Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Κύδων Παλάς [Φαιστός Παλάς (1) - Kydon Palace, Festos Palace]

Σελίδες : 1 2 3 4 [5]

knossos palace
12-12-2016, 12:04
https://youtu.be/GKsPpYuzpRs

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-04-2017, 10:44
182312 21-8-08

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-04-2017, 13:43
182381 12-9-08

karavofanatikos
26-05-2017, 11:23
Την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 10:00 το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ) στα πλαίσια των Ημερών Θάλασσας 2017 διοργανώνει, εντός του πλοίου ομιλία με θέμα: "Επιβίωση στη Θάλασσα".

pantelis2009
09-07-2017, 10:17
Το Φαιστός Παλάς αυτή την ώρα πάει για Μύκονο για να παραλάβει τα αυτοκίνητα που είχαμε γράψει εδώ (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?28838-%CA%ED%F9%F3%FC%F2-%D0%E1%EB%DC%F2-Knossos-Palace&p=589767#post589767)από Το 19ο ετήσιο Rally Gumball 3000 πιάνει σήμερα Μύκονο! Μετά από 7ήμερο ταξίδι φτάνει σήμερα με 150 υπερ-αυτοκίνητα (και δύο Harley Davidsons) από τη Ρίγα (Λετονία) στη βόρεια ακτή της Βαλτικής στο ελληνικό νησί της Μυκόνου στο Αιγαίο.

karavofanatikos
15-07-2017, 09:28
Έκτακτη προσέγγιση στη Μήλο θα πραγματοποιήσει το πλοίο σήμερα στο ημερήσιο δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών του Διονύσιος Σολωμός, αφού δεν έχουν περατωθεί ακόμη οι εργασίες μετασκευής του.

pantelis2009
17-07-2017, 10:19
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ “ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ” Ν.Η. 33, το οποίο είχε καταπλεύσει πρωινές ώρες στον λιμένα Πειραιά, ότι η κόρη του Β' Μηχανικού, ηλικίας τριών (03) ετών, η οποία ταξίδευε με την υπόλοιπη οικογένεια του, ως επιβάτης με το ως άνω πλοίο, από απροσεξία καθώς έκλεισε η πόρτα της καμπίνας, ακρωτηρίασε το μεσαίο δάχτυλο του αριστερού της χεριού.
Άμεσα η 3χρονη μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου πραγματοποιήθηκε συγκόλληση του δακτύλου και παραμένει νοσηλευόμενη, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
ΠΗΓΗ (http://www.hcg.gr/node/15455)

pantelis2009
18-07-2017, 10:12
Ο πατέρας της 3χρονης βάζει τα πράγματα στη θέση τους!
Κρήτη (http://www.cretalive.gr/crete) | 17.07.17 15:03

https://forum.nautilia.gr/image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAE AAAICTAEAOw==

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

106

Τι απαντά μέσω του cretalive

Διαβάστε περισσότεραΣοβαρός τραυματισμός 3χρονης στο πλοίο (http://www.cretalive.gr/crete/sobaros-traymatismos-3chronhs-sto-ploio)

Την δική του απάντηση δίνει ο πατέρας του 3χρονου κοριτσιού σχετικά με τον τραυματισμό της στο πλοίο της γραμμής από Ηράκλειο για Πειραιά.
Ο ίδιος στην απάντηση που δίνει στο Cretalive αναφέρει ότι η μικρή δεν υπέστη ακρωτηριασμό αλλά κάταγμα και ότι η περιπέτεια της έληξε αίσια με μόλις δυο ράμματα.
Συγκεκριμένα ο πατέρας της 3χρονης αναφέρει :
Μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω την αλήθεια. Η ώρα 12 το μεσημέρι και καθώς αποχωρούσαμε από την καμπίνα το παιδί μου από τη λαχτάρα να βγει έξω να πάει να παίξει έτρεξε από πίσω μου κ όπως βγήκε δεν πρόλαβε κ η πόρτα της έπιασε το μεσαίο δάχτυλο του αριστερού χεριού. Εγώ βγήκα πρώτος από τη καμπίνα να ετοιμάσω το καρότσι για το δεύτερο παιδί μας κ δεν πρόλαβα να δω ότι έτρεξε πίσω μου το παιδί κ έτσι είχε σαν αποτέλεσμα να πιαστεί στη πόρτα το δαχτυλάκι της.
Δεν υπάρχει ακρωτηριασμός του δάχτυλου του παιδιού απλά ένα κάταγμα και ένα τραύμα που του έγιναν 2 ράμματα. Εμείς κρίναμε να μεταβούμε στο καλύτερο δυνατόν νοσοκομείο που βρισκόταν στη περιοχή και αυτό δεν ήταν άλλο απο το metropolitan.
Αυτή τη στιγμή που σας γράφω το παιδί έχει βγει από το νοσοκομείο και βρίσκεται σε ένα φιλικό μας σπίτι που παίζει με τις φιλενάδες της. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την εταιρεία Μινωικές γραμμές για την άμεση στήριξη της και να δηλώσω ότι καμιά ευθύνη φέρει η εταιρεία επίσης θέλω να ευχαριστήσω το νοσοκομείο metropolitan για τις υπηρεσίες τους. Ευχαριστώ πολύ.

