Επιστροφή στο Forum : Αλκαίος [Alcaeos, Marella, Sochi Express]
BEN BRUCE
09-07-2009, 14:46
ΑLCAEOS στη μυτιληνη περιπου τον 15 αυγουστο του 1997.Μια φωτο αφιερωμενη ειδικα στους nikosnasia ,ΤSS APOLLON βεβαια , ασφαλως στο roi baudoin και στους φιλους της νελ stephanel και theophilos ship
48579
T.S.S. APOLLON
09-07-2009, 14:51
Βen Bruce = ατελειωτα ντοκουμεντα!!!
BEN BRUCE
09-07-2009, 14:54
Λες TSS APOLLON?Kατι παραπανω θα ξερεις εσυ που με γνωριζεις 15 χρονια:???:
BEN BRUCE
09-07-2009, 15:43
ALCAEOS στη ραφηνα τον μαιο του 1996.Φωτο απο τον ιπταμενο βen bruce
48587
T.S.S. APOLLON
09-07-2009, 15:47
Προφανως εχεις βαλθει να μας τρελανεις, αλλη λογικη εξηγηση δεν μπορω να δωσω! φιλτατε Ben Bruce.
nikosnasia
09-07-2009, 16:07
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝ. ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ.
ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΑ ΟΥΖΕΛ ΘΑ ΤΟ ΠΙΟΥΜΕ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤ΄ ΜΥΤΙΛΗΝ΄ ΜΑΣ.
georgemakris
09-07-2009, 16:28
Naias II (http://www.nautilia.gr/forum/member.php?u=6445) se euxaristw....
yparxei allo uliko apo tin dialush ?
παιδια σας ευχαριστω ολους ..ελυπα σε δουλειες και σημερα ειχα χρονο να μπω στο ναυτιλια.τελειες φωτογραφιες
nikosnasia
09-07-2009, 19:47
Naias II (http://www.nautilia.gr/forum/member.php?u=6445) se euxaristw....
yparxei allo uliko apo tin dialush ?
ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΣΤΟ INTERNET 4 ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ALIAGA ME ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΗΚΑ ΟΥΤΕ ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ.
nikosnasia
09-07-2009, 19:49
ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ALCAEOS ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.
48610
ΑΦΙΞΗ ΤΟ 2000.
Finnpartner_1966
09-07-2009, 20:41
ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΣΤΟ INTERNET 4 ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ALIAGA ME ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΗΚΑ ΟΥΤΕ ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ.
Mηπως ειναι απο το fakta? Καπου εκει ειχα δει, αλλα μετα τις κατεβασαν. Δεν τις ειχα σωσει... Δεν μου πηγαινε...
nikosnasia
09-07-2009, 21:06
Mηπως ειναι απο το fakta? Καπου εκει ειχα δει, αλλα μετα τις κατεβασαν. Δεν τις ειχα σωσει... Δεν μου πηγαινε...
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ FAKTA ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΟΡΚΟ ΟΜΩΣ.
nikosnasia
13-09-2009, 23:08
Σχεδόν 10 χρόνια πριν. Εκλογές, Κυριακή 9 Απριλίου 2000. Φορτωμένος ψηφοφόρους πλησιάζει στη Μυτιλήνη. Τώρα πια οι "καραβιές" με τους ψηφοφόρους τέλειωσαν.
56591
opelmanos
13-09-2009, 23:14
Σχεδόν 10 χρόνια πριν. Εκλογές, Κυριακή 9 Απριλίου 2000. Φορτωμένος ψηφοφόρους πλησιάζει στη Μυτιλήνη. Τώρα πια οι "καραβιές" με τους ψηφοφόρους τέλειωσαν.
56591Εχει ξαναανέβει αυτή η φωτό Νίκο:p
.voyager
13-09-2009, 23:41
Φώτος σαν κι αυτές αξίζουν να τις δούμε ξανά και ξανά!
συμφωνώ ας ξανανέβει και δέκα φορές διότι ΔΕΝ ανήκει στην κατηγορία των scrap photos ;)
Κώστας ¶γας
26-09-2009, 12:31
Με το ΑΛΚΑΙΟΣ ταξίδεψα το 1998 ή 1999 από ΚΑΒΑΛΑ για να περάσω ένα 2μερο στο νησάκι ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ [¶η Στράτης]. Η στιγμή που το ΑΛΚΑΙΟΣ έκανε το απογευματάκι στάση μιας ώρας στη ΜΥΡΙΝΑ, με το εντυπωσιακά φωτισμένο κάστρο της .... είναι από τις ωραιότερες της ζωής μου !!!! Μετά απο 2 μέρες, πήρα ξανά το ΑΛΚΑΙΟΣ για να επιστρέψω από τον ¶η Στράτη στη Ραφήνα .... Μια χαρά καραβάκι το Αλκαίος .... Κι όπως έχω γράψει κι αλλού, καράβια που έδωσαν πνοή και ζωή σε νησάκια της αγόνου γραμμής σε δύσκολες εποχές είναι πολύ - πολύ ψηλά στην εκτίμησή μου ....
Κι αν δεν το ξέρετε .... Ναι, το ΑΛΚΑΙΟΣ έχει πρωταγωνιστήσει και σε σήριαλ στις αρχές των 80ς !!!! [σταρ της Κρατικής Τηλεόρασης μιλάμε !!!]. Συγκεκριμένα, το θυμάμαι ως παιδάκι στο σήριαλ "ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ", το οποίο παιζόταν στην Κρατική Τηλείραση περί το 1982 - 1983. Επρόκειτο για μία μίνι τηλεοπτική σειρά 6 επεισοδίων, στην οποία πρωταγωνιστούσε η ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗ με τη σπάνια ομορφιά της {οι γονείς μας δεν μάς άφηναν να το βλέπουμε επειδή είχε ... αρκετό γυμνό, αλλά ... εμείς στα κρυφά καταφέραμε κι είδαμε μερικά επεισόδια από αυτό το καταπληκτικό σήριαλ, όπου το γυμνό προβαλλόταν όχι με πρόστυχο, αλλά με ποιητικό - αλληγορικό τρόπο}. Το σήριαλ αποτελούσε μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μυτιληνιού συγγραφέως ΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ [αυτό το βιβλίο γνώρισε αναπάντεχη επιτυχία σε όλο τον κόσμο, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και ... έκανε γνωστό το συγγραφέα του, αλλά και τη Μυτιλήνη, στα πέρατα της γης .... } .....
