Επιστροφή στο Forum : Εκπαίδευση - Σχολές Πλοιάρχων / Σχολές Μηχανικών (Συνθήκες/ Πληροφορίες)
Σελίδες :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
mastropanagos
19-11-2008, 21:30
Κατι τελευταιο που θα ηθελα να προσθεσω ειναι σχετικα με την επισκεψη εφοπλιστη μεγαλης και γνωστης εταιρειας με στολο 27 πλοιων και αρκετων αλλων υπο ναυπηγηση, μαζι με τον SQT Manager της εταιρειας προκειμενου να συζητησουν με την διευθυνση των Πλοιαρχων για τον παραδοξα μικρο αριθμο των σπουδαστων που αποφοιτουν ετησιως απο την σχολη σε σχεση με τους εισαχθεντες σε αυτην και οχι μονο. Η συναντηση ειχε γινει κατοπιν ραντεβου αλλα κατα ενα περιεργο τροπο ο Διευθυντης της σχολης ελειπε, ειχε κλειστο το κινητο του και κανεις δεν ηξερε που ειναι με αποτελεσμα να περιμενουν ο εφοπλιστης και ο αρχιπλοιαρχος για μιση ωρα τον διευθυντη και μετα αγανακτησμενοι με την συμπεριφορα του φυγανε με τις χειροτερες εντυπωσεις για την σχολη. Το γεγονος αυτο μου το ειπε ο ιδιος ο αρχιπλοιαρχος που ηταν εκει και η ερωτηση του προς εμενα ητανε "Ποιος νομιζει πως ειναι ο διευθυντης σας?". Το προβλημα τους δεν ηταν η απουσια του αλλα γενικως η συμπεριφορα του επι του θεματος η οποια τους εξεπληξε βαθυτατα. Πειτε μου ποιες ειναι οι εντυπωσεις σας επι του θεματος;
ola wraia osa lete alla tha mporousame na mathoume pianis eterias itan o efoplistis(-ploioktitis)kai o arxikapetanios dioti den to kserw kai egw pou eimai kathe mera stin sxoli oti egine episkepsi apo nautilikai etairia
Εαν αναφερεσαι στο παραπανω μηνυμα του φιλου LNGmania να σημειωσω οτι το συγκεκριμενο post εχει γινει απο τις 18/6/2008,αρα μιλαμε για τη περσινη ακαδημαικη χρονια..!!Και επισης δεν νομιζω να υπαρχει και καποιος σκοπος να αναφερθουν ονοματα και εταιριες..!!Βγαινουμε και off-topic κιολας,εδω μιλαμε για τα μαθηματα..!!
Silent_oz
21-11-2008, 06:16
nai wraia re paidia dekto auto oti to post einai persino alla kai pali tha epiminw na mathw mia etairia einai dioti mas afora tous spoudastes amesa omws thelw na pw kai kati allo se sesi me tin apantisi sou kaio dieythintis na mleipeis iparxei kai o anaplirwtis o opios opws leei kai to onoma tou den einai ypodieythintis alla anaplirwtis den mporou na krinoume etsi ton kathena poses fores exoume paei ston grafeio tou duethinti kai lipei se symvoulia i alles epitropes dioti kathe mera einai sto grafeio tou kai piio prin apo kathigites to lew auto gt otan pame na paroume parousiologia prin apo tis 8 to grafeio tou einai anoixto gia auto ton logo rwtaw tin gnwmi sou
mastropanagos
21-11-2008, 10:29
nai wraia re paidia dekto auto oti to post einai persino alla kai pali tha epiminw na mathw mia etairia einai dioti mas afora tous spoudastes amesa omws thelw na pw kai kati allo se sesi me tin apantisi sou kaio dieythintis na mleipeis iparxei kai o anaplirwtis o opios opws leei kai to onoma tou den einai ypodieythintis alla anaplirwtis den mporou na krinoume etsi ton kathena poses fores exoume paei ston grafeio tou duethinti kai lipei se symvoulia i alles epitropes dioti kathe mera einai sto grafeio tou kai piio prin apo kathigites to lew auto gt otan pame na paroume parousiologia prin apo tis 8 to grafeio tou einai anoixto gia auto ton logo rwtaw tin gnwmi sou
Δεν ειναι το μονο γεγονος το οποιο θα μας κανει να σχηματισουμε γνωμη για το διοικητη,δοξα το θεο 3 χρονια στη σχολη προσωπικα εγω ξερω τι εστι διοικηση πλοιαρχων και διοικηση μηχανικων,τωρα εαν εσυ εχεις αλλη γνωμη τοτε σου λεω οτι θα ξεγελαστεις απλα και δεν βλεπεις τα πραγματα οπως ειναι..Και γιατι δηλαδη σε ενδιαφερει να μαθεις οπωςδηποτε απο ποια εταιρια ηταν??Εχει καποια σημασια??
mastropanagos
21-11-2008, 10:30
Εχω την εντυπωση οτι εδω συζηταμε για τα μαθηματα,οποιαδηποτε ερωτηση υπαρχει πανω στα μαθηματα δεκτη να τη συζητησουμε,οτιδηποτε αλλο ειναι απλα off-topic..!!
Καλημερα..!!
leipsame 2 meres ... kai ginetai xaos! thanks synadelfe, analamvanw..
Γιωργακης
25-11-2008, 22:14
παιδια συγνωμη για την ενοχληση αλλα θα ηθελα να σας ρωτησω για να κανεις το πρωτο σου ναυτικο ταξιδι πρεπει να εχεις περασει ολα τα μαθηματα του πρωτου εξαμηνου? με συγχωρειτε αν εχει αναφερθει καπου αλλου αλλα δεν προλαβα να διαβασω ολο το σχετικο θεμα της εκπαιδευσης.
Roger Rabbit
25-11-2008, 22:16
Θα πρέπει να περάσεις τα 5 απο τα 9 και μέσα σε αυτά να είναι και τα μαθηματικά..;)
Γιωργακης
25-11-2008, 22:43
σε ευχαριστω για την απαντηση σου.α και δν μου λες τα μαθηματικα εχουν καμια ιδιαιτερη δυσκολια?
υπαρχει θεμα για τα μαθηματα.
ποσταρησε εκει
photinoula2
27-11-2008, 22:32
kales oi sxoles re paidia alla den einai krima na kanoume apoxes edo kai ena mina giati apla kapoioi den merimnisan gia themata kathariotitas ston aspropurgo??? einai dikaioma kathe foititi na tou parexete eparkis morfosi me ola ta dinata mesa kai kato apo tis kaliteres sinthikes..
akomi kai sto gazadiko oi sinthikes diabiosis itan poli kaliteres.
ti kanete leei?
kai giati den einai katharh h sxolh? nomizw kapou exei anaferthei ayto pali...
mastropanagos
28-11-2008, 16:55
Τωρα εγω να πω τη κακια μου??Να τη πω??
Θα τη πω..!!Οταν οι ιδιοι οι σπουδαστες δεν μεριμνουν εστω και λιγο για τη καθαριοτητα του χωρου που σπουδαζουν τοτε νομιζω οτι δεν υπαρχει λογος αποχης..!!Αμα κανετε μια βολτα σε διαδρομους και αιθουσες τις μεσημεριανες ωρες που εχουν σχολασει τα τμηματα θα βρειτε παντου καφεδες πεταμενους δεξια και αριστερα,πανω στους τοιχους,τα ταβανια και οπου αλλου μπορεις να φανταστεις,χαρτια πεταμενα παντου,μπουκαλια και οτι αλλο θες..!!Μετα σας φταινε οι καθαριστριες???
Λιγο σεβασμος και υπευθυνοτητα ρε παιδια..!!
Και οι αποχες γινονται για αλλους λογους,η καθαριοτητα ειναι απλα μια δικαιολογια..
photinoula2
28-11-2008, 17:16
Μαστροπαναγο δεν διαφωνω μαζι σου και μαλιστα σου δινω χιλια δικια...
Αλλα οτι καποιοι εχουν αυτη τη νοοτροπια δεν σημαινει οτι ειμαστε ολοι ετσι.
απλα πιστευω οτι πρεπει κατι να γινει συνολικα για να αντιμετωπισουμε.
και αν το θεμα στην Ελλαδα δεν γινει δημοσως γνωστο τζαμπα καιει η λαμπα.
τι να κανουμε,ετσι ειμαστε σα λαος
θελουμε την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο.;)
mastropanagos
28-11-2008, 17:25
Μαστροπαναγο δεν διαφωνω μαζι σου και μαλιστα σου δινω χιλια δικια...
Αλλα οτι καποιοι εχουν αυτη τη νοοτροπια δεν σημαινει οτι ειμαστε ολοι ετσι.
απλα πιστευω οτι πρεπει κατι να γινει συνολικα για να αντιμετωπισουμε.
και αν το θεμα στην Ελλαδα δεν γινει δημοσως γνωστο τζαμπα καιει η λαμπα.
τι να κανουμε,ετσι ειμαστε σα λαος
θελουμε την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο.;)
Ας κοιταξουν πρωτα οι υπευθυνοι να σουλουπωσουν καπως το κτιριο που κοντευει να πεσει και μετα δειτε και τη καθαριοτητα..!!Στο σεισμο του 99 το κτιριο βγηκε ακαταλληλο,εγιναν καποιες μικρες διορθωσεις οι οποιες ηταν τοσο καλες που με το περσινο σεισμο στη πατρα ειχαμε ρωγμες σχεδον σε ολο το κτιριο της σχολης..!!Φυσικα τα μπαλωσαν,αλλα μεχρι ποτε??:confused:
Αναφερομαι στο κτιριο της σχολης μηχανικων..!!
photinoula2
28-11-2008, 17:29
μα καλε μου αυτο συμβαινει παντου. μεχρι να πεσει κανενας μπουρμες και να τους πλακωσει... τοτε θα κανουμε εργασιες αποκαταστασης
mastropanagos
28-11-2008, 17:34
μα καλε μου αυτο συμβαινει παντου. μεχρι να πεσει κανενας μπουρμες και να τους πλακωσει... τοτε θα κανουμε εργασιες αποκαταστασης
Μην εχουμε θυματα μονο...!!Ας πλακωσει καποιους υπευθυνους που εδω και κατι χρονια κανουν τα στραβα ματια στα προβληματα των ΑΕΝ..!!Κτιριο κτασκευης του 1957 παρακαλω..!!Οποιος εχει δει τη ταινια με το Λαμπρο Κωστανταρα "ο στριγγλος που εγινε αρνακι" εχει κατι πλανα απο τη σχολη,οπως ηταν τοτε ετσι ειναι και σημερα..!!Απιστευτο και ομως Ελληνικο..!
mastropanagos
04-12-2008, 13:52
Η σχολη ειναι μια χαρα,καθαρη απο οτι ειδα σημερα που πηγα,το προβλημα τελικα ηταν οτι δεν υπηρχαν καθαριστριες και αυτη τη στιγμη εχει αναλαβει το καθαρισμο της σχολης εξωτερικο συνεργειο..!!Η σχολη ειναι ππολυ πιο καθαρη απο οτι περσι παντως,εκαναν καλη δουλεια..;)
Green Chaos
08-12-2008, 16:31
Παιδια ξερει κανεις αν θα ειναι αυριο ανοιχτες οι αεν ?:confused:
photinoula2
08-12-2008, 16:34
oxi. alla an mathetai kati peite to
min ksipname proi proi
photinoula2
08-12-2008, 20:34
λοιπον οι σχολες κλειστες αυριο λογω πενθους.
απο εγκυρη πηγη!!!
Roger Rabbit
08-12-2008, 20:38
λοιπον οι σχολες κλειστες αυριο λογω πενθους.
απο εγκυρη πηγη!!!
photinoula sigoura?
otan les egyri pigi?
mi mas kapseis :cool:
de nomizw na mi kanoume mathima..,de ''masaei'' o dieuthintis mas..:p
mastropanagos
08-12-2008, 21:06
photinoula sigoura?
otan les egyri pigi?
mi mas kapseis :cool:
de nomizw na mi kanoume mathima..,de ''masaei'' o dieuthintis mas..:p
Βασει υπουργικης αποφασης οι σχολες θα παραμεινουν κλειστες αυριο..!!
photinoula2
08-12-2008, 21:23
ναι σιγουρα σιγουρα.. καρατσεκαρισμενο
Green Chaos
09-12-2008, 14:03
Αυριο κανονικα ? Εγω πηρα τηλ στη ναυτικη εκπαιδευση και μου ειπαν να παρω στη σχολη οπου δεν απανταει κανεις :S
Roger Rabbit
09-12-2008, 16:36
photinoula σωστή για σήμερα..
Για αύριο ξέρουμε τίποτα;;:cool:
mastropanagos
09-12-2008, 19:25
photinoula σωστή για σήμερα..
Για αύριο ξέρουμε τίποτα;;:cool:
Αφου και να εχετε αυριο εσυ δεν θα πας ρε συ..Ολο λουφα ειστε εκει κατω..:D:D
sailormoon
09-12-2008, 19:28
mpa..... mia vomvitsa pali kai neta.....to exoune kathierwsei pia...
mastropanagos
09-12-2008, 19:29
mpa..... mia vomvitsa pali kai neta.....to exoune kathierwsei pia...
Ασε εδω και 3 χρονια το εχω μαθει το παραμυθι φιλε μου..!!Αφου μεχρι και οι ασφαλιτες και οι πυροσβεστες γελανε οταν ερχονται..:D
Roger Rabbit
09-12-2008, 19:30
Σσσσσ,,,κρύβε λόγια ρε μαρτυριάρη!:cool:
Να,αύριο γράφουμε 2 προόδους και δε ξέρουμε τι να κάνουμε,,
sailormoon
09-12-2008, 19:31
Ασε εδω και 3 χρονια το εχω μαθει το παραμυθι φιλε μου..!!Αφου μεχρι και οι ασφαλιτες και οι πυροσβεστες γελανε οταν ερχονται..:D
xaxa etsi.. einai... afou tis proalles erxete o pirosvestis: Oxi pali prwi prwi re paidia...oute kafe den ipiame....
xaaxaxax
mastropanagos
09-12-2008, 19:32
Σσσσσ,,,κρύβε λόγια ρε μαρτυριάρη!:cool:
Να,αύριο γράφουμε 2 προόδους και δε ξέρουμε τι να κάνουμε,,
Αφου και μαθημα να εχετε θα δουλεψει βομβιτσα παλι για να μην γραψετε προοδο..!!Σε τα μας ρε συ??:D:D
mastropanagos
09-12-2008, 19:33
xaxa etsi.. einai... afou tis proalles erxete o pirosvestis: Oxi pali prwi prwi re paidia...oute kafe den ipiame....
xaaxaxax
Ποσα εχω ακουσει και εχω δει δεν φανταζεσαι...!!Αφου ερχονται οι πυροσβεστες και οι αστυνομικοι και μας λενε,αμαν πια ρε παιδια παλι προοδο γραφετε??:D:D
sailormoon
09-12-2008, 19:36
Ποσα εχω ακουσει και εχω δει δεν φανταζεσαι...!!Αφου ερχονται οι πυροσβεστες και οι αστυνομικοι και μας λενε,αμαν πια ρε παιδια παλι προοδο γραφετε??:D:D
paratasi na min paroume, kai as valoun oses vomves theloun..
mastropanagos
09-12-2008, 19:39
paratasi na min paroume, kai as valoun oses vomves theloun..
Οσες μερες χανονται απο τετοια γεγονοτα συνηθως στο τελος αναπληρωνονται και παει μερικες μερες πισω το εξαμηνο..!!Σε εμας τουλαχιστον το εκαναν,εαν δουν οτι χρειαζεσται παραπανω μερες θα παρετε παραταση μερικες μερουλες..!!
Manolishaf
10-12-2008, 20:23
παιδιά να ρωτήσω κάτι? για ν μπεις ΑΕΝ σου ζητάνε πτυχίο στα αγγλικά?
mastropanagos
10-12-2008, 21:11
παιδιά να ρωτήσω κάτι? για ν μπεις ΑΕΝ σου ζητάνε πτυχίο στα αγγλικά?
Δεν ειναι υποχρεωτικο,απλα αμα εχεις lower παιρνεις 1000 μορια παραπανω στο βαθμο με τον οποιο θα μπεις στην ΑΕΝ και αμα εχεις proficiency παιρνεις 2000 μορια..!!
drosos_ioannis
11-12-2008, 15:03
Καλησπέρα σε όλους , ειμαι καινουργιος και εχω να κανω 2 συστασεις και παρακαλω ας εχει καποιος την τιμη να απαντησει!
1ον : Γιατι ασχολειστε με τις σχολες εφοσον την πραγματικη ναυτικη τεχνη και γενικα το επαγγελμα σου το μαθαινεις μοναχα εν πλω! ( Τουλαχιστον ετσι πιστευω εγω )
2ον : Για ποιο λογο δεν ειστε εγγεγραμενοι μεσα με τα ονοματα σας;
Δεν ξερω , ειμαι λιγο μικρος αλλα το ονομα μου ειναι οτι πραγματικα εχω και το σεβομαι και φυσικα δεν φοβαμαι να το χρησιμοποιησω ακομα και οταν κανω λαθος !
Πιστευω οτι ειναι ενα forum με πολυ σημαντικα ατομα που αγαπουν και την καλη αλλα και την κακη ναυτιλια!
Εχουμε να φοβηθουμε κατι;
Δεν γνωριζω πολλα αλλα εγω μεσα απο αυτο το επαγγελμα θα ηθελα να μεινει μονο το ονομα μου και το ονομα του πατερα μου , ακομα και εδω που απανταω σε πολλους , ακομα και εδω που θα κανω και λαθος και δεν θα σεβαστω καποια πραγματα που δεν καταλαβαινω , ακομα και εδω!!!
Ευχαριστω πολυ , συγνωμη γι αυτη την σταση!
mastropanagos
11-12-2008, 15:13
Καλησπέρα σε όλους , ειμαι καινουργιος και εχω να κανω 2 συστασεις και παρακαλω ας εχει καποιος την τιμη να απαντησει!
1ον : Γιατι ασχολειστε με τις σχολες εφοσον την πραγματικη ναυτικη τεχνη και γενικα το επαγγελμα σου το μαθαινεις μοναχα εν πλω! ( Τουλαχιστον ετσι πιστευω εγω )
2ον : Για ποιο λογο δεν ειστε εγγεγραμενοι μεσα με τα ονοματα σας;
Δεν ξερω , ειμαι λιγο μικρος αλλα το ονομα μου ειναι οτι πραγματικα εχω και το σεβομαι και φυσικα δεν φοβαμαι να το χρησιμοποιησω ακομα και οταν κανω λαθος !
Πιστευω οτι ειναι ενα forum με πολυ σημαντικα ατομα που αγαπουν και την καλη αλλα και την κακη ναυτιλια!
Εχουμε να φοβηθουμε κατι;
Δεν γνωριζω πολλα αλλα εγω μεσα απο αυτο το επαγγελμα θα ηθελα να μεινει μονο το ονομα μου και το ονομα του πατερα μου , ακομα και εδω που απανταω σε πολλους , ακομα και εδω που θα κανω και λαθος και δεν θα σεβαστω καποια πραγματα που δεν καταλαβαινω , ακομα και εδω!!!
Ευχαριστω πολυ , συγνωμη γι αυτη την σταση!
1ον...Ολα χρειαζονται φιλε μου,και η θεωρια και η πραξη,και η σχολη και το βαπορι,στη σχολη μπορεις να μαθεις στοιχειωδη πραγματα τα οποια θα τα συναντησεις μπροστα σου σαν μηχανικος η πλοιαρχος και τοτε θα πεις "α θυμασαι που το λεγαμε στη σχολη?"..Το εχω πει για αυτο στο λεω..!!Βεβαια το βαπορι ειναι απο μονο του ενα σχολειο γι'αυτο υπαρχει και το συστημα "sandwich" οπου εισαι στη σχολη και μπαρκαρεις και ταυτοχρονα,αρα λοιπον χρειαζονται και τα δυο,και η θεωρια και η πραξη..!!
2ον..Ο καθενας εχει το δικαιωμα στο ιντερνετ να διαφυλασσει τα προσωπικα του δεδομενα,δεν θα αναγκασει κανεις κανεναν να αναφερει το ονομα του και ειναι και εντελως ασκοπο,αλλωστε απο το site πραγματοποιουνται και συναντησεις και τα μελη γνωριζονται,αυτο ομως ειναι εκτος θεματος..!!
Και δεν καταλαβαινω το εντονο υφος σου..!!
mastropanagos
12-12-2008, 23:31
με καλυψες συναδελφε
Δεν μπορω να καταλαβω κατι,αμα κοιταξεις σε ολες τις σελιδες του παροντος θεματος η και σε αλλα της εκπαιδευσης πεταγετε καθε τοσο καποιος γραφει μονο ενα μηνυμα και μετα εξαφανιζεται,αντε το πολυ 2..!!
και γω δεν μπορω να καταλαβω....αλλα τι να πω?......και μετα σου λενε ''μεσα απο αυτο το επαγγελμα θα ηθελα να μεινει μονο το ονομα μου και το ονομα του πατερα μου , ακομα και εδω που απανταω σε πολλους , ακομα και εδω που θα κανω και λαθος και δεν θα σεβαστω καποια πραγματα που δεν καταλαβαινω''
Manolishaf
13-12-2008, 08:43
Δεν μπορω να καταλαβω κατι,αμα κοιταξεις σε ολες τις σελιδες του παροντος θεματος η και σε αλλα της εκπαιδευσης πεταγετε καθε τοσο καποιος γραφει μονο ενα μηνυμα και μετα εξαφανιζεται,αντε το πολυ 2..!!
παιδια μην ξεχνατε πως πολλοί σε αυτό το θεμα (εκπαιδευση) είτε ειναι ατομα με μικρη ηλικια και όπως καταλαβαίνεται δεν εχουν ουτε τις γνώσεις ουτε την πειρα για να μπορεσουν να συμμετάσχουν σε τετοιες συζητησεις και να εκφερουν γνώμη, ειτε ειναι ατομα που δεν θέλουν να διαφωνήσουν απλώς θέλουν να λυσουν καποιες αποριες και τιποτα παραπανω.
φιλικά ενας μικρός (ηλικιακα) φιλος σας.
mastropanagos
13-12-2008, 13:56
παιδια μην ξεχνατε πως πολλοί σε αυτό το θεμα (εκπαιδευση) είτε ειναι ατομα με μικρη ηλικια και όπως καταλαβαίνεται δεν εχουν ουτε τις γνώσεις ουτε την πειρα για να μπορεσουν να συμμετάσχουν σε τετοιες συζητησεις και να εκφερουν γνώμη, ειτε ειναι ατομα που δεν θέλουν να διαφωνήσουν απλώς θέλουν να λυσουν καποιες αποριες και τιποτα παραπανω.
φιλικά ενας μικρός (ηλικιακα) φιλος σας.
Οι αποριες ειναι δεκτες γι'αυτο και απαντωνται,οι παρατηρησεις ομως καλο ειναι να λειπουν..!!
Τελοσπαντων παμε παρακατω στο θεμα μας παλι,πληροφοριες και συνθηκες στις σχολες πλοιαρχων και μηχανικων..!!
JACKSPAROW
18-12-2008, 20:44
HI!! SE OLOUS .AMA KSEREI KAPOIOS N MOU PI AMA KAPIOS PAI SE SXOLI A.E.N PAI K STRATO?:confused: HOXI?DINO FETOS PANELINIES KAI SKEFTOME NA THN EPILEKSO.K KATI ALLO.STIS SXOLES AUTES OPOU ISE ESOKLISTOS MENIS MONOS STO DOMATIO H IPARXOUN K ALLOI?AN NAI POSOI?ELPIZO NA MHS SAS KOURAZO.OPOIOS KSEREI NA APADIS!!
I:rolleyes:
JACKSPAROW
18-12-2008, 20:56
PEDIA NA ROTISO KATI/STI SXOLI A.E.N PAS META K STRATO H OXI?GIATI DINO FETOS PANNELINIES K SKEFTOME NA TI DILOSO:o
PEDIA NA ROTISO KATI/STI SXOLI A.E.N PAS META K STRATO H OXI?GIATI DINO FETOS PANNELINIES K SKEFTOME NA TI DILOSO:o
Φυσικα και πας - κανε κουραγιο και αρχισε να ποσταρεςι σε σωστες ενοτητες. καλως ηρθες
JACKSPAROW
19-12-2008, 11:45
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ?ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ? Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ?:confused:
koukoumial
20-12-2008, 21:08
καλισπερα σε ολους
για επιδομα αξιας 860ευρο ανα σπουδαστη για τουσ εισακτεους σε αεν το 2005-2006, ψαχνω μηπως και βρω καποια εγκυκλιο καποιον νομο η υπουργικη αποφαση οτιδιποτε το αποδικνιει. ζηταω την βοηθεια σας αν γνωριζετε κατι ενημερωστε με.
captainstathis
21-12-2008, 18:30
HI!! SE OLOUS .AMA KSEREI KAPOIOS N MOU PI AMA KAPIOS PAI SE SXOLI A.E.N PAI K STRATO?:confused: HOXI?DINO FETOS PANELINIES KAI SKEFTOME NA THN EPILEKSO.K KATI ALLO.STIS SXOLES AUTES OPOU ISE ESOKLISTOS MENIS MONOS STO DOMATIO H IPARXOUN K ALLOI?AN NAI POSOI?ELPIZO NA MHS SAS KOURAZO.OPOIOS KSEREI NA APADIS!!
I:rolleyes:
Καλησπερα φιλε JACKSPAROW,για την πρωτη σου
ερωτηση δεν ειμαι σιγουρος,θα απαντησει καποιος που ξερει πιο πολλα.Οσο
αναφορα στο δευτερο ερωτημα θα ηταν τελειο να ειχες ενα δωματιο δικο σου αλλα δεν ισχυει αυτο.Ευτυχως ή δυστυχως στο δωματιο(θαλαμο) θα μενεις
με αλλα 7 ατομα.Τουλαχιστον στην περιπτωση μου ετσι ηταν.
Ελπιζω να βοηθησα.
mastropanagos
21-12-2008, 21:37
Καλησπερα φιλε JACKSPAROW,για την πρωτη σου
ερωτηση δεν ειμαι σιγουρος,θα απαντησει καποιος που ξερει πιο πολλα.Οσο
αναφορα στο δευτερο ερωτημα θα ηταν τελειο να ειχες ενα δωματιο δικο σου αλλα δεν ισχυει αυτο.Ευτυχως ή δυστυχως στο δωματιο(θαλαμο) θα μενεις
με αλλα 7 ατομα.Τουλαχιστον στην περιπτωση μου ετσι ηταν.
Ελπιζω να βοηθησα.
Οπως αναφερθηκε και ο συναδελφος Morgan παραπανω φυσικα και πας στρατο....
navigation
22-12-2008, 12:00
καλισπερα σε ολους
για επιδομα αξιας 860ευρο ανα σπουδαστη για τουσ εισακτεους σε αεν το 2005-2006, ψαχνω μηπως και βρω καποια εγκυκλιο καποιον νομο η υπουργικη αποφαση οτιδιποτε το αποδικνιει. ζηταω την βοηθεια σας αν γνωριζετε κατι ενημερωστε με.
Για το συγκεκριμένο πρώτη φορά το ακούω...ξέρω οτι υπήρχε ενα τέτοιο επίδομα( δεν ξέρω το πόσον) αλλα ήταν μονο για εισακτέους που είχαν κάποιο δυσλεκτικό π.χ. πρόβλημα!
Πάντως εκτός από αυτό υπάρχει και το επίδομα για όλους τουσ φοιτητές που ενοικιάζουν σπίτι και η κατάθεση των δικαιολογιτικών γίνεται μέσα στον Φλεβάρη σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ.
Apostolos
22-12-2008, 12:34
Μακάρι να γινόταν αυτό! Πιστεύω ότι θα ήταν ακόμα ένα κίνητρο για την επιλογή της σχολής! με 8 κατοστάρικα στην τσέπη όσο σπουδάζεις η σχολή θα ήταν ανταγωνιστικότατη!
mastropanagos
22-12-2008, 13:00
Για το συγκεκριμένο πρώτη φορά το ακούω...ξέρω οτι υπήρχε ενα τέτοιο επίδομα( δεν ξέρω το πόσον) αλλα ήταν μονο για εισακτέους που είχαν κάποιο δυσλεκτικό π.χ. πρόβλημα!
Πάντως εκτός από αυτό υπάρχει και το επίδομα για όλους τουσ φοιτητές που ενοικιάζουν σπίτι και η κατάθεση των δικαιολογιτικών γίνεται μέσα στον Φλεβάρη σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ.
Μηπως ο φιλος παραπανω εννοει την επιδοτηση του κρατους για το εκπαιδευτικο ταξιδι??
kserete pote ksekinane ta mathhmata meta tis giortes?
m eipan pws tha kanoume k t ah gianniou..
Roger Rabbit
03-01-2009, 02:53
kserete pote ksekinane ta mathhmata meta tis giortes?
m eipan pws tha kanoume k t ah gianniou..
Τετάρτη στις 7 του μήνα.
alkiviadis
14-01-2009, 14:37
Παιδιά σας χαιρετώ.Μέχρι πρίν λίγο καιρό δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο στόχο για της πανελλήνιες και γ'αυτό τα είχα όλα γραμμένα.Αυτό μέχρι που πήρα την απόφαση να μπώ στην σχολή πλοιάρχων.Είλικρινα πιστεύω και νιώθω πως είναι ό,τι καλύτερο για μένα μιας και αγαπώ την θάλασσα απο παιδί.Το μόνο πρόβλημα που ίσως μπορώ να έχω είναι επειδή είμαι θεωριτική κατεύθηνση και δέν έχω κάνει μαθήματα φυσικής εκτος απο αυτά που έκανα μόνος μου επειδή μου άρεσε και για τα μαθηματικά έχω ήδη ξεκινήσει μαθήματα και ελπίζω να είναι αλήθεια ολα αυτά που διάβασα σε αυτο το topic περι ευκολίας των μαθηματικών επειδή το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να περάσω σε αυτή την σχολή.
mastropanagos
14-01-2009, 15:14
Παιδιά σας χαιρετώ.Μέχρι πρίν λίγο καιρό δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο στόχο για της πανελλήνιες και γ'αυτό τα είχα όλα γραμμένα.Αυτό μέχρι που πήρα την απόφαση να μπώ στην σχολή πλοιάρχων.Είλικρινα πιστεύω και νιώθω πως είναι ό,τι καλύτερο για μένα μιας και αγαπώ την θάλασσα απο παιδί.Το μόνο πρόβλημα που ίσως μπορώ να έχω είναι επειδή είμαι θεωριτική κατεύθηνση και δέν έχω κάνει μαθήματα φυσικής εκτος απο αυτά που έκανα μόνος μου επειδή μου άρεσε και για τα μαθηματικά έχω ήδη ξεκινήσει μαθήματα και ελπίζω να είναι αλήθεια ολα αυτά που διάβασα σε αυτο το topic περι ευκολίας των μαθηματικών επειδή το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να περάσω σε αυτή την σχολή.
Καλως μας ηρθες φιλε...Να σε πληροφορησω οτι εφοσον εισαι θεωρητικη θα δυσκολευτεις λιγο στα μαθηματα της σχολης (μαθηματικα-φυσικα και τετοια)..Και τα μαθηματικα στη σχολη δεν ειναι ιδιαιτερα ευκολα,ειναι στο περιπου οτι κανουνε στο λυκειο σε λιγο πιο απλη μορφη,δηλαδη πρεπει να εχεις βασεις απο πριν,αν και πιστευω οτι με καλη προσπαθεια ολα γινονται...Να εισαι καλα...
alkiviadis
14-01-2009, 15:48
Καλως μας ηρθες φιλε...Να σε πληροφορησω οτι εφοσον εισαι θεωρητικη θα δυσκολευτεις λιγο στα μαθηματα της σχολης (μαθηματικα-φυσικα και τετοια)..Και τα μαθηματικα στη σχολη δεν ειναι ιδιαιτερα ευκολα,ειναι στο περιπου οτι κανουνε στο λυκειο σε λιγο πιο απλη μορφη,δηλαδη πρεπει να εχεις βασεις απο πριν,αν και πιστευω οτι με καλη προσπαθεια ολα γινονται...Να εισαι καλα...
Το θέμα είναι οτι ήμουν τεχνολογική πέρυσι οπότε έχω ιδέα και απο μαθηματικά και απο φυσική(πιο πολυ βέβαια φυσική επειδή ασχολούμαι και μόνος μου)Σε ευχαριστώ πολύ!!Ανυπομονώ να περάσω και να αρχίσω μαθήματα...
mastropanagos
14-01-2009, 15:50
Το θέμα είναι οτι ήμουν τεχνολογική πέρυσι οπότε έχω ιδέα και απο μαθηματικά και απο φυσική(πιο πολυ βέβαια φυσική επειδή ασχολούμαι και μόνος μου)Σε ευχαριστώ πολύ!!Ανυπομονώ να περάσω και να αρχίσω μαθήματα...
Να εισαι καλα,καλη επιτυχια να εχεις....
Γεια σας..Ονομάζομαι Λάμπρος και είμαι 18 χρονών απο Λαμία.Φέτος σαν μαθητής κι εγώ ετοιμάζομαι για τις πανελλήνιες..Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής.Ανέκαθεν υπήρξα αρκετά καλός μαθητής του 18 πάνω κάτω..Έχω καταλήξει σε αδιέξοδο..Μπορώ να περάσω σε αρκετά καλες σχολές αλλά δεν είμαι σίγουρος για την επαγγελματική αποκατάστασή μου γιατί ολοένα και περισσότερες σχολές αποκτούν κορεσμό.Πρόσφατα σκέφτηκα για την Σχολή Πλοιάρχων και άκουσα ότι οι μισθοί είναι αρκετά ικανοποιητικοί.Απο εκεί και πέρα όμως αν τελικά την επιλέξω , μπορώ να περάσω χωρίς ιδιαίτερο διάβασμα.Εκει που θέλω να καταλήξω είναι στο εξής..Ποιες οι συνθήκες που θα έρθω αντιμέτωπος?Μπορώ να προσαρμοστώ εύκολα?Ποια σχολή (πόλη) να επιλέξω έτσι ώστε να αποφοιτήσω με την μεγαλύτερη δυνατή επίδοση?
Γενικά,είναι μεγαλή απόφαση για να επιλέξω την σχολή αυτή.Προκειμένου να σχηματίσω μια γενική εικόνα χρειαζόμαι την γνώμη όσων ασχολούνται ως πλοίαρχοι ή μηχανικοί ή ναυτικοί έστω..
Ευχαριστώ για τον χρόνο.Ελπίζω οι γνώμες σας να με βοηθήσουν.
Roger Rabbit
14-01-2009, 21:36
Ένα εγώ έχω μόνο να πω.:
Πρίν πάω στη σχολή όλοι έλεγαν μακριά απο τον Ασπρόπυργο,,οι εταιρείες δεν προτιμούν σπουδαστές απο κεί κλπ..
Δεν είναι όμως έτσι,γιατί το δυνατότερο ''χαρτί'' να το πώ έτσι το παίρνεις απο εκεί! :o
Άρα όποιος καταφέρνει και τη βγάζει τη σχολή αυτόματα θεωρείται απο τους καλούς..!
Αυτό γίνεται γιατί η σχολή είναι αρκετά αυστηρή σε όλα τα θέματα,,άρα μόνο ένας συνετός και σοβαρός σπουδαστής τα καταφέρνει..
Μιλάω μόνο για τη σχολή Πλοιάρχων..
Hxomystis
14-01-2009, 21:37
γεια σου φίλε λάμπρο...
η σχολή θέλει κάμποσο διάβασμα... αλλα πολλοί μπαίνουν με σκοπό τους τον μεγάλο μισθό αλλά το θέμα είναι να σ αρέσει αυτό που κάνεις και όχι τα λεφτά...
οι συνθήκες ποικιλούν σε κάθε σχολή. στην κεφαλονιά που μαι εγώ είναι αρκετά καλά..
θα έρθεις με αρκετά αντιμέτοπως.. αλλα εξαρτάται στον χαρακτήρα του καθενός πως θα πάρει τις καταστάσεις μέσα στην σχολή
Σίγουρα για να σκέφτομαι αυτό το επάγγελμα είμαι αποφασισμένος για οτιδήποτε..Πιστεύω ότι το προτέρημά μου είναι ότι προσαρμόζομαι εύκολα..Εκεί που κολλάω είναι στην ασφάλεια του επαγγελματος.Πόσο ασφαλές είναι να ταξιδεύεις σε ένα πλοίο με τεράστια κύματα..Εκει κολλάω..Δεν είναι επικίνδυνο αν γυρίσει το πλοίο.Συγχωρήστε με γιαυτά που λεω αλλά είμαι ακόμα αρχάριος στα περί πλοίων..Επίσης,τι εννοείς λέγοντας για τις καταστάσεις με τους συγκάτοικους?
ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
mastropanagos
14-01-2009, 22:23
Ένα εγώ έχω μόνο να πω.:
Πρίν πάω στη σχολή όλοι έλεγαν μακριά απο τον Ασπρόπυργο,,οι εταιρείες δεν προτιμούν σπουδαστές απο κεί κλπ..
Δεν είναι όμως έτσι,γιατί το δυνατότερο ''χαρτί'' να το πώ έτσι το παίρνεις απο εκεί! :o
Άρα όποιος καταφέρνει και τη βγάζει τη σχολή αυτόματα θεωρείται απο τους καλούς..!
Αυτό γίνεται γιατί η σχολή είναι αρκετά αυστηρή σε όλα τα θέματα,,άρα μόνο ένας συνετός και σοβαρός σπουδαστής τα καταφέρνει..
Μιλάω μόνο για τη σχολή Πλοιάρχων..
Πολυ σωστος ο Νικητας,το ιδιο ειναι και οι μηχανικοι στον Ασπροπυργο Νικητα...!!
Σίγουρα για να σκέφτομαι αυτό το επάγγελμα είμαι αποφασισμένος για οτιδήποτε..Πιστεύω ότι το προτέρημά μου είναι ότι προσαρμόζομαι εύκολα..Εκεί που κολλάω είναι στην ασφάλεια του επαγγελματος.Πόσο ασφαλές είναι να ταξιδεύεις σε ένα πλοίο με τεράστια κύματα..Εκει κολλάω..Δεν είναι επικίνδυνο αν γυρίσει το πλοίο.Συγχωρήστε με γιαυτά που λεω αλλά είμαι ακόμα αρχάριος στα περί πλοίων..Επίσης,τι εννοείς λέγοντας για τις καταστάσεις με τους συγκάτοικους?
ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Πιο πολλες πιθανοτητες εχεις να τρακαρεις στο δρομο με το αμαξι παρα να βουλιαξει το πλοιο,δεν γυρνανε τοσο ευκολα τα πλοια.....
Σας ευχαριστώ ειλικρινά για την βοήθεια σας..Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι ναυτικοί στην Ελλάδα και ελπίζω να βρω χαρακτήρες σαν και σας αν τελικά μπω στη σχολή..Επίσης,8α μπορουσατε να μου πείτε τι ανέσεις υπάρχουν στα πλοία?ξέρετε είμαι τρελός με τα κομπιουτερς και με το internet..παίζει να χω ιντερνετ? πολλά ζητάω ε/
mastropanagos
14-01-2009, 22:27
Σας ευχαριστώ ειλικρινά για την βοήθεια σας..Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι ναυτικοί στην Ελλάδα και ελπίζω να βρω χαρακτήρες σαν και σας αν τελικά μπω στη σχολή..Επίσης,8α μπορουσατε να μου πείτε τι ανέσεις υπάρχουν στα πλοία?ξέρετε είμαι τρελός με τα κομπιουτερς και με το internet..παίζει να χω ιντερνετ? πολλά ζητάω ε/
Το λαπτοπ σου μια χαρα μπορεις να το εχεις,ιντερνετ στα ποντοπορα δεν υπαρχει..Τωρα τι ανεσεις εννοεις???εχει χωρους ενα πλοιο αρκετους και εχει πραγματα κανεις...(γυμναστηριο,πισινα μερικα,καπνιστηριο για ταινιες)..
Μια χαρά τότε..Μην με βρίσεις αλλά τι είναι τα ποντοπόρα?Συγνώμη που δεν ξέρω.
mastropanagos
14-01-2009, 22:30
Μια χαρά τότε..Μην με βρίσεις αλλά τι είναι τα ποντοπόρα?Συγνώμη που δεν ξέρω.
Ποντοπορα καλε μου φιλε ειναι τα εμπορικα πλοια...Μη με ρωτησεις τωρα τι ειναι και τα εμπορικα...:D:D
ΧΑΧΑΧΧΑΑΧ.Ευχαριστώ..Ε αφού θα επιλέξω πλοάρχων εμπορικού ναυτικού,σε ποντοπόρο θα πάω..Για να διευκρινήσω τις ανέσεις εννοώ πως θα χαρακτήριζες τις συνθήκες διαβίωσης πάνω στο πλοίο..Επίσης,όταν φτάνεις στα λιμάνια που πρέπει να πας πόσο καιρο μένεις σε αυτά τα λιμάνια..αυθημερόν φευγεις?
mastropanagos
14-01-2009, 22:38
ΧΑΧΑΧΧΑΑΧ.Ευχαριστώ..Ε αφού θα επιλέξω πλοάρχων εμπορικού ναυτικού,σε ποντοπόρο θα πάω..Για να διευκρινήσω τις ανέσεις εννοώ πως θα χαρακτήριζες τις συνθήκες διαβίωσης πάνω στο πλοίο..Επίσης,όταν φτάνεις στα λιμάνια που πρέπει να πας πόσο καιρο μένεις σε αυτά τα λιμάνια..αυθημερόν φευγεις?
Οι συνθηκες διαβιωσης ειναι καλες,αναλογα παντα το βαπορι και την εταιρια...
Στα λιμανια δεν ειναι στανταρ ποσο θα κατσεις,αλλα μη περιμενεις πολυ,1-2 μερες...
Λοιπόν μιας και είναι μια ώρα δύσκολη και να μην σας πρίζω με τις απορίες μου,8έλω να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιερώσατε για να απαντήσετε σε αυτές τις αστείες για σας ερωτήσεις..Απλά θέλω να είμαι σίγουρος για αυτό που θα κάνω μιας και θα στιγματίσει όλη τη ζωή μου..
Κλείνοντας , θέλω να ρωτήσω τα εξής..Μέσα στο πλοίο υπάρχει δορυφορική τηλεόραση να βλεπεις ελληνική τηλεόραση(να βλέπουμε τον θρύλο)?Το μοναδικό άθλημα που θα περάσεις είναι η κολύμβηση? απαιτείται συγκεκριμένος χρόνος να πετύχεις?Τι άλλους κινδύνους εγκυμονεί η θάλλασσα?
mastropanagos
14-01-2009, 22:47
Λοιπόν μιας και είναι μια ώρα δύσκολη και να μην σας πρίζω με τις απορίες μου,8έλω να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιερώσατε για να απαντήσετε σε αυτές τις αστείες για σας ερωτήσεις..Απλά θέλω να είμαι σίγουρος για αυτό που θα κάνω μιας και θα στιγματίσει όλη τη ζωή μου..
Κλείνοντας , θέλω να ρωτήσω τα εξής..Μέσα στο πλοίο υπάρχει δορυφορική τηλεόραση να βλεπεις ελληνική τηλεόραση(να βλέπουμε τον θρύλο)?Το μοναδικό άθλημα που θα περάσεις είναι η κολύμβηση? απαιτείται συγκεκριμένος χρόνος να πετύχεις?Τι άλλους κινδύνους εγκυμονεί η θάλλασσα?
Λοιπον σε μερικα καινουργια ποντοπορα και πιο πολυ τυπου LNG(καραβια που μεταφερουν φυσικο αεριο) υπαρχει δορυφορικη τηλεοραση,αλλα ειναι λιγα τα καραβια που την εχουν...Στη κολυμβηση εξεταζεσαι αφου περασεις στη σχολη και απλα κανεις μια μικρη διαδρομη μεσα σε πισινα σε οριο χρονου 3 λεπτα αν θυμαμαι καλα,αστειο δηλαδη...
Roger Rabbit
14-01-2009, 22:52
Λοιπόν μιας και είναι μια ώρα δύσκολη και να μην σας πρίζω με τις απορίες μου,8έλω να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιερώσατε για να απαντήσετε σε αυτές τις αστείες για σας ερωτήσεις..
Μη το λές αυτό..
Βοηθάς και άλλους (εμάς :cool:) με τις δικές σου ερωτήσεις!
Επίσης κοίτα αυτό:
http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=157
navigation
15-01-2009, 19:20
Alkiviadi καλως ήρθες και από εμένα στο forum! Μην σε αγχώνει καθόλου το θέμα οτι είσαι θεωρητική κατεύθυνση! Και εγώ από θεωρητική μπήκα...και όχι απλά έτσι...εμένα μου λέγαν για εξίσωση και έλεγα...τι είναι αυτό τρώγεται???Και από Φυσική το μόνο πράγμα που ήξερα ήταν οτι ο Αϊνσταιν είχε άσπρα φουντοτά μαλιά και άσπρο μουστάκι!!!!:D
Σε πληροφορώ οτι στην σχολή έμαθα μαθηματικά απτην αρχή και φυσική! Οι καθηγητές που μού έκανα μάθημα (γιατί είναι και αυτό) ήταν άψογοι και υπομονετικοί(όχι μόνο μαζί μου)! π.χ. Αποτέλεσμα πρώτης εξετεστικής Μαθηματικά πέρασα με 9 και φυσική με 8! Πρόσεξε όμως, είχα βάλει κάτω τις σημειώσεις απτις παραδώσεις, είχα πάρει και τα βιβλία του Γυμνασίου και τα ξεσκόνιζα! Γιατί να μπορούν οι άλλοι να καταλάβουν αυτά τα μαθήματα και όχι εγώ? Δεν το δέχτηκα και μου βγήκε σε καλό! Μπορεί να είμαι λίγο υπερβολικός αλλα κυριολεκτικά ήμουν σπίτι-σχολή...σχολή σπίτι...και όχι για τον βαθμό αλλα για να μάθω να διαβάζω αυτά τα δύο μαθήματα, γιατί το βασικότερο είναι να μάθεις πως διαβάζονται!!Και μία συμβουλή...μην χάνεις παραδώσεις!
Μην αγχώνεσαι λοιπόν, αν το θες πραγματικά θα το καταφέρεις!!!;)
βρε παιδιά συγνώμη αλλά αν ξέρει κανείς από ΚΕΣΕΝ έχουν προαναγγελθεί απεργίες και θα χαθεί το τελευταίο σχολείο για β μηχανικούς?έχετε ακούσει κάτι τέτοιο?για να ξέρουμε για τα μπάρκα μας....επειδή τώρα μίλησε με ένα παλικάρι και με αναστάτωσε ....δεν θα ξεκινήσουν τα σχολεία β μηχανικών στις 2 Απρίλη που είχαν πει?θα πάνε για Σεπτέμβρη?
Roger Rabbit
19-01-2009, 15:25
Tελικά το εξάμηνο για τους πλοιάρχους δε πήρε παράταση και η εξεταστική ξεκινάει κανονικά στις 2/1/2009.
Για τους μηχανικούς όμως δν είναι τόσο καλά τα πράγματα γιατί με τόσες ''βόμβες'' πήγαν 1 βδομάδα πίσω..
Γίνεται να παρει κάποιος 1οετής μετεγγραφη απο σχολή πλοιάρχων στη μηχανικών;Ή χρειάζεται να ξαναδώσει απ΄την αρχή πάλι όλες τις διαδικασίες;
navigation
20-01-2009, 19:25
Tελικά το εξάμηνο για τους πλοιάρχους δε πήρε παράταση και η εξεταστική ξεκινάει κανονικά στις 2/1/2009.
Για τους μηχανικούς όμως δν είναι τόσο καλά τα πράγματα γιατί με τόσες ''βόμβες'' πήγαν 1 βδομάδα πίσω..
Και μιας και άνοιξες το θέμα με τις βόμβες...έχει παραγίνει...εντάξει είπαμε και ποιος δεν θέλει να μην κάνει μάθημα αλλα να ξέρετε αυτό γυρνάει μπούμερανγκ κατά σας...το να χαθούν μερικές ώρες διδασκαλίας μέσα σε ένα εξάμηνο δεν λέει και πολλά αλλα το να χάνονται κάθε μέρα 1, 2 ακόμα και 3 ώρες διδασκαλίας είναι πολύ σημαντικό.
Για μένα προσωπικά κακός που δεν πήραν παράταση και οι πλοίαρχοι....ίσως έτσι καταλάβουν οι....φαρσέρ οτι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα!
Roger Rabbit
20-01-2009, 19:50
Και μιας και άνοιξες το θέμα με τις βόμβες...έχει παραγίνει...εντάξει είπαμε και ποιος δεν θέλει να μην κάνει μάθημα αλλα να ξέρετε αυτό γυρνάει μπούμερανγκ κατά σας...το να χαθούν μερικές ώρες διδασκαλίας μέσα σε ένα εξάμηνο δεν λέει και πολλά αλλα το να χάνονται κάθε μέρα 1, 2 ακόμα και 3 ώρες διδασκαλίας είναι πολύ σημαντικό.
Για μένα προσωπικά κακός που δεν πήραν παράταση και οι πλοίαρχοι....ίσως έτσι καταλάβουν οι....φαρσέρ οτι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα!
Απόλυτα σωστός.
Το θέμα της παράτασης κακώς έκανα και το έγραψα διότι δεν είναι 100% σίγουρο.
Τώρα,αυτή τη στιγμή οι εξετάσεις ξεκινούν 2/2.
Αλλά ο διευθυντής έχει ζητήσει και αυτός μία εβδομάδα παράταση και αν το υπουργείο την εγκρίνει τότε αλλάζει το πρόγραμμα και ξεκινάμε στις 9/2.
Το μόνο που μας τρομάζει είναι το θέμα με τις εταιρείες,,δηλαδή αν καθυστερήσουμε εμείς τις θέσεις μας θα καλύψουν άλλοι..
Στο θέμα με τις βόμβες είναι κατα πάσα πιθανότητα ένας που το κάνει και μάλλον προέρχεται απο τους μηχανικούς.
Για να το κάνουν διαφορετικά άτομα πρέπει να είναι εντελώς μα εντελώς άμυαλοι..Γιατί το κακό έχει παραγίνει.
Απο τη μεριά της διεύθυνσης γίνεται προσπάθεια όπως μας είπαν αλλά δεν έχουν καμία βοήθεια απο την αστυνομία και δε μπορούν κάνουν κάτι άλλο μόνοι τους..
Άντε να δούμε........................
γεια σας πρωην και νυν συναδελφοι και επειδη ειμαι νεος στην παρεα [και ελπιζω μονιμος] ηθελα να ρωτησω το προβλημα ειναι οι σχολες και οι περιβαλοντες χωροι η αυτο που διαλεξατε σας αρεσει και το μονο που σας ενδιαφερει ειναι η γνωση και η αγαπη για αυτο το επαγγελμα:rolleyes: γιατι οταν θα ερθει η ωρα που θα βραχητε τοτε θα καταλαβετε τι συμαινει αλμυρα με γευση απο σκουρια;)γιαυτο οσο μπορειτε μπητε στο πετσι του ρολου που θα αναλαβετε γιατι οι σχολες και αυτα που σας λενε [και μας λεγανε] απεχουν πολλα ναυτικα μιλια απο την πραγματικοτητα/Συγνωμη για τα πολλα λογια και σας ευχαριστω για την υπομονη σας που πρεπει να εχετε λογω του καλυτερου και πιο ωραιου επαγγελματος:razz:
mastropanagos
21-01-2009, 03:05
Το μόνο που μας τρομάζει είναι το θέμα με τις εταιρείες,,δηλαδή αν καθυστερήσουμε εμείς τις θέσεις μας θα καλύψουν άλλοι..
Εφοσον εχεις προσληφθει απο τη εταιρια δεν θα σε πεταξουν εξω επειδη πηρε παραταση το εξαμηνο,οταν εκανα εγω το πρωτο μπαρκο τα σωστικα μας τρεναραν μεχρι τελος Μαρτιου να φανταστεις,μην αγχωνεσαι για αυτο...!!
γιατι οταν θα ερθει η ωρα που θα βραχητε τοτε θα καταλαβετε τι συμαινει αλμυρα με γευση απο σκουρια;)γιαυτο οσο μπορειτε μπητε στο πετσι του ρολου που θα αναλαβετε γιατι οι σχολες και αυτα που σας λενε [και μας λεγανε] απεχουν πολλα ναυτικα μιλια απο την πραγματικοτητα/Συγνωμη για τα πολλα λογια και σας ευχαριστω για την υπομονη σας που πρεπει να εχετε λογω του καλυτερου και πιο ωραιου επαγγελματος:razz:
Καταρχην καλως μας ηρθες,και επισης συμφωνω απολυτα σε αυτο που εχεις γραψει παραπανω...;)
Εφοσον εχεις προσληφθει απο τη εταιρια δεν θα σε πεταξουν εξω επειδη πηρε παραταση το εξαμηνο,οταν εκανα εγω το πρωτο μπαρκο τα σωστικα μας τρεναραν μεχρι τελος Μαρτιου να φανταστεις,μην αγχωνεσαι για αυτο...!!
Καταρχην καλως μας ηρθες,και επισης συμφωνω απολυτα σε αυτο που εχεις γραψει παραπανω...;)
ευχαπιστω για τα καλα σου λογια αλλα νομιζω οτι πρεπει να λεμε σε ολους που πανε να ξεκινησουν τωρα τη καριερα τους οτι ναι μεν δεν ειναι τα καραβια τις εποχης του Ευγενιδη και του Ωναση ΑΛΛΑ η θαλλασα ειναι η ιδια και απαιτει εμπειρια μορφωση και ΣΕΒΑΣΜΟ.Τους ευχομαι καλη πορεια και πανω απο ολα οτι ολοι ειμαστε ισιοι και στη μπουνατσα και στη φουρτουνα και μην τους παρμυθιαζουν στις σχολες:p
navigation
21-01-2009, 09:23
Απόλυτα σωστός.
Το θέμα της παράτασης κακώς έκανα και το έγραψα διότι δεν είναι 100% σίγουρο.
Τώρα,αυτή τη στιγμή οι εξετάσεις ξεκινούν 2/2.
Αλλά ο διευθυντής έχει ζητήσει και αυτός μία εβδομάδα παράταση και αν το υπουργείο την εγκρίνει τότε αλλάζει το πρόγραμμα και ξεκινάμε στις 9/2.
Στο θέμα με τις βόμβες είναι κατα πάσα πιθανότητα ένας που το κάνει και μάλλον προέρχεται απο τους μηχανικούς.
Για να το κάνουν διαφορετικά άτομα πρέπει να είναι εντελώς μα εντελώς άμυαλοι..Γιατί το κακό έχει παραγίνει.
Απο τη μεριά της διεύθυνσης γίνεται προσπάθεια όπως μας είπαν αλλά δεν έχουν καμία βοήθεια απο την αστυνομία και δε μπορούν κάνουν κάτι άλλο μόνοι τους..
Άντε να δούμε........................
Κανείς δεν ξέρει αν είναι πλοίαρχος ή μηχανικός, το πρόβλημα είναι οτι την πληρώνουν όλοι με αποτέλεσμα όπως λες να υπάρξει πρόβλημα με τις εταιρίες διότι οι άλλες σχολές τελειώνουν πιο γρήγορα και συνεπώς μπαρκάρουν και πιο γρήγορα οι μαθητές!
Το να ζητάνε οι διευθυντές παράταση είναι απολύτως σωστό αλλα είναι προσωρινή λύση....τα ίδια θα κάνουν και στα επόμενα εξάμηνα οι....έξυπνοι που βάζουν βόμβες!
;)
Μαστροπανάγο η πρόσλήψή σου την εταιρία γίνεται μετά την εξεταστική διότι πρέπει να περάσεις έναν συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων για να έχεις την δυνατότητα να μπαρκάρεις...Στατιστικά η σχολή του Ασπροπύργου είναι η μόνη σχολή που τελειώνει τόσο αργά η εξεταστική της με αποτέλεσμα να αργούν να μπαρκάρουν τα παιδιά..
Δεν θέλω να αγχωσω κανέναν μαθητή αλλα αυτή είναι η αλήθεια...πρέπει να καταλάβουν οτι είναι εις βάρος τους όλη αυτή η κατάσταση και οτι δεν έχουν δικαίωμα 1,2 άτομα (που δεν έχουν τι να κάνουν και για να λέγονται φοιτητές πηγαίνουν στην σχολή) να βάζουν εκατοντάδες άλλους σε τέτοια ταλαιπωρία!
mastropanagos
21-01-2009, 12:32
Μαστροπανάγο η πρόσλήψή σου την εταιρία γίνεται μετά την εξεταστική διότι πρέπει να περάσεις έναν συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων για να έχεις την δυνατότητα να μπαρκάρεις...Στατιστικά η σχολή του Ασπροπύργου είναι η μόνη σχολή που τελειώνει τόσο αργά η εξεταστική της με αποτέλεσμα να αργούν να μπαρκάρουν τα παιδιά..
Δεν θέλω να αγχωσω κανέναν μαθητή αλλα αυτή είναι η αλήθεια...πρέπει να καταλάβουν οτι είναι εις βάρος τους όλη αυτή η κατάσταση και οτι δεν έχουν δικαίωμα 1,2 άτομα (που δεν έχουν τι να κάνουν και για να λέγονται φοιτητές πηγαίνουν στην σχολή) να βάζουν εκατοντάδες άλλους σε τέτοια ταλαιπωρία!
Λοιπον οταν πας να βρεις μια εταιρια και κανεις αιτηση προσληψης σου δηλωνει εκεινη την ωρα η μετα απο λιγο καιρο αν σε εχει παρει η οχι και σου λεει μολις τελειωσεις με τη σχολη περνα απο εδω...Τουλαχιστον αυτο γινεται σε σοβαρες εταιριες και οχι σε κατι αλλες που βλεπουν το δοκιμο σαν να μην πω τι,και στη περιπτωση του nikitasko οσο και να αργησει η εταιρια δεν καλυπτει τη θεση μονο σε περιπτωση που δεν περασει καποιος,το μονο που μπορει να γινει ειναι να σε βαλει σε αλλο καραβι απο αυτο που σου ειχε κανονισει αρχικα...Οπως ξαναειπα εγω στο πρωτο εκπαιδευτικο ειχα αργησει παρα πολυ να φυγω αλλα δεν μου εφαγε κανεις τη θεση και δεν με πεταξε η εταιρια...
Roger Rabbit
21-01-2009, 14:03
και μην τους παρμυθιαζουν στις σχολες:p
Καλώς ήρθες φίλε!
Μπορείς να μας πεις τι είδους παραμύθια μας λένε στη σχολή;;
sailormoon
21-01-2009, 15:06
Το καινουργιο το ακουσατε???? θα κανουνε απεργια λεει οι καπετανεοι και ωρομισθιοι για το οτι παιρνουν λιγο μισθο, μεσα στην εξεταστικη και οτι αν γινει αυτο θα χαθει.... Πολλα ακουγονται παντως και θα πρεπει να μην πιστευουμε τιποτα... Οσον αφορα για τις βομβες δεν ειναι μονο ενα ατομο ..ειναι σιγουρα αρκετα...Αλλοι γιατι γραφουνε προοδο(λες και θα την γλιτωσουνε) αλλοι επειδη βαριουνται να κανουνε μαθημα και αλλοι για πολλους και διαφορους λογους...........
mastropanagos
21-01-2009, 15:39
Καλώς ήρθες φίλε!
Μπορείς να μας πεις τι είδους παραμύθια μας λένε στη σχολή;;
Πολλα και διαφορα που θα τα καταλαβεις μετα το μπαρκο,αφου παρεις μια πρωτη γευση και ιδεα.....
Dimitris Bouzos
22-01-2009, 15:08
Πολλα και διαφορα που θα τα καταλαβεις μετα το μπαρκο,αφου παρεις μια πρωτη γευση και ιδεα.....
ΟΝΤΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΑΞΙΞΔΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..
ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΚΑ.....
mastropanagos
22-01-2009, 15:42
ΟΝΤΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΑΞΙΞΔΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..
ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΚΑ.....
Σωστος φιλε,γι'αυτο προτεινω στους πρωτοετης να ειναι λιγο συγκρατημενοι με οσα ακουνε στις σχολες γιατι ακομα εχουν και εχω να δουμε πολλα.....
καλησπερα...3η λυκειου ειμαι κ εχω αποφασισει να μπω ΑΕΝ ...περισσοτερο για τις εμπειριες κ την αγαπη για τη θαλασσα .....θα ηθελα να μαθω εκτος απο πανελληνιες αν γινεται να μπει καποιος με το απολυτηριο, κ κατι ειχα διαβασει για καποια μορια αν εχω πτυχιο αγγλικων...πχ για lower 1000 μορια...αλλα δεν εχω καταλαβει που προστιθενται αυτα....στα συνολικα μορια που θα βγαλω απο πανελληνιες προστιθενται εκει η καπου αλλου ? ευχαριστω προκαταβολικα;)
mastropanagos
23-01-2009, 19:19
καλησπερα...3η λυκειου ειμαι κ εχω αποφασισει να μπω ΑΕΝ ...περισσοτερο για τις εμπειριες κ την αγαπη για τη θαλασσα .....θα ηθελα να μαθω εκτος απο πανελληνιες αν γινεται να μπει καποιος με το απολυτηριο, κ κατι ειχα διαβασει για καποια μορια αν εχω πτυχιο αγγλικων...πχ για lower 1000 μορια...αλλα δεν εχω καταλαβει που προστιθενται αυτα....στα συνολικα μορια που θα βγαλω απο πανελληνιες προστιθενται εκει η καπου αλλου ? ευχαριστω προκαταβολικα;)
Καλησπερα φιλε...Εκτος απο πανελληνιες μπορεις να μπεις απλα και με το απολυτηριο σου.Τωρα οσο αναφορα το lower,αμα το εχεις παιρνεις 1000 μορια παραπανω στο βαθμο που εχεις βγαλει ειτε με πανελληνιες ειτε με το απολυτηριο...Για παραδειγμα αν εχεις βαθμο απολυτηριου 13,4 στο κανουν 13400 μορια και αμα εχεις και lower σου βαζουν +1000...Πιστευω να εγινα κατανοητος.....
Και επισης φιλε Angus να προσεχεις τις απουσιες οταν θα μπεις για μπορει να χασεις χρονια και αντε μετα ξανα τα ιδια..(Πανο!! ;);))
ευχαριστω πολυ μαστροπαναγο....με το απολυτηριο μονο μπενεις ευκολα στη σχολη ? κοιτανε πχ αν εχεις απο καποιο βαθμο κ πανω για να μπεις ?
mastropanagos
24-01-2009, 15:49
ευχαριστω πολυ μαστροπαναγο....με το απολυτηριο μονο μπενεις ευκολα στη σχολη ? κοιτανε πχ αν εχεις απο καποιο βαθμο κ πανω για να μπεις ?
Κοιτα,πιο ευκολα μπαινεις με πανελληνιες καθως καλυπτει το μεγαλυτερο ποσοστο θεσεων στη σχολη,αλλα και με απολυτηριο δεν νομιζω οτι θα δυσκολευτεις με ενα καλο βαθμο....
ευχαριστω κ παλι....ξεχασα να ρωτησω...τι παιζει με οριο μυωπιας ? πρεπει να εχεις μεχρι καποιο οριο η μπορεις να εξεταστεις κ με τα γυαλια σου?
mastropanagos
24-01-2009, 16:06
ευχαριστω κ παλι....ξεχασα να ρωτησω...τι παιζει με οριο μυωπιας ? πρεπει να εχεις μεχρι καποιο οριο η μπορεις να εξεταστεις κ με τα γυαλια σου?
Ναι υπαρχει καποιο οριο μυωπιας...Δεν εξεταζεσαι με τα γυαλια..
βρηκα αυτο ...αλλα δε το πολυκαταλαβα...δηλαδη οταν λεει 7/10 πρεπει να εχω 7 σωστα στα 10 ....η μεχρι 7 μυωπια η κατι αλλο? συγγνωμη για τις χαζες ερωτησεις :oops:
mastropanagos
24-01-2009, 17:12
βρηκα αυτο ...αλλα δε το πολυκαταλαβα...δηλαδη οταν λεει 7/10 πρεπει να εχω 7 σωστα στα 10 ....η μεχρι 7 μυωπια η κατι αλλο? συγγνωμη για τις χαζες ερωτησεις :oops:
Αμα εχεις 7 μυωπια φιλε μου δεν θα βλεπεις ουτε τη πλωρη απο τη γεφυρα πανω στο καραβι.....:D:D
7 σωστα στα 10 εννοει....
Μιας και είμαι προ των πυλών πριν δηλώσω στο μηχανογραφικό σε 4 μήνες την ΑΕΝ πλοιάρχων ,έχω να πω τα εξής..Όντως είναι όριο 7/10 της οξύτητας..
Οπότε προχ8ές αναγκαστικά έκανα επέμβαση λέιζερ και πλέον έχω 0 μυωπία(απο 4.5 και 5.5 που είχα)..
Οπότε πλέον δεν έχω άλλο ουσιαστικό εμπόδιο πλην του να βγάλω 11..000 μόρια..κάτι που βγάζω εύκολα...
Μιας και είμαι προ των πυλών πριν δηλώσω στο μηχανογραφικό σε 4 μήνες την ΑΕΝ πλοιάρχων ,έχω να πω τα εξής..Όντως είναι όριο 7/10 της οξύτητας..
Οπότε προχ8ές αναγκαστικά έκανα επέμβαση λέιζερ και πλέον έχω 0 μυωπία(απο 4.5 και 5.5 που είχα)..
Οπότε πλέον δεν έχω άλλο ουσιαστικό εμπόδιο πλην του να βγάλω 11..000 μόρια..κάτι που βγάζω εύκολα...
ποσο εισαι κ κανεις επεμβαση λέιζερ ? νομιζω απο 22,23 κ πανω μπορεις να κανεις εγχειρηση αφου πρεπει να σταθεροποιηθει η μυωπια
Green Chaos
25-01-2009, 10:28
Den xreiazetai kai gw sta 18 ekana (gia ti sxoli)
Se 2 mines ginomai 18 file..emena m eipe oti se periptwsi pou mou xsananevi i miwpia 8a mou xsanakani laser sta matia DWREAN..
me liga logia sou leei oti diskola 8a sou anevi
Green Chaos
25-01-2009, 18:33
Kserei kaneis an tha ginei mathima ti paraskeui (einai twn triwn ierarxwn)
navigation
25-01-2009, 19:46
Λογικά δεν θα γίνει μάθημα αλλα δεν ξέρω λόγω της κατάστασης με τις βόμβες μήπως κάνουν τελικά...αν και χλωμό μου φαινεται!
Αλήθεια οι καθηγητές θα κάνουν απεργία τελικά στην εξεταστική μέσα?
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ:ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΣΤΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΠΑΩ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΟ BASIC TANKER SAFETY ΣΤΟ ΚΕΣΕΝ(ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΩ ΣΩΣΤΙΚΑ);Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΝ ΠΡΩΤΑ;
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
mastropanagos
26-01-2009, 14:26
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ:ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΣΤΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΠΑΩ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΟ BASIC TANKER SAFETY ΣΤΟ ΚΕΣΕΝ(ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΩ ΣΩΣΤΙΚΑ);Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΝ ΠΡΩΤΑ;
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
Το basic tanker safety μπορεις να το παρεις μονο αμα εχεις 4 μηνες υπηρεσια σε γκαζαδικο,χωρις να παρακολουθησεις μαθηματα...Μπορεις να το παρεις μετα το πρωτο ταξιδι,το basic παντα...
Το basic tanker safety μπορεις να το παρεις μονο αμα εχεις 4 μηνες υπηρεσια σε γκαζαδικο,χωρις να παρακολουθησεις μαθηματα...Μπορεις να το παρεις μετα το πρωτο ταξιδι,το basic παντα...
