PDA

Επιστροφή στο Forum : Πολάρις [Polaris, Skane Link, Damman Express, Dana Futura, Larisa]

Σελίδες : 1 2 [3]

Νικόλας
28-02-2011, 17:11
αφού πλέον δεν του μένουν και πολλές ώρες στην Ηγουμενίτσα(ίσως με λίγη τύχη να το φωτογραφίσουμε για τεέυταία φόρα:cool:)
ας το δούμε στο Μπάρι !μόλις είχαμε δέσει.καλά το βάλαμε :D
124841
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

pantelis2009
28-02-2011, 17:38
Το παρκάρισμα σας ήταν τέλειο, περάστε αύριο να πάρετε το δίπλωμα;):roll::D.

akaluptos
28-02-2011, 23:42
Σβηστηκε το ονομα του Πολαρις σημερα.. Εμεινε το Λαρις διχως να αναφερεται η σημαια... Οι πληροφοριες λενε οτι θα ονομαστει LARISA... Να δουμε... Δν εχω εικονα αναχωρησης για αυριο... Πηρε νερο και χαρτια απο το τελωνειο Ηγουμενιτσας... Κοντοζυγωνει η ωρα που θα το χαιρετησουμε για παντα.... 124917

Νικόλας
01-03-2011, 01:45
LARIS ?:mad::cry:
που σε καταντήσανε ρε ΒΑΠΟΡΑ
εγώ νομίζω αύριο το πολύ μεθαύριο θα την κοπανήσει για πάντα
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ !!!!

pantelis2009
01-03-2011, 08:49
Ας δούμε άλλη μία απο τις 27/02 όταν ακόμη δεν είχε αλλάξει το όνομα του.:cool:
Χαρισμένη σε Νικόλας, akaluptos, Ellinis, T.S.S. APOLLON, ariti, CORFU, Appia_1978 αι όλους τους φίλους του ΒΑΠΟΡΑ;).

124945

sea_serenade
01-03-2011, 13:30
124952
124953

Σήμερα, με το νέο του πλέον όνομα:(
Χαρισμένη σε όλους όσους αγάπησαν το βαπόρι και κυρίως στον Νικόλα που το καθιέρωσε ως "ΒΑΠΟΡΑΣ" στα threads του nautilia.gr

pantelis2009
01-03-2011, 15:25
Ευχαριστούμε φίλε sea_serenade. Κρίμα που θα φύγει ο ΒΑΠΟΡΑΣ :(.

noulos
01-03-2011, 19:44
Από την φωτο του φίλου sea_serenaid βλέπουμε ότι η νέα του σημαία (και μάλλον τελευταία) είναι Saint Kitts and Nevis.

akaluptos
01-03-2011, 20:25
Την Πεμπτη τελικα θα αναχωρησει το Λαρισα απο την Ηγουμενιτσα.. Δεν εχει παρει ολα τα απαραιτητα εγγραφα για να την κανει.. Οι ινδιοι την εχουν αραξει στον καταπελτη του πλοιου... Πολυ προχειρα γραμμενο το νεο του ονομα.. Παει καρφι για κοψιμο... Εχει αργησει ειδη... Αρκετοι ναυτικοι περπατανε συχνα κοντα στο βαπορι που ηταν το το πλοιο συμβολο για την Ηγουμενιτσα... 11 χρονια στο λιμανι της εξαλλου.. Πιο πολυς καιρος απο καθε αλλο μεγαλο πλοιο...

Νικόλας
01-03-2011, 20:42
τα μηνύματα για ποιον λόγο εξαφανίστηκαν ?
δεν μπορούν 2 μέλη να έχουν ένα διάλογο ??:confused:
εμένα προσωπικά με εξοργίζει αφάνταστα να βλέπω τέτοια πράγματα πάνω σε ένα σκαρί που για 11 χρόνια ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ
μάλλον η κρίση(και καλά κρίση)θα μας καταστρέψει όχι μόνο εμάς σαν καταβολάτρες(χάνοντας αγαπημένα βαπόρια)αλλά και σαν επάγγελμα ο ναυτικός.η ελληνική ναυτιλία έχει μπεί σε φαύλο κύκλο βαπόρια φε'υγουν αλλά κανένα δεν έρχετε.τα πληρώμματα που θα πάνε οεο ?
αυτά τα βλέπει κανείς ?κάνει κάτι κανένας η μόνο να στέλνουμε ΒΑΠΟΡΙΑ για κόψιμο μας ενδιαφέρει
συγνώμη που κάποια θα εξοργιστούν από το μήνυμα αλλά αυτή είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ κύριοι

pantelis2009
01-03-2011, 20:49
Και μένα φίλε Νικόλα μου φαίνετε περίεργο αυτό, αλλά εκτός αυτού το δικό σου Μ.Ν.Μ μου ήλθε στο θέμα αυτό που παρακολουθώ, του φίλου akaluptos που είναι πρίν απο σένα δεν μου ήλθε:(:roll:.

giorgos....
01-03-2011, 23:31
Μάλλον έπεσε λογοκρισία φίλε Νικόλα και Παντελή. Εκτός και αν σβήστηκαν για να μην χαλάει η ηρεμία του φόρουμ..:confused::confused: Ευτυχώς που μου ήρθε ειδοποίηση με e-mail και είδα το μήνυμα και κατάλαβα τί παίζει. Μήν ανησυχείς Νικόλα, μία περίπου ίδια διαφωνία υπήρξε και σε άλλο θέμα σήμερα, γι' αυτό μάλλον έγινε αυτό.
Άλλα κι άλλα γίνονται και μας ενόχλησε αυτό.... τι να πείς..

Πάντως, παρακολουθώ όλες αυτές τις μέρες το θέμα του POLARIS που θα μείνει για πάντα POLARIS και όλο θέλω να γράψω μα δεν βρίσκω λέξεις. Σίγουρα είναι στενάχωρο να βλέπεις ένα πλοίο να φεύγει για συναντήσει το θάνατο, όσο και αν διαφωνούν κάποιοι. Δικαίωμα τους. Το μόνο που μπορώ να πώ είναι πως καταλαβαίνω απόλυτα πώς νιώθεις αυτή τη στιγμή. Έτσι ένιωσα και εγώ με το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ. Θα το θυμάσαι ελεύθερο να ταξιδεύει και θα το κρατάς ζωντανό στην καρδιά σου. Δυστυχώς μαζί με τα αληθινά πλοία της παλιάς φουρνιάς που σιγά σιγά χάνονται, χάνεται και η πραγματική αγάπη για τα καράβια.
Φίλε Νικόλα, μην χάσεις ποτέ αυτή την πραγματική αγάπη που έχεις για τα πλοία. Είναι συναίσθημα μοναδικό και σπάνιο.

Trakman
01-03-2011, 23:49
Δεν καταλαβαίνω για ποια λογοκρισία μιλάτε. Ο τσακωμός για το ποιο βαπόρι έχει τον τίτλο του "Βάπορα" αφορά το θέμα του πλοίου; Ο Α έχει το τάδε πλοίο αγαπημένο, επομένως αυτό θεωρεί ως Βάπορα, ο Β θεωρεί το δείνα ως Βάπορα κλπ κλπ. Αν ρωτήσουμε 1000 άτομα θα ακούσουμε τουλάχιστον 500 απόψεις. Έχει θέση αυτή η συζήτηση στο θέμα του Πολάρις;
Πάμε παρακάτω παρακαλώ.

pantelis2009
01-03-2011, 23:56
Ο.Κ φίλε Trakman πάμε παρα κάτω όπως λες.
Αυτή χαρισμένη σε σένα το Νικόλα και όλους τους φίλους του ΒΑΠΟΡΑ;).

124995

giorgos....
02-03-2011, 00:43
θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για τη λέξη "λογοκρισία" που χρησιμοποίησα πιο πριν. Είχα λάθος αντίληψη της κατάστασης και της πρόθεσης του moderator και ευχαριστώ τον καλό φίλο που μου εξήγησε. Και πάλι sorry για την αντίδραση μου γιατί χωρίς να έχω πρόθεση αδίκησα τον moderator.

