Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Cruise Europa

Σελίδες : 1 [2] 3 4

lefme
12-10-2009, 08:32
Αυτό θα πεί άμεση ανταπόκριση.Εύγε παιδιά!
Κάθώς κατέβαινα κέντρο το συνάντησα στο λιμάνι...ΆΛλη αίσθηση ο βάπορας.
Μικρή η δική μου συνεισφορά αλλά όπως το είδα να δεσπόζει αγέρωχο, μπήκα στον πειρασμό να το "χτυπήσω" με το κινητό μου!!

konigi
12-10-2009, 08:36
Καλημέρα και απο μένα...
Οι δυο μας αλλά με διαφορά απο τους άλλους...χαχαχαχαχαχα:D:D
Το μόνο που με χαλάει στον βάπορα πάντως είναι οι βάρκες που προεξέχουν!!!
Δεν μπορούσαν να το κάνουν σαν τα παλάτια?
πιο όμορφο θα ήταν...

artmios sintihakis
12-10-2009, 08:55
Καλημέραααααααα!!!!!Πωωωωωωωωωωωωωωω ρε παιδιά τι βαπόραρος είναια αυτος???????Σας ευχαριστούμε όλουσ για τισ φωτό,είναι όλες υπέροχες,όπως άλλωστ κ το νέο πλοίο!!!!Καλως ήρθε λοιπόν κ καλες θάλασσες να έχει..

gtogias
12-10-2009, 08:59
Ευχαριστούμε τους ΔυτικοΕλλαδίτες συμφουρμίτες για την πλήρη φωτογραφική αποτύπωση της άφιξης του πλοίου στην Πάτρα.

Εντυπωσιακό πράγματι και στην εμφάνιση και στο μέγεθος. Καλοτάξιδο να είναι, αλλά κρίμα γιατί σηματοδοτεί την οπισθοχώρηση των Ελλήνων από την Αδριατική.

Μια μικρή κακία μόνο. Χαλάνε πολλούς τα δύο Νήσος λόγω των λίγων ανοικτών χώρων που έχουν. Το θηρίο αυτό έχει καθόλου?

nickosps
12-10-2009, 09:05
Ευχαριστούμε όλους τους φίλους για την πολύ ωραία ανταπόκριση από το λιμάνι της Πάτρας στην άφιξη του θηρίου!

Leo
12-10-2009, 10:09
...............
Μια μικρή κακία μόνο. Χαλάνε πολλούς τα δύο Νήσος λόγω των λίγων ανοικτών χώρων που έχουν. Το θηρίο αυτό έχει καθόλου?

Οπτικά και μόνο απά το φωτογραφικό υλικό που μας χάρισαν οι φίλοι, νομίζω ότι έχει κάτι παρόμοιο που έχουν και παλάτια του Αιγαίου (γιατί με αυτά έχω ταξιδέψει και γνωρίζω).

konigi
12-10-2009, 10:58
Aυτό είναι που λένε πλώρη ξυράφι....:D:D
60345

Leo
12-10-2009, 11:55
Kinigi όπως το λες, είναι κάτι που δεν περίμενα να δω... τόσο ξυράφι. Ευχαριστούμε.

ελμεψη
12-10-2009, 12:24
Μετα τα συγχαρητηρια μου σε ολα τα παιδια που το πρωι ηταν στο λιμανι και μας χαρησαν μοναδικες φωτογραφιες, να πω οτι το πλοιο ειναι πανεμορφο και οτι εχει απιστευτες ικανοητες ως προς τις μανουβρες του.Δυο φωτογραφιες και απο μενα απο αλλο σημειο την ωρα τις εισοδου του.

Φωτο 1 (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentType=Gallery&ContentId=11977)Ετοιμο να περασει την εισοδο
Φωτο 2 (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentType=Gallery&ContentId=11978) Εχωντας ηδη ξεκινησει να μπαινει.

Dimitrisvolos
12-10-2009, 12:53
Mπράβο σε όλους τους ανταποκριτές και καλα ταξιδια να έχει .

ndimitr93
12-10-2009, 13:43
Ευχαριστούμε όλους τους ανταποκριτές φωτογράφους, που μερικοί με έπρηξαν να μάθουν την ώρα άφιξης:mrgreen: αλλά χαλάλι τους γιατί έκαναν πραγματική δουλειά!!:D
Να είστε όλοι καλά!!! Και του χρόνου με το Ολυμπία....:D;)

artmios sintihakis
12-10-2009, 13:47
Χερεται!!!Υπάρχουν σχόλια απο τους Πατρινούς που είδαν το καράβι?

mch
12-10-2009, 14:30
OYAOY!Φανταστικό!Μπράβο παιδιά για τις καταπληκτικές φωτογραφίες:o!

Nissos Mykonos
12-10-2009, 14:40
Καλώς μας ήρθες Κρούιζ Ευρώπη!!!!!
Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που κάλυψαν με απόλυτη επιτυχία την πρώτη άφιξη του ''Θηρίου''!!!!Να είστε όλοι καλά!!!!;)
Καλά ταξίδια εύχομαι στο πλοίο και στο πλήρωμα του!!!

REDBLACK
12-10-2009, 14:46
Πολλα μπραβο σε ολους για τις φωτο. Καποια στιγμη θα ανεβασω κι εγω αφου περασα το πρωι απο το λιμανι. Τρελη πλωρη λεμε η ευρωπη !!!!

Ξερει καποιος ποτε αναχωρει το πλοιο για να βγαλουμε καμια φωτο ακομα ;

diagoras
12-10-2009, 15:11
Ενα μεγαλο μπραβο σε ολα τα παιδια,τους ανταποκριτες μας στην Πατρα για τις υπεροχες φωτογραφιες τους.Καλοταξιδο το θηριο να ειναι:D

MILTIADIS
12-10-2009, 15:54
εφτασα πριν λιγο στην πατρα και τρελαθηκα!!:D:Dπραγματικο θηριο!βαποραρος!!!και κατι γκαραζ!!!εκεινη την ωρα μαλιστα εμπαινε και το ευρωπη παλας κ εγινε πανικος απο τα κορναρισματα:)ηταν και ενα ματσο δημοσιογραφοι εντωμεταξυ απ εξω..χαμος

.voyager
12-10-2009, 15:57
Το πλοίο υποδέχτηκε με σφυρίγματα το ρυμουλκό που επέβλεπε το ρεμέτζο του, αλλά επαναλαμβανόμενα και συνεχή ήταν αυτά που αντάλλαξε με το Europa Palace, όταν το τελευταίο ελλιμενίστηκε πριν μια ώρα περίπου.

Ξερει καποιος ποτε αναχωρει το πλοιο για να βγαλουμε καμια φωτο ακομα ;
Σήμερα πάντως όχι γιατί ετσι την Πέμπτη θα βρισκόταν Ανκώνα, ενώ είναι τα εγκαίνα της Πάτρας. Yποθέτω Πέμπτη μετά τα εγκαίνια. Ας περιμένουμε το Μιλτιάδη να μας διαφωτίσει, στον οποίο πάει η ακόλουθη φώτο, μιας και έτυχε να απουσιάζει από την πόλη το πρωί.

60370

MILTIADIS
12-10-2009, 16:24
σ ευχαριστω πολυ χρηστο!
την πεμπτη ειναι το πρωτο δρομολογιο,οπως ειχε οριστει αρχικα..μεχρι τοτε πατρα;)

REDBLACK
12-10-2009, 16:27
Ενα μικρο βιντεακι που τραβηξα με την ''βαρκουλα'' !!!!

http://www.youtube.com/watch?v=KEgyF8O_V-k

mch
12-10-2009, 17:49
Το πλοίο είναι πραγματικό θηρίο!Τι ύψος, τι μήκος!:eek::shock:

leonidas
12-10-2009, 18:37
Ευχαριστουμε πολυ ολους τους ανταποκριτες απο την ομορφη Πατρα για την υποδοχη της πρωτης αφιξης-προσεγγισης του νεου πλοιου των Μινωικων, το Cruise Europa.:D
Πραγματικα το βαπορι ειναι υπεροχο!
Ειναι πολυ ωραιο, ομορφο, επιβλητικο, και με ομορφες γωνιες!:p

Καλα ταξιδια και καλες θαλασσες σε ολο του το πληρωμα !

Καλη αρχη !

sea_serenade
12-10-2009, 19:34
Μπράβο παιδιά, υπέροχες οι φωτο σας αλλά και ο ίδιος ο βάπορας...... "τα σπάει" κανονικά.

Καλές θάλασσες να έχει και καλή δύναμη στους ανθρώπους που θα το υπηρετήσουν!!!!!

MILTIADIS
12-10-2009, 19:49
Ενα μικρο βιντεακι που τραβηξα με την ''βαρκουλα'' !!!!

http://www.youtube.com/watch?v=KEgyF8O_V-k
ωραιος ο REDBALACK!τα μισα views εντωμεταξυ που εχει ειναι δικα μου..:mrgreen:
επειδη πριν ημουνα λιγακι βιαστικος θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω και συγχαρητηρια στους.Trakman,.voyager,proussos,lefme,ελμεψη,konig i,redblack
για τις φωτος τους και πραγματικα το αξιζουν γιατι δεν ειναι και πολυ ευκολο να στηνεσαι απο τις 6-7 η ωρα το πρωι στο λιμανι τετοια εποχη κιολας.
απεδειξαν οτι διαθετουν''τρελα''και σιγουρα πολυ μερακι!!:)

Επισης εχω να πω οτι τους ζηλευω αφορητα!;)δυστυχως καποιες ανειλημενες υποχρεωσεις δεν μου επετρεψαν να παρεβρισκομαι στον πρωτο καταπλου του πλοιου στο λιμανι μας..πηρα ωστοσο το πρωτο αεροπλανο απο κρητη και ηρθα εστω και το μεσημερακι!

τελος,αξιζει οι πατρινοι να περασετε μια βολτα τωρα το βραδυ απο το λιμανι να το δειτε και φωταγωγημενο πως λαμπει!αντε να γινουν τα εγκανια να το δουμε και μεσα!!:p

mch
12-10-2009, 20:01
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη εε??Γνωρίζει κανεις τι ώρα?:-?

.voyager
12-10-2009, 20:06
τελος,αξιζει οι πατρινοι να περασετε μια βολτα τωρα το βραδυ απο το λιμανι να το δειτε και φωταγωγημενο πως λαμπει!αντε να γινουν τα εγκανια να το δουμε και μεσα!!:p
Tί είπες, Μιλτιάδη; :cool:
Για σενα κι αυτή -αν και τελείως πρόχειρη- που είσαι τόσο ενθουσιασμένος με τον βάπορα!

60383

MILTIADIS
12-10-2009, 20:10
Tί είπες, Μιλτιάδη; :cool:
Για σενα κι αυτή -αν και τελείως πρόχειρη- που είσαι τόσο ενθουσιασμένος με τον βάπορα!

60383
και με ηλιο και με βροχη o.voyager θα ειναι εκει!;);)μια γευση λαμψης μ αυτη τη φωτο θα την παρουν ολοι..
ξεκινησα κι εγω κατα τις 6παρα να ερθω να σε βρω αλλα με επιασε μια βροχη...ημουνα και πεζος,καταλαβαινεις..:rolleyes:

.voyager
12-10-2009, 20:28
και με ηλιο και με βροχη o.voyager θα ειναι εκει!;);)μια γευση λαμψης μ αυτη τη φωτο θα την παρουν ολοι..
ξεκινησα κι εγω κατα τις 6παρα να ερθω να σε βρω αλλα με επιασε μια βροχη...ημουνα και πεζος,καταλαβαινεις..:rolleyes:
Ήταν τέλεια στο λιμάνι με αυτό τον καιρό,κάθισα 1,5 ώρα. Μου θύμισε μια δεκαετία πριν κάτι περιστατικά!
Θα σου βάλω φώτος και με βροχή γιατί είσαι τρελός για το Cruise.

REDBLACK
12-10-2009, 22:57
Πλωρη μαμουθ λεμε !!!

http://img340.imageshack.us/img340/1475/cruiseeuropa.jpg

Giovanaut
13-10-2009, 00:38
Παιδια χιλια μπραβο κι απο εμενα, ειμαι σιγουρος πως οι Μινωικες θα αγορασουν τις φωτο σας, για διαφημστικο φυλλαδιο..!!!!

Σαν να ημουν εκει....!!!!

Ευχομαι καλα ταξιδια στον βαπορα και το πληρωμα του και ο Αη Νικολας παντα μαζι τους....!!!!

Giovanaut
13-10-2009, 00:42
αντε να γινουν τα εγκανια να το δουμε και μεσα!!:p

Πιστευεις πως υπαρχει περιπτωση να αφησουν κοσμο να μπει στα εγκαινια η μονο με προσκλησεις...???

Γιατι απο επικοινωνια με τα γραφεια της εταιρειας στην Ιγουμενιτσα, επειδη ειπα να παω, εμαθα οτι δεν θα ειναι για ολους....!!!!

MILTIADIS
13-10-2009, 01:02
Πιστευεις πως υπαρχει περιπτωση να αφησουν κοσμο να μπει στα εγκαινια η μονο με προσκλησεις...???

Γιατι απο επικοινωνια με τα γραφεια της εταιρειας στην Ιγουμενιτσα, επειδη ειπα να παω, εμαθα οτι δεν θα ειναι για ολους....!!!!
εχω παει μεχρι τωρα στα εγκανια των κνωσος/φαιστος/ευρωπη/ολυμπια παλας,προμηθεας,αριαδνη παλας,πασιφαη,ολυμπικ τσαμπιον,χελενικ σπιριτ,σοφοκλης,κρητη ι&ιι και μπλου σταρ 2 και η εισοδος θυμαμαι ηταν σε ολα ελυθερη για ολους..αν ακουλουθηθει κατι αλλο εδω περα(επειδη ειναι και ξενο)δεν ξερω..τουλαχιστον για προσκλησεις δεν εχω ακουσει..στην αναγκη βεβαια αν κανεις θελει μπαινει και σαν επισκεπτης με την αστ.ταυτοτητα του..οσο για τον φιλο mch που ρωτησε για την ωρα,λογικα αφου θα φυγει κιολας πεμπτη απογευμα ο,τι γινει θα γινει πριν τις 3 το μεσημερι..γιατι μετα ξεκιναει και η επιβιβαση..

