Επιστροφή στο Forum : Γεώργιος Εξπρές [Georgios Express - Roi Baudoin]
GIANNIS ALEX
05-05-2009, 14:49
Ο φίλος μας giorgos.... είχε ετοιμάσει κάτι πολύ όμορφο και συγκινητικό που θα ήθελα να δείτε εδώ (http://www.nautilia.gr/vgallery.asp?ContentType=Videos&ContentID=5223) , ταιριάζει απόλυτα στην στιγμή.
Καλό μεσημέρι σε όλους.
Πολυ ωραίο το βιντεάκι.
Εγω όμως αναρωτιέμαι το έξης.
Σε συνέντευξη που έδωσε ο Κος Βεντούρης στο περιοδκό ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ
οταν τον παρακάλεσε ο Κος Μαρτίνος να προσπαθήσει να διασωθεί το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ ειπε θα το κοιταξω.
Ερώτηση δική μου έστω και αφελης:
Γιατί δεν εκανε τίποτα για να σωθεί το πλοίο;
Τόσα πολλά χρήματα άξιζε η καταστροφή του
Roi Baudoin
05-05-2009, 20:30
Καλέ μας φίλε Giannis Alex, στην όμορφη χώρα μας η αμνησία τείνει να αποτελεί χαρακτηριστικό των περισσότερων που κατέχουν κάποιες υψηλές θέσεις στην κοινωνία.
Ας γυρίσουμε σε ένα σημαδιακό κείμενο του Jolly Roger που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ", τον Οκτώβριο του 1995 (τεύχος: 32).
Είναι αυτό με τον περίφημο Corto Maltese στο εξώφυλλο.
Δυστυχώς, ότι έγραφε ο Jolly Roger το μακρινό 1995, πραγματοποιήθηκε 14 χρόνια μετά.
Πόσο πουλήθηκε δεν έχει, πια, τόση σημασία.
Σε σχέση με το όσο αξίζει, σίγουρα, ελάχιστα.
Το πλοίο παραμένει πάντα ζωντανό και γερό.
Συνεχίζει να ταξιδεύει και να σχίζει τα γαλάζια νερά.
Συνεχίζει να σφυρίζει σαν Ερινύα.
Συνεχίζει να μας καλεί να ταξιδέψουμε μαζί τους.
Επιβιβαζόμαστε στο "Γεώργιος Εξπρές".
Μαζί μας ανεβαίνουν ο Jolly Roger, ο Corto Maltese, ο Ugo Pratt, ο Νίκος Καββαδίας και όλοι όσοι συνεχίζουν να αγαπούν αυτό το πλοίο.
Ο δημιουργός του Corto Maltese, ο Ugo Pratt, μας θυμίζει ότι "Le desir d' etre inutile", ή ΄όπως αλλιώς ένιωθε ο μεγάλος Μαραμπού "Δεν ξεκίνησα για τίποτα, μόνο
37905
37906
37907
GIANNIS ALEX
07-05-2009, 11:46
Αγαπητέ φίλε καλημέρα
Οτι και να συζητάμε τώρα ολοι μας είναι περιτό.Ο Κος Βεντούρης είχε πάρει την απόφασή του καθώς φαίνεται και όσο και να προσπαθούσε κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα φυσικά με τα μέσα που διαθέτουμε.
Εδω οι Φιλανδοί δεν μπόρεσαν να γλιτώσουν το FINNJET
Έμελλε λοιπόν, πάνω στο πανέμορφο βαπόρι, να αποτυπωθούν όλες οι αδυναμίες μιας χώρας που πορεύεται άνευ δομών, αξιών και οράματος. Προϊόν ατελούς μεταπολίτευσης η γραφειοκρατία αγνόησε επιδεικτικά τις κινήσεις των πολιτών. Στάθηκε αδύνατο να κατανοηθεί η ουσία μιας άτυπης συλλογικότητας και η αξία των ενεργών πολιτών. Οι πολίτες από την πλευρά τους δεν μπόρεσαν να κεφαλαιοποιήσουν στο έπακρο την διάθεση τους για προσφορά. Κουλτούρα συλλογικών δράσεων, όπως αποδεικνύουν και οι σχετικές έρευνες, δεν υπάρχει στις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Οι κάτοχοι του κεφαλαίου ούτε στιγμή δεν επέδειξαν την ηθική ενός αστού παλαιάς κοπής, ή έστω την ευστροφία ενός golden boy. Απέδειξαν ότι είναι ικανοί να κάνουν την χειρότερη δυνατή κίνηση, την χειρότερη στιγμή. Ο τύπος ήταν επιφυλακτικός. Οι όποιοι φορείς στάθηκαν για άλλη μια φορά ανίκανοι να επικοινωνήσουν. Αντιμετώπισαν το εγχείρημα θεωρώντας τους μετέχοντες γραφικούς. Δεν κατάλαβε κανείς τι ήταν το πάλαι ποτέ Roi Baudouin. Ούτε που αποσκοπούσε η κίνηση. Δεν μπόρεσε κανείς να διακρίνει την δυναμική του εγχειρήματος, δεν μπόρεσε κανείς να δει το πλοίο σαν μια κινούμενη βάση πειραματισμού, έρευνας και γνώσης. Σαν ένα πλωτό ζωντανό μνημείο, σύμβολο της ενοποιητικής θάλασσας, δομικού στοιχείου άλλωστε του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Ίσως σε μια άλλη χώρα, σε μια άλλη εποχή ή σε ένα παράλληλο σύμπαν, όλα αυτά να μην φαντάζουν τόσο μακρινά και ξένα. Ίσως εκεί, κάποτε να γίνουν κοινό κτήμα. Και εκεί, ποτέ κανείς δεν θα χρειαστεί να φωνάξει «Ο Βασιλιάς Baudouin πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς!»
seaways_lover
08-05-2009, 09:44
Η σκληρή και πικρή αλήθεια διατυπωμένη με σταράτα λόγια απο τον φίλο Django!!! Μπράβο στο παληκάρι!!! Σε ένα κράτος ρεμούλας, απάτης, ανελέητου κερδοσκοπισμού, σκανδάλων, φαγωμένων δισεκατομμυρίων ευρώ, σε ένα κράτος σκέτο βόθρο προσπάθησαν κάποιοι "γραφικοί" (εμείς) να διασώσουν ένα ιστορικό σκαρί για να δώσουν στην "πρώτη ναυτική δύμαμη" (!!!) του πλανήτη το πρώτο και σίγουρα μοναδικό πλωτό μουσείο της....
ΓΡΑΦΙΚΟΙ είναι όλοι αυτοί που ρημάζουν αυτόν τον τόπο μην δίνοντας δεκάρα στην όποια πρωτοβουλία. Θα τα βρούν όλα μπροστά τους κάποια στιγμή. Αρκεί η μάζα να ξυπνήσει, να αντιδράσει και να καταλάβει τη θέση που της πρέπει!!!
Roi Baudoin
08-05-2009, 20:53
Φίλοι καλοί, το "Γεώργιος Εξπρές" συνεχίζει να ταξιδεύει ...
Ο πιστός του σύντροφος, ο Jolly Roger, έχει καταγράψει σχεδόν τα πάντα.
Ημερολόγια καταστρώματος από αμέτρητα ταξίδια με το πλοίο, φυλλάδια με δρομολόγια, ώρες αφιξοαναχωρήσεων στα διάφορα λιμάνια, αποκόμματα εισιτηρίων, αποκόμματα εφημερίδων.
Με δυο λόγια, τα πάντα ...
Κάποια από αυτά θα τα μοιραστεί, με το καλό, μαζί μας.
Νομίζω ότι όλα αυτά θα είναι καλό να τα δουν και να τα χαρούν όλοι όσοι προσπάθησαν με οποιοδήποτε τρόπο για τη σωτηρία του πλοίου.
Από μια υπογραφή, μέχρι απλά έναν καλό λόγο.
Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο πλοίο για το οποίο να υπάρχουν τόσες πολλές γραπτές καταγραφές από τα ταξίδια του.
Μακάρι να υπάρχουν και για τα υπόλοιπα αγαπημένα πλοία.
Το "Γεώργιος Εξπρές", συνεχίζει πάντα να ταξιδεύει.
Ότι έγινε δεν πήγε χαμένο.
Κάποια στιγμή, που θα πάει, κάποιο άλλο αγαπημένο πλοίο θα γίνει το πλωτό Μουσείο της Ακτοπλοΐας μας.
Το μόνο που απομένει είναι η μνήμη.
Και όπως έγραφε κάποτε σε έναν τοίχο στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας, πίσω από τον αρχαίο κυματοθραύστη:
"Λαοί που δεν έχουν μνήμη, καταλήγουν όπως τα Αμπελάκια", ένα θλιβερό νεκροταφείο πλοίων ....
Σε 10 λεπτά το πλοίο μας σαλπάρει για Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη ...
Βιαστείτε για μην χάσετε την αναχώρηση.
T.S.S. APOLLON
10-05-2009, 14:27
Ποτέ δε σε ξεχνώ...
38614
opelmanos
10-05-2009, 15:46
Kάτι περισσότερο απο τέλεια φώτο ...Εξαιρετική
kosmogyrismenos
10-05-2009, 19:13
Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε αν υπάρχει δυνατότητα να δούμε τη λίστα αυτών που υπέγραψαν και τι έγραψαν συμπληρωματικά.
Σχεδόν σε κάθε παρόμοιες περιπτώσεις συγκέντρωσης υπογραφών για κάποιο σκοπό μπορούν όλοι να δούν την κατάσταση αυτή.
GIANNIS ALEX
12-05-2009, 10:25
Καλμέρα σε όλους.
Θα μπορούσε κανεις να μου πει που θα μπορούσα να βρω κάποιο μοντέλο του ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ;
Roi Baudoin
12-05-2009, 23:50
Φίλε GIANNIS ALEX, υπάρχουν κάποιοι προικισμένοι άνθρωποι που μπορούν και φτιάχνουν υπέροχα μοντέλα πλοίων.
Ένας από τους καλύτερους "ταξιδεύει" μαζί μας στο forum και δεν είναι άλλος από τον BEN BRUCE.
Απάντηση στο ερώτημα για το αν μπορεί να δημοσιοποιηθεί η λίστα των ανθρώπων που υπέγραψαν για τη διάσωση του "Γεώργιος Εξπρές" θα δώσουν οι υπεύθυνοι του forum.
Φίλε T.S.S. APOLLON, η φωτογραφία του "Γεώργιος Εξπρές" είναι μαγική ...
Θυμίζει σκηνή από ταινία του Φεντερίκο Φελλίνι.
kosmogyrismenos
13-05-2009, 06:02
Υπήρχε κάποιος που ταξίδευε με τα Σούπερφαστ (ναύτης) και μένει στην Πάτρα.
Όποτε πέρναγα πάνω-κάτω ερχόταν και με εύρισκε να μιλήσουμε,(τώρα έχει κανα δυό χρόνια που δεν έτυχε να είναι μέσα) μου είχε δείξει τη δουλειά του, έκανε καταπληκτικά σκάφη. Γιώργος Κηρίκος λέγετε και στην Σούπερφαστ (στo τμήμα πληρωμάτων) ίσως πάρεις περισσότερες πληροφορίες, ή και στην ιστοσελίδα του ΟΤΕ αναζήτηση για το αν υπάρχει τηλέφωνό του.
opelmanos
13-05-2009, 08:10
Το πλοίο υπάρχει ακόμα η το έχουν διαλύσει?
T.S.S. APOLLON
13-05-2009, 09:10
Φίλε GIANNIS ALEX, υπάρχουν κάποιοι προικισμένοι άνθρωποι που μπορούν και φτιάχνουν υπέροχα μοντέλα πλοίων.
Ένας από τους καλύτερους "ταξιδεύει" μαζί μας στο forum και δεν είναι άλλος από τον BEN BRUCE.
Απάντηση στο ερώτημα για το αν μπορεί να δημοσιοποιηθεί η λίστα των ανθρώπων που υπέγραψαν για τη διάσωση του "Γεώργιος Εξπρές" θα δώσουν οι υπεύθυνοι του forum.
Φίλε T.S.S. APOLLON, η φωτογραφία του "Γεώργιος Εξπρές" είναι μαγική ...
Θυμίζει σκηνή από ταινία του Φεντερίκο Φελλίνι.
Φιλε Roi Baudoin παντα εχεις ενα καλο λογο για ολους μας σε ευχαριστουμε πολυ.
giorgos....
15-05-2009, 22:14
κάτι λείπει απο το λιμάνι ρε παιδιά..
39428
opelmanos
15-05-2009, 22:23
κάτι λείπει απο το λιμάνι ρε παιδιά..
39428Το πλοίο...
Roi Baudoin
15-05-2009, 22:25
Λείπει πολύ φίλε giorgo.
Όμορφο λιμάνι η Ερμούπολη της Σύρου.
Αλλά με το "Γεώργιος" στο λιμάνι γινόταν ακόμα πιο όμορφο.
Τα πλοία ομορφαίνουν τα λιμάνια, ή τα λιμάνια τα πλοία;
seaways_lover
15-05-2009, 23:18
Φίλε Αντώνη,
Ταπεινή μου γνώμη είναι πως τα πλοία στολίζουν τα λιμάνια. Τι να σου κάνει ένα όμορφο λιμάνι, καλοφτιαγμένο, σαν δεν έχει πλοία. Είναι σαν να μην έχει ζωή, λόγο ύπαρξης.
Και το "Γεώργιος" σίγουρα είναι (ήταν - δεν ξέρω τι να πώ πια) ένα υπέροχο στολίδι που τουλάχιστον στις καρδιές εμάς των "γραφικών" κατά τους "υψηλά υστάμενους" θα πλέει γιά πάντα.
Κάτι νεώτερο από το ΒΑΠΟΡΙ ΜΑΣ;
Παρακαλώ μην με θεωρήσετε τοπικιστή αλλά το λιμάνι της Ερμούπολης αποπνέει κάτι το αρχοντικό και αστικό. Νομίζω πως κάτι ανάλογο χρειάζεται για να το συμπληρώνει αρμονικά. Το βαπόρι μας, για λόγους που εύκολα γίνονται αντιληπτοί ταίριαζε γάντι σε αυτή την θέση. Αν αναλογιστούμε ότι στο σημείο που έδενε, δένει σήμερα το Aeolos Kenteris, νομίζω πως μπορούμε να αντιληφθούμε την διαφορά.
