PDA

Επιστροφή στο Forum : Γραμμή Πειραιάς - Ηράκλειο (Piraeus - Herakleion route)

Σελίδες : 1 [2]

meco
27-03-2013, 09:30
Το πρωί (Τετάρτη 27-03-2013) το πλοίο των Μινωικών έμπαινε 6:25 στο λιμάνι του Ηρακλείου (φανάρια). Λίγο καθυστερημένο δεν ήταν;

superfast v
27-03-2013, 14:05
Με ωρα αφιξης 6.30 μπαινει στο λιμανι 6.25 και ειναι καθυστερημενο??Στοιχειωδη μαθηματικα ρε παιδια...:uncomfortableness:

despo
29-03-2013, 15:38
Νέα εικόνα της διάλυσης των ... υπουργείων και στη συνέχεια βέβαια έχει αντίκτυπο και στις ναυτιλιακές εταιρείες. Μόλις τώρα βγήκε η ανακοίνωση των Μινωικών για αλλαγή ωραρίων απο 1 Απριλίου στη γραμμή Πειραιά - Ηρακλείου με ισχύ εως 30 Ιουνίου, οπου τα πλοία θα αναχωρούν μισή ώρα νωρίτερα. Δηλαδή 21.00 απο Πειραιά και 21.30 απο Ηράκλειο.

despo
16-07-2014, 09:02
Εδω ο 'πόλεμος' τιμών μεταξυ των 2 εταιρειών καλά κρατεί, με αποτέλεσμα οι τυχεροί ταξειδιώτες να απολαμβάνουν μακράν τα φτηνότερα εισιτήρια όλης της Ελλάδας, λαμβάνοντας φυσικά υπ'οψη αναλογικά και την απόσταση. Και αυτό γιατί :
-1 κατάστρωμα μαζι με αυτοκίνητο κοστίζει μολις 80¤ στα πρωινα δρομολόγια της κοινοπραξίας και 83¤ στις Μινωικές ειτε σε πρωινες, ειτε σε βραδυνές αναχωρήσεις.
-Υπάρχουν προσφορές και για τις καμπίνες πάντα με ΙΧ, οι οποίες ομως (σε αντιθεση με άλλες γραμμές) ισχύουν για το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων στα πλοία, χωρις κανένα περιορισμό !

despo
18-07-2014, 14:33
Δεν πρόλαβαν να ανακοινώσουν την προσφορά απο τις Μινωικές, η κοινοπραξία επανέρχεται ... δριμύτερη ανακοινώνοντας απο σήμερα 18/7 νέα μειωμένη με 1 άτομο + ΙΧ - κοστος 77¤ ο,τι πάρεις ημερήσιο/βραδυνό.
Προβλέπω στο τέλος και δωρεαν καφέ:uncomfortableness:

giorgos....
10-02-2015, 12:45
Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα σημερινά δρομολόγια της MINOAN LINES (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2323:-----minoan-lines----&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98).

karavofanatikos
25-03-2015, 21:42
Από 20/4 έως 31/5 η Κοινοπραξία ANEK-Superfast δεν θα εκτελεί δρομολόγιο τα Σάββατα από και προς Ηράκλειο!!!!

speedrunner
25-03-2015, 22:34
Τώρα που πέρασε ο χειμώνας σκέφτηκαν να μην κάνουν δρομολόγια τα Σάββατα????

despo
26-03-2015, 11:14
Απ'όσο μαθαίνω και παρα τη μεγάλη διαφορά τιμής στο κατάστρωμα (7€ στο κατάστρωμα φτηνότερα απο τις Μινωικές), το συνολικό μεταφορικό έργο στη γραμμή ειναι συντριπτικά υψηλότερο υπερ των Μινωικών.

panthiras1
24-09-2015, 20:23
Κάτι τρέχει με το site της ΑΝΕΚ και της κοινοπραξίας ή η κοινοπραξία διέκοψε τα δρομολόγιά της για Ηράκλειο τα Σάββατα του Οκτωβρίου; Κλειστά τα πλάνα της και από 1 Νοεμβρίου. Δεν το έχω ξανασυναντήσει.

Giovannis
24-09-2015, 20:34
Καθε χρονο απο την αρχη σχεδον της κοινοπραξιας κοβεται το δρομολογιο του Σαββατου!

Οσο για τον Νοεμβρη προφανως δεν εχουν ανοιξει τα πλανα ακομα λογω αλλαγων των πλοιων

panthiras1
24-09-2015, 22:02
Δεν το ήξερα. Υποθέτω όλο τον Χειμώνα ή μόνο του Οκτωβρίου;

Giovannis
25-09-2015, 12:07
Ολο το χειμωνα!

Nautilia News
27-10-2016, 15:26
Δρομολόγια Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο το διάστημα από 8 έως 26 Νοεμβρίου 2016

http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/tropopiisis-stis-ores-anachorisis-ton-plion-ton-minoikon-grammon/ .

VASILIS CRETA
03-09-2019, 21:38
Ακούστηκε ότι από το Φθινόπωρο θα αλλάξουν δρομολόγια μεταξύ τους το Μύκονος με το Φαιστός. Το μεταφέρω με επιφύλαξη επειδή η πηγή δεν είναι και πολύ ... έγκυρη.

Το τελευταίο του δρομολόγιο για Χανιά στις 8 Σεπτεμβρίου. Από 9 Σεπτεμβρίου πηγαίνει Ηράκλειο.
Στη θέση του το Φαιστός.

Εξακριβωμένο και περασμένο και στο σύστημα πλέον... Αλλαγή του τακτικού διδύμου των Μινωικών στο Ηράκλειο μετά από 19 χρόνια!!! (όταν το Φαιστός -που τώρα "φεύγει"-, αντικατέστησε τον -μοναδικό "παλιό" εν ζωή πλέον- Καζαντζάκη)... Καραβολατρικά, το λες και... συγκινητικό γεγονός... :D

ancd
03-09-2019, 22:37
... Αλλαγή του τακτικού διδύμου των Μινωικών στο Ηράκλειο μετά από 19 χρόνια!!! (όταν το Φαιστός -που τώρα "φεύγει"-, αντικατέστησε τον -μοναδικό "παλιό" εν ζωή πλέον- Καζαντζάκη)... :D

Νομίζω ότι το Φαιστός Παλλάς σκαντζαρε το Κινγκ Μινως το 2002. Αλλά ο Καζαντζάκης είναι το μοναδικό όχι High Speed εν ζωή πλοίο των Μινωικων!

meco
09-09-2019, 11:23
Για πιο λόγο έγινε αυτή η αλλαγή των πλοίων. Είναι πιο γρήγορο το Festos (από όσα ξέρω όμως, δεν είναι) και προσπαθούν να χτυπήσουν σε ταχύτητα τη κοινοπραξία ΑΝΕΚ - Blue Star στα Χανιά; Εξυπηρετεί καλύτερα ο μεγαλύτερος αριθμός καμπινών;
Προσπαθούν να κάνουν μια ανανέωση στη γραμμή του Ηρακλείου;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-09-2019, 11:49
Για πιο λόγο έγινε αυτή η αλλαγή των πλοίων. Είναι πιο γρήγορο το Festos (από όσα ξέρω όμως, δεν είναι) και προσπαθούν να χτυπήσουν σε ταχύτητα τη κοινοπραξία ΑΝΕΚ - Blue Star στα Χανιά; Εξυπηρετεί καλύτερα ο μεγαλύτερος αριθμός καμπινών;
Προσπαθούν να κάνουν μια ανανέωση στη γραμμή του Ηρακλείου;
Γιά να κτυπήσει την κοινοπραξία στα φορτηγά λόγω γκαράζ.Τι ανανέωση να κάνει,

meco
11-09-2019, 09:38
Ανανέωση με την έννοια ότι αλλάζεις ένα πλοίο με ένα άλλο. 18 χρόνια περίπου είναι Κνωσός και Φαιστός στη γραμμή του Ηρακλείου.

Αναρωτιέμαι, πόσα φορτηγά παίρνει παραπάνω το Μύκονος; Το γεγονός ότι έχει λιγότερες καμπίνες μάλλον πως δεν τους προβληματίζει.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-09-2019, 11:16
Ανανέωση με την έννοια ότι αλλάζεις ένα πλοίο με ένα άλλο. 18 χρόνια περίπου είναι Κνωσός και Φαιστός στη γραμμή του Ηρακλείου.

Αναρωτιέμαι, πόσα φορτηγά παίρνει παραπάνω το Μύκονος; Το γεγονός ότι έχει λιγότερες καμπίνες μάλλον πως δεν τους προβληματίζει.
Aνανέωση δεν είναι να αλλάζεις το πλοίο με ένα άλλο κονταδελφό,1 χρόνο νεώτερο κ στο εσωτερικό κατά περιγραφές (δεν έχω προσωπική άποψη ) κάπως ταλαιπωρημένο από τους Ιταλούς.
Μάλλον προτιμούν τα φορτηγά που αφήνουν κέρδος.

ancd
11-09-2019, 11:58
Κατα προσωπική μου άποψη δεν νομίζω ότι είναι τα φορτηγά ο λόγως της αλλαγής. Δεν έχουν και μεγάλη διαφορά σε χωρητικότητα φορτηγών στο γκαράζ το Μ. Π. με το Φ. Π.. Και έρχεται χειμώνας! Δεν νομίζω να πηγαίνουν πρωτόκολλο κάθε μέρα! Όσο για την κόντρα με την κοινοπραξία, άμα δεν εφαρμόσει η εταιρία άλλη τιμολογιακή πολιτική δεν νομίζω ότι θα κερδίσει κάτι παραπάνω.
Ανανέωση θα ήταν να έβαζε ο ιταλός τα Cruise Europa & Cruise Olympia στην γραμμή Πειραιά - Χανιά - Ηράκλειο ! Και με λίγο καλύτερες ώρες άφιξης σε Πειραιά και Ηράκλειο (σε σχέση με την περυσινή ταλαιπωρία), θα έπαιρνε όλο το χρήμα στην γραμμή και θα τους γονατιζε όλους!

OfTheHighSeas
11-09-2019, 14:45
Επιβάτες που ταξιδεύουν χωρίς κρεβάτι διαμαρτύρονται ότι στο Μύκονος δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις για αυτούς. Εξαιτίας αυτού, άρχισαν να χρησιμοποιούν την ΑΝΕΚ και δεν είναι δυσαρεστημένοι.

ppgk2005
11-09-2019, 14:58
Ταξίδεψα με το ΜΡ τώρα τον Αυγουστο, για το αν εχει λιγότερες καμπίνες δεν ξέρω, ξέρω όμως οτι δεν έχεις την επιλογή των καθισμάτων VIP που (θεωρητικά) μπορείς να την βγάλεις καλύτερα το βράδυ αν δεν θες ή δεν βρίσκεις κρεββάτι ή καμπίνα. Επίσης, το self service δείχνει μικρότερο των Φαιστός / Κνωσσος - ίσως λόγω της διαρύθμισής του.

Γενικότερα, επειδή το περπάτησα το πλοίο, έχεις την αίσθηση ενος μικρότερου Φαιστός / Κνωσσος - εννοώ σε υλικά, χρώματα και διακοσμήσεις, layout με τα κεντρικά κλιμακοστάσια κτλ

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-09-2019, 20:34
[QUOTE=ppgk2005;617516]Ταξίδεψα με το ΜΡ τώρα τον Αυγουστο, για το αν εχει λιγότερες καμπίνες δεν ξέρω, ξέρω όμως οτι δεν έχεις την επιλογή των καθισμάτων VIP που (θεωρητικά) μπορείς να την βγάλεις καλύτερα το βράδυ αν δεν θες ή δεν βρίσκεις κρεββάτι ή καμπίνα. Επίσης, το self service δείχνει μικρότερο των Φαιστός / Κνωσσος - ίσως λόγω της διαρύθμισής του.

Σχεδόν 1 ολόκληρο ντεκ στο ΜΠ έιναι το πάνω γκαράζ.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-09-2019, 20:49
Κατα προσωπική μου άποψη δεν νομίζω ότι είναι τα φορτηγά ο λόγως της αλλαγής. Δεν έχουν και μεγάλη διαφορά σε χωρητικότητα φορτηγών στο γκαράζ το Μ. Π. με το Φ. Π.. Και έρχεται χειμώνας! Δεν νομίζω να πηγαίνουν πρωτόκολλο κάθε μέρα! Όσο για την κόντρα με την κοινοπραξία, άμα δεν εφαρμόσει η εταιρία άλλη τιμολογιακή πολιτική δεν νομίζω ότι θα κερδίσει κάτι παραπάνω.
Ανανέωση θα ήταν να έβαζε ο ιταλός τα Cruise Europa & Cruise Olympia στην γραμμή Πειραιά - Χανιά - Ηράκλειο ! Και με λίγο καλύτερες ώρες άφιξης σε Πειραιά και Ηράκλειο (σε σχέση με την περυσινή ταλαιπωρία), θα έπαιρνε όλο το χρήμα στην γραμμή και θα τους γονατιζε όλους!
Αν εφαρμόσει άλλη τιμολογιακή πολιτική που ο Ιταλός έχει δυνατότητα,τότε ΚΡΗΤΗ ΙΙ με τα γνωστά προβλήματα κ BLUE HORIZON που κάποτε. ήταν στα αζήτητα δεν έχουν λόγο ύπαρξης.Κ καλά το BH μπορεί να το βάλουν αλλού,,το ΚΙΙ πρέπει να θεωρείται τελειωμένο.