Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Φαιστός Παλάς (2) [Mykonos Palace, Europa Palace, Amsicora]

Σελίδες : 1 2 [3]

mitsakos
17-12-2012, 14:21
Γνωρίζει κάποιος μέχρι τι ταχύτητα μπορεί να πιάσει το πλοίο;

32 Max στα trials. 31,6 μεγιστο φορτιο 28,6 υπηρεσιακη οταν ηταν Ανκονα.

Flying Dolphin XVII
17-12-2012, 19:12
32 Max στα trials. 31,6 μεγιστο φορτιο 28,6 υπηρεσιακη οταν ηταν Ανκονα.
Ευχαριστώ για την αναλυτική πληροφόριση!

GameManiacGR
01-02-2013, 21:43
Κάπου στον Πατραικό...

136834

pantelis2009
02-02-2013, 08:20
Σαν EUROPA PALACE μπαίνοντας στην Κέρκυρα στις 20-03-2010. Για τον Βαγγέλη και όλους τους φίλους του.

136863

CORFU
02-02-2013, 16:10
Ευχαριστουμε και ανταποδιδουμε
136929

captain sot
01-11-2014, 20:51
Ποτε ληγει η ναυλωση των πλοιων;;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-11-2014, 09:04
Ποτε ληγει η ναυλωση των πλοιων;;
Noμίζω ήταν γιά 6 χρόνια.

dionisos
24-01-2018, 17:41
Το πλοιο μετονομασθηκε απο AMSICORA σε MYKONOS PALACE. Καλα ταξειδια σε πλοιο και Πληρωμα

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
25-01-2018, 07:55
Το πλοιο μετονομασθηκε απο AMSICORA σε MYKONOS PALACE. Καλα ταξειδια σε πλοιο και Πληρωμα
Δλδ να περιμένουμε να σκάσει μύτη ( πλώρη ) στα μέρη μας!

Ellinis
09-02-2018, 12:04
Δλδ να περιμένουμε να σκάσει μύτη ( πλώρη ) στα μέρη μας!

Έτσι δείχνουν οι αιτήσεις δρομολόγησης, μιας και το πλοίο εμπεριέχεται ως AMSΙCORA να "χτυπάει" τις γραμμες
Α)ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΟΥΔΑ Β)ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΟΥΔΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

leo85
19-04-2018, 20:40
Πορεία προς YALOVA έχει πάρει το πλοίο.

Giovanaut
03-05-2018, 10:48
Είναι fact:

Το πλοίο βάφεται στα ερυθρόλευκα.

Chosen_12
04-05-2018, 10:28
Με το καλό να μας έρθει. Ξέρουμε άν θα έχει ελληνική σημαία, ή θα παραμείνει "ιδιοκτησιακά" έξω ?

despo
04-05-2018, 20:40
Αυτή και αν είναι εκπληξη ! Ζητάει στο Σ.Α.Σ. έκτακτη δρομολόγηση στη γραμμή Σύρο - Μύκονο - Νάξο με σημαία Ιταλίας !!!

pantelis2009
07-05-2018, 08:40
Δύο φωτο από το Mondo Navi (https://www.facebook.com/mondonavi/photos/a.331364450284403.79177.326018707485644/1724742074279960/?type=3&theater) που δείχνει το πλοίο στο ναυπηγείο Besiktas Shipyard (https://www.facebook.com/besiktasshipyard/?ref=stream).

188166 188167

dionisos
11-05-2018, 21:42
Εφυγε απο την YALOVA με προορισμο την ΠΑΤΡΑ και αφιξη 12/5 22.00 GMT. Καλο ταξειδι και καλη αφιξη

Akis Dionisis
12-05-2018, 07:18
Maximum πόσους κόμβους μπορεί να πιάσει ??

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-05-2018, 08:30
Maximum πόσους κόμβους μπορεί να πιάσει ??
Kατά τον fakta 29.5 .

Επτάνησος_1989
12-05-2018, 09:41
Kατά τον fakta 29.5 .
Σε γνωστό περιοδικό το 2002 έγραφε στα δοκιμαστικά έχει πιάσει 32,6kts.Το ίδιο και το αδερφάκι του.29,5 είναι η υπηρεσιακή του.

ancd
12-05-2018, 10:12
Έχω δει το κοντό αδελφάκι Κνωσος Παλλάς σε ημερήσιο ταξίδι στο separation μέσα να πηγαίνει με 30.5 knots εν έτη 2009!!! Από τότε πολλά αλλάξαν. Αυξήθηκε η τιμή του πετρελαίου, τα πήρε ο Ιταλός, το ημερήσιο από 6ωρες εγινε 7.5 και τέλος τα Hiλικια!!!
Πάντως πολύ εντυπωσιακό τέτοιο μέγεθος πλοίο να ταξιδεύει με τέτοιες ταχύτητες, όταν ταχύπλοα πλοία παλεύουν να πάνε αυτή την ταχύτητα και σου ζητούν τα δίπλα λεφτα για να είσαι σε ένα αεροπορικό κάθισμα!!!
Πιστεύω ότι είναι τα καλύτερα βαπόρια που έχουν έρθει στην Ελλάδα! Ταχύτητα - πολυτέλεια - άνεση.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-05-2018, 10:49
Σε γνωστό περιοδικό το 2002 έγραφε στα δοκιμαστικά έχει πιάσει 32,6kts.Το ίδιο και το αδερφάκι του.29,5 είναι η υπηρεσιακή του.
Aν έχει αλλάξει προπέλες όπως λένε,μάλλον πάνε λίγο πιό κάτω.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-05-2018, 10:53
Πιστεύω ότι είναι τα καλύτερα βαπόρια που έχουν έρθει στην Ελλάδα! Ταχύτητα - πολυτέλεια - άνεση.
Τα καλύτερα είναι μιά κουβέντα,εξαρτάται πως το βλέπει κανείς.

Espresso Venezia
12-05-2018, 11:22
Πάντως πολύ εντυπωσιακό τέτοιο μέγεθος πλοίο να ταξιδεύει με τέτοιες ταχύτητες, όταν ταχύπλοα πλοία παλεύουν να πάνε αυτή την ταχύτητα και σου ζητούν τα δίπλα λεφτα για να είσαι σε ένα αεροπορικό κάθισμα!!!

Επίτρεψε μου μία διόρθωση φίλε μου. Όχι "να ταξιδεύει με τέτοιες ταχύτητες" αλλά να μπορεί να αναπτύξει τέτοιες ταχύτητες, μία στο τόσο, σε κάποια έκτακτη ανάγκη ή σε δοκιμαστικά. Αν ταξίδευε με τέτοιες ταχύτητες (και δεν μιλάω μόνο για το πλοίο του θέματος αλλά γενικότερα για τα ΠΑΛΑΣ) οι τιμές των εισιτηρίων θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον διπλάσιες........

ancd
12-05-2018, 11:57
Επίτρεψε μου μία διόρθωση φίλε μου. Όχι "να ταξιδεύει με τέτοιες ταχύτητες" αλλά να μπορεί να αναπτύξει τέτοιες ταχύτητες, μία στο τόσο, σε κάποια έκτακτη ανάγκη ή σε δοκιμαστικά. Αν ταξίδευε με τέτοιες ταχύτητες (και δεν μιλάω μόνο για το πλοίο του θέματος αλλά γενικότερα για τα ΠΑΛΑΣ) οι τιμές των εισιτηρίων θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον διπλάσιες........

Πειραιάς - Ηράκλειο 178 μίλια σε 6 ώρες. Μία διαίρεση και θα δεις με τι ταχύτητα πρέπει να ταξιδεύει για να βγει το δρομολόγιο. Και η τιμή του εισιτηρίου πιο οικονομικό και από το βραδινό.
Βασικά μιλάω για τα Κρητικά αδελφάκια που έχω ταξιδέψει, αλλά δεν νομίζω να διαφέρουν και πολυ σε επιδόσεις τα Ιταλικά κοντό αδελφάκια!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-05-2018, 12:12
Βασικά μιλάω για τα Κρητικά αδελφάκια που έχω ταξιδέψει, αλλά δεν νομίζω να διαφέρουν και πολυ σε επιδόσεις τα Ιταλικά κοντό αδελφάκια!
Έχω την εντύπωση ότι τα 2 ιταλικά που λες,είναι ελαφρώς πιό γρήγορα.
Μιά διόρθωση εντελώς φιλικά.Το σωστό είναι κονταδελφά ως μία λέξη.:smile-new:

ancd
12-05-2018, 12:14
Τα καλύτερα είναι μιά κουβέντα,εξαρτάται πως το βλέπει κανείς.

Απ όπου και να το δούμε:
• Ταχύτητα, δεν νομίζω να έχουμε στην Ελλάδα κάποιο πιο γρήγορο από αυτήν την πορταδα πλοιων. (Όταν είχαν έρθει στην Ελλάδα, τα Champion, Spirit, Superfast τα πέρναγαν στο χαλαρό!)
• Πολυτέλεια , οποιο έχει ταξιδέψει με τα Κρητικά θα πει ότι δικαίως πρόσθεσαν την λέξη Παλλάς στο όνομα τους γιατί οι χώροι και η διαρρύθμιση τους είναι απ τους καλύτερους!
• Άνεση, εκεί ίσως υστερούν λιγο από τους Ιάπωνες στο ταξιδεμα τους.
Απλώς το μέγεθος τους είναι τέτοιο που δεν μπορούμε να τα δούμε σε πολλά ελληνικά λεγόμενά "λιμάνια ".

Espresso Venezia
12-05-2018, 12:44
Πειραιάς - Ηράκλειο 178 μίλια σε 6 ώρες. Μία διαίρεση και θα δεις με τι ταχύτητα πρέπει να ταξιδεύει για να βγει το δρομολόγιο. Και η τιμή του εισιτηρίου πιο οικονομικό και από το βραδινό.

Την κατάφερα τελικά (την διαίρεση) αν και μου πήρε λίγο χρόνο !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png Λοιπόν, 178 διά 6 μας κάνει 29.7, τουτέστιν κάπου 10 μιλάκια περισσότερο από αυτά που ανεβοκατεβαίνουν τα ΠΑΛΑΣ στην Κρήτη (20Knots). Κάτι δηλαδή σαν το .....αυτοκίνητο μου (λέμε τώρα) που στο καντράν του γράφει 220χλμ, το ανώτερο που έχει πιάσει ποτέ είναι τα 210 (στην ευθεία της Θήβας !!!) και σπανίως το πάω πάνω από 150 δια απόλυτα ευνόητους (οικονομικούς) λόγους.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-05-2018, 12:46
Απ όπου και να το δούμε:
• Ταχύτητα, δεν νομίζω να έχουμε στην Ελλάδα κάποιο πιο γρήγορο από αυτήν την πορταδα πλοιων. (Όταν είχαν έρθει στην Ελλάδα, τα Champion, Spirit, Superfast τα πέρναγαν στο χαλαρό!)
• Πολυτέλεια , οποιο έχει ταξιδέψει με τα Κρητικά θα πει ότι δικαίως πρόσθεσαν την λέξη Παλλάς στο όνομα τους γιατί οι χώροι και η διαρρύθμιση τους είναι απ τους καλύτερους!
• Άνεση, εκεί ίσως υστερούν λιγο από τους Ιάπωνες στο ταξιδεμα τους.
Απλώς το μέγεθος τους είναι τέτοιο που δεν μπορούμε να τα δούμε σε πολλά ελληνικά λεγόμενά "λιμάνια ".
Γιά τον απλό επιβάτη είναι τα καλύτερα κ δεν διαφωνώ σε αυτά που λες.
Καραβολατρικά γιά τους περισσότερους από εμάς υστερούν. Είναι μακρυνάρια κ με πολύ κοντή πλώρη.Πολύ κλειστά το οποίο εντάξει είναι χαρακτηριστικό των περισσότερων σύγχρονων πλοίων.Τα 2 "ιταλικά" είναι κάπως πιό όμορφα σαν σαλούπι αφού ο χαβαλές σε αυτά "σβήνει" πιό ομαλά στην πρύμη κ έχουν εκείνα τα ανοίγματα στις πάντες.
Ναυτικά αν το πάρουμε δεν είναι κ τα καλύτερα θαλασσοβάπορα,μην ξεχνάμε ότι το ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ στην Αδριατική σε καιρό είχε βουτήξει με την πλώρη μέσα με αποτέλεσμα το πάνω γκαράζ να πάρει νερά.Καμιά σχέση με τους Ιάπωνες.

Ε κ οι Ιταλοί δεν φημίζονται γιά τις κατασκευές τους,όλο φρου φρου κ αρώματα! Ευτυχώς τα ηρακλειώτικα τουλάχιστον είναι καλοσυντηρημένα.

Espresso Venezia
16-05-2018, 16:13
Πριν τρεις ημέρες, στο λιμάνι της Πάτρας (http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=2853966) με το νέο του όνομα.

ancd
20-05-2018, 20:07
Και σε αυτό ιταλική σημαία εβαλαν! Ευτυχώς που έχουν μείνει τα Κρητικά Παλάτια να θυμίζουν στους νεότερους ότι αυτή η εταιρεία ήταν κάποτε κρητικια!
Άμα έπαιρνε την γραμμή των Κυκλάδων θα κυκλοφοραγε με την ιταλική σημαία στο Αιγαίο? Λογικά θα είχε Ιταλούς αξιωματικούς και Έλληνες στο ξενοδοχειακό! Στα λιμάνια θα έπαιρνε πλοηγό οπως περνούν τα δικά μας ελληνικά στην Ιταλία?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-05-2018, 09:09
Και σε αυτό ιταλική σημαία εβαλαν! Ευτυχώς που έχουν μείνει τα Κρητικά Παλάτια να θυμίζουν στους νεότερους ότι αυτή η εταιρεία ήταν κάποτε κρητικια!
Άμα έπαιρνε την γραμμή των Κυκλάδων θα κυκλοφοραγε με την ιταλική σημαία στο Αιγαίο? Λογικά θα είχε Ιταλούς αξιωματικούς και Έλληνες στο ξενοδοχειακό! Στα λιμάνια θα έπαιρνε πλοηγό οπως περνούν τα δικά μας ελληνικά στην Ιταλία?
Έβαλαν ιταλική σημαία τότε που χρονοναυλώθηκαν στην θυγατρική Μinoan SpA γιά 6 χρόνια νομίζω. 'Οπως έχουν τα πράγματα,δύσκολο αλλά όχι απίθανο να ξαναβάλουν ελληνική.Πλοηγό δεν θα έπαιρνε γιατί θα έκανε ακτοπλοϊα,όπως δεν έπαιρναν τα πλοία της Κallisti Ferries.Ήθελα να έβλεπα πως θα το έδενε ο Ιταλός πλοίαρχος στην Νάξο!
Παρεμπιπτόντως, σε ταξίδια μου με τα παλιά Superfast I /ΙΙ στο Μπάρι,ο πλοηγός ερχόταν αλλά δεν τον έπαιρναν!

proussos
21-05-2018, 22:57
Έβαλαν ιταλική σημαία τότε που χρονοναυλώθηκαν στην θυγατρική Μinoan SpA γιά 6 χρόνια νομίζω. 'Οπως έχουν τα πράγματα,δύσκολο αλλά όχι απίθανο να ξαναβάλουν ελληνική.Πλοηγό δεν θα έπαιρνε γιατί θα έκανε ακτοπλοϊα,όπως δεν έπαιρναν τα πλοία της Κallisti Ferries.Ήθελα να έβλεπα πως θα το έδενε ο Ιταλός πλοίαρχος στην Νάξο!
Παρεμπιπτόντως, σε ταξίδια μου με τα παλιά Superfast I /ΙΙ στο Μπάρι,ο πλοηγός ερχόταν αλλά δεν τον έπαιρναν!

