PDA

Επιστροφή στο Forum : Ρήγμα στο Θεόφιλος

Σελίδες : 1 [2]

giannisk88
05-07-2008, 10:39
Η ζημιά του βαποριού είναι πολύ μεγάλη τόσο στη γάστρα, στα διπύθμενα, όσο και στο αριστερό προωστήριο σύστημα (προπέλλα, άξονας, χοάνη, μηχανή), που μάλλον είναι άχρηστο. Το πλοίο δεν έχει κάνει νερά μέσα, επειδή αν είχε κάνει - κυρίως στο μηχανοστάσιο - το θέμα θα είχε λήξει. Αν και θεωρητικά τα πάντα φτιάχνονται, η γάστρα για να ξαναφτιαχτεί δεν είναι καθόλου εύκολο κι αν γίνει κάτι τέτοιο όλο και θα υπάρχουν ευνόητες αμφιβολίες. Το κριτίριο όμως δεν είναι αυτό, αφού κριτής είναι η ασφάλεια κι αυτή τη νοιάζει να πληρώσει τα λιγότερα κι όχι το τέλειο της επισκευής. Αν το συνολικό κόστος επισκευής είναι σημαντικά μικρότερο από το ποσό της ασφάλειας, αν βγεί constructive total loss, μείον την τιμή του scrap, θα φτιαχτεί. Στην αντίθετη περίπτωση δε θα φτιαχτεί. Το κλειδί της ιστορίας λοιπόν δεν είναι μόνο η ζημιά αλλά και το ποσό που είναι ασφαλισμένο το πλοίο. Σήμερα οι εκτιμήσεις κλίνουν προς το δεύτερο. Για να γίνει οριστική εκτίμηση όμως πρέπει το πλοίο να ανέβει στη δεξαμενή, γι αυτό και από όσα ξέρω έχουν κλείσει δεξαμενή, μάλλον στο Σκαραμαγκά. Οι δύτες λένε πως αν κάνει επιτέλους λίγη καλοσύνη θα τελειώσουν σήμερα ή αύριο. Ως τώρα φυσούσε και το πλοίο σβάρνιζε και τους δυσκόλευε. Οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι θα έμπαινε με ρυμουλκά στη Χίο για να βγάλει τα αυτοκίνητα κι ύστερα θα κατέβαινε για Πειραιά. Τώρα λένε πάλι πως δε θα μπεί στη Χίο (ίσως και να το απαγόρευσε το Λιμεναρχείο) και ότι θα βγάλει τα αυτοκίνητα στον Πειραιά. Όπως και να το κάνει κανείς ρίσκο, παρ' όλο που ο Αίολος φαίνεται να συμμαχεί.
Σ'ευχαριστούμε πάρα πολύ φίλε μου για το εκτενέστατο ρεπορτάζ!!Μας έλυσες και πολλές απορίες ταυτόχρονα.Αυτό που δε καταλαβαίνω όμως, είναι γιατί το λιμεναρχείο της Χίου να μη δέχεται τα οχήματα των ανθρώπων.Πιστεύω οτι θα είχε και λιγότερο ρίσκο να πάει το πλοίο άδειο στο Σκαραμαγκα παρα με τα οχήματα μέσα.Κάποια στιγμή άκουσα οτι μπορεί να πάει και Μυτιλήνη να αδειάσει τα οχήματα.Δε μπορώ να καταλάβω τη στάση του λιμεναρχείου της Χιου!!:confused:

Νaval22
05-07-2008, 12:28
Η ζημιά του βαποριού είναι πολύ μεγάλη τόσο στη γάστρα, στα διπύθμενα, όσο και στο αριστερό προωστήριο σύστημα (προπέλλα, άξονας, χοάνη, μηχανή), που μάλλον είναι άχρηστο. Το πλοίο .

Φίλε karystos υπάρχει χοάνη στη διπλέλικη εγκατάσταση? γιατί απο όσο ξέρω το ακροπρυμναία έδρανα είναι τα v brakets,πάντως το νόημα είναι αυτό ότι το κόστος αλλαγής μιας καταστραμένης προωστήριας εγκατάστασης είναι εξοφρενικό,οι λαμαρίνες και τα ρήγματα φτιάχνονται εύκολα

scoufgian
05-07-2008, 12:54
μετα το post ,που εκανε ο φιλος μου ,ο espresso ,σχετικα με το οτι ,αναψε το ais του πλοιου,πριν απο λιγο ,μπηκα κι ειδα οτι το πλοιο κοντευει ,να φτασει, Χιο γυρω στος 14:00.Για να δουμε..........:confused::confused:

dimitris
05-07-2008, 13:00
και παει και με 11kn...

Speedkiller
05-07-2008, 13:21
Αντε να δούμε τι θα γίνει...Ανταποκριτής από Χίο κανείς?????:(

geogre222
05-07-2008, 13:57
το πλοιο πριν κανενα μισαωρο μπηκε στο λιμανι παρα πολυ αργα εχω φωτο θα ανεβασω σε κανενα δυωρο

Speedkiller
05-07-2008, 13:58
Ευχαριστώ πολύ george!!!Να σαι καλα!!!

Espresso Venezia
05-07-2008, 14:38
Να πούμε βέβαια ότι συμπτωματικά το πλοίο έφτασε στη Χίο ακριβώς μια εβδομάδα (παρά λίγες ώρες) μετά, από την προγραμματισμένη
του άφιξη το προηγούμενο Σάββατο, μετά από την αναχώρηση του από την Μυτιλήνη και την πρόσκρουση του στις Οινούσσες.

