PDA

Επιστροφή στο Forum : Minoan Lines

Σελίδες : 1 2 3 [4]

xidianakis
08-02-2011, 17:25
http://www.tanea.gr/default.asp?artid=4615584&ct=3&pid=2

minoan
08-02-2011, 17:50
10 χαρακτηρες

vageliss23
08-02-2011, 18:17
Κανείς δεν είπε φυσικά οτι το SF XII μας εσωσε απο "σκυλοπνίχτες".

Αλλα είναι πιστεύω αναμφισβήτητο ότι οδήγησε σε πτώση τιμών, καλύτερες υπηρεσίες, περισσότερα δρομολόγια και φυσικά βοηθησε στο να γινει ενα κλικ ελκυστικότερος προορισμος η Κρήτη.

Καλό είναι να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε ΠΕΛΑΤΕΣ και ως τέτοιοι πρέπει να φερόμαστε.

giorgos5
08-02-2011, 18:34
Φίλε Βαγγέλη,τόση ώρα προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι οι Σούπερφαστ δεν έφερε στην γραμμή κάτι επαναστατικό στη γραμμή όσον αφορά τις υπηρεσίες,επειδή τα στάνταρ των Μινωϊκών σε αυτών τον τομέα είναι τουλάχιστον ίσα,και κατά την γνώμη μου ανώτερα γιατί προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες.Για παράδειγμα,ταξίδευα φέτος με το 12,και ως 17 χρονών παιδί, η διασκέδαση για την ηλικία μου είναι η ντίσκο και οι υπολογιστές.Το πλοίο δεν διέθεται τίποτα από τα δύο.Αμέσως υστερεί σε 2 υπηρεσίες.¶ρα,μόνο στον τομέα των τιμών βοήθησε η Σούπερφαστ.

Rodantis
08-02-2011, 18:54
Η δρομολόγηση του κόκκινου πύραυλου(SUPERFAST XII)βοήθησε στην δημιουργία ενός σκληρού ανταγωνισμού που περιλαμβάνει την συνεχή βελτίωση των 2 εταιριών(κυρίως της ΜΙΝΟΑΝ) σε όλους τους τομείς.Αυτοί οι τομείς σίγουρα περιλαμβάνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επιβάτες.
Αυτό ακριβώς εννοεί ο vaggelis.

vageliss23
08-02-2011, 18:58
Όταν λέμε "υπηρεσίες" εννοουμε όλο το πακέτο:

Π.χ η ύπαρξη μεσημεριανού δρομολογίου κάθε μέρα καθώς και αργοπορημένης αναχώρησης το βράδυ από Ηράκλειο είναι μια "διαφοροποίηση".

Όταν λέμε ότι κάτι έφερε καλύτερες υπηρεσίες και τιμές η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δεν εννοουμε φυσικά ότι ντε και καλά τις προσέφερε αυτό! Εννοούμε ότι ο νέος παίκτης ωθεί όλη την αγορά προς μια κατάσταση μέχρι να προκύψει ισορροπια. Όσο λοιπόν ο νέος παίκτης ΥΠΑΡΧΕΙ, τόσο οι παλιοί παίκτες αναγκάζονται να είναι "στην τσίτα". Αν ο παίκτης εκλείψει, τότε απλώς θα μείνουν ΑΝΕΚ και Μινωικές να προσφέρουν απλά βραδινά δρομολόγια με τη μόνη διαφοροποίηση να είναι στη διαφορά τιμής(ΑΝΕΚ)-ποιότητας(ΜΙΝΟΑΝ).

Θεωρώ απλώς ότι κάποια στιγμή πρέπει να απαγκιστρωθούμε από λογικές τοπικισμού και να φερθούμε ως καταναλωτές. Κι εγώ Κρητικός είμαι, κι εγώ στα καράβια της ΑΝΕΚ και των Μινωικών μεγάλωσα Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαίρια-τριήμερα, αλλά θεωρώ βλακώδες να συνεχίσω να τους στηρίζω μόνο και μόνο επειδη δήθεν είναι "Κρητικές" εταιρίες.

Αν αύριο η Attica γίνει μονοπώλιο στην Κρήτη θα στηρίξω τον τότε νέο παίκτη, και ουτω καθ' εξής. Αν ήμουν Δωδεκανήσιος θα ζήταγα μετ' επιτάσεως να μπει κι άλλη εταιρία για να μη πληρώνω χρυσάφι τα εισιτήρια.

giorgos5
08-02-2011, 19:12
ΔΕΝ σημαίνει όμως πως είναι κατώτερες οι άλλες εταιρίες επειδή το 12 έχει ημερήσιο..Και δεν σημαίνει πως είμαστε τοπικιστές επειδή θεωρούμε μία εταιρία ανώτερη.Σύμφωνα με κάποια κριτήρια που θέτει ο καθένας,πιστεύει πως μία εταιρία είναι ανώτερη.Δηλαδή να απαλειφτεί η στερεότυπη έκφραση τοπικιστής, στην συγκεκριμένη περίπτωση.Κατά τα άλλα,οφείλω να συμφωνήσω πως έφερε φθηνότερες τιμές και ότι η κάθοδος του ήταν η αφετηρία για να ξεκινήσουν,αν και αυτά ανήκουν στο παρελθόν,και ότι έφερε περισσότερο τουρισμό.

xidianakis
09-02-2011, 21:13
Na 8esw ki egw mia erwthsh, entelws antikeimenika kai xwris na parw thn pleura kamias etairias!

An to S.F. XII htan ston stolo twn MINOIKWN kai se grammh tou Hrakleiou, 8a to stirizate kapoioi pou twra to 8abete, 'h oxi?

Giati an deite kanena megalo S.F. me ta xrwmata ths MINOAN sto Hrakleio meta apo kapoio xroniko diastima, na dw thn antidrash sas.

Ksana-anaferw pws den upostirizw sumferonta kanenos, apla kai antikeimenika rwtw.

nikosdet
09-02-2011, 21:27
An to S.F. XII htan ston stolo twn MINOIKWN kai se grammh tou Hrakleiou, 8a to stirizate kapoioi pou twra to 8abete, 'h oxi?

Επειδή εδώ μέσα τελικά ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει.. Κ όχι μόνο δεν ξέρεις τη διαφορά ελληνικής εταιρείας με ξένο μεγαλομέτοχο με ξένη εταιρεία - κι εντάξει να μην την ξέρεις, δεν είναι μέρος της δουλειάς ή των ασχολιών σου- αλλά ειρωνέυεσαι κιόλας και ως κλασικός Έλληνας μιλάς με στόμφα και με ύφος παντογνώστη (αυτό το τελευταίο προφανώς δεν πάει σε σένα xidianakis).

Λοιπόν, ΠΟΙΟΣ και ΠΟΥ έθαψε το ΧΙ;;; Κανείς δεν το υποτίμησε, η μόνη ενσταση αρκετών από εμάς ήταν η υποτιθέμενη αναβάθμιση της γραμμής. Οπουδήποτε κι αν πήγαινε το εν λόγω πλοίο προφανώς και θα ήταν μεγάλη αναβάθμιση, με μόνη εξαίρεση το Ηράκλειο και την Ανδριατική όπου όλα τα πλοία (με εξαίρεση τα εν Ηράκλειο πλοία της ΑΝΕΚ) είναι τέτοιου επιπέδου (μιλάω πάντα για τους μεγάλους παίχτες της αγοράς).
Ποιο θάψιμο επομένως; Η όποια συζήτηση έγινε για τις υπηρεσίες των εταιρειών, όχι για το πλοίο.

MILTIADIS
09-02-2011, 21:30
Συφωνω με τον Νικο!Η συγκριση εγινε μεταξυ υπηρεσιων που προσφερουν δυο πλοια κατηγοριας cruise ferries με ενα ταχυπλοο superfast το οποιο αν θελαμε να κανουμε μια δικαιη συγκριση θα επρεπε να το συγκρινουμε ως προς τις υπηρεσιες με το ΙΚΑΡΟΣ που ειναι ιδιας κατηγοριας..Εκει ενδεχομενως το ΧΙΙ εχει υπεροχη στα σημεια.

Rodantis
09-02-2011, 22:16
Φίλε nikosdet θα γράψω λίγα γιατί πολλά δεν νομίζω να αξίζει.
Δεν κάνω τον παντογνώστη.Προσπαθώ να υποστηρίξω την αποψη μου με επιχειρήματα κάτι που κανένας σας δεν κάνει.Ποτέ δεν έγραψα για αναβάθμιση της γραμμής αλλά ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει.Χαλάρωσε και ξαναδιάβασε προσεκτικά το ΠΡΩΤΟ μου ποστ.
Κανείς δεν είπε πως θάψατε το xii .Το xi που γράφεις πάει Ιταλία στην χώρα που τόσο σου αρέσει.
Πίστευε πως η ΜΙΝΟΑΝ είναι ελληνική και κάνε ότι θες.Ο πρίγκιπας μετακόμισε στην Ιταλία ή καλύτερα ΠΕΘΑΝΕ
Επιλέξες να συνεχίσεις την όλη αντιπαραθεση και όχι να την θάψεις και για αυτό σου απαντώ αναλόγως.

Leo
09-02-2011, 22:28
Δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει έτσι κι αλλιώς να επιβάλει την απόψη του στους άλλους? Πείτε την απόψη σας και αφήστε και τους άλλους να πουν την δική τους. Η αντιπαράθεση και τα κολλήματα δεν βοηθούν και δεν θεωρώ ότι έχουν θέση σ ένα καραβολατρικό φόρουμ.

Πάμε παρακάτω με υγειή διάλογο παρακαλώ, χωρίς προσωπικές επιθέσεις.

andreasermones
10-02-2011, 02:38
Ο καταναλωτης θα πρεπει να κοιταει πιο πολυ το συμφερον του και λιγοτερο αν ΠΛΕΟΝ οι εταιριες ειναι Ελληνικες..Ζουμε σε περιοδους κρισεως...ΠΧ αν ξεκιναει και η Ανεκ με τα Τσαμπιον και η Μινοαν με τα Παλατια για Ηρακλειο, η μεν Μινοαν να εχει τιμες 20Ε και η αλλη η 'Ελληνικη' να εχει τιμες 30..Ε εγω θα παω με τη Μινοαν...Το θεμα ειναι να μην μαλωνουμε αλλα να συζηταμε και να βλεπουμε εναν τροπο να παει μπροστα η ακτοπλοοια μας..με Ελληνες η Χωρις, και ας ειναι μεχρι και η GA...Λεμε τωρα...:p

nikosdet
10-02-2011, 03:10
Επειδή διαπίστωσα πως ο Rodantis σχεδόν ό,τι μου έγραψε σε προσωπικό μήνυμα (έκοψε τις τελευταίες προτάσεις) το έβαλε και εδώ, θα παραθέσω απλώς κι εγώ την απάντηση μου (δίχως την απάντηση στην προσωπική του επίθεση). Για μένα το θέμα τελειώνει εδώ όπως και να'χει γιατί αφενός οι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν κάποιο νόημα και αφετέρου έχει παρατραβήξει το θέμα ήδη αρκετά. Όπως λέει και ο Leo πολύ σωστά, καταλήγουμε να προσπαθεί ο ένας να επιβάλει την άποψη του στον άλλο, που ούτε σωστό ούτε εφικτό είναι.

"Ο τελευταίος 'φίλος' (xidianakis) ισχυρίστηκε πως θάβουμε το ΧΙΙ, οπότε όντως κάποιος το είπε και σε αυτό ακριβώς απάντησα. Το ΧΙ εμφανώς το ανέφερα από λάθος που προφανώς εύκολα κατάλαβες, αλλά έψαχνες αφορμή να μου πετάξεις 'εξυπνάδα' για την Ιταλία!

Το μήνυμα λοιπόν αφορούσε τη συζήτηση και δεν είχα, ούτε φυσικά έχω όρεξη για ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις για να σου γράψω προσωπικό μήνυμα. Το ύφος μου πράγματι μπορεί να ήταν εριστικό στο κομμάτι που αφορούσε εσένα και ίσως έπρεπε να το διατυπώσω πιο ωραία, αλλά και πάλι νομίζω πως χάνεις την ουσία. Όπως είπα και εκεί, δεν μπορείς να αντιληφθείς τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ μίας ξένης με μία ελληνική εταιρεία με ξένο ιδιοκτήτη. Επίτηδες έδωσα βαρύτητα σε αυτό στο μήνυμα μου: δε σε κατηγόρησα ή ειρωνεύτηκα που δεν ξέρεις ή δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά, μην πετάς όμως εξυπνάδες και ειρωνίες σε ανθρώπους που μπορεί να τυγχάνει να ασχολούνται λίγο παραπάνω με τις επιχειρήσεις και η διαφορά τους φαίνεται προφανής. Δεν είμαι εδώ -ούτε είμαι σε θέση- να κάνω μαθήματα ή ακόμα και υποδείξεις, αλλά άλλος 'φίλος' σου είπε για παραδείγματα σούπερ μάρκετ κτλ που ίσως είναι πιο εύκολο να αντιληφθείς την κατάσταση. Από εκεί και πέρα, it's totally up to you!

Υ.Γ. Καταλάβαμε όλοι το 'κόλλημα' σου με την εταιρεία και κανείς δε μίλησε ευχάριστα για την κατάσταση. Προφανώς και δεν αρέσει σε κανέναν. Από εκεί και πέρα, η αναγκαιότητα ή μη μίας τέτοιας προοπτικής για την εταιρεία ή αντιμετώπιση μας προς αυτή από εδώ και πέρα είναι κάτι διαφορετικό."

xidianakis
11-02-2011, 02:32
Ο καταναλωτης θα πρεπει να κοιταει πιο πολυ το συμφερον του και λιγοτερο αν ΠΛΕΟΝ οι εταιριες ειναι Ελληνικες..Ζουμε σε περιοδους κρισεως...ΠΧ αν ξεκιναει και η Ανεκ με τα Τσαμπιον και η Μινοαν με τα Παλατια για Ηρακλειο, η μεν Μινοαν να εχει τιμες 20Ε και η αλλη η 'Ελληνικη' να εχει τιμες 30..Ε εγω θα παω με τη Μινοαν...Το θεμα ειναι να μην μαλωνουμε αλλα να συζηταμε και να βλεπουμε εναν τροπο να παει μπροστα η ακτοπλοοια μας..με Ελληνες η Χωρις, και ας ειναι μεχρι και η GA...Λεμε τωρα...:p

sumfwnw se auto pou les peri timologiakhs politikhs!

auto to minuma tairiazei se allo 8ema, alla... apo otan hr8e to S.F. XII sto hrakleio, oi times se fortiga/mhxanhmata epesan katakorufa, se sxesh me thn timologiakh politikh pou eixan oi 2 etairies otan htan mones tous!
(paradeigma: mhxanhma ergou 9m mikos, 2.45m platos, 3.1m upsos, 15,5ton.: 1200 kai kati me anek, peripou 1000 me minoikes -6 mines prin thn eleush tou XII-, meta pou hr8e to XII oles oi etairies exoun sxedon thn idia timh +/- 27 euro/metro, gia to idio oxima).

h prosfora uparxei se e-mail me ta stoixeis tou praktora pou apesteile thn prosfora apo ka8e etairia. sigoura bgainei polu ligotero to kostologio.

episis de nomizw pws to XII anebokatebainei pleon me 20 fortiga. Kaka ta psemmata, alla exei parei meridio apo thn agora.

Leo
11-02-2011, 06:32
Φίλοι υπάρχει, το διαπιστώνετε και μόνοι σας, άλλο θέμα που συζητάμε τιμές εισητηρίων κλπ. Δεν έχουν θέση εδώ αυτές οι συζητήσεις. Ψάξτε το λίγο και συνεχίστε το εκεί αν θέλετε.

