PDA

Επιστροφή στο Forum : Cruise Smeralda [Ikarus Palace, Ίκαρος]

Σελίδες : 1 2 3 [4]

marakis stratos
24-12-2013, 10:50
Επισης να συμπληρωσω κατι. Με μεγάλη ικανοποίηση θα ήθελα να δώ δευτερη και τριτη εταιρεία στα Χανιά. Ελληνική ομως.

eytyhis128
24-12-2013, 19:55
Καλησπερα και χρονια πολλα,αυτα που γραφουμε εδω με την πραγματικοτητα εχουν πολλη μεγαλη αποσταση, να μαθουν τι εστι τοπικησμος στην κρητη και μετα τα λεμε.

vacondios
24-12-2013, 22:20
Ποιος σας είπε οτι "δε θα έχει Ελληνική σημαία" και "Ελληνικό Πλήρωμα"; Εδώ και 5 χρόνια το ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ δεν έχει αλλάξει ούτε νηολόγιο ούτε σημαία στη γραμμή που είναι. Τα ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ/ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ υπο τι καθεστώς λειτουργούν; Πείτε οτι ο Grimaldi θέλει να τα αλλάξει όλα. Εσας τι σας ενδιαφέρει ως επιβάτες; Εκτός από τον μιχαλης79 ο οποίος είναι full τυφλωμένος, όλοι οι υπόλοιποι βλεπουνε τα πράγματα αντικειμένικά. Δε σαν ενδιαφέρει να ταξιδεύετε οικονομικά και με σύχρονα πλοία εταιριών που σέβονται το πελάτη; Ας μπει στη γραμμή με όποιο σκοπό θέλει. Ας διώξει επιτέλους το καρκίνο που υπάρχει εδώ και 30+ χρόνια. Όπως υπάρχει παρουσία και των 2 εταιριών στο Ηράκλειο, ας υπάρξει και στα Χανιά. Πρέπει να καταλάβετε οτι δε μπορεί να κάνει κουμάντο μια παρέα μερικών ατόμων οι οποίοι κινούν τα νήματα και βάζουν/βγάζουν από μια γραμμή όποιον θέλουν. Και πόσο μάλλον για το συμφέρον της μισής Κρήτης.

Μέχρι στιγμής το ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ δυο φορές ζήτησε να έλθει ως Ελληνικό Πλοίο να εξυπηρετήσει το Πειραιάς-Χανιά και εισέπραξε δύο αρνήσεις από το Σ.Α.Σ. επειδή θα ξεβολέψει αυτόν που θεωρεί τα Χανιά χωράφι του πατέρα του Την τρίτη φορά που θα ζητήσει λες να κάνει το ίδιο λάθος? Αυτό που θέλω εγώ σαν επιβάτης είναι να έχω ελευθερία επιλογών. Εάν θέλω να πάω στα Χανιά με πλοίο Ιαπωνικης κατασκευής του 1975 και χαμηλότερο κόστος να το έχω. Εάν θέλω να πάω με πολυτελές πλοίο Σκανδιναβικής κατασκευής να έχω και αυτήν τη δυνατότητα. Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ούτε "κλειστό επάγγελμα" πρέπει να λειτουργούν ελεύθερα μεν αλλά με κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού. Η Ελλάδα προσβλέπει σε μεγάλη οικονομική στήριξη από την Τουριστική Ανάπτυξη και έρχεται να συμβάλει ένα καταπληκτικό πλοίο σε αυτό, να δώσει θέσεις εργασίας και να πληρώνει τους φόρους του στην Ελλάδα και το Σ.Α.Σ επειδή το ελέγχουν κάποιοι που ξεβολεύοται να λέει ΟΧΙ? Ήμαρτον πια!

vacondios
24-12-2013, 22:32
Πείτε μου σε ποιά εσωτερική γραμμή της ακτοπλοΐας δούλεψε επί μακρόν ο ανταγωνισμός
Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος.

vacondios
25-12-2013, 15:24
Τους χειμερινούς μήνες τα Χανιά νομίζω εξυπηρετούνται καλά από τα δύο πλοία για τις μετακινήσεις του εγχώριου πληθυσμού, τα δύο πλοία ταξιδεύουν με οικονομικό κέρδος και δεν υπάρχει πρόβλημα. Το καλοκαίρι που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες κι έρχεται κι ένα πλοίο "κράχτης" για τον τουρισμό για ακόμα περισσότερους τουρίστες που θα αφήσουν ακόμα περισσότερα λεφτά στα Χανιά λένε οι στενόμυαλοι "όχι". Εαν θέλεις έλα αλλά για 12 μήνες. Και γιατί το λένε αυτό? Διότι "την τουριστική περίοδο κύριε "Ίκαρος Παλλάς" εγώ δεν ελέγχω τη βούληση του επιβατικού κοινού και δεν έχω τη δυνατότητα να σε μποϋκοτάρω, που τόλμησες να ζητήσεις να μπείς στα χωράφια μου!". Το χειμώνα όμως υπάρχει η δυνατότητα κάποιος "έξυπνος" τοπικός παράγοντας να δώσει γραμμή: "Όλοι στο "Λατώ"! ούτε ένας στον "Ίκαρο"! Κατά τα άλλα αυτό το θεωρούνε ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό. Με τόση κουτοπονηριά άντε να δει προκοπή αυτός ο τόπος.

ιθακη
25-12-2013, 17:25
Σιγνώμη φίλε Vacondios αλλά αν αναφέρεσαι σαν κράχτης, στον Ικαρο, δεν θα συμφωνήσω..... Δεν λέω είναι πολύ αξιόλογο πλοίο, αλλά δεν συγκρίνετε με τα ξαδερφάκια της Ανέκ, που είναι και μεταγενέστερο (όντας και νεότερο), και όσο για το Ελυρος έχει γίνει πολύ καλή και προσεγμένη μετασκευή στους χώρους των επιβατών.... Το λέω έχωντας μπεί και στα 4 αυτά πλοία (στα 3 τις Ανεκ τα έχω ταξιδέψει, στον Ικαρο έχω μπεί για κάποιες ώρες)

vacondios
25-12-2013, 21:39
Σιγνώμη φίλε Vacondios αλλά αν αναφέρεσαι σαν κράχτης, στον Ικαρο, δεν θα συμφωνήσω..... Δεν λέω είναι πολύ αξιόλογο πλοίο, αλλά δεν συγκρίνετε με τα ξαδερφάκια της Ανέκ, που είναι και μεταγενέστερο (όντας και νεότερο), και όσο για το Ελυρος έχει γίνει πολύ καλή και προσεγμένη μετασκευή στους χώρους των επιβατών.... Το λέω έχωντας μπεί και στα 4 αυτά πλοία (στα 3 τις Ανεκ τα έχω ταξιδέψει, στον Ικαρο έχω μπεί για κάποιες ώρες) Κανένας δεν αναφέρθηκε σε συγκρίσεις μεταξύ πλοίων. Αλλά ας υποθέσουμε ότι το "Λατώ" είναι ανώτερο από τον "Ίκαρο" Τότε γιατί δεν θέλουν τον Ίκαρο στα Χανιά? Δε ζήτησε κανένας να φύγει το Λατώ ούτε ο Έλυρος από τη γραμμή των Χανίων. Εμένα με ενοχλεί ηστενομυαλία όσων δε σκέφτονται το εξής: Ο Όμιλος Grimaldi διαθέτει καλύτερες διασυνδέσειςμε μεγάλα τουριστικά πρακτορεία στην Ευρώπη, να διαφημίσει πολύ καλύτερα τα Χανιά σε όλο τον κόσμο (που όπως και να το κάνουμε είναι θερινός τουριστικόςπροορισμός) και να έλθει ακόμα περισσότερος κόσμος και να αφήσει τα ωραία τουλεφτά. Η υπόθεση μου θυμίζειτη ρήση του Einstein: Only two things are infinite, the universe and humanstupidity, and I'm not sure about the former.

