Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αδαμάντιος Κοραής [Adamantios Korais, Kyushu, Visva]

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9

speedrunner
05-04-2009, 17:06
και η συνέχεια....
34714

34715

34716

34717

34718

bluestaritis
05-04-2009, 17:11
Πολυ ωριαες φωτογραφιες φιλε speed κατα την προσεγγισει του στην Φολεγανδρο.Απο αποψη κυκλοφοριας πως πηγε το ΚΟΡΑΗΣ?

nkr
05-04-2009, 17:15
Μπραβο ρε speed μας εφτιαξες παλι το κεφι με τις καταπληκτικες φωτογραφιες σου.:D:p

ROVINSONAS
05-04-2009, 17:21
Μπραβο φιλε speedrunner, τελεια η δουλεια που εκανες!! Τρομερες φωτο!!

AIOLOS KENTERIS II
05-04-2009, 17:21
Πολυ ωριαες φωτογραφιες φιλε speed κατα την προσεγγισει του στην Φολεγανδρο.Απο αποψη κυκλοφοριας πως πηγε το ΚΟΡΑΗΣ?Απο φορτιγα γεματο σχεδον και ακομα δεν ειχε πιασει και κανενα λιμανι πριν ερθει σε εμας ετος απο τιν σαντορινη που ερχοταν χαμος το πλιρομα προσπαθουσε εκει περα να τα στιβαξει για να παρει και αλλα απο παροναξια και ιο γιατι απο σικινο τι φορτιγα να εχει αμφιβαλω αν τα πειρε ολα απο τα ιπολιπα λιμανια που ειχε στο δρομο..

Leo
05-04-2009, 20:42
Φίλε speedrunner, σε ευχαριστούμε για τις υπέροχες φορτογραφίες σου και θα σε συμβούλευα να ανεβάσεις εσύ όποιες νομίζεις στην Gallery ώστε να υπάρχουν και στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, που μέχρι στιγμής είναι κενό φωτογραφίων.

plori
05-04-2009, 22:37
Aπλά καταπληκτικές!!!!!!!

papas8281
06-04-2009, 00:24
ΜΠΡΑΒΟ.. ΦΟΒΕΡΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΑ. Ο ΚΟΡΑΗΣ ΣΚΗΖΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥΣ. ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ..:cool::D:cool:

Νάξος
06-04-2009, 00:40
Να συγχαρώ το speed runner για το μεράκι του και την εξαιρετική του δουλειά. Στον φίλο πρύτανη θα ήθελα να πω τα εξής: Μανώλη, τοποθετήθηκα επώνυμα όχι για να κάνω το μάγκα, αλλά γιατί χρησιμοποίησα εκφράσεις που «νομοτυπικώς» τουλάχιστον θίγουν άμεσα τα καρτέλ. Επομένως, αν κάποιος από αυτούς, για τους δικούς του λόγους θέλει να μάθει ποιος είμαι, το ονοματεπώνυμό μου είναι στην διάθεσή του.

Μπαίνω στην ουσία του πράγματος. Οι μύθοι του παρελθόντος «Πάρος» και «Νάξος» βασίστηκαν σε λεφτά πολλών απλών ανθρώπων, απογειωθήκαν χάρη στους κόπους λίγων οραματιστών/προικισμένων ανθρώπων (όπως λ.χ. οι ναυπηγοί τους) και φτάσαν να μην υπάρχουν εξαιτίας ελαχίστων. Ανεξάρτητα από αυτά ας δούμε τη συμβολή αυτών των πλοίων (θα μπορούσαμε να μιλάμε και για άλλα όπως λ.χ. το Επτάνησος ή ο Ποσειδώνας, αλλά επικεντρώνω στο Νάξος και το Πάρος για ευνόητους λόγους) στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Στην προ Νάξος εποχή ταξίδευαν τους προγόνους μας πλοία όπως η Μοσχάνθη. Στη μετά Νάξος εποχή μας ταξιδεύουν πλοία που ως προς την ασφάλεια του ταξειδιού και την άνεση δε συγκρίνονται με πλοία σαν την Μοσχάνθη. Η συμβολή επομένως του Νάξος και του Πάρους ήταν όχι ένα βήμα, αλλά ένα άλμα προς τα μπρος και από τα πολύ μεγάλα. Το αν απαξιώθηκαν τα ίδια τα πλοία είναι σαφώς κάτι που πρέπει να μας απασχολεί. Η συμβολή όμως αυτή καθεαυτή ήταν θετικότατη για την εξέλιξη των νησιών μας και την βελτίωση των συνθηκών της ζωής του Αξώτη και του Παριανού και του Αμοργιανού κ.ο.κ.
Διαφωνώ ότι στην επιχειρηματική ζωή δεν πρέπει να υπάρχουν κανόνες δεοντολογίας. Αν ο επιχειρηματίας δεν σέβεται τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον και την ιστορία κάποιων πραγμάτων, για μένα, καλλίτερα να κάτσει στα αυγά του. Επειδή οι επιχειρηματίες είναι στενά συνδεδεμένοι με τους πολιτικούς, τους επηρεάζουν.

Ασφαλώς και δεν έχω πρόβλημα με τα γκούντις διότι στην τελική να 'ναι καλά το ταπεράκι από το σπίτι. Έχω επιλογή.

Πού δεν έχω επιλογή; Στα κέντρα αποφάσεων. Αυτά τα κλειστοφοβικά πλοία -όταν χτύπα ξύλο- πάθουν κάνα ατύχημα να δούμε πώς θα διαφυλάξουν τους επιβάτες από τα χειρότερα. Εδώ θα πεις κάποιος ότι οι ναυπηγοί τα έχουν προβλέψει. Σαν άνθρωπος του χώρου σου λέω το αντίθετο. Οι ναυπηγοί, πια, εξαναγκάζονται να ευθυγραμμίζονται με τις κερδοσκοπικές απαιτήσεις των αφεντικών τους με αποτέλεσμα η πλάστιγγα των κανονισμών των νηογνωμόνων να γέρνει πιο πολύ προς τη μεριά του κέρδους και όχι της ασφάλειας των επιβατών. Μεγάλο θέμα, ας το αφήσουμε.

Και πες ότι τα νέα βαπόρια είναι αβύθιστα. Ένα ταξείδι σε ένα τόσο κλειστοφοβικό περιβάλλον μας εκφράζει; Αν ναι, πάω πάσο. Μένω ο τρελός του χωριού και παραδέχομαι ότι είμαι μια θλιβερή μειοψηφία.

Σε ό,τι αφορά όμως την οικονομική διάσταση των πραγμάτων τα πράγματα είναι αλλιώς. Γιατί εσύ λ.χ. μπορεί να απολαμβάνεις το ταξείδι σου με κάποιο από τα BS, που εγώ δεν. Αλλά το εισιτήριο, το ακριβό εισιτήριο και ο μονοπωλιακός εκβιασμός των 4-5 πλοιοκτητριών εταιρειών στην Ελλάδα γονατίζει κι εσένα και μένα και το 90% του κόσμου που ζει σε τούτη την χώρα. Νομίζεις ότι είναι εύκολο να αλλάξει το πράγμα; Πόσα μποϋκοτάζ γίνανε για το γάλα και την εξωφρενικά υψηλή τιμή πώλησής του; Γιατί οι τιμές π.χ. στα ηλεκτρονικά είδη (ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, τηλεοράσεις, υπολογιστές κλπ) είναι λογικές ενώ στα τρόφιμα και στα ναύλα των καραβιών δεν είναι; Το επιχείρημα ότι είμαστε ανώριμοι «καταναλωτές» με βρίσκει αντίθετο. Δε μπορεί σε μία κατηγορία της αγοράς να υπάρχει υγεία και σε άλλες να υπάρχει σήψη εξαιτίας του κόσμου. Και σήψη υπάρχει εκεί που δυστυχώς υπάρχουν καρτέλ.

Ασφαλώς και εμείς έχουμε ευθύνες. Ωστόσο η κατανομή στων ευθυνών στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι του τύπου φταίμε όλοι το ίδιο. Φταίμε όλοι, σαφώς, αλλά κάποιοι φταίνε περισσότερο και κάποιοι σχεδόν καθόλου. Η έγκυος γυναίκα που πρέπει να πάει να γεννήσει στην Αθήνα, ο κτηνοτρόφος που θέλει να στείλει τα αρνιά του στην Αρσάκειο αγορά, ο Λειβαδίτης που θέλει να εξάγει τον πατατόσπορο στην Θήβα δεν έχει άλλη επιλογή από το καράβι και το καράβι σήμερα είναι το λούκι που σε πάει ντουγρού στο καρτέλ. Το καρτέλ αναβάζει κυβερνήσεις γαλάζιες, πράσινες και κίτρινες κι εσύ και 'γώ είμαστε οι χαμένοι της ιστορίας Μανώλη γιατί σε τελική ανάλυση αναγκαζόμαστε να κόβουμε τους δεσμούς μας με τη μητέρα γη τση Αξάς επειδή κάποιες αλητείες δεν είναι ικανοπιημένες με τα πολλά, αλλά με τα όλα.

speedrunner
06-04-2009, 07:39
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!!

Nissos Mykonos
06-04-2009, 18:30
Φίλε speedrunner οι φωτογραφίες του ΚΟΡΑΗ από την όμορφη Φολέγανδρο είναι πολύ όμορφες!!Να είσαι καλά σε ευχαριστούμε!!

parianos
06-04-2009, 20:37
speedrunner, εβγαλες σπεσιαλ φωτογραφιες, μπραβο σου!!!!!!!

Captain_Nionios
06-04-2009, 20:50
Ενα τεραστιο ευχαριστω στον speedrunner οχι μονο γιατι οι φωτογραφιες του ειναι πανεμορφες, αλλα γιατι ειναι και ιδιαιτερα σπανιες. Να εισαι παντα καλα και να απολαμβανεις τοσο ομορφα τοπια.

marsant
06-04-2009, 20:52
Eυχαριστουμε speedrunner για τις φωτογραφιες που μας χαρισες απο την ομορφη Φολεγανδρο!

KOMAJEC
07-04-2009, 09:27
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΠΛΟΙΟ;

marsant
07-04-2009, 11:06
Συνηθως με 17+ υπηρεσιακη τωρα, αλλα στην αρχη οταν ειχε πρωτομπει παροναξια χτυπαγε που και που και 19 κομβους.

bluestaritis
07-04-2009, 11:53
Σε ποσες ωρες κανει την αγονη γραμμη?Κια σε ποση ωρα κανει την Παροναξια?

hsw
07-04-2009, 16:32
Παροναξία
Πειραιάς-Πάρος σε 5 ώρες και 20 λεπτά
Πειραιάς-Νάξος σε 6 ώρες και 30 λεπτά
Πειραιάς-Ίος σε 8 ώρες και 30 λεπτά
Πειραιάς-Σαντορίνη σε 10 ώρες

Άγονη:
Πειραιάς-Κύθνος σε 3 ώρες και 5 λεπτά
Πειραιάς-Σέριφος σε 4 ώρες και 50 λεπτά
Πειραιάς-Σίφνος σε 5 ώρες και 50 λεπτά
Πειραιάς-Μήλος σε 7 ώρες και 35 λεπτά
Πειραιάς-Φολέγανδρος σε 10 ώρες
Πειραιάς-Σίκινος σε 10 ώρες και 45 λεπτά
Πειραιάς-Ίος σε 11 ώρες και 20 λεπτά
Πειραιάς-Σαντορίνη σε 13 ώρες

bluestaritis
07-04-2009, 20:11
Ευχαριστω φιλε γιατι ηθελα να μπω στο καραβι για να ταξιδεψω μαζι και ηθελα να ξερω ποσες ωρες κανει.

nkr
07-04-2009, 20:13
Μπραβο στον ΚΟΡΑΗ σε πολυ καλες ωρες προσεγγιζει τα νησια και απο τι φαινεται και γρηγορα.

hsw
07-04-2009, 21:09
Ευχαριστω φιλε γιατι ηθελα να μπω στο καραβι για να ταξιδεψω μαζι και ηθελα να ξερω ποσες ωρες κανει.

Δεν κάνει τίποτα! Μπορείς να με ρωτήσεις ό,τι άλλο θες όποτε θες.

jvrou
08-04-2009, 16:19
Φεύγω με τον Κοραή αύριο το πρωί.. Επιφυλλάσομαι για εντυπώσεις.. Ελπίζω να μην χτυπήσουμε 12ωρο.....

giorgos....
08-04-2009, 16:34
να ευχηθούμε καλό ταξίδι στον φίλο jvrou και να του αφιερώσουμε αυτές τις φωτογραφίες του "Διαμαντή"..
άντε τυχερέ κάπου εκεί θα είσαι αύριο..
35033
35034

marsant
08-04-2009, 16:36
Φιλε Γιωργο δεν παιζονται οι φωτο σου!Η δευτερη ειδικα απλα τα σπαει...

giorgos....
08-04-2009, 16:43
νά' σαι καλά φίλε marsant.. εγώ περιμένω να δώ και τα δικά σου διαμάντια απο τη Σαντορίνη..

marsant
08-04-2009, 17:03
νά' σαι καλά φίλε marsant.. εγώ περιμένω να δώ και τα δικά σου διαμάντια απο τη Σαντορίνη..

