PDA

Επιστροφή στο Forum : Έλυρος [Elyros, Sunflower Tsukuba]

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

.voyager
22-08-2008, 13:18
Στις 3 θα είναι στο λιμάνι?

Leo
22-08-2008, 13:28
Σωστά κάπως έτσι είναι το πρόγραμμα!
Νάτος και στο ΑΙΣ...... 'Ετοιμοι..... οπλίστεεεεε....:D

12551

kastro
22-08-2008, 13:42
Θα μας πει κάποιος πιστεύω αν η πρύμνη και οι καταπέλτες βαφτήκανε γιατί τώρα που το έμαθα δεν προλαβαίνω να κατέβω στον Πειραιά.

.voyager
22-08-2008, 13:44
Απ' ότι κατάλαβα, θα κατέβουμε πολλοί, παρά τον ήλιο "ντάλα", οπότε -πέρα από μένα- θα βάλουν κι άλλοι φίλοι φώτος να δεις ;)

vinman
22-08-2008, 14:10
..Εδώ και λίγα λεπτά δεν το δείχνει στο AIS......

Leo
22-08-2008, 14:13
Θέλει να πεί ο ποιητής οτι βιράρει, άλλαξε γωνία και δεν πιάνει ο σταθμός το σήμα του... είπαμε οπλίστεεεεε......;)

vinman
22-08-2008, 14:15
Θέλει να πεί ο ποιητής οτι βιράρει, άλλαξε γωνία και δεν πιάνει ο σταθμός το σήμα του... είπαμε οπλίστεεεεε......;)

:D:D.....άντε πολύ κάθεστε....:D

apollo_express
22-08-2008, 14:22
Τραβήξτε και κανένα βίντεο (για το youtube) από την πρώτη είσοδο στο λιμάνι!

Leo
22-08-2008, 14:55
Είμαστε Ψηττάλεια, σβήσαμε το ΑΙΣ???? και περιμένουμε την έξοδο του ρυμουλκούμενου Τuxedo Princess (http://forum.nautilia.gr/showthread.php?t=32719&highlight=Tuxedo).

OLENI
22-08-2008, 15:11
Παιδιά καλοτάξιδο

Πολλοι από εμάς " προσμενουμε" την στιγμή που το πλοίο θα μπει στο λιμάνι. Σίγουρα θα έχουμε βραδινή έξοδο στον Πειραιά

ΩΡΙΩΝ
22-08-2008, 15:14
Leo, για δώσε μια ανταπόκριση... ακόμα Ψυτάλεια είναι;

Οι εν Πειραιεί ρεπόρτερ, οπλίσατε κατα τας διαταγάς του Leo;:lol:

Ωρε τι έχει να γίνει το βράδυ... γλέντια!

marsant
22-08-2008, 15:16
Αληθεια ρε παιδια εχω μια απορια και χωρις παρεξηγη ρωταω και ουτε κακοπροαιρετα.Τετοιος χαμος που προβλεπω να γινεται, εχει γινει για αλλα πλοια?(Π.χ Blue Star ΠΑΡΟΣ&ΝΑΞΟΣ,Νησσος ΜΥΚΟΝΟΣ&ΧΙΟΣ,ΑΡΙΑΔΝΗ κτλ)
Υ.Γ δεν λεω οτι ειναι κακο ολο αυτο που γινεται και υπαρχει ενθουσιασμος αλλα μηπως εχουμε χασει και λιγο το μετρο?

konigi
22-08-2008, 15:23
Καλησπέρα σε όλους,αντε, με το καλό!!!εγώ ήδη έχω στήσει κάμερες και φωτογραφικές κατα μήκως του λιμανιού της Σόυδας!!!το περιμένω πως και πως!!!!με το καλό να μας έρθει εδω κάτω και σας υπόσχομαι πως θα έχετε την καλύτερη ανταπόκριση εντός και εκτός του πλοίου...

giorgosss
22-08-2008, 15:33
Είναι βέβαιο οτι θα ξεκινήσει κατετθείαν δρομολόγια?

vinman
22-08-2008, 15:34
Δεν θα ξεκινήσει ακόμα...
Λογικά θα παραμείνει στον Πειραιά κάνα δεκαήμερο...

despo
22-08-2008, 15:47
Ηρεμήστε βρε παιδιά, μηπως ηρθε το 'Βασίλισσα Ελισσάβετ' στον Πειραια, που αποσύρεται απο την ενεργό δράση ?. Ενα καράβι φρεσκομετασκευασμένο ειναι, τωρα αδυνατώ απο κει και περα να καταλάβω μηπως θα ανάψουν και πυροτεχνήματα !

konigi
22-08-2008, 15:53
Στα Χανιά φίλε Δέσπο να είσαι σίγουρος πως κάποιοι όχι μόνο πυροτεχνήματα θα ανάψουν,αλλα θα κάνουν και την νύχτα μέρα...
Όπως ακριβώς είχε γίνει και με το Τσάμπιον πριν ένα χρόνο στο πρώτο από τα δρομολόγια του για Χανια την περυσινή περίοδο...τέλοςπαντων...ότι κάνουν το κάνουν για πάρτη τους και δεν μας αφορά εμάς τους λοιπούς...:cool: Εμείς θα τα ανάψουμε εκεί που πρέπει και όταν θα πρέπει...;)

dimitris
22-08-2008, 16:40
Εδω και λιγη ωρα η "Ελυρος" αν και στο traffic αναφερεται σαν "το Ελυρος" βρισκεται μπροστα απο το Υ.Ε.Ν σιγουρα θα δειτε πολυ καλυτερες φωτογραφιες απο τα υπολοιπα παιδια που βρισκονταν ηδη εκει πριν απο εμενα και θα εχει ενδιαφερον να τις δουμε;) εγω το προλαβα την ωρα που εδενε...
-------------------------

ΓιαννηςΤ
22-08-2008, 16:49
Βλεπω στο κοκκινο να μην χωραγε καρφιτσα σημερα :lol:

scoufgian
22-08-2008, 16:50
η καλυτερη στιγμη ηταν ,οταν το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, βγαινοντας απο το λιμανι, αντι να στριψει αριστερα ,χαραξε ροτα προς την ΕΛΥΡΟ,που ηταν στη Ψυτταλεια,πηγε διπλα του, ανταλλαξε σφυριγματα και μετα εστριψε αριστερα.Το βραδυ θ ακολουθησουν σχετικες φωτο.............Πολυ ωραια στιγμη...............

dimitris
22-08-2008, 16:51
στον κοκκινο πρεπει να ειχανε βαλει χαρτακια με αριθμους οπως στην τραπεζα:p

ΩΡΙΩΝ
22-08-2008, 16:53
Μπράβο βρε Δημήτρη, είσαι ο πρώτος!
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου, σ΄ευχαριστώ πολύ.

Το καράβι είναι πολύ εντυπωσιακό. Μου αρέσει και το χρώμα στους καταπέλτες, πολύ εξωτικό!

mike_rodos
22-08-2008, 16:55
η καλυτερη στιγμη ηταν ,οταν το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, βγαινοντας απο το λιμανι, αντι να στριψει αριστερα ,χαραξε ροτα προς την ΕΛΥΡΟ,που ηταν στη Ψυτταλεια,πηγε διπλα του, ανταλλαξε σφυριγματα και μετα εστριψε αριστερα.Το βραδυ θ ακολουθησουν σχετικες φωτο.............Πολυ ωραια στιγμη...............

Περιμένουμε φίλε scoufgian αυτές τις υπέροχες φω΄το που αναφέρεις!!! Πραγματικά τα σφηρίγματα είναι κάτι που λείπει από τα σημερινά πλοία!!! Υπέροχες στιγμές που έχουν χαθεί... Και αν κάποιο πλοίο σφηρίζει τώρα, μόνο που το ακούς ανατριχιάζεις!!!

Φίλε dimitris στο κόκκινο σημέρα όχι χαρτάκια είχε μόνο, αλλά έκλεινες και θέση με τηλεφωνικό ραντεβού!!!

kalypso
22-08-2008, 16:59
μπράβο Δημήτρη για τις φωτογραφίες σου!!!βλέπω και γνωστες φυσιογνωμίες!!!!

Orion_v
22-08-2008, 17:00
Eλπιζω καποιος να ανεβασει βιντεο με την εισοδο στον Πειραια !!! :p

και περιμενω πως και πως να δω και τις φωτογραφιες των "ανταποκριτων" μας ενα πρωτο δειγμα πηραμε ηδη απο τον dimitris :D

dimitris
22-08-2008, 17:02
Παιδια ευχαριστω !!! περιμενω να δω και τις φωτο του φιλου scoufgian αλλα και απο τα υπολοιπα παιδια.
αυτο που καταλαβαινω παντος ειναι οτι στην ΑΝΕΚ δεν πρεπει να εκαναν ετσι οπως κανουν στον Ελυρο ουτε στα Τσαμπιον και Σπιριτ.

vinman
22-08-2008, 17:07
Ωραίες φώτο Δημήτρη....με πρόλαβες...:D
Και απο μένα τρείς λοιπόν...και ελπίζω να ακολουθήσουν καλύτερες απο τους υπόλοιπους φίλους...
http://img147.imageshack.us/img147/1705/021li6.jpg (http://imageshack.us)
http://img147.imageshack.us/img147/5850/026et1.jpg (http://imageshack.us)
http://img170.imageshack.us/img170/4949/006lh2.jpg (http://imageshack.us)
By manosvin (http://profile.imageshack.us/user/manosvin)

Nautikos II
22-08-2008, 17:08
Εδω και λιγη ωρα η "Ελυρος" αν και στο traffic αναφερεται σαν "το Ελυρος" βρισκεται μπροστα απο το Υ.Ε.Ν σιγουρα θα δειτε πολυ καλυτερες φωτογραφιες απο τα υπολοιπα παιδια που βρισκονταν ηδη εκει πριν απο εμενα και θα εχει ενδιαφερον να τις δουμε;) εγω το προλαβα την ωρα που εδενε...

Μπραβο φιλε εξαιρετικες φωτογραφιες;)
Και οι δικες σου vinman

dimitris
22-08-2008, 17:10
Αλλες δυο καταπλωρα και πρυμα...
vinman εσυ ησουν με το παπακι???;) παιδια και παλι ευχαριστω!!!
12579

12580

mike_rodos
22-08-2008, 17:11
Καλά δεν προλαβαίνουμε να απολαύσουμε την πρώτη φώτο πέφτουν οι επόμενες!!! Ευχαρστούμε και τα 2 μέλη μας που ανέβασαν τις φώτο τους για να απολαύσουμε και εμείς τον ΕΛΥΡΟ στο μεγάλο λιμάνι!!!

vinman
22-08-2008, 17:12
Αλλες δυο καταπλωρα και πρυμα...
vinman εσυ ησουν με το παπακι???;) παιδια και παλι ευχαριστω!!!
12579

12580

Όχι..ήμουν με ένα peugeot 407...;)

dimitris
22-08-2008, 17:14
εγω ημουν με το kawasaki που ηρθα εκει μπροστα σου;)

mike_rodos
22-08-2008, 17:17
λογικά και ο αλλός με το παπάκι μέλος του nautilia.gr θα ήταν!!! στους καταπέλτες, εκεί που πιάνει το συρματόσχοινο, στον έναν είναι βαμμένο κίτρινο και στον άλλο όχι... Επίσης στην πλώρη και δεξιά και αριστέρα το ΕΛΥΡΟΣ είναι και στις δύο μεριές με λατινικούς χαρακτήρες... και στην 2η φωτογραφία του vinman διακρίνω στον καταπέλτη των επιβατών κατώ δεξιά ένα τρέξιμο σκουριάς!!!

Νaval22
22-08-2008, 17:19
το πλοίο των 1532 post το πιο πολυσυζητημένο επιβατηγο-οχηματαγωγό της τελευταίας δεκαετίας εισέρχεται στο λιμάνι του πειραιά,εύχομαι στους φίλους της ΑΝΕΚ καλορίζικο καλοτάξιδο και να ανταποδώσει με το παραπάνω την αγάπη τους
απο μένα οι παρακάτω φωτογραφίες

Υ/Γ αντε και στα δικα μας οι αμοιροι νελιτες
12582

12583

12584

dimitris
22-08-2008, 17:24
Στεφανε και vinman Ευχαριστουμε!!! mike_rodos ακομα εχει κατι μαζεματα δεν εχουν τελειωσει ολα τα βαψιματα!

OLENI
22-08-2008, 17:28
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ

Πολύ ομορφες φωτογραφίες

Trakman
22-08-2008, 17:31
Φοβερές φωτογραφίες παιδιά! Ξέρει κανείς τι έπεται? Θα κάνει δοκιμάστικά τώρα μέχρι να ξεκινήσει δρομολόγια? Επίσης ξέρει κανείς ποιος πλοίαρχος το πήγε στον Πειραιά?

ΒΑΓΓΟΣ
22-08-2008, 17:51
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΚΑΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ. ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑΝΕ ΝΑ ΧΑΡΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

GREEN ARROW
22-08-2008, 18:07
Συγχαρητήρια σε όλους για τις υπέροχες φωτογραφίες. Καλοτάξιδο να είναι το ΕΛΥΡΟΣ και πάντα δυνατοί όλοι όσοι θα το ταξιδέψουν.

