PDA

Επιστροφή στο Forum : Εκπαίδευση - Σχολές Πλοιάρχων / Σχολές Μηχανικών (Συνθήκες/ Πληροφορίες)

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

Nh04
05-09-2006, 16:50
Γεια σε ολους, περασα φετος πλοιαρχων στην Μηχανιωνα :D
Ειναι κανεις αλλος εκει;

Morgan
05-09-2006, 16:57
περιμενουμε τις πρωτες εντυπωσεις...

ξερεις τι θελω (εχω ερωτηθει γιαυτο) να μας περιγραψεις λιγακι τις διαδικασιες για την εισαγωγη σε ΑΕΝ...

υ.γ. υπαρχουν παιδια απο μηχανιωνα εδω

Nh04
06-09-2006, 09:54
Εγω έβγαλα 11.200 μόρια στο 4ο πεδίο που είναι και οι σχολές του εμπορικού ναυτικού και 13.100 στο 5ο που είναι η Αστυφυλάκων. Αφου δεν πέρασα αστυφυλάκων πέρασα Πλοιαρχων η οποια είχε βάση 9000 μόρια.
Πριν βγουν τα αποτελέσματα έπρεπε να πάω μια μέρα που ορίστηκε ως μέρα εξετάσεων (θυμάμαι ήταν μία Πέμπτη , δεν ήταν όμως η μοναδική μέρα) στο Λιμεναρχείο Θεσ/νίκης.
Χρειάζονταν μία ακτινογραφία θώρακα με γνωμάτευση την οποία έβγαλα στο 424 (ο πατέρας μου είναι διοικτης στο Λιμενικο Τμήμα Στρατωνίου αυτή την στιγμή). Με εξέτασε Οφθαλμίατρος και παθολόγος (ισοροπία , όρχεις κλπ). Πήρα τα θετικά αποτελέσματα και έπρεπε να πάω στην σχολή στην Μηχανιώνα να κάνω αίτηση έχοντας κάποια άλλα δικαιολογιτικά μαζί μου. Την έκανα και αυτό ήταν :p :D

Αν εννοείς αυτήν την διαδικασία αυτή ήταν...

ΥΓ
Αυτοι που ειναι στην Μηχανιώνα μένουν μέσα στην σχολή; Γιατί εγώ δεν θα μένω μέσα.

Morgan
06-09-2006, 16:49
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ Κ.Ο.Κ.
ΑΡΓΑ Η' ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ!
ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΩΣΤΙΚΑ ΕΚΕΙ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.

Roulis
06-09-2006, 22:03
Γεια σε ολους, περασα φετος πλοιαρχων στην Μηχανιωνα :D
Ειναι κανεις αλλος εκει;

Συγχαρητηρια και καλος επαγγελματιας!;)

Nh04
06-09-2006, 22:42
Συγχαρητηρια και καλος επαγγελματιας!;)

Euχαριστώ αδερφέ!:D

Anthypopyravlos
08-09-2006, 21:32
Με συγχωρείτε για το μήνυμα αλλά έχω ανάγκη να μάθω.
Ξέρει κανείς την ύλη για τις Ναυτικές Μηχανές στον Ασπρόπυργο;
Με έχει πιάσει μιά κρίση με αυτό το μάθημα μιάς και αν το περάσω τελειώνω τη σχολή και μπαρκάρω.
Βέβαια χρωστάω άλλα 4:
Ευστάθεια Ε
Ευστάθεια ΣΤ
Ν.Δίκαιο ΣΤ
Μεταφορά Φορτίων ΣΤ

Αυτά τα έχω διαβάσει και είμαι έτοιμος.
Μπορώ να πω κιόλας πως το ότι έμεινα στην Ευστάθεια μου έκανε πολύ καλό.
Αν την πέρναγα θα έμενα στραβάδι.Τώρα μπορώ να πω πως είμαι έτοιμος να κάνω ολόκληρη την φόρτωση ενός πλοίου καθώς και να ελέγξω τους παράγοντες που μπορεί να επηρρεάσουν την ευστάθεια του κατά τη διάρκεια του πλου.
Λοιπόν η ύλη στις Ναυτικές Μηχανές όπως και σε όλες τις εξεταστικές είναι όλο το βιβλίο,βγαλε έξω μονο τα κεφάλαια 13 και 14.Τωρα το τι μπορεί να πέσει αρκεί να σου πω αυτο που έτυχε να ακούσω από τον ίδιο τον εξεταστή-συνήθη-ύποπτο που τραβιούντε κάθε εξεταστική πάνω απο 100 άτομα και που όνειρό του είναι να γεμίσει το Ολυμπιακό στάδιο με άτομα που θα χρωστάνε Ναυτικές μηχανές:
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
Συνηθης-ύποπτος:Αυτή την εξεταστική λέω να τους βάλω ερώτηση το όνομα του συγγραφέα να τους τρελάνω όλους,ΧΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ.
Συνομιλητης-καθηγητης:χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα,καλά ότι και να τους βάλεις εσύ ούτος η άλλος θα κοπούνε αφού τους κατεβάζεις με 1 και 2 στην πρόοδο
Συνηθης-ύποπτος:χαχαχαχα,ναι αλλά θα τρελάνω και αυτούς με τα οφειλόμενα χαχαχαχα,θα κοπούνε όλοι......
ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ Ν.ΜΗΧΑΝΕΣ
Όσο για την ευστάθεια που λές όλα αυτά που κάνεις στο χέρι στα βγάζει ο υπολογιστής απλά βαζοντάς του τα στοιχεία και μην μου πεις και αν χαλάσει ο υπολογιστής γιατί κάθε βαπόρι έχει υπολογιστή και κάθε αξιωματικός που σέβεται τον εαυτό του έχει ένα λαπτοπ,τώρα να χαλάσουνε και οι 2 ταυτόχρονα το βλέπω κάπως χλωμό,ασε που πολλές φορες πρέπει να κάνεις 2 και 3 διαφορετικές φορτώσεις για να δείς ποια είναι ποιο σωστή και ποιά σε βολέυει καλύτερα(πέρα απο τις αρνητικές που μπορείς να βγάλεις)αμα κάτσεις να το κάνεις με το χέρι σε βλέπω να τρώς κάτι ώρες και να σε βρίζει απο καπετάνιος μέχρι τζόβενω και από γραφεία μέχρι broker οπότε....

ina
16-10-2006, 08:56
Kι εγώ Α' εξάμηνο είμαι αλλα δεν έχουμε κάνει τπτ....αλλα να μου πεις με τι καθηγητές να κάνουμε όταν δεν υπάρχουν?ολο κενά έχουμε....

iwannisprin
19-10-2006, 16:24
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που διαβάζω για το επίπεδο των ανθυποπλοιάρχων στις ναυτικές μηχανες.Λοιπόν από εδω και στο εξής όποτε τυχαίνει και υπάρχει κανένας ανθυποπλοίαρχος από Ασπρόπυργο,και βγάζουμε εμβολο στη μηχανή θα τον φωνάζουμε να βάζει κανένα χεράκι να τελειώνουμε τακα-τακα!!!και εμείς βέβαια θα διωρθώνουμε κανένα χάρτη για να βγάζουμε την υποχρέωση!χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Nikola
19-10-2006, 23:20
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που διαβάζω για το επίπεδο των ανθυποπλοιάρχων στις ναυτικές μηχανες.Λοιπόν από εδω και στο εξής όποτε τυχαίνει και υπάρχει κανένας ανθυποπλοίαρχος από Ασπρόπυργο,και βγάζουμε εμβολο στη μηχανή θα τον φωνάζουμε να βάζει κανένα χεράκι να τελειώνουμε τακα-τακα!!!και εμείς βέβαια θα διωρθώνουμε κανένα χάρτη για να βγάζουμε την υποχρέωση!χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Δεν τον γνωρίζεις τον συγκεκριμένο καθηγητή γι'αυτό τα λες. Είναι εφιάλτης για κάθε σπουδαστή που πέρασε απο Ασπρόπυργο!(Σαν αυτόν που κάνει σχέδιο στους μηχανικούς, αν δεν κάνω λάθος) Εαν δεν το περάσεις με την πρώτη την έβαψες! Κουράγιο Φίλε...

iwannisprin
20-10-2006, 01:06
Φιλε nikola καταλαβαινω!δεν κανεις λάθος για τον καθηγητη που κανει σχεδιο στον Ασπροπυργο!Δεν ξερω βεβαια αν ειναι ακομα εκει πάντως εγω τον ειχα!Αυτοι οι τύποι ειναι γελοιοι, δίνουν βαση σε πράγματα ανουσια με αποτέλεσμα οι δόκιμοι να μπαίνουν στα πλοία εξαρτώμενη καθαρα και μονο από την όρεξη του εκάστοτε αξιωματικου εκπαιδευτη.Και που να δεισ στο ΚΕΣΕΝ!πολυ γέλιο σου λεω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kyriakos
20-10-2006, 10:11
Και που να δεισ στο ΚΕΣΕΝ!πολυ γέλιο σου λεω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χαίρομαι που το διασκεδάζετε, γιατί εγώ μόνο που τα διαβάζω μου ανέβηκε το αίμαι στο κεφάλι.

Προφανώς έχει καταλήξει γελοία η κατάσταση με το κάθε κομπλεξικό ξερόλα που αν τον βάλεις τώρα στο καράβι θα βάλει τα κλάματα και θα φωνάξει ρυμουλκό, και το παίζει "άρχοντας" στους φοιτητές γιατί δεν τον σηκώνει να το κάνει στην γκόμενά του. Ντρέπομαι που φορολογούμαι για να πληρώνονται αυτοί.

Και από προσωπικές πηγές ξέρω οτί σε σωστούς καθηγητές οι φοιτητές έδειχναν ενδιαφέρον.

BTW, ο λόγος που μαθαίνεις την ευστάθεια στο χέρι είναι ουσιαστικά για να έχεις και την αντίληψη του πως θα επηρεάσει το πλοίο κάθε σου απόφαση.
Απαιτούνται min 2 PC με το πρόγραμμα ευστάθειας/φόρτωσης, ή ένας "marine type"

Καπετάν Φουρτούνας
22-10-2006, 18:08
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς,εγώ πάντως του έγραψα 8,5 και τέλειωσα με αυτόν.

Τώρα μου έμεινε ένα μάθημα γαμώτο.

iwannisprin
23-10-2006, 00:22
Συγχαρητήρια Καπετάν Φουρτούνα!

lamainmusain
23-10-2006, 17:56
Καλα πως και ετσι αφου σε σας βλεπω οτι γινεται μαθημα?
Μας ελεγε ο υποδιευθυντης οτι αυτη ειναι η τριτη προκυρηξη που κανουνε και
οτι τωρα ειναι που βρηκαν.Πιθανοτατα απο βδομαδα κανονικα μαθημα.

iwannisprin
23-10-2006, 22:33
Στα ναυτικα μαθήματα σας λείπoυν καθηγητές;

ina
24-10-2006, 10:36
Καλα πως και ετσι αφου σε σας βλεπω οτι γινεται μαθημα?
Μας ελεγε ο υποδιευθυντης οτι αυτη ειναι η τριτη προκυρηξη που κανουνε και
οτι τωρα ειναι που βρηκαν.Πιθανοτατα απο βδομαδα κανονικα μαθημα.

Eίσαι Ασπρόπυργο?

ina
24-10-2006, 10:40
Δεν είχε ερθει ο καθηγητής για το Ν.δίκαιο...αλλα τώρα οκ....Ηρθε και η καθηγήτρια Αγγλικών....ολα οκ τώρα.....

Α,και το τμήμα μου ειναι τοσο τυχερο.....είμαστε το μοναδικό τμήμα που δεν κάνει σχέδιο....ο γνωστός.....μ***κας

Καπετάν Φουρτούνας
24-10-2006, 16:48
Δεν είχε ερθει ο καθηγητής για το Ν.δίκαιο...αλλα τώρα οκ....Ηρθε και η καθηγήτρια Αγγλικών....ολα οκ τώρα.....

Α,και το τμήμα μου ειναι τοσο τυχερο.....είμαστε το μοναδικό τμήμα που δεν κάνει σχέδιο....ο γνωστός.....μ***κας

Τον γλυτώσατε τον Σπύρου;
Σχέδιο δε θα κάνετε;

ina
24-10-2006, 20:36
Τον γλυτώσατε τον Σπύρου;
Σχέδιο δε θα κάνετε;

Θα κάνουμε...δηλ...έχουμε ξεκινήσει ήδη....με τη Σκορδα

iwannisprin
24-10-2006, 23:51
Η Σκορδα ειναι καλη.

Nikola
26-10-2006, 18:20
Το Διασκεδάζουμε, Τι άλλο να κανουμε? Στην αρχη εκπλαγήκαμε, Μετά Τσαντιστήκαμε και οταν βλέπουμε οτι δεν αλλαζει τίποτα το ρίξαμε στην πλάκα. (αν και θα έπρεπε να κάνουμε περισσότερα). και.. πράγματι κυκλοφορούν και στο κεσεν κατι αστέρια...

Καπετάν Φουρτούνας
26-10-2006, 23:25
Το Διασκεδάζουμε, Τι άλλο να κανουμε? Στην αρχη εκπλαγήκαμε, Μετά Τσαντιστήκαμε και οταν βλέπουμε οτι δεν αλλαζει τίποτα το ρίξαμε στην πλάκα. (αν και θα έπρεπε να κάνουμε περισσότερα). και.. πράγματι κυκλοφορούν και στο κεσεν κατι αστέρια...

Πάντως η αλήθεια είναι πως και οι περισσότεροι δεν το διαβάζουν το μάθημα.
Δε μπορώ να καταλάβω το λόγο.Ούτε εγώ το διάβαζα μέχρι που πήρα απόφαση να το περάσω.
Ίσως φταίει η προκατάληψη που έχουν οι περισσότεροι εξαιτίας του Σχεδίου.

padelis234
29-10-2006, 10:56
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ Κ.Ο.Κ.
ΑΡΓΑ Η' ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ!
ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΩΣΤΙΚΑ ΕΚΕΙ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.

Βλέπε Πρέβεζα :rolleyes:.Πάλι καλά που φέτος αποφάσισα να μείνω έξω.2 φορές άκυρο ρε παίδες έφαγα για μεταγραφή Ασπρόπυργο.Ξέρει κανείς αν μπορώ να κάνω σε κάθε εξάμηνο.Σκέφτομαι για Κύμη μπας και πάω.Έχουν φίλοι μου σπίτι στα Ψαχνά Ευβοίας που είναι τα ΤΕΙ και επειδή μένω Αθήνα θα με σύμφερε τουλάχιστον Κύμη :p

Nh04
30-10-2006, 17:35
emeis arxisame tin proigoumeni vdomada kanonika 6ora ...
kai logika aftin tin vdomada telionoume kai sostika

lamainmusain
31-10-2006, 19:54

Σε εμας μονο ναυτιλια.Αλλα ειναι το ποιο βασικο που συζητησα εμ τον δευτεροετη δοκιμο στο πλοιο.Μακαρι να μας ερθει κανενασ καλος.

lamainmusain
31-10-2006, 19:55
Eίσαι Ασπρόπυργο?

Ασπροπυργο.Β2

lamainmusain
31-10-2006, 19:58

Τον καθηγητη που εκανε ναυτικο δικαιο τον πετυχα πρι λιγες μερες εξω απο την γραμματεια.Καλα ο ανθρωπος ειναι........τι να πω.Εχουν ακουστει πολλες ιστοριες γι αυτον.Δεν ξερω αν θα σας παρει φετος.

lamainmusain
31-10-2006, 19:59
Η Σκορδα ειναι καλη.

Η σκορδα ειναι απο τις καλυτερες και με διαφορα και ακομα καλυτερη ειναι η Σταθαρα.

engineer1980
31-10-2006, 20:35
Φιλε nikola καταλαβαινω!δεν κανεις λάθος για τον καθηγητη που κανει σχεδιο στον Ασπροπυργο!Δεν ξερω βεβαια αν ειναι ακομα εκει πάντως εγω τον ειχα!Αυτοι οι τύποι ειναι γελοιοι, δίνουν βαση σε πράγματα ανουσια με αποτέλεσμα οι δόκιμοι να μπαίνουν στα πλοία εξαρτώμενη καθαρα και μονο από την όρεξη του εκάστοτε αξιωματικου εκπαιδευτη.Και που να δεισ στο ΚΕΣΕΝ!πολυ γέλιο σου λεω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Afou ta pragmata pou leei einai 'anousia' opws les den yparxei kai logos na pigainoume stis sxoles ??

Morgan
01-11-2006, 10:00
Μετεωρολογια ποιος κανει???

Azzos
01-11-2006, 10:06
Paidia kai ego perasa 4 xronia ston Aspropyrgo (95-99). Ta biblia den htan toso kala... ego eixa teliosei 1h desmi TEL kai hlektrologos se TEL pali. eixa kapia gnosi kai mporouna na krino an ta biblia einai kala i oxi. se simio eftasa pou ekana dikes mou simiosis xoris na diabazo to biblio. to eixa pei kai se ka8igiti kai h apantisi tou htan oti den dinei to ipourgeio xrimata gia anaba8misi ths ylhs. Ti alo mporeis na kaneis???apo ADSEN se AEN??mono afto ftanei??

Morgan
01-11-2006, 10:20
Afou ta pragmata pou leei einai 'anousia' opws les den yparxei kai logos na pigainoume stis sxoles ??

να πηγαινουμε και να ακουμε τιποτα ουσιαστικο, υπαρχει ως επιλογη?
σε αυτη την κατευθυνση πρεπει να κοιταμε...και το πως θα το πετυχουν/με

Καπετάν Φουρτούνας
01-11-2006, 12:42
Τον καθηγητη που εκανε ναυτικο δικαιο τον πετυχα πρι λιγες μερες εξω απο την γραμματεια.Καλα ο ανθρωπος ειναι........τι να πω.Εχουν ακουστει πολλες ιστοριες γι αυτον.Δεν ξερω αν θα σας παρει φετος.

Τον Καλησπέρη λες;
Τι ιστορίες έχουν ακουστεί;

lamainmusain
03-11-2006, 14:59
Μετεωρολογια ποιος κανει???

