Επιστροφή στο Forum : Ιωλκός [Iolkos - Εξπρές Σκιάθος, Eξπρές Χαρούλα, Σούπερκατ Χαρούλα, Χαρούλα]
Apostolos
11-12-2010, 10:00
Μία τρελή ιδέα... Αν του κάναν επιμήκινση κατα 20 30 μέτρα, δεν θα αυξανοταν η χωρητικότητα, θα μειώνονταν η ευστέθεια (που το κάνει τόσο κουνίστρα) και θα αυξάνονταν η ταχύτητα??? Μήπως να αφαιρούσαν και μερικούς τόνους (πχ φουγάρα) αντικαθηστώντας τα με αλουμινένια... Το πλοίο ειναι σχετικά καινούργιο ακόμα...
pantelis2009
16-02-2011, 19:09
Το Εξπρές Σκιάθος εχθές 15/02/2011 ρυμουλκούμενο στη δίαυλο, φωτογραφημένο απο τα Παλούκια.
Το θέμα είναι που το πήγαν!!!!!;)
Χαρισμένες σε BEN BRUCE, giorgos_249, Dimitrisvolos, costaser, Apostolos, dokimakos21, f/b delfini, AegeanIslands, lissos και όλους τους φίλους του πλοίου;):p.
123644123643
Το Εξπρές Σκιάθος εχθές 15/02/2011 ρυμουλκούμενο στη δίαυλο, φωτογραφημένο απο τα Παλούκια.
Χαρισμένες σε BEN BRUCE, giorgos_249, Dimitrisvolos, costaser, Apostolos, dokimakos21, f/b delfini, AegeanIslands, lissos και όλους τους φίλους του πλοίου;):p.
123644123643
Μήπως Ελευσίνα;
pantelis2009
16-02-2011, 19:23
Μήπως Ελευσίνα;
Στην Ελευσίνα είναι το Νήσος Μύκονος και το HS5, τουλάχιστων αυτό λέει το AIS.;)
f/b delfini
16-02-2011, 19:49
123644123643
Ευχαριστω πολυ, παρα πολυ ωραιες!!!
pantelis2009
25-02-2011, 18:18
To Express Skiathos στις 11-02-2011 στο ΝΜΔ.
Χαρισμένη σε BEN BRUCE, T.S.S APOLLON, giorgos_249, Dimitrisvolos, costaser, Apostolos, dokimakos21, f/b delfini, AegeanIslands, lissos, noulos και όλους τους φίλους του πλοίου;):D.
124520
speedrunner
18-03-2011, 18:59
Στον προλιμένα έχει μεθορμίσει το πλοίο!!!!!
pantelis2009
18-03-2011, 19:20
Στον προλιμένα έχει μεθορμίσει το πλοίο!!!!!
Έχεις δίκιο φίλε μου. Το πρωΐ ήταν στο ΝΜΔ και γινόταν χαμός απο κίνηση δίπλα του και εκεί που είναι τώρα ήταν το Επτάνησος;).
Χαρισμένη σε όσους προαναφέρω και όλους τους φίλους του πλοίου.:D
126860
Ποτε παει Βολο το πλοιο..........????????
express adonis
21-03-2011, 12:35
kserei kanenas poses wres ekane to rafina-amorgos;;;;;katapola epiane;;;;
speedrunner
21-03-2011, 12:41
Για δοκιμαστικό έχει βγει αυτή την ώρα το πλοίο!!!
rafina-lines
21-03-2011, 13:15
kserei kanenas poses wres ekane to rafina-amorgos;;;;;katapola epiane;;;;
Καλημέρα, φίλε μου!
Τι μου θύμησες τώρα... Από Ραφήνα δούλεψε τα καλοκαίρια του 1996 - 98. Το δρομολόγιο αυτό το έκανε κάθε Τρίτη με αναχώρηση 7:20 το πρωί μέσω ¶νδρου - Τήνου - Μυκόνου - Σύρου - Πάρου - Νάξου, και τερμάτιζε στα Κατάπολα στις 6 το απόγευμα. Εκεί έκανε διανυκτέρευση και αναχωρούσε το πρωί της Τετάρτης στις 7:30 για Ραφήνα μέσω πάλι των ίδιων λιμανιών. Ραφήνα έφτανε 6 το απόγευμα όπου διανυκτέρευε. Ήταν από τα αγαπημένα μου πλοία τότε... ;-)
express adonis
22-03-2011, 11:09
euxaristw poly file mou gia thn plhroforia...egw hmoun mikros 10 xronwn otan taksidepsa gia paro me thn xaroula me 6ari na mhn fulagetai apo pouthena...apotelei kai mena ena apo ta agaphmena mou ploia kai krima pou einai sporades...sthn paro oi dikoi mou etrwgan sthn paroikia kai gw sto limani to perimena to meshmeraki...na gurizei ton fwka....
rafina-lines
22-03-2011, 15:03
Καλημέρα και πάλι, φίλε μου!
Κατάλαβα... Καλά, τότε ωραίες εποχές... Το ΧΑΡΟΥΛΑ κατ' εμένα ήταν πολύ πρωτοποριακό για την εποχή του. Με τον καπτα-Γιαννούλη Χαζάπη στη γέφυρα να δίνει ρέστα. Ήταν ο μόνος που μπορούσε να το κουμαντάρει τότε. Είχε και τις σωστικές λέμβους ακόμη, έκλειναν όλο το πάνω κατάστρωμα, το πλοίο να ήταν πιο βυθισμένο απ' ότι σήμερα, να βλέπεις τους μικρούς καταπέλτες στα πέδιλα σχεδόν να ακουμπάνε στο νερό όταν πάταγε μπάλα. ¶ντε μετά να ξεφορτώσει τα φορτηγά... Για τους επιβάτες είχε ξεχωριστά καταπελτάκια δεξιά αριστερά από τον κεντρικό, ανάμεσα δηλ. στον κεντρικό και στους πλαϊνούς των πέδιλων. Σύνολο: 5 καταπέλτες στην πρύμνη! Πιο πλοίο σήμερα έχει 5 καταπέλτες στην πρύμνη?? Αλλά με τις αλλαγές που έγιναν, κόπηκαν οι 2 και οι επιβάτες βγαίνουν τώρα από τον κεντρικό με ξεχωριστούς διαδρόμους. Φυσικά όλη η κατάσταση που επικρατούσε τότε στη Ραφήνα με το SUPERCAT HAROULA δεν περιγράφεται με πέντε αράδες... Αν αρχίσουμε να λέμε, δε θα τελειώσουμε ποτέ... Το σίγουρο είναι ότι μας έχει λείψει. Και δεν κρύβω ότι πολύ θα ήθελα να το ξαναδώ στο λιμάνι μας... Κόκκινο όπως τότε... Το κόκκινο πιστεύω του πάει πολύ περισσότερο από το σημερινό μπλε. Μακάρι κάποια στιγμή να ξαναπεράσει από εδώ... Θα στόλιζε πολύ τη Ραφήνα, και σίγουρα θα μας ξυπνούσε πολλές αναμνήσεις από το παρελθόν... :-)
giorgos_249
25-03-2011, 21:06
Την επομενη Παρασκευη 1 Απριλιου ξεκιναει δρομολογια το Εξπρες Σκιαθος.......
pantelis2009
01-04-2011, 18:07
Ας δούμε το Express Skiathos στο προλιμένα στις 19/03/2011.;)
Χαρισμένη σε giorgos_249, BEN BRUCE, T.S.S APOLLON, rafina-lines, speedrunner, sparti, Dimitrisvolos, express adonis και όλους τους φίλους του πλοίου.:p
128410
giorgos_249
02-04-2011, 10:57
Ας το δουμε και σημερα στο λιμενα Βολου παρεα με τον Πήγασο παραδίπλα.....
Αφιερωμενη σε pantelis2009, rafina-lines, κωστακης με πολλες ευχαριστιες για τις φωτογραφιες:
128494
Κωστάκης
02-04-2011, 12:13
Ευχαριστώ για την αφιέρωση giorgos_249. Πολύ ωραία φωτογραφία!
rafina-lines
02-04-2011, 14:40
Ευχαριστώ πολύ Παντελή και Γιώργο για τις υπέροχες ανταποκρίσεις τους από το ΣΚΙΑΘΟΣ. Αστράφτει το πλοίο μετά την επισκευή. Πραγματικά αυτή η περίοδος κάθε χρόνο μοιάζει σαν τα πλοία μας να βάζουν τα καλά τους... Ευχαριστούμε πολύ! :-)
pantelis2009
02-04-2011, 19:48
Όπως τα λες είναι φίλε rafina-lines. Φίλε giorgos_249 υπέροχα χρώματα & φωτο. Σ' ευχαριστώ ;).
giorgos_249
10-04-2011, 21:39
Σημερινή απογευματινή άφιξη της Χαρούλας στο Βόλο.......Για chiotis, pantelis2009, rafina-lines , κωστακη, nkr, Κάρολο, capten4, aegeanspeedlines, fb delfini.............
129238
129232
Κωστάκης
10-04-2011, 21:44
Για άλλη μια φορά υπέροχες! Ευχαριστώ για την αφιέρωση!!!
Σημερινή απογευματινή άφιξη της Χαρούλας στο Βόλο.......Για chiotis, pantelis2009, rafina-lines , κωστακη, nkr, Κάρολο, capten4, aegeanspeedlines, fb delfini.............
129238
129232
Ευχαριστούμε για τις υπέροχες φωτό..
rafina-lines
10-04-2011, 22:24
Σ' ευχαριστώ πολύ, Γιώργο για τις υπέροχες φωτογραφίες του "ΧΑΡΟΥΛΑ"! Πραγματικά ξέρεις πάντα να πιάνεις αμέσως το σημείο του κάθε πλοίου που θα βγει φοβερό στη λήψη! ;-)
Τόσες μνήμες μου ξυπνήσατε με το θέμα του ΣΚΙΑΘΟΣ, μ' έπιασε και μένα μια νοσταλγία κι είπα ν' αλλάξω το Avatar μου με το SUPERCAT HAROULA όταν ήταν στη Ραφήνα... Προβλήτα #4 (σημερινή #2), καλοκαίρι 1997... ;-)
pantelis2009
11-04-2011, 21:12
Ευχαριστώ φίλε giorgos_249 και ανταποδίδω σε σένα και τους φίλους που αναφέρεις.;)
EXPRESS SKIATHOS στις 21-03-2011 στον Πειραιά.:p
129350
giorgos_249
21-04-2011, 12:16
Τυπικό απογευματάκι στο Βόλο - βόλτα στο λιμενοβραχίονα παράλληλα με την άφιξη της Χαρούλας...........
Για όλους τους φίλους:
130209
BLUE STAR PATMOS
06-01-2013, 13:39
Άφιξη του ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ στο λιμάνι της Σκιάθου στις 20/8/12..134131 134132134133
pantelis2009
06-01-2013, 16:16
Το EXPRESS SKIATHOS στις 08-02-2012 όταν ήταν δεμένο κάτω απο το ΥΕΝ.
134135
Express Pigasos
04-03-2013, 17:56
Ηρθε σημερα το πλοιο στον Πειραια για την "ξεκουραση" του!
http://www.youtube.com/watch?v=oizAjBpUwrk
Την ώρα που έδενε στο λιμάνι
Ο φίλος Express Pigasos ήταν μάλων στα Μυτηλιναιϊκα
139632 139633
Αναχωρηση απο Σκιαθο το 2011.Αυτο το καραβι παντα μου φαινοταν σαν να χει καθησει στο πισω μερος του και να ετοιμαζεται να κανει σουζα.
proussos
04-03-2013, 23:34
139649
Σήμερα το πρωΐ λίγο πριν μπει στο σύστημα διαχωρισμού κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Πειραιά.
139650
Στο βάθος διακρίνεται το ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π. προερχόμενο από Πειραιά με προορισμό τη Ραφήνα.
karavofanatikos
05-03-2013, 10:28
Αυτο το καραβι παντα μου φαινοταν σαν να χει καθησει στο πισω μερος του και να ετοιμαζεται να κανει σουζα.
Τα περισσότερα catamaran κατά την πλεύση τους παρουσιάζουν το φαινόμενο της σούζας (έμπρυμνη διαγωγή), σε άλλα είναι περισσότερο ορατή, ενώ σε άλλα πιο λίγο.
Ας δούμε το Εξπρες Σκιάθος να αναχωρεί απ' το λιμάνι της Σύρου στις 26/7/2011.
139668 139669
Να ευχηθούμε καλή ξεκούραση σε όλο το πλήρωμα του πλοίου και καλή επάνοδο για την καλοκαιρινή σεζόν.
thanos75
05-03-2013, 10:33
Καλή επάνοδο να έχει και από εμένα. Έχω κάνει δύο υπέροχα ταξίδια με αυτό στο πλωριό μπαλκονάκι του και στην κόντρα γέφυρα. Πολλοί Βολιώτες και κάτοικοι των Σποράδων το αποκαλούν "κότερο"...όχι και άδικα νομίζω
Τα περισσότερα catamaran κατά την πλεύση τους παρουσιάζουν το φαινόμενο της σούζας (έμπρυμνη διαγωγή), σε άλλα είναι περισσότερο ορατή, ενώ σε άλλα πιο λίγο.
Η σουζα αυτη ειναι φυσικο φαινομενο και οφειλεται στο σχημα τους η ειναι τεχνητο αποτελεσμα που επιδιωκουν για καποιο λογο οι ναυπηγοι?
karavofanatikos
05-03-2013, 12:55
Αν και δεν είναι ο κατάλληλος χώρος να αναλύσουμε ναυπηγικά θέματα, αρκεί να πούμε ότι πρόκειται για το φυσικό φαινόμενο της δυναμικής άνωσης το οποίο έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων. Τώρα το συγκεκριμένο πλοίο δεν πιστεύω ότι πιάνει τόσο τρομερές ταχύτητες. Οι σχεδιαστές εκ των υστέρων προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτό το φαινόμενο μέσα από μια σειρά σχεδιαστικών παρεμβάσεων.
