Επιστροφή στο Forum : Ποσειδωνία [Ulster Queen, Med Sea, Poseidonia, Al Kahfain]
Roi Baudoin
30-09-2008, 00:40
Έχω την εντύπωση ότι δεν έχουμε ανοίξει ακόμα θέμα για το "Ποσειδωνία" της ΕΛΜΕΣ.
Αναφέρομαι στο πλοίο που ναυπηγήθηκε το 1967 στην Ιρλανδία με το όνομα "Uster Queen".
Αν κάνω λάθος και υπάρχει ανάλογο θέμα, παρακαλώ, να μεταφερθεί.
Το πλοίο αυτό το αγαπώ ιδιαίτερα.
Παλιό, γνήσιο ιρλανδέζικο σκαρί.
Αρκετά ταλαιπωρημένο και κακοπαθημένο.
Αλλά πάντα περήφανο και μαχητικό.
Μέχρι το 2005 που κατέληξε στο βυθό της Ερυθράς Θάλασσας με το όνομα "Al Kahfain".
Ξεκίνησε να ταξιδεύει ωε "Ulster Queen".
Το 1982 μετονομάστηκε σε "Med Sea", 1986 σε "Al Kahera" και το 1987 σε "Ala Eddin".
Tο 1988 αγοράστηκε από τις Ελληνικές Μεσογειακές Γραμμές.
Για τελευταία φορά πρέπει να ταξίδεψε για την ΕΛΜΕΣ το καλοκαίρι του 2001.
Από αυτό το καλοκαίρι θα δούμε αρκετές φωτογραφίες.
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι με το "Ποσειδωνία" και το "Μήδεια ΙΙ" έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο της ΕΛΜΕΣ, αλλά συνάμα και των ιστορικών πλοίων που λάμπρυναν με την παρουσία τους τα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας, της Κέρκυρας, της Ιταλίας και των άλλων λιμανιών της Μεσογείου.
Εδώ θα δούμε δύο φωτογραφίες από το καλοκαίρι του 2001 με το "Ποσειδωνία" στην Πάτρα και από το καλοκαίρι του 2000 με το πλοίο παροπλισμένο στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, όταν περίμενε να ταξιδέψει, αλλά δεν ταξίδεψε.
Αφιερωμένες εξαιαρετικά στους Έσπερο, Ellinis, paroskayak, Νίκο, Leo, ΑΡΗ, polyka, Tsentzo, Appia 1978, manolis m, navigation, Sea Serenade, A. Μώλο, Trackman, Voyager και Captain Nionios.
Στην Πάτρα το 2001
18200
Στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας το 2000
18204
Appia_1978
30-09-2008, 08:49
Θυμάμαι ένα ταξίδι, το 1994 πιστεύω, που το πλήρωμα ήταν όλο Ουκρανοί. Ζήταγες μια πορτοκαλάδα και δε σε καταλαβαίνανε ;)
Άσε που είχαν πλημμυρίσει και καμιά δεκαριά καμπίνες με αγνώστου προελεύσεως νερό :)
Σταμάταγε τότε και στον Πισαετό, ερχόμενο από τη Σάμη!
Πάντως το καράβι φαινόταν που είχε κάνει στα βόρεια. Πολύ γερή κατασκευή.
nautikos
30-09-2008, 09:11
Πάντως το καράβι φαινόταν που είχε κάνει στα βόρεια. Πολύ γερή κατασκευή.
Οντως το βαπορι ηταν και πολυ ομορφο και πολυ γεροδεμενο, θα το ελεγα compact καραβι. Πρεπει να ηταν 2001-2002 οταν κατα τυχη το πετυχα στη μεγαλη Βασιλειαδη να κανει τον τελευταιο (μαλλον) δεξαμενισμο του. Πλωρη σπαθατη και γραμμες που δεν συνανταμε πια...