Thanasis89
13-10-2009, 01:04
Καλορίζικο λοιπόν ! Καλοτάξιδο ! :)

Μμμ... Αν εξαιρέσουμε το μέγεθός του και την πλώρη που παρακαλεί να ξυρίσει το νερό, κατ' εμέ, δεν έχει να μας επιδείξει τίποτα το ιδιαίτερο... Για την πολυτέλειά του τώρα είμαι σίγουρος ότι θα βρίσκεται στο ίδιο πάντα, υψηλό, επίπεδο των "Μινωικών"...

Μπράβο στα παιδιά για τις φωτογραφίες ! Για μια ακόμη φορά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό !

ελμεψη
13-10-2009, 01:24
Να αφιερωσω την παρακατω φωτο σε ολα τα παιδια σημερα που ηταν στο λιμανι και αποθανατησαν την εισοδο αλλα και την παραμονη του πλοιου στο λιμανι και εκαναν πολυ καλη δουλεια.Μετα την πανεμορφη νυχτερινη φωτογραφια του voyager μια μεταμεσονυχτια και απο εμενα.Μιλτιαδη και για σενα η αφιερωση...

60444

konigi
13-10-2009, 09:06
Kαλημέρα, το πλοίο πραγματικά λάμπει τόσο την μέρα όσο και την νύχτα!!
Παρακάτω 2νυχτερινες φώτο του πλοίου απο διαφορετική οπτική γωνία..

REDBLACK
13-10-2009, 14:30
Αλλες τρεις φωτο απο την πρωτη του πλοιου στην Πατρα

http://img399.imageshack.us/img399/9109/p1000045.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/6210/p1000042a.jpg

http://img301.imageshack.us/img301/1172/p1000041.jpg

Giovanaut
13-10-2009, 17:45
εχω παει μεχρι τωρα στα εγκανια των κνωσος/φαιστος/ευρωπη/ολυμπια παλας,προμηθεας,αριαδνη παλας,πασιφαη,ολυμπικ τσαμπιον,χελενικ σπιριτ,σοφοκλης,κρητη ι&ιι και μπλου σταρ 2 και η εισοδος θυμαμαι ηταν σε ολα ελυθερη για ολους..αν ακουλουθηθει κατι αλλο εδω περα(επειδη ειναι και ξενο)δεν ξερω..τουλαχιστον για προσκλησεις δεν εχω ακουσει..στην αναγκη βεβαια αν κανεις θελει μπαινει και σαν επισκεπτης με την αστ.ταυτοτητα του..οσο για τον φιλο mch που ρωτησε για την ωρα,λογικα αφου θα φυγει κιολας πεμπτη απογευμα ο,τι γινει θα γινει πριν τις 3 το μεσημερι..γιατι μετα ξεκιναει και η επιβιβαση..

Ευχαριστω φιλε Μιλτιαδη. Μεχρι το Σαββατο θα δουμε τι θα κανουμε....!!!!!!!!

.voyager
13-10-2009, 18:00
Τρομακτικό :cool:

60500

Black Flag
13-10-2009, 19:08
Χθες είχα βρει μια φώτο της πρύμνης που φαινόταν ξεκάθαρα κάτω από το όνομα Cruise Europa Palmero, το ελληνικό όνομα ανάγλυφο, ΚΡΟΥΙΖ ΕΥΡΩΠΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Την έχει δει κανείς;

Notis
13-10-2009, 19:11
Πάντως το αρχικό νηολόγιο- του ναυπηγείου δηλαδή- με το ΗΡΑΚΛΕΙΟ, είναι εμφανές, μου το επιβεβαίωσε φίλη που συνάντησε το πλοίο χθες στο λιμάνι της Πάτρας.

rouli726
13-10-2009, 19:32
εγω παντως που περασα δυο φορες απεξω απο το πλοιο κατα μηκος δεν ειδα πουθενα "ηρακλειο".ειναι κριμα για εμας που δουλευουμε στις μινωικες να μην εχουμε τη δυνατοτητα να δουλεψουμε μεσα,χωρις να βριζουμε την τυχη μας,να μη γινει οτι γινεται κ στο Ζευς δηλαδη.απεξω ειναι οντως εντυπωσιακο,αν ηταν των μινωικων ουσιαστικα κ οχι μονο χρωματικα,θα ηταν τελειο!

.voyager
13-10-2009, 19:36
Χθες είχα βρει μια φώτο της πρύμνης που φαινόταν ξεκάθαρα κάτω από το όνομα Cruise Europa Palmero, το ελληνικό όνομα ανάγλυφο, ΚΡΟΥΙΖ ΕΥΡΩΠΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Την έχει δει κανείς;

Δες εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=263585&postcount=389), φίλε.

Notis
13-10-2009, 19:40
Αυτό ακριβώς εννοούσα, σε ευχαριστώ...

REDBLACK
13-10-2009, 20:51
Το θηριο πειναει !!!

http://img2.imageshack.us/img2/5517/p1000055f.jpg

Πισω απο τις πολυκατοικιες μια ΠΛΟΙΟΚΑΤΟΙΚΙΑ !!!!!

http://img98.imageshack.us/img98/5397/p1000061f.jpg

MILTIADIS
13-10-2009, 20:51
οταν-και αν φυσικα-αγοραστει ποτε το βαπορι απο τις μινωικες θα αλλαξει και το νηολογιο και η σημαια..δεν το εχουν βαλει και για πλακα αυτο στην πρυμνη,νεοτευκτο βαπορι ειναι αλλωστε.

diagoras
13-10-2009, 20:56
Δεν ξερω αν και ποτε θα γινει αυτο παντως τοτε θα μπει στα αληθεια στην καρδια ολων πιστευω ως πραγματικο πλοιο των Μινωικων.

Υ.Γ.οι φωτογραφιες ολων ειναι εκπληκτικες

Black Flag
13-10-2009, 21:56
Δες εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=263585&postcount=389), φίλε.

Σ' ευχαριστώ! Μακάρι κάποτε να γίνει πραγματικότητα και αυτή η επιγραφή.

TOM
14-10-2009, 10:06
Μηπως ξερει κανεις ποτε το πλοιο θα ειναι στην ηγουμενιτσα για την παρουσιαση και γενικοτερα ποτε
θα περναει απ'την ηγουμενιτσα?

despo
14-10-2009, 14:52
Και μεσα στην πανηγυρική ατμόσφαιρα, βγηκαν οι πρωτες ειδήσεις, οπως
1. Δεν παίρνει ανοιχτό κατάστρωμα
2. Ειναι πιο αργό απ'όλα τα άλλα πλοία της Αγκώνας, με συνέπεια να μην έχει
τις ιδιες ωρες αναχώρησης σε ολα του τα δρομολόγια.

MILTIADIS
14-10-2009, 22:10
Και αφου διαβασαμε προσεκτικα ολες τις αναμενομενες αντιδρασεις,παμε να διαβασουμε μια ανακοινωση που αφορα τα του πλοιου..
[/QUOTE]Εγκαινιαζεται αυριο το κρουιζ ευρωπη των μινωικων.

Αυριο πεμπτη εγκαινιαζεται το νεο αποκτημα των μινωικων γραμμων cruise europa

Προκειται για ενα υπερσυγχρονο πλοιο που ναυπηγηθηκε στα ναυπηγεια fincantieri στη Ναπολη της Ιταλιας και προστεθηκε στο στολο των μινωικων γραμμων σηματοδοτωντας μια νεα εποχη στον τομεα της επιβατηγου ναυτιλιας

Το νεο αποκτημα ειναι χωρητικοτητας 3000 ατομων,3000 γραμμικων μετρων φορτιου(180 φορτηγων αυτοκινητων διεθνων μεταφορων και 250 Ι.Χ. η' εναλλακτικα 1000 Ι.Χ)και μεγιστη ταχυτητα 30 κομβων,θα μπορει να παρεχει μια απαραμιλλη εξυπηρετηση τοσο για τους μεταφορεις φορτιων οσο και για τους επιβατες.

Χαρη στις οικονομιες κλιμακας και προωθησης που δημιουργουνται,το πλοιο μπορει να προσφερει εξαιρετικα ανταγωνιστικες τιμες για τη μεταφορα φορτηγων και χαμηλου κοστους τιμολογιακες πολιτικες για τους επιβατες προσφεροντας παραλληλα υπηρεσιες κρουαζιεροπλοιου.

Το κρουιζ ευρωπη προσφερει ενα ευρυ φασμα υπηρεσιων.413 ανετες καμπινες,68 εκ των οποιων ειναι owner και junior suites,1 a la carte restaurant,1 self service εστιατοριο,ενα καζινο,που θεωρειται μακραν το καλυτερο πανω σε πλοιο,μια μπουτικ και ενα σουπερμαρκετ.διαφορες γωνιες για snack,δυο σαλονια για τους αυτοκινητιστες,ενα συνεδριακο κεντρο,ενα ψυχαγωγικο piano-bar,μια απολαυστικη πισινα,ενα γυμναστηριο,spa,internet cafe,μια πλουσια ποικιλια απο βιντεοπαιχνιδια,ενας παιδοτοπος,μια ντισκοτεκ,ειναι αναμεσα στις ποικιλες ανεσεις που προσφερονται πανω στο πλοιο.[/QUOTE]

πηγη>δελτιο τυπου ΜΙΝΟΑΝ LINES

nikosdet
14-10-2009, 23:32
Και μεσα στην πανηγυρική ατμόσφαιρα, βγηκαν οι πρωτες ειδήσεις, οπως
1. Δεν παίρνει ανοιχτό κατάστρωμα
2. Ειναι πιο αργό απ'όλα τα άλλα πλοία της Αγκώνας, με συνέπεια να μην έχει
τις ιδιες ωρες αναχώρησης σε ολα του τα δρομολόγια.

Τι εννοείς ανοιχτό κατάστρωμα; Camping on board; Αυτό είναι όντως μειονέκτημα και δεν καταλαβαίνω γιατί το έκαναν έτσι.

Είπαμε, να μη σας αρέσει το πλοίο, σεβαστό, αλλά δεν είναι δα και τόσο πιο αργό από όλα τα πλοία μάλιστα! Ούτως ή άλλως η ταχύτητα που χρειάζεται υπολείπεται από τη μέγιστη του, προφανώς βέβαια για οικονομικούς λόγους θα το πάνε πιο αργά (αλλά κάτι τέτοιο αλλάζει αν χρειαστεί). Αλλά μιλάμε τώρα για 30' πιο πολλά από ό,τι με τα Παλάτια; Σιγά τη διαφορά για τέτοιο ταξίδι!! Δε διαφωνώ ότι είναι αξιόλογος παράγοντας επιλογής πλοίου η μικρότερη διάρκεια, αλλά είναι σε πολύ λογικά πλαίσια! Ε όχι όμως και για "θανατική καταδίκη"!
Τι να πει δηλαδή και η καημένη η ΑΝΕΚ στο Ηράκλειο που είναι 1,5 και 2 ώρες πιο αργή στα βραδυνά (και λίγο ακόμη στα όποια μεσημεριανά) σε δρομολόγιο 6,5-7-8,5 ωρών;!

Επίσης πώς δε σας κάνει αίσθηση το πλοίο από όποια πλευρά κι αν το δείτε;; Κατ'αρχάς είναι πιο ωραίο από τα Παλάτια, σαφώς βέβαια υστερεί εξωτερικά με τους κύριους ανταγωνιστές. Εσωτερικά έχουν ακουστεί πολύ καλά λόγια, θα δείξει μόλις ανοίξει αύριο! Αλλά πέρα από τα άλλα, το μέγεθος του και το πόσο επιβλητικό είναι δεν κάνει αίσθηση;!;! Μιλάμε για 225μ μήκος και 31μ πλάτος και χωρητικότητα 3000 επιβατών και 3000 γραμμικά μέτρα γκαράζ! Έχει και απίστευτη πλώρη! :cool:

Προφανώς για την επιλογή πληρώματος πώς θα μπορούσα να διαφωνήσω μαζί σας... :cry:

Black Flag
15-10-2009, 13:57
Το KΡΟΥΙΖ ΟΛΥΜΠΙΑ, σύμφωνα με το faktaomfartyg, θα τεθεί υπό Ελληνική σημαία και θα νηολογηθεί στο Ηράκλειο, αληθεύει; Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ναυλωθεί (όπως το Eυρώπη), από τις Μινωικές, αλλά θα ανήκει σε αυτές;

REDBLACK
15-10-2009, 14:06
Το πλοιο σημερα ειχε εγκαινια και μεσα μπορουσαν να μπουν μονο οσοι ειχαν προσκληση. Το πλοιο αναχωρει στις 5 τωρα το απογευμα. Απο μια κοπελα υπευθυνη στην εισοδο εμαθα πως το σαββατο που θα ερθει και παλι θα επιτρεπεται η εισοδος σε οσους θελουν να δουν το πλοιο.

meco
15-10-2009, 15:41
Το KΡΟΥΙΖ ΟΛΥΜΠΙΑ, σύμφωνα με το faktaomfartyg, θα τεθεί υπό Ελληνική σημαία και θα νηολογηθεί στο Ηράκλειο, αληθεύει; Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ναυλωθεί (όπως το Eυρώπη), από τις Μινωικές, αλλά θα ανήκει σε αυτές;
Για το Ολύμπια δεν ξέρω σίγουρα όμως για το Ευρώπη έχω να πω:
Ο αριθμός των κρεβατιών του πλοίου, ο αριθμός των επιβατών που μπορεί να φιλοξενήσει, η απουσία του camping on board (πάντως εγώ βλέπω ανοίγματα στο κατάστρωμα στις φωτογραφίες) και η μειωμένη του ταχύτητα που στα 174 μίλια του Ηρακλείου δεν κάνουν μεγάλη διαφορά, δείχνουν ότι το Κρουζ Ευρώπη είναι μάλλον περαστικό από την Πάτρα και σύντομα θα το δούμε στο Ηράκλειο.
Εκτός και αν έχει νόημα ένα πλοίο με πρωτόκολλο 3000 άτομα να ταξιδεύει με 200.

MILTIADIS
15-10-2009, 17:14
Μια ομαδα περιπου 50 ατομων κατελαβαν στις 5 η ωρα τον καταπελτη του πλοιου.Απ αυτους πανω απο 30 ηταν...μελη αριστερων οργανωσεων,φοιτητες κυριως,οικοδομοι και 5-6 ναυτεργατες.
το πλοιο αναχωρει αποψε απο την πατρα με 1500 επιβατες απ οτι ακουσα και ειδα και πανω απο 100 φορτηγα και Ι.Χ.