Αναφορικά με τους πλοηγούς του Bari - και όχι μόνο - θα σας πω ότι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που το πλοίο δεν πήρε πλοηγό ΕΞΩ από το λιμάνι. Αυτό λόγω καιρού και λόγω κυματισμού (ειδικά με ΒΔ , Β ή ΒΑ καιρό).
Σε κάθε περίπτωση ο πλοηγός ήταν πάνω στο πλοίο ασχέτως αν άφηνε τον Έλληνα Πλοίαρχο να διευθύνει το πλοίο μιας και το γνώριζε καλύτερα !

Όσον αφορά το MYKONOS PALACE...σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να έχουν γίνει ήδη συζητήσεις και προτάσεις με Ελληνικό πλήρωμα...συμπεριλαμβανομένου του Πλοιάρχου...ο οποίος θα μπορούσε - σε διαφορετική περίπτωση - να εκτελεί και ρόλο πλοηγού δίπλα στον Ιταλό Πλοίαρχο !

Ας μην υποτιμούμε τους αλλοδαπούς ναυτικούς...ίσως μια μέρα να θελήσουν να παρακολουθήσουν τον τρόπο που πραγματοποιούν χειρισμούς πρόσδεσης οι Έλληνες και μετά από καιρό να επιχειρήσουν και οι ίδιοι...και μάλιστα με πολύ λιγότερα χρήματα !

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
22-05-2018, 09:02
Αναφορικά με τους πλοηγούς του Bari - και όχι μόνο - θα σας πω ότι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που το πλοίο δεν πήρε πλοηγό ΕΞΩ από το λιμάνι. Αυτό λόγω καιρού και λόγω κυματισμού (ειδικά με ΒΔ , Β ή ΒΑ καιρό).
Σε κάθε πείπτωση ο πλοηγός ήταν πάνω στο πλοίο ασχέτως αν άφηνε τον Έλληνα Πλοίαρχο να διευθύνει το πλοίο μιας και το γνώριζε καλύτερα !
Στα ταξίδια που είχα κάνει,σε 2 τουλάχιστον ο καιρός ήταν πολύ καλός , η πλοηγίδα ακουμπούσε στο πλοίο κ έφευγε χωρίς να ανεβεί ο πλοηγός.Μιά κίνηση η οποία σαν να έλεγε "εγώ ήλθα,εσύ δεν με πήρες".
Άσχετο,ιταλική σημαία δεν σήκωνε το βαπόρι αλλά δεν είχε κ ελληνική στην πρύμη μέχρι να μπει μέσα.
Δλδ άντε να το κάνεις αυτό στην Τουρκία!

Espresso Venezia
22-05-2018, 09:49
Στα ταξίδια που είχα κάνει,σε 2 τουλάχιστον ο καιρός ήταν πολύ καλός , η πλοηγίδα ακουμπούσε στο πλοίο κ έφευγε χωρίς να ανεβεί ο πλοηγός.Μιά κίνηση η οποία σαν να έλεγε "εγώ ήλθα,εσύ δεν με πήρες".

Ωστόσο, από απλή απορία και μόνο, με ποιά λογική γινόταν αυτό ??? Μπορεί να φανεί απλοικός ο συλλογισμός μου, αλλά υποθέτω πως οι πλοηγοί σε κάθε λιμάνι δεν παρακολουθούν τις αφίξεις με το ραντάρ ή με τα κυάλια για να στείλουν πλοηγίδα. Σίγουρα προηγείται κάποια επικοινωνία με το κάθε πλοίο όταν αυτό προσεγγίζει στο λιμάνι. Από την στιγμή λοιπόν που ο κάθε πλοίαρχος έχει την δυνατότητα να αρνηθεί πλοηγό, γιατί να μην το κάνει κατά την επικοινωνία του με το λιμάνι (και πάλι καλυμμένοι είναι οι πλοηγοί, "εμείς σου προτείναμε αλλά εσύ δεν δέχτηκες") και να πρέπει να πάει η πλοηγίδα να "ακουμπήσει" στο πλοίο ??? Εκτός πιά κι αν την άρνηση του πλοιάρχου την θέλουν και γραπτή, και μεταφέρουν κάποιο έγγραφο που θα πρέπει να το υπογράψει.

Ζητώ συγγνώμη αν ο συλλογισμός μου είναι απλοικός και δεν στέκει, αλλά δεν είμαι σχετικός με αυτές τις διαδικασίες.

dionisos
22-05-2018, 10:51
Ολα τα πλοια οταν φθανουν σε λιμανια εκτος της Σημαιας που φερουν ειναι υποχρεωμενα να παρουν Πλοηγο ο οποιος ειναι απλα συμβουλευτικος γνωριζοντας την περιοχη και το λιμανι και την ευθυνη φερει ο Πλοιαρχος. Ειδικα για τα επιβατηγα και τα κρουαζεροπλοια και αυτα ειναι υποχρεωμενα να παρουν Πλοηγο με την μονη διαφορα η οποια ειναι συνηθισμενη ο Πλοιαρχος κανει ολες τις Μανουβρες επειδη γνωριζει το πλοιο και ο Πιλοτος ειναι κατι σαν διακοσμητικο στοιχειο. Εκει που οποσδηποτε και αποκλειστικα τις κινησεις κανει ο Πλοηγος ειναι στις Λιμνες στην Διωρυγα του Παναμα και στην Διωρυγα του Σουεζ. Πολλες φορες δε δεν ανεβαινει καθολου ειδικα οταν επικρατει κακοκαιρια. Παντως ο καφες ειναι ετοιμος και τον περιμενει με τα επακολουθα.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
22-05-2018, 11:26
Εκτός πιά κι αν την άρνηση του πλοιάρχου την θέλουν και γραπτή, και μεταφέρουν κάποιο έγγραφο που θα πρέπει να το υπογράψει.

Αυτό έγινε ενώ τα 2 σκάφη ήταν εν κινήσει,δεν άνοιξε κανένα μπαρκαρίζο δεν έδωσαν κανένα έγγραφο.
Απ' όσο ξέρω ανεξάρτητα αν πάρει ή δεν πάρει το πλοίο πιλότο,τον πληρώνει.
Με ποιά λογική γινόταν/γίνεται αυτό δεν ξέρω αφού αν "κάτσει μιά στραβή" τότε ο πλοιαρχος δεν είναι καλυμμένος.
Αγαπητοί proussos,dionisos τα φώτα σας παρακαλώ:adoration::pride:.

pantelis2009
29-05-2018, 15:34
Σπάει το μονοπώλιο στη γραμμή Πειραιάς- ΧανιάΑρχίζει δρομολόγια το Mύκονος Palace με ελληνική σημαία
Με ελληνική σημαία και Αυξημενη συνθεση πληρώματος αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς Χανιά το Μύκονος Palace των Μινωικών Γραμμών.
Όπως δήλωσε στη «Ν» ο υπουργός ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής με την δρομολόγηση του νέου πλοίου σπάει το μονοπώλιο στη γραμμή Πειραιάς- Χανιά. Σημειώνεται στη συγκεκριμένη γραμμή δρομολογεί πλοία μόνο η κοινοπραξία Αttica-ΑΝΕΚ.
Επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε ότι το υπουργείο εξασφάλισε την ύψωση ελληνικής σημαίας αντί της ιταλικής που είχε υψώσει αρχικά το πλοίο και αυξημένη συνθεση. Το αίτημα για την εκπροθεσμη ετήσια δρομολόγηση του πλοίου στη γραμμή Πειραιάς Χανιά θα συζητηθεί στο Συμβουπλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που αναμενεται να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου.
ΠΗΓΗ (https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1354847/spaei-to-monopolio-sti-grammi-peiraias-xania)

188530
Φωτο που μου έστειλε φίλος
Εγώ πάντως αν δεν το δω στον Πειραιά ....δεν το πιστεύω, δεν νομίζω να τον αφήσουν να μπει.

threshtox
29-05-2018, 16:26
..κραταμε μικρο καλαθι...

eytyhis128
29-05-2018, 20:39
Μακάρι να μπει στην γραμμή

ancd
29-05-2018, 22:39
..κραταμε μικρο καλαθι...

Συμφωνώ και πριν λίγα χρόνια είχε τρελαθεί ο Ιταλός να βάλει τον Ίκαρο στα Χανιά και όταν πήρε την άδεια σφύριξε αδιάφορα!
Μακάρι να μπει στην γραμμή, γιατί ο υγιείς ανταγωνισμός μόνο κερδισμένους θα βγάλει!
Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ακόμα και το Superfast στην Ελλάδα ελεύθερο! Μην το δούμε να ζητάει καμιά άδεια στην θέση του High-speed 7 με προέκταση στο Πειραιά!
Έχει δύο βαπόρια ετοιμοπολεμα και προσπαθεί να χτυπήσει παντού!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
30-05-2018, 08:37
Επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε ότι το υπουργείο εξασφάλισε την ύψωση ελληνικής σημαίας αντί της ιταλικής που είχε υψώσει αρχικά το πλοίο
Αφού είναι γενικός γραμματέας ο γιός του Τεμπονέρα,καταλαβαίνετε ποιοί μας κυβερνούν σήμερα.Αξιοκρατικά όπως πάντα...:disgust::disturbed::distrust:
"Αντί της ιταλικής που είχε υψώσει αρχικά" αυτός που το έγραψε είναι βαθειά νυχτωμένος.Οι δημοσιοκάφροι κάτι ακούνε μέσες-άκρες κ γράφουν ό,τι θέλουν!

eytyhis128
02-06-2018, 10:51
Θα μπορούσε να μπει και στην γραμμή Θεσσαλονίκη Κυκλάδες Κρήτη

Akis Dionisis
03-06-2018, 01:42
Θα μπορούσε να μπει και στην γραμμή Θεσσαλονίκη Κυκλάδες Κρήτη

Του δίνουν [του Ιταλού] τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Κυκλάδες - Κρήτη στο πιάτο.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-06-2018, 11:07
Του δίνουν [του Ιταλού] τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Κυκλάδες - Κρήτη στο πιάτο.
Καλά,μη φάτε γλαρόσουπα ότι θα έλθει!

threshtox
03-06-2018, 11:51
Καλά,μη φάτε γλαρόσουπα ότι θα έλθει!

Γιατί; Μια χαρά είναι η γλαρόσουπα..:stupid:

jumpman
12-06-2018, 10:36
Σήμερα στο ais το είδα με Ελληνική σημαία. Τελικά την άλλαξαν εν' όψιν τη δρομολόγηση στα Χανιά

ancd
12-06-2018, 12:32
Ξέρουμε γιατί ο Ιταλός δεν το ξανα μετονόμασε πάλι σε Europa Palace? Πολύ αντιναυτικο όνομα! Καλά δεν το συζητώ το High Speed 7 σε Santorini Palace! Δεν το έχει καθόλου με τα ονόματα!

Akis Dionisis
12-06-2018, 12:38
Εγώ πάντως, θα το ήθελα να κάνει το Θεσσαλονίκη - Κυκλάδες - Κρήτη σαν "ΜυΚοΝοΣ Παλλάς" προς τιμήν του Μπουτάρη.
Ξέρετε.... Για να μεταφέρει τους "φίλους" του στη Μύκονο για τα σχετικά "prides" :pirate: :victorious::playful:

thanos75
13-06-2018, 09:13
https://www.cretalive.gr/crete/anaklhthhke-to-aithma-ton-minoikon-gia-th-grammh-peiraias-chania

Ανεκλήθη προσωρινά η δήλωση δρομολόγησης του Μυκονος Παλας για Χανιά. Η είδηση αναπαράχθηκε σε αρκετά κρητικά (και ειδικά χανιώτικα sites). Πιστεύω προσωπικά πως κάποια στιγμή θα οδεύσει προς Κρήτη το βαπόρι, μένει να δούμε το πότε όμως...Αυτό πάντως που ξέρω εγώ να πω είναι ότι φέτος αποδείχθηκε ότι οι περισσότερες εταιρίες δεν είχαν plans B, C μετά τη συγχώνευση Attica/Hellenic (ακόμα και οι άμεσα ενδιαφερόμενες). Φτάσαμε μέσα Ιουνίου και ανακοινώσεις ακόμα γίνοται και παίρνονται πίσω ενώ υπάρχουν γραμμές που ακόμα δεν είναι ξεκάθαρρο τί ακριβώς θα γίνει

Amorgos66
03-07-2018, 13:15
...ε,ε,ερχεται...!!
http://www.parakritika.gr/sas-apofasizei-tin-tetarti-gia-tin-dromologisi-toy-mykonos-palace-sti-grammi-chania-peiraias/

lissos
04-07-2018, 21:58
«Τα δύο πλοία που είναι δρομολογημένα στα Χανιά, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το «Blue Galaxy» δεν αξίζουν μαζί ούτε τα μισά από ό,τι το Mykonos Palace. Αντιλαμβάνεστε από αυτό και μόνο πόσο θα αναβαθμιστεί η γραμμή» επεσήμαναν στο «newmoney.gr» κύκλοι της διοίκησης των Μινωϊκών.