Να πω και κάτι κωμικοτραγικό που δεν το έχω αναφέρει μέχρι τώρα.
Μάθαμε την πρόσκρουση του πλοίου ευρισκόμενοι σε δεξίωση γάμου σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα. Αρκετοί από τους καλεσμένους
είχανε πάει στην άκρη της παραλίας προσπαθόντας να διακρίνουν ''κάτι'' στην σκοτεινή θάλασσα. Εκείνη την στιγμή από σατανική σύμπτωση,
μακριά απέναντι στα παράλια της Τουρκίας (από κάποια γιορτή προφανώς), είδαμε πολλά βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, και δεν ήταν λίγοι
αυτοί (σκοτάδι γαρ και ο προσανατολισμός δύσκολος) που άρχισαν να φωνάζουν ότι ήταν βεγγαλικά από το πλοίο που τα ρίχνανε για να
το ...εντοπίσουν τα Super Puma. :shock:

giannisk88
05-07-2008, 14:42
Να πούμε βέβαια ότι συμπτωματικά το πλοίο έφτασε στη Χίο ακριβώς μια εβδομάδα (παρά λίγες ώρες) μετά, από την προγραμματισμένη
του άφιξη το προηγούμενο Σάββατο, μετά από την αναχώρηση του από την Μυτιλήνη και την πρόσκρουση του στις Οινούσσες.

Να πω και κάτι κωμικοτραγικό που δεν το έχω αναφέρει μέχρι τώρα.
Μάθαμε την πρόσκρουση του πλοίου ευρισκόμενοι σε δεξίωση γάμου σε ένα ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα. Αρκετοί από τους καλεσμένους
είχανε πάει στην άκρη της παραλίας προσπαθόντας να διακρίνουν ''κάτι'' στην σκοτεινή θάλασσα. Εκείνη την στιγμή από σατανική σύμπτωση,
μακριά απέναντι στα παράλια της Τουρκίας (από κάποια γιορτή προφανώς), είδαμε πολλά βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, και δεν ήταν λίγοι
αυτοί (σκοτάδι γαρ και ο προσανατολισμός δύσκολος) που άρχισαν να φωνάζουν ότι ήταν βεγγαλικά από το πλοίο που τα ρίχνανε για να
το ...εντοπίσουν τα Super Puma. :shock:
Αφου δε κλέψανε κανα φουσκωτό να πανε να τους σώσουν πάλι καλα!!!:)

2nd mate
05-07-2008, 14:49
τον ειδα σε συνδεση που εκανε η ΝΕΤ στο δελτιο ειδησεων και αναγαλιασε η καρδια μου. Γεμισε το λιμανι...Α ρε THEO αθανατε!!!!
(Παντως με μια μηχανη και 11 μιλακια δεν ειναι και ασχημα οταν παει με 17 με δυο μηχανες;))

karystos
05-07-2008, 16:08
Κι εγώ νόμιζα ότι έχει "V" αλλά δεν έχει. Το έγραψα "χοάνη" επειδή δεν ξέρω να το περιγράψω αλλιώς.

samichri
05-07-2008, 16:29
Βάσει του A.I.S έχει φύγει από τη Χίο και κατευθύνεται ..... μάλλον για Πειραιά, και με ταχύτητα 9,8 (μπράβο ακρίβεια!!!!!). Καλά πρόλαβε και ξεφόρτωσε αυτοκίνητα και φορτηγά και έρχεται??

geogre222
05-07-2008, 16:30
Μωλις τραβηξα φωτογραφιες και θα ακουστουν τα σχολια σας....
πιστευω και το λεω με επιφιλαξη οτι το πλοιο γέρνει προς τα αριστερα (φαινετε στη φωτο) ακομα φαινονται και τα σημαδια στα πλαγια απο τις λεμβους που κατεβηκαν
Να αναφερω οτι μωλις εβγαζα τις φωτογραφιες το πλοιο ελησε τον μπροστινο καβο αλλα μεχρι που ειμουν εκει δεν εφυγε και παρολο που ηταν δεμενο η δεξια προπελα δουλεβε

8899

8900

8901

8902

8903

giannisk88
05-07-2008, 16:39
πιστευω και το λεω με επιφιλαξη οτι το πλοιο γέρνει προς τα αριστερα (φαινετε στη φωτο) ακομα φαινονται και τα σημαδια στα πλαγια απο τις λεμβους που κατεβηκαν
Να αναφερω οτι μωλις εβγαζα τις φωτογραφιες το πλοιο ελησε τον μπροστινο καβο αλλα μεχρι που ειμουν εκει δεν εφυγε και παρολο που ηταν δεμενο η δεξια προπελα δουλεβε
Είσαι φοβερός καταρχας φίλε!!!Ζωγράφισες!!
Το οτι γέρνει απο αριστερά έστω και λιγο είναι αλήθεια!!Το παρατήρησα με τη μία!!!

samichri
05-07-2008, 16:40
πολύ ωραίες φωτογραφίες. Ναι έχεις δίκιο το πλοίο γέρνει προς τα αριστερά. Υποθέτω ότι πρέπει να έχει ακόμη νερά κάτω και να μην έχουν απαντληθεί όλα. Επίσης εύχομαι να μην θέσει η εταιρία θέμα κόστους επισκευής και τελικά ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ να ταξιδέψει στην ..... αιωνιότητα, μαζί με τα άλλα αγαπημένα. Ξέρεις αν ξεφόρτωσε εντελώς αυτοκίνητα και φορτηγά? ή τα μεταφέρει μαζί του ?