MILTIADIS
11-02-2011, 13:11
Μινωικές Γραμμές: Εκπτώσεις 50% παρέχουν στους επιβάτες τους

Εκπτώσεις 50% μέσα από πολλές προσφορές, παρέχουν για το 2011 οι Μινωικές Γραμμές στους επιβάτες που θα ταξιδέψουν με τα πλοία τους προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η εταιρεία παρουσίασε τα νέα της πλοία και την τιμολογιακή της πολιτική σε πέντε ευρωπαϊκές αγορές-στόχους, στις οποίες στη διάρκεια του Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν τουριστικές εκθέσεις και συγκεκριμένα, στην Ολλανδία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γερμανία και το Βέλγιο.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Μινωικών, οι επισκέπτες αυτών των σημαντικών τουριστικών εκθέσεων είχαν την ευκαιρία να προγραμματίσουν τους επόμενους ταξιδιωτικούς τους προορισμούς μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένα πολύγλωσσα έντυπα της εταιρείας. Επόμενος σταθμός των Μινωικών Γραμμών στην Ευρώπη θα είναι το Μόναχο, το Βερολίνο, το Μιλάνο και οι Βρυξέλλες προκειμένου να παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα. Η εταιρεία σημειώνει ότι στόχος της είναι να προσφέρει στο επιβατικό κοινό το καλύτερο προϊόν στις καλύτερες τιμές

πηγη> http://www.marinews.gr/pub/Category.asp?lang=gr&page=1&catid=5&contentid=14214

despo
16-02-2011, 21:06
Ενα καλό μποναμά επιφυλάσσουν οι Μινωικές σε όσους θελήσουν να διακινηθούν απο το τριήμερο της 25ης Μαρτίου και (φυσικά) μετέπειτα, αφου αρχης γενομένης ανήμερα της Εθνικής μας εορτής, θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα αυξημένα ναυλολόγια στη γραμμή Πειραιά - Ηρακλείου που είναι 20% (!) για την οικονομική θέση, γεγονός που πλήττει (ποιον άλλον) τα χαμηλά βαλάντια. Μικρότερες αυξήσεις της τάξεως του 10% θα ισχύσουν για τις καμπίνες και τα ΙΧ, ενώ μειώνεται ... κατα 2¤ (!!!) η τιμή της καμπίνας Λουξ. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία οτι όλες λίγο πολύ οι ναυτιλιακές εταιρείες εκτος τις ζημιές που παρουσιάζουν στους ισολογισμούς τους, καλούνται να πληρώσουν και το αυξημένο κόστος των καυσίμων, αλλά απο τη μιά να πουλάς το ένα καλοκαίρι και μάλιστα Αυγουστο μήνα 19¤ την οικονομική και τωρα να κάνεις τέτοιες εξωφρενικές αυξήσεις, νομίζω οτι πας απο μόνος να βγάλεις τα μάτια σου.

minoan
17-02-2011, 20:29
10 χαρακτηρες

despo
17-02-2011, 20:50
Πλην Μπλου Σταρ που έχουν ηδη ανακοινώσει 8% απο 1/4, εγω δεν ξέρω κάποια άλλη.

minoan
17-02-2011, 21:22
10 χαρακτηρες

Agrino
11-03-2011, 13:08
Έχω μια ερώτηση να κάνω για την εταιρεία που αφορά όμως στο παρελθόν. Παρατηρώντας τον πρώην και νυν στόλο της Minoan βλέπω ότι για κάποια περίοδο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η εταιρεία έχει συνολικά 10 νεότευκτα πλοία (Αρετούσα, Ίκαρος-Πασιφάη-4 Παλάτια-3 Κορεάτικα). Δεδομένου ότι για τα 3 καθιερωμένα δρομολόγια (Ηράκλειο, Ανκόνα και Βενετία) στα οποία ενεργοποιείται αρκούν 6 από αυτά για διπλά ημερήσια (με εξαίρεση την Βενετία), ή ακόμα και 8 με κάποιο πλουραλισμό στα δρομολόγια, αναρωτιέμαι τον λόγο της καθέλκυσης αυτού του αριθμού πλοίων. Ετοίμαζε επεκτάσεις και σε άλλους προορισμούς ή υπάρχει κάποιος λόγος για την δημιουργία του στόλου αυτού του μεγέθους;

xidianakis
11-03-2011, 13:34
Έχω μια ερώτηση να κάνω για την εταιρεία που αφορά όμως στο παρελθόν. Παρατηρώντας τον πρώην και νυν στόλο της Minoan βλέπω ότι για κάποια περίοδο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η εταιρεία έχει συνολικά 10 νεότευκτα πλοία (Αρετούσα, Ίκαρος-Πασιφάη-4 Παλάτια-3 Κορεάτικα). Δεδομένου ότι για τα 3 καθιερωμένα δρομολόγια (Ηράκλειο, Ανκόνα και Βενετία) στα οποία ενεργοποιείται αρκούν 6 από αυτά για διπλά ημερήσια (με εξαίρεση την Βενετία), ή ακόμα και 8 με κάποιο πλουραλισμό στα δρομολόγια, αναρωτιέμαι τον λόγο της καθέλκυσης αυτού του αριθμού πλοίων. Ετοίμαζε επεκτάσεις και σε άλλους προορισμούς ή υπάρχει κάποιος λόγος για την δημιουργία του στόλου αυτού του μεγέθους;

oi ka8elkiseis eixan ginei otan h etairia htan "to monopwlio", me thn HELLAS FERRIES.
safws kai sta sxedia htan na epekta8ei/anaptux8ei, omws nomizw pws egine to anti8eto!

minoan
08-04-2011, 16:53
10 χαρακτηρες

Panathas77
20-04-2011, 10:24
Αίτηση για την δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά κατέθεσαν οι Μινωικές Γραμμές του Ομίλου Grimaldi μπαίνοντας σφήνα στην ΑΝΕΚ, ή οποία κυριαρχεί στη συγκεκριμένη γραμμή.

Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι ο Εμμανουέλ Γκριμάλντι προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να πιέσει την ΑΝΕΚ είτε να ολοκληρώσει τη συμφωνίας για την πώληση της Hellenic Seaways (HSW) είτε να μειώσει τη θέση της στην Αδριατική.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ανταγωνισμός "φουντώνει" στο Αιγαίο και η αρχή γίνεται για μία ακόμη φορά από την Κρήτη.

Υπάρχουν και τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία οι Μινωικές μπορεί να κατεβάσουν και δεύτερο πλοίο στη γραμμή Πειραιά-Χανιά πιέζοντας ακόμη περισσότερο την ΑΝΕΚ.

Από τον προηγούμενο Νοέμβριο υπάρχει εκκρεμότητα μεταξύ Ομίλου Γκριμάλντι και ΑΝΕΚ για την ολοκλήρωση της αγοράς από τη χανιώτικη εταιρεία του 33,35%, των μετοχών της HSW τις οποίες κατείχαν οι Μινωικές.

Η ΑΝΕΚ δεν κατέβαλε την πρώτη δόση και οι μετοχές ξαναπέρασαν στις Μινωικές ενώ η χανιώτικη εταιρεία έχασε την προκαταβολή ύψους 44,5 εκατ. ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται.

Η ΑΝΕΚ υποστηρίζει ότι το αρχικώς συμφωνηθέν τίμημα των 125 εκατ. ευρώ δεν συνάδει με την σημερινή άσχημη κατάσταση της αγοράς.

πηγη :http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=117744

Maroulis Nikos
20-04-2011, 10:29
Αίτηση για την δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά κατέθεσαν οι Μινωικές Γραμμές του Ομίλου Grimaldi μπαίνοντας σφήνα στην ΑΝΕΚ, ή οποία κυριαρχεί στη συγκεκριμένη γραμμή.

Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι ο Εμμανουέλ Γκριμάλντι προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να πιέσει την ΑΝΕΚ είτε να ολοκληρώσει τη συμφωνίας για την πώληση της Hellenic Seaways (HSW) είτε να μειώσει τη θέση της στην Αδριατική.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ανταγωνισμός "φουντώνει" στο Αιγαίο και η αρχή γίνεται για μία ακόμη φορά από την Κρήτη.

Υπάρχουν και τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία οι Μινωικές μπορεί να κατεβάσουν και δεύτερο πλοίο στη γραμμή Πειραιά-Χανιά πιέζοντας ακόμη περισσότερο την ΑΝΕΚ.

Από τον προηγούμενο Νοέμβριο υπάρχει εκκρεμότητα μεταξύ Ομίλου Γκριμάλντι και ΑΝΕΚ για την ολοκλήρωση της αγοράς από τη χανιώτικη εταιρεία του 33,35%, των μετοχών της HSW τις οποίες κατείχαν οι Μινωικές.

Η ΑΝΕΚ δεν κατέβαλε την πρώτη δόση και οι μετοχές ξαναπέρασαν στις Μινωικές ενώ η χανιώτικη εταιρεία έχασε την προκαταβολή ύψους 44,5 εκατ. ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται.

Η ΑΝΕΚ υποστηρίζει ότι το αρχικώς συμφωνηθέν τίμημα των 125 εκατ. ευρώ δεν συνάδει με την σημερινή άσχημη κατάσταση της αγοράς.

πηγη :http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=117744

Τα ίδια γράφει και η Ναυτεμπορική απλα αναφέρει ότι για να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην ΑΝΕΚ υπάρχει ενδεχόμενονα δρομολογήσει και δεύτερο πλοίο στην Γραμμή.

Panathas77
20-04-2011, 10:41
Τα ίδια γράφει και η Ναυτεμπορική απλα αναφέρει ότι για να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην ΑΝΕΚ υπάρχει ενδεχόμενονα δρομολογήσει και δεύτερο πλοίο στην Γραμμή.

Ναι όπως και στο Marinews ::confused:
http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&contentid=14904

despo
20-04-2011, 11:37
Αυτό που δεν λέει κανένας ειναι πιο καράβι θα βάλει (αν βάλει) στα Χανιά.

Ergis
20-04-2011, 12:21
αναρωτιεμαι αν η ΜΙΝΟΑΝ εχει ακομα ρολο στην HELLENIC SEAWAYS απο την στιγμη πουδεν εχει ολοκληρωθει η αγορα.:confused:
και φυσικα το αναφερω αυτο στην περιπτωση που καποιο-καποια πλοια μπορει να ειναι τα αδικιμενα γιαπωνεζικα πλοια του περαματος.....(ΑΡΙΑΔΝΗ-ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ)
Ειδάλλως το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι ο ΙΚΑΡΟΣ....
επισης δεν θα μου κανει εντυπωση αν δουμε τον προμηθέα....
ο χρονος θα δειξει,υπομονη

δεν γνωριζω κατι,ειναι 100% προσωπικες μου εκτιμησεις

georginio
20-04-2011, 12:51
Εγω πιστευω πως οι εφημεριδες το τοσο το εκαναν παλι ΤΟΣΟ!Ειδαν οτι εχουν εκτακτα δρομολογια οι Μινωικες για Χανια και λενε αλλα.Με το καλο να κατεβουν στα Χανια!Εγω το θελω!Μονο τοτε θα βαλουν παλι μυαλο!

despo
20-04-2011, 13:00
Δεν καταλαβαίνω φίλε μου τι εννοεις να βάλουν μυαλό - δηλαδη να ''τιμωρηθούν'' απο ποιόν ?. Ελεύθερος ανταγωνισμός υπάρχει, αρα τα καράβια μπορούν να πάνε οπου θέλουν και μάλιστα ενας λόγος παραπάνω εκει οπου υπάρχουν μονοπωλια.

georginio
20-04-2011, 13:09
Το λεω γιατι τωρα τελευταια απο πλευρας Ανεκ υπαρχει ησυχια!

Κωστάκης
20-04-2011, 13:30
Το Ολυμπία Παλας μάλλον θα έρθει στην γραμμή.

Ergis
20-04-2011, 13:34
δεν νομιζω ο ιταλος να αποδυναμωσει την αγαπημενη του αδριατικη".....
εκτιμώ οτι τα κνωσος-φαιστος θα πραγματοποιουν διπλα δρομολογια καθημερινα σε ηρακλειο και χανια αντιστοιχα,οπως αυτα της ΑΤΤΙΚΑ

nikosdet
20-04-2011, 14:04
Θεωρώ πως δεν έχει νόημα να ξαναμπαίνουμε στη διαδικασία των εικασιών και να ορμώμενοι από μία είδηση να χτίζουμε ολόκληρες φανταστικές ιστορίες και να ξεκινάμε φήμες.
Πάντως θα συμφωνήσω με τον "Εργης" πως δε νομίζω να αποδυναμωθούν οι Μινωικές στην Αδριατική, όμως θεωρώ πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνουν κι από το Ηράκλειο! Οπότε θεωρώ πως οι γνωστές 3 ιταλικές τριάδες (Κνωστός-Φαιστός Παλάς στο Ηράκλειο, Ευρώπη και Ολυμπία Παλάς στη Βενετία και Κρούιζ Ευρώπη και Ολυμπία στην Αγκώνα) μπορούν να συνεχίσουν ως έχουν, από τη στιγμή που υπάρχει ακόμα στο στόλο ο Ίκαρος και το Ζευς. Αφήστε που τα πλοία της Βενετίας είναι σχεδιασμένα για την εκεί γραμμή και στερούνται αεροπορικών που θα ήταν χρήσιμα για τα Χανιά.

Sorry αν συνέβαλα κι εγώ στο ανούσιο μπλα μπλα, αλλά ας κάνουμε καλύτερα λίγο υπομονή και βλέπουμε! :-D

Panathas77
20-04-2011, 14:15
Οσο υπομονή και αν γίνει είναι επιβεβαιωμένο ... Η γραμμή της Βενετίας δεν τον ενδιαφέρει

Ergis
20-04-2011, 14:18
Οσο υπομονή και αν γίνει είναι επιβεβαιωμένο ... Η γραμμή της Βενετίας δεν τον ενδιαφέρει

τωρα που το σκεφτομαι αυτο εχει μια λογικη αν σκεφτεις οτι στις σκατζες των κνωσος-φαιστος ηταν το ολυμπια.....:rolleyes:

mitsakos
20-04-2011, 14:25
τωρα που το σκεφτομαι αυτο εχει μια λογικη αν σκεφτεις οτι στις σκατζες των κνωσος-φαιστος ηταν και παλι το ευρωπη.....:rolleyes:

Στην σκαντζα του κνωσσος ηταν το ολυμπια, αλλα και η εποχη που γινονται οι σκαντζες μην ξεχνατε οτι ειναι το χειμωνα που η κινηση ειναι πεσμενη. Αλλωστε αυτη την εποχη τα πλοια της Βενετιας μεταφερουν αρκετα γρουπ οποτε γιατι να μην τον ενδιαφερει η γραμμη?

Panathas77
20-04-2011, 14:55
Ολοι ANCONA...

despo
20-04-2011, 17:41
Τα μόνα που αποκλείω να μετακινηθούν ειναι τα 2 πλοια του Ηρακλείου (και φυσικά τα 2 της Αγκώνας). Οπότε υπάρχει μια λογική για το Ολυμπία, δεδομένου οτι η κίνηση στην Αδριατική είναι πεσμένη, απο την άλλη πρεπει να υπολογίσει κανεις ποσα πετρέλαια καταναλώνει ενα πλοίο για τόσο μεγάλη διαδρομή.

Rodantis
02-12-2012, 09:20
Επίσης στεναχωριέμαι όταν τα δικά ΜΑΣ πλοία τα πουλάει(βλ Olympia palace? Pasiphae) ενώ σε όσα έχουν μείνει τα στέλνει στην Ιταλία και επιδιώκει να βάζει Ιταλική σημαία και πληρώματα.Ομως χαζός δεν είναι να βάλει Ιταλική σημαία και πληρώματα στα Palace του Ηρακλείου.Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έμπαινε κανένας Κρητικός στα πλοία αυτά. Grimaldi έχει ένα ποσοστό στη ΜΙΝΟΑΝ κοντα στο 100%Φέρνει 2 δικά του πλοία τα Cruise που τα ναυλώνει στην ΜΙΝΟΑΝ ενώ αρχίζει και πουλάει τα palace η τα δρομολογεί προς Ιταλία μεριά.Βάζει Ιταλικές σημαίες στα Cruise και ιταλικά πληρώματα.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότεροι Ελληνες ναυτικοί στα πλοία της ΜΙΝΟΑΝ.Με όλες αυτές τις κινήσεις του καταστρέφει-διαλύει την πρώην Κρητική εταιρία σταδιακά που με τόσο κόπο οι Κρητικοί ίδρυσαν κάνοντας την παρακλάδι του.
Αν σας αρέσει η όλη αυτή κατάσταση πάω πάσο.

2 σχεδον χρονια μετα επιβεβαιωθηκα.Με το καλο το Europalink

knossos palace
20-12-2012, 15:26
Η κίνηση αυτή αναμένεται να συμβάλει , μεταξύ άλλων , στη βιώσιμη ανάπτυξη των ελληνικών εν γένει ναυπηγείων και τη διατήρηση θέσεων εργασίας στο ιστορικό και παλαιότερο ναυπηγείο της Ελλάδας, αυτό της Σύρου, στο οποίο απασχολούνται σήμερα περίπου 500 εργαζόμενοι και την ανταγωνιστική τους θέση στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η MINOAN LINES, μέλος του ομίλου Grimaldi συνεκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική εποχή που διανύουμε, τις ανάγκες του τόπου μας για στήριξη και αναδιοργάνωση του παραγωγικού της ιστού, αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων υψηλών εξειδικευμένων τεχνικών υπηρεσιών που προσφέρουν τα ναυπηγεία ΝΕΩΡΙΟΝ ΣΥΡΟΥ, ανέθεσε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, του οποίου Πρόεδρος είναι ο κ. Emanuele Grimaldi και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Αντώνης Μανιαδάκης, να μεταφέρει στην Ελλάδα την ετήσια συντήρηση και την επισκευή των πλοίων του στόλου της,H/S/F KNOSSOS PALACE & H/S/F FESTOS PALACE, και να συνεργαστεί με τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΝΕΩΡΙΟΝ της ΣΥΡΟΥ.

Η σημαντική αυτή κίνηση της MINOANLINES θα συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη των ελληνικών εν γένει ναυπηγείων, τη διατήρηση θέσεων εργασίας στο ιστορικό και παλαιότερο ναυπηγείο της Ελλάδας, αυτό της Σύρου, στο οποίο απασχολούνται σήμερα περίπου 500 εργαζόμενοι και την ανταγωνιστική τους θέση στην ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης, με την κίνηση αυτή θα αναζωογονηθεί η τοπική αγορά, οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και τα συνεργαζόμενα με τη μονάδα των ναυπηγείων εξωτερικά συνεργεία της Σύρου.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ναυπηγείου ΝΕΩΡΙΟ Σύρου δια του προέδρου της κ. Κωνσταντίνου Κοκκάλα χαιρετίζει την ανανέωση της συνεργασίας με τις Μινωικές Γραμμές του ομίλου Grimaldi, για την επισκευή στη Σύρο των πλοίων τους KNOSSOS PALACE και FESTOS PALACE, κίνηση που αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς το ιστορικό και καταξιωμένο στη διεθνή αγορά ΝΕΩΡΙΟ.

“Πιστεύει ότι στα πλοία θα γίνει ότι καλύτερο είναι ποιοτικά δυνατόν διότι έχει εμπιστοσύνη στα έμπειρα χέρια των άριστων τεχνικών του ΝΕΩΡΙΟΥ. Εύχεται δε η ανανέωση της συνεργασίας των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ να διευρυνθεί άμεσα και στα πλοία των άλλων Ναυτιλιακών Εταιρειών του Ομίλου GRIMALDI, διότι το ΝΕΩΡΙΟ είναι ένα από τα καλύτερα Ναυπηγεία στην Ευρώπη.
Οι εργαζόμενοι ευχαριστούν, δηλώνουν και δεσμεύονται ότι θα ανταποκριθούν πλήρως στις δεσμεύσεις του ΝΕΩΡΙΟΥ ώστε τα πλοία της GRIMALDI καθώς και όσα πλοία επισκευάζονται στα Ναυπηγεία της ΣΥΡΟΥ να φεύγουν χωρίς καθυστερήσεις, πράγμα που έχει ιστορικά αποδειχθεί στην συνεχή και μακροχρόνια λειτουργία του ΝΕΩΡΙΟΥ.
Η εμπιστοσύνη που συνεχίζουν να δείχνουν στο ΝΕΩΡΙΟ τόσο οι μεγάλες ελληνικές ακτοπλοϊκές και ποντοπόρες ναυτιλιακές εταιρίες όσο και η διεθνής ναυτιλιακή αγορά, μας δίνουν ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα δούμε καλύτερες μέρες προς όφελος της ιστορικής αυτής μονάδας του Αιγαίου, των εργαζομένων της και της Σύρου”ω

panthiras1
20-12-2012, 20:24
Καλό θα ήταν να επισκεύαζαν και κανένα πλοίο της Αδριατικής...

