Επιστροφή στο Forum : Πηνελόπη [Penelope, Rostock Link, Travemunde Link, Flavia, European Gateway]
opelmanos
03-09-2010, 00:55
Για τον opelmanos
104301
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε Γιώργο να σαι πάντα καλά!!;)
Με την ευκαιρεία θα ήθελα να ρωτήσω τι θαγίνει τελικά με το πλοίο θα το πάρει η Νελ που λέγαμε στις αρχές καλοκαιριού?:rolleyes:Κινείται΄τίποτα?
προς το παρόν θα κάτσει εκεί που είναι για ποιο μετά δεν ξέρω τι θα γίνει !
αν και πιστεύω ότι καλά τα πήγε φέτος όσες φορές το είδα ηγουμενίτσα πείρε κόσμο αρκετό !!
στην Ηγουμενίτσα αραχτό και περιμένει !!:D
104339
gpap2006
03-09-2010, 15:46
Τρίτη 7 Σεπτέμβρη επιστρέφει Πειραιά.
όπως είπα δεν ξέρω τι δρομολόγια θα κάνει το πλοίο !
πάντος προς στιγμή είναι Ηγουμενίτσα δίπλα στον ΒΑΠΟΡΑ
μερικές φώτο προχθές στην Ηγουμενίτσα
108854
108855
108856
108857
ε δίπλα μας ήταν είπα να το βγάλω μερικές !!:mrgreen:
Υ.Γ είναι από κιν γι αυτό μερικές είναι λίγο....
Rocinante
06-10-2010, 19:58
Υ.Γ είναι από κιν γι αυτό μερικές είναι λίγο....
Νικολα ευχαριστουμε.
Οι φωτογραφιες ειναι μια χαρα.
Το πλοιο ειναι λιγο..... :D:D:D
σας ευχαριστώ πολύ παιδία !!!
άλλη μια για εσάς
109742
αυτή όμως είναι από μηχανή :mrgreen:
Αυτο πως ξεφυγε απο τη ΝΕΛ?
μπορεί να μην ήθελαν να το δώσουν
το βαπόρι πάντος όσες φορές το πέτυχα Ηγουμενίτσα έφευγε σχεδόν γεμάτο η τουλάχιστον είχε αρκετό κόσμο
μην το βλέπετε έτσι !αν το προσέξεις λίγο εσωτερικά και εξωτερικά είναι βάπορας !ούτε μεγάλη κατανάλωση έχει οπότε...!!
Φαινεται απλα το εχουν αφησει λιγο στην τυχη του οπως και το συνωνοματο του με το Α δεν ξερω ενω η εταιρεια εχει καλα σκαρια δειχνει οτι τα παραμελει( roci σε συγκριση με τον ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ μιλαω)
sylver23
07-10-2010, 00:03
Νικολα ευχαριστουμε.
Οι φωτογραφιες ειναι μια χαρα.
Το πλοιο ειναι λιγο..... :D:D:D
Να στο φέρω να σε πηγαίνει Ανδρο-Τήνο-Μύκονο να σου πω εγώ!
Αυτο πως ξεφυγε απο τη ΝΕΛ?
εισαι σιγουρος οτι ξεφυγε (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=396308&postcount=2287)???
εισαι σιγουρος οτι ξεφυγε (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=396308&postcount=2287)???
Λιγο πιο σκουρο μπλε παρακαλω και θα ηταν τελειο
Λιγο πιο σκουρο μπλε παρακαλω και θα ηταν τελειο
δεν μπορω να το πετυχω το αναθεματισμενο....
Όύτε στο χειρότερο μου εφιάλτη να μην το δώ έτσι στην πραγματικότητα .....
μαζι σου Μανο!!!
opelmanos
07-10-2010, 17:43
Πολύ αντιπαθητικό πλοίο αυτό παίδες πραγματικά και σε καιρό και σε ποιότητα εσωτερική χάλια ένα ατελείωτο μηδενικό μόνο σε φωτογραφίες να το βλέπω ΠΗΝΕΛΟΠΗ ποτέ ξανά στο Αιγαίο !!!
sylver23
07-10-2010, 19:18
Mάνο χαλάρωσε ,το καταλάβαμε δεν σαρεσει:p
gpap2006
07-10-2010, 19:21
Δε νομίζω πως είναι χειρότερο από το ΘΕΟΦΙΛΟ του 2010.;)
Μάνο πλάκα - πλάκα σαν να του πάνε τα μπλε!!!
Για ξανασκέψου το!!! :p
Εγώ πάντος το θέλω Μυτιλήνη!!!!!:p
Ακουγεται εντονα και η Αλβανια παντως....
gnikles ετοιμασου
Δεν κάνεις πλάκα?:)
MYTILENE
13-12-2010, 11:32
Αν αληθεύουν οι φήμες......έρχεται;)!!!!
Apostolos
13-12-2010, 15:07
Λογικό ειναι να αναλάβει την γραμμή του Θεόφιλου όπως επιτυχημένα ειχε εκτελέσει και στο παρελθόν! Ολα ΝΕΛ λοιπόν!
εδώ και πόσους μήνες εχει ακουστεί η φήμη και πηνελόπη δεν βλέπουμε
μια χαρά βαποράκι που χαλαρά αν το προσέξεις λίγο σου βγάζει λεφτά στην γραμμή της αλβανίας και όχι μόνο
ναι ΝΕΛ πάντου το θέμα είναι για πόσο....:cool:
Σαν πολλά πλοία να μαζεύονται παλι στην Αλβανία. Η Πηνελόπη πάντως εξυπηρέτησε υποδειγματικά την άγονη, όσο καιρό κάθησε μέχρι να εκδιωχτεί απο τη Σαος.
φίλε μου η αλβανία είναι αλβανία για όσους ξέρουν
εκεί τα καράβια ειδικά το καλοκαίρι δουλεύουν τρελά
να φανταστείς τις ποιο πολλές μέρες το λιμάνι του Μπάρι είναι όλο μα όλο γεμάτα απο αυτοκίνητα για αλβανία
και αν κάνεις και έξυπνες κινήσεις με τις μεταφορικές έχεις και δουλεία τον χειμώνα!γι αυτό αυτή η γραμμή(ΜΠΑΡΙ-ΑΛΒΑΝΙΑ) πάντα θα βγάζει
και νομίζω το πηνελόπη κάνει για την γραμμή και από ταχύτητα και από γκαραζ και γενικά σαν σύνολο
Apostolos
14-12-2010, 11:05
Λες να το ξαναδούμε να ρεμετζάρει στη Μυτιλήνη???
118840
basilis.m
14-12-2010, 17:14
118840τι ακριβως ειναι αυτο το μεγαλο κουτι στα δεξια του πλοιου?
Apostolos
14-12-2010, 17:41
τι ακριβως ειναι αυτο το μεγαλο κουτι στα δεξια του πλοιου?
Εχει απαντήσει ο Finnpartner (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=124256&postcount=81)πριν 2 χρόνια και 2 μήνες ;)
vaggos_saos
14-12-2010, 21:31
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ??ΕΦΥΓΕ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ 18 ΩΡΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 24 ?? ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΩ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΟΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΩΣΤΕ ΑΝ ΤΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΩ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ!!!
Apostolos
14-12-2010, 22:52
Ας μην ειμαστε υπερβολικοί... Το πλοίο δέν το έβλεπα με ταχύτητες κάτω απο 15 κόμβους, δηλαδή μεγαλύτερη απο του Θεόφιλου. Τώρα αν λόγω κακών καιρικών συνθηκών και σε σύγκριση με τον Θεόφιλο που ειναι σταθερότερος, αργούσε τι να πούμε, δεν θα τα βάλουμε με τον Θεό. Εξάλου πιστευω πως θα ειναι λύση για λίγο καιρό
αιγαιοπλόος
15-12-2010, 19:12
Το θέμα είναι και σε τί κατάσταση είναι μέσα το πλοίο.
Παίδες,
ξέρατε ότι το πρώτο όνομα της Πηνελόπης ήταν ... European Express!!!
(http://www.faktaomfartyg.se/european_gateway_1975.htm)
Ώχ, ώχ. Iδέες που μου μπαίνουνε....
tasos_33
18-12-2010, 00:12
Τελικα μαλλον μας ερχεται στην αγονη η πηνελοπη.ΥΘΥΝΑΛ (http://www.ypai.gr/site/home/Basic+Menu/Centre+of+Information/News/2010/December/DT_16_12_2010.csp)
118840
όχι παναγία μου. Δε θα αντέξω ξανα αυτή τη καταντια... Μας καλομαθαν στο θεοφιλο και τώρα back 2 shit? :eek::confused::mad:
Apostolos
18-12-2010, 23:31
Καλά μέχρι χθες όλοι βρίζανε τον Θεόφιλο και τώρα το αγάπησαν? Τι σου ειναι ο κόσμος, μέση λύση δέν υπάρχει :)
MYTILENE
19-12-2010, 10:49
Καλά μέχρι χθες όλοι βρίζανε τον Θεόφιλο και τώρα το αγάπησαν? Τι σου ειναι ο κόσμος, μέση λύση δέν υπάρχει :)
Τι σου είναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ Απόστολε όχι οι υπόλοιποι άνθρωποι ανα τον κόσμο;):p:p
Δεν έχω μπει ούτε ταξιδέψει με κανένα από τα δυο πλοία. Αν ο γέροντας έπρεπε να αντικατασταθεί αυτό δεν θα ήταν καλό να γίνει με μια γερόντισσα κυρία. Δηλαδή μην καμαρώνετε κιόλας που θα έρθει η Πηνελόπη. Χαλαρώστε και άστε να γίνει ότι είναι να γίνει σιωπηλά.
Ας μπεί με το καλό το καράβι να εξυπηρετήσει τη γραμμή και όποιος θέλει ας ταξειδέψει και όποιου δεν του αρέσει ας προτιμήσει το αεροπλάνο. Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή επι τέλους ?.
nikosnasia
19-12-2010, 14:44
Ας μπεί με το καλό το καράβι να εξυπηρετήσει τη γραμμή και όποιος θέλει ας ταξειδέψει και όποιου δεν του αρέσει ας προτιμήσει το αεροπλάνο. Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή επι τέλους ?.
Να πάψετε να μας θεωρείτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αυτό να κάνετε.
gpap2006
19-12-2010, 14:50
Άραγε όλες αυτές τις ημέρες που έχουν αποφασίσει να το φέρουν στην άγονη (περίπου 10 μέρες το συζητάμε), έχει γίνει κάποια εργασία στο πλοίο στην Ηγουμενίτσα?Κάποια συμμαζέματα για να κατέβει ?
mitilinios
20-12-2010, 18:58
Μάλλον την Πέμπτη θα κάνει το πρώτο του δρομολόγιο στη νέα γραμμή του γραμμή με πιθανότερο λιμάνι αναχώρησης τη Σάμο για Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Καβάλα. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
dokimakos21
20-12-2010, 19:45
Πλέον και με ανοικτό το AIS του..!
gpap2006
21-12-2010, 22:33
Δεν το βλέπω στην Ηγουμενίτσα. Έφυγε για κάτω ή έκλεισαν το ais?
Εγω πάντως σήμερα το πρωί το έβλεπα, ακίνητο στην Ηγουμενίτσα ακόμα.
artmios sintihakis
21-12-2010, 23:28
Aυτο να το πείτε στην εταιρεία σας φίλε μου...Που με τόσα λεφτά που έχει σκάσει στα σαράβαλα...θα είχε φτιάξει δύο νεότευκτα για να ταξιδευεται κ εσείς καλύτερα!!!
Aυτο να το πείτε στην εταιρεία σας φίλε μου...Που με τόσα λεφτά που έχει σκάσει στα σαράβαλα...θα είχε φτιάξει δύο νεότευκτα για να ταξιδευεται κ εσείς καλύτερα!!!
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω...Το απαραδεκτο λάθος της ΝΕΛ εγκειται στο γεγονός ότι δεν προνόησε να μη συμβεί η ζημια στο Θεόφιλο. Μετά την καλοκαιρινή βλάβη φαινόταν ότι το πράγμα δεν πήγαινε καλά. Τώρα, άργησε να έρθει ο στρόφαλος και μέχρι τότε πήγαινε κούτσα κούτσα; δεν το ξέρω και μόνο υποθέσεις κάνω.
Για τα σαράβαλα που έλεγες, μάλλον δεν είναι έτσι το πράγμα.εκτός κι αν το European είναι σαράβαλο κι αυτό. Για το Aqua λέμε πολλά χωρίς όμως να έχουμε ιδίαν αντίληψη του πράγματος, άρα μιλάμε ελαφρώς στο κενό. Επαναλαμβάνω ΔΕΝ ΞΕΡΩ (και νομίζω κανείς μας επίσης) σε ποια ακριβώς κατάσταση βρισκεται το πλοίο. Όσο για τα λεφτά που έχει σκάσει, δυστυχώς αυτά είναι ψίχουλα μπροστά σε ένα νεότευκτο, πόσο μάλλον σε δύο.
Τα (εν πολλοίς αχρησιμοποίητα-για να μην πω άχρηστα) νεότευκτα έφεραν τη ΝΕΛ στα χάλια που είναι τώρα. Και στα χάλια που είναι μέχρι εκεί φτάνει δυστυχώς (και πολλές φορές ανεπαρκώς). Οι λύσεις λοιπόν είναι δυο : είτε υπομονή, είτε να την κλείσουμε αλλά εκεί και κόσμος θα μείνει στο δρόμο, και θα πρέπει να βρεθεί ΚΑΠΟΙΑ εταιρεία να αναλάβει το έργο της, πράγμα που φυσικά δεν είναι απλό, (ίσως ούτε και εφικτό).
Τώρα για να μπω επιτέλους στο θέμα, εφόσον υπάρχει μείζον πρόβλημα, το υπουργείο καλά θα κάνει αντί να επιρρίπτει παντού ευθύνες (πάγια τακτική όλων των πολιτικών ανεξαιρέτως παρατάξεων) να σπάσει τα κέρατά του να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους ΑΜΕΣΑ και όχι να περνάνε οι μέρες έτσι. Γιατί εκεί που φταίει η ΝΕΛ φταίει σαφώς, αλλά άμα στο υπουργείο προχωράνε την υπόθεση στο ράβε ξηλωνε δε βλέπω γιατί θα πρέπει να βρίζω (μόνο) τη ΝΕΛ...
nikosnasia
22-12-2010, 14:09
Είδαμε και τη δική σας την εταιρεία όταν μπήκε στην γραμμή τι νεότευκτο μας έφερε. Δεν διαφωνώ πάντως μαζί σου σωστά τα λες, καλά να πάθουμε.Καταλήξαμε πάλι στο μονοπώλιο της ΝΕΛ στο Β.Αιγαίο με πλοία άνω των 35 ετών.
artmios sintihakis
22-12-2010, 14:14
Η δικιά μου εταιρεία κ η οποία με εξυπηρετεί είναι η ΜΙΝΟΑΝ,καθώς μένω στο Ηράκλειο κ όχι στα Χανιά!!!Κ την άποψη μου για το ΛΙΣΣΟΣ την εχω εκφράσει!!!Απο εκεί κ πέρα έχετε κ εσείς νεοτευκτο στην γραμμή σας κ επίσης ταχύτατο...Προτιμήστετο για να μην το χάσετε κ αυτό!::::D
Προς θεού πάντως δεν είμαι ενάντια στην ΝΕΛ..ίσα ίσα που τις λαικής βάσης της συμπαθώ περισσότερο......Αλλά για μένα κάνει λανθασμένες κινήσεις.....Πήρε τώρα τον ΑΝΕΜΟ να τον κάνει τι???????Τα λεφτά που έριξε σε αυτό δεν μπορούσε να τα ρίξει έστω στο ΜΥΤΗΛΗΝΗ που είναι μέχρι στιγμής αξιόλογο κ να το κάνει ακόμα καλύτερο??Το αποτέλεσμα είναι το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ να μην το αναλαμβάνει κανένας νηογνώμονας κ βλέπω να χάνονται κ τα λεφτά που έπεσαν για την μετασκευή του κ για τα σχετικά!!!
