PDA

Επιστροφή στο Forum : Δελτίο Πατρών - ΟΛΠΑ Βόρειο, Νότιο λιμάνι (Patras - PPA Northern, Southern report)

Σελίδες : 1 [2]

Φίλιππος Αίγιο
07-11-2009, 12:08
Στις 20 Αυγουστου καπταιν πανω απο το ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ 6 πηγαινα Ιταλια.:D

Leo
07-11-2009, 12:10
Ευχαριστώωω :D

Appia_1978
17-11-2009, 11:02
Μερικές φωτογραφίες τραβηγμένες πριν από καμιά δεκαριά μέρες, σε ένα μικρό διάλειμμα των καταιγίδων ;)

Cruise Europa και Superfast I στο λιμάνι, με το Superfast V να καταφθάνει:

65250

65251

65252

gtogias
17-11-2009, 11:04
Μερικές φωτογραφίες τραβηγμένες πριν από καμιά δεκαριά μέρες, σε ένα μικρό διάλειμμα των καταιγίδων ;)

65250

65251

65252

Καταπληκτικές και ας μη με ενθουσιάζουν τα συγκεκριμένα πλοία. Ο φωτισμός και τα κάδρα τέλεια.

Trakman
17-11-2009, 11:17
Φίλε Μάρκο θα συμφωνήσω με τον Γιώργο, είναι υπέροχες φωτος!!!;)

Appia_1978
17-11-2009, 11:23
Σας ευχαριστώ πολύ, παιδιά!

Αλλά, απέναντι στις καταπληκτικές δικιές σας και των υπολοίπων παιδιών υστερούν κατά πολύ ... Είσαστε καταπληκτικοί όλοι σας!!! :D

diagoras
17-11-2009, 12:34
Καταπληκτικες φωτογραφιες φιλε μου.Σε ευχαριστουμε

Leo
17-11-2009, 13:45
Βλέπω το Superfast V, να ετοιμάζεται να κάνει μανούβρα και αν δεν έδεσε πριν την καταιγίδα, σκέφτομαι το πλήρωμα του και την "μοναδική" εμπειρία του να πρέπει να δέσεις όταν ανοίγουν οι ουρανοί. Φίλτατε Appia_1978, μοναδικής ομορφιάς και αξίας φωτογραφίες για σκέψεις και απόψεις.

vinman
17-11-2009, 17:35

65250

65251

65252

...πολύ όμορφες..!!
Μπράβο φίλε Αppia_1978!!

Appia_1978
17-11-2009, 20:00
Σας ευχαριστώ πολύ!

Παρεπιπτόντως, αυτό που με παραξένεψε ήταν, ότι έδεσε στο "τμήμα εσωτερικών δρομολογίων", στα νότια του μόλου, δηλαδή εκτός της ελεγχόμενης ζώνης ;)

Leo
06-12-2009, 15:44
Για τον Νίκο (έλμεψη) που υπηρετεί την πατρίδα και σίγουρα του λέιπει το λιμάνι της Πάτρας (εδώ 27.11.09). Χρόνια Πολλά και καλή θητέια.

67837
φωτο:frost

ελμεψη
10-12-2009, 23:33
Για τον Νίκο (έλμεψη) που υπηρετεί την πατρίδα και σίγουρα του λέιπει το λιμάνι της Πάτρας (εδώ 27.11.09). Χρόνια Πολλά και καλή θητέια.

Ευχαριστω πολυ καπετανιε, σημερα καταφερα και ειδα το ευχητηριο μηνυμα σου μιας και δεν πολυβγαινω δυστυχως απο το στρατοπεδο. Η Πατρα μου λειπει και θα μου λειπει για τους επομενους 8 μηνες αφου τελικα δεν με στειλανε εκει αλλα μονιμα πλεον Ροδο.Ελπιζω τον επομενο καιρο να χαλαρωσουν τα πραγματα και να προσθετω υλικο απο το νησι των Ιπποτων;)

Trakman
22-12-2009, 20:43
¶ρχισαν τα όργανα... Και έχω την αίσθηση ότι είμαστε μόνο στην αρχή.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το κύκλωμα των λιμενικών στο λιμάνι της Πάτρας

Ποιός ο ρόλος της τότε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας;

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τη διενέργεια της ΕΔΕ για το κύκλωμα της λαθραίας διακίνησης μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας έρχονται στο φως σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Η ερώτηση απευθύνεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στην ερώτηση του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:
"Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση υπομνήματος που φέρεται να σας έχει υποβάλει, ο υποναύαρχος ε.α. κ. Φερούσης που διενήργησε την ΕΔΕ για το κύκλωμα λαθραίας διακίνησης μεταναστών από το λιμάνι της Πάτρας. Σύμφωνα με το υπόμνημα, όπως αναφέρεται επί λέξη «…η σημερινή στρατιωτική ηγεσία του Λ.Σ. και η τότε πολιτική γνώριζε τις επικρατούσες συνθήκες …..και όχι μόνο δεν ΅έπραξε τα νόμιμα αλλά με τις πράξεις και παραλείψεις της, όπως … τελικά διευκόλυναν το έργο τους.», όπως επίσης ότι «… με κάλεσε ο τότε υπουργός και μου ζήτησε να αλλάξω το πόρισμα λέγοντάς μου ότι τα έχω βρει με τον αρχηγό…» καθώς επίσης ότι « Ο τότε υπουργός ΕΝΑΝ Π, με σύμφωνη γνώμη του σημερινού αρχηγού ΛΣ με διέταξαν να διακόψω την έρευνα και να τους υποβάλλω το πόρισμά μου. Παρά τις επίμονες προσπάθειές μου να τους πείσω ότι εμπλέκονται εκτός των κατηγορουμένων και άλλοι λιμενικοί και ότι πρέπει να συνεχίσω την έρευνα, η απόφασή τους ήταν ήδη ειλημμένη.», ή ότι «…. Η σημερινή ηγεσία του Λ.Σ. προέβη σε επιλεκτική πειθαρχική τιμωρία των εμπλεκομένων….».

Εάν ισχύουν όσα από τα πιο πάνω αλλά και πολύ περισσότερα φέρονται ότι περιέχονται στο υπόμνημα του κ. Φερούση, χρήζει απαραίτητης διευκρίνησης η πρόσφατη (9/11/09) απάντησή σας σε σχετική ερώτησή μας στην οποία τίποτα δεν περιλαμβάνεται σχετικά με το πιο πάνω υπόμνημα.

Επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί μέχρι και σήμερα έντονα τη κοινή γνώμη αλλά και τις δικαστικές αρχές της Πάτρας

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Σας έχει υποβληθεί το υπόμνημα από τον υποναύαρχο ε.α. κ. Φερούση, και αν ναι πως αξιολογείτε το περιεχόμενό του και σε ποιες ενέργειες έχετε ή προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να διερευνηθούν οι σοβαρότατες αναφορές που περιέχονται σΆ αυτό;

ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ

1) Το υπόμνημα που φέρεται να σας έχει υποβάλει ο κ. Φερούσης και

2) Το πόρισμα της ΕΔΕ"

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΦΕΡΟΥΣΗ
«Κύριε Yπουργέ,Ονομάζομαι Φερούσης Ελευθέριος του Γεωργίου και διαμένω στην οδό........... ..... (τηλ...............................) και είμαι αντιναύαρχος Λ.Σ, προσφάτως αυτεπάγγελτα αποστρατευθείς ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία μου(κρίσεις Μαρτίου)παρακολουθώντας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις εξαγγελίες σας, αλλά και τις πρώτες ενέργειες σας, πείστηκα ότι πράγματι επαγγέλλεστε, κατά την άσκηση των καθηκόντων σας, τις αρχές
της διαφάνειας και αξιοκρατίας. Στα πλαίσια αυτά, σας αναφέρω ότι, τον Νοέμβριο του 2008 διατάχθηκα από τον τότε Υπουργό ΕΝΑΠ να διενεργήσω ένορκη διοικητική εξέταση, αναφορικά με την εμπλοκή λιμενικών σε κύκλωμα λαθροδιακίνησης μεταναστών στην Πάτρα.

