PDA

Επιστροφή στο Forum : ΕΓ/ΟΓ Ρίου - Αντιρίου (Ferries in Rio - Antirio route)

Σελίδες : 1 2 [3]

pantelis2009
02-09-2017, 16:27
Κάποιες πληροφορίες που μου ήρθαν......λένε ότι από τη νέα σεζόν δεν θα πάει κανένα αμφίπλωρο από τη Σαλαμίνα, γιατί τα φορτηγά έφυγαν με την προηγούμενη στάση των αμφιπλώρων. Να δώ όταν θα γυρίσουν αυτά από το Ρίο και τα υπόλοιπα που ετοιμάζονται......που θα δένουν.

Espresso Venezia
20-09-2017, 13:28
Κάποιες πληροφορίες που μου ήρθαν......λένε ότι από τη νέα σεζόν δεν θα πάει κανένα αμφίπλωρο από τη Σαλαμίνα, γιατί τα φορτηγά έφυγαν με την προηγούμενη στάση των αμφιπλώρων.

Αν και με καθυστέρηση, να σχολιάσω. Παντελή δεν αμφισβητώ ότι πράγματι αυτό άκουσες (γνωρίζω τις αστείρευτες πηγές σου), ωστόσο μου ακούγεται παράξενα. Όχι το ότι "από τη νέα σεζόν δεν θα πάει κανένα αμφίπλωρο από τη Σαλαμίνα" αλλά ο λόγος που θα γίνει κάτι τέτοιο. Τι πάει να πει "έφυγαν τα φορτηγά", που πήγαν, μετανάστευσαν .....ομαδικώς στο εξωτερικό ή μήπως οι φορτηγατζήδες το μικρό διάστημα που δεν υπήρχαν αμφίπλωρα στο Ρίο δυσαρεστήθηκαν με τις ....πτωχές παντόφλες και κάνανε αποκλειστική συμφωνία με την γέφυρα ???

Κατά την γνώμη μου αν συμβεί πράγματι τέτοιο, αλλού θα οφείλεται και όχι στους .....άφαντους φορτηγατζήδες !!!

Orpheas
20-09-2017, 14:19
Ισχύει ο,τι λέει ο Παντελής , Γιωργο(σωστα δε λεω?) , πριν 1 μηνα ειχα παει Μεσολογγι μεσω της γεφυρας και περιμενοντας ,ειδα ενα φιλο μου που δουλευει στο Αντιρριο και μου ανεφερε πως οι φορτηγατζηδες τα βρηκαν με τη γεφυρα και εχουν μειωσει τις τιμες λογω συνεχων περασματων.

apost
20-09-2017, 14:28
Ισχύει ο,τι λέει ο Παντελής , Γιωργο(σωστα δε λεω?) , πριν 1 μηνα ειχα παει Μεσολογγι μεσω της γεφυρας και περιμενοντας ,ειδα ενα φιλο μου που δουλευει στο Αντιρριο και μου ανεφερε πως οι φορτηγατζηδες τα βρηκαν με τη γεφυρα και εχουν μειωσει τις τιμες λογω συνεχων περασματων.
Οταν ομως τελειώσουν οι προσφορες τοτε ισως να ειναι αργα για το πορθμειο

Espresso Venezia
20-09-2017, 16:02

Κατ' αρχάς, καλά τα λες, Γιώργος εδώ. https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png

Κατόπιν το να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην γέφυρα και τους φορτηγατζήδες για φθηνότερη διέλευση, ήταν κάτι το αναμενόμενο (για να πω μαθηματικά βέβαιο) ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε, είτε κανένα, είτε δέκα, είτε είκοσι αμφίπλωρα βρισκόντουσαν στην γραμμή. Εμένα αυτό που με παραξένεψε ήταν η αναφορά ότι "τα φορτηγά έφυγαν με την προηγούμενη στάση των αμφιπλώρων" η οποία στάση - διακοπή είχε συμβεί τον περασμένο Νοέμβριο, και ενώ μέχρι σήμερα που το μάθαμε είχε μεσολαβήσει τον Μάρτιο η επαναδρομολόγηση τριών και λίγο αργότερα ενός ακόμα μεγάλων και πολυτελών αμφίπλωρων. ’ρα, για μένα, ο λόγος που φύγανε οι φορτηγατζήδες δεν ήταν η προσωρινή έλλειψη αμφίπλωρων και οι ...πτωχές παντόφλες που είχαν απομείνει στην γραμμή για λίγους μήνες, αλλά η σύναψη μίας συμφέρουσας συμφωνίας με την γέφυρα.

basi
21-09-2017, 06:43
Από την άλλη πέραν των φορτηγατζήδων , υπάρχουν και οι γιωταχήδες . Εδώ πλέον με την ολοκλήρωση της Ιονίας , για πολλούς ταξιδιώτες το να κάνουν 3-4 ώρες ταξίδι χωρίς διακοπή , είναι μια ιδανική διαδικασία να κόψουν την διαδρομή , πηγαίνοντας με το πλοίο και να κερδίσουν και 7 σχεδόν ευρώ . Για το φορτηγό , το κόστος και ο χρόνος έχουν την μεγαλύτερη σημασία . Γιά τον ταξιδιώτη ή άνεση στο ταξίδι είναι το πιό σημαντικό .

Espresso Venezia
21-09-2017, 09:10
Έτσι είναι φίλε basi, όπως τα λες.

Επειδή όμως από την άλλη, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται ως δεδομένο και μόνιμο, καλό θα είναι τώρα που οι φορτηγατζήδες θα έχουν περισσότερο διαθέσιμο "ελεύθερο" χρόνο στο ταξίδι τους, να σταματάνε και σε κανένα ξωκλήσι να ανάβουν ένα κεράκι για την συνέχιση λειτουργίας της πορθμειακής γραμμής !!! Διότι στην -έστω και κάπως απίθανη- περίπτωση που η γραμμή κριθεί ως ασύμφορη από τους πλοιοκτήτες και κλείσει, θα εκλείψει το "αντίπαλο δέος" για την γέφυρα η οποία θα είναι πλέον εντελώς ελεύθερη όχι μόνο να επαναφέρει τις προηγούμενες τιμές αλλά και να τις διπλασιάσει ακόμα (και σ' όποιον αρέσει !!!). Τότε....... δεν θα νοσταλγήσουν απλά την καλή "παλιά εποχή" των χλιδάτων και υπεράνετων αμφίπλωρων, αλλά και θα πουν την παντόφλα "παντοφλίτσα" !!!

avvachrist
30-09-2017, 17:30
Σημερινές πληροφορίες από άνθρωπο της γραμμής αναφέρουν ότι με την αναχώρηση των αμφίπλωρων για τη Σαλαμίνα τον άλλο μήνα, υπάρχει το ενδεχόμενο να κατέβουν από τις γραμμές της Εύβοιας 2 μονόπλωρα. Το ποια και από ποια ή ποιες γραμμές δεν γνώριζε. Επίσης το Ζευς θα σας έρθει πάλι στα πέριξ του Πειραιά και της Σαλαμίνας (το που ακριβώς το αφήνω στους ειδικούς της σελίδας μας) για επιμήκυνση αυτή τη φορά!
Τέλος, δυστυχώς σήμερα που χρησιμοποίησα τη γραμμή δεν υπήρχε ούτε μια νταλίκα! Σε αντίθεση με την γέφυρα που περνούσαν συνεχώς...

Psytair
30-09-2017, 18:58
Λογικα μπορει να κατεβουν και τα δυο τα πλοια απο την αιδηψο γιατι υπαρχει ποιο ποικιλια σε αντιθεση με τα στυρα αλλα μπορει να παει ενα και ενα .Ενα απο αιδηψο και ενα απο στυρα

Espresso Venezia
01-11-2017, 08:09
Μετά την αναχώρηση των τριών αμφίπλωρων, ΠΑΡΑΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Σ και ΣΠΥΡΙΔΩΝ Σ, στην γραμμή πλέον μόνο παντόφλες.

ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α, ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΝΗ, ΖΕΥΣ, ΚΑΝΑΡΗΣ σε δρομολόγια και ΚΑΠΤΑΝ ΣΤΑΥΡΟΣ στο Πέραμα για εργασίες συντήρησης.

panagiotis78
02-11-2017, 13:48
Έτσι είναι φίλε basi, όπως τα λες.

Διότι στην -έστω και κάπως απίθανη- περίπτωση που η γραμμή κριθεί ως ασύμφορη από τους πλοιοκτήτες και κλείσει, θα εκλείψει το "αντίπαλο δέος" για την γέφυρα η οποία θα είναι πλέον εντελώς ελεύθερη όχι μόνο να επαναφέρει τις προηγούμενες τιμές αλλά και να τις διπλασιάσει ακόμα (και σ' όποιον αρέσει !!!). Τότε....... δεν θα νοσταλγήσουν απλά την καλή "παλιά εποχή" των χλιδάτων και υπεράνετων αμφίπλωρων, αλλά και θα πουν την παντόφλα "παντοφλίτσα" !!!

Μα αυτός είναι ο σκοπός

pantelis2009
02-11-2017, 16:10
Ήδη υπάρχει μεγάλος κορεσμός από αμφίπλωρα στη Σαλαμίνα (και σε κάνα μήνα έρχεται και το Θεοχάρης Μαρία Λ) και όταν μιλάμε για κορεσμό ....λέμε ότι το πλοίο που ξεφορτώνει φεύγει από το ντοκ και περιμένει πίσω στα ανοικτά για να έρθει άλλο αμφίπλωρο που έχει σειρά να φορτώσει. Το πέρασμα δε από Πέραμα - Παλούκια γίνετε σε 25-30 λεπτά. Αυτά είναι τα χάλια μας.

avvachrist
14-11-2017, 22:43
Πρόσφατο ρεπορτάζ για το πορθμείο
https://youtu.be/nEunvfPyES4

pantelis2009
22-12-2017, 11:36
Πάτρα: Κλειστό το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου – Περιορισμοί στην κίνηση στη Γέφυρα (http://www.greek-inews.gr/2017/12/patra-kleisto-to-porthmeio-riou-antirriou-periorismoi-sthn-kinhsh-sth-gefyra.html)

https://3.bp.blogspot.com/-3kMo4FLllLY/WjzYkoNXmvI/AAAAAAAGC-g/M8929-oHdesRaEyoHMRTwlVqZOPNWXC_QCLcBGAs/s1600/patra-kleisto-to-porthmeio-riou-antirriou-periorismoi-sthn-kinhsh-sth-gefyra.jpg
Δημοσίευση: 12:15 μ.μ. | 22/12/17

16
Shares

Λόγω των θυελλωδών ανέμωνΚλειστό, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, είναι το πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου, με τα δρομολόγια των φέρι μποτ να μην εκτελούνται.

Σε ισχύ έχει τεθεί και το μέτρο ασφάλειας στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», που αφορά στον περιορισμό κυκλοφορίας για οχήματα και πεζούς λόγω ανέμων.

Ειδικότερα, έχει απαγορευθεί η διέλευση σε δίκυκλα, τροχόσπιτα και οχήματα μεγάλης επιφάνειας χωρίς φορτίο.

Σχετική ενημέρωση γίνεται στους οδηγούς στους σταθμούς διοδίων της Ολύμπιας και της Ιόνιας Οδού.

πηγή (http://patrastimes.gr/%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CF%81/)

Πηγή: http://www.greek-inews.gr/2017/12/patra-kleisto-to-porthmeio-riou-antirriou-periorismoi-sthn-kinhsh-sth-gefyra.html#ixzz51z7qKFvg

apost
17-01-2018, 19:36
Αγία Αικατερίνη και θα έχουμε και συνέχεια !!!!

Espresso Venezia
17-01-2018, 20:48
Αγία Αικατερίνη και θα έχουμε και συνέχεια !!!!

Φίλε apost εννοείς συνέχεια και με άλλη - άλλες παντόφλες από το εξωτερικό (πρώην δικές μας) ???

apost
17-01-2018, 21:18
Φίλε apost εννοείς συνέχεια και με άλλη - άλλες παντόφλες από το εξωτερικό (πρώην δικές μας) ???

Ναι Γιώργο με άλλες παντόφλες

manolisfissas
04-02-2018, 11:28
Η πληροφορίες μου λένε ότι στις αρχές του Μαρτίου τα ΕΓ/ΟΓ ΙΩ’ΝΝΗΣ ΣΟΦΊΑ Κ, ΜΑΤΟΎΛΑ Κ ΚΑΙ ΓΕΏΡΓΙΟΣ θα εκτελούν δρομολόγια στην γραμμή Ρίο-Αντίριο.

Espresso Venezia
04-02-2018, 11:57
Η πληροφορίες μου λένε ότι στις αρχές του Μαρτίου τα ΕΓ/ΟΓ ΙΩ’ΝΝΗΣ ΣΟΦΊΑ Κ, ΜΑΤΟΎΛΑ Κ ΚΑΙ ΓΕΏΡΓΙΟΣ θα εκτελούν δρομολόγια στην γραμμή Ρίο-Αντίριο.

Πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία σου Μανώλη. ’ρα τα Σαλαμινιώτικα αμφίπλωρα επιστρέφουν και πάλι στο Ρίο μετά από απουσία τεσσάρων μηνών.

Phivos
11-02-2018, 19:43
Μιας και ο Παντελής αμέλησε να το αναφέρει (μεγάλωσε και ...ξεχνάει εύκολα https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png) να πούμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του (μη διασταυρωμένες ακόμα), τα δύο εντυπωσιακά νεότευκτα αδελφά αμφίπλωρα ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΦΙΑ Κ και ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΑΡΙΑ Λ είναι πολύ πιθανό να μας αποχαιρετήσουν σύντομα, πακέτο για "ξένες πολιτείες" (και λιμάνια).
.

Με βάση τις πληροφορίες αυτές, να υποθέσουμε πως μάλλον θα πάει ένα άλλο πλοίο στη γραμμή του Ρίου στη θέση του ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΦΙΑ Κ;

Espresso Venezia
11-02-2018, 21:02
Με βάση τις πληροφορίες αυτές, να υποθέσουμε πως μάλλον θα πάει ένα άλλο πλοίο στη γραμμή του Ρίου στη θέση του ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΦΙΑ Κ;

Δεν νομίζω ότι το ένα συνδέεται με το άλλο. Εξ άλλου έγραψα "πιθανόν" και "μη διασταυρωμένες ακόμα πληροφορίες", οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα και να δούμε τι θα γίνει.

Espresso Venezia
16-03-2018, 18:44
Λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, στα δρομολόγια της γραμμής θα ενταχθεί και το νεότευκτο φέρρυ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ.

Το πλοίο μετά τις εργασίες στη Σαλαμίνα θα επιστρέψει στην γραμμή της Ερέτριας, όπου και θα δουλέψει μέχρι την Δευτέρα 16 Απριλίου. Την Τρίτη 17 Απριλίου, ανήμερα της εορτής της Παναγίας Παραβουνιώτισσας, θα αναχωρήσει από την Ερέτρια για το Ρίο όπου και θα δρομολογηθεί για όλη την "θερινή" περίοδο μέχρι την 31η Οκτωβρίου !!! Ακολούθως θα επιστρέψει και θα δρομολογηθεί και πάλι για την χειμερινή περίοδο στην γραμμή της Ερέτριας.

pantelis2009
23-03-2018, 16:09
Εχθές το Ιωάννης Σοφία Κ και το Ματούλα Κ λόγο καιρού είχαν πάει στην Πάτρα για να απαγκιάσουν και μετά επέστρεψαν στο Ρίο για τα δρομολόγια τους. Καλή συνέχεια.