Δεν ξέρω αν τα λένε αυτά, λεβέντες από τη μεγαλόνησο, ή διάφοροι Ιταλοί, αλλά οκ... είπαμε... χαλαρώστε λίγο...
Μόνο κομπλεξικοί κάνουν τέτοιες δηλώσεις.

marioskef
04-07-2018, 22:46
Η αλήθεια ειναι πάντως πως η τρέχουσα αξία του Μύκονος σε σχέση με την αξία Βενιζέλου και γκαλαξυ μαζι ειναι αρκετά μεγαλύτερη... Ίσως και διπλάσια.

Η αλήθεια επίσης ειναι πως το Μύκονος αποτελεί αναβάθμιση της γραμμής.

ομως δεν θεωρώ θεμιτή τη έκτατη δρομολόγηση του τη δεδομένη χρονική στιγμή όπως επίσης δεν θεωρώ ότι τα ωράρια του θα βολέψουν μεταφορικές που παραδοσιακά προτιμούν τα βράδυ να δρομολόγια αλλα και τους εργαζόμενους επιβάτες...

για εμένα θεωρώ δεδομένη την αποτυχία του δρομολογίου σε ετήσια βάση, εκτος κι αν ζευγαρώσει με δεύτερο πλοίο και ο μόνος λόγος που μπαίνει ειναι για προκαλέσει οικονομική αιμορραγία στην κοινοπραξία...

lissos
04-07-2018, 23:11
Νεότερο και λίγο πιο εξελιγμένο φυσικά και είναι.
Το ύφος των δηλώσεων ήταν άστοχο.

Για τον επιβάτη, πού φέρνει την αναβάθμιση σε σχέση με το B.G.;
Αναβάθμιση είναι τα ψευδόχρυσα πόμολα ή τα γυαλιστερά πατώματα;

Γιατί και με το ίδιο σκεπτικό, και το Έλυρος να ήταν στη γραμμή (ή η Αριάδνη που ήταν παλαιότερα), πάλι για «αναβάθμιση» θα μίλαγαν και θα γέλαγαν τα τσιμέντα.

alkeos
04-07-2018, 23:30
Εδώ που τα λέμε, το Μύκονος (πλέον) δεν είναι κανα "του κουτιού" βαπόρι πια, 16 χρονάκια έχει στην πλάτη (ή στο κύτος του), άρα μου φαίνεται υπερβολική και κατά τι καφενειακή η εκτίμηση / δήλωση ότι αξίζει όσο Βενιζέλος και Γκάλαξυ μαζί. Όσον αφορά το αν αποτελεί αναβάθμιση για τη γραμμή, σε σχέση με τα υπάρχοντα, πρέπει να πάρουμε υπόψη και κάποια δεδομένα: στα μάτια του "απλού - μέσου" επιβάτη, το πιο γκλαμουράτο Μύκονος θα αποτελέσει αναβάθμιση σε σχέση με το πιο "σπαρτιάτικο" Γκάλαξυ (άσχετα αν εγώ σαν καραβόπληκτος "παθαίνω" - που λέγαμε παλιά - κάθε φορά που το ταξιδεύω), σε σχέση όμως με τον πληθωρικό (από όλες τις απόψεις) Βενιζέλο, δε νομίζω.

thanos75
04-07-2018, 23:31
Και κατά πως φαίνεται εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το σημερινό ΣΑΣ η δρομολόγηση του Μύκονος Παλας. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να το βλέπουμε σε ετήσια βάση στα Χανιά κ να μην αποτελέσει μια αρπαχτή του κυριου Γκριμαλντι. Είμαι περίεργος να δω τις ώρες των δρομολογίων

eytyhis128
05-07-2018, 08:38
Αυτό που μένει να δούμε είναι πόσο θα αντέξει, πιστεύω ότι θα κάνει αρπαχτή το καλοκαίρι με το τουρισμό και από το φθινόπωρο θα την κάνει Λουίς και οι λόγοι είναι πολύ δεν είναι μόνο ο τοπικισμος

thanos75
05-07-2018, 12:35
Τα δρομολόγια του ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ έχουν μπει στο σύστημα κρατήσεων της Minoan
https://ebooking.minoan.gr/el/search-routes
Κατα πώς φαίνεται τα δρομολόγια του ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ θα είναι απογευματινά από Πειραιά (με ώρα αναχώρησης 16.00 και άφιξη στα Χανιά στις 22.30) και βραδυνά από Χανιά (με ώρα αναχώρησης στις 24.00 και άφιξη Πειραιά στις 06.30 το πρωί). Μου θυμίζουν έντονα τα ωράρια του ΑΡΙΑΔΝΗ προ δεκαετίας! Για να δούμε πως θα ανταποκριθεί ο κόσμος! Αν και το γεγονός ότι τα δρομολόγια ξεκινάνε το δέυτερο 15μερο του Ιουλίου μάλλον δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για σημαντικό marketing promotion αυτό το καλοκαίρι

threshtox
05-07-2018, 13:23
Γουστάρω πάντως, πρωινές αφίξεις στον Πειραιά μετά τις 5 το πρωί. 4 κρητικά πλέον (αλήθεια πού θα δένει;;) Και δεν υπολογίζουμε σε αυτά ένα της Μυτιλήνης, ένα από Δωδεκάνησα, το Νάξος από τις μικρές Κυκλάδες και κάνα δύο έκτακτα τη βδομάδα του Πάρος.. Η ουρά θα φτάνει μέχρι τις Φλέβες...
Ε ρε γλέντια..

Amorgos66
05-07-2018, 14:10
Δευτερα 9/7 κανει το τελευταιο δρομολογιο
Ηγουμενιτσα Μπριντεζι κ Δευτερα 16/7 το
πρωτο για Χανια.
Αναμενουμε τιμες εισιτηριων...!!

thanos75
05-07-2018, 15:49
Υπάρχουν στο σύστημα...39 ευρώ κατάστρωμα κ οι καμπίνες από 43 Ευρώ το κρεβάτι σε τρικλινη (αξίζει να επισημανθεί ότι δεν έχει τετρακλινες) στο απογευματινό, αλλά απο 62 ευρώ στο βραδινό. Καλές τιμές γενικά έχει. Δεν πρόλαβα να δω την τιμη για αυτοκίνητο

thanos75
05-07-2018, 15:56
Update: 40 ευρώ το αυτοκίνητο...Πολύ καλό☺!!!

marioskef
05-07-2018, 16:06
Εδώ που τα λέμε, το Μύκονος (πλέον) δεν είναι κανα "του κουτιού" βαπόρι πια, 16 χρονάκια έχει στην πλάτη (ή στο κύτος του), άρα μου φαίνεται υπερβολική και κατά τι καφενειακή η εκτίμηση / δήλωση ότι αξίζει όσο Βενιζέλος και Γκάλαξυ μαζί. Όσον αφορά το αν αποτελεί αναβάθμιση για τη γραμμή, σε σχέση με τα υπάρχοντα, πρέπει να πάρουμε υπόψη και κάποια δεδομένα: στα μάτια του "απλού - μέσου" επιβάτη, το πιο γκλαμουράτο Μύκονος θα αποτελέσει αναβάθμιση σε σχέση με το πιο "σπαρτιάτικο" Γκάλαξυ (άσχετα αν εγώ σαν καραβόπληκτος "παθαίνω" - που λέγαμε παλιά - κάθε φορά που το ταξιδεύω), σε σχέση όμως με τον πληθωρικό (από όλες τις απόψεις) Βενιζέλο, δε νομίζω.

Αν ανατρεξεις στις σχετικα προσφατες πωλησεις των ιδίων οι αντιστοιχων πλοιων θα δεις ποσο πωληθηκαν πλοια της οικογενειας του Μυκονος και ποσο πωληθηκαν πλοια της οικογνειας του Galaxy. Σε αυτες λοιπον φαινεται οτι οντως η αξια του ενος Μυκονος ειναι πολυ μεγαλυτερη απο την αξια Βεν+Galaxy μαζι.

alkeos
05-07-2018, 17:24
Αν ανατρεξεις στις σχετικα προσφατες πωλησεις των ιδίων οι αντιστοιχων πλοιων θα δεις ποσο πωληθηκαν πλοια της οικογενειας του Μυκονος και ποσο πωληθηκαν πλοια της οικογνειας του Galaxy. Σε αυτες λοιπον φαινεται οτι οντως η αξια του ενος Μυκονος ειναι πολυ μεγαλυτερη απο την αξια Βεν+Galaxy μαζι.

Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, μπορείς να παραθέσεις στοιχεία γι' αυτές τις πωλήσεις; Σε ποια δηλαδή βαπόρια της "οικογένειας" του Γκάλαξυ αναφέρεσαι, καθώς πέρα από ελληνικές εταιρείες και την Corsica / Sardinia Ferries (που έχει μόνο ένα γιαπωνέζικο), δε νομίζω ότι υπάρχουν άλλες τέτοιες περιπτώσεις στην Ευρώπη (εκτός αν μου ξεφεύγει καμιά άλλη περίπτωση), δηλαδή μεγάλα μετασκευασμένα ή ριζικά ανακαινισμένα εσωτερικά γιαπωνέζικα φέρυ 20 - 28 χρονών (πράγμα που σημαίνει ότι πέρα από την αξία αγοράς υπάρχει και η αξία αυτών των δαπανηρών γενικά εργασιών). Και επίσης απ' όσο γνωρίζω, για τέτοιες περιπτώσεις βαποριών δεν υπήρχε πώληση πρόσφατα (βγάζω απ' έξω σύντομες ή μακροχρόνιες ναυλώσεις ή και μεταβιβάσεις / ανταλλαγές επί της ουσίας μεταξύ "ομόσταβλων" εταιρικών σχημάτων. Βγάζω απέξω μόνο την περίπτωση του Αστερίων II, με την έννοια ότι η ΑΝΕΚ προφανώς δεν πρόλαβε να κάνει τις αλλαγές που ίσως επιθυμούσε, προκειμένου να προλάβει τη σεζόν.

flash13
05-07-2018, 18:16
Δευτερα 9/7 κανει το τελευταιο δρομολογιο
Ηγουμενιτσα Μπριντεζι κ Δευτερα 16/7 το
πρωτο για Χανια.
Αναμενουμε τιμες εισιτηριων...!!

16/7 ή 15/7 το πρώτο του δρομολόγιο?Γιατί στο σύστημα κρατήσεων της MINOAN το βγάζει από 15/7

eytyhis128
05-07-2018, 19:11
Οι ντόπιοι που θα φτάσουν 11 ώρα το βράδυ με ποια συγκοινωνία θα πάνε στα χωριά τους !!!!!!

VASILIS CRETA
05-07-2018, 19:58
Οι ντόπιοι που θα φτάσουν 11 ώρα το βράδυ με ποια συγκοινωνία θα πάνε στα χωριά τους !!!!!!

Προφανώς απευθύνεται (ή προσπαθεί να πιάσει) άτομα με δικό τους αυτοκίνητο. Δεν ξέρω κατά πόσο θυμίζει την περίπτωση του SF12 στο Ηράκλειο πριν 8-9 χρόνια που μάζευε πολλούς απ αυτούς (στους δρόμους και ειδικότερα στο ΒΟΑΚ γινόταν χαμός μετά την άφιξη). Ίσως και γι αυτό οι παραπάνω τιμές. Δεν αποκλείεται φυσικά να έρθει σε συμφωνία για δρομολόγηση λεωφορείων για κάποιους προορισμούς (εκει ίσως μπουμε σε άλλα τρυπάκια)... Αν και πιστεύω ότι τον κύριο λόγο θα παίξουν τα φορτηγά.

ancd
05-07-2018, 20:34
Δεν αποκλείεται φυσικά να έρθει σε συμφωνία για δρομολόγηση λεωφορείων για κάποιους προορισμούς (εκει ίσως μπουμε σε άλλα τρυπάκια)... Αν και πιστεύω ότι τον κύριο λόγο θα παίξουν τα φορτηγά.

Η Μινωικες συνεργάζεται με το ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΛΑΣΙΘΊΟΥ άρα μπορεί να περιμένει και ένα λεωφορείο για Σούδα - Ρέθυμνο - Ηράκλειο!
Το μεσημεριανό δρομολόγιο της Παρασκευής, θα γίνετε χαμός με μας τους εσωτερικούς μετανάστες που θα θέλουμε να κατεβούμε στην πατρίδα και να κοιμηθούμε μια βραδιά παραπάνω στο νησί μας, όπως και με το Superfast τότε!

lissos
05-07-2018, 21:05
Ξεκινάμε με τυχαίες ημερομηνίες και πρόχειρους υπολογισμούς με τις κλασσικές εκπτώσεις του -30% που δίνει στα ημερήσια.
Με βραδινά της κοινοπραξίας (22:00 - 07:00)
Επιβάτης κατάστρωμα + όχημα, πήγαινε - έλα, 119 + 96 = 215
Με ημερήσια της κοινοπραξίας (10:00 - 17:00)
Επιβάτης κατάστρωμα + όχημα, πήγαινε - έλα, 95 + 76 = 171
Με ημερήσιο + βραδινό της κοινοπραξίας
Επιβάτης κατάστρωμα + όχημα, πήγαινε - έλα, 95 + 96 = 191
Με βραδινό + ημερήσιο της κοινοπραξίας
Επιβάτης κατάστρωμα + όχημα, πήγαινε - έλα, 119 + 76 = 195

Με το «Παλάτι»
(16:00 - 22:30 και 23:59 - 06:30)
Επιβάτης κατάστρωμα + όχημα, πήγαινε - έλα, 79 + 71 = 150 (Το όχημα είναι 40 ευρώ).