Φίλιππος Αίγιο
26-12-2013, 01:43
Το πρόβλημα για μένα είναι πως ο λόγος που θέλει να μπει είναι για να πιέσει καταστάσεις για υποχωρήσεις στην Αδριατική.Μην βγάλουμε όμως κι τον Ικαρο άχρηστο. Είναι ένα πλοίο που φτιάχτηκε για Αδριατική με ότι συνεπάγεται αυτό (μεγάλο γκαράζ πολλά κρεβάτια λιγότεροι εσωτερικοί χώροι).Το Τσαμπιον κατά την γνώμη μου αν και μου αρέσει πολλη σαν πλοίο και όντως καλύτερο και γρηγορότερο από τον Ικαρο πάσχει σε εσωτερικούς χωρους

akaluptos
26-12-2013, 15:57
Eχοντας ταξιδεψει αρκετες φορες με Ολυμπικ Τσαμπιον και Ικαρο Παλας στην Αδριατικη , βλεπω τα εξης :
- Πιο γρηγορο το πλοιο της ΑΝΕΚ (πλεον δεν παιζει ρολο η ταχυτητα , η γραμμη των Χανιων δεν εχει θεμα ταχυτητας)
- Ανωτερο σε εσωτερικους χωρους το πλοιο των Μινωικων .
Εξελιξη του Ικαρου ο Ολυμπιονικης ... Ιδιο καλουπι , διαφορες σε καποια deck και χωρους...
Ισως πιο λειτουργικο ο Ικαρος, με μια μικρη σε εκτασει ανακαινισουλα στο ξενοδοχειο θα γινει super...
Και ετσι να μεινει μια χαρα ειναι...
Υπεροχα πλοια και τα δυο...

george123
27-12-2013, 08:56
Οι περισσότεροι από εδώ είστε κοντόφθαλμοι. Βλέπετε τα πράγματα όπως θέλετε και όχι όπως πραγματικά είναι. Ποιος σας είπε οτι ο Grimaldi έχει χειρότερα πλοία από αυτούς τους μονοφαγάδες; Θέλετε να βγάλετε το ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ άχρηστο. Εαν δε το ξέρετε να σας πληροφορήσω πως η γραμμή έχει ανάγκη από 2η εταιρία και περισσότερα πλοία διότι με τα σημερνά δεδομένα δεν επαρκούν τα πλοία για τη μεταφορά των επιβατών. Πολλές φορές κινδυνεύεις να "μείνεις απ' έξω" ειδικά σε εορτές και περιόδους διακοπών.

vacondios
27-12-2013, 16:51
Οι περισσότεροι από εδώ είστε κοντόφθαλμοι. Βλέπετε τα πράγματα όπως θέλετε και όχι όπως πραγματικά είναι. Ποιος σας είπε οτι ο Grimaldi έχει χειρότερα πλοία από αυτούς του μονοφαγάδες; Θέλετε να βγάλετε το ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ άχρηστο. Εαν δε το ξέρετε να σας πληροφορήσω πως η γραμμή έχει ανάγκη από 2η εταιρία και περισσότερα πλοία διότι με τα σημερνά δεδομένα δεν επαρκούν τα πλοία για τη μεταφορά των επιβατών. Πολλές φορές κινδυνεύεις να "μείνεις απ' έξω" ειδικά σε εορτές και περιόδους διακοπών. Το δεδομένο είναι ότι το "Ikarus Palace" ζήτησε να μπεί στη γραμμή και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών εντελώς παράνομα, αυθαίρετα και επειδή το ελέγχουν εκείνοι που θεωρούνε τη γραμμή Πειραιάς-Χανιά χωράφι τους και τσιφλίκι τους καταφέρανε να απορριφτεί η αίτησή του. Και όλα αυτά σε ένα καιρό που η Τρόικα ζητάει από την Κυβέρνηση διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία προς το ανταγωνιστικότερο και την απελευθέρωση. Ας ελπίζουμε ότι ο Emanuelle Grimaldi να επιμείνει και να τα καταφέρει. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας για το γεγονός ότι οι συμπατριώτες μου όλοι ανεξαιρέτως που ζητάνε την ψήφο μου είναι ανίκανοι να φτιάξουν κράτος και περιμένουμε από τους ξένους.

vacondios
28-12-2013, 16:29
151314Αυτή η αίτησηαφορά τακτική δρομολόγηση του "Ίκαρος Παλάς" στο Πειραιάς-Χανιά στηνχρονική περίοδο Νοέμβριος 2014-Οκτώβριος 2015 και η κατάθεσή της είχε προηγηθείεκείνης για την έκτακτή (Ιούνιος 2014 - Οκτώβριος 2015) που και που απορρίφτηκεστις 19 Δεκεμβρίου. Να δούμε τί απάντηση θα δοθεί και με ποιεςδικαιολογίες.

marakis stratos
30-12-2013, 10:42
Δεν χρειάζετε να ντρπόμαστε για την καταγωγή μας επειδή κυβερνηθήκαμε απο απατεώνες.
Εδω ειμαστε για να τους στειλουμε απο εκει που ηρθαν.
Τι Ikarus Palace ειναι ενα θαυμάσιο πλοιο.Δεν υπαρχει αμφιβολία οτι ειναι καταληλο για την γραμμή.
Ομως, ξαναλέω, οτι η γραμμή εξυπηρετείτε μια χαρά εδω και σαράντα χρόνια.
Σιγουρα υπαρχουν θέματα ταλαιπωρίας.
Προσωπικά εχω ταξιδέψει σχεδόν ορθιος ολη νύχτα.
Αλλά παλι λέω οτι η ΑΝΕΚ συμβάλει στην αναπτυξη του τόπου οχι μονο σε σχέση με τα πληρώματα.
Ολος ο εφοδιασμός γινετε στην Κρήτη. Εκτος ελαχίστων προιόντων και σιγουρα καποιων ανταλακτικων.
Παραδειγματικά αναφέρω οτι σε περιόδους αιχμής μονο απο την creta farm γινετε εφοδιασμός πάνω απο 2 τονους την ημέρα! Αναλογα ειναι τα νουμερα και στα υπολοιπα προιόντα.Ποσος αλλος κοσμος λοιπον ζει απο αυτά τα πλοία.Κοσμος του νησιού.Τοπικη οικονομία.Τωρα εμείς ζητάμε την ανεση μας επειδή θα ταξιδέψουμε μια η δυο φορές τον χρόνο σε μέρες αιχμής, και ειμαστε πρόθυμοι να μπουμε οπουδήποτε αλλού, και ασ το κλείσει το μαγαζί η ΑΝΕΚ και η κάθε αλλη ελληνική. Να ελθουν ξένα καράβια να μας ταξιδευουν καλύτερα. Ειναι και αυτό μια σεβαστή αποψη.
Με εκτίμηση προς ολους

vacondios
30-12-2013, 15:43
Δεν χρειάζετε να ντρπόμαστε για την καταγωγή μας επειδή κυβερνηθήκαμε απο απατεώνες.
Εδω ειμαστε για να τους στειλουμε απο εκει που ηρθαν.
Τι Ikarus Palace ειναι ενα θαυμάσιο πλοιο.Δεν υπαρχει αμφιβολία οτι ειναι καταληλο για την γραμμή.
Ομως, ξαναλέω, οτι η γραμμή εξυπηρετείτε μια χαρά εδω και σαράντα χρόνια.
Σιγουρα υπαρχουν θέματα ταλαιπωρίας.
Προσωπικά εχω ταξιδέψει σχεδόν ορθιος ολη νύχτα.
Αλλά παλι λέω οτι η ΑΝΕΚ συμβάλει στην αναπτυξη του τόπου οχι μονο σε σχέση με τα πληρώματα.
Ολος ο εφοδιασμός γινετε στην Κρήτη. Εκτος ελαχίστων προιόντων και σιγουρα καποιων ανταλακτικων.
Παραδειγματικά αναφέρω οτι σε περιόδους αιχμής μονο απο την creta farm γινετε εφοδιασμός πάνω απο 2 τονους την ημέρα! Αναλογα ειναι τα νουμερα και στα υπολοιπα προιόντα.Ποσος αλλος κοσμος λοιπον ζει απο αυτά τα πλοία.Κοσμος του νησιού.Τοπικη οικονομία.Τωρα εμείς ζητάμε την ανεση μας επειδή θα ταξιδέψουμε μια η δυο φορές τον χρόνο σε μέρες αιχμής, και ειμαστε πρόθυμοι να μπουμε οπουδήποτε αλλού, και ασ το κλείσει το μαγαζί η ΑΝΕΚ και η κάθε αλλη ελληνική. Να ελθουν ξένα καράβια να μας ταξιδευουν καλύτερα. Ειναι και αυτό μια σεβαστή αποψη.
Με εκτίμηση προς ολους