Η υπόθεση του σήριαλ - αλλά και του βιβλίου - έχει ως εξής : Ένας νέος πηγαίνει να περάσει τις μοναχικές διακοπές του σε κάποια ερημική παραλία της Λέσβου, όπου ερωτεύεται την, παράξενη, κόρη ενός ψαρά που μένει στη διπλανή καλύβα με την οικογένειά της [τον ψαρά πατέρα της και τα μικρότερα αδέλφια της]. Την κοπέλα αυτή ο νέος τη βλέπει συχνά να βγαίνει από τη θάλασσα, γυμνή, με την απέριττη ομορφιά της. Κι αυτό συνέβαινε επειδή η κοπέλα ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΤΑΝ ΣΕ ΔΕΛΦΙΝΙ και πήγαινε στα ανοιχτά του πελάγους για να ζευγαρώσει με το "μεγάλο δέλφινα" της περιοχής ....
Τεσπα, ας μη διηγηθώ άλλο το σήριαλ και ... ας έρθω ξανά στο θέμα μας : Στο τελευταίο επεισόδιο - κι αφού μεταξύ του νέου και της δελφινοκοπέλας έχουν συμβεί ένα σωρό τραγικά επεισόδια - ο νέος φεύγει από τη Λέσβο και παίρνει το καράβι της επιστροφής για τον Πειραιά. Το οποίο καράβι είναι ... καλά το καταλάβατε, το ΑΛΚΑΙΟΣ !!!! Όμως .... η κοπέλα, μη αντέχοντας τον αποχωρισμό του αγαπημένου της, έχει μεταμορφωθεί ξανά σε δελφίνι και .... ακολουθεί από πίσω το ΑΛΚΑΙΟΣ !!!!!
Κώστας ¶γας
27-09-2009, 11:20
Να προσθέσω, επίσης, ότι η πιο "πορωτική" φωτογραφία του ΑΛΚΑΙΟΣ είναι αυτή με το καράβι πάνω στο χιόνι, τραβηγμένη στο ΜΑΡΙΕΝΧΑΜΙΝ το 1981 !!!! Βρε πού τη βρήκατε ... Τα καράβια δεμένα πάνω στο χιόνι ... Απίστευτο .....
Για όσους δεν ξέρουν, το ΜΑΡΙΕΝΧΑΜΙΝ είναι το κύριο λιμάνι ενός νησιού μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας το οποίο ονομάζεται ΑΧΒΕΝΑΜΑ και ανήκει στη Φινλανδία ... Αυτό το αγαπημένο μας καράβι ήταν, όπως βλέπουμε, μαθημένο στα χιόνια ...
nikosnasia
10-10-2009, 22:15
Νετάροντας στον Αλκαίο το 1996, στην πορεία του από Λήμνο προς Μυτιλήνη. Φωτογραφία τραβηγμένη από την Παναγιά την Γοργόνα στην Σκάλα Σκαμιάς.
60109
Speedkiller
10-10-2009, 22:32
Νετάροντας στον Αλκαίο το 1996, στην πορεία του από Λήμνο προς Μυτιλήνη. Φωτογραφία τραβηγμένη από την Παναγιά την Γοργόνα στην Σκάλα Σκαμιάς.
60109
Περνούσε τόσο κοντά?:o
NICK LESVOS
12-10-2009, 14:44
Ξεχνας και ενα νεοτερο fan του πλοιου: Νikos547!
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΝΕΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ
NICK LESVOS
12-10-2009, 14:47
Tέλη δεκαετίας του '80 βολτάρω με τον πατέρα μου στον Πειραιά για δουλειές...
Έχουμε τελειώσει και γυρίζουμε προς το λιμάνι για να πάρουμε απο την οδό Γούναρη το 218 για να κατέβουμε Μοσχάτο...
Ξαφνικά μπροστά μου υπάρχει κολλημένη στην εξωτερική τζαμαρία πρακτορείου μία αφίσσα με το Αλκαίος...
Χωρίς δεύτερη σκέψη και αφού το γραφείο ήταν κλειστό κάνω μία ''χρατς''και τραβάω την αφίσσα προς τα κάτω...
Ο πατέρας μου έβαλε τα γέλια και μου είπε ''Καπτά-Μάνο,δεν πάμε προς το λεωφορείο μπας και φτάσουμε σπίτι καμμιά φορά?Την τι θές την αφίσσα?Δεν άφησες πρακτορείο που να μην μπείς μέσα καινα σηκώσεις ότι φυλλάδιο είχαν οι άνθρωποι...''.
Χαμογέλασα,δίπλωσα την αφίσσα του Αλκαίος και ακολούθησα τον πατέρα μου προς την οδό Γούναρη...
Απο αυτήν την αφίσσα είναι τα παρακάτω κομμάτια που τα έχω σώσει μέχρι σήμερα...δυστυχώς δεν χώραγαν ολόκληρα στο σκάνερ,αλλά μία ιδέα την παίρνουμε σίγουρα...
Εξαιρετικά αφιερωμένη σε όλους τους φίλους της ΝΕΛ και στον Roi Baudoin...ξέρει αυτός το γιατί..!!!
14235
STO SCANNER ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΣΤΑ ΕΝΩΝΕΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΨΑΞΕ ΤΟ SORRY ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΟΥ
NICK LESVOS
12-10-2009, 14:49
Να ευχαριστήσουμε το φίλο vinman για την καινούρια αποκάλυψη. Αποκάλυψη συναισθημάτων, εμπειριών και ονείρων.
Κάπου στην οδό Γούναρη, πριν από χρόνια...
Το χρατς που κάνει η αφίσα είναι σαν να το ακούω και τώρα.
Και αυτό το γέλιο, το τόσο αυθόρμητο και τόσο όμορφο.
Όσο για το λεωφορείο 218, οφείλω να ομολογήσω ότι παίρναμε και εμείς το ίδιο.
Εμείς, μόνο ξεκινάγαμε ή κατεβαίναμε στο τέρμα του (στον Υμηττό).
Είναι, λοιπόν, σίγουρο ότι εκτός από το πρυμνιό Bar "Tropical", την Αλεξάνδρεια, το Βαθύ Λιμένα, τη Νάξο, την Πάρο, το πλωριό μπαλκονάκι του "Ναϊάς ΙΙ", του "Αριάδνη", του "Αλκαίου", του "Γεώργιος Εξπρές", του "Bari Express" συναντηθήκαμε και στο λεωφορείο της γραμμής 218 "Πειραιάς-Υμηττός"...
ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΟ 218 ΑΠΟ Ν ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΜΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΤΖΑΜΑΡΙΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ
NICK LESVOS
12-10-2009, 14:54
To CD ετοιμάζεται και θα δοθεί σε όποιον το θέλει.
Και μάλιστα θα είναι επιμελημένο από τον καλό φίλο Leo.
Ζητώ συγνώμη που ξέχασα να αναφέρω τον Niko547 και τον Speedkiller.
Ευχαριστώ για αυτό τον φίλο Finnpartner 1966.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ CD?
ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΠΕΦΤΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ PLSSSSSSSSSSSSS
NICK LESVOS
12-10-2009, 15:19
Να κάνω μια ερώτηση και αν μπορεί κανείς να μου λύσει την απορία μου......πόσες καμπίνες είχε το καραβάκι?
ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΕΙΠΕΣ ΤΟΝ ΑΛΚΑΙΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ? ΝΤΡΟΠΗ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΥΜΑΡΤΟΝΝΝΝΝΝΝΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ
ΚΑΡΑΒΑΡΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΤΡΟΠΗ ΦΤΟΥ ΣΟΥ
Finnpartner_1966
12-10-2009, 17:02
ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΕΙΠΕΣ ΤΟΝ ΑΛΚΑΙΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ? ΝΤΡΟΠΗ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΥΜΑΡΤΟΝΝΝΝΝΝΝΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ
ΚΑΡΑΒΑΡΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΤΡΟΠΗ ΦΤΟΥ ΣΟΥ
Σε σχεση (διαστασεις) με οτι ειχε η ΝΕΛ τοτε (Σαπφω, Ομηρο, Αριωνα-Οταν αγοραστηκε ο Αλκαιος παντα), καραβακι ηταν. Ασχετα αν εφαγε την αγονη και ολο το Αιγαιο με το κουταλι, κι εξυπηρετησε τοσο κοσμο, πανω κατω συνεχεια!
Περνούσε τόσο κοντά?:o
περνούσε ναι,πολλές φορές θυμάμαι είτε το σαπφω η το θεόφιλος σε εκείνα τα μέρη ειδικά στη εφτάλου μια φορά είχε περάσει ο theo σχεδόν δίπλα,τώρα όμως άλλαξαν οι εποχές και μαζί με όλα τα άλλα άσχημα πάνε και πιο μακριά απο τις ακτές :(
nikosnasia
12-10-2009, 21:19
Ήταν "καραβάκι" ήταν "θεριό" ήταν "έρωτας". Εδώ ανοιχτά της Μύρινας στις 29 Ιουλίου 1998, νομίζω δεν την έχω ανεβάσει ξανά.
60391
opelmanos
12-10-2009, 21:24
Εχει ξαναανεβεί αλλά αξίζουν τέτοιες φωτό να τις ξαναβλέπουμε
Speedkiller
12-10-2009, 21:29
Ήταν "καραβάκι" ήταν "θεριό" ήταν "έρωτας". Εδώ ανοιχτά της Μύρινας στις 29 Ιουλίου 1998, νομίζω δεν την έχω ανεβάσει ξανά.
60391
Δεν την θυμάμαι πάντως!
Apostolos
12-10-2009, 21:31
Δεν έχει ξανανέβει... Παρατηρώ ότι τα πέδιλα του καταπέλτη είναι κάτω και όχι σηκωμένα όπως στο Θεόφιλος!
Roi Baudoin
12-10-2009, 21:42
Φίλοι καλοί, ο ηρωϊκός "Αλκαίος" συνεχίζει να θαλασσοδέρνεται στο Αιγαίο.
Σκαρί θαλασσινό, απ' αυτά που δεν πρόκειται να ξαναβγούν ποτέ.
Ένας πολύ καλός φίλος μας είπε ότι εμφανιζόταν και στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς "Το γυμνό κορίτσι" του Νίκου Αθανασιάση.
Το "ΓΥΜΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ", διασκευή του μυθιστορήματος του Νίκου Αθανασιάδη έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ στις 9 Νοεμβρίου 1982. Ήταν μια μίνι σειρά 6 επεισοδίων σε σκηνοθεσία Φράνσις Καραμποτ. Γυρίστηκε στη Λεσβο.
Στην ιστοσελίδα http://www.neolaia.gr/wordpress/index.php/2008/09/13/book-critics-athanasiadis-nikos/ διαβάζουμε:
Το ”Γυμνό Κορίτσι” (1964) είναι ένα λυρικό αριστούργημα για την άγρια ομορφιά της θάλασσας και των πλασμάτων της. Στο μυθιστόρημα η θάλασσα πρωταγωνιστεί ως πότνια της ζωής και του θανάτου, ενώ στο κέντρο της αφήγησης βρίσκεται ένα παράξενο ερωτικό τρίγωνο: ένας άντρας, μια γυναίκα κι ένα δελφίνι…
Νομίζω ότι ο "Αλκαίος" κολλάει γάντι σ'αυτό το ερωτικό τρίγωνο.
Ερωτικός ήταν πάντα
Θυμάμαι τα πλάνα που γυρίστηκαν στο Σίγρι.
Όσο για τις φωτογραφίες του καλού φίλου nikosnasia τι να πει κανείς: είναι πραγματικά ονειρικές.
Τέλος, το CD με τις φωτογραφίες του "Αλκαίου" και της "Σαπφούς" θα το δώσουμε σε όποιον το θέλει.
Βέβαια, δεν έχει σχέση με τις φωτογραφίες του nikosnasia.
Αλλά, έστω και για κάποιες εικόνες από τα καταστρώματα αξίζει να το έχει κανείς.
opelmanos
12-10-2009, 22:02
Παιδιά εχεί σίγουρα ξαναανέβει την έχω αποθηκευμένη στο άλμπουμ μου την θυμάμαι πολυ καλά
BEN BRUCE
12-10-2009, 22:18
Μην τρελενομαστε!Και αν εχει ξανανεβει τη εγινε!Γιατι το καλοκαιρι δεν βλεπουμε σε επαναληψη στην TV τους αστερες των πρωιναδικων μεσημεριαναδικων!Ελεος ας μην αποθαρρηνουμε αυτους τους λιγους που ανεβαζουν και δεν τις φιλανε για να τις παρουν μαζι τους στον αλλο κοσμο!
nikosnasia
12-10-2009, 22:27
Υπήρξε παλιότερα ερώτηση νομίζω για καμπίνες ή για κρεββάτια του ΑΛΚΑΙΟΥ. Το περιοδικό ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ του 1996 αναφέρει
60416
opelmanos
12-10-2009, 22:33
Μην τρελενομαστε!Και αν εχει ξανανεβει τη εγινε!Γιατι το καλοκαιρι δεν βλεπουμε σε επαναληψη στην TV τους αστερες των πρωιναδικων μεσημεριαναδικων!Ελεος ας μην αποθαρρηνουμε αυτους τους λιγους που ανεβαζουν και δεν τις φιλανε για να τις παρουν μαζι τους στον αλλο κοσμο!Eλεος φίλε Μπέν!!Τι είναι αυτά τα μακάβρια που λές βραδιάτικα (στον άλλο κόσμο)Κανένας δεν τρελάθηκε ισά ίσα που μάς αρέσει να βλέπουμε τόσο ωραίες φωτό παρά να βλέπουμε την διαδικασία διάλυσης και τεμαχισμένα πλοία.Εγώ απλά επισήμανα οτί έχει ξαναανεβεί τίποτα παραπάνω
BEN BRUCE
12-10-2009, 22:41
Ετσι μπραβο να αγιασει (αγιασος) το στομα σου με αυτα που λες!
nikosnasia
02-11-2009, 22:39
ΑΛΚΑΙΟΣ στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού το 2001.Για τον Μάνο που το ζήτησε.
63378
BEN BRUCE
02-11-2009, 22:42
Η τελευταια χρονια του ηταν νομιζω?
douzoune
02-11-2009, 22:46
Η τελευταια χρονια του ηταν νομιζω?
2002 πρέπει να ήταν η τελευταία του χρονιά....
nikosnasia
02-11-2009, 22:59
Αυτό ήταν το τελειυταίο δικό μου ταξίδι με τον ΑΛΚΑΙΟ και ήταν περιπετειώδες. Θα φεύγαμε στις 01:00 για ΛΗΜΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το πλοίο όμως είχε βλάβη. Πήγε 2 η ώρα και δεν είχαμε φύγει. Πήγαμε για ύπνο στην καμπίνα. 6 το πρωί ξύπνησα και πήγα στο φιλιστρίνι να δώ που είμαστε. Βλέπω απέναντι το Ξενοδοχείο Blue Sea. ¨Ετριβα τα μάτια μου. Είμαστε ακόμη δεμένοι στη Μυτιλήνη.Περίμεναν ένα ανταλλακτικό με το ΚΕΝΤΕΡΗΣ. Πρώτη φορά διανυκτεύρευσα , εκτός του σπιτιού μου, σε πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ιδού και το εισητήριο από το τελευταίο αυτό ταξίδι με τον ΑΛΚΑΙΟ. Για την ιστορία φύγαμε στις 8,30 το πρωί.
63381
BEN BRUCE
02-11-2009, 23:04
Aυτη σιγουρα ειναι μια καλη εμπειρια.Εκτος αυτου ταξιδεψες και με το φως της ημερας.Εχεις καμια αφιξη στην θεσσαλονικη με το αλκαιος αραγε?;)
Αυτό ήταν το τελειυταίο δικό μου ταξίδι με τον ΑΛΚΑΙΟ και ήταν περιπετειώδες. Θα φεύγαμε στις 01:00 για ΛΗΜΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το πλοίο όμως είχε βλάβη. Πήγε 2 η ώρα και δεν είχαμε φύγει. Πήγαμε για ύπνο στην καμπίνα. 6 το πρωί ξύπνησα και πήγα στο φιλιστρίνι να δώ που είμαστε. Βλέπω απέναντι το Ξενοδοχείο Blue Sea. ¨Ετριβα τα μάτια μου. Είμαστε ακόμη δεμένοι στη Μυτιλήνη.Περίμεναν ένα ανταλλακτικό με το ΚΕΝΤΕΡΗΣ. Πρώτη φορά διανυκτεύρευσα , εκτός του σπιτιού μου, σε πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ιδού και το εισητήριο από το τελευταίο αυτό ταξίδι με τον ΑΛΚΑΙΟ. Για την ιστορία φύγαμε στις 8,30 το πρωί.
63381
πωπω τι μου θυμισες τωρα φιλε !!!! μακαρι να ειχα κρατισει και εγω ενα εισητηριο απο το αλκαιακι μου, αλλα τωτε ειμουν πολυ μικρος ....
Μακαρι να ειχα διανυκτερευσει και εγω σαν και εσενα μονο που δεν θα κοιμωμουν θα γυρναγα βολτες !!! Οσες φορες ειχα ταξιδεψει με το αλκαιος πωτε δεν μπορουσα να κοιμηθω, ηθελα να γυριζω βολτες για να απολαμβανω το ταξιδι....
Σε ευχαριστω φιλε nikosnasia και εσενα και ολο το forum για τις αναμνησεις που μοιραζεστε μαζι μας ..
Naias II
03-11-2009, 09:24
ΑΛΚΑΙΟΣ στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού το 2001.Για τον Μάνο που το ζήτησε.
63378
Πανέμορφη φωτο.Δεξιά μπροστά πιο πλοίο βλέπουμε;
tsakikrellis
23-11-2009, 20:17
Πλοίαρχος 1983-1987?τον Καπετάν Αλέξη τότε ανθυποπλοίαρχο τον γνωρίζει κάποιος?
Tasos@@@
24-11-2009, 02:59
Τιμιο βαπορακι...
http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/1d0fc9c1.jpg
Apostolos
24-11-2009, 09:22
Ισως μία απο τις ποιό καταπληκτικές φώτο του αγαπητού μου βαποριού!!!!!!!!
Tasos@@@
24-11-2009, 10:20
Ισως μία απο τις ποιό καταπληκτικές φώτο του αγαπητού μου βαποριού!!!!!!!!
Σ'ευχαριστω πολυ Αποστολε για τα καλα σου λογια!
Υπέροχη φωτογραφία φίλε Τάσο σε ευχαριστούμε πάρα πολύ
Speedkiller
24-11-2009, 12:37
Nα σαι καλα φίλε Τάσο!
Tasos@@@
24-11-2009, 12:43
Για τους φιλους alcaeos,Apostolos,Speedkiller,Ben Bruce,nikosnasia καθως και ολους τους φιλους του βαποριου,η επομενη πρυμναια φωτο...σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια!
http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/001-9.jpg
T.S.S. APOLLON
24-11-2009, 12:53
Φιλε Τασο μας ταξιδευεις με την μηχανη του χρονου στο χθες σε ευχαριστουμε πολυ!
cpt babis
24-11-2009, 12:54
Συγχαρητηρια για ολες τις φωτο που εχεις ανεβασει σημερα !!!!
Ειναι πανεμορφες και ιστορικες!!!
Tasos@@@
24-11-2009, 12:57
Ευχαριστω πολυ,ταπεινη συνεισφορα οι φωτογραφιες μπροστα σε ολα τα ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ που εχω δει εδω μεσα απ'ολους σας!
εχεις βαλθει να μας τρελανεις Τασο ...τι να πω,, ενα ευχαριστω δεν φτανει
BEN BRUCE
13-12-2009, 14:35
ALCAEOS στη μυτιληνη για την πρωτοχρονια του 1995 οπως βλεπετε και στην φωτο
68624
Για τους nicosnasia, TSS APOLLON, Aposolos & tasos @@@
Tasos@@@
13-12-2009, 14:43
ALCAEOS στη μυτιληνη για την πρωτοχρονια του 1995 οπως βλεπετε και στην φωτο
68624
Για τους nicosnasia, TSS APOLLON, Aposolos & tasos @@@
Μπραβο φιλε Ben Bruce υπεροχα τα δωρακια σου!