ΠΗΓΗ (http://www.cretalive.gr/crete/o-pateras-ths-3chronhs-bazei-ta-pragmata-sth-thesh-toys)

pantelis2009
19-01-2018, 07:20
Προσέκρουσε βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ” Ν.Η. 33 κατά τη διαδικασία απόπλου από το λιμάνι Ηρακλείου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμένα.
Ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Πειραιά με 281 επιβάτες.
Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια δυτικά της προβλήτας ΙΙ με την συνδρομή των Ρ/Κ «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ» Ν.Η. 11 και «ΜΕΝΤΟΡΑΣ» Ν.Η. 155 και αποβίβασε τους επιβάτες του.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε ρύπανση.
Άμεσα στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διενήργησαν επιθεώρηση όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση δεξιά στον πρωραίο βολβό και στρέβλωση με μικρό ρήγμα δεξιά στην πρύμνη σε ύψος πλέον του ενός μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του “ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ” μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

ΠΗΓΗ (http://www.hcg.gr/node/16941)

Amorgos66
19-01-2018, 10:37
http://www.cretalive.gr/crete/demeno-sto-limani-to-festos-palace-perasan-th-nychta-sto-ploio-oi-epibates

karavofanatikos
24-05-2018, 13:27
Το πλοίο τόσο στο δρομολόγιο Ηράκλειο - Πειραιάς στις 25/5, όσο και στο δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο στις 28/5 θα προσεγγίσει εκτάκτως και στο νησί της Νάξου στα πλαίσια εκδρομής, ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

ancd
24-05-2018, 15:46
Το πλοίο τόσο στο δρομολόγιο Ηράκλειο - Πειραιάς στις 25/5, όσο και στο δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο στις 28/5 θα προσεγγίσει εκτάκτως και στο νησί της Νάξου στα πλαίσια εκδρομής, ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Μια δοκιμή να δουν πως θα μπορεί να δέσει μελλοντικά το Μύκονος Παλλάς στο νησί! Αν και απ ότι θυμάμαι την ίδια εκδρομή την είχε κάνει και πέρυσι το Κνωσός Παλλάς. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Περιμένουμε φωτό με το κρητικό παλάτι στο λιμάνι της Νάξου!

karavofanatikos
24-05-2018, 16:40
Σωστά θυμάσαι φίλε ancd. Η ίδια εκδρομή είχε γίνει και πέρυσι και μάλιστα με μεγάλο αριθμό επισκεπτών απ' την Κρήτη.

npapad
22-07-2018, 12:45
Φωτογραφία του πλοίου στην άφιξη στο Ηράκλειο στις 21-7-2018 (από ημερήσιο).
189328

pantelis2009
06-12-2018, 12:12
Το Φαιστός Παλάς αναχώρησε πριν από λίγο από το ΥΕΝ που ήταν δεμένο για την YALOVA στην Τουρκία για τον δεξαμενισμό του. Καλή συνέχεια.
Εδώ σε παλαιότερη φωτο μου.

191414

pantelis2009
17-12-2018, 09:16
Τελείωσε με το δεξαμενισμό του στην Τουρκία και επιστρέφει το Φαιστός Παλάς. Αυτή την ώρα ΝΑ από την Σκύρο.

panthiras1
09-02-2019, 22:05
Στο σαλόνι έχει ορχήστρα 2 ατόμων (πιανίστα και τραγουδιστή). Πολύ καλοί και οι δύο.

OfTheHighSeas
29-03-2019, 13:49
Το πλοίο, στο ταξίδι από Σούδα στο Ηράκλειο το πρωί της 29/03/2019 παρεξέκλινε από την συνήθη πορεία λόγω καιρού.
192738

ancd
31-03-2019, 20:05
Ξέρει κανείς αν η τοποθέτηση των Scrubbers στο πλοίο θα γίνει πριν το καλοκαίρι ή θα πάει από φθινόπωρο? Απ ότι έχω δει τα δύο παλάτια που έχουν τοποθετήσει τα Scrubbers χρειάστηκαν περίπου ενάμιση μήνα!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-04-2019, 08:15
Ξέρει κανείς αν η τοποθέτηση των Scrubbers στο πλοίο θα γίνει πριν το καλοκαίρι ή θα πάει από φθινόπωρο? Απ ότι έχω δει τα δύο παλάτια που έχουν τοποθετήσει τα Scrubbers χρειάστηκαν περίπου ενάμιση μήνα! Υποτίθεται ότι Απρίλιο θα τελείωναν.

pantelis2009
07-05-2019, 15:17
To Φαιστός Παλάς αναχώρησε από τον Πειραιά και πηγαίνει στη Μάλτα για την τοποθέτηση των Scrubbers, αυτή την ώρα ΝΔ από το Πόρτο Κάγιο. Εδώ σε μία πρωινή του άφιξη από το αρχείο μου. Καλή συνέχεια.

193363

pantelis2009
06-06-2019, 06:19
Το Φαιστός Παλάς φαίνεται ότι ολοκλήρωσε με την τοποθέτηση των Scrubbers γιατί το AIS του ήδη γράφει προορισμός Πειραιάς. Καλή συνέχεια.

pantelis2009
10-06-2019, 06:47
To Φαιστός Παλάς επιστρέφει στον Πειραιά. Αυτή την ώρα δυτικά από το Πόρτο Κάγιο. Καλή συνέχεια.

Chosen_12
10-06-2019, 10:24
Να κάνω μια άσχετη ερώτηση? Εκτός απο τα πλοία των Minoan Lines έχει βάλει κανένας άλλος Scrubbers??

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-06-2019, 11:24
Σε ελληνικά πλοία όχι.

Chosen_12
10-06-2019, 12:13
Σε ελληνικά πλοία όχι.

Δεν είναι υποχρεωτικό για όλους?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-06-2019, 13:56
Δεν είναι υποχρεωτικό για όλους?
Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά από το 2020 πρέπει να καίνε πετρέλαιο low sulphur το οποίο είναι ακριβό.
Γιά πλοία περίπου 20>ετών η μετατροπή είναι ασύμφορη.

Chosen_12
10-06-2019, 15:12
Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά από το 2020 πρέπει να καίνε πετρέλαιο low sulphur το οποίο είναι ακριβό.
Γιά πλοία περίπου 20>ετών η μετατροπή είναι ασύμφορη.

Οπότε όσοι δεν επενδύσουν σε αυτήν τη μετατροπή, θα είναι αναγκασμένοι να καίνε πετρέλαιο low sulphur ?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-06-2019, 18:59
Οπότε όσοι δεν επενδύσουν σε αυτήν τη μετατροπή, θα είναι αναγκασμένοι να καίνε πετρέλαιο low sulphur ?
Αν θέλουν να ταξιδεύουν τα πλοία τους εδώ ή σε άλλες περιοχές SECA ...Αλλιώς θα τα πουλήσουν ή θα αναζητήσουν την τύχη τους στην Αραπιά!
Φυσικά δεν είναι κ λιγα αυτά τα πλοία,ορισμένα από τα οποία είναι ~45 ετών.
Μιά λύση θα ήταν να τα πηγαίνουν "κομμένα" δλδ να σέρνονται.

OfTheHighSeas
11-06-2019, 07:24
Μιά λύση θα ήταν να τα πηγαίνουν "κομμένα" δλδ να σέρνονται.
«
να τα πηγαίνουν "κομμένα"
δλδ να σέρνονται» σημαίνει με πολύ χαμηλή ταχύτητα; Στις σταθερές μηχανές (ηλεκτροπαραγωγής) δεν έχει τέτοια επιλογή, και στο ελάχιστο φορτίο οι εκπομπές πρέπει να είναι κάτω του ορίου.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-06-2019, 07:59
«
να τα πηγαίνουν "κομμένα"
δλδ να σέρνονται
» σημαίνει με πολύ χαμηλή ταχύτητα; Στις σταθερές μηχανές (ηλεκτροπαραγωγής) δεν έχει τέτοια επιλογή, και στο ελάχιστο φορτίο οι εκπομπές πρέπει να είναι κάτω του ορίου.
'Eχει ακουστεί κ αυτό,να τα πηγαίνουν πολύ οικονομικά.Διαφορετικά πρέπει να αυξηθούν τα εισιτήρια.
Σε κάθε περίπτωση δλδ θα την "πληρώσει" ο επιβάτης.
Από την άλλη βλέπουμε ότι γίνονται αγορές πλοίων ~25ετίας.Να ελπίζουν σε κάποια παράταση κ πόσο;

OfTheHighSeas
11-06-2019, 09:54
'Eχει ακουστεί κ αυτό,να τα πηγαίνουν πολύ οικονομικά.
Η οικονομική ταχύτητα είναι η υπηρεσιακή συνήθως 70-80% των στροφών, αν την μειώσουν η κατανάλωση και οι ρύποι θα αυξηθούν. Κάτι μου διαφεύγει.

Διαφορετικά πρέπει να αυξηθούν τα εισιτήρια.
Υποθέτω λόγω χρήσεως καυσίμου χαμηλού θείου ή αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής ρυπων. Από την άλλη για να αυξηθούν οι τιμές πρέπει να μην δραστηριοποιούνται στη γραμμή πλοία χαμηλών ρύπων.

Σε κάθε περίπτωση δλδ θα την "πληρώσει" ο επιβάτης.
και έχουν την αναίδεια να αποκαλούν αυτή την τακτική «ο τρώσας και ιάσεται». Ο αντίλογος είναι βέβαια ότι ένα πλοίο χαμηλων ρύπων παρέχει καλύτερο προϊόν και είναι λογικό να έχει ακριβότερο εισιτήριο.

Από την άλλη βλέπουμε ότι γίνονται αγορές πλοίων ~25ετίας.Να ελπίζουν σε κάποια παράταση κ πόσο;
Τα KNOSSOS/FESTOS PALACE είναι του 2000/2001 είναι πια 20 ετών. Ίσως σκέπτονται να λειτουργήσουν τα πλοία 25ετίας με χαμηλού θείου ή να τοποθετήσουν αποθείωση.

Chosen_12
11-06-2019, 10:06
Απο κουβέντα που είχα κάνει με μέλος του πληρώματος, ήξερα πώς τα συγκεκριμένα καράβια (KNOSSOS / FESTOS) έκαιγαν αργό κατα τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ έκαιγαν Diesel κατά τον απόπλου/κατάπλου προκειμένου να έχει
και περισσότερη σπιρτάδα στις μανούβρες.
(Συγχωρέστε με για λάθη τυχόν ορολογίας, δεν έχω σχέση με τη ναυτιλία, απλός καραβολάτρης είμαι...)

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-06-2019, 12:02
Ίσως σκέπτονται να λειτουργήσουν τα πλοία 25ετίας με χαμηλού θείου ή να τοποθετήσουν αποθείωση.
Aναγκαστικά με χαμηλού θείου,τα scrubbers κοστίζουν.

OfTheHighSeas
11-06-2019, 12:10
Απο κουβέντα που είχα κάνει με μέλος του πληρώματος, ήξερα πώς τα συγκεκριμένα καράβια (KNOSSOS / FESTOS) έκαιγαν αργό κατα τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ έκαιγαν Diesel κατά τον απόπλου/κατάπλου προκειμένου να έχει και περισσότερη σπιρτάδα στις μανούβρες.
Δεν ξέρω πόσο βάσιμο είναι το θέμα σπιρτάδας, αλλά η χρήση ντήζελ στα λιμάνια επιβάλλεται από τους κανονισμούς για μείωση των ρύπων και ελέγχεται από τα λιμεναρχεία (με έκτακτους ελέγχους). Δεν ξέρω αν αυτό αφορά μόνο τα επιβατικά ή και τα φορτηγά. Τα ταχύπλοα, εξ όσων γνωρίζω, χρησιμοποιούν πάντα ντήζελ.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-06-2019, 12:20
Δεν ξέρω πόσο βάσιμο είναι το θέμα σπιρτάδας, αλλά η χρήση ντήζελ στα λιμάνια επιβάλλεται από τους κανονισμούς για μείωση των ρύπων και ελέγχεται από τα λιμεναρχεία (με έκτακτους ελέγχους). Δεν ξέρω αν αυτό αφορά μόνο τα επιβατικά ή και τα φορτηγά. Τα ταχύπλοα, εξ όσων γνωρίζω, χρησιμοποιούν πάντα ντήζελ.
Τα συμβατικά όλων των τύπων αλλάζουν από fuel σε diesel γιά να κάνουν μανούβρες.Αυτό είναι από παλιά,τότε που δεν υπήρχαν ευαισθησίες γιά το περιβάλλον.

roussosf
11-06-2019, 13:56
Τα συμβατικά όλων των τύπων αλλάζουν από fuel σε diesel γιά να κάνουν μανούβρες.Αυτό είναι από παλιά,τότε που δεν υπήρχαν ευαισθησίες γιά το περιβάλλον.

Και όλα έχουν να κάνουν με την λειτουργία της μηχανής στις "κινήσεις" Αν μπορεί κατασκευαστικά να δουλέψει με fuel η όχι, όταν έχεις πολλά πρόσω - κρατει -ανάποδα , και αυτό για τις τουμπαριστές μηχανές . Για τις καινούργιες των επιβατικών δεν νομίζω ότι έχουν πρόβλημα γιατί δουλεύουν συνέχεια (ελέω picth) και σταματούν μόνο όταν έχουν πολύωρη ακινησία πχ διανυκτέρευση σε λιμάνι .Σε αυτή την περίπτωση θα το έχεις γυρίσει υποχρεωτικά σε diesel πρίν σβήσεις την μηχανη.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-06-2019, 16:50
Και όλα έχουν να κάνουν με την λειτουργία της μηχανής στις "κινήσεις" Αν μπορεί κατασκευαστικά να δουλέψει με fuel η όχι, όταν έχεις πολλά πρόσω - κρατει -ανάποδα , και αυτό για τις τουμπαριστές μηχανές . Για τις καινούργιες των επιβατικών δεν νομίζω ότι έχουν πρόβλημα γιατί δουλεύουν συνέχεια (ελέω picth) και σταματούν μόνο όταν έχουν πολύωρη ακινησία πχ διανυκτέρευση σε λιμάνι .Σε αυτή την περίπτωση θα το έχεις γυρίσει υποχρεωτικά σε diesel πρίν σβήσεις την μηχανη.
Έχω παρατηρήσει ότι με τα scrubbers το ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ στις κινήσεις καπνίζει πιό πολύ.
Πάντως κληρούχα ευχαριστούμε γιά τα φώτα σου.:fat:

Chosen_12
12-06-2019, 14:37
Επομένως, τα πλοία που δεν θα κάνουν την εγκατάσταση scrubbers, θα καίνε υποχρεωτικά Diesel καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού από το 2020 ???
Γιατί αν αφορά μόνο στον κατάπλου/απόπλου, αυτό η χρήση diesel ήταν έτσι κι αλλιώς υποχρεωτική..

OfTheHighSeas
12-06-2019, 15:13
Επομένως, τα πλοία που δεν θα κάνουν την εγκατάσταση scrubbers, θα καίνε υποχρεωτικά Diesel καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού από το 2020 ???
Γιατί αν αφορά μόνο στον κατάπλου/απόπλου, αυτό η χρήση diesel ήταν έτσι κι αλλιώς υποχρεωτική..
Νομίζω ότι υπάρχει και low sulfur heavy fuel.
Όπως μου έλεγε ένας πρώτος μηχανικός συμβατικού επιβατικού, κατά τον κατάπλου/απόπλου η χρήση diesel είναι υποχρεωτική ακόμη και με χρήση low sulfur hfo παρά το ότι έχει την ίδια περιεκτοκότητα σε θείο με το diesel. Δεν ξέρω τι ισχύει με τα scrubbers.
Προσθέτω ότι το low sulfur heavy fuel είναι πιο πυκνόρευστο και χρειάζεται προθέρμανση κατά την εκφόρτωση.

npapad
22-08-2019, 11:34
Το ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ στον Αδάμαντα της Μήλου στις 11-8-2019. Εγώ ήμουν στο αδελφάκι του.
194829

leo85
10-09-2019, 18:42
Το Φαιστός Παλάς σήμερα το πρωί από το νέο δρομολόγιο του Σούδα- Πειραιά.

195099

10-09-2019.

gioros
12-09-2019, 19:40
Με αυτή την εταιρία όλα μια ζουν καλά ΑΛΛΑ ει να είναι σαν να έχεις παντρευτεί αλλοδαπή γυναικά

leo85
25-09-2019, 19:23
Σε ώρα ξεκούρασης στον Πειραιά.

195255

21-09-2019.

Ellinis
23-12-2019, 07:16
Η κακοκαιρία κόστισε ενα μικρό ρήγμα στο πλοίο όταν προσπάθησε να δέσει στο Ηράκλειο
Σχετικά https://www.protothema.gr/greece/article/957970/irakleio-kritis-ploio-me-270-epivates-prosekrouse-sto-limani-rigma-20-ekatoston/AMP/

Amorgos66
24-12-2019, 19:18
...είναι πράγματα αυτά...??
http://agonaskritis.gr/επιβάτες-του-festos-palace-καταγγέλουν-τις-μινωι/

nikolasher
24-12-2019, 23:44
Και φυσικα θα παρουν τα ... γιατι το πλοιο δεν εφυγε λογω απαγορευσης του λιμεναρχειου λογω καιρου. δεν ειναι στην ευθυνη της εταιρειας , οπως μηχανικη βλαβη κτλ Η εταιρεια δεν ξερει το ποτε θα δωσει το λιμεναρχειο αδεια εκτελεσης. το λεω και σαν επιβατης που εχει μηνει στο φαιστος 3 μερες χωρις καμπινα (ημουν 18 και δεν με ενιαζε) απο απαγορευτικο και φωναζαμε τα ντελιβερι του ηρακλειου στον καταπελτη για να φαμε και να μην πληρωνουμε φαι στο πλοιο αλλα μεναμε μεσα . δεν ειχαν σαδισμο οι ανθρωποι να μας κραταν εκει ταλαιπωρια και για εμας και για το πληρωμα ηταν αυτο
Θα πρεπει να οριμασουμε σαν λαος και σαν ταξιδιοτες και να μην χτυπαμε με αοριστες καταγγελιες απλα για να κανουμε θεμα για την οποια ταλαιπωρια ειχαμε για θεματα που δεν αφορουν την οποια εταιρεια. Οι επιβατες της ναξου τι να πουν ; που δεν ειχαν ουτε καν πλοιο για να κοιμηθουν εστω σε μια καρεκλα η στο πατωμα αν εχεις μηνει απο λεφτα απλα την βγαζεις στο παγκακι... να μην πω για τις αγονες γραμμες τι θα επρεπε να περνουν οι επιβατες καθε φορα που εχει απαγορευτικο (αν επερνα αποζημιωση σε καθε απαγορευτικο λογω καιρου θα το εκανα χειμερινη δουλεια τα σαββατοκυριακα:wink-new:)