Αλλά μάλλον σε αυτο το κομμάτι αλλού πόνταρε η εταιρεία κ τελικά δεν τις έρχονται έτσι όπως τα ήθελε!!!
Είμαστε off topic........οι mods να μεταφέρουν την συζητηση στο κατάλληλο θέμα!!!
Naias II
22-12-2010, 14:30
Δυστυχώς αυτό γίνεται. Ότι σαράβαλο περισσεύει μπαίνει στη γραμμή Β.Αιγαίου...:mad:
Πάλι καλά που υπάρχει η HSW, έστω και με ένα πλοίο...:rolleyes:
giorgos_249
22-12-2010, 15:31
Εντάξει.......δεν το λες και σαράβαλο το Πηνελόπη. Απλά υπάρχουν και καλύτερες εναλλακτικές για τη νελ. Φαίνεται ναυλώνει άνω 30ετίας για να έχουν πιο φτηνό ναύλο και μερικές φορές μικρότερη κατανάλωση.......
giorgos_249
22-12-2010, 16:42
Ομορφα.........
Έχεις μείνει λιγάκι πίσω καθώς οι 2 κεντέρηδες έχουν πάρει άγονη ενδοκυκλαδικών και δρομολογήθηκαν εκεί. Και πάλι δεν είναι πλοία οι Κεντέρηδες για το κεντρικό Αιγαίο, εξαιρείται ο μεγάλος, ταξίδεψε πρώτα με ένα κεντέρη σε ανοιχτή θάλασσα με φουρτούνα και θα με θυμηθείς συν το ότι πρέπει να φορτώνουν και τις νταλίκες του δρομολογίου πράγμα επίπονο για τις μηχανές........ Αυτό ( ότι ξεφτιλίζει τη γραμμή) θα μπορούσες να το πεις ως παράπονο με πιο κόσμιο τρόπο πάντα ,αν η εταιρεία είχε διαθέσιμα εγ/ογ πλοία και δεν σας έφερνε. Τώρα είναι 2 οι επιλογές. Ή Πηνελόπη ή Αρμπερία. Και τα δύο πλοία στο ίδιο επίπεδο περίπου κυμαίνονται αν και εγώ θα προτιμούσα το 2ο θα σας έρθει το 1ο , βέβαια και το πηνελόπη έχει υπηρετήσει με πολύ καλή θητεία στην άγονη κάποτε..........
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάζετε με την εταιρία!
Αφού κάποιοι τους αφήνουν να κάνουν ότι θέλουν, λογικό είναι να πράξουν με γνώμονα το συμφέρον τους. Επίσης αν θυμάμαι καλά το Θεόφιλος πρέπει να αντικατασταθεί από πολύ νεότερο (δεν θυμάμαι το πότε πρέπει να γίνει αυτό) αλλά δεν βλέπω τέτοια πρόθεση για τα επόμενα χρόνια. Και αυτό είναι ευθύνη κάποιων να το ελέγξουν, αλλά...
Πάντως μετά τα όσα είχα διαβάσει εδώ το περασμένο καλοκαίρι για το Θεόφιλος πιστεύω ότι το Πηνελόπη είναι πολύ καλύτερο.
nikosnasia
22-12-2010, 23:03
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάζετε με την εταιρία!
Αφού κάποιοι τους αφήνουν να κάνουν ότι θέλουν, λογικό είναι να πράξουν με γνώμονα το συμφέρον τους. Επίσης αν θυμάμαι καλά το Θεόφιλος πρέπει να αντικατασταθεί από πολύ νεότερο (δεν θυμάμαι το πότε πρέπει να γίνει αυτό) αλλά δεν βλέπω τέτοια πρόθεση για τα επόμενα χρόνια. Και αυτό είναι ευθύνη κάποιων να το ελέγξουν, αλλά...
Πάντως μετά τα όσα είχα διαβάσει εδώ το περασμένο καλοκαίρι για το Θεόφιλος πιστεύω ότι το Πηνελόπη είναι πολύ καλύτερο.
Ότι θέμε λέμε.Αμάν πιά έλεος ρε παιδιά το Πηνελόπη καλύτερο τι θα ακούσουμε ακόμα.
opelmanos
23-12-2010, 21:26
Κ .Νίκο πρός αποφυγή παρεξηγήσεων ο φίλος noulos συγκρίνει την Πηνελόπη με τον φετινό Θεόφιλο το καλοκαίρι που μας πέρασε με τις βλάβες και καθυστερήσεις .Φυσικά δεν υπάρχει σύγκριση σε θέματα ταξιδέματος ούτε σε εμφάνιση αλλά ούτε σε εσωτερικούς χώρους .ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτί το Φαίδρα (ΘΕΟΦΙΛΟΣ):mrgreen:είναι ΚΛΑΣΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟ απο το Πηνελόπη και σε αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία.Στο μόνο που μπορεί να είναι ανώτερο το Πηνελόπη είναι στα μηχανικά του και ΜΟΝΟ εκεί !!!
Και για να μην βγλω ΟΦ ΤΟΠΙΚ πότε το βαπόρι θα πάρει την κατηφόρα ώστε να ξεκινήσει δρομολόγια ??
dokimakos21
23-12-2010, 21:31
πότε το βαπόρι θα πάρει την κατηφόρα ώστε να ξεκινήσει δρομολόγια ??
Μπορεί και στα μέσα στις άλλης βδομάδας...έχουν απομείνει λεπτομέρειες πλέον...;)
giorgos_249
23-12-2010, 21:46
Πείτε τώρα ότι βάφτηκε νελ...........αν το βάψανε και το τελείωσαν χωρίς να το πάρουμε είδηση είναι πραγματικά γίγαντες.........
Μπορεί και στα μέσα στις άλλης βδομάδας...έχουν απομείνει λεπτομέρειες πλέον...;)
Παντως τωρα που κατεβηκα Χιο!!θα κατεβω να το δω αν ερθει να βγαλω και φωτο
Καλορίζικο ! Πρώτο δρομολόγιο στις 26/12 με εκκίνηση το Βαθύ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΕΛ.
με τι σινιαλα θα ταξιδεψει?οπως ειναι? θα προλαβει να τα αλλαξει?(δεν νομιζω) ή θα βαψουν τα σινιαλα αγουδημος λευκα?:confused:
speedrunner
24-12-2010, 12:18
24/12/2010
Αντικατάσταση Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ με το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, ολοκλήρωσε τις ενέργειες αντικατάστασης του Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ από το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ.
Το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ εντάσσεται στα δρομολόγια από τη Κυριακή 26/12/2010, με αναχώρηση από Βαθύ Σάμου και ώρα 10:00' για Χίο – Μυτιλήνη – Λήμνο – Θεσσαλονίκη.
Τα δρομολόγια του πλοίου διαμορφώνονται ως εξής:
ΚΥΡΙΑΚΗ: ΒΑΘΥ (αν 10:00) – ΧΙΟΣ (αφ 13:30 αν 14:30) – ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 17:45 αν. 18:45)
ΔΕΥΤΕΡΑ: ΛΗΜΝΟΣ (αφ 00:45 αν 01:40) – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (αφ 10:00 αν 19:00)
ΤΡΙΤΗ: ΛΗΜΝΟΣ (αφ 03:40 αν 04:30) – ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 10:30 αν 11:20) – ΧΙΟΣ (αφ 14:40 αν 15:20) – ΒΑΘΥ (αφ 18:50 αν 19:40) – ΧΙΟΣ (αφ 23:10 αν 23:45)
ΤΕΤΑΡΤΗ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 03:00 αν 04:00) – ΛΗΜΝΟ (αφ 09:50 αν 10:30) – ΚΑΒΑΛΑ (αφ 15:00 αν 21:00)ΠΕΜΠΤΗ: ΛΗΜΝΟΣ (αφ 01:30 αν 02:10) – ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 08:10 αν 09:10) – ΧΙΟΣ (αφ 12:30 αν 13:10) – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (αφ 16:00 αν 16:30) – ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ (αφ 17:50 αν 18:20) – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (αφ 19:50 αν 20:20) – ΧΙΟΣ (αφ 23:00 αν 23:50)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 03:00 αν 03:50) – ΛΗΜΝΟΣ (αφ 09:50 αν 10:30) – ΚΑΒΑΛΑ (αφ 15:00 αν 21:00)ΣΑΒΒΑΤΟ: ΛΗΜΝΟΣ (αφ 01:30 αν 02:20) – ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 08:20 αν 09:20) – ΧΙΟΣ (αφ 12:30 αν 13:20) – ΒΑΘΥ(αφ 16:50)
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ
http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=735
Σήμερα το μεσημέρι το είδα να φεύγει από το παλαιό λιμένα Ηγουμενίτσας κατά τις 15:00
σας παραθέτω και 3 φωτογραφίες. όπως θα δείτε δεν έχει αλλάξει σινιάλα.
gpap2006
24-12-2010, 18:19
Τα κατάφερε και ξέμπλεξε τις άγκυρές του τελικά? Δεν το βρίσκω και στο ais να δούμε πόσο δρόμο έχει.
Οσο ήμουν εκεί το προσπαθούσε. Μετά έφυγα και δεν ξέρω τι έγινε. Λογικά πρέπει να έχει φύγει :confused:
Και εγω αναρωτιέμαι αν έχει ξεκινήσει, γιατί δεν φαίνεται πουθενά.
βαγγελις ροκκος
24-12-2010, 18:50
Το ΠΗΝΕΛΟΠΗ εκανε 8 δρομολογια τον Αυγουστο απο το Μπριντεζι στη Ζακυνθο, κι αλλα τοσα περισι. Εκεινο που παρατηρησα ηταν οτι ερχοταν παντα στην ωρα του 11.30 π.μ. αναχωρουσε στις 15μ.μ., και ηταν αρκετα ευελικτο στο περιορισμενο χωρο που του διεθεταν για πρυμνοδετηση.
Το ΦΑΙΔΡΑ ηταν αδελφο πλοιο του ΘΕΟΦΙΛΟΣ με μονη διαφορα τον περιστερωνα οπως τον ελεγε το πληρωμα του ΘΕΟΦΙΛΟΣ στην πρυμνη.
Akis Dionisis
25-12-2010, 00:02
Αν δεν με τσακώσουν οι σπαρίλες την Δευτέρα [λέμε τώρα],
θα πάω να σας το φωτογραφίσω εδώ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!!!:mrgreen:
Κ .Νίκο πρός αποφυγή παρεξηγήσεων ο φίλος noulos συγκρίνει την Πηνελόπη με τον φετινό Θεόφιλο το καλοκαίρι που μας πέρασε με τις βλάβες και καθυστερήσεις .Φυσικά δεν υπάρχει σύγκριση σε θέματα ταξιδέματος ούτε σε εμφάνιση αλλά ούτε σε εσωτερικούς χώρους .ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτί το Φαίδρα (ΘΕΟΦΙΛΟΣ):mrgreen:είναι ΚΛΑΣΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟ απο το Πηνελόπη και σε αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία.Στο μόνο που μπορεί να είναι ανώτερο το Πηνελόπη είναι στα μηχανικά του και ΜΟΝΟ εκεί !!!
...
Ακριβώς αυτό εννοώ Μάνο!
Σήμερα στης 20:30 ανάμεσα από Σέριφο και Σίφνο :cool:
xidianakis
25-12-2010, 21:52
gnorizete gia poso kairo tha einai sth grammh??
DimitrisT
26-12-2010, 14:24
Η επιστροφή της Πηνελόπης στην Χίο .............
120084
συνοδεύτηκε με μια ελαφριά πρόσκρουση στον ντόκο
120085
το πλοίο συνεχίζει το δρομολόγιο του μετά τον έλεγχο των λιμενκών
gpap2006
26-12-2010, 14:28
Ευτυχώς που δεν ήταν κάτι σοβαρό, απ ότι μας λες DimitrisT. Τί καλά να το βλέπαμε και στο ais..
Apostolos
26-12-2010, 15:02
Αφού δέν έφαγε προπέλες και τιμόνια τυχεροί είναι! Αναρωτιέμε πώς πήγε εκεί το πλοίο με το νοτιαδάκι...
Naias II
26-12-2010, 15:12
Το ais γιατί το κλείσανε δηλαδή? :rolleyes:
μια εντολή να μην ακούσει η μηχανή και να το το πρόβλημα
opelmanos
26-12-2010, 15:34
Θα προσπαθήσω να κάνω μία βόλτα μέσα στο εσωτερικό του αν φυσικά με αφήσουν να μπώ σαν επισκέπτης.
Apostolos
26-12-2010, 15:40
μια εντολή να μην ακούσει η μηχανή και να το το πρόβλημα
Δέν ειναι μπαταριστό το πλοίο για να μήν "ακούει" η μηχανή!!!
Akis Dionisis
27-12-2010, 14:15
Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!
http://img837.imageshack.us/img837/8413/dsc04245w.jpg
http://img252.imageshack.us/img252/5452/dsc04248l.jpg
xidianakis
27-12-2010, 15:34
euxaristoume Akh!! Thn epomenh fora kai thn wra pou mpainei-bgainei apo to limani!! ;)
Akis Dionisis
27-12-2010, 17:32
euxaristoume Akh!! Thn epomenh fora kai thn wra pou mpainei-bgainei apo to limani!! ;)
Σιγά μη πάω να στήσω τσαντίρι στο λιμάνι..:-P
Apostolos
22-01-2011, 14:42
Τωρα θές να τα ακούσεις ε?
Akis Dionisis
22-01-2011, 14:48
Τωρα θές να τα ακούσεις ε?
Ποιος? Εγώ?? Γιατί??:roll:
Επεσε σωρηδόν 'θάψιμο' για το καημένο το πλοίο. Απορώ αυτοί που του έσουραν τα χίλια-μύρια είναι πράγματι λάτρεις των καραβιών ?. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία οτι το πλοίο δεν είναι καινούργιο, οπως επίσης οτι βγήκε άρον-άρον να εξυπηρετήσει μιά γραμμή, όπου στο παρελθόν δεν είχε όσο θυμάμαι αρνητικά σχόλια, αντίθετα δούλεψε χωρις μηχανικά προβήματα και γενικά ηταν συνεπές. Τωρα πως θέλουμε να υπάρχει πλοίο υπερσύγχρονης τεχνολογίας, να πιάνει ας πουμε τα 18-20 μίλια και το κράτος να σε πληρώνει μετά απο κανένα 6μηνο και βάλε, ας αναρωτηθούν όλοι αυτοί...
MILTIADIS
22-01-2011, 19:34
Επεσε σωρηδόν 'θάψιμο' για το καημένο το πλοίο. Απορώ αυτοί που του έσουραν τα χίλια-μύρια είναι πράγματι λάτρεις των καραβιών ?.