Apostolos
20-12-2012, 22:34
Μπράβο στις Μινωικές και τους ανθρώπους που προσπάθησαν τα πλοία μην πάνε σε Τούρκικα ναυπηγεία. Ευχομαι να επιχειρηματολογήσουν καλύτερα και να έρθούν όλα τα πλοια του ομοίλου στη Σύρο. Ελπίζω και το Νεώριο εκτός απο την άριστη εργασία που ξέρουμε οτι προσφέρει να δώσει και ανταγωνιστικές τιμές! το 10% του Grimaldi να περνά απο εκει δέν θα υπάρχει μέρα χωρίς βαπόρι πάνω στις δεξαμενές!

nomadas
21-12-2012, 20:12
Είναι σύνηθες ν' ανακοινώνονται έτσι οι δεξαμενισμοί;
Δεν θα ήταν κακή διαφήμιση να πάνε Τουρκία;

minoan
26-12-2012, 19:02
10 χαρακτηρες

minoan
26-12-2012, 19:06
10 χαρακτηρες

panthiras1
31-12-2012, 20:33
Στον τιμοκατάλογο διάβασα "τιμή για κατοικίδια σε καμπίνες ΡΕΤ". Δηλαδή τα κατοικίδια στο πλοίο δεν μπαίνουν δωρεάν;

mitsakos
31-12-2012, 20:59
Στον τιμοκατάλογο διάβασα "τιμή για κατοικίδια σε καμπίνες ΡΕΤ". Δηλαδή τα κατοικίδια στο πλοίο δεν μπαίνουν δωρεάν;

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.....
Δωρεάν ταξιδεύουν τα κατοικίδια,αλλά, αν θέλεις να το έχεις μαζί σου, στην καμπίνα σου πληρώνεις έξτρα. Έχουν απο 6 καμπίνες το κάθε πλοίο για αυτό το σκοπό.

Apostolos
01-01-2013, 10:41
Εχω μια ερώτηση: Η ελληνική νομοθεσία απαγορευει την υπαρξη κατοικιδιων σε χώρους επιβατών. Μπορεί να έχουν Ιταλική σημαία αλλα την στιγμή που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια πρέπει να ακολουθούν τους τοπικούς νόμους!

ιθακη
01-01-2013, 14:49
Εχω μια ερώτηση: Η ελληνική νομοθεσία απαγορευει την υπαρξη κατοικιδιων σε χώρους επιβατών. Μπορεί να έχουν Ιταλική σημαία αλλα την στιγμή που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια πρέπει να ακολουθούν τους τοπικούς νόμους!

Με αυτή την λογική όταν τα πλοία είναι σε Τεργέστη και Ανκόνα θα πρέπει να εφαρμόζουν τους Ιταλικούς νόμους....

mitsakos
01-01-2013, 18:59

Απόστολε καλησπέρα και χρόνια πολλά. Σαφώς και απαγορεύται η ύπαρξη στους κοινόχρηστους χώρους, και τηρείται η νομοθεσία, αλλά πρέπει και τα ζώα με κάποιο τρόπο να φτάσουν έστω μέχρι τα κλουβιά τα οποία βρίσκονται σε ολα τα πλοία στο εξωτερικό deck, οπότε καταλαβαίνεις οτι θα περάσουν απο κοινόχρηστους χώρους. Βέβαια μου έχει τύχει να μπώ σε καμπίνα επιβάτη και μετά να κυνηγώ μέσα στο πλοίο το σκύλο πού κακώς υπήρχε σε απλή καμπίνα. Αλλά πάντα θα υπάρχει και κάποιος που δεν τους ακολουθεί.

iclink
01-01-2013, 19:03
Γενικοτερα κ με την ελληνικη νομοθεσια κ με την ιταλικη, απαγορευονται τα κατοικιδια στις καμπινες.

Οπως λεει ομως πιο πανω ο mitsakos, ειναι 6 συγκεκριμενες καμπινες, με χωρο για τα κατοικιδια. Δεν ειναι γενικα για ολες τις καμπινες.

Παναγιώτης
01-01-2013, 19:48

Υπάρχει παράθυρο Απόστολε και στην Ελληνική Νομοθεσία στην παράγραφο 2 του άρθρου 13 του ΠΔ 44 2011 (Κανονισμός ενδιαιτήσεως και καθορισμού αριθμού επιβατών των επιβατηγών πλοίων) που λέει:

3. Μικρόσωμα κατοικίδια ζώα που συνήθως συμβιούν με τον άνθρωπο (κυρίως γάτες, μικρόσωμα σκυλιά) επι−
τρέπεται κατ’ εξαίρεση να συνοδεύουν τους ιδιοκτήτες τους στους θαλαμίσκους επιβατών, εφόσον μεταφέρο−
νται με ειδικά καλάθια ή κλωβούς ή φέρουν φίμωτρο και είναι εμβολιασμένα με τα κατάλληλα εμβόλια όπως
αποδεικνύεται από ανάλογα πιστοποιητικά που φέρουν μαζί οι ιδιοκτήτες τους. Στις περιπτώσεις αυτές τα ζώα
παραμένουν σε ειδικά διαμορφωμένους θαλαμίσκους επιβατών, καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδίου και δεν
επιτρέπεται να μεταφέρονται από τους συνοδούς τους σε κοινόχρηστους χώρους του πλοίου.
(Η ίδια ακριβώς παράγραφος υπήρχε και στον παλίοτερο κανονισμό του 1995, δεν είναι καινούρια διάταξη)

Δηλαδή μπορείς να έχεις στην καμπίνα σου ένα μικρόσωμο ζωό (προφανώς αν θέλει να έχει κάποιος για κατοικίδια κάνα άλογο ή κανα πύθωνα θα έχει πρόβλημα).

Φαντάζομαι ότι και στις PET FRIENDLY καμπίνες των βαποριών με ιταλική σημαία δεν μπορεί να πάρει καποιος κανα σκύλο του Αγίου Βερνάρδου, κανα μολοσσό ή τη γάτα που είδαμε εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?9986-%C9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%CD%E1%F5%F4%E9%EA%FE%ED-%C5%EC%F0%E5%E9%F1%DF%E5%F2-%E1%F0%FC-%F4%E1%EE%DF%E4%E9%E1-(Seamen-memories-Sea-experiences)&p=431850#post431850) , οπότε μάλλον κι εκεί ισχύει για "μικρόσωμα ζώα".

Naias II
01-01-2013, 20:30
Πάντως αυτοί που ταξιδεύουν με κατοικίδια αναλόγως την εταιρεία έχουν και την ανάλογη αντιμετώπιση.Λέμε τώρα για τις καμπίνες που πρέπει να πληρώσουν έξτρα για να τα βάλουν μέσα. Ε τι να κάνουν όταν σε ορισμένα πλοία οι σκυλιέρες βρίσκονται εκτεθειμένες στον αέρα και στον ήλιο. Σκυλιέρες στα καταστρώματα που φυσάει ο αέρας από όλες τις μπάντες και άντε τώρα να βάλεις το σκυλί σου το βράδυ εκεί.Και κάτι άλλο, υπάρχουν αρκετά κλουβιά που δεν κλειδώνουν καλά και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους δικό τους λουκέτο, αν δεν θέλουν να τα ψάχνουν μετά!
Αυτά όχι δικές μου μαρτυρίες εγώ δεν έχω κατοικίδιο, αλλά από ανθρώπους που τα έχουν ζήσει.
Και να σημειωθεί μιας και είμαστε στο θέμα της Minoan να πούμε ότι όπως έχουν πει τα κλουβιά στα μινωικά είναι αρκετά καλά με χώμα μέσα και κοντά στη γέφυρα, χωρίς να είναι εκτεθειμένα στον αέρα παρά μόνο από μπροστά που ανοίγει η πόρτα.

Apostolos
02-01-2013, 20:55
Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχουν αξιοπρεπής χώροι των κατοικιδίων μας... Αλλα δέν ειναι δυνατόν να περιφέρονται κατοικίδια στους χώρους των επιβατών. Ξέρετε καλα πως τα σκυλάκια δέν θα μείνουν στα κλουβιά... Ας μου πει κάποιος απο εσάς αν θέλετε να ταξιδεψετε σε μία καμπίνα pet friendly ξέροντας τι έχει περάσει προηγουμένος...

mitsakos
02-01-2013, 21:21
Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχουν αξιοπρεπής χώροι των κατοικιδίων μας... Αλλα δέν ειναι δυνατόν να περιφέρονται κατοικίδια στους χώρους των επιβατών. Ξέρετε καλα πως τα σκυλάκια δέν θα μείνουν στα κλουβιά... Ας μου πει κάποιος απο εσάς αν θέλετε να ταξιδεψετε σε μία καμπίνα pet friendly ξέροντας τι έχει περάσει προηγουμένος...

Τουλάχιστον για τα δύο cruise της Ανκόνα που έχω δουλέψει και έχουν τέτοιες καμπίνες, ηταν μόνο για επιβάτες με κατοικίδια. Ποτέ δεν δόθηκαν σε επιβάτες 'απλούς'.

iclink
02-01-2013, 21:25
Οι συγκεκριμενες καμπινες δεν δινονται σε επιβατες χωρις κατοικιδιο. Ειναι οι συγκεκριμενες και ειναι μονο γι αυτη τη χρηση.

MIOU
02-01-2013, 22:19

Μάλλον δεν εισαι φιλόζωος απο τα γραφόμενα σου, απλά επειδή έχω κατοικίδιο, θεωρώ ότι ο καλύτερος χώρος για τα κλουβιά είναι στο γκαράζ (βλέπε BLUE STAR ITHAKI) και όχι στο πάνω κατάστρωμα και πίσω απο την γέφυρα (μας ανακάζουν να γίνουμε παραβατικοί και να μην τα βάλουμε στα κλουβιά του πάνω deck μιας και πρέπει να κάνουμε ολόκληρο ταξίδι ανάμεσα στο κόσμο μέχρι να φτάσουμε στο χώρο φύλαξης). Οσο αναφορά για το εάν θα ταξίδευα σε pet friendly καμπινα σου λέω ναι μιας και όποιος έχει κατοικίδιο το προσέχει περισσότερο και απο τον εαυτό του.(Απλά όλα όσα σου αναγράφω είναι με φιλική διάθεση και όχι για να σε πείσω σε κάτι)

despo
02-01-2013, 23:39
Δεν νομίζω φίλε μου αν και δεν τυγχάνω φιλόζωος, οτι ο καλύτερος φύλαξης για ένα κατοικίδιο είναι ο χώρος του γκαραζ. Τι είναι αποσκευές η' όχημα ; Είναι λογικό να παραμένει στα ανοιχτά καταστρώματα, οπου αναπνέει και υπάρχει εύκολη πρόσβαση απο τον ιδιοκτήτη του. Φυσικά και δεν μπορεί να κυκλοφοράει μέσα στα σαλόνια των πλοίων, οπου έχουμε δεί πολλά και διάφορα... Να σου πώ δε με την ευκαιρία προσωπική εμπειρία που είχα στο Εξπρες Ολυμπία, οπου απο καθαρή σύμπτωση γλυτώσαμε εγω και η οικογένειά μου στις τουαλέτες του πλοίου απο επίθεση (κυνηγετικού ?) σκυλιού !

Apostolos
03-01-2013, 00:04
Συμφωνώ με τον τελευταίο... Το σκύλο μου τον θέλω στο ποιο πάνω ντεκ για να μπορώ να τον βγάζω και βολτα μακρια απο τον κοσμο χωρις να υπάρχει κίνδυνος να πάθει κάτι απο τις αναθυμιάσεις. Γενικά όμως θα συχαινόμουν μια καμπίνα που κατα 90% έχει κατουρήσει το σκυλί του καθενός. Γενικά όμως ξεφύγαμε πολύ απο το απλο θέμα της προσφοράς των Μινωϊκών και προτείνω να μεταφερθεί σε ένα θέμα απο μόνο του

MIOU
03-01-2013, 00:28
Δεν νομίζω φίλε μου αν και δεν τυγχάνω φιλόζωος, οτι ο καλύτερος φύλαξης για ένα κατοικίδιο είναι ο χώρος του γκαραζ. Τι είναι αποσκευές η' όχημα ; Είναι λογικό να παραμένει στα ανοιχτά καταστρώματα, οπου αναπνέει και υπάρχει εύκολη πρόσβαση απο τον ιδιοκτήτη του. Φυσικά και δεν μπορεί να κυκλοφοράει μέσα στα σαλόνια των πλοίων, οπου έχουμε δεί πολλά και διάφορα... Να σου πώ δε με την ευκαιρία προσωπική εμπειρία που είχα στο Εξπρες Ολυμπία, οπου απο καθαρή σύμπτωση γλυτώσαμε εγω και η οικογένειά μου στις τουαλέτες του πλοίου απο επίθεση (κυνηγετικού ?) σκυλιού !Το ότι δεν τυγχάνεις φιλόζωος είναι το βασικότερο για να μην έχεις μια τεκμηριωμένη άποψη σε τι είναι καλό και τι όχι για το κατοικίδιο σου, απλά για να έχεις μια σφαιρική άποψη επι του θέματος, όταν ταξιδέψεις με κάποιο "σύγχρονο" πλοίο σε σχέση με το Εxpress Olympia τότε θα δείς και μόνο σου εάν εχω δίκιο ή άδικο τι είναι καλύτερο στο πάνω κατάστρωμα ή στο χώρο του γκαράζ;Οσο για το τελευταίο σίγουρα ήταν ένα ατυχές περιστατικό και κρατάω τις ενστάσεις σου (πάντα όλα με φιλική διάθεση) επί του συμβάντος.

MIOU
03-01-2013, 00:38
Συμφωνώ με τον τελευταίο... Το σκύλο μου τον θέλω στο ποιο πάνω ντεκ για να μπορώ να τον βγάζω και βολτα μακρια απο τον κοσμο χωρις να υπάρχει κίνδυνος να πάθει κάτι απο τις αναθυμιάσεις. Γενικά όμως θα συχαινόμουν μια καμπίνα που κατα 90% έχει κατουρήσει το σκυλί του καθενός. Γενικά όμως ξεφύγαμε πολύ απο το απλο θέμα της προσφοράς των Μινωϊκών και προτείνω να μεταφερθεί σε ένα θέμα απο μόνο τουΔεν περίμενα να συμφωνίσεις μαζί μου, απλά μετέφερα την άποψη μου σε σχέση με την θέση που έχουν το χώρο παραμονής των κατοικιδίων τα πλοία της ακτοπλοίας μας (άνω κατάστρωμα(BLUE STAR1) ή στο χώρο του άνω γκαράζ (BLUE STAR ITHAKI)), όσο για το θέμα των αναθυμιάσεων δεν μπορώ να καταλάβω για ποιές αναθυμιάσεις μιλάς???Μια παροιμία του τόπους μας λέει το "παιδάκι μας και το σκυλάκι μας όπως το μάθουμε"......οπότε όπως ένα κακομαθημένο παιδάκι μπορεί να κάνει ζημιές και να κατουρίσει σε μια καμπίνα το ίδιο μπορεί να κάνει και το σκυλάκι μας, οπότε ποια η διαφορά στο να έχει κατουρήσει και το παιδάκι μας?????? εκει δεν......συχαινόμαστε?????...Απλά όφειλα να απαντήσω έστω και εάν ξεφύγανε "λιγάκι" απο το θέμα. (Πάντα με φιλική διάθεση)

Agrino
03-01-2013, 01:56
Από την στιγμή που ξεκαθαρίστηκε ότι υπάρχει παραθυράκι στους κανονισμούς που επιτρέπει την λειτουργία καμπινών με υποδομές φιλοξενίας κατοικιδίων, και ότι στα Cruise οι συγκεκριμένες καμπίνες δίνονται μόνο σε επιβάτες που θα επιλέξουν να φιλοξενήσουν το κατοικίδιό τους σε αυτές τις καμπίνες, δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο θέμα. Προσωπικά, από την στιγμή που αναλαμβάνω την ευθύνη να συντηρήσω ένα κατοικίδιο και να το πάρω μαζί μου σε ένα ταξίδι, δεν με πειράζει, αν το μέγεθός του είναι μέχρι ενός βαθμού, και αν το θέλω, να το φιλοξενήσω στην καμπίνα που ταξιδεύω. Το κατά πόσο καθαρή θα είναι η καμπίνα κατά την άφιξή μου σε αυτή είναι ευθύνη του πληρώματος, όπως ευθύνη του πληρώματος είναι και να με φέρει προ των ευθυνών μου αν προκαλέσω οποιαδήποτε φθορά στον χώρο και δεν αναλάβω από μόνος την ευθύνη που μου αναλογεί, και να υποστώ την αντίστοιχη ποινή. Θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον θετικό να υπάρχουν επιλογές, και είμαι σίγουρος ότι σε πλοία σχεδιασμένα το 2ο μισό της δεκαετίας των '00 θα έχουν ληφθεί οι κατάλληλες αποφάσεις στον σχεδιασμό των χώρων τους ώστε να καλύπτουν την πλειοψηφία των ενδεχομένων και αναγκών.

nikolasher
03-01-2013, 19:48
H superfast τις εχει αν δε κανω λαθος πολλα χρονια τις καμπινες για κατοικιδια

despo
03-01-2013, 20:29
Σωστα, η Σουπερφαστ πρώτη καθιέρωσε τις λεγόμενες 'σκυλοκαμπίνες', απ'ό,τι ξέρω με ιδιαίτερη επιτυχία.

nikolasher
03-01-2013, 20:34
Και την εφαρμοζει και στην γραμμη Πειραιας- Ηρακλειο
εδω και η τιμη της
http://www.superfast.com/site/content.asp?sel=790&loc=1&query=

superfast v
03-01-2013, 20:39
Καλα κανουμε και ασχολουμαστε τοσες μερες και τοσο εντατικα με το θεμα καθως σε λιγο καιρο μονο οι σκυλοι θα ταξιδευουν επιβατες τελος απο την ακτοπλοια

panthiras1
04-01-2013, 20:25
nikolasher
Και την εφαρμοζει και στην γραμμη Πειραιας- Ηρακλειο
εδω και η τιμη της
http://www.superfast.com/site/conten...0&loc=1&query= (http://www.superfast.com/site/content.asp?sel=790&loc=1&query=)

Απ' ότι βλέπω στο πιό πάνω link. δεν χρεώνεται επιπλέον, το κατοικίδιο.