Yπομονη λιγακι και θα ερθει το καλωδιο της φωτογραφικης μου απο την Αθηνα για να μπορω να ανεβαζω.Ηδη εχω τραβηξει αρκετες μεσα σε αυτες ειναι και του Αδαμαντιου και εχω επισης και μια που εχω τραβηξει για σενα απο ενα πλοιο που σου αρεσει πολυ.;)

Συγνωμη για το OFF TOPIC.

serifos
08-04-2009, 17:22
Η πρωτη αφιξη και η πρωτη αναχωρηση του ΚΟΡΑΗ στη Σεριφο....
φωτο απο ενα φιλο απο το marinetraffic

nkr
08-04-2009, 18:17
Μπραβο παιδια φανταστικες φωτογραφιες και καλο ταξιδι στον jvrou.:D

bluestaritis
08-04-2009, 18:24
Πιστευω οτι θα βγεις απο το καραβι με τις καλυτερες εντυπωσεις φιλε και καλο ταξιδι.Ωραιες οι φωτογραφιες σας παιδια,τωρα ποιο λιμανι μας εχει μεινει που δεν εχουμε φωτογραφιες του πλοιου?

AIOLOS KENTERIS II
08-04-2009, 18:35
Καλιτερα να ροτουσες απο ποια λιμανια εχουμε φοτωγραφιες οχι απο ποια δεν εχουμε:p Εγω προσωπικα εδω μεσα εχω δει απο τι σιφνο και απο τιν φολεγαδρο..

bluestaritis
09-04-2009, 12:02
Νομιζω οτι εχουν μεινει μερικα η κανω λαθος?

alex29
12-04-2009, 10:20
xerei kaneis an pernei kamia epidotisei sthn grami poy einai tora..

papas8281
13-04-2009, 15:36
ΦΙΛΕ ALEX ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΜΑΛΙΣΤΑ..

AIOLOS KENTERIS II
13-04-2009, 17:21
Εχουμε εξελιξεις στον κοραι ο καπτα σπιρος εφιγε απο το πλοιο για αγνοστους λογους και τιν πλιαρχεια του πλοιου τιν ανελαβε νεος στιν ακτοπλοια πλιαρχος απο οσο ξερω οπιος γνοριζει κατι πανω στο θεμα ας μας ενιμεροσι?

Vortigern
13-04-2009, 17:49
Koραης πηγαινοντας για Κυθνο την παρασκευη που μας περασε.Δυστιχως χαλια η ποιοτητα γιατι ηταν πανω απο το αεροπλανο.... 35588

speedrunner
14-04-2009, 12:42
Σύμφωνα με πληροφορίες απο επιβάτη του πλοίου, το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα της Κύθνου και περιμένει έλεγχο απο κλιμάκιο για να συνεχίσει, ή όχι, το ταξίδι του.

Vortigern
14-04-2009, 12:45
Σύμφωνα με πληροφορίες απο επιβάτη του πλοίου, το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα της Κύθνου και περιμένει έλεγχο απο κλιμάκιο για να συνεχίσει, ή όχι, το ταξίδι του.

Aυτα ειναι τα ασχημα γιατι τωρα θα αρχισουν να λενε ο καθενας το μακρυ και το κοντο του για το πλοιο.Ας ελπιζουμε οτι ολα ειναι οκ

aeroplanos
14-04-2009, 14:12
Καποιες πρώτες πληροφορίες απο το site του Ελ. Τύπου.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=85373

AIOLOS KENTERIS II
14-04-2009, 14:55
Εμ τα ελεγα εγω μολις τους αφισε ο καπατα σπιρος κατευθιαν ζιμια εγινε..:rolleyes:

.voyager
14-04-2009, 14:58
Φίλε μου, ξέρεις τον καπετάνιο και λοιπό πλήρωμα που είναι τώρα μέσα και κρίνεις; Για να σοβαρευτούμε λίγο γιατί αυτά δεν λέγονται ούτε για αστεία...
Συγγνώμη για το off, ας συνεχίσουμε με ότι νεότερο για το πλοίο.

AIOLOS KENTERIS II
14-04-2009, 15:07
Τον καπετανιο δεν τον ξερω αλλα δεν μποροθμε να τον σιγκρινοθμε και με τον καπτα σπιρο.Γιατι ειναι και νορις ακομα να τον κρινουμε απο οσο γνοριζω ειναι νεος στο αιγαιο....και στιν ακτοπλοια μαλον...

prutanis
14-04-2009, 15:14
Τον καπετανιο δεν τον ξερω αλλα δεν μποροθμε να τον σιγκρινοθμε και με τον καπτα σπιρο.Γιατι ειναι και νορις ακομα να τον κρινουμε απο οσο γνοριζω ειναι νεος στο αιγαιο....και στιν ακτοπλοια μαλον...
Φιλε AIOLOS KENTERIS ΙΙ καλυτερα ειναι να μην συγκρινουμε κανεναν με κανεναν εδω ουτε αρμοδιοι ειμαστε ουτε παρων ειμαστε στο συμβαν ουτε δικαστηριο ειμαστε και το ατυχημα μπορει να συμβει στον καθεναν ενα παραπανω στη θαλασσα με τοσους ασταθμητους παραγοντες!

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
14-04-2009, 15:16
Συμφωνώ κι εγώ με τον .voyager. ΟΚ, καλός καπετάνιος ο Θηραίος αλλά δεν είναι και ο μοναδικός καπετάνιος στον Πειραιά, όπως κανένας άλλωστε. Εγώ προσωπικά δεν τον γνωρίζω τον καινούργιο καπετάνιο του βαποριού, όμως το ότι είχε ένα ατύχημα δεν σημαίνει ότι αν ήταν ο καπτα-Σπύρος στη θέση του δεν θα συνέβαινε το ίδιο. Άλλωστε και ο Θηραίος - όπως και όλοι σχεδόν που έχουν καπετανέψει μερικά βαπόρια - κάποτε έχουν στο ενεργητικό τους και κάποιο ατυχηματάκι ;), έτσι δεν είναι;

sylver23
14-04-2009, 15:24
οτι ο Θηραιος εφυγε απο τον κοραη ειναι σιγουρο??

AIOLOS KENTERIS II
14-04-2009, 15:39
Ναι ειναι σιγουρο και δεν ξερω κιολας να σου πω ποιος εχει πιασει τωρα στη θεσι του παντος απο οσο γνοριζω δεν ειναι γνοστος στιν ακτοπλοια σαν πλιαρχος..

speedrunner
14-04-2009, 15:48
Εμ τα ελεγα εγω μολις τους αφισε ο καπατα σπιρος κατευθιαν ζιμια εγινε..:rolleyes:

Ε δεν περίμενα να ακούσω και κάτι ποιό έξυπνο απο εσένα....

DAFEL
14-04-2009, 15:52
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΘΗΡΑΙΟΣ.ΠΗΓΕ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ?

AIOLOS KENTERIS II
14-04-2009, 15:55
θα ελεγα τωρα κατι για σενα αλα εχε χαρει δεν θελω να σε κανω ρεζιλι και να με πεταξουν εξω κιολας..

plori
14-04-2009, 16:02
Ας προσέξουμε λίγο τα λεγόμενα μας καλό κάνει.;)

sylver23
14-04-2009, 16:10

θα ελεγα τωρα κατι για σενα αλα εχε χαρει δεν θελω να σε κανω ρεζιλι και να με πεταξουν εξω κιολας..
Ας ηρεμεσουμε λιγο και να αφήσουμε τις προσωπικές επιθέσεις.Υπάρχουν και τα πμ.
Στο θέμα μας ,περιμένω καποιες πληροφοριες επιβεβαιωσης οσων αφορα την αποχώρηση του Κ Θηραίου το απογευματακι.Οποτε λιγο υπομονη εκτος και αν εχει μαθει καποιος κατι και μας ενημερωσει.

Naias II
14-04-2009, 17:25
οτι ο Θηραιος εφυγε απο τον κοραη ειναι σιγουρο??

Εγώ ξέρω ότι την Παρασκευή που μας πέρασε δεν έκανε το δρομολόγιο ο καπτα Σπύρος Θηραίος και μάλλον συνεχίζει χωρίς αυτόν. Τώρα αν είναι προσωρινά ή μόνιμα ας μας πει κάποιος.

Υ.Γ: Ας μην κρίνουμε την δουλειά του καθενός, άλλωστε ο κάθε καπετάνιος λειτουργεί με την δικιά του τακτική και λογική.

ROVINSONAS
14-04-2009, 18:40
Μερικές φοτο από τον Κοραή, αν και ο ηλιος μου τα χαλασε λίγο!!

35679

35680

35681

35682

35683

ROVINSONAS
14-04-2009, 18:42
Μερικές ακόμα!!

35684

35685

35686

35687

papas8281
14-04-2009, 22:07
Εμ τα ελεγα εγω μολις τους αφισε ο καπατα σπιρος κατευθιαν ζιμια εγινε..:rolleyes: ΠΡΟΣΕΧΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ..

papas8281
14-04-2009, 23:26
ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΤΑ ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ. Η ΜΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΟΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΩΡΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΟΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΠΡΥΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΟΠΟΥ ΕΝΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΓΑΡΜΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΡΕΣΤΙΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΠΤΑ ΣΠΥΡΟΥ ΞΗΛΩΘΗΚΕ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΑΦΟΥ ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΤΟ ΝΤΟΚΟ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΠΡΟΤΟΥ ΜΑΘΕΙΣ..
ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΖΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ.
ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ...
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

AIOLOS KENTERIS II
15-04-2009, 00:07
ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΤΑ ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ. Η ΜΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΟΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΩΡΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΟΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΠΡΥΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΟΠΟΥ ΕΝΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΓΑΡΜΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΡΕΣΤΙΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΠΤΑ ΣΠΥΡΟΥ ΞΗΛΩΘΗΚΕ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΑΦΟΥ ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΤΟ ΝΤΟΚΟ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΠΡΟΤΟΥ ΜΑΘΕΙΣ..
ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΖΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ.
ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ...
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...Ναι σιμφονο αλλα δεν ειναι κινισεις καπετανιου αυτες που εκανε παλι σημερα στο λιμανι τις φολεγανδρου παραλιγω να ξιλοσει τιν μπιντα και το βαπορι ακουμπουσε ολοι τιν ωρα πανω στιν προωβλιτα απο τιν αρισερι μερια δεν ξερω βεβεα αν ειναι προτο βαπορι αυτο που καπετανευει η ειναι παλιος πλιαρχος? Παντος αν ειναι παλιος καπετανιος αυτες η κινεισις δεν δικιολογουντε..

sylver23
15-04-2009, 00:14
βασικα δεν παρατραβηξε το αστειο?
δεν μας λες πρωτα ποιος ειναι ο καπετανιος απο το να υποθετεις και δευτερον με τι ειδικοτητα κρινεις τις κινησεις του?

Vortigern
15-04-2009, 00:16
βασικα δεν παρατραβηξε το αστειο?
δεν μας λες πρωτα ποιος ειναι ο καπετανιος απο το να υποθετεις και δευτερον με τι ειδικοτητα κρινεις τις κινησεις του?

Με την ειδικοτητα του..........

GREEN ARROW
15-04-2009, 05:52
Με την ειδικοτητα του..........

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κρίμα που ανεχόμαστε τέτοιους ...........
Γράφει και ωραία ελληνικα!

Leo
15-04-2009, 06:31
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξουμε άλλο πανηγυράκι πάλι. Ακούστηκαν κάποιες απόψεις ας μείνουμε σ αυτό. Δεν χρειάζονται επιπλέον σχόλια μέρες που είναι. Έχουμε πει και στο πρελθόν ότι για να γίνει ή να είναι κανείς καραβολάτρης δεν χρειάζεται να περάσει κάποιο τέστ. Ας είμαστε ανεκτικοί σ αυτό όταν δεν γνωρίζουμε τους λόγους σε βάθος. Ευχαριστώ για την κατανόηση όλων.