Συνειρμικά, λόγω των εγκαινίων του νέου πλοίου της ΑΝΕΚ, αλλά και για να αποδοθεί ελάχιστη απαιτούμενη τιή σε ένα μεγάλο καπετάνιο, θέλω να πω οτι την Τετάρτη το απόγευμα (20-8-2006) πολύς κόσμος αποχαιρέτησε στα Χανιά τον πλοίαρχο που ξεκίνησε και καθιέρωσε το ΕΓ/ΟΓ ΛΑΤΩ το 1989, τον πρώτο πλοίαρχο (1992 και επί μια τριετία) του ΕΓ/ΟΓ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, τον τελευταίο πλοίαρχο του αξέχαστου ΕΓ/ΟΓ ΚΥΔΩΝ, τον καπετάν Λευτέρη Δημοτάκη.

Οι περισσότεροι από τους παλιούς συναδέλφους και φίλους του ήταν εκεί, μαζί με τους πολλούς ανθρώπους και των διοικήσεων της "παλιάς" ΑΝΕΚ... Οι νεότεροι συνάδελφοι του ταξίδευαν με τα πλοία τους την ώρα εκείνη, όλοι σε ημερήσια δρολόγια...

Σίγουρα ο καπετάν Λευτέρης θα χαίρεται βλέποντας τώρα τους διαδόχους του, καθώς και τους αντικαταστάτες άλλων αξέχαστων πλοίων που ίδιος πλοιάρχησε (ΚΑΝΤΙΑ, ΚΥΔΩΝ, ΑΠΤΕΡΑ). Και σίγουρα θα λέει ευχές αλλά και πειρακτικά σχόλια με το απαραμιλλο χιούμορ που τον διέκρινε μια ζωή!

.voyager
22-08-2008, 18:45
εγω ημουν με το kawasaki Εγώ ήμουν με μαύρο GTC :) Δε βαζω παρά μερικές φώτος μέσα από το αυτοκίνητο κι άλλες δυό, γιατί οι υπόλοιπες ειναι οι ίδιες με των υπολοίπων φίλων :D Άργησα να πάω, μα κάθισα μέχρι τις 18.30 στο κόκκινο να δω απόπλους και κατάπλους. 'Οσον αφορά το Έλυρος, δε με εντυπωσίασε ιδιαίτερα, ήταν όπως το περίμενα και μου επιβεβαίωσε όσα έχω προπεί. Απλά μου αρέσει... Πιστευώ εσωτερικά θα είναι πολύ καλύτερο.
12589

12587

12586

12588

stelios_ag
22-08-2008, 18:52
"Ζούμε μεγάλες στιγμές"..... όπως θα έλεγε και ένας διάττων αστέρας του forum πριν από λίγο καιρό.

Σοβαρά τώρα, τα εμπειρότερα μέλη ας μην παρεξηγούν εμάς τους πιο φρέσκους για τον υπέρμετρο ενθουσιασμό που μας χαρακτηρίζει κάποιες φορές. Το forum -πρέπει- να είναι ένας ζωντανός χώρος έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων με όποιες υπερβολές αυτό μπορεί να συνεπάγεται κάποιες φορές (με σεβασμό στους κανόνες λειτουργίας του φυσικά).

Για εμένα προσωπικά είναι η πρώτη φορά που βλέπω από πολύ κοντά ένα τέτοιο project με τη βοήθεια όλων των φίλων του forum και φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και για αρκετούς άλλους.

:cool::cool:

vinman
22-08-2008, 18:59
εγω ημουν με το kawasaki που ηρθα εκει μπροστα σου;)

Πλάκα έχει...μαζί στον ίδιο χώρο...:D
...άλλη φορά θα το ξέρουμε να μιλήσουμε...;)

jumpman
22-08-2008, 19:03
Πολύ Ωραίες φωτογραφίες από όλους τους φίλους μας.Τελικά έφτασε η στιγμή που εδώ και τόσο καιρό περιμέναμε.Πιστεύω να κατέβω και εγώ σύντομα στον Πειραιά να το βγάλω και εγώ φωτογραφίες.

kapas
22-08-2008, 19:10
katarxas hmoun kai egw ekei... hmoun sthn arxh sto kokkino kai meta piga ekei pou edese... hmoun aytos me ta gyalia myopias kai me tin kitrinh mlouza... an me eide kapoios... pragmatika pws niwsate otan akousate ayto to mpaso sfirigma tin stigmh pou empaine sto limani? pragmatika egw anatrixiasa! foto 8a anevasw pio arga

apollo_express
22-08-2008, 19:16
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους.

dimitris
22-08-2008, 19:58
ας ανεβασω αλλη μια απο αλλη οπτικη γωνια ειναι η μερα του σημερα... θα μου πεις τοσο καιρο εχουμε αλλο θεμα???:p
---------------------------------------

Leo
22-08-2008, 20:26
Θέλω να ευχαριστήσω όλους και έναν έναν χωριστά για τις εκπληκτικές φωτογρφίες σας και την χαρά που δώστε σε όλα τα μέλη που δεν ήταν εκεί. Είμαι σίγουρος ότι έχετε κι άλλες και ότι υπάρχουν φίλοι που ακόμη δεν δημοσίευσαν ή δεν είχαν χρόνο να ανεβάσουν τις δικές τους ακόμη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμμετοχή σας όλους. Να είστε όλοι καλά και χαίρεστε την τρέλα που κουβαλάτε...:D:D:D, είστε ωραίοι και χαίρομαι που είμαστε μια αγαπημένη παρέα. Θα έχουμε κι άλλες σίγουρα.

Έμαθα ότι ή είσοδος ήταν μεγαλειώδης και η σφυριξιές πήραν κι έδωσαν αν κάποιος φίλος έχει βίντεο θα τον παρακλέσω να μας δώσει το λίνκ για να το απολαύσουμε κι εμείς.

CAPETANIAS
22-08-2008, 20:35
..ΚΑΛΑ ΗΣΑΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΑΜ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ "ΕΛΥΡΟΣ". Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΟ.
ΩΡΑΙΟ ΠΛΟΙΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΠΟΧΗ , (ΤΥΦΛΕΣ ΝΑΧΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΤΕΥΚΤΑ), ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΞΕΡΕΙ Η ΑΝΕΚ.
ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΒΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΚΟΠΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΥΡΊΔΕΣ ΤΩΝ ΓΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΥΜΗΣ!!!!
...ΚΑΛΟΤΑΞΕΙΔΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΥΧΟ :lol:

Γιάννης Φ
22-08-2008, 20:48
Στον Πειραιά πήγε για τα εγκαίνια?

scoufgian
22-08-2008, 20:52
κατ αρχην να δωσουμε ενα μεγαλο μπραβο σε ολα τα παιδια που ειχαν την υπομονη και κατεβηκαν σημερα στο λιμανι να δουν και να φωτογραφησουν το νεο αποκτημα της ακτοπλοιας μας.Εγω το μονο που θα σας δειξω ειναι η σκηνη που σας περιεγραψα πριν ,με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ να πηγαινει με ροτα προς τη Ψυτταλεια για να συναντησει το ΕΛΥΡΟΣ και να το ".χαιρετησει".Nα μας συγχωρεσουν οι φιλοι μας για τη ποιοτητα της φωτογραφιας αλλα ειναι απο κινητο.
12608

dimitris
22-08-2008, 21:25
Παιδια ευχαριστω !!! περιμενω να δω και τις φωτο του φιλου scoufgian αλλα και απο τα υπολοιπα παιδια.
αυτο που καταλαβαινω παντος ειναι οτι στην ΑΝΕΚ δεν πρεπει να εκαναν ετσι οπως κανουν στον Ελυρο ουτε στα Τσαμπιον και Σπιριτ.

για να επανελθω σε αυτο που ειπα πριν οτι δεν πρεπει να εκαναν ετσι στα αλλα πλοια που αποκτησαν μου φαινεται πολυ λογικο, γιατι το "Ελυρος" ερχεται για να μεινει στα Χανια και επιτελους η δικη τους εταιρεια η Χανιωτικη (ασχετα με το ποιος κανει κουμαντο πλεον) φερνει νεο πλοιο στο λιμανι τους για πηγαινοερχονται η Χανιωτες! ισως καπου μεσα τους να ζηλευαν τους αλλους απο εκει που εφεραν δυο "παλατια" και αυτοι ακομα με "παλια" ισως να θυμοναν με τους διοικουντες που εφερναν πλοια και ολα πηγαιναν προς Πατρα πλευρα... αυτη ειναι αποψη δικη μου και μονο χωρις να ειμαι Κρητικος αλλα χαιρομαι!!!Να ειναι Καλο ταξιδο!!!
Λεο η τρελα μας δεν εχει ορια;)

vinman
22-08-2008, 21:35
Και αφού είναι σήμερα η μέρα του Ελυρος...μία ακόμα απο τα κρουαζιερόπλοια,απέναντι...
http://img170.imageshack.us/img170/3082/003zb3.jpg (http://imageshack.us)

Rocinante
22-08-2008, 21:41
Μα καλα βρεθηκατε τοσα μελη στο ιδιο σημειο και δεν αναγνωρισε ο ενας τον αλλο;
ΜΑΣΤΡΟΒΑΣΙΛΗΗΗΗΗΗΗ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑΑΑΑΑ.......

dimitris
22-08-2008, 21:45
Κολπο ηταν Αντωνη:p:p:p αλλα αμα το συνεχισουμε εδω θα μας δειρουν...

Rocinante
22-08-2008, 21:51
Μπραβο σε ολα τα παιδια που κατεβηκαν υπεροχη δουλεια.
Καμια νυχτερινη φωτο;;:D:D:D

japan
22-08-2008, 22:29
Ορίστε και η νυχτερινή...

12612

kastro
22-08-2008, 22:36
Σας ρώτησα το μεσημέρι αν βάφτηκαν πρύμνη και καταπέλτες και επειδή κανείς δεν πήγε να βγάλει φώτο την πρύμνη πήγα μόνος μου.

dimitris
22-08-2008, 22:41
kastro Για γυρνα λιγο ποιο πισω να δεις υπαρχει καμια φωτογραφια απο την πρυμη??? αν υπηρχε δυτης εκεινη την ωρα θα βγαζαμε κι απο κατω:p

Rocinante
22-08-2008, 22:45
Japan το πρωτο σου ποσταρισμα ειναι εκπληκτικο. Καλως ορισες και παντα τετοια.
(Ωραιο Avatar)

japan
22-08-2008, 23:09
http://www.marinews.gr/admin/images/news/Elyros%20New%20New.jpg

Και μία φωτό από το Marinews

ΓιαννηςΤ
22-08-2008, 23:31
Σας ευχαριστω απο την καρδια μου ολους οσους μπεικατε στο κοπο να φωτογραφισετε και να copyαρετε εδω τισ φωτος για να δουμε και εμεις

navigation
22-08-2008, 23:42
Απο που να ξεκινήσω.....
Καταρχήν καλά ταξίδια να έχει και ο Αγιος-Νικόλαος να το φυλάει(όπως και όλα τα καράβια)
Οι φωτογραφίες σας παιδιά είναι πολύ καλές...τα συγχαρητήριά μου για όλο το υλικό αλλα και για την υπόμονη που είχατε να το περιμένετε μέσα στον ήλιο. Έμαθα οτι η εισοδος ήταν πολύ καλή με την μπουρού να μην σταματάει και τα ρυμουλκά να το βρέχουν με νερο....αντε και στα εγκαίνια θα γίνει χαμός αποτι βλέπω!!!! Το πλοίο γίνεται πολύ ωραίο(αν και κατα την γνώμη μου λίγο χρωματάκι στις μπάντες για να "σπάσει" η πρύμνη θα του πήγαινε κουτί)
Δεν θυμάμε πιο μέλος (βαριέμαι να πάω να δω!!!!)είπε οτι λόγω του βαρους στην πρύμη και επειδή εχουν κάτσει οι προπέλες θα του δώσει πιο πολύ ταχύτητα...είσαι λάθος φίλε μου(μην το παρεξηγήσεις):D..για αυτό το πλοίο τουλάχιστον δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Λογω της κατασκευής του πρέπει να πηγαίνει ενπλωρο...εκει θα έχει δρομο το καράβι!(ενάς ειδικότερος απο εμένα θα σου εξηγήσει ακριβώς τους λόγους)
Κάποιος άλλος ρώτησε για τον καπετάνιο του το έφερε στον Πειραιά.
Καπετάνιος είναι απο την παραλαβή του ο Καβρός Στράτος και μιας και το αναφέραμε επειδή έχω παρακολουθήσει όλη σχεδον την μετασκευή θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλο το πλήρωμα της Ανεκ απο τον Καπετάνιο μέχρι το τζόβενο...από τον Πρώτο Μηχανικό μέχρι τον καθαριστή μηχανής...απο τον Αρχιθ/λο μέχρι τον Επίκουρο και φυσικά για ακόμα μια φορά στον Ναυπηγό που είχαν τόσο πολύ δύναμη και αντοχή και κάναν αυτήν την τεράστια μετασκευή! Το πλοίο αποτι ακούγετε έχει ακόμα δουλίτσα μέσα αλλα το πολύ σε ένα μήνα θα το δούμε να ταξιδέυει...αλήθεια εκει πάνω στην Αθήνα ακούσατε πότε θα γίνουν τα εγκαίνια?
Πυροβολάτε με φώτογραφίες...αντέχουμε!!!!!!:D

heraklion
23-08-2008, 00:47
..........................

kapas
23-08-2008, 02:58
να και μια απο το κοκκινο την ωρα που μπαινει

jperikl
23-08-2008, 03:16
Νομίζω οτι είναι πολύ εντυπωσιακό! Μία μόνο "ένσταση" οτι φαίνεται ακόμη το πραγματικό φουγάρο μέσα απο την κατασκευή.. Ευχαριστούμε πολύ για τις photo !!

kapas
23-08-2008, 03:19
Νομίζω οτι είναι πολύ εντυπωσιακό! Μία μόνο "ένσταση" οτι φαίνεται ακόμη το πραγματικό φουγάρο μέσα απο την κατασκευή.. Ευχαριστούμε πολύ για τις photo !!