Ειναι ενας καινουργιος.Δεν θυμαμαι επιθετο.Ο τυπος φυσαει.Εχει πολλες σπουδες απο τι μας εχει πει+το καλυτερο εχει και μεταδοτικοτητα.Το κακο ειναι οτι ειναι πολυ ηρεμος και γινεται πολυ φασαρια.

lamainmusain
03-11-2006, 15:01
Τον Καλησπέρη λες;
Τι ιστορίες έχουν ακουστεί;

Ο καλησπερης καπως ποιο νορμαλ.Για τον κρεμμυδα λεω.Μην μου πεις οτι δεν εχεις ακουσει τις ιστοριες που ακουνται για αυτον???

luke
03-11-2006, 17:55
fantazomai pos xekinontas apo to no 1 einai to diskolotero!einai gnosto se olous osous foitoun stis AEN oti oi sxoles aspropyrgou kai mixanionas einai oi diskoloteres alla oxi oi kaliteres!stis ypoloipes sxoles pernas me eykolia ta mathimata giati exeis epafi me tous kathigites epeidi einai ligoi oi mathites ekei eno stis AEN aspropyrgou kai mixanionas de se xeroun kala kala!

Sirius
03-11-2006, 18:38
fantazomai pos xekinontas apo to no 1 einai to diskolotero!einai gnosto se olous osous foitoun stis AEN oti oi sxoles aspropyrgou kai mixanionas einai oi diskoloteres alla oxi oi kaliteres!stis ypoloipes sxoles pernas me eykolia ta mathimata giati exeis epafi me tous kathigites epeidi einai ligoi oi mathites ekei eno stis AEN aspropyrgou kai mixanionas de se xeroun kala kala!

Luke καλως ορισες στην παρεα μας.

Σε ποια σχολη εισαι ?

luke
03-11-2006, 18:43
geia sou,
seyxaristo eimai ston aspropyrgo 4to etos!

Sirius
03-11-2006, 18:45
geia sou,
seyxaristo eimai ston aspropyrgo 4to etos!

ααα..ειπες πριν για λιγα ατομα σε σχολες και ελεγα μηπως και εισαι απο καμια ενδοξη απο το Αν.Αιγαιο ;)

Καλα τελιωματα λοιπον, καλο πτυχιο και καλα μυαλα!!

luke
03-11-2006, 18:49
na sai kala seyxaristo!

ina
03-11-2006, 19:41
arvanith lene ton ka8hghth pou mas kanei n.dikaio....auton les?

ina
03-11-2006, 19:43
Ειναι ενας καινουργιος.Δεν θυμαμαι επιθετο.Ο τυπος φυσαει.Εχει πολλες σπουδες απο τι μας εχει πει+το καλυτερο εχει και μεταδοτικοτητα.Το κακο ειναι οτι ειναι πολυ ηρεμος και γινεται πολυ φασαρια.
mallon auton les....foraei mesa sth taksh gyalia hliou kai mas leei zouzounakia.....einai poly kalos ki exei gelio....

ina
03-11-2006, 19:45
Η σκορδα ειναι απο τις καλυτερες και με διαφορα και ακομα καλυτερη ειναι η Σταθαρα.

einai poly kales kai oi 2...mono pou h skorda exei polla nevra....

ina
03-11-2006, 19:47
vre paidia gia ton anastasiadh ti exete na peite?fainetai poly kalos kai mas eipe oti voh8aei.......alla mas epiase enas 2eths kai eipe na mhn ton empistevomaste....leei oti voh8aei kai kovei ka8e xrono 80 paidia!

lamainmusain
04-11-2006, 16:22

Morgan sorry pou tha grapso me latinikous xaraktires alla kati exei pathei to sistima edo den kai den allazei glossa.
Etsi opos ta les einai Luke.To odio mou eipe kai o deuteroetis sto ploio pou einai itan stin preveza.Kalos irthes kiolas!

lamainmusain
04-11-2006, 16:26
arvanith lene ton ka8hghth pou mas kanei n.dikaio....auton les?

O Arvaniths prepei na kanei gei proti fora stin Aen.Autos pou leo einai o Kremmidas.Tha akouseis polles istories apo deuteroetis.Rota kai tha deis!Apo to forum den boro na po,tha me pane mesa gia logokrisia:):)

lamainmusain
04-11-2006, 16:29
mallon auton les....foraei mesa sth taksh gyalia hliou kai mas leei zouzounakia.....einai poly kalos ki exei gelio....

O kathigitis ston opoio anferomai einai tis meteologias kai edo pou ta leme foraei gialia alla oxi iliou.Einai arketa sovaros kai iremos kathigitis

lamainmusain
04-11-2006, 16:38
vre paidia gia ton anastasiadh ti exete na peite?fainetai poly kalos kai mas eipe oti voh8aei.......alla mas epiase enas 2eths kai eipe na mhn ton empistevomaste....leei oti voh8aei kai kovei ka8e xrono 80 paidia!

Den ton eixa,alla apo protoetis persi pou sizitousa theli na deixneis ena sxetiko endiaferon sto mathima kai na tou grapseis kala stin proodo.To kalo me ton anastasiadh einai oti deixnei endiaferon.Psaxnei gia askisis diabasi.Boris na ton rotisis oti thes einai akourastos.Filos mou apo tin sxoli pou den boro na po oti polidiabase oti kata tin diarkeia outa egrapse sto telos ton perase.

lamainmusain
04-11-2006, 16:39
ααα..ειπες πριν για λιγα ατομα σε σχολες και ελεγα μηπως και εισαι απο καμια ενδοξη απο το Αν.Αιγαιο ;)

Καλα τελιωματα λοιπον, καλο πτυχιο και καλα μυαλα!!

Sirius esi apo poia sxoli eisai?

gyrocompass
07-11-2006, 17:56
Ξερει κανεις τις προυποθεσεις για να παρει καποιος μεταγραφη απο μια ΑΕΝ σε μια αλλη;οι μεταγραφες γινονται καθε ετος η καθε εξαμηνο;και τελος, μπορω να φοιτησω σε αλλη ΑΕΝ μονο και μονο επειδη απλα επιθυμω;(ειμαι αεν μακεδονιας και θα ηθελα να παω ασπροπυργο).

προσοχη:πληρωμη μονο σε μετρητα,επιταγαι δεν γινονται δεκται

Morgan
11-11-2006, 19:56
οικογενειακα προβληματα , τοπος μονιμης κατοικιας και εισοδημα γονεων αν θυμαμαι ειναι καποια απο τα στοιχεια - εκτος φυσικα απο το βυσμα.
στην γραμματεια σας δεν σου λενε?
αν οχι, δοκιμασε το υπουργειο..και κανε την αιτηση ετσι ή αλλιως

Nh04
12-11-2006, 09:00
Ξερει κανεις τις προυποθεσεις για να παρει καποιος μεταγραφη απο μια ΑΕΝ σε μια αλλη;οι μεταγραφες γινονται καθε ετος η καθε εξαμηνο;και τελος, μπορω να φοιτησω σε αλλη ΑΕΝ μονο και μονο επειδη απλα επιθυμω;(ειμαι αεν μακεδονιας και θα ηθελα να παω ασπροπυργο).

προσοχη:πληρωμη μονο σε μετρητα,επιταγαι δεν γινονται δεκται

logika 1etis tha eisai!
ploiarxos i mixanikos?

se pio tmima eisai an eisai ploiarxos?
egw A11

gyrocompass
12-11-2006, 12:04
Νh04 δευτεροετης ειμαι στην πλοιαρχων

gvaggelas
01-12-2006, 10:36
Όπως κατήγγειλαν, oι σπουδαστές της Ακαδημίας μηχανικών, οι ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο νησί, αναγνωρίζοντας το ρόλο των AEN στη ναυτιλία μας και στα πλαίσια μιας κοινωνικής πολιτικής, στις μετακινήσεις των σπουδαστών Πειραιά – Xίο, Xίο – Πειραιά για εκπαιδευτικούς σκοπούς, μέχρι τώρα τις προσέφεραν δωρεάν.
H NEΛ αποφάσισε να κόψει και αυτή την παροχή φέτος και να «μεταχειριστεί» τους σπουδαστές της AEN Xίου όπως οποιοδήποτε άλλο γκρουπ στην τιμολογιακή της πολιτική.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι σπουδαστές αντέδρασαν έντονα, με δηλώσεις τους στην «AΛHΘEIA TV» κατήγγειλαν την εταιρεία γιατί «δε σέβεται την προσφορά της τοπικής κοινωνίας σ’ αυτήν και γιατί δεν υπολογίζει ότι ίσως οι σπουδαστές της AEN Xίου ν’ αποτελέσουν και πληρώματά της».
Παράλληλα κι επειδή ο ανταγωνισμός πάντα ωφελεί τον καταναλωτή, η ανταγωνίστρια εταιρεία HSW, όχι μόνο διατήρησε το δωρεάν ναύλο, αλλά όταν ενημερώθηκε για την απόφαση της NEΛ ανακοίνωσε στους σπουδαστές ότι θα καλύπτει όλο το χρόνο το ταξίδι Xίο – Πειραιά και αντίστροφα.

www.chiostimes.com

Nh04
09-12-2006, 13:10
Paidia kai megaloi gnorizei kaneis ton k.Karponi?

Morgan
11-01-2007, 14:58
egw oxi, sorry pou arghsa na dw thn erwthsh!
ti mathima kanei (pane kai polla xronia)??

acrux
24-01-2007, 19:34
εγω παντως ειχα τυχη βουνο γιατι δεν ειχα το συνηθη υποπτο αλλα μια αλλγ γυναικα,παρ'ολα αυτα το αφησα αλλα το περασα το Σεπτεβρη με 5!!!
Σχετικα με θεματα το πιο λογικο ειναι να πεσει 2χ ΜΕΚ με υπερπληρωση που πεφτει ως συνηθως ή τπ επεσε Ιουνιο και Σεπτεβριο. Σημερα βγηκε το προγραμμα εξεταστικης αλλα δεν ειδα ποτε το δινουν διοτι δε μ'ενδιαφερει. Αν θες θα επανελθω αυριο με ημερα και ωρα εξετασης....

Καπετάν Φουρτούνας
24-01-2007, 21:07
εγω παντως ειχα τυχη βουνο γιατι δεν ειχα το συνηθη υποπτο αλλα μια αλλγ γυναικα,παρ'ολα αυτα το αφησα αλλα το περασα το Σεπτεβρη με 5!!!
Σχετικα με θεματα το πιο λογικο ειναι να πεσει 2χ ΜΕΚ με υπερπληρωση που πεφτει ως συνηθως ή τπ επεσε Ιουνιο και Σεπτεβριο. Σημερα βγηκε το προγραμμα εξεταστικης αλλα δεν ειδα ποτε το δινουν διοτι δε μ'ενδιαφερει. Αν θες θα επανελθω αυριο με ημερα και ωρα εξετασης....

Καλώς ήλθες.
Το μάθημα το έδωσα το Σεπτέμβρη και του έγραψα 8,5.
Τώρα περιμένω να δώσω Μεταφορά Φορτίων Στ για να ξεμπερδεύω.
Εσύ τι άλλο χρωστάς;
Μήπως ξέρεις ημερομηνία για μεταφορά;

acrux
24-01-2007, 23:25
καλως σας βρηκα, δε χρωσταω κανενα μεχρι τωρα, Ε ειμαι και παω για ΣΤ.
Δεν ξερω για μεταφορα ΣΤ τι γινετε και ποτε.Αντε με το καλο και καλη σταδιοδρομια να χουμε...

steven
25-02-2007, 15:09
Καλώς σας βρήκα παιδιά (πρώτο μου ποστ).

Θα ήθελα να κάνω κανα δυο ερωτήσεις (αν γνωρίζεται).

1. Ξέρετε την διαδικασία που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει για να κάνει
χαρτιά με το 10% (μηχανογραφικό);
2. Εκτός του μηχανογραφικού υπάρχει κάποιο άλλο σύστημα εισαγωγής;

Όλες οι απαντήσεις δεκτές (και κάνα λινκ άμα έχετε :cool: ).

Ευχαριστώ...

Morgan
28-02-2007, 18:27
σορρυ για την καθυστερημενη απαντηση...
αν μιλας για εισαγωγη στο πανεπιστημιοτοτε ειμαστε σε λαθος τοπικ.
σου προτεινω ενα τηλεφωνο στην γραμματεια της σχολης που σε ενδιαφερει για να σε καθοδηγησουν

Nh04
01-03-2007, 15:07
Eμενα πολoi φίλοι μου μπήκαν μόνο με το απολυτήριο!

-

Τέλιωσα την εξαταστική :)

Μόργκαν είναι ο Διευθηντής στην ΑΕΝ Μακεδονίας ο κ.Καρπώνης και κάνει και ΔΚΑΣ! Ήθελα να ρωτήσω κάτι αλλά οκ το έμαθα.

Απο βδομάδα φεύγω!

Morgan
02-03-2007, 10:54
aaa katalava giati milas file mou, ok kai emena enas synadelfos mphke sto pa.pei, alla oxi to naytilakio. se opoia tmhmata dexontai...

MAFIAS
06-03-2007, 21:44
Geia sas endiaferomai gia tin sxoli tis mixanionas epidi akousa oti pairnoun kathe xrono atoma dixws panellinies an kapoios mporei na me voithisei na vrw stoixeia (kapoia egyklio gaiparadigma) gia to ti xartia prepei na katathesw kai pote as epikoinwnisei mazi sas parakalw eite me e-mail mou: mafias_mafias@yahoo.gr eite me minima sto kin tis douleias: 6993990398 mou :confused: :confused: :confused: efxaristw

amomos
10-03-2007, 22:43
η σχολη των οινουσσων ειναι η καλυτερη απο αποψη καθηγητων και μαθηματων.οι σπουδαστες ειναι καλοι μαθητες και αξιολογα ατομα.δυσκολη η ζωη το χειμωνα και οταν εχει απαγορευτικο.δυσκολη η τροφοδοσια.

Morgan
11-03-2007, 23:30
φιλε μου καλησπερα...εγω εκανα κεφαλλονια για 1 1/2 χρονο. φανταζομαι οτι οι οινουσσες ειναι πολυ πιο δυσκολες. πως να το κανουμε, το νησι τον χειμωνα (και τι νησι μιλαμε) ειναι ζορι. εντωμεταξυ....ειδικα απο οινουσσες και χιο ειναι 10 φορες δυσκολοτερο να δεις το σπιτι σου απο οτι π.χ τα χανια ή η κεφαλονια

manolis_creta
23-04-2007, 14:38
Γεια ειμαι 17 στα 18 το καλοκαιρι θα ειμαι αποφιτος λυκειου
θα ηθελα να παω στην σχολη εμποροπλοιαρχων , θα ηθελα καποιος να μου πει πως θα μπω ... με απλα λογια :rolleyes:

amomos
02-05-2007, 15:16
Εγώ πριν απο δυο χρονια είχα περασει από τις πανελλαδικές.είχα δηλώσει πριν δώσω πανελλαδικές στρατιωτικές και σχολές εμπορικου ναυτικου.μετά οταν βγήκαν οι βασεις για πλοιαρχων ηταν 5545 μόρια.άρα πρεπει να διαβαζεις. Αλλά καλό θα ήταν να μη μπλεχτείς με τα καράβια.

Michael
03-05-2007, 14:11
Γεια ειμαι 17 στα 18 το καλοκαιρι θα ειμαι αποφιτος λυκειου
θα ηθελα να παω στην σχολη εμποροπλοιαρχων , θα ηθελα καποιος να μου πει πως θα μπω ... με απλα λογια :rolleyes:
Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας:

Να είναι κάτοχος τίτλου απόλυσης Ενιαίου Λυκείου ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή αντίστοιχου τίτλου του εξωτερικού που να παρέχει δικαίωμα εισαγωγής σε Ανώτερες Σχολές ή του European Baccalaureat που εκδίδεται από Ευρωπαϊκό Σχολείων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή κάτοχος πτυχίου του Ενιαίου τριετούς κύκλου σπουδών Ναυτικού και Ναυτιλιακού τομέα ή τομέων Β΄ κύκλου σπουδών ΤΕΕ (ορισμένων ειδικοτήτων). Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων του ΥΠΠΘ ή και με το μηχανογραφικό σύστημα του ΥΕΝ.
Να έχει την ελληνική ιθαγένεια.
Να μην έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του.
Να είναι υγιής και να γνωρίζει κολύμβηση.
Να μην έχει τιμωρηθεί με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και να μην έχει καταδικαστεί για κακούργημα ή σε φυλάκιση ανώτερη του εξαμήνου καθ' υποτροπή ή μεγαλύτερη του εξαμήνου για λαθρεμπόριο ή λαθρεμπόριο ναρκωτικών ή για παράβαση του νόμου περί προστασίας του Εθνικού Νομίσματος ή για αδίκημα αναφερόμενο στην επί του πλοίου υπηρεσία και να μην έχει στερηθεί οριστικά το δικαίωμα να ασκεί το ναυτικό επάγγελμα.