Πραγματι για ενα χρονικο διάστημα (ισως 2 συνεχόμενα χρόνια η και παραπάνω) ειχε πολλους Ουκρανούς πλήρωμα, αλλα μετα απομακρύνθηκαν απο ολα τα πλοια, ειτε γιατι ειχαν δημιουργήσει κακή εικόνα, ειτε γιατι αναγκάστηκαν ολες οι εταιρείες της γραμμής Ιταλίας σε πλοια με ξένη σημαία να έχουν οπωσδήποτε ενα ικανό ποσοστό Ελλήνων εν ενεργεία και οχι συνταξιούχους ναυτικους βασει μνημονίου που υπογράφτηκε με την Π.Ν.Ο. Αναμφισβήτητα προκειται για πολυ γερό πλοίο, οπως και το αδελφό του (Lady M., μετέπειτα Πάνθηρας κλπ.)
sea_serenade
30-09-2008, 13:06
Αντώνη, οι φωτο σου είναι φοβερές. Πράγματι, το ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ήταν βαπόρι που σηματοδότησε και τερμάτισε μια ολόκληρη εποχή. Θυμάμαι τη χρονιά που έκανε Μπρίντιζι με το ΠΑΝΘΗΡ και βλέπαμε σχεδόν κάθε μέρα το γνώριμο, όμορφο σκαρί τους. Η τελευταία του χρονιά για λογαριασμό της ΕΛ.ΜΕΣ. ήταν το 2003 μαζί με το ΕΓΝΑΤΙΑ ΙΙΙ αλλά έκανε δρομολόγιο Πάτρα-(Ζάκυνθο ή Κεφαλλονιά)-Μπρίντεζι και μόνο κατα την κάθοδό του απο το Μπρίντιζι έπιανε (λίγες φορές) Ηγουμενίτσα.
Οντως το βαπορι ηταν και πολυ ομορφο και πολυ γεροδεμενο, θα το ελεγα compact καραβι. Πρεπει να ηταν 2001-2002 οταν κατα τυχη το πετυχα στη μεγαλη Βασιλειαδη να κανει τον τελευταιο (μαλλον) δεξαμενισμο του. Πλωρη σπαθατη και γραμμες που δεν συνανταμε πια...
Bάλε καμμία φωτό να το δούμε ναυτικέ .....:D
Κάποιες λεπτομέρειες για το τέλος του πλοίου:
In 2005 the Al Kahfain was operating as a passenger ferry, based in the port of Jeddah in Saudi Arabia and on November 2nd 2005 was reportedly returning from Suez to the port of Jeddah to collect passengers. With a crew of 58 and no passengers aboard it is believed that an explosion in the engine room occurred near the reef of Abu Nuhâs on the northern end of Shadwan Island, causing a fire to break out which the crew were unable to bring under control. Still heading south the crew abandoned ship leaving the vessel adrift. On November 3rd the Al Kahfain struck the north east part of a reef chain known as Hyndman Reef (known locally as Sha'ab Sheer), near Port Safaga where she subsequently capsized and sunk upside down against the reef wall in 24m of water.
Πηγή (http://www.divesitedirectory.co.uk/dive_site_red_sea_safaga_wreck_al_kahfain.html)με φωτογραφίες του ναυαγίου.
Επιπλέων αναφορά για το ναυάγιο εδώ (http://www.divemagazine.co.uk/news/article.asp?UAN=2530&v=1).
Ελληνίς έχεις καλάρει καλά... Το παραγαδιάρικο σου έπιασε συναγρίδια! Οι περιγραφές των αυτοδυτών για το κουφάρι είναι ανατριχιαστικές. Λες και είναι ζωντανό:
Diving the Al Kahfain is quite an experience. Such a new wreck, which is far from settled, means much of her is still moving with the flow of water, particularly at the bow section. Here part of her superstructure and decking have been crushed and peeled away, so huge sections of metal creak and groan. Davits and other sections of wreckage rasp and scrape, metal on metal, creating a strange underwater symphony of sorrowful reverberation.
ΥΓ. Roi, οι φωτογραφίες σου είναι ύμνος στο όμορφο σκαρί
Finnpartner_1966
02-10-2008, 08:58
Αν δεν τον γραφατε εδω οτι βουλιαξε, εγω απλα θα συνεχιζα να εχω την εντυπωση οτι πηγε Ινδια μαζι με το αδελφο!!
Roi Baudoin
02-10-2008, 16:36
Πάμε να ξαναζήσουμε μια μεγάλη στιγμή.
Το "Ποσειδωνία" φθάνει στο λιμάνι της Πάτρας.
Είναι καλοκαίρι του 2001 και το όμορφο σκαρί ξαναταξιδεύει για την εταιρεία του ποιητή.
Πήγαινα τόσα χρόνια στην Ελευσίνα και το έβλεπα να μαραζώνει.