ναι οντως αλλα το εχουν βαψει σκουρο (μαλλον μαυρο) και δεν το καταλαβαινεις.... πρεπει να ξερεις οτι υπαρχει για να το δεις

scoufgian
23-08-2008, 06:02
συμφωνω μαζι σου φιλε μου, οτι η εμφανιση του πραγματικου φουγαρου ,απο μεσα ,αποτελει παραφωνια...........

Nautikos II
23-08-2008, 07:41
Πρωτο ξημερωμα στο λιμανι του Πειραια
12631

12632

12633

12634

12635

scoufgian
23-08-2008, 08:44
Πολυ ομορφες, Σακη ,οι φωτο σου!!!Με αφορμη τη τριτη φωτογραφια σου ,θελω να κανω ενα συντομο σχολιο.Απο τη στιγμη που ακομα δεν εχουν τελειωσει οι εργασιες ,γιατι το πλοιο ηρθε και εδεσε στο ΥΕΝ?Οπως βλεπουμε και στην εν λογω φωτογραφια ,ο χωρος μπροστα απο το Υπουργειο ,γεμισε με αυτοκινητα εργολαβων και εργατων ,που δουλευουν μεσα σε αυτο.Μηπως ο κος Βαρδινογιαννης ηθελε να πουλησει μουρη και μας το κουβαλησε εκει?Βεβαια θα μου πειτε οτι το ιδιο συνεβει και με την Αριαδνη..........Λεω εγω τωρα.........

iletal1
23-08-2008, 08:51
Πολυ ομορφες, Σακη ,οι φωτο σου!!!Με αφορμη τη τριτη φωτογραφια σου ,θελω να κανω ενα συντομο σχολιο.Απο τη στιγμη που ακομα δεν εχουν τελειωσει οι εργασιες ,γιατι το πλοιο ηρθε και εδεσε στο ΥΕΝ?Οπως βλεπουμε και στην εν λογω φωτογραφια ,ο χωρος μπροστα απο το Υπουργειο ,γεμισε με αυτοκινητα εργολαβων και εργατων ,που δουλευουν μεσα σε αυτο.Μηπως ο κος Βαρδινογιαννης ηθελε να πουλησει μουρη και μας το κουβαλησε εκει?Βεβαια θα μου πειτε οτι το ιδιο συνεβει και με την Αριαδνη..........Λεω εγω τωρα.........Μάαααααααααγος είσαι????
Είναι όπως και στις Εθνικές Οδούς , τα έργα γίνονται όταν έχουμε μεγαλες εξόδους , τριήμερα , Αύγουστο με πολύ κίνηση κλπ. για να βλέπει ο κόσμος ότι γίνονται. Τον υπόλοιπο καιρό ποιος θα τα δει???

Nautikos II
23-08-2008, 09:14
Πολυ ομορφες, Σακη ,οι φωτο σου!!!Με αφορμη τη τριτη φωτογραφια σου ,θελω να κανω ενα συντομο σχολιο.Απο τη στιγμη που ακομα δεν εχουν τελειωσει οι εργασιες ,γιατι το πλοιο ηρθε και εδεσε στο ΥΕΝ?Οπως βλεπουμε και στην εν λογω φωτογραφια ,ο χωρος μπροστα απο το Υπουργειο ,γεμισε με αυτοκινητα εργολαβων και εργατων ,που δουλευουν μεσα σε αυτο.Μηπως ο κος Βαρδινογιαννης ηθελε να πουλησει μουρη και μας το κουβαλησε εκει?Βεβαια θα μου πειτε οτι το ιδιο συνεβει και με την Αριαδνη..........Λεω εγω τωρα.........
Ισως δεν υπαρχει αρκετος χωρος στην Δραπετσωνα

Maroulis Nikos
23-08-2008, 09:27
17:30 Blue star Paros αναχωρεί ευκαιρεία να καταγράψω μία ακόμη απόψη, η αλήθεια είναι ότι χτες σε κάθε σημείο του λιμένα υπήρχε και ένα μέλος του Nautilia.gr οπότε δεν υπάρχει σημείο που να μην έχει καταγραφει.

12637

12638

12639

manolis m.
23-08-2008, 10:00
Oi fwtografies sas einai ekpliktikes !!! an kai aporw pws irthe apo twra sto limani mias kai einai akoma se imiteli katastasi ap oti mathainw !! malista ta treksimata fenontai kai ekswterika !! mallon gia logous entyposiasmou ipopsiazomai !! Stefane oi fwto sou zwgrafisan opws kai twn upoloipwn !!

kapas
23-08-2008, 11:15
και μερικες αλλες!!!

12664

12666

12667

12668

12670

ΓιαννηςΤ
23-08-2008, 11:27
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

ουτε μια φοτο απο το βυθο
:lol::lol::lol::lol:

kapas
23-08-2008, 11:31
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

ουτε μια φοτο απο το βυθο
:lol::lol::lol::lol:

sorry ετσι!!! την αλλη φορα θα βουτηξουμε ολοι για να τραβηξουμε!!!!lololol

kastro
23-08-2008, 11:32
Τα εγκαίνια του πλοίου πότε θα γίνουν;

kapas
23-08-2008, 11:38
να το και το βιντεακι!!!!!!!!! σορρυ για την ποιοτητα αλλα ειχα μονο κινητο μαζι μου... http://www.youtube.com/watch?v=6ac_p-KkJtw ελπιζω να καλυπτω τις προϋποθεσεις σας!!!!!!

mastrovasilis
23-08-2008, 11:40
είσαστε όλοι καταπληκτικοί. Μπράβο σε όλους. ευχαριστούμε πολύ.
Νίκο από αέρος καμία φωτό΄΄οταν ήταν στο λιμάνι???:confused:

kapas
23-08-2008, 11:46
είσαστε όλοι καταπληκτικοί. Μπράβο σε όλους. ευχαριστούμε πολύ.
Νίκο από αέρος καμία φωτό΄΄οταν ήταν στο λιμάνι???:confused:

και καμια απο δορυφορο????;-) ειλικρινα κοινητοποιηθηκαν οι παντες!!!!:cool: πλακα πλακα καμια μεσα απο το ΥΕΝ υπαρχει???

giorgosss
23-08-2008, 12:06
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες όλων σας!Ελπίζω πως και γω θα σας δώσω πολλές φωτό όταν έρθει στα μέρη μας, αν έχω χρόνο..
Πάντως το καράβι έχει τους πιο Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο Υ Σ καταπέλτες που έχω δει:shock:
σα γλώσσες!

marsant
23-08-2008, 13:01
Πολυ ωραιες ολες οι φωτο σας παιδια μπραβο.Το πλοιο παντως μου φαινεται πολυ μπαουλο,συγνωμη αλλα αυτα ειναι γουστα.

japan
23-08-2008, 13:52
Μια φωτό ακόμη τραβηγμένη λίγα λεπτά πριν ενώ αναχωρούσα με το πλοίο της γραμμής.

12688

kapas
23-08-2008, 14:11
εχω την εντυπωση οτι το λισσος κινδηνευει να χασει τον τιτλο του βαπορα απο την ελυρο.... αλλα δεν θα το αφησω ποτε αυτο να γινει!!!!!!!μουαχαχαχαχα:cool:

cmitsos
23-08-2008, 18:06
πότε αρχίζει δρομολόγια?

Orion_v
23-08-2008, 19:03
17:30 Blue star Paros αναχωρεί ευκαιρεία να καταγράψω μία ακόμη απόψη, η αλήθεια είναι ότι χτες σε κάθε σημείο του λιμένα υπήρχε και ένα μέλος του Nautilia.gr οπότε δεν υπάρχει σημείο που να μην έχει καταγραφει.

12637

12638

12639

Παει !!! καλυψατε και αυτη την πλευρα :( , και δε μου λες αγαπητε εγω τωρα τι θα βαλω ? :rolleyes:

Θα βαλω λεπτομερειες μιας και δεν εμεινε τιποτα αλλο !!:lol:

12773

12774

12775

Captain_Nionios
23-08-2008, 19:27
Απο χθες που το βαπορι μπηκε στον Πειραια δεν εχω γραψει κατι και νομιζω ειναι καιρος.Αρχικα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στα τσακαλια του μεγαλου λιμανιου που απαθανατησαν τοσο καλα το βαπορι,στη συνεχεια θελω να ευχηθω στο βαπορι να ειναι καλοταξιδο τωρα που ξεκινα στη γραμμη μας,αλλα και σε ολη τη διαρκεια της ζωης του.Για τη γραμμη των Χανιων ειναι σιγουρα αναβαθμιση και θα εχω την ευκαιρια να το ταξιδεψω πολλες φορες στο μελλον.Απλα θα συμφωνησω με το marsant οτι το πλοιο δεν ειναι αυτο που λεμε κλασικα ομορφο βαπορι.Το ειχα γραψει και στο παρελθον.Αν ειχαν αφησει τη γεφυρα εκει που ηταν χωρις να την προχωρησουν και εβαζαν ενα ντεκ λιγοτερο θα ηταν πολυ πιο ομορφο και κοφτερο,αλλα οπως σωστα ειχατε πει δεν θα εκανε για τα Χανια λογω χωρων...Επισης δε νομιζω οτι φερνει καποια επανασταση σε ταχυτητα και ταξιδεμα γι'αυτο δε νομιζω οτι τοσος ντορος ειναι δικαιολογημενος.Για να μην με παρεξηγησετε,δεν λεω οτι το βαπορι ειναι ασχημο και κακο,σε καμια περιπτωση απλα δεν ειναι ουτε τοσο ομορφο ουτε τοσο καινοτομο για να δικαιολογει τοσο μεγαλο ενθουσιασμο...Ειναι ενα τυπικο μεγαλο βαπορι,με ωραια πλωρη,καλη ταχυτητα και μια φρεσκια μετασκευη στα πλαισια των καιρων...Παντως το περιμενουμε...;)

ChiefMate
23-08-2008, 19:27
Καλησπερα παιδια!
Οντως η παρεα εδωσε το παρων που αξιζει σε ενα καινουριο βαπορα που το περιμεναμε ολοι πως κ πως..
Επεσε καλη κ πολυ δουλεια κ μου φαινεται σαν χθες που το συναντησα ανοιχτα των Φιλιππινων πριν ενα χρονο περιπου..Ενα λευκο βαπορι με λιγα φωτα,σαφως πιο αεροδυναμικο αλλα χωρις την ευρωπαικη πινελια που το δειχνει αλλιως!Οι καλλιτεχνες της παρεας ας το παλεψουν να δουμε πως θα ηταν χωρις το τραβηγμα του καθρεφτη μπροστα..Πιστευω θα ειχε ενδιαφερον!Οπως κ να εχει ειναι πολυ ομορφο,ας μην αρχισουμε την ελληνικη γκρινια...
Παντως σαν αξιωματικο της ποντοπορου ναυτιλιας που το hobby μου ειναι η ακτοπλοια,με απασχολει το ποσο θα ταξιδεψει με τα ιδια σινιαλα,κ κατα που παει το πραγμα..
Τελος θελω να ρωτησω ποτε θα πραγματοποιηθει μια συναντηση των μελων γιατι ειμαστε αρκετοι που σε λιγακι θα αναχωρησουμε για δουλεια!Χαιρετισμους!!!!!!

stelios_ag
23-08-2008, 19:35
Τελος θελω να ρωτησω ποτε θα πραγματοποιηθει μια συναντηση των μελων γιατι ειμαστε αρκετοι που σε λιγακι θα αναχωρησουμε για δουλεια!Χαιρετισμους!!!!!!