Για του λόγου το αληθές (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentType=Gallery&ContentID=7203) και συγγνώμη για την κακή ποιότητα, αλλά όπως λέει και ο .voyager (νομίζω) ήμουν μικρός και δεν ήξερα. Ενώ τώρα που μεγάλωσα..
Η αλήθεια είναι ότι με θυμάμαι πολύ καλά να τραβάω αυτή την φωτογραφία. Και έχει περάσει ήδη μια δεκαετία..
BEN BRUCE
20-05-2009, 22:43
Σκιτσο του GEORGIOS EXPRESS που ειχα κανει το 1996 αφιερωμενο στο νεο μελος jolly roger που ειναι γνωστες οι προσπαθειες της για την διασωση του πλοιου
40177
Jolly Roger
20-05-2009, 22:47
Αν εννοεις εμενα δεν ειμαι η ειμαι ο και δεν εχω κανει ποτε προσπαθεια για το πλοιο αυτο. Πως να κανω αλλωστε;Καλο το σκιτσο παντως
T.S.S. APOLLON
21-05-2009, 10:59
Αν εννοεις εμενα δεν ειμαι η ειμαι ο και δεν εχω κανει ποτε προσπαθεια για το πλοιο αυτο. Πως να κανω αλλωστε;Καλο το σκιτσο παντως
Φιλε JOLLY ROGER μπορει οπως αναφερεις ανωτερω να μην εχεις κανει προσπαθειες για το πλοιο αυτο, ομως για εξιλεωση πρεπει να καταθεσεις εστω και μια φωτογραφια του. Εχεις?
Ο αναμάρτητος πρώτος τη φωτογραφία επισυνάψει;
Αλλοίμονο αν με μια φωτογραφία μπορούσαμε να εξιλεώσουμε την αδράνεια! Δεν λέω, οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν σε αυτό εδώ το forum, TSS Apollon σε έχω συγχαρεί γι αυτό, μετουσιώνουν την ακτοπλοϊκή καθημερινότητα σε υψηλή τέχνη, αλλά άλλο οι φωτογραφίες, άλλο η ενεργή συμμετοχή στην διάσωση ενός πλοίου. Σε τελική ανάλυση ποιοι είμαστε εμείς που προσφέρουμε εξιλέωση; Και ποιος μας είπε ότι το καινούριο μέλος μας θέλει ή έχει λόγο να εξιλεωθεί;
Πάντως, φίλε Jolly Roger, αν πρόκειται για συνωνυμία, νιώθω ότι θέλω να σε ενημερώσω ότι μπήκες σε αυτό εδώ το forum κουβαλώντας ένα πολύ βαρύ όνομα. Μια βόλτα στις πίσω σελίδες αυτού του θέματος, θα σε πείσει. Εύχομαι από καρδίας να φανείς αντάξιος του ονόματος που διάλεξες ως ψευδώνυμο. Αυτό δεν σημαίνει κατ ανάγκη, τουλάχιστον σύμφωνα με την δική μου οπτική, μπορείτε να με διορθώσετε, ταύτιση με τις απόψεις που κατά καιρούς εξέφρασε ο Jolly Roger, αλλά δόσιμο με ανιδιοτέλεια, αγάπη χωρίς όρια και ανταλλάγματα, ειλικρινές πάθος, και αγώνας μέχρι τέλους για τα καράβια και πάνω απ όλα για τους ανθρώπους τους. Αυτά διδάχθηκα από τον Jolly Roger και θεωρώ πως είναι ο πυρήνας του τρόπου ζωής του.
Φιλικά
Django
T.S.S. APOLLON
21-05-2009, 12:59
Ο αναμάρτητος πρώτος τη φωτογραφία επισυνάψει;
Αλλοίμονο αν με μια φωτογραφία μπορούσαμε να εξιλεώσουμε την αδράνεια! Δεν λέω, οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν σε αυτό εδώ το forum, TSS Apollon σε έχω συγχαρεί γι αυτό, μετουσιώνουν την ακτοπλοϊκή καθημερινότητα σε υψηλή τέχνη, αλλά άλλο οι φωτογραφίες, άλλο η ενεργή συμμετοχή στην διάσωση ενός πλοίου. Σε τελική ανάλυση ποιοι είμαστε εμείς που προσφέρουμε εξιλέωση; Και ποιος μας είπε ότι το καινούριο μέλος μας θέλει ή έχει λόγο να εξιλεωθεί;
Πάντως, φίλε Jolly Roger, αν πρόκειται για συνωνυμία, νιώθω ότι θέλω να σε ενημερώσω ότι μπήκες σε αυτό εδώ το forum κουβαλώντας ένα πολύ βαρύ όνομα. Μια βόλτα στις πίσω σελίδες αυτού του θέματος, θα σε πείσει. Εύχομαι από καρδίας να φανείς αντάξιος του ονόματος που διάλεξες ως ψευδώνυμο. Αυτό δεν σημαίνει κατ ανάγκη, τουλάχιστον σύμφωνα με την δική μου οπτική, μπορείτε να με διορθώσετε, ταύτιση με τις απόψεις που κατά καιρούς εξέφρασε ο Jolly Roger, αλλά δόσιμο με ανιδιοτέλεια, αγάπη χωρίς όρια και ανταλλάγματα, ειλικρινές πάθος, και αγώνας μέχρι τέλους για τα καράβια και πάνω απ όλα για τους ανθρώπους τους. Αυτά διδάχθηκα από τον Jolly Roger και θεωρώ πως είναι ο πυρήνας του τρόπου ζωής του.
Φιλικά
Django
Φιλε Django σωστα τα οσα γραφεις,αλλα ας μην ημαστε τοσο αυστηροι!
Ρε παιδιά να χαλαρώσουμε λιγάκι, με όλο το σεβασμό που έχω σε όλους εδώ, αλλά τί πάει να πεί βαρύ όνομα;; Για ποιόν μιλάμε; Να είμαστε λίγο λογικοί.
GIANNIS ALEX
21-05-2009, 13:43
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα
Μετά απο καιρό και διαβάζοντας όλα όσα εχουν γραφτεί στο παρών forum
σκέφτομαi ''τελικά τι πήγε στραβά και δεν σώθηκε το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'';
Ο κος Βεντούρης το ειχε παροπλισμένο στα Ναυπηγεία Σάββα απο το 2000
Αφου λοιπόν είπαμε όλοι εμείς οτι πρέπει να διασωθεί το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ
τι παραπάνω καναμε;
Τι θέλω να πω για να μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενά μου
Ωραια ήταν η ιστοσελίδα, μπραβο σε εκείνους που κινητοποιήθηκαν και έστειλαν e-mail στο μουσείο στο Βέλγιο,μπράβο σε εκείνους που έστειλαν
επιστολή στον υφυπουργο Εμπ.Ναυτιλιας Κο Καμμένο αλλα μετά τι;
Όπως έχετε καταλάβει η ουσία είναι το χρήμα.
Οταν δούλευε ακαταπαυστα το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ εφερνε χρήματα και τώρα που έφυγε πάλι έφερε χρήματα.
Αφου δεν βρέθηκαν τα χρήματα -και εδώ που τα λέμε δεν υπήρχε περιπτωση να βρεθούν γιατι κανένας δεν βάζει το χέρι στην τσέπη να αγοράσει κάτι εάν αυτό το κάτι δεν του φέρει κέρδος-η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη
Και επίσης είναι αλλο πράγμα να πεις σε κάποιους κύριοι βάλτε τα ωραία σας χρήματα για να σωθεί ένα ιστορικό πλοίο και άλλο να πεις οτι κύριοι εμεις εχουμε μαζέψει ενα Α ποσό και βοηθήστε μας να συμπληρώσουμε το ποσό που ζητάνε.
Φανταζομαι σταλθηκε και επιστολή στον Κο Βεντούρη.Η απαντησή του θα ήταν ''so what?έχετε να μου προτείνετε κατι καλύτερο;''
Δυστυχως όμως δεν υπήρχε κάποια καλύτερη πρόταση.
Σε προηγούμενες σελίδες γράφω οτι οι Φιλανδοι δεν μπόρεσαν να σωσουν το FINNJET.
Δεν μπόρεσαν να το σώσουν όμως γιατι δεν πρόλαβαν να μαζέψουν τα χρήματα και εκεί τα χρήματα ήταν πολλά.
Ευχαριστώ
giannis
Το πόσο βαρύ είναι το όνομα του Jolly Roger ας κριθεί από τον καθένα ξεχωριστά. Για εμένα και για άλλα άτομα εδώ μέσα είναι. Δεν θα αναλύσω τους λόγους εδώ, δεν είναι του παρόντος.
Συνηθίζω να εκφράζω με ηπιότητα τη γνώμη μου, φίλε TSS Apollon, μπορείς να δεις post μου προ της εγγραφής σου στο forum και δεν θεωρώ ότι ήμουν καθόλου αυστηρός. Εν αντιθέσει, ήθελα να ενημερώσω τον καινούριο μας φίλο, για το όνομα που διάλεξε, το οποίο έχει συνδεθεί με συγκεκριμένο άτομο .
Και εδώ υπάρχει ένα ζήτημα ταυτότητας. Πως θα σας φαινόταν δηλαδή αν ο πιτσιρικάς που γρατζουνάει κιθάρα στο δίπλα διαμέρισμα λανσάριζε κομμάτια στο διαδίκτυο υπογράφοντας πχ ως David Bowie; Ή αν σε ένα αντίστοιχο λογοτεχνικό forum κάποιος είχε το ψευδώνυμο Άλκη Ζέη ή Ιωάννα Καρυστιάνη;
Το forum είναι δημόσιος χώρος και οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Αν ο Jolly Roger, δεν είναι ο αυθεντικός Jolly Roger, οφείλει να το αποσαφηνίσει τόσο σαν μια ένδειξη σεβασμού στον άνθρωπο που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο αυτό, όσο και προς αποφυγή σύγχυσης.
T.S.S. APOLLON
21-05-2009, 14:21
Επειδη η κουβεντα εχει βαρυνει...Εγω σταματω εδω,γιατι το μονο που με ενδιαφερει ειναι το αγαπημενο μας πλοιο Γεωργιος Εξπρες , τουτη την ωρα λοιπον που το μακαβριο εργο του διαλυτη...αρμοζει σε ολους μονο σιωπη...
Εδώ θα βάλουμε μια τελεία. Το nickname που χρησιμοποίησε ο συγκεκριμένος χρήστης ήταν ελεύθερο και άρα το χρησιμοποίησε όπως και πολλά άλλα μέλη χρησιμοποιούν εδώ στο nautilia.gr όποιο ψευδώνυμο επιθυμούν. Δεν χρειάστηκε, ούτε θα χρειαστεί καμιά ειδική άδεια από κανένα για ένα nickname εφόσον δεν είναι ίδιο με άλλου μέλους. Αν ο Jolly Roger που έχει όντως αναφερθεί σε πάρα πολλά δημοσιεύματα του συγκεκριμένου θέματος ήθελε να έχει αποκλειστικότητα, θα μπορούσε να το είχε κατοχυρώσει και στο nautilia.gr. Δεν βρίσκω λοιπόν τον λόγο γιατί ξεκίνησε αυτή η κουβέντα και δεν έχει νόημα η συνέχιση της. Αν ο νέος χρήστης με το ψευδώνυμο Jolly Roger, αφού διαβάσει αυτές τις δημοσιεύσεις, θελήσει οικειοθελώς να το αλλάξει είναι απόλυτο δικαίωμα του.
Jolly Roger
21-05-2009, 15:58
Φιλοι μου, συγνωμη για την αναστατωση που προκαλεσα με την επιλογη του nickname μου. Ως Jolly Roger εγω ηξερα την πειρατικη σημαια η οποια δε νομιζω να παρεξηγηθηκε... Προσφατως ενημερωθηκα για τον Jolly Roger που εννοειτε που γραφει σε περιοδικα αλλα κι αυτο ενα nickname ειναι, οχι αληθινο ονομα κάποιου ατόμου.
Ευχαριστω για την κατανοηση, θα συνεχισω με το ιδιο nickname και ελπιζω τωρα να ειναι ξεκαθαρο πως δεν ειμαι ο Jolly Roger που νομιζετε.
T.S.S. APOLLON
21-05-2009, 19:57
Δε σε ξεχνώ...
40295
T.S.S. APOLLON
21-05-2009, 20:06
Δεν σε ξεχνώ...
40296
Δεν μπορουμε να το ξεχασουμε αυτο το καραβι εξαρχης με την ιστορια που εχει γραψει στο Αιγαιο.
BEN BRUCE
21-05-2009, 20:23
H νοσταλγια ειναι η συνεισφορα του GEORGIOS EXPRESS στην παγκοσμια ιστορια της παλιας καλης και ρομαντικης ακτοπλοιας.......
Δεν σε ξεχνώ...
40296
Όπως λέει ο Roi η μεγαλύτερη περιουσία του ανθρώπου είναι η μνήμη.Και όσο υπάρχει αυτή τίποτα δεν πεθαίνει.
http://img41.imageshack.us/img41/3109/georgiosexpress.jpg (http://img41.imageshack.us/my.php?image=georgiosexpress.jpg)
T.S.S. APOLLON
22-05-2009, 08:43
Ετσι τιμουμε εμεις το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ,Μπραβο Αρη!
Όπως λέει ο Roi η μεγαλύτερη περιουσία του ανθρώπου είναι η μνήμη.Και όσο υπάρχει αυτή τίποτα δεν πεθαίνει.
TEΛΕΙΑ???????Σε ευχαριστούμε Άρη.
seaways_lover
22-05-2009, 10:56
Δεν γίνεται να τον ξεχάσω, οπως δεν μπορώ να ξεχασω και το Κεφαλληνία. Οσο ζω θα θυμάμαι.....
Απόλλωνα, καταπληκτικές και μαγευτικές οι φωτο σου. Να 'σαι καλα.
Vortigern εχεις πολύ ωραίο χιούμορ. :D Να ΄σαι καλα :D
Vortigern
22-05-2009, 19:29
ΞΡν ΟΞΏΞ½ ΞΎΞ΅ΟΞ½Ο ΟΟΟΟ Ξ΄Ξ΅Ξ½ Ξ³Ξ―Ξ½Ξ΅ΟΞ±ΞΉ Ξ½Ξ± ΞΎΞ΅ΟΞ¬ΟΟ ΞΊΞ±ΞΉ ΟΞΏ ΞΞ΅Οαλληνία. ΞΟΞΏ ΞΆΟ ΞΈΞ± ΞΈΟ
μάμαι.....