Φιλε despo,ολοι αυτοι ειναι λατρες του ΘΕΟΦΙΛΟΥ..τους τον εκτοπισαν,διαισθανονται οτι πλησιαζει και το τελος του και επομενως ασχολουνται με τετοια θεματα..γιατι δεν πιστευω οτι ο θεοφιλος ειναι σε καλυτερη κατασταση απο την πηνελοπη!
Μεταξύ μας το θάψιμο που έπεσε δεν αφορούσε τόσο το ότι το βαπόρι δεν έπιανε 18-20 κόμβους (ούτε τη μέγιστη των 16 δεν πιάνει, με ένα καλό μέσο όρο πολλες φορές και κάτω από 15:confused:) αλλά τα παράπονα αφορούσαν πρωτίστως στις καθυστερήσεις που ρίχνει (σίριαλ που ξεκίνησε στη γραμμή μετά την καλοκαιρινή βλάβη του μπάρμπα - Θεόφιλου) κατα δεύτερον στις καταγγελίες (αληθινές ή όχι δεν ξέρω οφείλω όμως να τις λάβω υπόψη)αφενός για κλειστή κουζίνα παρόλο που το πλοίο θέλει το χρόνο του για να φτάσει στους προορισμους του, όπως επίσης και για μη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης...;)
Τα παράπονα λοιπόν είναι πολλά. Το κράτος έχει τις ευθύνες του σε πολλούς τομείς (μη εγκαιρη αποπληρωμή, πλημμελής έλεγχος των παρεχόμενων υπηρεσιών, συμβάσεις ανάθεσης παροχής υπηρεσιών με σημεία προχειροφτιαγμένα κλπ κλπ κλπ κλπ) όμως και η εταιρεία από ένα σημείο κι έπειτα φέρει κι αυτή τις δικές της, για να τα λέμε σωστά. ;) Ο Τεό το καλοκαίρι καθυστέρησε, ταλαιπώρησε και έκαψε πολύ κόσμο. Δεκτό ότι είχε αρπάξει ο στρόφαλος, όμως η αντικατάστασή του από πλοίο που παρέχει ακριβώς τις ίδιες ελλειπείς υπηρεσίες δείχνει ότι η αντιμετώπιση του θέματος στερείται σοβαρότητας κάποιες φορές. Και κυρίως, είναι εκνευριστικό από την πλευρά της ΝΕΛ ότι τα δρομολόγια της γραμμής που κάνει τώρα η Πηνελόπη ήδη από το καλοκαίρι έχουν αλλάξει και ξαναπροσαρμοστεί άπειρες φορές, και από τότε που ήρθε η Πηνελόπη εξακολουθεί το ίδιο βιολί, και μάλιστα με συνεχόμενες καθυστερήσεις. Δε θυμάμαι ποια μέρα κοιτουσα στο AIS και εκείνη την ώρα έφτανε Καβάλα ενώ έπρεπε να έχει ήδη καθυστερήσει μιαμιση ώρα...
Με λίγα λόγια αν έχουν σούρει στο βαπόρι τα μύρια όσα ίσως κάπου να υπάρχει και μια αιτία, έτσι δεν είναι;;):cool:
Apostolos
22-01-2011, 21:34
Συμφωνώ απόλυτα αλλα όπως λές όταν το κράτος δημιουργεί τις προυποθέσεις για τέτοια πλοία να μην διαμαρτυρόμαστε. Οταν υπήρχε ο Αγούδημος πέφταμε όλοι και τον κατηγορούσαμε για τις μικρές ταχύτητες και τις καθυστερίσεις, τώρα? Τώρα απλά βλέπουμε ότι όποιο πλοίο πάει σε "αγονο" δρομολόγιο αντιμετωπίζει βλάβες και κακή συντήρηση...
Δεν λέω προς Θεού οτι όλα είναι τέλεια, αλλά σχετικά με τις καθυστερήσεις μη ξεχνάμε οτι υπάρχουν μποφώρια, αρκετά λιμάνια, ενω δεν ξέρω και τι κατάσταση επικρατεί σχετικά με τον ανεφοδιασμό. Ισως να υπάρχουν θέματα που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Τώρα οσον αφορά τη γκρίνια που για κάποιους έχασαν τον Θεόφιλο απο κοντά τους δεν θα μπώ σε αυτή τη διαδικασία, το μόνο που θα έλεγα οτι δεν είναι και το κατάλληλο πλοίο με τόσο μεγάλη χωρητικότητα για άγονες γραμμές.
nikosnasia
22-01-2011, 22:11
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ.ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΙΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Β.ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΑ.ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΕ 13 ΜΙΛΙΑ.ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ ΗΜΑΡΤΟΝ.
Δεν λέω προς Θεού οτι όλα είναι τέλεια, αλλά σχετικά με τις καθυστερήσεις μη ξεχνάμε οτι υπάρχουν μποφώρια, αρκετά λιμάνια, ενω δεν ξέρω και τι κατάσταση επικρατεί σχετικά με τον ανεφοδιασμό. Ισως να υπάρχουν θέματα που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Τώρα οσον αφορά τη γκρίνια που για κάποιους έχασαν τον Θεόφιλο απο κοντά τους δεν θα μπώ σε αυτή τη διαδικασία, το μόνο που θα έλεγα οτι δεν είναι και το κατάλληλο πλοίο με τόσο μεγάλη χωρητικότητα για άγονες γραμμές.
O Θεόφιλος ένα χρόνο που δούλευε ρολόι δεν είχε καθυστερήσεις απ όσο θυμάμαι...άρα απ το καλοκαίρι και μετά, αλλά και το Πηνελόπη τώρα, εφόσον καθυστερούν δεν μπορεί να φταινε τα μποφώρια μόνο ή τα λιμάνια...Τα δρομολόγια έτσι κι αλλιώς δεν είναι με συνεχή stand by, υπάρχει χρόνος. Αλλά το πρόβλημα είναι διττο: όταν σαν ναυτικό κράτος έχεις τις υπηρεσίες που αφορούν τη θάλασσα και τους ναυτικούς διαλυμένες και σκορπισμένες (είτε αυτό ονομάζεται Υπουργείο αλιείας, φώκιας, πέστροφας και θαλασσίων νήσων :-), είτε Υπουργείο Εμπορίου, είτε Υπουργείο οικονομίας, είτε λιμενικό σώμα, είτε Υπουργείο εργασίας είτε είτε) και το προσωπικό σου είναι σε συντριπτικό ποσοστό άνθρωποι ουσιαστικά αμόρφωτοι που έχουν τόση σχέση με τη θάλασσα όση εγώ με τις Καρέττα-Καρέττα, δε γίνεται να περιμένεις από τις εταιρείες να σέβονται τον καταναλωτή. Γιατί η ΝΕΛ πήρε τα πόδια της και έδιωξε ουσιαστικά το Λισσός από Χ-Μ; γιατί είδε ότι υπάρχει ανταγωνισμός αδυσώπητος και ότι το μαρούλι αρχίζει και σπανίζει. Στις γραμμές του Θεόφιλου γιατί να σκάσει η ΝΕΛ και η κάθε ΝΕΛ;
όταν το κράτος πληρώνει όποτε του καπνισει και δεν ασκεί έναν ουσιώδη έλεγχο επί των προσφερόμενων υπηρεσιών γιατί να χωλοσκάσει η κάθε εταιρεία; Αν δεν πούνε ας πουμε " καθυστερήσεις; οκ, 25% μείωση στην επιδότηση καθημερινά και 1 μήνα διορία να το φτιάξετε, αλλιώς πάρτε το καραβάκι σας και σ αλλη παραλία!" ο κάθε επιχειρηματίας δεν θα κάτσει να σκάσει για το πως πάμε εμείς από Λέσβο Καβάλα!
Τέλος, πολύ φοβάμαι ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες στις άγονες γραμμές έτσι κι αλλιώς κανένας άλλος δεν ενδιαφέρεται, κι έτσι η κάθε μοναδική πλειοδοτρια εταιρεία έχει τον έλεγχο...:-(
Πάντως είναι απαράδεκτο σε απομακρυσμένες περιοχές να μην υπάρχουν στοιχειώδεις συνθήκες διασύνδεσης, διακίνησης και μεταφοράς εν γένει...
Akis Dionisis
23-01-2011, 10:58
Ακόμα μία φωτογραφία από την πρώτη της εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη.
[δοκιμή στις συνημένες εικόνες κάνω...:mrgreen:]
120925
sotiris83
24-01-2011, 13:57
xilies fores kalitero kai pio grigoro einai to taxiarhis ...apo kavala gia mitilini meso agiou efstratiou se 10 wres ekana...to pinelopi se 12 kai ama kai xwris prosegisi ston ai strati...
DimitrisT
24-01-2011, 14:57
Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ σας ενημερώνει ότι, το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ θα αναχωρήσει την Τρίτη 25/01/2011 από Θεσσαλονίκη στις 04:00' λόγω καθυστερημένης άφιξης του προερχόμενη από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στις περιοχές πλόων του καθώς και καθυστέρησης στην πετρέλευση του.
Τα δρομολόγια του διαμορφώνονται ως εξής:
ΤΡΙΤΗ 25/01: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (αν 04:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 13:30 αν 14:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 20:20 αν 21:30)
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/01: ΧΙΟΣ (αφ 01:10 αν 01:30) - ΒΑΘΥ (αφ 05:20 αν 05:45) - ΧΙΟΣ (αφ 09:30 αν 10:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 13:45 αν 14:45) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 21:15 αν 21:40)
ΠΕΜΠΤΗ 27/01: ΚΑΒΑΛΑ (αφ 02:35 αν 06:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 11:00 αν 11:40) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 18:20 αν 19:20) - ΧΙΟΣ (αφ 23:10 αν 23:30)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/01: ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (αφ 02:30 αν 03:00) - ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ (αφ 04:30 αν 04:50) - ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (αφ 06:20 αν 06:40) - ΧΙΟΣ (αφ 09:40 αν 10:10) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 14:00 αν 15:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 21:30 αν 22:00)
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/01: ΚΑΒΑΛΑ (αφ 03:00 αν 06:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 11:00 αν 11:30) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 18:00 αν 19:00) - ΧΙΟΣ (αφ 22:40 αν 23:10)
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/01: ΒΑΘΥ (αφ 03:00)
Το πλοίο θα επανέλθει στα τακτικά του δρομολόγια τη Κυριακή 30/01/2011 αναχώρηση από Βαθύ στις 10:00'.
Πηγή: http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=762
opelmanos
24-01-2011, 17:36
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ.ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΙΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Β.ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΑ.ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΕ 13 ΜΙΛΙΑ.ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ ΗΜΑΡΤΟΝ.
K,Nίκο δεν το έχετε καταλάβει το παιδί αυτό (despo)το κάνει σκόπιμα για να μας εκνευρίζει !!Aς μήν του δίνουμε σημασία δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε άλλο αφήστε τον να μιλάει ο τύπος μάλλον είναι βαλτός από κάποιους από κει μέσα(ΝΕΛ)δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, , προσέξτε όλα τα πόστ του και θα καταλάβετε είναι φώς φανάρι !!!!
Apostolos
24-01-2011, 18:28
K,Nίκο δεν το έχετε καταλάβει το παιδί αυτό (despo)το κάνει σκόπιμα για να μας εκνευρίζει !!Aς μήν του δίνουμε σημασία δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε άλλο αφήστε τον να μιλάει ο τύπος μάλλον είναι βαλτός από κάποιους από κει μέσα(ΝΕΛ)δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, , προσέξτε όλα τα πόστ του και θα καταλάβετε είναι φώς φανάρι !!!!
Μάνο σε παρακαλώ να μην σχολιάζεις χρήστες και δημιουργούνται θέματα και συζητήσεις επι του προσωπικού. Νομίζω ότι καταθέτουμε τις απόψεις μας και δεν θα ξαναδημιουργήσουμε θέματα και προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Η κουβέντα τελειώνει εδώ και συνεχίζουν οι απόψεις και τα γεγονότα για το Πηνελόπη
vaggos_saos
24-01-2011, 22:18
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΓΩ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ!!! ;)
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΓΩ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ!!! ;)
Αυτό που εγώ κατάλαβα φίλε vaggos_saos, είναι ότι δεν κατάλαβες αυτό που ζήτησε ο Απόστολος.
nikosnasia
24-01-2011, 22:50
AYTO TO 12,8 EXOYME ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ;
121210
Akis Dionisis
24-01-2011, 23:19
Αμέεε... Κολυμπώντας ποιο γρήγορα πας...:mrgreen:
Apostolos
24-01-2011, 23:23
Φυσικα και θα κρίνουμε την κακή ταχύτητα αυτού του πλοίου. Φυσικά και θα πούμε και το στραβό και το παράλογο. Αλλα όχι να μαλώνουμε μεταξύ μας. Νομίζω ότι η σοβαρή κουβέντα ίσως να φέρει κάποιο καλό αποτέλεσμα...
gpap2006
24-01-2011, 23:28
Το πλοίο είχε άφιξη στη Θεσσαλονίκη απόψε στις 21.00. Αντί να του δώσουν άμεσο απόπλου ώστε να μαζέψει και την καθυστέρση που κρατά εδώ και μέρες, του δίνουν απόπλου στις 4.00 τα ξημερώματα!!! Προφανώς υπάρχει κακός συντονισμός για την πετρέλευση? Μου φαίνεται περίεργο να το κρατάνε 7 ώρες στο λιμάνι.
Akis Dionisis
24-01-2011, 23:37
Το πλοίο είχε άφιξη στη Θεσσαλονίκη απόψε στις 21.00. Αντί να του δώσουν άμεσο απόπλου ώστε να μαζέψει και την καθυστέρση που κρατά εδώ και μέρες, του δίνουν απόπλου στις 4.00 τα ξημερώματα!!! Προφανώς υπάρχει κακός συντονισμός για την πετρέλευση? Μου φαίνεται περίεργο να το κρατάνε 7 ώρες στο λιμάνι.
Κουκουρούκου... Ότι να'ναι...
Apostolos
24-01-2011, 23:42
Προφανώς υπάρχει κακός συντονισμός για την πετρέλευση? Μου φαίνεται περίεργο να το κρατάνε 7 ώρες στο λιμάνι.
Τα πράματα πολλές φορές δεν ειναι όπως τα νομίζουμε. Ισως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο πλοίο και στα πλαίσια της συντήρησης να πρέπει να μείνει κάποιες ώρες στο λιμάνι... Ας σεβαστούμε μόνο τους ανθρώπους που εργάζονται κάτω απο άσχημες και δύσκολες συνθήκες στο κάθε πλοίο και ορισμένοι διαβάζοντας μας να δημιουργήσουν σ' αυτούς πρόβλημα. Οι εταιρίες και τα γραφεία παντα βρίσκουν τρόπο να ξεφευγουν και να τα ρίχνουν ολα σε κανα άμοιρο ναυτικό...
Εντάξει δεν πιστεύω ότι η ταχύτητα του συγκεκριμένου πλοίου είναι αυτή,το γιατί η Νελ το πάει έτσι είναι μεγάλη κουβέντα.Να κράξω το πλοίο δεν νομίζω ότι έτσι βγάζω κάτι γιατί το σοβαρό πρόβλημα ξεκινάει από αλλού κ' έχει αυτές τις συνέπειες.Στο ερώτημα τι φταίει ο κόσμος?Πάντα αυτός την πλειρώνει.Κοιτάξτε το θέμα ποιο γενικά και θα καταλάβετε.