Για κάποιον ταξιδιώτη (και μόνο) δεν βολεύει η βραδινή άφιξη στα Χανιά καθώς πληρώνει μία τζάμπα διαμονή.
Η βραδινή ώρα είναι ότι πρέπει για να χαρείς μέχρι τέλους τη διαμονή σου στα Χανιά (2 ώρες διαφορά είναι. Σιγά το πράγμα).
Συμπέρασμα. Η τιμή χτυπάει τον ανταγωνισμό και το «καρτέλ». Μόνο κάποιο κολλημένο μυαλό δεν θα έβλεπε τις τιμές δελεαστικές.
(και να δεις που τώρα ξαφνικά και εντελώς τυχαία, θα έχει άπειρα super economy εισιτήρια των 15 ευρώ η κοινοπραξία).
Θα πέσει γέλιο!

marioskef
05-07-2018, 22:24
Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, μπορείς να παραθέσεις στοιχεία γι' αυτές τις πωλήσεις; Σε ποια δηλαδή βαπόρια της "οικογένειας" του Γκάλαξυ αναφέρεσαι, καθώς πέρα από ελληνικές εταιρείες και την Corsica / Sardinia Ferries (που έχει μόνο ένα γιαπωνέζικο), δε νομίζω ότι υπάρχουν άλλες τέτοιες περιπτώσεις στην Ευρώπη (εκτός αν μου ξεφεύγει καμιά άλλη περίπτωση), δηλαδή μεγάλα μετασκευασμένα ή ριζικά ανακαινισμένα εσωτερικά γιαπωνέζικα φέρυ 20 - 28 χρονών (πράγμα που σημαίνει ότι πέρα από την αξία αγοράς υπάρχει και η αξία αυτών των δαπανηρών γενικά εργασιών). Και επίσης απ' όσο γνωρίζω, για τέτοιες περιπτώσεις βαποριών δεν υπήρχε πώληση πρόσφατα (βγάζω απ' έξω σύντομες ή μακροχρόνιες ναυλώσεις ή και μεταβιβάσεις / ανταλλαγές επί της ουσίας μεταξύ "ομόσταβλων" εταιρικών σχημάτων. Βγάζω απέξω μόνο την περίπτωση του Αστερίων II, με την έννοια ότι η ΑΝΕΚ προφανώς δεν πρόλαβε να κάνει τις αλλαγές που ίσως επιθυμούσε, προκειμένου να προλάβει τη σεζόν.
Αναφέρομαι στα ίδια τα πρώην Λευκά Ορη και Σοφούλης Βεν. όπου με βάση το ποστ #509 στο thread του blue galaxy αλλα και με βάση την ειδησεογραφία της εποχής (4/8/2014) και τα δυο μαζι πωλήθηκαν απο την ΑΝΕΚ έναντι 21 εκ. Ευρω. Δηλαδή περίπου 10.5 εκ το καθε ένα.
Παραλληλα το πρώην Ολυμπία Παλας, το αδερφό πλοίο του Μύκονος δηλαδή, πωλήθηκε πριν μόλις λίγους μήνες απο τις Μινωϊκές έναντι 70 εκ. Ευρω.
Νομιζω ότι τα παραπάνω ειναι ενδεικτικά των αξίας τους στην αγορά...

john 2004
05-07-2018, 23:27
Βγάζω απέξω μόνο την περίπτωση του Αστερίων II, με την έννοια ότι η ΑΝΕΚ προφανώς δεν πρόλαβε να κάνει τις αλλαγές που ίσως επιθυμούσε, προκειμένου να προλάβει τη σεζόν.

και τις οποιες θα κανει στην επομενη ακινησια του, απο οκτωβρη και μετα, και θα ειναι πολλες!

alkeos
06-07-2018, 08:32
Αναφέρομαι στα ίδια τα πρώην Λευκά Ορη και Σοφούλης Βεν. όπου με βάση το ποστ #509 στο thread του blue galaxy αλλα και με βάση την ειδησεογραφία της εποχής (4/8/2014) και τα δυο μαζι πωλήθηκαν απο την ΑΝΕΚ έναντι 21 εκ. Ευρω. Δηλαδή περίπου 10.5 εκ το καθε ένα.

Επειδή εκεί πήγε το μυαλό μου, είχα πει ότι "βγάζω απ' έξω σύντομες ή μακροχρόνιες ναυλώσεις ή και μεταβιβάσεις / ανταλλαγές επί της ουσίας μεταξύ "ομόσταβλων" εταιρικών σχημάτων", και μάλιστα είχα υπογραμμίσει τη συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία και πολύπλοκη και μπερδεμένη ήταν. Με λίγα λόγια, γνώμη μου είναι ότι, αν είχαν πουληθεί "κανονικά", εννοείται πως θα έπιαναν πολύ πάνω από 10,5 εκατ. το ένα. Τέλος πάντων, έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις, κακό δεν είναι αυτό, πάμε παρακάτω, φιλικά πάντα.

marioskef
06-07-2018, 22:22
Τι εννοείς; Δεν πωλήθηκαν κανονικά;

Η ΑΝΕΚ πώλησε και αγόρασε μια Γαλλική τράπεζα...

Υπαρχει περίπτωση σε αυτό η πώληση να μην έγινε σε μια δίκαιη για τη κατάσταση της αγοράς τιμή; Αν υπαρχει κατι μη κανονικό πες μας το να επιληφθεί ο εισαγγελέας, γιατί δεν πιστεύω ότι οι μέτοχοι τις ΑΝΕΚ θα δεχόντουσαν μια τέτοια πώληση αν δεν ηταν σε κανονική τιμή.

Αλλα και άσχετα με αυτό, υπαρχει κάποιο απο τα υπόλοιπα ιαπωνικά αντίστοιχου μεγέθους στην ελλαδα που αξίζει περισσότερο απο αυτό; Αστεριών ii, νήσος Ρόδος/Σαμος κόστισαν στον αγοραστή τους κάπου στα 3-8,5 εκ. Ευρω.

alkeos
06-07-2018, 23:24
Τι εννοείς; Δεν πωλήθηκαν κανονικά;

Η ΑΝΕΚ πώλησε και αγόρασε μια Γαλλική τράπεζα...

Υπαρχει περίπτωση σε αυτό η πώληση να μην έγινε σε μια δίκαιη για τη κατάσταση της αγοράς τιμή; Αν υπαρχει κατι μη κανονικό πες μας το να επιληφθεί ο εισαγγελέας, γιατί δεν πιστεύω ότι οι μέτοχοι τις ΑΝΕΚ θα δεχόντουσαν μια τέτοια πώληση αν δεν ηταν σε κανονική τιμή.

Αλλα και άσχετα με αυτό, υπαρχει κάποιο απο τα υπόλοιπα ιαπωνικά αντίστοιχου μεγέθους στην ελλαδα που αξίζει περισσότερο απο αυτό; Αστεριών ii, νήσος Ρόδος/Σαμος κόστισαν στον αγοραστή τους κάπου στα 3-8,5 εκ. Ευρω.

Μάλλον δεν πήρες υπόψη σου αυτό που είπα, ότι δηλαδή δεν είχα καμία διάθεση για αντιπαράθεση / κόντρα κτλ. Στείλε με και στον εισαγγελέα, βάλε με και τιμωρία στον πίνακα, ό,τι σε γεμίζει τέλος πάντων. Επί της ουσίας τώρα: 1ον: Δεν υπονόησα ότι έγινε κάτι παράνομο σε καμία περίπτωση, πες πού το αναφέρω αυτό. Μίλησα για περίπλοκη και μπερδεμένη υπόθεση (και για να μην κουράζουμε αυτούς που διαβάζουν, αν θες με π.μ. θα σου εξηγήσω τι εννοώ), και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε περίπτωση εξαπάτησης των μετόχων (διάβαζε προσεκτικότερα αυτά που γράφω). ¶λλο αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες, άλλο αυτά που εκτοξεύεις εναντίον μου. 2ον: Υπάρχουν και τα Αριάδνη και Έλυρος 3ον: Σχετικά με τα Ν. Ρόδος / Σάμος αναφέρεσαι στις συνολικές δαπάνες (κτήσης + μετασκευών);
Τέλος, εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου αντίθετος στη δρομολόγηση του Μύκονος και επειδή γράφουμε στο θέμα του θεωρώ ότι έχουμε βγει πολύ off topic πλέον.

lissos95
07-07-2018, 07:14
40¤ το αυτοκίνητο εάν δεν κάνω λάθος.

pantelis2009
10-07-2018, 09:48
Το Μύκονος Παλάς αφού ξεφόρτωσε στην Ηγουμενίτσα, έβαλε πλώρη για τον Πειραιά. Αυτή την ώρα Δυτικά από το Πόρτο Κάγιο.
Εδώ σαν EUROPA PALACE στις 27-01-2010 στον Πειραιά.

189164

thanos75
10-07-2018, 11:18
Μήπως το νήμα του συγκεκριμένου πλοίου να μεταφερθεί στα ελληνικά πλοία από τους moderators?

pantelis2009
11-07-2018, 18:38
Το Mykonos Palace φτάνοντας εχθές από την Ηγουμενίτσα πήγε απ' ευθείας στο μόλο Νο 2 της ΝΑΥΣΙ. Εδώ φωτογραφημένο σήμερα το πρωί από την Κυνόσουρα.

189173

pantelis2009
12-07-2018, 12:21
Εγκαίνια στο νέο πλοίο της Minoan Lines που θα εκτελεί το δρομολόγιο Σούδα-Πειραιάς10 Ιουλίου 2018, 11:01 πμ

https://rethemnosnews.gr/wp-content/uploads/2018/07/myk.jpg (https://rethemnosnews.gr/wp-content/uploads/2018/07/myk.jpg)Εγκαίνια για το νέο δρομολόγιο της Minoan Lines στη γραμμή Σούδα-Πειραιάς, πρόκειται να πραγματοποιήσει η εταιρεία στο πλοίο “Mykonos Palace” την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εγκαίνια και την τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας, του Cruise Ferry Mykonos Palace, που θα πραγματοποιηθεί από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 και από ώρα 11:00 έως 13:00, στο λιμάνι του Πειραιά.
Το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου από την Σούδα με προορισμό τον Πειραιά, όπου και θα γίνει η τελετή των εγκαινίων την επομένη.
ΠΗΓΗ (https://rethemnosnews.gr/2018/07/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-minoan-lines-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%84/)

pantelis2009
15-07-2018, 08:58
Το Mykonos Palace έφυγε από τη ΝΑΥΣΙ και πήγε μπροστά από τις δεξαμενές Βασιλειάδη.

ancd
15-07-2018, 11:22
Αναμενόμενη η θέση πρόσδεσης μίας και δεν θα ενοχλεί τις αφιξοαναχωρήσεις και τον άλλον πλοίων λόγω μεγέθους! Ακόμη προς τιμή του υπουργού μας, ώστε να καμαρώνει αυτήν την επιτυχία του!

lissos95
15-07-2018, 15:19
400+ Επιβάτες,90+ ΙΧ,15Φορτηγα, Καλά είναι για Πρώτο δρομολόγιο.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
16-07-2018, 08:29
Ακόμη προς τιμή του υπουργού μας, ώστε να καμαρώνει αυτήν την επιτυχία του!
Ποιανού υπουργού μας;;;:)

markos79
19-07-2018, 23:27
ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΗ ??

panthiras1
29-07-2018, 20:58
Την Παρασκευή που κατέβηκα είχε κόσμο (όχι πάρα πολύ). Αλλά ήταν Παρασκευή και βολεύει για Σαββατοκύριακο.

panthiras1
29-07-2018, 21:03
Πάντως επειδή έχουν ειπωθεί πολλά για τα Παλάτια πιστεύω ότι ξενοδοχειακά το Έλυρος και το ανακαινισμένο Ελ. Βενιζέλος δεν υστερούν μπροστά τους σε τίποτα.

panthiras1
31-07-2018, 20:53
189484189485189486

MYKONOS PALACE

3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ WC ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΟΙΟ

GRIMALDI LINES - TIRRENIA - MINOAN LINES

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-08-2018, 09:54
189484189485189486

MYKONOS PALACE

Εντάξει μωρέ,αν κόψουν από πάνω το όνομα της εταιρείας,κανένα πρόβλημα!
Μα καλά,εσύ κυνηγάς τις...τουαλέτες;;;
Aμ τον καταπέλτη που τον άφησαν μαύρο αντί γαλάζιο όπως στα άλλα 2 δεν το είδες; Kάνει μπαμ!

avvachrist
01-08-2018, 11:37
189484189485189486

MYKONOS PALACE

Ιταλικές προχειροδουλειές... Όσο κι αν γράφει ΜΙΝΟΑΝ το πλοίο, ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ δύσκολα θα γίνει πάλι...

flash13
01-08-2018, 12:06
Στο πλοίο καθημερινά γίνονται εργασίες τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.Όσες ώρες βρίσκεται στο Πειραιά, εξωτερικά συνεργεία, δουλεύουν ωστε να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο πλοίο.

panthiras1
05-08-2018, 21:49
Έχω την εντύπωση ότι το πλοίο τώρα είναι Ελληνικό. Μήπως πρέπει να μεταφερθεί ο φακ. στα Ελληνικά πλοία.

GEOMA
06-08-2018, 11:26
Λοιπον μερικες παρατηρησεις. Το πλοιο δεν ειναι και το πλεον καλοταξιδο ,εχει πολλους χωρους οι οποιοι δεν εξυπηρετουν τον κοσμο ,εχει λιγες καρεκλες στα εξωτερικα καταστρωματα με αποτελεσμα να ταλαιπωρειται ο επιβατης,εχει καμπινες που δεν λειτουργουν οι τουαλετες,το πληρωμα ακομα μαθαινει το πλοιο.Σε γενικες γραμμες για να γινει λειτουργικο για την συγκεκριμενη γραμμη (Ο σχεδιασμος του ειναι για τις γραμμες της Ιταλιας ) θελει μερικες βελτιωσεις.Αααα και οι τιμες αυτες ειναι μια δυσαρεστη εκπληξη.

thanos75
07-08-2018, 10:42
Τις πισίνες του τις λειτουργούν?

GEOMA
07-08-2018, 12:36
Φυσικα και δεν λειτουργει.

flash13
07-08-2018, 12:47
Φυσικα και δεν λειτουργει.
Γιατι λες φυσικα?

thanos75
07-08-2018, 13:05
Στα ημερήσια δρομολόγια των ΚΝΩΣΟΣ/ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ πριν μερικά χρόνια τις λειτουργούσαν πάντως για την ιστορία...

eytyhis128
07-08-2018, 13:29
Εδώ δεν λειτουργούν οι τουαλέτες η πισίνα θα λειτουργεί

panthiras1
08-08-2018, 20:47
Παρατήρησα ότι στην πισίνα υπήρχε λίγο νερό αλλά δεν λειτουργούσαν σε ημερήσιο. Πάνω από την πισίνα υπήρχε δίχτυ.

leo85
10-08-2018, 20:54
Την ήμερα των εγκαινίων.

189663 189664
10-7-2018 Πειραιάς.

Espresso Venezia
11-08-2018, 22:28
Σήμερα το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά. Βαπόραρος με τα ούλα του !!!

189687__189688
Πειραιάς - 11/08/2018

GEOMA
13-08-2018, 09:05
Με προλαβες.Αλλα παραδοσιακα δεν λειτουργουν ,τουλαχιστον στις γραμμες εντος Ελλαδος.Ουτε στο Ελ.Βενιζελος λειτουργη η πισινα .( αναφερω το Ελ Βενιζελος γιατι δεν θυμαμαι ποια αλλα εχουν πισινα)Στην γραμμη Πατρα Ανγκονα παντως λειτουργουν.

ancd
13-08-2018, 09:38
Μην τρελαθούμε ότι δεν δουλεύουν τουαλέτες σε καμπίνες και τις δίνουν σε επιβάτες! Μπορεί για κάποιο χρονικό διάστημα να μείνουν από κενό οι τουαλέτες (λόγω κάποιου χαρτιού ή αντικειμένου που έχει πετάξει κάποιος επιβάτης), μέχρι να βρει το πλήρωμα την τουαλέτα που έχει δημιουργήσει το πρόβλημα.

Επτάνησος_1989
13-08-2018, 10:01
Μην τρελαθούμε ότι δεν δουλεύουν τουαλέτες σε καμπίνες και τις δίνουν σε επιβάτες! Μπορεί για κάποιο χρονικό διάστημα να μείνουν από κενό οι τουαλέτες (λόγω κάποιου χαρτιού ή αντικειμένου που έχει πετάξει κάποιος επιβάτης), μέχρι να βρει το πλήρωμα την τουαλέτα που έχει δημιουργήσει το πρόβλημα.
Πολύ σωστή η σκέψη σου.Έτσι ακριβως είναι.Όταν το μυαλό πολλών επιβατών δεν βλέπει και δεν σκέφτεται τι θα συμβεί αν ρίξει κάποιο αντικείμενο στην λεκάνη,γιατί σε όλες τις λεκάνες υπάρχει ένδειξη που λέει ''Μην ρίχνετε χαρτιά η άλλα αντικείμενα στην λεκάνη'' κάποιοι δεν τους νοιάζει και πετάνε μέχρι και ξυραφάκια.Αυτό που θα πετάξει ο επιβάτης θα το πιάσει η παγίδα που έχει η λεκάνη και θα βουλώσει,αφού θα έχει ρίξει αμέσως μετά ένα κάρο χαρτιά...Καταλαβαίνετε ότι σε ένα ντεκ παγώνουν τα πάντα από τα κενά και μετά έρχεται ο επιβάτης και σου λέει ''Α οι τουαλέτες δεν λειτουργούν ή είναι βρόμικες'' κλπ.Έλα όμως που ένας από αυτούς την έκανε την πατάτα και μετά τρέχει ο υδραυλικός του πλοίου με τον καθαριστή να ανοίξουν την λεκάνη για να βγάλουν ότι αντικείμενο ρίχτηκε μέσα εκεί και μετά να πάει να καθαρίσει ο επίκουρος τα σ...α που έπεσαν κατά την επιδιόρθωση της λεκάνης....Αυτά συμβαίνουν καθημερινά σε όλα τα επιβατηγά.

Espresso Venezia
13-08-2018, 12:40

Στον γραπτό λόγο ως γνωστόν υπάρχουν πολλές παγίδες στις οποίες μπορείς να πέσεις, αθέλητα κάποιες φορές αλλά και ηθελημένα κάποιες άλλες. Το να γράψεις ότι μερικές (2, 5, 10) τουαλέτες ενός πλοίου δεν λειτουργούσαν σε κάποιο ταξίδι, κανείς δεν μπορεί να το διαψεύσει (εκ των πραγμάτων) αλλά ούτε και να το αμφισβητήσει (είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μέχρι και στο σπίτι μας, μέχρι και στο πολυτελέστερο ξενοδοχείο). Όταν όμως σε ερώτηση σχετική με το αν λειτουργεί η πισίνα, απαντάς "Εδώ δεν λειτουργούν οι τουαλέτες...", υπονοώντας προφανώς όλου του πλοίου και σε όλα τα ταξίδια του (τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω από την στιγμή που δεν διευκρινίζεται), τότε πολύ λογικά αναφωνείς όπως ο φίλος ancd : "Μην τρελαθούμε" (!!!) και βέβαια αναρωτιέσαι ποιά άραγε σκοπιμότητα εξυπηρετεί μία τέτοια αναφορά.

Apostolos
13-08-2018, 14:46
Γιατι λες φυσικα?

Η λειτουργία της πισίνας απαιτεί διάφορες διαδικασίες και ελέγχους υγιεινής και ασφάλειας (χλωριώσεις, ελέγχους ποιότητας, ασφάλεια χρηστών) που στα ελληνικά δεδομένα είναι καταστάσεις άγνωστες. Λόγω κόστους και ανυπαρξίας ειδικευμένου προσωπικού/διαδικασιών για την λειτουργία recreational water facilities οι περισσότερες ελληνικές εταιρίες αποφευγουν την χρήση τους.

ancd
13-08-2018, 15:45
Η λειτουργία της πισίνας απαιτεί διάφορες διαδικασίες και ελέγχους υγιεινής και ασφάλειας (χλωριώσεις, ελέγχους ποιότητας, ασφάλεια χρηστών) που στα ελληνικά δεδομένα είναι καταστάσεις άγνωστες. Λόγω κόστους και ανυπαρξίας ειδικευμένου προσωπικού/διαδικασιών για την λειτουργία recreational water facilities οι περισσότερες ελληνικές εταιρίες αποφευγουν την χρήση τους.

Το ειδικευμένο προσωπικό σε ποιο καράβι ή κρουαζιερόπλοιο το έχεις δει? Τους ελέγχους και τις μετρήσεις της κάνει ο μηχανικός! Όσο για τις ελληνικές εταιρείες που λες, δεν γίνεται να λειτουργεί την πισίνα στο πλοίο της στην Ιταλία και όταν το φέρνει για Κρήτη να την κλείνει! Ίσως κάποιος άλλος είναι ο λόγος. Λες να υπάρχει για Διεθνείς Πλοες στη σύνθεση ειδικότητα υπεύθυνος - συντηρητής πισίνας και όταν έρχεται το πλοιο να κάνει ακτοπλοΐα να τον διώχνει για οικονομία? Χα χα χα! Για άλλη μια φορά μη τρελαθούμε!
Όσο για τις τουαλέτες κάποιος αναφέρθηκε για καμπίνες που δεν λειτουργούν οι τουαλέτες! Αυτα μόνο στο δημόσιο στην Ελλάδα θα το συναντησης. Στο καράβι την άλλη μέρα έχει φύγει μηχανοδηγος, μηχανικός, καμαρωτος αν δώσουν στο κόσμο καμπίνα ετσι!

OfTheHighSeas
13-08-2018, 16:19
. Στο καράβι την άλλη μέρα έχει φύγει μηχανοδηγος
Τι είναι ο μηχανοδηγός στο καράβι;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-08-2018, 08:19
Τι είναι ο μηχανοδηγός στο καράβι;
Eιδικοτητα στο πλήρωμα μηχανής.

OfTheHighSeas
14-08-2018, 08:28
Eιδικοτητα στο πλήρωμα μηχανής.
Ευχαριστώ πολύ.

lissos
15-08-2018, 01:16
Ήταν τεράστια η συγκίνηση που είδα μετά από σχεδόν 25 χρονιά πλοίο με τον «πρίγκιπα» στο λιμάνι της Σούδας.
Τότε ήταν το πα-νέ-μο-ρφο Κνωσσός. Τώρα είναι το εντυπωσιακό Μύκονος Palace.

Δεν έχω άποψη για το πλοίο, εκτός του ότι έφυγε από τη Σούδα 2 ώρες πιο αργά από τον Ελ. Βενιζέλος, για να φτάσει τελικά πρώτο στον Πειραιά, και να δέσει σχεδόν 20 λεπτά πιο μπροστά.

Μου θύμισε εποχές, τότε που το Άπτερα έκανε πλάκα στο Κνωσσός.

Εδώ μια φωτογραφία κακής ποιότητας κατά τη συνάντηση με το χοντρό, λίγο μετά τη Φαλκονέρα. (στο πήγαινε)
189750

Και εδώ η «φρεγάτα» στον κόλπο της Σούδας. (στο έλα)
189751

Καλή Παναγιά σε όλους και χρόνια πολλά!

Markosm
15-08-2018, 12:31
Φίλε lissos μου θύμισες κι εμένα εποχές δεκαετίας 80 με τα Αριάδνη και Μινως Παρέα με τα Κύδων και Κρήτη

GEOMA
16-08-2018, 11:29
Λοιπον εγω αναφερα οτι καποιες καμπινες ειχαν προβλημα με την τουαλετα τωρα αν καποιος πανεξυπνος πεταξε οτιδηποτε μεσα δεν μπορω να το ξερω.Οσο για την πισινα αναφερω το γεγονος οτι σε οσο πλοια εχω ταξιδεψει και εχουν πισινα δεν λειτουργει( Εντος συνορων)το γιατι δεν το γνωριζω ,οποιος γνωριζει ας μας ενημερωσει .Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι βιαστηκαν να δρομολογησουν το πλοιο και κατα δηλωση μελους του πληρωματος ηθελαν να φτιαξουν διαφορα μεχρι και το ονομα ηθελαν να αλλαξουν(ΧΑΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ) αλλα δεν προλαβαν.

Apostolos
17-08-2018, 17:01
Το ειδικευμένο προσωπικό σε ποιο καράβι ή κρουαζιερόπλοιο το έχεις δει? Τους ελέγχους και τις μετρήσεις της κάνει ο μηχανικός! Όσο για τις ελληνικές εταιρείες που λες, δεν γίνεται να λειτουργεί την πισίνα στο πλοίο της στην Ιταλία και όταν το φέρνει για Κρήτη να την κλείνει! Ίσως κάποιος άλλος είναι ο λόγος. Λες να υπάρχει για Διεθνείς Πλοες στη σύνθεση ειδικότητα υπεύθυνος - συντηρητής πισίνας και όταν έρχεται το πλοιο να κάνει ακτοπλοΐα να τον διώχνει για οικονομία? Χα χα χα! Για άλλη μια φορά μη τρελαθούμε!
Όσο για τις τουαλέτες κάποιος αναφέρθηκε για καμπίνες που δεν λειτουργούν οι τουαλέτες! Αυτα μόνο στο δημόσιο στην Ελλάδα θα το συναντησης. Στο καράβι την άλλη μέρα έχει φύγει μηχανοδηγος, μηχανικός, καμαρωτος αν δώσουν στο κόσμο καμπίνα ετσι!

Λίγο επιθετικό το στυλάκι σου και σε παρακαλώ να κρατάς το επιπεδο σου χαμηλά ιδιαιτερα όταν δέν έχεις πλήρη γνώση. Για να λειτουργεί σωστά η πισίνα θα πρέπει να υπαρχει μία ομάδα ατόμων που θα συντηρεί και θα ελέγχει τα συστήματα της. Ο Deck engineer για τα τεχνικά, ο γιατρος για τους ελέγχους ποιότητας, ο enviromental officer ή ο Ύπαρχος για την τήρηση των εγγραφών και των ελέγχων, κάποιος απο την κουβέρτα για τον καθημερινό καθαρισμό και γέμισμα. Δέν συζητάω ότι στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια υπάρχει pool manager με όλόκληρο team. Δεν μιλάμε φυσικά για το επιπρόσθετο κόστος των ελέγχων ποιότητας, των χημεικών (χλωρίνες, υδροχλωρικα) και του κινδύνου που επιφέρει η λειτουργία της πισίνας στην λειτουργία του πλοίου.

panthiras1
18-08-2018, 11:29
Θυμάμαι όταν λειτουργούσαν (πριν πολλά πολλά χρόνια) δεν έκανε κανένας μπάνιο ή σχεδόν κανένας. Απλά απασχολούσαν ένα άτομο του πληρώματος για λόγους ασφαλείας. Σήμερα που έχουν γίνει λίγο πιο αυστηρά τα πράγματα θα θέλουν πιστεύω και ναυαγοσώστη.

pantelis2009
21-08-2018, 16:22
Εγκαίνια του Cruise Ferry Mykonos Palace στο Λιμάνι της Σούδας την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου
Υποβλήθηκε Τρί, 08/21/2018 - 16:02.

http://agonaskritis.gr/wp-content/uploads/2018/08/MYKONOS-PALACE_PHOTO.jpg (http://www.crete-news.gr/undefined)
Οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το κοινό της Κρήτης ότι, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιήσουν στο Cruise Ferry Mykonos Palace, που θα βρίσκεται όλη την ημέρα στο λιμάνι της Σούδας, την εκδήλωση της τελετής των εγκαινίων του νεότερου και ταχύτερου πλοίου στη γραμμή των Χανίων που συνδέει την Κρήτη με τον Πειραιά.
Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:
Ντυμένο στα γιορτινά του, το Cruise Ferry Mykonos Palace θα είναι ανοικτό από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 21:00 το βράδυ με πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις στους κοινόχρηστους χώρους του. Κατά τη διάρκεια της εορταστικής παραμονής του στο λιμάνι της Σούδας, το κοινό της Κρήτης θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το πλοίο, να περιηγηθεί στους φιλόξενους εσωτερικούς χώρους του και να απολαύσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες εν πλω που θα παρέχονται στο επιβατικό κοινό από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του.
To άρθρο Εγκαίνια του Cruise Ferry Mykonos Palace στο Λιμάνι της Σούδας την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου (http://agonaskritis.gr/%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-cruise-ferry-mykonos-palace-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%bf%cf%8d%ce%b4/)εμφανίστηκε στον Αγώνας της Κρήτης (http://agonaskritis.gr/).