Νικόλας
02-03-2011, 01:06
φίλε giorgo ποτέ μα ποτέ δεν θα ξεχάσω τον ΒΑΠΟΡΑ
το 91 ήρθε στην ελλάδα(τότε ήρθα και γω στον κόσμο:D)εκτός αυτού ήταν το δεύτερο πλοίο στην ζωή που μπήκα(το ΑΘΕΝΣ ήταν το πρώτο).έχω κάνει 100άδες ταξίδια μαζί του με μποφόρια και χωρίς.πάντα ο ίδιος ΒΑΠΟΡΑΣ ήταν.θυμάμαι μια φορά από πάτρα βρήκαμε χοντρό καιρό μέχρι το Μπάρι.η θάλασσα να είναι καφέ από το ανακάτεμα.ο ΒΑΠΟΡΑΣ μέχρι να φτάσουμε να τα δίνει όλα.αν και 5-7 χρονών που είμουν ποτέ δεν φοβήθηκα.αντίθετα έτρεξα στην γέφυρα παρέα με τον καπετάν ΖΑΧΟ και την έβγαλα εκεί μαζί του μέχρι να φτάσουμε.αυτές οι αναμνήσεις δεν φεύγουν από το μυαλό μου με τίποτα
αρκετά κούρασα ας δούμε το πλωραίο σαλόνι του
124997
η μεγαλύτερη απόλαυση ήταν μετά την αναχώρηση τις μπύρες που πίναμε στο μπάρ αυτό;):cool:

akaluptos
02-03-2011, 07:40
Φιλοι μου,δεν μπορω να κανω upload foto του Polaris... Δεν ξερω γιατι.. Μπορει καπποιος να βοηθησει...?:roll:

Νικόλας
02-03-2011, 14:54
ξαναδοκίμασε καμιά φορά συμβαίνει,και μένα εχθές δεν μου τις έβαζε αλλά έφτιαξε μετά από καμιά ώρα
ας δούμε σιγά σιγά τον πραγματικό ΒΑΠΟΡΑ εκεί όπου χτυπούσε η καρδία του
ξεκινάω από το ηλ/σιο και φτάνω μέχρι λίγο έξω από το κοντρόλ
πάντα με τον ξεναγό μου ;)
να πω ότι μόλις είχαμε ανοίξει
http://www.youtube.com/watch?v=fiSoKR5GfyM
αυτός ο ήχος πόσο θα μπυ λείψει....:(
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΠΟΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΒΑΠΟΡΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΛΟΣΤΡΟΜΟ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ
ακολοθούν κι άλλα:cool:

pantelis2009
02-03-2011, 17:12
Ευχαριστούμε πολύ φίλε Νικόλα για την ξενάγηση στην καρδιά του ΒΑΠΟΡΑ. ;)
Περιμένουμε και τα υπόλοιπα.:D

Νικόλας
02-03-2011, 23:59
πάμε να δούμε και τον ΒΑΠΟΡΑ από μια άλλη γωνία :D

125119
κυριολεκτικά σκαρφάλωσα στο πιο ακριανό σημείο του ΒΑΠΟΡΑ για να την βγάλω.αφού δεν έπεσα καλά είναι :mrgreen::mrgreen:
(δεν είναι από την γέφυρα.από πάνω είναι )

Νικόλας
03-03-2011, 00:45
η αγαπημένη μου θέση στην γέφυρα !!!
έβλεπες όλη την πλώρη.ειδικά όταν είχαμε μποφόρια εκεί να δείτε γλέντια !!
125125

ΒΑΠΟΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙΣ :(

pantelis2009
03-03-2011, 08:04
Ωραίες γωνίες λήψης φίλε Νικόλα και σ' ευχαριστούμε.

pantelis2009
03-03-2011, 17:56
Πάμε να δούμε το ΒΑΠΟΡΑ (μάλλον) σε σημερινές φωτο που μου έστειλε ο φίλος;)
Χαρισμένες σε Νικόλα, ariti, CORFU, BEN BRUCE, ΤΟΜ, akaluptos, IONIAN STAR, Appia_1978, Trakman, vinman, Eng, giorgos...., ithakos, GameManiacGR και όλους τους φίλους του ΒΑΠΟΡΑ:cool:.

125139125138

Eng
03-03-2011, 18:03
Ειναι πραγματι πανεμορφο..

Νικόλας
03-03-2011, 18:25
ευχαριστούμε παντελή !
βυτία βλέπω.....και 3 μάλιστα και κάτι μου λέει ότι ο ΒΑΠΟΡΑΣ θα φάει και θα την κάνει με ελαφρά :(
ας δούμε πως πέφτει η πλώρη στο Μπάρι
125140

pantelis2009
03-03-2011, 18:59
Στο παρα 5 η μπάλα για να βρει στο ντόκ;). Αυτό είναι μαγκιά:eek::cool:. Ευχαριστούμε Νικόλα.

Eng
03-03-2011, 19:28
Στο παρα 5 η μπάλα για να βρει στο ντόκ;). Αυτό είναι μαγκιά:eek::cool:. Ευχαριστούμε Νικόλα.

Αν και η αποσταση απο το ντοκο μετραται, οπως και πρυμα, με βαση το μηκος της πορτας ετσι οπως και το πρυμνιο ετσι και το εμπλωρο εχουν τη δυσκολια τους. Εμενα με εντυπωσιαζει ανεκαθεν το εμπλωρο ρεμετζο σε ντοκους με μηδεν υποδομή.

akaluptos
03-03-2011, 19:46
Σημερα στις 12:00 ηταν προγραματισμενη η αναχωρηση του πλοιου... Ομως οι αρχες δεν ηταν καν ενημερες για την αλλαγη του ονοματος απο Πολαρις σε Λαρισα... Γραφειοκρατια και οι Ινδιοι εφτασαν στο σημειο να κανουν οτι μπορουν εως και να κανουν λογο για λαδωμα για να παρουν το πλοιο και να την κανουν για το δρομολογιο Ηγουμενιτσα-Ινδια.... Καυσιμα πηρε,νερο πηρε,φωτα αναμμενα,μηχανες εδω και μερες πανετοιμες και ανα πασα στιγμη την κανει... Περιμενα σημερα ματαια ... Μακαρι να εμενε.. Ειναι ο βασιλιας της Ηγουμενιτσας... Στεκεται περηφανος και ορθιος ακομη και στις τελευταιες του στιγμες... Bassetere κατω απο το ονομα Larisa και η νεα σημαια ανεμιζει απο σημερα στο πιο ψηλο deck του βαπορα... Νικολα,εχεις κανει φοβερη δουλεια...

ithakos
03-03-2011, 20:02
Πάμε να δούμε το ΒΑΠΟΡΑ (μάλλον) σε σημερινές φωτο που μου έστειλε ο φίλος;)
Χαρισμένες σε Νικόλα, ariti, CORFU, BEN BRUCE, ΤΟΜ, akaluptos, IONIAN STAR, Appia_1978, Trakman, vinman, Eng, giorgos...., ithakos, GameManiacGR και όλους τους φίλους του ΒΑΠΟΡΑ:cool:.

125139125138

Ευχαριστούμε Παντελή.......το πλοίο αυτό έχει μία καραβολατρική ομορφιά και θα λείψει από τις ελληνικές θάλασσες....καλό ταξίδι στο ΒΑΠΟΡΑ.......

pantelis2009
03-03-2011, 20:09
ευχαριστούμε φίλε akaluptos για τα νεότερα και αναμένουμε, νέα σου και καμιά φωτο:(.

GameManiacGR
03-03-2011, 23:28
Ευχαριστώ φίλε Παντελή για τις αφιερώσεις..Πραγματικά κρίμα που φεύγει το πλοίο...Το θυμάμαι σαν τώρα που ερχόταν στην Πάτρα παλιά αλλά δυστυχώς δεν έχω καμία φωτογραφία του από τότε...

Νικόλας
04-03-2011, 00:12
το κοντρόλ του ΒΑΠΟΡΑ :(
125158

Eng
04-03-2011, 16:49
Υπεροχη φωτογραφια.. Οπως εχω πει αρσενικο βαπορι!!

pantelis2009
04-03-2011, 17:40
Υπέροχη φίλε Νικόλα και ανταποδίδω με μία κοντινή, με το νέο του όνομα:(.
Χαρισμένη σε σένα, ariti, Eng, Trakman, GameManiacGR, ithakos, akaluptos, CORFU, Appia_1978 και όλους τους φίλους του πλοίου.

125194

thanos
05-03-2011, 02:20
περα απο το συναισθημα το seatrade ειναι υπερβολικα οικονομικοτερο(ειδικα το τελευταιο χρονο ι εταιρια σκεφτοντανε ακομα και το τελευταιο ευρω) στα καυσιμα αλλα και πιο αξιοοπλοο...φισικα με οσους εχο τυχει να συνεργαστω και στα δυο βαπορια με γνησιους βεντουραδες ολοι προτιμαμε το Polaris..και ειδικα οσοι ειμαστε απο ηγουμενιτσα...το βαπορι αυτο μας επνευει μια ζεστασια σαν να ηταν το σπιτι μας...παντως με τον πρακτορα που μιλησα και με τον αρχικαπετανιο,ειπανε οτι θα ναυλοθει απο τους μαου μαου και στην θεση του Polaris θα φερουν ενα απο τα Ropax(τουλαχιστον θα το προσπαθησουν)...με καθε επιφιλαξη,μεταφερω αυτα που μοθ ειπανε οι υπευθηνοι...POlaris=ενα ονομα,μια ιστορια ατελιωτη:(

polykas
05-03-2011, 12:01
Ξεκινάει το πλοίο για το μεγάλο ταξίδι.

Νικόλας
05-03-2011, 16:14
ΒΑΠΟΡΑ ΑΝΤΙΟ !ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ !ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ !!!!
125273

GameManiacGR
05-03-2011, 16:17
Καλό ταξίδι Polaris.....

pantelis2009
05-03-2011, 18:18
Όπως τα είπες φίλε polykas είναι τα πράγματα και Ο ΒΑΠΟΡΑΣ ξεκίνησε για το μεγάλο του ταξίδι.
Απ' ότι μου είπε ο φίλος ariti οι Ινδοί μπλέξανε τα μπούτια τους και αργήσαν πάρα πολύ να πάρουν την άγκυρα. Αλλά και τώρα είναι ακόμη λίγο κάτω απο την Κέρκυρα με 8,9 knots και πορεία 146.
Και μιά φωτο στις 13.25 την ώρα που αναχωρούσε χαρισμένη σε Νικόλας, ariti, CORFU, polykas, Eng, Trakman, GameManiacGR, ithakos, akaluptos, Appia_1978, BEN BRUCE, vinman,ΤΟΜ, IONIAN STAR, thanos, giorgos.... και όλους τους φίλους του ΒΑΠΟΡΑ.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ.:(

125280

Νικόλας
05-03-2011, 18:30
πωωωω τι μας κάνεις τέτοιες ώρες :(
ευχαριστούμε για άλλη μια φορά
καλά θα κάνουν οι ινδοί να τον προσέξουν ούτε γραντζουνιά μέχρι να φτάσει.ήθελαν και ρυμουλκό για να το ανοίξουν από το ΣΚΑΙ.τόσο ανικανότητα ?από τα ποιο ισχυρά προπελάκια έχει ο ΒΑΠΟΡΑΣ έλεος :mad:
ας δούμε και ένα βιντεάκι.συγνώμη για την ποιότητα αλλά είναι από το προηγούμενο κιν που είχα:D
http://www.youtube.com/watch?v=EDr1MEqJIUc

pantelis2009
05-03-2011, 19:09
Σ' ευχαριστούμε και σένα Νικόλα για το βίντεο και βλέπουμε το ΒΑΠΟΡΑ με καλό δρόμο. Όχι σαν τους Ινδούς που το πάνε τώρα με 9,1:roll:.

Νικόλας
05-03-2011, 19:14
μια χαρά δρόμο είχαμε εκείνη την μέρα.αργήσαμε και λιγάκι και του δώσαμε κάτι παραπάνω :D
τα 17 μιλια τα είχαμε πιάσει αν θυμάμαι καλά
από την ίδια μέρα πριν πάω πάνω είμου κάτω
ορίστε και άλλο ένα
http://www.youtube.com/watch?v=OSDe8fiPLBY
οι ινδοί καλά θα κάνουν να το προσέξουν.αυτή την στιγμή έχουν στα χέρια τους ενα βαπόρι που έχει ζωή ακόμα και μπορεί χαλαρά να προσφέρει κάπου άλλου,και όχι μια σκαράκα που είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση και πάει για κόψιμο

proussos
05-03-2011, 19:52
125294
125293
125292

Αντίο POLARIS...
Μαζί με το αδελφό του SIREN (VENUS)...άφηναν στόματα ανοικτά σε όποιο ντόκο και να έδεναν !

pantelis2009
05-03-2011, 20:04
Ευχαριστούμε Νικόλα για τα ωραία σου. Καλύτερη .....μουσική δεν θα μπορούσες να βάλεις;).
Φίλε proussos σ' ευχαριστούμε για τις υπέροχες φωτο, όσο για τα "στόματα ανοικτά" τα άφηναν εξεπίτηδες έτσι, για να δείχνουν ότι όλα όσα υπήρχαν στο ντόκο χωρούσαν μέσα τους;):cool:.

akaluptos
05-03-2011, 20:23
Στις 8παρα σηκωσε καταπελτες το πολαρις. Οι μηχανες φουλ,το πλοιο ξεκινησε αλλα υπηρξε προβλημα αρχικα στις ασφαλειες των φινιστρινιων. Με το περας των 2 ωρων το πλοιο δεν καταφερε να λυσει το προβλημα. Διακριτικα παρακολουθουσε την την αναχωρηση του ενα ρυμουλκο. Οταν ξεπεραστηκε το προβλημα με τις ασφαλειες , οι Ινδιοι δεν εβγαζαν ακρη με τις αγκυρες..Στις 8παρα ξεκινησε η διαδικασια και το πλοιο τλκ αναχωρησε 4παρα κατω απο καταρακτωδη βροχη. Εως και την τελευταια του στιγμη επεμενε να μεινει... Την μια το ενα,την αλλα το αλλο, δεν ηθελε να αποχωριστει με τπτ το λιμανι.. Στελεχος της εταιρειας που το αγορασε με πλησιασε και με ρωτησε γτ το φωτογραφουσα. Εμαθα οτι αρχικα θα παει στην Ινδια και θα κριθει εκει αν θα διαλυθει... Μακαρι να ζησει αλλα...δεν το πιστευω ομως.. Σε πολυ ασχημη κατασταση ο καταπελτης του πλοιου.. Θα μας λειμει παρα πολυ.. Καλο σου ταξιδι POLARIS...........

Νικόλας
05-03-2011, 20:35
αλήθεια εδώ και πόσες ώρες προσπαθώ να πω κάτι για τον ΒΑΠΟΡΑ και δεν βρίσκω λόγια
θυμάμαι τόσες πολλές ιστορίες και άλλες τόσες που μου έχουν πει άνθρωποι που το έχουν ταξιδέψει.απλά όλες έχουν το ίδιο συμπέρασμα.ΗΤΑΝ ΒΑΠΟΡΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ !ΒΑΠΟΡΙ που όταν μας έπιασε το 12 μια μέρα στην αδριατική ΄΄πόνεσε΄΄δεν σας κρύβω ότι φοβηθηκάμε κιόλας αλλά ο καθ ένας από μέσα του του έδινε κουράγιο.δεν ξέρω τι να πω αλήθεια.υπήρξε πλήρωμα που ήταν στον ΒΑΠΟΡΑ πάνω από 10 ετία.για ποιον να πω τον μαστρο ΘΑΝΑΣΗ, τον βοηθό του Σπύρο Μπάλλα:cool:;)(και όχι μόνο),τον πρώτο μηχανικό που ήταν από την παραλαβή του τρίτος?για τους ναύτες του ?δεν συνεχίζω άλλο δεν μπορώ :(
απλά ένα ακόμα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην εταιρία του που μας-μου-έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω έναν ΒΑΠΟΡΑ και ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλο το πλήρωμά του για όλες τις ευχάριστες στιγμές που είχαμε

ΒΑΠΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΑΧΑΣΩ ΠΟΤΕ.ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ !

pantelis2009
06-03-2011, 08:45
Ο ΒΑΠΟΡΑΣ ή δεν θέλει να φύγει απο την Ελλάδα ή οι Ινδοί δεν ξέρουν την τύφλα τους απο πλοία:D.
Ο ΒΑΠΟΡΑΣ είναι ανοικτά, στο κάτω μέρος της Ζακύνθου με 9 knots και πορεία 119.:roll:

Νικόλας
06-03-2011, 13:08
καλά το πρώτο είναι το μόνο σίγουρο :D
λές να περάσει από κανένα Πειραιά ?:confused:

giorgos....
06-03-2011, 15:07
Φίλε Νικόλα ψάχνοντας ένα άλμπουμ με φωτογραφίες βρήκα μέσα την παρακάτω φωτογραφία η οποία είναι πιθανώς από κάποιο παλιό διαφημιστικό της VENTOURIS FERRIES....
Αφιερωμένη σε σένα λοιπόν..
125390

polykas
06-03-2011, 15:20
125294
125293
125292

Αντίο POLARIS...
Μαζί με το αδελφό του SIREN (VENUS)...άφηναν στόματα ανοικτά σε όποιο ντόκο και να έδεναν !
Υπέροχες και μοναδικές οι φωτογραφίες του φίλου proussos.

Νικόλας
06-03-2011, 16:16
Φίλε Νικόλα ψάχνοντας ένα άλμπουμ με φωτογραφίες βρήκα μέσα την παρακάτω φωτογραφία η οποία είναι πιθανώς από κάποιο παλιό διαφημιστικό της VENTOURIS FERRIES....
Αφιερωμένη σε σένα λοιπόν..
125390
ευχαριστώ πολύ φίλε !!αυτή κάποτε υπήρχε σε αφίσα και μέσα στο ΠΟΛΑΡΙΣ αλλά την έβγαλαν
πάντως χαμένη δεν πήγε ;):cool:
ας δούμε και το μεσαίο του ΒΑΠΟΡΑ
125407
έχει και άλλο από πίσω δεν είναι μόνο αυτό.απλά βαριόμουν να πάω πίσω πίσω :mrgreen:

pantelis2009
06-03-2011, 16:53
Υπέροχες φίλοι giorgos.... & Νικόλα. Ας δούμε το ΒΑΠΟΡΑ με το όνομα που θα μας μείνει. Φωτο στις 27-02-2011 χαρισμένη σε όλους τους φίλους του ΒΑΠΟΡΑ;).

125413

Νικόλας
08-03-2011, 02:42
ευχαριστούμε παντελή !!