Οχι σε αυτο εχεις ενα δικιο!!!
Παιδια ομορφες οι φωτογραφιες σας
Σας ευχαριστουμε που κρατατε ακομα ζωντανο το πλοιο μεσα απο τις φωτογραφιες σας!!!
T.S.S. APOLLON
22-05-2009, 23:42
Δεν σε ξεχνώ...
40408
T.S.S. APOLLON
26-05-2009, 22:32
Δεν σε ξεχνώ...
40906
Κάποιοι χρήζουν βοηθείας με αυτές τις φώτο!!! T.S.S APOLLON να σε ευχαριστήσω κι εγ΄με τη σειρά μου για το υπέροχο αρχείο σου που ανεβάζεις στο πόρταλ μας και όχι μόνο για το Γεώργιο, αλλά και σε άλλα ιστορικά πλοία που τα ζωντανεύεις ξανά στη μνήμη μας...
Roi Baudoin
26-05-2009, 22:47
Φίλε T.S.S. APOLLON, σ' ευχαριστούμε πολύ.
Το ταξίδι μας συνεχίζεται με το "Γεώργιος" και τα άλλα πλοία της ακτοπλοΐας μας.
Ας ξορκίσουμε τη λήθη.
T.S.S. APOLLON
26-05-2009, 23:08
Κάποιοι χρήζουν βοηθείας με αυτές τις φώτο!!! T.S.S APOLLON να σε ευχαριστήσω κι εγ΄με τη σειρά μου για το υπέροχο αρχείο σου που ανεβάζεις στο πόρταλ μας και όχι μόνο για το Γεώργιο, αλλά και σε άλλα ιστορικά πλοία που τα ζωντανεύεις ξανά στη μνήμη μας...
Nα εισαι καλα Φανουλα, και πολλα χαιρετισματα στην ομορφη Τηνο.
T.S.S. APOLLON
26-05-2009, 23:12
Φίλε T.S.S. APOLLON, σ' ευχαριστούμε πολύ.
Το ταξίδι μας συνεχίζεται με το "Γεώργιος" και τα άλλα πλοία της ακτοπλοΐας μας.
Ας ξορκίσουμε τη λήθη.
Σιγουρα φιλε Roi Baudoin εχουμε πολλα ταξιδια ακομη να κανουμε !!!
seaways_lover
27-05-2009, 00:01
Φίλε TSS APOLLON σε ευχαριστούμε για τις θύμησες!!! Συνέχισε έτσι να μας ταξιδεύεις...
BEN BRUCE
27-05-2009, 09:46
To Γεωργιος Εξπρες τον σεπτεμβριο του 2000 στον αθηνιο στη σαντορινη
40950
Naias II
27-05-2009, 11:16
Με εσάς τους δύο δεν ξέρω, τι θα κάνω. Με το που τελειώνω τη τακτοποίηση των φωτογραφιών, να σου πάλι το δίδυμο με νέες φωτογραφίες :lol:
nickosps
29-05-2009, 15:29
Πήγαινε ποτέ στην Κέα; Ρωτάω γιατί αυτό γράφει στην πηγή:D. Special αφιερωμένες στον Roi Baudoin και σε όλους εμάς που είτε το αγαπήσαμε μέσα από τα ταξίδια είτε μέσα από το forum μας!
Πηγή: www.mattbarrett.net (http://www.mattbarrett.net)
Πρέπει να έπιανε το 2000 όταν έκανε τα ενδοκυκλαδικά, και ξεκίναγε από το Λαύριο.
BEN BRUCE
29-05-2009, 18:04
Ετσι οπως τα λεει ο φιλος ellinis αλλα μαλλον και το 1999 πρεπει να επιανε αφου και τοτε ενδοκυκλαδικα εκανε.
T.S.S. APOLLON
29-05-2009, 19:32
Δεν σε ξεχνώ...
41379
Roi Baudoin
29-05-2009, 21:59
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους για όλα όσα μας χαρίζω.
Ένα με γάλο ευχαριστώ στον nickosps για την αφιέρωση.
Το δρομολόγιο που περνούσε από την Κέα ήταν το γνωστό Σύρο-Κύθνο-Κέα-Λαύριο και επιστροφή στη Σύρο.
Στο Λαύριο έπαιρνε, μάλιστα, πετρέλαιο.
Κάποια φορά πήρε και φωτιά ενώ έπαιρνε πετρέλαιο.
Ήταν Σεπτέμβριος του 1999 και αντικαταστάθηκε για δυο εβδομάδες στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγιά του από το "Ιονίς".
cpt babis
29-05-2009, 22:03
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους για όλα όσα μας χαρίζω.
Ένα με γάλο ευχαριστώ στον nickosps για την αφιέρωση.
Το δρομολόγιο που περνούσε από την Κέα ήταν το γνωστό Σύρο-Κύθνο-Κέα-Λαύριο και επιστροφή στη Σύρο.
Στο Λαύριο έπαιρνε, μάλιστα, πετρέλαιο.
Κάποια φορά πήρε και φωτιά ενώ έπαιρνε πετρέλαιο.
Ήταν Σεπτέμβριος του 1999 και αντικαταστάθηκε για δυο εβδομάδες στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγιά του από το "Ιονίς".
Εκεινη την εποχη με τι ταχυτητα εκτελουσε τα ενδοκυκλαδικα ξερουμε?
BEN BRUCE
30-05-2009, 09:49
Με 17 μιλακια πηγαινε τοτε και ηταν οτι επρεπε για την δουλεια που εκανε.Αλλωστε αυτην την ταχυτητα την ειχε και την τελευταια του χρονια, ουσιαστικα, στην ακτοπλοια το 1995.Ε δεν ειχαν κανει και την σουπερ συντηρηση και κατι 20+ που χτυπαγε ηταν πλεον παρελθον για τον μπαρμπα γιωργη
cpt babis
30-05-2009, 10:46
Με 17 μιλακια πηγαινε τοτε και ηταν οτι επρεπε για την δουλεια που εκανε.Αλλωστε αυτην την ταχυτητα την ειχε και την τελευταια του χρονια, ουσιαστικα, στην ακτοπλοια το 1995.Ε δεν ειχαν κανει και την σουπερ συντηρηση και κατι 20+ που χτυπαγε ηταν πλεον παρελθον για τον μπαρμπα γιωργη
Σε ευχαριστω BEN.
T.S.S. APOLLON
30-05-2009, 23:53
Δεν σε ξεχνώ...
41624
seaways_lover
31-05-2009, 01:01
Απόλλωνα Θεέ, μας έχεις τρελλάνει. Εξαιρετική λήψη από την πλώρη με πολύ ζεστά χρώματα, όπως εξαιρετικές είναι και οι προηγούμενες φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει τελευταία. Μπράβο σου φίλε μου. Πράγματι "δεν ξεχνάς"!!! Πως θα 'ταν άλλωστε δυνατόν με τέτοιες αναμνήσεις απο αυτό το υπέροχο και αξέχαστο σκαρί.... Να 'σαι καλα!!!
Jolly Roger
31-05-2009, 01:03
Το να μη ξεχνας κατι σημαινει οτι το εχεις αγαπησει πολυ, και αυτο το πλοιο εχει αγαπηθει οσο λιγα.
Roi Baudoin
04-06-2009, 02:13
SWAT
Siera Whisky Alfa Tango
Διεθνές Σήμα Κλήσης για το "Γεώργιος Εξπρές".
Πλέον, δεν αντιστοιχεί σε κανένα πλοίο.
Το πλοίο δεν υπάρχει πια.
Οι αναμνήσεις μας, όμως, είναι ακόμα ζωντανές.
Οι αναμνήσεις δεν μπορούν να πάνε για scrap.
Ότι έζησε και βίωσε ο καθένας μας σε αυτό το πλοίο.
Ότι θυμάται.
Ότι θέλησε να ζήσει και δεν το έζησε.
Τα ταξίδια μας συνεχίζονται .....
Η μόνη περιουσία είναι η μνήμη ......
Siera Whisky Alfa Tango .....
Ώρα 22:00 για Σύρο - Πάρο - Νάξο - Ίο - Θήρα
Ας δούμε μια φωτογραφία του πλοίου τραβηγμένη στα πρώτα χρόνια που ήρθε στην Ελλάδα.
Φωτογραφημένο στις Καμάρες της Σίφνου, με την σκάλα αποβίβασης στο πλάϊ που αργότερα αφαιρέθηκε.
Φωτογραφία που συνεχίζει να ομορφαίνει το πρακτορείο της Μαριάννας Κατσουλάκη στην Απολλωνία της Σίφνου.
42248
Τελικά δεν είδαμε κάποια φωτό της διάλυσης.
ndimitr93
04-06-2009, 20:08
Και δεν πρόκειται να δούμε......
nickosps
04-06-2009, 22:27
Ξέρετε αν υπάρχουν κάπου? Αν ξέρει κάποιος ας μου στείλει ένα πμ. Ευχαριστώ
giorgos_249
05-06-2009, 12:36
Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Άρχισε η διάλυση;
Rocinante
05-06-2009, 12:50
Εδω και καιρο εχω ακουσει διαφορους ψηθιρους οτι ειχε ξεκινησει.
Χωρις να ειμαι σιγουρος ισως να εχει ηδη τελειωσει.
Ολα αυτα βεβαια που μεταφερω δεν ειναι επιβεβαιωμενα καποιος σιγουρα θα ξερει κατι παραπανω απο εμενα.
seaways_lover
05-06-2009, 13:09
Το αγαπημένο βαπόρι δεν υπάρχει πιά. Αλλά οπως λέει και ο Roi (Aντώνης Λ.) θα υπαρχει παντα στις καρδιές όλων μας. Από εκεί δεν μπορεί να το πάρει κανείς. Όλα τέλειωσαν. Ο διαλύτης εκτέλεσε τη "δουλειά" του και έτσι το "Γεώργιος Εξπρές" ζεί πλέον στη σφαίρα του ονείρου και της θύμησης πλέοντας στα ήσυχα νερά του μυαλού και της καρδιάς. Αντίο "Roi Baudouin", αντίο "Georgios Express".
ολα εγιναν τοσο γρηγορα... δεν μπορω ευκολα να διανοηθω οτι πλεον δεν υπαρχει ενα πλοιο... προσπαθησαμε ολοι μας αλλα χωρις αποτελεσμα... το μονο που λειτουργει αψογα σε αυτη την χωρα ειναι τα συμφεροντα... ελλας το μεγαλειο σου... Γεωργιε, δεν σε ξεχνω!
T.S.S. APOLLON
05-06-2009, 13:54
Το αγαπημένο βαπόρι δεν υπάρχει πιά. Αλλά οπως λέει και ο Roi (Aντώνης Λ.) θα υπαρχει παντα στις καρδιές όλων μας. Από εκεί δεν μπορεί να το πάρει κανείς. Όλα τέλειωσαν. Ο διαλύτης εκτέλεσε τη "δουλειά" του και έτσι το "Γεώργιος Εξπρές" ζεί πλέον στη σφαίρα του ονείρου και της θύμησης πλέοντας στα ήσυχα νερά του μυαλού και της καρδιάς. Αντίο "Roi Baudouin", αντίο "Georgios Express".
Φιλε seaways lover ο γραπτος σου λογος για το αγαπημενο μας πλοιο ειναι γεματος συναισθημα. Το Γεωργιος Εξπρες παιρνει ζωη απο την ανασα μας... και ταξιδευει μαζι μας... η αγαπη ολων μας του χαρασει την ροτα... και εκεινο ακολουθει...
Εγώ έχω να σας πω κάτι ουσιαστικότερο. Χαλαρώστε γιατί πάμε για τριήμερο ξεκούρασης και συνεχίζουμε την Τρίτη αυτό το θέμα.... Πιστεύω για ευνόητους λόγους είμαι΄κατανοητός.
seaways_lover
05-06-2009, 14:26
Εγώ έχω να σας πω κάτι ουσιαστικότερο. Χαλαρώστε γιατί πάμε για τριήμερο ξεκούρασης και συνεχίζουμε την Τρίτη αυτό το θέμα.... Πιστεύω για ευνόητους λόγους είμαι΄κατανοητός.
Πιότερο κατανοητός δεν γίνεται!!! Καλό τριήμερο σε όλους. Κι όμορφα καραβολατρικά ταξίδια!!!
giorgos....
05-06-2009, 20:37
εντάξει.. απλά συζήτηση κάνουμε. δεν έγεινε τίποτα..
giorgos_249
05-06-2009, 20:40
Πότε τελείωσαν κιόλας! Με τον Αλκαίο έκαναν αρκετό καιρό . Με αυτό που θέλαμε να ζήσει έκαναν μόνο 2 μήνες...
seaways_lover
05-06-2009, 21:35
Κι εγω δεν μπορώ να το καταλάβω. Τόση βιασύνη πιά με το "Γεώργιος Εξπρές"; Απίστευτο κι όμως αληθινό! Όλα έγιναν απίστευτα γρήγορα και έτσι το πλοίο δεν υπάρχει πιά. Υπάρχει στις καρδιές μας και εκεί θα ταξιδεύει γιά πάντα...
T.S.S. APOLLON
08-06-2009, 19:23
Δεν σε ξεχνω...
42896
f/b kefalonia
09-06-2009, 10:07
Παντως αν υπαρχουν φωτογραφιες απο την διαλυση του θα ηθελα να τις δω κι εγω!οποιος ξερει κατι ας μου στειλει πμ!
opelmanos
09-06-2009, 16:57
Παντως αν υπαρχουν φωτογραφιες απο την διαλυση του θα ηθελα να τις δω κι εγω!οποιος ξερει κατι ας μου στειλει πμ!TO ίδιο και εγώ. θέλω να δω αν υπάρχουν.αν γνωρίζει κάποιος ας μας στείλει πμ!
Ας αφήσουμε αυτά τώρα γιατί για κάποιους είναι επώδυνο να ακούν γι αυτό και ας δούμε άλλη μία φώτο του Γεώργιου αφιερωμένη βασικά στο Roi που αγαπάει αυτό το πλοίο και θα το αγαπάει για πάντα όπως επίσης και στον giorgos.... και στον tss apollon!! Πηγή google και συγνώμη αν έχει ξανανεβεί:rolleyes:
hayabusa
09-06-2009, 19:55
πολύ όμορφη και ταυτόχρονα καταθλιπτική φωτογραφία. σε ευχαριστούμε πολύ Φανούλα :D
T.S.S. APOLLON
09-06-2009, 20:05
Ευχαριστω Φανουλα.
giorgos....