Πηγή (http://agonaskritis.gr/%ce%b5%ce%b3%ce%ba%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-cruise-ferry-mykonos-palace-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%bf%cf%8d%ce%b4/)

express adonis
29-08-2018, 19:42
Το πλοιο σε σχεση με την ανεκ εχει κινηση η οχι??

pantelis2009
30-08-2018, 06:24
Eπιστρέφει στη Σούδα το MYKONOS PALACE.ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 30, 2018 (https://soudaport.wordpress.com/2018/08/30/e%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b5% ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%ce%bf%cf%8d%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%bf-mykonos-palace/) SOUDAPORT (https://soudaport.wordpress.com/author/soudaport/)ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ (https://soudaport.wordpress.com/2018/08/30/e%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b5% ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%ce%bf%cf%8d%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%bf-mykonos-palace/#respond)
Αυτή την ώρα (00:58) επιστρέφει στο λιμάνι της Σούδας το MYKONOS PALACE, το οποίο είχε αναχωρήσει στις 00:15 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.
Η επιστροφή του πλοίου οφείλεται σε αποβίβαση ασθενούς που επιβαίνει στο πλοίο, καθώς στο λιμάνι βρίσκεται ήδη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Μετά την παραλαβή του ασθενούς από το ασθενοφόρο, το πλοίο αναχώρησε στη 1:25 για Πειραιά όπου θα φτάσει στις 7:30 το πρωί.

https://soudaport.files.wordpress.com/2018/07/dsc_0154.jpg?w=809

Advertisements

pantelis2009
27-09-2018, 17:15
Το Μύκονος Παλλάς αυτή την ώρα βγαίνει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα Χανιά. Δεν υπάρχει απαγορευτικό??????

pantelis2009
27-09-2018, 17:42
¶ρση απαγορευτικού απόπλου το απόγευμα

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 16:16
UPD:17:23

https://www.naftemporiki.gr/fu/p/1396133/638/399/0x00000000014d34ad/2/kakokairia-kairos-broxes-anemoi-limani-apagoreutiko.jpgINTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έτοιμα να αποπλεύσουν από το απόγευμα σήμερα είναι τα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, μετά την επικείμενη άρση απαγορευτικού, που ισχύει το τελευταίο διήμερο.
Ήδη από χθες η Blue Star Ferries είχε ανακοινώσει τροποποιήσεις στα δρομολόγια των πλοίων της από τη στιγμή που αρθεί το απαγορευτικό:
F/B BLUE STAR 2:
Εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και επιτραπεί ο απόπλους, το πλοίο θα αναχωρήσει την Παρασκευή 28/09/18, από Πειραιά 07:00 για Κω (15:30-16:15), Ρόδο 19:00 και από Ρόδο 22:00 για Κω (00:45-01:15 επομένης), Πειραιά 09:45.

F/B BLUE STAR NAXOS:
Εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και επιτραπεί ο απόπλους, το πλοίο θα αναχωρήσει την Παρασκευή 28/09/18, από Κατάπολα (Αμοργό) 06:00 για Κουφονήσι (06:40-06:55), Σχοινούσα (07:25-07:40), Ηρακλειά (07:45-08:00), Νάξο (09:00-09:30), Πάρο (10:15-10:45), Πειραιά 15:00.

F/B BLUE STAR PATMOS:
Εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και επιτραπεί ο απόπλους, το πλοίο θα αναχωρήσει την Παρασκευή 28/09/18, από Ρόδο 09:00 για Κάρπαθο (12:55-13:15), Ρόδο (17:10-18:00), Σύμη (19:15-19:35), Κω (22:00-22:30), Κάλυμνο (23:25-23:45), Λέρο (00:50-01:10 επομένης), Λειψούς (01:55-02:10), Πάτμο (02:40-02:55), Πειραιά 11:10.
Από την πλευρά της, η Hellenic Seaways ανακοίνωσε ότι το «Διαγόρας» αναχωρεί στις 7μμ από Πειραιά για Μύκονο (23:59/00:10)-Πάτμο (04:00/04:15)- ¶γιο Κήρυκο (05:55/06:15)-Φούρνους (06:55/07:05)-Βαθύ Σάμου (09:05/10:00)-Χίο (13:15/13:35)-Μυτιλήνη (16:50/18:00)-Λήμνο (23:20/23:59)-Καβάλα 04:15 (29/09/18). Στη συνέχεια το πλοίο θα ενταχθεί στα προγραμματισμένα του δρομολόγια.
Με τη σειρά τους, οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, μετά την άρση του απαγορευτικού του απόπλου, σήμερα Πέμπτη τα πλοία της εταιρείας θα πραγματοποιήσουν από τα λιμάνια του Ηρακλείου, των Χανίων και του Πειραιά τα δρομολόγιά τους, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΑΝΙΑ, H/S/F MYKONOS PALACE:

Αναχώρηση από Πειραιά, ώρα αναχώρησης: 18:00.

ΧΑΝΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, H/S/F MYKONOS PALACE:

Αναχώρηση από Σούδα, ΑΜΕΣΗ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ, H/S/F FESTOS PALACE:

Αναχώρηση από Ηράκλειο, ώρα αναχώρησης: 21:30.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ, H/S/F KNOSSOS PALACE:

Αναχώρηση από Πειραιά, ώρα αναχώρησης: 21:00.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, μέσω των πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) και 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810-399899, 2810-229602, Πειραιάς: 210-4145744, Αθήνα: 210 3376910, Σούδα: 6972-552661, 28210-81276, Χανιά: 28210-45911-12), και στα κατά τόπους λιμεναρχεία.
naftemporiki.gr

OfTheHighSeas
27-09-2018, 19:10
Το Μύκονος Παλλάς αυτή την ώρα βγαίνει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα Χανιά. Δεν υπάρχει απαγορευτικό??????

Ακολουθεί πορεία 10nm ανατολικότερα της συνηθισμένης, αν δεν αλλάξει πορεία θα περάσει δίπλα από την Μήλο.
Ποιος νόμος/διάταγμα καθορίζει τα σχετικά με το απαγορευτικό; Ποιος το εκδίδει και ποιος το αίρει; Πως ανακοινώνεται;
Το δελτίο θυελλωδών ανέμων που εκδόθηκε στις 27/09/18 15:30 UTC και ισχύει μέχρι τώρα αναφέρει:
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 28/04 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 9

ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 27/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9

roussosf
28-09-2018, 08:52
Ακολουθεί πορεία 10nm ανατολικότερα της συνηθισμένης, αν δεν αλλάξει πορεία θα περάσει δίπλα από την Μήλο.
Ποιος νόμος/διάταγμα καθορίζει τα σχετικά με το απαγορευτικό; Ποιος το εκδίδει και ποιος το αίρει; Πως ανακοινώνεται;
Το δελτίο θυελλωδών ανέμων που εκδόθηκε στις 27/09/18 15:30 UTC και ισχύει μέχρι τώρα αναφέρει:
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 28/04 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 9

ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 27/22 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν τα πλοία στο να προσεγγίσουν το λιμάνι σε τέτοιες περιπτώσεις παρά να ταξιδεύουν.
Αν έριχνες μια ματιά στο marine traffic χθες θα έβλεπες ότι τα κρουαζιερόπλοια "κροσάρανε" το Αιγαίο και το Κρητικό.
Αυτά δεν έχουν πρόβλημα?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-09-2018, 09:12
Το απαγορευτικό καθιερώθηκε μετά το ναυάγιο του ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ κ από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο.
Επίσης δεν αφορά δρομολόγια εξωτερικού.Τα ίδια βαπόρια που ταξιδεύουν Αδριατική,στο εσωτερικό τα πιάνει απαγορευτικό.

panthiras1
29-09-2018, 20:05
Όχι ότι δεν τα βολεύει και αυτά... Με τέτοιο καιρό μόνο νταλίκες ταξιδεύουν ... αν ταξιδεύουν και αυτές.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-10-2018, 13:39
190488

Kατάπλους στον Πειραιά 15/7/18.

despo
17-10-2018, 21:06
190764Ε190765190766190767190768
Εστω και με καθυστέρηση, βάζω μερικές φωτογραφίες απο την ημέρα των εγκαινίων. Παρατηρώ ομως οτι το πλοίο βρίσκεται ακόμα στα ξένης πλοιοκτησίας και για αυτό το λόγο θα πρέπει οι διαχειριστές να το
μεταφέρουν στα Ελληνικά.

ancd
24-10-2018, 19:45
Ξέρει κανείς γιατί το πλοίο αυτές τις μέρες έρχεται μετά της 8 το πρωί στο Πειραιά? Έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα του πλοίου ή κάτι άλλο συμβαίνει?

despo
24-10-2018, 22:36
Απ'ό,τι δείχνει το Traffic πηγαίνει με σχετικά κομμένη ταχύτητα (2 μίλια σχεδον λιγότερο) λόγω -ισως- μειωμένης κίνησης.

thanos75
25-10-2018, 07:58
Πάντως αυτό δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση για την εταιρία και το πλοίο...δεδομένου ότι στο site αναγράφεται ως ώρα άφιξης η 06.30...σκέφτείτε πως υπάρχουν επισκέπτες (ή ακόμα και ντόπιοι) που μπορεί να θέλουν να προλάβουν πτήσεις στο Ελ.Βενιζέλος και έχουν προγραμματίσει το αεροπορικό τους ταξίδι με βάση τη συγκεκριμένη ώρα άφιξης του πλοίου

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
25-10-2018, 08:36
Πάντως αυτό δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση για την εταιρία και το πλοίο...δεδομένου ότι στο site αναγράφεται ως ώρα άφιξης η 06.30...σκέφτείτε πως υπάρχουν επισκέπτες (ή ακόμα και ντόπιοι) που μπορεί να θέλουν να προλάβουν πτήσεις στο Ελ.Βενιζέλος και έχουν προγραμματίσει το αεροπορικό τους ταξίδι με βάση τη συγκεκριμένη ώρα άφιξης του πλοίου
Επιπλέον να σκεφθούμε φίλε μου ότι αυτήν την εποχή απευθύνεται βασικά σε τακτικούς πελάτες τους οποίους υποτίθεται θέλει να κερδίσει.

threshtox
25-10-2018, 10:30
Κάποια στιγμή στο AIS έδειχνε δρόμο 21,6, πριν δυο μέρες νομίζω..

GEOMA
25-10-2018, 12:17
Να το θεωρησω εκμεταλευση ?δεν βγαινει οικονομικα ?Το θεμα ειναι οτι ηδη υπαρχη γκρινια και μουρμουρα.Εχουν υπαρξει ηδη περιστατικα με χαμενα ιατρικα ραντεβου ,με χαμενες πτησεις και παει λεγοντας.Εαν συνεχιση ετσι ειναι θεμα χρονου ν αρχισουν οι αγωγες για εξαπατηση κλπ.Και σε τελικη οσοι στηριζουν το πλοιο σταδιακα θα το εγκαταλειψουν οσο και αν εξυπηρετουνται και τους βολευει το δρομολογιο.

pantelis2009
25-10-2018, 15:25
Σε συνεχείς καθυστερήσεις το Μykonos Palace

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 διαφημίσεις για το νεότερο πλοίο της γραμμής Μykonos palace με χρόνο πλεύσης 6 1/2 ωρών στην γραμμή Πειραιά-Χανιά-Πειραιά με ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά στις 16:00 και με άφιξη στα Χανιά στις 22:30 κυκλοφορούν στους δρόμους, στα μέσα ενημέρωσης αλλά και στα social media. 3 μήνες αργότερα το πλοίο αρχίζει σιγά σιγά να καθυστερεί με αποτέλεσμα να μην βγαίνει ο προγραμματισμένος χρόνος των 6 1/2 ωρών του δρομολογίου για το λιμάνι της Σούδας. Δύο μέρες τώρα το πρόβλημα της καθυστέρησης έχει γίνει ακόμα ποιο έντονο το πλοίο δένει στο λιμάνι της Σούδας στις 23:00 αντί για 22:30 χωρίς καμία ενημέρωση στον κόσμο με αποτέλεσμα το επιβατικό κοινό να έχει αρχίσει να παραπονιέται διαρκώς. Εχθές το βράδυ το πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Σούδας στις 23:20 με αναχώρηση για Πειραιά να γίνεται στις 00:21 και με άφιξη σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά στις 8:15.

https://4.bp.blogspot.com/-gfAAZ-wgA-U/W84mvZjgAHI/AAAAAAAAAK4/fk-L-hYEbZI1wlzUL0hWKDTVQuiV-5Q9QCPcBGAYYCw/s400/44396218_2471619849515634_3860947076779081728_n.jp g (https://4.bp.blogspot.com/-gfAAZ-wgA-U/W84mvZjgAHI/AAAAAAAAAK4/fk-L-hYEbZI1wlzUL0hWKDTVQuiV-5Q9QCPcBGAYYCw/s1600/44396218_2471619849515634_3860947076779081728_n.jp g)
ΠΗΓΗ (http://www.soudaships.com/2018/10/ykonos-palace.html?m=1&fbclid=IwAR3RjOA90c-msg_gX5Qnp-dd82-idMHF0aTcG2dFEOnlSHfNwM3fU8BDhYI)

στις Οκτωβρίου 25, 2018

threshtox
25-10-2018, 19:32
Και τώρα πάντως, με 22,6 κατεβαίνει, με την άφιξη στα Χανιά να υπολογίζεται λίγο πριν τις εντεκάμιση..

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-10-2018, 09:05
Aς αναπροσαρμόσουν τα δρομολόγια στο site τους.Το να λένε 6.30 ώρες είναι κοροϊδία:disturbed::distrust:

ancd
26-10-2018, 09:24
Δεν έχει όρεξη να πάει πιο γρήγορα. Μέσα στο Separation σήμερα το πέρασε το Blue Star 1 αμαχητί! Ούτε για το γόητρο της εταιρείας δεν πάλεψε!
Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα η εταιρεία και έχει κάποιο πρόβλημα μηχανικό, γιατί δεν το στέλνει στο Ηράκλειο μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, ώστε να μην υπάρχουν παρατράγουδα και χαλάει και η φήμη της εταιρείας? ( Με 22μιλια το βγάζει το δρομολόγιο του Ηρακλείου.)

kythnos
26-10-2018, 10:59
Τα πράγματα είναι απλά: Το πλοίο δεν έχει μηχανική βλάβη γιατί αν είχε θα μπορούσε να κάνει τράμπα την χαλασμένη μηχανή με κάποια άλλη (έχει 4 κύριες μηχανές από όσο θυμάμαι). Απλώς τα νούμερα πέφτουν και τα πετρέλαια είναι ακριβά οπότε περιορίζει τα έξοδα...Τώρα για πόσο θα μείνει στην γραμμή θα φανεί. Πάντως στο ΣΑΣ αν είδα καλά μιλάνε για δρομολόγιο Πειραίας-Χανιά-Ηράκλειο και αντίστροφα για κάποιους μήνες ώστε να βγαίνουν και τα νούμερα (διαφορετικά θα μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση με τις ετήσιες ακινησίες των πλοίων της εταιρείας).

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-10-2018, 11:05
To Πειραιάς-Χανιά-Ηράκλειο θα αρχίσει τον ερχόμενο μήνα με τις ακινησίες,νομίζω με πρώτο το ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ.

thanos75
26-10-2018, 11:05
Τα πράγματα είναι απλά: Το πλοίο δεν έχει μηχανική βλάβη γιατί αν είχε θα μπορούσε να κάνει τράμπα την χαλασμένη μηχανή με κάποια άλλη (έχει 4 κύριες μηχανές από όσο θυμάμαι). Απλώς τα νούμερα πέφτουν και τα πετρέλαια είναι ακριβά οπότε περιορίζει τα έξοδα...Τώρα για πόσο θα μείνει στην γραμμή θα φανεί. Πάντως στο ΣΑΣ αν είδα καλά μιλάνε για δρομολόγιο Πειραίας-Χανιά-Ηράκλειο και αντίστροφα για κάποιους μήνες ώστε να βγαίνουν και τα νούμερα (διαφορετικά θα μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση με τις ετήσιες ακινησίες των πλοίων της εταιρείας).

Εκεί νομίζω πως θα αρχίσουν οι "μεγάλες ομορφιές" με τις πλεύσιμες ώρες για Ηράκλειο:worked_till_5am:...είναι πάντως κοροιδία από κάθε άποψη! Τουλάχιστον να αναπροσαρμόσει τα ωράρια η εταιρία στο site της αλλά και στα πρακτορεία

ancd
26-10-2018, 11:27
To Πειραιάς-Χανιά-Ηράκλειο θα αρχίσει τον ερχόμενο μήνα με τις ακινησίες,νομίζω με πρώτο το ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ.

Δεν ξέρω πόσο θα εξυπηρετήσει μια γραμμή Πειραιά-Χανιά-Ηράκλειο και πόση αναστατώσει μπορεί να προκαλέσει αυτό στη γραμμή του Ηρακλείου.
Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια στις ακινησιες κρατάει ένα καράβι στο Ηράκλειο με καθημερινή μεσημεριανή αναχώρηση από Πειραιά και βραδυνή από Ηράκλειο. Μπορεί να κάνει το ίδιο και εφέτος και να στείλει ένα πλοίο από το Ηράκλειο να κάνει Χανιά, άμα θέλει να μην αφήσει τα Χανιά. Αν και είναι ευκαιρία να γλιτώσει λίγη χασούρα λέγοντας θα στείλω το Μύκονος στο Ηράκλειο να σκαντζαρει τα άλλα πλοία τις εταιρείας εκεί και θα ξανάρθει το Πάσχα στα Χανιά!

threshtox
26-10-2018, 13:04
Η αποθέωση της συνέπειας και του σεβασμού ante portas.

nomadas
26-10-2018, 16:12
Ασυνέπεια απο εταιρεία του Grimaldi;;;;
Πέφτω από τα σύννεφα.

pantelis2009
29-10-2018, 09:12
Το Mykonos Palace (e.x Europa Palace) σήμερα το πρωί αφού κατέβηκαν επιβάτες και Ι.Χ από Χανιά στον Πειραιά, κάνοντας αναστροφή για να αλλάξει σωστικά. Καλή συνέχεια.

190941

superfast v
10-11-2018, 01:20
Παρατηρώ ομως οτι το πλοίο βρίσκεται ακόμα στα ξένης πλοιοκτησίας και για αυτό το λόγο θα πρέπει οι διαχειριστές να το
μεταφέρουν στα Ελληνικά.
Μάλλον δεν θέλουν :playful:

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-12-2018, 11:30
191399 28/10/2018

Κατάπλους στον Πειραιά ένα μουντό πρωινό.Αυτό το μπαλκόνι δεν το αλλάζω με τπτ!:pride::joyous:

pantelis2009
06-01-2019, 06:24
Σε ακινησία το Mykonos Palace από 9 Ιανουαρίου........

https://static.wixstatic.com/media/ef3150_31df3f2d9b8242b2b0573da8c0668ad1~mv2_d_1824 _1368_s_2.jpg/v1/fit/w_1824,h_1368,al_c,q_5/file.jpghttps://static.wixstatic.com/media/ef3150_31df3f2d9b8242b2b0573da8c0668ad1~mv2_d_1824 _1368_s_2.jpg/v1/fill/w_740,h_555,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01/ef3150_31df3f2d9b8242b2b0573da8c0668ad1~mv2_d_1824 _1368_s_2.webp

Από την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου ξεκινάει η ακινησία στο Χανιώτικο πλοίο των Μινωικών Γραμμών Mykonos Palace για της εγκατάστασης των συστημάτων Scrubber .....
Τα δρομολόγια θα εκτελούνται όπως και πριν από δύο μήνες: Αθήνα Ηράκλειο μέσω Χανιών απλά αυτήν την φορά θα εκτελούνται από τα πλόια Festos Palace και το Knossos Palace
Δείτε τα καθημερινά δρομολόγια των Μινωικών Γραμμών

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΧΑΝΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
20:30 4:30 5:00 7:30

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΧΑΝΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΙΞΗ
20:30 23:30 23:59 7:30
ΠΗΓΗ (https://www.soudaships.com/blog/%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF-mykonos-palace-%CE%B1%CF%80%CF%8C-9-%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%AF%C E%BF%CF%85?fbclid=IwAR3I1Qem3r8XYybmwBNwaaY9a-VKZbtzloFh2ij8HZzqTF0Kp-0NdIcUHLg)

pantelis2009
13-01-2019, 11:47
Σήμερα ή αύριο θα ξεκινήσει το Mykonos Palace για Malta ώστε να τοποθετηθούν τα scrubber

panthiras1
18-01-2019, 18:24
Από την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου ξεκινάει η ακινησία στο Χανιώτικο πλοίο των Μινωικών Γραμμών Mykonos Palace για της εγκατάστασης των συστημάτων Scrubber .....

pantelis2009 πιθανόν το σχόλιο να το πήρες από το shouda ship αλλά μην τρελαθούμε.... όχι και Χανιώτικο πλοίο το Mykonos Palace.... ένα πλοίο που δεν έχει κλείσει ούτε χρόνο στην γραμμή και δεν ξέρουμε και αν θα μείνει .... ένα πλοίο που και το όνομά του παραπέμπει αλλού...

Υ.Γ. Δεν το κατηγορώ. Έχω ταξιδεύσει και μαζί του.

pantelis2009
19-01-2019, 07:01
Φίλε panthiras1 έχεις δίκιο αλλά εγώ απλά ανέβασα την είδηση, δεν έγραψα το κείμενο.:smug:

ancd
19-01-2019, 08:51
. όχι και Χανιώτικο πλοίο το Mykonos Palace.... ένα πλοίο που δεν έχει κλείσει ούτε χρόνο στην γραμμή και δεν ξέρουμε και αν θα μείνει .... ένα πλοίο που και το όνομά του παραπέμπει αλλού...

Υ.Γ. Δεν το κατηγορώ. Έχω ταξιδεύσει και μαζί του.

Ο χαρακτηρισμός " Χανιώτικο πλοίο " έχει να κάνει με τον διαχωρισμό των πλοίων της εταιρείας σε ποια γραμμή δραστηριοποίηται το πλοίο και όχι το χρονικό διάστημα που κάνει την γραμμή.
Πολλές φορές έχω ακούσει στο λιμάνι κόσμο να ρωτάει τους λιμενικούς, που θα δέσει το Χανιώτικο ή το Ηρακλειωτικο ή το Χιώτικο πλοίο.

Υ.Γ. Για εμένα το παράξενο θα ήταν να διάβαζα " το αγαπημένο πλοίο των Χανιωτών!"

panthiras1
19-01-2019, 20:08
Φίλε pantelis2009: Το κατάλαβα.

Από ancd: Ο χαρακτηρισμός " Χανιώτικο πλοίο " έχει να κάνει με τον διαχωρισμό των πλοίων της εταιρείας σε ποια γραμμή δραστηριοποίηται το πλοίο

Σας καταλαβαίνω όλους τι λέτε. Δεν διαχωρίζω το πλοίο από κακή διάθεση. Απλά λέω αυτό που σκέφτομαι.
Ούτε και στην γραμμή των Χανίων είναι το πλοίο, οριστικά. Μια το πλοίο μπαίνει στα Χανιά, μια στο Ηράκλειο, μια στα Χανιά - Ηράκλειο.....

Μακάρι να μείνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ στα Χανιά, γιατί σίγουρα πρόκειται για αξιόλογο πλοίο.

Υ.Γ. Βέβαια οι αλλαγές στα δρομολόγια του πλοίου δεν επηρέασαν τους Χανιώτες (με εξαίρεση την αλλαγή ώρας Πειραιάς - Χανιά) σε αντίθεση με τους Ηρακλειώτες. Τουλάχιστον από τα Χανιά πήγαινε απ΄ ευθείας στον Πειραιά.

thanos75
21-01-2019, 08:14
Και επί τη ευκαιρία, να αναφέρω ότι πέρσι τον Αύγουστο είχε ακουστεί σε ανύποπτο χρόνο ότι υπάρχει περίπτωση το πλοίο να μετονομαστεί σε "Chania Palace"...δεν ξέρω βέβαια εάν ήταν ράδιο αρβύλα ή όχι (συνηγορώ προσωπικά πως ήταν:p), διόλου δεν θα με παραξένευε εάν γινόταν

panthiras1
22-01-2019, 20:02
Αν γινόταν αυτό...... δύσκολα θα το δρομολογούσανε Ηράκλειο... (αστείο)

VASILIS CRETA
11-02-2019, 16:56
Με γεια το νέο καπελάκι του!!!
(http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=2967066)
c/r: Shipspotting - Emmanuel L.

lissos
11-02-2019, 19:43
Πρέπει να το δούμε ολοκληρωμένο.
Το θέαμα τώρα είναι τραγικό...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-02-2019, 07:46
Με γεια το νέο καπελάκι του!!!
(http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=2967066)
c/r: Shipspotting - Emmanuel L. Με γειά...το τελάρο θέλεις να πεις!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-02-2019, 07:53
Πρέπει να το δούμε ολοκληρωμένο.
Το θέαμα τώρα είναι τραγικό...
Μην περιμένεις μεγάλες διαφορές.Όταν κάτι δεν είναι φτιαγμένο από την αρχή...:disgust:
Πάλι καλά,θα μπορούσε να είναι χειρότερα,αν κρίνουμε απο τα εκτρώματα που έχουμε δει στην Ευρώπη.

threshtox
12-02-2019, 10:28
Μην περιμένεις μεγάλες διαφορές.Όταν κάτι δεν είναι φτιαγμένο από την αρχή...:disgust:
Πάλι καλά,θα μπορούσε να είναι χειρότερα,αν κρίνουμε απο τα εκτρώματα που έχουμε δει στην Ευρώπη.

Ακριβώς αυτό φίλε Βίκτωρα. Το Viking Grace είναι εκπληκτικό παράδειγμα. Την πρώτη φορά που το είδα, έψαχνα να βρω το εργοστάσιο πίσω από το πλοίο. Μετά κατάλαβα την τραγική αλήθεια.

pantelis2009
17-02-2019, 06:57
To Mykonos Palace τελείωσε με το δεξαμενισμό του στη Μάλτα και ξεκίνησε την επιστροφή του. Σύμφωνα με το AIS θα φτάσει Πειραιά αύριο 18/02 στις 06.00 π.μ. Καλή συνέχεια.

ancd
17-02-2019, 07:52
Επισυνάπτω και εγώ μια φωτογραφία που βρήκα από άλλη γωνία.
Με ανυπομονησία να το δούμε πόσο θα του πηγαίνει βαμμένη η νέα τσιμηνιερα!

Espresso Venezia
17-02-2019, 09:34

Ακριβώς αυτό φίλε Βίκτωρα. Το Viking Grace είναι εκπληκτικό παράδειγμα. Την πρώτη φορά που το είδα, έψαχνα να βρω το εργοστάσιο πίσω από το πλοίο. Μετά κατάλαβα την τραγική αλήθεια.

Το VIKING GRACE (φωτό) (http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=2935370) δεν αποτελεί "εκπληκτικό παράδειγμα" τοποθέτησης scrubbers, διότι όπως είχε γράψει ο φίλος VASILIS CRETA :

Μόνο που στο VG η "καμινάδα" δεν είναι scrubber αλλά ένα είδος ανεμογεννήτριας. Δε νομίζω κατά πόσο μπορούσε να αποφύγει την έκθεση. Εννοείται βέβαια ότι οπτικά δεν παλεύεται... αλλα θα πρέπει σιγά-σιγά να μάθουμε να ζούμε και με αυτές τις τεχνολογίες (scrubbers, rotor sails, x-bows, LNG tanks κλπ)......

OfTheHighSeas
17-02-2019, 11:14
Το VIKING GRACE (φωτό) (http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=2935370) δεν αποτελεί "εκπληκτικό παράδειγμα" τοποθέτησης scrubbers, διότι όπως είχε γράψει ο φίλος VASILIS CRETA :στο VG η "καμινάδα" δεν είναι scrubber αλλά ένα είδος ανεμογεννήτριας.

Δύο παρατηρήσεις:

Το VIKING GRACΕ χρησιμοποιεί LNG, δεν νομίζω ότι χρειάζεται scrubbers.
Το Rotor Sail δεν είναι σωστό να αναφέρεται ως ανεμογεννήτρια, ο ρότορας του δεν περιστρέφει καμμιά γεννήτρια, αντιθέτως τον στρέφει ένας μικρός κινητήρας. Ο στρεφόμενος ρότορας αλληλεπιδρά με τον άνεμο και παράγεται μια δύναμη που ωθεί το πλοίο, επιπλέον εκείνης των ελίκων. Η δύναμη αυτή δεν μεταφέρεται στις έλικες.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-02-2019, 10:14
Επισυνάπτω και εγώ μια φωτογραφία που βρήκα από άλλη γωνία.
Με ανυπομονησία να το δούμε πόσο θα του πηγαίνει βαμμένη η νέα τσιμηνιερα!
K βαμμένη δεν αλλάζει τίποτα.Απλώς υποφερτή είναι.

pantelis2009
18-02-2019, 10:55
Καμιά φωτο για να το δούμε και μεις??

ancd
18-02-2019, 17:41
Καμιά φωτο για να το δούμε και μεις??