Παναγιώτης
25-12-2019, 09:20
Δεν διακιούται αποζημίωση για καθυστέρηση λόγω καιρικών συνθηκών αλλά μόνο αν οφέιλεται σε υπαιτιότητα της εταιρέιας όωπς σε βλάβη κ.λπ.

karavofanatikos
10-01-2020, 13:12
Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου και ώρα 10:30 η Ενωση Κρητών Κερατσινίου - Δραπετσώνας "Το Αρκάδι" θα κόψει εντός του πλοίου την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.

196381

hayabusa
17-01-2020, 21:59
Drone video του εντυπωσιακότατου πλοίου απο μια πρόσφατη αναχώρηση από τον Πειραιά για ημερίσιο δρομολόγιο !

https://youtu.be/DdaOzz3sqes

nikolasher
09-02-2020, 14:15
https://hania.news/2020/02/09/%CE%9E%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-festos-palace/
Τελικά θα ισχυεί αυτή η είδηση;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-02-2020, 17:17
[QUOTE=nikolasher;619914]https://hania.news/2020/02/09/%CE%9E%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-festos-palace/
Έτσι έχει γραφτεί κ όπως βλέπεις αρχίζει να υλοποιείται.

avvachrist
09-02-2020, 19:41
Για ποιο λόγο γίνεται αυτή η αλλαγή γνωρίζουμε; Και επίσης τόσα όμορφα ονόματα είχαν τα πλοία των Μινωικών στο παρελθόν, το ΚΥΔΩΝ που εδώ και τόσα χρόνια το χρησιμοποιεί η ΑΝΕΚ βρήκαν να δώσουν; Δηλαδή καμία φαντασία πια...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-02-2020, 20:36
Για ποιο λόγο γίνεται αυτή η αλλαγή γνωρίζουμε; Και επίσης τόσα όμορφα ονόματα είχαν τα πλοία των Μινωικών στο παρελθόν, το ΚΥΔΩΝ που εδώ και τόσα χρόνια το χρησιμοποιεί η ΑΝΕΚ βρήκαν να δώσουν; Δηλαδή καμία φαντασία πια...
Ο Κύδων σχετίζεται με τα Χανιά.Ταιριάζει καλύτερα από το όνομα να περιεχει τη λέξη Φαιστός.Θα μου πεις τόσο καιρό πήγαινε ως ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ.
Ε ισως κάτι είχαν στο μυαλό τους Κ γιά να αποφύγουν τη μετονομασία 2 φορές...

VASILIS CRETA
09-02-2020, 21:08
Μάλλον ο φίλος εννοεί το συγκεκριμένο όνομα ΚΥΔΩΝ, όχι γενικά οποιοδήποτε παραπέμπει σε Χανιά... Τα οποία Χανιώντικα ονόματα που κάνουν "κλικ" σε όλη την Ελλάδα* αν το καλοσκεφτεί κανείς δεν είναι και πολλά... Κύδων, Βενιζέλος, Λευκά Όρη (όλα χρησιμοποιημένα από την ΑΝΕΚ), άντε και Δασκαλογιάννης... Μετά πάμε σε κάτι ή πολύ τοπικό (Κίσσαμος, Γραμβούσα, Καστέλλι, Σούδα, Σφακιά) ή πολύ ψαγμένο (κάτι σαν τα Έλυρος, Λισσός, Αστερίων, ’πτερα που επίσης δίνει η ΑΝΕΚ).

Επίσης, αντίθετα θα μπορούσε να δώσει κάτι πολύ γενικό (CRETA PALACE, AEGEAN PALACE, IKARUS PALACE (ξανά, γιατί όχι), DIAS PALACE όπως συνήθιζαν οι Μινωικές παλαιότερα με τα καινούργια, κάτι που δε θα έκανε "συνειρμούς" σε κανένα προορισμό...

*άντε και ένα άλλο, τώρα που πήρε φόρα μια ψυχή με τα διάφορα εγκαίνια στην Κρήτη...:highly_amused::D:devilish:

avvachrist
09-02-2020, 23:54
Η αρχική μου ερώτηση ήταν αν γνωρίζουμε για ποιο λόγο γίνεται αυτή η τράμπα στα πλοία. Και τώρα όσον αφορά τα ονόματα εννοούσα για ποιο λόγο η εταιρεία να δώσει ένα όνομα στο πλοίο της που χρησιμοποιείται ήδη από την ανταγωνίστρια ΑΝΕΚ. Φανταστείτε να επιστρέψει το ΚΥΔΩΝ από το εξωτερικό και να μπει και αυτό Χανιά. Τι μπέρδεμα έχει να πέσει στον απλό ταξιδιώτη...
Εγώ τι όνομα που θα έδινα στο πλοίο; ΖΑΚΡΟΣ ΠΑΛΑΣ... Μπορεί να μην έχει σχέση με τα Χανιά, έχει όμως με τον Μινωικό πολιτισμό (ΜΙΝΟΑΝ) και είναι η συνέχεια των παλατιών (ΚΝΩΣΣΟΥ, ΦΑΙΣΤΟΥ).