Σημειώτεον ότι η εν λόγω υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πατρών. Από το πόρισμα της ΕΔΕ προκύπτει αβίαστα, τεκμηριωμένα και αμερόληπτα ότι συγκεκριμένοι λιμενικοί είχαν διαπράξει πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα. Προκύπτει επίσης ότι η σημερινή
στρατιωτική ηγεσία του Λ.Σ αλλά και η τότε πολιτική γνώριζε τις επικρατούσες συνθήκες στην Πάτρα σε σχέση, με το εν λόγω θέμα, και όχι μόνο δεν έπραξε τα νόμιμα, αλλά με τις πράξεις και παραλείψεις τους , όπως ενδεικτικά αναφέρω την κατΆ επανάληψη ακύρωση μεταθέσεων των πρωτεργατών του κυκλώματος, τελικά διευκόλυναν το έργο τους.όταν υπέβαλα το πόρισμα της αναφερομένης ΕΔΕ, αρμοδίως στη Διεύθυνση Προσωπικού του Λ.Σ, με κάλεσε ο τότε υπουργός και μου ζήτησε να αλλάξω το πόρισμα λέγοντας μου ότι "τα έχω βρει με τον αρχηγό". Παρών στην συγκεκριμένη συνάντηση ήταν και ο σημερινός αρχηγός του Λ.Σ.Τηρώντας τον όρκο, που εδώ πριν 30 χρόνια στο προαύλιο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, δεν άλλαξα το πόρισμα μου, αναγράφοντας σε αυτό με αντικειμενικότητα, αμεροληψία και αίσθημα δικαιοσύνης την πραγματική αλήθεια.
Αποτέλεσμα της ενέργειας μου αυτής ήταν να αποστρατευθώ στις κρίσεις Μαρτίου 2009, προβάλλοντας μου δήθεν αιτιολογικό τα δυο "Β", που είχα
στις εκθέσεις αξιολόγησης μου, τα έτη 2004 και 2005. Παρακαλώ να σημειώσετε ότι οι εν λόγω εκθέσεις με έκριναν στο σύνολο τους ως "άριστο" και μάλιστα κρίθηκα κατΆ επανάληψη παραμένων αρχiπλοίαρχος, αλλά και προάχθηκα σε υποναύαρχο εν ενεργεία τα επόμενα έτη.

Κύριε Υπουργέ, στα πλαίσια της συμμετοχής μου, όπως ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας, σας αναφέρω ότι το πόρισμα της εν λόγω ΕΔΕ προκύπτει αβίαστα από σειρά απορρήτων και εμπιστευτικών εγγράφων του τότε Κεντρικού Λιμενάρχη Πατρών πλοιάρχου Λ.Σ Λιούρδη Απ., ότι η σημερινή στρατιωτική ηγεσία του Λ.Σ γνώριζε την κατάσταση που επικρατούσε στο λιμάνι της Πάτρας, αναφορικά με την λαθροδιακίνηση των μεταναστών. Επιπρόσθετα γνώριζε και η πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, στον οποίο προβλήθηκε μάλιστα και οπτικοαουστικό υλικό (dvd) σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 στην οποία συμμετείχαν η ηγεσία του Λ.Σ καθώς και οι αρμόδιοι κλαδάρχες και διευθυντές.
Στα στοιχεία της αναφερόμενης ΕΔΕ περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός
απομαγνητοφωνημένων κασετών της ΕΥΠ από την παρακολούθηση των τηλεφώνων των πρωτεργατών του κυκλώματος και από τις οποίες προκύπτει εμπλοκή, όχι μόνο των μέχρι σήμερα κατηγορουμένων, αλλά και μεγάλος αριθμός λιμενικών, οι οποίοι δεν ταυτοποιήθηκαν, διότι οτότε Υπουργός ΕΝΑΠ ,με σύμφωνη γνώμη του σημερινού Αρχηγού Λ.Σ, με διέταξαν να διακόψω την έρευνα και να τους υποβάλλω το πόρισμα μου. Παρά τις επίμονες προσπάθειες μου να τους πείσω ότι εμπλέκονται εκτός των κατηγορουμένων και άλλοι λιμενικοί και ότι πρέπει να συνεχίσω την έρευνα, η απόφαση τους ήταν ήδη ειλημμένη. ΠαρΆ όλα αυτά, στο πόρισμα μου αναφέρω ότι η ερευνά αφορά μόνο τους κατηγορουμένους και ότι θα πρέπει να διαταχθεί διενέργεια περαιτέρω έρευνας, λαμβάνοντας υπόψη πέραν των άλλων ότι η υπόθεση για ποινική αξιολόγηση έχει ανατεθεί στην γΆ Ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πατρών κα Λυμπεροπουλου, η οποία διενεργεί τακτική ανάκριση και με την οποία είχα αγαστή συνεργασία κατά την διάρκεια της έρευνας μου. Μάλιστα, την εμπλοκή και άλλων λιμενικών εκτός των κατηγορουμένων την είχε επισημάνει και μου την είχε γνωρίσει και η αναφερόμενη ανακρίτρια και όπως δήλωσε, κάθε νέο στοιχείο θα μου το διαβίβαζε για τις δικές μου ενέργειες λόγω αρμοδιότητας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι ένορκες καταθέσεις του Διευθυντού του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά και του Διευθυντού Ασφαλείας του πρωην ΥΕΝΑΠ. Πέραν των ανωτέρω η σημερινή ηγεσία του Λ.Σ. προέβη σε επιλεκτική πειθαρχική τιμωρία των εμπλεκομένων στην εν λόγω υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αρχιπλοίαρχος, ο οποίος, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, έχει διαπράξει το παράπτωμα της πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων του, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε πειθαρχικά, αλλά προήχθη σε υποναύαρχο και είναι εν ενεργεία.

Αντίθετα, ο τότε Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών πλοίαρχος Λ.Σ. Λιούρδης Απ. για το ίδιο παράπτωμα τιμωρήθηκε με 20 ημέρες φυλακή και αποστρατεύθηκε. Η επιλεκτική αυτή συμπεριφορά είναι γνωστό σε όλους ότι οφείλεται στις διαπροσωπικές σχέσεις του εν λόγω υποναυάρχου με την προηγούμενη πολιτική και τη σημερινή στρατιωτική. Το γεγονός αυτό, και όχι μόνο, προβλημάτισε και την εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά κα Μπίμπιλα, η οποία σε τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία της, μου ζήτησε να της διευκρινίσω ορισμένα σημεία του πορίσματος μου και εξέφρασε τον προβληματισμό της για τον τρόπο της πειθαρχικής αντιμετώπισης της υπόθεσης, ενώ μου γνώρισε ότι θα συνεργαστεί με την ανακρίτρια κα Λυμπεροπούλου.

Κύριε Υπουργέ, αν και μου ζητήθηκε πολλές φορές από τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, να προβώ σε δηλώσεις για την εν λόγω υπόθεση, δεν το έπραξα, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι τέτοιες υποθέσεις δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συναλλαγής και προσωπικών επιδιώξεων.
Τέλος, σας αναφέρω ότι η επιστολή μου αυτή υπαγορεύθηκε από αίσθημα ευθύνης, συνειδησιακής υποχρέωσης και ισορροπίας, αλλά και προσδοκίας απόδοσης δικαιοσύνης και τιμωρίας όλων των εμπλεκομένων στο κύκλωμα λαθροδιακίνησης μεταναστών στην Πάτρα και όχι επιλεκτικής τιμωρίας ορισμένων εξ αυτών, όπως έχει συμβεί μέχρι και σήμερα.

Με τιμή

Φερούσης Ελευθέριος Αντιναύαρχος Λ.Σ. (ε.α)»

Πηγή: thebest.gr

ορφεας
10-02-2010, 19:53
Πάτρα Αύγουστος 2008.
76492

Φίλιππος Αίγιο
10-02-2010, 21:12
Πολυ ομορφη φωτογραφια φιλε ορφεα.

Leo
12-02-2010, 16:18
Τινγκάρισε η Πάρτα στην "απέξω" η Αριάδνη να αδειάσει ντόκος. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι η Πάτρα σήμερα θα αποχωριστεί ένα από τα καμάρια της. Το Σουπερφαστ V θα αναχωρήσει σήμερα θα αποχαιρετήσει το λιμάνι της και θα πάει για δεξαμενισμό και παράδοση στα νέα ου αφεντικά. Στο θέμα του πλοίου θα δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό από ρεπόρτερς του ναυτιλία, που βρέθηκαν σήμερα εκεί.

76725

CORFU
22-02-2010, 14:11
γιατι σημερα στην Πατρα μαζι το SFVI και το SFXI????

Trakman
23-02-2010, 16:28
Εικόνα του λιμανιού χθες το μεσημέρι.
Για τους φίλους dokimakos21, Τhanasis89, vinman, proussos και douzoune!

http://www.nautilia.gr/images/content/Trakakis_P2227553_22732322010.jpg

vinman
23-02-2010, 16:46
Υπέροχη Γιώργο....(δεν θα μπορούσε να μην ήταν άλλωστε....!!!!)!
Η Σοφία την σχολίασε ''πίνακα ζωγραφικής''...!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!!

MILTIADIS
23-02-2010, 19:31
Πωπω!!!της ΕΥΡΩΠΗΣ γινεται τρακμαν στην φωτογραφια σου!!:Dπαρα πολυ καλη φιλε!!!

dokimakos21
25-02-2010, 20:16
Γιωργο ευχαριστω και ανταποδιδω...Μιλτιαδη 8α την χαρακτηριζα των ΜΙΝΟΙΚΩΝ ΓΙΝΕΤΕ....
78919

Trakman
25-02-2010, 21:09
των ΜΙΝΟΙΚΩΝ ΓΙΝΕΤΕ....
78919

Πολύ πετυχημένος τίτλος!!! Υπέροχη Φώτη, σ'ευχαριστώ!!! Ελπίζω σύντομα να τραβήξουμε και άλλες!!!;)

Leo
03-03-2010, 14:47
Χωρίς λόγια, ότι μπόρεσα να φωτογραφίσω από το νέο λιμάνι της Πάτρας. Συγγνώμη για την ποιότητα αλλά η ώρα (θέση του ήλιου) δεν βοήθησαν να δούμε κάτι καλύτερο.

80052

80053

80054

80055

MILTIADIS
03-03-2010, 15:04
Καραβια ποτε θα δουμε ειναι το θεμα..Ξερουμε τελικα ποτε θα λειτουργησει?:confused:

Leo
03-03-2010, 15:08
Ρωτάς τους περαστικούς Μίλτο? Πρίμενα από τους παρειπιδημούντες και κατοικούντες στην πόλη της Πάτρας να μας ενημερώνουν..... (για εσάς κτυπά η καμπάνα του ¶γίου Ανδρέα :p:D).

MILTIADIS
03-03-2010, 15:13
Χαχα!:Dευχαριστουμε παντως για τις φωτογραφιες γιατι απ οτι βλεπω τα πολλα-πολλα εχουν τελειωσει και ειναι σχεδον ετοιμο..Προς το παρον ειμαστε στο''απο μηνα σε μηνα''σε οτι εχει να κανει με την παραδοση του πολυπαθου εργου:rolleyes:

Leo
07-03-2010, 14:05
Δεν είναι δικά μου λόγια, αλλά λόγια του Καββαδία.

....εκεί που εσύχναζαν ναυτικοί, και άλλα "κακοποιά" στοιχεία.... :p

Η εικόνα μιλάει μόνη της.....
80713

Trakman
08-03-2010, 16:29
Σήμερα έχει πολύ δυνατούς βοριάδες στην Πάτρα, με αποτέλεσμα λίγο έξω από το λιμάνι να βλέπεις εικόνες σαν και την παρακάτω!
Το Enver Aslan λίγο πριν μπει στο λιμάνι...
(Η ποιότητα είναι ψιλοχάλια καθώς ήμουν αρκετά μακριά και οι συνθήκες δύσκολες!)

80875

CORFU
08-03-2010, 16:35
ακομα και ετσι η φωτο ειναι τελεια φιλε TRAKMAN;)

MILTIADIS
08-03-2010, 17:29
Πριν λιγα λεπτα που επεστρεφα απο το Ριο,ειδα να δινει αναλογη μαχη με τα κυματα και το φορτηγο πλοιο MOKOSICA σημαιας Κροατιας.Πολυ δυνατοι οι ανεμοι σημερα στη δυτικη Ελλαδα,δεν εχει μεινει τιποτα ορθιο..

Trakman
11-03-2010, 13:31
Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο λιμάνι της Πάτρας

Ήρθε η επίσημη ανακοίνωση απο την ΕΥΔΕ ΜΕΔΕ

Έφτασε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πατρών το έγγραφο που αφορά την επίσημη παράδοση του νέου λιμανιού της Πάτρας. Η ειδική υπηρεσία έργων, ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ, ενημέρωσε τον ΟΛΠΑ τα έργα ολοκληρώθηκαν και ο Οργανισμός μπορεί προχωρήσει στις ενέργειες που απαιτούνται για την έναρξη της λειτουργίας του νέου λιμανιού. Εκτιμάται ωστόσο ότι για να λειτουργήσει πλήρως το νέο λιμάνι, χρειάζονται ακόμη 4 με 5 μήνες.
Το κείμενο της ανακοίνωσης του ΟΛΠΑ έχει ως εξής:
«Ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. ενημερώθηκε εγγράφως από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων / Μεγάλων Έργων Δυτικής Ελλάδας (Τμήμα Κατασκευής Έργων με έδρα την Πρέβεζα) ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του έργου «Ολοκλήρωση Λιμενικών Έργων 2ου Τμήματος και Έργα Υποδομής Νέου Λιμένα Πατρών».
Η υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κάνει γνωστό στον Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. με το έγγραφό της ότι οι συμβατικές εργασίες κατασκευής του έργου έχουν ολοκληρωθεί και κατά συνέπεια μπορεί να προχωρήσει άμεσα ο Οργανισμός στις δικές του ενέργειες για την λειτουργία του Λιμένα. Επίσης, ζητά από τον Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. να ορίσει εκπρόσωπο στη διαδικασία παραλαβής για χρήση και να ενημερώσει σχετική την ΕΥΔΕ / ΜΕΔΕ (Τμήμα Κατασκευής Έργων).
Με αφορμή την παραλαβή του σχετικού εγγράφου της ΕΥΔΕ / ΜΕΔΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. Σωτήρης Μαμμάσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την έγκαιρη ολοκλήρωση των λιμενικών έργων του 2ου τμήματος και των έργων υποδομής του Νέου Λιμένα της Πάτρας, εξέλιξη που δικαιώνει απόλυτα την Διοίκηση του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. στις εκτιμήσεις της για την παράδοση του έργου. Το λιμάνι της Πάτρας αποτελεί κόμβο συνδυασμένων μεταφορών και έναν από τους σημαντικότερους λιμένες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαθέτει στρατηγική θέση και πληροί όλες τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες που προσδιορίζουν τη λειτουργία ενός σύγχρονου λιμανιού. Το Νέο Λιμάνι θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους χρήστες του και θα δημιουργήσει αναπτυξιακές ευκαιρίες για τη Δ. Ελλάδα. Πιστεύω ότι η ολοκλήρωση των λιμενικών εργασιών για το 2ο τμήμα του Νέου Λιμένα αποτελεί σημαντικό βήμα για την τοπική και την εθνική οικονομία. Οι χρήστες του λιμανιού, η ναυτιλιακή κοινότητα και η τοπική κοινωνία περιμένουν πλέον την δημοπράτηση του έργου "Νέος Λιμένας Πατρών 3ο Τμήμα Α΄ Φάσης", που έχει αναβληθεί».

http://thebest.gr/

Natsios
11-03-2010, 16:01
Χωρίς λόγια, ότι μπόρεσα να φωτογραφίσω από το νέο λιμάνι της Πάτρας. Συγγνώμη για την ποιότητα αλλά η ώρα (θέση του ήλιου) δεν βοήθησαν να δούμε κάτι καλύτερο.