gvaggelas
05-07-2008, 16:41
Λοιπόν το πλοίο ήρθε στο λιμάνι, με συνοδεία ενός ρυμουλκού το οποίο εδρεύει στην Χίο. Σας παραθέτω ορισμένες φωτό (69-71). Πάντως η επίσκέψή του είχε και τα άσχημά της καθώς από ότι φαίνεται (φωτό 74 και 75) υπάρχει ακόμη διαρροή πετρελαίου, το οποίο μας έμεινε στο λιμάνι ως αναμνηστικό. Πριν από πέντε λεπτά το πλοίο αναχώρηση με προορισμό Πειραιά (φωτό 80 - 82).

8904

8905

8906

8907

8908

geogre222
05-07-2008, 16:44
πολύ ωραίες φωτογραφίες. Ναι έχεις δίκιο το πλοίο γέρνει προς τα αριστερά. Υποθέτω ότι πρέπει να έχει ακόμη νερά κάτω και να μην έχουν απαντληθεί όλα. Επίσης εύχομαι να μην θέσει η εταιρία θέμα κόστους επισκευής και τελικά ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ να ταξιδέψει στην ..... αιωνιότητα, μαζί με τα άλλα αγαπημένα. Ξέρεις αν ξεφόρτωσε εντελώς αυτοκίνητα και φορτηγά? ή τα μεταφέρει μαζί του ?
φιλε δεν γνωριζω γιατι το πλοιο ηρθε κατα τις 2:30 και εγω το εβγαλα φωτο στις 5:00 και δεν ξερω τι εγινε εκει

samichri
05-07-2008, 16:46
Λοιπόν το πλοίο ήρθε στο λιμάνι, με συνοδεία ενός ρυμουλκού το οποίο εδρεύει στην Χίο. Σας παραθέτω ορισμένες φωτό (69-71). Πάντως η επίσκέψή του είχε και τα άσχημά της καθώς από ότι φαίνεται (φωτό 74 και 75) υπάρχει ακόμη διαρροή πετρελαίου, το οποίο μας έμεινε στο λιμάνι ως αναμνηστικό. Πριν από πέντε λεπτά το πλοίο αναχώρηση με προορισμό Πειραιά (φωτό 80 - 82).
Και οι δικές σου φωτογραφίες πολύ καλές φίλε. Τώρα για την διαρροή πετρελαίου η κοινή λογική λέει ότι μάλλον δεν έχει στεγανοποιηθεί πλήρως η γάστρα του. Αν όμως συμβαίνει αυτό δεν είναι επικίνδυνο να περάσει το Αιγαίο και να έρθει Πειραιά?

gvaggelas
05-07-2008, 16:51
Και η συνέχεια με ορισμένες φωτό και ένα βίντεο (κακής ποιότητας) από την αναχώρηση.

8909

8912

8913

8914

Speedkiller
05-07-2008, 16:51
Ευχαριστούμε και του δυο σας για την ενημέρωση και τις φωτογραφίες!!!Προσωπικά εγώ σας ευχαριστώ ιδιατέρως!!!Ας επλίζουμε να μην έχει πρόβλημα στο ταξίδι του προς πειραιά...

scoufgian
05-07-2008, 16:55
μαλλον απ οτι βλεπω ,δεν αφησε ,να βγει τιποτα ,απο το γκαραζ του......ολα θα τα βγαλει στο Πειραια

Speedkiller
05-07-2008, 17:02
Βλέπω θα υπάρξει συνάντηση με νήσος Χιος σύντομα...

8917

scoufgian
05-07-2008, 17:28
μαλλον απ οτι βλεπω ,δεν αφησε ,να βγει τιποτα ,απο το γκαραζ του......ολα θα τα βγαλει στο Πειραια
Τελικα ,ξεφορτωσε ,12 φορτηγα και ενα αυτοκινητο, συμφωνα, με το ρεπορταζ του δελτιου ειδησεων της ΝΕΤ.Επομενος προορισμος ,αναφερθηκε ,τα Ναυπηγεια Σκαραμαγκα

manou
05-07-2008, 17:45
πω πω!! τον βλεπω και παει 9.8kn και με πιανει μελαγχωλια!!!:(:cry:

2nd mate
05-07-2008, 18:08
Τελικα ,ξεφορτωσε ,12 φορτηγα και ενα αυτοκινητο, συμφωνα, με το ρεπορταζ του δελτιου ειδησεων της ΝΕΤ.Επομενος προορισμος ,αναφερθηκε ,τα Ναυπηγεια Σκαραμαγκα

μηπως ηταν 12 ι.χ. και ενα φορτηγο??μου φαινονται πολλα τα χιωτικα φορτηγα οταν ειχε ανακοινωσει η εταιρεια οτι ολα τα φορτηγα που ειχε μεσα ηταν 15. Εκτος αν εβγαλε και τα πειραιωτικα εκει.

scoufgian
05-07-2008, 18:14
μηπως ηταν 12 ι.χ. και ενα φορτηγο??μου φαινονται πολλα τα χιωτικα φορτηγα οταν ειχε ανακοινωσει η εταιρεια οτι ολα τα φορτηγα που ειχε μεσα ηταν 15. Εκτος αν εβγαλε και τα πειραιωτικα εκει.
τι να σου πω.ετσι ανεφερε στο ρεπορταζ.........

mike_rodos
05-07-2008, 18:18
Μία περιπέτεια φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της προς το παρόν, αυτή με την τύχη των αυτοκινήτων... Συνέχεια η τύχη αυτού του βαποριού, μακάρι να πάνε όλα καλά και να συνεχίσει τα ταξίδια του στο Αιγαίο!

nautikos
05-07-2008, 18:47
Ενα μπραβο και απο μενα στους george222 και gvaggelas για την αμεση ενημερωση. Ουτε φωτορεπορτερ να ηταν. Γενικα απο Χιο εχουμε καλους ανταποκριτες:D.

SIFALIO
05-07-2008, 20:07
ΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΧΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΞΟΝΙΚΟ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΤΑΞΙΔΕΨΕΙ...ΜΟΝΟ Ο ΑΞΟΝΑΣ,ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ,STERN TUBE ΚΑΙ ΜΕΙΩΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΡΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ...ΘΑ ΔΟΥΜΕ...ΑΥΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΙΞΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ.....

MYTILENE
05-07-2008, 20:14
Μη μας ξενερώνεις τώρα.Πιστεύω οτι θα παιχτούνε-όχι απλά πολλά-αλλά ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ;) τώρα που θα φτάσει στη δεξαμενή!!Ας περιμένουμε λίγο και ........η νεκροψία θα δείξει:rolleyes:!!!!

Speedkiller
05-07-2008, 20:34
Πάντως δυστηχώς φοβάμαι πως η εταιρεία θα θέσει οπωσδήποτε το θέμα του κόστους επισκευης κ αυτο γιατι είναι κ μεγάλος ο Θεόφιλος...Όσο και να στεναχωριέμαι που το λέω...Δυστηχώς!!!Λογικό είναι αν το κόστος είναι απαγορευτικό να το στείλουν να διαλυθεί και η εταιρεία να αναζητήσει άλλο πλέον σκαρί...:cry::cry::cry:(κάτι που έπρεπε να χε γίνει καιρό τωρα μιας και κεντέρηδες πούλησε και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έκανε και τα πλοια έχουν μεγαλώσει!)

scoufgian
05-07-2008, 20:36
τι να σου πω.ετσι ανεφερε στο ρεπορταζ.........
σωστος ο 2nd mate.12 οχηματα και ενα φορτηγο, αφησε στη Χιο.....

geogre222
05-07-2008, 21:13
λιγο πριν την εισοδο του στο λιμανι σημερα κατα τις 2:30

navigation
05-07-2008, 21:30
Μπραβο και στους δύο...ευχαριστουμε πολυ!!!

SIFALIO
05-07-2008, 22:41
ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΞΟΝΗΚΑ........ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ........

giannisk88
05-07-2008, 23:58
Έχω ένα προαίσθημα και μία, με επιφύλαξη μέν αλλά σιγουριά δε, οτι δεν θα το αφήσουν έτσι το πλοίο!!Θα είναι πολύ κρίμα!!Δε νομίζω οτι η Θεοφιλάρα έχει γράψει τέλος ακόμα!!Ομως καλά τα λόγια αλλα να δούμε και στη πράξη!!!

marioskef
06-07-2008, 19:53
...και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έκανε ...)

Η οποία βέβαια ήταν σχετικά αποτυχημένη, οπότε τα όποια έσοδα στράφηκαν στην εξυπηρέτηση/μείωση του δανεισμού.

alfistakias
11-07-2008, 13:19
παιδια τελικα τι γινεται με το ΘΕΟΦΙΛΟΣ?? υπαρχει καποιο νεο???

Leo
11-07-2008, 13:42
Αφού δεν ακούγοναται ιαχές απο τα media.... όλα καλά στον Σκαραμαγκά. Μετά θα δούμε...:|

kalypso
11-07-2008, 13:45
Προχτές που πέρασα μόνο τη τζιμινιέρα μπόρεσα να δω :(.

alfistakias
11-07-2008, 13:54
υπαρχει καμια φωτο να δουμε??? μακαρι να τελειωσει γρηγορα..:|

Leo
11-07-2008, 14:02
Εκείνες οι περιοχές είναι φυλασσόμενς λόγω στρατιωτικών εγκαταστάσεων, και συνεπώς φωτογραφίες γιοκ. Δεν είναι κάτι που κάποιος ρισκάρει και μετά να τον ψάχνουνε οι δικοί του :D...

alfistakias
11-07-2008, 14:05
Εκείνες οι περιοχές είναι φυλασσόμενς λόγω στρατιωτικών εγκαταστάσεων, και συνεπώς φωτογραφίες γιοκ. Δεν είναι κάτι που κάποιος ρισκάρει και μετά να τον ψάχνουνε οι δικοί του :D...

σωστος...;)

dimitris
11-07-2008, 15:11
φιλε Λεο εγω τους εχω πει που να με ψαξουν...:p

Espresso Venezia
14-07-2008, 23:22
Και καλά οι ασυνείδητοι, καιροσκόποι και εγκληματίες :rolleyes: καπεταναίοι και εφοπλιστάδες της Ακτοπλοίας, που για να κερδίσουν 300 ευρώ
περνάνε μέσα από ...δύσβατα περάσματα ...γεμάτα με υφάλους ρισκάροντας ανθρώπινες ζωές.....:cry::cry:

Αλλά και οι καπεταναίοι των κρουαζιερόπλοιων βρε παιδάκι μου ??? ΕΛΕΟΣ !!!