ευχαριστουμε φιλε Ben Bruce υπεροχη φωτογραφια !!!!!!!!
Tasos@@@
07-01-2010, 20:57
Για τους φιλους Ben Bruce,T.S.S.Apollon,Apostolos,stefanosp,Leo,alcaeo s και ολους τους Νελιτες...
http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/002-8.jpg
Ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε Τάσο για την υπέροχη φωτογραφία που μας χάρισες
Να ήξερες τι μου θύμισες τώρα…..
Apostolos
09-01-2010, 21:54
Κουκλακι μου...
Καπτα-Γιώργης Βωβός στην πρύμη, μορφή!
BEN BRUCE
09-01-2010, 23:52
Φωτο που σε ταξιδευει στο παρελθον με οχημα τον Αλκαιο
theofilos-ship
10-01-2010, 00:07
Καπτα Γιωργης Βωβος....μεγαλη ιστορια! Και απο τις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΗΣ ΝΕΛ...Του οφειλω ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...για την καραβολατρεια μου.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ !!!:rolleyes:
chrisman
10-01-2010, 21:47
Καλησπέρα φίλε μου ,ο Αλκαίος έπιανε Πάτμο-Λέρο-Κάλυμνο-κω -ρόδο]
Tasos@@@
10-01-2010, 22:06
Καλησπέρα φίλε μου ,ο Αλκαίος έπιανε Πάτμο-Λέρο-Κάλυμνο-κω -ρόδο]
Καλησπερα φιλε μου και καλωσηρθες στο Nautilia!Καλα ταξιδια σου ευχομαι!
Ναι επιανε!Η παρακατω φωτο (δυστηχως κακης ποιοτητας) με τον Αλκαιο στο βαθος,απο την Πατμο,αφιερωνεται σε σενα,τον Ben Bruce,τον Leo,τον Apostolo,τον alcaeo,τον stefanosp,τον cpt babis,τον theofilos ship και ολους τους Αλκαιοφιλους!;)
http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/003-6.jpg
Ευχαριστώ πολύ φίλε Τάσο για την αφιέρωση ..Πολύ όμορφη εικόνα με τον Αλκαίο στο βάθος !!!! θα ήθελα να την είχα σε πίνακα την συγκεκριμένη…
Apostolos
12-01-2010, 09:26
Ε καλα εκανες τον Apostolos, Finnpartner & Romilda να χωροπηδάνε!
αλκαίος στη πάτμο?,μπράβο Τάσο πολύ καλός,έβαλες τα γυαλιά σε εμάς που όταν τον είχαμε δεν τον φωτογραφίζαμε ούτε στη Μυτιλήνη ;)
Tasos@@@
12-01-2010, 16:10
Και η επομενη (ακομα πιο κακης ποιοτητας!!:D) ειναι απο την αναχωρηση του εξαιρετικα αγαπητου βαποριου απο την Σκαλα...
Αφιερωμενη σε ολους τους Αλκαιοφιλους!(και παλι συγνωμη για την ποιοτητα!)
http://i585.photobucket.com/albums/ss299/TasosDave/003-7.jpg
Κατάπλους πρωινός στήν Ραφήνα, με τα αερίδια της.
74263
Αφιερωμένη στόν φίλο opelmanos
Speedkiller
24-01-2010, 20:54
Nα σαι καλά φίλε!Εξαιρετική όπως όλες όσες ανεβάζεις!
θα συμφωνήσω με τον Κώστα ..εξαιρετική η φωτογραφία σου .
Ευχαριστούμε πολύ
opelmanos
24-01-2010, 21:01
Κατάπλους πρωινός στήν Ραφήνα, με τα αερίδια της.
74263
Αφιερωμένη στόν φίλο opelmanosΒοριάς σαν τον σημερινό είναι αυτός.Ηρθες και στον Αλκαίο.Αντε να δώ που αλλού θα είναι το απόμενο χτύπημα σου !!
Appia_1978
24-01-2010, 23:09
Εξαιρετική φωτογραφία!
φοβερός ο Κάρολος,πολλά μπράβο
Σας ευχαριστώ όλους σας, μέσα από τήν καρδιά μου .
opelmanos
28-02-2010, 22:18
ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ..
.http://www.youtube.com/watch?v=2dSXqOnZA8M
STRATHGOS
28-02-2010, 22:52
ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ..
.http://www.youtube.com/watch?v=2dSXqOnZA8M
Poli oreo praxmati.. Ida kai mia leptomeria kathos eblepa sto videaki mexri kai sto roloh tou ploiou Kai prin ligo kairo ixe kai to mutilene pou to antikatastisan me ilekroniko pinaka. lipon Epano ixe xaraxmeni tin lesvos O pos panta mexri kai tin teleutea leptomeria tou ploiou ixe na kanei me tin lesvo... Tora poia einai megalo oniro Tipota den einai opos palia makari na alaksoun ta praxmata.. kai episis paratirisa san pola atoma apo to limeniko ixe ston katapelti. Xe Xe...:cool:
sylver23
17-04-2010, 14:03
Τωρα εμένα η απορία μου δημιουργήθηκε.
Αυτόν τον ελαφρά χαζό στο βίντεο τι τον τσίμπησε και έτρεχε έτσι απο την γέφυρα στην πρύμη??:):p:p
Rocinante
17-04-2010, 14:12
Τωρα εμένα η απορία μου δημιουργήθηκε.
Αυτόν τον ελαφρά χαζό στο βίντεο τι τον τσίμπησε και έτρεχε έτσι απο την γέφυρα στην πρύμη??:):p:p
Μηπως του επεσε στη θαλασσα το iphone ???
Naias II
17-04-2010, 14:15
Όχι, το ipad έπεσε....
A/B ENGINEER
02-06-2010, 16:27
Με την ευκαιρια του βιντεο απο το Y.T θα ηθελα να προσθεσω ενα πολυ βασικο στοιχειο.....
επειδη εχει κανει ο πατερας μου σαν Α/Β μηχανικος τη περιοδο 83-86 ετυχε να εχει κρατησει αντιγραφα απο τα sea trials του καραβιου.........
ο παραπανω τιτλος ως ταχυπλοο δεν ειναι ειρωνικος αλλα καθε αλλο....ειχε υπηρεσιακη σαν 18-19 και μεγιστη 22-23 .....οι μηχανες του ηταν 2 2STROKE JUGOTURBINA 10 κυλινδρες SULZER TAD 48 (με εμβολο ΄΄βυθισεως΄΄ trunk piston) και προπελες μεταβλητου βηματος της LIPS.....
