Επιστροφή στο Forum : Γραμμή Πειραιάς - Χανιά (Piraeus - Chania route)
ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
30-05-2010, 10:44
12/6 εχουμε δρομολογια απο το μπλου οριζον και ελυρος-ολυμπικ τσαμπιον..
φίλε Λεβεντογιάννη είναι σίγουρο???Ποιές είναι οι πηγές σου??
Και στη θέση του Ολ. Τσαμπιον στην Αγκώνα ποιο θα στείλουν, το Κύδων ?.
Πρώτα ρωτάνε και μετα βάζουμε οποια πληροφορία μας κατέβει.
MILTIADIS
30-05-2010, 13:25
Δουλευει μεσα ο ανθρωπος.τα λευκα ορη η' ο σοφοκλης θα μπουν στην αγκωνα αμα γινει αυτο.Ευχης εργο παντως η καθοδος τσαμπιον στα χανια!!ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!:D
panthiras1
30-05-2010, 14:11
Φάκελος "ΛΑΤΩ" Από ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: Το ΚΡΗΤΗ 1 θα παει πατρα και θα κατεβει το τσαμπιον να κανει δρομολογια μαζι με το ελυρος..
Το αναφέρει στον φάκελο του ΛΑΤΩ.
panthiras1
30-05-2010, 14:35
Εάν κατέβει το CHAMPION υποθέτω ότι η BLUE STAR θα απαντήσει.
T.ΓΙΑΝΝΗΣ
31-05-2010, 23:10
Εάν κατέβει το CHAMPION υποθέτω ότι η BLUE STAR θα απαντήσει.
Δεν θα απάντηση μόνο η BLUE STAR αλλά και οι ίδιοι οι Χανιώτες. Έγινε και στο παρελθόν η κάθοδο του CHAMPION με σκοπό (όπως τους υποσχέθηκε ) για να μήνη στη γραμμή. Προς απογοήτευση τους όμως έφυγε με το που έμεινε μόνη της η Α.Ν.Ε.Κ. στα Χανιά. Το έχουν αποθαμένο τα Χανιά και δεν το έχουν ξεχάσει αυτό!!!!!!!!
Georgecz3
02-06-2010, 17:37
Στα Χανια κρατανε πολλα αποθημενα στην Α.Ν.Ε.Κ . Μια η καθοδο του champion και το πισωγυρισμα μετά, μια η αποδρομολογηση του Ελυρου(για να παει στο Ηρακλειο) την περιοδο του Πασχα και στην θέση του να ρθει το Ελ.Βενιζελος χτυπησανε ασχημα στην τοπική κοινωνια(Αν και η δευτερη περιπτωση εγινε πιο πολυ για να "εξυπηρετηθεί" η γραμμη λογο μεγαλύτερου προτοκολου του Βεν. απο λεγομενα.).
panthiras1
02-06-2010, 19:42
Εάν κατέβει το CHAMPION, όλα θα ξεχαστούν και θα τρέξουν να ταξιδέψουν όλοι μαζί του.
Θα δημιουργηθεί όμως πρόβλημα εάν η BLUE STAR βάλει κάποιο ισάξιο ή καλύτερο πλοίο. Το BLUE HORIZON (άποψή μου) δεν μπορει να ανταγωνιστεί "ΕΛΥΡΟΣ" και "CHAMPION".
Είναι αυτονόητο ότι εάν η BLUE STAR εγκαταλείψει την γραμμή των Χανίων, θα περάσει ο κίνδυνος για την ΑΝΕΚ και το CHAMPION πιθανόν να επιστρέψει στα σημερινά δρομολόγιά του.
Υ.Γ. Εγώ θα ήθελα (και με συμφέρει) να μείνει το CHAMPION στα Χανιά....
Georgecz3
02-06-2010, 20:28
Φιλε μου πολλους επιβατες μας συμφερει να μεινει το champion χανια η καποιο αλλο καραβι ισαξιο.Γιατι υπαρχουνε ατομα τα οποια ταξιδευουνε πανω κατω στα Χανια και εχουνε κανει το Δρομολογιο αυτο Χανια-Χαλεπα που λεμε.
Το θεμα ειναι τι θα κανουνε οι εταιριες.
Γιατι καλα τα οποια βαρελοτα της θερινης περιοδου(αν επιβεβαιωθουνε οι φημες) αλλα η ταμπακερα θα φανει μετα το καλοκαιρι .
Τωρα για το αν θα ξεχαστουνε ολα ή οχι , αυτο ειναι ενα αλλο θεμα .
Γιατι δεν μπορεις να φωναζεις "κακια" την ανεκ και μωλις σου φερει το γρηγορο να τρεχεις να ταξιδευεις μαζι της αμα υπαρχει αντιστοιχο πλοιο στην γραμμη. Γιατι ετσι της δινεις πατημα να κανει παρομοια πραγματα(μωλις ξαναμεινει μονοπολιο δλδ να σου φερει πισω το "πρωην").
Γιατι και εκεινη κοιταει το συμφερον(και καλα κανει γιατι επειχηρηση με σκοπο το κερδος ειναι) οπως εμεις το συμφερον μας(και καλα κανουμε γιατι θελουμε οικονομικες και γρηγορες μεταφορες απο και προς το νησι).
Αυτα τα 2 δεν συνδεονται αλλα η αλληθεια αυτη ειναι.
johnny7b
02-06-2010, 21:02
Είναι αυτονόητο ότι εάν η BLUE STAR εγκαταλείψει την γραμμή των Χανίων, θα περάσει ο κίνδυνος για την ΑΝΕΚ και το CHAMPION πιθανόν να επιστρέψει στα σημερινά δρομολόγιά του.
Δεν είμαι σίγουρος ότι η Blue Star θα εγκαταλείψει εύκολα τη γραμμή ακόμα κι αν χαθεί κομμάτι της πίτας των επιβατών λόγω έλευσης του Champion. Η ΑΝΕΚ θα απασχολεί 2 πλοία υψηλού κόστους στη γραμμή ενώ η BS μόνο ένα και μάλιστα χαμηλού. Οπότε νομίζω ότι κρατάει το κόστος της χαμηλά, διατηρώντας τη γραμμή βιώσιμη ακόμα και με σχετικά χαμηλή κίνηση.
Δεν είμαι καν σίγουρος ότι αξίζει να απαντήσει στο Champion φέρνοντας ένα πιο καινούριο και γρήγορο πλοίο. Ρισκάρει πιο πολλά με αυτό τον τρόπο. Αντίθετα κάνοντας προσφορές μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην ΑΝΕΚ (ή μάλλον να αφήσει την ΑΝΕΚ να κάνει ζημιά στον εαυτό της, υπερασπιζόμενη την έδρα της). Δε θυμάμαι να έχει κάνει κάτι αντίστοιχο η BS σε κάποια γραμμή της, συνήθως κεφαλαιοποιεί το γεγονός ότι έχει καλά πλοία, αλλά η γραμμή των Χανιων είναι ιδιάζουσα περίπτωση και το επιχείρημα του καλού και καινούριου πλοίου έχει αποτύχει στο παρελθόν.
Captain_Nionios
02-06-2010, 21:09
Επισης στις μερες μας ειναι σημαντικοτερο απο καθε αλλη φορα και το οικονομικο. Πιο πολυ μετρανε οι καλες τιμες παρα ενα εξαιρετικο βαπορι οπως το Champion.
Georgecz3
03-06-2010, 03:35
To μεγαλο ατου της Α.Ν.Ε.Κ στα Χανια ειναι οτι κραταει σχεδον στο συνολο το μεταφορικο κομματί του νομου, και μεριδιο των μεταφορικων του Ρεθύμνου.
Και οπως γνωριζουμε εκει ειναι και τα χοντρα λεφτα. Και επειδη πλεον στις μερες μας ολες αυτες οι εταιριες πληρωνουνε με επιταγες, δυσκολα η Blue Star θα αποσπασει μεταφορικο εργο απο το νομο(αποψη μου). Τωρα οσον αφορα τις ζημιες η μη της καθε εταιριας θα το δουμε απο το σεπτεμβρη και μετα που θα πεσει η κινηση του καλοκαιριου, και θα τα βαλουνε κατω να δουνε πως πηγανε στο 3 τριμηνο του ετους.
Τωρα οσο αφορα τα υψιλου κοστους βαπορια, ο Ελυρος δεν ειναι και τοσο υψηλου. Απο την αλλη το Champion σε υπηρεσιακη 28.5knots καταπινει γυρω στους 7tn/h.
johnny7b
03-06-2010, 04:54
Τωρα οσο αφορα τα υψιλου κοστους βαπορια, ο Ελυρος δεν ειναι και τοσο υψηλου.
Ο Έλυρος μετασκευάστηκε μόλις πριν 3 χρόνια και συνολικά κόστισε στην ΑΝΕΚ κάπου 75μύρια. Ακόμα κι αν το κόστος χρήσης του δεν είναι υψηλό, οι αποσβέσεις του θα καίνε.
το Champion σε υπηρεσιακη 28.5knots καταπινει γυρω στους 7tn/h.
Ένα αρχείο που είχε επισυνάψει κάποτε ο Captain_Nionios αν θυμάμαι καλά έδινε την κατανάλωση του Ορίζοντα κάπου 3.5tn/h @23knots.
Captain_Nionios
03-06-2010, 05:25
Για την ακριβεια 3 tn/h με ταχυτητα 23.5 κομβων. Ειδικα μετα τη ζημια που επαθε παει 22 οποτε εχει ακομα μικροτερη καταναλωση.
johnny7b
03-06-2010, 05:39
:oops: Εβαλα το .5 στο λάθος σημειο.
Offtopic: πολύ καλή τιμή αντικειμενικά, εδώ (http://www.ship-technology.com/projects/blue_ithaki/) δίνει περίπου την ίδια κατανάλωση για το Ithaki σε περίπου ίδια ταχύτητα, που έχει πολύ μικρότερη μεταφορική ικανότητα. Συμφέρει το εργαλείο :wink:
Captain_Nionios
03-06-2010, 06:08
Ναι συμφωνω σε σχεση ταχυτητας-καταναλωσης ειναι εξαιρετικο. Ιαπωνες ειναι αυτοι!!! Ο Μοναστιρλης ακουει;
profitis
03-06-2010, 14:28
Αφού συζητιέται το θέμα της κατανάλωσης...Διονύση, οι ακτοπλοικές σε τι τιμές αγοράζουν πάνω κάτω το πετρέλαιο για τα καράβια; Δεν ισχύει κάποιο ειδικο καθεστώς με λιγότερους φόρους κτλ;
MILTIADIS
03-06-2010, 14:44
Διαβαζω στο τευχος ιουνιου του ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ στη σελιδα 127(νωε εξπρες)οτι το JET FERRY 1 ενδεχεται να δρομολογηθει απο την ΑΝΕΚ στη γραμμη χανια-πειραιας!!!:shock:προβοκατσια??:rolleyes:
Captain_Nionios
03-06-2010, 14:47
Σιγουρα ειναι αφορολογητο, τωρα για τιμες δεν ξερω ακριβως. Εξαρταται και τι καυσιμο παιρνει καθε βαπορι. Καποτε ειχα ακουσει οτι πρεπε να ηταν γυρω στα 400 δολαρια ο τονος.
Georgecz3
04-06-2010, 02:56
Ο Έλυρος μετασκευάστηκε μόλις πριν 3 χρόνια και συνολικά κόστισε στην ΑΝΕΚ κάπου 75μύρια.
Το συνολικο κοστος αγορας και μετασκευης ανηλθε στα 59εκατομυρια ευρο περιπου.
(αναφερετε σε σχετικο αρθο της κυριακατικης εκδοσης της ναυτεμπορικης στις 28/9/08 )
YΓ:το θεμα με το κοστος το ανεφερα καθαρα σαν θεμα καταναλωσης μεταξι Ολυμπιονικη και ΕΛυρου .
panthiras1
12-06-2010, 08:43
12/6 εχουμε δρομολογια απο το μπλου οριζον και ελυρος-ολυμπικ τσαμπιον..
Τελικά, τι στράβωσε και δεν κατέβηκε στα Χανιά το OLYMPIC?
nautical96
12-06-2010, 10:56
αυτό δεν ξέρουμε καν αν ύσχηε!
μιχαλης79
22-01-2011, 17:57
Aπο 6/2/2011 αποχωρει ο Οριζοντας απο την γραμμη και χωρις να εχει δηλωσει ημερομηνια επιστροφης , αλλα λογια της πιατσας των Χανιων κανουν λογω για συμφωνια ΑΝΕΚ-ΑΤΤΙΚΑ να αποχωρισει η ΑΤΤΙΚΑ απο χανια και η ΑΝΕΚ μεσο ΗΕLLENIK απο Δωδεκανησα,μια που κανεις δεν βγαζει τα τρελα λεφτα απο τις γραμμες και μπας ανεβουν τα κερδη σε αυτες τις δυσκολες μερες.
Θα διξει ο χρονος!!!!
Το θεμα ειναι που θα μπουν τωρα τα 2 πλοια μετα τις ακινησιες τους?
gpap2006
22-01-2011, 18:04
Δεν βλέπω τόσο πιθανή την αποχώριση της ΑΤΤΙΚΑ από τα Χανιά, εκτός πια αν τα οικονομικά στοιχεία είναι τραγικά στη γραμμή.
Και εγω δεν βλέπω να φεύγει η Αττικα και απο τις 2 γραμμές της Κρήτης, αλλωστε ο Ορίζοντας θα αντικατασταθεί απο άλλο μπλε, οπότε δεν μένει η γραμμή ουτε μία μέρα χωρις μπλε πλοίο.
Apostolos
22-01-2011, 21:40
Ε πολύ πολύ να υπάρχει συμφωνία της ΑΝΕΚ με την Ατικα και να δούμε αποχωρήσεις της Αττικά απο τα Χανιά και της Ανεκ απο το Ηράκλειο....
Οποιος κάνει το πρώτο βήμα και εγκαταλείψει το Ηράκλειο, είναι σαν να επιζητεί το θάνατό του ...
T.ΓΙΑΝΝΗΣ
23-01-2011, 19:43
Το βλέπετε τόσο πιθανό να εγκατάλειψη την γραμμή των Χανίων η Attica, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της και την προσωπική του δήλωση στην πρόταση ΄΄ ήρθαμε και θα μείνομε ΄΄ πόσο αναξιόπιστος θα είναι μετά????
MILTIADIS
23-01-2011, 20:16
Αυτες οι δηλωσεις τοτε εγιναν υπο αλλα δεδομενα κατ αρχην..Οσο για το αναξιοπιστος,δεν νομιζω οτι τον πολυενδιαφερει,επιχειρηματιας ειναι και οχι πολιτικος που φοβαται μην εκτεθει στο λαο..Αλλα ειναι προφανες οτι οταν ανακοινωνεται συνεργασια μεταξυ αττικα-ανεκ το πρωτο που θα γινει θα ειναι να αφησει ο ενας τα καστρα του αλλου..
η blue star δεν θα φυγει απο τα χανια!αν δειτε και στο site της εταιρειας ο οριζοντας θα λειπει απο 11-3 εως 20-4 και στη θεση του θα μπει το 2.εγω θα συμφωνησω με τον φιλο Τ.ΓΙΑΝΝΗΣ με το <<΄΄ ήρθαμε και θα μείνουμε ΄΄ πόσο αναξιόπιστος θα είναι μετά???? >> και οτι << κοιταξτε στο παρελθον αν εχουμε πει κατι και δεν το καναμε >>
T.ΓΙΑΝΝΗΣ
27-01-2011, 14:31
Αυτες οι δηλωσεις τοτε εγιναν υπο αλλα δεδομενα κατ αρχην..Οσο για το αναξιοπιστος,δεν νομιζω οτι τον πολυενδιαφερει,επιχειρηματιας ειναι και οχι πολιτικος που φοβαται μην εκτεθει στο λαο..Αλλα ειναι προφανες οτι οταν ανακοινωνεται συνεργασια μεταξυ αττικα-ανεκ το πρωτο που θα γινει θα ειναι να αφησει ο ενας τα καστρα του αλλου..
Για να ταξιδέψει ο πελάτης (φορτηγό) πρέπει πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ως προς την εταιρεία. Αυτά έχει δει μέχρι σήμερα με διάφορους και τις ονομάζει αρπαχτές. Εδώ στο Ηράκλειο είναι 2 χρόνια η Attika και ακόμα φοβάται ο πελάτης ότι εάν φύγει την αντιμετώπιση που θα έχει από τις άλλες εταιρείες θα είναι ασύμφορη για να ταξιδέψει και να συνεχίσει το επάγγελμα του. Αυτό το έχει δείξει ο χρόνος και παλιότερα, πόσο μάλλον στα Χανιά που επικρατεί το μονοπώλιο από την τοπική εταιρεία. Εάν λοιπόν δεν μετράνε τα λόγια και μετράνε μόνο τα επιχειρείν, ο ταξιδιώτης μένει με τον φόβο τις αρπαχτεί όπως την ονομάζουν οι ίδιοι, που δεν ταξιδεύουν!!!!!
speedrunner
27-01-2011, 17:07
Τελικά όπως φαίνεται άλλαξαν τα σχέδια της Blue Star και έτσι όπως αναφέρει στο site της (http://www.bluestarferries.gr/site/content.asp?sel=624&loc=1)
"Τα δρομολόγια δεν θα εκτελούνται την περίοδο 07/02/11-10/04/11, λόγω ετήσιου δεξαμενισμού του πλοίου."
MILTIADIS
27-01-2011, 17:55
Δηλαδη αυτη η απουσια 3 μηνων απο τη γραμμη δειχνει αξιοπιστια αγαπητοι μου φιλοι?
Πως να μην''φοβαται''μετα ο φορτηγατζης να αλλαξει εταιρεια?αφηστε που ο μεγαλυτερος ογκος φορτηγων απο τα Χανια διακινειται την περιοδο Γεναρης-Μαρτης λογω εσπεριδοειδων,ελαιολαδου και αλλων αγροτικων προιοντων..
Το deal με την ΑΝΕΚ εγινε ηδη οπως βλεπετε..
Captain_Nionios
27-01-2011, 19:27
Θα συμφωνησω με το Μιλτο, πραγματικα ειναι μεγαλο αρνητικο για την εταιρεια αυτη η απουσια απο τη γραμμη για 2+ μηνες. Εγω την εχω στηριξει πολυ ταξιδευοντας πολυ συχνα με το βαπορι της αλλα αυτη η απουσια σιγουρα θα δυσαρεστησει επιβατικο κοινο μαζι και εμενα βεβαια που μου αρεσαν τα ωραρια αλλα και οι υπηρεσιες της. Το μονο στο οποιο θελει βελτιωσει το Horizon ειναι η ποσοτητα των εσωτερικων χωρων και λιγοτερο vibration αν και το τελευταιο δεν μπορει να αλλαξει. Ακομα χειροτερα ειναι τα πραγματα για το φορτηγατζη, αν καποιος ειχε συμφωνια με τη Blue Star πως θα γινει δεκτος με καλες προσφορες απο την ΑΝΕΚ που σιγουρα θα τον εχει στη μαυρη λιστα;
gpap2006
27-01-2011, 19:36
Η ΑΤΤΙΚΑ θα ελπίζει πως αυτές τις 9 εβδομάδες που θα απουσιάζει ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ θα αυξηθεί η πληρότητα του 12 στο Ηράκλειο. Σίγουρα πάντως είναι αρνητικό το γεγονός πως αφήνουν τη γραμμή για 63 ημέρες. Μάλλον έχει να κάνει και με την παράδοση του superferry ii που θα γίνει τελικά 1η Μαρτίου στους νέους ιδιοκτήτες και αυτό επηρεάζει όλες τις ακινησίες του ομίλου.
MILTIADIS
27-01-2011, 19:46
Το πρωτο που αναφερεις gpap2006 δεν νομιζω οτι ειναι και πολυ ρεαλιστικο,μιας που το Ηρακλειο απο τα Χανια απεχει 2,5 ωρες με το Κτελ.Ακομα και οι ταξιδιωτες του Ρεθυμνου(που καθημερινα αυτη τη σεζον δεν ειναι πανω απο 50) που ειναι ενδιαμεσα,προτιμουν να πηγαινουν στη Σουδα επειδη ειναι πιο κοντα τους και φανταζομαι οτι θα προτιμησουν να φυγουν εστω και στις 21.00 με την ΑΝΕΚ παρα να τρεχουν Ηρακλειο για να φυγουν 1.5 ωρα αργοτερα..Κριμα παντως γιατι σχεδιαζα καθοδο με οριζοντα στα τελη του φλεβαρη και τωρα θα πρεπει να ψαξω μερα που να μην πεφτει ΛΑΤΩ για κατω..:rolleyes:
T.ΓΙΑΝΝΗΣ
28-01-2011, 10:43
Εγώ συμφωνώ στο ότι και με αυτή την απουσία της, δείχνει ότι δεν είναι αξιόπιστη προς τον πελάτη της. Είναι ότι χειρότερο μπορούσε να κάνει, να στείλει δεξαμενή την υπάρχον μονάδα χωρίς αντικατάσταση. Έρχεται να επιβεβαίωση την απουσία της για κάποιο χρονικό διάστημα. Πράγμα που αυτό φοβάται ο πελάτης.
Λετε να εγινε η περιφημη συμφωνια ΑΤΤΙΚΑ-HELLENIC SEAWAYS και να δουμε την ΑΡΙΑΔΝΗ στη θεση του BLUE HORIZON;;;
Λεω τωρα εγω............:rolleyes:(Ο νηστικος καρβελια ονειρευεται......:grin::grin::grin:)
MILTIADIS
28-01-2011, 17:32
Εδω εγινε συμφωνια ΑΤΤΙΚΑ-ΑΝΕΚ λετε να εγινε και ΑΤΤΙΚΑ-ΧΕΛΕΝΙΚ(στην οποια μετοχος ειναι ο βαρδινογιαννης) εναντιον της ΑΝΕΚ???τοση κακια πια..χαχαχα!!ειπαμε παιδια...απο μια φημη μεχρι να αγοραστει το ποσοστο του Γκριμαλντι απο τον Βγενοπουλο μεχρι να χαλασει τη συμφωνια που ο ιδιος εκανε με την ανεκ και να ξαναβαλει,αλλο,πλοιο στα χανια απεχουμε κατι ετη φωτος μακρια.
Φανταζομαι Γιωργο σου διεφυγε η πρωτη συμφωνια..
Καλησπέρα, μήπως θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει οποιαδήποτε πληροφορία για αυτή την συμφωνία ¶ττικα - Ανεκ και το πώς αυτή θα επηρεάσει την γραμμή προς Χανιά, ή και άλλες;
MILTIADIS
09-03-2011, 20:33
Σε πρωτη φαση αυτο που εχει συμφωνηθει ειναι να φυγει ο ομιλος Βαρδινογιαννη απο τα Δωδεκανησα με το Νησος Ροδος και το Μπλου Οραιζον της Blue Star απο τα Χανια.Απο κει και περα υπαρχουν και αλλες φωνες που μιλανε για περαιτερω μοιρασμα γραμμων σε αδριατικη-ηρακλειο και για εισοδο της MIG στη μετοχικη συνθεση της ΑΝΕΚ.Θα μαθουμε στο μελλον για το δευτερο..
Ευχαριστώ πολύ Μιλτιάδη! Αυτό που αναρωτιέμαι είναι το κατά πόσο μια τέτοια συμφωνία είναι νόμιμη από την στιγμή που επωφελεί το μονοπώλιο και στις δυο γραμμές. Καρτέλ μου μυρίζει, με άλλα λόγια.;)
Κρίμα πάντως, θα μου λείψει το πλώριο μπαλκόνι του Blue Horizon στο επόμενο ταξίδι για Χανιά...:(
gpap2006
10-03-2011, 00:34
Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ αποδεσμεύεται από Δωδεκ'ανησα στις 14 Απριλίου. Δεδομένου πως δεν υπάρχει άλλη γραμμή (Κρήτη-θεσσαλονίκη απορρίφθηκε ως ασύμφορη), πιστεύω πως θα τον ξαναβάλουν Χανιά με την ελπίδα πως θα τον πουλήσουν εντός του έτους.
T.ΓΙΑΝΝΗΣ
10-03-2011, 11:24
Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ αποδεσμεύεται από Δωδεκ'ανησα στις 14 Απριλίου. Δεδομένου πως δεν υπάρχει άλλη γραμμή (Κρήτη-θεσσαλονίκη απορρίφθηκε ως ασύμφορη), πιστεύω πως θα τον ξαναβάλουν Χανιά με την ελπίδα πως θα τον πουλήσουν εντός του έτους.
Δηλαδή με το λεγόμενο σενάριο που αναφέρεις, είναι να φύγει από τα Χανιά μέσα του καλοκαιριού??? Και γιατί το βάζουν Χανιά ?? μια και υπάρχει το βαπόρι και δεν έχει η εταιρεία τι να το κάνει?? Λίγο απίθανα μου φαίνονται αυτά τα σενάρια!!
το κοβω να παει να κανει παρεουλα με τα υολοιπα γιαπωνεζακια του περαματος (http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=125819&d=1299685196).....
υπαρχει νομιζω και γιαυτο θεση....
η φωτογραφια ειναι του φιλου Παντελη απο το θεμα του ΛΙΣΟΣ
speedrunner
17-03-2011, 11:21
Τελικά όπως φαίνεται άλλαξαν τα σχέδια της Blue Star και έτσι όπως αναφέρει στο site της (http://www.bluestarferries.gr/site/content.asp?sel=624&loc=1)
"Τα δρομολόγια δεν θα εκτελούνται την περίοδο 07/02/11-10/04/11, λόγω ετήσιου δεξαμενισμού του πλοίου."
Το μύνημα στο site της εταιρίας έχει αλλάξει και πλέον λέει:
- Τα δρομολόγια δεν θα εκτελούνται την περίοδο 07/02/11-13/04/11, λόγω ετήσιου δεξαμενισμού του πλοίου.
οπότε για να διορθωθεί η ημερομηνία νομίζω ότι θεωρείτε και σίγουρη η επιστροφή του πλοίου στην γραμμή παρά της φήμες για αποχώρηση που νομίζω ότι δεν βασιζόντουσαν κάπου παρά μόνο στην "δήθεν" συμφωνία ΑΝΕΚ - ΑΤΤΙΚΑ, που δεν ξέρουμε κατα πόσο υπάρχει μια τέτοια συμφωνία γιατί και εδώ εκτός απο τις φήμες δεν είδαμε κάτι ποιο επίσημο!!!
Το μύνημα στο site της εταιρίας έχει αλλάξει και πλέον λέει:
- Τα δρομολόγια δεν θα εκτελούνται την περίοδο 07/02/11-13/04/11, λόγω ετήσιου δεξαμενισμού του πλοίου.
οπότε για να διορθωθεί η ημερομηνία νομίζω ότι θεωρείτε και σίγουρη η επιστροφή του πλοίου στην γραμμή παρά της φήμες για αποχώρηση που νομίζω ότι δεν βασιζόντουσαν κάπου παρά μόνο στην "δήθεν" συμφωνία ΑΝΕΚ - ΑΤΤΙΚΑ, που δεν ξέρουμε κατα πόσο υπάρχει μια τέτοια συμφωνία γιατί και εδώ εκτός απο τις φήμες δεν είδαμε κάτι ποιο επίσημο!!!
ε καλα,τετοιες συμφωνιες γινονται συνηθως κατω απο το τραπεζι,δεν νομιζω να εβγαινε κατι επισημο.....
οποτε αν οντως δεν ισχυει αυτο να περιμενουμε και το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ στα δωδεκανησα;
speedrunner
17-03-2011, 12:53
ε καλα,τετοιες συμφωνιες γινονται συνηθως κατω απο το τραπεζι,δεν νομιζω να εβγαινε κατι επισημο.....
οποτε αν οντως δεν ισχυει αυτο να περιμενουμε και το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ στα δωδεκανησα;
Μα η HSW στο τελευταίο ΣΑΣ είχε ζητήσει αποδρομολόγηση του Νήσος Ρόδος ενώ η Bluestar ποτέ δεν ζήτησε κάτι τέτοιο, άσε που εγώ πιστεύω ότι αν υπάρχει κάποια συμφωνία θα έχει σχέση με τις τιμές των εισιτηρίων ώστε να μην είναι πολύ χαμηλές και αιμορραγούν και οι 2 εταιρίες!!!!
συμφωνα με το site της blue star το μπλου οριζον θα ξαναγυρισει στα χανια στις 10-6 :roll::eek:
http://www.bluestarferries.gr/site/content.asp?sel=624&loc=1&query=
MILTIADIS
04-04-2011, 21:17
Εν ολιγοις δεν θα ξαναγυρισει ποτε..
Maroulis Nikos
20-04-2011, 09:43
'Αρθρο σήμερα στην Ναυτεμπορίκη αναφέρει ότι η minoan Lines έθεσε αίτημα στο ΥΕΝ για δρομολόγηση πλοίου στα Χανιά.
130161
Ας ανασύρουμε το θέμα της γραμμής για να μην βγαίνουμε offtopic σε θέματα πλοίων...
Αξίζει να θυμηθούμε ότι το φθινόπωρο του 2012 μετά απο ένα σωρό αιτήματα η Minoan Lines πήρε την έγκριση του ΣΑΣ για τακτική δρομολόγηση στην γραμμή του ΕΓ/ΟΓ Ολυμπια Παλας , μόλις μερικές ημέρες αφού το πλοίο μαζί με το αδερφό του Ευρώπη Παλας μεταβιβάστηκαν στην Minoan Italia και απο εκεί ναυλώθηκαν στην tirrenia για δυο χρόνια. Η άδεια υπάρχει ακόμα και δεν έχει αρθεί αν δεν κάνω λάθος.
Παρόλα αυτά η γραμμή αυτή την στιγμή καλύπτεται εξ ολοκλήρου απο την ΑΝΕΚ με τα Ελ. Βενιζέλος και Έλυρος. Το θέμα είναι όμως ότι σε διάφορες συζητήσεις που έχω κάνει τον τελευταίο καιρό όλοι λένε ότι η ΑΝΕΚ αν και κρατά με νυχια και με δόντια το μονοπώλιο πιθανόν λόγω των συνθηκών της χαμηλής ρευστότητας, της τιμής των καυσίμων και λοιπών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει (απλήρωτοι ναυτικοί) θα αναγκαστεί να δεχτεί κάποιον δεύτερο παίκτη στην γραμμή ώστε να μειώσει τα έξοδα.
Η πιο λογική υπόθεση λοιπόν είναι ότι η ΑΝΕΚ θα προτιμήσει κάποιον σύμμαχο στην γραμμή σε μορφή Κοινοπραξίας με μοιρασμένα δρομολόγια (όπως στην Πάτρα-Ανκονα και στο Πειραιάς-Ηράκλειο) παρα κάποιον αντίπαλο όπως η Minoan που θα οδηγήσει σε δυνατό ανταγωνισμό στις προσφερόμενες υπηρεσίες...
Captain_Nionios
08-02-2013, 22:42
Σε μια γραμμη με μεγαλη μεταφορικη κινηση και φορτηγα, που ειναι μονη της, που παιρνει τοσο καιρο και μεγαλο μεριδιο της κινησης του Ρεθυμνου δεν εχει εσοδα; Ειλικρινα μου ειναι πολυ δυσκολο να το πιστεψω.
panthiras1
09-02-2013, 18:18
Σε μιά μονοπωλειακή γραμμή, πιστεύω ότι υπάρχουν έσοδα. ¶λλο αν τα έσοδα καλύπτουν ανάγκες άλλων γραμμών.
Αν μπει η κοινοπραξία μέσα, η ΑΝΕΚ δεν θα φοβάται μήπως και μπεί άλλη εταιρεία στην γραμμή και θα ανεβάσει πολύ τα εισητήριά της (άποψη μου χωρίς να έχω ξεχωριστή πληροφόρηση).
Εσοδα υπαρχουν αμα τα παιρνει η καθε εταιρεια! Αμα τα παιρνουν οι τραπεζες λογω ανεξοφλητων δανειων τοτε εσοδα δεν υπαρχουν!!!
panthiras1
12-02-2013, 18:59
Συμφωνώ. Θα έλεγα ότι τα παίρνουν οι τράπεζες αλλά οι ναυτιλιακές αυξάνουν τα περουσιακά τους στοιχεία.... αλλά με αυτή την κρίση ότι και να πω.... δεν λέω τίποτα λοιπόν.
GiannisV
14-02-2013, 19:36
Υπάρχει πιθανότητα να μπεί και άλλη εταιρία στα Χανιά? Ή Minoan λέγεται ή Nel θα ήταν το ιδανικότερο να μας στηρίξουν έχουν ανάγκη τα Χανιά απο τέτοιες κινήσεις ακόμη και τώρα.
Flying Dolphin XVII
14-02-2013, 19:59
Υπάρχει πιθανότητα να μπεί και άλλη εταιρία στα Χανιά? Ή Minoan λέγεται ή Nel θα ήταν το ιδανικότερο να μας στηρίξουν έχουν ανάγκη τα Χανιά απο τέτοιες κινήσεις ακόμη και τώρα.
Η ΝΕΛ δε μπορεί καλά καλά να αντεπεξέλθει στις γραμμές που έχει αναλάβει. Παρ' όλα αυτά έχει κάνει αίτηση δρομολόγησης στα Χανιά και μάλιστα με ταχύπλοο αν θυμάμαι καλά. Όσο για τις Μινωικές είχαν κάνει αίτηση η οποία εγκρίθηκε μετά από σχεδόν ένα χρόνο από τη στιγμή που έγινε με αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον πλοίο να δρομολογήσουν.
Σωστά! Και όχι απλό ταχύπλοο! Τον μεγάλο Κεντέρη!!! Αλλά για δυο μήνες αρπαχτή μόνο σε τουρίστες και γρουπ μπορεί να ελπίζει αν εγκριθεί η αίτηση μιας και πήρε αναβολή μεχρι το επόμενο ΣΑΣ
Δυστυχως οι Χανιωτες πληρωνουν την στενοκεφαλια κ τον τοπικισμο τους. Η ΝΕΛ αν εγκριθει ο Κεντερης θα κανει μια καλοκαιρινη αρπαχτη. Οι Μινωικες για την ωρα δεν ασχολουνται με τα Χανια με τετοιο παρασκηνιο στα ΣΑΣ.
panthiras1
15-02-2013, 22:41
Χαλαρώστε λίγο. Οι εποχές είναι δύσκολες. ¶γνωστο αν αντέξει κι άλο πλοίο η γραμμή.
Αν χάσει η ΑΝΕΚ τα Χανιά... αρχίζουν τα δύσκολα.
Χαμένη είναι η γραμμή... Μεταφορείς με βερεσέδες όσο δεν πάει, απλήρωτα πληρώματα, μειωμένη κινήση κλπ κλπ... Ο πρώτος παίκτης που θα έρθει την τσάκισε την ΑΝΕΚ αρκει να ειναι απο τους "μεγάλους"...
panthiras1
16-02-2013, 17:56
Έχω την εντύπωση ότι η γραμμή των Χανίων πρέπει να αφήνει κέρδη. ¶λλο αν τα κέρδη αυτά καλύπτουν ανάγκες άλλων ανταγωνιστικών γραμμών...
Πες ότι μπαίνει κι άλλος μεγάλος παίχτης στην γραμμή. Θα αλλάξει τίποτα για τις μεταφορικές; Θα σταματήσουν τα βερεσέ; Τα ίδια προβλήματα δεν θα έχει και αυτός; ¶ρα γιατί να μπεί;
Αν πάλι δεν κάνει βερεσέ, οι μεταφορικές θα συνεχίσουν να πηγαίνουν με την ΑΝΕΚ που κάνει. Ποιό το όφελος γι' αυτόν;
Το θέμα είναι (καλό για όλους μας) η ΑΝΕΚ να βάζει καλά πλοία στην γραμμή και με λογικό εισητήριο. Αλλοίμονό μας αν ξαναγυρίσουμε δεκαετίες πίσω, με τα τότε καράβια.
Υ.Γ. Στο θέμα του ΕΛΥΡΟΣ διάβασα ότι το προορίζανε για πλωτή έκθεση εκτός Ελλάδος.
http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_jfusion&Itemid=53
Το βερεσε πολλοι αγαπησαν τον τζαμπατζη κανεις. Οταν δεν θα μπαινουν βερεσε πουθενα θα αλλαξει η νοοτροπια. Γιατι αν μπει καποιος αλλος στα Χανια δεν ειναι απαραιτητο να υπαρχει ΑΝΕΚ τοτε...
panthiras1
17-02-2013, 21:04
Από iclink: .........Γιατι αν μπει καποιος αλλος στα Χανια δεν ειναι απαραιτητο να υπαρχει ΑΝΕΚ τοτε...
Είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα;
Είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα;
Ειναι τοσο απληρωτα τα πραγματα...
Express Pigasos
19-02-2013, 14:37
Να υποθεσω πως δυσκολα το Κρητη ΙΙ θα σκαντζαρει τον Ελ.Βεν?Μιας και ειχα ακουσει πως δεν προχωρανε αι επισκευαι
panthiras1
19-02-2013, 19:58
Το ΚΡΗΤΗ Ι;
Ουτε το Ι ουτε το ΙΙ εχουν πιθανοτητες
panthiras1
20-02-2013, 12:35
Για το ΚΡΗΤΗ ΙΙ ξέρουμε. Γιατί όχι το ΚΡΗΤΗ Ι; Αν μπορούσε το ΚΡΗΤΗ ΙΙ γιατί δεν μπορεί το ΚΡΗΤΗ Ι;
giorgos5
10-05-2013, 02:20
για να δουμε τωρα αγαπητοι κυριοι τους σας,φετος θα αφησετε τον Ικαρο να μπει στη γραμμη?περυσι ελεγαν οτι 4 πλοια ηταν πολλα στα Χανια,τα 3 τωρα ειναι καλα??Αν ειναι να βγει ο Βαρδινογιαννης επισημα και να πει,δεν αφηνω τις μινωικες να μπουν στα Χανια.....
VASILIS CRETA
11-05-2013, 14:05
Προσωπικά δεν έχω δει ή ακούσει τίποτα... Υπάρχει σχέδιο να μπεί ή απλά φήμη;
Προσωπικά δεν έχω δει ή ακούσει τίποτα... Υπάρχει σχέδιο να μπεί ή απλά φήμη;
Υπάρχει αίτηση δρομολόγησης απο την εταιρεία για το ερχόμενο ΣΑΣ! Θέμα 44!
Flying Dolphin XVII
15-05-2013, 21:13
Aνακοίνωση των Μινωικών (http://www.minoan.gr/el/info-more/our-news) για τη γραμμή.
VASILIS CRETA
18-05-2013, 14:52
Ούτε τώρα (http://www.bankwars.gr/2013/05/%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%91%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%A7%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91-%CE%97-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%91/)..... (τουλάχιστον από πλευράς Σ.Α.Σ)....
GiannisV
31-05-2013, 22:43
Aνακοινώθηκαν τα ημερήσια δρομολόγια για το φετινό καλοκαίρι...καλο καλοκαίρι να έχουμε....
145038
Από την χθεσινή 2ωρη εκπομπή "Κρητική ΦΩΝΗ" στο Channel 9 (Αθήνα & Βορ.Ελλάδα) & ΚΡΗΤΗ TV1, το 2ο μέρος της.
Αφορά το μονοπώλιο που προκαλεί το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) στο δρομολόγιο Χανιά - Πειραιάς, κόβωντας διαρκώς το αίτημα της MINOAN LINES για τα Χανιά.
Δείτε το video εδώ. (http://www.youtube.com/watch?v=FRlbQanF7rQ&feature=youtu.be)
Το θέμα Σ.Α.Σ. άνοιξε τηλεοπτικά, η συνέχεια έπεται...
Η "Κρητική ΦΩΝΗ" προβάλλεται κάθε Παρασκευή ζωντανά στις 6-8 το απόγευμα στο Channel 9 από το ραδιομέγαρο της τηλεόρασης του Alpha.
Δείτε την εκπομπή σε επανάληψη και την Κυριακή μετά τα μεσανυχτα (1-3 πμ).
θα μπούν στην γραμμή οι μινωικές?
karavofanatikos
04-11-2013, 12:48
θα μπούν στην γραμμή οι μινωικές?
Aπ' ότι ακούγεται θα καταθέσει ξανά (για 3η φορά αν θυμάμαι καλά) αίτημα στο ΣΑΣ. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξέρει την έκβαση της υπόθεσης, καθώς όλες τις προηγούμενες φορές υπήρξε έντονο παρασκήνιο.
ποτε θα γινει το επομενο ΣΑΣ?και σε περιπτωση εγκρισης απο ποτε μπορει να ξεκινησει δρομολογια?
Ανεκτέλεστα λόγο απαγορευτικού σήμερα τα δρομολόγια του Έλουρου (από Χανιά) και του Λατώ (από Πειραιά)
speedrunner
11-12-2013, 15:00
ΘΕΜΑ 23 ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΑΣ» ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ –ΧΑΝΙΑ ΑΠΟ 01-06-2014 ΕΩΣ 31-10-2014
Έκτακτη και όχι ετήσια δρομολόγηση ζητάει η MINOAN, νομίζω ότι απο τώρα ξέρουμε την απάντηση που θα πάρει, βαρέθηκα πια αυτή την κοροϊδία απο αυτή την εταιρία, περιμένω να δώ αν στις αιτήσεις ετήσιας δρομολόγησης που βγαίνουν τον Φεβρουάριο θα έχει καταθέσει αίτημα!!!!!
panthiras1
25-07-2014, 08:59
Κάτι πρέπει να γίνει στο λιμάνι της Σούδας τώρα το Καλοκαίρι.
Μόλις φτάσει το πλοίο φεύγουν όλα μαζί τα αυτοκίνητα, οι λωρίδες ξαφνικά λιγοστεύουν και γίνεται ένα τρελό μποτιλιάρισμα.
Αν συνεργαστεί η Τροχαία με το Λιμενικό υπάρχει λύση. Αλλά πρέπει να τους το πούμε εμείς; Δεν το βλέπουν;
panthiras1
25-07-2014, 09:16
Μετά τις μειώσεις εισιτηρίων στην γραμμή Ηρακλείου, μήπως η ΑΝΕΚ πρέπει να σκεφτεί ανάλογες μειώσεις και στην γραμμή Χανίων όπου δεν υπάρχει ανταγωνισμός; Διαφορετικά όλοι θα παρακαλάνε να μπει καράβι και από άλλη εταιρία στα Χανιά... (Μινωϊκές;;)
panthiras1
05-12-2014, 22:29
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
Μνήμες από δύο τραγωδίες στα Χανιά την ερχόμενη Δευτέρα.
Μνήμη θυμάτων του ναυαγίου του πλοίου “Ηράκλειον” (1966) στη Φαλκονέρα αλλά και της αεροπορικής τραγωδίας (1969) η ερχόμενη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στα Χανιά.
Την ίδια ημέρα το πρωί θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Ποταπίου στο.............
http://www.haniotika-nea.gr/mnimes-apo-dio-tragodies-sta-chania-tin-erchomeni-deftera/
(Δεν μπόρεσα να βρω κάποιο άλλο φάκελο που να ταιριάζει πιο πολύ το θέμα και το έβαλα εδώ).
giorgos....
10-02-2015, 12:43
Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα σημερινά δρομολόγια της κοινοπραξίας ANEK - SUPERFAST (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2324:--anek-superfast---&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98) και της MINOAN LINES (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2323:-----minoan-lines----&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98).
panthiras1
23-05-2015, 21:03
Το ΚΡΗΤΗ Ι στην θέση του Έλυρος;
(Σύμφωνα με την Ελληνική ακτοπλοΐα)
Θα αντεξει ολο το καλοκαιρι πανω κατω και τα ημερησια ?.Εχω ζωηρες αμφιβολιες, μου μοιαζει πιο πολλη για αγγλικο ανεκδοτο.Μακαρι να κανω λαθος αλλα προβλεπω οτι θα γελασει και το παρδαλο κατσικι.
renetoes
25-05-2015, 17:56
Θα αντεξει ολο το καλοκαιρι πανω κατω και τα ημερησια ?.Εχω ζωηρες αμφιβολιες, μου μοιαζει πιο πολλη για αγγλικο ανεκδοτο.Μακαρι να κανω λαθος αλλα προβλεπω οτι θα γελασει και το παρδαλο κατσικι.
Θα δούμε, ας μην βιαζόμαστε αν βγάλουμε συμπεράσματα.
panthiras1
25-05-2015, 19:09
Το Σοφοκλής νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωση.
Giovannis
25-05-2015, 20:56
Τα ημερησια τα αποσυρανε παντως και απο τα χανια και απο το ηρακλειο. Προφανως οπως τα ειχανε στο μυαλο τους δε βγαινουν με τα Κρητη
Στα ημερήσια δε νομίζω να έχουν πρόβλημα με τα Κρήτη καθώς έχουν τον απαιτούμενο δρόμο για να βγάλουν το ταξίδι. Το πρόβλημα μάλλον είναι με το βραδινό των Χανίων όπου δεν έχουν πολλές καμπίνες.
Giovannis
25-05-2015, 22:49
Τα Κρητη ή ο Βενιζελος εχουν τον δρομο;;; Τι ωρα;;;
Captain_Nionios
25-05-2015, 23:31
Giovanni σχεδον ολα τα ποστ που κανεις εχουν υφος και μονιμως ειναι διορθωτικα ή εχουν κατι αρνητικο να επισημανουν.
Ποσο δα δρομο θελει ενα ημερησιο των Χανιων; Με ποσο δρομο νομιζεις οτι τα εβγαζε περυσι το Champion; Επειδη το ταξιδεψα δυο φορες σε ημερησιο, τη μια πηγαινε γυρω στο 19 και την αλλη γυρω στο 20...
Τα Κρητη πολυ συχνα στο προσφατο παρελθον τα βλεπαμε πανω απο τους 21 κομβους και γενικα ειναι βαπορια με δρομο. Λογικα ακομα και τωρα 20 κομβους θα μπορουν να τους βγαλουν.
Αν αναχωρουν 10:00 και στις 10:05 εχουν παραλλαξει το "μπαστουνι" στη Σουδα, σε 7 ωρες και 50 λεπτα θα ειναι στα φαναρια του Πειραια, δηλαδη γυρω στις 18:00.
Openseas και λοιπές ιστοσελίδες κράτησης έχουν το Kriti I.
Αν είναι έτσι τα πράγματα… Ξεπεσμός.
Ας ξανασυναρμολογήσουμε το ¶πτερα καλύτερα.:indecisiveness:
Giovanaut
26-05-2015, 07:38
Περίεργα παιχνίδια που παίζει η ζωή. Το ΜΠ. ΣΤΑΡ 1, το ΑΡΙΑΔΝΗ και το ΡΟΔΟΣ στη Λήμνο και τα ΚΡΗΤΗ στην Κρήτη. Αυτά έχουν οι μακροχρόνιοι τοπικισμοι...
marakis stratos
26-05-2015, 09:08
Στο site της ΑΝΕΚ για τελος Ιουλιου εμφανιζονται το ΕΛΥΡΟΣ και το ΚΡΗΤΗ 2. Το blue Galaxy?
Καλά μη δίνετε και ιδιαίτερη σημασία τι γράφει το σύστημα κρατήσεων. Αυτό αλλάζει μέσα σε δευτερόλεπτα !
Giovannis
26-05-2015, 09:33
Giovanni σχεδον ολα τα ποστ που κανεις εχουν υφος και μονιμως ειναι διορθωτικα ή εχουν κατι αρνητικο να επισημανουν.
Ποσο δα δρομο θελει ενα ημερησιο των Χανιων; Με ποσο δρομο νομιζεις οτι τα εβγαζε περυσι το Champion; Επειδη το ταξιδεψα δυο φορες σε ημερησιο, τη μια πηγαινε γυρω στο 19 και την αλλη γυρω στο 20...
Τα Κρητη πολυ συχνα στο προσφατο παρελθον τα βλεπαμε πανω απο τους 21 κομβους και γενικα ειναι βαπορια με δρομο. Λογικα ακομα και τωρα 20 κομβους θα μπορουν να τους βγαλουν.
Αν αναχωρουν 10:00 και στις 10:05 εχουν παραλλαξει το "μπαστουνι" στη Σουδα, σε 7 ωρες και 50 λεπτα θα ειναι στα φαναρια του Πειραια, δηλαδη γυρω στις 18:00.
Για να αποσυρανε τα ημερησια δρομολογια προφανως και καποιος λογος θα υπαρχει που δε φταιω εγω που τους κρινω αλλα αυτοι που ειναι απρογραμματιστοι!
Και προφανως πλεον δεν εχουν τη δυνατοτητα οι ταχυτητες αυτες να βγαζουν δρομολογια χωρις βλαβες, γιατι αν τυχει καποια βλαβη δε θα βγαινει ουτε ενα δρομολογιο!!! (δεν υπαρχουν πλοια για αντικατασταση πια!)
Openseas και λοιπές ιστοσελίδες κράτησης έχουν το Kriti I.
Αν είναι έτσι τα πράγματα… Ξεπεσμός.
Ας ξανασυναρμολογήσουμε το ¶πτερα καλύτερα.:indecisiveness:
Οσο υπηρχε ο φοβος του ικαρου, ηρθε ο ολυμπιονικης! Τωρα βραστα!
Στο site της ΑΝΕΚ για τελος Ιουλιου εμφανιζονται το ΕΛΥΡΟΣ και το ΚΡΗΤΗ 2. Το blue Galaxy?
Ο Ελυρος ναυλωθηκε! Κρητη ή Βενιζελος και galaxy εχει το μενου για την ωρα εκτος απροοπτου!
Περίεργα παιχνίδια που παίζει η ζωή. Το ΜΠ. ΣΤΑΡ 1, το ΑΡΙΑΔΝΗ και το ΡΟΔΟΣ στη Λήμνο και τα ΚΡΗΤΗ στην Κρήτη. Αυτά έχουν οι μακροχρόνιοι τοπικισμοι...
Οπως στρωνεις κοιμασαι, ετσι δε λεει ο σοφος μας λαος;
Το ποιο γελοιο του πραγματος ειναι οτι τα ταξιδιωτικα γραφεια που κανουν προκρατησεις ζητουν επιπλεον θεσεις και η εταιρεια δεν δινει.Δηλαδη μετην ανικανοτητα εκτελεσεις επιπλεον δρομολογιων θα εχει επιπτωσεις και ο τουρισμος αρα και η οικονομια της Κρητης.
Ενταξει μην τα παραφουσκώνουμε. Δεν νομιζω σε κανένα δρομολόγιο να ειναι απο τωρα οποιοδήποτε πλοίο γεμάτο τουλάχιστον σε αυτή τη γραμμή !!!
Αγαπητε μου Giovani αυτη η γραμμη ειναι αυτο που λεμε (ΦΙΛΕΤΟ ) ( ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ )κτλ.Δηλαδη εαν δεν εχουν κινηση αυτες οι γραμμες (της Κρητης ) ποιες θα εχουν?
Αγαπητε μου αυτη η γραμμη ειναι αυτο που λεμε (ΦΙΛΕΤΟ ) ( ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ )κτλ.Δηλαδη εαν δεν εχουν κινηση αυτες οι γραμμες (της Κρητης ) ποιες θα εχουν?
Captain_Nionios
26-05-2015, 12:56
Giovanni κανεις δεν ειπε οτι τα Κρητη ειναι ιδανικα για το καλοκαιρι.
Το βασικο τους προβλημα ειναι το μικρο ξενοδοχειακο τις μερες αιχμης. Ομως απο ταχυτητα ποτε δεν ειχαν προβλημα, φετος το Χειμωνα πηγαιναν γυρω στους 19 κομβους.
Ακομα και με τοσους βγαινει το ημερησιο με λιγη πιεση στις φορτωσεις, αλλα πιστευω πως μπορουν και παραπανω.
Η δικια σου σιγουρια παντως παραμενει και κυριως ο σχολιασμος μονο στα αρνητικα...
Giovannis
26-05-2015, 13:20
Giovanni κανεις δεν ειπε οτι τα Κρητη ειναι ιδανικα για το καλοκαιρι.
Το βασικο τους προβλημα ειναι το μικρο ξενοδοχειακο τις μερες αιχμης. Ομως απο ταχυτητα ποτε δεν ειχαν προβλημα, φετος το Χειμωνα πηγαιναν γυρω στους 19 κομβους.
Ακομα και με τοσους βγαινει το ημερησιο με λιγη πιεση στις φορτωσεις, αλλα πιστευω πως μπορουν και παραπανω.
Η δικια σου σιγουρια παντως παραμενει και κυριως ο σχολιασμος μονο στα αρνητικα...
Το αρνητικο σχολιαζεται παντα πρωτο-πρωτο σε ολες τις εταιρειες. Θετικο ομως εχει καπου να το σχολιασουμε; Οσο για το οτι το χειμωνα εβγαιναν τα δρομολογια, ρωτα τους επαγγελματιες ποσες φορες κατεβηκαν μετα τις 8 απο τα Κρητη και τα σχολια που κανουν ειτε στα Χανια ειτε στο Ηρακλειο ειτε στον Πειραια! (οπως και τα φρεσκα σχολια για το γκαλαξυ και το προβλημα φορτωεκφορτωσης!)
Ενταξει μην τα παραφουσκώνουμε. Δεν νομιζω σε κανένα δρομολόγιο να ειναι απο τωρα οποιοδήποτε πλοίο γεμάτο τουλάχιστον σε αυτή τη γραμμή !!!
Οταν δεν υπαρχουν διαθεσιμα δρομολογια γιατι τα κατεβασανε απο το συστημα, λογικο ειναι τωρα να μη μπορει καποιος να προγραμματισει τιποτα!!!
Captain_Nionios
26-05-2015, 13:43
Το αρνητικο σχολιαζεται παντα πρωτο-πρωτο σε ολες τις εταιρειες. Θετικο ομως εχει καπου να το σχολιασουμε; Οσο για το οτι το χειμωνα εβγαιναν τα δρομολογια, ρωτα τους επαγγελματιες ποσες φορες κατεβηκαν μετα τις 8 απο τα Κρητη και τα σχολια που κανουν ειτε στα Χανια ειτε στο Ηρακλειο ειτε στον Πειραια! (οπως και τα φρεσκα σχολια για το γκαλαξυ και το προβλημα φορτωεκφορτωσης!)
Το αρνητικο πολλες φορες σχολιαζεται, αλλα οχι ΜΟΝΟ αυτο. Επισης μεγαλη σημασια εχει το υφος σιγουριας και η εμμονη στις συνεχεις διορθωσεις-επισημανσεις προς το αρνητικο.
Το Χειμωνα το Κρητη ΙΙ ταξιδευε στη γραμμη με 19 κομβους σε ολα τα ταξιδια που εκανα και πολλες φορες το εβλεπα στο marinetraffic. Μια χαρα πηγαινε το βαπορι.
Αν μια-δυο φορες καθυστερησε με καιρους ή απο καποια μικροβλαβη και εσυ το εκανες σημαια, δε σημαινει πως το βαπορι πηγαινε σταθερα αργα.
Φίλε Giovannis εσύ έχεις μιλήσει με πολλούς επαγγελματίες που κατέβηκαν μετά τις 8 από τα Κρήτη; Ποια θεωρείς οτι πρέπει να είναι η ταχύτητα των Κρήτη για να μπούν στα ημερήσια; Ακόμα και το Έλυρος στα ημερήσια δε νομίζω οτι πάει πάνω από 22 κόμβους. Ασχέτως με όλα αυτά που λες τα Κρήτη ακόμα και αυτή τη στιγμή έχουν δρόμο για να κάνουν άνετα το ημερήσιο των Χανίων.
Giovannis
26-05-2015, 15:41
Αφου λοιπον εχουν δρομο τα Κρητη να βγαλουν τα καλοκαιρινα, για πιο λογο αποσυρθηκαν τα ημερησια δρομολογια της κοινοπραξιας και στα Χανια και στο Ηρακλειο;;;
Και ναι εχω μιλησει με αρκετους που βγηκαν μετα τις 8 φετος το χειμωνα απο τα Κρητη ειτε στον Πειραια ειτε στα Χανια ειτε στο Ηρακλειο ;)
Και ποιός σου είπε ότι δε θα ξανά μπούν άμεσα; Έστω και δε μπαίνουν, είσαι σίγουρος ότι φταίει η ταχύτητα των Κρήτη; Γιατί τόσα χρόνια στο Ηράκλειο τα Κρήτη έκαναν ημερήσια δρομολόγια χωρίς κανένα πρόβλημα. Στα Χανιά θα έχουν πρόβλημα που το δρομολόγιο είναι και κατά 20 με 30 μίλια λιγότερο; Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί.
Φίλιππος Αίγιο
26-05-2015, 16:00
παντα παραπονα ακουγα για τα πλοια που ηταν στην γραμμη πειραιας-χανια.τα κρητη ειναι αργα και εχουν λιγα κρεβατια, το τσαμπιον δεν εχει πολλα σαλονια, το galaxy κανει μεγαλη κληση ο καταπελτης του, το λατω ειναι αρχαιο,το ελυρος κουναει,ο βενιζελος ειναι αργος και κουναει,το αριαδνη εχει λιγα κρεβατια.
Giovannis
26-05-2015, 16:05
Και ποιός σου είπε ότι δε θα ξανά μπούν άμεσα;
Τα απεσυραν απο το ΣΑΣ! Αμεσα αποκλειεται λοιπον! Ειχα απορια αλλα απαντηση δεν πηρα απ οσους πεσατε να με φατε!!!
παντα παραπονα ακουγα για τα πλοια που ηταν στην γραμμη πειραιας-χανια.τα κρητη ειναι αργα και εχουν λιγα κρεβατια, το τσαμπιον δεν εχει πολλα σαλονια, το galaxy κανει μεγαλη κληση ο καταπελτης του, το λατω ειναι αρχαιο,το ελυρος κουναει,ο βενιζελος ειναι αργος και κουναει,το αριαδνη εχει λιγα κρεβατια.
GGGNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!! :mad::mad::mad::mad::mad:
Captain_Nionios
26-05-2015, 17:58
Giovanni.
Το οτι προς το παρον εχουν αποσυρει τα δρομολογια μπορει να εχει να κανει με το μικροτερο ξενοδοχειακο τους, το οποιο το καλοκαιρι θα χρειαστει οχι μονο για την καλυτερη εξυπηρετηση των επιβατων αλλα και για την τσεπη της εταιριας.
Μπορει να σκεφτονται καποια σεναρια, δε σημαινει οτι το κανουν για την ταχυτητα, δεν αποδεικνυεις κατι με αυτην την καραμελα, ποσο μαλλον οταν αποφευγεις να σχολιασεις το γεγονος οτι φετος το Χειμωνα ταξιδευε σχεδον παντα με 19 κομβους πραγμα το οποιο διαπιστωσα και στα αρκετα ταξιδια μου με το πλοιο... Στο Ηρακλειο δεν ξερω τι γινοταν, το Κρητη ΙΙ στα Χανια πηγαινε μια χαρα και αν βρηκε κανενα καιρο και αργησε δε θα βγαλουμε κανονα.
Τα ημερησια βγαινουν ακομα και με 19 κομβους, ακομα και με 18.5 αν γινονται πιο γρηγορα οι φορτωεκφορτωσεις. Καλο θα ειναι να πηγαινουν με 20 για να υπαρχει περισσοτερη ανεση.
Το βασικο ερωτημα ειναι το ξενοδοχειακο, οχι η ταχυτητα...
Για τον Ελ. Βενιζελο απο την αλλη μαλλον το ερωτημα ειναι η ταχυτητα.
Giovannis
26-05-2015, 18:08
Μονο που δεν υπαρχουν εναλλακτικες πια :o
οσο για τον Βενιζελο εχει κ αλλα θεματα ;)
Καλησπερα.Βρε παιδια αρχισαμε να τρωγωμαστε χωρις λογο.Τ απραγματα ειναι απλα .Απριλης Μαης κοντα το θερος.Το καλοκαιρι εφτασε και τοτε θα τα δουμε ολα η θετικα η αρνητικα,και μετα θα μπορουμε να λεμε οτι θελουμε.Βεβαια το οτι ειμαστε παραξενοι και το ενα μας μυριζει και το αλλα μας βρωμαει ειναι ενα χαρακτηριστικο της φυλης μας.Αυτα.
Ενώ η LISSARA...! :applause::applause::applause:
Εργαλείο!
panthiras1
27-05-2015, 21:42
Εάν αφαιρέθηκαν τα ημερήσια από την Κρήτη πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με ταχύτητες των πλοίων, επάρκεια καμπινών, ξενοδοχειακό κ.λ.π.
Πιστεύω ότι αφαιρέθηκαν λόγω μικρών πληροτήτων των πλοίων.
