Επιστροφή στο Forum : Γραμμή Θεσσαλονίκης-Κυκλάδων-Κρήτης (Thessaloniki-Cyclades-Crete route)
xidianakis
31-10-2009, 10:23
Αν γίνει όντως αυτο πραγματικά σώθηκε η γραμμή απο μέχρι τώρα σίγουρο πνιγμό!! Μακάρι.Ποτε περίπου θα γινει αυτο ξέρουμε φιλε μου?
Οντως έγινε αυτο παιδιά? γιατι δέ θυμάμαι ποτέ την ΑΝΕΚ να ενδιαφερθεί για αυτή τη γραμμή τότε ειδικά που ήταν ο Δαίδαλος/Ελ Γκρέκο! Δε γνωρίζω φυσικά αν επειδή ήμουν μικρότερος έχασα κάτι και συγχωρέστε αμα είναι έτσι..
Εν τω μεταξύ αν μπεί η ΑΝΕΚ στη γραμμή τώρα να δώ ποιό βαπόρι θα αγοράσει πάλι να βάλει!! Στο τέλος θα βάψει και μερικά καίκια στο λιμάνι της Σούδας μπλέ/κίτρινα να τα βάλει σε γραμμή.
Περαν της πλάκας όμως μου ήρθε ο Βενιζέλος στο μυαλό που κάνοντας τις εκδρομές στις κυκλάδες απέδειξε οτι χωράει και απο οτι βλέπω θα κάνει σκάτζες(και οχι μόνο γιατι δε θελω να εκφραστώ άσχημα, κρίμα το βαπόρι).
Για τη Blue star νομίζω πως το Blue Horizon χωράει σε όλα τα λιμάνια του δρομολογίου μιά χαρά!!
θα γινει τελη δεκεμβρη αρχες γεναρη και νομιζω οτι ειναι ξεχωριστος μεμονωμενος διαγωνισμος... η ga μπορει να βρει τροπο για να μπει στη γραμμη. επισης, μπορει και η blue star να ναυλωσει καποιο πλοιο του αγουδημου (πχ ΡΟΔΑΝΘΗ). ακομα και η ανεκ μπορει να μπει στη γραμμη.. εαν βαλει τον ΠΗΓΑΣΟ στη γραμμη του ΠΡΕΒΕΛΗΣ ή του ΚΟΡΝΑΡΟΥ, εκτος αυτου, στην ανεκ περισευει το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ.
cpt babis
31-10-2009, 10:52
θα γινει τελη δεκεμβρη αρχες γεναρη και νομιζω οτι ειναι ξεχωριστος μεμονωμενος διαγωνισμος... η ga μπορει να βρει τροπο για να μπει στη γραμμη. επισης, μπορει και η blue star να ναυλωσει καποιο πλοιο του αγουδημου (πχ ΡΟΔΑΝΘΗ). ακομα και η ανεκ μπορει να μπει στη γραμμη.. εαν βαλει τον ΠΗΓΑΣΟ στη γραμμη του ΠΡΕΒΕΛΗΣ ή του ΚΟΡΝΑΡΟΥ, εκτος αυτου, στην ανεκ περισευει το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ.
Ο Πηγασος αν δεν εχει καμπινες δεν μπορει να μπει σε αυτες τις γραμμες.
artmios sintihakis
31-10-2009, 12:16
Καλημέρα!!!Ας προσθέσω κ εγω την γνώμη μου......κ που λέτε,που ξέρουμε αν η ΑΝΕΚ κανει την έκπληξη δρομολογόντας το HELLENIC VOYAGER στην γραμμή?Εμένα κατι δεν μου αρέσει με όλη αυτη την σιωπή που επικρατεί γύρω απο την επισκευη κ το που θα δρομολογηθει αυτο το πλοίο.......Μακάρι βέβαια να βγω αληθινός...Το πλοίο ταιρειάζει στην γραμμή,έτσι δεν είναι?
cpt babis
31-10-2009, 12:33
Καλημέρα!!!Ας προσθέσω κ εγω την γνώμη μου......κ που λέτε,που ξέρουμε αν η ΑΝΕΚ κανει την έκπληξη δρομολογόντας το HELLENIC VOYAGER στην γραμμή?Εμένα κατι δεν μου αρέσει με όλη αυτη την σιωπή που επικρατεί γύρω απο την επισκευη κ το που θα δρομολογηθει αυτο το πλοίο.......Μακάρι βέβαια να βγω αληθινός...Το πλοίο ταιρειάζει στην γραμμή,έτσι δεν είναι?
Φιλε Αρτεμη αυτο δεν το ειχα σκεφτει και ειναι μια πολυ καλη λυση.
Αλλα ποιος ξερει τις προθεσεις της ΑΝΕΚ.
artmios sintihakis
31-10-2009, 12:41
Φιλε Αρτεμη αυτο δεν το ειχα σκεφτει και ειναι μια πολυ καλη λυση.
Αλλα ποιος ξερει τις προθεσεις της ΑΝΕΚ.
Όπως είπα κ παραπάνω κατι δεν μου αρέσει με ολη αυτη την μουγκαμάρα που επικρατει γύρω απο το θέμα αυτου του βαποριού......Θα κάνει το ΜΠΑΑΑΑΑΑΜ η ΑΝΕΚ κ θα το δείτε κ θα το κάνει με το συγκεκριμένο πλοίο...κάτι παραπάνω δεν ξ'ερω.
Akis Dionisis
31-10-2009, 12:44
Οπότε δεν μας απέμεινε τίποτα άλλο παρά μόνο να περιμένουμε να γίνει ο διαγωνισμός και να δούμε ποιος θα αναλάβει τη γραμμή..
MILTIADIS
31-10-2009, 14:19
Οντως έγινε αυτο παιδιά? γιατι δέ θυμάμαι ποτέ την ΑΝΕΚ να ενδιαφερθεί για αυτή τη γραμμή τότε ειδικά που ήταν ο Δαίδαλος/Ελ Γκρέκο! Δε γνωρίζω φυσικά αν επειδή ήμουν μικρότερος έχασα κάτι και συγχωρέστε αμα είναι έτσι..
Εν τω μεταξύ αν μπεί η ΑΝΕΚ στη γραμμή τώρα να δώ ποιό βαπόρι θα αγοράσει πάλι να βάλει!! Στο τέλος θα βάψει και μερικά καίκια στο λιμάνι της Σούδας μπλέ/κίτρινα να τα βάλει σε γραμμή.
Περαν της πλάκας όμως μου ήρθε ο Βενιζέλος στο μυαλό που κάνοντας τις εκδρομές στις κυκλάδες απέδειξε οτι χωράει και απο οτι βλέπω θα κάνει σκάτζες(και οχι μόνο γιατι δε θελω να εκφραστώ άσχημα, κρίμα το βαπόρι).
Για τη Blue star νομίζω πως το Blue Horizon χωράει σε όλα τα λιμάνια του δρομολογίου μιά χαρά!!
Η ΑΝΕΚ ειχε δρομολογιο παλια για κρητη-θεσ/νικη που ξεκινουσε ομως απο τα χανια και οχι απ το ηρακλειο..;)στην αρχη ειχε μπει το ΚΥΔΩΝ και μετα το ΚΡΗΤΗ(το παλιο).
Tsikalos
01-11-2009, 16:31
τΤο κύδων έκανε δρομολόγια και από Ηράκλειο για Θεσ/νίκη κάποια καλοκαίρια.
Αν μείνει ελέυθερο κάποιο από τα ΚΟΡνΑΡΟσ-ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ είναι μία ικανοποιητική επιλογή για τη γραμμή. Ειδικά και για τα ενδιάμεσα νησιά.
Εκτός αν έρθει κανένα των μιν ωϊκών και μίλάμε για βόμβα ολικής (αλλά και που να χωρέσει....)
eytyhis128
02-11-2009, 20:14
Το ΚΥΔΟΝ τοτε εκανε ενα δρομολογιο απο χανια και ενα απο ηρακλειο, δυο δρομολογια την εβδομαδα.
κατα τα λεγομενα ενος πρων λογιστη του πλοιου,που τωρα ειναι στον κοκκινο "αδερφο" του πλοιου,το καραβι σε 2,5-3 μηνες θα φυγει απο τον πειραια,μαλλον πρωτα για συρο,και μετα για το νεο του ορμιτηριο που κατα 99%,δυστιχως,δεν ειναι η πατρα αλλα η σαλονικα...
Akis Dionisis
12-11-2009, 00:43
κατα τα λεγομενα ενος πρων λογιστη του πλοιου,που τωρα ειναι στον κοκκινο "αδερφο" του πλοιου,το καραβι σε 2,5-3 μηνες θα φυγει απο τον πειραια,μαλλον πρωτα για συρο,και μετα για το νεο του ορμιτηριο που κατα 99%,δυστιχως,δεν ειναι η πατρα αλλα η σαλονικα...
Γιατί δυστυχώς???
nickosps
12-11-2009, 08:57
Γιατί είναι βάπορας και δεν θα τον έχουν να τον χαίρονται;)!
Γιατί δυστυχώς???
γιατι για μενα φιλε μου ειναι ενα πλοιο που ανηκει στο ιονιο και την ανδριατικη...και οπως εχω ξαναπει σε αλλο μου ποστ,ειναι ο τελευταιος γιγαντας της παλαι ποτε θαλασσιας δυναμης του στριτζη και πρεπει να ειναι εκει που ανηκε παντα...
Akis Dionisis
12-11-2009, 15:29
γιατι για μενα φιλε μου ειναι ενα πλοιο που ανηκει στο ιονιο και την ανδριατικη...και οπως εχω ξαναπει σε αλλο μου ποστ,ειναι ο τελευταιος γιγαντας της παλαι ποτε θαλασσιας δυναμης του στριτζη και πρεπει να ειναι εκει που ανηκε παντα...
Δεν πειράζει.. παρ'όλο που φαίνεται σαν να είσαι ερωτευμένος με το βαπόρι, συνήθισέ το και στο Αιγαίο τώρα..
Οι καιροί αλλάζουν...:rolleyes:
μπα,δεν ειμαι ερωτευμενος με αυτο το καραβι (ερωτας μου και για παντα στην μνημη μου θα ειναι το kefallinia,το eptanisos,τωρα ειναι το kefalonia και απο τα κρουαζιεροπλοια το queen mary 2)...απλα για μενα το πλοιο αυτο ηταν κατι οπως ειχαμε τον Μανωλα στην ΑΕΚ (αν η ΑΕΚ ειναι το ιονιο και ο Μανωλας το πλοιο,ειναι κατι σαν τον τελευταιο τον μοικανων...)
thanos75
16-11-2009, 23:06
To σίγουρο πάντως είναι ότι αποδεσμεύεται από τα Δωδεκάνησα στις 2 Φεβρουαρίου. Άκουσα πάντως ότι θα κάνει πρώτα σκάντζες κάποιων superfast στην Αδριατική και μετά...αναμένουμε τη μεγάλη εξέλιξη (είτε αυτή λέγεται Πειραιάς-Χίος Μυτιλήνη είτε Θεσ/νίκη-Κυκλάδες-Ηράκλειο). Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι στα δρομολόγια του 2010 που έχει βγάλει η blue star δεν αναφέρεται πουθενά, οπότε κάτι "μαγειρεύεται"!:rolleyes:
Giovanaut
17-11-2009, 03:00
To σίγουρο πάντως είναι ότι αποδεσμεύεται από τα Δωδεκάνησα στις 2 Φεβρουαρίου. Άκουσα πάντως ότι θα κάνει πρώτα σκάντζες κάποιων superfast στην Αδριατική και μετά...αναμένουμε τη μεγάλη εξέλιξη (είτε αυτή λέγεται Πειραιάς-Χίος Μυτιλήνη είτε Θεσ/νίκη-Κυκλάδες-Ηράκλειο). Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι στα δρομολόγια του 2010 που έχει βγάλει η blue star δεν αναφέρεται πουθενά, οπότε κάτι "μαγειρεύεται"!:rolleyes:
Μαλλον στο Θεσ/νικη-Ηρακλειο θα μπει ο αλλος ομιλος, με ενα βαπορι που θα συζητηθει παρα πολυ, αν αυτο που διαβασα ευσταθει και τελεσφορησει....
Οποτε το HORIZON με το καλο να μας ερθει στο Β.Αιγαιο, οπου η Blue φαινεται να θελει να επενδυσει πολλα και στο μελλον....!!!!!!
Akis Dionisis
17-11-2009, 13:40
Ότι κάτι μαγειρεύεται αυτό είναι σίγουρο και μάλλον παίζει να είναι έκπληξη ίσως και γι'αυτό δεν αναφέρεται κάτι...
Μαλλον στο Θεσ/νικη-Ηρακλειο θα μπει ο αλλος ομιλος, με ενα βαπορι που θα συζητηθει παρα πολυ, αν αυτο που διαβασα ευσταθει και τελεσφορησει....
Οποτε το HORIZON με το καλο να μας ερθει στο Β.Αιγαιο, οπου η Blue φαινεται να θελει να επενδυσει πολλα και στο μελλον....!!!!!!
Ποιος είναι ο άλλος όμιλος Γιάννη?
Η Blue Star Ferries από το καλοκαίρι ξέρουμε ότι θέλει να χτυπήσει το Βόρειο Αιγαίο..
Giovanaut
17-11-2009, 14:09
Ποιος είναι ο άλλος όμιλος Γιάννη?
Η Blue Star Ferries από το καλοκαίρι ξέρουμε ότι θέλει να χτυπήσει το Βόρειο Αιγαίο..
Eιναι γνωστο οτι δυο ειναι οι ομιλοι....
Sea Star(ANEK & HSW) και Attica(BSF & SF)...
Δεν διαφωνουμε σε κατι Ακη, η Blue θα ερθει στο Β.Αιγαιο (Χιο-Μυτ. και προεκταση), αλλα για το Θεσ.-Ηρακλειο μαλλον παιζει κατι αλλο (αν τελικα ισχυει...)
Akis Dionisis
17-11-2009, 14:20
Eιναι γνωστο οτι δυο ειναι οι ομιλοι....
Sea Star(ANEK & HSW) και Attica(BSF & SF)...
Δεν διαφωνουμε σε κατι Ακη, η Blue θα ερθει στο Β.Αιγαιο (Χιο-Μυτ. και προεκταση), αλλα για το Θεσ.-Ηρακλειο μαλλον παιζει κατι αλλο (αν τελικα ισχυει...)
Ποντάρω ανοιχτά στην Attica (Blue Star Ferries & Superfast Ferries)..
Δεν ανοίγουμε ένα τόπικ για τη πλάκα μας και να βάλουμε σαν δημοψήφισμα..
Ποιος Όμιλος πιστεύετε ότι θα "χτυπήσει" εξ ολοκλήρου στο Βόρειο Αιγαίο??
Sea Star (ANEK LINES & Hellenic Sea Ways) ή Attica Group ( Blue Star Ferries & Superfast Ferries) ???
Όποιος το βρει, το βρήκε...:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
xidianakis
17-11-2009, 14:30
Sea Star (ANEK LINES & Hellenic Sea Ways) ή Attica Group ( Blue Star Ferries & Superfast Ferries) ???
κι εγω πονταρω στην bluestar... συμφωνω για το δημοψηφισμα.. εαν θελει καποιος απο τους moderators, ας μας δωσει την αδεια για να ανοιξουμε το τοπικ..
Giovanaut
17-11-2009, 14:36
Συνυπαρξη θα εχουμε...!!!
Γιατι ακομα και αν η Attica στον μελλον φερει καινουρια βαπορια το ιδιο θα κανει και η ΑΝΕΚ...
Αξιες κι οι δυο, γι' αυτο καλοδεχουμενες...!!!!!!
Speedkiller
17-11-2009, 21:27
Για την ΑΝΕΚ δεν ειμαι κ τόσο σίγουρος!:rolleyes:
Giovanaut
18-11-2009, 00:51
Για την ΑΝΕΚ δεν ειμαι κ τόσο σίγουρος!:rolleyes:
Η ΑΝΕΚ ενδιαφερεται πολυ για τη γραμμη και αν κανει κινηση η Blue Star, δεν νομιζω να μεινει με σταυρωμενα τα χερια....!!!!!
Αλλα ξεφευγουμε απο το topic...!!!!
Akis Dionisis
18-11-2009, 02:07
Η ΑΝΕΚ ενδιαφερεται πολυ για τη γραμμη και αν κανει κινηση η Blue Star, δεν νομιζω να μεινει με σταυρωμενα τα χερια....!!!!!
Αλλα ξεφευγουμε απο το topic...!!!!
Να δω Blue Star και ΑΝΕΚ να έχουν και οι δύο μέρα παρα μέρα πλοίο από Θεσσαλονίκη και τι άλλο??
Θα πέσει τρελλό γέλοιο..
Παρακαλείται η επιστημονική (λέμε τώρα :mrgreen: ) Oμάδα Διαχείρησης του φόρουμ να μεταφέρει τα τελευταία ποστς στο τόπικ της Θεσσαλονίκης ή δεν θυμάμαι πως αλλιώς λέγεται.. :cool:
Ξεφύγαμε ελαφρώς (μια σταλίτσα) "off topic"
Η συζήτηση για τις πιθανές δρομολογήσεις στην Γραμμή Β.Ελλάδας - Κρήτης (N. Greece - Creta route) (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?p=279192#post279192) μεταφέρθηκαν εδώ, από το θέμα του πλοίου Μπλού Οράϊζον.
Συνέχεια από εδώ:
http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=20&page=60
Πολύ μεγάλο για την γραμμή, πολύ γρηγορο πολύ πολύ!
Χρειάζετε ένα πλοίο Ro/Pax μεσαίου μεγάθους με καλή ταχύτητα (18-20κ) και το κυριώτερο συνεχή σύνδεση ώστε να το εμπειστευτούν οι εταιρίες
Γιατί πειράζει να είναι γρήγορο το πλοίο που θα αναλάμβανε το Ηράκλειο Θεσσαλονίκη;
Εχει δίκιο ο meco. Γιατί να μην είναι γρήγορο και μεγάλο; Θα έχουν την δυνατότητα οι κάτοικοι των νησιών να δούν επιτέλους ένα μεγάλο πλοίο
Naias II
01-01-2010, 14:55
Πειράζει άμα δεν έχει πολλή κίνηση και σε τέτοια γραμμή το κόστος στα καύσιμα είναι μεγάλο.
xidianakis
01-01-2010, 15:04
Εχει δίκιο ο meco. Γιατί να μην είναι γρήγορο και μεγάλο; Θα έχουν την δυνατότητα οι κάτοικοι των νησιών να δούν επιτέλους ένα μεγάλο πλοίο
......και αφου λες οτι θελετε μεγαλο πλοιο, συμφωνω κι εγω γιατι χρησιμοποιω πολυ συχνα την γραμμη αυτη, αλλα γιατι δεν σκεφτεστε και το αν χωραει σε ολα τα λιμανια το οποιο ειναι και το πιο βασικο? εχουν τα λιμανια -μας- τις προδιαγραφες για να μπει ενας Zeus?
Naias II
01-01-2010, 15:08
Εγώ προσωπικά με τα λιμάνια μας σηκώνω τα χέρια ψηλά, έχουμε δει πολλά απίστευτα και έχουμε πάθει μεγάλες πλάκες.
Παράδειγμα η Χίος.
Εγώ δε μίλησα για μεγάλο στο οποίο είμαι και εγώ επιφυλακτικός γιατί το χειμώνα θα ανεβοκατεβαίνει άδειο. Για την ταχύτητα εξέφρασα απορία.
xidianakis
01-01-2010, 17:49
Εγώ δε μίλησα για μεγάλο στο οποίο είμαι και εγώ επιφυλακτικός γιατί το χειμώνα θα ανεβοκατεβαίνει άδειο. Για την ταχύτητα εξέφρασα απορία.
μια ταχυτητα 17 με 19 knts ειναι ιδανικη για τη γραμμη αυτη...
Akis Dionisis
01-01-2010, 18:09
μια ταχυτητα 17 με 19 knts ειναι ιδανικη για τη γραμμη αυτη...
Θα έλεγα πως από 19 και πάνω θα ήταν ιδανικότερη..
xidianakis
01-01-2010, 18:13
Θα έλεγα πως από 19 και πάνω θα ήταν ιδανικότερη..
κοιτα... υπαρχουν πολλοι λογοι που μεσολαβουν, οπως οικονομικοι (πχ καυσημα), ωραριο, επιβατικη κινηση (χειμωνα- καλοκαιρι).. εαν πηγαινει πανω απο 19 δεν θα βγαινει -οικονομικα- ειδικα τον χειμωνα.. η γραμμη χρειαζεται ενα καθαροαιμο συμβατικο με εναν καλο δρομο.. τα παραπανω ειναι πλεονασμοι...
artmios sintihakis
01-01-2010, 18:25
κοιτα... υπαρχουν πολλοι λογοι που μεσολαβουν, οπως οικονομικοι (πχ καυσημα), ωραριο, επιβατικη κινηση (χειμωνα- καλοκαιρι).. εαν πηγαινει πανω απο 19 δεν θα βγαινει -οικονομικα- ειδικα τον χειμωνα.. η γραμμη χρειαζεται ενα καθαροαιμο συμβατικο με εναν καλο δρομο.. τα παραπανω ειναι πλεονασμοι...
Φίλε μου Γιάννη κ το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ κ ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ αν θυμάσαι πολύ καλά το δρομολόγιο το έβγαζαν με 19+ μίλια κ καμια φορά κ 20...ενα πλοίο με ταχύτητα 17 μιλίων ίσως κ να υποβάθμιζε την γραμμή...πράμα το οποίο έγινε με την αποδρομολόγηση του ΔΑΙΔΑΛΟΥ κ με την δρομολόγηση ΝΤΑΛΙΑΝΑ/ΜΙΛΕΝΑ των οποίων η ταχύτητα ήταν εως δραματική...15 με το ζόρι.....η γραμμή κατα την γνώμη μου χαντακώθηκε απο τον Αγούδημο....είναι δυνατόν να βγάζει το δρομολόγιο ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΕΝΔ. ΣΤΑΘΜΟΙ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ σε 33 ώρες όταν ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ το έβγαζε σε 21?????Εννοείται οτι αυτος που θα θέλει να ταξιδέψει για Θεσ/νικη δεν θα παει με καράβι,ακόμα κ οι νταλίκες πιο γρήγορα θ αφτάσουν Θεσ/νικη αμα παν μεσω Πειραιά παρα αν παν με ένα βαπόρι του Αγούδημου...λόιπόν επειδή τα έχουμε ξανα πει..κλείνω το θέμα εδω πέρα!
Akis Dionisis
01-01-2010, 18:28
Θα συμφωνήσω για το χειμώνα, μιας και δεν έχει ιδιαίτερα πολύ κίνηση..
Το καλοκαίρι όμως, έχει κίνηση και χρειάζεται ταχύτητα και μείωση χρόνου..:rolleyes:
xidianakis
01-01-2010, 18:28
Φίλε μου Γιάννη κ το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ κ ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ αν θυμάσαι πολύ καλά το δρομολόγιο το έβγαζαν με 19+ μίλια κ καμια φορά κ 20...ενα πλοίο με ταχύτητα 17 μιλίων ίσως κ να υποβάθμιζε την γραμμή...πράμα το οποίο έγινε με την αποδρομολόγηση του ΔΑΙΔΑΛΟΥ κ με την δρομολόγηση ΝΤΑΛΙΑΝΑ/ΜΙΛΕΝΑ των οποίων η ταχύτητα ήταν εως δραματική...15 με το ζόρι.....η γραμμή κατα την γνώμη μου χαντακώθηκε απο τον Αγούδημο....είναι δυνατόν να βγάζει το δρομολόγιο ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΕΝΔ. ΣΤΑΘΜΟΙ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ σε 33 ώρες όταν ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ το έβγαζε σε 21?????Εννοείται οτι αυτος που θα θέλει να ταξιδέψει για Θεσ/νικη δεν θα παει με καράβι,ακόμα κ οι νταλίκες πιο γρήγορα θ αφτάσουν Θεσ/νικη αμα παν μεσω Πειραιά παρα αν παν με ένα βαπόρι του Αγούδημου...λόιπόν επειδή τα έχουμε ξανα πει..κλείνω το θέμα εδω πέρα!
σωστα τα λες αρτεμη, αλλα μην ξεχναμε οτι εχει πεσει κατα μεγαλο βαθμο η κινηση στη γραμμη! εδω βλεπεις οτι εχουμε (προβλημα?) και με την γραμμη του πειραια! κοιτα τα ποσοστα με τις νταλικες κ τους επιβατες που ταξιδευαν πριν απο 5 χρονια και ξανα-κοιτα τα σημερινα δεδομενα!
artmios sintihakis
01-01-2010, 19:15
Το οτι έπεσε η επιβατική κίνηση κ η κίνηση στα φορτηγα το είπα κ πριν...οφείλεται καθαρά στο γεγονος οτι απο το 2005 που πωλήθηκε ο ΔΑΙΑΔΑΛΟΣ την γραμμή την ανέλαβε ο Αγούδημος....το είπα κ πριν 33 ωρες μεχρι Σαλονικα είναι παρα πολλές....κ γι αυτο μειώθηκε η επιβατικη κίνηση κ μόνο.Γιατι τόσα χρόνια η γράμμη δεν είχε σταματήσει καθόλου?Κ αν θυμάσαι γιάννη το καλοκαίρια είχε κάθε μερα.....κτ ον χειμώνα δυο φορες την εβδομάδα!Τα έχουμε ξανα πει....
Ένα σύγχρονο γρήγορο πλοίο όμως δεν θα προσέλκυε περισσότερο κόσμο στη γραμμή; Αν για παράδειγμα το Ηράκλειο > Θεσσαλονίκη γινόταν σε 16ώρες δεν θα μάζευε και περισσότερες νταλίκες και γενικότερα κόσμο από τη Κρήτη για τη βόρεια Ελλάδα και το ανάποδο;
Χώρια που η επιδότηση σε αυτή την περίπτωση έχει και άμεσα οικονομικά και όχι μόνο αποτελέσματα. Όπως αποσυμφόρηση του οδικού άξονα Αθήνα Θεσσαλονίκη, βελτίωση των εμπορικών δραστηριωτήτων ανάμεσα σε βόρεια Ελλάδα Κυκλάδες και Κρήτη κ.λ.π.
artmios sintihakis
01-01-2010, 19:45
Ένα σύγχρονο γρήγορο πλοίο όμως δεν θα προσέλκυε περισσότερο κόσμο στη γραμμή; Αν για παράδειγμα το Ηράκλειο > Θεσσαλονίκη γινόταν σε 16ώρες δεν θα μάζευε και περισσότερες νταλίκες και γενικότερα κόσμο από τη Κρήτη για τη βόρεια Ελλάδα και το ανάποδο;
Χώρια που η επιδότηση σε αυτή την περίπτωση έχει και άμεσα οικονομικά και όχι μόνο αποτελέσματα. Όπως αποσυμφόρηση του οδικού άξονα Αθήνα Θεσσαλονίκη, βελτίωση των εμπορικών δραστηριωτήτων ανάμεσα σε βόρεια Ελλάδα Κυκλάδες και Κρήτη κ.λ.π.
Συμφωνώ απόλυτα!!!!Φίλε μου meco την εποχή που ήταν ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ στην γραμμή ειδικά το καλοκαίρι για να ταξιδέψεις έπρεπε να κάνεις κράτηση πριν μέρες..επομένως καταλαβαίνεις!Η γραμμή έχει ψωμί!!!!
xidianakis
01-01-2010, 21:15
Το οτι έπεσε η επιβατική κίνηση κ η κίνηση στα φορτηγα το είπα κ πριν...οφείλεται καθαρά στο γεγονος οτι απο το 2005 που πωλήθηκε ο ΔΑΙΑΔΑΛΟΣ την γραμμή την ανέλαβε ο Αγούδημος....το είπα κ πριν 33 ωρες μεχρι Σαλονικα είναι παρα πολλές....κ γι αυτο μειώθηκε η επιβατικη κίνηση κ μόνο.Γιατι τόσα χρόνια η γράμμη δεν είχε σταματήσει καθόλου?Κ αν θυμάσαι γιάννη το καλοκαίρια είχε κάθε μερα.....κτ ον χειμώνα δυο φορες την εβδομάδα!Τα έχουμε ξανα πει....
Αρτεμη, καμια γραμμη δεν εχει την κινηση που ειχε πριν 5 χρονια... συμφωνω οτι η γραμμη χρειαζεται ενα πλοιο τυπου ΔΑΙΔΑΛΟΣ και το ζηταω ακομη κι εγω, αλλα να εχει την κινηση που ειχε και τοτε! βλεπεις οτι οι νταλικες εχουν μειωθει κατα 70% σε σχεση με 3 χρονια πριν ακομη και στην γραμμη του πειραια..
και σου ξανα-λεω, δεν φταιει απολυτα ο καπτα Μακης για την γραμμη, εφοσον δεν υπαρχουν δουλειες, δεν θα υπαρχουν μεταφορες! δεν ρεει το χρημα!
τι να μπει το ''καλο'' καραβι στη γραμμη εαν δεν εχει δουλεια? ενα πλοιο τυπου ΡΟΔΑΝΘΗ(?), ΔΙΑΓΟΡΑΣ(?), ειναι ικανο για τη γραμμη αυτη την περιοδο με τα προβληματα που υπαρχουν για συνδεση χειμωνα και καλοκαιρι.
xidianakis
01-01-2010, 21:28
το προβλημα δεν ειναι η συνδεση ηρακλειο-θεσ/νικη! ειναι και οι ενδιαμεσοι σταθμοι. καλλιστα θα μπορουσε να μπει ενα ''μεγαλο'' καραβι για την γραμμη αν ηταν απ' ευθειας, αλλα σε 16 ωρες δεν βγαινει η γραμμη με ενα πλοιο που πιανει τουλαχιστον 8 λιμανια.. οπως ειπε ο αρτεμης, τα πλοια τυπου ΔΑΙΔΑΛΟΣ, ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, ηταν καταλληλα για την γραμμη, ομως εφυγαν!
για να λυθει το προβλημα της γραμμης υπαρχουν 2 επιλογες.
1. να ιδρυθει κρατικη εταιρια που να λυθει το προβλημα για αυτη τη γραμμη και αλλες 2-3.
2. να επιλεξει το υπουργειο μια εταιρια ελληνικη, να μπορεσει να την ''δεσει'' στην γραμμη με ευνοηκες συνθικες (πχ καλες επιδοτησεις) για τουλαχιστον 7-8 χρονια, αλλα με ορους που θα βαζει το ΥΕΝ (πλοιο με τις προυποθεσεις που ζηταμε ολοι κλπ).
Akis Dionisis
01-01-2010, 23:47
Γιατί κάτι μου λέει ότι το αργότερο μέχρι το Πάσχα θα έχουμε εξελίξεις στη Γραμμή??
artmios sintihakis
02-01-2010, 00:05
Γιατί κάτι μου λέει ότι το αργότερο μέχρι το Πάσχα θα έχουμε εξελίξεις στη Γραμμή??
Έχεις ακούσει κάτι?Εγώ πάντως δεν νομίζω να υπάρξει κάτι.....
Akis Dionisis
02-01-2010, 00:09
Έχεις ακούσει κάτι?Εγώ πάντως δεν νομίζω να υπάρξει κάτι.....
Aπό το καλοκαίρι υπάρχουν πολλά σενάρια...
Είδωμεν...:rolleyes:
artmios sintihakis
02-01-2010, 00:15
Για τον Οραιζον εχει ακουστει κάτι αλλα βλέπουμε.....θα ερθει κ η ωρα αυτου του θεματος..κάτσε να βρεθεί το βαπόρι πρώτα κ μετά το ξανα συζητάμε!!
Να προτεινω και κατι αλλο..εκτος απο τα ενδιαμεσα λιμανια, θα μπορουσε να κανει και μια οπως Θεσ/νικη - Ραφηνα - Ηρακλειο. Πρωτον θα αποσυμφορησει το οδικο αξονα Θεσ/νικης Αθηνων και δευτερον, οι κατοικοι των βορειων προαστιων αντι να διανυσουν μια ολοκληρη διαδρομη να πανε Πειραια να παρουν το καραβι για Κρητη, μπορουν να πανε απο Ραφηνα. Πιστευω οτι αυτη η νεα γραμμη εχει μεγαλες προοπτικες.
Να προτεινω και κατι αλλο..εκτος απο τα ενδιαμεσα λιμανια, θα μπορουσε να κανει και μια οπως Θεσ/νικη - Ραφηνα - Ηρακλειο. Πρωτον θα αποσυμφορησει το οδικο αξονα Θεσ/νικης Αθηνων και δευτερον, οι κατοικοι των βορειων προαστιων αντι να διανυσουν μια ολοκληρη διαδρομη να πανε Πειραια να παρουν το καραβι για Κρητη, μπορουν να πανε απο Ραφηνα. Πιστευω οτι αυτη η νεα γραμμη εχει μεγαλες προοπτικες.
Καλή ιδέα δεν λέω, αλλά η Ραφήνα δεν είναι και το πλέον εύκολο λιμάνι για ένα πλοίο μεγαλύτερο σε μέγεθος από αυτά που τώρα δουλεύουν εκεί. Μόνο πλοίο μεγάλων ελικτικών ικανοτήτων θα μπορούσε να κάνει τέτοια γραμμή (προσέγγιση στη Ραφήνα). Ακόμη και ο Διαγόρας μπορεί να μην τα καταφέρνει με άγριους βοριάδες και άλλα πλοία ελλιμενισμένα στη Ραφήνα.
xidianakis
02-01-2010, 09:12
οπως εχω αναφερει, σε προηγουμενο post μου, συντομα θα γινει ή απ' ευθειας αναθεση ή διαγωνισμος με ''παχουλη'' επιδοτηση.... ;)
Nομιζω οτι δεν πρεπει να συγκρινωμε τη δουλεια που υπηρχε την εποχη του ΔΑΙΔΑΛΟΥ με τη σημερινη. Σας εχω ξαναπει οτι τοτε υπηρχε μεταξυ των πρακτορων της θεσσαλονικης και των ΜΙΝΩΙΚΩΝ αλλη σχεση. Δηλαδη οι πρακτορες ειχαν ταυτοχρονα και μεταφορικη εταιρια με πολλες δεκαδες νταλικων με εργο τη μεταφορα φορτιων απο βορεια Ελλαδα για Κρητη. Ετσι λοιπον φουλαριζαν τα πλοια την εποχη εκεινη τη καλη.
Αφου για να μπη ενα φορτηγο απο ενδιαμεσο λιμανι για Κρητη χρειαζοταν ολοκληρη διαδικασια και πολλες φορες και γνωριμιες.
Εγω νομιζω οτι αλλο πρεπει να γινη γιαυτη τη γραμμη μηπως και βρεθει πλοιο.Δηλαδη το υποχρεωτικο 10μηνο λειτουργιας του πλοιου να γινη 6μηνο για να υπαρει καποιο κινητρο. Θα μου πειτε και τι θα κανει τους αλλους 6 μηνες? Θελει μια ιδιαιτερη μεταχειρηση η γραμμη μηπως και βρεθει πλοιο
Η παρακατω φωτογραφια απο τα "περασμενα μεγαλεια"
71145
xidianakis
02-01-2010, 09:20
Nομιζω οτι δεν πρεπει να συγκρινωμε τη δουλεια που υπηρχε την εποχη του ΔΑΙΔΑΛΟΥ με τη σημερινη. Σας εχω ξαναπει οτι τοτε υπηρχε μεταξυ των πρακτορων της θεσσαλονικης και των ΜΙΝΩΙΚΩΝ αλλη σχεση. Δηλαδη οι πρακτορες ειχαν ταυτοχρονα και μεταφορικη εταιρια με πολλες δεκαδες νταλικων με εργο τη μεταφορα φορτιων απο βορεια Ελλαδα για Κρητη. Ετσι λοιπον φουλαριζαν τα πλοια την εποχη εκεινη τη καλη.
Αφου για να μπη ενα φορτηγο απο ενδιαμεσο λιμανι για Κρητη χρειαζοταν ολοκληρη διαδικασια και πολλες φορες και γνωριμιες.
Εγω νομιζω οτι αλλο πρεπει να γινη γιαυτη τη γραμμη μηπως και βρεθει πλοιο.Δηλαδη το υποχρεωτικο 10μηνο λειτουργιας του πλοιου να γινη 6μηνο για να υπαρει καποιο κινητρο. Θα μου πειτε και τι θα κανει τους αλλους 6 μηνες? Θελει μια ιδιαιτερη μεταχειρηση η γραμμη μηπως και βρεθει πλοιο
Η παρακατω φωτογραφια απο τα "περασμενα μεγαλεια"
71145
οφου οφου! τι μας κανεις πατριδα πρωι πρωι!!! τρομερη φωτο απο μια τρομερη ναυτιλιακη εποχη για την ελλαδα!
οσο γι' αυτο με τις νταλικες που λες εχεις απολυτο δικιο, αλλα μην αναφερουμε ονοματα!...
Τώρα με κλειστά τα Τέμπη(για ενα πεντάμηνο ακόμα) και με την ταλαιπωρία μέσω Κοζάνης για τα φορτηγά θα ήταν οτι καλύτερο ένα πλοίο στην γραμμή
Tsikalos
04-01-2010, 13:26
Για το θέμα με τΑ τέμπη έχουμε σχετικό thread. Σίγουρα θα μπορούσε να δώσει χείρα βοηθείας από-προς Κρήτη και τις μεταφορές της προς τη Βόρεια Ελλάδα.
Τι έχει αλάξει στη γραμμή;
α. Αρκετές συχνές πτήσεις από/προς Θεσσαλονίκη ακόμη κι απευθείας. Πολύ συχνότερες από την εποχή του ΑΝΕΜΟΣ/ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ. Έτσι γίνεται ελκυστικότερο για τους ταξιδιώτες ειδικά το χειμώνα
β. Έχει ελλατωθεί ο χρόνος μετάβασης από/προς Πειραία σε σχέση με εκείνη την εποχή ενώ υπάρχουν και ημερήσια δρομολόγια. Επίσης με το τρένο ο χρόνος
γ. Το ΚΤΕΛ Κρήτης έχει συχνότερα δρομολόγια από/προς θεσσαλονίκη οπότε άρχισε να γίνεται πιο συμφέρον
δ. Αν οι μεταφορές έχουν περιοριστεί γενικά τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Θυμάμαι όταν ερχόταν το ΑΝΕΜΟΣ με τη χαρακτηριστική του κλίση πόσα φορτηγά μίας εταιρείας από Λ. κατέβαιναν
Μακάρι να μπει κάποιο πλοίο για να εξυπηρετεί τη γραμμή με σχετικά καλές ταχύτητες αλλιώς δε θα πάει ιδιαίτερα καλά. Για την απευθείας σύνδεση ίσως να βρεθεί ευκολότερα ως χαρακτηριστικά ενώ αν χρησιμοποιηθεί κάποιο ενδιάμεσο λιμάνι ως Hub θα είναι πολύ βολικό.
xidianakis
04-01-2010, 15:06
Για το θέμα με τΑ τέμπη έχουμε σχετικό thread. Σίγουρα θα μπορούσε να δώσει χείρα βοηθείας από-προς Κρήτη και τις μεταφορές της προς τη Βόρεια Ελλάδα.
Τι έχει αλάξει στη γραμμή;
α. Αρκετές συχνές πτήσεις από/προς Θεσσαλονίκη ακόμη κι απευθείας. Πολύ συχνότερες από την εποχή του ΑΝΕΜΟΣ/ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ. Έτσι γίνεται ελκυστικότερο για τους ταξιδιώτες ειδικά το χειμώνα
β. Έχει ελλατωθεί ο χρόνος μετάβασης από/προς Πειραία σε σχέση με εκείνη την εποχή ενώ υπάρχουν και ημερήσια δρομολόγια. Επίσης με το τρένο ο χρόνος
γ. Το ΚΤΕΛ Κρήτης έχει συχνότερα δρομολόγια από/προς θεσσαλονίκη οπότε άρχισε να γίνεται πιο συμφέρον
δ. Αν οι μεταφορές έχουν περιοριστεί γενικά τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Θυμάμαι όταν ερχόταν το ΑΝΕΜΟΣ με τη χαρακτηριστική του κλίση πόσα φορτηγά μίας εταιρείας από Λ. κατέβαιναν
Μακάρι να μπει κάποιο πλοίο για να εξυπηρετεί τη γραμμή με σχετικά καλές ταχύτητες αλλιώς δε θα πάει ιδιαίτερα καλά. Για την απευθείας σύνδεση ίσως να βρεθεί ευκολότερα ως χαρακτηριστικά ενώ αν χρησιμοποιηθεί κάποιο ενδιάμεσο λιμάνι ως Hub θα είναι πολύ βολικό.
η εταιρια που λες ''Λ'' μετα που εφυγαν τα ''παλια'' των minoan και με ενα ατυχες περιστατικο με εναν απο τους 2 συνεταιρους συρικνωθηκε και πλεον εκτελει δρομολογια μονο χανια-αθηνα...
θυμαμαι οτι το γκαραζ των πλοιων ηταν συνεχεια χειμωνα-καλοκαιρι γεματο μεχρι τον καταπελτη και εβγαιναν απο μεσα τρακτορες της εταιριας αυτης..
πλεον ομως δεν υπαρχουν αφορμες για να ξανα-γινει μια τετοια μεταφορικη! ;)
dragasis
23-01-2010, 23:35
Πολυ το κουραζετε παιδια. Δυσκολα τηα γινει κατι και φετος ...δυστυχως.....
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟ XIDIANAKI......ETΣΙ ΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ
74549
xidianakis
19-02-2010, 22:07
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟ XIDIANAKI......ETΣΙ ΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ
74549
χαχαχαχ.... ευχαριστω πολυ πατριδα!... περσαμενα αλλα οχι ξεχασμενα!!
xidianakis
22-02-2010, 12:41
εγω πλεον παραιτουμαι... νιπτω τας χειρας μου!.... μεσα σε 3 ημερες εχω ακουσει τοοοσα σεναρια για την γραμμη απο πρακτορεια, που δεν μπορω πλεον να πω τιποτα με σιγουρια.... εαν βγει κατι επισημο απο το ΣΑΣ.... τα ξανα-λεμε.... :D
Akis Dionisis
22-02-2010, 13:02
εγω πλεον παραιτουμαι... νιπτω τας χειρας μου!.... μεσα σε 3 ημερες εχω ακουσει τοοοσα σεναρια για την γραμμη απο πρακτορεια, που δεν μπορω πλεον να πω τιποτα με σιγουρια.... εαν βγει κατι επισημο απο το ΣΑΣ.... τα ξανα-λεμε.... :D
Τη κουβέντα από το στόμα μου πήρες...
Αχαχαχαχαχα:D
thanos75
23-02-2010, 20:07
Προσωπικά για τους λόγους που ανέφερε ο φίλος Tsikalos πιο πάνω δε νομίζω να γίνει κάτι με τη συγκεκριμένη γραμμή ούτε και φέτος. Μακάρι πάντως να βγω ψεύτης
dragasis
13-03-2010, 23:31
Πού εισαι Δαιδαλε? Άλλη μια χρονιά χαμένη....
:cry:
dragasis
31-03-2010, 22:05
Λετε να γίνει κάτι? Για διαβαστε:http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=142908
xidianakis
31-03-2010, 22:44
Λετε να γίνει κάτι? Για διαβαστε:http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=142908
εεε... ολο και κατι θα γινει.....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Akis Dionisis
01-04-2010, 05:21
εεε... ολο και κατι θα γινει.....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Μελετά το Οικονομικό Επιτελείο της Attica Group και να'χαμε να λέγαμε...
Τον κόβω τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης να βγαίνει στα κανάλια και να τους ρίχνει μπινελίκια κανονικά και με τον νόμο... Κουβαλάει πολύ τρέλλα ο τύπος..;)
xidianakis
01-04-2010, 18:03
Μελετά το Οικονομικό Επιτελείο της Attica Group και να'χαμε να λέγαμε...
Τον κόβω τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης να βγαίνει στα κανάλια και να τους ρίχνει μπινελίκια κανονικά και με τον νόμο... Κουβαλάει πολύ τρέλλα ο τύπος..;)
δεν θελω αγχος! κατα πασα πιθανοτητα ολα θα φτιαξουν φετος.
Akis Dionisis
01-04-2010, 21:21
δεν θελω αγχος! κατα πασα πιθανοτητα ολα θα φτιαξουν φετος.
Αγχος?? Μπααααα...
Θα είμαι αραχτός στον kitchen bar να πίνω την φραπεδούμπα :cool: και θα βλέπω τα πλοία να μπαινοβγαίνουν στο Λιμάνι..:p;)
dragasis
23-04-2010, 21:21
Ola paizontai tora gia tin epiviosi tis grammis deite :http://www.mediashipping.gr/?q=node/5774
An de ginei kai fetos tpt klafta.....Ta kratika xrimata ta exoyn anagki oi etairies gia tin eoiviosi toys....Gia na doyme tin Attica....
xidianakis
24-04-2010, 17:52
για την γραμμη θεσ/κη-ηρακλειο θα μαθετε νεα στις πρωτες 15 μερες του μαι.
artmios sintihakis
24-04-2010, 17:59
Nαιιιι εεε????Περιμένουμεεεεεε......να δούμε αν κ δεν θα γίνει πάλι τπτ!
xidianakis
24-04-2010, 18:01
ολο και κατι θα δουμε........ ελπιζω τουλαχιστον με τα οσα εχω μαθει μεχρι τωρα...
MILTIADIS
24-04-2010, 18:02
Nαιιιι εεε????Περιμένουμεεεεεε......να δούμε αν κ δεν θα γίνει πάλι τπτ!
Για να το λεει ο φιλος xidianakis κατι θα ξερει Αρτεμη!!;);)
ολο και κατι θα δουμε........ ελπιζω τουλαχιστον με τα οσα εχω μαθει μεχρι τωρα...
Γιατί δεν μοιράζεσαι μαζί μας όσα έχεις μάθει μέχρι σήμερα; Να είσαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει αν δεν επαληθεφτείς. ;):)
speedrunner
25-04-2010, 18:24
Γιατί δεν μοιράζεσαι μαζί μας όσα έχεις μάθει μέχρι σήμερα; Να είσαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει αν δεν επαληθεφτείς. ;):)
Δεν θα 'ναι και η πρώτη φορά!!!!!
xidianakis
02-05-2010, 11:54
Δεν θα 'ναι και η πρώτη φορά!!!!!
γι' αυτο τον λογγ δεν λεω τιποτα αν δεν ειναι 100% οτι θα γινει!
giannisk88
02-05-2010, 13:56
Όπως καταλάβαμε όλοι μας λοιπόν μάλλον παίζουμε λίγο τη κολοκυθιά.
Αν είναι τελικά να μάθουμε κάτι μάλλον θα το μάθουμε νωρίτερα απο το ναυτιλία είτε άλλα σάιτς που ασχολουνται με αυτό στο 100% . ;)
Καλή σας μέρα και καλά να περάσετε
dragasis
10-05-2010, 22:45
καλα κρασια......http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=41350
artmios sintihakis
10-05-2010, 23:11
Μου άρεσε ότι τις 15 πρώτες μέρες θα έχουμε νέα!!Έλεος.....
giannisk88
14-05-2010, 23:41
Αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς...
Μία γραμμή όπου αν το σκεφτονταν λίγο καλύτερα θα μπορούσαν να βγάλουν πολλά χρήματα ....όχι με τα μιλενο/νταλιανα...Με πλοία λιγο μεγαλύτερα και πιο ανθρωπινά...Αλλά.....να'ναι καλά ο Δαίδαλος και το Ελ γκρέκο που κράτησαν τη γραμμή τότε για τα καλά..Γιατί τώρα....
Akis Dionisis
09-06-2010, 13:27
Πριν από λίγο, στο κεντρικό μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3
κάνανε ρεπορτάζ για την Ακτοπλοική σύνδεση της Θεσσαλονίκης.
Αναφέρανε πως υπάρχουν τα ΛΙΣΣΌΣ και ΘΕΌΦΙΛΟΣ και πως τώρα για το καλοκαίρι μπήκε και ο ΔΙΑΓΌΡΑΣ.
Τρία καράβια για τους σχεδόν ίδιους προορισμούς...
Από τιμές είπανε πως σε συνομιλία που είχανε με τους Πράκτορες δεν υπάρχουν αυξήσεις από πέρισι, αλλά αντίθετα υπάρχει μείωση στην Επιβατική κίνηση..
Ανέφεραν επίσης πως καθημερινά από το Λιμάνι των Ν. Μουδανιών πηγαίνει ένα κρουαζιερόπλοιο μικρό, στη Σκιάθο και στη Σκόπελο αλλά χωρίς να σταματάει όμως, αν κατάλαβα σωστά...
Η Εταιρία που έχει το μικρό αυτό κρουαζιερόπλοιο κάνει ενέργειες έτσι ώστε να μπορεί να σταματάει και στη Σκιάθο και στη Σκόπελο έτσι ώστε αυτή η μικρή κρουαζιέρα να διαρκεί τουλάχιστον 3-4 μέρες πάντα στην ίδια τιμή χωρίς επιπλέον χρεώσεις...
Για την ώρα, ξεκινάει κάθε μέρα όπως είπα από το Λιμάνι των Μουδανιών στις 07:15 το πρωί και επιστρέφει στις 20:30 το βράδύ...
Η τιμή για αυτές τις μονοήμερες κρουαζιέρες ανέρχεται στα 70 Ευρώ/άτομο, όπου συμπεριλαμβάνεται και γεύμα..
Νομίζω ότι ο Άκης μιλάει για το Άννα Μαρού (το μικρο κρουαζιερόπλοιο) που έχω δει στο ais να κινείται εκεί πάνω. Αλλά για το φλέγον θέμα κουβέντα έτσι?
Akis Dionisis
10-06-2010, 00:31
Νομίζω ότι ο Άκης μιλάει για το Άννα Μαρού (το μικρο κρουαζιερόπλοιο) που έχω δει στο ais να κινείται εκεί πάνω. Αλλά για το φλέγον θέμα κουβέντα έτσι?
Ναι σωστά για αυτό το μικρό κρουαζιερόπλοιο μίλησα...
Φλέγον θέμα? Θεσσαλονίκη - Κρήτη??
Μπααααα... Πάει και για φέτος.. Δεν θα μπει καράβι...
Ξέρεις τώρα... Όποιος Σαλονικιός ή γενικά ΒορειοΕλλαδίτης θέλει να πάει στη Κρήτη ή στα νησιά του Αιγαίου θα κάνει κάποιον από τους εξής τρόπους...
Εάν έχει αυτόκίνητο...
1ος Τρόπος..
Φουλάρει βενζίνη, φορτώνει την οικογένεια στο αμάξι, πέρνει την Εθνίκή Οδό και Κατεβαίνει Αθήνα-Πειραιά.
Έξοδα?? Βενζίνες + Διόδια + Φαγητά, νερά καφέδες κτλ κτλ..
2ος Τρόπος...
Φουλάρει Βενζίνη, φορτώνει το αμάξι στο τρένο, στο κρεββατάδικο που έχει μόνο κρεβάτια και που έχει και δύο βαγόνια που πέρνουν αυτοκίνητα, φεύγει από Σαλόνικα το βράδυ στις 23:30 και φτάνει στο Ρουφ στις 06:30
Έξοδα?? 50 Ευρώπουλα το Εισητήριο για το αμάξι + [20 Ευρώπουλα το Εισητήριο/άτομο + (το κόστος της κλίνης/άτομο)]
Για την ιστορία και για να σας φύγει η περιέργεια, το φθηνότερο εισητήριο με το κρεβατάδικο από Θεσσαλονίκη για Αθήνα κοστίζει περίπου 31,70 Ευρώ/άτομο σε 6-κλινο και σχεδόν 70 Ευρώ/ άτομο το 1-κλινο.
Εάν δεν έχει αυτόκίνητο...
Φεύγει από Σαλόνικα στις 22:59 το βράδυ με το απλό τρένο που είναι με θέσεις και έχει και αυτό ένα βαγόνι με κρεβάτια, φτάνει Αθήνα στις 05:45, πέρνει τον "Πρόστυχο" (Προαστιακό :mrgreen:) από Σταθμό Λαρίσης και φτάνει Πειραιά μετά από μισή ώρα και προλαβαίνει τα πλοία για τα νησιά...
Έξοδα?? 20 Ευρώ/άτομο το εισητήριο στο τρένο + το κόστος του Προαστιακού από Σταθμό Λαρίσης για Πειραιά..
Φέτος να ετοιμάζεστε... Θα σας έχω πλούσιο ρεπορτάζ από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης!!!
Thanasis89
10-06-2010, 09:18
Και τόση πολλή ταλαιπωρία που λέει τελικά, δεν πάω στην Χαλκιδική να μην τρέχω σαν τον τρελό. Άντε μέχρι Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόνησο να μια ωραία εναλλακτική, καθώς Άκη δεν τα ξέρεις μόνο εσύ τα τρένα από και προς Θεσσαλονική... ;) Παίρνεις τον Προαστιακό και σε 1.30 ώρα είσαι Λάρισα, από εκεί συνεχίζεις με μια αλλαγή στο τρένο για Βόλο (περίπου 45' - 1 ώρα δεν θυμάμαι σίγουρα) παίρνεις τον ανανεωμένο Πήγασο και είσαι νέτα... ;)
Επίσης και ερημήτης στον Αη Στράτη είναι μια τέλεια εναλλακτική ! Για μένα ίσως η καλύτερη... :p
Κόστος το πολύ 30 ευρώ (δύο εισητήρια τρένου, ένα εισητήριο πλοίου ανάλογα βέβαια που θα πας). Άντε γιατί πολλά λεφτά τους δώσαμε τόσο καιρό ! Άκου εκεί Πάρο, Νάξο, Ιο, Σαντορίνη και Μύκονο... Τι τα θες μωρέ αυτά ; :D (φυσικά αστειεύομαι)
Dimitrisvolos
10-06-2010, 12:44
[QUOTE=Thanasis89;355854]Και τόση πολλή ταλαιπωρία που λέει τελικά, δεν πάω στην Χαλκιδική να μην τρέχω σαν τον τρελό. Άντε μέχρι Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόνησο να μια ωραία εναλλακτική, καθώς Άκη δεν τα ξέρεις μόνο εσύ τα τρένα από και προς Θεσσαλονική... ;) Παίρνεις τον Προαστιακό και σε 1.30 ώρα είσαι Λάρισα, από εκεί συνεχίζεις με μια αλλαγή στο τρένο για Βόλο (περίπου 45' - 1 ώρα δεν θυμάμαι σίγουρα) παίρνεις τον ανανεωμένο Πήγασο και είσαι νέτα...
Ε Βόλο εμα έρθεις το Σκιαθος ....Ο Πήγασος απο Αγ.Κων/νο..;)
Tsikalos
10-06-2010, 15:10
Και μένα μου αρέσουν τα τρένα αλλά υπάρχει και εναλλακτική,.
Λεωφορείο του ΚΤΕΛ, απευθείας για Ηράκλειο ή Χανιά από Θεσσαλονίκη-λάρισα. Μπαίνει στο καράβι, πάλάτια ή Ανεκ αντίστοιχα και φθάνει.
τιμή και ακριβείς ώρες δε γνωρίζω.
Όπως και να χει κρίμα που δεν υπάρχει για μία ακόμη φορά συμβατικό βαπόρι Θεσσαλονική_Κυκλάδες-Κρήτη...
Akis Dionisis
10-06-2010, 17:58
Και μένα μου αρέσουν τα τρένα αλλά υπάρχει και εναλλακτική,.
Λεωφορείο του ΚΤΕΛ, απευθείας για Ηράκλειο ή Χανιά από Θεσσαλονίκη-λάρισα. Μπαίνει στο καράβι, πάλάτια ή Ανεκ αντίστοιχα και φθάνει.
τιμή και ακριβείς ώρες δε γνωρίζω.
Όπως και να χει κρίμα που δεν υπάρχει για μία ακόμη φορά συμβατικό βαπόρι Θεσσαλονική_Κυκλάδες-Κρήτη...
Ξέφυγεςςςςςς....
Είπαμε να γίνει κάπως ξεκούραστα το ταξίδι...
Το κτελ είναι μονότονο..
Κάθεσαι σε μία θέση, βγάζει σπυριά ο κώλος σου και ταυτόχρονα πιάνεσαι...
Ενώ στο τρένο θα σηκωθείς, θα περπατήσεις, θα κάνεις και κάνα τσιγάρο στη λούφα, θα κάνεις και δημόσιες σχέσεις [αν σου κάτσει... http://www.amnizia.com/forum/images/smilies/eusa_dance.gif http://www.amnizia.com/forum/images/smilies/icon_mrgreen.gif ], πας τουαλέτα όποτε θες.
Ερώτηση: Μέσα σε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ, μπορείς να τα κάνεις αυτά??
Απάντηση: ΌΧΙ!!!!
Ασε που το τρένο δεν έχει φανάρια στο δρόμο του όπως τα ΚΤΕΛ, να μπλέξεις π.χ σε καμιά κίνηση κτλ κτλ με φόβο να χάσεις το καράβι...
Thanasis89
10-06-2010, 18:37
Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση Δημήτρη, η αλήθεια είναι ότι μου διέφευγε. Θα συμφωνήσω με τον Άκη, σαν τρελαμένος κι εγώ με τα τρένα. Κάνεις μακράν το καλύτερο ταξίδι. Σημειώθηκε κάτι σωστό για το ΚΤΕΛ, με το οποίο μπορώ να πάω μέχρι Θεσσαλονίκη από Ρέθυμνο αλλά δεν το κάνω για κανένα λόγο γιατί δεν το έχω χάσει ακόμα ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω...
Το Τρένο, αν τα έργα είχαν τελειώσει πολύ νωρίτερα, για Θεσσαλονίκη και Ορεστιάδα (τα οποία είναι ανύπαρκτα) θα ήταν ίσως το τελειότερο μεταφορικό μέσο για την ηπειρωτική Ελλάδα και ο φόβος και ο τρόμος των ΚΤΕΛ (που τα θεωρώ παροχισμό και αναχρονισμό).
Αυτά από μένα και συγνώμη για το off topic.
MILTIADIS
10-06-2010, 19:19
Καλα μην τα λετε και ετσι χυμα γιατι διαβαζουν και πολλοι νησιωτες,που δεν γνωριζουν απ αυτα,και κυριως δεν εχουν δει τα τρενα-κοτετσια που εχει ο ΟΣΕ ειδικα εδω στην πελοπονησο και θα νομιζουν οτι στην ελλαδα εχουμε καλυτερους σιδηροδρομους κ απο τη γερμανια!:rolleyes:Εκτος βεβαια κι αν οι συρμοι ειναι της ΜΙΖΕΝΣ!!εεε της SIEMENS με συγχωρειτε:mrgreen:
Τα λεωφορεια των ΚΤΕΛ ειναι πλεον πολυ μικροτερης ηλικιας,σαφως πιο καθαρα απο τα βαγονια του ΟΣΕ και εχουν σαφεστατα πιο φθηνο εισιτηριο!!
Αναφερομαι σε αυτα που κανουν τη γραμμη Ηρακλειο-Θεσσαλονικη και Χανια-Θεσσαλονικη.Και επισης Ακη η εθνικη οδος δεν εχει φαναρια,αλλα ακομα και αν πεσει το λεωφορειο σε μποντιλιαρισμα ειδοποιουνται τα πλοια της ΑΝΕΚ η' της ΜΙΝΟΑΝ και τα περιμενουν(μου ειχε τυχει μια φορα)καθως οι δυο εταιρειες βρισκονται σε στενη συνεργασια με τα τοπικα κτελ της κρητης.
Tsikalos
10-06-2010, 22:28
Άναψα φωτιές με τα ΚΤΕλ...
Θα συμφωνήσω ότι με το τρένο μπορεί να είναι πιο ξεκούραστο το ταξίδι αφού μπορείς να περπατήσεις κλπ, και το επιδιώκα να το χρησιμοποιώ όποτε πήγαινα προς Θεσσαλία_πιερία κλπ μιας κι εδώ δεν έχουμε.
Απλά έδωσα την εναλλακτική λύση σε όσους δε γνωρίζουν αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο.
Ο φίλος Miltiadis έχει απόλυτο δίκιο προσφέρονται εκπτώσεις με τα τοπικά ΚΤΕΛ σε συνδυασμό με καράβι και τα πλοία περιμένουν τα ΚΤΕΛ.
Akis Dionisis
11-06-2010, 00:37
Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό το θέμα...Αν ξεκινήσουμε δεν θα σταματήσουμε... Ασχολούμαι πάρα πολύ με τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο και έχω πολλές γνώσεις επί του θέματος...
Εγώ προσωπικά ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΘΑ ΠΆΡΩ ΚΤΕΛ όπου πηγαίνει τρένο...
Εκτός από την Πελοπόνησσο γιατί εκεί πάει για οριστικό κλείσιμο η Γραμμή...
Θα κλείσω το off Topic με 4 φωτογραφίες με τρένα, για τους νησιώτες που δεν έχουν τρένα εκεί...
Siemens Desiro EMU
(Σημερινός ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΌΣ Αθήνας και Θεσσαλονίκης - Λάρισας)
http://img130.imageshack.us/img130/7415/3328087179d3e4c7e9f6ocf.jpg
Τα χειριστήριά του...
http://img534.imageshack.us/img534/7679/dsc02321bbbbbbbbbb.jpg
Ηλεκτράμαξες HELLAS SPRINTER στον Συνοριακό Σταθμό της Ειδομένής...
http://img710.imageshack.us/img710/8224/dsc01613edited.jpg
και τα χειριστήριά τους...(Η φωτογραφία είναι ενός φίλου του Πάνου Νακ.)
http://img130.imageshack.us/img130/7376/dsc31632323.jpg
xidianakis
11-06-2010, 07:59
νομιζω οτι εχουμε ξεφυγει λιγακι! ;)
Akis Dionisis
13-06-2010, 00:09
νομιζω οτι εχουμε ξεφυγει λιγακι! ;)
Καλά κάναμε..
Θα κάνουμε αναστροφή και θα γυρίσουμε πίσω....
xidianakis
14-08-2010, 11:17
τελικα η ΝΕΛ ειναι παντου...
artmios sintihakis
14-08-2010, 11:34
Υποννοεις κάτι Γιαννιώ με το ΝΕΛ είναι παντού???
xidianakis
14-08-2010, 11:36
Υποννοεις κάτι Γιαννιώ με το ΝΕΛ είναι παντού???
εεε.. ολο και κατι!:rolleyes::rolleyes::grin:....
Νιός είμουνα και γέρασα. Από μια γραμμή φανταστική επί Μινωικών δεν θέλω να πω πως την καταντήσανε, χωρίς αρπαχτή (επιδότηση) τώρα δεν πάνε πουθενά.... Ανταγωνισμός? τι είναι αυτό?
Consortsium... όλοι ένα :rolleyes: άμα πρόκειται για την τσέπη!
artmios sintihakis
14-08-2010, 12:54
Τα είπες όλαα Leo.....Δεν είναι δυνατόν να μην έχει ψωμί η γραμμή...Δεν νομίζω να είναι τυχαία η 20χρονη παρουσία της MINOAN LINES στην γραμμή...Απλά την γραμμή όπως έχω ξανά πεί την έθαψε ο Αγούδημος..τα έχουμε ξανα συζυτήσει αυτά κ ελπίζω να με πιάνεις Leo....;)
Akis Dionisis
15-08-2010, 20:50
Απλά την γραμμή όπως έχω ξανά πεί την έθαψε ο Αγούδημος..
Μονάχα αυτό θα κρατήσω και θα συμφωνήσω...
Περισσότερα δεν λέω γιατί θα παρεκτραπώ και μετά άντε να με συμαζέψετε...:mrgreen:
lifeguard
27-08-2010, 15:58
Η γραμμή πήγαινε πολύ καλά, το Anemos δούλευε καλά και όσο μπορούσε σωστά, μέχρι που είδε ψωμί η μεγάλη εταιρεία και μπήκε στη γραμμή. Ψωμί είδε, αλλά υπερκέρδη δεν είδε, η γραμμή έβγαινε - δούλευε σωστά, αλλά στους ισολογισμούς ήταν ανύπαρκτη - ΤΙ καλά θα ήταν να έμενε ο Anemos -
Οπότε - με τα παλατινά ανοίγματα - παράτησαν τη γραμμή, και παρακαλούσαν τον Αγούδημο να έρθει να την ισοπεδώσει.... πόσο φταίει κι αυτός, λες και δεν ήξεραν?
Akis Dionisis
27-08-2010, 17:33
Να σε συμπληρώσω και να πω ότι και επι ΜΙΝΩΙΚΏΝ δούλευε η γραμμή τέλεια... ΕL GRECO & ΔΑΊΔΑΛΟΣ!!!
Να σε συμπληρώσω και να πω ότι και επι ΜΙΝΩΙΚΏΝ δούλευε η γραμμή τέλεια... ΕL GRECO & ΔΑΊΔΑΛΟΣ!!!
ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ και ΔΑΙΔΑΛΟΣ ταξιδευαν με σταθερη ταχυτητα (19Kn) συνεπεστατα στις αφιξοαναχωρησεις. Παντα ταξιδευαν γεματα. Αγαπηθηκαν απο ολους. Τωρα τι να πουμε για τα του ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ? Πλοια σε αθλια κατασταση, πολυ χαμηλες ταχυτητες, μεγαλη διαρκεια ταξιδιου....
Η γραμμη εχει ψωμι αλλα ειπαμε στην Ελλαδα δεν ζουμε? Μας ενδιαφερουν μοναχα οι σιγουρες γραμμες και τα βραχυπροθεσμα σχεδια...
xidianakis
09-03-2011, 21:17
h grammh de 8a prokurix8ei stis epidotoumenes fetos, ws asumferh.
gpap2006
09-03-2011, 21:49
Κρίμα και ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ θα ήτανε μια χαρά για τη γραμμή.
Akis Dionisis
09-03-2011, 23:46
Αν αρχίσω πάλι να λέω για το αν είναι ασύμφορη ή όχι θα γίνω κακός.
Αν αρχίσω πάλι να τα χώνω, πάλι θα είμαι κακός!
Α ρε ΕΛ ΓΚΡΈΚΟ αθάνατο!!!
125884
Giovanaut
10-03-2011, 00:06
Αν αρχίσω πάλι να λέω για το αν είναι ασύμφορη ή όχι
Α ρε ΕΛ ΓΚΡΈΚΟ αθάνατο!!!
Πραγματικα πανεμορφη φωτο...!!!
Ευχαριστουμε πολυ Ακη....!!!!
Akis Dionisis
10-03-2011, 11:32
Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ αποδεσμεύεται από Δωδεκ'ανησα στις 14 Απριλίου. Δεδομένου πως δεν υπάρχει άλλη γραμμή (Κρήτη-θεσσαλονίκη απορρίφθηκε ως ασύμφορη), πιστεύω πως θα τον ξαναβάλουν Χανιά με την ελπίδα πως θα τον πουλήσουν εντός του έτους.
Δανείζομαι αυτό το ποστ από άλλο τόπικ γιατί εδώ έχω μία ας το πούμε ένσταση!
Εάν καταλαβαίνω σωστά, θέλουν να μας μεταφέρουν το μήνυμα ότι δεν συμφέρει να βάλουν πλοίο (οποιαδήποτε εταιρία) στη γραμμή αυτή το καλοκαίρι, διότι λένε ότι δεν συμφέρει κτλ κτλ...
Εγώ θα κάνω μία ερώτηση που αφορά την Blue Star!
Τα στοιχεία από την κίνηση που είχε ο ΔΙΑΓΌΡΑΣ όσο ερχόταν Θεσσαλονίκη επί δύο καλοκαίρια δεν τα έχουν??
Μόνο το όνομα της εταιρίας και η παρουσία της στην Θεσσαλονίκη έκαναν πάταγο!
Σε κάθε του δρομολόγιο ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ χτυπούσε σχεδόν πρωτόκολο!
Δηλαδή τι στοιχεία έχουν?? Του ΝΤΑΛΙΆΝΑ και του ΜΙΛΈΝΑ που όσο ήταν Θεσσαλονίκη κάνανε 30 ώρες το λιγότερο από Θεσσαλονίκη μέχρι Ηράκλειο??
Πως ήταν δυνατόν το ΕΛ ΓΚΡΈΚΟ και το ΔΑΊΔΑΛΟΣ να κάνανε 23-24 ώρες αυτό το δρομολόγιο??
Ένας που είναι από Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία και Θράκη, αν θέλει να πάει διακοπές σε κάποιο νησί πρέπει να του βγει ο Χριστός και η Παναγία!!!
Αεροπλάνο μέχρι Αθήνα και μετά άντε να σου βγει η ψυχή να πας στο Λιμάνι του Πειραιά να πάρεις το πλοίο για το νησί και ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ!!!
Αν έχεις αμάξι?? Ακόμα χειρότερα!! Θα πληρώσεις τον κούκο αηδόνι!!!
Βενζίνες, διόδια, κούραση και ταλαιπωρία!
Είχα αναφέρει πως μεταξύ Θεσσαλονίκης - Αθήνας και αντίστροφα, υπάρχει, υπήρχε μάλλον, τρένο με κρεβάτια που πέρνει και αυτοκίνητα!! Μπορούσες να κοιμηθείς όλη νύχτα στο τρένο και την άλλη μέρα ήσουν ξεκούραστος να οδηγήσεις αν είχες να κάνεις ταξίδι στη Πελοπόνησσο για παράδειγμα.
Τώρα λόγο της εξυγίανσης του Ο.Σ.Ε. το κόψανε αυτό το τρένο και δεν το κυκλοφορούνε αλλά τα βαγόνια που πέρνουν και τα αυτοκίνητα τα βάζουν σε άλλο τρένο που έχει μόνο θέσεις κτλ!
Θέλω να καταλήξω στο γεγονός ότι για να πάει κάποιος διακοπές από την Βόρειο Ελλάδα πρέπει να του βγει η πίστη κτλ και ειδικά σε μία περίοδο κρίσης που ζούμε κτλ κτλ...
Δυστυχώς θέλω να πω πολλά ακόμα, αλλά δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός!!!
Giovanaut
10-03-2011, 12:13
Ειναι προφανες οτι υπαρχουν συμφεροντα συγκεντρωτισμου των παντων στην Αθηνα...!!!
Απο Βορειο Ελλαδα, (Θεσ/νικη και Καβαλα) θα επρεπε να εχει τακτικες αναχωρησεις προς ολα τα νησια...!!!!
Οι ανθρωποι που δεουλεουν στο λιμανι λενε οτι ακομη και οταν κατεβαιναν στην Κρητη τα βαπορια του Αγουδημου, δηλ. 30 ωρες ταξιδι, τα πλοια γεμιζαν του σκασμου...!!!
Υπαρχουν ακομη ανθρωποι που ρωτουν για πλοια, αλλα φωνη βοωντος......
Αλλα τα εχουμε ξαναπει η Βορεια Ελλαδα για καποιους μαλλον δεν πρεπει να αναπτυσσεται....!!!
Και να πω και κατι αλλο που εκ πρωτης ισως φανει χαζο, αλλα πως θα σας φαινονταν στο δρομολογιο να εμπαινε και το λιμανι του Λαυριου....???
Δηλαδη Θεσσαλονικη-Σποραδες-Λαυριο-Κυκλαδες-Κρητη....!!!
-Το Λαυριο σαν ενδιαμεσος και οχι λιμενας καταπλου.
-Με ειδικες προσφορες και συμβολαια παιρνεις τη μεταφορικη και την πας με το βαπορι και εκμεταλευεσαι την αυξημενη τιμη των καυσιμων.
-Συνδεεις Λαυριο με Κυκλαδες-Κρητη.
-Δεν αυξανεται η ωρα του ταξιδιου, γιατι το Λαυριο ειναι πανω στον δρομο σου.
-Ενωνεις με ενα δρομολογιο 4 μεγαλες περιφερειες της χωρας.
-Και στο ενα στο ενα δρομολογιο αντι για Σποραδες βαλε εναλλακτικα το Σιγρι.
Θα ηθελα αποψεις, ειναι κατι που εχω σκεφτει εδω και καιρο....!!!
sylver23
10-03-2011, 13:38
Έτσι όπως έχουμε γίνει η μόνη λύση είναι να πάρετε το αυτοκίνητο σας και να πάτε στην γνώριμη πανέμορφη χαλκιδική ή να αρχίσετε να ανακαλύπτεται τις ομορφιές που παρέχει η Βόρεια Ελλάδα και το καλοκαίρι.
Για πλοία μην το συζητάται πλέον .Κουτσά στραβά έως Λήμνο , Σαμοθράκη και Αγ. Ευστράτιο.
Σποράδες μέσα στον Αύγουστο και πιο συχνά και τακτικά στην υπέροχη Θάσο.
Σούπερ κοντινός προορισμός για στην συμπρωτεύουσα η Αμουλιανή!
Πέρα απο την πλάκα δεν νομίζω οτι υπάρχει τάση συγκεντρωτισμού στην Αττική καθώς και εδώ προς πολλούς προορισμούς ψάχνουμε ή θα ψάχνουμε πλοίο.
Akis Dionisis
10-03-2011, 14:51
Έτσι όπως έχουμε γίνει η μόνη λύση είναι να πάρετε το αυτοκίνητο σας και να πάτε στην γνώριμη πανέμορφη χαλκιδική ή να αρχίσετε να ανακαλύπτεται τις ομορφιές που παρέχει η Βόρεια Ελλάδα και το καλοκαίρι.
Για πλοία μην το συζητάτε πλέον .Κουτσά στραβά έως Λήμνο , Σαμοθράκη και Αγ. Ευστράτιο.
Σποράδες μέσα στον Αύγουστο και πιο συχνά και τακτικά στην υπέροχη Θάσο.
Σούπερ κοντινός προορισμός για στην συμπρωτεύουσα η Αμουλιανή!
Πέρα απο την πλάκα δεν νομίζω οτι υπάρχει τάση συγκεντρωτισμού στην Αττική καθώς και εδώ προς πολλούς προορισμούς ψάχνουμε ή θα ψάχνουμε πλοίο.
Θες να τα ακούσεις τώρα εσύ...
4 ώρες να πας Χαλκιδική και άλλες 4 να γυρίσεις, συμπληρώνεις 8ωρο με ένσημο μέσα στο αυτοκίνητο!!
Και δεν παίρνω τον Προαστιακό να πάω σε μία ώρα Λεπτοκαρυά??
Αν είναι να πάω έτσι για διακοπές, τότε ζήτω που καήκαμε...:roll:
Είπαμε... Η Θεσσαλονίκη και γενικά όλη η Βόρεια Ελλάδα ............ στο πηγάδι...
xidianakis
10-03-2011, 16:10
egw 8elw na pw to allo!
pleon den uparxoun karabia gia na kalupsoun grammes kormou kai oxi agones. me perissoterh analush exoume ta parakatw:
1) oi metaforikes -basikoi pelates nautiliakwn-, konteuoun na kleisoun dioti den uparxei metaforiko ergo (den uparxei anaptuksh).
2) ta atoma pou skopeuoun -'h skopeuan- na kanoun diakopes to ksana-skefontai. uparxei krish, h katastash sth xwra einai reusth k.o.k. .
3) o tonos tou nautikou kausimou konteuei (an den exei piasei idi) ta 450-460 eura.
loipon? giati na feroun oi etairies ploia? gia na baloun elaxista oximata? gia na riskaroun an 8a "mpoun mesa"? an den uparxei epibatikh kinish??
polloi mporei na mou peite "o tourismos 8a paei kala fetos". wraia, to dexomai, alla touristes tou ekswterikou mono, ki an er8oun. oi kratiseis pane kala, alla apotelesmata 8a exoume sto telos ths sezon!
mesa se ligous mines exoume dei polles allages kai dustuxws 8a doume ki alles. an de sta8eropoii8ei h katastash, 8a deite elaxista baporia na erxontai kai polla na feugoun.
ola ta parapanw einai entelos antikeimenika kai pisteuw pws kaluptw polla 8emata. opoios 8elei dieukriniseis, mporw na tou dwsw.
u/g: suggnwmh gia tous latinikous xaraktires alla briskomai sto ekswteriko.
T.ΓΙΑΝΝΗΣ
10-03-2011, 21:26
Ειναι προφανες οτι υπαρχουν συμφεροντα συγκεντρωτισμου των παντων στην Αθηνα...!!!
Απο Βορειο Ελλαδα, (Θεσ/νικη και Καβαλα) θα επρεπε να εχει τακτικες αναχωρησεις προς ολα τα νησια...!!!!
Οι ανθρωποι που δεουλεουν στο λιμανι λενε οτι ακομη και οταν κατεβαιναν στην Κρητη τα βαπορια του Αγουδημου, δηλ. 30 ωρες ταξιδι, τα πλοια γεμιζαν του σκασμου...!!!
Υπαρχουν ακομη ανθρωποι που ρωτουν για πλοια, αλλα φωνη βοωντος......
Αλλα τα εχουμε ξαναπει η Βορεια Ελλαδα για καποιους μαλλον δεν πρεπει να αναπτυσσεται....!!!
Και να πω και κατι αλλο που εκ πρωτης ισως φανει χαζο, αλλα πως θα σας φαινονταν στο δρομολογιο να εμπαινε και το λιμανι του Λαυριου....???
Δηλαδη Θεσσαλονικη-Σποραδες-Λαυριο-Κυκλαδες-Κρητη....!!!
-Το Λαυριο σαν ενδιαμεσος και οχι λιμενας καταπλου.
-Με ειδικες προσφορες και συμβολαια παιρνεις τη μεταφορικη και την πας με το βαπορι και εκμεταλευεσαι την αυξημενη τιμη των καυσιμων.
-Συνδεεις Λαυριο με Κυκλαδες-Κρητη.
-Δεν αυξανεται η ωρα του ταξιδιου, γιατι το Λαυριο ειναι πανω στον δρομο σου.
-Ενωνεις με ενα δρομολογιο 4 μεγαλες περιφερειες της χωρας.
-Και στο ενα στο ενα δρομολογιο αντι για Σποραδες βαλε εναλλακτικα το Σιγρι.
Θα ηθελα αποψεις, ειναι κατι που εχω σκεφτει εδω και καιρο....!!!
Εγώ προσωπικά αυτό το δρομολόγιο το έχω σκεφτεί από καιρό και απορώ πως και γιατί, οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν έχουν κάνει ακόμα κίνηση. Πάνε όλοι και πέφτουν στον ανταγωνισμό και δεν κοιτάζουν υγιείς γραμμές. Το γιατί είναι υγιείς???
1 Υπάρχουν στοιχεία παλαιοτέρων ετών.
2 Από Κρήτη και από ενδιάμεσα νησιά, που θα κάνει στάσεις χρειάζεται 2πλό ναύλο για Θεσσαλονίκη.
3 Από στερεά Ελλάδα μόνο το κόστος σε ένα φορτηγό είναι 500-600€ στο δρόμο χωρίς υπόλοιπες φθορές, λάστιχα, πληρωμή οδηγού, κίνδυνος και να είσαι τυχερός να μην φας κλήση στη διαδρομή
4 Ταξιδεύουν ακόμα και αλλοδαποί. Αρκετοί θα προτιμήσουν να μην πάνε οδικός.
Όλα αυτά προϋποθέτουν ενδιάμεση στάση το Λαύριο.
Τα αρνητικά αυτή την εποχή είναι ότι στο εμπόριο λόγω κρίσης υπάρχει μία μείωση. Αυτό βέβαια δεν επηρεάζει τα δεδομένα γιατί με αυτή τη λογική θα έπρεπε να μην σαλπάρει κανένα βαπόρι.
Εναλλακτική λύση στο λιμάνι Ρεθύμνου, για προσέγγιση αυτοκινήτων από όλους τους νομούς, μια και είναι κέντρο
Tsikalos
24-03-2011, 21:19
....!!!
Τα έσβησα για να μην πίανουμε χώρο στο φορουμ.
΄Βρίσκω την ιδέα πολύ λογική.Σήμερα στο ΤΕΙ που κάνω μάθημα είχα μια κουβέντα με ένα παλικάρι από Νάξο και μου έλεγε τα παράπονα του για τη δυσκολία του να έρθει στην Κρήτη. Τον ρώτησα ούτε και με το δρομολόγιο από ΣΑντορίνη κατεβαίνοντας εκεί; Τι να κανεις μου λέει 1 φορά το χειμώνα και αυτό στις 4 τα ξημερώματα.
Η σύνδεση Κυκλάδων -Κρήτης πάσχει. Κι αν ακόμη η γραμμή δεν έφτανε Θεσ/νική με κυκλικά δρομολόγια των κύριων νησιών μεταξύ Κρήτης -Λαυρίου(που εύκολα διασυνδέονται μεταξύ τους και με ανταποκρίσεις) θα μπορούσες πιο εύκολα να μεταφέρεις κόσμο. Εκει θα μπορούσε να ευνοηθεί και το Ρέθυμνο με 1-2 δρομολόγια την εβδομάδα, πχ μέσω Σίφνου
Akis Dionisis
02-06-2018, 10:14
Καμπανάκι για τον Ιταλό. Είναι σαν να του το δίνουνε στο πιάτο....
(https://cyclades24.gr/2018/06/aitima-gia-ilopoihsh-sindesh-boreiou-ellados/)
thanos75
02-06-2018, 11:36
Εκτός αν κάνει ότι δεν ακούει! Αν κ το ότι μπήκε κατά πως φαίνεται στο Πειραιάς Χανιά τον ικανοποιεί περισσότερο. Πιο πιθανό θεωρώ τις εκκλήσεις του κυρίου Λεονταριτη πάντως να τις ακούσει η Attica
roussosf
02-06-2018, 16:08
Αυτή η γραμμή μάλιστα του πάει κουφέτο. Μπορεί να προσφέρει και ταχύτητα και άνεση, ότι ζητά ο επιβάτης.
Την άλλη που είχε ζητησει (Σ-Τ-Μ) η και ακόμα στα Χανιά πιστεύω ότι τον Σεπτέμβρη στο μέτρημα θα είχαμε κλάματα......
Akis Dionisis
03-06-2018, 01:39
Μα ένα πλοίο σαν το "ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ" εκτός του ότι προσφέρει πάρα πολλά, είναι γρήγορο και νομίζω ότι θα μειώσει αρκετά το χρόνο μετάβασης από Θεσσαλονίκη στη Κρήτη.
Τα ΕΛ ΓΚΡΈΚΟ και ΔΑΙΔΑΛΟΣ, κάνανε το ταξίδι κάπου στις 20+ ώρες.
Αν δε κάνω λάθος, και διορθώστε με αν χρειαστεί, νομίζω ότι π.χ. το "ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ" χωράει άνετα στη Σύρο, στη Μύκονο, στη Πάρο, τη Νάξο και στη Σαντορίνη.
Γιατί θεωρώ ότι αυτά είναι τα "top" νησιά που πρέπει να πιάνει γι'αυτό το δρομολόγιο.
Σποράδες δε χρειάζεται, γιατί θα υπάρχει το ταχύπλοο.
Στη Σύρο μάλιστα και σε συνεννόηση με άλλη εταιρεία, μπορεί να υπάρχει μία σχεδόν άμεση "ανταπόκριση" με άλλο πλοίο για Τήνο και εννοείται με ενιαίο εισιτήριο από Θεσσαλονίκη.
Αν θέλει μπορεί να κρατήσει ο Ιταλός τη γραμμή και για όλο το χρόνο, κάνοντας το σωστό μάρκετινγκ.
Όλα αυτά που γράφω, τα γράφω πάντα κάνοντας μία υπόθεση....
Παλιά η γραμμή [επί ΜΙΝΟΑΝ] τα πλοία χτυπούσαν πρωτόκολλο κυρίως τα καλοκαίρια. Επί Αγούδημου, σκοτώνανε μύγες...1,5 μέρα σχεδόν μέχρι Κρήτη με τα Μιλένα και Νταλιάνα. Μόνο το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ήταν σχετικά γρήγορο...
Amorgos66
03-06-2018, 21:59
...κατι λεει εδω η Καλαμαρια...!!
http://www.e-kalamaria.gr/Article/id/1619/title/σύνδεση-θεσσαλονίκης-με-πάρο-νάξο-σαντορίνη-και-κρήτη
thanos75
03-06-2018, 23:26
...κατι λεει εδω η Καλαμαρια...!!
http://www.e-kalamaria.gr/Article/id/1619/title/σύνδεση-θεσσαλονίκης-με-πάρο-νάξο-σαντορίνη-και-κρήτη
Η εκκληση πάντως του κου Θεολογη για τα ταξιδιωτικά γραφεία εν ετει 2018 με ξεπερνά...:highly_amused:
Akis Dionisis
04-06-2018, 06:27
Τα γράφει λίγο...."κουκουρούκου" ή είναι ιδέα μου ??
Amorgos66
07-06-2018, 00:04
...και ενω το Aκουα Μπλου αναμενεται
να δραστηριοποιηθει στη γραμμη,τα
δημοσιευματα εχουν ξεφυγει ....
https://www.neakriti.gr/article/kriti/irakleio/1511273/tahuploo-tha-sundeei-ti-thessaloniki-me-kuklades-kai-kriti/#.WxfKHZM3ATw.facebook
Akis Dionisis
07-06-2018, 04:26
Όλα για τα "κλικς" και την επισκεψιμότητα αυτών των sites γίνονται....
thanos75
07-06-2018, 09:24
Ακριβώς...εξάλλου η λέξη ταχύπλοο αναφέρεται χαρακτηριστικά μόνο στον τίτλο του άρθρου προαφανώς για τα clicks
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-06-2018, 09:44
Ακριβώς...εξάλλου η λέξη ταχύπλοο αναφέρεται χαρακτηριστικά μόνο στον τίτλο του άρθρου προαφανώς για τα clicks
Αφού λέει Seajets...δεν θα είναι ταχύπλοο;:smile-new:
threshtox
07-06-2018, 10:54
Tαχυπλοότατο...
Akis Dionisis
07-06-2018, 15:30
Με τουρμπίνες αεροπλάνου!!!!!
Εντωμεταξύ, σε γνωστό ιστοχώρο των Κυκλάδων, γράφτηκε ότι ενδιαφέρθηκαν κι άλλες εταιρείες για τη γραμμή... Μοίρισε επιδότηση και χρήμα...
Ε, ρε γλέντια...Μάλλον δε ξεδιάλυνε το τοπίο ακόμη...
VASILIS CRETA
09-06-2018, 06:22
20 ώρες θέλει το απευθείας με 18 κόμβους!
365 νμ βγαίνει στο GE, απο κει και πέρα διαιρέστε το με ότι ταχύτητα θέλετε....
188661
ποιος το χει γράψει αυτό που λέτε;
Akis Dionisis
09-06-2018, 10:22
188661
Γνωστός ιστότοπος από Κυκλάδες. Εγώ δε το πιστεύω προσωπικά.
Είναι εφικτό να μου πείτε το πρόγραμμα αυτό πιο είναι ;;
Όχι τίποτα άλλο, αλλά να κάνουμε τους ανάλογους υπολογισμούς για να περάσει και η ώρα στη δουλειά....
Παναγιώτης
09-06-2018, 11:26
188661
Γιατί τέτοια πορεία στον υπολογισμό της απότασης στο Γκούγκλ έαρθ; Γιατί αντί να περάσει δευτικά από τη Φολέγανδρο να περάσει τόσο κοντά στην Ίο (έχει καμια γκόμενα ο καπενιος στην Ίο ; ;) )
Για τη συζήτηση ας δούμε την απόσταση από ναυτιλικές εκδόσεις που συντάσονται με στοιχέια από τις πορέιες που ακοουθούν πραγματικά πλοία:
Στην έκδοση της Υδρογραφικής Υπηρεσίας "BX01 Πίνακας μιλιομετρικών αποστάσεων μεταξύ ελληνικών λιμένων" δείχνει την απόσταση Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο 348 ναυτικά μίλια (και Θεσσαλονίκη - Σούδα 344, αν χρειατεί παρακάτω στη συζήτηση)
Η έκδοση του βρετανικού Ναυαρχείου Admiralty Distance Tables τόμος Atlantic Ocean NP350 (περιλαμβάνει καιτη Μεσόγειο) δίνει απόσταση Θεσσαλονίη - Ηράκλειο 350 ναυτικά μίλια (Θεσσαλονίκη - Σούδα 347 ναυτικά μίλια).
Η έκδοση της Αμερικάνικης υδρογραφικής (NGA) Distances Between Ports (Pub. 151)* δίνει Θεσσαλοκίνη Ηράκλειο 351 ναυτικά μίλια (δεν δίνει α Αμερικάνος απόσταση για Θεσσαλονίκη - Σούδα).
Με ταχυτητες της τάξης των 18 μιίων προκύπτει μικρότερο ταξίδι κατά τρία τεταρτα με μια ώρα με τις αποστέσεις των ναυτιλιακών εκδόσεων σε σχέση με την απόσταση που υπολογίστηκε στο Γκούγκλ.
*Αυτήν μπορέιτε να την δείτε τσάμπα στο δίκτυο εδώ (https://msi.nga.mil/NGAPortal/MSI.portal?_nfpb=true&_st=&_pageLabel=msi_portal_page_62&pubCode=0005) και να επιβέβαιώστε ότι σας λέω αλήθεια.
Akis Dionisis
09-06-2018, 12:39
*Αυτήν μπορέιτε να την δείτε τσάμπα στο δίκτυο εδώ (https://msi.nga.mil/NGAPortal/MSI.portal?_nfpb=true&_st=&_pageLabel=msi_portal_page_62&pubCode=0005) και να επιβέβαιώστε ότι σας λέω αλήθεια.
Δεν είναι ασφαλής η σύνδεση λέει και δεν επιτρέπει την είσοδο στην εν λόγω ιστοσελίδα..
Παναγιώτης
09-06-2018, 13:06
Δεν είναι ασφαλής η σύνδεση λέει και δεν επιτρέπει την είσοδο στην εν λόγω ιστοσελίδα..
Το κάνει καμιά φορά στη σελίδα της NGA. Δοκίμασε να μπεις από το κνετρικό https://msi.nga.mil/ και να διαλέξεις Publications και μετα στο μενού την έκδοση.
Για την κουβέντα στο συνημμένο αρχείο έχω τις σελίδες που έχουν τις αποστάσεις από Θεσσαλονίκη από την έκδοση Distances Between Ports (Pub. 151) ώστε να μην σας ταλαιπωρούν οι ρυθμίσεις ασφαλειας της σελίδας της NGA (έχω κιτρινήσει καιτο Ηράκλειο).
Παναγιώτης
09-06-2018, 13:12
Αντέγραψα εδώ τη συζήτηση για την απόσταση Θεσσαλονίκης - Κρήτης από το θέμα του Aqua Blue ώστε να είναι διαθέσιμα τα στοιχέια και για άλλα σχέδια δρομολόγησης πλοίων.
Akis Dionisis
09-06-2018, 23:30
Βρήκα αυτό (http://www.apostaseis.gr/loc_ap/apostaseislimanion.asp) και αυτό (http://www.nautiweb.gr/pagesgr/portolanos/apostaseis%20limanion.htm)
Παναγιώτης
10-06-2018, 10:01
Το πρώτο δεν είναι να το παιρνει και πολύ τοις μετρητοίς κάποιος. Όπως γράφει με μεγάλα γράμματα και σε πλάισιο είναι αποστάσεις σε ευθεία στο χάρτη. Έτσι η απόσταση Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο που δίνει σε 330 ναυτικά μίλια είναι αν περάσει πάνω από Μαραθώνα, Ευβοια και Χαλκιδική (είναι για πλοία που λένε "καλή η θάλασσα αλλά σαν τη Χαλκιδική δεν έχει", για την Ευβοια δεν ξέρω). Πάντως είναι μια καλή ένδειξη της τάξης μεγέθους
188681 (Οθονιά από Nautilus Charts)
Το δευτερο από ό,τι είδα χρησιμοποιεί τηνέκδοση έκδοση της Υδρογραφικής Υπηρεσίας "BX01 Πίνακας μιλιομετρικών αποστάσεων μεταξύ ελληνικών λιμένων".
Akis Dionisis
10-06-2018, 10:28
Ότι να'ναι δηλαδή.... Το δεύτερο είδα για πιο έγκυρο.
OfTheHighSeas
12-06-2018, 09:43
Σε ταξιδιωτικό γραφείο του Ηρακλείου είδα σήμερα αφίσσες για το δρομολόγιο αυτό με το Aqua Blue. Περιλαμβάνουν την Σκιάθο. Αναφέρεται επίσης η ’νδρος αλλά έχει αστερίσκο.
Το δρομολόγιο δεν υπάρχει ούτε στο openseas.g ούτε στον ιστοχώρο της seajets.
thanos75
12-06-2018, 10:46
Σε ταξιδιωτικό γραφείο του Ηρακλείου είδα σήμερα αφίσσες για το δρομολόγιο αυτό με το Aqua Blue. Περιλαμβάνουν την Σκιάθο. Αναφέρεται επίσης η ’νδρος αλλά έχει αστερίσκο.
Το δρομολόγιο δεν υπάρχει ούτε στο openseas.g ούτε στον ιστοχώρο της seajets.
Στο σημερινό ΣΑΣ έχει υποβληθεί αίτημα της εταιρίας για δρομολόγηση του πλοίου από Ραφήνα προς Άνδρο-Τήνο-Μύκονο-Ικαρία-Σάμο! Κάτσε στο τέλος μην και δεν το δούμε πουθενά!
threshtox
12-06-2018, 11:20
Κάτσε στο τέλος μην και δεν το δούμε πουθενά!
Aπαπαπαπαπα...γτ το λες αυτό;;;:single_eye:
Akis Dionisis
12-06-2018, 11:50
Aπαπαπαπαπα...γτ το λες αυτό;;;:single_eye:
Σενάριο επιστημονικής φαντασίας....
- ’κουα Μπλου[μ] δε μπαίνει πουθενά!
- ’κουα Μπλου[μ] παίρνει τη γραμμή από Ραφήνα...
- "Σφήνα" ο Ιταλός στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Κυκλάδες - Κρήτη μετονομάζοντας ένα άλλο πλοίο σε "EL GRECO PALACE".
[και μετά ξυπνήσαμε] .....
Έχουν δηλώσει [λένε τα δημοσιεύματα από τον Σαντορινιό] κι άλλες εταιρείες ενδιαφέρον!!!
Δηλαδή την ακριβή ημερομηνία των εκλογών δε μας είπαν!!!!!
Μάλλον η κοροϊδία συνεχίζεται....
άνθρακες ο θησαυρός τελικά;
Τις προάλλες είδα διαφήμιση σε κρητικό τηλεοπτικό κανάλι για έναρξη δρομολογίων του Aqua blue στη γραμμή Ηράκλειο Θεσσαλονίκη. Να πληρώσουν διαφήμιση χωρίς να έχουν τη γραμμή μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο. Δεν θυμάμαι δυστυχώς ημερομηνία έναρξης δρομολογίων αλλά νομίζω ότι ήταν μέσα στον Ιούνιο. Γεγονός είναι πάντως πως ούτε εγώ βρήκα δρομολόγια σε ιστότοπους έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
roussosf
15-06-2018, 18:16
Τις προάλλες είδα διαφήμιση σε κρητικό τηλεοπτικό κανάλι για έναρξη δρομολογίων του Aqua blue στη γραμμή Ηράκλειο Θεσσαλονίκη. Να πληρώσουν διαφήμιση χωρίς να έχουν τη γραμμή μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο. Δεν θυμάμαι δυστυχώς ημερομηνία έναρξης δρομολογίων αλλά νομίζω ότι ήταν μέσα στον Ιούνιο. Γεγονός είναι πάντως πως ούτε εγώ βρήκα δρομολόγια σε ιστότοπους έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Η διαφήμιση είναι μικρό κακό, Πάλι καλά που είναι κλειστό και το σύστημα κρατήσεων..
Ξέρεις τι είναι να κόβεις εισιτήρια για μια ημερομηνία και το καράβι να είναι σε επισκευή????
Δύο φορές το έχω δει το έργο. Μια ως πλήρωμα και μία ως επιβάτης
Τα δρομολόγια του Aqua Blue έχουν εμφανιστεί στο openseas.gr και στο ferrytraveller.gr (με δυνατότητα κράτησης).
Όχι ακόμη στο site της Seajets.
Akis Dionisis
16-06-2018, 15:28
Όπως όλα δείχνουν, η έναρξη των δρομολογίων για το "’κουα Μπλου[μ]"
στο Θεσσαλονίκη - Σποράδες - Κυκλάδες - Κρήτη,
είναι η 26η του μηνός!
Βάλαμε τη Σκιάθο με ένα φίλο ως προορισμό μήπως και έβγαζε το δρομολόγιο της Δευτέρας 25/06, αλλά δε το έβγαλε.
188789
Το βγάζει πάντως για Δευτέρα 02/07 (αναχ. 08:00).
EDIT: Θα ορκιζόμουν ότι το έβγαζε πριν 30' που είδα...τώρα που πήγα να δω πού αλλού προσεγγίζει τις Δευτέρες, δεν βγάζει τπτ (το ferrytraveller.gr). Πάω να τσεκάρω openseas...(edit: ούτε εκεί).
Amorgos66
16-06-2018, 21:06
Θεσσαλονικη- Ηρακλειο 25 ωρες κ
10 λεπτα...,τιμη 75€...
188796
Akis Dionisis
16-06-2018, 21:57
Αυτό το διάρκεια 01:10 θα νομίζει ο άλλος ότι πάει αεροπλάνο!!!!
thanos75
18-06-2018, 08:23
Είμαι περίεργος να δω πόσοι θα το προτιμήσουν! Ισως κάποια κίνηση να έχει στο σκέλος Θεσ/νικη-Σκιάθος και ίσως σε κάποια λίγα ενδοκυκλαδικά σκέλη (να μη σχολιάσω το Σύρος-Πάρος 3 ώρες μέσω Τήνου μες τα άγρια χαράματα). Γελάει ο κόσμος....:nightmare: Αλλά είπαμε μη χάσει ο ημέτερός μας την επιδότηση:hurt:
Akis Dionisis
18-06-2018, 10:10
Είμαι περίεργος να δω πόσοι θα το προτιμήσουν! Ισως κάποια κίνηση να έχει στο σκέλος Θεσ/νικη-Σκιάθος και ίσως σε κάποια λίγα ενδοκυκλαδικά σκέλη (να μη σχολιάσω το Σύρος-Πάρος 3 ώρες μέσω Τήνου μες τα άγρια χαράματα). Γελάει ο κόσμος....:nightmare: Αλλά είπαμε μη χάσει ο ημέτερός μας την επιδότηση:hurt:
35 Θες από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο [απλή μετάβαση] και η διαδρομή θα γίνεται σε 6 ώρες περίπου. Ούτε καν!
Το ξαναλέω....
Παίρνει την επιδότηση, δρομολογεί "πλωτό...........[μπιπ]............." δε το χρησιμοποιεί ο κόσμος για πολλούς λόγους, πατώνει η γραμμή κι άλλο,
ισχυρίζονται του χρόνου ότι δεν έχει κίνηση η γραμμή και πάπαλα πλοίο από Θεσσαλονίκη για Κυκλάδες και Κρήτη.....
Τι δεν καταλαβαίνουμε ;;
Παναγιώτης
18-06-2018, 12:31
Μα βγαινει τίποτα αν πάρει κάτι λιγότερο από πενήντα χιλιαδες για να πηγαίνοέρχεται ένα αδειο βαπόρι πανα κατω όλο το καλοκάιρι; Πάιζει 50.000 να μη φτάνουν ούτε για τα πετρέλαια (δεν ξέρω τι κατανάλωση εχει και σε τι κατασταση είναι οι μηχανές).
Αλήθεια σε ποιο κοινό απευθύνεαι. Στα φορτηγά και τις μεταφορικές όπως παλιά ο Ανεμος του Νομικού ή απευθύνεται σε εκρομέις που δεν θελουν να οδηγήσουν το ΙΧ από Θεσσαλονίκη στον Πειραιά ή θέλουν να λιτώσουν τομ κόσοτος διοδίων και βενζίνης για ταξίδι σε Κρήτη ή Κυκλάδες με το ΙΧ αυτοκίνητό τους όπως το El Greco (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?431-%C5%EB-%C3%EA%F1%DD%EA%EF-El-Greco-Captain-Zaman-Ferry-Atsuta&p=574696#post574696) των Μινώικών ;
eytyhis128
18-06-2018, 15:29
Ένα αυτοκίνητο για να πάει στην Αθήνα βενζίνη και διόδια θέλει ένα κατοστάρικο και 450 με 500 ευρώ το καράβι για Κρήτη για μια 4μελη οικογένεια, αν από Θεσσαλονίκη τα εισιτήρια κοστίζουν λιγότερο από 650 ευρώ γιατί να μην πάει απευθείας.
Ένα αυτοκίνητο για να πάει στην Αθήνα βενζίνη και διόδια θέλει ένα κατοστάρικο και 450 με 500 ευρώ το καράβι για Κρήτη για μια 4μελη οικογένεια, αν από Θεσσαλονίκη τα εισιτήρια κοστίζουν λιγότερο από 650 ευρώ γιατί να μην πάει απευθείας.
Γιατί η Ε. Ο. είναι αεροδιαδρομος και σε 6 ώρες είσαι Αθήνα χαλαρά όπως λένε στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας και άλλες 8 ώρες εν πλω είσαι Ηράκλειο με άνεση ασφάλεια και ξέρεις ότι θα είναι 8 ώρες εν πλω! Με το κρουαζιερόπλοιο από την Θεσσαλονίκη κανε το σταυρό σου να κάνεις 25 ώρες γιατί με τόσα λιμάνια που θα πιάνει δεν θα ξέρεις τι ωρα θα φτάσεις!
’ρα και 100 παραπάνω θα τα πληρώσω γιατί μια φορά θα πάω το καλοκαίρι διακοπές και θέλω να είμαι ήσυχος ότι θα κάνω διακοπές στο νησί που θέλω!
Και σκέψου και το άλλο. Θες να πας στη Σητεία με ποιο θα πας. Με το Πρεβελης που φεύγει μαζί με το παλας και φθάνει την άλλη μέρα το μεσημέρι στη Σητεία ή με το παλας και στης 9 το πρωί θα πίνεις καφέ στη Σητεία οδηγώντας 2 ώρες?
Akis Dionisis
18-06-2018, 23:22
Εγώ θα πω τη γνώμη μου και σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει, άλλοι μπορεί να τη βρείτε σωστή και άλλοι να τη βρείτε λάθος!
ΘΕΩΡΏ λοιπόν, πως ΑΝ έπερνε η ΜΙΝΟΑΝ τη γραμμή, ΠΙΣΤΕΥΩ ότι θα μπορούσε να ξαναφέρει τους πελάτες της [μεταφορικές κυρίως] στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
όπως με τα ΕΛ ΓΚΡΈΚΟ και ΔΑΙΔΑΛΟΣ!
Για φέτος λοιπόν, μετά από 12+ ;; χρόνια, έχουμε την επαναλειτουργία αυτής της θρυλικής - ιστορικής γραμμής με ένα πλοίο,
που σύμφωνα με πολλές γνώμες και απόψεις που διαβάζω αλλά και που έχω ακούσει στο λιμάνι, υπάρχει μεγάλη αμφιβολία αν θα τα καταφέρει.
Μας αρέσει δε μας αρέσει, είναι ένα γέρικο σκαρί, το οποίο θα δρομολογηθεί σε μία "δύσκολη" γραμμή!
Το να επαναλειτουργείς μία τέτοια ιστορική γραμμή μετά από χρόνια με ένα γέρικο πλοίο, ε, ακούγεται "κάπως"...
Αυτό που με ευχαριστεί και το εννοώ στη κυριολεξία, είναι ότι θα βρούνε δουλειά ναυτικοί που πιθανόν να τους έχει φάει αυτή η ριμάδα η ανεργία όπως όλοι μας έχουμε περάσει από ένα τέτοιο λούκι...!!!
ΑΝ λοιπόν, ο "μακαρονάς" κος Γκριμάλντι "χτυπούσε" τη γραμμή, σίγουρα θα είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από το κόσμο.
Κάνει ΜΠΑΜ, φίλτατοι συμφορουμήτες, ότι ο ιταλός έχει και πιο γρήγορα πλοία, αλλά και πιο άνετα!!!!!!!!!!!
Μπορούσε να μετ'ονομάσει ένα πλοίο του σε "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ" και να το κάνει!
ΕΠΊΣΗΣ....
ΑΝ πάνε καλά τα "Super Speed" και "Super Cat" [όταν δρομολογηθεί το δεύτερο] των αδελφών Στεφάνου,
η επιθυμία που έχω προσωπικά σαν ’κης, είναι να αγοράσει τον ΔΑΙΔΑΛΟ που τον βλέπω από φωτογραφίες διάφορων φίλων και το λυπάται η ψυχή μου αυτό το πλοίο
και να τον δρομολογήσουν στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Σποράδες - Κυκλάδες - Κρήτη, με επιδότηση εννοείται!
Σαφώς και είναι ανώτερο πλοίο από το ’κουα Μπλου[μ].
Αυτό θα ήταν το καταλληλότερο σενάριο ΑΝ γινόταν φέτος και να βλέπω "κόντρα" στην ιστορική αυτή γραμμή μεταξύ Seajets και Golden Star Ferries
όπως γίνεται και στη Ραφήνα με τα ταχύπλοα ή όπως γινόταν παλιά με τα πλοία του Αγούδημου κόντρα στα ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ και ΔΑΙΔΑΛΟΣ!
Αυτά για την ώρα.
Ξέρω ότι πιθανόν πολύ με θεωρείτε τρελλό ή ονειροπόλο και πιθανόν να μην είμαι αρεστός με τα αυτά που λέω, αλλά όπως προανέφερα στην αρχή λέω και εκφράζω τη γνώμη μου.
Ίσως να λέω κάποιες πικρές αλήθειες...Συγγνώμη αλλά.....
Φιλικά...
thanos75
19-06-2018, 09:00
Εγώ θα πω τη γνώμη μου και σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει, άλλοι μπορεί να τη βρείτε σωστή και άλλοι να τη βρείτε λάθος!
ΘΕΩΡΏ λοιπόν, πως ΑΝ έπερνε η ΜΙΝΟΑΝ τη γραμμή, ΠΙΣΤΕΥΩ ότι θα μπορούσε να ξαναφέρει τους πελάτες της [μεταφορικές κυρίως] στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
όπως με τα ΕΛ ΓΚΡΈΚΟ και ΔΑΙΔΑΛΟΣ!
Για φέτος λοιπόν, μετά από 12+ ;; χρόνια, έχουμε την επαναλειτουργία αυτής της θρυλικής - ιστορικής γραμμής με ένα πλοίο,
που σύμφωνα με πολλές γνώμες και απόψεις που διαβάζω αλλά και που έχω ακούσει στο λιμάνι, υπάρχει μεγάλη αμφιβολία αν θα τα καταφέρει.
Μας αρέσει δε μας αρέσει, είναι ένα γέρικο σκαρί, το οποίο θα δρομολογηθεί σε μία "δύσκολη" γραμμή!
Το να επαναλειτουργείς μία τέτοια ιστορική γραμμή μετά από χρόνια με ένα γέρικο πλοίο, ε, ακούγεται "κάπως"...
Αυτό που με ευχαριστεί και το εννοώ στη κυριολεξία, είναι ότι θα βρούνε δουλειά ναυτικοί που πιθανόν να τους έχει φάει αυτή η ριμάδα η ανεργία όπως όλοι μας έχουμε περάσει από ένα τέτοιο λούκι...!!!
ΑΝ λοιπόν, ο "μακαρονάς" κος Γκριμάλντι "χτυπούσε" τη γραμμή, σίγουρα θα είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από το κόσμο.
Κάνει ΜΠΑΜ, φίλτατοι συμφορουμήτες, ότι ο ιταλός έχει και πιο γρήγορα πλοία, αλλά και πιο άνετα!!!!!!!!!!!
Μπορούσε να μετ'ονομάσει ένα πλοίο του σε "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ" και να το κάνει!
ΕΠΊΣΗΣ....
ΑΝ πάνε καλά τα "Super Speed" και "Super Cat" [όταν δρομολογηθεί το δεύτερο] των αδελφών Στεφάνου,
η επιθυμία που έχω προσωπικά σαν ’κης, είναι να αγοράσει τον ΔΑΙΔΑΛΟ που τον βλέπω από φωτογραφίες διάφορων φίλων και το λυπάται η ψυχή μου αυτό το πλοίο
και να τον δρομολογήσουν στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Σποράδες - Κυκλάδες - Κρήτη, με επιδότηση εννοείται!
Σαφώς και είναι ανώτερο πλοίο από το ’κουα Μπλου[μ].
Αυτό θα ήταν το καταλληλότερο σενάριο ΑΝ γινόταν φέτος και να βλέπω "κόντρα" στην ιστορική αυτή γραμμή μεταξύ Seajets και Golden Star Ferries
όπως γίνεται και στη Ραφήνα με τα ταχύπλοα ή όπως γινόταν παλιά με τα πλοία του Αγούδημου κόντρα στα ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ και ΔΑΙΔΑΛΟΣ!
Αυτά για την ώρα.
Ξέρω ότι πιθανόν πολύ με θεωρείτε τρελλό ή ονειροπόλο και πιθανόν να μην είμαι αρεστός με τα αυτά που λέω, αλλά όπως προανέφερα στην αρχή λέω και εκφράζω τη γνώμη μου.
Ίσως να λέω κάποιες πικρές αλήθειες...Συγγνώμη αλλά.....
Φιλικά...
Εγώ θεωρώ φίλε μου ότι υπάρχουν kai σωστά στοιχεία στο συλλογισμό σου. Εάν ένα πλοίο επιπέδου έστω Mykonos Palace, που να μπορεί να έχει ένα δρόμο γύρω στα 22 με 23 μίλια αναλάμβανε τη γραμμή και μπορούσε με συνέπεια να είναι σε 18 με 20 το πολύ ώρες από Θεσ/νικη-Ηράκλειο και με μια νορμάλ τιμολογιακή πολιτική ίσως κάτι να γινόταν. Χωρίς να πιάνει σε τόσα πολλά κυκλαδονήσια, ένα δρομολόγιο του τύπου Θεσ/νικη-Σκιάθος-(Μύκονος)-Σύρος-Πάρος-Σαντορίνη-Ηράκλειο, το οποίο θα καλύπτονταν κάπου στις 18 με 20 πλεύσιμες ώρες συνολικά, θα μπορούσε (και σε έγκαιρες συνεννοήσεις και με τις μεταφορικές) να έχει μια καλή πορεία. Δεδομένου κιόλας πως ακόμα και τα ημερήσια από Πειραιά για Κρήτη κάνουν το δρομολόγιο πια σε σχεδόν 9 ώρες, ίσως κάτι να μπορούσε να γίνει. γενικά Χώρια που κάτι seajets και κάτι superferry στα ενδοκυκλαδικά σκέλη θα "έτρωγαν κυριολεκτικά τη σκόνη του" λόγω των καλύτερων υπηρεσιών και του μεγέθους που θα είχε ένα τέτοιο πλοίο (στη Μήλο π.χ. τα παλάτια φέτος θα σαρώσουν τις ημέρες που θα έχουν δρομολόγια προς το νησί)
Όμως όλα αυτά θέλουν και σωστή έρευνα και μελέτη, και case studies στο χώρο της ακτοπλοιας γίνονται δυστυχώς πολύ σπάνια
OfTheHighSeas
19-06-2018, 09:17
Θες να πας στη Σητεία με ποιο θα πας. Με το Πρεβελης στη Σητεία ... οδηγώντας 2 ώρες?
Όσο με αφορά, πιο κουραστικός δρόμος από το Ηράκλειο Σητεία δεν υπάρχει. Προτιμώ να βάλω το αυτοκίνητο στον Πρέβελη, και να είμαι σε 2.5 ώρες στη Σητεία!
gpap2006
19-06-2018, 10:18
Σε εποχες που τα αεροπορικα ειναι φθηνα δεν υπαρχει κανενας λογος για μια οικογενεια απο Θεσσαλονικη να περασει ενα 24ωρο στο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ για να παει Κρητη. Η επιδοτουμενη γραμμη ανοιξε μονο για να επιδοτηθει ο ημετερος Ηλιοπουλος..Τελευταιο του καλοκαιρι που θα εχει τοσο φιλικο προς αυτον υπουργειο αλλώστε...
Akis Dionisis
19-06-2018, 12:03
Αν το πάμε έτσι, τότε και η Καβάλα έχει αεροδρόμιο. Ποιος ο λόγος να πηγαίνουν κι εκεί τα πλοία ;;
Αν είχε η Θεσσαλονίκη καράβι, σιγά μην είχε τόση κίνηση η Καβάλα... Δείτε το γεωγραφικά τι και πως εξυπηρετεί η Καβάλα και μετά το ξανασυζητάμε....
Ο νοών νοήτο...
kabbalosn
27-06-2018, 17:40
https://www.inotos.gr/%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%C F%84%CE%B1/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5/
Ενδιαφέρον αρθράκι με αρκετές όμως ανακρίβειες.
Για την ιστορία σας επισυνάπτω από το αρχείο του κουμπαρου μου τα δρομολόγια του Ελ. Γκρέκο στην γραμμή το 1996! 21 ώρες περίπου Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο με 3 νησιά στης Κυκλάδες! Και 3 κυκλικά δρομολόγια!
Akis Dionisis
27-07-2018, 11:56
Εγώ έχω στη κατοχή μου και το βρήκα και στο διαδίκτυο και το ανεβάζω κι εδώ, το γνωστό καρτ ποστάλ...
189382
Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80 η ΑΝΕΚ είχε βάλει πλοίο στη γραμμή Ηράκλειο Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω που σταματούσε αλλά αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν το ΚΥΔΩΝ. Αυτό το λέω διότι θυμάμαι (8-9 χρονών εγώ) ότι πήγαμε στο λιμάνι να υποδεχτούμε την αδελφή της μητέρας μου που κατέβηκε με την οικογένειά της από Θεσσαλονίκη.
Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80 η ΑΝΕΚ είχε βάλει πλοίο στη γραμμή Ηράκλειο Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω που σταματούσε αλλά αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν το ΚΥΔΩΝ. Αυτό το λέω διότι θυμάμαι (8-9 χρονών εγώ) ότι πήγαμε στο λιμάνι να υποδεχτούμε την αδελφή της μητέρας μου που κατέβηκε με την οικογένειά της από Θεσσαλονίκη.
Νομίζω ότι και το ΚΡΗΤΗ (το μετέπειτα SUPERNAIAS) πέρασε κάποιο διάστημα από τη γραμμή.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-07-2018, 08:16
Νομίζω ότι και το ΚΡΗΤΗ (το μετέπειτα SUPERNAIAS) πέρασε κάποιο διάστημα από τη γραμμή.Σωστά θυμάσαι.
Το ΚΎΔΩΝ ηταν το 87-88 και το ΚΡΗΤΗ έκανε μερικά ταξιδια το 89
thanos75
30-07-2018, 13:41
Σε χαμηλά επίπεδα η κίνηση του aqua
https://www.syrostoday.gr/News/55503-Xamili-i-plirotita.aspx
Akis Dionisis
30-07-2018, 18:47
Σε χαμηλά επίπεδα η κίνηση του aqua
https://www.syrostoday.gr/News/55503-Xamili-i-plirotita.aspx
Για το ’ΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ, και τόσους που παίρνει, πάλι καλά να λέμε.
Η αλήθεια όμως είναι αυτό που λέει μέσα. Τελευταία στιγμή δρομολογήθηκε και πάλι τη θεωρείς ικανοποιητική τη κίνηση που υπάρχει.
Χώρια ο πόλεμος που δέχεται από διάφορους δημοσιογραφίσκους της πλάκας εδώ στη Θεσσαλονίκη.
Όσο για το Super Speed
κι αυτό ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή, όταν πολλοί είχαν κλείσει ήδη μέσω Βόλου.
Παρ'όλα αυτά όμως, διαπιστώνω ότι τα τουριστικά πρακτορεία έστω και στη μέση της Θερινής περιόδου κάνουν πάρα πολύ γενναίες προσφορές,
τόσο με το Super Speed, όσο και με το ’ΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ...
Ακόμα κι ένας που είχε πει ότι δε θα πάει διακοπές, ίσως να το ξανασκεφτεί και να πάει...
roussosf
30-07-2018, 19:48
Στο ανέβασμα από Ηράκλειο για Θεσσαλονίκη φέρνει κόσμο στην Τήνο γύρω στις 8:30 πμ που μετά με Superferry στις 12:00 ξαναφεύγουν για Ηράκλειο
thanos75
31-07-2018, 10:30
Για το ’ΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ, και τόσους που παίρνει, πάλι καλά να λέμε.
Η αλήθεια όμως είναι αυτό που λέει μέσα. Τελευταία στιγμή δρομολογήθηκε και πάλι τη θεωρείς ικανοποιητική τη κίνηση που υπάρχει.
Χώρια ο πόλεμος που δέχεται από διάφορους δημοσιογραφίσκους της πλάκας εδώ στη Θεσσαλονίκη.
Όσο για το Super Speed
κι αυτό ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή, όταν πολλοί είχαν κλείσει ήδη μέσω Βόλου.
Παρ'όλα αυτά όμως, διαπιστώνω ότι τα τουριστικά πρακτορεία έστω και στη μέση της Θερινής περιόδου κάνουν πάρα πολύ γενναίες προσφορές,
τόσο με το Super Speed, όσο και με το ’ΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ...
Ακόμα κι ένας που είχε πει ότι δε θα πάει διακοπές, ίσως να το ξανασκεφτεί και να πάει...
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου...Για τελευταία στιγμή κ πάλι καλά να λέμε. Την προηγουμένη εβδομάδα ήμουν Σύρο κ στα δωμάτια που εμενα, ήταν διπλα ένα ζευγάρι από Θεσ/νίκη που ετοιμάζονταν Πέμπτη πρωί να επιστρέψει με το aqua blue στην πόλη τους (είχαν κατέβει με το αυτοκίνητο τους κ bs2), γιατί το δρομολόγιο της επιστροφής τους φαίνονταν (κ είναι πράγματι) πολύ ξεκούραστο.
threshtox
31-07-2018, 10:39
Για την ώρα το πλοίο ανταποκρίνεται καλά στις απαιτήσεις μιας γραμμής, που θέλει το χρόνο της. Όσα και αν έχουμε σύρει στην εταιρία, τα δρομολόγια βγαίνουν (όσο και αν μοιάζουν με ενδοκυκλαδικά), η ταχύτητα είναι ικανοποιητική (όχι εξαιρετική, αλλά ανεκτή) και το βαπόρι αποδεικνύεται αξιόπιστο. Καλή συνέχεια να έχει και μακάρι η γραμμή να εδραιωθεί με κάποιο τρόπο και πέρα της θερινής περιόδου.
Akis Dionisis
31-07-2018, 21:21
Σήμερα 31 Ιουλ. 2018, πήρε από Θεσσαλονίκη
περίπου 350 επιβάτες,
καμιά 25αριά φορτηγά,
περίπου 35-40 αυτοκίνητα ασυνόδευτα και μη και
περίπου 10 δίκυκλα.
Όσο αφορά τις ταχύτητές του, πριν λίγο πάνω από τη Σκιάθο το βρήκα με 19,1 κόμβους. Το θεωρώ υπέρ-ικανοποιητικό!
189487
Και μία φωτογραφία του πλοίου, με φόντο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης τη περασμένη Παρασκευή.
189488
Akis Dionisis
31-07-2018, 21:25
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου...Για τελευταία στιγμή κ πάλι καλά να λέμε. Την προηγουμένη εβδομάδα ήμουν Σύρο κ στα δωμάτια που εμενα, ήταν διπλα ένα ζευγάρι από Θεσ/νίκη που ετοιμάζονταν Πέμπτη πρωί να επιστρέψει με το aqua blue στην πόλη τους (είχαν κατέβει με το αυτοκίνητο τους κ bs2), γιατί το δρομολόγιο της επιστροφής τους φαίνονταν (κ είναι πράγματι) πολύ ξεκούραστο.
Κι όμως αν κατέβαιναν από Θεσσαλονίκη με το ’ΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ, θα τους έβγαινε πολύ φθηνότερα.
Βενζίνες + διόδια + εισιτήρια πλοίου = μετάβαση από Θεσσαλονίκη με το ’ΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ και πιο φθηνά!
Στα εισιτήρια με επιστροφή και με ’ΜΕΣΗ έκδοση, η έκπτωση αγγίζει το 60%.
Akis Dionisis
27-08-2018, 11:49
Να την "έκανε γυριστρούλα" το υπουργείο στην συγκεκριμμένη εταιρεία, βάσει και των όσων έχουμε δει...... δεν το βρίσκω και τόσο πιθανό !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon6.png Εδώ για το AQUA (και δεν πίστευα !!!) BLUE, ξεθάψανε και επιδοτήσανε δικαίως ή αδίκως γραμμή για την οποία δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.
Η γραμμή δεν έπρεπε να σταματήσει καθόλου αυτά τα 10 χρόνια που λείπει πλοίο.
Έπρεπε να υπάρχει ένα επιβατικό σε αυτή τη γραμμή.
Όσο για του χρόνου......βλέπουμε.
Espresso Venezia
27-08-2018, 12:10
Μα γι αυτό ακριβώς έγραψα "δικαίως ή αδίκως". Για σένα ήταν σωστό ότι ξαναάνοιξε η γραμμή, για άλλους λάθος. Σεβαστή κάθε γνώμη.
Η γραμμή δεν έπρεπε να σταματήσει καθόλου αυτά τα 10 χρόνια που λείπει πλοίο.
Έπρεπε να υπάρχει ένα επιβατικό σε αυτή τη γραμμή.
Όσο για του χρόνου......βλέπουμε.
Αυτό το "έπρεπε" δεν νομίζω οτι ευσταθεί. Αν η γραμμή μπορούσε να φέρει κέρδος σε κάποιο πλοίο τότε όλο και κάποιος θα είχε δρομολογήσει το όποιο καράβι του. Το να πληρώνουμε από τους φόρους μας την μικροκομματική -δήθεν κοινωνική- επιδότηση μιας γραμμής δεν νομίζω οτι "πρέπει". Ειδικά όταν καταφανώς υπάρχουν εναλλακτικές για τις οποίες δεν μας επιβαρύνει κανείς (π.χ. αεροπλάνο, πλοίο από άλλο λιμάνι). Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη γραμμή αλλά κάποιοι τοπικοί παράγοντες (π.χ περιφέρεια, δήμος) θεωρούν οτι η ύπαρξη της θα φέρει έσοδα στην περιοχή τους, ας την πριμοδοτήσουν οι ίδιοι από τοπικούς πόρους.
Διαφορετικά εγώ μπορεί να λέω οτι "πρέπει" να υπάρχει γραμμή Καλαμάτα-Καστέλι κάθε μέρα, ο άλλος Αγία Γαλήνη-Αλεξάνδρεια κάθε Σάββατο και μην ξεχάσουμε να κάνει ένα Superfast απευθείας Πειραιά-Ψέριμο. Αλλά γιατί να πληρώνει ο καθένας μας τις σκοπιμότητες που υποκρύπτονται πίσω από τα εκάστοτε "δίκαια και έγιναν πράξη";
Espresso Venezia
27-08-2018, 14:14
Respect φίλε ’ρη, τα είπες όλα περιγραφικότατα !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png Τώρα, όσον αφορά το γιατί πρέπει "να πληρώνουμε από τους φόρους μας την μικροκομματική -δήθεν κοινωνική- επιδότηση μιας γραμμής", μα...... ο φίλος μας Akis Dionisis που γνωρίζει σαφώς καλύτερα από εμάς τα της συμπρωτεύουσας, μας το έχει εξηγήσει καθαρά σε προηγούμενο του ποστ. Γιατί έχουν προφανές οικονομικό όφελος οι ιδιωτικές μεταφορικές εταιρείες........... Λίγο είναι ???
Ποιοί <<παρακαλάνε>> να ξοδεύονται τα χρήματα των φορολογουμένων για επιδοτήσεις όταν όλοι οι προορισμοί που εξυπηρετεί το δρομολόγιο καλύπτονται άριστα συγκοινωνιακά από υπάρχοντα μέσα μεταφοράς; Εγώ σίγουρα δεν <<παρακαλάω>>. Ονομάστε σας παρακαλώ αυτούς που <<παρακαλάνε>>, αλλιώς να χρησιμοποιείτε ενικό σας παρακαλώ!
Οι μεταφορικές φυσικά.
Ξέρεις τι πετρέλαια και διόδια γλυτώνουν μέχρι τον Πειραιά με τη δρομολόγηση πλοίου από Θεσσαλονίκη ;;
Χώρια τα μεροκάματα στους οδηγούς!
Akis Dionisis
27-08-2018, 15:03
Εξηγείστε μου επίσης, γιατί πληρώνετε φόρους κτλ, για τον ΔΙΑΓΟΡΑ και το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ...
που λόγω έλειψης πλοίου από τη Θεσσαλονίκη, τρέχει ο "λακαμάς" έλληνας φορολογούμενος Θεσσαλονικιός στη Καβάλα για να πάρει ένα από τα δύο επιδοτούμενα προαναφερθέντα πλοία....
Εξηγείστε μου επίσης, γιατί πληρώνετε φόρους κτλ, για τον ΔΙΑΓΟΡΑ και το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ...
που λόγω έλειψης πλοίου από τη Θεσσαλονίκη, τρέχει ο "λακαμάς" έλληνας φορολογούμενος Θεσσαλονικιός στη Καβάλα για να πάρει ένα από τα δύο επιδοτούμενα προαναφερθέντα πλοία....
Τα δρομολόγια που αναφέρεις επιδοτούνται για να έχει η Λήμνος (και ο Αϊ Στράτης) σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα και με άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου όπου ανήκει διοικητικά. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα επιδοτούμενα, τα νησιά αυτά θα είχαν πρόβλημα επιβίωσης και αυτό είναι ένα εθνικό θέμα για ευνόητους λόγους. Δεν έχει δηλαδή να κάνει με τον τρόπο μετάβασης στα νησιά για τις διακοπές μας. Κοντολογίς με αυτά εξυπηρετούνται οι νησιώτες, ενώ με το AQUA BLUE εξυπηρετούνται κάτοικοι της ενδοχώρας που έχουν άλλες επιλογές να μετακινηθούν όπου θέλουν με τις οποίες δεν επιβαρύνουν τους φορολογούμενους.
Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω το επιχείρημα... Δηλαδή ως Αθηναίος θα έπρεπε να παραπονιέμαι γιατί δεν έχω στον Πειραιά καράβι για να πάω στη Σαμοθράκη; και επειδή πρέπει να τρέχω στην Αλεξανδρούπολη;
Πρέπει για κάθε προορισμό να έρχεται το καράβι στην "πόρτα" μας και αν δεν έρθει να θεωρούμαι τους εαυτούς μας αδικημένους; :nonchalance:
Ακόμα και το Καβάλα - νησιά ΒΑ Αιγαίου (ΔΙΑΓΟΡΑΣ και ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ) το καλοκαίρι κατά την γνώμη μου δεν έπρεπε να επιδοτείται. Η γραμμή έχει αρκετή κίνηση από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο. Τα σχεδόν 100,000 ευρώ την εβδομάδα (και για τα 3 δρομολόγια) είναι πεταμένα λεφτά από αυτούς που θα έπρεπε να κόπτονται για την οικονομική διαχείριση της χώρας μας.
giorgos_249
27-08-2018, 22:17
Η απάντηση υπάρχει στο βιβλίο "κοινωνική και πολιτική αγωγή" που διδάσκεται στην Ε' Δημοτικού (http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-E108/158/1116,4077/).... (ελεος ρε παιδιά, σαν να λέμε δηλαδή "αφου δε θα στειλω ποτε το παιδι μου σχολειο στην κάρπαθο γιατι να πληρωνω φορους να φτιαχτει στο νησι δημοτικό σχολείο"..... )
(αλλα θα απαντήσω όπως αρμόζει - δηλαδή δια της ερωτήσεως "και γιατί να τρέχει ο κάθε λακαμας ελληνας φορολογούμενος Καβαλιώτης στη Θεσσαλονίκη...." :worked_till_5am: )
Akis Dionisis
28-08-2018, 00:12
Η απάντηση υπάρχει στο βιβλίο "κοινωνική και πολιτική αγωγή" που διδάσκεται στην Ε' Δημοτικού (http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-E108/158/1116,4077/).... (ελεος ρε παιδιά, σαν να λέμε δηλαδή "αφου δε θα στειλω ποτε το παιδι μου σχολειο στην κάρπαθο γιατι να πληρωνω φορους να φτιαχτει στο νησι δημοτικό σχολείο"..... )
(αλλα θα απαντήσω όπως αρμόζει - δηλαδή δια της ερωτήσεως "και γιατί να τρέχει ο κάθε λακαμας ελληνας φορολογούμενος Καβαλιώτης στη Θεσσαλονίκη...." :worked_till_5am: )
Ποιος σου είπε εσένα ότι έτρεχαν οι Καβαλιώτες στη Θεσσαλονίκη για το ΒΑ Αιγαίο.
Αφού παράλληλα ήταν και από Καβάλα και από Θεσσαλονίκη. Απλά τότε η Καβάλα δεν είχε τόση κίνηση για να δικαιολογεί τόσα πλοία για το ΒΑ Αιγαίο.
Πολύ απλά, αφού δεν έχει πλοίο από Θεσσαλονίκη, τρέχουν όλοι στη Καβάλα. Γι'αυτό έχει τόση κίνηση.
100.000 το δρομολόγιο νομίζω παίρνει το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και όχι στα 3 δρομολόγια.