Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Έλυρος [Elyros, Sunflower Tsukuba]

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

El Greco
22-07-2008, 09:28
ta Eisitiria prepi na exoun poulithi me vasi o arithmos krevation tou Lato.
Me tis arithmimenes thesis pou poulithikane exo tin aporia ti tha kanoune.

Tellospanton den einai i proti fora pou i anek antikatasti ena plio. Pote den xriastike alagi isitirion.

manasta
22-07-2008, 12:14
Τα εισητήρια είχαν εκδωθεί με βάση τις καμπίνες του ΕΛΥΡΟΣ και οι καμπίνες είχαν τετραψήφια αρίθμηση. Τώρα μου την άλλαξαν σε τριψήφια, σύμφωνα με την αρίθμηση του ΛΑΤΩ.

SEA BIRD
22-07-2008, 14:52
Εγώ πάντος είχα βγάλει ATS(αριθμημένα αεροπορικά) με το ''ΕΛΥΡΟΣ'' και πήγα στην ΑΝΕΚ να δω τι πρέπει να κάνω :( με τις αλλαγές στο πρόγραμμα.... και μου είπαν οτι το ''ΛΑΤΩ'' έχει περισότερες καμπίνες απο το ''ΕΛΥΡΟΣ'' και έτσι αφού υπήρχανε πάλι καμπίνες τα άλλαξα και τα έκανα καμπίνα...;)

marsant
22-07-2008, 16:22
Εγώ πάντος είχα βγάλει ATS(αριθμημένα αεροπορικά) με το ''ΕΛΥΡΟΣ'' και πήγα στην ΑΝΕΚ να δω τι πρέπει να κάνω :( με τις αλλαγές στο πρόγραμμα.... και μου είπαν οτι το ''ΛΑΤΩ'' έχει περισότερες καμπίνες απο το ''ΕΛΥΡΟΣ'' και έτσι αφού υπήρχανε πάλι καμπίνες τα άλλαξα και τα έκανα καμπίνα...;)

Την καλυτερη δουλεια εκανες,και εγω στη θεση σου το ιδιο θα εκανα.

CAPETANIAS
22-07-2008, 17:39
..θα πάτε και θα γυρίσετε σίγουρα με την ΑΝΕΚ , δεν πρόκειται να σας αφήσει!
για να δείτε όμως με ποιό πλοίο θα πάτε , ρίξετε μιά ματιά στον ΕΛΥΡΟ . Μπήκαν τα ρέλια και οι βαρκούλες ; βάφτηκε ο καθρέπτης ; βάφτηκαν οι καταπέλτες και η πρύμη; τοποθετήθηκε η επένδυση της τσιμηνιέρας ; :rolleyes:
...αν ναι θα κάμετε ωραία βόλτα με το ΕΛΥΡΟΣ , αν όχι σας βλέπω με το καλό ΛΑΤΩ..
Βάλτε καμιά φωτό......

Speedkiller
22-07-2008, 17:50
Κανένα χρησμό δεν έχουμε για το πότε θα ξεκινήσει φίλε CAPETANIA ???:pΠήρε άδεια ο Κάλχας???:D

CAPETANIAS
22-07-2008, 18:05
..θα πάει διακοπές , αλλά έχει και αυτός εισητήριο με ΕΛΥΡΟ και είναι προβληματισμένος, ξέρεις ο καημένος λόγω ηλικίας φοβάται τα παρθενικά ταξίδια των πλοίων.........:cool:
τωρα σοβαρά κάτι ξέρω αλλά με όρκισε να μην το πώ . Μάλλον ο ..μάντης παρακολουθεί το blog και δεν θέλει να τα λέμε όλα.Του αρέσον οι εκπλήξεις και το μυστήριο...........

marioskef
24-07-2008, 00:27
Τι έγινε παιδιά? πέρασαν 24 ώρες και δεν υπάρχει κάποιο post?!!!

manasta
24-07-2008, 06:46
Στο www.anek.gr, πρώτο ταξίδι του ΕΛΥΡΟΣ φαίνεται στις 12 Αυγούστου. Τρίτη αλλαγή μετά τις 25 Ιουλίου και τις 4 Αυγούστου.

manosgk
24-07-2008, 10:41
piadia ego milisa me tin anek sto tilefono kratiseon kai mou eipan oti prepei na allaxtoun ta eisitiria me ta idia den mpaineis sto lato :mad:

Trakman
24-07-2008, 11:04
Στο www.anek.gr (http://www.anek.gr), πρώτο ταξίδι του ΕΛΥΡΟΣ φαίνεται στις 12 Αυγούστου. Τρίτη αλλαγή μετά τις 25 Ιουλίου και τις 4 Αυγούστου.

Φασούλι το φασούλι...θα πιάσουμε Σεπτέμβρη!!

Trakman
24-07-2008, 11:11
piadia ego milisa me tin anek sto tilefono kratiseon kai mou eipan oti prepei na allaxtoun ta eisitiria me ta idia den mpaineis sto lato :mad:

Στην ΑΝΕΚ δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Σε κάθε πρακτορείο θα σου πουν και άλλα. Πάντως αν χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων (που δε νομίζω ότι χρειάζεται αν κρίνω από ανάλογες περιπτώσεις με αντικαταστάσεις πλοίων στην ΑΝΕΚ) θα έπρεπε να ειδοποιούν αυτοί προσωπικά τον κάθε επιβάτη και όχι να ψάχνει ο κάθε επιβάτης αν θα μπει-δε θα μπει το Έλυρος.

giannisk88
24-07-2008, 11:21
Πάντως αν χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων (που δε νομίζω ότι χρειάζεται αν κρίνω από ανάλογες περιπτώσεις με αντικαταστάσεις πλοίων στην ΑΝΕΚ) θα έπρεπε να ειδοποιούν αυτοί προσωπικά τον κάθε επιβάτη και όχι να ψάχνει ο κάθε επιβάτης αν θα μπει-δε θα μπει το Έλυρος.
Για την ΑΝΕΚ μιλάμε φίλε μου!!!Σιγά μη πάρουν ένα ενα τηλέφωνο αυτοι που ουτε οι ιδιοι ξέρουν ποτε θα είναι έτοιμο!!

agnostos
24-07-2008, 13:18
Λογικα σου λεει θα παρουν οι επιβατες τηλεφωνο για να μαθουν απο που φευγει το ελυρος οποτε θα ενημερωθουν για την αλλαγη (εισητηριων και πλοιου):cool:

C_ΜΙΧΑΛΗΣ
24-07-2008, 20:34
καμια φωτ παιζει βρε παιδια?για να δουμε που φτανουμε?

konigi
25-07-2008, 02:15
Καλησπέρα σε όλους,μήπως άκουσε κανείς ότι το Έλυρος θα ξεκινήσει δρομολόγια στις 12 Αυγούστου αλλα οχι για πειραιά - χανιά?
Αποψε έμαθα ότι το Έλυρος μόλις βγεί στην κυκλοφορία θα πάει κρουαζιέρα στην Ελλάδα και στις ακτές της Τουρκίας με επίλεκτα στελέχοι της ΑΝΕΚ και μεγαλομετόχους μέχρι τέλος Αυγούστου!!!Έσκασε μπόμπα στην Σούδα το νέο αυτό σήμερα...Ηρθαν τα πάνω κάτω!!!Άρα για να μας λυθεί η απορία,μετά τον Αύγουστο παιδιά στην γραμμή...

Espresso Venezia
25-07-2008, 03:27
den perase...o Vgenopoulos bainei stin aktoploiia!!!
mallon Pairnei i Minoikes i hellenic

Kalimera se olous!!!etoimastite gia Boba :twisted: !!!!!
Sta Xania etoimazontai kapoioi gia idrisi neas nautiliakis etairias an den valei to Ariadni i ANEK!!!
Kairos einai na ginei kati kai edo kato
Iparxei megali apogoiteusi!!!
I etairia tha einai laikis vasis!!!to onoma tis agnosto akoma,akougete omos poli sti souda tis teleutaies 2 meres

Ξέρει μήπως κανείς τι θα γίνει με το Λισσός?
Θα το δρομολογήσουν κάπου ή θα το παροπλίσουν στην Ελευσίνα όπως άκουσα..?

Ακούγετε οτι το Λισσός μπαινει για μετασκευή και μετατροπή σε Ro/Ro...
Έχει ακούσει μήπως κάποιος κάτι πιο σίγουρο?

καλησπέρα σε όλους, δυσάρεστα τα νέα μας σήμερα...Πάει το Λισσος μας,βγαίνει(αν δεν έχει ήδη βγεί)σε πληστηριασμό...

Καλησπέρα σε όλους!!απόψε το βράδυ ακούστηκε πως η Αριάδνη αγοράζετε λείαν συντόμος από την ΑΝΕΚ και στην ετήσια της πάει για μερικό ξήλωμα και τοποθέτηση καμπινών!!!πιστεύω πως δεν είναι τυχαίο που η Ανεκ την έχει κεντρική φώτο πίσω στον τοίχο και μάλιστα στα κεντρικά της πρακτορεία στα Χανιά...
Εσείς στο σπίτι σας θα βάζατε φώτο κάποιου άλλου?

i pelatia tis hellenic itan ta apomeinaria tis anek
to mykonos ekei,to pigasos pali samo ikaria kai to ariadni italia!!!telika to elyros paei 2 xronia gallia sti grimaldi.tha dosoun stin anek 2 roro danika

paidia xthes milousa me ton iparxo tou lissos!!!
ta pragmata exoun os eksis!!!
to kalokairi sta xania tha einai to lissos me to prevelis!!!
o Venizelaros Tinisia,to Lato stin Endeavor kai to Elyros venetia me ton Sofokli giati to Lefka ori paei pali gia naulosi

Μόλις πληροφορήθηκα οτι το νεώριο της Σύρου θα υποδεχτεί την καλή μας Έλυρο στισ 5 Ιουλίου και θα την αποχαιρετήσει στις 19 όπου θα μεταβεί και πάλι στην γνωστή της θέση για τα τελευταία μερεμέτια...Θα πάει συνοδεία ρυμουλκών και θα γυρήσει με την δική της δύναμη για να κάνει και τα τεστ της στην επιστροφή!!Αυτά απο μένα για απόψε..

Καλησπέρα σε όλους,μήπως άκουσε κανείς ότι το Έλυρος θα ξεκινήσει δρομολόγια στις 12 Αυγούστου αλλα οχι για πειραιά - χανιά?
Αποψε έμαθα ότι το Έλυρος μόλις βγεί στην κυκλοφορία θα πάει κρουαζιέρα στην Ελλάδα και στις ακτές της Τουρκίας με επίλεκτα στελέχοι της ΑΝΕΚ και μεγαλομετόχους μέχρι τέλος Αυγούστου!!!Έσκασε μπόμπα στην Σούδα το νέο αυτό σήμερα...Ηρθαν τα πάνω κάτω!!!Άρα για να μας λυθεί η απορία,μετά τον Αύγουστο παιδιά στην γραμμή...

Να σε πιστέψουμε ??? Να μην σε πιστέψουμε ??? Εγώ λέω να μην σε πιστέψουμε !!!
Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά το παραμύθι με τον βοσκό και τον λύκο το έχεις ακούσει ??? :(
Επίσης αυτή η φωτογραφία (http://forum.nautilia.gr/showpost.php?p=94171&postcount=591) που έλεγες ότι θα βγάλεις τι γίνεται ???

CAPETANIAS
25-07-2008, 06:52
.....συμφωνώ μαζί σου Εσπρέσσο . όχι άλλη διασπορά ψευδών ειδήσεων!

Leo
25-07-2008, 07:00
Θα παρακλέσω να μην το κάνουμε ανακριτικό ούτε δικαστήριο εδώ. Δεν είμαστε ειδησιογραφικό ούτε δημοσιογραφικό γραφείο. Αν κάποια πράγματα που γράφονται δεν είναι ή δεν βγαίνουν αληθή, δεν έγινε και τίποτα... Πρός τι τα επιλεκτικά καρφώματα? Κουβέντα κάνουμε εδώ και οι καλοί τρόποι επιβάλονται.. Ας ηρεμίσουμε λοιπόν και ας απολάυσουμε το καλοκαίρι, την θάλασσα και τα καράβια χωρίς έριδες και μίση...

Espresso Venezia
25-07-2008, 07:15
Καλέ μου φίλε Leo ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω στα μάτια μου. Συγγνώμη αλλά μου φαίνεται αδιανόητο.

Επιπλήττομαι αυτή τη στιγμή εγώ (επιλεκτικά καρφώματα - καλοί τρόποι επιβάλλονται) και δεν επιπλήττεται ένα μέλος το οποίο όπως φαίνεται από το πιό πάνω ποστ μου έχει ''γεμίσει'' το φόρουμ με ψευδείς πληροφορίες, με ''άκουσα'', μου ''είπαν'' και λοιπά τέτοια χαριτωμένα ???

Ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω στα μάτια μου. Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος ??? Διάβασες ειδικά το τελευταίο μήνυμα του συγκεκριμμένου μέλους όπου μιλάει για ...κρουαζιέρα του Έλυρος με στελέχη της ΑΝΕΚ ???

Συγγνώμη, μήπως χάθηκε το μέτρο ??? Εγώ είμαι ο υπαίτιος ???

konigi
25-07-2008, 08:21
Καλημερα,εγώ το μόνο που θέλω να πω είναι πως σας λέω ότι ακούω και τίποτα παραπάνω!!!αν ήσασταν στην Σούδα με κάποιο συγκεκριμένο άτομο χθεσς,τα ίδια θα ακούγατε!!!Δεν είμαι τρελλος να τα βγάζω από το μυαλό μου!!!Από την στιγμή που γεννήθηκα τα πλοία,και συγκεκριμένα τα επιβατηγα ήταν και είναι όλη μου η ζωή.Σας ορκίζομαι πως ότι και αν σας έχω πει το έχω ακούσει αλλα μάλλον τα περισσότερα είναι ράδιο αρβύλα!!για το λόγο αυτό λοιπόν,και επειδή σας έχω δημιουργήσει τόσο μεγάλο πρόβλημα αποχωρώ από το Φόρουμ!!!εύχομαι καλές θάλασσες και καλά νέα πάντα!!να είστε πάντα καλά!!

ndimitr93
25-07-2008, 11:24
Παρατηρώ οτι υπάρχει μεγάλη ένταση στο φόρουμ και με αφορμή την αποχώρηση του φίλου μας konigi θέλω να σας πώ οτι κανένας μας δεν μπορεί να πλήγει τις απόψεις του άλλου και πόσο μάλλον τισ προσωπικότητας του! φίλος μας Espresso Venezia το κάνει δεύτερη φορά χωρίς να έχω κάτι μαζί του, απλά θέλω να να γίνεται "αντιπαράθεση" μόνο αν υπάρχουν άλλες απόψεις απο κάποιο άλλο μέλος. Ο φίλος konigi έλεγε "άκουσα","λέγεται"...
αν ο Espresso Venezia έχει άλλες ποιο τεκμηριωμένες απόψεις στα θέματα του konigi όσο και σε θέματα άλλων μελών ας τις πει χωρίς να κάνει κριτική. Εγώ θέλω να τελειώσει αυτή η ιστορία ΕΔΩ.

Από ανακοίνωση τις ΑΝΕΚ που λέει:

24/07/2008 Δελτίο Τύπου
Η ΑΝΕΚ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι αναχωρήσεις από Πειραιά για Χανιά του ΕΓ/ΟΓ ΛΑΤΩ στις 26.07.08 – 27.07.08 – 30.07.08 – 31.07.08 – 01.08.08 -02.08.08 – 03.08.08 θα πραγματοποιούνται στις 23.30 ώρα , αντί της αναχώρησης με το ΕΓ/ΟΓ ΕΛΥΡΟΣ στις 22.30
μήπως λέω ΜΗΠΩΣ μπορούμε να υποθέσουμε ότι αφού το Λατω θα κάνει τα δρομολόγια στισ ώρες του ΕΛΥΡΟΣ, μετά τις 3/8/08 θα μπεί το Έλυρος στη γραμμή;

konigi
25-07-2008, 11:29
Tελικά φίλε ΔΗΜΗΤΡΗ δεν θα αποχωρήσω..επειδή κάποιοι ειναι κομπλεξικοι και στενομυαλοι θα τους αποδειξω με κάθε τροπο πως ειναι αυτοι λάθος και όχι εγώ!!!πόσο μάλλον στην προσωπικότητα,και ειδικότερα όταν μπορείς να κρύβεσαι πίσω από ενα ψευδόνυμο και να κατακρίνεις όπως κάνουν αυτοί!!!την επόμενη φορά λοιπον,αφού τεκμηριώσω πρώτα το τι θα πω σε όλους θα τους πω και δυο λόγια αντρίκια μπέτι με μπέτι όπως λέμε εμεις εδώ στην Κρητη!!

Espresso Venezia
25-07-2008, 12:51
Μετά και από την σαφή τοποθέτηση της διαχείρισης του φόρουμ διά στόματος του καλού μου φίλου Leo, και φυσικά της μη απάντησης στα ερωτήματα που έθεσα κατόπιν, θεωρώ αυτονόητο ότι θεωρούμαι ο υπαίτιος του επεισοδίου και συνεπώς ο υποσκάπτων το καλό και χαρούμενο κλιμα που υπάρχει στο φόρουμ.

Φυσικά παραδέχομαι την διαστρέβλωση των μηνυμάτων του φίλου konigi από μέρους μου, και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού ''στην Κρήτη μιλάνε αντρίκια, μπέτι με μπέτι'' :confused: και δεν θα μπορούσε ποτέ ''τις εκ Κρήτης ορμώμενος'' να διασπείρει ψευδέστατες ειδήσεις. Ομολογώ, εγώ διαστρέβλωσα τα εν λόγω μηνύματα.

Εύχομαι ειλικρινά σε όλους ''καλά ναυτιλιακά ταξίδια'' και ''καλές θάλασσες''. :D

Και όπως είπε ο καλός φίλος Leo ''να είστε όλοι καλά, να απολαύσετε το καλοκαίρι την θάλασσα και τα καράβια χωρίς έριδες και χωρίς μίση'', και να προσθέσω ότι προυπόθεση για να τα απολαύσει κανείς όλα αυτά είναι βέβαια να γράφει ότι θέλει, και να λέει ότι θέλει, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

Espresso Venezia, ''νέτα'' και τέλος !!! (μεγάλο ψώνιο, κομπλεξικός και στενόμυαλος ο Venezia, .....o Venezia βεβαίως, βεβαίως) !!! :lol::lol:

NGV Liamone
25-07-2008, 14:07
Χωρίς να έχω έντονα ενεργή παροσία στο φόρουμ αλλά με "πλάτες" την συμμετοχή μου και σε άλλα φόρουμ θα ήθελα να πω πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Είναι αλήθεια πως ο φίλος venezia θέλησε να επικρίνει την τακτική του φίλου konigi να συλλέγει και να διασπείρει πληροφορίες που δεν έχουν εξακριβωθεί αλλά το έκανε με κάπως άκομψο τρόπο ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πιο φιλικό και χιουμοριστικό ύφος. Πάντως η μεγάλη συμμετοχή του στο φόρουμ του δίνει το πλεονέκτημα να είναι από τους ανθρώπους που έχεουν δει και ακούσει πολλά και άρα να κρίνει και τα γραφόμενα άλλων. Από την άλλη ο φίλος konigi μπορεί με τις πιο αγαθές προθέσεις και ορμόμενος από την αγάπη του για τα καράβια να θέλει όπως έχει και το δικαίωμα να μας μεταφέρει νέα έστω και αν δεν είναι εξακριβωμένα. Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνεται συστηματικά γιατί φτάνουμε στην περίπτωση των αθλητικών εφημερίδων που κάθε καλοκαίρι φέρνουν στην ελλάδα τον Ανρί. τον Ροναλτίνιο, τον Αγ. Νικόλαο ακόμα και τον Χριστό τον ίδιο. Παρόλα αυτά κάθε δίκιο του χάνεται με την χρήση επιθέτων όπως στενόμυαλος κλπ. Τέλος και για τους 2 έχω να πω ότι με το να αποχωρήσετε δεν κερδίζετε κάτι. Κάποτε σε αυτή την κωλοχώρα πρέπει να μάθουμε να τα βάζουμε κάτω και με σωστές κουβέντες και καλή θέληση να τα λύνουμε όλα. Καλό και άγιο το Έλυρος αλλά όχι να γίνει αφορμή να βλέπουμε τέτοια πράγματα.
Αυτά από μένα που δεν είμαι moderator (και ούτε πρόκειται να γίνω ποτέ), απλά είμαι και εγώ ένας από εσάς που κάτι παθαίνουμε κάτι όταν βλέπουμε και ταξιδεύουμε με το Έλυρος και κάθε Έλυρος.

Maroulis Nikos
25-07-2008, 14:14
θα σας παρακαλέσω να σταματήσει εδώ η κουβέντα για το συγκεκριμμένο θέμα, οτιδήποτε γραφτεί που δεν αφορά τον Έλυρο θα μεταφέρεται εδώ (http://forum.nautilia.gr/showthread.php?p=94061#post94061).

manolis m.
25-07-2008, 15:39
Στο www.anek.gr (http://www.anek.gr), πρώτο ταξίδι του ΕΛΥΡΟΣ φαίνεται στις 12 Αυγούστου. Τρίτη αλλαγή μετά τις 25 Ιουλίου και τις 4 Αυγούστου.

kai tha akolouthisoun kai alles allages file mou...arketes kiolas..

darkman16
26-07-2008, 10:07
Περασα σημερα εξω απο το καραβι ειδα οτι προχοραη πολυ και καποιες φοτογραφιες που εχω δει εδω μεσα δεν διχνουν το μεγαλειο του καραβιου το μειωνουν.εχουν βαλει την κορνιζα στην τσιμινιερα απο ειδα. φοτο δεν εχω γιατι το κινιτο μου δεν εχει καμερα(W950i).Αυριο μεθαυριο δεν το υποσχομαι θα ξαναπερασω και θα βγαλω φοτο.

sunflower
26-07-2008, 20:15
To ploio einai pragmatika omorfo kai isws kapoies fwtografies logw asximis gwnias lipsis to adikoun.Pantws epeidi exw mpei mesa to ploio thelei poli douleia akoma.

.voyager
26-07-2008, 20:28
Δε μπορεί όλες οι φώτος να έχουν ληφθεί από λάθος γωνία :rolleyes:
Εμένα δε μου πολυαρέσει, είναι αρκετά κουτί. Αλλά θα περιμένω να το δω ολοκληρωμένο για αν αποφανθώ :cool:

ΓιαννηςΤ
26-07-2008, 20:39
7 αυγουστου αναχωρω με το λατο για τα χανια
εχω εισητηρια οπως ολος ο κοσμος με το ελυρος
χτες με ενημερωσαν απο την ανεκ οτι ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΚΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
μπορει να γινει και την ημερα της αναχωρησης αλλα θελει πολυ υπομονη οπωσς μου ειπαν
γιαυτο καλυτερα θα ειταν να αλαχτουν πριν την ημερα αναχωρησης
αυτα :cool:

sunflower
26-07-2008, 21:38
file mou VOYAGER eksefrasa mono tin dikia mou apopsi gia kapoies fwto tou ploiou..emena mou aresei etsi kai alliws kai den krinw mono apo ti fwto eidika ena ploio...

kastro
26-07-2008, 22:01
Το είδα και εγώ σήμερα όσο ήτανε στη ράδα το Κρήτη ΙΙ και μου φάνηκε ότι η καινούργια τσιμεντιέρα (φουγάρο)το έχει ασχημήνει πάρα πολύ.Ώπος τουλάχιστον κατάφερα να διακρίνω από μακριά.

navigation
26-07-2008, 23:00
Το είδα και εγώ σήμερα όσο ήτανε στη ράδα το Κρήτη ΙΙ και μου φάνηκε ότι η καινούργια τσιμεντιέρα (φουγάρο)το έχει ασχημήνει πάρα πολύ.Ώπος τουλάχιστον κατάφερα να διακρίνω από μακριά.
Μήπως μπερδέφτηκες φίλε μου? Εγώ απτο οτι είδα σήμερα που πήγα στο πλοίο η τζιμηνιέρα δεν εχει ολοκληρωθεί...τωρα την αρχίζουν.....εχει μπει μόνο το γύρω-γύρω.....εχει ακομα δουλειααααααα...περιμένετε να δούμε και πως θα βαφτεί εξωτερικά...αν του δώσουν λίγο χρώμα θα ομορφήνει πιστεύω..δεν ξέρω...κατι του λύπει και νομιζω οτι είναι το εξωτερικό χρώμα!

agnostos
27-07-2008, 12:37
Μήπως μπερδέφτηκες φίλε μου? Εγώ απτο οτι είδα σήμερα που πήγα στο πλοίο η τζιμηνιέρα δεν εχει ολοκληρωθεί...τωρα την αρχίζουν.....εχει μπει μόνο το γύρω-γύρω.....εχει ακομα δουλειααααααα...περιμένετε να δούμε και πως θα βαφτεί εξωτερικά...αν του δώσουν λίγο χρώμα θα ομορφήνει πιστεύω..δεν ξέρω...κατι του λύπει και νομιζω οτι είναι το εξωτερικό χρώμα!