Συγχαρητήρια στην ΑΝΕΚ για την προσφορά της στη Δυτική Κρήτη. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι έχει προσφέρει πολλά και πεποίθησή μου είναι ότι θα εξακολουθεί να προσφέρει και κατόπιν της έλευσης του ανταγωνιστή. Πλην όμως αυτό που η ΑΝΕΚ και κάποιοι πεισματάρηδες τοπικιστές δυσκολεύονται να κατανοήσουν είναι ότι τα Χανιά αποτελούν έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ισχύει ότι ισχύει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση δηλαδή ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών. Δεν είπε κανένας "φύγε εσύ για να έλθω εγώ"

george123
01-01-2014, 23:04
Καλή χρονιά και χρόννια πολλά σε όλους!

Και τι ακριβώς σημαίνει οτι επειδή αυτό που ονομάζετε "εταιρία" έχει "στήρίξει" το νομό; Οτι απαγορεύεται να έρθουν και άλλες εταιρίες στη γραμμή; Που το είδατε γραμμένο;

nikolasher
02-01-2014, 13:32
η ΑΝΕΚ δεν αφησε ποτε την γραμμη 40+ χρονια και εχει και ενα απο τα καλυτερα πλοια της εκει. Οι τιμες της σε σχεση με κυκλαδες ειναι πολυ καλες αν και μονοπωλιο Δεν απαγορευετε φυσικα απο κανεναν νομο το να ερθει αλλη εταιρεια το ζητημα που τιθετε στο φορουμ ειναι ηθικο .
ΥΓ. Μιας και εχω ταξιδεψει και με ικαρο και με τσαμπιον να πω οτι το τσαμπιον ειναι μακραν καλυτερο και ποιο ανετο απο τον ξαδελφο του ικαρο για εμενα.

ΣΕΒΝΤΑΣ
02-01-2014, 17:29
Μην ξεχατε μιλαμε για Χανια, εδω πλοια με Ελληνικη σημαια δεν αντεξαν, θα την παλεψει καποιο με ξενη?
Εγω προσωπικα σαν χανιωτης Δεν θελω αλλη εταιρεια,μια χαρα με εξηπηρετει αυτη που εχουμε χρονια (και πριν με παρετε απο τα μουτρα) δηλωνω και ειμαι τοπικιστης... γιατι και γνωστοι και ατομα απο την οικογενεια μου και εγω ο ιδιος εχω φαει ενα κοματι ψωμι απο την ΑΝΕΚ.

Παραμένει ακόμα η ΑΝεκ Χανιώτικη εταιρία?γιατι . .επειδή ειναι μερικές υπηρεσίες γραφείου εκει?γιατι σε άλλα θέματα δέν ειναι..πχ στις τροφοδοσίες των πλοίων,στον καθαρισμό του ιματισμού,ακόμα και στα πλήρωματα που εργάζονται.

vacondios
02-01-2014, 19:00
η ΑΝΕΚ δεν αφησε ποτε την γραμμη 40+ χρονια και εχει και ενα απο τα καλυτερα πλοια της εκει. Οι τιμες της σε σχεση με κυκλαδες ειναι πολυ καλες αν και μονοπωλιο Δεν απαγορευετε φυσικα απο κανεναν νομο το να ερθει αλλη εταιρεια το ζητημα που τιθετε στο φορουμ ειναι ηθικο .
ΥΓ. Μιας και εχω ταξιδεψει και με ικαρο και με τσαμπιον να πω οτι το τσαμπιον ειναι μακραν καλυτερο και ποιο ανετο απο τον ξαδελφο του ικαρο για εμενα.
Μιας και είπες για Κυκλάδες έθιξες άλλη πονεμένη ιστορία παράνομου και καταχρηστικού μονοπωλίου χρώματος μπλε αλλά ας μην το συζητήσουμε εδώ. Απ' ότι είδα και στη γραμμή του Ηρακλείου οι τιμές της ΑΝΕΚ είναι πολύ καλύτερες και από των Μινωικών και μάλιστα και από τις τιμές της ίδιας για τα Χανιά. Και έχουμε και το δεδομένο ότι και τα 6 πλοία που πηγαινοέρχονται στην Κρήτη τη νύχτα ασχέτως της ονομαστικής τους ισχύος κινούνται με την ίδια ταχύτητα 19-20 κόμβους.
Μήπως μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής περί του το ποιο είναι ηθικό?
Έρχεται λοιπόν κι ένα έβδομο πλοίο (καλύτερο ή χειρότερο ουδόλως μ' ενδιαφέρει) με Ελληνική Σημαία και ζητάει να προσφέρει περισσότερη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στην περιοχή των Χανίων και του Ρεθύμνου. Εάν δεν κάνω λάθος το ηθικό αλλά και το λογικό είναι όλα τα υπόλοιπα πλοία να το καλωσορίσουνε με παρατεταμένους συριγμούς και η Κρήτη με μπαλωθιές.
Και αντί αυτών στις 19 Δεκεμβρίου οι διαπλεκόμενοι του Σ.Α.Σ. του λένε ανήθικα, παράλογα και παράνομα ΟΧΙ.

nikolasher
03-01-2014, 00:39
Αν και πιστευω οτι πρεπει αυτη η κουβεντα να παει σε αλλο θεμα του forum και αν χρειαστει να μεταφερθει εκει το μηνυμα μου ας παει.
Λοιπον ο δυνατος να τρωει τον αδυναμο ειναι κατι φυσικο αλλα οχι και ηθικο . Δεν ξερω τι καλυτερο μπορει να προσφερει το Ικαρος στα χανια σε αυτη την περιοδο που η κινηση ειναι εντελος πεσμενη ακομα και το καλοκαιρι (πολυ μικρο ποσοστο εσωτερικου τουρισμου - μεγαλη πτωση των μεταφορων κτλ).Νομιζω οτι θα εχουμε στη σουδα 3 πλοια να μπενουν μεσα ολο τον χειμωνα (δεν το βλεπω πολυ υγιες αυτο για αναπτυξη ενος τοπου) και το καλοκαιρι να παλεβουν να βγαλουν ενα κερδος που θα χαθει μεχρι το φθινοπορο.
Ειμαι υπερ του να ερθει ο Ικαρος η ακομα και ενα κρουιζ η και το θεοφιλος δεν εχει σημασια ποιο. Αρκει να υπαρχει ψωμι για ολους. Ημουν στη γραμμη του Ηρακλειου το 2010 στο Κρητη2 και ειδα οτι εμεις ενα οικονομικοτατο πλοιο με σχεδον φουλ γκαραζ απο φορτιγα και ισα που βγαζαμε τα εξοδα την περιοδο της μαχης με σουπερφαστ μινοαν και ανεκ.
Μια μαχη οπως του 08 με το αριαδνη και το τσαμπιον στα Χανια τουλαχιστον η ΑΝΕΚ αυτη τη στιγμη δεν την αντεχει. Αυτο θα μου πειτε ειναι προβλημα της εταιρειασς και οχι του επιβατη. Ισος αν ξαναγηνει αυτη η μαχη στο τελος να ειναι σε βαρος του επιβατη γιατι νομιζω λιγο πολυ πιστευω ξερουμε ποιος θα ειναι ο νικητης.
Δεν ειμαι απο χανια,δεν ξερω τι εχει κανει εκει και τι οχι. Εφαγα ενα κομματι ψωμι απο αυτη την εταιρεια την σεβομαι αλλα μεχρι εκει . Η σκεψη μου ειναι στα πληρωματα και τους επιβατες και το μελλον μετα την μαχη κατα τον απολογισμο των ζημιων. Καλη χρονια σε ολους

vacondios
11-01-2014, 20:52
Λοιπόν όταν ένα πλοίο επιθυμεί να μπει σε μια γραμμή σε τακτικό δρομολόγιο δώδεκα μηνών έχει το δικαίωμα να μπεί χωρίς να είναι υποχρεωμένο να πάρει θετική γνωμοδότηση από το Σ.Α.Σ.και χωρίς να ρωτήσειτην Α.Ν.Ε.Κ. Επομένως το "Ίκαρος Palace" καλώς εχόντων των πραγμάτων θα σκάσει μύτη στη Σούδα από την 1η Νοεμβρίου είτε το θέλουνε είτε όχι κάποιοι στενόμυαλοι.