Ειχα την τυχη επισης να μπω και μεσα στο ΥΠΕΡΟΧΟ αυτο πλοιο και να το θαυμασω ο ιδιος...μιλαμε για δυο παλατια μαζι οσων αφορα την πολυτελεια και τον εξοπλισμο..:Dπραγματι μπορουσαν να μπουν μονο οσοι ηταν καλεσμενοι της εταιρειας η' δημοσιογραφοι..Ειχαν ερθει και δυο πουλμαν απο ηρακλειο με πρωην μετοχους κυριως..φωτογραφιες θα δειτε παμπολες..αλλα οχι απο μενα;)απο τους δεκαδες φωτογραφους που υπηρχαν στο πλοιο.

Και για τους ηρακλειωτες που θελουν να δουν το πλοιο απο μεσα,μιας και δεν το ειδαν απο κοντα,ας συντονιστουν στο ΚΡΗΤΗ TV!:mrgreen:ειχαν φερει συνεργειο..;)

ndimitr93
15-10-2009, 17:22
Θέλω να ευχηθώ καλά ταξίδια στο πλοίο και σε όσους αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό του...Θα πω μόνο ότι βλέπω εκφράσεις τύπου "θλιβερό", "θλίβει" λες και ήρθε νεκροφόρα να παραλάβει τον πατέρα μας...Βλέπω αδικαιολόγητους χαρακτηρισμούς-υβρεολογίες για το βαπόρι που όταν εγώ πέταξα μία λέξη, μόνο στον Άρειο πάγο δεν πήγα...και αντ΄αυτού, έρχεται ένα πλοίο που σπάει τα δεδομένα της γραμμής, τόσο σε μεταφορική ικανότητα, σε όγκο και σε επιβλητικότητα και εμείς κάνουμε σαν να μας έστειλαν ένα πλοίο 40ετίας! Η άνεση και η πολυτέλεια επικρατεί στο πλοίο και αυτό που πρέπει να παραλείψουμε είναι η σημαία!!!!! Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά!! Εγώ δεν θα ταξιδέψω με Σούπερφαστ λόγω σημαίας...αλλά λόγω πολυτέλειας και ταχύτητας...Τώρα έχω στην γραμμή μου ένα πιο πολυτελέστερο πλοίο, με ίδια ταχύτητα πάνω κάτω οπότε θα το προτιμήσω για αρχή και μετά αν όντως ισχύουν, τότε θα το προτιμώ...Δεν είμαι ούτε ρατσιστής ούτε τοπικιστής...απλά ξέρω να ξεχωρίζω το καλό...

Εύχομαι να κλείσει αυτή η συζήτηση γιατί μόνο άσχημες εικόνες δημιουργεί και να ευχηθώ για ακόμα μία φορά Καλοτάξιδο και ο Άγιος Νικόλαος στην πλώρη-ξυράφι του!!!!!:D

HIGHSPEED 4
15-10-2009, 17:33
καλο ξεκινημα στο ολοκαινουργιο αυτο υπεροχο πλοιο!!καλα ταξιδια και ασφαλη ευχομαι!!

γνωριζει κανεις σε ποση ωρα θα φυγει??απομακρινθηκαν τα ατομα ??εχει συμπληρωσει ηδη 35 λεπτα καθιστερησης..

despo
15-10-2009, 17:36
Η μεχρι τωρα καθυστέρηση ειναι 1,5 ώρα - Η κανονική ωρα αναχώρησης ηταν στις 17.00, αφου δεν θα έχει τα ιδια ωράρια με τα άλλα πλοία.

HIGHSPEED 4
15-10-2009, 17:39
πραγματι εχεις δικιο..Απλα μπερδευτηκα γιατι το σαββατο εχει ωρα αναχωρησης 18:00

AegeanIslands
15-10-2009, 17:43
Θέλω να ευχηθώ καλά ταξίδια στο πλοίο και σε όσους αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό του...Θα πω μόνο ότι βλέπω εκφράσεις τύπου "θλιβερό", "θλίβει" λες και ήρθε νεκροφόρα να παραλάβει τον πατέρα μας...Βλέπω αδικαιολόγητους χαρακτηρισμούς-υβρεολογίες για το βαπόρι που όταν εγώ πέταξα μία λέξη, μόνο στον Άρειο πάγο δεν πήγα...και αντ΄αυτού, έρχεται ένα πλοίο που σπάει τα δεδομένα της γραμμής, τόσο σε μεταφορική ικανότητα, σε όγκο και σε επιβλητικότητα και εμείς κάνουμε σαν να μας έστειλαν ένα πλοίο 40ετίας! Η άνεση και η πολυτέλεια επικρατεί στο πλοίο και αυτό που πρέπει να παραλείψουμε είναι η σημαία!!!!! Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά!! Εγώ δεν θα ταξιδέψω με Σούπερφαστ λόγω σημαίας...αλλά λόγω πολυτέλειας και ταχύτητας...Τώρα έχω στην γραμμή μου ένα πιο πολυτελέστερο πλοίο, με ίδια ταχύτητα πάνω κάτω οπότε θα το προτιμήσω για αρχή και μετά αν όντως ισχύουν, τότε θα το προτιμώ...Δεν είμαι ούτε ρατσιστής ούτε τοπικιστής...απλά ξέρω να ξεχωρίζω το καλό...

Εύχομαι να κλείσει αυτή η συζήτηση γιατί μόνο άσχημες εικόνες δημιουργεί και να ευχηθώ για ακόμα μία φορά Καλοτάξιδο και ο Άγιος Νικόλαος στην πλώρη-ξυράφι του!!!!!:D

Ειναι να μην γινει η αρχη φιλε - συντροφε καραβολατρη.
Ξεκινησε η Costa Crociere με το COSTA VICTORIA να κανει Κυκλικα Ταξιδια με αφετηρια τον Πειραια με Ιταλικη σημαια φυσικα.
Ακολουθει το Πλοιο του GRIMALDI ΖΕUS PALLACE
με αφετηρια το Λιμανι της Πατρας.
Aκολουθησε το CRUISE EUROPA και επεται συνεχεια.
Ο καθενας με τον καημο του φιλε μου λοιπον,απλα για να κατωχυρωθουν καποια κεκτημενα εχουν γινει αγωνες και δεν μπορει να προσπερνουνται αυτα τα γεγονοτα αδιαμαρτηρητα.

ndimitr93
15-10-2009, 17:48
Όταν αναχώρησε...!!!
60710
Πηγή webcam (http://www.patraslive.gr/image.jpg)

HIGHSPEED 4
15-10-2009, 18:16
παιδια να ρωτησω γιατι εχει μια ωρα διαφορα απο το σπιριτ της ανεκ, δηλ γτ φτανει μια ωρα πιο αργα το μινοαν??τοσο πιο γρηγορο ειναι το σπιριτ?αν θυμαμαι καλα το σπιριτ εχει 32 μεγιστη και το cr.europa ειχε πιασει στα trials 30,7( αν κανω λαθος διορθωστε με) τι μεγιστη εχει??
το ρωταω γιατι μου φανηκε αρκετη η διαφορα μιας ωρας..

Notis
15-10-2009, 19:12
Κατ αρχήν ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ και Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ!

Επειδή όμως είμαι και ρομαντικός ( επιτρέπεται; ) έφτιαξα ένα γκρουπάκι στο facebook, με τίτλο: MINOAN LINES-CRUISE EUROPA:ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ,

όποιος θέλει συμμετέχει, και με με καμιά φώτο...

MILTIADIS
15-10-2009, 21:31
και ο λογος που μας εκφωνισε ο Γκριμαλντι σημερα βρισκεται εδω!http://www.mediashipping.gr/?q=node/4358;)

πηγη>mediashipping.gr

ιθακη
15-10-2009, 22:15
τι λες τωρααα....παει με 23,3 εξω απο τους παξους super(μολις 4 μιλια πανω απο το κεφαλονια)!!!

Apostolos
15-10-2009, 22:53
Ποιός θα μας το κάνει στις μετασκευές με τα κλασσικά χρώματα των Μινωικών και "Ηράκλειο" στην πρύμη?????

giannisk88
16-10-2009, 01:36
Θελω να ευχηθώ και εγώ πραγματικά με τη σειρά μου να είναι καλοτάξιδο το νέο βαπόρι! Οπως και να έχουν τα πράγματα ότι σημαία και να έχει τελικά!

Υ.Γ. φίλε Ιθάκη αυτο---> Ταχύτητα πραγματική (Μέγιστη / Μέση): 28.2 / 25.9 knots απο το ΑΙΣ.....

Ας σταθούμε λοιπόν στην όμορφη αυτή παρουσία αυτού του καταπληκτικού βαποριού και ας το αγκαλιάσουμε οπως εχουν κάνει οι περισσότεροι (οχι να το θαύουμε απο τώρα).

ndimitr93
16-10-2009, 06:27
Ποιός θα μας το κάνει στις μετασκευές με τα κλασσικά χρώματα των Μινωικών και "Ηράκλειο" στην πρύμη?????
Το έχω κάνει εγώ εδώ και μέρες....αλλά σε φώτο από το Marine Traffic...Η οποία δεν είναι πλέον στο Marine Traffic!!:confused:
60759

meco
16-10-2009, 09:13
Nομίζω ότι μπορεί κανείς να ανιχνεύσει αρκετές ειδήσεις από τα εγκαίνια του Cruise Europa...!;) Περισσότερα εδώ (http://marinews.gr/article.asp?NewID=9753).
Στο παραπάνω άρθρο από το marinews.gr αναφέρεται το εξής:

Όσο αφορά τα δύο νεότευκτα πλοία το Cruise Europa και Cruise Olympia που ναύλωσαν οι Μινωϊκές από τον Όμιλο Γκριμάλντι, ο ιταλός επιχειρηματίας τόνισε ότι δεν πρόκειται να πουληθούν στις Μινωϊκές.Σε αυτό εδώ (http://www.2810.gr/site/news/article/56403) το άρθρο αναγράφεται το εξής:

«Θα μεταβιβαστεί και θα αλλάξει σημαία»
Το ερώτημα για την έδρα της εταιρίας δέχτηκε ο πρόεδρος των Μινωικών Γραμμών με το δεδομένο ότι στο ψηλότερο κατάρτι του νεότευκτου πλοίου κυματίζει η ιταλική σημαία, ωστόσο ο κ. Γκριμάλντι διευκρίνισε ότι αυτό συμβαίνει προς το παρόν γιατί το καράβι ακόμα δεν έχει μεταβιβαστεί στις Μινωικές Γραμμές αλλά ανήκει ακόμα στον όμιλο των επιχειρήσεων που διαθέτει, αλλά μόλις γίνει η μεταβίβαση αυτή η ελληνική σημαία θα κυματίζει και το πλοίο θα ενταχθεί στον στόλο των Μινωικών Γραμμών.:confused:
Τι είναι αυτά τώρα; Δηλώσεις ανάλογα με το μέσο για να γίνει αρεστός;

gtogias
16-10-2009, 09:53
Διαβάζοντας και εγώ τα δημοσιεύματα, ηλεκτρονικά και έντυπα, κατάλαβα ότι ο Emanuele έκανε μια σειρά από δηλώσεις που ήταν μεν ευγενικές αλλά και με αρκετές ασάφειες.

Η αίσθηση μου είναι ότι κάθε μέσο ερμήνευσε τις δηλώσεις αυτές κατά το δοκούν.

Μια ακόμη εκδοχή των δηλώσεων αυτών στη Ναυτεμπορική:

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1729082

meco
16-10-2009, 13:32
Διαβάζοντας και εγώ τα δημοσιεύματα, ηλεκτρονικά και έντυπα, κατάλαβα ότι ο Emanuele έκανε μια σειρά από δηλώσεις που ήταν μεν ευγενικές αλλά και με αρκετές ασάφειες.

Η αίσθηση μου είναι ότι κάθε μέσο ερμήνευσε τις δηλώσεις αυτές κατά το δοκούν.

Μια ακόμη εκδοχή των δηλώσεων αυτών στη Ναυτεμπορική:

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1729082
Μάλλον το άρθρο της ναυτεμπορικής τα λέει πιο καλά:
Παρόλα αυτά έχουμε να κάνουμε και με μία τρίτη εκδοχή...:D

Απαντώντας όμως στην ερώτηση πότε πρόκειται να αγοράσει τα δύο πλοία η Minoan, ο κ. Grimaldi σημείωσε ότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντας και κυρίως τα χρηματοοικονομικά δεδομένα.

REDBLACK
16-10-2009, 19:51
Παιδια οποιος εχει τραβηξει καμια φωτο. απο το εσωτερικο του πλοιου να βαλει να το δουμε και απο μεσα.

Notis
17-10-2009, 13:37
Tο πλοίο ενώ έφυγε με 2 ώρες καθυστέρηση περίπου την Πέμπτη το απόγευμα απο την Πάτρα, για τους γνωστούς λόγους, δεν κατάφερε να καλύψει την καθυστέρηση. Μάλιστα την αύξησε αισθητά.
Ενώ έπρεπε να είναι το πρωί στις 08.30 στην Ηγουμενίτσα, προερχόμενο απο Ανκόνα, θα είναι εκεί λίγο πριν τις 15, δηλ. με 6,5 ώρες περίπου καθυστέρηση.
Το ίδιο ισχύει και για την άφιξή του στην Πάτρα. Αναμενόταν στις 14.30, αλλά όπως είπαμε την ώρα αυτή δεν έχει προσεγγίσει ακόμη την Ηγουμενίτσα.
Έτσι σίγουρα καθυστερεί και η αναχώρηση των 18.00 απο Πάτρα.
Μάλλον, μαζί με το άλλο ΕΥΡΩΠΗ, θα σαλπάρουν τα μεσάνυχτα απο Πάτρα...

TOM
17-10-2009, 13:40
Το cruise europa πριν λιγο κατευθηνομενο προς την ηγουμενιτσα. η φωτογραφια ειναι με τερμα ζοομ απ'την κερκυρα.κατα την γνωμη μου το πλοιο ειναι θεοκουτο,το μονο που το σωζει ειναι η πλωρη και του ευχομαι συντομα να γινει ελληνικο . αφιερωμενη σε ολους τους λατρεις του πλοιου.Ααα,οι φιλοι απ'την ηγουμενιτσα να ειναι ετοιμοι το πλοιο φθανει!!!

60918

.voyager
17-10-2009, 15:14
Μόλις "στούκαρε" ελαφρώς στην Ηγουμενίτσα.

Leo
17-10-2009, 15:32
Τι άλλο θα ακούσουμε πια!!!!

TOM
17-10-2009, 15:32
οπα κακα ξεκινησαμε.ειναι σοβαρο?

diagoras
17-10-2009, 15:34
Το γλωσσοφαγαμε το βαπορι...

TOM
17-10-2009, 15:39
φανταστειτε γιανα στουκαρει σημερα στην ηγουμενιτσα τι εχει να γινει στην πατρα με λιγο αερακι.το ιταλικο πληρωμα δεν ειναι και το καλυτερο.μηπωσ εχει κανεισ καμιαπληροφορια παραπανω

HIGHSPEED 4
17-10-2009, 15:46
πραγματικα πολυ γλωσσοφαγια !!!Το πλοιο ειναι οτι πιο συγχρονο υπαρχει αυτη τη στιγμη απο τα πλοια της μινοαν και της grimaldi..
Απο χθες το ψαχνω στο syros observer και δεν το βρησκω!!και πριν λιγο επισης που μπηκα και κοιταξα στην περιοχη της ηγουμενιτσας και δεν το εμφανιζει, γνωριζει κανεις γιατι???
Επισης με τη στουκα που εριξε υπαρχει ριγμα η ολα κομπλε?

.voyager
17-10-2009, 16:00
Ένα μικρό τσαλάκωμα στην πρύμνη, απ' όσο γνωρίζω. Αναχώρησε ήδη. Το AIS κανονικά το εμφάνιζε και το εμφανίζει.

HIGHSPEED 4
17-10-2009, 16:04
το εμφανιζει αλλα κολλημενο σε εν σημειο στην ηγουμενιτσα εδω και ενα 15 λεπτο κολλημενο στους 1,9 κομβους..
Παντως πολυς πολεμος για το συγκεκριμενο βαπορι..Ας το δουμε με λιγο καλυτερο ματι..
ουτε τοσο αργο ειναι οσο εχει λεχθει, ουτε και τοσο ασχημο εξωτερικα..

leonidas
17-10-2009, 16:43
Συμφωνω και εγω, πολλοι το γλωσσοφαγανε το καημενο το βαπορακι... :rolleyes:

REDBLACK
17-10-2009, 17:00
Καλα αν την πατησανε ετσι στην Ηγουμενιτσα, τοτε κακα τα ψεματα στην Πατρα με καιρο θα εχουν προβληματα. Ισως να ηταν μια ατυχης συμπτωση τι να πω. Παντως θελει προσοχη το θεμα. Κριμα για ενα ολοκαινουργιο βαπορι να εχουμε τετοια σκηνικα

HIGHSPEED 4
17-10-2009, 17:04
γνωριζει κανεις τι ωρα θα αναχωρησει απο πατρα σημερα?

MILTIADIS
17-10-2009, 17:05
Στην πατρα θα φτασει στις 22.00 και θα φυγει τα μεσανυκτα..σημερα ηταν και τα εγκαινεια στην ηγουμενιτσα που παιξαν και αυτα το ρολο τους στην καθυστερηση..;)

HIGHSPEED 4
17-10-2009, 17:12
Ευχαριστω πολυ φιλε MILTIADIS.....η μεγιστη ταχυτητα που μπορει να πιασει πια ειναι??

Naias II
17-10-2009, 17:16
27.5 κόμβους

HIGHSPEED 4
17-10-2009, 17:18
δεν νομιζω 27,5..προχθες επιασε 28,2..Σαν υπηρεσιακη εχει 28..
στα trials ειχε πιασει 30,7..
Γνωριζει κανεις στο 100% της ισχυος των μηχανων του πποσο πιανει??

MILTIADIS
17-10-2009, 17:21
δεν νομιζω 27,5..προχθες επιασε 28,2..Σαν υπηρεσιακη εχει 28..
στα trials ειχε πιασει 30,7..
Γνωριζει κανεις στο 100% της ισχυος των μηχανων του πποσο πιανει??
στο 100% πιανει οσο στα trials.πιανει υπερ-ανετα τα 28,αλλα θα το πηγαινουν περιπου με 25.
επισης η ωρα αναχωρησης απο πατρα αλλαζει και επανερχεται το 18.00 καθημερινα και για τα δυο πλοια.

koukou
17-10-2009, 17:24
27.1 knots τώρα απο AIS

HIGHSPEED 4
17-10-2009, 17:25
εννοειται οτι τα 28+ τα πιανει χαλαρα!!να ρωτησω ομως κατι??γιατι να πηγαινει με 25 ενω μπορει να πηγαινει τοσο παρα πανω???
Ετσι θα χανει συγκριτικα με τα της ανεκ τα πλοια σε ταχυτητα..

Naias II
17-10-2009, 17:28
Και την οικονομία που τη βάζεις; πως θα βγουν τα έξοδα;

HIGHSPEED 4
17-10-2009, 17:33
συμφωνω απολυτα αλλα εχει μεγαλη διαφορα το 25 απο το 28..και το 30..
ειναι σαν να πηγαινει το φαιστος στα ημερισια με 26 ενω πρπει να βγει το δρομολογιο με 30+ μονο και μονο για να κανει οικονομια..

MILTIADIS
17-10-2009, 17:33
εννοειται οτι τα 28+ τα πιανει χαλαρα!!να ρωτησω ομως κατι??γιατι να πηγαινει με 25 ενω μπορει να πηγαινει τοσο παρα πανω???
Ετσι θα χανει συγκριτικα με τα της ανεκ τα πλοια σε ταχυτητα..
Αν παρακολουθησεις στο αις τις ταχυτητες της αδριατικης θα διαπιστωσεις οτι ολα αυτα τα highspeed,superfast κτλ που αναγραφονται στις μπαντες των πλοιων ειναι ψιλομυθος..;)και τα τσαμπιον/σπιριτ και τα σουπερφαστ κ τα παλατια που πανε αγκωνα κινουνται καθημερινα με 25,5-26,5 κομβους κατα μεσο ορο..τα σουπερφαστ του μπαρι με 22,ο ικαρος παλας για βενετια με 23 κτλ..θελω να πω οτι σ'αυτες τις γραμμες οι εταιρειες δεν ''πουλανε μουρη''με τις ταχυτητες οπως κανουν στο αιγαιο..και πολυ καλα κανουν..

HIGHSPEED 4
17-10-2009, 17:37
ναι ,ναι το εχω παρατηρησει..ειχεις απολυτο δικιο. ειναι διαφορετικη η κατασταση εκει..Το cr europa παιζει να ρθει καθολου ηρακλειο??

TOM
17-10-2009, 19:41
Αλλη μια φωτο το CRUISE EUROPA απο την κερκυρα και μην νομιζετε οτι το μπερδεψα με το ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΛΑΣ γιατι το CRUISE EUROPA βρισκεται στο βαθος αριστερα.

60956

Naias II
17-10-2009, 20:16
Πολύ ωραία φωτογραφία, αλλά έπρεπε να μην το διευκρινήσεις να δούμε πόσο παρατηρητικοί θα ήμασταν :p

meco
17-10-2009, 21:16
Από τις παραπάνω φωτογραφίες τα σαλόνια και τα εστιατόρια φαίνονται φτηνά και κιτς. Καμία σχέση με τα παλάτια. Από τη στιγμή βέβαια που τη κάνουν τη δουλειά τους και έτσι φαντάζομαι ότι δεν πειράζει και πολύ. Άλλωστε όπως είπαν και οι ίδιοι αυτή τη στιγμή τους ενδιαφέρει η μείωση του κόστους.

MILTIADIS
17-10-2009, 21:40
Η κεντρικη τραπεζαρια πιστευω οτι ειναι αρκετα καλη,στο κεντρικο σαλονι θα συμφωνησω κι εγω οτι ειναι κατωτερο των παλατιων,ωστοσο τα υπολοιπα σαλονια μου φαινονται μια χαρα!Μου αρεσε επισης πολυ η εισοδος του πλοιου,...αλλα ο χωρος που με εντυπωσισε περισοτερο προχθες στο πλοιο ηταν η ντισκο!:cool:

kapas
17-10-2009, 21:47
το πλοιο τα σπαει μεσα:D... το μονο που με χαλαει (και δεν πιστευω οτι ειμαι ο μονος) ειναι οτι δεν υπαρχουν καταστρωματα:?... τοοοοσος ογκος και μονο στην πισινα μπορεις να βγεις....

hayabusa
17-10-2009, 21:51
αυτό με τα καταστρώματα είναι οντως απαράδεκτο

kapas
17-10-2009, 21:57
αυτό με τα καταστρώματα είναι οντως απαράδεκτο
δεν θα το ελεγα απαραδεκτο... μην ειμαστε απολυτοι... για την γραμμη του το πλοιο ειναι πολυ ομορφο... απλα δεν εχουμε συνηθησει τα "κλειστα" πλοια στην ελλαδα... αυτο αν δεν κανω λαθος ειναι το πρωτο...

ελμεψη
17-10-2009, 22:15
Ας αλλαξουμε λιγο παραστασεις απο τα διαφορα σχολια και να μπουμε στο ψητο.Δευτερη καθυστερημενη αφιξη του πλοιου στην Πατρα και περασε το φαναρι στις 22.05.Παρακατω το ιστορικο.Σορρυ για την ποιοτητα αλλα βραδυ και με κινηση του πλοιου δεν ειναι και ο καλυτερος συνδυασμος.

60977

60978

60979

60980

60981

ελμεψη
17-10-2009, 22:16
Και μια τελευταια....

60983

diagoras
17-10-2009, 22:17
Ας αλλαξουμε λιγο παραστασεις απο τα διαφορα σχολια και να μπουμε στο ψητο.Δευτερη καθυστερημενη αφιξη του πλοιου στην Πατρα και περασε το φαναρι στις 22.05.Παρακατω το ιστορικο.Σορρυ για την ποιοτητα αλλα βραδυ και με κινηση του πλοιου δεν ειναι και ο καλυτερος συνδυασμος.

60977

60978

60979

60980

60981

Εξαιρετικες.Μηπως φιλε Νικο εχεις φωτογραφια απ το χτυπημα στην πρυμνη?

ελμεψη
17-10-2009, 22:21
Εξαιρετικες.Μηπως φιλε Νικο εχεις φωτογραφια απ το χτυπημα στην πρυμνη?

Δυστυχως φιλε Διαγορα, ηταν βραδυ οσο και να παλεψα να διακρινω απο μακρυα δεν καταφερα να δω κατι.Δεν ηξερα και λεπτομεριες.Αν καποιο αλλο παιδι εχει μπει μεσα στο λιμανι θα μας ενημερωσει για το χτυπημα.

REDBLACK
17-10-2009, 22:47
Αν και νυχτα αν ειδα καλα στο πλοιο δεν φαινεται σχεδον τιποτα απο χτυπημα. Μαλλον ψιλοπραγματα θα εχει. Μενει να το δουμε και μερα.

HIGHSPEED 4
18-10-2009, 00:07
παιδια τι ωρα θα φυγει το πλοιο??

Leo
18-10-2009, 08:29
παιδια τι ωρα θα φυγει το πλοιο??

Το έχασες φίλε μου έφυγε... :cool:

HIGHSPEED 4
18-10-2009, 12:45
ναι εφυγε 1:45 το παρατηρησα στο ΑΙΣ..

Αργησε αρκετα,αλλα μεχρι να φορτωσει και να ξεφορτωσει, τοσο μεγαλο καραβι, λογικο

Apostolos
18-10-2009, 13:28
Για να μην μας κατηγορούμε εμείς το φωτογραφήσαμε στην Πάτρα υπο το φώς των αστεριών και τις σταγόνες τις βροχής...

61063

ιθακη
18-10-2009, 17:51
παιδες οκ τςρα που το ειδα εχει φορτσαρει....28,7 εξω απο το λιμανι του μπαρι...

http://syros-observer.aegean.gr/ais/default.aspx?oldmmsi=247273800&zoom=10&olddate=10/18/2009 12:37:52 PM

HIGHSPEED 4
19-10-2009, 01:06
μεχρι τα 28,9 εφτασε!

despo
19-10-2009, 12:36
Υποτίθεται οτι έχει σήμερα δρομολόγιο απο Πάτρα στις 19.00, ομως δεν εμφανίζεται πουθενά στον ορίζοντα. Τέτοιο στραβό ξεκίνημα πλοίου, για τις Μινωικές, δεν θυμάμαι μετά το ατύχημα του 'Πασιφάη' εξω απο την Κέρκυρα.

hayabusa
19-10-2009, 13:53
τελικά μάλλον κάτι γινεται με τα νεότευτεκτα. και το Superfast II προβλήματα έβγαλε στο ξεκίνημα του όπως θυμάστε.

μάλλον δεν τα σηκώνει το κλίμα :P

Notis
19-10-2009, 13:57
Οι καθυστερήσεις του θα μείνουν αξέχαστες να μου το θυμάστε.
Κρίμα...

giannisk88
19-10-2009, 14:33
Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά.
Τα Ευρώπη Παλας και Ολυμπια ή οποιο τελος παντων εκανε παλιοτερα το δρομολόγιο αυτό, τις πρώτες μέρες ήταν στην ώρα του ακριβώς?
γιατι μου φαίνεται οτι διανιουμε μια περίοδο οπου το βαπόρι προσπαθεί να βρεί τα "πατήματα του" στη γραμμή στις ώρες του τη ταχύτητα του κτλ.
Ειναι σε στάδιο προσαρμογής ακόμα πιστεύω.
Απο οτι καταλαβαίνω δεν είχαν δοκιμάσει στη πράξη το πλοίο πόση ώρα κάνει κτλ οπότε πιστεύω οτι δικαιολογείτε αν έχει μερικές καθυστερήσεις τώρα στην αρχή. Οσο για το άν εχει κάποια βλάβη ή κατι τέτοιο που ειπώθηκε/εννοείθηκε παραπάνω, δε γνωρίζω ούτε νομίζω. Αυτο που ξερω είναι οτι μερικές φορές χάνετε απο το ΑΙΣ και εμφανίζεται μετα απο κάμποση ώρα.Οποτε είδωμεν.

