Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Orange 2 [Highspeed 1, Captain George]

Σελίδες : 1 2 [3]

pantelis2009
23-10-2010, 22:00
Το Highspeed 1 όπως το συνέλαβε ο φακός μου στις 13/10/2010, φωτογραφημένο απο το Ν.Μ.Δ. Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου.;):p.

112299

ΑΝΔΡΟΣ
23-10-2010, 22:35
Παντελη να τον προσεχεις τον φακο σου πιανει απιθανα πραγματα

pantelis2009
23-10-2010, 22:43
Είναι ατίθασος, τι να του κάνω!!!!!;);)

DimitrisM.
27-10-2010, 22:54
Μπορει καποιος να μου πει πως θα παω εκει που ειναι τραβηγμενη η τελευταια φωτο? Επειδη μου θυμιζει πολλα αυτο το σκαρι, θελω να το δω (για τελευταια μαλλον φορα) εστω απο μακρια...

pantelis2009
27-10-2010, 23:11
Στο δρόμο απο το λιμάνι του Πειραιά για Πέραμα, ή μπαίνεις στην έξοδο που λέει για τελωνεία και βγαίνεις στο ΝΜΔ από που και η φωτο, ή συνεχίζεις περνάς το τούνελ και στα φανάρια που είναι η ιχθυόσκαλα κάνεις αριστερα και πάλι αριστερά και πας στη πύλη που μπαίνεις εκεί που είναι αραγμένο. Αλλά δεν νομίζω να σε αφήσουν γιατί υπάρχει φύλακας.
Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις;).

giorgos_249
06-11-2010, 12:17
Στην Τήνο το καλοκαίρι που μας πέρασε τη μέρα μετά τη φωτιά:

114241

giorgos_249
14-11-2010, 21:35
Έχει μόλις φθάσει και ρεμετζάρει έχοντας ρίξει κάβο στον λιμενοβραχίονα........

Για όλο το φόρουμ.........

115450

DimitrisM.
14-11-2010, 21:53
Μακαρι να το ξαναδουμε εκει κ να ταξιδεψουμε μαζι του...Ευχαριστουμε για την αφιερωση!

pantelis2009
14-11-2010, 22:17
Υπέροχες φωτο φίλε giorgos_249, ευχαριστούμε;):roll:.

giorgos_249
24-11-2010, 21:44
Παρακαλώ!

Σύμφωνα με φήμες βάφεται στα κίτρινα και επαναδρομολογείται σύντομα στα ενδοκυκλαδικά για σκάντζα άρτεμις και μένει μόνιμα αφού χάλασε η συμφωνία για την πώλησή του..... Μένει να δούμε αν θα επαληθευτούν.

DimitrisM.
24-11-2010, 22:43
Για ποιο λογο βαφεται στα κιτρινα?:-? Δεν θα ανηκει στην HSW?

giorgos_249
24-11-2010, 23:08
Πιθανό είναι αν επαληθευτεί να βαφτεί όπως το άρτεμις που ανήκει στη χελλενικ και αυτό.

sg3
24-11-2010, 23:15
επομενως το αρτεμις θα το ξαναδουμε σαρωνικο!?

giorgos_249
25-11-2010, 18:42
Όχι απαραίτητα...

xidianakis
25-11-2010, 19:51
Όχι απαραίτητα...
mporei na parei th 8esh tou kenterh?

AGIOS GEORGIOS
25-11-2010, 19:57
Μήπως υπάρχουν φωτογραφίες του πλοίου να το δούμε που βάφετε;

giorgos_249
25-11-2010, 20:39
Σόρρυ, ασάφεια , εννοώ ότι σύμφωνα με αυτές τις φήμες θα βαφτεί στα κίτρινα της ανεκ όπως το άρτεμις και θα μπει στη γραμμή που ανέλαβε κανονικά. Ο χρόνος θα δείξει αν ισχύει.

georginio
26-11-2010, 18:46
ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΑΝΕΚ....ΝΑ ΒΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ?ΓΙΑΤΙ ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ!:(

hayabusa
26-11-2010, 22:14
μακάρι, μπας και έρθει κανά βαπόρι της προκοπής στη θέση του.

GeoTsakas
27-11-2010, 13:52
kamia foto exoume?????

giorgos_249
04-12-2010, 13:34
Ραφήνα , 14/8/2010. Φίλοι μου ηρεμήστε, μια φήμη ανέφερα, δεν είπα ότι τώρα βάφεται στα κίτρινα. Εννοώ ότι ΙΣΩΣ να το δούμε να ταξιδεύει για την ΑΝΕΚ όπως πέρυσι το Σεπτέβρη- Οκτώβριο.

117600

giorgos_249
22-01-2011, 11:56
Το πλοίο στο Κερατσίνι την ημέρα πριν των Θεοφανείων:

120730

sunbird
24-01-2011, 17:14
Tελικά μάλλον για ραφήνα προορίζεται και φέτος το hs 1 ?

giorgos_249
24-01-2011, 21:06
Φίλε αν το σκεφτείς λίγο δεν βγαίνουν όλα τα δρομολόγια με 3 ταχύπλοα στις κυκλάδες, πρέπει να υπάρχει και ένα 4ο οπωσδήποτε εκτός και αν επανέλθει το κυκλικό Ραφήνα - Πειραιά όπως με τα χαισπιντ 2 και 3 όπως αναφέρει και το περιοδικό Εφοπλιστής . Αλλιώς θα πρέπει η εταιρεία να αποχωρήσει από τουλάχιστον 1 γραμμή.

Δηλαδή:

Χαισπιντ 1 Ραφήνα, 4 Σ-Τ-Μ , 5 Π-Ν, 6 Ι-Θ και Σ-Σ-Μ.

Εστω τώρα ότι έρχεται το 6 Ραφήνα.

Χαισπιντ 6 Ραφήνα, 4 Σ-Τ-Μ , 5 Π-Ν, Ι-Θ και Σ-Σ-Μ ποιο; Αρα αποχωρεί από εκεί. Το ίδιο ισχύει και αν έρθει το 4 Ραφήνα που το 6 θα μπει στη θέση του ή το 5 Ραφήνα.

Έστω ότι ξαναγίνεται το κυκλικό:

Χαισπιντ 4 πρωί από πειραιά Σ-Τ-Μ -Τ- Ραφήνα και 6 από Ραφήνα Α-Τ-Μ-Ν-Π- Πειραιά.
Χαισπιντ 6 απόγευμα Ραφήνα - Α- Τ- Μ - Ν- Π - Πειραιά και 4 Πειραιά Σ-Μ-Τ-Ραφήνα

Έτσι λοιπόν περισσεύει το 5 που πάει Πάρο - Νάξο πρωινό και το 1 θα δείξει αλλά όμως έχουμε σίγουρη την αποχώρηση από τις δυτικές κυκλάδες ή την Ίο-Θήρα σε αυτό το σενάριο .

sunbird
25-01-2011, 10:08
Αρα λοιπόν το ταχύπλοο δεν θα πουληθεί, ούτε θα βαφτεί κίτρινο ,συνεχίζει εκεί πού το είχαμε δεί και πέρσι.
Οι ζημιές από τη φωτιά αποκαταστάθηκαν ?

rafina-lines
25-01-2011, 11:26
Καλημέρα, παιδιά! Να πω κάτι?? Κατά τη γνώμη μου το HIGHSPEED 1 δεν είναι πια ταχύπλοο! Από HIGHSPEED έχει γίνει... SLOWSPEED! Αφού η μία μηχανή είναι εκτός λειτουργίας, καμένη και θεωρείται πλέον ολική απώλεια. Από τη δεύτερη φωτιά και μετά η μέγιστη ταχύτητα που πιάνει το σκάφος είναι μόλις 22 μίλια! Δηλ. αυτή την ταχύτητα είχε στα τελευταία του δρομολόγια που ήταν γύρω στις 23 Αυγούστου. Από κει κι έπειτα το βλέπουμε δεμένο και δεν ξαναέπλευσε ποτέ! Οπότε εξαιτίας του παροπλισμού του, στην παρούσα φάση, παίζει να μην πιάνει ούτε τα 20. Είναι ταχύτητα ταχύπλοου αυτή?? :confused: :confused: Αν το βάλουν για ενδοκυκλαδικά με ταχύτητα συμβατικού, θα μπορέσει να ανταποκριθεί, αλλά για παραπάνω δεν...

Ελπίζω η HSW να μην κάνει το λάθος να το συμπεριλάβει στα ταχύπλοά της, γιατί θα αμαυρώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα που δημιούρησε η ίδια πέρσι μετά τις φωτιές. Δε γίνεται ο άλλος να πληρώνει εισιτήριο ταχύπλοου και να πηγαίνει με ταχύτητα... ΠΟΠΗΣ!

Eng
25-01-2011, 12:07
Για το performance των μηχανων θα δουμε. Αλλα για ενδοκυκλαδικα, πιστευετε (γιατι εγω απλα υποθετω) πως θα μπορει να δενει στους διαφορους μολους εδω και εκει που υπαρχουν? Κι αν δενει, πως θα μπορει να κανει operation οταν ο καταπελτης ειναι τοσο ψηλος. Θυμαμαι οταν ηταν στο Βολο επεφτε σε θεση που ειχε υψος καπου δυο μετρα.
Δεν ξερω... Ειδομεν...