Εξαιρετικα ενδιαφερουσες οι πληροφοριες..κριμα που δεν ειχαμε και αλλα μαθηματα σαν τη Μηχανικη Ρευστων στο ΤΕΙ μου,χεχε.ευχαριστω και σορρυ για το εκτος θεματος.
rafina-lines
05-03-2013, 15:27
Βασικά, παιδιά, το ΧΑΡΟΥΛΑ είναι ένα μίγμα πολλών ναυπηγικών πειραματισμών και η κατασκευή του πέρασε από χίλιες δυο αλλαγές και 40 κύματα μέχρι να φτάσει στο αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα ως ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ. Τώρα για να τα παραθέσουμε όλα αυτά για την ιστορία του, πρέπει να γράψουμε ένα post τεράστιο σε έκταση. Κάποια στιγμή ίσως τα πούμε πιο αναλυτικά... Δεν είναι τυχαίο που το έχω και avatar! :-)
manolisfissas
05-03-2013, 15:50
Το EXPRESS SKIATHOS στης 4/03/2012. Όταν ήταν στη δεξαμενή του περάματος. Και κατατύχη ξανά στης 4/03/2013 στον Πειραιά.
139687 139688
απο το συγκεκριμενο πλοιο θα περιμενα υφαλα πιο πολυ "highspeed"....
Apostolos
13-03-2013, 14:40
Στα οποία όπως φαίνετε έχει γίνει τροποποίηση για να αποκτήσει περισσότερη άντωση αφού σχεδόν κενό πάταγε μπάλα την πρώτη χρονιά!
rafina-lines
13-03-2013, 15:40
Ναι, αυτές οι "τορπίλες" μπήκαν στην ακινησία του 1997 - '98, σε μια προσπάθεια της Goutos Lines να σηκωθεί λίγο το πλοίο. Είχε φοβερό θέμα τότε με τα φορτηγά που έμπαιναν δεξιά κι αριστερά στις τρόπιδες. Οι μεντασέδες των ακριανών καταπελτών ήταν σχεδόν στο νερό ακόμη και με άδειο γκαράζ. Ο στόχος ήταν να σηκωθεί το πλοίο κανά μέτρο, τελικά σηκώθηκε 80 πόντους και κέρδισε μισό μίλι ταχύτητα. :o
Apostolos
13-03-2013, 17:16
Όπως έλεγα και τότε, ας βγάζαν τις βάρκες, ας ξηλώναν τις τσιμινιέρες (7 τόνοι έκαστη) και τα κατάρτια, ας μεγαλώναν βολβούς και ας βάζαν duck tail!
manolisfissas
13-03-2013, 18:53
Το EXPRESS SKIATHOS στην δεξαμενή του Περάματος.
Το προπελάκι, η πλώρη και αριστερή και δεξιά πρίμα προπέλες.
140222 140223 140224 140225 :redface: :rolleyes: :cool:
rafina-lines
13-03-2013, 19:36
Όπως έλεγα και τότε, ας βγάζαν τις βάρκες, ας ξηλώναν τις τσιμινιέρες (7 τόνοι έκαστη) και τα κατάρτια, ας μεγαλώναν βολβούς και ας βάζαν duck tail!
Απόστολε, οι βάρκες δε μπορούσαν να αφαιρεθούν εκείνη την εποχή γιατί ο κανονισμός ήταν διαφορετικός από τον σημερινό και δεν έδινε τότε τέτοιο δικαίωμα. Το είχε ψάξει αυτό ο μπαρμπα-Γιώργος όπως είχε πει σε μια συνέντευξή του στον Εφοπλιστή εκείνης της εποχής. Αυτό άλλαξε πλέον επί εποχής HSW οπότε και έφυγαν. Όσον αφορά τα άλλα που αναφέρεις, δε νομίζω η μικρή Goutos να είχε τόσα λεφτά ώστε να μπορούσε να κάνει τόσες μετασκευές. Εδώ πάνω στην κατασκευή αυτού του πλοίου έγιναν τόσες περικοπές και αλλαγές σχεδίων λόγω έλλειψης χρημάτων, πόσο μάλλον να γίνουν όλα αυτά που λες με βολβούς και πάπιες. Αλλά και οι τσιμινιέρες να έφευγαν?? Μα η τσιμινιέρα είναι η "διαφήμιση" και η μόστρα του κάθε πλοίου. Άμα φύγει κι αυτή... ;-)
Μα η τσιμινιέρα είναι η "διαφήμιση" και η μόστρα του κάθε πλοίου. Άμα φύγει κι αυτή... ;-)
Ας αντιράψουν μια του Highspeed 6!Λιτη και απέριττη...:pride:
Apostolos
13-03-2013, 23:25
Απόστολε, οι βάρκες δε μπορούσαν να αφαιρεθούν εκείνη την εποχή γιατί ο κανονισμός ήταν διαφορετικός από τον σημερινό και δεν έδινε τότε τέτοιο δικαίωμα.
Δέν ξέρω κατα πόσο έχει αλλάξει ο κανονισμός περι ακτοπλοϊας τύπου Β. Ισως απλά να το ήθελε τύπου Α για να μπορεί να το πάει και σε άλλες γραμμές (νομίζω έπιανε και Σύρο - Πάρο στην αρχή) Δηλαδή τα χρήματα που δαπανήθηκαν για μια κατασκευή που απ την αρχή ήταν πολυδάπανη και χωρίς εμπειρία γιατι χάθηκαν;
Οι υπερκατασκευές απο αλουμίνιο ήταν χρόνια πρίν σε εφαρμογή....
rafina-lines
14-03-2013, 00:33
Δέν ξέρω κατα πόσο έχει αλλάξει ο κανονισμός περι ακτοπλοϊας τύπου Β. Ισως απλά να το ήθελε τύπου Α για να μπορεί να το πάει και σε άλλες γραμμές (νομίζω έπιανε και Σύρο - Πάρο στην αρχή) Δηλαδή τα χρήματα που δαπανήθηκαν για μια κατασκευή που απ την αρχή ήταν πολυδάπανη και χωρίς εμπειρία γιατι χάθηκαν;
Οι υπερκατασκευές απο αλουμίνιο ήταν χρόνια πρίν σε εφαρμογή....
Ναι, σωστά, είχε κι ένα δρομολόγιο "μαμούθ", Άνδρο - Τήνο - Μύκονο - Σύρο - Πάρο - Νάξο - Δονούσα - Κατάπολα και πάλι πίσω.
Αλλά τα χρήματα όπως τα εννοείς δε δαπανήθηκαν γιατί απλά δεν υπήρξαν. Όταν ο μπαρμπα-Γιώργος πήγε να ζητήσει δάνειο από τις τράπεζες πήρε αρνητική απάντηση, επειδή όπως χαρακτηριστικά είχε πει: "Οι τράπεζες δε χρηματοδοτούν καταμαράν". Έτσι αποφάσισε να το φτιάξει χωρίς δάνειο. Εκεί άρχισαν οι περικοπές στον αρχικό προ'υ'πολογισμό και οι αλλαγές στα αρχικά σχέδια αφού πλέον τα διαθέσιμα κεφάλαια ήταν πολύ λιγότερα. Στο πλαίσιο οικονομικής ενίσχυσης κατασκευής του ΧΑΡΟΥΛΑ, μεταξύ πολλών άλλων ήταν και η πώληση του ΚΑΡΥΣΤΟΣ στον Μιλιλή, αλλά και η αλλαγή του υλικού κατασκευής του πλοίου, από αλουμίνιο που ήταν τα αρχικά σχέδια σε χάλυβα!
Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως τα αρχικά σχέδια είχαν βγει με πρόωση από τζετ, αλλά με τις περικοπές αντικαταστάθηκαν κι αυτά με απλές προπέλες!!!
Χαρακτηριστικά θυμάμαι αυτό που είχε γράψει τότε ο Εφοπλιστής της εποχής και μου έκανε πολύ εντύπωση: "Το ΧΑΡΟΥΛΑ είναι ένα πλοίο που συγκεντρώνει όλα τα μειονεκτήματα ενός καταμαράν, χωρίς όμως τα πλεονεκτήματά του"!
Παρόλα αυτά, το πλοίο αυτό είναι μοναδικό και τότε ήμουν "ερωτευμένος" μαζί του. Έχει βρε παιδί μου κάτι που... δεν ξέρω... εμένα προσωπικά με τρέλαινε τότε! Αλλά και τώρα φυσικά, άσχετα αν έχω να το δω live από το 1999... ;-)
Apostolos
14-03-2013, 09:38
Αν εξαιρέσεις τα πολυ όμορφα σαλόνια (τα καλύτερα του τότε), την ομορφη Γέφυρα και τις τρομερές ελικτηκές ικανότητες, στα άλλα ειναι μούφα!
pantelis2009
05-04-2013, 15:54
To EXPRESS SKIATHOS απ' ότι βλέπω μπήκε για το δεξαμενισμό του στη μεγάλη Περάματος. Εδώ απο το δεξαμενισμό του στις 04-03-2012.
141848
[QUOTE=rafina-lines;472133]
Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως τα αρχικά σχέδια είχαν βγει με πρόωση από τζετ, αλλά με τις περικοπές αντικαταστάθηκαν κι αυτά με απλές προπέλες!!!
[QUOTE=rafina-lines;472133]
Να σημειωσω ομως εδω κατι πως η αντικατασταση των jet με προπελα (αφηνοντας εκτος τον μηχανισμο μεσα που ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο) προυποθετει αλλαγη διαμορφωσης των γραμμων της πρυμνης. Αρα για jet θα ειχαμε μια πολυ πιο ομαλη πρυμνη κατι περιπου οπως και τα μεγαλα Highspeed. βαζοντας ομως προπελες καταληξαν σε αυτο που βλεπουμε σημερα...δυο διαμορφωσεις πρυμνης οπως ακριβως ειναι τα..φορτηγα παπορια.......
Παντως φιλε μου επειδη ειναι πραγματικος εργατης στη γραμμη επανω, το θαυμαζω (ασχετα εαν εξακολουθω να το λεω "Θαλαμηγος των Β. Σποραδων. :) )
captain sot
05-04-2013, 16:27
Φωτογραφίες από το πλοίο πέρσι το καλοκαίρι:
141852141853141854141855
giorgos_249
05-04-2013, 16:52
Στο πλαίσιο οικονομικής ενίσχυσης κατασκευής του ΧΑΡΟΥΛΑ, μεταξύ πολλών άλλων ήταν και η πώληση του ΚΑΡΥΣΤΟΣ στον Μιλιλή
Αρη αυτο δεν αληθεύει. Το λένε πολλοί αλλά δεν ισχύει. Το είχε πει εξάλλου και ο ίδιος ο Γούτος σε μια συνέντευξη στον ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ, οπου ηταν ιδιαιτερα καυστικος θα ελεγα , γενικα για ολη τη συνεντευξη αυτο.....Λεει λοιπον στο περιπου : <<με κατηγορούνε ότι πούλησα το κάρυστος για να χτίσω το Χαρούλα, σιγα τα ψιχουλα που πήρα από το Κάρυστος, το κάρυστος το πούλησα γιατί έδινα από την τσέπη μου καθε χρονο τοσα λεφτα (ειπε ενα συγκεκριμενο χρηματικο ποσο) , για να εξυπηρετησω τους κατοικους της νοτιας ευβοιας, και τελικα δεν τους εξυπηρετουσα....>> και λεει επισης σε υφος ομως πιο χιουμοριστικο αναφερόμενος στο Κάρυστος : <<ενα μεσημερι μπαινω στο γραφειο και λεω "θα το πουλησω για να μη σκοτωσω κανεναν " >>......
Αν εξαιρέσεις τα πολυ όμορφα σαλόνια (τα καλύτερα του τότε), την ομορφη Γέφυρα και τις τρομερές ελικτηκές ικανότητες, στα άλλα ειναι μούφα!
Φιλε Απόστολε διαφωνώ προσωπικά! Θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα πλοία που έχουμε στην Ελλάδα, μετα απο τις αλλαγες που του εγιναν. Επειτα ποιο αλλο καταμαραν - παγκοσμιως, εκμεταλλευεται το χωρο πανω απο τις 2 καρινες σαν γκαραζ φορτηγων; Τα χαισπιντ δεν παιρνουν φορτηγα....Ακομη και το 6 ! Κυριως λογω των jets, για να μην τα ξετινάξουν....Το Σκιάθος έχει προπέλες..... επιπλέον εχει το γκαράζ του σε 3 επίπεδα, δυο ξεχωριστά γκαράζ στο ίδιο ύψος για φορτηγά, ένα γκαράζ περίπου ενάμισι μέτρο ψηλότερα για ΙΧ, και άλλο ένα γκαράζ πιο πάνω για ΙΧ και αυτό !
Επιπλεον λογω του μικροτερου ουσιαστικα ογκου που ειναι βυθισμενος στο νερο, αφου προκειται για καταμαραν, εχει μικροτερες αντιστασεις απο το νερο, αρα και μικροτερες καταναλωσεις απο ενα συμβατικο monohull ιδιων διαστασεων και ιδιας μεταφορικης ικανοτητας !
Νομιζω οτι θα ηταν οτι πρεπει να ειχε 2-3 αδερφα, που θα ήταν ότι πρέπει για αλλες γραμμες, οπως αυτη των Δυτικών Κυκλάδων , αυτή της Λήμνου και όχι μόνο.....
Για να μην πω από καραβολατρικής πλευράς για τα πανέμορφα εξωτερικά του καταστρώματα !
Εδώ ένα βίντεο που είχα γυρίσει από το πλοίο όταν το είχα ταξιδέψει.... http://www.youtube.com/watch?v=A_T4ykPO_8c
pantelis2009
08-04-2013, 08:59
Το πλοίο έπεσε απο τη δεξαμενή Περάματος και πηγαίνει για το ΝΜΔ. Καλή συνέχεια σε πλήρωμα και πλοίο.
karavofanatikos
08-04-2013, 14:10
Για όσους δεν πρόλαβαν να το δουν στη δεξαμενή θα έχουν μία δεύτερη ευκαρία στις 18 και 19 Απριλίου, όπου το πλοίο θα βρεθεί ξανά στη μεγάλη του Περάματος!
manolisfissas
08-04-2013, 14:12
Σε ευχαριστούμε pantelis2009 για την ενημέρωση σου.:o :o :o
rafina-lines
08-04-2013, 15:35
το πλοίο θα βρεθεί ξανά στη μεγάλη του Περάματος!
Γιατί πάλι?? Τι έγινε?? Δεν ολοκλήρωσε το δεξαμενισμό του?? :sour:
Flying Dolphin XVII
08-04-2013, 20:57
Γιατί πάλι?? Τι έγινε?? Δεν ολοκλήρωσε το δεξαμενισμό του?? :sour:
Αλήθεια, γιατί;;
T.S.S. APOLLON
08-04-2013, 21:31
To Σουπερκατ Χαρουλα καταπλεει στο λιμανι της Τηνου τον Ιουλιο του 1998
142115
aprovatianos
08-04-2013, 21:36
To Σουπερκατ Χαρουλα καταπλεει στο λιμανι της Τηνου τον Ιουλιο του 1998
142115 Πανεμορφη και σπανια φωτο φιλε tss apollon!!! Θα την δει ο Αρης [rafina lines] και θα τρελαθει απο την χαρα του!!!
rafina-lines
08-04-2013, 22:05
Πραγματικά, Μιχάλη μου, έπεσες διάνα!!! Όπως τα λες!!! Αυτή τη στιγμή τρελάθηκα και κάνω σα μωρό πραγματικά!!! Το γνήσιο ΧΑΡΟΥΛΑ κόκκινο, με τις βάρκες του, το πλήρες του όνομα σιδηρόδρομο SUPERCAT HAROULA ρετζάρει σε μια θάλασσα λάδι!!! Οπτασία πραγματικά!!! Σ'ευχαριστώ πολύ, Απόλλων!!! Το καλύτερο δώρο που μας χάρισες!!! Έχω την αίσθηση ότι γύρισα πίσω σ'εκείνη τη σπέσιαλ χρονιά, και σε λίγο θα το δω να επιστρέφει από τα νησιά στο λιμάνι μας!
Και μάλιστα το '98 ήταν η καλύτερη χρονιά του! Οι μετασκευές στα πέδιλα έχουν τελειώσει, οι "τορπίλες" έχουν μπει, το βαπόρι ψήλωσε 80 πόντους, και η ταχύτητα αυξήθηκε μισό μίλι. Είναι το καλοκαίρι που βρίσκεται στο τοπ της δράσης του. Το '96 που μας ήρθε, ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα. Το '97 δούλεψε όπως-όπως για να βγάλει (ας πούμε) τα έξοδα κατασκευής του, αλλά το '98 το πλοίο άστραψε! Ήταν κουφέτο και μαθημένο πια στη γραμμή. Το '99 όμως, μετά το τέλος της σεζόν, ήρθαν τα δυσάρεστα και (κατά τη γνώμη μου) η πτώση. Πώληση στην (τότε) HELLAS FERRIES και μετακόμιση στο Βόλο για χάρη της έλευσης εδώ της νέας τεχνολογίας, του HIGHSPEED 2.
Σ' ευχαριστώ πολύ, Απόλλων!!! Όποτε βρεθείς Ραφήνα, δώσε σήμα να βρεθούμε να σε κεράσω ένα καφεδάκι στην υγειά σου και του ΧΑΡΟΥΛΑ!!! :o
pantelis2009
09-04-2013, 08:28
Ωραίος ο φίλος T.S.S. APOLLON με την υπέροχη φωτο του, αλλά και ο φίλος rafina-lines έβγαλε ένα......χείμαρρο αισθημάτων.
pantelis2009
20-04-2013, 20:43
Απ' ότι βλέπω στο AIS έχει μπεί για το δεξαμενισμό του στη μεγάλη του Περάματος.
pantelis2009
22-04-2013, 08:20
Τελείωσε με το δεξαμενισμό του και επιστρέφει τώρα στο ΝΜΔ. Καλή συνέχεια σε πλήρωμα και πλοίο.
karavofanatikos
30-04-2013, 11:45
Στην Ακτή Τζελέπη μεθόρμισε το πλοίο απ' τη Δραπετσώνα. Μάλλον ετοιμάζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν πιάσει δρομολόγια από Βόλο για Σποράδες τη Μεγ.Παρασκευή. Καλοτάξιδο και Καλό Πάσχα σε όλο το πλήρωμα του πλοίου.
captain sot
30-04-2013, 21:35
Τώρα το πλοίο έχει βγει για δοκιμαστικό στο Σαρωνικό με 10.8 kts.
captain sot
30-04-2013, 21:48
Τώρα το πλοίο έχει βγει για δοκιμαστικό στο Σαρωνικό με 10.8 kts.
Συγγνώμη λάθος το πλοίο λογικά ανεβαίνει Βόλο τώρα και δεν κάνει δοκιμαστικό.
proussos
12-05-2013, 08:11
144075
Απόπλους από το Γαύριο της ¶νδρου.
Καλοκαίρι 1995...
rafina-lines
12-05-2013, 09:10
144075
Απόπλους από το Γαύριο της ¶νδρου.
Καλοκαίρι 1995...
Proussos, ευχαριστούμε πολύ για τη φοβερή φώτο!!! Βρέθηκα πάλι στο στοιχείο μου, στα χρόνια του ΧΑΡΟΥΛΑ στη γραμμή μας!!! :o Σ' ευχαριστούμε! Μια διόρθωση μόνο: Αποκλείεται να είναι έτος 1995. Το πλοίο ακόμη κατασκευαζόταν το '95. Μας πρωτόρθε παραμονή 15αύγουστου του '96. Στη φώτο σου πρέπει να είναι '98 ή '99. Ήταν όταν έγινε η μικροεπέμβαση με τις "τορπίλες" στις τρόπιδες και στην πρύμνη πάνω από τους (5 παρακαλώ) καταπέλτες έγραφε σκέτο SUPERCAT. Το '96 και '97 έγραφε SUPERCAT ΧΑΡΟΥΛΑ. :fat:
proussos
12-05-2013, 09:30
Proussos, ευχαριστούμε πολύ για τη φοβερή φώτο!!! Βρέθηκα πάλι στο στοιχείο μου, στα χρόνια του ΧΑΡΟΥΛΑ στη γραμμή μας!!! :o Σ' ευχαριστούμε! Μια διόρθωση μόνο: Αποκλείεται να είναι έτος 1995. Το πλοίο ακόμη κατασκευαζόταν το '95. Μας πρωτόρθε παραμονή 15αύγουστου του '96. Στη φώτο σου πρέπει να είναι '98 ή '99. Ήταν όταν έγινε η μικροεπέμβαση με τις "τορπίλες" στις τρόπιδες και στην πρύμνη πάνω από τους (5 παρακαλώ) καταπέλτες έγραφε σκέτο SUPERCAT. Το '96 και '97 έγραφε SUPERCAT ΧΑΡΟΥΛΑ. :fat:
Πιθανόν να είναι 1998 γιατί το τελευταίο ψηφίο δεν φαίνονταν καθαρά...
aprovatianos
12-05-2013, 11:06
Σπανια φωτο φιλε proussos και σε ευχαριστουμε!!!! Αρη, το Χαρουλα το ηξερες σαν το σπιτι σου χαχαχα!!!!
rafina-lines
12-05-2013, 18:26
Αρη, το Χαρουλα το ηξερες σαν το σπιτι σου χαχαχα!!!!
Πλάκα-πλάκα, Μιχάλη μου, μάλλον ισχύει αυτό που είπες... Εδώ εκείνα τα χρόνια έκανα κοπάνες από τη σχολή για να πάω ταξίδια μαζί του! :worked_till_5am:
T.S.S. APOLLON
13-05-2013, 21:43
Supercat Haroula καταπλους στο λιμανι της Τηνου τον Ιουλιο του 1997
144209
rafina-lines
14-05-2013, 07:47
Πω-πω, σ'ευχαριστώ πολύ, Απόλλων, για τη φοβερή φώτο!!! Εδώ το πλοίο είναι πριν την επέμβαση με τις "τορπίλες". Είδατε, εδώ το '97, λέει όλο το όνομα πάνω από τους καταπέλτες. Όπως κι ότι το κόκκινο δεν έφτανε μέχρι πάνω στον κεντρικό καταπέλτη, αλλά ήταν δίχρωμος, ακολουθούσε δλδ το χώρισμα άσπρο - κόκκινο. Το συγκεκριμένο το είχα μισοξεχάσει κιόλας... Με τη φώτο σου, Απόλλων, το ξαναθυμήθηκα κι αυτό! Πολλοί δε συμφωνούσαν όμως τότε μ'αυτό το βάψιμο, ούτε τη μεγάλη αναγραφή του ονόματος από πάνω. Λέγανε ότι έμοιαζε σα grafiti σε τοίχο. Ίσως γι'αυτό αργότερα ο μπαρμπα-Γιώργος το απλοποίησε σε σκέτο SUPERCAT, αν και αρκετοί λέγανε να μη γράφει τίποτα...
Πάντως παιδιά, μ'αυτές τις φώτο, θυμήθηκα πλήρως εκείνα τα χρόνια με το ΧΑΡΟΥΛΑ στο λιμάνι μας!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά ήταν το καλύτερο δώρο για το Πάσχα!!! :fat: :fat: Χρόνια πολλά!!!
aeroplanos
28-05-2013, 21:39
Εκπληκτική φώτο που "αλίευσα" από το ίντερνετ. Για τους "open-minded" καραβολάτρες :single_eye: ...Express Skiathos Αύγουστος 2012
144901
Πηγή: airliners.net
Φώτο: Ηλίας Ι. Διακουμάκος
BEN BRUCE
28-05-2013, 22:32
Τωρα μολις την ειδα στο airliners net και ειναι τρομερη!
aeroplanos
28-05-2013, 23:06
Τωρα μολις την ειδα στο airliners net και ειναι τρομερη!
Φίλε BEN BRUCE, αντίστοιχες "συγκινήσεις" αέρος-θαλάσσης προσφέρει και το λιμάνι της Ραφήνας με νοτιά καιρό. Δύσκολο, ωστόσο, να τις συλλάβει κανείς με το φωτογραφικό του φακό.
2 ειναι τα απολυτα αεροδρομια συνδιασμου αερος θαλασσης στην Ελλαδα.Σκιαθου και Κερκυρας.Της Ραφηνας ετσι και ετσι γιατι συνηθως τα αεροσκαφη εχουν προλαβει και παρει αρκετο υψος απο τα Σπατα.
Βεβαια το απολυτο αεροδρομιο για τετοιες ληψεις ειναι αυτο των Ολλανδικων Αντιλλων στην Καραιβικη.Για του λογου το αληθες:
http://www.youtube.com/watch?v=zAfQwDizpRo
Σορρυ για το εκτος θεματος κιολας!
rafina-lines
29-05-2013, 00:16
Για κοίτα δόξες η Χαρούλα μας... :fat:
BEN BRUCE
29-05-2013, 09:33
SUPERCAT ΧΑΡΟΥΛΑ το 1998 στην τηνο
144929
rafina-lines
29-05-2013, 10:25
SUPERCAT ΧΑΡΟΥΛΑ το 1998 στην τηνο
144929
Πω-πωωωωωωω!!!!! Αυτά είναι, Ben, σ' ευχαριστούμε πολύ!!! Το ΧΑΡΟΥΛΑ να έρχεται καταπάνω μας!!! Η απόλυτη ηδονή!!! Ur amazing!!! :worked_till_5am:
giorgos_249
29-05-2013, 13:42
Εκπληκτική φώτο που "αλίευσα" από το ίντερνετ. Για τους "open-minded" καραβολάτρες :single_eye: ...Express Skiathos Αύγουστος 2012
144901
Υπάρχει και τραγούδι που ταιριάζει ακριβώς....Από τα πιο ωραία που έχει ερμηνεύσει ο Μητροπάνος.....
http://www.youtube.com/watch?v=LFpYRpyrezs
thanos75
29-05-2013, 14:07
144901
Η φωτογραφία απλά "δεν υπάρχει"....απίστευτη πραγματικά. Ήδη την εκτύπωσα και κοσμεί το γραφείο μου. Πάντως προσπαθώ να φανταστώ πως μπορεί να ένιωθαν εκείνη τη στιγμή όσοι κάθονταν στο τελευταίο κατάστρωμα και στην κόντρα γέφυρα. Θα πρέπει να ήταν εντελώς spooky ως εμπειρία
Η φωτογραφία πάντως ξεγελάει λίγο, το αεροπλάνο περνάει βέβαια πολύ χαμηλά αλλά βρίσκεται λίγο πιο μπροστά από την πλώρη του πλοίου και όχι ακριβώς από πάνω του. Και πάλι πάντως είναι φοβερή εικόνα...
Η αρχή του αεροδιαδρόμου της Σκιάθου είναι όπως ακριβώς στο βιντεάκι που δόθηκε παραπάνω...τελειώνει η θάλασσα, υπάρχει ένας δρόμος πλάτους το πολύ 5-6 μέτρων κ αμέσως μετά είναι ο διάδρομος!
http://www.youtube.com/watch?v=HnAPpoAWZQ0
karavofanatikos
04-11-2013, 09:33
To πλοίο βρίσκεται δεμένο στη Δραπετσώνα για την ετήσια ακινησία του. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας θα επανέλθει ξανά στις Σποράδες στις 5 Ιανουαρίου.
skopelitis
10-12-2013, 18:03
Τίνος χρόνου τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει δρομολόγια. Φέτος του χρόνου του παραχρόνου, ποτέ? Τον Ιούνιο σίγουρα όμως.Τότε ξεκινάει το φαγοπότι. Το προηγούμενο καλοκαίρι βάλανε το Εξπρές Σκιάθος και το ¶ρτεμις επάνω στον Πρωτέα να τον πνίξουν να τον κατασπαράξουν. Το Φθινόπωρο φύγανε σαν τα ποντίκια. Ο Πρωτέας έμεινε μόνος την στείρα περίοδο του χειμώνα και παρά τις δυσκολίες της εποχής και τα προβλήματα στην ακτοπλοϊα στέκεται αξιοπρεπέστατα δίπλα στους νησιώτες με φθηνό εισιτήριο,προσφέροντας κοινωνικό έργο, μεταφέροντας ακόμη και δωρεάν ευπαθής ομάδες συμπολιτών μας, αθλητικές ομάδες - συλλόγους - ασθενείς κλπ. Η Χελλένικ έδειξε το σκληρό μονοπωλιακό πρόσωπο της και άφησε στην άκρη τις κοινωνικές ευαισθησίες της αφήνοντας τις Σποράδες χωρίς πλοιο της τον οικονομικά ασύμφορο χειμώνα. Είναι πλέον ανεπιθύμητοι στα νησιά μας. Βαρέθηκε ο κόσμος την αδειαλαξία τον εμπαιγμό την κοροϊδία τους. Η απουσία τους συσπείρωσε τις συνειδήσεις μας. Υπάρχουν και άλλες λύσεις.
giorgos_249
17-12-2013, 00:58
ΛΕΓΕΤΑΙ - οτι αλλαζει γραμμη απο την άνοιξη, σε νερα πιο ζεστα απο αυτα των Σποράδων, και τη θεση του αναλαμβάνει μόνιμα το ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ από το Φλεβάρη.... Προκειται ομως καθαρα για φημη, εχουμε καιρο να δουμε τι θα γινει.....
Espresso Venezia
17-12-2013, 07:57
ΛΕΓΕΤΑΙ - οτι αλλαζει γραμμη απο την άνοιξη, σε νερα πιο ζεστα απο αυτα των Σποράδων, και τη θεση του αναλαμβάνει μόνιμα το ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ από το Φλεβάρη.... Προκειται ομως καθαρα για φημη, εχουμε καιρο να δουμε τι θα γινει.....
Ούτε "λέγεται" ούτε και πρόκειται για οποιαδήποτε "φήμη". Στο αυριανό Σ.Α.Σ. υπάρχει ξεκάθαρο αίτημα το οποίο αφορά την αντικατάσταση του ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ από το ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ στη γραμμή Βόλου - Σποράδων από 17 Φεβρουαρίου έως 31 Οκτωβρίου 2014.
Α) ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΛΟΥ – ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΑΠΟ 03-01-2014 ΕΩΣ 16-02-2014 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡ. 5 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΚΤΟΥ ΤΟΥ Ν.2932/01 (ΦΕΚ 145 Α΄) ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ
Β) ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» ΑΠΟ Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΛΟΥ – ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΑΠΟ 17-02-2014 ΕΩΣ 31-10-2014
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΟ ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ????
Δεν ξερω πολλα απο τη γραμμη αλλα ο Απολλωνας δεν ειναι πιο μικρος απο το Σκιαθος ; Υπαρχει περιπτωση να το δουμε Ανδρο Τηνο Μυκονο ; Σαρωνικο λιγο δυσκολο...
ΤΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ Α-Τ-Μ ??!! Τη Χαρουλα ??μονο αμα τελειωσουν τα πλοια της γραμμης !!....Σαρωνικο ειναι μια χαρα, βαρδα μην πιασει κανας Νοτιας και βγει στο ΣΕΦ , στο Olympico για καφε...
giorgos_249
17-12-2013, 23:18
Δεν ξερω πολλα απο τη γραμμη αλλα ο Απολλωνας δεν ειναι πιο μικρος απο το Σκιαθος ;
Οχι !! Ειναι μεγαλυτερο του Σκιάθος καθώς έχει 15 μετρα παραπανω μηκος, και βαζει μεσα 1.500 επιβατες εναντι 1390 επιβατες που παίρνει το Σκιάθος.... Απο οχηματα ομως παιρνει τα μισά από το Σκιάθος. Τα στοιχεια απο το site της hellenic seaways.
Υπαρχει περιπτωση να το δουμε Ανδρο Τηνο Μυκονο ; Σαρωνικο λιγο δυσκολο...
Με τιποτα ομως.
Ούτε "λέγεται" ούτε και πρόκειται για οποιαδήποτε "φήμη".
Δηλαδη τι ειναι, σιγουρο γεγονος ;; Το οτι ζηταει αυτο στο ΣΑΣ δε λεει κατι. Εγω απλως μετεφερα τι ακουγεται στο Βόλο......
Δύσκολο για Ραφήνα, συμφωνώ. Πάντως αν γίνει η τράμπα αυτή θα είναι όντως πολύ περίεργη μιας και το ΣΚΙΑΘΟΣ δε ξέρω κατα πόσο του ταιριάζει η γραμμή του Σαρωνικού. Για πιο λόγο άραγε στέλνουν τον Απόλλωνα? Έχει τόσο μικρότερη κατανάλωση?
Espresso Venezia
18-12-2013, 01:18
Ούτε "λέγεται" ούτε και πρόκειται για οποιαδήποτε "φήμη". Στο αυριανό Σ.Α.Σ. υπάρχει ξεκάθαρο αίτημα το οποίο αφορά την αντικατάσταση του ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ από το ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ στη γραμμή Βόλου - Σποράδων από 17 Φεβρουαρίου έως 31 Οκτωβρίου 2014.
Δηλαδη τι ειναι, σιγουρο γεγονος ;; Το οτι ζηταει αυτο στο ΣΑΣ δε λεει κατι. Εγω απλως μετεφερα τι ακουγεται στο Βόλο......
Γεγονός (δεν υπάρχει σίγουρο ή μη σίγουρο γεγονός) είναι κάτι που ήδη έχει συμβεί. Στην περίπτωση μας γεγονός είναι ότι η HSW κατεθεσε αίτηση στις αρμόδιες "αρχές" για αντικατάσταση ενός πλοίου από κάποιο άλλο (ας μην τα επαναλαμβάνουμε και γινόμαστε κουραστικοί). Πολύ καλά έκανες και μετέφερες τι "ακούγεται στο Βόλο", αλλά ο οποιοσδήποτε αναγνώστης των γραφομένων σου αν δεν γνωρίζει την ήδη υπάρχουσα αίτηση της HSW, θα τα εκλάβει απλά (τα γραφόμενα σου) ως ανεπιβεβαίωτες φήμες (κάποιος μου 'πε, κάτι άκουσα, λέγεται, ακούγεται, κλπ........).
Που ακριβώς λοιπόν είδες κάτι το παράξενο ??? Στο ότι έγραψα ότι οι φήμες που ανέφερες σήμερα δεν είναι φήμες αλλά πραγματική πρόθεση της εταιρείας των δύο πλοίων την οποία γνωρίζουμε επίσημα (μέσω ΣΑΣ) τις τελευταίες δύο ημέρες ???
Προφανώς η μόνιμη πσραμονή του Πρωτέα , η εξυπηρέτηση Σκοπέλου και Αλονήσσου από τον Αχιλλέα με τις χαμηλότερες τιμές , ορίζει χαμηλότερο επίπεδο τιμών γενικότερα στην γραμμή . Ισως ο Απόλλωνας να είναι οικονομικότερος , να μπεί και κάποιο άλλο το καλοκαίρι η να αλλάξει κάτι στον Αγιο Κωνσταντίνο .
Γενικά το ακριβό πετρέλαιο γιά τα πλοία , οι ακριβές βενζίνες και τα διόδια γιά τα αυτοκίνητα , δημιουργούν νέες προτεραιότητες .
Πώς θα σας φαινόταν το Σκιάθος αντί για τον Πήγασο από Αγ. Κων/νο και ο Πήγασος Ραφήνα;
Με την αποχώρηση της Πηνελόπης και το καινούριο της Golden έρχεται όπως ακούγεται (και μάλλον έτσι είναι) το 2015
υπάρχει έδαφος για το ερχόμενο καλοκαίρι.
Απλή σκέψη και τίποτα άλλο.
rafina-lines
18-12-2013, 12:05
Πώς θα σας φαινόταν το Σκιάθος αντί για τον Πήγασο από Αγ. Κων/νο και ο Πήγασος Ραφήνα;
Με την αποχώρηση της Πηνελόπης και το καινούριο της Golden έρχεται όπως ακούγεται (και μάλλον έτσι είναι) το 2015
υπάρχει έδαφος για το ερχόμενο καλοκαίρι.
Απλή σκέψη και τίποτα άλλο.
Πολύ ωραία ιδέα!!! :) :)
Το OSADO των Στεφάνου πράγματι θα μας έρθει από το 2015, και έτσι όπως θα διαμορφωθεί η κατάσταση φέτος (με τα σημερινά δεδομένα), τον Αύγουστο θα έχουμε πρόβλημα... Είμαι πολύ επιφυλακτικός όμως. Η HSW δουλεύει πλέον μόνο με ταχύπλοα από το λιμάνι μας, και να τ' αλλάξει τώρα αυτό... Μακάρι βέβαια! Ο ΠΗΓΑΣΟΣ είχε ακουστεί και λίγα χρόνια πιο πίσω, όταν μας πρωτοέφυγε το AQUA JEWEL, αλλά τίποτα δεν έγινε...
giorgos_249
18-12-2013, 13:22
Λαθος κινηση. Ο Πήγασος καθε μερα πηγαινοέρχεται γεμάτος, ειδικα φετος που δε θα ειναι στις Σποράδες το Σκιάθος ειναι πιο απαραίτητος από ποτέ. Η κίνηση σε αυτα τα νησια εχει ανέβει κατακόρυφα εδω και 3-4 χρονια, ενδεχομενως δε θα ηταν υπερβολη να πει κανεις οτι διπλασιάστηκε σχεδόν, δεν ξερω γιατι - ειναι ενδεχομενως λογω της κρισης οπου οσοι Βορειοελλαδίτες δεν τους άγγιξε τόσο πολύ , προτιμούν πχ από μια εβδομαδα σε Κυκλάδιτικα νησιά ένα τριήμερο στις Σποράδες, θα μπορουσε να ειναι μια εξήγηση.
ΑΝ - λεω - ΑΝ η HSW ειναι να φερει κατι από Ραφηνα, το σωστό νομίζω είναι το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ σε πρωινη αναχώρηση για Τήνο-Μύκονο-Εύδηλο-Βαθύ, οπου θα γλιτωνε 3 ωρες συνολο χρονο πλευσης στο πηγαινε-ελα, και οχι το Πήγασος, το οποιο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ απο τα δεδομένα της κίνησης να μεινει στις Σποράδες από Αγιο Κωσταντίνο.
Εξαλλου φετος που θα αποχωρησει ( βεβαια συμβαινουν και θαυματα - αλλα λεμε τωρα.... ) το ΠΗΝΕΛΟΠΗ , και το Ευβοιώτικο θα φτάνει Ραφηνα μετα τις αναχωρήσεις των πλοίων, δεν θα υπαρχει ζήτημα χώρου, οπως παλιότερα....
Λαθος κινηση. Ο Πήγασος καθε μερα πηγαινοέρχεται γεμάτος, ειδικα φετος που δε θα ειναι στις Σποράδες το Σκιάθος ειναι πιο απαραίτητος από ποτέ. Η κίνηση σε αυτα τα νησια εχει ανέβει κατακόρυφα εδω και 3-4 χρονια, ενδεχομενως δε θα ηταν υπερβολη να πει κανεις οτι διπλασιάστηκε σχεδόν, δεν ξερω γιατι - ειναι ενδεχομενως λογω της κρισης οπου οσοι Βορειοελλαδίτες δεν τους άγγιξε τόσο πολύ , προτιμούν πχ από μια εβδομαδα σε Κυκλάδιτικα νησιά ένα τριήμερο στις Σποράδες, θα μπορουσε να ειναι μια εξήγηση.
ΑΝ - λεω - ΑΝ η HSW ειναι να φερει κατι από Ραφηνα, το σωστό νομίζω είναι το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ σε πρωινη αναχώρηση για Τήνο-Μύκονο-Εύδηλο-Βαθύ, οπου θα γλιτωνε 3 ωρες συνολο χρονο πλευσης στο πηγαινε-ελα, και οχι το Πήγασος, το οποιο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ απο τα δεδομένα της κίνησης να μεινει στις Σποράδες από Αγιο Κωσταντίνο.
Εξαλλου φετος που θα αποχωρησει ( βεβαια συμβαινουν και θαυματα - αλλα λεμε τωρα.... ) το ΠΗΝΕΛΟΠΗ , και το Ευβοιώτικο θα φτάνει Ραφηνα μετα τις αναχωρήσεις των πλοίων, δεν θα υπαρχει ζήτημα χώρου, οπως παλιότερα....
Μα μίλησα για αντικατάσταση από το Σκιάθος όχι για αποχώρηση από τον Αγ. Κων/νο.
Και ποιος ο λόγος να βάλει το Ν. Μύκονος όταν από Πειραιά η ικαροσαμία είναι στην ουσία μονοπώλειο;
giorgos_249
18-12-2013, 18:30
Μα μίλησα για αντικατάσταση από το Σκιάθος όχι για αποχώρηση από τον Αγ. Κων/νο.
Το καταλαβα, απλα σου εξηγω οτι ο πηγασος ειναι απαραιτητος, διοτι το Σκιαθος ειναι μικροτερο σε χωρητικοτητες και βεβαια παιρνει πολυ λιγοτερα φορτηγα , αφου βαζει νταλικες μονο στα 2 πλαινά γκαράζ.
Και ποιος ο λόγος να βάλει το Ν. Μύκονος όταν από Πειραιά η ικαροσαμία είναι στην ουσία μονοπώλειο;
Μα πως ειναι μονοπώλιο ;; Αφου ταξιδευει και το EUROPEAN EXPRESS η το ΜΥΤΙΛΗΝΗ, αναλογα τι θα ειναι εκει το καλοκαίρι. Απο Ραφηνα απλως θα μειωσει πολυ το χρονο ταξιδιού......
rafina-lines
18-12-2013, 19:45
Απο Ραφηνα απλως θα μειωσει πολυ το χρονο ταξιδιού......
Αν έρθει το ΜΥΚΟΝΟΣ σε μας, Γιώργο, θα σαρώσει, όχι απλά θα μειώσει το χρόνο. Σιγά μην πάει κανείς με το ΜΥΤΙΛΗΝΗ ή το EUROPEAN από Πειραιά να κάνει τόσες ώρες παραπάνω. Θα πετάει για πλάκα ένα 24άρι μιλάκια το ΜΥΚΟΝΟΣ και σε συνδυασμό ότι είναι και τόσο πιο κοντά η Ικαροσαμία από μας παρά από τον Πειραιά, οπότε καταλαβαίνεις τι θα γίνει... :)
Άσε που θα συναγωνίζεται και το ΙΘΑΚΗ στο απευθείας Μύκονο! :)
Αν έρθει το ΜΥΚΟΝΟΣ σε μας, Γιώργο, θα σαρώσει, όχι απλά θα μειώσει το χρόνο. Σιγά μην πάει κανείς με το ΜΥΤΙΛΗΝΗ ή το EUROPEAN από Πειραιά να κάνει τόσες ώρες παραπάνω. Θα πετάει για πλάκα ένα 24άρι μιλάκια το ΜΥΚΟΝΟΣ και σε συνδυασμό ότι είναι και τόσο πιο κοντά η Ικαροσαμία από μας παρά από τον Πειραιά, οπότε καταλαβαίνεις τι θα γίνει... :)
Άσε που θα συναγωνίζεται και το ΙΘΑΚΗ στο απευθείας Μύκονο! :)
Ειδικά ο ανταγωνισμός με το Ιθάκι δεν νομίζω να συμφέρει κανέναν από τους 2. Επίσης υπάρχει ακόμα πάρα πολύς κόσμος που για κάποιον λόγο θεωρεί ότι η Ραφήνα βρίσκεται σε άλλη ήπειρο :) και θέλουν να φεύγουν από τον "κοντινό" Πειραιά. Οπότε σε αυτήν την περίπτωση μάλλον θα άφηνε πολύ κόσμο στην ΝΕΛ. 'Αλλωστε και για Χίο Μυτιλήνη η Ραφήνα είναι πολύ καλή περίπτωση αλλά κανένας δεν το τολμά.
Το καταλαβα, απλα σου εξηγω οτι ο πηγασος ειναι απαραιτητος, διοτι το Σκιαθος ειναι μικροτερο σε χωρητικοτητες και βεβαια παιρνει πολυ λιγοτερα φορτηγα , αφου βαζει νταλικες μονο στα 2 πλαινά γκαράζ.
Μα πως ειναι μονοπώλιο ;; Αφου ταξιδευει και το EUROPEAN EXPRESS η το ΜΥΤΙΛΗΝΗ, αναλογα τι θα ειναι εκει το καλοκαίρι. Απο Ραφηνα απλως θα μειωσει πολυ το χρονο ταξιδιού......
Στην ουσία μονοπώλειο είναι! Δεν νομίζω ότι οποιοδήποτε της ΝΕΛ ανταγωνίζεται το Νήσος. Ισως μονο το European να μπορούσε με καλή ταχύτητα και συνέπεια. Τα άλλα φαίνεται ότι έχουν φάει τα ψωμιά τους.
avvachrist
20-12-2013, 17:59
Λυπάμαι που θα το πω αλλά δεν βλέπω να βρίσκει εύκολα κάπου ρόλο. Η γραμμή στην οποία βρισκόταν πιστεύω ότι ήταν η ιδανική για το βαπόρι. Μια γραμμή που ίσως τα κατάφερνε θα ήταν η Θεσσαλονίκη-Σποράδες την θερινή περίοδο αλλά και αυτό με ρίσκο. Τι να πω... Κρίμα γιατί είναι από τα αγαπημένα μου...
20/2/2013 μανουβράροντας στο λιμάνι του Βόλου μετά από το γνωστό δρομολόγιο... (Υ.Γ.: Συγνώμη για την ποιότητα αλλά είναι από κινητό)
151162
Σε εμας επανω στην γραμμη ηταν το κλασικο πλοιο. Δυστυχως θα συμφωνησω με το παραπανω σχολιο.. Τωρα να μπει σε καμια Αιγινα? Ποιος ξερει? Παντως με τα το τελευταιο ΣΑΣ δεν γινεται κανενας λογος για το πλοιο και η αντικατασταση του απο τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ειναι (so far) γεγονος...
Δεν θυμαμαι τι καταναλωσεις ειχε.... Ισως αν ηξερα καποιο συμπερασμα θα βγαζαμε..
Τεσπα..
manolisfissas
25-03-2014, 19:20
Κρίμα που ένα τόσο όμορφο καραβάκι κάθετε και δεν δουλεύει. (πως τα έχουν κάνανε έτσι ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :sorrow: )
153627.
T.S.S. APOLLON
26-03-2014, 13:09
Το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ στο λιμανι του Πειραια στις 28-11-2013
153660
Σημερα γυρισα απ ενα - δυο μηχανουργια στη ΒΙ.ΠΑ. Σχιστου και εμαθα οτι εχει βαρεσει στροφαλο το βαπορακι αλλα κολυσιεργουν εκει οι μαγκες στη Hellenic. Δεν ξερω ανειναι οι μπαρουφες της πιατσας αλλα, παντα πισω απο καθε ιστορια του Πειραια, υπαρχει η αληθεια..
153660
Στον ΝΜΔ είναι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η φωτό δεν είναι υπέροχη!
T.S.S. APOLLON
26-03-2014, 16:48
Στον ΝΜΔ είναι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η φωτό δεν είναι υπέροχη!
Σωστα ειναι στο ΝΜΔ
153660
Στον Ν.Μ.Δ είναι φίλε Απόλλων
T.S.S. APOLLON
26-03-2014, 21:33
Ναι φιλε leo85 εναι στον ΝΜΔ
Συγνώμη δεν πρόσεξα ότι είχε και άλλη σελίδα και το είχαν γράψει.:distrust:
Από 06/06/2014 πάλι στην ενεργό δράση από ΒΟΛΟ για ΣΠΟΡΑΔΕΣ .
karavofanatikos
24-04-2014, 13:35
Από 06/06/2014 πάλι στην ενεργό δράση από ΒΟΛΟ για ΣΠΟΡΑΔΕΣ .
Και το διάστημα 12 με 14 Μαΐου θα βρεθεί στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή του Περάματος για τον καθιερωμένο δεξαμενισμό του!
Espresso Venezia
03-05-2014, 20:56
Εν αναμονή της επαναδραστηριοποίησης του, να δούμε το πλοίο σε δύο σημερινές φωτό από τον μώλο Δραπετσώνας.
155057___155058
Γιώργο δεν βλέπω να κινείτε τίποτα στο πλοίο :confused: .
Espresso Venezia
12-05-2014, 18:11
Στην μεγάλη δεξαμενή του Περάματος βρίσκεται από το μεσημέρι σήμερα το πλοίο.
Espresso Venezia
14-05-2014, 09:22
.....από όπου και το βλέπουμε σε μία χθεσινή φωτό.
155351
13 Μαίου 2014
Ilias 92
28-05-2014, 18:31
Το περίεργο βαπόρι αυτήν την ώρα μπροστά στο υπουργείο.
Έκανε 2-3 δοκιμαστικά μέχρι την Αίγινα με ταχύτητα όχι πάνω από 17.
Ilias 92
04-06-2014, 01:55
Για να μην έχει και αυτό το καραβάκι παράπονο.
156015
Για τον Νεκτάριο που μου υπέδειξε το "σκοπευτήριο" στην αυλή τής εκκλησίας.
Μεγάλη η αναστάτωση που έφερε ο Πρωτέας στη γραμμή των Σποράδων, ίσως πρέπει να σκεφτούν να κατηφορίσει το πλοίο.
giorgos_249
04-06-2014, 13:57
Δε χρειαζεται να κατηφορισει , ισα-ισα αυτο το πλοιο εχει τη μεριδα του λεοντος στις Σποράδες , συν το οτι δεν κανει για πουθενα αλλου σχεδον εκτος απο τις Σποράδες που είναι τώρα - για πολλούς λόγους....
Χθες - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ και ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ στο Βόλο, με καταρρακτώδη βροχή.....
156021
captain sot
03-07-2014, 10:40
Το πλοίο γιατί βρίσκεται στη Σύρο;
Flying Dolphin XVII
04-07-2014, 21:16
Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” στο Βόλο
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937, ότι κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου των υφάλων του, διαπιστώθηκε από δύτη, αποκοπή μέρους πτερυγίου από την αριστερή προπέλα.
Άμεσα επί του πλοίου επέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας τα ανωτέρω, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
http://www.hcg.gr/node/7967
captain sot
05-07-2014, 09:23
Mε πολύ χαμηλές ταχύτητες κινείται τώρα το πλοίο: 15.1kts, αντί για 17.5-18kts όπως πάει συνήθως.
Να υποθέσω ότι προσέχουν λόγω της πρόσφατης βλάβης που παρουσίασε;
Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” στο Βόλο
http://www.hcg.gr/node/7967
Ενα ακόμα 'θύμα' της πολύμηνης ακινησίας...
captain sot
19-08-2014, 15:33
Το πλοίο στο λιμάνι της Σκιάθου όταν έφευγα με τον Πήγασο για Άγιο Κωνσταντίνο
158719158720158721158722158723
captain sot
19-08-2014, 15:38
Και εδώ η αναχώρηση του πλοίου
158724158725158726
captain sot
01-11-2014, 20:48
Τελικα τι γινεται με το πλοιο;
pantelis2009
22-11-2014, 11:38
To Express Skiathos ξεκίνησε τα ξημερώματα από το Βόλο και αυτή την ώρα μπαίνει στο στενό του Καφηρέα με 14,8 μίλια και προορισμό τον Πειραιά.
Εδώ το πλοίο φωτογραφημένο πριν 3 χρόνια στο Βόλο, όταν είχα πάει για να κάνω τροφοδοσία στο κρουαζιερόπλοιο Marina.
161980
avvachrist
14-12-2014, 00:17
Τι γίνεται με το πλοίο; Πολλά ακούγονται για το μέλλον του τον τελευταίο καιρό. Ακόμη και ότι ίσως έφτασε το τέλος του λόγω μη εναρμόνισης με κάποιους κανονισμούς. Τι ισχύει; Γνωρίζει κάποιος;
karavofanatikos
09-01-2015, 14:50
Το πλοίο απ' τις 19 έως τις 25 Ιανουαρίου θα βρεθεί στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή του Περάματος για τον καθιερωμένο δεξαμενισμό του.
pantelis2009
19-01-2015, 13:26
Το πλοίο βρίσκεται ήδη στη μεγάλη του Περάματος.
pantelis2009
27-01-2015, 08:48
Το Εξπρές Σκιάθος τελείωσε το δεξαμενισμό του και με τη βοήθεια του P/K Καραπιπέρης 18 επιστρέφει τώρα στο ΝΜΔ.
Εδώ στην περσινή του ακινησία.
163777
BEN BRUCE
27-01-2015, 09:07
Στην παρακατω διευθυνση εχει πολλα στοιχεια και φωτο απο το γραφειο που το σχεδιασε
http://mobile.alphamarine.gr/project/p-vehicle-supercat-haroula-1996/
Η κατασκευη οπως θυμουνται οι καπως πιο παλαιοι ειχε γινει στα ναυπηγεια ΑΤΣΑΛΑΚΗ στο Περαμα
kardamyla_hios
27-01-2015, 11:30
Στις φωτογραφίες βλέπουμε τις μετασκευές των ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ 2 και ΔΙΑΓΟΡΑΣ (αν δεν κάνω λάθος).
BEN BRUCE
27-01-2015, 11:41
Δεν ειναι το Διαγορας ειναι κεφαλονια που την περιοδο μαρτιου ιουλιου 1995 εκανε μετασκευη
pantelis2009
13-02-2015, 09:21
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ότι κατά την διαδικασία πρυμνοδέτησης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937 προσέκρουσε στο παρακείμενο Ε/Γ-ΤΑΧ “ΜΕΓΑ ΤΖΕΤ” Ν.Π. 11720 στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα του λιμένα Πειραιά.
Άμεσα στο σημείο μετέβη μέλος του Τμήματος Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά όπου κατόπιν επιθεώρησης διαπίστωσε την ύπαρξη μικρής έκτασης ζημιών και στα δύο (02) πλοία.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
ΠΗΓΗ. ΥΝΑ
maria korre
14-02-2015, 08:00
Το πρόλαβα στο... τσακ από τη web camera να καβατζάρει τον cavo d'oro.( Διασταυρωμένο κι απ' το ais.):)
164149
pantelis2009
19-02-2015, 09:45
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από την Λιμενική Αρχή Σκιάθου ότι, στοΕ/Γ-Ο/Γ “ΕΞΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937 κατά την διάρκεια εκτέλεσης δρομολογίου από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, απεβίωσε ένας 70χρονος ασθενής, ο οποίος είχε επιβιβαστεί συνοδεία αγροτικού ιατρού Κέντρου Υγείας Σκοπέλου προκειμένου να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου “ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ” .
Άμεσα, από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενημερώθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ η οποία παρέλαβε τη σωρό και τη μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου “ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ”.
Από τη Λιμενική Αρχή Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.
ΠΗΓΗ. ΥΝΑ.
pantelis2009
20-02-2015, 09:32
Δεν άρχισαν καλά τα πράγματα για το πλοίο. Μετά από την πάρα κάτω είδηση αναχώρησε εκτάκτως το Απόλλων Ελλάς και βρίσκεται στο Βόλο.
Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” στη Σκιάθο
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” Ν.Π. 9937, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Βόλο για Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο και επιστροφή λιμένα Βόλου διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή (αύξηση θερμοκρασίας καυσαερίων).
Το πλοίο συνέχισε τον πλου με τη λειτουργία της δεξιάς κύριας μηχανής και κατέπλευσε στο λιμένα της Σκιάθου όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους 86 επιβάτες του.
Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ”, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι τριάντα πέντε (35) επιβάτες με προορισμό την Σκόπελο και την Αλόννησο πρόκειται να μεταφερθούν με το Ε/Γ πλοίο «FLYING CAT 5» Ν.Π. 11350 με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
ΠΗΓΗ. ΥΝΑ.
pantelis2009
18-03-2015, 18:56
Ήδη στο AIS του το πλοίο γράφει Πειραιάς, ενώ είναι ακόμη στο Βόλο. Αύριο πρωί ανεβαίνει στη μεγάλη του Περάματος όπως λέει και ο προγραμματισμός του ΟΛΠ.
Εδώ το EXPRESS SKIATHOS όταν στις 30-01-2014 ήταν στο ΝΜΔ.
165061
giorgos_249
18-03-2015, 19:04
Απο τη σημερινη αφιξη.....
165062
karavofanatikos
23-03-2015, 20:02
Το πλοίο ολοκλήρωσε τον έκτακτο δεξαμενισμό του στο Πέραμα και πλέον βρίσκεται δεμένο στο ντοκ 3. Απ' την ερχόμενη Τετάρτη επανέρχεται στα δρομολόγιά του απ' τον Βόλο στις 9 το πρωί. Απ' ότι φαίνεται η νέα σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά για το πλοίο το οποίο μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει παρουσιάσει δύο μικρές βλάβες.
165161
pantelis2009
24-03-2015, 07:55
Στις 05.00 π.μ. έφυγε από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το Βόλο. Πριν από λίγο πέρασε το στενό της Κέας με 15,3 μίλια.
Καλή σεζόν σε πλήρωμα και πλοίο.
avvachrist
05-06-2015, 14:35
Τι γίνεται με το πλοίο; Πάλι βλάβη έχει παρουσιάσει; Γιατί μία βλέπω το ¶ΡΤΕΜΙΣ να κάνει δρομολόγια στην θέση του αφήνοντας τα ενδοκυκλαδικά και σήμερα το ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ αφήνοντας τον ¶γιο Κωνσταντίνο. Ούτε ανακοίνωση ή ένα δελτίο τύπου έχω δει κάπου.
Τι γίνεται με το πλοίο; Πάλι βλάβη έχει παρουσιάσει; Γιατί μία βλέπω το ¶ΡΤΕΜΙΣ να κάνει δρομολόγια στην θέση του αφήνοντας τα ενδοκυκλαδικά και σήμερα το ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ αφήνοντας τον ¶γιο Κωνσταντίνο. Ούτε ανακοίνωση ή ένα δελτίο τύπου έχω δει κάπου.
Πάλι χάλασε, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες...εχθές το πρωί ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι το Βόλου με το πλήρωμα μέσα...
giorgos_249
02-08-2015, 14:52
Τι να πει κανεις τωρα γι αυτό το υπέροχο καραβάκι των Σποράδων........
Τα φοβερα καταστρώματα , τις όμορφες ξύλινες βαρδιόλες που μοιαζουν σαν να ηρθαν απο πολλες δεκαετίες πίσω , τα πλατιά πλωριά μπαλκόνια που απολαμβάνεις τη θάλασσα.....
Μπορει να μην ειναι τοπ το βαποράκι, αλλα απολαμβανεις το ταξίδι........
168533168534168535168536168537
papakostas
07-08-2015, 17:15
Βλέπω στο marinetraffic ότι πιάνει 14,6 κόμβους. Πώς πάει τόσο αργά; Έγινε μπαχαντέλα; Τι καταμαράν είναι; Ίσα με τον Πρωτέα και διάφορα άλλα συμβατικά ;
Καταμαράν δεν είναι, έχει κάποια μικροθεματάκια με βλάβες που προφανώς δεν έχουν επιδιορθωθεί 100% και δεν υπάρχει και ανταγωνισμός στην ουσία. Βάλε όλα αυτά μαζί...και έχεις την απάντηση!
Καταμαράν δεν είναι, έχει κάποια μικροθεματάκια με βλάβες που προφανώς δεν έχουν επιδιορθωθεί 100% και δεν υπάρχει και ανταγωνισμός στην ουσία. Βάλε όλα αυτά μαζί...και έχεις την απάντηση!
Φυσικά και είναι καταμαράν! Ταχύπλοο δεν είναι!
rafina-lines
12-08-2015, 16:02
Catamaran με προπέλες είναι, ρε παιδιά! Τόσο απλά!!! Έχει όλα τα μειονεκτήματα που έχει ένα τέτοιο σκάφος, χωρίς όμως τα πλεονεκτήματά του. Είναι όμως και τόσο γλυκούλι... Εγώ το είχα ερωτευτεί όταν το είχαμε στη Ραφήνα... :)
Catamaran με προπέλες είναι, ρε παιδιά! Τόσο απλά!!! Έχει όλα τα μειονεκτήματα που έχει ένα τέτοιο σκάφος, χωρίς όμως τα πλεονεκτήματά του. Είναι όμως και τόσο γλυκούλι... Εγώ το είχα ερωτευτεί όταν το είχαμε στη Ραφήνα... :)
Θα συμφωνήσω απόλυτα!!!
Για μία ακόμα φορά βλάβη στο πλοίο.
http://www.naftemporiki.gr/story/1017259/talaiporia-gia-tous-epibates-tou-skiathos-express
pantelis2009
29-10-2015, 11:49
Το Εξπρές Σκιάθος ξεκίνησε από Βόλο επιστρέφοντας Πειραιά και σε λίγο θα είναι στο στενό του Καφηρέα.
SteliosK
30-10-2015, 13:53
Μεθόρμιση από το λιμάνι του Πειραιά προς το ΝΜΔ αυτή την ώρα το πλοίο.
φωτογραφίες από το καλοκαίρι που μας πέρασε με πορεία προς Βόλο
170334 170335
karavofanatikos
30-12-2015, 14:47
Το πλοίο απ' τις 18 έως τις 21 Ιανουαρίου θα βρεθεί στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή του Περάματος για τον καθιερωμένο δεξαμενισμό του.
manolisfissas
30-12-2015, 15:12
Το πλοίο απ' τις 18 έως τις 21 Ιανουαρίου θα βρεθεί στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή του Περάματος για τον καθιερωμένο δεξαμενισμό του.
Σε ευχαριστούμε πολύ φίλε karabofanatike για την ενημέρωσή που μας έκανες.
pantelis2009
19-01-2016, 14:48
Το πλοίο σήμερα κατά τις 14.00 μ.μ μπήκε στη μεγάλη δεξαμενή του Περάματος με τη βοήθεια των P/K Kαραπιπέρης XVI & Μεγαλόχαρη Χ. Φωτό αύριο.
Καλή συνέχεια σε πλήρωμα και πλοίο.
pantelis2009
21-01-2016, 16:26
Φωτο από το δεξαμενισμό του όπως υποσχέθηκα εδώ. (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?27197-%C4%E5%EE%E1%EC%E5%ED%E9%F3%EC%EF%DF-%E5%F0%E9%E2%E1%F4%E7%E3%FE%ED-%F0%EB%EF%DF%F9%ED-(Passenger-amp-Ferries-Drydockings)&p=564971#post564971)
Espresso Venezia
26-01-2016, 09:00
Έπεσε πριν λίγο από την μεγάλη του Περάματος και αυτήν την ώρα επιστρέφει ρυμουλκούμενο στην Δραπετσώνα.
pantelis2009
03-02-2016, 16:00
Αυτή την ώρα έχει βγει για δοκιμαστικό στον Αργοσαρωνικό.
avvachrist
03-02-2016, 20:19
Αυτή την ώρα έχει βγει για δοκιμαστικό στον Αργοσαρωνικό.
Και η μέγιστη ταχύτητα που έπιασε ήταν οι 12,6 κόμβοι. Μάλλον πρέπει να έγινε γερή επισκευή στις μηχανές του για να μην το "άνοιξαν" άλλο.
pantelis2009
07-02-2016, 11:31
Και πάλι δοκιμαστικό αυτή την ώρα.
pantelis2009
10-02-2016, 12:24
Για δοκιμαστικό.....πάλι αυτή την ώρα έξω από την Ψυτάλλεια με 10,7 μίλια.
pantelis2009
12-02-2016, 07:44
Τα χαράματα την έκανε από τον Πειραιά (κάτω από το ΥΕΝ που βρισκόταν) για Βόλο ώστε να αναλάβει αύριο - μεθαύριο τα δρομολόγια του για Σποράδες.
Αυτή την ώρα ΝΑ της Καρύστου στο στενό του Καφηρέα με 15,6 μίλια.
Καλή συνέχεια σε πλήρωμα και πλοίο.
avvachrist
01-11-2016, 01:16
Το πλοίο από σήμερα 01/11/2016-13/02/2017 θα βρίσκεται εκτός δρομολογίων για να εκτελέσει την ετήσια ακινησία του. Προς το παρόν παραμένει δεμένο στο λιμάνι του Βόλου αλλά λογικά κάποια στιγμή θα κατέβει προς Πειραιά για την συντήρησή του.
pantelis2009
01-11-2016, 07:04
Ήδη φίλε avvachrist έφυγε από το Βόλο και είναι στην Κύμη με προορισμό τον Πειραιά, όπως είπες.
avvachrist
06-11-2016, 17:37
Φήμες λένε ότι το αγόρασε και αυτό η 2WAY FERRIES!
Μια και το ξεχάσαμε το πλοίο, αφου είναι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στο Νέο μώλο Δραπετσώνας, να πούμε οτι σήμερα το απόγευμα που πέρασα απο εκεί, έχουν ηδη φτάσει πακεταρισμένες οι νέες μηχανές τύπου Wartsila και σίγουρα στις επόμενες μέρες θα μπούν τα συνεργεία για την τοποθέτησή τους.
BEN BRUCE
01-05-2017, 22:34
To συνεργειο στο facebook που τις τοποθετει εχει βαλει φωτο με τις μηχανες στη θεση τους, εδω και 4 μερες,μαλλον αυτες που λες θα ειναι οι παλιες
Τις παλιές τις είδα και τις έχουν βάλει στην άκρη. Εγώ είδα πακεταρισμένες, καινούργιες ντυμένες με μπλε μουσαμά.
pantelis2009
29-05-2017, 06:07
Τελείωσε με το δεξαμενισμό του στην Ελευσίνα και επέστρεψε στο ΝΜΔ.
thanos75
29-05-2017, 10:56
Πότε ξεκινάει από Βόλο?
pantelis2009
29-05-2017, 17:18
Βγήκε πριν λίγο για δοκιμαστικό στον Αργοσαρωνικό. Μέχρι τώρα έπιασε 18.0 μίλια.
pantelis2009
30-05-2017, 15:04
Πάλι πριν λίγο βγήκε για δοκιμαστικό.
pantelis2009
01-06-2017, 10:44
To Εξπρές Σκιάθος αναχώρησε από τον Πειραιά κατά τις 09.00 π.μ και πηγαίνει για Βόλο. Αυτή την ώρα ΒΔ από την Κέα.
captain sot
01-06-2017, 16:08
Σταθερή πάντως η ταχύτητα του πάνω απο 18 κόμβους, τώρα πάει με 18,7.
pantelis2009
02-06-2017, 15:51
Σήμερα ξεκίνησε τα δρομολόγια του και με ταχύτητα έως 18,5 μίλια. Καλή σεζόν.
pantelis2009
25-06-2017, 19:09
«Βούλιαξε» από κόσμο το «Σκιάθος Εξπρές» στον περίπλου του ΠαγασητικούΜε περίπου 1100 ανθρώπους απέπλευσε λίγο μετά τις 8.30 το απόγευμα, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Σκιάθος Εξπρές», για τον περίπλου του Παγασητικού, στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν παραπάνω από αναμενόμενη, εκτιμάται ότι έσπασαν ρεκόρ και οι Βολιώτες απολαμβάνουν τη ζεστή βραδιά στο πλοίο και σε χορηγία της πλοιοκτήτριας εταιρίας HELLENIC SEAWAYS.
Η επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Βόλου αναμένεται λίγο πριν τις 11 το βράδυ.
ΠΗΓΗ (https://magnesianews.gr/volos/vouliaxe-apo-kosmo-to-skiathos-expres-ston-periplou-tou-pagasitikou.html)
pantelis2009
23-09-2017, 09:36
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο Λιμάνι του Βόλου από ατύχημα στο Skiathos Express: Τρεις τραυματίες, δύο ναυτικοί και ένα οδηγός φορτηγούΤελευταία ενημέρωση Σεπ 22, 2017
Μοιραστείτε (https://www.facebook.com/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fe-volos.gr%2Fsynagermos-sto-limani-tou-volou-apo-atychima-sto-skiathos-express-tris-travmaties-dyo-naftiki-ke-ena-odigos-fortigou%2F) (https://twitter.com/share?text=%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%93%CE%95%CE %A1%CE%9C%CE%9F%CE%A3%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20%CE%9 B%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%CF% 85%20%CE%92%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%20%CE%B1%CF%80 %CF%8C%20%CE%B1%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B 1%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20Skiathos%20Express:%20%CE %A4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%84%CF%81%CE%B1%C F%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82,%20%CE%B4 %CF%8D%CE%BF%20%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%B A%CE%BF%CE%AF%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%AD%CE%BD% CE%B1%20%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82%20%CF %86%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D%20@e _volosgr&url=https%3A%2F%2Fe-volos.gr%2Fsynagermos-sto-limani-tou-volou-apo-atychima-sto-skiathos-express-tris-travmaties-dyo-naftiki-ke-ena-odigos-fortigou%2F) (https://plus.google.com/share?url=https%3A%2F%2Fe-volos.gr%2Fsynagermos-sto-limani-tou-volou-apo-atychima-sto-skiathos-express-tris-travmaties-dyo-naftiki-ke-ena-odigos-fortigou%2F) (https://pinterest.com/pin/create/button/?url=https%3A%2F%2Fe-volos.gr%2Fsynagermos-sto-limani-tou-volou-apo-atychima-sto-skiathos-express-tris-travmaties-dyo-naftiki-ke-ena-odigos-fortigou%2F&media=https://i0.wp.com/e-volos.gr/wp-content/uploads/2017/09/gallery_2126_925_141985.jpg?fit=1800%2C1200&ssl=1&description=%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%93%CE%95%C E%A1%CE%9C%CE%9F%CE%A3%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20%CE% 9B%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%CF %85%20%CE%92%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%20%CE%B1%CF%8 0%CF%8C%20%CE%B1%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE% B1%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20Skiathos%20Express:%20%C E%A4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%84%CF%81%CE%B1% CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82,%20%CE%B 4%CF%8D%CE%BF%20%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE% BA%CE%BF%CE%AF%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%AD%CE%BD %CE%B1%20%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82%20%C F%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D) (?subject=%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%91%CE%93%CE%95%CE% A1%CE%9C%CE%9F%CE%A3%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20%CE%9B %CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%CF%8 5%20%CE%92%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%20%CE%B1%CF%80% CF%8C%20%CE%B1%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1 %20%CF%83%CF%84%CE%BF%20Skiathos%20Express:%20%CE% A4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%84%CF%81%CE%B1%CF %85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82,%20%CE%B4% CF%8D%CE%BF%20%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA %CE%BF%CE%AF%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%AD%CE%BD%C E%B1%20%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82%20%CF% 86%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D&body=https%3A%2F%2Fe-volos.gr%2Fsynagermos-sto-limani-tou-volou-apo-atychima-sto-skiathos-express-tris-travmaties-dyo-naftiki-ke-ena-odigos-fortigou%2F)
Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ – Κλήθηκε η Επιθεώρηση Πλοίων
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, στις 7.30 περίπου το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι του Βόλου, όταν μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Skiathos Express και την αποβίβαση των επιβατών και των οχημάτων, ξεκίνησε επιχείρηση εκφόρτωσης από φορτηγό στο σκάφος βαρελιών με λιπαντέλαια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του e-Volos.gr, κατά την διάρκεια της εκφόρτωσης έσπασε ένα από τα συρματόσχοινα του κεντρικού καταπέλτη του πλοίου, με αποτέλεσμα κάποια από τα βαρέλια που βρίσκονταν σε παλέτες να μετατοπιστούν και να τραυματιστούν ένας μηχανοδηγός στο πόδι, ένας μηχανικός στο πόδι και στο στήθος και ο οδηγός του φορτηγού, με σκίσιμο στο φρύδι.
¶μεσα σήμανε συναγερμός και στο σημείο κατέφθασε δύναμη του ΕΚΑΒ, η οποία μετέφερε στο Νοσοκομείο του Βόλου τους τρεις τραυματίες, ενώ στο σημείο μετέβησαν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, υπό τον Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου, Πλοίαρχο Εμμανουήλ Κανάλη.
Κλήθηκε η Επιθεώρηση Πλοίων, ενώ η Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα θα διενεργηθεί από το Κ.Λ.Β.
ΠΗΓΗ (https://e-volos.gr/synagermos-sto-limani-tou-volou-apo-atychima-sto-skiathos-express-tris-travmaties-dyo-naftiki-ke-ena-odigos-fortigou/)
Espresso Venezia
10-01-2018, 09:25
Το πλοίο από την Δευτέρα το βράδυ βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, σήμερα θα πρέπει να μεθορμίσει στον μώλο Δραπετσώνας.
threshtox
10-01-2018, 12:05
Άλλο ένα πλοίο σε ασυνήθιστη θέση..
186388
Espresso Venezia
13-01-2018, 09:44
Άλλο ένα πλοίο σε ασυνήθιστη θέση..
186388
Φαίνεται ότι φέτος το καραβάκι πρωτοτυπεί. Σε ασυνήθιστη θέση και μετά την μεθόρμιση του από τον Πειραιά, μιας και βρίσκεται στην κεντρική προβλήτα του Περάματος, μετά από πολλά χρόνια που για τις χειμερινές του ακινησίες έδενε στον μώλο Δραπετσώνας.
pantelis2009
19-01-2018, 10:14
Φαίνεται ότι φέτος το καραβάκι πρωτοτυπεί. Σε ασυνήθιστη θέση και μετά την μεθόρμιση του από τον Πειραιά, μιας και βρίσκεται στην κεντρική προβλήτα του Περάματος, μετά από πολλά χρόνια που για τις χειμερινές του ακινησίες έδενε στον μώλο Δραπετσώνας.
Όπως τα λες είναι φίλε Γιώργο. Εδώ το Express Skiathos φωτογραφημένο σήμερα με πολύ αέρα από την Κυνόσουρα στο μόλο της ΝΑΥΣΙ που έχει δέσει για την ακινησία του. Καλή συνέχεια.
186484
pantelis2009
09-02-2018, 10:34
Το Εξπρές Σκιάθος έχει πάει στην Ελευσίνα και σήμερα πρέπει να βγήκε για το δεξαμενισμό του. Καλή συνέχεια.
andria salamis
23-02-2018, 12:28
Σήμερα το πρωί,πήγε στο Κερατσίνι.
Espresso Venezia
08-03-2018, 09:49
Δοκιμαστικό πργματοποίησε χθες το πλοίο, και κατόπιν έδεσε στα διακοσάρια στο λιμάνι του Πειραιά.
threshtox
08-03-2018, 09:59
187185
187186
Και για του λόγου το αληθές...
Espresso Venezia
10-03-2018, 10:34
Αναχώρησε το πλοίο σήμερα το πρωί από τον Πειραιά για την επιστροφή του στον Βόλο (ή την Αλόννησο όπως τουλάχιστον εκπέμπει στο AIS).
pantelis2009
14-06-2018, 14:55
Γι' αυτή την αύξηση τουρισμού μιλάνε οι Υπουργοί?????? Ευχαριστώ ....δεν θα πάρω!!!
Για αντίσταση, απείθεια και διατάραξη της ασφάλειας πλοίων συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 52 και 46 ετών, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό λιμένα Βόλου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» Ν.Π. 9937 ότι εντός του πλοίου, το οποίο επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου από Σποράδες, βρίσκονταν δύο (02) αλλοδαποί επιβάτες σε κατάσταση μέθης, οι οποίοι προξενούσαν φθορές και προέβαιναν σε λεκτική επίθεση προς τα μέλη του πληρώματος και τους υπόλοιπους επιβάτες.
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα στελέχη Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου εισήλθαν στο πλοίο και συνέλαβαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου
ΠΗΓΗ (http://hcg.gr/node/17965)
pantelis2009
03-07-2018, 05:25
Οι πληροφορίες που μου ήρθαν μιλάνε για βλάβη στο Εξπρές Σκιάθος και μάλλον θα βγει για δεξαμενισμό. Για την ώρα βρίσκεται στο Βόλο. Ίδωμεν!!!!
Εδώ σε παλαιότερο δεξαμενισμό του.
189055
Το πλοιο πραγματοποιει κανονικα το δρομολόγιο του
karavofanatikos
03-07-2018, 14:33
Οι πληροφορίες που μου ήρθαν μιλάνε για βλάβη στο Εξπρές Σκιάθος και μάλλον θα βγει για δεξαμενισμό.
Πράγματι, το πλοίο απ' τις 4 έως τις 7 Ιουλίου θα βρεθεί εκτάκτως στη μεσαία πλωτή δεξαμενή του Περάματος.
pantelis2009
03-07-2018, 14:51
Πράγματι, το πλοίο απ' τις 4 έως τις 7 Ιουλίου θα βρεθεί εκτάκτως στη μεσαία πλωτή δεξαμενή του Περάματος.
¶ρα επιβεβαιώθηκαν ....οι πληροφορίες μου. Ευχαριστώ φίλε karavofanatikos.
Amorgos66
03-07-2018, 21:48
...ο αντικαταστατης βρεθηκε...
http://www.kaipoutheos.gr/2018/07/to-paros-jet-express-skiathos.html?m=1
Μήπως αυτός ο έκτακτος δεξαμενισμος μυρίζει πώληση? Αν δεν υπάρχει βλάβη και το καράβι είναι αξιοπλοο δεν βρίσκω άλλο λόγω να ανέβει δεξαμενή για 3 μέρες!
avvachrist
04-07-2018, 01:58
Το βαπόρι και στο χθεσινό δρομολόγιο και σήμερα που κατεβαίνει Πειραιά πιάνει τις συνηθισμένες ταχύτητές του. Οπότε λίγο χλωμό το κόβω να έχει κάποια βλάβη. Τώρα το τι παίζει... Ελπίζω να το μάθουμε σύντομα...
pantelis2009
04-07-2018, 08:59
Το Εξπρές Σκιάθος φωτογραφημένο πριν μισή ώρα περιμένοντας να τελειώσουν με το SEA PATRIS που βγαίνει στην Πειραιάς ΙΙΙ για να δεξαμενιστεί στην Πειραιάς Ι. Καλή συνέχεια.
189070
Espresso Venezia
04-07-2018, 09:32
Οι πληροφορίες που μου ήρθαν μιλάνε για βλάβη στο Εξπρές Σκιάθος και μάλλον θα βγει για δεξαμενισμό. Για την ώρα βρίσκεται στο Βόλο. Ίδωμεν!!!!
Εδώ σε παλαιότερο δεξαμενισμό του.
189055
Παντελή ευχαριστούμε για την (επιβεβαιωθείσα) πληροφορία, την οποία μάλιστα έγραψες σε ανύποπτη στιγμή και με το ανάλογο ρίσκο.
Να προσθέσω ως σχολιασμό στις απαντήσεις που μεσολάβησαν, ότι εκ των πραγμάτων είναι προφανές πως το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Κανένα πλοίο της ακτοπλοίας δεν βγαίνει σε δεξαμενισμό το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, πολύ δε περισσότερο όταν δουλεύει σε μία γραμμή φιλέτο και έχει δεξαμενιστεί μόλις πριν πέντε μήνες.
pantelis2009
05-07-2018, 10:50
Ας δούμε το Εξπρές Σκιάθος πριν ακόμη ξενερίσει στην δεξαμενή Πειραιάς Ι. Καλή συνέχεια σε όλα τα συνεργεία.
189105
pantelis2009
07-07-2018, 09:13
Το Εξπρές Σκιάθος μέσα στη δεξαμενή Πειραιάς Ι που μπήκε για εργασίες που έπρεπε να γίνουν.
189134
pantelis2009
07-07-2018, 10:57
Για δοκιμαστικό βγήκε άραγε ή τελείωσε και φεύγει???
Έδεσε στον Πειραιά τελικά! Λέτε να παίξει πούλημα
ή ναυλωση στην Sea Speed Lines μίας και δεν φέρνει την Νεφέλη!
threshtox
07-07-2018, 16:14
Tελικά το AIS το δείχνει να επιστρέφει Βόλο αυτή τη στιγμή..
pantelis2009
07-10-2018, 10:14
Η SKYROS SHIPPING ναύλωσε το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ για την Πέμπτη 18/10/18https://i0.wp.com/seazoom.org/wp-content/uploads/2018/10/052.jpg?resize=885%2C500 (https://i0.wp.com/seazoom.org/wp-content/uploads/2018/10/052.jpg?fit=750%2C458)
Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό, ότι κατά τη διάρκεια του υποχρεωτικού δεξαμενισμού του πλοίου μας F/B ΑΧΙΛΛΕΑΣ και για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών της Σκύρου, η Σ.Ν.Ε έχει ναυλώσει το F/B EXPRESS SKIATHOS.
Το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 18/10/2018 ως ακολούθως:
Αναχώρηση από Κύμη 13:00 μ.μ και άφιξη στη Σκύρο στις 14:40 μ.μ
Αναχώρηση από Σκύρο 17:00 μ.μ και άφιξη στη Κύμη στις 18:40 μ.μ
Παρακαλούνται όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν,να επικοινωνήσουν με τα πρακτορεία μας, ώστε να παραχθεί λίστα επιβαινόντων.
ΠΗΓΗ (http://seazoom.org/2018/10/07/%CE%B7-skyros-shipping-%CE%BD%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83-%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD/)
Espresso Venezia
18-10-2018, 07:58
Σε συνέχεια -και επιβεβαίωση- του προηγούμενου ποστ, το πλοίο αυτήν την ώρα ανατολικά της Εύβοιας με πορεία προς την Κύμη.
Amorgos66
15-12-2018, 12:21
...προσεχως κ Ενδοκυκλαδικα...
http://www.kaipoutheos.gr/2018/12/express-skiathos.html?m=1
express adonis
17-12-2018, 15:03
ενδιαφερον παρουσια στα ενδοκυκλαδικα μονο που θα παει το κουνημα συννεφο....ισως το πιο ωραιο "παραξενο" πλοιο αλλα το ταξιδεμα του απεριγραπτο...
karavofanatikos
25-12-2018, 13:29
Η όμορφη ευχετήρια κάρτα που ετοίμασε το πλήρωμα του Εξπρές Σκιάθος για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων! Καλά ταξίδια!
191664
Apostolos
31-12-2018, 15:47
ενδιαφερον παρουσια στα ενδοκυκλαδικα μονο που θα παει το κουνημα συννεφο....ισως το πιο ωραιο "παραξενο" πλοιο αλλα το ταξιδεμα του απεριγραπτο...
Μήν ξεχνάμε ότι στην πρώτη φάση της ζωής του εκτελούσε το δρομολόγια Ραφήνα-Ανδρος-Τηνος-Μυκονος!
roussosf
31-12-2018, 16:53
Μήν ξεχνάμε ότι στην πρώτη φάση της ζωής του εκτελούσε το δρομολόγια Ραφήνα-Ανδρος-Τηνος-Μυκονος!