Chosen_12
12-01-2014, 21:59
Απο 1η Νοεμβρίου??? Σε 11 μήνες???

thanos75
13-01-2014, 10:30
Λοιπόν όταν ένα πλοίο επιθυμεί να μπει σε μια γραμμή σε τακτικό δρομολόγιο δώδεκα μηνών έχει το δικαίωμα να μπεί χωρίς να είναι υποχρεωμένο να πάρει θετική γνωμοδότηση από το Σ.Α.Σ.και χωρίς να ρωτήσειτην Α.Ν.Ε.Κ. Επομένως το "Ίκαρος Palace" καλώς εχόντων των πραγμάτων θα σκάσει μύτη στη Σούδα από την 1η Νοεμβρίου είτε το θέλουνε είτε όχι κάποιοι στενόμυαλοι.

Αυτό που λες φίλε μου μου Λουτσιώτη είναι απόλυτα σωστό...και ισχύει σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου. Σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν απαγορεύεται η ελεύθερη δρομολόγηση πλοίου σε κάποια ακτοπλοική γραμμή. Μακάρι είτε αυτό είτε κάποιο άλλο της ΜΙΝΟΑΝ να σκάσει μύτη στα Χανιά, και από εκεί "αν είναι να τους αντέξει το σκοινί, ας φανεί στο χειροκρότημα" που λέει και το τραγούδι της Πρωτοψάλτη:fat:

vacondios
13-01-2014, 19:13
Αυτό που λες φίλε μου μου Λουτσιώτη είναι απόλυτα σωστό...και ισχύει σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου. Σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν απαγορεύεται η ελεύθερη δρομολόγηση πλοίου σε κάποια ακτοπλοική γραμμή. Μακάρι είτε αυτό είτε κάποιο άλλο της ΜΙΝΟΑΝ να σκάσει μύτη στα Χανιά, και από εκεί "αν είναι να τους αντέξει το σκοινί, ας φανεί στο χειροκρότημα" που λέει και το τραγούδι της Πρωτοψάλτη:fat:
Δεν κατάλαβες τι εννοώ.
Εάν θέλει οποιοδήποτε πλοίο να μπει σε ένα δρομολόγιο για όλο το χρόνο είναι ελεύθερο να το κάνει. Πλην όμως υπάρχουν γραμμές π.χ. Πειραιάς-Αμοργός ή Δονούσα ή Σίκινο όπου το χειμώνα τα πλοία πηγαινοέρχονται άδεια. Πλην όμως υπάρχουν κάποια πλοία που εξυπηρετούν αυτά τα νησιά και το χειμώνα διότι οι συγκοινωνίες πρέπει να λειτουργούν όλο το χρόνο με οικονομική ζημιά αλλά και με κρατική επιδότηση και περιμένουν να έλθει η υψηλή σαιζόν για να αποκομίσουν κέρδη. Δεν είναι ούτε σωστό ούτε δίκαιο να πάει ένα πλοίο και να πει: "κοιτάξτε επειδή εγώ είμαι ο έξυπνος και εσείς τα κορόιδα θα μπω στη γραμμή να κάνω την αρπαχτή μου όταν έχει κόσμο και εσείς μείνετε όλο το χρόνο" Για αυτό το λόγο στην περίπτωση και μόνο που κάποιο πλοίο επιθυμεί να μπει σε μια γραμμή για κάποιους μήνες και όχι για ολόκληρο το χρόνο υποβάλλει αίτημα στο συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών όπου υποτίθεται ότι εξετάζεται η σκοπιμότητα του αιτήματος.
Η ακτοπλοϊκή συγκοινωνιακή χρονιά ξεκινάει 1η Νοεμβρίου εκάστου έτους και λήγει 31 Οκτωβρίου του επομένου.
Το "Ικαρος Palace" ήθελε να ξεκινήσει δρομολόγια για τα Χανιά τον προσεχή Μάιο και να συνεχίσει ύστερα κανονικά και το χειμώνα. Πλην όμως επειδή όπως είπαμε έναρξη της τακτικής σαιζόν θεωρείται η 1η Νοεμβρίου οι μήνες από Μάιο μέχρι Οκτώβριο του 2014 εθεωρούντο έκτακτη δρομολόγηση για αυτούς τους μήνες μόνο χρειαζόταν να ζητήσει τη γνωμοδότηση του Σ.Α.Σ. Στις 19 Δεκεμβρίου εισέπραξε ένα μεγάλο και αδικαιολόγητο όχι. Το κακό όμως είναι ότι εισέπραξε και ένα κλίμα πολέμου εναντίον του. Και αλλιώς ξεκινάς όταν πηγαίνεις σε έναν υγιή και ευγενή ανταγωνισμό όπου πηγαίνεις με σκοπό να προαγάγεις την ποιότητα της υπηρεσίας και με άλλου είδους υπεροπλία ξεκινάς για να πας σε πόλεμο όπου ο βασικός σκοπός σου είναι το πώς θα συντρίψεις και να κατατροπώσεις τον αντίπαλο. Απομένουν 10 μήνες και 17 μέρες. Ίδωμεν

kythnos
13-01-2014, 19:39
Φυσικά η ΑΝΕΚ πήγε και έκανε πόλεμο στο πλοίο γιατί εξυπηρετεί την συγκεκριμένη γραμμή επί πολλά χρόνια όταν ο μεγαλομέτοχός της απέναντι εταιρείας έχει τα πιο αγνά συναισθήματα και απλώς δήλωσε ότι συγκεκριμένα πλοία της άλλης εταιρείας είναι γ σκράπ(Κρήτη 1&2, Ελ. Βενιζέλος)....Φίλε αν θέλουν οι Μινωικές πραγματικά να βάλλουν πλοίο στα Χανιά θα το κάνουν τον Νοέμβριο με ετήσια δρόμολογηση όπως σωστά λές, αν από πίσω κρύβονται άλλες σκοπιμότητες ενδεχομένως θα κάνουν ότι και στο παρελθόν θα ακυρώσουν τα σχέδια τους για ετήσια δρομολόγηση...Ο χρόνος θ δείξει λοιπόν και μακάρι τελικά να σταθούν περισσότερα ελληνικά πλοία στην γραμμή και να υπάρξει δουλειά γ ελληνικά χέρια....

thanos75
13-01-2014, 22:08
Δεν κατάλαβες τι εννοώ.
Εάν θέλει οποιοδήποτε πλοίο να μπει σε ένα δρομολόγιο για όλο το χρόνο είναι ελεύθερο να το κάνει. Πλην όμως υπάρχουν γραμμές π.χ. Πειραιάς-Αμοργός ή Δονούσα ή Σίκινο όπου το χειμώνα τα πλοία πηγαινοέρχονται άδεια. Πλην όμως υπάρχουν κάποια πλοία που εξυπηρετούν αυτά τα νησιά και το χειμώνα διότι οι συγκοινωνίες πρέπει να λειτουργούν όλο το χρόνο με οικονομική ζημιά αλλά και με κρατική επιδότηση και περιμένουν να έλθει η υψηλή σαιζόν για να αποκομίσουν κέρδη. Δεν είναι ούτε σωστό ούτε δίκαιο να πάει ένα πλοίο και να πει: "κοιτάξτε επειδή εγώ είμαι ο έξυπνος και εσείς τα κορόιδα θα μπω στη γραμμή να κάνω την αρπαχτή μου όταν έχει κόσμο και εσείς μείνετε όλο το χρόνο" Για αυτό το λόγο στην περίπτωση και μόνο που κάποιο πλοίο επιθυμεί να μπει σε μια γραμμή για κάποιους μήνες και όχι για ολόκληρο το χρόνο υποβάλλει αίτημα στο συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών όπου υποτίθεται ότι εξετάζεται η σκοπιμότητα του αιτήματος.
Η ακτοπλοϊκή συγκοινωνιακή χρονιά ξεκινάει 1η Νοεμβρίου εκάστου έτους και λήγει 31 Οκτωβρίου του επομένου.
Το "Ικαρος Palace" ήθελε να ξεκινήσει δρομολόγια για τα Χανιά τον προσεχή Μάιο και να συνεχίσει ύστερα κανονικά και το χειμώνα. Πλην όμως επειδή όπως είπαμε έναρξη της τακτικής σαιζόν θεωρείται η 1η Νοεμβρίου οι μήνες από Μάιο μέχρι Οκτώβριο του 2014 εθεωρούντο έκτακτη δρομολόγηση για αυτούς τους μήνες μόνο χρειαζόταν να ζητήσει τη γνωμοδότηση του Σ.Α.Σ. Στις 19 Δεκεμβρίου εισέπραξε ένα μεγάλο και αδικαιολόγητο όχι. Το κακό όμως είναι ότι εισέπραξε και ένα κλίμα πολέμου εναντίον του. Και αλλιώς ξεκινάς όταν πηγαίνεις σε έναν υγιή και ευγενή ανταγωνισμό όπου πηγαίνεις με σκοπό να προαγάγεις την ποιότητα της υπηρεσίας και με άλλου είδους υπεροπλία ξεκινάς για να πας σε πόλεμο όπου ο βασικός σκοπός σου είναι το πώς θα συντρίψεις και να κατατροπώσεις τον αντίπαλο. Απομένουν 10 μήνες και 17 μέρες. Ίδωμεν
Μα δεν αναφέρθηκα στις άγονες γραμμές φίλε μου. Οι άγονες είναι ειδική περίπτωση. Και εννοείται πως το υπουργείο οφείλει να βρίσκει τρόπους ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση ττων νησιών , με με τον ηπειρωτικό κορμό όσο κ με άλλα νησιά. Το προηγούμενο μου σχόλιο είχε να κάνει με τις μη άγονες. Εάν μια εταιρεία θέλει για παράδειγμα να δρομολογήσει πλοίο στην Κρήτη, τη Ρόδο, ή την παροναξια, δε νομίζω ότι θα πρέπει να εμποδίζεται αρκεί η δρομολόγηση να είναι σε ετήσια βάση, όπως πολύ σωστά είπες, και όχι αρπαχτή

stathe174
14-01-2014, 04:19
Πάντως ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Αν ο "Ίκαρος" θέλει να μπει, ας μπει αλλά από την αρχή όπως λέμε όλοι, και όχι να πάρει μέρος της καλοκαιρινής πίτας πρώτα και μετά να ξεκινήσει. Αυτό δεν είναι δίκαιο και δεν είναι και ηθικό σε όσους στηρίζουν μια γραμμή. Τα περί έκτακτης δρομολόγησης για το καλοκαίρι δείχνουν ότι είναι καθαρά κερδοσκοπικά παιχνίδια εκ μέρους της εταιρείας του. Το Σ.Α.Σ. αυτό είπε και όχι να μην μπει καθόλου.

vacondios
06-02-2014, 21:10
Χαράς Ευαγγέλια για τη Δυτική Κρήτη. Όχι ένα αλλά δύο πανέμορφα και υπερσύγχρονα πλοία με Ελληνική σημαία και Ελληνικά πληρώματα έρχονται να ενισχύσουν τη θαλάσσια συγκοινωνία της με τον Πειραιά. Από 1η Νοεμβρίου το “Ίκαρος Palace" της Minoan Lines (κατασκευή 1997 σε Σουηδία και Νορβηγία) μπαίνει οριστικά στο Πειραιάς-Χανιά και η πανέμορφη "Αριάδνη" της Hellenic Seaways (κατασκευή 1996 Ιαπωνία) θα κάνει το δρομολόγιο Πειραιάς-Σαντορίνη-Ρέθυμνο. Τα νέα δρομολόγια αναμένεται να δώσουν ώθηση στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Νησιού. Ωστόσο υπήρξαν και κάποιοι στενόμυαλοι κολλημένοι στο παρελθόν που υποκινούμενοι από κατεστημένα συμφέροντα είχαν αντιδράσει στη συνεισφορά της Minoan στις συγκοινωνίες των Χανίων μετερχόμενοι αστείες δικαιολογίες ότι εξυπηρετούνται σκοπιμότητες κ.α. Στον κόσμο όλα πρέπει να γίνονται για κάποιο σκοπό και τίποτα ασκόπως. Προσωπικά εύχομαι και τα 8 πλοία της Κρήτης (2+1 των Χανίων, 1 του Ρεθύμνου και 4 του Ηρακλείου) να πηγαινοέρχονται με μεγάλες πληρότητες με μοναδική σκοπιμότητα την ενίσχυση της Οικονομίας.

P@vlos
06-02-2014, 23:42
Εδω θα μαστε το Νοέμβρη να το συζητάμε... η δήλωση δρομολόγησης δεν σημαίνει και δέσμευση οτι θα γίνει, ειδικά όταν μιλάμε πχ για το ουτοπικό Πειραιά-Θήρα-Ρέθυμνο

vacondios
07-02-2014, 09:31
Εδω θα μαστε το Νοέμβρη να το συζητάμε... η δήλωση δρομολόγησης δεν σημαίνει και δέσμευση οτι θα γίνει, ειδικά όταν μιλάμε πχ για το ουτοπικό Πειραιά-Θήρα-Ρέθυμνο Διακρίνω κάποια δυσπιτία ή είναι ιδέα μου? Εσύ δηλαδή δε χαίρεσαι όταν έρχονται πλοία-στολίδια στο Αιγαίο με τη Γαλανόλευκη για να βοηθήσουν Νησιά με απαράμιλλητες φυσικές ομορφιές και που έρχεται κόσμος από όλες τις γωνιές του κόσμου να τα θαυμάσει?
Λες να μην έχουνε υπολογίσει ότι τους χειμερινούς μήνες τα έξοδα θα είναι περισσότερα από τα έσοδα? Πλην όμως από τον Απρίλιο του 2015 και ύστερα ποιος τους πιάνει!

P@vlos
07-02-2014, 18:32
Μόνο που οι τουρίστες που έρχονται στο συγκεκριμένο νησί είναι κατα κανόνα με all-inclusive πακέτα και μεταβαίνουν αεροπορικώς. Δεν υπάρχει και κανένας οργασμός κίνησης το καλοκαίρι ώστε να βγουν σπασμένα ενός ολόκληρου χειμώνα. Αν ήταν έτσι θα βλέπαμε καθημερινά ημερήσια και έξτρα δρομολόγια απο όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη.

Προσωπικά δυσπιστώ επειδή με την πρόθεση και μόνο των Χανίων η κ/ξ (με την ΑΝΕΚ πανω απ'όλα) αποδυνάμωσε την παρουσία της στο Ηράκλειο κάτι που φέρνει παραπάνω έσοδα στην Μινοαν χωρίς καν την δρομολόγηση πλοίου

george123
08-02-2014, 21:41
Δε νομίζω να μη θέλει να το βάλει στη γραμμή αφού το ζητάει εδώ και 3 χρόνια.

vacondios
09-02-2014, 11:36
Η ΑΝΕΚ έχει στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά ένα πάρα πολύ όμορφο υπερπολυτελές πιο καινούριο και μετασκευασμένο πολύ ανώτερο από το "Ιkarus Palace" πλοίο και μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό με την Minoan. Ο "Ίκαρος" σίγουρα θα είχε και θα έχει μικρή τύχη και ελάχιστη κερδοφορία και θα πάρει μικρό μερίδιο της αγοράς. Πλην όμως η Α.Ν.Ε.Κ. σε μιά κίνηση αδικαιολόγητου πανικού φέρνει και τη ναυαρχίδα της (το Olympic Champion) από τη γραμμή του Ηρακλείου εί δυνατόν με πυροβόλα και τορπίλες για να βυθίσουν τον ανεπιθύμητο εισβολέα. Πλην όμως με αυτή τη λογική στην ΑΝΕΚ βάζουνε τα χεράκια τους και βγάζουνε τα ματάκια τους. Και θα είναι πολύ κακό και για τα Χανιά και για το Ηράκλειο και για την Ελληνική Ακτοπλοϊα να συρρικνωθεί η ΑΝΕΚ

nikolasher
09-02-2014, 23:44
καπου το 96 η σουπερφαστ θα εβαζε πλοια της στην Κρητη (δεν ειχε σκοπο να το κανει τοτε φυσικα) και αυτο εκανε την μινοαν να κανει την μεγαλυτερη μαζικη παραγγελια πλοιων που εκανε ποτε ελληνικη ακτοπλοικη (7 νεα , μεγαλα και ταχυτατα πλοια) . Αυτο ηταν και η αρχη του τελους για τις εως τοτε μινωικες γραμμες. ξεποπυλημα και μονο με 3 πλοια στην κατοχη της. Και λεω εγω αν ολο το θεμα ειναι να φυγει το τσαμπιον απο ηρακλειο και να δυναμωσει εκει η μινοαν και απλα η ιστορια επαναλαμβανεται;

P@vlos
10-02-2014, 04:09
καπου το 96 η σουπερφαστ θα εβαζε πλοια της στην Κρητη (δεν ειχε σκοπο να το κανει τοτε φυσικα) και αυτο εκανε την μινοαν να κανει την μεγαλυτερη μαζικη παραγγελια πλοιων που εκανε ποτε ελληνικη ακτοπλοικη (7 νεα , μεγαλα και ταχυτατα πλοια) . Αυτο ηταν και η αρχη του τελους για τις εως τοτε μινωικες γραμμες. ξεποπυλημα και μονο με 3 πλοια στην κατοχη της. Και λεω εγω αν ολο το θεμα ειναι να φυγει το τσαμπιον απο ηρακλειο και να δυναμωσει εκει η μινοαν και απλα η ιστορια επαναλαμβανεται;

Οι πιο πολλοί εκεί ποντάρουμε νομίζω... Οτι γινεται η μπλόφα ελπίζοντας στην λαθος αντίδραση του πανικού του αντιπάλου!

george123
15-02-2014, 09:55
Ολοκλήρωσε το δεξαμενισμό του και επιστρέφει τώρα στο Livorno.

manolisfissas
13-03-2014, 10:52
Το ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ στο λιμάνι του Πειραιά.

153238.

mch
03-09-2014, 00:04
Ξέρουμε αν θα έρθει καθόλου το πλοίο τον χειμώνα στην Ελλάδα για να σκατζάρει τα άλλα δύο στη γραμμή του Ηρακλείου?

Chosen_12
03-09-2014, 11:55
Η ΑΝΕΚ έχει στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά ένα πάρα πολύ όμορφο υπερπολυτελές πιο καινούριο και μετασκευασμένο πολύ ανώτερο από το "Ιkarus Palace" πλοίο και μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό με την Minoan. Ο "Ίκαρος" σίγουρα θα είχε και θα έχει μικρή τύχη και ελάχιστη κερδοφορία και θα πάρει μικρό μερίδιο της αγοράς. Πλην όμως η Α.Ν.Ε.Κ. σε μιά κίνηση αδικαιολόγητου πανικού φέρνει και τη ναυαρχίδα της (το Olympic Champion) από τη γραμμή του Ηρακλείου εί δυνατόν με πυροβόλα και τορπίλες για να βυθίσουν τον ανεπιθύμητο εισβολέα. Πλην όμως με αυτή τη λογική στην ΑΝΕΚ βάζουνε τα χεράκια τους και βγάζουνε τα ματάκια τους. Και θα είναι πολύ κακό και για τα Χανιά και για το Ηράκλειο και για την Ελληνική Ακτοπλοϊα να συρρικνωθεί η ΑΝΕΚ

Δεν συμφωνώ με αυτό το post. Το εάν αυτή η κίνηση δεν πάει καλά έχει να κάνει καθαρά για μένα με τον έντονο τοπικισμό που έχουμε οι Κρητικοί, Ηρακλειώτες με τις MINOAN και οι Χανιώτες με τις ΑΝΕΚ πράγμα που πλέον είναι για μένα προσωπικά κάπως ανόητο μιας και οι δυο πλέον ανήκουν τυπικά στον Ιταλό. Θεωρώ υπερβολικό το σχόλιο για "υπερπολυτελές" καράβι. Μέχρι "πολυτελές", το δέχομαι. Επίσης το να λες ένα καράβι μετασκευασμένο ότι είναι καινούριο ακούγεται αντιφατικό. Τέλος, επειδή έχω ταξιδέψει και με τον Έλυρο και με Κνωσος/Φαιστός αρκετές φορές, θεωρώ ότι τα καράβια των MINOAN είναι πιο πολυτελή απο τον Έλυρο. Ο Έλυρος έχει το προσόν ότι έχει βάλει τηλεοράσεις σε όλες τις καμπίνες (εάν δεν κάνω λάθος), αλλά έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ φθηνότερα υλικά στο καράβι. Μέσα στην καμπίνα έτριζε απίστευτα πολύ...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-09-2014, 12:43
Aν περιμένεις απάντηση από τον Vacondios είναι μπαναρισμένος!

giorgos5
05-09-2014, 09:54
Και επιπλέον ο "υπερπολυτελές" 'Ελυρος κάνει το χειρότερο ταξίδεμα των πλοίων της Κρήτης.Αν και απο Ηράκλειο,ήθελα να τον δοκιμάσω και πήγα από Χανιά.Το κούνημα είναι απίστευτο και με 5άρι.Το πλοίο πάει πέρα δώθε.Η αδερφή μου έκανε εμετούς.

kythnos
05-09-2014, 10:28
Άχρηστος ο Έλυρος, χωρίς σαλόνια το olympic champion ρε βγάλτε τα να βάλει επιτέλους καράβι ο Μανώλης να εξυπηρετηθούν όλοι....Ωραίοι που είμαστε οι Έλληνες έχουμε ferrari ενώ το αναπτυξιακό επίπεδο μας και τα λεφτά π έχουμε στην τσέπη μας είναι για κάρο και δεν είμαστε και ευχαριστημένοι....μου θυμίζει μία κουβέντα που είχε πει κάποτε ο Αγούδημος αν και τότε δεν την πίστευα: τι να κάνουμε λέει υπάρχουν και καράβια οικονομικά για να ταξιδεύει ο κόσμος και όχι ταχύπλοα με Vip θέσεις που χρειάζονται ένα μηνιάτικο για να μπείς μέσα... Η φιλοσοφία του Ελλήνα δεν αλλάζει όμως ακόμη και άφραγκος φιγούρα θέλει να κάνει και θεωρεί ότι ο Έλυρος κουνάει και ο Ολυμπιονίκης είναι άχρηστος...αλήθεια αυτοί που παραπονιούνται φαντάζομαι οδηγούν το τελευταίο μοντέλο της ferrari γιατί τα υπόλοιπα αυτοκίνητα είναι αργά και δεν σου φτιάχνουν και καφέ...

marakis stratos
05-09-2014, 11:51
(http://www.nautilia.gr/forum/member.php?8082-kythnos) Φιλε kythnos το υφος που ακουμπας το θεμα μου αρεσει πολύ.
Μερικες φορες πραγματικα δεν καταλαβαινω τι ζηταμε. Και εγω μεσα βεβαια.
Δυο καινουρια αριστα πλοια και θελουμε το τριτο γιατι ειναι τι? καλυτερο ας πουμε? δεν κουναει? ειναι φθηνοτερο?
Ας σκεφτουμε τον τοπο μας και ασ στηριξουμε οσο μπορουμε οσες εταιρειες εχουν ελληνικο χαρακτηρα και οχι μονο στην ακτοπλοια. και θα μου πειτε τωρα οτι το εισιτηριο ειναι ακριβο.. το ξερω. και πολυ καλα μαλιστα.
Τι να πουν και οι Χιωτες με τους μυτιλινιους?
Με εκτιμηση σε ολους