Nh04
06-05-2007, 20:12
Ετσι πως ειναι τα πραγματα μην αγχωνεσαι , αν θες να μπεις θα μπεις!

k_chris
11-05-2007, 09:50
Εγώ πριν απο δυο χρονια είχα περασει από τις πανελλαδικές.είχα δηλώσει πριν δώσω πανελλαδικές στρατιωτικές και σχολές εμπορικου ναυτικου.μετά οταν βγήκαν οι βασεις για πλοιαρχων ηταν 5545 μόρια.άρα πρεπει να διαβαζεις. Αλλά καλό θα ήταν να μη μπλεχτείς με τα καράβια.

re c amone

ase to paidi na dei....

to polu polu 8a "xasei" 6 mhnes apo thn epag. exelhxh alla 8a "kerdisei" me ayta pou 8a dei

gioannis13
19-05-2007, 06:40
Καλημερα με μια προσπαθεια για να βρουμε-βρειτε παλιους συμμαθητες απο σχολες.Εγω ειμαι απο την Πλοιαρχων Ασπροπυργου και τελειωσα το 1996 κανονικα Ιουνιο ,αλλα λογω καποιου καθηγητη ναυτιλιας πηγα Σεπτεμβρη. :rolleyes:

gvaggelas
17-06-2007, 11:51
Από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας εκδόθηκε η προκήρυξη που ρυθμίζει τις λεπτομέρειες για την εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) 1.300 σπουδαστών (721 Πλοίαρχοι και 579 Μηχανικοί) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008.
Σύμφωνα με την προκήρυξη:
1. Το 50% των ανωτέρων θέσεων θα καλυφθούν από τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2007 και το 50% από όσους έχουν λάβει μέρος σε πανελλαδικές εξετάσεις παρελθόντων ετών επιπλέον των θέσεων αυτών και ποσοστό 1% θα καλύπτεται από απόφοιτους Εσπερινών Ενιαίων Λυκείων.
2. Η φοίτηση στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού είναι δωρεάν, ενώ η διάρκεια της εκπαίδευσης περιλαμβάνει έξι (6) διδακτικά εξάμηνα και δύο (2) θαλάσσια ταξίδια κατευθυνόμενης πρακτικής άσκησης-εκπαίδευσης σε πλοία, συνολικής διάρκειας δώδεκα (12) μηνών. Κατά τη διάρκεια της ναυτολόγησής τους στον κλάδο της ειδικότητας που φοιτούν, οι σπουδαστές θα αμείβονται.
3. Μετά το τέλος της εκπαίδευσης (θεωρητικής-πρακτικής) και κατόπιν επιτυχών εξετάσεων οι αποφοιτούντες των ΑΕΝ λαμβάνουν μαζί με το πτυχίο της Σχολής και αποδεικτικό ναυτικής ικανότητας του Πλοιάρχου ή Μηχανικού Γ' Τάξης Ε.Ν.
4. Οι υποψήφιοι της πρώτης και δεύτερης γενικής κατηγορίας θα πρέπει να υποβάλλουν δικαιολογητικά σε οποιαδήποτε ΑΕΝ μέχρι και 17/07/2007 και της τρίτης γενικής κατηγορίας μέχρι και 02/08/2007.
5. Περισσότερες πληροφορίες και η σχετική προκήρυξη θα δίδονται από:
-ΥΕΝ/Διεύθυνση Οργάνωσης Ποιότητας Υπηρεσιών, Γρ. Λαμπράκη 150 Πειραιάς (τηλ. 210-4191480-4191481)
-ΥΕΝ/Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών, Νοταρά 92 Πειραιάς (τηλ. 210-4191259-4128060)
-ΑΕΝ/ Πλοιάρχων-Μηχανικών
-Τα κατά τόπους Κεντρικά Λιμεναρχεία -Λιμεναρχεία-Υπολιμεναρχεία.
-Από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και Δήμους (Γραφεία ενημέρωσης πολιτών).
-Από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
6. Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης βρίσκεται επίσης στην ηλεκτρονική σελίδα του ΥΕΝ http://egov.yen.gr (http://egov.yen.gr/)

Morgan
26-06-2007, 19:39
«Βουλιάζει» στην εγκατάλειψη η Ναυτική Εκπαίδευση. Το δραματικό σήμα κινδύνου εκπέμπει η Πανελλήνια Ενωση Εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης, που σε γενική συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει ακόμα και σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι καθηγητές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού αλλά και των Κέντρων Επιμόρφωσης του Ε.Ν. τονίζουν ιδιαίτερα τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ χαρακτηρίζουν «κοροϊδία» την αναπροσαρμογή του ωρομισθίου για τις ΑΕΝ που έγινε έπειτα από τέσσερα χρόνια.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=117240

legolas
20-08-2007, 10:35
ρε παιδια,πολυ χαλια βλεπω ν περιγραφετε τισ ακαδημιες,τοσο παρακμη πια?φετος εκανα τ χαρτια μ κ περιμενς αποτελεσματα,μπορει καποιος ν μ δωσει πληροφοριες?κ τ πιθανοτερο ειναι οτι θα μ στειλουν επαρχια,κατι π δν μ ενοχλει αλλα θα ειμαι εσςκλειστος!

ina
20-08-2007, 14:37
hi..paidia...ola kala?....mia erotisoula 8elo na kano....eimai protoetis...vriskomai tora en plo (sto proto mou ekpaideutiko taksidi)...exo kleisei idi 5 mines kai o kapetanios mou zitise na katso os to telos tis sezon pou einai 4 noemvriou....sti sxoli mas eipan oti to kep mporoume na to dosoume apo 1 oktovriou.........mporo na pao na doso to kep ton oktovri...na ksanagiriso sto karavi kai na pao sth sxolh 4 noemvri...epitrepetai auto???

Azzos
20-08-2007, 14:56
hi..paidia...ola kala?....mia erotisoula 8elo na kano....eimai protoetis...vriskomai tora en plo (sto proto mou ekpaideutiko taksidi)...exo kleisei idi 5 mines kai o kapetanios mou zitise na katso os to telos tis sezon pou einai 4 noemvriou....sti sxoli mas eipan oti to kep mporoume na to dosoume apo 1 oktovriou.........mporo na pao na doso to kep ton oktovri...na ksanagiriso sto karavi kai na pao sth sxolh 4 noemvri...epitrepetai auto???

pare tilefono thn gramateia ths sxolhs kai 8a sou poun....an exeis thn efxereia na figeis kai na ksanagirisis sto ploio einai oti kalitero..den ksereis ti 8a synantisis sto epomeno bapori...kalh tyxh

Morgan
20-08-2007, 15:18
ma sto kep grafeis mprosta hmeromhnies naytologhshs h'thymamai lathos? isws grafei aplws tis hmeromhnies opou symplhrwthike to egxeiridio...ara ena thlefwno sthn sxolh einai aparithto.

an eisai se postali, einai apla ta pragmata : kanonise mia mera adeia kai phgaine dwse to KEP sou kanonika, kai h sxolh den xreiazetai na dei oti tha ksanagyriseis. an twra me thn paradosh tou kep xreiazetai kai to fylladio , tote apla kane mia apolysh / naytologhsh kai eisai ok. h yphresia sou etsi kai alliws tha metrhsei sto telos kai den sxetizetai me to kep.

Morgan
20-08-2007, 15:20
ρε παιδια,πολυ χαλια βλεπω ν περιγραφετε τισ ακαδημιες,τοσο παρακμη πια?φετος εκανα τ χαρτια μ κ περιμενς αποτελεσματα,μπορει καποιος ν μ δωσει πληροφοριες?κ τ πιθανοτερο ειναι οτι θα μ στειλουν επαρχια,κατι π δν μ ενοχλει αλλα θα ειμαι εσςκλειστος!

ti plhrofories psaxneis synadelfe (mellontike)??? kai oxi den einai toso xalia ta pragmata .... osous exoun grapsei thn naytikh ekpaideysh sta palia tous papoutsia kaythriazoume..

gia mena oi sxoles einai poly kalh epilogh!

ViliWiz
21-08-2007, 07:44
εγώ με όσα διάβασα άλλαξα γνώμη! 180 μοίρες αναστροφή έκανα παιδιά. ψάχνω να δω μήπως πάω σε ένα ΙΕΚ (δεν λέμε ποιο) για να σπουδάσω κάτι που ΛΑΤΡΕΥΩ από μωρό παιδί (εικονοληψία / Σκηνοθεσία).

Εκεί δεν θα πάω απλά για να λέω ότι είμαι φοιτητής και να τρώω τα λεφτά του ''μπαμπά'' (άσχετα που θα δουλέψω κι εγώ), εκεί θα πάω και όπως έχουν γίνει τα πράγματα και να μην διαβάζω θα είμαι ο καλύτερος. Όμως θα διαβάσω γιατί θα είναι ένα αντικείμενο το οποίο λατρεύω.

Anywayz, πιστεύω σε εμένα και πιστεύω πως ακόμη κι αν δεν βγάζω 20 χιλιάρικα τον μηνά, τα 3-4 θα τα βγάλω σίγουρα. Μιλάω με σιγουριά για λογους που ξέρω και θα κρατήσω για εμένα.

Το επάγγελμα του Ναυτικού πιστεύω πως είναι δύσκολο να μην το θες να το δοκιμάσεις και να το αγαπήσεις. Όχι ότι δεν γίνεται, γίνεται! αλλά...περνάς από 1002 βάσανα μέχρι τότε.

Δεν είμαι μαμάκιας, μπορώ να περάσω βάσανα και έχω περάσει τόσα όσα δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Όμως το βλέπω σαν χάσιμο χρόνου να χάσω 4 χρόνια για να μπω μετά στο Λιμενικό (ΚΙ ΑΜΑ μπω) για να πάρω 1000 ευρώ κι ΑΝ!

Κι ένα μήνυμα για όσους το σκέφτονται...
''Το σκέφτεσαι; τότε δεν κάνεις για αυτό''

το λέω γιατί όσους Ναυτικούς ξέρω, είναι άτομα που από μικροί ήθελαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα.

τεσπα...

Σορρυ για το μεγάλο μήνυμα, έπρεπε να τα πω.

legolas
21-08-2007, 11:13
γεια σας!μοργαν,απλα τ πιθανοτερο ειναι ν περασω καπου μακρια,κατι που δεν μ ενοχλει,τ μονο που θελω ειναι να περασω!αλλα εχω ακουσει οτι στις σχολες ειναι καπως
αυστηρα,κ δεν εννοω τ μαθηματα...αλλα γενικα,εμφανιση κ.λ.π

Morgan
21-08-2007, 14:10
rikse mia matia stis prwtes selides ayths ths kouventas - exei kapoies plhrofories.
mhn agxesai, an kai opws kai na to kaneis h eswkleisth einai mal@kia.
mporeis omws na meneis eksw. an moirasteis at eksoda gia ena diamerisma (opws ekana egw kefalonia) mporeis na koimasai eksw 4- fores thn vdomada

legolas
21-08-2007, 16:22
σ΄ευχαριστω για την παραπομπη.να σε ρωτησω,μπορεις ν μ πεις ποσο περιπου ειναι οι μισθοι στο πρωτο ταξιδι?ακομα ποσα παιρνεις σε κρουαζιεροπλοιο?

Morgan
21-08-2007, 16:58
den rixneis mia matia sto thema "ekpideytika taksidia"...? mhpws ekei vgaleis akrh h na rwthseis ..

den thymamai apeksw, kai kapios synadelfos 8a sou apanthsei ekei.

legolas
21-08-2007, 17:56
δεν βρηκα πουθενα,αλλα οκ.δεν πειραζει,βρηκα γενικα πολλες πληροφοριες,πολυ πλουσιο φορουμ,με κανει ν πορονομε μονο μ τν ιδεα!μακαρι να με παρουν,μονο μ απολυτηριο παω βεβαια....

ina
23-08-2007, 06:52
σ΄ευχαριστω για την παραπομπη.να σε ρωτησω,μπορεις ν μ πεις ποσο περιπου ειναι οι μισθοι στο πρωτο ταξιδι?ακομα ποσα παιρνεις σε κρουαζιεροπλοιο?
sta krouazieroploia an se paroun san dok. ploiarxo o mis8os einai 1578 euro me tis yperwries kai thn aukshsh an omws se paroun san ekpaidevomeno ploiarxo o vasikos mis8os einai gyrw sta 650 euro kai me tis yperwries ftanei peripou sta 900 (auto ginetai sinithws stin aktoploia)...se gkazadika einai peripou sta 1800 euro kai se fortiga peripou sta 1400 euro

legolas
23-08-2007, 12:14
ina s'euxaristw gia tis plhrofories,apoti thimamai eisai taksidi twra,pws pernas?pws einai t pragmata?

legolas
24-08-2007, 09:23
re paidia kserei kaneis pote vgainoumta apotelesmata gia tis a.e.n?mas eixan pei telh augoustou,twra mas lene mesa septembri....akoma mipws kserei kaneis an upirxe megali summetoxei?dhladh an tha uparxei antagwnismos,h tha tous paroun olous?

legolas
24-08-2007, 10:02
1. Το 50% των ανωτέρων θέσεων θα καλυφθούν από τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2007 και το 50% από όσους έχουν λάβει μέρος σε πανελλαδικές εξετάσεις παρελθόντων ετών επιπλέον των θέσεων αυτών και ποσοστό 1% θα καλύπτεται από απόφοιτους Εσπερινών Ενιαίων Λυκείων
epeidh fetos ekana t xartia m,tha paroun to 50% apo panelladikes,k t 5o% apo apoluthrio.ston aspropurgo pou ekana ta xartia mou,mou eipan oti dn exei idiaitera megalh summetoxei...makara n m paroun

Olinaki
24-08-2007, 11:23
Πριν λίγο άκουσα στη ΝΕΤ να ανακοινώνει ανεπίσημα αποτελέσματα και έδωσε μια πρωτη εκτίμηση για τις βάσεις, αλλά όχι την πραγματική, ακουσα ότι η βάση για τις Α.Ε.Ν. είναι γύρω στο 11.

legolas
24-08-2007, 11:32
euxaristw gia tn plhrofora,alla egw paw mono me apoluthrio!dn exei sxesh m tis panellhnies!euxaristw k pali!

legolas
24-08-2007, 11:48
alla kai pali,persi eixe 8.900!an paei fetos 11...tha meinoun arketoi eksw...

Olinaki
24-08-2007, 12:10
Τωρα απο ότι ξέρω σε καμία σχολη΄η βάση δεν ειναι κάτω του 10, οπότε πάλι καλα που ειναι και 11!

legolas
24-08-2007, 12:18
lathos!!!uparxoun sxoles katw apo 10!apla prepei n vgaleis 10 gia na peraseis!koufo,alla etsi einai!fetos edwsa!

Olinaki
24-08-2007, 12:23
..Άρα στην ουσια το ίδιο.Καλη Επιτυχια!

legolas
24-08-2007, 12:52
dn einai t idio,giati metrane k t mathimata baruthtas,dhladh,mporei n xeis vathmo prosbashs 10,1,k n xeis 9.000 moria,an itan etsi persi pernages aen!enw an exeis vathmo prosvashs 9,6 p.x k se ena pedio 10.000 moria dn pernas!ase,einai mperdemena!euxaristw polu

Morgan
24-08-2007, 14:13
Paidia kalhspera...

Edw milame gia tis synthikes pou antimetwpizoun h'pou tha antimetwpisoun oi spoudastes stis sxoles.

Na anoiksoume allo themataki an thelete.

legolas
24-08-2007, 14:50
ok,sorry,ksefugame,morgan,a.m eixes pei oti an noikiaseis spiti eksw apo thn estia,mporeis n meneis eksw 4 fores tn vdomada,giati?tis upoloipes?b.mporeis n m peis an uparxoun wraria st sxolh,dhladh ti wres mporeis n vgaineis klp?

Morgan
24-08-2007, 16:51
tis alles meres den mporeis na vgaineis! apla pragmata.
exoun perasei omws arketa xronia kai den kserw pws paei shmera to systhma.

Emeis mename eksw Tetarth-Paraskeyh-Savvato kai Kyriakh.
Tis alles eimastan mesa.
Gia ta paidia pou den eixan spiti ektos , gia na dianyktereysoun, mporousan na meinoun ektos sxolhs mexri tis 12 (an thyumamai) thn Tetarth kai mexri thn 1.30 Paraskeyh kai Savvato.

kata ta alla eisai entos-den vgaineis . ayta evvaia isxyoun mono gia tis sxoles pou eisai eswkleistos

legolas
11-09-2007, 14:38
kalispera!vgikan t apotelesmata k perasa preveza!mporei kaneis n m dwsei plirofories gia th sxolh alla k gia th zwi ekei?

Morgan
11-09-2007, 15:56
sygxarhthria! at dika mou sxolia einai sthn prwth selida tou parontos thematos.
kalh dynamh kai prosoxh sta ksenyxtia

kostakis
11-09-2007, 16:09
hi pedia!perasa stin sxoli stin ydra!n mino i na pao stin suro?!

Morgan
11-09-2007, 22:59
ydra , sfairaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

CptPANOS
13-09-2007, 13:04
M A K R I A APO YDRA

Morgan
13-09-2007, 15:18
dwse leptomereies ; wraio to mhnyma sou alla voitha re kapetanie.

thenia
13-09-2007, 20:53
καλησπερα σε ολους....!!!!!!
περασα στην αεν ασπροπυργου..:D :D
οποιος γνωριζει θα ηθελα να κανει τα σχολια του γι αυτην(να μου δωσει μια ιδεα )!!

saltwater
14-09-2007, 00:26
οποιος γνωριζει θα ηθελα να κανει τα σχολια του γι αυτην(να μου δωσει μια ιδεα )!!

Bravo Thenia!!! Kali stadiodromia.

Ego teleiosa Asprpyrgo to 2005 kai mporo na po oti einai arketa kali sxoli. Prosoxi sta mathimata kai enas kalos vathmos proodou tha se steilei stis telikes eksetaseis me ena advantage diladi na min agxonesai na grapseis megalo vathmo. Prosoxi sto deftero etos opou ta mathimata einai polla kai sovara. Prosoxi episis sto sxedio opou iparxei tasi na menei kosmos. Thelei apla sovarotita kai douleia. Kia fysika agglika agglika agglika.... gia na mporeis kai sto vapori alla kai ekso na voithas ton eafto sou moni sou diabazontas ta sxetika vivlia pou iparxoun sto vapori.

Kapetanissa
14-09-2007, 12:32

Συγχαρητήρια. Και κουράγιο. Εγώ τελείωσα τόσα χρόνια πριν που άχρηστες θα σου είναι οι πληροφορίες μου.

Αν όμως είσαι κορίτσι, όπως υποψιάζομαι από το νικ, πέρνα από τις ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ (http://kapetanisses.blogspot.com/2007/08/blog-post.html) να μας γνωρίσεις και να μάθεις πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις γυναίκες στα καράβια.

Dennis
14-09-2007, 14:50
perasa preveza ;O

legolas
14-09-2007, 14:56
e nai,k gw,ksereis tpt plirofories gia tn sxolh?apo athina eisai?

Dennis
14-09-2007, 15:01
apo patra eimai.einai poly kala sthn sxolh,eilikrina einai vata.den einai opws ston aspropurgo pou den teleiwneis pote.8a deis oute kafeneio einai oute tpt.

CptPANOS
15-09-2007, 01:32
Η σχολή της 'Υδρας ειναι μια καλη και ιστορική σχολη αλλα εχει και αρκετα μειονεκτηματα ειδικά στη διαμονή.Δεν ξέρω αν ισχύει το ιδιο για Συρο αλλα εχω περασει και Οιννουσσες οπου τα πραγματα ηταν πολυ καλυτερα στο θεμα της διαμονης.Στην Υδρα οι σπουδαστες στεγαζονται σε αθλιο κτηριο(θαλαμοι 20+ ατομων) και το ζεστο νερο σπανιζει στο μπανιο.Αν θελεις να τα γλυτώσεις αυτα πρέπει να νοικιάσεις εξω,που συνήθως σου ζητουν 250€ για μια τρυπα.Η ζωη το χειμωνα ειναι πολυ βαρετη(μόνες επιλογες 2 καφετεριες).Τα παντα ειναι ακριβα γιατι πληρωνεις "υποτιθεται" την γκλαμουρια της Υδρας.Επισης βαλτε στα στανταρ 30€ την εβδομαδα για τα εισιτηρια.Υπαρχουν και οι περιπτωσεις απαγορευτικων το χειμώνα οπου αποκλείεσαι στο νησί και δεν μπορεις να γυρίσεις.Πιστευω οτι ειναι καλύτερα για καποιον να σπουδασει στη Συρο(επειδη ειναι πιο μεγαλη και εχει περισσοτερες επιλογες) ή στην Κυμη(οπου μπορεις να πας οδικώς)

CptPANOS
15-09-2007, 01:34
Ελπιζω να βοηθησα καπως τους νεους σπουδαστες.Αν υπαρχουν αλλες αποριες ευχαριστως να απαντησω.

gensoupesmerga
19-10-2007, 15:36
Γεια και χαρά σας και πάλι.
Επέστρεψα μιας που πια βρίσκομε στην Α.Ε.Ν Μακεδονίας.
Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη απορία, ήθελα απλώς να κάνω ένα χαιρετισμό κάπου.
Επίσης είχα αφήσει μια εκκρεμότητα με ένα topic που είχα κάνει αλλά δεν το βρίσκω τώρα. :/ : )

Michael
22-10-2007, 14:23
Καλώς ήρθες! :cool:

Morgan
23-10-2007, 18:49
kai kana neo apo ton Vorra

Δεσύπρης
27-10-2007, 17:53
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΤΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ?

Michael
29-10-2007, 14:41
Παλαίότερα τουλάχιστον κάποιοι πήγαιναν στην ΔΕΗ, άνοιγαν μηχανουργείο, πήγαιναν στην αεροπορία και σε άλλα συναφή τεχνικά επαγγέλματα. Πάντως μπορεί κανέις αν θέλει και μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του είτε στην Ελλάδα είτε στην εξωτερικό και να συνεχίσει την σταδιοδρομία του σε άλλο ή παρεμεφερή κλάδο.

Ypox8onios
10-01-2008, 19:54
hi guys!!!skeftomai fetos na dhlwsw aen krhths...genika pws einai to klima stis aen???goustarw trela th 8alassa kai pisteuw oti 8a mou aresei...kai kati akoma,ti sxolia akougontai gia thn aen krhths??(8etika h arnhtika???)

JASON12345
10-01-2008, 21:51
Το πσαράκλας τι σχέση έχει?

Ypox8onios
10-01-2008, 23:06
sto oti den exw kamia sxesh me tis aen akoma...

papageorge
13-01-2008, 13:29
Γεία σας παίδες,

Είμαι ο Γιώργος, είμαι δευτέρα λυκείου και πιθανότατα υποψήφιος φοιτητής στην εμποροπλοιάρχων...

Παρ' όλες τις διεξοδικές σας αναλύσεις στα θέματα που τίθονται,εχω κι εγώ με τη σειρά μου κάποια ερωτήματα...

Κατ' αρχήν θα ήθελα να μάθω στην σχολή της Μηχανιώνας αν μπορώ να μείνω εξώ απο το πρώτο εξάμηνο και να μην πειμένω το τέταρτο...

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Morgan και λοιποί συνεχίστε το διαφωτιστικό σας έργο!!!:grin:

papageorge
13-01-2008, 18:23
Γεία σας παίδες,

Είμαι ο Γιώργος, είμαι δευτέρα λυκείου και πιθανότατα υποψήφιος φοιτητής στην εμποροπλοιάρχων...

Παρ' όλες τις διεξοδικές σας αναλύσεις στα θέματα που τίθονται,εχω κι εγώ με τη σειρά μου κάποια ερωτήματα...

Κατ' αρχήν θα ήθελα να μάθω στην σχολή της Μηχανιώνας αν μπορώ να μείνω εξώ απο το πρώτο εξάμηνο και να μην πειμένω το τέταρτο...

Michael
14-01-2008, 14:54
hi guys!!!skeftomai fetos na dhlwsw aen krhths...genika pws einai to klima stis aen???goustarw trela th 8alassa kai pisteuw oti 8a mou aresei...kai kati akoma,ti sxolia akougontai gia thn aen krhths??(8etika h arnhtika???)
Εγώ δεν έχω ακούσει, ύτε ιδιαίτερα αρνητικά, ούτε ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Μάλλον ουδέτερα προς το θετικό. Νομίζω ότι έχεικαινουργιες σχετικά εγκατστάσεις και γενικά καλή διαβίωση.

Morgan
15-01-2008, 22:12
Δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω.
Στην ΑΔΣΕΝ Κεφαλληνιας που ημουν εγω, κατα το πρωτο ετος μπορουσα να μεινω εξω Τεταρτη-Παρασκευη και ΣΚ.
κανε ενα τηλεφωνο στην Μηχανιωνα και ενημερωσε μας.

Morgan
15-01-2008, 22:23
απο παλαιοτερα , εχω ακουσει οτι ηταν απο τις καλες σχολες (καλες συνθηκες).

πολλοι συναδελφοι πηραν μεταγραφη για εκει το δευτερο ετος

papageorge
16-01-2008, 20:31
Thanx Morgan, θα το ψάξω και θα σου πω.

Παρ' όλα αυτα θα ήθελα να κάνω κάποιες ακόμα ερωτήσεις...

1) Στις σχολές εσωτερικής φοίτησης, δικαιούσαι κάποια έξοδο (π.χ. σαββατοκύριακα)???
2) Η Σχολή Εμποροπλοιάρχων στο μηχανογραφικό είναι δηλωμένη ως "Σχολή Πλοιάρχων Γεν. Σειρά (Ασπροπύργου, Ι. Νήσων, Κύμης, Οινουσσών, Ηπείρου, Μακεδονίας, Σύρου, Ύδρας, Κρήτης).Πώς επιλέγεις σε ποιά απ' όλες θές να περάσεις?
3) Έχω ακούσει οτι μόλις "βγείς" στο επάγγελμα είσαι 6 μήνες μέσα κι 6 μήνες έξω.Αληθεύει αυτο ή μολις ξεμπαρκάρεις μπορείς να ξαναμπαρκάρεις κατευθείαν (αν βρεις πλοίο φυσικα...)?
4) Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιες πληροφορίες για την ΑΕΝ Κρήτης?(κτίριο, καθηγητές, εργαστήρια, χειμερινή ζωη).

Ευχαριστώ και πάλι!

Υ.Γ. Να με συμπαθάτε αν κάποιες από τις ερωτήσεις είναι αφελής αλλα τρώγομαι να μάθω...

Apostolos
16-01-2008, 20:53
Παλαιότερα τα πράγματα ήταν αυστηρά. Υποτήθετε πώς έχει έξοδο μόνο Τετάρτη απόγευμα και ΠΣΚ. Τώρα έχω ακούσει πώς είναι χύμα. Από το 3ο έτος δικαιούσαι εξωτερική φοίτηση όπως οι κανονικοί φοιτητές (εκτός από του Ασπρόπυργου που είναι συνεχώς εξωτερική)
2. Αυτό δεν το ξέρω αλλά ότι δηλώσεις πρώτα λογικά μπαίνεις γιατί υπάρχει έλλειψη
3. Μπαρκάρεις για όσο θέλεις και κάθεσαι όσο θες. Υπάρχουν κάποιες εταιρίες που έχουν κάποια συγκεκριμένα όρια αλλά πλέον όλοι θέλουν να κάθεσαι λίγο και να δουλεύεις πολύ. Βασικά στα επιβατηγά οι συμβάσεις είναι αορίστου, στα φορτηγά 7 μήνες και στα γκαζάδικα 6 μήνες.
4. Κρήτη? Η Σύρος πέφτει ποιο κοντά!

papageorge
17-01-2008, 09:59
Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες apostole...:D

Προτιμώ την Κρήτη απο τη Σύρο γιατί αν είναι να είμαι εσώκλειστος και μου τη δώσει να φύγω από τη Θεσσαλονίκη, η Κρήτη είναι όμορφη, κάτι το άγνωστο σε εμένα και επίσης μου άρεσε το κτίριο της σχολής που είδα σε μία photo...Γι' αυτό θα ήθελα να μάθω κάποια πράγματα σχετικά με την ΑΕΝ Κρήτης.

Βέβαια το "κακό" είναι ότι δεν έχω κατασταλλάξει ακόμα τί θα ακολουθήσω και κάθε τρείς και πέντε μου κατεβαίνουν καινούριες ιδέες...Έχω καταμπερδευτεί!:confused:
(Αυτό πάρτε το ως μια στιγμή ανάγκης για εξομολόγηση των προσωπικών μου ανησυχιών...)

Apostolos
17-01-2008, 10:48
Αν αγαπάς πραγματικά την θάλασσα και ξέρεις τι δυσκολίες θα υπάρχουν τότε προχώρα! Αν όχι μήν το σκεφτεσε γιατι θα αποτύχεις. Να ξέρεις ότι αν πάς Κρήτη θα ξεχάσεις την Θεσσαλονίκη! Με τα πλοία που θα δουλεύουν εκει το να φύγεις για ΠΣΚ θα είναι αδύνατον. Η Σύρος απο τον Πειραιά είναι 3,5 ώρες

papageorge
17-01-2008, 21:27
Σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή σου...Όμως μου φαίνεται περίεργο να έχει κάποιος τόση υπερβολική αγάπη για τη θάλασσα απο αυτή την ηλικία ώστε να θέλει γίνει ναυτικός και ιδιαίτερα όταν δεν έχει καμία ουσιαστική επαφή μαζί της (όπως εγώ)...Βέβαια, από τη άλλη δεν την φοβάμαι και ούτε είμαι απο αυτούς που η μόνη επαφή τους μαζί της είναι το καλοκαίρι κάθε μεσημέρι στις 15:35 που τους πιάνει κατούρημα και μπαίνουν για να την "ευλογήσουν"...

HAMBURG-EVOIA BURNING
18-01-2008, 17:56
xaxaxaxa
εγω διαβαζα στην βιβλιοθηκη του Ευγενιδη και απεναντι απο το Λαικο στην βιβλιοθηκη της Ιατρικης

diladi mporei o kathenas na paei se aftes tis vivliothikes kai na diavasei??vasika ti kalitero sou prosferoune apo to isixo,iremo,efxaristo kai opos thes esi spitaki sou?ade kai me to tsagaki sou dipla???

Morgan
18-01-2008, 18:08
SE VAZOUN STO KLIMA GIA NA DIAVASEIS KAI MPOREIS NA EISAI EKEI ME THN KOPELA SOU, AN DEN MENEIS HDH MONOS...

AS MHN ANOIKSOUME KOUVENTA GIAYTO PANTWS EDW...
MPOROUME ALLO

(SORRY FOR THE CAPS/GREEKLISH)

legolas
01-02-2008, 11:51
ναι,μπορεισ ν μεινει εξω απο τ πρωτο εξαμηνο σε ολεσ τις σχολες ε.ν,δν ισχυει το παλιο συστημα!

ilias1535
04-02-2008, 23:05
Kαλησπέρα είμαι καινούργιος στην παρέα σας.Φέτος δίνω πανελλήνιες και έχω αποφασίσει να δηλώσω αεν.Μπορείτε να μου πείτε απόψεις για τις αεν:Σύρου, κεφαλλονιας, και ύδρας.Για τον ασπροπυργο μην μπαίνετε στον κόπο να μου πείτε γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να πάω με αυτά που έχω ακούσει..!Επείσεις μένω Αθήνα και δεν σκέφτομαι κατι πιο μακρυνό π.χ.Μηχανιώνα,κρήτη...

Cpt_Kostas
04-02-2008, 23:39
Γεία σας παίδες,

Στην σχολή της Μηχανιώνας μπορείς να μείνεις έξω απο το πρώτο εξάμηνο, απλά θα δυσκολευτεις λιγο αν χρησιμοποιείς συγκοινωνία και δεν εχεις δικο σου μεσο.

navigation
05-02-2008, 17:40
καλησπερα!
Μήπως ξερει κανεις το τηλεφωνο της Α.Ε.Ν Ασπροπυργου?

iwannisprin
06-02-2008, 00:14
καλησπερα!
Μήπως ξερει κανεις το τηλεφωνο της Α.Ε.Ν Ασπροπυργου?

5574171 kai 5576807

navigation
06-02-2008, 15:39
ευχαριστω iwannisprin

Invaderas
06-02-2008, 20:49
Καλησπερα και απο'μενα.. Νεος στη παρεα.. Μαθητης στη 2α λυκειου..
Μια απορια.. ποσα ειναι τα απετουμενα μορια για ΑΕΝ?? Αμα περασεις μεσω πανελληνιων σε περνουν σιγουρα ή επιλεγουν αυτους που εχουν γραψει καλυτερα? Τι παιζεται?
Θα με βοηθησετε πολυ αν απαντησετε.. Ευχαριστω προκαταβολκα!! :)

ilias1535
11-02-2008, 19:57
kalispera paidia mipos 8a borouse na mou dosei kaneis plirofories gia tin sholi tis syrou kai tis kefallonias?

Νικόλας
12-02-2008, 18:41
βρε παιδιά είμαι μπερδεμένος και θέλω λίγο βοήθεια όλοι μ λένε τα δικά τους διάβασα κάπου ότι το 50% μπαίνει από της εξετάσεις και το άλλο 49% από κάποια έτηση ισχύει κάτι τέτοιο??

Apostolos
12-02-2008, 18:46
Εδώ (http://forum.nautilia.gr/showthread.php?t=263)θα τα βρείς όλα απο το φίλο Morgan

mitsos90
12-02-2008, 23:06
γεια σας παιδια. εχω γραφτει στο φορουμ για καποιες αποριες που εχω σχετικα με την σχολη πλοιαρχων. εχω ψαξει στο ιντερνετ αλλα δεν εχω καλυφτει πληρως. καταρχας, φετος δινω πανελλαδικες. αν βγαλω τα απαιτουμενα μορια δεν υπαρχει καποια περιπτωση να μην με παρουν ετσι; ακομα, υπαρχουν αθλητικες δοκιμασιες για την εισαγωγη στη σχολη; ακομα και αν τελικα περασω στη σχολη και με το καλο αποφοιτησω ποια ειναι η σταδιοδρομία; διαβασα στη σελιδα του υπουργειου ναυτιλιας αλλα με πιο κριτηριο θα παω σε καποιο φορτηγο η πετρελαιοφορο; θα με επιλεξουν η αν το ζητησω θα με πανε χωρις αλλη διαδικασια; ευχαριστω

Apostolos
13-02-2008, 09:59
Το οτι θα μπείς είναι το μόνο σήγουρο! Τώρα μετά μήν πιστεύεις στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, αλλα με την δική σου αξία και τις προσωπικές επιλογές θα καταφέρεις να βρείς τον τύπο πλοίου που σου αρέσει!
Η μόνη απορεία είναι γιατι ποτέ δεν αναφέρει το ΥΕΝ τα ποστάλια λές και εκεί δέν πάνε αξιωματικοί ΕΝ αλλα τίποτε ξέμπαρκοι

MaranG
13-02-2008, 12:55
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ ΑΠΟ ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ...ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Ο.Ε.Π.....

mitsos90
13-02-2008, 13:01
μαλιστα...εστειλα και ενα μαιλ στο υπουργειο και μου εδωσαν καποιες προκυρηξεις. σχετικα με τη ζωη στο πλοιο, τι εχετε να πειτε; εχει τις "ανεσεις" οπως διαφημιζεται πχ εδω γραφει για γυμναστηρια πισινες κλπ ειναι αληθεια η πρασινα αλογα;

Παναγιώτης
13-02-2008, 14:26
Υπάρχουν σχετικά θέματα και για την εισαγωγή στις ΑΕΝ και για τις συνθήκες του ναυτικού επαγγέλματος, σε αυτό το θέμα συζητάμε για τις σχολές και τις συνθήκες σπουδών σε αυτές, αν ψάξεις θα βρεις τις απαντήσεις που θες.
Γενικά καλό είναι να προσπαθήτε να βρείτε το σχετικό θέμα για να βάζετε τις ερωτήσεις σας έτσι είναι πιθανότερο να απαντήσει κάποιος και να ψάχνετε πρώτα μήπως κάποιος παλιότερα είχε την ίδια απορία και έχει απαντηθεί.
Αν θυμάστε λέει σχετικά για αυτό και στους Κανόνες Λειτουργίας του φόρουμ:

2. Όλες οι συζητήσεις θα πρέπει να παραμένουν εντός θέματος και στη σωστή κατηγορία του Forum. Η χρήση του Search θα σας βοηθήσει να εντοπίζετε θέματα που ίσως έχουν ξανασυζητηθεί και να μην κάνετε Post σε λάθος κατηγορίες. Διαβάστε τα μηνύματα στην κάθε κατηγορία πριν κάνετε Post, για να καταλάβετε τι περιέχει η κάθε κατηγορία.

Morgan
14-02-2008, 00:21
thanks Panagioti

Morgan
14-02-2008, 00:27
to mathima einai asteio...

y.g. mhn postareis ta idia se 10 topics

gianniss
16-02-2008, 01:15
Γειά σας και από εμένα!Εχω και εγώ κάποιες απορίες σχετικά με τις ΑΕΝ.
Τα μαθήματα είναι πάντα υποχρεωτικά?
Ακόμη τι ώρες και πόσες ώρες γίνονται?
ευχαριστώ εκ των προτέρων..

navigation
16-02-2008, 10:08
Φιλε Γιαννη....Η παρακολουθηση των μαθηματων ειναι υποχρεωτική και εχεις το διακαιωμα σε ενα διδακτικο εξαμηνο να κανεις μέχρι 67 απουσιες.Αν εχεις Lower και το καταθεσεις απαλασεσε απο την παρακολουθηση του μαθηματος των Αγγλικων (μονο απο την παρακολουθηση οχι απο την τελικη εξεταση) και σε αυτην την περιπτωση οι απουσιες σου πανε στισ 57.
Οι ώρες των μαθηματων ειναι πρωϊνες 8+30 ξεκιναει η πρωτη ώρα και 1+45 τελειωνει η εκτη ώρα!Τα μαθηματα ειναι βατά αρκεί να διαβαζεις!!!!:mrgreen:

navigation
16-02-2008, 10:11
Ξεχασα να σου πω οτι δεν μπορεις να δικαιολογησεις απουσιες εχεις μονο το δικαιωμα σε καθε εξαμηνο να δινεις αιμα σε ειδικη τραπεζα αιματος (ερχετε η τραπεζα αιμοδοσιας στην σχολη) και έτσι σου αφαιρουνται 12 απουσιες αλλα οχι μονοωρες (δηλαδή πρεπει να ειναι 2 μερες επι 6 απουσιες!)
αυτα!!!!!!!!!!!

gianniss
16-02-2008, 13:04
Φιλε Γιαννη...Η παρακολουθηση των μαθηματων ειναι υποχρεωτική και εχεις το διακαιωμα σε ενα διδακτικο εξαμηνο να κανεις μέχρι 67 απουσιες.Αν εχεις Lower και το καταθεσεις απαλασεσε απο την παρακολουθηση του μαθηματος των Αγγλικων (μονο απο την παρακολουθηση οχι απο την τελικη εξεταση) και σε αυτην την περιπτωση οι απουσιες σου πανε στισ 57.
Οι ώρες των μαθηματων ειναι πρωϊνες 8+30 ξεκιναει η πρωτη ώρα και 1+45 τελειωνει η εκτη ώρα!Τα μαθηματα ειναι βατά αρκεί να διαβαζεις!!!!:mrgreen:
.....δεν νομιζω να εχουν διαφορα και στις αλλες σχολες!
Σαν το σχολείο δηλαδή!Έχοντας Lower θα τελειώνεις νωριτερα ή θα υπάρχει κάποιο κένο ανάμεσα?Στον Άσπρόπυργο όμως όπου και με ενδιάφερει θα υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης για όσους μένουν Άθηνα!Φαντάζομαι υπάρχουν λεοφωρία αλλά από που κ τι ώρα φεύγουν? βολέυει?..... για κάποιον όμως που μπορεί να πάει οδικώς ξέρεις πόσην ώρα είναι περίπου?
Αλλιώς μπορεί να σκεφτώ Σχολή εσωτερικής φοίτησης (Κύμη ίσως)σε άλλη πόλη για αυτόν το λόγο..

navigation
16-02-2008, 16:20
Καταρχην για το Lower ειναι αναλογος το προγραμμα της ταξης σου και πιο συγκεκριμενα του τμηματός σου...μπορει να εχεις αγγλικα τις πρωτες ώρες μπορει και τις τελευταιες.Συνηθως τα αγγλικα ειναι 5 ώρες την εβδομαδα ενα Τριωρο και ενα δυωρο,δεν ειναι μια ώρα καθε μέρα!

gianniss
16-02-2008, 16:57
Navigation σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Οσον αφορά τις περιόδους των εξετάσεων,πόσο διαρκούν και πόσες μέρες διαφορά υπάρχει ανάμεσα στα εξ.μαθήματα?

mariosp
17-02-2008, 11:53
θα ηθελα να ρωτησω πως γινεται η επιλογη σε ποια σχολη θα μπει ο καθενας;εχει σχεση με το βαθμο που θα βγαλεις;

navigation
17-02-2008, 11:58
Marie εσύ δηλώνεις τον αυξων αριθμο της σχολης που θελεις.Μπορεις να δηλώσεις προτιμηση 1 για την Κυμη π.χ. και 2 για την Μηχανιωνα.Τωρα αναλογως την ζητηση και τον αριθμο προτιμησης σου θα μπεις και στην αναλογη σχολη!

November Sierra
02-03-2008, 23:30
Εγώ θα ήθελα να ξέρω αν ο Morgan έχει καμία ιδέα από τις Ακαδημίες, έστω και σαν επισκέπτης.

Είμαι 4 χρόνια στην Α.Ε.Ν. Κρήτης και σε αντί8εση με άλλους συσπουδαστές μου δεν παραπονιέμαι, ούτε κατηγορώ κανένα γι' άυτο.
Επίσης έχω επισκευθεί και τις σχολές Ασπρπύργου και Χίου (μηχανμικών) και γνωρίζω σπουδαστές της Σχολής Πρεβέζης.

Μπορώ να πω πως ως τώρα τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης (μιλάω πάντα για εσωτερική φοίτηση και αυτές δεν αγκίζουν τα όρια της "σωστής διαβίωσης"), όπως και τις περισσότερες απαιτήσεις, όσον αφορά τη φοίτηση στη σχολή πλοιάρχων, τις έχω δει στη σχολή της Κρήτης.

Αυτό που πρέπει να περάσει στον κόσμο και στα παιδιά που σκέφτονται το θαλάσσιο δρόμο, είναι ότι απαιτείται πολλή προσπάθεια και στους αρμόδιους για τις σχολές ότι δεν φτάνει μόνο η προσπάθεια των σπουδαστών.

Ο εκπαιδευτικός τομέας της Εμπορικής Ναυτιλίας χρειάζεται εξέληξη και αυτό μεταφράζεται πολύ απλά με κ ο ν δ ή λ ι α.

Με εκτίμηση, November Sierra.

November Sierra
02-03-2008, 23:37
Σαν το σχολείο δηλαδή!Έχοντας Lower θα τελειώνεις νωριτερα ή θα υπάρχει κάποιο κένο ανάμεσα?Στον Άσπρόπυργο όμως όπου και με ενδιάφερει θα υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης για όσους μένουν Άθηνα!Φαντάζομαι υπάρχουν λεοφωρία αλλά από που κ τι ώρα φεύγουν?θα βολέυει?..... για κάποιον που μπορεί να πάει και οδικώς ξέρεις πόσην ώρα είναι περίπου?
Αλλιώς μπορεί να σκεφτώ Σχολή εσωτερικής φοίτησης (Κύμη ίσως)σε άλλη πόλη για αυτόν το λόγο..
Γιάννη πρέπει να σου πω ότι και Lower να έχεις, εξετάζεσαι στο μάθημα των Ναυτιλίακών, ή μάλλον Ναυτικών Αγγλικών, με ορολογία και standard frases που με ένα απλό Lower δεν θα καταφέρεις να περάσεις...
Οι απουσίες είναι ένα πρόβλήμα, αλλά και τα μαθήματα είναι άκρως χρήσιμα για την εκπαίδευσή σου στο πλοίο (εξαρτάται κι απ'τους καθηγητές βέβαια).

November Sierra
02-03-2008, 23:40
Η εξεταστικη περιοδος διαρκει συνηθως 15 ημερες.Τωρα το αν θα δινεις καθε μερα μαθημα ή οχι αυτο εξαρταται απο τον αριθμο των μαθηματων του εξαμηνου σου.Για παραδειγμα σε αυτην την εξεταστικη το προγραμμα το δικο μου ηταν την πρωτη εβδομαδα μερα παρα μερα και την δευτερη εβδομαδα καθε μερα!
Οσο για τα λεοφορεια απο το Συνταγμα μεχρι το Αιγαλαιο με το μετρο ειναι 15 με 20 λεπτα.Απο το αιγαλαιο μεχρι την σχολη ειναι περιπου 30-40 λεπτα και αναλογα φυσικα την κινηση που θα βρεις!
Εμείς, στην Α.Ε.Ν.Κρήτης (πλοιάρχων) δίνουμε για 2 βδομάδες, αλλά όχι κάθε μέρα.
Επίσης αν δεν μεσολλαβεί εκπαιδευτικό ταξείδι, το επόμενο εξάμηνο ξεκινά αμέσως.

Παναγιώτης
03-03-2008, 09:07
Εγώ θα ήθελα να ξέρω αν ο Morgan έχει καμία ιδέα από τις Ακαδημίες, έστω και σαν επισκέπτης.

Δεν διαβασες τι έχει γράψει;;;;;

Ασπροπυργο εκανα 3 & 4ο ετος χαχαχαα!! ασε ξερω ξερω!!!Δεν μπορεις να φανταστεις πως μου φαινεται μετα την Κεφαλονια και το εσωκλειστο που επικρατουσε.
Δωματια εννοω αυτα που χωρανε μονο τεσσερα κρεββατια, εχουν γραφεια μεσα και ντουλαπες (ισως ειναι αυτα των καλυτερων μαθητων ή των διοικητικων υπαλληλων)! Εκει βαζανε οσους περνουσαμε σωστικα.

Τωρα μενεις στην ΝΜ ή στην Θεσσαλονικη, τυχερακια?

Εγω ειχα μεινει (ολοι με τα σωστικα δηλαδη) σε "δωματια" 4-6 ατομων.
στην Κεφαλονια ημασταν 11-15 ατομα ανα θαλαμο με αξιοπρεπης ντουλαπες μονο για τους 2ετης και ανω!!! Οι αλλοι ειχαν μονο ερμαριο.
το εστιατοριο της Μηχανιωνας το θυμαμαι σχετικα μεγαλο και οχι χαλι. Μαλιστα το φαγητο ηταν καλυτερο απο το δικο μας! Μπανια και τετοια δεν τα πολυ επισκεφτηκαμε. Πες μου, το φαγητο τωρα ειναι καλο, και η συμπεριφορα τον λιμενικων πως ειναι?
Παντα ειχα την Μηχανιωνα σαν πιο free σχολη.

Ο Καντινιερης που θυμαμαι εγω το 1995 ηταν μεσηλικας και με τα ιδια χαρακτηριστικα που αναφερεις :evil:

Morgan
03-03-2008, 18:38

oxi den exw kammia ....

den katalavainw thn erwthsh vevaia , alla sou apantw etsi kai alliws....den exw kammia sxesh oxi..

Morgan
03-03-2008, 18:45
Σαν το σχολείο δηλαδή!Έχοντας Lower θα τελειώνεις νωριτερα ή θα υπάρχει κάποιο κένο ανάμεσα?Στον Άσπρόπυργο όμως όπου και με ενδιάφερει θα υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης για όσους μένουν Άθηνα!Φαντάζομαι υπάρχουν λεοφωρία αλλά από που κ τι ώρα φεύγουν? βολέυει?..... για κάποιον όμως που μπορεί να πάει οδικώς ξέρεις πόσην ώρα είναι περίπου?

an den enoxlei tous synadelfous na sou pw kai egw kati...
apo oso thymamai yphrxan kai lewforeia ths idias ths sxolhs aspropyrgou pou efeygan apo athena to prwi kai epestrefan ston proorismo tous meta to meshmeri pernontas tous spoudastes apo thn sxolh...pros to kentro.
wres den thymamai , ena thlefwno sthn grammateia tah se voithisei.

Kabamarou Igano
03-03-2008, 20:41
Paides kalispera! eimai neos sto foroum kai an eimai ektos thematos na mesixorisete!
eimai sto trito eksamino ths AEN aspropurou mixanikwn kai tha hthela na mirasto mazisas kapoies paratiriseis moy gia thn sxolh:
1. to ktirio B pou kanw kai mathima einai ypo katareysh exei rogmes metaksei plakwn kai dokwn pou ftanoun ws kai ton miso ponto mporis na deis ws kai ta sidera!!!
2.to kilikio einai fantazomai kai apo ta akribotera olwn ton sxolon dorean ekpedeushs(den kserw stis ales aen ti ginete)
3. pola eksoda se fototipies kai frontistiria!!!
4. to astio me ta psefto-amfitheatra tis sxolhs pou h akoustikh einai gia klamata kai ntroph
5. to apistefto fenomeno ths thermomonoshs ths sxolhs pou tous krious mines se prostateuei apo thn zesth kai tous zestous apo to kreio!!
6. h apelpiseia ths metadotikotitas orismenwn kathigiton pou nomizeis oti blepeis kineziki tainia xoris upotitlous
7. thn gramateia den thn sxoleiazw
8.tous kathigites pou mporeis na tous peis celebrities (http://www.google.gr/search?hl=el&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=celebrities&spell=1) katanoeite poious enow...

pantos ta kala ths sxolhs einai oti thn teleiwneis grigora me ton ena h ton alo tropo
exei merikous kathigites pou kanoun thn diafora,bebea oi perisoterei einai ths douleias mas...
nomizw oti xriazete aperioristh ypomonh kai ola tha pane kala....:?

PIGASOS
18-03-2008, 21:25
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΔΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΑΣΤΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ............:D

αννα-μαρια
18-03-2008, 21:29
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΔΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΑΣΤΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ............:D
Από Ασπρόπυργο κι εσύ συνάδελφε?

Να σε ρωτήσω, έχεις υποψιν σου αν έγινε επίσημη ανακοίνωση για το αν θα λειτουργήσει η σχολή του Ασπροπύργου αύριο;

PIGASOS
18-03-2008, 21:40
anna kanonikotata tha leitourgisei!! EXO KAI SOSTIKA GAMOTO!!!! EOS TIS 5 EKEI THA EIMAI :(

αννα-μαρια
18-03-2008, 21:45
Τι καλά!!!!

Το θέμα είναι ότι οι μηχανικοί δεν έχουν και τους το έχουν πεί. Τους πλοιάρχους τους βλέπω να τρέχουν μέχρι τον Ασπρόπυργο και να μην κάνουν...πράμα!

Καλό κουράγιο με τα σωστικά! Αν κατάλαβα καλά εσύ έχεις σχεδόν φάει και τον γαϊδαρο και την ουρά! Το πήρες το δίπλωμα?

Άντε, με το καλό να πιάσεις!

PIGASOS
18-03-2008, 21:55
de exo parei to diploma! EIMAI ST EKSAMHNO! TELEIONO KAI XROSTAO EIDH 5 MATHIMATA! TO PALEYO! ESY ANNA?

αννα-μαρια
18-03-2008, 21:58
Είμαι στο ελπιδοφόρο Δ' εξάμηνο! Και ως γνήσιο φυτό δεν χρωστάω κάτι!!

Τώρα το δίπλωμα παέι για Ιούλιο ή για του χρόνου τέτοια εποχή?

PIGASOS
18-03-2008, 22:01
GIA SEPTEMBRIO PAEI :) iounio de mporo epeidi o paylidis me katebazei me 1.5 kai iounio de mporo na to kano apopoihsh! Ara septembrio me oles moy tis dynameis tha to paro :) ante kalh mas epityxia :D

αννα-μαρια
18-03-2008, 22:15
Μακάρι να το περάσεις το μάθημα γιατί είναι ζόρι στη σχολή, πολύ μεγαλύτερο από ότι στο βαπόρι!

Εγώ προς το παρόν θέλω να ελπίζω για καλοκαιρινό μπάρκο, έχω συμπληρώσει, άλλα μου αρέσει το βαπόρι!

PIGASOS
18-03-2008, 22:20
EYxaristo bre kai sena eyxomai na to pareis to ptyxio oso pio grhgora ginete! :)KAI mena maresei to bapori! ksexniemai! einai oraia :) se ti karabia eisai? ego se forthga kai eksoteriko

αννα-μαρια
18-03-2008, 22:24
Πρώτο μπάρκο ήμουν στην Μεσσόγειο.
Δεύτερο ήταν Καραιβική και λίγο Ευρώπη (με επισκευή-πολύ καλή εμπειρία)
Γκαζάδικα και τα δύο και δεν τα αλλάζω. Δεν έχω δοκιμάσει ούτε φορτηγά ούτε ποστάλια, άλλα πέτυχα ανθρώπους που μου μάθαν πολλά πράγματα και σίγουρα μου μάθαν να αγαπάω την δουλειά μου!!!

Morgan
18-03-2008, 22:56

ακομα αυτος ειναι?
ακομα να .... φτου φτου φτου!

Morgan
18-03-2008, 22:57
Πρώτο μπάρκο ήμουν στην Μεσσόγειο.
Δεύτερο ήταν Καραιβική και λίγο Ευρώπη (με επισκευή-πολύ καλή εμπειρία)
Γκαζάδικα και τα δύο και δεν τα αλλάζω. Δεν έχω δοκιμάσει ούτε φορτηγά ούτε ποστάλια, άλλα πέτυχα ανθρώπους που μου μάθαν πολλά πράγματα και σίγουρα μου μάθαν να αγαπάω την δουλειά μου!!!

α-μ, υπαρχει θεματακι με τα μπαρκα αν θελεις να συνεχισουμε σχετικη κουβεντουλα να παμε εκει

αννα-μαρια
18-03-2008, 22:59
α-μ, υπαρχει θεματακι με τα μπαρκα αν θελεις να συνεχισουμε σχετικη κουβεντουλα να παμε εκει
Καλησπερίζω!

Ακόμα στον εκεί είναι! Όπως και ο κ. Πέππας και η κ. Κώνστα!

Έτυχε στα μπάρκα μου να πετύχω κόσμο (ακόμα και καπετάνιο) που τους είχε στην σχολή!

Morgan
18-03-2008, 23:00
GIA SEPTEMBRIO PAEI :) iounio de mporo epeidi o paylidis me katebazei me 1.5 kai iounio de mporo na to kano apopoihsh! Ara septembrio me oles moy tis dynameis tha to paro :) ante kalh mas epityxia :D

εγω χρωστουσα 2 μαθηματα για Σεπτ. ευσταθεια και φορτωση
αλλα να σε κατεβαζει ο αλλος με τετοιο βαθμο σημαινειοτι συνεχιζει να βαθμολογει με τους ιδιους τροπυς και μεθοδους.
εγω ημουν αρκετα τυχερος να εχω εναν αλλο για καθηγητη, δεν θυμαμαι πια το ονομα...δικηγορος ηταν νομιζω η κατι τετοιο.
καλα κουραγια και καλο πτυχιο

υγ...αλλαξα γιατι θυμηθηκα!!!!!!

αννα-μαρια
18-03-2008, 23:04
Έχω υπόψιν μου πλείδα σπουδαστών που κατέβηκαν στην εξεταστική ακόμα και με 0 (μηδέν, κουλουράκι...). Αυτό ήταν φαινόμενο από τα Ν.Η.Ο.

PIGASOS
18-03-2008, 23:14
Ygeia na xoume! o poio magkas kathigiths ston aspropyrgo einai o Kalisperis!

Ton paylidi aporo giati ton exoune akomh! exo ylh 130 erothseis! kai sto telos evale alles apto myalo tou! h sxolh aspropyrgoy distixos exei katanthsei mpoyrd....o distixos! EYstatheia sth taksh mou apta 33 paidia meiname kai oi 33! mhpos eimaste kai oi 33 xazoi ? Prepei na allaksei o tropos ekpedeyshs giati einai krima gia tous mathites na prospathoun na paroun ptyxio apton kathe arrosto!

Morgan
18-03-2008, 23:14
αν μου πεις οτι καθηγητρια στα ΝΗΟ Α ειναι η γνωστη θα τρελλαθω....

Έχω υπόψιν μου πλείδα σπουδαστών που κατέβηκαν στην εξεταστική ακόμα και με 0 (μηδέν, κουλουράκι...). Αυτό ήταν φαινόμενο από τα Ν.Η.Ο.

Morgan
18-03-2008, 23:15
Ygeia na xoume! o poio magkas kathigiths ston aspropyrgo einai o Kalisperis!

Ton paylidi aporo giati ton exoune akomh! exo ylh 130 erothseis! kai sto telos evale alles apto myalo tou! h sxolh aspropyrgoy distixos exei katanthsei mpoyrd....o distixos! EYstatheia sth taksh mou apta 33 paidia meiname kai oi 33! mhpos eimaste kai oi 33 xazoi ? Prepei na allaksei o tropos ekpedeyshs giati einai krima gia tous mathites !

καλα ασε τον παυλιδη θα μεινει στην ιστορια

ευσταθεια ποιον εχετε?

αννα-μαρια
18-03-2008, 23:17
αν μου πεις οτι καθηγητρια στα ΝΗΟ Α ειναι η γνωστη θα τρελλαθω....
Άλλοι την αποκαλούν Τουτανχαμόν, άλλοι λένε ότι αντικατέστησε στον Μαγγελάνο όταν ήρθε στη σχολή!

Λογικά την ίδια λέμε!

Morgan
18-03-2008, 23:17
Ακόμα στον εκεί είναι! Όπως και ο κ. Πέππας και η κ. Κώνστα!

καλησπερα!

χαχαχαχαχαχαχαχαχα
αχαχαχαχαχαχαχαχα

νο κομμεντς!

το 98 τελειωσα ημαρτον, ζουν ακομα?

PIGASOS
18-03-2008, 23:18
ENa neo frouto ! ta leei toso grhgora ston pinaka pou mas leei ok ta katalabate pame parakato! emeis menoume afonoi kai ton koitame aporimmenoi! ospou se liges meres tha grafto frontistirio giati de ginete diaforetika :) isos ekei to pane kai merikoi kathigites xoris na thelo na kathgoriso kanenan..............

Morgan
18-03-2008, 23:19
Άλλοι την αποκαλούν Τουτανχαμόν, άλλοι λένε ότι αντικατέστησε στον Μαγγελάνο όταν ήρθε στη σχολή!

Λογικά την ίδια λέμε!

ναι ναι καταλαβα

αυτη θελει με το (πολυ) γλυκο!
ισως επειδη ημουν γλυκο αγορι να μην με αφησε..!! χαχαχαχχα απιστευτο!!!

ΝΗΟ Β ειχα εναν καλο με μουσακι..δεν θυμαμαι ονομα, καπετανιος ηταν!

Morgan
18-03-2008, 23:20
ENa neo frouto ton mpalioush! ta leei toso grhgora ston pinaka pou mas leei ok ta katalabate pame parakato! emeis menoume afonoi kai ton koitame aporimmenoi! ospou se liges meres tha grafto frontistirio giati de ginete diaforetika :) isos ekei to pane kai merikoi kathigites xoris na thelo na kathgoriso kanenan..............

μην ασχολεισαι με φροντιστηρια - το πτυχιο θα το παρεις.
βαλε τα λεφτα σου αλλου

PIGASOS
18-03-2008, 23:23
thelo file morgan na baza ta lefta mou allou ! alla eystatheia apth stigmh pou o kathigiths de mporei na mas thn didaksei kai na mh mporo na th katalabo tote anagkaio einai to frontistirio gia na paro ptyxio to septembrio! De ksero ti na po sto aspropyrgo exoun ginei ola mpaxalo!

Morgan
18-03-2008, 23:24
μπαχαλο ηταν παντα
αν δεν ειχα εναν συμφοιτητη και τωρα καπετανιο 30 ετων
να μου δειξει ακομα θα εδινα.
απο οτι θυμαμαι ομως οι ασκησεις του Σεπτ ηταν στανταρ 30 χρονια !
κατσε να τις μαθεις και προχωρα.
πιαστον και μιλα του

PIGASOS
18-03-2008, 23:26
de milietai einai psixopathis kai aytos ! axa! Ygeia ola tha rthoun me thn ora tous! Pao gia founto! Kalhnyxta paidia! Xarhka poy irtha sth parea sas:)

Morgan
18-03-2008, 23:27
θα μιλαμε

καλο βραδυ σε ολους ..θα μεινω λιγο ακομα εχω βαρδια

PIGASOS
20-03-2008, 19:51
kai go eixa konsta kai an de eixa gidopoulo de tha xa perasei! h konsta tha mas afhne olous :P egrapsa arista sto gidopoulo sto telos kai to perasa! doksasi

Νικόλας
20-03-2008, 20:17
αα οκ κατάλαβα διάβαζα τα μηνύματα και σκέφτηκα ακόμα υπάρχουν τέτοιοι μακάκες καθηγητές στην σχολή καλά μου φαίνεται θα το ξανασκεφτώ αν (όταν περάσω από πανελλήνιες) πάω ασπρόπυργο

αννα-μαρια
20-03-2008, 20:43
Κοίταξε Νικόλα να ξέρεις ότι τέτοιους καθηγητέςᾱνθρώπους θα συναντήσεις όπου και να πας.

Και αργότερα στην δουλειά σου, και γενικότερα στην ζωή σου.

Το τι θα αποφασίσεις να δηλώσεις όμως είναι τελείως άλλο θέμα.

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να είσαι σίγουρος για τις επιλογές σου και να σε εκφράζουν απόλυτα!

navigation
21-03-2008, 19:14
ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι αννα-μαρια!
Τώρα αν εσυ Νικολα πιστευεις οτι καποιοι ανθρωποι ή καθηγητες είναι ικανοί να γινουν εμποδιο για τον επαγκελματικο σου μέλλον και πιθανον και ονειρο τοτε δεν θες πραγματικα να ακολουθησεις αυτον τον δρόμμο.Αν το θες πραγματικά πρεπει να στιριχθεις σε σενα και οχι να δεις πιοι είναι αυτοι που θα σου κανουν μαθημα! όσο για τους καθηγητές ας μην τους βαζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.Το γεγονός οτι μερικοί εχουν κάποιο κολημα (ασ το πω έτσι) δεν σημένει ότι ολοι ειναι έστι. Υπάρχουν και αρκετοι αξιόλογοι και γνώστες του αντικειμένου που έχουν και όλη την καλή διάθεση να σε βοηθήσουν...αρκει να θέλεις και εσύ να βοήθήσεις τον εαυτό σου!!

αννα-μαρια
21-03-2008, 19:37
Η αλήθεια είναι αύτη που λέει ο navigation, υπάρχουν στον Ασπρόπυργο πολλοί καθηγητές που είναι πρόθυμοι να σταθούν δίπλα στους σπουδαστές (και το κάνουν) και να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Και δεν το κάνουν επειδή πρέπει, το κάνουν επειδή ΘΕΛΟΥΝ!

Νικόλας
21-03-2008, 20:50
πρώτον αυτό το επάγγελμα θέλω να το ακολουθήσω από πιτσιρικάς όταν με έπερνε ο πατέρας μαζί του απλός σκέφτηκα να πάω σε κάποια άλλη σχολή (πχ στην Χιο) που έχω ακούσει τα καλύτερα για την σχολή και όπως έχει αποδηχθεί νομίζω ότι οι περισσότεροι καπετανέοι έχουν βγει από την σχολή της Χίου ένα είναι το σίγουρο όπως είπατε και ΄σεις κανένας καθηγητής δεν θα σταθεί εμπόδιο σε όποιον θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα

MaranG
26-03-2008, 21:29
Den xreiazete na anisixxite gia kanena mathima kai gia kamia konsta!!!!
Na kserete oti opoios diabasei tha perasei!!!
kanena kathigiths den exei logo na afisei tous mathites tou!!!
se kamia periptosi kai gia kanena logo!!!
iparxoun kai kapoies eksereseis alla einai poli spanies!!!!!

gioannis13
27-03-2008, 12:33
Αχ εποχες ομορφες στον Ασπροπυργο με : Γκιαφη,Λεμονη,Μελα,Σιδερη,Αγλαια,Ρουσακη,Περακη... ......και φυσικα σε καινουργια τοτε εμφανιση Ο ναι λεω ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ (Χανς Κριστιαν Αντερσεν) !!! :D

geopapa
28-03-2008, 18:35
egw exw thn ais8hsh pantws oti polloi ka8hghtes tha eprepe na eixan parei dromo ap'tis aen.kai fysika mhn ksexnate oti den einai kai liges oi fores pou exoume akousei pragmata oson afora ton xrhmatismo kapoion ka8hghtwn.........einai tha elega kati san koino mystiko!!!

Morgan
31-03-2008, 11:10
den kserw an zw se idanika plasmeno kosmo, alla gia xrhmatisno stis sxoles pou exw kanei egw, den exw akousei.
gia idiaiteres sxeseis kai gia filies , nai..
alla oxi gia xrhmatismo

navigation
01-04-2008, 19:23
H αλήθεια είναι οτι ουτε και εγω εχω ακούσει για χρησματισμό παρα μόνο για ορισμενες συμπάθειες....και θα έλεγα ότι είναι και η πρω΄τη φορά που ακούω κάτι τέτοιο!Αν όντως ισχύει ελπίζω και εύχομαι να ήταν απλά μια μεμνομένη περίπτωση και τίποτα άλλο!!!!!

MaranG
05-04-2008, 21:59
Ax ti eixa trabiksei se auto to mathima filaraki!!!!
Gamiseta itan!!!
Loipon akou prosektika:stin selida 12 kato kato stin teleutea pararafo grafei anatolas(to opoio tha prepei na ginei dismas)kai to pros ta pano(tha prepei na ginei pros ta kato)!!
Na to prasexeis poli auto to mathima kai na to diabaseis oso pio kala mporeis!!!
Kali epitixia filaraki :-)

marios.sp
06-04-2008, 12:31
ta mathimata pou ginontai sto likeio,enoo mathimatika fisiki exoun kapoia sxesi me auta pou ginontai sti sxoli?

geopapa
06-04-2008, 15:54
φιλε Μάριε ναι. μπορει να πει κανεις οτι εχουν καποια σχεση(μιλαω για τα μαθηματα των πλοιαρχων). και κυριως η φυσικη. γνωμη μου παντως ειναι οτι και να μην εχεις ιδεα απ'αυτα που γινονται στο λυκειο δεν θα δυσκολευτεις με αυτα τησ σχολης, αρκει να υπαρχει και καποια προσπαθεια!!!

marios.sp
07-04-2008, 12:46
Se sxesi me ta alla mathimata ektos apo mathimatika kai fisiki,gnorizo oti iparxoun mathimata opos nautilia kai alla.iparxei periptosi me kapoia prospatheia na min peraseis se kapoia apo auta ta mathimata?gt exo akousei kai kapoia akoma pragmata.

marios.sp
07-04-2008, 18:53
Εχω ακουσει για καποιους καθηγητες στην αεν ασπροπυργου και δν εχω ακουσει και τα καλυτερα...

Kapetanissa
07-04-2008, 19:23
Τελείωσα Α(ΔΣ)ΕΝ πριν από 28 χρόνια. Λυπάμαι ειλικρινά με όσα διαβάζω ότι επικρατούν σήμερα στις σχολές. Δεν ήταν τέλεια τότε που εμείς σπουδάζαμε, αλλά δεν ήταν και τέτοιο χάλι. Και στο κάτω κάτω ο κόσμος πάει μπροστά. Θα περίμενε κανείς ότι σε μια χώρα με ναυτική παράδοση σαν τη δική μας, οι σχολές που παράγουν αξιωματικούς για τα καράβια μας θα είχαν ένα επίπεδο ζηλευτό σε όλο τον κόσμο.

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήσαμε μια μικρή συνάντηση αποφοίτων της δικής μου σχολής και μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με όλη την εμπειρία των 28 χρόνων που μεσολάβησαν. Οι περισσότερες από μας τώρα πια δεν έχουμε σχέση με τη θάλασσα. Καλώς ή κακώς. Όμως υπάρχει μεγάλος πόνος μέσα μας που δε βρήκαμε την κατάλληλη υποστήριξη για να συνεχίσουμε το επάγγελμα που λατρέψαμε. Η ζημιά ήταν για τη ναυτιλία και για τη χώρα μας. Και αυτό το αποδεικνύει η πορεία που ακολούθησαν οι περισσότερες από μας. Σπουδάσαμε και αριστεύσαμε σε άλλους τομείς ή άλλες κοπέλες διέπρεψαν στον επιχειρηματικό κλάδο. Θα μπορούσαμε τα ίδια προσόντα να τα προσφέρουμε στη ναυτιλία... στη ναυτική εκπαίδευση, στο λιμενικό ή άλλες θέσεις που απαιτούν γνώσεις και εμπειρία από τη θάλασσα. Όμως δε μας δόθηκε η ευκαιρία. Απλώς καμαρώνουμε η κάθε μια όποιο δίπλωμα πρόλαβε και πήρε. Φυσικά χωρίς κανένα όφελος, αφού πουθενά δεν αναγνωρίζεται ούτε καν συνταξιοδοτικά.

Τουλάχιστον όμως έχουμε να λέμε ότι κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Και σαν σπουδάστριες στη σχολή είχαμε ένα πολύ δυναμικό σύλλογο αλλά και όσο καιρό μείναμε στα πλοία δώσαμε αγώνα (η κάθε μια με τον τρόπο της) για να βελτιωθούν οι συνθήκες και εκπαίδευσης και εργασίας. Είναι τουλάχιστον ικανοποίηση για μας που παρά τις αντιξοότητες δεν έσβησε ο θεσμός της γυναίκας αξιωματικού γέφυρας και καμαρώνουμε βλέποντας νέα κορίτσια να συνεχίζουν τον ίδιο δρόμο.

Μελετάμε και συζητάμε να ιδρύσουμε και κάποιο σύνδεσμο αποφοίτων για να στηρίξουμε και πιο επίσημα τα νέα παιδιά (κορίτσια και αγόρια). Αλλά και να βοηθήσουμε την Πολιτεία να πάρει μέτρα ώστε να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος. Να αξιοποιηθεί έστω και με αυτόν τον τρόπο το δικό μας πέρασμα από τα καράβια. Ίσως μάλιστα να βγάλουμε και κάποιο λεύκωμα ή βιβλίο. Να μείνουν τα βιώματα της κάθε κοπέλας ως μαρτυρία του γολγοθά που ανεβήκαμε.

Όποιος ενδιαφέρεται (εννοώ και άντρας συνάδελφος) να λάβει μέρος στην προσπάθεια, ας επικοινωνήσει μαζί μου. Λέμε κατά το Μάη να πραγματοποιήσουμε μια ακόμη συνάντηση και έχουμε στα σκαριά κάποια μεγαλύτερη εκδήλωση με την ευκαιρία των 30 χρόνων από την ημέρα που οι σχολές εμπορικού ναυτικού άνοιξαν τις πύλες τους στις γυναίκες.

geopapa
09-04-2008, 13:45
φιλε μαριε πολλα ακουγονται και πολλα γινονται.λυπαμαι που το λεω αλλα σαν φοιτητης Δ εξαμηνου στην σχολη ασπροπυργου μπορω να πω οτι εχω απογοητευτει, οχι τοσο απ'τα μαθηματα και τον τροπο διδασκαλιας (δεν χρωσταω κανενα μαθημα) αλλα απ΄τον τροπο που δουλευει το συστημα ή για να στο πω και αλλιως επειδη καθε μερα ολο και περισσοτερο καταλαβαινω οτι δεν δουλευει το συστημα (οπως θα επρεπε να δουλευει τουλαχιστον). Βεβαια αυτο αποτελει καθαρα προσωπικη αποψη και κανεναν που θα ηθελε να ακολουθησει αυτο το επαγγελμα δεν θα πρεπει να τον επειρεαζουν αυτα που γραφονται αλλα το θεωρω και ανοητο να λεμε οτι ολα μεσα στις σχολες ειναι ροδινα και οπως διαβαζω και απ'τα αλλα post δεν το λεμε. αυτα τα λιγα...........οποιαδηποτε αλλη απορρια εχεις ελπιζω να μπορουμε να βοηθησουμε.

marios.sp
09-04-2008, 20:17
φιλε μαριε πολλα ακουγονται και πολλα γινονται.λυπαμαι που το λεω αλλα σαν φοιτητης Δ εξαμηνου στην σχολη ασπροπυργου μπορω να πω οτι εχω απογοητευτει, οχι τοσο απ'τα μαθηματα και τον τροπο διδασκαλιας (δεν χρωσταω κανενα μαθημα) αλλα απ΄τον τροπο που δουλευει το συστημα ή για να στο πω και αλλιως επειδη καθε μερα ολο και περισσοτερο καταλαβαινω οτι δεν δουλευει το συστημα (οπως θα επρεπε να δουλευει τουλαχιστον). Βεβαια αυτο αποτελει καθαρα προσωπικη αποψη και κανεναν που θα ηθελε να ακολουθησει αυτο το επαγγελμα δεν θα πρεπει να τον επειρεαζουν αυτα που γραφονται αλλα το θεωρω και ανοητο να λεμε οτι ολα μεσα στις σχολες ειναι ροδινα και οπως διαβαζω και απ'τα αλλα post δεν το λεμε. αυτα τα λιγα...........οποιαδηποτε αλλη απορρια εχεις ελπιζω να μπορουμε να βοηθησουμε.