09-06-2009, 20:23
να είσαι καλά φανούλα.. σε ευχαριστώ πολύ..
Roi Baudoin
09-06-2009, 23:13
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Φανούλα για την φωτογραφία που μας αφιέρωσε και για τα όμορφα λόγια με τα οποία συνόδευσε τη φωτογραφία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για τα καλά σας λόγια.
Για όσους θέλουν να το δουν το πλοίο στα τελευταία του θα το δουν με αποστολή φωτογραφιών μέσα από προσωπικά μηνύματα.
Η εικόνα, βέβαια, που θα μείνει σε όλους μας είναι σίγουρα η περήφανη εικόνα του πλοίου να σχίζει τα γαλάζια νερά του Αιγαίου.
Η προσπάθεια που έγινε δεν κατέληξε πουθενά αλλού παρά στα ανακυκλωτήρια της Aliaga.
Αυτό, όμως, που μένει είναι ότι μια μικρή ομάδα ανθρώπων μπόρεσε να κινητοποιήσει μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων σε ένα κοινό, αλλά ανέφικτο, τελικά, σκοπό.
Ο στόχος που τέθηκε από την αρχή ήταν να γίνει το "Γεώργιος Εξπρές" πλωτό μουσείο της Ιστορίας της Ακτοπλοΐας.
Το "Γεώργιος Εξπρές", πλέον, δεν υπάρχει.
Αυτό που απομένει είναι η συνέχιση της προσπάθειας συγκέντρωσης στοιχείων για την ιστορία της ελληνικής ακτοπλοΐας.
Ο στόχος είναι να μπορέσουν να καταστούν κοινά όλα όσα αυτή τη στιγμή είναι καταχωνιασμένα σε ντουλάπια, σε κούτες, σε υπόγεια, σε σεντούκια, σε βιβλιοθήκες.
Πριν τα φάνε τα θυσάνουρα και ο χρόνος.
Φωτογραφίες, δρομολόγια, ημερολόγια, καταχωρίσεις.
Μνήμες, βιώματα, αναμνήσεις.
Η προσπάθεια που γίνεται μέσα από αυτό το forum είναι μοναδική.
Η ανταπόκριση από φίλους τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, είναι συγκινητική.
Υλικό σχετικά με την Ελληνική Ακτοπλοΐα μας έχει σταλεί από την Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή, τον Καναδά, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Ναύπλιο, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα, το Βόλο και τη Μήλο.
Το υλικό περιλαμβάνει, κυρίως, παλιά περιοδικά και εφημερίδες.
Οι πιο πολλοί δεν θέλουν να το ανεβάσουν οι ίδιοι για λόγους προσωπικούς.
Οι πιο πολλοί είναι έλληνες και το ερώτημα που μας κάνουν είναι αν πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα αραχνιασμένα ντοκουμέντα ενδιαφέρουν κάποιους στη σημερινή εποχή.
Και σίγουρα αυτοί που ενδιαφέρονται είναι πολύ λίγοι.
Για αυτούς τους λίγους που, τέλως πάντων, ενδιαφέρονται νομίζω ότι αξίζει να ανεβάσουμε ένα μέρος από αυτό το υλικό.
Όλα αυτά σίγουρα δεν αφορούν μόνο το "Γεώργιος Εξπρές".
Αφορούν την Ιστορία της Ελληνικής Ακτοπλοΐας.
Μια φωτογραφία με το "Γεώργιος Εξπρές" να φεύγει από τις Καμάρες της Σίφνου το καλοκαίρι του 1999.
Χωρίς σινιάλα στα πλαϊνά του.
Αφιερωμένη εξαιρετικά στη Φανούλα με την πολύ μεγάλη καρδιά.
43069
hayabusa
09-06-2009, 23:17
Αντώνη, καθε φορά που γράφεις πραγματικά γεμίζεις τον αναγνώστη σου με συναισθήματα. Είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό ταλέντο αυτό ;)
Και επί του θέματος, γιατί τα σινιάλα είναι σβησμένα στην παρακάτω φωτογραφία ;
T.S.S. APOLLON
09-06-2009, 23:18
Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στον φιλο Roi Baudoin!
Roi Baudoin
09-06-2009, 23:31
Παιδιά, συνεχίζουμε όπως είμαστε.
Ο μεγάλος Στέλιος Βιτσαράς κατεβαίνοντας με το πλοίο στην άγονη της Δωδεκανήσου σε 9+ μποφώρ είχε πει την περίφημη φράση "Ένα τσάι και γραμμή".
Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε και εμείς.
Τα σινιαλα, φίλε hayabusa, είναι σβησμένα μιας και θεωρητικά το πλοίο δεν ανήκε στον Βεντούρη, αλλά σε κάποια κυρία που δεν αποκλείεται να ήταν και γραμματέας του.
Και να είναι καλά η κοπέλα αφού με τον τρόπο αυτό το πλοίο ταξίδεψε για δυο χρόνια περίπου, μέχρι τον Οκτώβριο του 2000.
Το πλοίο δεν ανήκε θεωρητικά στον Ε. Βεντούρη, μιας και είχε προγηθεί η χρεωκοπία του, αλλά και πολλά άλλα.
hayabusa
09-06-2009, 23:37
ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να μάθω ποια ήταν τα " πολλά άλλα "που αναφέρεις στο παραπάνω ποστ σου.
Πραγματικά περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη φορά που θα γράψεις καθώς και το όποιο υλικό μοιραστείς μαζί μας :D
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Φανούλα για την φωτογραφία που μας αφιέρωσε και για τα όμορφα λόγια με τα οποία συνόδευσε τη φωτογραφία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για τα καλά σας λόγια.
Για όσους θέλουν να το δουν το πλοίο στα τελευταία του θα το δουν με αποστολή φωτογραφιών μέσα από προσωπικά μηνύματα.
Η εικόνα, βέβαια, που θα μείνει σε όλους μας είναι σίγουρα η περήφανη εικόνα του πλοίου να σχίζει τα γαλάζια νερά του Αιγαίου.
Η προσπάθεια που έγινε δεν κατέληξε πουθενά αλλού παρά στα ανακυκλωτήρια της Aliaga.
Αυτό, όμως, που μένει είναι ότι μια μικρή ομάδα ανθρώπων μπόρεσε να κινητοποιήσει μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων σε ένα κοινό, αλλά ανέφικτο, τελικά, σκοπό.
Ο στόχος που τέθηκε από την αρχή ήταν να γίνει το "Γεώργιος Εξπρές" πλωτό μουσείο της Ιστορίας της Ακτοπλοΐας.
Το "Γεώργιος Εξπρές", πλέον, δεν υπάρχει.
Αυτό που απομένει είναι η συνέχιση της προσπάθειας συγκέντρωσης στοιχείων για την ιστορία της ελληνικής ακτοπλοΐας.
Ο στόχος είναι να μπορέσουν να καταστούν κοινά όλα όσα αυτή τη στιγμή είναι καταχωνιασμένα σε ντουλάπια, σε κούτες, σε υπόγεια, σε σεντούκια, σε βιβλιοθήκες.
Η προσπάθεια που γίνεται μέσα από αυτό το forum είναι μοναδική.
Η ανταπόκριση από φίλους τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, είναι συγκινητική.
Υλικό σχετικά με την Ελληνική Ακτοπλοΐα μας έχει σταλεί από την Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή, τον Καναδά, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Ναύπλιο, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα, το Βόλο και τη Μήλο.
Το υλικό περιλαμβάνει, κυρίως, παλιά περιοδικά και εφημερίδες.
Οι πιο πολλοί δεν θέλουν να το ανεβάσουν οι ίδιοι για λόγους προσωπικούς.
Οι πιο πολλοί είναι έλληνες και το ερώτημα που μας κάνουν είναι αν πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα αραχνιασμένα ντοκουμέντα ενδιαφέρουν κάποιους στη σημερινή εποχή.
Και σίγουρα αυτοί που ενδιαφέρονται είναι πολύ λίγοι.
Για αυτούς τους λίγους που, τέλως πάντων, ενδιαφέρονται νομίζω ότι αξίζει να ανεβάσουμε ένα μέρος από αυτό το υλικό.
Όλα αυτά σίγουρα δεν αφορούν μόνο το "Γεώργιος Εξπρές".
Αφορούν την Ιστορία της Ελληνικής Ακτοπλοΐας.
Μια φωτογραφία με το "Γεώργιος Εξπρές" να φεύγει από τις Καμάρες της Σίφνου το καλοκαίρι του 1999.
Χωρίς σινιάλα στα πλαϊνά του.
Αφιερωμένη εξαιρετικά στη Φανούλα με την πολύ μεγάλη καρδιά.
43069
Ο Roi φίλε γείτονα όταν γράφει, γράφει ιστορία αλλά όχι όπως τα βιβλία του σχολείου που αναρωτιέσαι "έχει πολύ ακόμα?", γράφει όπως τα έζησε και γράφει με το συναίσθημα που τα έζησε και σε κάνει να θες να ακούσεις όλα αυτά που έχει να σου πει κι ακόμα παραπάνω!!! Φίλε Roi πριν ανακαλύψω το nautilia.gr κάθε φορά που έφευγε το δικό μου βαπόρι για δεξαμενισμό φοβόμουν μήπως δεν ξανάρθει...κι έτσι κατάλαβα από την πρώτη στιγμή πως ένιωσες για το Γεώργιο. Μεγάλη κοπέλα βλέπεις η Πηνελόπη μας αλλά ευτυχώς την αγαπάει και το αφεντικό της όπως έχει αποδειχτεί!!! Τέλος θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την πανέμορφη φώτο που ανέβασες που είναι γεμάτη χρώματα και ζωή καθώς και για τα υπέροχα λόγια σου!!! Να είσαι πάντα καλά και όποτε σαλπάρεις ο Γεώργιος να είναι πάντα μαζί σου!!!
The "Roi Baudouin" in Ostend, during the summer of (august) 1979
Rgds,
Arne
43838
T.S.S. APOLLON
15-06-2009, 11:36
Rgds,
Arne
Very nice arne!
Naias II
15-06-2009, 11:45
Άλλη μια όμορφη φωτογραφία στη Σύρο από την gallery Efoplistis (http://www.efoplistis.gr/gallery/displayimage.php?pid=4622&fullsize=1)
giorgos_249
15-06-2009, 11:52
Σε ποια εταιρεία ανήκε το πλοίο όταν ήταν παροπλισμένο;
Vortigern
15-06-2009, 11:59
Σε ποια εταιρεία ανήκε το πλοίο όταν ήταν παροπλισμένο;
VEDOURIS SEA LINES.....με λιγα λογια η εταιρια μεχρι και την μερα που εφυγε το Γεωργιος Εξπρες ειχε 2 πλοια,το αλλο ειναι το Αγιος Γεωργιος.Ασχετο αν δν το ανεφερε στο site της...
giorgos_249
15-06-2009, 12:01
Γιατί δεν το δρομολογούσε κάπου; Τη στιγμή που ταξιδεύει το πολύ γηραιότερο ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α του Αγούδημου...............
Vortigern
15-06-2009, 12:03
Γιατί δεν το δρομολογούσε κάπου; Τη στιγμή που ταξιδεύει το πολύ γηραιότερο ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α του Αγούδημου...............
Αλλη ψυχη εχει ο Κ.Αγουδημος και αλλη ο Βεντουρης....τεσπα δν βγαινω αλλο εκτος θεματος οσο για το τι δν το εβαζε να ταξιδεψη γυρνα στα πρωτα πρωτα ποστς να δεις μηπως υπαρχη κατι...
giorgos....
15-06-2009, 16:23
θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου vortigern.
Finnpartner_1966
15-06-2009, 16:52
Rgds,
Arne
wow Arne! Great photo! The ship on the left, is one of the Hengist /Horsa/ Senlac trio, or I am wrong??
Rocinante
15-06-2009, 17:10
Οι θυσαυροι ειναι πολλοι και διασκορπισμενοι. Δουλεια δυσκολη η ενευρεση. Και ομως μια ημικατεστραμενη φωτογραφια, ενα αποκομα εφημεριδος , η δηιγηση μιας σχεδον ξεχασμενης ιστοριας και μπορουν παλι να αναστησουν ενα αγαπημενο μας πλοιο. Ενα πλοιο δεν πεθαινει ποτε οσο κρατιεται ζωντανο στις καρδιες μας.
Η ενοτητα "Η ιστορια της Ελληνικης και Ξενης Ναυτιλιας" δεν ειναι ο "μαιντανος" του φορουμ αυτου, αλλα ισως οτι πολυτιμοτερο εχει.
Γιατι πουθενα αλλου σε κανενα φορουμ του κοσμου δεν θα δειτε τοση θερμη για αναζητηση της ιστοριας του συνολου των πλοιων και οχι μονο καποιων που απλως ηταν δημοφιλη. Και αυτο κανει το Nautilia.gr να ξεχωριζει.
Ψαχτε, ψαχτε, ψαχτε...
Και αυτο που θα βρειτε μοιραστειτε το.
Φανταστειτε ολους εμας που βλεπουν κατι καινουριο να ανεβαινουν στιγμιαια οι παλμοι της καρδιας.
Και κυριως ποτε μην το βαζετε κατω αν η ερευνα δεν εχει αποτελεσμα.
Μην απελπιζεστε...
Nil Desperandum
Yes, indeed i think it is the "HENGIST"
Rgds,
Arne
Hi,
Here a photo from a friend ho was on holiday in Creece in may 1988.
The ex-Roi Baudouin in the port of Piraeus.
Rgds,
Arne
45274
Great photo Arne! She was with good company that day... three beautiful greek-buildings IONIS, NAXOS and IONIS.
Roi Baudoin
22-06-2009, 17:31
Arne, thank you very much for all your presents.
The above photo is a sweet memory of the beautiful greek days of the ship.
(The ship at the right of "Naxos" is "Ionion").
Ten years after the above photo, on July 1997, "Georgios Express" is waiting begginning again trips in Cyclades.
Unfortunately, it didn't begin.
It seemed a little bit the theatrical piece of Samuel Bekett "Waiting for Godot".