Αφιερωμένες στον pantelis2009 που τις ζήτησε και σε ολο το φόρουμ που περιμένει να δει την αλλαγή στην τσιμηνιερα!
Έβαλα και μια του Φαιστός για να γίνει ποιο εύκολα η σύγκριση!

fourtounakis
18-02-2019, 19:29
Αφιερωμένες στον pantelis2009 που τις ζήτησε και σε ολο το φόρουμ που περιμένει να δει την αλλαγή στην τσιμηνιερα!
Πολύ χάλια παιδιά ...

aegina
18-02-2019, 19:33
Αφου ειναι για προστασια του περιβαλοντος δεν πρεπει να γινονται αρνητικα σχολια μακαρι και οι αλλες εταιριες να το εκαναν...Ενα μεγαλο μπραβο στη MINOAN.

Blitz-X
18-02-2019, 20:20
Θα μπορούσε νά 'ναι και χειρότερα...

​ΜΦΧ

lissos
18-02-2019, 22:15
Αφου ειναι για προστασια του περιβαλοντος δεν πρεπει να γινονται αρνητικα σχολια μακαρι και οι αλλες εταιριες να το εκαναν...Ενα μεγαλο μπραβο στη MINOAN.
Πρέπει να προστατεύουμε όμως τα μάτια μας και την αισθητική μας.
Αν περιμένουμε από τον Grimaldi να σεβαστεί το περιβάλλον, ας σηκώσει τρία κατάρτια να πάει με τη δύναμη του αέρα, για ένα καθαρότερο αύριο.

ps. Οι διαφορετικές απόψεις δεν πρέπει να μεταφράζονται σαν "αρνητικά σχόλια".

pantelis2009
19-02-2019, 06:52

Ευχαριστώ φίλε.

panthiras1
19-02-2019, 15:49
Φίλε lissos έχω την εντύπωση ότι η οικολογία είναι υποχρεωτική για όλα τα πλοία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εγώ πάντως είμαι υπέρ των μέτρων. Πρέπει όλοι μας να πραστατεύουμε το περιβάλλον με ότι θυσία είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε.

Επτάνησος_1989
19-02-2019, 18:54
Φίλε lissos έχω την εντύπωση ότι η οικολογία είναι υποχρεωτική για όλα τα πλοία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εγώ πάντως είμαι υπέρ των μέτρων. Πρέπει όλοι μας να πραστατεύουμε το περιβάλλον με ότι θυσία είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε.
Aν είναι να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να κάνουμε ''θυσίες'',θα πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το ΙΧ μας...Έτσι είναι..Προσωπική μου άποψη;Δεν είμαι οικολόγος ούτε μαρέσουν αυτές οι δήθεν και καλά προστασία του περιβάλλον.Όσο υπάρχει ενέργεια υπάρχει και ρύπανση.Αυτά τώρα είναι κάποιες ιδεές που κάποιοι θέλουν να βγάλουν λεφτά.Η τεχνολογία προχωράει με λίγα λόγια οπότε φουλ ρύπανση φουλ καυσαέριο φουλ λεφτά.

panthiras1
19-02-2019, 20:23
Σεβαστές οι απόψεις σου φίλε Επτάνησος 1989. Διαφωνώ μεν τις σέβομαι δε.

ancd
24-02-2019, 10:22
Aν είναι να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να κάνουμε ''θυσίες'',θα πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το ΙΧ μας...Έτσι είναι..Προσωπική μου άποψη;Δεν είμαι οικολόγος ούτε μαρέσουν αυτές οι δήθεν και καλά προστασία του περιβάλλον.Όσο υπάρχει ενέργεια υπάρχει και ρύπανση.Αυτά τώρα είναι κάποιες ιδεές που κάποιοι θέλουν να βγάλουν λεφτά.Η τεχνολογία προχωράει με λίγα λόγια οπότε φουλ ρύπανση φουλ καυσαέριο φουλ λεφτά.

Είσαι και εσύ όπως και εγω και πολλοί ακόμα Έλληνες που πιστεύουμε οτι ο φόρος για την πλαστική σακούλα είναι για να τα οικονομιση το κράτος. Τα αποτσίγαρα και τα πλαστικά ποτήρια που τα αφήνουμε στην παραλία λέμε " Έλα μωρέ, ένα ποτηράκι είναι. Και στο κάτω κάτω της γραφής εγώ θα σώσω τον πλανήτη ". Ναι όλοι μαζί θα σώσουμε τον πλανήτη ο καθένας όσο μπορεί και ότι του αναλογεί. Ο καθένας μας πρέπει να ελαττώσει το ενεργειακό του αποτύπωμα όσο μπορεί!
Οσο για τα Ι.Χ. παρατήρησε την εξέλιξη του τα τελευταία χρόνια. Έχουν βάλει και σε αυτα καταλύτη, έχει αλλάξει η βενζίνη, οι ρύποι που βγάζουν είναι πάρα πολύ λιγότεροι από παλαιά και γενικός η τεχνολογία τους πάει αλλού σε ποιο φιλικά προς το περιβάλλον Ι.Χ.. Πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια και από μόνοι μας, μας κακοφαίνεται όταν βγαίνει κάποιος νόμος για να μας πει τι πρέπει να κάνουμε και συνήθως μας φταίει το κράτος και τα συμφέροντα κάποιων!

Υ. Γ. Σεβαστή η άποψη σου, μπορεί σε κάποια πράγματα που γράφεις να έχω και εγώ την ίδια, άλλα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς! Δεν είμαστε μόνο εμείς πάνω στον πλανήτη και δεν θα είμαστε για πάντα!

hayabusa
17-03-2019, 08:55
Εναέρια λήψη του πλοίου αναχωρώντας από τον Πειραιά, στην προ-scrubbers εποχή του

https://youtu.be/AQzqZ5APS-I

leo85
18-04-2019, 19:37
Πρωινή άφιξη στο μεγάλο λιμάνι.

193082 193083

18-4-2019 Πειραιάς.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-04-2019, 10:05
193094

14-4-19 Δεμένο στου Βασιλειάδη.

express adonis
14-05-2019, 21:49
γιατι πηγαινει σημερα απο ηρακλειο για χανια??

OfTheHighSeas
15-05-2019, 06:33
γιατι πηγαινει σημερα απο ηρακλειο για χανια??
Οι Μινωικές έχουν την εποχή αυτή 2 πλοία σε διαθεσιμότητα (το 3ο είναι σε συντήρηση) και έχουν συνδυάσει τα δρομολόγια Χανίων Ηρακλείου. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις 13 Ιουνίου.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-05-2019, 08:19
Οι Μινωικές έχουν την εποχή αυτή 2 πλοία σε διαθεσιμότητεα (το 3ο είναι σε συντήρηση) και έχουν συνδυάσει τα δρομολόγια Χανίων Ηρακλείου. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις 13 Ιουνίου.
To FESTOS PALACE είναι γιά scrubbers στη Μάλτα.

panthiras1
12-08-2019, 14:38
Το Μύκονος σήμερα (Πειραιάς - Χανιά) έχει πολύ κόσμο. Τα σαλόνια σχεδόν γεμάτα

panthiras1
31-08-2019, 17:55
Το τελευταίο του δρομολόγιο για Χανιά στις 8 Σεπτεμβρίου. Από 9 Σεπτεμβρίου πηγαίνει Ηράκλειο.
Στη θέση του το Φαιστός.

ancd
09-09-2019, 08:58
..... Από 9 Σεπτεμβρίου πηγαίνει Ηράκλειο.
Στη θέση του το Φαιστός.

Επιβεβαιώνοντας την πληροφορία του panthiras1 το πλοίο από το πρωί έχει δέσει στην θέση της εταιρείας για Ηράκλειο.

195075
Πειραιάς 09/09/2019.

Τελικά αρχίζω και την συνηθίζω την νέα του τσιμινιερα και δεν με πολύ χαλάει!
Ξέρει κάποιος τον λόγο που έγινε η αλλαγή των πλοίων?

Υ.Γ. Το θέμα του πλοίου γιατί το έχουμε στα ξένα πλοία ακόμα?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-09-2019, 09:58
Επιβεβαιώνοντας την πληροφορία του panthiras1 το πλοίο από το πρωί έχει δέσει στην θέση της εταιρείας για Ηράκλειο.

195075
Πειραιάς 09/09/2019.

Ξέρει κάποιος τον λόγο που έγινε η αλλαγή των πλοίων?

Γιά να χτυπήσει την κοινοπραξία στα φορτηγά λόγω γκαράζ.

ancd
09-09-2019, 15:08
Δεν νομίζω οτι το μεταφορικό φορτίο είναι τόσο μεγάλο που χρειάζεται αυτή η αλλαγή. Ποιο πολύ το βλέπω να ξεκουραστεί το Μύκονος και να κάνει κάποια συντήρηση στις μηχανές του, παρα στο ότι μια γραμμή έχει περισσότερα φορτηγά ή επιβάτες!

sw8mfz
09-09-2019, 17:55
Μήπως πρέπει οι monderators να το μεταφέρουν στα ελληνικά πλοία? Ελληνική σημαία έχει, σε ελληνική (τύποις) εταιρεία ανήκει μαζί με τα 2 ηρακλειώτικα, εσωτερική γραμμή κάνει....

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-09-2019, 18:57
Δεν νομίζω οτι το μεταφορικό φορτίο είναι τόσο μεγάλο που χρειάζεται αυτή η αλλαγή. Ποιο πολύ το βλέπω να ξεκουραστεί το Μύκονος και να κάνει κάποια συντήρηση στις μηχανές του, παρα στο ότι μια γραμμή έχει περισσότερα φορτηγά ή επιβάτες!
Μα δεν πρόκειται γιά προσωρινή αλλαγή κ είναι φανερό ότι η κοινοπραξία στέκεται στο Ηράκλειο χάρη στα φορτηγά.

mitsakos
03-10-2019, 10:23
Όπως με ενημέρωσε μέλος του πληρώματος το πλοίο από Δευτέρα θα βρίσκεται στην Πάτρα Για να κάνει τις σκατζες στα δύο ιταλικά. Βέβαια στο σύστημα κρατήσεων δεν φαίνεται κάτι ακόμα οπότε αναμένουμε Για την συνέχεια. Και λογικά θα ξεκινήσουν πάλι τα κυκλικά στην Κρήτη.

ancd
03-10-2019, 12:57
Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων της εταιρείας από 14/10/2019 το Μύκονος Παλλάς επιστρέφει στην γραμμή Πειραιά - Χανιά - Πειραιά, καθημερινά εκτός Σαββάτου και από 01/11/2019 δεν υπάρχουν δρομολόγια για Χανιά.
Υ.Γ. Για να δούμε, λέτε να τελειώνει το όνειρο της εταιρείας για την κατάκτησης του άβατου των Χανίων?

superfast v
03-10-2019, 19:08
Απο παλια δεν ειχε δρομολογια απο 1/11 κ μετα οποτε δεν ισχυει το τελευταιο

ancd
05-10-2019, 13:51
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου των Μινωικων Γραμμών https://m.minoan.gr/article/6450/deltio-typoy-minoikes-grammes-tropopoiiseis-dromologion-gia-tis-grammes-tis-kritis επιβεβαιώνει την πληροφορία που μας είπε ο mitsakos.

Όπως με ενημέρωσε μέλος του πληρώματος το πλοίο από Δευτέρα θα βρίσκεται στην Πάτρα Για να κάνει τις σκατζες στα δύο ιταλικά. Βέβαια στο σύστημα κρατήσεων δεν φαίνεται κάτι ακόμα οπότε αναμένουμε Για την συνέχεια. Και λογικά θα ξεκινήσουν πάλι τα κυκλικά στην Κρήτη.
Η διαφορά με πέρυσι είναι ότι θα ξεκινάνε καθημερινά το βράδυ απο Πειραιά για Ηράκλειο - Χανιά με παραμονή στα Χανιά και επιστροφή από Χανιά για Πειραιά μέσω Ηρακλειου.
Δρομολόγιο που μου δίνει την εντύπωση ότι δεν την ενδιαφέρει τόσο η επιβατική κίνηση των Χανίων όσο τα ασυνόδευτα φορτηγά στα Χανιά!

panthiras1
14-02-2020, 21:06
Αλλάζουμε όνομα στο θέμα;

nikolasher
15-02-2020, 08:03
Αλλάζουμε όνομα στο θέμα;
Και νομιζω πρεπει να παει στα Ελληνικα πλοια (εδω και 1.5 χρονο :rapture:)

Chosen_12
28-02-2020, 09:41
Σε χθεσινή επίσκεψη μου στο λιμάνι του Πειραιά, είδα το πλοίο μετονομασμένο σε "ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ" και κάνει δρομολόγια κανονικά για Ηράκλειο.

VASILIS CRETA
28-02-2020, 21:30
Εδώ και λίγες μέρες... Επόμενο και τελευταίο βήμα πλέον (όπως φημολογείται) είναι η τράμπα Κνωσσός Παλάς - Cruise Bonaria (με την αντίστοιχη μετονομασία). Περιμέναμε πριν μερικά χρόνια το δίδυμο Fossen στο Ηράκλειο και πλέον θα χουμε μόνιμα τα "Ιταλικά παλάτια"

(φέρε Μανωλιό σε καμιά δεκαριά χρόνια και τα Cruise και πάρε μας τα μυαλά.... :D)

manoubras 33
14-01-2023, 15:59
Το πλοιο σήμερα το μεσημέρι έφτασε στο Νεώριο της Σύρου. Ας δούμε μια φωτο.

202873

PireasPiraeus
14-01-2023, 22:45
Σε μια απο τις περσινές ημερήσιες αναχωρήσεις του...

https://www.youtube.com/watch?v=RHTpM4fokUg

Και σαν ΜΥΚΟΝΟΣ σε μια απογευματινή (https://www.youtube.com/watch?v=tCOCm5cfrH0)

sparti
31-10-2024, 20:15
κατα τη προχθεσινή του αναχώρηση απο πειραιά