Και Συρο .ειχα ταξιδέψει
rafina-lines
31-12-2018, 19:25
Το SUPERCAT ΧΑΡΟΥΛΑ τότε, πήγαινε μέχρι Αμοργό! 3 φορές τη βδομάδα Άνδρο - Τήνο - Μύκονο - Πάρο και πίσω, κάθε Σάββατο Άνδρο - Τήνο - Μύκονο - Νάξο - Πάρο - Μύκονο - Τήνο - Άνδρο - Ραφήνα, ενώ κάθε Τρίτη Άνδρο - Τήνο - Σύρο - Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Κατάπολα. Διανυκτέρευση εκεί, και την άλλη μέρα (Τετάρτη δλδ) τα ίδια ανάποδα με άφιξη Ραφήνα στις 18:00. Τις μέρες που έφτανε ως Πάρο επέστρεφε για διανυκτέρευση στις 20:00, ενώ το Σάββατο που είχε και τη Νάξο ερχόταν στις 22:00. Τις Κυριακές μετά την επιστροφή Ραφήνα έκανε τοπικό για Κέα(!) για να βοηθήσει το ομόσταυλο ΜΑΚΕΔΩΝ. Ωραίες εποχές... :)
Το SUPERCAT ΧΑΡΟΥΛΑ τότε, πήγαινε μέχρι Αμοργό! 3 φορές τη βδομάδα Άνδρο - Τήνο - Μύκονο - Πάρο και πίσω, κάθε Σάββατο Άνδρο - Τήνο - Μύκονο - Νάξο - Πάρο - Μύκονο - Τήνο - Άνδρο - Ραφήνα, ενώ κάθε Τρίτη Άνδρο - Τήνο - Σύρο - Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Κατάπολα. Διανυκτέρευση εκεί, και την άλλη μέρα (Τετάρτη δλδ) τα ίδια ανάποδα με άφιξη Ραφήνα στις 18:00. Τις μέρες που έφτανε ως Πάρο επέστρεφε για διανυκτέρευση στις 20:00, ενώ το Σάββατο που είχε και τη Νάξο ερχόταν στις 22:00. Τις Κυριακές μετά την επιστροφή Ραφήνα έκανε τοπικό για Κέα(!) για να βοηθήσει το ομόσταυλο ΜΑΚΕΔΩΝ. Ωραίες εποχές... :)
και η αναχώρηση από Ραφήνα πάντα στις 0730 πλην Τετάρτης όπως είπε ο φίλος rafina-lines. Για Κέα νομίζω έφευγε 1930;Επίσης δε θυμάμαι την τοτε ταχύτητα του. Πρέπει να ήταν γύρω στα 19 όπως και τα υπόλοιπα της γραμμής.
rafina-lines
01-01-2019, 22:47
και η αναχώρηση από Ραφήνα πάντα στις 0730 πλην Τετάρτης όπως είπε ο φίλος rafina-lines. Για Κέα νομίζω έφευγε 1930;Επίσης δε θυμάμαι την τοτε ταχύτητα του. Πρέπει να ήταν γύρω στα 19 όπως και τα υπόλοιπα της γραμμής.
Σωστά, από μας έφευγε 7:30 το πρωί κάθε μέρα πλην Τετάρτης. Για Κέα δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά μάλλον όπως λες πρέπει να ήταν... Και ναι, η ταχύτητά του όπως τα υπόλοιπα της γραμμής, γύρω 18,5 - 19 μίλια. Είχα πάθει έρωτα τότε μ'αυτό το καράβι... :)
express adonis
02-01-2019, 09:26
Σωστά, από μας έφευγε 7:30 το πρωί κάθε μέρα πλην Τετάρτης. Για Κέα δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά μάλλον όπως λες πρέπει να ήταν... Και ναι, η ταχύτητά του όπως τα υπόλοιπα της γραμμής, γύρω 18,5 - 19 μίλια. Είχα πάθει έρωτα τότε μ'αυτό το καράβι... :)
επειδη ημουν μικρος τοτε θυμαμαι τα καταπολα...υπηρχε και δρομολογιο ραφηνα-κεα??
rafina-lines
02-01-2019, 10:16
επειδη ημουν μικρος τοτε θυμαμαι τα καταπολα...υπηρχε και δρομολογιο ραφηνα-κεα??
Τις Κυριακές μετά την επιστροφή Ραφήνα έκανε τοπικό για Κέα(!) για να βοηθήσει το ομόσταυλο ΜΑΚΕΔΩΝ. Ωραίες εποχές... :)
Τις Κυριακές το απόγευμα. Αντί τοπικό για Άνδρο όπως κάνανε όλα τα υπόλοιπα (SUPERFERRY 2, ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α, ΜΠΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ), το ΧΑΡΟΥΛΑ πήγαινε Κέα!
express adonis
02-01-2019, 11:05
Τις Κυριακές το απόγευμα. Αντί τοπικό για Άνδρο όπως κάνανε όλα τα υπόλοιπα (SUPERFERRY 2, ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α, ΜΠΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ), το ΧΑΡΟΥΛΑ πήγαινε Κέα!
εκπληκτικο..και ο χρονος ταξιδιου 2 ωρες περιπου??
rafina-lines
02-01-2019, 11:19
εκπληκτικο..και ο χρονος ταξιδιου 2 ωρες περιπου??
Γύρω στη 1 και 20 νομίζω το έκανε... 1 ώρα και κάτι... :)
pantelis2009
14-01-2019, 15:32
Μετά το σημερινό του δρομολόγιο από Βόλο στις Σποράδες το Express Skiathos έφυγε από την Αλόνησσο για Λαύριο και σε μερικές μέρες θα αναλάβει τα ενδοκυκλαδίτικα, στη θέση του ¶ρτεμις που θα βγει σε ακινησία. Αυτή την ώρα πλησιάζει το στενό του Καφηρέα. Εδώ σε παλαιότερη φωτο με φόντο το Πέραμα. Καλή συνέχεια.
191848
Στέφανος
25-01-2019, 09:32
μια Κυριακή απόγευμα το πέτυχα μα κατεβαίνει από Ραφήνα ενώ πηγαινα Μαρμάρι - Λούτσα με το πανάκι μου.
Σε σταθερή πορεία σύγκρουσης για ώρα ..... :nightmare:
Τελικά φάνηκα μεγαλόκαρδος, πόδισα και το άφησα στο δρόμο του :biggrin-new:
pantelis2009
31-01-2019, 09:48
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “EXPRESS SKIATHOS” Ν.Π. 9937, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο για Κίμωλο – Σιφνο – Σέριφο – Σύρο – Τήνο – ¶νδρο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα Τήνου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνέχιζε το δρομολόγιό του για το λιμένα ¶νδρου.
Στο ανωτέρω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση οχτώ (08) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε. ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση σαράντα τρεις (43) επιβάτες και ένα (01) Ε.Ι.Χ. με προορισμό τον λιμένα Γαυρίου, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.
ΠΗΓΗ (http://hcg.gr/node/19491)
manoubras 33
04-02-2019, 19:07
Ας το δουμε πριν μερικες μερες στο λιμανι της Συρου, ολα τα χρονια σαν Χαρούλα το αναφερω και με κοιταζουν με απορια οι συναδελφοι στη δουλεια μου...
192103
pantelis2009
01-03-2019, 07:19
Το Εξπρές Σκιάθος ολοκλήρωσε τα ενδοκυκλαδίτικα δρομολόγια του και πήγε στο ΝΜΔ για την ακινησία του. Καλή συνέχεια.
pantelis2009
01-04-2019, 07:15
Το Εξπρές Σκιάθος αναχώρησε σήμερα το πρωί από το ΝΜΔ με προορισμό όπως γράφει στο AIS του την Αλόνησσο ώστε να ξεκινήσει τα δρομολόγια του στις Σποράδες. Εδώ φωτο από το αρχείο μου στο Βόλο, όταν είχα πάει να κάνω τροφοδοσία στο κρουαζιερόπλοιο M/S MARINA. Καλή συνέχεια.
192765
Το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ δεμένο στην Σκιάθο εχθές.
194165
Σκιάθος 10/07/2019
pantelis2009
12-09-2019, 07:42
Το Εξπρές Σκιάθος έφυγε εχθές από Βόλο και πηγαίνει στα ναυπηγεία Χαλκίδας για την συντήρηση του. Αυτή την ώρα στο Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο. Εδώ μια φωτογραφία του από το αρχείο μου στο Βόλο. Καλή συνέχεια.
195116
thanos75
12-09-2019, 08:01
Συγχωρέστε μου εάν ενδεχομένως βγαίνω εκτός topic και εάν είμαι ίσως αδαής επί αυτών των ζητημάτων αλλά με αφορμή την έλευση του Σκιάθος από το Βόλο στη Χαλκίδα μου γεννήθηκε η εξής απορία: Υπάρχει η δυνατότητα για ένα πλοίο του μεγέθους του Σκιάθος να διαπλεύσει το βόρειο Ευβοικό κόλπο και να περάσει τη γέφυρα της Χαλκίδας σε κάπως έστω ευνοική ώρα παλίρροιας? Η είναιι απαγορευτικό ανεξαρτήτως παλίρροιας? Μου φαίνεται "κάπως" το να χρειάζεται ένα πλοίο (αυτού του μεγέθους) να περάσει ανοιχτά της Σκύρου προκειμένου να πάει από Βόλο Χαλκίδα (σαν Πειραιάς-Πάτρα κάνοντας το γύρο της Πελοποννήσου μου κάνει)
pantelis2009
12-09-2019, 08:14
Συγχωρέστε μου εάν ενδεχομένως βγαίνω εκτός topic και εάν είμαι ίσως αδαής επί αυτών των ζητημάτων αλλά με αφορμή την έλευση του Σκιάθος από το Βόλο στη Χαλκίδα μου γεννήθηκε η εξής απορία: Υπάρχει η δυνατότητα για ένα πλοίο του μεγέθους του Σκιάθος να διαπλεύσει το βόρειο Ευβοικό κόλπο και να περάσει τη γέφυρα της Χαλκίδας σε κάπως έστω ευνοική ώρα παλίρροιας? Η είναιι απαγορευτικό ανεξαρτήτως παλίρροιας? Μου φαίνεται "κάπως" το να χρειάζεται ένα πλοίο (αυτού του μεγέθους) να περάσει ανοιχτά της Σκύρου προκειμένου να πάει από Βόλο Χαλκίδα (σαν Πειραιάς-Πάτρα κάνοντας το γύρο της Πελοποννήσου μου κάνει)
Δεν ξέρω αν σου λύνω την απορία.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CF%81%CF%81%CE%BF%CE%B9%C E%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%95%CF%85%CF%81%CE%AF%C F%80%CE%BF%CF%85
Οχι λόγω πλάτους μου φαινεται
το μέγιστο επιτρεπόμενο για διέλευση ειναι η 13 η 14’μετρα . Αυτο ειναι 22
pantelis2009
12-09-2019, 09:02
Το αμφίπλωρο Αγία Βαρβάρα που πέρασε προχθές είναι 17 μέτρα.
pantelis2009
19-09-2019, 12:15
Το Express Skiathos όπως βλέπουμε σήμερα βγήκε στα ναυπηγεία Χαλκίδας για την συντήρηση του και ήδη η υδροβολή έχει ξεκινήσει. Καλή συνέχεια.
195177
pantelis2009
04-10-2019, 07:47
Το Express Skiathos τελείωσε με το δεξαμενισμό του στα ναυπηγεία Χαλκίδας και επέστρεψε στο Βόλο, όπου σήμερα ξεκίνησε τα δρομολόγια του στις Σποράδες. Καλή συνέχεια.
Ξέρουμε την κατανάλωση που έχει μετά την αλλαγή των κύριων μηχανών του??
Μερικές on board πόζες από το άλλοτε καμάρι του κυρ Γιώργου του Γουτου που βρήκε τη θέση του στις Σποράδες ή εν πάσι περίπτωση δεν κάνει για αλλού.
Στο πάνω πλωριο σαλόνι τα σκούρα χρώματα σε πάνελ, καναπέδες και μοκέτες το κάνουν κάπως καταθληπτικό. Είναι και τα ψηλά παράθυρα απ όπου δεν βλέπεις έξω όταν καθεσε και ολοκληρώνεται η μουντάδα. Το ξύλινο πάτωμα χορού στη μέση έχει ξεμείνει από τότε που ο Γουτος ονειρευόταν μεγαλεία για το νεότευκτο του.
202577
202578
Στο πρυμναιο με τους πιο φανταχτερούς καναπεδες η αίσθηση είναι καλύτερη.
202579
Το πλοίο έχει όμως φαρδιά καταστρωματα περιπάτου που αποζημιώνουν.
202581
Μια ωραία πινελιά είναι η ξύλινη επένδυση στην πίσω πλευρά της κάθε βαρδιολας.
202583
Σύμφωνα με δημοσίευμα του https://www.dromenatoutopoumas.gr/2024/03/express-1-2024.html?fbclid=IwAR23LvYlcxHECHJG3OM841HRBD8vgc7 tPs3AF4oQZ7m9WOVg-mqg_E2GHyg&m=1#_140421_image_0 το πλοίο πουλήθηκε στην Σητζετς
karavofanatikos
31-03-2024, 20:17
Aπ' ότι φαίνεται η Attica πλέον ξεφορτώνεται και τα τελευταία εναπομείναντα πλοία που δεν ταυτίζονται με την "φιλοσοφία" του Ομίλου.
Chosen_12
03-04-2024, 10:21
Ποιά είναι η φιλοσοφία του ομίλου?
thanos75
07-04-2024, 23:03
Βλέπω μονοπωλιακές καταστάσεις στις Σποράδες από τη Seajets
thanos75
07-04-2024, 23:34
Εκτός αν δούμε και καμιά Saos Ferries από Μαντουδι
StavrosT
12-04-2024, 08:27
Στο AIS εκπέμπει πλέον ως "Ιωλκός".