Σχετικά με τη συνάντηση δες το παρακάτω link
http://forum.nautilia.gr/showthread.php?p=103968#post103968

.voyager
23-08-2008, 22:18
.Επισης δε νομιζω οτι φερνει καποια επανασταση σε ταχυτητα και ταξιδεμα γι'αυτο δε νομιζω οτι τοσος ντορος ειναι δικαιολογημενος. Ειναι ενα τυπικο μεγαλο βαπορι,με ωραια πλωρη,καλη ταχυτητα και μια φρεσκια μετασκευη στα πλαισια των καιρων...Παντως το περιμενουμε...;)

Είμαι κι εγώ σχεδόν σύμφωνος.
Κατ΄εμένα και η μετασκευή αισθητικά δε λέει και πολλά. Διάφορα στοιχεία, όχι αρμονικά δεμένα μεταξύ τους. Μια ψιλο-αποτυχημένη προσπάθεια "εξευρωπαϊσμού" του ιαπωνικού. Το δε φουγάρο, άκυρο και προχειροδουλεία-κρύψιμο (λέμε τώρα!) του παλιού-απομίμηση αυτού των διδύμων του Fossen.
Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο thread είχε τόσα πολλά posts οφείλετε και στο ότι το πλοίο έμεινε καιρό δεμένο μέχρι να ξεκινήσει μετασκευή, αυτή μπορούσαμε μετά να την παρακολουθούμε στενά κι ότι δεν είχαμε και κάποια άλλη αναμονή ναυπήγησης ή μετασκευής ίδιου μεγέθος να παρακολουθούμε.
Σίγουρα το πλοίο αποτελεί αναβάθμιση -σε σχέση με τα Lissos & Lato- για τη γραμμή, όχι όμως σε σχέση με την Αριάδνη, από την οποία δε νομίζω ότι
έχει περιθώρια να είναι πολύ καλύτερο εσωτερικά, μιας κι εκείνη είναι αρκετά πολυτελής και ενδεχομένως λειτουργική στη γραμμή. Η Αριάδνη αισθητικά εννοείται πως είναι κλάσης ανώτερη, όχι "κουτί" και γρηγορη σχετικά.
Φυσικά, η επένδυση είναι σωστή και θα έχει απόσβεση ευκολότερη απ΄ότι ένα νεότευκτο, αρά ως καραβολάτρης και ανδρωμένος με τα Superfast, ναι μεν μου αρέσει το Έλυρος γιατί είναι πλοίο και καλύτερο από τα παλιά που αντικαθιστά, ωστόσο δε φτάνει με τίποτα για παράδειγμα τα ηρακλειώτικα Παλάτια, που μπαίνουν στο λιμάνι και σε πιάνει ρίγος! Κι ας τα λέμε κουτιά, έχουν μια βάση στη σχεδιάση και μια φιλοσοφία. Ιταλικά είναι εξάλλου, εξυπακουέται ότι θα είναι ωραία...

Notis
24-08-2008, 00:28
Καλησπέρα κι απο μένα στο πρώτο μου μήνυμα,
8 Σεπτέμβρη στις 21.00 το πρώτο ταξίδι του ΕΛΥΡΟΣ για Χανιά, σύμφωνα με ναυτικό πράκτορα στην Ακτή..:p

lissos
24-08-2008, 01:14
Το δε φουγάρο, άκυρο και προχειροδουλεία-κρύψιμο (λέμε τώρα!) του παλιού-απομίμηση αυτού των διδύμων του Fossen.
Συμφωνω.
Πιστευω οτι θα του πηγαινε ενα σε στυλ Blue star 1 - 2.

zamas
24-08-2008, 11:21
Μια φωτογραφία του ΕΛΥΡΟΣ που έβγαλα 11 Αυγούστου 2008 απο το Nissos Mykonos ΓΙΑ ΤΟ NAUTILIA.

12849

Orion_v
24-08-2008, 12:16
Σίγουρα το πλοίο αποτελεί αναβάθμιση -σε σχέση με τα Lissos & Lato- για τη γραμμή, όχι όμως σε σχέση με την Αριάδνη, από την οποία δε νομίζω ότι
έχει περιθώρια να είναι πολύ καλύτερο εσωτερικά, μιας κι εκείνη είναι αρκετά πολυτελής και ενδεχομένως λειτουργική στη γραμμή. Η Αριάδνη αισθητικά εννοείται πως είναι κλάσης ανώτερη, όχι "κουτί" και γρηγορη σχετικά.

Δεν βλεπω τον λογο γιατι δεν θα μπορουσε στο εσωτερικο το Ελυρος να ειναι εξισου η και καλυτερο εσωτερικα απο την Αριαδνη , δεν το εχουμε δει ακομα , εκτος κι αν γνωριζουμε εκ των εσω οποτε παω πασο , εξωτερικα ναι η Αριαδνη εχει ομορφοτερες γραμμες , αλλα τα δυο καραβια ετσι οπως μετασκευαστηκαν απεκτησαν το δικο τους "χαρακτηρα" , θα επρεπε το Ελυρος να ειναι μια αντιγραφη της Αριαδνης ?

Το αποτελεσμα αισθητικα ειναι πολυ καλο σε σχεση με το τι ηταν και πως εγινε , το αν επρεπε να ειναι κουτι η οχι ,γνωμη μου ειναι , οτι κυριο λογο επαιξε η διαμορφωση για να ειναι λειτουργικο στη γραμμη και πανω σε αυτο στηριχθηκε, και συμβιβαστηκε αν θελετε, η αισθητικη πλευρα του θεματος .

Αδικο παντως να το συγκρινουμε με τα παλατια , αν ειναι να συγκρινουμε με κατι τα παλατια ειναι με τα Τσαμπιον -Σπιριτ , που κατα την υποκειμενικη μου κριση ειναι πιο ομορφα.

manolis m.
24-08-2008, 12:53
kati pou prepei na lamavanete ipopsin ws pros tin teliki ekswteriki morfi tis tsiminieras tou einai kai kataskuastikes dyskolies !! to ''ntysimo'' tou fougarou den einai oute proxeirodouleia oute kakostimeno!! etsi itan i arxiki tis morfi me vasei ton sxediasmou pou eixe ginei prin 11 mines sxedon !!Den pigainane na kanoun mia pisti antigrafi tis tsiminieras typou Fosen kai tous vgike auti logw anikanotitas !! Opws episis i proigoumeni prepei na kserete pws den mporouse na aferethei kapws oi swlinwseis-apolikseis itan ''demenes'' kai enswmatomenes stis sidirodwkous pou stirizoun-peritrigyrizoun tis kathetes ekswterikes epifanies tis tsiminieras! Kai ennoeite pws oi xwroi tou kai to design tou ws pros tin ekswtriki tou emfanisi einai poli pio konta stis neoeurwpaikes antilipseis kai den exei na kanei me ta italika koutia twn minwkiwn kai oi kamyles opws kai sxediastikes grammes genikotera einai pio armonikes se sxesi me ta palatia pou i prinmi einai san ergostasio !! kai syn ois allois to ploio einai iapwniko kai auto dilwnei polla ws pros tin stivarotita tis sidirokataskuis !

Captain_Nionios
24-08-2008, 12:57
Ενταξει τωρα,αν το Ελυρος ειναι και καλυτερο μεσα και ομορφοτερο εξω απο τα παλατια τοτε,ισως να ειμαι τυφλος.Μεσα δεν ξερω μπορει και να ειναι καλυτερο αλλα απ'εξω ΔΕΝ ειναι σε καμια περιπτωση ομορφοτερο και αν μπορουσε καποιο να χαρακτηρισθει ως κουτι τοτε αυτο ειναι το Ελυρος και οχι τα παλατια...

manolis m.
24-08-2008, 13:26
File mou captain nionio den eimai tyflos apla pisteuw pws ena ploio me megali plwri kai me kampyli stin primni opws H ELYROS einai ligotero kouti apo ena ploio me katholou plwri kai mia primni SXEDON tetragwni..oi gnwmes mas einai autes file mou..;-);-)

Νaval22
24-08-2008, 13:35
Εγώ νομίζω πως αν είχε μια τσιμινιέρα τύπου moby aki όπως ήταν ένα αρχικο σχέδιο που είχα δει θα του πήγαινε πολύ κάλύτερα και θα είχε πιο προσωπικό στυλ,όσο για τη διαφωνία με τα παλατια νομίζω πως η συκριση είναι ανόμοια δεδομένου πως το έλυρος είναι μετασκευασμένο ενώ τα παλάτια σχεδιάστηκαν αρχικά με τη σημερινή τους μορφή και επίσης μιλάμε για τεράστια διαφορά στη ταχύτητα πράγμα που δεν έχει να κάνει μόνο με την ισχύ των μηχανών αλλά και με τη σχεδίαση του πλοίου στα μη ορατά σημεία

NEOXORITIS
24-08-2008, 14:06
Δεν είναι τυχαίο που ξεκινά δρομολόγια στις 8 Σεπτέμβρη. Την αμέσως προηγούμενη ημέρα τελειώνουν τα καλοκαιρινά διπλά δρομολόγια του ΛΑΤΟ.Το ΕΛΥΡΟΣ σαν καινούργιο πλοίο στη γραμμή, ενδεχομένως να παρουσιάσει ''παιδικές ασθένειες'', επίσης η προσαρμοστικότητα του νέου πληρώματος θα είναι χαμηλή μέχρι να μάθουν τις λειτουργίες του και το χαρακτήρα του. Επομένως σε συνθήκες σφικτών δρομολογίων ενδεχομένως να έβγαιναν προβλήματα που θα έκαναν κακές πρώτες εντυπώσεις από τους επιβάτες για το πλοίο. Τώρα όμως με τα χαλαρά δρομολόγια ( 9 το βράδυ - 5.30 το πρωί ) θα υπάρχει άνεση να αντιμετωπισθούν τυχόν δυσλειτουργίες.

GeoSea
24-08-2008, 21:19
Ενταξει τωρα,αν το Ελυρος ειναι και καλυτερο μεσα και ομορφοτερο εξω απο τα παλατια τοτε,ισως να ειμαι τυφλος.Μεσα δεν ξερω μπορει και να ειναι καλυτερο αλλα απ'εξω ΔΕΝ ειναι σε καμια περιπτωση ομορφοτερο και αν μπορουσε καποιο να χαρακτηρισθει ως κουτι τοτε αυτο ειναι το Ελυρος και οχι τα παλατια...

Δεν έχει και η ΑΝΕΚ ανεβάσει ακόμα στο site της πληροφορίες περιήγησης από το εσωτερικό του πλοίου, οπότε δεν έχουμε εικόνα για το τί επικρατεί εσωτερικά....

STRATHGOS
25-08-2008, 00:56
Δεν έχει και η ΑΝΕΚ ανεβάσει ακόμα στο site της πληροφορίες περιήγησης από το εσωτερικό του πλοίου, οπότε δεν έχουμε εικόνα για το τί επικρατεί εσωτερικά....
ante as kani enas filos ton kopo na mpi mes sto ploio os episkeutis? kai me diakritikotita as bgali kamia dekaria foto gia na to doume kai amis poy eimaste makria!!:lol:

Markos
25-08-2008, 01:20
Σημερα το βραδυ, ειδα για πρωτη φορα τον Ελυρο ζωντανα στο Πειραια. Η αληθεια ειναι οτι εντυπωσιαστηκα. Απο τις φωτογραφιες της μετασκευης μου φαινοταν παρα πολυ κουτι, αλλα με το που πλησιασαμε, τοτε καταλαβα για τι πλοιο μιλαμε! Ειναι πολυ εντυπωσιακο και επιβλητικο, και κατα τη γνωμη μου ταιριαζει παρα πολυ για τη γραμμη. Οι φωτογραφιες δεν εχουν καλη ποιοτητα, αφου ειναι απο κινητο...

cmitsos
25-08-2008, 04:36
πότε ξεκινάει δρομολόγια????????:rolleyes:

giorgos....
25-08-2008, 13:11
βραδινή φωτογράφιση του έλυρου οπου εκτελούνται οι τελευταίες εργασίες..
12982
με χαλάει πολύ αυτός ο καταπέλτης για τους επιβάτες ρε παιδιά..
θα μπορούσε να είναι πιό μικρός..

.voyager
25-08-2008, 13:48
Δεν βλεπω τον λογο γιατι δεν θα μπορουσε στο εσωτερικο το Ελυρος να ειναι εξισου η και καλυτερο εσωτερικα απο την Αριαδνη , δεν το εχουμε δει ακομα , εκτος κι αν γνωριζουμε εκ των εσω οποτε παω πασο , εξωτερικα ναι η Αριαδνη εχει ομορφοτερες γραμμες , αλλα τα δυο καραβια ετσι οπως μετασκευαστηκαν απεκτησαν το δικο τους "χαρακτηρα" , θα επρεπε το Ελυρος να ειναι μια αντιγραφη της Αριαδνης ?

Το αποτελεσμα αισθητικα ειναι πολυ καλο σε σχεση με το τι ηταν και πως εγινε , το αν επρεπε να ειναι κουτι η οχι ,γνωμη μου ειναι , οτι κυριο λογο επαιξε η διαμορφωση για να ειναι λειτουργικο στη γραμμη και πανω σε αυτο στηριχθηκε, και συμβιβαστηκε αν θελετε, η αισθητικη πλευρα του θεματος .

Αδικο παντως να το συγκρινουμε με τα παλατια , αν ειναι να συγκρινουμε με κατι τα παλατια ειναι με τα Τσαμπιον -Σπιριτ , που κατα την υποκειμενικη μου κριση ειναι πιο ομορφα.

Φίλε Orion, αυτό που εγώ είπα είναι ότι το εσωτερικό του Έλυρος δεν έχει περιθώρια να είναι πολύ καλύτερο του Αριάδνη, με την έννοια ότι το τελευταίο έχει έτσι κι αλλίως ξενοδοχειακό προτύπου νεοτεύκτου, οπότε κάτι παρεμφερές-αντίστοιχο θα υφίσταται και στο Έλυρος, είτε λίγο καλύτερο, είτε ελαφρως υποδεέστερο.

Συμφωνώ με όσα αναφέρεις για τη "θυσία" -αν θες- της αισθητικής στο όνομα της λειτούργικότητας, γι΄αυτό εξάλλου έκανα και λόγο για "επένδυση", με ότι αυτός ο όρος συνεπάγεται... Απλά έκρινα και το αισθητικό αποτέλεσμα ως καραβολάτρης και βάσει των κριτηρίων μου.

Τέλος, θεωρώ πως φυσικά και μπορούμε να μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης των παλατιών με το Έλυρος, βάσει των ομοιοτήτων των γραμμών που (θα) εξυπηρετούν (παρεμφερείς γραμμές) και το έκανα για να τονίσω το τί επέλεξε η ηρακλειώτικη εταιρία για να ανανεώσει τα πλοία της στην παραδοσιακή της γραμμή πριν 8 χρόνια και τί η χανιώτικη σήμερα στη δική της, που τα μόνα νεότευκτα πλοία της τα έχει Αδριατική (και όσον αφορά την επιχειρηματικότητα και τους στόχους της σαν επιχείρηση, ενδεχομένως καλά κάνει...). Από Πειραιά για Κρήτη λοιπόν, στη γραμμή Περαιάς-Ηρακλειο η ΜΙΝΟΑΝ δραστηριοποιείται με ταχύπλοα, συμβατικά, νεότευκτα (πλέον 8 ετών) από τη Fincantieri και η ΑΝΕΚ στην Πειραιάς-Χανιά με second hand, μετασκευασμένο, από την Ανατολή... Άν σύγκρινες τα παλάτια με τα Κρήτη Ι & ΙΙ που είναι στην ίδια ακριβώς γραμμή θα το καταλάβαινα, μα τα Champion & Spirit είναι "αλλουνού παπά Ευαγγέλιο", δραστηριοποιούνται Αδριατική και δεν υπάρχει πρακτικός λόγο σύγκρισης τους με τα ηρακλειώτικα παλάτια. Με τα πατρινά αδέρφια τους, ναι! ;)

konigi
25-08-2008, 14:17
Εχω την εντύπωση πως το Έλυρος θα μπορούσε πολύ εύκολα να πάρει τον τίτλο της ναυαρχίδας της Ανεκ από τον Λευτέρη...τι λέτε?

Orion_v
25-08-2008, 14:31
Εγω παντως φιλε μου επιμενω και δεν θελω να τα συγκρινω , μενω στο οτι θεωρω αναβαθμιση της γραμμης και της ακτοπλοιας τη δρομολογηση ενος τετοιου καραβιου .

Δεν θεωρω τελος οτι ειναι κακο να διαφωνουμε ειδικα σε θεματα που εχουν να κανουν με υποκειμενικο κριτηριο , οπως η αισθητικη πλευρα του θεματος , ισα ισα μπορει να εχει περισσοτερο ενδιαφερον ο διαλογος , οποτε σε ευχαριστω που απαντησες και εξεφρασες την αποψη σου :D

ΕDIT : το ποστ μου ειναι απαντηση στον voyager1984

.voyager
25-08-2008, 14:56
Εγω παντως φιλε μου επιμενω και δεν θελω να τα συγκρινω , μενω στο οτι θεωρω αναβαθμιση της γραμμης και της ακτοπλοιας τη δρομολογηση ενος τετοιου καραβιου .

Δεν θεωρω τελος οτι ειναι κακο να διαφωνουμε ειδικα σε θεματα που εχουν να κανουν με υποκειμενικο κριτηριο , οπως η αισθητικη πλευρα του θεματος , ισα ισα μπορει να εχει περισσοτερο ενδιαφερον ο διαλογος , οποτε σε ευχαριστω που απαντησες και εξεφρασες την αποψη σου :D

Σίγουρα το πλοίο αναβαθμίζει τη γραμμή, και σε αυτό και σε άλλα πάνω στο ίδιο θέμα είμαι σύμφωνος μαζί σου ;)
Ήθελα να τονίσω με τη σύγκριση τα μέσα με τα οποία πραγματοποίησαν οι 2 κρητικές εταιρίες την αναβαθμιση στις παραδοσιακές τους γραμμές (τις κρητικές).
Αισθητικά ΟΚ, σίγουρα σε άλλους θα αρέσει περισσότερο, σε άλλους λιγότερο. Μιλάμε για επιχειρήσεις, σκοπός είναι το κέρδος, οπότε γι' αυτές το παράγων "αισθητική" δε λέει και πολλά.

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
25-08-2008, 15:02
Το Σαββατο το απογευμα στο Πειραια ........

http://kyriakidis.fotopic.net/p53008740.html

darkman16
25-08-2008, 19:35
Παιδια δεν ξερω αμα το εχετε συζητηση εδω αλλα ακουγετε οτι ο βαρδηνογιαννης εχει στα σκαρια να υπογραψη αλλη μια αγορα ενω πλοιου οπου θα βαλει και αυτο στα Χανια. Για την ακριβεια ακουγετε οτι θα αγοραση το αδερφακη του Ελυρου [Sunflower Tsukuba] (http://forum.nautilia.gr/showthread.php?p=104558#post104558) . Ξερετε πλοιο ειναι ?

japan
25-08-2008, 19:45
To Sun flower Supporo, είναι,όμως έχει μερικές διαφορές με το Έλυρος.:rolleyes:

Rocinante
25-08-2008, 19:53
Και για οσους ενδιαφερονται να μαθουν κατι παραπανω για το Sunflower Supporo υπαρχει θεμα για τα αδελφια και ξαδελφια...
http://forum.nautilia.gr/showthread.php?t=24759

kastro
25-08-2008, 21:11
Παιδια δεν ξερω αμα το εχετε συζητηση εδω αλλα ακουγετε οτι ο βαρδηνογιαννης εχει στα σκαρια να υπογραψη αλλη μια αγορα ενω πλοιου οπου θα βαλει και αυτο στα Χανια. Για την ακριβεια ακουγετε οτι θα αγοραση το αδερφακη του Ελυρου [Sunflower Tsukuba] (http://forum.nautilia.gr/showthread.php?p=104558#post104558) . Ξερετε πλοιο ειναι ?

Ίσως να αγοράσει το Αριάδνη από την hellenic seaways.

kastro
25-08-2008, 21:14
Πριν τρεις ώρες ήμουνα στην πρύμνη του πλοίου οπού είχε και το ραμπάκι ανοιχτό και σας ενημερώνω ότι το κλιμακοστάσιο επιβατών είναι γεμάτο σκαλοσιές και χρειάζεται μερικά βαψίματα ακόμα.

ndimitr93
25-08-2008, 21:56
Καλησπέρα σε όλους,αντε, με το καλό!!!εγώ ήδη έχω στήσει κάμερες και φωτογραφικές κατα μήκως του λιμανιού της Σόυδας!!!το περιμένω πως και πως!!!!με το καλό να μας έρθει εδω κάτω και σας υπόσχομαι πως θα έχετε την καλύτερη ανταπόκριση εντός και εκτός του πλοίου...

και εγώ μαζί σου!!! θα έχω κάμερες-φωτογραφικές τα πάντα στην κάλυψη του ρεπορτάζ κατα τις 5 στο λιμάνι μας.

Μου φαίνεται ότι για να ξεχωρίζουμε όταν τυχαίνει να συναντιόμαστε πρέπει να φοράμε άσπρες μπλούζες που μπρός θα γράφουν nautilia.gr και πίσω πάνω πανω το όνομα του καθενός όπως είναι εδώ εγγεγραμμένος και απο κάτω πάλι nautilia.gr

ndimitr93
25-08-2008, 21:59
ante as kani enas filos ton kopo na mpi mes sto ploio os episkeutis? kai me diakritikotita as bgali kamia dekaria foto gia na to doume kai amis poy eimaste makria!!:lol:

ταξιδεύω στις 13 με το Έλυρος και σας υπόσχομαι να μην αφήσω σπιθαμή προς σπιθαμή ανεξερεύνητη. Άλλωστε πιστεύω πως όταν θα πρωτοέρθει στη Σούδα θα μας αφήσουν να μπούμε μέσα οπότε σας καλύπτω και νωρίτερα(λέμε αν...)

giorgos....
26-08-2008, 02:41
ο έλυρος μου έβγαλε κάτι διαφορετικό, κάτι το πιό όμορφο. κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει απο τα υπόλοιπα της συνομοταξίας των κουτιών..
ίσως το οτι είναι μετασκευασμένο και αναπόφευκτα έχουν μείνει κάποια σημάδια απο τον παλιό του εαυτό.. αυτός ήταν και ο λόγος που με έκανε να τον προσέξω και να τον φωτογραφίσω και θα κατεύω να τον δώ στο πρώτο του ταξίδι....
καλοτάξιδος να είναι και καλές θάλασσες..
13032
13033
13034

kastro
26-08-2008, 13:18
Τα εγκαίνια πότε θα γίνουν γιατί θέλω να πάω.Όχι σαν το Νίσσος Χίος και το Αριάδνη που τα έχασα.

ndimitr93
26-08-2008, 13:23
Τα εγκαίνια πότε θα γίνουν γιατί θέλω να πάω.Όχι σαν το Νίσσος Χίος και το Αριάδνη που τα έχασα.

Μάλλον θα γίνουν εδώ στα Χανιά (πόλη Εγγραφής) την πρωτη του μέρα.

konigi
26-08-2008, 13:38
Καλησπέρα,απο όσο άκουσα το πλοίο θα ερθει Χανια στις 6 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο,θα καθήσει 2 μέρες συνολικά να το δει ο κόσμος, ενω στις 7 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακη,το μεσημέρι θα γίνουν τα εγκαίνια και το ίδιο βράδυ θα αναχωρήσει για Πειραια,με σκοπό την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει τα κανονικά του πλέον δρομολόγια...
Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα ας μας ενημερώσει πιο καλά.ευχαριστώ

LAEGE
26-08-2008, 13:38
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, προβλέπεται η διεξαγωγή διπλής εκδήλωσης εγκαινίων του Ε/Γ Ο/Γ "Έλυρος" έως τις 15 Σεπτεμβρίου τόσο στον Πειραιά, όσο και στα Χανιά.
Ο Γ. Βαρδινογιάννης ήδη έχει έρθει σε συνεννόηση με το γραφείο του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, του δημάρχου Πειραιώς, του μητροπολίτη Πειραιώς και του αρχιεπισκόπου Κρήτης για την εκδήλωση.

Τόσο ο Πειραιάς, όσο και τα Χανιά θα υποδεχθούν τον "Έλυρο" με επισημότητα. Όσον αφορά στις πληροφορίες που είδα παραπάνω για την "Αριάδνη" από τις "Ελληνικές Νηογραμμές" (ή όπως συνηθίζεται Hellenic Seaways), επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον Βαρδινογιάννη και ήδη έχουν αρχίσει οι σχετικές διαδικασίες.

manolis m.
26-08-2008, 13:41
Koitakste na deite !! H Ariadne stin etisia tis tha allaksei teliws xrwmata kai tha vaftei aspri.. opote katalavenetai oti exei kleistei !Twra oi antrwpoi tis anek vriskontai se scouting stin iapwnia !! To ploio pou poli kala eipes pws koitane einai to omostavlo kai me elaxistes diafores ap ton Elyro SUNFLOWER SAPPORO (EX.Varuna) !! Kataskuasmno kai auto to 1998 !! i omoiotita tou me ton ELYRO me kanei na pisteuw pws mallon tha ipostei kai tin idia metaskui !!

Giwrgos1980
26-08-2008, 13:55
Η ταχυτητα του και η χωρητηκότητα του πόσο κειμένεται?

manolis m.
26-08-2008, 13:57
ypiresiaki 24 knots !! xwritikotita twra....as mas voithisei kapoios allos filos!!

ndimitr93
26-08-2008, 14:31
ypiresiaki 24 knots !! xwritikotita twra....as mas voithisei kapoios allos filos!!

Marinews Αποκλειστικό:Έτοιμο το ε/γ-ο/γ Έλυρος καταπλέει το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά
22/8/2008 http://www.marinews.gr/admin/images/news/Elyros%20New%20New.jpg
Φωτό: To Marinews.gr σας παρουσιάζει το Έλυρος όπως θα διασχίζει πλέον τις ελληνικές θάλασσες μετά την ολοκλήρωση της μετασκευής του. Καλοτάξιδο.

Στο λιμάνι του Πειραιά καταπλέει σήμερα το μεσημέρι το ε/γ-ο/γ Έλυρος της ΑΝΕΚ, μετ΄λα τη ολοκλήρωση των μετασκευών που του έγιναν. Η ΑΝΕΚ θα δρομολογήσει το πλοίο στα Χανιά. Το πλοίο θα αναβαθμίσει την γραμμή αφού έχει μεγάλη χωρητικότητα επιβατών και οχημάτων. Μετά την ολοκλήρωση της μετασκευής του , το «Έλυρος» έχει μεταφορική ικανότητα 2.000 επιβατών και 140 trailers περίπου
Το πλοίο αγοράστηκε στις 16 Ιουλίου 2007 την αγορά από την Ιαπωνία. Ναυπηγήθηκε το έτος 1998, έχει μήκος 192 μέτρα, πλάτος 27 μέτρα, υπηρεσιακή ταχύτητα 23,5 κόμβους και μήκος γκαράζ περίπου 2.000 lane meters.