Apostolos
24-01-2011, 23:51
Εχεις δικιο! Αλλα ειμαστε πλεον στο 2011, υποτηθετε οτι υπαρχει τροπος να καταγγελεις αν εισαι επιβατης και δεν λαμβανεις τις υπηρεσιες που πληρωνεις. Ειναι απλο, κανεις μια καταγγελια στον συνηγορο του Πολίτη, βρισκει αυτος την συμβαση με το Ελληνικο κρατος που γραφει μια ταχύτητα πχ 16 κόμβοι, βαζεις κατω τις αφιξεις - αναχωρησεις απο το Ημερολογιο του πλοίου και με τις ταχύτητες κανεις μια ωραια αγωγη.
Φυσικα δεν λέω εγώ η το φόρουμ να κάνουμε καταγγελια στο πλοίο και την εταιρια απλα αναφέρω μια λογική αντιδρασης. Το να λέμε απλά σε ενα φορουμ την αγανάκτηση μας δεν λεει κατι...
Εχεις δικιο! Αλλα ειμαστε πλεον στο 2011, υποτηθετε οτι υπαρχει τροπος να καταγγελεις αν εισαι επιβατης και δεν λαμβανεις τις υπηρεσιες που πληρωνεις. Ειναι απλο, κανεις μια καταγγελια στον συνηγορο του Πολίτη, βρισκει αυτος την συμβαση με το Ελληνικο κρατος που γραφει μια ταχύτητα πχ 16 κόμβοι, βαζεις κατω τις αφιξεις - αναχωρησεις απο το Ημερολογιο του πλοίου και με τις ταχύτητες κανεις μια ωραια αγωγη.
Φυσικα δεν λέω εγώ η το φόρουμ να κάνουμε καταγγελια στο πλοίο και την εταιρια απλα αναφέρω μια λογική αντιδρασης. Το να λέμε απλά σε ενα φορουμ την αγανάκτηση μας δεν λεει κατι...
Το Ελληνικό κράτος είναι το σοβαρό πρόβλημα Απόστολε που ανέφερα πριν,γιατί απο εκεί ξεκινάνε όλα.Αν αυτό ήταν εντάξει η λύση που πρωτίνεις θα άξιζε τον κόπο.Αν και νομίζω οτι δεν θα χρειαζόταν καν.
sotiris83
25-01-2011, 12:56
το πηνεποπη το εφαγα στη μαπα πριν λιγο καιρο....17 ωρεσ μυτιληνη θεσσαλονικη.το πλοιο κανει καβαλα μυτιληνη σε 12 ωρεσ κι αμα...το ταξιαρχησ κανει 11 με προσεγκιση στον αη στρατη...τη να σου κανουν τα 14 μλ που εχει ταχυτητα..?και δεν νομιζω πωσ δεν παει αλλο. παει.αλλα η νελ πανω κατω τετοιεσ ταχυτητεσ εχει βορεια..στο κεντρικο αιγαιο εχει 18 εωσ 20 μλ και στισ κυκλαδεσ 20 με 21μλ...βλεπω το ταξιαρχησ παει με 15 αντε 16 το μυτιληνη με 18 και αγγιζει τα 19 το european με 20 21 το κεντερισ με 20 21 και παραπανω το ιπποτησ με 21 ...οτι τησ βολεβει το κανει..αλλο ενα πλοιο σαν το νισσοσ χιοσ να παει πανω και θα σασ πω εγω πωσ θα τρεχουν ολοι
Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω...Ο Θεόφιλος πριν πάθει τη βλάβη, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι μια χαρά πήγαινε, και 16 και 17 και 18 μίλια. Απόδειξη ότι η εταιρεία δεν ήθελε τέτοιες ταχύτητες, στα 14 και στα 13 μίλια. Συνεπώς, δεν νομίζω ότι την ταχυτητά του ή αυτήν του Πηνελόπη την κόβουν επίτηδες.
Η Πηνελόπη είναι πλοίο αργό εκ φύσεως, με μια ηλικία Χ στην πλάτη του, που βρισκόταν ημι-παροπλισμένο επί ικανό χρονικό διάστημα, και με -ενδεχομένως το τονίζω βασικές μόνο συντηρήσεις και όχι πχ επιπέδου Blue Star- δε θέλει και πολύ αντί να έχει 16 μίλια δρόμο να έχει 15 ή 14. Κατά την άποψή μου είναι λογικό.
Αν φταίει η ΝΕΛ είναι που ναύλωσε το συγκεκριμένο πλοίο, και που άφησε το Θεόφιλο που έχει ασύγκριτα μεγαλύτερες δυνατότητες να ρημάξει! Το λέω για να θέτουμε τα πράγματα στη σωστή τους -κατ'εμέ- βάση.
Η ουσία πάντως είναι ότι το πλοίο ΔΕΝ δύναται να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, οπότε κάτι πρέπει να γίνει. Σαν προσωρινή λύση άντε ας πούμε ότι εντάξει, αλλά δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό το πράγμα...Πρέπει να βρεθεί λύση!;)
Apostolos
25-01-2011, 20:22
Φιλε κάνεις λάθος. Το Πηνελόπη ουδέποτε ειχε ταχύτητα πάνω απο 16 κόμβους, το European πάντα πάει σταθερα γύρω στα 20 και τα κυκλαδίτικα πάνε όλα γύρω στους 17. Ας μην λέμε ότι θέλουμε για να υποστηριξουμε την θέση μας και να μιλάμε με γεγονότα. Απλά ολες οι γραμμές του Βόριου Αιγαίου ειναι επιδοτούμενες και αυτές δέν απαιτούν πλοία πάνω απο 16 κόμβους. Τώρα αν το Πηνελόπη πάει σιγά αυτό το ξέρουμε και πλέον έχει καταντήσει κουραστικό να αναφέρουμε κάθε μέρα. Ας αναμένουμε τις εξελίξεις οι οποίες σύντομα θα εμφανιστούν καθότι το 2011 ειναι έτος αλλαγών για όλλους
Συμφωνώ απολύτως με τα λεγόμενά σου.
sotiris83
26-01-2011, 12:12
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΙΣ ΤΟ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΜΙΛΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ..ΤΟ ΚΕΝΤΕΡΗΣ 2 ΠΑΛΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΕ 19 20 ΜΙΛΙΑ. ΤΟ ΙΠΠΟΤΗΣ 19 ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΙ ΒΛΕΠΩ . ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΑΙΣ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ.
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΝΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ
Apostolos
26-01-2011, 16:21
Αν και ειμαστε εκτός θέματος, με προκαλείς γι αυτό σου αντιγράφω τα λεγόμενα του maritime traffic:
Aeolos Kenteris 1: (Max / Average): 14.2 / 11.6 knots
Aeolos Kenteris 2: (Max / Average): 19.4 / 17.4 knots
Alkioni: (Max / Average): 18 / 15.9 knots
Ippotis: (Max / Average): 18.9 / 16.5 knots
Mytilene: (Max / Average): 18.3 / 17.6 knots
European Express: (Max / Average): 21.7 / 20.1 knots
Taxiarchis: (Max / Average): 15.9 / 14.9 knots
Aqua Jewel: (Max / Average): 17.1 / 16 knots
Και τελος το πλοίο που αφορα το θέμα
Penelope: (Max / Average): 15.1 / 14.1 knots
Αρα βλέπουμε ότι δέν υπαρχει κάποια γενική "έχθρα" έναντι του Β. Αιγαίου, απλα ανάλογα το κάθε πλοίο με το πόσο ποιο οικονομικά μπορεί να ταξιδέψει και φυσικά το επίπεδο συντήρησης του, αυτήν την ταχύητα αναπτύσει. Ετσι λοιπόν καλό ειναι να μιλάμε με πραγματικά στοιχεία και φυσικά όχι γιατι έτυχε μια μέρα να έχει κοντρα ρευμα ένα πλοίο να τρέξουμε να το θάψουμε και όταν το άλλο εχει μαζι του τα ρευματα να πάμε να κάνουμε συγκρίσεις
sotiris83
26-01-2011, 19:23
ε αμα το θεοφιλοσ εχει εδω και 2 χρονια κοντρα τον καιρο παω πασο και συγγνωμη κιολασ
gpap2006
26-01-2011, 20:23
Σίγουρα τα ρεύματα παίζουν το ρόλο τους. Παράδειγμα το ΠΗΝΕΛΟΠΗ που το έχω δει και 15,8 knots.
ε αμα το θεοφιλοσ εχει εδω και 2 χρονια κοντρα τον καιρο παω πασο και συγγνωμη κιολασ
Φίλε μου το Θεόφιλος από τη βλάβη κι έπειτα άρχισε να φλερτάρει με τα 15, ή και τα 14 μίλια...πιο πριν ο δρόμος του ήταν κανονικός, υπήρχαν στιγμές που μπορεί να πήγαινε με 15,5 και υπήρχαν στιγμές που πήγαινε και με 17 και με 18. Ειδικά το θέμα του Θεότυφλου, επειδή πολλοί μετά το ατύχημά του στις Οινούσσες ορκιζόντουσαν και έσκιζαν τα διπλώματά τους ότι πάνω από 15 δε θα πηγαίνει, και η διάψευση που υπήρξε ήταν παταγώδης, μετά την επισκευή του το πλοίο πήγαινε μια χαρά, ούτε καθυστερήσεις μάζευε ούτε τίποτα. Πράγματα τα οποία άλλαξαν άρδην από τη στιγμή που εκείνη τη ρημάδα μέρα έπαθε τη βλάβη...;) Αν δεν το είδες να πηγαίνει πάνω από 15 από το καλοκαίρι κι επειτα, έχεις απόλυτο δίκιο. Καλό όμως είναι να μην αφορίζουμε και να μην τα βάζουμε όλα μέσα σε ένα τσουβάλι...;):D
DimitrisT
28-01-2011, 12:28
15/1 μανούβρα στο λιμάνι της Χίου.Αφιερωμένη στους φίλους του πλοίου.
121683
gpap2006
29-01-2011, 10:49
Στη Μύρινα της Λήμνου από χθες βράδυ με απαγορευτικό. Μόλις βελτιωθεί ο καιρός θα φύγει για Καβάλα.
sotiris83
29-01-2011, 20:50
το πηνελοπη προσ θεσσαλονικη
το πηνελοπη προσ θεσσαλονικη
Πολυ καλη!!Μηπως υπαρχει και καμια φωτογραφια απο το εσωτερικο του πλοιου για να δουμε πως ειναι μεσα???
sotiris83
30-01-2011, 11:05
οχι φιλε μου το εχω βγαλει και βιντεο αλλα ειναι εξω..ε μεσα δεν εχει τιποτα μονο ενα εστιατοριο και ενα μπαρ λειτουργει..τιποτε αλλο ..οι διαδρομοι ειναι σαν ενα σπιτι που δεν του εχεισ βαλει τιποτα και περιμενεισ να το νοικιασουν
gpap2006
03-02-2011, 13:49
Σε λίγο φτάνει Καβάλα όπου θα παραμείνει μέχρι αύριο βράδυ στις 23.00. Έτσι, ξαναμπαίνει στα αρχικά του δρομολόγια από τα οποία είχε ξεφύγει πριν 20 μέρες περίπου λόγω απαγορευτικών. Αν και απόψε πάει για νέο απαγορευτικό.
T.S.S. APOLLON
27-02-2011, 21:28
F/B Πηνελοπη...φωτογραφια του φιλου Κωνσταντινου Παππα
124778
sylver23
06-03-2011, 16:12
Μετά από τα απαγορευτικά της προηγούμενης εβδομάδας το Πηνελόπη κατάφερε το προηγούμενο Σάββατο να έρθει Καβάλα δυστυχώς οταν είχε νυχτώσει.
Οι φωτογραφίες είναι ότι καλύτερο μπορούσα να βγάλω με μια απλή compact που είχα μαζί μου καθώς η δικιά μου είναι ''συνεργείο''.
Τις ανεβάζω για τον λόγο οτι δεν βλέπουμε συχνά φωτογραφίες από Καβάλα.
125401 125403 125402
Giovanaut
08-03-2011, 21:02
Συλβεστρο, πραγματικα στενοχωρηθηκα που δεν καταφερα να ερθω Καβαλα, να χαζεψουμε παρεα την ΠΗΝΕΛΟΠΗ....!!!
Αν και ταλαιπωρησαν το ραντεβου σου με το βαπορι τα απγορευτικα, αξιζε τον κοπο....!!!
Την επομενη φορα παρεα και οχι μονο για φωτογραφηση αλλα και για κανα ταξιδακι...;)
Την αντικατάσταση του Ε/Γ Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» ζητά με έγγραφό του προς τη Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου (ΝΕΛ), ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο που απέστειλε ο κ. Χαλκιώτης προς τη ΝΕΛ, το εν λόγω πλοίο το οποίο επιδοτείται για δρομολόγια στις άγονες γραμμές του ανατολικού Αιγαίου, δεν εξυπηρετεί τις συγκοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, εξ αιτίας της πολύ χαμηλής ταχύτητας του.
Για το λόγο αυτό, σημειώνει ο κ. Χαλκιώτης, πρέπει μετά την 30η Μαρτίου 2011 να δρομολογηθεί άλλο ταχύτερο πλοίο στις γραμμές του βορειοανατολικού Αιγαίου, στη θέση του Ε/Γ Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ».
www.kathimerini.gr
Εξελίξεις λοιπόν...;) καιρός ήτανε!
Giovanaut
10-03-2011, 14:12
Η πληροφορηση που ειχα πριν κανα μηνα ελεγε, οτι το πλοιο ετσι κι αλλιως ητανε να μεινει, χωρις αυτο να ειναι απολυτο, μεχρι τελη Μαρτη...!!!
Αυτό που ξέχασα να γράψω είναι ότι έτσι κι αλλιώς επίκειται η δρομολόγηση του Aqua Maria στη θέση του Τάξμαν, και αν ο Τάξμαν μπει στη θέση του Πηνελόπη, τότε η κίνηση αυτή έρχεται ακριβώς την πιο κατάλληλη στιγμή! Τυχαίο; ;)
nikosnasia
10-03-2011, 14:46
Αυτό που ξέχασα να γράψω είναι ότι έτσι κι αλλιώς επίκειται η δρομολόγηση του Aqua Maria στη θέση του Τάξμαν, και αν ο Τάξμαν μπει στη θέση του Πηνελόπη, τότε η κίνηση αυτή έρχεται ακριβώς την πιο κατάλληλη στιγμή! Τυχαίο; ;)
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ........
Μα ο Ταξιάρχης έχει την ίδια σχεδόν ταχύτητα με το Πηνελόπη...
Κωστάκης
10-03-2011, 19:35
Και ενας κόμβος εχει διαφορα στη γραμμη Σάμος-Θεσσαλονίκη.
Giovanaut
10-03-2011, 19:41
Με βαση τις μεσες ταχυτητες που ταξιδευουν, η διαφορα τους ειναι γυρω στους 3 κομβους...
"Ντροπή και προσβολή το Πηνελόπη"
Ντροπή και προσβολή για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας και των επισκεπτών των νησιών, χαρακτηρίζει ο περιφερειακός σύμβουλος, κ Μανώλης Βασιλειάς, το πλοίο «Πηνελόπη».
«Αν δεν ταξιδέψει κανείς, δεν μπορεί να καταλάβει τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτό το πλοίο», αναφέρει ο κος Βασιλειάς, που σε πρόσφατο ταξίδι του κατέγραψε με κάμερα την κατάσταση του πλοίου, που ναυπηγήθηκε το 1972.
Δείτε το βίντεο 1 (http://www.youtube.com/watch?v=lMteaZ5pcJU)
http://www.youtube.com/watch?v=lMteaZ5pcJU
Δείτε το βίντεο 2 (http://www.youtube.com/watch?v=HZ691mS_Rso)
http://www.youtube.com/watch?v=HZ691mS_Rso
Το πληρες κείμενο μπορειτε να το διαβασετε στο ακόλουθο Link:
http://www.armoniaradio.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4937&mode=thread&order=0&thold=0
Λοιπόν και εγω έχω να του απαντήσω σε αυτίν τον ανεκδιήγητο κύριο, οτι μολις πριν 15 μέρες ταξείδεψε κοντινό μου συγγενικό πρόσωπο και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Για το μονοπώλιο στο νομό Σάμου - εισιτήριο 51,50 σε κατάστρωμα απο 1/4 - δεν έχει να πεί τίποτα ?.
hayabusa
18-03-2011, 19:47
κατά ένα μικρό μέρος έχει δίκιο. αν και τα περισσότερα από αυτά που λέει είναι είτε τραβηγμένα απ'τα μαλλιά είτε εντελώς ανυπόστατα.
sotiris83
18-03-2011, 19:55
προφανωσ ο κυριοσ αυτοσ δεν εχει ταξιδεψει με αλλα πλοια..και το μυτιληνη και το θεοφιλοσ και το ταξιαρχησ αλλα και το λισσοσ αναφερω πλοια που εχουν ερθει στο βορειο αιγαιο ειναι μεσα στην σκουρια κι αυτο γιατι ειναι παλια...απλα μερικα τα βαφουν και η σκουρια κρυβετε..δεν χανετε...το μεροσ με τισ καρεκλεσ που δειχνει στο βιντεο ειναι ενα κλειστο μεροσ που δεν λειτουργει και απλα μπηκε μεσα για να παρει τα πλανα του...εχω ταξιδεψει με το πλοιο το μονο προβλημα μου ηταν που ειναι αργο..ασ σταθουμε σε αυτο..δεν διαφερει σε τιποτα απο τα υπολοιπα πλοια που ερχονται κει πανω εκτοσ του νησοσ χιοσ.και να θυμισω στον κυριο πωσ το πλοιο ηρθε οπωσ κι οπωσ απο κει που ηταν παρατημενο για να μην αφησει ξεκρεμαστη την γραμμη...το θεμα ειναι καλυτερεσ ταχυτητεσ και οπωσ αναφερει και ο φιλοσ στο παραπανω μνμ καλυτερεσ τιμεσ
Εγω θα διαφωνήσω αγαπητέ φίλε μου διότι το καλακαίρι που ταξείδεψα με το Ν. Μύκονος και σκουριές βρήκα στα καταστρώματα -πλοίο στη θάλασσα βρε παιδιά είναι- και βρώμα στους κοινόχρηστους χώρους κλπ κλπ. Τωρα πήγανε και πιάσανε ενα σαλόνι το οποίο δεν χρησιμοποιείται και κάνανε τα τόσα απαράδεκτα σχόλια. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !
sotiris83
18-03-2011, 20:15
ναι ετσι ειναι γιατι το θυμαμαι αυτο το μεροσ και πηγα να μπω και ενασ υπαλληλοσ μου λεει φυγε απο κει δεν επιτρεπετε η εισοδοσ...δεν ειναι ανοιχτο...ε τα πλοια σκουριεσσ θα εχουν συνεχεια στη θαλασσα ειναι...
sotiris83
18-03-2011, 21:06
φανταζωμαι πωσ το πλοιο το εχουν ελενξει αν ειναι η οχι ικανο να ταξιδευει και πωσ δεν ειναι ολα στον αερα..δε νομιζω πωσ το πηνελοπη ειναι ενα πλοιο φαντασμα που δεν το χουν παρει χαμπαρι που κανει βολτεσ στο αιγαιο..και δε νομιζω πωσ υπαρχει πλοιο επιβατικο τουλαχιστον που δεν ειναι καλληλο να ταξιδευει και παρολα αυτα το κανει..δε νομιζω .
opelmanos
18-03-2011, 21:11
φανταζωμαι πωσ το πλοιο το εχουν ελενξει αν ειναι η οχι ικανο να ταξιδευει και πωσ δεν ειναι ολα στον αερα..δε νομιζω πωσ το πηνελοπη ειναι ενα πλοιο φαντασμα που δεν το χουν παρει χαμπαρι που κανει βολτεσ στο αιγαιο..και δε νομιζω πωσ υπαρχει πλοιο επιβατικο τουλαχιστον που δεν ειναι καλληλο να ταξιδευει και παρολα αυτα το κανει..δε νομιζω .
Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω αφου η υπόθεση ΠΗΝΕΛΟΠΗ ειναι φώς φανάρι γιατί ακόμα
αγνοήτε την πραγματικότητα και την γύμνια και δεν θέλετε να δείτε τα πράγματα με το όνομα τους !Τόσα χρόνια δηλ που ζείτε στην Ελλάδα με τόσα και τόσα που έχετε δει σας έχει δωθεί η εντύπωση ότι λειτουργεί κάτι σωστό??Δηλ τι πρέπει να γίνει για να πειστήτε?!Αποψη σας φυσικα όλα αυτά
sotiris83
18-03-2011, 21:17
εγω αυτο που βλεπω ειναι πωσ το πλοιο εχει προβλημα στην ταχυτητα...τωρα να ανεβενουν καποιοι πανω και να κανουν την τριχα τριχια για να μασ πουν τι???οτι ειναι παλιο???υπαρχουν κι αλλα πλοια παλια πλοια που τα βλεπεισ και δεν χερεια αν θα ανοιξει ο καταπελτησ οχι μονο αν πεσουν τα βαρελακια
opelmanos
18-03-2011, 21:20
εγω αυτο που βλεπω ειναι πωσ το πλοιο εχει προβλημα στην ταχυτητα...τωρα να ανεβενουν καποιοι πανω και να κανουν την τριχα τριχια για να μασ πουν τι???οτι ειναι παλιο???υπαρχουν κι αλλα πλοια παλια πλοια που τα βλεπεισ και δεν χερεια αν θα ανοιξει ο καταπελτησ οχι μονο αν πεσουν τα βαρελακιαΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ!!!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΔΗΛ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ??
pantelis2009
18-03-2011, 21:31
Πιστεύω πως για να ταξιδεύει ένα επιβατηγό πλοίο.......είναι τουλάχιστων ελεγμένο.
Ουε και αλίμονο αν δεν δουλεύοπυν τα σωστικά. Δεν θέλω να το σκέπτομαι.:(
Απο κει και μετά πρέπει και το πλήρωμα να κάνει κάποια συντήρηση και να μην είναι όλα μέσα στη σκουριά.
Σκουριά θα υπάρχει, γιατί ειναι η θάλασσα αλλά ας υπάρχει και συντήρηση, γιατί άμα το αφήσουν, θα τους αφήσει και αυτό για Aliaga ή Alang. Όσο για εκείνο το παρατημένο σαλόνι, αν δεν θέλουν να το φτιάξουν, ας επισκευάσουν τα παράθυρα και να βάψουν τα τζάμια απο μέσα να μην φαίνετε.;)
Σάμος: Αντικατάσταση πλοίου ζητεί ο γενικός γραμματέας Αιγαίου
Την αντικατάσταση του πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» ζητεί με έγγραφό του προς τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο που απέστειλε ο κ. Χαλκιώτης προς τη ΝΕΛ, το εν λόγω πλοίο δεν εξυπηρετεί τις συγκοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, εξαιτίας της χαμηλής ταχύτητάς του.
Για τον λόγο αυτό, σημειώνει ο κ. Χαλκιώτης, πρέπει μετά την 30η Μαρτίου του 2011 να δρομολογηθεί άλλο ταχύτερο πλοίο στις γραμμές του Βορειοανατολικού Αιγαίου στη θέση του Ε/Γ Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ».
Πηγή: zougla.gr >> http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=273644&cid=4
Φίλιππος Αίγιο
18-03-2011, 22:26
Σιγουρα ρε παιδια το πλοιο δεν ειναι τελειως για τον γκρεμο αλλα δεν ειναι και το καλυτερο.Αυτη η γραμμη τοσα χρονια δεν εχει δει και ενα σωστο καραβι.Σιγουρα ο κυριος που τα γραφει αυτα δεν γνωριζει και πολλα πραγματα για τα πλοια και κανει την τριχα τριχια.Εδω λεει το ΠΡΕΒΕΛΗΣ ενα απο τα παλιοτερα και πιο αργα πλοια του αιγαιου που το βαπορι εικοσαριζει ανετα και ειναι πολυ καλα συντηρημενο.Οσο για τον χωρο που ασχολειται περισσοτερο με το ΠΗΝΕΛΟΠΗ θα συμφωνησω με τον Παντελη.
gpap2006
18-03-2011, 22:56
Κάντε υπομονή όσοι δεν σας αρέσει.Μετράει μέρες. Σύντομα θα αντικατασταθεί από ΤΑΞΙΑΡΧΗ (αρχικά) και μετά από ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Η τύχη του μάλλον είναι αυτονόητη...
Σάμος: Αντικατάσταση πλοίου ζητεί ο γενικός γραμματέας Αιγαίου
Την αντικατάσταση του πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» ζητεί με έγγραφό του προς τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο που απέστειλε ο κ. Χαλκιώτης προς τη ΝΕΛ, το εν λόγω πλοίο δεν εξυπηρετεί τις συγκοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, εξαιτίας της χαμηλής ταχύτητάς του.
Για τον λόγο αυτό, σημειώνει ο κ. Χαλκιώτης, πρέπει μετά την 30η Μαρτίου του 2011 να δρομολογηθεί άλλο ταχύτερο πλοίο στις γραμμές του Βορειοανατολικού Αιγαίου στη θέση του Ε/Γ Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ».
Πηγή: zougla.gr >> http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=273644&cid=4
έτσι και αλλίως μέχρι τότε είχαν συμφωνήσει να είναι το πλοίο ??:confused:
παιδιά ηρεμήστε.το ΠΗΝΕΛΟΠΗ δεν είναι πια ΤΟΣΟ χάλια.
για να ταξιδεύει σημαίνει ότι έχει περάσει κάποιο έλεγχο πρώτα
εμείς είμαστε εδώ για την ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ και την συμπάθια για τα βαπόρια και τίποτα παραπάνω
Τοσο καιρο διαβαζω τα σχολια των κατοικων του ΒΑ Αιγαιου για το ενα η το αλλο πλοιο. Την μια φταιει το Λισσος,την αλλη η Πηνελοπη κ.λ.π. Εχω λοιπον μια απορια. Για δεν ζητατε απο την Νελ να σας φερει καινουργια καραβια? Θα μου πειτε οτι δεν υπαρχουν λεφτα. Γνωστο αυτο. Σε καμια εταιρια δεν περισευουν πια. Οταν ομως η Ανεκ εβαλε το Λισσος για να ξελασπωσει την κατασταση (και με δικο της οφελος φυσικα!) αρχισατε παλι την γκρινια! Μα τι περιμενατε,να εβαζε κανα Fossen? Eδω η ιδια η Νελ εχει μαζεψει το καθε...νεοτευκτο (βλεπε Aqua Maria) και εξακολουθητε να την προτιματε! Αφου ο παρας μπαινει στις τσεπες με τα ''παλια'' γιατι να ριξουν ζεστο χρημα σε καινουργιο πλοιο? Και κατι ακομα. Για θυμιστε μου,απο που ηταν αυτοι που εκαναν γιαλια-καρφια το Λισσος για μια παρακαμψη? Ετσι,για να μην ζηταμε μονο...;)
Akis Dionisis
19-03-2011, 00:45
Δεν θυμάμαι αν το είχα γράψει εδώ ή κάπου αλλού ή αν το είχα συζητήσει με κάποιο μέλος μέσα από το φόρουμ αλλά εκτός φόρουμ κτλ,
αλλά κάποια στιγμή είχα πει σαν ιδέα, το ΛΙΣΣΌΣ [πριν φύγει για το τελευταίο του ταξίδι χωρίς γυρισμό] να ξαναέμπαινε στη θέση του ΘΕΌΦΙΛΟΥ όπως είχε κάνει και πριν από 2-3 χρόνια!
Το τι είχα ακούσει, δεν περιγράφεται!!!
@opelmanos και τι δεν είχες κατεβάσει γι'αυτό το ΛΙΣΣΌΣ! Θα σου θέσω εν συντομία ένα ερώτημα: Εάν σου έλεγαν να διαλέξεις μεταξύ ΠΗΝΕΛΌΠΗΣ και ΛΙΣΣΌΣ ποιο από τα δύο θα διάλεγες??
Εγώ ΛΙΣΣΌΣ δαγκωτό και το λέω και δημόσια, όχι επειδή είχα τη χαρά να το ζήσω το πλοίο, αλλά κάνει ΜΠΑΜ!!! Εσύ θα προτιμούσες να πας κολυμπόντας νομίζω παρά να διαλέξεις κάποιο από αυτά τα δύο!
Μόνο εμφανισιακά που τα βλέπεις καταλαβαίνεις πολλά!
Σε μία ερώτηση που έκανε ο φίλος νωρίτερα, ποιοι ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν όταν το ΛΙΣΣΌΣ εκτάκτως έπιασε Σάμο για εξυπηρέτηση κάποιων επιβατών, μάθαμε ποτέ ποιοι έκαναν γυαλιά καρφιά το ΛΙΣΣΌΣ??
Το ΠΗΝΕΛΟΠΗ μία φορά πήγα όλο κι όλο να το δω από κοντά και το χαρακτήρισα όπως είχα χαρακτηρίσει και το ΆΚΟΥΑ ΜΑΡΊΑ και ο Συλβέστρος μου ζήτησε τότε να διαγράψω τους χαρακτηρισμούς μου!
Το λέω, δεν με ενθουσίασε αυτό το σκαρί έτσι όπως το είδα εξωτερικά!
Εσωτερικά [χώροι - καμπίνες κτλ] μπορεί να είναι όμορφα για παράδειγμα!
Αυτό δεν το γνωρίζω! Μπορεί η μόνο η εμφάνιση να το αδικεί το καράβι!
Ρωτάω εγώ τώρα...
Γιατί ο εν λόγω κύριος που τράβηξε τα βίντεο δεν μας έδειξε και κάποια πλάνα από τους εσωτερικούς χώρους??
Και κάτι τελευταίο...
Εμείς που απλά κάνουμε μία συζήτηση εδώ, λέμε τόσα και τόσα για το ΠΗΝΕΛΌΠΗ και για άλλα πλοία, αλλά ας ρωτήσουμε και κάποιους που είναι πλήρωματα στο εκάστοτε πλοίο που μοχθούν να βγάλουν το ψωμί τους πως αισθάνονται άραγε όταν διαβάζουνε τα σχόλιά μας κτλ??
Και κάτι τελευταίο...
Εμείς που απλά κάνουμε μία συζήτηση εδώ, λέμε τόσα και τόσα για το ΠΗΝΕΛΌΠΗ και για άλλα πλοία, αλλά ας ρωτήσουμε και κάποιους που είναι πλήρωματα στο εκάστοτε πλοίο που μοχθούν να βγάλουν το ψωμί τους πως αισθάνονται άραγε όταν διαβάζουνε τα σχόλιά μας κτλ??
αυτό ακριβώς !!όλοι λένε να φύγει να κάνει μπλά μπλά
αλλά σε αυτό δουλεύει κόσμος !ζουν οικογένειες πως να τα κάνουμε τώρα
ξαναλέω είμαστε εδώ επειδή αγαπάμε όλοι τα πλοία και τίποτα περισσότερο !
στην Ηγουμενίτσα !!
126887
για όλους εσάς αλλά και το πλήρωμα του
Δεν ειπε κανεις οτι θελει το πληρωμα να χασει την δουλεια του. Να μπει καποιο αλλο πλοιο ειναι το θεμα. Και σε αυτο ανθρωποι θα δουλευουν.;)
sotiris83
19-03-2011, 09:36
μεσα το πλοιο δεν εχει προβληματα...και τελωσ παντων βρε παιδια κανει την δουλεια του το πλοιο...τωρα παλι καλυτερο θα ειναι σε συγκριση το ταξιαρχησ και πολυ καλυτερο το μυτιληνη αν και εφοσον μπει στην αγονη.εκει στο βορα δεν εχουν φερει και ποτε κανα πολυ γρηγορο πλοιο...κι αν εφεραν δεν το κρατησαν..
Είμαι της άποψης οτι κάποτε πρέπει στην συγκεκριμένη γραμμή να μπει ένα καλό πλοίο και να εξυπηρετήτε ο κόσμος σωστά,αλλα ρε παιδιά μην στήνουμε στον τοίχο κάποια πράγματα πριν τα ψάξουμε καλά.Η πηνελόπη μπήκε στην γραμή άρον άρον χωρίς την κατάλληλη συντήρηση με πόσο περιμένατε να πηγαίνει?Εκτός αυτού για ρωτήστε να μάθετε πόσο καιρό κάνει το κράτος να πληρώσει της εταιρείες για τις άγονες και μετά τα ξαναλέμε.Να απαιτούν απο τις εταιρείες όταν θα είναι σωστά όλα.
Εδεσε το "Πηνελόπη" λόγο καιρου
Δεμένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Πηνελόπη», λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει από το λιμάνι της πόλης στις 7 το απόγευμα, με προορισμό τη Λήμνο - Μυτιλήνη - Χίο και Σάμο.
DimitrisT
27-03-2011, 10:24
12/3 είσοδος στο λιμάνι της Χίου
127808
Η αλήθεια είναι ότι και μόνο που το βλέπεις σ αυτά τα χάλια δεν τρελαινεσαι κι απ τη χαρά σου...:mad:
trelaras
27-03-2011, 13:12
12/3 είσοδος στο λιμάνι της Χίου
127808
Μια εικόνα...1000 λέξεις...
Giovanaut
28-03-2011, 23:22
Από την σημερινή βραδυνή του άφιξη στην Θεσσαλονικη...!!!
127997
127998
127996
pantelis2009
29-03-2011, 07:09
Ευχαριστούμε φίλε Giovanaut για τις όμορφες νυχτερινές σου;).
nikosdoul
30-03-2011, 22:02
Το «Ταξιάρχης» θα αποδρομολογηθεί για δύο εβδομάδες προκειμένου να μπει στη δεξαμενή για καθαρισμό. Επίσης θα γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής στις μηχανές του. Μετά το τέλος της ετήσιας ακινησίας του, το πλοίο θα πάρει τη θέση τού «Πηνελόπη»
Σύμφωνα με το ΕΜΠΡΟΣ
http://www.emprosnet.gr/Economy/?EntityID=0a62f644-19ab-4c37-9e01-61afabed4f89
Σύμφωνα με το ΕΜΠΡΟΣ
http://www.emprosnet.gr/Economy/?EntityID=0a62f644-19ab-4c37-9e01-61afabed4f89
και όπου διαβάζουμε ότι το Πηνελόπη δεν θα μας αποχαιρετήσει, θα γίνει Aqua Maria στη θέση του Aqua Maria. Θυμίζω ότι το Μυρτιδιώτισσα, όταν το πήρε η ΝΕΛ, το πήρε με τη δικαιολογία ότι θέλει ένα πλοίο να αντικαθιστά τα άλλα στις ακινησίες τους. Ε, με την ίδια δικαιολογία θέλει να κρατήσει το Πηνελόπη...
ΝΕΛ, δεν αλλάζεις το όνομα σε ΚΑΠΗ?
Akis Dionisis
02-04-2011, 15:06
Oυδέν σχόλιον!!!
128526
DimitrisT
02-04-2011, 16:33
ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ "ΠΗΝΕΛΟΠΗ" - ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΛ (http://www.chiospress.gr/news/%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B7%20%CF%83%CF%84%CE%B F%20%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%BF%20%22%CF%80%CE% B7%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%B7%22%20-%20%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%8 4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84% CE%B7/)
πηγή: chiospress.gr
gpap2006
02-04-2011, 16:46
Το να βαφτίζει την βλάβη καθυστέριση λόγω καιρού είναι αήθης επιχειρηματική τακτική που θα την βρει μπροστά της η ΝΕΛ. Κάτι τέτοια έκανε κάποτε ο Μάκης Αγούδημος και είδαμε πως κατάντησε η GA. Η ΝΕΛ καλά θα κάνει να αποσύρει το ΠΗΝΕΛΟΠΗ. Εφόσων την συμφέρει να το κρατήσει θα πρέπει πρώτα να του κάνει μια γερή μηχανολογική επισκευή. Όχι μπανάκι και πάλι στην άγονη με 12 knots...:mad:
Παναγιώτης
02-04-2011, 17:17
Σοβαρότατη βλάβη! Όπως αναφέρει το δημοσίευμα "κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο σβέση κάποιον εκ των λυχνιών φωτισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε η σβέση οφειλόταν στην πτώση του διακόπτη (ΡΕΛΕ)". Σε απλά ελληνικά έσβυσαν μερικά φώτα, και σύμφωνα με ...δημισιογραφικές πληροφορίες αιτία ήταν ότι έπεσε ένα ρελέ.:o
Λίγο πολύ όλοι έχουμε πάθει τέτοιες βλάβες σπίτι μας, και απλώς σηκώνουμε το διακόπτη, δεν μετακομίζουμε, το πλήρωμα προφανώς τσεκάρισε αν υπάρχει κάτι που βραχυκύκλωνε και έπεσε ο διακόπτης όπως έπρεπε να κάνει. Δεν θα σχολιάσω τις γνωστές σάλτσες του δημοσιεύματος για ταλαιπωρία των επιβατών αλλά το ότι το δημοσιευμα αφήνει αν εννοηθεί ότι η καθυστέρηση το απόπλου οφείλεται στις σβηστές λάμπες και όχι στις καιρικές συνθήκες.. Ας δούμε το δελτίο θυέλλης που εκδόθηκε στις 17:00 ώρα Ελλάδας (14:00 UTC)
FQME52 LGAT 021400
NAVTEX LE59
021400 UTC APR
LIMNOS RADIO/WEATHER FORECAST
PART 1
GALE WARNING 02-04-2011/ 1330 UTC
VALID FM 021600 UTC UP TO 030400 UTC
BAROMETRIC LOW 1008 OVER S AEGEAN WITH
FRONTAL ACTIVITY IS MOV SLWY E NEWARDS
AND COMBINING WITH HIGH PRESSURES 1022
OVER N BALKANS IS AFFECTING:
NORTHEAST AEGEAN WITH NE NEAR GALE 7 LOC
GALE 8
Νομίζω ότι εξηγεί το ότι πάει κομένο όπως παρατήρησε ο φίλος Akis Dionisis, δεν πας με όλο το δρόμο σε οχτάρι.
DimitrisT
02-04-2011, 17:54
Ο λόγος που ανέβασα το άρθρο είναι η πορεία του πλοίου έξω από τη Μύρινα σύμφωνα με το ΑΙΣ
128545
Σοβαρότατη βλάβη! Όπως αναφέρει το δημοσίευμα "κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο σβέση κάποιον εκ των λυχνιών φωτισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε η σβέση οφειλόταν στην πτώση του διακόπτη (ΡΕΛΕ)". Σε απλά ελληνικά έσβυσαν μερικά φώτα, και σύμφωνα με ...δημισιογραφικές πληροφορίες αιτία ήταν ότι έπεσε ένα ρελέ.:o
Λίγο πολύ όλοι έχουμε πάθει τέτοιες βλάβες σπίτι μας, και απλώς σηκώνουμε το διακόπτη, δεν μετακομίζουμε, το πλήρωμα προφανώς τσεκάρισε αν υπάρχει κάτι που βραχυκύκλωνε και έπεσε ο διακόπτης όπως έπρεπε να κάνει. Δεν θα σχολιάσω τις γνωστές σάλτσες του δημοσιεύματος για ταλαιπωρία των επιβατών αλλά το ότι το δημοσιευμα αφήνει αν εννοηθεί ότι η καθυστέρηση το απόπλου οφείλεται στις σβηστές λάμπες και όχι στις καιρικές συνθήκες.. Ας δούμε το δελτίο θυέλλης που εκδόθηκε στις 17:00 ώρα Ελλάδας (14:00 UTC)
FQME52 LGAT 021400
NAVTEX LE59
021400 UTC APR
LIMNOS RADIO/WEATHER FORECAST
PART 1
GALE WARNING 02-04-2011/ 1330 UTC
VALID FM 021600 UTC UP TO 030400 UTC
BAROMETRIC LOW 1008 OVER S AEGEAN WITH
FRONTAL ACTIVITY IS MOV SLWY E NEWARDS
AND COMBINING WITH HIGH PRESSURES 1022
OVER N BALKANS IS AFFECTING:
NORTHEAST AEGEAN WITH NE NEAR GALE 7 LOC
GALE 8
Νομίζω ότι εξηγεί το ότι πάει κομένο όπως παρατήρησε ο φίλος Akis Dionisis, δεν πας με όλο το δρόμο σε οχτάρι.
σωστός !!!
αλλά επειδή το τόσο το κάνουν τόοοοοοοοσο μερικοί ας πάνε εκείνοι στην θέση τους να βγάλουν δρομολόγιο με 8άρι !
και όσο να ναι το ΠΗΝΕΛΟΠΗ δεν έχει και το καλύτερο ταξίδεμα
nikosdoul
03-04-2011, 15:29
Υπό το βάρος των οικονομικών αποτελεσμάτων τού 2010 συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δ.Σ. τής ΝΕΛ και αποφάσισε η εταιρεία να αποχωρήσει από τις άγονες γραμμές που εξυπηρετεί στις Κυκλάδες και το βόρειο Αιγαίο. Η κίνηση αυτή θα επιφέρει ζημίες της τάξης των τεσσάρων με πέντε εκατομμυρίων ευρώ για την εταιρεία, καθώς κι από τις εγγυητικές επιστολές που έχει καταθέσει. Ωστόσο, το ποσό αυτό θεωρείται ότι είναι μικρότερο από τη συνέχιση εξυπηρέτησης των γραμμών με τα σημερινά μισθώματα.
Πηγή ΕΜΠΡΟΣ
http://www.emprosnet.gr/Economy/?EntityID=025c9ee4-9b14-480c-9992-6274701471c6
Akis Dionisis
03-04-2011, 15:33
Mήπως επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο πάλι??
Άντε γιατί σαν να παραέγινε αυτό!!!128619
gpap2006
03-04-2011, 15:36
Έχει διαψευστεί αυτό, ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο, μη λέμε συνεχώς τα ίδια..
Mήπως επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο πάλι??
Άντε γιατί σαν να παραέγινε αυτό!!!128619
Μην αγχώνεσε Άκη το ίδιο άρθρο είναι η ημερομηνία λέει 1/4!!:p:)
Akis Dionisis
03-04-2011, 15:42
Μην αγχώνεσε Άκη το ίδιο άρθρο είναι η ημερομηνία λέει 1/4!!:p:)
Δεν αγχώνομαι, τσατίζομαι! Αν τσατίζομαι τότε θέλω να τα χώνω σε κάτι δημοσιογραφίσκους της πλάκας σαν αυτόν εδώ που έβγαλε το δημοσίευμα για αστείο!!!:cool:
Δεν αγχώνομαι, τσατίζομαι! Αν τσατίζομαι τότε θέλω να τα χώνω σε κάτι δημοσιογραφίσκους της πλάκας σαν αυτόν εδώ που έβγαλε το δημοσίευμα για αστείο!!!:cool:
Έχεις δίκιο ήταν παρατραβηγμένο και κακόγουστο!!!
nikosdoul
03-04-2011, 15:56
Παιδιά συγγνώμη αλλά και εγώ τώρα το κατάλαβα..είχε μπει παντού σε πολλές σελίδες και blog..και τώρα το πήρα είδηση ότι πρόκειται για πλάκα…
pantelis2009
03-04-2011, 16:50
Ο φίλος Akis Dionisis δεν τα έβαλε μαζί σου φίλε nikosdoul, αλλά με ....[τους δημοσιογράφους].
Πάλι καλά που δεν έβγαλαν και τα Αγουδημόπλοια ότι έχουν δρομολόγια. Σαν δεν ντρεπόμαστε, παίζουν εις βάρος των κατοίκων της άγονης γραμμής.
Akis Dionisis
03-04-2011, 17:05
Ο φίλος Akis Dionisis δεν τα έβαλε μαζί σου φίλε nikosdoul, αλλά με ....[τους δημοσιογράφους].
........
Ακριβώς αυτό!
Ο φίλος nikosdoul "ψάρωσε" και το έβαλε και δεν τον παρεξηγώ σε καμία περίπτωση!!:D
nikosdoul
03-04-2011, 18:19
Ψάρωσα δεν λέει τίποτα…
MYTILENE
03-04-2011, 19:26
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ Μ....ΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΗ Π...ΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΝΤΑΛΑΒΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ''ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ'' ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ????
Giovanaut
04-04-2011, 23:45
To ΠΗΝΕΛΟΠΗ σε ακινησία από τις 15/04...
Κωστάκης
08-04-2011, 07:21
Χθες στις 21:45, η Λιμενική Αγίου Κήρυκου ενημερώθηκε, για περιστατικό ασθένειας 57χρονου, που υπηρετούσε με την ειδικότητα του ναύτη στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» Ν.Π. 11416, που εκτελούσε δρομολόγιο Καβάλα- Λήμνο- Μυτιλήνη- Χίο- Καρλόβασι- Άγιο Κήρυκο και επιστροφή.
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι ο ασθενής, παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε συνοδεία του ιατρού του πλοίου στο Γ.Ν.- Κ.Υ. Ικαρίας, όπου μετά από ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.
Το «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» απέπλευσε στις 23:45, αντί της προγραμματισμένης 22:30, για τους επόμενους λιμένες προσέγγισης, με 54 επιβάτες, ενώ ο 57χρονος διεκομίσθη από ασθενοφόρο με τη συνοδεία του ιατρού του πλοίου στο Γ.Ν. Σάμου για περαιτέρω νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Άγιου Κήρυκου.