DimitrisM.
25-01-2011, 12:25
Η κατασταση του μετα τις φωτιες ποια ειναι? Ποσοι κινητηρες ειναι εκτος και ποσοι επισκευασιμοι?

rafina-lines
25-01-2011, 12:31
Για το performance των μηχανων θα δουμε. Αλλα για ενδοκυκλαδικα, πιστευετε (γιατι εγω απλα υποθετω) πως θα μπορει να δενει στους διαφορους μολους εδω και εκει που υπαρχουν? Κι αν δενει, πως θα μπορει να κανει operation οταν ο καταπελτης ειναι τοσο ψηλος. Θυμαμαι οταν ηταν στο Βολο επεφτε σε θεση που ειχε υψος καπου δυο μετρα.
Δεν ξερω... Ειδομεν...

Σωστό κι αυτό! Επομένως ούτε για ενδοκυκλαδικά?? Ωραίαααααα....... Τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας! Απ' ότι καταλαβαίνω δηλ. αυτό το καράβι δεν κάνει για τίποτα?? Τα αρχικά σχέδια της εταιρίας που ήταν η πώλησή του στο εξωτερικό ήταν το καλύτερο, αλλά αυτό ίσχυε πριν τις φωτιές. Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει, οπότε μάλλον ούτε αυτοί που είχαν σκοπό να τ' αγοράσουν δεν το θέλουν τώρα... :(

Μια καλή ιδέα ίσως ήταν να γίνει μουσείο ως το πρώτο ταχύπλοο τέτοιου είδους (που μπορεί να μεταφέρει κι οχήματα) που έπλευσε σε ελληνικά νερά και άλλαξε ριζικά τον ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας. ;) Αλλά εδώ δεν κάναμε άλλα κι άλλα πλοία μουσεία, το πρώην CAPTAIN GEORGE θα κάνουμε?? :(

rafina-lines
25-01-2011, 12:33
Η κατασταση του μετα τις φωτιες ποια ειναι? Ποσοι κινητηρες ειναι εκτος και ποσοι επισκευασιμοι?

Απ' ότι ξέρω οι 2 μηχανές λειτουργούν κανονικά, ενώ απ' τις άλλες δύο, η μία λειτουργεί με μειωμένη απόδοση γιατί επηρεάστηκε από τις φωτιές, ενώ η άλλη είναι καμένη ολοσχερώς... αν ισχύουν οι πληροφορίες μου.

DimitrisM.
25-01-2011, 12:49
Καπου ειχα ακουσει οτι η συμφωνια πωλησης του ακυρωθηκε κ οι ζημιες θα πρεπει να επισκευασθουν απο την HSW. Το κοστος επισκευων ειναι απαγορευτικο ωστε να το δουμε να ταξιδευει ξανα?

georginio
25-01-2011, 16:43
Φίλε αν το σκεφτείς λίγο δεν βγαίνουν όλα τα δρομολόγια με 3 ταχύπλοα στις κυκλάδες, πρέπει να υπάρχει και ένα 4ο οπωσδήποτε εκτός και αν επανέλθει το κυκλικό Ραφήνα - Πειραιά όπως με τα χαισπιντ 2 και 3 όπως αναφέρει και το περιοδικό Εφοπλιστής . Αλλιώς θα πρέπει η εταιρεία να αποχωρήσει από τουλάχιστον 1 γραμμή.

Δηλαδή:

Χαισπιντ 1 Ραφήνα, 4 Σ-Τ-Μ , 5 Π-Ν, 6 Ι-Θ και Σ-Σ-Μ.

Εστω τώρα ότι έρχεται το 6 Ραφήνα.

Χαισπιντ 6 Ραφήνα, 4 Σ-Τ-Μ , 5 Π-Ν, Ι-Θ και Σ-Σ-Μ ποιο; Αρα αποχωρεί από εκεί. Το ίδιο ισχύει και αν έρθει το 4 Ραφήνα που το 6 θα μπει στη θέση του ή το 5 Ραφήνα.

Έστω ότι ξαναγίνεται το κυκλικό:

Χαισπιντ 4 πρωί από πειραιά Σ-Τ-Μ -Τ- Ραφήνα και 6 από Ραφήνα Α-Τ-Μ-Ν-Π- Πειραιά.
Χαισπιντ 6 απόγευμα Ραφήνα - Α- Τ- Μ - Ν- Π - Πειραιά και 4 Πειραιά Σ-Μ-Τ-Ραφήνα

Έτσι λοιπόν περισσεύει το 5 που πάει Πάρο - Νάξο πρωινό και το 1 θα δείξει αλλά όμως έχουμε σίγουρη την αποχώρηση από τις δυτικές κυκλάδες ή την Ίο-Θήρα σε αυτό το σενάριο .

Φιλε Γιωργο ξεχασες το HELLENIC WIND...αλλα δεν νομιζω να ειναι αρκετο!!!Αμα ειναι μεγαλο το ποσο επισκευης....βλεπω το πλοιο να πουλιεται σε αστεια τιμη ή την HELLENIC να ψαχνει για νεο ταχυπλοο και να αφηνει αυτο δεμενο.Παντως στα ενδοκυκλαδικα δεν κανει γιατι τον χειμωνα με τις φουρτουνες θα εχει προβλημα.Μπορει να μειωθηκε η ταχυτητα δραματικα,αλλα παραμενει ταχυπλοο στον σχεδιασμο....περιπτωση σκραπ παιζει?

giorgos_249
25-01-2011, 18:04
Το hellenic wind θα είναι ναυλωμένο σίγουρα για δύο καλοκαίρια ακόμα τουλάχιστον σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει υπογραφεί οπότε δεν παίζει στο Αιγαίο......

sunbird
25-01-2011, 18:05
Δηλαδή όπως καταλάβαμε απο τα παραπάνω post το hs 1 τέλος .Αρα με την οικνομική δυσκολία που υπάρχει ,μπορεί και να παίζει για ραφήνα η περίπτωση του hellenic wind ,διότι από πλευράς χωρητικότητας επιβατών-οχημάτων (σε σχέση με το hs 1) νομίζω αν δέν κάνω λάθος ότι είναι μεγαλύτερο.

giorgos_249
25-01-2011, 18:18
Κοίτα. Ας είμαστε καλά και σε 3 χρονάκια που θα ελευθερωθεί το hellenic wind το ξανασυζητάμε........Αλλά όμως θα ήταν λάθος να δρομολογηθεί το ελλενικ γουιντ από ραφήνα καθώς είναι πολύ κατώτερο εσωτερικά από όλα τα χαισπιντ πράγμα που θα στοιχίσει στην εταιρεία τη φήμη της που τώρα με το χαισπιντ 6 θα αποκατασταθεί πλήρως και με το παραπάνω................ Θέλει να γίνει πολύ δουλειά που θα κοστίσει αρκετά για να μπει από ραφήνα το γουιντ και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ξενοδοχειακό και ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ πρύμα που δεν μπορούν να πέφτουν στους δικούς μας ντόκους.........Για φέτος Ραφήνα θα έχουμε μάλλον το 6 όπως λεγότανε και πέρυσι αλλιώς το 4....

georginio
26-01-2011, 16:17
Γιωργο εισαι πολυ σωστος!το wind οπως και το σαντορινη ειναι καθε καλοκαιρι ναυλομενα στην Γαλλικη Atlanticoline!

HIGHSPEED 4
26-01-2011, 20:37
Εγω πάλι απ' ότι έχω ακούσει Ραφήνα φέτος θα πάει το highspeed 4 και όχι το 6..

giorgos_249
26-01-2011, 20:40
Αν και άσχετο με το θέμα του χαισπιντ 1 , ραφήνα λογικά θα έρθουνε και τα δύο και το αιτιολογώ πιο πάνω.......

rafina-lines
27-01-2011, 09:55
Εγώ έχω μια απορία σχετικά με τα δρομολόγια:

Γιατί η HSW επιμένει να σπάει τη διαδρομή της Παροναξίας - Σαντορίνης σε δύο σκέλη?? Μπορούσε πιο απλά να βάλει το HS 5, που είναι και το πιο ταχύ της, εκεί. Δηλ. το κλασικό δρομολόγιο Πάρο - Νάξο - Ίο - Σαντορίνη και επιστροφή. Πρέπει σώνει και καλά να γίνει Πάρο - Νάξο και μετά Ίο - Σαντορίνη?? Βάλτε το βρε παιδιά όλο μαζί να τελειώνουμε... :) Οπότε τότε θα βγαίνανε:

1. Το 4 ή το 6 Ραφήνα,
2. Το 5 Πάρο - Νάξο - Ίο - Σαντορίνη, και
3. Το 4 ή το 6 Σέριφο - Σίφνο - Μήλο.

Έτσι δεν αποχωρεί από καμία γραμμή με 3 ταχύπλοα! ;) ;)

Αντί αυτού σκέφτεται να επαναφέρει τα "πέταλα" δρομολόγια με σύνδεση Ραφήνας και Πειραιά που καταργήθηκαν ακριβώς επειδή έφταναν και στα δύο ηπειρωτικά λιμάνια άγρια νύχτα χωρίς να τα προτιμάει πολύς κόσμος. Όλο γκρίνιες είχαμε τότε... Το 2 θυμάμαι έφτανε Ραφήνα συνήθως 2:10, ενώ το 3 στον Πειραιά γύρω στις 3!!!

gpap2006
27-01-2011, 10:15
Αν πηγαίνεις Σαντορίνη με highspeed μέσω Παροναξίας-ίου θα κάνεις γύρω στις 5.00'-5.15' ώρες, όσες και με τα μεγάλα Blue Star που πάνε κατευθείαν το καλοκαίρι! Δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση να πληρώσεις εισιτήριο highspeed!!

rafina-lines
27-01-2011, 10:29
Αν πηγαίνεις Σαντορίνη με highspeed μέσω Παροναξίας-ίου θα κάνεις γύρω στις 5.00'-5.15' ώρες, όσες και με τα μεγάλα Blue Star που πάνε κατευθείαν το καλοκαίρι! Δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση να πληρώσεις εισιτήριο highspeed!!