Συμφωνα με αυτο ομως( http://www.yen.gr/php/download_xitem.php?xitem=23921/bst_familia.pdf ) απο τη σελιδα του υπουργειου αναφερει οτι μπορει να το παρακολουθησουν εφοσον ΔΕΝ διαθετουν θαλασσια υπηρεσια τουλαχιστον τριων(3) μηνων σε δ/ξ.Δεν ισχυει αυτο;
mastropanagos
26-01-2009, 15:02
Συμφωνα με αυτο ομως( http://www.yen.gr/php/download_xitem.php?xitem=23921/bst_familia.pdf ) απο τη σελιδα του υπουργειου αναφερει οτι μπορει να το παρακολουθησουν εφοσον ΔΕΝ διαθετουν θαλασσια υπηρεσια τουλαχιστον τριων(3) μηνων σε δ/ξ.Δεν ισχυει αυτο;
Συμφωνα με αυτο ομως παιρνεις κυκλο μαθηματων 8 ημερων,ετσι οπως σου ειπα εγω δεν χρειαζεται να παρακολουθησεις καποιο μαθημα,και αν κοιταξεις στα δικαιολογητικα λεει οτι χρειαζεται φωτοτυπια του ναυτικου φυλλαδιου απο τη τελευταια απολυση.....
ΠΡΟΣΟΧΗ: α) Πριν την έναρξη των μαθημάτων ο σπουδαστής
οφείλει να είναι απολυμένος , να έχει προσκομίσει την απόλυσή
του στη Γραμματεία και μέχρι το τέλος της φοίτησής του να
παραμείνει απολυμένος.
Εσυ νομιζω δεν εχεις μπαρκαρει ακομα καπου......
Χαίρετε για άλλη μια φορά μάγκες..Σε 1 βδομάδα από τώρα δηλώνω ότι 8α είμαι υποψήφιος στο εμπορικό ναυτικό.Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής..Δηλαδή σας λέω ότι ακούω..Μου λένε ότι δεν είναι σίγουρο ότι 8α βρω εταιρεία για τα εκπαιδευτικά ταξίδια , ότι και όταν αποφοιτήσω θα ψάχνω καιρό για να βρω εταιρεία..Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει πάνω σε αυτό το θέμα?Είναι όντως αλήθεια ότι δύσκολα θα βρω εταιρεία για το εκπαιδευτικό ταξιδι?
mastropanagos
27-01-2009, 23:59
Χαίρετε για άλλη μια φορά μάγκες..Σε 1 βδομάδα από τώρα δηλώνω ότι 8α είμαι υποψήφιος στο εμπορικό ναυτικό.Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής..Δηλαδή σας λέω ότι ακούω..Μου λένε ότι δεν είναι σίγουρο ότι 8α βρω εταιρεία για τα εκπαιδευτικά ταξίδια , ότι και όταν αποφοιτήσω θα ψάχνω καιρό για να βρω εταιρεία..Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει πάνω σε αυτό το θέμα?Είναι όντως αλήθεια ότι δύσκολα θα βρω εταιρεία για το εκπαιδευτικό ταξιδι?
Καλησπερα φιλε....Το θεμα να μην βρεις εταιρια απλα δεν παιζει και θα σου εξηγησω και το λογο...Η εταιρια παιρνει επιδοτηση απο το κρατος γιατι το εκπαιδευτικο σου ταξιδι σαν δοκιμος ειναι επιδοτουμενο,επισης υπαρχουν πολλες εταιριες που αμα ψαχτεις θα βρεις σιγουρα να μπαρκαρεις,καθε χρονο τετοιο καιρο που ειναι τα εκπαιδευτικα πολλες εταιριες στελνουν fax στις σχολες και ζητανε δοκιμος,γενικως υπαρχει ζητηση....Τωρα για αργοτερα σαν αξιωματικος αμα εισαι καλος και θελεις να συνεχισεις εταιρια θα βρεις και παλι,οπως σου ξαναειπα υπαρχει αρκετη ζητηση και ειδικα στους μηχανικους.....
Roger Rabbit
28-01-2009, 14:03
1 βδομάδα παράταση και στους πλοιάρχους..
Ξεκινάμε στις 9 και επίσης χάσαμε τη σειρά μας για τα σωστικά όπως μας είπαν και υπολογίζουν να τελείωσουμε 20 Μάρτη........και αν.....................:sad:
ΟΚ τότε..Τώρα όσον αφορά την σχολή,σε ποια μου προτίνεται να πάω?Ασπρόπυργο άκουσα ότι είναι περιοχή με εγκληματικότητα και μετανάστες πολλούς..Η Πρεβεζα μου φαίνεται πιο καλή..Κάποια βοήθεια?Επίσης προτιμώ εξωτερική διαμονή..
ΟΚ τότε..Τώρα όσον αφορά την σχολή,σε ποια μου προτίνεται να πάω?Ασπρόπυργο άκουσα ότι είναι περιοχή με εγκληματικότητα και μετανάστες πολλούς..Η Πρεβεζα μου φαίνεται πιο καλή..Κάποια βοήθεια?Επίσης προτιμώ εξωτερική διαμονή..
Olo akous opote anagkazomai na epanalavw pws : opou akous polla kerasia (h logia) krata k mikro kalathi.
aspropyrgo tha meineis?
k osoi synadelfoi pane , einai bravoi k vriskoun akrh? h kukloforoun me aleksisfaira?
h epilogh einai thema proswpiko k exei na kanei k me allous paragontes opws px ton topo opou meneis twra.
Λαμία μένω τώρα..Δεν έχω πρόβλημα με το που θα πάω απλά θέλω να είναι οκ οι συνθήκες εκεί..Το ακούω το είπα γιατί μου το πε συγγενής μου που σπουδάζει εκεί και μένει αθήνα και κανει 1¨30 ώρα για να πάει εκεί.
Twra ta dedomena allazoun… twra den akous, twra les kati swsto.
Milas gia Athena milas gia kinhsh kai sigoura to na pas k na ertheis einai thema – ayto malista to dexomai 100% an skefteis pws egw hmoun apo athena, emena xaidari k pali to prwi mou ekana 1+ wra .
Giayto k anefera 2 lekseis parapanw : paizei rolo pou meneis twra…
An thes ekswterikh 100% foithsh tote mono ekei exei.
Ta ypoloipa periegklhmatikothtas k to ena k to allot a thewrw iswnos shmasias
Με δικό σου μέσο μεταφοράς πήγαινες ή με λεωφορείο?
Πρέβεζα δεν εχει εξωτερική?
me aytokinito.
diavase stis prohgoumenes selides, pare mia myrwdia kai kane thn pio kalh epilogh gia sena
Επίσης, edw kai kairo kitaw sinexws gia plirofories gia tis sxoles alla o enas leei ASPRO kai o allos MAURO..ade na vgalw simperasma..mperdeuomai kai gw..telika o aspropirgos axsizi?ontws ta ma8imata inai diskola? me vasi sira kaliteerwn sin8ikwn kai isxirou ptixiou,pies inai oi kaliteres?
to mono p dn 8elw einai eswteriki foitisi
inai kanis pu spudazi preveza? kamia entipwsi?
εχεις διαβασει το θεμα αυτο ειδικα αλλα και το αλλο σχετικα με τα μαθηματα?
αρα πλεον πρεπει να εχεις διαμορφωσει καποια αποψη - ο καθενας μας εχει τις δικες του φυσικα προτεραιοτητες που τελικα καθοριζουν κ το τι εμεις θεωρουμε ατομικα ''καλο'' , ''καλυτερο'' ή '''χειροτερο''.
μην περιμενεις ασπρο ή μαυρο , ΟΥΤΕ ΛΥΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ μιά κ έξω- αυτό ειναι κατι που θα κανεις εσυ. και όλα μα όλα είναι θέμα εμπειρίας κ δοκιμης
Δεν θα το έλεγα έτσι..Δεν έχω μια γενική εικόνα..Ο κα8ένας λέει το μακρύ του και το κοντό του..σορρυ για την έκφραση δεν μου έρχεται καμία άλλη..θέλω να μου πεις λίγο εφόσον γνωρίζεις εννοείται, πόσο κυμαινονται οι μισ8οί περίπου στα εκπαιδευτικά ταξίδια.. και πόσο έπειται..Για πλοίαρχος μιλάω...
Επίσης,σκέφτομαι τον Ασπρόπυργο σοβαρά αλλά σκαλώνω στην απόσταση και την ώρα για να πάω..Ενώ πχ στην Πρεβεζα είναι αλλιώς..
Roger Rabbit
28-01-2009, 21:04
Ο μισθός για το πρώτο εκπαιδευτικό κυμαίνεται απο 900 έως 2000.
Τα λεωφορεία απο Πειραιά κάνουν περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο..
photinoula2
28-01-2009, 22:01
κοιτα και απο το κεντρο το λεωφορειο
καμοια ωριτσα κανει.
δεν ειναι τραγικο...
εξ'αλλου οσο θα περναει ο καιρος
ολο κ καποιος απο την παρεα θα
μπορει να σε παιρνει μαζι του με
αυτοκινητο οσπου να παρεις δικο σου..
mastropanagos
28-01-2009, 22:05
Olo akous opote anagkazomai na epanalavw pws : opou akous polla kerasia (h logia) krata k mikro kalathi.
aspropyrgo tha meineis?
k osoi synadelfoi pane , einai bravoi k vriskoun akrh? h kukloforoun me aleksisfaira?
h epilogh einai thema proswpiko k exei na kanei k me allous paragontes opws px ton topo opou meneis twra.
Με μια φραση απαντησες σε πολλα post εδω μεσα συναδελφε..........
Δεν θα το έλεγα έτσι..Δεν έχω μια γενική εικόνα..Ο κα8ένας λέει το μακρύ του και το κοντό του..σορρυ για την έκφραση δεν μου έρχεται καμία άλλη..θέλω να μου πεις λίγο εφόσον γνωρίζεις εννοείται, πόσο κυμαινονται οι μισ8οί περίπου στα εκπαιδευτικά ταξίδια.. και πόσο έπειται..Για πλοίαρχος μιλάω...
Επίσης,σκέφτομαι τον Ασπρόπυργο σοβαρά αλλά σκαλώνω στην απόσταση και την ώρα για να πάω..Ενώ πχ στην Πρεβεζα είναι αλλιώς..
δεν μπορω να σου δωσω να καταλαβεις πως δεν υπαρχουν απαντησεις για αυτο που ρωτας, αλλα μονο γνωμες (μακρυ και κοντο) κανεις δεν ειναι ο ΘΕΟΣ...
διαβασε και μην βαριεσαι.
εκτος αν θες να σου πω κατι για να ηρεμησεις : Πηγαινε ασπροπυργο ειναι ολα τελεια κ θα περασεις σουπερ! Ικανοποιηθηκες???? δεν ειναι ετσι, δεν το καταλαβαινεις?
στο δευτερο σκελος απανταω ως εξης : σεβασου το θεμα που γραφεις+τον τιτλο του, μην ποσταρεις ασχετα κ κανε αναζητηση στο φορουμ ωστε
α. να δεις οτι οσα ρωτας (πχ μισθολογια) εχουν απαντηθει β. υπαρχουν ενοτητες για τα ταξιδια των δοκιμων γ. να βοηθας κ αλλο κοσμο με τις ιδιες αποριες με εσενα που θα ωαχνει απαντησεις σε σωστα θεματα.
ασχετα μηνυματα απο δω κ παρακατω θα σβηνονται-καλησπερα μας
Ξανά χαιρετώ όλους σας..Σήμερα έτυχε να γνωρίζω μέσω ενός καθηγητή μου ένα παιδί που πέρασε Εμπορικό ναυτικό και είναι ήδη στο 2ο έτος..
Με παραξένεψε κάτι που μου είπε..Υποστηρίζει πως το καλύτερο μάθημα γίνεται σε σχολές που έχουν λίγους σπουδαστές ..Πληροφοριακά αυτός είναι ΑΕΝ Κύμης...Επίσης, λέει πως οι εταιρείες ψάχνουν για σπουδάστες από σχολές που δεν είναι οι πιο πολυπληθέστερες...Όσοι είστε αρκέτα ενήμεροι πάνω σε αυτό το θέμα,μπορείτε να με διαφωτίσετε//?
Kapetanissa
30-01-2009, 23:04
Καλησπέρα και από μένα.
Χάρη στο πολύ ωραίο σύστημα του φόρουμ, να μπορείς να παρακολουθείς τις ενότητες που σε ενδιαφέρουν και από το μέιλ, δέχθηκα πριν από λίγο το τελευταίο μήνυμα του haytek και μπήκα στον πειρασμό να περάσω από δω για να του απαντήσω.
Νόμιζα πως θα ήταν εύκολη υπόθεση... Όσο και ενδιαφέρουσα για μένα - αφού και σχολή Εμπ. Ναυτικού έχω τελειώσει και σήμερα πια ασχολούμαι με την εκπαίδευση (πρωτοβάθμια). Θα ήθελα λοιπόν να φανώ χρήσιμη στο μέτρο που μπορώ σε ένα νέο παιδί που ψάχνει το καλύτερο για τις σπουδές του.
Δεν είναι όμως... Και ομολογώ ότι κάθισα και ξεσκόνισα όλες τις προηγούμενες σελίδες για να δω τι ακριβώς τον ενδιαφέρει. Φυσιολογικά θα έπρεπε να του γράψω καμιά δεκαριά σελίδες και λίγες θα ήταν αν ήταν πράγματι να δώσω απάντηση στα ερωτήματά του και τις αγωνίες του. Μάλλον όμως θα δεχτώ πάλι παρατήρηση πως γράφω πολλά ή πως ξεφεύγω από το θέμα οπότε να μένει...
Αγαπητέ haytek
εντυπωσιάστηκα διαβάζοντας ότι έκανες ως και εγχείρηση στα μάτια σου για να μπεις σε σχολή πλοιάρχων. Όμως όλα τα υπόλοιπα μάλλον με απογοήτευσαν.
Πχ. Το θέμα της εγκληματικότητας στην περιοχή του Ασπροπύργου. Μα σε ιερατική σχολή θες να σπουδάσεις ή σκοπεύεις να γίνεις ναυτικός; Αν φοβάσαι τον Ασπρόπυργο που έχει πολλούς ξένους, τι θα κάνεις αύριο που θα ζεις μαζί τους μέσα σε ένα καράβι; Ή πώς θα κατεβαίνεις στα λιμάνια;
Κοίτα. Εγώ όπως δείχνει και ψευδώνυμό μου είμαι γυναίκα. Και πενήντα χρονών σήμερα. Τέτοιο όμως ερώτημα για ξένους ούτε που μου πέρασε από το μυαλό όταν ξεκίνησα για τη σχολή. Αλλιώς ούτε καν θα πήγαινα.
Εσύ όμως, που σε προβληματίζουν οι ξένοι, πρέπει καλά να το σκεφτείς. Και να σκεφτείς ακόμη γιατί ο ναυτικός παίρνει καλύτερα λεφτά από το στεριανό. Μη ρωτάς μόνο πόσα... Σκέψου και γιατί. Όσο για την εταιρεία, την πρώτη φορά θα ρωτήσει από ποια σχολή... την άλλη όμως θα ρωτήσει τον καπετάνιο σου πώς τα πήγες στο καράβι. Για φαντάσου λέει να τους πει ότι φοβόσουν τα φιλιππίνια ή τους πακιστανούς ή τους ινδούς... Χαρά που θα κάνουν στο γραφείο!!!
Κι είναι και το άλλο. Το πόση ώρα κάνει το λεωφορείο και αν η σχολή είναι εσώκλειστη, που εσύ λες δε θες με τίποτε. Μα το καράβι αύριο τι θα είναι;; Θα κάνεις τη βάρδια σου και μετά θα σε στέλνουν με αεροπλάνο στο σπίτι σου; Κι αν δεν αντέχεις τη μια ώρα λεωφορείο, θα αντέξεις αύριο ταξίδι για μήνες;
Τα υπόλοιπα που βάζεις είναι δευτερεύουσας σημασίας. Αλλά και καταδικασμένα να μείνουν χωρίς απάντηση. Θα βρεις δουλειά... Περιμένεις σοβαρή απάντηση σ' αυτό; Για την παγκόσμια οικονομική κρίση τίποτε δεν έχεις ακούσει; Ωραία, αν δεν άκουσες, άκου τουλάχιστον έναν άνθρωπο που όταν μπήκε στη σχολή του ζήταγαν συνέχεια συνέντευξη για το μεγάλο κατόρθωμα και που δε χρειάστηκε να κουνήσει το δαχτυλάκι του για καράβι αφού οι εταιρείες έκανα κρα να πάρουν μία γυναίκα δόκιμο και όταν πλάκωσε η κρίση του '82 έμεινε να γυρίζει την Ακτή Μιαούλη ώσπου το πήρε απόφαση και άλλαξε επάγγελμα.
Κάποιος παραπάνω σου έγραψε πως αν είσαι καλός δε θα έχεις να ανησυχείς. Αστείο... Ήμουν βαθμοφόρος στη σχολή και στα καράβια άψογη στη δουλειά μου. Όταν όμως πλάκωσε η ανεργία τίποτε από αυτά δε μέτρησε. Ήμουν ανθυποπλοίαρχος ετών 22 και δίπλα μου ζήταγαν την ίδια θέση άνθρωποι με τα διπλά μου χρόνια και δίπλωμα πρώτου. Εσύ αν ήσουν εταιρεία ποιον θα διάλεγες; Εγώ πάντως διάλεξα να αλλάξω επάγγελμα. Και σου είπα. Όταν ξεκίνησα μας έκαναν όλοι τεμενάδες.
Όσο για τη σχολή... Στα χρόνια μου σκοτώνονταν να πάνε στον Ασπρόπυργο. Ήταν η κορυφή. Τώρα σκοτώνονται όσοι είναι εκεί να πάρουν μεταγραφή για αλλού. Αύριο πάλι ίσως να ανατραπούν εκ νέου τα πράγματα. Τι γνώμη να σου πούμε; Άντε να σου πω πχ ότι ένας γνωστός μου ήταν πέρυσι Ασπρόπυργο και φέτος είναι στα Χανιά. Και λέει πως εκεί είναι η καλύτερη σχολή. Γιατί τους κάνουν πιο δύσκολα πράγματα και τους μαθαίνουν όσα θα τους χρειαστούν στο καράβι. Εσύ θα πιαστείς από τη γνώμη του ενός και του άλλου και θα τρέξεις στα Χανιά;;; Ποια εγγύηση έχεις ότι θα είναι καλύτερη σχολή από τις άλλες και του χρόνου;
Δε σε παρεξηγώ που τα ρωτάς. 18 χρονών είσαι στο κάτω κάτω. Δικαιολογημένος. Αντί όμως να ρωτάς τον ένα και τον άλλο, κάτσε και σκέψου αν κάνεις για τα καράβια. Για τις συνθήκες της θάλασσας. Θα αντέξεις τέτοια ζωή; Και μόνο σαν βεβαιωθείς πως το λέει η περδικούλα σου, βγες στον πηγεμό για την ... Ιθάκη. Όλα τα άλλα είναι για τους στεριανούς που τα θέλουν από τα πριν όλα στέρεα και τακτοποιημένα. Η θάλασσα όμως είναι για τους ριψοκίνδυνους που δε χαμπαριάζουν από τρικυμίες, αληθινές και μεταφορικές. Και μπορούν να ζήσουν στο ρευστό και ευμετάβλητο κόσμο της. Να μποτζάρουν μα να μη χάνουν την ισορροπία τους. Μπορείς;
Στις αμέτρητες ερωτήσεις σου για τη θάλασσα και τη σχολή αυτό σου αντιγυρίζω. Πώς πρέπει πρώτα να δώσεις εσύ απάντηση - στον εαυτό σου - και μετά να αρχίσεις να ρωτάς για τα άλλα.
mastropanagos
30-01-2009, 23:05
Ξανά χαιρετώ όλους σας..Σήμερα έτυχε να γνωρίζω μέσω ενός καθηγητή μου ένα παιδί που πέρασε Εμπορικό ναυτικό και είναι ήδη στο 2ο έτος..
Με παραξένεψε κάτι που μου είπε..Υποστηρίζει πως το καλύτερο μάθημα γίνεται σε σχολές που έχουν λίγους σπουδαστές ..Πληροφοριακά αυτός είναι ΑΕΝ Κύμης...Επίσης, λέει πως οι εταιρείες ψάχνουν για σπουδάστες από σχολές που δεν είναι οι πιο πολυπληθέστερες...Όσοι είστε αρκέτα ενήμεροι πάνω σε αυτό το θέμα,μπορείτε να με διαφωτίσετε//?
Για το πρωτο που ειπες ειναι αληθεια οτι στις σχολες που υπαρχουν λιγοι σπουδαστες γινεται πιο καλο μαθημα και ο καθηγητης εχει πιο αμμεση σχεση με τους σπουδαστες μονο και μονο επειδη ειναι λιγοι και μπορουν να αναπτυχθουν πιο καλες σχεσεις...Οσο για το δευτερο δεν ισχυει,εχεις δει κανεναν απο τον Ασπροπυργο που ειναι πολλοι σπουδαστες μαζεμενοι να μην εχει βρει εταιρια???Οχι φυσικα...Και θα πω κατι που ισως και να το εχω ξαναπει και το εχω ακουσει απο ανθρωπο της εταιριας μου,οτι τα παιδια απο Ασπροπυργο εχουν λιγο πιο ισχυρο πτυχιο λογω του οτι ειναι πιο αυστηρα τα πραγματα εκει,αν και αυτο τεινει να εκλειψει....
mastropanagos
30-01-2009, 23:21
Κάποιος παραπάνω σου έγραψε πως αν είσαι καλός δε θα έχεις να ανησυχείς. Αστείο...
Εγω το εχω γραψει παραπανω και δεν το εγραψα τυχαια,το εγραψα αφου ειχα μιλησει με εναν αρχικαπετανιο πρωτα και μου εξηγησε πολλα ειδικα οσο αναφορα την οικονομικη κριση στα γκαζαδικα κυριως και επισης μου ειπε οτι η αγορα ζηταει ναυτικους γιατι δεν υπαρχουν στα τωρινα δεδομενα...Και μιλαω για εταιριες με "Ε" κεφαλαιο.......
Kapetanissa
31-01-2009, 00:17
Αγαπητέ Μαστροπανάγο, λίγοι ή πολλοί σπουδαστές δεν έχει σημασία αν ο καθηγητής έχει κότσια. Κι αντίστοιχα, άμα είναι προβληματικός (είτε ελλιπείς γνώσεις είτε έλλειψη μεταδοτικότητας είτε βαριέται που ζει κλπ) προβληματικό θα τον βγάλει και το σπουδαστή, ακόμη και έναν μόνο να έχει.
Όσο για τον Ασπρόπυργο σου λέω ότι αυτή τη στιγμή ισχύει ακριβώς το ανάποδο. Είναι η καθαρή αλήθεια αυτό που έγραψα παραπάνω. Φεύγουν τα παιδιά για άλλες σχολές ακόμη και κάτοικοι Αθήνας για να μάθουν πέντε πράγματα για την αυριανή δουλειά τους. Μου το έλεγαν κι εμένα και δεν το πίστευα γιατί αλλιώς ήταν στα χρόνια μου.
http://educandus.forumotion.com/forum-f7/topic-t540.htm
Για το άλλο που έγραψες μετά, κατ' αρχάς δεν το είπα για να σε διαψεύσω. Από πείρα μιλάω. Λες ότι ρώτησες έναν αρχιπλοίαρχο. Κι εγώ θα σου απαντήσω με αυτό:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100082_22/01/2009_300287
Ούτε που μπορούμε να διανοηθούμε το πού θα βγάλει η οικονομική κρίση. Και πόσες εταιρείες με Ε κεφαλαίο θα εξαφανιστούν από προσώπου γης και θάλασσας...