Την προηγούμενη χρονιά ετοιμάστηκε για να ταξιδέψει, αλλά την τελευταία στιγμή το όνειρο ματαιώθηκε.
Εκείνο το καλοκαίρι, όμως, του 2000 ξαναταξίδεψε.
Από το VHF ενός ρυμουλκού ακούστηκε το πολυπόθητο μήνυμα:
"ΚΛ, το Ποεσειδωνία".
"Κεντρικό Λιμεναρχείο, το Ποσειδωνία".
Το καράβι ήρθε, έδεσε, αποβίβασε τον κόσμο, φόρτωσε και ξανάφυγε.
Έμοιαζε παράταιρο με τα υπόλοιπα πλοία στο λιμάνι.
Για κάποιους ήταν το πιο όμορφο, για τους περισσότερους κάτι που χάλαγε την ομοιομορφία.
Αφιερωμένες εξαιρετικά σε όλους τοιυς καλούς φίλους και ιδιαίτερα στον paroskayak, τον Ellinis, τον Έσπερο, τον Α. Μώλο, τον ΑΡΗ, τον Νίκο, τον vinman, τον Appia 1978, τον Sea Serenade, τον despo, τον Finnpartner 1966, τον Sylver 23, τον mastropanago, τον LEO, τον polyka, τον Captain Nionios, τον scoufgian, τον moutsokostas, τον Nautiko II, τον Trackman, τον dimitris, τον Nautiko.
Ιδιαίτερη αναφορά στον καλό φίλο Rocinante, μέγα λάτρη των πλοίων του καναλιού.
Συγχωρήστε με για τα πολλά ονόματα, αλλά το "Ποσειδωνία" ήταν ένα ιδιαίτερο καράβι.
18440
18441
18442
sea_serenade
02-10-2008, 17:30
Καλοκαίρι του 2001 ε??? Άπαιχτες φωτό και το βαπόρι είναι όλα τα λεφτά. Ευχαριστούμε Roi.
Το φωτογραφικό αρχείο μου δεν πλησιάζει το μέγεθος και την ποιότητα ορισμένων «σεσημασμένων». Ο flaneur (http://en.wikipedia.org/wiki/Flâneur) Roi δεν έχει αφήσει γωνιά που να μην έχει φωτογραφήσει πλοίο. Το παραγαδιάρικο μου, είχε φέρει κάτι «φωτο-ψαριές» εδώ και καιρό αλλά δεν μπορούσα να αναγνωρίσω από ποιο πλοίο ήταν. Η ταυτοποίηση με τις φώτο του Roi έγινε βλέποντας το Ποσειδωνία. Έτσι, το αναγνώρισα από τα καταστρώματα του και την τσιμινιέρα του.
Οι εικόνες είναι αλιευμένες από ιστολόγιο Ολλανδών Interrailers δηλαδή συνταξιδευτών που γυρίζουν την Ευρώπη σιδηροδρομικώς και ακτοπλοϊκώς με ένα κομπόδεμα. Ας δούμε λοιπόν το ταξίδι πάνω στο Ποσειδωνία από μια διαφορετική οπτική γωνία. Η οπτική γωνία των Interrailers...
http://img220.imageshack.us/img220/7690/poseidonia02nu1.th.jpg (http://img220.imageshack.us/my.php?image=poseidonia02nu1.jpg) http://img220.imageshack.us/img220/3629/poseidonia03qv0.th.jpg (http://img220.imageshack.us/my.php?image=poseidonia03qv0.jpg)
http://img220.imageshack.us/img220/20/poseidonia01pv0.th.jpg (http://img220.imageshack.us/my.php?image=poseidonia01pv0.jpg)
Photo Credit: Veeronline (http://www.veeronline.nl/)
Roi Baudoin
02-10-2008, 18:28
Φίλε paroakayak, αυτά τα ξύλινα καταστρώματα δίνουν μια άλλη αίσθηση. Οι εικόνες που ανακάλυψες είναι εικόνες μνήμης, νοσταλγίας και ονείρου.
Θα ήθελα πάρα πολύ να μπορούσαμε να φεύγαμε με ένα πλοίο για ένα μακρινό ταξίδι αναζήτησης.
Να αλλάζαμε τραίνα, λεωφορεία, και πάλι πλοία και να φτάναμε τελικά στην .... Κίνα.