Giovannis
27-05-2015, 23:37
Ας "δικαιολογισουμε" τις μικρες πληροτητες στο Ηρακλειο λογω ανταγωνισμου γι αυτο κ κοψανε πανω απο τα μισα ημερησια στην κοινοπραξια, αλλα στα Χανια που ειναι μονοπωλειο παλι να το "δικαιολογισουμε";
avvachrist
28-05-2015, 01:23
Πιστεύω ότι αφαιρέθηκαν λόγω μικρών πληροτήτων των πλοίων.
Αυτό φίλε μου ειδικά στην γραμμή των Χανίων δεν ισχύει. Πέρυσι το καλοκαίρι ήθελα να ταξιδέψω Παρασκευή για Χανιά και θέση έβρισκα Δεύτερα! Και με ημερήσια δρομολόγια μέσα στο σαββατοκύριακο! Όλα με φουλ πληρότητα!
Τα Χανιά έχουν ανέβει πολύ σαν τουριστικός προορισμός τα τελευταία χρόνια. Εκτός και αν έχουν πληροφορίες στην ΑΝΕΚ για τόσο μεγάλη πτώση φέτος...
Από αρχές Ά90 έχει από Ιούνιο μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου, κάθε χρόνο ημερήσια δρομολόγια.
Και μάλιστα σε εποχές που η γραμμή είχε 4 πλοία (¶πτερα, Κρήτη, Κνωσσός, Φαιστός).
Τα τελευταία χρόνια, ακόμα και μέσα στην κρίση, σχεδόν όλα τα ημερήσια ήταν γεμάτα. Φυσικά να μην ξεχνάμε το μεγάλο δέλεαρ που ήταν το δωρεάν όχημα και τα -30% στα μετΆεπιστροφής…
panthiras1
28-05-2015, 20:57
Μόλις τώρα μπήκα στο σύστημα κράτησης της ΑΝΕΚ. Ημερήσια υπάρχουν και εφέτος:
Στα Χανιά με BLUE GALAXY και ΚΡΗΤΗ Ι
Στο Ηράκλειο με BLUE HORIZON και ΚΡΗΤΗ ΙΙ
Joyrider
01-06-2015, 08:43
Φέτος αποφασίσαμε να πάμε διακοπές στα Χανιά, μετά από 7 χρόνια αποχής από τις διακοπές σε νησιά, κινούμασταν σε προορισμούς στην ενδοχώρα αφού είναι κατά πολύ φθηνότερα!
Δυστυχώς όμως, αν και θα πάμε στα Χανιά, δεν θα προτιμήσουμε το πλοίο διότι οι ναύλοι είναι εξωπραγματικοί, για τόσες χαμένες ώρες ταλαιπωρίας. Οι ναύλοι για μια τριμελή οικογένεια όπως εμείς στο κατάστρωμα, με δύο μοτοσυκλέτες ξεπερνάει τα 260 ευρώ με επιστροφή (!!!!!!!!!!!!!) την ώρα που το αεροπλάνο κοστίζει λιγότερο από τα μισά.
Έκλεισα λοιπόν με το αεροπλάνο για 140 ευρώ με επιστροφή (!!!!!!!!!) και απλά θα στείλουμε τις μηχανές μας κάτω με το πλοίο και θα τις παραλάβουμε κανένα δύωρο μετά την άφιξη του πλοίου στη Σούδα.
Όταν μπαίνει το δίλλημα, λεφτά πεταμένα (που δεν υπάρχουν) και καραβολατρία, κερδίζει το αεροπλάνο κατά κράτος...
Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους και εις άλλα με υγεία.
Takerman
01-06-2015, 10:37
Φέτος αποφασίσαμε να πάμε διακοπές στα Χανιά, μετά από 7 χρόνια αποχής από τις διακοπές σε νησιά, κινούμασταν σε προορισμούς στην ενδοχώρα αφού είναι κατά πολύ φθηνότερα!
Δυστυχώς όμως, αν και θα πάμε στα Χανιά, δεν θα προτιμήσουμε το πλοίο διότι οι ναύλοι είναι εξωπραγματικοί, για τόσες χαμένες ώρες ταλαιπωρίας. Οι ναύλοι για μια τριμελή οικογένεια όπως εμείς στο κατάστρωμα, με δύο μοτοσυκλέτες ξεπερνάει τα 260 ευρώ με επιστροφή (!!!!!!!!!!!!!) την ώρα που το αεροπλάνο κοστίζει λιγότερο από τα μισά.
Έκλεισα λοιπόν με το αεροπλάνο για 140 ευρώ με επιστροφή (!!!!!!!!!) και απλά θα στείλουμε τις μηχανές μας κάτω με το πλοίο και θα τις παραλάβουμε κανένα δύωρο μετά την άφιξη του πλοίου στη Σούδα.
Όταν μπαίνει το δίλλημα, λεφτά πεταμένα (που δεν υπάρχουν) και καραβολατρία, κερδίζει το αεροπλάνο κατά κράτος...
Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους και εις άλλα με υγεία.
Πρέπει να είσαι τυχερός να βρεις αεροπορικά σε καλή τιμή να συμπίπτουν με την άφιξη του πλοίου και το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή. Από την άλλη αν βάλεις ότι πρέπει να πας Πειραιά να αφήσεις τις μοτό, να γυρίσεις σπίτι, την μετάβαση στο αεροδρόμιο, όταν φτάσεις να πας από το αεροδρόμιο στη Σούδα και την αντίστοιχη διαδικασία στην επιστροφή, είναι λίγο ταλαιπωρία. Άποψη μου πάντα. Περί ορέξεως............
renetoes
01-06-2015, 13:42
Πρέπει να είσαι τυχερός να βρεις αεροπορικά σε καλή τιμή να συμπίπτουν με την άφιξη του πλοίου και το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή. Από την άλλη αν βάλεις ότι πρέπει να πας Πειραιά να αφήσεις τις μοτό, να γυρίσεις σπίτι, την μετάβαση στο αεροδρόμιο, όταν φτάσεις να πας από το αεροδρόμιο στη Σούδα και την αντίστοιχη διαδικασία στην επιστροφή, είναι λίγο ταλαιπωρία. Άποψη μου πάντα. Περί ορέξεως............
Συγγνώμη αλλά ίσως τα έξοδα να είναι περισσότερα λαμβάνοντας υπόψην όλα τα προαναφερθέντα. Εκτός αν έχει κάποιος φίλους ή συνεργάτες να τον πηγαινοφέρνουν δωρεάν σε τόσους προορισμούς.
Joyrider
01-06-2015, 13:55
Μην κρίνετε εξ ίδιων τα αλλώτρια. Όταν προγραμματίζεις τις διακοπές σου 2 μήνες πριν, φυσικά και θα βρεις φθηνά αεροπορικά. Ειδικά για Χανιά η RyanAir έχει μια χαρά τιμές και η ώρα της ανταπόκρισης είναι μια ώρα μετά την άφιξη του πλοίου στη Σούδα, ο Πειραιάς είναι 15 λεπτά από το σπίτι μου για να φορτώσω τις μηχανές μας στο πλοίο, ενώ με το μετρό το αεροδρόμιο είναι μια ανάσα, και στο φινάλε πόσο έχει ένα ταξί από το Δασκαλογιάννης μέχρι τη Σούδα...
Κατά συνέπεια δεν υπάρχει ταλαιπωρία και τα χρήματα που θα χαλάσουμε μαζί με τα ναύλα στο πλοίο είναι πολύ περισσότερα, και θα χαρώ καλύτερα να τα χαλάσω στα Χανιά...τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ!
renetoes
01-06-2015, 15:51
Μην κρίνετε εξ ίδιων τα αλλώτρια. Όταν προγραμματίζεις τις διακοπές σου 2 μήνες πριν, φυσικά και θα βρεις φθηνά αεροπορικά. Ειδικά για Χανιά η RyanAir έχει μια χαρά τιμές και η ώρα της ανταπόκρισης είναι μια ώρα μετά την άφιξη του πλοίου στη Σούδα, ο Πειραιάς είναι 15 λεπτά από το σπίτι μου για να φορτώσω τις μηχανές μας στο πλοίο, ενώ με το μετρό το αεροδρόμιο είναι μια ανάσα, και στο φινάλε πόσο έχει ένα ταξί από το Δασκαλογιάννης μέχρι τη Σούδα...
Κατά συνέπεια δεν υπάρχει ταλαιπωρία και τα χρήματα που θα χαλάσουμε μαζί με τα ναύλα στο πλοίο είναι πολύ περισσότερα, και θα χαρώ καλύτερα να τα χαλάσω στα Χανιά...τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ!
Ευχαριστώ για το ήθος που βγάζει το μήνυμά σου (",,,τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ").
Takerman
01-06-2015, 17:13
Όπως έγραψα στο μήνυμα μου είπα τη γνώμη μου από την στιγμή που αποφάσισες να μοιραστείς δημόσια στο φόρουμ τον σχεδιασμό του ταξιδιού σου. Ούτε σε πρόσβαλα με χαρακτηρισμούς τύπου "εξ ιδίων τα αλλότρια", ούτε το ύφος μου ήταν κάπως απέναντι σου. Αν δεν ήθελες σχολιασμό, ας κράταγες τον σχεδιασμό του ταξιδιού σου στο μυαλό σου και να μην έγραφες. Όσο καιρό είμαι μέλος στο φόρουμ δεν έχω μιλήσει ή καλλίτερα γράψει, άσχημα σε κανένα. Σχολιάζω με σεβασμό όποτε το κάνω και περιμένω την ανάλογη συμπεριφορά. Αυτά είχα να πω για το συγκεκριμένο.
Για την ιστορία πάντως :
3 άτομα με το μετρό στο αεροδρόμιο κοστίζει 20€ η κάθε διαδρομή. Επί 2=40€.
Από το Δασκαλογιάννης στη Σούδα το ταξί κοστίζει 22€. Επί 2=44€.
Βάλε και τα 70€ πήγαινε-έλα οι 2 μοτό που θα τα πλήρωνες έτσι κι αλλιώς.
140€ τα αεροπορικά + 70 οι μοτό στο καράβι=210€. Πρόσθεσε το μετρό και το ταξί..........
Psarianos
01-06-2015, 17:56
Πρόσθεσε το μετρό και το ταξί..........
Βάλε όμως φίλε ότι και 8-9 ώρες στο πλοίο υπάρχει περίπτωση να χαλάσεις πάνω απο 40ευρώ για 3 άτομα(σε καφέδες,φαγητό,τσιγάρα,περιοδικά κλπ)
Προσωπικά όσο κι άν μ'αρέσει το ταξίδι στο πλοίο,όταν η μετάβαση με το αεροπλάνο πλησιάζει η ξεπερνά ελάχιστα το συνολικό τίμημα των εισητηρίων του πλοίου,συμφέρει απο πολλές πλευρές(χρόνου,κόστους,ταλαιπωρίας,καθυστερήσεων)ε ιδικά το καλοκαίρι που τα πλοία ταξιδεύουν με πολύ κόσμο.
panthiras1
01-06-2015, 18:28
Αγαπητέ Joyrider, εφ΄ όσον το κάνεις κατέγραψε την εμπειρία σου και τα έξοδα που θα κάνεις και σύγκρινέ τα με τα έξοδα του πλοίου.
Την εμπειρία σου δημοσίευσέ την στο forum για να ενημερωθούμε όλοι μας. Πρέπει να σου πω ότι αυτό που πας να κάνεις μου έχει περάσει και εμένα από το μυαλό μου. Για τον Χειμώνα όμως. Το Καλοκαίρι, όταν ταξιδεύω μόνος μου, προτιμώ να ταξιδεύω με τα ημερήσια δρομολόγια των πλοίων. Θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία για εμένα να χαλαρώσω λίγες ώρες στο σαλόνι διαβάζοντας ένα ευχάριστο βιβλίο και απολαμβάνοντας ένα ... καφέ.
Το αναφέρω αυτό για να τονίσω ότι το ταξίδι είναι προσωπική υπόθεση του καθένα μας. Διαλέγεις το μεταφορικό σου μέσο, ανάλογα με το τι ζητάς και τι σε ευχαριστεί περισσότερο.
Σίγουρα πάντως ένα από τα μεγάλα προβλήματα των ναυτιλιακών εταιρειών είναι οι χαμηλές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Ευτυχώς για εμάς. Ειδικά στα Χανιά με την Ryanair .... και τις άλλες αεροπορικές που λόγω ανταγωνισμού είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν.
Υ.Γ. Αγαπητέ Psarianos συμφωνώ μαζί σου.
Takerman
01-06-2015, 18:37
Φίλε Ψαριανέ όταν τίθεται θέμα χρόνου χωρίς κουβέντα η επιλογή είναι μια και είναι αεροπλάνο. Χρειάστηκε να πάω Μυτιλήνη για κάτι έκτακτο τον χειμώνα την μία μέρα και την άλλη έπρεπε να είμαι πίσω και πήγα με το αεροπλάνο. Τώρα για το θέμα της ταλαιπωρίας είναι προσωπικό θέμα του καθενός.
Εγώ προσωπικά πχ το χάραμα στο βαπόρι με τον καφέ και το τσιγάρο (προπαντός στο "Μυτιλήνη" με το πλωριό μπαλκόνι, όταν πήγαινε...) δεν το αλλάζω για κανένα αεροπλάνο. Μια χρονιά που πήγα Ρόδο, παρόλο που είχα καμπίνα, έμεινα ξάγρυπνος να βλέπω τα ενδιάμεσα λιμάνια μέχρι την Ρόδο. Όπως είπα είναι προσωπικό θέμα του καθενός και δεν μπαίνει στη λογική η δική μου άποψη είναι σωστή και η δική σου λάθος. Όπως το αισθάνεται ο καθένας.
Φιλικά.
panthiras1
01-06-2015, 18:54
Αν όμως Takerman κλείσεις την τελευταία στιγμή εισιτήριο .... θα το βρεις φτηνό; Όχι πάντα και όχι σύμφωνα με το δικό σου πρόγραμμα. Θα πρέπει να προσαρμόσεις το ταξίδι σου σύμφωνα με το πια ημέρα και ώρα θα βρεις οικονομικό εισιτήριο.
Υ.Γ. Για να είναι ανταγωνιστικό το καράβι, η τιμή εισιτηρίου πρέπει να είναι κάτω των 20 ευρώ. Σήμερα με το αεροπλάνο μπορείς να βρεις εισιτήριο και 26 ή 27 ευρώ.
Takerman
01-06-2015, 19:01
Εννοείς για το καράβι φίλε Panthiras1?
roussosf
01-06-2015, 19:50
Αν και απαγορεύεται το chat στο forum θα πέσω και εγώ στην ¨παγίδα " να σχολιάσω το θέμα
Η σύγκριση που γίνετε είναι στο χρηματικό κόστος (€υρα) μεταξύ μετακίνησης πλοίου η αεροπλάνου
Δεν είναι μόνο το χρηματικό κόστος
Ο φίλος που ξεκίνησε την συζήτηση , μίλησε για την μετακίνηση τριών ατόμων με μηχανή , και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του απλά γιατί έχει την δυνατότητα να το κάνει. Μένει δίπλα η πολύ κοντά στον Πειραιά , τον εξυπηρετεί και το Μετρό η ο Προαστιακός για αεροδρόμιο και όλα είναι βολικά , δεν έχει και το πρόβλημα βάρους αποσκευών που έχουν τα φτηνά αεροπορικά
Αν όμως μένεις στην Κυψέλη πχ η στήν Πετρούπολη η στην Παλλήνη , πρέπει να πας την μηχανή η το αυτοκίνητο στον Πειραιά και να γυρίσεις και το άλλο πρωί να πας αεροδρόμιο για να φύγεις,και μόλις φτασεις στα Χανιά να πάς στην Σούδα για να τα πάρεις και και και .......αν υπολογήσεις αυτό το χρόνο πλακα-πλακα με το βαπόρι είσαι ήδη στην Μήλο
Καί άν εχεις και οικογένεια και πρέπει να κουβαλάς και όλα τα σχετικά των καλοκαιρινών διακοπών......άστο καλύτερα....βαποράκι και μόνο βαποράκι
και νομίζω ότι καλό είναι να το σταματήσουμε
ο τρόπος ταξιδιού είναι προσωπική υπόθεση του καθενός
άλλος βαριέται το πλοίο και άλλος φοβάται το αεροπλάνο
Takerman
01-06-2015, 22:12
Θα πω κάτι τελευταίο που είναι η άποψή μου και δεν έχω καμία πρόθεση να την επιβάλω σε κανένα και κλείνει εδώ για μένα.
Το κόστος μερικά ποστ πιο πίσω αποδεδειγμένα είναι σχεδόν ίδιο. Δε νομίζω να σωθούμε οικονομικά για 10 και 20€ υπέρ της μιας ή της άλλης επιλογής.
Με την λογική όμως της ταλαιπωρίας και του ίδιου κόστους βαποριού-αεροπλάνου ή έστω του φθηνότερου αεροπλάνου, δεν πρόκειται να ξαναμπούμε σε βαπόρι. Ας τα βλέπουμε τότε στις φωτογραφίες και ας πηγαίνουμε και καμιά βόλτα στον Πειραιά να τα χαζεύουμε από το λιμάνι.
Υποτίθεται ότι είμαστε σε ένα καραβολατρικό φόρουμ και όσοι είμαστε εδώ, άλλος πολύ, άλλος λίγο, έχουμε μια "λόξα" με τα καράβια.
ΥΓ: Ζητώ συγνώμη από τους διαχειριστές για την κατάχρηση των off topic.
panthiras1
02-06-2015, 18:50
Από panthiras1: Υ.Γ. Για να είναι ανταγωνιστικό το καράβι, η τιμή εισιτηρίου πρέπει να είναι κάτω των 20 ευρώ. Σήμερα με το αεροπλάνο μπορείς να βρεις εισιτήριο και 26 ή 27 ευρώ.
Από Takerman:Εννοείς για το καράβι φίλε Panthiras1?
Ναι φίλε Takerman. Εννοώ ότι για να γίνει οικονομικά ανταγωνιστικό το πλοίο σε σχέση με το αεροπλάνο, η τιμή του πλοίου πρέπει να πέσει κάτω από 20 ευρώ.
Οι ναυτιλιακές εταιρείες αν θέλουν να ανταγωνιστούν τα αεροπλάνα, θα πρέπει να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα.
Οικονομικά εισιτήρια με δικαίωμα μιας χειραποσκευής όπως κάνουν τα αεροπλάνα.
Βέβαια όπως αναφέρει και ο roussosf ο τρόπος ταξιδιού είναι προσωπική υπόθεση του καθενός μας.
panthiras1
02-06-2015, 22:00
Ημερήσια δρομολόγια Χανίων - Καλοκαίρι 2015.
http://web.anek.gr/anek_prod/pdf/Brochures/Brochures_100_011_el_v22.pdf
panthiras1
14-06-2015, 17:39
Από panthiras1: Ναι φίλε Takerman. Εννοώ ότι για να γίνει οικονομικά ανταγωνιστικό το πλοίο σε σχέση με το αεροπλάνο, η τιμή του πλοίου πρέπει να πέσει κάτω από 20 ευρώ.
Οι ναυτιλιακές εταιρείες αν θέλουν να ανταγωνιστούν τα αεροπλάνα, θα πρέπει να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα.
Οικονομικά εισιτήρια με δικαίωμα μιας χειραποσκευής όπως κάνουν τα αεροπλάνα.
H ANEK ανταποκρίθηκε (;;)). Δημιούργησε νέες κατηγορίες εισιτηρίων. Τις SAVER και SUPER SAVER. Η SUPER SAVER έχει 20 ευρώ, αλλά προσοχή στις προϋποθέσεις.
Πιο πολλά:
http://web.anek.gr/portal/page/portal/ANEK_prod/AllOffers#offid_11399
Μα που στο καλό ειναι κρυμένες αυτές οι θέσεις και δεν φαίνονται πουθενά ;
panthiras1
24-07-2016, 12:09
Ένα δισέλιδο αφιέρωμα έχει η "Εφημερίδα των Συντακτών" για τις "Οι κόντρες των ακτοπλόων έχουν γράψει ιστορία με αίμα" και αναφέρεται για τις κόντρες που υπήρξαν από τις αρχές του περασμένου αιώνα (1900). Μεταξύ αυτών αναφέρει και στο ναυάγιο του "ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ" που εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά - Πειραιάς.
Αν το βρω σε ηλεκτρονική μορφή θα το βάλω.
Υ.Γ. Δεν αναφέρεται μόνο στο "ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ", το έβαλα όμως εδώ μια και δεν ξέρω που αλλού να το βάλω.
Joyrider
25-07-2016, 17:37
Μα που στο καλό ειναι κρυμένες αυτές οι θέσεις και δεν φαίνονται πουθενά ;
Δεν υπάρχουν στο online booking, πρέπει να πας από το κεντρικό πρακτορείο, και όταν πας σου λένε ότι έχουν εξαντληθεί
και δεν υπάρχουν και αναγκαστικά θα βγάλεις κανονικό εισιτήριο...win win κατάσταση, απλά μένει η ταλαιπωρία και η ξενέρα...:sour:
panthiras1
26-07-2016, 22:22
Εγώ αρκετές φορές έχω πόυ έχω βγάλει εισητήριο από το πρακτορείο μου έχουν προτείνει να βγάλω εισητήριο προσφοράς.
panthiras1
29-07-2016, 18:59
panthiras1 Ένα δισέλιδο αφιέρωμα έχει η "Εφημερίδα των Συντακτών" για τις "Οι κόντρες των ακτοπλόων έχουν γράψει ιστορία με αίμα" και αναφέρεται για τις κόντρες που υπήρξαν από τις αρχές του περασμένου αιώνα (1900). Μεταξύ αυτών αναφέρει και στο ναυάγιο του "ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ" που εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά - Πειραιάς.
Αν το βρω σε ηλεκτρονική μορφή θα το βάλω.
Υ.Γ. Δεν αναφέρεται μόνο στο "ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ", το έβαλα όμως εδώ μια και δεν ξέρω που αλλού να το βάλω.
Να και το λινκ:
http://www.efsyn.gr/arthro/oi-kontres-ton-aktoploon-ehoyn-grapsei-istoria-me-aima
Nautilia News
07-04-2017, 15:37
Ταξιδέψτε στα Χάνια με τα «Πασχαλινά Ημερήσια» δρομολόγια της ANEK LINES
Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/anek-lines-imerisia-dromologia-xania/ .
panthiras1
08-04-2017, 17:09
BLUE GALAXY και ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ φέτος το καλοκαίρι για Χανιά.
Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα ημερήσια δρομολόγια του καλοκαιριού, αλλά όποιος μπαίνει στο site της ΑΝΕΚ καταλαβαίνει πότε θα εκτελεστούν τα ημερήσια.
Από Πειραιά για Χανιά π.χ. όταν βλέπεις κάθε ημέρα το BLUE GALAXY να αναχωρεί βραδινό δρομολόγιο, σημαίνει ότι έχει επιστρέψει πίσω στον Πειραιά με ημερήσιο. Το ίδιο και για τον ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
Από Χανιά για Πειραιά βλέπεις τα ίδια, ανάποδα, δηλαδή με το άλλο πλοίο της κοινοπραξίας.
panthiras1
18-04-2017, 10:20
Από την: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Αντιγράφω από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας:
Ταλαιπωρία επιβατών έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα
Ταλαιπωρία και αναστάτωση για τους εκατοντάδες εκδρομείς του Πάσχα που ταξίδευαν από τα Χανιά για Πειραιά με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Ελυρος» της ΑΝΕΚ, καθώς άγνωστος τηλεφώνησε για ύπαρξη βόμβας στο πλοίο λίγο μετά τις 9 το βράδυ και ενώ το «Ελυρος» ήταν έτοιμο για αναχώρηση.
Περισσότερα: http://www.efsyn.gr/arthro/talaiporia-epivaton-epeita-apo-tilefonima-gia-vomva
Espresso Venezia
08-10-2017, 07:42
Για μία εβδομάδα (πιό σωστά για πέντε ημέρες) χωρίς βραδυνό δρομολόγιο από Πειραιά προς Χανιά. Από αύριο Δευτέρα και μέχρι το Σάββατο, λόγω προσωρινής αποδρομολόγησης του ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, το BLUE GALAXY θα αναχωρεί στις 14.00 από Πειραιά, και στις 23.45 από Χανιά, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια από Πειραιά, αφού το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ επιστρέφει το βράδυ (21.00) στα κανονικά του δρομολόγια.
Espresso Venezia
13-10-2017, 19:28
Από αύριο Δευτέρα και μέχρι το Σάββατο, λόγω προσωρινής αποδρομολόγησης του ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, το BLUE GALAXY θα αναχωρεί στις 14.00 από Πειραιά, και στις 23.45 από Χανιά, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια από Πειραιά, αφού το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ επιστρέφει το βράδυ (21.00) στα κανονικά του δρομολόγια.
Σύμφωνα με το openseas, η γραμμή επανέρχεται στους κανονικούς της ρυθμούς από την Κυριακή το βράδυ, με κανονικές αναχωρήσεις στις 21.00 το BLUE GALAXY από Πειραιά και το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ από Σούδα.
agnostos
06-07-2018, 15:35
Από 16/7 φαίνεται να μπαίνει στη γραμμή η Minoan Lines με το Mykonos Palace με δρομολόγια 16:00>22:30 από Πειραιά και 23:59>06:30 από Σούδα.
panthiras1
14-07-2018, 09:25
Δεν νομίζω ότι θα κάνει ζημιά στην ΑΝΕΚ.
Αντίθετα πιστεύω ότι αυτό το Καλοκαίρι, το ΜΥΚΟΝΟΣ, δεν θα πάει και πολύ καλά. Θα πάρει μόνο τους τουρίστες της τελευταίας στιγμής, που είναι λίγοι, επειδή με τις προσφορές της η ΑΝΕΚ έχει δώσει κίνητρα στον κόσμο και έχει βγάλει από νωρίς τα εισιτήριά του. Ούτε και οι φορτηγατζήδες αυτό το Καλοκαίρι θα προτιμήσουν το ΜΥΚΟΝΟΣ μια και θα νιώθουν ανασφάλεια, μήπως και αργότερα (τον Σεπτέμβριο) εγκαταλείψει την γραμμή.... με ότι συνέπειες έχει αυτό στην σχέση τους με την ΑΝΕΚ.
Μετά τον Σεπτέμβριο.
Αν παραμείνει το ΜΥΚΟΝΟΣ στην γραμμή, οι περιπτώσεις είναι δύο:
1. Να τα βρει η ΑΝΕΚ με τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ (όπως στο Ηράκλειο) και να μειώσουν την ταχύτητα του ΜΥΚΟΝΟΣ (παρόλο που πιστεύω ότι οι Μινωικές δεν τους συμφέρει να το κάνουν).
2. Επιστρέφοντας το ΕΛΥΡΟΣ θα πάει στην Αδριατική και στα Χανιά θα μπει το ΟΛΥΜΠΙΚ ή το ΧΕΛΕΝΙΚ. Θα πρέπει όμως να διαμορφώσουν επιπλέον χώρους για σαλόνια. Αυτό που έκαναν την προηγούμενη φορά που στο σαλόνι έμπαινε όποιος είχε καμπίνα δεν μου φαίνεται σωστό. Αντίθετα θα έλεγα ότι βλάπτει την εικόνα της ΑΝΕΚ.
Να επιβιώσει πάντως το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στην γραμμή με την παρουσία του ΜΥΚΟΝΟΣ δεν νομίζω ότι υπάρχει δυνατότητα. Το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ χρειάζεται ακόμα ανανέωση παρόλο που έχει γίνει σε αρκετούς χώρους.
panthiras1
14-07-2018, 09:50
Προσπάθησα να κάνω κάποιες διορθώσεις στο πιο πάνω κείμενο αλλά λόγω χρονικού περιορισμού μου τις απέρριψε το σύστημα.
Για να μην γράφω τα ίδια, διευκρινίζω ότι αυτά που γράφω για την ΑΝΕΚ ισχύουν βεβαίως και για την BLUE STAR.
Με μια διαφορά ότι το BLUE GALAXY στέκεται (κατά την άποψή μου) απέναντι στο ΜΥΚΟΝΟΣ (εννοώ την διάρκεια του ταξιδιού).
eytyhis128
22-07-2018, 06:52
Για να χτυπήσει την Ανεκ η Μινωικη θα πρέπει να έχει 2 καράβια μόνο με το Μύκονος*δεν μπορεί να ανταγωνιστεί θα δουλέψει το καλοκαίρι με τον τουρισμό και από τέλη Σεπτεμβρίου θα ψάχνει επιβάτες
Τελικα οι Μινωικες τα καταφεραν να βαλλουν πλοιο στα Χανια και τι πλοιο παλατι γρηγορο ανετο καραβι που τα Χανια δεν το εχουν ξαναδει πρεπει νομιζω να το καταλαβουν οι Χανιωτες και να το υποστηριξουν γιατι ειναι αναβαθμηση για την γραμμη . Για φανταστητε του χρονου να σταματαει και στη Μηλο σε πρωινο δρομολογειο και τα αλλα δυο του Ηρακλειου να κανουν πρωινο για Σαντορινη. Αυτο ειναι προοδος κυριοι .
eytyhis128
22-07-2018, 21:00
Αν θέλουν να μείνουν στα Χανιά οι Μινωικες θα πρέπει να έχουν 2 καράβια με νυχτερινό δρομολόγιο και μετά θα δεις αν οι Χανιώτες το προτηνουν ή όχι οτόταν φτάνει μεσάνυχτα στα Χανιά κανένας δεν θα το προτιμάει
Amorgos66
23-07-2018, 12:16
Αν θέλουν να μείνουν στα Χανιά οι Μινωικες θα πρέπει να έχουν 2 καράβια με νυχτερινό δρομολόγιο και μετά θα δεις αν οι Χανιώτες το προτηνουν ή όχι οτόταν φτάνει μεσάνυχτα στα Χανιά κανένας δεν θα το προτιμάει
...η αναχωρηση απο Πειραια επρεπε να ειναι 8 το πρωι και απο Χανια 5 το απογευμα.
Ετσι θα βολευε τους παντες...
Δεν ξέρω πως τα πάει το Μύκονος Παλλάς στην γραμμή αλλά το Ελ. Βενιζέλος απόψε έφυγε με γεμάτο γκαράζ και πολύ κόσμο.....
panthiras1
25-07-2018, 20:26
Από Amorgos66: ...η αναχωρηση απο Πειραια επρεπε να ειναι 8 το πρωι και απο Χανια 5 το απογευμα.
Πιστεύω ότι δεν βολεύει τα φορτηγά. Τα φορτηγά θα φτάσουν 6 το πρωί, θα ξεφορτώσουν, θα φορτώσουν νέο εμπόρευμα και 4μμ θα ξαναμπούν στο πλοίο για Χανιά.
Amorgos66
26-07-2018, 00:03
Από Amorgos66: ...η αναχωρηση απο Πειραια επρεπε να ειναι 8 το πρωι και απο Χανια 5 το απογευμα.
Πιστεύω ότι δεν βολεύει τα φορτηγά. Τα φορτηγά θα φτάσουν 6 το πρωί, θα ξεφορτώσουν, θα φορτώσουν νέο εμπόρευμα και 4μμ θα ξαναμπούν στο πλοίο για Χανιά.
...τα φορτηγα πανε με ΑΝΕΚ κ δεν αλλαζει ευκολα αυτο....
panthiras1
11-08-2018, 19:10
Έχω την εντύπωση ότι θα ξαναγίνει η "μάχη της Κρήτης". Οι Μινωικές για Χανιά έχουν πολύ χαμηλές τιμές εισιτηρίων. Ειδικά τον Χειμώνα αν συνεχίσουν να είναι στην γραμμή, προβλέπω ... "ναυμαχία".
Υ.Γ. Πιστεύω ότι αυτό θα είναι προσωρινό. Στην συνέχεια ή θα τα βρουν οι δύο εταιρείες ή θα αποχωρήσουν οι Μινωικές κερδίζοντας κάπου αλλού.
Όπως και να έχει όμως αυτό είναι θετικό για τον επιβάτη.
panthiras1
11-08-2018, 19:36
Άκυρο το προηγούμενο post. Τελικά ξαναέκανα εικονικές κρατήσεις. Εξαρτάται τι ζητάς.
Έχω την εντύπωση ότι θα ξαναγίνει η "μάχη της Κρήτης". Οι Μινωικές για Χανιά έχουν πολύ χαμηλές τιμές εισιτηρίων. Ειδικά τον Χειμώνα αν συνεχίσουν να είναι στην γραμμή, προβλέπω ... "ναυμαχία".
Υ.Γ. Πιστεύω ότι αυτό θα είναι προσωρινό. Στην συνέχεια ή θα τα βρουν οι δύο εταιρείες ή θα αποχωρήσουν οι Μινωικές κερδίζοντας κάπου αλλού.
Όπως και να έχει όμως αυτό είναι θετικό για τον επιβάτη.
Πως ακριβως ειναι πιο φθηνες.Για ψαχτο λιγο να δεις οτι επι τις ουσιας δεν υπαρχουν διαφορες..Ασε που για να φας κατι το πληρωνεις χρυσο.
panthiras1
15-08-2018, 10:13
Κάνε εικονική κράτηση:
ΑΝΕΚ: Αναχώρηση 15/8 (βραδινό) από Πειραιά για Χανιά για ένα άτομο σε εξωτερική 4κλινη καμπίνα και ένα αυτοκίνητο.
Επιστροφή 16/8 (βραδινό) από Χανιά για Πειραιά πάλι για ένα άτομο σε εξωτερική 4κλινη καμπίνα με ένα αυτοκίνητο.
(σκόπιμα κοντινές ημερομηνίες για να έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια προσφορών).
ΜΙΝΩΙΚΕΣ: Αναχώρηση 15/8 από Πειραιά για Χανιά για ένα άτομο σε εξωτερική 4κλινη καμπίνα και ένα αυτοκίνητο.
Επιστροφή 19/8 (δεν βρήκα καμπίνα πιο νωρίς) από Χανιά για Πειραιά πάλι για ένα άτομο σε εξωτερική 4κλινη καμπίνα με ένα αυτοκίνητο.
Υ.Γ.
1. Δεν μπόρεσα να βρω ίδιες ημερομηνίες και για τις δύο εταιρείες. Την μια ημερομηνία δεν έβρισκα ίδιο κρεβάτι και από τις δύο εταιρείες και την άλλη δεν έβρισκα εισιτήριο για αυτοκίνητο.
2. Αυτό δεν σημαίνει ότι η μια εταιρεία είναι καλύτερη από την άλλη. Και οι δύο έχουν τα συν τους και τα πλην τους.
panthiras1
15-08-2018, 10:37
Οι Μινωικές έχουν πάντως ένα καλό για τους ηλικιωμένους (πιστεύω άνω των 60 ετών). Έχουν μια επιπλέον έκπτωση στα εισιτήρια του καταστρώματος.
panthiras1
15-08-2018, 10:48
Από panthiras1:
Κάνε εικονική κράτηση:
ΑΝΕΚ: Αναχώρηση 15/8 (βραδινό) από Πειραιά για Χανιά για ένα άτομο σε εξωτερική 4κλινη καμπίνα και ένα αυτοκίνητο.
Επιστροφή 16/8 (βραδινό) από Χανιά για Πειραιά πάλι για ένα άτομο σε εξωτερική 4κλινη καμπίνα με ένα αυτοκίνητο.
Κάνε και μια εικονική κράτηση με την ΑΝΕΚ με ημερήσιο από Πειραιά και βραδινό από Χανιά. Για να είναι ίδιες οι συνθήκες ταξιδιού.
panthiras1
24-08-2018, 11:13
Αν βγάλεις εισιτήριο με Μινωικές από Χανιά προς Πειραιά με επιστροφή η τιμή του είναι 39 + 20 = 59 ευρώ.
(στην επιστροφή η έκπτωση μάλλον είναι αθροιστική. Έκπτωση ημερήσιου + έκπτωση επιστροφής 30 + 20 = 50%)
panthiras1
24-08-2018, 11:26
Εχω να παρατηρήσω κάτι. Το πλοίο των Μινωικών σε πολλά δρομολόγια δείχνει ότι έχουν μείνει λίγες θέσεις (περιορισμένη διαθεσιμότητα).
Έχει τόσο πολύ κόσμο; Έχει αυξηθεί η κίνηση στην γραμμή ή κάποιοι έφυγαν από την ΑΝΕΚ και πήγαν στις Μινωικές; ή είναι κάποιος άλλος λόγος;
Εγώ αυτό που παρατήρησα είναι ότι το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου δεν έχει δρομολόγιο από Χανιά για Πειραιά και αντίστροφα την Κυριακή και αυτό λόγω των εγκαινίων που θα κάνουν την Κυριακή στη Σούδα.
Πιστεύω πως και το χειμώνα μπορεί να το καθιερώσει να μένει Πειραιά το Σάββατο μήπως γλιτώσει λίγα πετρέλαια μίας και το Σάββατο είναι μια νεκρή μέρα.
Αν θυμάμαι καλά το είχε κάνει η ΑΝΕΚ - BLUE STAR στο Ηράκλειο πριν 3 -4 χρόνια!
panthiras1
25-08-2018, 00:14
Μέχρι τον Δεκέμβριο πάντως που κοίταξα έχει ανοικτά πλάνα το Σάββατο από Χανιά και την Κυριακή από Πειραιά.
thanos75
30-08-2018, 22:34
Τελικά φαίνεται να επιβεβαιώνεται αυτό που ανέφερα το πρωί στο thread του aqua blue...! Από 3 Σεπτεμβρίου
θα μπει το blue star 2 στη γραμμή των Χανίων
http://www.parakritika.gr/oyra-exo-apo-ta-grafeia-tis-anek-sti-soyda-kai-apo-tin-deytera-blue-star-2-sti-grammi-ton-chanion/
Το άκρως ενδιαφερον είναι ότι μπαίνει ευθέως ανταγωνιστικα στη Minoan. Με μισή ώρα αναχώρηση πριν από το Μύκονος Παλλάς
Το δε blue galaxy στη θέση του blue star 2 για Σαντορίνη/Δωδεκάνησα
OfTheHighSeas
31-08-2018, 08:12
Τελικά φαίνεται να επιβεβαιώνεται αυτό που ανέφερα το πρωί στο thread του aqua blue...! Από 3 Σεπτεμβρίου
θα μπει το blue star 2 στη γραμμή των Χανίων
http://www.parakritika.gr/oyra-exo-apo-ta-grafeia-tis-anek-sti-soyda-kai-apo-tin-deytera-blue-star-2-sti-grammi-ton-chanion/
Το άκρως ενδιαφερον είναι ότι μπαίνει ευθέως ανταγωνιστικα στη Minoan. Με μισή ώρα αναχώρηση πριν από το Μύκονος Παλλάς οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½
Το δε blue galaxy στη θέση του blue star 2 για Σαντορίνη/Δωδεκάνησα
Μια ερμηνεία για την εξέλιξη αυτή:
Η ΑΝΕΚ αποχωρεί από την Σούδα και παραχωρεί την γραμμή στην MINOAN ...
Μια άλλη ερμηνεία:
Η ΑΝΕΚ αναγνωρίζει ότι η παρουσία της ΜΙΝΟΑΝ στη Σούδα θα είναι μόνιμη.
Μια τρίτη είναι βέβαια ότι η απόφαση αυτή οφείλεται στις συγκεκριμένες συγκυρίες.
Amorgos66
31-08-2018, 08:27
...η ουσια ειναι οτι το σινιαλο της ΑΝΕΚ δεν υπαρχει πλεον στα Χανια,μετα απο σχεδον 50
χρονια...
190029
thanos75
31-08-2018, 09:24
Πάντως να μην ξεχνάμε ότι μέσα στο φθινόπωρο (νομίζω τον Οκτώβριο) επιστρέφει και το ΕΛΥΡΟΣ από τη ναύλωση του, επομένως δεν ξέρουμε ακόμα ποιές θα είναι οι τελειωτικές κινήσεις της ΑΝΕΚ. Επιπλέον (προς το φίλο amorgos) και το χειμώνα που μας πέρασε για ένα μικρό διάστημα η κοινοπραξία είχε αφήσει τα Χανιά μόνο με το Blue Galaxy, επομένως δεν είναι η πρώτη φορά που το σινιάλο της ΑΝΕΚ φεύγει έστω και για λίγο εντελώς από το Χανιά. Νομίζω πως η κοινοπραξία μετά την αβαρία του Μπένι, επισπέυδει κάποιες ελαφρώς πιο μακροπρόθεσμες κινήσεις που ίσως να είχε μέχρι πρότινος απλώς κατά νου της για τη γραμμή των Χανίων. Σε κάθε περίπτωση το Blue Star 2 θα μπει για να δώσει μια προσωρινή λύση (κάτι πήρε το αυτί μου ότι θα κάτσει μέχρι αρχές Οκτωβρίου-όχι παραπάνω), αλλά σίγουρα πολλά πράγματα επανασχεδιάζονται και προσωπικά έχω την αίσθηση πως η κοινοπραξία αναγνωρίζει πια πως η Minoan ήρθε για να μείνει στα Χανιά!!!
thanos75
31-08-2018, 09:42
http://www.parakritika.gr/mechri-tis-17-septemvrioy-blue-star-2-sti-grammi-ton-chanion-choris-ploio-anek-sti-soyda-meta-apo-50-chronia/
Κάτι που είδα μόλις τώρα: Μέχρι τις 17/9 το blues star 2 στα Χανιά
panthiras1
31-08-2018, 15:24
Διευκρινήσεις για τα δημοσιεύματα: Το Μπλου Σταρ 2 μπαίνει από 4.9.18 και όχι από 1.9.18. Μέχρι και 2.9.18 είναι Πάρος Τζετ και Μπλου Γκάλαξυ (3.9.18 είναι απεργία).
Αναχωρεί από Πειραιά στις 15.00 και όχι στις 15.30 και φθάνει στην Σούδα στις 21.30 και όχι στις 22.00.
thanos75
01-09-2018, 22:13
https://soudaport.wordpress.com/2018/09/01/εκ-νέου-τροποποίησεις-δρομολογίων-απ/
Μάλλον 1 εβδομάδα περίπου θα κάτσει το bs2...απο 13/09 αναλαμβάνει ο Σπύρος (μαζί με blue galaxy φυσικά)
panthiras1
02-09-2018, 20:23
13/9 γιατί έκτακτο δρομολόγιο;
Υ.Γ. Στο σύστημα κρατήσεων βέβαια είναι ακόμα το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
panthiras1
02-09-2018, 20:34
Βέβαια για τον μήνα Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει ... ναυμαχία.
Οι Μινωικές έρχονται πιο φθηνές από την Κοινοπραξία (τουλάχιστον στην θέση καταστρώματος που έριξα μια εικονική ματιά)
thanos75
03-09-2018, 08:47
https://soudaport.wordpress.com/2018/09/01/εκ-νέου-τροποποίησεις-δρομολογίων-απ/
Μάλλον 1 εβδομάδα περίπου θα κάτσει το bs2...απο 13/09 αναλαμβάνει ο Σπύρος (μαζί με blue galaxy φυσικά)
Και φυσικά ο Σπύρος :stupid: είναι ο Ελυρος.....Ας οψεται το auto-correct και η βιασύνη μου:tongue-new:
panthiras1
03-09-2018, 17:46
Και θα αφήσουν τις Μινωικές χωρίς απάντηση;
panthiras1
31-10-2018, 20:55
http://www.haniotika-nea.gr/allagi-sta-dromologia-ton-minoikon-grammon-2/
Εδώ γράφει αλλαγές από 20/10/18. Στο site των Μινωικών όμως τα δρομολόγια φαίνονται ότι εκτελούνται κανονικά.
Επίσης στο θέμα των Μινωικών, o amorgos66 έχει βάλει το link:
http://www.soudaships.com/2018/10/blog-post_31.html?m=1
panthiras1
16-11-2018, 20:28
Σήμερα προσπάθησα να κλείσω αυτοκίνητο από Πειραιά για Χανιά με Μινωικές και δεν υπήρχε θέση.
panthiras1
12-05-2019, 14:24
Πριν μερικά χρόνια είχα γράψει σε ένα άλλο forum το shipfriends τις (έντονα) αντιρρήσεις μου για τον διαχωρισμό των ανθρώπων ανάλογα με την οικονομική τους επιφάνεια. Τότε είχα γράψει ότι θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχει διαχωρισμός των ανθρώπων και να τους βάζουν να κάθονται σε όχι αξιοπρεπείς χώρους, μέσα σε εστιατόρια (την ώρα που έτρωγαν οι διπλανοί τους), αφού το σαλόνι του πλοίου το διέθεταν μόνο σε αυτούς που είχαν καμπίνα. Λες και αυτοί που δεν είχαν καμπίνα έπασχαν από μεταδοτικές ασθένειες ή ήταν υποχρεωμένοι μαζί με τον καφέ τους να μυρίζουν και τις μπριζόλες του διπλανού τους.
Τότε οι υπεύθυνοι του shipfriends με διέγραψαν από το forum (έλλειψη ελευθερίας λόγου ή κριμμένα συμφέροντα ναυτιλιακών εταιρειών; ή κάτι άλλο που μου ξεφεύγει;-).
Σήμερα έρχομαι να αντιδράσω πάλι σε κάποιο παρόμοιο θέμα.
Το ίδιο σχεδόν πρόβλημα αντιμετώπισα με μια αεροπορική εταιρεία.
Όσοι είχαν καθίσματα από το Νο 1 έως το 9 (περιελάμβανε και το δικό μου κάθισμα) τους κάλεσαν να μπουν πρώτοι στο λεωφορείο και τους έβαλαν πρώτους στο αεροπλάνο. Παρ όλο που και εγώ ήμουν από τους ευννοημένους θα μου επιτρέψετε να εκφράσω και πάλι την διαφωνία μου. Οι άνθρωποι είναι ίσοι μεταξύ τους και δεν τους αφήνουν να περιμένουν υποτιμητικά (κατά την άποψή μου) για να μπουν πρώτα κάποιοι άλλοι. Αν θέλουν να δώσουν κάποιες επιπλέον υπηρεσίες σε ορισμένους ας το κάνουν διακριτικά χωρίς να προσβάλουν τους υπόλοιπους.
Γιατί τα έγραψα εδώ; Γιατί θυμήθηκα το ίδιο ακριβώς σενάριο που είχε γίνει πριν μερικά χρόνια σε πλοίο.
Γιατί πρέπει οι εταιρείες (ναυτιλιακές, αεροπορικές κ.λ.π.) να ξανασκεφτούν αυτό που κάνουν και να το διορθώσουν. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε την ίδια αξία.
Υ. Γ. Ελπίζω να μη με διαγράψουν και από αυτό το forum για τις ιδέες μου.
nikosdet
12-05-2019, 15:49
Τελείως μα τελείως άσχετες μεταξύ τους υποθέσεις!
Στο θέμα του πλοίου έχεις απόλυτο δίκιο, στο αεροπλάνο είναι 100% θέμα αποτελεσματικότητας κι όχι διάκρισης επιβατών/ επιπλέον υπηρεσίες σε κάποιους. Έχει να κάνει με τα ντουλαπάκια και πώς αυτά γεμίζουν με τις χειραποσκευές.
thanos75
13-05-2019, 08:58
Και επιπλέον έχει να κάνει σε κάποιες περιπτώσεις και με την πολιτική μιας low-cost airline και τις χρεώσεις της. Εάν για παράδειγμα σου δίνει η χ αεροπορική ναυλο 20 ευρώ πήγαινε-έλα π.χ για Χανιά, είναι λογικό από εκεί και μετά να σου έχει έξτρα χρεώσεις, έαν θέλεις "πολυτέλειες:chargrined:" τύπου προτεραιότητα στο check in, συγκεκριμένη θέση στο αεροπλάνο ή κάποιον καφέ/σνακ.
Για τα πλοία πάντως εννοείται πως είναι απαράδεκτο αυτό που αναφέρει ο φίλος panthiras. Κατανοώ το να μπορεί να χρησιμοποείται το σαλόνι διακεκριμένης θέσης από όσους έχουν καμπίνα και όσους έχουν πληρώσει Διακεκριμένη, και πάλι όμως σε πλοία τα οποία έχουν επαρκή αριθμό σαλονιών/bar και αρκετά αεροπορικά καθίσματα τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν όσους δεν έχουν καμπίνα. Εάν δεν υπάρχουν επαρκείς τέτοιοι χώροι σε κάποιο πλοίο, σε περίοδο αιχμής (καλοκαίρι) καλό θα ήταν να ανοίγουν όλα τα σαλόνια για τους επιβάτες, ειδικά σε ημερήσια δρομολόγια
panthiras1
25-07-2019, 06:29
Ακούστηκε ότι από το Φθινόπωρο θα αλλάξουν δρομολόγια μεταξύ τους το Μύκονος με το Φαιστός. Το μεταφέρω με επιφύλαξη επειδή η πηγή δεν είναι και πολύ ... έγκυρη.
Αναερόβιος
25-07-2019, 10:17
Ποιος θα μπορούσε να είναι ο λόγος?
Υπάρχει αξιόλογη διαφορά στη χωρητικότητα γκαράζ ή κρεβατιών?
Του Ηρακλείου έχουν περισσότερους κοινόχρηστους χώρους και περνούν περισσότερα Ι.Χ λόγω παταριων στο επάνω γκαράζ, σε σχέση με το Μύκονος που έχει λιγότερους κοινόχρηστους χώρους αλλά μεγαλύτερο γκαράζ για φορτηγά στο επάνω γκαράζ.
Δεν πιστεύω ότι επιβατική κίνηση στα Χανιά είναι τέτοια που χρειάζεται η αλλαγή των πλοίων!
Ελπίζω να μην ξανά κάνουν τη γραμμή Πειραιά - Σούδα- Ηράκλειο γιατί είναι πολύ απογοητευμένοι το επιβατικό κοινό του Ηρακλείου - Λασιθίου!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
25-07-2019, 10:36
Ποιος θα μπορούσε να είναι ο λόγος?
Υπάρχει αξιόλογη διαφορά στη χωρητικότητα γκαράζ ή κρεβατιών?
Bέβαια κ υπάρχει.Αρκεί μιά ματιά στο άνω γκαράζ του ΜΠ.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-07-2019, 17:06
Του Ηρακλείου έχουν περισσότερους κοινόχρηστους χώρους και περνούν περισσότερα Ι.Χ λόγω παταριων στο επάνω γκαράζ, σε σχέση με το Μύκονος που έχει λιγότερους κοινόχρηστους χώρους αλλά μεγαλύτερο γκαράζ για φορτηγά στο επάνω γκαράζ.
Δεν πιστεύω ότι επιβατική κίνηση στα Χανιά είναι τέτοια που χρειάζεται η αλλαγή των πλοίων!
Ελπίζω να μην ξανά κάνουν τη γραμμή Πειραιά - Σούδα- Ηράκλειο γιατί είναι πολύ απογοητευμένοι το επιβατικό κοινό του Ηρακλείου - Λασιθίου!
Σύμφωνα με το shippax η διαφορά μεταξύ ΦΠ κ ΜΠ είναι σε κρεβάτια 758 έναντι 732 κ σε γραμμικά 1560 έναντι 1735.
Σύμφωνα με το shippax η διαφορά μεταξύ ΦΠ κ ΜΠ είναι σε κρεβάτια 758 έναντι 732 κ σε γραμμικά 1560 έναντι 1735.
Για άλλη μια φορά ο Β.Χ. μίλησε με αριθμούς και έγινε ποιο κατατοπιστικός και τον ευχαριστώ. Απλώς και εγώ να προσθέσω μερικούς αριθμούς ακόμα, όσον αφορά την χωρητικότητά σε επιβάτες: Φ.Π 2500 επιβάτες σε 752 κρεβάτια και 700 αεροπορικά καθίσματα, έναντι 1922 επιβατών σε 732 κρεβάτια και 200 αεροπορικά καθισματα του Μ.Π.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-07-2019, 09:42
Για άλλη μια φορά ο Β.Χ. μίλησε με αριθμούς και έγινε ποιο κατατοπιστικός και τον ευχαριστώ. Απλώς και εγώ να προσθέσω μερικούς αριθμούς ακόμα, όσον αφορά την χωρητικότητά σε επιβάτες: Φ.Π 2500 επιβάτες σε 752 κρεβάτια και 700 αεροπορικά καθίσματα, έναντι 1922 επιβατών σε 732 κρεβάτια και 200 αεροπορικά καθισματα του Μ.Π.
Υπάρχουν διαθέσιμες κ αυτές οι λεπτομέρειες,απλώς δεν επεκτάθηκα κ απάντησα στον προηγούμενο φίλο σχετικά με τα κρεββάτια κ το γκαράζ.
Επειδή οι αριθμοί μιλούν καλύτερα και βγάζεις ποιο σωστά συμπεράσματα, για αυτό πρόσθεσα κάτι ακόμα και εγώ.
Με σκέτο τα κρεβάτια και το γκαράζ φαίνεται μια εικόνα σχεδόν ιδιον πλοίων. Οι διάφορα στους επιβάτες και στα αεροπορικά καθίσματα είναι μεγάλη.
panthiras1
30-07-2019, 22:04
Το γκαράζ νομίζω ότι παίζει ρόλο.
Η κίνηση επιβατών στα Χανιά ειδικά τον Χειμώνα δεν νομίζω ότι απαιτεί μεγαλύτερο πλοίο.
panthiras1
16-09-2019, 16:01
Από 2/10 το ΕΛΥΡΟΣ στα Χανιά σύμφωνα με τα πλάνα της ΑΝΕΚ
panthiras1
25-11-2019, 21:20
Τελικά τι γίνεται με την γραμμή Χανίων; Οι Μινωικές από κίνηση πως πάνε; Το ρωτώ λόγω της μεγάλης διάρκειας του ταξιδιού.
panthiras1
11-01-2020, 20:36
Στα παλιά τους τα παπούτσια ακτοπλόοι και κυβέρνηση (*).
Να γιατί οι ακτοπλόοι δεν βιάζονται για τα scrubbers.
Απλά ανεβάζουν τις τιμές των εισιτηρίων και πληρώνει ο κόσμος τα περιβαλλοντικά μέτρα.
(*) δεν το αναφέρω με κομματική έννοια.
panthiras1
25-03-2020, 21:31
Τα πλοία και των 3 εταιρειών συνεχίζουν κανονικά τα δρομολόγια. Ξέρει κανείς με τι πληρότητα στα αυτοκίνητα; Γιατί για επιβάτες δεν πρέπει να έχουν πολλούς.
Θα συνεχίσουν άραγε καθημερινά και τα 3 πλοία με αυτές τις συνθήκες;
VASILIS CRETA
17-05-2020, 23:29
Θα συνεχίσουν άραγε καθημερινά και τα 3 πλοία με αυτές τις συνθήκες;
Μπαίνει Χανιά;
Όσον αφορά τα "κορωνοδρομολόγια" της Κρήτης (της οποίας γενικώς οι γραμμές αρχίζουν τα τελευταία χρόνια και αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον), ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση, να τα χουμε μαζεμένα: από πλευράς κοινοπραξίας εκτελούνται τη μία μέρα από δύο πλοία για κάθε λιμάνι (ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ και ΚΡΗΤΗ ΙΙ για Σούδα και Ηράκλειο αντίστοιχα) και την άλλη μέρα από το HELLENIC SPIRIT που προσεγγίζει και τα δύο λιμάνια στο ίδιο δρομολόγιο. Τα δρομολόγια του Νορβηγού της ΑΝΕΚ (ο οποίος αν δεν κάνω λάθος πραγματοποιεί δρομολογιακό ντεμπούτο στην Κρήτη) μιμούνται τα "δύο" ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ (το νέο και το "ορθόδοξο") για λογαριασμό των Μινωικών: ένα την ημέρα και για τα δύο λιμάνια με ημέρευση στα Χανιά.
Κοντολογίς, μείον ένα πλοίο (5 αντί 7) για κάθε εταιρεία
Χαρακτηριστική άλλωστε και η εικόνα του "άδειου" λιμανιού του Ηρακλείου μέρα παρά μέρα...
panthiras1
28-06-2020, 20:08
Φέτος, δεν βλέπω να βάζουν ημερήσια δρομολόγια. Ειδικά λόγω των συνθηκών πιστεύω ότι είναι καλύτερα από τα βραδινά.
panthiras1
29-06-2020, 19:57
Τελικά η ΑΝΕΚ τα ανακοίνωσε.
GiannisV
21-07-2020, 17:01
Καλησπέρα σας, ποια είναι η ώρα άφιξης του Κύδων στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί? Η εταιρία το δίνει στις 6.30 δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
threshtox
22-07-2020, 09:19
Δεν ξέρω γενικά τι γίνεται, αλλά Δευτέρα πρωί, μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά περίπου αυτή την ώρα
OfTheHighSeas
22-07-2020, 11:08
Καλησπέρα σας, ποια είναι η ώρα άφιξης του Κύδων στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί? Η εταιρία το δίνει στις 6.30 δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
Port Arrivals (https://www.myshiptracking.com/ports-arrivals-departures/?mmsi=237611000&pid=&type=1&time=&pp=20)
Η αναφερόμενη ώρα είναι η ώρα που περνά τα φανάρια, όχι η ώρα που δένει.
panthiras1
22-07-2020, 22:52
6.30 - 6.45 περίπου. Δένει κοντά στα φανάρια.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
23-07-2020, 07:45
6.30 - 6.45 περίπου. Δένει κοντά στα φανάρια.
Τι πάει να πει, κοντά στα φανάρια.Στο λιμάνι είναι,έχει σημασία αν είναι 5 λεπτά παρακάτω;;;
panthiras1
24-07-2020, 19:54
GiannisVΚαλησπέρα σας, ποια είναι η ώρα άφιξης του Κύδων στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί? Η εταιρία το δίνει στις 6.30 δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
Port Arrivals
Η αναφερόμενη ώρα είναι η ώρα που περνά τα φανάρια, όχι η ώρα που δένει.
Βίκτωρα είσαι με το δάκτυλο στην σκανδάλη. Ο GiannisV ρώτησε ποια είναι η ώρα άφιξης του πλοίου και ο Port Arrivals του απάντησε ότι είναι η ώρα που περνά τα φανάρια και όχι η ώρα που δένει. Εγώ διευκρίνισα ότι δένει κοντά στα φανάρια.
Καλό σου βράδυ.
panthiras1
25-03-2022, 12:19
Ανέβηκαν οι τιμές.
Κατάστρωμα επιβάτης για μονή διαδρομή 4/3/22: 40 ευρώ. Σήμερα 25/3/25: 44 ευρώ (αύξηση 4 ευρώ ή 8 ευρώ με την επιστροφή).
προσφορά: Κατάστρωμα επιβάτης + αυτοκίνητο έως 3,80 μ. (για μονή διαδρομή):
Κατάστρωμα επιβάτης 26/2/22: 28 ευρώ. Σήμερα 25/3/22: 41 ευρώ (αύξηση 13 ευρώ ή 26 με την επιστροφή).
Αυτοκίνητο ΙΧ 26/2/22: 56 ευρώ. Σήμερα 25/3/22: 66 ευρώ (αύξηση 10 ευρώ ή 20 ευρώ με την επιστροφή)
Συνολική αύξηση της προσφοράς (αν ταξιδεύεις κατάστρωμα με ΙΧ αυτοκίνητο έως 3,80 μ.) 26 ευρώ ή 52 ευρώ με την επιστροφή.
Σημαντική αύξηση. Ειδικά για αυτούς που πηγαινοέρχονται συνέχεια.
panthiras1
09-04-2022, 18:03
Οι Μινωικές έβαλαν το ΚΥΔΩΝ - Επέστρεψε και το ΕΛΥΡΟΣ.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-04-2022, 19:58
Οι Μινωικές έβαλαν το ΚΥΔΩΝ .
Εγώ ξέρω μόνο αυτό που είναι στην Καραϊβική.
panthiras1
10-04-2022, 12:49
Σωστός. Διορθώνω.
Οι Μινωικές βάζουν το KYDON PALACE από 21/4/22 - Επέστρεψε και το ΕΛΥΡΟΣ της ΑΝΕΚ.
panthiras1
16-05-2022, 18:55
Νομίζω ότι η κοινοπραξία έγινε ακριβή σε σχέση με τις Μινωικές. Τουλάχιστον για τις δικές μου κρατήσεις.
Αν θέλει κάποιος να δει την διαφορά ας κάνει εικονικές κρατήσεις για ένα άτομο κατάστρωμα + ένα αυτοκίνητο. Αν το άτομο είναι και πάνω από 60 ετών η διαφορά είναι μεγαλύτερη.
panthiras1
18-05-2022, 15:38
Έκαναν και οι Μινωικές αυξήσεις. Η διαφορά μειώθηκε.
panthiras1
23-09-2022, 17:12
Τελικά οι Μινωϊκές θα συνεχίσουν τα δρομολόγια για Χανιά και τον Οκτώβριο;
panthiras1
24-09-2022, 17:13
Άκυρο το πιο πάνω post. Ενημερώθηκα.