Espresso Venezia
16-05-2018, 14:27
Ωραιοτάτη καρτ ποστάλ (https://i.ebayimg.com/images/g/T4gAAOSwNA1a-kbu/s-l1600.jpg) από το ebay. Στο Ρίο, κάπου στην δεκαετία '90, από αριστερά προς τα δεξιά βλέπουμε τα ΜΑΡΙΑ Π, ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΧΟΙΠΑΝΤΑΣ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ.

Ερνεστος
16-05-2018, 17:38
Ωραιοτάτη καρτ ποστάλ (https://i.ebayimg.com/images/g/T4gAAOSwNA1a-kbu/s-l1600.jpg) από το ebay. Στο Ρίο, κάπου στην δεκαετία '90, από αριστερά προς τα δεξιά βλέπουμε τα ΜΑΡΙΑ Π, ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΧΟΙΠΑΝΤΑΣ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ.
Νομιζω αγ. νικολαος οχι ευαγγελιστρια

Espresso Venezia
16-05-2018, 18:07
Όχι φίλε μου, σε καμία περίπτωση. Τέρμα δεξιά στην καρτ ποστάλ, βλέπουμε το ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ πέραν πάσης αμφιβολίας. https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png

apost
16-05-2018, 21:12
Όχι φίλε μου, σε καμία περίπτωση. Τέρμα δεξιά στην καρτ ποστάλ, βλέπουμε το ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ πέραν πάσης αμφιβολίας. https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png

Ευαγγελίστρια και ξέρω ψωμί !!!!!

Ερνεστος
17-05-2018, 14:54
188262δεν εστιασα και μου φανηκε για το μετασκευασμενο αγιο νικολαο

(απο τη σελιδα old rio)

Espresso Venezia
13-06-2018, 09:26
Πάει στο Ρίο σαν 4ο πλοίο (το ΘΕΟΤΟΚΟΣ) και από εβδομάδα θα φύγει και 5ο.

Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες του Παντελή. Τέσσερα λοιπόν θα είναι πλέον τα αμφίπλωρα στο Ρίο, ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΦΙΑ Κ, ΜΑΤΟΥΛΑ Κ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΘΕΟΤΟΚΟΣ, και όσο για το πέμπτο που ανέφερε ο Παντελής, από ότι μαθαίνω (με τις ανάλογες επιφυλάξεις βέβαια) θα είναι ένα εκ των ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ X και ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ XIV.

Και ας μην ξεχνάμε και τις οκτώ (8) παντόφλες του "στενού", ΚΑΝΑΡΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α, ΚΑΠΤΑΝ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ, ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΝΗ, ΖΕΥΣ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ.

avvachrist
13-06-2018, 12:23
Το καλοκαίρι... Γιατί τον χειμώνα με το ζόρι βγαίνουν οι βάρδιες... Ειδικά αν λείπει και κανένα για την ακινησία του...

Espresso Venezia
13-06-2018, 13:23
Δεν εξετάζω το "καλοκαίρι ή χειμώνα". Λέγοντας "Καλά κρατεί η ιστορική γραμμή" αναφέρομαι στο γεγονός πως κάπου δεκαπέντε χρονιά μετά την έναρξη λειτουργίας της γέφυρας, η γραμμή συνεχίζει να λειτουργεί με δεκατρία πλοία, εκ των οποίων τα πέντε αμφίπλωρα. Υποθέτω πως αν πριν την κατασκευή της γέφυρας έλεγες σε κάποιον ότι η γραμμή θα συνεχίσει να υφίσταται και δεκαπέντε χρόνια μετά και μάλιστα με δεκατρία πλοία, θα σε αποκαλούσε παλαβό (τουλάχιστον).

Αλήθεια, και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, γνωρίζει κανείς πριν την γέφυρα πόσα πλοία δουλεύανε στο Ρίο ??? Για παράδειγμα την "χρυσή" δεκαετία του '90.

sotiris97
13-06-2018, 14:19
Εγώ Γιώργο να σου πω μέχρι το 2004 για να συμπεριλάβω και τα 5-6 αμφιπλωρα που ήρθαν κάπου στο 2000 ήταν πάνω από 35 τα πλοία(30+ ήταν μόνο οι παντόφλες ).

apost
13-06-2018, 16:52
Εγώ Γιώργο να σου πω μέχρι το 2004 για να συμπεριλάβω και τα 5-6 αμφιπλωρα που ήρθαν κάπου στο 2000 ήταν πάνω από 35 τα πλοία(30+ ήταν μόνο οι παντόφλες ).
Σαράντα δυο παρακαλώ ήταν τα πλοία στη γραμμή κάποτε

Espresso Venezia
13-06-2018, 19:58
Σαράντα δυο παρακαλώ ήταν τα πλοία στη γραμμή κάποτε

Μόλις διάβασα το "σαράντα δύο" φίλε μου apost, σκέφτηκα πως δεν είναι δυνατόν. Κι όμως, αν καθήσεις και τα μετρήσεις ένα - ένα πράγματι κάπου εκεί βγαίνουν !!!

Marios97
19-06-2018, 22:43
Έφτασε πριν από λίγη ώρα στο Ρίο το ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ XIV. Τα πλοία που ήταν 12 στο σύνολο τώρα γίνονται 13. Πλέον το Ρίο-Αντίρριο έχει 5 Αμφίδρομα και 8 παντόφλες. Αμφίδρομα: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΦΙΑ Κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΟΥΛΑ Κ ΘΕΟΤΟΚΟΣ και ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ XIV. Παντόφλες: ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α ΚΑΠΤΑΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΝΗ ΖΕΥΣ και ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ

Espresso Venezia
28-07-2018, 20:54
Στο ebay ανέβηκαν προς πώληση παλιά εισιτήρια (https://i.ebayimg.com/images/g/UQMAAOSwfjdbW4wu/s-l1600.jpg) της γραμμής Ρίου - Αντιρίου (ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ, ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ν) αλλά και της γραμμής Αγίου Νικολάου - Αιγίου (ΠΑΝΑΓΙΑ Τ ΙΙ), από την δεκαετία του '80. Η έκπληξη (τουλάχιστον για μένα) βρίσκεται στο εισιτήριο του ΧΡΗΣΤΟΣ Τ (σημερινό ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ), για το οποίο είχα την εντύπωση ότι τα πρώτα τουλάχιστον χρόνια του δούλευε στην γραμμή Αγίας Μαρίνας - Στύρων, δεν γνώριζα ότι είχε περάσει τόσο νωρίς και από την γραμμή του Ρίου.

apost
28-07-2018, 22:12
Στο ebay ανέβηκαν προς πώληση παλιά εισιτήρια (https://i.ebayimg.com/images/g/UQMAAOSwfjdbW4wu/s-l1600.jpg) της γραμμής Ρίου - Αντιρίου (ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ, ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ν) αλλά και της γραμμής Αγίου Νικολάου - Αιγίου (ΠΑΝΑΓΙΑ Τ ΙΙ), από την δεκαετία του '80. Η έκπληξη (τουλάχιστον για μένα) βρίσκεται στο εισιτήριο του ΧΡΗΣΤΟΣ Τ (σημερινό ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ), για το οποίο είχα την εντύπωση ότι τα πρώτα τουλάχιστον χρόνια του δούλευε στην γραμμή Αγίας Μαρίνας - Στύρων, δεν γνώριζα ότι είχε περάσει τόσο νωρίς και από την γραμμή του Ρίου.
Γιώργο απο το 1985 εως το 1989 περίπου γιατί ήταν ο πατέρας μου μηχανοδηγος εκεί!!!

Nickos_p
30-07-2018, 04:27
Καλημέρα παιδιά!
Γνωρίζει κανείς αν θα έρθουν άλλα ferry για τη χειμερινή περίοδο(αν και είναι νωρίς ακόμα)? Αν δεν έρθουν η γραμμή θα υπολειτουργεί με 4!

Espresso Venezia
30-07-2018, 08:26
Γιατί φίλε μου να έρθουν άλλα ferry για τη χειμερινή περίοδο, και για ποιό λόγο -αν δεν έρθουν- η γραμμή θα υπολειτουργεί μόνο με τέσσερα ??? Αυτήν την στιγμή στο Ρίο δουλεύουν δεκατρία (13) πλοία. Θα .....φύγουν τα εννέα (!!!) και θα μείνουν τέσσερα ??? Και που θα πάνε αυτά τα εννέα ???

Πολύ με μπέρδεψες Δευτεριάτικα (και δεν έχω πιει και καφέ ακόμα !!!) https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon6.png

sotiris97
30-07-2018, 08:44
Γιώργο νομίζω ότι ο φίλος Nikos p εννοεί ότι παράλληλα με την επιστροφή των 5 αμφιπλωρων στην βάση τους στην Σαλαμίνα από τις παντόφλες θα αποχωρήσουν τα:
ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ το οποίο ειναι δηλωμένο από 1η Νοέμβρη στις γραμμές του Νότιου Ευβοϊκού
ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ το οποίο ναυλώθηκε από την ΑΝΕΣ για την γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑ-ΣΟΥΒΑΛΑ από 1η Νοέμβρη
ΚΑΠΤΑΝ ΣΤΑΥΡΟΣ δηλωμένο επίσης από 1η Νοέμβρη στην γραμμή Φανερωμένης-Ν Πέραμος
και επίσης πληροφορήθηκα εχτές από ένα κάλο φίλο που ρώτησε έναν ναυτικό από το ΜΑΤΟΥΛΑ αν δεν κάνω λάθος, ότι μπορεί το Μελίνα ΙΙ να ασχοληθεί μόνιμα με ναύλα στο Αιγαίο όπως επίσης άκουσα και για το Ζευς το ίδιο.....Ίδωμεν

Espresso Venezia
30-07-2018, 08:57
Σωτήρη μου σε ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις. Ωστόσο, όλα αυτά -τουλάχιστον προς το παρόν- είναι υποθετικά σενάρια...... Κατ' αρχάς, ακόμα και να επιστρέψουν τα πέντε αμφίπλωρα στην Σαλαμίνα, λογικά θα αντικατασταθούν από άλλα. Η γραμμή της Σαλαμίνας είναι υπερφορτωμένη από αμφίπλωρα, ας μην ξεχνάμε ότι πάει πάνω από χρόνος που δεν έχει πουληθεί κανένα στο εξωτερικό.

Για το ΚΑΠΤΑΝ ΣΤΑΥΡΟΣ, επίσης ας μην ξεχνάμε, ότι η γραμμή της Φανερωμένης είναι ήδη επίσης υπερφορτωμένη, με ΑΙΑΝΤΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΗΣ και τρία νεότευκτα φέρρυ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ, ΑΛΚΥΩΝ, ΑΛΚΥΩΝ ΙΙ, συν και κανένα που πιθανόν θα ανέβει από την Ελαφόνησο για ξεχειμώνιασμα (ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ, ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ).

Τέλος, για ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ, ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ και ΖΕΥΣ, ας περιμένουμε πρώτα να .....δούμε και κατόπιν συζητάμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως το βλέπω από χλωμό έως και αδιανόητο να πέσει ξαφνικά ....περονόσπορος σε μία γραμμή που δουλεύει καλά και όλο τον χρόνο.

Nickos_p
30-07-2018, 12:11
Γιατί φίλε μου να έρθουν άλλα ferry για τη χειμερινή περίοδο, και για ποιό λόγο -αν δεν έρθουν- η γραμμή θα υπολειτουργεί μόνο με τέσσερα ??? Αυτήν την στιγμή στο Ρίο δουλεύουν δεκατρία (13) πλοία. Θα .....φύγουν τα εννέα (!!!) και θα μείνουν τέσσερα ??? Και που θα πάνε αυτά τα εννέα ???

Πολύ με μπέρδεψες Δευτεριάτικα (και δεν έχω πιει και καφέ ακόμα !!!) https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon6.png

Αρχικά, ξέρω ποσά είναι τα καράβια! Σχεδόν κάθε μέρα τα χρησιμοποιώ για να πάω για μάθημα στο Αντίρριο.
Δεύτερον, ότι είδα στο excel έγραψα!
Τρίτον, 2 χειμώνες (ίσως και παραπάνω) η γραμμή λειτουργεί μόνο με συμβατικά! Πέρυσι ήταν 7!
Τέταρτον, δεν θα έγραφα κάτι, έτσι για να πω κι εγώ ότι κάτι έγραψα στο forum.
Πέμπτον, να πίνεις κάφέ και μετά να κάνεις τις δουλειές σου! Όταν το πρωτο-διάβασα στράβωσα. Ήταν λες και μου έκανες επίθεση!
Ευτυχώς που έγραψες "Πολύ με μπέρδεψες Δευτεριάτικα (και δεν έχω πιει και καφέ ακόμα !!!) https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon6.png" και το έσωσες κάπως!

Espresso Venezia
30-07-2018, 12:37
Φίλε μου λυπάμαι, αλλά βλέπω πως λυμένο το 'χεις το ζωνάρι σου για καυγά, και δυστυχώς έκανες κακό ξεκίνημα στο φόρουμ. Καλό θα είναι να διαβάζεις προσεκτικότερα το τι γράφεται, και μέχρι να το κάνεις αυτό να σε βοηθήσω.

Στην πρώτη πρόταση της απάντησης μου, απλά σε ρώτησα ποιός είναι ο λόγος για να γίνουν τα όσα ανέφερες. Διάβασε την πάλι και πες μου σε παρακαλώ που ...διέγνωσες την οποιαδήποτε επίθεση.
Κατόπιν απλά ανέπτυξα έναν συλλογισμό, ότι δηλαδή στο Ρίο δουλεύουν δεκατρία πλοία, αν φύγουν τα εννέα θα μείνουν τα τέσσερα, και κατέληξα ρωτώντας που θα πάνε αυτά τα εννέα που θα φύγουν. Δεν είχα καμία απολύτως πρόθεση ούτε να σου επιτεθώ ούτε και να σου κάνω κάποιο μάθημα.

Χαλάρωσε λοιπόν (πάρε βαθιές ανάσες), και απόλαυσε την συμμετοχή σου στο φόρουμ με σοβαρότητα και χωρίς διάθεση για καυγάδες.

Πολύ φιλικά !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png

apost
30-07-2018, 12:56
Το ότι τα πλοία είναι δηλωμένα δεν πάει να πει ότι θα πάνε κ όλας στης γραμμές γιατί και το Παναγία παραβουνιωτησα ήταν δηλωμένο στα Στυρα αλλά κατέληξε στο Ριο απλά κρατάνε την θέση στη γραμμή μην στράβωσε κάτι ....το Θεοτόκος ηταν για τον Αγιοκαμπο

Espresso Venezia
31-07-2018, 09:34
Όπως τα λες είναι φίλε μου apost.