Express Pigasos
13-01-2013, 16:26
Minoan (Grimaldi) Lines... οπως ακριβως πια το γραφει στο Europalink... Τιποτα πια δεν θυμιζει το παρελθον. Το μονο καλο ειναι πως ο Ιταλος εχει ρευστο...αν και δεν το δειχνει.. προσωπικη μου αποψη ειναι πως τα πλοια δεν τα συντηρει οπως θα πρεπε..Ισως κανω και λαθος...Δεν εχω μπει στα πλοια μεσα για να κρινω 100% σωστα.Αλλα εκτος απο τα παλατια τα αλλα δεν τα πολυβλεπω και πρωτα..

P@vlos
13-01-2013, 19:06
Πετρο ακομα και τα 2 παλατια τοσες μερες στην δεξαμενη το καθενα ενα σοβαρο βαψιμο πανω απο την ισαλο δεν ειδαμε.... Μονο μπαλωματα... Και ερχεται μετα το superferry II και βγαινει για δρομολογια βαμμενο γυαλισμενο απο πανω μεχρι κατω... Μπορει να υπαρχει διαφορα στο μεγεθος των εταιρειων αλλα τα πλοια των παλαι ποτε μινωικων δεν δεχονται την φροντιδα που ειχαν παλιοτερα...:uncomfortableness:

Ilias 92
13-01-2013, 20:42
Δε λες πάλι καλά που υπάρχουν οι Μινωικές ακόμα γιατί δεν αμφιβάλω ότι αν δεν ήταν θέμα ονόματος της εταιρείας και σχέσης με το επιβατικό κοινό, όλα τα πλοία θα είχαν ένα τεράστιο G στις τσιμινιέρες τους , ευτυχώς δεν τα πήρε Τουρκιά για τις μπογιές και δούλεψε λίγο ο κόσμος στα συνεργεία .
Πάντως εδώ που τα λέμε θέλουν μια αισθητική αναβάθμιση, τα δυο αλλά παλλάς με το μπλε Τιρενια στις πάντες τους φωτίστηκαν.
Από μέσα πως είναι τα προσέχουν?

P@vlos
13-01-2013, 21:04
Απο μεσα αυτα τα πλοια εχουν τεραστιους χωρους. Οι επιβατες που κουβαλανε ειναι παρα πολλοι και προσπαθωντας να βολευτουν μιας και μιλαμε για νυχτερινα ταξιδια κυριως αρα και υπνο εχουν φθορες αλλα τα πληρωματα τους τα προσεχουν και με το παραπανω. Παντα ειναι καθαρα και τακτοποιημενα.

Εξωτερικα ποτε δεν συμπαθησα τα ροζ-κοκκινα σινιαλα αλλα προτιμω τα πρασινα-κοκκινα ισως μαζι με λιγο παραπανω χρωμα. Πραγματι παντως φιλε μου ευχαριστημενοι να μαστε που δεν ειναι μπλε γιατι προς Πατρα μερια δεν θα ναι για πολυ ακομα κοκκινα....

karavofanatikos
13-01-2013, 21:49
Πετρο ακομα και τα 2 παλατια τοσες μερες στην δεξαμενη το καθενα ενα σοβαρο βαψιμο πανω απο την ισαλο δεν ειδαμε.... Μονο μπαλωματα... Και ερχεται μετα το superferry II και βγαινει για δρομολογια βαμμενο γυαλισμενο απο πανω μεχρι κατω...

Σύμφωνοι ότι δεν έχουν την εξωτερική χρωματική αίγλη άλλων πλοίων, όμως κάθε ώρα παραμονής σε μία δεξαμενή είναι αρκετά πολυδάπανη για την εταιρεία που διαχειρίζεται το πλοίο. Μην ξεχνάμε ότι ένα πλοίο μπαίνει στη δεξαμενή για εργασίες κάτω απ' την ίσαλο, τα μπογιατίσματα στις μπάντες και γενικά στα έξαλλα μπορούν να γίνουν κι απ' την προβλήτα!

Agrino
13-01-2013, 22:15
Μην ξεχνάμε ότι ένα πλοίο μπαίνει στη δεξαμενή για εργασίες κάτω απ' την ίσαλο, τα μπογιατίσματα στις μπάντες και γενικά στα έξαλλα μπορούν να γίνουν κι απ' την προβλήτα!

Ακριβώς, ας θυμηθούμε σε τι κατάσταση ήρθε ο Ίκαρος εξωτερικά, και σε τι κατάσταση έφυγε. ;)

minoan
06-02-2013, 12:24
10 χαρακτηρες

xidianakis
08-02-2013, 12:09
Η διοίκηση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε., για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων στους ναυτικούς που εργάζονται στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, διευκρινίζει ότι:

Η εταιρεία, συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, δεν οφείλει δεδουλευμένα στους ναυτικούς που εργάζονται στα πλοία της, στις γραμμές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Από το Γραφείο Τύπου
των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ (http://www.minoan.gr/el/info-more/our-news)
Ηράκλειο, 6 Φεβρουαρίου 2013

....pou ftasame!

mpal21
18-05-2013, 11:48
διαβαστε εδω (http://www.zarpa.gr/%CE%A7%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC-a%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%86%CE%B8%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%9C%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%8A%CE%BA%CF%8E%CE%BD/)

minoan
05-06-2013, 12:35
10 χαρακτηρες

Ilias 92
24-06-2013, 12:29
Διαφημιση στην ΤV κανει η εταιρεια, με μερος της καμπανιας του 2008, προσαρμοσμενη και με Τεργεστη.
Ολοκληρη ηταν αυτη.
(http://www.youtube.com/watch?v=tqgOnhhQMyA)

despo
24-09-2013, 14:55
Η εταιρεία προσφέρει απο 1/10 εως 31/5/14 20% έκπτωση στους άνεργους σε όλες τις θέσεις εκτος λουξ, καθως και στο ΙΧ αυτοκίνητο.

Ergis
05-11-2013, 15:37
Περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=985:-minoan-lines-24-06112013&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98).

Apostolos
22-11-2013, 18:08
ο δράμα έχει εξελιχθεί κανονικά και τώρα μένει να πέσει η αυλαία. Οι Μινωικές γραμμές, το καμάρι κάποτε της Κρήτης, ανήκει σε ιταλική εταιρεία και τώρα ο όμιλος Grimaldi σχεδιάζει να αποσύρει την μετοχή από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Χιλιάδες κρητικοί κυρίως επενδυτές που θεωρούσαν «δική τους» την εταιρεία και είχαν επενδύσει στις μετοχές της ακτοπλοϊκής εταιρείας, βλέπουν τώρα το… λάθος τους.
Η εταιρία έκανε πρόσφατα αύξηση κεφαλαίου σε τιμή πάνω από 2 ευρώ, δηλαδή σε τιμή που θεωρήθηκε ακριβή και γι αυτό δεν συμμετείχε κανένας άλλος εκτός από την ιταλική εταιρεία. Οι νέες μετοχές αγοράστηκαν όλες από τον βασικό μέτοχο που είναι η ιταλική εταιρεία η οποία απέκτησε το 91% των μετοχών.
Μόλις η Grimaldi, ξεπέρασε το «μαγικό ποσοστό» 91%, η μετοχή άρχισε την κατρακύλα και προφανώς όσες μετοχές έχουν απομείνει σε ιδιώτες θα αγοραστούν με συμβολικό τίμημα και η εταιρεία θα βγει από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι μετοχές που έχουν απομείνει σε ιδιώτες δεν επαρκούν ώστε να πιεστεί η ιταλική εταιρεία ή να αυξήσει το τίμημα και το τέλος θα έρθει σύντομα. Κάποτε η εταιρεία ήταν το καμάρι του Ηράκλειου και της Κρήτης και όλες οι κρητικές οικογένειες επένδυαν στην μετοχή.
Όσοι δεν τις πούλησαν όταν η εταιρία πωλήθηκε σε ξένους θα υποστούν τις συνέπειες. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της πορείας των τελευταίων μηνών, στους οποίους η εταιρεία δρομολογεί στην Ελλάδα πλοία με ιταλική σημαία ώστε να μην πληρώνει το ΝΑΤ και να απασχολεί ξένους (πακιστανούς) ναυτικούς. Επίσης πολλές τεχνικές και άλλες εργασίες που γίνονταν στην Ελλάδα μεταφέρονται ήδη σε θυγατρικές του ομίλου στην Ιταλία…

http://kolindrinamaslatia.blogspot.gr/2013/11/blog-post_9415.html

eytyhis128
24-11-2013, 18:32
Αν το κανει αυτο, με τους πακιστανους, σαμποταζ στην εταιρια.

nikosdet
24-11-2013, 18:48
Αν το κανει αυτο, με τους πακιστανους, σαμποταζ στην εταιρια.

Πολύ σωστά, έχεις τα απόλυτα κριτήρια! :applouse::victorious:
(Η εμπάθεια ορισμένων είναι γνωστή, όπως φαίνεται όμως δεν είναι μόνο αυτή..)

superfast v
24-11-2013, 19:46
ενα αρθρο γεματο μ@λ@κιες που τα βρηκες αυτα τα σαητ αποστολε απορω

roussosf
24-11-2013, 20:35
Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει.....................
από την στιγμή που το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών πήγε εκτός Κρήτης για να μην πω εκτός Ελλάδος ,όλα είναι πιθανά
το θέμα είναι 'άλλο
αν γίνει κάτι τέτοιο ποια θα είναι η αντίδραση του επιβατικού κοινού????????????????????
το λέω αυτό γιατί οι Κρητικοί είναι τοπικιστές ,και αν θέλεις την γνώμη μου πολύ καλά κάνουν

Apostolos
24-11-2013, 21:13

Απορείς; Ακόμα και αν δέν ειναι γνώστες ναυτιλιακών δέν βλέπω κάτι παράλογο!
http://www.e-nautilia.gr/2013/11/minoan-group.html

nikosdet
26-11-2013, 15:44
Σε διάψευση προχώρησε ο ΓΔ της εταιρείας
http://www.cretalive.gr/economy/view/diapseudoun-ejodo-apo-to-ch.a-kai-metafora-ths-edras-oi-minwikes/123360

αν και προσωπικά δεν το έβλεπα τοοόσο τραγικό (όχι τη μεταφορά της έδρας). Από τη μία αρκετοί δε γνωρίζετε τα του χρηματιστηρίου, πώς λειτουργεί και τι έχει γίνει τα τελευταία έτη, από την άλλη όλοι μας θέλουμε να κάνουμε πως αγνοούμε την πραγματικότητα σε σχέση με την ιδιοκτησία της εταιρείας. Μην ανακαλύπτουμε όμως κάθε φορά τόσο έκπληκτοι πως η εταιρεία έχει αγοραστεί από τον Ιταλό!

Black Flag
10-03-2014, 12:40
Ποια βαπόρια έχουν απομείνει στον στόλο της εταιρείας και ποια έχουν ελληνικό νηολόγιο;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-03-2014, 11:48
Ποια βαπόρια έχουν απομείνει στον στόλο της εταιρείας και ποια έχουν ελληνικό νηολόγιο;
3 με ελληνικό νηολόγιο,2 με ιταλικό χρονοναυλωμένα από την μητρική εταιρεία κ 2 με ιταλικό χρονοναυλωμένα σε ιταλική.

Ilias 92
23-06-2014, 15:47
Ψάχνοντας πληροφορίες για την εταιρία εντύπωση μου κάνει η υπεροψία που βγάζουν τα εταιρικά κείμενα σχετικά με την ιστορία της.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
24-06-2014, 10:41
Ψάχνοντας πληροφορίες για την εταιρία εντύπωση μου κάνει η υπεροψία που βγάζουν τα εταιρικά κείμενα σχετικά με την ιστορία της.
Eδώ στο διαδίκτυο; Θεμιτό είναι ο καθένας να προβληθεί αρκεί να μην υπερβαίνει τα όρια κ γράφει υπερβολές.

panthiras1
28-09-2014, 20:37
Την MINOAN LINES την ξέρουμε. Την GRIMALDI LINES την ξέρουμε.
H MINOAN GRIMALDI LINES ξέρει κανείς τι είναι;
(κοιτάξτε την φωτογραφία στο πιο κάτω link)

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/289080
Τρόμος για τους επιβάτες του πλοίου «Εuropalink» - Προσέκρουσε σε νησίδα ανοικτά της Κέρκυρας
(Από "the best news")

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-09-2014, 08:09
Grimaldi σε γραμμή Μινωικών ή "συνεργασία" των δύο.Πάντως η τσέπη είναι ίδια!:uncomfortableness:
Σου είπα κ αλλού, ο καθένας γράφει ό,τι θέλει στις πάντες ή ζωγραφίζει στην τσιμινιέρα.

despo
06-11-2014, 16:34
Τροποποίηση στα δρομολόγια Πειραια - Ηρακλειο, απο 20 Νοεμβρίου εως 5 Δεκεμβρίου οπου συμφωνα με την επισημη ανακοινωση της εταιρειας λογω της ετησιας επιθεωρησης των πλοιων θα υπαρχει μονο 1 πλοιο που θα αναχωρει στις 14.00 απο Πειραια και 23.00 απο το Ηρακλειο. Αν δεν κανω λαθος ειναι η πρωτη φορα που για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα θα κυκλοφορει μονο ενα πλοιο και αυτο σημαινει οτι ο Ικαρος δεν προκειται να ερθει στα μερη μας το επομενο χρονικο διαστημα εστω και για αντικαταστασεις.

karavofanatikos
14-11-2014, 15:51
Τροποποίηση στα δρομολόγια Πειραια - Ηρακλειο, απο 20 Νοεμβρίου εως 5 Δεκεμβρίου οπου συμφωνα με την επισημη ανακοινωση της εταιρειας λογω της ετησιας επιθεωρησης των πλοιων θα υπαρχει μονο 1 πλοιο που θα αναχωρει στις 14.00 απο Πειραια και 23.00 απο το Ηρακλειο. Αν δεν κανω λαθος ειναι η πρωτη φορα που για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα θα κυκλοφορει μονο ενα πλοιο και αυτο σημαινει οτι ο Ικαρος δεν προκειται να ερθει στα μερη μας το επομενο χρονικο διαστημα εστω και για αντικαταστασεις.

Για το διάστημα που θα εκτελείται το δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο στις 2 το μεσημέρι, οι Μινωικές ανακοίνωσαν πως θα εφαρμοστούν εκπτώσεις όπως στα ημερήσια του καλοκαιριού, δηλαδή 10% στα VIP καθίσματα και 30% σε όλες τις καμπίνες, ΙΧ και μηχανές.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσπαθεί να δελεάσει τους επιβάτες του Ηρακλείου, καθώς ξέρει ότι η συγκεκριμένη ώρα αναχώρησης είναι αρκετά άβολη για πολλούς.

nikolasher
14-11-2014, 20:22
στην ιστορια της γραμμης μονο δυο φορες οι μινωικες αφησαν ενα πλοιο (φυσικα στη μετα μινως εποχη)
το 2000 μετα το σαμινα που καζατζακης και κινγκ μινος κοπηκαν απο πυρασφαλεια (σχεδον ολα τα ακτοπλοικα ηταν δεμενα τοτε) καπου τον οκτοβρη του 2000 οπου μπηκε το πασιφαη
και τον νοεμβρη του 2003 για3-4 μερες οταν πηρε φωτια το κνωσσος παλας μεχρι να ερθει το δαιδαλος
και θυμαμαι τοτε το φαιστος εκανε 3 δρομολογια την ημερα

Φίλιππος Αίγιο
14-11-2014, 21:07
νομίζω και όταν ένα από τα δυο παλάτια του ηρακλείου είχε πάει στην αποστολή της εκκένωσης της Λιβύης.

kwstasa4
22-11-2014, 18:08
νομίζω και όταν ένα από τα δυο παλάτια του ηρακλείου είχε πάει στην αποστολή της εκκένωσης της Λιβύης.

Σωστα το knossos palace ειχε παει στη Λιβυη και το europa palace.

SteliosK
23-11-2014, 22:53

Σωστά, το Κνωσσός είχε πάει όπως είχαμε δει και στο άρθρο της Καθημερινής εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?132205-%C5%F0%E9%F7%E5%DF%F1%E7%F3%E7-%CB%E9%E2%FD%E7&p=430547#post430547)

despo
20-01-2015, 11:24
Με τιμές πετρελαίου πεσμένες γυρω στο 50%, θα περίμενε κανεις λογικά να έρθουν κάποιες μειώσεις στα ναυλολόγια. Και ομως απο σήμερα ανακοινώθηκαν νέες αυξημένες τιμές στη γραμμή Πειραιά-Ηράκλειο ως εξης :
Καμπίνες Α2 97¤ (απο 95) - ΑΒ2/89 (απο 88) - Α4/72 (απο 70) - ΑΒ4/65 (απο 62).
Και αφήνω τελευταίο το χειρότερο : Η εκπτωση για τους τρίτεκνους σε καθισμα/κατάστρωμα απο 50% γίνεται 30% !!

nikosdet
20-01-2015, 11:53
Με τιμές πετρελαίου πεσμένες γυρω στο 50%, θα περίμενε κανεις λογικά να έρθουν κάποιες μειώσεις στα ναυλολόγια.

Προφανώς και δε θα περίμενε κάποιος αυτό που λες! Θα ήταν εντελώς παράλογο μέσα στις συνθήκες που υπάρχουν γιατί αναφέρεις τη μείωση τιμών πετρελαίου των τελευταίων μηνών και ξεχνάς τις αντίστοιχες αυξήσεις ακριβώς πιο πριν και γενικα τα τεράστια χρέη που έχει η ακτοπλοϊα όλα τα τελευταία χρόνια. Σε άλλες εποχές με κέρδη των εταιρειών θα σου έλεγα ναι, εννοείται κακώς, τώρα όμως σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο δεν μπορούμε να λέμε τέτοια.
Επίσης δεν αναφέρεις πως πχ 1-2 χρόνια πριν (και ακόμα παλαίοτερα επίσης) το φοιτητικό κατάστρωμα που ξέρω ήταν 20ε κ είχε γίνει 18ε, άρα μη λέμε στα μεν ναι, στα άλλα όχι.
Από εκεί και πέρα, η μείωση σε εκπτώσεις κτλ φαντάζομαι θα εντάσσονται σε ένα πλαίσιο "εξορθολογισμού" της πολιτικής/εσόδων-εξόδων της εταιρείας, αλλά εννοειταί πως είναι αρκετά δυσάρεστο σε όλους εμάς τους καταναλωτές.

despo
20-01-2015, 12:13
Και επειδή η οποιαδήποτε εταιρεία εμφανίζει ζημιές, ο λογαριασμός έρχεται στον καταναλωτή/επιβάτη ; Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου. Οσο για τη φοιτητικό εισιτήριο καταστρώματος, η ισχύουσα​ τιμή είναι 20, άλλο θέμα τι ίσχυε πριν...

nikosdet
20-01-2015, 12:44
Η όποια εταιρεία έχει κάποιες τιμές-έσοδα κ Χ έξοδα. Όταν τα κόστη έγιναν 2Χ λόγω πετρελαίου δε νομίζω να χαιρόμασταν αν αυξανόταν ανάλογα και οι τιμές, τώρα λοιπόν που τα έξοδα ξαναγίνονται Χ εσύ περίμενες να μειωθούν στο μισό και οι τιμές; Τόσο απλό είναι, λογικό και ρεαλιστικό στον κόσμο που ζούμε. Από εκεί και πέρα αν είναι να πούμε πως είναι άδικο το καπιταλιστικό σύστημα κτλ κτλ, μπορεί να συμφωνήσουμε αλλά είναι τεράστιο ζήτημα και σίγουρα εκτός θέματος για εδώ. Επομένως, δε θα επεκταθώ περαιτέρω.
Εφόσον λες πως έγιναν αυξήσεις που εγώ δεν ήξερα, δε γνωρίζω αν το φοιτητικό ξαναέγινε 20 αυτήν την εβδομάδα. Πριν από 10 ημέρες πάντως που ταξίδεψα τελευταία φορά, ήταν 18ε. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπα και πριν, εννοείται πως δεν είναι ευχάριστο για εσένα, εμένα και όλους να πληρώσουμε παραπάνω, είναι προφανές. Και προσωπικά με χαλάει κιόλας, λέω γιατί ξαφνικά μου αυξάνεις την τιμή δίχως προφανή λόγο (και ακριβώς επειδή δεν υιοθετώ τη λογική πως για όσο υπάρχουν ζημιές στην εταιρεία πρέπει να αυξάνονται αφιδώς οι τιμές), αλλά δεν μπορώ να περιμένω και μείωση απευθείας όπως ανέλυσα νωρίτερα. Τέτοια μείωση περιμένω όταν αντίστοιχα έχουν αυξηθεί νωρίτερα οι τιμές λόγω πετρελαίου, άρα περιμένω ανάλογη κίνηση και στις μειώσεις του. Αυτό άλλωστε γινόταν τόσα χρόνια, τώρα όμως δεν έγινε έτσι ούτε είναι ίδιες οι συνθήκες.
Τεσπα, πάλι μπορούμε να το τραβήξουμε με υποθέσεις και συμπεράσματα, οπότε ξεφεύγουμε. Το ζητούμενο είναι η είδηση που έδωσες.

despo
20-01-2015, 13:05
Ναι, άλλαξε η τιμή - τωρα ειναι 20¤ το φοιτητικό. Προφανώς, λέω εγω βέβαια, η εταιρεία βλέπει τα μερίδιά της στη γραμμή ειτε να αυξάνονται, ειτε να ειναι σταθερά απέναντι στην κοινοπραξία και για το λόγο αυτό ακολουθεί νέα εμπορική πολιτική.

Appia_1978
20-01-2015, 18:18
Γενικά όμως μπορεί να πει κανείς, πως ενώ με τις αυξήσεις όλοι και σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους είναι πολύ γρήγοροι, δε γίνεται το ίδιο και στις μειώσεις ... Όταν υπάρχουν αυξήσεις στα έξοδα των εταιρειών, μας επιβάλλονται από την πρώτη στιγμή, ενω, όταν επέλθουν μειώσεις, καθυστερεί πάρα πολύ αυτές να έρθουν και στον επιβάτη/πελάτη κτλ.

despo
30-01-2015, 19:36
Δεν πέρασε καλά-καλά ενα δεκαήμερο που συζητούσαμε τις αυξήσεις στη γραμμή Πειραιά - Ηράκλειο και σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της εταιρείας, έρχονται νέα ευχάριστα :single_eye::single_eye: νέα ειδικότερα για αυτούς που αναζητούν τη διαμονή τους (που αλλού) στο κατάστρωμα. Απο 1 Φεβρουαρίου λοιπόν τα 39¤ (ειχε γίνει ηδη αυξηση κατα 3¤) γίνονται 43 !!! Υπάρχει και ... δώρο στους συνταξιούχους Ναυτικούς, τους οποίους η εταιρεία τους τιμά με κατάργηση της έκπτωσης 50% !!!
Δεν ξέρω αν θέλουν με αυτό τον τρόπο να εκμεταλλευτούν την στήριξη που έχουν απο το επιβατικό κοινό, ειδικά μετα την απομάκρυνση του Σουπερφαστ 12 απο τη γραμμή, αλλά αυτό το αίσχος δεν θυμάμαι να έχει συμβεί ποτέ ουτε στη γραμμή των Χανίων, οπου κάποιοι περίμεναν την δρομολόγηση του Ικαρου για να σταματήσουν τα μονοπώλια...

nikolasher
03-02-2015, 23:12
κανοντας μια εικονικη κρατηση η διαφορα μεταξι ΑΝΕΚ και ΜΙΝΟΑΝ ειναι 10 ευρω!!! στο καταστρωμα, εχω την αισθηση οτι η ΑΝΕΚ εχει κατεβασει το ναυλο η κανω λαθος;

despo
04-02-2015, 08:57
κανοντας μια εικονικη κρατηση η διαφορα μεταξι ΑΝΕΚ και ΜΙΝΟΑΝ ειναι 10 ευρω!!! στο καταστρωμα, εχω την αισθηση οτι η ΑΝΕΚ εχει κατεβασει το ναυλο η κανω λαθος;
Δεν την κατέβασε την τιμή η κοινοπραξία, την ανέβασαν και αυτοί - ειχαν πει βέβαια οτι οι μειωμένοι ναυλοι θα ισχύουν μεχρι τέλος Ιανουαρίου. Υπόψη οτι έχουν και ενιαία τιμή καθισματος και καταστρώματος.

karavofanatikos
14-03-2015, 17:10
Για την περίοδο του Πάσχα η Minoan Lines έχει προγραμματίσει τα ακόλουθα ημερήσια δρομολόγια, τόσο από Ηράκλειο όσο κι από Πειραιά στις 11:00 το πρωί.

Μ.Τετάρτη (8/4), Μ.Πέμπτη (9/4), Τρίτη Πάσχα (14/4) & Κυριακή Θωμά (19/4)

Nautilia News
01-04-2015, 19:22
http://www.nautilia.gr/new/site/modules/mod_news_pro_gk4/cache/LOGONEWS.minoan_lines.Festos_Palacensp_73.jpg (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2584:minoan-lines---2014&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)
MINOAN LINES: Οικονομικά αποτελέσματα 2014 (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2584:minoan-lines---2014&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)

Nautilia News
16-05-2016, 20:46
Αύξηση 68,3% στα κέρδη των Μινωικών Γραμμών (http://www.nautilia.gr/tag/minoan-lines/).Στα 4 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο α’ τρίμηνο του 2016, τα καθαρά κέρδη των Μινωικών Γραμμών,

σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 68,3% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2015.Διαβάστε περισσότερα.. (http://www.nautilia.gr/eidiseis/minoan-lines-afxisi-683-sta-kerdi-sto-a-trimino-2/)

Nautilia News
23-05-2016, 19:07
Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν τους υποψήφιους των Πανελλαδικών (http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/i-minoikes-grammes-stirizoun-tous-ypopsifious-ton-panelladikon/)

BOBKING
03-08-2016, 15:39
...Ας πάμε 23 χρόνια πίσω όταν η Μινωικές έκαναν την γραμμή Ελλάδας-Ιταλίας-Τουρκίας 3 αυτοκόλλητα από το αρχείο μου!!!...
176841
176842
*το τελευταίο θα το ξανασκάναρω σε καλύτερη εμφάνιση

BOBKING
03-08-2016, 16:30
...Να και ένα ακόμη από ένα αυτοκίνητο που συνάντησα στην Αίγινα!!!...
176843

Black Flag
07-08-2016, 20:55
Παίδες μετά λύπης διαπίστωσα ότι οι Μινωικές μείναν πλέον με 4 πλοία, τα δυο δυστυχώς υπό Ιταλική σημαία.

Πάντως είδα ότι είχε κέρδη και είναι σημαντικό αυτό.

Έχω καιρό να ταξιδέψω με ένα από τα παλάτια και μου ΄χουν λείψει.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-08-2016, 09:33
Παίδες μετά λύπης διαπίστωσα ότι οι Μινωικές μείναν πλέον με 4 πλοία, τα δυο δυστυχώς υπό Ιταλική σημαία.

Φίλε μου σε ψαγμένους απευθύνεσαι.αυτά είναι γνωστά.:friendly_wink:

Black Flag
08-08-2016, 09:41
Είχα καιρό να μπω να διαβάσω και το φόρουμ, αλλά και την σελίδα των Μινωικών.

Ο Ίκαρος, η Ευρώπη και η Ολυμπία πουλήθηκαν; ή απλώς δόθηκαν με σύμβαση;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-08-2016, 09:56
Είχα καιρό να μπω να διαβάσω και το φόρουμ, αλλά και την σελίδα των Μινωικών.

Ο Ίκαρος, η Ευρώπη και η Ολυμπία πουλήθηκαν; ή απλώς δόθηκαν με σύμβαση;
Το πρώτο πουλήθηκε στη μητρική εταιρεία, τα άλλα 2 είναι χρονοναυλωμένα στην ιταλική θυγατρική (Μinoan spa ?) κ μάλλον απίθανο να ξαναγυρίσουν.

VASILIS CRETA
10-08-2016, 13:04
Νομίζω είναι με bareboat (και όχι με χρονοναύλωση) στη CIN (στην οποία πρέπει να χει κάποια συμμετοχή και ο mr G). Τυπικά οι Μινωικές είναι με 2 "ιδιόκτητα" πλοία πια (Κ.Π./Φ.Π.), μια και τα Cruise είναι ναυλωμένα από τη μητρική.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-08-2016, 13:27
Νομίζω είναι με bareboat (και όχι με χρονοναύλωση) στη CIN (στην οποία πρέπει να χει κάποια συμμετοχή και ο mr G). Τυπικά οι Μινωικές είναι με 2 "ιδιόκτητα" πλοία πια (Κ.Π./Φ.Π.), μια και τα Cruise είναι ναυλωμένα από τη μητρική.
Το bare boat είδος χρονοναύλωσης είναι,απλώς παρέλειψα να το εξειδικεύσω.

Nautilia News
27-10-2016, 15:25
Τροποποιήσεις στις ώρες αναχώρησης των πλοίων των Μινωικών Γραμμών

Διαβάστε περισσότερα http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/tropopiisis-stis-ores-anachorisis-ton-plion-ton-minoikon-grammon/ .

Nautilia News
05-12-2016, 21:03
Minoan Lines : Βραβεύτηκε με το ”PASSENGER LINE OF THE YEAR 2016”

Διαβάστε περισσότερα http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/minoan-lines-vraveftike-passenger-line-year-2016/ .

Nautilia News
06-12-2016, 10:28
Θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου 2016 για τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/thetika-ta-ikonomika-apotelesmata-enneaminou-2016-gia-tis-minoikes-grammes/ .

marioskef
06-12-2016, 13:14
Απο πλευρας δρομολογιων στο 9μηνο ποιος εκανε προσεγγιστικα περισσοτερα δρομολογια απο Πατρα-Ηγουμενιτσα για Αγκωνα (χωρις την Τεργεστη);

Nautilia News
12-12-2016, 15:54
MINOAN LINES: Oλοκληρώθηκε η ετήσια συντήρηση των H/S/F’s KNOSSOS PALACE & FESTOS PALACE στο Nεώριον Σύρου (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/minoan-lines-oloklirothike-etisia-syntirisi-ton-hsfs-knossos-palace-festos-palace-sto-neorion-syrou-vinteo/ .

Nautilia News
05-01-2017, 20:45
Minoan Lines: Ολοκληρώθηκαν οι συμβάσεις ναύλωσης των πλοίων Cruise Europa και Cruise Olympia

Διαβάστε περισσότερα http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/minoan-lines-oloklirothikan-i-symvasis-navlosis-ton-plion-cruise-europa-ke-cruise-olympia/ .

Nautilia News
05-01-2017, 20:46
Minoan Lines: Αγορά 2.000 μετοχών από τη Grimaldi Euromed S.p.A

Διαβάστε περισσότερα http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/minoan-lines-agora-2-000-metochon-apo-ti-grimaldi-euromed-s-p-a/ .

fourtounakis
06-01-2017, 01:11
"...έχοντας αναλάβει από την 01/01/2017, τη Γενική Πρακτόρευση στην Ελλάδα των εν λόγω πλοίων που εκτελούν τακτικά δρομολόγια στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκώνα-Βενετία"...τί φάση ;

marioskef
06-01-2017, 08:32
Τυπικά τελειώνουν οι Μινωϊκές απο τη αδριατικη. Φαντάζομαι θα πρέπει να αλλάξουν και τα σινιάλα στα χρώματα του Γκριμάλντι.

fourtounakis
06-01-2017, 11:28
Εγώ απορώ που υπάρχει ακόμα η εταιρία...απλά και μόνο για το Πειραιάς Ηράκλειο..περασμένα μεγαλεία όσα κάποτε κατειχε...ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί "έφυγε" το Δαίδαλος..μας έφαγε το καινούριο και το πολυτελές...

Φίλιππος Αίγιο
06-01-2017, 11:35
πολλες λαθος επιλογες οδηγησαν την μινοαν εδω.απο εκει και περα την γραμμη του ηρακλειου ο γκριμαλντι δεν προκειται να την πειραξει ποτε,ουτε πλοια να αλλαξει,ουτε σημαιες, ουτε πληρωματα.

despo
06-01-2017, 12:04
Και που να φανταστεί κανείς ετσι και πάρει και την Hellenic Seways, τι θα δούν τα μάτια μας:acne:

VASILIS CRETA
06-01-2017, 12:26
Και που να φανταστεί κανείς ετσι και πάρει και την Hellenic Seways, τι θα δούν τα μάτια μας:acne:

Κατά πάσα πιθανότητα δύο "νέα" πλοία στη γραμμή του Ηρακλείου* για τις Μινωικές θα δούνε, το... ΛΥΤΤΟΣ ΠΑΛΑΣ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?685-%CD%DE%F3%EF%F2-%D3%DC%EC%EF%F2-Nissos-Samos-Ionian-Queen-New-Akashia/page82) και το... ΓΟΡΤΥΣ ΠΑΛΑΣ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?55683-%CD%DE%F3%EF%F2-%D1%FC%E4%EF%F2-Nissos-Rodos-Hellenic-Voyager-Ocean-Trailer-Kiso/page180) (και ταυτόχρονα οι Ιταλοί καραβολάτρες άλλα δύο μπλε στις γραμμές της Δυτικής Μεσογείου) :D:D:D.... Όσον αφορά τα Κρουιζ, δε νομίζω να αλλάξει τίποτα (σινιάλα, πλήρωμα κλπ) όσο είναι στη συγκεκριμένη γραμμή... η σημαία είναι ήδη Ιταλική, απλά νομίζω μιλάμε για διαδικαστικά θέματα...

*πέρα της πλάκας, συμφωνώ απόλυτα με το Φίλιππο

BOBKING
06-01-2017, 17:13
πολλες λαθος επιλογες οδηγησαν την μινοαν εδω.απο εκει και περα την γραμμη του ηρακλειου ο γκριμαλντι δεν προκειται να την πειραξει ποτε,ουτε πλοια να αλλαξει,ουτε σημαιες, ουτε πληρωματα.

Εγώ απορώ που υπάρχει ακόμα η εταιρία...απλά και μόνο για το Πειραιάς Ηράκλειο..περασμένα μεγαλεία όσα κάποτε κατειχε...ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί "έφυγε" το Δαίδαλος..μας έφαγε το καινούριο και το πολυτελές...
Μήπως λάθος επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών...και πολλαπλές παραγγελίες την περίοδο 1998 - 2002. Παραγγελίες που δεν έπρεπε πότε να δοθούν π.χ. Ωκεανός Προμηθέας πλοία που παραγγέλθηκαν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορτηγών στην Βόρειο Αδριατική (Βενετία) και το τελικό αποτέλεσμα ήταν τελείως διαφορετικό λόγω της χαμηλής ταχύτητάς τους. Λόγω το ότι έδιναν παραγγελίες που η αξία τους ξεπερνούσε συνολικά και την αξία της ίδιας της εταιρίας. Λόγω ότι έπαιρναν ασύστολα δάνεια αφού τα χρήματα τους είχαν τελειώσει. Έτσι έφτασε η τότε πανίσχυρη Μινωική στην καταστροφή. Οι συνεχείς πωλήσεις αξιόλογων πλοίων όπως π.χ. Φαίδρα Ν. Καζαντζάκης Δαίδαλος έγιναν όχι επειδή η εταιρία ήθελε μόνο την ανανέωση και την αναβάθμιση του στόλου της αλλά και λόγω της αποπληρωμής των δανείων αλλά και των χρεών της. Κάτι που άρχισε το 2000 κι τελείωσε το 2005 με την τελευταία πώληση του Δαίδαλος αλλά και άλλων περιουσιακών της στοιχείων της αλλά παρόλα αυτά ένα μέρος του χρέους συνέχισε να υπάρχει. Το ενδιαφέρον του Ομίλου Grimaldi είχε ξεκινήσει από το 2000 για τις Μινωικές και το είδαμε σε διάφορες ναυλώσεις των πλοίων της εταιρίας όπως του Ωκεανός το 2002 - 2003. Και η άποψη μου είναι ότι ούτος ή άλλως θα συνέβαινε κάποτε η λήξη της σύμβασης της ναύλωσης των 2 Cruise.

fourtounakis
06-01-2017, 23:16
Πολλά "μπράβο" λοιπόν στη Μινοαν. Γιατί Μινωικες δεν υπάρχει κανένας λόγος να την αποκαλώ πλέον.