Και είδα ότι έβαλαν και στα αριστερα ζωνάρι που δεν είχε πριν.

kastro
26-08-2008, 14:37
Παει !!! καλυψατε και αυτη την πλευρα :( , και δε μου λες αγαπητε εγω τωρα τι θα βαλω ? :rolleyes:

Θα βαλω λεπτομερειες μιας και δεν εμεινε τιποτα αλλο !!:lol:

12773

12774

12775

Στην πρώτη φωτογραφία τα παράθυρα που βρίσκονται στο κατάστρωμα που είναι η βάρκα είναι καμπίνες επιβατών η πληρώματος;

Giwrgos1980
26-08-2008, 14:43
Marinews Αποκλειστικό:Έτοιμο το ε/γ-ο/γ Έλυρος καταπλέει το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά
22/8/2008 http://www.marinews.gr/admin/images/news/Elyros%20New%20New.jpg
Φωτό: To Marinews.gr σας παρουσιάζει το Έλυρος όπως θα διασχίζει πλέον τις ελληνικές θάλασσες μετά την ολοκλήρωση της μετασκευής του. Καλοτάξιδο.

Στο λιμάνι του Πειραιά καταπλέει σήμερα το μεσημέρι το ε/γ-ο/γ Έλυρος της ΑΝΕΚ, μετ΄λα τη ολοκλήρωση των μετασκευών που του έγιναν. Η ΑΝΕΚ θα δρομολογήσει το πλοίο στα Χανιά. Το πλοίο θα αναβαθμίσει την γραμμή αφού έχει μεγάλη χωρητικότητα επιβατών και οχημάτων. Μετά την ολοκλήρωση της μετασκευής του , το «Έλυρος» έχει μεταφορική ικανότητα 2.000 επιβατών και 140 trailers περίπου
Το πλοίο αγοράστηκε στις 16 Ιουλίου 2007 την αγορά από την Ιαπωνία. Ναυπηγήθηκε το έτος 1998, έχει μήκος 192 μέτρα, πλάτος 27 μέτρα, υπηρεσιακή ταχύτητα 23,5 κόμβους και μήκος γκαράζ περίπου 2.000 lane meters.

Και είδα ότι έβαλαν και στα αριστερα ζωνάρι που δεν είχε πριν.

Ενδιαφέρον....ανεβάζει πολύ τα στάνταρντ.....είναι "όμορφο" αλλά η μετασκευή δεν φαίρνει πολύ σε Blue Star 1&2????

manolis m.
26-08-2008, 14:45
eixe zwnari mono stin aristri pleura apo tin aiapwnia kathws apo autin tin pleura plagiodetouse kai peftan oi plai noi katapeltes !!!

cmitsos
26-08-2008, 17:33
24 είναι καλή ταχύτητα αλλά θα επιθυμούσα να είχε ανώτατη 28-29...τέσπα καλορίζικο...;)

agnostos
26-08-2008, 17:40
Ουτος η αλλος δεν προκειται να την εφτανε...
Και η αριαδνη που εχει 26 μεχρι 22 αντε 24 στα ημερισια παει οποτε τι να τα κανει τα 29?? Οποιος βιαζεται περνει αεροπλανο! :mrgreen:

f/b kefalonia
26-08-2008, 18:12
μια σημερινη φωτο....μετα απο πολυ περπετημα και κοπο....μπορεσα και το εβγαλα μια φωτο...

13074

kastro
26-08-2008, 21:11
24 είναι καλή ταχύτητα αλλά θα επιθυμούσα να είχε ανώτατη 28-29...τέσπα καλορίζικο...;)

Το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά στις 21''00 και με την ταχύτητα που λες θα φτάνει στον προορισμό του στις 02''00 τη νύχτα.Ετσι δεν θα έχει κανένας συμφέρον.Μόνο στα ημερήσια μπορεί να την χρεισημοποιήσει.

Thanasis89
26-08-2008, 23:41
Πρώτα απ' όλα να πω κι εγώ καλορίζικο και καλοτάξιδο ! Και στο πλήρωμά του τις καλύτερες ευχές μου ! Είναι ένα φοβερό καράβι και οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς που βοήθησαν να μετασκευαστεί !
Η Έλυρος πιστεύω ότι φτιάχτηκε για ένα ταξίδι (προς το παρόν). Για να πηγαίνει στην Κρήτη. Κολλάει γάντι στην γραμμή και πιστεύω ότι αν το διπλάρωνε η Αριάδνη θα ήταν το καλύτερο δίδυμο.

dimitris!
27-08-2008, 01:06
ΦΊΛΕ F/B ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ απο τι βλέπω πρέπει να ριξες πάρα πολύ περπάτημα κάθε φωτογραφία από άλλη πλευρά του λιμανιού...

cmitsos
27-08-2008, 02:45
Ουτος η αλλος δεν προκειται να την εφτανε...
Και η αριαδνη που εχει 26 μεχρι 22 αντε 24 στα ημερισια παει οποτε τι να τα κανει τα 29?? Οποιος βιαζεται περνει αεροπλανο! :mrgreen:

όταν το δρομολόγιο είναι ημερήσιο και δε θές να μείνεις στο καράβι πολλές ώρες- που σημαίνει πως θα φας θα πιείς θα καταναλώσεις υπηρεσίες του καραβιού- δε παιρνεις αεροπλάνο φίλε μου...ΙΔΙΩς οταν λατρέυεις τα καράβια και τη θάλασσα:x
Ακόμη να συμπληρώσω ότι η ανώτατη ταχύτητα υπάρχει για πολλούς λόγους...ένας απο αυτούς να καλύπτει χρόνους σε ενδεχόμενες καθυστερήσεις...

f/b kefalonia
27-08-2008, 09:32
ασε δεν μπορεις να φανταστεισ.....κι ολα αθτα για να δω απο κοντα το Ελυρος!!!ευτυχωσ τα καταφερα και το ειδα αλλα απο φωτογραφικο υλικο ημουν μια σκετη αποτυχια!!!

eliasaslan
27-08-2008, 09:40
ελα τωρα, και μονο ο κοπος αρκει!!.... Μην απογοητεύεσαι, θα είναι σε ένα σημείο μία άλλη φορά να το αποθανατίσεις με τον καλύτερο τρόπο ;) :D

f/b kefalonia
27-08-2008, 09:42
το ελπιζω φιλε μου!!!

dimitris!
27-08-2008, 12:09
Και γω φίλε μου το ίδιο πρόβλημα ενώ εκέι που στέκομαι φαίνεται τέλειο το πλοίο μετά στις φότο δε μου βγάινει τόσο καλό.Που θα πάει θα μάθουμε και μεις σαν καποιους εξπερ που κυκλοφορούν σε αυτό το forum....

kastro
27-08-2008, 14:24
Και γω φίλε μου το ίδιο πρόβλημα ενώ εκέι που στέκομαι φαίνεται τέλειο το πλοίο μετά στις φότο δε μου βγάινει τόσο καλό.Που θα πάει θα μάθουμε και μεις σαν καποιους εξπερ που κυκλοφορούν σε αυτό το forum....

Οι εξπέρ που κυκλοφορούν σίγουρα έχουν πολή καλή κάμερα γ'ιαυτό βγάζουν τις καλύτερες φότο.

Orion_v
27-08-2008, 15:02
Και ναι και οχι !!! , θελω να πω οτι μια καλη καμερα ειναι πολυ καλο εργαλειο αλλα πρεπει να προσπαθησεις και εσυ;-) , δοκιμαστε ρυθμισεις , γωνιες , προσεξτε τον φωτισμο του θεματος , και τραβηξτε πολλες φωτογραφιες δοκιμαζοντας , ευτυχως ρε παιδια που εχουμε καρτες μνημης , σβηνεις , τραβας σβηνεις , και μπορεις να δεις και τι τραβηξες αμμεσα !!! ,φανταστητε παλιοτερα που επρεπε να εμφανιστει το φιλμ για να δεις τι τραβηξες :rolleyes:

OLENI
27-08-2008, 15:29
Παιδιά πέρασα κι εγώ να δω το πλοίο από κοντά, είναι όντως πολύ επιβλητικό και υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα παρκαρισμένα από έξω, πράγμα που υποδηλώνει ότι πολλοί εργάτες δουλεύουν ακόμα ακαταπαυστα στο πλοίο.
Δυστυχώς φωτογραφικό ρεπορτάζ δεν έχει από εμένα, την επόμενη φορά όμως

Trakman
27-08-2008, 17:15
Εγώ είδα το Έλυρος σήμερα το ξημέρωμα από το 9ο deck του Αριάδνη καθώς μπαίναμε στο Λιμάνι. Δε σας κρύβω ότι μου άφησε μια ευχάριστη αίσθηση, μου άρεσε σε γενικές γραμμές η μορφή του γιατί το περίμενα πιο "κουτί", με βάση μερικά σχόλια φίλων από το nautilia.gr. Ωστόσο το περίμενα λίγο πιο επιβλητικό, λίγο πιο ογκώδες με βάση όσες φωτογραφίες έχουμε δει. Φυσικά πιθανώς να ξεγελάει το μάτι, η απόσταση κλπ, πιθανώς και το ότι βρισκόμουν πάνω στο Αριάδνη...! Έτσι φίλε Leo?!?;)
Μπράβο σε όσους δούλεψαν για αυτό το βαπόρι και μπράβο σε όσους φίλους μας ενημέρωναν τόσο καιρό με τις φωτογραφικές τους! Να βάλω και γω μια φωτογραφία, μην την κρίνετε αυστηρά γιατί ο βραδυνός φωτισμός δε βοηθάει!

http://www.imageshack.gr/files/cxx785xt0oid6coq1pll.jpg (http://forum.nautilia.gr/%5BURL=http://www.imageshack.gr/view.php?file=cxx785xt0oid6coq1pll.jpg%5D%5BIMG%5D http://www.imageshack.gr/files/cxx785xt0oid6coq1pll.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D)

navigation
27-08-2008, 20:44
eixe zwnari mono stin aristri pleura apo tin aiapwnia kathws apo autin tin pleura plagiodetouse kai peftan oi plai noi katapeltes !!!
Zωνάρι είχε και έχει μόνο δεξιά...μάλλον μπερδέυτηκες φίλε manoli m.;):D

jumpman
29-08-2008, 23:04
Ναι παιδιά λάθος.Από βιασύνη ανέβασα λάθος φωτογραφίες.Αν μπορούν οι admins να αφαιρέσουν αυτές τις φώτογραφίες.Θα ανεβάσω τις σωστές σε λίγο

kastro
29-08-2008, 23:07
Το Έλυρος από το Φαιστός Παλάς στις 28/8 το βράδυ.Τελικά το πλοίο από κοντά δεν είναι και τόσο θηριώδες.Στην τρίτη φωτογραφία, στο βάθος φαίνεται η Αριάδνη.

Που έιναι ο Έλυρος και στην τρίτη φωτογραφία φαίνετε μόνο το Κρήτη ΙΙ

Vortigern
29-08-2008, 23:07
Το Έλυρος από το Φαιστός Παλάς στις 28/8 το βράδυ.Τελικά το πλοίο από κοντά δεν είναι και τόσο θηριώδες.Στην τρίτη φωτογραφία, στο βάθος φαίνεται η Αριάδνη.

φιλε jumpman κοιιταξε λιγο τις φωτο που εβαλες γιατι νομιζο εχεις κανει λαθος στην πρωτη φαινετε το δημητρουλα κ στην τριτι το κρητη 2

jumpman
29-08-2008, 23:19
Το Έλυρος από το Φαιστός Παλάς στις 28/8 το βράδυ.Τελικά το πλοίο από κοντά δεν είναι και τόσο θηριώδες.Στην τρίτη φωτογραφία, στο βάθος φαίνεται η Αριάδνη αν και η φωτογραφία δεν είναι τόσο καλή.Αυτή τη φορά πιστεύω να ανέβασα τις σωστές φωτογραφίες.

Vortigern
29-08-2008, 23:21
Το Έλυρος από το Φαιστός Παλάς στις 28/8 το βράδυ.Τελικά το πλοίο από κοντά δεν είναι και τόσο θηριώδες.Στην τρίτη φωτογραφία, στο βάθος φαίνεται η Αριάδνη αν και η φωτογραφία δεν είναι τόσο καλή.Αυτή τη φορά πιστεύω να ανέβασα τις σωστές φωτογραφίες.

τωρα μαλιστα...ειναι πραγματικα ο ελυρος..ωραιες φωτο την γνωμη την δικη μ θα σας την πω την αλλη εβδομαδα οπου κ θα τον δω κ απο κοντα

Trakman
29-08-2008, 23:37
...Τελικά το πλοίο από κοντά δεν είναι και τόσο θηριώδες...