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
15-04-2009, 10:44
Όντως, δεν υπάρχει λόγος να μαλώνουνε μέρες που είναι. Άλλωστε δεν υπάρχει και νόημα. Και για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους:
Καπετάνιος στο βαπόρι ανέλαβε ο Στέφανος Πονηρός εκ Χίου. Ήταν καπετάνιος στο ΣΑΟΣ ΙΙ και έπειτα στο Παναγία Σουμελά. Ο άνθρωπος δεν είχε τύχει να ξαναταξιδέψει στο Ν.Αιγαίο, το δικό μας, το πανέμορφο , το παράξενο ;);). Επομένως, τα λιμάνια που προσεγγίζει το βαπόρι δεν τα έχει ξαναδεί. Είπαμε ότι όλοι κάνουμε λάθη, όλοι εκτός από το Θεό και τους νεκρούς. Και σ' αυτή τη δουλειά ιδιαίτερα, δεν νομίζω ότι υπάρχει καπετάνιος που να μην έχει τα ατυχηματάκια του. Ωστόσο , παρά το ότι όλοι χθες τα βάλαμε με το φίλο Aiolos Kenteris II, πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό που έγινε χθες το απόγευμα στη Φολέγανδρο δεν έχει ξαναγίνει.

ΑΝΔΡΕΑΣ11
15-04-2009, 12:36
στις 14/4/2009 και ωρα 15:30 το απογευμα υπηρχε προσαραξει του αδαμαντιου κοραη στο νεο λιμανι της Κυθνου απο περυσι στριβουν ολα κανονικα εκει που ειναι και στενο μερος και αυτο πηγε και τρακαρε. ΑΜΑΝ πια

Naias II
15-04-2009, 12:50
Ο άνθρωπος δεν είχε τύχει να ξαναταξιδέψει στο Ν.Αιγαίο, το δικό μας, το πανέμορφο , το παράξενο ;);). Επομένως, τα λιμάνια που προσεγγίζει το βαπόρι δεν τα έχει ξαναδεί.

Ακριβώς και να προσθέσουμε ότι δεν φταίνε οι καπετάνιοι όταν προσεγγίζουν λιμάνια που το κάθε κράτος τα αφήνει στο ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ;)

dimitris
15-04-2009, 13:08
Πολυ σωστα,τα λιμανια εχουν παραμεινει στο ελεος του Θεου, τα πλοια μεγαλωσανε αυξηθηκανε κι εχουμε μεινει στα λιμανια της εποχης που πηγαινε το Δεσποινα και το Παντελης και μετα το Κυκλαδες και το Ιονιον,
ανασφαλη στους περισσοτερους καιρους με ντοκους που ειναι ετοιμοι να πανε κατω,χωρις φωτισμους και συμανσεις,χωρις χωρους σταθμευσης και αναμονης επιβατων και ποσα αλλα να θυμηθω...
σε ολους μας, στη ζωη μας, εχει συμβει καποιο μικρο ή μεγαλο ατυχημα ετσι και στο ναυτικο επαγγελμα, γι αυτο ας μην το συνεχισουμε το τι επαθε ή εκανε ο συγκεκριμενος καπετανιος με τον Κοραη.

DimitrisT
15-04-2009, 13:14
συμφωνώ απόλυτα μαζί σας Δημήτρη και Ναιας αλλά δυστυχώς τα λόγια μας αλλά και όλων των νησιωτών πάνε στο βρόντο :-x.

Roi Baudoin
17-04-2009, 22:25
Μεγάλη Τρίτη το απόγευμα στη Σίφνο (14/4/2009).
Μετά το μικρό ατύχημα στην Κύθνο, το πλοίο φθάνει στο λιμάνι των Καμαρών με δύο ώρες καθυστέρηση.
Ο καιρός είναι ο καιρός των Καμαρών (νοτιοδυτικός) που δυσκολεύει την πρόσδεση.
Όμως, το πλοίο δένει γρήγορα και κατά τρόπο άψογο, αποβιβάζει επιβάτες και οχήματα και συνεχίζει για κάτω.
Του ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και τυχερό.
Τα νησιά μας το έχουν ανάγκη.

Ας δούμε και κάποιες φωτογραφίες από την αντίθετη πλευρά από αυτήν που το τράβηξε ο φίλος AKORAKIS.
Προσέξτε στην τελευταία φωτογραφία τις συνθήκες που επικρατούν στο λιμάνι.
Ο πύργος που φαίνεται χρησιμοποιούνταν σε παλαιότερες εποχές για την φόρτωση του σιδηρομεταλλεύματος στα πλοία.

Αφιερωμένες εξαιρετικά σε όλους τους φίλους.

Φθάνοντας στις Καμάρες

35921

Στις Καμάρες

35922

Φεύγοντας για Μήλο-Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Σαντορίνη.

35923

Vortigern
18-04-2009, 00:01
Δωσε Αντωνη δωσε!!!Στο καλυτερο μερος για φωτογραφιση πηγες!!!!Ελπιζω να το πετυχω και εγω μια μερα που να εχει 7αρακι 8αρακι.....

Σε ευχαριστουμε πολυ;)

plori
18-04-2009, 01:25
Καταπληκτικές και συνεχίζουμε γερά!!!!!!:D:D

nkr
18-04-2009, 12:28
Ωραιες φωτογραφιες φιλε.Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι φταινε πολλα πραγματα οχι μονο ο καπετανιος και το κρατος.Ας ειναι καλοταξιδο το ΚΟΡΑΗΣ και το πληρωμα του να εχει καλα ταξιδια και ας αφησουμε τις λεπτομεριες παρα εξω.

DimitrisT
18-04-2009, 12:50
συμφωνώ πολύ ωραίες οι φωτογραφίες

Sorokxos
18-04-2009, 13:56
Να συμφωνήσω κι εγω με τον πατριώτη μου τον Αντώνη. Η προσδεση του τη Μεγάλη Τριτη ήταν αψογη. Το γυρισμα του μου θυμησε το μεγάλο Στελλάρα, μανουβρα πολυ κοντα στο μωλο. Αυτό που μου εκανε μεγάλη εντύπωση ειναι το οτι οταν εδεσε ηταν πολυ σταθερο. Κραταγε παρα πολυ καλά παρα τον αερα κ τη ρεστια. Μπράβο στον καπετανιο γιατι η αληθεια ειναι οτι το φοβομουν πολυ.....

f/b kefalonia
20-04-2009, 11:54
Απο κινηση πως παει το βαπορακι ξερουμε???εχς την αισθηση οτι ταιριαζει γαντι στην γραμμη!!!

Vortigern
20-04-2009, 11:56
Απο κινηση πως παει το βαπορακι ξερουμε???εχς την αισθηση οτι ταιριαζει γαντι στην γραμμη!!!

Στην γραμμη των Δυτικων γεματο παει γεματο ερχεται......!!!

f/b kefalonia
20-04-2009, 19:47
Στην γραμμη των Δυτικων γεματο παει γεματο ερχεται......!!!

Πολυ ωραια!!!ημουν σιγουρος γι αυτο!!!!;)ευχαριστω για την πληροφορια φιλε vortigern!!!!!

speedrunner
23-04-2009, 09:01
Πάει λίγο αργά σήμερα το πλοίο ή μου φαίνεται?????:confused::confused::confused:

marsant
23-04-2009, 09:05
Τον τελευταιο καιρο εχω παρατηρησει και εγω οτι οντως παει πιο αργα.

ROVINSONAS
23-04-2009, 09:06
Δεν μπορώ να καταλάβω τι γινεται!!! Παντως προσωπικά δεν μπορώ να βλέπω τετοιες ταχύτητες!!

speedrunner
23-04-2009, 09:12
Ποιο αργά το έχω δει και εγώ αλλα όχι και με 12,8:???:

DeepBlue
23-04-2009, 10:03
Καλημερα.Τι εγινε ρε παιδια?Επεσε στα 12,5 ο "ΚΟΡΑΗΣ".Το παρακανε σημερα

ROVINSONAS
23-04-2009, 10:10
Με τρώει η περιέργεια γιατί παει με τοσο μικρή ταχύτητα!!

DeepBlue
23-04-2009, 10:16
Δεν καταλαβαινω τι γινεται.Ουτε εμπορικο να ητανε.Με τρωει κι εμενα η περιεργια.Πλησιαζει και το καλοκαιρι...

Leo
23-04-2009, 10:24
Ακούστε φίλοι το πολύ Κύριε ελέησον.... Το είπαμε το ξαναείπαμε... δεν θα αρχίσουμε διάλογο και θεωρίες πριν μάθουμε τι έγινε. Περιμένετε και θα ανακοινωθέι αργότερα και απο την εταιρεία τι ακριβώς έχει συμβεί...

DeepBlue
23-04-2009, 10:42
Ακόμα εκεί είναι???Μετασκευή?:confused:

speedrunner
23-04-2009, 10:44
Πάντως μια φίλη μου που ταξιδεύει ρώτησε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και της είπαν ότι πάνε κανονικά, και όταν του είπε ότι στο ΑΙΣ φαίνεται ότι πάνε με 12,5 της απάντησαν ότι τόσο πάνε οι βάρκες και όχι το πλοίο. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

DeepBlue
23-04-2009, 10:47
Εδω και λίγη ώρα πάει με 16

Leo
23-04-2009, 10:54
Είπαμε αυτό να σταμτήσει .... όσο πάει καλά κάνει και πάει.. αν έχεις να μας πείς κάτι ουσιαστικό να το ακούσουμε, αλλιώς θα διαγράφονται τα άσχετα πόστ και παρόμοια με το παραπάνω.

DeepBlue
23-04-2009, 11:00
Δεν καταλαβαινω τι επαθες?????? Απλα συζηταμε...Μην κανεις ετσι.

Leo
23-04-2009, 11:08
Εδώ δεν είναι chat για συζήτηση φίλε μου... Εδώ είναι φόρουμ και οι κανόνες του φόρουμ είναι εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=3). Διάβασε τους και μετά συζητάμε τις απορίες σου σε ΠΜ.

f/b kefalonia
23-04-2009, 11:10
Δεν επαθε τπτ απλα δεν κερδιζουμε και τπτ με το να ασχολουμαστε με το αν παει το καραβι γρηγορα η αργα!!!για να πηγαινει ετσι θα υπαρχει καποιος λογος που αν ειναι σοβαρος θα μαθευτει μην ανυσηχειτε!!!

MYTILENE
23-04-2009, 11:31
Με αυτές τις μα...ες-συγνώμη αλλά μα...ία είναι να ασχολούμαστε ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΟ πολύ με το ΑΙS-θα αναγκαστούν να μας το κόψουν και να τραβάμε μη πώ τι......!!!!!Ήδη έχουν κάνει παράπονα οι καπεταναίοι

καπετάν αντρέας
23-04-2009, 22:31
Στην Παροικιά 21/4/2009
36527

;)

Vortigern
23-04-2009, 22:32
Tην αλλη παρασκευη με το καλο ταξιδευω και εγω με το πλοιο....

pontios thessaloniki
23-04-2009, 22:34
θελουμε πολλες φωτο φιλε Θανο;)

Vortigern
23-04-2009, 22:35
θελουμε πολλες φωτο φιλε Θανο;)

Μπα δν τα κανω εγω αυτα τα πραγματα.....μονο καφε....:rolleyes::p

καπετάν αντρέας
23-04-2009, 22:35
Tην αλλη παρασκευη με το καλο ταξιδευω και εγω με το πλοιο....

Άντε, περιμένουμε εντυπώσεις….. :)

Leo
23-04-2009, 22:38
ΤΟ σχόλιο μου για τον Θάνο " καήκαμεε " :p:D

ROVINSONAS
26-04-2009, 14:46
Adamantios Korahs κατα την αναχωρηση του από το λιμάνι της Σίφνου
36799