Που είσαι φωστήρα της Ελληνικής δημοσιογραφίας κ. Εισαγγελάτε, να τους κάνεις να μην έχουν που να κρυφτούν. Τους παλιανθρώπους..... :roll:

9600

Leo
15-07-2008, 06:58
Να μην το ανοίξουμε παλι το θέμα. Το στενό είναι σαφώς πλεύσιμο και δεν είναι κλειστό για την ναυσιπλοία, άρα δεν υπάρχει κανένα θέμα ασυνειδησίας κανένος καπετάνιου που περνάει χρόνια ή μία φορά χωρίς να ανοίγει μύτη. Η απροσεξία ενός Αξιωματικού γεφύρας και κατ επέκταση του Πλοιάρχου του πλοίου δεν μπορεί να φοριέται σαν κόσμημα σε όλους, ούτε να βαρύνει όλους τους Πλοιάρχους της ακτοπλοϊας και μη. Αυτό είναι λάθος.

Espresso Venezia
15-07-2008, 08:02
Φίλε μου Leo δεν χρειάζεται βέβαια να πω ότι το πιό πάνω μήνυμα μου ήταν 100% σαρκαστικό για την επίθεση που δέχτηκαν οι αξιωματικοί του Θεόφιλος και η πλοιοκτήτρια εταιρεία για το συγκεκριμμένο ατυχές περιστατικό από ανεγκέφαλους δημοσιογράφους.

Νομίζω ότι είναι πασιφανέστατο και από τα αποσιωπηιτικά που είχα βάλει όσο και από τις φατσούλες.

Leo
15-07-2008, 08:09
Σωστά σαν έτσι το εξέλαβα Γιώργο... και καλά έκανες και το έγραψες αναλυτικά. Όμως με την ευκαιρία έγραψα και κάτι που έχει ουσία για να καταλάβουν όλοι και να μην παρασύρονται απο τις "φιλοφοφίες" των ΜΜΕ όπως κι εσύ :rolleyes: ανέφερες.

Νaval22
16-07-2008, 18:01
Σχετικά με τη διέλευση του στενού να πώ πως μου έχει τύχει τουλάχιστον 3 φορές η συνάντηση του Μυκονος με τη ΝΕΛ εκεί
η παρακάτω φώτο είναι τραβηγμένες απο Μυτιλήνη και θεόφιλο πολύ κοντά στο σημείο της πρόσκρουσης (ίσως φαίνεται κιόλας) και έχουν μεγαλη χρονική διαφορα αυτό καταδεικνυει πως η διέλευση δυο πλοίων απο το στενό είναι καθημερινό φαινόμενο
9677

9678

nisiotis
16-07-2008, 18:58
Πάντως χτές που ανέβαινα με το ΧΙΟΣ περάσαμε απ'έξω και το ΛΙΣΣΟΣ κατέβαινε από μέσα

giannisk88
16-07-2008, 19:06
Πάντως χτές που ανέβαινα με το ΧΙΟΣ περάσαμε απ'έξω και το ΛΙΣΣΟΣ κατέβαινε από μέσα
Ε επειδή το Λισσός ήταν απο μέσα γι΄αυτό περάσατε εσείς απ'εξω.

cmitsos
17-07-2008, 14:11
χαχα πλάκα έχει να μετράμε πότε πάει το ένα απέξω και πότε το άλλο απο μέσα!:D

giannisk88
25-07-2008, 01:02
Τίποτα νεότερο παιδιά με τη Θεοφιλάρα?? που βρίσκετε τώρα?

stelios_ag
25-07-2008, 10:01
Τίποτα νεότερο παιδιά με τη Θεοφιλάρα?? που βρίσκετε τώρα?

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΕΛ (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=83&news_id=515) η ζημιά θα έχει αποκατασταθεί σε τρεις μήνες και προβλέπεται μέχρι τις 15 Οκτώβρη να επανέλθει στα δρομολόγιά του.

giannisk88
25-07-2008, 10:29
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΕΛ (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=83&news_id=515) η ζημιά θα έχει αποκατασταθεί σε τρεις μήνες και προβλέπεται μέχρι τις 15 Οκτώβρη να επανέλθει στα δρομολόγιά του.
Πολύ τέλεια φίλε μου!!!!
Σε σχέση με τα σενάρια περι εγκατάληψης των προσπαθειών για επιδιόρθωση του πλοίου απο την ασφαλιστική!!
Είχα δίκιο τελικά που ήμουν αισιόδοξος!!!!
Ωραια!!Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

STRATHGOS
27-07-2008, 00:59
Απο Αιολικα νεα εφημεριδα Λεσβου αποκομα... ΘΕΟΦΙΛΟΣ". Το ρήγμα του πλοίου της ΝΕΛ παρουσίασε αποκλειστικά η πρωινή Σαββατιανή εκπομπή του "Alpha" καλώντας μάλιστα, ποιον λέτε, να σχολιάσει; Τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη! Τουλάχιστον αυτός έξυπνα απέφυγε τον πειρασμό και ασχολήθηκε με την συγκοινωνιακή υποδομή της Θεσσαλονίκης. Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την αποχώρηση του Νίκου Μάνεση λόγω καλοκαιρινής άδειας, την εκπομπή παρουσιάζει το (άγνωστο) δίδυμο, Λάμπρου - Καρδιόλακα.
15/07/08

iletal1
02-08-2008, 15:39
Διβάζοντας στον ''ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ''Αυγούστου για το ατύχημα στο ''ΘΕΟΦΙΛΟΣ" σε κάποια φωτό που δείχνει το ρήγμα κρέμονται κάτι κουβάδες . Μήπως μπορεί κάποιος να πει και σε με τον αδαή από πλοία τι ρόλο παίζουν μέσα στο νερό?

giannisk88
02-08-2008, 15:41
Mπορεί να είναι εκεί για να δείχνουν και καλά που ακριβώς βρίσκετε το ρίγμα.
Μπορείς να σκανάρεις και να μας το ανεβάσεις??

iletal1
02-08-2008, 16:17
Ορίστε και οι φωτό

karystos
02-08-2008, 20:01
Βάζουνε μέσα τα εργαλεία οι δύτες.

Leo
02-08-2008, 20:07
Τόσο απλό??? Ναι κι όμως αυτό είναι .... μας "τάπωσε" ο φίλος karystos... Η αλήθεια είναι ότι αναρωτήθηκα κι εγώ δεν βρήκα λογική και προχώρησα. Να μια λογικότατη εξήξηση, Ευχαρσιτούμε :)

giannisk88
03-08-2008, 00:46
Βασικά μας έβαλε τα γυαλιά ο karystos.
Να΄σαι καλά πάντως φίλε iletal1 (http://forum.nautilia.gr/member.php?u=1093) που μας ανέβασες τη φωτό.

iletal1
03-08-2008, 07:47
και εγώ που το πήγα στο πολύ επιστημονικό:!:

karystos
03-08-2008, 09:45
Όλων μας το μυαλό πάει στα περίπλοκα και παραβλέπει τα απλά. Εκείνο που μετράει είναι οι φωτογραφίες του κ. Νιζάμη που δημοσιεύει το περιοδικό, αφού πέρα από τα λόγια είναι το μοναδικό πραγματικό ντοκουμέντο που έχουμε δει. Τα ύφαλα του πλοίου και το αριστερό αξονικό έχουν μεγάλη ζημιά, το ρήγμα είναι ένα χάος πραγματικό και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είμασταν πολύ τυχεροί που έγινε εκεί κι όχι πιο πάνω. Και ναι μεν όλα φτιάχνονται, όχι όμως ότι είναι και εύκολο να φτιαχτούν ανεξάρτητα από το κόστος. Άσχετα με όσα λέει η εταιρεία, που το μυαλό της το έχει πιο πολύ στη μετοχή παρά στο βαπόρι, γι αυτό και το πρώτο πράγμα που έκανε μετά το ατύχημα ήταν να σταματήσει τη διαπραγμάτευσή της, είναι περίεργο ότι υποτίθεται πως εξετάζει προσφορές επισκευής, όπως λέει τουλάχισοτν το περιοδικό, χωρίς το πλοίο να έχει ανεβεί στη δεξαμενή. Είναι δυνατόν να δώσει κανείς προσφορά από τις φωτογραφίες ή με εσωτερική μόνο επιθεώρηση; Τι προσφορά της πλάκας μπορεί να είναι αυτή; Εκτός κι αν πρόκειται για εκτίμηση. Επειδή τα λεφτά, είτε επισκευαστεί είτε βγει constructive total loss, είναι πάρα πολλά κι επειδή οι ασφάλειες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, προφανώς και αυτή τη στιγμή παίζονται κάποια "παιχνίδια" εκατομμυρίων. Ναυπηγεία ενδιαφέρονται, το Aliaga και οι brokers ενδιαφέρονται, δικηγόροι - κοράκια ενδιαφέρονται, διάφορα άλλα αρπαχτικά ενδιαφέρονται να βγάλουνε από τη μύγα ξίγκι. Κάποιος θα τα πάρει κάποιος θα τα πληρώσει. Λίγη μυρουδιά να πάρεις μόνο το έβγαλες το μεροκάματο. Πιο μεγάλη αξία για όλους αυτούς έχει το ΘΕΟΦΙΛΟΣ σακατεμένο από όση είχε γερό. Και η ΝΕΛ έχει άλλα έξη πλοία, που αναλογα με το τι θα γίνει με το ΘΕΟΦΙΛΟΣ θα επιβαρυνθεί το ιστορικό της και θα ανέβουν ανάλογα τα αφάλιστρα. Γι αυτό το βαπόρι κάθεται και περιμένει στην Κυνόσουρα και κανείς δεν ξέρει τι θα απογίνει. Ούτε που μπορεί να φανταστεί κανείς τι τζίρο κάνει ένα ατύχημα και πόσοι το περιμένουνε αμαν και πως. Και το κρίσιμο θέμα, δηλαδή αν φτιαχτεί να φτιαχτεί σωστά κι όχι τριτοκοσμικά, δεν απασχολεί κανέναν.

grangelo
03-08-2008, 13:45
Το πλοιο στη Σαλαμινα το περασμενο Σαββατο!
Ας ελπισουμε οτι θα επιστρεψει συντομα στο μεγαλο λιμανι !
10999

marsant
04-08-2008, 18:32
Mακαρι να γυρισει το βαπορι αλλα εγω παιδια χλωμο το βρισκω.

dimkad1969
10-08-2008, 14:53
TO THEOFILOS MPENONTAS STIN XIO DEN THIMAME AKRIVOS POTE ITAN DEN EPIASAN TA ANAPODA KAI TRAKARE PANO STIN PROVLITA ME TIN PLORI!!!!