exw akousei oti kathigites den se pernane akoma kai an exeis grapsei bathmo pou pernas,isa isa gia na tous doseis kapoia xrimata.eixa akousei kai gia ena peristatiko ston aspropirgo pou zitisan apo kathigiti na doun ta grapta tous kai den tous ta edine o kathigitis enw dikaiountousan na ta doun

Παναγιώτης
10-04-2008, 00:20
Μην πιστεύετε τις διάφορες φήμες, αστικούς μύθους καλύτερα. Ο τάδε δεν περνάει κανένα για τρία εξάμηνα, ο δείνα θέλει λεφτά ο άλλος θέλει...
Τα περισσότερα (για να μην είμαι απόλυτος) είναι φαντασίες ή δικαιολογίες κάποιων που δεν το πέρασαν. Ή ξεκινάνε από κουτσομπολιά και μεγαλώνουν. Θυμάμαι όταν ήμουν φοιτητής (όχι σε ΑΕΝ μη φτιάξουμε κι άλλους μύθους) ένας τύπος ενεργό μέλος σε μια παράταξη είχε πει σε μια πρωτοετή ότι έχει άκρες να τη βοηθήσει να περνά τα μαθήματα(μάλλον ήθελε να το πάιξει σπουδάιος), δυστυχώς για αυτός η τύπισσα ανήκε σε αντίπαλη παράταξη τους το είπε και έγινε θέμα που έφτασε μέχρι τη γενική συνέλευση με θέμα αν τα κόμματα δίνουν λίστες με ποιους θα περάσουν και ποιοι είναι οι "λίσταρχοι":D. Βέβαια εγώ το διασκέδασα απίστευτα με την παρέα μου πως ένα κακό καμάκι(και αποτυχημένο όπως φάνηκε) μπορεί να γίνει μέγα θέμα. Ενδεχομένως να υπάρχουν και σήμερα (καμιά δεκαπενταριά χρόνια μετά) κάποιοι στη Σχολή μου που τους είπε "κάποιος παλιός", "ο ξάδερφός τους που ήξερε πρόσωπα και πράγματα" (κάπως έτσι δεν ξεκινάνε οι αστικοί μύθοι; ) ότι για να περάσεις τα μαθήματα πρέπει να είσαι σε κόμμα (αν και δεν νομίζω να πάιζει σήμερα μια και δεν είναι τόσο πολιτικοποιημένα τα πράγματα)

Αν έχεις διαβάσει κανένας δε μπορεί να σου κάνει το εννιάρι άσσο.

uddox
10-04-2008, 09:20
Θα αφήσω τα περί χρηματισμού σε άλλους ειδικότερους αλλά,
ο καθηγητής δεν είναι αυτός που βγάζει ένα βιβλίο και σου λέει διάφορα περι το αντικείμενο.
Είναι αυτός που ηγείται της τάξης και του καθε μαθητή ξεχωριστά. Τέτοιοι λοιπόν, υπάρχουν απο 0 έως 2 στις σχολές. Και αυτό διότι το να διδάσκεις είναι κάτι πιο διαφορετικό απο το να λες ιστορίες και εμπειρίες με τους φίλους σου...

Θα συμφωνήσω ότι μερικές φορές, υπήρξαν και κάτι διπλά σε πρώτους, χωρίς κάποια εξήγηση, και χωρίς να επιτρέψουν την επανεξέταση του γραπτού, διότι...
Δεν στέκομαι στην μιζέρια, αγγελικός κόσμος υπάρχει αλλού???

gagarin
10-04-2008, 13:13
Όταν πήγαινα Ασπρόπυργο είχαν πιάσει τον Λαρδόπουλο για χρηματισμό και τον αναγκάσαν (και οι σπουδαστές μαζί) να παραιτηθεί.
Ακόμα είχαν τα θέματα σε Μαθηματικά και Ηλ. μηχανές λίγες ώρες πριν την εξεταστική.
Στις Ηλ. μηχανές μου είχε δώσει τα θέματα και σε εμένα κολλητός μου που ήταν μέσα στα πράγματα.
Υπήρχε και ένας ακόμα καθηγητής που είχε (δεν γνωρίζω αν έχει ακόμα) φροντιστήριο που πήγαινα, δεν σου έλεγε στην ψύχρα ότι θα σε περάσει αλλά όσοι πηγαίναμε περάσαμε όλοι.:???:

navigation
10-04-2008, 16:57
Ε παντως θα συμφονήσω με τον Παναγίωτη! Το τόσο (μετα συγχψρήσεως, πάντα) το κάνουμε τόοοοοοοοοοοοσοοοοοοοοοο!
Εγώ δεν εω ακούσει ούτε έχω αντιλυφθει τέτοιου είδουσ περιστατικά! Όσο για τα γραπτα μη ξεχναμε οτι τουλαχιστον για την εξεταστικη εχεις δικαιωμα 10 μέρες για ενσταση!Δεν μπορεις να πας οποτε σου καπνίσει εσένα και να εις θελω να δω το γραπτο μου! Αλλα να σας πω και κάτι....υπάρχει κανένας που να ζήτησε αναβοθμολόγηση είτε σε εξεταστική ειτε σε διαγωνισμα και να κέρδισε κάτι!Εγω παντως δεν ξέρω κανέναν!Και δεν κερδίζεις κάτι γιατι πολυ απλούστατα όντως έχεις λάθη στο γραπτό σου αλλά εσύ πιστευεις ότι ήσουν σωστος!

captain 83
10-04-2008, 18:01
Ναυτική μετεωρολογία ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων ποιός κάνει στον Ασπρόπυργο;

geopapa
11-04-2008, 23:36
Οντως ο κυριος σακελλαριου δεν ειναι πλεον μαζι μας.ηταν και καθηγητης μου φετος και πιστευω οτι ειναι μια απωλεια.οτι αφορα την σχολη τωρα νομιζω οτι εχουμε μπερδεψει παλι λιγο τα πραγματα.σιγουρα δεν μπορει ενας καθηγητης το 9 να το κανει 2 και δεν εχει και λογο να το κανει 2.εχεις ομως το δικαιωμα να ζητησεις να δεις το γραπτο σου.να δεις τα λαθη σου κα να μην τα επαναλαβεις και οχι να ερθει ο καθηγητης και να σου πει ετσι απλα εγραψες τοσο.να σας πω οτι πολλοι καθηγητες πλεον απο περυσι που ημουν Β-Γ εξαμηνο δεν μας ελεγαν καθολου ποσο γραφαμε.για ποιο λογο?θα σας πω και ας με θεωρειτε υπερβολικο.η πλειοψηφεια των καθηγητων λοιπον περυσι ηταν εντελως αντιθετοι οχι απλα με το να μας δωσουν να δουμε τα γραπτα μας αλλα και με το να μας πουν ποσο γραψαμε.γιατι γινοταν αυτο και ποια παιδια θα ειχαν προβλημα?οταν εχει ζητηθει απο τον καθηγητη να βοηθησει εναν μαθητη και ο μαθητης του εχει γραψει 2(στην προοδο) ο καθηγητης θα τον βοηθησει κατεβαζωντας τον στο τελος με 6. Ο μαθητης ομως που δεν περιμενει βοηθεια και εχει γραψει 4 θα κατεβει με 5.φανταστειτε λοιπον τι ειχε να γινει αν οι καθηγητες μας ελεγαν ποσο γραφαμε.ποσα γιατι θα δεχονταν οι καθηγητες και ποσες απαντησεις θα επρεπε να δωσουν.ετσι δεν λενε τιποτα μεσα στην ταξη,δεν ξερεις ποσο εγραψαν οι συμμαθητες σου,δεν μπορεις να του πεις τιποτα.

Δεν θα ξεχασω περυσι με την καθηγητρια των νηο, η οποια μας ανακοινωνε ποσο γραψαμε στην προοδο και οταν εφτασε σε εναν συμμαθητη ο οποιος βοηθηθηκε σε πολλα μαθηματα(μεσω της φοιτητικης παραταξης,κατι που μας το εχει πει και ο ιδιος)του ειπε το εξης ''το δικο σου δεν προλαβα να το διορθωσω''.πειτε μου κατι ρε παιδια.ειμαι εγω ο υπερβολικος?προλαβε ολων των παιδιων εκτος απο το δικο του?και στο τελος ενω ολοι κατεβαιναμε με 0 και καποια παιδια ειχαν 1 αυτο το παιδι κατεβηκε 3(αν θυμαμαι καλα).λογικο?

λοιπον εγω επιμενω οτι γινονται πολλα στις σχολες αλλα αν εισαι καλος μαθητης δεν θα χρειαστεις ποτε την βοηθεια τους.βοηθιουνται αυτοι που δεν ειναι ικανοι να περασουν τα μαθηματα με την αξια τους και αδικημενοι ειναι οι μαθητες που ειναι στο ιδιο επιπεδο με αυτους που βοηθιουνται.

Morgan
12-04-2008, 13:22
καλησπερα , μηπως να το σηκωσεις αυτο το τελευταιο σε μια ξεχωριστη ενοτητα? αν θες με καποιες παραπανω λεπτομερεις της σκεψης σας.

Kapetanissa
12-04-2008, 14:58
Υποθέτω πως το λες σε μένα, Μόργκαν.

Το ανέβασα εδώ επειδή αφορά τις σχολές και επειδή μας ενδιαφέρει να γνωρίσουμε και τα νέα κορίτσια που ακολουθούν το ίδιο επάγγελμα. Όταν θα οριστικοποιηθεί κάποια ημερομηνία συνάντησης, θα το ανεβάσω και ξεχωριστά.

Καλό απόγευμα...

Mirfak
29-04-2008, 00:50
[quote=geopapa;74223]Οντως ο κυριος σακελλαριου δεν ειναι πλεον μαζι μας.ηταν και καθηγητης μου φετος και πιστευω οτι ειναι μια απωλεια.οτι αφορα την σχολη τωρα νομιζω οτι εχουμε μπερδεψει παλι λιγο τα πραγματα.σιγουρα δεν μπορει ενας καθηγητης το 9 να το κανει 2 και δεν εχει και λογο να το κανει 2.εχεις ομως το δικαιωμα να ζητησεις να δεις το γραπτο σου.να δεις τα λαθη σου κα να μην τα επαναλαβεις και οχι να ερθει ο καθηγητης και να σου πει ετσι απλα εγραψες τοσο.να σας πω οτι πολλοι καθηγητες πλεον απο περυσι που ημουν Β-Γ εξαμηνο δεν μας ελεγαν καθολου ποσο γραφαμε.για ποιο λογο?θα σας πω και ας με θεωρειτε υπερβολικο.η πλειοψηφεια των καθηγητων λοιπον περυσι ηταν εντελως αντιθετοι οχι απλα με το να μας δωσουν να δουμε τα γραπτα μας αλλα και με το να μας πουν ποσο γραψαμε.γιατι γινοταν αυτο και ποια παιδια θα ειχαν προβλημα?οταν εχει ζητηθει απο τον καθηγητη να βοηθησει εναν μαθητη και ο μαθητης του εχει γραψει 2(στην προοδο) ο καθηγητης θα τον βοηθησει κατεβαζωντας τον στο τελος με 6. Ο μαθητης ομως που δεν περιμενει βοηθεια και εχει γραψει 4 θα κατεβει με 5.φανταστειτε λοιπον τι ειχε να γινει αν οι καθηγητες μας ελεγαν ποσο γραφαμε.ποσα γιατι θα δεχονταν οι καθηγητες και ποσες απαντησεις θα επρεπε να δωσουν.ετσι δεν λενε τιποτα μεσα στην ταξη,δεν ξερεις ποσο εγραψαν οι συμμαθητες σου,δεν μπορεις να του πεις τιποτα.

Δεν θα ξεχασω περυσι με την καθηγητρια των νηο, η οποια μας ανακοινωνε ποσο γραψαμε στην προοδο και οταν εφτασε σε εναν συμμαθητη ο οποιος βοηθηθηκε σε πολλα μαθηματα(μεσω της φοιτητικης παραταξης,κατι που μας το εχει πει και ο ιδιος)του ειπε το εξης ''το δικο σου δεν προλαβα να το διορθωσω''.πειτε μου κατι ρε παιδια.ειμαι εγω ο υπερβολικος?προλαβε ολων των παιδιων εκτος απο το δικο του?και στο τελος ενω ολοι κατεβαιναμε με 0 και καποια παιδια ειχαν 1 αυτο το παιδι κατεβηκε 3(αν θυμαμαι καλα).λογικο?

Με τον geopapa απο τι καταλαβα ειμαστε στην ιδια σχολη και στο ιδιο εξαμηνο.Για την εν λογω καθηγητρια το ιδιο παρατηρηθηκε και στο τμημα μου.2-3 παιδια που τα ειχε παρει με καλο ματι περασαν χωρις να γραψουν καλα.Οπως και ενα αλλο παιδι που standard δεν ειχε ανοιξει βιβλιο ολοι την χρονια και περασε το συγκεκριμενο μαθημα.

ChiefMate
29-04-2008, 14:09
Palikaria min psaxnetai na vreite akri!
Koitate na grafete opws opws na pernate na pate sto kalo na vgalete kana frago.Oi vathmoi kaloi k xrisimoi,k egw pou teleiwsa me 8.5 den eida diafora.H diafora einai ti kanete sto vapori.Ekei ama kourasteis k diavaseis k valeis tin mathisi panw apo ton ypno k tin tainia tou kapnistirioy tha eiste poly kaluteroi apo aytous pou pairnoun gia kapious logous ta 9ria.
Allwste as min kryvomaste to epipedo den einai idio me ayto pou itan prin anoiksoun oi portes k mpei kathe karydias karydi ekei mesa.Mou prokalei lypi pou to lew,to idio tha lete k eseis,k na eiste ypeythinoi giati kathe aksiwmatikos pou vgainei k exei elleipseis,ayrio methayrio tha anagasteite na ton yposteite eseis.
Etsi pou eginan ta pramata mas swzei mono to kleisimo twn perifereiakwn sxolwn,na meinei o aspropyrgos,me neous kathigites(Mono o Skebes k o Stefanatos aksizoun),na mpainoun kathe xrono 200 atoma k na stratiwtikopoiithei i sxoli me stoles k steriseis eksodou,wste merika nea k kalomathimena paidakia pou pane ekei na katalavoun ti simainei pitharxia sto vapori k na ginoun NAYTIKOI!Lypamai pou to lew...
Lypithika pou ematha gia ton Sakellariou,itan kalos anthrwpos k voithise poly kosmo.
episis megali lypi tha prokalesei k o thanatos tou megalou postalisiou(egw eimai fortigisios) Cpt APOSTOLOU PSYXOULI,kathigiti mas sto KESEN pou pethane tin mera opu kleisame gia Pasxa.Htan o monos pou milouse naytika k starata.Kalo tou taksidi!

Morgan
05-05-2008, 17:36
Navigation σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Οσον αφορά τις περιόδους των εξετάσεων,πόσο διαρκούν και πόσες μέρες διαφορά υπάρχει ανάμεσα στα εξ.μαθήματα?
Δηλαδή από το σταθμό του μετρό Σύνταγμα-εγάλεω κ μετά Ασπρόπυργο δεν είναι μεγάλη διάρκεια,αρκεί να υπολογίσω και το χρονο μέχρι το σύνταγμα,βέβαια!

Συνταγμα - Egaleo mε το μετρο ειναι 15 με 20 λεπτα.

Egaleo μεχρι την σχολη ειναι περιπου 30-40 λεπτα και αναλογα φυσικα την κινηση που θα βρεις!

ina
10-05-2008, 19:37
Φέτος ψηφίστηκε οτι 5 πρέπει να είναι τα οφειλόμενα μαθήματα αντι για 4 που ήταν το όριο για το δικαίωμα,των σπουδαστων 1ου και 2ου έτους των ΑΕΝ,να εκτελέσουν το εκπαιδευτικο τους ταξιδι. Άλλοι μιλουν για αναβάθμιση και άλλοι για υποβάθμιση της Ναυτικης εκπαιδευσης....Εσεις τι πιστεύετε?

navigation
11-05-2008, 12:48
αυξήθηκαν τα μαθήματα απο 4 σε 5 αλλά γίναν και περισσότερα τα μαθήματα που εξετάζονται! π.χ. στο Β εξαμηνο ναυπηγία-ναυτική τεχνη ήταν ενα μαθημα...τώρα δεν είναι
Αν πιάσουμε και το Α εξάμηνο τα μαθήματα απο 7 έγιναν......9...καταργήθηκε το σχέδιο μπήκε καινουργιο μαθημα ναυτικής γεωργαφίας καινουργιο μαθημα υπολογιστών και το μάθημα ναυτική τέχνη-ΔΚΑΣ που ήταν ένα έγιναν 2! Έχουνε γίνει και άλλεσ τροποποιήσεις που αφοράν τις διδακτικές ώρες δηλαδή σε άλλα μαθήματα προσθέσαν ώρες διδασκαλίας και σε άλλα αφαιρέσαν.Οπότε κατα την γνώμη μου (πάντα) έγω πιστεύω στην αναβάθμιση της σχολής μετά από αυτα! Βέβαια μπόσουν να κάνουν και άλλες αλαγές για καλυτέρευση της σχολής.Ελπίζω σιγά σιγα να γίνουν!

Morgan
12-05-2008, 00:33
Έλληνες Ναυτικοί-ΣΧΟΛΕΣ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ/ΣΧΟΛΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - συνθηκες διαβιωσης και καταστασεις....

ας μεινουμε στο θεμα

LIN@
16-05-2008, 14:21
HELLOOOO paidia eimai kainouria sto forum kai tha thela kai ego na ekfraso merikes apories pou exo gia tis sxoles!! (morgan an ksefigo apo to thema diorthose me!!)

Dino panellinies fetos kai tha diloso AEN os deuteri epilogi!! Alla me auta pou diavasa edo oi AEN den einai kai i kaliteri lisi... ontos i politeia den anagnorizei autes tis sxoles kai den tis stirizei??

etsi opos exei ginei to sistima opoios thelei na mpei tha mpei?? i iparxei antagonismos??

kai kati teleutaio!! Eimai apo Athina kai stin Aitisi dilosa Kriti proti protimisi!! Poses pithanotites exo na me steiloun ekei? Sti sxoli mesa foras stoli i eisai me ta politika?? :confused:

Kai na prostheso kai kati teleutaio!! Ontos i sxoli Aspropirgou den einai kai i kaliteri! Exo filous mou ekei mesa kai mou exoun pei ta xeirotera apo apopsis mathimaton panta!!! I kaliteri eiinai stis Oinousses!!!!!!!!

navigation
16-05-2008, 17:30
HELLOOOO paidia eimai kainouria sto forum kai tha thela kai ego na ekfraso merikes apories pou exo gia tis sxoles!! (morgan an ksefigo apo to thema diorthose me!!)

Dino panellinies fetos kai tha diloso AEN os deuteri epilogi!! Alla me auta pou diavasa edo oi AEN den einai kai i kaliteri lisi... ontos i politeia den anagnorizei autes tis sxoles kai den tis stirizei??

etsi opos exei ginei to sistima opoios thelei na mpei tha mpei?? i iparxei antagonismos??

kai kati teleutaio!! Eimai apo Athina kai stin Aitisi dilosa Kriti proti protimisi!! Poses pithanotites exo na me steiloun ekei? Sti sxoli mesa foras stoli i eisai me ta politika?? :confused:

Kai na prostheso kai kati teleutaio!! Ontos i sxoli Aspropirgou den einai kai i kaliteri! Exo filous mou ekei mesa kai mou exoun pei ta xeirotera apo apopsis mathimaton panta!!! I kaliteri eiinai stis Oinousses!!!!!!!!

Καταρχήν αυτό το οτι η πολιτεια δεν αναγνωρίζει και δεν στιρίζει αυτές τις σχολές πραγματικά πρώτη φορα το ακούω!!!Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο...τουλάχιστον από όσα έχω δει έγω δεν ισχύει!

Υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός αλλα πιστευω ότι δεν είναι σε μεγάλο βαθμό! Μπάινεις σχετικά ευκολα στην σχολή αλλα δεν είναι και οτι πιο ευκολο χωρίς να εχεις κάποια προσώντα! (βαθμολογία, υγειονομικές εξετάσεις,αθλητικές δοκιμασίες κτλ)

Όσο για την Κρήτη αν έχεις μόνιμη κατοικία στην Αθήνα πρέπει να...τάξεις πολλές λαμπάδες σε Αγίους ή απλα να έχεις πολύ καλό βισμα για να πας σε αλλή σχολή και πόσο μάλλον στην σχολή τησ Κρήτης που έχει αρκετή ζήτηση.Στην σχολή μέσα δεν φοράς στολή.

Όσο για την σχολή του Ασπροπύργου εγώ πιστεύω οτι είναι απτις καλύτερες διότι για να περάσεις πρεπει να διαβάσεις...οι άλλες σχολές είναι μικρές κοινωνίες απο μόνες τους συνεπώς έχουν πιο προσωπικές σχέσεις ολοι αναμεταξύ τους! Τώρα για το πια πραγματικά είναι η καλύτερη? Για μένα δεν έχει να κανει στο πια σχολή είσαι αλλά στο τι μυαλά κουβαλας και τι σκεφτεσαι για τον μέλλον σου!

LIN@
16-05-2008, 18:28
polles lampades e??xaxa!!! kala den peirazei ftanei na peraso fetos kai as me steiloun opou theloun!!!:D alla i ekpaideutiki mera pos ksekinaei gia tous Dokimous?? Einai san to sxoleio pou kanoun mono mathima kai meta kathontai i kanoun kai ekpaideusi?? krima pantos pou den forane stoli sti sxoli...:cry:thanks pantos gia tis plirofories!!! itan politimes!!!;)

LIN@
19-05-2008, 11:12
KAI 10 NA GRAPSEIS PALI MPAINEIS!! AFOU OI PERSINE BASEIS KIMAINONTAN AP 8(GIA GENIKI SEIRA)EOS 10(GIA EIDIKI KATIGORIA)!!! KALA EINAI... AMA SOU ARESEI TO EPAGGELMA&TA TAKSIDIA..!!!!!!!!!!!!!!;)

Ria
19-05-2008, 16:50
Diavasa oti den pernane k toso kala sti sxoli. Toulaxiston oso anafora ta agoria..
Me ta koritsia sumperiferontai to idio?:confused::-?:confused::-?
H exoun kaluteri metaxeirisi?
I thiteia sti thalassa einai idia me tous antres i einai meiomeni?
Dilwnoun pio eukola monimotita? Akousa oti exoun pio polla pleonektimata.. Alitheuei?

Euxaristw!

navigation
21-05-2008, 17:51
Diavasa oti den pernane k toso kala sti sxoli. Toulaxiston oso anafora ta agoria..
Me ta koritsia sumperiferontai to idio?:confused::-?:confused::-?
H exoun kaluteri metaxeirisi?
I thiteia sti thalassa einai idia me tous antres i einai meiomeni?
Dilwnoun pio eukola monimotita? Akousa oti exoun pio polla pleonektimata.. Alitheuei?

Euxaristw!

Δεν περνάς καλά Ria μου όταν το ¨παίζεις κάποιος¨ και είσαι όλο τουπε! Όλοι κάλα περνάνε! Κορίτισ και αγόρια είναι το ίδιο απτην στιγμή που επιλέγεις αυτον τον δρόμμο μην περίμενεις διαφορετική στάση απέναντη στις γυναίκες και πιστεύω ότι αυτό είναι και το σωστό! Η θητεία ή καλύτερα υποχρεωτική υπηρεσία ειναι ίδια. ¨οταν λες μονιμότητα και πιο πολλά πλεονεκτήματα τί ενοείς????

Morgan
21-05-2008, 18:17
synadelfoi kai synadelfises...
as meinoume sto thema mas, dhladh tis syn8hkes pou epikratoun mesa stis sxoles.

LIN@
22-05-2008, 15:46
ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MAIL MOY: www_linlavigne@yahoo.gr ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΕΝ!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ TOPIC!! ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑΙ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ SORRY ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ!!!!! ;-)

Morgan
22-05-2008, 17:25
lina giati den anoigeis ena neo themataki me thn arxikh sou erwthsh?
apo ekei kai pera an kollaei kapou allou tha to metaferoume sxetika

LIN@
23-05-2008, 17:12
NA KANO ALLO TOPIC LES E?? KALO.. ALLA THA MOU APANTISEI KANEIS??:cry: ORAIA ESI POU KSEREIS AP AUTA METEFERE TO KAPOU ALLOU I PES MOU POS GINETAI GIA NA TO KANO EGO... GIATI DE VLEPO POUTHENA POU NA LEEI "NEO THEMA"!!!! :-?

Mao
23-05-2008, 20:24
NA KANO ALLO TOPIC LES E?? KALO.. ALLA THA MOU APANTISEI KANEIS??:cry: ORAIA ESI POU KSEREIS AP AUTA METEFERE TO KAPOU ALLOU I PES MOU POS GINETAI GIA NA TO KANO EGO... GIATI DE VLEPO POUTHENA POU NA LEEI "NEO THEMA"!!!! :-?

To grafei pano aristera 'NEW THREAD'

dryhammer
31-05-2008, 00:44
Γεια σας, θα ηθελα μερικες πληροφοριες για τις ΑΕΝ και συγκεκριμενα για τις σχολες Πλοιαρχων. Ποσο δυσκολα ειναι τα μαθηματα; Στα μαθηματικα και στη φυσικη η υλη εχει καμια σχεση με αυτη του λυκειου; Σε αλλα μαθηματα οπως ναυτιλια, ναυτικες μηχανες, μετερωλογια, επικοινωνιες, ευσταθια τι μαθαινεις; Ειναι ευκολα ή δυσκολα; Η ζωη στις ΑΕΝ εχει καμια σχεση με αυτη στα ΑΕΙ/ΤΕΙ; Ειναι προεραιτικη η παρακολουθηση των θεωριων; Για καθε μαθημα υπαρχει και αντιστοιχο εργαστηριο; Υπαρχει κανονας ενδυσης μεσα στη σχολη; Υπαρχουν κανονες που πρεπει να ακολουθεις; Στις σχολες οπου η φοιτηση ειναι εσωτερικη, ειναι ευχαριστο το περιβαλλον ή καλυτερα θα πρεπει να νοικιασεις; Η σιτιση ειναι μεσα στη σχολη; Κατα τη διαρκεια της φοιτησης ποσο πληρωνεσαι; Αφου τελειωσεις τη σχολη μπορεις να δουλεψεις στο εξωτερικο; Καθε ποτε ανεβαινεις βαθμους; Επειδη δινω εξετασεις και θελω να περασω στις ΑΕΝ, θελω να ξερω πως ειναι τα πραγματα μεσα. Αν ειναι ευκολο ή θα τα παρατησω.

dryhammer
31-05-2008, 20:15
Ξερω οτι ρωταω πολλα, αλλα αν μπορει καποιος να απαντησει στα μισα θα με βοηθουσε πολυ

Παναγιώτης
31-05-2008, 20:33
Ρίξε μια ματιά στο θέμα Σχολές Εμπορικού Ναυτικού όπου φοιτητές ΑΕΝ ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους από τις σχολές και στο θέμα Σχολές πλοιάρχων Σχολές μηχανικών όπου υπάρχουν γενικότερες πληροφορίες και καλύπτουν πολλά από τα ερωτήματά σου. Αν τα μαθήματα είναι εύκολα δεν νομίζω ότι μπορεί να απαντηθεί γιατί είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό γενικά η άποψή μου είναι ότι αν κάτι σου αρέσει είναι εύκολο να ασχοληθείς με αυτό, να διαβάσεις και να το μάθεις.

navigation
01-06-2008, 08:10
Λοιπόν αγχωμένε Ddryhammer καταρχήν θα συμφωνήσω με τον Παναγίωτη...τις περισσότερες ερώτησεις σου τις έχουμε αναλύσει στα παραπάνω θεματα.Εγώ θα απάντησω στις απόρειες σου αν και πάρα πολλές βρε παιδί μου...και αν νομίζει κάποιος admin οτι πρέπει να μεταφερθούν στις ΣΧΟΛΕΣ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ... ας το κάνει!
Τα μαθήματα όσο περνάνε τα εξαμηνα δυσκολέυουν και αυτό ειναι φυσιολογικό.Τα μαθηματικά δεν έχουν πολύ σχεση με του σχολείου άλλα τού σχολείου είναι μια πολύ καλή βάση για να τα καταφερεις και στην σχολή.Η φυσική έχει πολλά κοινά στοιχεία με αυτήν του Λυκείου.Στα υπόλοιπα μαθήματα που αναφέρεις μαθένεις το αντικείμενο του μαθήματος....στην μετεορολογία π.χ. δεν θα μαθεις να λες τον καιρό αλλα θα μάθεις ποτε πλησιάζεις σε κυκλώνες, τα σύννεφα που βλέπεις τι προδιαθέτουν διαφορα όργανα που χρησιμοποιείς στο πλοίο και άλλα πολλά.Η ζωή στις ΑΕΝ δεν έχει καμία σχέση με αυτήν των ΤΕΙ/ΑΕΙ...καθε ΑΕΝ είναι μια μικρή κοινωνία και οι πιο πολοί καθηγητές γνωρίζονται με τα παιδια ενώ στα ΤΕΙ/ΑΕΙ δεν υπάρχεις με το όνομά σου αλλά με τον αριθμό Μητρώου σου. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική σε όλα τα μαθήματα και υπάρχει και το σλυστημα των απουσιών. Δεν υπάρχουν εργαστήρια για όλα τα μαθήματα αλλά μόνο για κάποια συγκεκριμένα και αυτά τα εργαστήρια όχι σε όλες τις σχολές.Κανόνες ενδυσεις ναι υπάρχουν...δεν μπορείς π.χ. να ΄πας με κάπρι ή βερμούδα ούτε οι γυναίκες με μπόυζάκια έξω η πλάτη. Κατά την διάρκεια της φοίτησης δεν πληρώνεσαι.Πληρώνεσαι μόνο κατα την διαρκεια της πρακτικής σου΄όταν μπάινεις σε πλοίο.Οπότε και ο μισθός σου εξαρτάται από την εταιρία που θα βρεις.¨οταν τελειώσεις με το καλό την σχολή μπορείς και να δουλεψεις στο εξωτερικό αλλά και να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό ή να μπαρκάρεις εδώ στην Ελλάδα. Ο βαθμός σου ανεβένει όταν έχεις συμπληρώσει ένα χρονικό διαστημα ως Ανθ/ρχος τότε ξεμπαρκάρεις πας στο ΚΕΣΕΝ παρακολουθείς κάποια μαθήματα,δινεις κάποιες εξετάσεις και πέρνεις του Υπ/ρχου και αυτό συνεχίζεται μέχρι του Καπετάνιου........Αυτααααα!!!!!!!!!!!!!
dryhammer τίποτα δεν είναι ευκολο και τίποτα δεν μπορείς να κατακτήσεις χωρίς κόπο. Η ζωή του επαγκελματία ναυτικού (και αναφέρωμαι και στους μηχανικούς) είναι συνέχεια να μαθενει κατι καινούργιο δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις και να εξελίσεσε.Αν ξεκινάς με την προοπτική απλά να μπορέσω να τελειώσω την σχολή για να πάρω το χαρτι, μην το κάνεις. Μόνο όταν αγαπάς αυτό το επάγκελμα μπορεί να σου χαρίσει πολλά!

Apostolos
01-06-2008, 10:23
Και το κυριότερο... Εχεις να αντιμετωπίσεις τους σκληρότερους επαγγελματικά ανθρώπους! Να εργάζεσε πολλές ώρες υπερωριακά χωρίς να πληρώνεσε και με το παραμικρό λάθος να σε στέλνει στο Λιμεναρχείο για απόλυση...
Παρόλα αυτά ορισμένοι τρελοί συνεχίζουν να αγαπούν το επάγγελμα...

dryhammer
01-06-2008, 16:04
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας, λαθος μου που δεν κοιταξα και σε αλλα post. Το ξερω οτι αν δεν κουραστεις δεν καταφερνεις τπτ, θα το προσπαθησω λοιπον και ελπιζω να πανε ολα καλα.

LKal
01-06-2008, 17:18
otan lete ta mathimata ine upoxrewtika, boreite na ginete ligo pio safeis? px sta upoloipa aei tei, apla dn patas k otan phgaineis, t kaneis gia kamia wra ade duo.. stis aen h parakolouthish twn mathimatwn ine kathimerinh k me stathero programma?

navigation
01-06-2008, 18:10
Ακριβώς έτσι καθημέρινη...υποχρεωτική και με σταθερό πρόγραμμα...σαν να πηγαίνεις στο Λύκειο π.χ....με απουσίες κιολάς...και δεν έχει δικαολογημένες και αδικαιολόγητες...εχεις 50-60 απουσίες δικαιωμα και αυτό ειναι όλα...ουτε χαρτι από γιατρο ουτε τιποτα! Σε μερικές σχολές μόνο οταν δώσεις αίμα αλλά μόνο σε συγκεκριμένη αιμοδοσία που διοργανώνει η σχολή σου σβήνουν 12 απουσίες που θα κανεις...οχι που έκανες...αλλά η αιμοδοσία γίνεται μια φορά το εξάμηνο!!!

navigation
01-06-2008, 18:16
Και το κυριότερο... Εχεις να αντιμετωπίσεις τους σκληρότερους επαγγελματικά ανθρώπους! Να εργάζεσε πολλές ώρες υπερωριακά χωρίς να πληρώνεσε και με το παραμικρό λάθος να σε στέλνει στο Λιμεναρχείο για απόλυση...
Παρόλα αυτά ορισμένοι τρελοί συνεχίζουν να αγαπούν το επάγγελμα...
Ολόσωστος ο Απόστολος.....
Ας μην ξεχνάμε ότι είναι το μοναδικό επάγγελμα που ενώ τελειώνεις την δουλεία σου είσαι υποχρεωμένος να ζεις στον χώρι της δουλείας σου, να τρως εκεί, να κοιμάσαι εκεί,να διασκεδάζεις(λέμε τώρα)εκει, πολλές φορές να βλέπεις την ιδια σου την οικογεννεια μόνο εκει και γενικότερα όλη σου η ζωή να πέρναει μέσα στον χώρο της δουλέιας σου!!!Τραγικό ε?!!!!!

orestis
05-06-2008, 10:06
paidia geia sas.to septembrio pairnw to ptixio mou apo to pan/mio tou peiraia sta nautiliaka.skeftomai polu sovara na mpw sthn aen aspropurgou,lamvanontas upopsi thn katastash pou epikratei sta grafeia k poso duskolo einai ta pragmata oson afora tis prooptikes anelixis k oxi mono.exw diavasei arketa pragmata apo to forum alla paromoia periptwsh den exw brei.einai kalh idea h kalutera na to xehasw???thanks ek twn proterwn!

ina
14-06-2008, 12:42
hi....ειμαι η Ινα.Ειμαι στο Β ετος της σχολης πλοαρχων εμπορικου ναυτικου του Ασπροπυργου.Εκανα αιτηση για μεταγραφη σστη Μηχανιωνα.Οποιος γνωριζει γενικα οτιδηποτε για την Μηχανιωνα ασ μου στειλει για να με ενημερωσει σχετικα.

navigation
14-06-2008, 13:17
ina οι λόγοι που σε κάναν να πάρεις μεταγραφή είναι προσωπικοί ή πίστευεις ότι είναι καλύτερο το εκπαδευτικό κλίμα στην Μηχανιώνα?

ina
14-06-2008, 18:24
ina οι λόγοι που σε κάναν να πάρεις μεταγραφή είναι προσωπικοί ή πίστευεις ότι είναι καλύτερο το εκπαδευτικό κλίμα στην Μηχανιώνα?

πιστευω οτι ολες οι σχολες ειναι πολυ καλυτερες απο τη σχολη του Ασπροπυργου...απλα επελεξα την Μηχανιωνα γιατι θα ειμαι πιο κοντα στους συγγενεις μου,ολες οι φιλες μου πηραν μεταγραφη Μηχανιωνα και για πολλους αλλους λογους