Επιστροφή στο Forum : Ιονίς (1977) [Ionis]
BEN BRUCE
18-08-2010, 00:43
Σ' ευχαριστούμε πολύ, φίλε Captain_Nionios.
Η διαφάνεια στην φωτογραφία με το "Ιονίς" και τον Αίνο για φόντο είναι μοναδική.
Την Πέμπτη κατεβαίνω στην Κεφαλλονιά και δεν αποκλείεται να έχουμε νέους μικρούς "θησαυρούς" από την παλιά εποχή.
Μακαρι φιλε roi baudoin οι δρομοι των αναμνησεων της κεφαλλονιας να καταληξουν στο οχημα σου που τοσους μοναδικους θησαυρους μας εχεις φερει.
Ισως οπως ελεγε και ο μεγαλος λογιος Ηλιας Βουλγαρης
<Οι δρομοι των αισθησεων βλεπουν παντα το γαλαζιο>
Ισως καποια φωτο του Ιονις απο τα παλια..απο το χθες, βρει το μονοπατι της δημοσιοτητας και βγει απο το χρονοντουλαπο της ιστοριας.
Οι εξαγγελιες για κατι το μελλοντικο παντα διεγειρουν τον νοητο ουρανισκο του εγκεφαλου, που περιμενει τις φωτο που ερχονται απο το παρελθον στο σημερα
Captain_Nionios
30-08-2010, 19:54
Το Ιονις βρεθηκε σημερα εκτακτως πριν απο περιπου μια ωρα στο λιμανι της Σαμης. Δεν γνωριζω το λογο αλλα θεωρω πολυ ομορφο το γεγονος οτι αυτο το υπεροχο βαπορακι ξαναεπιασε στο λιμανι της Σαμης!!!
Στη Σάμη δεν πήγα, αλλά ένας ανταποκριτής μας έφερε το αγαπημένο Ιονίς απο το Αργοστόλι το ξημέρωμα της 20.08.10.
Για σένα Νιόνιο....
103962
Φωτo: frost
Captain_Nionios
30-08-2010, 20:08
Υπεροχο captain, το πιο καραβολατρικο πλοιο του Ιονιου, να σαι καλα και εσυ και ο frost για την πρωινη φωτογραφια!!!
εφερε 60 ιχ απο την ζακυνθο ιταλους για να τους παρει ο ερωτοκριτος
λογο προβληματος του απολωνα
Captain_Nionios
30-08-2010, 20:48
Ο οποιος Ερωτοκριτος εχει και αυτος προβλημα!!!
IONIAN STAR
31-08-2010, 11:10
Το Ιονις στην Καυκαλιδα τον Αυγουστο του 2009 !!!!
Appia_1978
31-08-2010, 14:23
Για αυτό και σταθήκανε τυχεροί οι Ιταλοί ;) Πιστεύω, ότι διαφορετικά, δε θα προλαβαίνανε τον Ερωτόκριτο.
Εάν βρω τις επόμενες ημέρες χρόνο και ελεύθερο υπολογιστή, θα ανεβάσω φωτογραφία του ιστορικού αυτού γεγονότος. Πρέπει να ήταν η πρώτη φορά του Ιονίς στη Σάμη, από την εποχή της αγοράς του από τον Τυρογαλά ή κάνω λάθος;
Ο οποιος Ερωτοκριτος εχει και αυτος προβλημα!!!
Captain_Nionios
31-08-2010, 16:12
Ρε θηριο καταφερες και εβγαλες αυτο το ιστορικο γεγονος; Χιλια μπραβο και περιμενουμε πως και πως τις φωτογραφιες!!! Οσον αφορα για το ερωτημα σου, δυστυχως δεν ξερω απο ποτε εχει να προσεγγισει το Ιονις στη Σαμη, οπως και να 'χει ειναι σπανιο!!!
Appia_1978
01-09-2010, 16:37
Captain μου, θα τις έχεις τις φωτογραφίες σου :D Λίγη υπομονή μόνο
ποσταρετο το τιμημενο,
αλλο πια δεν μπορω να περιμενω.....
trelaras
01-09-2010, 17:49
Άντε βρε Μάρκο!!!Γιατί μας τυραννάς???
Appia_1978
02-09-2010, 14:16
Ηρεμία παιδιά, χωρίς τα κατάλληλα προγράμματα πώς να τις ποστάρω; ;)
Τώρα που τα βρήκα επιτέλους, ορίστε οι φωτογραφίες: :D
Φωτογραφίες της αναχώρησης, επειδή μου βγήκαν καλύτερες από αυτές τις άφιξης ...
104238
104239
104241
Και μία παρέα με το Splendour of the Seas που κατέβαινε από το Φισκάρδο
104244
Thanasis89
02-09-2010, 14:23
Υπεροχες Μαρκο ! Μπραβο για τα ντοκουμεντα που μας χαρισες...
pantelis2009
02-09-2010, 14:52
Καταπληκτικές νυχτερινές φωτο απο το φίλο Appia_1978. Ευχαριστούμεεε:D
IONIAN STAR
02-09-2010, 14:56
Εξαιρετικες φοτο φιλε Appia !! Ευχαριστουμε παρα πολυ !!!!
trelaras
02-09-2010, 15:45
Ωραίος ο φίλος Μάρκος!!!:D
Captain_Nionios
02-09-2010, 17:01
Μαρκο εισαι αρχοντας, πραγματικα αρχοντας φιλε μου. Αυθεντικος καραβολατρης και πολυ καλος φωτογραφος. ΣΠΑΝΙΕΣ, εξαιρετικα ΣΠΑΝΙΕΣ φωτογραφιες του υπεροχου βαποριου. Σ'ευχαριστω παρα πολυ.
ΥΓ: Αληθεια που το πηρες χαμπαρι και προλαβες να το βγαλεις;
Appia_1978
02-09-2010, 17:14
Σας ευχαριστώ ειλικρινά πάρα πολύ παιδιά :D
Με ειδοποίησε ο αδερφός μου, που φωτογράφιζε αεροπλάνα από τη Λακήθρα. Είδε ένα πλοίο, μακριά στον ορίζοντα, το φωτογράφισε και φαινόταν σαν το Ιονίς. Σκέφτηκα, που να πηγαίνει άραγε και αποφάσισα να πάρω το ρίσκο και να πάω στη Σάμη. Δε μου ερχόταν άλλο λιμάνι στο νου, εκτός από το Βαθύ. Ίσα ίσα το πρόλαβα. Μόλις σταμάτησα στην παραλία, είχε ήδη φτάσει μέσα στον κόλπο!
Συγγνώμη που δεν ειδοποίησα μέσω του φόρουμ, αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Εάν δεν ήταν το Ιονίς, θα σας είχα αναστατώσει άδικα. Σόρρυ ...
Appia_1978
03-09-2010, 15:05
Ευχαριστώ πολύ :D
Ορίστε μερικές από την αναχώρησή του από το Αργοστόλι:
104329
104330
104331
104332
trelaras
03-09-2010, 15:12
Χαράς το κουράγιο σου Μάρκο!!!εγώ έμεινα 20 μέρες στο νησί κ μια φορά δεν σηκώθηκα να πάω ή να βγω στο μπαλοκόνι να βγάλω έστω μια φωτογραφία!εκεί στο μαιστράτο κοντά μένεις?
pantelis2009
03-09-2010, 19:17
Καταπληκτικές φωτο απο το φίλο Appia_1978. Ευχαριστούμεεεεεεεεε:D
IONIAN STAR
03-09-2010, 19:35
Πολυ ωραιες φοτο φιλε appia !! Μπραβο σου !!! :cool:
Appia_1978
03-09-2010, 21:06
Σας ευχαριστώ ξανά πολύ :D
Μανδικές λήψεις με υπογραφή ποιότητας Appia_1978. Συγχαρητήρια!
Appia_1978
04-09-2010, 22:03
Ξανά ευχαριστώ :D
Και άλλες δύο για τέλος:
104531
104532
Captain_Nionios
04-09-2010, 22:15
Φανταστικες Μαρκο φανταστικες!!! Εξαιρετικα καραβολατρικο το απογευματινο Κυλληνη-Αργοστολι με τον ηλιο να πεφτει στην πλωρη. Α και να πω πως ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το γεγονος οτι εχουν κλεισει το δρομο προς το πλωριο μπαλκονι!!! Βεβαια ενα καγκελακι ειναι που το προσπερνας ευκολα...
IONIAN STAR
05-09-2010, 11:50
Οι φοτο σου ειναι εξαιρετικες...!!!!! :D
Joyrider
12-09-2010, 20:07
Το πλοίο στην Κυλλήνη 7ος 2008 φωτογραφημένο από το κατάστρωμα άλλου πλοίου.
http://img27.imageshack.us/img27/9688/cimg1783medium.jpg (http://img27.imageshack.us/i/cimg1783medium.jpg/)
Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Λευκάδα.... λέει η καντάδα....
Εξαιρετικά αφιερωμένη στους Joyrider, ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ, Captain_Nionios, Appia_1978, found, frost και όλους τους φίλους αυτού του υπέροχου βαποριού που..... στολίζει την Ελλάδα. Δεν είναι μια κούκλα που στην παρούσα γωνία δεν διακρίνονται τα σπόνσονς?
107409
Κυλλήνη 14.09.10
Joyrider
23-09-2010, 21:53
Πράγματι είναι ένα πολύ όμορφο βαπόρι, ευχαριστώ για την αφιέρωση φίλε Leo.
Εξαιρετικά αφιερωμένη στους Joyrider, ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ, Captain_Nionios, Appia_1978, found, frost και όλους τους φίλους αυτού του υπέροχου βαποριού που..... στολίζει την Ελλάδα. Δεν είναι μια κούκλα που στην παρούσα γωνία δεν διακρίνονται τα σπόνσονς?
107409
Κυλλήνη 14.09.10
πραγματικα υπεροχη γωνια που κανει το βαπορα να φαινεται οπως τα παλια καλα χρονια....ευχαρηστουμε καπτεν...
IONIAN STAR
24-09-2010, 15:53
Eυχαριστω πολυ φιλε Leo για την αφιερωση.Οριστε μια φοτο του πλοιου μαζι με το ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ αφιερωμενη στους Leo και gamemaniac !!!
Appia_1978
24-09-2010, 20:44
Ευχαριστώ για την αφιέρωση και την ... καντάδα ... :D
Όντως πολύ πετυχημένη γωνία λήψης!
107409
Κυλλήνη 14.09.10
GameManiacGR
25-09-2010, 16:37
Eυχαριστω πολυ φιλε Leo για την αφιερωση.Οριστε μια φοτο του πλοιου μαζι με το ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ αφιερωμενη στους Leo και gamemaniac !!!
Να σαι καλά Ionian Star!!
IONIAN STAR
01-10-2010, 16:38
Το πλοιο πρεπει να εχει παει για συντηριση στη Ζακυνθο.Οριστε μια εικονα του πλοιου απο την καμερα στο λιμανι.
Captain_Nionios
01-10-2010, 17:23
107409
Κυλλήνη 14.09.10
Καπτεν η φωτογραφια ειναι αριστουργημα με αριστο φωτισμο και υπεροχη γωνια ληψης. Επειδη ομως εχω σπασει το κεφαλι μου να την κοιταω και δεν διακρινω sponsons εισαι σιγουρος οτι ειναι προσφατη φωτογραφια; Το λεω γιατι ακομα και στη ισαλο γραμμη δεν φαινεται κανενα φουσκωμα, φαινονται ολα να ειναι στη ιδια ευθεια. Οπως και να 'χει ειναι ΥΠΕΡΟΧΗ!!!
Thanasis89
01-10-2010, 19:24
Να βοηθήσω κι εγώ τον Νιόνιο με τα δικά μου μάτια και να του πω ότι βλέπουμε ακριβώς το ίδιο ! Επίσης θα συμφωνήσω μαζί του για την ποιότητα της φωτογραφίας !
ΤΟ στολιδάκι, καταπλέει Κυλλήνη στις 14.09.10.
Η συνέχεια Captain Nionios για να σιγουρευτείς, παρόλη τη βοήθεια που σου παρείχε ο Thanasis89. Επειδή όμως μου αρέσει σ αυτή που ανέβασα παραπάνω, αυτές τις δυο θα τις αφήσω κλειστές για σένα και για όσους άλλουν αμφισβητούν τα μαγικά που κάνει η φύση, ο ήλιος, η γωνία λήψης, η στιγμή κλπ.
Θέλω να πιστεύω ότι σε έπεισα και δεν θα χρειαστεί να ανεβάσω και δυο πριν :p:D
Thanasis89
01-10-2010, 22:55
Αυτό θα πει οφθαλμαπάτη... Υπέροχο σκαρί, υπέροχες λήψεις ! Να πω την αλήθεια μου θα προτιμήσω την πρώτη γι' αυτήν ακριβώς την οφθαλμαπάτη... ;)
Να σας πω την αλήθεια πήρα καμιά 35 φωτογραφίες, όλη την μανούβρα, με σκοπό να πετύχω μια που θα το κολακεύει να δούμε τις original γραμμές του, που δεν παίζονται. Κι έχω και τον Νιόνιο να με αμφισβητεί :D. Με την ευκαιρία χρειάστηκαν κι οι άλλες, σφού έστειλα μερικές σε μέλη, που ρώτησαν τι είναι τα sponsons.
Captain_Nionios
02-10-2010, 00:05
Καλα καπτεν εβγαλες λαβρακι!!! Ειναι απιστευτο το πως το φως πεφτει τοσο καλα και κρυβει τα sponsons εντελως!!! Νομιζα οτι εστω και αμυδρα κατι θα φαινοταν, μια υποψια σκιας, κατι... Ηξερα οτι εχεις παει αρκετες φορες Κυλληνη και νομισα μην ειχες κανα φακελο Ιονις με πολλες παλιες φωτογραφιες και πατησες λαθος φωτογραφια. Πραγματικα κρατα αυτη τη φωτογραφια και κανε πλακα στον κοσμο. Πες τους οτι το Ιονις αφαιρεσαι τα sponsons!!!
GameManiacGR
04-10-2010, 00:01
Ωραίος ο Leo!Πραγματικά η φωτογραφία ξεγελάει!
Ὑποκλίνομαι στὴν αὔρα τῆς ἐλεγείας τοῦ Ἰονίου! Χίλια καὶ ἕνα εὔγε ἀπὸ 'μένα σὲ Μάρκο, Νιόνιο, Λεονάρδο καὶ ὅλα τὰ παιδιὰ γιὰ τὶς φανταστικὲς φωτογραφίες ποὺ τράβηξαν κι ἀνέβασαν. Ὁ Μάρκος μᾶς ἀφήνει ἄναυδους μὲ τὴν αἰσθαντικότητά του καὶ ὁ πολὺς Λεονάρδος κατάφερε αὐτὸ ποὺ δὲν κατάφεραν οἱ ναυπηγοί: νὰ ταξιδεύῃ τὸ πλοῖο μὲ πλωτῆρες (Sponsons) χωρὶς… πλωτῆρες. Ἡ πολυσυζητημένη φωτογραφία τοῦ Λεονάρδου εἶναι τὸ φωτογραφικὸ χαμόγελο τῆς Τζοκόντας στην καραβολατρία: ἀμφιλεγόμενη, ἀπατηλή, πραγματική, καλλιτεχνική. Εὖγε παιδιά, τὸ ὡραιότερο ἐν ζωῇ καὶ ἐν Ἑλλάδει πλοῖο χάρῃ σὲ σᾶς χρωματίζει μοναδικὰ τὴν καθημερινότητα καὶ τὴν ὀθόνη τοῦ ὑπολογιστῆ μας.
Appia_1978
13-10-2010, 22:45
Ευχαριστούμε πάρα πολύ και υποκλινόμαστε με τη σειρά μας στη λογοτεχνική σου φλέβα! :D
Ὑποκλίνομαι στὴν αὔρα τῆς ἐλεγείας τοῦ Ἰονίου! Χίλια καὶ ἕνα εὔγε ἀπὸ 'μένα σὲ Μάρκο, Νιόνιο, Λεονάρδο καὶ ὅλα τὰ παιδιὰ γιὰ τὶς φανταστικὲς φωτογραφίες ποὺ τράβηξαν κι ἀνέβασαν. Ὁ Μάρκος μᾶς ἀφήνει ἄναυδους μὲ τὴν αἰσθαντικότητά του καὶ ὁ πολὺς Λεονάρδος κατάφερε αὐτὸ ποὺ δὲν κατάφεραν οἱ ναυπηγοί: νὰ ταξιδεύῃ τὸ πλοῖο μὲ πλωτῆρες (Sponsons) χωρὶς… πλωτῆρες. Ἡ πολυσυζητημένη φωτογραφία τοῦ Λεονάρδου εἶναι τὸ φωτογραφικὸ χαμόγελο τῆς Τζοκόντας στην καραβολατρία: ἀμφιλεγόμενη, ἀπατηλή, πραγματική, καλλιτεχνική. Εὖγε παιδιά, τὸ ὡραιότερο ἐν ζωῇ καὶ ἐν Ἑλλάδει πλοῖο χάρῃ σὲ σᾶς χρωματίζει μοναδικὰ τὴν καθημερινότητα καὶ τὴν ὀθόνη τοῦ ὑπολογιστῆ μας.
Συμφωνώ με τον Μάρκο, ο λόγος σου Ντίνο είναι μοναδικός, ευχαριστώ πολύ.
Appia_1978
16-10-2010, 22:18
Εξαιρετικά αφιερωμένη στο φίλο Νάξος:
111544
Captain_Nionios
16-10-2010, 22:24
Γεια σου ρε Μαρκο γιγαντα!!! Υπεροχη και υπερσπανια φωτογραφια του βαποριου στη Σαμη μετα απο παρα πολλα χρονια, φετος το καλοκαιρι!!! ;)
Captain_Nionios
18-10-2010, 10:26
Λοιπον παιδες ψαχνοντας στο αρχειο μου βρηκα το general arragement plan του βαποριου!!! Ειχα ανεβασει πριν δυο και παραπανω χρονια μια εικονα με το προφιλ του βαποριου και το πλανο του boat deck. Ε τωρα παρτε το προφιλ και ολα τα κοινοχρηστα ντεκ και μαλιστα χωρις τα sponsons και χωρις τα MES, με τις βαρκες, απλο και ομορφο οπως το ξεραμε. Αφιερωμενη στο Ναξος, τον ιθακη, τον Roi Baudoin, τον Appia_1978 και στο Leo.
111725
και μια κοντικη στα τεχνικα
111726
Appia_1978
18-10-2010, 17:32
Πατριώτη, έσκισες πάλι! Καταπληκτικό εύρημα! Περιμένω με ανυπομονησία και τους υπόλοιπους μυστικούς θησαυρούς του αρχείου σου :D
Παρατηρήστε πόσες καμπίνες του έχουν αφήσει. Δεν το αγοράζουμε όταν φτάσει η ώρα του, για να το κάνουμε γιωτ και να κόβουμε βόλτες στο Ιόνιο; ;)
Captain_Nionios
19-10-2010, 05:06
Μαρκο οι καμπινες του Boat Deck ειναι 14 τετρακλινες εξωτερικες, κοινως 56 κρεβατια!!! Ολες ειναι του κατωτερου πληρωματος γιατι στο ντεκ της γεφυρας, Navigation Bridge Deck, φιλοξενουνται ολοι οι αξιωματικοι. Συνεπως αν εχουν μεινει καμπινες πληρωματος κατω απο την ισαλο και πηγαινε το πληρωμα παλι εκει κατω το βαπορι θα μπορουσε να παει ανετα ακομα και αγονη Δυτικων Κυκλαδων μιας που μαζι με τα sponsons του ψηλωσαν και το γκαραζ, οποτε φανταζομαι πως δεν εχει προβλημα με ψηλα φορτηγα. Βεβαια οντας στη γραμμη μας και με τις τιμες των εισητηριων πολυ ψηλα δεν υπαρχει κανενας τετοιος λογος, απλα το λεω ωστε να πουμε τις γνωμες μας.
Appia_1978
19-10-2010, 13:28
Άμα προσθέτανε ακόμα μερικές, το βάζαμε και σε μια γραμμή Πάτρα-Σάμη-Παξούς-Κέρκυρα, όπως παλαιότερα ;)
Πάντως όπως λες και εσύ, με τις υψηλότατες τιμές που ζητάνε οι εταιρείες για να πας Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο, κορόιδο είναι να φύγουν; Αφού στα μέρη μας τα οικονομάνε. Τέλως πάντων ...
Δεν το γνώριζα ότι του ψηλώσανε το γκαράζ με την προσθήκη των sponsons! Νόμιζα, ότι αυτά απλώς "επικολλούνται" στο εξωτερικό.
GameManiacGR
19-10-2010, 16:12
Σύμφωνα με το AIS το πολυαγαπημένο μας Ιονίς πρέπει να ανεβαίνει κατα Πέραμα μεριά.Αυτη τη στιγμή βρίσκεται ανοιχτά του Αράξου.
η αληθεια ειναι πως μου ειχαν πει οτι στις 20-10-10 ενα απο τα 2 ΙΟΝΙΣ θα εμπαινε στη μεγαλη πλωτη του Περαματος,απλα κατι με προβληματιζε (απο την μια οτι η μπαλαρινα μας επεσε απο την δεξαμενη κατα τον δευτερο δεξαμενησμο του μεσα στο '10, στις 10-04-10...και απο την αλλη με παραξενευει οτι το δικο μας ΙΟΝΙΣ χρησιμοποιει την μικρη πλωτη οταν ειναι αδεια οπως τωρα...)
τεσ πα,τα πιστηρια αλλα μας δειχνουν παντως
111889
και τωρα στα μισα του Ισθμου το κουκλι μας
111947
pantelis2009
19-10-2010, 23:13
Ούτε στημένη να του την είχες;). Γιά κοίτα και στο Μαρία-Ελένη?:rolleyes:
Στην μικρή του Περάματος κατευθείαν.... ;)
pantelis2009
20-10-2010, 08:40
καλά στη μικρή Περάματος δεν ήταν η θαλαμηγός Ατλαντίς?????? Πότε κατέβηκε??????:(:(
Στην μικρή του Περάματος κατευθείαν.... ;)
ντεν νομιζωωωωω:cool::lol::cool:
καλά στη μικρή Περάματος δεν ήταν η θαλαμηγός Ατλαντίς?????? Πότε κατέβηκε??????:(
πολυ σωστα τα λες Παντελο,στην μικρη ειναι αυτη η πανεμορφη θαλαμηγος
στιν μεγαλη πλωτη ειναι το κουκλι μας,οριστε και τα πιστηρια (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=400985&postcount=2055)
GameManiacGR
20-10-2010, 15:49
Ωραίο το υλικό σου ιθάκη!Κρίμα που δεν είμαι πλέον στην Πάτρα να το φωτογράφιζα πάνω απ την γέφυρα... :(
Captain_Nionios
20-10-2010, 23:17
Γιωργη αψογες φωτογραφιες φιλε μου!!! Το ομορφο βαπορι για αλλη μια φορα κοντα μας και πραγματικα μπορω να πω πως εχει βαρεθει να καλοπιζεται τον τελευταιο καιρο!!!
..Κρίμα που δεν είμαι πλέον στην Πάτρα να το φωτογράφιζα πάνω απ την γέφυρα... :(
Όταν πέρασε από τη γέφυρα είχε σκοτεινιάσει και έβρεχε! ;)
GameManiacGR
21-10-2010, 10:50
Όταν πέρασε από τη γέφυρα είχε σκοτεινιάσει και έβρεχε! ;)
Θα έκανα έστω την προσπάθεια :p
Γιωργη αψογες φωτογραφιες φιλε μου!!! Το ομορφο βαπορι για αλλη μια φορα κοντα μας και πραγματικα μπορω να πω πως εχει βαρεθει να καλοπιζεται τον τελευταιο καιρο!!!
κοιτα εχει βαρεθει να καλοπιζετε αλλα κανε λιγο μια αντηπαραθεση με τις γυναικες....
Μια κουκλα καλοπιζετε 2-3 φορες καθημερηνα,
ε η θαλασσια μας καλλονη που ειναι και η μοναδικη εναπομηνουσα στην περιοχη μας,να μην καλοπηζετε 2 φορες ετησιως!!!!!
Απο την αλλη η γυναικες,για να ειναι ακομα ποιο κουκλαρες,εκτος του οτι καλοπηζοντε 2-3 φορες την ημερα,σπαταλανε τουλαχηστον 30'-45' την φορα (μην πω και παραπανω),
ε η δικια μας η καλονη ειναι πολυ γρηγορη,μονο μια μερα εκατσε στην δεξαμενη
να που ειναι τωρα
112039
dokimakos21
21-10-2010, 14:52
Ορίστε λοιπόν το ΙΟΝΙΣ κατα την διάρκεια πρόσδεσης στον ΝΜΔ..
Για όλους εσάς..!
112041
112042
pantelis2009
21-10-2010, 23:03
Ευχαριστούμε το φίλο dokimakos21, για την άμεση ανταπόκριση. Ανέβασα και γω μερικές απο την μεγάλη του Περάματος στους δεξαμενισμούς;):lol:.
GameManiacGR
21-10-2010, 23:29
Ωραίος ο δοκιμάκος!
IONIAN STAR
22-10-2010, 14:14
Ωραιες φωτο φιλε dokimakos21.Ευχαριστουμε για την ανταποκριση !!!
Appia_1978
28-10-2010, 10:54
Θα μπορούσε κάποιος καλός φίλος να μου πει την ακριβή ημερομηνία καθέλκυσης του Ιονίς;
Ευχαριστώ πολύ!
GameManiacGR
30-10-2010, 10:58
Το αγαπημένο μας Ιονίς σήμερα πήρε τον δρόμο της επιστροφής.Αυτή την ώρα πλέει ανοιχτά του Κιάτου με 15.8 κόμβους.
To πανέμορφο καράβι σήμερα κατά την επιστροφή στη βάση του.
Αφιερωμένη στον πλοίαρχο, το πλήρωμα και τους λάτρεις του πλοίου, και ιδιαίτερα στους ιθακη, Captain Nionios, Appia_1978, GameManiacGR, IONIAN STAR και Leo
113534
GameManiacGR
30-10-2010, 14:55
Φοβερός ο Trakman!Ευχαριστούμε για την φωτο και την αφιέρωση!Αφου δεν μπορούσα να το βγάλω εγώ το έβγαλες εσύ! :D
Αφιερωμένη στον πλοίαρχο, το πλήρωμα και τους λάτρεις του πλοίου, και ιδιαίτερα στους ιθακη, Captain Nionios, Appia_1978, GameManiacGR, IONIAN STAR και Leo
113534
Γιωργος σε υπερευχαρηστω για τον κοπο που εκανες και ετρεξες με τον αερα που εχει σημερα στην γεφυρα για να το βγαλεις...κριμα που δεν συναντησες και τον Ithako (Ανδρεα) που ηταν απο κατω...
Μανο σε υπερευχαρηστω για τον κοπο που εκανες και ετρεξες με τον αερα που εχει σημερα στην γεφυρα για να το βγαλεις...κριμα που δεν συναντησες και τον Ithako (Ανδρεα) που ηταν απο κατω...
Γιώργος...;)
Γιώργος...;)
σωστα δικο μου λαθος απο κεκλυμενη ταχυτητα:cool:....Ευχαρηστω και παλι
IONIAN STAR
30-10-2010, 15:25
113534
Υπεροχη φοτο,δεν υπαρχουν λογια !!! Σ' ευχαριστω για την αφιερωση,να σαι καλα.Η επομενη φοτο για σενα φιλε Trakman !!!
113536
Appia_1978
30-10-2010, 18:44
Καταπληκτική Γιώργο. Ανάμεσα στις πολλές πανέμορφες που ανέβασες φέτος, πιστεύω, ότι αυτή ξεχωρίζει!!!
Από περιέργεια, επιτρέπεται να διασχίσει κανείς πεζός τη γέφυρα; Στο εξωτερικό απαγορεύεται σχεδόν σε όλες ...
113534
GameManiacGR
30-10-2010, 18:53
Επιτρέπεται κανονικά φίλε Appia αφου υπάρχει και πεζοδρόμιο αριστερά και δεξιά του αυτοκινητοδρόμου που διαχωρίζεται με κάγκελα απο αυτόν. ;)
Captain_Nionios
30-10-2010, 20:25
Να ευχαριστησω κ' εγω θερμα τον Γιωργο για τον κοπο αλλα και την φανταστικη φωτογραφια που μας χαρισε. Πρεπει να του εκανε μαθηματα ο Leo για το πως θα τραβηξει φωτογραφια η οποια θα κρυβει επιμελως τα sponsons!!!
T.S.S. APOLLON
30-10-2010, 21:13
113534
Αεροφωτογραφια !!!Ιπταμενος και Τζεντλεμαν ο φιλος Trakman!!! Ευχαριστουμε
Να'στε καλά όλοι!!! Σας ευχαριστώ!
Φίλε IONIAN STAR ευχαριστώ για την όμορφη φωτογραφία σου!!
Appia_1978
31-10-2010, 12:18
Ευχαριστώ! Δεν τους ήρθε ακόμα η ιδέα να ζητήσουν διόδια και από τους πεζούς; :mrgreen:
Επιτρέπεται κανονικά φίλε Appia αφου υπάρχει και πεζοδρόμιο αριστερά και δεξιά του αυτοκινητοδρόμου που διαχωρίζεται με κάγκελα απο αυτόν. ;)
GameManiacGR
31-10-2010, 12:21
Για την ώρα πεζοί και ποδήλατα περνάνε δωρεάν..Που θα πάει κάποια στιγμή θα βάλουν και σ αυτους χαράτσι :p
Καλή ιδέα, θα πάρουμε ένα ποδήλατο στον Trakman!!!!! να πηγαίνει ακόμη πιο γρήγορα, πιο άνετα και να έχει πρόσβαση και στις δυο πλευρές Ρίο και Αντίριο :D. Δεν χρειάζεται βέβαια να σχολιάσω φωτογραφία ε? ;)
GameManiacGR
31-10-2010, 12:32
Του δίνω το δικό μου αν θέλει αφου δεν το χρησιμοποιώ πλέον γιατι μένω στην Κεφαλονια :p
IONIAN STAR
07-11-2010, 15:19
Κανω εγω την αρχη με το Ιονις να μπανει στο λιμανι στις 6/11/10
http://www.youtube.com/watch?v=dMBK6_YNmgg
113534
έστω και καθυστερημένα να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στο θέμα αυτού του κοσμίματος του ιονίου....
ενώ ο φίλος Trakman ήταν πάνω στην γέφυρα,εγώ ήμουν απο κάτω στην ανατολική προβλήτα
114455
114456
114457
114458
114459
αφιερωμενες στους Ιθακη,trakman,captain nionio,GameManiacGr,ionian star,thanasis89,appia1978,tss apollon και σε όλους τους φάν του υπέροχου αυτού πλοίου
Συγνώμη για την ποιότητα των φωτό,είναι απο κινητό λόγο του οτι ξέχασα την φωτογραφική Ιθάκη
T.S.S. APOLLON
07-11-2010, 16:59
Πανεμορφες!!!Ευχαριστουμε φιλε ithakos
έστω και καθυστερημένα να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στο θέμα αυτού του κοσμίματος του ιονίου....
ενώ ο φίλος Trakman ήταν πάνω στην γέφυρα,εγώ ήμουν απο κάτω στην ανατολική προβλήτα
114455
114456
114457
114458
114459
αφιερωμενες στους Ιθακη,trakman,captain nionio,GameManiacGr,ionian star,thanasis89,appia1978,tss apollon και σε όλους τους φάν του υπέροχου αυτού πλοίου
Συγνώμη για την ποιότητα των φωτό,είναι απο κινητό λόγο του οτι ξέχασα την φωτογραφική Ιθάκη
Τις φωτο ανεβαζες ρε και με εστησες μια ωρα και περιμενα να ερθεις να παμε βολταααααα........!!!!!!!!!!!!!!
GameManiacGR
07-11-2010, 17:20
Φοβερός ο ιθακος!Ευχαριστούμε
IONIAN STAR
07-11-2010, 17:57
Να σαι καλα φιλε,σε ευχαριστω πολυ για την αφιερωση...!!!! :D
IONIAN STAR
07-11-2010, 18:04
Οριστε μια φοτο του πλοιου σημερα το μεσημερι.
Αφιερωμενη στους φιλους ithakos,gamemaniac,pantelis2009..!!!
114471
GameManiacGR
07-11-2010, 18:07
Το Ιονίς την Παρασκευή στο λιμάνι της Ζακύνθου
http://i52.tinypic.com/1zqc9sh.jpg
http://i52.tinypic.com/10f0wfo.jpg
Και εδώ μερικές το Σάββατο λίγο έξω απο το λιμάνι της Ζακύνθου
http://i52.tinypic.com/20koe1z.jpg
GameManiacGR
07-11-2010, 18:09
http://i54.tinypic.com/149tqva.jpg
Αφιερωμένες στους Ionian Star,pantelis2009,trakman,polykas,ιθάκη,ithakos,ap pia1978
Ευχαριστώ φίλε ionian star για την αφιέρωση!
Appia_1978
07-11-2010, 18:13
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά :D
IONIAN STAR
07-11-2010, 18:14
Nα σαι καλα ρε φιλε,ευχαριστω για την αφιερωση...!!!!
pantelis2009
07-11-2010, 18:36
Φίλε IONIAN STAR υπέροχο video (πρέπει να κουρέψουμε τα σπίτια;)), ευχαριστώ τους φίλους IONIAN STAR & GameManiacGR για τις αφιερώσεις τους.
Φίλε ithakos, υπέροχες. Την άλλη φορά με τον κηδεμόνα σου, που πάς φαντάρε χωρίς το όπλο σου;):D.
υπέροχες οι φωτό φίλε GameManiacGR.....την επόμενη θα είμαι εξοπλισμένος πλήρως.το υποσχομαι.:p
GameManiacGR
09-11-2010, 22:58
Να σαι καλά φίλε μου!
IONIAN STAR
23-11-2010, 20:07
H φοτο το καλοκαιρι του 2010.Αφιερωμενη στους pantelis2009,laz94,f/b delfini και gamemaniac !!!!
116559
pantelis2009
23-11-2010, 21:04
Υπέροχη φίλε, ευχαριστώ;).
GameManiacGR
24-11-2010, 14:26
Ευχαριστούμε για την αφιέρωση φίλε μου!Εξαιρετική φώτο!
GameManiacGR
01-12-2010, 17:24
Πάμε να δούμε το αγαπημένο μας Ιονίς την Κυριακή στο λιμάνι της Κυλλήνης!
http://i52.tinypic.com/2rh0805.jpg
http://i53.tinypic.com/x4kt9c.jpg
http://i53.tinypic.com/34ni6pt.jpg
Αφιερωμένες στους Ionian Star,appia 1978,fb delfini,ιθακη,trakman,corfu και σε όλους τους φίλους του πλοίου!
IONIAN STAR
01-12-2010, 19:18
Ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου,η επομενη φοτο για σενα και για τους pantelis2009 και f/b delfini !! :D
117322
pantelis2009
01-12-2010, 19:20
Ευχαριστώωωωω;).
f/b delfini
01-12-2010, 20:35
Ευχαριστω πολυ παιδια, τελειες φωτο!!!!!
GameManiacGR
12-12-2010, 22:11
Μία φωτογραφία του Ιονίς στο λιμάνι της Κυλλήνης στις 5 Νοεμβρίου
http://i55.tinypic.com/nvz5zs.jpg
Αφιερωμένη στους Ionian Star,pantelis2009,fb/delfini,appia 1978,ithakos,ιθακη,trakman,polykas,corfu και σε όλους τους φίλους του βαποριού!
pantelis2009
12-12-2010, 22:20
Υπέροχη φωτο φίλε GameManiacGR, ευχαριστώ για την αφιέρωση. Κοίτα και συ στα αμφίπλωρα!!!;).
f/b delfini
12-12-2010, 22:33
Ευχαριστω πολυ, θα ανταποδωσω μεθαυριο αμα παω Πειραια.
IONIAN STAR
13-12-2010, 12:45
Μία φωτογραφία του Ιονίς στο λιμάνι της Κυλλήνης στις 5 Νοεμβρίου
Αφιερωμένη στους Ionian Star,pantelis2009,fb/delfini,appia 1978,ithakos,ιθακη,trakman,polykas,corfu και σε όλους τους φίλους του βαποριού!
Eυχαριστω πολυ φιλε μου,υπεροχη φοτο !!! ;)
Ευχαριστούμε πολύ Φίλε μου...
trelaras
27-12-2010, 16:50
Το Ιονίς κατά την άφιξη του στο λιμάνι της Κυλλήνης την 2η μέρα των Χριστουγέννων από το κατάστρωμα του Αδαμάντιου!
http://img130.imageshack.us/img130/1739/pc260621.jpg
http://img407.imageshack.us/img407/6784/pc260623.jpg
http://img402.imageshack.us/img402/9592/pc260624.jpg
trelaras
27-12-2010, 16:57
http://img830.imageshack.us/img830/4872/pc260625.jpg
http://img412.imageshack.us/img412/7404/pc260626.jpg
http://img267.imageshack.us/img267/6150/pc260632.jpg
Το Ιονίς με σινιάλα της Ελληνικής Ακτοπλοίας στο λιμάνι της Ιθάκης. Έτος 1987
121865
Αφιερωμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου και ειδικά στον ξάδερφο μου ιθάκη που πάντα μας εκπλήσει με τις φωτό του.
IONIAN STAR
29-01-2011, 22:28
Φιλε μου πολυ ωραια και σπανια φωτο.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ !!! :D
121865
Αφιερωμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου και ειδικά στον ξάδερφο μου ιθάκη που πάντα μας εκπλήσει με τις φωτό του.
καλα ε οταν ημασταν 3 χρονων,τι λες τωρα,Τραγικο επισεις ειναι και οτι η περιοχη του "παλιοκαραβου" και της τωρα μαρινας ειναι αχτιστες...ξαδερφε,το ευχαριστω ειναι λιγο.....δεν εχω λογια....πλοιο κοσμημα για τα νερα μας και για τα ελλινηκα ναυπηγια...
Υ.Γ τοτε μου αρεσε πιο πολυ....
Appia_1978
30-01-2011, 11:08
121865
Καταπληκτική φωτογραφία!!! Κόσμημα σκέτο το πλοίο :-D Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, φίλε μου!!!
CHIEF OFF.
31-01-2011, 23:11
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΣ...ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ..ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΒΑΠΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ.
Captain_Nionios
31-01-2011, 23:20
ΑΠΙΘΑΝΗ φωτογραφια του παρελθοντος λες και ειναι χθεσινη, η ποιοτητα της δεν παιζεται, ενω για την σπανιοτητα και την ιστορικοτητα της τι να πει κανεις; Παιδες ευχαριστουμε πολυ.
ΥΓ: Εμενα μου αρεσε πιο πολυ μετα τη μετασκευη Τυρογαλα αλλα χωρις τα sponsons!!!
To ΙΟΝΙΣ εν έτη 1981 στο λιμάνι της Ιθάκης.......
Αφιερωμένη σε Ιθάκη,captain Nionio,Apia 1978,Pantelis2009,Maroulis Nikos,Trelaras,Vinman,GameManiac.gr,Ιοnian Star,σε όσους φίλους ξεχνώ και όλους τους φίλους του πλοίου κόσμημα του ιονίου.
124002
GameManiacGR
20-02-2011, 17:54
Καταπληκτική και ιστορική!Σε ευχαριστούμε φίλε μου που την μοιράστηκες μαζί μας!
Αφιερωμένη σε Ιθάκη,captain Nionio,Apia 1978,Pantelis2009,Maroulis Nikos,Trelaras,Vinman,GameManiac.gr,Ιοnian Star,σε όσους φίλους ξεχνώ και όλους τους φίλους του πλοίου κόσμημα του ιονίου.
124002
οπα γιε,μπαστα λιγο,θα μας ερθει κατραπακια....merci merci
Πολύ ωραία η φωτογραφία φίλε ithakos.
Μιας και δε νομίζω να το έχουμε κουβεντιάσει παλιότερα, υποψιάζεται κανείς πως προέκυψε το όνομα του πλοίου;
αν δεν κανω λαθος φιλε Αρη ειναι ενα στυλ πως ηταν το monterey οταν το πηρε ο Χανδρης και το ονομασε Britanis προς τιμην της Βρετανιας,ετσι και το Ιονις για το Ιονιο...αν και το ποιο απλο θα ηταν να ρωτησουμε τον κυριο Γιαννη Βλασσοπουλο,που για περιεργο τροπο δεν το εχουμε κανει μεχρι σημερα....
pantelis2009
20-02-2011, 19:16
Μιά υπέροχη ανάμνηση απο την ωραία εκείνη εποχή.;) Ευχαριστώ για την αφιέρωση φίλε ithakos:cool:.
αν δεν κανω λαθος φιλε Αρη ειναι ενα στυλ πως ηταν το monterey οταν το πηρε ο Χανδρης και το ονομασε Britanis προς τιμην της Βρετανιας,ετσι και το Ιονις για το Ιονιο...αν και το ποιο απλο θα ηταν να ρωτησουμε τον κυριο Γιαννη Βλασσοπουλο,που για περιεργο τροπο δεν το εχουμε κανει μεχρι σημερα....
Σωστά το σκέφτηκες, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το όνομα το είχε σκεφτεί ο κ.Βλασσόπουλος. Βλέπεις το καράβι το παρήγγειλε το 1968 ο Κάπαρης, ο οποίος ήταν τότε ναυπηγός που δούλευε στο Χανδρή. Πιθανολογώ οτι είχε επηρεαστεί από τα ονόματα που έδεινε ο Χανδρής στα καράβια του και έτσι διάλεξε το όνομα για το δικό του πλοίου.
Appia_1978
21-02-2011, 11:05
Πολύ όμορφη σκέψη, Άρη :-D
Φίλε Ithakos, σε ευχαριστώ πολύ για τις σπάνιες φωτογραφίες που μοιράζεσαι μαζί μας! Ελπίζω το αρχείο σου, να περιλαμβάνει αμέτρητες ακόμα εικόνες της παλιάς καλής εποχής από την Ιθάκη και την Κεφαλλονιά ;)
Μήπως θυμάσαι τι γιορταζότανε; Το πλοίο είναι σημαιοστολισμένο και υπάρχει πλήθος κόσμου στη γέφυρα.
Υ.Γ.: Υπάρχει μήπως η φωτογραφία σε μεγαλύτερη ανάλυση; Εαν ναι, θα μπορούσες να μου τη στείλεις; Γράψε ένα πμ για το e-mail. Σε ευχαριστώ πολύ!
Φίλε APPIA 1978 δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για εκείνη τη μέρα....οι φωτό προέρχονται από οικογενειακό αρχείο και τις πιο αξιόλογες τις ανεβάζω.
Στείλε μου το E-mail σου δώσω τη φωτό φίλε μου...
IONIAN STAR
21-02-2011, 15:49
Φιλε ithakos σπανια και εξαιρετικη φοτο !!! Ευχαριστω πολυ !!! :D ;)
pantelis2009
21-02-2011, 16:56
Μιά και άρχισε ο φίλος ithakos με τα παλαιά ας δούμε και 1 φωτο του πλοίου απο τις 28/10/2007 όταν ήταν στη μεγάλη του Περάματος και έβαζε το sponsons ενώ απ' ότι φαίνετε είχε αφαιρέση κάποιες σωστκές λέμβους για να τοποθετήσει MES. Η φωτο είναι απο μεγάλη απόσταση (φοβόμουν τότε) αλλά κάπου υπάρχει και μιά πιο κοντινή (θα την βρώ:().
Χαρισμένη σε ithakos, Ιθάκη, IONIAN STAR, Appia_1978, Ellinis, Ellinis, Trakman, GameManiacGR, captain Nionio, Trelaras και όλους τους φίλους του πλοίου.:p
124124
Eυχαριστούμε φίλε Παντελή.......πολύ ωραία φωτό.
IONIAN STAR
21-02-2011, 17:52
Ευχαριστω Παντελη, υπεροχη φοτο !!! :D
Appia_1978
22-02-2011, 10:24
Φίλε μου,
σου έστειλα το e-mail μέσω μηνύματος στο προφίλ σου ;)
Να σαι καλά!
Μάρκος
IONIAN STAR
07-03-2011, 16:44
Οριστε μια φοτο του πλοιου τραβιγμενη απο την παραλια της Καυκαλιδας.Η φοτο ειναι χαρισμενη στους φιλους gamemaniac,pantelis2009,f/b delfini,ithakos,appia_1978 και σε ολους τους φιλους του πλοιου !!! ;)
125604
f/b delfini
07-03-2011, 17:09
Οριστε μια φοτο του πλοιου τραβιγμενη απο την παραλια της Καυκαλιδας.Η φοτο ειναι χαρισμενη στους φιλους gamemaniac,pantelis2009,f/b delfini,ithakos,appia_1978 και σε ολους τους φιλους του πλοιου !!! ;)
125604
Τέλεια φωτο!!!!!!!Θα ανταποδόσω αργότερα με ένα βίντεο για το Φαιστος Παλας !!!
pantelis2009
07-03-2011, 17:56
Ορίστε και η πιο κοντινή που υποσχέθηκα μερικά ποστ πριν.;)
Χαρισμένη σε όσους αναφέρω και όλους τους φίλους του πλοίου.:D:p
125619
IONIAN STAR
07-03-2011, 17:59
Εξαιρετικη φοτο φιλε μου !!! ;)
GameManiacGR
07-03-2011, 20:16
Ευχαριστούμε Παντελή & Ionian star για τις φωτογραφίες σας! :-D
Appia_1978
08-03-2011, 12:13
Ευχαριστούμε πολύ, παιδιά :-D
IONIAN STAR
05-04-2011, 13:24
Οριστε μια φοτο του πλοιου στην Κυλληνη.Η φοτο ειναι αφιερωμενη στους φιλους GameManiac,pantelis2009,f/b delfini,ithakos,appia_1978 και στους φιλους του θεματος !!! ;) :cool:
128808
pantelis2009
05-04-2011, 17:21
Ευχαριστούμε φίλε IONIAN STAR;).
Captain_Nionios
05-04-2011, 18:33
124002
ΑΠΙΘΑΝΗ!!! Δεν την ειχα δει Ανδρεα, πραγματικα η εποχη, το βαπορι, το μερος και η ποιοτητα ειναι ολα υπεροχα!!! Να 'σαι καλα!!!
IONIAN STAR
01-12-2012, 11:24
Το Ιονις προερχομενο απο τον Πορο για Κυλληνη !!
130455
GameManiacGR
09-12-2012, 10:40
Ταξιδάκι με το Ιονίς την Παρασκευή από Πόρο για Κυλλήνη.Το πλοίο ήταν πεντακάθαρο μέσα-έξω (όπως και όλα της κοινοπραξίας) και αρκετά καλοτάξιδο για το μέγεθός του.Από ντόκο σε ντόκο έκανε 1.35 (όσο και ο Κάλβος όταν ήταν στη γραμμή),ενώ απ ότι έμαθα μάλλον αυτό θα σκαντζάρει το Κάλβος στην Πάτρα όταν το δεύτερο ανέβει για επισκευή.
Τέλος μία φωτογραφία του τον περασμένο Μάιο στην Κυλλήνη.Για όλους τους φίλους του!
131758
Χρύσανθε είναι το απόλυτα αναμενόμενο,αν και κρατάω μια πισινή.
Αυτή τη σκάντζα περιμένουν όλοι στην γραμμή...είναι πλέον επιβεβλημένη..
Appia_1978
10-12-2012, 09:17
Για πότε την υπολογίζετε;
Λογικά την περίοδο των εορτών ή στο δεξαμενισμό του Κάλβου...
Appia_1978
10-12-2012, 13:48
Συγγνώμη Ανδρέα, παρεξήγηση ;)
Εννοούσα, για πότε υπολογίζετε το δεξαμενισμό του Κάλβος;
Δεν το γνωρίζω Μάρκο αλλά λογικά πριν το Πάσχα που ανοίγει η κίνηση!
pantelis2009
11-12-2012, 08:41
Το ΙΟΝΙΣ........24-09-2012 στις 16.15 μ.μ. έξω απο τον Πειραιά, φωτογραφημένο απο την Κυνόσουρα.
131910
BEN BRUCE
16-12-2012, 21:23
ΙΟΝΙΣ απο τουριστικο οδηγο του 1980
132330
Απο τον προσφαοτ δεξαμενισμο του στον Πειραια...κουκλι!
Πάντα είναι κουκλί αυτό το πλοίο φίλε aquaman....και με πολύ καλό πλοίαρχο...
Όσο για τις φωτό από τα πλοία που δεξαμενίζονται τις βάζουμε στο αντίστοιχο θέμα δεξαμενισμών (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?27197-%C4%E5%EE%E1%EC%E5%ED%E9%F3%EC%EF%DF-%E5%F0%E9%E2%E1%F4%E7%E3%FE%ED-%F0%EB%EF%DF%F9%ED-Passenger-amp-ferries-drydockings&p=448503#post448503)
Ναι το εχω υποψη το θεμα των δεξαμενισμων,απλα σκεφτηκα οτι εδω θα δουν την φωτο περισσοτεροι φιλοι του πλοιου.Ωστοσο εχεις δικιο,κανονικα οι φωτογραφιες εξω απο το νερο,πρεπει να μπαινουν εκει.
Aς το δούμε και στη Ζάκυνθο στη γνώριμη θέση του.......
132430
IONIAN STAR
23-12-2012, 20:57
Μερικες σημερινες φωτογραφιες του πλοιου στην Κυλληνη !!
132891132892132893
Επισης στο πλοιο εχουν βαλει προστατευτικα για τον αερα !!
132895
Τώρα το χειμώνα χρειάζονται οι ανεμοθώρακες...είναι πολύ καλή κίνηση ειδικά για τους καπνιστές....
Το καλοκαίρι θα ανεβαίνουν λογικά για να απολαμβάνουν οι επιβάτες τη θαλασσινή αύρα.....
trelaras
04-01-2013, 16:32
Aφιξη στον Πορο 28/12
133960133959133961133962133958
trelaras
04-01-2013, 16:40
Μέρος 2ο:
133965133966133964
Appia_1978
04-01-2013, 18:01
Φάνη, ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες σου :)
Captain_Nionios
07-01-2013, 05:29
Συμφωνα με το openseas απο Παρασκευη 11/1/2013 και μεχρι Κυριακη 20/1/2013 το Ιονις θα βρισκεται στην γραμμη Πατρα-Σαμη. Μετα δεν εχει αλλη "καλουμπα" το προγραμμα. Για μενα ενα πολυ ευχαριστο νεο. Το ομορφοτερο και ιστορικοτερο εν ζωη πλοιο του Ιονιου επιστρεφει στην γραμμη μαλλον μετα απο περιπου 22.5 χρονια και το μακρινο Φθινοπωρο του 1990 αν δεν κανω λαθος... Ευχομαι να στεριωσει στη γραμμη και να μας ταξιδευει στα παμπολλα και ομορφα εξωτερικα καταστρωματα του και να μας ξεκουραζει στα ποικιλα σαλονια του...
134234
Το βαπόρι επιστρέφει στο νησί του,η ιστορία αποζημειώνει τους Καραβολάτρες...είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό καράβι για εμάς..είναι ιστορικό σημείο της Ιθάκης...
gpap2006
07-01-2013, 15:00
Μακάρι να έμενε Πάτρα ως καταλληλότερο για τη γραμμή και να κατέβει ο ΚΑΛΒΟΣ Κυλλήνη-Πόρο.
Captain_Nionios
07-01-2013, 20:16
Μιας που το βαπορι θα ερθει παλι στη γραμμη Πατρα-Σαμη ειπα να κατσω και να μετρησω πανω στα σχεδια ποια ειναι η χωριτηκοτητα του σε ιχ. Η μετρηση εγινε με αυτα τα κατι σαν παραλληλογραμμα με μεσο μηκος 4.1 μετρα και πλατος 1.95 ωστε να ανοιγουν σχετικα ικανοποιητικα οι πορτες. Οι αποστασεις μεταξυ τους περιπου 15 ποντους κατα μηκος, ενω στο πλατος εβαλα σχεδον παντου 15 ποντους διοτι ηδη ειχα δωσει το 1.95 που εγραψα παραπανω με τα περισσοτερα ιχ να εχουν πλατος 1.75. Περιμενα γυρω στα 155-160 αυτοκινητα και τελικα εφτασε μεχρι τα 171, ενα παρα πολυ καλο νουμερο για το μεγεθος του... Παραθετω και τη φωτογραφια με τον υπολογισμο.
134378
Κατ αρχήν Διονύση σε συγχαίρω για τον υπολόγισμό και τη λεπτομέρεια...δευτερον ο αριθμός των ΙΧ είναι ικανοποιητικός για την κίνηση της γραμμής...
Πιστευω ότι σε συνδυασμό με την ξενοδοχειακή ικανότητα του βαποριού και την ταχύτητα του το καθιστούν την ιδανικότερη επιλογή της κοινοπραξίας.
Captain_Nionios
07-01-2013, 20:34
Δεν ειναι κατι τοσο σημαντικο για τα λιμανια αυτα αλλα γιατι να μην πουμε οτι ειναι και σαφως πιο μανουβραδορικο, εχει pitch προπελες, εξωστρεφεις βεβαια, δυο τιμοναρες, ικανοποιητικο προπελακι και 8000 ιππους συνολο...
Apostolos
07-01-2013, 20:53
1. Δέν έχεις αφήσει ικανοποιητικές γραμμές ασφαλείας
2. Απαγορευεται η στοιβασία οχημάτων κατα το εγκάρσιο
3. Τα αυτοκίνητα δέν ειναι container να τα στοιβάσεις όπως θές. Θα σου έρθούν smart, SUV, βάρκες, κοντά, μακρια, γέροι και κυρίες που σου κάνουν την φόρτωση άνω κάτω.
4. Καλή η προσπάθεια και προσπάθησε να παρατηρείς τις πραγματικές φορτώσεις. Γιατι κάτι τέτοια κάνουν διάφοροι απ τα γραφεια και τα πρακτορεία και μετα τρέχει ο κόσμος και ακούει τα μπινελίκια!
Captain_Nionios
07-01-2013, 21:29
Σε μερες αιχμης σε πολλα βαπορια εχω δει αποσταση αναμεσα στις πορτες των αυτοκινητων οχι μεγαλυτερη απο 15-20 ποντους. Εδω το πλατος των παραλληλογραμμων ειναι 1.95 κατα μεσο ορο ενω τα αυτοκινητα με τους καθρεφτες κλειστους εχουν πλατος κατα μεσο ορο 1.75. Ηδη δηλαδη υπαρχουν εσκεμμενα επιπελον 20 ποντοι που ειναι κενο αναμεσα στα αυτοκινητα και αφηνω και αλλους 10 περιπου μεταξυ των παραλληλογραμμων, δηλαδη 35 συνολο. Επισης οι αποστασεις απο τα τοιχωματα του πλοιου επιτρεπουν τη διελευση ατομων. Δεν ξερω αν ειναι υποχρεωτικο η αποσταση να ειναι παντα 0.5 μετρο αλλα αυτο που εχω δει ειναι οτι κολλανε τα αμαξια σε αποσταση οχι μεγαλυτερη των 15-20 ποντων το ενα με το αλλο και αφηνουν ενα διαδρομο 0.5 μετρο στη διαμεσο του βαποριου και δυο διαδρομους 0.5 μετρο στις ακρες ωστε να μπορουν να μπουν καποιοι οδηγοι και σιγα σιγα αφου φευγει καθε ενα αμαξι να ελευθερωνεται χωρος και για το επομενα, ενω χρησιμευουν αυτοι οι τρεις διαδρομοι και σε περιπτωση πυροσβεσης. Ουσιατικα δηλαδη σε πλοια σαν το Ιονις αφηνουν τρεις διαδρομους. Στις ακρες και στη διαμεσο. Εδω δεν καθησα να το δειξω αναλυτικα στο σχεδιο αλλα οπως ειπα το κενο μεταξυ των αυτοκινητων ειναι 35 ποντοι. Δυο να βαλεις σε αποσταση 20 ποντων σου μενει στη διαμεσο χωρος 65 ποντων... Αν αυτο ειναι κατι παρανομο σιγουρα το ξερεις εσυ καλυτερα αλλα σου λεω τι εχω δει με τα ματια μου. Τωρα οσον αφορα το μηκος των αυτοκινητων πηρα ενα μεσο ορο και οι αλλαγες που εκανα ηταν το πολυ 20 ποντους για να χωρεσουν τα αυτοκινητα... Το πολυ να παιρνει 4-5 αυτοκινητα λιγοτερα.
ΥΓ: Μονο ισως στο καταμπαρο τα πραγματα ειναι ασφυκτικα αλλα εκει συνηθως βαζουν πολυ μικρα αυτοκινητα ενω εγω εβαλα σχετικα μικρα.
Apostolos
07-01-2013, 21:33
Το ξέρω ότι τα κολάνε αλλα δέν σημαίνει οτι είναι και το σωστό αυτό!!!!
Και δέν μπορείς να κάνεις υπολογισμό με κάτι που είναι παράνομο! Όσο αφορά το μισό μέτρο, είναι και η σωστή απόσταση ασφαλείας που συνήθως είναι στις μουράδες του πλοίου
Captain_Nionios
07-01-2013, 22:01
Καλως αλλα αφου εδω εχουμε 35 ποντους σταθερα δεν θεωρω οτι ειμαστε και σε τοσο τραγικο επιπεδο ασφαλειας. Με 35 ποντους πλατος ενας ευσωμος ανθρωπος σαν και εμενα περνα ανετα και γρηγορα απ' ολους τους διαδρομους πηγαινοντας με το πλαι.
Αν απ' την αλλη θυσιασεις 15 ποντους απο δυο διαδρομους εχεις ειτε αλλον ενα με 65 ποντους ειτε αλλους δυο με 50 ποντους, διαλεγεις και παιρνεις. Το λογικο ειναι να παρεις τους δυο και να εχεις τεσσερις με πλατος 50 ποντων, δυο στις ακρες που ετσι και αλλιως υπαρχουν και δυο νεους καπου στη μεση. Εκει που εχουμε οκτω διαδρομους συνολο θεωρω οτι με τεσσερις διαδρομους 50, δυο διαδρομους των 35 και μονο δυο των 20 ποντων ειμαστε σε καλο επιπεδο ασφαλειας, ενω μια χαρα ειναι και εκει που εχουμε 6 διαδρομους συνολο γιατι εχουμε τεσσερις των 50 ποντων και δυο των 20.
Τωρα αν πρεπει να βαλω σε καθε διαδρομο 50 ποντους αποσταση ειμαι εκτος κανονισμων οπως λες αλλα δε νομιζω πως η θυσια ειναι μεγαλη γιατι ηδη κινειται μια χαρα ο κοσμος με μεγαλα ποσοστα "ελευθερων" διαδρομων.
Apostolos
07-01-2013, 22:38
Καπετάνιε μου σου είπα μην σκευτεσαι σαν τους άναυτους των γραφείων. Τα βάπόρια δεν φορτώνονται με τον χάρακα...
Captain_Nionios
07-01-2013, 23:14
Σκοπος μου δεν ηταν να βγαλω ενα ακριβες νουμερο και να θεωρηθει κανονας, αλλα να δουμε πανω κατω που κινειται το βαπορι, το νουμερο ηταν 171. Σιγουρα παιρνει γυρω στα 165 ιχ αναλογα με τα μεγεθη τους και τις διαθεσεις του πληρωματος, οποτε εχουμε λοιπον μια ταξη μεγεθους.
Appia_1978
07-01-2013, 23:39
Μπράβο Νιόνιο :)
Το αστείο είναι, πως ενώ για χρόνια στη λίστα μου το είχα με 150 ΙΧ, επίσημα είχα δει κάποτε τον αριθμό 92 ... :D
Captain_Nionios
08-01-2013, 19:29
Στην παραπανω φορτωση εβγαλα τρια και τρια ιχ στις ραμπες για το ανω γκαραζ (παταρια) και το καταμπαρο, ωστε να ανεβοκατεβαινουν και εβγαλα δυο απο τα εξι ιχ που ηταν εγκαρσια φορτωμενα για να γινει πιο ανετο το σημειο. Συνολο 171 πλεον πιο ανετα και πιο ασφαλως.
Captain_Nionios
09-01-2013, 17:16
Συμφωνα με τις τελευταιες πληροφοριες το βαπορι θα σκατζαρει τον Καλβο στη Σαμη αυριο (Πεμπτη) το απογευμα. Πιστευω η αφιξη για εναρξη των δρομολογιων θα ειναι πολυ σημαντικοτερο γεγονος απο την προσεγγιση στα τελη του Καλοκαιριου του 2010 στη Σαμη για να αποβιβασει κοσμο για Ιταλια. Οποιος φιλος απο Κεφαλονια εχει την τρελα θερμοπαρακαλειται να παει στη Σαμη και να το βγαλει, εστω την Παρασκευη το πρωι...
βαγγελις ροκκος
09-01-2013, 20:47
Αληθεια ποσα χρονια εχουν περασει απο το τελευταιο δρομολογιο Πατρα Σαμη, σπανιο να δεις καραβι μετα απο 22 η 25 χρονια περιπου να ξαναεμφανιζεται στη γραμ μη που πρωτοξεκινησε.
Appia_1978
09-01-2013, 21:51
Νιόνιο, θα σε απογοητεύσω. Θα πήγαινα στα σίγουρα, αλλά δυστυχώς δεν είμαι στο νησί όπως ξέρεις ... Ίσως ο Φάνης; :)
trelaras
10-01-2013, 14:59
Νιόνιο, θα σε απογοητεύσω. Θα πήγαινα στα σίγουρα, αλλά δυστυχώς δεν είμαι στο νησί όπως ξέρεις ... Ίσως ο Φάνης; :)
Και εγώ θα σας απογοητεύσω...ήμουν μόνο τις γιορτές στο νησί!
Ιθάκη και Πάτρα είμαστε καλυμένοι...Σάμη θα βρεθεί τρόπος να έχουμε φωτογραφίες...
Πάτρα πως θα "είμαστε καλυμένοι"???? Την ώρα που το βαπόρι θα φτάνει Πάτρα, εσύ θα είσαι στην δουλεία...?!?!?!?!?!?!?
Γιώργο η κάμερα μου και άλλα μέλη του Nautilia.gr θα είναι στο λιμάνι...επίσης και πέντε άνθρωποι είναι έτοιμοι στην Ιθάκη να βγάλουν βίντεο και φωτό,και άνθρωπος πάνω στο πλοίο που θα βγάλει την πρώτη προσέγγιση στο λιμάνι από πάνω από το πλοίο...το Σαββάτο θα είμαι και εγώ εν πλω για Ιθάκη...Αν δεν δουλευα θα ήμουν μαζί σου πάνω αυριο...
Δυστυχώς ούτε εγώ είμαι στην Κεφαλλονιά αυτές τις μέρες. Εφ΄όσον Θιακοί είναι ετοιμοπόλεμοι για φωτογράφιση, θα μπορούσε να πεταχτεί κάποιος Θιακός στην Σάμη; Είναι και ευκαιρία για μία μικρή εκδρομή.
Τα τελευταία δρομολόγια του ΙΟΝΙΣ στην γραμμή Πάτρα-Σάμη-Βαθύ τότε, ήταν Αύγουστο ή Σεπτέμβριο του 1990.
Captain_Nionios
11-01-2013, 01:20
Παντως για σκεφτειτε το, 22.5 ολοκληρα χρονια αργοτερα επιστρεφει ενας παλιος γνωριμος και φιλος. Ειχε φυγει στην ακμαια ηλικια των 13 ετων, παρατημενο και με αβεβαιο μελλον, περασε δυσκολα και εμπασε νερα κατα το χρονιο παροπλισμο και εν τελει επιστρεφει μετα απο μια εξαιρετικη μετασκευη του 1993-1994 και μια αναγκαστικη εναρμονιση του 2007 που του προσθεσε τις αντιαισθητικες μπανανες, σιγουρα προσεγμενο, σιγουρα ομορφο, σιγουρα ακμαιο στα 35 προς 36 του χρονια... Εγω λογω ηλικιας το προλαβα βρεφος στη Σαμη και το εμαθα πια ως πλοιο του Τυρογαλα στα μεσα τις δεκαετιας του '90 στις γραμμες του Πορου. Για τους παλιους ομως που το προλαβαν στη γραμμη Πατρα-Σαμη-Ιθακη η συγκινηση πρεπει να ειναι μεγαλη και οφειλει να ειναι μεγαλη και εντονη, ειδικα για τους Θιακους που δεν το ξαναειδαν ποτε απο τοτε...
Aκριβως οπως τα λες Διονύση η σημερινή άφιξη του βαποριου έχει συναισθηματική αξία περισσότερο απο κάθε άλλη άφιξη πλοίου στο νησί της ιθακης
Και ναι λοιπόν, μετά από 22 χρόνια το πλοίο της Ιθάκης γυρνάει στο νησί του...
και ιδού η άφιξή του μετά από τον απαραίτητο συριγμό- χαιρετισμό του cpt Μιχάλη Γαλανού (ο οποίος επιστρέφει στην Ιθάκη μετά το πέρασμά του το 2004 με το Δ. Σολωμός στην αντικατάσταση του άλλου αγαπημένου μας πλοίου)
134597 134598 134599 134600 134601
Εξαιρετικά αφιερωμένες στους φίλους του, και στον φοβερό καπετάνιο και το υπερφιλόξενο πλήρωμα του...
Καλή παραμονή και μακάρι να έμενε κοντά μας
Captain_Nionios
11-01-2013, 22:46
Παρα πολυ ωραιες εικονες και μαλιστα με αγριο χειμωνιατικο ουρανο. Απιθανη επανοδος μετα απο τοσα χρονια. Ευχαριστουμε πολυ και αναμενουμε και αλλες... Καλες θαλασσες στο πληρωμα και τον Κιμωλιατη καπετανιο με την ευχη να μεινουν μαζι μας...
Ωραιες φωτογραφιες φιλε Ιθακη.Κατα την γνωμη μου ειναι το ομορφοτερο πλοιο που εχει ναυπηγηθει στην χωρα μας.
Appia_1978
11-01-2013, 22:58
Είναι, είναι :)
Γιώργο, πανέμορφες εικόνες από ένα πανέμορφο πλοίο σε ένα πανέμορφο νησί!!!
Το τέλειο θα ήταν βεβαίως, εάν έπιανε στο Βαθύ ...
Mπράβο ξάδερφε....η ιστορία έκανε τον κύκλο της και το πλοίο της Ιθάκης επέστρεψε στο νησί του...το μόνο που λέω τώρα είναι να μείνει για πολύ καιρό...
Mπράβο ξάδερφε....η ιστορία έκανε τον κύκλο της και το πλοίο της Ιθάκης επέστρεψε στο νησί του...το μόνο που λέω τώρα είναι να μείνει για πολύ καιρό...
Ξάδερφε, περίεργα τα συναισθήματα οταν ανέβηκα στην γέφυρα. Παρά του ότι ήμασταν μικρά,σχεδόν είναι η ίδια...
Είναι, είναι
Ο καιρός γαρ εγγύς Μάρκο
Πάρε και την πρώτη άφιξη στην Σάμη πραγματοποιόντας τακτικό δρομολόγιο της γραμμής
134605
να σημειώσουμε πως ο καπτά Μιχάλης και κατά την άφιξή του από Ζάκυνθο, αλλά και στο δρομολόγιο έκανε δεξιόστροφη μανούβρα
IONIAN STAR
12-01-2013, 00:13
Ευχαριστουμε πολυ για τις ομορφες φωτογραφιες του υπεροχου Ιονις απο την Ιθακη !!
pantelis2009
12-01-2013, 07:42
Πάντα πρώτος στις μεταδώσεις ο φίλος Ιθάκη. Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση.
trelaras
12-01-2013, 16:32
Ξάδερφε, περίεργα τα συναισθήματα οταν ανέβηκα στην γέφυρα. Παρά του ότι ήμασταν μικρά,σχεδόν είναι η ίδια...
Ο καιρός γαρ εγγύς Μάρκο
Πάρε και την πρώτη άφιξη στην Σάμη πραγματοποιόντας τακτικό δρομολόγιο της γραμμής
134605
να σημειώσουμε πως ο καπτά Μιχάλης και κατά την άφιξή του από Ζάκυνθο, αλλά και στο δρομολόγιο έκανε δεξιόστροφη μανούβρα
K στο βάθος το Ιονιακι....πέλαγος!
Πάντα πρώτος στις μεταδώσεις ο φίλος Ιθάκη. Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση.
πάντα όμως για πλοία που είναι στην καρδιά μου σε εξέχουσα θέση, ή σε αυτά που υπηρετούν φίλοι καλοί
K στο βάθος το Ιονιακι....πέλαγος!
γι αυτό στην έβαλα "πελαγολάτρη"....
Ευχαριστουμε πολυ για τις ομορφες φωτογραφιες του υπεροχου Ιονις απο την Ιθακη !!
δεν είναι μόνο από την Ιθάκη, είναι και η είσοδος στην Σάμη και για να μην είμαστε παραπονεμένοι, ας δούμε και την είσοδο του στο παλιό της Πάτρας, κλασσικά από νοτία, όπως και πριν 22 χρόνια
134678
αλλά και την δεξιόστροφη μανούβρα (υπόκλιση) που έκανε ο καπτά Μιχάλης με την μπαλαρίνα του Ιονίου, μπροστά στην βασίλισσα του Ιονίου
134679 134680 134681 134682
μια φορα και ενα καιρο
134696
Appia_1978
12-01-2013, 22:34
πάντα όμως για πλοία που είναι στην καρδιά μου σε εξέχουσα θέση, ή σε αυτά που υπηρετούν φίλοι καλοί
γι αυτό στην έβαλα "πελαγολάτρη"....
δεν είναι μόνο από την Ιθάκη, είναι και η είσοδος στην Σάμη και για να μην είμαστε παραπονεμένοι, ας δούμε και την είσοδο του στο παλιό της Πάτρας, κλασσικά από νοτία, όπως και πριν 22 χρόνια
134678
αλλά και την δεξιόστροφη μανούβρα (υπόκλιση) που έκανε ο καπτά Μιχάλης με την μπαλαρίνα του Ιονίου, μπροστά στην βασίλισσα του Ιονίου
134679 134680 134681 134682
Ευχαριστούμε πάρα πολύ, Γιώργο :)
Ας δούμε και την σημερινή άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας....(Μέρος 1)
Είσοδος από νοτία, περασμα μπροστά από το μώλο του Αγίου Νικολάου,ρεμέτζο και άραγμα στη δεύτερη λιμενολεκάνη στη θέση Νο 10.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι τα συναισθήματα των Ιθακησίων για αυτό το πλοίο αλλά και τα δικά μου δεν εχουν μέτρο σύγκρισης με κανένα άλλο....επιτέλους ξανάδαμε το κοτερο στο νησί μας!
134738134739134740134741134742
Συννεχίζεται...
’φιξη και ρεμέτζο ΙΟΝΙΣ στην Πάτρα (Μέρος 2)..............
134743134744134745134746134747
Ας κάνουμε και μία βόλτα στο εσωτερικό του πλοίου...
Κατ αρχήν το γκαράζ
134748134749
Η Γέφυρα με το χαρακτηριστικό ξύλινο τιμόνι του πλοίου...αίσθηση από παλιά ακρως καραβολατρική...
134750
Η Πλώρη όπως φαίνεται από τη αριστερή βαρδιόλα...
134751
Η τραπεζαρία αξιωματικών....
134752
Το πρύμνιο σαλόνι το οποίο παλαιότερα ήταν η τραπεζαρία του πλοίου όταν λειτουργούσε κουζίνα στα βραδινά δρομολόγια για Κέρκυρα Πρίντεζι
134753
Ο κεντρικός καναπές του πλοίου μπροστά από το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στα δύο ανώτερα ντεκ που υπάρχει σαλόνι και καμπίνες.
134754
Το πλώριο σαλόνι του βαποριού με τις αεροπορικές θέσεις.
134755
Το μεσαίο σαλόνι του πλοιου.
134756
Οι αναπαυτικές πολυθρόνες μασάζ..πριν το πλώριο σαλόνι...(Όπως και στο ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ υπάρχουν ίδιες..αν και μικρή εταιρία ο Εφοπλιστής προσέχει τα πλοία και τα διατηρεί κατά το δυνατόν εφάμιλα των καινούριων σε άνεση και παροχές)
134757
Οι εξωτερικοί χώροι του ΙΟΝΙΣ....
134758134759134760134761134762
Εξωτερικοί χώροι ΙΟΝΙΣ (συννέχεια)...............
134763134764134765134766134767
.Επίσης οι χαρακτηριστικές ξύλινες πόρτες βάζουν την τελευταία καραβολατρική λεπτομέρεια στο πλοίο..
Αυτό το οποίο είναι συναρπαστικό σε αυτό το βαπόρι είναι ότι αν και μικρό σε μέγεθος έχει φανταστικούς χώρους και μέσα και έξω..
Νομίζω πως δύσκολα θα βαρεθεί κανέίς πάνω σε αυτό...
Ας δούμε και την σημερινή άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας....(Μέρος 1)
Είσοδος από νοτία, περασμα μπροστά από το μώλο του Αγίου Νικολάου,ρεμέτζο και άραγμα στη δεύτερη λιμενολεκάνη στη θέση Νο 10.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι τα συναισθήματα των Ιθακησίων για αυτό το πλοίο αλλά και τα δικά μου δεν εχουν μέτρο σύγκρισης με κανένα άλλο....επιτέλους ξανάδαμε το κοτερο στο νησί μας!
134738134739134740134741134742
Συννεχίζεται...
Ανδρέα σε ευχαριστούμε πολύ για τις φωτό του πλοίου.... πραγματικό κουκλί με έναν ξεχωριστό καπετάνιο...
Μια διευκρίνηση μόνο μόνο, η ράμπα στην οποία πέφτει είναι η Νο 9 (η Νο 10 που έπεφτε το Τανι με την βλάβη στο bow είναι από υην άλλη μερια του "τολ")
Captain_Nionios
13-01-2013, 04:11
Ευχαριστουμε πολυ τον Ανδρεα για τις πολυ ομορφες φωτογραφιες και την ζεστασια που αυτες αποπνεουν. Ευχομαι γρηγορα να κανει και ενα ταξιδακι...
Για να κλεισουμε το καρε με το κοτερο να βαλουμε και τα σχεδια του... Οι κατοψεις ειναι υπο τη παρουσα μορφη του βαποριου μετα τη μετασκευη του 2007. Δηλαδη με τα sponsons, τις αεροπορικες στο πλωριο σαλονι του deck 4 και το κοψιμο του πρυμιου "υ" πρυμα στο deck 6 που τελειωνε αναλογα με το deck 5. Η φωτογραφια με τις διαστασεις του και το σχεδιο που δειχνει το βαπορι προφιλ ειναι στην προ sponsons εποχη με τις βαρκες και την πρυμια επεκταση σχηματος "υ" του deck 6 εως πρυμα. Προσοχη στο οτι το σχεδιο του προφιλ τα νουμερα των decks ειναι αυξημενα κατα ενα, αρα το deck 7 ειναι το deck 6 των κατοψεων...
134775
134774
134773
134776
To ταξίδι θα γίνει αυτή την εβδομάδα...ειλικρινά το πλήρωμα και ο καπετάν Μιχάλης δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και είναι πολύ προσιτοί ...να είναι καλά!
Αν και έχω κάνε δύο ταξίδια στη Ζάκυνθο με αυτό όταν μπήκα μέσα στην Πάτρα μου ήρθαν μνήμες από τα παιδικά τότε ταξίδια...καθώς και αναμνήσεις του ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ που ειλικρινά θα έπρεπε να αρμενίζει ακόμα....
Δεν λέω ότι το καλύτερο και ασύγκριτο καράβι,δεν ξέρω αν κάνει για τη γραμμή καλύτερα από τα άλλα...μπορώ να πω όμως σίγουρα ότι το ταξίδι μαζί του δεν ξεχνιέται και δεν συγκρίνεται με τίποτα.
Appia_1978
13-01-2013, 13:20
Ανδρέα, Νιόνιο και Γιώργο, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τις φωτογραφίες και περιγραφές σας!!! Μακάρι να ήμουν μαζί σας, να το ταξιδεύαμε παρέα ...
To βαπόρι θα παραμείνει στη γραμμή για άγνωστο χρονικό διάστημα άρα μην σου φανεί παράξενο να ταξιδεψεις στην επόμενη επιστροφή σου στην πατρίδα σου Μάρκο...
Αναχώρηση ΙΟΝΙΣ από νοτία της Πάτρας....
134797134798134796134794134795
Και αλλάχτηκε και ο προορισμός στο ΑΙS του πλοίου, που πλέον αναγράφετε το σωστό δρομολόγιο Ιθάκη- Σάμη- Πάτρα
134801
Captain_Nionios
13-01-2013, 18:23
Το βαπορι λες και ειναι κουρδισμενο σε αυτα τα δρομολογια, 200 μετρα απο το ντοκο της Σαμης μεχρι τη νοτια εισοδο της Πατρας και στο αντιστροφο δρομολογιο, κανει καθαρο χρονο γυρω στις 3:02-3:03 με μια μεση ταχυτητα 17.3 κομβων γιατι μεχρι να επιταχυνει και να επιβραδυνει χανει λιγο απο τα 17.5+ που παει σταθερα. Θεωρω οτι για την εποχη μας ειναι μια ικανοποιητικοτατη ταχυτητα...
Και ο χρόνος του ταξιδιού και η χωριτικότητα του θεωρώ ότι είναι ικανοποιητική για τη γραμμή....
Ας δούμε και την σημερινή άφιξη του πλοίου στον Πίσω Αετό Ιθάκης από την κάμερα του κ.Σταυρου Δελαπόρτα..
134829
Appia_1978
13-01-2013, 23:34
Ανδρέα, πολύ ευχάριστω νέο :)
Το πλοίο ταιριάζει γάντι στη γραμμή (εκτός ίσως από το γκαράζ). Είναι πλοίο, που είναι φτιαχμένο για μεγάλα ταξίδια, όχι για πορθμειακές γραμμές ...
Οι φωτογραφίες με τα χειμωνιάτικά σύννεφα, είναι πολύ όμορφες!
Νιόνιο, για να ησυχάσω επιτέλους :D, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στα γενικά πλάνα, πόσους επιβάτες, ΙΧ και κρεβάτια έχει το πλοίο; ;)
Captain_Nionios
14-01-2013, 03:13
Αυτη τη στιγμη το βαπορι συμφωνα με τα σχεδια παιρνει στου εσωτερικους χωρους γυρω στα 547 ατομα αλλα συμφωνα με φωτογραφιες που εχω και με αλλες που ειχα και τα ειχα υπολογισει καποτε, επι της ουσιας παιρνει λιγο λιγοτερους, γυρω στους 540, αλλα παρα πολυ ανετα με χαλαρη πυκνοτητα. Δεν θα ειχε κανενα προβλημα να παιρνει ακομα και 550-560.
Στα εξωτερικα ντεκ που εχει πολλους χωρους τα σχεδια ειναι λιγο πιο απαισιοδοξα απο την πραγματικοτητα. Δειχνουν σταθερες θεσεις για περιπου 390 ατομα αλλα επι της ουσιας πρεπει να παιρνει γυρω στα 400, ενω με επιπλεον "χυμα" καρεκλες που χωρανε ανετα θα φτανει ανετα γυρω στα 460+. Επι της ουσιας το καλοκαιρι μπορει να μεταφερει ευκολα και με ανετη πυκνοτητα γυρω στα 1000 ατομα και αμα το πιεσουν καπως θα φτανει λιγο παραπανω.
Δεν ξερω πως βγαινουν τα πρωτοκολλα ποσα σωστικα θελει κτλ, με βαση τις επιφανειες και τους χωρους το πλοιο παιρνει τοσο κοσμο ανθρωπινα και οχι ο ενας πανω στο αλλο.
Απο ιχ μαξιμουμ γυρω στα 170 αλλα το πιο χαλαρο ειναι 165.
Καμπινες για επιβατες πλην ΑΜΕΑ δεν εχει, ειναι ολες για πληρωμα.
Πως σας φαινεται; Εγω θεωρω οτι ειναι μια χαρα.
Ιδανικό...οτι ακριβώς χρειάζεται η γραμμήσε πραγματικές συνθηκες
Appia_1978
14-01-2013, 09:28
Ευχαριστώ για τη διεξοδικότατη απάντηση :)
To ΙΟΝΙΣ αυτή την ώρα με κατεύθυνση το Βαθύ της Ιθάκης....επιστροφή στο λιμάνι του...
To IONIΣ στο Βαθύ της Ιθάκης...
Έκανε μία πρώτη προσέγιση και πλαγιοδέτησε και μετά άραξε κάθετα γιατί ενοχλούσε ο πρυμναίος κάβος την επιβίβαση φορτηγών το πρωί..
134952Εδώ κατά την πλαγιοδέτηση...
Πλαγιοδετημνο στο Βαθύ της Ιθάκης μετά από πολλά χρόνια...
134953Φωτογραφία από το φίλο Μάκη Ράπτη
Captain_Nionios
15-01-2013, 18:28
Απιθανα τα παιχνιδια της μοιρας... Μιλαμε για 22+ χρονια μετα και το βαπορι επεστρεψε στο σπιτι του. Φανταζομαι οτι ο καπεταν Μιχαλης δεν ηθελε να παει στο ντοκο του Πισαετου με τους δυνατους 7-8 μποφορ ΝΝΑ (δυτικα των νησιων το δινει ΝΔ αλλα φαινεται οτι το στριβει στην ανατολικη πλευρα) ανεμους που εχει σημερα ...
Appia_1978
15-01-2013, 21:34
Τι γίνετε στο νησί σας, τι γίνετε ...; :welcoming:
Λόγω ισχυρών νοτιάδων το βαπόρι μπήκε μέσα.....αξίζει να αναφέρουμε πως ο Καπεταν Μιχάλης άραξε το βαπόρι αμέσως σαν να κάνει τη δύσκολη μανούβρα που απαιτεί το λιμάνι του Βαθέως κάθε μέρα...συγκεκριμένα ένας παλιός καλός καπετάνιος των πλοίων του Στρίντζη ανέφερε όταν παρακολουθούσε το ρεμέτζο με τη γνωστή θιακιά προφορά.."βωρέ ούτε εγώ δεν το πάω έτσι που το έκανα 20 χρόνια κάθε μέρα"....
Για όλους τους φίλους του κότερου....
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lsZfda5NG4k
Apostolos
15-01-2013, 22:23
Λ"βωρέ ούτε εγώ δεν το πάω έτσι που το έκανα 20 χρόνια κάθε μέρα"....
Η μανούβρα είναι έμπνευση, γνώση και εμπειρία. Εχώ δει νέους Πλοιάρχους να εκτελούν άριστους χειρισμούς και ηλικιωμένους να είναι απαράδεκτοι...
Στιγμιότυπα κατά την κάθετη πρόσδεση του βαποριού...
134971134972134973134974
Πρυμνιοδέτηση στο Βαθύ της Ιθάκης 15-1-2013.....
134975134976134977
Και αυτές για να το χορτάσουμε γιατί σπάνια συμβαίνουν τα ωραία......η ομορφότερη μέρα για το λιμάνι μας.....
134978134979
Apostolos
15-01-2013, 22:32
Αν και βλέπω ότι ο αέρας είναι κατάπαντα, δεν βλέπω την δεξιά άγκυρα να καλεί πολύ πάντα. Δεν έχει νερά να πάει δεξιότερα την πλώρη και να φουντάρει για να καλεί καλύτερα; Έτσι αναγκαστικά βάλαν 2 λεντίες από δεξιά
Έχει πολύ λάσπη κάτω και δεξιότερα ρηχαίνει....
Τι γίνετε στο νησί σας, τι γίνετε ...; :welcoming:
Τι είχαμε γράψει εδώ
Είναι, είναι
....Ο καιρός γαρ εγγύς Μάρκο
φταίω τώρα να πώ, "Τα 'λεγα εγώ..."
(και αυτό ακριβώς έλεγα χθες με αυτόν τον ’νθρωπο ότι είναι το "μεγάλο" μου απωθημένο... Δεν ζήταγα κανά τζόκερ)
Μα να θυμίσουμε πως ο καπτα Μιχάλης γνωρίζει το λιμάνι του Βαθέως, μιας και ήταν ο πλοίαρχος του Σολωμός όταν είχε έρθει το 2004 για την αντικατάσταση του Κεφαλονιά τότε που χτύπησε
Λόγω ισχυρών νοτιάδων το βαπόρι μπήκε μέσα.....αξίζει να αναφέρουμε πως ο Καπεταν Μιχάλης άραξε το βαπόρι αμέσως σαν να κάνει τη δύσκολη μανούβρα που απαιτεί το λιμάνι του Βαθέως κάθε μέρα...συγκεκριμένα ένας παλιός καλός καπετάνιος των πλοίων του Στρίντζη ανέφερε όταν παρακολουθούσε το ρεμέτζο με τη γνωστή θιακιά προφορά.."βωρέ ούτε εγώ δεν το πάω έτσι που το έκανα 20 χρόνια κάθε μέρα"....
Σαφώς αναφέρεσαι στον καπτα Μάκη τον Παξινό, ο οποίος ήταν αυτός που έδειξε τότε, το 2004, τα κατατόπια του λαμανιού μας στον καπτα Μιχάλη. Εννοείτε βέβαια πως η τόση ευκολία στην μανούβρα οφείλετε και στις άψογες ικανότητες του καπτα Μιχάλη
Appia_1978
16-01-2013, 11:10
Ανδρέα, ευχαριστώ για τις φωτογραφίες!
Γιώργο, τα έλεγες, τα έλεγες :) Τον αριθμό του λαχeίου, δεν τυχαίνει να τον γνωρίζεις επίσης; :D
Η σημερινή αναχώρηση του ΙΟΝΙΣ από το Βαθύ της Ιθάκης.....
135014
Δωσε φωτό στο λαό Ανδρέα....
Captain_Nionios
16-01-2013, 17:07
Αυτη τη τελευταια ηταν εξαιρετικη, ευχαριστουμε πολυ!!!
pantelis2009
16-01-2013, 17:16
Απλά.......συγχαρητήρια σε όλους σας. Είσαστε υπέροχοι.
Ilias 92
16-01-2013, 17:30
Η σημερινή αναχώρηση του ΙΟΝΙΣ από το Βαθύ της Ιθάκης.....
Σαν τοπίο του BOB ROSS ειναι συγχαρητήρια, έχετε ωραία μέρη πάντως.:)
Appia_1978
17-01-2013, 14:48
Παιδιά,
έφυγε με επιβάτες το πρωί από το Βαθύ κατευθείαν για Σάμη ή κενό, μετά ξανά Πισαετό να φορτώσει για Σάμη και Πάτρα;
Μάρκο μάλλον φόρτωσε απ ευθείας για Σάμη όπως τον παλιό καλό καιρό.
και μάλλον θα έχουμε επανάληψη σήμερα
Edit : Και όντως βαθύ και σήμερα λόγο καιρού το πλοίο....
135070
Appia_1978
17-01-2013, 16:35
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση από τα πάτρια εδάφη :)
Γιώργο, μου φαίνεται πως πήγες νωρίς στο νησί ...
ναι το κέρατο μου....Και ο καπτα Μιχάλης έχει καταλάβει τι σημαίνει το Ιονις για την Ιθάκη, και σήμερα ανταπέδωσε.....
Πολλές φωτογραφίες από το εσωτερικό του καραβιού.....
http://ithaki-photopress.blogspot.gr/2013/01/blog-post_17.html
Νομίζω πως πρέπει να καθιερωθει το Βαθύ...του πάει πολύ!!!
Η σημερινή του άφιξη στην Πάτρα.
135300
Ωραία φωτογραφία από ένα υπέροχο βαπόρι..
Appia_1978
22-01-2013, 00:13
Επιτέλους ξανά διαδίκτυο!
Πολύ ωραία φωτογραφία :)
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
25-01-2013, 09:38
135815135816 Σε 2 φάσεις της ζωής του.
Με την αλήστου μνήμης "Ελληνική Ακτοπλοϊα" (ο ορισμός του κομματισμού) τότε που αν δεν κάνω λάθος,το βάλανε κάποτε Σάμο.
Με την Seven Islands στου Ξαβέρη.
Ιστορικές φωτογραφίες Βίκτωρα.. ...να είσαι καλα
Captain_Nionios
25-01-2013, 12:26
Ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω για τις πεντακαθαρες φωτογραφιες απο το παρελθον του ομορφου σκαριου. Μαζι με το Ναξος τα καλυτερα ελληνικα σκαρια.
Appia_1978
25-01-2013, 21:48
Ευχαριστούμε πολύ Βίκτωρα!
Όμορφο πάντως με τα χρώματα της ΕΑ.