ηταν πραγματικα το δευτερο πλοιο στο λιμανι μετα το θρυλο ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ.
πριν πουληθει στη τουρκια για διαλυση η ταχυτητα ηταν μεγιστη σε 15.....:(
christinech
15-06-2010, 17:49
Τιμιο βαπορακι...
Αυτο θα το κανω πινακα ,τωρα εχω το Σαπφω.
A/B ENGINEER
15-06-2010, 19:32
oxi σαπφω αλλα ΣΑΠΦΑΡΑ
Tasos@@@
16-06-2010, 02:50
Αυτο θα το κανω πινακα ,τωρα εχω το Σαπφω.
Να'σαι καλα και καλωσηρθες στην παρεα μας!!:D:D:D
BEN BRUCE
16-06-2010, 09:22
Πολυ - συλλεκτικη φωτο φιλε tasos @@@ του πραγματι τιμιου εργατη Αλκαιου.Ειχα ταξιδεψει μαζι του οταν ημασταν και οι δυο 14 ετων.Τοτε ηταν το πιο γρηγορο βαπορι της ΝΕΛ αφου το Σαπφω το πηγαιναν με 13 και τον Ομηρο με 14,στο σχεδιο που ειχε στο διαδρομο της γεφυρας εγραφε κατι για 17 κομβους.Βεβαια στον καιρο ηταν πολυ πισω απο τα αλλα δυο ομοσταυλα
dimitris!
02-07-2010, 10:53
Ετσι όπως τον χάζευα πριν απο λίγο τον φαντάστηκα με τα νέα βαψίματα της ΝΕΛ με το βαθύ μπλέ...Για κανέναν μα κανέναν λόγο ούτε αυτός ούτε και το Σαπφώ ίσως το Οδυσσέας Ελύτης να μπορώ απλά να το φανταστώ.
πρωινη αφιξη στην ραφηνα, καλοκαιρι του 1999....
πρωινη αφιξη στην ραφηνα, καλοκαιρι του 1999....
Πρωινή άφιξη στην Ραφήνα, καλοκαίρι του 2000....
100196
Τάσο για σένα !!!
Από σκaνaρισμένο slide.
Nicholas Peppas
05-09-2010, 20:51
Αλκαιος και αλλα πλοια της εποχης... Δρομολογια απο τις 8 Ιουλιου 1983
104634
karystos
28-10-2010, 11:01
Ο ΑΛΚΑΙΟΣ σε μια θέση που δεν πήγαινε συνήθως λόγω εργασιών στη θέση 9. Ιούνιος 1996.
113154
BEN BRUCE
29-10-2010, 09:02
Σπανια φωτο ευχαριστουμε karystos
Ο ΑΛΚΑΙΟΣ σε μια θέση που δεν πήγαινε συνήθως λόγω εργασιών στη θέση 9. Ιούνιος 1996.
113154
Ευχαριστουμε φιλε Υπεροχη !!!!
Στέφανος
13-11-2010, 18:10
δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας [είναι η πρώτη μου προσπάθεια σκαναρίσματος διαφάνειας και μάλιστα σε επίπεδο σκάνερ = λάθη εστίασης κλπ] αλλά θα τολμούσα να αναφέρω πώς είναι από τις τελευταίες φωτό [τουλάχιστον στο φόρουμ?] του καραβιού σε ελληνικά νερά.
[ήσυχες - τελευταίες] μέρες του Αυγούστου 2002, ο Αλκαίος ξεκουράζεται και φωτογραφίζεται από το κάστρο της Μύρινας.
Αφιερωμένες στο nautilia.gr και ιδιαιτέρως στους (δικαιολογημένως) φανατικούς του πλοίου.
115261
115263
Στέφανε, ειδικά η πρώτη με τα τείχη του κάστρου σε πρώτο πλάνο είναι απίθανη!
Αναρωτιέμαι σε τι θα υστερούσε σήμερα ο ΑΛΚΑΙΟΣ σε σύγκριση με το ΤΑΞΙΑΡΧΗ...
Tasos@@@
13-11-2010, 19:22
Καταπληκτικες οντως φιλε Στεφανε,να'σαι καλα που τις μοιραστηκες μαζι μας...:D
Εξαιρετικές φωτογραφίες φίλε Στεφανε …Σε ευχαριστούμε που τις μοιραστικές μαζι μας !!!!
Έχω ανέβει αρκετές φόρες στο κάστρο της Mυρινας αλλά πότε δεν είχε τοσο ωραία θέα όπως στην φωτογραφία !!!!
Giovanaut
13-11-2010, 20:05
Φιλε Στεφανε, να εισαι καλα...!!!
Υπεροχες οι φωτο. Το ΑΛΚΑΙΟΣ και το ΣΑΠΦΩ αποτελεσαν τα πρωτα βαπορια με τα οποια ηρθα σε επαφη και ταξιδεψα αρκετες φορες...!!!
Οι αναμνησεις δεν σβηνουν...!!!
Ακομη θυμαμαι τον χαρακτηριστικο και ιδιαιτερο θορυβο που εκαναν οι εργατες του πρυμνιου ρεμεντζου κατα το βιραρισμα των καβων....!!!!
opelmanos
13-11-2010, 21:04
δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας [είναι η πρώτη μου προσπάθεια σκαναρίσματος διαφάνειας και μάλιστα σε επίπεδο σκάνερ = λάθη εστίασης κλπ] αλλά θα τολμούσα να αναφέρω πώς είναι από τις τελευταίες φωτό [τουλάχιστον στο φόρουμ?] του καραβιού σε ελληνικά νερά.
[ήσυχες - τελευταίες] μέρες του Αυγούστου 2002, ο Αλκαίος ξεκουράζεται και φωτογραφίζεται από το κάστρο της Μύρινας.
Αφιερωμένες στο nautilia.gr και ιδιαιτέρως στους (δικαιολογημένως) φανατικούς του πλοίου.
115261
115263
ψψψψψψψψψψψψψψψψψψ!!!!!!!Αυτές οι φωτό είναι κεραυνός ,μπράβο φίλε Στάθη όσο για την ποιότητα δεν χρειάζεται να ανησυχείς ;)
115261
115263
Να κάνεις τέτοιες φωτογραφίες, που να μήν διεκδικούν δάφνες ποιότητας κατα την γνώμη σου, ποιό συχνά. Ειδικά η πρώτη παρα πολύ όμορφο πλάνο.
Πριν τρεις δεκαετίες περίπου. Κάλυμνος
115348
Apostolos
14-11-2010, 10:15
Κούκλα πανέμορφο και φούλ απο κόσμο!!!
Tasos@@@
14-11-2010, 18:06
Πανεμορφη φωτογραφια κυριε Παντελη!!!:D:D
Το ΑΛΚΑΙΟΣ στη Ρόδο το 1987, όταν έκανε τη γραμμή Πειραιά-Δωδεκάνησα.
Μετά από 2 δεκαετίες η ΝΕΛ επέστρεψε στη Ρόδο έστω και με ρο-ρο.
119112
BEN BRUCE
17-12-2010, 16:33
Οπως και να χει τοτε το ΑΛΚΑΙΟΣ ηταν δεκαεπτα ετων και ιδανικο για τα λιμανια της δωδεκανησου.Να σημειωσω οτι τα παραθυρα των δυο πλευρων δεν εχουν σχεδον καμια σχεση
Το ΑΛΚΑΙΟΣ στη Ρόδο το 1987, όταν έκανε τη γραμμή Πειραιά-Δωδεκάνησα.
Μετά από 2 δεκαετίες η ΝΕΛ επέστρεψε στη Ρόδο έστω και με ρο-ρο.
119112
η νελ ειχε ξανακανει δωδεκανησα με το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ πριν λιγα χρονια
1983 και ένας κάτασπρος ΑΛΚΑΙΟΣ στολίζει το λιμάνι του Πειραιά.
Είναι ιδέα μου ή αρκετοί θα το προτιμούσαν και σήμερα περισσότερο από το ΠΗΝΕΛΟΠΗ;
121544
πηγή: περιοδικό Steamboat Bill
nikosnasia
27-01-2011, 14:50
1983 και ένας κάτασπρος ΑΛΚΑΙΟΣ στολίζει το λιμάνι του Πειραιά.
Είναι ιδέα μου ή αρκετοί θα το προτιμούσαν και σήμερα περισσότερο από το ΠΗΝΕΛΟΠΗ;
121544
πηγή: περιοδικό Steamboat Bill
Κι απ΄τη Νερομαρία μπορώ να πώ.
Nicholas Peppas
06-01-2013, 01:17
Μια σειρα απο δρομολογια του πλοιου Αλκαιος οπως τα βλεπουμε στην εγκριτο Ροδια εφημεριδα Μαχη της 27ης Φεβρουαριου. Προσεξτε το δρομολογιο της Πεμπτης!
134092
BEN BRUCE
06-01-2013, 12:22
ALCAEOS στην μυτιληνη παραμονη πρωτοχρονιας 1995
134123
Apostolos
06-01-2013, 22:38
Κάπου έκανα και γώ εκει βόλτα... Θυμάμαι είχε νοτιά και έσκαγε το κύμα στην προβλήτα και δέν μπορούσα να πάω κοντα να χαζέψω την πλώρη του Αλκαίου μου...
Οποιος αγαπά το πλοιο ας ρίξει μια ματια εδω (http://www.fotoflite.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=582&category_id=162&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=20)
Φοβερές φώτο του πλοιο απο την κάθοδο του στην Ελλάδα απο το Fotoflite
Μου κάνει εντύπωση η ταχύτητα του (απο τα απόνερα) και οτι είχαν γράψει το όνομα στην πλώρη με την ίδια γραμματοσειρά όπως και όταν δούλεψε στην Ελλάδα
Όποιος θέλει ρεφενέ να τις πάρουμε τις φώτο να μας βγεί και ποιο φθηνά
134220134221134222
134223134224
BEN BRUCE
26-01-2013, 16:05
Μυθικες φωτο! Το εφεραν εδω του πεταξανε τα ματια εξω και ωραιοτατο απονερακι που βγαζε δεν το ξαναδαμε ποτε
express adonis
22-04-2013, 17:02
Παιδια γεια σας...μηπως θυμαται κανενας τα δρομολογια του αλκαιου απο ραφηνα κ ωρες ταξιδιου γιατι ημουν τοτε 10 χρονων κ απλα ηξερα μονο οτι παει στην λημνο και το ειχα λατρεψει τ πλοιο...
T.S.S. APOLLON
24-04-2013, 10:52
To Αλκαιος στο λιμανι του Πειραια τον Απριλιο του 1994
143105
Ωραία πράγματα απο τον φίλο Απόλλων και ευχάριστες αναμνήσεις, μιά που είχα ταξειδέψει με το πλοίο αυτό και μπορώ να πώ οτι οι εντυπώσεις μου ήταν αρκετά καλές.
BEN BRUCE
25-04-2013, 17:29
Πολυ ομορφη και σπανια φωτο του συμπαθους πλοιου
Psarianos
07-05-2013, 21:12
To όμορφο Αλκαίος σε μία εκπομπή για την Λήμνο(απο τήν αρχή μέχρι το λεπτό 1:25).Ακούγεται καί η μπουρού του:single_eye:
http://www.youtube.com/watch?v=nkzgKuWCfXw
T.S.S. APOLLON
30-01-2014, 08:31
Το ΑΛΚΑΙΟΣ με ροτα το λιμανι της Ραφηνας τον Ιουλιο του 1997
152112
Rocinante
30-01-2014, 09:16
Το ΑΛΚΑΙΟΣ με ροτα το λιμανι της Ραφηνας τον Ιουλιο του 1997
152112
Εξαιρετική !!! Πανέμορφη !! Η φωτογραφία Γιώργο από που είναι τραβηγμένη? Bari Express μήπως ?
T.S.S. APOLLON
30-01-2014, 09:38
Εξαιρετική !!! Πανέμορφη !! Η φωτογραφία Γιώργο από που είναι τραβηγμένη? Bari Express μήπως ?
Φιλε Αντωνη ειναι απο το Σουπερφερυ ΙΙ
Takerman
30-01-2014, 09:52
Όντως ωραία φωτογραφία.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μ.Μ
11-10-2014, 08:31
Η ιστορία του:
Ναυπηγήθηκε το 1970 στην πρώην Γιουγκοσλαβία (building yard: Brodogradiliste Titovo, Kraljevica, Yugoslavia), για την Viking Line και με το όνομα “MARELLA” δρομολογήθηκε Nådendal - Mariehamn - Kapellskär. Το 1973 και με το ιδιο όνομα, μπηκε στη γραμμή Åbo - Mariehamn - Stockholm. Το 1979 με το ίδιο επίσης όνομα, μεταδρομολογήθηκε στην πρώτη του γραμμή Nådendal - Mariehamn - Kapellskär. Το 1981, αγοράστηκε απο τη ΝΕΛ και ονομάστηκε ΑΛΚΑΙΟΣ.