Only after 2 years, on February 1999, the ship would make trips between Cyclades islands.
After 40 months laid-up in Piraeus, Perama, Salamis.
July 1997.
Two photos taken from "Naias Express" (ex: "Ailsa Princess", "Erl Harold").
Special dedicated to Arne, seaways_lover, Ellinis and Rocinante.
45313
45314
seaways_lover
22-06-2009, 22:46
Φίλε μου Αντώνη σ' ευχαριστώ για την αφιέρωση των εξαιρετικών φωτογραφιών του λατρεμένου σου πλοιου. Μακάρι όλα να 'ταν αλλιώς....
Να 'σαι πάντα καλά.
T.S.S. APOLLON
23-06-2009, 19:03
Δεν σε ξεχνω...
Φωτο ΛΕΑΝΔΡΟΣ
45448
Great photo Arne! She was with good company that day... three beautiful greek-buildings IONIS, NAXOS and IONIS.
Just a tiny correction, the last ship is Ionion. Thank you for your great photo our friend and many thanks also to our friend Ellinis who identified the well hidden Ionis just behind Roi Baudoin. Well done!
A old photo of the "Roi Baudouin"
Rgds,
Arne
48259
Εγώ πάντως δεν έχω πολυκαταλάβει πού ανήκε το πλοίο κατά τη διάρκεια της ζωής του στην Ελλάδα.
Αρχικά το πήρε ο Κώστας Βεντούρης (Ventouris Ferries). Η εταιρεία νομίζω τώρα είναι του γιου Γιώργου Βεντούρη.
Μετά το βλέπω με τα σινιάλα του Βαγγέλη (και Αντώνη; ) Βεντουρη (Ventouris Sea Lines).
Ύστερα λέτε ότι ειναι προς τιμήν του Γιώργου Βεντούρη που δεν το έδινε για σκραπ στο τέλος της ζωής του...
...μετά ότι είχε τον ίδιο ιδιοκτήτη με το Αγ. Γεώργιος (HENGIST), δηλαδή το B. Βεντούρη.
Μάλλον κάπου έχω μπερδευτεί! Αν κάποιος μπορεί με 2-3 προτάσεις ας με ξεμπερδέψει...!
:)
harlek, τα πράγματα δεν είναι και τόσο μπλεγμένα.
Το βαπόρι ήρθε για τη Ventouris Ferries που είχε ιδρύσει και διοικούσε ο καπτα Κώστας Βεντούρης. Το 1987 ο καπτά Κώστας αποχωρεί και τα παιδιά του μοιράζουν τα πλοία, το όνομα Ventouris Ferries έμεινε στο Γιώργο Βεντούρη.
Το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ το πήρε ο Βαγγέλης με τον Αντώνη που ίδρυσαν την Ventouris Sea Lines. Ο Αντώνης αποχώρησε σύντομα για να κάνει τη δική του εταιρεία.
Το πλοίο παρέμεινε ως το τέλος στην ιδιοκτησία του Βαγγέλη Βεντούρη που έχει και το ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Τώρα αν κάποιος έγραψε οτι είναι προς τιμή του Γιώργου Βεντούρη που το κράτησε, έκανε λάθος.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Εχει βρει καποιος αρθρα και φωτογραφιες απο το τελευταιο του ταξιδι και την διαδηκασια διαλυσης;
giorgos....
15-07-2009, 00:16
υπάρχουν φωτογραφίες απο το τελευταίο ταξίδι και τη διάλυση και μπορείς να τις βρείς απο άλλα μέλη που τις έχουν στην κατοχή τους....
The "Roi Baudouin" long time ago, the time we ware young and beautiful...rgds, Arne.
51933
Giovanaut
09-08-2009, 20:27
The "Roi Baudouin" long time ago, the time we ware young and beautiful...rgds, Arne.
51933
Τhe photo is wonderful, thank you arne...!!!!
Roi Baudoin
13-08-2009, 22:33
Arne, let's back again in the past.
Saturday, 5 of August of 1995.
We are waiting the ship for a long trip to Amorgos.
The route is Syros-Tinos-Mykonos-Naxos-Iraklia-Schinoussa-Koufonisia-Amorgos.
It was the last time I travelled with Georgios Express/Roi Baudouin from Piraeus.
Two months later started the long period of laid-up, during 39 months (untill February 1999).
Μια φωτογραφία, φίλοι μου, με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία.
Το "Γεώργιος Εξπρές" έρχεται με το ανάποδα για να δέσει.
Είναι Σάββατο απόγευμα, 5 Αυγούστου 1995.
Κάνει πολύ ζέστη και το μουράγιο είναι γεμάτο από κόσμο που περιμένει το πλοίο.
Η κοπέλα που στέκεται μπροστά φορά ένα πολύ ωραίο κοκαλάκι στα μαλιά.
Στην πρώτη φωτογραφία τραβάμε το πλοίο, μαζί με τα μαλλιά της κοπέλας (κατά λάθος).
Στη δεύτερη μόνο το κοκκαλάκι της κοπέλας.
Ήταν όμορφο το κοκκαλάκι και έδενε τόσο ωραία με την μαγική εικόνα του πλοίου εκείνο το απόγευμα....
Αυτή ήταν η τελευταία φορά που ταξιδέψαμε με το "Γεώργιος Εξπρές" από τον Πειραιά.
Το ταξίδι αυτό θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην καρδιά.
Αφιερωμένη εξαιρετικά στον Arne, τον Jolly Roger, τον Django, τον Haddok, τον giorgos...., τον Nikosnasia, τον Giovanaut, τον Α. molos, τον seaways_lover, τον T.S.S. APOLLON και τον Rocinante.
Special dedicated to Arne and the other friends.
Saturday, 5 of August 1995
52285
The long route
52287
Rocinante
13-08-2009, 22:39
Ξαναταξιδευουμε Αντωνη.
Ας μπουμε και ας ανεβουμε καταστρωμα. Θα περασουμε καλα ειμαστε ωραια παρεα και εχουμε να πουμε πολλα.
Ευχαριστουμε.
cpt babis
13-08-2009, 22:40
Φιλε Αντωνη εξαιρετικος οπως παντα!!!
Roi Baudoin
13-08-2009, 22:53
Φίλε και συνονόματε, είμαστε onboard.
Σε λίγα λεπτά φθάνουμε στην Πάρο ή στη Νάξο.
Είναι Φλεβάρης του 1999.
Το πλοίο, επιτέλους, ξαναταξιδεύει.
Τα ταξίδια μας συνεχίζονται για τα καλά.
Καλό είναι να είμαστε όλοι εδώ.
Τα ταξίδια αυτά, σίγουρα, δεν ξαναγίνονται...
Φίλε cpt babis, σ' ευχαριστούμε πάρα πολύ.
Georgios Express/Roi Baudouin
On board
February of 1999.
After the period of 39 months laid-up.
"In a few minutes, we are approaching Paros or Naxos Port".
52289
Εξαιρετικές φώτο Αντώνη :shock:!!!
seaways_lover
14-08-2009, 03:29
Φίλε μου Αντώνη εισαι καταπληκτικός όπως πάντα άλλωστε. Σ' ευχαριστώ που με συμπεριλαμβάνεις στην παρέα σου στα πανέμορφα ταξίδια σου. Να 'σαι πάντα καλά.
.....................
Georgios Express/Roi Baudouin
On board
February of 1999.
After the period of 39 months laid-up.
"In a few minutes, we are approaching Paros or Naxos Port".
52289
παρος ειναι συναδελφε.
τελειες φωτογραφιες.
T.S.S. APOLLON
17-08-2009, 19:30
Δεν σε ξεχνω...
52724
Φωτο ΛΕΑΝΔΡΟΣ
Giovanaut
31-08-2009, 14:17
Αφιερωμένη εξαιρετικά στον Arne, τον Jolly Roger, τον Django, τον Haddok, τον giorgos...., τον Nikosnasia, τον Giovanaut, τον Α. molos, τον seaways_lover, τον T.S.S. APOLLON και τον Rocinante.
Special dedicated to Arne and the other friends.
Saturday, 5 of August 1995
52285
The long route
52287
Roi σ ευχαριστω παρα πολυ. Ειναι απιστευτα τα συναισθηματα που εχουμε ολοι νιωσει στεκομενοι σε ντοκους η ακουμπωντας σε ρελια...
Καθε ταξιδι-μια αναμνηση-μια ψυχικη κατασταση-ενα συνολο απο σκεψεις....
Τιποτε δεν ξεχνιεται...
Και αν η υλη καταστρεφεται και λιωνει, η ψυχη δεν πεθαινει ποτε....
Τα βασιλοβαπορα ζουνε στις ψυχες μας....!!!
The "Roi Baudouin" enter Ostend for the first time, as a brand new ship, juni 1965. Rgds, Arne
THANKS A LOT ARNE
Great picture, bitter feelings ..
Giovanaut
15-09-2009, 21:32
The "Roi Baudouin" enter Ostend for the first time, as a brand new ship, juni 1965. Rgds, Arne
ROI is very beautiful there, like a cruiseship...
Thank you very much arne...!!!!
Roi Baudoin
15-09-2009, 21:40
Thank you so musch, Arne.
It seems so beautiful.
We keep on travelling with "Roi Baudouin" ....
I must say for that time the desigg was superb, steamlined, elegant and gracefull ! She had plenty of modern touches for that time (kitchen). The interiors were verry elegant. When i was on board the differences with the older ship's was amazing. To work there was verry pleasant. Remember the date of dessing 1964 !!
Even as today when she sail the "Roi Baudouin" can cope with the newest ferry's !!!(only with passengers and cars no lorry's)
Shame, Shame... but we have nice memory's that.. nobody can take away !!!! Arne
opelmanos
24-09-2009, 17:49
Miα φωτό από εμένα στις 7 Μαρτίου,που είχα πάει με το αμάξι.Δεν είναι και ότι καλύτερο βέβαια το θέαμα:(
57977
Tsikalos
15-10-2009, 20:20
Και μία φώτο από τον πειραία το 1986/87. Διακρίνεται και το πορτοκαλί της ΑΝΕΝ και μάλλον το Κνωσσός/φαιστός ελάχιστα στην πλώρη του
60722
Roi Baudoin
15-10-2009, 21:16
Όμορφες στιγμές, καλέ μας φίλε.
Σ' ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα ανεβάζεις.
giorgos....
15-10-2009, 23:01
ευχαριστούμε πολύ φίλε μου.. να είσαι καλά..
T.S.S. APOLLON
15-10-2009, 23:29
Δεν σε ξεχνω...
60748
opelmanos
15-10-2009, 23:40
Ωραία φωτό φίλε μου!!
giorgos....
16-10-2009, 02:21
ένα ευχαριστώ και σε σένα φίλε T.S.S APOLLON που θυμάσαι αυτό το αγαπημένο σκαρί, που ζεί μέσα στις καρδιές μας και ταξιδεύει απο με τις φωτογραφίες του καθενός.. να είσαι καλά..
Captain_Nionios
16-10-2009, 05:36
Ενα μεγαλο ευχαριστω στον TSS Apollon για οτι μας εχει προσφερει τοσο καιρο...;)
BEN BRUCE
26-10-2009, 10:42
georgios express τον τελευταιο δεξαμενισμο το 2000
62101
Δεν ξεχνιεσαι!
T.S.S. APOLLON
26-10-2009, 10:51
georgios express τον τελευταιο δεξαμενισμο το 2000
62101
Δεν ξεχνιεσαι!
Αλλος ενας φιλος που δεν ξεχνα... ειναι και ο Ben Bruce.
BEN BRUCE
26-10-2009, 11:11
Ετσι ειναι φιλε TSS APOLLON!
Naias II
02-11-2009, 15:12
Στο "Εφοπλιστή" Νοεμβρίου αφιέρωμα στο Γεώργιος Εξπρές (http://www.efoplistis.gr/pdf/EF_1109_102.pdf)
giorgos....
02-11-2009, 17:17
λίγο αργά....
Naias II
02-11-2009, 17:30
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ ;)
giorgos....
02-11-2009, 17:39
στην προκειμένη περίπτωση θα προτιμούσα το ποτέ..
να είσαι καλά που το θυμάσαι φίλε Naias II
BEN BRUCE
02-11-2009, 17:53
Eνα πολυ ωραιο ταξιδι στο, γλυκο 1986, με το γεωργιος εξπρες απο τον μετρ του ειδους Φωτη Μαρτινο.Χωρις μελο και τα γνωστα, αλλα σαν να υπαρχει!Μπραβο του.
Captain_Nionios
02-11-2009, 17:55
Ειναι λιγο εγωκεντρικος στο γραψιμο του βεβαια αλλα ενταξει βγαζει καλη διαθεση.
BEN BRUCE
02-11-2009, 18:03
Να εχετε υπ οψιν σας οτι ο κυριος Μαρτινος ειναι εγγονος του μεγαλου ελληνα Φωτη Κοντογλου οποτε η φλεβα σιγουρα υπαρχει.Μας το δειχνει 15 χρονια τωρα απο τα ταξιδια γεματα θαλασσα και ουρανο στα οποια ειμαστε και εμεις συνταξιδιωτες
BEN BRUCE
03-11-2009, 23:07
GEORGIOS EXPRESS το 2000 στην σαντορινη.Αφιερωμενη στους Roi baudoin, jolly roger , giorgos.........,Karystos & TSS APOLLON
63541
Captain_Nionios
04-11-2009, 00:17
Εξαιρετικη εξαιρετικη!!!
Roi Baudoin
04-11-2009, 08:29
Πραγματική ονειρική φωτογραφία.
Σ' ευχαριστούμε πολύ.
Maroulis Nikos
04-11-2009, 08:59
GEORGIOS EXPRESS το 2000 στην σαντορινη.Αφιερωμενη στους Roi baudoin, jolly roger , giorgos.........,Karystos & TSS APOLLON
63541
Τα σχόλια είναι περιττά ...
T.S.S. APOLLON
04-11-2009, 09:17
Κυριε Ben Bruce, Δεν Ξεχνας...
Nicholas Peppas
15-11-2009, 02:11
Ο βασιλιας οταν ηταν Βελγος....
Αφιερωμενο στον βασιλια του φορουμ αυτου...
64977
YΓ. Σειρα απο αληθινες φωτογραφιες Ελληνικων πλοιων της περιοδου μετα το 1970. Τις αγορασα απο ενα συλλεκτη προσφατα και μου ηλθαν προ ημερων... Θα τις ανεβασω σιγα, σιγα ολες
Roi Baudoin
15-11-2009, 21:49
Με μεγάλη χαρά περιμένουμε να τις δούμε.
Ευχαριστούμε πολύ.
Το πλοίο ταξιδεύει πάντα "πρόσω ολοταχώς".
seaways_lover
15-11-2009, 21:56
Φιλε Νικολα Πεππα σε ευχαριστουμε θερμα.
Μια υπεροχη φωτογραφια μιας τεραστιας αγαπης.... Να 'σαι καλα.
Κι οπως πολυ σωστα λεει κι ο φιλος μας ο Αντωνης, το πλοιο θα ταξιδευει παντα
"προσω ολοταχως"!!!
Περιμενουμε με αγωνια το πολυτιμο αρχειο που απεκτησες.
Παντα τετοια!!!
Captain_Nionios
15-11-2009, 22:04
Ο βασιλιας οταν ηταν Βελγος....
Αφιερωμενο στον βασιλια του φορουμ αυτου...
64977
YΓ. Σειρα απο αληθινες φωτογραφιες Ελληνικων πλοιων της περιοδου μετα το 1970. Τις αγορασα απο ενα συλλεκτη προσφατα και μου ηλθαν προ ημερων... Θα τις ανεβασω σιγα, σιγα ολες
Κυριε Πεππα ενα τερατιο ευχαριστω για την προθεση σας. Πραγματικα ειστε εξαιρετικος!!!
BEN BRUCE
21-11-2009, 20:12
GEORGIOS EXPRESS στο λιμανι του πειραια τον σεπτεμβριο του 1995.Μια φωτο αφιερωμενη στον ROI BAUDOIN, Giorgos....
65749
ΦΥΣΙΚΑ τα λογια ειναι περιττα...μας λειπεις πολυ φιλε....
Συντομα θα εχω στα χερια μου ενα βραδυνο βιντεακι του βαποριου
Λιγο υπομονη..
BEN BRUCE
21-11-2009, 23:16
ΦΥΣΙΚΑ τα λογια ειναι περιττα...μας λειπεις πολυ φιλε....
Λιγο υπομονη..
Eδω ειμαι ρε παιδια!Δεν πεθανα ακομα!
Eδω ειμαι ρε παιδια!Δεν πεθανα ακομα!
στο βαπορι ναναφεροταν το φιλε συναδελφε.....
Μιας που είπες για βιντεάκι του βαποριού, θυμήθηκα ένα πάρα πολύ ωραίο βίντεο του βάπορα και αφού δεν μπορώ να το βρω μόνη μου, θα ήθελα να το πω σε όλους σας και ιδιαίτερα στον Αντώνη που ξέρω ότι θα του αρέσει πάρα πολύ να ξανακούσει το Γιώργη να σφυρίζει καμαρωτά καμαρωτά!!! Στο σίριαλ "Εγκλήματα" λοιπόν του ΑΝΤ1 στο επεισόδιο που πάνε στη Σύρο δείχνει τον πανέμορφο βάπορα σε πολύ όμορφες πόζες αλλά βιντεάκι στο youtube δε βρήκα και δεν ξέρω sites που προβάλουν επεισόδια σειρών...
Μακάρι κάποιος από σας να το βρει και να το ανεβάσει!!!
Giovanaut
22-11-2009, 13:42
Μιας που είπες για βιντεάκι του βαποριού, θυμήθηκα ένα πάρα πολύ ωραίο βίντεο του βάπορα και αφού δεν μπορώ να το βρω μόνη μου, θα ήθελα να το πω σε όλους σας και ιδιαίτερα στον Αντώνη που ξέρω ότι θα του αρέσει πάρα πολύ να ξανακούσει το Γιώργη να σφυρίζει καμαρωτά καμαρωτά!!! Στο σίριαλ "Εγκλήματα" λοιπόν του ΑΝΤ1 στο επεισόδιο που πάνε στη Σύρο δείχνει τον πανέμορφο βάπορα σε πολύ όμορφες πόζες αλλά βιντεάκι στο youtube δε βρήκα και δεν ξέρω sites που προβάλουν επεισόδια σειρών...
Μακάρι κάποιος από σας να το βρει και να το ανεβάσει!!!
Φανταζομαι δεν αναφερεσαι στο πλοιο, με το οποιο υποτιθεται πηγαν στη Συρο, γιατι εκεινο ηταν το μοναδικο επισης ΕΞΠΡΕΣ ΑΘΗΝΑ...!!!!
Βραδυνα πλανα πανω στο πλοιο, φοντο η Ερμουπολη και απο πανω επαιζε....
"τα ματια κλειστε γλυκα ακουμπηστε στην κουπαστη...)
Σορρυ για το off topic....
Φανταζομαι δεν αναφερεσαι στο πλοιο, με το οποιο υποτιθεται πηγαν στη Συρο, γιατι εκεινο ηταν το μοναδικο επισης ΕΞΠΡΕΣ ΑΘΗΝΑ...!!!!
Όχι μιλάω για μετά, που είχαν φτάσει στη Σύρο και κάποιος-οι(δε θυμάμαι ακριβώς) κάνανε βόλτες στο λιμάνι και θυμάμαι χαρακτηριστικά να δείχνει τον ένα και μοναδικό Roi Baudoin!!!
Φαννουλα ξερω ποιο λες,το ειδα προσφατα στο ιντερνετ.θα το βρω αν και αποτι θυμαμαι δεν το δειχνει πολυ.
Φαννουλα ξερω ποιο λες,το ειδα προσφατα στο ιντερνετ.θα το βρω αν και αποτι θυμαμαι δεν το δειχνει πολυ.
Ε έργο είναι, δε θα δείχνει συνέχεια το πλοίο, αλλά όσο το δείχνει είναι καταπληκτικό και η ατμόσφαιρα μαγεύει με το σφύριγμά του, που είναι σαν να ξαναγεννιέται!!!!
opelmanos
23-11-2009, 21:14
Περιμένω με μεγάλη αγωνία το βίντεο Φανούλα.Σε εσένα βασιζόμαστε:p
Περιμένω με μεγάλη αγωνία το βίντεο Φανούλα.Σε εσένα βασιζόμαστε:p
Όπως είπα παραπάνω έψαξα να το βρω αλλά δε τα κατάφερα:?. Και λόγω της άγνοιάς μου σε sites που προβάλλουν σειρές, παρακάλεσα όποιος μπορεί να το βρει!!! Αυτό το επεισόδιο είχε προβληθεί στην τηλεόραση λίγο καιρό μετά το τέλος... και εγώ που γνώρισα το βαπόρι από το φόρουμ μας μόνο, συγκινήθηκα!!! Οπόταν πιστεύω αξίζει πάρα πολύ τον κόπο να βρεθεί!!!
DimitrisT
23-11-2009, 23:23
Φανούλα και Μάνο νομίζω τα βρήκα τα βίντεο......
http://www.greektube.org/content/view/2879/2/
http://www.greektube.org/content/view/2880/2/
Giovanaut
24-11-2009, 00:09
Φανούλα και Μάνο νομίζω τα βρήκα τα βίντεο......
http://www.greektube.org/content/view/2879/2/
http://www.greektube.org/content/view/2880/2/
Μοναδικα ως συνηθως τα εγκληματα, η Πρωτοψαλτη, αλλα πανω απ' ολα τα υπεροχα βαπορια μας.
Σ' ευχαριστουμε που μας τα θυμησες...!!!!
Όχι μιλάω για μετά, που είχαν φτάσει στη Σύρο και κάποιος-οι(δε θυμάμαι ακριβώς) κάνανε βόλτες στο λιμάνι και θυμάμαι χαρακτηριστικά να δείχνει τον ένα και μοναδικό Roi Baudoin!!!
Τελικα φανουλα, το ιδιο βιντεακι λεγαμε....!!!!!!!!!!!!!!!
Δημήτρη σ' ευχαριστούμε πάρα πολύ και για τα 2 βίντεο!!!!!!!!!!
Είναι μοναδικά και απίστευτα μαγικά 2 θρύλοι που δεν ταξιδεύουν πια να ξαναζωντανεύουν μπροστά μας!!!!!
Υ.Γ. Γιάννη εσύ έλεγες για το πρώτο βίντεο που δεν το θυμόμουν, εγώ έλεγα για το δεύτερο:p;)!!!
Giovanaut
24-11-2009, 00:34
Δημήτρη σ' ευχαριστούμε πάρα πολύ και για τα 2 βίντεο!!!!!!!!!!
Είναι μοναδικά και απίστευτα μαγικά 2 θρύλοι που δεν ταξιδεύουν πια να ξαναζωντανεύουν μπροστά μας!!!!!
Υ.Γ. Γιάννη εσύ έλεγες για το πρώτο βίντεο που δεν το θυμόμουν, εγώ έλεγα για το δεύτερο:p;)!!!
Τωρα σ' επιασα.....:o:p
seaways_lover
24-11-2009, 01:11
Καθ' υπόδειξη λοιπόν των προλαλισάντων, εκανα δύο εικόνες απο αυτά τα δύο επεισοδια της σειρας.
Στην πρώτη, πανοραμικό πλάνο του λιμανιού της Ερμούπολης, πάνω απο το υπέροχο Εξπρές Αθηνά, με πρωταγωνιστή του πλάνου τον αξέχαστο βάπορα.
66090
Στην δευτερη, μπορεί το βαπορι μας να μην φαίνεται ολόκληρο, αλλα τη θεωρω σημαντικοτατη σκηνη στο βιντεο γιατι ... "σφυριζει"
66091
Αφιερώμενες σε όλο το φόρουμ και ιδιαίτερα στη Φανούλα και στον Δημήτρη Τ.
Ευχαριστώ πάρα πολύ seaways lover:o:p!!! Πάρα πολύ καλή η ιδέα σου να το κάνεις και φωτογραφία και να καθόμαστε να το κοιτάμε με τις ώρες ή να το ακούμε να μας "μιλάει" στο βίντεο!!! O Roi προφανώς για να μην έχει απαντήσει ακόμα ή δεν το έχει δει, ή το είδε και έμεινε;)!!!
Γι ακόμα μία φορά ο βάπορας...είναι ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!
Και πάλι ευχαριστούμε!!!
Roi Baudoin
24-11-2009, 20:47
Φανούλα, το έχω δει και σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.
Είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό.
Είστε όλοι σας υπέροχοι!!!
Την Κυριακή που μας πέρασε τιμήθηκε ο καπεταν Γιώργης Κολυδάς.
Ο καπετάν Γιώργης ταξίδεψε με πολλά καράβια.
Ένα από αυτά είναι και το αγαπημένο μας "Γεώργιος Εξπρές", στο οποίο πλοιάρχησε αρχικά κάποιους μήνες του 1993.
Στη συνέχεια επέστρεψε στα τέλη του 1994 για να το ταξιδέψει μέχρι τον πρώτο παροπλισμό του, τον Οκτώβριο του 1995).
Ας θυμηθούμε δύο χαρακτηριστικά σημεία από την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο καπεταν Γιώργης Κολυδάς στις 5 Νοεμβρίου 2009.
"Μια φορά στην Κάσο το απαγορευτικό κρατούσε για πολλές ημέρες και τα τρόφιμα κόντευαν να τελειώσουν. Επί ένα μήνα δεν είχε πιάσει καράβι. Ακόμα και το αλεύρι είχε τελειώσει. Με παρακάλεσαν να προσπαθήσω να πιάσω για να μην πεθάνουν οι άνθρωποι από την πείνα.
Στο πήγαινε δεν έπιασα.
Στην επιστροφή, όμως, τα κατάφερα.
Μόνο το «Γεώργιος» τόλμησε να ζυγώσει.
Το σφύριγμα του βαποριού τότε στα νησάκια αυτά είχε μεγάλη αξία.
Και κάθε φορά που έπιανα, σφύριζα προκειμένου ν’ ακούσουν ότι ήρθε το βαπόρι. Ότι ώρα και να πήγαινα.
Οι γιαγιάδες μου έλεγαν «Παιδί μου να έχεις την ευχή μας, χάρη σε σας
έχουμε επαφή με τον άλλο κόσμο».
Και δυο φωτογραφίες με το "Γεώργιος Εξπρές" στη Σαντορίνη.
Οι φωτογραφίες είναι φυσικά του Jolly Roger.
Τραβήχτηκαν και οι δυο στη Σαντορίνη.
Η δεύτερη είναι τραβηγμένη στις 6 Μαρτίου 1995, επί πλοιαρχίας Γιώργη Κολυδά.
Δίπλα στο "Γεώργιος" είναι δεμένο το "Εξπρές Σαντορίνη".
Αφιερωμένες εξαιρετικά σε όλους τους φίλους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα τον Βελαλόπουλο, τον πλοίαρχο του "Πηνελπόπη Α"
για όλα όσα μας μοιράστηκε μαζί μας σχετικά με το Γιώργη τον Κολυδά και το "Γεώργιος Εξπρές".
66169
66171
Jolly Roger
Giovanaut
24-11-2009, 22:04
Τωρα Roi με τελειωσες....
Πραγματικα πολυ δυνατες τουτες οι κουβεντες και οι στιγμες....
Να ειναι γεροι ολοι τους, και εμεις ν' απολαμβανουμε τις ιστοριες που με γλαφυροτητα και συγκινηση μας προσφερουν...!!!
Για τα αστερακια μας, ουδεν σχολιον... Οι φωτο ειναι μοναδικες...!!!!!
giorgos....
25-11-2009, 19:59
το Γεώργιος Εξπρές δεν υπάρχει πιά.. όμως ζεί μέσα στις καρδιές μας και ταξιδεύει ξανά με τις αναμνήσεις και τις σκέψεις όλων μας..
να είστε όλοι καλά..
66267
Giovanaut
26-11-2009, 02:12
το Γεώργιος Εξπρές δεν υπάρχει πιά.. όμως ζεί μέσα στις καρδιές μας και ταξιδεύει ξανά με τις αναμνήσεις και τις σκέψεις όλων μας..
να είστε όλοι καλά..
Αχ αθανατη ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αχχχχχχχχ.........
Captain_Nionios
26-11-2009, 08:17
Αντωνη και Γιωργο ενα μεγαλο ευχαριστω για τα ομορφα λογια και τις εξαιρετικες φωτογραφιες σας. Αντωνη το πλοιο επιανε Κασο ή του ειπαν να παει εκτακτως; Το περιστατικο ηταν το 93 η το 95; Επειδη εχω ζησει 5 μερες της ζωης μου στο πολυ ιδιαιτερο νησι της Δωδεκανησου πολυ θα ηθελα να μαθω λιγες παραπανω λεπτομερειες για το περιστατικο αυτο... Μονο και μονο η εικονα της επιστροφης στις αρχες-μεσα της δεκαετιας του 90 με ενα τοσο ομορφο βαπορι να προσεγγιζει με κακιστο καιρο το μικρο νησι ειναι ιδιαιτερα ομορφη και γλυκια!!!
BEN BRUCE
26-11-2009, 08:39
να είστε όλοι καλά..
66267
Νομιζω οτι επρεπε να αναφαιρθεις και το ονομα του φωτιογραφου που ειναι ο γιωργος κουρουπης που εχει προσφερει απλοχερα πολλες φωτο ,δωρεαν,και με δικαιωματα δημοσιευσης σε εμας τους καραβολατρες.Το γεωργιος δεν το ξεχναμε τον καλο τον καλλιτεχνη ομως γιατι τον ξεχναμε?
Roi Baudoin
26-11-2009, 08:40
Φίλε καλέ, ο καπετάν Γιώργης Κολυδάς πλοιάρχησε στο "Γεώργιος Εξπρές" το 1993, για λίγο το 1994 και όλο το 1995 μέχρι το πλοίο να δέσει οριστικά.
Το πιο πιθανό είναι ότι το περιστατικό έγινε το 1993.
Για χρόνια αναφερόταν αυτό στο καράβι ως σημαντικό γεγονός.
Η φράση του καπετάνιου "Μόνο το «Γεώργιος» τόλμησε να ζυγώσει" αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τη ναυτοσύνη πλοίου και πληρώματος.
Σίγουρα θα θελαμε να είμασταν και εμείς εκεί.
giorgos....
26-11-2009, 10:56
Νομιζω οτι επρεπε να αναφαιρθεις και το ονομα του φωτιογραφου που ειναι ο γιωργος κουρουπης που εχει προσφερει απλοχερα πολλες φωτο ,δωρεαν,και με δικαιωματα δημοσιευσης σε εμας τους καραβολατρες.Το γεωργιος δεν το ξεχναμε τον καλο τον καλλιτεχνη ομως γιατι τον ξεχναμε?
η φωτογραφία είναι γνωστή πλέον.. όλοι ξέρουν ποιός είναι ο φωτογράφος και έτσι κι αλλιώς η φωτογραφία αυτή έχει ξανανέβει στο ίδιο θέμα..
κάποιο σχόλιο για το καράβι ή τη συζήτηση που έχουμε?
nickosps
26-11-2009, 14:54
Μπράβο σας παιδιά εκπληκτικές φωτογραφίες από όλους σας!
Tasos@@@
20-12-2009, 17:38
Μια πολυ μικρη συνεισφορα σε οτι εχετε ανεβασει εδω για το Γεωργιος Εξπρες.Καλοκαιρι του '89 και απο ψηλα μας χαιρεταει απο το λιμανι της Παρου.
Η φωτο ειναι αφιερωμενη στον Ben Bruce,τον Roi Baudouin,τον T.S.S.Apollon,τον Giorgos και φυσικα σε οσους αγωνιστηκαν για αυτο το βαπορι.
http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/002-7.jpg
T.S.S. APOLLON
20-12-2009, 17:47
Ομορφη πανοραμικη φωτογραφια ενος πλοιου που αγαπηθηκε πολυ, Φιλε Tasos@@@ Ευχαριστουμε.
T.S.S. APOLLON
20-12-2009, 18:48
F/B Γεωργιος Εξπρες...στην Τηνο στις 14 Αυγουστου του 1984.
69525
Tasos@@@
20-12-2009, 19:23
Πανεμορφη και ιστορικη φωτο φιλε T.S.S.Apollon.Να'σαι καλα!
Roi Baudoin
20-12-2009, 20:39
Σας ευχαριστούμε πολύ και τους δυο σας.
Στη φωτογραφία του καλού φίλου Τάσου το "Γεώργιος Εξπρές" είναι σκέτη ομορφιά. Το σκαρί του δένει τόσο αρμονικά με τον κόλπο της Παροικιάς.
Τα πλοία ομορφαίνουν τα λιμάνια, ή τα λιμάνια ομορφαίνουν τα πλοία;
tolis milos
20-12-2009, 20:47
Μια φωτό απο την γέφυρα του πλοίου! θα επρεπε να κανω καποια εισαγωγή αλλα δεν εχω να πω κάτι αφήνω την εικόνα να μιλήσει....
69543
Εκπληκτική φωτογραφία! 6954969549 Πραγματικά δεν έχω λόγια για να σε ευχαριστήσω που τη μοιράζεσαι μαζί μας!
Apostolos
21-12-2009, 13:58
Πρώτη φορά βλέπω να πετάγεται ποιό ψηλά η θάλασσα απο τις άγκυρες παρα απο την πλώρη!!!!
hayabusa
21-12-2009, 15:39
και εγώ το ίδιο. απίστευτο και εντυπωσιακό ταυτόχρονα !
T.S.S. APOLLON
21-12-2009, 16:40
Καταπληκτικη φωτογραφια!!!
seaways_lover
21-12-2009, 18:16
Η δύναμη της θάλασσας πάνω σε ένα καταπληκτικό σκαρί. Αριστουργηματική απεικόνηση. Μπράβο!!!
Tasos@@@
22-12-2009, 00:29
Τρομερη φωτογραφια χιλια μπραβο!!!
SAMOILIS
26-12-2009, 15:15
EINAI KATAPLIKTIKO KARAVI
SAMOILIS
27-12-2009, 00:41
σαν επικουρος, στην δραπετσωνα το 1998, με αρχικαμαρωτο τον κυρΒασιλη. ειχε ερθει και ο Βεντουρης στο πλοιο οταν ηρθαμε πειραια. Βεβαια την χρονια εκεινη δεν ξεκινησε δρομολογια, ειχε λιγες καμπινες, και αυτες ηταν πανω. φεραμε καρεκλες καινουργιες κοκκινες, θυμαμαι που σκουπιζα τις καρεκλες στα αεροπορικα , και ειχε μια πολυ μικρη λατζα...
Roi Baudoin
27-12-2009, 00:49
Φίλε μας, σ' ευχαριστούμε πολύ.
Το 1998 το πλοίο ήταν να ξεκινήσει δρομολόγια, αλλά τελικά δεν ξεκίνησε.
Παρέμεινε για κάποιο διάστημα δεμένο μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, λίγο πιο πέρα από τη θέση που δένει σήμερα το "SUPERFAST" (αυτό που ταξιδευει για το Ηράκλειο.
Τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια τα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 1999.
Ταξίδεψες καθόλου με το πλοίο εκείνα τα δυο χρόνια;
opelmanos
27-12-2009, 00:50
σαν επικουρος, στην δραπετσωνα το 1998, με αρχικαμαρωτο τον κυρΒασιλη. ειχε ερθει και ο Βεντουρης στο πλοιο οταν ηρθαμε πειραια. Βεβαια την χρονια εκεινη δεν ξεκινησε δρομολογια, ειχε λιγες καμπινες, και αυτες ηταν πανω. φεραμε καρεκλες καινουργιες κοκκινες, θυμαμαι που σκουπιζα τις καρεκλες στα αεροπορικα , και ειχε μια πολυ μικρη λατζα...Πολύ ωραία περιγραφή φίλε SAMOILI .πραγματικά ήσουν τυχερός που μπήκες και δούλεψες σε ένα τόσο ΙΣΤΟΡΙΚΟ και ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΛΟΙΟ.Πρέπει να είσαι το μοναδικό μέλος του ΦΟΡΟΥΜ που έχεις δουλέψει σε αυτό .Καλωσόρισες στην παρέα μας και Χρόνια Πολλά.
SAMOILIS
27-12-2009, 01:07
ειχαμε φυγει απο την δραπετσωνα το μεσημερι του Ιουνιου για να δεσουμε στον πειραια, θυμαμαι οτι ηταν γρηγορο καραβι, και ο αρχικαμαρωτος αυστηρος. αλλα ειχα βγει στο καταστρωμα να δω την εισοδο στο λιμανι. ναι δεσαμε στις παλιες αποθηκες διπλα, μας ελεγαν οτι θα ξεκινησουμε δρομολογια την παρασκευη για κυθνο-σεριφο -σιφνο-κιμωλο-μηλο κατι που τελικα δεν εγινε...
Roi Baudoin
12-01-2010, 21:20
Σίφνος, καλοκαίρι του 2000.
Το όμορφο σκαρί με τα σβησμένα σινιάλα στις μπάντες φθάνει στις Καμάρες.
Το πλοίο έρχεται από Μίλο-Κίμωλο, κάνει αριστερή στροφή και αργά αργά έρχεται να δέσει.
Η φωτογραφία είναι λίγο θολή, αλλά νομίζω ότι αξίζει να τη δούμε.
Ο "Βασιλιάς" των Κυκλάδων δυο μήνες πριν από την τελευταία του παράσταση.
Υπερήφανος και αξιoπρεπής, όπως πάντα.
Αφιερωμένη εξαιρετικά στον Arne και τον Jolly Roger.
Arriving in Sifnos Port (Kamares) in the summer of 2000.
Special dedicated to Arne and Jolly Roger.
72499
BEN BRUCE
12-01-2010, 21:31
Πολυ ωραια η φωτο φιλε αντωνη αλλα νομιζω οτι πρεπει να ειναι απο το 1999 γιατι το 2000 που ηταν η τελευταια χρονια ειχε πιο αξιοπρεπες βαψιμο και δεν φαινοταν τα σβησμενα λογοτυπα της εταιρειας
hayabusa
12-01-2010, 21:33
θα μας θυμήσει κάποιος καλός φίλος για ποιο λόγο ήταν σβησμένα τα σινιάλα στις μπάντες του πλοίου;
Tasos@@@
12-01-2010, 21:38
Σίφνος, καλοκαίρι του 2000.
Το όμορφο σκαρί με τα σβησμένα σινιάλα στις μπάντες φθάνει στις Καμάρες.
Το πλοίο έρχεται από Μίλο-Κίμωλο, κάνει αριστερή στροφή και αργά αργά έρχεται να δέσει.
Η φωτογραφία είναι λίγο θολή, αλλά νομίζω ότι αξίζει να τη δούμε.
Ο "Βασιλιάς" των Κυκλάδων δυο μήνες πριν από την τελευταία του παράσταση.
Υπερήφανος και αξιoπρεπής, όπως πάντα.
Αφιερωμένη εξαιρετικά στον Arne και τον Jolly Roger.
Arriving in Sifnos Port (Kamares) in the summer of 2000.
Special dedicated to Arne and Jolly Roger.
72499
Πολυ ομορφη και ιστορικη φωτογραφια φιλε Αντωνη,να'σαι καλα που μας ξαναθυμησες τον βαπορα....
giorgos....
13-01-2010, 00:21
κάθε φωτογραφία του βασιλιά είναι μοναδική....
ευχαριστούμε που τις μοιράζεστε....να είστε καλά.
Μια απορια. Το πλοιο ειχε προπελακι μπροστα? Στη φωτο βλεπω στη πλωρη απονερα αλλα δε μπορω να καταλαβω. Αν θυμαμαι καλα το Αιγαιον που στην ουσια ηταν ο προγονος του Γεωργιος Εξπρες δεν ειχε.
θα μας θυμήσει κάποιος καλός φίλος για ποιο λόγο ήταν σβησμένα τα σινιάλα στις μπάντες του πλοίου;
Γιατί με βάση τα χαρτιά ταξίδευε για την "Αγ.Γεωργιος ΝΕ" και όχι για τη VSL.
seaways_lover
13-01-2010, 09:17
Μια απορια. Το πλοιο ειχε προπελακι μπροστα? Στη φωτο βλεπω στη πλωρη απονερα αλλα δε μπορω να καταλαβω. Αν θυμαμαι καλα το Αιγαιον που στην ουσια ηταν ο προγονος του Γεωργιος Εξπρες δεν ειχε.
Αυτο το θαυμαστο σκαρι που ποτε δεν θα ξεχασουμε ΕΙΧΕ προπελακι στην πλωρη, ευθεια κατω απο το γραμμα S του GEORGIOS.
hayabusa
13-01-2010, 15:14
Γιατί με βάση τα χαρτιά ταξίδευε για την "Αγ.Γεωργιος ΝΕ" και όχι για τη VSL.
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε Ellinis. βλέπω πάντως πως παρόλα αυτά η δανέζικη κορώνα υπάρχει στην τσιμινιέρα του. Αλήθεια, αυτή η εταιρεία που ανέφερες σε ποιον ανήκε; Είχε άλλα πλοία ή ήταν απλά μια εικονική εταιρεία που εξυπηρετούσε οικονομοφορολογικά συμφέροντα;
Νομίζω πως το έθεσες αρκετά καλά.
ήταν απλά μια εικονική εταιρεία που εξυπηρετούσε οικονομοφορολογικά συμφέροντα;
giorgos....
13-01-2010, 22:29
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε Ellinis. βλέπω πάντως πως παρόλα αυτά η δανέζικη κορώνα υπάρχει στην τσιμινιέρα του. Αλήθεια, αυτή η εταιρεία που ανέφερες σε ποιον ανήκε; Είχε άλλα πλοία ή ήταν απλά μια εικονική εταιρεία που εξυπηρετούσε οικονομοφορολογικά συμφέροντα;
η Άγιος Γεώργιος ναυτιλιακή ήταν η εταιρεία που άνηκε στα χαρτιά το Γεώργιος Εξπρές τότε..
ιδιοκτησιας Βαγγέλη Βεντούρη..
Thank You verry much !!:p
BEN BRUCE
17-01-2010, 01:00
GEORGIOS EXPRESS (κλαψ λυγμ) στη ροτα για αναφη τον σεπτεμβριο του 2000
73150
Για ολους τους φιλους του αδικοχαμενου αυτου πλοιου
Tasos@@@
17-01-2010, 02:08
GEORGIOS EXPRESS (κλαψ λυγμ) στη ροτα για αναφη τον σεπτεμβριο του 2000
73150
Για ολους τους φιλους του αδικοχαμενου αυτου πλοιου
Α ρε φιλε Ben με τα αριστουργηματα σου!;)
giorgos....