'Ολοι οι δρόμοι μας οδηγούν, πια , εκεί.
Στη θάλασσα της Κίνας, στα πλοία των ονείρων.
Σε κάποια Μπούρμα, ή σε κάποια Μπατάβια.
Φίλοι paroskayak, Νάξος, Rocinante, dimitris και όποιος άλλος θέλει ας ετοιμαστεί.
Σαλπάρουμε, με το καλό, για το Νότο.
Ενα φθινοπωρινό απόγευμα στον Πειραιά, αναχωρεί με τη βοήθεια ρυμουλκού.
Στην άλλη φωτό μετασκευάζεται στο νεο μώλο της Δραπετσώνας μετά την ονομασία του σε ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ.
18741
18742
sea_serenade
04-10-2008, 22:26
a. molos, άπαιχτος για ακόμα μία φορά. Μία ερώτηση-διαπίστωση: Μη μου πείς ότι το βαπόρι δίπλα από το ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ στη δεύτερη φωτό είναι το πανέμορφο QUEEN M.....
Δυστυχώς δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω.
Finnpartner_1966
05-10-2008, 13:34
Εψαξα λιγο στο Fakta, και λογικα, το Queen M ειναι διπλα! Δεν μου κολλαγε καμια αλλη πρυμη.
Roi Baudoin
05-10-2008, 14:12
Το "Ποσειδωνία" έχει την τιμητική του.
Μετά τις πολύ όμορφες φωτογραφίες του Α. Μώλου, συνεχίζουμε με το ρεμέτζο του "Ποσειδωνία" στην Πάτρα το καλοκαίρι του 2001.
Το "Ποσειδωνία" περνά από μπροστά από την προβλήτα του Αγίου Νικολάου (εκεί που υπάρχει και μια καφετερία) και συνεχίζει το ρεμέτζο του.
Θα "χωθεί" τελικά στη γωνία, εκεί που δένει συχνά το "Κεφαλλονιά".
Νομίζω ότι αξίζει να δούμε κάποια στιγμιότυπα από το ρεμέτζο αυτό τις επόμενες ημέρες.
Σε αυτές τις δύο φωτογραφίες που ακολουθούν το "Ποσειδωνία" δεν είναι ολόκληρο, μιας και έχει κοπεί ένα κομμάτι από την πρύμνη. Είναι, όμως, χαρακτηριστικές.
Εδώ, πλέον το πλοίο έχει νηολόγιο Παναμά και όχι Κύπρου, όπως στις παραπάνω φωτογραφίες του Α. Μώλου.
Αφιερωμένες εξαιρετικά σε όλους.
18804
18807
Το "Ποσειδωνία" έχει την τιμητική του.
Μετά τις πολύ όμορφες φωτογραφίες του Α. Μώλου, συνεχίζουμε με το ρεμέτζο του "Ποσειδωνία" στην Πάτρα το καλοκαίρι του 2001.
Το "Ποσειδωνία" περνά από μπροστά από την προβλήτα του Αγίου Νικολάου (εκεί που υπάρχει και μια καφετερία) και συνεχίζει το ρεμέτζο του.
Θα "χωθεί" τελικά στη γωνία, εκεί που δένει συχνά το "Κεφαλλονιά".
Νομίζω ότι αξίζει να δούμε κάποια στιγμιότυπα από το ρεμέτζο αυτό τις επόμενες ημέρες.
Σε αυτές τις δύο φωτογραφίες που ακολουθούν το "Ποσειδωνία" δεν είναι ολόκληρο, μιας και έχει κοπεί ένα κομμάτι από την πρύμνη. Είναι, όμως, χαρακτηριστικές.
Εδώ, πλέον το πλοίο έχει νηολόγιο Παναμά και όχι Κύπρου, όπως στις παραπάνω φωτογραφίες του Α. Μώλου.
Αφιερωμένες εξαιρετικά σε όλους.
18804
18807
Εκπληκτικές Αντώνη!!!
Σε ευχαριστούμε πολύ!!!
Προς ενημέρωση και μόνον η καφετέρια στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου ονομάζεται ΜΩΛΟΣ;).
Φωτογραφία απο την μπροσούρα των ΕΛΜΕΣ του 1990.
Το μήκος του ήταν 114.60μ,το πλάτος του 16.46μ,είχε μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβων και χωρητικότητα 1008 επιβάτες και 140 οχήματα.