Γιατι τι αλλο θα μπει στην τσιμινιερα τωρα που μπηκε η κορνιζα(αν ε3αιρεσεις την κρητη, τα γραμματα και τον χρωματισμο):confused:

ΥΓ.Φωτογραφια δεν βλεπω!!!:mrgreen:

konigi
27-07-2008, 14:17
Καλησπέρα σε όλους,μετά απο 2 μέρες απουσίας λόγω θέλησης μου να εξομαλίνω λίγο την κατάσταση,θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια φώτο του Έλυρου για να δούμε και εμείς που βρισκόμαστε μακρυά την πορεία του...Μόλις έρθει στην Σούδα σας υπόσχομαι πως θα βγάλω τις πιο πολλές και τις πιο καλές φώτο...

CAPETANIAS
27-07-2008, 20:03
Εφυγε ο "ESPRESSO VENEZIA" φύγανε και οι φωτογραφίες .:twisted:

Rocinante
27-07-2008, 20:24
Φιλε Capetanias μην ξεχνας οτι η Αθηνα αδειαζει αυτο τον καιρο και εκει που ειναι το πλοιο ε δεν ειναι και το πιο βολικο μερος.

navigation
27-07-2008, 22:53
Εφυγε ο "ESPRESSO VENEZIA" φύγανε και οι φωτογραφίες .:twisted:
Γιατί προκαλείς φίλε μου? :confused:Μόνο ο Espresso Venezia ανεβάζε φωτογραφίες...γιατί μας υποτιμάς έστι...εμείς δεν έχουμε προσφέρει ειδικά στο θέμα της Ελυρου?:neutral:Τόσοι και τόσοι τρέχουν για φωτογραφήσεις...και συλογή πληροφοριών:(
Και επειδή μιλάμε για το καράβι...τι φωτογραφία θες?αφού το λέμε και το ξαναλέμε δεν έχει αλάξει εξωτερικά....πάλι μια φωτογραφία με ένα ασπρο καράβι να βάλουμε....ή μήπως να γιουχάρουμε μέσα για να βγαλουμε εσωτερικές φωτογραφίες! Καντε υπομονή βρε παιδιά μόλις έχει κάποια εξωτερική τουλάχιστον εξέλιξη θα δημοσιευθεί από τις πρώτες!!!

nautikos
27-07-2008, 23:03
Αυτη η γελειοτητα με το ''ποτε θα τελειωσει'' και με το ''βαλτε μια φωτο καθε μερα'', εχει τραβηξει πολυ και ειναι καιρος να συμμαζευτει. Ειναι 2-3 ατομα που το καλλιεργουν και εχω να πω το εξης, αν ειναι κατω των 15 το κατακρινω αλλα το δικαιολογω, αν ομως ειναι ανω...ειναι ασχολιαστοι...

Μα δεν σας κοβει οτι μεσα σε 2-3 μερες δεν αλλαζει (σχεδον καθολου) η εξωτερικη εμφανιση του πλοιου, τι νομιζετε θα γινει κανενα θαυμα? Να μην εχετε δει φωτο της μετασκευης για ενα 10ημερο το καταλαβαινω και ειμαι μαζι σας, αλλα ετσι και αλλιως πολλα μελη εδω καλυπτουν το θεμα αυτο πολυ πιο συχνα.

Αρα δεν νομιζετε οτι το εχετε παρατραβηξει το θεμα λιγακι? Μεχρι που ειχαμε και μαλλωματα και αποχωρηση μελους με αυτα και αυτα... Για καλμα λιγο...

.voyager
28-07-2008, 00:42
Αυτή η γελοιότητα. Για καλμα λιγο...
Naytikos, καταλαβαίνω πόσο κουραστικό μπορεί να είναι αλλά στην προκειμένη εσύ φαίνεται ότι πρέπει να καλμάρεις :) Αν σε ενοχλεί κάτι, θέσε το πιο κομψά ή ακόμη καλύτερα στείλε private message. Mη μας βάζεις και εμάς στο τριπάκι, όπως τώρα, πλήττοντας τη σοβαρότητα του forum.

Ο κόσμος διψά για ενημέρωση!! Ίσως σε 2 μέρες μέσα να είχαν βάψει τις μπάντες!

Αν με βοηθήσει κάποιος σχετικά με ο πως πας με το αυτοκίνητο εκεί, μπορώ να πετάγομαι εγώ που και που.

Leo
28-07-2008, 05:30
Θα παρακαλέσω για μια φορά ακόμη όλα τα μέλη να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό. Αν κάποιο μέλος δεν επιθυμεί να διαβάζει ένα θέμα, κανείς δεν το υποχρεώνει. Οπως επίσης κανείς μας δεν δικαιούται να ασκεί προσβλητική κριτική σε κανένα μέλος. Υπάρχει και ο όμορφος τρόπος να κάνουμε μια επισήμανση δημόσια ή με ΠΜ. Την ελευθερία του γραπτού λόγου που μας παρέχει αυτό το φόρουμ δεν πρέπει να την χρησιμοποιούμε λάθος δημιουργόντας εντάσεις χωρίς λόγο.. Θα τονίσω για μια ακόμη φορά ότι το φόρουμ αυτό είναι σημείο κοινής συνάντησης για αυτά που αγαπούμε και σε καμιά περίπτωση χώρος διαξιφισμών μεταξύ των μελών.

nautikos
28-07-2008, 08:17
Mη μας βάζεις και εμάς στο τριπάκι, όπως τώρα, πλήττοντας τη σοβαρότητα του forum.

Μα ακριβως επειδη στο συγκεκριμενο θεμα εχει χαθει το μετρο της σοβαροτητας για αυτο σπαταλησα λιγο χρονο να γραψω... Και στο λεει ενας που εχεις δει φανταζομαι ποτε και για ποιο λογο θα επεμεβει δημοσια (γιατι αφορα ολους). Επισης ξεχνατε οτι γυρω στα 10 ατομα δωσανε ωθηση σε αυτο το φορουμ και πηρε τα πανω του (προσφατως μαλιστα;) και σιγα σιγα θα τα χασετε με αυτα και αυτα...;)

polykas
28-07-2008, 09:19
:DXAΛΑΡΩΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ:D

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ NAVIGATION

10488

10489

10490

10491

10492

Trakman
28-07-2008, 10:26

10488
10489
10490
10491
10492
ΤΕΛΕΙΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!

konigi
28-07-2008, 10:32
Kαλημέρα,τι κανετε?να σας ρωτησω κάτι?κάπου,κάπως πάνω στο πλοίο δεν θα έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί και τα καπόνια για τις σωστικές?Θα τα βάλουν αργότερα?ξέρει μήπως καποιος κάτι?

mastrovasilis
28-07-2008, 10:38

10488
10489
10490
10491
10492
ωραίες φωτό. μπράβο σου....;)

perseus
28-07-2008, 12:05
άπό ότι βλέπω αφερέθηκαν οι δύο επιπλέον πόρτες προς το γκαράζ, ενώ στο Αριάνδη δεν έγινε το ίδιο.......

eytyhis128
28-07-2008, 13:48
Πληροφοριες ακουστηκαν οτι το παρθενικο ταξιδι θα γινη στις 15 αυγουστου [πριν μετα αγνωστο]. Παντως το πληρωμα μεσα δουλευη νυχτα, μερα.

OLENI
28-07-2008, 15:20
Φίλε μου πολύ ωραίες οι φωτογραφίες.

Αναφορικά με τον παρθενικό ταξίδι, ( χωρις να ειμαι ειδικός) αλλα απλός καραβολάτρης είμαι, δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά . Ίσως να πάρει και νέα αναβολή.

Καλα ταξίδια σε όλους μας:):)

Maroulis Nikos
28-07-2008, 19:43
και απο μία άλλη οπτική γωνία....

10538

yoR
28-07-2008, 19:55
καταπληκτικες φωτογραφιες, και πλεον και απο αερος!!! ευχαριστουμε πολυ! :p

agnostos
28-07-2008, 20:00
Απο ελικοπτερο την τραβη3ες:confused:.Ειδατε τι κανουν τα παιδια για να μας προσφερουν ενημερωση:mrgreen:

ΥΓ.Τα πριμνια καταστρωματα ειναι μικρα η φαινονται ετσι λογω των πλαινων λαμαρινων???

CAPETANIAS
28-07-2008, 20:18
..έξω πάμε καλά που έλεγε και κάποιος .
Μήπως γνωρίζει κανείς τι γίνεται ..μέσα:rolleyes:

Rocinante
28-07-2008, 20:35
Οπως βλεπετε οι φωτογραφιες του αγαπημενου σας πλοιου ανεβαινουν. Και τι φωτογραφιες??? Επομενη κινηση μονιμη βιντεοκαμερα:D
Γιαυτο φιλοι μου καντε υπομονη οταν υπαρχει καποιο νεο να ειστε σιγουροι οτι θα μεταδωθει. Οπως συνηθιζω να λεω ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ NAUTILIA.GR ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ. Ελπιζω να ειστε ευχαριστημενοι και να απολαυσετε τις φωτογραφιες που ηδη καποιες λεπτομερειες του πλοιου γινονται αφορμη για επικοδομητικες συζητησεις. Και ολα αυτα σας τα λεω οχι ως καποιος συντονιστης αυτου του φορουμ η καποιος που εχει συμφερον. Απλα σαν καποιος που γουσταρει πολυ αυτη την παρεα και που σε κανενα διμηνο θα την στερηθει(5-6 μηνες) και στεναχωριετε να βλεπει εντασεις και παρεξηγησεις απο ανθρωπους που εχουν ενα κοινο παθος τη θαλασσα. Λοιπον χαλαρωστε μελετηστε τις φωτογραφιες και καντε τα σχολια σας. Οριστε θα κανω και εγω ενα σχολιο.
ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α........:D

eytyhis128
28-07-2008, 20:37
Το πληρωμα [καμαροτοι,επικουροι] ειναι μεσα στο καραβι επι 24ωρο και δουλευη.:cool:

Orion_v
28-07-2008, 21:08
Οπως βλεπετε οι φωτογραφιες του αγαπημενου σας πλοιου ανεβαινουν. Και τι φωτογραφιες??? Επομενη κινηση μονιμη βιντεοκαμερα:D
Γιαυτο φιλοι μου καντε υπομονη οταν υπαρχει καποιο νεο να ειστε σιγουροι οτι θα μεταδωθει. Οπως συνηθιζω να λεω ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ NAUTILIA.GR ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ. Ελπιζω να ειστε ευχαριστημενοι και να απολαυσετε τις φωτογραφιες που ηδη καποιες λεπτομερειες του πλοιου γινονται αφορμη για επικοδομητικες συζητησεις. Και ολα αυτα σας τα λεω οχι ως καποιος συντονιστης αυτου του φορουμ η καποιος που εχει συμφερον. Απλα σαν καποιος που γουσταρει πολυ αυτη την παρεα και που σε κανενα διμηνο θα την στερηθει(5-6 μηνες) και στεναχωριετε να βλεπει εντασεις και παρεξηγησεις απο ανθρωπους που εχουν ενα κοινο παθος τη θαλασσα. Λοιπον χαλαρωστε μελετηστε τις φωτογραφιες και καντε τα σχολια σας. Οριστε θα κανω και εγω ενα σχολιο.
ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α........:D

Παιρνοντας αφορμη απο οσα εγραψε ο rocinante αγαπητοι καραβολατρες , και παρακολουθωντας ολο το στορυ της Ελυριαδας :mrgreen:, σας λεω χαρητε την καθε στιγμη που βλεπετε σε καθε φωτογραφια , την μισοτελειωμενη τσιμινιερα , την αβαφτη λαμαρινα , ολα...
Και σας ευχομαι να ειστε ολοι γεροι για να το βλεπετε και να το φωτογραφιζετε χρονια το καραβι.

Thanasis89
28-07-2008, 21:32
...Και σας ευχομαι να ειστε ολοι γεροι για να το βλεπετε και να το φωτογραφιζετε χρονια το καραβι...

Η καλύτερη ευχή και για μας και για την Έλυρο ! Φοβερές φωτογραφίες, ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά !

marioskef
28-07-2008, 21:41
Πάντως μια πρόβλεψη κάπως άσχετη και χωρίς στοιχεία αλλά θα την πω...
Βλέπω εκτός από την τσιμινιέρα το πλοίο να παίρνει το βάψιμο του champion, δηλαδή λευκές πάντες και σχετικά λεπτό αλλα σε μεγάλο μέγεθος το ANEK LINES...