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-02-2020, 07:55
Η αρχική μου ερώτηση ήταν αν γνωρίζουμε για ποιο λόγο γίνεται αυτή η τράμπα στα πλοία. Και τώρα όσον αφορά τα ονόματα εννοούσα για ποιο λόγο η εταιρεία να δώσει ένα όνομα στο πλοίο της που χρησιμοποιείται ήδη από την ανταγωνίστρια ΑΝΕΚ. Φανταστείτε να επιστρέψει το ΚΥΔΩΝ από το εξωτερικό και να μπει και αυτό Χανιά. Τι μπέρδεμα έχει να πέσει στον απλό ταξιδιώτη..
Πιθανώτατα ενδιαφέρει τον Γκριμάλντι το μεγαλύτερο γκαράζ των πρώην ΕΥΡΩΠΗ κ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ γιά το Ητράκλειο. Μακάρι το ΚΥΔΩΝ να επιστρέψει αλλά κατά πως έχει ακουστεί μάλλον όχι δυστυχώς.

nikolasher
10-02-2020, 20:23
Τα χανια θα κερδισουν ενα πλοιο αστερι , αλλα το Ηρακλειο χανει γιατι οι 700 αεροπορικες του οριτζιναλ Φαιστος παλας δεν θα υπαρχουν στο νεο Φαιστος (και αν δεν κανω λαθος 600 περιπου ατομα διαφορα στο πρωτοκολλο αν φυγει και το οριτζιναλ κνωσσος 1200 κατω)

VASILIS CRETA
10-02-2020, 21:32
Το να βρεθεί σε ένα πλοίο χώρος για αεροπορικά καθίσματα δεν είναι δύσκολο όπως έχει φανεί και στο παρελθόν.... Απλά στα συγκεκριμένα πλοία, έχουμε συνηθίσει τα αεροπορικά σε "απομονωμένα" και ήρεμα σημεία και όχι όπως σε άλλα πλοία μαζί με κοινόχρηστους χώρους... Επομένως, πιθανή τοποθέτηση πχ σε μέρος του σαλονιού ή στο net corner, σίγουρα θα "ξύνιζε" αρκετούς...

ancd
13-02-2020, 10:16
Αφού δεν φέρνουν νέα πλοία οι όμιλοι στο Αιγαίο, αλλάζουν τα ονόματα στα πλοία τους για ανανέωση! Έτσι μετά το Μύκονος και το Χίος, από χθες το Φαιστός Παλας εκπέμπει στο AIS με το νέο του όνομα Κύδων Παλας και Νηολόγιο Πειραιάς.
Σήμερα ξεκινάει δρομολόγια για Πειραιά - Ηράκλειο - Χανιά μέχρι να αλλάξει όνομα και το Μύκονος Παλας και την μεταεγκατάσταση του Πειραιά - Χανιά.
Τι άλλο θα κάνει ο Ιταλός για να βγάλει την "ρετσινιά το Ηρακλειοτικο Παλατι" για να κερδίσει κόσμο από τους τοπικιστικές Χανιά? Έδωσε Χανιώτικο όνομα στο πλοίο, άλλαξε Νηολόγιο να μην φαίνεται το Ηράκλειο, μήπως να γράψει και Grimaldi στο πλάι?
Καλά ταξίδια με το νέο του όνομα και αλλά 20 χρόνια ασφαλή και άνετα ταξίδια!

196583196584196585
Πειραιάς 11/02/2020

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-02-2020, 11:19
Αφού δεν φέρνουν νέα πλοία οι όμιλοι στο Αιγαίο, αλλάζουν τα ονόματα στα πλοία τους για ανανέωση! Έτσι μετά το Μύκονος και το Χίος, από χθες το Φαιστός Παλας εκπέμπει στο AIS με το νέο του όνομα Κύδων Παλας και Νηολόγιο Πειραιάς.
Σήμερα ξεκινάει δρομολόγια για Πειραιά - Ηράκλειο - Χανιά μέχρι να αλλάξει όνομα και το Μύκονος Παλας και την μεταεγκατάσταση του Πειραιά - Χανιά.
Τι άλλο θα κάνει ο Ιταλός για να βγάλει την "ρετσινιά το Ηρακλειοτικο Παλατι" για να κερδίσει κόσμο από τους τοπικιστικές Χανιά? Έδωσε Χανιώτικο όνομα στο πλοίο, άλλαξε Νηολόγιο να μην φαίνεται το Ηράκλειο, μήπως να γράψει και Grimaldi στο πλάι?
Καλά ταξίδια με το νέο του όνομα και αλλά 20 χρόνια ασφαλή και άνετα ταξίδια!

196583196584196585
Πειραιάς 11/02/2020 Ο Γκριμάλντι άλλαξε λιμένα νηολογίου γιά να μην πληρώνει λιμανιάτικα στον Πειραιά που είναι η έδρα των βαποριών.Το ίδιο έβαλε εξ αρχής στο ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ.

superfast v
14-02-2020, 00:31
Ο Γκριμάλντι άλλαξε λιμένα νηολογίου γιά να μην πληρώνει λιμανιάτικα στον Πειραιά που είναι η έδρα των βαποριών.Το ίδιο έβαλε εξ αρχής στο ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ.

Αλλο παλι και αυτο..Φυσικα και πληρωνει λιμανιατικα και στον Πειραια και σε ολα τα λιμανια οπως και ολα τα πλοια που πιανουν Πειραια ανεξαρτητως νηολογιου.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-02-2020, 09:39
Αλλο παλι και αυτο..Φυσικα και πληρωνει λιμανιατικα και στον Πειραια και σε ολα τα λιμανια οπως και ολα τα πλοια που πιανουν Πειραια ανεξαρτητως νηολογιου.
Απ' όσο γνωρίζω τα νηολογίου πειραιά ΕΦΟΣΟΝ εκτελούν τακτικό δρομολόγιο από Πειραιά εξαιρούνται από λιμενικά τέλη.
Γι'αυτό κ η BSF μετέγγρεψε το ΔΙΑΓΟΡΑΣ από Ρόδο στον Πειραιά κλπ

panthiras1
19-02-2020, 14:27
ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ: Το ταχύτερο, νεότερο και οικολογικό Cruise Ferry συνδέει τα Χανιά με τον Πειραιά
https://www.cretalive.gr/crete/kydon-palas-to-tachytero-neotero-kai-oikologiko-cruise-ferry-syndeei-ta-chania-me-ton-peiraia-1208183

gioros
19-02-2020, 15:18
ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ: Το ταχύτερο, νεότερο και οικολογικό Cruise Ferry συνδέει τα Χανιά με τον Πειραιά
https://www.cretalive.gr/crete/kydon-palas-to-tachytero-neotero-kai-oikologiko-cruise-ferry-syndeei-ta-chania-me-ton-peiraia-1208183
H πόλης εάλω????

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-02-2020, 18:31
Σανό ταΐζουν τον κόσμο...

VASILIS CRETA
20-02-2020, 09:26
Το νεότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα των Χανίων εννοεί (αν θυμάμαι καλά έτσι διαφήμιζαν και το Μύκονος Παλάς)... Διαφήμιση είναι με τα πάνω-κάτω αναμενόμενα στοιχεία, την επίκληση στην τοπική ιστορία με το όνομα Κύδων και τις καταβολές του καθώς και την αναφορά στα αντικειμενικά ανώτερα χαρακτηριστικά του (πολυτέλεια, ταχύτητα, ανέσεις κλπ). Από τη στιγμή που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και όχι μόνο σε μας τους καραβολάτρες που τα ψάχνουμε βαθύτερα δε νομίζω να τίθεται θέμα "σανού"... Ακόμα και να ανέφερε ότι είναι το πρώην "Φαιστός Παλάς" (άλλωστε τα ανάγλυφα παρέμειναν) δε νομίζω να απασχολούσε και τόσο κανέναν.....

teobour
20-02-2020, 12:59
Tous taizoun sano me ton idio tropo pou tous taizan k oi ypoloipes etairies tosa xronia..k h grammh kakos h kalos ehei anavathmistei me to ploio,asxetws Allaghs onomatos, o italos ekane MAT se mia antipalh etairia k ayto profanws den aresei ...o antagonismos tha einai panta antagonismos..o kalyteros krataei k thn pita...

manos75
20-02-2020, 16:34
γελανε μεχρι και οι μπιντες στα χανια με τα καραγκιοζιλικια των μινωικων και του ιταλου.τοσο καιρο που ειχαν τα χανια χεσμενα και που οι χανιωτες για να πανε πειραιας κανανε κρουαζιερα στο ηρακλειο και απο πειραια για χανια το ιδιο τωρα τι θα πουν ουαου τι μας φερατε.εξαλλου το βαπορι το εχουν δει και ξαναδει αυτα τα ελατε να το γνωρισετε κλπ που κανουν σε ποιους απευθυνοντε σε ανθρωπους που μενουν σε σπηλιες.οι μινωικες οτι και να κανουν να ξεχασουν τους χανιωτες γιατι πολλυ απλα τους ειχανε τοσο καιρο γραμμενους και τωρα προσπαθουν να τους κοροιδεψουν.ας ερχετε να περνει τις νταλικες και να φευγει γιατι και η αληθεια αυτη ειναι μονο αυτο ενδιαφερει τον ιταλο.μονο αν ριξει τα εισιτηρεια σε τιμες πολυ χαμηλες για να χτυπησει την κοινοπραξια εκει μπορει να περιμενει επιβατες στα βαπορια του.

panthiras1
20-02-2020, 21:17
Παίζει ρόλο και η ώρα αναχώρησης. Ώρα 16.00 που αναχωρεί από Πειραιά είναι ουσιαστικά ημερήσιο. Κάποιοι το προτιμούν.

lissos
21-02-2020, 20:44
Ανεξαρτήτως ωρών αφιξοαναχώρησης, δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω προσφέρουν ουσιαστικά τα palace σε σχέση με τον χοντρό που είναι τώρα.

Και μην πει κάποιος 1-2 ώρες πιο γρήγορο. Είναι αστείο.

Μιλάω για καθαρά για ταξιδιωτική εμπειρία.

Φυσικά αυτές οι κινήσεις του Ιταλού, μόνο καλό κάνουν (σπάσιμο μονοπωλίου - μειώσει τιμών, περισσότερες προσφορές, καλύτερες υπηρεσίες κτλ).

Οι τακτικοί ταξιδιώτες, θα προτιμήσουν ΑΝΕΚ.

Όσοι θέλουν να κάνουν την αναψυχή τους, θα προτιμήσουν ΚΑΙ τα palace.

Μόνο από τις νταλίκες και τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, η ΑΝΕΚ έχει καθαρίσει.

panthiras1
23-02-2020, 20:07
Η άποψή μου είναι ότι για ένα απλό ταξιδιώτη, δύο είναι τα κριτήρια. Η τιμή και οι ώρες αφιξοαναχώρησης. Ο χρόνος ταξιδιού παίζει ρόλο αλλά μόνο γι αυτούς που ταξιδεύουν κατάστρωμα (και που στα ημερήσια είναι πολλοί).