BOBKING
06-01-2017, 23:53
Πολλά "μπράβο" λοιπόν στη Μινοαν. Γιατί Μινωικες δεν υπάρχει κανένας λόγος να την αποκαλώ πλέον.
Μινωικές θα λέγονται πάντα είτε εξαγορασμένες ή όχι. Ο λόγος που είχε φτάσει λοιπών σε αυτήν την κατάσταση ήταν λόγω μερικών ανώτατων στελεχών της εταιρίας στα τέλη της δεκαετίας του 90' που τα σχέδια τα οποία ήθελαν να πραγματοποιήσουν για την Μινωική ήταν σαφώς μεγαλόπνοα αλλά και σωστά και άκρως μελετημένα αλλά τα έκαναν σε λάθος χρονικές στιγμές και σε λάθος καταστάσεις. Κανείς ποτέ είτε στέλεχος είτε μέτοχος δεν θα ήθελε το κακό της εταιρίας του που είχε τεράστια κέρδη και μεγάλη εξουσία στο Αιγαίο και ακόμη μεγαλύτερη εξουσία στην Αδριατική. Οπότε μην λέμε λάθος πράγματα. Ναι πράγματι η αλήθεια ''πονά''. Όλες οι εταιρίες έκαναν λάθη αλλά τα διόρθωσαν κάποιες ναι κάποιες όχι. Μπορεί να εξαγοράστηκαν αλλά παραμένουν μια από τις καλύτερες εταιρίες που βραβεύονται ακόμη και σήμερα.

fourtounakis
07-01-2017, 15:04
Αν δεν υπήρχε ο Γκριμάλντι, θα υπήρχε;

BOBKING
07-01-2017, 16:36
Αν δεν υπήρχε ο Γκριμάλντι, θα υπήρχε;
Αυτό είναι ένα ερώτημα...που θέλει ανάλυση. Οι Μινωικές είχαν ξεχρεώσει σχεδόν νομίζω το 2005 - 2006 αλλά η μετοχή τους είχε κατρακυλήσει εκείνη την περίοδο. Αν δεν ο υπήρχε Γκριμάλντι σίγουρα πιστεύω θα συνέχιζε την πορεία της προσεκτικά αλλά πολλά παίζουν ρόλο γιατί και η ΑΝΕΚ είχε μετοχές στις Μινωικές και ο Όμιλος Attica έλεγχε το 17,5 % των Μινωικών και αν δεν ήταν ο Γκριμάλντι στην μέση μάλλον θα προχώραγε. Οι Μινωικές υπάρχουν αν δεν υπήρχαν θα έβλεπες τα χρώματα τους στα Κνωσσός Παλλάς και Φαιστός Παλλάς. Η εταιρία υπάρχει απλώς η διαχείριση της ανήκει σε άλλον άνθρωπο.

VASILIS CRETA
07-01-2017, 18:38
....λάθος επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών...και πολλαπλές παραγγελίες που δεν έπρεπε πότε να δοθούν... για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορτηγών....

.... είχαν ξεχρεώσει σχεδόν νομίζω το 2005 - 2006 αλλά η μετοχή τους είχε κατρακυλήσει εκείνη την περίοδο....

Αν ο πρωταρχικός στόχος ήταν η κάλυψη γραμμών και η αναβάθμηση του πραγματικά παρωχημένου (τουλάχιστον για Ιταλία) στόλου της και από πλευράς παλαιότητας και χωρητικότητας, θα έφερνε τα νέα δίδυμα Rainbow Bell-Love για Αγκώνα ή τα δεκαετή Lavender - Akashia για Βενετία (ή και οποιοδήποτε άλλο) από Ιαπωνία, θα βαζε κανά Ro-Ro από δίπλα και θα καθάριζε για τα επόμενα 20-25 και βάλε χρόνια βάσει της επιτυχημένης συνταγής των προηγούμενων χρόνων ίσως και με τα μισά λεφτά (άντε το πολύ πολύ να ναυπηγούσε μόνο τα Fossen και όχι με τόση έμφαση στην ταχύτητα). Προφανώς και όλα γινόντουσαν τότε με απώτερο σκοπό την προβολή και την άνοδο των μετοχών της (εισήχθη στο ΧΑΑ το 1998) ένεκα και της τότε ξέφρενης ανόδου του Χρηματιστηρίου κάτι που συμπαρέσυρε όλες τις εταιρείες σε ανελέητο ανταγωνισμό τότε. Σίγουρα οι αριθμοί τόσο των ναυπηγήσεων (11 πανάκριβα σε κατασκευή και χρήση νεότευκτα) όσο και οι αγορές διαφόρων άλλων εταιρειών (Minoan Cruises, AirGreece, Forthnet κλπ, εμπλοκή στην MFD κλπ) ζάλιζαν αλλά συνάμα υπήρχε και κάποιος στόχος για τους εμπλεκόμενους. Αλλά όταν ξαφνικά αρχίζουν να έρχονται όλα ανάποδα (κραχ 99, Σαμίνα, πτώση κίνησης, άνοδος πετρελαίου κλπ και παράλληλα ο ανταγωνισμός τότε πανίσχυρος) δεν ήθελε και πολύ να καταρρεύσει το σχέδιο. Βεβαίως έγιναν κάποιες κινήσεις ανάκαμψης (πωλήσεις πλοίων, εταιρειών και μετοχών, προσπάθειες εξωραϊσμού της MFD αλλά δεν ξέρω αν ξεχρέωσε ποτέ τελείως), μπήκαν κάποιοι νέοι μέτοχοι στα μέσα της δεκαετίας του 00 και καλώς ή κακώς από το 2008 έχουμε το Μανώλη... από κει και πέρα ο νόμος των ΑΕ είναι σαφής: 51% και πάνω, ίσον το μαγαζί είναι δικό του... πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 90-95% (δε θυμάμαι πόσο ακριβώς)....

BOBKING
07-01-2017, 20:26
Αν ο πρωταρχικός στόχος ήταν η κάλυψη γραμμών και η αναβάθμηση του πραγματικά παρωχημένου (τουλάχιστον για Ιταλία) στόλου της και από πλευράς παλαιότητας και χωρητικότητας, θα έφερνε τα νέα δίδυμα Rainbow Bell-Love για Αγκώνα ή τα δεκαετή Lavender - Akashia για Βενετία (ή και οποιοδήποτε άλλο) από Ιαπωνία, θα βαζε κανά Ro-Ro από δίπλα και θα καθάριζε για τα επόμενα 20-25 και βάλε χρόνια βάσει της επιτυχημένης συνταγής των προηγούμενων χρόνων ίσως και με τα μισά λεφτά (άντε το πολύ πολύ να ναυπηγούσε μόνο τα Fossen και όχι με τόση έμφαση στην ταχύτητα). Προφανώς και όλα γινόντουσαν τότε με απώτερο σκοπό την προβολή και την άνοδο των μετοχών της (εισήχθη στο ΧΑΑ το 1998) ένεκα και της τότε ξέφρενης ανόδου του Χρηματιστηρίου κάτι που συμπαρέσυρε όλες τις εταιρείες σε ανελέητο ανταγωνισμό τότε. Σίγουρα οι αριθμοί τόσο των ναυπηγήσεων (11 πανάκριβα σε κατασκευή και χρήση νεότευκτα) όσο και οι αγορές διαφόρων άλλων εταιρειών (Minoan Cruises, AirGreece, Forthnet κλπ, εμπλοκή στην MFD κλπ) ζάλιζαν αλλά συνάμα υπήρχε και κάποιος στόχος για τους εμπλεκόμενους. Αλλά όταν ξαφνικά αρχίζουν να έρχονται όλα ανάποδα (κραχ 99, Σαμίνα, πτώση κίνησης, άνοδος πετρελαίου κλπ και παράλληλα ο ανταγωνισμός τότε πανίσχυρος) δεν ήθελε και πολύ να καταρρεύσει το σχέδιο. Βεβαίως έγιναν κάποιες κινήσεις ανάκαμψης (πωλήσεις πλοίων, εταιρειών και μετοχών, προσπάθειες εξωραϊσμού της MFD αλλά δεν ξέρω αν ξεχρέωσε ποτέ τελείως), μπήκαν κάποιοι νέοι μέτοχοι στα μέσα της δεκαετίας του 00 και καλώς ή κακώς από το 2008 έχουμε το Μανώλη... από κει και πέρα ο νόμος των ΑΕ είναι σαφής: 51% και πάνω, ίσον το μαγαζί είναι δικό του... πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 90-95% (δε θυμάμαι πόσο ακριβώς)....
Σωστά όλα όσα αναφέρατε σίγουρα η είσοδος στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και το γνωστό κραχ του 1999 η άνοδος της τιμής του πετρελαίου ήταν πολλά από αυτά που τα προκάλεσαν. Βέβαια εγώ δεν ήθελα να φτάσω ως εκεί που φτάσατε. Η γνωστή Minoan Flying Dolphins - Μινωικές Dolphins Highspeed - Ceres Flying Dolphins ήταν θυγατρική της Μινωικής που η Μινωική είχε ποσοστό μετοχών 32,5 % εταιρία που βγήκε από τα έγκατα της και αποτελούταν από γνωστά στελέχη αλλά και μεγαλομετόχους της Μινωικής εταιρία που η Μινωική την έπλασε με βοήθεια γνωστών προσώπων για να ελέγξουν όλο το Αιγαίο με τις ατελείωτες εξαγορές δυνατών εταιριών όπως π.χ. Agapitos Express Ferries Goutos Lines Ga Ferrries και δημιουργία ΥΠΟ εταιριών όπως HELLAS FERRIES για τις Κυκλάδες με το μεγαλύτερο μέρος του στόλου επικεντρομένο εκεί. SARONIKOS FERRIES για τον Σαρωνικό. SPORADES FERRIES για όλες τις Σποράδες. MINOAN FLYING DOLPHINS για το έλεγχο όλων των γραμμών του Αιγαίου με διάφορα είδη ταχυπλόων π.χ. HIGHSPEED FLYINGCAT FLYING DOLPHINS ήταν από τα είδη πανάκριβων σε τεχνολογίας πλοίων που παραγγέλθηκαν από διάφορα ναυπηγεία όπως της Astral Shipping. HELLAS FERRIES CARGO για την καλύτερη μεταφορά των εμπορεμάτων στην Βενετία. Έτσι και οι Μινωικές ναυπηγούσαν τόσα πλοία προκειμένου να ελέγξουν την γραμμή του Ηρακλείου την Αδριατική (Αγκώνα Βενετία Μπρίντιζι) ναυπήγηση των ΚΝΩΣΣΩΣ ΠΑΛΛΑΣ και ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ ήταν για να ελέγξουν την γραμμή του Ηρακλείου και να επιβληθούν στην ΑΝΕΚ μιας και τότε είχε μόνο τα Κάντια και Ρέθυμνο και Άπτερα στην Αγκώνα τα ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΛΑΣ και ΕΥΡΟΠΗ ΠΑΛΛΑΣ τα πλοία αυτά για τότε ήταν τα κορυφαία 32,5 κόμβους ταχύτητες πολυτελή σαλόνια 4 και περισσότερα γκαράζ το καθένα και πολλά άλλα θα έκαναν τις Μινωικές την πιο ισχυρή εταιρία αναμφισβήτητα. Δρομολόγηση των ΩΚΕΑΝΟΣ και ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στην Βενετία προκειμένου να κερδίσουν όλα τα φορτηγά νταλίκες της γραμμής διότι θα έκαναν το δρομολόγιο Πάτρα - Βενετία σε 19 ώρες. Δρομολόγηση των ΙΚΑΡΟΣ και ΠΑΣΙΦΑΗ στην Βενετία για να κερδίσουν όλη την πελατεία της τότε Strintzis Lines γιατί ποιος θα αντιστεκότανε στα πολυτελή γρήγορα και τα τότε νεότευκτα πλοία. Δημιουργία της Minoan Cruises που ήταν δημιουργία δικιά τους και όχι εξαγορά για να πάρουν όλη την τουριστική κίνηση της γραμμής Ηρακλείου - Σαντορίνης. Ναυπήγηση του ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΛΛΑΣ και δρομολόγηση του στην γραμμή Γένοβα - Τυνησία για την ισχυροποίηση της εταιρίας και στην Δυτική Μεσόγειο. Όλα αυτά ήταν στο πλάνο της εταιρίας και βέβαια θα γινόντουσαν λόγω ότι είχαν και την βοήθεια πολιτικών προσώπων όπως του κυρίου Σουμάκη πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Αλλά δυστυχώς δεν πήγαν όλα όπως έπρεπε κάτι το γνωστό κραχ του 1999 κάτι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου μιας και όλα τα πλοία της εταιρίας ήταν ''βουλημικά'' και κάτι το ναυάγιο ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην εταιρία και στο τέλος επειδή δεν είχαν βγει τα σωστά αποτελέσματα να τους έρθουν τα χρέη (απλήρωτα δάνεια ή πρόστιμα από ναυάγιο Σαμίνα) και να μπουν στην διαδικασία στο να πουλήσουν όλα τα αξιόλογα πλοία π.χ. Φαίδρα Ν. Καζαντζάκης Δαίδαλος και πωλήσεις μετοχών όπως π.χ. Forthnet Air Greece. Επίσης λάθος κινήσεις ναυπήγηση του ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΛΛΑΣ που ξεκίνησε το 2000 και τελείωσε το 2002 ενώ δεν έπρεπε πότε να ξεκινήσει αφού είχε ήδη γίνει το ναυάγιο. Τώρα οι Μινωικές σχεδόν είχαν ξεχρεώσει το 2005 - 2006 αφού είχαν πολήσει όλα τα περουσιακά στοιχεία τους όπως μετοχές στην ΑΝΕΚ πωλήσεις κτηρίων κ.α.

fourtounakis
08-01-2017, 00:40
Και κάτι άσχετο...υπάρχει καμία κοντινή φώτο από το σινιάλο το παλιό όμως;

BOBKING
08-01-2017, 18:34
Και κάτι άσχετο...υπάρχει καμία κοντινή φώτο από το σινιάλο το παλιό όμως;
Πάνω σε πλοίο ή σε φυλλάδιο αυτοκόλλητο

fourtounakis
08-01-2017, 19:47
Πάνω σε πλοίο... :)

BOBKING
08-01-2017, 21:09
Πάνω σε πλοίο... :)
Λοιπών έχουμε και λέμε...Ν. Καζαντζάκης φωτογραφία που κοσμούσε το φυλλάδιο του 1992...
180310

Το Αγία Γαλήνη από φυλλάδιο των Μινωικών...
180311

...Και το Δαίδαλος από το φυλλάδιο των Μινωικών του 1997...
180312

Όλα αυτά είναι αφιερωμένα σε εσένα!!!

fourtounakis
08-01-2017, 22:45
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου...! Θα ήθελα κάτι πιο κοντινό ρε μαμώτο αλλά που να βρεθεί κάτι τέτοιο τόσα χρόνια μετά...τον πρίγκηπα δηλαδή...

BOBKING
08-01-2017, 22:53
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου...! Θα ήθελα κάτι πιο κοντινό ρε μαμώτο αλλά που να βρεθεί κάτι τέτοιο τόσα χρόνια μετά...τον πρίγκηπα δηλαδή...
Λοιπών ποτέ μην λες ποτέ...Η τσιμινιέρα του Φαίδρα...Αφιερωμένη σε εσένα!!!
180315

http://ferry-site.dk/ferry.php?id=7350088&lang=en

fourtounakis
08-01-2017, 23:01
Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ ! Επειδή είμαι ειλικρινής , αυτή την είδα και γω σε ψάξιμο που έκανα αλλά είσαι σπουδαίος που την ανέβασες για να τη δω...Θα βάλω τα δυνατά μου να το φτιάξω στο Photoshop...

VASILIS CRETA
10-01-2017, 19:19
Εξαρτάται τι τα χρειάζεσαι. Χτύπα στο Google "ο πρίγκιπας με τα κρίνα" ή αν το θες οπωσδήποτε πάνω πλοίο εστίασε την αναζήτησή σου στο "Ikarus Palace" Αν θυμάμαι καλά ήταν το τελευταίο πλοίο που τα άλλαξε (τα πλαϊνά μάλιστα καθόλου), σίγουρα θα βρεις πολλές.

fourtounakis
10-01-2017, 19:33
Να 'σαι κάλα φίλε μου...! Να παραθέσω και κάτι που διάβασα <<Επέκταση σε νέες ακτοπλοϊκές γραμμές, μικρών και μεσαίων αποστάσεων σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και μάλιστα και με νεότευκτα πλοία προαναγγέλλουν οι Μινωικές Γραμμές οι οποίες παράλληλα αποχωρούν απο την Αδριατική προς όφελος της μητρικής τους εταιρείας Grimaldi. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ακτοπλοϊκής Αντώνη Μανιαδάκη, «οι Μινωικές Γραμμές, κατά τους τελευταίους μήνες,έχοντας εκτιμήσει τη μεταβολή των λειτουργικών συνθηκών, αποφάσισαν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των Ελληνικών Θαλάσσιων Δρόμων». >>

BOBKING
10-01-2017, 21:31
Να 'σαι κάλα φίλε μου...! Να παραθέσω και κάτι που διάβασα <<Επέκταση σε νέες ακτοπλοϊκές γραμμές, μικρών και μεσαίων αποστάσεων σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και μάλιστα και με νεότευκτα πλοία προαναγγέλλουν οι Μινωικές Γραμμές οι οποίες παράλληλα αποχωρούν απο την Αδριατική προς όφελος της μητρικής τους εταιρείας Grimaldi. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ακτοπλοϊκής Αντώνη Μανιαδάκη, «οι Μινωικές Γραμμές, κατά τους τελευταίους μήνες,έχοντας εκτιμήσει τη μεταβολή των λειτουργικών συνθηκών, αποφάσισαν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των Ελληνικών Θαλάσσιων Δρόμων». >>
Ιδιαίτερα αισιόδοξο το άρθρο που διάβασες. Μακάρι οι Μινωικές να επεκταθούν σε νέες γραμμές στο Αιγαίο γιατί μετά την αποχώρηση του Δαίδαλος δεν απασχολήθηκαν με το υπόλοιπο Αιγαίο. Και επιπλέων με νεότευκτα. Ελπίζω να γίνουν όλα.

lissos
11-01-2017, 23:34
"Τους λόγους που οδήγησαν την εταιρεία στην απόφαση να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ναύλωσης των πλοίων Cruise Europa και Cruise Olympia αναλύει σε ανακοίνωση της η εταιρεία Μινωικές Γραμμές ΑΝΕ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η εκτιμώμενη επίδραση από τη μη δρομολόγηση των εν λόγω πλοίων θεωρείται ότι θα επιδράσει θετικά στα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2017.
Ειδικότερα, αναφορικά με την ολοκλήρωση της ναύλωσης των πλοίων Cruise Europa και Cruise Olympia τα οποία δραστηριοποιούνταν στη γραμμή της Αδριατικής (Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκώνα-Τεργέστη) και τη δραστηριοποίησή της στην αγορά της Αδριατικής από 01/01/2017 με την ανάληψη της Γενικής Πρακτόρευσης στην Ελλάδα του Ομίλου Grimaldi, η εταιρεία σημειώνει τα εξής:H σημαντική μεταβολή των οικονομικών συνθηκών στην αγορά της Αδριατικής όπως η μείωση του μεταφορικού έργου των επιβατών καθώς και η αύξηση στις τιμές των καυσίμων σε συνδυασμό με τη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας Euro/Usd οδήγησαν την εταιρεία στην απόφαση να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ναύλωσης των πιο πάνω πλοίων Cruise Europa και Cruise Olympia.Περαιτέρω, με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα η εκτιμώμενη επίδραση από τη μη δρομολόγηση των εν λόγω πλοίων θεωρείται ότι θα επιδράσει θετικά στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας για το οικονομικό έτος 2017, δεδομένου, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, στην περίπτωση συνέχισης της δρομολόγησής τους, τα καθαρά αποτελέσματα τους για το 2017 θα ήταν ζημιογόνα κατά € 1,6 εκατ., η λειτουργική κερδοφορία (ΕΒΙTDA) θα διαμορφώνονταν σε ζημία € 1,2 εκατ. ενώ τα έσοδα σε € 82,7 εκατ.Επιπλέον, η ανάληψη της γενικής πρακτόρευσης των πλοίων Cruise Europa και Cruise Olympia στην Ελλάδα από 01/01/2017, εκτιμάται ότι θα έχει θετική επίδραση, αφού, σε σύγκριση με τα παραπάνω δεδομένα, τα καθαρά αποτελέσματα σε ότι αφορά τη συγκεκριμένα δραστηριότητα θα είναι βελτιωμένα κατά € 2,9 εκατ., η λειτουργική κερδοφορία (ΕΒΙTDA) κατά € 3,0 εκατ. ενώ τα έσοδα θα μειωθούν κατά € 76,7 εκατ."
Πηγή: Capital.gr

Με μια πρόταση, ο ποιητής θέλει να πει στους μετόχους πως η μη δρομολόγηση των πλοίων «Cruise Europa» και «Cruise Olympia» στην Αδριατική, θα έχει θετικά οικονομικά αποτελέσματα για την εταιρία. :dejection:
Τους έχει κάνει καλά φροντιστήρια ο Ιταλός.