.voyager
28-07-2008, 21:42
Mακάρι μπας και σωθεί :D

kastro
28-07-2008, 23:40
Πάρτε από μένα.

dimitris!
28-07-2008, 23:45
Rocinante και γω μαζί σου Πηνελοπάρα ολέ όσα χρόνια και αν περάσουν....

agnostos
28-07-2008, 23:57
Πάρτε από μένα.

Στην δευτερη φωτογραφια βλεπω μια πορτα περιπου στην μεση του πλοιου ανοικτη... Αυτη θα χρησιμοποιηθει για τους επιβατες με σκαλα-φυσουνα(οπως με το Απτερα) η ειναι ε3οδος κινδυνου??
:confused:

sylver23
28-07-2008, 23:58
σορυ εχουμε τετοια πραγματα στην ελλαδα??(φυσουνα)

agnostos
29-07-2008, 00:06
Προς το παρων πρεπει να εχουμε σκαλα...:mrgreen: Σε καμια δεκαρια χρονια αν ιδιωτικοποιηθει ο ΟΛΠ μπορει να δουμε και φυσουνες...:D

kastro
29-07-2008, 00:10
Προς το παρων πρεπει να εχουμε σκαλα...:mrgreen: Σε καμια δεκαρια χρονια αν ιδιωτικοποιηθει ο ΟΛΠ μπορει να δουμε και φυσουνες...:D

Νόμιζα ότι ο ΟΛΠ ιδιωτικοποιήθηκε σε Κινέζους,τουλάχιστον έτσι μου είπε καβοδέτης στο λιμάνι του Πειραιά ενώ περίμενε να δέσει το Πρέβελη.

agnostos
29-07-2008, 00:13
Νόμιζα ότι ο ΟΛΠ ιδιωτικοποιήθηκε σε Κινέζους,τουλάχιστον έτσι μου είπε καβοδέτης στο λιμάνι του Πειραιά ενώ περίμενε να δέσει το Πρέβελη.

Νομιζω μονο το εμπορικο τμημα ιδιωτικοποιηθηκε,χωρις να ειμαι ομως και σιγουρος...:???:

gvaggelas
29-07-2008, 00:42

Ο Πειραιάς κατά πάσα πιθανότητα παραχωρείται στην COSCO, αλλά μόνο ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων (και νομίζω οι προβλήτες 1 και 2, ενώ η υπό κατασκευή 3 θα παραμείνει στον ΟΛΠ). Εκτός θέματος αλλά...

Leo
29-07-2008, 06:24
Η εκτός θέματος Έλυρου συζήτηση για το Κνωσός Παλάς στο Ηράκλειο... μεταφέρθηκε στον ανάλογο θέμα. Με την ευκαιρία να παρακλέσω τα μέλη να μην βγαίνουν εκτός θέματος και να μην συνεχίζουν να απαντούν σε δημοσιεύσεις που άρισαν σε λάθος θέμα. Μπορούν έυκολα να αντιγράψουν αυτό που θέλουν και να απαντήσουν δημοσιεύοντας το στο σωστό θέμα.

mastrovasilis
29-07-2008, 09:02
α ρε νίκο μέχρι που κινδύνευσες την ζωή σου γι΄αυτήν την φωτό. Σ΄ευχαριστούμε πολύ.....

agnostos
29-07-2008, 12:34
Τελικα το thread του ελυρου εχει γινει στεκι...
:D

cmitsos
29-07-2008, 16:13
μαρέσει πολύ η πρύμνη του, αλλά δε ταιριάζει τόσο με το μπροστινό μέρος...

darkman16
29-07-2008, 18:18
http://forum.nautilia.gr/attachment.php?attachmentid=10602&d=1217281106

Παιδια εχω παρατηρηση οτι οσο υψος εχει πισω για να μπενουν τα φορτιγα το ιδιο υψος εχει και για τους επιβατες :???:

mike_rodos
29-07-2008, 18:42
Παιδια εχω παρατηρηση οτι οσο υψος εχει πισω για να μπενουν τα φορτιγα το ιδιο υψος εχει και για τους επιβατες :???:

φίλε μου για παρατήρησε καλύτερα την φώτο... στην είσοδο των επιβατών ναι μεν φαίνεται μεγάλη, αλλά αν παρατηρήσεις καλύτερα θα δεις ότι είναι πολύ μικρή... περίπου στα 2 μ. ύψος!!!

konigi
29-07-2008, 20:43
Για το μήκος του καταπέλτη λογικά μιλάει ο φίλος Darkman...αν κάνω λάθος διορθώστε με...

darkman16
29-07-2008, 21:08
Αγαπητη ΑΝΕΚ δεν εχουμε ολοι το υψος του φασουλα να θελουμε τοση ψηλη εισοδο επηβηβασης Χιχι πλακιτσα.

http://img362.imageshack.us/img362/6242/22au4.jpg

marsant
29-07-2008, 21:15
Φιλε darkman οπως σωστα λεει ο φιλος mike αν παρατηρησεις πιο πολυ την φωτο θα δεις οτι η εισοδος ειναι πολυ πιο χαμηλη(σχεδον η μιση απο το υψος του καταπελτη).

giorgosss
29-07-2008, 21:28
Darkman οι φίλοι konigi και marsant εννοούν ως είσοδο αυτήν

10664

stelios
29-07-2008, 22:06
apo to marinews.gr

Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης, ΑΝΕΚ Α. Ε, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι αναχωρήσεις από Πειραιά προς Χανιά, του ΕΓ / ΟΓ ΛΑΤΩ από 30 / 7 μέχρι και 31 / 8 θα πραγματοποιούνται στις 23.30 ώρα, αντί της αναχώρησης με το ΕΓ / ΟΓ ΕΛΥΡΟΣ στις 22.30.

mallon septemvri i elyros ksekina!

grangelo
30-07-2008, 10:02
Σχετικα με τους καταπελτες

10717

Σχετικα με την πορεια των εργασιων

10718
10719
10720

Και μια γενικη

10721

mastrovasilis
30-07-2008, 10:19
ωραίος ο grangelo. μας κάλυψε πλήρως....

Trakman
30-07-2008, 10:24
Είχα την ελπίδα ότι στην πρύμνη το κατάστρωμα θα ήταν πιο ανοικτό... Μόνο που το βλέπω πνίγομαι!

Νaval22
30-07-2008, 11:25
Τα καπόνια είναι ηδη μπροστά στο κάραβι και βάφονται για να ανέβουν,σχετικά με τη τσιμινιέρα παρατήρησα ότι η παλιά διακρίνεται πολύ εσωτερικά της καινούργιας και μου φάνηκε πολύ άσχημο ας ελπίσουμε να τη κρύψουν τα σινιάλα στο φουγάρο

heraklion
30-07-2008, 12:24
Παρατήρησα ότι η καινούρια τσιμινιέρα είναι διακοσμητική.

Νaval22
30-07-2008, 12:36
Οι εξαγωγές έχουν παραμείνει μέσα στη παλιά αλλά και πάλι διακοσμητική δεν τι λές όπως είναι πχ η μια τσιμινιέρα του Διονυσιος Σωλομος

agnostos
30-07-2008, 12:37

10717

10718
10719
10720

Και μια γενικη

10721

Απο την τελευταια φωτογραφια η τσιμινιερα δινει την εντυπωση οτι εχει ενα σχημα οπως τα bluestar naxos/paros κτλ και δεν φαινεται τοσο ημικυκλικη οπως στα champion/spirit... ισως 3εξελαει η οπτικη γωνια:cool:

kastro
30-07-2008, 12:54
Είχα την ελπίδα ότι στην πρύμνη το κατάστρωμα θα ήταν πιο ανοικτό... Μόνο που το βλέπω πνίγομαι!

Ναι αυτό σκεφτόμουνα και'γω,αν είσαι στο καταστρωμά του σε μια αναχώρηση δεν μπορείς να δεις πως ξεκολάει από τον ντόκο.

darkman16
30-07-2008, 14:59
Τα καπόνια είναι ηδη μπροστά στο κάραβι και βάφονται για να ανέβουν,σχετικά με τη τσιμινιέρα παρατήρησα ότι η παλιά διακρίνεται πολύ εσωτερικά της καινούργιας και μου φάνηκε πολύ άσχημο ας ελπίσουμε να τη κρύψουν τα σινιάλα στο φουγάρο

Ενταξη αυτο θα το παρατηρουμε μονο εμεις απο εδω που ασχολουμασθε με το καραβι ο απλος επιβατης δεν θα το πολυξεχωριζει αμα μπει η κρητη και το ΑΝΕΚ δεν θα φενετε σχεδον τπτ μονο μια μαυριλα απο πισω! :)

Thanasis89
30-07-2008, 15:08
Ωραίο φωτορεπορταζ grangelo, Μπράβο ! Αν και έχει συζητηθεί ξανά οι καταπέλτες θα ήταν πολύ ωραιότεροι πιστεύω με υδραυλικό σύστημα. Τώρα στην περίπτωση της τσιμινιέρας (παλιάς) ελπίζω τα σινιάλα να καταφέρουν να την κρύψουν και να μην φαίνεται (όπως και πιστεύω καταβάθος ότι θα γίνει).

cmitsos
30-07-2008, 23:44
grangelo (http://forum.nautilia.gr/member.php?u=3629) φίλε μου οι φώτος σου γαμάτες!!!!!

eytyhis128
31-07-2008, 21:45
ανακοινωσε η ΑΝΕΚ σε τηλεοπτικο καναλη της κρητης, λογω της απεργιας στην ναυπυγοεπισκευαστικη ζωνη πιθανη ημερομηνια 1/9.

scoufgian
31-07-2008, 21:47
οι φιλοι φωτορεπορτερ του Ελυρος ,πιστευω πως εχουν αυριο αφορμη ,για να πεταχτουνε μεχρι το πλοιο.Απ οτι εμαθα ,αρχισαν φαρδια πλατια ,να μπαινουν τα γραμματα της ΑΝΕΚ ,στις μπαντες.

Νaval22
31-07-2008, 22:34
Αντε και σύντομα με τη κιτρινη και μπλέ γιρλάντα :):)

scoufgian
31-07-2008, 22:36
Αντε και σύντομα με τη κιτρινη και μπλέ γιρλάντα :):)
πες τα βρε στεφανε ,μπας κι αποφασισουν ποτε να κανουμε τα εγκαινεια......:D:D

Trakman
31-07-2008, 22:47
Πάντως μάλλον δε θα το κάνουν το βάψιμο στυλ Πρέβελη-Ελ. Βενιζέλου, ε;

cmitsos
31-07-2008, 23:22
ελπίζουμε όχι!!!

konigi
31-07-2008, 23:23
Γιατι όχι?Δεν θα ήταν πιο γεμάτο στις μπάντες παρά να είναι απλά άσπρο με το σήμα μόνο?

Trakman
31-07-2008, 23:24
ελπίζουμε όχι!!!

Δε λέω, το λευκό ίσως είναι το πιο όμορφο απ'όλα... Αλλά και ο άλλος χρωματισμός πιστεύω ότι θα του πήγαινε!

cmitsos
31-07-2008, 23:26
σαν το ολύμπικ τσάμπιον πιστέυω θα το έχει....

konigi
31-07-2008, 23:26
Αύριο μεθάυριο θα μας λυθούν οι απορίες...κοντός ψαλμός αλληλούια...

heraklion
01-08-2008, 00:16
................................

manolis m.
01-08-2008, 14:38
exei topothetithei kai i kriti me siderenio omoioma sto fougaro.Pantws peri tis anavolis exw na pw......:p:p:p

cmitsos
01-08-2008, 15:51
μπήκαν και τα γράμματα της ανεκ:D

kastro
01-08-2008, 16:05

10717

10718
10719
10720

Και μια γενικη

10721

Στην πρώτη φοτογραφία το ΕΛΥΡΟΣ
ΧΑΝΙΑ δεν παρατηρείτε ότι είναι γραμμένο πολύ ψήλα κανονικά έπρεπε να ήταν γραμμένο κάτω από τα παράθυρα όπου θα περνούν οι κάβοι.

navigation
01-08-2008, 18:20
Τι βάψανε τις μπάντες? Ωραία...Αντε να δουμε...λέτε να κοντέυει??...παντως στα Χανιά το περιμένουμε πως και πως.Εδώ και δύο μέρες που είμαι Κρήτη εχω τύχει σε πολλά πηγαδάκια με θέμα την Έλυρο!!!Ελπίζω μεσα στον Σεπτέμβρη που θα ξαναέρθω Αθήνα να έχω την τιμή να επιστρέψω με αυτό το πλοίο...είμαι πολύ παράξενος για το εσωτερικό του...το είδα το Πάσχα αλλα δεν είχε σχεδόν τίποτα, τώρα που θα το δω πια ετοιμο θα μου κάνει εντύπωση!!!Μέχρι τότε θα βολευτούμε ... με το φωτορεπορτάζ απτα σαϊνια του ΝΑΥΤΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!:D (Thanks)

ndimitr93
01-08-2008, 18:27
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΥΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΞΗ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ. ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΛΗΚΟ (Η ΕΛΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ) ΟΠΩΣ ΔΕ ΛΕΜΕ Η ΛΙΣΣΟΣ, ΛΕΜΕ ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ ή ΔΕ ΛΕΜΕ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΕΜΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Νaval22
01-08-2008, 20:20
Εγώ λέω επίτηδες ο ΈΛΥΡΟΣ για να βιδώνουν οι ανεκίτες :D:D

konigi
01-08-2008, 21:01
Όποιος θέλει να δει το μοντελάκι τοθ Έλυρου ας πάει εδω...
http://forum.nautilia.gr/attachment.php?attachmentid=10897&d=1217611243
καλα,ο τύπος είναι φανταστικός....

cmitsos
01-08-2008, 21:06
η σημαία της ευρωπαικής ένωσης που κολλάει?

kapas
01-08-2008, 22:49
η σημαία της ευρωπαικής ένωσης που κολλάει?