17-01-2010, 08:07
φίλε BEN στο έχω πεί ξανά.. θα σε παρακαλέσω να μην ειρωνεύεσαι με σχόλια τύπου (κλαψ λυγμ) γιατί σε αυτή την κατάσταση που ειρωνεύεσαι συμετείχα και εγώ οπότε προσβάλεις και εμένα. Και στην τελική αν διαφωνείς με κάτι μπορείς να το εκφράσεις με όμορφο τρόπο και όχι κάθε λίγο και λιγάκι να πετάς σπόντες και ειρωνίες..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..
opelmanos
17-01-2010, 10:06
Σωστός ο Γιώργος και θα συμφωνήσω εδώ μαζί του γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται τέτοια ειρωνευτικά και πικρόχολα σχόλια σχετικά με το πλοίο !!!Εντάξει ρε παιδιά δεν λέω οτί τα καράβια είναι άψυχα σώματα,λαμαρίνες και όχι άνθρωποι αλλά για μερικούς είναι η ζωή η ανάσα.Και ειδικά όταν κάποιος έχει κάνει ομαδική προσπάθεια για να σωθεί είχε την αγωνία να δεί πού θα καταλήξει όλος αυτός ο αγώνας μέρα νύχτα να τρέχουν να μαζεύουν υπογραφές να ψάχνουν να βρούν μια λύση και τελικά αυτή η προσπάθεια πέφτει στο κενό και να σε κοροιδεύει μετά και ο άλλος με αυτά τα σχόλια δεν είναι και ότι καλύτερο λίγος σεβασμός δεν νομίζω οτί βλάπτέι.Και θα ήθελα να συγχαρώ όλους αυτούς που έκαναν αυτή την συγκινιτηκή προσπάθεια για να σωθεί το πλοίο άσχετα αν το πλοίο έφυγε μακρυά μας να είναι όλοι καλά και να το θυμούνται
Φιλικά Μανώλης
Aγαπητοί φίλοι, εαν κάποιος νιώθει ενοχλημένος από τον άλλο θα σας παρακαλέσω να το συζητήσετε μεταξύ σας με πμ ή αλλιώς. Εδώ ας κρατήσουμε την κουβέντα σε καραβολατρικό περιεχόμενο.
nikolas200
17-01-2010, 10:39
Εχεις δίκιο Ελληνις αλλά καποια καράβια τα οποία έχουν προσφέρει στην Ελληνική Ακτοπλοια και μας θυμίζουν τα νιάτα μας είναι άδικο να γράφουμε ειρωνικά σχόλια γι αυτά. Καλύτερα να μην γράφουμε τίποτα
karystos
21-01-2010, 14:28
http://www.youtube.com/watch?v=nLEwCygDNlM (http://www.youtube.com/watch?v=nLEwCygDNlM)
http://www.youtube.com/watch?v=ijqils1zP-o (http://www.youtube.com/watch?v=ijqils1zP-o)
http://www.youtube.com/watch?v=1F7vML2mM60 (http://www.youtube.com/watch?v=1F7vML2mM60)
21/8/1992 – Επιστροφή για Πειραιά με το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ από Σαντορίνη μέσω Ίου – Νάξου – Πάρου – Σύρου. Σε τρία μέρη λόγω μήκους. Το σφύριγμα στην Ίο είναι οργισμένο επειδή ο συνάδελφος του ΑΙΓΑΙΟΝ μας άφησε να περιμένουμε απ’ έξω. Γι αυτό κι όταν μας χαιρέτησε φεύγοντας εμείς δεν απαντήσαμε. Η ταινία τελειώνει στις Φλέβες με ένα κροσσάρισμα με το ΔΗΜΗΤΡΑ και το ΡΟΔΑΝΘΗ.
hayabusa
21-01-2010, 14:43
τι εκανες τώρα...κάποιοι θα κόψουν τις φλέβες τους !!! :D
Captain_Nionios
21-01-2010, 17:44
ΜΑΓΙΚΟ απλα ΜΑΓΙΚΟ!!!
Tι αλλο θα δουν τα ματια μας:shock: μοναδικο το αρχειο σου φιλε karystos!Μια ερωτηση μοναχα το ΡΟΔΑΝΘΗ μαζευε την διαφορα απο το ΔΗΜΗΤΡΑ?Γιατι εκεινη την εποχη το ΡΟΔΑΝΘΗ ηταν απο τα πιο γκαζατα του Αγαιου και κατεβαινε με 22 μιλια στα νησια.
nikolas200
21-01-2010, 21:20
AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
MARGARITIS24
21-01-2010, 21:28
ενα μεγαλο ευχαριστω γι αυτα τα ιστορικα ντοκουμεντα
BEN BRUCE
21-01-2010, 21:31
Καλα απιθανο!Που ειναι ο giorgos......?
Απίστευτα πράγματα!!
Ευχαριστούμε πολύ φίλε Κarystos!!
Roi Baudoin
21-01-2010, 22:04
Εξαίσιες στιγμές, φίλε Karystos.
Σ' ευχαριστούμε πολύ για το απολαυστικό ταξίδι στο χρόνο που μας χάρισες...
nickosps
22-01-2010, 11:59
Εντάξει. το βίντεο είναι τρομερό! Σε ευχαριστούμε πολύ! (Και τελειώνει και πολύ ωραία...Σωστά, Μαρίνο?!:D)
Eτσι ετσι μακαρι ολα να ειχαν τετοιο φιναλε:mrgreen:
karystos
22-01-2010, 14:57
http://www.youtube.com/watch?v=vVzr04_qY1c (http://www.youtube.com/watch?v=vVzr04_qY1c)
Μεγάλο Σάββατο 1992 και το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ αποπλέει από την Παροικιά σφυρίζοντας για Πειραιά. Νομίζω πως ήταν το τελευταίο του Πάσχα στην Παροναξία.
opelmanos
22-01-2010, 17:58
Το σφυριγμά είναι πραγματικά όλα τα λεφτά!!
Θυμίζει πολύ την κόρνα του Λατώ
Σε ταξιδεύει σε μία διαφορετική εποχή που τα καράβια ξυπνούσαν με το σφύριγμα τους τα νησιά
Πραγματικά το βλέπεις ολοζώντανο στο βίντεο σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα. Αλι σε αυτούς που είχαν την τύχη να το γνωρίσουν να το περπατήσουν και να περάσουν αμέτρητες ώρες στα καταστρώματα του αγναντεόντας τον Κυκλαδίτικο ήλιο
Σ΄ευχαριστούμε φίλε Κάρυστος για το βίντεο που ανέβασες !!
Από slides δύο φωτογραφίες στήν Πάρο με αναχώρηση για Σίφνο, πρίν πάει γιά διάλυση.
74097
74098
Αφιερωμένες στούς λάτρεις τού βαποριού.
Άλλη μία με έμφαση σε πλώρη, γέφυρα και τζιμινιέρα.
74101
Roi Baudoin
24-01-2010, 12:23
Φίλε Κάρολε, σ' ευχαριστούμε πάρα πολύ.
Το σεντούκι με το θησαυρό έχει ανοίξει για τα καλά.
Υπέροχες φωτογραφίες, υπέροχες αναμνήσεις.
Έχω την αίσθηση ότι επιβάλλεται μια κανονική προβολή slides.
Με καλό κρασί, καλή παρέα και απογειωνόμαστε ....
"Επτάνησος" - "Δήλος"
"Γεώργιος Εξπρές" - "Bari Express"
"Νάξος" - "Πάρος"
Είμαστε, ήδη, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '80...
Σας περιμένουμε
"Επτάνησος" - "Δήλος"
"Νάξος" - "Πάρος"
Σας περιμένουμε
Εγώ είμαι μέσα
Captain_Nionios
24-01-2010, 12:40
"Επτάνησος" - "Δήλος"
"Νάξος" - "Πάρος"
Σας περιμένουμε
Αντωνη αναμεσα στα παραπανω υπεροχα πλοια βαλε και μια διαδρομη με το Κεφαλληνια για Πατρα-Σαμη-Φισκαρδο-Παξους ακριβως την ιδια εποχη, βαλε και μια γυρα με το Βεργινα, το Ναιας και το Ολυμπια ως ην Κασο-Καρπαθια βαλε και οτι αλλο θες...
Κάποτε τα μεσημέρια άξιζαν πιό πολύ όταν είσουν στό λιμάνι.
Πάρος 1989 από το Μαγαλόχαρη, όταν εφτανε έως τήν Σαντορίνη από τήν Τήνο.
74157
Αφιερωμένη σε όλους τούς λάτρεις του θέματος.
Eντάξει...παραιτούμαι...είμαι και γέρος άνθρωπος...:D
Σε ευχαριστούμε πολύ Κάρολε...;)
Captain_Nionios
24-01-2010, 13:32
Ειναι μια φωτογραφια που καποτε πιστευα οτι θα δω. Τελικα την εδειξε ο βομβαρδιστης Καρολος. Να εισαι παντα καλα!!!
Eντάξει...παραιτούμαι...είμαι και γέρος άνθρωπος...:D
Σε ευχαριστούμε πολύ Κάρολε...;)
Είσαι πιό γέρος από εμένα;;;
Και μία μόνο του να τό απολαύσετε !!!!!!
74166
Nissos Mykonos
24-01-2010, 15:10
Τι βόμβα είναι αυτή μεσημεριάτικα Κάρολε???Απίστευτο πραγματικά αρχείο!!
Σ' ευχαριστούμε πολύ που το μοιράζεσαι μαζί μας!!
Captain_Nionios
24-01-2010, 15:27
Με κοσμο και στεμα στην πλωρη!!!RESPECT.:cool:
nickosps
24-01-2010, 15:43
Εντάξει αυτές οι φωτογραφίες δεν υπάρχουν! Είναι κορυφαίες! Πραγματικά άλλες εποχές!
Με κοσμο και στεμα στην πλωρη !!!
Εδώ φαίνεται καλλίτερα ;
74176
Aφιερωμένη στους, Captain_Nionios, Nissos Mykonos, vinman και φυσικά στόν Roi Baudoin
Νοιώθω σαν να ταξιδεύω και εγώ Κάρολε με την εκπληκτική σου φωτογραφία....
Captain_Nionios
24-01-2010, 15:52
Κλεινω το PC, δεν παει αλλο. Οι πυροβολισμοι σου ειναι εξαιρετικοι. Ποσες μνημες θα ξυπνας στο Roi, στο Ναξος στον Haddock. Απειρα μιλια με θεα ην πλωρη η και πανω της...
Κάρολε δέν έχω λόγια..........τρομερά πράγματα.
Tasos@@@
24-01-2010, 17:27
:shock::shock::shock:............................. ....................
Nissos Mykonos
24-01-2010, 17:31
Kάρολε οι φωτογραφίες σου πραγματικά δεν σχολιάζονται!!Κάθομαι και χαζεύω την τελευταία φωτογραφία σου εδώ και πολλά λεπτά και θαυμάζω τις υπέροχες γραμμές της πλώρης του!!!
Είναι τιμή μου να μου αφιερώνουν μία φωτογραφία του θρύλου της Ακτοπλοΐας μας σ' ευχαριστώ πολύ!
T.S.S. APOLLON
24-01-2010, 18:28
Απιθανες φωτογραφιες απο εναν απιθανο C. Kαρολο!!!
Ο συνήθης ύποπτος, μετρ των λαχταριστών λιχουδιών ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ με ένα ακόμα πολύ καλό μεζέ από το πεδίο μάχης της Παροικιάς. Να 'σαι καλά Κάρολε και εύχομαι να βρίσκεις πάντα τέτοια μεζεδάκια για να μας φτιάχνεις την διάθεση. :)
Η τελευταία φωτογραφία της πρώρας του GE πέρα το ότι είναι ιστορική είναι πολύ σημαντική για μένα, για ένα ακόμα λόγο. Έχω ζήσει παρόμοιες συγκινήσεις πάνω στις λάντζες της διαδρομής Κριός-Μαρτσέλο από το 1982 μέχρι το 1994. Εκατοντάδες φορές, κάθε καλοκαίρι, κάναμε σλάλομ μέσα από αυτές τις πλώρες και τις καδένες τους.
Αυτές οι λάντζες ξεκινούσαν ανατολικά της κεντρικής προβλήτας και τσαλαβουτούσαν στα απόνερα των ρεμέτζων. Απίθανες συγκινήσεις! Οι λεμβούχοι πραγματικά περνούσαν στον πόντο από τις καδένες και τα προπελίδια που έπεφταν κάθε μεσημέρι στην Παροικιά. Ψημένοι από τον ήλιο των Κυκλάδων, καθόμασταν στις κουπαστές των λέμβων και βάζαμε πλώρη για Κριό-Μαρτσέλο-Αγ.Φωκά. Στο δρόμο μας κροσάραμε όλη την κομπανία της ακτοπλοΐας του 1980. Πραγματικά, νιώθαμε ότι συμμετείχαμε σ' ένα παιχνίδι ελιγμών με φυσικά εμπόδια τα αγαπημένα μας πλοία που σφύριζαν. Οι καϊκτσήδες ανταπέδιδαν στις μπουρούδες με χαιρετούρες. Και δώσ' του σλάλομ ανάμεσα στις πλώρες του ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ και του ΝΑΞΟΣ.
Μεσημεριανό ξαραθύμιο από μια Παροικιά που τη στόλιζαν βαπόρια.
giorgos....
24-01-2010, 21:40
φίλε Κάρολε πραγματικά σε ευχαριστώ απο καρδιάς γιατί μέσα απο τις φωτογραφίες σου μου ξυπνάς μνήμες και εικόνες που μετα βίας θυμάμαι κάποιες απο αυτές.. παρ' όλα αυτά ακόμα και τα λίγα που θυμάμαι με κάνουν να πιστεύω πως τελικά άξιζε η προσπάθεια να σωθεί και ήρθες εσύ με τις μοναδικές φωτογραφίες σου να μου το επιβεβαιωσεις..
Είναι ότι ομορφότερο έχω δεί..
Και πάλι να είσαι καλά και σε ευχαριστώ πολύ..
BEN BRUCE
24-01-2010, 22:00
Ηταν θεμα χρονου για τον C. Καρολο να <πυροβολει> με ολα αυτα που εχει τραβηξει τοσα χρονια.Απιθανα πραγματα, μοναδικες στιγμες.