ΑΝΤΙΟ ΒΑΠΟΡΑ
125676
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ,ΓΙΟΡΤΕΣ,ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΒΑΠΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 96 ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ !

pantelis2009
08-03-2011, 08:17
Έχει χαθεί απο το AIS, ξέρει κανείς που είναι ο ΒΑΠΟΡΑΣ;).
Ευχαριστούμε Νικόλα.:cool::eek:.

Rocinante
08-03-2011, 09:53
Έχει χαθεί απο το AIS, ξέρει κανείς που είναι ο ΒΑΠΟΡΑΣ;).
Ευχαριστούμε Νικόλα.:cool::eek:.
Παντελη το τελευταιο στιγμα του πλοιου ηταν νοτιως της Κρητης. Δυστυχως απο εχτες εχει τεθει εκτος λειτουργιας ο σταθμος ληψεως της Αλεξανδρειας.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-03-2011, 10:08
ευχαριστούμε παντελή !!

ΑΝΤΙΟ ΒΑΠΟΡΑ
125676
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ,ΓΙΟΡΤΕΣ,ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΒΑΠΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 96 ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ !

ENTAΞΕΙ, ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΡΑΒΟΛΑΤΡΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ...

proussos
08-03-2011, 11:43

...Και λίγα κάνει ο Νικόλας !
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ καλό θα είναι να αφήσεις αυτούς που έχουν σχέση με τα βαπόρια , να εκφραστούν και να αντιδράσουν όπως νοιώθουν.
Υπάρχουν άνθρωποι που τον χώρο εργασίας τον νοιώθουν τόσο οικείο πολύ απλά επειδή έχουν να θυμούνται μόνο καλές στιγμές και μόνο καλούς συνεργάτες.
Όταν καταφέρεις κι εσύ κάποτε να αισθανθείς ένα πλοίο σαν να είναι το σπίτι σου , τότε θα καταλάβεις πως είναι να σου "παίρνουν" το σπίτι ή να στο "γκρεμίζουν".

pantelis2009
08-03-2011, 13:02
...Και λίγα κάνει ο Νικόλας !
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ καλό θα είναι να αφήσεις αυτούς που έχουν σχέση με τα βαπόρια , να εκφραστούν και να αντιδράσουν όπως νοιώθουν.
Υπάρχουν άνθρωποι που τον χώρο εργασίας τον νοιώθουν τόσο οικείο πολύ απλά επειδή έχουν να θυμούνται μόνο καλές στιγμές και μόνο καλούς συνεργάτες.
Όταν καταφέρεις κι εσύ κάποτε να αισθανθείς ένα πλοίο σαν να είναι το σπίτι σου , τότε θα καταλάβεις πως είναι να σου "παίρνουν" το σπίτι ή να στο "γκρεμίζουν".
Συμφωνώ και επαυξάνω σε αυτά που λέει ο φίλος proussos. Για το Νικόλα ήταν το σπίτι του, οι φίλοι του............ και κάτι που δεν θα ξανα δει απο κοντά. Το τι έχει ζήσει μέσα σε αυτό το πλοίο, το περιγράφει κάθε στιγμή, σε κάθε του post. Αγάντα Νικόλα.
Η Φωτο απο το ΒΑΠΟΡΑ χαρισμένη στο Νικόλα....στο Νικόλα.....στο Νικόλα και όλους τους φίλους του;).

125701

Νικόλας
08-03-2011, 15:01
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗ την απάντηση την πήρες από τους φίλους proussos και παντελή !
καταλαβαίω για κάποιους είναι υπερβολή αλλά αν δεν το ζήσεις δεν το καταλαβαίνεις...και φυσικό είναι !
πάμε να δούμε μια φώτο !μόλις ανοίξαμε έξω από τον δίαυλο...και μέχρι να στρώσουν οι μηχανές είπαμε να βγάλουμε καμιά φώτο :D
125715
αφιερωμένη στους φίλους παντελή,proussos,sea serenade και τους φίλους του πραγματικού ΒΑΠΟΡΑ

παντελή ευχαριστώ για την φώτο !

pantelis2009
08-03-2011, 16:24
Γειά σου Νικόλα με τα ωραία σου. Ευχαριστώ;):D.

Νικόλας
09-03-2011, 01:23
ότι φώτο έχω από τον ΒΑΠΟΡΑ(και αξίζει)θα τις βάλω οπότε υπομονή μερικές μέρες ακόμη :mrgreen:
σήμα κατατεθέν για μένα οι τρομερές τζιμινιέρες του, με τον βαπορίσιο ήχο !!(έχει και βιντεάκι)
125769
τρομερή θέα για όποιον έχει πάει εκεί πάνω που είναι οι προβολείς:cool:.κρίμα δεν είχα την μηχανή μαζί μου.πολύ ψηλά βρε αδερφέ !!!
οι τζιμινιέρες γυαλίζουν....αααα ρε ΒΑΠΟΡΑΑΑΑ :(
και άλλη μια με την βροχή να μας έρχεται σιγά σιγά στο Μπάρι.αλλά όλα τα λεφτά ήταν τα μποφόρια που φάγαμε εκείνη την μέρα
125770
έτρεμα από το κρύο γι αυτό είναι λίγο θολή :D

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-03-2011, 08:33
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗ την απάντηση την πήρες από τους φίλους proussos και παντελή !
καταλαβαίω για κάποιους είναι υπερβολή αλλά αν δεν το ζήσεις δεν το καταλαβαίνεις...και φυσικό είναι !
πάμε να δούμε μια φώτο !μόλις ανοίξαμε έξω από τον δίαυλο...και μέχρι να στρώσουν οι μηχανές είπαμε να βγάλουμε καμιά φώτο :D
125715
αφιερωμένη στους φίλους παντελή,proussos,sea serenade και τους φίλους του πραγματικού ΒΑΠΟΡΑ

παντελή ευχαριστώ για την φώτο !ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΑΣ,ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ; ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ("ΑΡΚΑΔΙ" ΚΑΙ "ΕΝΩΣΙΣ"),Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 2 ΕΤΩΝ ΠΑΙΔΑΚΙ,ΣΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΜΠΗΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟ 1977 ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ "ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ".
ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΒΑΠΟΡΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΣΚΡΑΠ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΑΠΟΡΙ ΟΠΩΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ POLARIS).AΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΚΡΙΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΟΛΑΤΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΒΑΠΟΡΙ,ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΜΟΙΡΑΙΑ,Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ. Η ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,Η ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΑΝ ΜΟΥΣΕΙΟ 'Η ΑΛΛΟ ΣΤΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΑ.

pantelis2009
09-03-2011, 08:46
Όποτε φίλε ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ αφήνουμε τον άλλο να εκφραστεί με τον δικό του τρόπο, εμείς δεν είπαμε τίποτε εναντίων σου;):D.

proussos
09-03-2011, 11:08
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΑΣ,ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ; ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ("ΑΡΚΑΔΙ" ΚΑΙ "ΕΝΩΣΙΣ"),Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 2 ΕΤΩΝ ΠΑΙΔΑΚΙ,ΣΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΜΠΗΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟ 1977 ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ "ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ".
ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΒΑΠΟΡΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΣΚΡΑΠ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΑΠΟΡΙ ΟΠΩΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ POLARIS).AΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΚΡΙΣΗ ΥΣΤΕΡΙΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΟΛΑΤΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΒΑΠΟΡΙ,ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΜΟΙΡΑΙΑ,Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ. Η ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,Η ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΑΝ ΜΟΥΣΕΙΟ 'Η ΑΛΛΟ ΣΤΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΑ.

Εντάξει ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ , μην κάνεις έτσι...κι εμείς καραβολάτρες είμαστε...
Δεν υπάρχει λόγος να απολογείσαι !

Νικόλας
09-03-2011, 12:08
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΑΣ,ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ; ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ("ΑΡΚΑΔΙ" ΚΑΙ "ΕΝΩΣΙΣ"),Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 2 ΕΤΩΝ ΠΑΙΔΑΚΙ,ΣΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΜΠΗΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟ 1977 ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ "ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ".
φίλε μου εσύ δεν κατάλαβες καλά μάλλον.δεν σε στήσαμε στον τοίχο ούτε βιογραφικό σου ζητήσαμε να μας πεις !
όλοι καραβολάτρες είμαστε αλλά ο καθένας αντιδρα διαφορετικά.φυσικό δεν είναι ?δεν αντιδρούν όλοι το ίδιο.εμένα καλός η κακκός αυτός είναι ο τρόπος μου.το έζησα το ένιωσα και θέλω να το αποχαιρετήσω όπως μπορώ !λίγο ακόμα υπομονή να βάλω ότι έχω από τον ΒΑΠΟΡΑ και τέρμα :D

pantelis2009
09-03-2011, 16:45
Νικόλα περιμένουμε και το βιντάκι που μας έταξες:roll:;).

giorgos....
09-03-2011, 23:16
Ο καθένας μας αντιδρά διαφορετικά και αλίμονο αν αντιδρούσαμε όλοι το ίδιο. Το θέμα είναι όμως να σεβόμαστε την άποψη και τη συμπεριφορά του άλλου εφόσον δεν μας θίγει σε κάτι..

Νικόλα.... το βιντεάκι ξέχασες:cool::cool:

Νικόλας
09-03-2011, 23:50
χαχαχα δεν το ξέχασα απλά πρέπει να το βάλω πρώτα στο youtube :D
είναι από κιν όμως σας το λέω.δεν είχα μπαταρίες εκείνη την μέρα:x
σε κανένα 10 λεπτο θα το βάλω

Maroulis Nikos
10-03-2011, 00:03
χαχαχα δεν το ξέχασα απλά πρέπει να το βάλω πρώτα στο youtube :D
είναι από κιν όμως σας το λέω.δεν είχα μπαταρίες εκείνη την μέρα:x
σε κανένα 10 λεπτο θα το βάλω
Νικόλα Περιμένουμε ;)

Νικόλας
10-03-2011, 00:24
έτοιμαααααααα !!!
επειδή το ένα δεν μου αρέσει(πολυ vibration)είναι και απο κιν χάλια...αλλά ο ήχος από τις μηχανές όλα τα λεφτά :D
http://www.youtube.com/watch?v=8oc1ztvgSTg
και επειδή νιώθω τύψεις ότι είναι μούφα ορίστε και άλλο ένα
δεν θέλετε να δείτε πως ανηφορίζει η πλώρη ?ορίστε
http://www.youtube.com/watch?v=gfWG4hiB-8c
συγνώμη για την αγριοφωνάρα μου :mrgreen:
εκείνη την μέρα κάποιος φίλος τραβούσε από απέναντο βιντεάκι από την άφιξη μας μέχρι που ανοίξαμε το visor !νομίζω ήταν ο φίλος SEA PILOT :D
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
(έχουμε και συνέχεια;))

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-03-2011, 07:59
Ο καθένας μας αντιδρά διαφορετικά και αλίμονο αν αντιδρούσαμε όλοι το ίδιο. Το θέμα είναι όμως να σεβόμαστε την άποψη και τη συμπεριφορά του άλλου εφόσον δεν μας θίγει σε κάτι..

Νικόλα.... το βιντεάκι ξέχασες:cool::cool:ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΚΤΡΕΠΕΤΑΙ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ,ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΠΩ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΗΞΑΝ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ OFF TOPIC.

pantelis2009
10-03-2011, 10:14
Ευχαριστούμε Νικόλα, η πλώρη ανεβαίνει σαν να θέλει να κοιτάξει το Θεό .........και αναμένουμε;). Κάτι μας έταξες πάλι:D.

Νικόλας
10-03-2011, 17:16
POLARIS όπως το γνώρισα !!!
125940
λίγες μέρες πριν το σβήσουν :(

pantelis2009
10-03-2011, 17:22
Και όπως θα μείνει στις καρδιές όσων το αγάπησαν;).

Νικόλας
15-03-2011, 12:31
ας δούμε και άλλο ένα βιντεάκι(δεν είναι και το καλύτερο)
σε ένα εξπρες μας !!

http://www.youtube.com/watch?v=oJ1JvcCS6MU

f/b delfini
15-03-2011, 15:32
ας δούμε και άλλο ένα βιντεάκι(δεν είναι και το καλύτερο)
σε ένα εξπρες μας !!

http://www.youtube.com/watch?v=oJ1JvcCS6MU
Αρκετά καλό, σχεδον τελιο!!!!!!!!!!!!!!

pantelis2009
15-03-2011, 16:13
Ευχαριστούμε Νικόλα και μιά φωτο απο μένα, τραβηγμένη απο τον φίλο μου ariti στις 27/02/2011.
Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου.;)

126495
http://www.nautilia.gr/forum/images/misc/pencil.png

mateo p
15-03-2011, 22:40
μπορω να ρωτησω κατι το καραβι εχει φυγει απο ελλαδα? γιατι σημερα ειδα ενα σχεδον ιδιο πλοιο να περναει ανοιχτα απο τηνο...

giorgos_249
15-03-2011, 22:49
Το πρωϊ ήτανε έξω από το Port Said..........

Νικόλας
16-03-2011, 01:05
μπορω να ρωτησω κατι το καραβι εχει φυγει απο ελλαδα? γιατι σημερα ειδα ενα σχεδον ιδιο πλοιο να περναει ανοιχτα απο τηνο...
που τέτοια τύχη :(

Rocinante
16-03-2011, 17:26
Λιγα μιλια ακομα για το Σουεζ...

Νικόλας
17-03-2011, 01:07
έφτασε ο ΒΑΠΟΡΑΣ και ο Νίκος μες την καλή χαρά ;)
126670
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΒΑΠΟΡΑ

pantelis2009
17-03-2011, 07:25
Νικόλα πάει να συναντήσει το φίλο του;).

Νικόλας
18-03-2011, 09:27
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΑΠΟΡΑ
126834
άλλο ένα δρομολόγιο έφτασε στο τέλος του !

CORFU
18-03-2011, 15:55
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΑΠΟΡΑ
126834
άλλο ένα δρομολόγιο έφτασε στο τέλος του !
ομορφη φωτο αλλα εγω θα στην κανω λιγο πιο μελαγχολικη:(
126845
παντα με την αδεια σου;)

Νικόλας
18-03-2011, 16:04
πω πω μας έστειλες τώρα !!!
φυσικά ελεύθερα :D
ας δούμε και άλλη μια από την επισκευή του στην Ηγουμενίτσα όπου δεν ξαναταξίδεψε :(
126846
θα δείτε τις αλλαγές λαμαρίνων που έγιναν στο open deck.γενικά έπεσε χοντρή επισκευή σε λαμαρίνα, τάγκια(είχε γίνει και στο Πέραμα.καινούργια όλα) παντού.τίποτα δεν μας έλεγε ότι το ΒΑΠΟΡΙ θα μας φύγει

pantelis2009
18-03-2011, 18:03
Μας έστειλε Βαγγέλη;)
Υπέροχες Νικόλα και σ' ευχαριστούμε.

ayfa74
18-03-2011, 20:16
γιατί του άλλαξαν το όνομα όταν "τοπιγαν" για διάλυση

Νικόλας
19-03-2011, 01:33
έτσι συμβαίνει όταν ένα πλοίο μας αφήνει !!
αλλά μόλις είδα ότι τόσο καιρό δεν σας έχω δείξει το κατάμπαρο του ΒΑΠΟΡΑ
ορίστε(το μισό έχει και άλλο από πίσω:mrgreen:)
126893

Νικόλας
19-03-2011, 14:29
μόλις αφήσαμε πίσω μας την Κέρκυρα και πάμε για Ηγουμενίτσα !!
πρωί πρωί άφιξη και είχε ένα κρύο....πωωω :p
126959

akaluptos
19-03-2011, 18:19
Το πλοιο μας περασε και απο το Σουεζ και πλεον θα κανει το τελευταιο κομματι του ταξιδιου του, πριν απο το τελος του...:( Πριν χαθουν οριστικα οι γραμμες του... Το νεο ομως εχει να κανει οτι το seatrade θα το ακολουθησει καθως θα εχει την ιδια μοιρα με το Polaris... Χαμος.... Ραγδαιες εξελιξεις για την Ventouris Ferries μιας και το ομοσταυλο πλοιο του Μπαρι δεν μπορει να λαβει πιστοποιητικα με τπτ... Παρα τις οποιες προσπαθειες γινονται το 38 ετων seatrade ειναι αδυνατο να παρει πιστοποιητικα... Επρεπε να μεινει το Polaris τουλαχιστον για φετος για να διαμορφωνουν τα δεδομενα γαι την εταιρεια καθως με τα νεα δεδομενα θα μεινει μονο το ναυλωμενο Olympus της NEL και adriatic.. Θα ακολουθησει ο Theofilos???? Το σιγουρο ειναι οτι η κοινοπραξια Ionian King-Polaris εσπασε μιας και τα δυο πλοια αφησαν την γραμμη. Το μεν για πωληση,το δε για διαλυση... Το seatrade ειναι αναγκασμενο να ακολουθησει το ταξιδι του Polaris... Δυστυχως τα πραγματα εχουν αλλαξει δραματικα... :(

ithakos
19-03-2011, 19:16
μόλις αφήσαμε πίσω μας την Κέρκυρα και πάμε για Ηγουμενίτσα !!
πρωί πρωί άφιξη και είχε ένα κρύο....πωωω :p
126959

Nικόλα παρακολουθώ τα ποστ σου τόσο καιρό και θα ήθελα να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις εξαιρετικές λεπτομερείς και σπάνιες φωτογραφίες που μας χαρίζεις...αυτό το όμορφο καράβι ο "βάπορας σου" όπως λες πραγματικά έχει λείψει από τα ελληνικά νερά και όλοι οι καραβολάτρες στεναχωρήθηκαν για ακόμα ένα στολίδι της Ελληνικής Ακτοπλοίας.

pantelis2009
19-03-2011, 19:30
Άλλη μιά απο τις 27/02/2011 (λίγο κουνημένη κάποιο πλοίο φαίνεται πέρασε δίπλα απο το φίλο Γιώργο και τον κούνησε;)) αλλά με αξία γιατί ακόμη γράφει το όνομα του.
Χαρισμένη στο Νικόλα, CORFU, Trakman, ariti, Appia_1978, sea serenade, ithakos, akaluptos, Ιθάκη και όλους τους φίλους του πλοίου.