Συμφωνώ μ' αυτό που λες φίλε μου, αλλά:

1. Τα μεγάλα BLUE STAR δεν είναι καθημερινά για Σαντορίνη.
2. Η Ίος είναι στο δρομολόγιο των HIGHSPEED έτσι κι αλλιώς.
3. Το ενιαίο δρομολόγιο Πάρος - Νάξος - Ίος - Σαντορίνη είναι δυνατό να έχει λιγότερες απώλειες από το "πέταλο"?? Θυμάμαι το HIGHSPEED 2 που έφτανε τη νύχτα στη Ραφήνα ελάχιστο κόσμο έβγαζε. Δε μπορώ να φανταστώ ότι αυτός ο λίγος κόσμος που έβγαινε τότε, θα είναι ακόμη λιγότερος στο ενιαίο δρομολόγιο...
4. Εφόσον λείπει ένα ταχύπλοο στην εταιρία, μάλλον πρέπει να επιλέξει τη λιγότερη δυνατή απώλεια: Ή αποχώρηση από μία γραμμή ώστε να μην επηρεαστούν οι άλλες, ή παραμονή σε όλες τις γραμμές αλλά με λιγότερα δρομολόγια. Δε γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος... ;)

gpap2006
27-01-2011, 13:02
Αν και είμαστε εκτός θέματος (πρέπει να μας μεταφέρουνε) βλέπω πιθανότερο να αφήσουν τις Δυτικές που έτσι κι αλλιώς τρώνε κιλά σκόνης από τα speedrunners.

Κωστάκης
27-01-2011, 13:57
Εαν πηγαίνει το 5 Πάρο- Νάξο- Ίο- Θήρα δεν θα μπορεί να εκτελέσει δεύτερο (απογευματινό) δρομολόγιο για Πάρο-Νάξο.

hsw
27-01-2011, 17:38
Εγώ έχω την εντύπωση ότι πρέπει να αφήσουν δύο δρομολόγια... -1 Highspeed σημαίνει και -2 γραμμές που εκτελούσε. Έτσι δεν είναι; Η μία λογικά θα είναι οι Δυτικές.. Η άλλη όμως?

Το καλύτερο πιστεύω είναι: 4 και 6 Πειραιάς - Πάρος - Νάξος - Μύκονος - Τήνος - Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος - Σύρος - Πειραιάς και Ραφήνα - Τήνος - Μύκονος - Νάξος - Πάρος - Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Τήνος - Άνδρος - Ραφήνα και το 5 Πειραιάς - Σύρος - Τήνος Μύκονος το πρωί και Πειραιάς - Πάρος - Νάξος το απόγευμα. Αλλά έτσι μένει εκτός η Ίος και η Σαντορίνη...

speedrunner
02-02-2011, 16:47
Το AIS του πλοίου άνοιξε για λίγο σήμερα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πλήρωμα πάνω στο πλοίο και κάνει εργασίες??

basilis.m
08-02-2011, 08:51
καλημερα!
ξερει κανεις κατι για τη τυχη του πλοιου? χθες ημουν πειραια και
ειναι δεμενο στο προλιμενα με ενα γερανο διπλα του

karavofanatikos
08-02-2011, 14:53
Και σε ποιο σημείο κιόλας!!!;) Όχι ότι κ' ότι, στον προλιμένα!!!;) Όπως πέρυσι με το Blue Horizon. Σαν να θέλει να πει η hellenic seaways σ' όποιον μπαινοβγαίνει στο λιμάνι και το βλέπει, ότι το πλοίο δεν είναι ξόφλημένο και παραμένει επικίνδυνο για πολλές γραμμές και πολλές ακτοπλοικές! Ο χρόνος θα δείξει!!:D

giorgos_249
08-02-2011, 18:07
Ας το θυμηθούμε στο λιμάνι της Ραφήνας:
Με αφιέρωση στους pantelis2009, aegeanspeedlines,fb delfini, gamemaniacGR, nkr, GiorgosViz και όλο το φόρουμ

122843

122842

pantelis2009
08-02-2011, 18:10
Ευχαριστούμε φίλε giorgos_249 για τις ωραίες φωτο;).

sunbird
08-02-2011, 20:01
Καπου ειχα ακουσει οτι η συμφωνια πωλησης του ακυρωθηκε κ οι ζημιες θα πρεπει να επισκευασθουν απο την HSW. Το κοστος επισκευων ειναι απαγορευτικο ωστε να το δουμε να ταξιδευει ξανα?
Φίλε karavofanatiκos σίγουρα δεν είναι ξοφλημένο? και είναι επικίνδυνο? γιατί ο φίλος εδώ άλλα γράφει

giorgos_249
08-02-2011, 21:06
Απλά μια φωτιά στο μηχανοστάσιο είναι, γιατί να είναι ξοφλημένο; Και το 5 είχε πάρει κάποτε φωτιά και δεν νομίζω πως είναι ξοφλημένο τώρα...............Από τη στιγμή που θα γίνει μια σωστή επισκευή και θα αξιολογηθεί από καλούς γνώστες του αντικειμένου και αδιάφθορους επιθεωρητές (δεν λέω ότι οι επιθεωρητές γενικά δεν είναι αδιάφθοροι ή ότι η hsw ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία έκανε ποτέ προσπάθεια χρηματισμού, απλά μιλάω εντελώς σφαιρικά) ότι είναι ασφαλές τελείωσε η δουλειά, το πλοίο είναι ασφαλές.........Τώρα είναι αντικειμενικά ένα προβληματικό πλοίο, έχουμε πει και πιο πίσω πως γνωστός εφοπλιστής είχε πει πως δεν κάνει ούτε για σκραπ για να το μειώσει, αλλά και πάλι δεν λέει αυτό κάτι για την ασφάλειά του, απο πλευράς ασφαλείας είναι επαρκές, μπορεί άνετα να δουλέψει στο Αιγαίο στις Σποράδες ή ακόμα καλύτερα προσωπικά πιστεύω θα ήταν να το βλέπαμε και στο Ιόνιο στην γραμμή Πάτρα-Σάμη όπως κάποτε το jet ferry 1.

sunbird
08-02-2011, 22:15
Απ' ότι ξέρω οι 2 μηχανές λειτουργούν κανονικά, ενώ απ' τις άλλες δύο, η μία λειτουργεί με μειωμένη απόδοση γιατί επηρεάστηκε από τις φωτιές, ενώ η άλλη είναι καμένη ολοσχερώς... αν ισχύουν οι πληροφορίες μου.
Φίλε giorgos 249 ευχαριστώ για την απαντησή σου, όμως κοίτα τι αναφέρει εδώ άλλος φίλος του forum ,και αν καταλαβαίνω καλά δέν είναι μόνο θέμα ασφάλειας ,αλλά τίθετε και θέμα εάν εξακολουθεί να συγκαταλέγετε στα ταχύπλοα πλέον το hs1.

giorgos_249
08-02-2011, 22:25
Αυτό ισχυε για πέρυσι μετά την 1η φωτιά που έγινε μια πολύ πρόχειρη επισκευή για να ξαναμπει στα δρομολόγια. Λογικά θα πρέπει οι 2 να αντικατασταθούν φέτος...........ε δε μπορεί.

hsw
08-02-2011, 22:32
Εγώ πιστεύω πως θα μπορούσε να ξαναδρομολογηθεί στις Σποράδες, από Άγιο Κωνσταντίνο όπως το 2009. Ούτε πολλά και μεγάλα δρομολόγια έχει, οπότε δεν ξεπατώνεται όπως γινόταν πέρσι με τα διπλά από Ραφήνα, ούτε χρειάζεται να αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες ώστε να κουράζονται οι μηχανές του. Ούτως ή άλλως στο μισό του ταξιδιού ταξιδεύει με μειωμένη ταχύτητα. Και αν θυμάμαι καλά είχε δουλέψει μια χαρά τότε. Κι ας βάλουν τον Πήγασο για Ικαρία-Σάμο μαζί με το Μύκονος..

giorgos_249
08-02-2011, 22:39
Αυτό λέω και εγώ ή αλλιώς Ιόνιο. Εδώ φαίνεται και ο λόγος που οι Ισπανοί δεν το πήραν, δηλ το να περνάει απέναντι σε ένα πορθμείο 3 φορές τη μέρα με υψηλή ταχύτητα θα το ξεπάτωνε όπως έγινε και στη Ραφήνα με κίνδυνο να πάρει φωτιά για 4η φορά......Αλήθεια θα ήταν 4η;
Πήρε φωτιά 2 φορές στη Ραφήνα και αν θυμάμαι καλά και μια ακόμα;

hsw
08-02-2011, 22:56
Δεν ξέρω.. Δε νομίζω. Δεν ακούσει τίποτα τέτοιο. Πάντως ούτε εγώ πιστεύω ότι το πλοίο είναι ξοφλημένο. Απλά χρειάζεται μια καλή επισκευή (ή και αλλαγή) στις μηχανές του. Όλοι νομίζω καταλαβαίνουμε ότι η εταιρία έκανε μια πρόχειρη δουλειά μετά την πρώτη φωτιά για να ξαναμπεί το πλοίο στα δρομολόγιά του το συντομότερο. Ήταν άλλωστε και η εβδομάδα με τον περισσότερο κόσμο και είχε δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση για το πώς θα ταξίδευαν όλοι όσοι είχαν κλείσει εισιτήριο. Αλλά απ' ότι φάνηκε, δεν έγινε και τόσο καλή δουλειά και επαναλήφθηκαν τα ίδια. Τώρα με μια πολύ καλή επισκευή, επαναλαμβάνω, νομίζω θα μπορούσε να μπει στις Σποράδες. Μην ξεχνάτε ότι μπαίνει στη Γλώσσα ενώ ο Πήγασος όχι. Και δε θα πιέζεται πολύ.