Πηγή:http://tidis.yen.gr/
Παναγιώτης
08-04-2011, 18:31
Αλήθεια για ποιο πράγμα διενεργει προανάκριση η Λιμενική Αρχή Άγιου Κήρυκου;
giorgos_249
08-04-2011, 23:08
Τυπικο καθαρα το θεμα προφανως για να βεβαιωθει οτι δεν προκειται για εγκληματικη ενεργεια πχ να τον δηλητηριασαν η κατι τετοιο.............
mitilinios
10-04-2011, 17:55
Σήμερα η ΠΗΝΕΛΟΠΗ αναχώρησε με δίωρη καθυστέρηση από το Βαθύ Σάμου δηλαδή στις 15:00 αντί για 10:00.:roll:
Μάλλον κάποια μικρή βλάβη που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.:)
Αν δνε κάνω λάθος από τισ 10.00 ως τις 15.00 είναι 5άωρη η καθυστέρηση φίλε. Εκτός και αν ο δαίμων του τυπογραφίου, έβαλε το χέρι του....;):D
Καθυστέρηση απόπλου
Ταλαιπωρία 100 επιβατών του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ»
Βλάβη στα φίλτρα πετρελαίου μηχανής παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο πλοίο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» έξω από το λιμάνι του Βαθύ Σάμου.
Το πλοίο είχε προγραμματισμένη ώρα απόπλου στις 10.00 το πρωί για Χίο – Μυτιλήνη – Λήμνο – Θεσσαλονίκη με 100 επιβάτες.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου απαγορεύθηκε ο απόπλους του μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, ενώ κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, το πλοίο απέπλευσε στις 15:05
Πηγή: zougla.gr
Τώρα, μηχανικός δεν είμαι, αλλά για τον καθαρισμό των φίλτρων τιης κυρίας μηχανής, χρειάζεται πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από τον παρακολουθολύντα Νηογνώμονα? Μην τρελαθούμε τώρα ... :shock:, είπαμε ναι αλλά μέχρι κάπου, ποιός λέει ψέματα/υπερβολές άραγε?
nikosdoul
11-04-2011, 18:52
Σε συνέχεια της από 10/04/2011 ενημέρωσης μας για την καθυστερημένη αναχώρηση του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ από το λιμένα Βαθύ Σάμου και την αντίστοιχη καθυστερημένη άφιξη σήμερα στο λιμένα Θεσσαλονίκης, σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμένα Θεσσαλονίκης στις 23.59 αντί στις 19.00.
Τα δρομολόγια του πλοίου διαμορφώνονται ως εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ 11/4: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (αν 23:59)
ΤΡΙΤΗ 12/4: ΛΗΜΝΟΣ (αφ 09:25 αν 10:15) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 16:55 αν 17:45) - ΧΙΟΣ (αφ 21:35 αν 22:15)
ΤΕΤΑΡΤΗ 13/4: ΒΑΘΥ (αφ 02:00 αν 02:50) - ΧΙΟΣ (αφ 06:50 αν 07:25) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 11:15 αν 12:15) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 18:55 αν 19:35)
ΠΕΜΠΤΗ 14/4: ΚΑΒΑΛΑ (αφ 00:35 αν 03:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 08:00 αν 08:40) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 15:20 αν 16:20) - ΧΙΟΣ (αφ 20:10 αν 20:50) - ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (αφ 23:50)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4: ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (αν 00:20) - ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ (αφ 01:50 αν 02:30) - ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (αφ 04:00 αν 04:30) - ΧΙΟΣ (αφ 07:30 αν 08:10) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 12:00 αν 13:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 19:40 αν 20:20)
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4: ΚΑΒΑΛΑ (αφ 01:20)
Γραφείο Τύπου NEL Lines
ΠΗΓΗ Nel lines :
http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=850
nikosdoul
11-04-2011, 18:54
Ταλαιπωρία 100 επιβατών του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ»
Βλάβη στα φίλτρα πετρελαίου μηχανής παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο πλοίο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» έξω από το λιμάνι του Βαθύ Σάμου.
Το πλοίο είχε προγραμματισμένη ώρα απόπλου στις 10.00 το πρωί για Χίο – Μυτιλήνη – Λήμνο – Θεσσαλονίκη με 100 επιβάτες.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου απαγορεύθηκε ο απόπλους του μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, ενώ κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, το πλοίο απέπλευσε στις 15:05
Πηγή: zougla.gr
Και η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ με αλλούς (100-150-200) επιβάτες αυτή την φορά....
Αν δεν κάνω λάθος Παρασκευή δεν ξεκινούν τα δρομολόγια του Ταξίαρχου; υπομονή λοιπόν, και θα αποχωρήσει (ευτυχώς) η Πηνελόπη! Πάντως στην κατάσταση που μπήκε η Πηνελόπη, έτσι όπως μπήκε, κτλ αποψη μου είναι ότι ήταν ίσως η πιο αποτυχημένη κίνηση της ΝΕΛ. Και δυστυχώς και να φύγει και να φτιαχτεί στη συγκεκριμένη γραμμή έχει αφήσει τέτοιο κακό όνομα που δεν νομίζω να θέλει να την ξαναδεί κανείς έστω και ζωγραφιστή. Το μέλλον θα μας δείξει αν θα μπει αλλού και που θα μπεί...;)
gpap2006
11-04-2011, 20:06
Σκοπεύουν να την επαναφέρουν στη γραμμή μαζί με τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ για το καλοκαίρι και μόνο. Τόσο μεγάλη θα είναι η κίνηση που θα χρειάζεται και βοηθό ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ?:confused:
nikosdoul
11-04-2011, 20:50
Σκοπεύουν να την επαναφέρουν στη γραμμή μαζί με τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ για το καλοκαίρι και μόνο. Τόσο μεγάλη θα είναι η κίνηση που θα χρειάζεται και βοηθό ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ?:confused:
Ίσως γιάτι το Ταξιάρχης έχει μικρή χωρητικότητα, όπως έχει αναφερθεί απο έναν φίλο στίς προηγούμενες σελίδες...
Εγω πιστεύω οτι ειναι θέμα συντήρησης του πλοίου, διότι μεχρι τη δρομολόγηση του πλοίου το Δεκέμβριο, δεν είχε βγαλει βλάβες.
Εγω πιστεύω οτι ειναι θέμα συντήρησης του πλοίου, διότι μεχρι τη δρομολόγηση του πλοίου το Δεκέμβριο, δεν είχε βγαλει βλάβες.
Ναι γιατί αν δεν κάνω λάθος μέχρι τη δρομολόγηση του το Δεκέμβριο δεν κυκλοφορούσε καν...Γενικώς είχε καιρό να μπει έτσι σε βαριάς μορφής υπηρεσία (νομίζω καιρό πριν την δρομολόγησή του πάνω, κυκλοφορούσε γενικώς για λίγες μέρες και μετά πάλι παπαλα...αν κάνω λάθος διορθώστε:D)
Εδώ και οι ίδιοι στη ΝΕΛ το παραδέχτηκαν ότι το πλοίο βγήκε όπως-όπως για να καλύψει το κενό του Θεόφιλου και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην προλάβει να γίνει η κατάλληλη επισκευή-συντήρηση. Και εδώ έγκειται το λάθος της ΝΕΛ...Ο Τεό από τη βλάβη του καλοκαιριού και έπειτα έδειχνε οτι σύντομα θα παρέδιδε πνεύμα, γιατί δεν προετοίμασαν τον (όποιο) διάδοχο στην ώρα του;
Τέλος πάντων, προέχει τώρα η ακινησία του Πηνελόπη γιατί δεν πάει άλλο (αλήθεια σε ναυλώσεις ferry ποια πλευρα ευθύνεται για τη συντήρηση-ανταλλακτικά; βέβαια εξαρτάται και για τι ναυλωση μιλάμε, χρονοναύλωση ή γυμνή:confused:)και μέχρι το καλοκαίρι έχουμε καιρό...
Ναι, είχε να δουλέψει απο τις αρχές Σεπτεμβρίου, οταν έκανε δρομολόγια στη γραμμή Μπρίντιζι - Ηγουμενίτσα (Ζακυνθο)
mitilinios
11-04-2011, 23:52
Αν δνε κάνω λάθος από τισ 10.00 ως τις 15.00 είναι 5άωρη η καθυστέρηση φίλε. Εκτός και αν ο δαίμων του τυπογραφίου, έβαλε το χέρι του....;):D
Σωστός ο LEO, :p ο δαίμων μας την έκανε τη δουλειά.
Ευχαριστώ για την επισήμανση.
Akis Dionisis
11-04-2011, 23:59
Με την απαραίτητη γενική συντήρηση [εντός/εκτός κι επί ταυτά] αν χρειαστεί ας μπει!
Μόνο να την συντηρήσουνε μηχανικά και να την βάψουνε ρε παιδιά... Μέσα στο μαύρο του το χάλι είναι το πλοίο και νομίζω ότι είναι κρίμα, όσο κι αν το κατηγορούμε, γιατί κουτσά στραβά, έστω και με τα χίλια δυο ζόρια ας πούμε ότι την κάνει τη δουλειά του!!
Για την ιστορία πάντως, απόψε από Θεσσαλονίκη απέπλευσε στις 23:55! Το είδα κατά την έξοδό του από το Λιμάνι καθώς περνούσα με το αστικό για το σπίτι!
Ε άμα θα βγει για επισκευή θα τη βάψουν μη σκας γι αυτό!;) Και μηχανική συντήρηση θα γίνιε υποθέτω, και δεξαμενισμός. Τώρα για μέσα και για τα παράπονα που έχουν ακουστεί ως προς αυτό δεν λέω μεγάλα λόγια ελπίζω μόνο για το καλύτερο. Οσον αφορά στο βάψιμο, λέτε να τη δούμε κι αυτή μπλέ;:confused:
Akis Dionisis
12-04-2011, 01:15
...... λέτε να τη δούμε κι αυτή μπλέ;:confused:
Μπάααα... Αν είναι να μπει ως ενισχυτική και τσονταριστή μαζί με τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ, μάλλον θα παραμείνει με τα χρώματα που έχει τώρα... Ασε που ειναι και χαμένα χρήματα για τόσο μικρό διαστημα!:rolleyes:
basilis.m
17-04-2011, 10:30
που βρισκεται τωρα το πλοιο ξερει κανενας?
gpap2006
17-04-2011, 10:32
Στο Βαθυ Σάμου και έχει δρομολόγιο απόψε στις 22.00 για πάνω.
basilis.m
17-04-2011, 10:35
Στο Βαθυ Σάμου και έχει δρομολόγιο απόψε στις 22.00 για πάνω.και αυτο θα παει πανω και ο ταξιαρχης που εφυγε στις 10?
gpap2006
17-04-2011, 11:03
Όπως έχουμε πει και αλλού θα κάνει κάποια έξτρα δρομολόγια το ΠΗΝΕΛΟΠΗ τις επόμενες μέρες λόγω Πάσχα. θα δέσει για ετήσια στις 30 Απριλίου.
Akis Dionisis
17-04-2011, 11:33
και αυτο θα παει πανω και ο ταξιαρχης που εφυγε στις 10?
Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ θα έρθει Θεσσαλονίκη!
Το ΠΗΝΕΛΟΠΗ θα πάει Καβάλα μάλλον [εκτός και αν έρθουν και τα δύο Θεσσαλονίκη]
Τη Μ. Πέμπτη στις 18:00 θα εκτελέσει ένα δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη το ΠΗΝΕΛΌΠΉ και μετά αν θυμάμαι καλά στις 27 του μηνός θα ξανακάνει ένα δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη η ΠΗΝΕΛΟΠΗ και μετά δένει για δεξαμενισμό!
gpap2006
17-04-2011, 11:50
Και τα 2 προς Θεσσαλονίκη θα ανέβουν σήμερα.
Akis Dionisis
17-04-2011, 12:04
Ταυτόχρονα έφυγαν από Σάμο και τα δύο?
idrohoos
06-12-2012, 14:18
Τό Πηνελόπη στόν Αγιο Κήρυκο στις 22-1-2008 όταν έκανε το δρομολόγιο:Αγιο κήρυκο-καρλόβασι-χιο-μυτιλήνη-λήμνο-καβάλα.
131439
BEN BRUCE
31-12-2012, 21:52
Πολυ ομορφη φωτο,ως συνηθως, να συμπληρωσω με μια απο το 2009 λιγο εξω απο την Κερκυρα
133599
pantelis2009
01-01-2013, 09:28
Μετά τις πολύ ωραίες φωτο απο τους φίλους idrohoos και BEN BRUCE ας δούμε και το σαλόνι του ΠΗΝΕΛΟΠΗ όταν στις 23-08-2011 έιχα πάει στη ΝΑΥΣΙ για να του κάνω τροφοδοσία.
133619
BEN BRUCE
01-01-2013, 10:47
Eγω προσωπικα ποτε δεν καταλαβα γιατι, εκτος απο ταχυτητα, το βαπορι αυτο δεν αγαπηθηκε.
BEN BRUCE
03-01-2013, 11:59
PENΕLOPE A. (το Β') στο περαμα γυρω στο 2002
133794
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-01-2013, 10:05
134622Oυσιαστικά το πρώτο ελληνικό ro/pax. Kαμιά σχέση με το σημερινό έκτρωμα που λέγεται ΠΗΝΕΛΟΠΗ.
Rocinante
12-01-2013, 10:37
Καταπληκτική φωτογραφία !!! Πραγματικά εξαιρετική η δουλεία που είχε γίνει. Εως και το βάψιμο του με τέτοιο τρόπο ώστε να μήν χτυπά άσχημα στο μάτι η νέα υπερκατασκεύη και βέβαια πρίν την προσθήκη της χαρακτηριστικής "ντουλάπας" :sour:
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-01-2013, 11:49
Όντως έγινε πολύ καλή μετασκευή που τότε την έβλεπα στο Πέραμα.
Η αγορά του ήταν ευκαιρία,καινούργιο βαπόρι που είχε βγει ολική απώλεια.
Ilias 92
12-01-2013, 15:03
Και αφού ο κύριος Βίκτορας μας έβαλε μια σπάνια φωτό με το Πηνελόπη στις αρχές του, το τροποποίησα και εγώ ως RO PAX.
Για σε να Βίκτωρα.
134654
Η φωτό είναι από τον χρήστη BEN BRUCE λίγο πιο πίσω.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-01-2013, 11:11
Και αφού ο κύριος Βίκτορας μας έβαλε μια σπάνια φωτό με το Πηνελόπη στις αρχές του, το τροποποίησα και εγώ ως RO PAX.
Για σε να Βίκτωρα.
134654
Η φωτό είναι από τον χρήστη BEN BRUCE λίγο πιο πίσω.
Eυχαριστώ, δλδ να πούμε εσύ έκανες κάτι μεταξύ FLAVIA κ ΠΗΝΕΛΟΠΗ.
Πάντως παιδιά θα συμφωνείτε,εγκλήματα έκαναν οι Σκανδιναβοί όταν το ξαναμετασκεύασαν.
Μιά χαρά ήταν το βαπόρι όπως έγινε από την Αnco Ferries.
Κύριοι ωραία δουλειά.. ...
137842137843Μια και το έχουμε ξεχάσει το πλοίο, ας το θυμηθούμε να κάνει την άγονη του Βόρειου Αιγαίου και να ετοιμάζεται να δέσει στο Βαθύ της Σάμου.
BEN BRUCE
13-02-2013, 13:30
Προσωπικα ποτε δεν κακοειδα αυτο το βαπορι και πιστευω οτι ειχε πολλες δυνατοτητες,πιο πολλες απο αλλα αντιστοιχα.