Φίλιππος Αίγιο
05-09-2014, 13:25
Ρε παιδιά ευπρόσδεκτος είναι και ο Ικαρος.Αν μπορέσουν να συνυπάρξουν και οι δυο εταιρίες γιατί οχι.Το θέμα είναι όμως να μην τα ισοπεδώνουμε και όλα, μην βγάλουμε και το Ελυρος και το Τσαμπιον άχρηστα δηλαδή.Παλιότερα έβριζαν το Λατώ γιατί είναι παλιό και ήθελαν το τσαμπιον τώρα βρίζουν το τσαμπιον επειδή δεν έχει σαλόνια,το ελυρος επειδη κουναει.Φτανει πια.

giorgos5
05-09-2014, 14:39
Οφείλω από πλευράς μου να διευκρινίσω ότι ο 'Ελυρος είναι ένα πλοίο στολίδι για την ελληνική ναυτιλία και εσωτερικά ιδιαίτερα ευρύχωρο με όμορφους χώρους.Θα ήθελα να με συγχωρέσετε για την επιθετική μου τοποθέτηση ως προς μία αρνητική πτυχή του συγκεκριμένου πλοίου,αλλά παρασυρόμενος από την προσπάθεια αχρήστευσης ενός πολύ όμορφου,μοντέρνου και αρκούντως γρήγορου πλοίου,με εκνεύρισε αυτή η εμπάθεια του κόσμου των Χανίων ως προς την ανωτερότητα άνευ συγκρίσεως των πλοίων της "Χανιώτικης" εταιρείας τους και την πλήρη κατωτερότητα των Ηρακλειώτικων(Ιταλικών συμφερόντων βέβαια) πλοίο γιατί απλά πάνω γράφει Ηράκλειο.Τα συμπεράσματα δικά σας...

Ilias 92
05-09-2014, 14:57
Συζητάμε δυο χρόνια και λέμε τα ίδια και τα ίδια και πλοιο δεν βλέπουμε!

pantelis2009
05-09-2014, 15:06
Μπορεί να θέλουν κανένα Κρήτη ή κανένα Λατώ για να είναι.....ευχαριστημένοι.

avvachrist
07-09-2014, 01:57
Και επιπλέον ο "υπερπολυτελές" 'Ελυρος κάνει το χειρότερο ταξίδεμα των πλοίων της Κρήτης.Αν και απο Ηράκλειο,ήθελα να τον δοκιμάσω και πήγα από Χανιά.Το κούνημα είναι απίστευτο και με 5άρι.Το πλοίο πάει πέρα δώθε.Η αδερφή μου έκανε εμετούς.

Φίλε μου είσαι πραγματικά υπερβολικός! Εγώ πριν ένα μήνα που ταξίδεψα με τον Ιάπωνα μια χαρά ανταποκρίθηκε στα μποφόρ και ας είχε και πάνω από 5bf. Δεν κατάλαβα κάπου αυτό το "απίστευτο κούνημα" που αναφέρεις. Και στην τελική σε βαπόρι στην θάλασσα βρισκόσουν όχι σε Porsche στην Autobahn. Ένα "κουνηματάκι" σίγουρα θα το φας. Ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές... Φιλικά πάντα!

giorgos_249
07-09-2014, 14:49

Το κουνημα του πλοιου (εκτος απο το μεγεθος του πλοιου και το βυθισμα - που ο ΕΛΥΡΟΣ δεν εχει κανενα θεμα ως προς αυτα τα 2) επειτα εξαρταται ΚΥΡΙΩΣ απο 2 πραγματα , την πορεία του και τη διεύθυνση του κύματος. Γι αυτο και θα δεις περιπτωσεις που το ιδιο πλοιο σε πενταρι να κουναει σε τρελό ενώ με διαφορετικη πορεία σε οκτάρι να μην νιωθει τίποτα. Συνεπως αυτο που λες ειναι τυχαίο γεγονος , και βεβαια η εξαίρεση......

panthiras1
07-09-2014, 21:07
Από Φίλιππος Αίγιο: .........τώρα βρίζουν το τσαμπιον επειδή δεν έχει σαλόνια,το ελυρος επειδη κουναει.Φτανει πια.
Φίλιππε δεν διαμαρτυρόμαστε γιατί απλά το τσάμπιον δεν έχει σαλόνια.... διαμαρτυρόμαστε γιατί στο τσάμπιον υπάρχει η απαράδεκτη τακτική, εν έτη 2014, τoυ ταξικού διαχωρισμού των επιβατών. Εγώ συνήθως ταξιδεύω με καμπίνα. Με ενοχλεί όμως να βλέπω να μην αφήνουν κάποιον άλλον να μπει στο σαλόνι για να πιει ένα καφέ με αιτιολογία ότι δεν έχει καμπίνα.

Υ.Γ. Και για να μην παρερμηνευτούν τα λόγια μου, τον προτρέπουν να πιει τον καφέ του στο εστιατόριο του πλοίου.

Συγνώμη που είμαι εκτός θέματος.

BOBKING
31-01-2016, 14:38
Ανέβηκε δεξαμενή από σήμερα ο Ίκαρος στη Messina.και θα ήθελα να συμπληρώσω ότι το πλοίο έκανε δρομολόγια από τις 23 του μηνά μέχρι τα τέλη του μηνά στη γραμμή της Τυνησίας.Στο σύστημα κρατήσεων της Grimaldi φαίνεται εκτός δρομολογίων το διάστημα 1 Φεβρουάριου-26 Μαρτίου:distrust:.

mitsakos
04-02-2016, 18:48
Ο Ίκαρος από την Κυριακή το βράδυ και για 20 ήμερες στην θέση του Cruise Europa.... μετά από 6 χρόνια;;;; στην Πάτρα.

mario
06-02-2016, 11:53
Ερώτηση προς τους γνώστες....
Μιας και απο ηγουμενιστα -πατρα δεν μπορούμε να επιβιβαστούμε και να ταξιδέψουμε έστω και για λίγο μαζί με τον ικαρο ,υπάρχει τρόπος, διαδικασία ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στο λιμάνι???

pantelis2009
06-02-2016, 12:17
Αν και είναι ακόμη στη δεξαμενή, ο τόπος προορισμού ήδη έχει περαστεί στο AIS του πλοίο. ΠΑΤΡΑ.

pantelis2009
06-02-2016, 15:14
Ήδη ξεκίνησε πριν μια ώρα για Πάτρα. Καλή συνέχεια.

giorgos5
17-02-2016, 11:07
Θα σκαντζάρει τα Ηρακλειώτικα παλάτια άραγε;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-02-2016, 11:35
Θα σκαντζάρει τα Ηρακλειώτικα παλάτια άραγε;
Όχι φίλε μου.

avvachrist
09-04-2016, 14:03
Το χάνουμε κι αυτό το...βαπόρι πατριώτη! Σύμφωνα με δημοσίευμα στο διαδίκτυο σύντομα μετονομάζεται σε Cruise Smeralda(προφανώς αλλάζει και σημαία) και αναλαμβάνει την γραμμή Λιβόρνο-Όλμπια για την Grimaldi Lines φυσικά.

Πηγή: Voyager ShipSpotting

despo
09-04-2016, 18:54
Οπως πάνε τα πράγματα, μινιατούρα πλεον η άλλοτε κραταιά δύναμη που άκουγε στο όνομα Μινωικές γραμμές. Δύο όλα κι' όλα πλοία με Ελληνική σημαία και δικά μας πληρώματα...

Chosen_12
12-04-2016, 13:42
Ο Ιταλός προσπαθεί να εξαφανίσει την εταιρία? Που ακριβώς την πηγαίνει τη βαλίτσα?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-04-2016, 14:03
Ο Ιταλός προσπαθεί να εξαφανίσει την εταιρία? Που ακριβώς την πηγαίνει τη βαλίτσα?
Μην βλέπεις τόσο απλοϊκά το θέμα. Δικά του είναι ό,τι θέλει τα κάνει.Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Chosen_12
12-04-2016, 15:36
Δεν αντιλέγω! Προφανώς και μπορεί να κάνει ότι θέλει στην εταιρία του! Απλά νομίζω ότι θα μπορούσε να επενδύσει περισσότερο σε γραμμές στην Ελλάδα!

Ellinis
12-04-2016, 18:59
γιατί; για να υπερφορολογειται και να έχει ένα κουλό κρατικό παρεμβατισμο να κάνει μικροπολιτικη με τα λεφτά του;

Chosen_12
12-04-2016, 21:44
Να σου πω οτι έχεις άδικο? Δίκιο έχεις! Αλλα δυστυχώς δεν έχουμε κράτος να βοηθήσει να κρατηθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας στη χώρα!
Απο την άλλη θεωρώ ότι θα μπορούσε να χτυπήσει εύκολα αν πραγματικά το ήθελε γραμμή Πειραιάς - Χανιά, ή Θεσαλονικη προς Δωδεκάνησα(δεν ξέρω καν αν υπάρχει αυτή η γραμμή, πιστεύω όμως ότι πολύς κόσμος απο βόρεια Ελλάδα ταξιδεύει προς τα εκεί...).

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-04-2016, 07:41
Προς το παρόν αρκείται στο Ηράκλειο-Πειραιάς όσο τον συμφέρει.

despo
13-04-2016, 11:32
Προς το παρόν αρκείται στο Ηράκλειο-Πειραιάς όσο τον συμφέρει.
Δεν αρκείται μόνο σε αυτό:uncomfortableness: Θέλει να πάρει (να επενδύσει λέει) και την Hellenic Seaways ! Τωρα αν γίνει αυτό και μετά ψάχνουμε πλοίο με το κυάλι να κάνει συγκοινωνία, αυτό είναι άλλη ιστορία...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-04-2016, 12:01
Δεν αρκείται μόνο σε αυτό:uncomfortableness: Θέλει να πάρει (να επενδύσει λέει) και την Hellenic Seaways ! Τωρα αν γίνει αυτό και μετά ψάχνουμε πλοίο με το κυάλι να κάνει συγκοινωνία, αυτό είναι άλλη ιστορία...
Γνωστό αυτό κ μπορεί μιά ωραία πρωία να δούμε τα παλάτια αλλού...

despo
23-05-2016, 22:35
Παρελθόν και σε αυτό το πλοίο η Ελληνική σημαία. Ηδη οπως βλέπουμε στο ΑΙΣ εκπέμπει με σημαία Ιταλίας, οπως ήταν αναμενόμενο μέχρι να αλλάξει και ονομασία.

Orpheas
24-05-2016, 00:02
Πλέον και όνομα .. Cruise Smeralda , οπως ειχε γραφτεί

a.molos
24-05-2016, 18:44
175184175185175186Αλλαγή ονόματος, αλλαγή σημαίας, πάει και αυτό. Κάποτε ήταν το καμάρι, το νέο απόκτημα των Μινωικών, με ατόφιο όνομα, πριν οι θάλασσες γεμίσουν με παλάτια. Οι φωτογραφίες απο την επισκεψή μου στα εγκαίνια του πλοίου στην Πάτρα και το πρώτο του δρομολόγιο. Καλή συνέχεια να έχει με τα νέα του σινιάλα.

pantelis2009
26-05-2016, 06:41
Ήδη εκπέμπει στη Napoli που βρίσκετε με το νέο του όνομα.

SteliosK
02-06-2016, 15:50
Φωτογραφίες με τα νέα του σινιάλα.

https://www.instagram.com/p/BGJuVxiNogt/

(https://www.instagram.com/p/BGJuVxiNogt/)https://www.facebook.com

(https://www.facebook.com/985110071603017/photos/pcb.1003399706440720/1003399439774080/?type=3&theater)navimania.net

BOBKING
02-06-2016, 16:03
Όποια σινιάλα και να έχει αυτή η θεσπέσια ομορφιά του δεν χάνεται!!!!;)

thanos75
03-06-2016, 08:40

Εγώ πάλι έχω την αίσθηση πως τα σινιάλα του GRIMALDI του πάνε και λίγο περισσότερο

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-04-2017, 12:57
182588 26-10-08

Oρίστε το βαπόρι στον Πειραιά σε κάποια σκάντζα.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-04-2017, 12:24
182609

’λλη μιά την ίδια μέρα.

VASILIS CRETA
22-04-2017, 18:52

Εγώ πάλι έχω την αίσθηση πως τα σινιάλα του GRIMALDI του πάνε και λίγο περισσότερο

Προσωπικά το ξεχωρίζω για την απλότητα στο σχεδιασμό του. Πιο λιτή και συνάμα πιο ελαφριά κατασκευή σε σχέση με τα υπόλοιπα συνομήλικα που χτίστηκαν τότε ή λίγο πιο μετά από όλες τις εταιρείες. Δεν θυμάμαι αν αυτό μεταφραζόταν τότε και σε ικανοποιητικές αποδόσεις (αναλογίες κόστους κατασκευής, ταχύτητας, κατανάλωσης κλπ). Αν ίσχυε θα μπορούσα να πω ότι ήταν το απόλυτο "εργαλείο" που "το φαγε" και αυτό η τότε τάση της εποχής για ολοένα πιο εντυπωσιακά πλοία...

BOBKING
22-04-2017, 19:09
Προσωπικά το ξεχωρίζω για την απλότητα στο σχεδιασμό του. Πιο λιτή και συνάμα πιο ελαφριά κατασκευή σε σχέση με τα υπόλοιπα συνομήλικα που χτίστηκαν τότε ή λίγο πιο μετά από όλες τις εταιρείες. Δεν θυμάμαι αν αυτό μεταφραζόταν τότε και σε ικανοποιητικές αποδόσεις (αναλογίες κόστους κατασκευής, ταχύτητας, κατανάλωσης κλπ). Αν ίσχυε θα μπορούσα να πω ότι ήταν το απόλυτο "εργαλείο" που "το φαγε" και αυτό η τότε τάση της εποχής για ολοένα πιο εντυπωσιακά πλοία...
Τι μου θύμησες Αθήνα 1997 - 1999 εποχές που οι εταιρίες ήταν στο αποκορύφωμα τους και ήθελαν κι' άλλο και άλλο χρήμα δόξα δύναμη...Και κατασκεύαζαν ατελείωτα πλοία η μια παραγγελία πίσω από την άλλη σαν ''εξάρτηση'' και ένας σκοπός πολλούς μετόχους = χρήμα (δόξα επεκτατικές κινήσεις). Και τι κατάλαβαν έφαγαν το κεφάλι τους ''γιατί το ποτήρι δεν ξαναγεμίζει και αν το αφήσεις να ξεχειλίσει και δεν έχει επιστροφή''. Έτσι και το Ίκαρος αλλά και το Πασιφάη ήταν ένα από τα πολλά θύματα που χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτούν και άλλα πλοία σε αμέτρητους ρυθμούς. Και έχεις απόλυτο δίκιο έτσι έλεγαν όσο πιο απλό στον σχεδιασμό τόσο πιο καλό στην απόδοση από όλες τις πλευρές. Το Ίκαρος με το Πασιφάη ήταν πράγματι εξαιρετικά εργαλεία για όλες τις γραμμές

Espresso Venezia
17-02-2018, 22:22
Στην Ηγουμενίτσα τον Νοέμβριο 2008. Αναχώρηση και συνάντηση με το EUROPA PALACE.

186965__186966
Ηγουμενίτσα - Νοέμβριος 2008

VASILIS CRETA
18-02-2018, 19:26
Φοβερές φωτό. Το εργαλείο και ο άρχοντας στη δεύτερη. Καταπληκτικό θέαμα με τα χρώματα των μινωικών λίγο πριν αρχίσει η αποκαθήλωση (και) των πλοίων. Κρίμα.....

pantelis2009
08-09-2018, 10:36
ΙΚΑΡΟΣ. Από το φίλο μου στο fb Georges Pop με λεζάντα: Iκαρος – Ikaros (Minoan Lines) - Πάτρα – Port of Patras. Kαλοκαίρι – Summer 1998

190113