Nautilia News
13-01-2017, 09:56
MINOAN LINES: “Αντίο signalo από την Αδριατική!”

Διαβάστε περισσότερα http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/minoan-lines-antio-signalo-apo-tin-adriatiki/ .

marioskef
13-01-2017, 16:36
Ο συγγραφέας του άρθρου εχει μια τάση στην υπερβολή... όπως συνηθίζει αλλωστε.

Τι θα πει βασιλοβαπορο; το Ελ Γκρέκο και ο Δαίδαλος ειναι βασιλοβαπορα;

ο Γκριμάλντι πως ελέγχει την Αδριατικη. Εχει μεγάλα ποσοστά στις γραμμές που δρομολογεί τα πλοία του αλλα συνήθως δεν ξεπερνά το 50%.

ποια επίθεση δέχτηκαν οι ελληνικές εταιρείες απο τις ιταλικές, στη αδριατικη; Με εξαίρεση την παλαιά αλλα αδύναμη adriatica,καμία ιταλική εταιρεία δεν δρομολόγησε πλοίο στη Πάτρα ή στην Ηγουμενίτσα, μέχρι που ο Γκριμάλντι αγόρασε τις Μινωϊκές.

BOBKING
13-01-2017, 17:05
Ο συγγραφέας του άρθρου εχει μια τάση στην υπερβολή... όπως συνηθίζει αλλωστε.

Τι θα πει βασιλοβαπορο; το Ελ Γκρέκο και ο Δαίδαλος ειναι βασιλοβαπορα;

ο Γκριμάλντι πως ελέγχει την Αδριατικη. Εχει μεγάλα ποσοστά στις γραμμές που δρομολογεί τα πλοία του αλλα συνήθως δεν ξεπερνά το 50%.

ποια επίθεση δέχτηκαν οι ελληνικές εταιρείες απο τις ιταλικές, στη αδριατικη; Με εξαίρεση την παλαιά αλλα αδύναμη adriatica,καμία ιταλική εταιρεία δεν δρομολόγησε πλοίο στη Πάτρα ή στην Ηγουμενίτσα, μέχρι που ο Γκριμάλντι αγόρασε τις Μινωϊκές.
Γιατί ; δεν ήταν μάλλον δεν γνωρίζεται καλά την ιστορία αυτών των πλοίων. Το Ελ Γκρέκο ήταν το πρώτο πλοίο των Μινωικών στην Ιταλία πλοίο που αργότερα έφερε το Φαίδρα που με την σειρά του έφερε τα Κίνγκ Μινώς και Ν. Καζαντζάκης που έφεραν με την σειρά τους τα Ερωτόκριτος και Δαίδαλος και βοήθησαν με τα ποσοστά τους να ναυπηγηθεί το Αρετούσα και να φέρει τα Ίκαρος Πασιφάη που στο τέλος έφεραν τα Κνωσσός Παλλάς και Φαιστός Παλλάς που σήμερα υπάρχουν για να τα βλέπουμε. Μην υποτιμάτε αυτά τα πλοία το Δαίδαλος ήταν από της Αδριατικής πλοίο που κάθε φορά που έκανε το δρομολόγιο Αγκώνα ή Βενετία έφευγε γεμάτο. Όσο για την αναφορά σας στο θέμα της Adriatica δεν θα το σχολιάσω καν. Το γεγονός ότι η Adriatica ήταν η κυρίαρχη εταιρία στις γραμμές Αλβανίας - Ιταλίας Γιουγκοσλαβίας - Ιταλίας και ένας από του σημαντικότερους παίχτες στην γραμμή Ελλάδας - Ιταλίας δεν το αναφέρατε. Και κάτι τελευταίο ο Όμιλος Grimaldi δεν ελέγχει την Αδριατική ; Αφού μόνο αυτός απέμεινε μόνο ΑΝΕΚ και Superfast στην Αγκώνα και μια EMMC στο Μπρίντιζι υπάρχουν πλέων άλλες για να του πάρουν ποσοστό αν ναι ποιες. Και συγνώμη για την απότομη απάντηση μου αλλά νιώθω μια συναισθηματική φόρτιση για την αποχώρηση της εταιρίας από την Αδριατική μιας και δούλευα επί πολλά χρόνια στις Μινωικές και έχω τους λόγους μου.

marioskef
13-01-2017, 22:37
Φίλε booking καλα κανείς και νιώθεις φορτισμένος. Οποίοι έζησαν την εταιρεία ειναι λογικό να νιώθουν κατι τέτοιο. Βέβαια νομίζω ότι παρότι η εταιρεία θα περιοριστεί στο Αιγαίο, με τη προσθήκη της hsw θα ξαναδεί μερες δόξας.

Νομίζω ότι σε κάποια σχόλια με αδικείς. Δεν αντιλέγω ότι τα συγκεκριμένα πλοία ηταν καταπληκτικά και χάρη σε αυτά έγινε η αυτοκρατορία που ακολούθησε... αλλα πραγματικά ποιος ο ορισμός του βασιλοβαπορου; η νεράιδα του Λατση επειδή ηταν το πρώτο του λατση το κανει βασιλοβαπορο;

την αδριατικη όσον αφορά τα σχετικά με την ελλαδα δρομολόγια τη γνώρισα απο τα μέσα του 90 και πέρα. Τουλάχιστον απο τότε μέχρι και την εξαγορά των μινωικών απο τον Grimaldi πρακτικά Ιταλός δεν υπήρχε...

σχετικα με τη κυριαρχία στην αδριατικη:
Βενετία και αγκώνα ο Γκριμάλντι εχει περίπου όσα δρομολόγια εχει και η κοινοπραξία.
Στο Μπαρι η κοινοπραξία ειναι μόνη της.
Πριντεζι ο Γκριμάλντι εχει εκτενή παρουσία. Η κοινοπραξία δεν υπαρχει, υπαρχει όμως ο βεντουρης και η European...
Κατ εμε η παρουσια του Γκριμάλντι ειναι περίπου στα ίδια μεγέθη με της κοινοπραξίας.

BOBKING
13-01-2017, 23:35
Φίλε booking καλα κανείς και νιώθεις φορτισμένος. Οποίοι έζησαν την εταιρεία ειναι λογικό να νιώθουν κατι τέτοιο. Βέβαια νομίζω ότι παρότι η εταιρεία θα περιοριστεί στο Αιγαίο, με τη προσθήκη της hsw θα ξαναδεί μερες δόξας.

Νομίζω ότι σε κάποια σχόλια με αδικείς. Δεν αντιλέγω ότι τα συγκεκριμένα πλοία ηταν καταπληκτικά και χάρη σε αυτά έγινε η αυτοκρατορία που ακολούθησε... αλλα πραγματικά ποιος ο ορισμός του βασιλοβαπορου; η νεράιδα του Λατση επειδή ηταν το πρώτο του λατση το κανει βασιλοβαπορο;

την αδριατικη όσον αφορά τα σχετικά με την ελλαδα δρομολόγια τη γνώρισα απο τα μέσα του 90 και πέρα. Τουλάχιστον απο τότε μέχρι και την εξαγορά των μινωικών απο τον Grimaldi πρακτικά Ιταλός δεν υπήρχε...

σχετικα με τη κυριαρχία στην αδριατικη:
Βενετία και αγκώνα ο Γκριμάλντι εχει περίπου όσα δρομολόγια εχει και η κοινοπραξία.
Στο Μπαρι η κοινοπραξία ειναι μόνη της.
Πριντεζι ο Γκριμάλντι εχει εκτενή παρουσία. Η κοινοπραξία δεν υπαρχει, υπαρχει όμως ο βεντουρης και η European...
Κατ εμε η παρουσια του Γκριμάλντι ειναι περίπου στα ίδια μεγέθη με της κοινοπραξίας.
Έχεις απόλυτο δίκιο...Πράγματι η συμπεριφορά μου σε αδίκησε. Αλλά με το παραπάνω κείμενο του Nautilia News αν και ήξερα την κατάσταση της εταιρίας το κείμενο πράγματι με στενοχώρησε νιώθοντας ότι εδώ όλα τελείωσαν. Παρόλο που εγώ πάντα προσπαθώ να συγκρατιέμαι όταν αντικρίζω τέτοιες καταστάσεις με το κείμενο αυτό μου ήρθε ένα ερώτημα πως η Μινωική έφτασε σε αυτήν την κατάσταση ενώ ξέρω τον λόγο όπως και να πεις μου φάνηκε ακατόρθωτο να φύγει η Μινωική από την Αδριατική μιας και υπήρχε πριν έρθω να μείνω στην Ελλάδα οριστικά και ήταν από τους λόγους στο να ασχοληθώ στενά με τις εταιρίες της Αδριατικής. Αλλά θα ήθελα να το ξεχάσουμε μάλλον έπρεπε να αναφέρω ότι ο ορισμός ''βασιλοβάπορο'' είναι σίγουρα μεταφορικός κανένα πλοίο δεν είναι ''βασιλοβάπορο'' μόνο το πλοίο που έχει προσφέρει βραβευθεί τιμηθεί και το ονομά του έμεινε στην ιστορία και το αγαπούσαν όλοι κατά την γνώμη μου εθεωρείτο ''βασιλοβάπορο''. Όσο για το θέμα της Grimaldi στην Αδριατική στην Αγκώνα με Βενετία έχεις απόλυτο δίκιο στο Μπάρι η εταιρία δεν δουλεύει και πάλι έχεις δίκιο αλλά στο Μπρίντιζι η εταιρία έχει μεγάλη παρουσία και οι μόνες ανταγωνίστριες της είναι η EMMC και η European είσαι απόλυτα σωστός τώρα σε όλα εκτός από την Ventouris που έχει παραιτηθεί νομίζω από το 2004 από το Μπρίντιζι.

marioskef
14-01-2017, 00:06
βλεποντας τα δρομολόγια του Βεντούρη εχεις δίκιο. Πέρυσι είχε κάποια ελάχιστα δρομολόγια απο το Μπαρι. Φέτος όμως θα εχει δυο πλοία το βαθύ καλοκαίρι απο Μπαρι για Ηγουμενίτσα και νησιά. Για περίπου δυο μήνες...

Nautilia News
14-01-2017, 00:27
MINOAN LINES: “Διαψεύδει τα δημοσιεύματα για μείωση προσωπικού στα πλοία της Αδριατικής και της ξηράς των Μινωικών Γραμμών, ως συνέπεια της διακοπής της ναύλωσης”

Διαβάστε περισσότερα http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/minoan-lines-diapsevdi-ta-dimosievmata-gia-miosi-prosopikou-sta-plia-tis-adriatikis-ke-tis-xiras-ton-minoikon-grammon-os-sinepia-tis-diakopis-tis-naulosis/ .

fourtounakis
14-01-2017, 11:05
Εντάξει όλα καλά ! Για την ώρα σταματάει...στο μέλλον μπορεί να ξαναρχίσει...σε μην τρελαινομαστε !

marioskef
14-01-2017, 11:14
Καλα ναι και η Κωνσταντινούπολη μπορει να ξαναγίνει ελληνική, κάποια στιγμή.

Οπως και να το κάνουμε ειναι απόφαση σταθμός. Και δεν ειναι τυχαίο το ενδιαφέρον που εχει τύχη η είδηση όχι μονο εδω αλλα και σε εφημερίδες και αλλα μέσα ενημέρωσης...

fourtounakis
14-01-2017, 12:42
Προσωπικά, δεν το ελπίζω. Απλά σε ό,τι αφορά επιχειρηματικές κινήσεις , πολλά αναιρούνται και πολλά επανέρχονται. Η Aegean ας πούμε, πίσω στο 2003, χτυπιόταν ότι δεν θα ξαναπάρει ελικοφόρα αεροσκάφη. Φυσικά, ξαναπήρε. Τα πούλησε. Και ξαναπήρε πρόσφατα. Βέβαια εδώ μιλάμε για μια ακτοπλοϊκή σύνδεση με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν το ενστερνίζομαι, αλλά this is business. Και απροπό, η παρομοίωση με την Κωνσταντινούπολη ήταν εντελώς άστοχη. Δεν πειράζει όμως . Ο γραπτός λόγος ερμηνεύεται κάποιες φορές λανθασμένα.

Nautilia News
16-03-2017, 17:55
Οι Μινωικές γραμμές ζητούν Έκτακτη γενική συνέλευση των μέτοχων της Hellenic seaways

Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%ad%cf%82-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%ad%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b7-%ce%b3%ce%b5/ .

Nautilia News
20-03-2017, 21:54
Minoan Lines: Ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα 2016

Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/minoan-lines-%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%ce%bc%c e%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%c e%ba%ce%ac-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%83%c e%bc/ .

Nautilia News
30-03-2017, 22:27
Διακρίσεις για τις Μινωικές Γραμμές στα φετινά βραβεία Tourism Awards 2017

Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/diakriseis-gia-tis-minoikes-grammes-sta-fetina-vraveia-tourism-awards-2017/ .

Nautilia News
11-04-2017, 11:43
MINOAN LINES: Ημερήσια δρομολόγια για την περίοδο του Πάσχα

Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/minoan-lines-imerisia-dromologia-peiraias-kriti/ .

Nautilia News
13-04-2017, 15:17
MINOAN LINES: Επαναφέρει το αίτημα για αλλαγή διοίκησης στην HSW

Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/minoan-lines-dioikisi-hellenic-seaways/ .

panthiras1
17-04-2017, 21:10
https://www.minoan.gr/entypa/4848/fylladio-2017

Έχω χάσει κάποιο επεισόδιο ή είναι διαφημιστικό τρυκ αυτό που βλέπω στο εξώφυλλο του φυλλαδίου των Μινωικών; Η φωτογραφία στο πλάι του πλοίου γράφει GRIMALDI MINOAN LINES highspeed

BOBKING
17-04-2017, 21:33
https://www.minoan.gr/entypa/4848/fylladio-2017

Έχω χάσει κάποιο επεισόδιο ή είναι διαφημιστικό τρυκ αυτό που βλέπω στο εξώφυλλο του φυλλαδίου των Μινωικών; Η φωτογραφία στο πλάι του πλοίου γράφει GRIMALDI MINOAN LINES highspeed
Όχι δεν έχασες κανένα και αν έχασες πήγαινε 1 ή 2 σελίδες πιο πίσω και θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες

Nautilia News
28-04-2017, 16:42
MINOAN LINES: Τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω Πρωτομαγιάς

Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/minoan-lines-dromologia-logo-protomagias/ .

Giovanaut
03-11-2017, 14:36
Αυτο που θα μ αρεζε να εβλεπα από τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ, θα ταν η αγορα ακόμη ενος ταχύπλοου επιπεδου ΗS 7, η εξαγορα του brand highspeed και η δρομολόγηση τους ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ και ΠΕΙΡΑΙΑ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ καθε πρωι. Δηλαδη αυτο που φευγει σημερα απο Πειραια, φευγει αυριο απο Ηρακλειο.
Πιστευω θα χαλουσε κοσμο κι επιπλεον δίνεις επιλογή στον επιβάτη να παέι στο Ηρακλειο, η να γυρισει απο Ηρακλειο με πρωινο ταχύπλοο καθε μέρα σε περιπου 7 ωρες. Ετσι κάνει αδιαμφησβήτητη την κυριαρχία της στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ και σε συνδυασμο με τις προσεγγίσεις στην Μηλο, αισθήτη την παρουσια της στα δρώμενα του Αιγαίου.

panthiras1
03-11-2017, 20:34
Για μένα οι προσεγγίσεις στην Μήλο σημαίνει μείωση επιβατών για Ηράκλειο.

despo
03-11-2017, 22:54
Για μένα οι προσεγγίσεις στην Μήλο σημαίνει μείωση επιβατών για Ηράκλειο.
Δεν γεμίζουν πλεον τα πλοία για το Ηράκλειο ακόμα και στις λεγόμενες μέρες αιχμής. για αυτόν τον λόγο ζήτησαν και πήραν τελικά έγκριση να πηγαίνουν και στη Μήλο.

esperos
31-01-2018, 11:06
Σπουδαία νέα σήμερα.