20116
.voyager
03-12-2008, 03:10
Ήθελα από καιρό να σκανάρω αυτή τη photo, γιατί απεικονίζει ένα πλοίο ιστορικό που ανήκει στο παρελθόν πια και χαίρομαι που -παρά το νεαρό της ηλικίας μου- η όποια συλλογή μου περιλαμβάνει και αρκετά τέτοια πλοία, παρότι δεν τα εκτιμάμε το ίδιο με νεότευκτα, αν κρίνω από τα views στο gallery και τις αντιδράσεις από τις δημοσιεύσεις τους! Τη φωτογραφία έχω τραβήξει στο δρόμο του λίγο μετά την Άτοκο, κατευθυνόμενο προς Πάτρα.
Αφιερωμένο στους λάτρεις των παλιών ποσταλιών.
23693
Ήθελα από καιρό να σκανάρω αυτή τη photo, γιατί απεικονίζει ένα πλοίο ιστορικό που ανήκει στο παρελθόν πια και χαίρομαι που -παρά το νεαρό της ηλικίας μου- η όποια συλλογή μου περιλαμβάνει και αρκετά τέτοια πλοία, παρότι δεν τα εκτιμάμε το ίδιο με νεότευκτα, αν κρίνω από τα views στο gallery και τις αντιδράσεις από τις δημοσιεύσεις τους! Τη φωτογραφία έχω τραβήξει στο δρόμο του λίγο μετά την Άτοκο, κατευθυνόμενο προς Πάτρα.
Αφιερωμένο στους λάτρεις των παλιών ποσταλιών.
23693
Να'σαι καλά Χρήστο!
Πολύ όμορφη φωτογραφία!!
Roi Baudoin
03-12-2008, 13:05
Μια πολύ όμορφη φωτογραφία ενός ιστορικού πλοίου με ένδοξο παρελθόν το Κανάλι.
Στην Ελλάδα πέρασε αρκετές περιπέτειες.
Όταν έμπαινε στο λιμάνι της Πάτρας το 2002, έμοιαζε σαν να έρχεται από άλλη εποχή.
Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πλοία έμοιαζε παράταιρο.
Για μένα ήταν το πιο όμορφο, για άλλους ένα ξεπερασμένο πλοίο.
Ευχαριστούμε πολύ φίλε voyager.
sea_serenade
03-12-2008, 13:12
Oφείλω να συμφωνήσω απόλυτα (για άλλη μια φορά) με τον Αντώνη. Το ίδιο αισθανόμουν και εγώ όταν έβλεπα τα αδερφάκια POSEIDONIA & PANTHER να μπαίνουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Με γύριζαν πολλά χρόνια πίσω, όταν έμενα απέναντι απο το παλιό λιμάνι της Ηγουμενίτσας και χάζευα τα πλοία της HML και της ADRIATICA.
.voyager άπαιχτη η φωτό σου, σ' ευχαριστούμε!!!!
.voyager
14-12-2008, 06:12
To Poseidonia (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?contentid=1575) στο Ιόνιο, σε συνέχεια της προηγουμενης φώτο!
sea_serenade
14-12-2008, 09:30
Γειά σου .voyager με τις ομορφιές σου!!!!!!
To ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ δεμένο στο Νεο Μώλο το χειμώνα του 2003/04. Δεν θα ξαναταξίδευε στην Ελλάδα αφού έμεινε παροπλισμένο στην Ελευσίνα μέχρι που πουλήθηκε την άνοιξη του 2005.
Αφιερωμένη στο φίλο sea serenade που ξέχωρίζει τα παλιά καλά... καράβια!
48785
sea_serenade
11-07-2009, 09:23
Γεια σου Ellinis με τα ωραία σου....... Α ρε το POSEIDONIA το καημένο, κάθε καλοκαίρι δούλευε ασταμάτητα. Να είμαστε καλά να το θυμόμαστε και αυτό!!!!
Το Poseidonia σε μια βραδυνή φόρτωση στο Brindisi (από καρτ ποστάλ):
62146
sea_serenade
26-10-2009, 20:53
Καλά gtogias.......δεν υπάρχει η φωτο. Που την ανακάλυψες ρε σύ? Υπέροχη αλλά και συλλεκτική πια. Το άλλο βαπόρι πρέπει να είναι το ΑΙΟΛΟΣ της Fragline ε?