Έχοντας λοιπόν και τη δική μου εμπειρία από το '82 (αλλά και των αντρών συναδέλφων) ξέρω να πω ένα πράγμα στα νέα παιδιά. Να αποκτούν όσο περισσότερα εφόδια γίνεται. Για να μπορούν όταν χρειαστεί να βγάλουν το ψωμί τους και στη στεριά. Έτσι κι αλλιώς και πάλι από πείρα θα μιλήσω οι πραγματικά καλοί ναυτίλοι κάποια στιγμή μετακομίζουν στη στεριά. Είτε ως αρχιπλοίαρχοι είτε και ως στελέχη σε άλλες θέσεις. Πχ. ο κάπταιν Ίμο... http://homepages.pathfinder.gr/marineman/Mitropoulos.html
Κι αυτό ακριβώς είδα να συμβαίνει και με τους δικούς μου συμφοιτητές. Όλοι κάποια στιγμή βγήκαν στη στεριά. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Εκείνοι όμως που είχαν φροντίσει να πάρουν τα μέτρα τους βρήκαν έξω να τους περιμένει θέση εργασίας αξιοζήλευτη. Οι άλλοι; Πιάσαν το τιμόνι του ταξί...
Όποιος λοιπόν ξεκινά τώρα σπουδές ας το βάλει αυτό σε μια γωνίτσα του μυαλού του. Η θάλασσα δεν είναι για πάντα. Να στρωθούν και να διαβάζουν και παράλληλα να αποκτούν και άλλες γνώσεις. Πχ γλώσσες, ναυτιλιακά, οικονομικά... Κι αν μπορούν ας κυνηγήσουν και κανένα μεταπτυχιακό. Όσο περισσότερα εφόδια μπορούν. Μη μένουν στο διπλωματάκι της σχολής. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες, η παγκόσμια αγορά έχει ήδη μεγάλο πρόβλημα, και επομένως και τα ναύλα θα περιοριστούν. Άρα και οι θέσεις εργασίας στα πλοία. Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι καράβια νεόχτιστα και υπερσύγχρονα σάπιζαν σε ράδες αναύλωτα. Άντε τώρα να μου πεις ότι θα νοιαστεί η εταιρεία να τα επανδρώσει με τους καλύτερους αξιωματικούς... Γιατί; Για να κοιτάνε αν ξέσυρε η άγκυρα; Άσε που αν είσαι καλός και βρεθείς σε τέτοια θέση, παίρνεις φόρα και χτυπάς το κεφάλι στο μπουλμέ.
Και παρακαλώ να δούμε και το άλλο που σου είπε ο αρχιπλοίαρχος. Γιατί δεν υπάρχουν πληρώματα; Και μια και εδώ μιλάμε για σχολές. Ξέρεις πόσοι σπουδαστές εγκαταλείπουν σήμερα; Πόσους έχει το πρώτο έτος και πόσους το τελευταίο; Η διαρροή είναι τεράστια. Γιατί;;;
Αν ήταν τα πράγματα ρόδινα, αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα που μυρίζεται ο haytek και με δεδομένη την τεράστια ανεργία της στεριάς, θα έσπευδαν όλοι στη θάλασσα. Γιατί δεν το κάνουν; Και γιατί συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο;
Kapetanissa
31-01-2009, 01:06
Κοίτα να δεις... Είχα καιρό να γράψω εδώ και όπως είπα παρασύρθηκα από το ερώτημα του haytek και ξαναπέρασα. Με τον παραπάνω διάλογο όμως αναγκάστηκα να γυρίσω στις πίσω σελίδες (και είναι αμέτρητες) γιατί κάτι θυμόμουν έστω και αμυδρά που δεν κόλλαγε...
Λοιπόν. Για δείτε τι εννοώ:
Οσο για το δευτερο δεν ισχυει,εχεις δει κανεναν απο τον Ασπροπυργο που ειναι πολλοι σπουδαστες μαζεμενοι να μην εχει βρει εταιρια???Οχι φυσικα... Και θα πω κατι που ισως και να το εχω ξαναπει και το εχω ακουσει απο ανθρωπο της εταιριας μου,οτι τα παιδια απο Ασπροπυργο εχουν λιγο πιο ισχυρο πτυχιο λογω του οτι ειναι πιο αυστηρα τα πραγματα εκει,αν και αυτο τεινει να εκλειψει....
Φτασαμε να το λεμε γιατι στον ασπροπυργο το διδακτικο προσωπικο να μιην χαρακτηρισω πως ειναι τη σημερον ημερα και πως συμπεριφερεται η διοικηση της σχολης,δεν νοιαζονται καθολου για τους σπουδαστες και ατομα που αξιζουν εκει μεσα τα χαντακωνουν χωρις λογο απλα οπως λενε και οι ιδιοι "ε δεν μπορουν να περασουν και ολοι,καποιους πρεπει να κοψουμε ακομα και αν εχουν γραψει"..απλα ΕΛΕΟΣ..
Η πρώτη παράθεση είναι από την εδώ σελίδα. Η άλλη από τη σελίδα 41 του παρόντος θέματος:
http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=264&page=41
Και στην ίδια σελίδα μπορεί κανείς να διαβάσει και το εξής:
Συμφωνω σε ολα οσα ειπες,αλλα απο τοτε εχουν αλλαξει πολλα μονο το κτιριο εχει μεινει ιδιο και οσο αναφορα το υπουργειο θα ελεγα οτι μπορει να ενδιαφερεται αλλα καποιοι αλλοι που ειναι μεσα στις σχολες δεν τους ενδιαφερει καθολου ουτε η ναυτικη παραδοση ουτε τιποτα απ'οσα ειπες,τους νοιαζει μονο πως να κοψουν κοσμο γιατι και οι ιδιοι το λενε οτι δεχονατι πιεσεις απο τη διοικηση να μην παιρνανε πολλους τη στιγμη που η ζητηση σε μηαχανικους και πλοιαρχους ειναι μεγαλη,ας ελπισουμε ομως να τα δουν τα πραγματα απο την κανονικη τους πλευρα και ας γινει ο ασπροπυργος ΣΧΟΛΗ επιτελους...
Να σε πληροφορησω οτι εχουν γινει αρκετες προσπαθειες απο τους σπουδαστες της σχολης μου αλλα δεν αλλαξε τιποτα..το μονο που αλλαξε ειναι ο νομος φετος για τα μαθηματα αλλα παλι ο ιδιος αριθμος ατομων θα μπαρκαρει,τοσους θελουν,τοσους θα περασουν..προσωπικα εγω θα ειχα μπαρκαρει τωρα εαν σε ενα γραπτο μου ειχε μπει αυτο που εγραψα,αλλα δεν μπηκε και ετσι παω για σεπτεμβρη..τα παραπονα πολλα απο ολους τους σπουδαστες αλλα λιγοι αυτοι που τα ακουνε..
Με δεδομένο ότι και τα τέσσερα αυτά σχόλια έχουν γραφτεί από τον ίδιο άνθρωπο, εγώ λέω πως δεν καταλαβαίνω... Σκαλίζοντας τις παλιές σελίδες είδα ότι είναι σπουδαστής τώρα στον Ασπρόπυργο. Προς στιγμή, έχοντας ξεχάσει ότι είχαμε συνομιλήσει και στο παρελθόν, σχημάτισα την εντύπωση ίσως από το ψευδώνυμο ότι είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια αντιφατική πληροφόρηση από τα ίδια τα παιδιά που βρίσκονται τώρα στις σχολές. Τελικά είναι ή δεν είναι καλή σχολή ο Ασπρόπυργος σήμερα; Μετράει στην αγορά εργασίας το χαρτί του ή όχι;
Και μπορεί εγώ να μην είμαι πια ναυτικός αλλά ο Ασπρόπυργος παραμένει σε θέση ζηλευτή στην καρδιά μου. Έμαθα πάρα πολλά εκεί και χρήσιμα για το επάγγελμα. Φυσικά δεν μπορώ να αμφισβητήσω τη γνώμη εκείνων που τώρα σπουδάζουν εκεί για το αν παραμένει ή όχι το ίδιο καλό το επίπεδο σπουδών όπως τότε. Αλλά να μη μας λένε άλλα τη μία φορά και άλλα την άλλη. Αφενός γιατί έτσι δημιουργούν σύγχυση στους νέους που θέλουν να σπουδάσουν εκεί και αφετέρου γιατί πληγώνουν εμάς τους παλιούς αποφοίτους κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι χάλασε η αγαπημένη μας σχολή.
mastropanagos
31-01-2009, 01:14
Τι σχεση εχουν οι σπουδαστες με το προσωπικο της σχολης????Εχω μιλησει ξεχωριστα για αυτα τα 2 και εχω πει αυτα που πρεπει να ξερουν οι νεοι που μπαινουν μεσα στη σχολη και να μην τους παραμυθιαζουν...Ο Ασπροπυργος δεν ειναι οπως ηταν 20 χρονια πριν,καμια σχεση με το σημερα οσο αναφορα το προσωπικο και τη ποιοτητα,δοξα το θεο εκει μεσα ειμαι και εχουν δει πολλα τα ματακια μου τα οποια τα εχω αναφερει κιολας....Και εγω μπηκα πρωτοετης εκει μεσα και ακουσα αυτα που μου ελεγαν αλλα υστερα καταλαβα...Και οπως ειπα και παραπανω ο Ασπροπυργος εχει ισχυρο χαρτι γιατι εχει αυστηρες καταστασεις ως προς τις βαθμολογησεις και στα "περασματα",αν και αυτο τεινει να εκλειψει ειπα...Προς τι ολες αυτες οι παραθεσεις????Ειμαστε εν ετοι 2009 και οχι δεκαετια του 80....
mastropanagos
31-01-2009, 01:18
Συγνωμη κιολας που ειπαμε την αληθεια και θελαμε να ανοιξουμε λιγο τα ματια των πρωτοετων σπουδαστων.....Αυτη ειναι η αληθεια για τον Ασπροπυργο εν ετοι 2009.....Και δυστυχως που ειναι ετσι....Και τονιζω,οτι υπαρχει διαφορα αναμεσα σπουδαστες και διοικηση.......Ειναι θεματα ξεχωριστα και τα ανεπτυξα ξεχωριστα....
Roger Rabbit
31-01-2009, 11:27
Πολύ φιλοσοφία έπεσε..
@@@ haytek,και βέβαια φίλε μου δε θα μείνεις στον Ασπρόπυργο!
Να προτιμήσεις Χαϊδάρι ή Αιγάλεω ή ακόμα και Πειραιά αλλά είναι λίγο πιο μακριά..
Για ρώτα στις σχολές που λές τι μάθημα γίνεται..
Τώρα για τις εταιρείες που λες ακόμα δε ξέρω καλά τα πράγματα αλλά δε νομίζω να ισχύει αυτό που λές..:cool:
navigation
31-01-2009, 12:50
[quote=mastropanagos;165928]Συγνωμη κιολας που ειπαμε την αληθεια και θελαμε να ανοιξουμε λιγο τα ματια των πρωτοετων σπουδαστων.....Αυτη ειναι η αληθεια για τον Ασπροπυργο εν ετοι 2009.....Και δυστυχως που ειναι ετσι....quote]
Όχι mastropanago...με όλο το συμπάθιο...όχι δεν είναι έτσι. Την αποψή σου λες και καλά κάνεις!
Σταματήστε όμως επιτέλους να πυροβολείτε τον Ασπρόπυργο..εντάξει φτάνει!
Όποιου του αρέσει διαβάζει και τελειώνει..είτε λέγετε Ασπρόπυργος...είτε λέγετε Κύμη...είτε Μηχανιώνα, και όλα τα άλλα περι..Διοίκησης,λαθρομεταναστών,πολύ ώρα στο λεοφορείο, που είναι πιο ευκολα τα μαθήματα για να περάσεις κτλ εγώ τα θεωρώ παιδιάστικα...Στην σχολή θα είσαι 4-5 χρόνια στην θάλασσα όμως για πάντα, και όσα μαθαίνεις εκεί μέσα (στα καράβια εννοώ) δεν τα μαθαίνεις σε οποιαδήποτε σχολή και να πας και όσα χρόνια και να κάτσεις!
Οπότε πιο σημαντικό είναι να καταλάβουν οι καινούργιοι συνάδερφοι ότι αυτό που πρέπει να ψάξουν είναι μια καλή Εταιρία (με ¨Ε¨ οπως λες)είτε Ακτοπλοϊα είτε Ωκεαοπλοϊα.
sailormoon
31-01-2009, 13:34
[quote=mastropanagos;165928]Συγνωμη κιολας που ειπαμε την αληθεια και θελαμε να ανοιξουμε λιγο τα ματια των πρωτοετων σπουδαστων.....Αυτη ειναι η αληθεια για τον Ασπροπυργο εν ετοι 2009.....Και δυστυχως που ειναι ετσι....quote]
Όχι mastropanago...με όλο το συμπάθιο...όχι δεν είναι έτσι. Την αποψή σου λες και καλά κάνεις!
Σταματήστε όμως επιτέλους να πυροβολείτε τον Ασπρόπυργο..εντάξει φτάνει!
Όποιου του αρέσει διαβάζει και τελειώνει..είτε λέγετε Ασπρόπυργος...είτε λέγετε Κύμη...είτε Μηχανιώνα, και όλα τα άλλα περι..Διοίκησης,λαθρομεταναστών,πολύ ώρα στο λεοφορείο, που είναι πιο ευκολα τα μαθήματα για να περάσεις κτλ εγώ τα θεωρώ παιδιάστικα...Στην σχολή θα είσαι 4-5 χρόνια στην θάλασσα όμως για πάντα, και όσα μαθαίνεις εκεί μέσα (στα καράβια εννοώ) δεν τα μαθαίνεις σε οποιαδήποτε σχολή και να πας και όσα χρόνια και να κάτσεις!
Οπότε πιο σημαντικό είναι να καταλάβουν οι καινούργιοι συνάδερφοι ότι αυτό που πρέπει να ψάξουν είναι μια καλή Εταιρία (με ¨Ε¨ οπως λες)είτε Ακτοπλοϊα είτε Ωκεαοπλοϊα.
Ετσι ακριβως...Το σχολειο ειναι το βαπορι....και οχι ο Ασπροπυργος και οι αλλες σχολες...Μαθαινουμε καθαρα θεωρητικα πραγματικα μονο για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις τα οποια τα μισα πανε για πεταμα και τα αλλα μισα τα χρησιμοοποιεις...
Roger Rabbit
31-01-2009, 13:37
Ετσι ακριβως...Το σχολειο ειναι το βαπορι....και οχι ο Ασπροπυργος και οι αλλες σχολες...Μαθαινουμε καθαρα θεωρητικα πραγματικα μονο για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις τα οποια τα μισα πανε για πεταμα και τα αλλα μισα τα χρησιμοοποιεις...
Θα μπορούσες να το αναλύσεις λίγο αυτό;
Τι εννοείς;
Kapetanissa
31-01-2009, 13:41
Κατ' αρχάς αγαπητέ Μαστροπανάγο, όταν μετέχουμε σε ένα δημόσιο διάλογο πρέπει να αναμένουμε και κριτική σε όσα λέμε.
Κατά δεύτερο ελληνικά γνωρίζω: Δε μίλαγες τότε μόνο για τη διοίκηση αλλά και για το διδακτικό προσωπικό. Και στο διδακτικό προσωπικό φόρτωνες πως έγραψες αλλά σε έκοψαν προσθέτοντας ότι έτσι ρυθμίζουν πόσοι θα βγουν από τη σχολή και μάλιστα κατ' εντολή της διοίκησης.
Αυτή την εντολή να πω την αλήθεια δεν πολυκατάλαβα πώς την εξηγείς. Με όσα γράφεις τουλάχιστον προκύπτει ότι το μεν υπουργείο ενδιαφέρεται να λειτουργεί καλά η σχολή (πολύ ευχάριστο αυτό) αλλά η διοίκηση της σχολής κάνει άλλα και επεμβαίνει στο έργο του διδακτικού προσωπικού. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο που περιγράφεις, είναι σαφώς παράνομο και πολύ σοβαρό. Καθώς από όσα εσύ και πάλι γράφεις υπάρχει ζήτηση στην αγορά εργασίας για δοκίμους, αλλά η σχολή σου φρενάρει την έξοδο σπουδαστών αδικώντας τους στα γραπτά τους.
Κατά τη γνώμη σου επίσης, που τη στηρίζεις και σε όσα σου είπε ΕΝΑΣ αρχιπλοίαρχος, αυτό το καθεστώς του Ασπροπύργου είναι γνωστό στις εταιρείες, η αυστηρότητα εννοώ στις εξετάσεις, και γι' αυτό προτιμούν τους αποφοίτους του. Αυτά δεν υποστηρίζεις; Αν και στο παρελθόν ζήταγες έλεος γιατί έτσι αδικούνται άτομα που αξίζουν. Τους χαντακώνουν, έτσι έγραφες επί λέξει.
Ο μόνος λοιπόν λόγος που παρέθεσα τα παλιά σου μηνύματα είναι για να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς εννοείς. Όχι για να αμφισβητήσω αυτά που λες, και το τόνισα αυτό παραπάνω, αλλά γιατί είναι αντιφατικά όσα αναφέρεις. Σε παρακαλώ λοιπόν να μην αρπάζεσαι - η αλήθεια είναι το μόνο ζητούμενο από όλους μας.
Από κει και πέρα. Το ότι είσαι τώρα στη σχολή σπουδαστής δε σου δίνει το δικαίωμα να αυτοπροβάλλεσαι ως ο μόνος κάτοχος της αλήθειας. Μπορεί να έχουν περάσει ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ σχεδόν (από το 1980 ως το 2009 είναι 29 χρόνια, όχι 20) από τότε που αποφοίτησα εγώ αλλά αυτό δε σημαίνει πως η εμπειρία της δικής μου γενιάς είναι άχρηστη στα νέα παιδιά που θέλουν τώρα να μπουν στις σχολές. Μάλλον το αντίθετο ισχύει... Εσύ μεν ξέρεις καλύτερα από μας τι αντιμετωπίζεις τώρα μέσα στη σχολή, εμείς, οι παλιοί, ξέρουμε και τι ακολουθεί μετά το πέρας των σπουδών. Χρειάζεται επομένως η σύνθεση των απόψεων ώστε να βρεθεί η αλήθεια. Όχι η αντιπαράθεση. Ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση για αντιπαράθεση.
Σ' αυτή τη βάση θα πω ξανά ότι προσωπικά δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα με τις σπουδές μου στη σχολή. Αν και σε πολλά μαθήματα είχαμε καθηγητές του ΚΕΣΕΝ αφού η σχολή μας στεγαζόταν εκεί. Διευθυντής σπουδών ήταν ο καπετάν Λεωνίδας Γαβαλάς, που είχε διευθύνει πριν επί σειρά ετών και τη σχολή της Ύδρας κι έπειτα μετατέθηκε στη Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείου, ένα δηλαδή από τα καλύτερα στελέχη της ναυτικής εκπαίδευσης, και ήταν αυτός που μας δίδασκε το μάθημα της Ναυτιλίας αλλά και φρόντιζε να παίρνουμε άριστες γνώσεις σε όλα τα μαθήματα. Και σου ξαναλέω, αν και ήταν "υψηλών προδιαγραφών" η σχολή μας (λόγια του ίδιου του κ. Γαβαλά σε πρόσφατη συνάντηση (http://www.youtube.com/watch?v=gGtbmfc6bjY&eurl=http://educandus.forumotion.com/portal.htm?pid=10&sid=2f4103a0b16e77ec31f7e3299ab9b701) που είχαμε μαζί του) προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όχι μόνο ποτέ δε με έκοψαν αλλά αντίθετα είχα πάρει και το βραβείο των Ναυτικών Προσόντων για τις επιδόσεις μου στα μαθήματα. Δεν το λέω αυτό για να παινευτώ, μόνο ως στοιχείο που αποδεικνύει ότι και ο καλός σπουδαστής και από σχολή με υψηλών προδιαγραφών σπουδές, όταν η ναυτιλία περνάει κρίση μπορεί να καταλήξει άνεργος. Είναι και αυτό ένα ψήγμα της αλήθειας που αναζητούμε σε τούτη τη θεματική ενότητα και μην το παραβλέπεις.
Λάβε επίσης υπόψη ότι δε μιλώ μόνο για την προσωπική μου περίπτωση. Συνυπολογίζω και όσα είδα να συμβαίνουν και στους άλλους συμφοιτητές μου, τόσο στα κορίτσια της δικής μου σχολής (ΑΔΣΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ) όσο και στα αγόρια που φοιτούσαν τότε στον ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο φίλος καπετάν Δ. Σπουδαστής κι αυτός τότε με υψηλές βαθμολογίες και βαθμοφόρος επίσης. Έμεινε λίγα χρόνια στα καράβια και έπειτα σπούδασε ναυτιλιακά στο Λονδίνο. Σήμερα είναι αρχιπλοίαρχος σε μία από τις πιο εύρωστες ναυτιλιακές εταιρείες και έχει καταφέρει να είναι και μέτοχος σε πλοία. Άλλοι πάλι (και άλλες) στράφηκαν στο λιμενικό και έχουν επίσης διαπρέψει φτάνοντας σε υψηλές θέσεις. Άλλοι (και άλλες πάντα...) ακολούθησαν τη ναυτική εκπαίδευση. Πχ η καπετάν Β. που σήμερα διδάσκει στα Σωστικά στον Ασπρόπυργο. Κι άλλοι πάλι συνεχίσαμε σπουδές και περάσαμε σε άλλους τομείς, επιφανειακά ίσως άσχετους με τη ναυτιλία, αλλά πιστεύω πως ο καθένας μας αξιοποίησε τόσο όσα πήρε από τη σχολή Εμπ. Ναυτικού όσο και την πείρα από τα καράβια. Πχ μιλώντας για μένα έχω αναφέρει και σε προηγούμενες σελίδες πως η διπλή μου ιδιότητα (ανθυποπλοίαρχος - δασκάλα) στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια μέσω της HELMEPA για καθαρότερες θάλασσες και ακτές αλλά και για προβολή του ρόλου της ελληνικής ναυτιλίας στα νέα γενιά.
Από κει και πέρα υπάρχουν και τα αρνητικά παραδείγματα. Εκείνων που με το ζόρι πέρναγαν τα μαθήματα και δε φρόντισαν να πάρουν άλλα εφόδια μετά. Κατέληξαν σε επαγγέλματα κατώτερα και εκείνων που κάνει ένας απόφοιτος Λυκείου. Ή και το παράδειγμα εκείνων που δεν άντεξαν τη θάλασσα και την εγκατέλειψαν από αδυναμία να προσαρμοστούν στις συνθήκες της. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση τζάμπα τα χρόνια σπουδών...