Kαι το ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ ήταν δηλωμένο για τα Στύρα, και το ΘΕΟΤΟΚΟΣ για την Αιδηψό, και το ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΝΗ για τα Στύρα (το ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΙΙΙ που το αντικατέστησε εκεί ήταν δηλωμένο για την ...Αιδηψό), και τα ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΦΙΑ Κ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΑΤΟΥΛΑ Κ ήταν δηλωμένα στην γραμμή της Σαλαμίνας. Και αν πιάσουμε γενικότερα ποιά πλοία ήταν "δηλωμένα" σε όλες ανεξαιρέτως τις γραμμές..... θα χάσουμε το μέτρημα.

’σε που αν προσμετρήσουμε και τα όσα ακούγονται ως φήμες κατά καιρούς (και από εμένα) θα την χάσουμε τελείως την μπάλα. Για παράδειγμα και οι δύο μας πριν λίγο καιρό είχαμε ακούσει για πώληση του ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α, το ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ ήταν να πάει στην Αίγινα από το φετινό καλοκαίρι, για το ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ XIV εγώ είχα αναφέρει φήμες ότι είχε πουληθεί στην Θάσο, και όσο για το ΖΕΥΣ είχε από καιρό ......ανεβεί στα Διαπόντια στην Κέρκυρα και μάλιστα με υπερογκώδη επιδότηση !!!!!

Nickos_p
10-08-2018, 01:42
1) 25/4/2018 (πρωί)
2) 23/5/2018 (μεσημέρι)
3) 25/4/2018

189645189647189646

Nickos_p
10-08-2018, 02:49
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στις 7/2/2018
Έδινα μάθημα εκείνη την ημέρα (Για όσους δε γνωρίζουν...στο Αντίρριο, βρίσκεται το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας). Στη Πάτρα δε φύσαγε καθόλου και στο Ριο το ακριβώς αντίθετο. Είχε απαγορευτικό. Έφαγα το κρύο της αρκούδας στη στάση και μόλις έφτασα στο Αντίρριο, τα ferry boats ξεκίνησαν να εκτελούν τα δρομολόγια.

189654189652189653189655189651

Rio-Antirrio Ferries
30-08-2018, 12:06
190016190017190018190019190020

http://rio-antirrio.blogspot.com/2018/06/kalokairi-2018.html

Δρομολόγια πλοίων

http://rio-antirrio.blogspot.com/2018/08/dromologia.html

Τιμές ναύλου

http://rio-antirrio.blogspot.com/2014/09/price.html

Κίνηση πλοίων

http://rio-antirrio.blogspot.com/2018/06/real-time-traffic.html

Nickos_p
25-09-2018, 22:59
Κλειστή η γραμμή από τις 10:30 το βράδυ.

pantelis2009
27-09-2018, 10:48
Για 3η μέρα τα αμφίπλωρα είναι δεμένα στο λιμάνι της Πάτρα και απ' ότι μαθαίνω θα συνεχίσουν μέχρι το Σάββατο εκεί.....και βλέπουμε. Αγάντα.

190435

Nickos_p
29-09-2018, 17:08
Ο άνεμος έπεσε...Η γραμμή άνοιξε. Τα δρομολόγια εκτελούνται από τη δυτική προβλήτα.
Τα 3 αμφίδρομα παραμένουν στο παλιό λιμάνι.

pantelis2009
06-10-2018, 10:01
Οι πληροφορίες μου λένε ότι τα αμφίπλωρα που βρίσκονται στο Ρίο θα φύγουν ....μάλλον στο τέλος του μήνα και θα επιστρέψουν Σαλαμίνα και το μόνο αμφίπλωρο που θα πάει θα είναι το Άρης ΙΙΙ.

avvachrist
06-10-2018, 21:20
Οι πληροφορίες μου λένε ότι τα αμφίπλωρα που βρίσκονται στο Ρίο θα φύγουν ....μάλλον στο τέλος του μήνα και θα επιστρέψουν Σαλαμίνα και το μόνο αμφίπλωρο που θα πάει θα είναι το Άρης ΙΙΙ.

Να δω τι θα κάνουν τόσα αμφίπλωρα που θα μαζευτούν στη Σαλαμίνα τον χειμώνα...

Espresso Venezia
06-10-2018, 22:30
Να δω τι θα κάνουν τόσα αμφίπλωρα που θα μαζευτούν στη Σαλαμίνα τον χειμώνα...

Η απάντηση είναι απλή. Προφανώς θα δουλέψουν καλύτερα (τουλάχιστον την χειμερινή περίοδο) στη Σαλαμίνα από ότι στο Ρίο.

Καμμιά φορά ξεχνάμε τα αυτονόητα, ότι δηλαδή οι πλοιοκτήτες εκτός από το ότι είναι επιχειρηματίες και άρα κοιτάνε το κέρδος τους, γνωρίζουν σίγουρα πολλά περισσότερα από εμάς. Και δεν μιλάμε για κάποιον επιχειρηματία που έβαλε κάτι χρηματάκια που είχε στην άκρη, άνοιξε ένα σουβλατζίδικο και θα περιμένει να δει αν θα "πιάσει" ή όχι. Μιλάμε για πλοιοκτήτες Σαλαμίνιους, που γεννήθηκαν μέσα στις παλιές - πρώτες παντόφλες, και που οι γονείς τους και οι παππούδες τους τις κατασκεύαζαν και τις δούλευαν εδώ και εβδομήντα χρόνια και στην Σαλαμίνα αλλά και σε πολλές άλλες γραμμές.

Για να πάρουν τα πλοία τους λοιπόν από το Ρίο και να τα φέρουν στην Σαλαμίνα..... ας μην τα επαναλαμβάνω, είπαμε, απλά και αυτονόητα είναι τα πράγματα.

Nickos_p
07-10-2018, 18:52
Η απάντηση είναι απλή. Προφανώς θα δουλέψουν καλύτερα (τουλάχιστον την χειμερινή περίοδο) στη Σαλαμίνα από ότι στο Ρίο.
Καμμιά φορά ξεχνάμε τα αυτονόητα, ότι δηλαδή οι πλοιοκτήτες εκτός από το ότι είναι επιχειρηματίες και άρα κοιτάνε το κέρδος τους, γνωρίζουν σίγουρα πολλά περισσότερα από εμάς. Και δεν μιλάμε για κάποιον επιχειρηματία που έβαλε κάτι χρηματάκια που είχε στην άκρη, άνοιξε ένα σουβλατζίδικο και θα περιμένει να δει αν θα "πιάσει" ή όχι..
Για να πάρουν τα πλοία τους λοιπόν από το Ρίο και να τα φέρουν στην Σαλαμίνα..... ας μην τα επαναλαμβάνω, είπαμε, απλά και αυτονόητα είναι τα πράγματα.

Ακριβώς! Η κατάσταση στη γραμμή -τη χειμερινή περίοδο- είναι απελπιστική δυστυχώς!

pantelis2009
28-10-2018, 09:57
Στις 31/10/2018 θα αναχωρήσουν τα αμφίπλωρα από το Ρίο για Σαλαμίνα και στις 01/11/2018 θα φύγει το Άρης ΙΙΙ από Σαλαμίνα για το Ρίο. Να δω που θα χωρέσουν όλα και πόσα θα πάνε στην Κούλουρη.

Espresso Venezia
01-11-2018, 08:54
Τέλος της δρομολογιακής περιόδου 2017-2018, και τα μέχρι χθες πέντε αμφίπλωρα της γραμμής, ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ XIV, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΘΕΟΤΟΚΟΣ, ΜΑΤΟΥΛΑ Κ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΦΙΑ Κ, αναχώρησαν για την επιστροφή τους στην Σαλαμίνα.