127029

Νικόλας
19-03-2011, 20:33
φίλε ithakos σ ευχαριστώ πραγματικά !!
παντελή για ακόμη μια φορά ευχαριστούμε εσένα και τον φίλο σου !
ας δούμε το κατάμπαρο ολόκληρο αυτή την φορά
127042
την μπουρού του ΒΑΠΟΡΑ την έχει ακούσει κανείς ??όχι ε...σε λιγάκι θα την ακούσετε
πραγματικά αρσενικό ΒΑΠΟΡΙ :D

pantelis2009
19-03-2011, 21:01
Κάτι μας έταξες και το περιμένουμε;).

Νικόλας
19-03-2011, 21:39
σας έταξα κάτι και δεν το έκανα ??:D
ορίστε όλο δικό σας !
http://www.youtube.com/watch?v=cm8xWb1ClZI
κρίμα που δεν τα την ξανα ακούσω :(
Α ΡΕ ΒΑΠΟΡΑΑΑ

Νικόλας
20-03-2011, 14:26
άλλη μια φώτο από μια ιστορική πλέον συνάντηση !
127129
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!
ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΒΑΠΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ....ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ

pantelis2009
20-03-2011, 16:51
Ευχαριστούμε φίλε Νικόλα για το βίντεο και την φωτο.
Η φωτο θα μπορούσε να έχει τίτλο " Ραντεβού στην Ινδία";).

Νικόλας
21-03-2011, 00:39
αχ...μην τα λές αυτά έτσι :D
τελευταία τους συνάντηση δίπλα δίπλα στην Ηγουμενίτσα με βροχή και κρύο !
127214
πείρα φωτογραφική,το μηχανάκι αλλά ο καιρός δεν με άφησε να κάνω κάτι καλύτερο τέσπα
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
Α ΡΕ ΒΑΠΟΡΕΕΕΣ :(

giorgos....
21-03-2011, 02:26
Τα έχεις κάνει όλα για το βαπόρι που αγαπάς φίλε Νικόλα και αυτό είναι που μετράει..
Είναι να μην κολλήσεις με Βεντουροκάραβο.. άμα κολλήσεις δεν υπάρχει γιατρειά..:):)

pantelis2009
21-03-2011, 08:19
Δώστα όλα Νικόλαααααααααααααααααααααααα;):D

Rocinante
21-03-2011, 09:11
Περιμενα το πλοιο να βρισκεται πολυ πιο μακρυα αλλα μολις τωρα το εντοπισα ανοιχτα της Jeddah...

Νικόλας
21-03-2011, 16:11
Τα έχεις κάνει όλα για το βαπόρι που αγαπάς φίλε Νικόλα και αυτό είναι που μετράει..
Είναι να μην κολλήσεις με Βεντουροκάραβο.. άμα κολλήσεις δεν υπάρχει γιατρειά..:):)
άστα να πάνε !:D
ας δούμε τιμόνι
127248
πλωριαια καθίσματα πούλμαν
127249
το σύστημα του καταπέλτη όταν ανοίγει
127250

pantelis2009
21-03-2011, 17:26
Περιμενα το πλοιο να βρισκεται πολυ πιο μακρυα αλλα μολις τωρα το εντοπισα ανοιχτα της Jeddah...
Δεν έκανες όμως copy το AIS να το δούμε και μεις, όπως έκανα εγώ το Λισσός στο θέμα του;).
Ευχαριστούμε Νικόλα, δώσεεεεεεεεεε:D.

Rocinante
21-03-2011, 18:50
Δεν έκανες όμως copy το AIS να το δούμε και μεις, όπως έκανα εγώ το Λισσός στο θέμα του;).

Τωρα πια ειναι αργα. Νεο ραντεβου στο Τζιμπουτι ;)

Rocinante
31-03-2011, 21:05
Πριν 3 ωρες.........

128339

giorgos_249
31-03-2011, 21:13
άστα να πάνε !:D
ας δούμε τιμόνι
127248
πλωριαια καθίσματα πούλμαν
127249
το σύστημα του καταπέλτη όταν ανοίγει
127250

οπα, ΔΩΣΕΕΕΕΕ! Εξαιρετικες!! Ειδικα το τιμονι, εκει θα σταθω καθως σημερα ολα το εχουν αντικαταστησει με υδραυλικο.......Το ιδιο ειναι να πιανεις ενα μοχλο με το να γυρνας ενα παραδοσιακο ξυλινο η ενα πιο μοντερνο οπως του Πολάρις;; Δεν θα το έλεγα........

Πολυτιμο υλικο για το 3d model που η κατασκευη αργει αλλα προχωραει..........

Νικόλας
31-03-2011, 23:56
τι και αν έφυγες ρε ΒΑΠΟΡΑ εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ !!!!

ο ''μικρός'' καταπέλτης
128358

μια γωνίτσα από το σαλόνι του !
128359

η θέα από το πλωριαίο σαλόνι (όταν έχει μποφόρια ήταν όλα τα λεφτά !!όλο μέσα βουτούσε το άτιμο !!!)
128360

Α ΡΕ ΒΑΠΟΡΑ :(

pantelis2009
01-04-2011, 08:23
Ευχαριστούμε τους φίλους rocinante & Νικόλα. Δώστεεεεεεεεεεεεεεεε:D

akaluptos
01-04-2011, 20:39
Καλησπερα φιλοι μου.. Ας δουμε καποια γεγονοτα τα οποια διαδραματιστηκαν τελευταια στο Polaris.. Αφου το πλοιο φορεσε τις πορτες του στα γκαραζ,εκανε μια μινη ανακαινισουλα και στους εσωτερικους χωρους (διχως να εχω εικονα). Παρα πολυ λαμαρινα χρησιμοποιηθηκε και το πλοιο εδειχνε ετοιμο γαι δραση. Το πρωτοκολλο ομως θα μειωνοταν σημαντικα με τους νεους κανονισμους... Την επομενη και μετα το περας των εργασιων ο Βεντουρης αλλαξε γνωμη. Το πλοιο πουληθηκε ξαφνικα παροτι εδειχνε νεκρο εδω και 4 μηνες. Ειχα δει τουλαχιστον 3-4 φορες κυριως βραδινες ωρες να το πηγαινουν ανοιχτα στο υψος του διαυλου για να το δουλευουν και λιγο. Οι ναυτικοι αναμεναν να ξεκινησει.. Με οποιον μιλουσες απ αυτους ολοι περιμεαν να ξεκινησει.. Οχι ομως... Πριν ερθουν οι Ινδοι ξηλωθηκαν ολα εσωτερικα , ΤΑ ΠΑΝΤΑ... Το πλοιο εφυγε γυμνο... Πια σαπια ειχαν ακουστει οτι θα ταξιδευε... Ψεματα.. Τελειωσε το καραβι μας... Και τυπικα σε λιγες μερες θα αποτελει παρελθον....

Νικόλας
02-04-2011, 00:29
ανακαινισουλα δεν είχε κάνει !όπως ήταν έμεινε απλά αλλάχτηκαν κάποια πλακάκια και μπήκαν νέα και κάτι άλλες δουλίτσες
γενικά έπεσε πολύ δουλεία στο πλοίο.όλα τα τάγκια καινούργια ήταν
σε όλα βάλανε νέες λαμαρίνες.πρύμα στο κυρίος γκαράζ τις είχαν αλλάξει σχεδόν όλες
και στο open deck μπήκαν, επίσης θα βάζανε και στην αριστερή τζιμινιέρα !
να πω και κάτι άσχετο....δεν θα ξεχάσω όταν είχαν μπεί στην γραμμή τα φαστ Ι,,ΙΙ
ήρθαν μια μέρα στο Μπάρι κάτι ναύτες στο ΠΟΛΑΡΙΣ και ρώτησαν πόσα βάζει μέσα. 140 η απάντηση και αν τα βάλεις τσίμα τσίμα 145.φυσικά έγινε μεταβολή και πήγαν πάλι πίσω στο καράβι τους.
Στο άλλο ταξίδι ρώτησαν πόσα ασυνόδευτα βάζει σκέτα μόνο ασυνόδευτα.η απάντηση κοντά στα 400 !!
ε κάπου εκεί σταμάτησαν και οι ερωτήσεις :D
ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΒΑΠΟΡΑΣ

proussos
02-04-2011, 06:16
ανακαινισουλα δεν είχε κάνει !όπως ήταν έμεινε απλά αλλάχτηκαν κάποια πλακάκια και μπήκαν νέα και κάτι άλλες δουλίτσες
γενικά έπεσε πολύ δουλεία στο πλοίο.όλα τα τάγκια καινούργια ήταν
σε όλα βάλανε νέες λαμαρίνες.πρύμα στο κυρίος γκαράζ τις είχαν αλλάξει σχεδόν όλες
και στο open deck μπήκαν, επίσης θα βάζανε και στην αριστερή τζιμινιέρα !
να πω και κάτι άσχετο....δεν θα ξεχάσω όταν είχαν μπεί στην γραμμή τα φαστ Ι,,ΙΙ
ήρθαν μια μέρα στο Μπάρι κάτι ναύτες στο ΠΟΛΑΡΙΣ και ρώτησαν πόσα βάζει μέσα. 140 η απάντηση και αν τα βάλεις τσίμα τσίμα 145.φυσικά έγινε μεταβολή και πήγαν πάλι πίσω στο καράβι τους.
Στο άλλο ταξίδι ρώτησαν πόσα ασυνόδευτα βάζει σκέτα μόνο ασυνόδευτα.η απάντηση κοντά στα 400 !!
ε κάπου εκεί σταμάτησαν και οι ερωτήσεις :D
ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΒΑΠΟΡΑΣ

Κόψε κάτι Νικόλα...είπαμε...γκαράζ...όχι Αττική Οδός !
Και μην ξεχνάς ότι κάποτε ενδιαφέρθηκε ο Παναγόπουλος να πάρει POLARIS και VENUS...

pantelis2009
02-04-2011, 09:25
Ο ΒΑΠΟΡΑΣ όσο μπορεί να φανεί με τα βυτία να το κρύβουν και τον καιρό ......στης μαύρες του:(.
Απ' ότι είδα στην ιστοσελίδα του περιοδικού Εφοπλιστής, έχει κάποιο αφιέρωμα στο Polaris.;)
Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου.

128477

Rocinante
02-04-2011, 12:06
Τελος του ταξιδιου...

128502

Νικόλας
02-04-2011, 12:53
Κόψε κάτι Νικόλα...είπαμε...γκαράζ...όχι Αττική Οδός !
Και μην ξεχνάς ότι κάποτε ενδιαφέρθηκε ο Παναγόπουλος να πάρει POLARIS και VENUS...
σκέτα ασυνόδευτα τόσα βάζει μέσα !όταν λέω ασυνόδευτα εννοώ αυτά τα κοντέινερ σκέτα !
για βάλε ένα κατάμπαρο ένα κυρίος το μεσαίο και το open deck !ΧΑΛΑΡΑ τα παίρνει
μην ξεχνάς ότι πριν τον Βεντούρη τέτοια κουβαλούσε και έπερνε παραπάνω αλλά όταν ήρθε ελλάδα στο οπεν ντεκ κάνανε μια μικρή μετασκευή και έχασε κάτι
από νταλίκες 140+ !είμουν μπροστά όταν είχε γεμίσει μέχρι τα μπούνια που λένε στο Μπάρι είχαμε βάλει 142 και δεν είχε χώρο ούτε για μηχανάκι και είχε μείνει μια νταλίκα !
ο καπετάνιος είπε δεν φεύγω αν δεν μπεί μέσα.μετά από λιγο έρχετε στο γκαράζ και αρχίζει να μετράει βήματα κουνουσαν όλες τις νταλίκες στο κυρίος πιο πίσω μέχρι που μετά από 1 ώρα την βάλαμε και φύγαμε.143 και κάτι κάμπερ μέσα στον ΒΑΠΟΡΑ.Στην ηγουμενίτσα χαμός έγινε όταν φτάσαμε.τα κόκκινα και όλα όσα ανταγωνίστικαν τον ΒΑΠΟΡΑ τα 14 χρόνια ούτε στα όνειρα τους δεν τα βλέπουν αυτά

ΝΟΝΤΑΣ
02-04-2011, 15:00
KALA TA LES FILE NIKOLA. KAI KATI AKOMA.PRIN TH PROSTHIKI STO PANO GARAZ TA FORTHGA POU EPERNAI HTAN 149 KAI KAMIA FORA AN HTAN STA KEFIA TOY O NIKOLAKIS O YPOLOSTROMOS KAI ME KANENA SYROMENO SPASMENO KAI 151. TO ETOS 1995-1997

KAI KATI ALO. TA TZAMIA STA STAR 1,2 STHS VARDIOLES (TA KATO ENOO) HTAN IDEA TOY CPT.G.KAZEPIDI. MIA POY EIXE PERASI KAI EKINOS APO TON ARXONTOBAPORA :p

Νικόλας
02-04-2011, 15:18
χαχαχα ακριβώς αν είχε κέφια ο Νικολάκης έκανε τα μαγικά του !!:D
ο καπεταν καζεπίδης μεγάλος καπετάνιος και καλός άνθρωπος !
εκείνος νομίζω το ξεκίνησε και τα δοκιμαστικά που έκαναν εκείνος ήταν μέσα τότε
μέχρι τα 21 μίλια είχε φτάσει ο ΒΑΠΟΡΑΣ στην γέφυρα είναι όλα αυτά τα στοιχεία κολημένα να τα βλέπουν όλοι :mrgreen:
σε λίγο θα πέσει και η σχετική φώτο

pantelis2009
02-04-2011, 18:51
Τελος του ταξιδιου...

128502
Tι να πεις τώρα!!!!!!:(

Νικόλας
02-04-2011, 19:43
:cry:
128551

και τι δεν θα έδινα για ένα τελευταίο ταξίδι....

ΝΟΝΤΑΣ
02-04-2011, 20:13
VAPORIA LITOYRGIKA TAKSIDIARIKA KSEKOYRASTA GIA TON KOSMO SAN TO VENUS KAI TO POLARIS DEN KSONARXONTAI STA NERA MAS.
KAI KATI AKOMA , APO 93 EOS TO 97 OTAN HTAN STHN PATRA EIXE GINEI SLOGAN APO TOYS ODIGOYS, OTI OTAN TO TELEYTAIO FORTIGO EBGENAI APO TON KATAPELTI STHN PATRA TO PROTO POY EIXAI BGEI PERNAGE TA DIODIA THS ELEYSINAS :roll:

pantelis2009
02-04-2011, 21:07
:cry:
128551

και τι δεν θα έδινα για ένα τελευταίο ταξίδι....
Πολλοί θα το ήθελαν Νικόλα και γω μαζί σου. Άραγε θα δούμε καμιά φωτο απο την Ινδία;;;

Νικόλας
02-04-2011, 21:08
πωωω τι θυμήθηκες τώρα !!σωστός !:D
και θυμάμαι και τις νταλίκες με τον διαφημιστικό μουσαμά VENTOYRIS FERRIES να βγαίνουν
εποχές που όταν το ΠΟΛΑΡΙΣ έφτανε Πάτρα οι ψαράδες κάνανε καμιά προσευχή να μην τους τα χαλάσει όλα ο ΖΑΧΟΣ και ο κόσμος στην καφετέρια χάζευε το visor να ανοίγει

akaluptos
02-04-2011, 21:11
Να βρουμε φοτο απο το υπολοιπο της ζωης του στην Ινδια......

Νικόλας
06-04-2011, 23:25
γέφυρα του ΒΑΠΟΡΑ
128965

BEN BRUCE
07-04-2011, 20:23
POLARIS δεξαμενισμος στο περαμα το 1996

129016

Ειδικη αφιερωση στους νικολας & ΝΟΝΤΑΣ και στους TSS APOLLON , proussos, apostolos , romilda

pantelis2009
07-04-2011, 21:05
Ευχαριστούμε φίλε Κώστα για την ωραία φωτο του ΒΑΠΟΡΑ.;)

Νικόλας
07-04-2011, 23:12
POLARIS δεξαμενισμος στο περαμα το 1996

129016

Ειδικη αφιερωση στους νικολας & ΝΟΝΤΑΣ και στους TSS APOLLON , proussos, apostolos , romilda
τι να πρωτοθυμηθώ !τον ΑΣΠΡΟ ΒΑΠΟΡΑ με τα μεγάλα σινιάλα ?
το ιστορικό Β στην πλώρη με τα μουστάκια ?
ότι και να πείς γι αυτό το ΒΑΠΟΡΙ είναι κυριολεκτικά λίγο
ευχαριστούμε BEN

Νικόλας
10-04-2011, 01:32
α ρε ΒΑΠΟΡΑ σε φάγανε και σένα :(
129172
χαλαρά είχε ακόμα 2-3 χρόνια.και μην ακούσω για ταχύτες γιατί και το OLYMPUS δεν πάει πίσω :roll:

proussos
13-04-2011, 14:30
129475 129474 129472

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες από το αρχείο του Κ. Δ. , ενός ανθρώπου που το POLARIS σήμαινε τα πάντα...και ίσως η λέξη "τα πάντα" να είναι λίγη...
Τον ευχαριστώ που μου τις εμπιστεύθηκε για να τις μοιραστώ με όσους το αγαπάτε !
Δυστυχώς δεν υπήρξε η δυνατότητα για καλύτερη ποιότητα τως φωτογραφιών !

Να θυμηθούμε λοιπόν...
1. Το POLARIS στο Malmo όταν ναυλώθηκε στη γραμμή Malmo - Travemunde...
2. Η ταμπέλα της ναυπήγησής του...
3. Το control room του μηχανοστασίου...