Μην τα περιφρονείτε λοιπόν όλα αυτά που σας λέμε εμείς οι παλιοί. Δεν τα λέμε για να παραστήσουμε τον έξυπνο ούτε για να έρθουμε σε αντιπαράθεση μαζί σας. Να βοηθήσουμε και μόνο θέλουμε. Να σας δείξουμε τι σας περιμένει και παρακάτω, όταν βγείτε από τη σχολή. Πρέπει να τα ξέρετε για να σχεδιάσετε από τώρα σωστά τα βήματά σας. Δεν είναι να λέμε πως η αυστηρότητα και μόνο μιας σχολής μετράει. Τίποτε δεν αποδεικνύει αυτό αν το πραγματικό επίπεδο γνώσεων που δίνει στους σπουδαστές δεν είναι εφάμιλλο των απαιτήσεων αργότερα στη δουλειά. Είτε είναι λοιπόν αυστηρός ο Ασπρόπυργος σήμερα είτε όχι, το σημαντικό είναι αν προσφέρει υψηλό επίπεδο σπουδών. Το ίδιο και όποια άλλη σχολή Ε.Ν:
Κατέχουν οι καθηγητές το αντικείμενο που διδάσκουν;
Έχει (και αξιοποιεί) τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη διδασκαλία;
Γίνεται πρακτική εξάσκηση ώστε η θεωρία να μετατρέπεται σε πείρα;
Είναι το αναλυτικό πρόγραμμα αντίστοιχο των σημερινών απαιτήσεων του επαγγέλματος;
Έχουν πρόσβαση οι σπουδαστές σε βιβλιοθήκες και άλλες πηγές πληροφόρησης και γνώσης;
mastropanagos
31-01-2009, 13:54
Επειδη ανοιξε πολυ το θεμα και καποια πραγματα δεν πρεπει να υποθουν εδω,τα υπολοιπα σε pm για να καταλαβετε μερικοι τι εννοω......
mastropanagos
31-01-2009, 14:03
Κατ' αρχάς αγαπητέ Μαστροπανάγο, όταν μετέχουμε σε ένα δημόσιο διάλογο πρέπει να αναμένουμε και κριτική σε όσα λέμε.
Γραφεις,γραφεις και ξαναγραφεις ολοκληρη εκθεση χωρις να λες κατι ουσιαστικο και στο τελος δεν καταληγεις πουθενα....Εισαι η μονη που δεν εχεις καταλαβει τα μηνυματα μου και νομιζεις οτι πεφτω δε αντιφασεις,οποιος δεν καταλαβαινει δεν ασχολειται.....Και κατι αλλο που ξαναλεω οτι σημερα εχουμε 2009 και οχι 1980 και οτι οσοι ειναι απ'εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερουν......Και εγω οπως σου ειπα μιλησα με αρχικαπετανιο για αυτο το θεμα οχι με καποιον που ειχε φτασει μεχρι ανθυποπλοιαρχος,και μου ειπε οτι το χαρτι του Ασπροπυργου ειναι λιγο πιο δυνατο αν και αυτο τεινει να εκλειψει,μαθε να διαβαζεις και μην τα φερνεις ολα γυρω γυρω για να κανεις ντορο....Αντε να σοβαρευτουμε λιγο....
mastrokostas
31-01-2009, 15:47
Θα σας παρακαλούσα να ρίξουμε λίγο τους τόνους . Δεν χρειάζεται να χαλάμε τις καρδιές μας επειδή κάποιος έχει διαφορετική άποψη !
mastropanagos
31-01-2009, 16:00
Απο τη πλευρα μου δεν υπηρξε κατι ουτε προκειται να υπαρξει,και δεν ξεκινησα και κατι αλλωστε.....Απλα ας ξεχωρισουμε το χθες το σημερα και το αυριο και να παμε παρακατω.....Καλο απογευμα....:D
Roger Rabbit
31-01-2009, 16:41
Θα σας παρακαλούσα να ρίξουμε λίγο τους τόνους.
Διατηρείται το πάθος στη συζήτηση έτσι!:D
Kapetanissa
31-01-2009, 17:02
Μαστοπανάγο,
Ειλικρινά θέλω να καταλάβω τι εννοείς. Και διάβασα και τα προσωπικά μηνύματα που έστειλες. Αλλά από τη στιγμή που άρχισε ένας δημόσιος διάλογος, δεν μπορεί να τον διακόπτουμε χωρίς να εξηγούμε τι εννοούμε ακριβώς και να το γυρίζουμε σε ατομική κουβεντούλα. Ας παραθέσουμε ο καθένας τα δικά του επιχειρήματα αν βέβαια ενδιαφέρει η αναζήτηση της αλήθειας και όχι μόνο ο διάλογος για το διάλογο.
Θα συμπληρώσω λοιπόν και με βάση όσα ήδη ειπώθηκαν ότι κι εγώ στη δουλειά μου θεωρούμαι (και είμαι) αυστηρή ως εκπαιδευτικός. Αυτό ακριβώς πιστεύω και αυτό κάνω. Δεν είμαι εκεί για αγκαλίτσες και φιλάκια. Αν και η ηλικία των δικών μου σπουδαστών (6 στα 7... πρώτη δημοτικού) τα χρειάζεται και αυτά. Άλλο όμως το αυστηρός δάσκαλος και άλλο το αυταρχικός. Αυστηρός σημαίνει πως πρώτα πρώτα είμαι αυστηρή με μένα την ίδια. Φροντίζω συνεχώς να επιμορφώνομαι και με ελέγχω αυστηρά αν κάνω καλά τη δουλειά μου. Το ίδιο αυστηρά απαιτώ να κάνουν και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι στο έργο της αγωγής. Το ίδιο ως πολίτης περιμένω να κάνουν και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί στις ΑΕΝ. Όχι να φέρονται αυταρχικά και να κόβουν τους άξιους γιατί δέχονται πιέσεις όπως λέτε οι σπουδαστές εδώ, αν και προσωπικά διατηρώ πάντα επιφυλάξεις όταν δεν ακούγεται και η άλλη πλευρά τι υποστηρίζει. ("Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσης".
Διαβάζοντας στο μεταξύ και το μέιλ που ήρθε με την επόμενη τοποθέτησή σου, και την απαίτησή σου να μιλήσουμε σοβαρά (αυτό κάνω διαρκώς... αν διάβαζες προσεκτικότερα τις "εκθέσεις" μου θα το καταλάβαινες) σου επισημαίνω ότι εγώ δε ρώτησα μόνο έναν αρχιπλοίαρχο... Η δική μου σειρά και οι φίλοι μου είναι σήμερα όλοι σε υψηλά πόστα της ναυτιλίας. Και σε όλο το φάσμα της. Και προσωπικά μετέχω σε μία παράπλευρη δράση της ναυτιλίας εδώ και πολλά χρόνια που μου δίνει τη δυνατότητα να έρχομαι σε άμεση επαφή με τους ιθύνοντες του χώρου.
Απέξω απ' το χορό; Δεν είναι μόνο αγένεια αυτό που λες απευθυνόμενος σε άνθρωπο που έχει δίπλωμα που εσύ ακόμη το κυνηγάς, και τα διπλά σου και παραπάνω χρόνια, αλλά και απόδειξη άγνοιας εκ μέρους σου της σχέσης που έχει ένας δάσκαλος με όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Από τα δικά μας "χεράκια" περνάνε πρώτα εκείνοι που αύριο θα καθίσουν στα έδρανα του Ασπροπύργου και όποιας άλλης ΑΕΝ. Μας ενδιαφέρει λοιπόν οι κόποι μας να πιάνουν τόπο. Αλλά και να γνωρίζουμε τι συμβαίνει εκεί για να καθοδηγούμε σωστά τους σημερινούς μας μαθητές στον ευαίσθητο τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού. Ένα αυτό...
Και δεύτερο. Ως μέλος της HELMEPA ενδιαφέρομαι άμεσα για την εκπαίδευση των μελλοντικών αξιωματικών των πλοίων. Καθώς μάλιστα σε λίγες μέρες (20 Φεβρουαρίου ώρα 12 στο ξενοδοχείο AthenaumIntercontinental.) θα είμαι και ομιλήτρια στην επετειακή εκδήλωση για τα 15 χρόνια της HELMEPA JUNIOR (http://www.helmepajunior.gr/dnews2.php?article_id=216), σκοπεύω ακριβώς σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης να αναφερθώ. Δεν ξέρω αν ο δικός σου αρχιπλοίαρχος θα είναι παρών στην εκδήλωση, σε ενημερώνω πάντως ότι θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι από όλο το φάσμα της ναυτιλίας. Από ΥΕΝ μέχρι και εκπρόσωποι της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Αυτά λοιπόν που θα πω και που εσύ τα βρίσκεις ως μη σοβαρά, θα τα ακούσουν απευθείας εκείνοι που καθορίζουν τη ναυτική εκπαίδευση όχι μόνο του Ασπροπύργου αλλά όλης της χώρας. Θα τα ακούσουν και θέλουν να τα ακούσουν ακριβώς γιατί έχω τη διπλή ιδιότητα και της ανθυποπλοιάρχου και της δασκάλας. Γι' αυτό ακριβώς μου πρότειναν να μιλήσω και γι΄αυτό ακριβώς δε με θεωρούν ως απέξω από το χορό. Ήταν μεγάλη αγένεια και δείγμα τρομακτικής άγνοιας αυτό που μου προσήψες.
Εμένα πάντως η δική σου άποψη εξακολουθεί να με ενδιαφέρει. Όπως και όλων των άλλων σπουδαστών. Και θα τη λάβω σοβαρά υπόψη στη διαμόρφωση της άποψης που θα καταθέσω. Αρκεί βεβαίως και να την τεκμηριώσετε. Δε θα πάω εκεί να τους αναμεταδώσω τι διάβασα δεξιά και αριστερά στο διαδίκτυο. Ούτε να αναπαράγω αστήρικτες κατηγορίες κατά του Ασπροπύργου. Με ενδιαφέρει η αλήθεια που λες ότι κομίζεις αλλά να αποδεικνύεται κιόλας. Αλλιώς όχι μόνο αλήθεια δε θεωρείται αλλά συκοφαντία. Κάτι που επίσης με ενδιαφέρει να ξεκαθαριστεί και όχι να πλανάται ως υποψία. Και δεν ξέρω τι εσύ θεωρείς σοβαρό και τι όχι, αλλά το να κατηγορείς τη σχολή σου δημόσια και με όσα στοιχεία ανέφερες, είναι πολύ σοβαρό. Πλήττεται και το κύρος της σχολής και των καθηγητών της και της διοίκησης αλλά και του πτυχίου που παίρνουν από κει εκατοντάδες παιδιά.
Δε σε αμφισβητώ. Μόνο επιμένω να αποδείξεις με επιχειρήματα την άποψή σου. Κι αν είναι αλήθεια να ψάξουμε όλοι μαζί τρόπους να αλλάξει η κατάσταση. Μας ενδιαφέρει όλους! Η ναυτιλία είναι ο στυλοβάτης της οικονομίας μας. Κανείς δεν είναι επομένως απ' έξω απ' το χορό της ναυτιλίας σε τούτη τη χώρα που έχει ταυτιστεί με τη θάλασσα. Το καλό και το συμφέρον της ναυτιλίας είναι καλό και συμφέρον για όλο το λαό μας. Και είναι πραγματικά κρίμα αντίθετη άποψη να εκφέρει ένας σπουδαστής ΑΕΝ. Αυτό δε χρώσταγε η σχολή να στο μάθει, μόνος σου θα έπρεπε να έχεις συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ναυτιλία. Και τι ελληνική ναυτιλία. Ποια παράδοση χιλιετιών συνεχίζει ο κάθε νέος που διαλέγει αυτό το επάγγελμα. Και πως στα ταξίδια του δε θα μεταφέρει μόνο εμπορεύματα υλικά αλλά και θα είναι φορέας ο ίδιος της ναυτικής παράδοσης πρώτα και του πολιτισμού γενικότερα της πατρίδας μας.
Και σ' αυτό τον πολιτισμό ο σεβασμός προς τους πρεσβύτερους είναι βασικό συστατικό. Όχι η δουλοπρέπεια. Ο σεβασμός. Βασικό συστατικό και προϋπόθεση και για έναν αξιωματικό. Δεν το λέω μόνο για τον απαξιωτικό τρόπο που μίλησες για μένα, αλλά και για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησες σε βάρος των καθηγητών σου και της διοίκησης της σχολής σου. Ακόμη και αν έχεις τα δίκια σου που διαμαρτύρεσαι. Δε συνάδει με το ήθος ενός αυριανού αξιωματικού αυτός ο τρόπος φέρεσθαι. Αύριο το ίδιο θα κάνεις με τον καπετάνιο στο καράβι και με την εταιρεία. Έτσι ελπίζεις να σταδιοδρομήσεις στα καράβια; Και τονίζω και πάλι ότι μιλάω για σεβασμό όχι για δουλοπρέπεια. Για ευγένεια και όχι για την τακτική του αυλοκόλακα. Θα έρθουν και στιγμές που θα αδικηθείς και τότε θα πρέπει να διεκδικήσεις το δίκιο σου, με ήθος όμως και εντιμότητα. Γιατί στη δική μας γλώσσα και από το δικό μας πολιτισμό γεννήθηκε το: ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Και κάτι τελευταίο. Λαμβάνοντας υπόψη και το τελευταίο σου προσωπικό μήνυμα. Αλλά και όσα παραπάνω ανέφερα που πιθανόν να παρεξηγηθούν... Δεν υποτιμώ καθόλου και την ΤΟΛΜΗ. Και τότε στη σχολή, πριν τριάντα χρόνια, και τώρα στη δουλειά μου. Όταν κάτι βλέπω να είναι στραβό και άδικο πρώτη θα σηκώσω μπαϊράκι. Γι' αυτό σε παρακαλώ να τα λάβεις υπόψη όσα είπα. Ακριβώς γιατί στα λέει ένας άνθρωπος που στιγμή δε σταμάτησε να διεκδικεί το καλύτερο. Και είδε και κατάλαβε πως δεν είναι μόνο λόγια η ΑΡΕΤΗ... Είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλουμε πραγματικά το καλύτερο. Αλλιώς καταλήγουμε σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις. Αν λοιπόν ισχύουν τα φοβερά που έγραψες, συνέχισε να πολεμάς. Κι εγώ μαζί σου. Δε μιλάς με κάποια έξω από το χορό. Όμως η διαφορά ηλικίας και οι πολλοί χοροί με έμαθαν πως ο χορός για να είναι χορός ακολουθεί το μέτρο και το ρυθμό. Αλλιώς χορός δεν είναι αλλά ποδοβολητό και κλοτσοπατινάδα.
mastropanagos
31-01-2009, 17:11
Αντε παλι ολοκληρη εκθεση για ενα και μονο πραγμα....Απ'εξω απο το χορο που λεγεται Ακαδημια Εμπορικου Ναυτικου εννοω,οχι απο ττη ναυτιλια...οκ???Και εισαι εντελως εκτος θεματος εδω,το θεμα λεγεται Εκπαιδευση-ΣΧΟΛΕΣ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ(συνθηκες/πληροφοριες),ανοιξε ενα θεμα με προσωπικη σου βιογραφια και να λεγεται ΑΔΣΕΝ Πλοιαρχων 1980 και γραψε οτι θες εκει....Εφοσον δεν ανηκεις εκει πλεον ασε να μιλησουν αυτοι που ειναι μεσα τωρα και ξερουν καλα τι τους γινεται και οχι πριν 29 χρονια που πραγματικα ηταν σχολη με τα ολα της.....Εγινα κατανοητος???Ευχαριστω.....Ληγει ο διαλογος,αν αυτο λεγεται διαλογος....
mastropanagos
31-01-2009, 17:15
Αρκεί βεβαίως και να την τεκμηριώσετε.
Να φερω βιντεο μαγνητοσκοπημενα απο τη σχολη για να στο τεκμηριωσω????Να το παιξουμε και λιγο Τριανταφυλλοπουλος.....
mastropanagos
31-01-2009, 17:21
Kapetanissa αυτο ειναι το πιο σωστο που εγραψε ο φιλος παραπανω και το εγραψε με 2-3 σειρες,γιατι τα πολλα λογια ειναι φτωχια,ας μεινουμε σε αυτο......Ευχαριστω.....
Kapetanissa
31-01-2009, 17:36
Να φερω βιντεο μαγνητοσκοπημενα απο τη σχολη για να στο τεκμηριωσω????Να το παιξουμε και λιγο Τριανταφυλλοπουλος.....
Αυτό είναι το σοβαρό που εννοούσες;
Όσο για το θέμα της ενότητας δε νομίζω να αναφέρει πουθενά ότι αφορά μόνο όσους βρίσκονται τώρα στις σχολές. Κράτα από όσα παραπάνω σου έγραψα και που προφανώς δε διάβασες ότι αφορά και όλους τους άλλους και ειδικά όσους εμπλεκόμαστε σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης. Οι συνθήκες εκπαίδευσης εκείνων που αύριο θα ανέβουν στις γέφυρες ή θα κατέβουν στα μηχανοστάσια των πλοίων. Δεν μας ενδιαφέρει όμως καθόλου ο κούφιος καταγγελτικός λόγος που ανέφερες ως παράδειγμα. Η ουσία και μόνο και αυτό στα πλαίσια της επιθυμίας να βοηθήσουμε να αλλάξει το κλίμα που καταγγέλλεις. Εκτός αν τα γράφεις για να τα γράψεις και δε σε ενδιαφέρει να σας βοηθήσουν άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν.
mastropanagos
31-01-2009, 17:44
Αυτό είναι το σοβαρό που εννοούσες;
Όσο για το θέμα της ενότητας δε νομίζω να αναφέρει πουθενά ότι αφορά μόνο όσους βρίσκονται τώρα στις σχολές. Κράτα από όσα παραπάνω σου έγραψα και που προφανώς δε διάβασες ότι αφορά και όλους τους άλλους και ειδικά όσους εμπλεκόμαστε σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης. Οι συνθήκες εκπαίδευσης εκείνων που αύριο θα ανέβουν στις γέφυρες ή θα κατέβουν στα μηχανοστάσια των πλοίων. Δεν μας ενδιαφέρει όμως καθόλου ο κούφιος καταγγελτικός λόγος που ανέφερες ως παράδειγμα. Η ουσία και μόνο και αυτό στα πλαίσια της επιθυμίας να βοηθήσουμε να αλλάξει το κλίμα που καταγγέλλεις. Εκτός αν τα γράφεις για να τα γράψεις και δε σε ενδιαφέρει να σας βοηθήσουν άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν.
Δεν το ειπα στα σοβαρα βεβαια,αλλα αστειευομουν.....Και εννοειται οτι δεν τα γραφω μονο για να τα γραψω και εννοειται οτι θελω να υπαρξει μια λυση γιατι και εγω μεσα στη σχολη ειμαι και ενδιαφερομαι παρα πολυ....Ειπα παραπανω οτι εισαι εκτος θεματος με ολα αυτα που εχει γραψει γιατι ο τιτλος του θεματος τα λεει ολα...ΣΥΝΘΗΚΕΣ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,για τις ΑΕΝ παντα,αυτες ομως δεν ειναι λογικο να διατυπωθουν απο αυτους που ειναι μεσα στις σχολες τωρα???
syrianaki
01-02-2009, 12:51
θα μπορουσατε να μου πητε πια σχολη ειναι καλητερη γαι να ξερω σε πια θα παω:confused:
Roger Rabbit
01-02-2009, 13:00
θα μπορουσατε να μου πητε πια σχολη ειναι καλητερη γαι να ξερω σε πια θα παω:confused:
http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=264 :p
Roger Rabbit
02-02-2009, 20:02
Μηνιγγίτιδα στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κεφαλονιάς
2 Φεβρουαρίου 2009, 19:30
Με συμπτώματα μηνιγγίτιδας νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, 19χρονος πρωτοετής σπουδαστής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κεφαλονιάς.
Το περιστατικό έθεσε σε «συναγερμό» τη διοίκηση της σχολής, με αποτέλεσμα να χορηγηθεί επειγόντως φαρμακευτική αγωγή στους υπόλοιπους 30 σπουδαστές.
Στην Ακαδημία μεταβαίνει ιατρός-αξιωματικός του Λιμενικού, ενώ έλεγχο διενήργησαν και επόπτες της Δημόσιας Υγείας, που ενημέρωσαν όλους τους σπουδαστές.
www.zougla.gr
navigation
07-02-2009, 19:30
Την Δευτέρα λοιπόν ξεκινάει η εξεταστική Φεβρουαρίου για Πλοίαρχους και Μηχανικούς! Ας ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά να γράψουν καλά και να μην έχουν αγχος!
Kapetanissa
07-02-2009, 19:49
Από όσο γνωρίζω στην Κύμη τουλάχιστον έχει ήδη αρχίσει η εξεταστική. Και μάλιστα οι σπουδαστές λένε πως στα Μαθηματικά ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ μεγάλος. (ή δεν τα διάβασαν όσο έπρεπε... - για να μην εκφράζουμε γνώμη χωρίς να ξέρουμε τι λένε και οι καθηγητές)
captainmitsi
07-02-2009, 21:05
ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΕΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ 871 ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ.ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΙΝΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟ?ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΣΧΟΛΗ?ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.ΓΙΑΤΙ Η ΣΧΟΛΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΜΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΜΕ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ?ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΟΚΙΜΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΠΙΚΟΥΡΑΚΙΑ Η ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ?ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?Η ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ?ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ?ΠΟΣΕΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ?ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Kapetanissa
07-02-2009, 21:55
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ?ΠΟΣΕΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ?ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξαναπέστο αυτό κάπταιν Μίτσι... Αλλά ποιος θα σε ακούσει; Θυμάμαι το ίδιο να τους ρωτάμε πριν από δεκαετίες και τα αυτιά κανενός δεν ίδρωσαν.
Κι αν εσάς μόνο σας δέχονταν, εμάς τότε είχαν κάνει ολόκληρη εκστρατεία να μας πείσουν να πάμε στις σχολές ΕΝ. Μέχρι σίριαλ στην τηλεόραση έπαιζαν εκείνο το καλοκαίρι που πρωτοδέχτηκαν γυναίκες στις δημόσιες σχολές με πρωταγωνίστρια γυναίκα ανθυποπλοίαρχο. Πήγαμε, και όχι από τη διαφήμιση, σπάσαμε το κεφάλι μας να την τελειώσουμε, και όλοι οι μεγάλοι μεγάλοι χτύπαγαν παλαμάκια για την απόφασή μας να σπουδάσουμε στην Εμποροπλοιάρχων... νααααααα οι συνεντεύξεις σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοράσεις... Κάποτε μάλιστα είδα έκπληκτη τον εαυτό μου και σε ταινία που είχε αληθινά πλάνα από την ορκωμοσία των πρώτων στρατιωτίνων - μια και είχαν τη φαεινή ιδέα στη σχολή να στείλουν τρεις από μας ως τιμητική αντιπροσωπεία... βλέπεις οι στολές μας είχαν σχεδιαστεί από τον ίδιο σχεδιαστή που έφτιαξε και τις στολές για τις στρατιωτίνες. Όλη η Ελλάδα τότε πανηγύριζε το νέο ρόλο της γυναίκας.
Κι έπειτα σπάσαμε τα χέρια και τις μέσες μας στα καράβια για να μην πει κανείς ότι δεν κάναμε για τη δουλειά, κι όταν η ναυτιλία βρέθηκε σε κρίση μας πέταξαν σαν ξεζουμισμένες λεμονόκουπες.
Και το θέμα δεν είναι απλά ιστορική αναδρομή στο τότε αλλά πως και τότε και τώρα τρέχουν οι νέοι άνθρωποι γεμάτοι όνειρα στις σχολές ΕΝ και όπως μου έγραφε απόψε μια νέα καπετάνισσα που σπουδάζει σε μια από τις ΑΕΝ βρίσκονται εκεί κάποιοι ειδικοί να καταστρέφουν όνειρα. 40 άτομα μου είπε ότι είναι το έτος της, αλλά προχτές στη Ναυτιλία έδιναν 115. Μπορείτε να καταλάβετε το γιατί; Κομμένοι και ξανακομμένοι και ξανακομμένοι στο μάθημα... Μα εγώ ξέρω πως όταν τόσο μεγάλη αποτυχία υπάρχει σε μια σχολή δε φταίνε μόνο οι σπουδαστές. Εκτός αν δεχτούμε ότι οι σπουδαστές των ΑΕΝ ανήκουν ομαδικά στα χαμηλής νοημοσύνης άτομα του πληθυσμού. Ή πως όλοι τους είναι φυγόπονοι, αδιάφοροι και δε μελετούν... Πώς μπήκαν τότε στις σχολές; Πώς τους δέχτηκαν; Γιατί;;;
captainmitsi
08-02-2009, 09:42
ΤΟ 2002 ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ.ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΠΗΡΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ.ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕ 4,5,6,7 ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ.ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟ 10 ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ.ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΡΚΟ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΡΑΒΙ.ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΝ 18ΑΡΗ(ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ) Η ΤΟΝ 27ΑΡΗ(ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ)?ΤΟ 2007 ΔΙΝΑΜΕ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΟΛΑ.ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ.ΟΤΑΝ ΔΩΣΑΝΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ.ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ.ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΤΑ.ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
Kapetanissa
08-02-2009, 14:30
ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΤΑ.ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
Σίγουρα δε φταίει πάντα μόνο ένας παράγοντας όταν κάτι δεν πάει καλά. Και σε όλες επίσης τις σχολές υπάρχει χάσμα ανάμεσα στη θεωρία και στην πράξη. Το θέμα είναι να λειτουργούν δικλείδες ασφαλείας που να εντοπίζουν όσο πιο σύντομα γίνεται τις δυσλειτουργίες και παράλληλα να υπάρχουν θεσμοθετημένοι φορείς που να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν.
Για τις ΑΕΝ όμως (και τις ΑΔΣΕΝ παλιότερα) υπάρχει ένα περίεργο καθεστώς αποκοπής από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, μιλάω για την υπαγωγή τους στο ΥΕΝ και όχι στο ΥΠΕΠΘ που από μόνο του προκαλεί προβλήματα. Εδώ και δεκαετίες οι σπουδαστές αυτών των σχολών διαμαρτυρόμασταν και γι' αυτό το θέμα αλλά και για τη στρατιωτικοποίηση, δηλαδή τη διοίκηση της σχολής από το λιμενικό. Λίγο παραπάνω ένας τωρινός σπουδαστής του Ασπροπύργου θίγει πάλι αυτό το θέμα, αναφερόμενος σε εντολές που δίνονται για μορφωτικά θέματα από τη διοίκηση στο διδακτικό προσωπικό.
Το ίδιο συνέβαινε και στα δικά μου χρόνια. Η διοίκηση ανακατευόταν σε θέματα σπουδών αμέσως ή εμμέσως. Πχ θυμάμαι να δίνονται αποβολές από τη διοίκηση σε σπουδάστριες γιατί εθεάθησαν χωρίς το πηλίκιο... Ή χάλαγαν τη διαγωγή με βάση τον κανονισμό περί πειθαρχίας σε σπουδαστές που είχαν άριστη επίδοση αλλά και σθένος να ζητάν καλύτερες συνθήκες σπουδών. Αλλά και τώρα που καταργήθηκαν τα πηλίκια γίνονται μάχες για τα ... σκουλαρίκια. Σε ποια άλλη ανώτατη σχολή γίνεται τέτοιος έλεγχος; Και σε εποχή που ακόμη και η εκκλησία δέχεται τους νέους με το σκουλαρικάκι; Αυτό μας μάρανε σε τελευταία ανάλυση; Όταν ακόμη και καθηγητές πανεπιστημίου σήμερα φορούν σκουλαρίκι;
Γενικά - και παλιά και τώρα - το καθεστώς αυτό της διοίκησης των σχολών από το λιμενικό δεν επιτρέπει στους σπουδαστές να συμβάλουν ελεύθερα και δημοκρατικά όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες σχολές στη βελτίωση των σπουδών. Λέγοντας βελτίωση δεν εννοώ σε καμία περίπτωση το να περνάει κανείς τα μαθήματα χωρίς προσπάθεια. Το υπογραμμίζω αυτό γιατί πάντα θα υπάρχουν κι εκείνοι οι σπουδαστές που θέλουν να πάρουν το χαρτί χωρίς να κουραστούν και χωρίς να προσπαθήσουν. Εννοώ αντίθετα να εναρμονίζεται το αναλυτικό πρόγραμμα της σχολής με τις πραγματικές και σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος, οι καθηγητές να έχουν υψηλά επαγγελματικά εφόδια, τα συγγράμματα να είναι σύγχρονα και ποιοτικά, να υπάρχει πρόσβαση σε πλούσιες βιβλιοθήκες, να λειτουργούν εργαστήρια και να διενεργούνται πρακτικές ασκήσεις που να δένουν τη θεωρία με την πράξη.
Συζητούσα το θέμα προχτές με φίλο αρχιπλοίαρχο, παλιό απόφοιτο του Ασπροπύργου. Ήξερε την κατάσταση των σχολών. Και τι κάνετε του λέω εσείς ως εταιρεία; Παίρνουμε Κινέζους, μου απάντησε... Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια. Και δεν αφορά μόνο μία εταιρεία. Το ξέρουμε όλοι ότι ένα μεγάλο ποσοστό αξιωματικών σε ελληνόκτητα πλοία είναι ξένοι. Στοιχίζουν λιγότερο, αποδίδουν περισσότερο, έτσι λέει ο φίλος μου. Και αν στο στοιχίζουν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, άλλο το βιοτικό επίπεδο στην Κίνα, στις Φιλιππίνες, στη Συρία κλπ. και άλλο στην Ελλάδα, μπορούμε τουλάχιστον να στρέψουμε την προσπάθειά μας στη βελτίωση των προσόντων των Ελλήνων αξιωματικών. Εκεί που ο Έλληνας είχε παράδοση να τον στηρίζει, στη ναυτοσύνη του.
07-03-2009, 17:44
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αλλά τώρα έχω συστυχώς κάτι καινούργιο..Έχω τρελαθεί!Δεν ξέρω που να πάω.Να πάω για μηχανικός η να πάω για καπετάνιος??Μπορεί κάποιος να μου πεί τα θετικά και τα αρνητικά αυτών των δύο ή να μου πει πού υπάρχουν στο forum?Θα με βοηθούσε πάρα πολύ....
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αλλά τώρα έχω συστυχώς κάτι καινούργιο..Έχω τρελαθεί!Δεν ξέρω που να πάω.Να πάω για μηχανικός η να πάω για καπετάνιος??Μπορεί κάποιος να μου πεί τα θετικά και τα αρνητικά αυτών των δύο ή να μου πει πού υπάρχουν στο forum?Θα με βοηθούσε πάρα πολύ....
Για καπετάνιος να πας.
Οι συνθήκες εργασίας είναι Νταχάου Vs Γραφείο
alkiviadis
07-03-2009, 18:00
Σε ευχαριστώ πολύ και εγώ είμαι πιο πολύ προς τα εκεί αλλά θέλω να μου πουν τα υπέρ και του μηχανικού όποια και αν είναι αυτα...
alkiviadis
08-03-2009, 22:21
Συγγνώμη αν είναι σε λάθος topic αλλά δεν μπορεί κανένας να βοηθήσει??
Παιδιά ΣΟΣ!!! Υπάρχει μια ερώτηση κρίσεως στη Σχολή Πλοιάρχων στα Χανιά και χρήζει άμεσης απάντησης. Παρακαλώ ΌΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!!!
Η ερώτηση είναι η εξής:
Aν έχουμε ένα πλοίο με ναυλοσύμφωνο για 69.000 τόνους και ο καπετάνιος παραλάβει 70.000 τόνους, ξέρει κανείς για τους 1.000 παραπάνω τόνους τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσει ο καπετάνιος, προκειμένου να τους πληρωθεί και αυτούς;;;;;;;;;;;
ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ επείγον και θα εκτιμούσα πολύ άμεση απάντηση-βοήθεια!!!
Ουραγκων
10-03-2009, 13:14
Δε χρειαζεται ιδιαιτερες διαδικασιες . Ο ναυλος που θα πληρωθει απο τον ναυλωτη θα υπολογιστει με βαση το φορτιο που θα αναγραφει η φορτωτικη οποτε εαν ειναι παραπανω το φορτιο και αν βεβαια εχει χωρεσει στο πλοιο τοτε το τμημα freight collection θα ακολουθησει την διαδικασια που χρειαζεται χωρις ο καπταιν να κανει κατι. Σε voyage charter βεβαια
Apostolos
10-03-2009, 13:17
Και αφού προηγουμένως αποδεικνύει την ποσότητα του φορτίου με draft survey που να συνυπογράφει και ο φορτωτής (shipper).
Παιδιά....ευχαριστώ πολύ...Να 'στε καλά.....
Και έχουμε συνέχεια στα κουίζ που βάζουν στην ΑΕΝ Χανίων:confused:: Η ερώτηση είναι ως εξής:
Έχουμε ένα βαπόρι που φορτώνει σίδερα και η φορτωτική του είναι clean bill of lading....Το βαπόρι φτάνει στον προορισμό εκφόρτωσης κανονικά. Αλλά κατά την εκφόρτωση ο παραλήπτης διαπιστώνει ότι έχει και χαλασμένο φορτίο (σκουριασμένα σίδερα πχ). Στην περίπτωση αυτή πώς πληρώνεται ο εκναυλωτής;;;;;;;;;;;;;;;;
Apostolos
11-03-2009, 13:06
Αν τα tally sheets ειναι επίσεις καθαρά ή δέν υπάρχει ανάλογο damage report απο την πλευρά του πλοιου (ωστε να αποδικνύει ότι φορτώθηκαν χαλασμένα), τότε αναλαμβάνουν τα P&I clubs. Καλούν όλοι τους ασφαληστάς τους και αρχίζουν τις διαπραγματευσεις
Ουραγκων
11-03-2009, 13:17
Ο carrier θα πληρωθει κανονικα τον ναυλο που αντιστοιχει στην μεταφορα εαν δεν εχει παραλειψει να βαλει στο ναυλοσυμφωνο τον ορο DANRVAOCLONL το οποιο σημαινει Discountless And Non Returnable Vessel And Or Cargo Lost Or Not Lost. Δηλαδη ο ναυλος θα πληρωθει κανονικα γιατι τον εχω κερδισει απο την αρχη (φορτωση). Τωρα τι θα γινει μετα και το ποσες αγωγες θα γινουν αυτο δεν εχει σχεση
Να σας ευχαριστήσω ξανά.....για τη βοήθεια;;; :rolleyes:
Δεν ήταν μόνο έγκυρη ....ήταν και αμεσότατη!!!
kiklonas
11-04-2009, 12:05
Gia sou re Despotopoule giganda. Aftos itan daskalos. Ti mou thimisate tora hahahahaha bravo sas re paidia.
απ΄οτι καταλαβαινω ειναι λιγο δυσκκολα τα πραγματα ωστοσο ομωσ δεν αξιζει τον κοπο? Περιμενω πωσ κ πωσ να βγει φετοσ η προκυρηξη!
Μου εκανε εντυπωση αυτο που διαβασα προσφατα στο internet: περιπου 8000 ατομα εχουν δηλωσει για σχολεσ του εμπορικου ναυτικου. μπαινουν αληθεια τοσοι πολλοι σπουδαστεσ?
alkiviadis
16-04-2009, 18:18
απ΄οτι καταλαβαινω ειναι λιγο δυσκκολα τα πραγματα ωστοσο ομωσ δεν αξιζει τον κοπο? Περιμενω πωσ κ πωσ να βγει φετοσ η προκυρηξη!
Μου εκανε εντυπωση αυτο που διαβασα προσφατα στο internet: περιπου 8000 ατομα εχουν δηλωσει για σχολεσ του εμπορικου ναυτικου. μπαινουν αληθεια τοσοι πολλοι σπουδαστεσ?
Πέρυσι μπήκαν 1300 οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι αδύνατο να μπουν και οι 8000..Που το είδες αυτό??Μπορείς να παραθέσεις την πηγή σου?
JACKSPAROW
16-04-2009, 20:31
Σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή σου...Όμως μου φαίνεται περίεργο να έχει κάποιος τόση υπερβολική αγάπη για τη θάλασσα απο αυτή την ηλικία ώστε να θέλει γίνει ναυτικός και ιδιαίτερα όταν δεν έχει καμία ουσιαστική επαφή μαζί της (όπως εγώ)...Βέβαια, από τη άλλη δεν την φοβάμαι και ούτε είμαι απο αυτούς που η μόνη επαφή τους μαζί της είναι το καλοκαίρι κάθε μεσημέρι στις 15:35 που τους πιάνει κατούρημα και μπαίνουν για να την "ευλογήσουν"...
SIMFONO APOLITA FILE KAI EGW TIS IDIED APORIES EXW!!!!
JACKSPAROW
16-04-2009, 20:34
Kαλησπέρα είμαι καινούργιος στην παρέα σας.Φέτος δίνω πανελλήνιες και έχω αποφασίσει να δηλώσω αεν.Μπορείτε να μου πείτε απόψεις για τις αεν:Σύρου, κεφαλλονιας, και ύδρας.Για τον ασπροπυργο μην μπαίνετε στον κόπο να μου πείτε γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να πάω με αυτά που έχω ακούσει..!Επείσεις μένω Αθήνα και δεν σκέφτομαι κατι πιο μακρυνό π.χ.Μηχανιώνα,κρήτη...
TI EXEIS AKOUSEI GIA TI SXOLI ASPROPYRGOU?GIATI KAI EGW DINW FETOS PANELLINIES KAI SKEFTOMAI NA TI DILOSO
TI EXEIS AKOUSEI GIA TI SXOLI ASPROPYRGOU?GIATI KAI EGW DINW FETOS PANELLINIES KAI SKEFTOMAI NA TI DILOSO
an diavasis olo to topic kai episis to section tou ellina nautikou 8a dis oti pleon i sxoli aspropirgou dia8eti ka8igites pou den dinoun tosi poli emfasi sto ma8ima .. genika i katastasi inai arketa mpaxalo..
btw kai gw fetos dinw panellinies kai endiaferomai GIA aen.. kai auti ti stigmi xserw oti to pio gero xarti inai sti preveza kai sti kimi..
oson afora to allo me ton ari8mo twn endiaferomai kai autwn pou 8a dilwsoun, sigoura o ari8mos 8a inai arketa megalos alla oxi toso oso les..
en anamoni tis prokiriksis imai kai gw gia na kanw ta xartia mou..girw sta telika tou mina vgeni..
Εψαχνα πληροφοριεσ για το ποτε βγαινει προκυρηξη και διαβασα σε καποια ιστοσελιδα ποσοι εχουν δηλωσει για στρατιωτικες για αστυνομικεσ κ ειδα για εμποροπλοιαρχων. Σιγουρα δεν θα μπουν ολοι αλλα απ΄ οτι φαινεται ισωσ ανεβουν οι βασεισ
Μια αλλη απορια που εχω. Οταν ειναι να γινουν τα εκπαιδευτικα ταξιδια στο 2ο εξαμηνο ψαχνουν οι σπουδαστεσ να βρουν πλοια ή τουσς ριχνουν εκεινοι οπου υπαρχει ζητηση
kalws hr8es..
arxise na postareis se swstes enothtes
Mόνος σου εκτός και αν σε βοηθήσει κάποιος από την σχολή μέσω γνωριμίας που κυρίως συμβαίνει στις επαρχιακές Α.Ε.Ν.
Εψαχνα πληροφοριεσ για το ποτε βγαινει προκυρηξη και διαβασα σε καποια ιστοσελιδα ποσοι εχουν δηλωσει για στρατιωτικες για αστυνομικεσ κ ειδα για εμποροπλοιαρχων. Σιγουρα δεν θα μπουν ολοι αλλα απ΄ οτι φαινεται ισωσ ανεβουν οι βασεισ
Από όσο θυμάμαι συνήθως Μάιο βγαίνει και θα την βρεις και στο νετ στην σελίδα του Υπουργείου.
Καλύτερα να είναι στις τελευταίες σου επιλογές εκτός του ότι οι "καθηγητές" έχουν περισσότερες απαιτήσεις στα μαθήματα δεν θα καταλάβεις ότι πας για ναυτικός αφού δεν υπάρχει καθόλου ναυτικό κλίμα εντός αυτής.
Από όσο θυμάμαι συνήθως Μάιο βγαίνει και θα την βρεις και στο νετ στην σελίδα του Υπουργείου.
Ναι τελικα το βρηκα. Τελοσ Απριλιου βγαινει και μαλλον απο εκει κ περα θα δωθουν πληροφοριεσ και για τισ υγειονομικεσ εξετασεισ
Ψανχω εδω κ καιρο να μαθω τι μαθηματικα κ τι φυσικη διδασκονται στισ Α.Ε.Ν. Γνωριζει κανεισ να μου δωσει καποιεσ πληροφοριεσ
Manolishaf
20-04-2009, 21:16
αυτο με ενδιαφερει αρκετά, όποιος γνωριζει να μας πει :-)
μεχρι ποσα μαθηματα μπορει να χρωσταει καποιος γιατι εχω ακουσει οτι αν μηνεις σε δυο μαθηματα αποβαλεσαι απο τη σχολη.Αλιθευει?
perlasmeister
23-04-2009, 20:22
χωρις να ξερω μου φαινεται λιγο υπερβολικο να μενεις σε 2 μαθηματα και να σε διωχνουν
Kapetanissa
23-04-2009, 23:38
μεχρι ποσα μαθηματα μπορει να χρωσταει καποιος γιατι εχω ακουσει οτι αν μηνεις σε δυο μαθηματα αποβαλεσαι απο τη σχολη.Αλιθευει?
Το θέμα δεν είναι σε πόσα μαθήματα μένεις... αλλά να τα περνάς και με καλό βαθμό... μετράει η επιτυχία στη σχολή στην εύρεση εργασίας.
Μην το λες καπετάνισσα εγώ ξέρω άτομα που είχαν καλούς βαθμούς αλλά στα βαπόρια τα βρήκαν σκούρα και αρκετοί δεν συνέχισαν στην θάλασσα.Το βαπόρι και η πρακτική άσκηση μετράει για μένα περισσότερο από κάθε θεωρητική επιβράβευση εντός σχολής.
χωρις να ξερω μου φαινεται λιγο υπερβολικο να μενεις σε 2 μαθηματα και να σε διωχνουν
Μόνο αν χάσεις 2 χρονιές σαν δευτεροετής αυτοδιαγράφεσαι από όσο θυμάμαι.
navigation
24-04-2009, 10:38
Καλύτερα να είναι στις τελευταίες σου επιλογές εκτός του ότι οι "καθηγητές" έχουν περισσότερες απαιτήσεις στα μαθήματα δεν θα καταλάβεις ότι πας για ναυτικός αφού δεν υπάρχει καθόλου ναυτικό κλίμα εντός αυτής.
Ναι, απο τις άλλες σχολές μόνο βγαίνεις ναυτικός απο τις άλλες......
Έλα τι είναι αυτά που λέτε...μην τρελαθούμε τώρα!
Ναι, απο τις άλλες σχολές μόνο βγαίνεις ναυτικός απο τις άλλες......
Έλα τι είναι αυτά που λέτε...μην τρελαθούμε τώρα!
Καλύτερα να διαβάζεις ποιο προσεχτικά δεν είπε κανένας ότι γίνεσαι ναυτικος από τις σχολές αλλά μπροστά στο χάλι του Ασπροπύργου στις υπόλοιπες υπάρχει καλύτερο κλίμα και τουλάχιστον καταλαβαίνεις που βρίσκεσαι και ποια δουλειά πρόκειται να ακολουθήσεις,αν είχεις κάνει σε Ασπρόπυργο και Κύμη θα είχες παρόμοια άποψη.
navigation
24-04-2009, 10:55
Μάλλον εσύ πρέπει αυτό που θες να πεις να το διατυπώνεις πιο σωστά!
Be cool λοιπόν....η άποψη σου δεκτή αλλά όχι αποδεκτή, τουλάχιστον από εμενα!
Kapetanissa
24-04-2009, 21:30
Μην το λες καπετάνισσα εγώ ξέρω άτομα που είχαν καλούς βαθμούς αλλά στα βαπόρια τα βρήκαν σκούρα και αρκετοί δεν συνέχισαν στην θάλασσα.Το βαπόρι και η πρακτική άσκηση μετράει για μένα περισσότερο από κάθε θεωρητική επιβράβευση εντός σχολής.
έτερο εκάτερο
Οι σοβαρές εταιρείες σήμερα για να σε πάρουν δόκιμο κοιτάνε τη βαθμολογία. Αλλιώς καταλήγεις σε σαπάκια να κάνεις το παιδί για όλες τις δουλειές.
Και καμία πρακτική άσκηση δε θα σου δώσει όσα μπορεί να σου προσφέρει η σχολή. Αυτό δε σημαίνει πως υποτιμώ την πράξη. Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά. Θα συμφωνήσω λοιπόν μαζί σου πως μόνο θεωρία δε λέει ... αλλά και μόνο πράξη δε λέει.
πχ θα σου πω ότι στου Αγγελικούση μετράνε ακόμη και αν ο δόκιμος μέσα στο καράβι δε χαζολογά στο σαλόνι αλλά αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του στη μελέτη.
Αντίθετα πέρυσι που θέλησα να βοηθήσω ένα δοκιμάκι και το έστειλα στον παλιό μου διευθυντή σπουδών του έδειξε την πόρτα μόλις είδε ότι ήταν κομμένος σε Ναυτιλία και ΔΚΑΣ. Τουλάχιστον φέτος έβαλε μυαλό και έχει στρωθεί στο διάβασμα. Όχι μόνο γιατί άκουσε τις συμβουλές αλλά και ως αποτέλεσμα όσων βρήκε μέσα στο καράβι. Η γνώση είναι δύναμη. Εκτός αν κάποιος έχει σκοπό να μπαρκάρει σε καΐκια... Τράβα όμως σε αεράδικο... όχι τις γνώσεις της σχολής αλλά και έξτρα βιβλία πρέπει να ξεκοκαλίσεις.
Kapetanissa
24-04-2009, 21:34
Για τον Ασπρόπυργο έχω ακούσει κι εγώ πολλά παράπονα. Γνωστά μου παιδιά πέρυσι έκαναν ως και αίτηση μεταγραφής σε περιφερειακές σχολές - τόσο δυσαρεστημένοι ήταν. Αντίθετα έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τα Χανιά. Και πάντα με επιφύλαξη, στα δικά μου χρόνια ο Ασπρόπυργος ήταν αστέρι!
κ εγω το πιστευω αυτο. Η θεωρεια ειναι εξισου απαραιτητη οσο κ η πραξη αν λειπει μια απο τισ δυο τοτε θεωρω την εκπαιδευση ανολοκληρωτη.Καμια φορα τσαντιζομαι με μερικουσ που επειδη η σχολη ειναι με χαμηλη βαση πιστευουν οτι ειναι ευκολη κ επειδη ειμαι καλη μαθητρια ωσ τωρα θεωρουν πωσ δεν πρεπει να ακολουθησω αυτο το επαγγελμα. Δεν εχουν καταλαβει, φαινεται, πωσ οι ΑΕΝ ειναι εξισου αξιολογεσ οσο κ τα υπολοιπα πανεπιστημια!!!
Kapetanissa
25-04-2009, 21:14
Lizzie, ειδικά για τις γυναίκες ισχύει ακόμη περισσότερο αυτό που λες. Για ένα αγόρι μπορεί και να μη δώσουν την ίδια σημασία. Για τη γυναίκα όμως που μπαίνει σε ανδροκρατούμενο επάγγελμα, μία είναι η επιλογή: Να είναι άριστη σε όλα. Και στη σχολή και στο καράβι. Και όπως έχω πει και παλιότερα, για τη γυναίκα καλώς ή κακώς θα έρθει η στιγμή που θα αναγκαστεί να βγει στη στεριά. Και πρέπει να βρει τρόπο να μην πάνε χαμένα όσα έκανε στη θάλασσα. Δρόμοι υπάρχουν πολλοί. Αρκεί να έχει φροντίσει να έχει όσο το δυνατόν πιο αυξημένα προσόντα.
Cpt_Kostas
27-04-2009, 22:18
Στις σχολες πλοιαρχων τα μαθηματικα ειναι σχετικα απλα, στο πρωτο εξαμηνο ειναι κυριως τριγωνομετρια, λογαριθμοι και στη συνεχεια σφαιρικη τριγωνομετρια (υπολογισμος ορθροδρομιας, ωρικης γωνιας κτλ). Γενικα δεν ειναι δυσκολα, δουλευεις με τυπολογιο και με πινακες (ναυτιλους).
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΣΕΝ
Παναγιώτης
28-04-2009, 12:22
Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, ρίξεμια ματιά και στο σχετικό θέμα
Manolishaf
28-04-2009, 13:52
και από φύσική??? έχω ακούσει οτι δεν είναι πολυ εύκολα
Τι προυποθεσεις χρειαζεται για να γινεις αποφοιτος τις σχολης των πλοιαρχων?
Manolishaf
28-04-2009, 22:02
διάθεση για διάβασμα αλλά και αγάπη για το επάγγελμα
Εκτος απο αυτα τα οποια και διαθετουμε τι αλλο χρειαζεται?
Manolishaf
29-04-2009, 20:12
αν εννοείς προσόντα για να μπεις στη σχολή ριξε μια ματιά εδώ http://zeus.pi-schools.gr/MaritimeSchool/education2.html#
τώρα αν εννοείς κάτι άλλο ριξε μια διευκρίνα για να μπούμε στο παιχνίδι
ΤΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ?
Χρειαζεται καποιο πτυχιο Αγγλικων?
alkiviadis
30-04-2009, 12:47
Χρειαζεται καποιο πτυχιο Αγγλικων?
Όχι απαραίτητα εξάλλου κάνεις Αγγλικά μέσα στην σχολή απλά αν έχεις κάποιο πτυχίο σου δίνουν περισσότερα μόρια.Για το lower είναι νομίζω 1000-1500 και για το proficiency 2000
Α! και αν έχεις πτυχίο επιλέγεις να μην κάνεις τα Αγγλικά της σχολής αρκεί βέβαια να περάσεις το μάθημα!
Ευχαριστω για την πληροφορια φιλε για τι δεν το ηξερα.
alkiviadis
30-04-2009, 12:55
Ευχαριστω για την πληροφορια φιλε για τι δεν το ηξερα.
Τίποτα αδερφέ!Και εγώ τα περισσότερα εδώ τα έμαθα!! :Ρ
το παραπάνω δεν ισχύει πια, δίοτι άλλαξε και από Αγγλίκα πλεον είναι ναυτικά αγγλίκα και το παρακολουθούν όλοι
alkiviadis
30-04-2009, 16:53
το παραπάνω δεν ισχύει πια, δίοτι άλλαξε και από Αγγλίκα πλεον είναι ναυτικά αγγλίκα και το παρακολουθούν όλοι
Σωστός!!Ευχαριστούμε για την διευκρίνηση
Οι σχολες ειναι ολες καλες οι υπαρχουν μικρες διαφορες?
Παναγιώτης
30-04-2009, 21:20
έχει απαντηθεί... Διάβασε αυτό το θέμα από την αρχή του και αν μείνουν κάποιες απορίες εδώ είμαστε...
Manolishaf
30-04-2009, 21:57
lizzie δεν υπάρχουν ειδικότητες από την σχολή βγαίνεις Γ' πλοίαρχος ( Ανθυποπλοίαρχος)και θεωρητικά μπορεις να μπεις σε όποιο βαπόρι θεσ(δεξαμενόπλοιο, φορτηγο, container κτλ.) και μετα από κάποια ταξίδια προβιβάζεσαι σε υποπλοίαρχο( Γραμματικός ή Β' πλοίρχος) και μετά σε καπετανιο.
Kapetanissa
02-05-2009, 11:06
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΣΕΝ
Το ΚΕΣΕΝ είναι ακόμη ο χώρος που λειτούργησε η πρώτη δημόσια σχολή πλοιάρχων γυναικών. Έτος 1978. Ο Διοικητής του ΚΕΣΕΝ ήταν ταυτόχρονα και διοικητής της ΑΔΣΕΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, όπως ήταν τότε το όνομα της σχολής και που δεχόταν μόνο κορίτσια.
Σχετικές φωτογραφίες Λίζι, και από το ΚΕΣΕΝ και από άλλες στιγμές εκείνης της σχολής, μπορείς να δεις εδώ
http://kapetanisses.blogspot.com/2007/08/blog-post_6550.html
Kapetanissa
02-05-2009, 11:48
............
ΤΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ?
Για τις ειδικότητες εντός σχολής σου απάντησαν ήδη. Η εξειδίκευση αρχίζει - όπως επίσης σου είπαν - όταν αποφοιτήσεις. Δρόμοι ανοίγονται πάρα πολλοί και εξαρτάται εσύ ποιον θέλεις να ακολουθήσεις αλλά και ποιους θα βρεις ανοιχτούς. Ο πιο συνηθισμένος είναι να μπαρκάρεις σε κάποιο καράβι. Όπως σου τόνισαν υπάρχει διαφορά από καράβι σε καράβι. Άλλο πράγμα να μπεις σε ένα καράβι της ακτοπλοΐας που πάει Πειραιά Κρήτη ας πούμε και άλλο τελείως να βρεθείς σε ένα αεράδικο. Αν πραγματικά θες να φτάσεις στο βαθμό του Πλοιάρχου, καλό είναι να φροντίζεις να μπαρκάρεις σε ίδιο τύπο πλοίου. Δεν μπορεί δηλαδή να περάσεις τα χρόνια σου στα ποστάλια και μετά να θες να γίνεις καπετάνιος σε φορτηγό ή σε γκαζάδικο. Εκτός αν έχεις άλλο προσανατολισμό και θες να αποκτήσεις εμπειρία από διαφορετικού τύπου πλοία. Πχ έχεις στο στόχο σου να βγεις κάποια στιγμή στη στεριά και να ασχοληθείς με τη Ναυτική Εκπαίδευση. Είναι κι αυτός ένας δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει ο απόφοιτος της σχολής, να γίνει διδακτικό προσωπικό στις σχολές. Ή και σε τμήματα πανεπιστημίου που έχουν σχέση με τη ναυτιλία.
Επίσης υπάρχει ο δρόμος για το Λιμενικό και με πολύ αξιόλογες προοπτικές.
Και βέβαια η εργασία σε ναυτιλιακή εταιρεία στη στεριά.
Αν το ψάξεις θα βρεις σίγουρα και άλλους δρόμους. Η σχολή σου δίνει τα εφόδια για όλους αυτούς και είναι στο δικό σου χέρι να τους αξιοποιήσεις ανάλογα. Και πολλά ακόμη για την ίδια σου τη ζωή. Θα πω για παράδειγμα κάτι που μου συνέβη τις τελευταίες μέρες. Κατάφερα και έσωσα τη ζωή της μητέρας μου χάρη στις ιατρικές γνώσεις που μας έδωσαν κάποτε στην Εμποροπλοιάρχων. Πήρα είδηση το αλλεργικό σοκ που παρουσίαζε την ώρα που το εξειδικευμένο προσωπικό του νοσοκομείου χαμπάρι δεν είχε πάρει.
Πιστεύω και από άλλα περιστατικά της ζωής μου ότι ειδικά η σχολή πλοιάρχων δίνει πάρα πολλά εφόδια στους σπουδαστές. Αρκεί και εκείνοι να τα αξιοποιούν. Δεν είναι τυχαίο που στα χρόνια των σπουδών μας μας έλεγαν να θυμόμαστε τη φράση "Ο πρώτος μετά το θεό είναι ο πλοίαρχος". Χωρίς εγωιστικό πλαίσιο. Μόνο από τη μεριά της ευθύνης. Γι' αυτό και πρέπει να ξέρει όσα περισσότερα γίνεται.
mastropanagos
02-05-2009, 17:54
βρε παιδια εγώ έχω μια απορία
το ίδιο είναι να σε πάρουν από αίτηση και το ίδιο να μπεις από πανελλήνιες ??:confused:
Ακριβως το ιδιο,ο τροπος εισαγωγης στη σχολη αλλαζει,τιποτα περισσοτερο...!!
LefterisK
04-05-2009, 12:49
Παιδια, θα ηθελα να μαθω, αν γνωριζετε, τι σπουδες μπορουν να "ταιριαξουν" κατα καποιο τροπο , οταν αποφοιτησεις απτους πλοιαρχους. συγεκριμενα ξερω 2 περιπτωσεις μηχανικων οι οποιοι εκαναν στη σκωτια ναυπηγικη, αφου τελειωσαν απτις αεν. καποιος που εχει τελειωσει στους πλοιαρχους, τι μπορει να κανει στη συνεχεια?
Και κατι αλλο.. γνωριζετε αν αληθευει οτι μπορεις να δωσεις απτις αεν στο 2ο-3ο χρονο και να μπεις παπει στα ναφτιλιακα? κ αν ναι, μπαινεις στον πρωτο χρονο των ναφτιλικων?
MASTROCHRISTOS
04-05-2009, 16:45
φιλε οι μηχανικοι εχουν περισσοτερες ευκαιριες απο τους πλοιαρχους!!σαν πλοιαρχος μπορει να σπουδασεις σε οικονομικα θεματα.ενω οι μηχανικοι μπορουν να ασχοληθουν με 500 πραγματα.
Manolishaf
04-05-2009, 20:17
αρχηγέ δώσε κανένα παράδειγμα για να μας διευκολύνεις :-)
alkiviadis
04-05-2009, 21:33
αρχηγέ δώσε κανένα παράδειγμα για να μας διευκολύνεις :-)
Θα σου δώσω ένα αν και δεν γνωρίζω και τίποτε σχετικά..Ένας που έχει τελειώσει μηχανικός στις ΑΕΝ μπορεί να πάει σε κάποιο ΤΕΙ και να σχοληθεί με μηχανολογια και τετοια...Και εκτός αυτού μπορεί να κάτσει στην στεριά όποτε το θελήσει μιας και μπορεί πολύ εύκολα να βρει δουλειά ακόμα και σε ένα συνεργείο..
ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ?
ΤΙ ΜΕΛΕΤΑΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η' ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ?
Παναγιώτης
05-05-2009, 11:55
Φυσική
Πλοίαρχοι
α) Γνώσεις που αφορούν τις βασικές ιδιότητες της ύλης
β) Γνώσεις κινηματικής, δυναμικής και στατικής
γ) Βασικές γνώσεις σχετικές με τις διατάξεις ενισχύσεως - εκπομπής - λήψεως
δ) Γνώσεις πάνω στα ηλεκτρικά φορτία και τα ρεύματα
ε) Γνώσεις σχετικές με τις ταλαντώσεις και τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις
στ) Γνώσεις γεωμετρικής οπτικής
ζ) Γνώσεις υδροστατικής και υδροδυναμικής
η) Γνώσεις σχετικές με την θερμότητα και
θ) Στοιχειώδεις γνώσεις ατομικής και πυρηνικής φυσικής με τις οποίες θα υποβοηθούνται και στην κατανόηση άλλων μαθημάτων της ειδικότητας τους.
Μηχανικοί
α) Γνώσεις που αφορούν τις βασικές ιδιότητες της ύλης
β) Γνώσεις κινηματικής, δυναμικής και στατικής
γ) Γνώσεις σχετικές με τις ταλαντώσεις δ) Γνώσεις σχετικές με τον ήχο
ε) Γνώσεις στατιστικής μηχανικής
στ) Γνώσεις πάνω στην θερμική διαστολή
ζ) Γνώσεις σχετικές με τις μετατροπές φάσεων και
η) Στοιχειώδεις γνώσεις ατομικής και πυρηνικής φυσικής με τις οποίες θα υποβοηθούνται και στην κατανόηση άλλων μαθημάτων της ειδικότητας τους.
Οι μηχανικόι διδάσκονται σε ξεχωριστά μαθήματα Ηλεκτροτενχία και θερμοδυναμική
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΠΧ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ Κ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ. ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
mastropanagos
05-05-2009, 13:53
ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ?
Περιπου στα μεσα με τελη Ιουλιου....
σ'ευχαριστω παρα πολυ!μακαρι! εχω παρει πολλα τηλ δν το εχουν σηκωσει θα πεταχτω μια μερα απο κει διπλα μου ειναι,βεβαια τωρα τρεχω γ να τελειωσω με τη φλς αλλα οκ θα το παλεψω.το πτυχιο μου απο εκει θα πιανει παραπανω μορια η μπα?
Dimitris_Kaff
05-05-2009, 16:31
Είμαι μαθητής της 2ας Ληκείου Στα ΕΠΑ.Λ Ιεράπετρας, Στην Κρήτη και
Δεν ξέρω πού να απευθυνθώ για να μπώ στην σχολή του χρονου.
Ενδιαφέρομαι πάρα πολύ για αυτή τη σχολή και θέλω να μαθω περισσοτερα.
Μπορείτε να με βοηθήσετε???? plz?:confused:
Manolishaf
05-05-2009, 19:56
μεγάλε για να μπεις στη σχολη υπάρχουν 2 τρόποι: 1. από πανελλήνιες και 2. με προκύρηξη.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΟΠΟΥ Η ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ ΔΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ
mastropanagos
06-05-2009, 15:39
Ξεκινα και διαβαζε ολο το παρον θεμα καθως και τα υπολοιπα στο φορουμ της εκπαιδευσης και θα βοηθηθεις παρα πολυ...Τα εχουμε αναλυσει σχεδον ολα...
Ο μισθος οταν βγεις απο την σχολη ποσο κυμαινεται?
mastropanagos
06-05-2009, 15:43
Ο μισθος οταν βγεις απο την σχολη ποσο κυμαινεται?
Αν και ειμαστε εκτος θεματος εδω,κυμαινεται περιπου απο 4000-6000 σαν ανθυποπλοιαρχος η Γ μηχανικος,εξαρταται απο την εταιρια παντα....
Ευχαριστω φιλε για την απαντηση και συγγνωμη για το off topic αλλα δεν ηξερα που να ρωτησω.
nikolakis
06-05-2009, 20:27
Απο οτι διάβασα ο μηχανικός είναι υπεύθυνος απο τη καλή λειτουργία των μηχανημάτων πρόοσης του πλοίου μέχρι και το πιστολάκι των μαλλιών. Μ αρέσουν πολύ τα μαστορέματα θέλω να φοιτήσω στις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού ως μηχανικός αλλά με 4 χρόνια σπουδών τώρα που είμαι μικρός γνώστης της μαστοριάς θα καταφέρω να γίνω ο πολυτεχνίτης του πλοίου που χωρίς τη δυνατότητα βοήθειας να επιλύω κάθε μηχανικό και ηλεκτρολογικό ή γνικότερα οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα παρουσι'αζεται?
Manolishaf
07-05-2009, 15:06
nikolaki στα 4 χρόνια που θα είσαι στη σχολή θα μάθεις τα βασικά μετά από αρκετα χρόνια δουλειάς και διαβάσματος θα καταφέρεις να λύνεις με "κλειστά μάτια" τα προβλήματα που θα βρεις μπροστά σου αλλά σου ξαναλέω οτι χρειάζεται διάβασμα ανοιχτά μάτια και αυτιά και πολύ αγάπη για το επάγγελμα
Manolishaf
07-05-2009, 15:09
Επισης πρέπει να σου πω οτι άλλο να είσαι μάστορας στη στεριά και άλλο στη θάλασσα.Όταν είσαι μηχανικός σε πλοίο δε χρειάζεται μόνο αγάπη για το επάγγελμα του μηχανικού αλλα και του ναυτικού. Διάβασε ορισμένα topic για το τροπο ζωης μέσα στα καράβια και μετά ξανασκέψου αν αυτό που θες είναι πραγματικά αυτό.
nikolakis
07-05-2009, 18:05
Επισης πρέπει να σου πω οτι άλλο να είσαι μάστορας στη στεριά και άλλο στη θάλασσα.Όταν είσαι μηχανικός σε πλοίο δε χρειάζεται μόνο αγάπη για το επάγγελμα του μηχανικού αλλα και του ναυτικού. Διάβασε ορισμένα topic για το τροπο ζωης μέσα στα καράβια και μετά ξανασκέψου αν αυτό που θες είναι πραγματικά αυτό.
Ευχαριστώ που μου τα λέτε τόσο σωστά. Καταλαβαίνω οτι το ναυτικό επάγγελμα δε σηκώνει αμφιβολίες και οτι για να ανταπεξέλθεις πρέπει να΄είσαι 100% συνηδητοποιημένος για οτι κάνεις. Επιπλέον αυτό το καιρό αντλώ πληροφορίες σχετικά με το ναυτικό επάγγελμα. Η άντληση πληροφοριών είναι ένας απο τους λόγους που συμμετέχω σε αυτές τις επικοδημητικές συζητήσεις του ζωντανού αυτού φόρουμ.
Manolishaf
07-05-2009, 20:13
σε βρήσκω πολύ σωστό, συνειδητοποιημένο και αν συνεχίσεις ετσι σίγουρα θα πάρεις τη σωστή απόφαση.
Manolishaf
07-05-2009, 20:18
βεβαια καλό θα ήταν να postαρουμε σε σωστο topic γιατι μάλλον εχουμε ξεφύγει απο το θέμα
Γιωργακης
07-05-2009, 20:43
παιδια γεια σας. σε λιγο καιρο θα κανω τα χαρτια για τις αεν πλοιαρχων.σκεφτομαι να δηλωσω ως πρωτη επιλογη ή τη σχολη της μηχανιωνας ή τη σχολη των οινουσσων. θα ηθελα λοιπον να μου πειτε τι γνωμη σας και τι γνωριζεται για αυτες τις δυο σχολες.επισης θα ηθελα να μαθω αν παιζει ρολο ποια σχολη εχω τελειωσει σχετικα με την μετεπειτα σταδιοδρομια μου δηλαδη ποιους αποφοιτους προτιμουν οι εταιριες ,των οινουσσων ή της μηχανιωνας? σας ευχαριστω εκ των προτερων.
Manolishaf
07-05-2009, 21:00
γιωργάκη πρεπει να έχει απαντηθεί η ερώτηση σου. ειναι δύσκολο να σου πει κανεις αν μια σχολη ειναι καλύτερη απο την αλλη το μονο που μπορουν να σου πουν ειναι ορισμενα θετικά και αρνητικα και να βγάλεις μονος συμπερασμα.οσον αφορα το δεύτερο σκέλος της ερώτησης δε νομίζω να παιζει ρόλο τοσο σε ποια σχολη οσο τι βαθμους θα έχεις
Γιωργακης
07-05-2009, 21:04
σε ευχαριστω πολυ .
Επειδή δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι ορατή η ερώτηση που έχω κάνει σε διαφορετικό θέμα και έχει σχέση με τις ΑΕΝ,βάζω το λινκ εδώ και αν γνωρίζει κάποιος που φοιτεί σε κάποια ΑΕΝ ας μου απαντήσει.
http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?p=203598#post203598
LefterisK
13-05-2009, 19:47
Παιδια θελω να κανω μια ερωτηση οσον αφορα ενα τοπικ του city university.. για να κανεις το maritime operations γραφει τους εξης βαθμους που μπορεις να εχεις :Master or Chief Engineer, Class 1 Master Mariner, Class 1 Engineer,Standards of Training Certificates and Watchkeeping Management Level Qualifications, or equivalent, and work experience in the sea transport industry to a reasonable level of responsibility, such as 1st or 2nd Officer, 2nd or 3rd Engineer, or equivalent.
Με λιγα λογια πρεπει να χεις ταξιδια στη θαλασσα? δεν μπορεις αφου αποφοιτησεις απτην αεν να πας κατευθειαν για αυτο το μεταπτυχιακο?
oriaka86
15-05-2009, 05:28
Μπορει να μου πει καποιος αν χρειαζομαι tanker safety για να ταξιδεψω με φορτηγο??
Cpt_Kostas
15-05-2009, 05:35
Μπορει να μου πει καποιος αν χρειαζομαι tanker safety για να ταξιδεψω με φορτηγο??
Den xreiazesai to tanker safety gia na taksidepseis me fortigo, alla an exeis kanei pano apo 3 mines se gkazadiko kalo einai na to pareis (mono paravola kai xartia xreiazetai), an den exeis upiresia se gkazadiko xreiazontai kapoia mathimata sto kesen.