Ένα νέο αμφίπλωρο προστίθεται από σήμερα, το ΑΡΗΣ ΙΙΙ που θα δουλέψει για πρώτη φορά στην γραμμή του Ρίου, ενώ από τα μονής κατεύθυνσης συνεχίζουν ουσιαστικά τα ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α, ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ, ΚΑΝΑΡΗΣ, ΖΕΥΣ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΝΗ, και τυπικά τα ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ (δουλεύει ως φορτηγό αυτό το διάστημα), ΚΑΠΤΑΝ ΣΤΑΥΡΟΣ (σε εργασίες συντήρησης και κατόπιν θα αντικαταστήσει για ένα περίπου μήνα το ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΡ στις Σπέτσες).

Nickos_p
01-11-2018, 18:32
Μια ...αναμπουμπούλα υπήρχε σήμερα με τα δρομολόγια. Ξεκίνησαν το πρωί τα μισάωρα και το μεσημέρι τα 20λεπτα.

Nickos_p
01-11-2018, 23:31
Δρομολόγια:
http://rio-antirrio.blogspot.com/2018/08/dromologia.html?m=1

pantelis2009
26-11-2018, 09:46
Κάποτε στο Ρίο- Αντίρριο. Ιστορικά στοιχεία για το πορθμείοΝΟΕ 24, 2018

(https://www.facebook.com/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fwww.nafpaktianews.gr%2F% 25ce%25ba%25ce%25ac%25cf%2580%25ce%25bf%25cf%2584% 25ce%25b5-%25cf%2583%25cf%2584%25ce%25bf-%25cf%2581%25ce%25af%25ce%25bf-%25ce%25b1%25ce%25bd%25cf%2584%25ce%25af%25cf%2581 %25cf%2581%25ce%25b9%25ce%25bf-%25ce%25b9%25cf%2583%25cf%2584%25ce%25bf%25cf%2581 %25ce%25b9%25ce%25ba%25ce%25ac-%25cf%2583%25cf%2584%25ce%25bf%25ce%25b9%2F&t=%CE%9A%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5+%CF%83%CF%8 4%CE%BF+%CE%A1%CE%AF%CE%BF-+%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%81%CF%81%CE%B9%CE%BF. +%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC+ %CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1+% CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%BF+%CF%80%CE%BF%CF%81% CE%B8%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF)

(https://twitter.com/intent/tweet?text=%CE%9A%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5+%C F%83%CF%84%CE%BF+%CE%A1%CE%AF%CE%BF-+%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%81%CF%81%CE%B9%CE%BF. +%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC+ %CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1+% CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%BF+%CF%80%CE%BF%CF%81% CE%B8%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF&url=http%3A%2F%2Fwww.nafpaktianews.gr%2F%25ce%25ba %25ce%25ac%25cf%2580%25ce%25bf%25cf%2584%25ce%25b5-%25cf%2583%25cf%2584%25ce%25bf-%25cf%2581%25ce%25af%25ce%25bf-%25ce%25b1%25ce%25bd%25cf%2584%25ce%25af%25cf%2581 %25cf%2581%25ce%25b9%25ce%25bf-%25ce%25b9%25cf%2583%25cf%2584%25ce%25bf%25cf%2581 %25ce%25b9%25ce%25ba%25ce%25ac-%25cf%2583%25cf%2584%25ce%25bf%25ce%25b9%2F)

(https://plus.google.com/share?url=http%3A%2F%2Fwww.nafpaktianews.gr%2F%25c e%25ba%25ce%25ac%25cf%2580%25ce%25bf%25cf%2584%25c e%25b5-%25cf%2583%25cf%2584%25ce%25bf-%25cf%2581%25ce%25af%25ce%25bf-%25ce%25b1%25ce%25bd%25cf%2584%25ce%25af%25cf%2581 %25cf%2581%25ce%25b9%25ce%25bf-%25ce%25b9%25cf%2583%25cf%2584%25ce%25bf%25cf%2581 %25ce%25b9%25ce%25ba%25ce%25ac-%25cf%2583%25cf%2584%25ce%25bf%25ce%25b9%2F)

(http://www.nafpaktianews.gr/%ce%ba%ce%ac%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%af%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%cf%81%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9/?fbclid=IwAR33MyQGKT7dtUEceFwNsYl-Gnc4JOoy4Fl8oAk5Ka1bowHJQ_uq_p7wiOg#)

Στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια λοιπόν,γύρω στα 1946, οι συνεταιρισμοί Αγρινίου και Ηπείρου ζήτησαν από το κράτος την ίδρυση του πορθμείου Ρίου-Αντιρρίου.
Και το αίτημα τους έγινε δεκτό, παρά την σφοδρή αντίδραση των Ναυπακτίων, οι οποίοι ήθελαν να διατηρήσουν το πορθμείο στην πόλη
τους. Ως αποζημίωση προς τους «πληγέντες πλοιοκτήτες» της Ναυπάκτου τους δόθηκε είτε άδεια δρομολόγησης ferry boat στο Ρίο-Αντίρριο είτε άδεια λεωφορείου.

Το πρώτο F/B που ξεκίνησε την γραμμή ήταν το (πρώην αποβατικό του πολέμου) «ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΙΑΣΕΜΙΔΗΣ» ιδιοκτησίας της συνεταιριστικής ΚΥΔΕΠ (νυν αειμνήστου, λόγω χρεωκοπίας). Το πλοίο ξεκίνησε αρχικά ναυλωμένο από τους συνεταιρισμούς που είχαν την πρωτοβουλία.και στην συνέχεια μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό περιήλθε στην ιδιοκτησία της Ένωσης Εμπόρων Αγρινίου.
Στο διαγωνισμό συμμετείχε χωρίς αποτέλεσμα και ομάδα Ναυπακτίων «πληγέντων πλοιοκτητών», οι οποίοι όμως αργότερα αγόρασαν και δρομολόγησαν, το 1950, το 2ο F/B της γραμμής, το «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ». Ναυπάκτιοι πάλι πλοιοκτήτες δρομολόγησαν το 1958 το «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ». Επίσης, 10 χρόνια αργότερα, Ναυπάκτιοι πλοιοκτήτες ναυπήγησαν στα ναυπηγεία Ζέρβα στο Πέραμα το «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ», το οποίο ήταν το σταθερότερο και ταχύτερο F/B εκείνης της εποχής.

Σύμφωνα με τον Γ.Χαλάτση, μεταπολεμικά στη γραμμή Πατρών-Κρυονερίου ο Σ.ΒΔ.Ε δρομολόγησαν το «ΚΑΛΥΔΩΝ ΙΙΙ» (πρώην κορβέτα του Βρετανικού Ναυτικού) και το πρώην οπλιταγωγό-αποβατικό ΡΟΔΟΣ, ναυπήγησης του 1944, το οποίο αγόρασαν από το Π.Ν. Ο Σ.ΒΔ.Ε μετασκεύασε το ΡΟΔΟΣ σε σιδηροδρομικό πορθμείο, ώστε να μεταφέρονται και βαγόνια μεταξύ Πάτρας και Κρυονερίου.
Το ΡΟΔΟΣ είχε 2 σειρές ράγες και μπορούσε να μεταφέρει 7 φορτηγά βαγόνια ή 2 ατμομηχανές ή αντίστοιχα 10 φορτηγά ή λεωφορεία και 20 ΙΧ. Σύμφωνα με τον Γ.Χ., το ΡΟΔΟΣ είναι το πρώτο και μοναδικό σιδηροδρομικό πορθμείο στην Ελλάδα. Το 1970 -όταν ο Σ.ΒΔ.Ε διέκοψε την λειτουργία του και συγχρόνως σταμάτησε και η γραμμή Πατρών-Κρυονερίου- το ΡΟΔΟΣ δρομολογήθηκε στο Ρίο-Αντίρριο μέχρι «τα τέλη της δεκαετίας του 1970 που βυθίσθηκε κοντά στο Αντίρριο.» Συνεπώς, όσοι έτυχε να θυμούνται κάποιο σιδηροδρομικό ferry boat με ράγες.αυτό ήταν το ΡΟΔΟΣ.