Apostolos
19-10-2009, 14:37
αν δεν έρθει το αδελφό θα έχει καθυστέρηση. Παλεύει να καθιερωθεί όπως τα αδέλφια του στην Βαρκελώνη. Στην αρχή μπερδεμένα πράματα αλλά μόλις διπλώθηκε η γραμμή...

REDBLACK
19-10-2009, 16:55
29.2 με 29.4 αυτη την στιγμη το δειχνει το ais. Το φερνει αρκετα γρηγορα

hsw
19-10-2009, 19:17
Αυτή τη στιγμή το πλοίο δένει στο λιμάνι της Πάτρας με 3 και κάτι ώρες καθυστέρηση. Η αλήθεια είναι πάντως πως τα δρομολόγιά του είναι πάρα πολύ πιεσμένα αφού έχει παραμονή στο λιμάνι μόνο 2 ώρες!!! (17:00-19:00)

ndimitr93
19-10-2009, 19:23
Αυτή τη στιγμή το πλοίο δένει στο λιμάνι της Πάτρας με 3 και κάτι ώρες καθυστέρηση. Η αλήθεια είναι πάντως πως τα δρομολόγιά του είναι πάρα πολύ πιεσμένα αφού έχει παραμονή στο λιμάνι μόνο 2 ώρες!!! (17:00-19:00)
Και δένει με δεξιόστροφη μέσα στο λιμάνι!!!!!!!!!!!!:o:o

MILTIADIS
19-10-2009, 20:52
Και δένει με δεξιόστροφη μέσα στο λιμάνι!!!!!!!!!!!!:o:o
Το ειδα απο κοντα και εκανε κατι τρελα κολπα αποψε στο λιμανι!εδεσε σε χρονο μηδεν και ηρθε και με γεματα γκαραζ!!και πανω και κατω φουλ νταλικες..

ndimitr93
19-10-2009, 21:00
Το ειδα απο κοντα και εκανε κατι τρελα κολπα αποψε στο λιμανι!εδεσε σε χρονο μηδεν και ηρθε και με γεματα γκαραζ!!και πανω και κατω φουλ νταλικες..
Νομίζω Μίλτο ότι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που ακούστηκαν την τελευταία εβδομάδα για το πλοίο και εύχομαι να συνεχιστούν....:D;) για την μανούβρα δεν έχω λόγια...την είδα από την webcam και λέω παλαβός είναι!!!! Όχι που λέγαμε για απέξω!!!!!!:p;)

HIGHSPEED 4
19-10-2009, 23:05
Νομιζω πως πραγματικα ειναι πιεσμενα τα δρομολογια του..Παντως σημερα δικιολογησε επαξια τον τιτλο που εχει στα πλαινα "highspeed" με τα 29,4 για πλοιο της κατηγοριας του..Αντε και στους 30κn..
κατα την γνωμη μου παντως εχει την πιο ομορφη και αεροδυναμικη πλωρη απο ολα τα μινωικα..
Μακαρι να το φερουν ηρακλειο σε κανα δεξαμενισμο του festos η του knossos palace..

despo
20-10-2009, 12:47
Στη πρωτη φάση της δρομολόγησής του μάζεψε κανένα 7ωρο καθυστέρηση. Επεται το ρεπό και μετα βλέπουμε παλι τι καινουργια νούμερα θα γράψει. Ο διασυρμος της εταιρείας δεν έχει τελος - δυστυχως.

MILTIADIS
20-10-2009, 16:12
Ο διασυρμος της εταιρείας δεν έχει τελος - δυστυχως.
:confused::confused::confused:ο ποιος??αφου τα δρομολογια εχουν εκτακτως αλλαξει μεχρι την τεταρτη και αυτο το γνωριζουν ολοι οι επιβατες,διοτι εχουν ειδοποιηθει...μην φανταζεσαι δηλαδη οτι καθονται 5 ωρες στον μωλο και περιμενουν το πλοιο να φανει...ξερουν οτι θα φυγουν 23.30 και πανε τοτε.συνεπως ακομα και η εννοια της καθυστερησης πλεον δεν υφισταται ουσιαστικα μιας και τα δρομολογια εχουν τροποποιηθει..

despo
20-10-2009, 16:54
Αν το πάμε στην ενημέρωση και εμένα με ενημέρωσαν στις 21/8 οτι το 'Μαρίνα' ειχε βλάβη (και μήνυμα και τηλέφωνο). Αλλά επι της ουσίας, είναι δυνατόν νεότευκτο πλοίο να ξεκινάει με τέτοιες προοπτικές, χωρις ουτε καν να μπορεί να καλύψει μέρος -τουλάχιστον- των καθυστερήσεων ?.

MILTIADIS
20-10-2009, 17:04
Και το πρεβελη αν το παμε ετσι το καλοκαιρι ειχε μια μερα καθυστερηση λογω καιρου αν θυμαμαι καλα και μετα''στραβωσε''το προγραμμα του για πολλες εβδομαδες..επειτα μη συγκρινουμε το πατρα-αγκωνα που για να βγει θελει 21ωρες να παει και αλλες 21 για να γυρισει με τα δρομολογια της παροναξιας η' της σαμου..εσυ δηλαδη τι πιστευεις οτι θα μπορουσε να ειχε κανει για να καλυψει την καθυστερηση?πριν την διανυκτερευση δεν μπορει να αλλαξει ολο αυτο...

despo
20-10-2009, 17:44
Να μην συγκρίνουμε εντελώς ανόμοια πράγματα. Ειναι δυνατό να βάζουμε μέτρο σύγκρισης στο 'Πρέβελη' που οργώνει το Αιγαίο με τόσα λιμάνια και με τόση καλοκαιρινή κίνηση με πλοίο που κάνει ενα τόσο ξεκουραστο δρομολόγιο, αλλά και με πολύ μικρή κίνηση τέτοια εποχή ?.

Notis
20-10-2009, 19:34
Είναι καλό που η συζήτηση ζωντάνεψε!
Που ο καθένας επιστρατεύει τα επιχειρήματά του για να συμμετέχει στην κουβέντα.
Ο καθένας έχει την γνώμη του, βασισμένη στις εμπειρίες του, στις ιδέες του και στον αυθορμητισμό του.
Είναι καλοδεχόμενος ένας ικανός Ιταλός καπετάνιος, να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Και ένας παράγοντας της διεθνούς ναυτιλίας, όπως ο Grimaldi σίγουρα θα έχει φροντίσει για αυτό.
Το... σκάνδαλο είναι ότι αυτός ο Ιταλός καπετάνιος ήρθε με ένα πλοίο, που το είχαμε ονειρευτεί δικό μας, δηλ.Ελληνικό.
Οι συγκυρίες, τα επιχειρηματικά σχέδια δεν επέτρεψαν να έλθει με Ελληνική σημαία.
Απο την στιγμή που τα πράγματα έτσι έχουν, οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την επιτυχία του εγχειρήματος είναι κατα πόσο το προσωπικό της κουζίνας, του service και του garage θα είναι αντάξια των συναδέλφων τους των άλλων πλοίων των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ.
Και ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε, ειδικά στην υψηλή περίοδο, παρόμοια περιστατικά, όπως με το ΖΕΥΣ ΠΑΛΛΑΣ,όπου επικρατούσε ακαταστασία και βρωμιά στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στο φόρτωμα των αυτοκινήτων.
Το πλοίο θα βρεί το ρυθμό του και θα βγάλει το πρόγραμμα...
Το θέμα είναι να είχε απο την αρχή έναν ικανό αριθμό Ελλήνων ναυτικών σε κάθε πόστο, έτσι ώστε να εκμεταλλευόταν τουλάχιστον την εμπειρία τους.
Θα δείξει...

Notis
21-10-2009, 00:01
Κλειδωμένοι μέσα στο φορτηγό-ψυγείο, που είχε επιβιβασθεί από το λιμάνι της Πάτρας στο πλοίο «Cruise Europa» ήταν 8 Αφγανοί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και τους οποίους ανακάλυψε το πλήρωμα του πλοίου.
Λίγο πριν τις 3.30 τα ξημερώματα ένιωσαν δυσφορία λόγω έλλειψης οξυγόνου, κάτι που τους ανάγκασε να αρχίσουν να φωνάζουν και να χτυπούν στα πλαϊνά του φορτηγού, οδηγός του οποίου ήταν Έλληνας και συνοδηγός Ελληνίδα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Το πλήρωμα του «Cruise Europa» παρέδωσε τους αλλοδαπούς στους λιμενικούς της Ηγουμενίτσας, στο λιμάνι της οποίας προσέγγισε το πλοίο.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=93995

MILTIADIS
21-10-2009, 00:12
Να μην συγκρίνουμε εντελώς ανόμοια πράγματα. Ειναι δυνατό να βάζουμε μέτρο σύγκρισης στο 'Πρέβελη' που οργώνει το Αιγαίο με τόσα λιμάνια και με τόση καλοκαιρινή κίνηση με πλοίο που κάνει ενα τόσο ξεκουραστο δρομολόγιο, αλλά και με πολύ μικρή κίνηση τέτοια εποχή ?.
Παντως εξακολουθω να μην μπορω να καταλαβω με ποιον τροπο θα μπορουσε το πλοιο να καλυψει την καθυστερηση,οπως υπαινιχθηκες πριν..
δεν συγκρινα το πρεβελη με τουτο εδω!αν και δεν ειναι και δειγμα μικρης κινησης οι 109 νταλικες που ξεφορτωσε εχθες στην πατρα..αλλο να γεμιζεις γκαραζ με νταλικες και αλλο να φορτωνεις ηλιοκαμενους επιβατες..το πρωτο ειναι σαφως πιο δυσκολο και χρονοβορο..επισης θεωρεις ξεκουραστο ενα δρομολογιο που διαρκει 20-25 ωρες?!:confused:

τα πραγματα σ'αυτες τις γραμμες μπορει να ειναι πιο ησυχα,διοτι οι καπετανιοι εδω δεν εχουν τοση προβολη οσο εχουν οι συναδελφοι τους στο αιγαιο και δεν βγαινουν καθε τοσο σε περιοδικα η' blogs να καμαρωνουν για τις μανουβρες τους,αλλα δεν ειναι και ξεκουραστα,μην λεμε οτι θελουμε..;)

HIGHSPEED 4
21-10-2009, 00:19
που ειναι το πλοιο στο AIS??απο το μεσημερι το ψαχνω και δεν το εμφανιζει?

sylver23
21-10-2009, 00:25
Οπου και να είναι καλή του ώρα.
Δεν χρειάζεται να είμαστε κολλημένοι και να παρακολουθούμε συνεχώς την πορεία του και την ταχύτητα του.
Το ais το χρησιμοποιούμε για να κάποιες πληροφορίες και ως εκεί.
Εχουμε ξαναπει οτι δεν έχουν όλες οι περιοχές κάλυψη.

HIGHSPEED 4
21-10-2009, 00:27
δεν ειπε κανεις κατι αντιθετο απο αυτα που λες..απλα ηθελα να δω σε πιο σημειο του ταξιδιου του βρισκοταν,και μονο αυτο

giannisk88
21-10-2009, 08:41
δεν ειπε κανεις κατι αντιθετο απο αυτα που λες..απλα ηθελα να δω σε πιο σημειο του ταξιδιου του βρισκοταν,και μονο αυτο
Οπως είχα πει φιλε μου μερικες σελίδες πριν το πλοίο χάνετε πολλές φορές απο το ΑΙΣ οπότε είναι πλέον κάτι φυσιολογικό να μη το βλέπουμε καποιες στιγμές.

despo
21-10-2009, 08:57
Χωρις να υπάρχει καμμία διάθεση να ειμαι μάντης κακών, να επαναλάβω την πρόβλεψή μου και μακάρι να διαψευστώ, διότι η εταιρεία που ξέρουμε τόσα χρόνια δεν μας ειχε ποτε συνηθίσει σε τέτοια απανωτά προβλήματα, το πλοίο θα αποτελέσει μια ακόμα δυσφήμιση (μετα τα προβλήματα του 'Ζευς') διότι και ταχύτητα ικανή απέναντι στον ανταγωνισμό δεν έχει, αλλά και ποτέ δεν ακούστηκαν τα καλύτερα σχόλια για αλλοδαπά πληρώματα (π.χ. Adriatica και άλλοι, που ειχαν βασιστεί σε αποκλειστικά Ιταλούς), πόσο μαλλον τωρα με προερχόμενους εξ Ανατολής.
Τωρα ποιό μέτρο σύγκρισης υπάρχει πχ. με την Ηγουμενίτσα (νέο λιμάνι άριστων θα έλεγα προδιαγραφών) και με την Κάσο/Κάρπαθο (ας πούμε), θα πρότεινα να ρωτήσουμε καλύτερα ενα πλοίαρχο (Ελληνα βέβαια και οχι Ιταλό)...

Leo
21-10-2009, 09:21
Παρακαλώ να σταματήσουμε εδώ. Το θέμα το σχολιάσαμε αρκετά, διεξοδικά, και μακροσκερλέστατα. Ακούστηκαν και είναι καταγεραμμένες όλες οι απόψεις και σήμερα το κλέινουμε. Σε καμιά περίπτρωση δεν μπορεί να συνεχιστεί σε επίπεδο "φιλολογικής" κουβέντας και με υποθέσεις εάν και εφόσον. Οτι δήποτε παρόμοιο γραφεί που δεν θα έχει ουσία θα διαγράφεται. ΤΕΛΕΙΑ λοιπόν.

sylver23
21-10-2009, 14:50
Τα ποστ των συζητήσεων για το πλήρωμα του πλοίου μεταφέρθηκαν εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=81202)

.voyager
27-10-2009, 14:41
Κατάπλους του πλοίου πριν μισή ώρα και μισή ώρα νωρίτερα των συστημάτων.
Μια μικρή παρατήρηση σχετικά με τον τίτλο του thread, το πλοίο προφέρεται "Κρουζ Γιουρόπα".

62287

sea_serenade
28-10-2009, 17:32
Μια μικρή παρατήρηση σχετικά με τον τίτλο του thread, το πλοίο προφέρεται "Κρουζ Γιουρόπα".

Σωστά, ΚΡΟΥΖ ΓΙΟΥΡΟΠΑ.........

PS: Απίθανη φωτο!!!!!!!

sylver23
29-10-2009, 00:16
Δικό μου λάθος παιδιά!Δεν πρόλαβα να ψάξω την συζήτηση που είχαμε κάνει και το έβαλα προσωρινά έτσι

nikosdet
29-10-2009, 00:28
Δικό μου λάθος παιδιά!Δεν πρόλαβα να ψάξω την συζήτηση που είχαμε κάνει και το έβαλα προσωρινά έτσι

Europa Palace
Cruise Europa

Στα ελληνικά τα λέμε Ευρώπη - όχι όμως την ήπειρο (Europe) αλλά την κοπέλα Ευρώπη που μεταφράζεται Europa και προφέρεται Γιουρόπα.
Όμως καλό είναι να τηρηθεί το ίδιο όνομα και για τα 2, είτε Ευρώπη είτε Γιουρόπα. Γιατί τώρα στο forum το ένα είναι Ευρώπη και το άλλο Γιουρόπα.

.voyager
29-10-2009, 03:23
Καλά Sylver, δεν έγινε και τίποτα! :D
Νikosdet, σχετικά με το όνομα του πλοίου μπορείς να δεις εδώ λεπτομερώς (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=188806&postcount=67) ;)

Apostolos
29-10-2009, 12:54
Ναι, όμως στα ελληνικά ανάγλυφα που είναι πίσω απο το υπάρχων είναι "Ευρώπη"

.voyager
29-10-2009, 14:03
Ναι, όμως στα ελληνικά ανάγλυφα που είναι πίσω απο το υπάρχων είναι "Ευρώπη"
Εσφαλμένα, πιστεύω, Απόστολε.
Το όνομα του πλοίου είναι "Cruise Europa" που προφέρεται "Kρουζ Γιουρόπα". Αυτό είναι δεδομένο.
Aπό εκεί και πέρα κι από τη στιγμή που επιλέγει μια εταιρία να δώσει ένα όνομα στα αγγλικά, ο λόγος που στο πίσω μέρος αυτό κάποιες φορές -στη χώρα μας!- γραφεται με ελληνικούς χαρακτήρες σε πολλά πλοία είναι για διευκόλυνση στην ανάγνωση. Γράφεται δηλαδή το πως προφέρεται-"ακούγεται" το όνομα του πλοίου. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνει σκέτη μετάφραση του ονόματος στην πρύμνη γιατί μιλάμε πλέον για άλλο όνομα. Με τη λογική αυτή το "Οlympic Champion" θα έγραφε πίσω "Ολυμπιονίκης" και το "Superfast V" θα έγραφε "Yπερ-γρήγορο V". Το σωστό είναι να γράφεται και στην πρύμνη το όνομα κανονικά, όπως στα SFXII & XII, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο συμβαίνει.
Άσε που η ανάγλυφη γραφή "ΚΡΟΥΙΖ ΕΥΡΩΠΗ" είναι πέρα για πέρα άκυρη γιατί μόνο το "Europa" μεταφράζεται (σε Ευρώπη), ενώ το "Cruise" προφέρεται και μάλιστα λάθος ("κρούιζ")...

diomides
29-10-2009, 16:00
Παιδια νομιζω οτι εφ οσον το πλοιο ειναι ιταλικης σημαιας και νηολογιου,
δεν ειναι ουτε κρουιζ ευρωπη, ουτε κρουιζ γιουροπα (ασχετα πως το λεμε εμεις μεταξυ μας) αλλα cruise europa:?
Αντιθετα , με το ευρωπη παλας , συμφωνα με τη σημαια του και το νηολογιο του ηρακλειου ειναι τυπικα νομιμο να το λεμε ευρωπη παλας και οχι γιουροπα παλας η europA palace :confused:
Οποτε το τυπικο θα ηταν στο thread να εμφανιζεται ως cruise europa, εκτος αν μονο και μονο λογω δικων μας, ευσεβων ποθων σημαιας, γραφοταν ως κρουιζ ευρωπη (κατα το ευρωπη παλας).!

.voyager
29-10-2009, 17:29
Παιδια νομιζω οτι εφ οσον το πλοιο ειναι ιταλικης σημαιας και νηολογιου, δεν ειναι ουτε κρουιζ ευρωπη, ουτε κρουιζ γιουροπα (ασχετα πως το λεμε εμεις μεταξυ μας) αλλα cruise europa:?
Φίλε Diomides, δεν έχεις καταλάβεις τι συζητάμε, το σχόλιό σου είναι λίγο "εκτός" :D
To όνομα του πλοίου (Cruise Εuropa), προφέρεται-ακούγεται "Κρουζ Γιουρόπα", αυτό είναι σίγουρο και κοινώς αποδεκτό για όλους όσους κατέχουν έστω και ελάχιστα την αγγλική γλώσσα.
Σχετικά με το ανάγλυφο όνομα της πρύμνης (που συζητούσαμε πιο πριν), τα είπαμε παρακάτω και είναι σαφή. Ας λήξει εδώ! ;)

Για να επανέλθουμε, το πλοίο κατέπλευσε Πάτρα με 2 ώρες καθυστέρηση σήμερα.

.voyager
29-10-2009, 18:26
Το πλοίο κατέπλευσε Πάτρα με 2 ώρες καθυστέρηση σήμερα.

Μια φωτογραφία του.

62680

pontios thessaloniki
29-10-2009, 19:00
ολα τα λεφτα η φωτο σου,φιλε voyager,να εισαι καλα:D

.voyager
30-10-2009, 18:40
Το "γουρουνάκι" σε κατάπλου στην Πάτρα.

62849

leonidas
30-10-2009, 19:20
Το "γουρουνάκι" σε κατάπλου στην Πάτρα.

62849

Γουρουνακι??? :lol:
Χαχαχαχα...:lol:

Καλα απο τωρα αρχισαν να καιγονται τα λαμπακια του??? :p

Notis
30-10-2009, 20:12
Kολλητά πηγαίνουν HELLENIC SPIRIT 28.4 CRUISE EUROPA 28.8
Θα δούμε καμιά προσπέραση;

Υ.Γ. Άκυρο, μετά απο 10 λεπτά τα βλέπω σε πολύ μεγάλη απόσταση!

.voyager
01-11-2009, 01:26
Eτεροχρονισμένα, ο πατρινός τύπος (http://www.gowest.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=17982&Itemid=1910) για το Cruise.

Naias II
02-11-2009, 13:56
Βρε παίδες υπάρχει αυτός ο σταυρός (http://www.naviearmatori.net/gallery/viewimage.php?id=78963) στη μπάλα του πλοίου :confused:

Apostolos
02-11-2009, 14:00
Κανένα Ορθόδοξο Αγιο δέν είδα!!! Τρικ στην καθέλκυση ήταν φυσικά

Naias II
02-11-2009, 14:05
Ααα πάλι καλά. Λέω και εγώ θα ταξιδεύουμε με τον πάπα :shock:

ndimitr93
02-11-2009, 16:04
Στην καθέλκυση υπήρχε φυσικά....τώρα λίγο αδύνατον να υπάρχει!!!!:):cool:

aegeanspeedlines
03-11-2009, 20:57
Με 29.9 αυτή τη στιγμή!!!!!!

polykas
03-11-2009, 23:27
Άφιξη στην Πάτρα.

1-11-2009.

63543

hayabusa
03-11-2009, 23:28
πολύ κουτί ρε παιδί μου...(με εξαίρεση την πλώρη)

proussos
04-11-2009, 00:10
Μια βραδυνή στην Ηγουμενίτσα...
Για polykas και ελμεψη !

ελμεψη
04-11-2009, 01:29
Ωραιος ο Προυσσος, ευχαριστω πολυ για την αφιερωση πολυ ωραια ληψη!!!

Captain_Nionios
04-11-2009, 06:04
Υπαρχουν ομορφα νεοτευκτα Olympic Champion, Pasiphae Palace (μας εφυγε δυστυχως), Superfast XII αλλα αυτο δυστυχως δεν τα ακολουθησε σε χαρη. Σιγουρα ειναι πολυ επιβλητικο αλλα απο ομορφια μετριοτατο!

diagoras
04-11-2009, 14:33
Για polykas και ελμεψη !
Πολυ καλη φιλε prousos.

giannisk88
05-11-2009, 00:14
Κουτι ξε-κουτι παίδες είναι μεγαλύτερο απο όλα τα άλλα που προαναφέρατε και επειδή το θέμα του οτι δε ξαναβγαίνουν πλοία όπως το Πηνελόπη, Αγιο Γεώργιο, Δαίδαλο κτλ με τα ατελείωτα εξωτερικά καταστρώματα το έχουμε εξαντλίσει ήδη ας προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα. Φυσικα και τα προαναφερθέντα είναι και αυτά πανέμορφα αυτο πάλι εχει τη δική του χάρη!!Αυτο πουλάει φίλοι μου δυστυχώς ή ευτυχώς. Απο ότι βλέπω ο βάπορας πάντως φυσάει με τους 29 κόμβους μέγιστο που τον εχω πετύχει (28.9 για την ακρίβεια.)

polykas
05-11-2009, 09:43
Για polykas και ελμεψη !

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε ''proussos''για την όμορφη φωτογραφία σου...:D

sea_serenade
05-11-2009, 18:19
Άκουσα οτι στο βαπόρι τα φορτηγά τα φορτώνουν μονοι τους οι οδηγοί......Τι εννοούν??? Παίζει κάτι τέτοιο γενικότερα???

Apostolos
05-11-2009, 18:21
Ότι το πλήρωμα ειναι τόσο άσχετο που δέν μανουβράρουν αυτοί τους οδηγούς για να πάνε στην θέση τους αλλα αυτοί και όπου λάχει! Τι είπαμε 3000 γραμμικά? Θα χάνετε χώρος τρελός!

sea_serenade
05-11-2009, 18:27
Μπράβο μας Απόστολε.......του ξεκινήσαμε και τα δρομολόγια του OLYMPIA!!!! Ξεχάσαμε μόνο τη σαμπάνια.......:p

MARGARITIS24
05-11-2009, 21:37
το προβλημα ειναι στη συνενοηση πληρωματος κ οδηγων!εχουν χτυπησει πολλες νταλικες στο γκαραζ μεσα οποτε οι οδηγοι κανουν κουμαντο μονοι τους

Notis
05-11-2009, 21:51
Πού γίνονται όλα αυτά, παιδιά;
Το πλοίο είναι ακόμα στη διαδικασία της κατασκευής στα Ναυπηγεία...:)

sylver23
05-11-2009, 23:48
Η παραπάνω συζήτηση αναφέρεται στο Γιουρόπα οπου και μετέφερα τα ποστ

seaways_lover
06-11-2009, 01:55
To Cruise Europa, 5/11/09 λίγο πριν αλλάξει η μέρα (23:55), δεμένο στο μώλο της Αγίου Νικολάου...
Κοιτώντας το, παντως, σχετικα κοντα του απο την προβλητα σηκωνοντας το βλεμμα προς τα πάνω μπορεις εύκολα να καταλάβεις την εννοια του δέους...!!!

63782

:o

Black Flag
06-11-2009, 21:39
Εάν είχε και νηολόγιο Ηρακλείου, το δέος θα ήταν ακόμη πιο μεγάλο! :)

seaways_lover
06-11-2009, 21:47

Συμφωνω και επαυξανω!!!

thanos75
07-11-2009, 19:34
Ακριβώς! Μάλιστα η ΠΝΟ εάν δεν απατώμαι είχε διαμαρτυρηθεί για το γεγονός αυτό καθώς και για την ιταλική σημαία. Επιπλέον ελάχιστα μέλη του πληρώματος είναι Έλληνες! Υπάρχει μάλιστα ολόκληρο αφιέρωμα στον ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ του Νοεμβρίου για το πλοίο, και μάλιστα σχολιάζει ποικιλοτρόπως το συγκεκριμένο θέμα. Αξίζει να τον διαβάσετε

proussos
08-11-2009, 22:59
Βραδυνός κατάπλους στην Ηγουμενίτσα !

64319

polykas
08-11-2009, 23:05
Υπέροχη βραδυνή φωτογραφία από τον καλό φίλο ''proussos''.

MILTIADIS
08-11-2009, 23:48
Μαγευτικη προυσσος!!!!!τελεια!

diagoras
09-11-2009, 17:29
Αψογος ο φιλος προυσος

Trakman
17-11-2009, 15:33
Άφιξη στην Πάτρα...
Για τους καλούς φίλους vinman, proussos, polykas, gtogias και dokimakos 21!

http://www.nautilia.gr/images/content/Trakakis_PB176132_227317112009.jpg

http://www.nautilia.gr/images/content/Trakakis_PB176160_227317112009.jpg

http://www.nautilia.gr/images/content/Trakakis_PB176172_227317112009.jpg

http://www.nautilia.gr/images/content/Trakakis_PB176190_227317112009.jpg

Giovanaut
17-11-2009, 15:35
Άφιξη στην Πάτρα...

Καλα οι φωτος ειναι απαιχτες...!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ειδικα η δευτερη και η τριτη...!!!!!!!

diagoras
17-11-2009, 15:36
Μαγικες φωτογραφιες με την γνωστη ποιοτητα trakman.Ευχαριστουμε φιλε Γιωργο

Nissos Mykonos
17-11-2009, 15:39
Γιώργο οι φωτογραφίες του ''θηρίου'' είναι πραγματικά υπέροχες και με την ποιότητα που μας έχεις συνηθίσει στις φωτογραφίες σου !!!!;)
Να είσαι πάντα καλά!!!Ευχαριστούμε....

polykas
17-11-2009, 17:24
Άφιξη στην Πάτρα...

http://www.nautilia.gr/images/content/Trakakis_PB176132_227317112009.jpg

http://www.nautilia.gr/images/content/Trakakis_PB176160_227317112009.jpg

http://www.nautilia.gr/images/content/Trakakis_PB176172_227317112009.jpg

http://www.nautilia.gr/images/content/Trakakis_PB176190_227317112009.jpg

Υπέροχες φωτογραφίες από τον μοναδικό Trakman.Σε ευχαριστώ πολύ.

gtogias
17-11-2009, 17:37
Άφιξη στην Πάτρα...

Φίλε Γιώργο ευχαριστώ για την αφίερωση των υπέροχων φωτογραφιών. Αναδεικνύουν εκπληκτικά το μόνο (κατ' εμέ) θετικό του πλοίου, τη μεγαλειώδη πλώρη.

vinman
17-11-2009, 17:44
Άφιξη στην Πάτρα...

Eξαιρετικές λήψεις Γιώργο...όπως πάντα!!
Σε ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση!!

stratoscy
17-11-2009, 18:04
Φίλε Trackman εξαιρετικές φωτογραφίες.Μπράβο είναι μοναδικές.Σπάνιες

kkouz
17-11-2009, 18:06
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.... ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ....

Trakman
17-11-2009, 18:13
Να'στε καλά όλοι!!! Σας ευχαριστώ!!!!:D

Appia_1978
17-11-2009, 20:12
Καταπληκτικές φωτογραφίες, όπως μας έχεις συνηθίσει, φίλε μου :D :D :D
Πάντα τέτοια!!!

Σχετικά με το πλοίο, δε σας φαίνεται λίγο να μοιάζει με γουρουνάκι; ;)

diagoras
17-11-2009, 20:15
Φιλε appia εχει αναφερθει και εδω (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=51142&page=41) στο μηνυμα του φιλου voyager αλλα επειδη το ανεφερες ξανα δεν πειραζει το θυμηθηκαμε.

ndimitr93
17-11-2009, 20:19
Μάλλον το μπλε του Γκριμάλντι τα αδυνατίζει.....όταν βλέπω φώτος των αδελφών μου φαίνονται πιο κομψά....:confused::D

DimitrisT
17-11-2009, 21:50
Φίλε Γιώργο εξαιρετικές φωτογραφίες!!!Η μια καλύτερη από την άλλη!!!!Μπράβο .

OLENI
18-11-2009, 08:12
καλά είναι τεράστιο, θα ήθελα να το δώ δίπλα από τα άλλα καράβια της γραμμής για να δούμε την διαφορά...

nickosps
18-11-2009, 09:04
Μπράβο σου φίλε Trakman!

proussos
18-11-2009, 10:28
καλά είναι τεράστιο, θα ήθελα να το δώ δίπλα από τα άλλα καράβια της γραμμής για να δούμε την διαφορά...
Σύγκριση μεγεθών του CRUISE EUROPA και του SUPERFAST V...
Η φωτογραφία τα λέει όλα !

αιγαιοπλόος
18-11-2009, 10:42
Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες του Trakman.

Πάντως εμένα το συγκεκριμένο πλοίο δε μου αρέσει. Πολύ "χτίσιμο", ρε παιδιά. Συμπαγείς πλαϊνές πλευρές, χωρίς καμία περατζάδα.
Και μια πλώρη που μπορεί να είναι "αεροδυναμική" αλλά δεν τη λες "ναυτική".
Ισως με πείτε οπισθοδρομικό αλλά χίλιες φορές γουστάρω τα καταστρώματα του Superferry II από αυτόν τον καινούριο γίγαντα.

gtogias
18-11-2009, 10:44

Πάντως εμένα το συγκεκριμένο πλοίο δε μου αρέσει. Πολύ "χτίσιμο", ρε παιδιά. Συμπαγείς πλαϊνές πλευρές, χωρίς καμία περατζάδα.
Ισως με πείτε οπισθοδρομικό αλλά χίλιες φορές γουστάρω τα καταστρώματα του Superferry II από αυτόν τον καινούριο γίγαντα.

Πέστα χρυσόστομε.

despo
18-11-2009, 12:22
Μα εδω μιλάμε ΜΟΝΟ για καράβια, οχι για ... μπαούλα.

thanos75
18-11-2009, 12:43
Άφιξη στην Πάτρα...

...............

Συγχαρητήρια φίλε για τις φωτος. Κάνουν ακόμα και αυτό το μπαούλο να μοιάζει με κούκλα. Συμφωνά απόλυτα με όλους τους προλαλήσαντες για το πώς μοιάζει εξωτερικά το πλοίο. Οφείλω όμως να πω πως με βάση αυτά που είδα στο αφιέρωμα στον ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ είναι το μόνο πλοίο της ακτοπλοιας που προσφέρει ανέσεις πραγματικά κρουαζιερόπλοιου. Έτσι για να λέμε και τα θετικά του

ιθακη
18-11-2009, 13:47

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ...μαζι σου...εγω α το προτημουσα ετσι τουλαχιστον οσον αφορα την πλωρη

Leo
18-11-2009, 14:30
Αν εξαιρέσουμε το σήκωμα στα πλαϊνά της πλώρης, θεωρώ ότι δεν έχει τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο απά τα ανοιχτά καταστρώματα όλων των εν ενεργεία παλατιών (εκτός του Ίκαρου). Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός λοιπόν? Εμένα η πλώρη με χαλάει και τίποτα άλλο...

Εν πάσει περιπτώσει τα παλάτια είναι παλάτια για την εσωτερική τους διακόσμιση και την σούπερ ταχύτητα τους. Να μου επιτρέψετε να έχω την δική μου θέση και άποψη και αν δεν σας αρέσει, έχει πολλές επιλογές η γραμμή για όλα τα γούστα.

Φωτογραφίες... θα πω μόνο ένα. Made by Trakman και συνεπώς ασχολίαστες :D.

giannisk88
18-11-2009, 14:34
Αμ μπράβο ΛΕΟ.
Αν αρχίσουμε απο τώρα τις μετασκευές και οτι εμένα αρέσει έτσι εμένα αλλιώς θα το κάνουμε Gallery αφειρημένης τέχνης το φόρουμ.
Ετσι είναι το βαπόρι και δέν αλλάζει.
Είναι φοβερό βαπόρι με πλώρη οπου πιστεύω οτι ναι μέν είναι λίγο ασυνήθιστη αλλά δένει μία χαρά με το υπόλοιπο βαπόρι..
Προσωπική άποψη.

ιθακη
18-11-2009, 14:58
γι αυτον ακριβως τον λογο,επειδη ειναι προσωπηκη μου αποψη αυτο που εκανα στην φωτο,γι αυτο και δεν την διμοσιευσα αμφανη σε αυτο το θεμα αλλα την εχω σαν συνημενο αρχειο...(αν δεν κανω λαθος η αποψη του καθενος μπορει να ειναι σεβαστη αρκει να μην προσβαλλει τον θεατη)...οσο για το θεμα της αφηριμενης τεχνης,θα γινει και ιδι εχω ξεκινισει και το κανω,για το αναλογο θεμα ομως...και του ετοιμαζω μια μετασκευη super like titanic με το παγοβουνο...τελειος offtopic αλλα ηθελα να το πω....

gtogias
18-11-2009, 15:03
Για να είμαι ειλκρινής παρόλο που δε μου αρέσει εξωτερικά, θα ήθελα να μπω μέσα και γιατί όχι να ταξιδέψω μαζί του.

Εντυπωσιακό μέγεθος, πιθανόν υπερπολυτελές, τουλάχιστον συγκρινόμενο με αυτά που έχω προσωπική πείρα. Από κει πέρα όμως είναι θέμα γούστου.

Γενικότερα έχω μια "αντιπάθεια" και ίσως και φοβία για τέτοιου είδους θηρία. Προτιμώ τις πιο ανθρώπινες διαστάσεις.

Το ότι επιχειρηματικά έχει νόημα να ναυπηγούνται μόνο τέτοια είναι κάτι που μένει να αποδειχτεί σε βάθος χρόνου.

MILTIADIS
18-11-2009, 15:14
Το ότι επιχειρηματικά έχει νόημα να ναυπηγούνται μόνο τέτοια είναι κάτι που μένει να αποδειχτεί σε βάθος χρόνου.
ηδη στη βορεια ευρωπη που οι ακτοπλοικες συγκοινωνιες ειναι χρονια μπροστα απο τις δικες μας,οι εταιρειες αγοραζουν μονο τετοιου τυπου πλοια..κακος κατα τη γνωμη μου,αλλα ετσι συμβαινει,τετοιας μορφης πλοια ειναι τα πλοια του μελλοντος..επιπλεον ενα αλλο σημαντικο ατου του συγκεκριμενου ειναι οτι αν και διπλασιας χωρητικοτητας εχει τα ιδια ακριβως λειτουργικα εξοδα με τα παλατια..φανταστειτε λοιπον τι μεγαλα κερδη θα φερει στις μινωικες το συγκεκριμενο πλοιο,οταν ανακαμψει η αδριατικη!που αργα η' γρηγορα ας μην γελοιομαστε θα γινει και αυτο..διπλασια χωρητικοτητα σε φορτηγα με το ιδιο κοστος..2 σε 1 δηλαδη..τι αλλο να θελουν?αν μη τι αλλο βλεπει μπροστα ο ιταλος γι αυτο ελεγχει και τη μιση ευρωπη πλεον...:rolleyes:

gtogias
18-11-2009, 15:24
ηδη στη βορεια ευρωπη που οι ακτοπλοικες συγκοινωνιες ειναι χρονια μπροστα απο τις δικες μας,οι εταιρειες αγοραζουν μονο τετοιου τυπου πλοια..κακος κατα τη γνωμη μου,αλλα ετσι συμβαινει,τετοιας μορφης πλοια ειναι τα πλοια του μελλοντος..επιπλεον ενα αλλο σημαντικο ατου του συγκεκριμενου ειναι οτι αν και διπλασιας χωρητικοτητας εχει τα ιδια ακριβως λειτουργικα εξοδα με τα παλατια..φανταστειτε λοιπον τι μεγαλα κερδη θα φερει στις μινωικες το συγκεκριμενο πλοιο,οταν ανακαμψει η αδριατικη!που αργα η' γρηγορα ας μην γελοιομαστε θα γινει και αυτο..διπλασια χωρητικοτητα σε φορτηγα με το ιδιο κοστος..2 σε 1 δηλαδη..τι αλλο να θελουν?αν μη τι αλλο βλεπει μπροστα ο ιταλος γι αυτο ελεγχει και τη μιση ευρωπη πλεον...:rolleyes:

Δεν είμαι και τόσο σίγουρος για την επακάκαμψη της Αδριατικής. Μην ξεχνάμε ότι η Αδριατική απογειώθηκε όταν έκλεισαν τα σύνορα προς Βορρά. Με την κατάσταση αυτή να βαίνει σε εξομάλυνση συν το γεγονός ότι πλεόν και η Βουλγαρία είναι Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως η Αδριατική να μην ξαναδεί τα παλιά της μεγαλεία.

MILTIADIS
18-11-2009, 15:39
Υπαρχει ομως και η εγνατια οδος πλεον η χρησιμοποιηση της οποιας συμφερει πολυ περισσοτερο τους οδηγους που πανε γερμανια-γαλλια-ισπανια κτλ.,ειδικα αν προερχονται απο τουρκια,απ οτι να διασχισουν οδικως ολα τα βαλκανια..περα απ αυτο ειναι και οι παρα πολλες νταλικες που πανε καθημερινα απ ευθειας στην ιταλια,οι οποιες αναγκαστικα ακολουθουν αυτη την οδο..ακομα ομως και αν σε 1-2 χρονια η κατασταση ειναι η ιδια και συμβει αυτο που αναφερεις παραπανω φιλτατε gtogias η διαφαινομενη αποχωρηση αρκετων πλοιων απο την αδριατικη θα λειτουργησει και αυτη ευεργετικα για πλοια σαν το κρουζ ευρωπη..

gtogias
18-11-2009, 17:24
Φυσικά και δεν διαφωνώ. Αυτό που λέω είναι ότι η κίνηση θα αποδειχτεί σωστή ή λάθος σε βάθος χρόνου. Όχι άμεσα.

Leo
18-11-2009, 19:26
Φυσικά και δεν διαφωνώ. Αυτό που λέω είναι ότι η κίνηση θα αποδειχτεί σωστή ή λάθος σε βάθος χρόνου. Όχι άμεσα.

Σ αυτό το κομμάτι θα συμφωνήσω με τον gtogias, έχω το ίδιο σκεπτικό. Επίσης με την ευκαιρία θα ήθελα να πω ότι ενώ στα κορυαζιερόπλοια είμαι υπέρ των μικρών πλοίων και όχι των γιγάντων, στα επιβατηγά οχηματαγωγά εντιπωσιάζομαι από τα μεγαλύτερα σκάφη που έχουν και το πλεονέκτημα "Κρουζ" (μου έχει μείνει από το Colour Fantasy της Colour Lines, ο φίλος μου roussosf ξέρει γιατί :D)

rousok
21-11-2009, 20:06

Πεστα ανθρωπε μου

Προσωπικα πιστευω οτι ειναι ενα κουτι που επιπλεει και οχι ενα πλοιο. Το εσωτερικο δεν με απασχολει και τοσο και ας προσφερει ανεσεις κρουαζιεροπλοιου.
Εγω χαιρομαι που αυτο το πλοιο δεν εχει ελληνικη σημαια και αυτο γιατι μου αρεσει να βλεπω "μονο" ομορφα πλοια με ελληνικη σημαια.

ΥΓ. δεν ειμαι ρατσιστης :cool:
δειτε την ταινια 2012 και θα καταλαβετε απο που πηρε ο σκηνοθετης την ιδεα για τα πλοια που δειχνει μεσα.

nikosdet
21-11-2009, 21:00
"Του χαρίζανε γάιδαρο και τον κοιτούσε στα δόντια"...

Το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο πλοίο, μες στην πολυτέλεια.. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει.. Μειονεκτήματα μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε.. Και συγγνώμη που ο κάθε Γκριμάλντι δε ρωτάει τη γνώμη μας για το πόσο όμορφο μπορεί να είναι κάθε πλοίο ή πόσα ανοιχτά καταστρώματα να έχει!
Σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά κανείς δε δέχεται ότι είναι ρατσιστής! :cool:

MILTIADIS
21-11-2009, 22:51
παρολο που πιστευω οτι συζητησεις του τυπου''εμενα μου αρεσει'',''εμενα δε μου αρεσει''δεν εχουν και πολυ μεγαλη ουσια,διοτι ως γνωστων περι ορεξεως κολοκυθοπιτα,θελω να πω-επειδη το εχω δει και μεσα-οτι αισθανομαι πολυ χαρουμενος και περηφανος θα ελεγα,που ενα πλοιο τετοιας κλασεως εβαλε τον τιμημενο πριγκιπα στην τσιμινιερα του και ηρθε στην ελλαδα εστω και υπο τις συνθηκες που ηρθε!

rousok
22-11-2009, 10:17
Κανενας πιστευω δεν αμφισβητει αυτα που το συγκεκριμενο πλοιο μπορει να προσφερει και φυσικα κανενας απο εμας δεν περιμενει ο κ. Grimaldi να ακουει τις δικες μας αποψεις. Ειναι δικο του το πλοιο και μπορει να το κανει οπως θελει.
Απο εκει και περα ομως βρισκομαστε σε ενα forum και σαν λατρες της ναυτιλιας και των πλοιων ειναι λογικο να λεμε την αποψη μας ακομα και αν αυτη ειναι του τυπου''εμενα μου αρεσει'',''εμενα δε μου αρεσει''.

vageliss23
23-11-2009, 09:21
Πάντως, στον Εφοπλιστή το θέμα με το Ιταλικό νηολόγιο και μικτό πλήρωμα έγινε ελαφρώς α-βα-βα. Εγώ με τις Μινωικές (Γκριμαλντικές σωστότερα) έχω ξενερώσει απίστευτα και δε θα έλεγα ότι μου καίγεται καρφί για το συγκεκριμένο βαπόρι.

Καλή επιτυχία στην ΑΝΕΚ και τη Superfast :)

Giovanaut
23-11-2009, 13:59
Παιδια ας ληξει το θεμα εδω....
Τα εχουμε πει ξανα και ξανα....

Δυστυχως η Ευτυχως το καθεστως δεν αλλαζει....
Κι εμενα πολλα δεν μου αρεσουν στην ιστορια, αλλα
εδω ειμαστε για να μιλαμε και να βλεπουμε το βαπορι...!!!

AIOLOS KENTERIS II
23-11-2009, 21:55
[QUOTE=vageliss23;281076]Πάντως, στον Εφοπλιστή το θέμα με το Ιταλικό νηολόγιο και μικτό πλήρωμα έγινε ελαφρώς α-βα-βα. Εγώ με τις Μινωικές (Γκριμαλντικές σωστότερα) έχω ξενερώσει απίστευτα και δε θα έλεγα ότι μου καίγεται καρφί για το συγκεκριμένο βαπόρι.

Καλή επιτυχία στην ΑΝΕΚ και τη Superfast :)[/QUOTE Μαζι σου φιλε μου !!σιμφονω και επαυξανω!!

giannisk88
24-11-2009, 09:30
Εσεις λοιπόν που υποστιρήζεται ΑΝΕΚ και Σουπερφαστ επιδηκτικά, να πηγαίνεται να το γράφετε στο/α αντίστοιχα θέματα των εταιριών να μπορούμε να μιλήσουμε άνετα........Εχουμε πολλά να πούμε επι του θέματος.....;):)
Για ότι αφορά το βαπόρι έχουμε γίνει γραφικοί λέγοντας τα ίδια οπότε ας σταματήσουμε εδώ όπως λέει ο φίλος Giovanaut.
Είμαστε άλλωστε 1419 ενεργά μέλη για φανταστήτε να έλεγε ο καθένας την αποψή του και οτι εμένα μου αρέσει έτσι εμένα αλλιώς. Σεβαστή αλλα βαρετό.
Καλή συνέχεια και με ενδιαφέροντα καραβολατρικά θέματα.

gtogias
24-11-2009, 09:37
Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Συμφωνώ ότι δε γίνεται να συνεχίσουμε τις αναφορές στο θέμα της σημαίας ή της σύνθεσης του πληρώματος σε αυτό το thread.

Αλλά δε βλέπω τον λόγο γιατί να μην δικαιούμαστε να εκφράσουμε την άποψη μας για αυτό ή όποιο άλλο πλοίο.

Σαφώς και ο καθένας έχει δικαίωμα να του αρέσει ή όχι ή και να τον αφήνει αδιάφορο. Αλλίμονο αν αρχίσουμε λογοκρισίες τέτοιου είδους.

Εκτός αν επιτρέπονται μόνο δηλώσεις λατρείας.

Apostolos
24-11-2009, 09:42
Οι απόψεις των μελλών του φόρουμ δέν ειναι και αυτόματα απόψεις του φόρουμ. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη και μπορεί να την εκφράζει έχοντας υπόψιν τους κανόνες

MILTIADIS
27-11-2009, 00:02
Μια φωτογραφια με τις προπελες του κρουζ απο το naviearmatori!http://www.naviearmatori.net/gallery/viewimage.php?id=93895

και μια αλλη λεπτομερεια που προκαλει αισθηση ειναι οτι το deck 7 του πλοιου φερει το ονομα''ΕΛEΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ''!!:D

hayabusa
27-11-2009, 00:04
άκρως εντυπωσιακή. ευχαριστούμε πολυ :D

speedrunner
02-12-2009, 09:14
Tο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου "CRUISE EUROPA" σημαίας...
Ιταλίας ότι, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Ανκόνα για Ηγουμενίτσα - Πάτρα με 101 επιβάτες, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη σε μία από τις τέσσερις μηχανές του πλοίου.Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και προσέδεσε ασφαλώς στο λιμένα, όπου, από την οικεία Λιμενική Αρχή, του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

troktiko (http://troktiko.blogspot.com/2009/12/cruise-europa.html)

mch
02-12-2009, 13:04
Κάτι μου θυμίζει αυτό!!

ndimitr93
04-12-2009, 21:25
Καλησπέρα σε όλους!!!
Με μεγάλη μας τιμή και ακόμα μεγαλύτερη χαρά σας παρουσιάζουμε αυτό το γιγαντιαίο πλοίο στις πρώτες του νυκτερινές φωτογραφίες εν πλώ!!!
Κρούιζ Γιουρόπα λοιπόν ... εκτός διαύλου και εντός λιμένος!!!
Ηγουμενίτσα 04.12.2009 21:28 ακριβώς...
Nautilia's Souda Port Team....
67548

67549

Nissos Mykonos
04-12-2009, 23:11
Σας ευχαριστούμε πολύ για τις νυχτερινές φωτογραφίες του ''Θηρίου'' εν πλω!!!Και εσένα Νίκο που ανέβασες τις φωτογραφίες και φυσικά τον Κώστα που τις έβγαλε!!!Να είστε πάντα καλά!!!
Ευχαριστούμε και πάλι!!!

proussos
05-12-2009, 04:07
Καλησπέρα σε όλους!!!
Με μεγάλη μας τιμή και ακόμα μεγαλύτερη χαρά σας παρουσιάζουμε αυτό το γιγαντιαίο πλοίο στις πρώτες του νυκτερινές φωτογραφίες εν πλώ!!!
Κρούιζ Γιουρόπα λοιπόν ... εκτός διαύλου και εντός λιμένος!!!
Ηγουμενίτσα 04.12.2009 21:28 ακριβώς...
Nautilia's Souda Port Team....
67548

67549
Για κοίτα λίγο στη σελίδα 43 αλλά και σε άλλες...υπάρχουν κι άλλες νυχτερινές εν πλώ.

REDBLACK
09-12-2009, 15:38
Βρηκα την ευκαιρια και το τραβηξα χθες καθως εμπαινε στο λιμανι

http://www.youtube.com/watch?v=pEtlLcJFNe4

despo
21-12-2009, 19:47
Και νέο τρακάρισμα του πλοίου στην Ηγουμενίτσα. Φαίνεται οτι έχει ... ερωτευθεί το μώλο του λιμανιού και τον σφιχταγγαλιάζει συχνά/πυκνά.

giannis95
28-12-2009, 22:11
Ορίστε και η πρώτη μου φώτο του γίγαντα....Πραγματικά είναι εντυπωσιακό όταν το βλέπεις για πρώτη φορά...!!!:cool::D
Για όλους σας!!

70531

hayabusa
28-12-2009, 23:07
χωρις να θελω να γινω γραφικος δεν ειναι απά εντυπωσιακο οτν το βλεπεις, ειναι εντυπωσιακα ασχημο και χοντροκομμενο !

giannisk88
28-12-2009, 23:23
χωρις να θελω να γινω γραφικος δεν ειναι απά εντυπωσιακο οτν το βλεπεις, ειναι εντυπωσιακα ασχημο και χοντροκομμενο !
Ξερεις τι πιστευω φιλε μου?
χωρις να θελω να δείχνω τοπικιστής και έτσι, πιστεύω πως αν την επιλογή του πλοίου την έκανε Ελληνας θα ήταν απλά όμορφο όπως τα υπόλοιπα των Ελληνικών Μινωικών. Αυτό ειναι καθαρα επιλογη του Ιταλού!

Φίλιππος Αίγιο
28-12-2009, 23:30
Εγω ρε παιδια λεω να μην ξανα ανοιξουμε αυτο το θεμα.Ειναι ομορφο δεν ειναι ομορφο.Ο καθενας εχει την αποψη του.Τα εχουμε πει ξανα και ξανα.

giannisk88
28-12-2009, 23:40
Εγω ρε παιδια λεω να μην ξανα ανοιξουμε αυτο το θεμα.Ειναι ομορφο δεν ειναι ομορφο.Ο καθενας εχει την αποψη του.Τα εχουμε πει ξανα και ξανα.
Ε οκ προσωπικά είχα ταχθεί υπερ αυτου που λες σε προηγουμενες σελίδες αλλά δε λέει φιλε μου να μή λέμε και τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη..;)

Φίλιππος Αίγιο
28-12-2009, 23:55
Εγω φιλε μου το λεω επειδη αμα κοιταξεις τις μισες σελιδες απο το θεμα του συκγεκριμενου πλοιου θα δεις οτι ειναι ολο γεματο εμενα μου αρεσει εμενα δεν μου αρεσει.Εγω πιστευω πως το πλοιο αυτο ειναι πολυ συγχρονο ειναι οικονομικο και τεραστιο σε χωριτικοτητα.Το θεμα ειναι πως συμφερει απολυτα την εταιρια του η οποια δεν κοιταει αν ειναι ομορφο η ασχημο.Εγω δεν εχει τυχει να το δω ακομα απο κοντα αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα ενθουσιαστω βλεποντας τις φωτο σας και απο το μεγεθος του αλλα και απο την πλωρη του.Ας δουμε και λιγο την θετικη πλευρα των πραγματων.

ιθακη
30-12-2009, 22:47
παντα οταν βρισκομαι στην πατρα δεν υπαρχει περιπτωση να μην την αραξω στο λιμανι καμια ωριτσα...ετσι λοιπον που περιμενα,τελειοσ "κατα τυχη" (οχι οτι ειχα παρει 3 φορες το λιμεναρχειο να μαθω την ακριβη αφιξη του) συναντησα για πρωτη μου φορα το κρουζ απο "κοντα"...οριστε λοιπον και το ρεμεντζο του

(προκαταβολικα συγνωμη για την μονολογια που θα πεσει...)

αρχιζουμε
70853

70854

70855

70857

70858

και συνεχιζετε

ιθακη
30-12-2009, 22:56
και

70862

εδω ειναι που πηρε μπροστα το bow thruster
70868

70864

70865

70866

ιθακη
30-12-2009, 22:59
και τελος
70870

70871

70872

70873

για να παει να δεσει για την επομενη μια ωρα μεχρι να ξανα φυγει μπροστα απο τα duty free
70874

nippon
30-12-2009, 23:33
Πως παει απο κινηση?

CORFU
03-01-2010, 12:09
Πρωτοχρονια στην Πατρα http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=71295&stc=1&d=1262516929

.voyager
15-01-2010, 20:13
To πλοίο, όπως εμφανίζεται στη σελίδα 72 του "Εφοπλιστή", από την πρώτη άφιξή του στην Πάτρα.

72919

stratoscy
15-01-2010, 20:56
Πάρα πολύ κατα τη γνώμη μου όμορφο καράβι

despo
15-01-2010, 22:18
Μς πολλά ομως παράπονα απο τους επιβάτες οσον αφορά το πλήρωμα αλλά και γενικότερα το ξενοδοχειακό του πλοίου (καθαριότητα, τροφοδοσία κλπ.).

tzia-kea
15-01-2010, 23:03
Μς πολλά ομως παράπονα απο τους επιβάτες οσον αφορά το πλήρωμα αλλά και γενικότερα το ξενοδοχειακό του πλοίου (καθαριότητα, τροφοδοσία κλπ.).
Δυστυχώς αλλα θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε despo και για το πλήρωμα(στο θέμα γλώσσας) αλλα και στη καθαριότητα,κυρίως στις καμπίνες. Το θέμα τροφοδοσίας δεν το θίγω καθόλου...

MILTIADIS
15-01-2010, 23:30
Παραπονο το χω να μην πουν μια φορα το παραπονο τους καποιοι(οι οποιοι μιλουν παντα εκ του ασφαλους και εκ μερους των''επιβατων'')εδω μεσα...

giannisk88
16-01-2010, 09:42
Να σας πω ρε παίδες, έχετε κάποιο τρόπο να μας το αποδείξετε αυτό που λέτε?
εχετε πάρει κάποια φωτογραφία απο βρώμικη καμπίνα? ή να ξεκινήσω απο το βασικό, έχετε ταξιδέψει και τα λέτε αυτά ή σας τα λένε φίλοι/γνωστοί κτλ.
και το ράδιο αρβίλα καλά κρατεί? όχι τίποτα άλλο για να ξέρουμε και εμείς τι βλέπουμε εδώ μέσα γιατί τελευταία χειρότεροι απο τα ΜΜΕ έχουν γίνει μερικοί!(δεν εννοώ εσάς ακριβώς, γενικά και αόριστα)

Δε λέω καλό είναι να λέμε και τα αρνητικά ενός πλοίου και αυτό εννοείτε μή τα ξαναλέμε, αλλά το να εκροσωπείτε γνώμη επιβατών ακούγοντας π.χ. μία γνώμη ενός γνωστού ε δεν είναι και γενική γνώμη αυτό.....Γι'αυτο και λέω να ανεβάσετε κάποια φωτό/βίντεο να μας το δείξετε αυτό να ξέρουμε και εμείς.
Φιλικά

tzia-kea
16-01-2010, 12:01
Εχω ταξιδεψει με το πλοιο και μαλιστα πολυ πρόσφατα,αλλιώς δεν θα αναφερώμουνα στο θέμα, ειμαι και εγω εναντίον του ραδιο-αρβύλα. Δυστυχώς δεν έχω "αποδεικτικα" στοιχεια στο θέμα καθαριότητας (φωτο), και στο θέμα φαγητού ειναι προσωπική αποψη, τι αρεσει στον καθε εναν μας.
Οσο για το πλήρωμα που ειπα, ειχα προβλημα μονο με τη γλώσσα, κατα τ' αλλα ηταν πολύ εξηπυρετικοι και ευγενέστατοι ολοι τους.