Υ.Γ. Για τον σανό που αναφέρετε, συμφωνώ. Όμως για κάποιους που δεν ξέρουν και έχουν μέσα τους την τοπολατρεία, το όνομα είναι σημαντικό.
Πιστεύω ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν επιστρέψει το ΚΥΔΩΝ (ΑΝΕΚ). Δύο πλοία, το ΚΥΔΩΝ και το ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ στην ίδια γραμμή. Ένας που δεν ξέρει, ποιο πλοίο λέτε να διαλέξει;

superfast v
23-02-2020, 20:26
manos75 και lissos ομολογω οτι γελασα παρα πολυ με αυτα που γραψατε.Τοσο που απορω σε ποια εποχη μπορει να χουν μεινει καποιοι ανθρωποι

eytyhis128
23-02-2020, 21:57
Ο τουρίστας που θα κατέβει με το πλοίο δύσκολα θα προτιμήσει ΜΙΝΩΙΚΉ για τον λόγο ότι θα φτάσει μεσάνυχτα και στο ξενοδοχείο θα φτάσει 2 με 3 τα χαράματα αρα πάει χαμένη 1 μέρα,για τον ντόπιο Που θέλει 1 ώρα να πάει στο χωριό του και πρέπει να πάει με λεωφορείο ξεχαστετο μόνο τους Χανιώτες βολεύει

lissos
24-02-2020, 03:29
manos75 και lissos ομολογω οτι γελασα παρα πολυ με αυτα που γραψατε.Τοσο που απορω σε ποια εποχη μπορει να χουν μεινει καποιοι ανθρωποι
Χαίρομαι που σε έβγαλα από τη μιζέρια σου και σε έκανα να γελάσεις.
Χαίρομαι που σου έδωσα αυτή την εμπειρία μέσα σε μόλις 3 προτάσεις.
’λλωστε το γέλιο στη ζωή είναι υγεία.
Πες μου όμως λίγο ακριβώς, που το βρήκες το αστείο να γελάσω και εγώ.

OfTheHighSeas
24-01-2021, 11:34
Το Κύδων Παλάς την νύκτα της 23ης προς 24η Ιανουαρίου 2021 (δρομολόγιο Ηράκλειο Πειραιάς αναχώρηση 2021-01-24 02:11 με καθυστέρηση 4:30 ωρών) άλλαξε την πορεία του δυτικά, όπως φαίνεται στην εικόνα. Η αλλαγή προκάλεσε επιμήκυνση 15νμ.
Το ΚΡΗΤΗ Ι, που αναχώρησε την 02:17 ακολούθησε την συνηθισμένη του πορεία.
198617
Σχετικές αναγγελίες:
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 069 - ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021/2200 UTC
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 24/04 UTC ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 24/04 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 ΚΑΙ ΑΠΟ 24/02 UTC 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.50 ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 24/07 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 ΚΑΙ ΑΠΟ 24/04 UTC ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 070 - ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021/0400 UTC
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ, ΘΡΑΚΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 24/07 UTC
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

karavofanatikos
19-04-2021, 19:29
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Minoan Lines θα εξυπηρετεί και το νησί της Μήλου στα ημερήσια δρομολόγια του καλοκαιριού. Η φετινή διαφορά έγκειται στο γεγονός, ότι η Μήλος θα εξυπηρετείται απ' το Kydon Palace μέσω της γραμμής των Χανίων και όχι του Ηρακλείου, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Αναλυτικά:

Σάββατο & Κυριακή: Πειραιάς (10:00) - Μήλος (13:45 - 14:00) - Χανιά (17:45)

Σάββατο: Χανιά (20:00) - Μήλος (23:30 - 23:45) - Πειραιάς (06:00)

nikolasher
19-04-2021, 20:09
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Minoan Lines θα εξυπηρετεί και το νησί της Μήλου στα ημερήσια δρομολόγια του καλοκαιριού. Η φετινή διαφορά έγκειται στο γεγονός, ότι η Μήλος θα εξυπηρετείται απ' το Kydon Palace μέσω της γραμμής των Χανίων και όχι του Ηρακλείου, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Αναλυτικά:

Σάββατο & Κυριακή: Πειραιάς (10:00) - Μήλος (13:45 - 14:00) - Χανιά (17:45)

Σάββατο: Χανιά (20:00) - Μήλος (23:30 - 23:45) - Πειραιάς (06:00)

Αρα 3:45 να πας Μηλο και 6 ωρες και 15 να επιστρεψεις, βαρια η ανηφορα:o:o:o
Ο Σολωμος (ενα δρομολογιο τεταρτη θα εχει εξπρες επιστροφη ) θα το κανει 5 ωρες!!!

thanos75
20-04-2021, 11:03
Αρα 3:45 να πας Μηλο και 6 ωρες και 15 να επιστρεψεις, βαρια η ανηφορα:o:o:o
Ο Σολωμος (ενα δρομολογιο τεταρτη θα εχει εξπρες επιστροφη ) θα το κανει 5 ωρες!!!

Προφανώς το κάνουν για να μη φτάνει στην άγρια νύχτα το πλοίο στον Πειραιά (που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ο ηλεκτρικός). Πάντως και μόνο για το κάπως "άβολον της επιστροφής", νομίζω πως η Μήλος καλύτερα εξυπηρετούνταν από τη ηρακλειώτικο πλοίο της Minoan μέχρι πέρσι

panthiras1
17-09-2022, 13:10
Τελευταίο δρομολόγιο στις 30/9 για Χανιά ή δεν έχει βγει ακόμα το πρόγραμμα;

panthiras1
24-09-2022, 17:12
ΣΑΣ

https://www.hcg.gr/documents/2907/SAS_01_2022.pdf

thanos75
14-02-2023, 10:37
https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/nautilia/minoan-lines-etima-gia-anavoli-ektelesis-dromologion-sta-chania-eos-ton-oktovrio-tou-2023/

Να υποθέσω ότι ο βάπορας (και η εταιρεία γενικότερα) εγκαταλείπει τα Χανιά για αυτό το καλοκαίρι? :crushed:

despo
14-02-2023, 20:40
Εγώ νομίζω για πάντα. Δεν φαίνεται τελικα να πέτυχε το άνοιγμα στη γραμμή.

lissos95
27-01-2024, 20:04
Ακούγεται ότι το αγόρασε ή S......!

PireasPiraeus
28-01-2024, 15:56
To Santorini Palace ναύλωσε ,δεν νομιζω πως θα εκανε τέτοιααγορά

lissos95
30-01-2024, 20:38
Ναύλωση στα χαρτιά!!!