Όσο για το Ιόνιο, έχω κάποιες επιφυλάξεις. 1ον το Κεφαλονιά αυτή τη στιγμή κάνει το δρομολόγιο σε 2.45 ώρες με 20 περίπου κόμβους. Το Highspeed 1 με 31-32 θα έκανε 1.45 ώρες περίπου. Δηλαδή μία ώρα διαφορά και εισιτήριο ταχυπλοου. Δε νομίζω ότι θα το προτιμούσαν πολλοί. Το Κεφαλονιά το ξέρουν και το εμπιστεύονται, ενώ αυτό δεν έχει και την καλύτερη φήμη. Οπότε δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να το προτιμήσουν. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος.

despo
09-02-2011, 09:05
Ουδέποτε υπήρξα φίλος των ταχύπλοων (εγκλωβισμένος μέσα για κάποιες ώρες, ακριβότερο εισιτήριο απο τα συμβατικά), αλλά και να είχα κάποιο λόγο που θα έπρεπε να ταξειδέψω με ταχύπλοο, δεν θα έμπαινα σε αυτό ειδικά ουτε με σφαίρες μετα τα 2 απανωτά περσινά συμβάντα.

Appia_1978
09-02-2011, 10:04
Στην Κεφαλλονιά, δεν πιστεύω να έπιανε. Εδώ, δεν ευτύχησε το JetFerry που ήταν μάλιστα και Κεφαλλονίτικο ;) Το εισιτήριο για την Κεφαλλονιά είναι ήδη αρκετά ακριβό και δεν πιστεύω να πλήρωνε κανείς ακόμα παραπάνω για να φτάσει λίγο πιο γρήγορα. Και μην ξεχνάμε, ότι το Κεφαλονιά ή το Ιονίς είναι πολύ καλοτάξιδα πλοία, ειδικά το χειμώνα. Δε γνωρίζω κατά πόσο θα στεκόνταν αντάξιο απέναντί τους το Highspeed.

giorgos_249
09-02-2011, 16:38
Τελικά θα έρθει στο Βόλο από μέσα Απρίλη για Σποράδες........έτσι λέει στο ΣΑΣ τουλάχιστον

DimitrisM.
09-02-2011, 16:40
Τι ειναι το ΣΑΣ?

giorgos_249
09-02-2011, 16:42
Συμβούλιο Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών ολογράφως. Μπορείς από εδώ να δεις τα θέματα. Το συγκεκριμένο είναι στο πάνω pdf, εκτός ημερησίας διάταξης δηλ: http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=36684 (http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=36684)

sunbird
09-02-2011, 17:15
Τελικά θα έρθει στο Βόλο από μέσα Απρίλη για Σποράδες........έτσι λέει στο ΣΑΣ τουλάχιστον
Το hs1 παρέα με το express skiathos στο βόλο για σποράδες ,και απο αγ. κωσταντίνο για σποράδες το εξπρές πήγασος θα παίξει με αντίπαλο το παναγία πάρου? Και ραφήνα hsw τέλος?

giorgos_249
09-02-2011, 17:53
Ετσι φαίνεται ότι διαμορφώθηκε και έτσι θα μείνει.........Αλλά το τελευταίο νομίζω αποκλείεται.

sunbird
13-02-2011, 10:42
Ετσι φαίνεται ότι διαμορφώθηκε και έτσι θα μείνει.........Αλλά το τελευταίο νομίζω αποκλείεται.
Πώς το τελευταίο αποκλείεται έχει άλλο high speed για να το βάλει στη ραφήνα ?

giorgos_249
13-02-2011, 10:58
Εννοώ πλήρη αποχώρηση, τώρα θα μπει ενα flyingcat. Αν και συνεχίζω να πιστεύω πως θα υπάρχει highspeed, τιποτα δεν κρίθηκε ακόμα, αν δε δω τους πίνακες με τα δρομολόγια που θα βγάλει η εταιρεία δεν θα αλλάξω γνώμη.........Ισως και να παίξει κάποια αγορά γιατί είναι προφανές ότι τα ταχύπλοά της δεν επαρκούν πλέον για όλα τα δρομολόγια στις Κυκλάδες, για την ώρα παντως δεν παίζει κάτι τέτοιο.

pantelis2009
13-02-2011, 16:54
Το Highspeed 1 όπως το συνέλαβε ο φακός μου στις 11/02/2011 εκεί που είναι τελευταία αραγμένο;).
Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου.:p

123276

Ergis
24-02-2011, 12:30
το highspeed 1 μολις τωρα μπηκε στο λιμανι του ΠΕΙΡΑΙΑ.
θα το δουμε και αυτο αραγε να πηγαινει στην ΛΙΒΥΗ;;;
το πλοιο βρισκεται στην Ε1,στην θεση του ΠΡΕΒΕΛΗ

speedrunner
24-02-2011, 12:32
Στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά στο Υπουργείο έδεσε πριν απο λίγο το ταχύπλοο, ξέρουμε τον λόγο???

georginio
24-02-2011, 14:00
Αν ο καιρος εδω καλυτερεψει...τοτε σιγουρα καποιο Χαισπιντ θα φυγει!

Ergis
24-02-2011, 15:46
το πλοιο αναχωρησε....

επιδειξη δυναμης κανει το πλοιο αυτη τη στιγμη στο BLUE STAR NAXOS που μετα απο καιρο κινειται σαν ταχυπλοο ξανα.
ελπιζω ναμην του κοστησει βεβαια.....
31+ knots

συνεχομενα σκαμπανεβασματα στην ταχυτητα του πλοιου.
απο τους 31+ στους 22 κομβους.

επιστρεφει στο λιμανι.
προφανως επροκειτο για καποιο δοκιμαστικο
εξου και τα σκαμπανεβασματα στην ταχυτητα του......

εδω σταματαει η "κατασκοπεία" μου αυτη στο ταλαιπωρημένο αυτο πλοιο.
το πλοιο ανέπτυξε ταχύτητα μεχρι και 33,5 κομβους!!
καλα ταξιδια να εχει και ευχομαι οτι καλυτερο στο πλοιο και το πλήρωμα του.

giorgos_249
24-02-2011, 18:53
Καλό αυτο γιατί σημαίνει ότι έχει επισκευαστεί. Το Αύγουστο λίγες μέρες πριν τη φωτιά είχε κάνει ένα δοκιμαστικό στον Ευβοικό και είχε πιάσει ως 27 με 3 μηχανές που πάει να πει ότι λειτουργεί και με τις 4 πλέον Λέτε να το δούμε από Ραφήνα μεριά το Πάσχα που δεν έχει δρομολόγια;

LOS
25-02-2011, 01:55
Περίπτωση να το δούμε στη Ραφήνα δεν υπάρχει μετά τη τραγική χρονια πέρυσι και τη φήμη που έχει βγάλει στη γραμμή θα ήταν καταστροφή για την εταιρεία να το στείλει εκεί. Στο Βόλο βολεύει γιατι δε χρειάζετε ούτε να πηγαίνει με 32-33μίλια ούτε να έχει διπλά δρομολόγια καθημερινά. Κοινώς το πλοίο είναι κατασκευασμένο για light ρυθμούς και όχι για εξοντωτικά δρομολόγια σε υψηλές ταχύτητες...!
Και στην Ελλάδα όποτε επιχείρησε να κάνει 2πλά δρομολόγια με υψηλές ταχύτητες τότε έμενε καραβοφάναρο στο Αιγαίο...στις Δυτικές κυρίως αλλά και Ιο-Σαντορίνη που δούλευε με μονά δρομολόγια τα πήγαινε περίφημα.

Βέβαια με αυτή την εταιρεία όλα μπορείς να τα περιμένεις...επίσης πρώτο μέλημα της εταιρείας είναι να το σουτάρει αυτή τη στιγμή....

roussosf
25-02-2011, 07:23
Βέβαια με αυτή την εταιρεία όλα μπορείς να τα περιμένεις...επίσης πρώτο μέλημα της εταιρείας είναι να το σουτάρει αυτή τη στιγμή....
συμφωνα με δημοσιευματα οικονομικης εφημεριδας ειναι ενα απο τα πλοια που θα φυγουν απο τις ελληνικες θαλασσες

Apostolos
25-02-2011, 08:19
Δοκιμαστικό έκανε το σκάφος, από την ερχόμενοι εβδομάδα έρχονται Ασιάτες αγοραστές να το επιθεωρήσουν...

Ergis
25-02-2011, 16:55
Για δοκιμαστικο βγηκε ξανα το ταχυπλοο μας ανοιχτα της Αιγινας αυτη τη στιγμη.
Μεχρι 36 εφτασε...:o:o
Μηπως να ξαναρχησουν να σκεφτονται την επαναδρομολογηση του πλοιου στα νερα μας;;;:cool::cool:

georginio
25-02-2011, 17:09
Η αποψη μου ειναι να πουληθει....και να ερθει βεβαια κατι καινουριο στην θεση του!Π.χ. το αδερφακι του 6.Και ενα ταχυπλοο τυπου Wind κανεναν δεν θα χαλαγε...και υπαρχουν παρα πολλα στην αγορα!

giorgos_249
25-02-2011, 17:18
Η αποψη μου ειναι να πουληθει....και να ερθει βεβαια κατι καινουριο στην θεση του!Π.χ. το αδερφακι του 6.Και ενα ταχυπλοο τυπου Wind κανεναν δεν θα χαλαγε...και υπαρχουν παρα πολλα στην αγορα!

ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ. Το πλοιο εχει μεγαλη ιστορια στο Αιγαιο, ειναι το πρωτο ταχυπλοο Ο/Γ που ήρθε στην Ελλάδα και μετά ακολούθησαν τα thundercats της Ventouris Ferries....... Αλλα και τα πλοια που αναφερεις δεν ειναι και οτι καλυτερο. Οσο για το χαισπιντ 6 κανενα απο τα αδερφά του δεν πωλείται, προφανώς θες να πεις για το millenium dos η tres που υπηρξε φημολογια το φθινοπωρο, αλλα δεν ειναι αδερφα.......Για ενα απο αυτα τα 2 συμφωνω να ερθει αλλα ομως χωρις να φυγει το χαισπιντ 1 για ιστορικους λογους. Ας μπει στις Σποράδες............

Apostolos
25-02-2011, 18:44
Ε καλά μην τρελαθούμε τελειως ότι δεν θα πουληθεί το πλοίο για ιστορικούς λόγους... Σιγα το σκαρί δηλ... Εδώ έφυγαν άλλα και άλλα ιστορικά όχι αυτο...
Ειπαμε φιλοι μου ειμαστε καραβολάτρες αλλα η ναυτιλία ειναι επιχείρηση...

sunbird
26-02-2011, 12:17
Ε καλά μην τρελαθούμε τελειως ότι δεν θα πουληθεί το πλοίο για ιστορικούς λόγους... Σιγα το σκαρί δηλ... Εδώ έφυγαν άλλα και άλλα ιστορικά όχι αυτο...
Ειπαμε φιλοι μου ειμαστε καραβολάτρες αλλα η ναυτιλία ειναι επιχείρηση...
Εφόσον η εταιρεία θα πάρει καλά λεφτά και ζεστό χρήμα έτσι όπως έχει η οικονομική
κατάσταση, είναι καλή κίνηση ,και σίγουρα όταν η blue star ανανεώνει το στόλο της η hsw δέν γίνεται για οποιουσδήποτε ιστορικούς η' άλλους λόγους να γίνει μουσείο σκαφών.

Κωστάκης
01-03-2011, 17:14
Ξεκίνησε πριν απο λίγο απο την Δραπετσόνα με προορισμό την Σύρο το πλοίο.

sunbird
01-03-2011, 18:58
Ξεκίνησε πριν απο λίγο απο την Δραπετσόνα με προορισμό την Σύρο το πλοίο.
Γιατί πάει σύρο το high speed 1 ?

Κωστάκης
01-03-2011, 19:48
Για δεξαμενισμό.

speedrunner
04-03-2011, 12:48
Επέστρεψε απο την Σύρο και σύμφωνα με το AIS αυτή την ώρα βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ταξίδι της επιστροφής έκανε μια περίεργη πορεία για τον Πειραιά και πάντα σύμφωνα με το AIS έπιασε την ταχύτητα των 36,9 μιλίων/ώρα :eek::eek::eek:

karavofanatikos
06-03-2011, 18:10
125435Το Highspeed 1 σήμερα το πρωί στου Τζελέπη!

johny18
07-03-2011, 09:11
Ωραία φωτό ...:):):):)

owner
07-03-2011, 09:24
ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΩΛΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ .ΓΙΑΤΙ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΛΟΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑΣ

pantelis2009
07-03-2011, 17:41
Ας ελπίσουμε να γίνει ότι το καλύτερο για το πλοίο και το πλήρωμα του.;)
Ας το δούμε να πλησιάζει το λιμάνι του Πειραιά στις 13/08/2010. Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του πλοίου.:roll::D

125618

capten4
14-03-2011, 19:36
το σκαφος πουληθηκε σε κορεατες, και -μαλλον- στο επομενο δεκαημερο θα μας αφησει....

johny18
14-03-2011, 19:45
το σκαφος πουληθηκε σε κορεατες, και -μαλλον- στο επομενο δεκαημερο θα μας αφησει....

Αν ισχύει αυτή η είδηση είναι πολύ κρίμα για το πλοίο , το πλήρωμα και όλους όσους το αγαπάνε :cry::cry::cry::cry:

JIM7
14-03-2011, 20:24
Όντως το σκάφος πουλήθηκε σε Κορεάτες και σε μερικές μέρες ξεκινάει για Κορέα.

hayabusa
14-03-2011, 20:26
Στο καλό να πάει και να έρθει κανένα συμβατικό της προκοπής

sunbird
14-03-2011, 20:30
Στο καλό να πάει και να έρθει κανένα συμβατικό της προκοπής
Απο το στόμα σου και στου θεού το αφτί ,εάν είναι στη συγκεκριμένη συγκυρία αυτό εφικτό ,λόγω της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας !

pantelis2009
14-03-2011, 20:33
Χαρισμένη σε όλους τους φίλους του θέματος.;):p

126435

giorgos_249
14-03-2011, 20:38
http://www.rafinavessels.blogspot.com/ (http://www.rafinavessels.blogspot.com/)
Πραγματι, και θα ειναι στις 23 του μήνα........

minoan
14-03-2011, 20:52
10 χαρακτηρες

giorgos_249
14-03-2011, 21:04
Κι ομως για ενα ταχυπλοο παραμενει ανοιχτο το θεμα αν θα αγοραστει απο τη hsw , εχουμε πει πιο πολλα σε διαφορα θεματα.

capten4
14-03-2011, 23:03
δεν ειναι καιροι, οχι για ταχυπλοα, αλλα εδω δυσκολευονται με τα εξοδα τους τα συμβατικα υψηλων ταχυτητων....οποτε ας ξεχασουμε κατι τετοιο....

despo
15-03-2011, 17:01
Σαν πλοίο φυσικά και δεν λέει τίποτα και απο πλευράς σχεδιαστικής, αλλά και απο πλευράς βλαβών το τελευταίο καλοκαίρι. Λέει πάρα πολλά ομως απο πλευράς πληρώματος που τόσες θέσεις έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο ανέργων ναυτικών ...

sunbird
15-03-2011, 18:41
Τουλάχιστον η hsw πήρε καλά λεφτά από την αγοροπωλησία ?

ayfa74
15-03-2011, 20:52
καλιτερι" λύση για ελλάδα είναι μονο τα συμβατικά δείτε τι έχει πάθη η νελ ποσα έχει σε ακινησία

sunbird
16-03-2011, 11:02
καλιτερι" λύση για ελλάδα είναι μονο τα συμβατικά δείτε τι έχει πάθη η νελ ποσα έχει σε ακινησία
Μόνο η νελ! εδώ και η hsw με τα ταχύπλοα δουλεύει ουσιαστικά 120 ημέρες το χρόνο ,και η asl ψάχνει και αυτή να πουλήσει speedruner και να αγοράσει συμβατικό.
Νομίζω ότι η μόδα των ταχυπλόων αρχίζει και φθήνει πέρασε ο πρώτος ενθουσιασμός ,και επίσεις λόγω τής οικονομικής κρίσης είναι πλέον ακριβό για τούς επιβάτες ,και ασύμφωρο για τίς εταιρείες λόγω κόστους κατανάλωσης καυσίμου.

giorgos_249
17-03-2011, 19:32
HIGHSPEED 1 λοιπόν στο λιμάνι της Ραφήνας πέρυσι τέτοιο καιρό για τους capten4, rafina-lines, Κάρολος, Κωστάκης, pantelis2009.........

126770

Αραγε ποια είναι η αγοράστρια εταιρεία;;;

pantelis2009
17-03-2011, 19:37
Ευχαριστώ φίλε giorgos_249 υπέροχη φωτο;).

Κωστάκης
17-03-2011, 20:07
Ευχαριστώ για την αφιέρωση! Υπέροχη φωτογραφία.

rafina-lines
17-03-2011, 20:14
Σ' ευχαριστώ πολύ, Γιώργο! Πραγματικά για αφίσα είναι! Πάντα μας ξαφνιάζεις ευχάριστα... :-)

Θα μας λείψει... :-( Δεδομένου ότι δε θα έχουμε HS φέτος, θα μας λείψει πιο πολύ... :-(

pantelis2009
21-03-2011, 20:09
Το HIGHSPEED 1 όσο φαινόταν στο μόλο της ΔΕΗ στις 11/02/2011.;)
Χαρισμένη σε giorgos_249, rafina-lines, despo, capten4, polykas, Κάρολος, Κωστάκης, sunbird, ayfa74 και όλους τους φίλους του πλοίου.:p

127271

giorgos_249
21-03-2011, 20:35
Σ' ευχαριστώ πολύ, Γιώργο! Πραγματικά για αφίσα είναι! Πάντα μας ξαφνιάζεις ευχάριστα... :-)

Θα μας λείψει... :-( Δεδομένου ότι δε θα έχουμε HS φέτος, θα μας λείψει πιο πολύ... :-(

Καταρχην ευχαριστω ολους για τα καλα λογια. Λενε στην περιοχη του Βολου <<αν ειναι να κανεις κατι καντο σωστα, αλλιως μην το κανεις καθολου>>. Αυτο ταιριαζει στο σχολιο οτι δεν θα εχουμε χαισπιντ φετος...........Αν ειναι να εχουμε παλι το 1...............βεβαια απο το τιποτα καλυτερο θα ηταν αλλα...............

Χαρισμένη σε giorgos_249, rafina-lines, despo, capten4, polykas, Κάρολος, Κωστάκης, sunbird, ayfa74 και όλους τους φίλους του πλοίου.:p

Και περιμενα καποιον να το παρατηρησει εδω και καιρο απο προηγουμενη φωτο σου αλλα κανεις δεν ειπε οτι η συναντηση αυτων των 2 πλοιων (αλκυονη, χαισπιντ 1) εγινε επιτελους καθως επρεπε να γινοτανε στο λιμανι της Ραφηνας περυσι αλλα ομως..........αλλες αι βουλαί της ΝΕΛ........ Ευχαριστω παρα πολυ για την αφιερωση

Κωστάκης
21-03-2011, 20:52

127271
Ευχαριστώ για την αφιέρωση! Πολύ ωραία φωτογραφία. Σήμερα είναι η προτελευταία του μέρα στην Ελλάδα.

rafina-lines
21-03-2011, 21:19
Ευχαριστώ κι εγώ πάρα πολύ για την αφιέρωση! Είναι πολύ συγκινητική η σκηνή! Όπως λέει κι ο φίλος μας ο Γιώργος, αλλιώς τ' αποφάσισε η ΝΕΛ...

Ένα ύστατο αντίο είναι πολύ λίγο για ό,τι πέρασε το σκάφος αυτό στα ελληνικά νερά! Μακάρι να μπορούσαμε να τ' αποχαιρετήσουμε από κοντά! Καλό ταξίδι, μικρό μας! Θα σε θυμόμαστε πάντα ως το πλοίο σταθμό για τα ελληνικά ακτοπλο'ι'κά δεδομένα! Μακάρι να μας επισκεφτεί πάλι κάποτε... Όσο είναι ζωντανό τίποτα δεν αποκλείεται... Αντίο! :-(

rafina-lines
23-03-2011, 12:02
Τελικά δεν έφυγε ακόμη για Κορέα...?? Ε, μ' αυτόν τον αέρα πού να φύγει... Πώς θα διασχίσει ολόκληρη τη Μεσόγειο μέχρι το Σουέζ το καραβάκι... ;)

giorgos_249
23-03-2011, 14:27
Το πλοιο προβλημα δεν εχει, αυτους που θα ειναι μεσα ομως δεν ξερω αν θα εχουν προβλημα να βγουν με αυτο το πλοιο σε 10άρια στη Μεσόγειο........Βεβαια χρονια ναυτικοι δεν πρεπει να ενοχλουνται απο το κουνημα...........Μηπως το οτι δεν εφυγε έχει καμια σχεση με τα οσα γινονται στη Λιβυη πχ να μη θελει καλου κακκου να εμπλακει με τα πολεμικα που πλεουν στη γυρω περιοχη και περιμενει;; Επισκευη μαλλον θα κανει στην Κορεα με αλλαγη σινιαλων.

pantelis2009
23-03-2011, 17:12
Στις 18/03/2011 το Highspeed 1 είχε πάει στην άκρη του μόλου, στη ΔΕΗ και μόλις το είδα το αποθανάτισα 5-6 φορές για να το θυμάμε και γω και σεις που θα τις δείτε;).
Χαρισμένες σε giorgos_249, rafina-lines, despo, capten4, polykas, Κάρολος, Roi Baudoin, T.S.S APOLLON, Maroulis Nikos, Κωστάκης, sunbird, ayfa74 και όλους τους φίλους του πλοίου.:razz:

127437

giorgos_249
23-03-2011, 17:42
Καταρχην να σε ευχαριστησω για ολες τις αφιερωσεις σε ολα τα θεματα που ειδα........

Αυτη η φωτογραφια ειναι πριν ακριβως ενα χρονο στο λιμανι της Ραφηνας, τοτε ηταν η εβδομαδα πριν τη Μεγαλη και η 2η μερα των δρομολογιων του πλοιου απο Ραφηνα αν θυμαμαι καλα.

Αφιερωμενη σε σενα καταρχην, και σε rafina-lines , κωστακη και capten4 , nkr και GSF.

127445

pantelis2009
23-03-2011, 19:00
Υπέροχη φίλε giorgos_249 και σ' ευχαριστώ:eek:.

Κωστάκης
23-03-2011, 20:18
Πολύ ωραία φωτογραφία! Ευχαριστώ για την αφιέρωση! Θα ανταποδώσω αύριο;)

rafina-lines
24-03-2011, 08:11
Καλημέρα, παιδιά! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις φωτογραφίες από ένα από τα αγαπημένα μας πλοία! Γιώργο, δε σταματάς να μας εκπλήσεις... Πάντα οι φωτογραφίες σου είναι φανταστικές και περιλαμβάνουν όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητά ένας καραβολάτρης... ;) Σ' ευχαριστώ πολύ!

Παντελή, ευχαριστώ πολύ και για τη δική σου φώτο, στις τελευταίες στιγμές ενός θρυλικού καραβιού στα νερά μας... Για πόσο ακόμη θα είναι δίπλα μας άραγε...?? Μακάρι να μπορούσαμε να το αποχαιρετήσουμε από κοντά πριν φύγει για τα ξένα...

Ευελπιστώ να ανταποδώσω σύντομα, κι αν όχι εδώ, σίγουρα σε κάποια άλλη περίπτωση που θα τύχει στο μέλλον στο λιμάνι μας... Και όχι μόνο μέσω site... ;) Φιλιά πολλά................ :grin: :grin:

nkr
24-03-2011, 10:27
Η τελευταια φορα που το ειδα στον Πειραια......
Αφιερωμενη στους pantelis2009,tss apollon,giorgos 249,rafina-lines,deep blue,Dimitris T.,Κωστακης και Καρολος
127521

Κωστάκης
24-03-2011, 10:29
Η τελευταια φορα που το ειδα στον Πειραια......
Αφιερωμενη στους pantelis2009,tss apollon,giorgos 249,rafina-lines,deep blue,Dimitris T.,Κωστακης και Καρολος
127521
Ευχαριστώ! Πολύ ωραία και σπάνια πλεον φωτογραφία!

rafina-lines
24-03-2011, 11:09
Ευχαριστώ πολύ κι εγώ απ' την πλευρά μου, φίλε μου nkr! Πράγματι πολύ σπάνια φωτογραφία πια, αλλά και με φοβερή γωνία λήψης που πολύ δύσκολα τη βρίσκουμε... Σ' ευχαριστώ πολύ! :D :D

pantelis2009
24-03-2011, 11:52
Ευχαριστώ και γω με τη σειρά μου φίλε nkr ;).

zamas
24-03-2011, 19:44
127582
Και απο μένα μια φωτογραφια ;)
Πολλές φορες το πέτυχα αλλα δεν ξέρω γιατί εκεινη την στιγμή αποφάσισα να το φωτογραφίσω.

sunbird
25-03-2011, 10:51
Το high speed 1 πλέον δέν υπάρχει στήν ιστοσελίδα της hsw στην κατηγορία των high speed.

nkr
25-03-2011, 19:31
Μια φωτογραφια με την τελευταια του συναντηση στο λιμανι του Πειραια.....
Αφιερωμενη στους pantelis2009,tss apollon,deep blue,Κωστακης,giorgos 249,Dimitris T.,zamas,rafina-lines,sunbird,Καρολο και σε ολους οσους το ΑΓΑΠΗΣΑΝ!!!!!
127681
Καλο ταξιδι......

Κωστάκης
25-03-2011, 19:33
Μια φωτογραφια με την τελευταια του συναντηση στο λιμανι του Πειραια.....
Αφιερωμενη στους pantelis2009,tss apollon,deep blue,Κωστακης,giorgos 249,Dimitris T.,zamas,rafina-lines,sunbird,Καρολο και σε ολους οσους το ΑΓΑΠΗΣΑΝ!!!!!
127681
Καλο ταξιδι......
Πολύ ωραία φωτογραφία! Ευχαριστώ για την αφιέρωση!

pantelis2009
25-03-2011, 19:38
Ευχαριστώ φίλε nkr και ανταποδίδω σε σένα και τους φίλους που αναφέρεις;).

127683

rafina-lines
25-03-2011, 20:13
Ευχαριστώ πολύ τους φίλους nkr και pantelis για τις φοβερές φωτογραφίες τους! Άντε με το καλό να το δούμε με τα νέα του κορεάτικα χρώματα να το καμαρώσουμε λίγο, γιατί τώρα τελευταία πολύ στο μελόδραμα το έχουμε το καραβάκι. Εύχομαι εκεί που θα πάει να το αγαπήσουν περισσότερο και να βρει τη ζωή που θα του ταιριάξει καλύτερα... ;-)

pantelis2009
28-03-2011, 18:11
Στο Highspeed 1 ή κλείσανε το AIS ή την κοπάνησε.:( Ξέρει κανείς κάτι;;;;;:roll:

rafina-lines
30-03-2011, 10:20
Καλημέρα, παιδιά!

Άκουσα πως το πλοίο άλλαξε όνομα σε ORANGE 2 και ύψωσε σημαία Ν. Κορέας! Αληθεύει κάτι τέτοιo?? Ξέρει κανείς κάτι?? :confused:

georginio
30-03-2011, 14:38
Ακομα δεν εχει αλλαξει το ονομα αλλα το ονομα "highspeed 1'' που ηταν στην πλωρη,το εχουνε σβησει:(

Κωστάκης
30-03-2011, 14:43
Στην πρύμη του πλοίου έχει πλέον γραφτεί το νέο του όνομα.

Παναγιώτης
30-03-2011, 16:50
Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (24/3/2011) ήταν στο βαπόρι ένα τσούρμο κουστουμαρισμένοι ασιάτες (όσοι έχουν βρεθέι σε παραλαβή βαποριού από ασιατικό ναυπηγείο θα καταλλάβουν την εικόνα), από το κλίμα φαινόταν ότι γινάταν κάποιου είδους παραλαβή.
Επίσης ο DNV δήλωσε εδώ (http://exchange.dnv.com/suspendedwithdrawn/default.asp?sortattr=IMO_no) ότι διαγράφηκε από την κλάση του για να γραφτεί σε άλλο νηογνώμονα στις 23/3/2011.

Κωστάκης
31-03-2011, 13:53
Απο σήμερα εκπέμπει στο AIS ως ORANGE 2.

pantelis2009
31-03-2011, 16:37
Έτσι είναι φίλε Κωστάκη. Ας το δούμε όπως φαινόταν χωρίς ζουμ στις 18/03/2011 στο μόλο της ΔΕΗ.
Χαρισμένες σε giorgos_249, rafina-lines, despo, capten4, polykas, Κάρολος, Roi Baudoin, T.S.S APOLLON, Maroulis Nikos, Κωστάκης, nkr, sunbird, ayfa74, zamas, georginio και όλους τους φίλους του πλοίου:p.

128308

rafina-lines
31-03-2011, 17:16
Τελικά ισχύει δηλ. το ORANGE 2. Ευχαριστούμε πολύ, παιδιά! Μήπως ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει για τα βάθη της Ασίας? Πριν το Πάσχα να υποθέσω...?? ;-)

Κωστάκης
31-03-2011, 17:19
Ευχαριστώ παρα πολύ για την αφιέρωση pantelis2009!!! Πολύ ωραία φωτογραφία του ταχύπλοου.

giorgos_249
31-03-2011, 18:06
Απο βδομαδα ξεκιναει για Κορεα μαλλον....αν οχι, τοτε θα κανει επισκευη εδω.

giorgos_249
31-03-2011, 19:25
Παντως το ονομα του πλοιου θυμιζει γνωστη ιαπωνεζικη εταιρεια, την orange ferry..........Καμια επεκταση στην Κορεα ισως;;;; Η ιδια εταιρεια εχει και ενα πλοιο που λεγεται orange 8, και αλλα οπως το orange hope (εξαιρετικο μονοπροπελο παρακαλω ΕΓ/ΟΓ), orange kyushu, ferry orange μετεπειτα πρεβελης κτλπ..........

AGIOS GEORGIOS
31-03-2011, 20:12
Φίλε Παναγιώτης το ίδιο γράφουνε και για το Flyingcat 3 και 4. Μήπως σημαίνει κάτι αυτό;

ιθακη
31-03-2011, 21:19
Τελικά ισχύει δηλ. το ORANGE 2. Ευχαριστούμε πολύ, παιδιά! Μήπως ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει για τα βάθη της Ασίας? Πριν το Πάσχα να υποθέσω...?? ;-)

διστυχως ετσι εχουν τα πραματα για το ονομα.ας το δουμε και μια χωρις ζουμ και ενδιαμεσα εμποδια

128343

το μονο πλοιο που αυτην την στιγμη εχει δυο υψομενες σημαιες
128345

128344

τουλαχιστων το αναγλυφο θα μενει να θυμηζει την καταγωγη του...κριμα και ηταν το μονο highspeed που μου αρεσε

giorgos_249
31-03-2011, 21:27
Μια διορθωσουλα, την κορεατικη εχει υψωμενη απλα ειναι υποχρεωμενο να φερει την ελληνικη στον ιστο του οπως και ολα που ειναι εκει με ξενη σημαια απο τη νομοθεσια υποχρεουνται να φερουν την ελληνικη καπου υψωμενη, συνηθως την υψωνουν σε ενα απο τους μπροστινους η πισινους ιστους. Βεβαια συνηθως εχουν μια μικρη ελληνικη, απλα εδω κρατησαν τη μεγαλη που ειχε απο παλια................

EDIT: Παρατηρω οτι για καποιο λογο το πλοιο τον τελευταιο καιρο <<ανεβηκε>> και φαινεται στη γραμμη στα μπλε ισαλα. Να υποθεσω οτι ειχε <<κατσει>> απο τα οχηματα του πληρωματος ολο το χειμωνα η κατι αλλο;;

rafina-lines
31-03-2011, 23:40
Φίλε Ιθάκη, σ'ευχαριστούμε πολύ για τις τόσο αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες! Τώρα ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει στο πλοίο. ;-) Όσον αφορά το ανάγλυφο δε νομίζω να μείνει όμως... Σίγουρα θα το βγάλουν στην επισκευή...

Γιώργο, ποια αυτοκίνητα πληρώματος? Πάρκινγκ είχε γίνει το καραβάκι? Και ήταν τόσα πολλά ώστε να κάτσει?? (???)

Leo
02-04-2011, 22:21
Μετά τις αποδείξεις (φωτογραφίες και ais) ότι το πλοίο έχει πλέον ολοκληρώσει τις αλλάγες της πώλησης του, δηλαδή άλλαξε χέρια, αλλάχθηκε και το όνομα του. Το θέμα θα μεταφερθεί στα ξένα ταχύπλοα της ακτοπλοΐας αμέσως μετά την αναχώρηση του από τα Ελληνικά νερά και θα αλλάξουν και οι σύνδεσμοι του στα ευρετήρια.

128568

BEN BRUCE
02-04-2011, 22:37
Iσως οταν φυγει να μαθουμε πολλα για το πρωτο μεγαλο καταμαραν που ηρθε στην ελλαδα πριν απο 15 χρονια.

darwinos
05-04-2011, 11:13
Το βαπόρο βγήκε στην Ράδα και ετοιμάζεται να πάρει πετρέλαια.
Είναι έτοιμο προς αναχώρηση.....

pantelis2009
05-04-2011, 17:50
Όπως τα λές είναι φίλε darwinos, καλώς ήλθες στη μεγάλη παρέα του Nautilia.gr.
Το πρωΐ κατα τις 12:30 είχε βγεί δοκιμαστικό και τώρα είναι το Βασούλα και του δίνει πετρέλαια, άρα σήμερα-αύριο θα την κάνει. Σήμερα λόγο υγρασίας και λόγο απόστασης, ο καιρός δεν επέτρεπε οι φωτο που τράβηξα να είναι πιο καθαρές:(.
Χαρισμένες σε σένα, BEN BRUCE, Leo, rafina-lines, giorgos_249, ιθακη, AGIOS GEORGIOS, despo, capten4, polykas, Κάρολος, Roi Baudoin, T.S.S APOLLON, Maroulis Nikos, Κωστάκης, nkr, sunbird, ayfa74, zamas, georginio, Παναγιώτης και όλους τους φίλους του πλοίου:eek:.

128831

http://www.nautilia.gr/forum/images/misc/pencil.png

rafina-lines
05-04-2011, 18:31
Φίλε Παντελή, σ' ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση! Παίζει να είναι κι η τελευταία του λήψη στα ελληνικά νερά! Καλό ταξίδι να έχει, με το καλό να φτάσει στην Κορέα, κι ας ελπίσουμε να μαθαίνουμε νέα του...

Ας το αποχαιρετήσουμε λοιπόν όλοι μαζί, να το ευχαριστήσουμε που άνοιξε το δρόμο στα Ο/Γ ταχύπλοα να έρθουν και στο Αιγαίο! Επίσης και για το πέρασμά του κι απ' το λιμάνι μας! Έβαλε κι αυτό το πετραδάκι του στην Ιστορία του στόλου τς Ραφήνας! Καλό ταξίδι!!! Θα σε θυμόμαστε πάντα, CAPTAIN GEORGE... :-/

JIM7
05-04-2011, 18:48
Το ΧΑΙΣΠΙΝΤ 1 μόλις αναχώρησε για το ταξίδι του μέχρι την Κορέα.Κατά πάσα πιθανότητα και αν όλα πάνε καλά θα πάει απευθείας στην Κορέα χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.Καλό του ταξίδι.

johny18
05-04-2011, 19:03
Καλό ταξίδι να έχει το πλοίο ! Κρίμα ! Μακάρι να το προσέχουν εκεί που θα πάει . :(:(:(

pantelis2009
05-04-2011, 19:12
ενώ ξεκίνησε και έφτασε μέχρι 23 knots τώρα πάει με 10,4. Γιατί άραγε;;;

Παναγιώτης
05-04-2011, 19:49
Πιθανότατα γιατι έχει να κάνει 600 ναυτικά μίλια μέχρι το Port Said (το έχουν βάλει λάθος στο AIS) και από εκεί γύρω στα 7.600 ναυτικά μίλα μέχρι την Κορέα. Οπότε πάει με 10 κόμβους μγια να του φτουρήσουν τα πετρέλαια.

AGIOS GEORGIOS
05-04-2011, 20:29
Ευχαριστώ και πάλι για την αφιέρωση pantelis 2009!!!!!!!!!!:p:p:p

JIM7
05-04-2011, 20:58
Φίλε Παναγιώτη,το πλοίο έχει καύσιμα για όλο το ταξίδι που θα διαρκέσει 25 μέρες.Εχει πάρει έξτρα δεξαμενές στο γκαράζ και είναι υπολογισμένο το πετρέλαιο για να έχει ταχύτητα 25 κόμβους.

pantelis2009
06-04-2011, 18:31
Ας δούμε αλλη μία απο τα δοκιμαστικά που έκανε εχθές. Πάντως τη διαφήμιση και το όνομα του πλοίου στα πλαινά δεν σβήστηκε και θα το συντροφεύουν μέχρι την Κορέα.;)
Ξέρει κανείς που βρίσκετε;;;
Χαρισμένη σε όσους προαναφέρω, johny18, JIM7 και όλους τους φίλους του:D.

128921

johny18
06-04-2011, 18:34
Ωραία φωτογραφία φίλε Παντελή !!! Ευχαριστούμε !!!:):):)

sunbird
09-04-2011, 22:34
Που βρίσκετε το πλοίο ξέρει κάποιος να μας πεί ?

Παναγιώτης
10-04-2011, 12:37
Αν πέρασε το Σουέζ στις 7 του μήνα και ταξιδεύει με 25 κόμβους όπως επώθηκε λογικά τώρα πρέπει να έχι κροσάρει την Ερυθρά και να είναι στον Ινδικό.

giorgos_249
10-04-2011, 12:42
Στρεψε το ais στη Σιγκαπουρη που πιθανο να σταματησει σε λιγες μερες............Κλασσικά τα πιο πολλά ποντοπόρα που πάνε από Ελλάδα προς τις εκεί περιοχές σταματάνε στη Σιγκαπούρη και όχι μόνο τα ποντοπόρα.........

pantelis2009
15-04-2011, 20:16
Ξέρει κανείς που βρίσκετε;;;;
Ας το δούμε όταν έκανε τα δοκιμαστικά του ανοικτά απο την Κυνόσουρα στις 05/04.;)
Χαρισμένες σε σένα, BEN BRUCE, Leo, rafina-lines, giorgos_249, ιθακη, AGIOS GEORGIOS, despo, capten4, polykas, Κάρολος, Roi Baudoin, T.S.S APOLLON, Maroulis Nikos, Κωστάκης, nkr, sunbird, ayfa74, zamas, georginio, Παναγιώτης και όλους τους φίλους του πλοίου:eek:.

129720

rafina-lines
15-04-2011, 23:54
Παντελή, σ' ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση! Πολύ όμορφη φώτο! :-)

Τη Δευτέρα που μας πέρασε 11 του μήνα έμαθα από άλλη πηγή πως είχε ήδη διανύσει τη μισή Ερυθρά και πλησίαζε τις ακτές του Τζιμπουτί. Μάλλον δεν θα έκανε στάση εκεί. Τώρα λογικά θα έχει βγει Ινδικό...?? ;-)

giorgos_249
16-04-2011, 19:34
Όταν φτάσει σε σημείο που να εκπέμπει στο ais θα μπορέσουμε αν θέλουμε να κάνουμε ένα κατά προσέγγιση πλάνο του ταξιδιού του.........Ως τότε θα πρέπει λίγο υπομονή..........Εδώ το Λισσός με 15 κόμβους Λιβύη-Βιετνάμ το έκανε ένα μήνα, το χαισπιντ πόσο θα κάνει με 15-18 που πηγαίνει η τουλαχιστον λεγεται οτι πηγαινει για σχετική οικονομία;;.............Θα φανεί....

Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την αφιέρωση.......

Παναγιώτης
17-04-2011, 10:35
Το Τζιμπουτί είθναι στην έξοδο της Ερυθράς στον κόλπο του Άντεν (η Ερυθρά θαάλασσα είναι στην πάνω αριστερά γωνία στο συνημμένο χάρτη, περισσότερα για τον κόλπο του Άντεν μπορείτε αν δείτε στο σχετικό θέμα ) άρα για να είναι εκεί τη Δευτέρα είχε κροσσάρει την Ερυθρά οπότε είναι στον Ινδικό.
129909

pantelis2009
17-04-2011, 20:03
Ας δούμε άλλη μια στις 18/03/2011.;)
Χαρισμένες σε σένα, BEN BRUCE, Leo, rafina-lines, giorgos_249, ιθακη, AGIOS GEORGIOS, despo, capten4, polykas, Κάρολος, Roi Baudoin, T.S.S APOLLON, Maroulis Nikos, Κωστάκης, nkr, sunbird, ayfa74, zamas, georginio, Παναγιώτης, johny18, JIM7 και όλους τους φίλους του πλοίου:eek:.

129966

johny18
17-04-2011, 20:50
Φίλε Παντελή σε ευχαριστώ πολύ για την αφιέρσωση !!!:):):)

rafina-lines
17-04-2011, 21:11
Ευχαριστώ κι εγώ, Παντελή για τη φώτο! Τόσο λίγο διάστημα έχει που' φυγε, το νοσταλγήσαμε κιόλας... Μακάρι να εμφανιστεί σύντομα το στίγμα του... ;-)

Express Pigasos
13-01-2013, 10:38
Το πλοιο εχει μετανομαστει σε Sun Flower 2 (διορθωστε με αν κανω λαθος) και εχει βγει απο πολλα ναυλομεσιτικα γραφεια της Απω Ανατολης για πωληση..Δεν στεριωσε τελικα εκει...μακαρι να το βλεπαμε ξανα εδω...αλλα αυτα ειναι ονειρα θερινης νυκτος με τις καταναλωσεις που εχει ..και την ακριβια των πετρελαιων!

pantelis2009
13-01-2013, 10:52
Έχεις δίκιο φίλε μου έτσι έχει ονομαστή, αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει.
Ατ το δούμε σαν HIGHSPEED 1 όταν στις 05-10-2009 ξεκινούσε με τσίτα τα γκάζια του απο την Σαντορίνη.
Για όλους τους νοσταλγούς του.

134783

DimitrisM.
13-01-2013, 10:53
Μακαρι να ερχοταν πισω! Εδω ομως εχουν αβεβαιο μελλον τα 4&5. Το πετρελαιο στα υψη και η ακτοπλοια μας σε μαυρο χαλι, με καινουργια κ παλια βαπορια δεμενα. Μακαρι...

Express Pigasos
13-01-2013, 10:57
Μακαρι να ερχοταν πισω! Εδω ομως εχουν αβεβαιο μελλον τα 4&5. Το πετρελαιο στα υψη και η ακτοπλοια μας σε μαυρο χαλι, με καινουργια κ παλια βαπορια δεμενα. Μακαρι...

οπως λεει και η Τασουλα της διαφημισης..η κατασταση ειναι "τρααααατζικ" . Μεχρι στιγμης δεν εχω δει καποια τιμη σε κανενα απο τα email.Αν δω θα τη γραψω..

DimitrisM.
13-01-2013, 11:03
Οταν πουληθηκε απο εδω στου Κορεατες, ποσο ειχε πουληθει;

BEN BRUCE
27-05-2013, 22:16
HIGHSPEED 1 στην Παρο το 2001 λιγο πριν το ΜΙΝΟΑΝ γινει HELLAS

144846

pantelis2009
27-05-2013, 22:32
Απίθανη φωτο Κώστα. Στο φόντο και ο ’γ. Φωκάς και οι πορτάρες. :fat:

T.S.S. APOLLON
28-05-2013, 08:35
Μετα την πανεμορφη φωτογραφια του φιλου BEN BRUCE να δουμε αλλη μια της ιδιας χρονιας
το Highspeed 1 στο λιμανι της Τηνου το καλοκαιρι του 2001

144868

pantelis2009
28-05-2013, 17:38
Το HIGHSPEED 1 όταν στις 05-04-2011 είχε βγεί στη ράδα για πετρέλαια και να φύγει για Κορέα. Για όλους τους φίλους του.

144881

High1
28-05-2013, 22:21
Εκπληκτικές φωτό!! Τόσες αναμνήσεις...... Καλοτάξιδο να είναι πάντα

BEN BRUCE
28-05-2013, 22:54
Μολις ειχε ερθει στην Ελλαδα το 1996 τον ιουνιο,αν θυμαμαι καλα

144905

basilis.m
01-06-2013, 22:07
και λιγες μερες πριν φυγει απο την Ελλαδα145068

manolisfissas
16-06-2013, 10:49
Το HIGHSPEED 1 στην Πάρο τον Αύγουστο του 2010.

145675

Apostolos
16-06-2013, 22:37
Τον Μάρτιο του 2004 με μια διαφορετική παλέτα χρωμάτων

145725

BEN BRUCE
27-06-2013, 21:28
To εκπληκτικοτρομερο καμαρι του Σφηνια του Σουμακη που εμεινε καραβοφαναρο κανα δυο φορες στον Πειραια του 1998
146224

captain sot
18-10-2013, 19:22
Είχε γίνει κάποια μετασκευή και ένωσαν το πρυμνιο σαλόνι στο τελευταίο ντεκ με την γέφυρα;

BEN BRUCE
18-10-2013, 21:05
Ναι ειχε γινει νομιζω το 2000

karavofanatikos
20-10-2013, 10:45
Το Highspeed 1 στο λιμάνι της Σικίνου, κατά τη διάρκεια του σύντομου περάσματός του απ' τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο επί πολλών ετών καβοδέτης του νησιού Δημήτρης Διβόλης που έχει και το παρατσούκλι, "Γαρμπής"!
149828
Φωτό: Κώστας Χαμπίπης (2009)

T.S.S. APOLLON
30-04-2014, 09:46
To Ηighspeed 1 εν πλω στον Σαρωνικο το καλοκαιρι του 1998

154908

pantelis2009
16-07-2014, 16:55
Το HIGHSPEED 1 όταν στις 05-10-2009 έφευγε από Σαντορίνη. Για όσους το θυμούνται.

157440

Apostolos
16-07-2014, 22:32
Δέν έχουν περάσει δα και τόσα χρόνια

Αυτό το πλοίο ήταν η αρχή του τέλους της κλασσικής, αγαπημένης ακτοπλοϊας, με τις δεκάδες των εταιριών, των εκατοντάδων ναυτικών και των πανέμορφων πλοίων. Τι να θυμόμαστε λοιπόν απο αυτο το κατασκεύασμα; Τις ατελείωτες βλάβες και ατυχήματα, την άσχημη εμφάνιση, ή την κακή απόδοση; Καλύτερα να μην ερχόνταν ποτέ!