PDA

Επιστροφή στο Forum : Ελ. Βενιζέλος [El. Venizelos, Κύδων ΙΙ, Stena Polonica, Bonanza]

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10

kythnos
16-09-2014, 20:04
Μουτζούρα από Καπνό πρέπει να είναι όπως το είχα δει από κοντά και είναι στο σημείο που υπάρχουν κάτι εξαερισμοί (σχάρες)...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-09-2014, 07:44
Στην δεξιά του πλευρά είναι χτυπημένο ή είναι λάθος της φωτογραφίας; Eίναι στην αριστερή πλευρά κάπνα από εξαερισμό.

pantelis2009
20-09-2014, 16:31
Eίναι στην αριστερή πλευρά κάπνα από εξαερισμό.
Όντως κάπνα είναι και όχι κτύπημα. Εδώ σήμερα φωτογραφημένο από την Κυνόσουρα.

159783

karavofanatikos
20-10-2014, 14:46
Εδώ και μερικές ημέρες το πλοίο έχει μεθορμίσει απ' τα Ναυπηγεία Κυνόσουρας στην ΝΑΥΣΙ.

τηνος εξπρες
24-02-2015, 21:01
164494

στην τηνο

Ilias 92
15-04-2015, 10:33
Νέα απο τον γίγαντα έχουμε?
Δεν ακούσαμε κατι για ναύλωση μέχρι τώρα.

pantelis2009
15-04-2015, 10:46
Λες να το δούμε να αντικαθιστά το Έλυρος που έχει ναυλωθεί για το Καλοκαίρι στην Αλγερία!!!!!!!!!!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-04-2015, 11:01
Νέα απο τον γίγαντα έχουμε?
Δεν ακούσαμε κατι για ναύλωση μέχρι τώρα.
Πάντως δικαστικά δεν έχουν ακόμα ξεμπλέξει με τη GοinSardinia.

panthiras1
15-04-2015, 21:12
Από ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ (http://www.nautilia.gr/forum/member.php?14456-%C2%C9%CA%D4%D9%D1-%D7%C9%D9%D4%C7%D3):Πάντως δικαστικά δεν έχουν ακόμα ξεμπλέξει με τη GοinSardinia.
Εφ' όσον υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες (αν τελικά υπάρχουν) μπορεί να ταξιδέψει το πλοίο ή είναι εγκλωβισμένο μέχρι να λυθούν δικαστικά οι εκκρεμότητες;
Δηλαδή, θα το δούμε στα Χανιά το Καλοκαίρι, όπως γράφεται, στην θέση του Έλυρος ή θα μπει άλλο πλοίο;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
16-04-2015, 08:16
Εφ' όσον υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες (αν τελικά υπάρχουν) μπορεί να ταξιδέψει το πλοίο ή είναι εγκλωβισμένο μέχρι να λυθούν δικαστικά οι εκκρεμότητες;
Δηλαδή, θα το δούμε στα Χανιά το Καλοκαίρι, όπως γράφεται, στην θέση του Έλυρος ή θα μπει άλλο πλοίο;
Μπορεί να μη θέλουν να πάει έξω.Άλλο να κρατηθεί στην Ελλάδα κ άλλο στο εξωτερικό.Ας μην προτρέχουμε όμως.

pantelis2009
16-04-2015, 11:31
Ας δούμε το ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ όπως πόζαρε στο φακό μου στις 07-04-2015 φωτογραφημένο από το Μπρούφας στη ΝΑΥΣΙ που βρίσκεται.

165695

Apostolos
11-05-2015, 19:09
Και ξαφνικά έσκασε πως ο ιός Παναγοπουλος ξεκινά φέρυ για την Κούβα απο ΗΠΑ με τον Βενιζέλο να μοστράρει καμαρωτός!

http://maritimecyprus.com/2015/05/09/united-caribbean-lines-granted-ferry-license-to-cuba/

166337

Akis Dionisis
11-05-2015, 19:15
Τουτέστιν, το σενάριο για δρομολόγησή του στη Κρήτη, κάνει φτερά ??

Ilias 92
11-05-2015, 20:07
Το φωτομοντάζ αυτο με τον Βενι το εχω δει εδω και 4-5 χρονια.
Μακαρι πάντως να αξιοποιηθεί έτσι το βαπόρι του αξίζει γιατι εχει δυνατότητες.

Giovannis
11-05-2015, 20:35
Ο Βενιζελος δεν εχει 28 κομβους παντως που λεει το δημοσιευμα ουτε με αναβολικα στις μηχανες του!!!

Apostolos
11-05-2015, 20:58
Για να υλοποιηθούν οι γραμμές θα περάσει πολύ καιρός. Αν τελικά θα ξεκινήσουν αυτό το βλέπω από την επόμενη χρονιά. Στη γραμμή απο Μαϊάμι δεν χρειάζεσαι πάνω απο 20 κόμβους ταχύτητα. Ισως μελλοντικά αν πετύχει η συνταγή με άλλα πλοία και άλλες γραμμές.

GEOMA
14-05-2015, 09:09
Καλημερα.Τελικα ο BIG BEN θα αντικαταστησει το Ελυρος.Η πληροφορια ειναι μεσα απο την εταιρεια ( πιο μεσα δεν γινεται).Τωρα σε τι κατασταση ειναι το πλοιο ειναι ενα θεμα.

Akis Dionisis
14-05-2015, 10:04
Νομίζω πως ψάχνουν ένα πλοίο που το έχουν προτεινόμενο για διάλυση.
Γιατί εκεί που το ναυλώνουν, το διαλύουνε οι επιβάτες του, δε το κρατάνε σε κόσμια κατάσταση.
Γιατί δε στέλνουν το ΛΑΤΩ και δε κρατάνε τον "χοντρό" για ποιο "κυριλέ" δρομολόγια κάπου αλλού ??
Τη ναυαρχίδα του στόλου και της Ελληνικής Ακτοπλοΐας στέλνουν στο "εκτελεστικό απόσπασμα" [ναύλωση] ??
Απ'το κακό προς το χειρότερο τελικά αυτή η εταιρία...

GEOMA
14-05-2015, 11:17
Αγαπητε Akis .Δεν καταλαβα τι θελεις να πεις,με μπερδεψες λιγακι. Το μονο σιγουρο ειναι οτι η εταιρια δεν τα παει καθολου καλα.

Akis Dionisis
14-05-2015, 13:55
Θέλω να πω ότι τα πλοία φεύγουν "κόσμια" εσωτερικά από εδώ για ναύλωση και επιστρέφουν σε μαύρο χάλι.

ΑΡΗΣ
14-05-2015, 18:30
Τα παίρνουν ''χοντρά'' μετά.....μέσα στη τιμή είναι σίγουρα και το κόστος προσαρμογής στη προτέρα κατάσταση..

Akis Dionisis
14-05-2015, 18:33
Ε, αν δε το έκαναν κι αυτό, θα ήταν για φούντο.

Giovannis
14-05-2015, 18:45
Το τι ακριβως παιρνουν δεν σχολιαζεται με το να αφηνουν τον κοσμο απληρωτο!!! Κ το τι θα γυρισει στη πρωτερη κατασταση, εδω θα ειμαστε να το σχολιασουμε!!!

adel
20-05-2015, 09:26
Τι γίνεται με το πλοίο; το ετοιμάζουν; θα ξεκινήσει στη γραμμή των Χανίων και πότε;;;;;

gioannis13
22-05-2015, 09:23
................στρόφαλος ?...................:uncomfortableness:

panthiras1
22-05-2015, 17:04
Στρόφαλος; Τι εννοείς; Το πλοίο ήταν ακίνητο. Εκτός και αν εννοείς την βλάβη που αναφέρει ο pantelis2009 όταν o BEN ήταν μισθωμένος πέρυσι στην GoInSardinia.

Από pantelis2009 (30/8/14): Τα πολλά παράπονα τον Ιταλών για το Ελ. Βενιζέλο και σε θέματα ξενοδοχειακού και μηχανών (νομίζω έχει βλάβη η μία μηχανή), στέλνουν τον ΒΕΝ Πειραιά. Αυτή την ώρα ανοικτά από τη Νάπολη με 16,2 knots με το AIS να λέει Πειραιά και όπως πάει θα έλθει Δευτέρα το πρωί. Τι να πω κρίμα για το πλήρωμα και το πλοίο.
Αν εννοείς αυτή την βλάβη, δεν ξέρω αν ήταν πράγματι βλάβη και όχι φήμες, επειδή το πλοίο αμέσως μετά την Ιταλία μπήκε στην γραμμή των Χανίων. Εξάλλου από πέρυσι μέχρι φέτος είχαν τον χρόνο -πιστεύω- να την επισκευάσουν.

Giovannis
22-05-2015, 23:05
Οσο χρονο κ αν εχεις με π@ρδες δε φτιαχνονται οι βλαβες :distrust:

κ το προγραμμα της κρητης (εστω και χωρις ακομη να ανακοινωνουν ημερησια) ειναι δυσκολο για το καλοκαιρι

renetoes
23-05-2015, 10:17

Είτε έχουμε στοιχεία και τα παραθέτουμε ή σιωπούμε, αντί να πετάμε τέτοιου είδους ...πυροτεχνήματα, Θα χαρώ αν τεκμηριώσεις αυτό που έγραψες. Διαφορετικά, ξέρεις πού κατατάσσεσαι, δικαίως.

gioannis13
23-05-2015, 11:24
Εαν ημουν πληρωμα η το ηξερα σιγουρα θα ελεγα ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΡΟΦΑΛΟ ΤΟ ΒΕΝ,ακουσα κατι το θεωρησα ειδηση και ειπα να το αναφερω,δεν ειμαι στο μηχανοστασιο του πλοιου για να εχω αποψη.Ευχαριστω:single_eye:

renetoes
23-05-2015, 12:32
Εαν ημουν πληρωμα η το ηξερα σιγουρα θα ελεγα ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΡΟΦΑΛΟ ΤΟ ΒΕΝ,ακουσα κατι το θεωρησα ειδηση και ειπα να το αναφερω,δεν ειμαι στο μηχανοστασιο του πλοιου για να εχω αποψη.Ευχαριστω:single_eye:

Αν γράφαμε με τα κριτήρια που ανεφερες, μάλλον ζούγκλα θα γινόμασταν. Συνέχισε όπως θέλεις, δικαίωμα σου...

GEOMA
25-05-2015, 17:41
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ .Τελικα εχει προβλημα η οχι ? Το πιο πιθανο ειναι οτι το προβλημα το εχουν οι διοικουντες την εταιρεια.

renetoes
25-05-2015, 17:53
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ .Τελικα εχει προβλημα η οχι ? Το πιο πιθανο ειναι οτι το προβλημα το εχουν οι διοικουντες την εταιρεια.

Ευχαριστώ πολύ, συμφωνώ με ό,τι έγραψες.

Giovannis
25-05-2015, 20:47
Τις οικονομικες του διαφορες με την τελευταια ναυλωση τις ελυσε;

Giovannis
29-05-2015, 13:56

Ω ναι!

Είτε έχουμε στοιχεία και τα παραθέτουμε ή σιωπούμε, αντί να πετάμε τέτοιου είδους ...πυροτεχνήματα, Θα χαρώ αν τεκμηριώσεις αυτό που έγραψες. Διαφορετικά, ξέρεις πού κατατάσσεσαι, δικαίως.

Γι αυτο μεγαλη μπουκια να φας αλλα μεγαλη κουβεντα να μη πεις!

fourtounakis
30-05-2015, 16:46
Σε αυτό το σημείο να γράψω ότι η λογική του "άκουσα κάτι, κάτι πήρε το αυτί μου, ήρθε ένα πουλάκι και μου το είπε" , ξεκάθαρα προδίδει μια σκωπτική κριτική που όμως επί του πρακτέου γελοιοποιεί τον κριτή...
sorry για το off topıc...

panthiras1
30-05-2015, 17:45
Θα μου επιτρέψετε να πω την γνώμη μου. Σε αυτό το forum είμαστε πολλοί άνθρωποι. Άλλοι έχουν σχέση με τις ναυτιλιακές εταιρείες, άλλοι είναι ναυτικοί, άλλοι ..... και άλλοι απλά αγαπούν τα πλοία και γενικότερα την ναυτιλία. Οι τελευταίοι δεν είναι μέσα στα ναυτικά κυκλώματα για να γνωρίζουν τις εξελίξεις και να δημοσιεύουν εδώ, έγκυρα νέα. Οι πιο πολλοί απλά λένε την γνώμη τους. Και καλά κάνουν. Μετέχουν σε ένα forum, πιστεύω με ελευθερία σκέψης (εντός λογικών ορίων) για τα μέλη του και έχουν κάθε δικαίωμα να γράφουν την γνώμη τους. Ας μην τους αδικούμε λοιπόν κάθε φορά που γράφουν κάτι επειδή το "άκουσαν".
Καλό όμως είναι (για να είμαι και δίκαιος προς την άλλη πλευρά) όταν για κάτι δεν είναι σίγουροι, να γράφουν ότι "άκουσα αυτό..." ή "η γνώμη μου είναι αυτή..." για να μην παρασύρουν τους υπόλοιπους και να θεωρούν κάτι δεδομένο ενώ είναι ... φήμη.

Υ.Γ. Εδώ μιλάμε όμως για τον Ελ. Βενιζέλο. Συγνώμη εάν είμαι εκτός θέματος. Αν ο διαχειριστής κρίνει... μπορεί να το σβήσει.

Espresso Venezia
16-06-2015, 20:38
Ευχάριστα σημάδια ...ζωής από το πλοίο, σήμερα στο Πέραμα.

167316
Πέραμα - 16/06/2015

ιθακη
16-06-2015, 20:58
Αναμενόμενο αφού τις προσεχής μέρες θα του περαστεί ο νέος στροφαλος και μετά θα δρομολογηθεί στα Χανιά. ...

panthiras1
16-06-2015, 21:58
Από αυτά που γνωρίζω, το πλοίο μάλλον θα αντικαταστήσει προσωρινά το ΚΡΗΤΗ Ι στη γραμμή των Χανίων, μέχρι να αντικατασταθεί και αυτό από το ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-06-2015, 09:12
Από μέρες υπάρχει κινητικότητα.Γιά ναύλωση δεν το βλέπω όσο υπάρχει η διένεξη με τους Ιταλούς.Άλλο να το μπλοκάρουν στο εξωτερικό κ άλλο στην Ελλάδα.
Πιστεύω περισσότερο ότι θέλουν να το έχουν stand by γιά τα ΚΡΗΤΗ τα οποία πολύ φοβάμαι ότι θα τα "φτύσουν" με τα ημερήσια.

panthiras1
17-06-2015, 20:05
Βίκτωρα, από αυτά που διάβασα σε άλλο site το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ θα αντικαταστήσει το ΚΡΗΤΗ Ι μέχρι να ετοιμαστεί το ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β.
Το ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. θα μείνει προσωρινά στα Χανιά μέχρι να επιστρέψει το ΕΛΥΡΟΣ.

avvachrist
18-06-2015, 01:17
Βίκτωρα, από αυτά που διάβασα σε άλλο site το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ θα αντικαταστήσει το ΚΡΗΤΗ Ι μέχρι να ετοιμαστεί το ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β.
Το ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. θα μείνει προσωρινά στα Χανιά μέχρι να επιστρέψει το ΕΛΥΡΟΣ.

Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό που έχουν οι διευθύνοντες εκεί στην ΑΝΕΚ. Για ποιον λόγο να μπουν σε φασαρία και κυρίως σε έξοδα να ετοιμάσουν τον Μπένι από την στιγμή που θα αντικατασταθεί πάλι και θα παροπλισθεί. Δεν λέω να μην επισκευαστεί η ζημιά που έχει και να είναι ετοιμοπόλεμος, αλλά κατά την γνώμη μου θα ήταν προτιμότερο να παραμείνει το ΚΡΗΤΗ Ι και να αντικατασταθεί μία και καλή από τον ΣΟΦΟΚΛΗ. Εκτός και αν γνωρίζουν ότι το ΚΡΗΤΗ Ι αργά η γρήγορα θα βγει off.

Από την άλλη, από την στιγμή που το ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ θα επισκευαστεί, γιατί δεν το αφήνουν να βγάλει όλη την σεζόν μέχρι να επιστρέψει το ΕΛΥΡΟΣ και το ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. να μπει κατευθείαν Ηράκλειο όταν ετοιμαστεί;

(Υ.Γ.: Όλα τα παραπάνω είναι απλές σκέψεις και ερωτήματα από έναν απλό καραβολάτρη που παρακολουθεί απλά το θέμα).

Giovannis
18-06-2015, 07:26
Από την άλλη, από την στιγμή που το ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ θα επισκευαστεί, γιατί δεν το αφήνουν να βγάλει όλη την σεζόν μέχρι να επιστρέψει το ΕΛΥΡΟΣ και το ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. να μπει κατευθείαν Ηράκλειο όταν ετοιμαστεί;

Προφανως καπως ετσι θα βγει τελικα. Τα Κρητη δεν αντεχουν, ο Σοφοκλης αργει, οποτε (λογικα) το καλοκαιρι θα το βγαλει ο Βενιζελος

panthiras1
18-06-2015, 20:38
Από avvachrist: Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό που έχουν οι διευθύνοντες εκεί στην ΑΝΕΚ. Για ποιον λόγο να μπουν σε φασαρία και κυρίως σε έξοδα να ετοιμάσουν τον Μπένι από την στιγμή που θα αντικατασταθεί πάλι και θα παροπλισθεί. Δεν λέω να μην επισκευαστεί η ζημιά που έχει και να είναι ετοιμοπόλεμος, αλλά κατά την γνώμη μου θα ήταν προτιμότερο να παραμείνει το ΚΡΗΤΗ Ι και να αντικατασταθεί μία και καλή από τον ΣΟΦΟΚΛΗ. Εκτός και αν γνωρίζουν ότι το ΚΡΗΤΗ Ι αργά η γρήγορα θα βγει off.

(Υ.Γ.: Όλα τα παραπάνω είναι απλές σκέψεις και ερωτήματα από έναν απλό καραβολάτρη που παρακολουθεί απλά το θέμα).
Όλα είναι θέμα ανταγωνισμού. Και στην Κοινοπραξία δεν ξέρω αν μοιράζονται τα λεφτά ή ο κάθε ένας παίρνει τα δικά του (όπως κάποιος είπε).

avvachrist
18-06-2015, 21:01
Όλα είναι θέμα ανταγωνισμού. Και στην Κοινοπραξία δεν ξέρω αν μοιράζονται τα λεφτά ή ο κάθε ένας παίρνει τα δικά του (όπως κάποιος είπε).

Αν ο καθένας παίρνει τα δικά του τότε σίγουρα θα υπάρχει θέμα γιατί μεταξύ BLUE GALAXY και ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ πιστεύω πως οι περισσότεροι θα επέλεγαν τον "Μπλε Γαλαξία" για την μετακίνησή τους. Οπότε τώρα φαίνεται λογική αυτή η τράμπα στην τράμπα. Γιατί άλλο BLUE GALAXY-ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και άλλο BLUE GALAXY-ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β.

Giovannis
18-06-2015, 22:22
Και στην Κοινοπραξία δεν ξέρω αν μοιράζονται τα λεφτά ή ο κάθε ένας παίρνει τα δικά του (όπως κάποιος είπε).

Πλεον δε μοιραζονται ουτε τις διαφημισεις! Αλλη η bluestar (τα δρομολογια γινονται σε συνεργασια με την ανεκ) αλλη η ανεκ (τα δρομολογια γινονται σε συνεργασια με την bluestar)

panthiras1
19-06-2015, 21:21
Όταν πιο πάνω έγραψα "(όπως κάποιος είπε)" εννοούσα τον Giovannis. Μόνο που δεν έγραψα το όνομά του γιατί δεν ήξερα αν ήθελε. Τώρα όμως που μόνος του το ανέφερε...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-06-2015, 08:13
Αν παίρνει ο καθένας τα δικά του,παύει να είναι κοινοπραξία.Είναι όπως συμφωνήσουν.Το δίκαιο είναι ανάλογα την δυνατότητα συμμετοχής της καθεμιάς εταιρείας.

ιθακη
20-06-2015, 08:39
Αυτό Βίκτωρα δεν το βλέπω πολύ "σωστό", γιατί με αυτή την λογική είναι :
Μπάρι 100%-0%
Ανκώνα 33%- 66%
Βενετία 0%-100%
Χανιά 50%-50%
Καντια 50%-50%

Σορυ για το off topic, τα υπόλοιπα στα θέματα των εταιριών

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-06-2015, 09:04
Αυτό Βίκτωρα δεν το βλέπω πολύ "σωστό", γιατί με αυτή την λογική είναι :
Μπάρι 100%-0%
Ανκώνα 33%- 66%
Βενετία 0%-100%
Χανιά 50%-50%
Καντια 50%-50%

Σορυ για το off topic, τα υπόλοιπα στα θέματα των εταιριών
Ειδικά στην Ιταλία σίγουρα τα έχουν βρει με κάποιο τρόπο.Γενικά κοινοπραξία όχι μόνο στην θάλασσα (πχ στα ΚΤΕΛ τα λεωφορεία) είναι είτε ανάλογα τη συμμετοχή ή στα ίσα.Αλλιώς δεν νοείται κοινοπραξία.
Αν μπορούσε κάποιος φίλος που ξέρει από μέσα από τις εταιρείες,να μας έλεγε τι έχουν συμφωνήσει.
Αποφεύγεις κ εδώ να χρησιμοποιήσεις τη λέξη Ηράκλειο;:fat:

Giovannis
20-06-2015, 11:23
Δεν εχει κοινο ταμειο η κοινοπραξια! Ο καθενας παιρνει απο το πλοιο του στις κοινες γραμμες! Απλα οταν ξεκινησε το δραμα, ελεγαν για πλοια παρομοιας ηλικιας-δυνατοτητων στις κοινες γραμμες!

panthiras1
20-06-2015, 15:53
Με τον ΣΟΦΟΚΛΗ σε λίγες ημέρες και με τον ΕΛΥΡΟ αργότερα, η κοινοπραξία θα είναι ισότιμη... για να μην πω ότι με τον ΕΛΥΡΟ θα γέρνει λίγο υπέρ της ΑΝΕΚ.

Αλλού είναι το πρόβλημα. Γιατί δέχτηκε η ΑΝΕΚ να μπει ξένο πλοίο στα Χανιά, όπου μονοπωλούσε, για να μην πω κυριαρχούσε. Οι πιέσεις που θα δέχτηκε πρέπει να ήταν πολύ μεγάλες.

panthiras1
20-06-2015, 16:27
Έχουν κάνει και κάτι περίεργο. Έχουν βάλει το BLUE GALAXY στην θέση του ΕΛΥΡΟΣ. Δηλαδή όλα τα ημερήσια δρομολόγια από ΠΕΙΡΑΙΑ προς ΧΑΝΙΑ μέχρι 15 Αυγούστου (τότε που ο κόσμος κατεβαίνει προς Κρήτη) τα πραγματοποιεί το BLUE GALAXY. Μετά τις 15 Αυγούστου το BLUE GALAXY πραγματοποιεί όλα τα ημερήσια δρομολόγια από Χανιά προς Πειραιά (επιστροφή των εκδρομέων). Λες και η ΑΝΕΚ το έκανε επίτηδες... έδωσε στο BLUE GALAXY τα δρομολόγια με το μεγάλο μεταφορικό έργο.... εκτός και αν αλλιώς τα είχαν υπολογίσει και αλλιώς τους βγήκαν με την μίσθωση του ΕΛΥΡΟΣ. Η μίσθωση του ΕΛΥΡΟΣ πάντως δεν πρέπει να έγινε την τελευταία στιγμή (;;;)).

ιθακη
20-06-2015, 19:34
Αποφεύγεις κ εδώ να χρησιμοποιήσεις τη λέξη Ηράκλειο;:fat:

Χάχα, επίτηδες το έγραψα, για σένα, γιατί από εσένα έμαθα μετά από τόσα χρόνια τη σημασία της λέξης, άρα για μένα πλέον είστε αλληλένδετοι

Giovannis
20-06-2015, 22:08
Έχουν κάνει και κάτι περίεργο. Έχουν βάλει το BLUE GALAXY στην θέση του ΕΛΥΡΟΣ. Δηλαδή όλα τα ημερήσια δρομολόγια από ΠΕΙΡΑΙΑ προς ΧΑΝΙΑ μέχρι 15 Αυγούστου (τότε που ο κόσμος κατεβαίνει προς Κρήτη) τα πραγματοποιεί το BLUE GALAXY. Μετά τις 15 Αυγούστου το BLUE GALAXY πραγματοποιεί όλα τα ημερήσια δρομολόγια από Χανιά προς Πειραιά (επιστροφή των εκδρομέων). Λες και η ΑΝΕΚ το έκανε επίτηδες... έδωσε στο BLUE GALAXY τα δρομολόγια με το μεγάλο μεταφορικό έργο.... εκτός και αν αλλιώς τα είχαν υπολογίσει και αλλιώς τους βγήκαν με την μίσθωση του ΕΛΥΡΟΣ. Η μίσθωση του ΕΛΥΡΟΣ πάντως δεν πρέπει να έγινε την τελευταία στιγμή (;;;)).

Μπορει να ετυχε, μπορει να πετυχε! Παντως καλυτερα να ειναι γεματο το "νεο" παρα το παλιο, που αν παθει κατι δε θα τους σωζει κανεις!

Αλλού είναι το πρόβλημα. Γιατί δέχτηκε η ΑΝΕΚ να μπει ξένο πλοίο στα Χανιά, όπου μονοπωλούσε, για να μην πω κυριαρχούσε. Οι πιέσεις που θα δέχτηκε πρέπει να ήταν πολύ μεγάλες.

Στην κοινοπραξια εξ αρχης φανηκε η αττικα να εχει το πανω χερι, με την ανεκ να συνεχιζει να χρωσταει τα μαλιοκεφαλα της. Η επεκταση της κοινοπραξιας, ειχε και τα καλα αλλα και τα κακα της! Μιας κ η αττικα συνεχιζει να εχει μονοπωλιακες γραμμες ενω η ανεκ καμμια!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
22-06-2015, 08:14
Δεν εχει κοινο ταμειο η κοινοπραξια! Ο καθενας παιρνει απο το πλοιο του στις κοινες γραμμες! Απλα οταν ξεκινησε το δραμα, ελεγαν για πλοια παρομοιας ηλικιας-δυνατοτητων στις κοινες γραμμες!
Τότε με συγχωρείς αλλά το να έχουν κοινά κιόσκια γιά τα εισιτήρια ή να λένε στις διαφημίσεις ότι η γραμμή γίνεται σε συνεργασία με την....,αυτό δεν είναι κοινοπραξία.Δούρειος Ίππος ήταν γιά να μπεί η Attica στις γραμμές της ΑΝΕΚ.

Giovannis
22-06-2015, 08:38
...Δούρειος Ίππος ήταν γιά να μπεί η Attica στις γραμμές της ΑΝΕΚ. προφανως ;)

Giovannis
23-06-2015, 16:44
Αναμενόμενο αφού τις προσεχής μέρες θα του περαστεί ο νέος στροφαλος και μετά θα δρομολογηθεί στα Χανιά. ...

Αυτο ηταν το αισιοδοξο πλανο!!!

ιθακη
23-06-2015, 17:52
Και γιατί "ήταν"???? Απ όσα ξέρω "είναι" ακόμα

Giovannis
23-06-2015, 20:26
Και γιατί "ήταν"???? Απ όσα ξέρω "είναι" ακόμα

Γιατι ψαχνουν κι αλλα ανταλλακτικα μετα τον στροφαλο

panthiras1
24-06-2015, 22:29
Από Giovannis (20/6/15): Δεν εχει κοινο ταμειο η κοινοπραξια! Ο καθενας παιρνει απο το πλοιο του στις κοινες γραμμες! Απλα οταν ξεκινησε το δραμα, ελεγαν για πλοια παρομοιας ηλικιας-δυνατοτητων στις κοινες γραμμες!
Φίλε Giovannis έχω μια απορία. Αν δεν έχουν κοινό ταμείο, η ΑΝΕΚ γιατί διαφημίζει τα ημερήσια δρομολόγια (ακόμη και σήμερα μου ήρθε μια διαφήμιση μέσω Facebook) την στιγμή που την μεγάλη πελατεία καλύπτει το BLUE GALAXY; Είναι γνωστό ότι τα ημερήσια δρομολόγια από Πειραιά προς Χανιά μέχρι 15 Αυγούστου (η μεγάλη κάθοδος προς την Κρήτη) καλύπτονται από το BLUE GALAXY και από 15 Αυγούστου μέχρι τον Σεπτέμβριο από τα Χανιά προς τον Πειραιά (η επιστροφή) και πάλι καλύπτονται από το BLUE GALAXY.

Giovannis
25-06-2015, 09:27
Φίλε Giovannis έχω μια απορία. Αν δεν έχουν κοινό ταμείο, η ΑΝΕΚ γιατί διαφημίζει τα ημερήσια δρομολόγια (ακόμη και σήμερα μου ήρθε μια διαφήμιση μέσω Facebook) την στιγμή που την μεγάλη πελατεία καλύπτει το BLUE GALAXY; Είναι γνωστό ότι τα ημερήσια δρομολόγια από Πειραιά προς Χανιά μέχρι 15 Αυγούστου (η μεγάλη κάθοδος προς την Κρήτη) καλύπτονται από το BLUE GALAXY και από 15 Αυγούστου μέχρι τον Σεπτέμβριο από τα Χανιά προς τον Πειραιά (η επιστροφή) και πάλι καλύπτονται από το BLUE GALAXY.

Γιατι και η ΑΝΕΚ θα κανει ημερησια, παρολο που δε θα εχουν τον αναμενομενο κοσμο οπως του Galaxy οποτε οι διαφημισεις πρεπει να παιζουν! Επισης μπορει ανα πασα στιγμη να γινει τουμπα στα πλοια (ειτε ενα απαγορευτικο ειτε μια απεργια) οποτε γιατι να μην διαφημιστουν;

SteliosK
10-07-2015, 13:33
Η πολυκατοίκια με φόντο τις πολυκατοικίες :p

167951

mach1986
28-07-2015, 21:45
Ξεκίνησε για VALLETTA.

avvachrist
29-07-2015, 00:47
Που φτάσαμε... Να είμαστε κατεξοχήν ναυτικός λαός, να είμαστε από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στην ναυτιλία παγκοσμίως, να έχουμε τόσες δεξαμενές στην Ελλάδα και τελικά ο Βενιζέλος να μην μπορεί να δεξαμενιστεί στην χώρα μας!

ιθακη
29-07-2015, 04:33
Αφού δεν αντέχει το "βαρος" του καμιά από τις διαθέσιμες ενεργές δεξαμενές. .... Το Νεωριο είναι κλειστό (γι αυτό και δεν δεξαμενιστηκαν ούτε τα fossen), η μεγάλη της Ελευσίνας είναι αυτή που είχε βυθιστεί, και ο Σκαραμαγκάς "μυδιάζει"

panthiras1
29-07-2015, 09:07
ιθάκη, αυτό λέει αν κατάλαβα καλά ο avvachrist. Τελικά όλα έχουν διαλυθεί σε αυτήν την χώρα...
Κάθε εμπόδιο όμως για καλό. Ας βάλουμε μυαλό έστω και τώρα και ας ανασυγκροτήσουμε την Ελλάδα και όχι μόνο στην ναυτιλία.... έχουμε πολλά να κάνουμε.

despo
29-07-2015, 10:16
Τι να πει κανεις ; Για γέλια η' για κλάματα είναι αυτό το κατάντημα της χώρας μας ; Πάντως στη Μάλτα σίγουρα θα γελάνε με το να βλέπουν ενα πλοίο, οχι διερχόμενο, να ξεκινάει απο την Ελλάδα και να πηγαίνει εκει για να κάνει -τι πιο απλό- τον δεξαμενισμό του ! Ντροπή μας....

avvachrist
29-07-2015, 16:27
Αφού δεν αντέχει το "βαρος" του καμιά από τις διαθέσιμες ενεργές δεξαμενές. .... Το Νεωριο είναι κλειστό (γι αυτό και δεν δεξαμενιστηκαν ούτε τα fossen), η μεγάλη της Ελευσίνας είναι αυτή που είχε βυθιστεί, και ο Σκαραμαγκάς "μυδιάζει"

Αυτό ακριβώς λέω φίλε ιθάκη. Ότι από τις μεγάλες δεξαμενές που έχουμε στην χώρα μας και μπορεί να δεξαμενιστεί το πλοίο δεν λειτουργεί καμία αυτή την στιγμή για τον Α ή Β λόγο. Και πάλι καλά να λέμε που λειτουργούν οι δεξαμενές του ΟΛΠ. Μακάρι να διορθωθούν γρήγορα τα πράγματα. Είναι κρίμα να φεύγει τόσο χρήμα έξω και να μην μένει στην χώρα μας την στιγμή που το έχουμε τόσο ανάγκη πραγματικά.

nomadas
29-07-2015, 17:14
και καλά που δεν πήγε Τουρκία....

ιθακη
29-07-2015, 21:24
Οι πληροφορίες μου λένε ότι μετά την επιστροφή του από Μάλτα, ίσως μπεί Χανιά, στην θέση του Κύδων

Giovannis
30-07-2015, 09:35
"βαρυς" ο βενιζελος, δεν υπαρχουν δεξαμενες, γι'αυτο δε δεξαμενιστικαν και τα φοσενακια!

τα παλατακια ομως δεξαμενιστικαν κανονικα αν δεν με απατα η μνημη μου; ή ειναι απο πουπουλα φτιαγμενα αυτα;

μηπως και το οικονομικο εχει μεγαλη σημασια πλεον και στο αμεσο μελλον δουμε ολα τα πλοια να δεξαμενιζονται εκτος; μαλτα, ιταλια, τουρκια, ουκρανια(?)

Giovannis
30-07-2015, 09:38
Πάντως στη Μάλτα σίγουρα θα γελάνε με το να βλέπουν ενα πλοίο, οχι διερχόμενο, να ξεκινάει απο την Ελλάδα και να πηγαίνει εκει για να κάνει -τι πιο απλό- τον δεξαμενισμό του !

Δε θα γελανε καθολου σε πληροφωρω! Ζεστο χρημα θα παρουνε και μαλιστα σε περιοδο δυσκολη για ολη τη γερμανοκρατουμενη ευρωπη!

Φίλιππος Αίγιο
30-07-2015, 10:33
Τα κνωσος και φαιστος παλας δεξαμενιστηκαν στα ναυπηγεια της συρου τα οποια τωρα ειναι κλειστα.Στην Συρο επισης εκανε φετος τον δεξαμενισμο του και το ολυμπικ τσαμπιον.το ελλενικ σπιριτ δεν εκανε δεξαμενισμο καθως ειχε κανει περυσι και δεν χρειαζοταν.

panthiras1
30-07-2015, 16:22
Όταν λέτε κλειστά ναυπηγεία; Έκλεισαν λόγω καλοκαιριού, λόγω κρίσης προσωρινά ή μόνιμα;
Όταν λέτε μισοβιθυσμένη δεξαμενή;

ιθακη
30-07-2015, 16:27
Φίλιππα το spirit την δεύτερη φορά (μετά την έκτακτη δρομολόγηση του λόγο των γνωστών γεγονότων) ξανά κατηγόρησε προς ΝΜΔ με σκοπό να συνεχίσει την ακινησία του, και προς αναζήτηση δεξαμενής...... Και αυτό το ξέρω πολύ καλά γιατί έχω πολλούς φίλους στο πλήρωμα του.

Panthiras, αν θυμάσαι παλιά μια από τις τρεις δεξαμενές της Ελευσίνας σχεδόν βυθίστηκε..... Είναι αυτή που στην ντάνα της ειναι το Πηνελόπη και που ήταν τα duchess m και Επτάνησος.....
Τα ναυπηγεία δεν κλείνουν για καλοκαίρι, εννοείτε, αλλα λόγο προβλημάτων πληρωμών.......

panthiras1
30-07-2015, 16:45
Ιθάκη ευχαριστώ.

dionisos
30-07-2015, 18:23
Το πλοιο μολις εφθασε εξω αποτο λιμανι της ΜΑΛΤΑ και τα ρυμουλκα ειναι διπλα του.

pantelis2009
31-07-2015, 07:22
Έφυγε ο ....Χοντρούλης και άδειασε η ΝΑΥΣΙ. Εν τω μεταξύ ....οι μπίντες λένε ότι μπορεί από Δευτέρα να ανοίξει η Σύρος (με κάθε επιφύλαξη για την πληροφορία).
Εδώ το ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στις 02-07-2015 όταν είχε κατεβάσει όλες του τις σωστικές λέμβους.

168483

hhvferry
05-08-2015, 20:33
Does anyone know what the latest plans are for the El Venizelos when/if she returns from Valetta? Will she replace Kydon with Kydon replacing Kriti II at Heraklion?

ιθακη
07-08-2015, 11:02
Σύμφωνα με όσα μαθαίνω, σήμερα φεύγει από Μάλτα. ...

Και προσεχώς στην γραμμή των Χανίων στην θέση του Κυδων. ...

dionisos
07-08-2015, 19:23
Αναχωρησε απο την ΜΑΛΤΑ με προορισμο τον ΠΕΙΡΑΙΑ και αφιξη 9/8. Καλο ταξειδι και καλη επιστροφη

Appia_1978
07-08-2015, 19:24
Και το Κύδων;

ιθακη
07-08-2015, 19:41
Ηράκλειο. ....

dionisos
07-08-2015, 20:26
Tωρα ειναι σταματημενο εξω απο την ΜΑΛΤΑ και εφοδιαζεται με πετρελαιο

panthiras1
08-08-2015, 13:28
Έβγαλα στις 12/8 με το ΚΥΔΩΝ....για να το δω και εσωτερικά... Λέτε να μην το προλάβω;

Υ.Γ. Στο σύστημα κρατήσεων της ΑΝΕΚ πάντως μέχρι αυτή την στιγμή υπάρχει ακόμα το ΚΥΔΩΝ.

pantelis2009
09-08-2015, 08:31
Ανοικτά από τον Πόρο αυτή την ώρα επιστρέφοντας για το .....Πέραμα!!!

pantelis2009
09-08-2015, 16:32
Το Ελευθέριος Βενιζέλος στις 11.45 π.μ γυρίζοντας από το δεξαμενισμό του στη Μάλτα έχοντας περάσει μπροστά από τον Πειραιά, με φόντο το Ικόνιο και λίγο αργότερα κάνοντας ανάποδα για να δέσει με την πλώρη στο ναυπηγείο στην Κυνόσουρα. Καλή συνέχεια σε πλήρωμα και πλοίο.

168718 168719

panthiras1
09-08-2015, 18:21
Τελικά για να μην δέσει στον Πειραιά, δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτές τις ημέρες δρομολόγια.

Υ.Γ. Για που τον προορίζουν όμως και βιάστηκαν να το βάλουν στην δεξαμενή; Μη μου απαντήσετε για τα Χανιά στη θέση του ΚΥΔΩΝ, γιατί το Καλοκαίρι σχεδόν πέρασε και σε λίγο επιστρέφει το ΕΛΥΡΟΣ.
Εκτός αν μείνει μόνιμα στα Χανιά μαζί με το ΕΛΥΡΟΣ και στο Ηράκλειο πάνε το Blue Galaxy και το ΚΥΔΩΝ.
Αλλά αν συμβεί αυτό, το ΚΡΗΤΗ ΙΙ ας υποθέσουμε ότι βγαίνει εκτός. Το Blue Horizon που θα πάει;

panthiras1
09-08-2015, 18:40
Συνεχίζω την σκέψη μου: Εκτός και αν το ΚΡΗΤΗ ΙΙ είναι το πλοίο που περιμένει το ΚΡΗΤΗ Ι για να ξεκινήσει τα δρομολόγια στη Σεβαστούπολη (τα δρομολόγια που οι φήμες λένε).

Αλλά και πάλι περισσεύει ένα πλοίο.... που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον ΒΙΤΣΕΝΤΖΟ ΚΟΡΝΑΡΟ; Έχω την εντύπωση πως ο καινούργιος πράκτορας της ΛΑΝΕ στην Καλαμάτα σε μια συνέντευξή του ανέφερε κάτι για αντικατάσταση του ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ με νεότερο πλοίο (δεν κατάλαβα το πότε).

Espresso Venezia
09-08-2015, 18:52
Όταν λέτε μισοβιθυσμένη δεξαμενή;

Panthiras, αν θυμάσαι παλιά μια από τις τρεις δεξαμενές της Ελευσίνας σχεδόν βυθίστηκε..... Είναι αυτή που στην ντάνα της ειναι το Πηνελόπη και που ήταν τα duchess m και Επτάνησος.....

Η ημιβυθισμένη δεξαμενή στην θέση Βλύχα της Ελευσίνας όπου βρίσκεται το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α και το ΑΡΣΙΝΟΗ, μέχρι πριν λίγο καιρό τα ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ και DUCHESS M, και παλαιότερα ΡΟΔΑΝΘΗ, ΑΝΘΗ - ΜΑΡΙΝΑ αλλά και πολλά άλλα, βρίσκεται εκεί πολλά χρόνια και δεν έχει καμμία σχέση με την μία από τις τρεις δεξαμενές (την μεγαλύτερη) των Ναυπηγείων Ελευσίνας που βυθίστηκε το καλοκαίρι του 2011. Αυτή -για την ιστορία- ανελκύστηκε μόλις λίγους μήνες μετά (Δεκέμβριο 2011), πλαγιοδετήθηκε σε προβλήτα των ναυπηγείων για να επισκευαστεί, και εκεί βρίσκεται μέχρι σήμερα, ανενεργή βέβαια, χωρίς να έχει επανέλθει στην θέση της.

panthiras1
09-08-2015, 18:56
Σε ευχαριστώ.

ιθακη
09-08-2015, 18:58
Κι εγώ με την σειρά μου Γιώργο να σε ευχαριστήσω γιατί δεν το ήξερα αυτό. ...

panthiras1
09-08-2015, 19:01
Από panthiras1: Αλλά και πάλι περισσεύει ένα πλοίο.... που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον ΒΙΤΣΕΝΤΖΟ ΚΟΡΝΑΡΟ; Έχω την εντύπωση πως ο καινούργιος πράκτορας της ΛΑΝΕ στην Καλαμάτα σε μια συνέντευξή του ανέφερε κάτι για αντικατάσταση του ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ με νεότερο πλοίο (δεν κατάλαβα το πότε).

Αν συμβεί αυτό, τότε το ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ακολουθεί το ΛΑΤΩ;

Υ.Γ. Περίεργες σκέψεις κάνω Καλοκαιριάτικα.

Captain_Nionios
10-08-2015, 09:43
Η συμβαση του Κορναρου νομιζω οτι τελειωνει το Φθινοπωρο του 2016.

Βεβαια αν η ΑΝΕΚ θελει να τον αντικαταστησει μπορει και νωριτερα, αλλα ποιο απο τα μεγαθηρια ταιριαζει στη γραμμη απο πλευρας κοστους αλλα και απο πλευρας λιμανιων;

panthiras1
10-08-2015, 10:32
Χωρίς να είμαι σίγουρος, κάπου στην σύμβαση αναφέρεται ότι πρέπει η ΛΑΝΕ να αντικαταστήσει το πλοίο με νεότερο (σε αυτό το φόρουμ νομίζω ότι το διάβασα... δεν θυμάμαι που). Αλλά πότε;
Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟΣ είναι ένα πλοίο αρκετά μεγάλο σε ηλικία.

Υ.Γ. Το video με την συνέντευξη του πράκτορα στην Καλαμάτα το δημοσιεύει ο karavofanatikos στις 8/8/15 στο θέμα του ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ

Captain_Nionios
10-08-2015, 11:44
Το πλοιο ηταν να αντικατασταθει το 2011 και απο τοτε εχει παρει παρατασεις.

Το βαπορι εχει συμβαση-παραταση μεχρι το Φθινοπωρο του 2016. Ασχετα απο αυτο ξαναλεω οτι μπορει η εταιρια να το αντικαταστησει αν θελει.

Με ποιο ομως απο τα μεγαθηρια που εχει; Πως θα μπαινει στα λιμανια και ποσο θα κοστιζει ενα πλοιο 175-195 μετρων;

panthiras1
10-08-2015, 13:37
Συνεχίζω την συζήτηση στο θέμα: ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, για να μην είμαι και εκτός θέματος.

gioannis13
11-08-2015, 07:55
.........και η ατυχία συνεχίζεται..............ακόμα ένα πρόβλημα μηχανής.................:uncomfortableness:

Giovannis
11-08-2015, 13:21
/humoron
Ο τρασφορμερ βενιζελος δεν εφτιαξε μονος του ακομη μια φορα. Θελει ο δι@ολος και ανταλακτικα και δε ντρεπεται τετοια εποχη να ζηταει :shame::stupid:
/humoroff

ιθακη
11-08-2015, 20:38
.........και η ατυχία συνεχίζεται..............ακόμα ένα πρόβλημα μηχανής.................:uncomfortableness:

Πάντως δικός μου άνθρωπος, μέσα από το Βενιζέλος, δεν μου επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο

pantelis2009
12-08-2015, 14:56
Δίπλα στο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το εφοδιαστικό Eco Friend λέτε να το δούμε να ξεκινά σήμερα δρομολόγια!!!!!
Εδώ με φόντο άλλα 2 πλοία της εταιρείας του πηγαίνοντας να δέσει στο ναυπηγείο Διαμαντή στην Κυνόσουρα.

168761

dionisos
12-08-2015, 18:06
Δίπλα στο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το εφοδιαστικό Eco Friend λέτε να το δούμε να ξεκινά σήμερα δρομολόγια!!!!!
Εδώ με φόντο άλλα 2 πλοία της εταιρείας του πηγαίνοντας να δέσει στο ναυπηγείο Διαμαντή στην Κυνόσουρα.

168761Παντελη μου φαινεται οτι εχεις δικιο. Μολις εδεσε στο λιμανι

emmanouil
12-08-2015, 18:57
Νομιζω ξεκιναει για Κω

karavofanatikos
12-08-2015, 19:06
Νομιζω ξεκιναει για Κω

Δίκιο έχεις φίλε! Πάει στην Κω για να στεγαστούν οι λαθρομετανάστες που έχουν πλημμυρίσει το δύστυχο νησί!

Περισσότερα εδώ: http://top7news-server.gr.gridhosted.co.uk/koinonia/stin-ko-ploio-el-venizelos-gia-ti-filoksenia-prosfigon

ιθακη
12-08-2015, 21:01
Αύριο μεσάνυχτα η αναχώρηση του από Πειραιά.

express adonis
12-08-2015, 22:26
αυτοι που υπογραφαν τις συνθηκες να γινουμε μπαουλο λαθρομεταναστων πως να περνανε αραγε να τα τρωνε σε φαρμακα η οχι??τα αποβρασματα που βρισκονται μεσα στις φτωχες οικογενειες θα κοιμηθουν και θα σιτιστουν τσαμπα.....

Giovannis
13-08-2015, 07:47
αυτοι που υπογραφαν τις συνθηκες να γινουμε μπαουλο λαθρομεταναστων πως να περνανε αραγε να τα τρωνε σε φαρμακα η οχι??τα αποβρασματα που βρισκονται μεσα στις φτωχες οικογενειες θα κοιμηθουν και θα σιτιστουν τσαμπα.....

Βενιζελος κ αυτος... Δε νομιζω οτι τον νοιαζει κιολας μιας κ οι μεταναστες στο σπιτι του δε θα πανε ποτε :mad-new::mad-new:

thanos75
13-08-2015, 10:16
Νομίζω πως είναι το ιδανικό πλοίο, αφού μπορεί να στεγάσει πραγματικά πολύ κόσμο (κάποιοι μιλάνε για σχεδόν 10000 παράτυπους μετανάστες αυτή τη στιγμή στην Κω), από την άλλη όμως δεν μπορεί αυτό να είναι η μόνιμη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κως και τόσα άλλα νησιά μας. Η κατάσταση είναι δράμα κάτω απ'ότι μαθαίνω και από πρώτο χέρι και σίγουρα ο κάθε Βενιζέλος δεν μπορεί παρά να είναι μια προσωρινή λύση και τίποτα παραπάνω. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά πρέπει πριν απ' όλους να σοβαρευτούμε εμείς ως κράτος... και να έχουμε μια ρεαλιστική και στοχευμένη μεταναστευτική πολιτική. Σκεφτόμουν επίσης το εξής: Ισως ο Λευτεράκης να είναι το ελληνικό πλοίο με το ρεκόρ ανθρωπιστικών αποστολών....στέγασε σεισμόπληκτους στην Κεφαλονιά το 2014, εάν θυμάμαι επίσης καλά είχε μεταφέρει το 2012 άμαχους από τη Λιβύη στην Κρήτη, τώρα δίνει προσωρινή λύση σε παράτυπους μετανάστες....

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-08-2015, 10:21
Η ΑΝΕΚ έχει πάντα διαθέσιμα βαπόρια γιά όλες τις περιπτώσεις εκτός από δρομολόγια!

Όσο γιά τους λάθρο,φοβάμαι ότι θα το πληρώσουμε ακριβά.Πόσοι από αυτούς είναι τζιχαντιστές κ δεν ξέρουμε τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι.:uncomfortableness::distrust:

Giovannis
13-08-2015, 11:50
Παντως οι φημες λενε μονο για λιγες μερες με πιθανο αντικαταστατη το αθανατο λατω που τελικα ηταν να παει για διαλυση αλλα αναστηθηκε (?)

despo
13-08-2015, 13:00
Πάντως για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, επειδή το θέμα ειναι -οπως και να το κάνουμε- και πολιτικό, εγω θα περίμενα οτι επειδή το ζήτημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, αντι να συζητάνε αυτή τη στιγμή πως θα εξαθλιώσουν για μια ακόμα φορά τον κόσμο με νέα μνημόνια, να πάνε να βρούν αμέσως λύση πως θα διευθετηθεί αυτή η κατάσταση με όλους αυτούς τους 'συνεταίρους' ειτε λέγεται ΕΟΚ ειτε Ευρωπαική ενωση. Ανθρωποι ειναι και αυτοί και κάποιοι τους κατάντησαν σε αυτή τη μοίρα. Μην φτάσουμε και εμείς σε αυτή τη κατάντια !!!!!!

ιθακη
13-08-2015, 13:18
Παντως οι φημες λενε μονο για λιγες μερες με πιθανο αντικαταστατη το αθανατο λατω που τελικα ηταν να παει για διαλυση αλλα αναστηθηκε (?)

Οι πληροφορίες μου λένε μέχρι 31/08 Βενιζέλος στην Κω. Από 1/09 ο μεγάλος Χανιά. Για την Κω μετά δεν έχω μαθει

manolisfissas
13-08-2015, 14:22
Το πλοίο είναι στον Πειραιά στην Ε1

Giovannis
13-08-2015, 14:42
Πάντως για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, επειδή το θέμα ειναι -οπως και να το κάνουμε- και πολιτικό, εγω θα περίμενα οτι επειδή το ζήτημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, αντι να συζητάνε αυτή τη στιγμή πως θα εξαθλιώσουν για μια ακόμα φορά τον κόσμο με νέα μνημόνια, να πάνε να βρούν αμέσως λύση πως θα διευθετηθεί αυτή η κατάσταση με όλους αυτούς τους 'συνεταίρους' ειτε λέγεται ΕΟΚ ειτε Ευρωπαική ενωση. Ανθρωποι ειναι και αυτοί και κάποιοι τους κατάντησαν σε αυτή τη μοίρα. Μην φτάσουμε και εμείς σε αυτή τη κατάντια !!!!!!

συνφορουμιτη despo η ομαδαρα (οπως θες πες την) νιπτει τας χειρας της ...

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των κρατών μελών, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αναγκασμένη να εγκαταλείψει την ιδέα να επιβάλει ποσοστώσεις για την ανακατανομή ενός μέρους των αιτούμενων άσυλο που φθάνουν στην Ιταλία και στην Ελλάδα, μια πρόταση η οποία είχε στόχο να αμβλύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

"Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των κρατών (σ.σ. μελών της ΕΕ) για τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις των μεταναστών", είπε ο Τουσκ κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, η οποία εν μέρει είναι αφιερωμένη στην κρίση των μεταναστών στη Μεσόγειο.

Νίπτουν τας χείρας τους οι Ευρωπαίοι για το μεταναστευτικό κι αφήνουν Ελλάδα-Ιταλία μόνες τους... (http://www.zougla.gr/kosmos/article/niptoun-tas-xiras-tous-i-evropei-gia-to-metanasteftiko-ki-afinoun-elada-italia-mones-tous)

pantelis2009
13-08-2015, 15:15
Εάν πάνε όλοι αυτοί οι μετανάστες και στίσουν τσαντίρια έξω από τη Βουλή και έξω από τα σπίτια όλων των.......υπουργών, να δεις πως θα πάρουν αμέσως μέτρα. Γιατί όπως λέει και ο ...λαός.......¨μακριά από τον κώλο μου και ας είναι ένας πόντος.

dionisos
13-08-2015, 16:47
Οι πληροφορίες μου λένε μέχρι 31/08 Βενιζέλος στην Κω. Από 1/09 ο μεγάλος Χανιά. Για την Κω μετά δεν έχω μαθειΔεν νομιζω οτι μετα θα μπορεσει να κανει δρομολογιο απο τα χαλια που θα εχει. Εχετε σκεφτει ολος αυτος ο κοσμος να κατασκηνωσει μεσα στο πλοιο τι ζημιες εχει να κανει στο πλοιο.

express adonis
13-08-2015, 17:15
[QUOTE=dionisos;557972]Δεν νομιζω οτι μετα θα μπορεσει να κανει δρομολογιο απο τα χαλια που θα εχει. Εχετε σκεφτει ολος αυτος ο κοσμος να κατασκηνωσει μεσα στο πλοιο τι ζημιες εχει να κανει στο πλοιο.[/

Akis Dionisis
13-08-2015, 18:48
Μήπως είναι λίγο υπερβολή να λέμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν ζημιές μέσα στο πλοίο ??
Απλά θα τους φιλοξενήσει.
Θα απολαύσουν μία όμορφη καραβίσια φιλοξενία για όσο χρειαστεί.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-08-2015, 11:39
Μήπως είναι λίγο υπερβολή να λέμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν ζημιές μέσα στο πλοίο ??
Απλά θα τους φιλοξενήσει.
Θα απολαύσουν μία όμορφη καραβίσια φιλοξενία για όσο χρειαστεί.
Zημιές ήδη κάνουν στα πλοία της γραμμής αν έχεις δει εδώ κ το ξέρουμε εμείς που ταξιδέψαμε.Πόσο μάλλον από άτομα που θα μένουν μέσα πολλές ημέρες με συμπλοκές ιδιαίτερα μεταξύ διαφορετικών εθνικοτήτων.Υπάρχει κίνδυνος ακόμα κ γιά φωτιά.

giorgos_249
14-08-2015, 17:56
Τωρα υπαρχει περιπτωση αυτοι οι ανθρωποι, να μην κανουν ζημιες μεσα στο πλοιο ;; Αυτα που εγιναν στο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ το 2006 θα είναι πταίσματα .

Πρόκειται για απολίτιστους ανθρώπους , και έχω καθε επίγνωση του τι λεω τωρα . Δε θα ξεχασω ταξιδεύοντας με το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ που ενας λαθρομεταναστης κατεβασε το σάκο μου ( που είχα τοποθετημενο πανω στο δικο μου αεροπορικο καθισμα - δεν καθομουν σε ξενο καθισμα ) , καθισε , και αφου το εβαλε στο πατωμα εβαλε πανω του τα πόδια του !! Παιρνανε μπουκαλια με νερο απο τα μπαρ και κανανε μπανιο στις σκαλες !! Τρωγανε 4 άτομα μια μακαρονάδα με τα χέρια !! Μεχρι που καποια στιγμη πηγε ευγενικα ενας επικουρος και τους πρόσφερε πιρουνια. Τι να πει κανεις.... Δεν εχω κατι με την καταγωγη των ανθρωπων αυτων , αλλα με τη συμπεριφορά τους !! Δυστυχως υπαρχουν και ελληνες που συμπεριφερονται χωρις να σκεφτονται , βανδαλίζουν , καταστρέφουν κλπ, αλλα οχι και έτσι.....

Να το θεσω σαν <<πολιτισμικο σοκ>> ;; Πραγματικα συμπεριφέρονται σαν το ανεκδοτο που πηγε λεει ενας χωριατης να τον φιλοξενησουνε στην Αθήνα οι κουμπαροι του. Τη νυχτα ηθελε να παει τουαλετα , αλλα επειδη μεσα άστραφτε, και αυτος ειχε συνηθίσει στη βρωμιά φοβότανε να μπει μεσα στο wc. Παει λοιπον και κατουράει στο χαλί, σκεπτομενος << μεχρι το πρωι θα εχει στεγνωσει και δε θα μυρίζει>> . Αργοτερα θελει και να αφοδεύσει , αλλα παλι ντρεπεται να παει στην τουαλετα , οποτε βλεπει μια γλάστρα . Σηκωνει το φυτο μαζι με το χώμα , << τα κάνει >> και βαζει ξανα το φυτο στη θεση του. Φεύγει χαραματα ενω οι οικοδεσπότες κοιμότανε. Μετα απο ένα χρόνο χτυπάει το τηλέφωνό του, και ήταν ο οικοδεσπότης.... Και του λεει << Καλα ρε κουμπάρε , σηκωνομαι την επόμενη μέρα και είδα το χαλί κατουρημένο, οκ , το δωσαμε στο καθαριστήριο , αλλα πες μου σε παρακαλω , που αφόδευσες - δεν αντεχω αλλο, 3 φορές μετακομίσαμε κι ακόμη βρωμάει !! >> .....

Φίλιππος Αίγιο
14-08-2015, 18:17
οι ανθρωποι αυτοι ειναι ταλαιπωρημενοι και βασανισμένοι και χρειάζονται μια βοηθεια.ας μην σκεφτομαστε συνεχεια μην χαλασουν και λερωσουν τα σαλονια του καθε πλοιου.η εταιρια σιγουρα θα εχει μεριμνήσει για τις ζημιες που θα παθει το πλοιο.

panthiras1
15-08-2015, 12:11
Συμφωνώ με τον Φίλππο. Το πλοίο ακόμα δεν έφτασε καλά καλά... ας πούμε μπράβο στους ανθρώπους που σκέφτηκαν αυτή την λύση (και το γράφω χωρίς καμιά πολιτική έννοια). Επειδή δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα των μεταναστών ας τα απαλύνουμε λίγο. Όσο αφορά το πλοίο και την ΑΝΕΚ σίγουρα γνωρίζον την κατάσταση και θα έχουν φροντίσει γι αυτό.

Υ.Γ. Με τον τρόπο αυτό (στέγαση των μεταναστών στο πλοίο) βοηθάμε και τους ντόπιους που και αυτοί δίκαια παραπονιούνται.... λόγω τουρισμού.

panthiras1
15-08-2015, 13:59
Συνεχίζω.... δεν θα πρέπει για κανένα λόγο βέβαια να ξεχνάμε και τους άστεγους ή άνεργους που θα πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να βρεθεί και γι αυτούς μιά λύση.

ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ
15-08-2015, 22:42
Απαράδεκτη η στάση της Ανέκ..Τόσα καράβια έχει και κάθονται και αντί να τα βάλει δρομολόγια να ταξιδεύουν τα κάνει καταυλισμούς για τους γύφτους και με κίνδυνο την ακαιρεότητα του πληρώματος και μετάδωση ασθενιών ..τι να πεί κανείς

panthiras1
15-08-2015, 23:05
Πιστεύεις ότι σν μπορούσε να τα εκμεταλευτεί με άλλο τρόπο, δεν θα το έκανε; Πιστεύω ότι και μόνο τα έξοδα των πλοίων αν έβγαζε θα τα δρομολογούσε.

Blitz-X
16-08-2015, 03:13
Κύριοι, μην ξεχνάτε ότι οι εταιρίες που πλοία τους, είτε γεμίζουν φουλ στο "έλα" από τα νησιά, είτε τα διαθέτουν σαν πλωτά ξενοδοχεία για αυτούς τους ανθρώπους κονομάνε χοντρά με αυτό τον τρόπο. Μπορεί το ναύλο/διαμονή που παίρνουν ανά κεφάλι από το κράτος να είναι χαμηλότερο από το κανονικό (λόγω συμφωνιάς / μεγάλου αριθμού επιβατών), αλλά δεν παύει να έχουν πληρότητες στα δρομολόγια και ναυλώσεις (ως πλωτά ξενοδοχεία) που αλλιώς δε θα τις είχαν. ’λλο γεγονός είναι ότι, αυτά τα έξοδα του κράτους για τους πρόσφυγες-παράνομους μετανάστες, τα επομιζόμαστε ουσιαστικά για άλλη μια φορά εμείς οι πολίτες (που μας έχουν ήδη στίψει σαν λεμονόκουπες πολλάκις), ενώ οι "φίλοι" μας της βορείου Ευρώπης, προχτές μάλιστα, μας "ρίξανε πόρτα" στο να εγκριθούν έκτακτα κονδύλια, από την Ευρωπαική Ένωση προς τους Μεσογειακούς εταίρους, για το μεταναστευτικό.

’ρα συνοπτικά τα δεδομένα έχουν ώς εξής:
1) Οι εταιρίες κερδίζουν - 2) το κράτος κάνει τον large και τον καραμουρτζούνη με τα λεφτά μας, χωρίς να δίνει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα με τους "λάθρο", μεταθέτοντας το απλά από τα νησιά στην Αθήνα - 3) οι "φίλοι" μας από το Βορρά νίπτουν τας χείρας τους (κοντόφθαλμα βέβαια μιας που το "κύμα" κάποια στιγμή θα τους πνίξει κι αυτούς) - 4) οι πρόσφυγες συνεχίζουν το γολγοθά τους αφού ξεμένουν στην Ελλάδα η οποία δεν είναι ο τελικός τους προορισμός - 5) εμείς οι πολίτες για άλλη μια φορά "τρώμε το πακέτο" (με όλες τις παραμέτρους του = κόστος, επιβάρυνση/υποβάθμιση των πόλεων μας, κίνδυνος μεταφοράς ασθενειών, πιθανή ύπαρξη φανατικών ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους "λάθρο" κλπ κλπ κλπ).

Τώρα όσον αφορά τον "Χοντρό" ή την Αριάδνη, ή τα BS, σίγουρα οι εταιρίες έχουν υπολογίσει το κόστος αποκατάστασης των ζημιών-φθοράς μέσα στο ντίλ που έχουν κάνει με το κράτος και τα καράβια (αν δεν είναι ήδη προγραματισμένα για πώληση ή απόσυρση) σίγουρα θα αποκατασταθούν.

ΜΦΧ

Giovannis
17-08-2015, 09:35
Απαράδεκτη η στάση της Ανέκ..Τόσα καράβια έχει και κάθονται και αντί να τα βάλει δρομολόγια να ταξιδεύουν τα κάνει καταυλισμούς για τους γύφτους και με κίνδυνο την ακαιρεότητα του πληρώματος και μετάδωση ασθενιών ..τι να πεί κανείς

600χιλ. που θα παρει ο βενιζελος απο την περιοδο του καταυλισμου που δε σ αρεσει, η ανεκ δε θα τα εβλεπε ουτε με το μικροσκοπιο

marioskef
17-08-2015, 10:40
Σε αυτα περιλαμβανεται και το κοστος σιτισης των φιλοξενουμενων;

sylver23
17-08-2015, 15:18
Νομίζω ότι το επίπεδο έπεσε πάρα πολύ..
Έχουμε φτάσει να είμαστε απάνθρωποι και να αποκαλούμε συναθρώπους μας που έφυγαν από εμπόλεμες περιοχές, γύφτους , βρομιάρηδες , που δεν σέβονται τίποτα κτλ κτλ.
Εγώ με το ρόδος που ταξίδεψα που ήταν γεμάτο με Σύριους δεν παρατήρησα τίποτα από τα παραπάνω. Δεν αντιλέγω ότι συμβαίνουν περιστατικά αλλά μην τα τραγικοποιούμε κιόλας.
Μην ξεχνάμε ότι είναι άνθρωποι που έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία για να φτάσουν ως εδώ και δεν είναι εύκολο να μυρίζουν μοσχοσάπουνο. Αυτό δεν τους κάνει γύφτους.
Επίσης κάθε πλοίο θα υποστεί ζημιές όταν δέχεται τόσο πολύ κόσμο. Μην ξεχνάμε ότι ένα πλοίο που αρχές Αυγούστου είναι κούκλα , τέλη Αυγούστου έχει θέματα στο ξενοδοχειακό του λόγω των πληροτήτων. Τα συγκεκριμένα πλοία ταξιδεύουν με πληρότητες 2 μήνες τώρα.

Ολοι οι Σύριοι που συνάντησα στο Ρόδος ήταν χαμογελαστοί, ευγενικοί, έβγαζαν φωτογραφίες τα νησιά μας, μας ρωτούσαν πληροφορίες , πλησίασαν και χάιδεψαν όλοι το σκύλο μας (και δεν τραβήχτηκαν μην τους κατασπαράξει σαν κάτι δικούς μας) , μας μιλούσαν κτλ ..

Το πρόβλημα με τους μετανάστες υπάρχει και στα νησιά του βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων είναι μεγάλο. Όπου μαζεύεται πλήθος κόσμου , θυμίζει την επομενη μέρα σκουπιδότοπο. Διαβάζω σε εφημερίδες για σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι μετανάστες και δεν βλέπει κανείς το σκουπιδαριό το δικό μας μία μέρα μετά πχ μιας συναυλίας..Τώρα η δυσοσμία λογική είναι την στιγμή που δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις υγιεινής (τουαλέτες κτλ).

Τώρα αν σας πείραξε η μοκέτα του Αριάδνη που χάλασε και το πόμολο της τουαλέτας....κάπου χάσαμε το νόημα.

Φίλιππος Αίγιο
17-08-2015, 15:57
συμφωνω απολυτα με τον sylver.εδω βανδαλισμοί και βρωμια κανουν και οι πολιτισμενοι ευρωπαιοι.ποσο μαλλον κόσμος που εχει υποστεί απιστευτη ταλαιπωρια αλλα και τον ξεριζωμο.απο εκει και περα ο βενιζελος δεν νομιζω οτι μεσα ηταν κουφετο.το ξενοδοχειακο του ειναι πολλη ταλαιπωρημενο απο τις αλλεπάλληλες ναυλωσεις.

despo
17-08-2015, 16:02
Για γύφτους η' παρόμοιες εκφράσεις διαφωνώ - ουτε συζήτηση. Ομως δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με Σύριους, κυκλοφορούν και απο άλλες χώρες, αλλωστε συχνά-πυκνά διαβάζουμε και για επεισόδια μεταξυ τους, αλλες φορές και κάποιες αγριότητες όσο και αν θέλουν κάποιοι δημοσιογράφοι να τα 'φουσκώσουν'. Αρα το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και το έχουμε στην πόρτα μας και κάτι πρεπει να γίνει άμεσα. Το αν χάλασε η μοκέτα η' βούλωσε η τουαλέτα της Αριάδνης η' του οποιουδήποτε πλοίου, είναι θέμα που πρέπει πρώτα απ' όλους να απασχολήσει την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αν και οι 2 ουσιαστικά εταιρείες που ελέγχουν τη δουλειά έχουν βάλει αρκετά λεφτά στον ... κουμπαρά τους, ανέλπιστα αρκετά αν δεν υπήρχε αυτό το μεγάλο μεταφορικό έργο.

ΑΡΗΣ
17-08-2015, 22:18
Εξαθλιωμένους με tablets,κινητα σούπερ,αλλά και τσέπες με 500άρικα που αμφιβάλλω αν η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν δει πρώτη φορά βλέπω.......α και τα κ@λοδάχτυλα στους λιμενικούς και στις αρχές γενικότερα αλλά και κοτρώνες στα περιπολικά θα είναι μάλλον το ευχαριστώ να υποθέσω...............Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και δύστυχοι αλλά είναι μειοψηφία....Μην αγχωνόμαστε όμως...αυτός ο τόπος χωράει άνετα άλλα 10-15 εκατομμύρια κατοίκους.........

express adonis
17-08-2015, 22:31
εγινε η ελλαδα μπαουλο με οικονομια χωρας πρωην ανατολικου μπλοκ.....ας φερουν και γερμανο ηγεμονα να τελειωσει η υποθεση...

lissos
17-08-2015, 23:33
Πάντως όταν έρθει ο καιρός του, αυτό το πλοίο πρέπει να «παραχωρηθεί» στο ελληνικό κράτος.

Με αφορμή το τρέχον περιστατικό, αλλά και το αμέσως πιο πρόσφατο με τους σεισμοπαθείς στην Κεφαλονιά, έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά.

proussos
18-08-2015, 00:37
Είναι πολύ λεπτές και εξίσου εύθραυστες οι ισορροπίες στην αντιμετώπιση του θέματος των προσφύγων.

Σε όλους εσάς λοιπόν που βλέπετε αθώα και ρομαντικά τα γεγονότα , έχω να παραθέσω μερικές "φιλεύσπλαχνες" απορίες :
1. Πως γίνεται ένας βομβαρδισμένος λαός να βρίσκεται με ζεστό χρήμα ανά χείρας , πληρώνοντας μετρητοίς την διακίνηση , τη διέλευση , την μετάβαση , την καμπίνα , την τροφή...
2. Ποιος είναι αυτός που αγοράζει τα υπάρχοντα των προσφύγων τοις μετρητοίς σε μια βομβαρδισμένη χώρα χωρίς αύριο...
3. Τι ιδεολογία κουβαλάει όλος αυτός ο λαός που διακινείται μέσα από τη χώρα μας...
4. Τι υγειονομική κατάσταση κουβαλάει όλος αυτός ο λαός που διακινείται μέσα από τη χώρα μας...
5. Που διοχετεύεται όλος αυτός ο πληθυσμός...
6. Πόσοι φέρουν κρατικά έγγραφα ταυτοποίησης από τη χώρα προέλευσης...
7. Πόσες φορές το κράτος μας , έστειλε πλοίο να στεγάσει και να σιτίσει τους - από την κρίση - βομβαρδισμένους Έλληνες που στέκονται ακόμα με αξιοπρέπεια ένα βήμα πριν την αυτοκτονία...
8. Γιατί βγάζουν τόσες φωτογραφίες και ρωτάνε τόσες πληροφορίες για τον τόπο μας...
9. Πόσο κοστίζει η - εσκεμμένη - αφύπνιση όσων κοιμούνται όρθιοι...

Εννέα ερωτηματικά για τα πιο πάνω...και δεν τελειώνουν εδώ !

manos75
18-08-2015, 10:42
εγω παντως συμφωνω με τον φιλο παραπανω που ειπε οτι δεν ειναι ολοι φτωχοι οι μεταναστες.ταξιδεψα απο την ροδο με τον διαγορα και στην συμη πηραμε παρα πολλους πρεπει να ηταν καμια 200.και αυτοι οι ανθρωποι στην πλοιοψηφια τους μονο φτωχοι δεν ηταν κυκλοφορουσαν με κινητα πανακριβα αλλοι ειχαν και ταμπλετ και πολλοι ηταν και καλοντυμενοι και αυτο που μου εκανε εντυπωση πολλοι απο αυτους πηραν καμπινες,και μαλιστα και καποιοι δικλινες εξωτερικες που οσο να ειναι ειναι ακριβες.εγω επειδη ειχα τετοια καμπινα ακριβως διπλα μου και στην μια πλευρα και στην αλλη ειχα μεταναστες.και μαλιστα εβαλα φωνη και στην μια καμπινα γιατι 3 την νυχτα κανανε φασαρια.επισις πολλοι τρωγανε και στο εστιατοριο του πλοιου αυτα για οσους λενε οτι ειναι φτωχοι και πεινασμενοι και αλλες μπαρουφες.και βεβαια υπαρχουν αναμεσα τους και πολλοι φτωχοι αλλα ειναι ελαχιστοι απο το συνολο ολων αυτων.και οι συριοι κατα κυριο λογο δεν ειναι φτωχοι φτωχοι ειναι κατι ιρακινοι και πακιστανοι.

sylver23
18-08-2015, 13:13
Παμε πάλι γιατί κάπου το χάνουμε.
’λλο οικονομικός μετανάστης και άλλο μετανάστης λόγω πολέμου .
Δεν είπε κανείς για τους Σύριους ότι είναι φτωχοί. Ούτε η χώρα τους ήταν φτωχή.
Από εκεί και πέρα δεν πάει να πει ότι δεν είναι και εξαθλιωμένοι. Δεν έρχονται με αεροπλάνα στο Ελ Βενιζέλος αλλά στιβαγμένοι σε βαρκάκια με μωρα γυναίκες ηλικιωμένους με δυσάρεστη κατάληξη πολλές φορές..

Σε όλους εσάς λοιπόν που βλέπετε αθώα και ρομαντικά τα γεγονότα , έχω να παραθέσω μερικές "φιλεύσπλαχνες" απορίες :
1. Πως γίνεται ένας βομβαρδισμένος λαός να βρίσκεται με ζεστό χρήμα ανά χείρας , πληρώνοντας μετρητοίς την διακίνηση , τη διέλευση , την μετάβαση , την καμπίνα , την τροφή...
2. Ποιος είναι αυτός που αγοράζει τα υπάρχοντα των προσφύγων τοις μετρητοίς σε μια βομβαρδισμένη χώρα χωρίς αύριο...

Δηλαδή ή δεν έχουν ζεστό χρήμα ή δεν βομβαρδίστηκαν ; Τι εννοείται;

3. Τι ιδεολογία κουβαλάει όλος αυτός ο λαός που διακινείται μέσα από τη χώρα μας...

??? Έχει κάποια σχέση η ιδεολογία;

4. Τι υγειονομική κατάσταση κουβαλάει όλος αυτός ο λαός που διακινείται μέσα από τη χώρα μας...

Αυτή που μπορεί να έχει ένας λαός που μεταναστεύει μαζικά λόγω πολέμου.

Κάτι υπονοείται?

Οι Σύριοι προφανώς και φέρουν, οι λοιποί όχι

7. Πόσες φορές το κράτος μας , έστειλε πλοίο να στεγάσει και να σιτίσει τους - από την κρίση - βομβαρδισμένους Έλληνες που στέκονται ακόμα με αξιοπρέπεια ένα βήμα πριν την αυτοκτονία...

Γιατί κάθε φορά που δημιουργείται ένα θέμα και γίνεται μία κίνηση , τη συγκρίνουμε το αν έκανε το κράτος το ίδιο και για τους Έλληνες; Συμφωνώ. Δεν το έκανε . Οπότε δεν πρέπει να στείλει ούτε εκεί πλοίο για βοήθεια;

8. Γιατί βγάζουν τόσες φωτογραφίες και ρωτάνε τόσες πληροφορίες για τον τόπο μας...

Έλεος... Ποιο νησί είναι αυτό ρώτησαν και βγάλανε φώτο τον ’γιο Κήρυκο και τη Χώρα της Πάτμου. Κάτι που θα βρίσκανε και απο το ΑIS και το google..Πραγματικά έλεος..

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-08-2015, 13:29
Οι Τζιχαντιστές έφθασαν στην Μεσόγειο τό έχουμε καταλάβει με ό,τι αυτό συνεπάγεται;;
Δεν είναι όλοι αθώοι κ ταλαιπωρημένοι άνθρωποι...

Φίλιππος Αίγιο
18-08-2015, 13:45
επειδη λοιπον υποθετικα αναμεσα σε αυτους υπαρχουν και τσιχαντιστες (υποθετικα γιατι δεν υπαρχουν αποδειξεις)τι πρεπει να γινει;να τους σκοτωσουμε ολους; και σε ποια μεσογειο εδω εχουν μπει στην ευρωπη εδω και καιρο.Δεν λεω πως δεν υπαρχει προβλημα αλλα ειναι δυσκολο να λυθει.Αντι να κατηγορουμε συνεχεια τους μεταναστες καλυτερα ειναι να δουμε πιο βαθια το θεμα και ποιος στο κατω κατω της γραφης προκαλει αυτον τον ξεριζωμο γιατι δεν νομιζω πως κανενας ξυπναει ενα πρωι και λεει θα μπω σε ενα φουσκωτο με αλλα 150 ατομα και θα παω στην ονειρικη ελλαδα

express adonis
18-08-2015, 15:34
επειδη λοιπον υποθετικα αναμεσα σε αυτους υπαρχουν και τσιχαντιστες (υποθετικα γιατι δεν υπαρχουν αποδειξεις)τι πρεπει να γινει;να τους σκοτωσουμε ολους; και σε ποια μεσογειο εδω εχουν μπει στην ευρωπη εδω και καιρο.Δεν λεω πως δεν υπαρχει προβλημα αλλα ειναι δυσκολο να λυθει.Αντι να κατηγορουμε συνεχεια τους μεταναστες καλυτερα ειναι να δουμε πιο βαθια το θεμα και ποιος στο κατω κατω της γραφης προκαλει αυτον τον ξεριζωμο γιατι δεν νομιζω πως κανενας ξυπναει ενα πρωι και λεει θα μπω σε ενα φουσκωτο με αλλα 150 ατομα και θα παω στην ονειρικη ελλαδα

βορεα συρια χαλεπι και γυρω περιοχες οπου οι rebels του ισλαμικου κρατους και αντικαθεστωτικοι πολεμουν τον ασντ που δεν φευγει απο πανω με τις ευλογιες των ηπα..πακισταν ιρακ τα ξερουμε..οι τζιχαντιστες απλα περνουν απο δω για βορεια ευρωπη αν υπαρχουν κιολας...

nomadas
18-08-2015, 16:43
Αυτος που φευγει με 10000 ευρω στη τσεπη του ουτε αρρωστος ειναι ουτε ερχεται να σε ανατιναξει. Μετακομιση κανει σ ενα τοπο που δεν θα τον σκοτωσουν. Οι Γαλλοι τζιχαντιστες που ταξιδευαν με διαβατηριο εκαναν μικροτερη ζημια;

proussos
18-08-2015, 16:50
168862

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στην Κω...
Σε ειδική αποστολή και πάλι !

capten4
18-08-2015, 19:41
[QUOTE=sylver23;558155]Παμε πάλι γιατί κάπου το χάνουμε.
Από εκεί και πέρα δεν πάει να πει ότι δεν είναι και εξαθλιωμένοι. Δεν έρχονται με αεροπλάνα στο Ελ Βενιζέλος αλλά στιβαγμένοι σε βαρκάκια με μωρα γυναίκες ηλικιωμένους με δυσάρεστη κατάληξη πολλές φορές..

[B]Σε όλους εσάς λοιπόν που βλέπετε αθώα και ρομαντικά τα γεγονότα , έχω να παραθέσω μερικές "φιλεύσπλαχνες" απορίες :

Κάτι υπονοείται?

Γιατί κάθε φορά που δημιουργείται ένα θέμα και γίνεται μία κίνηση , τη συγκρίνουμε το αν έκανε το κράτος το ίδιο και για τους Έλληνες; Συμφωνώ. Δεν το έκανε . Οπότε δεν πρέπει να στείλει ούτε εκεί πλοίο για βοήθεια;

Έλεος... Ποιο νησί είναι αυτό ρώτησαν και βγάλανε φώτο τον ’γιο Κήρυκο και τη Χώρα της Πάτμου. Κάτι που θα βρίσκανε και απο το ΑIS και .

capten4
18-08-2015, 19:58

Κάτι υπονοείται?

Έλεος... Ποιο νησί είναι αυτό ρώτησαν και βγάλανε φώτο τον ’γιο Κήρυκο και τη Χώρα της Πάτμου. Κάτι που θα βρίσκανε και απο το ΑIS και το google..Πραγματικά έλεος..

ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ κύριοι. Ξεκάθαρα πράγματα. Τώρα ξαφνικά έπεσε πείνα και γίνονται πόλεμοι? ?...Και εμείς τι είμαστε, το χωνευτιρι των Λαών ??Επειδή το θέλει η Τασία και το συναφι της που έχουν ταχθεί υπέρ των ΑΝΟΙΧΤΏΝ ΣΥΝΌΡΩΝ ?? Ας τους πάρει με τον σύζυγό σπίτι τους. Αρκετά πια . υποφέρουν οι άνθρωποι στα νησιά ,έχουμε απόβαση κανονική . Πεινάνε οι Έλληνες και δεν έχουν δουλειά και κάποιοι "καίγονται " για τους λαθρο, μην δεν τους φτιάξουμε και σάουνες εδώ. Η Ελλάδα συρικνωνεται πληθυσμιακά. Αν αυτό αρέσει σε κάποιους, μπράβο. Εύχομαι να μην το βρουν από έναν από αυτούς ένα βράδυ που θα γυρίζουν σπίτι. ...Τότε να μην φωνάξουν, θα είναι αργά. ..Καληνύχτα Ελλάδα, Καλημέρα Παγκοσμιοποιηση

capten4
18-08-2015, 19:59
Υ.Γ. Τζιχαντιστες έχουν μπει. .Μέχρι εκεί. ...

Ilias 92
18-08-2015, 20:05
Πολυ ενδιαφέρον να δούμε και τα πλοία της γραμμής σε μια φωτό μαζι πως θα δέσουν παρέα.

Πάντως επειδή το θέμα ειναι για το πλοιο και όχι για τους ανθρώπους που μετακινούνται προς την χώρα μας (ας κάνουμε ενα ξεχωριστο) ειναι κάπως δυσάρεστο ενα πλοιο που πριν δέκα χρονια το θυμάμαι να κάνει κρουαζιέρες έστω και της εργατικής εστίας να περνά προοδευτικά απο τις γραμμες της βόρειας Αφρικής και τώρα σε ρόλους πλωτού ξενώνα-αποθήκης.

Η ΑΝΕΚ θα τα πάρει και πάλι χοντρά αλλα δεν βάζει απολύτως τίποτα στο βαπορι που απο τότε που έφυγαν κάποια άτομα απο το πλήρωμα μηχανής εχει ανεπίλυτα προβλήματα και δεν μπορει να σταθεί σε γραμμη σοβαρά.

karavofanatikos
18-08-2015, 20:29
Από ώρα σε ώρα αναμένεται να αναχωρήσει από την Κω για τον Πειραιά με ενδιάμεση στάση στη Λέρο για να παραλάβει μερικούς ακόμη λαθρομετανάστες.

Περισσότερα: http://www.kosnews24.gr/koinwnika/item/225216-kos-salparei-gia-peiraia-to-el-venizelos-me-1800-metanastes

ΑΡΗΣ
18-08-2015, 21:32

Κάτι υπονοείται?

Θα ήθελα να μου απαντήσεις στα παρακάτω:
α. Γνωρίζεις αν πράγματι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει βοήθεια? Άλλο θέλω άλλο πρέπει και άλλο μπορώ...
β.Πόσους χωράει αυτός ο τόπος κατα την αποψη σου?
γ.Αν δηλαδή αποφασίσουν καμια 10αρια εκατομμύρια να πάει Ευρώπη?
δ. Πότε έκανες τελευταία βόλτα στας Αθήνας? Σου αρέσει η εικόνα? Αλλά ναι είπαμε ας πρωτοτυπήσουμε σαν Έλληνες να λύσουμε τα προβλήματα του πλανήτη.
ε.Για κάνε καμια ερώτηση εκεί στους κατοίκους να σου πουν....και αυτοί δεν έχουν δικαιώματα?
στ. Ξαφνικά στην Ικαρία πχ αν έχει 8-9000 κατοικους Έλληνες σε λίγο θα έχει άλλους τόσους και παραπάνω απο δαύτους προφανώς και εκεί θα προσπαθήσουν οι κάτοικοι να τους εντάξουν ε? Και οταν ξαφνικά αγαπητέ θα ακούσεις κάποια στιγμή το ΄΄σκασμός΄΄ εμείς αποφασίζουμε γιατι είμαστε πιο πολλοί...(δημοκρατία γαρ)?
Σου αρέσει που οι ξένοι σε πληρώνουν σα νταβατζήδες για να τους κρατάς εδώ μέσα μην τυχον και πάνε στα χωράφια τους? Γιατί αγαπητέ δεν περνούν από Τουρκία στη Βουλγαρία πχ και χωρίς να βραχούν ε? Κανένα αεροπλανάκι κατευθείαν για τις χώρες που θέλουν? Γιατί όχι? Θέμα ωρών και ατσαλάκωτοι.

lissos
18-08-2015, 22:51
168862

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στην Κω...
Σε ειδική αποστολή και πάλι !
Πρόλαβαν και έβαψαν την τσιμινιέρα στην Κω;! :indecisiveness:
Από τον Πειραιά έφυγε χωρίς σινιάλα.

Blitz-X
18-08-2015, 23:47
...Η ΑΝΕΚ θα τα πάρει και πάλι χοντρά αλλα δεν βάζει απολύτως τίποτα στο βαπορι....

Από αυτά που θα πάρει, εννοείται πως δε θα βάλει στο βαπόρι, παρά μόνο τα απολύτως αναγκαία (ίσα να πηγαίνει και ίσα να μην έχει κάνα ατύχημα). Αυτό το πακέτο είναι... τσιμέντο ταχείας πήξεως, για να βουλώσουν καμιά τρύπα στα οικονομικά της (μπαλώματα δηλαδή).

ΜΦΧ

eytyhis128
19-08-2015, 07:57
Ο χοντρός θα ανέβει Θεσσαλονίκη να αποβιβασει τους μετανάστες, και όχι Πειραιά

pantelis2009
19-08-2015, 08:27
Να και η είδηση από εδώ: (http://www.newsone.gr/ellada/197348-ste-thessalonike-me-stase-se-lero-kai-kalymno-tha-pleysei-to-el-benizelos?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook)
Με... αλλαγή προορισμού συνεχίζει το ταξίδι του το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο σήμερα θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Κω για τη Λέρο, από όπου θα παραλάβει ακόμα 1.000 μετανάστες.
Μέχρι στιγμής από το νησί της Κω έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο 1.800 Σύρους πρόσφυγες, ενώ ακόμα 3.500 παραμένουν στο νησί, προερχόμενοι κυρίως από το Πακιστάν , το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Το πλοίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να πάει στον Πειραιά, αλλά ο σχεδιασμός άλλαξε στην πορεία, χωρίς να υπάρχει μέχρι το πρωί της Τετάρτης κάποια ενημέρωση από το Λιμενικό.
Ναυτιλιακές πηγές σημείωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήδη σχετικό σήμα για απόπλου του Ελ. Βενιζέλος στις 11 το βράδυ της Τρίτης έχει σταλεί από την ΑΝΕΚ στο λιμεναρχείο της Κω και με ενδιάμεσους σταθμούς σε Κάλυμνο και Λέρο, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Στο μεταξύ, τη ναύλωση πλοίου για 2.500 πρόσφυγες δρομολογεί η κυβέρνηση με στόχο να αποσυμφορηθούν τα νησιά.
Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη, σκοπός είναι το πλοίο να κάνει τον γύρο των νησιών και να συγκεντρώνει πρόσφυγες. Επειδή υπάρχει πρόβλημα γρήγορης ταυτοποίησης, ελλείψει των υποδομών και ελλείψει του ανθρώπινου δυναμικού, αυτή θα γίνεται μέσα στο πλοίο.
Από την Κω, σύμφωνα με το kosnews24.gr, έφυγαν χτες βράδυ άλλοι 700 μετανάστες με το πλοίο της γραμμής και αποσυμφορήθηκε κάπως η κατάσταση, ωστόσο σήμερα το πρωί έφτασαν επίσης 700 μετανάστες. Αυτή τη στιγμή στο νησί υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 3.000 μετανάστες.
Την ίδια ώρα, αμεσα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι Κινητές Μονάδες Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σε Κω και Λέρο, ενώ μακροπρόθεσμα θα εγκατασταθεί Κινητή Μονάδα και στη Χίο.
Μάλιστα, στην Κω σχεδιάζεται μόνιμο Κέντρο Υποδοχής που δεν υπήρχε έως τώρα.
Στις Κινητές Μονάδες θα διεκπεραιώνονται όλες οι διαδικασίες καταγραφής, ταυτοποίησης, ενημέρωσης δικαιωμάτων, εντοπισμού ευάλωτων πληθυσμών, παραπομπής σε δομές φιλοξενίας και παροχής ειδών υγιεινής, ρουχισμού κ.λπ.
- See more at: http://www.newsone.gr/ellada/197348-ste-thessalonike-me-stase-se-lero-kai-kalymno-tha-pleysei-to-el-benizelos?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.PnFredrx.dpuf

168866
Εδώ σε παλαιότερη φωτο του επιστρέφοντας για Πειραιά και σε πρώτο πλάνο η Ψυτάλλεια. Τώρα πηγαίνει για Κάλυμνο.

thanos75
19-08-2015, 08:31
Ο χοντρός θα ανέβει Θεσσαλονίκη να αποβιβασει τους μετανάστες, και όχι Πειραιά Και πολύ ορθώς κατά τη γνώμη μου, διότι εκτός από τις διαδικασίες ταυτοποίησης που μπορούν να γίνουν εύκολα και στη Θεσσαλονίκη, έρχονται και πιο κοντά έτσι στα βόρεια σύνορά μας, από τα οποία η πλειονότητά τους θέλει να φύγει προς κάποια χώρα της Κεντρικής ή βόρειας Ευρώπης. Φίλος μου μου ανέφερε πρόσφατα (και απορώ κιόλας πως και δεν έχουν παίξει σχετικά ρεπορτάζ στα ΜΜΕ), πως τα τρένα για βόρεια Ελλάδα -και ειδικά τα βραδυνά- φεύγουν κάθε μέρα φίσκα λόγω των μεταναστών από το σταθμό Λαρίσης. Ίσως με αυτό τον τρόπο αποσυμφορηθούν και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια από Αθήνα....

thanos75
19-08-2015, 08:39
Οι Τζιχαντιστές έφθασαν στην Μεσόγειο τό έχουμε καταλάβει με ό,τι αυτό συνεπάγεται;;
Δεν είναι όλοι αθώοι κ ταλαιπωρημένοι άνθρωποι...
Φίλε μου καλέ, οι τζιχαντιστές έχουν όντως φτάσει στη Μεσόγειο. Να αναφέρω εδώ πως η πόλη Ντέρνα στα παράλια της Λιβύης, μόλις 200 ν.μ. από τη Γαύδο έχει πέσει εδώ και κάτι μήνες στα χέρια των τζιχαντιστών. Και πολύ φοβάμαι πως από εκεί θα έχουμε μελλοντικά το πρόβλημα (να υπενθυμίσω εδώ πως η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης έχει και επιβεβαιωμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου & πετρελαίου). Αυτοί όμως που έρχονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κατά κύριο λόγο είναι αυτοί που καταδιώκονται από τους τζιχαντιστές, είναι συμπαθούντες του Άσσαντ, και έρχονται πραγματικά με όλο το βιος τους (για αυτό είναι πράγματι πιο καλοστεκούμενοι από άλλους- εξάλλου η Συρία πριν τον εμφύλιο είχε μια σχετική οικονομική ανάπτυξη).

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-08-2015, 08:40
Γιά να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια,προσωπικά με καλύπτουν οι φίλοι Capten4 κ ΑΡΗΣ.

thanos75
19-08-2015, 09:11
Θα ήθελα να μου απαντήσεις στα παρακάτω:
α. Γνωρίζεις αν πράγματι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει βοήθεια? Άλλο θέλω άλλο πρέπει και άλλο μπορώ...
β.Πόσους χωράει αυτός ο τόπος κατα την αποψη σου?
γ.Αν δηλαδή αποφασίσουν καμια 10αρια εκατομμύρια να πάει Ευρώπη?
δ. Πότε έκανες τελευταία βόλτα στας Αθήνας? Σου αρέσει η εικόνα? Αλλά ναι είπαμε ας πρωτοτυπήσουμε σαν Έλληνες να λύσουμε τα προβλήματα του πλανήτη.
ε.Για κάνε καμια ερώτηση εκεί στους κατοίκους να σου πουν....και αυτοί δεν έχουν δικαιώματα?
στ. Ξαφνικά στην Ικαρία πχ αν έχει 8-9000 κατοικους Έλληνες σε λίγο θα έχει άλλους τόσους και παραπάνω απο δαύτους προφανώς και εκεί θα προσπαθήσουν οι κάτοικοι να τους εντάξουν ε? Και οταν ξαφνικά αγαπητέ θα ακούσεις κάποια στιγμή το ΄΄σκασμός΄΄ εμείς αποφασίζουμε γιατι είμαστε πιο πολλοί...(δημοκρατία γαρ)?
Σου αρέσει που οι ξένοι σε πληρώνουν σα νταβατζήδες για να τους κρατάς εδώ μέσα μην τυχον και πάνε στα χωράφια τους? Γιατί αγαπητέ δεν περνούν από Τουρκία στη Βουλγαρία πχ και χωρίς να βραχούν ε? Κανένα αεροπλανάκι κατευθείαν για τις χώρες που θέλουν? Γιατί όχι? Θέμα ωρών και ατσαλάκωτοι.

Τώρα αυτό το τελευταίο ρητορικό ερώτημα ήταν?....Εννοείται πως δεν μποορύν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο σε χώρα της Ε.Ε. γιατί πρέπει να έχουν σχετική βίζα, επομένως θα τους συλλάβουν άμα τη αφίξει τους...Όσο για τη Βουλγαρία που ανέφερες, να σε ενημερώσω πως η Βουλγαρία έχει χτίσει τεράστιο φράκτη στα χερσαία σύνορά της με την Τουρκία και είναι πιο δύσκολη η είσοδος από εκεί (αν και στα λιμάνια της υπάρχει και εκεί πρόβλημα). Για τον ίδιο λόγο δεν έχουμε πλέον και εμείς τόσο σοβαρό πρόβλημα πια στον Έβρο (ύπαρξη φράχτη κοντά στην Ορεστιάδα). Επιπλέον η Ελλάδα, είναι γενικότερα λόγω γεωγραφικής θέσης και πιο βολική για τη μετάβασή των παράτυπων μεταναστών σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης

BEN BRUCE
19-08-2015, 09:29
Γιά να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια,προσωπικά με καλύπτουν οι φίλοι Capten4 κ ΑΡΗΣ.

Kαι εγω το ιδιο....δεν ειναι αθωα τα πραγματα και δεν ειναι σαν την εκκενωση του Λιβανου το 1982

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-08-2015, 10:27
[QUOTE=thanos75;558197] Αυτοί όμως που έρχονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κατά κύριο λόγο είναι αυτοί που καταδιώκονται από τους τζιχαντιστές, είναι συμπαθούντες του Άσσαντ, και έρχονται πραγματικά με όλο το βιος τους (για αυτό είναι πράγματι πιο καλοστεκούμενοι από άλλους- εξάλλου η Συρία πριν τον εμφύλιο είχε μια σχετική οικονομική ανάπτυξη).[/QUOTEι]
Καλέ μου φίλε δεν είναι μόνο Σύριοι αλλά Αφγανοί,Πακιστανοί κ άλλοι που δηλώνουν Σύριοι.Από ό,τι διαβάζουμε οι υπηρεσίες έχουν υποψίες κ είναι λογικό να παρεισφρύουν μέσα στον πανικό διάφοροι από τζιχαντιστές μέχρι κάποιους που ενεργούν γιά λογαριασμό της Τουρκίας.Χθες μάλιστα αρκετοί αποβιβάστηκαν στην Χάλκη αλλά 3 από αυτούς εξαφανίστηκαν.
Γεγονός είναι ότι εδώ κ 7 μήνες έχει"πέσει σύρμα" σε όλους αυτούς ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι.Περνούσαν κ προηγουμένως αλλά όχι αυτό το χάλι.Ας τους παρεμποδίζουν όσο είναι δυνατό (όπως πρώτα) να μην περνούν την οριογραμμή ώστε η Τουρκία να μην τους ξεφορτώνεται τόσο εύκολα κ τόσο ύποπτα.΄
Πρέπει να κοιτάξουμε την ίδια μας την χώρα διότι το πρόβλημα είναι μπροστά.

Akis Dionisis
19-08-2015, 10:38
Και πολύ ορθώς κατά τη γνώμη μου, διότι εκτός από τις διαδικασίες ταυτοποίησης που μπορούν να γίνουν εύκολα και στη Θεσσαλονίκη, έρχονται και πιο κοντά έτσι στα βόρεια σύνορά μας, από τα οποία η πλειονότητά τους θέλει να φύγει προς κάποια χώρα της Κεντρικής ή βόρειας Ευρώπης. Φίλος μου μου ανέφερε πρόσφατα (και απορώ κιόλας πως και δεν έχουν παίξει σχετικά ρεπορτάζ στα ΜΜΕ), πως τα τρένα για βόρεια Ελλάδα -και ειδικά τα βραδυνά- φεύγουν κάθε μέρα φίσκα λόγω των μεταναστών από το σταθμό Λαρίσης. Ίσως με αυτό τον τρόπο αποσυμφορηθούν και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια από Αθήνα....

Δυστυχώς έτσι είναι... Πολλοί κινδυνεύουν να γίνουν και κιμάς από το τρένο γιατί περπατάνε μέσα στις γραμμές πέραν Θεσσαλονίκης.
Γνωρίζει κανένας το πρόγραμμα του Χοντρού ??
Πριν λίγο στο ΑΙΣ το είδα να μπαίνει Λέρο.
Δηλαδή αν έρθει, να ετοιμάζομαι να φωτογραφίσω επιβατηγό πλοίο μετά από χρόνια πάλι εδώ στη Θεσσαλονίκη ??
Τι λε ρε παιδί μου.....
Περιμένω από κάποιον εδώ μέσα έγκυρη ενημέρωση. Ευχαριστώ!

despo
19-08-2015, 10:51
[QUOTE=thanos75;558197] Αυτοί όμως που έρχονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κατά κύριο λόγο είναι αυτοί που καταδιώκονται από τους τζιχαντιστές, είναι συμπαθούντες του Άσσαντ, και έρχονται πραγματικά με όλο το βιος τους (για αυτό είναι πράγματι πιο καλοστεκούμενοι από άλλους- εξάλλου η Συρία πριν τον εμφύλιο είχε μια σχετική οικονομική ανάπτυξη).[/QUOTEι]
Καλέ μου φίλε δεν είναι μόνο Σύριοι αλλά Αφγανοί,Πακιστανοί κ άλλοι που δηλώνουν Σύριοι.Από ό,τι διαβάζουμε οι υπηρεσίες έχουν υποψίες κ είναι λογικό να παρεισφρύουν μέσα στον πανικό διάφοροι από τζιχαντιστές μέχρι κάποιους που ενεργούν γιά λογαριασμό της Τουρκίας.Χθες μάλιστα αρκετοί αποβιβάστηκαν στην Χάλκη αλλά 3 από αυτούς εξαφανίστηκαν.
Γεγονός είναι ότι εδώ κ 7 μήνες έχει"πέσει σύρμα" σε όλους αυτούς ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι.Περνούσαν κ προηγουμένως αλλά όχι αυτό το χάλι.Ας τους παρεμποδίζουν όσο είναι δυνατό (όπως πρώτα) να μην περνούν την οριογραμμή ώστε η Τουρκία να μην τους ξεφορτώνεται τόσο εύκολα κ τόσο ύποπτα.΄
Πρέπει να κοιτάξουμε την ίδια μας την χώρα διότι το πρόβλημα είναι μπροστά.
Το έχω ηδη γράψει, αλλά θα το επαναλάβω οσο κουραστικός και αν γίνομαι.
Εμείς ασχολούμαστε αυτή τη στιγμή πως θα ξεπουλήσουμε τα αεροδρόμια και πως θα εφαρμοστούν άμεσα τα καινούργια μνημόνια. Δεν έχετε καταλάβει ακόμα οτι ουτε η (θαυματοποιός) ευρωπαική ένωση υπάρχει σαν θεσμός, ουτε κανεις ασχολείται με αυτό το φλέγον ζήτημα ;;;;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-08-2015, 11:11
Εμείς ασχολούμαστε αυτή τη στιγμή πως θα ξεπουλήσουμε τα αεροδρόμια
Αν κ έχουμε ξεφύγει,τα περιφερειακά αεροδρόμια που τα περισσότερα είναι αχούρια ας τα πάρουν να τα συμμαζέψουν κ να πληρώνουν κ κανένα φόρο.
Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι οι συνήθεις βολεμένοι που κάνουν απεργίες εκ του ασφαλούς.

minoan7
19-08-2015, 11:32
Μετα την Λερο πλωρη για Μυτιληνη και Θεσσαλονικη

pantelis2009
19-08-2015, 14:24
Ας δούμε το Ελευθέριος Βενιζέλος στις 09.45 π.μ όταν είχε φτάσει στην όμορφη Κάλυμνο, φωτογραφημένο από φίλο και τον ευχαριστώ.
Όπως λέει στο AIS του στη Μυτιλήνη θα φτάσει στις 19.00 UTC. Περιμένουμε και από εκεί φωτογραφίες του.

168870

Akis Dionisis
19-08-2015, 16:41
Έτσι όπως τον κόβω τον Χοντρό, κατά τις 8 με 9 θα είναι στην Μυτιλήνη κατά τις 10 με 11 να φύγει και κατά τις 7 το πρωί να είναι εδώ πάνω σε εμάς.
Ίσως το ρεγουλάρουν κιόλας για να ετοιμαστούν κατάλληλα στο λιμάνι για την παραλαβή των μεταναστών.
[Φωτογραφίες από το λιμάνι δυστυχώς ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ] μιας και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα.
Μετά από καιρό, ας κάνουμε και μία ολονυχτία σε κανένα μπαρ για να τον περιμένουμε....

eytyhis128
19-08-2015, 17:27
Ακούστηκε ότι 6 το πρωί τα λεωφορεία θα είναι στο λιμάνι για να παραλάβουν τον κόσμο και να τον μεταφέρουν ειδομενη

Akis Dionisis
19-08-2015, 18:32
Ειδομένη ή Γευγελή.

despo
19-08-2015, 19:48
Εδώ λένε για Πειραιά και οχι τη Θεσσαλονίκη !
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1355327/allaxe-poreia-to-eleftherios-venizelos.html

pantelis2009
20-08-2015, 07:32
Τελικά φίλε despo. Η παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ είναι το κάτι άλλο, ότι θέλει ο καθένας λέει.
Αυτή την ώρα το πλοίο είναι ανοικτά από τη Σαρωνίδα με 17,2 knots και θα γίνει χαμός ....πάλι στον Πειραιά.
Τουλάχιστον αν πήγαινε Θεσσαλονίκη .....θα έφευγαν οι περισσότεροι από τα Βόρεια σύνορα μας.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-08-2015, 08:10
Κράτος κ αυτό! Τους παίρνουνε με προορισμό την Θεσ/νίκη,τους κάνουν βόλτα στο Αιγαίο κ τέλος τους πάνε στον Πειραιά!:uncomfortableness::o:distrust::indecisive ness:

express adonis
20-08-2015, 09:45
Κράτος κ αυτό! Τους παίρνουνε με προορισμό την Θεσ/νίκη,τους κάνουν βόλτα στο Αιγαίο κ τέλος τους πάνε στον Πειραιά!:uncomfortableness::o:distrust::indecisive ness:

ακουσαν οτι οι συριοι εχουν λεφτα και ειπαν να ενισχυσουν τον τουρισμο με τον οσε να πανε και στην ακροπολη να δουν και την ριβιερα....

Akis Dionisis
20-08-2015, 10:05
Ακριβώς αυτό. Κάθε μέρα τα τρένα στη Θεσσαλονίκη έρχονται με τουλάχιστον 100-150 Σύριους.
Έπειτα μεταφέρονται με αστικές συγκοινωνίες στα ΚΤΕΛ, όπου από εκεί πέρνουν το λεωφορείο ή τον ΟΑΣΘ και πάνε ως ένα σημείο. Μετά περπατάνε μέσα στις γραμμές [με κίνδυνο να γίνουν κιμάς από κάποιο τρένο] όπου φτάνουν στην Ειδομένη. Τελευταίο χωριό και Σ.Σταθμός πριν τη Γευγελή.
Πολλοί πάλι, πηδάνε στα εμπορικά τρένα που περνάνε από δίπλα τους [λόγω του ότι είμαστε ήδη εκτός θέματος δεν μπορώ να σας πω αναλυτικά το τι έχω δει] και περνάνε τα σύνορα για τα Σκόπια.

despo
20-08-2015, 16:44
Φύγαμε για τη Μυτιλήνη !
http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1355489/epistrefei-sth-mytilhnh-to-elvenizelos.html

dionisos
20-08-2015, 16:57
Φύγαμε για τη Μυτιλήνη !
http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1355489/epistrefei-sth-mytilhnh-to-elvenizelos.html
Δρομολογια αρπαχτης. Παρα να το εχουμε να καθεται να η ευκαιρια.

pantelis2009
21-08-2015, 08:50
Το Ελευθέριος Βενιζέλος Βόρια της Χίου επιστρέφει στον Πειραιά. Άραγε πόσους να έχει μέσα του!!!!!!
Εδώ το πλοίο στην όμορφη Κάλυμνο και σε πρώτο πλάνο το Ολύμπιος Ζεύς (e.x. Μαργαρίτα)

168891

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-08-2015, 09:21
Χθες έφυγε από Πειραιά με τη κόκκινη σημαία στο άλμπουρο.Είτε ξεχασμένη αφού πηρε μπώνκερ,είτε έκανε δρομολόγιο καυσίμων! Πάει που πάει άδειο,να μην το εκμεταλλευτεί;

H Toυρκία ξεφορτώνεται όλους αυτούς σε εμάς κ έχουμε ποιούς ( ; ) τα Σκόπια που δεν τους θέλουν. Καταντήσαμε μιά χώρα που υποκύπτει στις θελήσεις των γειτόνων της κ από την άλλη ανέχεται ανθρώπους που καταχρώνται την φιλοξενία μας κ προβαίνουν σε άσεμνες χειρονομίες,επεισόδια,εμπρησμούς,κατεβάζουν την Ελληνική σημαία...Φυσικά δεν αναφέρομαι σε κάποιες φιλήσυχες οικογένειες Σύρων.

Maiandros
21-08-2015, 12:36
Όσο η Ευρώπη είναι απασχολημένη κυρίως με τα οικονομικά της προβλήματα,φοβάμαι μην αποδειχτεί στο τέλος ότι τα μεγάλα κύματα προσφύγων που εισέρχονται σ'αυτήν αποτελούσαν,εκτός των άλλων και "Δούρειο ίππο" για τον μαύρο τρόμο εξ'ανατολών....

karavofanatikos
21-08-2015, 17:07
Χθες έφυγε από Πειραιά με τη κόκκινη σημαία στο άλμπουρο.Είτε ξεχασμένη αφού πηρε μπώνκερ,είτε έκανε δρομολόγιο καυσίμων! Πάει που πάει άδειο,να μην το εκμεταλλευτεί;

Ίσως και να υπήρχε πραγματική συγκοινωνιακή ανάγκη, καθώς ο Πελαγίτης επανέρχεται στα δρομολόγιά του απ' τις 24 Αυγούστου.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
22-08-2015, 08:03
Ίσως και να υπήρχε πραγματική συγκοινωνιακή ανάγκη, καθώς ο Πελαγίτης επανέρχεται στα δρομολόγιά του απ' τις 24 Αυ.
Φίλε μου έχεις δίκιο.Δεν αποκλείεται να είχε μερικά βυτιοφόρα μέσα μιάς κ ήταν κενό επιβατών.

panthiras1
22-08-2015, 11:13
Χθες πάντως και ώρα 22.00 ήταν στον Πειραιά (αν δεν με εξαπάτησαν τα μάτια μου)

ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ
23-08-2015, 13:29
Στο στενό Καφηρέα αυτή τη στιγμή με προορισμό την Μυτιλήνη ...Παρακαλείται θερμά ο πλοίαρχος του πλοίου κατά την είσοδο στο λιμάνι να πατήσει μια σφυριξιά 10 δευτερολέπτων προκειμένου να τραβήξω βίντεο και να το ανεβάσω ..ευχαριστω

manolisfissas
23-08-2015, 18:10
Την ώρα που ξεκίναγε για ακόμα ένα μεταναστευτικό ταξίδι προς την Μυτιλήνη.

168933 168934.

a.molos
28-08-2015, 17:51
Την ώρα που ξεκίναγε για ακόμα ένα μεταναστευτικό ταξίδι προς την Μυτιλήνη.

.

Μπορεί να έχει γραφτεί, αλλά δεν το είδα και θέλω να το διευκρινίσω. Το ταξίδι των μεταναστών για Πειραιά είναι επιχορηγούμενο απο κάποια πηγή, ή οι μετανάστες πληρώνουν εισιτήριο απο την τσέπη τους? Εχω ακούσει σε διάφορα ρεπορτάζ απο τα νησιά (Κώς, Κάλυμνος Μυτιλήνη), ότι τον Αυγουστο δεν υπήρχαν για αυτούς διαθέσιμα εισιτήρια για Πειραιά.

ιθακη
28-08-2015, 18:26
Η κρουαζιέρα αυτή την φορά θα είναι Λερος-Μυτιλήνη -Πειραιάς

fredy13
29-08-2015, 01:19
https://www.facebook.com/khaledbarakeh/media_set?set=a.10156009750325525.1073741841.74851 0524&type=3
Προσοχη...Οι εικονες αυτες μπορει να βλαψουν το πλοιο σας....

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-08-2015, 08:54
Μπορεί να έχει γραφτεί, αλλά δεν το είδα και θέλω να το διευκρινίσω. Το ταξίδι των μεταναστών για Πειραιά είναι επιχορηγούμενο απο κάποια πηγή, ή οι μετανάστες πληρώνουν εισιτήριο απο την τσέπη τους? Εχω ακούσει σε διάφορα ρεπορτάζ απο τα νησιά (Κώς, Κάλυμνος Μυτιλήνη), ότι τον Αυγουστο δεν υπήρχαν για αυτούς διαθέσιμα εισιτήρια για Πειραιά.
Φίλε:fat: πληρώνουν εισιτήριο 50 Ευρώ. Όντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα προς Πειραιά,το αντιμετωπίζουμε κ εμείς από Χίο.

πειρατικος
29-08-2015, 23:26
με προορισμο την σαμο τετοια ωρα,το βαπορι.θα κατεβει καποιος στο βαθυ να το φωτογραφησει;;;;

kardamyla_hios
10-09-2015, 14:46
http://www.politischios.gr/koinonia/sti-hio-eleytherios-benizelos

Ετοιμάστε τις φωτογραφικές !

ΕΜΨ

ppgk2005
15-09-2015, 14:53
αξίζει να δώσετε 5 λεπτά από το χρόνο σας (έχει πολλές φωτογραφίες κ ίσως δεν εμφανιστεί σωστά από κινητό).

http://www.kathimerini.gr/830367/interactive/epikairothta/ereynes/oi-ta3idiwtes-ths-apognwshs-sto-aigaio#thirdPage

Συγχαρητήρια στο πλήρωμα που παρά την κούραση παραμένουν φιλόξενοι Έλληνες!

«Τους βλέπω και βάζω τα παιδιά μου στη θέση τους»

renetoes
15-09-2015, 15:41
αξίζει να δώσετε 5 λεπτά από το χρόνο σας (έχει πολλές φωτογραφίες κ ίσως δεν εμφανιστεί σωστά από κινητό).

http://www.kathimerini.gr/830367/interactive/epikairothta/ereynes/oi-ta3idiwtes-ths-apognwshs-sto-aigaio#thirdPage

Συγχαρητήρια στους αξιωματικούς και το πλήρωμα του ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Μετά από αυτά που διαβάσαμε, τα λόγια είναι περιττά.

Μπράβο σε όλους, μπράβο και στην ΑΝΕΚ (και ας μην σπεύσει κανείς καλοθελητής ν μου προσάψει την κατηγορία του εσκεμμένου επαίνου, πόσα πληρώματα με τη συναίνεση και της εταιρείας τους θα φερόντουσαν έτσι σε τοσες χιλιάδες απελπισμένων ανθρώπων?).

karavofanatikos
15-09-2015, 16:21
Την ΑΝΕΚ δεν την ενδιαφέρουν καθόλου οι έπαινοι και τα μπράβο, αλλά τα 700.000 ευρώ που θα πάρει απ' τη ναύλωση του Ελ.Βενιζέλος.

Όσον αφορά εμάς τους Έλληνες, ναι είμαστε φιλόξενος λαός, αρκεί κάποιοι να μην εκμεταλλεύονται την φιλοξενία μας προσπαθώντας να μας φορτώσουν καταστάσεις για τις οποίες δεν ευθυνόμαστε εμείς οι ίδιοι.

Giovannis
15-09-2015, 18:50
Την ΑΝΕΚ δεν την ενδιαφέρουν καθόλου οι έπαινοι και τα μπράβο, αλλά τα 700.000 ευρώ που θα πάρει απ' τη ναύλωση του Ελ.Βενιζέλος.

Όσον αφορά εμάς τους Έλληνες, ναι είμαστε φιλόξενος λαός, αρκεί κάποιοι να μην εκμεταλλεύονται την φιλοξενία μας προσπαθώντας να μας φορτώσουν καταστάσεις για τις οποίες δεν ευθυνόμαστε εμείς οι ίδιοι.

Συμφωνουμε απολυτως!

Οσο για τους μεταναστες (οπως και αν τους χαρακτηριζει ο καθενας μας) ακομη και η ΕΕ (τρομαρα της) δε μπορει να αποφασισει τι θελει να τους κανει!

Παρολαυτα οι λεξεις απο τον μικρο (μου διαφευγει τ ονομα του) τα ελεγαν ολα "αν δε μας θελετε, απλα σταματηστε τον πολεμο και θα γυρισουμε στα σπιτια μας"

thanos75
16-09-2015, 09:24
Συμφωνουμε απολυτως!

Οσο για τους μεταναστες (οπως και αν τους χαρακτηριζει ο καθενας μας) ακομη και η ΕΕ (τρομαρα της) δε μπορει να αποφασισει τι θελει να τους κανει!

Παρολαυτα οι λεξεις απο τον μικρο (μου διαφευγει τ ονομα του) τα ελεγαν ολα "αν δε μας θελετε, απλα σταματηστε τον πολεμο και θα γυρισουμε στα σπιτια μας"
Είδα το βιντεάκι με αυτό τον πιτσιρικά χτες το βράδυ στην εκπομπή του Λαζόπουλου. Με μία πρόταση τα είπε πραγματικά όλα...και είναι βέβαια μια επιβεβαίωση του ρητού "από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια"! Να δώσω και εγώ συγχαρητήρια στο πλήρωμα και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνει. Δεν είναι λίγο να κοιμάσαι μόνο 2 ώρες και να έχεις να αντιμετωπίσεις δύσκολες υγειονομικά ή και επιθετικές, σε κάποιες περιπτώσεις, καταστάσεις. Χίλια μπράβο:tears_of_joy: Μια μικρή διευκρινιστική ερώτηση όμως θα ήθελα να κάνω σε σχέση με το άρθρο: Εάν κατάλαβα καλά χρεώνουν 50 ευρώ το εισιτήριο για Πειραιά. Σε αυτούς που έχουν μικρά παιδιά δίνουν και καμπίνα (στην ίδια τιμή), ενώ οι άλλοι πληρώνουν έξτρα ποσό για ένα κρεβάτι σε καμπίνα? Αυτό και μόνο αρκεί ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να ανάψουν τα αίματα και είναι μάλλον άσχημο εάν όντως συμβαίνει. Ή δίνονται οι καμπίνες κατά προτεραιότητα- και απλά προτεραιότητα παίρνουν (και πολύ σωστά) αυτοί που έχουν μικρά παιδιά?

tolaras
18-09-2015, 15:53
Μια φωτογραφία του Ελ. Βενιζέλος, καθώς αποπλέει για ένα ακόμα ταξίδι μεταφοράς λαθρομεταναστών και προσφύγων προς Πειραιά...

169477

nauxa
21-09-2015, 10:37
Να εισαι καλα ρε φιλε, φανταστικη η φωτο σου, παντα τετοια!

maria korre
21-09-2015, 15:44

Είδα το video και συγκινήθηκα-συγκλονίστηκα! Φαντάζομαι κάτι ανάλογο πρέπει να γίνεται και στα άλλα πλοία. Το μπράβο στο πλήρωμα είναι λίγο! Κανείς νομίζω δεν αμφισβητεί ότι οι ναυτικοί μας έχουν μεγάλη καρδιά!!!
Βλέποντας τις εικόνες σκέφτηκα τι πέρασαν (πόσοι δεν τα κατάφεραν...) και τι τους περιμένει μέχρι το τέλος της οδύσσειάς τους. Τουλάχιστον πάνω στα ελληνικά πλοία ένιωσαν πάλι πως είναι άνθρωποι!

renetoes
21-09-2015, 17:37
Είδα το video και συγκινήθηκα-συγκλονίστηκα! Φαντάζομαι κάτι ανάλογο πρέπει να γίνεται και στα άλλα πλοία. Το μπράβο στο πλήρωμα είναι λίγο! Κανείς νομίζω δεν αμφισβητεί ότι οι ναυτικοί μας έχουν μεγάλη καρδιά!!!
Βλέποντας τις εικόνες σκέφτηκα τι πέρασαν (πόσοι δεν τα κατάφεραν...) και τι τους περιμένει μέχρι το τέλος της οδύσσειάς τους. Τουλάχιστον πάνω στα ελληνικά πλοία ένιωσαν πάλι πως είναι άνθρωποι!

Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Λυπάμαι που υπάρχουν άνθρωποι μέσα σε αυτό το forum που όλα τα ανάγουν στο πόσα χρήματα παίρνει η ΑΝΕΚ για τους πρόσφυγες (καθώς και οι άλλες εταιρείες) Δεν είναι όμως δική μου δουλειά να συζητήσω περαιτέρω αυτό το θέμα.

Σκέφτομαι να σταματήσω να ανσρτώ οτιδήποτε αφορά τα πλοία της Ελλάδας ή ιστορικά ντοκουμέντα από λιμανια, πλοία και εταιρείες. Μπορεί και να μην αξίζει πλέον η ενασχόλησή μου αυτή, υπάρχουν άλλα πεδία όπου μπορώ να δραστηριοποιούμαι και να μιλώ με ανθρώπους που δειχνουν ανταπόκριση σε κάποιο βαθμό, σε άλλα θέματα... Όταν ό ευγενής λόγος προσκρούει σε εμμονές και ιδεοληψίες, τότε τραβά ο καθένας το δρόμο στον οποίο τον έχει εντάξει η ίδια η ζωη και η όποια κοινωνική καταξίωση.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-11-2015, 10:05
170662

Ποιός είπε ότι ο χοντρός δεν μπαίνει στο λιμάνι της Χίου;Πιπέρι στο στόμα!:fat:

BEN BRUCE
18-11-2015, 15:15
...εδω ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ ανεβηκε στην ταρατσα μου δε θα εμπαινε στην Χιο?

170788

Δυστυχως το μοντελο που ειχα φτιαξει το 1996 καηκε μαζι με το πρακτορειο της ΑΝΕΚ απο τους αναρχικους το 2008

renetoes
18-11-2015, 18:48
...εδω ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ ανεβηκε στην ταρατσα μου δε θα εμπαινε στην Χιο?

170788

Δυστυχως το μοντελο που ειχα φτιαξει το 1996 καηκε μαζι με το πρακτορειο της ΑΝΕΚ απο τους αναρχικους το 2008

Ήταν το καταπληκτικό μοντέλο στο πρακτορείο της ΑΝΕΚ απέναντι σπό τις Στήλες του Ολυμπίου Διός???

BEN BRUCE
18-11-2015, 19:26
Ήταν το καταπληκτικό μοντέλο στο πρακτορείο της ΑΝΕΚ απέναντι σπό τις Στήλες του Ολυμπίου Διός???

Nαι αυτο ηταν .....παει το εκαψαν και το μοντελο και το πρακτορειο

pantelis2009
22-12-2015, 16:53
Έπαθε κάτι το Ελ. Βενιζέλος και κάνει δοκιμαστικό εδώ και ώρα έξω από την Αίγινα!!!!!!
Εδώ φωτογραφημένο πριν 3 μήνες στην Ε1 του Πειραιά.

171420

Espresso Venezia
05-01-2016, 09:10
171737
Πειραιάς - 04/01/2016

Λογικά το παπόρι πρέπει να είναι το μοναδικό στην .....Μεσόγειο (τουλάχιστον) που δουλεύει με διαφορετικές τις δύο πλευρές του φουγάρου του (και όχι τώρα, εδώ και μήνες). Από την μία η Κρήτη και το "ΑΝΕΚ" και από την άλλη ....τίποτα. Πόσο άραγε κόστος και πόσος κόπος είναι για την εταιρεία η ομοιομορφία στα σινιάλα του πλοίου ???

171738__171739
Πειραιάς - 04/01/2016

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-01-2016, 10:18
171737
Πειραιάς - 04/01/2016

Λογικά το παπόρι πρέπει να είναι το μοναδικό στην .....Μεσόγειο (τουλάχιστον) που δουλεύει με διαφορετικές τις δύο πλευρές του φουγάρου του (και όχι τώρα, εδώ και μήνες). Από την μία η Κρήτη και το "ΑΝΕΚ" και από την άλλη ....τίποτα. Πόσο άραγε κόστος και πόσος κόπος είναι για την εταιρεία η ομοιομορφία στα σινιάλα του πλοίου ???

171738__171739
Πειραιάς - 04/01/2016 Πραγματικά πρέπει να είναι μοναδικό φίλε μου.Δλδ τώρα που έχει σταματήσει τα πολλά πήγαινε-έλα κ περνάει μέρες σ'αυτή την θέση, είναι τόσο δύσκολο βρε αδελφέ να κάτσουν κ να ολοκληρώσουν το σινιάλο στην αριστερή πάντα; Τι να πω,ΑΝΕΚ είναι αυτή...
Πάντως το προς το τυρκουάζ ζωνάρι,κατάλοιπο από την ναύλωση στην SNCM,καλά έκαναν κ το άφησαν αφού "σπάει" το μπαουλοειδές του πλοίου.
Η εταιρεία έχει κ ποικιλία στην φορεσιά (ελληνιστί...livery) του στόλου της: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΠΡΕΒΕΛΗΣ,ΕΛΥΡΟΣ,φοσενάκια.Δεν αναφέρομαι στα ναυλωμένα όπου λόγω προσωρινότητας γίνονται μόνο οι αναγκαίες αλλαγές.

lissos
08-01-2016, 01:38
Πάντως για μηχανικά προβλήματα και κάτι τέτοια που ακουγόντουσαν πριν την "ειδική του αποστολή" ( χωρίς φυσικά να τα αναιρώ και χωρίς φυσικά να ξέρω τι πραγματικά συνέβη), μια χαρά την έβγαλε ο βάπορας.

T.S.S. APOLLON
13-01-2016, 17:00
Ο φωτογραφικος φακος του Τηνιου καραβολατρη ΛΕΑΝΔΡΟΥ συναντησε στον Καφηρεα το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και δεν εχασε την ευκαιρια να το απαθανατιση στις 10-12-2015

171962

renetoes
02-02-2016, 07:51
Τα πρώτα χρόνια της δρομολόγησης του ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, οι επιβάτες παραλάμβαναν από τη reception ένα πλάνο του πλοίου για να μην χαθούν... Θυμάμαι αξέχαστα πολλούς γνωστούς ή συγγενείς μου που μέχρι τότε είχαν συνηθίσει να κινούνται άνετα στα μικρότερα ΚΑΝΤΙΑ-ΡΕΘΥΜΝΟΝ, ΑΡΚΑΔΙ, ΑΠΤΕΡΑ κλπ, που έμεναν στις καμπίνες τους από την επιβίβαση μέχρι την άφιξη στο λιμάνι προορισμού, φοβούμενοι πως δεν θα μπορούσαν αν έβγαιναν να ξαναβρούν την καμπίνα τους!

172371

pantelis2009
02-02-2016, 16:03
Φαίνεται φίλε Γιώργο (Espresso Venezia) σε άκουσαν τι έγραψες μερικά ποστ πριν και το Σάββατο 30/01 είχαν στήσει γερανό και ξεκίναγαν να φτιάξουν το σινιάλο στο φουγάρο του. Βέβαια το Nautilia.gr είναι.....παντού.

172388

pantelis2009
21-03-2016, 12:48
Το Ελευθέριος Βενιζέλος φωτογραφημένο σήμερα στις 09.50 π.μ από την Κυνόσουρα στην Ελευσίνα που βρίσκεται. Απ' ότι βλέπω στο AIS του από Μυτιλήνη πήγε απ' ευθείας στην Ελευσίνα.
Άραγε φουλάρισε ο Πειραιάς από μετανάστες ........και άρχισαν τώρα να φορτώνουν και την Ελευσίνα!!!!!!!!!

173677

despo
21-03-2016, 13:01
Μπα δεν νομίζω να μείνουν στην Ελευσίνα. Κάπου αλλού θα προωθηθούν...

kardamyla_hios
04-04-2016, 12:25
Στις πρώτες εμφανίσεις του στη Σούδα.

ΕΜΨ

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-04-2016, 13:04
Στις πρώτες εμφανίσεις του στη Σούδα.

ΕΜΨ Στη Νο4 διακρίνονται Ν/ΘΗ κλάσης Ηunt.

renetoes
04-04-2016, 16:16
[QUOTE=kardamyla_hios;569058]Στις πρώτες εμφανίσεις του στη Σούδα.

Επί πλοιαρχίας Ελευθ. Δημοτάκη. Δεν ήταν και η ευκολότερη μανούβρα το να βάλεις τέτοιο πλοίο σε αυτή τη θέση... Το είχα ζησει και το λέω.

ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ
05-04-2016, 06:53
Στο Βόλο σε λίγη 'ωρα το γιγαντιο σκαρί για πρωτη φορά ...φιλοι απ το βολο θελουμε ανταπόκριση

renetoes
05-04-2016, 08:31
Στο Βόλο σε λίγη 'ωρα το γιγαντιο σκαρί για πρωτη φορά ...φιλοι απ το βολο θελουμε ανταπόκριση

...Πλοίο Κρητικής Εταιρείας (λέμε τώρα!) έχει να δέσει στο Βόλο από τα χρόνια που το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ανεβοκατέβαινε Ηράκλειο - Θεσσαλονίκη και περνούσε μια φορά τη βδομάδα από το Βόλο.

thanos75
05-04-2016, 11:37

Πώς και έτσι προσέγγιση στο Βόλο?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-04-2016, 11:55
Πώς και έτσι προσέγγιση στο Βόλο?
Φίλε:fat: πήγε λάθρο από Μυτιλήνη.

Akis Dionisis
05-04-2016, 15:57
Ωχ.....Όσο πάνε έρχονται και ποιο βόρεια....
Βλέπω σε λίγο καιρό και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για γεμίζει......
Άντε να πας να πιείς τη φραπεδιά σου μετά στο πλακώστρωτο δίπλα από το Κίτσεν Μπαρ...

Orpheas
05-04-2016, 16:19
Θα παρει λυόμενα για Αττική ανάφεραν στη τηλεόραση

giorgos_249
05-04-2016, 17:33
Ας δούμε λοιπόν το θεριό που ήρθε κοντά μας σήμερα στο Βόλο.......

174050 174049 174051

pantelis2009
05-04-2016, 17:41
Σπάνιες φωτογραφίες φίλε μου.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
06-04-2016, 08:21
Ωχ.....Όσο πάνε έρχονται και ποιο βόρεια....
Βλέπω σε λίγο καιρό και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για γεμίζει......
Άντε να πας να πιείς τη φραπεδιά σου μετά στο πλακώστρωτο δίπλα από το Κίτσεν Μπαρ...
Aφού φρακαρε ο Πειραιάς.

thanos75
06-04-2016, 08:42
Φίλε:fat: πήγε λάθρο από Μυτιλήνη.

Κατάλαβα...μάλλον για το hotspot της Κουτσοχέρας στη Λάρισα τους προορίζουν

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
06-04-2016, 08:55
Κατάλαβα...μάλλον για το hotspot της Κουτσοχέρας στη Λάρισα τους προορίζουν
Κουτσόχερο λέγεται,φαντάζομαι κανένα στρατόπεδο κοντά στο πρώην νατοϊκό στρατηγείο.

pantelis2009
06-04-2016, 11:47
Κανένα στρατόπεδο στην Εκάλη, Κηφισιά, Βουλή δεν θα κάνουν οι άχρηστοι Πολιτικοί μας, αλλά ξέχασα εκεί μένουν αυτοί.

Akis Dionisis
06-04-2016, 14:23
Aφού φρακαρε ο Πειραιάς.

Που να δεις και στην Ειδομένη τι γίνεται... Φίλοι μου μηχανοδηγοί τα έχουνε δει όλα. Όχι τίποτα όλλο, αλλά από πάνω έχουν και 25.000 βόλτ...
Μία φωτογραφία και απο μένα με τον "χοντρό" στο λιμάνι του Πειραιά στις 31 Ιάν. 2016
174058

pantelis2009
07-04-2016, 06:42
Άμα ψήσετε τους πρώτους στα 25000 βόλτ οι επόμενοι θα ανοίγουν μόνοι τους τη γραμμή. Αλλά αφού οι εθνοπατέρες κυβερνώντες ....τα παίρνουν, γιατί να ασχοληθούν με τα προβλήματα του λαού.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-04-2016, 08:30
Που να δεις και στην Ειδομένη τι γίνεται... Φίλοι μου μηχανοδηγοί τα έχουνε δει όλα. Όχι τίποτα όλλο, αλλά από πάνω έχουν και 25.000 βόλτ...
Τα βλέπω φίλε μου,με άυτούς εδώ που μπλέξαμε...Κάθονται κ τους κοιτάνε.Με κλειστή την γραμμή,πληρώνουμε ρήτρες κ στο τέλος θα χάσουμε ένα σωρό συμβόλαια με τις πολυεθνικές.
Αμ οι άλλοι οι αλληλέγγυοι που τους σιγοντάρουν; Xώστους μέσα γιά παρακώλυση συγκοινωνιών κ διασπορά ψευδών ειδήσεων! Κ αν είναι ξένοι,απέλαση σαν ανεπιθύμητοι!
Αλλά ποιοί θα το κάνουν οι ανίκανοι;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-04-2016, 08:48
Αλλά αφού οι εθνοπατέρες κυβερνώντες ....τα παίρνουν, γιατί να ασχοληθούν με τα προβλήματα του λαού.
Δεν είναι εθνοπατέρες φίλε, είναι ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ. Την καταστρέψαν την δόλια,την πατρίδα!!!!!
Ταϊζει ο στρατός τους λάθρο κ αφήνουν τον Έλληνα να πεινάει...

ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ
07-04-2016, 13:23
Δεν είναι εθνοπατέρες φίλε, είναι ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ. Την καταστρέψαν την δόλια,την πατρίδα!!!!!
Ταϊζει ο στρατός τους λάθρο κ αφήνουν τον Έλληνα να πεινάει...
Ποιοι πεινανε??Οι Ελληνες??χαχαχ εγω μια βολτα να κανω οι καφετερειες και οι ταβερνες γεματες ειναι //και στα βαπόρια πληροτητα απο καμπίνες απο Ελληνες με τα λεφτα του μπαμπα και της μαμας //Αυτα βλεπουν για αυτο και μας πατανε τους μισθους και τις συνταξεις Καλα να παθουμε τα θελουμε και τα παθαινουμε

SteliosK
07-04-2016, 15:13
Ποιοι πεινανε??Οι Ελληνες??χαχαχ εγω μια βολτα να κανω οι καφετερειες και οι ταβερνες γεματες ειναι

Δεν έχεις άδικο..Ύπάρχουν όμως και Έλληνες άστεγοι που γι αυτούς δεν έχει δώσει σημασία κανείς..

Για να μην βγαίνουμε από το θέμα ο γίγαντας στο αγκυροβόλιο της Μυτιλήνης.
174077

Φίλιππος Αίγιο
07-04-2016, 20:21
Δεν είναι ωραίο για ένα καραβολατρικο και κατά κύριο λόγο χομπιστικο φόρουμ να αναφερομαστε με τον όρο λαθρο για μία μερίδα ταλαιπωρων ανθρώπων είτε είναι νόμιμοι είτε παράνομοι.από εκεί και περα συμφωνω με τον φίλο ζαμπετακη.συγγνώμη για το off topic.

Επτάνησος_1989
07-04-2016, 20:37
ταλαιπωρων ανθρώπων
E όχι και ταλαίποροι...Αυτοί σε λίγο θα κάνουν και κίνημα.Μας κουβαλήθηκαν στην χώρα μας και τώρα κάνουν και τσαμπουκά.Βρε ούστ!

Takerman
07-04-2016, 21:10
Δεν είναι ωραίο για ένα καραβολατρικο και κατά κύριο λόγο χομπιστικο φόρουμ να αναφερομαστε με τον όρο λαθρο για μία μερίδα ταλαιπωρων ανθρώπων είτε είναι νόμιμοι είτε παράνομοι.από εκεί και περα συμφωνω με τον φίλο ζαμπετακη.συγγνώμη για το off topic.

Συμφωνώ μαζί σου και να προσθέσω ότι όπου έχει μπει πολιτική κουβέντα σε φόρουμ άσχετο με την πολιτική, γίνεται άνω κάτω λόγω διαφορετικών πιστεύω και απόψεων με λογομαχίες, παρεξηγήσεις κλπ. Απλά να υπενθυμίσω στους παλιότερους και να μάθουν και οι νεότεροι-σε ηλικία εννοώ- ότι δεν ήταν και λίγοι οι ναυτικοί μας που όταν έπιανε λιμάνι το βαπόρι σε Αμερική, Καναδά, Νότια Αφρική και σε άλλα μέρη του κόσμου έβγαιναν για βόλτα και δεν ξαναγύρναγαν ποτέ στο βαπόρι μένοντας εκεί "λαθραίοι" κυρίως τις δεκαετίες 50 και 60 και λιγότερο του 70. Ήταν κάμποσοι που έβγαζαν τότε φυλλάδιο και μπαρκάριζαν γι'αυτό το λόγο.

Φίλιππος Αίγιο
07-04-2016, 23:22
E όχι και ταλαίποροι...Αυτοί σε λίγο θα κάνουν και κίνημα.Μας κουβαλήθηκαν στην χώρα μας και τώρα κάνουν και τσαμπουκά.Βρε ούστ!

Εγω τους θεωρω ταλαιπωρους και βασανισμενους.Εχω μαθει στην ζωη μου να βαζω τον εαυτο μου στην θεση του αλλου πριν τον κρινω.Απο εκει και περα ξανα λεω οτι νομιζω πως τετοια θεματα δεν εχουν θεση σε ενα χομπιστικο φορουμ για τους λογους που προανεφερε ο φιλος takerman με τον οποιο και συμφωνω σε αυτα που εγραψε.

Akis Dionisis
08-04-2016, 13:32
Για να μη ξεφεύγουμε από το θέμα του "χοντρού", να τολμήσω να ρωτήσω αν τυχαίνει να γνωρίζει κανείς αν θα μας έρθει και στη Θεσσαλονίκη? Να ετοιμάζομαι να φωτογραφίσω τίποτα εδώ πάνω γιατί έχει πέσει ξεραΐλα? [Πέραν του Νήσος Σαμος...]

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-04-2016, 09:43
Για να μη ξεφεύγουμε από το θέμα του "χοντρού", να τολμήσω να ρωτήσω αν τυχαίνει να γνωρίζει κανείς αν θα μας έρθει και στη Θεσσαλονίκη? Να ετοιμάζομαι να φωτογραφίσω τίποτα εδώ πάνω γιατί έχει πέσει ξεραΐλα? [Πέραν του Νήσος Σαμος...]
Χλωμό το βλέπω αφού έχετε φρακάρει από λάθρο.Τώρα τους μοιράζουν εδώ κ εκεί.

seajets
09-04-2016, 11:10

...Το Flyingcat 4.

Akis Dionisis
11-04-2016, 14:05
Εννοώ το Ελ. Βενιζέλος μήπως μας φέρει μετανάστες. Για αυτό που έγραψες το ξέρω. Ήδη έχω κανονίσει αυθημερόν καφέ στη Σκιάθο.

tolaras
16-04-2016, 10:28
Εχθές ο χοντρούλης ήταν πάλι στη Μυτιλήνη, παρέα με το Μπλού Στάρ 1...:o
Οι δουλειές του συνεχίζονται στο νησί...:worked_till_5am:

Espresso Venezia
06-05-2016, 19:53
Το πλοίο χθες το απόγευμα μεθόρμισε από το ντοκ 3 (Ροδίτικα) στην παγόδα, προφανώς (???) για λόγους "συνωστισμού" μετά την ημιβύθιση του ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ.

Chosen_12
06-05-2016, 23:27
Εγώ είδα το καράβι χθες και σήμερα, ακριβώς πίσω απο τον εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ απέναντι απο τον Άγιο Νικόλαο.

Espresso Venezia
06-05-2016, 23:30
Το ίδιο πράγμα λέμε αγαπητέ μου φίλε. Το εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ απέναντι απο τον Αγιο Νικόλαο λέγεται και παγόδα (λόγω του σχήματος του).

proussos
07-05-2016, 11:54
Το ίδιο πράγμα λέμε αγαπητέ μου φίλε. Το εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ απέναντι απο τον Αγιο Νικόλαο λέγεται και παγόδα (λόγω του σχήματος του).

Με επιφύλαξη θα πω ότι τώρα είναι δεμένο στην ίδια θέση που είχε δέσει όταν πριν από σχεδόν 30 χρόνια πρωτοήρθε κουφάρι ως BONANZA , μόνο που τότε η πλώρη του "κοιτούσε" τον δρόμο.

roussosf
07-05-2016, 13:31
Με επιφύλαξη θα πω ότι τώρα είναι δεμένο στην ίδια θέση που είχε δέσει όταν πριν από σχεδόν 30 χρόνια πρωτοήρθε κουφάρι ως BONANZA , μόνο που τότε η πλώρη του "κοιτούσε" τον δρόμο.
Σωστός
Δεν χρειάζεται επιφύλαξη
ηταν βαμμένο στο χρώμα της ....σκουριας

a.molos
07-05-2016, 19:01
Σωστός
Δεν χρειάζεται επιφύλαξη
ηταν βαμμένο στο χρώμα της ....σκουριας

174834Του λόγου το αληθές.Απο τις φωτογραφίες μου που ξεχωρίζω !

T.S.S. APOLLON
07-05-2016, 22:26
Συλλεκτικο το φωτογραφικο ντοκουμεντο που μας χαρισε ο φιλος a.molos!!!

Ellinis
08-05-2016, 11:42
Εξαιρετική η φωτογραφία φίλε Αντώνη! Ένας γκρι - πράσινος όγκος που είχε μείνει δέκα σχεδόν χρόνια ημιτελής και ο οποίος πήρε πνοή στο Πέραμα που τότε μεγαλουργούσε.

maria korre
08-05-2016, 19:53
Πρωί Μεγάλης Δευτέρας!

174857

Chris_Chania
09-05-2016, 11:19
Και από μένα ένα απόκομμα εφημερίδας της εποχής όπου ήρθε το θηρίο στην Ελλάδα. Στην ίδια θέση αλλά από άλλη γωνία λήψης σε σχέση με την όμορφη φωτογραφία που ανέβασε a.molos. Το είχα ανεβάσει στο thread πριν από πολύ καιρό, αλλα το ξανανέβασα τώρα με αφορμή την φωτογραφία του φίλου μας.

174864

174834Του λόγου το αληθές.Απο τις φωτογραφίες μου που ξεχωρίζω !