζευεται.αυτοι τι κανουν?περιμενουν εμας?

Leo
24-02-2008, 20:52
Πές τα... Αν δεν πήγαινε ο Captain Nionios στην Κρήτη.... Φωτογραφίες δεν θα βλέπαμε ... νέα δεν θα μαθαίναμε... ε΄ φιλε μου απο το Ηράκλειο?

Espresso Venezia
24-02-2008, 20:57
Καλησπερα!!
Τοσο καλο καιρο ειχε σημερα και δεν πηγε κανενας καμοια βολτουλα να βγαλει φωτο και για εμας που ειμαστε μακρια..

Φίλε Μιχάλη σου προτείνω προς το παρόν, να αρκεστείς σε αυτές τις δύο φώτο (http://forum.nautilia.gr/showpost.php?p=66302&postcount=243).
Είναι βγαλμένες μόλις πριν έξι ημέρες, και φαντάζομαι πως σε αυτό το διάστημα που μεσολάβησε δεν θα έχει αλλάξει δραματικά κάτι στη μετασκευή του. :)

Για να μην πούμε κιόλας ότι υπάρχουν και κάποια μέλη (http://forum.nautilia.gr/showpost.php?p=66306&postcount=245) που διαφωνούν με τις πολλές φωτογραφίες. :confused::rolleyes:

El Greco
25-02-2008, 10:17
mpori na min iparchoune xtesines photografies, ala kapios pige proxtes kai tis edose sto Fakta,

http://www.faktaomfartyg.se/elyros_1998_omb_1.htm

i teleytees dio einai proxtesines

El Greco
25-02-2008, 10:33
mpori na min iparchoune xtesines photografies, ala kapios pige proxtes kai tis edose sto Fakta,

http://www.faktaomfartyg.se/elyros_1998_omb_1.htm

i teleytees dio einai proxtesines

scoufgian
25-02-2008, 19:20
κι επειδη χτες ,πολλα ακουστηκαν ,οτι δεν εχουμε φωτογραφηση των εργασιων απο τον ελυρο,οριστε σημερα

Leo
25-02-2008, 19:27
Να και τα στρογγυλά φινιστρίνια, να και η τσιμινιεράκλα (που κι ετσι να μείνει μια χαρα είναι. Είδαμε και την άλλη πλευρά απο τον Εσπρέσσο χθές όπως και την πλώρη, άρα όλοι ευτυχισμένοι... Μια χαρά πάνε οι δουλειές νομίζω και μέχρι στιγμής δεν δικρίνω καθυστέρηση, ανίθετα βλέπω γοργούς ρυθμούς.

Espresso Venezia
25-02-2008, 19:44
Ωραία φώτο φίλε Γιάννη, στην σωστή ώρα, ηλιοβασίλεμα, ευχαριστούμε. :)

Μικρή φιλικότατη παρατηρησούλα : Πρόσεξε λίγο το κάδρο σου, μοιάζει το πλοίο να έχει παρκάρει στην ...ανηφόρα !!! :)

scoufgian
25-02-2008, 19:46
Ωραία φώτο φίλε Γιάννη, στην σωστή ώρα, ηλιοβασίλεμα, ευχαριστούμε. :)

Μικρή φιλικότατη παρατηρησούλα : Πρόσεξε λίγο το κάδρο σου, μοιάζει το πλοίο να έχει παρκάρει στην ...ανηφόρα !!! :)
με τετοιο γολγοθα,που περναει αυτο το πλοιο,πως να μην του δωσουμε ,αυτη τη μικρη κλιση ..............:D:D

μιχαλης79
25-02-2008, 19:46
αυτο που φαινετε πισω απο την γεφυρα αριστερα ειναι καπονι για βαρκα?
τι δουλεια εχει εκει? δεν θα τις βαλουν στο κενο στην μεση του πλοιου?

jumpman
25-02-2008, 20:11
Nomizw, an de kanw lathos uphrxe hdh ekei apo thn arxh, prin ksekinhsei h metaskeuh.

μιχαλης79
25-02-2008, 20:30
Nomizw, an de kanw lathos uphrxe hdh ekei apo thn arxh, prin ksekinhsei h metaskeuh.
δεν γινετε αυτο. επιση εκει υπηρχε εκει η γεφυρα πριν και το μισο ειναι πανω στο νεο κοματι που προσθεσαν

nautikos
25-02-2008, 20:47
O Jumpman εχει περιπου δικιο. Τα καπονια αυτα οντως υπηρχαν οταν το πλοιο ηρθε στην Ελλαδα, απλα τα μετακινησανε μετα την ολοκληρωση του ''κοψε-ραψε'' στο συγκεκριμενο σημειο. Τα καπονια αυτα κρατανε το fast rescue boat;).

jumpman
25-02-2008, 20:55
Nai auto ennousa pou leei o filos Nautikos.Lathos mou pou den to periegrapsa pio polu.

manolis m.
01-03-2008, 12:55
oi katapeletes tha meinoun oi idioi kathws einai i Mac Gregor (h kaliteri marka se spastous katapeltes kai ...panakrivoi) kai pisteuw poli kaliteroi apo tis gnwstes ellinikes lamarinoepifanies (vl. Macedonia,Soumela,Ionian Qeen klp klp)

konigi
01-03-2008, 14:40
ego exo akousei oti tha figei o piso deksia katapeltis kai tha mpoun 2 kainourgoi stin primni!!o mprosta exei figei idi...paidia kamia neoteri foto iparxei?

giannisk88
01-03-2008, 16:35
paidia kamia neoteri foto iparxei?
Mesa se 5 meres ti mporei na exei allaxei file mou?? stis 25/2 anevike mia!!!

nautikos
01-03-2008, 17:47
Πολυ αγχωνεστε ρε παιδια με τη μετασκευη του Ελυρος:mrgreen:. Ουτε οι πλοιοκτητες του να 'σασταν:D

scoufgian
01-03-2008, 20:31
κι επειδη εμεις δεν αφηνουμε ποτε παραπονεμενους τους φιλους μας,η πορεια των εργασιων στο ελυρος ,οπως ειχαν μεχρι σημερα......
copyright LEO

konigi
02-03-2008, 12:37
paidia xthes milousa me ton iparxo tou lissos!!!
ta pragmata exoun os eksis!!!
to kalokairi sta xania tha einai to lissos me to prevelis!!!
o Venizelaros Tinisia,to Lato stin Endeavor kai to Elyros venetia me ton Sofokli giati to Lefka ori paei pali gia naulosi

scoufgian
02-03-2008, 12:40
paidia xthes milousa me ton iparxo tou lissos!!!
ta pragmata exoun os eksis!!!
o Venizelaros Tinisia,to Lato stin Endeavor kai to Elyros venetia me ton Sofokli giati to Lefka ori paei pali gia naulosi
ψιλοαναμενομενα τα νεα!!!ευχαριστουμε για τη πληροφορηση

konigi
02-03-2008, 12:42
gia meta to kalokairi den ksero ti ginete!!!pantos fanike oti i anek evale to Champion kathara gia ton antagonismo xoris na ipologisei gia alli mia fora ton kosmo!!!
pisteuo oti tha eprepe na faei ena xastouki i anek apo tous xaniotes na sinelthei ligo

Espresso Venezia
02-03-2008, 13:25

ψιλοαναμενομενα τα νεα!!!

Φίλε Γιάννη δεν ξέρω αν είναι ...''ψιλοαναμενομενα τα νεα'', αλλά τα νέα που μας παραθέτει ο φίλος Konigi τουλάχιστον όσο αφορά το Πρεβελης,
έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα (http://forum.nautilia.gr/showpost.php?p=67722&postcount=27) του φίλος NAXOS, τον οποίο βέβαια εγώ εμπιστεύομαι περισσότερο. ;)

Φήμες, φήμες, φήμες ουφ........... :(

El Greco
02-03-2008, 13:36
to Preveli pai Paro Naxo Io Santorini, einai kata 99% sigouro!!!

marioskef
02-03-2008, 15:07
Πιο λογικό θα ήταν να πάνε στα Χανιά Λισσός με το Αριαδνη (Ναυλωμένο) παρα το Πρέβελης...
Τα Λευκά Όρη πέρυσι ναυλώθηκαν από σπόντα λόγω μηχανικών προβλημάτων και δεν νομιζω φέτος να είναι στα σχέδια τους να το δώσουν από τη στιγμή που όντως ναυλωθεί και το Λατώ...

Γιάννης Φ
02-03-2008, 18:27
Τιποτα για τον Ελυρο?

JASON12345
02-03-2008, 19:01
Χωρίς τρομακτικές αλλαγές από πέρσυ.
Τουλάχιστον όσον αφορά τα ΧΑΝΙΑ

NAXOS
02-03-2008, 20:08
ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΑΓΧΟΝΕΣΤΕ. ΕΧΟΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΕΤΕΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

El Greco
02-03-2008, 22:08
kai esti kai alios xoris pistopiisi tou ipourgiou episima den mporoune na anakinosoune tipota gia to plio..

CHERMA
02-03-2008, 23:16
Δήλωση Βαρδινογιάννη στη συνέλευση μετόχων ΑΝΕΚ σήμερα στα Χανιά, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δρομολόγηση του ΕΛΥΡΟΣ :
"Μην περιμένετε να βάλω τα καινούρια πλοία στα Χανιά γιατί μπορεί να βολεύει τον κόσμο αλλά σε 2 χρόνια θα κλείσει η εταιρία."

μιχαλης79
02-03-2008, 23:25
Δήλωση Βαρδινογιάννη στη συνέλευση μετόχων ΑΝΕΚ σήμερα στα Χανιά, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δρομολόγηση του ΕΛΥΡΟΣ :
"Μην περιμένετε να βάλω τα καινούρια πλοία στα Χανιά γιατί μπορεί να βολεύει τον κόσμο αλλά σε 2 χρόνια θα κλείσει η εταιρία."
Σιγουρα ενοοει το Τσαμπιον και το Σπιριτ για καθημερινο δρομολογιο.
Και δεν νομιζω οτι το Ελυρος με 2 μηχανες θα καιει περισοτερα καυσιμα απο το Βενιζελος με τις 4 ρουφιχτρες που εχει.Ξερω καλα οτι το Λατω θελει 19 τονους για ενα δρομολογιο στα Χανια και εχω ακουσει οτι το Βενιζελος θελει 40

salv.
02-03-2008, 23:35
Παιδες Η Ελυρος δεν τρωη πολλα και γιαυτο εγινε αυτη η επιλογη για αγορα του απο την Ανεκ.Η Ελυρος τρωη πανω κατο τα ειδια με τα ξαδερφακια του Λευκα ορι και Σοφ.Β

μιχαλης79
02-03-2008, 23:42
Παιδες Η Ελυρος δεν τρωη πολλα και γιαυτο εγινε αυτη η επιλογη για αγορα του απο την Ανεκ.Η Ελυρος τρωη πανω κατο τα ειδια με τα ξαδερφακια του Λευκα ορι και Σοφ.Β
Και πιο λιγο μπορω να σου πω οτι καιει απο οτι το Λευκα ορη και το Σοφοκλης Β.

marioskef
03-03-2008, 00:59
Και πόσο καίνε αυτά τα αδερφάκια?
Κάποιος κάποια εκτίμηση?:confused:

μιχαλης79
03-03-2008, 01:09
Αυτη την στιγμη ακουσα την δηλωση του Βαρδινογιαννη σε τηλεοπτικο σταθμο των Χανιων και ειπε οτι το πλοιο θα ειναι ετοιμο για δρομολογιο το πολυ μεχρι τελος Ιουνιου, αλλα δεν ειπε για που!!!!
Λογικα και οπως ειναι οι τελευταιες εξελιξεις (σχετικα με την δρομολογιση του Πρεβελη στις κυκλαδες) θα αντικαταστισει το Ελ. Βενιζελος που φευγει στις 18 ιουνιου απο Χανια για τυνησια.. αλλα ποτε δεν ξερεις τι γινεται!!

OLENI
03-03-2008, 10:21
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους μας,
Το ζήτημα του «Έλυρος» δεν έχει ξεκαθαρίσει αλλά έγινε ακόμα περιπλοκότερο. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην Χθεσινή γενική συνέλευση από τον κ. Βαρδινογιάννη το πλοίο σκοπεύουν να το δρομολογήσουν στα Χανιά, αλλά δεν είναι σίγουροι μιας και θα προσπαθήσουν να κοιτάξουν το συμφέρον- κερδοφορία της εταιρείας ( www.haniotika-nea.gr (http://www.haniotika-nea.gr/)) και θα προσπαθήσουν να το ετοιμάσουν ( χλωμό το βλέπω) μέχρι και τον Ιούνιο.
Τέλος όλοι αναρωτιούνται πότε θα έρθουν τα άλλα « Ελυρος» και τι θα γίνει με την μεγάλη ρευστότητα της Εταιρείας.
Πάντως πιστεύετε ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.
Βασίλης Α.

profitis
03-03-2008, 19:12
Δηλαδή πρέπει σώνει και καλα οι εταιρίες να βγάζουν ΥΠΕΡκέρδος,διαφορετικά δεν θα ειναι ικανοποιημένες;Λογικό μία εταιρία να κοιτάει την κερδοφορία της αλλα 1)τα Χανια ειναι απο τις πιο εμπορικές γραμμές στην Ελλάδα με το καλοκαίρι να γίνεται απλα της κακομοίρας και το χειμώνα πάντα να έχει μεγάλο όγκο φορτηγών αλλα και τους φοιτητές που συμβάλλουν έστω και λίγο στην κίνηση της γραμμής 2)Οι Χανιώτες υποστηρίζουν τυφλά την ΑΝΕΚ και τόσο το Blue star όσο και η HSW φύγαν με πίσσα και πούπουλα απο τη γραμμή (αν και η HSW εξαγοράστηκε αλλα και πάλι δεν την προτιμούσαν οι χανιώτες ενω το Αριαδνη ήταν πολύ πιο ωραίο πλοίο απο το Champion. Αρα το να δηλώνουν στην ΑΝΕΚ αυτα τα πράγματα σημαίνει οτι τους νοιάζει ΜΟΝΟ το κέρδος και καθόλου η εξυπηρέτηση του κόσμου.Με τέτοια εταιρία,ευχαριστώ,δεν θέλω να ταξιδεύω.Η HSW στις υπηρεσίες της ήταν πολύ πιο εντάξει.

Μακάρι το Ελυρος να έρθει στα Χανια γιατι με το Λισσος και τα λοιπα σαπιοκαραβα δεν παλεύεται η κατάσταση.

Espresso Venezia
03-03-2008, 20:28
...Με τέτοια εταιρία,ευχαριστώ,δεν θέλω να ταξιδεύω...

...γιατι με το Λισσος και τα λοιπα σαπιοκαραβα δεν παλεύεται η κατάσταση...

Φίλε μου συμφωνώ μαζί σου στο σύνολο σχεδόν αυτών που γράφεις. Οι μόνες μου ενστάσεις είναι στο ότι δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά στο να ταξιδεύεις με ''τέτοια εταιρία'' όπως την αποκαλείς, αφού έχει το μονοπώλιο (σχεδόν) πλέον στην Κρήτη, και στο ότι δεν το βλέπω σωστό παλιά καράβια να τα αποκαλούμε ''ελαφρά τη καρδία'' σαπιοκάραβα. :(

Άλλο πιστεύω ο όρος ''παλιά'', ίσως ακόμα-ακόμα και ''γερασμένα πλοία'', και άλλο τα σάπια-καράβια.

profitis
03-03-2008, 21:43
Φίλε μου συμφωνώ μαζί σου στο σύνολο σχεδόν αυτών που γράφεις. Οι μόνες μου ενστάσεις είναι στο ότι δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά στο να ταξιδεύεις με ''τέτοια εταιρία'' όπως την αποκαλείς, αφού έχει το μονοπώλιο (σχεδόν) πλέον στην Κρήτη, και στο ότι δεν το βλέπω σωστό παλιά καράβια να τα αποκαλούμε ''ελαφρά τη καρδία'' σαπιοκάραβα. :(

Άλλο πιστεύω ο όρος ''παλιά'', ίσως ακόμα-ακόμα και ''γερασμένα πλοία'', και άλλο τα σάπια-καράβια.

Oκ για το σαπιο κάραβα,ήταν λιγάκι heavy... :p...

Οσο για το ότι δεν μπορώ να αποφύγω την ΑΝΕΚ ισχύει...Αλλα κάνω οτι μπορώ γι αυτο:Κλείνω μέχρι και 3μηνο πριν αεροπορικά ωστε να βγαίνουν λίγο ακριβότερα απο ότι θα ταξίδευα με πλοίο.Δεσμεύεσαι λιγάκι αλλα απο το να ταξιδεύεις με την απαράδεκτη ΑΝΕΚ..;)

Thanasis89
05-03-2008, 15:53
Θα συμφωνήσω με τον προφήτη. Η κατάσταση με την ΑΝΕΚ είναι... (δεν βρίσκω λόγια). Σπουδάζω στο Ρέθυμνο και δεν λεω να φύγω ούτε από το Ρέθυμνο ούτε πλέον από τα Χανιά... Με το Αριάδνη στην γραμμή είχαμε και μια εναλλακτική, τώρα τίποτα. Πρέπει να περιμένουμε την Έλυρο και αν. Τώρα απ' ότι μαθαίνω έρχεται στο Ρέθυμνο το Highspeed (ευτυχώς). Θέλω να ταξιδέψω με πλοίο αλλά η ταλαιπωρία με τρομάζει.

μιχαλης79
06-03-2008, 01:20
απο οτι φααινετε στην τελευταια φωτο που εχουμε δει, μετακινησαν και το αλμπουρο πισω απο την γεφυρα.
Σιγα σιγα περνει μορφη!!
Τ καλο ειναι οτι σε χτεσινα τοπικη εφημεριδα τον Χανιων δημοσιευτηκε απο τον προεδρο τον εργαζομενων της ΑΝΕΚ Σαλβαρακη Χαραλαμπο οτι το Ελυρος προοριζεται για Χανια και το προγραματιζουν για τελος Ιουνιου
Κατι παραπανω θα ξερει αυτος παντως απο ολους μας.
Και ανεφερε επισης οτι η διοικηση της εταιρειας δεσμευτηκε για ΑΓΟΡΕΣ πλοιων και αμεσα, μετα την εκδοση του ομολογιακου Δανειου για αντικατασταση παλαιων πλοιων... Οποτε λιγο καιρο θα μας ενοχλη ακομα το Λισσος,αρα ας το χαρουμε οσο το εχουμε ακομα, με τα καλα του και τα κακα του!!!

Γιάννης Φ
06-03-2008, 15:15
Απο οτι είδα στις φώτο του πλοίου κάτω απο την τσιμινιέρα φτιάχνουν κάτι.Θα σηκώσουν την τσιμινιέρα ή θα βάλουν νεα?Το πιο πιθανό είναι να σηκώσουν την τσιμινιέρα.:)

marioskef
06-03-2008, 16:41
Τα σχεδια που εχουν κυκλοφορησει για τα οποια όμως δεν βαζω το χερι μου στη φωτια δειχνουν τσιμινιερα που προσεγγιζει το Olympic Champion και τα νεα της Ταλλινκ...

Γιάννης Φ
06-03-2008, 18:17
Μήπως,λέω μήπως έχει να μας ανεβάσει κανείς τα σχέδια του Έλυρου?;)

Thanasis89
06-03-2008, 20:09
Η αλήθεια είναι ότι θα του πήγαινε πολύ η τζιμινιέρα του Olympic Champion... Είδομεν...

Νaval22
06-03-2008, 20:40
Η αλήθεια είναι ότι για να δείξει το βαπόρι έτσι όπως έχει γίνει κουτάκι πλέον θέλει και μια ανάλογη μεγάλη τσιμινιέρα.Σύμφωνα με τα σχέδια που έχω δεί η τσιμινιέρα μοιάζει στο champion αλλά θα τποθετηθεί πιο πρύμα και θα κάνει το πλοίο πιο ξεχωριστό έμένα πάντως μου άρεσε τπο σχέδιο,Ιδωμεν....

marioskef
06-03-2008, 22:00
Η θέση της Τσιμινιέρας δεν αλλάζει από οτι κατάλαβα απλά η νέα που είναι πιο επιμήκης θα μπει λίγο πιο έκκεντρα σε σχέση με τη παλιά...
Πάντως νομίζω πως θα ήταν πιο σωστό να πούμε οτι μοιάζει περισσότερο με τα πρασινα πλοία της Ταλλινκ, καθώς παρότι σχετικά καμπύλο, δεν είναι τόσο ομοιόμορφο όσο το Τσάμπιον και χωρίς τους οριζόντιους αγωγούς, αλλά παντού χάλυβας...
Προσωπικά δεν το έχω απλά το έχω δει...

Thanasis89
06-03-2008, 22:56
Παιδιά θα γίνει πολύ ωραίο βαπόρι...

μιχαλης79
06-03-2008, 23:03
Σιγουρα θα γινει ωραιο πλοιο.
Κατι μεταξυ, Τσαμπιον-Αριαδνη-Διαγορας. Πιστευω και στο εσωτερικο να το φτιαξουν ομορφα και με πολυτελεια που να μην μουρμουριζουν οι επιβατες που ταξιδευουν αυτες τις μερες με το Λισσος;)

El Greco
06-03-2008, 23:17
nai ala to plorio saloni tou champion kai tou spirit den tha to exi !!

ante na teliosi grigora kai na to doume apo konta.

μιχαλης79
06-03-2008, 23:37
και ομως θα εχει σαλονι στην πλωρη απο οτι εμαθα... οποτε!! καλο μου ακουγετε.

El Greco
07-03-2008, 13:04
e tote tha einai poli oreo!!!

Γιάννης Φ
07-03-2008, 15:10
Σίγουρα!:D

scoufgian
07-03-2008, 15:52
κι επειδη ζητησατε ελυρο ,οριστε σημερινη φωτογραφια του

Espresso Venezia
10-03-2008, 15:23
Δύο φωτογραφίες σημερινές, πλώρα, πρύμα, του πλοίου.

Nautikos II
10-03-2008, 17:32
Απο τις καλυτεροτερες φοτο που εχουμαι δει απο τον Elyro, Μπραβο Γιωργο

OLENI
12-03-2008, 08:59
Μπράβο σας παιδεια εξειρετική δουλειά ....

;)

Γιάννης Φ
12-03-2008, 21:53
Απο οτι είδα πρυμά του άνοιξαν τρύπα για πισίνα!(οχι βέβαια και σίγουρο,αλλα λέω μήπως είναι για πισίνα,αλλιώς για κυκλική σκάλα);)

konigi
12-03-2008, 21:57
Xρειάζεται πισίνα για να πηγαίνει από τα Χανιά στον Πειραιά και πισω?Περίεργο αυτό...Έτσι νομίζω εγώ...

Γιάννης Φ
12-03-2008, 22:03
Τα δρομολόγια δεν είναι και σίγουρα!Πριν απο καιρό ακούσαμε οτι θα ναυλωθεί στην Grimaldi.:)

Trakman
13-03-2008, 01:44
Για τον Grimaldi επειδή ρώτησα αρμόδιο άτομο όταν το πρωτοάκουσα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Για την Αδριατική πάντως δεν αποκλείεται.

kalypso
13-03-2008, 13:41
Από μία συζήτηση με έναν αρχιμηχανικό παίζει και το ενδεχόμενο αυτό,(της Αδριατικής).Θα τους βγει μπροστά τους που έκλεισαν τον πλωριό καταπέλτη....

Apostolos
13-03-2008, 13:44
Εμα φαγωθήκατε ποιά! Στην Βενετία πώς θα δουλέψει το πλοίο?

μιχαλης79
13-03-2008, 13:54
Πες τα Αποστολε,εχουν φαγωθει με την Αδριατικη. Αν ηταν να το δρομολογισουν εκει δεν θα του εφτιαχναν τοσο μεγαλο κομοδεσιο,θα το εκαναν ισιο με το Λευκα Ορη .
Αντε το πολυ πολυ να πεταγετε κανενα Χειμωνα οταν θα κανουν επισκευη τα υπολοιπα.Αν και τα Κρητη ειναι μια χαρα για εκει.

Trakman
13-03-2008, 14:00
Είπαμε, υπάρχει πιθανότητα. Εδώ δεν το απέκλεισε ο Γ. Βαρδινογιάννης στη γενική συνέλευση της ΑΝΕΚ, εμείς θα το αποκλείσουμε? Και γω πιστεύω ότι θα μπει Χανιά, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται.

OLENI
13-03-2008, 14:22
Ξερεί κανείς πότε θα είναι έτοιμο, ισχυει το χρονοδιαγραμμα που έχουν δώσει για δρομολόγηση τον Ιούνιο?

Επίσης δεν καταλαβα γιατι δεν μπορεί να πάει Βενετία:oops:

Βασίλης Α.

Leo
13-03-2008, 14:37
.........
Επίσης δεν καταλαβα γιατι δεν μπορεί να πάει Βενετία:oops:
Βασίλης Α.

Ούτε κι εγώ κατάλαβα γιατί δεν παει Βενετία :o, ο Ικαρος κι η Πασιφάη έχουν πλωριούς ή πλευρικούς καταπέλτες? Δυό πρυμιούς έχουν εκείνα και τόσους έχει κι ο Έλυρος. Είναι άλλο άν οι Χανιώτες επιθυμούν διακαώς να το δούνε στα Χανιά και άλλο που μπορέι να πάει το πλοίο.

Trakman
13-03-2008, 14:48
Θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε Leo...

μιχαλης79
13-03-2008, 14:52
Οπως και τα Κρητη που ηταν φετος το χειμωνα 2 καταπελτες πρυμα δεν ειχα και αυτα?
Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος λογος να μην μπορει να παει στην Βενετια.
Και εξαλου σιγουρο ειναι οτι θα φυγει ο πρυμνιος πλαινος καταπελτης?

kalypso
13-03-2008, 19:13
Πρώτον απλά μετέφερα την συζήτηση που έγινε στο γραφείο,με κάποια από τα στελέχη της εταιρίας,δεύτερον δεν μίλησα καν για Βενετία....

Γιάννης Φ
16-03-2008, 10:22
Υπάρχει καμία φώτο του πλοίου?:confused:

Espresso Venezia
16-03-2008, 15:06
Μόλις 6 ημέρες περάσανε από τις προηγούμενες φωτογραφίες του πλοίου που σας παρέθεσα και έχουμε κάποιες αλλαγές στο πλοίο.

Στην πρώτη από τις δύο σημερινές φώτο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει ''φρέσκο'' άνοιγμα στο κέντρο του πλοίου, όπου και έχει τοποθετηθεί καταπέλτης :confused:, και στη δεύτερη ότι έχει αρχίσει να κλείνει (ή να περιορίζεται σε ύψος ?) ο πρυμνιός πλαινός καταπέλτης.

Φωτογραφία από πλώρα δεν σας βάζω γιατί δεν υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη πρόοδος σε σχέση πάντα με τις προηγούμενες φώτο.

Rocinante
16-03-2008, 15:50
χαχαχα!!!! Καταπληκτικο. Αυτο το καραβι εξελισεται στο μυστηριο της χρονιας. Απο βδομαδα σε βδομαδα βλεπουμε και κατι νεο. Και δεν ξερουμε ουτε πως θα γινει ουτε που θα ταξιδεψει. Λετε να ξαναανοιξουνε την μπροστινη πορτα;:) Εκπληκτικο φωτορεπορταζ του ESPRESSO VENEZIA . Να ρωτησω ομως τους πιο ειδικους κατι. Αυτη η νεα πλαινη πορτα δεν ειναι λιγο μικρη;

scoufgian
16-03-2008, 16:01
γιωργο σε ευχαριστουμε για τη καταπληκτικη σου δουλεια

Thanasis89
16-03-2008, 16:08
Espresso Venezia φοβερές οι φώτο σου, εστιάζουν στα σημεία που αξίζουν την προσοχή μας. Τώρα, χωρίς βέβαια να είμαι ειδικός και όχι με απόλυτη βεβαιότητα, πιστεύω ότι ο πλαϊνός καταπέλτης είναι προσωρινός. Ίσως χρειάστηκε να τον ανοίξουν για την μεταφορά υλικών ή την διευκόλυνση των εργασιών αφού στον πρύμα πλαϊνό εκτελούνται εργασίες. Επίσης θέλω να συμφωνήσω με τον/την rocinante για το "μυστήριο". Πραγματικά έχω πολύ αγωνία να δω τον Έλυρο έτοιμο.

μιχαλης79
16-03-2008, 17:22
Πολυ μυστηριο αυτη η επισκευη.Λετε να δουμε καταπελτη μονιμο οπως στα παλας? Λογικα θα ειναι για να μπαινοβγαινουν στο πλοιο επειδη δεν μπορουνε να το πρυμνοδετησουν εκει για να κανουν την δουλεια τους
Οπως παρατηρησα στην δευτερη φωτο,φενεται οτιθα κατεωασουντους εργατες των καβων ενα ντεκ παρακατω,γιατι εκεναν εκα κοψιμο ακριβως στην γωνια, καλο αυτο για να ελευθερωσουν το πανω ντεκ για κατι αλλο.
Αντε να δουμε πως θα γινει

Γιάννης Φ
16-03-2008, 19:08
Εγώ θέλω πρυμά να φτιάξουν μια καμπύλη σε στίλ Champion!;)

Apostolos
17-03-2008, 04:00
Τελικά τίποτε δέν πάει χαμένο! Καταπέλτες, λαμαρίνες γέφυρες! Το μέγεθος και το ύφος της μετασκευής είναι αξιοθαύμαστο!!!
Καλύτερα που το ρεμέτζο της πρύμης κατεβαίνει ενα ντέκ κατω για να καλούν καλύτερα οι κάβοι...

Γιάννης Φ
17-03-2008, 14:28
Λέτε μέχρι το Σαββάτο να έχουν βγάλει τον πρυμνιό πλαϊνο καταπέλτη?Εγώ πάντως θα χαρώ πολύ που θα φύγει αυτός ο καταπέλτης.Αρκεί βέβαια να βάλουν δύο πρυμά.Να ρωτήσω κάτι?Δεν μπορούν να βάλουν τον πρυμνιό και τον πλωριό καταπέλτη πίσω για διπλό ή λέτε να είναι μικροί για εκεί?:confused:

Leo
17-03-2008, 14:43
Η παρούσα κατασκευή του πλοίου δεν νομίζω ότι επιτρέπει δύο καταπέλτες κατάπρυμα. Με μετασκευή (που δεν την βλέπω να γίνεται) όλα παίζουν... Ένας κατάπρυμα είναι λίγος. Ο νέος στην μέση που μας έδειξε ο Εσπρέσο Βενέζια στην σχετική φωτογραφία, δεν ξέρω τι ακριβώς ρόλο θα παίζει.... Θα δούεμ την εξέλιξη στο επόμενο ρεπορτάζ....:)

giannisk88
17-03-2008, 14:54
Η παρούσα κατασκευή του πλοίου δεν νομίζω ότι επιτρέπει δύο καταπέλτες κατάπρυμα. Με μετασκευή (που δεν την βλέπω να γίνεται) όλα παίζουν... Ένας κατάπρυμα είναι λίγος. Ο νέος στην μέση που μας έδειξε ο Εσπρέσο Βενέζια στην σχετική φωτογραφία, δεν ξέρω τι ακριβώς ρόλο θα παίζει.... Θα δούεμ την εξέλιξη στο επόμενο ρεπορτάζ....:)Φίλε μου για το πλαινό καταπέλτη στη μέση του πλοίου πιστεύω οτι θα τον έχουν όπως στα Παλάτια όπως είπε αν κατάλαβα καλά ο μιχάλης πιό πάνω..Θα τον ανοίγουν μία στις τόσες πιστεύω (όπως στα παλάτια) για να μας δείξουν οτι υπάρχει και εκεί καταπέλτης..:D

Γιάννης Φ
17-03-2008, 14:56
Ο πλαϊνός καταπέλτης θα φύγει γιατι όπως βλέπεις είναι κολλημένος αλλά χωρίς τον μηχανισμό του.Μπορεί όμως να βάλουν σαν του Κνωσσός για να ανεβάζουν φαγητά κλπ.

JASON12345
17-03-2008, 18:25
Καλά ρε παιδιά,παντού καταπέλτες θα έχει το πλοίο;
Σαν τρύπιο θα είναι

Apostolos
18-03-2008, 17:40
Πιθανών για τις φοροεκφορτώσεις στην Βενετία...

salv.
18-03-2008, 19:14
Αχχ τα κακομοιρα τα χανια δεν θα δουν κανενα καινουργιο πλοιο στο λιμανι στους (μονιμο)

despo
18-03-2008, 19:34
Για ρωτήστε να μαθετε τα καινουργια τιμολογια της Ανεκ που θα ισχυουν λιγο πριν το Πασχα, αφου ξεφορτωθηκε τη σκια του Αριαδνη.

sdiama
18-03-2008, 23:03
Για ρωτήστε να μαθετε τα καινουργια τιμολογια της Ανεκ που θα ισχυουν λιγο πριν το Πασχα, αφου ξεφορτωθηκε τη σκια του Αριαδνη.

Deck 30 από 25
Εσ.4κλινη 54 από 38
Εξ.4κλινη 59 από 46
Εσ.2κλινη 57 από 71
Εξ.2κλινη 77 από 64

Σωστά?

μιχαλης79
18-03-2008, 23:06
Μηπως τα αναφερετε σε λαθος θεμα αυτα!!!!!

kalypso
18-03-2008, 23:18
νομίζω ότι αυτά θα έπρεπε να μεταφερθούν στο thread της Ανέκ.Μήπως να το φροντισει κάποιος??????

konigi
19-03-2008, 00:18
Ρε παιδιά ηρεμήστε λίγο με αυτόν τον καταπέλτη...Αμαν!!!
ο λόγος που άνοιξαν την τρύπα στην μπάντα του πλοίου ειναι ο εξής.
Κλείνωντας τον πίσω πλευρικό καταπελτη,και μη έχωντας τον πλαϊνό πλωριό και τον καταπέλτη πρύμα που όπως ήδη γνωρίζουμε δεν υπάρχει,δεν θά μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην ουσία το γκαράζ του πλοίου!!!
Γιαυτό λοιπόν το λογο,άνοιξαν την τρύπα και έβαλαν τον καταπέλτη στο λιμάνι!!!
Για να μπορούν να μπαινοβγαίνουν!!!

giannisk88
19-03-2008, 10:44
Ρε παιδιά ηρεμήστε λίγο με αυτόν τον καταπέλτη...Αμαν!!!