80052

80053

80054

80055

Επ! Ίδιος δεν είναι ο λιμενοβραχίονας με της Τήνου?? :confused::confused:
Sorry για το off topic αλλα μου ήρθε στο μυαλό το χάλι στο Νησι μολις είδα τις φωτό (καμμένος....)

vinman
07-04-2010, 12:54
Ένα μόνο θα πώ.....
''Κάποιους'' στο λιμάνι τους ενοχλούν οι καραβολάτρες με τις φωτογραφικές μηχανές.....
Όλα τα υπόλοιπα τα έχουν λύσει....:mad:

83429

ιθακη
07-04-2010, 13:16
πρωταπριλια στην Πατρα,με μεγαλη κινηση στο λιμανι...

83435

Leo
07-04-2010, 13:33
Ένα μόνο θα πώ.....
''Κάποιους'' στο λιμάνι τους ενοχλούν οι καραβολάτρες με τις φωτογραφικές μηχανές.....
Όλα τα υπόλοιπα τα έχουν λύσει....:mad:

83429

Εύστοχο σχόλιο Μάνο σε μια φωτογραφία που δεν χωρά καμιά αμφισβίτιση. Αυτό που ενοχλεί τα όργανα της " τάξης " είναι αυτή η φωτογραφία, γιατί τους εκθέτει....... Αλλά όσο κι αν απαγορεύεται κάποιες τέτοιες φωτογραφίες πάντα θα υπάρχουν είτε το θέλουν ή όχι.

Thanasis89
07-04-2010, 15:59
Η συνέχεια των φωτογραφιών του Μάνου... Με τον οποίο τάσσομαι δίχως κανένα φόβο...
Κάθε φορά που θα ακούω παράπονο από καραβολάτρη θα τους θυμίζω αυτές τις εικόνες. Στην υγεία σας παιδιά ! :mad:

83481

Μόνο το πλήρωμα τους σταμάτησε για να μην μείνουν στο πλοίο. Τους έδειξε τον δρόμο της επιστροφής χωρίς δεύτερη κουβέντα ! Μπράβο τους !

MILTIADIS
07-04-2010, 16:16
Ετσι!!!πεειτε τα!!!!2 φορες με εχουν σταματησει για ελεγχο κ την μια φορα μαλιστα μου ζητησαν να τους δειξω και τι φωτογραφιζα!!:mad:κ εννοειται οτι δεν εδωσα τη φωτογραφικη...και λιγα μετρα παραπερα να γινεται της κακομοιρας...τι να πει κανεις..Στην υγεια των κυκλωματων κ των λαδωματων!!!:rolleyes::rolleyes:

vinman
11-04-2010, 13:32
Ότι μπόρεσα να τραβήξω απο το νέο λιμάνι της Πάτρας (δεδομένης της απόστασης που υπάρχει ανάμεσα στο το πλοίο που ταξιδεύαμε και το καινούριο λιμάνι δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές λήψεις αλλά δίνουν μία ιδέα για το πως περίπου είναι)!

84281

84282

84283

84284

artmios sintihakis
18-04-2010, 23:15
Πραγματικός χαμός γινόταν σήμερα εξω απο το πλοίο CRUISE EUROPA στο λιμάνι της Πάτρας!
85560
Η φωτό είναι του φίλου μου του MILTIADI!!!

Trakman
19-04-2010, 11:11
Παραδίδεται το νεό λιμάνι της πόλης στο παλιό συμβούλιο του ΟΛΠΑ

Μια σημαντική ημέρα είναι η αυριανή για την Πάτρα, καθώς παραδίδεται από την κατασκευάστρια εταιρία, το νέο λιμάνι της πόλης. Όμως, δεν υπάρχει η νέα διοίκηση, καθώς 6,5 μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην αντικατάσταση της προηγούμενης διοίκησης που έχει υποβάλλει την παραίτησή της. Έτσι, το νέο λιμάνι θα παραληφθεί από τη διοίκηση του ΟΛΠΑ(Οργανισμός Λιμένος Πατρών) με πρόεδρο τον κ. Νίκο Δούρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Σωτήρη Μαμμάση. Η πρωτοφανής καθυστέρηση στον ορισμό διοίκησης σκιάζει την αυριανή σημαντική ημέρα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η παράδοση θα γίνει με μια απλή διαδικασία, χωρίς επισημότητα, κάτι που η σημαντικότητα του έργου επέβαλλε. Επιπροσθέτως, προκαλεί πλήθος ερωτημάτων για τα αίτια που έως σήμερα το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έχει μείνει με υπηρεσιακή διοίκηση. Δύο τινά συμβαίνουν: ή η κυβέρνηση δεν βρήκε τόσο καιρό δύο ικανά στελέχη για τον ΟΛΠΑ, ή αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ταχύτητες που απαιτεί η στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Όμως, ευλόγως γεννώνται ερωτήματα για το πως θα αντεπεξέλθει η κυβέρνηση σε σοβαρότερα ζητήματα, όταν και για τα εύκολα κινείται με τόσο αργούς ρυθμούς,

http://thebest.gr/news/index/viewStory/13811

MILTIADIS
20-04-2010, 17:57
Και βεβαια παρα το οτι το εργο παραδιδεται,πλοια θα κανουμε πολλους μηνες ακομα να δουμε εκει μεσα..

johny18
21-04-2010, 16:40
ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ... ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟ ΣΠΙΡΙΤ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ VI ΣΤΙΣ 11/3/2010

Leo
21-04-2010, 18:35
Κατ' επέκταση, λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτή η πλευρά του λιμανιού είναι εσωτερικού. Απλά το υπόλοιπο λιμάνι "φρουρείται" περισσότερο για την προστασία της λαθρομετανάστευσης, που λέει ο λόγος.

Trakman
22-04-2010, 12:05
ΟΛΠΑ: Πρόεδρος Ζεππάτος, Διεθύνων Σύμβουλος Πλατυκώστας

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ελήφθησαν οι αποφάσεις για την νέα Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών. Πρόεδρος του ΟΛΠΑ επελέγη ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Ζεππάτος και για Διευθύνων Σύμβουλος ο οικονομολόγος, αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βραχνεϊκων Κώστας Πλατυκώστας. Η επιλογή για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έγινε-σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- μεταξύ του κ. Πλατυκώστα και του κ. Βαγγέλη Πέρπερα στελέχους στα Ολυμπιακά Ακίνητα.

http://thebest.gr/news/index/viewStory/14191

Trakman
22-04-2010, 12:07
Τελικά απ'ότι φαίνεται θα έχουμε επιτέλους νέο προεδρείο στον ΟΛΠΑ, οπότε μπορεί επιτέλους να προχωρήσει και η παράδοση του νέου λιμένα.

ΟΛΠΑ: Πρόεδρος Ζεππάτος, Διεθύνων Σύμβουλος Πλατυκώστας

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ελήφθησαν οι αποφάσεις για την νέα Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών. Πρόεδρος του ΟΛΠΑ επελέγη ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Ζεππάτος και για Διευθύνων Σύμβουλος ο οικονομολόγος, αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βραχνεϊκων Κώστας Πλατυκώστας. Η επιλογή για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έγινε-σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- μεταξύ του κ. Πλατυκώστα και του κ. Βαγγέλη Πέρπερα στελέχους στα Ολυμπιακά Ακίνητα.

http://thebest.gr/news/index/viewStory/14191

Trakman
10-06-2010, 12:26
Μια πολύ ωραία ιδέα εδώ (http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/18796).

Δυστυχώς όμως όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις στο παρελθόν, οι εταιρείες λαϊκής βάσης ξεκινούν με ενθουσιασμό και μετά παρεκκλίνουν από την αρχική τους πορεία/στόχο...

Συμφωνώ πάντως στα όσα γράφει για την κατάσταση του λιμανιού. Κάποτε έκανες μια βόλτα και αντλούσες ζωή, τώρα απλά μελαγχολείς...

Trakman
28-08-2010, 10:23
Ο βασιλιάς και η βασίλισσα μαζί στο λιμάνι της Πάτρας

103699

sea_serenade
05-09-2010, 21:56
Ωραίο κροσάρισμα.......bravo Trak!!!!!

vinman
26-09-2010, 19:18
Εικόνα απο το λιμάνι της Πάτρας ξημερώματα Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου!

107767

ιθακη
26-09-2010, 19:28
Εικόνα απο το λιμάνι της Πάτρας ξημερώματα Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου!

107767
τι γινετε βρε Μανο εδω???τωρα βαζουν και τα κρουζ να αραζουν εξω απο το "τελωνειο"???