αφου η ανεκ κανει δρομολογια ιταλια.... ευρωπη δηλαδη

cmitsos
01-08-2008, 23:59
και η hsw κανει και η minoan ε και?? εμεις ευρώπη δεν ειμαστε? ειναι λίγο άσχετο...

manolis m.
02-08-2008, 10:04
pantws tin exoun vapsei kai tin simea tis E.U. stis pantes...iparxei kai mia kriti petameni ston mwlo..etoimi na kollithei profanws sto fougaro..file Konigi pare ena modelaki kai gia emena..xaxa

grangelo
02-08-2008, 22:25
Αφιερωμένο σε όσους αρέσει αυτό το πλοίο!

grangelo
02-08-2008, 22:27
Αφιερωμένο σε όσους αρέσει αυτό το πλοίο!

10977

Markos
02-08-2008, 22:29
Με τα γραμματα εγινε πολυ πιο ομορφο... Ωραια φωτογραφια!

sylver23
02-08-2008, 22:31
σαν να εχει γινει ομορφυνει λιγο με το βαψιμο.παντως γνωμη μου ειναι οτι θα του πηγαιναν τα σινιαλα του βενιζελος/πρεβελης.ετσι σκετο ΑΝΕΚ δεν μαρεσει.

heraklion
02-08-2008, 22:39
....................................

Νaval22
02-08-2008, 22:51
Και ίδια γραμμικά να διαθέτει η χωρητικότητα θα άλλαξει έφαγε τρελή μετασκευή

OLENI
03-08-2008, 06:53
Σίγουρα ομόρφνε, θα σύμωνήσω ότι με τα χρώματα τπυ Βενιζέλου θα ήταν μα΄λλον ομορφότερο.

Αντε να το δούμε επιτέλους και να ταξιδεύει.

marsant
03-08-2008, 08:22
Δουλεουν παντως νυχτα-μερα.Κοιταχτε τα φωτα στο γκαραζ.

mastrovasilis
03-08-2008, 11:20
Οι δεμόνιοι ρεπόρτερ του nautilia που δεν κοιμούνται ποτέ. μπράβο σου grangelo.!!!

polykas
03-08-2008, 13:33
ΕΛΥΡΟΣ. ---ΑΝΕΚ LINES-----:D

10994

10995

10996

10997

10998

ndimitr93
03-08-2008, 14:11
ΜΕΓΑΛΕ ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kastro
03-08-2008, 14:41
Η παλιά τσιμεντιέρα δεν κρύφτηκε,φαίνετε ακόμα.

marsant
03-08-2008, 14:54
Mαλλον ετσι βλεπω να μενει.Θα την αφησουν να φαινεται για ντεκορ:grin:

CAPETANIAS
03-08-2008, 16:48
..έτσι μπράβο ..συγχαρητήρια αυτές οι φωτογραφίες είναι όντως πολύ πληροφοριακές. Αν το ίδιο έχουν προχωρήσει και μέσα , ε σε μια εβδομάδα το πολύ το βλέπω ...Σούδα ή καμιά δύο φορές στην αρχή Ηράκλειο, έτσι απλά για να το βλέπουν και οι άλλοι..:D

mastrovasilis
03-08-2008, 17:27
γειά σου ρε polykas με το καταπληκτικό και διαφωτιστικό ρεπορτάζ. τωρα δεν έχουμε απορίες για την πρόοδο των εργασιών. Ευχαριστούμε..

OLENI
03-08-2008, 18:16
Φίλε μου έγραψες, η Κήτη στην τζιμινιέρα που είναι ? Δεν θα την βάλουν, ή είανι χαμηλότερα και δεν φαίνετε στην φωτογραφία?

Ξέρει κανείς τι γίνεται μέσα ?

perseus
03-08-2008, 19:27
σε αυτό το χρώμα θα είναι ?
γιατί το Αριάδνη είναι στα μπλέ........

Orion_v
03-08-2008, 19:55
σε αυτό το χρώμα θα είναι ?
γιατί το Αριάδνη είναι στα μπλέ........

To Αριαδνη ειναι στα χρωματα της HS , απλα αλλαχτηκαν τα γραμματα απο τις παντες και βαφτηκε ΑΝΕΚ LINES , και στην τσιμινιερα μπηκαν τα σινιαλα της ΑΝΕΚ.

ΩΡΙΩΝ
03-08-2008, 20:00
Φίλε μου έγραψες, η Κήτη στην τζιμινιέρα που είναι ? Δεν θα την βάλουν, ή είανι χαμηλότερα και δεν φαίνετε στην φωτογραφία?

Στην τελευταία φώτο του Polykas (by the way bravo για τις φωτογραφίες και ευχαριστούμε πολύ:D) φαίνεται η Κρήτη.

Όσον αφορά την παλιά του τσιμινιέρα, πιστέυω πως μετά το βάψημο της νέας δε θα φαίνεται πλέον σχεδόν καθόλου.

Πάντως το πλοίο έχει ομορφύνει πάρα πολύ! Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!

Orion_v
03-08-2008, 20:10
Καλα λεει ο "συνονοματος":) , κατσε να βαφτει και θα δουμε πως θα ειναι αισθητικα το αποτελεσμα .

meco
03-08-2008, 22:10
Έτσι που το "σενιάρανε", οι Χανιώτες θα νομίζουν ότι είναι νεότευκτο. :p:)
Πάντως ότι είναι όμορφο είναι, απλά όπως έγραψα και παλαιότερα ίσως να ήταν ομορφότερο αν κρατούσαν κάτι από τον παλιό χαρακτήρα του πλοίου.

ΩΡΙΩΝ
06-08-2008, 11:57
Τι έγινε ρε παιδιά; Σαν πολύ σιγή δεν έπεσε στο τόπικ αυτό; Εκέι που γέμιζαν καθε μέρα 3-4 σελίδες, τώρα τίποτα.

Τι κάνουν οι διακοπές ε... :)!

mike_rodos
06-08-2008, 12:10
Βασικά εγώ πλέον περιμένω το τελικό αποτέλεσμα! Να δώ το καράβι να ταξιδεύει... Και ευτιχώς πλησιάζουν αυτές οι μέρες... (έτσι θέλω να πιστεύω) :):):)

perseus
06-08-2008, 16:50
Τι έγινε ρε παιδιά; Σαν πολύ σιγή δεν έπεσε στο τόπικ αυτό; Εκέι που γέμιζαν καθε μέρα 3-4 σελίδες, τώρα τίποτα.

Τι κάνουν οι διακοπές ε... :)!
δεν είναι ακόμα έτοιμο φαίνεται......;)

navigation
06-08-2008, 20:05
Μάλλον οι πιο πολλοί κάνουν διακοπές και γεμίζουν τις μπαταρίες τους (πρώτος εγώ:D)για την δρομολόγηση του πλοίου!!! Απτις φωτογραφίες βλεπω οτι εχει ομορφήνει πολύ αλλα αυτή η πρύμη....λίγο χρωματάκι...κάτι να σπάσει τον όγκο!!!!!

Orion_v
06-08-2008, 20:12
Για να σπασει τον ογκο , μονο γραμμη , γραμμες κατα μηκος του πλοιου θα το πετυχαιναν , οχι οι κυματιστες που εχει το Βενιζελος και το Πρεβελης , αλλα αυτο σημαινει οτι θα επρεπε να υοθετησει η ΑΝΕΚ νεο στυλ χρωματισμου των καραβιων της :rolleyes:

marsant
06-08-2008, 21:17
Για να σπασει τον ογκο , μονο γραμμη , γραμμες κατα μηκος του πλοιου θα το πετυχαιναν , οχι οι κυματιστες που εχει το Βενιζελος και το Πρεβελης , αλλα αυτο σημαινει οτι θα επρεπε να υοθετησει η ΑΝΕΚ νεο στυλ χρωματισμου των καραβιων της :rolleyes:

Το οποιο νεο στυλ με κορδελες και τα ρεστα ειναι για τα μπαζα.Σε αλλους μπορει να αρεσει σε μενα παντως με τπτ:rolleyes:

Orion_v
06-08-2008, 21:30
Το οποιο νεο στυλ με κορδελες και τα ρεστα ειναι για τα μπαζα.Σε αλλους μπορει να αρεσει σε μενα παντως με τπτ:rolleyes:

Οχι κυματιστο λεμε !!!:) , ουτε εμενα μου αρεσει !!!

Maroulis Nikos
07-08-2008, 09:15
για να δούμε και απο ψηλά πως πάνε οι εργασίες του ....

11302

Leo
07-08-2008, 09:32
Οι Ιάπωνες σχεδιάστες/κατασκευαστές του πλοίου έχουν δεί άραγε που έχει φθάσει αυτή η μετασκευή? Μάλλον θα ξύνουν το κεφάλι τους όταν το δούν. Δεν θα πιστεύουν στα μάτια τουσ ότι αυτοί είχαν σχεδιάσει/κατασκευάσει αρχικά το πλοίο...

Τελική εντύπωση μετά την είσοδο στο μεγάλο λιμάνι!!;)

mastrovasilis
07-08-2008, 09:52
boss είχες δεν είχες μας κατέπληξες πάλι. make my day.;):D

ΩΡΙΩΝ
07-08-2008, 10:19
Απίστευτο! Όσο πάει και ομορφαίνει:D. Και η φώτο απλά τέλεια έτσι...;

Αυτό με τους Ιάπωνες το χω σκεφτεί και γω πολλές φορές. Μιλάμε οι άνθρωποι θα κοντέυουν να πάθουν την πλάκα τους. Δε θα το αναγνωρίζουν. Θα πρέπει να τους δείχνει κάποιος τις φωτογραφίες απο τα διάφορα στάδια της μετασκευής για να πιστούν:)!

Είδατε τώρα που φαίνεται και η Κρήτη καλά;

Όταν τελειώσει, η παλιά τσιμινιέρα ούτε που θα φαίνεται.

Orion_v
07-08-2008, 10:47
για να δούμε και απο ψηλά πως πάνε οι εργασίες του ....

11302

:p:rolleyes: μπορει να κολλησα και ενα τεταρτο χαζευοντας τη φωτογραφια !!! :D

mike_rodos
07-08-2008, 11:13
Τελικά ο Έλληνας αν θέλει, κάνει θαύματα!!! Μπορεί και συνδιάζει κάτι που άλλες χώρες δεν το έχουν καταφέρει.... Την ιαπωνική τέχνη με την ευρωπαική.... και το αποτέλεσμα είναι πάντα θετικό σε όλα αυτά τα ιαπωνικά σκαριά με ελληνική μετασκευή!!! Μπραβό σε όσους εργάστηκαν σε αυτές τις μετασκευές....

ChiefMate
07-08-2008, 11:23
Παλικαρια να μαι παλι!Μετα απο μια περατζαδα απο Αργεντινα για Σιγκαπουρη επιστρεφω αυριο για ξεκουραση!!!!Ειχα αγωνια δυο μηνες τωρα να δω τον Ελυρο κ βλεπω πως σκοτωνει....Αξιοι ολοι!
Χαιρετισμους!

OLENI
07-08-2008, 11:42
Καλημέρα παιδιά,

Μπρόβο σου Νικολή εξαιρετική φωτογραφία.