Το 2002 επωλήθη στην Τούρκικη εταιρεία Sariarioglu Shipping & Trading, η οποία το 2003 το ονόμασε SOCHI EXPRESS και ύψωσε σημαια Saint Vincent. Δρομολογήθηκε Ρωσία-Τουρκία (Τραπεζούντα), μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2004, οπου κατέληξε στην Αλιάνγκα, για τα περαιτέρω...
Τεχνικά στοιχεία:
Loa. 99,17m., L.b.p.p. m., br. 17,33m., draft 4.80m.
Gross 5994t., Net. 1925t., Dwt. 1210t.
Two 10 cylinder Sulzer diesel engines 2 screws, 8800 hp, speed 18,5 kn.
Passenger cap.: 824 passengers.
Ro-ro cap.: 224 cars.
http://www.faktaomfartyg.se/marella_1970_tn1.JPG (http://www.faktaomfartyg.se/marella_1970_b_1.htm) M/v “MARELLA”
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΧΑΡΑ!!!ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΑΝ ΘΕΣ ΟΤΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΗΤΑΝ 18.5 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ!!ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΙΧΕ 21 ΓΕΜΑΤΑ!!ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΒΑΠΟΡΑΚΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙ!!
express adonis
13-07-2015, 14:48
παιδια μηπως θυμαται κανεις δρομολογια κ ωρες ταξιδιου το πλοιου απο ραφηνα για καβαλα??σαν του λαυριου ηταν??
To 1997 έφευγε από τη Ραφήνα την Κυριακή στις 10.00 για Αι Στράτη-Λήμνο, τη Δευτέρα στις 17.00 για Σίγρι-Αι Στράτη-Λήμνο-Καβάλα, την Πέμπτη στις 18.00 για Σίγρι-Αι Στράτη-Λήμνο και την Παρασκευή στις 20.00 για Αι Στράτη-Λήμνο-Καβάλα.
express adonis
13-07-2015, 19:04
To 1997 έφευγε από τη Ραφήνα την Κυριακή στις 10.00 για Αι Στράτη-Λήμνο, τη Δευτέρα στις 17.00 για Σίγρι-Αι Στράτη-Λήμνο-Καβάλα, την Πέμπτη στις 18.00 για Σίγρι-Αι Στράτη-Λήμνο και την Παρασκευή στις 20.00 για Αι Στράτη-Λήμνο-Καβάλα.
ευχαριστω για την απαντηση....το δρομολογιο εβγαινε κοντα στις 15 ωρες παλι η παραπανω??το αγιος ραφαηλ το διπλωνε το αλκαιος η εκανε το ιδιο δρομολογιο σε αλλη περιοδο??
είναι το μοναδικό ποστάλι που έχει μπει στο μέσα λιμάνι τον οινουσσών και έφυγε με "στοφι" 360 μοιρών με την πλώρη εν έτι 1989
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-07-2015, 07:46
είναι το μοναδικό ποστάλι που έχει μπει στο μέσα λιμάνι τον οινουσσών και έφυγε με "στοφι" 360 μοιρών με την πλώρη εν έτι 1989
Νομίζω ήταν σε σχέση με κοινωνική εκδήλωση κάποιου Αιγνουσιώτη εφοπλιστή.
kardamyla_hios
14-07-2015, 14:58
Αν δεν κάνω λάθος είχε κάνει κάτι παρόμοιο και το ΟΜΗΡΟΣ γύρω στο 80 με τον Κπτ Κώστα Τζώρτζη στην κηδεία του Πατέρα.
Ε.Μ.Ψ.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-07-2015, 07:35
Αν δεν κάνω λάθος είχε κάνει κάτι παρόμοιο και το ΟΜΗΡΟΣ γύρω στο 80 με τον Κπτ Κώστα Τζώρτζη στην κηδεία του Πατέρα.
Ε.Μ.Ψ.Πατρίδα κάτι τέτοιο ήταν αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς:fat:.
Νομίζω ήταν σε σχέση με κοινωνική εκδήλωση κάποιου Αιγνουσιώτη εφοπλιστή.
Για την κηδια του γιαννη λεμου
Αυτό το βίντεο, το βρήκα πριν αρκετό καιρό στο youtube και το παραθέτω τώρα... Δεν γνωρίζω αν έχει ξανανέβει...
Πρέπει πάντως να είναι διαφημιστικό της ΝΕΛ για το πλοίο...:sour:
https://www.youtube.com/watch?v=2dSXqOnZA8M
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-01-2017, 08:27
180393Ships Monthly
Στο ταξίδι της παραλαβής (1981) με σβησμένα τα σινιάλα της Viking Line κ ΑLCEAUS αντί ΑLCAEOS στην πλώρη.
180393Ships Monthly
Στο ταξίδι της παραλαβής (1981) με σβησμένα τα σινιάλα της Viking Line κ ΑLCEAUS αντί ΑLCAEOS στην πλώρη.
Βλέπω ότι ξεσκονίζεις τελευταία το αρχείο σου...Ένα ακόμη μεγάλο εύρημα που αξίζει ένα μεγάλο συγχαρητήρια.
Apostolos
15-01-2017, 11:35
Στο site του Fotoflite εξαιρετικές έγχρωμες φώτο του απο το ταξίδι αυτό. Να επισημάνω ότι η γραμματοσειρά στην πλώρη "έμεινε" ώς το τέλος της ζωή του
180420 180422 180423 180424180425
Με αρκετό δρόμο ο αγαπημένος μου. Ήταν τότε το ποιο γρήγορο στη Μυτιλήνη στην πράξη γιατί το Σαπφώ με τα 12-13 και το Όμηρος με τα 14...
Στο site του Fotoflite εξαιρετικές έγχρωμες φώτο του απο το ταξίδι αυτό. Να επισημάνω ότι η γραμματοσειρά στην πλώρη "έμεινε" ώς το τέλος της ζωή του
180420 180422 180423 180424180425
Με αρκετό δρόμο ο αγαπημένος μου. Ήταν τότε το ποιο γρήγορο στη Μυτιλήνη στην πράξη γιατί το Σαπφώ με τα 12-13 και το Όμηρος με τα 14...
Απίστευτες και εξαιρετικά σπάνιες φωτογραφίες του Αλκαίου
https://archive.ert.gr/8359/ από το αρχείο της ΕΡΤ, στο συγκεκριμένο βίντεο για τη Λήμνο μπορεί κανείς να πάρει μια γεύση από το πλοίο 00:30 - 01:28.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-11-2018, 13:26
191333Παλαιές φωτογραφίες Χίου fb
Eδώ στο λιμάνι της Χίου.
Apostolos
04-12-2018, 17:29
Γλυκές αναμνήσεις...
Aktofylakas
01-10-2021, 18:15
200787
Το Αλκαιος στην Μυτιληνη. Νομιζα πως ειχα χασει αυτη την φωτογραφια.