Trakman
13-10-2010, 20:48
Βραδυνή άποψη της βόρειας πλευράς το λιμένα της Πάτρας

111105

vinman
12-12-2010, 22:40
Την περασμένη Κυριακή ζήσαμε στιγμές στο λιμάνι που δεν τιμούν καθόλου τις τοπικές αρχές (λιμενικές και αστυνομικές).
Πιο συγκεκριμένα και ενώ περιμέναμε έξω απο τον καταπέλτη του Cruise Europa να επιβιβαστούμε (μεταξύ των επιβατών και δύο σχολεία απο Αθήνα) άρχισε ξαφνικά να βρέχει πέτρες προς το μέρος μας απο λαθρομετανάστες που βρίσκονταν στην λεωφόρο έξω απο το λιμάνι....
Οι πέτρες έσκαγαν με δύναμη πάνω σε φορτηγά και πούλμαν και όλοι εμείς τρέχαμε έντρομοι να κρυφτούμε πίσω απο αυτά για να μην μας έρθει στο κεφάλι καμμία κοτρώνα....
Αστυνομία εκτός λιμανιού ανύπαρκτη...και το λιμενικό στον μέσα χώρο να μην υπάρχει (εκτός απο ένα τζιπάκι που βρισκόταν στον καταπέλτη και μόλις άρχισε ο πετροπόλεμος εξαφανίστηκε....).
Μετά απο περίπου 5 λεπτά εμφανίστηκε στον δρόμο 1 ολόκληρο περιπολικό που δεν πτόησε καθόλου τους λαθρομετανάστες οι οποίοι επιτέθηκαν και σε αυτό...
Με την εμφάνιση και δεύτερου περιπολικού κάποιοι άρχισαν να τρέχουν να κρυφτούν σε παρακείμενα αυτοκίνητα ενώ κάποιοι άλλοι βρήκαν την πολυπόθητη ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στα σύρματα και να μπούν εντός του λιμένα.....
Κατάσταση χάους...με το λιμενικό αυτή την φορά να καταδιώκει με επίσης 1 αυτοκίνητο και μία μηχανή τους εισβολείς εντός του λιμανιού ενώ απο την απέναντι όχθη τα περιπολικά έκαναν στροφή και έφευγαν δίνιντας την ευκαιρία στους λαθρομετανάστες να ξαναβγούν απο τις κρυψώνες τους και να συνεχίσουν απτόητοι τον πετροπόλεμο....
Τελικά μετά απο σχεδόν μία ώρα και αφού ξαναεμφανίστηκε περιπολικό το οποίο και στάθμευσε σχεδόν έξω απο τον επιβατικό σταθμό η κατάσταση ηρέμησε και μέχρι την επιβίβαση μας στο πλοίο υπήρχαν μόνο κάποια πιο μεμονωμένα περιστατικά....
Απλά σκεφτόμουν γιατί όλο αυτό το κρυφτούλι και γιατί όλη αυτή η αδιαφορία απο αστυνομία και λιμενικό....γιατί αφού ξέρουν καθημερινά τι συμβαίνει δεν λαμβάνουν μέτρα πρόληψης και όταν χρειάζεται όπως στην προκειμένη περίπτωση μέτρα καταστολής...
Γιατί αυτή η κοροίδια;Γιατί να διακινδυνεύουν και να παίζουν με την σωματική ακεραιότητα επιβατών και ναυτικών;Γιατί...γιατί...γιατί....
¶λλα μάλλον ξεχνάω κάτι βασικό....πως δεν είμαστε εδώ και χρόνια κράτος παρά μία απέραντη μπανανία....
__________________________________________________ ________________
Τουλάχιστον μένει μετά την αναταραχή η φωτογραφία για να μας ηρεμεί και να μας κάνει να ξεχνιόμαστε απο τέτοια περιστατικά...
Σουπερφάστ ΧΙ και Ολύμπικ Τσάμπιον λίγο μετά την αναμπουμπούλα....

118699

Trakman
25-01-2011, 11:59
Συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων με τη διοίκηση του ΟΛΠΑ είχαμε πριν λίγες μέρες, με ενδιαφέροντα θέματα στο τραπέζι:

http://thebest.gr/news/index/viewStory/50293

Αυτό που με προβληματίζει είναι οι συνεχόμενες αναβολές έναρξης της λειτουργίας του Νέου Λιμένα Πατρών. Υποτίθεται ότι από πέρυσι τέτοια εποχή θα ήταν ανοιχτό...

Trakman
25-01-2011, 12:01
Τα νεότερα από το νέο λιμάνι...

http://thebest.gr/news/index/viewStory/50293

Trakman
07-02-2011, 22:37
Cruise Olympia - Superfast II, στο λιμάνι της Πάτρας.
Αφιερωμένη στον φίλο proussos!

122805

MILTIADIS
08-02-2011, 00:29
Τελεια Γιωργο!!
Κανενα νεο για το νεο λιμανι εχουμε..??:rolleyes:προβλεπω τον μαρτη που υποτιθεται οτι παραδιδεται εκ νεου το εργο να μας παραπεμψουν στον δεκεμβριο του τρεχοντος ετους..κλασσικα οπως καθε χρονο δηλαδη..

Trakman
08-02-2011, 09:38
...προβλεπω τον μαρτη που υποτιθεται οτι παραδιδεται εκ νεου το εργο να μας παραπεμψουν στον δεκεμβριο του τρεχοντος ετους..κλασσικα οπως καθε χρονο δηλαδη..

Μάγος είσαι?!?!?:D;):D Έτσι όπως το λες Μιλτιάδη!
Σ'ευχαριστώ!

vinman
08-02-2011, 09:52
...πως κάνετε έτσι βρε παιδιά....!!!!:p
Θα λειτουργήσει το λιμάνι....
Είναι στο επόμενο δεκαετές πλάνο...αμάν βιασύνες...αμάν....:D:D

MILTIADIS
08-02-2011, 14:47
Σωστος ο Μανος..:DΕδω σε λιγο δεν θα χουμε καν πλοια,λιμανι θελουμε?!:mrgreen:
Εντωμεταξυ προ καιρου επεσε εντελως τυχαια στα χερια μου μια γεωλογικη μελετη του πανεπιστημιου Πατρας για τον χωρο που βρισκεται σημερα το νεο λιμανι Πατρων.Αυτο που δεν θα πρεπει να αποτελεσει εκπληξη στο μελλον λοιπον ειναι αν δουμε στα καλα καθουμενα προβλητες κ λιμενοβραχιονα να βουλιαζουν στο νερο μιας και εχουν χτιστει σε εδαφος με σαθρο υποβαθρο ουσιαστικα κουφιο!!Η προταση μαλιστα των μελετητων ηταν το νεο λιμανι να οριοθετηθει βοριοτερα του υπαρχοντος(πριν τη μαρινα δηλαδη για οσους ξερουν)αλλα...Ελλαδισταν.

Trakman
20-02-2011, 16:38
Μικρή "παρέλαση" σήμερα!
Για τον φίλο proussos!

123983

Trakman
22-03-2011, 20:53
Τρία από τα καλύτερα βαπόρια μας, στην Πάτρα στις 19-11-2010

127383

johny18
23-03-2011, 08:45
Φίλε trakman τέλεια φωτογραφία από την Πάτρα !!!!!!!!!

Appia_1978
01-12-2012, 15:44
Τα ρυμουλκά της Πάτρας.

Αμαζών

130551

Αχιλλεύς

130549

Appia_1978
01-12-2012, 15:49
Το Aegean VIII καθοδόν προς το νέο λιμάνι:

130556

ithakos
02-12-2012, 13:05
Πρώτη Άφιξη Europalink στο λιμάνι της Πάτρας....επεκτείνεται ο Grimaldi.....
130833
H φωτογραφία ανήκει στον φίλο Οδυσσέα Ξεριζωτή μέλος του nautilia.gr ν οποίο ευχαριστώ για την παραχώρηση και την ανταπόκριση!

ιθακη
02-12-2012, 13:15
χάλι μαύρο τα σινιάλα ......!!!!

ευχαριστούμε παιδια

Express Pigasos
02-12-2012, 14:13
Μα γιατι... Εδω ξέχασε ν βγάλει τη μπλε γραμμή απο πισω

Appia_1978
02-12-2012, 14:47
Επειδή δε φαίνεται καλά, είναι στα πρασινωπά της Finnlines ή στα μπλε του Γκριμάλντι;

Ergis
02-12-2012, 18:08
εδω χρειαζονται να επεμβουν οι καλλιτεχνες μας!!!
τι θα λεγατε για μια εμφανιση MINOAN LINES στα μπλε;

Express Pigasos
02-12-2012, 18:30
Αποψη μου ειναι πως το πλοίο το φαιρνει δοκιμαστικά και βλέπει και πράττει .. Αυτές οι γκριμαλντομινωικες αλχημείες μου κάνουν κάπως..επίτηδες βάζει το Minoan μπροστα για να σβηνεται άνετα :worked_till_5am:

kalypso
02-12-2012, 19:16
το CFL PRUDENCE με σημαία Ολλανδίας ,σήμερα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας....
130888

Appia_1978
02-12-2012, 19:32
Ευχαριστούμε Καλυψώ!
Πολύ βροχή στην Πάτρα ...

kalypso
02-12-2012, 19:51
πάααααρα πολύ....είχα άλλα σχέδια αλλά η βροχή μου τα χάλασε,αυριο προβλέπεται
πυρετός...!το Florencia,Superfast II,Europalink....
ίσως όχι η ποιο κατάλληλη θέση για φωτογραφία αλλά δυστυχώς η βρόχα έπεφτε right through...
αυτός ο όγκος του κομοδεσίου στο μπροστινό κομμάτι με χαλάει πολύ στο Europalink...
130897

ιθακη
02-12-2012, 20:12
Ουάου, γέμισε η Πάτρα με "κωλοκομμένα" πλοία....

Πάντως αυτό το "η βρόχα έπεφτε right through..."

πάααααρα πολύ....είχα άλλα σχέδια αλλά η βροχή μου τα χάλασε,αυριο προβλέπεται
πυρετός...!το Florencia,Superfast II,Europalink....
ίσως όχι η ποιο κατάλληλη θέση για φωτογραφία αλλά δυστυχώς η βρόχα έπεφτε right through...
αυτός ο όγκος του κομοδεσίου στο μπροστινό κομμάτι με χαλάει πολύ στο Europalink...
130897

με ισοπέδωσε....Δεν περίμενα από μία γυναίκα να ξέρει το "Αποσπάσματα από έρωτες (http://youtu.be/e6lRsF9jp9k?t=30s)"

Γειά σου ρε αθάνατε Ζαμπέτα....

kalypso
02-12-2012, 20:22
και φυσικά το γνωρίζουμε το άσμα...παιδιόθεν .χαχα μονο που δεν ειπα straight....είπα right...θέλοντας να τονίσω πως είχα ένα σύννεφο πάνω από το κεφάλι μου και δεν μπορουσα να το αποφυγω,όπου πήγαινα με ακολουθούσε το ατιμο....ήμουν και με δίκυκλο...!!

ιθακη
03-12-2012, 01:06
Ναι αλλά και ο Ζαμπέτας στην πρώτη στροφή λέει straight στην επόμενη λέει right....

Trakman
05-03-2013, 18:48
Τα δύο θηρία της Minoan μαζί στο λιμάνι της Πάτρας.

139716

ιθακη
05-03-2013, 19:27
αυτά είναι τα καλά της ασυνέπειας στις ώρες αφίξεως των θηρίων.... ωραία φωτό Τζώρτζ

ithakos
05-03-2013, 21:31
Δεν είναι ασυνέπεια ωρών απλά το ένα διανυκτερεύει και το άλλο αναχωρεί..συμβαίνει κάθε 15 μέρες...

ιθακη
05-03-2013, 21:56
έλα....... πλάκα με κάνεις, αλήθεια δεν το ήξερα

Trakman
22-04-2013, 22:31
Αποτελέσματα έρευνας για τις επιπτώσεις του λιμανιού στην ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης:

http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=38761

Apostolos
23-04-2013, 13:51
Τα ΙΧ και φορτηγά της Πάτρας δεν μας λέει πόσο ευθύνονται για την μόλυνση!

Trakman
23-04-2013, 14:25
Μα αναφέρει: "...στις οδικές μεταφορές το 41,3% των πτητικών οργανικών ενώσεων, εξαιρουμένου του μεθανίου (NMVOCs), και το 45,9% του μονοξειδίου του άνθρακα (CO)...".

sylver23
23-04-2013, 18:31
Πέρα από αυτό Γιώργο

''Σκοπός του ερευνητικού αυτού έργου είναι να καταγράψει το ποσοστό με το οποίο συμβάλλει στη μόλυνση κάθε πηγή που εκπέμπει ατμοσφαιρικούς ρύπους σε αστικές περιοχές οι οποίες διαθέτουν λιμάνια, εστιάζοντας στο λιμάνι της Πάτρας και στο λιμάνι του Μπρίντιζι, προκειμένου να βελτιωθούν οι υπάρχουσες πολιτικές διαχείρισής τους''

Trakman
14-08-2013, 21:39
Το λιμάνι στα μπλε.

147858

mitsakos
23-09-2013, 12:15
Υπάρχει κάποια πρόσφατη φωτογραφία από τα έργα που γίνονται στο λιμάνι?

kalypso
05-05-2014, 20:26
Σαν τις παλιές καλές μέρες η σημερινή....η "Βασίλισσα" ,το Euroferry Olympia και το Superfast II
155131

Nautilia News
06-02-2015, 13:57
164016
Καταρρέει το λιμάνι της Πάτρας. Δραματική μείωση στη διακινηση επιβατων (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2301:2015-02-06-10-49-32&catid=81:-ports&Itemid=138)

despo
06-02-2015, 15:11
Μη δούμε τα αμέσως επόμενα χρόνια, κάποια δρομολόγια να μην ξεκινούν η' να τερματίζουν στην Πάτρα. Και εννοώ βέβαια την Αγκώνα, αφου στα νότια λιμάνια Μπάρι η' Μπρίντιζι ηδη γίνεται αυτό.

Nautilia News
22-02-2015, 22:32
164408
Nάρκη 400 κιλών βρέθηκε στο λιμάνι της Πάτρας (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2432:n-400------&catid=58:2010-10-14-19-45-07&Itemid=106)

kalypso
29-03-2015, 22:20
Στο παλιό λιμάνι της Πάτρας θα καταπλεύσει αύριο 30 Μαρτίου το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο Kruzenshtern με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων απο την νίκη των Ρώσων στον πόλεμο του 1940-1945.
Το «Kruzenshtern» είναι τετρακάταρτος μυοδρόμωνας, ο οποίος κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία στο Bremerhaven. Το 1946 δόθηκε στην τότε Σοβιετική Ένωση στα πλαίσια των γερμανικών αποζημιώσεων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ονομάστηκε προς τιμήν του περίφημου Ρώσου θαλασσοπόρου Ιβάν Φίοντοροβιτς Κρουζενστέρν. Το πλοίο έχει ως βάση το λιμάνι της ρωσικής πόλης Καλινινγκράντ. Το ιστιοφόρο συμμετείχε σε πολλές υπερατλαντικές αποστολές και περίπλους της Γης.
Θα παραμείνει στο λιμανι της Πάτρας για 4 ημέρες και κατά τη διάρκεια της παραμονής του το πλήρωμα του πλοίου θα επισκεφθεί τα Καλαβρυτα για απόδοση φόρου τιμής και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.Επίσης θα επισκεφθεί το Μουσείου του Ολοκαυτώματος ,τη Μονή του Μέγα Σπηλαίου και τη Μονή Αγίας Λαυρας.
Το πλοίο θα ειναι ανοικτό για το κοινό απο τις 10:00π.μ έως 18:00μ.μ καθημερινά ,ενω θα αποπλεύσει απο την Πάτρα στις 2 Απριλίου στις 09:00π.μ
πηγή φωτογραφίας : marine traffic

Σπύρος Πίππος
12-10-2015, 22:09
Ομορφες παρουσιες στο λιμανι της Πατρας .

