PDA

Επιστροφή στο Forum : Έλληνες Ναυτικοί - Eκπαιδευτικά Ταξίδια Δοκίμων ΕΝ

Σελίδες : 1 2 [3] 4

haytek
03-10-2009, 22:09
roger αρχικά μπράβο σου που κάθεσαι και ασχολείσαι με τους προβληματισμούς των πρωτοετών..προσωπικά το εκτιμώ απεριόριστα γιατί δίνω έμφαση σε κάθε λέξη που προείπες..
εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι άλλο..
Από τα όσα γνωρίζω υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός κιλών που πρέπει να μην υπερβαίνουν οι βαλίτσες σου..Ποιος είναι αυτός?
Επίσης,σίγουρα σε μια βαλίτσα θα βάλεις τα ρούχα σου και τα προσωπικά σου και στην άλλη το λάπτοπ..Εξοπλισμό που θα πρέπει να έχεις στο βαπόρι στον παρέχουν σε αυτό ή τον αγοράζεις μόνο σου?(πχ φόρμα εργασίας)
Τι άλλο εκτός απο τα προαναφερθέντα θα χρειαστώ σίγουρα?:confused:

georgecpt
04-10-2009, 17:44
Οι συνθήκες μέσα στο βαπόρι είναι άψογες, είστε όλοι σαν οικογένεια.
Θα κάνεις όλες τις δουλειές που υπάρχουν, απο τις πιο απλές δηλαδή σκουπίσματα-καθαρίσματα έως τις πιο σοβαρές όπως πορείες στο χάρτη ή ακόμα αν είσαι ικανός και υπο την επίβλεψη του υπ/ρχου μπορείς κατα τα operation να κάνεις πολλά πράγματα όπως να στριπάρεις τη σαβούρα και άλλα πολλά..:cool:
Όταν θα έρθει η ώρα να κάνεις τέτοια πράγματα θα αισθανθείς βασιλιάς, για αυτό να είσαι φιλομαθής και δεν εννοώ να είσαι όλη την ώρα με τα βιβλία στο χέρι αλλά να ρωτάς συνέχεια, τα πάντα, οτι δηλαδή ακούς ακόμα και σε συζητήσεις και δε καταλαβαίνεις έστω και μια λέξη να τη ρωτάς.

Με τον καιρό θα δείς οτι θα σου εμπιστεύονται σοβαρές δουλειές και θα σε υπολογίζουν για όλα.
Εγώ φίλε η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να δώσεις πολύ προσοχή αν πας σε δεξαμενόπλοιο, στους χώρους του φορτίου, τις γραμμές, τις αντλίες και σε όλα τα της κουβέρτας.
Στη γέφυρα θες δε θες δεν θα υπάρχει μέρα που να μη πας για 4ωρο διότι δε σταματάει το βαπόρι τις Κυριακές ή τις Αργίες. :p , οπότε θα μάθεις όλα όσα εσύ θέλεις, δηλαδή απο εσένα εξαρτάται πόσα θα μάθεις απο το ταξίδι και μόνο.!

Η βάρδιες που έκανα εγώ για παράδειγμα ήταν 8-12 κουβέρτα και 4-8 Γέφυρα.
Α! Και κάτι άλλο, οτι μαλακί@ και να κάνεις να το πείς αμέσως και μη το κρύψεις..να είσαι σιγούρος οτι θα σου πουν μπράβο και σου εξηγήσουν το σωστό.

Αλλά όλα αυτά εξαρτώνται φίλε απο τον κόσμο που θα βρείς μέσα και να κυρίως απο εσένα..

Σε οτι άλλο θέλεις σχετικά με το ταξίδι με χαρά μου να σε βοηθήσω!

θελω να ρωτησω ακομη πως γινεται η επιλογη του πλοιου οπου θα παω να κανω το εκπαιδευτικο ταξιδι
γινεται απο εμενα τον ιδιο η απο την σχολη που σπουδαζω
π.χ εγω σαν εταιρεια που θελω να παω για εκπαιδευτικο ειναι η arcadia και η Τ.Ε.Ν. μπορω να παω σε μια απο αυτες η οχι

σε ευχαριστω πολυ...

Roger Rabbit
04-10-2009, 17:58
Από τα όσα γνωρίζω υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός κιλών που πρέπει να μην υπερβαίνουν οι βαλίτσες σου..Ποιος είναι αυτός?
Επίσης,σίγουρα σε μια βαλίτσα θα βάλεις τα ρούχα σου και τα προσωπικά σου και στην άλλη το λάπτοπ..Εξοπλισμό που θα πρέπει να έχεις στο βαπόρι στον παρέχουν σε αυτό ή τον αγοράζεις μόνο σου?(πχ φόρμα εργασίας)
Τι άλλο εκτός απο τα προαναφερθέντα θα χρειαστώ σίγουρα?:confused:

Μην ανησυχείς για αυτό, για τους ναυτικούς νομίζω είναι αρκετό το όριο του βάρους, νομίζω κάπου 30-40 κιλά.
Τον εξοπλισμό θα τον βρεις στο βαπόρι.:)

θελω να ρωτησω ακομη πως γινεται η επιλογη του πλοιου οπου θα παω να κανω το εκπαιδευτικο ταξιδι
γινεται απο εμενα τον ιδιο η απο την σχολη που σπουδαζω
π.χ εγω σαν εταιρεια που θελω να παω για εκπαιδευτικο ειναι η arcadia και η Τ.Ε.Ν. μπορω να παω σε μια απο αυτες η οχι

σε ευχαριστω πολυ...

Εσύ διαλέγεις την εταιρεία που θέλεις να πας αλλά καλό θα είναι να κάνεις αιτήσεις σε παραπάνω απο μία εταιρεία για να είσαι καλυμμένος.

georgecpt
04-10-2009, 18:00
Μην ανησυχείς για αυτό, για τους ναυτικούς νομίζω είναι αρκετό το όριο του βάρους, νομίζω κάπου 30-40 κιλά.
Τον εξοπλισμό θα τον βρεις στο βαπόρι.:)

Εσύ διαλέγεις την εταιρεία που θέλεις να πας αλλά καλό θα είναι να κάνεις αιτήσεις σε παραπάνω απο μία εταιρεία για να είσαι καλυμμένος.

δηλαδη εσυ κανεις αιτηση στις εταιρειες και αυτες μπορει να σε δεχτουν μπορει και οχι???

alkiviadis
04-10-2009, 23:12
δηλαδη εσυ κανεις αιτηση στις εταιρειες και αυτες μπορει να σε δεχτουν μπορει και οχι???

Ακριβώς....

ChiefMate
07-10-2009, 14:02
Θα κάνεις όλες τις δουλειές που υπάρχουν, απο τις πιο απλές δηλαδή σκουπίσματα-καθαρίσματα έως τις πιο σοβαρές όπως πορείες στο χάρτη ή ακόμα αν είσαι ικανός και υπο την επίβλεψη του υπ/ρχου μπορείς κατα τα operation να κάνεις πολλά πράγματα όπως να στριπάρεις τη σαβούρα και άλλα πολλά..:cool:
Όταν θα έρθει η ώρα να κάνεις τέτοια πράγματα θα αισθανθείς βασιλιάς, για αυτό να είσαι φιλομαθής και δεν εννοώ να είσαι όλη την ώρα με τα βιβλία στο χέρι αλλά να ρωτάς συνέχεια, τα πάντα, οτι δηλαδή ακούς ακόμα και σε συζητήσεις και δε καταλαβαίνεις έστω και μια λέξη να τη ρωτάς.

Με τον καιρό θα δείς οτι θα σου εμπιστεύονται σοβαρές δουλειές και θα σε υπολογίζουν για όλα.
Εγώ φίλε η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να δώσεις πολύ προσοχή αν πας σε δεξαμενόπλοιο, στους χώρους του φορτίου, τις γραμμές, τις αντλίες και σε όλα τα της κουβέρτας.
Στη γέφυρα θες δε θες δεν θα υπάρχει μέρα που να μη πας για 4ωρο διότι δε σταματάει το βαπόρι τις Κυριακές ή τις Αργίες. :p , οπότε θα μάθεις όλα όσα εσύ θέλεις, δηλαδή απο εσένα εξαρτάται πόσα θα μάθεις απο το ταξίδι και μόνο.!

Α! Και κάτι άλλο, οτι μαλακί@ και να κάνεις να το πείς αμέσως και μη το κρύψεις..να είσαι σιγούρος οτι θα σου πουν μπράβο και σου εξηγήσουν το σωστό.

Αλλά όλα αυτά εξαρτώνται φίλε απο τον κόσμο που θα βρείς μέσα και να κυρίως απο εσένα..

Φιλε μου,ποση υπηρεσια εχεις σε βαπορια??

Roger Rabbit
07-10-2009, 14:09
Φιλε μου,ποση υπηρεσια εχεις σε βαπορια??

Ένα εξάμηνο περίπου

ChiefMate
07-10-2009, 14:36
Ένα εξάμηνο περίπου

Ακριβως,
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω σε πολλα απο αυτα που λες στο παλικαρι που ξεκιναει τωρα την σταδιοδρομια του...

Θα δεις κ εσυ ο ιδιος,αποκτωντας εμπειρια,πως αργοτερα θα αναθεωρησεις αποψη σε πολλα απο τα παραπανω!
Δεν θα σου αναφερω τα σημεια που διαφωνω δημοσια,σε μια συναντηση θα στα αναλυσω απο κοντα!
Μου αρεσει ο ενθουσιασμος που εχεις,αλλα να ξερεις πως ολα τα βαπορια δεν ειναι ιδια κ δεν συνανταμε τις ιδιες συνθηκες!

Eng
07-10-2009, 19:57
Ακριβως,
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω σε πολλα απο αυτα που λες στο παλικαρι που ξεκιναει τωρα την σταδιοδρομια του...

Θα δεις κ εσυ ο ιδιος,αποκτωντας εμπειρια,πως αργοτερα θα αναθεωρησεις αποψη σε πολλα απο τα παραπανω!
Δεν θα σου αναφερω τα σημεια που διαφωνω δημοσια,σε μια συναντηση θα στα αναλυσω απο κοντα!
Μου αρεσει ο ενθουσιασμος που εχεις,αλλα να ξερεις πως ολα τα βαπορια δεν ειναι ιδια κ δεν συνανταμε τις ιδιες συνθηκες!

Και γω απο την μερια μου, χωρισ να εχω ναυτικη υπηρεσια σε βαπορι μιας εφτασα μεχρι 3ος Μηχανικος, μπορω να πω εναν για τον προλαλισαντα...
Ακουστε................
Και θελετε και μια δημοσια συμβουλή??
Αν θελετε να μαθεται κατι πιο μπροστα απο το δρομο σας, να ρωτησετε αυτον που εχει φτασει στο τελοσ του καιοχι καποιον που ακομα..προχωρει.
Chief, ο λογος πηγαινει σε σενα!

cruiser
07-10-2009, 20:13

Πολυ σωστες οι συμβουλες του Roger Rabit και κατι επιπλεον επειδη το βαπορι ειναι μια κληστη κοινωνια για να σε σεβαστουν παιζει ρολο και η εν γενη συμπεριφορα σου μεσα στο βαπορι μην ξεχνας οτι εισαι 24 ωρες στον ιδιο χωρο με τα ιδια ατομα το να εισαι ναυτικος δεν ειναι μονο επαγγελμα ειναι και τροπος ζωης.

Roger Rabbit
08-10-2009, 10:05
Αν θελετε να μαθεται κατι πιο μπροστα απο το δρομο σας, να ρωτησετε αυτον που εχει φτασει στο τελοσ του και οχι καποιον που ακομα..προχωρει.

Στο επάγγελμά μας το τέλος δηλαδή τι είναι;
Ρε παιδιά εγώ για τα εκπαιδευτικά ταξίδια μιλάω!

BULKERMAN
08-10-2009, 10:27
Στο επάγγελμά μας το τέλος δηλαδή τι είναι;
Ρε παιδιά εγώ για τα εκπαιδευτικά ταξίδια μιλάω!

Φιλε Roger ενας καπετανιος η ενας μηχανικος 50 η 55 χρονων απο που ξεκινησε?
απο αυτους εχεις να μαθεις γιατι και αυτοι απο εκει περασανε!δεν ξεφυτρωσανε στο ανωτερο αξιωμα...
αυτοι ειναι κοντα στο τελος της καριερας τους και αυτοι μπορουν να δωσουν τις καταλληλες συμβουλες.
βεβαιως και ειδες καποια πραγματα σε 6 μηνες αλλα ειναι ελαχιστα μπρος σε αυτα που θα δεις στα επομενα χρονια της καριερας σου.

ChiefMate
08-10-2009, 10:46
Και γω απο την μερια μου, χωρισ να εχω ναυτικη υπηρεσια σε βαπορι μιας εφτασα μεχρι 3ος Μηχανικος, μπορω να πω εναν για τον προλαλισαντα...
Ακουστε................
Και θελετε και μια δημοσια συμβουλή??
Αν θελετε να μαθεται κατι πιο μπροστα απο το δρομο σας, να ρωτησετε αυτον που εχει φτασει στο τελοσ του καιοχι καποιον που ακομα..προχωρει.
Chief, ο λογος πηγαινει σε σενα!

Γιωργο συμφωνουμε απολυτα οπως παντα.....

Eng
08-10-2009, 12:34
Αν και οι δυο φιλοι μου απαντησαν αψογα, θα πω μονο ενα...
Με ρωτησες ποιο ειναι το τελος..
Θα σου απαντησω ως εξης, το τελος ειναι προσωπικο στον καθενα, για αλλον ειναι να βγαλει δυο δεκαρες παραπάνω, για άλλον να γινει αυτο που απο μικρος ονειρευοταν.
Για μενα λοιπον τελος ειναι..να φτασεις και να αγγιξεις το ονειρο σου και να φτασεις σε ενα σημειο μετα απο χρονια και να γυρισεις και να πεις, "Εκανα στη ζωη μου αυτο που παντα ονειρευομουν..." Και αν αυτο θεωρειται ποιητικο τοτε να το φερω πιο χειροπιαστο..να ξερεις και να βιωνεις πως αυτο που κανεις την καθε στιγμη σε φερνει πιο κοντα στο ονειρο σου.
Και αν καποτε γινει και αγγιξεις το ονειρο σου..τοτε οπως ειπε και ο Κιπλινγκ..Εγινες Αντρας παιδι μου"
Και αυτη λοιπον ειναι η ευχη μου για ολους τους νεους...!!

mastrokostas
08-10-2009, 13:38
Εμένα φίλοι μου άρεσε η απάντηση του RogerRabbit!Αυτή είναι μια απάντηση ενός δοκίμου ,που μέσα από τα δικά του μάτια ,είδε και γνώρισε την δουλειά και την βάρδια στο βαπόρι .Μέσα από τις δικές του ανησυχίες και απορίες που πιθανόν είχε πριν μπει σε βαπόρι ,προσπαθεί να απαντήσει σε άλλα παιδιά που θα ακολουθήσουν .
Άλλωστε η ερώτηση ήταν αυτή :
pos einai i sinthikes gia enan pou kanei to proto ekpaideutiko taxidi kai einai ploiarxos??
Είναι όμορφο, όπως σωστά παρατήρησε και ο ChiefMate ο ενθουσιασμός που έχει ο φίλος μας .
Και κάτι ακόμη ! την πρώτη φορά σε οτιδήποτε, ο κάθε ένας την βιώνει διαφορετικά !

Natsios
08-10-2009, 14:29
Θα συμφωνήσω και εγώ με το Μαστροκώστα και ας στεναχωρήσω τα φιλαράκια μου;). Οι εμπειρίες αποκτούνται απο τα βιώματα του καθενώς και ειναι φυσικό οι εμπειρίες των πιο παλιών να είναι και πιο πλούσιες απο αυτές του νέου. Σκαλοπάτι σκαλοπάτι θα ανέβει και ο νέος αφού γνωρίσει στη πορεία του επιτυχίες, αποτυχίες, αναγνωρισιμότητα, σφαλιάρες κτλ κτλ Είναι επίσης φυσιολογικό να αντιμετοπίζονται διαφορετικά οι εκάστοτε καταστάσεις απο τον καθένα αφού διαφορετικά φαίνονται αυτές στα μάτια του καθενώς. Για ενα νέο όλα φαίνονται εντυπωσιακά, μεγαλειώδη. Για τον παλιό έχουν γίνει ψιλορουτίνα.
Ολα αυτά βέβαια εξαρτώνται και απο το χαρακτήρα του καθενώς. Για τον ενθουσιώδη νεο Roger ακόμη και τα σκουπίσματα και οι αγγαρίες στο πλοιο περιγράφτηκαν με περιφάνεια. Για άλλους θα περιγράφονταν με μπινελίκια.

Eng
08-10-2009, 18:43
Να πω κατι, αν μου επιτρεπετε?
Ναι σιγουρα ισχυουν αυτα που ειπε ο φιλος μου ο Νατσιος αλλά και ο Μαστροκωστας. Μπορεις να μεινεις σε μια εμπειρια του R.Rabbit που ανηκουν στη μερια των ευχαριστων, ομως θα μπορουσε να ηταν και μια ενος Χ φιλου που να ελεγε πως ηταν χαλια και μαλιστα αν μιλουσατε τωρα με τον Μαστροπαναγο θα σας ελεγε πως ειναι απλα Χαλια. Ετσι μου ειπε επακριβως. Οποτε θεωρω πως το καλυτερο για απαντηση στην ερωτηση

pos einai i sinthikes gia enan pou kanei to proto ekpaideutiko taxidi kai einai ploiarxos??
οτι θεωρω (προσωπικα) σωστο να απαντησει καποιος ουτε μεσα απο τη "Καλη" πλευρα ουτε ομως και απο την "κακη". Θα πρεπει να επικεντρωθει στο παθος και στο ονειρο του νεου, στο να εμφυσιξει την ελπιδα (γιατι απλα γνωριζει ποσο μανικι ειναι η..πρωτη φορα) και καθε φορα που του βγουν αισθηματα αγανακτησης ή ακομα και αποτυχιας και αδυναμιας, εκει να του δωσεις τη βοηθεια και δεν ειναι αλλη απο το να πιαστει απο το ιδιο του το Ονειρο και αυτο θα του δωσει την Ελπιδα και την Επιμονη. Μεσα εκει εισαι Εσυ και ο Εαυτος σου και πρεπει να αντλει ο καθενας δυναμη απ τον αλλον.
Ετσι λοιπον, ειναι οι συνθηκες ειναι και Καλες και Ασχημες αλλα σιγουρα θα ειναι Έντονες. Και στα Καλα ολα πανε καλα, αλλα στα χειροτερα?? Σε εκεινες τις βραδιες που διασχιζεις τον Ωκεανο και σε επισκεπτεται η Θλιψη? η Θλιψη για τους δικους σου, το τελευταιο φιλι της κοπελας σου, οι στιγμες που κανατε για τελευταια φορα ερωτα πριν αποχωριστειτε...
Τι κανεις τοτε? Πως θα ξεπερασεις αυτο το σημειο? Πινοντας? Μεθώντας? Εμεις λεγαμε..με μια ωραια ζεμπεκια με τους αλλους Ελληνες στο Καπνιστηριο. Ομως οταν αυτο αποτελειται απο Φιλιππινους και Ρωσους? Τοτε πως το ξεπερνας?
Μονο με τον Εαυτο σου και ο Εαυτο σου θα αντλισει δυναμη απο το Ονειρο σου..
Και κλείνω με τα λόγια ενος Δασκαλου...
"Λυπησου αυτους που δεν Ονειρευονται.."
Ν.Καββαδιας

ChiefMate
09-10-2009, 09:34
Ετσι ακριβως!

Roger Rabbit
09-10-2009, 10:17
Ok, απλά ήθελα να απαντήσω στο παιδί απο τη καλή πλευρά..
Και μη ξεχνάς οτι πέρυσι ο Πάνος ήταν σε ολοκαίνουργιο βαπόρι και με καλό κόσμο και κάποιος άλλος δόκιμος ήταν στη θέση που βρίσκεται αυτός τώρα.
Έτσι είναι αυτά άλλα ταξίδια καλά και άλλα καλύτερα, έτσι δεν είναι;
Άλλωστε γκαζάδικα ήθελε :p

Τέλος πάντων, ο φίλος ρώτησε για το εκπαιδευτικό και του είπα τις ''καλές'' καταστάσεις..Αν θέλει να του πω για τα άσχημα εδώ είμαι

mastrokostas
09-10-2009, 12:41
Με τον Πανάγο μίλησα χτες βράδυ ,καθώς περνούσαν από Ορμουζ φορτωμένοι για Ιαπωνία .Χαιρετισμούς μου είπε να δώσω σε όλους σας !

Γ΄ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
11-10-2009, 13:55
kalimera ina. se sunxerw gia tin epilogi sou na mpeis stin megali oikogenia ton nautikwn, alla tha ithela na sou pw oti einai polu duskoles oi sunthikes kai uparxoun polloi pou theloun na ekmetaleutoun katastaseis mesa sta ploia. oi kaluteres etairies einai minerva.anangel,maran.costamare oles oi alles einai apla gia klamata. a kai i arkadia.

ChiefMate
11-10-2009, 15:22
kalimera ina. se sunxerw gia tin epilogi sou na mpeis stin megali oikogenia ton nautikwn, alla tha ithela na sou pw oti einai polu duskoles oi sunthikes kai uparxoun polloi pou theloun na ekmetaleutoun katastaseis mesa sta ploia. oi kaluteres etairies einai minerva.anangel,maran.costamare oles oi alles einai apla gia klamata. a kai i arkadia.

Συναδελφε υπαρχουν κ αλλες που ισως δεν εχεις ακουστα...
Πολλα βαπορια δεν σημαινει παντα κ καλη εταιρεια!!
Τα ελληνικα επιπεδα οσων αφορα τις εταιρειες ειναι πανω κατω τα ιδια,πλην εξαιρεσεων.
Γιατι αν μιλησουμε για κολοσους οπως K-Line,NYK,OSK απλα ειμαστε χροοοοοονιααα πισω....

Eng
11-10-2009, 17:11
Roger Rabbit: Τέλος πάντων, ο φίλος ρώτησε για το εκπαιδευτικό και του είπα τις ''καλές'' καταστάσεις..Αν θέλει να του πω για τα άσχημα εδώ είμαι

Δεν εννοώ αυτο το πραγμα. Εγω απλα ανεφερα πως θεωρω - προσωπικα - σωστο πως δεν χρειαζεται ουτε να κολλάμε στη Καλή ουτε στη Κακή πλευρα. Για ενα νεο, δεν θεωρω πως θα τον βοηθούσαν ειτε η μια ειτε η αλλη πλευρα. Θεωρω πως πρεπει να του δώσουμε κατι άλλο ποιο ισχυρο απο το..ζευγος των αντιθετων.. Αυτη ειναι η θεση μου.

Γ΄ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: oi kaluteres etairies einai minerva.anangel,maran.costamare oles oi alles einai apla gia klamata. a kai i arkadia.

Καλησπερα Τριτε, καλωσηρθεσ στην παρεα μας. Κατα μια εννοια εχουμε και τον ιδιο βαθμο. Να κανω μια παρατηρισουλα, θεωρω πως δεν ειναι και οτι καλυτερο ενας τετοιος σχολιασμος γιατι ποτε δεν ξερεις ποιες ειναι οι πεποιθησεις ή τα βιωματα του άλλου απο καποια ή σε κάποια εταιρια. Κάθε εταιρια είναι καλή ή κακή ανάλογα στο ατομο που περιγραφει την ιστορια της.
Ευχομαι καλη σταδιοδρομια στο επαγγελμα και καλες θαλασσες οπου κι αν βρεθεις.

Επίσης κατι άλλο.. Καλησπέρα chief πως παμε σημερα? Εξοδου εξόδου ή μας εχουν φαει τα πλυσιματα..??? :D:D
Να εισαι καλα και χαιρομαι να διαβαζω τους σχολιασμους σου!!

Τελος, θελω να ευχηθω στον αγαπημενο μου φιλο, Μαστροπαναγο, καλη συνεχεια και καλές θαλασσες στη ροτα του. Να ειναι παντα καλά και ο Αγιος στη Πλωρη ρους (και όλων των Βαποριων).

unibomb
15-10-2009, 01:24
Παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας!
Ειμαι στην ΑΕΝ Ασπροπυργου-Πλοιαρχων.Ειχα τελειωσει το Α' Εξαμηνο το προηγουμενο ετος,περασα ολα τα μαθηματα,αλλα δεν εφυγα για το εκπαιδευτικο ταξιδι λογω οικογενειακου προβληματος.Μιλησα με τη γραμματεια και μου ειπαν απο κει οτι μπορω να φυγω τον φλεβαρη με του καινουργιους πρωτοετης για το ταξιδι κανονικα.
Ομως ειδα και αλλους πρωτοετης δικους μου που δεν εφυγαν και αυτοι για δικους τους λογους,περασαν και αυτοι τα μαθηματα,αλλα ξανακανουν το α εξαμηνο απο την αρχη.
Μπορει να μου πει καποιος αν οντως μπορω να φυγω για ταξιδι οποτε βρω εταιρεια πλεον ή εχασα και αυτο το ετος;
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σας!!!

Roger Rabbit
15-10-2009, 11:50
Η σχολή φίλε έχει ξεκινήσει εδώ και μια βδομάδα, μη χάνεις χρόνο και πήγαινε να ρωτήσεις στην γραμματεία ή στον υποδιευθυντή.!

ChiefMate
16-10-2009, 12:06
Επίσης κατι άλλο.. Καλησπέρα chief πως παμε σημερα? Εξοδου εξόδου ή μας εχουν φαει τα πλυσιματα..??? :D:D
Να εισαι καλα και χαιρομαι να διαβαζω τους σχολιασμους σου!!

Καλως τον!
Εχουμε τραβηγματα με τα αμπαρια,θελουν να τα κοψουν οι Αργεντινοι αλλα με μερικες μπυρες εγινε η δουλεια!

Natsios
16-10-2009, 15:01
Καλως τον!
Εχουμε τραβηγματα με τα αμπαρια,θελουν να τα κοψουν οι Αργεντινοι αλλα με μερικες μπυρες εγινε η δουλεια!

Chief σιγουρα μερικες μπυρες μονο φτασανε? Δεν μπηκε το χερι καθολου στη τσεπη?

Eng
16-10-2009, 15:06
Ρε συ Νατσιε, γιατι τωρα τα βγαζεις ολα στη φορα..??
Αφου ειχα 10 λεπτα τους επιθεωρητες στην αυστραλεζικη...
Τι νομιζεις πως καναμε εκει???? :D
Ο Chief ειχε αναλαβει το..καλωσόρισμα...!!

ChiefMate
16-10-2009, 15:16
Χαχχχααααα!!!Ετσι.....;)

Natsios
16-10-2009, 15:19
Ρε συ Νατσιε, γιατι τωρα τα βγαζεις ολα στη φορα..??
Αφου ειχα 10 λεπτα τους επιθεωρητες στην αυστραλεζικη...
Τι νομιζεις πως καναμε εκει???? :D
Ο Chief ειχε αναλαβει το..καλωσόρισμα...!!

A ρε Arentina! Θα τα πουμε, θα τα πουμε, αλλου ομως γιατι εδω ειμαστε εκτως θεματος

ChiefMate
16-10-2009, 15:22
A ρε Arentina! Θα τα πουμε, θα τα πουμε, αλλου ομως γιατι εδω ειμαστε εκτως θεματος

Εχουμε instructions για δυο λιμανια....
San Lorenzo κ Bahia Blanca!
Παμε σε αλλο θεμα την συνεχεια...

BULKERMAN
16-10-2009, 15:29
Εχουμε instructions για δυο λιμανια....
San Lorenzo κ Bahia Blanca!
Παμε σε αλλο θεμα την συνεχεια...

7-8 ωρες ως την RECALADA και παμε για κατω!!:D

Eng
17-10-2009, 16:21
Πάντως ανεξαρτητα απο τα παραπάνω, αν και αυτα ειναι μερος της θαλασσας και της ζωης του ναυτικου, θεωρω πως οι νεοι στα εκπαιδευτικα τους ταξιδια θα πρεπει να δωσουν full προσοχη στη δουλεια τους. Αλλα πάνω απο ολα ειναι και μια ευκαιρια να συζητησουν με τον ευατο τους και να αποφασισουν αν τελικα η θαλασσα αλλα και η δουλεια στη θαλασσα ειναι αυτο που θελουν.
Και εδω ειναι για μενα το πιο δυσκολο αλλα και απαραιτητο κοματι στα εκπαιδευτικα ταξιδια. Κανεις δεν προκειται να σου πει λυσε τη Fuel Injector Pump ή βγαλε πορεια για τη Σιγκαμπουρη. Οι δουλειες ειναι καθαρα να συνηθισεις τη ζωη του βαποριου ή οπως μου αρεσει πολυ η εκφραση.. to comply with life in Sea.

Roger Rabbit
22-10-2009, 22:01
Οι δουλειες ειναι καθαρα να συνηθισεις τη ζωη του βαποριου ή οπως μου αρεσει πολυ η εκφραση.. to comply with life in Sea.

Μεγαααααααλο λάθος.

nickparalia1
11-11-2009, 18:31
Παιδες για να παω να κανω αιτηση ναυτολογησης στην εταιρεια θα πρεπει πρωτα να εχω εκδοσει το φυλλαδιο και να εχω ασφαλεστει στο νατ η μπορω να τα κανω αυτα μεχρι να φυγω στο βαπορι? ααα και κατι
αλλο ο δοκιμος αξιωματικος Ε.Ν. πως ειναι στα αγγλικα?

ChiefMate
12-11-2009, 07:25
Παιδες για να παω να κανω αιτηση ναυτολογησης στην εταιρεια θα πρεπει πρωτα να εχω εκδοσει το φυλλαδιο και να εχω ασφαλεστει στο νατ η μπορω να τα κανω αυτα μεχρι να φυγω στο βαπορι? ααα και κατι
αλλο ο δοκιμος αξιωματικος Ε.Ν. πως ειναι στα αγγλικα?

Οπου κ να πας χωρις φυλλαδιο δεν προκειται να σε παρουν,διοτι ειναι το πρωτο πραγμα που σου ζητηνε,κ θα χτυπησει ασχημα αν απαντησεις τωρα το βγαζω....
Οποτε κανε οτι πρεπει κ μερικες μερες πριν το βγαλεις ξεκινα την αναζητηση!

Ο δοκιμος στα αγγλικα λεγεται Apprentice Officer της κουβερτας, Apprentice Engineer της Μηχανης.
Επισης υπαρχει κ η ονομασια Deck Cadet που προερχεται απο την Αγγλικη βαρια κ καθημερινη διαλεκτο κ αναφερεται στον Δοκιμο με την εννοια του Εκπαιδευομενου.....

Μια φορα ηρθε ενας Φιλιπινεζος που εψαχνε τον Δοκιμο κ μου λεει:
Chief,where is Apprentice Master????
Αρα υπαρχει κ αυτος ο χαρακτηρισμος....(Το τελευταιο ειναι 100% λαθος..)

Eng
12-11-2009, 11:52
Μια φορα ηρθε ενας Φιλιπινεζος που εψαχνε τον Δοκιμο κ μου λεει:
Chief,where is Apprentice Master????
Αρα υπαρχει κ αυτος ο χαρακτηρισμος....(Το τελευταιο ειναι 100% λαθος..)

Επεσες απλά σε..ψώνιο Φιλιππινεζο :D. Πάντως σαν εννοια ειναι ο Deck / Eng. Cadet.
Και βεβαια το φυλάδιο δεν ειναι ιδιαίτερα δυσκολο να το βγαλεις. Απο κει και περα ξεκιναν τα..δυσκολα!
Καλη αρχη!

nickparalia1
16-11-2009, 22:46
Metaksi Chandris hellas kai Euronav poia tha epilegate?Kapoios pou 3erei kati gia autes tis etairies as to kata8esei..

ChiefMate
18-11-2009, 07:42
Metaksi Chandris hellas kai Euronav poia tha epilegate?Kapoios pou 3erei kati gia autes tis etairies as to kata8esei..

Επειδη εισαι νεος να ξερεις πως κατα βαθος δεν επιλεγουμε εμεις εταιρειες αλλα αυτες εμας......
Kαλα ειναι κ στις δυο,εγω θα κυνηγουσα την Chandris Hellas παντως.

nickparalia1
18-11-2009, 15:04
Το οτι οι Χιωτες καπετανιοι εινα καπως ιδιοτροποι ισχυει η εχει περασει στο παρελθον?

Roger Rabbit
18-11-2009, 15:07
Το οτι οι Χιωτες καπετανιοι εινα καπως ιδιοτροποι ισχυει η εχει περασει στο παρελθον?

Ε, εδώ πρέπει να μας απαντήσει κάποιος που έχει κάνει με όλους τους Χιώτες ;)

Michael
20-11-2009, 11:28
Εάν παλικάρι μου είσαι σωστός και τυπικός στην δουλειά σου και στις διαπροσωπικές σου σχέσεις δεν σε απασχολούν και πολύ οι ιδιοτροπίες του καθενός.
Βέβαια αν κάποιος είναι θέλει ντε και καλά να σου κάνει την ζωή δύσκολη είτε γιατί έχει τα κόμπλεξ του είτε γιατί απλά ο ίδιος δεν ξέρει πως να κάνει σωστά και τυπικά την δουλειά του και να συμπεριφερθεί όπως αρμόζει στις διαπροσωπικές του σχέσεις τότε δεν πάιζει κανένα απολύτως ρόλο η καταγωγή του.
Ε, ναι οι χιώτες (όπως και ανδριώτες, οπως και οι τάδε, όπως και οι δείνα κ.ο.κ.) είχαν μια παλιά φήμη για τις ιδιοτροπίες τους. Εμένα το πρώτο ταξίδι μου ήταν με Χιώτη καπετάνιο. Ε, ακουλούθησαν και άλλα μπάρκα με άλλους που δεν ήταν ούτε από χίο ούτε από κανένα άλλο νησί ή παραδοσιακό ναυτότοπο και ήταν πολύ πιο ιδιότροποι. Για την ακρίβεια δεν θυμάμαι καμμία ιδιοτροπία από τον πρώτο μου καπετάνιο...
Αν ο καπετάνιος στέκεται καλά στα πόδια του επαγγελματικά, αλλά και σαν προσωπικότητα, όσο ιδιότροπος και να είναι αμά κάνεις σωστά την δουλειά σου δεν σε ενοχλεί καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα... Αν όμως είσαι φυγόπονος, πονηρός κτλ ε, τότε κάτι πρέπει να κάνει για να σε βοηθήσει να βελτιωθείς λίγο τόσο για εσένα όσο και για τους άλλους που θα συνεργασθούν μαζί σου στο μέλλον, όσο και για τον ίδιο για να μην του κάνεις καμμία χοντρή κοτσάνα..
Αν όμως ο ανθρώπος έχει ελλείψεις και ανασφάλειες επαγγελματικές και προσωπικές μπορεί να είναι ψευτοιδιότροπος μόνο και μόνο για να καλύψει τα δικά του κενά ή γιατί είναι τόσο ηλίθιος που νομίζει το δικό του λάθος για σωστό και το σωστό που του λές, και τεκμηριωνεις, για λάθος...!
Την εξυπνάδα δε και την πονηριά μπορεί ενίοτε κανείς να την αντιμετωπίσει, η ηλιθιότητα όμως είναι σαν τον... έρωτα, τουτέστιν, "ανίκητη στην μάχη"!
Λοιπόν, είτε χιώτης είτε αρειανός, κοίταξε να είσαι εσύ σωστός και τυπικός και έλπιζε να μην είναι αυτός χαζός...!

Skipper1
20-11-2009, 12:48

Χωρις να ειμαι Χιωτης για να εξηγουμεστε , οι πιο μαγκες καπεταναιοι ειναι οι Χιωτε

Michael
20-11-2009, 14:05
Χωρις να ειμαι Χιωτης για να εξηγουμεστε , οι πιο μαγκες καπεταναιοι ειναι οι Χιωτε
Ναι, έχουν το κληρονομικό χάρισμα...!
Φίλε μου δεν κάνουν τα ράσα τον παπά...!
Αμά δε απλά τα κληρονόμησε χωρίς να κοπιάσει και πολύ για αυτά τότε μάλλον οίηση μπορούν να του προσθέσουν παρά... μαγκιά!

....για μην παρεξηγούμαστε! ;)

Mad_k
30-11-2009, 11:20
Συμφωνω παρα πολυ με τον Ραμπιτ....τα λεει πολυ σωστα! Απλα καμια φορα ιειδικα στις παλαιοτερες γενιες το να καταγιεσαι απο Χιο Καλυμνο , Ανδρο και γενικα νησία, οπου η ζωη εκει είναι ποιο ''δυσκολη''( κλειστει κοινωνια και γονείκα λανθασμενα προτυπα) π.χ αμα δεν κλεισεις χρονο στο βαπορι δεν εισαι ναυτικος κ.α !!!!! δημιουργουν αυτου τοθ ειδους τα στερεοτυπα στα πλοια. Η λυση ειναι να ξερεις καλα τη δουλεια σου και μια τυπικοτητα στις εργασιεακες σου σχεσεις με ολους. ετσι δεν εχεις να φοβασαι τιποτα. Αυτη ειναι η αληθεια. (μιας και λεμε ομως για χιωτες, δεν εχω τιποτα φυσικα με τους ανθρωπους αλλ ειχα πεσει σε ενα καπετανιο, ρε παιδακι τι οικονομια ηταν αυτη στα παντα, μεχρι που καηκε και ενας λαδας απο υδραυλικο λαδι και παει ο γραμματικος να του ριξει αλοιφη και την αρπαζει για να του βαλει με την ακρη του δαχτυλου!!!!! Φυσικα ο συναδελφος ηταν μια εξαιρεση!

vaggelakhs
01-12-2009, 10:22
Παιδία καλησπέρα σας,

Χαιρετίζω όλα τα μέλη του forum και δίνω τα συγχαρητήρια μου.
Είμαι νέο μέλος όπως βλέπετε και έχω κάποιες απορίες.

Είμαι 20 ετών και ασχολούμαι εδώ και 3 χρόνια με τον χώρο της ναυτιλίας(εφοδιασμοί πλοίων).Ταυτόχρονα είμαι και σπουδαστής ενος ιδιωτικού ΙΕΚ που εδρεύει στον Πειραιά στον τομέα της ναυτιλίας και προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος με το επίπεδο σπουδών & καθηγητών.

Το θέμα μου προς συζήτηση όμως δεν είναι για μένα αλλά είναι για την κοπέλα μου που ευτυχώς ή δυστυχως μπήκε στην Α.Ε.Ν στον Ασπρόπυργο απο την παρότρυνση απο τις φίλες της οι οποίες είχαν ήδη κάνει το πρώτο μπάρκο σε ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ καθώς και απο την οικογένεια της που είναι ναυτική.

Τώρα καθώς αναζητάμε -μαζί και εγώ- ενα πλοίο να φύγει :D ανακαλύπτουμε πως τα κρουαζιερόπλοια είναι ελάχιστα με ελληνική σημαία και οι περισσότεροι ξέρετε ποιά εταιρεία είναι.Το κακό είναι ότι δν έχουμε γερό κονέ στα γραφεία όπως η φίλη της και είναι δύσκολο να μπούμε γιατί απο τις 200+ αιτήσεις θα πάρουν μόνο τα ανήψια , τα παιδία των προισταμένων.Μετά απ'αυτην την "ανακάλυψη" στραφήκαμε στα "ποστάλια" στα οποία μάθαμε απο ανθρώπους με εμπειρία στα ποστάλια ότι θα δει την γέφυρα την πρώτη και την τελευταια μέρα του ταξιδιού τις υπόλοιπες θα κάνει χαμαλοδουλείες - δεν λέω και βέβαια να τις κάνει , αλλά για πλοίαρχος πάει να δεί και λίγο γέφυρα- οπότε απορρίψαμε και αυτό τον τομέα.

Το αμέσως επόμενο βήμα μας ήταν & είναι η στροφή(οχι προς την ποιότητα:D) αλλα στα bunkering τα οποία ειναι πάνω απο 500 κ.ο.χ και έχουν Ελληνικλη σημαία , και εκτελούν εσωτερικές πλόες, εκει είναι και το κώλυμα μου , αν είναι όντως η καλύτερη επιλογή μετα απο τα κρουαζιερόπλοια και τα ποστάλια , και αν όντως θα αποκτήσει μια Α' εμπειρία.Σε αυτο τον τομέα ευτυχώς έχουμε καλές γνωριμίες και με καλές εταιρείες.

Να σας πληροφορήσω ότι καθηγητές απο την σχολή της, της προτείνουν να πάει bunkering γιατι όντως είναι καλά.Αληθευεί άραγε;

Υ.Γ Καθέ πότε (και αν) θα είναι σπίτι της(Πειραιά;);;.

Σας ευχαριστώ όλους και όλες εκ των προτέρων.
vaggelakhs.

Roger Rabbit
01-12-2009, 14:09
Άστην ρε αδερφέ να φύγει μακριά και εσύ,τι την θες εδώ;; :D:D

Πέρα από τη πλάκα τώρα κοίτα να δεις,
όλα εξαρτώνται απ' το τι θέλει να κάνει μετά η κοπέλα..
Δηλαδή αν θέλει να μάθει πράγματα (γενικό ακούγεται αυτό) τα ποστάλια και τα ''δεξαμενοπλοιάκια του Πειραιά'' :cool: είναι απαγορευτικές επιλογές.

Αν τώρα έχει σκοπό να κάνει κάτι άλλο μετά τη σχολή και θέλει απλά να βρεί κάτι για να κάνει τα εκπαιδευτικά, μπορεί να στραφεί σε αυτά που αναφέρεις.Σωστά;
Δεν σου λέω οτι δε θα μάθεις πράγματα σε αυτού του είδους πλοία αλλά δεν συγκρίνεται καν με τη ποντοπόρο ναυτιλία.

Για να μη πολυλογώ, μη σκέφτεστε μόνο το τώρα, δηλαδή το πως θα είναι κοντά στο σπίτι της ή κοντά σου!
Κοίτα ένα πράγμα,
στα εκπαιδευτικά δεν έχεις δικαίωμα ή δυνατότητα αν θες καλύτερα, να κάνεις επιλογή για το που θες να πάς, για παράδειγμα και στα ποστάλια να θες να πας ή στα bunkers, μέσω της ποντοπόρου θα πάς.
Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις αυτό!?

Α, και να είσαι σίγουρος οτι στη σχολή δύσκολα καθηγητής θα αναφέρει τα πλοία που γράφεις παραπάνω ;)

Eng
01-12-2009, 18:59
Για μενα θα πω πως πρωταρχικο του Νεου Δοκιμου ειναι να εχει στην επιγνωση του πως οταν ανεβει στο βαπορι, να εχει Αυτιά Ορθάνοιχτα και στο μυαλο του ενα πραγμα, να δωσει το 110% των στροφων της M/E! Τωρα αν απο την αρχη καθετε και ασχολειται με το τι σόι καπετανιο ΘΑ συναντησει ή να βάλει σαν κριτήριο (ακουσον ακουσον ρε παιδια..) να ρωταει στον υπευθυνο πληρωματων της εταιριας αν στο καραβι που θα τον βαζαν ο καπετανιος ειναι Χιώτης και αν ειναι ηρεμος. Ξερετε τι του ειπε ο ανθρωπος - επι λεξη? "Αγορι μου, αν δε σου αρεσει μπορεις να ασχοληθεις με τη κομμωτικη". Μα ειναι δυνατον?? Σου προσφερουν δουλεια και καθεσαι να ρωτας τετοια πραγματα?
Βαλε κατω το κεφαλι (ή μαλλον βαστα ψηλα το κεφαλι σαν Παλικαρι σα ΑΝΤΡΑΣ) και πες στον εαυτο σου πωςοτι και να ειναι εγω θα Σταθώ στα πόδια μου όποις και να ειναι! Εισαι Ναυτικος Εισαι Αντρας!!!!!

maisvo
01-12-2009, 20:17
Γειά σας...!!!είμαι νέα εδώ αλλά και στη σχολή μου...
Δεν ξέρω αν γράφω σε σωστό σημείο ούτε αν το κάνω σωστά...
Έχω αγχωθεί,με το θέμα του πρώτου ταξιδιού(όχι μονο εγώ αλλά και οι περισσότερες κοπέλες στη σχολή μου),γιατί απο τη σχολή,μας έχουν πει οτι δυσκολα θα βρούμε καράβι για το πρώτο μας ταξίδι...
Ψάχνω για εταιρίες που παίρνουν κοπέλες...
Ενδιαφέρομαι μόνο για ποντοπόρα πλοία...ή κρουαζιερόπλοια
Σας παρακαλώ....help me...!!:(

Roger Rabbit
01-12-2009, 20:19
Ξερετε τι του ειπε ο ανθρωπος - επι λεξη? "Αγορι μου, αν δε σου αρεσει μπορεις να ασχοληθεις με τη κομμωτικη".

Ενώ όλοι οι managers είναι σκληραγωγημένοι μπαρκαρουτσοκαπεταναίοι ε;;; :D:D:D:D

Eng
01-12-2009, 20:43
Ενώ όλοι οι managers είναι σκληραγωγημένοι μπαρκαρουτσοκαπεταναίοι ε;;;

Οχι ολοι... Αυτος! ;)

marios.sp
01-12-2009, 21:17
Γειά σας...!!!είμαι νέα εδώ αλλά και στη σχολή μου...
Δεν ξέρω αν γράφω σε σωστό σημείο ούτε αν το κάνω σωστά...
Έχω αγχωθεί,με το θέμα του πρώτου ταξιδιού(όχι μονο εγώ αλλά και οι περισσότερες κοπέλες στη σχολή μου),γιατί απο τη σχολή,μας έχουν πει οτι δυσκολα θα βρούμε καράβι για το πρώτο μας ταξίδι...
Ψάχνω για εταιρίες που παίρνουν κοπέλες...
Ενδιαφέρομαι μόνο για ποντοπόρα πλοία...ή κρουαζιερόπλοια
Σας παρακαλώ....help me...!!:(

Μαιρη καλως ηρθες και καλη σταδιοδρομια,

Οντως τα πραγματα ειναι δυσκολα για τις κοπελες.Αρχισε να παιρνεις τηλεφωνα σε ολες τις εταιριες(ζητα απο την γραμματεια να σου δωσει μια λιστα με τις εταιριες)και ρωτα αν περνουν κοπελες.Αν σου απαντησουν θετικα...κυνηγησε τους μεχρι τελευταια στιγμη.Αν τους δειξεις θεληση και προθυμια εχεις πιθανοτητες.

YoungCeasar
08-12-2009, 19:48
mia erotisi paidia opeios kserei sigoura na apantisi.
mporo na pao savvato gia aitiseis stis nautiliakes?h prepei na pa alli mera pou tha einai o crew manager.

Euxaristo ek ton proteron.

ChiefMate
08-12-2009, 21:46
mporo na pao savvato gia aitiseis stis nautiliakes?h prepei na pa alli mera pou tha einai o crew manager.

Οι ναυτιλιακες δεν ειναι φαρμακεια να εφημερευουν....
Να πας απο Δευτερα εως Παρασκευη 0900-1700.!

Roger Rabbit
08-12-2009, 22:14

Καλώς ήρθες φίλε!
Λογικό αυτό που λες καθώς έχεις και τη σχολή, γιαυτό είναι καλύτερα να πας στις διακοπές των Χριστουγέννων!

Οι ναυτιλιακες δεν ειναι φαρμακεια να εφημερευουν....
Να πας απο Δευτερα εως Παρασκευη 0900-1700.!

Ε μη τα ενοχλείς τα παιδιά και το Σάββατο, άστους και αυτούς να ξεκουραστούν..:cool:

marios.sp
08-12-2009, 22:58
Καλώς ήρθες φίλε!
Λογικό αυτό που λες καθώς έχεις και τη σχολή, γιαυτό είναι καλύτερα να πας στις διακοπές των Χριστουγέννων!

Ε μη τα ενοχλείς τα παιδιά και το Σάββατο, άστους και αυτούς να ξεκουραστούν..:cool:

Εγω παντως νομιζω οτι ειναι ανοιχτες.Ας παει απο τωρα γιατι αν περιμενει μεχρι τα Χριστουγεννα να βρει εταιρια..υπαρχει και περιπτωση να μην βρει

haytek
09-12-2009, 14:25
Εγω παντως νομιζω οτι ειναι ανοιχτες.Ας παει απο τωρα γιατι αν περιμενει μεχρι τα Χριστουγεννα να βρει εταιρια..υπαρχει και περιπτωση να μην βρει
Σαββατοκύριακα είναι κλειστές.. Μόνο καθημερινές..
Έχει δίκιο ο Μάριος σε αυτό που λέει άσε που θα γίνεται πανικός από άτομα που θέλουν να κάνουν αίτηση στις εταιρείες..
Καλύτερα και προσωπική μου άποψη πάντα,να πας πριν τα χριστούγεννα..
Τέλος πάντων,ότι και να κάνεις σου εύχομαι να βρεις εταιρεία και σίγουρα να θυμάσαι πως δεν έχεις την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να βρεις εταιρεία που δίνει πολλά λέφτα..κοίτα να είναι καλή,να μάθεις και να σε κράτησουν.. :rolleyes:

mairoula
09-01-2010, 21:28
καλησπέρα..είμαι στην ύδρα και θέλω να κανονίσω για το πρώτο μου ταξίδι.. θέλω να μάθω..τα ταξίδια είναι στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό? αν φύγω απο πειραιά στη διάρκεια του ταξίδιου θα ξαναγυρίσω στο λιμάνι έστω και για λίγο για να έχω επικοινωνία με τους δικούς μου? ή περιφέρομαι από εδώ και από χωρίς καμιάστάση??
Απαντήστε μου σας παρακαλώ!γιατί ανηχυχώ!!

φανούλα
09-01-2010, 22:54
καλησπέρα..είμαι στην ύδρα και θέλω να κανονίσω για το πρώτο μου ταξίδι.. θέλω να μάθω..τα ταξίδια είναι στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό? αν φύγω απο πειραιά στη διάρκεια του ταξίδιου θα ξαναγυρίσω στο λιμάνι έστω και για λίγο για να έχω επικοινωνία με τους δικούς μου? ή περιφέρομαι από εδώ και από χωρίς καμιάστάση??
Απαντήστε μου σας παρακαλώ!γιατί ανηχυχώ!!

Μαιρούλα αν πας σε ποστάλια(δηλαδή καράβια της γραμμής-επιβατικά καράβια) θα είσαι στο εσωτερικό και μπορεί να πηγαίνεις και Ιταλία αν πας πχ στην ΑΝΕΚ κτλ... αν πάλι πας σε γκαζάδικα ή φορτηγά λογικά θα είσαι στο εξωτερικό. Θα πιάνεις βέβαια λιμάνι (τα φορτηγά νομίζω πιάνουν συχνότερα λιμάνι) αλλά στο εξωτερικό...όχι στον Πειραιά!! Βέβαια όταν πιάνεις λιμάνι και έχεις ώρα μπορείς να τηλεφωνήσεις στους δικούς σου!! Όσο για τα ποστάλια δεν υπάρχουν μόνο στον Πειραιά...υπάρχουν και στην Πάτρα, στο Λαύριο, στη Ραφήνα κτλ...δεν είναι σίγουρο ότι θα είσαι Πειραιά!! Αυτά προς το παρών...αν θες κάτι άλλο εδώ είμαστε!!

unibomb
10-01-2010, 18:51
παιδια,καλησπερα.αν αρχισω να ψαχνω εταιρεια απο τωρα,για ποντοπορα,θα βρω ή ειναι αργα,εχουν κλεισει τα ατομα;;;;
ευχαριστω

marios.sp
10-01-2010, 18:57
παιδια,καλησπερα.αν αρχισω να ψαχνω εταιρεια απο τωρα,για ποντοπορα,θα βρω ή ειναι αργα,εχουν κλεισει τα ατομα;;;;
ευχαριστω

Αρκετές εταιρίες έχουν ήδη κλείσει άτομα.Αν πας σε αρκετές εταιρίες σχεδόν σίγουρα θα βρείς.

mairoula
10-01-2010, 22:20
Μαιρούλα αν πας σε ποστάλια(δηλαδή καράβια της γραμμής-επιβατικά καράβια) θα είσαι στο εσωτερικό και μπορεί να πηγαίνεις και Ιταλία αν πας πχ στην ΑΝΕΚ κτλ... αν πάλι πας σε γκαζάδικα ή φορτηγά λογικά θα είσαι στο εξωτερικό. Θα πιάνεις βέβαια λιμάνι (τα φορτηγά νομίζω πιάνουν συχνότερα λιμάνι) αλλά στο εξωτερικό...όχι στον Πειραιά!! Βέβαια όταν πιάνεις λιμάνι και έχεις ώρα μπορείς να τηλεφωνήσεις στους δικούς σου!! Όσο για τα ποστάλια δεν υπάρχουν μόνο στον Πειραιά...υπάρχουν και στην Πάτρα, στο Λαύριο, στη Ραφήνα κτλ...δεν είναι σίγουρο ότι θα είσαι Πειραιά!! Αυτά προς το παρών...αν θες κάτι άλλο εδώ είμαστε!!

λογικά γκαζάδικα ή φορτηγα σκέφτομαι.. δηλαδή δε θα πιάνω ποτέ στην ελλάδα λιμάνι?? μου είπε ένα παιδί οτί το ταξίδι που θα πάει θα είναι ιαπωνία.. εεε οταν φτάσει ιαπωνία δεν θα ξαναγυρίσει ελλάδα να εφοδιαστεί??
καλύτερα χρήματα είναι εξωτερικό ή ελλάδα?? ελλάδα χρειάζεσαι κονέ??

φανούλα
10-01-2010, 22:38
λογικά γκαζάδικα ή φορτηγα σκέφτομαι.. δηλαδή δε θα πιάνω ποτέ στην ελλάδα λιμάνι?? μου είπε ένα παιδί οτί το ταξίδι που θα πάει θα είναι ιαπωνία.. εεε οταν φτάσει ιαπωνία δεν θα ξαναγυρίσει ελλάδα να εφοδιαστεί??
καλύτερα χρήματα είναι εξωτερικό ή ελλάδα?? ελλάδα χρειάζεσαι κονέ??

Μαιρούλα μου όπως υπάρχουν παντού βενζινάδικα σε όλες τις χώρες για τα αμάξια, έτσι υπάρχουν και σε όλα τα λιμάνια του κόσμου(σχεδόν) εφόδια για το καράβι!!! Δε θα γυρίσει Ελλάδα το παιδί για να εφοδιαστεί το καράβι του γιατί μέχρι να γυρίσει θα τους έχουν τελειώσει και τα καύσιμα και το φαγητό και θα τους ψάχνουμε:D!!! Καλύτερα χρήματα έχει στο εξωτερικό!! Και επίσης στο εσωτερικό όσο να 'ναι θέλει να είσαι τυχερός για να βρεις θέση χωρίς μέσον!!!

Eng
11-01-2010, 20:38
Μαιρούλα μου όπως υπάρχουν παντού βενζινάδικα σε όλες τις χώρες για τα αμάξια, έτσι υπάρχουν και σε όλα τα λιμάνια του κόσμου(σχεδόν) εφόδια για το καράβι!!! Δε θα γυρίσει Ελλάδα το παιδί για να εφοδιαστεί το καράβι του γιατί μέχρι να γυρίσει θα τους έχουν τελειώσει και τα καύσιμα και το φαγητό και θα τους ψάχνουμε:D!!! Καλύτερα χρήματα έχει στο εξωτερικό!! Και επίσης στο εσωτερικό όσο να 'ναι θέλει να είσαι τυχερός για να βρεις θέση χωρίς μέσον!!!

Απλη και περιγραφικοτατη η απαντηση σου Φανουλα!!
Πραγματικα τη χάρικα..:D.

mairoula
11-01-2010, 22:37
pragmatika hsoun katatopistikotath :)

k kati teleutaio.. an 8elhsw n fugw g proswpikous logous apo to ta3idi mporwww?

marios.sp
11-01-2010, 22:40

Μπορεις Μαιρουλα.Αλλα αν εισαι στο εξωτερικο θα πρεπει να πληρωσεις τα εισητηρια σου για να γυρισεις.

Eng
11-01-2010, 22:44

Γεια σου Μαιρη. Λοιπον απο ταξιδι μπορεις να φυγεις οποτε θες. Ομως, βαση του συμφωνητικου που θα κανεις με την εταιρια σου λεει μετα απο ποιο διαστημα μπορεις να ξεμπαρκαρεις - με ολα τα εξοδα πληρωμενα. Ετσι για παραδειγμα αν εχεις υπογραψει συμβολαιο για 9 +-3 μηνες, τοτε μπορεις να φυγεις στους -3 μηνες προ της λήξης του συμβολαιου, στους 6.
Αν ομως φυγεις κατω απο τους 6, τοτε πληρωνεις εσυ ολα τα εξοδα και βεβαια επειδη οι εταιριες ειναι και..μυστηριες..σε βλέπουν και με κακο ματι..

mairoula
11-01-2010, 22:51
aaaaa.. kai pws mporw n epikoinwnw m ellada?? 8 exw thlefwno n pairnw opote 8elw? an parw laptop 8a uparxei sundesh? kai genika ti allo mporw na kanw? (g e3wteriko pada)

mairoula
11-01-2010, 22:53
Γεια σου Μαιρη. Λοιπον απο ταξιδι μπορεις να φυγεις οποτε θες. Ομως, βαση του συμφωνητικου που θα κανεις με την εταιρια σου λεει μετα απο ποιο διαστημα μπορεις να ξεμπαρκαρεις - με ολα τα εξοδα πληρωμενα. Ετσι για παραδειγμα αν εχεις υπογραψει συμβολαιο για 9 +-3 μηνες, τοτε μπορεις να φυγεις στους -3 μηνες προ της λήξης του συμβολαιου, στους 6.
Αν ομως φυγεις κατω απο τους 6, τοτε πληρωνεις εσυ ολα τα εξοδα και βεβαια επειδη οι εταιριες ειναι και..μυστηριες..σε βλέπουν και με κακο ματι..

aaa...twra lofw sxolhs.. dn einai 6mhno t ta3idii??

marios.sp
11-01-2010, 23:08
aaaaa.. kai pws mporw n epikoinwnw m ellada?? 8 exw thlefwno n pairnw opote 8elw? an parw laptop 8a uparxei sundesh? kai genika ti allo mporw na kanw? (g e3wteriko pada)

Υπαρχει δορυφορικο τηλεφωνο στο βαπορι.Αγοραζεις καρτες και μιλας.Στο λιμανι μπορει να πιανει και το κινητο.Για συνδεση ιντερνετ μερικα βαπορια εχω ακουσει οτι εχουν.

Eng
12-01-2010, 10:00
aaa...twra lofw sxolhs.. dn einai 6mhno t ta3idii??

Στα ταξιδια που εισαι Δοκιμος, ειναι 6μηνα και εκει φευγεις με δικα σου εξοδα. Ομως.. καλο ειναι να μην φυγεις γιατι στιγματιζεσαι..

ChiefMate
12-01-2010, 12:54
Λοιπον σημερα ημουν στο γραφειο κ περνουσα το καθιερωμενο Briefing.
Απο το πρωι εως κ μιση ωρα πριν περασαν παρα πολλοι Δοκιμοι,μεταξυ αυτων κ κοπελες.
Θα δωσω μια συμβουλη σε ολους οσους σκοπευουν απο αυριο να πανε σε εταιρεια να ζητησουν δουλεια....
Ρε παιδια βαλτε ενα παντελονι κ ενα πουκαμισο κ βγαλτε τα σκουλαρικια,τα τζηνς,τα All Star κ τα αθλητικα!Αλλο η ζωη εκτος,κ αλλο εντος δουλειας!
Μια ευπρεπης εμφανιση κανει καλη εντυπωση κ προσδιδει κυρος....
Μετα παραπονιουνται πολλοι πως δεν βρισκουν εταιρεια να μπαρκαρουν.
Μετα φταινε οι εταιρειες που δεν μας παιρνουν????
Ξεκινατε μια καριερα που σας δινει την δυνατοτητα να απογειωθειτε κ να αλλαξει η ζωη σας αν σας αρεσει αυτο που κανετε.
Παρτε την στα σοβαρα,ασχοληθειτε κ μην ρωτατε μονο για λεφτα κ για ιντερνετ....

blackcode
12-01-2010, 14:02
Οι δόκιμοι δυστυχώς δεν το βλέπουν έτσι....
με τι μυαλά κιόλας? Δεν τους παρεξηγώ....
Θεωρούν ότι οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να τους πάρουν για να κάνουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι...
Πέρα από αυτό βέβαια είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα του καθενός...

ChiefMate
12-01-2010, 14:07
Ουτε εγω τους παρεξηγω,αλλα πρεπει να μαθουν οτι σαν ανθρωποι δεν εχουμε μονο δικαιωματα αλλα κ υποχρεωσεις.
Βεβαια δεν ειμαστε εδω για να βαλουμε μυαλο κανενος,(κανεις μας δεν ειναι τελειος) κουβεντα κανουμε,κ αν καποιος νομιζει πως μπορει να παρει κατι χρησιμο απο τον αλλον ειναι καλο!
Αυτος αλλωστε ειναι κ ο λογος υπαρξης του forum!!!

blackcode
12-01-2010, 14:26
Ούτε θεωρώ σωστό το να "την πει" κάποιος από το γραφείο σε κάποιο δόκιμο σε καμιά περίπτωση...

Ένας γνωστός μου είχε πάει στην εταιρεία αξύριστος λόγω πένθους και ο Αρχικαπετάνιος τον έκανε ξεφτίλα, παρόλο που έμαθε πως πέθανε ο πατέρας του παιδιού συνέχιζε να του φωνάζει...:confused:

ChiefMate
12-01-2010, 15:01
Αυτο νομιζω ειναι μια εξαιρεση!
Αν συνεβει ειναι λαθος.....

nickparalia1
12-01-2010, 17:47
ευχαριστω
Οχι δεν ειναι αργα δεδομενου οτι οι περισσοτερες εταιρεις περιμενουν τα αποτελεσματα των εξετασεων για να διαλεξουν τους δοκιμους.υπαρχουν κ ατομα που πανε να ψαξουν αφου τελειωσουν με τις εξετασεις!!

unibomb
12-01-2010, 19:04
Οχι δεν ειναι αργα δεδομενου οτι οι περισσοτερες εταιρεις περιμενουν τα αποτελεσματα των εξετασεων για να διαλεξουν τους δοκιμους.υπαρχουν κ ατομα που πανε να ψαξουν αφου τελειωσουν με τις εξετασεις!!

Ποτε τελιωνουν οι εξετασεις περιπου;Μιας και το ανεφερες...

marios.sp
12-01-2010, 19:13
Ποτε τελιωνουν οι εξετασεις περιπου;Μιας και το ανεφερες...

Γυρω στις 15.

eidolo21
12-01-2010, 22:52
εγω εχω μια αλλη απορια.νταξ,τα λεφτα καλα,αλλα δεν ειναι και το παν.αλλα,επειδη μαλλον θα μπαρκαρω για ν.αμερικη,που εκει επικρατει και φτωχεια,θα θελω να ψωνισω και τιποτε που εκει θα κανει το 1/3 απο οτι εδω!πως θα παρω τα λεφτα,και δε,σε τοπικο νομισμα?

blackcode
13-01-2010, 03:12
εγω εχω μια αλλη απορια.νταξ,τα λεφτα καλα,αλλα δεν ειναι και το παν.αλλα,επειδη μαλλον θα μπαρκαρω για ν.αμερικη,που εκει επικρατει και φτωχεια,θα θελω να ψωνισω και τιποτε που εκει θα κανει το 1/3 απο οτι εδω!πως θα παρω τα λεφτα,και δε,σε τοπικο νομισμα?
Για αυτο μην ανησυχείς καθόλου....πρώτα να ανησυχείς για το αν θα σου δωθεί η ευκαιρία από θέμα χρόνου να βγεις έξω....
Θα πάρεις προκαταβολή από τον Καπετάνιο του πλοίου σου, και μόλις βγεις απο το πλοίο θα "αλλάξετε" τα δολλάρια - ευρώ που δίνει ο Πλοίαρχος στο εκάστοτε νόμισμα... υπάρχουν πολλοί καλοθελητές ;) (βγάζουν στην ουσία μια μικρή προμήθεια)

Roger Rabbit
13-01-2010, 13:51
Λοιπον σημερα ημουν στο γραφειο κ περνουσα το καθιερωμενο Briefing.
Απο το πρωι εως κ μιση ωρα πριν περασαν παρα πολλοι Δοκιμοι,μεταξυ αυτων κ κοπελες.
Θα δωσω μια συμβουλη σε ολους οσους σκοπευουν απο αυριο να πανε σε εταιρεια να ζητησουν δουλεια....
Ρε παιδια βαλτε ενα παντελονι κ ενα πουκαμισο κ βγαλτε τα σκουλαρικια,τα τζηνς,τα All Star κ τα αθλητικα!Αλλο η ζωη εκτος,κ αλλο εντος δουλειας!
Μια ευπρεπης εμφανιση κανει καλη εντυπωση κ προσδιδει κυρος....
Μετα παραπονιουνται πολλοι πως δεν βρισκουν εταιρεια να μπαρκαρουν.
Μετα φταινε οι εταιρειες που δεν μας παιρνουν????
Ξεκινατε μια καριερα που σας δινει την δυνατοτητα να απογειωθειτε κ να αλλαξει η ζωη σας αν σας αρεσει αυτο που κανετε.
Παρτε την στα σοβαρα,ασχοληθειτε κ μην ρωτατε μονο για λεφτα κ για ιντερνετ....

Οτι και να βάλεις φίλε, αν την ευγένεια δε την έχεις ''μέσα σου'' όπως και να πας...

.................................................. ..................... :D:D:D
Πλάκα κάνω chiefmate!!

coolaris2002
26-01-2010, 20:37
Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα λίγη βοήθεια αν κάποιος γνωρίζει να μου πει με σιγουριά. Σκοπεύω να μπαρκάρω σε δεξαμενόπλοιο σύντομα σαν δόκιμος μηχανής. Έχω βγάλει ήδη ναυτικό φυλλάδιο, αλλά κάτι άκουσα πρόσφατα ότι χρειάζεται και ένα πιστοποιητικό tanker safety, το οποίο εκδίδεται από το τμήμα βασικής εκπαίδευσης στην ασφάλεια πετρελαιοφόρων, δεξαμενοπλοίων κτλ. (νομίζω στο ΚΕΣΕΝ είναι). Γνωρίζει κανείς αν για το 1ο μπάρκο ως δόκιμος, και για διάστημα 6-7 μηνών που θα κάτσω στο πλοίο απαιτείται αυτό το πιστοποιητικό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

marios.sp
26-01-2010, 20:55
Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα λίγη βοήθεια αν κάποιος γνωρίζει να μου πει με σιγουριά. Σκοπεύω να μπαρκάρω σε δεξαμενόπλοιο σύντομα σαν δόκιμος μηχανής. Έχω βγάλει ήδη ναυτικό φυλλάδιο, αλλά κάτι άκουσα πρόσφατα ότι χρειάζεται και ένα πιστοποιητικό tanker safety, το οποίο εκδίδεται από το τμήμα βασικής εκπαίδευσης στην ασφάλεια πετρελαιοφόρων, δεξαμενοπλοίων κτλ. (νομίζω στο ΚΕΣΕΝ είναι). Γνωρίζει κανείς αν για το 1ο μπάρκο ως δόκιμος, και για διάστημα 6-7 μηνών που θα κάτσω στο πλοίο απαιτείται αυτό το πιστοποιητικό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Οχι φιλε.Δεν το χρειαζεσαι.

newsman
17-02-2010, 23:00
Όπως λέει και ο τίτλος τι πρέπει να έχει κανείς(αποσκευές) μαζί του στο πρώτο του μπάρκο με ποντοπόρο πλοίο και πώς λειτουργεί το θέμα των αποσκευών στο αεροπλάνο?

Roger Rabbit
17-02-2010, 23:48
to laptop sou kai polla eswrouxa (den kanw plaka)!!!

+ 1-2 φορμίτσες, τζινάκι, λίγα πράγματα..

Και όπως είχε πεί ο Παναγιώτης βιβλίο ΔΚΑΣ, Ναυτιλία...;)

edit: Aν είσαι μηχανικός μπορείς να ρωτήσεις και τον Μαστροπανάγο!

newsman
17-02-2010, 23:55
μπουφαν?
παπουτσια?
σεντονια?
πετσετες?
οδοντοκρεμες σαμπουαν κτλ απορυπαντικα?

Roger Rabbit
17-02-2010, 23:59
μπουφαν? οχι
παπουτσια? αν θες
σεντονια? αν θες
πετσετες? αν θες
οδοντοκρεμες σαμπουαν κτλ ναι
απορυπαντικα? οχι

newsman
18-02-2010, 00:40
δηλαδή δεν παιζεί να χρειαστώ μπουφάν πέραν τών εξώδων?
και πετσετες και σεντονια εχουν στο καραβι?

newsman
18-02-2010, 01:38
εντάξει βρε παιδιά....Σε μία συνέντευξη αυτό που παίζει σημαντικά ρόλο είναι ο τρόπος που θα μιλήσεις και σε δεύτερο βαθμό η εμφάνιση.Αν είσαι ευγενής πρόθημος και δεν κάνεις κουλές ερωτήσεις και έχεις ένα καθημερινό ντύσιμο(ενα απλό τζιν χωρίς σχισίματα και μπιχλιμπίδια μία ανάλογη μπλούζα μονόχρωμη χωρίς στάμπες,χωρίς σκουλαρίκια,κοντά μαλλιά και ξυρισμένος) έχεις την δουλειά έτοιμη.Διορθωσέ με αν κάνω λάθος ChiefMate

Eng
19-02-2010, 00:27
εντάξει βρε παιδιά....Σε μία συνέντευξη αυτό που παίζει σημαντικά ρόλο είναι ο τρόπος που θα μιλήσεις και σε δεύτερο βαθμό η εμφάνιση.Αν είσαι ευγενής πρόθημος και δεν κάνεις κουλές ερωτήσεις και έχεις ένα καθημερινό ντύσιμο(ενα απλό τζιν χωρίς σχισίματα και μπιχλιμπίδια μία ανάλογη μπλούζα μονόχρωμη χωρίς στάμπες,χωρίς σκουλαρίκια,κοντά μαλλιά και ξυρισμένος) έχεις την δουλειά έτοιμη.Διορθωσέ με αν κάνω λάθος ChiefMate

Συμφωνω αλλά αν θελω να ανεβασω το κασέ μου, θεωρω πως ειναι σημαντικο να εχεις μια εμφανισει που να κάνει τη Διαφορα και να πεις δυο τρια πραγματα που θα κανουν τη Διαφορα. Μονο ετσι μπορει καποιος να σε θυμηθει..

captainmitsi
19-02-2010, 13:45
Συμφωνω αλλά αν θελω να ανεβασω το κασέ μου, θεωρω πως ειναι σημαντικο να εχεις μια εμφανισει που να κάνει τη Διαφορα και να πεις δυο τρια πραγματα που θα κανουν τη Διαφορα. Μονο ετσι μπορει καποιος να σε θυμηθει..
ΕΣΑΣ ΠΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ?ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ.
ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ?ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ?ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ?

newsman
19-02-2010, 15:59
παιδιά όταν πήγα για συνεντευξη ήμουν ξυρισμένος χωρίς σκουλαρίκια(δεν φοράω ούτος η άλλος)φορόντας μία άσπρη μπλούζα και ένα απλό μαύρο τζιν και από πάνω το δερμάτινο μπουφάν μου με τα rayban γυαλιά μου.Πάντα με ευγένεια και στον πλυθηντικό χρησιμοποιόντας τις λέξεις κύριος και κυρία(το κυρία δεν χρειάστικε) και πάντα με χαμόγελο και όρεξη.Μετά την συνέντευξη την επόμενη μέρα με πήρε τηλ το κονέ που είχα στην εταιρία και μου είπε οτι έχουν σχηματίσει μια παρα πολύ εικόνα για μένα.Προσωπική μου άποψη είναι να χρησιμοποιήτε όσο πιο πολύ μπορείτε αγγλικές ορολογίες,αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε το ναυτικό αλφάβητο για να συλαβήσετε μια λέξη,μην κάνετε ερωτήσεις για τον μισθό σας και αποφύγετε τις λέξεις ξέρω ή νομίζω.Και όπως είπαν και οι προλαλήσαντες κάντε την ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΤΙΚΑ!Οι μεγαλήτεροι και με περισσότερη εμπειρία από μένα ας με διορθώσουν όπου έχω λάθος!

Eng
19-02-2010, 17:17
ΕΣΑΣ ΠΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ?ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ.
ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ?ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ?ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ?

παιδιά όταν πήγα για συνεντευξη ήμουν ξυρισμένος χωρίς σκουλαρίκια(δεν φοράω ούτος η άλλος)φορόντας μία άσπρη μπλούζα και ένα απλό μαύρο τζιν και από πάνω το δερμάτινο μπουφάν μου με τα rayban γυαλιά μου.Πάντα με ευγένεια και στον πλυθηντικό χρησιμοποιόντας τις λέξεις κύριος και κυρία(το κυρία δεν χρειάστικε) και πάντα με χαμόγελο και όρεξη.Μετά την συνέντευξη την επόμενη μέρα με πήρε τηλ το κονέ που είχα στην εταιρία και μου είπε οτι έχουν σχηματίσει μια παρα πολύ εικόνα για μένα.Προσωπική μου άποψη είναι να χρησιμοποιήτε όσο πιο πολύ μπορείτε αγγλικές ορολογίες,αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε το ναυτικό αλφάβητο για να συλαβήσετε μια λέξη,μην κάνετε ερωτήσεις για τον μισθό σας και αποφύγετε τις λέξεις ξέρω ή νομίζω.Και όπως είπαν και οι προλαλήσαντες κάντε την ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΤΙΚΑ!Οι μεγαλήτεροι και με περισσότερη εμπειρία από μένα ας με διορθώσουν όπου έχω λάθος!

Ο φιλος Newsman θεωρω πως εδωσε πολυ καλη απαντηση Kaptainmitsi.

alkiviadis
19-02-2010, 17:22
Ο φιλος Newsman θεωρω πως εδωσε πολυ καλη απαντηση Kaptainmitsi.
Έλεος ρε παιδιά σιγά μη ντυθώ σαν καραγκιόζης και κάτι που δεν με εκφράζει για μια δουλειά..Ναι εντάξει δεν λέω να πάω με σκισμένα αλλά όχι και με κουστούμι ή σαν κάποιους ποιο καμένους με στολή...Παιδί είμαι ακόμα έλεος..Το πόσο όρεξη έχω να δουλέψω δεν το δείχνουν τα ρούχα μου ούτε οι 5 έτοιμες ατάκες...Μπορεί να κάνω καλή εντύπωση αλλά στο καράβι θα με πετάξουν στην θάλασσα....

Eng
19-02-2010, 17:40
Έλεος ρε παιδιά σιγά μη ντυθώ σαν καραγκιόζης και κάτι που δεν με εκφράζει για μια δουλειά..Ναι εντάξει δεν λέω να πάω με σκισμένα αλλά όχι και με κουστούμι ή σαν κάποιους ποιο καμένους με στολή...Παιδί είμαι ακόμα έλεος..Το πόσο όρεξη έχω να δουλέψω δεν το δείχνουν τα ρούχα μου ούτε οι 5 έτοιμες ατάκες...Μπορεί να κάνω καλή εντύπωση αλλά στο καράβι θα με πετάξουν στην θάλασσα....

Δεν μπορω να δω πως γινεσαι καραγκιοζης με το παραπάνω ντυσιμο και με την συμπεριφορα που αναφερθηκε? :rolleyes:. Τεσπα, εγω θα πω μονο ενα σαν συμπληρωμα στον Newsman, να εισαι ο ευατο σου. ΑΝ προσπαθεις να αποδωσεις εναν αλλον εαυτο, εκει πιστεψε με θα κανεις μπαμ! Μην ξεχναμε πως οι ανθρωποι εχουν μεγαλη εμπειρια σε συνεντευξεις και μπορουν να καταλαβουν αν καποιος το "παιζει" ή "ειναι" ο εαυτος του.

alkiviadis
19-02-2010, 17:44
Δεν μπορω να δω πως γινεσαι καραγκιοζης με το παραπάνω ντυσιμο και με την συμπεριφορα που αναφερθηκε? :rolleyes:. Τεσπα, εγω θα πω μονο ενα σαν συμπληρωμα στον Newsman, να εισαι ο ευατο σου. ΑΝ προσπαθεις να αποδωσεις εναν αλλον εαυτο, εκει πιστεψε με θα κανεις μπαμ! Μην ξεχναμε πως οι ανθρωποι εχουν μεγαλη εμπειρια σε συνεντευξεις και μπορουν να καταλαβουν αν καποιος το "παιζει" ή "ειναι" ο εαυτος του.

Αυτό ακριβώς είπα κ εγώ!Οι απόκριες πέρασαν!Αν το κοστούμι είναι κάτι που δεν φοράς και δεν σε εκφράζει και λες 5-6 μα....ιες για να δείξεις οτι είσαι κάποιος τότε ναι είσαι καραγκιόζης τουλάχιστον για μένα..ελπίζω να με κατάλαβες και να μη δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις..πάντα φιλικά...

newsman
19-02-2010, 17:50
μα βρε αλκιβιάδη αυτό εννοείτε...και εγώ παιδί είμαι(18 μισο) και δεν μ ερχόταν να φορέσω ούτε την στολή ούτε πουκάμισο και παντελόνι.Το να είσαι ο εαυτός σου εννοείτε.Αλλά σε αυτή την περίπτωση πας να δουλέψεις πρέπει να είσαι τυπικός και να προσέχεις τι θα πείς και τι θα κάνεις γιατί όπως έχουν πεί και αμέτρητοι άλλοι πριν από μένα σημασία δεν έχει το τί λες αλλά το πώς το λες!

alkiviadis
19-02-2010, 17:52
μα βρε αλκιβιάδη αυτό εννοείτε...και εγώ παιδί είμαι(18 μισο) και δεν μ ερχόταν να φορέσω ούτε την στολή ούτε πουκάμισο και παντελόνι.Το να είσαι ο εαυτός σου εννοείτε.Αλλά σε αυτή την περίπτωση πας να δουλέψεις πρέπει να είσαι τυπικός και να προσέχεις τι θα πείς και τι θα κάνεις γιατί όπως έχουν πεί και αμέτρητοι άλλοι πριν από μένα σημασία δεν έχει το τί λες αλλά το πώς το λες!

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το πόσο πρόθυμος είσαι να δουλέψεις κ όχι το πόσο καλά λες οτι θα το κάνεις... ;)

Roger Rabbit
19-02-2010, 17:53
παιδιά όταν πήγα για συνεντευξη ήμουν ξυρισμένος χωρίς σκουλαρίκια(δεν φοράω ούτος η άλλος)φορόντας μία άσπρη μπλούζα και ένα απλό μαύρο τζιν και από πάνω το δερμάτινο μπουφάν μου με τα rayban γυαλιά μου.

Ακριβώς έτσι θα είσαι και στο βαπόρι!! :lol::lol::lol:

alkiviadis
19-02-2010, 17:56

Πάνω η απο πίσω να το κυνηγάει κολυμπώντας??Πλακίτσα κάνουμε...! :Ρ

newsman
19-02-2010, 18:15

ναι....2 φορες κιολας!

παιδιά το τι θα κάνεις στο βαπόρι το ξέρεις μόνο εσυ!Το θέμα εμφάνιση,ομιλία και γενικότερα είναι για να δώσεις ένα παραπάνω κίνιτρο στον crew manager να σε προσλάβει.

captainmitsi
19-02-2010, 20:34
ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕΤΡΗΣΕ?ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ <<ΚΟΝΕ>> ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Eng
20-02-2010, 19:33
Τελικα ρε παιδια, οταν θα ερθει αυτη η (καλη) ωρα να ζητησω δουλεια σε καραβι? Τι πρεπει να κανω - μεσον δεν εχω - για να εχω καποιες καλυτερες πιθανοτητες? Τι ειναι αυτο που μετραει?

johnabit
24-02-2010, 20:24
Καλησπερα σας, οπως ειπα και στο chat, θελω να καταγγειλω κατι. Η κοπελα μου ειναι στην αεν πλοιαρχων πρωτο εξαμηνο, τωρα δινει σωστικα.

Σε ενα μηνα πρεπει να βρει πλοιο να μπαρκαρει για να κανει την πρακτικη της ωστε να περασει στο δευτερο εξαμηνο. Υστερα απο πολλες προσπαθειες σε εταιριες οι βρηκε κλειστες πορτες λεγοντας της οτι ειναι γυναικα και δεν περνουν γυναικες. Αλλοι ειπαν οτι θελει μεσο και ολοι το γνωριζουμε αυτο.

Ειναι ντροπη σε μια χωρα που μεγαλο ποσοστο της οικονομιας της προερχετε απο την ναυτιλια να καταστρεφουν τα ονειρα ενος "παιδιου" με την δικαιολογια οτι ειναι γυναικα. ειναι ντροπη να εχουμε τοσους ελληνες ναυτικους και να προτειμαμε ρωσους και φιλληπινεζους.

Απευθυνθηκα σε σας γιατι μονο εσεις καταλαβαινετε ακριβως πως εχουν τα πραγματα. Σκοπευω να παω πλοιαρχων η μηχανικων αλλα αν μια σχολη δεν μπορει να δε βοηθησει σε κατι τετοιο τοτε με τι προοπτικες θα παω?

Μπορειτε να μου πειτε τι μπορει να κανει πριν απογοητευτει τελειως και χασει το πρωτο μπαρκο?
το e- mail μου ειναι johnabit@hotmail.com αν μπορειτε να βοηθησετε σας ευχαριστω πολυ

johnabit
24-02-2010, 20:29
Καλησπερα σας, θελω να καταγγειλω κατι. Η κοπελα μου ειναι στην αεν πλοιαρχων πρωτο εξαμηνο, τωρα δινει σωστικα.

Σε ενα μηνα πρεπει να βρει πλοιο να μπαρκαρει για να κανει την πρακτικη της ωστε να περασει στο δευτερο εξαμηνο. Υστερα απο πολλες προσπαθειες σε εταιριες οι βρηκε κλειστες πορτες λεγοντας της οτι ειναι γυναικα και δεν περνουν γυναικες. Αλλοι ειπαν οτι θελει μεσο. Ολοι το γνωριζουμε αυτο.

Ειναι ντροπη σε μια χωρα που μεγαλο ποσοστο της οικονομιας της προερχετε απο την ναυτιλια να καταστρεφουν τα ονειρα ενος "παιδιου" με την δικαιολογια οτι ειναι γυναικα. ειναι ντροπη να εχουμε τοσους ελληνες ναυτικους και να προτειμαμε ρωσους και φιλληπινεζους.

Απευθυνθηκα σε σας γιατι μονο εσεις καταλαβαινετε ακριβως πως εχουν τα πραγματα. Σκοπευω να παω πλοιαρχων η μηχανικων αλλα αν μια σχολη δεν μπορει να δε βοηθησει σε κατι τετοιο τοτε με τι προοπτικες θα παω?

Μπορειτε να μου πειτε τι μπορει να κανει πριν απογοητευτει τελειως και χασει το πρωτο μπαρκο?
Το e- mail μου ειναι johnabit@hotmail.com (johnabit@hotmail.com) αν μπορειτε να βοηθησετε σας ευχαριστω πολυ.

nickparalia1
24-02-2010, 21:30
Ας πάρει ενα τηλέφωνο στην Ενωση Ελληνων Εφοπλιστων 2104291159 (κος Γαβαλας) ή στην ΠΕΠΕΝ 2104171722-2104133743 και καλή τύχη!!

nickparalia1
24-02-2010, 21:38
ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕΤΡΗΣΕ?ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ <<ΚΟΝΕ>> ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Θεωρεις οτι 1400 πλοιαρχοι και μηχανικοι εχουν κονε και βρισκουν εταιρεια?ολα μετρανε οι γνωσεις σου η εμφανιση σου η συμπεριφορα σου...αλλα φυσικα εκει οπου οι θεσεις ειναι περιορισμενες εξυπηρετουνται πρωτα οι ''γνωστοι'' αλλα δεν χρειαζετε να το γενικευουμε!!

captainmitsi
25-02-2010, 15:17
Θεωρεις οτι 1400 πλοιαρχοι και μηχανικοι εχουν κονε και βρισκουν εταιρεια?ολα μετρανε οι γνωσεις σου η εμφανιση σου η συμπεριφορα σου...αλλα φυσικα εκει οπου οι θεσεις ειναι περιορισμενες εξυπηρετουνται πρωτα οι ''γνωστοι'' αλλα δεν χρειαζετε να το γενικευουμε!!
Και σε ποια εταιρια δεν εχει περιορισμενες θεσεις?να παω και εγω.και φυσικα να παιρνει γυναικες ειναι και αυτο ενα προβλημα βλεπεις.γιατι εγω πηγα σε εταιριεσ που ψαχνανε ανθυποπλοιαρχους.ολα καλα λεγανε αλλα εισαι γυναικααααααααα.αρα το μεσον παντα και παντου.εχω μπαρκαρει χωρισ μεσον οφειλω να το πω αλλα ειχε αναγκη ο καπετανιος να φυγει οποτε δεν μπορουσαν να φερουν αντιρρηση

ΠΕΙΡΑΤΗΣ
25-02-2010, 19:51
Παιδια καλησπερα ειμαι καινουριος στην παρεα σας και πραγματικα γινεται πολυ καλη δουλεια εδω μεσα!Ας ξεκινησω σιγα σιγα με την περιπτωση μου και οποιος ξερει και θελει ας με βοηθησει....Ειμαι τελειοφοιτος ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ και θελω 6 μηνες πρακτικη ασκηση για την αποκτηση του πτυχιου!Προχθες πηγα στο στο πρωην υπουργειο εμπορικης ναυτηλιας για να ρωτησω αν μπορω να κανω το 6 μηνο μου σαν δοκιμος μηχανης και μια κυρια εκει και καλα υπευθυνη μου ειπε οχι!θελει πτυχιο απο τη σχολη!πιστευεται οτι θα με μπαρκαρει καποια εταιρια??????να τονισω οτι δεν εχω μεγαλο βισμα

haytek
26-02-2010, 01:23

Κάτσε ρε φίλε.. Δηλαδή αμά πάς εσύ και κάθε εσύ και πεις ότι μπήκες με απολυτήριο 12 και έχεις άντε το πολύ ένα lower και πάει και ένας άλλος που μπήκε πανελλήνιες και έχει και proficiency και γαλλικά και πτυχίο υπολογιστών .. Ποιον θα πάρουν? Δηλαδή ο 2ος εχει κονε και θα τον πάρουν?

Έλα να μην ακούω χαζαμάρες..
Φυσικά και μετράει η εμφάνιση,η συμπεριφορά και ο τρόπος ομιλίας.Στις σοβαρές εταιρείες γιαυτό κάνουν συνεντεύξεις για να δουν πως το σκέφτεσαι το όλο θέμα,να καταλάβουν με τι σκοπό πας..

leodint63
03-03-2010, 00:22
Δυστυχώς η κοπέλα σου ήρθε αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα.Συνιστώ να μην απογοητευτεί, και να συνεχίσει το ψάξιμο όσο ψυχοφθόρο και αν είναι.Αν παρ' όλες τις προσπάθειες δεν της χαμογελάσει η τύχη ας κάνει κάποια επανεκτίμηση της κατάστασης και επανασχεδιασμού των μελλοντικών της κινήσεων.Ακόμα η χώρα μας δεν έχει γίνει Δανία του νότου ώστε η Ελληνίδα ναυτικός να θεωρείτε ισάξια της Δανέζας.Και επειδή δεν θεωρείται ισάξια της Δανέζας η της Σουηδέζας και της Αμερικάνας ,είναι όλες αυτές οι κοπέλες που πίστεψαν τις διαφημήσεις της τηλεόρασης αναγκασμένες να πείσουν πρώτα τον κάθε θυρωρό στα ναυτιλιακά μέγαρα ότι είναι ναυτικοί.Αν τις αφήσει και ανέβουν στο crew dept μετά πρέπει να πείσουν τον υπομάνατζερ και τον μάνατζερ.Αν τελικά τις στείλει σε καράβι θα τους δώσουν μία καμπίνα στο deck της γέφυρας ώστε να είναι αποκομμένες από τον ανδρικό πληθυσμό και να βρίσκονται υπό έλεγχο μη τυχόν και δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα.Ο δε crew manager την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης θα τους κάνει ειδικό μάθημα πως να συμπεριφέρονται μέσα στο πλοίο,τι να φοράνε ,τι να μη φοράνε κλπ κλπ.
Τουλάχιστον γράψε αν βρήκε δουλειά τελικά.

xaraa
03-03-2010, 11:56
otan les katotero pliroma ti enoeis??gt kai mena maresei para polu t epagma alla logo tn mathimaton p dineis (mathimatika fisiki k.t.l.)dn mporw na perasw g aksiomatikos ploiarxos i mixanikos.....:cry:

johnabit
12-03-2010, 20:06
Δυστυχως οι προσπαθειες καταληγουν ολες σε ναυαγια ενα μετα το αλλο. Οι περισοττερες εταιριες δεν δεχονται γυναικες, αλλες δε απαντουν οτι εχουν κλεισει απο δοκιμους. Η ενωση πλοιαρχων ειναι πολυ ενθαρυντικη λεγοντας αλλαξε επαγγελμα. Ειναι δυνατον να κοβουν τοσο αψυχα τα φτερα ενος κοριτσιου που μολις ξεκινησε? υπαρχουν 250 κοπελες στην πλοιαρχων και ενα ποσοστο μεγαλυτερο του ημιση ψαχνει ακομα. πως ειναι δυνατον οι προκυρηξεις να δεχονται τοσες κοπελες αφου δεν αποροφουνται. Εχουν ιδεα ποιες ειναι οι οικονομικες συνεπειες? 6 μηνες τωρα πληρωνουν γονεις ενοικιο και τοσα εξοδα με αποτελεσμα η σχολη να τις αφηνει εξω ενα εξαμηνο επειδη δεν τις δεχονται οι εταιρειες. ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ. ΝΤΡΟΠΗ.

Giwrgos1980
12-03-2010, 20:18
Δυστυχώς σε αυτό το θέμα εάν δεν έχεις μέσο δεν είναι έυκολα για μια γυναίκα.....η ξαδέλφη της κοπέλας μου τα ίδια τράβηξε για το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι που έκανε.......αλλά τελικά είχε την τύχη να βρεί βαπόρι (με μέσο βέβαια) την τελευταία στιγμή όμως.....ήταν για ένα 6άμηνο στον ***** τ** ****.
Σίγουρα θέλει σπρώξιμο διαφορετικά θα απογοητευθεί.......στους άντρες είναι αλλιώς τα πράγματα.......όχι ότι βρήσκουν κι εκείνοι αμμέσως αλλά έχουν πιό πολλές πιθανότητες να βρούν καράβι από μια γυναίκα....

leodint63
12-03-2010, 20:42
Δυστυχως οι προσπαθειες καταληγουν ολες σε ναυαγια ενα μετα το αλλο. Οι περισοττερες εταιριες δεν δεχονται γυναικες, αλλες δε απαντουν οτι εχουν κλεισει απο δοκιμους. Η ενωση πλοιαρχων ειναι πολυ ενθαρυντικη λεγοντας αλλαξε επαγγελμα. Ειναι δυνατον να κοβουν τοσο αψυχα τα φτερα ενος κοριτσιου που μολις ξεκινησε? υπαρχουν 250 κοπελες στην πλοιαρχων και ενα ποσοστο μεγαλυτερο του ημιση ψαχνει ακομα. πως ειναι δυνατον οι προκυρηξεις να δεχονται τοσες κοπελες αφου δεν αποροφουνται. Εχουν ιδεα ποιες ειναι οι οικονομικες συνεπειες? 6 μηνες τωρα πληρωνουν γονεις ενοικιο και τοσα εξοδα με αποτελεσμα η σχολη να τις αφηνει εξω ενα εξαμηνο επειδη δεν τις δεχονται οι εταιρειες. ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ. ΝΤΡΟΠΗ.

Δεν απελπιζόμαστε και συνεχίζουμε το ψάξιμο.Μόνο όταν εξαντλήσουμε κάθε πρόσφορο τρόπο εύρεσης εργασίας εις τον ναυτιλιακό χώρο,τότε και μόνο τότε θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες τοις ναυτιλομενοις της ένωσης Πλοιάρχων.Μέχρι τότε κρατάμε το ηθικό υψηλά και αφού μας επιτρέψει ο έχων το ύφος χιλίων καρδιναλίων θυρωρός του μεγάρου συνεχίζουμε και ανεβοκατεβαίνουμε σκάλες.Επίσης ζητάμε βοήθεια και από το υπουργείο.

johnabit
13-03-2010, 20:42
Ας πάρει ενα τηλέφωνο στην Ενωση Ελληνων Εφοπλιστων 2104291159 (κος Γαβαλας) ή στην ΠΕΠΕΝ 2104171722-2104133743 και καλή τύχη!!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΠΕΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝ. ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ 150 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ 250 ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΟΦΗΘΟΥΝ? ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ?? ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

leodint63
13-03-2010, 21:46
Φίλε μου όπως πήγατε στην ΠΕΠΕΝ και στην ΕΕΕ με τον ίδιο τρόπο ζητήστε βοήθεια και απο το υπουργείο.Δεν ελπίζω σε πολλά αλλά πρέπει να εξαντλήσετε όλους τους τρόπους.Μπορείτε να ψάξετε να βρείτε τον αρμόδιο που στέλνει τα διαφημιστικά έντυπα στα σχολεία της χώρας με εντολή να διανεμηθούν σε όλους τους μαθητές.Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

johnabit
14-03-2010, 16:56
Γνωριζει καποιος αν μπορει εστω να εξαγορασει την προυπηρεσια της? Ακουγετε κατι τετοιο αλλα δεν ειμαστε σιγουροι οτι μπορει να κανει κατι τετοιο....

leodint63
14-03-2010, 17:33
http://www.nat.gr/site/index.csp (http://www.nat.gr/site/index.csp) στην αρχική σελίδα έχει τηλέφωνα επικοινωνίας του πολίτη με τις υπηρεσίες του ΝΑΤ.Απογοητευθήκατε τόσο νωρίς?

johnabit
14-03-2010, 20:15
Φιλε λεο αυριο θα παει να κανει και αλλες αιτησεις σε εταιρειες, αν γνωριζες ποσους γνωστους εχω βαλει και δεν εχουν καταφερει τιποτα γιατι ειτε ειναι πιασμενες οι θεσεις στην ενγχωρια ακτοπλοια ειτε στο εξωτερικο δεν ρισκαρουν να βαλουν ενα κοριτσακι σε 30 αντρες για 6 μηνες. Το θεμα ειναι οτι περιμενουν τοσοι πολλοι να μπουν σε πλοια που οι ελπιδες ειναι μηδαμινες. Ωστοσο δεν παραδιδω ουτε εγω ουτε εκεινη τα οπλα, θα κανει αιτησεις μεχρι τελους... Μπορει να μου απαντησει καποιος ομως, οφοσον δεν εχει ικανοτητα η ναυτιλια να αποροφησει τοσες κοπελες δοκιμους γιατι οι σχολες τις δεχονται και με προκυρηξη?

leodint63
14-03-2010, 21:07
Μη καταθέσεις εύκολα τα όπλα.Εξήντλησε τα πάντα χωρίς να φθαρείτε ψυχολογικά.Μόνο αφού εξαντλήσετε τα πάντα εξετάζετε το ενδεχόμενο αλλαγής πορείας.Το γιατί δέχονται τόσο κόσμο στις σχολές αφού είναι δυσκολο να απορροφηθεί χρειάζεται ολόκληρες σελίδες για να σου εξηγήσω.Θα σου πω πολυ περιληπτικά ότι επειδή οι διαρροές από τον κλάδο είναι τεράστιες και επειδή ξέρουν ότι από 100 δοκίμους σε 20 χρόνια θα έχει βγεί 1(ένας πρωτος μηχανικός η ένας καπετάνιος) γι'αυτο τον λόγο δέχονται μερικά άτομα παραπάνω.Οταν υπάρχει έξαρση του παγκόσμιου εμπορίου και της παγκόσμιας ναυτιλίας ,οι ναυλάριθμοι συνεχώς ανεβαίνουν,νέα πλοία παραλαμβάνονται,νέες παραγγελίες υπογράφονται και ναυπηγικές κλίνες δεσμεύονται για πολλά χρόνια εμπρός.Αυτό συνέβαινε τα περασμένα χρόνια, τα πλοία που κυκλοφορούσαν ήταν πολλά και οι προοπτικές για τους δοκίμους ευοίωνες.Στό πλαίσιο της ανοδικής πορείας της ναυτιλίας ήταν και οι διαφημήσεις για προσέλκυση νέων πιό συχνές και πιό έντονες.Μέχρι και από τον ΙΜΟ έγινε εκστρατεία το λεγόμενο GO TO SEA CAMPAIGN εν ετη 2008.Με την παγκόσμια οικονομική κρίση τα δεδομένα άλλαξαν.Η ναυτιλία υπό την απειλή της κρίσης του παγκόσμιου χρέους,έχει επηρεασθεί σημαντικά.Οι ναυλάριθμοι είναι πολύ χαμηλά,το παγκόσμιο εμπόριο συρρικνώθηκε,πλοία πολλά βρίσκονται παροπλισμένα σε διάφορα αγκυροβόλια του εξωτερικού,άλλα έχουν πάει για διάλυση,παραδόσεις από ναυπηγεία ανεβλήθησαν,και επομένως οι δυνατότητες απασχόλησης των δοκίμων έχουν περιορισθεί και αυτές.

stamatina
15-03-2010, 16:58
Φίλε μου όπως πήγατε στην ΠΕΠΕΝ και στην ΕΕΕ με τον ίδιο τρόπο ζητήστε βοήθεια και απο το υπουργείο.Δεν ελπίζω σε πολλά αλλά πρέπει να εξαντλήσετε όλους τους τρόπους.Μπορείτε να ψάξετε να βρείτε τον αρμόδιο που στέλνει τα διαφημιστικά έντυπα στα σχολεία της χώρας με εντολή να διανεμηθούν σε όλους τους μαθητές.Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.
φιλε μου και εγω συμφωνω με οτι γραφεις και πρεπει να συνεχιστει η προσπαθεια,το υπουργειο εχει το μεγαλυτερο μεριδιο της ευθυνης για αυτη την καταντια.Σε εποικοινωνια δικη μου για το δικο μου προβλημα μια κυρια εκει μεσα μου ειπε οτι το υπουργειο δεν εχει βαπορια.Εδω γελανε λες και δεν το ξεραμε.Και εφου δεν εχει καραβια και δεν μπορει να εξασφαλισει το μπαρκο των δοκιμων γιατι το βαζει υποχρεωτικο για την συνεχεια των σπουδων τους?

leodint63
15-03-2010, 18:07
Δεν είναι η πρώτη χρονιά που οι δόκιμοι δυσκολεύονται στο να βρουν πλοίο.Αλλες χρονιές είναι πιο εύκολο και άλλες πιο δύσκολο.Επίσης υπάρχουν χρονιές όπου δόκιμοι δεν βρήκαν τίποτα απολύτως.Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη απογοήτευση.Οι λεγόμενοι "never recruited".Βέβαια εκείνα τα χρόνια είχε το υπουργείο τον Ευγενίδη και σε έβαζε εκεί μέσα για το εκπαιδευτικό σου.Και προχώραγες στην επόμενη τάξη μέχρι την αποφοίτηση.Σήμερα δεν διατίθεται εκπαιδευτικό πλοίο για τους δοκίμους.

Roger Rabbit
15-03-2010, 18:09
Σήμερα δεν διατίθεται εκπαιδευτικό πλοίο για τους δοκίμους.

Εδώ δεν έχουμε καθηγητές να κάνουμε μάθημα, εκπαιδευτικό πλοίο θα είχαμε..;

leodint63
15-03-2010, 18:18
Σκεφθείτε στις αρχες της δεκαετίας του 80 όπου ο κόλπος της Ελευσίνας φιλοξενούσε περίπου 300 παροπλισμένα,έτοιμα για σκραπ,δεν βρήκαν ούτε ένα να γίνει εκπαιδευτικό,έστω να κάνεις πραγματικά σωστικά.

manolis_creta
02-04-2010, 18:50
με την σειρα μου να βαλω μερικες φωτογραφιες απο μια καμπινα δοκιμου σε γκαζαδικο , :D

82721

82722

82723

82724

alkiviadis
03-04-2010, 03:19
με την σειρα μου να βαλω μερικες φωτογραφιες απο μια καμπινα δοκιμου σε γκαζαδικο , :D

82721

82722

82723

82724

Αυτά είναι....Εγώ πετάω 11/4 για Νεα Ορλεάνη πρώτα Θεός...Ελπίζω να μου αρέσει όπως και τώρα..

manolis_creta
03-04-2010, 03:57
Αυτά είναι....Εγώ πετάω 11/4 για Νεα Ορλεάνη πρώτα Θεός...Ελπίζω να μου αρέσει όπως και τώρα..

Αυτό που μετράει κυρίως στο καράβι είναι να έχει καλό κόσμο , όλα τα αλλά έρχονται σε
δεύτερη μοίρα.. όλα μια ιδέα είναι , να είσαι αισιόδοξος , μπορεί να πας και τύχης με τους καλύτερους ανθρώπους και τις καλύτερες συνθήκες , μπορεί και όχι , απλά σκέψου τι είναι ένα μπάρκο είναι θα περάσει ,( δεν θα είσαι και για μια ζωή δόκιμος ...;)) κοίταξε να αποκομίσεις όσες πιο πολλές εμπειρίες και γνώσεις μπορείς , να δείχνεις πως ενδιαφέρεσαι , να ξέρεις ότι θα εκτιμηθεί πολύ από τους ανωτέρους σου ,να είσαι τυπικός στο ωράριο εργασίας σου ,στις ώρες γευμάτων κλπ... στο πλοίο μην εμπιστεύεσαι εύκολα άτομα στο , περίμενε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και βλέπεις , γενικότερα να κρατάς αποστάσεις από ότι συμβαίνει για να αποφύγεις παρεξηγήσεις , και μην αφήνεις ποτέ και κανένα να σε υποτιμά και να προσβάλει..

αυτά τα λίγα από εμένα , ελπίζω να βρεις καλό κόσμο στο
παπόρι σου!!! καλά ταξίδια !!!:D

Apostolos
03-04-2010, 11:45
Πολυ ακαταστασια στην καμπινα! Αστρωτο κρεβατι τσ τσ τσ!

manolis_creta
03-04-2010, 14:25
Πολυ ακαταστασια στην καμπινα! Αστρωτο κρεβατι τσ τσ τσ!

χαχαχαχα!!! :p Μετά που τις ανέβασα τις παρατήρησα το ψιλό μπάχαλο:mrgreen: άλλα ήταν ήδη πολύ αργά !!! βασικά είναι η πρώτη μέρα on board ! δεν είχα άλλες τιςκαμπίνας :(, πάντως δεν έχω παράπονο από θέμα accommodationΈσκιζε το βαποράκι ! ( γιαπωνέζικο βλέπεις....);)

Leo
03-04-2010, 14:39
Για μένα δεν έχει σημασία η τάξη της καμπίνας. Σημασία έχει ότι έδωσες ένα δείγμα του τι παίζει μέσα στο πλοίο, τί έχει μια καμπίνα, τι βλέπεις από το φιλιστρίνι, κυρίως όμως τι νιώθεις. Η περιγραφή, συμβουλή σου φίλε μου στον Άκλη (alkiviadis) ήταν ζεστή, φιλική, αξιοπρεπής και ειλικρινής. Προσωπικά (που έχω περάσει από αυτές τις καμπίνες, πολλά χρόνια πριν) με συγκίνησες γι αυτό οφείλω να σου πω ένα ευχαριστώ, αλλά και για την προτροπή σου στους νέους ανθρώπους που προσανατολίζονται στο ναυτικό επάγγελμα.

Στον φίλο Αλκιβιάδη θέλω να ευχηθώ καλή αρχή, καλή σταδιοδρομία και καλές θάλασσες. Άλκη πάμε μπροστά δυνατά, και όταν γυρίσεις στην πατρίδα θα πιούμε ουζάκι στο πανηγύρι... ;)

manolis_creta
03-04-2010, 15:25
Για μένα δεν έχει σημασία η τάξη της καμπίνας. Σημασία έχει ότι έδωσες ένα δείγμα του τι παίζει μέσα στο πλοίο, τί έχει μια καμπίνα, τι βλέπεις από το φιλιστρίνι, κυρίως όμως τι νιώθεις. Η περιγραφή, συμβουλή σου φίλε μου στον Άκλη (alkiviadis) ήταν ζεστή, φιλική, αξιοπρεπής και ειλικρινής. Προσωπικά (που έχω περάσει από αυτές τις καμπίνες, πολλά χρόνια πριν) με συγκίνησες γι αυτό οφείλω να σου πω ένα ευχαριστώ, αλλά και για την προτροπή σου στους νέους ανθρώπους που προσανατολίζονται στο ναυτικό επάγγελμα.

Στον φίλο Αλκιβιάδη θέλω να ευχηθώ καλή αρχή, καλή σταδιοδρομία και καλές θάλασσες. Άλκη πάμε μπροστά δυνατά, και όταν γυρίσεις στην πατρίδα θα πιούμε ουζάκι στο πανηγύρι...;)

Να σαι καλά Cpt. Leo , είναι απλές συμβουλές από την ως τώρα μικρή μου εμπειρία ως δόκιμος στα καράβια που έχω κάνει.. έχω κάνει πολλά λάθη πάνω στην απειρία μου (αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις), αλλά έχω αποφύγει επίσης.. ακούγοντας τις συμβουλές μεγαλυτέρων . Στο φόρουμ αυτό είμαι πολύ πριν περάσω στην σχολή , τα πλοία μου άρεσαν ανέκαθεν κάτι με τραβούσε , δεν είχα ποτέ σκεφτεί να ασχοληθώ επαγγελματικά ( δεν γνώριζα αλώστε..) , μέσα από τις ιστορίες και εξομολογήσεις ανθρώπων που είχαν φάει την θάλασσα με το κουτάλι , που διάβαζα εδώ μέσα μου γεννήθηκε η αγάπη προς το ναυτικό επάγγελμα βεβαία οι ιστορίες ήταν ίσως μια άλλης πιο ρομαντικής εποχής ... αλλά η απόφαση είχε ήδη παρθεί.. και ποτέ δεν μετάνιωσα για την απόφασή μου αυτή...;)

alkiviadis
03-04-2010, 18:07
Αυτό που μετράει κυρίως στο καράβι είναι να έχει καλό κόσμο , όλα τα αλλά έρχονται σε
δεύτερη μοίρα.. όλα μια ιδέα είναι , να είσαι αισιόδοξος , μπορεί να πας και τύχης με τους καλύτερους ανθρώπους και τις καλύτερες συνθήκες , μπορεί και όχι , απλά σκέψου τι είναι ένα μπάρκο είναι θα περάσει ,( δεν θα είσαι και για μια ζωή δόκιμος ...;)) κοίταξε να αποκομίσεις όσες πιο πολλές εμπειρίες και γνώσεις μπορείς , να δείχνεις πως ενδιαφέρεσαι , να ξέρεις ότι θα εκτιμηθεί πολύ από τους ανωτέρους σου ,να είσαι τυπικός στο ωράριο εργασίας σου ,στις ώρες γευμάτων κλπ... στο πλοίο μην εμπιστεύεσαι εύκολα άτομα στο , περίμενε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και βλέπεις , γενικότερα να κρατάς αποστάσεις από ότι συμβαίνει για να αποφύγεις παρεξηγήσεις , και μην αφήνεις ποτέ και κανένα να σε υποτιμά και να προσβάλει..

αυτά τα λίγα από εμένα , ελπίζω να βρεις καλό κόσμο στο
παπόρι σου!!! καλά ταξίδια !!!:D

Σε ευχαριστώ πολύ αδερφέ!!Να σαι καλά μου έφτιαξες την μέρα!! :)

alkiviadis
03-04-2010, 18:09

Στον φίλο Αλκιβιάδη θέλω να ευχηθώ καλή αρχή, καλή σταδιοδρομία και καλές θάλασσες. Άλκη πάμε μπροστά δυνατά, και όταν γυρίσεις στην πατρίδα θα πιούμε ουζάκι στο πανηγύρι...;)

Σε ευχαριστώ πολύ!!Κ όσο για το ουζάκι εννοείται!!!!!! ;)

f/b kefalonia
28-04-2010, 12:35
Καλα ταξιδια να εχουμε εμεις οι πρωτομπαρκοι!Μια παρατηρηση ομως ταλαιπωρηθηκα πολυ στο να βρω εταιρια μολις πριν ενα μηνα βρηκα εταιρια και με βοηθησε πολυ η ΠΕΠΕΝ!Ειχα ξεκινησει την διαδικασια απο τον νοεμβρη και εκανα αιτησεις σε πανω απο 30 εταιριες!τζιφος ολες απο τα χριστουγεννα και καλα ειχαν συμπληρωσει!και σε πολλες περιπτωσεις υπηρχε και κοροιδια!ισως αυτο πρεπει λιγο να το κοιταξουν με το θεμα του πρωτου ταξιδιου!Τελος της βδομαδας αναχωρω σε 100αρι γκαζαδικο!εντυπωσεις απο σεπτεβρη!:D

maisvo
01-05-2010, 01:02
καλά ταξίδια στα παιδιά που φύγανε!!! Καλές θάλασσες!
Εγώ δεν βρήκα εταιρία και έτσι έχασα το 6μηνο μου..
προσπάθησα τουλάχιστον!! :(:(

f/b kefalonia
01-05-2010, 05:05
φιλε μου μην εγκαταλειπεις την προσπαθεια υπαρχει χρονος ακομα!

Leo
01-05-2010, 06:18
Γιάννη καλά ταξίδια να έχεις, καλή σταδιοδρομία να έχεις... :D. Πάμε μπροστά δυαντά και περιμένουμε τις εμπειρίες σου όταν με το καλό γυρίσεις.

manolis_creta
02-05-2010, 09:47
to examino den to exases , sto proto h ligoterh ypiresia einai 4 mhnes , sthn sxolh sou den se voithane? :confused: , h epomenh lish einai to ypourgeio pou einai ypoxreomeno na sou vrei douleia apo thn stigmh pou den vrikes esy , meta h eee kai h enosh ploiarxon - h' mhxanikwn e.n , eimai sigouros oti kati tha vreis !! , sou euxome kalh tyxh , kai kala taxidia !:p

(sorry gia tous latinikous xaraktires , exei ena thamataki to laptop:mad:)

f/b kefalonia
03-05-2010, 01:26
Ευχαριστω πολυ captain!!!!!Σιγουρα ολα θα πανε καλα!:D

maisvo
05-05-2010, 02:47
φιλε μου μην εγκαταλειπεις την προσπαθεια υπαρχει χρονος ακομα!
φίλη! γιατι γυναίκα είμαι! δεν υπάρχει χρόνος..μακάρι να υπήρχε!

maisvo
05-05-2010, 03:05
to examino den to exases , sto proto h ligoterh ypiresia einai 4 mhnes , sthn sxolh sou den se voithane? :confused: , h epomenh lish einai to ypourgeio pou einai ypoxreomeno na sou vrei douleia apo thn stigmh pou den vrikes esy , meta h eee kai h enosh ploiarxon - h' mhxanikwn e.n , eimai sigouros oti kati tha vreis !! , sou euxome kalh tyxh , kai kala taxidia !:p

(sorry gia tous latinikous xaraktires , exei ena thamataki to laptop:mad:)

ναι η υπηρεσία ξέρω ότι είναι 4 μήνες κ 7 μέρες για την ακρίβεια..όχι από την σχολή δεν μπορούν να κάνουν κάτι μου είπανε γιατί απλά δεν θέλουν να βοηθήσουν..βαριούνται..όσο για το υπουργείο "κάτι είχαν πει θα κάνουν για το πρόβλημα μου αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα"
η ένωση πλοιάρχων το ίδιο με την διαφορά ότι μου έδωσαν κ μια συμβουλή "να παρατήσω τη σχολή κ να το ξανά σκεφτώ πολύ καλά!
οι εταιρίες "δεν έχουν κάποια θέση κενή"
είμαι πολύ άτυχη! σε ευχαριστώ πάντως!! :)

f/b kefalonia
05-05-2010, 12:45
φιλη μου θα σου προτεινα να πας και στην ενωση πλοιαρχων!εμενα εκει με βοηθησαν αρκετα!παντως ακουσα για την υπηρεσια οτι το υποχρεωτικο εγινε 3 μηνες και 10 μερες!τωρα δεν ξερω αν ισχυει!κι εγω εχω αργησει να μπαρκαρω επρεπε να ειχα φυγει ηδη και δεν ξερω αν θα προλαβω να συμπληρωσω με εχουν φαει οι ραδες!!!:(

ΔΟΚΙΟΣ
05-05-2010, 13:01
eimai gynaika dokimos kai egw dyskoleytika para poly gia na fygw gia to prwto taxidi. kaka ta psemata an den exeis kapoio meso poly dyskola 8a vreis douleia. oso gia tin ypiresia i elaxisti einai 3 mines apo to 2008 apo tote pou eixame mpei gia prwti fora gynaikes.

leodint63
05-05-2010, 13:36
eimai gynaika dokimos kai egw dyskoleytika para poly gia na fygw gia to prwto taxidi. kaka ta psemata an den exeis kapoio meso poly dyskola 8a vreis douleia. oso gia tin ypiresia i elaxisti einai 3 mines apo to 2008 apo tote pou eixame mpei gia prwti fora gynaikes.

Μια ερώτηση,τι εννοείς λέγοντας ότι πρώτη φορά είχατε μπει το 2008?

ΔΟΚΙΟΣ
05-05-2010, 15:42
to 2008 mpikame para polles gunaikes sta karavia. giati to 2007 mpikan gia prwti fora gynaikes se oles tis akadimies stin ellada mexri tote ka8e xrono empainan mono ston aspropyrgo

leodint63
05-05-2010, 15:46
to 2008 mpikame para polles gunaikes sta karavia. giati to 2007 mpikan gia prwti fora gynaikes se oles tis akadimies stin ellada mexri tote ka8e xrono empainan mono ston aspropyrgo

Ευχαριστώ για την διευκρίνιση

maisvo
05-05-2010, 17:45
φιλη μου θα σου προτεινα να πας και στην ενωση πλοιαρχων!εμενα εκει με βοηθησαν αρκετα!παντως ακουσα για την υπηρεσια οτι το υποχρεωτικο εγινε 3 μηνες και 10 μερες!τωρα δεν ξερω αν ισχυει!κι εγω εχω αργησει να μπαρκαρω επρεπε να ειχα φυγει ηδη και δεν ξερω αν θα προλαβω να συμπληρωσω με εχουν φαει οι ραδες!!!:(

δεν εξετάζουν το Κ.Ε.Π αν έχεις υπηρεσία 3 μήνες.
εγώ έτσι ξέρω.
μέχρι 20 Μαϊου καλά θα ήταν να έχεις φύγει για να προλάβεις να συμπηρώσεις..

ΔΟΚΙΟΣ
05-05-2010, 18:28
egw sto prwto mou taxidi eixa 3 mines k 4 imeres ipiresia k mou eksetasan to kep eimai stin sxoli tis mixanionas pou ekei den sou xarizoun oute mia mera. i elaxisti ipirisia pleon einai 3 mines. k gia kaliteri pliroforisi sou pare ena til stin sxoli sou k rwta....

pagos
24-05-2010, 16:15
(Έκανα καινουργιο θέμα ύστερα απο προτροπή του φίλου Rogger Rabbit ωστε να μη γίνεται αχταρμάς στα υπολοιπα θέματα)

Καλησπερα και απο μενα.. Ειχα κανει καποιες ερωτησεις πριν λιγο καιρο σχετικα με μυωπια κτλ.
Επεστρεψα εγχειρησμενος με τη μεθοδο PRK και μηδεν μειωπεια πλεον!
Θα ήθελα αν μπορει καποιος απο αυτους που γνωριζουνε και εχουνε εμπειρεία να μου απαντήσουνε σε 2-3 ερωτήματα που πιστεύω πως "καινε" αρκετούς που σκοπέυουνε να μπουνε στο εμπορικο ναυτικό:

(Σχετικα με προκυρηξη δε ρωτάω καν, έχει υπωθεί χιλιες φορες οτι θα βγει ΣΙΓΟΥΡΑ, οποτε ειμαι καθησυχασμενος)

1) Στα ναυτικα εξάμηνα μπορεις να πας σε οποια εταιρια θελεις εσυ? Και αν ναι, οι εταιριες αυτες περιορίζονται σε συγκεκριμενου είδους? ΠΧ μπορεις να παρεις και πλοιο το οποιο θα ειναι μονο Ευρώπη ή ακομη και μονο Ελλάδα? (Γνωριζω πως το τελευταιο ειναι υπερβολικα δυσκολο, απλα ρωταω περι επιλογων και δυνατοτητων)

2) Εχω ακουσει πως ειναι "must" να εχεις λαπτοπ μεσα στο πλοιο για να περναει η ωρα οταν δεν εχεις βάρδια αλλα και να μιλας με τους δικους σου αν εχει Ιντερνετ το πλοιο. Το ερωτημα μου αφορα κυριως το 2ο κομμάτι, ΠΧ ας πουμε οτι παιρνω λαπτοπ μαζι και το πλοιο εχει ιντερνετ, θα μπορω να το χρησιμοποιω μεσω του λαπτοπ ωστε να μιλαω με τους δικους μου? Το εχει κανει κανένας σας αυτό?

3) Τα 6μηνα ταξίδια (αναφερομαι στα εκπαιδευτικά αυτη τη στιγμη μιας και αυτα θα ειναι πρωτα) ειναι δεσμευτικά οτι θα εισαι και τους 6 μήνες πανω στο πλοιο? Και αυτο το ερωτημα το θετω με το εξης σκεπτικο. ΠΧ εισαι σε ενα πλοιο που ειναι μονο ευρωπη, και πιανει λιμάνι για 4-5 μέρες (δε γνωριζω βεβαια αν πιανουν τα πλοια λιμανι για τετια διαστήματα), θα μπορεις να φύγεις να παρεις το αεροπλανο να επιστρεψεις στη πατριδα για 2-3 μέρες ή θα πρεπει να εισαι στο πλοιο ακομη και οταν ειναι αγκυροβολημενο λογο βάρδιας?

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Roger Rabbit
24-05-2010, 17:05
Ωραίος!

1. Μπορείς να πας σε όποια εταιρεία θέλεις αρκεί να σε δεχτούν.Δηλαδή πας, κάνεις μια αίτηση ή οτι σου πούν και απο εκεί και πέρα περιμένεις να σε ειδοποιήσουν.
Καλό είναι αν δεν έχεις κάποιον γνωστό να προσπαθήσεις να πας σε πολλές εταιρείες για να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες.
Οταν έρθει η ώρα με το καλό να φύγεις :rolleyes: , το πλοίο μπορεί να το πάρεις απο όποιο σημείο του κόσμου βρίσκεται.Αυτό το κανονίζει η εταιρεία, μη σε απασχολεί καθόλου.

2. Όπωσδήποτε θα πάρεις λάπτοπ μαζί σου για τους λόγους που είπες.Τώρα για internet δύσκολα θα συναντήσεις και έπειτα δεν ξέρω πως το χρησιμοποιούν.

3. Τα ταξίδια θεωρούνται 6μηνα αλλά μπορείς να κάνεις και μια υπηρεσία το λιγότερο κάπου στους 4 μήνες.Στα ποντοπόρα μπαρκάρεις κάνεις τα ταξιδάκια σου, κάνεις την υπηρεσία σου, μαζεύεις τα λεφτάκια σου κλπ κλπ.
Αλλά τα εκπαιδευτικά ταξίδια είναι για να μάθεις και μόνο - τπτ δηλ απο τα παραπάνω :p . Υπερβάλλω βέβαια λίγο σ' αυτο για να σου δώσω να καταλάβεις οτι σ' αυτά τα ταξίδια θα έχεις την ευκαιρία να τριφτείς με το πλοίο, μη περιμένεις να πιάσεις δηλαδή ανθυποπλοίαρχος και να πρέπει να μάθεις τότε τη δουλειά που πρέπει να κάνει ενας ανθυποπλοίαρχος.

Διάβασε επίσης και αυτό αν δε το έχεις διαβάσει http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=157.

pagos
24-05-2010, 17:16
Σχετικα με το 3), αν εχεις συμβολαιο 6 μηνων ή ακομη και 4 δε με πειραζει, αυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν μεσα σε αυτους τους μηνες στους οποιους θα εχεις υπηρεσια στο πλοιο θα μπορεσεις να γυρισεις εστω για 2-3 μερες στη πατριδα. το παραδιγμα που εδωσα πχ, Να πιασει λιμανι το πλοιο για 4-5 μερες, ειναι εφικτο να παρεις αδεια 2-3 μερες και να γυρίσεις Ελλαδα και να γυρίσεις ξανα πισω στο πλοιο ?

Επισης εχω και μια έξτρα ερώτηση επιδει δεν αναφερεται πουθενα απο οσο εχω ψάξει. Ο μισθός των Δόκιμων πλοιάρχων ποσο ειναι? Επισης, διαφέρει το ποσό απο το πρώτο με το δεύτερο εξάμηνο?

Roger Rabbit
24-05-2010, 17:28
Ναι, αυτό είναι αδύνατο να γίνει.. :idea:
Στην ακτπλοϊα γίνεται κάτι με άδεις κλπ αλλά δε ξέρω να σε βοηθήσω.

Τώρα ο μισθός κυμαίνεται απο 1.000 έως 2.000 για το πρώτο ταξίδι - ανάλογα με την εταιρεία και το είδος πλοίου - και για το δεύτερο λίγο παραπάνω.

tsok
26-05-2010, 00:11
PAIDIA KALISPERA EINAI H PROTH FORA P GRAFW STO FOROYM,MESA STH VDOMADA FEVGW GIA TO PRWTO M MPARKO,EIMAI DOKIMOS MHXANIKOS.THA FIGW ME TANKER,APLA 8ELW NA RWTISW APO ROUXISMO TI PREPEI NA PARW GT DN GNORIZW,OSOUS EXW ROTISEI O KA8ENAS M LEEI TA DIKA TOU!!!

SORRY AN EIMAI SE LA8OS 8EMA

tsok
26-05-2010, 00:21
PAIDIA KALISPERA EINAI H PROTH FORA P GRAFW STO FOROYM,MESA STH VDOMADA FEVGW GIA TO PRWTO M MPARKO,EIMAI DOKIMOS MHXANIKOS.THA FIGW ME TANKER,APLA 8ELW NA RWTISW APO ROUXISMO TI PREPEI NA PARW GT DN GNORIZW,OSOUS EXW ROTISEI O KA8ENAS M LEEI TA DIKA TOU!!!

SORRY AN EIMAI SE LA8OS 8EMA

Παναγιώτης
26-05-2010, 08:49
Έχει απαντηθεί

Και μην παρεις ενα καρο ρουχα μαζι,για δουλεια πας οχι κρουαζιερα..!!Να υπενθυμισουμε και το οριο στις αποσκευες το οποιο ειναι 40 κιλα,αλλα ας μην ξεχναμε οτι ολο και κατι θα παρεις απο κανενα λιμανι που θα κατεβεις (λεμε τωρα:p),η οταν ξεμπαρκαρεις οποτε οσο πιο λιγα τοσο πιο καλα..!!Εγω στα εχω πει εσενα,αλλα μυαλο δεν βαζεις..!!:D:D
Πάρε αρκετά εσώρουχα.

tsok
26-05-2010, 23:15
Έχει απαντηθεί

Πάρε αρκετά εσώρουχα.

eyxaristw panagiwth!!vasika eimai poly psaromenos mexri k th valitsa p 8a parw mazi mou nomizw oti einai megalh oso plhsiazei h mera p 8a figw(savvato)anxonomai panw p xa xalarosei.

papajo
27-05-2010, 20:12
Geia sas, exo mia aporia sizitao mazi me mia eteria gia tin proslipsi mou (den 3ero an 8a fenome san hired pliroma h san spoudastis pou mpenei sto plio) se ena ro-ro (oxi passenger) pou 8a pigenei ektos elladas se meri opos px egipto israil ktl.

Eimai protoetis (dokimos) mixanikos kai katasinepia h eteria pou 8a me parei perneis giro sta 870 epidotisi apo to kratos ka8e mina...

kai rotao edo: einai logiko na mou dinoune mis8o se ro-ro pou paei e3oteriko ktl giro sta 800 (etc mou eipane sto grafio) ?

diladi ousiastika pezei an mou dinoun 800 na tous plirono (me ta 70 euro pou perisevoun apo tin epidotisi) epidi me pirane kai malista eimai siougoros oti mono ma8imata ekei den 8a mou kanoune... 8a kano xamaliki kai sfougarisma kai oles tis varies doulies... kai 8a perno mis8o delivera pou doulevei 6 ores tin imera paradidontas pitses???

Me doulevoune kanonika ? h kano la8os??? mporo kapos na sizitiso ton mis8o mou? exo kanena tetio dikeoma?

Rotisa kati mixanikous sto naxos (bluestar) kai mou eipane oti genika stin bluestar pernoun apo 950 mexri 3000 oi dokimi kai pos tous xamiloterous mis8ous px 950 tous pernoun aftoi se mpostalia pou pane se 1,2 nisakia kai afto mono mera (px to naxos) ... ego 8a eimai vre3i xionisi dia8esimos kai 8a pigeno se arketes xores + kriti kipro... kai mou lene mono 800 8a eimai poli vlakas an to dexto??

sas parakalo kapios me empiria h me gnosi h kai me ta dio as mou pei ligo ti mporo na kano an mporo dld na kano kati..

kai episis mporo den mporo na kano kati gia ton mis8o mou... as mou pei pos 8a eprepe na plironome (simfona me tis antistixes 8eseis) se alla karavia.. giati nomizo eimai o monadikos pou se "pontoporo" (mesa stin mesogio) 8a pernei 800 euro...

papajo
28-05-2010, 12:17
Εδώ ( http://www.psoaen.gr/pay.htm )διάβασα πως σύμφωνα με την εφημερίδα της κυβερνήσεως δικαιούμαι ως κατώτερο μισθό 1500€ πως θα μπορούσα να παροτρύνω την εταιρία να πράξει έστω τα νόμιμα;;

Δεν θα αποκαλύψω το όνομα της εταιρίας αλλά πρόκειται για γνωστή και σχετικά μεγάλη.

Το πλοίο είναι με ελληνική σημαία, η εταιρία είναι ελληνική και τα κεντρικά της είναι στην Ελλάδα.

Ελπίζω κάποιος να μου δώσει μια χρήσιμη συμβουλή.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Roger Rabbit
28-05-2010, 13:23
Βαριέμαι να το διαβάσω μόνο και μόνο που είναι greeklish.....

pagos
28-05-2010, 13:59
Οι μισθοι ειναι μικροτεροι στην ακτοπλοοια λογικα ετσι?
θα ηθελα και αν υπαρχει καποιος που να ξερει περι αυτων να μας ενημερωσει λιγο σχετικα με τις αδειες κτλ
Επισης, θελω να δω τι θα γινει με τα μορια και το 90-10 που λενε οτι θα γινει φετος.. Ειναι επίσημο? Υπαρχει καποια σελιδα του υπουργείου που μπορω να ενημερωθώ σχετικα? Η προκύρηξη δε θα πρεπε να εχει βγει εως τώρα? Ή εστω αναμενεται να βγει αυτες τις ημερες?

condor
28-05-2010, 15:11
κάποια από τα λέφτα πηγαίνουν στο ΝΑΤ και στις κρατήσεις.
Ακόμα αν νομίζεις οτι σε ρίχνουν μην πας σε αυτήν την εταίρεια και πήγαινε σε κάποια άλλη που θα σου δίνουν περισσότερα. τόσες εταιρείες υπάρχουν.

Harry14
28-05-2010, 15:11
Τι εννοεις για το 90-10;

Roger Rabbit
28-05-2010, 15:29
Τι εννοεις για το 90-10;

Για αυτό που είπε κάποιος οτι θα μπούν φέτος στις σχολές το 90% με πανελλαδικές και το 10% με απολυτήριο..

Harry14
28-05-2010, 16:21
Αν κοιταξεις καθε χρονο ποσοι μπαινουν με πανελληνιες και ποσοι με απολυτηριο θα δεις οτι η συντριπτικη πλειοψηφια μπαινει με απολυτηριο.

Apostolos
28-05-2010, 17:45
Τα 800 να σου φαίνονται και πολλά. Σε γνωστό μου πλοίο οι δόκιμοι ειναι ναυτολογημένοι ώς "Επιδοτούμενος Σπουδαστής Καταστρώματος" και μοισθό 370 ευρώ! Δεν κάνω πλάκα φυσικα...

Apostolos
28-05-2010, 17:56
Οι ερωτήσεις των νέων παιδιών αντανακλάν την νοοτροπία των νεων παιδιών...
Τα πλοία σπάνια έχουν ιντερνετ, και οι λίγες ελευθερές ώρες θα ειναι για ύπνο... Η επικοινωνία θα είναι ελάχιστή και οι παλιές συνήθειες μια θλιβερή ανάμνηση...
Εξόδου??? αν εισαι σε ποσταλι 3 4 ώρες την ημέρα και αυτό αν έχεις κανα καλο υπαρχο. Σε φορτηγό τα ίδια, αντε καμια τσάρκα σε κανα seaman club... Αδεια να γυρίσεις πίσω??? Πολύ πλάκα έχει αυτο...
Αν επιλέξετε την θάλασσα αλλάξτε άποψη και ξεχάστε τα παλια...

papajo
28-05-2010, 19:02
Μα είναι παράνομο… η εφημερίδα της κυβερνήσεως (που δεν είναι περιοδικό… είναι ο επίσημος τρόπος που το κράτος ανακοινώνει τους νόμους του στους πολίτες) λέει ρητά πως ο βασικός μισθός είναι 1500€ με κρατήσεις! Χωρίς κρατήσεις είναι κάπου στα 1800!!

Συνοπτικά έναν πίνακα θα βρείτε εδώ( http://www.psoaen.gr/docs/esoterikou%202009.xls ).

Και βασικός μισθός = κατώτερος! Δηλαδή δεν έχει πιο χαμηλό…

Δεν μπορώ να πάω σε άλλη εταιρία… ποια θα με πάρει τέτοιο καιρό;; και αυτή έτυχε μάλλον …. και με δέχτηκε γιατί το συγκεκριμένο καράβι που θα με πάρει, μάλης έχει βγει από το ναυπηγία (ανακατασκευή μην φανταστείτε πως είναι καινούργιο) έχω αργήσει να βγάλω ναυτικό φυλλάδιο επειδή στα σωστικά μαλα****κανε και με γραψανε για μετά το πασχα!!!!!! Με αποτέλεσμα μόλις πριν λίγες εβδομάδες να έχω τελειώσει με τα σεμινάρια …

Apostolos
28-05-2010, 19:17
Να πας και μην ψαχνεις απο το πρωτο μπαρκο να βγαλεις χρήματα. Προσπάθησε να παρεις εφοδια για το μελλον και οχι το παρον. Φρόντισε να κανεις τις δουλειες σου με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο και μην ξεχνας ότι όλοι ξεκίνησαν απο χαμηλα.
Τώρα αν ειναι παρανομο ή όχι το ξέρουν απο την εταιρία, μην ξεχνας ότι άλλο "Δόκιμος Πλοίαρχος" και άλλο "Εκπαιδευόμενος Σπουδαστης Καταστρώματος" Τεράστια μοιθολογικη διαφορα
Θα περιμένουμε τις εντυπώσεις και τις φώτο σου...
Αντε και καλο ξέσκισμα!!! Τα ρο/ρο απαιτούν γερή μέση!

papajo
28-05-2010, 19:53
Το θέμα δεν είναι να βγάλω λεφτά με την έννοια πλουτίσω ή ή και εγώ δεν ξέρω τι…

Είναι καθαρά θέμα δικαιοσύνης και βιοπορισμού!

Βιοπορισμού γιατί ενώ εγώ θα λείπω στα καράβια απομονωμένος από παντού τα νοίκια μου θα τρέχουν (380€) το ιντερνετ + τηλέφωνο επίσης (45€) κοινόχρηστα ΔΕΗ κτλ… όλα αυτά κάθε μήνα είναι έξοδα… έπειτα έχω και κάτι δόσεις (μικρές μεν αλλά σταθερές κάθε μήνα) … όλα αυτά θα μου φάνε παραπάνω από τον μισό μισθό (αν είναι 800) έπειτα δεν έχω καλοκαιρινά ρούχα… όσο και να μην πάρω.. όλο και καμιά βερμούδα και κάνα μπλουζάκι θα πάρω… έξοδα για τηλέφωνο μέσα στο πλοίο ;;; δεν κοστίζουν όλα αυτά;;

Τέλος όταν τελειώσει το μπάρκο εγώ πόσο γρήγορα θα βρω μια δουλειά στην στεριά μιας και ένα χρόνο θα τον περάσω στην σχόλη;; τα έξοδα πως θα βγουνε;

Έπειτα θα δουλεύω δεν θα κάθομαι… και μάλιστα σιγά μην είμαι σπουδαστής (να κοιτώ δηλαδή και να μαθαίνω) χαμάλης θα είμαι και καθαριστής βασικά ναύτης….

Όλα αυτά σε συνάρτηση με το ότι η εταιρία που θα με έχει θα παίρνει 870 ευρώ από το κράτος (δηλαδή θα τους πληρώνω και από πάνω!!! ) με κάνουν να δυσανασχετώ…..

Και διαφωνώ αν πιστεύει κάποιος πως υπερβάλω… αν ήταν έτσι καθόμουν delivery σε μια pizzαria κοντά στους φίλους μου στην κοπέλα μου κάθε μέρα εξόδους κτλ και θα έβγαζα και τα ίδια λεφτα μην πω και παραπάνω (με τα φιλοδωρήματα σίγουρα πάνω από 800)

Βέβαια μου αρέσει πολύ η θάλασσα και θέλω να κάνω αυτό το επάγγελμα.. αλλά εκτος από αρέσκεια μην ξεχνάμε ότι μιλάμε ακόμη για επάγγελμα!!

Αν είναι να δουλέψω σαν σκλάβος σε μια μαούνα και να μου δίνουν ένα κομμάτι ψωμί… (που θα είναι από το κράτος και μάλιστα θα πάρουν και αυτοί μια δαγκωνιά πριν μου το δώσουν) προτιμώ να βρω μια δαυλιά εδώ που θα βγάζω τα ίδια ή καλύτερα λεφτά και το καλοκαιράκι θα κάνω κούρσες με κανένα βαρκάκι να μου φύγει το άχτι….

Υ.Γ τέλος οι περισσότεροι συμφοιτητές μου παίρνουν γύρο στα 1700 με 2200+… εγώ εξ αρχής ήμουν έτυμος να συμβιβαστώ με αρκετά λιγότερα μιας και ξέρω ότι έψαξα τελευταία στιγμή… αλλά οκ τα 800 παραείναι λίγα… και η δουλειά παραείναι σκληρή… και οι θυσίες πολλές… δεν είναι πολεμικό ναυτικό να τα δώσω όλα για την πατρίδα… δουλειά είναι!

papajo
28-05-2010, 21:01
............ μην ξεχνας ότι άλλο "Δόκιμος Πλοίαρχος" και άλλο "Εκπαιδευόμενος Σπουδαστης Καταστρώματος" Τεράστια μοιθολογικη διαφορα ...........

Μισό λεπτό εγώ από την σχολή (ΑΕΝ) μπαίνω στο καράβι ως δόκιμος μηχανικός... κάνω λάθος; αν ναι τότε ποιοι είναι οι δόκιμοι;;;

manolis_creta
28-05-2010, 21:09
Το θέμα δεν είναι να βγάλω λεφτά με την έννοια πλουτίσω ή ή και εγώ δεν ξέρω τι…

Είναι καθαρά θέμα δικαιοσύνης και βιοπορισμού!

Βιοπορισμού γιατί ενώ εγώ θα λείπω στα καράβια απομονωμένος από παντού τα νοίκια μου θα τρέχουν (380€) το ιντερνετ + τηλέφωνο επίσης (45€) κοινόχρηστα ΔΕΗ κτλ… όλα αυτά κάθε μήνα είναι έξοδα… έπειτα έχω και κάτι δόσεις (μικρές μεν αλλά σταθερές κάθε μήνα) … όλα αυτά θα μου φάνε παραπάνω από τον μισό μισθό (αν είναι 800) έπειτα δεν έχω καλοκαιρινά ρούχα… όσο και να μην πάρω.. όλο και καμιά βερμούδα και κάνα μπλουζάκι θα πάρω… έξοδα για τηλέφωνο μέσα στο πλοίο ;;; δεν κοστίζουν όλα αυτά;;

Τέλος όταν τελειώσει το μπάρκο εγώ πόσο γρήγορα θα βρω μια δουλειά στην στεριά μιας και ένα χρόνο θα τον περάσω στην σχόλη;; τα έξοδα πως θα βγουνε;

Έπειτα θα δουλεύω δεν θα κάθομαι… και μάλιστα σιγά μην είμαι σπουδαστής (να κοιτώ δηλαδή και να μαθαίνω) χαμάλης θα είμαι και καθαριστής βασικά ναύτης….

Όλα αυτά σε συνάρτηση με το ότι η εταιρία που θα με έχει θα παίρνει 870 ευρώ από το κράτος (δηλαδή θα τους πληρώνω και από πάνω!!! ) με κάνουν να δυσανασχετώ…..

Και διαφωνώ αν πιστεύει κάποιος πως υπερβάλω… αν ήταν έτσι καθόμουν delivery σε μια pizzαria κοντά στους φίλους μου στην κοπέλα μου κάθε μέρα εξόδους κτλ και θα έβγαζα και τα ίδια λεφτα μην πω και παραπάνω (με τα φιλοδωρήματα σίγουρα πάνω από 800)

Βέβαια μου αρέσει πολύ η θάλασσα και θέλω να κάνω αυτό το επάγγελμα.. αλλά εκτος από αρέσκεια μην ξεχνάμε ότι μιλάμε ακόμη για επάγγελμα!!

Αν είναι να δουλέψω σαν σκλάβος σε μια μαούνα και να μου δίνουν ένα κομμάτι ψωμί… (που θα είναι από το κράτος και μάλιστα θα πάρουν και αυτοί μια δαγκωνιά πριν μου το δώσουν) προτιμώ να βρω μια δαυλιά εδώ που θα βγάζω τα ίδια ή καλύτερα λεφτά και το καλοκαιράκι θα κάνω κούρσες με κανένα βαρκάκι να μου φύγει το άχτι….

Υ.Γ τέλος οι περισσότεροι συμφοιτητές μου παίρνουν γύρο στα 1700 με 2200+… εγώ εξ αρχής ήμουν έτυμος να συμβιβαστώ με αρκετά λιγότερα μιας και ξέρω ότι έψαξα τελευταία στιγμή… αλλά οκ τα 800 παραείναι λίγα… και η δουλειά παραείναι σκληρή… και οι θυσίες πολλές… δεν είναι πολεμικό ναυτικό να τα δώσω όλα για την πατρίδα… δουλειά είναι!

oloi apo kapou ksekinane... etsi einai sthn zwh , na eisai xaroumenos pou vrikes se postali , ekso an pigenes tha eixes toulaxiston 2000 euro , alla ta lefta einai to ligotero, to taksidi einai ekpedeutiko koitakse na matheis kai na apokomiseis oses pio polles empiries mporeis

andrew-seadoo
28-05-2010, 21:15
φιλε εγω τωρα τελειωνω λυκειο και δν ξερω και πολλα απο ταξιδια αλλα νομιζω πως σε αυτη τη φαση το κυριοτερο που πρεπει να σε ενδιαφερει ειναι η συλλογη εμπειριων και γνωσεων πανω στο καραβι.Να δεις αν πραγματικα σου ταιριαζει αυτο το επαγγελμα και μπορεισ να ανταπεξελθεις.Ολοι καταλαβαινουμε πως τα εξοδα τρεχουν και ειναι και πολλα ομως σε αυτη τη φαση το οικονομικο πρεπει να περνα σε δευτερη μοιρα.Τωρα οσο για το ντελιβερας που λεσ και συγκρινεις καποια πραγματα φαινεται πως απο πολυ νωρις σκεφτεσαι εναλακτικεσ αλλα ελα μετα απο 10 χρονια δουλειας στα καραβια και 10 χρονια δουλεια ντελιβερυ να δουμε την επαγγελματικη εξελιξη.στο ντελιβερη στασιμος στο καραβι ομως μετα απο 10 χρονια αν πραγματικα το γουσταρεις θα εισαι ενας ικανοτατος ναυτικος με τις αποδοχες σου αυξημενες κατα ενα μεγαλο βαθμο.Για αυτο που ειπες μηπως σε πιανουν βλακα απο την εταιρεια μην σκεφτεσαι ετσι.Δν ξυπνησε ξαφνικα η εταιρεια και θα πε α σε αυτον ας δωσουμε 800 και οχι 1500 που δινουμε στους αλλους.λογικα αυτη θα ειναι η πολιτικη της εταιρειας.Σε αυτη τη φαση που οι περισοτερες εταιρειες εχουν παρει δοκιμους δν νομιζω να εχεις μεγαλο περιθωριο για αλλες επιλογες και κατα την αποψη μου μην ανοιγεις κουβεντες για λεφτα στην εταιρεια γιατι πιστευω πως της δινεις την εντυπωση οτι πας μονο γι αυτο και αυτο δν ειναι και τοσο καλο.πιστευω να πραξεις το σωστο για σενα και ουτο μονο εσυ ξερεις ποιο ειναι.καλη συνεχεια σε οτι και αν επιλεξεις να κανεις

condor
28-05-2010, 21:24
μην είσαι βέβαιος οτι ο πρωτοετής δόκιμος στα ποντοπόρα παίρνει 2000€.
Μην δημιουργεις λανθασμένες εντυπώσεις, επειδή μερικές εταιρείες δίνουν κόντα στα 2000€.
Αυτό το χαρτί τυπώσε το και πηγαίνε στην εταιρεία και ρώτα τους τι συμβαίνει και γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά. Και αν δε θες να πας στην εταιρεία και να τους ρωτήσεις, απευθύνσου στην ΠΕΜΕΝ ή στην σχολή σου οι οποίοι θα σε καθοδηγήσουν.

Δεν χρειάζεται να είσαι γραμμένος για να σε βοήθησουν.

papajo
28-05-2010, 21:25
oloi apo kapou ksekinane... etsi einai sthn zwh , na eisai xaroumenos pou vrikes se postali , ekso an pigenes tha eixes toulaxiston 2000 euro , alla ta lefta einai to ligotero, to taksidi einai ekpedeutiko koitakse na matheis kai na apokomiseis oses pio polles empiries mporeis

Έτσι και αλλιώς και για ποσταλι λίγα είναι…

Αλλά μισό λεπτό ρε παιδιά.. ένα ΟΓ ro/ro που κάνει Κρήτη Κύπρο Ισραήλ Αίγυπτο κτλ είναι ποσταλι; Ποντοπόρο δεν θεωρείται;

@Condor

σωστα τα λες... αυτο δεν σημαινει ομως οτι τα 800 ειναι δικαια στην περιπτωση μου... να σου πω η ΠΕΜΕΝ ειναι ανοιχτη και σαββατο; θα πρεπει να εγγραφω για να με βοηθησουν;

nippon
28-05-2010, 21:38
Αγαπητε φιλε, διαβασα ολο το threat και θα συμφωνησω με τους συμφορουμιτες που σε συμβουλεψαν το αυτονοητο.
Εισαι τυχερος που μια εταιρεια οπως η δικη σου σου προσφερει και μισθο οταν εδω στην στερια πολλοι αναζητουν εργασια και δεν βρισκουν....και αν βρουν θα ειναι μερικης απασχολησης εκτος και αν εισαι ανεργος του ΟΑΕΔ...
Νομιζω οτι τωρα που ξεκινας μια νεα πορεια καλο θα ειναι να μην σε απασχολει ο μισθος αλλα να γεμισεις τις τσεπες σου με μπολικες εμπειριες οι οποιες στο μελλον θα σε ανταμειψουν και να μην παραλειψω και το αλλο. Αν εισαι πολυ καλος στη δουλεια σου, ασχετα με το που εισαι δοκιμος, να ξερεις οτι η εταιρεια στο μελλον θα σε εχει υποψην της
Μην καθεσαι να ψαχνεις γαι μισθους, τι κατηγορια ειναι, αν ειναι ποντοπορο η μεσογειακο. Αρπαξε την ευκαιρια που σου δινεται και προχωρα τα υπολοιπα θα ερθουν εν ευθετω χρονο...

Apostolos
29-05-2010, 02:43
ένα ΟΓ ro/ro που κάνει Κρήτη Κύπρο Ισραήλ Αίγυπτο κτλ είναι ποσταλι; Ποντοπόρο δεν θεωρείται;

Μάλλον κατάλαβα για ποιό βαπόρι λες και την εταιρία, να ξέρεις ότι εκει έχουμε φάει γλυκό και πικρό ψωμι, φτιάξαμε σπίτι και οικογένεια και ας μας έκλεβε λιγάκι το μεγάλο αφεντικό...
Σαν συμβουλη μου σου δείνω να μην πάς κάν στο πλοίο. Εκανες λάθος απόφαση γιατι ο ναυτικος και ιδιαίτερα ο Αξιωματικός πρέπει να το βλέπει σαν καριέρα και σαν τρόπο ζωης. Αλλιώς δεν θα πετύχει στην πορεία του...
Εσυ παιδί μου ακόμα δεν πάτησες τον καταπέλτη και εισαι κουρασμένος και αγαναχτισμένος, φαντάσου να φάς και τα πρώτα ξενύχτια-μπινελίκια-ξεσκισματα τι θα λές...
Ακόμα δεν ξέρεις που πατας και που βαδίζεις εχεις και απαιτήσεις? Οι απαιτήσεις θα αρχίσουν όταν η εμπειρία και οι γνώσεις σου θα είναι τέτοιες που θα σε πέρνουν τηλέφωνο για δουλειά και θα διαλέγεις...

pagos
30-05-2010, 14:15
Οι ερωτήσεις των νέων παιδιών αντανακλάν την νοοτροπία των νεων παιδιών...
Τα πλοία σπάνια έχουν ιντερνετ, και οι λίγες ελευθερές ώρες θα ειναι για ύπνο... Η επικοινωνία θα είναι ελάχιστή και οι παλιές συνήθειες μια θλιβερή ανάμνηση...
Εξόδου??? αν εισαι σε ποσταλι 3 4 ώρες την ημέρα και αυτό αν έχεις κανα καλο υπαρχο. Σε φορτηγό τα ίδια, αντε καμια τσάρκα σε κανα seaman club... Αδεια να γυρίσεις πίσω??? Πολύ πλάκα έχει αυτο...
Αν επιλέξετε την θάλασσα αλλάξτε άποψη και ξεχάστε τα παλια...

Φιλε μου δε πιστεύω πως προκειται για νοοτροπία, κι ισως εισαι λιγο βιαστικος και προκατιλημενος στο να κρίνεις τους νεους στον τομεα τις ναυτιλίας.
Εύλογες απορείες ειναι που αφορούνε τα ωφέλη της τεχνολογιας. Το Ιντερνετ δεν το χρειαζομαστε για να μπαίνουμε στο facebook και στο msn (Τουλαχιστον οχι η πλειοψηφία πιστεύω, δε παμε για να διασκεδάσουμε, ξερουμε τι ειναι αυτο που ακολουθούμε), αλλα για να επικοινωνουμε με τους δικους μας πιο συχνα και πιο ευκολα απο οτι σε παλαιοτερες συνθηκες. Το αν δεν ειναι εφικτο δε θα μας αποθαρύνει , αλλα εαν ειναι σιγουρα θα ειναι ενα +.
Οσο για τις άδειες δεν αναφερομαι σε αδειες καθε τρεις και λιγο, αναρωτιεμαι αν μια φορα μεσα στο εξάμηνο πχ μπορεις να παρεις αδεια 2-3 μέρες ή εστω και λιγότερο (το πως θα εκμεταλευτεις αυτο το χρονο και αν θα γυρισεις πισω ειναι δικο σου θεμα). Παντως αν εισαι σε ποστάλι όπως λες θα ειναι πολυ καλυτερα απο πλευράς αδειών, γιατι ακομη και λιγες ωρες να παρεις πολυ πιθανον να μπορεις να δεις τους δικους σου ανθρωπους

papajo
30-05-2010, 17:51
Ένταξη μάλλον εξαιτίας του ύφους που είχα (λόγο της εσωτερικής πίεσης που ένιωθα για όλα αυτά που μου τύχανε από τον γεναρι μέχρι σήμερα) με παρεξηγήσατε…

Δεν είμαι κανένας φραγκοφονιας να ψάχνω και την παραμικρή δεκάρα πχ χρήματα σίτισης υπερωρίες δώρο Πάσχα κτλ… όχι ότι δεν με ενδιαφέρουν αλλά για το φετινό μπάρκο δεν τα έχω ως προτεραιότητες..

προτεραιότητα για εμένα είναι η εμπειρία…

απλά έκανα αυτό το postγιατί αισθάνθηκα πως προσπαθεί η εταιρία λόγο του ότι είμαι προτομπαρκος να με εκμεταλλευτεί… μιας και άλλα άκουγα άλλα διάβασα.. και άλλα βρήκα…

γιατί εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεται να είσαι θρασύς ή φαντασμένος για να να ζητάς τα δίκαια….

Αφού το κράτος αποφάσισε να αποδώσει συγκεκριμένο μισθό ως κατώτατο… και αφού έτσι πληρώνονται και άλλοι γιατί και εγώ ή και ο κάθε άλλος στην θέση μου να μην πληρώνεται όπως πρέπει…

το γεγονός ότι είμαι πρωτάρης δεν σημαίνει πως δεν είμαι άνθρωπος..
ούτε σημαίνει πως δεν έχω βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψω…

δεν ζήτησα ποτέ πολυτέλειες ή υπερβολές αυτό που νόμιμα μου αντιστοιχεί ως κατώτερο μισθό ζήτησα… δηλαδή αν ζητούσα και κάτι καλύτερο από το νόμιμα κατώτερο τι θα ήμουν; Βλάσφημος;

Το να ζητώ να έχω μια στέγη όταν γυρίσω ένα φαγητό και ένα ρούχο μέχρι να ξανά βρω δουλειά είναι απαίτηση; Είναι απαίτηση το να μπορώ να πληρώνω της υποχρεώσεις μου που προανέφερα (νίκη, τηλέφωνο κτλ κτλ) από τον μισθό της δουλειάς μου που πρέπει να φτάνει και όχι να είναι μικρότερος; Είναι απαίτηση το ζτω να έχω τουλάχιστον το χαμηλότερο όριο που προβλέπει η κυβέρνηση; Εγώ πιστεύω πως δεν είναι.. και αν ζητούσα παραπάνω (που δεν ζητώ) πάλι δεν θα ήταν… με αυτή την λογική δεν θα υπήρχε ούτε δώρο Πάσχα ούτε 8ορο ούτε αργείες ούτε κανένα δίκαιο του εργάτη… (δεν είμαι κουμου νιστής αλλά λέω του στραβού το δίκαιο. )

Νομίζω πως υπερβάλει κάποιος που σκάφτεται έτσι… μόνο οι δούλοι στον μεσαίωνα πίστευαν πως αν ζητήσουν ένα κομμάτι ψωμί για την δουλειά τους από το αφεντικό τους θα ήταν βλασφημία…

Δεν είναι ανέδυα το να ζητάς τα βασικά ως ανταμοιβή για μια δύσκολη δουλεία που σου ζητούν να κάνεις.

Παναγιώτης
30-05-2010, 23:45
Να κάνω μια ερώτηση; Σου είπαν "περίπου στα 800" κλειστά; Και αν ναι για πόσες ώρες Κυριακές κ.λπ.; Γιατί στο ΦΕΚ γράφει ότι ο βασικός μισθός είναι κάτι λιγότερο από 700 € και φτάνει στο ποσό που γράφει δεξιά στο excelάκι με αργίες άδειες κ.λπ. Ρώτησες λεπτομέρειες ή ήσουν προκατειλημμένος ότι σε κλέβουν;
Πάντως αξίζει να ρωτήσει κάποιος πόσα πάιρνουν οι ασκούμενοι δικηγόροι, αυτοί που κάνουν πρακτική από ΤΕΙ και κάποια ΑΕΙ σε κάποιοες περιπτώσεις είναι το 80% του βασικού μισθού, και όλοι αυτοί έχουν ανάγκες. Δεν είναι σωστό αλλά το σκεπτικό είναι ότι αφού δεν είσαι πλήρως καταρτισμένος να προσφέρεις υπηρεσίες (ακόμα και σε πολλές περιπτώσεις έχεουν τελειώσει οι άνθρωποι τις σπουδές και θεωρητικά εέχουν τις γνώσεις για την άσκηση επαγγέλματος) αμοίβεσαι λιγότερο και η διαφορά στην αμοιβή είναι η κατάρτιση που δέχεσαι. Πολλά μπορούμε ν πούμε αντίθετα.

Για να προχωρήσουμε λίγο από το θέμα του φίλου που του εύχομαι να βρει μια εταιρεία που να τον αμείβει για τις επαγγελματικές υπηρεσίες που προσφέρει (όταν τις προσφέρει), κάτι άλλο που παρατήρησα.
Είχαμε παλιότερα εδώ μέσα μια συζήτηση για τον επαγγελματισμό που πρέπει να δείχνουν οι δόκιμοι στα εκπαιδευτικά ταξίδια και είχα πάρει την (αφοπλιστική ομολογώ) απάντηση "μα ο δόκιμος δεν είναι επαγγελματίας είανι εκπαιδευόμενος οπότε δεν έχει υποχρέωση να φέρεται επαγγελματικά" από την άλλη η νούμερο δύο ερώτηση (μετά από αυτή αν έχουν ιντερνέτ τα βαπόρια) εδώ μέσα είναι πόσα λεφτά παίρνουν οι δόκιμοι και που παίρνουν τα πιο πολλά!!!

papajo
31-05-2010, 19:49
Να τα βάλουμε λίγο κάτω γιατί ανοίγουν πολλές συζητήσεις, μιας και στο επάγγελμα δεν είμαι ακόμη μέλος… αλλά στα του επαγγέλματος είμαι παλιός έχω ακούσει και διαβάσει ουκ ολίγα πράγματα και βάση αυτών μπορώ να έχω μια σχετική εικόνα σε ότι αφορά την θεωρία τουλάχιστον.

Καταρχήν στο πρώτο πράγμα που λες για το ΦΕΚ που μιλαει για 780€ βασικό μισθό, ήταν το ΦΕΚ για τα τουριστικά πλοία, εγώ ανήκω στα οχηματαγωγά κτλ που μιλαει για αυτά άλλο ΦΕΚ (που είναι στο ίδιο link που έδωσα) και ο βασικός είναι εκεί κάπου στα 893€ + 193.

Τώρα όσο αναφορά το ότι οι δόκιμοι και γενικά οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να παίρνουν λιγότερα από τους ειδικούς. Κανένας δεν διαφωνεί…

αλλά το θέμα είναι ποσό λιγότερα; Τα μισά; Το ένα τρίτο; Το ένα δέκατο; Το ένα εκατοστό;

Σε ένα πλοίο που ο τρίτος μηχανικός παίρνει πχ 4500 είναι δίκαιο ο δόκιμος να παίρνει 500;

Έστω ότι ο δόκιμος δεν προσφέρει το έργο του μηχανικού που προσφέρει ο τρίτος (δεν διαφωνεί κανένας με αυτό.. )

πάραυτα προσφέρει ένα x έργο! και μάλιστα επιπλέον της βασικής εργασίας εργάζεται και σε διαφορετικούς τομείς κάνει δηλαδή και εργασίες κατωτέρου πληρώματος.

Πχ ο μισθός ενός ναύτη είναι 1500. Ο δόκιμος κάνει κάτι μεταξύ του ναύτη και του αξιωματικού είναι σωστό να παίρνει λιγότερα από τον αξιωματικό και τον προϊστάμενο κατωτέρου πληρώματος…

αλλά το θέμα είναι ΠΟΣΟ μικρότερο μισθό;

Μιας και το ανέφερες ένας ειδικευόμενος δικηγόρος μπορεί να παίρνει βασικό μισθό (700 ) αλλά ένας μέσος ορος μισθού δικηγόρου (τελειωμένου) είναι 1300 δηλαδή παίρνει μεν λιγότερα αλλά 600€ λιγότερα…

όχι 3500 +++ € λιγότερα όπως τυχαίνει κάποιες φορές στο ναυτικό (από αυτά που ακούω)….

Έχει μεγάλη διαφορά

Στην μεν δικηγορία ο ειδικευόμενος παίρνει κάπου το 60% του μισθού ενός επαγγελματία δικηγόρου..
Ενώ ο δόκιμος (σε ορισμένες περιπτώσεις γιατί οκ υπάρχουν και δόκιμοι που πληρώνονται καλά) παίρνει το 20% ενός επαγγελματία αξιωματικό Γ’ κλάσης.

Το να συγκρίνουμε τους μισθούς καθαρά ως νούμερα δυο επαγγελμάτων με διαφορετικές απολαβές είναι λάθος…
μόνο ποσοστιαία μπορούμε να τους συγκρίνουμε… γιατί ο πχ ένας έμπειρος δικηγόρος μέσο όρο τι μηνιάτικο έχει; 1800€;2000€; 3000€; Ένας Α μηχανικός έχει μ.ο 8000€!

Με την ίδια λογική να πούμε ότι κακώς παίρνει ο μηχανικός τόσα γιατί ο δικηγόρος παίρνει λιγότερα!!! πράγμα που είναι λάθος σκέψη.

Τέλος να πω πως αν πρέπει ή δεν πρέπει να έχει επαγγελματισμό ο δόκιμος εξαρτάτε από άλλους παράγοντες και όχι από τον ίδιο…

δηλαδή, αν δεν του παρέχεται ακαδημαϊκή γνώση (δηλαδή να γίνεται κάτι σαν σεμινάριο μέσα στο πλοίο) δεν τον πληρώνουν για την εργασια του κτλ τότε γιατί να έχει επαγγελματική συμπεριφορά;
Για να τον καμαρώνει η μάνα του;
Πολλοί εδώ μέσα μπερδεύουν το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ναυτικό με το ΠΟΛΕΜΙΚΟ…
στο δεύτερο πρέπει να είσαι τύπος και υπογραμμός ανεξάρτητα των συνθηκών γιατί το κάνεις για την ΠΑΤΡΙΔΑ.
Στο εμπορικό δεν το κάνεις για την ψυχή της μητέρας του εφοπλιστή… αλλά για τα λεφτά γι’αυτό λέγεται ΕΜΠΟΡΙΚΟ.

Αν δηλαδή σε βάζουν να δουλεύεις σαν μούτσος.. και ότι μάθεις για την μηχανή είναι αυτά που στο ποδαρι θα αρπάξεις βλέποντας τους άλλους ή ότι ακούσεις από τον Γ μηχανικό που θα σου πει ότι θυμάται… (δεν έχει δηλαδή προκαθορισμένη διδακτέα υλη) και σου δίνουν και ένα κομμάτι ψωμί.. ε τότε φυσικά δεν θα είσαι επαγγελματίας!… αν είσαι απλά είσαι φαντασμένος και σε εκμεταλλεύονται χωρίς να έχεις κανένα όφελος ούτε γνώσης ούτε οικονομικό.

Αν θέλουν επαγγελματίες να προσφέρουν επαγγελματικές συνθήκες και μισθούς

αν δεν τους νοιάζει ούτε ή καθημερινότητα ούτε αν η μισθοδοσία είναι τουλάχιστον δίκαιη τότε εμάς γιατί να μας νοιάξει να τα καταπίνουμε όλα αυτά και να σκύβουμε το κεφάλι δείχνοντας δήθεν επαγγελματισμό; Για την ψυχή της μάνας μας;

Παναγιώτης
01-06-2010, 00:37
Θα συμφωνήσω με τον Απόστολο:

Σαν συμβουλη μου σου δείνω να μην πάς κάν στο πλοίο. Εκανες λάθος απόφαση γιατι ο ναυτικος και ιδιαίτερα ο Αξιωματικός πρέπει να το βλέπει σαν καριέρα και σαν τρόπο ζωης. Αλλιώς δεν θα πετύχει στην πορεία του...
Εσυ παιδί μου ακόμα δεν πάτησες τον καταπέλτη και εισαι κουρασμένος και αγαναχτισμένος, φαντάσου να φάς και τα πρώτα ξενύχτια-μπινελίκια-ξεσκισματα τι θα λές...

Οι μηχανικοί ΕΝ (τουλάχιστον όπως τους ξέρω εγώ και ελπίζω να συνεχίσουν έτσι) πετάγονται τη νύχτα από τον ύπνο για να κατέβουν στο μηχανοστάσιο αν ακούσουν ...να αλλάζει ο ήχος της μηχανής, δεν ρωτάνε πρώτα αν θα πληρωθούν την υπερωρία. Γιατί αν πάθει χοντρή ζημιά η μηχανή το βαπόρι μέχει ακυβέρνητο και πολλές φορές έχει πνιγεί κόσμος.

Για τα ΦΕΚ στη σελίδα των οικονομικών αξιωματικών.
Αν είναι επιβατικό πλοίο και κάνει ταξίδια στη μεσόγειο είναι στη ΣΣΕ για τα μεσογειακά επιβατικά πλοία και τα τουριστικά πλοία, με βασικό μισθό δοκίμου 760 €.
Η ΣΣΕ με τα 893€ για βασικό μισθό δοκίμου αφορά τα βαπόρια της ακτοπλοϊας.
Αν το βαπόρι δεν είναι επιβατικό αλλά φορτηγό τότε χαρακτηρίζεται μεσογειακό αν είναι μεταξύ 801 και 4.500 DWT (ή 501 ~ 3.000 κοχ) και η ΣΣΕ είναι στο ΦΕΚ 2481 Β/05-12-2008 προβλέπει βασικό μισθό δοκίμου 679,68 €.
Αν είναι πάνω από 4.500 DWT χαρακτηρίζεται ποντοπόρο και ισχύει η ΣΣΕ που κυρώθηκε στο ΦΕΚ 394 Β/2-4-2002 που προβλέπει βασικό μισθό δοκίμου αξιωματικού 613,85 €. Αυτοί είναι οι ελάχιστοι μισθοί δοκίμων αξιωματικών και προσαυξάνονται με για Κυριακές, άδειες, επιδόματα. Πολλές εταιρείες τα βάζουν όλα μαζόι σε ένα κλειστό μισθό με κάποιες στάνταρντ ώρες υπερωρία κ.λπ.

Apokliros
08-06-2010, 00:40
Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι οι έμπειροι ναυτικοί (ενδεχομένως και πολλοί από πόστο γραφείου πλέον) αποτρέπουν σχεδόν έναν νέο, που θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα, από το να σκαλίζει τα εργασιακά του δικαιώματα. "πάρε ότι σου δίνουν και ευχαριστημένος να είσαι" του λένε με λίγα λόγια.
Το παιδί δεν ζήτησε κάτι που δεν του ανήκει ή δεν του αξίζει. Ρώτησε να μάθει ποιός είναι ο μισθός του δόκιμου βάση της ΣΣΕ και αναρωτήθηκε γιατί θα παίρνει λιγότερα από αυτό που δικαιούται!
Συμφωνώ ότι τον δόκιμο πρέπει πρωτίστως να τον απασχολεί με ποιό τρόπο θα αποκτήσει εργασιακή πείρα στα πλαίσια της εκπαίδευσής του κι όχι αν έχει το βαπόρι ίντερνετ. Αλλά και οι συνθήκες εργασίας παίζουν βασικό ρόλο και όταν η σύμβαση ορίζει κατώτατο μισθό καλώς το κάνει. Εύχομαι πραγματικά να πρόκειται για παρεξήγηση και τα 800 Ευρ. που κατάλαβε να προσαυξάνονται με τα αντίστοιχα επιδόματα κυριακών, άδειας, κτλ. γιατί είναι αδιανόητο και ντροπιαστικό για τη χώρα μου να λειτουργούν εταιρίες με παράτυπες πρακτικές και μη τήρηση των συμβάσεων και των νόμων. (σήμερα είναι η ΣΣΕ, αύριο τα ποιοτικά στάνταρτ του πλοίου)
Μη ξεχνάμε ότι θέλουμε η ναυτιλία να έχει μέλλον. Και ότι θέλουμε να προσεγγίσουμε νέους, δίνοντάς τους κίνητρα για να αγαπήσουν το επάγγελμα. Και ναι, θα τους αλλάξουμε τη πίστη στα σταντμπάϊ και στις αλλαγές εμβόλων και στα ξεσαβουρώματα και και και......μέχρι να ξεστραβωθούνε. Για αυτό έρχονται στα βαπόρια και όποιος δεν το αντέχει ας μείνει σπίτι του.
Αλλά μαζί μ όλα αυτά πρέπει ένας εκκολαπτόμενος επαγγελματίας να μαθαίνει και για τα εργασιακά δικαιώματα και πως μπορεί να πληροφορηθεί για τις ισχύουσες διατάξεις. Πως γίνονται οι ΣΣ; Τι είναι το ΝΑΤ; Η νοοτροπία: "βλέπε άκου μη μιλάς" δεν είναι η ευνοϊκότερη για την ανάπτυξη της "ευρείας παιδείας" ενός μελλοντικού στελέχους της εμπορ. ναυτιλίας. Και στελέχη με ευρεία παιδεία (πέρα της εξειδικευμένης) και πρόθεση να κάνουν κοινωνό της παιδείας και της πείρας τους κάθε εμπλεκόμενο, χρειάζονται σε κάθε εύρωστο βιομηχανικό και οικονομικό κλάδο.

Έχω φάει σαν δόκιμος φαγητό με κατσαρίδες. Γιατί μου μάθαιναν στη σχολή: τρώγε το φαγητό σου στο βαπόρι και μη παραπονιέσαι. Σαν δόκιμος θα κάνεις μόκο. Ήταν η μισή αλήθεια. Πρέπει να κάνεις μόκο (όταν είσαι στραβάδι) αλλά μέχρι εκεί που δε θίγεται η αξιοπρέπειά σου. Ζω στο εξωτερικό τελευταία και βιώνω μια άλλη κουλτούρα. Γενικώς στην Ελλάδα μας μαθαίναν πρακτικά να σκύβουμε το κεφάλι (δεν είναι μόνο της ναυτιλίας το φαινόμενο). Για να πάει μπροστά όμως ένας οποιοσδήποτε οικονομικός κλάδος χρειάζεται ικανά και άρτια εκπαιδευμένα στελέχη από την βάση του (και όχι μόνο στην κορυφή) καθώς και αξιοπρεπείς συνθήκες που να εμπνέουν αίσθημα ασφάλειας (εργασιακής, οικονομικής). Με σκλάβους δεν πας μπροστά. Αν είμουν πλοιοκτήτης που ψάχνει πλήρωμα για το πλοίο του θα προτιμούσα κάποιον που ψάχνει να βρει τι του γίνεται, από κάποιον που φοβάτε να διεκδικήσει τα διακιώματά του. Τελεία.

Apokliros
08-06-2010, 00:55
Και για να απαντήσω και στον φίλο που έθεσε την ερωτηση λίγο πιο πάνω: αν σου δίνουν πράγματι πιο λίγα λεφτά από ότι ορίζει η ΣΣΕ μην πας. Σ αυτή την περίπτωση είναι απατεώνες. Ψάξε για φορτηγό ποντοπόρο. Έτσι κι αλλιώς μη νομίζεις ότι στο ποστάλι θα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις και να δεις τα φιλαράκια ή τη γκόμενα. Όλο στη τσίτα θα είσαι.

leodint63
08-06-2010, 08:53
Ένας δόκιμος αλλά και οποιοσδήποτε άλλος έμβρυο-επαγγελματίας, είτε είναι εξοπλισμένος με ισχυρό μέσον είτε όχι, πρωτίστως είναι ανάγκη να είναι κριτικός, ούτε φαντασμένος αλλά ούτε και θύμα. Άλλωστε ένας σοβαρός crew manager γιατί να προσλάβει ένα θύμα.

Καλό είναι να επιλέξει μία εταιρεία με προοπτικές, για την ακρίβεια με την δική του προοπτική. Και εννοώ εκείνη την εταιρεία ,όπου υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να συνεχίσει εκεί και μετά το πέρας της εκπαίδευσης του. Για ένα δε καλό μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα είναι σημαντικό ο δόκιμος να κρίνει τους μελλοντικούς εργοδότες τους ακριβώς όσο τον κρίνουν και εκείνοι.

Ο μελλοντικός συνάδελφος Papajo αναρωτιέται αν θα πρέπει να δεχθεί με ευγνωμοσύνη την προσφορά πού έπεσε στον δρόμο του από μία εταιρεία η οποία απετέλεσε το Ultimum refugium καθότι καθυστέρησε. Δυστυχώς η άγρια και αφιλόξενη αγορά εργασίας έχει πολλά να κάνει με το επίπεδο ευγνωμοσύνης και απελπισίας των δοκίμων και καλό θα ήταν ο αγαπητός Papajo να μη προσπαθήσει να πάρει το δικό του τμήμα της διαδικασίας στα σοβαρά ώστε να μπορέσει να κάνει το εκπαιδευτικό του χωρίς να φθαρεί ψυχολογικά.

condor
08-06-2010, 22:12
τελικά πόσο πρέπει να πάρει? γνωρίζει κανείς? papajo εμαθες? Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει?

giorgoss
11-06-2010, 01:59
Προσωπικά,έχω ακόμα 2 χρόνια για να τελειώσω την σχολή και να πάρω το δίπλωμα,παρότι έχω ακόμα ένα μπάρκο ως δόκιμος μπροστά μου,είμαι σε μεγάλη αμφιβολία για το αν θα έιμαι έτοιμος να αναλάβω όταν έρθει εκείνη η μέρα και αυτό διότι λόγω έλλειψης πληρώματος(ναυτών) αλλά και πολιτικής της εταιρείας ο δόκιμος καταστρώματος προορίζεται για να απασχολείται μονάχα στην κουβέρτα.Έτσι,λοιπόν πέρασε ένα μπάρκο,με μόνη μου ασχολία το ματσακόνι,το σβουράκι και το μίνιο.Βέβαια και οι αξιωματικοί που είχα ηταν της ίδιας νοοτροπίας,και στενοχωριέμαι που το λέω,πως ο δόκιμος κουβέρτας είναι μονο για την κουβέρτα.Γέφυρα δεν με "άφηναν" να ανέβω καθότι οι εργασίες έτρεχαν και τις περισσότερες φορές ακόμη και μετά της 6.Εντούτοις,είχα ένα εξαίρετο παλικάρι για ανθυποπλοίαρχο και με βοήθησε αρκετά και όσο μπορούσε.Μάλιστα πολλές Κυριακές που υπήρχε χρόνος καθόταν και μετά από την βάρδια του για να μου δείξει,καθώς οι άλλοι ανθυπ. ήταν Φιλιππινέζοι και δεν ασχολιόντουσαν μαζί μου.
Θέλω να καταλήξω πως συγκριτικά με άλλους συμφοιτητές μου νομίζω πως έχω μείνει λίγο πίσω στα θέματα:ναυσιπλοϊας,καθήκοντα ανθυποπλοιάρχου και είμαι πολύ πιο εξελιγμένος σε θέματα εργασιών και συντήρησης,ΑΛΛΑ δεν πάω για ναύτης.Και πραγματικά σας το λέω έδειξα τεράστιο ενδιαφέρον για γέφυρα και CCR αλλά τελικά τζίφος.
Θα ήθελα αν κάποιος από εσας είχε τύχει σε παρόμοια κατάσταση σαν δόκιμος να μου πει πως τα κατάφερε και προχώρησε στο επόμενο στάδιο.Αν τύχει κάτι τέτοιο και στο επερχόμενο μπάρκο τότε πολύ φοβάμαι πως θα μου κοπούν τελείως τα φτερά και το άγχος θα αυξηθεί στο μέγιστο.

Υ.Γ Συγγνώμη αν σας κούρασα,απλα ήθελα να είμαι οσο το δυνατόν πιο πλήρης στην αναφορά μου,ώστε να με συμβουλεύσετε κατάλληλα.
Ευχαριστώ!!!

takaros
11-06-2010, 16:48
tha ithela sas parakalo na mou pei kapoios ipefthina kai sigoura an gnorizei.an enas spoudasteis mporei na kanei to deutero ekpeydeutiko taksidi me tin eidikotita naytopais anti gia dokimos ploiarxos kai an thn ipiresia auti tin dexontai oi sxoles aen ???

Roger Rabbit
11-06-2010, 17:08
Δυστυχώς φίλε Γιώργο έπεσες σε λάθος άτομα, μακάρι στο δεύτερο σου ταξίδι να βρείς άλλα ''μυαλά''..:???:

ΔΟΚΙΟΣ
11-06-2010, 20:42
nai mporeis na naytologi8eis san naytopais metraei i ypiresia sou.

giannis aen
11-06-2010, 21:00
kai vevaiws mporeis ..to idio ekana kai egw...!!!

Roger Rabbit
11-06-2010, 21:38
tha ithela sas parakalo na mou pei kapoios ipefthina kai sigoura an gnorizei.an enas spoudasteis mporei na kanei to deutero ekpeydeutiko taksidi me tin eidikotita naytopais anti gia dokimos ploiarxos kai an thn ipiresia auti tin dexontai oi sxoles aen ???

1. Γιατί να το κάνει αυτό;
2. ΚΕΠ; (για να μετρήσει η υπηρεσία όπως είπατε)
+
3. Δεν θα λέγεται εκπαιδευτικό.-

Michael
11-06-2010, 22:33
Προσωπικά,έχω ακόμα 2 χρόνια για να τελειώσω την σχολή και να πάρω το δίπλωμα,παρότι έχω ακόμα ένα μπάρκο ως δόκιμος μπροστά μου,είμαι σε μεγάλη αμφιβολία για το αν θα έιμαι έτοιμος να αναλάβω όταν έρθει εκείνη η μέρα και αυτό διότι λόγω έλλειψης πληρώματος(ναυτών) αλλά και πολιτικής της εταιρείας ο δόκιμος καταστρώματος προορίζεται για να απασχολείται μονάχα στην κουβέρτα.Έτσι,λοιπόν πέρασε ένα μπάρκο,με μόνη μου ασχολία το ματσακόνι,το σβουράκι και το μίνιο.Βέβαια και οι αξιωματικοί που είχα ηταν της ίδιας νοοτροπίας,και στενοχωριέμαι που το λέω,πως ο δόκιμος κουβέρτας είναι μονο για την κουβέρτα.Γέφυρα δεν με "άφηναν" να ανέβω καθότι οι εργασίες έτρεχαν και τις περισσότερες φορές ακόμη και μετά της 6.Εντούτοις,είχα ένα εξαίρετο παλικάρι για ανθυποπλοίαρχο και με βοήθησε αρκετά και όσο μπορούσε.Μάλιστα πολλές Κυριακές που υπήρχε χρόνος καθόταν και μετά από την βάρδια του για να μου δείξει,καθώς οι άλλοι ανθυπ. ήταν Φιλιππινέζοι και δεν ασχολιόντουσαν μαζί μου.
Θέλω να καταλήξω πως συγκριτικά με άλλους συμφοιτητές μου νομίζω πως έχω μείνει λίγο πίσω στα θέματα:ναυσιπλοϊας,καθήκοντα ανθυποπλοιάρχου και είμαι πολύ πιο εξελιγμένος σε θέματα εργασιών και συντήρησης,ΑΛΛΑ δεν πάω για ναύτης.Και πραγματικά σας το λέω έδειξα τεράστιο ενδιαφέρον για γέφυρα και CCR αλλά τελικά τζίφος.
Θα ήθελα αν κάποιος από εσας είχε τύχει σε παρόμοια κατάσταση σαν δόκιμος να μου πει πως τα κατάφερε και προχώρησε στο επόμενο στάδιο.Αν τύχει κάτι τέτοιο και στο επερχόμενο μπάρκο τότε πολύ φοβάμαι πως θα μου κοπούν τελείως τα φτερά και το άγχος θα αυξηθεί στο μέγιστο.

Υ.Γ Συγγνώμη αν σας κούρασα,απλα ήθελα να είμαι οσο το δυνατόν πιο πλήρης στην αναφορά μου,ώστε να με συμβουλεύσετε κατάλληλα.
Ευχαριστώ!!!

Κάτι παρόμοιο αντιμετώπισα κι εγώ στο πρωτο μου εκπαιδευτικό. Εκεί ο καπετάνιος έβγαζε διαταγές του τύπου "οι δόκιμοι απαγορεύεται να ακουμπάνε το GPS" ή "απαγορευεται να αγγίζουν το πηδάλιο" (sic!) καθώς και άλλα τέτοια κουφά και απίστευτα...
Ευτυχώς στο δευτερο ταξίδι τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα αν και ο χρόνος για ύπνο και ξεκούραση ήταν ελάχιστος.
Πάρομοιες καταστάσεις (και χειρότερες) έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι συναδέλφοι. Ευχή βέβαια είναι να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε ώστε οι νεότεροι να μην τραβήξουν ότι τράβηξαν οι προηγούμενοι.

Πάντως κανένας δεν είναι απολύτως έτοιμος την π΄ρωτη φορά. Για αυτό και συνήθως πριν αναλάβει ο καθένας θα κάνει και ένα ταξίδι μαζί με τον προηγούμενο πριν αναλάβει και επίσημα. Εκεί έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί για τελευταία φορά. Παντως η σημαντική δουλειά γίνεται από πριν και πάντα κάτι ακόμα θα έχουμε να μάθουμε. Προσπάθησε να στο δεύτερο ταξίδι να πας σε πλοίο που πιάνει συχνα λιμάνια για να έχεις περισσότερες ευκαιρίες να δεις τις διαδικασίες πρόσδεσης, φορτοεκφόρτωσης, σχεδιασμού ταξιδίου κλπ. Δώσε έμφαση στην δουλειά του ανθυποπλοιάρχοϋ:

Δες τι εγγραφές κάνει στο ημερολόγιο στην βάρδυια εν πλω και στο λιμάνι, και πριν την άφιξη ή τον απόπλου.
Δες τις εγγραφές και τα τεστ στον ασύρματο και τις χρέωσεις και ρώτα πως γίνωνται.
Διορθωσεις χαρτών και βιβλίων.
Σχεδιασμός ταξίδιου, δηλ. προετοιμασία χαρτών, ποιά βιβλία χρησιμοιούμε, το passage plan που έχει η εταιρία και πως συμπληρώνεται, πως βγάζουμε τα μίλια.
Ειδικά για τα δυο προηγούμενα διάβασε το ΝΡ 100 (Mariners Handbook) που υπάρχει σε κάθε γέφυρα. Φρόντισε να "ρουφήξεις" ό,τι γνώση υπάρχει μέσα σε αυτό.
Ρίξε μια ματιά και στο ΝΡ136 και στα Port Entry.
Δες τι αναφορές κάνει ο αξωματικός φυλακής και καπετάνιος πριν την άφιξη σε λιμάνια και στενά και δες στα radio list που περιγράφωνται αυτές.
Το βιβλίο γυμνασίων και ποια γυμνάσια πρέπει να γίνωνται και κάθε πότε και τι πρέπει να γράφουμε για κάθε γυμνάσιο.
Διάβασε τα manual των συσκευών για να δεις πως λειτοργούν,ποίοι είναι οι περιορισμοί τους και πως τεστάρωνται (ραντάρ, gps, ασυρμάτου, VHF, wheater facsimile, NAVTEX, EPIRB, SART κλπ)
Διάβασε το ship ή το SMS manual και το bridge check list ή όποια άλλα βιβλία έχει η εταιρία σχετικά με τις διαδιασίες του ISM.
Μάθε να βγάζεις βάθος και ώρα από παλιροικούς πίνακες για πρωτεύωντα και δευτερευοντα λιμάνια.
Κάνε κάθε μέρα αστρονομικούς υπολογισμούς (ευθείες θέσης, παραλλαγές, και με ήλιο και με αστέρια)
Αν είσαι σε τανκερ, βρες τα σχέδια με τις γραμμές και τα βαλφ του πλοίου και ύστερα πήγαινε στην κουβέρτα και προσπάθησε να εντοπίσεις την κα΄θε γραμμή και τα βαλφ. Ακουλούθα την για να δεις που αρχίζει και που τελειώνει και προσπαθησε να καταλάβεις που χρησιμοποιείται. Ρώτα τον γραμματικό ή τον αντλιωρό ή και παλιούς ναύτες να σου πουν τα ονόματα της κάθε γραμμής και βαλφ. Μετά πήγαινε και στο ανλιοστάσιο (ΠΡΟΣΟΧΗ!, στο αντλιοστάσιο πάμε αφού ενημερώσουμε τον γραμματικό, διότι είναι επικίνδυνος χώρος και μπορεί να μην ξαναγυρίσουμε...) και δες την συνέχεια των γράμμών και τα υπόλοιπα βαλφ και αντλίες. Μετά στο CCR και προσπάθησε να καταλάβεις ποιές είναι γραμμές και τα βαλφ και που βρίσκωνται στο κατάστρωμα και στο αντλιοστάσιο. Φρόνισε να κανείς το ίδιο με τόσο με τις γραμμμές φορτίου όσο και με έρματος και ινεργκαζ.
Αν είσαι σε bulk carrier δες πως ανοίγουν και κλείνουν τα αμπάρια, πως δουλέυουν τα κρένια κτλ
Μάθε την ορολογία και την διαδικασία της πρόσδεσης και τους κινδύνους που υπάρχουν.
Πολλά από τα παραπάνω μπορείς να τα κάνεις και ενόσω είσαι ακόμα στην σχολή. Μην περιμένεις να σου πουν τι να μάθεις. Πάρε τα βιβλία και τα μανουαλς και άρχιζε να τα μελετάς. Και μετά ό,τι δεν καταλαβαίνεις ΄ρωτα συνέχεια και επίμονα στο εξηγήσουν.
Σου εύχωμαι καλή τύχη!

ΔΟΚΙΟΣ
11-06-2010, 22:36
8a parei kanonika to kep. i ypiresia metraei kanonika o nautopais einai plirwma tis kouvertas. oti xaria exei o nautopais exei k o dokimos mono swstika prwtou kyklou. kai an nautologi8ei naytopais se mpostali 8a pairnei k parapanw xrimata.

giorgoss
12-06-2010, 00:36
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες και σίγουρα θα κοιτάξω να τις αξιοποιήσω στο μέγιστο στο ερχόμενο μπάρκο. Πάντως η αλήθεια είναι ότι ήμουν σε βαπόρι που έκανε τον περισσότερο καιρό ένα στάνταρ δρομολόγιο. Ταξίδι 16 ωρών, δέσιμο και φόρτωση σε SBM,διάρκεια φόρτωσης 12 ώρες και έπειτα πάλι πίσω στο ίδιο λιμάνι. Γι αυτό και κάνεις δεν είχε την διάθεση και το κουράγιο να ασχοληθεί με την εκπαίδευση μου, διότι έψαχναν χρόνο να ξεκουραστούν.
Η απασχόληση μου ήταν στάνταρ. Δηλαδή κατά την διάρκεια του πλου ματσακόνι, σβουράκι και καθάρισμα τα οκια. Έπειτα κατά τη διάρκεια της φόρτωσης βάψιμο ή βάρδια στα manifold και στην επιστροφή έκανα τα ίδια ματσακονι κλπ. Όταν δε εμφανίστηκε η ευκαιρία σε ένα δεκαπενθήμερο ταξίδι να ασχοληθώ και λίγο με τα του ανθυποπλοιάρχου, τότε συνάντησα την ιδεολογία που προείπες « ο δόκιμος απαγορεύεται στην γέφυρα » από τον καπετάνιο κατά κύριο λόγο.
Εντούτοις, έμαθα αρκετά καλά όσον αφορά στην συντήρηση του πλοίου και για το δέσιμο, αλλά δυστυχώς ως εκεί.
Ευελπιστώ στο ερχόμενο μπάρκο όλα να είναι καλύτερα, με την απόκτηση περισσότερων γνώσεων. Πρέπει βέβαια και από την πλευρά των εταιρειών αλλά και από εκείνη των αξιωματικών να δοθεί περισσότερη βάση στην εκπαίδευση του δόκιμου γιατί πραγματικά τα εκπαιδευτικά ταξίδια είναι χρυσός αν πετύχεις αξιόλογα άτομα. Και χαίρομαι όταν ακούω πως υπάρχουν αξιωματικοί που πραγματικά ενδιαφέρονται γι αυτά τα παιδιά και είναι και λογικό, γιατί όταν ο εκαστοτε γραμματικός γίνει καπετάνιος και του έρθει ανθυποπλοίαρχος κάποιος που τον είχε δόκιμο και εξαιτίας του ίσως έμεινε στάσιμος τότε θα περάσουν αρκετά βραδάκια μπροστά από το φινιστρίνι(χαχα).
Δυστυχώς από τις σχολές οι γνώσεις που αποκομίζουμε είναι ελάχιστες….Τα πάντα είναι στο βαπόρι.
Ευχαριστώ και πάλι!!!

Michael
12-06-2010, 16:00
γιατί όταν ο εκαστοτε γραμματικός γίνει καπετάνιος και του έρθει ανθυποπλοίαρχος κάποιος που τον είχε δόκιμο και εξαιτίας του ίσως έμεινε στάσιμος τότε θα περάσουν αρκετά βραδάκια μπροστά από το φινιστρίνι(χαχα).

Χα,χα!! Σαν να ακούω τον εαυτό μου πριν μερικά χρόνια...!
Τελικά είναι σαν τίποτε να μην έχει αλλάξει στην "θρυλική" εληνική εμπορική ναυτιλία..
Νομίζω πως αυτό είναι ένα πολύ καλό επιχείρημα που πρεπει να το επαναλαμβάνει κανείς από την πρωτη στιγμή τόσο προς τον καπετάνιο και τον γραμματικό όσο και προς την εταιρία.

Δυστυχώς από τις σχολές οι γνώσεις που αποκομίζουμε είναι ελάχιστες….Τα πάντα είναι στο βαπόρι.
Οι σχολές είναι αυτές που είναι. Απο εκεί και πέρα όμως πρέπει ο καθένας μας τον καιρό που είναι στην σχολή να κάθεται και να μελετά και μόνος του. Και στο πλοίο το ίδιο. Απλά στο πλοίο έχεις την ευκαιρία να δεις απτά αυτά που διαβάζεις. Και αν ορισμένοι καπεταναίοι φοβούνται να μην "χαλάσει" ο δόκιμος τα μηχανήματα, συνήθως (και λέω "συνήθως" διότι έχω συναντήσει και το αντίθετο..) δεν θα έχουν προβλημα αν μετά την βάρδυια του δανειστεί ένα μάνιουαλ ή βιβλίο από την γέφυρα ή αν (είναι τυχερός) πάρει μια ακυρωμένη έκδοση.
Αν διαβάσεις τα εγχειρίδια λειτουργίας και τα βιβλία που προανάφερα μπορεί να διαπιστώσεις ότι τελικά μπορεί και να έχεις μάθει περίσσότερα από κάποιους αξιωματικούς που το παίζουν και δύσκολοι με τους δόκιμους... Καμμιά φορά υπάρχει και ο φόβος από μερικούς να μην αποκαλυφθεί η άγνοια τους... Βέβαια από την άλλη θα πρέπει να προσέχουμε πάντοτε να μην πέσουμε κι εμείς θύματα της οίησης και να υποτιμούμε τους παλαιότερους συναδέλφους (ασχέτως του ποιό είναι το πραγματικο καθαυτό ποιόν τους).

takaros
13-06-2010, 20:37
paidia euxaristo gia tis apantiseis alla stin aen aspropurgou den dexontai ipiresies naytopais...exei na kanei auto me kapoio esoteriko kanonismo i isxiei to idio gia oles tis sxoles..??Episis otan kapoios telionei sxoli kai paei ipourgio gia na egrithei to diploma den tha iparxei problima enas meros tis ipiresias na einai naytopais!!??Sti sxoli aspropirgou mia ipiresia naytopes 2mines den m tin metrisan!!!

Roger Rabbit
13-06-2010, 20:55
Κάτσε ρε φίλε, γιατί λέμε οτι να ναι εδω μέσα..
Ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα και γιατί να σε ναυτολογήσει έτσι όπως λες;
Και 2ον ποιός σου είπε οτι στον Ασπρόπυργο δεν τη δέχονται;;
Σε άλλες σχολές τη δέχονται;;;

Roger Rabbit
13-06-2010, 20:59
Και γράφε αν μπορείς ελληνικά

ΔΟΚΙΟΣ
13-06-2010, 21:09
τιν δεχονται σε ολες τις σχολες ακομα και στης θεσσαλονικης που στο 8εμα υπιρεσιας ειναι ποιο αυστηρη απο ολες τις σχολες. το εξηξησα και ποιο πανω οτι ο δοκιμοσς και ο ναυτοπαις εχουν ακριβως τα ιδια χαρτια μονο σωστικα πρωτου κυκλου τιποτα παραπανω. και στο υπουργειο να παρεις τηλεφωνο θα σου πουν πως την δεχονται.

opelmanos
29-06-2010, 11:49
kapote phgaines se etairies gia douleia..eite sa nautikos eite sa mhxanologos - nauphgos kai analoga ta prosonta kai th peira se epairnan....shmera an loga to visma...to fyllo kai fysika to an tha eisai kalos ''filos'' me ton dieuthinth se pairnoyn...ayth einai h ellada mas......
Έτσι είναι δυστιχώς ακόμα και στον Τεό όσες δοκίμισες μπάινουν σε πλοία για πρακτική με βίσμα είναι:mad: το ξέρω από πρώτο χέρι αυτό

opelmanos
29-06-2010, 11:51
kapote phgaines se etairies gia douleia..eite sa nautikos eite sa mhxanologos - nauphgos kai analoga ta prosonta kai th peira se epairnan....shmera an loga to visma...to fyllo kai fysika to an tha eisai kalos ''filos'' me ton dieuthinth se pairnoyn...ayth einai h ellada mas......
Έτσι είναι δυστιχώς ακόμα και στα καράβια της Νελ όσες δοκίμισες μπάινουν σε πλοία για πρακτική με βίσμα είναι οι άνδρες δόκιμοι είναι είδος προς εξαφάνιση και αν μπούν θα κάνουν μόνο χρέη επικούρου η τζόβενου.Τα αξιώτιμα κοριτσάκια όμως πάντα ψηλά και με τις στολάρες τους θα είναι:mad:Να μπούν δεν λέω και αυτές να μην είμαστε ρατσιστές αλλά να κάνουν και αυτές χρέη επικούρου .Δεν σημαίνει οτί επειδή είναι όμορφες και μοντέλα πρέπει να τις βάζεις μια στολή και να νομίζουν ο΄τι κρατάνε τον Πάπά από τα γένια και να το παίζουν έξυπνες πρός το κατώτερο πλήρωμα ...Στα πλοία πρέπει να είναι όλοι ίσοι ΤΈΛΟΣ!!

A/B ENGINEER
29-06-2010, 11:54
ελα ρε συ μανο......δε ξερεις γιατι;;;;αυτη ειναι η ναυτιλια μας......και μετα θελουν τα κοριτσακια ισοτιμια.....αλλα στα δυσκολα να ναι εξω......
ελλας το μεγαλειο σου.........δεν αλλαζεις

CPT. GIANNIS
29-06-2010, 12:29
emena mou aresi kai i diafimisi stin til gia tis AEN ta psemata tous

CPT. GIANNIS
29-06-2010, 12:31
kanis me megali epiroi se eteria mesa na broume mia thesi 2o eti dokimou mpas kai kanoume tin ipiresia?????????:confused:

A/B ENGINEER
29-06-2010, 12:38
καλησπερα γιαννη.....εχεισ δικιο για τη διαφημιση....αλλα να εχεισ κατα νου και το επιπεδο της σχολης...οκ;τοσο των καθηγητων οσο και των μαθητων...δε μιλω προσωπικα σε σενα...αλλα αν θες βρες στα ευρωπαικα κρατη τι γινεται...απο αποψη μαθηματων και υποδομης...ωσ επισησ και απο επιπεδο καθηγητων

CPT. GIANNIS
29-06-2010, 12:52
simfono se ayta pou les alla epagelmatiki apo katastasi den exi opos kai oli pleon i efoplistes pernoun filipinous aksiomatikous exo di giayto sto leo an thelane elines opos lene tote giati ftiaksane stis filipines AEN ellines efoplistes????

opelmanos
29-06-2010, 13:03
Εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/forumdisplay.php?f=28) μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα σχετικά με την επαγγελματική δραστηριότητα στα πλοία μιας και εδώ είναι το θέμα της ΝΕΛ

A/B ENGINEER
29-06-2010, 13:04
οι εφοπλιστες εφτιαξαν τις σχολες γιατι εβλεπαν οτι οι νεοι δεν ακολουθουν το επαγγελμα αυτο εδω.....στο τοπο που λεγεται ΕΛΛΑΣ...
ο νεος σημερα στη (το μεγαλυτερο ποσοστο) ακολουθει το επαγγελμα του μηχανικου ---πλοιαρχου κοκ με αποτερο σκοπο να βγει στο γραφειο...να τα οικονομα κ να καθεται......αμ δεν ειναι ετσι...
αν παρεις παραδειγμα τους νεους μηχανικους θα καταλαβεις...δε ξερουν να περπατησουν στο μηχανοστασιο..αλλα καθε μηνα να τα εχουν θελουν......οκ;φυσικα μεριδιο στο ολο θεμα εχει και το κρατος που δεν δινει κινητρα...δν εχει σωστη και επαγγελματικη εκπαιδευση..και φυσικα οι καθηγητες ειναι .....αστο καλυτερα....
και σου ξανα λεω βρες στο διαδυκτιο τι κανουν οι ΄΄εξω΄΄...και θα καταλαβεις

kwstantinos18
12-07-2010, 15:00
Καλησπέρα σε όλους. Χρειάζομαι πραγματικά την βοήθεια σας!!!
Είμαι δόκιμος μηχανικός και έκανα το πρώτο εκπαιδευτικό μου ταξίδι.Αλλά διέκοψα το ταξίδι μου περίπου στους 2 μήνες και 20 ημέρες.Μπορώ να ταξιδέψω έτσι ώστε να συμπληρώσω το απαιτούμενο όριο για να μπω στο Γ εξάμηνο? ή πρέπει να ξανακάνω ταξίδι τουλάχιστον 4 μήνες και 7 ημέρες?Να τονίσω ότι ο εκπαιδευτής μου δεν έχει υπογράψει ΚΕΠ.Θα μπορέσει να το υπογράψει ο επόμενος εκπαιδευτής?
Ευχαριστώ και θα με βγάζατε από το αδιέξοδο με το να απαντήσετε.

giorgoss
12-07-2010, 16:10
Φίλε μου κοιταξε,απ'όσο γνωρίζω για να μπεις στην διαδικασία ώστε το υπουργείο να κρίνει αν θα έχεις το δικαιώμα για να συνεχίσεις στο Β' εξάμηνο πρέπει να έχεις υπηρεσία τουλαχιστον 3 μήνες.Βέβαια επειδή έχω παράδειγμα από ένα συμφοιτητή μου που έκανε 3 μηνες και κατι,θα σου πρότεινα να φύγεις ξανά οπωσδήποτε και να κάνεις υπηρεσία τουλαχιστον 4 και 7,ώστε να αποφύγεις αυτές τις χρονοβόρες διαδικασίες και ένα αβέβαιο μέλλον,καθώς μέχρι να αποφασίσουν θα έχει περάσει ενα τρίμηνο και εσύ θα πηγαίνεις κανονικά σχολή και υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην εγκρίνουν το αίτημα σου.
Γι αυτό φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς και όπως φαντάζομαι θα είχες σοβαρό λόγο που έφυγες τόσο γρήγορα και θέλω να πιστεύω πως στην ναυτιλιακή που ήσουν θα σε βοηθήσουν.Αυτά....Όσο για το ΚΕΠ δεν γνωρίζω....

kwstantinos18
12-07-2010, 17:33
Σε ευχαριστώ φίλε Γιώργο για την απάντηση.
Απλά ίσως δεν έγινα σαφής η δεν κατάλαβα κάτι σωστά από την απάντηση σου. Εννοώ ότι έκανα 2μιση μήνες υπηρεσία.Μπορώ να κάνω άλλους 2 μήνες έτσι ώστε να συμπληρώσω 4 μήνες και 7 ημέρες?Γιατί στην απόφαση του υπουργείου γράφει υπηρεσία μικρότερη των 3 μηνών δεν γίνετε δεκτή.Ευχαριστώ και συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός.

giorgoss
12-07-2010, 17:45
Ναι,φίλε μου δεν έχεις πρόβλημα απ'όσο ξέρω να το κάνεις σπαστό το μπάρκο εφ'όσον εισαι στα χρονικα πλαισια του εκπαιδευτικού σου ταξιδιού.Αρκεί να συμπληρώσεις κ το ΚΕΠ και για δεύτερο βαπόρι.Οκ?

Δημητρης2003
16-07-2010, 17:03
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΕΝΑΣ ΔΟΚΙΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟ ΜΑΘΕΝΕΙΣ?ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΞΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΑΤ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παναγιώτης
16-07-2010, 17:53
Αν δεν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα ναι πίανεται η υπηρεσία αρκέι να είναι το βαπόρι συμβεβλημένο με το ΝΑΤ. Το θυμάμαι από μια πλάκα από ένα φίλο που όταν ξεμπαρκάρησε έλεγε ότι θα κάνει το δεύτερο έτος στον Παναμά γιατί το βαπόρι άλλαξε σημαία όταν ήταν μπαρκαρισμένος, βέβαια συνέχισε να έιναι στο ΝΑΤ οπότε συνέχισε στον Ασπρόπυργο.

Και για αργότερα το ίδιο συμβάινει. Αν είσαι σε βαπόρι με ευρωπαική σημαία όπως μπορέις να δεις εδώ http://www.yen.gr/wide/yen.chtm?prnbr=29012 αν είναι με ευρωπαική σημαία μπορέι να πιστεί για προαγώγιμη για να είναι και συντάξιμη πρέπει προφανώςε να είναι το βαπόρι στο ΝΑΤ.

mpakos
17-07-2010, 02:02
paidia sugnwmh exw mia aporia gt para polla akougontai apo gnwstous k den mporw n pistepsw kapoious p den exoun kanei zwh s karavi...kata 90%exw perasei stis sxolh ploiarxwn apo panelladikes.....8elw n rwthsw sto prwto m e3amhno ta3idi posa xrhmata panw katw mporeis n vgaleis mesa s autous tous e3i mhnes sth 8alassa???rwtaw edw gt eseis paidia 3erete polla parapanw gt t exete perasei...euxaristw k elpizw apo ton augousto n eimai sigoura konta sas:D...euxaristw polu!!!!!
sugnwmh paidia mia akoma erwthsh...sto prwto e3amhno mparko t etairies prepei n psa3w???(p.x ro-ro,gazadika,passenger k.a)kai pali sugnwmh alla den gnwrizw k exw psiloagxw8ei....

kwstantinos18
22-07-2010, 21:20
Καλησπέρα μια ερώτηση.Όταν τελειώσεις το 1ο εκπαιδευτικό ταξίδι τι ακριβώς γίνετε όταν πας στην σχολή?σε εξετάζουν?σου κάνουν ερωτήσεις?

kwstantinos18
24-07-2010, 11:37
Παιδιά καλησπέρα, ήμουν στο πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι και για κάποιους λόγους έκανα 2μιση μήνες και 2μιση σε άλλο καράβι.Επειδή για κακή μου επιλογή να καθήσω μέσα στην Ελλάδα αισθάνομαι οτι δεν γνωρίζω πολλά.Στην εξέταση του ΚΕΠ μου επειδή θα μας εξετάσουν υπάρχει περίπτωση αν δεν γνωρίζω κάποιες απαντήσεις να μήν γίνει αποδεκτή η υπηρεσία μου?Ευχαριστώ και παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος γιατί με έφαγε το άγχος.

Spiros1986
04-08-2010, 12:19
paidia sugnwmh exw mia aporia gt para polla akougontai apo gnwstous k den mporw n pistepsw kapoious p den exoun kanei zwh s karavi...kata 90%exw perasei stis sxolh ploiarxwn apo panelladikes.....8elw n rwthsw sto prwto m e3amhno ta3idi posa xrhmata panw katw mporeis n vgaleis mesa s autous tous e3i mhnes sth 8alassa???rwtaw edw gt eseis paidia 3erete polla parapanw gt t exete perasei...euxaristw k elpizw apo ton augousto n eimai sigoura konta sas:D...euxaristw polu!!!!!
sugnwmh paidia mia akoma erwthsh...sto prwto e3amhno mparko t etairies prepei n psa3w???(p.x ro-ro,gazadika,passenger k.a)kai pali sugnwmh alla den gnwrizw k exw psiloagxw8ei....
Ο μισθός για Gazadika είναι περίπου στα 2.000Ε μικτά καθαρά βάλε 1.700Ε σε φορτήγα δεν γνωρίζω ποσά είναι εγω πάντος ως 1ετής το 2008 έπαιρνα καθαρά 1.750Ε σε gazadiko του αγγελικούση.
Τώρα για εταιρίες θα σου πρότεινα MINERVA,MARAN TANKERS-GAS,ARCADIA,MARMARAS,TSAKOS.;)

b@silis
21-08-2010, 02:48
Παιδιά καλησπέρα, ήμουν στο πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι και για κάποιους λόγους έκανα 2μιση μήνες και 2μιση σε άλλο καράβι.Επειδή για κακή μου επιλογή να καθήσω μέσα στην Ελλάδα αισθάνομαι οτι δεν γνωρίζω πολλά.Στην εξέταση του ΚΕΠ μου επειδή θα μας εξετάσουν υπάρχει περίπτωση αν δεν γνωρίζω κάποιες απαντήσεις να μήν γίνει αποδεκτή η υπηρεσία μου?Ευχαριστώ και παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος γιατί με έφαγε το άγχος.

Μην αγχώνεσαι!! Θα σου κάνουν μια τυπική εξέταση..
Αν είσαι στον ασπρόπυργο υπάρχει περίπτωση αν δεν απαντήσεις ικανοποιητικά να σου πούν να ξαναπάς την επόμενη μέρα! Σε άλλη σχολή μην το σκέφτεσαι καν..(απ'όσο ξέρω)!

ΓιωργοςΔ
31-08-2010, 11:20
γεια σας παιδια. καινουργιος και εγω με αγαπη στην θαλασσα. Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω επειδη θα αφησω καποια ατομα στην στερια στο πλοιο μεσα υπαρχει συνδεση ιντερνετ για την επικοινωνια μας; επιτρεπεται να φερουμε laptop μαζι μας;

ευχαριστω, και κανετε τρομερη δουλεια εδω μεσα ;)

b@silis
31-08-2010, 19:18
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ LAPTOP ΜΑΖΙ ΣΟΥ!! ΤΩΡΑ ΓΙΑ INTERNET EINAI ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ..ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΛΟΙΑ ΕΧΟΥΝ..ΟΧΙ ΟΛΑ ΟΜΩΣ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΛΙΜΑΝΙ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΒΕΒΑΙΑ) ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ wirless TOY ΛΙΜΑΝΙΟΥ..ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ 'Η ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ!

Apostolos
01-09-2010, 00:41
Έμαθα πώς η ταρίφα απο τα "τσακάλια" των γραφείων για τα παιδιά που δέν κατάφεραν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο χρόνο υπηρεσίας ειναι 800 ευρώ για να σου δώσουν την κατ αξαίρεση άδεια να πάς στο επόμενο ετος. Αν ειναι αλήθεια τα συνδικάτα και οι αρμόδιοι ακούν?

newsman
03-09-2010, 16:17
παιδιά ετοιμάζομαι να πάω στην σχολή για να με εξετάσουν ΚΕΠ.Έχω αγχωθεί γιατι στην σχολή της Κεφαλονιάς λένε οτι ειναι πολύ αυστηρά τα πράγματα με το κεπ και μου λίπουν κάποιες ερωτήσεις αλλά δεν νομίζω να ξεπερνούν το 1/10 του.Γνωρίζει κανείς τι παίζει?

b@silis
03-09-2010, 19:36
ΟΣΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΚΕΠ..ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΙΑ-ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ..ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ..ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ!! ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΣ ΚΑΜΙΑ..
ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ..Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΩΝ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ..

ChiefMate
04-09-2010, 07:17
ΟΣΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΚΕΠ..ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΙΑ-ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ..ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ..ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ!! ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΣ ΚΑΜΙΑ..
ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ..Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΩΝ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ..

Η ευκολη λυση!Αντιγραφη!
Εχετε πιασει βλεπω το νοημα για το τι παιζεται στις σχολες...
Βεβαια αλλοι εχουν το φταιξιμο γι αυτην την κατασταση κ βρισκονται πολυ ψηλα.
Ετσι δεν ομως δεν θα παμε μπροστα....

newsman
04-09-2010, 08:48
Η ευκολη λυση!Αντιγραφη!
Εχετε πιασει βλεπω το νοημα για το τι παιζεται στις σχολες...
Βεβαια αλλοι εχουν το φταιξιμο γι αυτην την κατασταση κ βρισκονται πολυ ψηλα.
Ετσι δεν ομως δεν θα παμε μπροστα....

με συγχωρείς Chief mate αλλά εγω είχα προτομπαρκο γραμματικό στο πλοίο και ο άνθρωπος κάποια κατασκευαστικά θέματα δεν τα ήξερε και τα finish plan ηταν κινεζοαγγλικα.ΕΓς λοιπον που εξαιτίαςαυτου έχς 10 ερωτήσεις ασυμπλήροτες τι να κάνω?Να πάω στην σχολή ετσι και αν με ρωτήσουν για αυτές θα τους πώ τι?οτι δεν ήξερε ο γραμματικός?πραγματικά έχω κουραστεί τόσα χρόνια με αυτό το σύστιμα του κοψε το λεμό σου εγώ αυτό θέλω...και δυστιχός όσο και αν έψαξα το internet μπας και βρώ κάτι,τζίφος.θα πάω έτσι λοιπον.αγχομένος και αν με κόψουν τότε πολύ απλά θα μ πετάνε 5 μηνεσ στα σκουπήδια

fatnasi
21-09-2010, 14:34
Κ ειναι λογικο να το λενε γιατι οταν ερχονται στο βαπορι οι δοκιμοι κ κουβαλανε ενα laptop,ενα σκληρο γεματο ταινιες,τραγουδια κ Pro Evolution δεν σκεφτονται οπως σκεφτεστε εσεις τωρα....
Ποιος απο ολους ειχε στο βαπορι μαζι του ενα βιβλιο Ναυτιλιας κ ΔΚΑΣ ή Ναυτικη Τεχνη?
Θα σας πω εγω...
Μονο καποιος που χρωστουσε αυτα τα μαθηματα...
Οσο για τον συναδελφο που ξεκινησε αυτο το thread επειδη τον ειχα πρωτομπαρκο Δοκιμο δεν τον φοβαμαι γιατι του κοβει....
Αρκει να προσεξεις την συμπεριφορα σου στο πληρωμα!
Καλη αρχη κ να ξερετε πως ολοι οι πρωτομπαρκοι εχουν κ μια δικαιολογια για ενα 3μηνο τουλαχιστον...

καλησπέρα και από μένα... συγγνώμη που επεμβαίνω έτσι στο θέμα, αλλά είδα τα παραπάνω και 8α ήθελα να εκφράσω την άποψή μου... Θέωρώ ότι πολλοί αξιωματικοί δεν έχουν σκοπό να μάθουν κάτι στους δόκιμους. Απλά δεν έχουν τι να κάνουν και προσπάθούν συνέχεια να τους τη λένε για να φανούν πιο έξυπνοι στους πρωτάρηδες. Στην σχολή στο 1ο εξάμηνο ήμουν ο καλύτερος και πήγα στο πλοίο με πάρα, πάρα πολύ όρεξη. Εδωσα πανελλήνιες και με το βαθμό που έβγαλα μπορούσα να πάω σε άλλες 135 σχολές, αλλά εγώ επέλεξα το εμπορικό ναυτικό και δεν το έκανα ούτε για τα χρήματα ούτε το βρήκα σαν εύκολη λύση επειδή φοβόμουν ότι δε θα περάσω κάπου και δε θα ζήσω τη φοιτητική ζωή... Μπήκα μέσα στο πλοίο μεόλα μου τα βιβλία παρ'ολο που τα είχα περάσει όλα και συνεχως ρωτούσα να μάθω... Μέσα στις πρώτες δέκα μέρες που ήμουν στο πλοίο είχε μεθύσει ο ανθυποπλοίαρχος και κοιμόταν πάνω στους χάρτες ενώ ήμουν μαζί του στη βάρδια 2000-2400, και ενώ φεύγαμε από Rio De Janeiro για Freeport-Bahamas, είδα ότι ερχόταν ένα κρουαζιερόπλοιο κατα πάνω μας και ότι πηγαίναμε για σύγκρουση, επειδή φοβήθηκα να φωνάξω τον καπετάνιο έκανα μόνος μου αποφυγή. Λάθος μεν που δε συμβουλεύτηκα κανέναν και δε μίλησα ούτε στον καπετάνιο, αλλά το βρήκα σα μία ευκαιρία και αφού πρώτα ένιωσα σίγουρος για τον εαυτό μου και τις λίγες μου γνώσεις, με ψυχραιμία το αντιμετώπισα. Παρ'όλα αυτά, 3 μήνες μετά έφυγα από το πλοίο με σκοπό να παρατήσω τη σχολή. Αυτό γιατί, παρόλο που είχα ενημερώσει από την αρχή ότι έχω κήλη μεσοσπονδύλου (έιχα και γνωμάτευση από γιατρό) και δε θα μπορούσα να ανταλπεξέλθω σε βαριές δουλειές, όταν ξανα πήγαμε στο Freeport, με έπιασε η πλάτη μου και δε μπορούσα να κουνηθώ. Πήγα στο νοσοκομείο με κήλη μεσοσπονδύλου και λουμπάγκο και ενώ είχα αναρρωτική άδεια, δούλευα συνεχόμενα και μετά μου άλλαξαν το ωράριο και με έβαζαν τις καθημερινές να δουλεύω τουλάχιστον 12 ώρες και τα σαββατοκύριακα το ίδιο (στα λιμάνια 20 ώρες, 3 ώρες ύπνο κ πάμε πάλι) και όλο αυτό γιατί θεώρησαν ότι το έκανα επίτηδες αυτό με την πλάτη μου για να μην κάνω δουλειά. Να ενημερώσω ότι μετά από αυτό πρέπει να κάνω εγχείρηση στη σπονδυλική μου στήλη. Τελικά αποφάσισα να συνεχίσω μιας κια έχω λίγο πείσμα, αλλά τελικά μαθαίνω ότι το ταξίδι βγήκε άκυρο γιατί παρόλο που η υπηρεσία μου έφτανε, ο καπετάνιος δε μου είχε δώσει συστατική επιστολή και βγήκε όλο άκυρο και το χειρότερο είναι ότι ξέρω και μίλησα αργότερα στο τηλέφωνο και με τον υποπλοίαρχό μου και μού είπε ότι το έκανε επίτηδες επειδή έδωσα παραίτηση και δε θα είχε ατομο να του γράφει το επίσημο ημερολόγιο και να του γράφει στα αγγλικά τα μηνύματα για την εταιρία. Θέλω να πώ ότι ήμουν άτομο με πολύ όρεξη, θέληση, είχα πάντα τα βιβλία μου να τα συμβουλεύομαι και τελικά έχασα ένα χρόνο από τη σχολή και από τη μελλοντική μου εργασία για τα καπρίτσια μερικών που θέλουν να το παίζουν κάμποσοι στους δόκιμους.

Apostolos
21-09-2010, 14:42
Κρίμα φίλε, έπεσες σε άχρηστους...

alkiviadis
22-09-2010, 08:58
με συγχωρείς Chief mate αλλά εγω είχα προτομπαρκο γραμματικό στο πλοίο και ο άνθρωπος κάποια κατασκευαστικά θέματα δεν τα ήξερε και τα finish plan ηταν κινεζοαγγλικα.ΕΓς λοιπον που εξαιτίαςαυτου έχς 10 ερωτήσεις ασυμπλήροτες τι να κάνω?Να πάω στην σχολή ετσι και αν με ρωτήσουν για αυτές θα τους πώ τι?οτι δεν ήξερε ο γραμματικός?πραγματικά έχω κουραστεί τόσα χρόνια με αυτό το σύστιμα του κοψε το λεμό σου εγώ αυτό θέλω...και δυστιχός όσο και αν έψαξα το internet μπας και βρώ κάτι,τζίφος.θα πάω έτσι λοιπον.αγχομένος και αν με κόψουν τότε πολύ απλά θα μ πετάνε 5 μηνεσ στα σκουπήδια

Εγώ πήγα χθές αλλά δεν έκαναν καμία εξεταση,λένε για αρχές Οκτώβρη μόλις δώσει εντολή το υπουργείο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής..Απλά μας έβαλαν να υπογράψουμε οτι θα συνεχίσουμε κανονικά τα μαθήματα με ευθύνη δική μας μέχρι να εξεταστούν τα ΚΕΠ πράγμα που σημαίνει πως αν κοπείς χάνεις και το 6μηνο αλλά κατόπιν εορτής..

vanessa619
24-09-2010, 11:02
το καλοκαιρι που περασε επρεπε να ταξιδεψω αλλα δεν βρηκα καραβι...
εψαξα πολυ ομως δεν τα παρατησα με την πρωτη.
θελω να ψαξω φετος να βρω και λογικα θα χασω ενα μια χρονια.
πρεπει να κανω κατι για να μην διαγραφω και να μπορεσω να συνεχισω του χρονου?:confused::confused::confused:

προβληματισμενος
27-09-2010, 02:18
τα ποσταλια τι συμβασεις υπογραφουν;και αυτες εξαμηνες;

gkanelis
03-10-2010, 11:29
γεια.
πρωτα απ ολα να πω οτι κανετε καταπληκτικη δουλεια δω μεσα:D:D

εχω δυο ερωτησουλες.
1. ποιο ειναι τ μαχ που μπορει να κατσει ενα πλοιο χωρις να δεσει σε καποιο λιμανι?
2. αμα σου τελειωσουν τ τσιγαρα ή τα προσωπικα ειδη (σαμπουαν κ.τ.λ.) τι κανεις?

Apostolos
04-10-2010, 12:40
Εχουμε ακούσει ιστορίες και για ένα μήνα ταξίδι. Το χειρότερο ειναι φυσικά να κάνεις ένα τέτοιο ταξίδι και να κάτσεις και καμια 10αριά στο αγκυροβόλιο να περιμένεις να υπάρξει θέση για το πλοίο στο λιμάνι. Τσίγάρα ειναι απο τα πράματα που δέν τελείωνουν σχεδόν ποτέ στο καράβι, έχει εκατοντάδες κούτες ο Πλοίαρχος αφορολόγητα για να χαρίζει στις αρχές των λιμανιών και για το πλήρωμα. Τώρα για άλλα πράματα θα κανονίσεις εσύ να πάρεις σε κάθε λιμάνι για αρκετό καιρό...
Θα δεις που ακόμα και μια καραμέλα για το λαιμο ή μια σοκολάτα θα ειναι είδος πολυτελείας

gkanelis
04-10-2010, 12:42
λες μαχ ενα μηνα.

δηλαδη το ταξιδι ελλαδα αμερικη ποσο καιρο θελει να τ κανει?

gkanelis
04-10-2010, 12:44
και απο καπνο πως παμε?

ChiefMate
04-10-2010, 12:52
Οι 30 ειναι φυσιολογικες αν φυγες απο Βραζιλια για Σιγκαπουρη,υπαρχουν κ χειροτερα πχ αν φυγεις απο Καναδα να γυρισεις Ολλανδια απο Cape Horn με κατι καιρους κανεις καμια 45ρια μερες...
Γενικα αν προμηθευτεις σωστα δεν ξεμενεις,ουτε απο τσιγαρα ουτε απο τιποτα...

gkanelis
05-10-2010, 20:35
και απο τα λιμανια πως προμηθευεσε? τρεχεις να βρεις ανοιχτο μπακαλικο? :-D:-D:-D:-D

βασικα αν πρωτο ταξιδι επιλεξεις φορτηγο μετα στο δευτερο προτεινετε παλι φορτηγο η καποιο γκαζαδικο/ lng-lpg?

ChiefMate
05-10-2010, 21:58
Ναι!Τριτο σε ποσταλι,τεταρτο σε φερυ μποτ Περαμα - Παλουκια κ πεμπτο σπιτι σου....
Σε οτι βαπορι ξεκινησες εκει να μεινεις,τα βαπορια εχουν γινει εξειδικευση πλεον αν δεν θες να εισαι αλεξιπτωτιστης!

gkanelis
05-10-2010, 22:07
πλακα μου κανεις φανταζομαι καλα δεν μπορεις καπως να τα εχεις παραγγειλει απο πιο πριν και να στα εχουν στο λιμανι?

Παναγιώτης
05-10-2010, 22:47
Διάβασε αυτό το θέμα και αν το διαβάσεις ξαναδιάβασέ το.

opelmanos
06-10-2010, 07:14
και απο καπνο πως παμε?
Συγνώμη αλλά τόσο πολύ καπνίζεις:confused:

'''

gkanelis
06-10-2010, 12:25
Συγνώμη αλλά τόσο πολύ καπνίζεις:confused:

'''

οχι απλως κανω μονο καπνο. τ βιομηχανικα πλεον δεν τα μπορω με τιποτα

gkanelis
06-10-2010, 12:52
παναγιωτη ευχαριστω πολυ.
παρα πολυ ενδιαφερον θεμα αν και ειναι κριμα που εχει κλισει

αυτο που δεν καταλαβα ειναι το ποσο περιπου περνει μεχρι να ξεφορτωσεις και να φορτωσεις? μιλωντας για φορτηγα ή κοντεινερ παντα

Apostolos
06-10-2010, 13:57
Ενα πλοιό κοντέινερ μπορεί να κάτσει μερικές ώρες. Ενα φορτηγό σίγουρα μερικές μέρες αν και σε ορισμένα λιμάνια έχουν τέτοιες υποδομές που ούτε να βγεις μια βόλτα μπορείς. Δηλαδή τις επισκέψεις στην στεριά μην τις έχεις σίγουρες... Ιδικά με τις επιθεωρήσεις και τους κανονισμούς τα πραματα στενευουν πολύ

Παναγιώτης
06-10-2010, 14:06
παναγιωτη ευχαριστω πολυ.
παρα πολυ ενδιαφερον θεμα αν και ειναι κριμα που εχει κλισει

αυτο που δεν καταλαβα ειναι το ποσο περιπου περνει μεχρι να ξεφορτωσεις και να φορτωσεις? μιλωντας για φορτηγα ή κοντεινερ παντα
Προφανώς δεν διάβασες προσεχτικά το θέμα που σου πρότεινα, γιατιί έχει απαντηθέι εκεί (κάπου στη σελίδα 4, αν και πρ΄πει να το ξαναδιαβάσεις όλο), περισσότερες λεπτομέρειες μπορέις να δεις σε πιο εξειδικευμένα θέματα του φόρουμ (πχ εδώ). Το θέμα έχει κλείσει για να μην γίνει τσατ.

Να ρωτήσω κάτι εγώ; Το πρόβλημα είναι που θα βρεις καπνό ή τι θα πρέπει να κάνεις για να πάρεις όσο πιο πολλά γίνεται στο εκπαιδευτικό ταξίδι; Μήπως πρέπει να σε νοιάζει πως μορείς να μάθεις για τη φόρτωση ή εκφόρτωση και πως θα μάθεις τις διαδικασίες που πρέπει να διεκπεραιώσει ένας αξιωματικός στο λιμάνι (πχ επιθεςωρήσεις);

Προφανώς δεν το έχετε καταλλάβει, αλλά ζούμε σε δύσκολες εποχές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ. Και δεν αφορά μόνο τη θάλασσα.
Ή θα πρέπει να δουλέυουμε πιο φτηνά από τους Ασιάτες ή να "πουλήσουμε" κάτι παραπάνω από αυτούς να "πουλήσουμε επιστήμη". Να μπορέις να πεις "παίρνω παραπάνω από τον ασιάτη, αλλά είμαι καλύτερα καταρτισμένος, μιλάω και γράφω άπταιστα εγγλέζικα και μπορώ να σου λύσω πολλά προβλήματα πάνω στο βαπόρι τόσο εν πλω όσο και στο λιμάνι" όταν θα μιλάςμε τον υπέυθυνο πληρωμάτων σαν ανθυποπλοίαρχος ή σαν τρίτος μηχανικός.
Το εκπαιδευτικό ταξίδι είναι μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσει κάποιος όσα έχει μάθει στη σχολή και να διευρύνει τις γνώσεις του. Διαβάστε προσεχτικά όσα έχεουν γράψει στις προηγούμενες σελίδες όσα έχουν γράψει ο chiefmate και ο Michael (πχ εδώ).

gkanelis
06-10-2010, 14:55
φιλε παναγιωτη, αρχικα να σου πω οτι εχω ξαναδιαβασει το θεμα απλως δεν ειχα βγαλει ακρη στα θεματα
1. μεσος χρονος παραμονης φορτηγου σε λιμανι
κ΄
2. προμηθεια εφοδιων για την καλυψη πρωτων αναγκων (σαμπουαν κ.τ.λ.)

Για το καπνισμα δεν ρωτησα καθως ειχα διαβασει σε αλλο ποστ απλως ειχα την περιεργεια αν γινετε το ιδιο και με τον καπνο καθως απ οτι θυμαμαι δεν διατηρειται τοσο ευκολα.

ως προς τα υπολοιπα, αρχικα να πω οτι ειναι ενα επαγγελμα το οποιο σκοπευω να ακολουθησω για οσο περισσοτερο μπορω. επειδη εχω καταλαβει ποσο δυσκολοι ειναι οι καιροι κ επειδη ευτυχως δεν εχω καποιο μεσο (κ λεω ευτυχως γιατι παντοτε ηθελα να τ καταφερνω με την αξια μου) ξερω οτι για να εχω μια καλη καριερα πρεπει στα δυο 6μηνα εκπαιδευτικα ταξιδια να μαθω οσα μπορω και πολλα παραπανω.
π.χ. οπως ειπες κ εσυ φορτωση-εκφορτωση, επιθεωρησεις, καθηκοντα, χαραξη πορειας

παρολα αυτα ομως εξακουλουθω να παραμενω ανθρωπος και να θελω να τρωω να πλενομε να καπνιζω αρα λογικο ειναι να θελω να μαθω και για αυτα, να πω οτι πολλες απο αυτες τις απορειες τις ελυσα απο τις ερωτοαπαντησεις του morgan και του http://www.nautilia.gr/forum/image.php?u=120&dateline=2006 (http://www.nautilia.gr/forum/member.php?u=120) lamainmusain και τους ευχαριστω.

επισης κατ εμε αυτο που θα σε κανει να διαφερεις απο τον αλλον ειναι το μερακι που εχεις για την δουλεια αυτη κ η θεληση σου να την ψαξεις παιρετερω

ευχομαι να καταλαβες γιατι ρωτησα αυτα και επισης να σου πω οτι φετος δηνω πανελληνιες οποτε δεν μπορω ακομα να ρωτησω για τυχων τεχνικα θεματα καθως και οτι οτι απορειες σε θεματα ως προς την δουλεια στα καραβια δεν υπαγονται σε αυτο το θεμα

ελπιζω να μην με περασες για καποιον που θελει να βρει μια δουλεια κ να αραζει. :-)

α επισης thanks για το δευτερο link ειναι πολυ ενδιαφερον

Παναγιώτης
06-10-2010, 18:40
Ελπίζω να κατλλαβες ότι όπως και εσύ και οι υπόλοιποι θα χρειάζονται σαμπουάν τσιγάρα κ.λπ. οπότε όπως τα βρίσκουν αυτόι έτσι κι εσύ.

Το τελευταίο μέρος του προηγούμενου μηνύματος είναι γενικό και δεν απευθύνεται στον gkanelis (για αυτό και στο δεύτερο πληθυντικό). Για να επιστρέψουμε στο θέμα όπως και στο φόρουμ και στο βαπόρι (και όχι μόνο) πολλές φορές για να βρείς κάτι που θέλεις πρέπει να ψάξεις για να βρεις τις απαντήσεις και τα στοιχεία που χρειάζεσαι. Θα συμβούλευα κάποιον από τώρα να κατεβάσει το ΚΕΠ σε ηλεκτρονική μορφή από εδώ* http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=687&cnode=81 (είναι κάτω κάτω στη σελίδα) και να αρχίσει να προετοιμάζεται για το που θα βρει τα στοιχεία που ζητούνται και αν θέλει ας κάνει κάποια ερώτηση εδώ πχ σε ποια ναυτιλιακή έκδοση θα βρώ την απάντηση στην ερώτηση 142 του 1ου ΚΕΠ πλοιάρχων (μάθε να χρησιμοποιείς τα ωριάι στίγματα για προσδιορισμό της διορθώσεως του χρονομέτρου); Στην αμερικάνικη έκδοση pub117 Radio Navigational Aids (πορέι κάποιος να την κατεβάσει από εδώ http://www.nga.mil/NGAPortal/MSI.portal;jsessionid=060LMsvf4R0mp2ChtG1XfnRCqLyh FnDRfQR6g6nWkzslcwvdhrGC!930550567!NONE?_nfpb=true&_pageLabel=msi_portal_page_62&pubCode=0009 (http://www.nga.mil/NGAPortal/MSI.portal;jsessionid=060LMsvf4R0mp2ChtG1XfnRCqLyh FnDRfQR6g6nWkzslcwvdhrGC%21930550567%21NONE?_nfpb= true&_pageLabel=msi_portal_page_62&pubCode=0009) ή το βρετανικό Admiralty List of Radio Signals που θα υπάρχει στη γέφυρα.

*Στην αρχή έχει και τον κανονισμό για τα εκπαιδευτικά ταξίδια, οπότε θα λυθούν και πολλές απορίες.

gkanelis
06-10-2010, 22:15
sorry για την παρεξηγηση δεν παρατηρησα τον πλυθηντικο

ενδιαφερον το κεπ του εριξα μια ματια αυριο θα ασχοληθω περαιτερω.
εχει μεινει ακομα η ιδια εκδοση απο το 1991? τοσο χαλια ειναι πλεον το συστημα εκπαιδευσης?

καληνυχτα παιδια