Νομίζω ότι όσο πάει και ομορφαίνει αντε να ο δούμε να μπαίνει και στο λιμάνι.

Πάντος από πάνω φαίνετε υπέροχο. μακάρι να είναι έτσι και στο εσωτερικό του.

manolis m.
07-08-2008, 11:48
paidia to ploio ''spernei k' therizei'' pou lene kai ta lykeiopaida kai i fwto tou NIKOY episis...gi auto skeftomai naksikinisw na kataskeuazw to modelaki tou..

sea_serenade
07-08-2008, 12:42
Μιά υπέροχη φωτό ενός υπέροχου βάπορα. Φοβερή δουλειά, συγχαριτήρια στους ναυπηγούς-σχεδιαστές του πλοίου και φυσικά συγχαριτήρια στον φωτογράφου.

Trakman
07-08-2008, 12:55
Θα συμφωνήσω με όσους πιστεύουν ότι η μετασκευή είναι εντυπωσιακή! Και σε γενικές γραμμές μου αρέσει πάρα πολύ! Το μόνο που με χαλαει μάλλον είναι η μεταφορά του καθρέπτη πιο μπροστά. Νομίζω ότι αν η πλώρη παρέμενε όπως ήταν θα ήταν εντυπωσιακότερο βαπόρι! Θα έδειχνε και λιγότερο κουτί για όσους υποστηρίζουν αυτή την άποψη!

manolis m.
07-08-2008, 14:28
pragamtika an kapoies den exei sxesi me to ''athlima'' sigoura tha to perasei gia neoteukto...!!! sxedon tpt den fanerwnei tin palia tou morfi..mono mia skia mesa stin kainourgia tsiminiera..

El Greco
07-08-2008, 16:21
pragamtika an kapoies den exei sxesi me to ''athlima'' sigoura tha to perasei gia neoteukto...!!! sxedon tpt den fanerwnei tin palia tou morfi..mono mia skia mesa stin kainourgia tsiminiera..

kai i kontra gefira.......

Νaval22
07-08-2008, 23:09
Απλά ανεπανάληπτο μπράβο σε όλους όσους κατάφεραν να φέρουν το πλοίο στη σημερινή του μορφή,δεν ξέρω αν θα στεναχωρήσω κάποιους άλλα πρό μετασκευής ήταν ένα βαπόρι σχεδόν απαρατήρητο

ΩΡΙΩΝ
07-08-2008, 23:32
Μπράβο και σένα Στέφανε και ευχαριστούμε για την πλαϊνή φωτογραφία!
Και απο το πλάι είναι πανέμορφο!:D

mastrovasilis
07-08-2008, 23:45
γειά σου ρε Stefanos_p με τις ομορφιές σου. λογικά πρέπει να έχεις περάσει το ίδιο σχολείο φωτογραφίας με τον Νίκο. χιχιχιχιχι:D;)

Markos
07-08-2008, 23:46
Ωραια φωτογραφια, μπραβο. Μια χαρα φαινεται το πλοιο, σχεδον ετοιμο.

Νaval22
08-08-2008, 00:06
Δείτε και μια απο το πλάι αν και οι συνθήκες φωτισμού δεν βοήθησαν

11351

mastrovasilis
08-08-2008, 00:10
καλή είναι μην στεαχωριέσαι. μπράβο σου.;)

Markos
08-08-2008, 00:18
To ANEK LINES δεν ειναι λιγο μεγαλο? Στα αλλα πλοια της ανεκ το σημα νομιζω δεν καλυπτει τοσο μεγαλη επιφανεια...

Νaval22
08-08-2008, 00:42
Νομίζω πως είναι στο ιδανικό μέγεθος που τέριαζε στο πλοίο και τα χρώματα της ανεκ του πήγαν γάντι ευτυχώς που δεν είδαμε τις κορδέλες απο το τσίρκο που έχει ο Βενιζέλος

Markos
08-08-2008, 00:55
Σε αυτο συμφωνω. Δεν θελω ουτε να φανταστω πως θα ηταν αν γινοταν οπως ειναι ο Βενιζελος. Ετσι με το απλο και συνιθισμενο ΑΝΕΚ LINES ειναι πολυ ομορφο.

konigi
08-08-2008, 02:16
κάλησπέρα,κατι δεν μου αρέσει στην απόσταση του Α με το Νστην μεταξύ τους στην τσιμινιέρα,όπως και το κ μου φαίνεται κάπως πέρίεργο...κατά τα άλλα το πλοίο μου φαίνεται τέλειο...αν μπούν και οι βάρκες...θα σκοτώνει...ετοίμαζομαι για υποδοχή στην Σούδα...

marioskef
08-08-2008, 02:37
Ναι εχεις δίκιο κάτι πάει ελαφρώς λάθος...
Αλλα αν το συγκρίνεις με άλλες πρόσφατες εκδόσεις των σινιάλων της εταιρείας, τότε πρέπει να ειμαστε ενθουσιασμένοι...

Orion_v
08-08-2008, 09:40
Μαλλον θα του πηγαινε καλυτερα η γραμματοσειρα του Τσαμπιον , ......λεπτομερειες !!! , :rolleyes:

ευχαριστουμε stefanos _p !!:)

Maroulis Nikos
08-08-2008, 10:04
Για τους Fun του ΕΛΥΡΟΥ απο μία άλλη οπτική γωνία ;)

11361

Αν παρατηρήσετε το χρώμα στα deck είναι ίδιο με τα champion και spirit.

Orion_v
08-08-2008, 10:28
Μη με παρετε με τις πετρες , (θα με μπαναρετε μαλλον :mrgreen:) αλλα τολμωντας να κακοποιησω λιγο τη φωτογραφια του stefanos _p και να με συγχωρεσει , αν θα το εβαφα θα το εβαφα καπως ετσι :

11362

iletal1
08-08-2008, 10:48
Μη με παρετε με τις πετρες , (θα με μπαναρετε μαλλον :mrgreen:) αλλα τολμωντας να κακοποιησω λιγο τη φωτογραφια του stefanos _p και να με συγχωρεσει , αν θα το εβαφα θα το εβαφα καπως ετσι :

11362
Εμένα μου αρέσει έτσι και αυτές οι λεπτές γραμμές του δίνουν μια φινέτσα κρουαζιερόπλου.

Leo
08-08-2008, 10:52
Ωραία ιδέα το μπλέ κίτρινο ζωνάρι, εγώ το βρίσκω καλό σαν πρόταση. Μπορεί αν μας διβάσει κανέις απο την ΑΝΕΚ να το λάβει υπ όψη του για μελλοντική αλλαγή. Δεν θεωρώ ότι κακοποίησες την φωτογραφία, της έδωσες μια αλλή όψη πολύ ενδιαφέρουσα.

kalypso
08-08-2008, 11:01
Ομολογώ πως κι εμένα μου αρέσει έτσι!Και η γραμματοσειρά είναι κάπως πιο ανάλαφρη!Δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα...

Orion_v
08-08-2008, 11:02
Απλα , μενει λευκο το καραβι , γιατι μας αρεσουν τα λευκα καραβια , αλλα σπαει λιγο και ο ογκος , για τη γραμματοσειρα , μπορει να μπει και ποιο ομορφη , απλα την εβαλα για τη διαφορα ,
τελειωσα το παιχνιδακι μου ευχαριστω για την ανοχη σας !!:mrgreen:

yoR
08-08-2008, 14:20
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους μας ευχαριστούν με τις καταπληκτικές τους φωτογραφίες!! Όμορφο δε θα το έλεγα όμως το Έλυρος, ίσως ιδαίτερο όπως όλα τα πλοία της ΑΝΕΚ.. Αυτό που έυχομαι είναι να αφήνουν την είσοδο στο πλώριο μπαλκόνι τουλάχιστον κατά την είσοδο στο κόλπο της Σούδας! Σίγουρα όσοι έχουν βρεθεί στο ανάλογο σημείο στο ΛΙΣΣΟΣ θα με καταλάβουν. Γενικά για νέο πλοίο έχει αρκετά καταστρώματα για βόλτες, αρκεί να έχουμε πρόσβαση βέβαια. Άντε με το καλό να δρομολογηθεί.

meco
08-08-2008, 14:42
Δύσκολο να πιστέψεις ότι είναι το ίδιο πλοίο!!!
http://forum.nautilia.gr/attachment.php?attachmentid=496&d=1195995692

vinman
08-08-2008, 14:47
Δύσκολο να πιστέψεις ότι είναι το ίδιο πλοίο!!!
http://forum.nautilia.gr/attachment.php?attachmentid=496&d=1195995692

Όντως καμμία σχέση....
Εχει γίνει πολύ καλή δουλειά...
Να δούμε πότε θα κάνει το πρώτο του δρομολόγιο και ποιοι τυχεροί απο το forum θα τύχει να ταξιδέψουν μαζί του....
Πάντως μόλις δρομολογηθεί και βρώ λίγο χρόνο ένα κυκλικό ταξιδάκι θα το κάνω...;)

Γιάννης Φ
08-08-2008, 21:06
Σήμερα το απόγευμα είμουν παρα πολύ τυχεράκιας!!!!!!!!!!!!Είδα τον Έλυρο που έφυγε απο τη θέση του κα πήγε απέναντι και έδεσε δίπλα από το Μυρτιδιώτισα,και στη θέση του πήγε ένα κρουαζιερόπλοιο για μετασκευή.Πάντως απέναντι που έδεσε έκανε τουλάχιστον 10 λεπτα και βάλε για να κατεβάσει τον έναν καταπέλτη!Μπήκαν οι βάρκες και βάφτηκε το φουγάρο!Το γκαράζ και όλο το καράβι βέβαια ,μα ειδικά το γκαράζ δείχνει της κούτας.Φοβερή μανούβρα του πλοίου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!:p:p:p

kalypso
08-08-2008, 21:12
αχ βρε Γιάννη και δεν εβγαλες καμία φώτο,κανένα βίντεο??
βγαίνοντας από το σπίτι παίρνουμε κλειδιά,κινητό και φωτογραφική....
πάντως σήμερα μου είπαν ότι γινόταν χαμός στο πλοίο....πολύ δουλεια....έτρεχαν όλοι...

Γιάννης Φ
08-08-2008, 21:24
Το έβλεπα,αλλά Καλυψώ όταν πας στον Σκλαβενίτη για ψώνια εσύ παίρνεις και την μηχανή?!!!!!!!!!!!!!!!!;):pΠάντως ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kalypso
08-08-2008, 21:56
ΧΑΧΑ! Σκλαβενίτη δεν έχουμε εδώ αλλά όταν πάω στον Βασιλόπουλο ειναι στην τσαντα μου....για να πω την αλήθεια δεν την βγάζω ποτε από εκει μέσα...

Apostolos
08-08-2008, 23:08
Καλά οι βάρκες του ακόμα στην Κων/πολή είναι? Ακόμα να τις εκτελωνήσουν? Εμ βέβαια αφού κάνανε by pass τον Έλληνα προμηθευτή και πήγαν να το παίξουν έξυπνοι...

Leo
08-08-2008, 23:15
Μην λες κακίες :p, δες 2-3 σελίδες πίσω να δεις ότι οι βάρκες είναι εδώ... είχε όμως σοβαρό ατύχημα η ΝΖΠ (σε άλλο πλοίο) και καθυστέρησαν όλα λίγο πολύ.... ;)

Γιάννης Φ
08-08-2008, 23:15
Μπήκαν οι βάρκες!

konigi
09-08-2008, 12:37
Άραγε ειναι όμορφο?αντε να έρθει χανιά να το δουμε και εμείς λιγάκι...

Thanasis89
09-08-2008, 13:06
Παιδιά, είμαι πολύ αισιόδοξος και ανυπομονώ να κατέβω στην Κρήτη με την Έλυρο ! Έρχεται... Έρχεται...

konigi
09-08-2008, 13:29
Καμια φώτο με τις βάρκες πάνω έχει κανείς?πρέπει να ομόρφηνε πάρα πολυ το βαποράκι...

ndimitr93
09-08-2008, 20:48
Νομιζω οτι είνα η πιο μεγαλη μετασκευή που έχουμε παρακολουθήσει. Αν όντως συγκρίνεις το παρελθόν με το παρόν και σε λίγο και με το μέλλον θα λες οτι μας δουλεύουν. Πάντως όσον αφορα το Παρθενικό του τάξίδι, ελπίζω πως κάποιος θα ταξιδέψει μαζί του και θα τον περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες στη Σούδα να μας φέρει υλικό από το ταξίδι του (βίντεο και φωτογραφίες ώστε να σας τα δημοσιεύσουμε αμέσως-αφού χαρούμε το πλοίο!!!!!!) Όλη η ομάδα του nautilia.gr πρέπει να είναι υπερήφανη για αυτό το πλοίο γιατί εδώ και 144 σελίδες και 1436 posts έχει επαινηθεί το κατα δύναμιν. Μπράβο στους Έλληνες, μπράβο σε εμάς, μπράβο στους εργαζόμενους......ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για αυτή τη χαρά να βλέπουμε τετοια πλοία στα Ελληνικά νερά.