BEN BRUCE
13-04-2011, 14:33
Μοναδικες στιγμες απο polaris απο τον φιλο proussos

pantelis2009
13-04-2011, 16:08
Υπέροχες αναμνήσεις απο το ΒΑΠΟΡΑ. Ευχαριστούμε φίλε proussos εσένα και τον Κ. Δ. ;).

tomcat
14-04-2011, 08:15
Αν και δεν ειχα ταξιδεψει ποτε η θεα του στο λιμανι της Πατρας το εκανε να μοιαζει το πιο επιβλητικο απο ολα.
Μακαρι να ανατραπουν ολα τα δεδομενα και να συνεχισει να δουλευει εστω και στην ξενιτια.

BULKERMAN
14-04-2011, 10:54
Αν και δεν ειχα ταξιδεψει ποτε η θεα του στο λιμανι της Πατρας το εκανε να μοιαζει το πιο επιβλητικο απο ολα.
Μακαρι να ανατραπουν ολα τα δεδομενα και να συνεχισει να δουλευει εστω και στην ξενιτια.

Τώρα που μιλάμε το πλοίο κόβεται...

pantelis2009
14-04-2011, 16:30
Ας το θυμηθούμε πως ήταν στις 27/02/2011.;)
Χαρισμένη στο Νικόλα, ariti, akaluptos, CORFU, T.S.S APOLLON, BEN BRUCE, Appia_1978, proussos, BULKERMAN και όλους τους φίλους του πλοίου.

129618

tomcat
14-04-2011, 22:16
Ενα τελευταιο αντιο σε ενα απο τα πιο ιστορικα πλοια της Πατρας.
Μαζι του κλεινει και το κεφαλαιο των χρυσων εποχων της Πατρας.

Νικόλας
15-04-2011, 01:16
απίστευτες φώτο μπράβο σας και σας ευχαριστούμε !!
α ρε γαμότο τι να θυμιθείς από αυτον τον ΒΑΠΟΡΑ τόσες ιστορίες που τις έχω περάσει και άλλες τόσες που μου έχουν πεί !
ν ακούσετε ιστορίες από σουηδία με καπετάνιο ΖΑΧΟ !!!!!!!! θα πάθετε πλάκα...
ηταν ΒΑΠΟΡΑΣ κατασκευασμένος για θάλασσα τέρμα.τα μποφόρια που έφαγε στην σουηδία απλά δεν υπάρχουν και όσοι είχαν πάει ξέρουν :D
και σε μας έφαγε καλά.ειδικά μια φορά πριν 5 χρόνια τα είχαμε δει όλα.η πλώρη όλη μέσα μετά δεξιά...όλα τα πράγματα στην καμπίνα να έχουν γίνει κομμάτια....στο κρεβάτι δεν καθόσουν δεν μπορούσες...θυμάμαι μετά την κέρκυρα μιλούσα στο τηλ στα πλαινά ανοίγματα που είχε πλώρα ένα δεξια και αριστερά (στο μεσαίο γκαράζ)και έκανε τέτοια βουτιά μου μπήκε μέχρι εκεί...καλά πως δεν έφυγα μέσα ακόμα αναρωτιέμαι
ΑΝΤΙΟ ΒΑΠΟΡΑ

Agrino
15-04-2011, 02:39
Φίλε Νικόλα ευχαριστούμε πραγματικά για τις άκρως ενδιαφέρουσες ιστορίες του Βάπορα που μας μεταφέρεις, περιμένουμε και άλλες ;). Δίνουν την ευκαιρία σε κάποιους που δεν μπορούν να έχουν άμεση επαφή με την θάλασσα να νιώσουν έστω και σε μικρό βαθμό πώς είναι να δουλέυεις και να ζεις σε ένα βαπόρι που αγαπάς. Επίσης, αποτελούν φόρο τιμής στο καράβι αυτό που προσέφερε τόσα πολλά στην ελληνική ναυτιλία για πολλά χρόνια. Και πάλι ευχαριστούμε, και εύχομαι ποτέ να μην χάσεις την αγάπη για αυτό που κάνεις.

Marioukos
03-01-2013, 13:49
133826133827133828133829133830 :apologetic: :apologetic: :apologetic:

Marioukos
03-01-2013, 13:56
133831133832 :apologetic:
Και να θελει καποιος να πει δυο λογια για αυτο το πλοιο δεν ξερει απο που να ξεκινησει...
Μεγας θρυλος , θα περασουν πολλα πολλα χρονια για να ξεπεραστει η απουσια του !
Πολυ μπροστα για την εποχη του , αποτελεσε βαση για νεες ναυπηγησεις ιδιου τυπου πλοιων.
Τεραστιο γκαραζ , μικρο ομως ξενοδοχειο...
Μπορουσε να προσφερει λιγο ακομη!

despinapol
13-04-2013, 12:12
...που εξαφανιστηκαν τοσα μηνυματα και φωτογραφιες???

sylver23
13-04-2013, 21:40
Μπορείς να δεις εδώ τον λόγο (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?139003-%C1%ED%E1%EA%EF%DF%ED%F9%F3%E7-N-utilia-gr-27-11-2012)

despinapol
13-04-2013, 23:11
Μπορείς να δεις εδώ τον λόγο (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?139003-%C1%ED%E1%EA%EF%DF%ED%F9%F3%E7-N-utilia-gr-27-11-2012)
Σας ευχαριστω πολυ

despinapol
12-06-2014, 11:28
τελικα, ξεχνιουνται και τα καραβια... :apologetic:

proussos
12-06-2014, 12:48
τελικα, ξεχνιουνται και τα καραβια... :apologetic:

156223

Δεν ξεχνιούνται...ειδικά όταν ξεπροβάλουν στην ομίχλη...

ΑΡΗΣ
12-06-2014, 21:39
Πανεμορφη και ολοζωντανη φωτογραφια φιλε proussos.Οσο για το αν τα πλοια ξεχνιουνται,ξεχνανε αυτοι που θελουν να ξεχασουν.Ειδαλλως μπορει να βλεπεις συχνα πυκνα το βαπορι που σε σημαδεψε στον υπνο σου, ακομα και στον ξυπνιο σου.......

despinapol
12-06-2014, 22:36
156223

πως να σε ευχαριστησω για αυτη τη μοναδικη - υπεροχη φωτογραφια..........!!!! μπραβο και χιλια ευχαριστω για την αμεση αποκριση..

despinapol
12-06-2014, 22:40
Πανεμορφη και ολοζωντανη φωτογραφια φιλε proussos.Οσο για το αν τα πλοια ξεχνιουνται,ξεχνανε αυτοι που θελουν να ξεχασουν.Ειδαλλως μπορει να βλεπεις συχνα πυκνα το βαπορι που σε σημαδεψε στον υπνο σου, ακομα και στον ξυπνιο σου.......

Αρη , με καλυψες απολυτα !!! Σε ευχαριστω!! και .. χαιρομαι τοσο πολυ που για καποιους το πολαρις δεν εχει ξεχαστει...

Νικόλας
13-06-2014, 01:34
156223

εντάξει ότι και να πούμε εμείς για τον έναν ΒΑΠΟΡΑ είναι λίγο
χρόνια στην ίδια γραμμή βαπόρια έφευγαν και εκείνο εκεί, όσο και να πολεμήθηκε πότε κανείς δεν κατάφερε να το βγάλει...έφυγε μόνο όταν ήθελε ΑΥΤΟ !

nickosps
13-06-2014, 12:33
156246
Polaris ο βάπορας! Για τη φίλη despinapol!
(Έχει ανέβει ξανά, αλλά πρέπει να έχει χαθεί μετά από κάποιο πρόβλημα στους servers)

proussos
13-06-2014, 15:43
156250

Αναχώρηση από το Bari...

proussos
13-06-2014, 15:47
156251

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα...

despinapol
22-06-2014, 12:55
156246
Polaris ο βάπορας! Για τη φίλη despinapol!
(Έχει ανέβει ξανά, αλλά πρέπει να έχει χαθεί μετά από κάποιο πρόβλημα στους servers)

εξαιρετικο!!! πολλα ευχαριστω!!! :)

pantelis2009
12-07-2014, 09:15
Το POLARIS στις 27-02-2011 δηλαδή μία βδομάδα πριν να φύγει για πάντα απο κοντά μας. Για όλους τους φίλους του.

157185

Νικόλας
12-07-2014, 14:30
σ΄ευχαριστούμε παντελή !!μέχρι και στο τέλος άρχοντας Ο ΒΑΠΟΡΑΣ

157210

Νικόλας
02-10-2016, 16:13
και πως να ξεχαστείς ΒΑΠΟΡΑ

178084

nickosps
04-10-2016, 13:34
Μιας και ανακινήθηκε το θέμα, παραθέτω σκίτσο μου, του υπέροχου βαποριού... (Το έχω ανεβάσει ξανά, αλλά δεν ξέρω αν έχει σβηστεί...)
178141

BOBKING
04-10-2016, 13:55
Μιας και ανακινήθηκε το θέμα, παραθέτω σκίτσο μου, του υπέροχου βαποριού... (Το έχω ανεβάσει ξανά, αλλά δεν ξέρω αν έχει σβηστεί...)
178141
Πολύ όμορφο το σκίτσο σου ;)