Γνωρίζαμε ότι στη γραμμή του Ρίου – Αντίρριου από το ξεκίνημα της ήταν δρομολογημένα πρώην αποβατικά του Β’Π.Π. Η αρχή είχε γίνει βέβαια το 1946 με το ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΙΑΣΕΜΙΔΗΣ (σημερινό ΕΥΓΕΝΙΑ Π) και ακολούθησαν την δεκαετία ’50 τα ΡΟΔΟΣ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ, ΜΕΛΙΝΑ κ.α.
Προκαλεί όμως εντύπωση το γεγονός ότι τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας ’60 (όταν και είχε αρχίσει πλέον από καιρό η ραγδαία ναυπήγηση ελληνικών πλοίων ανοιχτού τύπου) η ιστορική γραμμή απασχολούσε τον μεγαλύτερο αριθμό πρώην αποβατικών που είχαν μετασκευαστεί σε Ε/Γ-Ο/Γ.
Σε δημοσίευμα από το έντυπο «ΧΡΗΜΑ» της 22ας Μαίου 1969, σχετικό με τα πορθμεία ανοιχτού τύπου που εξυπηρετούσαν τις διάφορες πορθμειακές γραμμές εκείνο το χρονικό διάστημα, από τα δεκαπέντε (15) πλοία ανοιχτού τύπου που ήταν δρομολογημένα στη γραμμή Ρίου – Αντίρριου, τα έντεκα (11) ήταν πρώην αποβατικά. Να τα παραθέσουμε όπως αναγραφόντουσαν στο δημοσίευμα :

Γραμμή Ρίου – Αντίρριου (έντεκα πρώην αποβατικά σε σύνολο δεκαπέντε πλοίων)
ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ (502 κοχ.)
ΡΟΔΟΣ (477 κοχ. επιβάται 215)
ΜΕΛΙΝΑ (372 κοχ. επιβάται 175)
ΕΛΕΑΝΝΑ (412 κοχ. επιβάται 210)
ΕΥΒΟΙΚΟΣ (531 κοχ. επιβάται 217)
ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ (595 κοχ. επιβάται 190)
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ (485,50 κοχ. επιβάται 150)
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ (489 κοχ. επιβάται 172)
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Κ. (521,66 κοχ. επιβάται 300)
ΠΟΛΥΞΕΝΗ Θ. (514,29 κοχ. επιβάται 252)
ΙΑΣΕΜΙΔΗΣ (349 κοχ. επιβάται (θέρος) 152)
Πριν την αποπεράτωση της γέφυρας ο αριθμός τον πλοίων που εξυπηρετούσαν το πορθμείο Ρίο-Αντίρριο ήταν περίπου 35. Σήμερα είναι μόλις 11.
ΠΗΓΗ & πάρα πολλές φωτο (http://www.nafpaktianews.gr/%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%AF%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%81%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9/?fbclid=IwAR33MyQGKT7dtUEceFwNsYl-Gnc4JOoy4Fl8oAk5Ka1bowHJQ_uq_p7wiOg)

Το Πρέβεζα-Παντάνασσα είναι από μένα φωτογραφημένο στο τότε ναυπηγείο Βασιλειάδη νυν Θεοδωρόπουλου στις 26/03/2007.

Espresso Venezia
26-11-2018, 10:07
Βρε Παντελή, βρε Παντελή....... μα "κι εσύ ώ τέκνον Βρούτε" ???

Αυτά που αντιγράφουν από εμάς, από το nautilia.gr αλλά και από το shipfriends.gr (για να είμαστε δίκαιοι) και ως στοιχεία και ως φωτογραφίες, πας και μας τα παρουσιάζεις σαν αναρτήσεις σε μικρά περιφερειακά - τοπικά blogs ??? Που να πρωτοπαραπέμψω, σε πόσα δεκάδες θέματα στο φόρουμ μας που περιέχουν όχι μόνο αυτά τα στοιχεία αλλά εκατοντάδες περισσότερα, και απείρως περισσότερο φωτογραφικό υλικό ??? Μα είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σημείο να ...διαφημίζουμε τους αντιγραφείς μας ??? Τι να πω..........

Nickos_p
24-12-2018, 17:38
Γνωρίζει κανείς σε ποιές εταιρείες ανήκει το κάθε ferry boat, της γραμμής;

Marios97
07-03-2019, 11:24
Να ρωτήσω. Εκτός από το Παναγιώτης Δ που θα το έχουμε όπως φαίνεται από 1η Απρίλη υπάρχει κάποιο άλλο αμφίδρομο που θα έρθει τη φετινή θερινή σεζόν στο Ρίο ή θα είμαστε μόνο με 1 αμφίδρομο?

Nickos_p
02-04-2019, 01:17
Καλώς ορίζουμε στη γραμμή το Αγία Βαρβάρα και το Κωνσταντίνος Κ

sotiris97
02-04-2019, 18:20
Ελπίζω φίλε μου να το λές ειρωνικά γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει ...κανένα πλοίο δεν έχει ερθει στη γραμμή .......άλλο που έχτες το AIS αποφάσισε να μας κάνει....πρωταπριλιάτικες πλακίτσες και οχι μονο με αυτα τα 2 πλοία....:biggrin-new:

Nickos_p
02-04-2019, 18:37
Ελπίζω φίλε μου να το λές ειρωνικά γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει ...κανένα πλοίο δεν έχει ερθει στη γραμμή .......άλλο που έχτες το AIS αποφάσισε να μας κάνει....πρωταπριλιάτικες πλακίτσες και οχι μονο με αυτα τα 2 πλοία....:biggrin-new:

Φυσικά και το λέω ειρωνικά!!!!
Είπα μήπως ψαρώνατε, αλλά δεν...

:chuncky::chuncky::chuncky:

Καλό μήνα!!!!

sotiris97
15-07-2019, 14:24
https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/66737241_729515920837744_5881030746260373504_n.png ?_nc_cat=103&_nc_oc=AQkvjNF7bNwrqlGih4LoQYYWPzqn-IPJa4KYINFP6-OrfEvzsNw775ffuKu3kkQTcxk&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=b3fba9ff742a3c72069fa0d2d546177d&oe=5DBCFFB1
Μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε?? Είναι το 1973 στο Ριο.......

Espresso Venezia
15-07-2019, 14:53
Σωτήρη πολύ πρόχειρα (βρίσκομαι στην δουλειά και δεν έχω ούτε χρόνο αλλά και ούτε πρόσβαση στο αρχείο μου), το πρώτο από δεξιά που φαίνεται ολόκληρο είναι το ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ το αποβατικό (πρώην ΑΝΑΦΗ L258) και το τρίτο το ΒΙΚΤΩΡΙΑ. Αυτό που βρίσκεται ανάμεσα τους με μπερδεύει, αν δεν είχες προσδιορίσει ώς έτος το 1973 θα έλεγα το ΑΛΒΙ ΕΛΛΑΣ (κατασκευάστηκε όμως το 1977). Λες να είναι κανένα .....μυστήριο, λόγου χάριν το .....ΛΙΑΝΑ ???

Θα επανέλθω όταν θα έχω χρόνο.

