PDA

Επιστροφή στο Forum : Γραμμή Πειραιάς - Χανιά (Piraeus - Chania route)

Σελίδες : 1 [2] 3

moutsokwstas
05-05-2009, 19:40
Σαφώς το χρειάζονται, αλλά ποιός θα το βάλει;;; Και όχι συγκεκριμένα highspeed....ένα πλοίο που να αποφέρει ανταγωνισμό.....και εγώ όταν είχα ταξιδέψει....γεμάτοι φύγαμε, γεμάτοι γυρίσαμε!!:)
εδω πρωτιστως θα παιξει πρωτα απο συγκριση η μεταφορικη ικανοτητα επιβατων και κοντα σε αυτο και η ταχυτητα. παντως το 5 τα πηγε καλα.

MILTIADIS
05-05-2009, 20:17
Πάντως το να φτάνει ο Έλυρος 05:00 το πρωι στο λιμάνι είναι σοβαρός λόγος για να ΜΗΝ τον προτιμώ, και αναρωτιέμαι ποιός(εκτός από φορτηγά που συνεχίζουν για άλλες περιοχές της ΕΛλάδας) θέλει να φτάνει ΤΟΣΟ νωρίς
ΕΓΩ..;)εχουμε και οικογενειες..

orisibios
06-05-2009, 00:19
Το HS 4 ειχε μια ψιλοκαθυστερηση παντα στο δρομολογιο Πειραιας-Χανια λογο του οτι υπολείπεται λιγο σε ταχυτητα απο το HS 5.Με το 5 παντα στην ωρα μου ημουν,και μαλιστα εκοβε απο πολυ πριν ταχυτητα λογω κανονισμων οπως μας ελεγαν στα μεγαφωνα..
Το ωραριο απο Πειραια προς Χανια 15.45-20.15 ηταν ολα τα λεφτα.Το αντιστροφο λιγο ζορικο για οσους δεν ειχαν αμαξι.

orisibios
06-05-2009, 00:36
Πάντως το να φτάνει ο Έλυρος 05:00 το πρωι στο λιμάνι είναι σοβαρός λόγος για να ΜΗΝ τον προτιμώ, και αναρωτιέμαι ποιός(εκτός από φορτηγά που συνεχίζουν για άλλες περιοχές της ΕΛλάδας) θέλει να φτάνει ΤΟΣΟ νωρίς

Μαλιστα.
Μετα τις 6 και οσο περναει η ωρα εχεις δει ποτε τι γινεται στους δρομους της Αθηνας?Το εχεις ζησει καθολου?

Ενα πλοιο που φτανει 5 αμα βιαζεσαι βγαινεις αμεσως και ολα οκ. Αμα ομως δεν θες(οπως εσυ που προφανος θες να κοιμασαι παραπανω) τοτε καθεσαι και κοιμασαι και βγαινεις σε καμια ωρα αφου εχει αδειασει το πλοιο(και θα σαι και ατσαλακωτος χωρις στριμωξιδι).Κανεις δε σε υποχρεωνει να εισαι 5 στην προβλητα του λιμανιου.

manasta
06-05-2009, 12:40
Ταξιδεύω συχνότατα και πάρα πολύς κόσμος γκρινιάζει για την ώρα άφιξης του ΕΛΥΡΟΣ. Εκείνη την ώρα δεν υπάρχει καν συγκοινωνία. Όσο το για να κοιμηθείς, δεν ισχύει. Οι καμαρώτοι χτυπάνε αγενέσταστα 30 φορές την πόρτα αν αργήσεις λίγο να αφήσεις την καμπίνα.

MILTIADIS
06-05-2009, 13:25
ενω για την ωρα αφιξης του βενιζελος ειναι ικανοποιημενοι δηλαδη?υπαρχει πολυς κοσμος ο οποιος εχει πρωι-πρωι δουλεια!και δεν καταλαβα δηλαδη αν αντι για να ξυπνησεις στις 6 ξυπνησεις στις 5 τι προβλημα υπαρχει?πηγαινετε σπιτια σας μετα και κοιμηθειτε οσο θελετε....ελεος πια!

manasta
06-05-2009, 13:56
Το πρόβλημα για πολλούς είναι ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία. Όποιος ταξιδεύει συχνά, αποκλείεται να μην έχει ακούσει τις σχετικές γκρίνιες...

ndimitr93
06-05-2009, 14:38
Ταξιδεύω συχνότατα και πάρα πολύς κόσμος γκρινιάζει για την ώρα άφιξης του ΕΛΥΡΟΣ. Εκείνη την ώρα δεν υπάρχει καν συγκοινωνία. Όσο το για να κοιμηθείς, δεν ισχύει. Οι καμαρώτοι χτυπάνε αγενέσταστα 30 φορές την πόρτα αν αργήσεις λίγο να αφήσεις την καμπίνα.

Εμ....πρεπει και αυτοί να κάνουν τη δουλειά τους....αλλά ο Μιλτιάδης έχει δίκιο.....Το 6 είναι καλύτερο.....κάνουμε αμάν για ταχύτητα και γκρινιάζετε??? Μα έλεος!!

vageliss23
06-05-2009, 17:25
Θεωρώ ότι ώρα άφιξης γύρω στις 06:00 είναι η καλύτερη δυνατή.

orisibios
06-05-2009, 21:39
Θεωρώ ότι ώρα άφιξης γύρω στις 06:00 είναι η καλύτερη δυνατή.

Mα τοτε μπαινουν πρωτα τα Ηρακλειωτικα και περιμενουμε απεξω απο το λιμανι μεχρι να μανουβραρουν.Και το 6 γινεται........ αστο καλυτερα.

vageliss23
07-05-2009, 10:04
Εννοώ ώρα δεσίματος 06:00 - 06:15

nikosdet
08-05-2009, 01:19
Mα τοτε μπαινουν πρωτα τα Ηρακλειωτικα και περιμενουμε απεξω απο το λιμανι μεχρι να μανουβραρουν.Και το 6 γινεται........ αστο καλυτερα.

Τα Ηρακλειώτικα που λες μπαίνουν: 5 οι Μινωικές, 5:30 θεωρητικά η ΑΝΕΚ και 6:15 το Superfast. :P

Επίσης για όσους δε μένουν Πειραιά το 5 είναι μια χαρά (εγώ που φθάνω πλέον στις 5 από Ηράκλειο) καθώς έχει ηλεκτρικό από τις 5 και είναι ό,τι πρέπει (μέχρι να φτάσεις Αθήνα θα έχουν ξεκινήσει και τα λεωφορεία κτλ και δεν τρως και κίνηση!

scoufgian
08-05-2009, 05:22
διαβασα λιγο τις τελευταιες σελιδες του συγκεκριμενου thread και απορησα με τις αποψεις μερικων φιλων.Αλλον τον βολευει 5 το πρωι ,αλλον 5μιση αλλον 6.Και προσπαθουν απο αυτο το διαστημα της μιας ωρας να πουν οτι ενα δρομολογιο ειναι καλυτερο απο το αλλο.Ειμαστε σοβαροι?Να ελεγα οτι η διαφορα ειναι 2-3 ωρες να πω ενταξει.Ολες οι ωρες αφιξης στο Πειραια για τα Χανιωτικα πλοια ειναι μια χαρα .Και Μεσα Μαζικης Μεταφορας εχουμε εκεινη την ωρα και πολυ κινηση δεν υπαρχει στους δρομους.Εν τω μεταξυ λιγες δουλειες ξεκινουν πρις τις 8.Και 6 και 6μιση να φτασεις στο λιμανι προλαβαινεις να κανεις τις δουλειες σου.Να ασχολουμαστε με ουσιωδη πραγματα παρακαλω

orisibios
10-05-2009, 00:13
διαβασα λιγο τις τελευταιες σελιδες του συγκεκριμενου thread και απορησα με τις αποψεις μερικων φιλων.Αλλον τον βολευει 5 το πρωι ,αλλον 5μιση αλλον 6.Και προσπαθουν απο αυτο το διαστημα της μιας ωρας να πουν οτι ενα δρομολογιο ειναι καλυτερο απο το αλλο.Ειμαστε σοβαροι?Να ελεγα οτι η διαφορα ειναι 2-3 ωρες να πω ενταξει.Ολες οι ωρες αφιξης στο Πειραια για τα Χανιωτικα πλοια ειναι μια χαρα .Και Μεσα Μαζικης Μεταφορας εχουμε εκεινη την ωρα και πολυ κινηση δεν υπαρχει στους δρομους.Εν τω μεταξυ λιγες δουλειες ξεκινουν πρις τις 8.Και 6 και 6μιση να φτασεις στο λιμανι προλαβαινεις να κανεις τις δουλειες σου.Να ασχολουμαστε με ουσιωδη πραγματα παρακαλω

Φιλε οσο λιγοτερες ωρες στο πλοιο τοσο το καλυτερο. Αν δεν ειναι ουσιωδες πραγμα οι ωρες ενος ταξιδιου τοτε τι ειναι?
Σε λιγες βδομαδες που θα αρχισει η μεγαλη κινηση για ταξιδια θα δειτε και τι ωρες αναχωρησης θα εχουμε.Πλεον εχει γινει μονιμο το 9.15-9.30 χωρις παρα πολυ κινηση.
Θα ξαναπω οτι ευτυχως που ειναι το Ελυρος και ''καταπινει'' τετοιες καθυστερησεις.
Επισης φιλε δεν εχουν ολοι ενα γραφειο σε καποια δημοσια υπηρεσια που πρεπει να ειναι εκει 8(λεμε τωρα).
Τωρα η κατασταση εχει βελτιωθει λιγο.Μην ξεχναμε την κατασταση που επικρατουσε με τις ωρες αφιξεων και τις καθυστερησεις μεχρι πριν λιγο καιρο με το ΛΙΣΣΟΣ.(αξεχαστες στιγμες σχεδον 12 ωρων μεσα στο πλοιο)

dimitris
10-05-2009, 00:29
φιλε orisibios συμφωνω οτι για καποιους και το λεπτο εχει σημασια, αλλα τουλαχιστον για το λιμανι του Πειραια αλλος ενα σημαντικος παραγοντας που παιζει ρολο και δεν το γνωριζει ή θελει να μην το γνωριζει ο επιβατης ειναι και το traffic που εχει το λιμανι δηλαδη την κινηση των πλοιων και με ποια σειρα θα μπουν μεσα που μπορει ενα βαπορι να φτασει στην μπουκα και να περιμενει αρκετη ωρα μεχρι να του δωθει η αδεια να περασει μεσα λογο κανονισμων ασφαλειας κτλ.
Βεβαια σε καποιες συζητησεις που ετυχε να εχω με καποιους που γνωριζουν πολυ καλυτερα το θεμα το πως λειτουργει το Πειραιας traffic τον τελευταιο καιρο και σε αυτο το θεμα εχει γινει πολυ καλη δουλεια και οι ανθρωποι αυτοι προσπαθουν να δινουν την καλυτερη λυση να γινονται γρηγορα οι αφιξο-αναχωρησεις και με ασφαλεια!

orisibios
10-05-2009, 00:35
φιλε orisibios συμφωνω οτι για καποιους και το λεπτο εχει σημασια, αλλα τουλαχιστον για το λιμανι του Πειραια αλλος ενα σημαντικος παραγοντας που παιζει ρολο και δεν το γνωριζει ή θελει να μην το γνωριζει ο επιβατης ειναι και το traffic που εχει το λιμανι δηλαδη την κινηση των πλοιων και με ποια σειρα θα μπουν μεσα που μπορει ενα βαπορι να φτασει στην μπουκα και να περιμενει αρκετη ωρα μεχρι να του δωθει η αδεια να περασει μεσα λογο κανονισμων ασφαλειας κτλ.
Βεβαια σε καποιες συζητησεις που ετυχε να εχω με καποιους που γνωριζουν πολυ καλυτερα το θεμα το πως λειτουργει το Πειραιας traffic τον τελευταιο καιρο και σε αυτο το θεμα εχει γινει πολυ καλη δουλεια και οι ανθρωποι αυτοι προσπαθουν να δινουν την καλυτερη λυση να γινονται γρηγορα οι αφιξο-αναχωρησεις και με ασφαλεια!

Το χω παρατηρησει και αυτο.Δεν εχουμε πια αυτες τις αναμονες στη μπουκα που ειχαμε παλια.Σχεδον παντα μπαινει κατευθειαν.
Αν καποιος ξερει μπορει να μας πει ποια ειναι η ωρα αιχμης το πρωι στις αφιξο-αναχωρισεις?Πιστευω οτι οσο πιο νωρις φτανει το πλοιο μειωνεται και η πιθανοτητα να μεινει ακινητο στη μπουκα και να περιμενει.

ndimitr93
10-05-2009, 11:19
Το χω παρατηρησει και αυτο.Δεν εχουμε πια αυτες τις αναμονες στη μπουκα που ειχαμε παλια.Σχεδον παντα μπαινει κατευθειαν.
Αν καποιος ξερει μπορει να μας πει ποια ειναι η ωρα αιχμης το πρωι στις αφιξο-αναχωρισεις?Πιστευω οτι οσο πιο νωρις φτανει το πλοιο μειωνεται και η πιθανοτητα να μεινει ακινητο στη μπουκα και να περιμενει.
Μα η ώρα που έρχονται τα Κρητικά!! Απο τις 5 έως τις 7 είναι η περισσότερη κίνηση και στις 18 έως τις 19 το απόγευμα που έχουμε συνεχόμενες αναχωρήσεις και όποιο πλοίο θέλει να μπει θα περιμένει πολύ.....και εγώ πιστεύω άλλωστε ότι το Έλυρος πηγαίνει γρήγορα για να προλάβει τα υπόλοιπα πλοία!!;)

vageliss23
10-05-2009, 13:47
Εμένα πάντως μου φαίνεται τζάμπα σπατάλη καυσίμου. Συνήθως όταν επιστρέφω από Κρήτη πηγαίνω κατευθείαν δουλειά, οπότε και 06:20 να δέσει, το πολύ 07:30 ειμαι στο γραφείο.

Αντιθέτως, αν ξυπνήσω 04:40 είτε θα παω δουλειά αξημέρωτα και θα είμαι σαν το ζόμπι, είτε απλά θα παω σπίτι, να κάτσω 20 λεπτά και να ξαναφύγω μετά.

Thanasis89
28-06-2009, 11:31
Μεταφέρω εδώ την συζήτηση για το Superfast γιατί βγαίνουμε εκτός θέματος.

Μιλτιάδη δεν νομίζω να σπάσει το μονοπώλιο της ΑΝΕΚ μιας και του έχω ικανούς τους χανιώτες να "ταξιδεύουν" με τις λαμαρίνες του Λατώ για τα επόμενα 30 χρόνια. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάτι με τους Χανιώτες αλλά τους είχαν φέρει μερικά από τα καλύτερα σκαριά της ελληνικής ακτοπλοΐας (Blue Star, Nissos, Αριάδνη) και ιδού οι προτιμήσεις τους... Τέλος πάντων...

Τώρα αν θα έρθει το πλοίο στα Χανιά δεν με αφορά καθώς μένω στο Ρέθυμνο. Για να δούμε τι θα γίνει στο τέλος ! Κυριακή κοντή γιορτή...
Όσο για καινούριο πλοίο από την μαμά ΑΝΕΚ μην το συζητήσουμε καλύτερα... Με 125.000.000 εκατομμύρια ευρώ... Δεν μπαίνω στον κόπο να το σχολιάσω...

MILTIADIS
28-06-2009, 11:49
Μεταφέρω εδώ την συζήτηση για το Superfast γιατί βγαίνουμε εκτός θέματος.

Μιλτιάδη δεν νομίζω να σπάσει το μονοπώλιο της ΑΝΕΚ μιας και του έχω ικανούς τους χανιώτες να "ταξιδεύουν" με τις λαμαρίνες του Λατώ για τα επόμενα 30 χρόνια. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάτι με τους Χανιώτες αλλά τους είχαν φέρει μερικά από τα καλύτερα σκαριά της ελληνικής ακτοπλοΐας (Blue Star, Nissos, Αριάδνη) και ιδού οι προτιμήσεις τους... Τέλος πάντων...

Τώρα αν θα έρθει το πλοίο στα Χανιά δεν με αφορά καθώς μένω στο Ρέθυμνο. Για να δούμε τι θα γίνει στο τέλος ! Κυριακή κοντή γιορτή...
Όσο για καινούριο πλοίο από την μαμά ΑΝΕΚ μην το συζητήσουμε καλύτερα... Με 125.000.000 εκατομμύρια ευρώ... Δεν μπαίνω στον κόπο να το σχολιάσω...
συμφωνω με ολα οσα ειπες παραπανω!ειδικα με το δευτερο σκελος του μυνηματος.οσο για τις προτιμησεις των χανιωτων,επειδη θυμαμαι καλα εκεινες τις περιοδους εχω να πω οτι τα αλλα καραβια ειχαν καθε βραδυ πιο πολλους επιβατες απο την ΑΝΕΚ.οχι ομως και φορτηγα;)ειδικα για το μπλου σταρ που γνωριζω καποια ατομα απο την εταιρεια μου το ειχαν πει αυτολεξι οτι αυτος ηταν ο λογος που αποχωρησαν.μετα με το ΑΡΙΑΔΝΗ ειχαμε μια απ τα ιδια+το ΤΣΑΜΠΙΟΝ οποτε..παντως δεν ισχυει απολυτα το οτι προτιμηθηκαν ΛΑΤΩ-ΛΙΣΣΟΣ!ηταν τακτικη τους να φερνουν τα καλα καραβια μεχρι να φυγουν οι ανταγωνιστες και μετα παλι ΛΙΣΣΟΣ..αυτος ειναι και ο λογος που παρα πολλοι στα χανια-αναμεσα τους κα εγω-μολις ακουνε για ΛΙΣΣΟΣ βγαζουν σπυρακια..:rolleyes:οχι πως το ΛΑΤΩ παει πισω βεβαια,αλλα τουλαχιστον τωρα εχουμε κ ενα ΕΛΥΡΟΣ για να παρηγοριομαστε.

vageliss23
28-06-2009, 11:59
Μην ξεχνάτε κάποιους παράγοντες που μπορεί αυτή τη φορά να καταστήσουν το εγχείρημα πετυχημένο:

1) Είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνει τόσο καλό καράβι. Το SF 11 είναι καλύτερο και από το Blue star, και το Αριάδνη
2) Η παρουσία της Attica στο Ηράκλειο είναι απτή απόδειξη ότι η εταιρεία "ήρθε για να μείνει"
3) H μεγάλη ρευστότητα της εταιρείας την καθιστά ικανή να "αγοράσει χρόνο"

agnostos
28-06-2009, 17:58
Μα μην ξεχναμε οτι ολα ειναι θεμα πολιτικης...
Ποιος ο λογος σε ενα πλοιο που κανει νυχτερινο να φτασει στο λιμανι πριν τις 5-6 ωρα? Ουτε να κοιμη8ει δεν εχει προλαβει ο επιβατης αλλα ουτε και οι συγκοινωνιες εχουν 3εκινησει καλα καλα... Απο την αλλη θα μου πειτε ας αναχωρουσε αργοτερα-ναι αλλα το εστιατοριο ποτε 8α δουλεψει?
Καποιος ειπε πως οσο λιγοτερες ωρες ταξιδι τοσο καλυτερα. Λοιπον οποιος βιαζεται περνει αεροπλανο;)... Δεν ειναι ουτε οικονομικο ουτε και πρακτικο (κυριως) ενα γρηγορο νυκτερινο. Τρανο παραδειγμα το οτι το Elyros εχει μεγιστη υπηρεσιακη 24+ και το ARIADNE 25+ αλλα μεχρι 21 πηγαιναν... Το ημερισιο παλι θελει το κατι παραπανω απο ταχυτητα, αλλα νομιζω πλεον το χει...
Μεση λυση ειναι ενα Highspeed (που πλεον εχει η ΑΝΕΚ) αλλα δεν μπαινει για πολλους λογους. Οσο για καινουριο πλοιο, με τα 125000000ε πλεον δεν χρειαζεται... Εχει εμεσα παρει 10 συμβατικα και 11 ταχυπλοα!!!
Οσο για την επιτυχια του SF, με την ταχυτητα (καταναλωση) που (θεωρητικα) θα εχει και με ενα δεδομενα αδειο γκαραζ μαλλον δεν βγαινει. Αν μεινει θα ειναι μονο για επειδηξη ισχυος και λογο ρευστοτητας που λεει και ο φιλος vageliss23. Αλλα κατι τετοιο δεν την συμφερει,οπως ειδαμε και προπερσυ με την αντιστοιχη κινηση της ΑΝΕΚ με το Olympic Champion

MILTIADIS
28-06-2009, 18:15
Μα μην ξεχναμε οτι ολα ειναι θεμα πολιτικης...
Ποιος ο λογος σε ενα πλοιο που κανει νυχτερινο να φτασει στο λιμανι πριν τις 5-6 ωρα? Ουτε να κοιμη8ει δεν εχει προλαβει ο επιβατης αλλα ουτε και οι συγκοινωνιες εχουν 3εκινησει καλα καλα... Απο την αλλη θα μου πειτε ας αναχωρουσε αργοτερα-ναι αλλα το εστιατοριο ποτε 8α δουλεψει?
Καποιος ειπε πως οσο λιγοτερες ωρες ταξιδι τοσο καλυτερα. Λοιπον οποιος βιαζεται περνει αεροπλανο;)... Δεν ειναι ουτε οικονομικο ουτε και πρακτικο (κυριως) ενα γρηγορο νυκτερινο. Τρανο παραδειγμα το οτι το Elyros εχει μεγιστη υπηρεσιακη 24+ και το ARIADNE 25+ αλλα μεχρι 21 πηγαιναν... Το ημερισιο παλι θελει το κατι παραπανω απο ταχυτητα, αλλα νομιζω πλεον το χει...
Μεση λυση ειναι ενα Highspeed (που πλεον εχει η ΑΝΕΚ) αλλα δεν μπαινει για πολλους λογους. Οσο για καινουριο πλοιο, με τα 125000000ε πλεον δεν χρειαζεται... Εχει εμεσα παρει 10 συμβατικα και 11 ταχυπλοα!!!
δεν ξερω απο που να πρωτοαρχισω..;)ενα πρωτο συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι δεν σου αρεσει η ωρα αφιξης του ΕΛΥΡΟΣ.ωραια λοιπον ας εισηγηθουμε τοτε να επιστρεψει το ΛΙΣΣΟΣ στη γραμμη!!δευτερον,αν το πλοιο εφευγε 22.00 δηλαδη δεν θα δουλευε το εστιατορειο??:confused:ουτως η αλλως μεχρι 23.30 ειναι ανοικτο..τριτον,απο αυτα τα πλοια που πηρε τωρα η ΑΝΕΚ ποιο πιστευεις οτι ειναι καταλληλο να ερθει?να σου πω εγω..το ΑΡΙΑΔΝΗ.αλλα θα ερθει?οχι κυριοι αν ειχαν σκοπο να το βαλουν μονιμα τωρα δεν θα ειχαν το ΛΑΤΩ ουτε θα το ναυλωναν.και μη μου πειτε για ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ γιατι ειναι αρκετα μικρο για να σηκωσει ολο το βαρος..αν ειχε η ΑΝΕΚ σκοπο να αναβαθμισει ουσιαστικα τη γραμμη θα το εκανε!απλα απο την στιγμη που ''παιζει''μονη της ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!

agnostos
28-06-2009, 18:38
δεν ξερω απο που να πρωτοαρχισω..;)ενα πρωτο συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι δεν σου αρεσει η ωρα αφιξης του ΕΛΥΡΟΣ.ωραια λοιπον ας εισηγηθουμε τοτε να επιστρεψει το ΛΙΣΣΟΣ στη γραμμη!!δευτερον,αν το πλοιο εφευγε 22.00 δηλαδη δεν θα δουλευε το εστιατορειο??:confused:ουτως η αλλως μεχρι 23.30 ειναι ανοικτο..τριτον,απο αυτα τα πλοια που πηρε τωρα η ΑΝΕΚ ποιο πιστευεις οτι ειναι καταλληλο να ερθει?να σου πω εγω..το ΑΡΙΑΔΝΗ.αλλα θα ερθει?οχι κυριοι αν ειχαν σκοπο να το βαλουν μονιμα τωρα δεν θα ειχαν το ΛΑΤΩ ουτε θα το ναυλωναν.και μη μου πειτε για ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ γιατι ειναι αρκετα μικρο για να σηκωσει ολο το βαρος..αν ειχε η ΑΝΕΚ σκοπο να αναβαθμισει ουσιαστικα τη γραμμη θα το εκανε!απλα απο την στιγμη που ''παιζει''μονη της ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!

Εγω δεν διαμαρτηρηθηκα ποτε για την ωρα αφιξης του elyros ουτε και ειπα οτι το ταξιδι θα πρεπει να ειναι κρουαζιερα 25 ωρων;)...
Απλα τα πραγματα θα πρεπει να τα βλεπουμε και λιγο πιο ρεαλιστικα και σφαιρικα. Το ιδανικο λοιπον για τον πελατη-επιβατη θα ηταν να πληρωνει 1ε και να τον διακτινιζει απο τον πειραια στα χανια σε 30 δευτερα :p!!!
Αν το δουμε τωρα πιο ρεαλιστικα πιστευω οτι το διδυμο ariadne-elyros ειναι ιδανικο...και αποτελει αναβαθμιση στη γραμμη. Το lissos ηδη εχει φυγει εδω και καιρο (και σε λιγο και απο την εταιρια) και το lato σε κανενα χρονο προς τα κει θα παει...

ndimitr93
29-06-2009, 00:03
Εγω δεν διαμαρτηρηθηκα ποτε για την ωρα αφιξης του elyros ουτε και ειπα οτι το ταξιδι θα πρεπει να ειναι κρουαζιερα 25 ωρων;)...
Απλα τα πραγματα θα πρεπει να τα βλεπουμε και λιγο πιο ρεαλιστικα και σφαιρικα. Το ιδανικο λοιπον για τον πελατη-επιβατη θα ηταν να πληρωνει 1ε και να τον διακτινιζει απο τον πειραια στα χανια σε 30 δευτερα :p!!!
Αν το δουμε τωρα πιο ρεαλιστικα πιστευω οτι το διδυμο ariadne-elyros ειναι ιδανικο...και αποτελει αναβαθμιση στη γραμμη. Το lissos ηδη εχει φυγει εδω και καιρο (και σε λιγο και απο την εταιρια) και το lato σε κανενα χρονο προς τα κει θα παει...
Λοιπόν κύριοι.......Για σκεφτείτε Αριάδνη-Έλυρος μαζί σε 9ωρα βραδυνά δρομολόγια......Για σκεφτειτε και Λατώ-Λισσός σε 9ωρα βραδυνά δρομολόγια.....
Έστω ότι έχουμε εμείς την επιλογή να διαλέξουμε τα πλοία.....Σαφώς θα διαλέξουμε Αριάδνη-Έλυρος....όμως ξέρουμε ότι έχουμε δύο επιλογές που το κοινό σημείο είναι η διάρκεια ταξιδιού, και η διαφορά οι δυνατότητες του πλοίου.....Θα δεχτούμε να έχουμε τόσες ώρες ταξίδι με τόσο γρήγορα καράβια?? Θα μου πεις, έχουν και μία διαφορά παροχής υπηρεσιών, το οποίο είναι άκρως λογικό!! Και οι περισσότεροι ξέρουν ότι έχουν αυτή την διαφορά ταχύτητας.....δεν θα διαμαρτυρυθούν?? Δεν είναι πρόκληση να βάζεις δύο τέτοια πλοία σε τέτοιες ώρες?? Πότε θα ξυπνήσουν κύριοι?? Όταν έρθει ένα άλλο πλοίο, αντάξιας μεταφορικής ικανότητας, όπου δεν θα υπάρχει το πρόβλημα "δεν έχιε χώρο για φορτηγά", "δεν έχει πολλές καμπίνες" και όλα αυτά που λέγαμε για τα προηγούμενα πλοία........Τότε μόνο θα ταιριάξει ο συνδυασμός Αριάδνη-Έλυρος;)!!!

orisibios
29-06-2009, 03:45
Το θεμα παιδια ειναι να μειωθουν καπως οι ωρες ταξιδιου.
Ο αλλος στο Ηρακλειο εχει να διαλεξει μεταξυ 3 πλοιων και ειδικα τωρα με τα ημερησια εχει και επιλογες αν θα παει σε 9, σε 6,5 ή σε 5+3/4 ωρες στον προορισμο του.
Στα Χανια πρεπει να κυνηγας το Ελυρος για να φτασεις λιγο νωριτερα αν εχεις τετοια αναγκη.
Σουπερφαστ και παλι σουπερφαστ!!:D

profitis
29-06-2009, 08:53
Λοιπόν κύριοι.......Για σκεφτείτε Αριάδνη-Έλυρος μαζί σε 9ωρα βραδυνά δρομολόγια......Για σκεφτειτε και Λατώ-Λισσός σε 9ωρα βραδυνά δρομολόγια.....
Έστω ότι έχουμε εμείς την επιλογή να διαλέξουμε τα πλοία.....Σαφώς θα διαλέξουμε Αριάδνη-Έλυρος....όμως ξέρουμε ότι έχουμε δύο επιλογές που το κοινό σημείο είναι η διάρκεια ταξιδιού, και η διαφορά οι δυνατότητες του πλοίου.....Θα δεχτούμε να έχουμε τόσες ώρες ταξίδι με τόσο γρήγορα καράβια?? Θα μου πεις, έχουν και μία διαφορά παροχής υπηρεσιών, το οποίο είναι άκρως λογικό!! Και οι περισσότεροι ξέρουν ότι έχουν αυτή την διαφορά ταχύτητας.....δεν θα διαμαρτυρυθούν?? Δεν είναι πρόκληση να βάζεις δύο τέτοια πλοία σε τέτοιες ώρες?? Πότε θα ξυπνήσουν κύριοι?? Όταν έρθει ένα άλλο πλοίο, αντάξιας μεταφορικής ικανότητας, όπου δεν θα υπάρχει το πρόβλημα "δεν έχιε χώρο για φορτηγά", "δεν έχει πολλές καμπίνες" και όλα αυτά που λέγαμε για τα προηγούμενα πλοία........Τότε μόνο θα ταιριάξει ο συνδυασμός Αριάδνη-Έλυρος;)!!!

Πάντως ακόμη και στο κλασσικο "9ώρο" να βάλουνε το Αριαδνη-Ελυρος είναι πολυ καλύτερα αφου ήδη τώρα το Ελυρος το κανει ελαφρα πιο γρήγορα το δρομολόγιο (φευγει 9:10-9:20 και φτάνει περιπου στις 5:00) και μπορει να καταπίνει άνετα καθυστερήσεις που ειδικα τώρα το καλοκαιρι με τον πολυ κόσμο ειναι συνηθισμένες. Ομοιως το Αριάδνη με τα 25+ μίλια του θα εχει αυτη την δυνατότητα. Αν ήταν το Λισσός, ή ακομη και το ΛΑΤΩ τώρα οριακα ανταπεξέρχεται στο 9.00-5.30, με μια καθυστέρηση ή με μια κακοκαιρία, 7.30-8.00 το πρωι θα φτάναμε Πειραιά. Τις περισσότερες φορες που ειχα ταξιδέψει με ΑΝΕΚ πρινερθει το Νησος και το Αριαδνη είχαμε καταλήξει να κατεβαινουμε 6..30-7.00 + (μια φορα ειχε 3ωρη καθυστερηση οπότε ειχαμε φτασει πειραια στις 8.30 +, αλλη φορά πάλι στο Ελ. Βενιζέλος ειχανε ανοιξει μια μικρη πορτούλα απο τις σκάλες στο γκαραζ για 2500 κόσμο ). Για κάποιον που ειναι ολο το βραδυ ξύπνιος ή έχει κοιμηθει σχετικα λιγο ειναι πολυ κουραστικό αφου δεν έχουμε ολη την δυνατότητα της καμπίνας.

Και στη τελικη προτιμώ να δώσω οτι θα εδινα για καμπίνα και κατι παραπάνω αν τύχει να υπαρχει κανα αεροπορικό (50-60 €) και όχι να τα δώσω στην ΑΝΕΚ που θυμήθηκε να κατεβασει καλο πλοιο μόνο οταν ήρθε ο ανταγωνισμός στα Χανιά και που τώρα έχει στήσει ενα υπέροχο καρτελ στο Αιγαίο. Ειδικά κάποιες τιμες της, 70 € η δίκλινη λες και ειναι ξενοδοχείο 4 αστέρων, είναι απαράδακτες. Το μοναδικο καλο που έμεινε τελικά απο την κόντρα τότε ήταν οτι για καποιον καιρο τα εισητήρια ηταν απιστευτα φθηνα και επιπλέον αναγκαστηκε η ΑΝΕΚ να εκσυγχρονιστει καπως με το Έλυρος που οντως ειναι πανεμορφο και σχετικα βολικο με το 8ώρο που κάνει.

aeroplanos
29-06-2009, 11:10
Σε όλα αυτα έχετε απόλυτο δίκιο. Σίγουρο κατ'εμε είναι οτι η ΑΝΕΚ, οταν η SF δρομολογησει το ΧΙΙ, θα φερει το Αριαδνη να το διπλώσει με το Ελυρος...Για μενα ομως το πλεονεκτημα της γραμμης θα ειναι τα ημερησια δρομολογια του ΧΙΙ. Με ταχυτητα 28.5, οι δυο Ιάπωνες (ακομα και το Χιος και Μυκονος) θα εχουν σαφεστατο προβλημα.

Νομιζω επισης οτι ειναι τεραστια ευκαιρια της SF να κατεβασει τωρα το ΧΙΙ, οπως λενε καποιες πληροφοριες (αν και κομματακι δυσκολο), οχι μονο για λόγους καθαρα οικονομικους: μεριδιο αγορας-καλοκαιρινη σαιζον-περισσοτερα εισιτηρια & κερδη, αλλα κυρίως για λόγους μαρκετινγκ και εικόνας της εταιριας στην δυσκολη αγορα των Χανιων...δεδομενου οτι η ομορφη Αριαδνη σεργιανιζει στο Αλγερι...

nikosdet
29-06-2009, 15:12
Σε όλα αυτα έχετε απόλυτο δίκιο. Σίγουρο κατ'εμε είναι οτι η ΑΝΕΚ, οταν η SF δρομολογησει το ΧΙΙ, θα φερει το Αριαδνη να το διπλώσει με το Ελυρος...Για μενα ομως το πλεονεκτημα της γραμμης θα ειναι τα ημερησια δρομολογια του ΧΙΙ. Με ταχυτητα 28.5, οι δυο Ιάπωνες (ακομα και το Χιος και Μυκονος) θα εχουν σαφεστατο προβλημα.

Νομιζω επισης οτι ειναι τεραστια ευκαιρια της SF να κατεβασει τωρα το ΧΙΙ, οπως λενε καποιες πληροφοριες (αν και κομματακι δυσκολο), οχι μονο για λόγους καθαρα οικονομικους: μεριδιο αγορας-καλοκαιρινη σαιζον-περισσοτερα εισιτηρια & κερδη, αλλα κυρίως για λόγους μαρκετινγκ και εικόνας της εταιριας στην δυσκολη αγορα των Χανιων...δεδομενου οτι η ομορφη Αριαδνη σεργιανιζει στο Αλγερι...

Μία διόρθωση. Φημολογείται ότι θα κατέβει το ΧΙ που είναι τώρα στην Ανδριατική, το ΧΙΙ είναι το αδερφάκι του που είναι ήδη στο Ηράκλειο.
Αναφορικά με το 2ο, η ΣΦ δεν μπορεί να φέρει από τώρα το ΧΙ στα Χανιά γιατί δεν έχει παραλάβει ακόμη το ΣΦ 2 που θα "απελευθερώσει" το ΧΙ. Αυτό θα γίνει κάπου τον Αύγουστο λογικά, οπότε κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για Σεπτέμβρη. Η ΣΦ δεν μπορεί να αφήσει την Ανδριατική με -1 πλοίο για να ρισκάρει απλώς 1-2 μήνες νωρίτερα. Γιατί Χανιά είναι αυτά :D
(πλάκα κάνω φίλοι μου Χανιώτες, κι εγώ εξάλλου γι'αυτό χρησιμοποιώ φανατικά Μινωικές, παρότι πλέον ανήκουν στον Ιταλό - αλλά και πάλι η συμπεριφορά της ΑΝΕΚ είναι άθλια στους σταθερούς της πελάτες και (πρώην) μετόχους!)
Το πλοίο θα είχε κόσμο (όσοι πάνε διακοπές δεν έχουν το τοπικιστικό), αλλά φορτηγά; Οπότε η ΣΦ όταν κάνει την κίνηση δε θα σου πέσει με τα μούτρα στο ρίσκο, θα προσπαθήσει να το μετριάσει πρώτα.

ndimitr93
29-06-2009, 15:19
Μία διόρθωση. Φημολογείται ότι θα κατέβει το ΧΙ που είναι τώρα στην Ανδριατική, το ΧΙΙ είναι το αδερφάκι του που είναι ήδη στο Ηράκλειο.
Αναφορικά με το 2ο, η ΣΦ δεν μπορεί να φέρει από τώρα το ΧΙ στα Χανιά γιατί δεν έχει παραλάβει ακόμη το ΣΦ 2 που θα "απελευθερώσει" το ΧΙ. Αυτό θα γίνει κάπου τον Αύγουστο λογικά, οπότε κατά πάσα πιθανότητα μιλάμε για Σεπτέμβρη. Η ΣΦ δεν μπορεί να αφήσει την Ανδριατική με -1 πλοίο για να ρισκάρει απλώς 1-2 μήνες νωρίτερα. Γιατί Χανιά είναι αυτά :D
(πλάκα κάνω φίλοι μου Χανιώτες, κι εγώ εξάλλου γι'αυτό χρησιμοποιώ φανατικά Μινωικές, παρότι πλέον ανήκουν στον Ιταλό - αλλά και πάλι η συμπεριφορά της ΑΝΕΚ είναι άθλια στους σταθερούς της πελάτες και (πρώην) μετόχους!)
Το πλοίο θα είχε κόσμο (όσοι πάνε διακοπές δεν έχουν το τοπικιστικό), αλλά φορτηγά; Οπότε η ΣΦ όταν κάνει την κίνηση δε θα σου πέσει με τα μούτρα στο ρίσκο, θα προσπαθήσει να το μετριάσει πρώτα.

Πρώτον...εξηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι αν κοπει το βραδυνό για Ανγκώνα δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού έτσι κι αλλιώς κίνηση δεν έχει....
Δεύτερον να τονίσω την έντονη επισκεψιμότητα στα Χανιά....μέχρι τα μέσα Ιουλίου δεν υπάρχει κρέββατι στα βραδυνά δρομολόγια!!!! Αφού έψαχνα μία λουξ καμπίνα για να φύγουν δύο νεόνυμφοι σήμερα και τους στέλνω από Ηράκλειο με το 12......Στα ημερήσια τα πράγματα λίγο καλύτερα....με το ζόρι θα βρεις κατάστρωμα, αλλά υπάρχουν λίγες καμπίνες.....τελικά ο τουρισμός φέτος χτυπάει στα Χανιά.....γεμάτα πάνε, γεμάτα έρχονται.....
Χρειάζεται άλλο ένα πλοίο κύριοι!!! Δεν μας φτάνουν τα δρομολόγια!!!!!:eek:

aeroplanos
29-06-2009, 15:31
Το θεμα με το SF 2 δεν το εχω καταλαβει. Λογικα το 2 θα απελευθερωσει το Horizon στην γραμμη του Bari. ΜΕ δεδομενο οτι το Horizon ουτε για πλακα δεν μπαινει στην Ανκωνα, το κατεβεσμα του 11 (σορρυ για το λαθος παραπανω) στα Χανια αυτοματα θα σημανει μια mini απεμπλοκη της εταιριας απο την γραμμη της Ανκωνα που δεν εχει να κανει με το αν και ποτε θα ερθει το 2.

.....τελικά ο τουρισμός φέτος χτυπάει στα Χανιά.....γεμάτα πάνε, γεμάτα έρχονται.....

Aν και λογικα κατι ξερουν οι ειδημονες της Αττικα, θεωρω οτι ειναι πολυ μεγαλη χαμενη ευκαιρια το γεγονος οτι δεν το κατεβαζουνε τωρα (Παντα με την Αριαδνη στο Αλγερι)

nikosdet
29-06-2009, 15:35
Πρώτον...εξηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι αν κοπει το βραδυνό για Ανγκώνα δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού έτσι κι αλλιώς κίνηση δεν έχει....
Δεύτερον να τονίσω την έντονη επισκεψιμότητα στα Χανιά....μέχρι τα μέσα Ιουλίου δεν υπάρχει κρέββατι στα βραδυνά δρομολόγια!!!! Αφού έψαχνα μία λουξ καμπίνα για να φύγουν δύο νεόνυμφοι σήμερα και τους στέλνω από Ηράκλειο με το 12......Στα ημερήσια τα πράγματα λίγο καλύτερα....με το ζόρι θα βρεις κατάστρωμα, αλλά υπάρχουν λίγες καμπίνες.....τελικά ο τουρισμός φέτος χτυπάει στα Χανιά.....γεμάτα πάνε, γεμάτα έρχονται.....

Δεν το είχα δει αυτό που ανέφερες, αν και προσωπικά δεν μπορώ να έχω πληροφόρηση για το τι ισχύει και είμαι επιφυλακτικός!
Πάντως για 2ο πλοίο στα Χανιά -αν και προσωπικά ούτε έχω ούτε πρόκειται να ταξιδέξω από Χανιά- εννοείται ότι πρέπει να μπεί κι άλλο πλοίο! Αυτοί που διαφωνούν είναι απλώς κολλημένοι στην ΑΝΕΚ! Γι'αυτό άλλωστε κράζω την ΑΝΕΚ που μόνο τότε θα θυμηθεί να κάνει κάτι με τα πλοία της στη γραμμή! Κι όντως το Έλυρος σε πιθανό συνδυασμό με Αριάδνη είναι αναβάθμιση για τη γραμμή, αλλά αρκεί; Όταν μπορείς να κάνεις το ταξίδει με καλύτερη ποιότητα ή/και ταχύτητα; Κι αν δεν είχε κατέβει παλαιότερα ανταγωνιστής στα Χανιά -παρότι έφυγε- δε νομίζω η ΑΝΕΚ να είχε καν το Έλυρος σήμερα εκεί! Απλά έχει φάει τόσο κράξιμο που είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει αφενός για την ίδια τη γραμμή που δεν της αξίζουν τα πλοία που έστελνε η ΑΝΕΚ κι αφετέρου για να τιμήσει τα Χανιά με ό,τι αυτά σημαίνουν για την εταιρεία! Έχει τους πιο πιστούς πελάτες και τους θυμάται μόνο μπροστά στον "κίνδυνο"!

Σήμερα το Ηράκλειο έχει 3 πλοία καθημερινώς (τα 2 είναι και τα καλύτερα της Ελλάδας!), τις μισές μέρες φτάνουν τα 4 και σε λίγες μέρες θα γίνουν σχεδόν καθημερινά 4 με τα ημερήσια των Μινωικών! Και δεν έχω καν υπολογίσει τα λίγα για φέτος ημερήσια της ΑΝΕΚ και τυχόν επιπλέον δρομολόγια της ΣΦ! Είναι εμφανές ότι στα Χανιά χωράει άνετα και 2ο πλοίο και γρήγορα! :-)

ndimitr93
29-06-2009, 15:42
Δεν το είχα δει αυτό που ανέφερες, αν και προσωπικά δεν μπορώ να έχω πληροφόρηση για το τι ισχύει και είμαι επιφυλακτικός!
Πάντως για 2ο πλοίο στα Χανιά -αν και προσωπικά ούτε έχω ούτε πρόκειται να ταξιδέξω από Χανιά- εννοείται ότι πρέπει να μπεί κι άλλο πλοίο! Αυτοί που διαφωνούν είναι απλώς κολλημένοι στην ΑΝΕΚ! Γι'αυτό άλλωστε κράζω την ΑΝΕΚ που μόνο τότε θα θυμηθεί να κάνει κάτι με τα πλοία της στη γραμμή! Κι όντως το Έλυρος σε πιθανό συνδυασμό με Αριάδνη είναι αναβάθμιση για τη γραμμή, αλλά αρκεί; Όταν μπορείς να κάνεις το ταξίδει με καλύτερη ποιότητα ή/και ταχύτητα; Κι αν δεν είχε κατέβει παλαιότερα ανταγωνιστής στα Χανιά -παρότι έφυγε- δε νομίζω η ΑΝΕΚ να είχε καν το Έλυρος σήμερα εκεί! Απλά έχει φάει τόσο κράξιμο που είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει αφενός για την ίδια τη γραμμή που δεν της αξίζουν τα πλοία που έστελνε η ΑΝΕΚ κι αφετέρου για να τιμήσει τα Χανιά με ό,τι αυτά σημαίνουν για την εταιρεία! Έχει τους πιο πιστούς πελάτες και τους θυμάται μόνο μπροστά στον "κίνδυνο"!

Σήμερα το Ηράκλειο έχει 3 πλοία καθημερινώς (τα 2 είναι και τα καλύτερα της Ελλάδας!), τις μισές μέρες φτάνουν τα 4 και σε λίγες μέρες θα γίνουν σχεδόν καθημερινά 4 με τα ημερήσια των Μινωικών! Και δεν έχω καν υπολογίσει τα λίγα για φέτος ημερήσια της ΑΝΕΚ και τυχόν επιπλέον δρομολόγια της ΣΦ! Είναι εμφανές ότι στα Χανιά χωράει άνετα και 2ο πλοίο και γρήγορα! :-)
Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι!!!!!! Το 11 αν είναι να μπει, πρέπει να μπει τώρα...ε όχι και αύριο αλλά μέχρι τον Αύγουστο θα πρεπε να δρομολογηθεί.....Η κίνηση είναι μεγάλη στα Χανιά.....

nikosdet
29-06-2009, 15:43
Το θεμα με το SF 2 δεν το εχω καταλαβει. Λογικα το 2 θα απελευθερωσει το Horizon στην γραμμη του Bari. ΜΕ δεδομενο οτι το Horizon ουτε για πλακα δεν μπαινει στην Ανκωνα, το κατεβεσμα του 11 (σορρυ για το λαθος παραπανω) στα Χανια αυτοματα θα σημανει μια mini απεμπλοκη της εταιριας απο την γραμμη της Ανκωνα που δεν εχει να κανει με το αν και ποτε θα ερθει το 2.

Φίλε δεν ξέρω ακριβώς το σκηνικό στην Ανδριατική για να πω σίγουρα.
Πάντως όπως και να'χει τα πράγματα υα αλλάξουν πάρα πολύ και του χρόνου τέτοια εποχή η κατάσταση θα είναι πολύ διαφορετικά τόσο στα Χανιά (που είναι το θέμα μας) και στον ελλαδικό χώρο όσο και στην Ανδριατική: έχουν βγει άλλωστε τόσες φήμες για τα πάρε δώσε γραμμών με πιθανές αποχωρήσεις εταιρειών κτλ που και οι μισές να βγούν πάλι τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά! Εξάλλου για Ανκώνα που λες έχουν παραδεχθεί και οι 3 εταιρείες ότι 3 εταιρείες για τη γραμμή είναι υπερβολικά πολλές με τα σημερινά δεδομένα! Το θέμα είναι ποιος θα φύγει, πότε και τι θα κερδίσει από ενδεχόμενες άτυπες συμφωνίες για άλλες γραμμές/πλοία/μετοχές.
Τέσπα, σόρρυ για το ολίγον τι off-topic, το σταματάω εδώ.

HIGHSPEED 4
08-07-2009, 00:54
ποτε προκειται περιπου δηλαδη το πλοιο να δρομολογηθει στα χανια??

DimitrisT
08-07-2009, 00:57
ποτε προκειται περιπου δηλαδη το πλοιο να δρομολογηθει στα χανια??
Όταν παραδωθεί το superfast ii δηλαδή γύρω στο Σεπτέμβρη

HIGHSPEED 4
08-07-2009, 01:04
τελεια..πιστευω να το κανει αρκετα γρηγορα το δρομολογιο..δεδομενου οτι το bluestar εκανε 5 και 45 το superfast στο χαλαρο θα μπορει 5 κ15 με 5-30

ndimitr93
08-07-2009, 15:55
Μην βιάζεστε....

MILTIADIS
08-07-2009, 16:03
Μην βιάζεστε....
εμεις δεν βιαζομαστε καθολου..μηπως εσυ βιαζεσαι?:mrgreen:
το να κανει τη γραμμη σε 5ωρες και 15' ειναι λιγο απιθανο.το 5 και 30'-45' ειναι πιο λογικο φιλε highspeed.

diagoras
08-07-2009, 16:07
Πρωτον να μην το δενουμε σχοινι-κορδονι οτι θα κατεβει στα χανια(υπαρχει και το ηρακλειο που ειναι το αδερφο του)και δευτερον υπομονη,οτι και να γινει θα το μαθουμε οποτε ας μην βιαζομαστε;)

HIGHSPEED 4
08-07-2009, 16:10
δεν ειπα 5 και 15 , αλλα΄5 κ 15 - 5 κ 30..αν αναλογιστουμε οτι το bluestar έκανε 5 ωρες και 45 λεπτα με ταχυτητα 28 μεγιστη το superfast που τελικη έχει 31,25 που σημαινει οτι ανετα περναει τα 29+ μιλια,οπως άλλωστε κανει το 12 στο ηρακλειο τον τελευταιο καιρο που δινει απο 29 μεχρι 29,5 θα μπορεί να βγαζει το δρομολόγιο σε λιγοτερο απο 5 κ 30 .

MILTIADIS
08-07-2009, 16:16
δεν ειπα 5 και 15 , αλλα΄5 κ 15 - 5 κ 30..αν αναλογιστουμε οτι το bluestar έκανε 5 ωρες και 45 λεπτα με ταχυτητα 28 μεγιστη το superfast που τελικη έχει 31,25 που σημαινει οτι ανετα περναει τα 29+ μιλια,οπως άλλωστε κανει το 12 στο ηρακλειο τον τελευταιο καιρο που δινει απο 29 μεχρι 29,5 θα μπορεί να βγαζει το δρομολόγιο σε λιγοτερο απο 5 κ 30 .
σωστος συλλογισμος και πολυ λογικος,αλλα στο ηρακλειο υπαρχουν και τα παλατια που χτυπανε κ αυτα κατι 30αρια στα ημερησια και υπαρχει τρομερος ανταγωνισμος.ενω στα χανια...ΛΑΤΩ:mrgreen:μην νομιζεις τα σκεφτονται τα 100.000 ευρω καυσιμα που θελει ενα τετοιο highspeed πλοιο για να παει και να ρθει κρητη και δεν θα τα πεταξουν χωρις λογο.τα 28 πιστευω δεν θα τα περναει

HIGHSPEED 4
08-07-2009, 16:24
το 12 πιστευω οτι θα το δουμε εν καιρω να πιανει και αυτο 30αρια γιατι μπορει...μην το ξεχναμε αυτο..εγω παλι πιστευω οτι επειδη θελουν να προσφερουν ενα καινοτομο προιον στα χανια και να κανει γρηγορα ωστε να φανει και η διαφορα απο την ανεκ οταν καποτε εκανε 6μισαωρα κ εκεινη στα ημερισια οτι τα 28 θα τα περναει...και θα δινει και παραπανω..

Giwrgos1980
08-07-2009, 16:37
Αν μπεί το ΧΙ στα Χανιά προβλέπω να κατέβει κι ένα εκ των Champion/Spirit ;)
Εκεί θα έχει show......

diagoras
08-07-2009, 16:47
Η Αδριατικη κατεβαινει στο Αιγαιο:-D.Παντως αν κατεβει ενα εκ των champion/spirit θα επαναληφθει το σκηνικο που ειχε γινει και με το ΑΡΙΑΔΝΗ μονο που εδω η μαχη θα ειναι ιση γιατι ολα στην ταχυτητα κρινονται.Τοτε το ΑΡΙΑΔΝΗ δεν μπορεσε το ΧΙ ομως μπορει ανετα

Giwrgos1980
08-07-2009, 17:13
Έτσι....αυτό πιστέυω κι εγω......

HIGHSPEED 4
08-07-2009, 17:32
παιδια το superfast το εχει σε ταχυτητα το champion

diagoras
08-07-2009, 17:34
Οχι οπως ειπες κ εσυ το XII εχει μεγιστη 31,κατι ενω το champion 32

diagoras
08-07-2009, 17:43
Το XI.Συγνωμη:-D

HIGHSPEED 4
08-07-2009, 17:50
ναι αυτο το ξερω αλλά η υπηρεσιακη που και τα δυο μπορουν να έχουν ειναι η ίδια γυρω στους 30 κομβους..το champion ποτε δεν το παταει τοσο παει με 27-28 αντιθετως to superfast το ανοιγει αρκετα 29+ και γτ οχι αμα τα βρει σκουρα θα παει και 30...

diagoras
08-07-2009, 18:04
Ομως το champion μπορει να παει και με 31+αλλα δεν χρειαζεται.Τωρα αν δρομολογηθει το XI πιθανοτερο ειναι να κατεβει για να το ανταγωνιστει οποτε τοτε θα χρειαστει να ανοιξει παραπανω και θα μπορει να το κανει ενω το XI οχι και τοσο.Για να ανταγωνιστει το champion σε ταχυτητα πρεπει να καψει πολλα καπακια(χωρις παρεξηγηση δεν υποστηριζω τον πρωταθλητη αλλα αυτη ειναι η αληθεια).Λεω ομως ναα κλεισουμε εδω την συζητηση περι ταχυτητας και να περιμενουμε λιγο για να δουμε τι θα γινει γιατι οπως ειπα και πριν υπαρχει και το Ηρακλειο;)

ndimitr93
08-07-2009, 18:09
Παρατηρώ εδώ και ώρες ότι ασχολούμαστε με την γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑ-ΧΑΝΙΑ... Ας μεταφερθεί απο τους moderators και να συνεχιστεί εκεί.......;)

Leo
08-07-2009, 18:25
Μεταφερθήκαμε λοιπόν παληκάρια και συνεχίζουμε εδώ.

Giwrgos1980
08-07-2009, 20:37
Αν με όλα αυτά που έχουν ειπωθεί κι εδώ καθώς και σε άλλα νύματα για το μεγάλο μπάμ.......αρχίζω να μπαίνω σε άλλες σκέψεις πλέον.......

orisibios
08-07-2009, 20:47
Και μενα μου περνανε σκεψεις οτι θα μεινουμε ως εχουμε,δεν θα κατεβει τιποτα....:mrgreen:

nikosdet
09-07-2009, 08:49
Και μενα μου περνανε σκεψεις οτι θα μεινουμε ως εχουμε,δεν θα κατεβει τιποτα....:mrgreen:

axaxa ωραίο! Σε μια εποχή που όλο ακούγονται για αλλαγές το μπαμ λες να είναι να μην αλλάξει τίποτα;! :p
Απλά μη θεωρούμε δεδομένο ότι το ΧΙ θα κατέβει Χανιά γιατί όλοι, εκτός από τον διαγόρα που το επισημαίνει, κάπως έτσι μιλάμε!

diagoras
18-08-2009, 14:34
Επειδη το θεμα εχει ξεχαστει λιγο και επειδη ολο και περισσοτερα ακουγονται να ρωτησω δυο πραγματα τους χανιωτες ναυτιλωτες.Πρωτον,θα κατεβει τελικα το 11 χανια και δευτερον,αν κατεβει εχει ακουστει τιποτα για καποιο της ΑΝΕΚ να κατεβαινει απο Αδριατικη?

nikosdet
18-08-2009, 15:06
Επειδη το θεμα εχει ξεχαστει λιγο και επειδη ολο και περισσοτερα ακουγονται να ρωτησω δυο πραγματα τους χανιωτες ναυτιλωτες.Πρωτον,θα κατεβει τελικα το 11 χανια και δευτερον,αν κατεβει εχει ακουστει τιποτα για καποιο της ΑΝΕΚ να κατεβαινει απο Αδριατικη?

Αν έχεις δει και σε άλλα θέματα στο φόρουμ, θεωρείται δεδομένο ότι η ΣΦ θα κατέβει Χανιά, αλλά δεν είναι σίγουρο το 11, ίσως να μετακομίσει το 12 μετά τα απογοητευτικά του αποτελέσματα στη γραμμή του Ηρακλείου!
Το λογικότερο είναι πάντως να κατέβει το 11 στα Χανιά και να μείνει για την ώρα στο Ηράκλειο το 12.
Πάντως ως μη Χανιώτης, δε γνωρίζω αν έχει ακουστεί τίποτα για ποιο θα κατέβει! Αλλά δε νομίζω να ξέρει και κανείς... Σενάρια πολλά! Για μένα πάντως αν όσο καιρό επιστρέψει η Αριάδνη από Αλγερία (μέχρι να ξαναφύγει) θα είναι καλή λύση (είναι αυτό που έχω ακούσει και περισσότερο σα σενάριο) καθώς, παρότι σαν δίδυμο υστερούν (Έλυρος-Αριάδνη), είναι πολύ καλά πλοία για τη γραμμή και με τα ιδιαίτερα στοιχεία των Χανιωτών δε θα έχουν πρόβλημα!! Κυρίως που πλέον δε μιλάμε για καλοκαίρι ώστε οι τουρίστες (Έλληνες και ξένοι) να μην έχουν τίποτα το τοπικιστικό κτλ και να προτιμήσουν την ταχύτητα και το μέγεθος του κόκκινου.

MILTIADIS
18-08-2009, 22:50
φιλε διαγορα,για το πρωτο που ρωτας πιστευω οτι θα εχεις λαβει απαντηση τοσο απο αλλα θεματα του φορουμ,οσο και απο την απαντηση του nikosdet.για το δευτερο τωρα,ειναι παρα πολυ νωρις ακομα για να ακουστει το οτιδηποτε για τις κινησεις της ανεκ..ολα τα σεναρια παιζουν...απο το πιο λογικο,δηλαδη να ερθει η ΑΡΙΑΔΝΗ στη σουδα(πραγμα που μεταξυ μας πιστευω οτι θα συμβει,εστω και προσωρινα,ακομα και στην σχεδον απιθανη περιπτωση που δεν ερθει σουπερφαστ)μεχρι στο να ξανακατεβει ο ολυμπιονικης!μην ξεχναμε οτι αλλη η αττικα που ειχε ερθει παλια στα χανια,αλλη η τωρινη..τωρα υπαρχουν μεγαλυτερες ''πλατες'' στον ομιλο..συνεπως,δεν θα εγκαταλειψει τοσο ευκολα..αρα και η ανεκ θα τα δωσει ολα για ολα..;)θα δουμε..οσο για το θεμα της κινησης,που θιχτηκε αλλου, ειναι μεγα λαθος να λεμε οτι δεν σηκωνει δευτερο καραβι η γραμμη...και δεν λεω για τον φλεβαρη π.χ.που η κινηση ειναι 1000 ατομα ημερισιως κατα μεσο ορο,αλλα για χριστουγεννα,πασχα,τριημερα,αργιες που για να βρεις εισιτηριο πρεπει να το κλεισεις βδομαδες πριν..ας μην μιλησω για τωρα το καλοκαιρι...πηγαινετε δειτε τις φωτογραφιες του νικου και των αλλων παιδιων απο το...υποβρυχιον ΕΛΥΡΟΣ!!:mrgreen:ειναι δυνατον με τετοια υπερφορτωση να μην χρειαζεται δευτερο:confused:και συμφωνα με επισημα στοιχεια ενα 10% των επισκεπτων στα χανια φετος ηρθαν ακτοπλοιικως μεσω ηρακλειου!!!μαζι τους κι εγω..:rolleyes:μαγικα χαρτακια τα εισιτηρια βλεπετε..

ndimitr93
19-08-2009, 11:04
φιλε διαγορα,για το πρωτο που ρωτας πιστευω οτι θα εχεις λαβει απαντηση τοσο απο αλλα θεματα του φορουμ,οσο και απο την απαντηση του nikosdet.για το δευτερο τωρα,ειναι παρα πολυ νωρις ακομα για να ακουστει το οτιδηποτε για τις κινησεις της ανεκ..ολα τα σεναρια παιζουν...απο το πιο λογικο,δηλαδη να ερθει η ΑΡΙΑΔΝΗ στη σουδα(πραγμα που μεταξυ μας πιστευω οτι θα συμβει,εστω και προσωρινα,ακομα και στην σχεδον απιθανη περιπτωση που δεν ερθει σουπερφαστ)μεχρι στο να ξανακατεβει ο ολυμπιονικης!μην ξεχναμε οτι αλλη η αττικα που ειχε ερθει παλια στα χανια,αλλη η τωρινη..τωρα υπαρχουν μεγαλυτερες ''πλατες'' στον ομιλο..συνεπως,δεν θα εγκαταλειψει τοσο ευκολα..αρα και η ανεκ θα τα δωσει ολα για ολα..;)θα δουμε..οσο για το θεμα της κινησης,που θιχτηκε αλλου, ειναι μεγα λαθος να λεμε οτι δεν σηκωνει δευτερο καραβι η γραμμη...και δεν λεω για τον φλεβαρη π.χ.που η κινηση ειναι 1000 ατομα ημερισιως κατα μεσο ορο,αλλα για χριστουγεννα,πασχα,τριημερα,αργιες που για να βρεις εισιτηριο πρεπει να το κλεισεις βδομαδες πριν..ας μην μιλησω για τωρα το καλοκαιρι...πηγαινετε δειτε τις φωτογραφιες του νικου και των αλλων παιδιων απο το...υποβρυχιον ΕΛΥΡΟΣ!!:mrgreen:ειναι δυνατον με τετοια υπερφορτωση να μην χρειαζεται δευτερο:confused:και συμφωνα με επισημα στοιχεια ενα 10% των επισκεπτων στα χανια φετος ηρθαν ακτοπλοιικως μεσω ηρακλειου!!!μαζι τους κι εγω..:rolleyes:μαγικα χαρτακια τα εισιτηρια βλεπετε..
Μίλτο εκτός από τις φώτο με το υποβρύχιον ΕΛΥΡΟΣ, είχα βάλει και μερικά στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η γραμμή το θέλει και το σηκώνει το βαπόρι....πλέον μπορούν να εξυπηρετηθούν τρια πλοία ταυτόχρονα! Πρεπει να σπασει το μονοπωλιο αυτο της ΑΝΕΚ.....η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη....

vageliss23
19-08-2009, 12:57
Νομίζω ότι από Απρίλη μέχρι Οκτώβρη εύκολα αντέχει και 3ο πλοιο η γραμμή. Τους χειμερινους μηνες το όποιο καράβι της γραμμής θα μπορεί ενδεχομένως να κάνει συντήρηση καθώς και τις σκάντζες στα καράβια των κερδοφόρων διαδρομών.

Θα μπορούσε π.χ να μπει το καράβι από το Νοέμβρη(ώστε να το μάθει ο κόσμος την περίοδο των γιορτών), και του χρόνου να φύγει τον Οκτώβρη για σκάντζες και δεξαμενισμό. Ενδεχομένως μάλιστα να βόλευε τότε το SF12 να δουλεύει εναλλάξ Χανιά / Ηράκλειο (με π.χ 3 δρομολόγια τη βδομάδα στα Χανιά και 4 στο Ηράκλειο), με το XI να επανέρχεται στα Χανιά το Μάρτιο(λιγο πριν την Κ. Δευτέρα)

ndimitr93
19-08-2009, 13:12
Ενδεχομένως μάλιστα να βόλευε τότε το SF12 να δουλεύει εναλλάξ Χανιά / Ηράκλειο (με π.χ 3 δρομολόγια τη βδομάδα στα Χανιά και 4 στο Ηράκλειο), με το XI να επανέρχεται στα Χανιά το Μάρτιο(λιγο πριν την Κ. Δευτέρα)
Αυτό το τελευταίο μου αρέσει πολύ!!! Μίλτο ακούς??

MILTIADIS
19-08-2009, 13:20
Αυτό το τελευταίο μου αρέσει πολύ!!! Μίλτο ακούς??
επανηλθα και ακουω!!:-Dδεν ειναι κακη η ιδεα του βαγγελη..το γεγονος παντως ειναι οτι και τα δυο πλοια θα ειναι στο αιγαιο απο φετος..

minoan.festos_palace
19-08-2009, 13:33
Νομίζω ότι από Απρίλη μέχρι Οκτώβρη εύκολα αντέχει και 3ο πλοιο η γραμμή. Τους χειμερινους μηνες το όποιο καράβι της γραμμής θα μπορεί ενδεχομένως να κάνει συντήρηση καθώς και τις σκάντζες στα καράβια των κερδοφόρων διαδρομών.

Θα μπορούσε π.χ να μπει το καράβι από το Νοέμβρη(ώστε να το μάθει ο κόσμος την περίοδο των γιορτών), και του χρόνου να φύγει τον Οκτώβρη για σκάντζες και δεξαμενισμό. Ενδεχομένως μάλιστα να βόλευε τότε το SF12 να δουλεύει εναλλάξ Χανιά / Ηράκλειο (με π.χ 3 δρομολόγια τη βδομάδα στα Χανιά και 4 στο Ηράκλειο), με το XI να επανέρχεται στα Χανιά το Μάρτιο(λιγο πριν την Κ. Δευτέρα)
συμδωνω με τ 2ο σκελοσ τις προτασεις ομως οσο αφορα την 1η θεωρω οτι δν θ κανει κ πολυ καλο στην εταιρεια αφου οι επιβατες θ σκεφτονται οτι ο μονος λογος π ηρθε ειναι για ν τους, οχι οτι ειναι ψεματα!
Αλλα μια εταιρεια πιστευω οτι δν θελει ν δειχνει αυτη την εικονα προς τ εξω, καθως εχει κοινωνικη ευθυνη απεναντι στ περιβαλλον! βεβαια τ καλοκαιρι θ τραβηξει λογικα πολυ κοσμο!

MILTIADIS
19-08-2009, 13:44
απο τη στιγμη που στην ιταλια δεν υπαρχει κινηση και ειναι υπερκορεσμενη αγορα,στα χανια θα τα πηγαινει σιγουρα καλυτερα.το θεμα δεν ειναι ο κοσμος..ο κοσμος θα μπαινει,οπως εμπαιινε και στο μπλου σταρ και στο χαισπιντ,αλλα τα φορτηγα..βεβαια επαφες γινονται απο καιρο και ενδεχομενως και συμφωνιες με μεταφορικες.

να υπενθυμισουμε οτι η κρητη ειναι αγορα μεταφορικα ιση με την ιταλια..
και ενω στην δευτερη δραστηριοποιουνται 20 πλοια,στην πρωτη μολις 7!!
αρα λετε οτι θα συνεχιστει για πολυ η τακτικη της σφ να εχει τρια πλοια στην αγκωνα που πηγαινοερχονται μισοαδεια?;)

vageliss23
19-08-2009, 14:11
Αν η SF βάλει 2ο πλοίο στην Κρήτη ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ οι μεταφορικές θα καταλαβουν ότι "ηρθε για να κάτσει", οπότε θα τους ειναι ευκολότερο να απαγκιστρωθούν από την ΑΝΕΚ και τις Μινωϊκές.

Φανταστείτε λοιπόν ένα ωραίο σύστημα με καθημερινό καράβι για Ηράκλειο και Χανιά από Μάρτη έως Οκτώβρη, και μετά εναλλάξ Ηράκλειο/Χανιά μέχρι και το Μάρτη. Π.χ:

Οκτώβρη/Νοέμβρη ξεκουράζονται εναλλάξ τα δύο "Κρητικά" Superfast, επανέρχονται σε καθημερινά δρομολόγια 15 Δεκέμβρη με 15 Γενάρη, κάπου εκεί κάνουν σκάντζες στους δεξαμενισμούς των Ιταλικών(οπότε πάλι εναλλάξ) και περίπου στο Μάρτη επανέρχονται σε καθημερινά δρομολόγια:

Έτσι:
1) Ακόμα και τους χειμερινούς μήνες δε χάνεται η αίσθηση της "παρουσίας" στη γραμμή
2) Εκμεταλλεύονται και την πολύ κερδοφόρα Χριστουγεννιάτικη κίνηση
3) Κάνουν μια σχετική οικονομία

ndimitr93
19-08-2009, 14:14
Αν η SF βάλει 2ο πλοίο στην Κρήτη ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ οι μεταφορικές θα καταλαβουν ότι "ηρθε για να κάτσει", οπότε θα τους ειναι ευκολότερο να απαγκιστρωθούν από την ΑΝΕΚ και τις Μινωϊκές.

Φανταστείτε λοιπόν ένα ωραίο σύστημα με καθημερινό καράβι για Ηράκλειο και Χανιά από Μάρτη έως Οκτώβρη, και μετά εναλλάξ Ηράκλειο/Χανιά μέχρι και το Μάρτη. Π.χ:

Οκτώβρη/Νοέμβρη ξεκουράζονται εναλλάξ τα δύο "Κρητικά" Superfast, επανέρχονται σε καθημερινά δρομολόγια 15 Δεκέμβρη με 15 Γενάρη, κάπου εκεί κάνουν σκάντζες στους δεξαμενισμούς των Ιταλικών(οπότε πάλι εναλλάξ) και περίπου στο Μάρτη επανέρχονται σε καθημερινά δρομολόγια:

Έτσι:
1) Ακόμα και τους χειμερινούς μήνες δε χάνεται η αίσθηση της "παρουσίας" στη γραμμή
2) Εκμεταλλεύονται και την πολύ κερδοφόρα Χριστουγεννιάτικη κίνηση
3) Κάνουν μια σχετική οικονομία
Βαγγέλη αυτό είναι η καλύτερη λύση για την εταιρεία! Πραγματικά αν γίνει έτσι, τότε θα είναι που ήρθε για να μεινει.....!!!!;)

nikosdet
19-08-2009, 14:29
Εμένα πάλι δε θα πω ότι δε μου άρεσε σαν ιδέα, αλλά μου φαίνεται και κάπως υπεραισιόδοξη!
Επίσης με τα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή!

FLYING CAT 2
19-08-2009, 17:13
NA ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΤΙ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟ??
ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΗΤΑΝ ΤΟ HIGHSPEED 4 ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΗ??

MILTIADIS
19-08-2009, 17:34
NA ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΤΙ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟ??
ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΗΤΑΝ ΤΟ HIGHSPEED 4 ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΗ??
ειχε κοσμο και ηταν καθε μερα γεματο,αλλα στο ταξεδεμα του το χειμωνα ηταν αστα να πανε..γι αυτο και το σταματησανε!

FLYING CAT 2
19-08-2009, 17:39
ειχε κοσμο και ηταν καθε μερα γεματο,αλλα στο ταξεδεμα του το χειμωνα ηταν αστα να πανε..γι αυτο και το σταματησανε!

ΔΗΛΑΔΗ???ΚΟΥΝΑΓΕ??
ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΝΕΚ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!!!

nikosdet
19-08-2009, 17:47
ΔΗΛΑΔΗ???ΚΟΥΝΑΓΕ??
ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΝΕΚ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!!!

Φαντάζομαι ότι λέγοντας άστε να πάνε εννοεί από κίνηση, λογικό το χειμώνα.
Το θέμα όμως φίλε είναι, αν έχεις δει πιο πάνω στο θέμα, τα φορτηγά κι όχι οι επιβάτες! Εκεί θα τα πήγαν οι ανταγωνιστές καλά και παλαιότερα, θα πάνε καλά και τώρα. Αλλά από τα φορτηγά εξαρτάται εν πολλοίς η "επιβίωση" ανταγωνιστή στα Χανιά έναντι της ΑΝΕΚ.

MILTIADIS
19-08-2009, 17:48
ΔΗΛΑΔΗ???ΚΟΥΝΑΓΕ??
κουναγε δε λες τιποτα φιλε!!!με 6 μποφωρ δεν παλευοτανε με τιποτα η κατασταση..ουτε και στο χαισπιντ 5 που ηρθε αργοτερα βεβαια κι εκει το ιδιο προβλημα...ειναι η κατασκευη τους τετοια;)

μα και βεβαια υπαρχει!!δεν εχει παρασει μονο η ανεκ απο τα χανια παιδια..οι μινωικες γραμμες ειχαν επι παρα πολλα χρονια καραβι στην γραμμη!το ΑΡΙΑΔΝΗ(το παλιο),τα ΚΝΩΣΣΟΣ/ΦΑΙΣΤΟΣ(επισης τα παλια),αργοτερα(2002)πηρε αδεια σκοπιμοτητας και το ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΛΑΣ για 6ωρο δρομολογιο στη γραμμη,αλλα το κυκλωμα της ανεκ αντεδρασε εντονοτατα,ειχε πεσει πολυ παρασκηνιο τοτε,και τελικα μια βδομαδα πριν ξεκινησει ακυρωθηκαν τα δρομολογια του..

θελω να πω οτι ειναι ενα κερδοφορο δρομολογιο και ανεκαθεν υπηρχε ενδιαφερον απο ολες τις μεγαλες εταιρειες,αλλα τα συμφεροντα βλεπετε..:mad:

kapas
19-08-2009, 17:48
ΔΗΛΑΔΗ???ΚΟΥΝΑΓΕ??
αυτο που λες ισχυει για τοτε... τωρα αν παει hellenic seaways στα χανια πολυ απλα θα ειναι σαν να βαζει η ανεκ 3ο καραβι...:p

nikosdet
19-08-2009, 17:54
αυτο που λες ισχυει για τοτε... τωρα αν παει hellenic seaways στα χανια πολυ απλα θα ειναι σαν να βαζει η ανεκ 3ο καραβι...:p

Ε ναι, θα είναι σαν ψευδαίσθηση ότι αφενός ξεπερνιώνται τοπικιστικες αντιλήψεις κι αφετέρου ότι υπάρχει ανταγωνισμός!

Γιάννης Φ
23-08-2009, 11:54
Tότε με το Blue Star 2 η ΑΝΕΚ είχε κατεβάσει το Champion...?:confused:

μιχαλης79
23-08-2009, 15:56
Οχι, με το Λατω και το Λισσος παλεψε και νικησε κιολας

kapas
23-08-2009, 20:01
Οχι, με το Λατω και το Λισσος παλεψε και νικησε κιολας
σε παρακαλω!! εννοειτε!! μην τα βαζεις με ιαπωνες και μαλιστα εμπειρους!!!

ndimitr93
27-08-2009, 15:09
λες να πανε δυο στο ηρακλειο και να μεινουμε με την ΑΝΕΚ στο χερι και για φετος στα χανια?:cry:(ρητορικη ερωτηση,μην βγουμε εκτος συζητησης)
Μίλτο δεν εννοώ αυτό...για σκέψου λίγο...για Χανιά χρειάζεται λιγότερος χρόνος....άρα αφήσανε κενό το 15:30....που σημαίνει ότι κάτι θα μπεί εκεί....μην με πιέζετε δεν θα πώ άλλα!!!!:mrgreen::mrgreen:

diagoras
27-08-2009, 15:19
Εμεις δεν σε πιεζουμε:p.Μονος σου τα ξεφουρνιζεις.Φανατσου αν σε πιεσουμε τι θα γινει:p:p;)

MILTIADIS
27-08-2009, 15:31
Μίλτο δεν εννοώ αυτό...για σκέψου λίγο...για Χανιά χρειάζεται λιγότερος χρόνος....άρα αφήσανε κενό το 15:30....που σημαίνει ότι κάτι θα μπεί εκεί....μην με πιέζετε δεν θα πώ άλλα!!!!:mrgreen::mrgreen:
αν παρατηρησεις παρομοια διαρθρωση δρομολογιων εχουν και θα εχουν ολο το χειμωνα και οι μινωικες για ηρακλειο(με δυο πλοια)γι αυτο ειπα μηπως τελικα κανει και η σουπερφαστ το ιδιο..

δεν εχω ακουσει τις τελευταιες μερες καμια εξελιξη στο δικο μας ''μετωπο'',αντιθετα ακουω για αλλαγες το νοεμβρη στο ηρακλειο γι αυτο ανησυχω..;)αλλα αν ξερεις κατι πες το πληζζζζ...:p

ndimitr93
27-08-2009, 15:36
αν παρατηρησεις παρομοια διαρθρωση δρομολογιων εχουν και θα εχουν ολο το χειμωνα και οι μινωικες για ηρακλειο(με δυο πλοια)γι αυτο ειπα μηπως τελικα κανει και η σουπερφαστ το ιδιο..

δεν εχω ακουσει τις τελευταιες μερες καμια εξελιξη στο δικο μας ''μετωπο'',αντιθετα ακουω για αλλαγες το νοεμβρη στο ηρακλειο γι αυτο ανησυχω..;)αλλα αν ξερεις κατι πες το πληζζζζ...:p
Μην με πιέζετε λέω.....όχι όχι....μην με βασανίζετε δεν λέω τίποτααα!!!:mrgreen::mrgreen:
Μίλτο μου...αναχώρηση από Πειραιά στις 15:30, άφιξη στα Χανιά κατα τις 21:15, αναχώρηση 23:15 και άφιξη στον Πειραιά κατά τις 5:15!!! Πόσο μου αρέσει να το λέω και να το διαβάζω.....

MILTIADIS
27-08-2009, 15:44
Μην με πιέζετε λέω.....όχι όχι....μην με βασανίζετε δεν λέω τίποτααα!!!
Μίλτο μου...αναχώρηση από Πειραιά στις 15:30, άφιξη στα Χανιά κατα τις 21:15, αναχώρηση 23:15 και άφιξη στον Πειραιά κατά τις 5:15!!! Πόσο μου αρέσει να το λέω και να το διαβάζω.....
βρε καταλαβα τι εννοεις με τα ωραρια...;)τα θυμαμαι αλλωστε και απο την εποχη του μπλου σταρ που ηταν πανω-κατω τα ιδια..
αλλα κοιταξε να δεις..δεν θα στα βγαζουμε και με το τσιγκελι..;)αν δεν μιλησεις θα την πληρωσει το καμπριο...:rolleyes:θα σε καταγγειλω στην τροχαια που το κυκλοφορεις χωρις πινακιδες..:mrgreen:

ndimitr93
27-08-2009, 16:22
βρε καταλαβα τι εννοεις με τα ωραρια...;)τα θυμαμαι αλλωστε και απο την εποχη του μπλου σταρ που ηταν πανω-κατω τα ιδια..
αλλα κοιταξε να δεις..δεν θα στα βγαζουμε και με το τσιγκελι..;)αν δεν μιλησεις θα την πληρωσει το καμπριο...:rolleyes:θα σε καταγγειλω στην τροχαια που το κυκλοφορεις χωρις πινακιδες..:mrgreen:
Αμαν.....εντάξει μίλτο....από αύριο θα έχω και πινακίδες.....Τέσπα.....πλέον είμαστε σίγουροι στην δρομολόγηση δεύτερου πλοίου.....τα ωράρια υπάρχουν....το μόνο που μένει είναι το πλοίο.....ακούω προσφορές.....

Notis
29-08-2009, 20:21
Ικαρος Παλλάς: Τι λέτε;
Παίζει να μείνει το ΖΕΥΣ επάνω και να κατέβει το ΙΚΑΡΟΣ Χανιά;

meco
29-08-2009, 20:30
Πώς σου ήρθε αυτό? Υπάρχει κάτι που αγνοούμε?

Notis
29-08-2009, 20:39
Το τελευταίο που θα ήθελα θα ήταν διασπορά ψευδών ειδήσεων..
Απλά μιά υπόθεση εργασίας έκανα, και αυτό για το επόμενο καλοκαίρι, βλέπουμε..

ndimitr93
29-08-2009, 20:47
Ο Ίκαρος θα ήταν η καλύτερη λύση για τα Χανιά αλλά δε....:(

meco
29-08-2009, 20:48
Το τελευταίο που θα ήθελα θα ήταν διασπορά ψευδών ειδήσεων..
Απλά μιά υπόθεση εργασίας έκανα, και αυτό για το επόμενο καλοκαίρι, βλέπουμε..
Εντάξει, όλα καλά... ;):)

MILTIADIS
29-08-2009, 21:02
Α,ρε Νοτη μου θυμισες παλιες καλες εποχες μ αυτη σου την υποθεση..:)ο ΙΚΑΡΟΣ ναι μεν τελικα δεν πωλειται,αλλα πιστευω οτι θα τον εχουν για μπαλαντερ στην αδριατικη και για ηρακλειο οταν ξεκινησουν οι ετησιες..
κοινως,για χανια δεν...:cry:

ο ΖΕΥΣ παντως θα φυγει..

ndimitr93
29-08-2009, 21:05
Α,ρε Νοτη μου θυμισες παλιες καλες εποχες μ αυτη σου την υποθεση..:)ο ΙΚΑΡΟΣ ναι μεν τελικα δεν πωλειται,αλλα πιστευω οτι θα τον εχουν για μπαλαντερ στην αδριατικη και για ηρακλειο οταν ξεκινησουν οι ετησιες..
κοινως,για χανια δεν...:cry:

ο ΖΕΥΣ παντως θα φυγει..
Μίλτο δηλαδή ο Ίκαρος δεν πουλήθηκε στην SNCM??

MILTIADIS
29-08-2009, 21:33
Μίλτο δηλαδή ο Ίκαρος δεν πουλήθηκε στην SNCM??
Α!δεν τα μαθες??;)ειχε βγει προς πωληση αλλα μετα την μη αγορα του κρουιζ ευρωπη(το οποιο τελικα ναυλωθηκε),αποφασιστηκε να μεινει στην εταιρεια!!:D
ετσι απο σποντα την γλυτωσε ο ΙΚΑΡΟΣ!:p

ndimitr93
29-08-2009, 21:36
Α!δεν τα μαθες??;)ειχε βγει προς πωληση αλλα μετα την μη αγορα του κρουιζ ευρωπη(το οποιο τελικα ναυλωθηκε),αποφασιστηκε να μεινει στην εταιρεια!!:D
ετσι απο σποντα την γλυτωσε ο ΙΚΑΡΟΣ!:p
Αααα...Μίλτο καθυστερημένα μας ενημερώνεις!!!

MILTIADIS
29-08-2009, 22:45
....το μόνο που μένει είναι το πλοίο.....ακούω προσφορές.....
και το πλοιο ξερουμε ποιο θα ειναι..;)το θεμα ειναι θα ρθει?!

ndimitr93
29-08-2009, 22:46
και το πλοιο ξερουμε ποιο θα ειναι..;)το θεμα ειναι θα ρθει?!
Μίλτο είπαμε ότι δεύτερο πλοίο θα έρθει....δεν ξέρουμε ποιο θα είναι....το επικρατέστερο είναι αυτό που λές....αλλά ποτέ δεν ξέρεις μήπως γίνουν αλλαγές....;)

Notis
30-08-2009, 06:32
Μελετώντας το δελτίο τύπου από 28.08.2009 των ΜΙΝΩΙΚΩΝ σχετικά με τα αποτελέσματα του α εξαμήνου του 2009, παρατηρεί κανείς ότι η Εταιρεία διακίνησε στην αγορά της Βόρειας Αδριατικής,191.000 επιβάτες, 49.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 42.000 φορτηγά.ενώ στη γραμμή «Ηράκλειο – Πειραιάς» 389.000 επιβάτες, 48.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 31.000 φορτηγά!
Δηλαδή με τα μισά πλοία η μοναδική εσωτερική γραμμή της Εταιρείας μετέφερε διπλάσιο αριθμό επιβατών.
Με γνώμονα λοιπον το παραπάνω, σκέφτηκα ότι ο Grimaldi ίσως αναθεωρήσει κάποτε την δήλωσή του ότι δεν ενδιαφέρεται για περαιτέρω δραστηριοποίηση της Εταιρείας στο εσωτερικό της Ελλάδας.
Όταν-σε περίοδο ύφεσης ακόμη- υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης της Εταιρείας σου σε έναν τομέα, δεν μπορεί παρα να σκεφτείς να αναθεωρήσεις ορισμένες αποφάσεις σου, που πάρθηκαν σε στιγμές ευφορίας.
Αυτή η οπτική θεώρηση, με οδήγησε να σκεφτώ πώς δεν θεωρώ απίθανο την δραστηριοποίηση της Εαταιρείας και στα Χανιά, μετά βέβαια τις απαραίτητες σκάντζες που πρέπει να γίνουν.
Ειδικά αν η ATTICA επιλέξει να βάλει το δεύτερο πλοίο της στο Ηράκλειο και όχι στα Χανιά!

Και με αυτό το αισιόδοξο σενάριο ολοκληρώνω την 100η μου καταχώρηση!

MILTIADIS
30-08-2009, 12:17
Μελετώντας το δελτίο τύπου από 28.08.2009 των ΜΙΝΩΙΚΩΝ σχετικά με τα αποτελέσματα του α εξαμήνου του 2009, παρατηρεί κανείς ότι η Εταιρεία διακίνησε στην αγορά της Βόρειας Αδριατικής,191.000 επιβάτες, 49.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 42.000 φορτηγά.ενώ στη γραμμή «Ηράκλειο – Πειραιάς» 389.000 επιβάτες, 48.000 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 31.000 φορτηγά!
Δηλαδή με τα μισά πλοία η μοναδική εσωτερική γραμμή της Εταιρείας μετέφερε διπλάσιο αριθμό επιβατών.
Με γνώμονα λοιπον το παραπάνω, σκέφτηκα ότι ο Grimaldi ίσως αναθεωρήσει κάποτε την δήλωσή του ότι δεν ενδιαφέρεται για περαιτέρω δραστηριοποίηση της Εταιρείας στο εσωτερικό της Ελλάδας.
Όταν-σε περίοδο ύφεσης ακόμη- υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης της Εταιρείας σου σε έναν τομέα, δεν μπορεί παρα να σκεφτείς να αναθεωρήσεις ορισμένες αποφάσεις σου, που πάρθηκαν σε στιγμές ευφορίας.
Αυτή η οπτική θεώρηση, με οδήγησε να σκεφτώ πώς δεν θεωρώ απίθανο την δραστηριοποίηση της Εαταιρείας και στα Χανιά, μετά βέβαια τις απαραίτητες σκάντζες που πρέπει να γίνουν.
Ειδικά αν η ATTICA επιλέξει να βάλει το δεύτερο πλοίο της στο Ηράκλειο και όχι στα Χανιά!

Και με αυτό το αισιόδοξο σενάριο ολοκληρώνω την 100η μου καταχώρηση!
οι μινωικες αρκετο καιρο τωρα εχουν εκφρασει την προθεση τους σε γραμμες της ιταλιας(και για την ακριβεια στην αγκωνα)να δρομολογησουν νεοτευκτα πλοια ρο/ρο τυπου σουπερφαστ Ι/ΙΙ(new),πλοια που πιστευω οτι σε ενα περιπου χρονο απο τωρα θα δρομολογηθουν εκει!;)τα παλατια της αγκωνας θα ανεβουν βενετια και μετα μας μενει ο ΙΚΑΡΟΣ,ο οποιος αν δεν βγει τοτε προς πωληση η' αν δεν εγκαινιασει καμια νεα γραμμη στην αδριατικη ωστοσο απο τον γκριμαλντι,θα μπορεσει να δουλεψει σε γραμμη του εσωτερικου.ο γκριμαλντι πιστευω οτι εξακολουθει να μην σκεφτεται το αιγαιο,αν σκεφτουμε οτι προσφατα πουλησε και την χελενικ.απο την αλλη βεβαια τα σεναρια για διασπαση της εταιρειας σε minoan italia(υπο τον ελεγχο γκριμαλντι)και minoan lines(εσωτερικου,υπο τον ελεγχο ελληνων)δινουν και παιρνουν και σε μια τετοια περιπτωση δεν ξερουμε οι ελληνικες πλεον μινωικες ποσα πλοια θα κρατησουν,αν δηλαδη θα ειναι πανω απο 2,αλλα και αν ειναι πανω απο 2 σε ποιες γραμμες θα μπουν δεδομενου οτι στο deal θα προβλεπεται δραστηριοποιηση της δευτερης μονο στο εσωτερικο.
ολα αυτα ισως να μην γινουν σε 1-2 μηνες,αλλα σε 1-2 χρονια απο τωρα βεβαια..

με την κατασταση που εχει τωρα δημιουργηθει για ΦΕΤΟΣ περα απο την αττικα αλλη εταιρεια δεν παιζει να μπει στα χανια για τους λογους που ανελυσα και παραπανω;)

ndimitr93
30-08-2009, 12:19
με την κατασταση που εχει τωρα δημιουργηθει για ΦΕΤΟΣ περα απο την αττικα αλλη εταιρεια δεν παιζει να μπει στα χανια για τους λογους που ανελυσα και παραπανω;)
Όταν λές φέτος εννοείς σεζόν ή μέχρι 31/12??:rolleyes:

MILTIADIS
30-08-2009, 12:22
Όταν λές φέτος εννοείς σεζόν ή μέχρι 31/12??:rolleyes:
ενννοω μεχρι του χρονου τετοια μερα!:)αρα βαζω και το επομενο καλοκαιρι μεσα...;)

ndimitr93
30-08-2009, 12:26
ενννοω μεχρι του χρονου τετοια μερα!:)αρα βαζω και το επομενο καλοκαιρι μεσα...;)
Μάλιστα...δλδ μάπα το καρπούζι....φτουυυ:cool:

MILTIADIS
30-08-2009, 12:30
Μάλιστα...δλδ μάπα το καρπούζι....φτουυυ:cool:
για τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ελεγα οχι για την αττικα!η αττικα μια χαρα μπαινει και φετος αν θελει!;)

ndimitr93
30-08-2009, 12:35
για τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ελεγα οχι για την αττικα!η αττικα μια χαρα μπαινει και φετος αν θελει!;)
Άλλο εννοώ....αν μου δίνεις ένα χρόνο ως "διορία" για να μπει πλοίο....αστο...Ας μου έλεγες ένα εξάμηνο να πώ οκ...:D

MILTIADIS
30-08-2009, 12:49
οι μινωικες αρκετο καιρο τωρα εχουν εκφρασει την προθεση τους σε γραμμες της ιταλιας(και για την ακριβεια στην αγκωνα)να δρομολογησουν νεοτευκτα πλοια ρο/ρο τυπου σουπερφαστ Ι/ΙΙ(new),πλοια που πιστευω οτι σε ενα περιπου χρονο απο τωρα θα δρομολογηθουν εκει!;)τα παλατια της αγκωνας θα ανεβουν βενετια και μετα μας μενει ο ΙΚΑΡΟΣ,ο οποιος αν δεν βγει τοτε προς πωληση η' αν δεν εγκαινιασει καμια νεα γραμμη στην αδριατικη ωστοσο απο τον γκριμαλντι,θα μπορεσει να δουλεψει σε γραμμη του εσωτερικου.ο γκριμαλντι πιστευω οτι εξακολουθει να μην σκεφτεται το αιγαιο,αν σκεφτουμε οτι προσφατα πουλησε και την χελενικ.απο την αλλη βεβαια τα σεναρια για διασπαση της εταιρειας σε minoan italia(υπο τον ελεγχο γκριμαλντι)και minoan lines(εσωτερικου,υπο τον ελεγχο ελληνων)δινουν και παιρνουν και σε μια τετοια περιπτωση δεν ξερουμε οι ελληνικες πλεον μινωικες ποσα πλοια θα κρατησουν,αν δηλαδη θα ειναι πανω απο 2,αλλα και αν ειναι πανω απο 2 σε ποιες γραμμες θα μπουν δεδομενου οτι στο deal θα προβλεπεται δραστηριοποιηση της δευτερης μονο στο εσωτερικο.
ολα αυτα ισως να μην γινουν σε 1-2 μηνες,αλλα σε 1-2 χρονια απο τωρα βεβαια..

αγαπητε νικο...δεν με παρακολουθεις!!!!!;):)
ολο το παραπανω ποστ αφορουσε τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ και το ενδεχομενο που ανεφερε ο Νοτης!!
για την αττικα τα εχουμε ξαναπει....φετος τον χεμωνα αν ειναι!

ndimitr93
30-08-2009, 12:55
αγαπητε νικο...δεν με παρακολουθεις!!!!!;):)
ολο το παραπανω ποστ αφορουσε τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ και το ενδεχομενο που ανεφερε ο Νοτης!!
για την αττικα τα εχουμε ξαναπει....φετος τον χεμωνα αν ειναι!
Ναι Μίλτο....κατάλαβα....μην θυμώσεις και μας πάθεις τίποτα και μετα δεν θα μαθαίνουμε τίποτα...οκ πάω πάσο!!:D:cool:

Tsikalos
07-09-2009, 22:20
Σήμερα χρειάστηκε να ανέβω στα Χανιά και να επιστρέψω αυθημέρόν. Άνέβηκα παρέα με ένα φίλο και μετά επέστρεψα με το ΚΤΕΛ. Ξέρω θα μου πείτε πριν κάμποσα χρόνια θα επέστρεφα με βαπόρι, αλλά τώρα ΒΟΑΚ (που κοντά στο φόδελε είχε φάει τούμπα ένα τζιπάκι).

Στο ρέθυμνο ανεβάσαμε αρκετό κόσμο. Μάλιστα τουλάχιστον 4 άτομα πουανέβηκαν είχαν τελικό προόρισμό τα παλάτια. Ανέφερε η μία κυρία ότι ήθελαν να ανέβουν από Χανιά (πιο κοντά) αλλά δεν εύρισκαν εισήτήριο. Ήταν κι ο ΕΛΥΡΟΣ σήμερα κι ολα.

Επίσης η ίδια κυρία ανέφερε ότι τους ταλαιπώρησε η κάθοδος μέσω Κυθήρων και ίσως να ταν καλύτερα να κατέβαινε πάλι από Ηράκλειο.
Έστω και στο ΚΤΕΛ λοιπόν μαθαίνουμε για την πόρεία 3 γραμμών της κρήτης

MILTIADIS
07-09-2009, 22:30
Ανέφερε η μία κυρία ότι ήθελαν να ανέβουν από Χανιά (πιο κοντά) αλλά δεν εύρισκαν εισήτήριο. Ήταν κι ο ΕΛΥΡΟΣ σήμερα κι ολα.

καλα με τα εισιτηρια ειναι αστα να πανε η κατασταση..για τις αρχες οκτωβρη που ειναι και οι εκλογες ειναι θεμα ημερων να εξαντληθουν..αν δεν εχουν εξαντληθει ηδη δηλαδη..:evil:αλλα κι εγω μετα μαλλον απο ηρακλειο θα ανεβω..δεν σας λεω με ποια πλοια ομως!!;):mrgreen:

Tsikalos
08-09-2009, 09:48
καλα με τα εισιτηρια ειναι αστα να πανε η κατασταση..για τις αρχες οκτωβρη που ειναι και οι εκλογες ειναι θεμα ημερων να εξαντληθουν..αν δεν εχουν εξαντληθει ηδη δηλαδη..:evil:αλλα κι εγω μετα μαλλον απο ηρακλειο θα ανεβω..δεν σας λεω με ποια πλοια ομως!!;):mrgreen:

Το σηματάκι στο Nickname είναι δηλωτικό μήπως??? Ή όπως λένε στα έργα οιαδήποτε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι συμπτωματική;

ndimitr93
08-09-2009, 10:12
Μίλτο πίστεψέ με δεν θα βρούμε εισιτήρια ούτε για τους ετεροδημότες στα γραφεία των κομμάτων....:D

vageliss23
08-09-2009, 22:38
Με δεδομένη τη μικρότερη απόσταση Σούδας - Πειραιά, νομίζω ότι το SF11 μπορεί να καλύπτει την απόσταση "καταπέλτη με καταπέλτη" περίπου σε 6:15, αντί για 06:40 που κάνει στο Ηράκλειο.

Ίδωμεν!

ndimitr93
08-09-2009, 23:03
Αν ταξιδεύει με 28+ τότε υπολογίζεται να κάνει 5 ώρες και 50 λεπτά....
Σας δίνω (http://rapidshare.com/files/277410930/__________________________________________.rar) ένα φύλλο με το οποίο μπορείτε να τα υπολογίζετε....Οι αποστάσεις είναι μετρημένες με το google earth σύμφωνα με τα στίγματα των πλοίων από το AIS...Για κάθε ενδιάμεσο λιμάνι προσθέτετε 15 λεπτά στο συνολικό χρόνο;)

vageliss23
08-09-2009, 23:30
Αν ταξιδεύει με 28+ τότε υπολογίζεται να κάνει 5 ώρες και 50 λεπτά....
Σας δίνω (http://rapidshare.com/files/277410930/__________________________________________.rar) ένα φύλλο με το οποίο μπορείτε να τα υπολογίζετε....Οι αποστάσεις είναι μετρημένες με το google earth σύμφωνα με τα στίγματα των πλοίων από το AIS...Για κάθε ενδιάμεσο λιμάνι προσθέτετε 15 λεπτά στο συνολικό χρόνο;)

Πολύ ωραίος!

Για Σούδα λοιπόν παίρνουμε 156 μίλια με 28 κόμβους μέση ταχύτητα, μας δίνει 5 ώρες κ' 35. Προσθέτουμε την περιορισμένη ταχύτητα στον κόλπο, προσθέτουμε τους χειρισμούς πρόσδεσης και σημαίνει ότι το SF11 θα μπορεί να αναχωρεί 15:30 και χαλαρότατα στις 21:40 να ρίχνει καταπέλτη στη Σούδα, διαφορά δηλαδή περίπου 30λεπτά σε σχέση με το Ηράκλειο.

HIGHSPEED 4
09-09-2009, 22:30
μακαρι το σουπερφαστ θα ειναι πολυ βολικο να μπει στα χανια..παντως επειδη προαναφερθηκαν πριν λιγες σελιδες τα χαισπιντ, ηταν οτι καλυτερο οταν πηγαιναν σουδα!! σου επετρεπε να κατεβεις ακομα και για σαββατοκυριακο και οχι να φας το μανικι του πολυωρου ταξιδιου..ε και ενταξει δεν κουναγαν παντα και τοσο τραγικα..αλλωστε στον καιρο τα περισσοτερα κουνανε..6 μποφορ αναποδο καιρο και το φεστος παει σαν καρυδοτσουφλο..Πραγματικα ηταν σουπερ με τα χαισπιντ ειδικα γ μας τους φοιτητες!!

vageliss23
09-09-2009, 22:38
Τι να ταξιδέψεις 4 ώρες, τι να ταξιδέψεις 6; Μικρή η διαφορά στο κατέβασμα, και αμελητέα στο ανέβασμα, όπου με το Highspeed φτάνεις "τσακισμένος" λόγω έλλειψης κρεβατιού, ενώ με κανονικό καράβι κοιμάσαι.

HIGHSPEED 4
09-09-2009, 22:44
μην το λες!!εγω προσωπικα ουτε στα 6 ωρα δεν παιρνω κρεβατι καθως και οι περισσοτεροι φοιτητες..Τσακισμενος γιατι??εφευγε 9 απο σουδα και εφτανε 1 κ 15 στον πειραια!!ο περισσοτερος κοσμος κοιμαται πιο αργα απο τη μια που εφτανε..και σκεψου το να πας απο κρητη αθηνα σε 4 ωρες ειναι πολυ μεγαλη υποθεση..

ndimitr93
10-09-2009, 13:48
μην το λες!!εγω προσωπικα ουτε στα 6 ωρα δεν παιρνω κρεβατι καθως και οι περισσοτεροι φοιτητες..Τσακισμενος γιατι??εφευγε 9 απο σουδα και εφτανε 1 κ 15 στον πειραια!!ο περισσοτερος κοσμος κοιμαται πιο αργα απο τη μια που εφτανε..και σκεψου το να πας απο κρητη αθηνα σε 4 ωρες ειναι πολυ μεγαλη υποθεση..
Δεν έφευγε 9.....έφευγε 22 και 15 και έφτανε 2 και εγώ είχα φτάσει 2:30 σε ένα δρομολόγιο....

orisibios
10-09-2009, 13:53
Χθες το Ελυρος απο Χανια εφυγε γεματο με 35 λεπτα καθυστερηση. Πολυ νταλικα παιδια! Ειχε γεμισει ολο το γκαραζ!
Παλι καλα ομως 4.30 ηταν εξω απο το λιμανι του Πειραια και περιμενε να μπει ενα κρουαζιεροπλοιο...Παντα στην ωρα του!

Οσο για το highspeed μην λεμε τι 4 ωρες τι 5 τι 6 τι 7.
Οι 4,5 ωρες που εκανε ηταν μεγαλη υποθεση οπως λεει ο φοιτητης.
Εξαλλου και καμπινα να εχω στα Ανεκ καπου 1 η ωρα παω για υπνο και ξυπναω 5 (αν κοιμηθω).
Ελαχιστοι ειναι αυτοι που κοιμουνται απο τις 9-10 η ωρα.

orisibios
10-09-2009, 13:55
Δεν έφευγε 9.....έφευγε 22 και 15 και έφτανε 2 και εγώ είχα φτάσει 2:30 σε ένα δρομολόγιο....

Εγω θυμαμαι οτι ερχοταν χανια 8.15 και 9.15 αν ειχε πολυ κοσμο ειχε φυγει! Για το 5 λεω.

Ειχε βεβαια και καθυστερησεις στο φορτωμα αλλα μετα μας προσπερνουσε με ''σουζα'':p

hsw
10-09-2009, 19:44
Σύμφωνα με φυλλάδιο με τα δρομολόγια των Highspeed, το Highspeed 4 έφευγε το καλοκαίρι του 2006 από Πειραιά στις 16.00, έφτανε 20.45 και από τα Χανιά έφευγε 21.15 με άφιξη στον Πειραιά στις 02.00

MILTIADIS
10-09-2009, 19:49
Σύμφωνα με φυλλάδιο με τα δρομολόγια των Highspeed, το Highspeed 4 έφευγε το καλοκαίρι του 2006 από Πειραιά στις 16.00, έφτανε 20.45 και από τα Χανιά έφευγε 21.15 με άφιξη στον Πειραιά στις 02.00
αν δεν κανω λαθος μετα απο λιγο καιρο εγινε μια αλλαγη και εφευγε κατα τις δεκα.δεν θυμαμαι τωρα αν ηταν δεκα παρα τεταρτο,δεκα και τεταρτο κτλ,αλλα δεν νομιζω να εχει και τοση σημασια το λεπτο..οι συνολικες ωρες ταξιδιου μετρανε..;)

HIGHSPEED 4
11-09-2009, 00:11
οταν δεν ηταν ετοιμο το αριαδνη τοτε εκανε διπλα το 5 γ αυτο και εφευγε στις 5μισι απο την αθηνα και εφτανε 10παρα τεταρτο XANIA ...αυτο ομως εγινε για 1,5 μηνα!!!!!!!
τα προηγουμενα δρομολογια του HIGHSPEED 5 ηταν 3μισι με 8 για χανια και απο χανια 9 με 1 κ 15 για αθηνα..

panthiras1
12-09-2009, 17:33
τα HIGHSPEED δεν κάνουν για Κρήτη. Έτσι και τα πιάσει καιρός..... Τα πιό κατάλληλα γρήγορα πλοία είναι τα μεγάλα όπως το ΟΛΥΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ κ.λ.π.

HIGHSPEED 4
17-09-2009, 21:00
μια χαρα κανουν τα highspeed για κρητη.ολα κουνανε με τον καιρο..και τα μεγαλα και τα μικρα..αλλο να κουναει 4 ωρες και αλλο 9..ε και δεν εχουν ολοι πια προβλημα με τα μποφορ!!.το 4 ειδικα που ειναι και το μεγαλυτερο ηταν σουπερ...ειναι δυνατον να τα εχουν σε κοντινες αποστασεις , εκει που εχουν με το συμβατικο μονο 1 ωρα διαφορα και κρητη που εχουν τοσες ωρες διαφορα να μην υπαρχουν??ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΡΗΤΗ-ΑΘΗΝΑ 4 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ...

MILTIADIS
17-09-2009, 21:08
...ειναι δυνατον να τα εχουν σε κοντινες αποστασεις , εκει που εχουν με το συμβατικο μονο 1 ωρα διαφορα και κρητη που εχουν τοσες ωρες διαφορα να μην υπαρχουν??ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΡΗΤΗ-ΑΘΗΝΑ 4 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ...
μα για κοντινες αποστασεις ειναι κατασκευασμενα πλοια τετοιου τυπου..και ειναι θεματα ασφαλους ναυσιπλοιας στη μεση,μην κοιτας μονο τα ρολογια και τους κομβους..;)ταχυπλοα για κρητη κανουν ΜΟΝΟ πλοια τυπου σουπερφαστ,τσαμπιον.παλατια..

HIGHSPEED 4
17-09-2009, 21:15
διαφωνω καθετα!!δεν μιλαμε για τα μικρα αλλα το 4 συγκεκριμενα ειναι μεγαλο ταχυπλοο και δοκιμασμενο οπως και το 5..πανε σαντορινη για καποια μιλια παραπανω το κανουμε θεμα..3 χρονια που ηταν στη γραμμη χανια και 1 στο ρεθυμνο ποτε δεν δημιουργηθηκε προβλημα ασφαλειας, ισα ισα που τα highspeed ειναι οτι πιο προηγμενο απο συστηματα ασφαλειας!!

MILTIADIS
17-09-2009, 21:36
διαφωνω καθετα!!δεν μιλαμε για τα μικρα αλλα το 4 συγκεκριμενα ειναι μεγαλο ταχυπλοο και δοκιμασμενο οπως και το 5..πανε σαντορινη για καποια μιλια παραπανω το κανουμε θεμα..3 χρονια που ηταν στη γραμμη χανια και 1 στο ρεθυμνο ποτε δεν δημιουργηθηκε προβλημα ασφαλειας, ισα ισα που τα highspeed ειναι οτι πιο προηγμενο απο συστηματα ασφαλειας!!
πανε σαντορινη και το χειμωνα?:confused:γιατι εμεις εδω για τους χειμερινους μηνες μιλαμε..εχεις αναρωτηθει ομως ποτε για ποιον λογο σταματησαν να εκτελουν αυτα τα δρομολγια??!;)μηπως τελικα καποιοι επιβατες προτιμουν(καλως η' κακως δεν με ενδιαφερει)να πηγαινουν πειραια σε 8 ωρες και με το κεφαλι τους ησυχο και οχι σε 4,5 και με κομματιασμενο στομαχι??!;)

και αυτο που ειπες σε προηγουμενο ποστ για το κουνημα με συγχωρεις αλλα ειναι τελειως λαθος φιλε μου!!αμα ηταν ετσι θα περναμε ολοι φουσκωτα..:Dαλλιως αντιδραει στη θαλασσα το μεγαλο βαπορι κι αλλιως τα καταμαραν..ακομα και το ρομιλντα πιο σταθερο ειναι απο τετοιου τυπου πλοια στους καιρους..

HIGHSPEED 4
17-09-2009, 21:46
τα σταματησαν gt hellenic k anek ειναι το ιδιο πραγμα οποτε μαλλον οπως κρινουν δεν χρειαζεται να εχουν 2 πλοια τους..εδω μιλαμε γενικα για την γραμμη και οχι μονο για χειμωνα..σαφως και χειμωνα να εχουν τα μεγαλα, αλλα απο μαρτη μεχρι οκτωβρη το highspeed θα ηταν οτι καλυτερο!!οσο για το κουνημα εχω πεσει σε 6μποφορ αναποδο καιρο μκε το φαιστος και πηγαινε σαν μαουνα..οποτε ολα ειναι υποκειμενικα..σαφως και κουναει το highspeed αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικο πια..παντως πληροφοριακα απο την σουδα το highspeed μεχρι και οκτωβρη γεμιζε συνεχεια και ηταν το μοναδικο χαισπιντ που ηταν καθημερινο ενω τα υπολοιπα τον οκτωβρη δεν τα εβαζαν καθε μερα!!

MILTIADIS
17-09-2009, 21:55
τα σταματησαν gt hellenic k anek ειναι το ιδιο πραγμα οποτε μαλλον οπως κρινουν δεν χρειαζεται να εχουν 2 πλοια τους..εδω μιλαμε γενικα για την γραμμη και οχι μονο για χειμωνα..σαφως και χειμωνα να εχουν τα μεγαλα, αλλα απο μαρτη μεχρι οκτωβρη το highspeed θα ηταν οτι καλυτερο!!οσο για το κουνημα εχω πεσει σε 6μποφορ αναποδο καιρο μκε το φαιστος και πηγαινε σαν μαουνα..οποτε ολα ειναι υποκειμενικα..σαφως και κουναει το highspeed αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικο πια..παντως πληροφοριακα απο την σουδα το highspeed μεχρι και οκτωβρη γεμιζε συνεχεια και ηταν το μοναδικο χαισπιντ που ηταν καθημερινο ενω τα υπολοιπα τον οκτωβρη δεν τα εβαζαν καθε μερα!!
το ξερω οτι γεμιζαν γιατι κι εγω μ αυτα ταξιδευα..γι αυτο ειπα και για τους λογους που τα βγαλανε..απο τα χανια!!!γιατι τοτε που ερχοντουσαν στα χανια για τα οποια μιλαμε σε αυτο το θεμα η εταιρεια δεν ανηκε στην ανεκ!και επισης δεν ερχοντουσαν για 3 χρονια οπως ειπωθηκε πριν,αλλα για μια σεζον..;)

οπως και να χει δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να το συζηταμε περαιτερω μιας και highspeed στο κρητη-πειραιας,μετα και απο τις συγχωνευσεις που θα γινουν,δεν προκειται να ξαναρθει ποτε.

HIGHSPEED 4
17-09-2009, 22:06
3 σεζον ερχοταν το χαισπιντ απο χανια και 2005 2006 2007 και 2008 απο ρεθυμνο

MILTIADIS
17-09-2009, 22:23
3 σεζον ερχοταν το χαισπιντ απο χανια και 2005 2006 2007 και 2008 απο ρεθυμνο
αποκλειεται να ερχοταν τοσο πολυ καιρο χαισπιντ στα χανια και να μην το θυμαμαι!εκτος αν βαζεις μαζι και την περιοδο του νησος χιος και του αριαδνη..

HIGHSPEED 4
17-09-2009, 22:39
και ομως τοσο ερχοταν ξεκινησε το 2005 μετα ξανα το 2006 και το 2007 απο μαρτη μεχρι τελη ιουλιου που μετα ανελαβε το ΧΙΟΣ κ μετα το Αριαδνη..και το 2008 ρεθυμνο

AIOLOS KENTERIS II
18-09-2009, 09:42
πανε σαντορινη και το χειμωνα?:confused:γιατι εμεις εδω για τους χειμερινους μηνες μιλαμε..εχεις αναρωτηθει ομως ποτε για ποιον λογο σταματησαν να εκτελουν αυτα τα δρομολγια??!;)μηπως τελικα καποιοι επιβατες προτιμουν(καλως η' κακως δεν με ενδιαφερει)να πηγαινουν πειραια σε 8 ωρες και με το κεφαλι τους ησυχο και οχι σε 4,5 και με κομματιασμενο στομαχι??!;)

και αυτο που ειπες σε προηγουμενο ποστ για το κουνημα με συγχωρεις αλλα ειναι τελειως λαθος φιλε μου!!αμα ηταν ετσι θα περναμε ολοι φουσκωτα..:Dαλλιως αντιδραει στη θαλασσα το μεγαλο βαπορι κι αλλιως τα καταμαραν..ακομα και το ρομιλντα πιο σταθερο ειναι απο τετοιου τυπου πλοια στους καιρους..Μια διευκρινισι φιλε μου δεν θα λες ακομα και το ρομιλντα ειναι πιο σταθερο γιατι το ρομιλντα εισα εισα ειναι παρα πολλι καλοθαλασο ..μπορεις να πεις ας πουμε για το αδαμαντιος κοραϊς που ειναι πολλι κουνιστρα για το μεγεθος του ..

speedrunner
18-09-2009, 11:21
Δεν νομίζω ότι η Κρήτη χρειάζεται ταχύπλοα, είναι εντελώς άχρηστα για την
Κρήτη την στιγμή που τα "συμβατικά" πιάνουν ταχύτητες 30 μιλίων

artmios sintihakis
18-09-2009, 11:30
Δεν νομίζω ότι η Κρήτη χρειάζεται ταχύπλοα, είναι εντελώς άχρηστα για την
Κρήτη την στιγμή που τα "συμβατικά" πιάνουν ταχύτητες 30 μιλίων
Έχει δίκιο ο φιλος speedrunner.Στην μόνη γραμμή που χρειάζεται το Highspeed είναι σε αυτήν της γραμμής Κρήτης-Κυκλάδες..

ndimitr93
18-09-2009, 13:08
Λοιπόν...Αυτό που μας αφορά αυτή την περίοδο είναι να μπεί δεύτερο πλοίο και όχι τι πλοίο....αυτό το κοιτάμαι στο τέλος......Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα και φθηνότερα εισιτήρια.....Όσο για τα ταχύπλοα καταμαράν, δεν κάνουν για αυτές τις γραμμές.....Χρειάζονται πλοία τύπου cruise ferries ώστε να έχουν μεγάλη μεταφορική ικανότητα και ταχύτητα συγχρόνως.....αν θυμάμαι καλά φίλε Highspeed4 ταχύπλοο στα Χανιά είχαμε μόνο το 2005!! Δεν θυμάμαι δεύτερη σεζόν!!!!
Μίλτο κανα νέο από την SUPERFAST έχουμε??:D

MILTIADIS
18-09-2009, 13:26
Μια διευκρινισι φιλε μου δεν θα λες ακομα και το ρομιλντα ειναι πιο σταθερο γιατι το ρομιλντα εισα εισα ειναι παρα πολλι καλοθαλασο ..μπορεις να πεις ας πουμε για το αδαμαντιος κοραϊς που ειναι πολλι κουνιστρα για το μεγεθος του ..
τη ΡΟΜΙΛΝΤΑ την εφερα ως παραδειγμα λογω παλαιοτητας και μεγεθους..ηταν το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο,δεν ηθελα να την προσβαλω;)..με τον κοραη απο την αλλη δεν εχω ταξιδεψει για να εκφερω αποψη..

Μίλτο κανα νέο από την SUPERFAST έχουμε??

γεια σας κυριε λιμεναρχα!;):mrgreen:
δεν εχω μαθει τιποτα καινουριο γιατι ειμαι και μακρια απο την πατριδα αυτον τον καιρο..οταν ερθω θα ξαναενοχλησω τους υπευθυνους,να δω τι αποφασισαν!;)

ndimitr93
18-09-2009, 13:29
τη ΡΟΜΙΛΝΤΑ την εφερα ως παραδειγμα λογω παλαιοτητας και μεγεθους..ηταν το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο,δεν ηθελα να την προσβαλω;)..με τον κοραη απο την αλλη δεν εχω ταξιδεψει για να εκφερω αποψη..

γεια σας κυριε λιμεναρχα!:mrgreen:
δεν εχω μαθει τιποτα καινουριο γιατι ειμαι και μακρια απο την πατριδα αυτον τον καιρο..οταν ερθω θα ξαναενοχλησω τους υπευθυνους,να δω τι αποφασισαν!;)
:mrgreen: Οτσέι....Μήνυμα ελήφθη.........

HIGHSPEED 4
18-09-2009, 14:33
δεν μιλησα μονο για το 4 οτι ειχαμε..το 2006 κ 2007 ηταν το 5..να προσθεσω οτι απο τελη μαιου και για λιγο ξανα μπηκε το 4 το 2007 κ μετα παλι αντικατασταθηκε απο το 5..
η αναφορα μου στο 4 ηταν οτι επειδη ειναι το πιο μεγαλο θεωρω οτι μια χαρα κανει για την κρητη..ε και αλλο 30 κομβοι που δεν τους δινουν και σε καθημερινη βαση και αλλο 36-40+

george123
29-09-2009, 17:47
2 δρομολόγια από τη SEA JETS?

ndimitr93
29-09-2009, 17:49
Κι άλλο εν όψει εκλογών....;):)
EDIT: Σε επικοινωνία μου με το λιμεναρχείο μου είπαν ότι έχει σταλεί αίτημα για να το εγκρίνουν! Δηλαδή δεν είναι ακόμα σίγουρο...επίσης μου είπαν μόνο για τις 5/10....Θα ξαναεπικοινώνησω εν καιρώ...

speedrunner
29-09-2009, 19:51
Ότι ποιο κουφό μπορούσα να δω σήμερα:o:o
...και στο σύστημα κρατήσεων μόνο στις 05/10 υπάρχει απο Πειραιά για Χανιά, αλλα δεν μπορούν να εκδοθούν εισιτήρια ακόμη, είναι κλειστό!!!!:cool:

Leo
29-09-2009, 20:39
Ναυλομένο ίσως να μεταφέρει ψηφοφόρους? το πιθανότερο.

ndimitr93
31-10-2009, 19:12
Εκτός σχεδίων της εταιρίας Attica η δρομολόγηση πλοίου στην Σούδα....:(

HIGHSPEED 4
31-10-2009, 19:26
γιατι ετσι?δεν ειναι ευχαριστημενοι απο το ηρακλειο??

MILTIADIS
31-10-2009, 19:28
ας γελασω...:rolleyes:γιατι να ειναι ευχαριστημενοι?

ndimitr93
31-10-2009, 19:29
Μωρέ από Ηράκλειο είναι παραευχαριστημένοι!
Στα Χανιά φοβούνται.....

MILTIADIS
31-10-2009, 19:31
Μωρέ από Ηράκλειο είναι παραευχαριστημένοι!
μην ορκιζεσαι..;)μονο και μονο επειδη τους περισευει απο την αδριατικη το κρατανε εκει..και το δευτερο περισευουμενο θα παει τελιακ μυτιληνη γι αυτο δεν ερχονται χανια.

ndimitr93
31-10-2009, 19:34
μην ορκιζεσαι..;)μονο και μονο επειδη τους περισευει απο την αδριατικη το κρατανε εκει..και το δευτερο περισευουμενο θα παει τελιακ μυτιληνη γι αυτο δεν ερχονται χανια.
Λες και το ξερα απο την αρχή.....:mad:

leonidas
31-10-2009, 19:39

Αμαν!!!
Πανε οι γιορτες και τα πανηγυρια καλωσορισματος του βαπορα στα Χανια...
Κριμα :cry:...

MILTIADIS
31-10-2009, 19:40
Λες και το ξερα απο την αρχή.....:mad:
παντως ειχε πεσει πολυ ψαξιμο μεχρι προσφατα..αλλα οταν βγαινεις οριακα η' μπαινεις και μεσα στο ηρακλειο με τα τοσες δεκαδες φορτηγα που διακινουνται καθε μερα τι να πας να κανεις στο καστρο της ΑΝΕΚ τα χανια?

gtogias
31-10-2009, 19:40

Υπήρξε κάποια επίσημη (ή και ανεπίσημη) δήλωση ή είναι απλά εκτιμήσεις?

ndimitr93
31-10-2009, 19:49
Υπήρξε κάποια επίσημη (ή και ανεπίσημη) δήλωση ή είναι απλά εκτιμήσεις?
Ανακοίνωση δεν έγινε από την εταιρεία αλλά στέλεχος της εταιρείας με ενημέρωσε ότι δεν προτίθεται να δρομολογήσει πλοίο στα Χανιά...

ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
31-10-2009, 20:54
Παιδια η αποψη μου ειναι οτι οποιο βαπορι και να ερθει στην γραμμη χανια-πειραιας δεν θα αντεξει οικονομικα την εταιρια του διοτι οι φορτηγατζηδες χρωστανε πολλα λεφτα στην ανεκ και δεν γινετε να πανε σε αλλο βαπορι..και οπως ξερετε οι νταλικες εχουν τους πολλους παραδες και οχι οι απλοι επιβατες.

Naias II
31-10-2009, 21:06

Κρίμα......είναι αλήθεια πάντως ότι στο Ηράκλειο δεν έχει κερδίσει το παιχνίδι.Είναι ευτύχημα που κρατάει το πλοίο στη γραμμή.
Από την άλλη για Μυτιλήνη καλό σενάριο για τους Χιώτες και Μυτιληνιούς που η γραμμή έχει αδικηθεί πολύ τελευταία. Όμως η Attica το Blue Horizon δεν προορίζει;

KABODETHS
31-10-2009, 21:12
Και Χίο-Μυτιλήνη αυτή την περίοδο είναι δύσκολο (λόγω ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ) να πάρει μερίδιο στα φορτηγά. Μόνο επιβάτες μπορεί

ndimitr93
31-10-2009, 21:27
Όμως η Attica το Blue Horizon δεν προορίζει;
Αυτό προορίζει για δρομολόγηση μέχρι την έλευση των νεότευκτων από την Κορέα....μετά αλλάζει ριζικά το Αιγαίο αλλά είναι πολύ βραχυπρόθεσμες προβλέψεις και καλύτερα να μείνουμε στα μέχρι τώρα δεδομένα.....;)

MILTIADIS
08-12-2009, 00:56
Για τριτο παλατι στο αιγαιο ακουω,για αγορα του ΖΕΥΣ-που ειναι λουκουμι για τη γραμμη-παει το πραγμα,κυκλοφορησαν(απο τωρα)και διαφημιστικα για την επισκεψη των παλατιων στη σουδα τον προσεχη Μαρτιο,για τις εκδρομες.Μηπως καποιοι συντροφοι εκει στη σουδα πρεπει σιγα-σιγα να παρουν τις τρομπες τους και να αρχισουν να φουσκωνουν τα οχηματα τους ωστε να ειναι σε ετοιμοτητα?:D
http://www.iqholidays.com/assets/minoan.jpg

artmios sintihakis
08-12-2009, 01:07
Για τριτο παλατι στο αιγαιο ακουω,για αγορα του ΖΕΥΣ-που ειναι λουκουμι για τη γραμμη-παει το πραγμα,κυκλοφορησαν(απο τωρα)και διαφημιστικα για την επισκεψη των παλατιων στη σουδα τον προσεχη Μαρτιο,για τις εκδρομες.Μηπως καποιοι συντροφοι εκει στη σουδα πρεπει σιγα-σιγα να παρουν τις τρομπες τους και να αρχισουν να φουσκωνουν τα οχηματα τους ωστε να ειναι σε ετοιμοτητα?:D
http://www.iqholidays.com/assets/minoan.jpg
Μακάρι κ να ξερα απο που τα ξεφιτρώνεις εσυ όλα αυτά.....στανταρ για τις πολυήμερες είναι κ ευκαιρεία να το εκμεταλευτούν..να τα οικονομήσουν κ απο εκεί!!!!Πάντως δεν νομιζω να βάλουν βαπόρι για την συγκεκριμένη γραμμη μόνιμο!!!!Αν κ θα το ήθελα...;)

T.ΓΙΑΝΝΗΣ
08-12-2009, 07:54
Καλός ο ανταγωνισμός. Ελπίζω στηρίξουν την γραμμή και να κρατήσει.

ndimitr93
08-12-2009, 18:22
Πρώτον, τα οχήματα είναι έτοιμα.....
Δεύτερον το φυλλάδιο δεν μιλάει για Μάρτιο.....
Τρίτον μακάρι να είναι το Ζευς....
Και τέταρτον αν μπεί παλάτι για δρομολόγια εδώ, τότε ετοιμαστείτε για μεγάααααληηηη Φιέστα!!!!
ΠΕΤΑΜΕ ΓΙΑ ΧΑΝΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!:D

Μίλτο πές μου ότι δεν έριξες φώτοσοπ στο φυλλάδιο για να το πιστέψω, και ότι δεν είναι ένας ελαιοχρωματισμός του nautilia!!!!!!!:cool:.....

MILTIADIS
08-12-2009, 18:36
Πρώτον, τα οχήματα είναι έτοιμα.....
Δεύτερον το φυλλάδιο δεν μιλάει για Μάρτιο.....
Τρίτον μακάρι να είναι το Ζευς....
Και τέταρτον αν μπεί παλάτι για δρομολόγια εδώ, τότε ετοιμαστείτε για μεγάααααληηηη Φιέστα!!!!
ΠΕΤΑΜΕ ΓΙΑ ΧΑΝΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!:D

Μίλτο πές μου ότι δεν έριξες φώτοσοπ στο φυλλάδιο για να το πιστέψω, και ότι δεν είναι ένας ελαιοχρωματισμός του nautilia!!!!!!!:cool:.....
τι φωτοσοπ μωρε??δεν ξερω να κανω εγω τετοια πραματα..το πηρα απευθειας απο την κουτα το φυλλαδιο!ακομα ουτε στα γκισε των πρακτορειων δεν εχει βγει!;)το φυλλαδιο εχει βγει με την προοπτικη του μαρτιου.

ndimitr93
08-12-2009, 18:42
τι φωτοσοπ μωρε??δεν ξερω να κανω εγω τετοια πραματα..το πηρα απευθειας απο την κουτα το φυλλαδιο!ακομα ουτε στα γκισε των πρακτορειων δεν εχει βγει!;)το φυλλαδιο εχει βγει με την προοπτικη του μαρτιου.
Εγω θυμάμαι να έρχονται εκδρομές τον Απρίλη......Τι μου λέτε για Μάρτιο εμένα...αν είναι Μάρτης μάλλον για δρομολόγια το κοβω...δεν κάνεις ανακοίνωση στο ευρύ κοινό για τους μαθητές που θα μεταφέρεις.....αυτά είναι σε συνεργασία με πρακτορείο.....Άρα εγώ καταλαβαίνω ότι δρομολογείται κι άλλο πλοίο στα Χανιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

MILTIADIS
08-12-2009, 18:48
Πραγματι παρολο που τα συγκεκριμενα πλοια περνανε καθε χρονο απο τη σουδα,δεν εχει τυχει να ξαναβγαλουν διαφημιστικο το οποιο εστιαζει μαλιστα και στον χρονο ταξιδιου..προφανες ειναι οτι σε πρωτη φαση μιλαμε για εκδρομες γιατι βλεπουμε τα ΚΝΩΣΟΣ/ΦΑΙΣΤΟΣ στην φωτο.το αν ολο αυτο το μανιφεστο αποτελει προβα generale για κατι μεγαλυτερο και αν τελικα ερθει τριτο παλατι στο αιγαιο,οπως ειχε αναφερει σε αρθρο της προ καιρου η εγκυροτατη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ,θα φανει εν καιρω..

σας παραπεμπω στα κατα τοπους πρακτορεια για περισσοτερες πληροφοριες!!

vageliss23
08-12-2009, 19:04
Μακροπρόθεσμα πάντως αυτό ίσως κάνει κακό στην Attica, καθιστώντας την εντελώς "περιθωριακή" παρουσία στο νησί.

Αντιθέτως, ενδεχόμενη δρομολόγηση του XI στα Χανιά θα έβαζε "μπουρλότο" στην Κρήτη και θα οδηγούσε σε γενικευμένη έξαρση του ανταγωνισμού

meco
09-12-2009, 11:22
Πολύ περίεργο αυτό. Άλλο να πάει ένα πλοίο σε ένα λιμάνι να παραλάβει κόσμο για εκδρομή (είτε είναι μαθητές είτε οποιοδήποτε group) και άλλο να παραλάβει μεμονωμένους επιβάτες για δρομολόγιο. Για να γίνει το δεύτερο, από όσα ξέρω, απαιτείται άδεια σκοπιμότητας, διαφορετικά δεν επιτρέπεται. Μάλλον το φυλλάδιο προετοιμάζει το έδαφος για κάθοδο των Μινωικών στα Χανιά το οποίο είναι και πάλι περίεργο με βάση την πολιτική του grimaldi που σύμφωνα με τα λεγόμενά του ενδιαφέρεται μόνο για διεθνείς γραμμές. Μάλλον βέβαια μυρίστηκε το πόσο φιλέτο είναι η και συγκεκριμένη γραμμή.

sg3
09-12-2009, 13:09
το φυλλαδιο μας λεει και για 5 1/2 ωρες! δεν μου μοιαζει για εκδρομικο!!εγω νομιζω αν ερθει πλοιο για χανια (ζευς) θα ειναι δρομολοδιο τυπου σουπερφαστ (αναχωρηση μεσημερι απο πειραια και βραδυ απο σουδα)

vageliss23
09-12-2009, 14:23
Θα επιμείνω πάντως πως αυτο θα πιέσει ακόμα περισσότερο την Attica.

Αντιθέτως, μια ενδεχόμενη κάθοδος του XI στα Χανιά θα εξασφαλίσει την οξύτητα του ανταγωνισμού στην Κρήτη, με τις τρεις εταιρείες να έχουν σημαντική παρουσία στη γραμμή.

Αντιθέτως, αν κατέβουν οι Μινωικές στα Χανιά και τελικά αποχωρήσει το XII από το Ηράκλειο δε νομίζω ότι μακροπρόθεσμα θα αλλάξει κάτι σημαντικό.

jumpman
09-12-2009, 17:48
Παιδιά πάντως για όσους δε το γνωρίζουν, πέρσι και πρόπερσι τα παλάτια μαζί τους μαθητές των εκδρομών έπαιρνα και κανονικούς επιβάτες. Ήταν να κάνω και εγώ ένα τέτοιο ταξίδι από Ηράκλειο προς Πειραιά, αλλά δυστυχώς δε τα κατάφερα. Θυμάμαι επίσης ότι το εισητήριο από Ηράκλειο για Χανιά ήταν 10 ευρώ για επιβάτες και θυμάμαι που σχολίαζα ότι το πλοίο έκανε πιο λίγο χρόνο από το λεωφορείο για Σούδα και ήταν και πιο φτηνό. Επομένως μπορεί όλα αυτά που λέτε να μην είναι παρά μια απλή διαφήμιση για περισσότερο κόσμο, γιατί ίσως φέτος να κάνουν περισσότερα τέτοια δρομολόγια τα παλάτια, χωρίς βέβαια να αποκλείεται το γεγονός για δρομολόγηση πλοίου των Μινοϊκών στα Χανιά. Πάντως αν είναι το Ζευς χωρίς ελληνική σημαία, δε νομίζω να έχει πολλές ελπίδες. Πιστεύω πως η σημαία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, χωρίς να υποτιμώ το πλοίο.

meco
09-12-2009, 18:26
Παιδιά πάντως για όσους δε το γνωρίζουν, πέρσι και πρόπερσι τα παλάτια μαζί τους μαθητές των εκδρομών έπαιρνα και κανονικούς επιβάτες. Ήταν να κάνω και εγώ ένα τέτοιο ταξίδι από Ηράκλειο προς Πειραιά, αλλά δυστυχώς δε τα κατάφερα. Θυμάμαι επίσης ότι το εισητήριο από Ηράκλειο για Χανιά ήταν 10 ευρώ για επιβάτες και θυμάμαι που σχολίαζα ότι το πλοίο έκανε πιο λίγο χρόνο από το λεωφορείο για Σούδα και ήταν και πιο φτηνό.
Μάλιστα. Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η πληροφορία. Εκεί θα υπήρχε λογικά παραθυράκι στο νόμο/κανονισμό για αυτό και το εισιτήριο ήταν Ηράκλειο > Χανιά και όχι Πειραιά > Χανιά οπότε και λογικά πάλι θα ήταν δυνατό κάτι τέτοιο.

nikosdet
09-12-2009, 21:08
Πάντως αν είναι το Ζευς χωρίς ελληνική σημαία, δε νομίζω να έχει πολλές ελπίδες. Πιστεύω πως η σημαία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, χωρίς να υποτιμώ το πλοίο.

Εφόσον αγοραστεί (που μένουν μόνο τα τυπικά δλδ) από τις Μινωικές, το πλοίο θα αλλάξει σινιάλα, πλήρωμα και σημαία..

HIGHSPEED 4
10-12-2009, 14:28
περυσι για την ακριβια στις εκδρομες που πηγαιναν τα παλατια στη σουδα εκαναν το πειραιας -χανια σε 5 ωρες κ 15 λεπτα..παντως θα ηταν παρα πολυ καλο να μπει παλατι μνιμο στη σουδα και να κανει και highspeed δρομολογιο τυπου olympic champion..ειδικα για φοιτητες θα ειναι σουπερ

Γιάννης Φ
10-12-2009, 16:21
Θέλω να πιστεύω οτι θα μπεί το ΖΕΥΣ...!!! Και το ΤΣΑΜΠΙΟΝ να μπεί το έχει στην ταχύτητα...;)

HIGHSPEED 4
10-12-2009, 21:31
κατα την προσωπικη μου αποψη αν παει παλατι στα χανια θα κανει παταγο!!τα ηδη υπαρχοντα πλοια της ανεκ στη σουδα δεν μπορουν να ανταγωνιστουν τα παλατια..ακομα και το καταπληκτικο ελυρος υστερει σε καποια πραγματα σε σχεση με τα παλατια..

artmios sintihakis
10-12-2009, 21:38
Κοιτα φιλε Highspeed,...σε θεματα ξενοδοχειακού κ σε θέματα υπηρεσιων κ τα δυο βαπόρια πιστεύω οτι είναι ισάξια...ο ΈΛΥΡΟΣ είναι απίστευτος....η μόνη διαφορά τους πιστευω εγώ είναι η ταχύτητα...κ τιποτε άλλο!

HIGHSPEED 4
10-12-2009, 21:47
αυτο ειπα στο μηνυμα μου εμμεσως πλην σαφως..και το τονισα οτι το ελυρος ειναι καταπληκτικο. η μονη διαφορα ειναι η ταχυτητα..ειναι ομως ενας παραγοντας που ενδιαφερει πολυ κοσμο, και ιδιαιτερα φοιτητοκοσμο.

MILTIADIS
10-12-2009, 21:49
εεειιιι!!!περιμεντε!ακομα δεν τον ειδαμε,γιαννη τον βαφτισαμε?:Dκαντε λιγο υπομονη και θα δουμε αν οντως παιζει τετοιο ενδεχομενο δρομολογησης..;)

profitis
15-12-2009, 10:09
Παιδια είχα πολυ καιρο να μπω στο forum και μου φτιάξατε τη μέρα :P :P :P

Δεν το συζητώ για φοιτητόκοσμο, όλοι κάνουμε ότι μπορούμε κάθε φορα για να αποφευγουμε το 9ώρο της ΑΝΕΚ. Καλο και χρυσό το Έλυρος αλλα όλοι νοσταλγούμε εποχές που το Αριαδνη το έκανε σε 6,5 ώρες (ή και το Νήσος Χίος). Μακάρι να έρθει αν και μονο το καλοκαιρι θα στεριώσει και θα πάει καλα...Το χειμώνα με ολα τα φορτηγα στην ΑΝΕΚ...

HIGHSPEED 4
15-12-2009, 22:24
να σου πω καλο , χρυσο το αριαδνη αλλα το olympic champion ηταν ακομα καλυτερο..εκανε 5 ωρες και 50 λεπτακια ενω το αριαδνη πολλες φορες βαραγε 7ωρο..θυμαμαι χαρακτηριστικα στην αρχη που ειχαν πρωτομπει εφυγα με το αριαδνη 23κ45 και το champion ειχε αναχωρηση 00:20 και οταν φτασαμε 7 παρατεταρτο με το αριαδνη και κατεβηκαμε το champion ειχε δεσει, και ειχε αδειασει!!

profitis
16-12-2009, 09:51
να σου πω καλο , χρυσο το αριαδνη αλλα το olympic champion ηταν ακομα καλυτερο..εκανε 5 ωρες και 50 λεπτακια ενω το αριαδνη πολλες φορες βαραγε 7ωρο..θυμαμαι χαρακτηριστικα στην αρχη που ειχαν πρωτομπει εφυγα με το αριαδνη 23κ45 και το champion ειχε αναχωρηση 00:20 και οταν φτασαμε 7 παρατεταρτο με το αριαδνη και κατεβηκαμε το champion ειχε δεσει, και ειχε αδειασει!!

Kαμία αντίρρηση, το Champion ήτανε γρηγορότερο. Ομως αν δεν ειχε έρθει το Αριάδνη απο την Hellenic Seaways(ή κάποιο παρόμοιο ανταγωνιστικο-καλο πλοίο) δεν θα ερχότανε Π-Ο-Τ-Ε το Champion απο την Αδριατική. Αποδείχθηκε αργότερα που έφυγε το Αριαδνή και μετα απο ένα μήνα είχαμε πάλι Λισσός και Λατω.

IPAPO
22-12-2009, 10:51
το φυλλαδιο μας λεει και για 5 1/2 ωρες! δεν μου μοιαζει για εκδρομικο!!εγω νομιζω αν ερθει πλοιο για χανια (ζευς) θα ειναι δρομολοδιο τυπου σουπερφαστ (αναχωρηση μεσημερι απο πειραια και βραδυ απο σουδα)

νομιζω οτι το ζευς με τιποτα δν μπορει να το κανει σε 5 1/2 ωρες!

HIGHSPEED 4
25-12-2009, 07:10
το zeus αν κοιταξεις τα χαρακτηριστικα του στο ιντερνετ δινει μεγιστη 32 κομβους..(www.ferries.gr)...επομενως (http://www.ferries.gr)...επομενως) μπορει να το κανει και πολυ πιο γρηγορα απο 5μισι ωρες

giannisk88
25-12-2009, 11:35
εεειιιι!!!περιμεντε!ακομα δεν τον ειδαμε,γιαννη τον βαφτισαμε?:Dκαντε λιγο υπομονη και θα δουμε αν οντως παιζει τετοιο ενδεχομενο δρομολογησης..;)
Το σοφότερο που διάβασα σε αυτή τη σελίδα..
Πολύ ανυπομωνησία πέφτει στα Χανιά για νέο πλοίο..
Να ρωτήσω κάτι, στα Χανιά τα πλοία που είναι ήδη στη γραμμή με τί περίπου ποσοστό φεύγουν σε σχέση με το κόσμο? δηλαδή πιστεύετε οτι ένα πλοίο ακομη θα ευδοκιμήσει στη γραμμή? γενικά δηλαδή θέλω να πώ υπάρχει πρόβλημα με την κίνηση?

MILTIADIS
25-12-2009, 15:47
πιστευω οτι ενα δευτερο πλοιο στα χανια θα παει πολυ καλυτερα απο οτι τα παει ενα τριτο πλοιο στο ηρακλειο..
οταν ψαχνεις πχ να κατεβεις χανια τετοιες μερες κ για να βρεις εισιτηριο πρεπει να το κλεισεις ενα μηνα πριν τοτε..

profitis
25-12-2009, 17:04
Το καλοκαίρι κιόλας, και γενικά απο Μάρτιο εως Σεπτέμβριο ένα δεύτερο πλοίο η γραμμή το σηκώνει ΑΝΕΤΑ αφού έχει πάρα πολυ τουρισμο ο νομός και μετακινούνται και πάρα πολυ οι ντόπιοι. Η κυριότερη παράμετρος βέβαια σε ολη την υπόθεση ειναι τα φορτηγα που πολύ δύσκολα θα φύγουν απο την ΑΝΕΚ για πάρα πολλους λόγους.

Μακάρι να κατέβει ένα δεύτερο βαπόρι στη γραμμή και ας ειναι μονο για την high season...

giannisk88
25-12-2009, 21:23
Και εγώ παιδιά πιστεύω πως καλύτερα να είχαμε στο Ηράκλειο τα 2 κλασσικά βαπόρια και το Σουπερφαστ να ήταν στα Χανιά να διπλώσει με Ελυρο. Είναι δύσκολο στα Χανιά να βγούν ειδικά καλοκαίρι τη στιγμή που το Ηράκλειο βολεύεται με τα 2 βαπόρια.
Αλλα παιδιά ας κάνουμε υπομονή λίγο με αυτό το θέμα και θα αλλάξουν τα πράγματα πιστεύω προς το καλό!Δε ξέρει κανείς μας ποιο βαπόρι θα είναι και όταν μάθουμε τότε κάνουμε ρεπορτάζ κανονικό:)

malkostas
12-01-2010, 18:18
το zeus αν κοιταξεις τα χαρακτηριστικα του στο ιντερνετ δινει μεγιστη 32 κομβους..(www.ferries.gr)...επομενως (http://www.ferries.gr%29...%CE%B5%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%B5 %CE%BD%CF%89%CF%82) μπορει να το κανει και πολυ πιο γρηγορα απο 5μισι ωρες
Αυτό δεν χρειάζεται να το πιστέψουμε...και το Αριάδνη λένε για 27 αλλά άφαντα...ένα πλοίο μετά από κάποια χρόνια από κάπου θα χάσει...Ακόμα και νεογέννητο δεν θυμάμαι να είχε τέτοια ταχύτητα!
Η γραμμή πιστεύω το σηκώνει το βαπόρι, όταν το καλοκαίρι τα πλοία είναι γεμάτα με μέσο όρο 6000 επιβατών την ημέρα των ημερησίων την περίοδο Ιούλοιος-Αύγουστος και φυσικά δεν είναι από το μυαλό μου, βγήκαν στατιστικά από πρακτορεία. Όταν το καλοκαίρι ζορίζεται, ένα δεύτερο πλοίο χρειάζεται...
Θεωρώ λάθος την κίνηση της Superfast με το Ηράκλειο...Στο αντίστοιχο θέμα διάβασα ότι δεν ξεκίνησε καλά αλλά ανέβηκε μετά...Στα Χανιά θα ξεκινούσε πολύ καλύτερα...Και ειδικά τον κόσμο από το Ρέθυμνο...;)

nikosdet
12-01-2010, 18:48
Αυτό δεν χρειάζεται να το πιστέψουμε...και το Αριάδνη λένε για 27 αλλά άφαντα...ένα πλοίο μετά από κάποια χρόνια από κάπου θα χάσει...Ακόμα και νεογέννητο δεν θυμάμαι να είχε τέτοια ταχύτητα!
Η γραμμή πιστεύω το σηκώνει το βαπόρι, όταν το καλοκαίρι τα πλοία είναι γεμάτα με μέσο όρο 6000 επιβατών την ημέρα των ημερησίων την περίοδο Ιούλοιος-Αύγουστος και φυσικά δεν είναι από το μυαλό μου, βγήκαν στατιστικά από πρακτορεία. Όταν το καλοκαίρι ζορίζεται, ένα δεύτερο πλοίο χρειάζεται...
Θεωρώ λάθος την κίνηση της Superfast με το Ηράκλειο...Στο αντίστοιχο θέμα διάβασα ότι δεν ξεκίνησε καλά αλλά ανέβηκε μετά...Στα Χανιά θα ξεκινούσε πολύ καλύτερα...Και ειδικά τον κόσμο από το Ρέθυμνο...;)

Μάλλον φίλε διάβασες λάθος στο θέμα του Ηρακλείου.. Ή μάλλον διάβασες τις εκτιμήσεις κάποιων και όχι τα στοιχεία! Το ΣΦ δεν ξεκίνησε καλά και συνέχισε πολύ χειρότερα!! Όχι μόνο δεν ανέβασε ποσοστά όσο περνούσε ο καιρός όπως θα ήταν λογικό, αλλά απεναντίας τα μείωσε και έμεινε στην 3η θέση σε όλες τις κατηγορίες!!! Δεν έχουμε δει βέβαια στοιχεία Δεκέμβρη, αλλά περισσότερα σε εκείνο το θέμα όταν έρθει η ώρα.
Οπότε ναι, λάθος κίνηση εκεί (τουλάχιστον για την ώρα)! Τα Χανιά σηκώνουν σίγουρα 2 πλοία, δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο μπορούν να αντέξουν 2 "καλά" πλοία! Από την άλλη απέναντι στην ΑΝΕΚ στην έδρα της δεν μπορείς να πας με πιο "συμβατικό" πλοίο...
Όμως πού χώρεσαν οι κατά μ.ό. 6000 επιβάτες;;;!

Το Ζευς προφανώς και πιάνει τους 32 κόμβους. Ακόμη κι αυτούς να μην πιάνει, άντε να φτάνει τους 31-31,5! Δες και τα Παλάτια στο Ηράκλειο που μια χαρά πιάνουν τη μεγ.ταχύτητα τους, παρότι είναι ελαφρώς πιο παλιά από το Ζευς. Ακόμη και χαμηλότερης "ποιότητας" να είναι τα Κορεάτικα από τα Ιταλικά, πόσο να πάει; Και πού το στηρίζουμε;

Εν πάση περιπτώσει, συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με σενάρια επί σεναρίων!!

malkostas
13-01-2010, 19:41
Μάλλον φίλε διάβασες λάθος στο θέμα του Ηρακλείου.. Ή μάλλον διάβασες τις εκτιμήσεις κάποιων και όχι τα στοιχεία! Το ΣΦ δεν ξεκίνησε καλά και συνέχισε πολύ χειρότερα!! Όχι μόνο δεν ανέβασε ποσοστά όσο περνούσε ο καιρός όπως θα ήταν λογικό, αλλά απεναντίας τα μείωσε και έμεινε στην 3η θέση σε όλες τις κατηγορίες!!! Δεν έχουμε δει βέβαια στοιχεία Δεκέμβρη, αλλά περισσότερα σε εκείνο το θέμα όταν έρθει η ώρα.
Οπότε ναι, λάθος κίνηση εκεί (τουλάχιστον για την ώρα)! Τα Χανιά σηκώνουν σίγουρα 2 πλοία, δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο μπορούν να αντέξουν 2 "καλά" πλοία! Από την άλλη απέναντι στην ΑΝΕΚ στην έδρα της δεν μπορείς να πας με πιο "συμβατικό" πλοίο...
Όμως πού χώρεσαν οι κατά μ.ό. 6000 επιβάτες;;;!

Το Ζευς προφανώς και πιάνει τους 32 κόμβους. Ακόμη κι αυτούς να μην πιάνει, άντε να φτάνει τους 31-31,5! Δες και τα Παλάτια στο Ηράκλειο που μια χαρά πιάνουν τη μεγ.ταχύτητα τους, παρότι είναι ελαφρώς πιο παλιά από το Ζευς. Ακόμη και χαμηλότερης "ποιότητας" να είναι τα Κορεάτικα από τα Ιταλικά, πόσο να πάει; Και πού το στηρίζουμε;

Εν πάση περιπτώσει, συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με σενάρια επί σεναρίων!!

Οι 6000 επιβάτες ηταν άφιξη το πρωί, αναχώρηση το πρωί άφιξη το απόγευμα και αναχώρηση το βράδυ....μιλάω για συνολική κίνηση ημέρας...

Τον Δία δεν τον έχω δει να χτυπάει τέτοιες ταχύτητες...τώρα αν τις χτυπήσει το δέχομαι...

Το ΣΦ λέω ότι ανέβηκε μετά, όχι ότι ξεπέρασε τις άλλες εταιρείες...;)

despo
13-01-2010, 19:54
Φίλοι μου ισως είναι και καλό να ... ονειροπολούμε, αλλά ο Δίας δεν υπάρχει περίπτωση να μπεί στη γραμμή.

ορφεας
16-01-2010, 14:02
Απο σήμερα έως και τις 05/02/2010 στην γραμμή αυτή τα "ΛΑΤΩ" και "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ".

HIGHSPEED 4
14-02-2010, 20:28
εχει ακουστει κατι νεοτερο για το αν θα υπαρξει δρομολογηση πλοιου της μινοαν στα χανια??η θα αρκεστει μοναχα στα εκτακτα δρομολογια για της πενθημερες?

Maroulis Nikos
24-02-2010, 08:10
Έκτακτα δρομολόγια για τις ημέρες του Πάσχα έχει σχεδιάσει η ΑΝΕΚ LINES, συνεπής στη δέσμευσή της για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού όλο τον χρόνο, και ιδίως σε περιόδους με αυξημένη ζήτηση.

http://www.nautilia.gr/content.asp?contentid=14688

panthiras1
08-03-2010, 18:14
Όμως στα ημερήσια δεν ισχύουν οι προσφορές του Καλοκαιριού ή κάνω λάθος;

profitis
14-03-2010, 21:43
Kαλησπέρα σας!

Είδα οτι η ΑΝΕΚ έχει βγάλει προσφορές για τα ΙΧ στη γραμμή Πειραιά-Χανιά με 49 ευρώ μέχρι τις 23 Μαρτίου. Η τιμή αυτή ισχύει και για ασυνόδευτα αμάξια; Υπάρχει περίπτωση να την πάει και για το Πάσχα αυτη τη τιμή η ΑΝΕΚ; Νομίζω οτι τη φοιτητική έκπτωση 35% δεν την κάνουν στα αυτοκίνητα, σωστα; Επίσης αν έχει κανεις υπόψιν του αν η προσφορά που δίνεις 5 εισητήρια και σου βγάζουν το μ.ο. για έκπτωση ισχύει αν δώσεις ανάκατα τα εισητηρια; Δηλαδή ένα αμαξιου, ένα καμπίνας και τα υπόλοιπα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

MILTIADIS
14-03-2010, 21:58
Kαλησπέρα σας!

Είδα οτι η ΑΝΕΚ έχει βγάλει προσφορές για τα ΙΧ στη γραμμή Πειραιά-Χανιά με 49 ευρώ μέχρι τις 23 Μαρτίου. Η τιμή αυτή ισχύει και για ασυνόδευτα αμάξια; Υπάρχει περίπτωση να την πάει και για το Πάσχα αυτη τη τιμή η ΑΝΕΚ; Νομίζω οτι τη φοιτητική έκπτωση 35% δεν την κάνουν στα αυτοκίνητα, σωστα; Επίσης αν έχει κανεις υπόψιν του αν η προσφορά που δίνεις 5 εισητήρια και σου βγάζουν το μ.ο. για έκπτωση ισχύει αν δώσεις ανάκατα τα εισητηρια; Δηλαδή ένα αμαξιου, ένα καμπίνας και τα υπόλοιπα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Λογικα για να λεει μεχρι 23(low season)δεν νομιζω οτι θα παει παρακατω.Ειδικα τωρα κ με την ανοδο του φπα που θα εχει επιβαρυνση και στα εισιτηρια.Η φοιτητικη εκπτωση πραγματι δεν ισχυει για τα ιχ αλλα μονο για το εισιτηριο του επιβατη.Για τα πεντε εισιτηρια τελος πρεπει να ειναι ολα ιδιας θεσης(πχ 5 deck η'5 αεροπορικα κτλ).

Jonnie P.
14-03-2010, 23:31
Καλησπέρα! Τα πέντε εισιτήρια πρέπει να έχουν εκδοθεί μέσα σε διάστημα 12 ημερολογιακών μηνών και το έκτο (το δωρεάν) να εκδοθεί μέσα στο ίδιο διάστημα. Η αξία του δωρεάν εισιτηρίου ισούται με το μέσο όρο της αξίας των 5 (ανεξαρτήτου θέσης).

MILTIADIS
31-03-2010, 23:12
Μπηκαμε αγαπητοι φιλοι επιτελους στον κρισιμο για την ακτοπλοια μηνα απριλιο!Μηνας με πολλες ανακαταταξεις,μεταδρομολογησεις και..ο,τι αλλο προκυψει.
Μια απο τις πιο ενδιαφερουσες εξελιξεις αυτο τον μηνα ειναι σιγουρα και η δρομολογηση του μπλου οραιζον στη γραμμη των χανιων.
Κινηση θετικοτατη για τους επιβατες και τον ανταγωνισμο και κυριως για τον τουρισμο του νομου ειδικα σε αυτους τους δυσκολους καιρους..
Προσωπικη μου αποψη βεβαια ειναι οτι προκειται για μια''απονενοημενη'' κινηση της αττικα,που εχει προφανεστατο στοχο να πιεσει την sea star να αποχωρησει απο τα δωδεκανησα.Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο η αττικα ανοιγει ενα..τεταρτο μετωπο.Η μειωση κινησης στην αδριατικη,τα αρνητικα αποτελεσματα στο ηρακλειο και το κερασακι στην τουρτα..η δρομολογηση του χελενικ βογιατζερ και των 2 ρο/ρο της ΝΕΛ στα δωδεκανησα.Ολα αυτα ισως κοστισουν στον ομιλο περισοτερα απο τα 27,5 εκατ ζημιων που κατεγραψε το 2009.
Επι της ουσιας τωρα,αυτη η καθοδος δεν νομιζω οτι μπορει να προκαλεσει την ανατροπη που δεν καταφεραν να επιφερουν τοσα χρονια τα μπλου σταρ2,αριαδνη,νησος χιος,χαισπιντ 5 κτλ..Οσο για το ενδεχομενο καθοδου του ολυμπιονικη στο αιγαιο,οπως ακουστηκε,ως απαντηση νομιζω οτι ουτε καν περναει απο το μυαλο των υπευθυνων της ΑΝΕΚ..:rolleyes:

giorgosss
01-04-2010, 10:34
Στο σχετικό άρθρο της τοπικής εφημερίδας http://www.haniotika-nea.gr/index.php?artid=44111 αναφέρεται το προς δρομολόγηση απο τη Blue Star πλοίο ως "γρήγορο", τόσο στον τίτλο όσο και μέσα στο άρθρο. Τώρα εάν το Blue Horizon με την παραπάνω ταχύτητα που αναπτύσει σε σχέση με τα ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ/ΛΑΤΩ θεωρείται "γρήγορο", τότε εξίσου γρήγορο ή και highspeed:)ακόμα είναι το ΕΛΥΡΟΣ!:rolleyes: (το οποίο σύμφωνα με αυτά που γράφονται στο forum αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στα Χανιά) Εννοείται πως δεν σχολιάζω την κίνηση της Blue Star ή το πλοίο απλά τα όσα γράφονται...

despo
01-04-2010, 21:24
Προσωπικά προβληματίζομαι με τον 'πολεμο' που κηρύχτηκε στο Αιγαίο για το μόνο και απλό λόγο οτι βρισκόμαστε σε περίοδο ισχνών αγελάδων, αλλά και με ριμές πετρελαίου σιγά-σιγά αυξανόμενες. Και αυτός ο προβληματισμός δεν μου αφήνει περιθώρια να σκεφτώ κατι άλλο, παρά οτι το αποτέλεσμα θα φέρει αλλαγές στον ακτοπλοικό χάρτη με δυσμενείς (ως συνήθως γίνεται) επιπτώσεις στον επιβάτη και στον κόσμο που δουλεύει στις εταιρείες.

NAXOS
02-04-2010, 07:05
Μη στενοχωριεσαι DESPO. Το πολυ πολυ να δουμε οτι και με τις αεροπορικες εταιριες. Δηλαδη καμμια ΕΝΩΣΗ και τοτε θα δεις τι εχει να γινη στα μικρα νησια,στα δρομολογια στις τιμες κτλ.κτλ.
Μονο ετσι θα σταματηση ο πολεμος οπως λες..Ιδωμεν.
Αντε και του χρονου ναμαστε καλα να δουμε τις εξελιξεις.............
Η φωτο με τους...μονομαχους για σενα

82632

lissos
05-04-2010, 00:31
Από blog :
O Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει πόλεμο με τον Ανδρέα Βγενόπουλο επειδή ο τελευταίος έβαλε πλοία στα Χανιά. Πάτησε στο απόρθητο...
φρούριο του Βαρδινογιάννη και αυτός τώρα ετοιμάζεται με αντίποινα στις άγονες γραμμές. Γιαυτό και αποχώρησε από το ΣΕΕΝ για να ετοιμαστεί για τι μάχες.

panthiras1
11-04-2010, 12:11
Τελικά έρχεται το Blue Horizon στα Χανιά.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε σχετικό άρθρο της σημερινής (11-4-10) "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας"
Πιό πολλά:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/04/2010&id=150064

hsw
14-04-2010, 18:15
Σύγκριση τιμών ΑΝΕΚ / BSF

Οικονομική 31 / 30 (Special:25, Super: 19)
Καθίσματα αεροπορικού τύπου 39 / --
ΑΒ4 49 / 48
Α4 53 / 52
ΑΒ3 56 / 57
Α3 63 / 64
ΒΗ2 65 / --
ΑΒ2 67 / 66
Α2 73 / 72
Α1 -- / 108
ΑΒ1 -- / 99
ΛΟΥΞ 82 (2κλινη) / 84 (2κλινη), 125 (μονόκλινη)

ΙΧ 55 / 56
ΜΟΤΟ < 250cc 18 / 17
MOTO > 250cc 25 / 34

Minibuses, Τροχόσπιτα, Campers 114 (0-6m), 128 (6-8m), 151 (8m+) / 21/μέτρο

Captain_Nionios
14-04-2010, 18:32
Παιδια εγω ξερω πως η τσεπη μας και ειδικα των φοιτητων θα ΑΝΑΣΑΝΕΙ και μαλιστα ΠΟΛΥ. Μεχρι προσφατα ενας φοιτητης αν ηθελε να ταξιδεψει πληρωνε 20 ευρω το ντεκ, 24 ευρω την αεροπορικη και 39 ευρω με κρεβατι σε τετρακλινη εσωτερικη. Τωρα μολις ενημερωθηκα πως με τη Blue Star οι φοιτητες εχουν 50% εκπτωση στις ηδη μειωμενες τιμες των κανονικων επιβατων. Τι σημαινει αυτο; Οτι θα πηγαινουμε με 15.5 ευρω στο ντεκ και με 25 ευρω με κρεβατι σε τετρακλινη εσωτερικη. Μαλιστα ενα απο τα δυο δρομολογια εχει κατω απο 25 ευρω το κρεβατι οποτε πηγαινε-ελα ερχεται οριακα κατω απο 50 ευρω. Για την τσεπη μου ειναι μεγαλη ανασα γιατι χρησιμοποιω συχνα τα βαπορια στη γραμμη. Κερδιζω 4.5 ευρω στο ντεκ και 14 στην κλινη, ειδικα το δευτερο ειναι ΕΝΥΠΩΣΙΑΚΟ. Λογικα θα απαντησει και η ΑΝΕΚ που εχει κανει ηδη το ντεκ 16 ευρω και φανταζομαι πως θα μειωσει πολυ το κρεβατι... Για να δουμε λοιπον, εμενα παντως μου αρεσει πολυ η παρουσα εξελιξη.

Naias II
15-04-2010, 11:34
Οι τιμές σε συνδυασμό με την ταχύτητα(1ώρα και 15λεπτά νωρίτερα) είναι το σούπερ της BSF!
Μακάρι τέτοιο ανταγωνισμό να το βλέπαμε και στις υπόλοιπες γραμμές.

Captain_Nionios
15-04-2010, 11:59
Για τα ωραρια οι διαφορες παιζουν.Οι Blue Star δηλωνει 7:15, αυτος ο χρονος ειναι ο συνολικος και οχι ο καθαρος χρονος ταξιδιου ,φαναρι με φαναρι. Το Horizon με ταχυτητες της ταξης των 22.3 κομβων θα καλυπτει τα 156 ναυτικα μιλια σε καθαρο χρονο ακριβως 7 ωρων, ενω αν πηγαινει με 22.5 θα καλυπτει την αποσταση σε 6:56 . Συνεπως οι 7:15 ειναι ο συνολικος χρονος ταξιδιου κατι που θα ελεγα οτι δεν ειναι πολυ πιασαρικο για την Blue Star μιας που το κανει και στο Ηρακλειο με το XII. Δηλαδη δηλωνει συνολικο χρονο, ενω θα μπορουσε να δηλωνει τον καθαρο που ειναι λιγοτερος. Τωρα οσον αφορα την ΑΝΕΚ η διαφορα με τα βαπορια της κυμαινεται αναλογα με το βαπορι. Ο Ελυρος για παραδειγμα που τον εχω ταξιδεψει απειρες φορες κανει συνηθως 7:20-7:30 καθαρο χρονο αναλογα με το δρομολογιο, ενω το Λατω το εχω δει απο 7:50 μεχρι και 8:20 με συνηθισμενο χρονο το 7:57-8:05. Για να μην παρεξηγηθω γραφω παντα τους καθαρους χρονους χωρις μανουβρες και χωρις καθυστερησεις απο το λιμανι αναχωρησης. Τελος ο Βενιζελος κανει καθαρο 8:20 ακομα και περισσοτερο πολλες φορες. Οποτε η διαφορα χρονου θα ειναι περιπου 0:25 λεπτα με τον Ελυρο, 00:55-1:05 με το Λατω και απο 1:20 και πανω με το Βενιζελο. Παντως το κλιμα στους κυκλους μου ειναι οτι θα στηριξουν την Blue Star επειδη με το ανταγωνισμο οι τιμες κατεβηκαν κατακορυφα, ειδικα στην κλινη οπως εγραψα παραπανω!!!

Naias II
15-04-2010, 14:06
Σαν συνολικό χρόνο δεν θα έχουν 1 ώρα πάνω-κάτω διαφορά με την ΑΝΕΚ;

Captain_Nionios
15-04-2010, 14:43
Σαν συνολικό χρόνο δεν θα έχουν 1 ώρα πάνω-κάτω διαφορά με την ΑΝΕΚ;

Για τους χρονους ισχυει το παρακατω.

Οποτε η διαφορα χρονου θα ειναι περιπου 0:25 λεπτα με τον Ελυρο, 00:55-1:05 με το Λατω και απο 1:20 και πανω με το Βενιζελο.

Οπως ειπα αυτοι οι χρονοι ειναι φαναρι με φαναρι, τωρα αυτες οι διαφορες μπορουν να αυξηθουν η να μειωθουν 5-7 λεπτα αναλογα με το ποσο γρηγορα μανουβραρει ενα βαπορι. Τα πλοια της ΑΝΕΚ εχουν διαφορες σε ταχυτητα το ενα με το αλλο ανεξαρτητα τι δηλωνει επισημα.;)

vageliss23
15-04-2010, 17:33
Είναι σαφέστατα προς τιμήν της Blue Star ότι ανακοινώνει καθαρούς χρόνους ταξιδιού

Captain_Nionios
15-04-2010, 18:12
Μαλλον συνολικους θελεις να πεις. Οταν εγω λεω καθαρο χρονο εννοω χωρις τη μανουβρα, δηλαδη σε ποση ωρα καλυπτει την καθαρη αποσταση. Η Blue Star κατα τη γνωμη μου ανακοινωνει το συνολικο χρονο!!! Δηλαδη μαζι με τη μανουβρα. Ουσιαστικα το ιδιο λεμε αλλα με διαφορετικο ορισμο και συμφωνω οτι ειναι προς τιμην της, αλλα για να μη αδικουμε και την ΑΝΕΚ δηλωνει σχεδον σε ολα τα βαπορια της χρονο 8:30 και ειδικα ο Ελυρος κανει συνολικο χρονο 7:35-7:45.

Naias II
15-04-2010, 18:17
Καλά αφού κάνει συνολικά 7*30 ώρες γιατί δηλώνει 1 ώρα παραπάνω....

vageliss23
15-04-2010, 18:39
Ναι, συνολικούς εννοούσα :)

Captain_Nionios
15-04-2010, 19:59
Καλά αφού κάνει συνολικά 7*30 ώρες γιατί δηλώνει 1 ώρα παραπάνω....

Δεν ξερω γιατι, αλλα αυτο ισχυει αλλωστε δεν κανει σταθερο χρονο. Κανει γυρω στο 7:20-7:30 καθαρο και 7:35-7:45 συνολικο. Ισως δεν θελει να δειξει για τους τυπους τη διαφορα με τα αλλα βαπορια της στη γραμμη αλλα στην πραξη το παει πιο γρηγορα.

nikosdet
15-04-2010, 20:06
Δεν μπορεί μία εταιρεία να έχει 2 βαπόρια που το ένα κάνει Χ χρόνο και το 2ο Ψ χρόνο κι εκείνη να δηλώνει το χαμηλότερο, γι'αυτό!
Τώρα όμως, λόγω ανταγωνισμού, φαντάζομαι ότι θα προσπαθήσει να κάνει τα δρομολόγια πιο σταθερά (εννοώ περίπου τον ίδιο χρόνο ανεξαρτήτως καραβιού), κυρίως προς τα κάτω! Το ελπίζουμε!

orisibios
19-04-2010, 01:08
Ειδατε στις προσφορες τι λεει? Οι φοιτητες 50% εκπτωση και οτι ισχυει για τα οχηματα αυτων!! Ισχυει ή εχει γινει τυπογραφικο λαθος? http://web.anek.gr/portal/page/portal/ANEK_prod/AllOffers#offid_37 Απιστευτο...δλδ 55 ευρω το οχημα -50% = 27,5 ευρω το αμαξι???:o Για την ανεκ μιλαω τωρα...Εχει κατι αντιστοιχο η BS για φοιτητες??

Παιδια μακαρι να προτιμησετε το νεο πλοιο μην μας φυγει σαν τα αλλα...βλεπετε τι αλλαγες εφερε στους τιμοκαταλογους ακομη δεν ξεκινησε...

Naias II
20-04-2010, 14:00
Να και το σχετικό δημοσίευμα από τη Ναυτεμπορική
(http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1804722)

orisibios
20-04-2010, 17:19
Tωρα που δαν τα ζορια εφεραν τον Ελυρο παλι...αλλιως αμφιβαλλω αν τον ξαναβλεπαμε στα Χανια(στα ημερησια μπορει να τον εφερναν)...
Μας κοροιδευει η ανεκ, δεν μπορουσε τοσο καιρο να κανει μια υποτυπωδη μειωση στα εισητηρια(οχι και τοσο οπως τωρα, αλλα κατι ελαχιστο για τα ματια του κοσμου που τοσο την αγαπαει), παρα τωρα που ηρθε ο Βγενόπουλος τα βαλανε ιδια τιμή -50% απο την μια μερα στην αλλη!
Οταν καταφερουν και το διωξουν παλι το πλοιο οι Χανιωτες, την ιδια μερα θα ανεβασουν τις τιμες.

MILTIADIS
20-04-2010, 17:40
Εχεις δικιο σ αυτα που λες και συμφωνω πατριωτη orisibios αλλα για να λεμε και του στραβου το δικιο τα πραγματα με τις τιμες στα χανια δεν ηταν και τοσο τραγικα πριν την μπλου σταρ...και εισιτηριο απο 19ευρω εβρισκες και φτηνη καμπινα αν εκλεινες νωρις εβρισκες και δωρεαν εισιτηρια για καθε 5 διαδρομες και αλλες προσφορες.Πιστευω οτι παρα τις οσες αρνητικες κινησεις εκανε η ΑΝΕΚ στα χανια απο θεμα ποιοτητας πλοιων-κ αυτη η αποχωρηση του ελυρου ηταν η σταγονα που ξεχυλησε το ποτηρι-απο αποψη τιμων ηταν/ειναι αρκετα ενταξει.Ψαξε να δεις σε αλλες γραμμες τι γινεται με τις τιμες και αναφερομαι σε γραμμες εκτος κρητης που απεχουν λιγοτερο απο τον πειραια.Δες τι λησταρχειο επικρατει εκει περα και κανε τις συγκρισεις σου.

Φυσικα και τωρα με τον ανταγωνισμο θα γινουν ακομα καλυτερα ολα βεβαια!:D

panthiras1
20-04-2010, 20:34
Έχω την εντύπωση πως το "ΕΛΥΡΟΣ" θα επέστρεφε στα Χανιά όταν θα έφευγε το "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" για τις κρουαζιέρες του, άσχετα αν θα υπήρχε πλοίο της BLUE STAR ή όχι.

panthiras1
20-04-2010, 20:37
Πάντως αν λάβουμε υπ' όψη μας την πολιτική της ΑΝΕΚ με τα ημερήσια, η BLUE STAR είναι πολύ ακριβότερη, αν σκεφτούμε ότι το ένα από τα δύο δρομολόγια που κάνει το πλοίο της (ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΧΑΝΙΑ) είναι ημερήσιο.

Captain_Nionios
20-04-2010, 21:05
Φιλε μου με συγχωρεις αλλα διαφωνω και μαλιστα καθετα. Σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να συγκρινεις τα μεμονομενα ημερησια της ΑΝΕΚ με την καθημερινη αναχωρηση του Horizon απο Πειραια. Η ΑΝΕΚ εκανε (δεν ξερω για το μελλον) τα ημερισια της ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, γι'αυτο ακριβως και οι τιμες ηταν κατεβασμενες. Για 35 μερες το χρονο που το πλοιο ειναι φισκα με συγχωρεις αλλα παραπλανεις γραφοντας το παραπανω. Δεν σχολιαζεις ΚΑΘΟΛΟΥ το γεγονος οτι μεχρι προσφατα η ΑΝΕΚ ειχε αισθητα υψηλοτερες τιμες για τα κοινα εισητηρια επιβατη και αυτοκινητου ενω ειδικα στους φοιτητες τα πραγματα ηταν ακομα χειροτερα αναλογικα. Γιατι; Γιατι σημερα στις ηδη μειωμενες τιμες του κοινου επιβατη εκανε εκπτωση 50% ενω πριν ηταν 30%. Παλια για να παρει φοιτητης κρεβατι σε τετρακλινη καμπινα εδινε 39 ευρω και τωρα 25, ενω για να ανεβασει αυτοκινητο εδινε 80+ ενω τωρα που πηγε στα 55 του κανει και 50% οποτε παει στα 27.5 . Το ντεκ για το φοιτητη εκανε 20 ενω τωρα 16. Σκεψου οτι οι προηγουμενες τιμες ισχυαν οταν η ΑΝΕΚ επαιρνε ολη τη μεταφορικη μεριδα της γραμμης ενω τωρα επεσαν τοσο ενω ολο και κατι θα παρει το Horizon. Οποτε ΑΝ Η ΑΝΕΚ ΕΙΧΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΗΜΕΡΙΣΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΗΜΕΡΙΣΙΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΗΣ ΕΒΓΑΖΑ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ. Εν προκειμενω ομως τα ημερισια και οι αντιστοιχες μειωμενες τιμες τους γινονταν μονο 30-35 φορες το χρονο σε ημερες που το βαπορι ειναι φουλ γεματο. Με εξασφαλισμενο το κερδος κανεις ευκολα προσφορα!!! Οποτε εγω βλεπω μονο ως κοροιδια το γεγονος οτι η ΑΝΕΚ κατεβασε τοσο τις τιμες των ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ βραδινων δρομολογιων της μονο οταν ειδε τα σκουρα απο τη Blue Star. Κοινως ημερισιο δρομολογιο δεν σημαινει ντε και καλα ακομα μεγαλυτερη προσφορα!!! Ημερισιο δρομολογιο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ απο ΠΕΙΡΑΙΑ σημαινει κανονικες τιμες διοτι δεν εχει καθε μερα ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ.

ΥΓ: Δεν υποστηριζω την Blue Star ως εταιρια, οι τιμες της στις Κυκλαδες και τα Δωδεκανησα ειναι ΥΨΗΛΟΤΑΤΕΣ αλλα η παρουσια της στα Χανια προς το παρον με συμφερει. Μην προσπαθουμε λοιπον να παραπλανησουμε με ποστ οπως το παραπανω.

panthiras1
20-04-2010, 21:16
Ούτε εγώ υποστηρίζω την ΑΝΕΚ. Την άποψή μου είπα. Και φυσικά δεν θέλω για κανένα λόγο να παραπλανήσω.

vageliss23
20-04-2010, 22:54
Οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ούτε και εμείς όμως πρέπει να είμαστε "οπαδοί" τους. Ας στηρίζουμε λοιπόν τις καταστάσεις ανταγωνισμού όπου τις βρίσκουμε!

Leo
21-04-2010, 08:51
Οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ούτε και εμείς όμως πρέπει να είμαστε "οπαδοί" τους. Ας στηρίζουμε λοιπόν τις καταστάσεις ανταγωνισμού όπου τις βρίσκουμε!

Αυτό είναι πολύ σωστό και το επικροτώ για το καλό των επιβατών κάθε γραμμής και όχι μόνο της συγκεκριμένης.

speedrunner
21-04-2010, 09:01
"Επιτέλους έρχετε και 2ο εναλακτικό ακτοπλοικό δρομολόγιο στα Χανιά απο την Blue Star με τιμές που ξεκινούν απο 19 Ευρώ!! Ώρα ηταν γιατί η ΑΝΕΚ μας κατακλέβει τόσα χρόνια και με τις τιμές της κάνει τον εσωτερικό τουρισμό να μην κοιτάζει ...
εύκολα τα Χανιά. Τώρα φυσικά θα της πάει να και θα κατεβάσει και αυτη τις τιμές της αλλά σιγουρα εμείς οι πιο πολλοί Χανιώτες θα στραφούμε προς Blue Star για τις εξόδους μας απο Χανιά προς βόρεια. Ευχαριστούμε Blue Star"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blue-star.html

panthiras1
21-04-2010, 17:15
Από vageliss23: Οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ούτε και εμείς όμως πρέπει να είμαστε "οπαδοί" τους. Ας στηρίζουμε λοιπόν τις καταστάσεις ανταγωνισμού όπου τις βρίσκουμε!
Συμφωνώ και εγώ

T.ΓΙΑΝΝΗΣ
23-04-2010, 21:40
Μόλις αυτή την ώρα έκανε ποδαρικό ο ανταγωνισμός στα Χανιά. Άντε του εύχομαι καλοτάξιδο και να είναι στη γραμμή για πάντα:smile:

Thanasis89
24-04-2010, 20:52
Πρώτη (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=297&page=75) άφιξη του πλοίου Χανιά ! Καλώς όρισες ! Για όλο το nautilia.gr

Captain_Nionios
25-04-2010, 21:13
Πατωντας στο syros.observer το ιχνος του πλοιου εχω δει οτι τα δρομολογια του εχουν καθαρο χρονο φαναρι με φαναρι 6:55-6:58 . Πριν κατεβει το υπολογιζα για καθαρο χρονο γυρω στις 7:02-7:04 αλλα προς το παρον μας διαψευδει ευχαριστα και καλυπτει την καθαρη αποσταση κατω απο το ψυχολογικο οριο των 7 ωρων. Το ειχα γραψει και πολυ παλαιοτερα οτι για τα Χανια ιδανικο βαπορι θα ειναι αυτο που θα κανει καθαρο χρονο 6:30-6:55 με μεση ταχυτητα 24-22.6 κομβων αντιστοιχα. Ειδικα οι 6:30 ειναι ενας πολυ καλος χρονος και δε νομιζω οτι αν καποιος εκανε 5:45 (27.1 κομβοι μεση ταχυτητα) η διαφορα με τις 6:30 ειναι τοσο μεγαλη για να δικαιολογει την τρομακτικα μεγαλη καταναλωση που δημιουργει η διαφορα μεταξυ 27.1 και 24 κομβων. Ενα τετοιο βαπορι και ευχαριστημενους, χρονικα, επιβατες θα ειχε και το κοστος του θα κρατουσε χαμηλα.Κατι τετοιο θεωρω οτι προσεγγιζει το Horizon με μονη διαφορα οτι οι 6:55 δεν το κανουν ιδανικο αλλα το φερνουν κοντα στο ιδανικο (6:30). Εχει ολα τα φοντα να μεινει στη γραμμη και το ευχομαι. Θεωρω ομως πως αν τα καταφερει ΠΡΕΠΕΙ να του γινει μια ακομα μετασκευη ωστε πανω απο το κυριο ντεκ επιβατων να χτιστει λιγο περισσοτερο ωστε να μπουν ειτε αλλες καμπινες ωστε να φτασει τα 700 περιπου κρεβατια ειτε επιπλεον αεροπορικες, μιας που δεν εχει τους απειρους κοινοχρηστους χωρους της Αριανδης η οποια δεν εχει πολλα κρεβατια (460) αλλα εχει 3 μεγαλα σαλονια και 1000+ αεροπορικες. Μεχρι τωρα σαφως συνεφερε την ΑΝΕΚ να πηγαινει με 20 (Λατω) και 18.5 κομβους (Βενιζελος) με πολυ χαμηλη καταναλωση σε αποκλειστικα βραδινα δρομολογια που περισσοτερος κοσμος θελει καμπινα που ειναι ακριβοτερη, τωρα ομως αν ζοριστει πρεπει να απαντησει αναλογα. Περνωντας ομως και παλι στα της Attica να σας πως την αληθεια βεβαιως και θα προτιμουσα το Superfast XI αλλα θεωρω πως ειναι μια πολυ πιο δυσκολη περιπτωση βαποριου-γραμμης-ταχυτητας-καταναλωσης ωστε να μπορει να επιβιωσει. Μεχρι 24 κομβους ταχυτητα λοιπον και μακαρι να απαντησει η ΑΝΕΚ με την ΑΡΙΑΔΝΗ καποτε ( ΠΟΤΕ;;; ) με αναλογα δρομολογια.

Τελος να πω οτι η ταχυτητα του καθε βαποριου πρεπει να ειναι γυρω στους 0.2-0.3 κομβους πανω απο τη παραπανω δηλωμενη μεση διοτι βγαινοντας απο Πειραια και φτανοντας στη Σουδα επιταχυνει και επιβραδυνει για αρκετη ωρα οποτε για να εχει πχ μεση 22.6 πρεπει να πηγαινει 22.9 περιπου.;)

MILTIADIS
25-04-2010, 21:40
Πατωντας στο syros.observer το ιχνος του πλοιου εχω δει οτι τα δρομολογια του εχουν καθαρο χρονο φαναρι με φαναρι 6:55-6:58 . Πριν κατεβει το υπολογιζα για καθαρο χρονο γυρω στις 7:02-7:04 αλλα προς το παρον μας διαψευδει ευχαριστα και καλυπτει την καθαρη αποσταση κατω απο το ψυχολογικο οριο των 7 ωρων. Θεωρω ομως πως αν τα καταφερει ΠΡΕΠΕΙ να του γινει μια ακομα μετασκευη ωστε πανω απο το κυριο ντεκ επιβατων να χτιστει λιγο περισσοτερο ωστε να μπουν ειτε αλλες καμπινες ωστε να φτασει τα 700 περιπου κρεβατια ειτε επιπλεον αεροπορικες
ενταξει το 6.58 απο το 7.00 η το 7.02 δεν εχει και πολυ μεγαλη διαφορα..:rolleyes::D
οσο για το αλλο φιλε Νιονιο τι σε κανει να πιστευεις οτι ΠΡΕΠΕΙ να γινει κατι τετοιο??πιστευεις οτι με 2 πλοια στη γραμμη,οποιας εταιρειας κ αν ειναι αυτα θα γεμιζουν ποτε κα τα δυο κ ειδικα οι καμπινες τους?μαλλον οχι και θα ηταν μεγαλο οικονομικο ρισκο για την εταιρεια να βαλει μεσα το βαπορι κ να του κανει μια τετοια μετασκευη και μαλλον και αχρειαστη για τον σκοπο που εξηπηρετει.

Captain_Nionios
25-04-2010, 22:25
Εγραψα ενα μεγαλο ποστ με καλη διαθεση. Γιατι πρεπει να σχολιασεις μονο δυο πραγματα με αρνητικη διαθεση; Δεν ειπα οτι η διαφορα χρονου ειναι μεγαλη αλλα οτι κατεβαινει απο το ψυχολογικο οριο των 7 ωρων. Επισης εγραψα οτι κανει 6:55-6:58 ενω υπολογιζα 7.02 η το 7.04 και οχι αυτο

ενταξει το 6.58 απο το 7.00 η το 7.02 δεν εχει και πολυ μεγαλη διαφορα..:rolleyes::D

και ξαναλεω δεν ειναι μεγαλη διαφορα αλλα φτανει και τα 9 λεπτα μεγιστο εν αντιθεσει με αυτο που γραφεις οτι εγραψα και ειναι μεγιστο 4 λεπτα.Αν ηταν μονο για 4 max λεπτα δεν θα το εγραφα καν.

Τωρα οσον αφορα το δευτερο σκελος εκτιμω πως αν εδρεωθει στη γραμμη και μεινει σε αυτη για χρονια (μακαρι) θα επρεπε να του γινει για μετασκευη για να αποκτησει λιγο περισσοτερους χωρους, ειτε καμπινες ειτε αεροπορικες, δεν μιλησα μονο για καμπινες. Θεωρω οτι αν ο κοσμος σε ανταμοιψει και σε κρατησει στη γραμμη μπορεις να τροποποιησεις λιγο το ,σχεδιασμενο για Αδριατικη, βαπορι σου ωστε να τον ευχαριστησεις εστω τις λιγες μερες που θα εχει πολυ κινηση. Σαφως και αυτο ειναι κατι που θελει μελετη και θα το αποφασισει η εταιρια αλλα εγω μιλαω σαν επιβατης. Τελος με την ιδια λογικη, επειδη πλεον ο κοσμος κατανεμεται σε δυο βαπορια ανα ημερα, η ΑΝΕΚ θα επρεπε να φερει τα Κρητη 1- Κρητη 2 μιας που οι χωροι Ελυρου, Λατω, Βενιζελου και Αριαδνης (αμα ερθει ποτε) ειναι υπεραρκετοι με την υπαρξη του Horizon, δε νομιζω ομως οτι κατι τετοιο θα γινει.

MILTIADIS
25-04-2010, 22:40
Kαλα αυτα τα περι κακης διαθεσης τα αντιπαρερχομαι για ευνοητους λογους,αν και ειναι ιδεα σου!δες πως σε προσφωνησα καταρχην..

Για τον χρονο αλλο θελω να πω,ο επιβατης δεν θα πει ποτε ηρθα σε 6.59 η σε 7.04.το λογικο ειναι να πει εκανα 7 ωρες.αλλωστε αυτα τα 9 λεπτα που ειπες κ εσυ δεν απεχουν και τοσο πολυ απο τα 4 που χρησιμοποιησα στο παραδειγμα μου για να αποτελεσουν αξιο αναφορας απο μερους του επιβατη.Μην ξεχνας οτι αν με το καλο πιασει η κινηση ειναι πολυ πιθανο να εχει και καθυστερησεις απο σουδα τουλαχιστον που εχει μονο 1ωρα στην διαθεση του.Αρα ας αφησουμε κατα μερος την γλωσσα των αριθμων,των λεπτων κ των δευτερολεπτων καλυτερα.;)

Οσο για τα κρητη τι να σου πω?αν θελεις να μιλησουμε σε ενα καθαρα θεωρητικο επιπεδο σου λεω λοιπον οτι σε μια γραμμη που κατα μεσο ορο την ημερα εχει 700 επιβατες,αν το horizon παιρνει τους 300 οι υπολοιποι βολευονται μια χαρα και σε ενα πλοιο τυπου κρητη.Αλλα ουτε κ εγω νομιζω οτι θα γινει κατι τετοιο,οποτε..

nikosdet
25-04-2010, 22:40
Εγραψα ενα μεγαλο ποστ με καλη διαθεση. Γιατι πρεπει να σχολιασεις μονο δυο πραγματα με αρνητικη διαθεση; Δεν ειπα οτι η διαφορα χρονου ειναι μεγαλη αλλα οτι κατεβαινει απο το ψυχολογικο οριο των 7 ωρων. Επισης εγραψα οτι κανει 6:55-6:58 ενω υπολογιζα 7.02 η το 7.04 και οχι αυτο

και ξαναλεω δεν ειναι μεγαλη διαφορα αλλα φτανει και τα 9 λεπτα μεγιστο εν αντιθεσει με αυτο που γραφεις οτι εγραψα και ειναι μεγιστο 4 λεπτα.Αν ηταν μονο για 4 max λεπτα δεν θα το εγραφα καν.

Τωρα οσον αφορα το δευτερο σκελος εκτιμω πως αν εδρεωθει στη γραμμη και μεινει σε αυτη για χρονια (μακαρι) θα επρεπε να του γινει για μετασκευη για να αποκτησει λιγο περισσοτερους χωρους, ειτε καμπινες ειτε αεροπορικες, δεν μιλησα μονο για καμπινες. Θεωρω οτι αν ο κοσμος σε ανταμοιψει και σε κρατησει στη γραμμη μπορεις να τροποποιησεις λιγο το ,σχεδιασμενο για Αδριατικη, βαπορι σου ωστε να τον ευχαριστησεις εστω τις λιγες μερες που θα εχει πολυ κινηση. Σαφως και αυτο ειναι κατι που θελει μελετη και θα το αποφασισει η εταιρια αλλα εγω μιλαω σαν επιβατης. Τελος με την ιδια λογικη, επειδη πλεον ο κοσμος κατανεμεται σε δυο βαπορια ανα ημερα, η ΑΝΕΚ θα επρεπε να φερει τα Κρητη 1- Κρητη 2 μιας που οι χωροι Ελυρου, Λατω, Βενιζελου και Αριαδνης (αμα ερθει ποτε) ειναι υπεραρκετοι με την υπαρξη του Horizon, δε νομιζω ομως οτι κατι τετοιο θα γινει.

Sorry που επεμβαίνω, αλλά μάλλον εσύ έχεις αρνητική διάθεση κι όχι ο Μιλτιάδης!
Επίσης απόψεις είναι αυτές, αλλά νομίζω ότι παραασχολείσαι με λεπτομέρειες! Ακόμα κι εσύ ο ίδιος λες ότι 5:45 με 6:30 ώρες δεν κάνει τόση διαφορά κι ασχολείσαι με max 9' διαφορά; Στην τελική είτε 6:45 να το πήγαιναν είτε 7:15 ο κόσμος θα το λέει 7 ώρες, οπότε έχει νόημα το 6:58 ή 7:04 κτλ; No offence!

Τέλος, μόνο σου κάνεις την υπόθεση ότι θα μείνει η εταιρεία και το συγκεκριμένο πλοίο στη γραμμή για χρόνια. Εδώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο, μιλάμε για χρόνια μετά; Άσε που και να δεχτούμε ότι η εταιρεία θα μείνει στην εταιρεία, κάτι παραπάνω από εμάς θα ξέρει και μπορεί αν χρειαστεί να αλλάξει και βαπόρι. Σιγά μην κάνει ειδική μετασκευή και πληρώσει τόσα με απλώς μία υπόθεση. Ελάχιστους μήνες πριν που λεγόταν ότι θα έμπαινε η εταιρεία στη γραμμή, άλλο πλοίο έλεγαν, οπότε; Για παράδειγμα, αρκεί να γίνει πράξη αυτό που τόσο καιρό λέγεται περί "συνεννόησης" των 3 μεγάλων για Ανδριατική και Ηράκλειο, οπότε μία αλλάγη σε τουλάχιστον 1 από τις παραπάνω γραμμές μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω!

Captain_Nionios
25-04-2010, 23:20
Πρωτον δεν ασχολουμαι με λεπτα, δευτερολεπτα ουτε με νανοδευτερολεπτα, απλα λεω οτι ενα βαπορι που το περιμενα με καθαρες 7+ κανει 7- και ειναι περιπου 9-10 λεπτα ταχυτερο απο αυτο που περιμενα. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ, ειπα οτι ειναι θετικο να ειναι γρηγοροτερο απ' οσο πιστευα. Διαφορες αξιες λογου μεταξυ δυο βαποριων ειναι της ταξης των 20-30 λεπτων, απλα θεωρω πως τα 45 λεπτα απο 5:45 σε 6:30 εχουν πολυ παραπανω καυσιμο γιατι απαιτουν 27+ κομβους και ειναι ΑΣΥΜΦΟΡΑ. Τελος ειπα αν μεινει το πλοιο στη γραμμη ΑΝ ξαναλεω ΑΝ θα θεωρουσα θετικο να γινει μια μετασκευη σε αυτο και να μη φερουν αλλο γρηγοροτερο και με μεγαλυτερη καταναλωση.Ακομα και αν αυτη θεωρειται περιττη για την κινηση της γραμμης καλο θα ηταν να γινει μιας που τα πλοια της ΑΝΕΚ εχουν μεγαλυτερους χωρους, ασχετα αν δεν ειναι απαραιτητο να τους εκμεταλευτουν συχνα. Δε νομιζω οτι απαγορευεαι να κανω υποθεσεις, δεν ειπα κατι οριστικο η σιγουρο, ολοι μας κανουμε υποθεσεις και καλο ειναι να μπορουμε να συζηταμε και με ΑΝ διοτι δινουν τροφη για εκτιμησεις.

orisibios
25-04-2010, 23:57
Ποσο εκπτωση εχει η blue star στους φοιτητες τελικα?Δινει την ιδια εκπτωση και στα οχηματα των φοιτητων οπως εκανε η ΑΝΕΚ? Δεν το βλεπω πουθενα στο site της.

manolis m.
26-04-2010, 00:42
Σιγουρα το οτι ενα πλοιο το οποιο εχει ανταγωνιστικες βλεψεις εναντι του μονοπωλιου ειναι θετικο να παρεχει εναν αξιοπρεπη χρονο ταξιδιου εφοσον θελει να διεκδικησει μεριδιο απο την πιτα της επιβατικης ( και οχι μονο - μεταφορες ) κινησης ! Το πλοιο απεδειξε πως χωρις ιδιεταιρη πιεση εκτελει το δρομολογιο του σε χρονο κατω των 7 ωρων οπως προβλεποταν ! Οσων αφορα το θεμα μετασκευης για την εξασφαλιση περρισοτερων κλινων - προσωπικη αποψη - πιστευω πως ειναι κατι αδιαφορο ως προς την εταιρια λογω ηλικιας (23χρ) αλλα ΟΧΙ περριτο !

artmios sintihakis
26-04-2010, 00:45
Έγω ένα έχω να πώ.......τρία πουλάκια κάθονταν......κ φτιαχνανε φραπέδες!!!!Captain Nionioo δεν είναι ανάγκη να το ψιρίζεις τόσοοοο...τόσο έκανε μεχρι το ένα φανάρι..τόσο εκανεεε με τοση ταχύτητα κ τα λοιπά.....τα λες δεν τα λές το ίδιο κ το αυτό...ο κάθε επιβάτης που μπαίνει μέσα στο βαπόρι,δεν βάζει χρονόμετρο για να μετρήση σε πόση ώρα θα κάνει το δρομολόγιο Χανιά-Πειραιάς κ το αντίστροφοο κ ούτε έχει να κερδίσει κάτι ο επιβάτης αν φτάσει 5' νωρίτερα.....να είχε μια ώρα διαφορά.....ναιιι αυτό παίζει ρόλο...αλλά δεν θα κάτσουμε τώρα να ασχοληθούμε κ με τα λεπτά.........Ας ευχηθούμε σστο βαπόρι να είναι καλοτάξιδο κ να έχει επιτυχία κ όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους!!!:D

Captain_Nionios
26-04-2010, 01:17
Αρτεμη ΕΛΕΟΣ, δεν δινω σημασια στα λεπτα. Δεν ειπα οτι νοιαζει τον επιβατη αυτο, απλα θεωρω πως ειναι ευχαριστο να ειναι μερικα λεπτα πιο γρηγορο απ' οσο το περιμεναμε, δειχνει συνεπεια. Επειδη πολυ κουρασα απ'οτι φαινεται δεν ξανασχολουμε, ουτε ξαναγραφω γνωμη!!! Φαινεται οι αποψεις ειναι δυσκολο να συζητηθουν ενω ταυτοχρονα παρεξηγειται το νοημα και ο σκοπο τους. Καληνυχτα!!!

μιχαλης79
13-05-2010, 02:06
Αν και βραδυ, ακουστε κατι και περιμενω σχολια....
Σημερα στα Χανια ακουστηκε το παρακατω σεναριο που αν γινει τελικα θα φερει τρελες ανατροπες (προς το καλυτερο) για την γραμμη
BLUE HORIZON ως εχει στα δρομολογια (καθημερινα)
OLYMPIC CHAMPION αναχωρηση απο Πειραια 16:οο αφιξη Σουδα 22:00 , αναχωρηση απο Σουδα 00:00 και αφιξη πειραια 06:00 (καθημερινα)
ΛΑΤΩ ως εχει κανονικα.
Δηλαδη μερα παρα μερα θα φευγουν 3 πλοια απο Σουδα με αναχωρησεις 21:00 - 23:00 - 00:00 :D
Σημερα παντως ακουγοταν παρα πολυ εντονα αυτο..Θα διξει ο χρονος βεβαια.
Καληνυχτα!!!

Φίλιππος Αίγιο
13-05-2010, 11:31
Και το Ελυρος που θα παει στην Ανκονα?

panthiras1
13-05-2010, 16:30
Και τα ήδη προγραμματισμένα ημερήσια, πως θα γίνουν;

meco
14-05-2010, 21:49
Δηλαδη μερα παρα μερα θα φευγουν 3 πλοια απο Σουδα με αναχωρησεις 21:00 - 23:00 - 00:00 :D
Παρανοϊκό σενάριο.
Ντόβερ>Καλέ έγινε το Πειραιάς>Σούδα και θα έχει τρία δρομολόγια έστω και μέρα παρά μέρα;

Naias II
16-05-2010, 14:13
Κομπίνα με μεταγωγές κρατουμένων στα Χανιά (http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=68435) :shock:

ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
16-05-2010, 14:36
αποψη μου οτι μεχρι στον σεπτεβρη η ανεκ δεν εχει και τοσο προβλημα με την ελευση δευτερου πλοιου στα χανια..οταν ερθει ο σεπτεβρης τοτε λογικο ειναι ειναι να κατεβασει το τσαμπιον και να στειλει αλλου το λατω για να φυγει το μπλου οριζον,,

Leo
16-05-2010, 18:55
αποψη μου οτι μεχρι στον σεπτεβρη η ανεκ δεν εχει και τοσο προβλημα με την ελευση δευτερου πλοιου στα χανια..οταν ερθει ο σεπτεβρης τοτε λογικο ειναι ειναι να κατεβασει το τσαμπιον και να στειλει αλλου το λατω για να φυγει το μπλου οριζον,,

Πιστεύεις ότι θα φύγει το Blue Horizon σ αυτή την περίπτωση και δεν απνατήσουν οι ανταγωνιστές με το Blue Star 1 ή αν χρειαστεί και Σουπερφάστ XI? Δεν ξέρω αλλά απλές σκέψεις κάνω.

Amorgos66
16-05-2010, 20:05
Αν και βραδυ, ακουστε κατι και περιμενω σχολια....
Σημερα στα Χανια ακουστηκε το παρακατω σεναριο που αν γινει τελικα θα φερει τρελες ανατροπες (προς το καλυτερο) για την γραμμη
BLUE HORIZON ως εχει στα δρομολογια (καθημερινα)
OLYMPIC CHAMPION αναχωρηση απο Πειραια 16:οο αφιξη Σουδα 22:00 , αναχωρηση απο Σουδα 00:00 και αφιξη πειραια 06:00 (καθημερινα)
ΛΑΤΩ ως εχει κανονικα.
Σημερα παντως ακουγοταν παρα πολυ εντονα αυτο..Θα διξει ο χρονος βεβαια.
Καληνυχτα!!!
...μην το θεωρειτε απίθανο....μάλλον είναι αναμενόμενο....
Εξάλλου,αυτο ακριβώς ειχε γίνει και με την έλευση του ΑΡΙΑΔΝΗ στα Χανιά,πριν 2 χρόνια......
...για θυμηθείτε.....!!!

eytyhis128
16-05-2010, 20:20
Το καλοκαιρι η ΑΝΕΚ με το δωρεαν αυτοκινητο, και τις πολυ καλες προσφορες δεν μπορει να ανταγωνιστη απο την Β S.

Giwrgos1980
17-05-2010, 13:42
Προσωπικά πάντως προβλέπω ναυμαχία στα Χανιά.......και κοντρίτσες με Champion και του ΧΙ :D

Leo
17-05-2010, 14:00
Προσωπικά πάντως προβλέπω ναυμαχία στα Χανιά.......και κοντρίτσες με Champion και του ΧΙ :D

Παιδιά αυτά δεν έχουν ανακοινωθεί, συνεπώς δεν χρειάζεται να μιλάμε για υποθέσεις και κόντρες. Εϊναι λίγο κουραστικό να ασχολούμαστε με τα ίδια και τα ίδια. Όταν ανακοινωθεί από την Εταιρεία ή τις Εταιρείες το ξανασυζητάμε.

T.ΓΙΑΝΝΗΣ
17-05-2010, 18:14

Όταν λες ΄΄ να φύγει ΄΄ μάλλον θα εννοείς να αντικαταστεί με κάποιο ποιοτικά καλύτερο?? Γιατί δε νομίζω να ήρθε η BLUE STAR στα Χανιά μόνο για ένα χρόνο!!!!

GiannisV
26-05-2010, 21:44
Καλό είναι να βλέπουμε ανταγωνισμό ειδικά σε μια τέτοια γραμμή προς όφελος των επιβατών αλλά όλα αυτά τα βλέπω πολύ μακριά απο την πραγματικότητα βέβαια κρατάω τις επιφυλάξεις μου.