Από ότι λένε οι πληροφορίες μου το Έλυρος θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στις 1/9 από Πειραιά για Σούδα με βραδυνό δρομολόγιο(21:00-5:30). Αύριο να είστε σίγουροι πως θα μάθω, αν και εδώ που τα λέμε οι μόνοι που μπορούμε να κρίνουμε την δρομολόγηση του πλοίου είμαστε εμείς!!!!!

Vortigern
10-08-2008, 15:49
Καμια καινουργια φωτο εχουμε?Να δουμε κ την τσιμινιερα βαμενη....

Leo
10-08-2008, 15:56
Σε όσους δνε είναι γνωστό το Έλυρος μεθόρμισε την Παρασκευή από το μώλο της ΔΕη στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Είναι στην ντάνα του ασφικτικά γεμάτου΄Νέου Μώλου με κυριώς φοτηγά και Ro-Ros. Η Έλυρος και το Μυρτιδιώτισσα δίπλα δίπλα και λιγο πριν ο Αδαμάντιος Κοραής κι ενα μικρό εκ Λαυρίου CELIA II στην αρχή του Μώλου.

Δεν έχω τραβήξει χειρότερη φωτογραφία από την παρακάτ, αλλά 10 άνθρωποι ήταν γύρω και άλλοι τόσοι απένατι στην καντίνα. Πολλά αυτοκίνητα παντού και δύσκολη η φωτογράφιση... οι βάρκες όμως όπως έχει ήδη επιβεβαιώσει ο φίλος Γιάννης Φ ίναι όντως εκεί.
11564

Γυρίσα γύρω γύρω να βρώ ένα καλό μέρος για μια όμορφη φωτογραφία, αλλά ο βάπορας έχει χαθεί ανάμεσα στα άλλα και απο χαμημότερα τον έκρυβε ένα μπαούλο αυτοκινητάδικο της ΝΥΚ στο car terminal, έστι δείτε μόνο την τσιμινιεράκλα του με το χωριστό Α από το ΝΕΚ όπως επίσης είχε επισημάνει ένας φίλος εδώ.
11565

Τέλος αφού ανέβηκα σε βουνά και λαγκάδια πέτυχα κάτι μακρινό που επιβεβαιώνει την τάξη μεγέθους του Έλυρου δίπλα την άτυχη Μυρτιδιώτισσα.
11566

Σημείωση: Είδα ένα νεαρό παληκάρι στον νέο Μώλο με το όπλα στην θήκη (φωτογραφική μηχανή) που έκοβε βόλτα και καραβολατρούσε. Η ώρα 13.00 σήμερα... αν είναι μέλος μας ας μου στείλει ΠΜ.

CAPETANIAS
10-08-2008, 16:15
..παρά τις δσκολίες που όντως υπάρχουν και επικαλείσαι φίλε Leo οι φωτογραφίες σου είναι πολύ κατατοπιστικές και σε ευχαριστούμε.
Φαίνεται το πλοίο είναι έτοιμο για το ..παρθενικό..:lol:

STRATHGOS
10-08-2008, 18:01
..παρά τις δσκολίες που όντως υπάρχουν και επικαλείσαι φίλε Leo οι φωτογραφίες σου είναι πολύ κατατοπιστικές και σε ευχαριστούμε.
Φαίνεται το πλοίο είναι έτοιμο για το ..παρθενικό..:lol:
mpa ego to kobo se kamia bdomada kai bale!!!;-)

jumpman
10-08-2008, 18:07
Παρόλες τις δυσκολίες νομίζω πως οι φωτογραφίες βοηθούν έστω και λίγο να δούμε πως είναι το πλοίο μάλλον στην τελική του μορφή και με τις βάρκες πάνω.Το πλοίο θα έλεγα πως μου αρέσει σε γενικές γραμμές έτσι όπως έγινε, αν και με απογοήτευσε αρκετά η τζιμινιέρα.Φαίνεται σαν να έχει γίνει πρόχειρη δουλειά.Λίγο που φαίνεται η παλιά, λίγο τα γράμματα είναι λίγο άσχημα βαλμένα, νομίζω πως και τα φουγάρα δε θα έπρεπε να μείνουν έτσι αλλά θα έπρεπε να σηκωθούν, ακόμα και σε στύλ OLYMPIC CHAMPION και HELLENIC SPIRIT.Ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο μεγάλη σε μήκος γιατί έτσι φαίνεται λίγο ατσούμπαλη(σαν μια καμπούρα).Καλά ταξίδια να έχει και κρίμας που δε θα είμαι Αθήνα(αν ξεκινήσει 1/9), στον κόκκινο να το βγάλω και εγώ φωτογραφίες όταν κάνει το παρθενικό του ταξίδι από Πειραιά για Σούδα.

perseus
11-08-2008, 12:20
ξέρουμε πότε περίπου θα είναι έτοιμο για ταξίδι ?:confused:

cmitsos
11-08-2008, 17:12
1/9 mallon.....

Giorgos_D
12-08-2008, 10:28
Η Έλυρος κατα τη διαρκεια της βαφής των πλευρών.

11740

Κατά τη διάρκεια του τεστ αντοχής των καπονιών

11741

Λίγο πριν τη μεθόρμηση. (Έγινε με ίδια μέσα ή με ρυμουλκά....??? :confused:)

11742

Η είσοδος του πλοίου

11743

ΥΓ: Καπτα-Λέο περνας από τη "γειτονιά" μας αλλά δεν παιρνεις κανενα τηλεφωνο....:p:p:p

Δεν πιστευω να παρεξηγηθηκες. Άπλα το αναφερω γιατί και εγώ εκεινη την ώρα ήμουν στον ΝΜΔ.

mastrovasilis
12-08-2008, 11:14
γι΄αυτό σε είδα ανανεομένο Λεο μου. επειδη πήρες τα όρη και τα βουνά.χιχιχιχι. αξιζε τον κόπο.;)Σ΄ευχαριστούμε πολύ.

mike_rodos
12-08-2008, 14:00
Τώρα που το βλέπω θα πώ μία άποψη μου... Στη τσιμινιέρα αν το ΑΝΕΚ και η ΚΡΗΤΗ ήταν βαμμένα μπλέ δεν θα ήταν πιο ωραία???

Leo
12-08-2008, 14:08
Τώρα που το βλέπω θα πώ μία άποψη μου... Στη τσιμινιέρα αν το ΑΝΕΚ και η ΚΡΗΤΗ ήταν βαμμένα μπλέ δεν θα ήταν πιο ωραία???

Να παρακαλέσουμε τον φίλο Orion_v να μας κάνει μια παρέμβαση να ακούσουμε τα σχόλια των μελών...;-)

sea_serenade
12-08-2008, 14:10
Συμφωνώ με τον mike_rodos, έτσι η τσιμινιέρα είναι κάπως άδεια και απρόσωπη.

Leo
12-08-2008, 14:16
'Εχω την εντύπωση ότι δεν είναι τελειωμένη...

ndimitr93
12-08-2008, 14:35
'Εχω την εντύπωση ότι δεν είναι τελειωμένη...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ "ΠΡΟΧΕΙΡΗ" ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΛΛΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ. ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΑ OLYMPIC CHAMPION KAI
HELLENIC SPIRIT.

Orion_v
12-08-2008, 14:45
δεν εχουν βαφτει απλα !!! , αγαπητε Leo , αργοτερα θα του φτιαξω αλλη τσιμινιερα :mrgreen:

ΩΡΙΩΝ
12-08-2008, 16:34
Και γω έτσι το κόβω. Δεν έχει τελειώσει το βάψημό της.

Απορρώ όμως γιατί δεν έχουν βάψεί ακόμα την πρύμη και τους καταπέλτες. Αποσκοπεί σε κάτι αυτό;

ndimitr93
12-08-2008, 17:35
ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΑΚΟΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ.

Orion_v
12-08-2008, 19:01
Ρε παιδια αφου δεν γινεται να καταλαβουμε αν ειναι ετοιμο η οχι , γιατι πολυ απλα η δουλια γινεται στους εσωτερικους χωρους του πλοιου , το βαψιμο του καταπελτη και της τσιμινιερας , μπορει να γινει και στο τελος , δεν νομιζω οτι παιρνει και τοσο χρονο αυτο :)

ndimitr93
12-08-2008, 23:53
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ORION_V ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΙΝΕΣ, ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ, ΤΑ ΧΑΛΙΑ, ΟΙ ΝΙΠΤΗΡΕΣ......ΑΠΛΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ. "Η ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ"

navigation
13-08-2008, 00:10
Εχω πολύ καιρό να μπω να δω το πλοίο...οι φωτογραφίες σας είναι κατατοπιστικότατες!!!! Ευχαριστούμε πολύ που μας σκεφτόσαστε και εμας που είμαστε εκτος Αθηνών! Αποτι βλεπω προχωράει...δεν ξέρω τι γίνεται μέσα αλλα λογικά κανενα μήνα θα θέλει! Η τσιμηνιέρα γινεται ωραια...έδειξε το πλοίο! Μπηκαν και οι βάρκες είδα...βαρκάρες ετσι!!! Μπραβο, μπράβο οσο ολοκληρώνεται τόσο πιο ωραία δίχνει!!!

Giorgos_D
13-08-2008, 10:03
Πέρα από τις δυσκολίες του ίδιου του έργου που καθυστερούν την ολοκλήρωσή του, τους τελευτιους δύο μήνες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, έχουν γίνει πολλές απεργίες και στάσεις εργασίας, είτε λόγω διαμαρτυρίας, είτε λόγω ζέστης.

Ετσι ενώ ήταν προγραμματισμενη η αποπεράτωση για το τέλος Ιουλίου, με ενα ρυθμό εργασιων πχ 13 ωρών ημερισίως, όταν οι ωρες εργασιες πέφτουν στις 6-7 την ημέρα, λογικό είναι να πάει τόσο πίσω η δουλειά.

ΩΡΙΩΝ
14-08-2008, 17:44
Ρε παιδιά, δεν είπε κανείς πως έχουν καθυστερίσει.

Το μόνο που είπα είναι οτι μου κάνει εντύπωση, ο΄τι ενώ έχουν βάψει όλο το καράβι, έχουν αφήσει την πρύμη ακόμα άβαφη. Ούτε κατέκρινα κανέναν ούτε και διαμαρτυρήθηκα. Αυτό μας έλλειπε.

Άλλωστε απ΄όσο ξέρω, άλλο συνεργείο ασχολείται με τα εσωτερικά και άλλο με το βάψημο. Ήθελα λοιπόν να μάθω άν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Ας πουμε (π.χ) πως δε θέλουν να λερώσουν τους καταπέλτες όσο γίνονται ακόμα έργα επι του πλοίου.

Αν γνωρίζει κάποιος, ας μου απαντήσει...

Ευχαριστώ!

μιχαλης79
14-08-2008, 20:17
Οι καταπελτες σε αυτα τα πλοια ειναι η 'προσοψη' του πλοιου,οποτε λογικα θα τον αφησουν τελευταιο για να ειναι φρεσκος-φρεσκος και γυαλιστερος οταν μπει στο λιμανι για πρωτη φορα..
Αυτη η περιοδος ειναι η πιο δυσκολη για το πλοιο, δυστηχως για το πληρωμα και ευτηχως για τους επιβατες,περναει επιθεωρησεις...
και λογω Αυγουστου καταλαβαινετε,με την υπομονη τους η ΕΕΠ

Orion_v
14-08-2008, 20:47
Ρε παιδιά, δεν είπε κανείς πως έχουν καθυστερίσει.

Το μόνο που είπα είναι οτι μου κάνει εντύπωση, ο΄τι ενώ έχουν βάψει όλο το καράβι, έχουν αφήσει την πρύμη ακόμα άβαφη. Ούτε κατέκρινα κανέναν ούτε και διαμαρτυρήθηκα. Αυτό μας έλλειπε.

"Συνονοματε " , δεν νομιζω οτι καποιος απο εμας που απαντησαν θεωρει οτι κατεκρινες η διαμαρτυρηθηκες :) , εξεφρασες απλα μια απορια , γιατι αφου εβαψαν το πλοιο εξωτερικα δεν το αποτελειωσαν , ειναι μια λογικη απορια ,
κουβεντα κανουμε , αυτο ειναι ολο !!! ;):D

NEOXORITIS
18-08-2008, 18:58
ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΑΚΟΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ.