Espresso Venezia
15-07-2019, 15:17
Επανήλθα πιό γρήγορα από όσο πίστευα !!! Τελικά ανάμεσα στα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΒΙΚΤΩΡΙΑ...... δυστυχώς δεν είναι το ΛΙΑΝΑ (θα το βλέπαμε για πρώτη φορά), αλλά συνάμα ευτυχώς, μία ελάχιστα φωτογραφημένη παντόφλα μιας και μόλις το 1979 πουλήθηκε στο εξωτερικό. Είναι το ΣΠΥΡΟΣ στο οποίο έχω αναφερθεί εδώ (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?196033-%D4%E1-%EC%F5%F3%F4%DE%F1%E9%E1-%F4%F9%ED-quot-%C1%E3%ED%FE%F3%F4%F9%ED-%D0%E1%ED%F4%EF%F6%EB%FE%ED-quot&p=594672#post594672).

Τέλος να ρισκάρω για την παντόφλα που φαίνεται κατάπλωρα, πρέπει να είναι το ΣΧΟΙΠΑΝΤΑΣ (με επιφύλαξη όμως).

sotiris97
15-07-2019, 15:31
Αυτά ακριβως είπα κι εγώ Γιώργο , απλώς άφησα πρώτα εσάς να τα αναγνωρίσετε....και εγώ έχω επιφυλάξεις για τη παντόφλα που αναχωρεί που μπορεί να είναι είτε το ΣΧΟΙΠΑΝΤΑΣ είτε το ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και λιγότερο το ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ν....

Espresso Venezia
15-07-2019, 15:47
....και εγώ έχω επιφυλάξεις για τη παντόφλα που αναχωρεί που μπορεί να είναι είτε το ΣΧΟΙΠΑΝΤΑΣ είτε το ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και λιγότερο το ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ν....

Σωτήρη, ορθώς αναφέρεις ως πιθανά και τα τρία κονταδελφά, εγώ όμως περιορίστηκα στο ΣΧΟΙΠΑΝΤΑΣ διότι μας ανέφερες σαφώς χρονολογία, το 1973. Το ΣΧΟΙΠΑΝΤΑΣ είναι κατασκευής 1973, τα ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ν είναι κατασκευής 1974. https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png

sotiris97
15-07-2019, 16:24
Πάσο Γιώργο νομιζα οτι και το ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ηταν του 73' , αρα μπορούμε να πούμε πως το 4ο πλοίο είναι πράγματι το ΣΧΟΙΠΑΝΤΑΣ.

Espresso Venezia
15-07-2019, 21:22
.....αρα μπορούμε να πούμε πως το 4ο πλοίο είναι πράγματι το ΣΧΟΙΠΑΝΤΑΣ.

Για να είμαστε σωστοί, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι το 4ο πλοίο (αριστερά στην φωτό) είναι το ΣΧΟΙΠΑΝΤΑΣ. Η απόσταση είναι πολύ μακρινή, η ανάλυση της εικόνας πολύ χαμηλή, η ποιότητα της....... άστα να πάνε, και βλέπουμε το πλοίο κατάπλωρα, από όπου δηλαδή όλες οι παντόφλες φαίνονται σχεδόν ίδιες. Το βέβαιο είναι πως τα άλλα τρία πλοία είναι όπως τα είπαμε, από δεξιά προς τα αριστερά ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ, ΒΙΚΤΩΡΙΑ.

Σημ. Και μιά φιλικότατη συμβουλή. Όταν ανεβάζεις τέτοιου θέματος φωτογραφίες, και εφόσον όπως είπες (δεν το αμφισβητώ) αναγνωρίζεις τα πλοία, απλά ονόμασε τα και αν κάποιος έχει κάποια άλλη γνώμη θα την παραθέσει, και είτε έτσι είτε αλλιώς θα ακολουθήσει συζήτηση. Αυτό το "Αυτά ακριβως είπα κι εγώ, απλώς άφησα πρώτα εσάς να τα αναγνωρίσετε" μπορεί κάποιος κακοπροαίρετος να το εκλάβει...... διαφορετικά. Επαναλαμβάνω, στο λέω εντελώς φιλικά και είμαι βέβαιος πως καταλαβαίνεις τι εννοώ. https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png

pantelis2009
17-08-2019, 07:15
Μια πληροφορία που επιβεβαίωσα τώρα το πρωί λέει ότι από την παλαιά κοινοπραξία στις αρχές Σεπτέμβρη θα φύγουν για Ρίο τα Προκόπιος Μ & Σαλαμινομάχος και αρχές Νοέμβρη θα φύγει και το Έλενα Α. Όταν επιβεβαιώσω και για την άλλη κοινοπραξία ....τα ξανά λέμε. Καλή συνέχεια.

pantelis2009
17-08-2019, 10:02
Μια πληροφορία που επιβεβαίωσα τώρα το πρωί λέει ότι από την παλαιά κοινοπραξία στις αρχές Σεπτέμβρη θα φύγουν για Ρίο τα Προκόπιος Μ & Σαλαμινομάχος και αρχές Νοέμβρη θα φύγει και το Έλενα Α. Όταν επιβεβαιώσω και για την άλλη κοινοπραξία ....τα ξανά λέμε. Καλή συνέχεια.

Από την δεύτερη κοινοπραξία οι πληροφορίες μου λένε για ....αρχή....Χρύσα και Θεοτόκος αρχές Σεπτέμβρη και βλέπουμε!!!

pantelis2009
17-08-2019, 10:45
Αφού επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μου για τουλάχιστον 5 αμφίπλωρα και από τις δύο κοινοπραξίες που θα φύγουν για Ρίο, ας δούμε τα πλοία πότε κατασκευάστηκαν και τις διαστάσεις τους. α) Προκόπιος Μ κατασκευής 2003 με διαστάσεις 86 Χ 17 μέτρα αναχώρηση για Ρίο 01/09, β) Σαλαμινομάχος κατασκευής 2008 με διαστάσεις 100,6 Χ 18 μέτρα αναχώρηση για Ρίο 01/09, γ) Έλενα Α κατασκευής 2009 με διαστάσεις 100 Χ 18 μέτρα αναχώρηση για Ρίο 01/10, δ) Θεοτόκος κατασκευής 2003 με διαστάσεις 86 Χ 17 μέτρα αναχώρηση για Ρίο 01/09 & Χρύσα κατασκευής κατασκευής 2016 με διαστάσεις 85 Χ 17 αναχώρηση για Ρίο 01/09. Και μία φωτογραφία από το καθένα από το αρχείο μου για να ξέρουμε για ποια αμφίπλωρα μιλάμε. Καλή συνέχεια.

194748194749194750194751194752

pantelis2009
29-08-2019, 06:21
Το Χρύσα έκανε την αρχή για το Ρίο και ακολούθησαν το Θεοτόκος και το Προκόπιος Μ, μόνο το Σαλαμινομάχος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, αλλά πιστεύω ότι θα φύγει και αυτό. Οι πληροφορίες μου λένε ότι 01/09 θα ξεκινήσουν δρομολόγια στη γραμμή Ρίου - Αντιρρίου. Καλή συνέχεια.

pantelis2009
29-09-2019, 08:40
Οι πληροφορίες λένε ότι Χρύσα και Θεοτόκος θα φύγουν από Ρίο και θα αντικατασταθούν από το Άγιος Ελευθέριος IV και το Σπυρίδων Σ ενώ θα κατέβει και το Αγία Βαρβάρα. Οι αλλαγές θα γίνουν κατά το τέλος Οκτωβρίου. Καλή συνέχεια.

avvachrist
16-05-2020, 19:43
Ένα ενδιαφέρον βίντεο που ανέβηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο παρουσιάζοντας τη γραμμή προ γέφυρας.

https://youtu.be/pZdl9fn7sVI

zizou
01-06-2020, 15:05
Το Χρήστος είναι ακόμα εκεί?