Giorgos_D
12-08-2008, 11:57
Ιούνιος ή Ιούλιος 1995

geogre222
12-08-2008, 16:34
TO THEOFILOS MPENONTAS STIN XIO DEN THIMAME AKRIVOS POTE ITAN DEN EPIASAN TA ANAPODA KAI TRAKARE PANO STIN PROVLITA ME TIN PLORI!!!!
δες λιγο αυτο το link (http://forum.nautilia.gr/showthread.php?p=54651&highlight=1995#post54651), ειναι σχετικα με το θρμα που ρωτησες

Leo
12-08-2008, 18:56
Είμαστε εκτός θέματος, παρακαλώ να μην συνεχιστεί εδώ η άλλη περίπτωση με το πρόσφατο ατύχημα του πλοίου.

theofilos-ship
13-08-2008, 15:25
Το πλοιο στη Σαλαμινα το περασμενο Σαββατο!
Ας ελπισουμε οτι θα επιστρεψει συντομα στο μεγαλο λιμανι !
10999
kanena neo apo theofilos;;efxaristw

Νaval22
23-08-2008, 17:30
ΘΕΟΦΙΛΑΡΑ FOR EVER,
http://www.youtube.com/watch?v=sFDsorfOOEE&feature=related

manolis m.
26-08-2008, 12:12
13052Autes kai apo emena xm...dld apo ton patera mou pou katagetai apo ekei !!!

13050

manolis m.
26-08-2008, 12:17
kai edw i sinexia...

13055

13056

mike_rodos
26-08-2008, 15:40
Αυτές είναι φωτογραφίες σπάνιες, από το λιμανάκι των Οινουσών!!! Ευχαριστούμε πολύ manolis m.

theofilos-ship
01-09-2008, 04:29
Αυτές είναι φωτογραφίες σπάνιες, από το λιμανάκι των Οινουσών!!! Ευχαριστούμε πολύ manolis m.
simfona me periodiko efoplistis 9/2008' to theofilos tha einai peripou etoimo ton dekemvrio apo episkevi.meta ton xanoume gia erithra thalassa.h zimia anerxete sta 5 ek. euro kai to kostos pou exase thn sezon 1 ek euro.paei h nel...tha feroune piso to ag rafael,kai alkeos.

eliasaslan
05-09-2008, 22:45
krima krima kai xana krima gia to karavi

theofilos-ship
06-09-2008, 03:49
oso gia to simvan an mpite sto traffic tou ais dielefshs ploion kai deite poreia ploiou theofilos tha deite oti teliki tou poreia prin tin prosaraksi einai stis 216 moires notia.(an tin proektinetai tha deite oti paei karfi gia oinouses) afthn thn poreia thn eixe apo thn stigmh pou to ploio estripse apo to notio anatoliko tmima thn mitilhnhs me poreia gia voreio tmima xiou, metaksi paralaksis oinouswn.an to eixe gyrisei stis 220 tha eixe kataferei polla !! simfona me katatheseis ypoploiarxou k.akindinou ksefige apo aera.(enw oi entasi tou anemou htane sta 4-5 mpofor ara pali anekdota akousame.oso gia to oti den akougane ta pidalia episis vlakeia giati tha to eixane parei prefa apo poio noris kai oxi meta apo 2 wres peripou.enw tha mporouse na kopsei taxitita kai na stripsei me bow thruster pou exei to theofilos.oso gia thn NEL LINES den nomizw na exei kalo mellon mono to eisitirio gia mytilhnh kostizei 37,50 euro exw h ANEK me lissos 29 euro.kai kala kanei !exoume ksefigei entelos!as efxithoume na vgei geros apo skaramanga kai lipamai eilikrina pou paei se allous topous,opos to fedra.pane oi epoxes tou N.KAZANTZAKIS,KING MINOS,RETHIMNON,KANTIA,NAIAS EXPRES pou htane vaporia me psixi.kai oxi koutia.an exete kapoio neo me theofilos steilte mhnhma...kalo fthinoporo

theofilos-ship
09-09-2008, 16:55
file:///C:/Documents%20and%20Settings/MANOS/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%C E%B1%20%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1% CF%82/DSC00090.JPG

scoufgian
09-09-2008, 17:03
file:///C:/Documents%20and%20Settings/MANOS/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%C E%B1%20%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1% CF%82/DSC00090.JPG
ποιος ηρθε???????:confused::confused:

mastropanagos
09-09-2008, 17:09
Απο οτι καταλαβαινω ο φιλος ηθελε να ανεβασει καποια φωτο και απλα κατι δεν εκανε σωστα και βγηκε αυτο το αποτελεσμα..Φιλε theofilos-ship ξαναπροσπαθησε...

Finnpartner_1966
13-09-2008, 13:22
Τελικα ο Θεοφιλας επισκευαζεται και θα παει προς νοτια? Σαν τα αποδημητικα? Μηπως μας ξαναρθει σαν καποιο Κεντερη (λεω εγω τωρα...)?

Νικόλας
13-09-2008, 15:28
Τελικα ο Θεοφιλας επισκευαζεται και θα παει προς νοτια? Σαν τα αποδημητικα? Μηπως μας ξαναρθει σαν καποιο Κεντερη (λεω εγω τωρα...)?

φίλε μου ο θεόφιλος σε λίγο καιρό πάει δεξαμενή τώρα καθαρίζουν τα τάγκια για να μπορεί να πάει αφού επισκευαστεί θα αλλάξει σημαία και θα πάει κάτω και αυτό

Finnpartner_1966
13-09-2008, 21:55
Aααα ΟΚ! Thanks για τις πληροφοριες Νικολα!

scoufgian
13-09-2008, 22:01
και για να δωσουμε περισσοτερες πληροφοριες για το Τεο ,μπαινει στη δεξαμενη στις 8/10/08

Νaval22
13-09-2008, 23:15
σε ποια δεξαμενή θα πάει; κάτι ακούστηκε για Αυλίδα

scoufgian
14-09-2008, 04:31
σε ποια δεξαμενή θα πάει; κάτι ακούστηκε για Αυλίδα
μεγαλη Περαματος........

Speedkiller
14-09-2008, 10:50
Θα μπορεσουμε να πάμε από κοντά (να βγάλουμε καμια φώτο) η θα υπάρχει πρόβλημα λόγω της διαστασης που πηρε το ατύχημα θα μας κυνηγησουν αν πάμε κοντα?:roll:

Leo
14-09-2008, 10:59
Δηλώστε το ώστε να ξέρουμε που θα σας ψάξουμε...:rolleyes:

Speedkiller
14-09-2008, 11:00
Με βλέπω αυτόφορο φίλε Leo...:p:p:p

loucas_gl2006
03-02-2009, 16:53
Παιδιά κανένα νέο για το βαπόρι έχουμε? Το ξεχάσαμε τελείως τον καημένο τον Θεόφιλο....

dimitris
03-02-2009, 16:59
Φιλε μου loucas_gl2006 εδω (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=843&page=102) στο θεμα του "Θεοφιλος" στο φορουμ θα δεις μια φωτογραφια (29/01/2009) απο το σημειο που ειναι δεμενο το βαπορι τελευταιες πληροφοριες που γνωριζω εγω ειναι οτι περιμενει αξονα...

loucas_gl2006
03-02-2009, 17:04
Να είσαι καλά για τις πληροφορίες σου...ειδικά για ένα τέτοιο σκαρί το οποίο μας μεγάλωσε και παράλληλα μας υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια στο Αιγαίο.

moutsokwstas
03-02-2009, 18:04
κι αυτη την ιστορια με τον αξονα την ακουω εδω και 2-3 μηνες τωρα....απο που ερχεται απο τη πολη και στην κορφη κανελα?

loucas_gl2006
03-02-2009, 18:10
Φίλε με την Νελ έχουμε να κάνουμε....μάλλον επειδή το πλοίο ήταν σε απόσυρση η κατασκευάστρια εταιρεία σταμάτησε και τα ανταλλακτικά...κάτι σαν τη Rover ένα πράγμα...:rolleyes:

Speedkiller
03-02-2009, 18:16
Φίλε με την Νελ έχουμε να κάνουμε....μάλλον επειδή το πλοίο ήταν σε απόσυρση η κατασκευάστρια εταιρεία σταμάτησε και τα ανταλλακτικά...κάτι σαν τη Rover ένα πράγμα...:rolleyes:

Αγαπητέ μου τα πλοια δεν ειναι αυτοκινητα για να τα βγαζουν σε μαζικη παραγωγη ουτε τα ίδια ουτε πιθανά ανταλλακτικά τους...Τα ανταλλακτικά απ όσο αντιλαμβάνομαι θα ναι παντα κατα παραγγελια!πόσο μαλλον οι αξονες και οι προπέλλες που ειναι συγκεκριμένα κ μοναδικά σε καθε πλοιο...Δε μιλάμε για κανένα ρανταρ η κανα φανάρι εδώ...;)

moutsokwstas
03-02-2009, 18:34
εδω ακουστηκε οτι θα εβαζαν τον αξονα απο το αδερφο φαιδρα. γιατι αυτη η πολυμηνη καθυστερηση δεν καταλαβαινω, την αποζημειωση την πηραν?

loucas_gl2006
09-02-2009, 20:42
Παιδιά σήμερα, άνθρωπος μέσα από το πλοίο "Μυτιλήνη" μου είπε ότι θα το ετοιμάσουν όσο το πιο δυνατό γρήγορα γίνεται και κατα πάσα πιθανότητα θα το δούμε πάλι από την νέα καλοκαιρινή σεζόν στη γνωστή γραμμή. Αλλά με επιφύλαξη ότι θα πιάσει και λίγο άγωνη μετά το λιμάνι της Μυτιλήνης. Άντε να δούμε...το μέλλον πλησιάζει....

Νaval22
10-02-2009, 20:57
μακάρι άλλα έχω βαρεθεί να ακούω τη μία ότι θα ξαναμπεί στη γραμμή και τη άλλη οτι δεν θα ξαναμπεί ποτέ,σίγουρα όλοι οι νελίτες θέλουμε να ξαναμπεί,αλλα έχουμε αναλύσει πολλές φορές και το αυτονόητο πως το λισσός και η ΑΝΕΚ δεν θα μας κάνουν τη χάρη

dimkad1969
11-02-2009, 20:42
agapite mou ap oti vlepo ayti i ANEK exei mpei kala stin aktoploia kai kanei oti thelei opote vlepoume ypomoni

scenicmike
11-04-2009, 20:12
O "ΘΕΟΦΙΛΟΣ" βρίσκεται σε δεξαμενή στο Πέραμα από εκεί που φεύγουν οι παντόφλες για Παλούκια.