Το ίδιο παρατήρησα και γω όταν έμπαινα Πειραιά με το Αριάδνη, πράγμα που έγραψα λίγο πιο πάνω. Το περίμενα λίγο πιο επιβλητικό...:

Εγώ είδα το Έλυρος σήμερα το ξημέρωμα από το 9ο deck του Αριάδνη καθώς μπαίναμε στο Λιμάνι. Δε σας κρύβω ότι μου άφησε μια ευχάριστη αίσθηση, μου άρεσε σε γενικές γραμμές η μορφή του γιατί το περίμενα πιο "κουτί", με βάση μερικά σχόλια φίλων από το nautilia.gr. Ωστόσο το περίμενα λίγο πιο επιβλητικό, λίγο πιο ογκώδες με βάση όσες φωτογραφίες έχουμε δει. Φυσικά πιθανώς να ξεγελάει το μάτι, η απόσταση κλπ, πιθανώς και το ότι βρισκόμουν πάνω στο Αριάδνη...!

kapas
30-08-2008, 01:00
ειδατε??? ο κλασικος ο ελληνας που μεσα απο ενα forum οπως αυτο το τοσο το κανει ΤΟΣΟ... η παραπληροφορηση η ιδια!!!!!

vinman
31-08-2008, 00:21
Μεσημεράκι Σαββάτου και ο Έλυρος περιμένει την μέρα που θα ξεκινήσει δρομολόγια...

13816

13817

cmitsos
31-08-2008, 02:25
ωραίο είναι και όντως είναι μικρότερο απο τα παλάτια σίγουραααααα

darkman16
31-08-2008, 03:06
Παιδια καμια φοτο απο το εσωτερικο του πλοιου υπαρχει , και μηπως ξερουμε ποτε θα αρχιση τα δρομολογια?

giannisk88
31-08-2008, 09:06
Αφού δεν αφήνουν να μπείς φίλε!!Και δεύτερον για το θέμα ποτε θα ξεκινήσει το έχουν πεί οι υπόλοιποι πααααααααααααααρα πολλές φορές παραπάνω.Ας μην επαναλαμβανόμαστε!!

Το βράδυ οταν περνούσα απο δίπλα του (πάνω απ'το Φαιστός) μου φάνηκε πάντως οτι είναι πανέτοιμο εξωτερικά!!!Ακόμα εκείνη την ώρα είδα και έβγαινε και καπνός απο τις τελευταίες "εξατμίσεις" του φουγάρου.Πιθανόν να ήταν απο κάποιες γεννήτριες.Παντως να σας πώ την αλήθεια, το περίμενα πιο επιβλητικό!!!Μου φάνηκε λίγο πιο μικρό απο οτι περίμενα.Είναι πάρα πολύ όμορφο όμως!!!

Orion_v
31-08-2008, 10:34
Δεν ξερω αν το παρατηρησατε ,αλλα η σημαια την Ε.Ε. δεν υπαρχει πια στις παντες !!!

Markos
31-08-2008, 10:40
Φιλε εχεισ δικιο! Δεν υπαρχει! Γιατι ομως? Νομιζα οτι υπηρχε αρχικα.

Trakman
31-08-2008, 10:51
Δεν ξερω αν το παρατηρησατε ,αλλα η σημαια την Ε.Ε. δεν υπαρχει πια στις παντες !!!

Μπράβο παρατηρητικότητα φίλε Orion v ! Εγώ δεν το είχα προσέξει!!

Orion_v
31-08-2008, 11:00
Yπηρχε !!! , στις 23 του μηνος τουλαχιστον που εβγαλα αυτη τη φωτογραφια ....

13843

giannisk88
31-08-2008, 11:04
Εν τω μεταξύ ουτε τα σημαιάκια υπάρχουν!!!!

Orion_v
31-08-2008, 11:09
Aν λες για τον σημαιοστολισμο , λογικο ειναι να κατεβει , αυτο ηταν για τις πρωτες ωρες που μπηκε στο λιμανι , ειχε "στολιστει" για την εισοδο!!!;)

giannisk88
31-08-2008, 11:10
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ οκ!!!;)

scoufgian
31-08-2008, 13:19
αυτη τη στιγμη ο ελυρος παει καπου βολτιτσα........

f/b kefalonia
31-08-2008, 13:31
για που το βαλε????????

kapas
31-08-2008, 15:42
προς τα που πηγε???? κατα αιγινα μερια ή ελευσινα???? με το που ανοιξαν το ais το ξανα εκλεισαν....... και θελω να το δω με το τηλεσκοπιο:lol:!!!!!!

sunflower
31-08-2008, 16:07
ωραίο είναι και όντως είναι μικρότερο απο τα παλάτια σίγουραααααα

Φίλε cmitsos, περίμενες να το δεις από κοντά για να διαπιστώσεις οτι είναι μικρότερο από τα παλάτια;;; Αφού το ΕΛΥΡΟΣ είναι 192 μέτρα και τα παλάτια 214! Όπως επίσης και στο ύψος υπερτερούν και πάλι τα παλάτια.

dimitris
31-08-2008, 19:38
Τελικα δεν πηγε και μακρια απο εκει που ηταν το "Ελυρος" απεναντι μεθορμυσε μπροστα απο τον πρασινο:D
---------------------------------

vinman
31-08-2008, 19:58
Τελικα δεν πηγε και μακρια απο εκει που ηταν το "Ελυρος" απεναντι μεθορμυσε μπροστα απο τον πρασινο:D
13966

Επίτηδες το πήγαν εκεί για να μην το φωτογραφίζουμε απο παντού...:D

scoufgian
31-08-2008, 20:27
και να συμπληρωσουμε ,το post του φιλου μας Dimitris ,με ανοιγμενα τα φωτα και τη γιρλαντα.
13979

navigation
31-08-2008, 20:38
και να συμπληρωσουμε ,το post του φιλου μας Dimitris ,με ανοιγμενα τα φωτα και τη γιρλαντα.
13979
scoufgian ωραία φώτο με την γιρλάντα αναμένη να το φωτίζει:D

Συμπλήρωση....και γω έτσι όπως το διάβασα στην αρχή...οτι πάει βολτίτσα...λέω νατα ξεκίνησε επιτέλους!!!!!

dimitris
31-08-2008, 20:41
και το Sardinia Vera γυρνουσε μηνες στο λιμανι... του Ιταλου ηταν???:p

scoufgian
31-08-2008, 20:41
αλλα δεν νομίζω οτι και το λιμάνι είναι του Κου Βαρδινογιάννη για να αποφασίζει σε ποια θέση θα είναι το καράβι του .....και το κάθε καράβι!!!:D
φιλε NAVIGATION ,to θεμα αυτο, το εχουμε συζητησει σε παλαιοτερα post..........;-)

Captain_Nionios
31-08-2008, 23:06
Σε αυτη τη φωτογραφια http://siriosships.fotopic.net/p53201272.html απο το site του φιλου Espresso Venezia φαινεται καθαρα οτι αριστερα (οπως βλεπουμε εμεις) απο τα πλωρια μεγαλα παραθυρα υπαρχει μια πορτα που βγαζει σε ενα μπαλκονι με θεα την πλωρη.Αν αυτος ο χωρος ειναι προσβασιμος για τους επιβατες τοτε το βαπορι παιρνει ποντους...Πολλους ποντους.

giannisk88
31-08-2008, 23:31
Εχω την εντύπωση όμως οτι θα επιτρέπεται μόνο για το προσωπικό η πρόσβαση!Ετσι γίνεται συνήθως:(:(
Μακάρι να μήν ισχύσει!!!

sylver23
01-09-2008, 02:07
19/08/08
ΩΡΑ 08.00

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΚΟΝΟΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.
αφιερωμενες στον μανωλη μ και σε ολους που τους αρεσει η ελυρος
(σορυ που υστερουν λιγο σε απο ολα αλλα ειχα τερμα το 18αρι κ ψιλοφυσαγε)

http://www5.picturepush.com/photo/a/1023753/640/1023753.jpg (http://www.picturepush.com/public/1023753)
http://www1.picturepush.com/photo/a/1023754/640/1023754.jpg (http://www.picturepush.com/public/1023754)
http://www5.picturepush.com/photo/a/1023758/640/1023758.jpg (http://www.picturepush.com/public/1023758)

manolis m.
01-09-2008, 15:12
Se euxaristw poly SILVER23 kai antapopidw me tin parakatw..me to diafimitiko fylladio tou ELYROU ws SUNflower tsuluba...I phwto einai apo ta dikomastika tou..tote pou epiase ta 25,5 milia...ELYRE, dws' ta ola ..!!

14046

sylver23
01-09-2008, 18:32
δεν κανεις κ τον κοπο να μεταφρασεις το φυλλαδιο???:D:Dπλακα κανω

f/b kefalonia
01-09-2008, 18:37
μα ειναι προφανες τι λεει!!!!!δεν χρειαζεται μεταφραση!!!!χαχαχχ!!!!

Trakman
01-09-2008, 21:16
Πειραιάς 1/9/08.
Είχα ακούσει τόσα και τόσο για το περίφημο πια Κόκκινο του Πειραιά, και είχα δει τόσες όμορφες φωτογραφίες από εκεί που είπα να κάνω μια βόλτα από την Πάτρα για να χαζέψω τη θέα... Είναι καταπληκτικό σημείο!! Η χαρά του καραβολάτρη!

http://www.imageshack.gr/files/75thlc61m6wks4hu2o1f.jpg (http://forum.nautilia.gr/%5BURL=http://www.imageshack.gr/view.php?file=75thlc61m6wks4hu2o1f.jpg%5D%5BIMG%5D http://www.imageshack.gr/files/75thlc61m6wks4hu2o1f.jpg%5B/IMG%5D%5B/URL%5D)

vinman
03-09-2008, 13:57
''Πίσω απο την μάντρα...''

14258

kapas
03-09-2008, 14:12
φτου να μην το ματιασουμε το πλοιο!!! τοσους μηνες ακουμε "και τι ωραιο πλοιο ειναι αυτο", και "αναβαθμιζει την γραμμη", και "τι ωραια μετασκευη ειναι αυτη",και "πολυ επιβλητικο".... με ρεγουλα παιδια!!!! ΣΚΟΡΔΑ ΣΚΟΡΔΑ!!!!!

Speedkiller
03-09-2008, 14:22
Θα με δείρουν οι ΑΝΕΚιτες αλλά το πίσω κόψιμο δεν του πάει καθόλου κατά τη γνώμη μου...

OLENI
03-09-2008, 14:47
Ηθελάν να δώσουν μάλλον κάποια ομοιογέννια στον στόλο με κοινές γραμμές. πάντως εγώ δεν θα συμφωνήσω μαζί σου, νομίζω ότι του πάει

mastrovasilis
03-09-2008, 19:18
το πανέμορφο έλυρος στο λιμάνι του πειραιά.
14362

14363

manolis m.
03-09-2008, 22:11
polu wraia to etheses file mou.....to ''panemorfo''...!!!!

ndimitr93
04-09-2008, 12:42
ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΣ!!! ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ Ε3 (ΚΡΗΤΗΣ)!!!

scoufgian
04-09-2008, 17:55
ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΣ!!! ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ Ε3 (ΚΡΗΤΗΣ)!!!
φιλε dimitri κατι δεν παει καλα με την απεικονιση.........:confused::confused:

Nautikos II
04-09-2008, 18:28
Μια ακομα της Elyros πριν φυγει απο το υπουργειο 30/8/2008
14525

scoufgian
04-09-2008, 19:00
Μια ακομα της Elyros πριν φυγει απο το υπουργειο 30/8/2008
14525
μπραβο ρε Σακη...πλωρακλα

Thanasis89
04-09-2008, 19:51
Φοβερή πλώρη ! Τέλεια φώτο !

cmitsos
04-09-2008, 23:12
το είδα απο κοντα...τελικά είναι πολύ μικρό και όντως δε του ταιριάζει η πρύμνη....το κάνανε για να μοιάζει με όλα τα καινούργια...

stelios_ag
05-09-2008, 08:53
Υπάρχει κάτι νεότερο για το πότε θα ξεκινήσει;

Θα κατέβω στα Χανιά την άλλη βδομάδα και θα γυρίσω την μεθεπόμενη.
Θα ήταν ιδανικά να ταξιδέψω με αυτό.

ndimitr93
05-09-2008, 10:49
TO ΕΛΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΑΡΑ..........

stelios_ag
05-09-2008, 11:05
TO ΕΛΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΑΡΑ..........

Σ΄ευχαριστώ φίλε μου. Στο site της ΑΝΕΚ στις κρατήσεις φαίνεται το Λατώ ως τις 14/9/2008 και το Έλυρος από τις 16/9, γι΄αυτό έχω κάποιες ελπίδες ακόμα πιστεύω..

Thanasis89
05-09-2008, 11:49
Ωραία ! Αν είναι έτσι φεύγω σήμερα για Ρέθυμνο και γυρνάω από Χανιά στις 20 με την Έλυρο !

giorgosss
05-09-2008, 13:21
το είδα απο κοντα...τελικά είναι πολύ μικρό και όντως δε του ταιριάζει η πρύμνη....το κάνανε για να μοιάζει με όλα τα καινούργια...
Εντάξει ρε παιδιά μην τρελαθούμε τωρα "πολύ μικρό" ενα βαπόρι 192x27 μέτρα.Έλεος δηλαδή τότε το Λισσός τι είναι? Ψαρόβαρκα?
Συμφωνώ για την πρύμνη είναι κάπως κσεκάρφωτη

ndimitr93
05-09-2008, 17:09
Ωραία ! Αν είναι έτσι φεύγω σήμερα για Ρέθυμνο και γυρνάω από Χανιά στις 20 με την Έλυρο !

...ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΞΗ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ. ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΛΗΚΟ (Η ΕΛΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ) ΟΠΩΣ ΔΕ ΛΕΜΕ Η ΛΙΣΣΟΣ, ΛΕΜΕ ΤΟ ΛΙΣΣΟΣ ή ΔΕ ΛΕΜΕ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΕΜΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

ΤΟ ΕΛΥΡΟΣ;););):D

kapas
05-09-2008, 17:19
ΤΟ ΕΛΥΡΟΣ;););):D

συμφωνω και εγω μαζι σου αλλα δεν ακουγετε καλυτερο το θηλικο??? του δινει προσωπικοτητα!!!!

ndimitr93
05-09-2008, 17:42
ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ, ΤΗΝ ΕΛΥΡΟ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΙΣΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΝ ΛΙΣΣΟ. ΔΕ ΣΑΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΛΕΤΕ π.χ. "Η ΛΙΣΣΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΣ"

kapas
05-09-2008, 18:04
φιλε μου αυτο ισχυει!! ετσι ηταν και με το απτερα.... απλα σου λεω ποσο ωραια ακουγεται στο αυτι...

cmitsos
05-09-2008, 20:02
Εντάξει ρε παιδιά μην τρελαθούμε τωρα "πολύ μικρό" ενα βαπόρι 192x27 μέτρα.Έλεος δηλαδή τότε το Λισσός τι είναι? Ψαρόβαρκα?
Συμφωνώ για την πρύμνη είναι κάπως κσεκάρφωτη

σαν το ολύμπικ τσάμπιον δεν είναι...

kalypso
05-09-2008, 20:09
Tην περασμένη Κυριακή 31/8/2008

14748

14749

14750

cmitsos
05-09-2008, 20:30
στις φώτο φαίνεται μεγάλο αλλα είναι αρκετά μικρότερο

Γιάννης Φ
05-09-2008, 21:16
Θα μπορούσαν να έκαναν κυκλικά ευρήχωρα μπαλκόνια σαν της ΑΡΙΑΔΝΗΣ στην πρύμνη!;-)

Thanasis89
06-09-2008, 00:19
Μια μακρινή φωτογραφία από τον Πειραιά σήμερα... Αφιερωμένη σε όλη την παρέα ! (Συγγνώμη για την κατηφόρα αλλά οι συνθήκες... :mad:)

cmitsos
06-09-2008, 04:59
Θα μπορούσαν να έκαναν κυκλικά ευρήχωρα μπαλκόνια σαν της ΑΡΙΑΔΝΗΣ στην πρύμνη!;-)

θα συμφωνήσω απόλυτα:D

darkman16
06-09-2008, 09:41
Εδω δεν κανανε πισινα που εχουν ολα τα αλλα πλοια στο κυκλικο μπαλκονι κολησες ?

Γιάννης Φ
06-09-2008, 10:12
ΔΕν χρειάζεται και τόσο για 9 ώρες ταξίδι.

manolis m.
06-09-2008, 11:18
Vre paidia min lamavanete san metro sigkrisis ta palatia!! gt ola tha sas fenontai mikrotera!!

manolis m.
06-09-2008, 12:05
Oi eswterikoi xwroi to SUNFLOWER TSUKUBA mesa apo to diafimistiko tou filladio!! Apla teleioi !!

14832

plori
06-09-2008, 13:55
Το φωτογράφησα το πρωί βγαίνοντας απο τα φανάρια.

ndimitr93
06-09-2008, 16:59
Και μια παλια φωτογραφια οταν εφευγα απο τον Πειραια και τα καλά σας τα λημέρια.....24/7/08 πάνω από το Highspeed 5. (Ανεβαζω και στα θεμα του επισης φωτο αλλά και στο blue star naxos και Highspeed 4 και φαιστος παλας απο την ιδια ημέρα)

Rocinante
06-09-2008, 21:32
Μας τα χαλασε λιγο η πλωρη του Emerald Princess

14927

Thanasis89
06-09-2008, 21:46
Είχε κέφια σήμερα ο rocinante και θέλει να φτιάξει και το δικό μας ! ;)

FLYING CAT 2
07-09-2008, 12:05
ο ελυρος στο λιμανι του πειραια στις 02.09.09.φωτογραφια μεσα 14996απο το highspeed 1!

Orion_v
07-09-2008, 22:53
Ελυρος ,σημερα αργα στον Πειραια !!!

15175

15176

konigi
08-09-2008, 04:01
Καλησπέρα σε όλους και συγνώμη για το ακατάλληλο της ώρας... Απόψε λοιπόν όπως σκεπτόμουν αυτό το πολυσυζητημένο πλοιο μου γεννήθηκε μια απορία... Το πλοίο είχε 2 δεξιούς πλευρικούς καταπέλτες οι οποίοι πλέον δεν υπάρχουν!!! λογικά το βάρος τους έχει αντικατασταθεί με μόνιμο έρμα κάπου στις δεξαμενές,το οποίο μπορεί να είναι ειτε σιδερο,ειτε τσιμέντο,ειτε οτιδήποτε άλλο μπορεί να εφεύρει ο πατενταδόρικος Ελληνικός νους...;);) Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής: Το Έλυρος κάποια στιγμή είτε σε έναν καιρό απο την μπάντα ή για κάποιο άλλο λόγο, ίσως χρειαστει να σαβουρώσει τα δεξιά του τάγκια,πώς θα το κάνει αυτο απο την στιγμή που αυτα είναι ήδη μόνιμα σαβουρωμένα?αν οχι όλα σίγουρα κάποια είναι... και πια θα είναι μετά απ'όλα αυτα η ευστάθεια του πλοίου? αν ήδη έχετε μιλήσει για αυτο,σας ζητώ συγνώμη,αλλα δεν εχω παρακολουθήσει απο την αρχη την συζήτηση σχετικά με το Έλυρος.

speedrunner
08-09-2008, 04:36
Μιας και σχεδόν όλα τα μέλη έχουν ανεβάσει φωτογραφία του Έλυρου ας ανεβάσω και εγώ 2 χθες. το απόγευμα πάνω απο το SPEEDRUNNER II.
Πάντωςαπο κοντά είναι ποιο μικρό απο ότι στις φωτογραφίες που είχα δει εδώ

fistikovoutiro
08-09-2008, 08:52
Καλημέρα

Το ΕΛΥΡΟΣ έχει φύγει απο τον Πειραιά ή έχει κλειστό το ais????

El Greco
08-09-2008, 16:22
gia ta eggenia exoume kanena neo???

dimitris
08-09-2008, 21:06
Καλημέρα

Το ΕΛΥΡΟΣ έχει φύγει απο τον Πειραιά ή έχει κλειστό το ais????

Δεν εχει μονο κλειστο το ΑΙS αυτη την στιγμη μετα απο τοσες μερες που εκανε την εμφανιση του στο κεντρικο λιμανι ειναι σβυστο ολοκληρο:rolleyes:

noulos
08-09-2008, 21:19
Πριν από 2-2,5 ώρες πάντως ήταν φωταγωγημένο κανονικότατα! (αν εννοείς αυτό)

dimitris
08-09-2008, 21:23
φιλε noulos βλεπω απο το μπαλκονι αυτο το σημειο ακριβως που ειναι δεμενο την ωρα που εγραψα το μηνυμα ηταν σβυστο (εχω και κυαλια:D)
βγηκα παλι τωρα και ειναι αναμενο!!!

Thanasis89
08-09-2008, 22:02
Παιδιά μάλλον ο chief παίζει με την γεννήτρια... ;)

manolis m.
09-09-2008, 15:01
Mporei na dokimazoun periptwsis anagkis upo sinthikes xamilou fwtismou!! Min ta anagagoum ola se lathi i' paixnidia!!

sunflower
09-09-2008, 18:22
Φίλε FINNPARTNER έχεις δίκιο για τα greeklish του manolis m. αλλά σε βρίσκω άδικο.... μίλησες απότομα.... Δεν είναι μέρος εδω για να δημιουργούνται αντιπαραθέσεις! Θα μπορουσες να του στειλεις pm! Επίσης βάσει ναυπηγικών μελετών πανω στο ΕΛΥΡΟΣ, το πλοίο μπορεί να πιάσει και τα 25,5 μίλια....

kapas
09-09-2008, 18:31
Φίλε FINNPARTNER έχεις δίκιο για τα greeklish του manolis m. αλλά σε βρίσκω άδικο.... μίλησες απότομα.... Δεν είναι μέρος εδω για να δημιουργούνται αντιπαραθέσεις! Θα μπορουσες να του στειλεις pm! Επίσης βάσει ναυπηγικών μελετών πανω στο ΕΛΥΡΟΣ, το πλοίο μπορεί να πιάσει και τα 25,5 μίλια....

αυτο που λες ισχυει και για τα λευκα ορη,σωφοκλης β.??? ρωταω γιατι ειναι ξαδερφακια...

Νaval22
09-09-2008, 19:28
δεν νομίζω αν ήταν αδερφάκια ίσως ναι αλλά στα ξαδερφάκια δεν υπάρχει λόγος να είναι ίδια η ταχύτητα στην ουσία μπορεί να έχουν και πολυ μεγαλύτερες διαφορές που απλά δεν είναι ορατές

Trakman
09-09-2008, 20:14
αυτο που λες ισχυει και για τα λευκα ορη,σωφοκλης β.??? ρωταω γιατι ειναι ξαδερφακια...

Αυτά τα δύο νομίζω πιάνουν 26 κόμβους. Βέβαια συνήθως τα πάνε με 24.

Νaval22
09-09-2008, 21:13
26 κόμβους ο Σοφοκλής?και δεν του φαινότανε

Trakman
09-09-2008, 22:43
26 κόμβους ο Σοφοκλής?και δεν του φαινότανε

Τόσο αν θυμάμαι καλά μου είχε πει ο Πρώτος του τον οποίο γνώριζα...

kastro
09-09-2008, 22:47
Πριν πέντε ημέρες τουλάχιστον τα σαλόνια και αρκετοί άλλοι εσωτερικοί χώροι του Έλυρου ήταν γεμάτοι μηχανήματα και καλώδια,την πληροφορία μου την είπε άνθρωπος του λιμανιού που μπήκε μέσα.

Trakman
09-09-2008, 22:48
Άντε να περάσουν οι μέρες να ταξιδέψει να μας λυθεί η περιέργεια για το εσωτερικό του!

heraklion
10-09-2008, 00:05
..................

OLENI
10-09-2008, 08:19
Μάλλον φίλε μου εννοείς ότι εχθές ήταν η χιοστή αναβολή δρομολόγησης του... :confused::confused: ( κακία)

Vortigern
10-09-2008, 17:44
Κ οι πρωτες απο εμενα φωτο του ελυρου...μερικες ειναι απο την περασμενη τεταρτη κ μερικες απο σημερα το πρωι...

Vortigern
10-09-2008, 17:45
συνεχεια...

Vortigern
10-09-2008, 17:47
κ οι σημερινες......

noulos
10-09-2008, 20:45
Και η δική μου πρώτη φωτό του πλοίου, σε μια συνάντηση με το Flying Cat 2.

heraklion
10-09-2008, 21:35
......................

ndimitr93
11-09-2008, 18:47
Παιδιά για δείτε αυτό : http://www.anek.gr/greek/cruises/2008/dalmatia_progr.html

Νομίζω οτι το Έλυρος θα πάει διακοπές ακόμα δεν μπήκε...

heraklion
11-09-2008, 19:20
.................................

esperos
11-09-2008, 19:22
Μάλλον με τον ΛΕΥΤΕΡΗ θα γίνει.

ndimitr93
11-09-2008, 19:24
Αφου ο Λευτέρης είναι στην τυνησία... Θα γυρίσει τόσο νωρίς;;

heraklion
11-09-2008, 19:28
...............................

Leo
11-09-2008, 19:33
Πάντως Λευτέρης ή Έλυρος εγώ την καλοβλέπω και την μελετώ.. Δελεαστική μου φαίεντια και ενδιαφέρουσα γενικά ;).

eytyhis128
11-09-2008, 20:55
Απ' οσο γνωριζο το ΕΛΥΡΟΣ δεν εχει τρικλινες καμπινες, αρα την κρουαζιερα μαλλον θα την κανει ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ. Αν κανο λαθος διορθοσταιμε.

dimitris
11-09-2008, 21:17
κ οι σημερινες......http://forum.nautilia.gr/images/attach/jpg.gifP9100192.JPG (http://forum.nautilia.gr/attachment.php?attachmentid=15698&d=1221061588) (92,9 KB, 71 εμφανίσεις)
Και οπως βλεπουμε στις φωτογραφιες του φιλου μας Vortigern τα υψηλα μετρα ασφαλειας στον πρασινο φαρο... με βλεπω με καλαθακι και καλαμι του ψαρεματος και να φωτογραφιζω απο εκει σε λιγες μερες:p

kastro
11-09-2008, 21:32
18 Σεπτεμβρίου γυρίζει ο Λευτέρης το είπαμε και στο θέμα του.

MAKIS_013
11-09-2008, 21:34
kalhspera....stis 26/9 exei egkainia k meta vour gia xania.opote gyrw stis 29 tha xekinisei kanonika ta dromologia..