137847
Στη φωτο το βλεπουμε στο βαθυ της σαμου τον ιουλιο του 2006
nerohitis
19-02-2013, 13:35
έτοιμο να αποπλέυσει για Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Καβάλα
nikosnasia
19-02-2013, 19:09
19 Μαρτίου 2006 εν πλω.
138404
pantelis2009
19-02-2013, 20:39
Ας δούμε άλλη μία απο το σαλόνι του ΠΗΝΕΛΟΠΗ στις 23-08-2011.
138422
cpt. mimis
20-02-2013, 19:19
Δυστυχώς, εκτός αν ανοίξουν τόσο οι δουλειές πράγμα δύσκολο, το πλοίο μετράει το τελευταίο του καιρό στην χώρα μας. Αν ήταν θα είχε αξιοποιηθεί το καλοκαίρι (πχ μπάρι δυράχειο)... Είναι ένα πλοίο ωραίο με τον δικό του τρόπο...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-02-2013, 10:27
Πατριώτη,το καράβι είναι μπερδεμένο με τον ναυλωτή από όσο ξέρω κ έχει αμάξια καινούργια μέσα.
το είδε κανείς να είναι ακόμη στην σαλαμινα;
pantelis2009
21-02-2013, 12:23
Το ΠΗΝΕΛΟΠΗ μέχρι τις 14-12-2012 ήταν στο ναυπηγείο Σαλαμίς.
138578
idrohoos
23-02-2013, 21:46
Στήν Μυτιλήνη Πάσχα τού 2006.
138936 138934 138935
idrohoos
30-03-2013, 18:42
Τό Πηνελόπη στή Ρόδο στίς 24-7-2007.
141489
manolisfissas
18-06-2013, 10:11
Το ΠΗΝΕΛΌΠΗ στο ναυπηγείο Σαλαμίς.
145782
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-06-2013, 09:37
Μιά πλωριά σαν FLAVIA τότε που το μακρυνό 1983 ελληνικά χέρια το ανακατασκεύασαν σε αυτό το ωραιότατο ro/pax.Tα εγκλήματα έγιναν μετά στην Σκανδιναβία.145978
BEN BRUCE
21-06-2013, 11:44
Προσωπικα πιστευω οτι ηταν καλο και πολυ εκμεταλευσιμο πλοιο και πολυ καταλληλο για την ελλαδα.Δυστυχως η κατασταση της εταιρειας τα τελευταια χρονια δεν βοηθησε στην αναδειξη του
Σπανίζουν οι φωτογραφίες σαν Φλάβια της Ανκο φέρρις. Δεν είχα ποτέ ταξειδέψει οταν πήγαινε στο Μπρίντιζι, αυτό ομως που είχα ακούσει οτι εσωτερικά η μετασκευή του ήταν 'φτηνιάρικη'.
BEN BRUCE
21-06-2013, 13:54
Λογικα φθηνιαρικη θα ηταν αφου τα υλικα του 1983 δεν ειχαν και πολυ διαφορα απο τα υλικα του 1970.Πιστευω οτι με τα συνχρονα πανελ που χρησιμοποιουνται απο το 1987-8 εχουν και προδιαγραφες πυροπροστασιας πιο σοβαρες και ειναι ειναι πιο ομορφα στην εμφανιση και μονταρονται πιο ευκολα.Για αυτο τον λογο ενα πλοιο απο αυτα που μετασκευαζοντουσαν κατα κορον απο το 1987 και μετα δεν εχουν ουσιαστικα τεραστιες διαφορες απο αυτα που βλεπουμε σημερα
pantelis2009
21-06-2013, 20:11
Ας δούμε και λίγο απο τα σαλόνια του ΠΗΝΕΛΟΠΗ όταν στις 23-08-2011 του έκανα τροφοδοσία.
Για BEN BRUCE, despo, idrohoos, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ και όλους τους φίλους του.
146000
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
22-06-2013, 07:51
Λογικα φθηνιαρικη θα ηταν αφου τα υλικα του 1983 δεν ειχαν και πολυ διαφορα απο τα υλικα του 1970.Πιστευω οτι με τα συνχρονα πανελ που χρησιμοποιουνται απο το 1987-8 εχουν και προδιαγραφες πυροπροστασιας πιο σοβαρες και ειναι ειναι πιο ομορφα στην εμφανιση και μονταρονται πιο ευκολα.Για αυτο τον λογο ενα πλοιο απο αυτα που μετασκευαζοντουσαν κατα κορον απο το 1987 και μετα δεν εχουν ουσιαστικα τεραστιες διαφορες απο αυτα που βλεπουμε σημερα
Mπορεί ο φίλος Despo να εννοεί φτηνιάρικη ακόμα κ με τα δεδομένα του '83. Η ουσία είναι ότι η Αnco Ferries στο σύντομο πέρασμά της από την Αδριατική εμφανίστηκε με 2 αξιόλογα βαπόρια,το άλλο ήταν το ΑΤΗΕΝΙΑ εκείνο το πρώην καναδέζικο τραινάδικο,τα οποία ήταν τα πρώτα πραγματικά ro/pax στην περοχή μας.
Giovanaut
22-06-2013, 11:19
Πραγματική έκπληξη σε αυτό το πλοίο για μένα ήταν η γέφυρα με τις μπλέ κονσόλες. Σου έδινε την αίσθηση ότι ήταν νεότευκτου σκάφους.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
22-06-2013, 11:34
Πραγματική έκπληξη σε αυτό το πλοίο για μένα ήταν η γέφυρα με τις μπλέ κονσόλες. Σου έδινε την αίσθηση ότι ήταν νεότευκτου σκάφους. Mήπως αφού ήταν μπαταρισμένοτα είχαν βάλει όλα καινούργια;
[QUOTE=pantelis2009;490889]Ας δούμε και λίγο απο τα σαλόνια του ΠΗΝΕΛΟΠΗ όταν στις 23-08-2011 του έκανα τροφοδοσία.
Για BEN BRUCE, despo, idrohoos, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ και όλους τους φίλους του.
Ευχαριστώ φίλε Παντελή για τη φωτογραφία. Είχα πάρει μια γρήγορη 'γεύση' απο το πλοίο στη μία και μοναδική αναχώρηση απο τον Πειραιά για Ικαρία και Σάμο, αντικαθιστώντας το Εξπρες Πήγασος που είχε βλάβη.
Giovanaut
22-06-2013, 19:50
Mήπως αφού ήταν μπαταρισμένοτα είχαν βάλει όλα καινούργια;
Θα μπορούσε... ;)
pantelis2009
25-06-2013, 12:23
Σήμερα πήγα απο το ναυπηγείο Σαλαμίς και έμαθα τα δυσάρεστα. Αν όπως μου είπαν, αν έλθει σήμερα γερανός για να πάρει τις άγκυρες, γιατί ο εργάτης έχει χαλάσει, αύριο θα έλθουν ρυμουλκά να το βγάλουν απο εκεί που είναι, θα το πάνε στο Ικόνιο για να ξεφορτώσει τα Ι.Χ που είχε φορτωμένα για τη Λιβύη και δεν παρέδωσε και φεύγει για scrap. Περιμένω τηλ. απο το φίλο μου και θα πάω να τραβήξω φωτο.
Ας το θυμηθούμε όταν στις 28/06/2010 έκανε το δεξαμενισμό του στη μεγάλη του Περάματος.
Για όλους τους φίλους του.
146137
cpt. mimis
26-06-2013, 19:52
Σήμερα πήγα απο το ναυπηγείο Σαλαμίς και έμαθα τα δυσάρεστα. Αν όπως μου είπαν, αν έλθει σήμερα γερανός για να πάρει τις άγκυρες, γιατί ο εργάτης έχει χαλάσει, αύριο θα έλθουν ρυμουλκά να το βγάλουν απο εκεί που είναι, θα το πάνε στο Ικόνιο για να ξεφορτώσει τα Ι.Χ που είχε φορτωμένα για τη Λιβύη και δεν παρέδωσε και φεύγει για scrap. Περιμένω τηλ. απο το φίλο μου και θα πάω να τραβήξω φωτο.
Ας το θυμηθούμε όταν στις 28/06/2010 έκανε το δεξαμενισμό του στη μεγάλη του Περάματος.
Για όλους τους φίλους του.
146137
Τελικά έχουμε κάποιο νεότερο?
Ίσως να είναι το καλύτερο αυτό για το πλοίο. Από πλευράς να είναι παρατημένο στη Σαλαμίνα...
Μια απορία άσχετη... Τα ΙΧ τί θα γίνουν?
Espresso Venezia
26-06-2013, 20:48
....αν έλθει σήμερα γερανός για να πάρει τις άγκυρες, γιατί ο εργάτης έχει χαλάσει, αύριο θα έλθουν ρυμουλκά να το βγάλουν απο εκεί που είναι....
Τώρα βέβαια ίσως να λέω και κοτσάνα, αλλά έχει φουνταρισμένες τις άγκυρες το πλοίο εκεί που βρίσκεται πλωρο-πλαγιοδετημένο (http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=138578&d=1361445768) ??? Περίεργο μου ακούγεται.....
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-06-2013, 07:01
Τελικά έχουμε κάποιο νεότερο?
Ίσως να είναι το καλύτερο αυτό για το πλοίο. Από πλευράς να είναι παρατημένο στη Σαλαμίνα...
Μια απορία άσχετη... Τα ΙΧ τί θα γίνουν? Aν ήταν καινούργια ενάμιση χρόνο εκεί μέσα κ που μπορεί να έχει αλλάξει το μοντέλο,σίγουρα πάνε γιά ελαφρώς μεταχειρισμένα. 'Ασε που αν ήταν μοντέλο γιά Λιβύη...Πάντως κάποιος θα βρέθηκε να τα σπρώξει κάπου.
pantelis2009
27-06-2013, 08:01
Aν ήταν καινούργια ενάμιση χρόνο εκεί μέσα κ που μπορεί να έχει αλλάξει το μοντέλο,σίγουρα πάνε γιά ελαφρώς μεταχειρισμένα. 'Ασε που αν ήταν μοντέλο γιά Λιβύη...Πάντως κάποιος θα βρέθηκε να τα σπρώξει κάπου.
Όντως τα αυτοκίνητα ήταν κατασκευασμένα για τη Λιβύη, με ενισχυμένο intercooler για την ψύξη του λαδιού, όλα μεγάλα κυβισμού και ακυκλοφόρητα μοντέλα στην Ελλάδα. Το θέμα έχει κολλήσει γιατί δεν ξέρουν που θα ξεφορτωθούν τα Ι.Χ.
Πάντως είμαι σε επαφή με το φίλο και αν γίνει κάτι ......θα το μάθω.
Φίλε Γιώργο όντως είναι...........πλωρο-πλαγιοδετημένο (http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=138578&d=1361445768), αλλά όπως φαίνετε στη φωτο μου έχει ρίξει....και άγκυρα.
146191
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-06-2013, 09:09
Όντως τα αυτοκίνητα ήταν κατασκευασμένα για τη Λιβύη, με ενισχυμένο intercooler για την ψύξη του λαδιού, όλα μεγάλα κυβισμού και ακυκλοφόρητα μοντέλα στην Ελλάδα. Το θέμα έχει κολλήσει γιατί δεν ξέρουν που θα ξεφορτωθούν τα Ι.Χ.
Πάντως είμαι σε επαφή με το φίλο και αν γίνει κάτι ......θα το μάθω.
Φίλε Γιώργο όντως είναι...........πλωρο-πλαγιοδετημένο (http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=138578&d=1361445768), αλλά όπως φαίνετε στη φωτο μου έχει ρίξει....και άγκυρα.
146191 Δλδ τα αμάξια μάλλον είναι μεγάλα τζιποειδή που συνηθίζονται στην έρημο.
Το βαπόρι δεν έχει φουντάρει αλλά η καδένα πάει στην μπίντα. Κάτι τέτοιο κάναμε με το αρματαγωγό στο ΠΝ όταν δέναμε στην τσαμαδούρα,καδένα κ συρματόσχοινο.
To Πηνελόπη είδα νωρίτερα οδηγώντας απο το Πέραμα κοντά στον μώλο ΔΕΗ εκεί που πάνε τα αυτοκινητάδικα. Ξέρει κανείς αν ξεφόρτωσε? Τελικά θα φύγει για απέναντι?
mitilinios
12-07-2013, 21:46
To Πηνελόπη είδα νωρίτερα οδηγώντας απο το Πέραμα κοντά στον μώλο ΔΕΗ εκεί που πάνε τα αυτοκινητάδικα. Ξέρει κανείς αν ξεφόρτωσε? Τελικά θα φύγει για απέναντι?
Ναι ξεφόρτωσε τα αμάξια που είχε στο γκαράζ και ετοιμάζεται για το τελευταίο του ταξίδι για τα απέναντι παράλια.
T.S.S. APOLLON
13-07-2013, 17:49
Ο φιλος ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ με πληροφορησε οτι το Πηνελοπη ρυμουλκουμενο απο το Ρ/Κ ΕΚΤΩΡ κατευθυνεται προς...;;;
Espresso Venezia
13-07-2013, 18:21
E προφανώς προς τον τελευταίο του προορισμό ("Μακαρία η οδός ην σήμερον πορεύεσαι" κλπ. κλπ. κλπ.) με τελευταίο του όνομα το LOPI. Τώρα, δεν φαντάζομαι να θελήσει να μιμηθεί άλλα πρόσφατα παραδείγματα, κρουαζιέρα δηλαδή προς ...Αλεξανδρούπολη μέσω Μυτιλήνης και Χίου και κατόπιν επιστροφή στον Πειραιά !!!
Giannis G.
13-07-2013, 18:38
και να κάτσει στην ράδα να κάνει παρέα στην Νάγια και το Μακεδονία;; Το Hector Tug πάντως ρυμουλκούσε και το Μακεδονία σε αυτό το ταξίδι περιπέτεια που τελικά κατέληξε στον Πειραιά, παντως το πλοίο ηταν να φυγει πιο πρίν αλλά έφυγε τώρα, ίσως να είχε και αυτό πρόβλημα με τα χαρτιά του ( ;; )
Espresso Venezia
13-07-2013, 20:28
Ο φιλος ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ με πληροφορησε οτι το Πηνελοπη ρυμουλκουμενο απο το Ρ/Κ ΕΚΤΩΡ κατευθυνεται προς...;;;
E προφανώς προς τον τελευταίο του προορισμό ("Μακαρία η οδός ην σήμερον πορεύεσαι" κλπ. κλπ. κλπ.) με τελευταίο του όνομα το LOPI.
Ο προορισμός του πλοίου (Aliaga) εκπέμπεται πλέον και από το ρυμουλκό ΕΚΤΩΡ, ώστε να μην υπάρχει έστω και η ελάχιστη αμφιβολία.
Προς αποχαιρετισμόν, μία συμβολική φωτό από το Πέραμα τον Απρίλιο 2010, σε καιρούς σαφώς καλύτερους τόσο γα το ΠΗΝΕΛΟΠΗ όσο και γενικότερα για την εταιρεία του.
146799
MYTILENE
13-07-2013, 20:35
Πάει κι αυτό,ένα βαποράκι συμπαθητικό που βοήθησε κι αυτό με τη σειρά του την Άγονη και βοήθησε και μας να κάνουμε τη δουλειά μας. ''ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ'' ΠΗΝΕΛΟΠΗ