169943169944169945

Σπύρος Πίππος
12-10-2015, 22:25
Και μια με τα κοκκινα .
.169946

pantelis2009
11-02-2017, 07:38
Τα συμπεράσματα .....δικά σας.
Έκτος λειτουργίας το Rio traffic control

http://3.bp.blogspot.com/-E7FbZp4uoPw/UZFh9homa9I/AAAAAAAADcI/5c3iBPZ6B2w/s320/rio+raffic+control+(2).jpg (http://3.bp.blogspot.com/-E7FbZp4uoPw/UZFh9homa9I/AAAAAAAADcI/5c3iBPZ6B2w/s1600/rio+raffic+control+(2).jpg)
Εδώ βρίσκεται το Traffic control του στενού Ρίου-Αντιρρίου.

Δηλαδή η υπηρεσία radar που ρυθμίζει την κίνηση τον πλοίων 12 ναυτικά μίλια ανατολικά ή δυτικά απο την γέφυρα.

Μόνο που εδώ και έναν περίπου χρόνο το radar δεν λειτουργεί "προσωρινά" για τεχνικούς λόγους.

Όσοι έχουν ταξιδέψει γνωρίζουν πολύ καλά πως ανάλογες υπηρεσίες υπάρχουν σε πολλά μέρη του πλανήτη ακόμα και σε τριτοκοσμικές χώρες και λειτουργούν άψογα.

Τελικά η χώρα μας είναι μια κατηγορία απο μόνη της μιάς και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο μέρος του κόσμου.

Όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες η κεραία radar δεν γυρίζει και οι άνθρωποι που δουλεύουν στην εν λόγω υπηρεσία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ρυθμίσουν την κίνηση δεκάδων πλοίων που διέρχονται καθημερινά απο το στενό.

Όλοι εμείς που εκτελούμε δρομολόγια στο πορθμείο τους ευχαριστούμε για την πολύ σημαντική βοήθεια που μας παρέχουν δίχως να έχουν τεχνική υποστήριξη radar και ελπίζουμε το "προσωρινό" τεχνικό πρόβλημα να αποκατασταθεί σύντομα αν κάποια στιγμή υπάρξει ενδιαφέρον αρμοδίων.

Πηγή: Πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου (http://www.facebook.com/RioAntirrio)

pantelis2009
04-04-2017, 10:49
Έρχονται αμφίβια υδροπλάνα στην Πάτρα, προλαβαίνουν όμως την… τουριστική σεζόν;182228
Στην τελική φάση της υλοποίησής τους έχει εισέλθει το υδατοδρόμιο της Πάτρας το οποίο έχει χωροθετηθεί να λειτουργήσει στο παλιό λιμάνι της πόλης περίπου στο ύψος της οδού ¶στιγγος. Οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και πιστοποιημένες εδώ και καιρό ενώ πλέον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι υπηρεσιακού τύπου διαδικασίες.Εκείνο που απομένει είναι το σχέδιο της Κοινή Υπουργικής Απόφασης να πάρει το τελικό «πράσινο» φως από τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένουν να γίνει ο ανοικτός διαγωνισμός για τη διαχείρισή του. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο της ΚΥΑ βρίσκεται στο γραφείο του υφυπουργού Υποδομών κ. Μαυραγάνη κι αναμένεται, ίσως και μέχρι το Πάσχα νΆ ανοίξει ο δρόμος για να βγει στον «αέρα» ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο διαχείρισης.Τα τεύχη δημοπράτησης είναι σχεδόν έτοιμα ενώ παράλληλα θα υπάρξει και η έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ ο οποίος είναι ο μέτοχος του ΟΛΠΑ Α.Ε.. Η εκτίμηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πατρέων Νίκου Κοντοές, είναι ότι όλες οι εκκρεμότητες θα διευθετηθούν το συντομότερο δυνατόν όμως τα υδροπλάνα δεν φαίνεται να προλαβαίνουν την φετινή τουριστική σεζόν. Στην καλύτερη περίπτωση να γίνουν, προς το τέλος του καλοκαιριού, κάποιες πρώτες πτήσεις για την διαφήμιση και την προβολή του ενόψει του 2018.Το δικός μας υδατοδρόμιο θα είναι το τρίτο της χώρας που θα πάρει άδεια λειτουργίας. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα στοιχειώδες δίκτυο, αφού έχουν ήδη πάρει άδεια της Κέρκυρας και των Παξών.Στην προκήρυξη όμως του υδατοδρομίου της Πάτρας θα μπει ως απαίτηση από τον ανάδοχο να διασφαλίσει και αμφίβια υδροπλάνα γεγονός που δημιουργεί την ελπίδα ότι η δραστηριότητα θα αποδειχθεί βιώσιμη. Αμφίβια είναι αυτά που αποθαλασσώνονται και προσγειώνονται ή απογειώνονται και προσθαλασσώνονται. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να έχουν ανταπόκριση και με νησιά που δεν έχουν υδατοδρόμιο όπως είναι της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς
ΠΗΓΗ (http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/436627)

Nautilia News
04-04-2017, 15:12
Με μαγνητικές πύλες και ακτίνες Χ θωρακίζεται το λιμάνι της Πάτρας

Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/eidiseis/limania/limani-patras-asfaleia/

pantelis2009
04-08-2017, 17:56
Έκτακτο: Κατέρρευσε στέγαστρο στο παλιό λιμάνι της Πάτρας – Πληροφορίες για νεκρό και εγκλωβισμένους

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (http://davidavramidis.eu/category/ta-nea-tis-imeras/)

04/08/2017

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTcvMDgv MDQva3QwMS5qcGc%3d&t=0&w=820&h=457&a=CenterΕκφράζονται φόβοι και για εγκλωβισμένους – Το κτήριο στέγαζε τα παλιά κρατητήρια
Τραγωδία το απόγευμα της Παρασκευής στην Πάτρα όταν κατέρρευσε η οροφη των παλιών κρατητηρίων στο παλιό Λιμάνι της Πάτρας.

Κατά πληροφορίες ένα άτομο έχασε τη ζωή του ενώ εκφράζονται φόβοι και για άλλους εγκλωβισμένους.
Ο συγκεκριμένος χώρος επρόκειτο, σύμφωνα με το patrastimes.gr, να κατεδαφιστεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Ειδικές προσφορές
Διώξε το λίπος με αυτό το θαύμα της φύσης! Μη χάνεις άλλο χρόνο! Κάντο δικό σου τώρα κιόλας και φτιάξε το σώμα των ονείρων σου! (http://fv.fortrc.eu/aff_c?offer_id=2053&aff_id=1236)

Τις φωτογραφίες ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook o πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Μάκκας

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-08-2017, 08:48
Με τι ασχολούνται οι καρεκλοκένταυροι του Δημοσίου.Αν έπρεπε λέει να κηρυχθεί διατηρητέο κ όταν έπεσε...εγκρίθηκε η κατεδάφιση αφού πρώτα πλάκωσε μερικούς.:hororr::stupid::disturbed::distrust::sha me:

pantelis2009
15-06-2018, 09:01
Λιμάνι Πάτρας: «Κλείδωσε» η σημαντική συμφωνία-Συνεργασία του Ομίλου Grimaldi και της τουρκική εταιρεία UN-RORO

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 19:00
Κατηγορία Οικονομία τοπικά νέα (https://www.gnomip.gr/economy/content/19-oikonomia-topika-nea)
Εκτύπωση (https://www.gnomip.gr/economy/83164-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-%C2%AB%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CF%89%CF%83%C E%B5%C2%BB-%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%C E%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%C E%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CF%85-grimaldi-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-un-roro?tmpl=component&print=1)
E-mail (https://www.gnomip.gr/component/mailto/?tmpl=component&template=gk_news&link=9c08421aa8a1e5af07ec8a8d1c4f8915ec8c098a)

https://www.gnomip.gr/media/k2/items/cache/212be28b95c122c469675d52b28a79d4_L.jpg (https://www.gnomip.gr/media/k2/items/cache/212be28b95c122c469675d52b28a79d4_XL.jpg)

«Κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Grimaldi και της τουρκικής εταιρείας UN-RORO, που σύντομα θα προσεγγίσει στο λιμάνι της Πάτρας.

Η εταιρεία τουρκικών συμφερόντων, θα αποπλέει από δύο λιμάνια της γειτονικής χώρας και θα προσεγγίζει το λιμάνι της Πάτρας για να προωθεί αγαθά που προορίζονται, τόσο για την εγχώρια αγορά, όσο και για την Δυτική και Βόρεια Ευρώπη, ενώ με πλοία του ομίλου Grimaldi, τα φορτηγά θα φτάνουν στα λιμάνια της Μπρίντεζι και του Μπάρι, αποφεύγοντας τη διαδρομή προς Τεργέστη.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η τουρκική εταιρεία συνεργάζεται με σιδηροδρομικές εταιρείες που μπορούν να διακινήσουν τα εμπορεύματα μέσω συνδυασμένων μεταφορών στη Βόρεια Ευρώπη. Συνεπώς θα γίνεται και η αντίστροφη διαδρομή (με παραλαβή εμπορευμάτων από τα ιταλικά λιμάνια και μέσω Πατρών , θα έχουν προορισμό την Ανατολή).
Τα οφέλη που απορρέουν από μια τέτοια διαδικασία αφορούν, εκτός από τη ναυτιλιακή εταιρεία, τόσο τον μεταφορικό κλάδο, όσο και το λιμάνι, το οποίο ήδη έχει διαμορφώσει χώρο προσωρινής εναπόθεσης εμπορευμάτων που προέρχονται από τρίτες χώρες και στο πλέον απαισιόδοξο σενάριο θα του αποφέρει έσοδα που υπολογίζονται στο ποσό των 100.000 ευρώ ετησίως (χρήση χώρου, τέλη ελλιμενισμού κ.ά.).
Ο κεντρικός πράκτορας του Ομίλου Grimaldi στην Πάτρα, Αντώνης Κουνάβης, σε δηλώσεις του, στην «Γ», χαρακτήρισε σημαντική τη συμφωνία, που αποφέρει και πολλαπλά οφέλη στο λιμάνι της Πάτρας.
ΠΗΓΗ (https://www.gnomip.gr/economy/83164-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-%C2%AB%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CF%89%CF%83%C E%B5%C2%BB-%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%C E%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%C E%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CF%85-grimaldi-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-un-roro)

pantelis2009
16-10-2018, 15:58
Δ. Τεμπονέρας: Σύντομα θα ανακοινώσουμε την συνέχιση της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη
«Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας για την ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα ανακοινώσουμε την συνέχεια των δρομολογίων της γραμμής».

http://www.stokokkino.gr/photos/810x460/ploiotaxidiepivates1469088019.jpg

Παλαιότερα οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης είχαν μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Πάτρα για περισσότερα από 3 χρόνια. Πέρυσι έγινε μια προσπάθεια από το Υπουργείο Ναυτιλίας και μέσω συνεργασίας με ναυτιλιακές εταιρείες, επετεύχθη να υπάρχει καθημερινό δρομολόγιο από την Κυλλήνη και από την Πάτρα. Αυτή η σύμβαση, η οποία έγινε, λήγει ουσιαστικά τέλος Οκτωβρίου και για αυτό τον λόγο το Υπουργείο έχει ήδη ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε ότι «το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο προεδρεύω πήρε απόφαση προκήρυξης της γραμμής, προκειμένου να προσελκύσουμε κάποιες εταιρείες για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν την γραμμή. Ήδη γίνεται μια προσπάθεια να βρεθούν και οι αντίστοιχες πιστώσεις. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και υπάρχουν περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενου».

Επίσης από την κυβέρνηση και το Υπουργείο εξετάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε επιδότηση της γραμμής, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης οριστικά. «Θα υπάρξει αντίστοιχη επιδότηση, αν και δεν μπορώ να ανακοινώσω ακόμα το ποσό, διότι αναζητούμε τις αντίστοιχες πιστώσεις και είμαστε σε μια συνολική διαπραγμάτευση. Προσπαθούμε κάθε φορά να αναζητάμε όσα περισσότερα χρήματα, γιατί όπως καταλαβαίνετε αυτά εξυπηρετούν μικρά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Το Υπουργείο έρχεται να συγκεράσει και να συνταιριάξει, τόσο το δημόσιο συμφέρον όσο και την επιχειρηματική λογική σε μια τέτοια κατεύθυνση, ώστε να υπάρξει εξυπηρέτηση της γραμμής, αλλά και τα αντίστοιχα οφέλη, που προκύπτουν από αυτή».

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία, που εμφανίζουν αύξηση της επισκεψιμότητας, όπου το καλοκαίρι στην Ιθάκη υπήρξε αύξηση 20% στον τουρισμό εξαιτίας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, που δεν υπήρχε η γραμμή. «Αυτό δίνει μια ανάσα στην τοπική κοινωνία και εμείς από πλευράς μας θα δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε τέτοιο αποτέλεσμα, που να εξυπηρετείται και η γραμμή και να ανθίσει περαιτέρω η Ιθάκη, η Κεφαλονιά με μια επιπλέον σύνδεση από την Πάτρα», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας. Αυτό, που τόνισε είναι ότι «τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε το ποσό της επιδότησης, θα κάνουμε μια συνεννόηση με τις εταιρείες και θα ανακοινώσουμε την συνέχεια των δρομολογίων της γραμμής».

Εν τω μεταξύ προ ημερών ο γ.γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας βρέθηκε στην Πάτρα, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Κεντρικό Λιμενάρχης της πόλης και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών. Με τον πρώτο συζήτησε για το μεταναστευτικό και τις ανάγκες, που υπάρχουν κυρίως στο κτιριακό, με τον κ. Τεμπονέρα να αναφέρει ότι «από πλευράς προσωπικού είμαστε σε καλά επίπεδα καλύπτεται το 90%-95% της οργανικής σύνδεσης του λιμεναρχείου σε σχέση με του υπόλοιπους λιμενικούς σταθμούς , όμως εκεί υπάρχει μια στενότητα χώρου όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές, για τις οποίες είμαστε σε μια συνεννόηση με τον ΟΛΠΑ προκειμένου να βρεθεί μια καλύτερη διαρρύθμιση του χώρου».

Στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΟΛΠΑ, όπου οι δυο άνδρες έκαναν μια εκτενή κουβέντα, που επικεντρώθηκαν στην παράδοση του θαλασσίου μετώπου, «ένα αίτημα δεκαετιών στον Δήμο της Πάτρας, αλλά αναπτύχθηκε και ένας προβληματισμός με τα διάφορα κομμάτια τους μετώπου και πως αυτά πρόκειται να αξιοποιηθούν και να λειτουργήσουν προς όφελος των κατοίκων της πόλης» υπογράμμισε ο κ. Τεμπονέρας.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με την παράδοση του κομματιού του πρώην λιμανιού της Πάτρας (Μώλος Αγ. Νικολάου-Ηρώων Πολυτεχνείου) υπάρχει συνεχής επαφή μεταξύ του κ. Κοντοέ και του κ. Λαμπρίδη και γίνονται ενέργειες για να επισπευφθούν οι συγκεκριμένες διαδικασίες, που απαιτούνται, όμως χρειάζεται και η συνεργασία του Δήμου Πατρέων, για να προχωρήσει η παράδοση του συγκεκριμένου κομματιού.
ΠΗΓΗ (http://www.stokokkino.gr/article/1000000000069855/D-Temponeras-Suntoma-tha-anakoinosoume-tin-sunexisi-tis-aktoploikis-grammis-Patra-Sami-Ithaki)

sv1xv
26-07-2022, 20:43
http://cdn.ipernity.com/200/05/20/51470520.b2543e2e.240.jpg (http://www.ipernity.com/doc/777361/51470520) http://cdn.ipernity.com/200/05/18/51470518.2f5383e7.240.jpg (http://www.ipernity.com/doc/777361/51470518)

Το τάνκερ FORRES PARK σημαίας Hong Kong, IMO 9380532, στον Βόρειο Λιμένα Πατρών.

sv1xv
30-07-2022, 07:50
http://cdn.ipernity.com/200/96/24/50569624.db1040d0.240.jpg (http://www.ipernity.com/doc/2336232/50569624)

Ιστορική φωτογραφία Λιμένα Πατρών (2006)