36800

jvrou
26-04-2009, 15:00
Επέστρεψα λοιπόν και εγώ χτες το βράδυ με τον Διαμαντή ύστερα από 17 μέρες απουσίας... Μιας και ταξίδεψα δύο φορές πιστεύω πως έχω μια ολοκληρωμένη άποψη... Ξεκινώντας με το δεδομένο που το ήξερα από πριν, το πλοίο είναι μικρό. Μπαίνοντας καταλαβαίνεις πως το πλοίο είναι εσωτερικά καινούργιο, καμία σχέση με του Αγούδημου.. Κυλιόμενες, πεντακάθαρες αεροπορικές, σαλόνι, τουαλέτες... Πλήρωμα άφθονο και εξυπηρετικό σε αντίθεση με το ολιγομελές του Ρομίλντα που είναι εξυπηρετικοί οι άνθρωποι αλλά τι να κάνουν τόσοι που είναι. Ανεβαίνοντας βλέπεις στα δεξιά σου αεροπορικές θέσεις. Αυτό είναι το πίσω μέρος του πλοίου. Στο συγκεκριμένο κατάστρωμα δεν υπάρχει κάτι άλλο για τον κόσμο καθώς από εκεί και μπρος είναι γκαράζ. Ανεβαίνοντας λοιπόν στο επόμενο κατάστρωμα στο πίσω μέρος υπάρχουν μερικοί καναπέδες και τα τραπέζια του self-service. Πιο μπροστά υπάρχει το σαλόνι το οποίο έχει πολύ ωραία χρώματα αν και πιστεύω πως είναι πολύ ανοιχτά για καράβι και θα μαυρίσουν γρήγορα αν δεν καθαρίζονται συχνά. Πιο μπροστά έχει αεροπορικές θέσεις. Εκείνη την μέρα ήταν κλειστές οι κάτω αεροπορικές θέσεις σε αντίθεση με τις πάνω. Δείγμα ότι δεν είχε κόσμο.. Το γκαράζ πάντως ήταν γεμάτο. Στο συγκεκριμένο ταξίδι ήταν ακόμα ο Θηραίος.. Τον είδα με τα μάτια μου. Εντύπωση μου έκανε η πολύ μικρή του πλώρη και ο γεγονός ότι δεν σχηματίζει γωνία αλλά είναι περίπου κυκλική. Αέρας 5-6 μποφόρ.. Σε μερικά σημεία μέχρι να ποιάσουμε Κύθνο κούνησε!! Απίστευτο.. Πήγαινε σε όλο το ταξίδι μονόπαντα λόγω του αέρα.. Όσον αφορά την ταχύτητα μεγάλη απογοήτευση... 11μιση ώρες για Σίκινο... Και το Ρομίλντα τόσο κάνει.. Μετά άλλαξε ο καπετάνιος.. Το ερώτημα που δεν απαντήθηκε είναι το γιατί έφυγε ο Θηραίος.. Αν μπορεί κάποιος... Για το αν είναι καλός η κακός ο καινούργιος καπετάνιος δεν είμαι κατάλληλος εγώ για να το κρίνω αλλά το σίγουρο είναι και ταξιδεύοντας χτες φάνηκε πως ο καινούργιος πλέον μπαίνει πολύ φοβισμένα στα λιμάνια. Γυρνάει μακρύα, ερχεταί πολύ αργά πίσω και βάζει πολύ νωρίς τα ανάποδα και μετα πάλι πίσω ακόμα πιο σιγά. Προφάνως φταίνε οι προσκρούσεις στην Κύθνο και την Φολέγανδρο. Φίλοι μου που ταξίδεψαν την Μεγάλη Τρίτη και την Τετάρτη του Πάσχα μου είπαν πως οκ έχει αέρα αλλά όχι τόσο ώστε να κουνάει τόσο πολύ. Χτες είχε ακόμα λιγότερο κόσμο. Ήταν κλειστές και οι μπροστινές αεροπορικές θέσεις. Περισσοτερος κόσμος μπήκε από Σίκινο και Κύθνο. Γύρω στα 30 άτομα από κάθε νησί. Από τα υπόλοιπα σχεδόν τίποτα. Για να καταλάβουν όσοι ξέρουν το καράβι μόνο στο τέλος μετά την Κύθνο γέμισε το σαλόνι.. Η άποψη μου στην τελική για να μην σας κουράσω είναι πως το πλοίο είναι ακατάλληλο για να είναι μόνο του στην γραμμή.. Χρειάζεται διπλάρωμα από ένα πλοίο τύπου Ρομίλντα που κάνει τις ίδιες ώρες και είναι πολύ πιο καλοτάξιδο με καιρό... Ο χειμώνας είναι δύσκολος και έχει πολλά μποφόρ. Με καλό καιρό εννοείται πως θα το προτιμήσω αλλά με 8 μποφόρ αν και δεν ζαλίζομαι δεν βρίσκω λόγο γιατί να ταξιδέψω απ'την στιγμή που θα υπάρχει ένα άλλο που θα κουνήσει λιγότερο..

DAFEL
26-04-2009, 15:30
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ

ΜΑΡΙΝΑ
26-04-2009, 16:04
Καλησπέρα σε ολους. Να πω και γω τη γνωμη μου παιδια με όλο το σεβασμό. Το πλοίο ειναι μια χαρα απλά τα μεγάλα λάθη πιστεύω εγιναν στην μετασκευή του, λάθη που τώρα πληρώνονται και ετσι θα αναγκαστουν να το πάνε δεξαμενή πρωτα για ξεχορταριασμα και μετα ολα τα αλλα.... πιθανολογειτε οτι θα το αντικαταστησει το Αν. Κάλβος, αλλά με τι προοπτικες? θα δουμε λοιπον εντος των ημερων. :rolleyes:

speedrunner
26-04-2009, 17:00
... Γυρνάει μακρύα, ερχεταί πολύ αργά πίσω και βάζει πολύ νωρίς τα ανάποδα και μετα πάλι πίσω ακόμα πιο σιγά. Προφάνως φταίνε οι προσκρούσεις στην Κύθνο και την Φολέγανδρο. ...

Από ότι ξέρω στην Φολέγανδρο δεν έχει κάνει καμία πρόσκρουση:confused::confused:

... Όσον αφορά την ταχύτητα μεγάλη απογοήτευση... 11μιση ώρες για Σίκινο... Και το Ρομίλντα τόσο κάνει..

Νομίζω ότι το Ρομίλντα από δυτικές για Σίκινο κάνει 13 ώρες...

...Χτες είχε ακόμα λιγότερο κόσμο. Ήταν κλειστές και οι μπροστινές αεροπορικές θέσεις. Περισσοτερος κόσμος μπήκε από Σίκινο και Κύθνο. Γύρω στα 30 άτομα από κάθε νησί. Από τα υπόλοιπα σχεδόν τίποτα. Για να καταλάβουν όσοι ξέρουν το καράβι μόνο στο τέλος μετά την Κύθνο γέμισε το σαλόνι....

Τα υπόλοιπα νησιά του δρομολογίου είχαν ταχύπλοα για τις μέρες του Πάσχα και όπως είναι φυσικό προτιμούνται.

jvrou
26-04-2009, 17:06
Όσον αφορά για την πρόσκρουση πρώτον μου το είπαν γνωστοί μου που ταξίδευαν και δεύτερον το λέει και ο αίολος κεντερης 2 με μήνυμα του στις 15-04-09, 01:07. Το γεγονός πως δεν έμεινε σταματημένο όπως στην Κύθνο ώστε να γίνει είδηση δεν σημαίνει τίποτα.
Το Ρομίλντα με το ίδιο δρομολόγιο, δηλαδή χωρίς Κίμωλο κάνει 11μιση με 12 ώρες. Τόσες που λες κάνει όταν ποιάνει και Κίμωλο.
Τώρα φυσικά για τον κόσμο λογικό είναι να πηγαίνουν οι άνθρωποι με τα ταχύπλοα. Αυτό τονίζω, το γεγονός πως το καράβι δεν είχε κόσμο..

AIOLOS KENTERIS II
26-04-2009, 17:17
Όσον αφορά για την πρόσκρουση πρώτον μου το είπαν γνωστοί μου που ταξίδευαν και δεύτερον το λέει και ο αίολος κεντερης 2 με μήνυμα του στις 15-04-09, 01:07. Το γεγονός πως δεν έμεινε σταματημένο όπως στην Κύθνο ώστε να γίνει είδηση δεν σημαίνει τίποτα.
Το Ρομίλντα με το ίδιο δρομολόγιο, δηλαδή χωρίς Κίμωλο κάνει 11μιση με 12 ώρες. Τόσες που λες κάνει όταν ποιάνει και Κίμωλο.
Τώρα φυσικά για τον κόσμο λογικό είναι να πηγαίνουν οι άνθρωποι με τα ταχύπλοα. Αυτό τονίζω, το γεγονός πως το καράβι δεν είχε κόσμο..Και βεβαια εχει προσκρουσι στη φολεγανδρο οπος ειπα και παραλιγο να ξιλοσει και τιν μπιντα φενεται ο κιριος πιο πανω δεν μενει στιν φολεγανδρο και δεν τα ξερει αυτα.. Αλλα πρεπει να ειναι μερα και να πας κοντα για να δεις το σιμαδι γιατι το εχουν βαψει κιολας..

marsant
26-04-2009, 17:25
Ε ρε συγκρουομενο εχει γινει ο Αδαμαντιος ολο μπαμ και μπουμ ειναι:grin:.Περα απο την πλακα παντως απο συγγενεις που ταξιδεψαν για Ιο το πασχα δεν ακουσα και τα καλυτερα κυριως για το ταξιδεμα του...

speedrunner
26-04-2009, 19:31
Άλλο ακούμπησε με τα λάστιχα και άλλο προσέκρουσε έχει τεράστια διαφορά καλύτερα να προσέχουμε τι λέμε.

AIOLOS KENTERIS II
26-04-2009, 19:36
Άλλο ακούμπησε με τα λάστιχα και άλλο προσέκρουσε έχει τεράστια διαφορά καλύτερα να προσέχουμε τι λέμε.Πια λαστιχα αφου απο αριστερα προσεκρουσε δεν εχει λαστιχο απο αριστερα εχει φιγει....

rjjjh2004
26-04-2009, 21:02
Επέστρεψα λοιπόν και εγώ χτες το βράδυ με τον Διαμαντή ύστερα από 17 μέρες απουσίας... Μιας και ταξίδεψα δύο φορές πιστεύω πως έχω μια ολοκληρωμένη άποψη... Ξεκινώντας με το δεδομένο που το ήξερα από πριν, το πλοίο είναι μικρό. Μπαίνοντας καταλαβαίνεις πως το πλοίο είναι εσωτερικά καινούργιο, καμία σχέση με του Αγούδημου.. Κυλιόμενες, πεντακάθαρες αεροπορικές, σαλόνι, τουαλέτες... Πλήρωμα άφθονο και εξυπηρετικό σε αντίθεση με το ολιγομελές του Ρομίλντα που είναι εξυπηρετικοί οι άνθρωποι αλλά τι να κάνουν τόσοι που είναι. Ανεβαίνοντας βλέπεις στα δεξιά σου αεροπορικές θέσεις. Αυτό είναι το πίσω μέρος του πλοίου. Στο συγκεκριμένο κατάστρωμα δεν υπάρχει κάτι άλλο για τον κόσμο καθώς από εκεί και μπρος είναι γκαράζ. Ανεβαίνοντας λοιπόν στο επόμενο κατάστρωμα στο πίσω μέρος υπάρχουν μερικοί καναπέδες και τα τραπέζια του self-service. Πιο μπροστά υπάρχει το σαλόνι το οποίο έχει πολύ ωραία χρώματα αν και πιστεύω πως είναι πολύ ανοιχτά για καράβι και θα μαυρίσουν γρήγορα αν δεν καθαρίζονται συχνά. Πιο μπροστά έχει αεροπορικές θέσεις. Εκείνη την μέρα ήταν κλειστές οι κάτω αεροπορικές θέσεις σε αντίθεση με τις πάνω. Δείγμα ότι δεν είχε κόσμο.. Το γκαράζ πάντως ήταν γεμάτο. Στο συγκεκριμένο ταξίδι ήταν ακόμα ο Θηραίος.. Τον είδα με τα μάτια μου. Εντύπωση μου έκανε η πολύ μικρή του πλώρη και ο γεγονός ότι δεν σχηματίζει γωνία αλλά είναι περίπου κυκλική. Αέρας 5-6 μποφόρ.. Σε μερικά σημεία μέχρι να ποιάσουμε Κύθνο κούνησε!! Απίστευτο.. Πήγαινε σε όλο το ταξίδι μονόπαντα λόγω του αέρα.. Όσον αφορά την ταχύτητα μεγάλη απογοήτευση... 11μιση ώρες για Σίκινο... Και το Ρομίλντα τόσο κάνει.. Μετά άλλαξε ο καπετάνιος.. Το ερώτημα που δεν απαντήθηκε είναι το γιατί έφυγε ο Θηραίος.. Αν μπορεί κάποιος... Για το αν είναι καλός η κακός ο καινούργιος καπετάνιος δεν είμαι κατάλληλος εγώ για να το κρίνω αλλά το σίγουρο είναι και ταξιδεύοντας χτες φάνηκε πως ο καινούργιος πλέον μπαίνει πολύ φοβισμένα στα λιμάνια. Γυρνάει μακρύα, ερχεταί πολύ αργά πίσω και βάζει πολύ νωρίς τα ανάποδα και μετα πάλι πίσω ακόμα πιο σιγά. Προφάνως φταίνε οι προσκρούσεις στην Κύθνο και την Φολέγανδρο. Φίλοι μου που ταξίδεψαν την Μεγάλη Τρίτη και την Τετάρτη του Πάσχα μου είπαν πως οκ έχει αέρα αλλά όχι τόσο ώστε να κουνάει τόσο πολύ. Χτες είχε ακόμα λιγότερο κόσμο. Ήταν κλειστές και οι μπροστινές αεροπορικές θέσεις. Περισσοτερος κόσμος μπήκε από Σίκινο και Κύθνο. Γύρω στα 30 άτομα από κάθε νησί. Από τα υπόλοιπα σχεδόν τίποτα. Για να καταλάβουν όσοι ξέρουν το καράβι μόνο στο τέλος μετά την Κύθνο γέμισε το σαλόνι.. Η άποψη μου στην τελική για να μην σας κουράσω είναι πως το πλοίο είναι ακατάλληλο για να είναι μόνο του στην γραμμή.. Χρειάζεται διπλάρωμα από ένα πλοίο τύπου Ρομίλντα που κάνει τις ίδιες ώρες και είναι πολύ πιο καλοτάξιδο με καιρό... Ο χειμώνας είναι δύσκολος και έχει πολλά μποφόρ. Με καλό καιρό εννοείται πως θα το προτιμήσω αλλά με 8 μποφόρ αν και δεν ζαλίζομαι δεν βρίσκω λόγο γιατί να ταξιδέψω απ'την στιγμή που θα υπάρχει ένα άλλο που θα κουνήσει λιγότερο..
Να κλειδώνουν αίθουσες όταν έχει λίγο κόσμο το καταλαβαίνω. Να κλειδώνουν τις τουαλέττες και μάλιστα της διακεκιμένης, γιατί έτσι τους βολεύει, είναι απαράδεκτο!

heraklion
26-04-2009, 22:23
Έφυγε από την γραμμή Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη?:confused:

Leo
26-04-2009, 22:57
Το αργά στο ανάποδα και στην μανούβρα του πλοίου οφείλεται στις μπαταριστές μηχανές που έχει. Αν δεν πιάσει μιά κίνηση...θα ανέβει στον ντόκο... Στις μπαταριστές μηχανές... καλιο γαϊδουρόδενε!!! :cool:

καπετάν αντρέας
26-04-2009, 23:24
Το παιδάκι στη φωτογραφία μου είναι παντελώς άγνωστο. Η ιστορία είναι η εξής:
Ακινητοποίησα το αυτοκίνητο για να φωτογραφίσω το πλοίο, και έκανα νόημα στο αγοράκι να κάνει λίγο στην άκρη. Αυτό, προφανέστατα, νόμιζε ότι του ζήταγα την άδεια να το φωτογραφήσω και …στήθηκε. Μετά απλά ….δεν ξεκόλλαγε με τίποτε! Τι να του δείχνω με έμφαση το καράβι στο βάθος, τι να κάνω νεύματα, αυτός …τίποτε! Απλά άλλαζε …πόζες! Έ, λέω κι’ εγώ, αφού το θέλει τόσο πολύ, ας φωτογραφηθεί! :-D :-D
36871

Thanasis89
26-04-2009, 23:32
Είναι τόσο απλή... Που γίνεται τόσο όμορφη... Μου βγάζει ένα παράξενο συναίσθημα ! Ίσως γιατί δεν είναι "στημμένη" !

hayabusa
27-04-2009, 13:34
βλέποντας το πλοίο στον Πειραιά πριν από λίγη ώρα παρατήρησα πως είχε πάρει εμφανή κλίση προς τα αριστερά. γνωρίζουμε τον λόγο; φόρτωση ή κάτι άλλο;

Leo
27-04-2009, 13:41
βλέποντας το πλοίο στον Πειραιά πριν από λίγη ώρα παρατήρησα πως είχε πάρει εμφανή κλίση προς τα αριστερά. γνωρίζουμε τον λόγο; φόρτωση ή κάτι άλλο;

Εσύ είδες το πλοίο, που ετοιμάζεται να φύγει σε λίγο (προφανώς φορτώνει) και ρωτάς εμάς γιατί γέρνει? Δεν κατάλαβα την απορία σου, αφού το μισό το έχεις πει μόνος σου.

Νaval22
27-04-2009, 16:06

τι άλλο θα μπορούσε να είναι δλδ?

DeepBlue
27-04-2009, 18:21
Η κλίση στο πλοίο υπήρχε και το πρωί στις 07.00 που πέρναγα με το αυτοκίνητο και το παρατήρησα.

MARGARITIS24
27-04-2009, 20:04
η κλίση υπαρχει για να φευγουν τα νερα απο τα καταστρωματα οταν τα πλενουν μετα την επιστροφη απο το ταξιδι

plori
27-04-2009, 21:49
Το πλοίο όταν πρωτοξεκίνησε τι ταχύτητα είχε ;:confused:

DAFEL
27-04-2009, 21:50
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑ ΚΡΙΜΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΒΟΗΘΟΥΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

plori
27-04-2009, 21:54
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑ ΚΡΙΜΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΒΟΗΘΟΥΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Γιατί μετά απο την ετήσια του Άγιος Γεώργιος δεν θα κάνει τον συνδυασμό Παροναξίας και Δυτικών όπως έκανε μέχρι πρότινος;

DAFEL
27-04-2009, 22:08
ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ.ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΗΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ.

plori
27-04-2009, 22:15
Άρα οι Δυτικές αποκτούν 2 καράβια σε καθημερινή βάση μετά απο χρόνια ,καλό αυτό,καλοδεχούμενο και καλοτάξιδο στα μέρη μας.

ROVINSONAS
27-04-2009, 22:54
Δε νομίζω φίλε να είναι λάθος κίνηση! Οι Δυτικές εχουν αναγκη ενα τετοιο πλοίο!! Οτι πρεπει για τα δεδομένα της γραμμής!! Μακαρι να μείνει για πολύ!!

Roi Baudoin
27-04-2009, 23:04
Από ότι φαίνεται οι συνθήκες ευνοούν τον "Αδαμάντιο Κοραή" στις Δυτικές Κυκλάδες.
Αν μείνει θα πάρει, τελικά, ένα σημαντικό κομμάτι της κίνησης, κυρίως βέβαια από το "Άγιος Γεώργιος".

Πιθανόν, να ήρθε και η ώρα το "Άγιος Γεώργιος" να ρίξει λίγο τις τιμές για να γίνει πιο ανταγωνιστικό.

Πάντως, δύο συμβατικά καράβια είναι απαραίτητα στη γραμμή.
Αν μάλιστα προκύψουν και κάποια δρομολόγια που να παρακάμπτουν την Κύθνο και να πηγαίνουν Σέριφο-Σίφνο-Μήλο, τότε πιθανόν να πάρουν και ένα μικρό μερίδιο από τους επιβάτες που προτιμούν τα ταχύπλοα.

plori
27-04-2009, 23:13
Από ότι φαίνεται οι συνθήκες ευνοούν τον "Αδαμάντιο Κοραή" στις Δυτικές Κυκλάδες.
Αν μείνει θα πάρει, τελικά, ένα σημαντικό κομμάτι της κίνησης, κυρίως βέβαια από το "Άγιος Γεώργιος".

Πιθανόν, να ήρθε και η ώρα το "Άγιος Γεώργιος" να ρίξει λίγο τις τιμές για να γίνει πιο ανταγωνιστικό.

Πάντως, δύο συμβατικά καράβια είναι απαραίτητα στη γραμμή.
Αν μάλιστα προκύψουν και κάποια δρομολόγια που να παρακάμπτουν την Κύθνο και να πηγαίνουν Σέριφο-Σίφνο-Μήλο, τότε πιθανόν να πάρουν και ένα μικρό μερίδιο από τους επιβάτες που προτιμούν τα ταχύπλοα.
Ήδη σε επιστροφές μετά απο Σέριφο πάει Πειραιά!!!!!για παράδειγμα σήμερα!!!

parianos
27-04-2009, 23:20
Εχω πολλες αποριες, δεν μπορω να καταλαβω γιατι εφυγε ο καπεταν Σπυρος Θηραιος και γιατι φευγει απο την Παροναξια το πλοιο; Τι αλλαξε ολα αυτα στην εταιρεια;

marioskef
28-04-2009, 00:44
Για το Θηραίο δεν ξέρω αλλα΄προφανώς ο λόγος που πάνε καθα΄ρα Δυτικές είναι οτι στο συγκεκριμένο δρομολόγιο το πλοίο πετυχαίνει καλύτερα αποτελεσματα εκμετάλλευσης. Αλλωστε είναι πιο εύκολο να ανταγωνστείς το Αγ. Γεώργιος από τα BS.

speedrunner
28-04-2009, 07:22
Για τον Θηραίο κάτι έχω ακούσει απο φορτηγατζήδες αλλά επειδή δεν είναι κάτι σίγουρο δεν μπορώ να το αναφέρω στο forum.

NAXOS
28-04-2009, 07:26
Σωστα τα λεει ο marioskef ,ομως ηθελε φιλοσοφια μια σοβαρη εταιρια να καταλαβει οτι ειναι ευκολοτερο να ελπιζει σε καλλιτερα αποτελεσματα οταν εχει να τα βαλει με ενα πλοιο της κλασης του ΓΕΩΡΓΙΟΣ παρα με τα πλοια της BS και το ΜΥΚΟΝΟΣ ? Εξ αλλου ειμαι σε θεση να γνωριζω οτι πολλοι ανθρωποι στα νησια μας τους το ειχαν επισυμανει οτι η επιβιωση στη Παροναξια θα ειναι δυσκολη και τους προτειναν τις Δυτικες η αγονες. Δεν δεχοταν κουβεντα οπως ειχα μαθει θεωρωντας οτι το πλοιο τους ειχε τη δυνατοτητα να τα βγαλει περα με τα θηρια τηε γραμμης.
Το μονο που καταφεραν ηταν να κανουν τη γραμμη ανω-κατω οσο αφορα τα φορτηγα αφου ερριξαν τη τιμη πολυ χαμηλα και βοηθουντος και του καπεταν Σπυρου με τις φιλιες του , με ταξιματα στις μεταφορικες εταιριες για δευτερο πλοιο και δωρεαν εισιτηρια απο δω και απο κει,να αποσπασει σημαντικο κομματι της κινησης. Θυμα της πολιτικης αυτης ηταν το ΠΡΕΒΕΛΙΣ που αν και περυση ειχε σωσει τη κατασταση στα φορτηγα ,μολις ηρθε ο ΚΟΡΑΗΣ δεν τον ηξεραν ,με αποτελεσμα να μας αποχαιρετηση. Τωρα ομως τι γινεται?
Εφυγε το ΠΡΕΒΕΛΙΣ αλλα φευγει και ο ΚΟΡΑΗΣ. Ετσι η μετακινηση των φορτηγων φθανει παλι εκει που ηταν και περυση . Παρακαλια στη Βs κτλ.κτλ. Για να μην αρχισουν παλι οι διαμαρτυριες απο τα νησια πρεπει να συμβει ενα απο τα δυο> Η να δικαιωθη ο Αγουδημος στις αγονες οποτε γυρνα πισω το ΠΡΕΒΕΛΙΣ η να βαλη πλοιο ο Αγουδημος στη Παροναξια.
Ειχε δεν ειχε παλι ο καπετα- Μακης ειναι στο κεντρο των εξελιξεων.
36994

36995

Maroulis Nikos
28-04-2009, 07:34
Σωστα τα λεει ο marioskef ,ομως ηθελε φιλοσοφια μια σοβαρη εταιρια να καταλαβει οτι ειναι ευκολοτερο να ελπιζει σε καλλιτερα αποτελεσματα οταν εχει να τα βαλει με ενα πλοιο της κλασης του ΓΕΩΡΓΙΟΣ παρα με τα πλοια της BS και το ΜΥΚΟΝΟΣ ? Εξ αλλου ειμαι σε θεση να γνωριζω οτι πολλοι ανθρωποι στα νησια μας τους το ειχαν επισυμανει οτι η επιβιωση στη Παροναξια θα ειναι δυσκολη και τους προτειναν τις Δυτικες η αγονες. Δεν δεχοταν κουβεντα οπως ειχα μαθει θεωρωντας οτι το πλοιο τους ειχε τη δυνατοτητα να τα βγαλει περα με τα θηρια τηε γραμμης.
Το μονο που καταφεραν ηταν να κανουν τη γραμμη ανω-κατω οσο αφορα τα φορτηγα αφου ερριξαν τη τιμη πολυ χαμηλα και βοηθουντος και του καπεταν Σπυρου με τις φιλιες του , με ταξιματα στις μεταφορικες εταιριες για δευτερο πλοιο και δωρεαν εισιτηρια απο δω και απο κει,να αποσπασει σημαντικο κομματι της κινησης. Θυμα της πολιτικης αυτης ηταν το ΠΡΕΒΕΛΙΣ που αν και περυση ειχε σωσει τη κατασταση στα φορτηγα ,μολις ηρθε ο ΚΟΡΑΗΣ δεν τον ηξεραν ,με αποτελεσμα να μας αποχαιρετηση. Τωρα ομως τι γινεται?
Εφυγε το ΠΡΕΒΕΛΙΣ αλλα φευγει και ο ΚΟΡΑΗΣ. Ετσι η μετακινηση των φορτηγων φθανει παλι εκει που ηταν και περυση . Παρακαλια στη Βs κτλ.κτλ. Για να μην αρχισουν παλι οι διαμαρτυριες απο τα νησια πρεπει να συμβει ενα απο τα δυο> Η να δικαιωθη ο Αγουδημος στις αγονες οποτε γυρνα πισω το ΠΡΕΒΕΛΙΣ η να βαλη πλοιο ο Αγουδημος στη Παροναξια.
Ειχε δεν ειχε παλι ο καπετα- Μακης ειναι στο κεντρο των εξελιξεων.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα γραφόμενα του φίλου NAXOS, χαρακτηριστικό ήτανε την εβδομάδα του ΠΑΣΧΑ φορτηγά που πηγαινάν με ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ να είναι στην ΠΑΡΟ και να περιμενουν κάποιος να τους πάρει αλλά κανείς.....

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
28-04-2009, 09:10
Πριν από μερικές ημέρες ξεκινήσαμε ολόκληρη ιστορία για το πώς ο καπετάνιος θα έπρεπε να φέρει το βαπόρι στα λιμάνια και γιατί δυσκολεύτηκε στη Φολέγανδρο κλπ.κλπ. Πρόσεξε όμως κανείς ότι το βαπόρι δεν έχει panama κάβους και επομένως πώς να το κρατήσει ο άνθρωπος στο μωλάκι της Φολεγάνδρου;;;;; Όταν δηλαδή θέλεις να κρατήσεις το βαπόρι δεξιά ή αριστερά ενώ οι κάβοι σου καλούν στη μέση, πώς να το καταφέρεις αυτό όταν έχει αέρα;

f/b kefalonia
28-04-2009, 09:47
Σημερινη αναχωρηση του Αδαμαντιου!!!Οι φωτο ειναι τραβηγμενες απο την πεζογεφυρα!!Ειπα να το σκασω μια ωρα απο την σχολη για να τον δω να φευγει!!!!!!

37001

37002

37003

37004

37005

nickosps
28-04-2009, 09:59
f/b kefalonia μας καλεί το καθήκον έτσι? Ελπίζω να είχες κενό εκείνη την ώρα!!:D Ευχαριστούμε φίλε!!

f/b kefalonia
28-04-2009, 10:08
Δεν ειχα κενο:DΑπλα κατεβηκα με το λεωφορειο στο λιμανι και ανεβηκα στην γεφυρα και τελικα αργησα να κατεβω:Dκι εχασα την πρωτη ωρα χαλαλι ομως!!!!

sea_serenade
28-04-2009, 10:11
f/b kefalonia, αν είναι για μία μόνο ώρα δεν πειράζει. Χαλάλι.....!!!

nkr
28-04-2009, 11:50
Πολυ ωραιες φωτογραφιες σου φιλε και δεν πειραζει για την μια ωρα χαλαλι το αξιζει αυτο το καραβι.;):D:mrgreen:

plori
28-04-2009, 12:33
Θα σκάσω άν δεν το πω και μην με πείτε γκρινιάρη αλλά κανείς δεν μας στερεί το δικαίωμα να θέλουμε απο το καλό το καλύτερο, και εννοώ την ταχύτητα του πλοίου όπου ξεκίνησε και με 19άρια κάποιές στιγμές και τώρα΄είναι κολλημένος στα 16 με 16,9 .Και θα μου πείτε αμαν ποιά με το ais και θα πρέπει να σταματήσουμε την κριτική της ταχύτητας ένταξει.Ας το πούμε αλλιώς 4 ώρες για Κύθνο και 6 γεμάτες για Σίφνο.Και έχω την εντύπωση ότι το καράβι έχει της δυνατότητες τώρα γιατί το κάνουν δεν το ξέρω.Επαναλαμβάνω δεν γκρινιάζω πολύ καλό το καράβι σε όλα του αλλά απορώ:confused::confused:

Giwrgos1980
28-04-2009, 12:55
Το ότι παίζει μόνο του στην γραμμή αυτή την στιγμή λέει κάτι? Δεν έχει να ανταγωνιστεί κανένα οπότε ποιό το νόημα να το κάνει?

plori
28-04-2009, 13:13
Το ότι παίζει μόνο του στην γραμμή αυτή την στιγμή λέει κάτι? Δεν έχει να ανταγωνιστεί κανένα οπότε ποιό το νόημα να το κάνει?
Δεν έχεις και άδικο για να δούμε όταν μπεί και ο Άγιος τι θα κάνει.

Giwrgos1980
28-04-2009, 13:18
Αν θέλει να πάρει κόσμο από τον Άγιο σίγουρα θα χτυπάει τις ταχύτητες που χτύπαγε Παροναξία 18-18,5 knots οπότε όλα θα είναι φυσιολογικά.....:cool:

plori
28-04-2009, 13:25
Αν θέλει να πάρει κόσμο από τον Άγιο σίγουρα θα χτυπάει τις ταχύτητες που χτύπαγε Παροναξία 18-18,5 knots οπότε όλα θα είναι φυσιολογικά.....:cool:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά για να κάνεις και την δική σου πελατεία θέλει και όταν "παίζεις" μόνος σου καλό θα είναι να "δείχνεις χαρακτήρα".Θα δούμε.......:)

DAFEL
28-04-2009, 13:32
18 ΜΕ18,5 ΚΤΥΠΑΓΕ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΤΕΡΙΓΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΣ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ17 ΜΕ17,4.ΧΩΡΙΣ ΠΤΕΡΙΓΙΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΟΡΕΥΕ ΤΟΝ ΗΣΑΙΑ.

ROVINSONAS
28-04-2009, 13:46
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά για να κάνεις και την δική σου πελατεία θέλει και όταν "παίζεις" μόνος σου καλό θα είναι να "δείχνεις χαρακτήρα".Θα δούμε.......:)
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε plori! Πρέπει να κερδίσει τις εντυπώσεις,έτσι θα κερδίσει την πελατεία!

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
28-04-2009, 14:54
Οπωσδήποτε θα θέλαμε μεγαλύτερες ταχύτητες αλλά ας παρακαλάμε να έχουμε βαπόρι να μας πηγαίνει στα νησιά μας και όλα τ' άλλα περισσεύουν. Σάμπως το Ρομίλντα λόγω της ταχύτητας του είχε πελατεία; Όταν όμως μας έλειψε .... το νοσταλγήσαμε.

serifos
28-04-2009, 15:30
προσωπικα δεν εχω ταξιδεψει με το πλοιο,αλλα εδω(σεριφος) ακουγονται πολυ καλα λογια για το πλοιο ακομα για την ταχυτητα,μπορει να κανει 30 λεπτα παραπανω για Σεριφο αλλα χαλαλι,εχει ωραιους χωρους κτλ,ταξιδευεις ανετα...!τωρα για το κουνημα ειναι αλλο θεμα,πχ και τα γρηγορα κουνανε , το γεωργιος ειναι 20 μετρα πιο μακρυ και πολλους τονους βαρυτερο!δε μπορουμε να τα εχουμε ολα...κοβουν και τα stabilizer..

Vortigern
28-04-2009, 21:30
Το Σαββατο θα ταξιδεψω με το πλοιο αρα την ιδια μερα θα σας πω και τις εντυπωσεις μου.Ελπιζω το καλοκαιρι να ειναι αρκετα ανταγωνιστικο μεταξυ του Ευρωπαιου και του Γιαπωνεζου....για να δουμε.....

passage
28-04-2009, 21:48
Και βεβαια εχει προσκρουσι στη φολεγανδρο οπος ειπα και παραλιγο να ξιλοσει και τιν μπιντα φενεται ο κιριος πιο πανω δεν μενει στιν φολεγανδρο και δεν τα ξερει αυτα.. Αλλα πρεπει να ειναι μερα και να πας κοντα για να δεις το σιμαδι γιατι το εχουν βαψει κιολας..
ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΛΗΡΩΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΜΑΙ 8 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ..
ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...:confused::confused::confused:

passage
28-04-2009, 22:09
Πια λαστιχα αφου απο αριστερα προσεκρουσε δεν εχει λαστιχο απο αριστερα εχει φιγει....
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΑΠΤΑ ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΣΤΙΧΟ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΛΑΘΟΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.:confused::confused:

harlek
28-04-2009, 22:17
Παράξενα πράγματα με τον Κοραή! Υπονοούμενα για τον παλιό του πλοίαρχο, υπονοούμενα για τον νέο, προσκρούσεις που άλλοι τις βλέπουν κι άλλοι όχι, φήμες από φορτηγατζήδες για το λόγο που έφυγε ο κ.Θηραίος...Θα ήθελα πραγματικά πολύ να ήξερα τι πραγματικά συμβαίνει...!

Thanasis89
28-04-2009, 23:33
Δεν είχα σκοπό να ανακατευτώ, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε το καραβάκι να αγιάσει. Διαβάζω εδώ και πολλές μέρες τη μία μετά την άλλη κατηγορίες για ένα πλοίο που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μέσα σε ένα κλίμα άκρατου και σκληρού ανταγωνισμού ! Ας ηρεμήσουμε λίγο και ας αφήσουμε το πλήρωμα και τους ειδικούς να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Εξάλλου για κάποιο λόγο είναι εκεί.

passage
29-04-2009, 00:23
ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ. ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ...:cool:

ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...:D:D

Vortigern
29-04-2009, 00:46
Η παρακατω φωτο αφιερωμενη στο φιλο passage ξερει αυτος γιατι!!!

37054

passage
29-04-2009, 00:50
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ Vortigern.

http://www.youtube.com/watch?v=BwjO5QfO6_s
ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ Vortigern ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...
ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ.. :):)

ROVINSONAS
29-04-2009, 08:28
Προσωπικά είμαι χαρούμενος που έχουμε ένα σχετικά καινούριο πλοίο στις Δ.Κυκλαδες! Ολοι πρέπει να το στηρίξουμε!!

Giwrgos1980
29-04-2009, 09:22
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ Vortigern.

http://www.youtube.com/watch?v=BwjO5QfO6_s
ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ Vortigern ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ...
ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ.. :):)

Wow......τρομερό βίντεο.......να'σαι καλά...

DeepBlue
29-04-2009, 10:56
Καλοκαίρι με 2 συμβατικά και περισσότερα δρομολογια μια χαρα νομίζω θα είναι για την περιοχή.Ελπίζω να μείνει εκεί:cool:

hayabusa
29-04-2009, 13:44
πολύ ωραίο το βίντεο. ευχαριστούμε !

nkr
29-04-2009, 16:36
Πολυ ωραιο video φιλε.Οσο για το ΚΟΡΑΗΣ μια χαρα ειναι η ταχυτητα του για την γραμμη διοτι ας μην ξεχναμε οτι το ROMILDA ουτε στα τρελα του ονειρα δεν πιανει αυτες τις ταχυτητες.

passage
01-05-2009, 18:33
ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΡΙΑ.:D
ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ NAKAMURA ΣΤΟ YANHAI ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΩΝΤΟΣ ΗΛΙΟΥ...

AIOLOS KENTERIS II
01-05-2009, 18:45
ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΡΙΑ.:D
ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ NAKAMURA ΣΤΟ YANHAI ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΩΝΤΟΣ ΗΛΙΟΥ...Ευχαριστω πολλι μας θιμισες πως ηταν το πλιο πριν τιν μετασκευει:)

f/b kefalonia
01-05-2009, 18:45
Πολυ ομορφη φωτο φιλε μου!!!!!

passage
01-05-2009, 19:12
ΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ...

plori
01-05-2009, 19:58
Την Δευτέρα δεν έχει δρομολόγιο για Δυτικές ξέρει κάποιος γιατί;(μάλλον για ξεκούραση)

plori
02-05-2009, 10:07
Στο προηγούμενο μηνυμά μου δίνει απάντηση μια φήμη που άκουσα και την "ανεβάζω" με κάθε επιφύλαξη,ότι το πλοίο την Δευτέρα θα κάνει δεξαμενισμό:confused: ισχύει κάτι τέτοιο;.

passage
02-05-2009, 13:02
ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ Ο Vortigern... ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ:p:p:p

FOYNTARISTOS
02-05-2009, 21:05
Την Δευτέρα δεν έχει δρομολόγιο για Δυτικές ξέρει κάποιος γιατί;(μάλλον για ξεκούραση)
λεγεται οτι θα διορθωσει καποια μικροπροβληματα και θα παρουν μετρα για βολβο(μπαλα)και θα τοποθετησει τον αριστερο επικρουστηρα

passage
02-05-2009, 22:47
ΠΑΝΤΩΣ ΛΟΓΟ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΑΠΟΨΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΥΓΗΡΗΣΕΙ...:D:D:D

harlek
03-05-2009, 00:34
λεγεται οτι θα διορθωσει καποια μικροπροβληματα και θα παρουν μετρα για βολβο

Η όλη ιστορία του πλοίου μου θυμίζει λίγο Aqua Jewel...

Σύγχρονο και φρέσκο εσωτερικά αλλά τελικά όχι και τόσο μοντέρνο... λίγο μικρότερο από τον ανταγωνισμό... λίγο πιο αργό, λίγο πιο κουνίστρα, λίγο να ψάχνει να βρει το ρόλο που του ταιριάζει...
(μην παρεξηγηθώ, το συμπαθω πολύ, όπως και το Aqua αλλωστε!).

plori
03-05-2009, 00:40
Συμφωνώ μαζί σου αλλά το καλό είναι οτι η εταιρεία αντιδράει γρήγορα στο να γίνουν η κατάλληλες διορθώσεις.