186769

fourtounakis
31-01-2018, 11:34
Θέλει να βάλει πλοία στο Αιγαίο... το θέμα είναι τα πλοία που είναι...
https://radiolasithi.gr/dromologia-gia-egeo-etimazoun-minoikes-grammes/

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
31-01-2018, 12:21
Θέλει να βάλει πλοία στο Αιγαίο... το θέμα είναι τα πλοία που είναι...
https://radiolasithi.gr/dromologia-gia-egeo-etimazoun-minoikes-grammes/
To ΜΥΚΟΝΟS PALACE.

thanos75
01-02-2018, 10:34
To ΜΥΚΟΝΟS PALACE.

Ίσως δεν είναι και τυχαίο που μετονομάστηκε σε Mykonοs Palace, αν και από μόνο του αυτό δε λέει απαραίτητα κάτι. Πάντως διαφαίνονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις του χρόνου

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-02-2018, 10:59
Ίσως δεν είναι και τυχαίο που μετονομάστηκε σε Mykonοs Palace, αν και από μόνο του αυτό δε λέει απαραίτητα κάτι. Πάντως διαφαίνονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις του χρόνου
Nα κάνει εσωτερικά Ιταλίας με αυτό το όνομα; Εξελίξεις μπορεί να έχουμε κ από το ερχόμενο καλοκαίρι.
Πάντως δεν μου αρέσει που ο Grimaldi ξεφεύγει από τη συνήθη ονοματολογία των Μινωικών.

agnostos
06-07-2018, 15:43
Στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς μπαίνει η Minoan Lines από 16/7 με το Mykonos Palace.
Τα δρομολόγια σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων είναι 16:00>22:30 από Πειραιά και 23:59>06:30 από Σούδα.

ancd
07-07-2018, 11:39
Ξεκίνησε και το νεο τηλεοπτικό Spot της εταιρείας που διαφημίζει την νέα γραμμή για Χανιά και Κυκλάδες. Το έδειχνε η ΕΡΤ στο ημίχρονο των 2 αγώνων του Μουντιάλ. Είναι η περσινή διαφήμιση " επιπλέων παράδεισος " με πρόσθετες πινελιές απο τα Χανιά!

meco
07-07-2018, 18:05
Ξεκίνησε και το νεο τηλεοπτικό Spot της εταιρείας που διαφημίζει την νέα γραμμή για Χανιά και Κυκλάδες. Το έδειχνε η ΕΡΤ στο ημίχρονο των 2 αγώνων του Μουντιάλ. Είναι η περσινή διαφήμιση " επιπλέων παράδεισος " με πρόσθετες πινελιές απο τα Χανιά!
Περσινή; Του 2007 είναι!!! Με το πολύ ωραίο τραγούδι των taxedomoon διασκευασμένο από τους nouvelle vague. Απλά έχει μερικές αλλαγές, συν τις πινελιές από τα Χανιά όπως σωστά είπες.

VASILIS CRETA
11-07-2018, 19:06
Περσινή; Του 2007 είναι!!!... Απλά έχει μερικές αλλαγές, συν τις πινελιές από τα Χανιά ...

Στην αρχή είχε σκέτη Ιταλία, μετά στη "σκηνή του ταγκό" έβαλαν από πίσω τον Κούλε (πριν είχε κάτι βουνά) και τώρα όπως σωστά αναφέρατε, τα Χανιά.

Επίσης (δεν είδα αν έχει αναφερθεί σε άλλο τόπικ) έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο YT (δεν έχω παρατηρήσει αν έχουν βγει και στη μικρή οθόνη), διαφημίσεις με έμφαση στο Σαντορίνη Παλάς και τη γραμμή των Κυκλάδων, με το Κρητικόπουλο (?) που χορεύει και ψάχνεται στις Κυκλάδες καταχειροκροτούμενος* από τη... βαριά βιομηχανία της χώρας μας...

*το πως τον έχουν "βαφτίσει", φυσικά δε νομίζω ότι χρειάζεται να σας το αναφέρω... το όνομα, γνωστό πλέον σε ότι έχει δημιουργηθεί για να "προβάλει" την Κρήτη, ή ότι έχει σχέση με αυτή, εδώ και δεκαετίες (από ταινίες και σήριαλ, μέχρι διαφημίσεις, σποτάκια κλπ.....) :devilish::D

Espresso Venezia
11-08-2018, 22:38
Κάτι πρέπει να κάνει η εταιρεία με το "κόκκινο" στα πλοία της. Πέρναγα σήμερα το πρωί μπροστά από το δεμένο στον Πειραιά ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ, και όλες οι (κάποτε !!!) κόκκινες επιφάνειες, ήταν τόσο πολύ ξεθωριασμένες, που το χρώμα παρέπεμπε σε ...ροζουλί, και μάλιστα ανοικτό ροζουλί.

Δεν το φωτογράφησα (ως πειστήριο των όσων λέω), γιατί σκέφτηκα μήπως μου έκανε ...παιχνιδάκια το φως - ο ήλιος, αλλά όταν πέρασα (με το καραβάκι της Σαλαμίνας) μπροστά και από το ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ, τότε συνειδητοποίησα την τεράστια διαφορά στην απόχρωση του κόκκινου χρώματος. Σκούρο κόκκινο (σχεδόν μπορντώ) στο ένα (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?23784-Mykonos-Palace-Europa-Palace-Amsicora&p=605541#post605541), ροζ ξεθωριασμένο στο άλλο.

Chosen_12
31-08-2018, 11:06
Στην ιστοσελίδα της minoan lines, στο σύνδεσμο της "ιστορικής ανδρομής"

https://www.minoan.gr/page/4503/istoriki-diadromi

είδα ότι το 1990 "Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ξεκινούν πρώτες δρομολόγια στη γραμμή ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ με το F/B ARIADNE."

Επειδή μου έκανε εντύπωση η συγκεκριμένη γραμμή, μήπως γνωρίζει κάποιος ποιά λιμάνια έπιανε τότε το Αριάδνη?

Chosen_12
31-08-2018, 11:14
Κάτι πρέπει να κάνει η εταιρεία με το "κόκκινο" στα πλοία της. Πέρναγα σήμερα το πρωί μπροστά από το δεμένο στον Πειραιά ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ, και όλες οι (κάποτε !!!) κόκκινες επιφάνειες, ήταν τόσο πολύ ξεθωριασμένες, που το χρώμα παρέπεμπε σε ...ροζουλί, και μάλιστα ανοικτό ροζουλί.

Δεν το φωτογράφησα (ως πειστήριο των όσων λέω), γιατί σκέφτηκα μήπως μου έκανε ...παιχνιδάκια το φως - ο ήλιος, αλλά όταν πέρασα (με το καραβάκι της Σαλαμίνας) μπροστά και από το ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ, τότε συνειδητοποίησα την τεράστια διαφορά στην απόχρωση του κόκκινου χρώματος. Σκούρο κόκκινο (σχεδόν μπορντώ) στο ένα (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?23784-Mykonos-Palace-Europa-Palace-Amsicora&p=605541#post605541), ροζ ξεθωριασμένο στο άλλο.

Νομίζω ότι η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση. Δηλαδή, σίγουρα το ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ, είναι πορφυρό σε αντίθεση με τα υπόλοιπα του στόλου που είναι βαμμένα κόκκινα.
Κατά τη γνώμη μου, το πορφυρό , είναι το χρώμα που χρησιμοποιούνταν στο μινωικό πολιτισμό κατά κόρον, άρα και πιο κατάλληλο για το στόλο των Μινωικών.
Πιστεύω απλά ότι άλλαξαν τον τόνο, που ίσως βαφτούν και τα υπόλοιπα σε κάποιον απο τους επόμενους δεξαμενισμούς.
Εμένα αυτό που μου λείπει, είναι το "Minoan Lines" βαμμένο σκούρο πράσινο αντί για μπλέ, και ο έγχρωμός πρίγκιπας στα φουγάρα!!
Γενικά πιστεύω ότι οι Μινωικές Γραμμές είναι απο τις εταιρίες που προσέχουν τα βαψίματα τους κατά τους δεξαμενισμούς, και δεν αφήνουν το στόλο ξεθωριασμένο.

Espresso Venezia
31-08-2018, 11:38
Σεβαστή η γνώμη σου φίλε μου, ωστόσο σε διαβεβαιώ ότι δεν είχα καμμία απολύτως πρόθεση (ούτε βέβαια και οποιοδήποτε συμφέρον) ώστε να ....τοποθετήσω την αλήθεια στην άκρη. https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png

Την ημέρα που είδα τα δύο πλοία στον Πειραιά, στα δικά μου μάτια (τουλάχιστον) η διαφορά ήταν τεράστια. Όχι διαφορά "πορφυρού με κόκκινο", αλλά "σκούρου κόκκινου με ξεθωριασμένο κόκκινο (προς το ροζ)".

Chosen_12
31-08-2018, 14:19
Σεβαστή η γνώμη σου φίλε μου, ωστόσο σε διαβεβαιώ ότι δεν είχα καμμία απολύτως πρόθεση (ούτε βέβαια και οποιοδήποτε συμφέρον) ώστε να ....τοποθετήσω την αλήθεια στην άκρη. https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png

Την ημέρα που είδα τα δύο πλοία στον Πειραιά, στα δικά μου μάτια (τουλάχιστον) η διαφορά ήταν τεράστια. Όχι διαφορά "πορφυρού με κόκκινο", αλλά "σκούρου κόκκινου με ξεθωριασμένο κόκκινο (προς το ροζ)".

Προφανώς φίλε Espresso Venezia δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης!! Όλα καλά. https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.pnghttps://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.pnghttps://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png

Amorgos66
31-10-2018, 17:47
...να και κατι απο παλια...
http://www.soudaships.com/2018/10/blog-post_31.html?m=1

Amorgos66
02-11-2018, 15:52
...ωραριο αφιξοναχωρησεων του
δρομολογιου Πειραιας-Χανια-Ηρακλειο...
Μιση ωρα παραμονη στα Χανια....
191003

threshtox
02-11-2018, 16:48
Γιατί δεν κάνει και μια στάση στο Ρέθυμνο;
Αμαρτία είναι..

Πέρα από την πλάκα, μου φαίνεται απίστευτο αυτό το δρομολόγιο. Δηλαδή, πιάνεις Χανιά τα μαύρα μεσάνυχτα ερχόμενος από τον Πειραιά. Και φεύγεις από Ηράκλειο και ταξιδεύεις τη μισή Κρήτη για να πας Πειραιά. Τελικά, μόνο το Ηράκλειο-Χανιά και τούμπαλιν αξίζει σε αυτό το δρομολόγιο. Μία πρωτόγνωρη εμπειρία και σίγουρα πιο ασφαλής από το υπέροχο οδικό δίκτυο της Βόρειας Κρήτης.

panthiras1
02-11-2018, 19:52
Αν ήταν ημέρα και με μια καλή τιμή σε αυτοκίνητα και επιβάτες .... μπορεί να είχε κίνηση και το Χανιά - Ηράκλειο ή Ηράκλειο - Χανιά.
Χίλιες φορές καλύτερα να πίνεις τον καφέ σου στο πλοίο παρά να οδηγείς...

roussosf
02-11-2018, 21:41
Το κουφό είναι το μισάωρα φορτωεκφόρτωσης στην Σούδα.......

OfTheHighSeas
03-11-2018, 07:53
Αν ήταν ημέρα και με μια καλή τιμή σε αυτοκίνητα και επιβάτες .... μπορεί να είχε κίνηση και το Χανιά - Ηράκλειο ή Ηράκλειο - Χανιά.
Χίλιες φορές καλύτερα να πίνεις τον καφέ σου στο πλοίο παρά να οδηγείς...
Προσωπικά συμφωνώ και επαυξάνω.
Αλλά η γραμμή Ηράκλειο - Σητεία έχει αυτά τα χαρακτηριστικά (το ταξίδι είναι ημερήσιο, τιμές λογικές 12€/24€, περίπου ίδια διάρκεια με το αυτοκίνητο) και η διαδρομή είναι πολύ κουραστική αλλά δεν έχει πιάσει, ίσως διότι γίνεται μια φορά την εβδομάδα (το καλοκαίρι δύο), ίσως από διανοητική αδράνεια, ίσως γιατί οι ώρες δεν βολεύουν. Πάντως δρομολόγια κατά μήκος της βόρειας Κρήτης, από Καστέλλι μέχρι Σητεία υπήρχαν και μετά τον πόλεμο.

OfTheHighSeas
04-11-2018, 10:30
Το κουφό είναι το μισάωρα φορτωεκφόρτωσης στην Σούδα.......
Δεν παίρνουν επιβάτες για το τμήμα Ηράκλειο Σούδα, όταν το πλοίο έρχεται από Πειραιά μόνο ξεφορτώνει, όταν πηγαίνει προς Πειραιά μόνο φορτώνει.
(Πληροφορία από το πρακτορείο των Μινωικών)

despo
04-11-2018, 12:00
Δεν είναι λογικό να μην κάνει εσωτερικό δρομολόγιο, αφου υπάρχουν τα ΚΤΕΛ ; Αλλωστε δεν θα γίνεται αυτό το δρομολόγιο για χρόνια, περιορισμένης διάρκειας είναι.

threshtox
04-11-2018, 12:27
Bλέποντας το οδικό δίκτυο (υποδομές και οδηγοί) το λογικό είναι να ΜΗΝ κάνει το ΚΤΕΛ το δρομολόγιο και να έμπαινε κάνα ημιταχύπλοο..

ancd
12-01-2019, 16:58
Η Ένωσης Κρητών Κερατσινίου Δραπετσώνας "Το Αρκάδι" θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10+30πμ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΏΝ ΓΡΑΜΜΏΝ Α.Ν.Ε. που θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά (είσοδος Πύλη Ε2 Άγιος Διονύσιος).

Espresso Venezia
15-01-2019, 14:16
Έκτακτα δρομολόγια από την Minoan Lines τον Ιανουάριο. (https://nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/ektakta-dromologia-minoan-lines-ianouario/)

fourtounakis
12-05-2019, 08:17
Καλημέρα ! Παιδιά χρειάζομαι φώτος από το παλιό σινιάλο των μινωικών. Κοντινές όσο το δυνατόν ! Βομβαρδίστε με!

ancd
05-10-2019, 13:53
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου των Μινωικων Γραμμών https://m.minoan.gr/article/6450/deltio-typoy-minoikes-grammes-tropopoiiseis-dromologion-gia-tis-grammes-tis-kritis επιβεβαιώνει την πληροφορία που μας είπε ο mitsakos.

Όπως με ενημέρωσε μέλος του πληρώματος το πλοίο από Δευτέρα θα βρίσκεται στην Πάτρα Για να κάνει τις σκατζες στα δύο ιταλικά. Βέβαια στο σύστημα κρατήσεων δεν φαίνεται κάτι ακόμα οπότε αναμένουμε Για την συνέχεια. Και λογικά θα ξεκινήσουν πάλι τα κυκλικά στην Κρήτη.
Η διαφορά με πέρυσι είναι ότι θα ξεκινάνε καθημερινά το βράδυ απο Πειραιά για Ηράκλειο - Χανιά με παραμονή στα Χανιά και επιστροφή από Χανιά για Πειραιά μέσω Ηρακλειου.
Δρομολόγιο που μου δίνει την εντύπωση ότι δεν την ενδιαφέρει τόσο η επιβατική κίνηση των Χανίων όσο τα ασυνόδευτα φορτηγά στα Χανιά!

Αναερόβιος
06-10-2019, 12:29
Το Πειραιάς-Ηράκλειο-Χανιά θα διαρκεί 12.5 ώρες.
Το Χανιά-Πειραιάς-Ηράκλειο 14.5 ώρες!

thanos75
07-10-2019, 08:54
Μάλλον η κοινοπραξία στα Χανιά θα τρίβει τα χέρια της αυτή τη στιγμή:adoration:

thanos75
09-10-2019, 12:44
https://www.minoan.gr/prosfores/5759/ekptosi-sto-taxidi-esoterikoy-me-epistrofi

Η Minoan προσπαθεί να "χρυσώσει το χάπι" στους Χανιώτες με ενδιαφέρουσες προσφορές

panthiras1
02-12-2019, 20:11
Νομίζω ότι θα πρέπει να ξανασκεφτούν τα δρομολόγια προς Κρήτη.
Με 2 καράβια και κυκλικά δρομολόγια, αφήνουν υπονοούμενα ότι δεν ενδιαφέρονται και πολύ για τους χειμερινούς μήνες.... ότι τους ενδιαφέρει μόνο η καλοκαιρινή κίνηση επιβατών - οχημάτων στην Κρήτη.

Υ.Γ. Καλές οι μειώσεις τιμών που κάνουν για τα Χανιά, αλλά για να θελήσεις να ταξιδέψεις τόσες ώρες με τα πλοία τους θα πρέπει να είσαι ή καραβολάτρης ή φοιτητής επειδή τους αρέσει η περιπέτεια. Άσε που τα χρήματα που κερδίζεις από τα εισιτήρια θα τα φας στα μπαρ του πλοίου με τόσες ώρες ταξίδι.

panthiras1
13-04-2020, 22:49
ΜΙΝΩΪΚΕΣ: Τροποποιήσεις δρομολογίων Κρήτης

https://www.minoan.gr/article/6530/deltio-typoy-minoikes-grammes-tropopoiiseis-sto-programma-dromologion-stis-grammes-tis (https://www.minoan.gr/article/6530/deltio-typoy-minoikes-grammes-tropopoiiseis-sto-programma-dromologion-stis-grammes-tis)

panthiras1
22-09-2020, 20:53
Έξυπνο αυτό που έκαναν οι Μινωϊκές για Χανιά. Και απ' ευθείας δρομολόγια και μείωση δρομολογίων.

Κακό για τους λάτρεις των ημερησίων.

OfTheHighSeas
24-02-2021, 20:03
Βλέπω ότι από την 22-02-2021 τα πλοία των Μινωΐκων δεν πιάνουν στη Σούδα.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
24-02-2021, 22:52
Βλέπω ότι από την 22-02-2021 τα πλοία των Μινωΐκων δεν πιάνουν στη Σούδα. Μήπως έχει να κάνει με την απεργία.Αλλά κ το ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ είναι δεμένο στον Πειραιά.