Ήρεμοι είμαστε φίλε..Μία κουβέντα κάνουμε..Ευαριστούμε πάντως για την πληροφόρηση

Γιάννης Φ
20-03-2008, 21:58
Σήμερα στον Έλυρο είδα οτι έφτιαξαν άνοιγμα για δεύτερο καταπέλτη!!!!!!!:p:p:p

Leo
20-03-2008, 22:04
Σήμερα στον Έλυρο είδα οτι έφτιαξαν άνοιγμα για δεύτερο καταπέλτη!!!!!!!:p:p:p

Αααα!!! δεν παίζουμε έτσι... Είδες? απόδειξη;)

Γιάννης Φ
20-03-2008, 22:13
Ξέχασα την φωτογραφική.:???:

marioskef
20-03-2008, 23:20
Και καλά εσύ...Ολόκληρη ναυτιλία.γρ και κανεις δεν έχει φωτορεπορτάζ να μας δώσει...:(

Paralia
20-03-2008, 23:22
Όχι άλλο φωτο-ρεπορτάζ βρε παιδιά!!! αν δεν τον πιστεύετε τον άνθρωπο, βάλτε τον να ορκιστεί… :rolleyes:

marioskef
20-03-2008, 23:24
Καλά ντε τον πιστεύουμε...Δεν έχεις όμως την περιέργεια να το δεις...
Δεν λέω καμιά φορά είναι κουραστικό να βλέπεις το ίδιο πλοίο ξανά και ξανά, από κάθε διαφορετική γωνία, αλλά στην μετασκευή καθε μέρα προσθέτει κάτι καινούργιο...

Paralia
21-03-2008, 00:11
Για μένα είναι πραγματικά πολύ κουραστικό. Με την προσθήκη τόσων πολλών φωτογραφιών, η ανάγνωση των μηνυμάτων δυσκολεύει, το forum βαραίνει, οι σελίδες “σπάνε”, ενώ πολλές από τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν δεν έχουν να προσθέσουν κάτι το ιδιαίτερο.
Άλλωστε αν ήθελα να δω φωτογραφίες θα πήγαινα στα sites (http://apostolossphotos.fotopic.net/) των φίλων (http://fototsentzos.blogspot.com/) μας, τα οποία έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να τις παρουσιάζουν.

marioskef
21-03-2008, 00:16
Εχεις δίκιο είναι πολύ κουραστικό να μπαίνουν συνέχεια φωτογραφίες...
Πραγματι κάνει το φορουμ αργό, και ίσως να πρέπει να βρεθει κάποιος τρόπος να ανεβαίνουν κάπου αλλού (αν και νομίζω οτι το καλύτερο είναι να μην ανεβαίνουν οι φωτο αλλά κάποιο λινκ, ωστε να επιλέγει ο καθένας αν θα τη δει ή όχι)
Πάντως παρ' αυτα είναι μη βολικό να μπαίνει κανείς συνέχεια σε κάθε site για να τσεκαρει... Και νομίζω ειναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε την πορεία της μετασκευής κάθε πλοίου, όχι μόνο του Ελυρος...

Συγγνωμη για το off topic.

Espresso Venezia
23-03-2008, 14:59
Ε Λ Υ Ρ Ο Σ κυρίες και κύριοι !!!

Το πλοίο που έχει δημιουργήσει τόσες (http://forum.nautilia.gr/showpost.php?p=69905&postcount=336) και τόσες (http://forum.nautilia.gr/showpost.php?p=70724&postcount=358) ευγενείς (http://forum.nautilia.gr/showpost.php?p=70761&postcount=363) αντιπαραθέσεις (http://forum.nautilia.gr/showpost.php?p=70756&postcount=360) ανάμεσα στα μέλη του φόρουμ μας !!! :mrgreen:

Σημερινή φώτο του πλοίου, με εμφανή επέκταση του πρυμιού καταπέλτη και κλείσιμο του πλαινού πρυμιού.

marioskef
23-03-2008, 15:31
Από ότι καταλαβαίνω θα μπουν εκτός του καταπέλτη επιβατών δύο για τα οχήματα αντί του ενός...
Ελπίζω το κταάστρωμα επιβατών να φτάνει μέχρι εντελώς πρύμα σε αντιθεση με τα πιο πολλά σύγχρονα κρητικά να απολαμβάνουμε αναχώρηση και ταξίδι

Leo
23-03-2008, 15:38
Μάλλον έχουνε πολλά να δούνε τα μάτια μας... κι εμένα μ αρέσει που υπάρχει αυτή η άμεση ενημέρωση με φωτογραφικό υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θεωρώ ότι είναι μάθημα για πολλούς φίλους που ενδιαφέρονται πραγματικά. Είναι μια σοβαρή μετασκευή που αξίζει να την παρακολουθεί κανείς τόσο στενά.

scoufgian
23-03-2008, 16:04
Μάλλον έχουνε πολλά να δούνε τα μάτια μας... κι εμένα μ αρέσει που υπάρχει αυτή η άμεση ενημέρωση με φωτογραφικό υλικό σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θεωρώ ότι είναι μάθημα για πολλούς φίλους που ενδιαφέρονται πραγματικά. Είναι μια σοβαρή μετασκευή που αξίζει να την παρακολουθεί κανείς τόσο στενά.
συμφωνω με το Leo κι ευχαριστουμε τοσο τον espresso venezia,οσο και τους υπολοιπους φιλους που δαπανουνε λιγο απο το χρονο τους,για να ενημερωνομαστε εμεις.πραγματικα το καραβι χρηζει αναλυτικης παρακολουθησης...

AegeanIslands
23-03-2008, 17:37
Θεωρω ιδιαιτερα ευστοχη την παρεμβαση στα διαστηκια που κατεβηκαν 2 καταστρωματα.

Leo
23-03-2008, 18:32
Κι εγώ μαζί σου, το πρόσεξα μετά την έπισήνανση σου. Με αυτό το ύψος που έχουν οι πρύμες τους είναι πολύ σημαντική αυτή η παρέμβαση.

cmitsos
24-03-2008, 18:34
na kanw mia erwthsh? ti 8a htan pio kalo gia thn anek... h anakataskeuh tou elyros h h dhmiourgia enos neoteuktou karaviou apo ta ellhnika nauphgia ?

Trakman
24-03-2008, 18:42
Νομίζω θα κόστιζε πάρα πολύ η ναυπήγηση ενός νέου πλοίου στο μέγεθος του Έλυρος.

cmitsos
24-03-2008, 18:45
ena karavi sto mege8os tou xios h tou mukonos? 8a kostize akrivotera?

marioskef
24-03-2008, 18:48
Η παλαιότερη εμπειρία δείχνει κατά τη γνώμη μου πως η καλύτερη λύση είναι τα μετασκευασμένα αντί των νεοτευκτων. Ο κύριος λόγος είναι οτι οι ελληνικές εταιρείες δεν αντέχουν οικονομικά να ναυπηγήσουν ένα ολοκαίνουργιο καράβι τέτοιου μεγέθους...
Να θυμήσω οτι τα Παλάς κόστισαν αρκετά πάνω από 100εκ ευρώ, ενώ το Έλυρος δεν προυπολογιζόταν να ξεπεράσει τα 60...
Δεύτερος παράγοντας είναι και ο χρόνος...
Η ΑΝΕΚ με το Ελυρος σε ένα χρόνο απέκτησε ένα πλοίο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της, μια νέα ναυπήγηση θα ήθελε σχεδόν το διπλάσιο...

gasim
24-03-2008, 18:49
Aν λογαριάσεις ότι η αγορά του Ελυρος κόστισε περίπου 30 εκ. €, και η μετασκευή του προβλέπεται να φτάσει τα 20 εκ. €, το ερώτημα αποκτά ενδιαφέρον. Ειδικός δεν είμαι, αλλά ένα καινούργιο-τζιτζί Έλυρος μπορεί και να κόστιζε κοντά στα 90 εκ. €.

Βέβαια, ένα καινούργιο, θέλει χρόνο, να το παραγγείλεις, να το σχεδιάσεις, να το παραλάβεις. Δεν είναι το ίδιο, ακόμα κι αν τα έχεις τ' άτιμα τα €...

Γι' αυτό καμιά φορά βλέπεις πλοία με λίγα χρόνια στην πρύμνη τους (βλέπε τα Superfast) να μετα-πουλιούνται σε καλή, πολύ καλή τιμή. Αν, λοιπόν, τα 'νούμερα' που παρέθεσα είναι σωστά, τότε η μετασκευή συμφέρει.

marioskef
24-03-2008, 18:54
ena karavi sto mege8os tou xios h tou mukonos? 8a kostize akrivotera?
Ένα καράβι στο μέγεθος του Χίος δεν μπορεί να ανταποκριθείστις αναγκες της γραμμής...
Το Χίος ήταν καλό για δεύτερο πλοίο στη γραμμή, αλλά οι γραμμές της Κρήτης (Ηράκλειο/Χανιά) χρειάζονται κάτι πολύ μεγαλύτερο...
Εδώ στα μέγέθη που υπάρχουν βλέπεις οτι ακόμα και το χειμώνα πολλές φορές οι νταλίκες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ακόμα κι όταν στην γραμμή της Κρήτης υπήρχε το Πρέβελης και παρά την ύπαρξη του RoRo (π.χ. το Λισσός είναι προφανές οτι στον τομέα αυτό είναι πλεόν ανεπαρκές). Το καλοκαίρι να μην πω τι γίνεται για του επιβάτες (ακόμα και το Κρήτη ΙΙ γεμάτο ταξιδέυει στα ημερήσια του - που παρότι γλυτώνεις αρκετά χρήματα για τα ΙΧ είναι σκέτη ταλαιπωρία)

Leo
24-03-2008, 18:58
Τα μηνύματα που αφορούσαν τις φωτογραφίες και την διαχείρηση τους για αυτό το thread μεταφέρθηκαν στο thread Σχόλια και παρατηρήσεις μελών.

marioskef
24-03-2008, 19:01
Αν, λοιπόν, τα 'νούμερα' που παρέθεσα είναι σωστά, τότε η μετασκευή συμφέρει.
Βέβαια πρέπει να ανφερθεί πως το καινούργιο θα έχει και σαφώς μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης...
Συν το γεγονός οτι η αύρα του καινουργιου μετρά πολύ στο εμπορικό κομμάτι...
Γενικώς πιστευω οτι αν έχεις χρήματα και σχετική άνεση χρόνου, η τελική εξίσωση είναι υπέρ του νεότευκτου (κόστος - μεταπώλησή - έσοδα εκμετάλλευσης)

cmitsos
24-03-2008, 19:03
είναι ίδια η ποιότητα όμως ενός νέου καραβιού απο άποψη απόδοσης και ασφάλειας σε υλικές και άυλες υπηρεσίες σε σχέση με κάτι το ανακατασκευασμένο?

μιχαλης79
24-03-2008, 19:14
Η παλαιότερη εμπειρία δείχνει κατά τη γνώμη μου πως η καλύτερη λύση είναι τα μετασκευασμένα αντί των νεοτευκτων. Ο κύριος λόγος είναι οτι οι ελληνικές εταιρείες δεν αντέχουν οικονομικά να ναυπηγήσουν ένα ολοκαίνουργιο καράβι τέτοιου μεγέθους...
Να θυμήσω οτι τα Παλάς κόστισαν αρκετά πάνω από 100εκ ευρώ, ενώ το Έλυρος δεν προυπολογιζόταν να ξεπεράσει τα 60...
Δεύτερος παράγοντας είναι και ο χρόνος...
Η ΑΝΕΚ με το Ελυρος σε ένα χρόνο απέκτησε ένα πλοίο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της, μια νέα ναυπήγηση θα ήθελε σχεδόν το διπλάσιο...
Αν τα Παλλας ηθελαν πανω απο 100 εκ ευρω να να ναυπηγηθουν και πριν 7 χρονια,Φανταστειτε τωρα ποσα θα χρειαστουν και ειδικα στην Ελλαδα. Καλυτερα να πας μια βολτα μεχρι την ανατολη να παρεις 2-3 να κανεις την δουλεια σου.
Ασε που πιστευω οτι σε μερικα χρονια τα Νησος θα εχουν προβληματα,τωρα ειναι καινουργια και ολα μια χαρα,σε 15-20 χρονια θα δουμε

salv.
24-03-2008, 21:06
Ασε που πιστευω οτι σε μερικα χρονια τα Νησος θα εχουν προβληματα,τωρα ειναι καινουργια και ολα μια χαρα,σε 15-20 χρονια θα δουμε
Κοιτα σε 15-20χρονια τα Νησος θα ειναι ριμαδια οπως πχ Λατω-Λισσος.......

cmitsos
24-03-2008, 22:34
τι σε κανει τοσο σιγουρο και το λες αυτο? δεν ειναι ιδια τεχνολογια με τότε ουτε ιδια υλικά.

salv.
25-03-2008, 08:31
Λοιπον μετα απο μια βολτα στο λιμανι ακουσα το εξης: Ο Βαρδινογιαννης του ειχαν φτασει στα αυτια οτι τα πληρωματα εταιριας ελεγαν οτι το Ελυρος δεν θα ειναι ετοιμο μεχρι τον Ιουνιο.Τον οποιο τον εξοργησε και πρεπει να τους εστιλε αναφορα οτι οποιος απο το πληρωμα της εταιρια κανει κακη δυσφημισι περι τις τελιοποιησης του πλοιου Ελυρος μεχρι τελη του ιουνη.Θα απολυθη απο την εταιρια.....

CAPETANIAS
27-03-2008, 19:06
ESPRESSO VENEZIA ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ :) ΒΑΛΕ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ :rolleyes:

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΠΑΡΧΙΩΤΑΚΙΑ :mrgreen: ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ Η ΜΕΤΑΣΚΕΥΗ!

Leo
27-03-2008, 19:16
Επαρχιωτάκια μόνο ζητάτε...... Εκεί στην επαρχία ούτε βάρκα??? εσείς βλέπετε ότι ανεβάζει εδώ ό Εσπρέσσο αλλά δεν ανταποδίδετε τα ίσα στον ίδιο ε?

CAPETANIAS
27-03-2008, 19:35
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ :cool: ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :-D Η ΠΑΤΡΑ , ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ !
ΕΚΕΙ ΤΑ ΒΛΈΠΟΜΕ ΟΛΑ ,ΑΛΛΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ...
ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ. Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ,Η ΞΑΝΘΗ Ή Η ΚΟΜΜΩΤΙΝΗ ;)

scoufgian
27-03-2008, 19:40
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ :cool: ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :-D Η ΠΑΤΡΑ , ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ !
ΕΚΕΙ ΤΑ ΒΛΈΠΟΜΕ ΟΛΑ ,ΑΛΛΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ...
ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ. Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ,Η ΞΑΝΘΗ Ή Η ΚΟΜΜΩΤΙΝΗ ;)
δεν καταλαβαινω φιλε καπετανια τι εννοεις.αμα θελεις εξηγησε μας τη σκεψη σου.

CAPETANIAS
27-03-2008, 19:50
Αγαπητέ φίλε , εννοώ ότι και στην επαρχία δεν βλέπουμε μόνο βαρκούλες ,όπως καλοπροαίρετα έγραψε ο φίλος Leo, αλλά βλέπομε σχεδόν όλα τα πλοία τελειωμένα (μετασκευασμένα ) . Αμα έχεις χόμπυ και τρέλα με τα πλοία σαν εμένα θέλεις να βλέπεις .
όσο για το άλλο είναι λίγο..φουτουριστικό κατά ..ποιος είδε βάρκα στον Ψηλορείτη, στην Ελασσόνα λευκό πανί.....
όποιος έχει καινούργια φωτό ας την διαθέσει ..
ευχαριστώ:-D

Leo
27-03-2008, 19:57
Οκ λοιπόν, προσωπικά δεν είχα πιάσει το νόημα, τώρα κατάλαβα το σκεπτικό και τη σύνδεση του με τους στοίχους... Περίμενε μέσα στο σ/κ κάτι θα φέρει ο Εσπρέσσο... Ποτέ δεν μας αφήνει παραπονεμένους ή χωρίς ενημέρωση!! :D

CAPETANIAS
27-03-2008, 19:59
..συγνώμη για το λάθος μου ..σουρεαλιστικό ήθελα να γράψω!!:(

Γιάννης Φ
29-03-2008, 11:49
Πιστεύω πως η ΑΝΕΚ έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα στον Έλυρο.Εγώ θα προτιμούσα να αγοράσει το GROLATA(πρώην ΑΡΕΤΟΥΣΑ των Μινωϊκων)και να το δρομολογούσαν στα Χανιά!!!:p

Espresso Venezia
29-03-2008, 13:10
Το μόνο σίγουρο πάντως προς στιγμήν είναι ότι στο πλοίο επικρατεί -κυριολεκτικά- οργασμός εργασιών.

Τόσο πάνω στο πλοίο όσο και δίπλα στην προκυμαία η οποία έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο.

Ακολουθούν πέντε φωτογραφίες σημερινές, από όλες .....τις πλευρές, για όλους τους φίλους που ζητούν φώτο του πλοίου, είτε με ποστ είτε με ΠΜ σε μένα.

Εννοείται βέβαια πως τις έχω βάλει σε link ώστε να τις δουν μόνο αυτοί που .......θέλουν, και για να μην βάζω σε κόπο αυτούς που ......δεν θέλουν !!! :mrgreen:;)

Captain_Nionios
29-03-2008, 15:26
Εννοείται βέβαια πως τις έχω βάλει σε link ώστε να τις δουν μόνο αυτοί που .......θέλουν, και για να μην βάζω σε κόπο αυτούς που ......δεν θέλουν !!! :mrgreen:;)

Για αλλη μια φορα σε ευχαριστουμε πολυ φιλε Γιωργο για το πραγματικο φωτορεπορταζ.Παντως πιστεψε σε ενα πραγμα.Ακομα και αυτοι που δηλωναν πως κουραζονταν να βλεπουν τις φωτογραφιες ειμαι απολυτα σιγουρος οτι θα πατησουν το κουμπακι και θα τις δουν...;)

cmitsos
29-03-2008, 15:36
συμφωνω με τον νιονιο!! αυτο το καράβι πότε αγοράστηκε απο την ανεκ? ποια είναι η χρονολογία ναυπήγησής του!

Leo
29-03-2008, 17:44
Και εγώ συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Είναι μια εκτεταμένη μετασκευή για την οποία ο φίλος Espresso Venezia μας κρατά ενήμερους ανελειπώς. Την περιμένω εναγωνίως γιατί είναι εμπειρία ζωής η τόσο στενή παρακολούθηση αυτής της δουλειάς. Σ ευχαριστούμε φίλε Γιώργο..
Ελπίζω ο φίλος CAPETANIAS να ηρέμισε έτσι?;)

panthiras1
29-03-2008, 17:48
Από cmitsos: συμφωνω με τον νιονιο!! αυτο το καράβι πότε αγοράστηκε απο την ανεκ? ποια είναι η χρονολογία ναυπήγησής του!

Ναυπηγήθηκε το 1998 - Αγοράστηκε από την ΑΝΕΚ στις 16-7-2007
http://www.faktaomfartyg.se/sun_flower_tsukuba_1998.htm

CAPETANIAS
29-03-2008, 18:39
Απολαμβάνω τις ωραίες φωτό του ΕΣΠΡΕΣΣΟ.:D τον ευχαριστώ και εγώ

μιχαλης79
29-03-2008, 19:03
Πραγματικα ωραιες φωτο.Ευχαριστουμε...:D
Πιστευετε οτι σε 2,5-3 μηνες απο την σημερινη του κατασταση θα ειναι ετοιμο για δρομολογιο? Λογικα θα πεφτει μεγαλη πιεση απο την ΑΝΕΚ να το τελειωσουν πριν φυγει ολη η φετινη σεζον.
Οπως παρατηρησα σε μια φωτο οι καβοι κατεβηκαν στο νεο τους ντεκ,οποτε λογικα θα δουμε σε μερικες μερες και την τελικη μορφη της πρυμνης μιας που δεν θα εχει τωρα εργατες,ανεμες και καβους να εμποδιζουν την κατασκευη της.

Kalloni
29-03-2008, 19:10
Οταν γινει η γκαλερυ τις θελουμε και σε φουλ αναλυση

yoR
29-03-2008, 19:10
Πάντως ένα είναι σίγουρο: το Έλυρος απασχολεί, ενδιαφέρει, ερίζει, εκπλήσει, αναρρωτά, γενικα είναι άξιο πλέον να λέγεται πλοίο της ΑΝΕΚ. Γιατί όλοι πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα πλόια της ΑΝΕΚ είνα <<προσωπικότητες>>!!

(έχει και αρκετά καταστρώματα για βόλτες τα καλοκαίρια!)

kalypso
29-03-2008, 19:54
καταπληκτικές φίλε Espresso,ευχαριστούμε πολύ!!!

AegeanIslands
29-03-2008, 20:04
Δειτε τι ωραια καλουν οι καβοι τωρα,κατω απο 2 ολοκληρα καταστρωματα.
Φιλε Espresso Venezia τιμισες το ψαροταβερνακι που εχει στο λιμανακι?

Γιάννης Φ
29-03-2008, 20:40
Φίλε Panthiras1,το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1998 και όχι το 1989.:???:

panthiras1
29-03-2008, 21:45
Από Panthiras1: Ναυπηγήθηκε το 1989 - Αγοράστηκε από την ΑΝΕΚ στις 16-7-2007

Από Γιάννης Φ: Φίλε Panthiras1,το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1998 και όχι το 1989.
Φίλε Γιάννη Φ., έχεις δίκιο. Εγώ μπέρδεψα τους αριθμούς.

Όμως πήγα πίσω και το διόρθωσα για να μην μπερδέψω κάποιους που δεν θα καταλάβουν το λάθος.

Ναυπηγήθηκε το 1998 - Αγοράστηκε από την ΑΝΕΚ στις 16-7-2007

CAPETANIAS
30-03-2008, 11:46
Πιστεύω πως η ΑΝΕΚ έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα στον Έλυρο.Εγώ θα προτιμούσα να αγοράσει το GROLATA(πρώην ΑΡΕΤΟΥΣΑ των Μινωϊκων)και να το δρομολογούσαν στα Χανιά!!!:p

Αγαπητέ Γιάννη Φ. το ΑΡΕΤΟΥΣΑ ναυπηγήθηκε το 1995, ο ΕΛΥΡΟΣ το 1998,
το ΑΡΕΤΟΥΣΑ με 4 μηχανές και 31200 ΗΡ πηγαίνει με 23,5 MPH,το ΕΛΥΡΟΣ με 2 μηχανές και 26000 ΗΡ πηγαίνει με 23 MPH .έχει δηλαδή κατανάλωση πολύ μικρότερη . Είναι κοντύτερη κατά 12 μέτρα και το σπουδαιότερο , γιατί άραγε οι Μινωικές την πούλησαν καινούρια και κρατούσαν ακόμη το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ και το ΔΑΙΔΑΛΟΣ; Κάπου ακούστηκε ότι έβγαζε ζημιές και έτσι αφού βρέθηκε αγοραστής δεν άφησαν την ευκαιρία , αλλιώς το ΑΡΕΤΟΥΣΑ θα έκανε σήμερα ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ακόμη πόσο θα ζητούσαν σήμερα οι Γάλλοι ;
Να γιατί πιστεύω ότι ο ΕΛΥΡΟΣ είναι καλύτερη επιλογή.

marioskef
30-03-2008, 13:14
Το Απτερα ανήκε στην ΑΝΕΚ και οχι στις Μινωικές...

CAPETANIAS
30-03-2008, 14:26
Το Απτερα ανήκε στην ΑΝΕΚ και οχι στις Μινωικές...

εχεις δίκιο φίλε , ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ και FEDRA λοιπόν. εξάλλου το ΑΠΤΕΡΑ πουλήθηκε πριν λίγα χρόνια. ;)

panthiras1
30-03-2008, 18:16
Από CAPETANIAS: Αγαπητέ Γιάννη Φ. το ΑΡΕΤΟΥΣΑ ναυπηγήθηκε το 1995, ο ΕΛΥΡΟΣ το 1999,

Στο γνωστό, http://www.faktaomfartyg.se/sun_flower_tsukuba_1998.htm αναφέρει ότι ναυπηγήθηκε το 1998

CAPETANIAS
30-03-2008, 19:59
Στο γνωστό, http://www.faktaomfartyg.se/sun_flower_tsukuba_1998.htm αναφέρει ότι ναυπηγήθηκε το 1998
ευχαριστώ για την παρατήρηση το διόρθωσα ήδη.

Γιάννης Φ
01-04-2008, 16:34
Φίλε CAPETANIAS και εγώ για τον Έλυρο έλεγα!:???:

navigation
01-04-2008, 20:16
Και απο μενα ενα μεγαλο ευχαριστω στον ΕΣΠΡΕΣΣΟ!Πολυ φοβερες οι φωτο.Και θα συμφωνλησω και εγω στο οτι και ακομα και αυτοι που γκρινιαζουν για το φωτο-ρεπορταζ το κουμπακι θα το πατήσουν!!!

manolis m.
03-04-2008, 15:12
ekena kai egw mia apopeira...na vgalw fwto ....gia doume...an ekana kali prospatheia...ekliepsa kai tin apoklistikotita apo ton espresso...xixi..2 einai vradines kai einai apo to upper car deck tou H. Master an kai ligo eteroxronismenes...

4862

4863

4864

4865

4866

manolis m.
03-04-2008, 15:14
kai auti pou den mou xwrese prin....perimenw sxolia file Giwrgo..

OLENI
03-04-2008, 15:24
MPRAVO MANOLI POLI WRAIA DOULEIA...

SE EFXARISOUME GIA TION ENIMERWSI:)

Nautikos II
03-04-2008, 15:28
Φιλε Manolis, με λιγα λογια, Εσκισες

manolis m.
03-04-2008, 15:39
euxaristw poli paides...

Γιάννης Φ
03-04-2008, 15:42
Ακριβώς!!!!!!!!!!!

scoufgian
03-04-2008, 15:54
μανωλη απο σημερα θα σε χρεωσουμε μαζι με τον espresso,την φωτογραφικη καλυψη της μετασκευης του ελυρου.:D:D.απο μενα ενα μεγαλο ευχαριστω για το κοπο σου.

Espresso Venezia
03-04-2008, 16:50
Φίλε Μανώλη εξαιρετικές οι φωτογραφίες σου.

Και για να σου αποδείξω ότι δεν το λέω από ευγένεια, θα προσθέσω ''εκτός από τις δύο πρώτες'', γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής με κάποιον που μου ζητάει την γνώμη του.

Και όχι βέβαια από θέμα κάδρου (ωραιότατο !!!), ούτε από θέμα σύνθεσης (η πρώτη είναι ποίημα !!!) αλλά από τον πολύ ''κόκκο'' λόγω της βραδυνής λήψης.

''Keep walking'' :D, και εννοείται βέβαια ότι όλες οι φώτο που έχω τραβήξει από την αρχή της μετασκευής του πλοίου, είναι όποια στιγμή θελήσεις στη διάθεση σου. Απλά θα πρέπει να βρεθούμε να στις δώσω σε CD, γιατί για να στις στείλω με EMAIL θα μας πάρει κάτι μήνες !!! :mrgreen:

CAPETANIAS
03-04-2008, 17:47
Πραγματικά έχεις κάνει φωτορεπορτάζ. Οι δύο πρώτες παρουσιάζουν για πρώτη φορά κατα την διάρκεια της μετασκευής τον ΕΛΥΡΟ κατάπλωρα και ας είναι νυκτερινές. Η φωτό της πρυμης βγάζει είδηση για το πώς διαμορφώνονται τελικά οι καταπέλτες.
Νομίζω έχει κλείσει ήδη εντελώς ο πίσω δεξιός;
ΜΑΝΩΛΗ βάλε και άλλες.:D

navigation
03-04-2008, 18:26
Μανώλη μπραβο και απο εμένα!!!

JASON12345
03-04-2008, 20:10
Οι δύο πρώτες δεν είναι και τόσο καθαρές αλλά βγάζεις βέβαια νόημα,και πέρνεις κλίμα.Οι άλλες τέσσερις τέλειες.
Το βαπόρι το βράδυ δεν είναι εμφανώς πιο όμορφο;

manolis m.
04-04-2008, 11:23
....twra prepei na pame mera apo tin prymni tou tomakomai gia na to ksantraviksoume kataplwra...thnx apo olous gia ta kala sas logia...pantws apo mprosta telika deixnei pio polu twra pou sikwthike kata ena katastrwma..''O neos einai wraios''...xixi

Espresso Venezia
05-04-2008, 13:11
Σημερινή βόλτα στο μόλο ΔΕΗ (όπως θα έχετε ήδη καταλάβει), και μία φώτο με ενδιαφέρον (κατά την γνώμη μου βέβαια), από την ...αγαπημένη μας μετασκευή.

Rocinante
05-04-2008, 13:24
Νομιζω οτι αυτη ειναι η πρωτη φωτο που βλεπουμε (αν δεν κανω λαθος)οτι ξηλωσαν την μπουκαπορτα και τον τροπο που χτιζουν το ανοιγμα. Μπραβο Espreso Venezia

μιχαλης79
05-04-2008, 13:35
Πολυ ωραια φωτο. συγχαρητηρια.
Παντως εμενα αρχιζει να μου θυμιζει λιγο την πρυμνη του Λατω,επειδη την τετραγονιζουν και κατεβασαν και χαμηλα τους οδηγους για τους καβους.
Η διαφορα σιγουρα θα ειναι στους καταπελτες.

CAPETANIAS
09-04-2008, 10:16
Τώρα Μανώλη ήλθε η σειρά σου . Δώσε μας μια από πρύμνη και τις υπερκατασκευές πίσω. Αν μπορείς δώσε μας και κατάπλωρα ημέρας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,για τον κόπο σου.:p

Finnpartner_1966
09-04-2008, 10:54
Κατσε να ερθει απο το Liverpool, και θα παμε να βγαλουμε παλι φωτο...!

manolis m.
09-04-2008, 14:20
Κατσε να ερθει απο το Liverpool, και θα παμε να βγαλουμε παλι φωτο...!

opws proanefere o filos Finnpartner eimai gia logous spoudwn sto ekswteriko..me to pou yrisw dld tin savvato tha exete ektenes fwtografiko yliko..

CAPETANIAS
12-04-2008, 12:45
εε...είναι κανείς εδώ!:rolleyes:

JASON12345
12-04-2008, 15:42
Χα,χα,

Έχει φάση να πάει κι αυτό κυκλάδες:D

Γιάννης Φ
12-04-2008, 16:59
Σε εφημερίδα της προηγούμενης εβδομάδας έλεγε οτι ο Έλυρος θα πάει στα Χανιά!!!:p

manolis m.
12-04-2008, 18:22
To mono sigouro einai pws tha paei kyklades...tha ksefortwnei tous epivates me tin latza...:D..oso gia ta xania..einai sigouro...

CAPETANIAS
12-04-2008, 18:41
To mono sigouro einai pws tha paei kyklades...tha ksefortwnei tous epivates me tin latza...:D..oso gia ta xania..einai sigouro...

...kai ta aytokinita me amfiplori "pantofla"

manolis m.
13-04-2008, 10:47
...kai ta aytokinita me amfiplori "pantofla"
wraios o Capetanias...xixi//kalo....gia na doume omws kai ena vapsimo stis lamarinoepifanies tou ws twra pws tha to kanei na deixnei...

scoufgian
13-04-2008, 10:54
wraios o Capetanias...xixi//kalo....gia na doume omws kai ena vapsimo stis lamarinoepifanies tou ws twra pws tha to kanei na deixnei...
αμα μου βαλεις κι ενα φουγαρο αλλα olympic champion θα σας ωραιος.............:D

CAPETANIAS
13-04-2008, 16:52
Μανώλη παιδί μου ! Καλές οι εικαστικές παρεμβάσεις , αλλά αν έχεις γυρίσει από Liverpool, δείξε και λίγο ρεαλισμό . Πέρνα και δώσε ρεπορτάζ από Σ/Κ και βάλε και τα ωραία σου σχόλια. Αν δεν έχεις γυρίσει ,με το καλό να έρθεις. :-D

Espresso Venezia
13-04-2008, 18:01
Φίλε μου CAPETANIAS δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον -τουλάχιστον ορατό- αυτή τη στιγμή για να δείξουμε από το πλοίο.

Η μόνη διαφοροποίηση που είδα σήμερα σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο φωτορεπορτάζ είναι ότι έκλεισε σχεδόν τελείως πια ο πρυμιός πλαινός καταπέλτης.
Παρηγορήσου :) λοιπόν με τις προηγούμενες φώτο μέχρι να υπάρχει κάτι ουσιαστικό για να ανεβάσουμε.

Να πούμε βέβαια ότι οι εργασίες προχωρούν εντατικά, ακόμα και σήμερα Κυριακή τα συνεργεία δούλευαν κανονικά στο πλοίο.

manolis m.
13-04-2008, 21:24
mesa stis epomens dyo imeres tha exete plires fwtografiko reportaz..kathiste re paidia na vgalw ta rouxa mou apo tis valitses..xaxaxa:-D:-D:-D...

μιχαλης79
13-04-2008, 21:44
Φίλε μου CAPETANIAS δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον -τουλάχιστον ορατό- αυτή τη στιγμή για να δείξουμε από το πλοίο.

Η μόνη διαφοροποίηση που είδα σήμερα σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο φωτορεπορτάζ είναι ότι έκλεισε σχεδόν τελείως πια ο πρυμιός πλαινός καταπέλτης.
Παρηγορήσου :) λοιπόν με τις προηγούμενες φώτο μέχρι να υπάρχει κάτι ουσιαστικό για να ανεβάσουμε.

Να πούμε βέβαια ότι οι εργασίες προχωρούν εντατικά, ακόμα και σήμερα Κυριακή τα συνεργεία δούλευαν κανονικά στο πλοίο.

Λογικα θα το δουλευουν εντατικα στο εσωτερικο, αντε 2-2,5 μηνες εμεινες χωρις καθυστερησεις για να το δουμε τελειωμενο

CAPETANIAS
16-04-2008, 22:47
..τα χάπια μου!!!, σύνδρομο στέρησης ΕΛΥΡΟΥ ,Μανώληηηη!! που είσαι,
ESPRESSO καλός είσαι και έτσι, μ' αρέσει αυτή η εικόνα , άλλες εικόνες όμως δεν βλέπω ...:mrgreen::twisted:

Nautikos II
16-04-2008, 23:00
Δεν υπαρχει κατι νεοτερο στο πλοιο, αλλα οριστε μια εικονα της Κυριακης, οπως ειπε και ο φιλος μου ο Γιωργος, δουλευουν φουλ και την Κυριακη

Finnpartner_1966
17-04-2008, 08:02
..τα χάπια μου!!!, σύνδρομο στέρησης ΕΛΥΡΟΥ ,Μανώληηηη!! που είσαι,
ESPRESSO καλός είσαι και έτσι, μ' αρέσει αυτή η εικόνα , άλλες εικόνες όμως δεν βλέπω ...:mrgreen::twisted:

Φωτο υπαρχουν, μην ανησυχεις! Εγω τις εχω στη μηχανη μου. Πιστευω μεχρι το βραδυ να τις εχει-εχω ανεβασει!

CAPETANIAS
17-04-2008, 15:20
Φωτο υπαρχουν, μην ανησυχεις! Εγω τις εχω στη μηχανη μου. Πιστευω μεχρι το βραδυ να τις εχει-εχω ανεβασει!

..έτσι μπράβο θέλω να με ντοπάρετε .. Finnpanther είσαι ο Ιακώβου μου ,εσύ Μανώλη είσαι ..η Σου Λη μου που φέρνεις τα αναβολικά από έξω ...βάλτε μου φωτογραφίες....και θα κάτσω ..κάτω από την μπάρα....:eek:

manolis m.
17-04-2008, 17:12
File CAPETANIA etoimasou gia trelo ntoparisma...ta dyo farmaka einai mixarisma ousiwn gia kalitero apotelesma...xixixi....Perimenw kai tin analogi antamoivi...xaxaxa:p:p...prwto pragma..e ???

5351

5352

5353

5354

5355

manolis m.
17-04-2008, 17:18
kai oi ypoloipes...:p

5358

5359

5360

5361

5362

El Greco
17-04-2008, 17:24
ta thermamou sixaritiria sto fotografo!!!

manolis m.
17-04-2008, 17:40
parakalw El greco...

CAPETANIAS
17-04-2008, 19:38
..ΜΑΝΩΛΗ μας ντόπαρες όλους...:twisted:το θέμα είναι αν περάσει η WADA τι θα γίνομε με τόσα αναβολικά ρε παιδί μου!!
εν πάσει περιπτώσει , θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για το πλούσιο ..και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σου.

Espresso Venezia
17-04-2008, 21:37
Εμμανουήλ σε ευχαριστούμε για τις πολύ καλές φωτογραφίες σου. :D

Βλέποντας πάντως τις φώτο του πλοίου δεν μπορώ παρά να επισημάνω ότι η ΑΝΕΚ τηρεί πιστά τα χρονοδιαγράμματα που θέτει. Να θυμήσω ότι η ίδια η εταιρεία στο δελτίο τύπου που είχε εκδώσει για την αγορά του πλοίου (Ιούλιος 2007), σαφώς ανέφερε ότι το πλοίο θα δρομολογηθεί μετά το πέρας της μετασκευής του, την επόμενη χειμερινή περίοδο ( 2008 ).

Το πλοίο έχει πολύ δουλειά ακόμα.........

marioskef
17-04-2008, 21:43
Τηρεί πιστά το αρχικό χρονοδιάγραμμα, γιατί το νεώτερο σαφέστατα αναφεροταν στον Ιούνιο

OLENI
18-04-2008, 08:05
Μανώλη Ζωγράφισες πάλι

:):)

manolis m.
18-04-2008, 16:51
etoimasteite gia neo ntoparisma mesa sto sk...kali proponisi...

Leo
18-04-2008, 17:26
Φίλε manolis m. κοίτα ντομπάρισμα μεν με ρέγουλα δε...διότι όταν στις 17 πήραμε δόση 10 φωτογρφίες και στις 20 (αυτό το σ/κ) κατα δήλωση σου... θα έχουμε κι άλλη, την επόμενη εβδομάδα θα πάμε κι εμείς στο νέο μώλο για αναβάθμιση (server full) που λέει ο λόγος. Συμπέρασμα δόση ναι με μέτρο δε.. :D.

manolis m.
18-04-2008, 17:31
mono tin primni eixa skopo na fwtografisw pou exei arxisei na allazei idi...:p:mrgreen::confused::(

Leo
18-04-2008, 17:49
Η σωστή μουρίτσα (επειδή είδα μπερδεύτηκες) είναι 1 αυτή :D. Όλα μ ενα χαμόγελο.

Trakman
18-04-2008, 18:05
Από τις φωτογραφίες του φίλου Μανώλη (συγχαρητήρια και από μένα!!) αρχίζω να σχηματίζω την άποψη ότι το βαπόρι θα γίνει πολύ ωραίο!! Νομίζω ότι θα ξεπεράσει τις προσδοκίες που είχα. Και η μεταφορά του καθρέπτη πιο μπροστά δεν του κόστισε σε ομορφιά!

JASON12345
18-04-2008, 19:40
Πολύ πλούσιες και φοβερές οι φωτό σου.

AegeanIslands
18-04-2008, 21:24
AFTI I METASKEVI OPOS K I PROIGOUMENI MAS EXEI KATHILOSEI.
BRAVO STA PAIDIA POU KANOUN TON KOPO,K ENIMERONOMASTE KI EMEIS POU LEIPOUME-TO EFXARISTIONTAI OMOS- KAI ELPIZO NA SYNEXISTEI ME TON IDIO TROPO K STIN EPOMENI METASKEVI TIN PLORIA DILADI.;)

navigation
19-04-2008, 18:15
Μανώλη σε παραδεχομαι!!!Μασ εχεις βάλει τα γυαλιά κυριολεκτικα!!!!!
Μπραβοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!

manolis m.
20-04-2008, 15:18
gia deite auto...

Leo
20-04-2008, 15:22
Μπράβοοοοοοο, συνοπτικό, εντυπωσιακό και περιεκτικότατο. Σ ευχαριστούμε Μανώλη.

navigation
20-04-2008, 15:30
για ακομα μια φορα ωραιος ο μανωλης!!!

Thanasis89
20-04-2008, 15:36
Πραγματικά σπουδαία δουλειά ! Και πολύ χρήσιμη για το αρχάριο μάτι (ο υποφαινόμενος) ! Μπράβοοο...

Γιάννης Φ
20-04-2008, 15:58
Θερμά συγχαρητήρια και απο εμένα!!!

cmitsos
20-04-2008, 16:32
ΩΡΑΙΟς φίλε μου!! ξερετε τι βύθισμα έχει το έλυρος?

manolis m.
20-04-2008, 16:44
6,70 m einai to vithisma tou file mou !!! euxaristw paides gia ta kala sas logia...oriste kai i ananeomeni psifiaki apeikonisi tou ELYROS.

cmitsos
20-04-2008, 18:54
νιώθω σαν να μιλάω με τον σχεδιαστή του καραβιού :D

salv.
20-04-2008, 19:43
Μηπως εχουμε κανενα νεο απο το εσωτερικο του πλοιου ? οι καμπινες των επιβατων ετοιμαζονται ?κατι ακουσα για 450καμπινες οτι θα εχει το πλοιο.

μιχαλης79
20-04-2008, 20:28
450 καμπινες, η 450 κρεβατια ακουσες,γιατι ειναι μεγαλη η διαφορα τους. αν και πιστευω οτι ποιο λογικο ειναι για 450 καμπινες ειδικα για τα Χανια

Finnpartner_1966
20-04-2008, 21:28
Πολυ ωραια δουλεια φιλε Μανωλη...

manolis m.
20-04-2008, 21:31
file cmitso mipws upervaleis...pantws thnx thnx...

Νaval22
20-04-2008, 22:03
Εγώ διαβάζοντας γενικά τα ποστ διακρίνω μια πολύ έντονη υπερβολή και όσον αφορά το καράβι και τις φωτογραφίες, μήπως πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο; Προσωπικά ο ΕΛΥΡΟΣ δεν με εντυπώσιάζει περισσότερο απο άλλα πλοία μιας και άλλα έχουν να επιδείξουν πολύ καλύτερες τεχνολογίες ώς προς το σχήμα της γάστρας τους και όπως συνεπάγεται ως πρός τη ταχύτητα τους.άλλα και όσον αφορά την εμφάνιση τους.Ως πρός τη μετασκευή πιστεύω πως θα εντυπωσιαζόμουν πολύ περισσότερο στη παρακολούθηση κάποιας κατασκευής σε ναυπηγείο του εξωτερικού απο ότι στη μετασκευή του έλυρος

μιχαλης79
20-04-2008, 22:05
αυτη ειναι γνωμη σου φιλε μου και δεν μπορεις να την επιβαλεις.
Οποιος θελει και οτι θελει γραφει και διαβαζη,δοξα το θεο δημοκρατια υπαρχει ακομα...

Νaval22
20-04-2008, 22:17
Δεν προσπαθώ να επιβάλλω τη γνώμη μου φίλε απλά βλέποντας εδώ και μέρες το θέμα του πλοίου κατέληξα ότι έπρεπε να εκφράσω αυτό που σκέφτομαι.λέω τη προσωπική μου γνώμη και μόνο αυτή,μιας και θεωρώ υπερβολή την δημιουργία 150 ποστ κάθε φορα που κολιέται μια λαμαρίνα στο πλοίο.όπως νομίζω ότι και οι φωτογραφίες που μεταξύ τους έχουν έλαχιστες διαφορές επίσης δεν προσφέρουν τίποτα.Κανένα πρόβλημα αν κάποιος διαφωνεί μαζί μου αλλά πλέον βλέπω τα πράγματα πιο βαθιά απο το πόσα πόμολα οι πόσες ντουλάπες θα έχει το καράβι.

Leo
20-04-2008, 22:25
Αυτού του είδους ο διάλογος με ευγένεια και αξιοπρέπεια είναι παράδειγμα πρός μίμηση... Ευχαριτώ και τους δυό σας μιχαλης79 και Stefanos_p που καθέσατε τις απόψεις σας.

marioskef
20-04-2008, 23:29
Αρχικά να πούμε ένα ευχαριστώ για το συγκριτικό link.Νομίζω πολύ κατατοπιστικό...
Όπως έχω ξαναπεί είμαι από αυτούς που κατακρίνουν την ακριτη τοποθέτηση εικόνων που δεν έχουν να δέιξουν κάτι καινούργιο καθώς και του γεγονότος οτι μετά ακολουθούν αρκετά μηνύματα που το μόνο που αναφέρουν είναι πόσο καταπληκτική είναι η συγκεκριμένη φώτο και μπράβο και ευχαριστούμε... Νομίζω πως ένα προσωπικό μηνυμα αρκεί.
Νομίζω όμως οτι thread όπως αυτά του Ελυρου αποτελούν εξαίρεση...
Επειδή μου αρεσουν τα νούμερα είπα να κάνω μια μικρή στατιστική κι όταν κάποιο διάστημα ξαναέγινε αυτή η συζήτηση έκαν την έρευνα μου.
Όταν λοιπόν μια καινούργια φωτογραφία εμπαινε σε κάποιο άλλο thread, τότε μόνο περίπου καμιά 40 άτομα επέλεγαν να ανοίξουν το λινκ σε διάστημα μιας περίπου μέρας από τότε που μπήκε (για αυτό και θεωρώ οτι γενικά είναι καλό απλώς να μπαίνει ένα λινκ της φωτογραφίας ώστε να σεβόμαστε και αυτούς που θέλουν να παρακολουθούν το φόρουμ αλλά για τεχνικούς λόγους δεν μπορούν να βλέπουν όλες τις εικόνες).
Αντίθετα σε threads όπως αυτό του Ελυρου τα hits στις εικόνες ξεπρνούσαν σε κάποιες περιπτώσεις και τις 150! Γεγονός που δείχνει οτι αυτές οι εικόνες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον (βέβαια ακόμα και εδώ μόλις περίπου 1/2 που έμπαιναν τις άνοιγαν)
Άρα αδώ που έχουμε ενα δυναμικό φαινόμενο όπου καθε τρεις και λίγο αλλάζει η εικόνα του πλοίου υπάρχει ενδιαφέρον να δειχθούν οι εικόνες. Μπορεί να μην είναι το πιο τεχνολογικά και αισθητικά υπέροχο πλοίο, έχει όμως πολύ ενδιαφερον για όλους μας (Όπως ενδιαφέρον έχουν και οι φώτο του Κάλβου). Όσο για το παράπονο γιατι δεν βλέπουμε καμιά φώτο από τις κατασκευές του εξωτερικού που ίσως να έχουν μεγαλύτερο ναυπηγικά ενδιαφέρον, δυστυχώς αν και θα ήταν πολύ ωραίο να έχουμε εικόνα κι από εκεί, δυστυχώς οι κάτοικοι αυτού του φόρουμ παροικούν κοντά στον Ελυρο και όχι στα μεγάλα ναυπηγία του κόσμου για να μας στείλουν φώτογραφίες

CAPETANIAS
21-04-2008, 18:49
Μανώλη και ESPRESSO μην ακούτε αυτούς που δεν θέλουν φωτογραφίες ,
αν θέλουν τις ανοίγουν ..αν δεν θέλουν διαβάζουν μόνο ,εξ άλλου αν κατάλαβα καλά αυτό εδώ το blog ασχολείται μόνο με την μετασκευή του ΕΛΥΡΟΣ......όνομα δε δια το μη ες ολίγους αλλ'ες πλείονας οικείν , δημοκρατία κέκληται..:p

Leo
21-04-2008, 19:28
Το θέμα το αυτό το ξαναείπαμε και το ολοκληρώσαμε χθές. Παραινέσεις, προτροπές δεν χρειάζονται κάθε λίγο. Είπαμε φωτογραφίες και ενημέρωση για την μετασκευή του Έλυρος θα έχουμε.

navigation
21-04-2008, 20:30
Πες τα Leo....οποιος δεν θελει δεν βλεπει!!!
Σημερα εγω πήγα από το καραβι...παιδια μεσα γινεται της παλαβής!!!Με την πρωτη ευκαιρια και αν μπορεσω θα εχουμε και απο μεσα φωτος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!1

marioskef
22-04-2008, 00:05
Πλάκα πλάκα από μεσα δεν έχουμε δεί τίποτα και νομίζω θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε και την πορεία του εσωτερικά... Αλήθεια έχει κανείς φωτο του με το πως ήταν εσωτερικά όταν πρωτοήρθε?