FOYNTARISTOS
03-05-2009, 11:45
Η όλη ιστορία του πλοίου μου θυμίζει λίγο Aqua Jewel...

Σύγχρονο και φρέσκο εσωτερικά αλλά τελικά όχι και τόσο μοντέρνο... λίγο μικρότερο από τον ανταγωνισμό... λίγο πιο αργό, λίγο πιο κουνίστρα, λίγο να ψάχνει να βρει το ρόλο που του ταιριάζει...
(μην παρεξηγηθώ, το συμπαθω πολύ, όπως και το Aqua αλλωστε!).
φιλοι μου πιστευω οτι ο κοραις ειναι ενα πλοιο που φτιαχτηκε με πολυ μερακι. Ανωτερο απο τα δηθεν γρηγορα και ανετα ταχυπλοα στους εσωτερικους του χωρους.Εκει που πιστευω οτι ειναι κατωτερο χωρις να θελω να θιξω κανενα ειναι στο πληρωμα και ειδικοτερα στο πληρωμα του γκαραζ.Πιστευω πως θα πρεπει η εταιρεια να κανει πληρωμα με ναυτικους που την ξερουν τη γραμμη των δυτικων κυκλαδων.Οποιοςταξιδεψει μαζι του να επισκευτει την πρωτη θεση (θα τρελαθει)

passage
03-05-2009, 11:52
φιλοι μου πιστευω οτι ο κοραις ειναι ενα πλοιο που φτιαχτηκε με πολυ μερακι. Ανωτερο απο τα δηθεν γρηγορα και ανετα ταχυπλοα στους εσωτερικους του χωρους.Εκει που πιστευω οτι ειναι κατωτερο χωρις να θελω να θιξω κανενα ειναι στο πληρωμα και ειδικοτερα στο πληρωμα του γκαραζ.Πιστευω πως θα πρεπει η εταιρεια να κανει πληρωμα με ναυτικους που την ξερουν τη γραμμη των δυτικων κυκλαδων.Οποιοςταξιδεψει μαζι του να επισκευτει την πρωτη θεση (θα τρελαθει)
ΦΙΛΕ ΜΟΥ FOYNTARISTE ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΔΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΩΣΤΑ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΛΗΡΩΜΑ.

FOYNTARISTOS
03-05-2009, 12:06
ΦΙΛΕ ΜΟΥ FOYNTARISTE ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΔΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΩΣΤΑ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΛΗΡΩΜΑ.
φιλε δεν κρινω κανενα εγω η μονη που μπορει να τους κρινει ειναι η εταιρεια αλλα ακουσε και τη γνωμη καποιου αλλου.χθες εβαλα το αμαξι μεσα και τους εβλεπα πελαγομενους εκαναν σαν να τα ειχαν χαμενα με κινησει 25 φορτηγα και τριαντα ιχ.Στα λιμανια τα ζωα μου αργα μου θυμισε κατι απο ρομιλντα.25 λεπτα παραμονης στη κυθνο για 3ιχ και 2 μηχανακια 20 λεπτα στη σεριφο για 5ιχ και δυο φορτηγα,συνολο 45 λεπτα ,θα μπορουσαν να ηταν 30 λεπτα.Πιστεψεμε ειμαι απο αυτους που θελω τοπλοιο να παει καλα

passage
03-05-2009, 12:15
φιλε δεν κρινω κανενα εγω η μονη που μπορει να τους κρινει ειναι η εταιρεια αλλα ακουσε και τη γνωμη καποιου αλλου.χθες εβαλα το αμαξι μεσα και τους εβλεπα πελαγομενους εκαναν σαν να τα ειχαν χαμενα με κινησει 25 φορτηγα και τριαντα ιχ.Στα λιμανια τα ζωα μου αργα μου θυμισε κατι απο ρομιλντα.25 λεπτα παραμονης στη κυθνο για 3ιχ και 2 μηχανακια 20 λεπτα στη σεριφο για 5ιχ και δυο φορτηγα,συνολο 45 λεπτα ,θα μπορουσαν να ηταν 30 λεπτα.Πιστεψεμε ειμαι απο αυτους που θελω τοπλοιο να παει καλα
ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ Δ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΗΣΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

nkr
03-05-2009, 12:18
Το ΚΟΡΑΗΣ στον Πειραια αφιερωμενο σε ολους.
http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37616&stc=1&d=1241345868

ndimitr93
03-05-2009, 12:33
http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37616&stc=1&d=1241345868
Φάντασμα?????:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

passage
03-05-2009, 12:48
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟ ΦΙΛΕ...;)

ndimitr93
03-05-2009, 13:26
Βλέπει κανείς καμμιά φώτο και δεν την βλέπω εγώ;;:confused::confused:

laz94
03-05-2009, 13:33
Ούτε σε εμένα ανοίγει η φωτο....:rolleyes::(

ndimitr93
03-05-2009, 13:37
Άρα ο passage που την είδε;;;;;:confused::confused:

mike_rodos
03-05-2009, 13:38
Ούτε σε εμένα ανοίγει η φωτο....:rolleyes::(

Απλά δεν έχει ανεβάσει φώτο ο φίλος μας nkr! Υπομονή κάποιο λάθος θα έκανε...

passage
03-05-2009, 13:49
;) ΜΕ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΤΟ. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΡΙΑΖΕ ΑΥΤΟ :confused:

Vortigern
03-05-2009, 17:11
Καλησπερα σας!Εχθες ταξιδεψα και εγω με τον Αδαμαντιο Κοραη.Το σχολια μου για το καραβι ειναι θετικα,καθως αντικρισα κατι που οι δυτικες δν το ειχαν δει ποτε.Το καραβι μεσα ειναι τελειο και φυσικα παταει τα ταχυπλοα και τον Αγιο Γεωργιο.Το πληρωμα εξαιρετικα φιλοξενο και ευγενικο (Ο τυπος στο μπαρ ολα τα λεφτα απο χιουμορ!!:p)

Ενα πραγμα που θα πρεπει να διωρθωση ειναι η ταχυτητα,γιατι στην Παροναξια με 18 και στις Δυτικες με 16?Ελπιζω αυτο να μην ειναι μονιμο,ελπιζω στις 5 Ιουνιου που επιστρεφει ο ανταγωνιστης του (Αγιος Γεωργιος,που οπως ακουσαμε θα γινουν τρομερες αλλαγες) να τσιμπισει την ταχυτητα παραπανω.Παντως εχει κερδισει πολυ κοσμο και πολλους θαυμαστες.Μπραβο στην εταιρια και στο πληρωμα και καλοταξιδο να ειναι στη νεα γραμμη του.

Εδω μια φωτογραφια στην Σιφνο απο εχθες....

37675

Vortigern
03-05-2009, 17:47
Kαι αλλες 3 απο την γεφυρα του πλοιου!!!
Στην πρωτη η πλωρη.....

37679

Σκιζοντας τα νερα,τραβηγμενη απο την αριστερη βαρδιολα

37680

Ομορφωτερη γεφυρα δν εχω ξαναδει....τετοια ανεση και ειδικα αυτα τα αεροπορικα-πολυθρονες ειναι ολα τα λεφτα!!!!

37681

plori
03-05-2009, 17:54
Τέλειες φώτο για συνέχισε,αλλά θέλουμε και απο το εσωτερικό να το θαυμάσουμε!!!!:D

Vortigern
03-05-2009, 17:55
Τέλειες φώτο για συνέχισε,αλλά θέλουμε και απο το εσωτερικό να το θαυμάσουμε!!!!:D

Στο εσωτερικο δν εβγαλα γιατι εχουν μπει τοσες.Αλλα μην ανησυχητε σε λιγο καιρο θα εχουμε ποιο αναλυτικο ρεπορταζ....;)

ROVINSONAS
03-05-2009, 18:29
Στο εσωτερικο δν εβγαλα γιατι εχουν μπει τοσες.Αλλα μην ανησυχητε σε λιγο καιρο θα εχουμε ποιο αναλυτικο ρεπορταζ....;)
Αρε vortigern εχεις βαλθει να μας τρελάνεις!! Απο μικρός θέλω να μπω σε γεφυρα πλοιου και δεν εχω μπει ποτε!! Θα τρελαθω!!

nkr
03-05-2009, 19:05
Τελικα να τη η φωτογραφια.
http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37696&stc=1&d=1241370334

ndimitr93
03-05-2009, 19:40

Είδομεν το φώς το αληθινό!!!:mrgreen:;) Πολύ καλή:p

passage
03-05-2009, 20:09
Vortigern ΔΕΝ ΣΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟ. ΕΥΧΑΡΗΣΤΟΥΜΕ.

passage
03-05-2009, 20:10
http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37696&stc=1&d=1241370334
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ...
Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΦΩΤΟ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ...
ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ.:D:p

plori
04-05-2009, 10:17
Καλημέρα και καλή εβδομάδα το Κοραής εδω και λίγη ώρα βρίσκεται στον ΝΜΔ.

milos express
04-05-2009, 11:56
:-Dden sou ksefeugei tipota.... mantalou..

plori
04-05-2009, 12:08
:-Dden sou ksefeugei tipota.... mantalou..

Τό θέμα είναι τι κάνει εκεί!!!!!;)

milos express
04-05-2009, 12:13
surprise!!!!

plori
04-05-2009, 12:27
surprise!!!!
Kαι πότε θα την δούμε την έκπληξη!!!!

noulos
04-05-2009, 13:21
Και θα είναι καλή ή κακή; :rolleyes:

passage
04-05-2009, 13:27
ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟ ΝΜΔ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΥΜΗΣ ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΣΑΛΑΚΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ..
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΠΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ SURPRISE...:D:D:D

apari
05-05-2009, 01:06
ΠΑΝΤΩΣ ΛΟΓΟ ΧΡΩΜΑΤΟΣ, Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΑΠΟΨΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΥΓΗΡΗΣΕΙ...

Μεγα σφαλμα η τοποθέτηση σου φίλε passage , ειναι φανερό απο μακρια οτι το πλοίο είναι Πορτοκαλί και ουδεμία σχέση έχει με πασχαλινες αποχρώσεις που αναφέρεις ....
:p:p:p

passage
05-05-2009, 10:53
Μεγα σφαλμα η τοποθέτηση σου φίλε passage , ειναι φανερό απο μακρια οτι το πλοίο είναι Πορτοκαλί και ουδεμία σχέση έχει με πασχαλινες αποχρώσεις που αναφέρεις ....
:p:p:p
ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ)...
ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΟΜΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟ....:D

plori
05-05-2009, 11:15
Ελπίζω σήμερα με την αναχωρησή του στις 17:00 για Δυτικές να έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις :):mrgreen:;)

leonidas
05-05-2009, 11:50
Θα γινει κοκκινο η θα προστεθουν σινιαλα Zante Ferries η και τα 2?:rolleyes:
Κατι τετοιο νομιζω...:cool:

passage
05-05-2009, 13:19
ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ...;)

plori
05-05-2009, 13:29
ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Σήμερα να την περιμένουμε;:confused:

passage
05-05-2009, 13:33
Σήμερα να την περιμένουμε;:confused:
ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΦΙΛΕ PLORI?:D
ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΣΥΛΟΓΙΣΜΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ...;)

sylver23
05-05-2009, 13:38
Καλό θα ήταν να περιμένουμε λίγο και θα την μαθουμε την όποια εκπληξη.
Δεν χρειάζεται να το κουράζουμε με το ποια θα είναι και πότε

leonidas
05-05-2009, 13:43

Ok.Περιμενουμε με αγωνια τον βαπορα !

passage
05-05-2009, 13:46
ΝΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ...

37876

37877

37878

Vortigern
05-05-2009, 13:47
Να η καταπληκτηκη γεφυρα που ελεγα.Εγω προσωπηκα οταν μπηκα εκει μεσα επαθα πλακα.Σε ευχαριστουμε φιλε passage

passage
05-05-2009, 13:47
Καλό θα ήταν να περιμένουμε λίγο και θα την μαθουμε την όποια εκπληξη.
Δεν χρειάζεται να το κουράζουμε με το ποια θα είναι και πότε
ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ... ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ.. ΟΧΙ ΜΕΝΤΙΟΥΜ...:D:D:D

Να η καταπληκτηκη γεφυρα που ελεγα.Εγω προσωπηκα οταν μπηκα εκει μεσα επαθα πλακα.Σε ευχαριστουμε φιλε passage
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ Vortigern...:)

ΝΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΑΚΟΜΗ...
ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
37884

37885

37886

DimitrisT
05-05-2009, 15:17
πολύ καλές φωτο,να σαι καλά.σε ευχαριστούμε.

apari
05-05-2009, 17:14

Αυτό που δεν ξεκαθαρίζεις εκτος απο τον χρονικό προσδιορισμό της έκλπηξης ειναι και το κατα πόσο αυτή θα προέρχεται απο το πλοίο ή απο την εταιρία.;)

ndimitr93
06-05-2009, 10:43
Εγώ βρήκα μία διαφορά....βρείτε την...φωτογραφία πριν απο λίγο από την μανούβρα του στη Νιο.......

37977

http://www.ios-hellas.gr/greek.html

ndimitr93
06-05-2009, 10:47
Και άλλη μία....πιο φανερή....

37978

http://www.ios-hellas.gr/greek.html

marsant
06-05-2009, 10:49
Τωρα φαινεται καλυτερα η αλλαγη στην δευτερη φωτο.Στα φουγαρα ψηλωσαν οι αποληξεις, σωστα?

ζιζινι
06-05-2009, 10:52
εδω (http://ellinikiaktoploia.blogspot.com/2009/05/blog-post_06.html) μπορειτε να δειτε ολες σχεδον τις διαφορες που ειναι ορατες με το ματι

f/b kefalonia
06-05-2009, 10:56
Πω πω δειχνει ασχημο ετσι με αυτεσ τισ αποληξεις!!!!κατι πρεπει να κανουν με τισ τσιμινιερες ωστε να μην φαινεται ετσι....!!!!

manolis m.
06-05-2009, 10:57
XAXA ! σαν μπουρια απο σουβλατζιδικο ειναι !

ndimitr93
06-05-2009, 11:00
Πιστεύω πως πρέπει να ψηλώσουν τις τσιμινιέρερς ώστε καλυπτούν τα μπουριά κια να μην είναι τόσο άσχημο!!;):p

Speedkiller
06-05-2009, 11:38
Κρίμα το βαποράκι...:(

nkr
06-05-2009, 11:52
Ενταξει μπορει αισθητικα να μη ταιρειαζει αλλα δεν θα ενοχλει τον κοσμο η μυρωδια της καπνας.

apari
06-05-2009, 12:08
Ίσως αν έβαζαν κανα πτεριγιο στο πισω μερος των φουγαρων να κατευθήνει τα καυσαέρια προς τα πάνω να λυνόταν το πρόβλημα κομψα .... τώρα ειναι χάλια.

Leo
06-05-2009, 12:15
Ενταξει μπορει αισθητικα να μη ταιρειαζει αλλα δεν θα ενοχλει τον κοσμο η μυρωδια της καπνας.

Προφανώς είναι αυτός ο λόγος και αν είναι έτσι, έχει ουσία και όχι θεωρία. Η θεωρία θα έρθει όταν το πλοίο κάνει την επόμενη προγραμματισμένη επιθεώρηση του και αφού διαπιστωθεί οτι το παρόν εγχείρημα πέτυχε. Ως έκ τούτου είναι πολύ βασικό να βελτιωθούν τα ουσιαστικά θέματα, έτσι όπως τα βιώνει και τα αντιμετωπίζει ή Εταιρεία, από τα θεωρητικά.

passage
06-05-2009, 12:34
Παιδιά καλημέρα. Πιστεύω οτι όλα θα γίνουν. Οι τσιμηνιέρες φτιάχτηκαν έτσι γιατί έπρεπε. Μην τις βλέπετε ετσι όπως είναι, γιατί φτιάχτηκαν γρήγορα μέσα σε μια μέρα. Όταν δεν εχεις τον απαιτούμενο χρόνο, κάνεις ότι χρειάζεται μόνο. Πιστεύω ότι στη συνέχεια θα τις φτιάξουν και εξωτερικά.

Speedkiller
06-05-2009, 12:40
Προφανώς και δεν έχουμε μόνο εμείς εδώ μέσα μάτια κ αισθητική....;)Το εχουν προσέξει πολύ το πλοίο γενικότερα!Δεν νομίζω πως θα το άφηναν ποτέ έτσι!

ROVINSONAS
06-05-2009, 18:55
Οπως το είχα μελετησει!! Εδεσε στο κεφαλόσκαλο και ετσι μου εκανε τη χαρη να βγάλω και αλλες φοτο!! Συναντηση με speedrunner II. Παντως το βαπορακι μου αρεσει προσωπικα παρα πολυ!!!
38012

38013

38014

38015

38016

Vortigern
06-05-2009, 20:07
Αντωνη ωραιες οι φωτογραφιες σου.Ομορφο ειναι το βαπορακι!!!!

harlek
06-05-2009, 20:31
Συμπαθητικό, αν και κατά τη γνώμη μου το χαλάει αρκετά η γέφυρά του...

Rocinante
06-05-2009, 21:07
Κριμα για την αναγαια βελτιωση γιατι ειχα δει το πλοιο κατα τη μετασκευη του και τα φουγαρα ηταν ειδικη κατασκευη με τα σιλιαλα.
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ: Ποιος θα δοκιμασει στο θεμα "εκτελουνται κλπ" μια αισθητικη παρεμβαση?;)

Speedkiller
06-05-2009, 21:13
Aμα θες Rocinante τις ξανακόβω στο Photoshop...:mrgreen:

Rocinante
06-05-2009, 21:16
Aμα θες Rocinante τις ξανακόβω στο Photoshop...:mrgreen:
Ασε τα κοψιματα και πιασε τα χτησιματα:D

Speedkiller
06-05-2009, 21:19
Δεν είναι εύκολο γιατί δεν εχουμε καμια καλή πλευρική!Γι αυτο σου πα να τα κόψω τα περισκόπια αλλα εσύ δεν θες...Τι να σου κάνω να σε ευχαριστήσω?:mrgreen:

Vortigern
06-05-2009, 21:20
Δεν είναι εύκολο γιατί δεν εχουμε καμια καλή πλευρική!Γι αυτο σου πα να τα κόψω τα περισκόπια αλλα εσύ δεν θες...Τι να σου κάνω να σε ευχαριστήσω?:mrgreen:

Καντου την Ποπη με συνιαλα τις GA Ferries:p....και προσθεσε και μερικες παπατες στα καταστρωματα.:p

Rocinante
06-05-2009, 21:25
Δεν με ενδιαφερει αν θα φαινονται οι εξατμισεις αλλα πως θα δειχνει το βαπορι με ψηλοτερα φουγαρα. Και οταν τα φτιαξεις ζωγραφισε τις ακρες.;)

ndimitr93
06-05-2009, 22:09
Κριμα για την αναγαια βελτιωση γιατι ειχα δει το πλοιο κατα τη μετασκευη του και τα φουγαρα ηταν ειδικη κατασκευη με τα σιλιαλα.
ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ: Ποιος θα δοκιμασει στο θεμα "εκτελουνται κλπ" μια αισθητικη παρεμβαση?;)
Την παραγγελία την ξεκίνησα ήδη σήμερα το πρωί..!!! Το σαββατοκύριακο θα ανέβει!!:p;)

ROVINSONAS
06-05-2009, 23:01
Αντωνη ωραιες οι φωτογραφιες σου.Ομορφο ειναι το βαπορακι!!!!
Να σαι καλα ρε vortigern. Σ΄ευχαριστω

Rocinante
06-05-2009, 23:09
Speedkiller κατι προσπαθησα να κανω περισσοτερο για να δω αυτο που ειπα. Πως θα δειχνει με ψηλοτερα φουγαρα. Δεν ειναι σαν αυτα που φτιαχνετε αλλα θα μπορουσε να δειχνει καπως ΕΤΣΙ (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=202049&postcount=666)

passage
07-05-2009, 16:24
Παιδιά από ότι πληροφορήθηκα το πλοίο δεν πρόκειται να μήνει έτσι στις τσιμινιέρες του. Έχει γίνει παραγγελία για να προστεθούν κομάτια και να ψηλώσει σωστά χωρίς να φένονται άσχημες.:D
Ωρίστε και δύο φωτογραφίες του πλοίου. Η μια κατά την διαμονή του στο ΝΜΔ (μας θύμησε παλιές εικόνες).
Και η άλλη κατά την εκφόρτωση του πλοίου την Κυριακή.
38133

38134

nkr
07-05-2009, 16:32
Φιλε πολυ διαφωτιστικες οι φωτογραφιες σου απο αποψη κινησης.

plori
07-05-2009, 18:12
Φιλε πολυ διαφωτιστικες οι φωτογραφιες σου απο αποψη κινησης.
Έχω την εντύπωση οτι το πλοίο έχει πληρότητα στης Δυτικές που δεν της είχε ούτε κατά διάνοια στην Παροναξία.Μπράβο του!!!!!

milos express
07-05-2009, 18:19
η γραμμη του ταιριαζει γαντι..... λεσ να δικαιωθηκαμε???

plori
07-05-2009, 18:31
η γραμμη του ταιριαζει γαντι..... λεσ να δικαιωθηκαμε???
Aπο τα γεγονότα ΝΑΙ!!!!

passage
07-05-2009, 22:35
Από ότι φένεται το πλοίο βρήκε τη σειρά του. Μπράβο. Καλή συνέχεια και καλά του ταξίδια. Μια φωτογραφία ακόμη όπου μας δείχνει την κίνηση.(Η ποιότητα δεν είναι τόσο καλή γιατί τραβήχτηκε με κινητό).

sg3
08-05-2009, 11:59
γνωριζει καποιος τα δρομολογια του?

plori
08-05-2009, 12:51
γνωριζει καποιος τα δρομολογια του?
Θα τα βρείς εδώ www.openseas.gr (http://www.openseas.gr)

rjjjh2004
08-05-2009, 17:23
Σήμερα το πρωί στην Ακτή Τζελέπη (Λεμονάδικα) οι τσιμινιέρες του θύμιζαν τερατογένεση.... Βέβαια η προσπάθεια δείχνει ότι η εταιρία ενδιαφέρεται για την άνεση των επιβατών... Κάτι είναι κι αυτό!;)

passage
08-05-2009, 20:05
Σήμερα το πρωί στην Ακτή Τζελέπη (Λεμονάδικα) οι τσιμινιέρες του θύμιζαν τερατογένεση.... Βέβαια η προσπάθεια δείχνει ότι η εταιρία ενδιαφέρεται για την άνεση των επιβατών... Κάτι είναι κι αυτό!;)
Είπαμε. Αυτό είναι κάτι προσορινό. Δεν χρειάζεται να το σχολιάζουμε συνεχώς.:rolleyes:

prutanis
09-05-2009, 18:03
Χωρα Ναξος!

passage
09-05-2009, 18:33
Χωρα Ναξος!
38456
A ρε φίλε prutani τι μας θύμησες τώρα. Εκείνα τα απογεύματα που ερχόμασταν Νάξο, ανεβαίνοντας από Σαντορίνη. Πολή ωραία εικόνα...:)

scoufgian
09-05-2009, 18:37
το πλοιο πηγαινει παρα πολυ καλα στις Δυτικες Κυκλαδες και χαιρομαι παρα πολυ, γιατι απο τη πρωτη μερα που μπηκε στα δρομολογια, πολυ επεσαν πανω να το φανε.;);)

marsant
09-05-2009, 18:45
και να συμπληρωσω τον φιλο scoufgian οταν πρωτομπηκε στην παροναξια ο ΚΟΡΑΗΣ, μια εταιρια(δεν θελω να πω ποια,ξερετε οι πιο πολλοι) απειλουσε τους οδηγους των φορτηγων, οτι αμα ξανα μπουνε στον Κοραη δεν θα ξαναμπουνε στις εταιριας τα βαπορια και οτι μπαινουνε στην μαυρη λιστα για το καλοκαιρι.Πραγματα απαραδεκτα για να πολεμησουν την ΖΑΝΤΕ και να κανουν το μονοπωλιο τους με την υσηχια τους.

speedrunner
09-05-2009, 19:26
Σήμερα έκανα το πρώτο μου ταξίδι με το πλοίο και οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν πολύ καλές.
Πολύ καθαρό σε όλους τους χώρους, το πλήρωμα πολύ καλό και το φαγητό τέλειο, το σαλόνι στην πλώρη είναι όλα τα λεφτά, μου άρεσε πάρα πολύ και το μεσαίο σαλόνι που ο φωτισμός άλλαζε χρώματα, τέλειο.
Στα αρνητικά θα βάλω το μέγεθος του και την ταχύτητα του που απο ότι ρώτησα είναι η μεγαλύτερη που μπορεί να πάει, και όταν το βλέπουμε "κομμένο" είναι απλά επειδή είναι φορτωμένο.
Όσο για την τσιμινιέρα μου είπαν ότι ψήλωσε γιατί όλο το κατάστρωμα γινόταν μαύρο απο τους καπνούς αλλά και πάλι η διαφορά είναι μικρή, όσο για τον καλοπισμό τους κάτι δεν ταίριαζε σε αυτό που έιχαν φτιάξει και δεν πρόλαβαν να το βάλουν, με την πρώτη ευκαιρία πάντως θα μπει, είναι έτοιμο.
Και μία φωτογραφία απο κοντά