Δεν πρόκειται να δρομολογηθεί νωρίτερα από την 9η Σεπτεμβρίου 2008. Σήμερα έκανα κράτηση για την 6η Σεπτεμβρίου και το σύστημα μου έδωσε ΛΑΤΟ, ενώ για την 12η Σεπτεμβρίου μου έδωσε ΕΛΥΡΟΣ.
Άρα, καλή υπομονή ακόμα.

ndimitr93
18-08-2008, 21:52
ΒΡΗΚΑ ΤΙ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟ ΕΛΥΡΟΣ. ΕΔΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΕΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΔΥΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΑΡΙΑΔΝΗ-ΕΛΥΡΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ 9ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΟ ΕΛΥΡΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΒΑΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ!!!!!!!!!!!!!!

kastro
18-08-2008, 22:23
Δεν πρόκειται να δρομολογηθεί νωρίτερα από την 9η Σεπτεμβρίου 2008. Σήμερα έκανα κράτηση για την 6η Σεπτεμβρίου και το σύστημα μου έδωσε ΛΑΤΟ, ενώ για την 12η Σεπτεμβρίου μου έδωσε ΕΛΥΡΟΣ.
Άρα, καλή υπομονή ακόμα.

Και σκόπευα να πάω βόλτα στα Χανιά στις 3 Σεπτεμβίου,Αν ο Έλυρος δεν έχει βγει τότε θα περιμένω μέχρι τον Μάιο.

manolis m.
18-08-2008, 23:24
thimithiete to post mou merikes selides pisw...25 semptemvriou...

yoR
19-08-2008, 18:11
επειδή έχει πολλή πλάκα να κάνεις το (ηλεκτρονικό) ναυπηγό από το γραφείο σου και να ονειρεύεσαι ταξίδια, ορίστε μια φωτό που πήρα από εδώ (ή απο κάπου αλλού δε θυμάμαι) και περιποιήθηκα δεόντως!!!

dimitris
19-08-2008, 19:03
Επειδη ολες τις μερες που ημουν σε διακοπες μου ελειψε ειπα να παω μια βολτα προς τα εκει και να δω σε τι κατασταση εχει φτασει :lol:
------------------------

Leo
19-08-2008, 19:17
Μπάμ στο ψαχνό με την επιστροφή σου dimitris, σ ευχαριστούμε και καλώς ήρθες :). Πάντως η φωτεινή ταμπέλα είναι ΟΚ ;)... να την έχουμε το νού μας πότε θα γράψει 21.00 για Χανιά :D

dimitris
19-08-2008, 19:20
Ευχαριστω,φιλε Λεο ξερεις ποση ωρα περιμενα να δω μηπως γραψει και τιποτα αλλο:p

scoufgian
19-08-2008, 19:42
τα σεβη μου, κι απο μενα ,στο Δημητρη.Καλα εκανες και περασες απο εκει, γιατι και γω το ειχα πεθυμησει.Χαρακτηριστικα ,σε μια συζητηση που ειχα χτες, με το tsentzo ,τον ρωταγα ,τι κανει το πλοιο μας στη ΔΕΗ και μου λεει ,καλα ξυπνητουρια.Το πλοιο εχει αλλαξει μερος.Ετοιμαζεται σιγα σιγα στο Νεο Μωλο..........

dimitris
19-08-2008, 22:16
ταμπελα μπηκε παντος οπως παρατηρησε ο Λεο το γκαραζ ειχε πολλα φωτα και το μονο αβαφτο μερος ηταν στις βαρκες αν δεις τις φωτογραφιες και το πισω μερος της πρυμης και καταπελτες... δοκιμασα και την νεα μου φωτογραφικη:p

Maroulis Nikos
19-08-2008, 22:27
δοκιμασα και την νεα μου φωτογραφικη:p

Τέλεια είναι ;)

Rocinante
19-08-2008, 23:03
δοκιμασα και την νεα μου φωτογραφικη:p
Δημητρη καλες φωτογραφιες φαινεται να παιρνει ελπιζω μονο να μην ειναι Κινεζικη μιας και εσυ εισαι Φαν των κινεζικων προιοντων
(ΕΕεε μα πια στο χρωσταγα...:D:D:D )

dimitris
19-08-2008, 23:08
χαχαχαχα Αντωνη εισαι φοβερος:D αλλα να σου πω το εξης ο κινεζος πουληθηκε πηραμε Ιαπωνα γνησιο και η μηχανη οπως και η αλλη λενε made in Japan :p:p:p

cmitsos
19-08-2008, 23:12
εμενα τα σέβη μου τα έχεις έτσι κιαλλιώς

CAPETANIAS
20-08-2008, 06:45
Αν είδα καλά ανοίχτηκε μια νέα θυρίδα στην γωνία της πρυμης πάνω από τις γωνιακές γλύστρες ..όπου χαλά και χτίζει , άνεργος δεν καθίζει!:cool:

sunflower
20-08-2008, 12:54
to ploio einai katapliktiko !!! ola kollane epanw tou pleon kai exei aera ligo ws poli neoteuktou!! mpravo kai se esena file dimitri gia tis yperoxes fwto !!

meco
20-08-2008, 18:15
Αν είδα καλά ανοίχτηκε μια νέα θυρίδα στην γωνία της πρυμης πάνω από τις γωνιακές γλύστρες ..όπου χαλά και χτίζει , άνεργος δεν καθίζει!:cool:
Kαλά εσένα κόβει τρελά το μάτι σου... :cool:
ΠΡΙΝ
http://forum.nautilia.gr/attachment.php?attachmentid=11564&d=1218376205
ΜΕΤΑ
http://forum.nautilia.gr/attachment.php?attachmentid=12403&d=1219165297

C_ΜΙΧΑΛΗΣ
22-08-2008, 09:50
θα πρέπει ομως να δούμε και τι ταχύτητα θα έχει τελικά.

Leo
22-08-2008, 09:55
Δεν φαντάζεστε βέβαια ότι γίνονται θαύματα! Η ταχύτητα του θα είναι αυτή από κατασκευής του με 1 μίλι πάνω κάτω. Ούτε Champion θα είναι ούτε Λισσός. Μια χαρά για την γραμμή που πρόκειται να δρομολογιθεί τουλάχιστον τώρα.

manolis m.
22-08-2008, 10:01
sta dokimastika tou paidia erxomeno apo salamina pigaine me 65-75% twn mixanwn tou !!! apo kataskeuis i mitera mitsubishi dinei 25,5 max speed aprovlimatisti sto 100% twn mixanwn tou!

marsant
22-08-2008, 10:34
Ε δεν θα το σπασουν κιωλας.Σε βραδυνο θα πηγαινει με 20,5-21, και σε ημερησιο απο 23 και πανω.Ολα αυτα βεβαια ειναι εκτιμηση δικη μου αλλα δεν νομιζω να διαφερουν και πολυ..

kapas
22-08-2008, 10:57
πρεπει να λαβουμε υποψην και το βαρος της μετασκευης, που οπως να το κανουμε ειναι τεραστια!!! αυτο σιγουρα θα μειωσει την ταχυτητα....

ΩΡΙΩΝ
22-08-2008, 11:09
Εδώ που τα λέμε όμως, τι να πηγαίνει 23, τι 22, τι 21. Η διαφορά θα είναι σχετικά μικρή. Ας τελειώσει πρώτα το πλοίο, ας ξεκινήσει με το καλό τα δρομολόγια του, ας είναι καλοτάξειδο και ας πηγαίνει και με 1-2 μιλάκια λιγότερα.

Καμμιά καινούρια φωτο έχουμε??? -Καλά, καλά, μην βαράτε, πλάκα έκανα-:lol:

ndimitr93
22-08-2008, 11:55
πρεπει να λαβουμε υποψην και το βαρος της μετασκευης, που οπως να το κανουμε ειναι τεραστια!!! αυτο σιγουρα θα μειωσει την ταχυτητα....

Ίσα ίσα που μετά την μετασκευή πιστεύω ότι θα πηγαίνει καλύτερα από πρίν γιατί πριν είχε καταπέλτες στο πλάι ενώ τώρα το βάρος πέφτει στις προπέλες το οποίο το βοηθάει να κινείται πιο εύκολα. (ΦΥΣΙΚΗ!!!)

ndimitr93
22-08-2008, 11:58
αυτό το είδα κι εγώ αλλά δεν πρέπει να είναι το αδερφάκι του γιατί δεν έχει πισω καταπέλτες. δεν ξέρω. Τι να πω....Αλλά ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα......ΕΛΥΡΟΣ.

kapas
22-08-2008, 12:07
Ίσα ίσα που μετά την μετασκευή πιστεύω ότι θα πηγαίνει καλύτερα από πρίν γιατί πριν είχε καταπέλτες στο πλάι ενώ τώρα το βάρος πέφτει στις προπέλες το οποίο το βοηθάει να κινείται πιο εύκολα. (ΦΥΣΙΚΗ!!!)

ισως να εχεις δικιο... αλλα για ποιο αδερφακι μιλας?

Orion_v
22-08-2008, 12:07
Καλα,... απο σημερα ? .. αυριο,.. θα εχετε φωτο απο Πειραια :D

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/22/1554015.htm

Georgecz3
22-08-2008, 12:18
Αντε με το καλό να ξεκινήσει. Καλοτάξιδο να ειναί

scoufgian
22-08-2008, 12:19
καταλαβα τι γιουρουσι θα ειναι στο Πειραια το μεσημερι...............

kapas
22-08-2008, 12:20
λοιπον ολοι ραντεβου στον πειραια στις 3!!!!!!!

heraklion
22-08-2008, 12:30
...............

Νaval22
22-08-2008, 12:33

Αυτό όσο και αν προσπάθησα δεν κατάλαβα απο που προκύπτει

όσο για το βάρος,έλεος πια έχουμε πεί τόσες φόρές σε αυτό το θέμα ότι το συνολικό έμφορτο βάρος-εκτόπισμα του σκάφους θα είναι ίδιο επομένως ο μόνος λόγος να χάσει λίγο ταχύτητα(ελάχιστη) είναι η επιπλέον αντίσταση αέρα απο τις υπερκατασκευές ΟΧΙ το βάρος

Orion_v
22-08-2008, 12:36
Σήμερα ξεκινάει??????????????

Η ειδηση γραφει οτι σημερα θα μπει στον Πειραια.....

ΩΡΙΩΝ
22-08-2008, 12:36
Τι ξαφνηκό ήταν αυτό ρε παιδία; Μας έπιασαν απροετοίμαστους ή μου φαίνεται;

Αντε με το καλό να έρθει στον Πειραιά και να μας τρελάνετε στις φωτογραφίες όσοι πάτε να το δείτε:D!

Orion_v
22-08-2008, 12:40
Φωτογραφιες μπορει να βγαλω αυριο , θα δω .. αν δεν υπαρχει κατι με περισσοτερο ενδιαφερον μπορει να το φωτογραφισω :mrgreen: , αλλα επειδη θα γινεται πανικος απο τα ανεβασματα , αν ..λεω αν .. το φωτογραφισω θα ανεβουν μετα απο μηνες ....:lol::mrgreen:

ΩΡΙΩΝ
22-08-2008, 12:45
Η είδηση διασταυρώνεται και απο το marinews!

http://www.marinews.gr/article.asp?NewID=5543

Picture:

http://www.marinews.gr/admin/images/news/Elyros%20New%20New.jpg

Markos
22-08-2008, 12:54
Ποσο θα μεινει Πειραια? Μεχρι να αρχισει δρομολογια?

nautikos
22-08-2008, 13:03
Σημερα που το πλοιο εχει ανοιχτο το AIS του βλεπω σαν ΕΤΑ:24/08/2008 21:30:00. Πολυ πιθανο να αναφερονται στην ημερομηνια και ωρα του παρθενικου ταξιδιου για Κρητη:D;). Στεκει παντως η ημερομηνια σε σχεση με την κατασταση του πλοιου.

Σαν να επιβεβαιωνεται μαλλον και αυτο που ειχα γραψει;)

.voyager
22-08-2008, 13:08
Τί ώρα θα είναι Πειραιά; Μιας κι εγκλωβίστηκα Αθήνα, να κάνω κάτι ενδιαφέρον...

Νaval22
22-08-2008, 13:15
πολλοί θα κατέβουν απο ότι φαίνεται και εγώ άρχισα να το σκέφτομαι να ορίσουμε ένα σημείο συνάντησης αν είναι

giorgosss
22-08-2008, 13:17
Πάντως το AIS του Έλυρου ξανάνοιξε μετά απο καιρό:D