Πάντως με βάση τα σχέδια που είχα δει παλιότερα αλλά και την πολύ ωραία αναπράσταση του φίλου το βρίσκω αρκετά κουτι και σε καμία περίπτωση δεν φτανει την χάρη της Αριαδνης...

Κοιτώντας δε την παρουσίαση που έκανε για τους θεσμικούς η ΑΝΕΚ, στο σημείο που αναφέρεται για το Ελυρος, δίνει κάποαι τεχνικά χαρακτηριστικά, σε αυτό μου έκανε μεγάλη έκπληξη να δω οτι υπολογιζουν - σχεδιάζουν - να έχει μόλις 700 κρεβάτια, όταν Λατώ Λισσός φτανουν τα 850, ενώ το γκαράζ του θα είναι στα μεγέθη των Κρήτη Ι & ΙΙ.

Trakman
22-04-2008, 00:12
Αν είναι έτσι φίλε Marioskef απογοητεύομαι λίγο! Απ'εξω δείχνει πολύ ογκώδες και με τη μετασκευή νόμιζα ότι θα'χε και περισσότερα κρεβάτια.

marioskef
22-04-2008, 00:25
Και εμένα με παρεξένεψε κι για αυτό το ανέφερα γιατί εξωτερικά φαίνεται να το έχουν φορτώσει στις καμπίνες... Σίγουρα σε σύγκριση με την προγενέστερη κατάσταση θα είναι αναβαθμισμένη η παρουσία των αεροπορικών, ίσως στο στυλ των Μινωικών που έχουνδύο κατηγορίες αεροπορικών... Αλλά 700 κρεβάτια μόνο...Εδώ το Πρέβελης ξεπερνά τα 600. Σίγουρα θα υπάρχει θέμα ποιος θα προλάβει κρεβάτι μέρες αιχμής....
Βέβαια θα μου πείτε, ναι κατι ακούω να ψυθιρίζετε, πως και τα Κνωσσός Φαιστός δεν έχουν πολλές παραπάνω καμπίνες (καπου στα 750 κρεβάτια) αλλά πιστέυω πως με 100 κρεβάται ακόμα θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι...

Trakman
22-04-2008, 00:51
Λέτε να υπολογίζουν να το στείλουν σύντομα Αδριατική?!?! Γιατί με αυτό τον αριθμό κρεβατιών μου ακούγεται ιδανικότερο για τη γραμμή Πάτρα-Βενετία!

marioskef
22-04-2008, 00:56
η αλήθεια είναι οτι προσεγγίζει πολύ τα χαρακτηριστικά των πλοίων της Αγκόνα, χωρίς βέβαια την ταχύτητα.
Πάλι όμως δεν νομίζω οτι θα κάνουν κάτι τετοιο... Η γενική τάση πιστεύω πως είναι η σχετική συρρίκνωση των δραστηρίοτήτων στην Αδριατική...

Apostolos
23-04-2008, 12:39
Σήμερα ξεκίνησαν να κάνουν το αεροδυναμικό παραπέτο (http://apostolossphotos.fotopic.net/p49918544.html)στην clopyright πλωρη απο την Αριάδνη

Finnpartner_1966
23-04-2008, 12:56
E, το κανανε αφου ετσι κι αλλιως, στην ιδια γραμμη θα ειναι, για την ιδια εταιρεια θα δουλευουν, να εχουν και κοινα στοιχεια.

Espresso Venezia
23-04-2008, 19:47
Σήμερα ξεκίνησαν να κάνουν το αεροδυναμικό παραπέτο (http://apostolossphotos.fotopic.net/p49918544.html)στην clopyright πλωρη απο την Αριάδνη

Ε φαινότανε από καιρό ότι για κάπου εκεί το πήγαιναν. Από την στιγμή που κλείσανε τον καταπέλτη της πλώρης είχαν αφήσει την προεξοχή που διακρίνεται καθαρά ΕΔΩ (http://forum.nautilia.gr/showpost.php?p=75046&postcount=445) στην τέταρτη φωτογραφία του Μανώλη.

Πάντως για τέτοια πλώρη σαν της Αριάδνης, χαλάλι το ...clopyright.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

μιχαλης79
23-04-2008, 21:29
Οριστε και η απαντηση :Dγια να σταματησουμε τις θεωριες για το που θα δρομολογιθει τελικα

Στα Χανιά δρομολογεί το ε/γ-ο/γ Έλυρος η ΑΝΕΚ από τις αρχές Ιουλίου
http://www.marinews.gr/admin/images/news/elyros.bmp

Στα Χανιά δρομολογεί από τα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου το ε/γ-ο/γ Έλυρος η ΑΝΕΚ. Η μετακσευή του θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους προσεχούς δύο μήνες. Το πλοίο θα αναβαθμίσει την γραμμή αφού έχει μεγάλη χωρητικότητα επιβατών και οχημάτων. Όλα δείχνουν ότι θα πάρει τη θέση του ΛΑΤΩ. Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της μετασκευής του , το «Έλυρος» θα έχει μεταφορική ικανότητα 2.000 επιβατών και 140 trailers περίπου

πηγη: marinews.gr

Γιάννης Φ
23-04-2008, 21:39
Και το ΑΡΙΑΔΝΗ?

μιχαλης79
23-04-2008, 21:50
Και αυτο θα παει στα Χανια μετα απο μερικα ταξιδια στο Ηρακλειο, Συμφωνα με ανακοινωση της ΑΝΕΚ, φετος (οταν ετοιμαστει και το Ελυρος) θα εχει στα Χανια 3 πλοια:D ,ετσι για να σταματησουν μερικοι μερικοι:confused: να μουρμουριζουν οτι δεν προσεχουν την πατριδα τους

Γιάννης Φ
23-04-2008, 22:12
Μια χαρά!!!Αλλά 3 πλοία πώς θα κάνουν τα δρομολόγια!?;)

μιχαλης79
23-04-2008, 22:16
Σε αυτο δεν ξερω να απαντησω:rolleyes: Υπομονη και θα μαθουμε οταν ερθει η ωρα. Λογικα μπορει καποιο να κανει μονο τα ημερησια ή να κανει μεσημεριανα απο Πειραια,δεν ξερω!!!!

CAPETANIAS
24-04-2008, 21:21
Στο δελτίο ειδήσεων του creta chanel απόψε : ..σε σύσκεψη των πολιτικών παραγόντων των Χανίων ( Βουλευτές , Νομάρχης ,Δήμαρχος ) με την ΑΝΕΚ
μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε διά στόματος Γιάννη Σηφ.Βαρδινογιάννη ότι σε δύο μήνες το ΕΛΥΡΟΣ μπαίνει Χανιά μαζί με...!!το ΑΡΙΑΔΝΗ.!!:rolleyes:;):cool:

Finnpartner_1966
24-04-2008, 21:44
Στο δελτίο ειδήσεων του creta chanel απόψε : ..σε σύσκεψη των πολιτικών παραγόντων των Χανίων ( Βουλευτές , Νομάρχης ,Δήμαρχος ) με την ΑΝΕΚ
μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε διά στόματος Γιάννη Σηφ.Βαρδινογιάννη ότι σε δύο μήνες το ΕΛΥΡΟΣ μπαίνει Χανιά μαζί με...!!το ΑΡΙΑΔΝΗ.!!:rolleyes:;):cool:

Σκουντηστε τον καποιος ρε παιδια!! Να αλλαξει πλευρο! Θα πιαστει απο το ιδιο συνεχεια!

CAPETANIAS
25-04-2008, 07:43
...AN ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙΣ... ΑΜΕΣΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ .
ΑΠΛΩΣ ΚΥΡΙΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ:p. ΚΑΛΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!

manolis m.
25-04-2008, 13:16
Loipon ...arxika parakalw na iremisoume ligo...Ontws file mou Capetania to Elyros se dyo mines den tha eini etoimo oute me sfaires...I anek malitsa gia autin tin argoporia exei valei ritra stin kataskeuastiki pou antistoixoun se 50.000 euro gia kathe imera kathisterisis..O elyros simfwna me plirofories mou mesa apo tin anek ypologizetai na einai etsoimos gyrw stis prtes 10 imeres tou Iouliou..Ontws to programma tis ANEK provlepei ARIADNARA kai ELYRARO se joint service...Kai o filos Finnparner1966 den exei kanena provlima..Den einai swstoi tetoioi xaraktirismoi..Profanws sou ksefige..Prwsopiki mou apopsi pws me to minima tou ithele file mou Capetania na tonisei pws min pisteueis poly afta pou legontai..Kalo Pasxa kai Kali Anastasi..!!!

profitis
25-04-2008, 13:30
Oταν λες σε joint service τι εννοείς;Να κάνουν και τα δύο πλοία εναλλαξ το δρομολόγιο φεύγοντας κάθε μέρα στις 9 οπως ισχύει μεχρι σήμερα και να φτάνουν στις 6 το πρωι στο άλλο λιμάνι;

manolis m.
25-04-2008, 13:36
Nai akrivws Profiti...ARIADNE KAI ELYROS enalax kai pithanws kai kapoio tirto ploio gia imerisia....Mallon iarthe i wra ta ''Sania'' na paroune to aima tous pisw apo to Hrakleio...:oops:ARIADNE+ELYROS:oops: Edw yparxei enas erwtas megalos..

Finnpartner_1966
25-04-2008, 21:30
Toν Βαρδινογιαννη εννοουσα! Εσυ τι μου εκανες για να στην πω? Απλα ξεχασα να το γραψω απο πανω. Sorry!

ChiefMate
29-04-2008, 14:38
Geia xara paidia!
Aisthanomai megali xara pou vlepw tin metaskeyi na proxwraei etsi.To vapori tha ginei pio omorfo apo tin ariadne pou i prymi tis den m aresei.Nomizw pws o prymnios katapeltis eprepe na katargithei k i prymni tou na svinei opws tou Diagora i twn Spirit k Champion.Tote tha itan koukla!
Ton Elyro imoun o prwtos pou to sinantisa katw apo tin Iapwnia arxes augoustou tou 07 otan pareleifthei apo to Muroran.Egw anevaina gia Kimitsu.
H metaskeyi paei poly kala k tha einai koukla!Moni parafwnia tha einai ta okia twn agyrwn pou tha prodidoun tin rogenesteri katastasi tou vaporiou!