PDA

Επιστροφή στο Forum : European Express [Millenium Express, Ho Maru, Takachiho Maru]

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6

karavofanatikos
18-05-2013, 12:19
Συγνώμη βρε παιδιά, δίνουν στη ΝΕΛ την άγονη των Δωδεκανήσων (αφού κέρδισε τον διαγωνισμό) κι εκείνη κάνει τη δύσκολη;;; Για ποιο λόγο δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα δρομολόγια των Δωδεκανήσων;;; Τι περιμένει;;;

iclink
18-05-2013, 13:29
Χωρις πλοια δεν βγαινουν τα δρομολογια! Ειναι δυνατον με 3 πλοια να πιανεις 30 νησια καθημερινα;;; Ε δεν γινεται!!! :@

SAPPHO
23-05-2013, 21:33
Το πλοίο δυσκολεύτηκε πολύ το πρωί στο Καρλόβασι με τον καιρό που επικρατούσε...

144615

GiannisV
23-05-2013, 22:10
Πότε ξεκινάει τελικά για Χίο-Μυτιλήνη?

Psarianos
24-05-2013, 09:29
Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του European Express

http://odysseaschios.blogspot.gr/2013/05/european-express.html

Takerman
24-05-2013, 11:00
Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του European Express

http://odysseaschios.blogspot.gr/2013/05/european-express.html

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε φταίει το βαπόρι.

despo
31-05-2013, 21:18
Μαθαίνω οτι άλλο πλοίο θα πάει στη γραμμή του Μπάρι, ενω απο 1 Ιουνίου λένε οτι θα πάει στη γραμμή Δωδεκανήσου. Σε αναμονή εξελίξεων ...
Οριστικά αυτό θα είναι το πλοίο που απο 1/7 θα αναλάβει τη γραμμή Μπάρι - Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα με προσεγγίσεις και στη Ζάκυνθο και τη Σάμη, ενω αναμένεται να προστεθεί και το Ιονίς του Αρκουμάνη μόνο για λίγα δρομολόγια Μπάρι - Σάμη - Ζάκυνθο.

Ilias 92
31-05-2013, 21:33
Οριστικά αυτό θα είναι το πλοίο που απο 1/7 θα αναλάβει τη γραμμή Μπάρι - Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα με προσεγγίσεις και στη Ζάκυνθο και τη Σάμη, ενω αναμένεται να προστεθεί και το Ιονίς του Αρκουμάνη μόνο για λίγα δρομολόγια Μπάρι - Σάμη - Ζάκυνθο.

Τι απόδοση είχε στο στοίχημα και δεν το παίξαμε….:apologetic:
Σοβαρά τώρα γιατί νομίζω ότι ο Βεντούρης έχει ακόμα σκιώδη ρόλο μέσα στη ΝΕΛ.

superfast v
31-05-2013, 21:37
μπερδευεις τους βεντουρηδες

Ilias 92
31-05-2013, 21:41
μπερδευεις τους βεντουρηδες

Δεν νομίζω.

superfast v
31-05-2013, 22:26
ο Βεντουρης''της Αλβανιας''δεν ειχε ποτε καποιο ρολο μεσα στη Νελ περα απο το να ναυλωνει ναυλωμενα απο τη Νελ πλοια(Ολυμπος,Ηρακλης,Γιουροπιαν)και να τα διαχειριζεται.Ο μονος Βεντουρης που ειχε καποτε ρολο στη νελ ηταν ο Αποστολος.

Ilias 92
31-05-2013, 22:31
ο Βεντουρης''της Αλβανιας''δεν ειχε ποτε καποιο ρολο μεσα στη Νελ περα απο το να ναυλωνει ναυλωμενα απο τη Νελ πλοια(Ολυμπος,Ηρακλης,Γιουροπιαν)και να τα διαχειριζεται.Ο μονος Βεντουρης που ειχε καποτε ρολο στη νελ ηταν ο Αποστολος.

3 Βεντούριδες ειναι δλδ ?? ενας του Αγ. Γεώργιος, ενας ο Αποστολος με την μοντέλα και ενας της Αλβανίας??

superfast v
31-05-2013, 22:33
Ναι 3 ειναι. ;)

Ilias 92
31-05-2013, 22:44
Δεν νομίζω.

Ναι 3 ειναι. ;)

Είδες ήμουν και σίγουρος τρομάρα μου.
Δεν το ήξερα ζητώ συγγνώμη φίλε μου.
Για ποιον θα δουλέψει τώρα το πλοίο??

BLUE STAR PATMOS
31-05-2013, 23:03
Φίλε Ilia απ ότι ακούγεται το πλοίο θα δουλέψει για τον Βεντούρη "της Αλβανίας"

Νικόλας
01-06-2013, 03:41
o Γιώργος Βεντούρης(και όχι αλβανιας) είχε ρόλο στην ΝΕΛ 3 χρονιές η Β διαχειριστική έκανε κουμάντο !
το βαπόρι θα δουλέψει για τον Γιώργο !! :)

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-06-2013, 08:44
3 Βεντούριδες ειναι δλδ ?? ενας του Αγ. Γεώργιος, ενας ο Αποστολος με την μοντέλα και ενας της Αλβανίας?? Aυτοί που δραστηριοποιούνται διότι υπήρχαν κ ξαδέλφια είναι Βαγγέλης (Ventouris Sea Lines),Γιώργος (Ventouris Ferries),Aπόστολος (παλιά Α.Κ.Ventouris, C-Link κ μέσω αυτής ΝΕL).

GiannisV
01-06-2013, 23:09
Το πλοίο θα ξεκινήσει κανονικά τα δρομολογιά του στις 28/6 για Χίο-Μυτιλήνη? Πολλά έχουμε δει απο τη ΝΕΛ.

citcoc
02-06-2013, 13:14
Σήμερα από το λιμάνι της Χίου!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-06-2013, 11:25
Σήμερα από το λιμάνι της Χίου!
Kάτι άκουσα ότι στην Χίο παραπονιούνται γιά το ντουμάνι...

Ellinis
05-06-2013, 09:57
Ούτε κάρβουνο να έκαιγε! :uncomfortableness: ...μπας και τους βάζω ιδέες;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-06-2013, 11:25
Eντάξει τα γιαπωνέζικα εκείνης της εποχής δεν είναι κ τα πιό οικολογικά.Όμως από την μιά υποψιαζόμαστε τι συντήρηση κάνουν στην ΝΕΛ κ από την άλλη όταν βγαίνει κάποιος ο οποίος λέει ότι στο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ βάζουν μεταχειρισμένα λάδια,αυτό μας επιτρέπει να φανταζόμαστε τι σκ@τ@ κάνουν με τα πετρέλαια.

mastrokostas
05-06-2013, 13:27
παλι οι μηχανικοι φταινε ! :)
Μια χαρα ειναι το βαπορακι ,και η μηχανη του μια χαρα ειναι .
Αυτο για τα μεταχειρισμένα λάδια , δεν θα το σχολιασω ! ;)

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-06-2013, 13:43
Γιά την εταιρεία λέω κληρούχα:fat:.
Όντως το βαπόρι μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα.
Το είπε κάποιος τελευταία στο αντίστοιχο θέμα κ ισχυρίζεται ότι είναι πλήρωμα.

mastrokostas
05-06-2013, 13:49
Γιά την εταιρεία λέω κληρούχα:fat:.
Όντως το βαπόρι μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα.
Το είπε κάποιος τελευταία στο αντίστοιχο θέμα κ ισχυρίζεται ότι είναι πλήρωμα.
Και εγω κληρουχα ,το λεω στην πεθερα για να τα ακουει η νυφη ! :)
Εσυ απο βαπορια ξερεις !

pantelis2009
05-06-2013, 16:25
O Ευρωπαίος ποζάροντας στον φακό μου πριν 2 χρόνια, λουσμένος στον πρωϊνό ήλιο του Πειραιά. Για όλους τους φίλους του.

145217

Akis Dionisis
06-06-2013, 01:00
Ε, ας βάλω κι εγώ καμιά φωτό να περάσει η ώρα...

145233 145234 145235 145236 145237

Fido
06-06-2013, 10:47
Δεν ξέρω και δεν μπορώ να ξέρω τι λάδια βάζουν στο πλοίο, όμως πρέπει να πούμε ότι από τότε που εμφανίστηκε στα ελληνικά νερά, που μόλις είχε βγει απο γερή επισκευή και ανακαίνιση ντουμάνιαζε τον τόπο ο Ιάπωνας. Δεν ξέρω άν αυτό μπορεί να αλλάξει και πως, πάντως βεβαίως δεν ειναι καινούργιο φαινόμενο, αλλά αφετέρου παραμένει ενοχλητικό...

Akis Dionisis
06-06-2013, 14:03
Εμ, δε φτάνει που έχουν δωρεάν μαστούρα, έχουν και παράπονο από πάνω... τσ τσ τσ... τι λαός...

alonso
06-06-2013, 21:50
Μα φιλε μου οι μηχανικοι ειναι φιλοι μας.....και ας φταινε!!!!

gpap2006
15-06-2013, 10:51
Ταξιδευει με βλαβη εδω και 10 μερες ναι η ου?Υπαρχει εισαγγελεας σε αυτη τη χωρα να παρεμβει αυταπαγγελτα και να προστατευσει το επιβατικο κοινο που ταξιδευει με χαλασμενο πλοιο?

iclink
15-06-2013, 11:29
Ταξιδευει με βλαβη εδω και 10 μερες ναι η ου?Υπαρχει εισαγγελεας σε αυτη τη χωρα να παρεμβει αυταπαγγελτα και να προστατευσει το επιβατικο κοινο που ταξιδευει με χαλασμενο πλοιο?

Ηλιου φαεινοτερον πως ακριβως ταξιδευει τοσες μερες...

Εισαγγελεας;;; Αυταπαγγελτα;;; Σε ποια χωρα;;; Ασχολουνται με την απεργια των δημοσιογραφων τωρα δεν εχουν ωρα για λεπτομερειες που αφορουν καποιο επιβατικο κοινο... :mad-new:

nikosnasia
15-06-2013, 16:49
Αυτό έχει βλάβη αλλά άλλο πήρε φωτιά.

superfast v
15-06-2013, 17:08
Κι αυτο θα παρει αν συνεχισει ετσι

iclink
15-06-2013, 17:37
Αυτό έχει βλάβη αλλά άλλο πήρε φωτιά.

Να παρακαλας σε πλοιο με βλαβη να μην τυχει τιποτα αλα Μυκονος, γιατι θα κλαψουν μανουλες...

Eng
15-06-2013, 18:12
Τι βλάβη εχει το πλοιο? Προσπαθω να δω κατι παραπισω αλλα δεν ειδα.. Για τα ντουμανια διαβαζω, ποσο ειναι η θερμοκρασια και η πιεση σαρωσης? Διακενα στροφιου εχουμε? Εχουμε καθαρισει την εξαγωγη? Τα injectors ψεκαζουν στη σωστη πιεση? Γωνια διασπορας καυσιμου απο τα injectors?
Δειτε και κανενα gas boiler γιατι μαλλον θα εχει πιασει μάκα. Αν βλεπετε εσεις οι Χιωτες και σπινδηρες απο τη τζιμινιερα... Προεορτια....

MYTILENE
15-06-2013, 18:26
Τι βλάβη εχει το πλοιο? Προσπαθω να δω κατι παραπισω αλλα δεν ειδα.. Για τα ντουμανια διαβαζω, ποσο ειναι η θερμοκρασια και η πιεση σαρωσης? Διακενα στροφιου εχουμε? Εχουμε καθαρισει την εξαγωγη? Τα injectors ψεκαζουν στη σωστη πιεση? Γωνια διασπορας καυσιμου απο τα injectors?
Δειτε και κανενα gas boiler γιατι μαλλον θα εχει πιασει μάκα. Αν βλεπετε εσεις οι Χιωτες και σπινδηρες απο τη τζιμινιερα... Προεορτια....

Χώρις να είναι 100% κάτι με τουρμπίνα άκουσα:uncomfortableness:!!!Δεν ξέρω από αυτά και μεταφέρω αυτό που άκουσα:fat:!!Οι ειδικοί ας μας δώσουν τα φώτα τους...

Eng
15-06-2013, 18:36
Χώρις να είναι 100% κάτι με τουρμπίνα άκουσα:uncomfortableness:!!!Δεν ξέρω από αυτά και μεταφέρω αυτό που άκουσα:fat:!!Οι ειδικοί ας μας δώσουν τα φώτα τους...

Μην χολοσκας... Ειναι απογευμα και εχει και ζεστη.. Απλα αυτα ειναι κατι πραγματακια που κοιταν οι μηχανικοι στα πλοια οταν εχει ντουμανια.. :fat::fat:

(Σοβαρα τωρα) απλα διαβασα κατι για βλαβη και αυτη ειναι η απορια μου..

Akis Dionisis
15-06-2013, 18:57
Κι ένα AEG έχει βλάβη. Δεν έρχεσαι να το κοιτάξουμε ?? :D

iclink
15-06-2013, 19:14
Αν με 12 κομβους δεν εχει βλαβη κ πρεπει να το δουμε κ γραμμενο απο καποιο εγκυρο site τοτε τι να πω...

nikosnasia
15-06-2013, 19:17
Να διευκρινήσω ότι το ΜΥΚΟΝΟΣ είναι το πιό αγαπημένο μου από τα νεότευκτα και λυπήθηκα πολύγια το συμβάν.Αλλά έχω σαλτάρει ακούοντας το μακρύ και το κοντό του καθενός. Είναι αλήθεια ότι η ΝΕΛ δίνει τροφή με την συμπεριφορά της αλλά δεν μπορώ τις κριτικές από άσχετους ή από ανθρώπους που δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στη ζωή τους με ΝΕΛ, ΑΝ ξέρει κάποιος ότι όντως τα πλοίο ταξιδεύει με βλάβη και υπάρχει κίνδυνος για επιβάτες και πλήρωμα πρέπει να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε το πλοίο να σταματήσει αμέσως.Δεν αντέχουμε άλλα ναυτικά ατυχήματα.

Eng
15-06-2013, 19:31
Hold your horses pls!!!!!

Φιλε iclink και nikosnasia Δεν υπαρχει λογος να λεμε τετοια. Εχω πει πολλες φορες πως το τι γινεται στο μυαλο ενος εφοπλιστη (ή CEO) δεν το γνωριζει ΚΑΝΕΝΑΣ. 12κομβους του ειπαν να παει? Τοσο θα παει.. Και για να το θεσω διαφορετικα. Περασε απο το μυαλο σας πως ολες οι εταιριες για οποιοδηποτε πλοιο τους να εχουν δωσει εντολη να πηγαινει slow steaming? Αυτο δεν ειναι μια διαταγη του στυλ κανε αυτο που σου λεω, αλλα μια κατασταση λειτουργιας της Κυριας Μηχανης του πλοιου. Το slow steaming για καθε πλοιο ειναι ιδιαιτερο (και αν κρινω απο τα ντουμανια του European μαλλον και αυτος παει ετσι). Τωρα τι ειναι το slow steaming? Εινια μια παραμετρος οικονομικης λειτουργιας της μηχανης που βγαινει απο τα διαγραμματα της εκαστωτε Κυριας Μηχανη σε σχεση με τον υπερπληρωτη, στροφες προπελαςμ πιεση σαρωσης, θερμοκρασια αερα εισοδου στο θαλαμο καυσης (αυτο ειναι η σαρωση).

Οποτε δεν χρειαζεται να σεναριολογουμε οτι επειδη παει 12 εχει προβλημα...

Αρα κλεινοντας..θεωρουμε πως δεν υπαρχει προβλημα στο πλοιο (μεχρις αποδείξεως του εναντίων..)

iclink
15-06-2013, 20:07
Τι αλλο μπορει να γραψει καποιος για να σωσει την φημη μιας εταιρειας που παει απο το κακο στο χειροτερο :encouragement:

george Xios
16-06-2013, 12:20
Πάντως ενώ το πλοίο ήταν να φτάσει Χίο στις 11:20 το πλοίο, δεν έχει εμφανιστεί... τα πρακτορεία δίνουν νέα άφιξη 16:00. η αλήθεια είναι ότι το πλοίο το τελευταίο διάστημα, πάει πολύ πολύ αργά, με τον κόσμο να διαμαρτύρεται συνεχώς..δεν ξέρω τ συμβαίνει!

MYTILENE
16-06-2013, 12:22
Ακόμα δεν έφυγε από Βαθύ,2100 αναχωρηση-ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ- από ΜΥΤΙΛΗΝΗ!!!ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

pantelis2009
16-06-2013, 14:31
Το EUROPEAN EXPRESS......11-09-2011 στις 03.30 π.μ όταν ήταν στη δεξαμενή του Περάματος. Τότε το πρόσεχαν και το συντηρούσαν....... τώρα.......... Κρίμα το βαπόρι.

145687

iclink
16-06-2013, 17:25
Με καθυστέρηση απέπλευσε σήμερα το «EUROPEAN EXPRESS» από τη Σάμο με προορισμό Χίο - Μυτιλήνη -Λήμνο -Θεσσαλονίκη λόγω αδιαθεσίας τους υπάρχου. Συγκεκριμένα ο πλοίαρχος ενημέρωσε πριν από τον απόπλου το λιμεναρχείο Σάμου πως ο ύπαρχος πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και δύναται να αποπλεύσει χωρίς αυτόν για λόγους ασφάλειας. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια απάρσεως των αγκυρών σημειώθηκε εμπλοκή τους με άλλο πλοίο που βρισκόταν στο λιμένα «ΜΑΛΑΓΑΡΙΟΥ». Τελικά το EUROPEAN EXPRESS» με 73 επιβάτες και 20 οχήματα απέπλευσε στις 13:20 αντί στις 8:00 που ήταν προγραμματισμένο.
http://www.era-aegean.gr/index.php/en-katakleidi/6-epikairotita/7593-5----leuropean-expressr

ΠΟΣΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΙΑ;;;;;:mad-new:

Akis Dionisis
16-06-2013, 17:27
E, εντάξει. Τη καθυστέρηση που είχε, θα τη βγάλει εδώ θεσαλονίκη λογικά. Τόσες ώρες κάθεται εδώ. ¶ρα από εδώ στην ώρα του θα φύγει....

MYTILENE
17-06-2013, 14:26
17:30 ¶φιξη Θεσ/νικη.........αναχώρηση άγνωστη..........

Akis Dionisis
17-06-2013, 15:50
17:30 ¶φιξη Θεσ/νικη.........αναχώρηση άγνωστη..........

Αν μάθεις ώρα αναχώρησης ρίξε ένα μήνυμα... Γιατί με τέτοια ζέστη σιγά μη τρέχω από τις 6 το απόγευμα στο λιμάνι...

KABODETHS
17-06-2013, 16:13
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΚΥΡΗ?
ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 21/6 ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ..?

Akis Dionisis
17-06-2013, 16:52
Επόμενη αναχώρηση πλοίου από Θεσσαλονίκη Τετάρτη 19/06 το απόγευμα αλλά άγνωστη ώρα. Μάλλον κατά τις 20:00 !!!
Δε θα φύγει σήμερα.

iclink
17-06-2013, 17:14
Ε αφου θα φυγει αυτη τη βδομαδα παλι καλα...:mad-new:

Akis Dionisis
17-06-2013, 17:28
Κάνω βουντού να έρθει το ΑΡΙΑΔΝΗ εδώ... :D

cpt. mimis
17-06-2013, 17:29
Κάνω βουντού να έρθει το ΑΡΙΑΔΝΗ εδώ... :D

Ποτέ μη λες ποτέ....

Akis Dionisis
17-06-2013, 17:34
Ύποπτο το μήνυμά σου, αλλά θα κρατήσω μικρό καλάθι για ευνόητους λόγους...:D

Akis Dionisis
18-06-2013, 01:26
Αφού θα τιμήσει την πόλη μας για ένα ολόκληρο 48ωρο και κάτι ψιλά, είπα κι εγώ να το τιμήσω στα πεταχτά κι από μακρυά και αν θα έχω χρόνο, θα ξαναπάω...
145768
Εντωμεταξύ το λιμεναρχείο με ψάχνει γιατί άστραψε πολλές φορές το φλας... :D

2nd mate
18-06-2013, 21:26
Δελτίο τύπου...αλα ΝΕΛ!!!!

http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=1325 (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=1325)

"Προς αποκατάσταση δυσλειτουργίας στο υδραυλικό σύστημα δεξιάς άγκυρας...." :fat: και μετα ο κακός λύκος ανοιξε το στόμα του και έφαγε τη κοκκινοσκουφίτσα.... :fat::fat:
Μα ποιους νομιζουν οτι δουλεύουν τελικα? Μας εχουν περασει για ηλίθιους και αυτοί είναι οι μόνοι έξυπνοι...δηλαδη το βαπόρι σέρνεται γιατι έχει δυσλειτουργία το υδραυλικό σύστημα της άγκυρας? Ε και τι έγινε παρεξηγήθηκε η κύρια μηχανή και πάει με 13 μίλια!!!! ή δεν μπορούν να συγκρατήσουν την άγκυρα και ξαφνικά εν πλώ φουνταρει και του κόβει ταχύτητα? Ελεος πια. Μας σερβίρουν δελτία τύπου σα να πρόκειται να δώσουν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς. Λίγο ντρόπη 'κύριοι". Εστω μια συγνώμη που ταλαιπωρείται τόσο κόσμο και τόσους μεταφορείς. Αλλα δε νομίζω να σας ενδιαφέρει. Εδω έχετε ολόκληρη δυσλειτουργια του υδραυλικού συστήματος με τον κόσμο θα ασχολείστε.:mad:

Ilias 92
18-06-2013, 21:55
Εντωμεταξύ το λιμεναρχείο με ψάχνει γιατί άστραψε πολλές φορές το φλας... :D

Δηλαδη απαγορευεται ??? Ωραια χρωματα στη φωτο!!

pantelis2009
18-06-2013, 22:53
Δελτίο τύπου...αλα ΝΕΛ!!!!

http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=1325 (http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=1325)

"Προς αποκατάσταση δυσλειτουργίας στο υδραυλικό σύστημα δεξιάς άγκυρας...." :fat: και μετα ο κακός λύκος ανοιξε το στόμα του και έφαγε τη κοκκινοσκουφίτσα.... :fat::fat:
Μα ποιους νομιζουν οτι δουλεύουν τελικα? Μας εχουν περασει για ηλίθιους και αυτοί είναι οι μόνοι έξυπνοι...δηλαδη το βαπόρι σέρνεται γιατι έχει δυσλειτουργία το υδραυλικό σύστημα της άγκυρας? Ε και τι έγινε παρεξηγήθηκε η κύρια μηχανή και πάει με 13 μίλια!!!! ή δεν μπορούν να συγκρατήσουν την άγκυρα και ξαφνικά εν πλώ φουνταρει και του κόβει ταχύτητα? Ελεος πια. Μας σερβίρουν δελτία τύπου σα να πρόκειται να δώσουν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς. Λίγο ντρόπη 'κύριοι". Εστω μια συγνώμη που ταλαιπωρείται τόσο κόσμο και τόσους μεταφορείς. Αλλα δε νομίζω να σας ενδιαφέρει. Εδω έχετε ολόκληρη δυσλειτουργια του υδραυλικού συστήματος με τον κόσμο θα ασχολείστε.:mad:

Περίμενα και θα δείς. Κάποιος απο τους ...............μεγάλους φωστήρες των ΜΜΕ θα το πάρει και θα το κοπανάει σε κάθε περίπτωση.:indecisiveness:

nikosnasia
18-06-2013, 23:17
Η ΝΕΛ πλέον αντιμετωπίζεται μόνο με χιούμορ και μετριοπάθεια, και το λέω με πόνο ψυχής.
145823
Βρήκα μία γελειογραφία του Κώστα Μητρόπουλου, της τροποποίησα λίγο τα σινιάλα του πλοίου της έβαλα και λίγο χρώμα και την αφιερώνω εξαιρετικά.

gnikles
18-06-2013, 23:50
Η ΝΕΛ πλέον αντιμετωπίζεται μόνο με χιούμορ και μετριοπάθεια, και το λέω με πόνο ψυχής.
145823
Βρήκα μία γελειογραφία του Κώστα Μητρόπουλου, της τροποποίησα λίγο τα σινιάλα του πλοίου της έβαλα και λίγο χρώμα και την αφιερώνω εξαιρετικά.

Για σου ρε Νίκο ότι πρέπει είναι!!!!!!

Akis Dionisis
19-06-2013, 00:16

Τίποτα δεν απαγορεύεται βασικά, αλλά λίγο το παράκανα με το φλας, ενώ ήταν μέρα ακόμα...
Χώρια ότι με γνωρίζουν και μερικοί, οπότε, δε τρέχει κάτι το ανησυχιτικό...
145829

pantelis2009
19-06-2013, 07:39
Έτσι-έτσι. Να προσέχεις γιατί δεν θελουμε να σε χάσουμε, ούτε εσένα ούτε τις ωραίες σου ανταποκρίσεις.:fat:

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-06-2013, 08:43
Φίλε Ilias 92 επειδή είμαι παθών παλιότερα, το έχω ξαναπεί γιά κάποιους φίλους που φωτογραφίζουν αβέρτα κ όπου να'ναι, να ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ. Είναι σε ποιόν θα πέσεις, μπορεί να τύχει κάποιας ηλικίας, ανοιχτόμυαλος κ δεν τρέχει τίποτα, μπορεί όμως να πέσεις σε πιτσιρικά που θέλει να φανεί στην υπηρεσία κ να τραβηχτείς.
Κάποτε στο Ships Monthly (το Ευαγγέλιο του καραβολάτρη,το παίρνω εδώ κ 40 χρόνια) είχαμε γίνει ρεζίλι γιά κάποιους ξένους που τραβούσαν σε Πέραμα κ Ελευσίνα. Γεγονός είναι ότι υπάρχει νόμος από την εποχή του Μεταξά που απαγορεύει την φωτογράφιση λιμένων κ η χορήγηση σχετικής άδειας είναι μιά ιδιαίτερα αποτρεπτική διαδικασία εκτός κ αν έχεις το "μέσο".

Ilias 92
19-06-2013, 11:39
Φίλε Ilias 92 επειδή είμαι παθών παλιότερα, το έχω ξαναπεί γιά κάποιους φίλους που φωτογραφίζουν αβέρτα κ όπου να'ναι, να ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ. Είναι σε ποιόν θα πέσεις, μπορεί να τύχει κάποιας ηλικίας, ανοιχτόμυαλος κ δεν τρέχει τίποτα, μπορεί όμως να πέσεις σε πιτσιρικά που θέλει να φανεί στην υπηρεσία κ να τραβηχτείς.

Ετσι ειναι, εχει ο αλλος μικρο τσουτσουνι και του φταινε ολοι!!
Υπαρχει σχετικο θεμα για να το συζητισουμε να μην βγουμε εκτος εδω??

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-06-2013, 11:55
Ετσι ειναι, εχει ο αλλος μικρο τσουτσουνι και του φταινε ολοι!!
Υπαρχει σχετικο θεμα για να το συζητισουμε να μην βγουμε εκτος εδω??
Aς μας πουν οι διαχειριστές αλλά αν θέλεις κάτι μπορούμε κ με ΠΜ.

giapis
19-06-2013, 12:15
τελικα μεθαυριο σταματαει :( το πλοιο και αγνωστο μου φαινετε που θα ειναι το καλοκαιρι... χου κνουζ εν ολιγης και με αυτα που γραφονται για ΝΕΛ απο προ χτες τα πραγματα ειναι δυσκολα

Akis Dionisis
19-06-2013, 12:22
Aς μας πουν οι διαχειριστές αλλά αν θέλεις κάτι μπορούμε κ με ΠΜ.

Ώπα ώπα παίδες... Δε συντρέχει κάποιος λόγος να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση.
Το λιμενικό στη Θεσσαλονίκη γνωρίζει πολύ καλά ότι πηγαίνει πολύς κόσμος για φωτογραφίες στο λιμάνι κτλ μιας και μερικά σημεία είναι πάρα πολύ όμορφα να πας να την αράξεις κτλ... Κάτι ανάλογο έκανα κι εγώ, δε θα μου έκαναν και τίποτα και ένας λόγος παραπάνω που κάποιοι στο παρελθόν μου είχαν ζητήσει κάποιες φωτό κτλ κτλ... Ακόμα τις πάω...
Ακόμα και αν μου λέγανε κάτι προχτές, θα τους έδειχνα τι έβγαλα.. Σιγά τ'αβγά..
Τέλος πάντων... Έμαθε κανένας τι ώρα θα φύγει σήμερα από Θεσσαλονίκη ?? :D
145876

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-06-2013, 12:57
Ώπα ώπα παίδες... Δε συντρέχει κάποιος λόγος να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση.
Το λιμενικό στη Θεσσαλονίκη γνωρίζει πολύ καλά ότι πηγαίνει πολύς κόσμος για φωτογραφίες στο λιμάνι κτλ μιας και μερικά σημεία είναι πάρα πολύ όμορφα να πας να την αράξεις κτλ... Κάτι ανάλογο έκανα κι εγώ, δε θα μου έκαναν και τίποτα και ένας λόγος παραπάνω που κάποιοι στο παρελθόν μου είχαν ζητήσει κάποιες φωτό κτλ κτλ... Ακόμα τις πάω...
Ακόμα και αν μου λέγανε κάτι προχτές, θα τους έδειχνα τι έβγαλα.. Σιγά τ'αβγά..
Τέλος πάντων... Έμαθε κανένας τι ώρα θα φύγει σήμερα από Θεσσαλονίκη ?? :D
145876 Φίλε μου είμαι παλιός στο κουρμπέτι με ανάλογες εμπειρίες στην ευρύτερη περιοχή από Πειραιά μέχρι Ελευσίνα,κάπου παίζει κ ναύσταθμος έτσι;
Στο λιμάνι του Πειραιά μπορεί κάποιοι λιμενικοί να γνωρίζουν φίλους από εδώ μέσα ή τεσπά να δείχνουν κατανόηση ότι ο κόσμος θέλει να βγάζει φωτό. Εξαρτάται,μπορεί να πέσεις κ στον στραβό όμως.
Προσωπικά μου έχει τύχει από το 1976 μέχρι σχετικά πρόσφατα κάπου 5 φορές οι οποίες ήταν από απλό έλεγχο στοιχείων μέχρι προσαγωγή στην Ασφάλεια Λιμεναρχείου,ευτυχώς μέχρι τώρα χωρίς περαιτέρω συνέπειες.
Καλό είναι τα λέμε γιά να μην τραβιέται κανείς έτσι.

Akis Dionisis
19-06-2013, 13:48
Θα συμφωνήσω σε όλα !!!
Τελικά έμαθε κανένας πότε θα φύγει αυτό από Θεσσαλονίκη σήμερα ??

MYTILENE
19-06-2013, 14:07
20:00 αναχώρηση....!!!όσο μπορείς πιο γρήγορα να το φωτογραφίσεις γιατί τώρα που το φτιάξανε θα φύγει σφεντόνα!!!!!:sour::sour:

Παναγιώτης
19-06-2013, 14:25
Το έχουμε συζητήσει παλιότερα σε σχετικό θέμα (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?14031-%D6%F9%F4%EF%E3%F1%E1%F6%DF%E5%F2-%F3%E5-%EB%E9%EC%DC%ED%E9%E1) δεν είναι μόνο ο Νόμος της δεκαετίας του 1930 αλλά τώρα πια και ο κώδικας ISPS μπορέι να απαγορέυει τις φωτογραφίες (δείτε όλες τις σελίδες του σχετικού θέματος υπάρχουν στοιχέια εκεί).

Akis Dionisis
19-06-2013, 14:53
20:00 αναχώρηση....!!!όσο μπορείς πιο γρήγορα να το φωτογραφίσεις γιατί τώρα που το φτιάξανε θα φύγει σφεντόνα!!!!!:sour::sour:

Ναι το ξέρω... Με 14 κόμβους τελική, γιατί με τόσους ερχόταν προχτές.

MYTILENE
19-06-2013, 21:30
:fat:16,5 .....:fat:

Akis Dionisis
20-06-2013, 02:45
Τετάρτη 19/06/2013
Λίγο πριν φύγει...
145913 145914 145915

Espresso Venezia
23-06-2013, 15:57
Από νωρίς σήμερα το πρωί, απευθείας από Σάμο και χωρίς να μπει στον Πειραιά, το πλοίο βρίσκεται στο μώλο Δραπετσώνας δίπλα στο ΘΕΟΦΙΛΟΣ.

Fido
23-06-2013, 20:11
Φρεσκοβαμμένο δείχνει ακόμα! :cocksure: Τη συγκεκριμένη σαιζόν δεν ήταν τυχερό στη γραμμή αφού τις τελευταίες μέρες (προφανώς λόγω βλάβης η οποία και ουδέποτε έγινε γνωστή) σερνόταν στην κυριολεξία και απ'οσο διάβασα δώθε κειθε οι καθυστερήσεις ήταν δεδομένες. Ελπίζω τώρα που θα πάει στα επόμενα δρομολόγια (Μπάρι-Κέρκυρα- Ηγουμενίτσα κλπ) να το δούμε με καλύτερο δρόμο. Επίσης, με τα ντουμάνια που βγάζει ελπίζω να μην φάει κράξιμο στο εξωτερικό. Λογικά πάντως αυτή την εβδομάδα θα κάνει ότι μαζέματα είναι απαραίτητα.

Marioukos
23-06-2013, 21:32
Το περιμενουμε το πλοιο πως και πως.. Εκεινο που με κανει να απορω ειναι η αφιξη του Levante απο χθες το πρωι και ποιος ο ρολος του πλοιου εδω....

giorgos_249
24-06-2013, 16:45
Το περιμενουμε το πλοιο πως και πως.. Εκεινο που με κανει να απορω ειναι η αφιξη του Levante απο χθες το πρωι και ποιος ο ρολος του πλοιου εδω....

Να αλλάξει σινιάλα ενδεχομένως πριν ξεκινήσει ; Τι κάνει εκεί πέρα;;

BEN BRUCE
26-06-2013, 19:38
Ηγουμενιτσα κερκυρα μπαρι το EUROPEAN EXPRESS με σινιαλα VENTOURIS FERRIES

Ilias 92
26-06-2013, 20:26
Ηγουμενιτσα κερκυρα μπαρι το EUROPEAN EXPRESS με σινιαλα VENTOURIS FERRIES

Γιατί τόσες διευκολύνσεις στον Βεντούρη?
Η ΝΕΛ έχει πολλά θέματα μετά την αποχώρηση του πλοίου από το Αιγαίο.

Ellinis
26-06-2013, 21:09
Ποιά είναι η διευκόλυνση; Tο οτι θα βάλει το όνομα στο πλάι; Γιατί η ΝΕΛ θα πληρώσει τη μπογιά;

Ilias 92
26-06-2013, 22:40
Ποιά είναι η διευκόλυνση;

Το ότι φεύγει από μια κερδοφόρα άγονη για να ναυλώσει το μόνο αξιόλογο της πλοίο ( έστω και ναυλωμένο) σε έναν …. Εφοπλιστή πως μπορεί να χαρακτηριστεί;
Αλλιώς εγώ δεν μπορώ να το πω, κόβει οριστικά τις σχέσεις της με το νησί της, ντροπή πραγματικά.
Το ναυλωμένο από τον Σεπτέμβρη κουφάρι του Αγούδημου που θα μπει είπαμε;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-06-2013, 07:15
Το ότι φεύγει από μια κερδοφόρα άγονη για να ναυλώσει το μόνο αξιόλογο της πλοίο ( έστω και ναυλωμένο) σε έναν …. Εφοπλιστή πως μπορεί να χαρακτηριστεί;
Αλλιώς εγώ δεν μπορώ να το πω, κόβει οριστικά τις σχέσεις της με το νησί της, ντροπή πραγματικά.
Το ναυλωμένο από τον Σεπτέμβρη κουφάρι του Αγούδημου που θα μπει είπαμε;
To υποναύλωσε αυτή στον Βεντούρη ή έληξε η ναύλωση από τον Βαρσάμη οπότε ο τελευταίος το ναύλωσε στον πρώτο; Γιατί με το ΙΟΝΙΑΝ SKY τώρα νομίζω τους περισσεύει. Το οποίο ΙΟΝΙΑΝ SKY δεν είναι κουφάρι αλλά σίγουρα ένα καράβι με δύσκολο μηχανοστάσιο που με αυτή την ΝΕΛ θα έχει προβλήματα.

pantelis2009
27-06-2013, 07:21
Το EUROPEAN EXPRESS κατάλευκο στις 28-05-2009 κάνοντας το μπανάκι του στη μεγάλη του Περάματος, τότε τα πράγματα ήταν αισιόδοξα!!!!!!
Για όλους τους φίλους του.

146188

Ellinis
27-06-2013, 08:39

Φίλε Ηλία αυτούς δεν τους ενδιαφέρουν οι σχέσεις με το νησί κλπ το χρήμα κοιτάνε. Και αυτό που όλοι φανταζόμαστε είναι οτι το χρήμα του Βεντούρη είναι "ζεστό" ενώ η επιχορήγησης της άγονης είναι "όταν και άμα" δεήσει το υπουργείο.
Δεν ξέρω αν είναι ναύλωση του Βεντούρη ή κάποια άλλη συνενόηση όπως πέρσι πρόπερσι που έμπαιναν τα ταχύπλοα στις γραμμές του Βεντούρη.

mitilinios
27-06-2013, 20:15
Στη ράδα του Πειραιά αυτή την ώρα το πλοίο για πετρέλευση προτού αναχωρήσει για το Ιόνιο.

Ilias 92
27-06-2013, 22:23
Και επειδή το ναυτιλία είναι παντού, καθ' οδόν το πλοίο χωρίς σινιάλα.
146227

Marioukos
28-06-2013, 00:21
Διχως σινιαλα ? ? ? Μαλιστα .... Να δουμε. Ξερουμε τι ωρα φτανει Ηγουμενιτσα ?

Akis Dionisis
28-06-2013, 00:33
Δες στο ΑΙΣ. Λογικά θα λέει άφιξη.:single_eye:

pantelis2009
28-06-2013, 07:33
Κατα τις 22.00 μ.μ ...αν συνεχίσει με αυτή την ταχύτητα.

pantelis2009
28-06-2013, 15:12
Με την πορεία που έχει σε μισή ώρα θα αρχίσει να περνά ανάμεσα Κεφαλονιά και Ιθάκη. Κανένας φίλος απο τα μέρη να τραβήξει καμιά φωτο!!!!!

Fido
28-06-2013, 17:31
Και αν κρίνω από το δρόμο του (μέχρι 18 κόμβους) η όποια βλάβη (εντός ή εκτός εισαγωγικών) που είχε τον τελευταίο καιρό πρέπει να ξεπεράστηκε. Θετικό αυτό. ¶ραγε θα συνεχίσει (γενικώς) στη ΝΕΛ ή τους τέλειωσε κι αυτό ; Και αν τους τέλειωσε για ποιο λόγο το "αντικατέστησαν" με το ΣΚΑΙ ;

CORFU
04-07-2013, 23:00
Δευτερος καταπλους σημερα το πρωι στην Κερκυρα που θα μου παει θα το φωτογραφησω
Brindisi-Κερκυρα-Ηγουμενιτσα κανει το πλοιο και απο κινηση καλα παει για αρχη αλλα πολυ καπνο ρε παιδακι μου

superfast v
04-07-2013, 23:30
Μπαρι θες να πεις..!!
Και ειναι γεματο με αλλοδαπους ναυτικους

Ilias 92
05-07-2013, 00:03
Τι βλέπουμε εδω??? http://photos.marinetraffic.com/ais/showphoto.aspx?photoid=1277104&size=full

mpal21
05-07-2013, 20:07
Αυτο ειναι το Hi Fog!!!!!
Μαλλον το κανουν δοκιμη.

geo1981
07-07-2013, 16:28
ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΘΩΣ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ......ΟΜΟΡΦΟ ΠΛΟΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ....ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΠΝΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΜΑΥΡΙΛΑ....ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΚΑΕΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ....ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.....Κ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕ ΚΑΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ....:bi_polo:

pantelis2009
07-07-2013, 16:58
Ο πάντα θεριακλής Ευρωπαίος καπνίζοντας στο μεγάλο λιμάνι πριν 2 χρόνια.

146635

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-07-2013, 09:15
ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΘΩΣ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ......ΟΜΟΡΦΟ ΠΛΟΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ....ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΠΝΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΜΑΥΡΙΛΑ....ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΚΑΕΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ....ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.....Κ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕ ΚΑΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ....:bi_polo:

Παλαιού τύπου...ένα γιαπωνέζικο της γενιάς του από τα τόσα που έχουμε. Καλό είναι μέσα αλλά αν οι τουρίστες ήταν "σακίδιο" δεν νομίζω να πολυενδιαφέρονται γι'αυτό,εντάξει μην είναι (που δεν είναι) κ κανένα ναυάγιο...Σίγουρα γιά να πάνε με τον Βεντούρη, οικονομική λύση αναζητούσαν:fat:.

alonso
09-07-2013, 14:13
επιβιβαση πιλοτου στο Μπαρι!!!

mastrokostas
11-07-2013, 13:27
επιβιβαση πιλοτου στο Μπαρι!!!
Φιλε βλεπω ταξιδακι με το πλοιο ?

Giannis G.
12-07-2013, 13:12
European Express έξω από την Τήνο με πορεία το Βαθύ όταν ξεκινούσε τα ταξίδια του στην άγονη του B.Αιγαίου
146772

Ilias 92
12-07-2013, 13:28
Αυτο ειναι το Hi Fog!!!!!
Μαλλον το κανουν δοκιμη.

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση !!

Akis Dionisis
12-07-2013, 17:21
Κατά της πρόσφατης 48ωρης αναμονής του στη Θεσσαλονίκη...
146776 146777

alonso
14-07-2013, 12:33
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση !!
drencher λεγεται παιδια....

despo
22-07-2013, 21:45
Παρθενική εμφάνιση αυριο το πρωί για το πλοίο στα λιμάνια της Σάμης και της Ζακύνθου,

ιθακη
06-08-2013, 14:26
Τελικά ο "Ευρωπαίος Τσακ-Μπαμ" αποδείχθηκε Εγγλέζος, στην ώρα διέλευσής του....Και με το παραπάνω μπορώ να πώ

8 το πρωί ήταν στον δίαυλο μεταξύ Ιθάκης- Κεφαλονιάς
147527 147528 147529 147530

Και στις 8:20 είχε φτάσει Σάμη
147531

Για τον captain nionio όλους τους φίλους του πανέμορφου Ιάπωνα

Captain_Nionios
06-08-2013, 15:08
Γεια σου Γιωργη μετα ωραια σου!!! Πραγματικα πολυ ομορφες και σπανιες φωτογραφιες. Ο Ιαπωνας στο πανεμορφο καναλι με φοντο την αγαπημενη μου Κεφαλονια με τις εναλλαγες βλαστησεις και ξερου βραχου... Ευχαριστω πολυ.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-08-2013, 08:22
Bλέπω έχουν σβήσει την επιγραφή από την πάντα.

Enalia
17-08-2013, 17:34
Μερικές ακόμα φωτογραφίες από το όμορφο αυτό πλοίο για όσους δεν το έχουν ταξιδέψει ακόμα.
Οι περισσότερες είναι από τους εσωτερικούς του χώρους.

147903 147904 147905 147906 147907

Enalia
17-08-2013, 17:37
147908 147909 147910 147911 147912

Enalia
17-08-2013, 17:40
147913 147914 147915 147916 147917

Enalia
17-08-2013, 17:42
Υπάρχουν κι άλλες ακόμα για όσους ενδιαφέρονται να το γνωρίσουν περισσότερο:

147918 147919 147920 147921 147922

Enalia
17-08-2013, 17:44
147923 147924 147925 147926 147927

Enalia
17-08-2013, 17:45
147928 147929 147930 147931 147932

Enalia
17-08-2013, 17:47
147933 147934 147935 147936 147937

Enalia
17-08-2013, 17:48
147938 147939 147940 147941

Enalia
17-08-2013, 17:50
Και για το τέλος μερικές από την Γέφυρα:

147942 147943 147944 147945

Takerman
17-08-2013, 18:25
Πλήρες φωτορεπορτάζ. :fat:

Appia_1978
17-08-2013, 20:10
Ευχαριστούμε πάρα πολύ :)

Fido
17-08-2013, 20:37
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις ωραίες λήψεις! Ένας βάπορας που αν είχαν πέσει λίγα ακόμα χρήματα (αντί να τα σπαταλάνε σε άσκοπες ναυλώσεις) πραγματικά θα φυσαγε! Είναι μερικά σημεία που η ηλικία του και η σχετική οικονομία πόρων φαίνονται στον εσωτερικό διάκοσμο (πχ το πλαστικό - ανοιχτόχρωμη απομίμηση ξύλου- δάπεδο στον διάδρομο πηγαίνοντας προς τη ρεσεψιόν και κάτω στο ντεκ με τις καμπίνες, οι διαφορετικές αποχρώσεις στη μοκέτα στο ίδιο ντεκ ανάλογα με το που βρίσκεσαι [μπρος - πισω, μπλέ- κοκκινη]). Και ενώ δεν ειναι κάτι το τόσο σημαντικό ειναι αστείο αν σκεφτεί κανείς ότι δεν θα χρειαζόντουσαν πολύ περισσότερα χρήματα για μια πιο ιδιαίτερη διακόσμηση. Τέλος πάντων. Η ουσία είναι ότι παραμένει ένα πλοίο με καλές δυνατότητες, καλό δρόμο και πολύ καλό ταξίδεμα. Επίσης μετά την επισκευή της τελευταίας βλάβης έχει ανέβει η ταχύτητα στα παλιά γνώριμα(18 - 20+). Έχω ακούσει επίσης ότι από κόσμο δεν τα πηγαίνει και άσχημα. Να δούμε για το χειμώνα ποιος θα ειναι ο ρόλος του (αν υπάρξει κάτι γι αυτό, και αν υπάρχει και η ΝΕΛ επίσης...:mask:)

despo
17-08-2013, 21:28
Πληρέστατο φωτορεπορταζ - αν υπήρχε και απο το μηχανοστάσιο δεν θα έλειπε τίποτα :cocksure: Οσο για την επόμενη απασχόλησή του, άκουσα οτι θα αντικαταστήσει προσωρινά το Μυτιλήνη στη γραμμή Ικαρίας-Σάμου.

george Xios
03-09-2013, 00:16
Γνωρίζουμε πότε τελειώνει η ναύλωση του;;

despo
03-09-2013, 15:58
Τελευταίο δρομολόγιο στις 9/9 απο Μπάρι.

Appia_1978
04-09-2013, 18:29
Δηλαδή, θα μας ξαναέρθει στη Σάμη στις 10.9; Πίστευα πως τελείωσε χτες και δεν το πρόλαβα ...

ιθακη
04-09-2013, 21:00
Μάρκο, δεν ξέρω κατά πόσο θα πιάσει Κεφαλλονιά στις 9-09.... σίγουρα θα κάνει το Μπάρι- Ηγουμενίτσα....

despo
04-09-2013, 23:03
Οχι, δεν έχει άλλο δρομολόγιο πια για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Στις 9/9 πάει Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα - Πειραιά.

despo
05-09-2013, 08:17
Αλλαγή σχεδίων για το πλοίο, το οποίο βρίσκεται ηδη στην Ηγουμενίτσα. Θα φύγει το μεσημέρι για τον Πειραιά και απο σήμερα μέχρι (μάλλον) τέλος Οκτωβρίου θα κάνει δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσας - Μπάρι το Ιονίς (του Αρκουμάνη).

george Xios
05-09-2013, 12:45
Γιατί γυρίζει πίσω νωρίτερα;; το χρειάζεται η ΝΕΛ;;;

despo
05-09-2013, 13:12
Ο βασικός λόγος είναι οτι η κίνηση στη γραμμή του Μπάρι ηδη είναι πεσμένη και το πλοίο είναι κατα πολύ ακριβότερο στην εκμετάλλευση απο το Ιονίς, το οποίο οπως λένε ειναι οικονομικότατο !

Appia_1978
05-09-2013, 13:20
Μάλιστα, άρα δε θα το ξαναδούμε ...
Σας ευχαριστώ και τους δυο πολύ για την άμεση ενημέρωση :)

Marioukos
05-09-2013, 23:19
Πιο Ionis ? ? ? Αν ειναι δυνατον ? Κατεβηκαμε πολλα επιπεδα κατω.... Παντως το πλοιο της European Sea Ways ξεκινησε σημερα τα δρομολογια του , να δουμε για ποσο καιρο...

karavofanatikos
06-09-2013, 14:40
To πλοίο απ' ότι φαίνεται έδεσε στα Ναυπηγεία της Κυνόσουρας.

george Xios
13-09-2013, 17:17
Εκτός το Ionian Sky-Επιστρατεύεται το European Express. (http://www.chiostv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1821:-ionian-sky-european-express&catid=2:2013-02-04-07-48-45&Itemid=13)

leo85
13-09-2013, 19:06
Το European στην Κυνόσουρα παρέα με ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ -LOUIS.

148789

Espresso Venezia
15-09-2013, 07:53
Εκτός το Ionian Sky-Επιστρατεύεται το European Express. (http://www.chiostv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1821:-ionian-sky-european-express&catid=2:2013-02-04-07-48-45&Itemid=13)

Βόρεια της Ικαρίας αυτήν την ώρα το πλοίο με προορισμό την Σάμο.

mitilinios
15-09-2013, 13:54
Δυστυχώς μηχανικό πρόβλημα παρουσίασε το πλοίο λίγο μετά την Ικαρία. Έφτασε Βαθύ στις 12 και η σημερινή αναχώρηση μετατέθηκε από τις 12 για τις 17.
Ελπίζω όλα να πάνε καλά και οι χιλιοταλαιπωρημένοι επιβάτες της άγονης του βορειοανατολικού Αιγαίου να μη μείνουμε πάλι χωρίς πλοίο.

Giovanaut
15-09-2013, 14:23
ΕΕΕΛΛΛΛΕΕΕΕΟΟΟΟΟΣΣΣΣ!!!!!

Ilias 92
15-09-2013, 15:05
Νομίζω πως αργά ή γρήγορα το Ιεράπετρα θα μπει στην γραμμή αυτή.

george Xios
15-09-2013, 15:06
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Μηχανική βλάβη το European Express- Παραμένει στο Βαθύ! (http://www.chiostv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1830:----european-express---&catid=2:2013-02-04-07-48-45&Itemid=13)

karavofanatikos
15-09-2013, 15:28
Γιατί δεν δρομολογεί η εταιρεία τον Θεόφιλο που κάθεται άπρακτος εδώ και τόσους μήνες;;;

avvachrist
15-09-2013, 15:59
Το πλοίο το καλοκαίρι στο Ιόνιο όλο το καλοκαίρι έβγαλε μόνο μια βλάβη αν δεν κάνω λάθος και μετά την επισκευή του ανέβασε και ταχύτητα και θύμισε παλιές καλές εποχές. Πως γίνεται με το που ήρθε πάλι στην ΝΕΛ να βγάλει αμέσως βλάβη; Μιλάμε για πολύ περίεργα πράγματα...

george Xios
15-09-2013, 17:01
Αναχώρησε λίγο μετά τις 17:00...17,5-18 κόμβους εν πλω για Χίο..

gpap2006
15-09-2013, 17:08
...και θα μαζεψει την καθυστεριση την Τεταρτη στην Καβαλα..

Dimitris Mentakis
15-09-2013, 17:36
Γιατί δεν δρομολογεί η εταιρεία τον Θεόφιλο που κάθεται άπρακτος εδώ και τόσους μήνες;;;
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ .. έχει ετοιμαστεί έχει βγεί 2 δοκιμαστικά το τελευταίο στισ 11/09/2013 και αν ολά πάνε καλά .. θα είναι stand by για να αναλάβει ..

noulos
15-09-2013, 19:14
Και να το δρομολογήσει, πόσες μέρες θα προλάβει να δουλέψει μέχρι την πρώτη βλάβη; :uncomfortableness:

george Xios
15-09-2013, 20:51
148904
Αναχώρηση από το λιμάνι της Χίου, υπό το βλέμμα του Πελαγίτη.

Enalia
15-09-2013, 22:17
Ένα λεπτό, βρε παιδιά. Εξ' όσων γνωρίζω, η εταιρεία έχει ανακοινώσει την αλλαγή της ώρας για αναχώρηση από Βαθύ στις 1700 αντί 1200 από εχθές 14/09 πριν καν δηλαδή την αναχώρηση του πλοίου από τον Πειραιά.
Επομένως, πώς είναι δυνατόν η αλλαγή της ώρας να οφείλεται σε βλάβη που δήθεν παρουσίασε την επομένη μετά την Ικαρία? Καμιά φορά είναι καλό να ελέγχουμε τί λένε τα παπαγαλάκια.

Psarianos
15-09-2013, 23:03
Υπάρχει κάποια ανακοίνωση για την αλλαγή αναχώρησης απο 12.00 σε 17.00; Τελευταία ανακοίνωση,επίσημο δελτίο τύπου της εταιρίας είναι αυτό http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=1372 Τα νέα ωράρια αφίξεων και αναχωρήσεων,άν κάποιος έκοψε εισητήριο Παρασκευή,Σάββατο μεσημέρι,γίνονται γνωστά μέσω τηλεφώνου,sms απο την εταιρία;

Αρκετά πάντως έχουν ταλαιπωρηθεί οι επιβάτες της συγκεκριμένης γραμμής,είναι απίστευτο αυτό που γίνεται χρόνια τώρα σε αυτή την άγονη.Πότε επιτέλους το υπουργείο θα αναλάβει να βάλει μία τάξη; Είναι σωστό να περιμένεις στο λιμάνι και να μήν ξέρεις πότε θα ταξιδέψεις; Είναι σωστό,τέτοιες εποχές,να συνεχίζει να πληρώνει το ελληνικό κράτος(άρα όλοι εμείς)πλοία που βγάζουν συνεχώς βλάβες και δέν μπορούν να τηρήσουν τα δρομολόγια τους; Υπάρχει κάποιος λόγος που πρέπει να βλέπουμε σε επανάληψη τα πλοία της ΝΕΛ να κάνουν το δρομολόγιο Βόρειο Αιγαίο-Πειραιά(για επισκευές)και πάλι ξανά τα ίδια? 'Ισώς πρέπει να βγάλουμε και επιδότηση στο κομμάτι Βόρειο Αιγαίο-επισκευαστικές ζώνες Πειραιά για να τους πληρώνουμε τα πετρέλαια:mask:

george Xios
15-09-2013, 23:56
Από ότι γνωρίζω ενημερώνονται τηλεφωνικός η με σχετικό sms...

george Xios
15-09-2013, 23:58
Ένα λεπτό, βρε παιδιά. Εξ' όσων γνωρίζω, η εταιρεία έχει ανακοινώσει την αλλαγή της ώρας για αναχώρηση από Βαθύ στις 1700 αντί 1200 από εχθές 14/09 πριν καν δηλαδή την αναχώρηση του πλοίου από τον Πειραιά.
Επομένως, πώς είναι δυνατόν η αλλαγή της ώρας να οφείλεται σε βλάβη που δήθεν παρουσίασε την επομένη μετά την Ικαρία? Καμιά φορά είναι καλό να ελέγχουμε τί λένε τα παπαγαλάκια.

AN οντως το ανακοινώσε, σε ποιον το ανακοινώσε, όταν το επίσημο δελτίο της στο επίσημο site της έλεγε 12:00 αναχώρηση από Βαθύ...

Psarianos
16-09-2013, 20:46

Μήπως γνωρίζεις αν η εταιρία έχει ανακοινώσει νέα ωράρια για το πλοίο απο Θεσσαλονίκη? Ενώ η αναχώρηση ήταν για τις 20.00 το European είναι ακόμα στο λιμάνι:bi_polo: Η ταλαιπωρία συνεχίζεται:mask:

george Xios
16-09-2013, 21:59
22:30 αναχώρησε το πλοίο από Θεσσαλονίκη, ενώ το δελτίο της εταιρίας έλεγε 20:00(!!).. βέβαια κανένα επίσημο δελτίο στο site για την αλλαγή.!!!!

cpt. mimis
17-09-2013, 14:25
22:30 αναχώρησε το πλοίο από Θεσσαλονίκη, ενώ το δελτίο της εταιρίας έλεγε 20:00(!!).. βέβαια κανένα επίσημο δελτίο στο site για την αλλαγή.!!!!
Λεπτομέρειες.... :distrust:

kapetan nikolaos
17-09-2013, 19:57
Μόλις έδεσε στο νέο λιμάνι Μαλαγαρίου-Σάμου....

Akis Dionisis
18-09-2013, 11:51
Την Δευτέρα πήγα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης στις 19:30 και δεν είχε μπει κανένας επιβάτης, όχημα και νταλίκα.
Ο λόγος ήταν που καθυστέρησαν να πάνε τα βυτία για πετρελαιοδότηση, οπότε και γι'αυτό η καθυστέρηση.
Κάπου προς τις 20:00 ξεκίνησε η φόρτωση των επιβατών και μετά από 10 λεπτά μπαίναν τα οχήματα και έπειτα τα φορτηγά. Χαμός στο ίσωμα, πολλά οχήματα και ιδιαίτερα πολλές οι νταλίκες!
M'αυτά και μ'εκείνα, το πλοίο έλυσε κάβους από Θεσσαλονίκη μετά τις 22:00.
Πολλά αμάξια, επίσης πάρα πολλές νταλίκες, όπου είχαμε και επεισόδια και φασαρίες μιας και μείνανε έξω από το πλοίο κάπου στα 7-8 φορτηγά.
Με άλλα λόγια χαμός εν έτη 2013 !!!
Δεν δικαιολογείται με τέτοια κίνηση που έχει η Θεσσαλονίκη, να μην υπάρχει τουλάχιστον ακόμα ένα πλοίο !!!
Είμαστε ξεφτιλισμένο κράτος και λαός (ιδίως αυτοί που κυβερνάνε) !!!
Α Ι Σ Χ Ο Σ και Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ.
Τι είπατε πριν κάτι μήνες ?? Θα μπει το ΑΡΙΑΔΝΗ Χίο-Μυτιλήνη μόλις γυρίσει από Αλγέρι ?? Μία προέκταση προς Λήμνο και Θεσσαλονίκη και θα τη σώσει τη γραμμή.
¶ντε για να τελειώνουμε...

Λίγες φωτός...

Όταν έφτασα στο λίμάνι, πριν επιβιβαστεί κανένας...
149027

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη...
149028 149029

Κατά την αναχώρησή του...
149030

Αυτά. Την καλησπέρα μου...

thanos75
19-09-2013, 09:23
Την Δευτέρα πήγα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης στις 19:30 και δεν είχε μπει κανένας επιβάτης, όχημα και νταλίκα.
Ο λόγος ήταν που καθυστέρησαν να πάνε τα βυτία για πετρελαιοδότηση, οπότε και γι'αυτό η καθυστέρηση.
Κάπου προς τις 20:00 ξεκίνησε η φόρτωση των επιβατών και μετά από 10 λεπτά μπαίναν τα οχήματα και έπειτα τα φορτηγά. Χαμός στο ίσωμα, πολλά οχήματα και ιδιαίτερα πολλές οι νταλίκες!
M'αυτά και μ'εκείνα, το πλοίο έλυσε κάβους από Θεσσαλονίκη μετά τις 22:00.
Πολλά αμάξια, επίσης πάρα πολλές νταλίκες, όπου είχαμε και επεισόδια και φασαρίες μιας και μείνανε έξω από το πλοίο κάπου στα 7-8 φορτηγά.
Με άλλα λόγια χαμός εν έτη 2013 !!!
Δεν δικαιολογείται με τέτοια κίνηση που έχει η Θεσσαλονίκη, να μην υπάρχει τουλάχιστον ακόμα ένα πλοίο !!!
Είμαστε ξεφτιλισμένο κράτος και λαός (ιδίως αυτοί που κυβερνάνε) !!!
Α Ι Σ Χ Ο Σ και Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ.
Τι είπατε πριν κάτι μήνες ?? Θα μπει το ΑΡΙΑΔΝΗ Χίο-Μυτιλήνη μόλις γυρίσει από Αλγέρι ?? Μία προέκταση προς Λήμνο και Θεσσαλονίκη και θα τη σώσει τη γραμμή.
¶ντε για να τελειώνουμε...

Λίγες φωτός...

Όταν έφτασα στο λίμάνι, πριν επιβιβαστεί κανένας...
149027

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη...
149028 149029

Κατά την αναχώρησή του...
149030

Αυτά. Την καλησπέρα μου...

Και όχι μόνο με το ΑΡΙΑΔΝΗ, αλλά γιατί όχι και με το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ και το BS PATMOS. Θα μπορούσαν άνετα σε ένα δρομολόγιο την εβδομάδα να έχουν προέκταση προς Λήμνο-Θεσ/νικη (ή Καβάλα) με ταυτόχρονη ίσως κατάργηση μιας από τις άγονες από βόρεια Ελλάδα προς ΒΑ Αιγαίο. Να λοιπόν ένας τρόπος εξορθολογισμού των άγονων που τα τελευταία χρόνια ευαγγελίζεται το Υπουργείο Ναυτίλίας, αλλά στην πράξη δεν κάνει για δικούς τους λόγους, θέλοντας να ευνοεί εταιρίες που πνέουν τα λοίσθια

Akis Dionisis
19-09-2013, 11:02
Mε τον έναν ή τον άλλο τρόπο, απαξιώσανε τη Βόρειο Ελλάδα και κυρίως τη Θεσσαλονίκη προς ΌΛΟΥΣ τους προορισμούς...
Δε θέλω να βγω άλλο εκτός θέματος, αλλά η σκληρή αλήθεια αυτή είναι.

Takerman
19-09-2013, 12:16
Mε τον έναν ή τον άλλο τρόπο, απαξιώσανε τη Βόρειο Ελλάδα και κυρίως τη Θεσσαλονίκη προς ΌΛΟΥΣ τους προορισμούς...
Δε θέλω να βγω άλλο εκτός θέματος, αλλά η σκληρή αλήθεια αυτή είναι.

Εδώ απαξίωσαν ολόκληρη χώρα...... Μήπως ξέρει κανείς απ'αυτούς την καθημερινότητα του κόσμου? Κάτι μακρινό είναι που δεν τους αγγίζει.

george Xios
21-09-2013, 12:52
Μέχρι Τέλη Οκτωβρίου το πλοίο στην άγονο...

george Xios
22-09-2013, 10:19
Επιστρέφει το european express στο λιμάνι της Χίου, καθώς υπάρχει κάποιος άρρωστος εντός του πλοίου...

nerohitis
22-09-2013, 18:37
http://www.politischios.gr/koinonia/serbiran-xana-freddo-kafsaerino-binteo

Takerman
23-09-2013, 06:55

Μήπως θα πρέπει να το μετονομάσουν σε "Smoke on the water" να τιμήσουν και το αειθαλές rock group των Deep Purple? :playful:

minoan7
23-09-2013, 11:11
Το Σαββατο 21/9/13 στην εισοδο και στο λιμανι της Χιου...
149156149157

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
23-09-2013, 11:34
Το Σαββατο 21/9/13 στην εισοδο και στο λιμανι της Χιου...
149156149157
Έτσι όπως ξαναμπήκε στην γραμμή δεν πρόλαβαν κ την επιγραφή στις πάντες να γράψουν.
Πολύ ωραίες φωτό από την Μυροβόλο Χίο μας:pride:.

george Xios
23-09-2013, 15:07
Σας ενημερώνουμε ότι τo πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS θα αναχωρήσει σήμερα Δευτέρα 23/09 από την Θεσσαλονίκη στις 17:00 αντί 15:00 λόγω αναγκών πετρέλευσης.
Το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως κάτωθι:
ΔΕΥΤΕΡΑ 23/09: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΑΝ 17:00)
ΤΡΙΤΗ 24/09: ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 00:30 ΑΝ 01:30) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 06:50 ΑΝ 08:30) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 11:30 ΑΝ 12:10) - ΒΑΘΥ (ΑΦ 15:20 ΑΝ 16:00) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 19:10 ΑΝ 19:50) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 22:50)
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/09: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΝ 00:30) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 05:50 ΑΝ 07:00) - ΚΑΒΑΛΑ (ΑΦ 11:10)

SAPPHO
26-09-2013, 11:28
Φρέσκες, φρέσκες σημερινές από την Χίο..

149241149242149244149245149246

opelmanos
26-09-2013, 20:38
Παρακαλείται το ΑΡΑΠΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ να περάσει απο κέντρο ελέγχου καυσαερίων :loyal:
η κατάσταση δεν πάει άλλο
149256

Akis Dionisis
27-09-2013, 00:17
Δηλαδή θες να μας πεις, ότι εσένα τώρα σε ενοχλεί το ντουμάνι και έχεις χάσει τον ύπνο σου...
Για πάνε στη γωνία και δες αν έρχομαι με το European. :D

cpt. mimis
27-09-2013, 10:14
149256
Μπαταριστές έχει??

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-09-2013, 11:04
Μπαταριστές έχει?? Γιαπωνέζικο του '74 λιγάκι δύσκολο να έχει κάτι άλλο...

diagoras
27-09-2013, 16:10
Pitch εχει νομιζω...και για το μεγεθος του ειναι αρκετα μαιτζεβελο!

Apostolos
27-09-2013, 18:54
Φυσικά και έχει CPP!!!

mpal21
12-10-2013, 12:34
http://www.politischios.gr/koinonia/pnigei-ston-kapno-limani-horis-epiptoseis

alonso
13-10-2013, 11:25
η αληθεια ειναι οτι το πλοιο καπνιζει...ας το διωξουμε λοιπον απο την γραμμη!!!!ειναι παλιο...ας πανε σπιτια τους καμια 70αρια συνανθρωποι μας που δουλευουν και ας μπει στην θεση του ενα αλλο πλοιο τυπου blue star το οποιο δεν θα βγαινει οικονομικα γιαυτο και θα κανει περικοπες στα δρομολογια για να μπαινει λιγοτερο μεσα και θα ανεβασει και το εισιτηριο....αλλα αυτο δεν μας αποσχολει και πολυ....εμεις θελουμε καραβι να μην καπνιζει...γιατι ολος ο πειραιας εχει καραβια...ακαπνιστα!!!λατω,κρητη,βενιζελος,απολλων ελλας,κλπ....ελεος πια....

ithakos
13-10-2013, 18:43
πες τα...δεν φτάνει που ταξιδευει και αυτό και δεν είναι σε κάμια ντάνα μας ενοχλεί και ο καπνός...

opelmanos
13-10-2013, 19:52
η αληθεια ειναι οτι το πλοιο καπνιζει...ας το διωξουμε λοιπον απο την γραμμη!!!!ειναι παλιο...ας πανε σπιτια τους καμια 70αρια συνανθρωποι μας που δουλευουν και ας μπει στην θεση του ενα αλλο πλοιο τυπου blue star το οποιο δεν θα βγαινει οικονομικα γιαυτο και θα κανει περικοπες στα δρομολογια για να μπαινει λιγοτερο μεσα και θα ανεβασει και το εισιτηριο....αλλα αυτο δεν μας αποσχολει και πολυ....εμεις θελουμε καραβι να μην καπνιζει...γιατι ολος ο πειραιας εχει καραβια...ακαπνιστα!!!λατω,κρητη,βενιζελος,απολλων ελλας,κλπ....ελεος πια....

Φίλοι μου ναυτικοί και μή φταίει το κράτος και το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας για όλαι για τα στραβά μάτια που κάνει σε πολλά πράγματα ,,,για πηγαίνετε σε άλλη χώρα να δείτε τι κεφάλια πέφτουν για την τήρηση των νόμων ..αλλά μάθαμε να ήμαστε εμεις ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ σε όλα μας !

Enalia
13-10-2013, 20:14
Κατά τη ταπεινή μου γνώμη πάντως, αυτή η φωτογραφία που βρίσκεται αναρτημένη στο παραπάνω site φαίνεται να ειναι πειραγμένη με photoshop (εύκολο) καθώς δε νοείται να υπάρχει τόσο μεγάλη ποσότητα συγκεντρωμένου αδιάλυτου καπνού σε τόση έκταση και σε τόσο μακρινή απόσταση από το πλοίο (δύσκολο).
Όπως και να 'χει, εκφράσεις σαν κι αυτές που αναφέρονται στο ίδιο site <η εταιρεία εκμεταλλεύεται το κενό του νόμου και της διαδικασίας και συνεχίζει την πρακτική της «γελώντας» προφανώς στις πλάτες των υπηρεσιών>, πάλι κατά τη γνώμη μου, κάθε άλλο παρά μπορούν να χαρακτηριστούν σοβαρές καθώς σίγουρα δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν η εταιρεία 'γελάει' όντως στις πλάτες των υπηρεσιών ή αν έχουν κάνει οτιδήποτε ενέργειες σχετικά, έστω και απαντήσεων στους εμπλεκόμενους φορείς. Θα είχε ενδιαφέρον εφόσον γνωρίζουν ότι δεν έχει κάνει καμία να το αναφέρουν.
Από την άλλη βέβαια, ο τεκμηριωμένος λόγος προϋποθέτει ότι το βάρος της απόδειξης σε κάτι όπως μία καταγγελία ή μια συκοφαντική δυσφήμηση κλπ υπέχει αυτός που έκανε τη συγκεκριμένη πράξη κι όχι ο άλλος που δεν οφείλει να αποδείξει ότι ΔΕΝ είναι ελέφαντας. Ειδάλλως, μπορούν να βγαίνουν όλοι και να γράφουν ότι θέλουν.

Επί της ουσίας πάντως, συμφωνώ με τα τελευταία σχόλια παραπάνω ότι καπνίζοντα πλοία που μπαινοβγαίνουν στα λιμάνια μας είναι κι άλλα. Αναρωτιέμαι αν έχουν γίνει οι ίδιες ενέργειες εναντίων όλων.

kalypso
13-10-2013, 20:36
149256
φίλε μου μήπως ξεχνάς άλλα και άλλα βαπόρια με όλη τη σημασία της λέξεως,που κάπνιζαν σαν λουλάδες????μην είσαι τόσο αδικος....θυμίσου πριν λιγα χρόνια κατα τις 5 το απογευμα τι γινοταν στον Πειραια από τα ντουμάνια....!

george123
13-10-2013, 22:35
Κατα τη γνώμη μου αφού το ταμέιο έχει στερέψει, άρα δε γίνοται οι απαραίτητες συντηρήσεις στις μηχανές. Εαν θέλουν να λέγονται εταιρία να το αλλάξουν ή να το στείλουν για scrap.

Psarianos
14-10-2013, 09:37
Κατά τη ταπεινή μου γνώμη πάντως, αυτή η φωτογραφία που βρίσκεται αναρτημένη στο παραπάνω site φαίνεται να ειναι πειραγμένη με photoshop (εύκολο) καθώς δε νοείται να υπάρχει τόσο μεγάλη ποσότητα συγκεντρωμένου αδιάλυτου καπνού σε τόση έκταση και σε τόσο μακρινή απόσταση από το πλοίο (δύσκολο).

Υπάρχει και βίντεο φίλε μου,όπως και άλλες φωτρογραφίες στις προηγούμενε σελίδες άν δέν σε πείθει η είκονα του άρθρου.

Τώρα το θέμα δέν είναι ποιό πλοίο βγάζει περισσότερο καπνό αλλά το άν εφαρμόζονται οι νόμοι και τί κάνουν τα λιμεναρχεία.Αλλά επειδή τον τελευταίο καιρό ειδικά,βλέπουμε πλοία να ταξιδεύουν με βλάβες και καθυστερήσεις άνω των τεσσάρων ωρών,χωρίς να τα σταματάει κανείς,τί να περιμένουμε για 'λίγο' καπνό παραπάνω:mask:

η αληθεια ειναι οτι το πλοιο καπνιζει...ας το διωξουμε λοιπον απο την γραμμη!!!!ειναι παλιο...ας πανε σπιτια τους καμια 70αρια συνανθρωποι μας που δουλευουν

Αυτό με ότι δουλεύουν κάποιοι ναυτικοί πάνω και θα χάσουν την δουλειά τους είναι η μόνιμη καραμέλα πιά και δέν μπορεί να σταθεί σαν δικαιολογία για κανένα λόγο. Είναι σαν να λέω ότι για να μήν χάσω εγώ την δουλειά μου,μπορώ να κάνω ότι θέλω και όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να....ξυριστούνε:mad-new:

thanos75
14-10-2013, 10:51
φίλε μου μήπως ξεχνάς άλλα και άλλα βαπόρια με όλη τη σημασία της λέξεως,που κάπνιζαν σαν λουλάδες????μην είσαι τόσο αδικος....θυμίσου πριν λιγα χρόνια κατα τις 5 το απογευμα τι γινοταν στον Πειραια από τα ντουμάνια....!

Και ήταν ωραίο δηλαδή αυτό που γινόταν? Επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι...εάν μια εταιρία δεν μπορεί να τους τηρήσει ας πάει σπίτι της. Οι κάτοικοι της Χίου, της Λέσβου και της Καβάλας όπως και να το κάνουμε έχουν κάποια δίκια για να διαμαρτύρονται για όλο αυτό τον οχετό κάπνας, και πόσο μάλλον όταν χρειάζεται αναγκαστικά να ταξιδεύουν με το συγκεκριμένο πλοίο και την συγκεκριμένη εταιρία, επειδή το "σεβαστό υπουργείο" αποφάσισε έμμεσα να αναθέσει σε αυτήν τη συγκεκριμένη άγονη για άλλα 3 χρόνια. Να υπενθυμίσω εδώ ότι στα μισά πλοία που διαχειρίζεται η συγκεκριμένη εταιρία υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

george Xios
14-10-2013, 11:26
Αυτό το μίσος μόνο για την ΝΕΛ μόνο στην Ελλάδα.. Μένω στην Χίο κάθε μέρα είμαι στο λιμάνι... Το Πελαγίτης γεμίζει το λιμάνι καπνό και ο κόσμος κρατά την αναπνοή του αλλά μούγκα.. Επίσης πολλές φορές λόγω δυσκολων ελιγμων και νεα πλοια της ακτοπλοιας βγαζουν πολλοι καπνο.... Καλό είναι αν μιλάμε ΓΙΑ ΟΛΕΣ τις εταιρίες. εδώ είναι δημόσιο και αντικειμενικό forum όχι ανώνυμα γραφεία τύπου συγκεκριμένων εταιρίων.

thanos75
14-10-2013, 11:50
Εννοείται πως οι σχετικοί νόμοι ισχύουν για ΟΛΟΥΣ και πρέπει να τηρούνται από ΟΛΟΥΣ

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-10-2013, 12:31
Κατα τη γνώμη μου αφού το ταμέιο έχει στερέψει, άρα δε γίνοται οι απαραίτητες συντηρήσεις στις μηχανές. Εαν θέλουν να λέγονται εταιρία να το αλλάξουν ή να το στείλουν για scrap.Mήπως δικό τους είναι γιά να το στείλουν γιά σκραπ;

kalypso
14-10-2013, 14:13
Και ήταν ωραίο δηλαδή αυτό που γινόταν? Επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι...εάν μια εταιρία δεν μπορεί να τους τηρήσει ας πάει σπίτι της. Οι κάτοικοι της Χίου, της Λέσβου και της Καβάλας όπως και να το κάνουμε έχουν κάποια δίκια για να διαμαρτύρονται για όλο αυτό τον οχετό κάπνας, και πόσο μάλλον όταν χρειάζεται αναγκαστικά να ταξιδεύουν με το συγκεκριμένο πλοίο και την συγκεκριμένη εταιρία, επειδή το "σεβαστό υπουργείο" αποφάσισε έμμεσα να αναθέσει σε αυτήν τη συγκεκριμένη άγονη για άλλα 3 χρόνια. Να υπενθυμίσω εδώ ότι στα μισά πλοία που διαχειρίζεται η συγκεκριμένη εταιρία υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
δεν ειπα να μην τηρουνται....αλλα λιγο αργα το σκεφτηκανε καποιοι να παραπονεθουν...και δεν μιλω μονο για τα ντουμανια....αλλα για ολα τα υπολοιπα που προκαλουν τα ντουμανια και πολυ περισσοτερο οταν τιθεται θεμα ασφαλειας.Αλλα όταν εγω έλεγα τα στραβα καποιος έψαχνε να με βρει να μαθει ποιος ειμαι γιατί έγραφα κακά λογια για την εταιρια στην οποια δουλευε...τωρα το ιδιο ατομο φοβαται μην χασει τα λεφτα του....αλλα επειδη ζουμε στην Ελλαδα του μεσου και του γλυψιματος...οποιος εχει πιο μακρυα γλωσσα αυτος και βγαινει κερδισμενος...και επι της ουσιας...μακαρι να μπουν καινουργια και γρηγορα καραβια με χαμηλό κοστος και φθηνα εισητηρια....αλλα εχουμε δει και πιο ντουμανια πως να το κανουμε....απο το τιποτα...Εμενα προσωπικα φίλε μου με ενδιαφερει να φτασω στον προορισμο μου σωος παρα για τον αν καπνιζει η οχι το καραβι....

Akis Dionisis
14-10-2013, 14:48
Έλα ρε παιδιά, το κάνετε και θέμα ?? Νταξ μωρέ, λίγη μαστούρα παραπάνω. Ε, και ??
Τόσα αναπνέουμε κάθε μέρα. Το ντουμάνι του πλοίου σας χάλασε ??
Εκτός και αν δε σας φτάνει για να........"φτιάχνεστε"......... :D

149710

kalypso
14-10-2013, 16:40
Έλα ρε παιδιά, το κάνετε και θέμα ?? Νταξ μωρέ, λίγη μαστούρα παραπάνω. Ε, και ??
Τόσα αναπνέουμε κάθε μέρα. Το ντουμάνι του πλοίου σας χάλασε ??
Εκτός και αν δε σας φτάνει για να........"φτιάχνεστε"......... :D

149710

ακριβώς αυτό.....λες και μονο αυτό ειναι το προβλημα.......αν μείνουν τα νησιά χωρίς καραβια μετα το αν καπνίζει θα μας πειραξει....πάντως το Αραπιαν Εξπρές του πάει σαν όνομα φίλε opelmanos...εχεις φαντασια...!!:encouragement:

Psarianos
14-10-2013, 16:53
Νά ταν βρέ kalypso μόνο η καπνίλα που μας πείραζε στο European(και το κάθε European που έχει το ίδιο πρόβλημα).Εδώ για πολλοστή φορά το πλοίο έχει καθυστέρηση και δέν έχει φύγει απο Θεσσαλονίκη-κάθε Δευτέρα γίνεται αυτό,χωρίς καμία ανακοίνωση απ την εταιρία:mask: Πάλι πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό;

thanos75
14-10-2013, 17:55
δεν ειπα να μην τηρουνται....αλλα λιγο αργα το σκεφτηκανε καποιοι να παραπονεθουν...και δεν μιλω μονο για τα ντουμανια....αλλα για ολα τα υπολοιπα που προκαλουν τα ντουμανια και πολυ περισσοτερο οταν τιθεται θεμα ασφαλειας.Αλλα όταν εγω έλεγα τα στραβα καποιος έψαχνε να με βρει να μαθει ποιος ειμαι γιατί έγραφα κακά λογια για την εταιρια στην οποια δουλευε...τωρα το ιδιο ατομο φοβαται μην χασει τα λεφτα του....αλλα επειδη ζουμε σΕτην Ελλαδα του μεσου και του γλυψιματος...οποιος εχει πιο μακρυα γλωσσα αυτος και βγαινει κερδισμενος...και επι της ουσιας...μακαρι να μπουν καινουργια και γρηγορα καραβια με χαμηλό κοστος και φθηνα εισητηρια....αλλα εχουμε δει και πιο ντουμανια πως να το κανουμε....απο το τιποτα...Εμενα προσωπικα φίλε μου με ενδιαφερει να φτασω στον προορισμο μου σωος παρα για τον αν καπνιζει η οχι το καραβι....
Εννοείται πως δεν διαφωνώ ούτε με μία λέξη απ' όσα λες...τα παράπονα όμως από τα ντουμανια δεν είναι πρόσφατα αλλά εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχουν σε πολλά νησιά για διάφορα πλοία κ όχι μόνο στη Χίο . Δεν είναι κ η καλύτερη εικόνα για την ακτοπλοΐα μας

ffyiannis
14-10-2013, 18:22
όταν δεν θα έχει μείνει πλοίο στήν ακτοπλοία να δώ τι θα λένε μερικοί.....καλώς ή κακώς με αυτά τα βαπόρια θα ταξιδεύουμε!!

Psarianos
14-10-2013, 19:08
Με τί βαπόρια θα ταξιδεύουμε φίλε άσε να το αποφασίσουν αυτοί που τα εχούν ή αυτοί που είναι αρμόδιοι και επιτρέπουν την εκτέλεση των δρομολογίων.

Τώρα ότι δέν υπάρχουν πλοία ή δέν θα υπάρξουν άν σταματήσει να υπάρχει η τάδε εταιρία,είναι ένα ωραίο παραμύθι για τον εκφοβισμό των νησιωτών.Πήγαινε μία βόλτα απ το Πέραμα,την Σαλαμίνα και θα δείς πόσα ΕΓ/ΟΓ κάθονται και όταν χρειαστεί θα δώσουν το παρόν.

ffyiannis
14-10-2013, 23:01
Με τί βαπόρια θα ταξιδεύουμε φίλε άσε να το αποφασίσουν αυτοί που τα εχούν ή αυτοί που είναι αρμόδιοι και επιτρέπουν την εκτέλεση των δρομολογίων.

Τώρα ότι δέν υπάρχουν πλοία ή δέν θα υπάρξουν άν σταματήσει να υπάρχει η τάδε εταιρία,είναι ένα ωραίο παραμύθι για τον εκφοβισμό των νησιωτών.Πήγαινε μία βόλτα απ το Πέραμα,την Σαλαμίνα και θα δείς πόσα ΕΓ/ΟΓ κάθονται και όταν χρειαστεί θα δώσουν το παρόν.
το ξέρω φίλε μου.και δυστυχώς πληθαίνουν!!

Akis Dionisis
15-10-2013, 01:36
ακριβώς αυτό.........πάντως το Αραπιαν Εξπρές του πάει σαν όνομα φίλε opelmanos...εχεις φαντασια...!!:encouragement:

Αφού είναι φαντασιόπλητκος και ο Μανωλάκης... Αφού να φανταστείς λέει, ότι φαντάζεται ότι οδηγάει τρένο και θέλει να το βάλει μέσα στο γκαράζ του ¶κουα Μαρία, ή στου European Express, ή στου ΘΕΟΤΥΦΛΟΥ.

karavofanatikos
18-10-2013, 09:22
To πλοίο από 1 Νοεμβρίου θα αντικαταστήσει το ομόσταυλο Μυτιλήνη στη γραμμή της ΙκαροΣαμίας, καθώς το δεύτερο θα κάνει την ετήσια ακινησία του.

george123
20-10-2013, 09:32
όταν δεν θα έχει μείνει πλοίο στήν ακτοπλοία να δώ τι θα λένε μερικοί.....καλώς ή κακώς με αυτά τα βαπόρια θα ταξιδεύουμε!!

Τώρα ότι δέν υπάρχουν πλοία ή δέν θα υπάρξουν άν σταματήσει να υπάρχει η τάδε εταιρία,είναι ένα ωραίο παραμύθι για τον εκφοβισμό των νησιωτών.Πήγαινε μία βόλτα απ το Πέραμα,την Σαλαμίνα και θα δείς πόσα ΕΓ/ΟΓ κάθονται και όταν χρειαστεί θα δώσουν το παρόν. Προτιμώ ως επιβάτης πάντα να ταξιδεύω με πλοία σύγχρονα και όχι τύπου EUROPEAN EXPRESS. Όσο για το εισιτήριο αυτό είναι στη κρίση του εμπορικού τμήματος της εταιρίας.

alonso
20-10-2013, 09:39
στην κριση μπορει να ειναι......στην τσεπη μας δεν θα ειναι....

Ilias 92
20-10-2013, 10:38
Εγώ ρε παιδιά θυμάμαι που λέγανε από την ΝΕΛ ότι είμαστε πιο ακριβοί γιατί σας ταξιδεύουμε περισσότερη ώρα στα καράβια μας!!
Με το Πάτμος θυμήθηκαν την φτήνια!! Όταν είχαν το Θεόφιλος με 15 ώρες ταξίδι για Μυτιλήνη και ήθελε τα ίδια και περισσότερα με το Ν. Χίος ήταν φτηνοί??

opelmanos
21-10-2013, 19:27
Προτιμώ ως επιβάτης πάντα να ταξιδεύω με πλοία σύγχρονα και όχι τύπου EUROPEAN EXPRESS. Όσο για το εισιτήριο αυτό είναι στη κρίση του εμπορικού τμήματος της εταιρίας.

Όσο υπάρχει φίλε αυτή η κρίση αυτά τα καράβια θα έχουμε είτε μας αρέσει είτε όχι

Ilias 92
21-10-2013, 20:09
Όσο υπάρχει φίλε αυτή η κρίση αυτά τα καράβια θα έχουμε είτε μας αρέσει είτε όχι

Η ΝΕΛ θα ζει μέχρι να εξυπηρετεί τους σκοτεινούς σκοπούς αυτών που την κρατάνε ακόμα.
Οι άγονες και τα κρατικά χρήματα επιδοτούν την ηλικιακή επέκταση του στόλου που δεν μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά σε άλλες γραμμές.
Το Γιουροπιαν είναι το πλέον αξιόλογο πλοίο σε αυτό τον θίασο.

Enalia
22-10-2013, 06:44
Η ΝΕΛ θα ζει μέχρι να εξυπηρετεί τους σκοτεινούς σκοπούς αυτών που την κρατάνε ακόμα.
Οι άγονες και τα κρατικά χρήματα επιδοτούν την ηλικιακή επέκταση του στόλου που δεν μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά σε άλλες γραμμές.
Το Γιουροπιαν είναι το πλέον αξιόλογο πλοίο σε αυτό τον θίασο.

Eνώ το Μυτιλήνη δεν είναι αξιόλογο πλοίο, έτσι? Ούτε το Aqua Spirit είναι, που καλύπτει (και μπορεί να καλύψει άλλες) τόσες γραμμές άνετα? Όλοι δηλαδή που γράφουν για τα χίλια καλά αυτών των πλοίων δεν ξέρουν τί λένε, έτσι?
Όπως δε ξέρουν τί λένε ούτε αυτοί που γράφουν συνέχεια για τις παραμέτρους του ανταγωνισμού και τί κακό μπορεί να κάνει στις τσέπες μας το μονοπώλιο. Μερικές φορές βλέπουμε τα πράγματα τόσο μονοκόματα που μας ξεφεύγουν τα πιο σημαντικά όπως π.χ. που αν λείψουν οι μικρότερες εταιρείες από τον χώρο τότε θα λέμε στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα.
Μια γεύση παίρνουμε ήδη από τη γραμμή ΠΕΙ-ΧΙ-ΜΥ που η ΒSF κάνει τώρα ότι θέλει και βγάζει τα πλοία της όποτε θέλει. Κι αυτό συμβαίνει διότι η ΝΕΛ ποτέ δε φημιζόταν για τις επιχειρισιακές της αρετές, δυστυχώς...

speedrunner
24-10-2013, 06:23
Από αρχές του Νοεμβρίου στην θέση του Μυτιλήνη.. το european express παραμένει μάλλον στην άγονο!

Όχι μάλλον.. σίγουρα!!!!

Έγκριση παράτασης αντικατάστασης του Ε/Γ- Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Ν.Μ. 35, από το Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS » Ν.Λεμεσού Κύπρου 133/2010 από 01/11/13 έως 30/11/2013 και έγκριση δρομολογίων του Ε/Γ- Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Ν.Μ. 35 από 01/12/2013 έως 31/10/2014

http://et.diavgeia.gov.gr (http://et.diavgeia.gov.gr/f/34/ada/%CE%92%CE%9B%CE%9B%CE%A5%CE%9F%CE%A0-%CE%981%CE%9B)

george123
24-10-2013, 18:07
Εντάξει τότε, ας τα κρατήσουν αυτούς τους καρβουνιάρηδες και ας φέρουν πίσω όποιο 40χρονο θέλουν. Εμένα πάντως δε πρόκειτε να με δουν ούτε εκεί αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη εταιρία ακολουθεί αυτή τη τακτική.

george Xios
30-10-2013, 15:06
Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS (http://www.chiostv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2163:-----european-express&catid=2:2013-02-04-07-48-45&Itemid=13)

opelmanos
30-10-2013, 20:24
Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS (http://www.chiostv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2163:-----european-express&catid=2:2013-02-04-07-48-45&Itemid=13)

ΈΛΕΟΣ πια με την τροφοδοσια καυσιμων ...

george Xios
31-10-2013, 22:32
Για να δούμε θα εκτελέσει το αυριανό δρομολόγιο η με κανένα δελτίο τύπου λιτό σαν να μην συμβαίνει τίποτα θα παραμείνει δεμένο..

opelmanos
17-11-2013, 00:01
Δεν έχουν καθόλου άδικο όσοι διαμαρτύρονται για το ντουμάνι του πλοίου!!Μην πεί κανείς ότι οι φωτό είναι φωτοσοπ γιατί θα τον βαρέσω!!Τα Λιμεναρχεία στην κοσμάρα τους.....Για αυτό δεν έχουμε αφήσει τίποτα στην ατμόσφαιρα μετά κυνηγάν τα αυτοκίνητα για τα καυσαέρια στο Κτεο ..Ε ρε ΕΛΛΗΝΑΡΙΟ...

Takerman
17-11-2013, 09:05
Πληροφορίες λένε ότι θα το πάρει το Πολεμικό Ναυτικό για να κάνει προπέτασμα καπνού.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-11-2013, 09:33
Πληροφορίες λένε ότι θα το πάρει το Πολεμικό Ναυτικό για να κάνει προπέτασμα καπνού.
Mέσα από το στόμα μου το πήρες! Όταν υπηρετούσα,στις ασκήσεις με προπέτασμα καπνού το καράβι
ντηζελοκίνητο ήταν αλλά δεν μπορούσε να βγάλει τόσο! Χτύπα ξύλο αν γίνει τίποτα με τους Τούρκους,πραγματικά θα είναι ό,τι πρέπει στις νηοπομπές:fat:.

Apostolos
18-11-2013, 17:17
Γκούχ γκούχ γκούχ!!!

Ο καπνός ειχε φτάσει στο αεροδρόμιο...
150568

Παρόλα αυτά το λατρεύουμε το εργαλείο!!!

150569

cpt. mimis
19-11-2013, 23:47
Ή θα καπνίζει ή όχι. Ε τί, μισές δουλειές;

despo
21-11-2013, 12:14
Μετα απο απουσία σχεδόν 1 χρόνου, το πλοίο επιστρέφει έχοντας σαν 'ορμητήριο' το λιμάνι του Πειραιά, οχι βέβαια στη γραμμή Χίου - Μυτιλήνης, αλλά για Ικαρία και Σάμο, προκειμένου να κάνει το Μυτιλήνη την ετήσια επιθεώρηση.

nerohitis
25-11-2013, 11:00
http://www.politischios.gr/koinonia/miltiadi-idoy-i-aktoploia-soy-binteo

alonso
25-11-2013, 15:53
και γιατι ρε παιδια σηκωσαν την πορτα με τους καβους?προφανως ειχε σπασει το συρμα....και αν δεν κανω λαθος το συρμα δεν ειναι ο μονος τροπος που μπορει να κλεισει ο καταπελτης...υπαρχει και ενας αλλοσ που λεγεται εκτακτου αναγκης....για ποιον λογο?για να μην καθυστερει το πλοιο μεχρι να αλλαχτει το συρμα....και εαν δεν κανω παλι λαθος αυτος ο ''εκτακτου αναγκης τροποσ'' ειναι αναγνωρισμενος απο τον νηογνωμονα!τωρα ειτε ειναι με καβο ειτε ειναι με παλαγκα ειτε ειναι με τα χερια....οσο και αν μας φαινεται εμας περιεργο και αφου το εχουν αναγνωρισει οι αρμοδιες αρχες.....αυτο πρεπει να γινει.....γιατι δεν θελω να γινω κακος...αλλα....και σε αλλο πλοιο ειχε σπασει το συρμα και δεν βγηκε κανενας να πει το παραμικρο....τωρα ολα μας φταινε???αλλα ξεχασα...στην ελλαδα του σημερα εχουμε γινει ολοι πανεπιστημονες!!!!

Ilias 92
25-11-2013, 19:39
ΣΟΚ!!! Δείτε το βίντεο της εφημερίδας (http://www.youtube.com/watch?v=sbWI7JR3-F4#t=263)μετά το 3.40 ο καταπέλτης σκάει στο τσιμέντο με θόρυβο!!!
Ντροπή έχουν ξεφύγει. Κρίμα για το καράβι και το πλήρωμα του.

Enalia
25-11-2013, 20:52
ΣΟΚ!!! Δείτε το βίντεο της εφημερίδας (http://www.youtube.com/watch?v=sbWI7JR3-F4#t=263)μετά το 3.40 ο καταπέλτης σκάει στο τσιμέντο με θόρυβο!!!
Ντροπή έχουν ξεφύγει. Κρίμα για το καράβι και το πλήρωμα του.

Πω πω σοκ, ανατρίχιασα!
Το σοκ είναι περισσότερο η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων που προσπαθούν να δημιουργήσουν σχόλια σαν και το δικό σου, φίλτατε ilias92, κοινώς πολύ κακο για το τίποτα.
Έσπασε το ένα συρματόσχοινο του καταπέλτη και μέχρι να γίνει η αντικατάστασή του θα λειτουργούσε το εφεδρικό σύστημα λειτουργίας του. Πού είναι το "σοκ" δε καταλαβαίνω! Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν συχνά σε όσα πλοία έχουν καταπέλτες οχημάτων/επιβατών κλπ. και για αυτό το λόγο υπάρχουν πάντα αμοιβά στα πλοία για άμεση αντικατάσταση σε περιπτώσεις θραύσης και η διαπίστωση αποκατάστασης έγινε βεβαίως με τον ενδεδειγμένο τρόπο κατόπιν επιθεωρήσεως από τον Νηογνώμονα. Το θέμα είναι να γίνονται αυτά τα πράγματα όσο πιο γρήγορα γίνεται όταν υπάρχουν δρομολόγια και αφιξοαναχωρήσεις που πρέπει να προλαβαίνουν τα πλοία.
Κατά τα λοιπά συμφωνώ με τα ανωτέρω του φίλου alonso, ιδιαιτέρως με την τελευταία του πρόταση.

BEN BRUCE
25-11-2013, 21:37
Οοοοου!Απιστευτοοο!
Καναμε την τριχα τριχια

superfast v
25-11-2013, 22:49
σωστοι ολοι οι καραβοπαντογνωστες.κι αν οταν εσπαγε το συρματοσχοινο ηταν πανω κανεις χριστιανος και παθαινε ζημια δεν βαριεσαι οι βαπορες να ναι καλα και η νελαρα πανω απ ολα

cpt. mimis
25-11-2013, 23:18
Μήπως να το δέναμε και αυτό; Όχι γιατι έχουμε μεγάλη ποικιλία στο ποιο θα πάρει τη θέση του.
Δεν υποστιρίζω κανέναν αλλά ηρεμία. Μηχανήματα είναι. Το ΧΩ πει και θα το ξαναπώ. Αν σε κάποιον δεν αρέσει ας μη το ξαναπροτιμήσει.

george Xios
25-11-2013, 23:24
Η θραύση του συρματοσκοίνου έγινε κατά τη άφιξη του πλοίου οπού μετά το κατέβασμα της πόρτας διαπιστώθηκε το πρόβλημα απο εκεί και πέρα έγιναν οι διαδικασίες για να ανέβει με άλλο τρόπο η πόρτα ώστε να ολοκλήρωσει το δρομολογιο και η αντικατασταση να γινει στο Βαθυ. Οταν διαπιστωθηκε οτι δεν ηταν δυνατον αυτο το πληρωμα ξανακατεβασε την πορτα στον ντοκο. Μετά ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατατάστασης του συρματοσκοινου...

Ilias 92
25-11-2013, 23:41
ΣΕΙΦΤΙ ΦΕΡΣΤ!!!!

Το έγραψα προκλητικά για να δω ποιοι θα τσιμπήσουν. ( Οι μισές εφημερίδες στο περίπτερο τέτοιους τίτλους έχουν κάθε μέρα…)

Όταν το είδα θυμήθηκα ένα παλιό αγροτικό FORD που είχαμε στο χωρίο και σε κάθε λακκούβα έπεφτε η πόρτα της καρότσας έτσι λοιπόν όποτε μεταφέραμε κάτι μεγάλο την δέναμε με ένα σχοινί για να είμαστε σίγουροι!

Μόνο έτσι αγαπητοί μου μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την συγκεκριμένη εταιρεία πια.

Το ΧΩ πει και θα το ξαναπώ. Αν σε κάποιον δεν αρέσει ας μη το ξαναπροτιμήσει.

Δεν πάει Μύκονο το βαπόρι, άγονη κάνει, τι να το ξαναπροτιμήσει δλδ, τι άλλο μπορεί να πάρει, το καΐκι του κάπα Μήτσου???

Φίλιππος Αίγιο
26-11-2013, 00:37
Αυτα συμβαινουν και θα συμβαινουν.Και στην ΑΡΙΑΔΝΗ το καλοκαιρι δεν εσπασε των επιβατων και επεσε στην θαλασσα τι παει να πει οτι η ΑΡΙΑΔΝΗ ειναι για πεταμα.Και επειδη ακριβως αυτα συμβαινουν την ωρα που οι καταπελτες ειναι στον αερα απαγορευεται να ειναι κανεις πανω σε αυτους.

Enalia
26-11-2013, 06:21
ΣΕΙΦΤΙ ΦΕΡΣΤ!!!!

Το έγραψα προκλητικά για να δω ποιοι θα τσιμπήσουν. ( Οι μισές εφημερίδες στο περίπτερο τέτοιους τίτλους έχουν κάθε μέρα…)

Όταν το είδα θυμήθηκα ένα παλιό αγροτικό FORD που είχαμε στο χωρίο και σε κάθε λακκούβα έπεφτε η πόρτα της καρότσας έτσι λοιπόν όποτε μεταφέραμε κάτι μεγάλο την δέναμε με ένα σχοινί για να είμαστε σίγουροι!

Μόνο έτσι αγαπητοί μου μπορούμε να αντιμετωπίζουμε την συγκεκριμένη εταιρεία πια.

Δεν πάει Μύκονο το βαπόρι, άγονη κάνει, τι να το ξαναπροτιμήσει δλδ, τι άλλο μπορεί να πάρει, το καΐκι του κάπα Μήτσου???

Επειδή επιμένετε προκλητικά με αστείους παραλληλισμούς και ουδεμία επιχειρηματολογία, θα πρότεινα εσάς να τσιμπήσει κάποιος μήπως κι επανέλθετε και σταματήσετε επιτέλους να πετάτε από δω κι από κει τσιτάτα τύπου το 'σειφτι φερστ', το μοναδικό προφανώς που έχετε μάθει σχετικά με τα πλοία, λες κι οι Νηογνώμονες και οι Σημαίες και οι εκάστοτε τοπικές λιμενικές αρχές που επιθεωρούν τα πλοία είναι χαζές και δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους και περιμένουν εσάς να τους την πείτε.

Ilias 92
26-11-2013, 11:55
Επειδή επιμένετε προκλητικά με αστείους παραλληλισμούς και ουδεμία επιχειρηματολογία, θα πρότεινα εσάς να τσιμπήσει κάποιος μήπως κι επανέλθετε και σταματήσετε επιτέλους να πετάτε από δω κι από κει τσιτάτα τύπου το 'σειφτι φερστ', το μοναδικό προφανώς που έχετε μάθει σχετικά με τα πλοία, λες κι οι Νηογνώμονες και οι Σημαίες και οι εκάστοτε τοπικές λιμενικές αρχές που επιθεωρούν τα πλοία είναι χαζές και δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους και περιμένουν εσάς να τους την πείτε.

Εγώ δεν ξέρω από καράβια, εσύ μήπως είσαι εργαζόμενος στην ΝΕΛ??
Γιατί αν κάνεις έτσι και δεν έχεις σχέση με την εταιρεία δεν ξέρω τι να πω.
Να δω τι θα λέγατε αν ήσασταν κανένας από τους αρρώστους και τους γέρους ανθρώπους που μετακινούνται και ταλαιπωρούνται από αυτόν το στόλο τα τελευταία 4 χρόνια.

Παναγιώτης
27-11-2013, 13:23
και γιατι ρε παιδια σηκωσαν την πορτα με τους καβους?προφανως ειχε σπασει το συρμα....και αν δεν κανω λαθος το συρμα δεν ειναι ο μονος τροπος που μπορει να κλεισει ο καταπελτης...υπαρχει και ενας αλλοσ που λεγεται εκτακτου αναγκης....για ποιον λογο?για να μην καθυστερει το πλοιο μεχρι να αλλαχτει το συρμα....και εαν δεν κανω παλι λαθος αυτος ο ''εκτακτου αναγκης τροποσ'' ειναι αναγνωρισμενος απο τον νηογνωμονα!τωρα ειτε ειναι με καβο ειτε ειναι με παλαγκα ειτε ειναι με τα χερια....οσο και αν μας φαινεται εμας περιεργο και αφου το εχουν αναγνωρισει οι αρμοδιες αρχες.....αυτο πρεπει να γινει.....γιατι δεν θελω να γινω κακος...αλλα....και σε αλλο πλοιο ειχε σπασει το συρμα και δεν βγηκε κανενας να πει το παραμικρο....τωρα ολα μας φταινε???αλλα ξεχασα...στην ελλαδα του σημερα εχουμε γινει ολοι πανεπιστημονες!!!!

Για να δουμε λίγο αυτά που πολύ σωστα λέει ο φίλος Alonso. Σε όλα τα βαπόρια δεχονατι ότι καποιο συστημα μπορέι αν πάθει βλάβη και προβλέπουν καποιο εφεδρικο τρόπο λειτουργίας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρακάτω σχήμα τπό το βιβλίο Ship Handling του συγγραφέα David House έκδοσης 2012 (για όποιον ενδιαφέρεται ISBN 9781136366574)
150773
Δειχνει εφεδρικο τρόπο χειρισμού του πηδαλίου με τα βίντσια σε περίπτωση που χαλάσει ο μηχανισμός του πηδαλίου. Και όπως βλέπετε πορυποθετει υποδομες ακριβώς για να μπορει αν γίνει αυτό όπως θυρίδες στην κουβέρτα κ.λπ.

ΦΑνταστείτε τι θα γινόταν αν ενα βαπόρι χρησιμοποιούσε αυτόν τον τρόπο για να στρίψει σε περίπτωση βλάβης! Τι βιντεάκια θα ανέβαιναν, τι σχόλια του στυλ ντροπή, αίσχος κ.λπ. θα βλέπαμε σε μπλογκ κι εδω μέσα!

alonso
28-11-2013, 14:07
Για να δουμε λίγο αυτά που πολύ σωστα λέει ο φίλος Alonso. Σε όλα τα βαπόρια δεχονατι ότι καποιο συστημα μπορέι αν πάθει βλάβη και προβλέπουν καποιο εφεδρικο τρόπο λειτουργίας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρακάτω σχήμα τπό το βιβλίο Ship Handling του συγγραφέα David House έκδοσης 2012 (για όποιον ενδιαφέρεται ISBN 9781136366574)
150773
Δειχνει εφεδρικο τρόπο χειρισμού του πηδαλίου με τα βίντσια σε περίπτωση που χαλάσει ο μηχανισμός του πηδαλίου. Και όπως βλέπετε πορυποθετει υποδομες ακριβώς για να μπορει αν γίνει αυτό όπως θυρίδες στην κουβέρτα κ.λπ.

ΦΑνταστείτε τι θα γινόταν αν ενα βαπόρι χρησιμοποιούσε αυτόν τον τρόπο για να στρίψει σε περίπτωση βλάβης! Τι βιντεάκια θα ανέβαιναν, τι σχόλια του στυλ ντροπή, αίσχος κ.λπ. θα βλέπαμε σε μπλογκ κι εδω μέσα!
ευχαριστω πολυ για την υποστηριξη και επι της ευκαιριας να προσθεσω και κατι αλλο....ντροπη πιστευω θα πρεπει να αισθανονται οι λιμενικεσ αρχες της χιου που ταλαιπωρησαν τον κοσμο που επεβαινε επανω στο πλοιο....γιατι το λεω αυτο?γιατι απο την στιγμη που ο συγκεκριμενοσ τροποσ ειναι αναγνωρισμενος απο τον νηογνωμονα το μονο που θα επρεπε να κανει ειναι να ελεγξει εαν ισχυει με μια δοκιμη η οποια και εγινε....και να αφησει το πλοιο να φυγει...αλλα η αγνοια και ο φοβος μην μας κραξουν με αυτο που ολοι ειδαμε στα βιντεακια....τελοσ παντων....οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω...εγινε η τριχα οχι απλα τριχια....

Eng
28-11-2013, 16:06
Και για μια ακομα φορα θα προσθεσω (και θα στηριξω την αποψη σου) πως οι Λιμενικες Αρχες δεν εχουν καταρτηση γιατι πολυ απλα στο Λιμενικο μπορεις να κανεις χαρτια ειτε εισαι αποφοιτος λυκειου ειτε εισαι....οικοδομος....
Το μειζων ζητημα της καταρτησησς του ΛΣ οδηγει σε υπεροβολικες και ευθυνοφοβες αποφασεις κανοντας χρηση του γνωστου "γνωμικου"... "..απαγορευτικες ο αποπλους του πλοιου εως οτου προσκομηθει βεβαιωτικο κλασης απο το νηογνωμονα του πλοιου".
Και πας στη Κινα σε PSC κ ερχεται ο κινεζος ο οποιος ειναι πρωην Α Μηχανικος και σε σκιζει...

Αυτα τα λιγα για το περιβοητο ΛΣ...

Ferdinard
29-11-2013, 16:01
Θέλω να κάνω ένα σχόλιο περισσότερο με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, παρά άμεσα επάνω στο συγκεκριμένο συμβάν, γιατί απλά δεν ξέρω όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες και κυρίως τι ορίζει η νομοθεσία και οι κανόνες του νηογνώμονα. Ομολογουμένως κάνω κάποιες υποθέσεις και βασίζομαι αποκλειστικά σε αυτά που αναφέρονται πιο πάνω για το συμβάν. Δε θέλω για κανένα λόγο να εκληφθούν αυτά που γράφω ως προσωπική αντιπαράθεση. Ό,τι γράφω το γράφω γενικά για να σχολιάσω την ελληνική αντίληψη περί Ασφάλειας που κατά τη γνώμη μου πάσχει. Ζητώ συγγνώμη αλλά κάποιους όρους δεν τους γνωρίζω στα ελληνικά.

Βλέπω σε αυτά που γράφονται μια σύγχυση μεταξύ των εννοιών του <<emergency backup>> και του <<redundancy>>. Redundancy υπάρχει σε ένα σύστημα όταν ένας τύπος υποσυστήματος υπάρχει όμοιος πολλαπλές φορές και το σύστημα στο σύνολό του είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ακριβώς όπως είναι σχεδιασμένο αν το ένα από αυτά τα πολλαπλά ίδια υποσυστήματα δυσλειτουργήσει. Emergency backup υπάρχει όταν κάποιο διαθέσιμο υποσύστημα αναλαμβάνει να αντικαταστήσει ένα υποσύστημα που δυσλειτουργεί, έτσι ωστε η λειτουργία του συστήματος να μη διακοπεί αλλά να συνεχιστεί ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο που προκύπτει επειδή το σύστημα λόγω της δυσλειτουργίας του υποσυστήματος δε λειτουργεί πλέον όπως είναι σχεδιασμένο, η αντικατάσταση δε αυτή γίνεται πάντα μέχρι την αποκατάσταση του δυσλειτουργούντος υποσυστήματος το συντομότερο δυνατό.

Redundancy θα υπήρχε π.χ. αν ο καταπέλτης είχε μονταρισμένα παράλληλα δύο συρματόσχοινα ενώ χρειαζόταν ένα για να λειτουργεί σύμφωνα με το σχεδιασμό του. Το υποσύστημα με τους κάβους αντί για τα συρματόσχοινα, και με τις τροχαλίες αντί για το σύστημα του πηδαλίου όπως παραθέτει ο Παναγιώτης, είναι emergency backup. Όταν χρησιμοποιούνται αυτά το πλοίο δεν λειτουργεί πια όπως έχει σχεδιαστεί και δεν έχει την ασφάλεια που εγγυάται ο σχεδιασμός του. Επειδή ο νηογνώμων προβλέπει emergency backup ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος δε σημαίνει οτι το πλοίο μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται όπως όταν λειτουργούσαν σωστά όλα τα υποσυστήματα. Οι κάβοι και οι τροχαλίες χρησιμοποιούνται αυστηρά και μόνο έτσι ώστε να μπορέσει να μεταβεί το πλοίο με τον ελάχιστο κίνδυνο κάπου όπου θα μπορέσει να επισκευαστεί και να επανέλθει στην κανονική κατάσταση.

Αντικειμενικά είναι λοιπόν τελείως λάθος τα παρακάτω:

...και αν δεν κανω λαθος το συρμα δεν ειναι ο μονος τροπος που μπορει να κλεισει ο καταπελτης...υπαρχει και ενας αλλοσ που λεγεται εκτακτου αναγκης....για ποιον λογο?για να μην καθυστερει το πλοιο μεχρι να αλλαχτει το συρμα....και εαν δεν κανω παλι λαθος αυτος ο ''εκτακτου αναγκης τροποσ'' ειναι αναγνωρισμενος απο τον νηογνωμονα!...

...ντροπη πιστευω θα πρεπει να αισθανονται οι λιμενικεσ αρχες της χιου που ταλαιπωρησαν τον κοσμο που επεβαινε επανω στο πλοιο....γιατι το λεω αυτο?γιατι απο την στιγμη που ο συγκεκριμενοσ τροποσ ειναι αναγνωρισμενος απο τον νηογνωμονα το μονο που θα επρεπε να κανει ειναι να ελεγξει εαν ισχυει με μια δοκιμη η οποια και εγινε....και να αφησει το πλοιο να φυγει...

Ο <<εκτάκτου ανάγκης τρόπος>> υπάρχει για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για τους ανθρώπους και για το περιβάλλον μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, και για κανένα λόγο δε πρέπει να χρησιμοποιείται για να τηρηθούν τα ωράρια παρόλο που πρακτικά θα μπορούσε να γίνει έτσι. Αν τα πράγματα έγιναν όπως έχω καταλάβει, πολύ καλά έκανε το λιμενικό που απαίτησε να αλλαχθεί το συρματόσχοινο πριν τον απόπλου και δε δέχτηκε να μεταβεί το πλοίο στο Βαθύ και να γίνει η επισκευή εκεί, ακόμα και αν ο <<εκτάκτου ανάγκης τρόπος>> άντεξε σε μια δοκιμή.

Ασφαλώς δεν υποστηρίζω οτι αν το πλοίο έφευγε έτσι για το Βαθύ θα γινόταν κάποιο ατύχημα. Μάλλον και 100 φορές να έκανε το πλοίο αυτόν τον πλού με τον <<εκτάκτου ανάγκης τρόπο>>, και τις 100 μια χαρά θα έφτανε χωρίς προβλήματα. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι είναι ασφαλής ο πλους με το πλοίο σε αυτή την κατάσταση.

Πέρα από αυτό, και γενικεύοντας πλέον για όλες τις πτυχές της ελληνικής ακτοπλοΐας, πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε οτι επειδή κάτι γίνεται συνήθως με ένα συγκεκριμένο τρόπο χωρίς να έχει γίνει ποτέ η στραβή, δε σημαίνει οτι ο τρόπος αυτός είναι ο ασφαλής και ως εκ τούτου ο σωστός τρόπος. Ανάλογα, το να εκτελούμε μια διαδικασία που δεν είναι ασφαλής και λόγω των ικανοτήτων μας να καταφέρνουμε να μην έχει προκληθεί ποτέ ατύχημα δεν κάνει τη διαδικασία ασφαλή, ούτε μας απαλλάσσει από την ενοχή μας για το ότι εκθέτουμε ανθρώπους και περιβάλλον σε κίνδυνο εν γνώσει μας.

alonso
29-11-2013, 16:48
Ο <<εκτάκτου ανάγκης τρόπος>> υπάρχει για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για τους ανθρώπους και για το περιβάλλον μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, και για κανένα λόγο δε πρέπει να χρησιμοποιείται για να τηρηθούν τα ωράρια παρόλο που πρακτικά θα μπορούσε να γίνει έτσι. Αν τα πράγματα έγιναν όπως έχω καταλάβει, πολύ καλά έκανε το λιμενικό που απαίτησε να αλλαχθεί το συρματόσχοινο πριν τον απόπλου και δε δέχτηκε να μεταβεί το πλοίο στο Βαθύ και να γίνει η επισκευή εκεί, ακόμα και αν ο <<εκτάκτου ανάγκης τρόπος>> άντεξε σε μια δοκιμή.

Ασφαλώς δεν υποστηρίζω οτι αν το πλοίο έφευγε έτσι για το Βαθύ θα γινόταν κάποιο ατύχημα. Μάλλον και 100 φορές να έκανε το πλοίο αυτόν τον πλού με τον <<εκτάκτου ανάγκης τρόπο>>, και τις 100 μια χαρά θα έφτανε χωρίς προβλήματα. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι είναι ασφαλής ο πλους με το πλοίο σε αυτή την κατάσταση.

Πέρα από αυτό, και γενικεύοντας πλέον για όλες τις πτυχές της ελληνικής ακτοπλοΐας, πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε οτι επειδή κάτι γίνεται συνήθως με ένα συγκεκριμένο τρόπο χωρίς να έχει γίνει ποτέ η στραβή, δε σημαίνει οτι ο τρόπος αυτός είναι ο ασφαλής και ως εκ τούτου ο σωστός τρόπος. Ανάλογα, το να εκτελούμε μια διαδικασία που δεν είναι ασφαλής και λόγω των ικανοτήτων μας να καταφέρνουμε να μην έχει προκληθεί ποτέ ατύχημα δεν κάνει τη διαδικασία ασφαλή, ούτε μας απαλλάσσει από την ενοχή μας για το ότι εκθέτουμε ανθρώπους και περιβάλλον σε κίνδυνο εν γνώσει μας.[/QUOTE]
και για πιο λογο δηλαδη υπαρχει ο εκτακτου αναγκης?για να κανουμε την δοκιμη στο λιμανι να το δουν οι αρχες και μετα αφου εχουμε παθει την ζημια να την φτιαξουμε....οχι βεβαια...για να μπορουμε με ασφαλεια να φυγουμε απο το λιμανι και κατα την διαρκεια του ταξιδιου η στο επομενο λιμανι να φτιαξουμε την ζημια...και δεν νομιζω να μην ξερεις καποιες λεξεις οπως αναφερεις...μια χαρα ελληνικα βλεπω οτι μιλας....

cpt. mimis
29-11-2013, 17:03
Καταντάει γραφικό να αναπαράγουμε τα ίδια και τα ίδια και από την στιγμή το θέμα έκλεισε καλώς.
όσο για το φίλο που αναφέρει ότι το πλοίο δεν πάει Μύκονο... να το πω και χοντρά γιατί μάλλον δεν έγινα αντιλυπτός.
Αν σε κάποιον δεν άρεσουν οι υπηρεσίες που προσφέρει το ΜΟΝΟ πλοίο στη γραμμή, τότε ας πάει κολυμπώντας. Τί άλλο να πω. Κάνουμε τη τρίχα τριχιά χωρίς λόγο. Όταν δεν έχεις τη δυνατότητα επιλογής, τότε εύχεσαι αυτό που σε εξθπηρετεί να μην πάψει.... Το παμε, ζημιές γίνονται από τα πιο παλιά ως τα πιο καινούργια. Αυτά τα ολίγα.

Takerman
29-11-2013, 19:44
Για να αλλάξουμε κλίμα, με περσινή φωτό.

150798

trelaras
09-12-2013, 20:23
Στο Βαθύ το σάββατο που μας πέρασε!!!

151005

karavofanatikos
16-12-2013, 10:10
Όπως ακούγεται και το προσεχές καλοκαίρι το πλοίο θα δουλέψει σε Ιόνιο & Αδριατική!

ιθακη
16-12-2013, 20:41
Εδώ το δημοσίευμα από το οποίο "ακούστηκε"

http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=45322&Itemid=38

anant
20-12-2013, 07:38
Εχει βλαβη το καραβι?Γιατι παει με 11 μιλια?

karavofanatikos
20-12-2013, 08:56
Εχει βλαβη το καραβι?Γιατι παει με 11 μιλια?

Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να αντιμετωπίζει μηχανική βλάβη. Η απογευματινή του αναχώρηση (17:00) μετατέθηκε για τις 10 το βράδυ.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-12-2013, 10:31
Το παράξενο θα ήταν να μην πάθει βλάβη...

Nautilia News
20-12-2013, 11:22
151153

Τροποποίηση δρομολογίου για το πλοίο μετά την βλάβη. Δείτε την ανακοίνωση (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1051:----european-express&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98) της NEL LINES.

anant
20-12-2013, 16:42
Τελικά Σαββάτο ξημερώματα 02:00 νέα αναχώρηση.

leo85
20-12-2013, 18:30
Ο Ευρωπαίος στης 18-12-2013 στον Πειραιά (τον ματιάσαμε και αυτόν):distrust:

151163

MYTILENE
10-01-2014, 12:44
Στο Βαθύ το σάββατο που μας πέρασε!!!

151005
Mε Βορειά πώς στέκεται εκεί???:mask::mask:

opelmanos
10-01-2014, 15:09
Mε Βορειά πώς στέκεται εκεί???:mask::mask:
Γιατί κάνει καθόλου βοριάδες φέτος??/Μας έχει σαλτάρει αυτός ο καιρός

πειρατικος
17-01-2014, 15:10
ακυρωση σημερινου δρομολογιου για ικαρια-φουρνους-σαμο;;;;;;;;

karavofanatikos
17-01-2014, 16:16
ακυρωση σημερινου δρομολογιου για ικαρια-φουρνους-σαμο;;;;;;;;

Η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η εταιρεία για τη σημερινή ακύρωση, δεν αναφέρει τον λόγο ούτε καν μια δικαιολογία ώστε να κρατήσει τα προσχήματα!:sour:

george Xios
17-01-2014, 17:24
Και εξαφάνιση δρομολογίων τόσο του European όσο και του ΘΕΟΦΙΛΟΣ..!!!! Αλλαγές μυρίζομαι...

anant
17-01-2014, 18:02
Τι γίνετε πάλι χωρίς καράβι μείναμε.

george Xios
17-01-2014, 18:22
Σήμερα το μεσημέρι πρακτορείο στην Χίο σε ερώτηση επιβάτη για το δρομολόγιο της Τρίτης από χιο προς Βαθύ. ο πράκτορας είπε: ΘΑ γίνει κανονικά αλλά πιθανά με το European.!! μαλλον θα γινει αλλαγή πλοιων

anant
17-01-2014, 18:31
Εγω πάντως, οτι και να λέτε πιστεύω ότι για ολα φταίει ο καιρός!
Δεν έκανε φέτος βοριάδες και μαλον βγήκαν εκτός προϋπολογισμού , γι αυτό
αλώστε και οι αναγκαστικές ακυρώσεις δρομολογίων.:distrust: