Επιστροφή στο Forum : Δαίδαλος [Caribbean Galaxy, AF Claudia Prima, Riviera Adriatica, Daedalus, Orion]
Akis Dionisis
06-10-2018, 01:14
Μόνο μία SEAJETS θα το σώσει το κακόμοιρο.
Ξέρει μήπως κανένας σε τι κατάσταση βρίσκεται εσωτερικά και μηχανικά ;;
Αξίζει για αγορά, ή δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο ;;
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
06-10-2018, 09:18
Μόνο μία SEAJETS θα το σώσει το κακόμοιρο.
Ξέρει μήπως κανένας σε τι κατάσταση βρίσκεται εσωτερικά και μηχανικά ;;
Αξίζει για αγορά, ή δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο ;;
Aπ' όσο ξέρω,λείπουν διάφορα από το μηχανοστάσιο.
Akis Dionisis
07-10-2018, 15:02
Aπ' όσο ξέρω,λείπουν διάφορα από το μηχανοστάσιο.
Οπότε μπορούμε να πούμε ότι για να αγοραστεί είναι 50-50, ή 70 υπέρ αγοράς και 30 κατά ;;
Espresso Venezia
14-11-2018, 13:41
Παραμένει στην γνωστή του θέση στα Ναυπηγεία Περάματος ??? Διότι κάτι πήρε το αυτί μου ότι επρόκειτο σήμερα να μετακινηθεί (λέει) στον μώλο ΔΕΗ. Αληθεύει ή να το συμπεριλάβουμε στις συνήθεις φήμες του ...ρέιντιο αρμπίλα ???
Το Δαίδαλος όπως το ξέραμε εμείς, μας αφήνει για το τελευταίο του ταξίδι.:(:(
Espresso Venezia
16-12-2018, 19:15
"Μακαρία η οδός, ή πορεύει σήμερον, ότι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαύσεως"......
Με το ρυμουλκό ΧΡΗΣΤΟΣ XXXIV το τελευταίο του ταξίδι που ξεκίνησε γύρω στις 17.30 σήμερα. Να ζήσουμε να το θυμόμαστε και αυτό.
VASILIS CRETA
16-12-2018, 20:03
Μας (ξανα)ήρθε όρθιο και αγέρωχο όπως το συνηθίσαμε (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?401-Caribbean-Galaxy-AF-Claudia-Prima-Riviera-Adriatica-%C4%E1%DF%E4%E1%EB%EF%F2-Orion&p=572606#post572606), φεύγει ρυμουλκούμενο και όπως λέγεται "λεηλατημένο". Το τελευταίο από τα "παλαιάς σχολής" που άφησε τις Μινωικές, απ την οποία πλέον μένουν "ζωντανά" οι δύο προκάτοχοι των Γενοβέζικων του Ηρακλείου. Αν και υπερήλικο, βάσει των ενεργειών που έγιναν και των προθέσεων που φάνηκαν ώστε να συνεχίσει να δουλεύει, μπορεις να το πεις και "άτυχο"....
Ενδιαφέρον θα χει να μάθουμε πάντως (για όποιον ξέρει και εννοείται πάντα από καραβολατρική άποψη) πως και απο ποιον δώθηκαν τα περηβόητα εξαρτήματα που του έλειπαν, (Τα έδωσαν οι ιδιοκτήτες; Οι πιστωτές ξεχωριστά;... καθως και που πήγαν (πχ ταίριαζαν σε κανένα άλλο Γιαπωνέζικο (Πρέβελης, Μπλου, Κρήτη κλπ);
Akis Dionisis
17-12-2018, 01:07
Έπεσα κατακόρυφα από τα σύννεφα μόλις διάβασα ότι πουλήθηκε για........καρφίτσες.
ΑΊΣΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΉ και ΚΡΊΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!
Ήρθε στα ελληνικά νερά, μετά από απουσία κάποιων ετών.
Περίμενα να το δω και πάλι σε ελληνικά χέρια και φυσικά και περίμενα αντί του ΆΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ,
να το ξαναδώ να κάνει τη θρυλική γραμμή Μακεδονίας - Κυκλάδων - Κρήτης.
Έχει καταντήσει στη κυριολεξία αηδία να αγοράζουν πλέον όλες οι εταιρείες ταχύπλοα.
Πλοία σαν τον ΔΑΊΔΑΛΟ, χειμώνα - καλοκαίρι ταξιδεύουν και κοστίζουν πολύ λιγότερο από τα μισά του συνόλου που χρειάζεται ένα ταχύπλοο.
Τι κι αν είναι κάποιας ηλικίας ;; Το συγκεκριμένο ΌΛΟΙ μας πιστεύουμε πως ακόμα και σήμερα μπορούσε να προσφέρει πάρα πολλά στην ελληνική ακτοπλοΐα!
Τι το παραπάνω έχει π.χ. το ΆΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ, το Αλεξάνδρα Τ. , το ΔΙΑΓΟΡΑΣ, το ΠΡΈΒΕΛΗΣ, το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ ;;
Εγώ τον ΔΑΊΔΑΛΟ τον γνώρισα στη Θεσσαλονίκη, γιατί όσο ήταν αυτός εδώ είχε και ζωή το λιμάνι.
Έφυγε ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ οριστικά, άδειασε και το λιμάνι απότομα!
Θα τον θυμάμαι με όπως έρχεται η εικόνα στο μυαλό μου, αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το μήνυμα.
Καλοκαίρι του 2002 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έφευγε δικό μου άτομο για Κρήτη, υπό καταρρακτώδη βροχή και 1.000 περίπου άτομα να περιμένουμε το ΔΑΙΔΑΛΟΣ μέσα στη βροχή και χωρίς ομπρέλες να έρθει μετά από 3ωρη + καθυστέρηση...
Υ.Γ.
Ποια εταιρεία το πούλησε για καρφίτσες ;;
Δε μπόρεσα ποτέ να καταλάβω, πως λεηλατήθηκε αυτό το πλοίο;;
Δεν είναι δυνατόν από ένα στιβαρό πλοίο να κατάντησε ερείπιο ξαφνικά!
Ποιοι "κλέψανε" ή πήρανε πράγματα από μέσα του ;;
Γιατί τα πήρανε ;;
Υπήρχαν τίποτα συμφέροντα ;;
Υπήρχε κάποιος λόγος ή κάποια σκοπιμότητα ;;
Πως συνέβη αυτό ;;
Φύλακες δεν υπήρχαν ;;
Κλέψανε/Πήρανε τόσα πολλά μέσα από τον ΔΑΊΔΑΛΟ που το κόστος για να ξαναγίνει βαπόραρος όπως ήταν, ήταν τόσο μεγάλο ;;
Τι διάολο!!!!!
stathe174
18-12-2018, 01:13
Κρίμα, μπορούσε να προσφέρει ακόμα σε πολλές γραμμές...
Espresso Venezia
18-12-2018, 15:26
Κρίμα, μπορούσε να προσφέρει ακόμα σε πολλές γραμμές...
Είναι σίγουρα μία φράση που συνηθίζουμε να λέμε τις περισσότερες φορές (αν όχι όλες) που κάποιο πλοίο πηγαίνει για σκραπ. Είναι όμως και κάπως "περιττή" γιατί αν εξαιρέσουμε κάποια πλοία που πάνε για διάλυση λόγω σοβαρού προβλήματος (π.χ. προσάραξη, πυρκαγιά) όλα τα άλλα και ανεξαρτήτως ηλικίας θα μπορούσαν "να προσφέρουν ακόμα", είτε λιγότερο είτε περισσότερο.
Στη συγκεκριμμένη περίπτωση, μιλάμε για ένα πλοίο σαρανταπεντάχρονο και παροπλισμένο επί δυόμισι χρόνια χωρίς να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον για επαναδραστηριοποίηση του (ή τουλάχιστον κάποιο ενδιαφέρον που να καρποφόρησε). Εκ των πραγμάτων λοιπόν .....απλά ήρθε η ώρα του, καλό του τελευταίο ταξίδι και όπως είπα και παραπάνω "να ζήσουμε να το θυμόμαστε".
Όσον αφορά κάποια πράγματα που γράφτηκαν περί ....κλοπών, ληστειών και λεηλασιών (!!!) προσωπικά τα θεωρώ επιεικώς τραγικώς αστεία. Από που αλήθεια προκύπτει ότι το πλοίο (το οποίο ήταν παροπλισμένο στους φυλασσόμενους χώρους των Ναυπηγείων Περάματος και όχι σε κάποιο ερημονήσι ή απομακρυσμένη ντάνα) πήγε για σκραπ γιατί ήταν δυσβάστακτη οικονομικά η αποκατάσταση των .....κλαπέντων δια των λεηλασιών ??? Κάθε εταιρεία που αποφασίζει να στείλει για διάλυση ένα πλοίο της, φροντίζει πριν το τελευταίο του ταξίδι είτε να κρατήσει είτε να πουλήσει εξοπλισμό ή μηχανήματα για προφανείς οικονομικούς λόγους. Από πότε αυτό λέγεται κλοπή ή λεηλασία ???
pantelis2009
18-12-2018, 15:56
Το Christos XXXIV και τυπικά παρέδωσε το Caribbean Galaxy (AF Claudio Prima, Riviera Adriatica, Δαίδαλος,Orion) στην Aliaga και πλέον πήρε τον δρόμο της επιστροφής. Ας το θυμηθούμε όταν το υπέροχο πλοίο έφτανε στις 05/07/2016 αυτοδύναμο στο Πέραμα.
191545
Όσον αφορά κάποια πράγματα που γράφτηκαν περί ....κλοπών, ληστειών και λεηλασιών (!!!) προσωπικά τα θεωρώ επιεικώς τραγικώς αστεία. Από που αλήθεια προκύπτει ότι το πλοίο (το οποίο ήταν παροπλισμένο στους φυλασσόμενους χώρους των Ναυπηγείων Περάματος και όχι σε κάποιο ερημονήσι ή απομακρυσμένη ντάνα) πήγε για σκραπ γιατί ήταν δυσβάστακτη οικονομικά η αποκατάσταση των .....κλαπέντων δια των λεηλασιών ??? Κάθε εταιρεία που αποφασίζει να στείλει για διάλυση ένα πλοίο της, φροντίζει πριν το τελευταίο του ταξίδι είτε να κρατήσει είτε να πουλήσει εξοπλισμό ή μηχανήματα για προφανείς οικονομικούς λόγους. Από πότε αυτό λέγεται κλοπή ή λεηλασία ???
Αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ, οτι η εταιρεία η' ο όποιος εκπρόσωπος της εταιρείας επειδή δεν υπήρχε προοπτική επαναδραστηριοποίησης του πλοίου, πούλαγε ο,τι δεν χρειαζόταν για αποκόμιση κάποιων χρηματικών ποσών. Πάντως για εμένα παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα ποιός ήταν τελικά ο σκοπός αγοράς του πλοίου απο τον τελευταίο πλοιοκτήτη, αφου το έστειλε αρχικά στην Τουρκία υποτίθεται για κάποιες δουλειές που είναι άγνωστο αν και σε ποιό βαθμό έγιναν, μεσολάβησε μιά φημολογία οτι για ένα χρονικό διάστημα θα έκανε δρομολόγια αφου το είχαν καταχωρημένα στο σύστημα κρατήσεων του Γκριμάλντι και στο τέλος ταλαιπωρήθηκε σε 'δρομολόγια' παροπλισμού μεταξύ Λαυρίου και Πειραιά.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-12-2018, 08:38
παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα ποιός ήταν τελικά ο σκοπός αγοράς του πλοίου απο τον τελευταίο πλοιοκτήτη, αφου το έστειλε αρχικά στην Τουρκία υποτίθεται για κάποιες δουλειές που είναι άγνωστο αν και σε ποιό βαθμό έγιναν, μεσολάβησε μιά φημολογία οτι για ένα χρονικό διάστημα θα έκανε δρομολόγια αφου το είχαν καταχωρημένα στο σύστημα κρατήσεων του Γκριμάλντι .
Προφανώς η τελευταία διαχειρίστρια, από το 2016 κατά το equasis,εταιρεία SCMA με έδρα τη Λισαβώνα σκόπευε να το δρομολογήσει/ναυλώσει Καραϊβική που αν ήταν Αγ.Δομίνικο-Πουέρτο Ρίκο,εγώ το βλέπω μάλλον ακατάλληλο αν κρίνω από τα βαπόρια που απασχολήθηκαν εκεί: CARIBBEAN EXPRESS,CARIBBEAN FANTASY κ τώρα ΚΥΔΩΝ.Αλλά κ γιά τον Γκριμάλντι μοιάζει να μην κολλάει.Το πιθανότερο συνέβη κάτι που εμείς αγνοούμε.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-12-2018, 10:18
Θα μείνει ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ γιά εμάς κ είναι το τελευταίο που φεύγει από τα 4 αδελφά που ήλθαν από Ιαπωνία ( τα άλλα ΑΠΤΕΡΑ,EΛ ΓΚΡΕΚΟ,SEATRAILER ) .
Βαπόρια από κατασκευής σπαρτιάτικα τα οποία στο Πέραμα μεταμορφώθηκαν ριζικά με εξαίρεση το SEA TRAILER. Eιδικά η μετασκευή του δεύτερου "μινωικού" ήταν η πιό προχωρημένη. Προσωπικά όταν πρωτοείδα το ΑΠΤΕΡΑ,μη γνωρίζων τότε τα ιαπωνικά όσο σήμερα,σκέφθηκα ότι η ΑΝΕΚ έφερε ένα αυτοκινητάδικο!
Σημειωτέον,ένα της σειράς το SAITOBARU MARU έγινε παρανάλωμα ύστερα από σύγκρουση με τάνκερ.Υπ' όψιν,τα μείζονα ατυχήματα είναι σπάνια στην Ιαπωνία αλλά κ τα μικρότερα δεν πρέπει να είναι πολλά,αν κρίνουμε από την κατάσταση αυτών που αγοράζονται από Έλληνες.Είναι πειθαρχήμένοι οι άνθρωποι κ έχουν ΛΙΜΑΝΙΑ.
Espresso Venezia
19-12-2018, 12:40
Ένα βίντεο (https://www.youtube.com/watch?v=JgGk5wbsz7I) από την προσάραξη του πλοίου στο Aliaga διά χειρός Πέτρου Ψαρά, και η πρώτη φωτό (https://www.instagram.com/p/Brj3_5mBaLI/) από τον Selim San.
Apostolos
24-12-2018, 12:55
Το γρατζούνισαν!
Espresso Venezia
09-01-2019, 12:48
Αν και το πλοίο κοντεύει να κλείσει μήνα στο Aliaga, καμία εργασία (διάλυσης) δεν έχει ξεκινήσει, ούτε καν το μαρκάρισμα - κόψιμο στην πλώρη. Το σχολιάζει μάλιστα και ο Selim San στην φρεσκότερη - σημερινή (https://www.instagram.com/p/BsZ6rO6BjrF/) φωτογραφία του : "CARIBBEAN GALAXY still intact".
.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-01-2019, 13:05
Αν και το πλοίο κοντεύει να κλείσει μήνα στο Aliaga, καμία εργασία (διάλυσης) δεν έχει ξεκινήσει, ούτε καν το μαρκάρισμα - κόψιμο στην πλώρη. Το σχολιάζει μάλιστα και ο Selim San στην φρεσκότερη - σημερινή (https://www.instagram.com/p/BsZ6rO6BjrF/) φωτογραφία του : "CARIBBEAN GALAXY still intact".
.Αν δεν είχε γίνει το beaching θα έλεγα ότι μπορεί να ξαναταξιδέςψει.Ίσως να παίζει κάτι γιά στατικό ρόλο.
Αν δεν είχε γίνει το beaching θα έλεγα ότι μπορεί να ξαναταξιδέςψει.Ίσως να παίζει κάτι γιά στατικό ρόλο.[/RIGHT]
Συμφωνώ, με κανιβαλισμένο το μηχανοστάσιο δεν πρόκειται να το θέλουν για ταξίδια. Πιθανώς κάτι παζαρεύουν για να μην ξεκινάνε τη διάλυση.
Mέσα από το διαλυτήριο την είχε γλυτώσει το GALAXY (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?187751-Moby-Kiss-Galaxy-Banasa-Mette-Mols/page3).
Espresso Venezia
09-01-2019, 14:02
Συμφωνώ, με κανιβαλισμένο το μηχανοστάσιο δεν πρόκειται να το θέλουν για ταξίδια.
Είναι πράγματι κανιβαλισμένο το μηχανοστάσιο ??? Ρωτάω διότι σε παρόμοιες περιπτώσεις (πλοίων προς διάλυση) ποτέ δεν υπάρχει μία επίσημη ανακοίνωση σχετική με την κατάσταση του πλοίου (και λογικό είναι). Όλα ανάγονται σε φήμες (κάτι άκουσα, κάπου έμαθα, κύκλοι του λιμανιού λένε, κλπ. κλπ. κλπ.).
....Mέσα από το διαλυτήριο την είχε γλυτώσει το GALAXY (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?187751-Moby-Kiss-Galaxy-Banasa-Mette-Mols/page3).
Αυτο ακριβως σκεφτομουν και εγω και καπου αναθαρρησα αλλα μαλλον ειναι πολυ καλο -σεναριο- για να ειναι αληθινο.....
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-01-2019, 14:23
Συμφωνώ, με κανιβαλισμένο το μηχανοστάσιο δεν πρόκειται να το θέλουν για ταξίδια. Πιθανώς κάτι παζαρεύουν για να μην ξεκινάνε τη διάλυση.
Mέσα από το διαλυτήριο την είχε γλυτώσει το GALAXY (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?187751-Moby-Kiss-Galaxy-Banasa-Mette-Mols/page3).
Mε το beaching θα έχουν "πάρει" οι άξονες.Γι'αυτό λέω στατικό ρόλο.
Espresso Venezia
09-01-2019, 14:36
Mε το beaching θα έχουν "πάρει" οι άξονες. Γι'αυτό λέω στατικό ρόλο.
Δεν είναι απαραίτητο να έχουν "πάρει" οι άξονες. Beaching από beaching διαφέρει. Για παράδειγμα άλλο το beaching στο Aliaga, άλλο στο Alang. Εξάλλου, και το GALAXY beaching είχε κάνει στο Aliaga (https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/12036748_1023882914311358_2024746578966685690_n.jp g?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=d1cf3a42ee879b9a4c3e04ddfcfa6736&oe=5CC03DF7).
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-01-2019, 08:34
Εξάλλου, και το GALAXY beaching είχε κάνει στο Aliaga (https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/12036748_1023882914311358_2024746578966685690_n.jp g?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=d1cf3a42ee879b9a4c3e04ddfcfa6736&oe=5CC03DF7).
Δεν είχα δει,δεν θυμόμουν από ποιά θέση στο διαλυτήριο πουλήθηκε το GALAXY αλλά αφού υπάρχει το τεκμήριο...
Δεν θα τη γλιτώσει, απλά περιμένουν για να ανέβει η τιμή του σίδερου. Δείτε και τα άλλα δίπλα του που παραμένουν στην ίδια κατάσταση.
Espresso Venezia
10-01-2019, 10:04
Δεν θα τη γλιτώσει, απλά περιμένουν για να ανέβει η τιμή του σίδερου. Δείτε και τα άλλα δίπλα του που παραμένουν στην ίδια κατάσταση.
Σε ποια "άλλα" αναφέρεσαι φίλε μου ??? Στην φωτογραφία –πάνω στην οποία γίνεται η συζήτηση- δεν διακρίνονται άλλα πλοία, μόνο δεξιά από το ΔΑΙΔΑΛΟΣ το ρυμουλκό DIAVLOS PRIDE, κι αυτό ελάχιστα.
Από εκεί και πέρα, ομολογώ πως με παραξενεύει ο λόγος που αναφέρεις για το μη ξεκίνημα ακόμα της διάλυσης. Από όσα γνωρίζω (δεν κάνω τον ειδικό) από άλλες περιπτώσεις, τα πλοία προς διάλυση "αναμένουν" τις υψηλότερες τιμές του σιδήρου πριν πουληθούν και οδηγηθούν σε διαλυτήριο. Ειλικρινά πρώτη φορά ακούω για πλοίο – πλοία που πουλήθηκαν για σκραπ και βρίσκονται ήδη στο διαλυτήριο να …..περιμένουν εκεί την άνοδο των τιμών. Είναι ποτέ δυνατόν η αξία ενός πλοίου να καθορίζεται την στιγμή που κόβεται "το πρώτο κομμάτι λαμαρίνας" και όχι την στιγμή που πουλήθηκε για διάλυση ???
Αλλά ακόμα και αν δεχθούμε ότι πράγματι αυτός είναι ο λόγος (που σαφώς δεν το πιστεύω), τι εμποδίζει το διαλυτήριο να ξεκινήσει την διάλυση και να πουλήσει το σκραπ όταν θα ανέβουν οι τιμές ??? Σε άπειρες φωτό από διαλυτήρια έχουμε δει βουνά ολόκληρα από σκραπ συσσωρευμένα στις παραλίες τους.
Και το GALAXY κάπως έτσι τη γλίτωσε παιδιά, δεν υπάρχει λόγος να διαφωνούμε έντονα. Απόψεις εκφράζουμε εδω. Ο χρόνος θα δείξει τελικά τι θα γίνει.:peaceful:
Εκτός του GALAXY, από τα διαλυτήρια της Αλιάγα είχε αποδράσει και το ήδη προσαραγμένο BAIA SARDINIA (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?125095-Atlas-Han-Baia-Sardinia-Sardinia-Nova-Espresso-Olbia-Tor-Anglia&p=526353#post526353).
Akis Dionisis
10-01-2019, 18:20
Να κάνουμε καμιά προσευχή μπας και επιστρέψει ;;
VASILIS CRETA
10-01-2019, 20:51
....τι εμποδίζει το διαλυτήριο να ξεκινήσει την διάλυση και να πουλήσει το σκραπ όταν θα ανέβουν οι τιμές ? Σε φωτό από διαλυτήρια έχουμε δει βουνά από σκραπ στις παραλίες τους.
Μπορεί να οργανώνεται αποχαιρετιστήρια τελετή κατά την οποία ο Άκης τιμής ένεκεν, θα κόψει με το φλόγιστρο το πρώτο κομμάτι ... :D
Αν τα έξοδα της διαδικασίας διάλυσης πληρώνονται απευθείας (από μεροκάματα και "αναλώσιμα" μέχρι οτιδήποτε θεσμικό), μπορεί και να μη συμφέρει τη συγκεκριμένη περίοδο... ή (αν υπάρχει η δυνατότητα) μπορεί όπως προαναφέρθηκε να θέλει να δεί ή και να πάρει κάτι κάποιος πχ ανταλλακτικά, μια και όπως ακούστηκε έντονα σε κάπους χρειάζονται ακόμα (και είναι ο κύριος λόγος που δεν αγοράστηκε για ταξίδια)... Ναι μεν αγαπημένο για πολλούς, εξαιρετικό για την εποχή του, αλλά μάλλον καλως η κακώς, δικαίως ή αδίκως, κάπου εδώ έρχεται το φυσιολογικό τέλος του (τις συγκυρίες και τους λόγους νομίζω τους έχουμε αναλύσει όλους, ιδίως μετά την πώλησή του από την Adria...)
Espresso Venezia
11-01-2019, 08:58
Η αλήθεια είναι ότι με τον φίλο μας τον Άκη, κάποιες φορές την χάνω την μπάλα !!! Δεν μπορώ δηλαδή να καταλάβω αν κάνει πλάκα ή μιλάει σοβαρά. Σίγουρα όμως τα ποστ του έχουν έχουν πάντα ενδιαφέρον, ακόμα και ως χιουμοριστικά !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png
Για να επανέλθουμε όμως εκεί από όπου ξεκινήσαμε, να κάνουμε δηλαδή μία …ανασυγκρότηση, από την στιγμή που στο πλοίο αν και βρίσκεται ένα μήνα στο Aliaga δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες διάλυσης (κάτι που σπάνια το βλέπουμε), δόθηκε η αφορμή για να γραφτούν διάφορες απόψεις και πιθανολογήσεις ως προς το γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό.
Έχοντας τουλάχιστον δύο (σίγουρα έχουν υπάρξει κι άλλα) παραδείγματα επιβατικών πλοίων που γλύτωσαν τη φλόγα (προαναφέρθησαν) αν και ήδη είχαν προσαράξει στο διαλυτήριο, υπάρχει άραγε κανείς που να μπορεί να αποκλείσει με βεβαιότητα αυτήν την έστω και ακραία πιθανότητα ??? Και όχι βέβαια ως …..καραβολατρικό ευχολόγιο για ένα 45χρονο πλοίο (έχουν «φύγει» και πολύ καλύτερα και νεότερα) αλλά ως αντικειμενική παρατήρηση.
Προσωπικά για εμένα, μόνο κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει, να εκδηλώθηκε δηλαδή κάποιο ενδιαφέρον για την συνέχιση ύπαρξης του πλοίου για οποιοδήποτε ρόλο (πιθανότατα στατικό) που μπορεί βέβαια και να μην καρποφορήσει. Το να αναμένει το πλοίο …..άνοδο των τιμών μετάλλου από την στιγμή που ήδη πουλήθηκε για σκραπ, το αντιπαρέρχομαι ως εντελώς φαιδρό και ανυπόστατο, και όσο για την πιθανότητα που ανέφερε ο φίλος VASILIS CRETA να καθυστερεί η διάλυση επειδή μπορεί να εκδηλώθηκε ενδιαφέρον αγοράς ανταλλακτικών, θα πρέπει να θυμίσω ότι τα χρήσιμα ανταλλακτικά εξακολουθούν να υπάρχουν όχι μόνο μετά την έναρξη διάλυσης ενός πλοίου αλλά και όταν ακόμα αυτή ολοκληρωθεί. Κανείς δεν αγοράζει ως ανταλλακτικά ολόκληρα τμήματα λαμαρινοκατασκευών.
.
VASILIS CRETA
11-01-2019, 16:42
Η κλασσική αγάπη για κάποιο πλοίο είναι -το οποίο το έζησε στις καλές στιγμές του και φυσιολογικά το αναπολέι-, απλά την εκφράζει λίγο πιο έντονα (και ίσως πολλές φορές υπερβολικά). Του δίνω και ένα μεγάλο δίκιο, του ότι είναι σε ένα λιμάνι, που αντικειμενικά έχει "πληγεί" από όλες τις "κακές" (για αυτό) συγκυρίες (οικ. κρίση, μείωση κίνησης, εποχικότητα, ύπαρξη και ανάπτυξη πληθώρας εναλλακτικών λύσεων μετάβασης, έλλειψη εγγύτητας με μεγάλα λιμάνια (πόση κίνηση να βγάλουν το ΒΑ Αιγαίο και η "κρουαζιέρα" της Κρήτης;))
Όσο για τις πιθανότητες "διάσωσης" σαφώς και δεν αποκλείεται τίποτα, απο κει και πέρα το ποια είναι η πιθανότερη είναι άλλο θέμα. Όπως άλλωστε και ο λόγος καθυστέρησης διάλυσης (ίσως εδω να κολλάει το "όσα ξέρει ο νοικοκύρης...") Πολλοί έχουν τα μάτια στραμμένα στα διαλυτήρια για το τι φτάνει και το κατά πόσο είναι εκμεταλλεύσιμο (ισως το ότι δούλευε και στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία 30 χρόνια να παίζει το ρόλο του).
Espresso Venezia
11-01-2019, 22:56
Όσο για τις πιθανότητες "διάσωσης" σαφώς και δεν αποκλείεται τίποτα, απο κει και πέρα το ποια είναι η πιθανότερη είναι άλλο θέμα.
Φίλε μου VASILIS CRETA ας μην γελιόμαστε. Η πιθανότερη .....πιθανότητα είναι το πλοίο τελικά να διαλυθεί. Οι εξαιρέσεις στους κανόνες υπάρχουν απλά και μόνο για να τους επιβεβαιώνουν. Και ο κανόνας λέει πως ένα πλοίο που οδηγείται σε διαλυτήριο..... απλά διαλύεται στο 99% των περιπτώσεων. Γι αυτό και αν πρόσεξες στο ποστ μου (No 268) όπου παρέθεσα την φωτογραφία από το Aliaga, δεν έκανα καμία απολύτως υπόθεση ή πρόβλεψη για το τι μπορεί να σημαίνει αυτή η αργοπορία στην ενάρξη των εργασιών διάλυσης. Μετά όμως ακολούθησε συζήτηση με αντιπαραβολή απόψεων, και έτσι αναλύσαμε τα περισσότερα πιθανά σενάρια, ακόμα και τα πιό τραβηγμένα. Και πολύ καλά κάναμε αν θέλεις την γνώμη μου. Σε φόρουμ βρισκόμαστε, τόπο συζήτησης και αντιπαράθεσης απόψεων. https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png
Καλές «καρφίτσες» Δαιδαλάρα!
Δυστυχώς δεν γλίτωσες και συ, τη μανία της φλόγας.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη σιλουέτα σου που με μάγευε καθώς την κοίταζα μέσα από τα φυλλάδια και τις postcards τη δεκαετία του ’90.
Αυτά τα ωραία χρόνια… Με την πράσινη γραμματοσειρά και τον ζωγραφισμένο πρίγκιπα.
Μετράμε αντίστροφα πλέον.
Λίγα έμειναν ακόμα «όρθια».
RIP
Espresso Venezia
17-01-2019, 07:58
Καλές «καρφίτσες» Δαιδαλάρα!
Δυστυχώς δεν γλίτωσες και συ, τη μανία της φλόγας.
Όπως τα λες φίλε μου. (https://www.instagram.com/p/BsuOlIBhGNQ/)
Και εδω το τέλος για το βασιλοβάπορο των Μινωικών Γραμμών. Αντίο ΔΑΙΔΑΛΕ!
Η φωτο του Selim San
191870
Espresso Venezia
17-01-2019, 09:27
Την έχουμε ήδη παραθέσει αυτήν την φωτό φίλε μου στο αμέσως προηγούμενο ποστ από το δικό σου, και με με σωστότερο τρόπο, με απευθείας link στην ιστοσελίδα του κατόχου της.
Akis Dionisis
17-01-2019, 09:49
Τίτλοι τέλους λοιπόν.....Η όποια πιθανότητα να σωθεί έστω και στο 90' ήταν απλώς εικασία και τίποτα παραπάνω!
Ένα πλοίο που έγραψε τη δική του ιστορία, τόσο στη Αδριατική, όσο και στο Αιγαίο με τη "κρουαζιέρα" του, όπου στο Αιγαίο ειδικά, αγαπήθηκε εξαιρετικά από τους Μακεδόνες μαζί με το ομόσταυλό του το ΕΛ ΓΚΡΈΚΟ. Εγώ τουλάχιστον προσωπικά θα τα θυμάμαι, να φεύγουν από Θεσσαλονίκη, με το κόσμο να "ξεχειλίζει" στη κυριολεξία από τα καταστρώματά τους!!!!!
Τότε δε με ένοιαζαν οι φωτογραφίες, και δεν έβγαζα αυτά τα διαμάντια....
pantelis2009
04-03-2019, 09:24
Στο Caribbean Galaxy (AF Claudio Prima, Riviera Adriatica, Δαίδαλος,Orion) όπως βλέπουμε σε φωτο του Selim San προχωράει η διάλυση του την Aliaga.
192433
pantelis2009
06-03-2019, 10:42
Στο Caribbean Galaxy (AF Claudio Prima, Riviera Adriatica, Δαίδαλος,Orion) όπως βλέπουμε σε φωτο του Selim San προχωράει με πολύ γοργούς ρυθμούς η διάλυση του την Aliaga.
192453
fourtounakis
17-04-2020, 02:44
Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί , ας ανεβάσει μια «καλή φωτο» της τσιμινιέρας επι μινωικών για να φαίνεται ο πρίγκιπας όπως επίσης και η ελληνική ονομασία με το νηολόγιο.
threshtox
17-04-2020, 10:59
Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί , ας ανεβάσει μια «καλή φωτο» της τσιμινιέρας επι μινωικών για να φαίνεται ο πρίγκιπας όπως επίσης και η ελληνική ονομασία με το νηολόγιο.
Φίλε fourtounakis, ό,τι καλύτερο (αν και μάλλον μακρινό) είχα από την πενιχρή μου συλλογή για το Δαίδαλος, είναι αυτές..
197043197044
2004 στην Πάρο.
Καλή Ανάσταση.
fourtounakis
17-04-2020, 12:26
Ευχαριστώ φιλε μου καλή ανάσταση και σε σένα!
Φίλε fourtounakis, ό,τι καλύτερο (αν και μάλλον μακρινό) είχα από την πενιχρή μου συλλογή για το Δαίδαλος, είναι αυτές..
197043197044
2004 στην Πάρο.
Καλή Ανάσταση.
Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί , ας ανεβάσει μια «καλή φωτο» της τσιμινιέρας επι μινωικών για να φαίνεται ο πρίγκιπας όπως επίσης και η ελληνική ονομασία με το νηολόγιο.
Σύντεκνε, μαζί με τις ευχές μου
197049197050
Akis Dionisis
17-04-2020, 14:46
Άδικα πήγε στο διαλυτή αυτό το πλοίο.... Κυκλοφορούν άλλα κι άλλα, κι αυτό που ήταν πολύ καλύτερο, το δώσανε για ξυραφάκια....
fourtounakis
17-04-2020, 14:56
Φοβερές ! Και κάτι ακόμα! Θέλω και μια κατά πλώρη γιατί θέλω να το φτιαξω σε 3d animation αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμα μια καλή φωτο και κατάλληλη. Όλες έχουν μια συγκεκριμένη γωνία και μια δυο που είναι σωστές είναι πολύ μικρές. Βοηθήστε σύντεκνοι!
Σύντεκνε, μαζί με τις ευχές μου
197049197050
Φοβερές ! Και κάτι ακόμα! Θέλω και μια κατά πλώρη γιατί θέλω να το φτιαξω σε 3d animation αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμα μια καλή φωτο και κατάλληλη. Όλες έχουν μια συγκεκριμένη γωνία και μια δυο που είναι σωστές είναι πολύ μικρές. Βοηθήστε σύντεκνοι!
Και η κατάπλωρη
197057
Αν και ερωτευμενος με το EL GRECO εδω και χρονια οφειλω να πω οτι οι φωτογραφιες του Δαιδαλου ειναι παρα πολυ ωραιες. Καλη ανασταση και υγεια σε ολους !!!
Το πλοίο πρυμα στην ισαλο, είχε μια προεξωχη, "σαν μπάλα".
Ξέρει κάποιος την ονομασία του και ποιος ο σκοπός του;
Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση.
Το πλοίο πρυμα στην ισαλο, είχε μια προεξωχη, "σαν μπάλα".
Ξέρει κάποιος την ονομασία του και ποιος ο σκοπός του;
Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση.
Γιαπωνέζικη πατέντα ονομάζεται Stern End Bulb SEB, Ελληνικά θα λέγαμε Πρυμναίος Βολβός πρυμνιά μπάλα.
Ο σκοπός του η ελάττωση της αντίστασης που προκαλείται από τα κύματα της πρύμνης του πλοίου ως προς την πρόωση του και το τελικό κέρδος είναι η ελάττωση της κατανάλωσης καυσίμου.
197062
Γιαπωνέζικη πατέντα ονομάζεται Stern End Bulb SEB, Ελληνικά θα λέγαμε Πρυμναίος Βολβός πρυμνιά μπάλα.
Ο σκοπός του η ελάττωση της αντίστασης που προκαλείται από τα κύματα της πρύμνης του πλοίου ως προς την πρόωση του και το τελικό κέρδος είναι η ελάττωση της κατανάλωσης καυσίμου.
197062
Σ ευχαριστώ για την πληροφορία. Πέρα από το Δαίδαλος και το Ελ Γκρέκο;, δεν θυμάμαι κάποιο άλλο Γιαπωνέζικο να το είχε. Φαίνεται δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Σαν πρώτη σκέψη εγώ, είχα μήπως οι προπελες ήταν εξωστροφες και κοντά, με αποτέλεσμα η δίνη που δημιουργούσαν όταν ενώνονταν, έκαναν ένα Vibration πρυμα. Τοποθετώντας αυτό ισως το ελλατωνε. (Λίγο τραβηγμένη σκέψη, αλλά δεν είμαι και ναυπηγος.)
Σ ευχαριστώ για την πληροφορία. Πέρα από το Δαίδαλος και το Ελ Γκρέκο;, δεν θυμάμαι κάποιο άλλο Γιαπωνέζικο να το είχε. Φαίνεται δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Σαν πρώτη σκέψη εγώ, είχα μήπως οι προπελες ήταν εξωστροφες και κοντά, με αποτέλεσμα η δίνη που δημιουργούσαν όταν ενώνονταν, έκαναν ένα Vibration πρυμα. Τοποθετώντας αυτό ισως το ελλατωνε. (Λίγο τραβηγμένη σκέψη, αλλά δεν είμαι και ναυπηγος.)
Είχε και το ΡΟΔΟΣ της ΔΑΝΕ.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-04-2020, 18:37
[QUOTE=esperos;620855]Είχε και το ΡΟΔΟΣ της ΔΑΝΕ.[/QUOTE;;]
Δάσκαλε με πρόλαβες.
Είναι αλήθεια,ότι στο ΡΟΔΟΣ κατά τη μετασκευή επειδή το έχτισαν γύρω από το stern bulb μέχρι κάτω τα βρεχάμενα του χάλασαν την πλεύση;; Ετσι μου είπε κάποιος από τη γέφυρα.Πάντως στο ΔΑΙΔΑΛΟΣ δεν έκαναν το ίδιο,απλώς το έχτισαν πάνω σε αυτόν τον βολβό με αποτέλεσμα να ξεχωρίζει.
Υποθέτω ότι είναι πρόσθετος διότι α) δεν τον είχαν τα αδελφά του ΔΑΙΔΑΛΟΣ β) κ τα 2 πέρασαν από την ίδια ιαπωνική εταιρεία την Meimon Car Ferry.
Είχε και το ΡΟΔΟΣ της ΔΑΝΕ.
[QUOTE=esperos;620855]Είχε και το ΡΟΔΟΣ της ΔΑΝΕ.[/QUOTE;;]
Δάσκαλε με πρόλαβες.
Είναι αλήθεια,ότι στο ΡΟΔΟΣ κατά τη μετασκευή επειδή το έχτισαν γύρω από το stern bulb μέχρι κάτω τα βρεχάμενα του χάλασαν την πλεύση;; Ετσι μου είπε κάποιος από τη γέφυρα.Πάντως στο ΔΑΙΔΑΛΟΣ δεν έκαναν το ίδιο,απλώς το έχτισαν πάνω σε αυτόν τον βολβό με αποτέλεσμα να ξεχωρίζει.
Υποθέτω ότι είναι πρόσθετος διότι α) δεν τον είχαν τα αδελφά του ΔΑΙΔΑΛΟΣ β) κ τα 2 πέρασαν από την ίδια ιαπωνική εταιρεία την Meimon Car Ferry.
Μήπως ήταν πείραμα κάποιου ναυπηγου της εταιρείας και το έβαλαν πειραματικά σε αυτά τα πλοια;
Όπως ενα τέτοιο πείραμα έκαναν και στην Ελλάδα στο Ρόδος που δοκίμασαν τα "μουστακια", αλλά τελικά δεν πέτυχε;
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-04-2020, 20:09
[QUOTE=ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ;620856]
Μήπως ήταν πείραμα κάποιου ναυπηγου της εταιρείας και το έβαλαν πειραματικά σε αυτά τα πλοια;
Όπως ενα τέτοιο πείραμα έκαναν και στην Ελλάδα στο Ρόδος που δοκίμασαν τα "μουστακια", αλλά τελικά δεν πέτυχε;Όλα τα περίεργα και πατέντες στην Ιαπωνία τα βλέπουμε.
Τα μουστάκια τους έπεισε κάποιος να τα βάλουν.Πατέντα του Πολυτεχνείου,υποκατάστατο του βολβού.
Powered by vBulletin® Version 4.2.4 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.