Finnpartner_1966
27-10-2009, 10:24
Καλά gtogias.......δεν υπάρχει η φωτο. Που την ανακάλυψες ρε σύ? Υπέροχη αλλά και συλλεκτική πια. Το άλλο βαπόρι πρέπει να είναι το ΑΙΟΛΟΣ της Fragline ε?
Kι εμενα εκει επεσε το ματι μου!! Στο αλλο, που κι εγω για Fraglines το εκοψα!!
T.S.S. APOLLON
27-10-2009, 17:17
Ειναι το Αιολος.
Appia_1978
22-02-2010, 11:47
Από το Ferries 2/2008:
Ως Med Sea, για δρομολόγια μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου.
78400
Και μια όμορφη φωτογραφία, ως Ποσειδωνία:
78401
138004Εδώ στο Πέραμα στην προσπάθεια που έκανε η ΕΛΜΕΣ το 2005 (αν θυμάμαι καλά) να το δρομολογήσει για 2-2,5 μήνες στη γραμμή του Μπρίντιζι. Οι κανονισμοί ομως είχαν ηδη αλλάξει και το πλοίο δεν έκανε ποτέ δρομολόγια με συνέπεια την ίδια χρονιά να πουληθεί άρον-αρον μέχρι που οι νέοι του ιδιοκτήτες το αποτέλειωσαν πολύ γρήγορα ...
T.S.S. APOLLON
06-03-2013, 12:06
Το ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ στο λιμανι της Πατρας το 1997
Φωτογραφια Κωνσταντινος Παππας
139766
Νοσταλγική φωτογραφία φίλε Απόλλων, που μας φέρνει μερικά χρόνια πίσω, οταν έβρισκες και τις λεγόμενες 'μικρές' εταιρείες να έχουν παρουσία στα δρώμενα της εποχής.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-03-2013, 08:53
141354Πάντα συντηρητικοί οι Βρετανοί εν έτει 1967 έκαναν ΕΓ/ΟΓ με πρόστεγο!
Σπάνια φωτογραφία, αφου οι επισκέψεις του στο λιμάνι του Πειραιά ήταν μετρημένες στα δάχτυλα.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-06-2013, 09:26
145469Επειδή λοιπόν οι επισκέψεις του στον Πειραιά ήταν σπάνιες, ορίστε άλλη μιά παρόμοια πόζα.
Appia_1978
12-06-2013, 12:12
Ξέρω, γούστα είναι αυτά, αλλά προσωπικά το θεωρώ πολύ όμορφο :cocksure:
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-10-2014, 13:41
160222160223
Πηγή: faktaomfartyg
Στη Νο1 ως ULSTER QUEEN κ στη Νο2 ως POSEIDONIA στον ΝΜΔ.
Να προσθέσω και εγώ μια φωτογραφία του όμορφου καραβιού όταν το είχα πετύχει δεμένο στο Νέο Μώλο, το χειμώνα του 2003-2004.
160232
Αρχές του 2005 πουλήθηκε στους ’ραβες και την ίδια χρονιά κατέληξε ανάποδα σε ένα ύφαλο της Ερυθράς :apologetic:
160230160231
160233160234Μου αρέσει πολύ, η επιστροφή στα παλιά όμορφα σκαριά !
ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ σε Πάτρα και Ν.Μ.Δ, απο τη συλλογή μου.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-10-2014, 07:44
Είπα να ασχοληθούμε λιγάκι με ορισμένα που τα έχουμε ξεχάσει:fat:.
Μιας και το πιάσαμε, σε κάποιες βάσεις δεδομενων αναφέρουν οτι το 2000 μετονομάστηκε LA PATRIA και το όνομα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ το πήρε ξανά το 2002. Όμως στο πλοίο παρέμεινε γραμμένο το ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ για όλα αυτά τα χρόνια.
Η αλήθεια είναι οτι το 2000 είχε έρθει στο Νέο Μώλο μετά από 1-2 χρόνια που είχε μείνει παροπλισμένο στην Ελευσίνα, άρα για κάποιο λόγο το είχαν φέρει εκεί. Μήπως ήταν να ναυλωθεί κάπου και αυτό θα ήταν το νέο όνομα;
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-10-2014, 10:19
Oμολογώ ότι πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο...