Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Έλληνες Ναυτικοί - Οικογένεια / Σχέση

Σελίδες : 1 [2] 3 4

Ξενοκράτης
20-05-2007, 04:42
Και βέβαια για να μην είμαστε αχάριστοι, να δούμε και την πλευρά του πατέρα ναυτικού, που κάνει να δει τα παιδιά του εφτά μήνες, που τα βλέπει να μεγαλώνουν από φωτογραφίες. Πως του λίγους μήνες που είναι στο σπίτι να κάνει τον "κακό" να τα μαλώσει, να γκρινιάξει κ.λπ.
...το αλλο "δυσκολο" κομματι μιας οικογενειας....αυτο που φευγει...γιατι κακα τα ψεματα...οσοι μεναμε πισω...ειχαμε τους συγγενεις,φιλους και σαν οικογενεια ο ενας τον αλλον να στιριχτουμε....
Αυτοι που εφευγαν και ειχαν μονη συντροφια μεσα στους 4 μπουλμεδες τις φωτογραφιες και τις αναμνησεις...Οπως ειπε και ο Παναγιωτης...το να βλεπεις τα παιδια σου να μεγαλωνουν μεσα απο φωτογραφιες...ειναι ισως και ο λογος που κανει αυτους τους ανθρωπους τοσο αυστηρους στο ακουσμα οτι δικοι τους ανθρωποι θελουν να μπουν στη θαλασσα.....!!
Αναμφισβητητα ειναι ομως συναρπαστικο....

efouskayak
20-05-2007, 08:53
Oκ τα δέχομαι όλα αυτά απλα θέλω να πώ ότι όλο και κάποιο τρόπο βρισκεις να τα αντιμετωπίζεις όλα και φυσικα δε σταματας να ελπιζεις και να ονειρέυσαι, τις ωραίες στιγμές που θα έρθουν, που πέρασαν και που ζείς τώρα με ότι σου δίνει ο Θεός κάθε μέρα και τον ευχαριστείς.Αυτα..

Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν όλοι οι άνθρωποι, καλά τα όνειρα, καλές και οι ελπίδες αλλα θέλει ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία για να μπορείς να ζείς μόνο με αυτά. Οπως επίσης δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις την σκληρή καθημερινότητα με τα προβλήματα και τις δυσκολίες μιας οικογένειας μόνη σου.
Η ολιγαρκεία στις χαρές της ζωής δεν είναι γνώρισμα της σημερινής εποχής και είναι απαραίτητη στην ζωή μιας ναυτικής οικογένειας .

Ξενοκράτης
20-05-2007, 09:08
Οπως επίσης δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις την σκληρή καθημερινότητα με τα προβλήματα και τις δυσκολίες μιας οικογένειας μόνη σου.
Η ολιγαρκεία στις χαρές της ζωής δεν είναι γνώρισμα της σημερινής εποχής και είναι απαραίτητη στην ζωή μιας ναυτικής οικογένειας .

........Ετσι ακριβως.....Δεν ειναι ασχημο να βλεπεις ανθρωπους να εχουν εστω ακομα και την ορεξη να μπορεσουν να θυσιασουν καποια πραγματα....αλλα η αληθεια ειναι πολυ πιο δυσκολη.....
Εχει βεβαια και στιγμες που ανταμοιβουν αυτες τις θυσιες...(και δε μιλαω απο οικονομικης πλευρας)....αλλα σιγουρα θελει γερα στομαχια και καρδια πετρινη για να ανταπεξελθεις...!

Οπως διαβασα σε μερικα ποστ πιο πισω....πολυ σωστα ειπατε οτι λογω της φυσης της δουλειας....ακομα και ο τροπος που θα ακουστει η συζηγος/αγαπημενη στο τηλεφωνο ειναι σημαντικο....
Σκεψου να εχεις και ασχημα μαντατα....Νιωθεις ενοχες.....θες να προστατεψεις τον αγαπημενο σου...απτην αλλη δε θες να του κρυψεις πραγματα και καταστασεις...(και δε μιλαω για τπτ πονηρο η οτιδηποτε αλλο.....ενα απλο παραδειγμα ειναι το χτυπημα η καποια χειρουργικη επεμβαση ρουτινας στο παιδι της οικογενειας...!!)

Olinaki
20-05-2007, 10:24
Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν όλοι οι άνθρωποι, καλά τα όνειρα, καλές και οι ελπίδες αλλα θέλει ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία για να μπορείς να ζείς μόνο με αυτά. Οπως επίσης δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις την σκληρή καθημερινότητα με τα προβλήματα και τις δυσκολίες μιας οικογένειας μόνη σου.

Συμφωνώ και ευχαριστώ που το ξεκαθαρίζεις..

Eleni
21-05-2007, 12:27
Ξενοκράτη πολύ χαίρομαι που σε βλέπω στο forum, εκτός του ότι είχα κουραστεί να μονοπωλώ το topic οι απόψεις σου μου είναι –και στους υπόλοιπους απ’ ότι λένε- κάτι παραπάνω από πολύτιμες.

Να πάρω το θάρρος βασιζόμενη σε αυτά που γράφεις να θέσω 1-2 θέματα προς συζήτηση; Είναι πράγματα που σκέφτομαι αλλά ενώ τα αναφέρεις δεν είναι απαραίτητο να ισχύουν για σένα. Για αυτό το λέω.
Λες

Γενικοτερα εγω σαν πιο κοινωνικο πλασμα (απο την μικρη που την φωναζαμε και μπουμπουλινα!) ειχα την εικονα του καλου και ωριμου παιδιου....Ισως η υπερβολικη αγαπη προς τον πατερα μου (καλλιεργημενη απο την μητερα μου φυσικα) με εκανε να καταλαβω απο αρκετα μικρη ηλικια την σημασια του μπαμπα-ναυτικου και να προσπαθησω να παρω την θεση του..
Με ποια εννοια....Το οτι προσπαθουσα να στηριζω τη μανα μου οσο μπορουσα κατα την διαρκεια του ταξιδιου...."Εισαι η μεσαια κωλονα του σπιτιου μου" μου ελεγε παντα ο καπτα-Δημητρης....
και σκέφτομαι...
Μπορεί τελικά το παιδί να αντικαταστήσει τον πατέρα; Νομίζω μεγάλη ευθύνη αναλαμβάνουν οι γιοι των γυναικών που νιώθουν μόνες. (Τελικά δεν έχει σημασία αν είναι ή δεν είναι ο πατέρας δίπλα στη μάνα αλλά οι καπετάνισσες έχουν κι ένα λόγο παραπάνω). Δύσκολο να την καλύψουν – απίθανο. Μένει τότε η αίσθηση ότι δεν μπορείς να την ικανοποιήσεις τη γυναίκα. Μεγαλώνεις με μια γυναίκα που εκδηλώνει ή ίσως και αποκρύπτει με μανία (η προσκόλληση και η απέχθεια είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος) πως νιώθει μισή.
Έχω ακούσει πως μετά μένει μια αίσθηση ή και φόβος πως δεν μπορείς να ικανοποιήσεις ή φοβάσαι πως δεν θα σταθείς άξιος στη γυναίκα γενικά. Προς αποφυγή παρεξήγησης το θέμα το σκέφτομαι ως προς το πως νιώθει ο ενήλικος πια άντρας.

Και

Εγω συμφωνω απολυτα με την αποψη σου....Οσες φορες ομως το εχω συζητησει με τον Καπτα-Δημητρη μου λεει παντα το ιδιο πραγμα: "Οσες ζωες και να ζουσα...οσες φορες και να ξαναγεννιομουνα...παλι καπετανιος θα γινομουνα....με την μονη διαφορα οτι δεν θα εκανα οικογενεια"
Επειδη οσοι γνωριζουν ναυτικους ξερουν οτι τα λογια τους ειναι λιγοστα..μετρημενα και σκληρα (για τους εξω απτο χωρο!) στεναχωριομουνα που "θεωρουσα" οτι δεν ηθελε την οικεγενεια του....
Κατα βαθος κρυβουν ΟΛΟΙ τους μικρα παιδια...που απτην λαχταρα που τους λειπουμε...προτημουν να μενουν μονοι στην ζωη παρα να εχουνε και την εννοια των αγαπημενων προσωπων τους πισω.....(Αργησα πολυ να το καταλαβω αυτο ομως...)
Είναι εμφανής ο φόβος που έχουν προς την οικογένεια, εγώ έχω κάποιες απόψεις... στα σκαριά ακόμα... δεν ξέρω αν θα θέλατε να το συζητήσουμε περαιτέρω

Όπως επίσης και

Γενικοτερα σαν "ελατωμα" που εχουμε ιδικοτερα τα αγορια απο ναυτικες οικογενειες ειναι η ελειψει εντονης αποφασιστηκοτητας και μερικες φορες η ελειψη αυτοπεποιθησης......Με τον καιρο και την ηλικια φυσικα αυτο διωρθωνεται...αλλα με οσους το εχω συζητησει συμφωνησαν!! (Δεν ειναι κακο!!)
Δεν είναι κακό, είναι απολύτως λογικό! Μπερδεύονται οι κοινωνικοί ρόλοι. Αν η γυναίκα που πρωτογνωρίζεις στη ζωή σου έχει τα «δυναμικά» χαρακτηριστικά και του άντρα τα πλάθεις με τη φαντασία σου σύμφωνα με αυτά που νιώθεις και ακούς μπορεί τελικά να αφήνεις τις αποφάσεις στους άλλους. Η μήπως υπάρχει κάτι άλλο;
Ομολογώ πάντως πως κι εγώ δυσκολεύομαι να το αντιμετωπίσω αυτό στον δικό μου. Πρέπει συνέχεια να έχω ειδική σκέψη και συμπεριφορά (να μην το εκλαμβάνω ως απόρριψη και να μην πιέζω) και καμιά φορά δεν τα καταφέρνω. Αλλά προς Θεού, είναι αμελητέο! Μπροστά στα 1000 καλά που έχει.
Πάντως το ότι το συζητάς σημαίνει πως το αποδέχεσαι που είναι Η ΑΡΧΗ για οτιδήποτε θέλεις να αλλάξεις. Μπράβο!

PS
Αν ειχατε την δυνατοτητα να δειτε πως αλλαζει ενας ναυτικος στον τροπο ομιλιας του τη στιγμη που πιανει το τηλεφωνο να μιλησει στο σπιτι του....!!
Χαχαχαχα την τελευταία φορά που του μίλησα του ξέφυγε λιγάκι και αισθάνθηκα ολίγον μούτσος χαχαχαχαχα (μου φάνηκε πολύ γλυκό και εξειδικευμένο )

mastrokostas
21-05-2007, 12:54
...το αλλο "δυσκολο" κομματι μιας οικογενειας....αυτο που φευγει...γιατι κακα τα ψεματα...οσοι μεναμε πισω...ειχαμε τους συγγενεις,φιλους και σαν οικογενεια ο ενας τον αλλον να στιριχτουμε....
Αυτοι που εφευγαν και ειχαν μονη συντροφια μεσα στους 4 μπουλμεδες τις φωτογραφιες και τις αναμνησεις...Οπως ειπε και ο Παναγιωτης...το να βλεπεις τα παιδια σου να μεγαλωνουν μεσα απο φωτογραφιες...ειναι ισως και ο λογος που κανει αυτους τους ανθρωπους τοσο αυστηρους στο ακουσμα οτι δικοι τους ανθρωποι θελουν να μπουν στη θαλασσα.....!!
Αναμφισβητητα ειναι ομως συναρπαστικο....

Ζωή να χεις Ξενοκράτη ,λεβέντη μου!!! αλλά ,αποκλείεται να ‘σε μόνο 25 ετών ,και να μην είσαι και ναυτικός !Η στην προηγούμενη ζωή σου ήσουν λοστρόμος σε κάνα Liberty !δεν εξηγείτε διαφορετικά !
Να ξέρες πόσο κοντά είσαι σε αυτά που γράφεις!!!!!!!!!

Eleni
21-05-2007, 13:15
Τα ξέρει βρε! απ τον μπαμπά του :-)
Εγώ πάντως θα του τα κάνω βίντεο και θα του στέλνω dvd χαχαχαχα

Ζωή να χεις Ξενοκράτη ,λεβέντη μου!!! αλλά ,αποκλείεται να ‘σε μόνο 25 ετών ,και να μην είσαι και ναυτικός !Η στην προηγούμενη ζωή σου ήσουν λοστρόμος σε κάνα Liberty !δεν εξηγείτε διαφορετικά !
Να ξέρες πόσο κοντά είσαι σε αυτά που γράφεις!!!!!!!!!

Παναγιώτης
21-05-2007, 13:19
Ακριβως αυτο το σημειο ενοουσα οταν ελεγα οτι ειναι δυσκολα τα πραγματα σε μια τετοια σχεση ανδρογυνου....Σιγουρα ειναι στηρηγματα...Και οσοι ειναι και σωστοι οικογενιαρχες (παρα πολλοι ομωλογουμενος) ειναι ΠΟΛΥ δυνατο στιρηγμα και ας ειναι μακρυα...
Αν ειχατε την δυνατοτητα να δειτε πως αλλαζει ενας ναυτικος στον τροπο ομιλιας του τη στιγμη που πιανει το τηλεφωνο να μιλησει στο σπιτι του....!!

Έχεις δίκιο και δεν έχουν το αυτονόητο για τους υπόλοιπους οικογενειάρχες. Τη δυνατότητα να έχεις στήριγμα τους δικούς σου στις δυσκολίες σου. Να μην μπορείς καν να τις μοιραστείς μαζί τους για να μην τους στεναχωρήσεις και νιώθουν ενοχές (όπως είπες αυτό συμβάινει και με τους "πίσω").
Μπορεί να έχει τις απιστευτες δυσκολίες, να ρίχνει χριστοπαναγίες και μόλις σηκώνει το τηλέφωνο να μιλήσει στο σπίτι να πρέπει να τα ξεχνά όλα!!! Να έχει βγάλει καιρό όσο περιμένει τη σειρά στο Ελλάς Ράδιο να μιλήσει για να πεί τα "χρόνια πολλά" στις γιορτές και να λέει "κι εμέις εδώ μια χαρά είμαστε, γλεντάμε" για να μη μαυρίσει την ψυχή των δικών του χρονιάρα μέρα.

Eleni
21-05-2007, 13:28
Παναγιώτη να σε ρωτήσω κάτι μιας και το αναφέρεις να μου πεις τη γνώμη σου, κι όποιος άλλος θέλει δηλαδή, γιατί τώρα μόλις μίλησα και την έχω πάλι την απορία. Από κάποια στιγμή κι ύστερα είχα αρχίσει να καταλαβαίνω πως δεν μου τα λέει όλα και πίεσα λιγάκι γιατί καταλάβαινα πως δε θέλει να "γκρινιάζει" οπότε μου λέει ας πούμε πως έχει πολύ καιρό και τα έχει γυρίσει όλα ανάποδα, προσθέτει όμως πως έχει βγάλει και φωτογραφίες φοβερές, πιάνομαι που λες απο αυτό και κάνω χιούμορ πως "τώρα μ' έφτιαξε κτλ" κρατάω τη συζήτηση δηλαδή ελαφριά. Οπότε υπάρχε ενημέρωση αλλά έχω ένα άγχος μήπως παραδείχνω ελαφράδα...
Ποιά είναι η γνώμη σου;
Εγώ απ τη μεριά μου όπως και ξέρετε άλλωστε τα έχω ρίξει όλα στη πλάκα, δε στεναχωριέμαι οπότε δεν τον στεαναχωρώ κιόλας.

Έχεις δίκιο και δεν έχουν το αυτονόητο για τους υπόλοιπους οικογενειάρχες. Τη δυνατότητα να έχεις στήριγμα τους δικούς σου στις δυσκολίες σου. Να μην μπορείς καν να τις μοιραστείς μαζί τους για να μην τους στεναχωρήσεις και νιώθουν ενοχές (όπως είπες αυτό συμβάινει και με τους "πίσω").
Μπορεί να έχει τις απιστευτες δυσκολίες, να ρίχνει χριστοπαναγίες και μόλις σηκώνει το τηλέφωνο να μιλήσει στο σπίτι να πρέπει να τα ξεχνά όλα!!! Να έχει βγάλει καιρό όσο περιμένει τη σειρά στο Ελλάς Ράδιο να μιλήσει για να πεί τα "χρόνια πολλά" στις γιορτές και να λέει "κι εμέις εδώ μια χαρά είμαστε, γλεντάμε" για να μη μαυρίσει την ψυχή των δικών του χρονιάρα μέρα.

Olinaki
21-05-2007, 14:02
Συγνώμη...να πω λίγο τη γνώμη μου...?(Αν και είμαι η τελευταία τρυπα εδω μέσα,απλα θέλω να το πω...)

Ελενίτσα, γιατι τα αναλύεις όλα??Τόσο πολύ???Τι πάει να πεί λίγο ελαφράδα και πολύ ελαφράδα??Φέρσου φυσικά!Χωρίς να πολυ σκέφτεσαι..Εγω νομίζω αυτό είναι ότι πιο αληθινό!Και γνωρίζοντας οτι ο αλλος σε ξέρει και έχει ασχοληθεί λιγακι με το ποια είσαι δε θα παρεξηγησει τι θα πείς.

Όσο για το θέμα...πραγματικά αυτους τους ανθρώπους ή τους καταλαβαίνεις....και συμπεριφέρεσαι αναλόγως και φυσιολογικά(σου βγαινει δηλαδη απο μέσα σου...απο μόνο του!) ή δεν τους καταλαβαίνεις και τραβαει ο καθένας το δρόμο του.Ετσι κρατιεται και μια χημεια σταθερη μεταξυ σας απο την οποια παίρνεται και οι δύο δυναμη!

Μάκια!

Olinaki
21-05-2007, 14:16
Συγνώμη!!!Τα ειπα εις διπλούν!!

Eleni
21-05-2007, 14:16
καταρχήν σου μιλάει μια πολύυυυυ χαρούμενη Ελένη, το λέω γιατί δε με βλέπεις και θέλω να ξέρεις πως το χαμόγελό μου είναι πιο πλατύ απ την οθόνη σου χιχιχιχι

olinaki για προσπάθησε να καταλάβεις εσύ ναυτικό που βρίσκεται σε μπάρκο... 8 μήνες με την απόσταση και τις σιωπές και έλα πες μου μετα!!!!!!!!! (κι ας υπάρχεικαι η χημεία και τα ζώδια κι ότι άλλο θες μεταξύ μας!!!! χιχιχιχι)
κοντεύω να πάρω διδακτορικό και ...τώωωρα βλέπω φως!!!!!!!

ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ

Συγνώμη...να πω λίγο τη γνώμη μου...?(Αν και είμαι η τελευταία τρυπα εδω μέσα,απλα θέλω να το πω...)

Ελενίτσα, γιατι τα αναλύεις όλα??Τόσο πολύ???Τι πάει να πεί λίγο ελαφράδα και πολύ ελαφράδα??Φέρσου φυσικά!Χωρίς να πολυ σκέφτεσαι..Εγω νομίζω αυτό είναι ότι πιο αληθινό!Και γνωρίζοντας οτι ο αλλος σε ξέρει και έχει ασχοληθεί λιγακι με το ποια είσαι δε θα παρεξηγησει τι θα πείς.

Όσο για το θέμα...πραγματικά αυτους τους ανθρώπους ή τους καταλαβαίνεις....και συμπεριφέρεσαι αναλόγως και φυσιολογικά(σου βγαινει δηλαδη απο μέσα σου...απο μόνο του!) ή δεν τους καταλαβαίνεις και τραβαει ο καθένας το δρόμο του.Ετσι κρατιεται και μια χημεια σταθερη μεταξυ σας απο την οποια παίρνεται και οι δύο δυναμη!

Μάκια!

Ξενοκράτης
21-05-2007, 14:35
Kατ'αρχην γιαυτο ειναι το thread...για να το συζηταμε..
Eleni μου.....
Ενα παιδι σε τιποτα δε μπορει να παρει το ρολο ενος αντρα μεστο σπιτι....Προσπαθει να "προστατεψει" τη μανουλα του....Που οσο δυνατη και να ειναι....εχει ενα πατερα (Συνηθως) που πρεπει να τον κανει αγαλμα (εγω προσωπικα..!!)
Το να βλεπει μια μανουλα ενα πιτσιρικα...7-8-10 χρονων να εχει αντιδρασεις ενηλικου....και πανω απολα να προσπαθει να τα ζηγησει ολα με τι λογικη...Την προβληματιζει....μια ζωη ακουγα παναγιες απτο καπτα-Δημητρη ετσι και με εβλεπε να βουρκωνω "ρε...ποσες φορες θα στο πω....οι ΑΝΤΡΕΣ...ΔΕ κλαινε.....και τρελενομαι να βλεπω ανθρωπο να κλαιε" ..... το ειπε ο μπαμπας....αρα...πρεπει να γινει!! ΤΕΛΟΣ.....
Οσο και να προσπαθουσα να κρατηθω...δυνατος και διπλα της....πολλες φορες τα καταφερνα..και επερνε και εκεινη δυναμη....Σιγουρα δε μπορουσα να καλυψω το "κενο" του....αλλα τουλαχιστον την εκανα και χαμογελουσε (αλλα η μανα μου ειναι εξαιρεση του κανονα....κομμαντο πραγματικο!!)
Αυτος ο φοβος που λες ειναι αληθεις....ετσι ακριβως ειναι...εικονες που εχεις απο μικρος...δυσκολα τις αποβαλεις....εκει ειναι και η δουλεια της ψυχολογιας και της σωστης μανας...να σε κανει να το αποβαλεις απο πανω σου....(ακομα εγω δεν ειμαι σιγουρος....ενω ολοι λενε οτι ισως να ημουν τελειος συζηγος και πατερας...δε το νομιζω!!! χαχαχα)

Οσο για τις αποψεις περι οικογενειας απο την πλευρα των ναυτικων....απλα...μην τις ακους....ειναι αρχη ακομα για εσενα σε αυτο το χωρο...και επεσες και στα βαθεια.....οτι και να λενε..το μυαλο τους ειναι εδω και συγουρα οσο και να αγαπαν τη δουλεια τους και τη θαλασσα....ΤΡΕΛΕΝΟΝΤΑΙ εκει μεσα στις σκεψεις.....αυτοι εκει μεσα περνανε δυσκολα...οχι "εμεις" που μεναμε πισω....

Να εχεις υποψην σου πως...ακομα και να ξεχαστει με την δουλεια του και σου μιλησει λιγο αποτομα....του απαντας....εγω δεν ειμαι ο λωστρομος σου...ακους κυριε πλοιαρχε?? και εκει..του σπας τσαμπουκα..γελαει..ζηταει και συγνωμη (δοκιμασμενα πραματα!!)

Μαστο-Κωστα μου νασε καλα για τα καλα σου λογια.....Ισως γεννηθηκα ναυτικος!! Οταν λοιπον ξεκινησα να λεω οτι θα μπω στη θαλασσα...ενα καλοκαιρι με "μπαρκαρησε" και ειδα το ζουμι της υποθεσης απο μεσα...
Ματσακονι...βαρδια....και "κατω" γραδελαδα-νασα......
Αναμνησεις που δε θα ξεχασω ποτε....οταν "ξεμπαρκαρησα" ελεγα αυτο που ηθελα ολοι να ακουσουν...οτι δε θα μπω στη θαλασσα....Δε θα ξεχασω ποτε ομως τη πρωτη φορμα μου (την εχω ακομα) το φακο μου (και αυτον) ενα ζευγαρι παπουτσια ασφαλειας και το πρωτο κρανος μου (ακομα το εχω!)!!!

Παναγιωτη μου.....δε θα ξεχασω ποτε την πρωτη φορα που τον ειδα "πανω" στη δουλεια....και το βραδυ οταν εκλεινε η πορτα της καμπινας του (ολη μερα ανοιχτη....να μπαινοβγαινει ο "κοσμος") το πως παιζαμε και τα πρωτα "βαπορισια" ουισκακια που πιναμε!! 2 ανθρωποι μεσα σε ενα σωμα.....τους βλεπεις στη δουλεια νανε "Σκυλοι" να μην πονανε...να μην κρυωνουν...να μην φοβουνται....και τους κανεις δωρο στη γιορτη τους ενα στυλο...για να συμπληρωνουν τα "pay" και βουρκωνουν.......(ειμαστε τυχεροι που ειχαμε θαλασσινους!!)

Eleni
23-05-2007, 08:12
για δείτε τι μου στείλανε πρωί πρωί...

κλαίω και γελάω ταυτόχρονα.....

http://img260.imageshack.us/img260/6241/04052007249er5.jpg (http://imageshack.us)

Petros
23-05-2007, 08:21
Αυτον τον ρωτατε αν την αντεχει? χαχαχαχαχα

Καλημερα.

Eleni
23-05-2007, 08:26
φαντάσου να μας βάζανε στο γυαλί καμιά μανταμίτσα με βαμμένο κίτρινο καναρινί μαλλί με περμανάντ με μαύρους κύκλους απ το τσιγάρο, πατσοκοιλιές και πάει λέγοντας
χαχαχα

...πέρα απ το αστείο... το έχω ακούσει πααααρα πολλες φορές... για αυτό και το έβαλα εδώ :( προς συζήτηση

sonia24
23-05-2007, 09:49
Αυτον τον ρωτατε αν την αντεχει? χαχαχαχαχα

Καλημερα.

ειναι και αυτο θεμα προβληματισμου. καλα η γυναικα ειχε μαθει ελευθερη και στα δυσκολα, ο αντρας που εχει μαθει αλλιως πως συμμορφωνεται με τους "κανονες της στεριας"?????? :confused: ρωταω σοβαρα, γιατι και αυτος απο την πλευρα του θα εχει τις δικες του εσωτερικες πιεσεις...

Eleni
23-05-2007, 09:54
νομίζω πως αυτά είναι τα πραγματικά δύσκολα του επαγγέλματος... λένε πως ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται... αλλά ας γίνει και κάτι να δουνε πως θα έχουν αρμονία και στη στεριανή ζωή τους... είναι κρίμα πραγματικά τόσος κόπος τόση αυτοθυσία, νομίζω δικαιούνται οικογενειακή αρμονία
ειναι και αυτο θεμα προβληματισμου. καλα η γυναικα ειχε μαθει ελευθερη και στα δυσκολα, ο αντρας που εχει μαθει αλλιως πως συμμορφωνεται με τους "κανονες της στεριας"?????? :confused: ρωταω σοβαρα, γιατι και αυτος απο την πλευρα του θα εχει τις δικες του εσωτερικες πιεσεις...

sonia24
23-05-2007, 10:33
νομίζω πως αυτά είναι τα πραγματικά δύσκολα του επαγγέλματος... λένε πως ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται... αλλά ας γίνει και κάτι να δουνε πως θα έχουν αρμονία και στη στεριανή ζωή τους... είναι κρίμα πραγματικά τόσος κόπος τόση αυτοθυσία, νομίζω δικαιούνται οικογενειακή αρμονία

το θεμα δεν ειναι αν δικαιουνται η οχι αρμονια στην οικογενειακη τους ζωη, ειναι αυτονοητο οτι τη δικαιουνται. το θεμα ειναι πως επιτυγχανεται η αρμονια μεταξυ τους οταν ερθει η ωρα να μπουν σε "ομαλους" ρυθμους. αναφερθηκε η σταση της γυναικας πιο πανω με τη φωτο που εδειξες. αλλα η σταση του αντρα ποια ειναι; η γυναικα η συγκεκριμενη λεει οτι δεν αντεχει και μου αρεσε το ερωτημα του Πετρου, ο αντρας αντεχει;;; μην τα βλεπουμε ολα μονοπλευρα..:confused:

Eleni
23-05-2007, 11:01
ε εντάξει... δεν είναι και λύση να παίζουμε την κολοκυθιά! Πάντα οφείλεται και στους δύο μια κατάσταση.

Νομίζω μια ιδέα είναι, αν και θα ακουστεί σαν αμερικανιά, να πηγαίνουνε και οι δύο σε σύμβουλο καθ' όλη τη διάρκεια της σχέσης - γάμου. Αν αυτό είναι too much ειδικά μιας και οι καπεταναίοι προέρχονται κυρίως από τα ελληνικά νησιά μας και ίσως υπάρχει μια προκατάληψη στο θέμα... ας πηγαίνει μόνο η κυρία... απ το να βγαίνει στις τηλεοράσεις! καλύτερο.

έτσι θα μάθουν πως μπορούν να νιώθουν και οι δύο καλά
και μόνοι τους αλλά κυρίως και μαζί... που είναι μάλλον το δύσκολο.

το θεμα δεν ειναι αν δικαιουνται η οχι αρμονια στην οικογενειακη τους ζωη, ειναι αυτονοητο οτι τη δικαιουνται. το θεμα ειναι πως επιτυγχανεται η αρμονια μεταξυ τους οταν ερθει η ωρα να μπουν σε "ομαλους" ρυθμους. αναφερθηκε η σταση της γυναικας πιο πανω με τη φωτο που εδειξες. αλλα η σταση του αντρα ποια ειναι; η γυναικα η συγκεκριμενη λεει οτι δεν αντεχει και μου αρεσε το ερωτημα του Πετρου, ο αντρας αντεχει;;; μην τα βλεπουμε ολα μονοπλευρα..:confused:

Ξενοκράτης
23-05-2007, 17:13
Νομίζω μια ιδέα είναι, αν και θα ακουστεί σαν αμερικανιά, να πηγαίνουνε και οι δύο σε σύμβουλο καθ' όλη τη διάρκεια της σχέσης - γάμου. Αν αυτό είναι too much ειδικά μιας και οι καπεταναίοι προέρχονται κυρίως από τα ελληνικά νησιά μας και ίσως υπάρχει μια προκατάληψη στο θέμα... ας πηγαίνει μόνο η κυρία... απ το να βγαίνει στις τηλεοράσεις! καλύτερο.

Δηλαδη οχι ξεφτιλα...λιγο ξεφτιλα.....
Ισως επειδη ειμαι απο νησι και λιγο "αγριος" (Η Σαμος λεγανε παλια ηταν τοπος που πεταγανε τρελλους)....Ενα εχω να πω....αν δε μπορεις να τα βρεις με εναν ανθρωπο...ΚΑΝΕΝΑΣ τυπος με prada γυαλακι σοφιστικε μουσακι και burbery's κουστουμι....δεν μπορει να σε κανει να τα βρεις με τον ανθρωπο σου και πανω απολα με τον εαυτο σου....Αμα η εν λογω κυρια...δεν τον αντεχει και τον εχει για να της τα ακουμπαει....και στην Υγεια του ΜΑΛΑΚΑ....τοτε στο διατανο...μη πω καμια κουβεντα...Αντε γιατι εχουμε ξεφτυλισει της εννοιες στην Ελλαδα.... (Εlenaki δε μιλαω σε προσωπικο επιπεδο για τις αποψεις σου...σε καμια περιπτωση....ΤΟ ιδιο θα ελεγα αν συνεβενε απο την μερια του αντρα....αλλα πρεπει να υπαρχει μια ισοροποια ρε παιδια..)
Τωρα οσο για τους συμβουλους γαμου κτλ...πουχουνε γινει της μοδας...ειπα..ειμαι απο Νησι...Και με "κακους" ανθρωπους ("ανηρ αγαθος ουκ εστιν Σαμιος...") Οποτε συνχωρεστε με για το αυστηρο του υφους μου...Δεν ειναι τπτ προσωπικο!!!
Ξενοκρατης

sonia24
23-05-2007, 17:59
νομιζω οτι ο Ξενοκράτης θέλει με απλά λόγια να πει πως αν το ιδιο το ζευγαρι δεν ειναι συνειδητοποιημενο να γνωριζει τις δυσκολιες που εχει να αντιμετωπισει, γιατι δεν ειναι μονο η αποσταση, ειναι και η αλλαγη των χαρακτηρων μεσα στην παροδο του χρονου, οποτε την ωρα της ανταμωσης θα πρεπει να ειναι ετοιμοι να γνωρισουν ισως εναν καινουριο ανθρωπο και να αγκαλιασουν αυτην την αλλαγη. αν το ζευγαρι λοιπον δεν ειναι ετοιμο για κατι τετοιο, τοτε ο ψυχολογος, η ο συμβουλος κλπ. θα αρχισει να χτιζει τη δευτερη πισινα για το σπιτι του... κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχουν συνταγες ουτε συμβουλες απο κανενα ειδικο. πρεπει να ξερεις πανω απο ολα Ο ΙΔΙΟΣ τι θελεις, για να ξερεις και τι να ζητησεις, αλλα να εχεις και την επιγνωση να ξερεις τι να περιμενεις.

Ξενοκράτης
23-05-2007, 18:26
Aυτο που αναφερεις νομιζω οτι ειναι "πανακεια" για να κρατησεις μια σχεση...η αλληλοκατανοηση και ο σεβασμος στην προσωπικοτητα του αλλου..και σιγουρα αυτο δεν ισχυει μονο για τους ναυτικους...ετσι?!?!
Ποσο μαλλον λοιπον...οταν αυτο το ξερεις απο την αρχη....Οταν μεσα σε ενα βαπορι μπορει να εχουν συμβει τα πιο απιστευτα πραγματα....Εδω απο το γραφειο γυρνας απο τη δουλεια σου και για τον Χ-Υ λογο να γινει κατι που να σε επηρεασει τοσο πολυ την συμπεριφορα και το χαρακτηρα σου...(Απο τρακαρισμα,απολυση, μεχρι χαλασμενη τυροπιτα που στη βαρεσε στο μυαλο και θες να γινεις τρολευ!!!)
Τωρα οσο για τα υπολοιπα....ειμαι και λιγο απολιθωμενος στις αποψεις μου....

sonia24
23-05-2007, 18:32
Aυτο που αναφερεις νομιζω οτι ειναι "πανακεια" για να κρατησεις μια σχεση...η αλληλοκατανοηση και ο σεβασμος στην προσωπικοτητα του αλλου..και σιγουρα αυτο δεν ισχυει μονο για τους ναυτικους...ετσι?!?!
Ποσο μαλλον λοιπον...οταν αυτο το ξερεις απο την αρχη....Οταν μεσα σε ενα βαπορι μπορει να εχουν συμβει τα πιο απιστευτα πραγματα....Εδω απο το γραφειο γυρνας απο τη δουλεια σου και για τον Χ-Υ λογο να γινει κατι που να σε επηρεασει τοσο πολυ την συμπεριφορα και το χαρακτηρα σου...(Απο τρακαρισμα,απολυση, μεχρι χαλασμενη τυροπιτα που στη βαρεσε στο μυαλο και θες να γινεις τρολευ!!!)
Τωρα οσο για τα υπολοιπα....ειμαι και λιγο απολιθωμενος στις αποψεις μου....

συμφωνω απολυτα μαζι σου! φαντασου τι μπορει να τυχει οταν εισαι στην αλλη ακρη του κοσμου!!!

Ξενοκράτης
23-05-2007, 18:57
συμφωνω απολυτα μαζι σου! φαντασου τι μπορει να τυχει οταν εισαι στην αλλη ακρη του κοσμου!!!

Αν και λιγο οφ-τοπικ μιας και το ανεφερες...(θα μπορουσε να μπει στις θαλασσινες ιστοριες)....να σου πεθανει ανθρωπος εν πλω...απο βλακεια συναδερφου σου....και να εχεις να αποδωσεις ευθυνες...και να λογωδοτησεις στις αρχες.....Να...να...να...να....!! Οσοι ξερουν τι θα πει βαπορι....καταλαβαινουν...!!!Δεν ειναι μονο η ακρη του κοσμου...ειναι ο χωρος!!

efouskayak
23-05-2007, 19:14
Να πώ και εγώ την άποψη μου οχι γιατι θα σκάσω δηλαδή... οι γυναίκες των ναυτικών που δικαίως έχουμε ηρωποιήσει είναι σαν όλες τις άλλες γυναίκες που χωρίζονται σε 2 κατηγορίες άλλωστε όλα τα νομίσματα έχουν 2 όψεις. Λοιπόν υπάρχει η κατηγορία της ήρωα συζήγου, της μάνας, της κολόνας του σπιτιού του ναυτικού της γνωστής ''Πηνελόπης''.... υπάρχει όμως και η άλλη κατηγορία ''σου τα μασάω'' συζήγου, της ''ξέφραγό αμπέλη'' μαμας, παραδόπιστης και γνωστής (ας μου επιτραπεί η έκφραση απο τον admin) ''Πατσαβούρας''........

Δουλεύοντας 2 χρόνια περίπου στα πληρώματα της εταιρείας τότε είχα γνωρίσει και τους 2 τύπους αλλα και απο προσωπικές γνωριμίες. Η κυρία της εκπομπής ανήκει στην δεύτερη προφάνώς κατηγορία.

Την άποψη μου για το που οδεύουμε απο την πολύ ψυχολογία την έχω πει και στο παρελθόν... καλή είναι δεν λέω και χρήσιμη αλλα το έχουν ολίγον ξεφτιλίσει το όλο ζήτημα. Θα βλέπω εγώ τον άντρα μου και θα μου γυρίζουν τα άντερα και θα πάω στον σύμβουλο γάμου ανεξαρτήτως αν είναι ναυτικός ή όχι και θα τον βλέπω μετά όλο στοργή και αγάπη... ελέγχουμε τον άνθρωπο ναι αλλα μην νομίζουμε οτι μπορούμε να τα οργανώσουμε όλα όπως τα θέλουμε.

Απλώς οι γυναίκες των ναυτικών της δεύτερης κατηγορίας βολεύονται απο την απουσία και δεν εκδηλώνουν την συμπερίφορά τους μέχρι την στιγμή της σύνταξης συνήθως... μετά δεν τον αντέχουν.... μετά δεν τον μπορούν ... εχει καραβίσιες συνήθειες.... βάζει πολλά καρυκεύματα στο φαγητό του... κάνει πολλά έξοδα για τον εαυτό του... και ας πήρε μια βαρκούλα για να νιώθει τελικά και λίγο ''σπίτι του''....

Ξενοκράτης
23-05-2007, 19:24
Να πώ και εγώ την άποψη μου οχι γιατι θα σκάσω δηλαδή... οι γυναίκες των ναυτικών που δικαίως έχουμε ηρωποιήσει είναι σαν όλες τις άλλες γυναίκες που χωρίζονται σε 2 κατηγορίες άλλωστε όλα τα νομίσματα έχουν 2 όψεις. Λοιπόν υπάρχει η κατηγορία της ήρωα συζήγου, της μάνας, της κολόνας του σπιτιού του ναυτικού της γνωστής ''Πηνελόπης''.... υπάρχει όμως και η άλλη κατηγορία ''σου τα μασάω'' συζήγου, της ''ξέφραγό αμπέλη'' μαμας, παραδόπιστης και γνωστής (ας μου επιτραπεί η έκφραση απο τον admin) ''Πατσαβούρας''........

Δουλεύοντας 2 χρόνια περίπου στα πληρώματα της εταιρείας τότε είχα γνωρίσει και τους 2 τύπους αλλα και απο προσωπικές γνωριμίες. Η κυρία της εκπομπής ανήκει στην δεύτερη προφάνώς κατηγορία.

Την άποψη μου για το που οδεύουμε απο την πολύ ψυχολογία την έχω πει και στο παρελθόν... καλή είναι δεν λέω και χρήσιμη αλλα το έχουν ολίγον ξεφτιλίσει το όλο ζήτημα. Θα βλέπω εγώ τον άντρα μου και θα μου γυρίζουν τα άντερα και θα πάω στον σύμβουλο γάμου ανεξαρτήτως αν είναι ναυτικός ή όχι και θα τον βλέπω μετά όλο στοργή και αγάπη... ελέγχουμε τον άνθρωπο ναι αλλα μην νομίζουμε οτι μπορούμε να τα οργανώσουμε όλα όπως τα θέλουμε.

Απλώς οι γυναίκες των ναυτικών της δεύτερης κατηγορίας βολεύονται απο την απουσία και δεν εκδηλώνουν την συμπερίφορά τους μέχρι την στιγμή της σύνταξης συνήθως... μετά δεν τον αντέχουν.... μετά δεν τον μπορούν ... εχει καραβίσιες συνήθειες.... βάζει πολλά καρυκεύματα στο φαγητό του... κάνει πολλά έξοδα για τον εαυτό του... και ας πήρε μια βαρκούλα για να νιώθει τελικά και λίγο ''σπίτι του''....

+10000000 απο εμενα!!!!!

Eleni
24-05-2007, 08:24
απαντώντας γενικά στα επάνω...
βλέπω πως κανένας δεν θέλει να αναλλάβει τις ευθύνες του.
Φταίει ο άλλος, φταίει η δουλειά, φταίνε οι συνθήκες... αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι....
Ρε παιδιά άμα σας βολεύει... οκ
εμένα δεν με συμφέρει η ιδέα πως η μοίρα μου εξαρτάται από τους άλλους και τις συνθήκες... το διαζύγιο είναι η τελευταία επιλογή και ελπίζω/πιστεύω πως δεν θα το πλησιάσω καν.
Τώρα το γυαλάκι/μουσάκι και prada... ε καλά φαντάζομαι πλάκα κάνεις... υπάρχουν καλοί και κακοί σε κάθε είδος. Ακόμα και καθαρίστρια για να βρω άλλαξα 4, φαντάσου σύμβουλο.

Σε σχέση με τις γυναίκες των ναυτικών εγώ δε βλέπω να υπάρχει πραγματικά ούτε η μία κατηγορία ούτε η άλλη. Θες να σου βρω ελαττώματα και στους δύο "τύπους"... να!
Ενα απλό παράδειγμα, για να έχουν ηρωποιηθεί οι Πηνελόπες σαφέστατα το παίζανε θύματα (μέσα από την επικάλυψη της δυναμικής γυναίκας) όλη τους τη ζωή και απαιτούσαν αναγνώριση για τις "θυσίες" τους. Μου μυρίζουν πάρα πολλές ενοχές και για τους ναυτικούς και για τα παιδιά τους. Μου μυρίζουν πολλοί ναυτικοί που τρομάζουν στην ιδέα της οικογένειας...

Εφη δεν ήξερα ότι δούλευες στα πληρώματα, +1000 από μένα
παρ όλα αυτά, ας πούμε εγώ, πιστεύω πως είμαι διαφορετική απ όλες τις άλλες, το ίδιο και η κάθε άλλη. Δε μπορείς να τα βάζεις όλα σε ένα καζάνι. Ειδικά αν δεν την γνωρίζεις μέσα κι έξω.

Η γνώση της ψυχολογίας μπορεί να μη φέρνει τα πάνω κάτω αλλά βοηθάει... κι αν αυτό δίνει πιθανότητες, όποιες και να ναι αυτές γιατί όχι;

Εγω το ξαναλέω, οι ναυτικοί είναι τρομαγμένοι... και η πριγκίπισσα του αμπντουλαχταρ να πέσει πάνω τους, η αρνητική προδιάθεση θα καταστρέψει ότι καλό υπάρχει.

Και τελειώνω... αναρωτήθηκα... γιατί ο κόσμος δε ζητάει βοήθεια... και μου απάντησαν... γιατί πρέπει να αναλλάβει και την ευθύνη............

efouskayak
24-05-2007, 09:45
Για ποιές ευθύνες μιλάς ακριβώς γιατι δεν κατάλαβα εγώ τουλάχιστον :confused:

Δεν θα σχολιάσω τα των συμβούλων νομίζω τα εχω πεί όλα.

Εντάξει Ελένη... υπάρχει το άσπρο το μαυρο και το γκρί... υπάρχει ο καλός και ο κακός... και άπειροι συνδυασμοί σε αυτά τα δύο... και είναι λογικό γιατι ούτε Αγίες υπάρχουν ούτε Διαβολίτσες (το λέω ευγενικά....) όλοι έχουν τα καλά και τα κακά τους όμως υπάρχουν και οι δύο κατηγορίες που σου ανέφερα σε γενικές γραμμές για να μην πώ σε όλες τις γραμμές αλλα τελοσπάντων.

Ο ήρωας συνήθως είναι και θύμα ... δεν το παίζει ...είναι αλλα είναι επιλογή του και πίστεψε με αυτές οι Καπετάνισες δεν είναι γυναίκες της κλάψας και της κακομοιριάς άλλωστε δεν προλαβαίνουν και να το κάνουν με όλες τις ευθύνες πάνω στα κεφάλια τους... και γιατί ''επικάλυψη'' δυναμικής γυναίκας.... αρνείσαι το γεγονός οτι υπάρχουν δυναμικές γυναίκες ή οτι δεν πρέπει να είσαι δυναμική για να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις μιας οικογένειας μονη σου?

Δεν μας εξηγείς λιγο καλύτερα το θέμα της οσμής :confused:

Οσο για το οτι είσαι διαφορετική απο όλες τις άλλες ...είσαι και η κάθε μια ξεχωριστά όμως ανήκεις και εσύ σε κάποια κατηγορία και η πορεία σου θα το δείξει προς το παρόν δεν μπορείς να ξέρεις....

Οι ναυτικοί δεν είναι τρομαγμένοι ... είναι άντρες που έχουν κάνει επιλογή ενος συγκεκριμένου τρόπου ζωής που συνήθως στις νεαρές ηλικές δεν συμπεριλαμβάνει παιδιά σκυλιά και πηνελόπες... αν γνωρίσουν κάποια που να αξίζει τον κόπο και που πιστεύουν οτι θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες ή αν φτάσουν σε ηλικία που χόρτασαν και μπούχτησαν και θέλουν να φτιάξουν και αυτοί το ''λιμανάκι'' τους τότε θα σκεφτούν την οικογένεια... είναι το τι σου εμπνεει ο κάθε άνθρωπος...

Eleni
24-05-2007, 10:16
Για ποιές ευθύνες μιλάς ακριβώς γιατι δεν κατάλαβα εγώ τουλάχιστον
την ευθύνη του εαυτού σου, το ότι η ευτυχία σου ή η δυστηχία σου εξαρτάται από σένα και μόνο και μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις κάτι σε αυτά που αισθάνεσαι

αρνείσαι το γεγονός οτι υπάρχουν δυναμικές γυναίκες ή οτι δεν πρέπει να είσαι δυναμική για να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις μιας οικογένειας μονη σου?
δεν είπα τίποτα σχετικό!

Ο ήρωας συνήθως είναι και θύμα
δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ απαραίτητο, είναι όπως το εκλάμβάνει κανείς, αν είναι επιλογή σου και είσαι καλά με αυτήν... ποιό θύμα;;; Αν το κλαις και το λυπάσαι όλη σου τη ζωή... ε τοτε ναι, επιλέγεις να παίζεις το ρόλο του θύματος. Κι όταν μιλάω για την επικάλυψη δυναμικής παράδειγμα μου ρχεται στο νου συγκεκριμενη φιλη καπετανισσα, απ τις πολυ δυναμικες, που εντελώς τυχαία και ενω αντεπεξερχόταν στις ευθυνες της, πετουσε το παραπονο για το ολα μονη της τα καταφερνει... δε χρειαζεται κατι αλλο, απ τη στιγμη που αυτολυπασαι, περνας στον αλλο πως νιωθεις θυμα, αυτοματα ο αλλος γεμιζει ενοχες και ψαχνει τροπους που δεν υπαρχουν να σε κανει να νιωσεις καλα, (ο άλλος μπορεί να ναι το παιδί, μπορεί και ο κάπταιν) φαυλος κυκλος.

Οταν λέω οσμίζομαι εννοώ υποψιάζομαι, οι ειδικοί μπορούν να κρίνουν καλύτερα, εγώ μόνο να υποθέτω μπορώ. Και υποθέτω ΤΡΟΜΟ προς το θέμα της οικογένειας, η όλη στάση που περιγράφεις (τώρα με νοιάζει η δουλειά και τα άλλα άμα κάτσουν) μοιάζει ολίγον στουθοκαμηλισμός. Μη μου πεις τώρα πως μια ζεστή συντροφική σχέση δίνει λιγότερη ευτυχία από την επαγγελματική καρριέρα!!!!!

όμως ανήκεις και εσύ σε κάποια κατηγορία και η πορεία σου θα το δείξει προς το παρόν δεν μπορείς να ξέρεις....
ούτε κι εσύ! :)

efouskayak
24-05-2007, 10:33
Εχουμε μια βασική διαφορά αντίληψης των πραγμάτων και άκρη δεν θα βγάλουμε εγώ πιστεύω οτι αυτά που νιώθεις τα νιώθεις και εσυ πιστεύεις οτι μπορείς να τα αλλάξεις... σέβομαι την άποψη σου αλλα δεν την συμμερίζομαι.

Εκτος της φίλης σου έχεις και άλλα τέτοια παραδείγματα γιατι με ενα άτομο δεν βγάζεις σαφή συμπεράσματα, επίσης εξήγησα οτι η πρώτη κατηγορία και οι ηρωίδες αυτές δεν είναι της κλάψας προφανώς η γνωστή σου δεν είναι βέρα καπετάννισα ... της προέκυψε απλά.

Δεν εννοώ οτι απαρνιούνται την οικογένεια για την καριέρα αλλα για να περάσουν όμορφα και καλά... όσο για την ζεστή συντροφική σχέση ... την χρειάζονται όπως όλοι αλλα όχι τόσο πολύ όσο η γυναίκα... μα όλα είναι άμα κάτσουν... για ναυτικούς ή οχι.. δεν λές τώρα θα παντρευτώ και θα κάνω οικογένεια... λες τώρα είμαι έτοιμος να το κάνω αν βρώ και τον ανάλογο άνθρωπο οκ...

όμως ανήκεις και εσύ σε κάποια κατηγορία και η πορεία σου θα το δείξει προς το παρόν δεν μπορείς να ξέρεις....
ούτε κι εσύ! :)
Εγώ μπορώ να το ξέρω απο την στιγμή που είμαι σε μια σχέση 11 χρόνια και παντρεμένη 5 με ενα παιδί 3... έχω πορεία να δείξω.

Eleni
24-05-2007, 11:33
Εχουμε μια βασική διαφορά αντίληψης των πραγμάτων και άκρη δεν θα βγάλουμε εγώ πιστεύω οτι αυτά που νιώθεις τα νιώθεις και εσυ πιστεύεις οτι μπορείς να τα αλλάξεις... σέβομαι την άποψη σου αλλα δεν την συμμερίζομαι.
απαισιόδοξο και μοιρολατρικό ακούγεται αυτό που λες αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω μαζί σου, εννοείται πως σέβομαι όλες τις απόψεις, άλλωστε δεν επηρρεάζουν κανέναν άλλο πέρα από αυτόν που τις έχει

Εκτος της φίλης σου έχεις και άλλα τέτοια παραδείγματα γιατι με ενα άτομο δεν βγάζεις σαφή συμπεράσματα, επίσης εξήγησα οτι η πρώτη κατηγορία και οι ηρωίδες αυτές δεν είναι της κλάψας προφανώς η γνωστή σου δεν είναι βέρα καπετάννισα ... της προέκυψε απλά. πολλά προφανώς πάλι... είσαι τόσο σίγουρη;

Δεν εννοώ οτι απαρνιούνται την οικογένεια για την καριέρα αλλα για να περάσουν όμορφα και καλά...
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ;;;;;

όσο για την ζεστή συντροφική σχέση ... την χρειάζονται όπως όλοι αλλα όχι τόσο πολύ όσο η γυναίκα...
δεν έχω αυτή την άποψη αλλά ας ρωτήσουμε κανένα άντρα...

μα όλα είναι άμα κάτσουν... για ναυτικούς ή οχι.. δεν λές τώρα θα παντρευτώ και θα κάνω οικογένεια... λες τώρα είμαι έτοιμος να το κάνω αν βρώ και τον ανάλογο άνθρωπο οκ...
υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν δεν το δουλέψεις το θέμα να μην είσαι ποτέ έτοιμος... πραγματικά εννοώ ε; όχι επειδή μεγάλωσα ή επειδή το θέλει η κοινωνία ή επειδή πρέπει να υπάρχει μια εξέλιξη...

Εγώ μπορώ να το ξέρω απο την στιγμή που είμαι σε μια σχέση 11 χρόνια και παντρεμένη 5 με ενα παιδί 3... έχω πορεία να δείξω.
...

δε πάμε παρακάτω; αν συμφωνείς δηλαδή...

efouskayak
24-05-2007, 11:43
πολλά προφανώς πάλι... είσαι τόσο σίγουρη;

Είμαι σίγουρη στον βαθμό που μπορώ να είμαι δηλαδή απο τις δικές μου εμπειρίες και γνωριμιες.

Δεν σου έδωσα μάλλον να καταλάβεις τι εννοώ... όμορφα και καλά περνάς όταν έχεις κάνει οικογένεια ... ενας άντρας νέος όμως με μια πορτοφόλα γεμάτη και ελεύθερος ανα τον κόσμο περνάει καλύτερα.... πίστεψε με και ας μας πούν τελικά και την άποψη τους οι άντρες να το λύσουμε.

υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν δεν το δουλέψεις το θέμα να μην είσαι ποτέ έτοιμος... πραγματικά εννοώ ε; όχι επειδή μεγάλωσα ή επειδή το θέλει η κοινωνία ή επειδή πρέπει να υπάρχει μια εξέλιξη...

Θα απαντούσα αλλα θα βγούμε off topic ... είναι άλλο θέμα αυτό ... απλώς αν τα βάλεις όλα μαζί θα καταλάβεις.

Eleni
24-05-2007, 11:57
Δεν σου έδωσα μάλλον να καταλάβεις τι εννοώ... όμορφα και καλά περνάς όταν έχεις κάνει οικογένεια ... ενας άντρας νέος όμως με μια πορτοφόλα γεμάτη και ελεύθερος ανα τον κόσμο περνάει καλύτερα.... πίστεψε με και ας μας πούν τελικά και την άποψη τους οι άντρες να το λύσουμε.

οι άντρες που το έχουν πει αυτό ή το έχουν πιστέψει, είναι άντρες φοβισμένοι (δικαίως μάλλον) όσον αφορά το θέμα οικογένεια - ίσως κι από τη δική τους - οπότε είναι θέμα ταμπού για να συζητηθεί εκτός αν είναι αρκετά ώριμος και ανοιχτός στο να συζητάει τέτοια θέματα

Ο ερωτευμένος άντρας περνάει πολύ καλύτερα με τη σύντροφό του, παρά στον κόσμο με τη πορτοφόλα και όλα τα άλλα ωραία, που πιο καλά σαν ιστορίες να ακούγονται είναι, για τα αφτιά αυτών που δεν έχουν ζήσει 5 πράγματα στη ζωή τους, παρά για να τα ζουν στη πράξη.

Να μας πουν οι άντρες που τα έχουν κάνει και τα δύο...

mastrokostas
24-05-2007, 13:49
Θα πω την άποψη μου αλλά λίγο ποιο γενικά ,σαν βετεράνος.
Από την στιγμή που καλούνται δυο διαφορετικοί άνθρωποι να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη θα υπάρξουν προβλήματα 100% ,Είτε μιλάμε για οικογένεια ναυτικών είτε για στεριανών !Και αν κάποιος πιστεύει το αντίθετο και είναι και ελεύθερος ,καλύτερα να ασχοληθεί με το πλέξιμο να είναι και ευτυχισμένος .
Απλά στην οικογένεια του ναυτικού τα προβλήματα θα φανούν μόνο αν καθίσει μεγάλο χρονικό διάστημα σπίτι ,η μόλις πάρει σύνταξη .
Όλοι μας έχουμε ακούσει για ζευγάρια .....είχαν δεσμό 10 χρόνια και μόλις παντρεύτηκαν χώρισαν !Γιατί είναι διαφορετικό πράγμα να συναντιόμαστε για καφέ ,για διακοπές ,και διασκεδαση ,και διαφορετικό μένουμε μαζί 24 hours που λεει ο λόγος !
Καλά περνάς παντού, όταν ξέρεις τι θέλεις ! Για τον άντρα που θα αποφασίσει να κάνει οικογένεια ,θα πρέπει να είναι χορτάτος από την (ελευθερία ) του ,όταν το αποφασίσει..
Ένας άντρας νέος όμως με μια πορτοφόλα γεμάτη και ελεύθερος ανά τον κόσμο περνάει καλύτερα.???..αν είναι αυτό που ψάχνει και αν είναι αυτό που του λειπει, βέβαιος και περνάει παρά πολύ καλά .Αλλά έχω δει και παντρεμένους να περνούν πάρα πολύ καλά όταν και αυτοί λείπουν και με λιγότερα χρήματα!
Η οικογένεια είναι πάρα πολύ ωραία, μόνο όταν δεν την κάνεις ,επειδή σε πήραν τα χρόνια ,έχει λεφτά ο άλλος ,μαγειρεύει σαν την μαμά σου ,δεν σου αντιμιλάει ,σου λεει πάντα ναι ,επειδή θα μείνει μαζί και η μαμά σου, η σου θυμίζει ΤΗΝ Μαστροκώστα ,Πετραν !
Και να θυμάστε ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ !
Δεν υπάρχουν κανόνες , συνταγές ,ούτε ειδικοί ,που λύνουν αυτά τα προβλήματα !
Ήμαστε όλοι μονοδικοι και διαφορετικοί! Και αυτή είναι και η ομορφιά της ζωης!
Διότι ο άντρας πριν παντρευτεί πιστεύει ότι αυτή δεν θα αλλάξει μετά τον γάμο ,και η γυναίκα πιστεύει ότι αυτός θα αλλάξει.
Για να πειράξουμε και λίγο της γυναίκες της παρέας μας !!

Petros
24-05-2007, 13:59
Τι θελεις και με μπλεκεις σε τετοια συζητηση? Χαχα

Σκοπιμα αποφευγω

efouskayak
24-05-2007, 14:17
@ Ελένη

οι άντρες που το έχουν πει αυτό ή το έχουν πιστέψει, είναι άντρες φοβισμένοι (δικαίως μάλλον) όσον αφορά το θέμα οικογένεια - ίσως κι από τη δική τους - οπότε είναι θέμα ταμπού για να συζητηθεί εκτός αν είναι αρκετά ώριμος και ανοιχτός στο να συζητάει τέτοια θέματα

Κάνεις μέγα λάθος νομίζοντας οτι οι ανώριμοι και προερχόμενοι απο μη σωστές οικογένειες φοβούνται να δημιουργήσουν, αν είσαι έστω και λίγο ώριμος θα φοβάσαι... Για να αποφύγεις το διαζύγιο στεριανός ή θαλασσινός.

@Mastrokosta
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου και αν κατάλαβα καλά συμφωνείς οτι στο θέμα του γάμου είναι το τι σου εμπνέει ο άλλος για να προχωρήσεις και όχι το μπιρι μπιρι ''παντρέψου'' :confused: γνωρίζω αυτή την στιγμή 8 ανθρώπους ηλικίας 28-31 που ταξιδεύουν και όταν ξεμπαρκάρουν τους λέω...''αιντε αποκαταστάθηκες επαγγελματικά βρές και μια καλή κοπέλα να κάνεις το σπίτι σου'' βγάζουν καντίλες χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα αν όμως βρεθεί η κατάλληλη είμαι σίγουρη οτι θα προχωρήσουν ακάθεκτοι στο επόμενο βήμα της ζωής... όχι επειδή το λέω εγώ αλλα επειδή θα βρεθεί ο σωστός άνθρωπος.

efouskayak
24-05-2007, 14:18

Σκοπιμα αποφευγω

Οποιος έχει άποψη καλό είναι να την λέει... αλλιώς να το κλειδώσουμε το θέμα αν θεωρείτε οτι το έχουμε εξαντλήσει. :confused:

mastrokostas
24-05-2007, 14:18

Σκοπιμα αποφευγω

Κάποια μέρα θα μπλεχτείς, και δεν θα είναι συζήτηση, και το χειρότερο δεν θα μπορέσεις να την αποφύγεις !!!Θα είσαι μπροστά στην εκκλησία !

Eleni
24-05-2007, 14:21
απο τώρα να το κλειδώσουμε; ούτε στα προκαταρκτικά δεν έχουμε μπει ακόμα χαχαχα
αστειεύομαι ε;
οτι πει η admin!
:)
Οποιος έχει άποψη καλό είναι να την λέει... αλλιώς να το κλειδώσουμε το θέμα αν θεωρείτε οτι το έχουμε εξαντλήσει. :confused:

mastrokostas
24-05-2007, 14:26
@Mastrokosta
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου και αν κατάλαβα καλά συμφωνείς οτι στο θέμα του γάμου είναι το τι σου εμπνέει ο άλλος για να προχωρήσεις και όχι το μπιρι μπιρι ''παντρέψου'' :confused: γνωρίζω αυτή την στιγμή 8 ανθρώπους ηλικίας 28-31 που ταξιδεύουν και όταν ξεμπαρκάρουν τους λέω...''αιντε αποκαταστάθηκες επαγγελματικά βρές και μια καλή κοπέλα να κάνεις το σπίτι σου'' βγάζουν καντίλες χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα αν όμως βρεθεί η κατάλληλη είμαι σίγουρη οτι θα προχωρήσουν ακάθεκτοι στο επόμενο βήμα της ζωής... όχι επειδή το λέω εγώ αλλα επειδή θα βρεθεί ο σωστός άνθρωπος.
Ακριβώς !!!!!!!!Και όπως λεει και ένας φίλος ....είναι μέχρι να φας την μπαστουνιά στο κεφαλή.
Εγώ λεω ότι αν βρεις το ταίρι σου ,πρόσεχε μην το προσπεράσεις !!

Petros
24-05-2007, 15:33
Κάποια μέρα θα μπλεχτείς, και δεν θα είναι συζήτηση, και το χειρότερο δεν θα μπορέσεις να την αποφύγεις !!!Θα είσαι μπροστά στην εκκλησία !

Δε τα λενε αποτομα αυτα! Καποιοι εχουν ευαισθητη καρδια. Εγω εχω. Να το ξερετε και να μη μου λετε τετοια κ με συγχιζετε.Χαχα.

Eleni
25-05-2007, 08:07

Κάνεις μέγα λάθος νομίζοντας οτι οι ανώριμοι και προερχόμενοι απο μη σωστές οικογένειες φοβούνται να δημιουργήσουν, αν είσαι έστω και λίγο ώριμος θα φοβάσαι... Για να αποφύγεις το διαζύγιο στεριανός ή θαλασσινός.

Αν είπα κάτι για την ωριμότητα αφορούσε το αν ένα άτομο έχει καταλάβει πως και γιατί αισθάνεται έτσι, το έχει αποδεχτεί και μπορεί να το συζητήσει χωρίς να φορτίζεται.

Το ότι μπορεί να κάνει γάμο ένας που δεν αισθάνεται έτοιμος, μπορεί... άπειρα παραδείγματα. Μπορεί και να προσπαθήσει στην πορεία να εξελιχθεί μέσα απ το γάμο του
Δεν απορρίπτω τίποτα

Και επί της ευκαιρίας να ξεκαθαρίσω ότι οι οποιαδήποτε αναφορές που κάνω σε χαρακτηριστικά της προσωπικότητας (πχ του ναυτικού ή της καπετάνισσας) σκοπό έχουν την κατανόηση και την αποδοχή τους και όχι φυσικά την απόρριψή τους!
Άλλωστε απορρίπτει αυτός που αυτοαπορρρίπτεται και ψάχνει την αξία του προσπαθώντας να μειώσει τον άλλον. Κανείς μας δεν είναι τέλειος και έχουμε μάθει να αγαπάμε (να επιθυμούμε μάλλον) μη τέλειους ανθρώπους καθώς τέτοιοι μας έφεραν στη ζωή και μας μεγάλωσαν.

efouskayak
25-05-2007, 10:55
Μια άλλη οπτική γωνία του θέματος .....

''Η δουλειά του ναυτικού είναι δύσκολη. Μέχρι σήμερα ακόμη. Δυσκολότερη όμως ήταν τα παλιά χρόνια. Τα καράβια, παλιά ήταν αργοκίνητα και ήταν μικρά. Τα σημερινά καράβια είναι μεγαλύτερα, γρηγορότερα και γερά.
Εύκολη δεν είναι η δουλειά του ναυτικού. Υπάρχουν και δυσκολίες. Η μία και χειρότερη είναι η ζωή τους. Κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους. Οι τρικυμίες. Όταν σηκώνονται κύματα, ιδίως παλοιροϊκά, μπορούν να βυθίσουν το καράβι και πολλοί ναυτικοί να γίνουν ναυαγοί. Ένα από τα χειρότερα είναι ότι δεν βλέπουν συχνά την οικογένεια τους. Στην θάλασσα όταν υπάρχει κακοκαιρία είναι χειρότερα παρά στην ξηρά. Η δουλειά του είναι δύσκολη και πολύ κουραστική. Υπάρχουν και τα καλά του ναυτικού. Ταξιδεύει και γνωρίζει νέους τόπους, νέους φίλους. Αγοράζει δώρα για την οικογένεια του. Βρίσκεται πιο κοντά στη θάλασσα. Αναπνέει καθαρό οξυγόνο και ιώδιο. Το καλοκαίρι, όμως είναι δροσιά.
Υπάρχουν διάφορα είδη καραβιών. Τα φορτηγά, που κουβαλάνε εμπορεύματα, τα πετρελαιοφόρα, που κουβαλάνε πετρέλαιο και τα επιβατικά, που κουβαλάνε τουρίστες. Οι ναυτικοί, οι περισσότεροι, δουλεύουν στα φορτηγά καράβια και η δουλειά τους είναι φόρτωμα-ξεφόρτωμα. Τα επιβατικά κουβαλάνε και γνωρίζουν στους ανθρώπους νέους τόπους.
Η θάλασσα το χειμώνα είναι χειρότερη. Όταν είναι φουρτουνιασμένη είναι πολύ επικίνδυνη γιατί μπορεί να βυθίσει πολλά πλοία και καράβια.
Οι γνωστοί ναυτικοί της μυθολογίας είναι: Ο Οδυσσέας, οι αργοναύτες κ.α.π. Το μεγαλύτερο πλοίο ο «ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ» χτύπησε σ’ ένα τεράστιο παγόβουνο, προς την πορεία του για την Αμερική, και βούλιαξε. Θα μείνει στην καρδιά μας για πάντα.
Ο ναυτικός όταν γυρίζει στο σπίτι του ξέχνα τις ταλαιπωρίες του και νιώθει τη ζεστασιά του σπιτιού του. Δίνει τα δώρα που αγόρασε στην οικογένεια του και τους διηγείται την περιπέτεια τους.
Μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες στη θάλασσα, αλλά ο ναυτικός αγαπά τη θάλασσα. Όχι, όμως, σαν την οικογένεια του που τον νοσταλγεί και τον αγαπά. Μετά ετοιμάζεται για το επόμενο του ταξίδι στους ωκεανούς και τα εξωτικά νησιά.

Χαριτίνη Συλλούρη
Σκέφτομαι και Γράφω''

Eleni
25-05-2007, 12:47
από έκθεση δημοτικού είναι αυτό το ωραίο κειμενάκι; τα παιδάκια τελικά τα γράφουν απλά κι όμορφα... σαν παραμύθι
ωραίο

DrJim
02-09-2008, 19:06
-Afou diavasa olokliro to forum se 2 meres paraxeneutika pos kapoios den exei anoixei thread gia to pio sumantiko kata tin apopsi mou (i opoia tha thimiso mporei na einai kai lathos) zitima. Fantazome oti de to postare logo tact i ntrepotan, ego pantos thelo na matho ti melloi genesthe opote pame:

1. Mporeis na Kratiseis sxesi (edo mia apopsi apo megaluterous tha voithouse) ontas makria kai genikotera antimetopizontas tis eunoites duskolies.
2. Ti luseis mporoun na uparxoun gia na ginei to olo zitima pio eukolo?
3. (Tha thela kai kapoious me oikogenia na poune 1-2 paradigmata an einai dunato)

SubQ's (kapoies dikes mou erotiseis gia arxi)

= Mporeis na exeis kopela ap ton ergasiako sou xoro? gia paradigma na taxideuete mazi se ena krouazeroploio (ontas o kathenas sto posto tou)
= Mporeis en sunenoish me sunadelfo sou na fugeis ap to karavi (vazontas to filo sou antikatastati *i etairia ta idia tha plirosei) outos oste na kaneis "misa taxidia".
= Mporeis na fereis atomo mazi sou sto ploio? (suzigo, kopela etc.)?

P.S. Tha parakalousa an ginete na apantisete sta themata ena pros ena (gia na min prokupsh allagh thematos opos se ekatontades thread sto forum)

Euxaristo prokatavolika.

Roger Rabbit
03-09-2008, 00:43
1. Mporeis na Kratiseis sxesi (edo mia apopsi apo megaluterous tha voithouse) ontas makria kai genikotera antimetopizontas tis eunoites duskolies.

Κάποτε μπορεί να γινόταν,,,,,,,σήμερα αδύνατο..:cool:

marillou
03-09-2008, 11:30

Έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρη ότι μέσα στο forum αναφέρεται σε κάποιο σημείο ότι οι αξιωματικοί έχουν δικαίωμα να φέρουν στο καράβι την σύζηγο ή την αραβωνιαστικιά τους.

Όσο για το θέμα σχέσεων υπάρχει και το θέμα εμπιστοσύνης. Μην ξεχνάς ότι είναι λίγο δύσκολο, για κοπέλες συνήθως, να εμπιστευθούν κάποιον όταν κατεβαίνει σε λιμάνια όπως της Βραζιλίας ας πούμε. (άποψή μου πάντα)

DrJim
03-09-2008, 12:01

Έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρη ότι μέσα στο forum αναφέρεται σε κάποιο σημείο ότι οι αξιωματικοί έχουν δικαίωμα να φέρουν στο καράβι την σύζηγο ή την αραβωνιαστικιά τους.

Όσο για το θέμα σχέσεων υπάρχει και το θέμα εμπιστοσύνης. Μην ξεχνάς ότι είναι λίγο δύσκολο, για κοπέλες συνήθως, να εμπιστευθούν κάποιον όταν κατεβαίνει σε λιμάνια όπως της Βραζιλίας ας πούμε. (άποψή μου πάντα)

Gia Suzigo nai. (o Morgan to anefere oti mporeis *an kai oi perisoteroi ntreponte) Kopela mporeis?

marillou
03-09-2008, 12:06
Δεν γνωρίζω αν και δεν το νομίζω

Morgan
03-09-2008, 12:10
Opws se oles tis dyskoles katastaseis , shmasia exei ti eidous sxesh , exeis me ton anthrwpo sou. Ayto vevaia einai pshla grammata giati synh8ws perimenoume thn kopela na einai synephs enw emeis …ksexniomaste! Telos pantwn, h alh8eia einai pws dyskola diathrountai sxeseis kai ola einai 8ema empistosynhs.
Proswpika to evlepa ws ADYNATO … yphrksan omws zeygaria pou epiviwsan k petyxan (panta logw ths kopelas)…

Oi aksiwmatikoi mporoun na exoun thn syzygo/arravwniastikia tous , k panta analoga thn politikh ths etaireias

DrJim
03-09-2008, 12:32
Opws se oles tis dyskoles katastaseis , shmasia exei ti eidous sxesh , exeis me ton anthrwpo sou. Ayto vevaia einai pshla grammata giati synh8ws perimenoume thn kopela na einai synephs enw emeis …ksexniomaste! Telos pantwn, h alh8eia einai pws dyskola diathrountai sxeseis kai ola einai 8ema empistosynhs.
Proswpika to evlepa ws ADYNATO … yphrksan omws zeygaria pou epiviwsan k petyxan (panta logw ths kopelas)…

Oi aksiwmatikoi mporoun na exoun thn syzygo/arravwniastikia tous , k panta analoga thn politikh ths etaireias

Morgan an tha mporouses na miliseis kai gia ta upoloipa themata tha sou eimoun upoxreos. na xeroume ti pezei kiolas dld.

sonia24
03-09-2008, 13:41
Opws se oles tis dyskoles katastaseis , shmasia exei ti eidous sxesh , exeis me ton anthrwpo sou. Ayto vevaia einai pshla grammata giati synh8ws perimenoume thn kopela na einai synephs enw emeis …ksexniomaste!

Αυτο το τελευταιο δε μου αρεσε.....:( δυστυχως, ολα μεσα στη ζωη ειναι και δεν υπηρξα ναυτικος για να ξερω την ψυχολογια, οποτε δεν κρινω κανεναν.Απλα ετσι οπως το βλεπω, σημαντικο ρολο παιζει η κοπελα σε αυτες τις περιπτωσεις, γιατι οι γυναικες εχουν εναν ιδιατερο εμφυτο τροπο να κρατουν τις ισορροπιες (οταν θελουν βεβαια :rolleyes:). Προσωπικα, δε θα ημουν σε θεση να μπω σε αυτου του ειδους τη σχεση, οχι γιατι δε θα ημουν "ενταξει", απλα γιατι μου αρεσει να περναω την καθημερινοτητα με τον ανθρωπο μου, δεν αντεχω την αποσταση.

mastropanagos
08-09-2008, 19:14
Δηλαδη δεν καταλαβα επειδη καποιος διαλεγει να γινει ναυτικος επειδη του αρεσει σημαινει οτι σε ενα τετοιο θεμα δεν θα στεργιωσει ποτε??Γινεται καποιος ναυτικος και παει τελειωσε μετα δεν τον κοιταει καμια επειδη ειναι ναυτικος??Ελα ομως που αυτος ο ναυτικος μπορει να της προσφερει πολλα που δεν μπορει να της προσφερει καποιος αλλος ειτε μιλαμε για σχεση ειτε για ενα γαμο...ωραια ειναι καποιο καιρο μπαρκαρησμενος,το καταλαβαινω αλλα προσωπικα το προτιμω να γινεται ετσι παρα να ειμαι χωμενος σε μια δουλεια καπου εξω να δουλευω απο το πρωι μεχρι το βραδυ για ψιχουλα και μετα να ειμαι κουρασμενος και να μην κανω τιποτα δηλαδη να ζω για να δουλευω και οχι να δουλευω για να ζω..οταν ομως καποιος ειναι ναυτικος και ειναι ξεμπαρκος εχει αρκετο χρονο να περασει με καποιον,και οταν ερθει ο καιρος να ξαναμπαρκαρει μπορει να παρει τη γυναικα του μαζι του..σχεση και ναυτιλια πανε μαζι αρκει να ξερεις να το χειριστεις αναλογα,ολα θελουν το τροπο τους αρκει να τον μαθεις καλα..!!!

mastrokostas
08-09-2008, 20:25
Επίσης θα συμφωνήσω μαζί του ότι...τελικά το σπίτι το κρατάνε οι κυρίες. Κάτι που ισχύει είτε είσαι ναυτικός, είτε όχι.

Παει χάλασες και εσύ !!Τώρα άρχισες και να το παραδέχεσαι !!

Morgan
08-09-2008, 20:39
Τέλος, παιδί μου με τις πολλές απορίες δε χρειάζεται να σκας για τέτοια θέματα.
Αν το δεις αναλογικά οι γυναίκες είναι περισσότερες από του άνδρες, (όσους τέλωσπάντων έχουν απομείνει, διότι είναι κοινό μυστικό το που πήγαν τα τελευταία χρόνια οι άνδρες...απέναντι).
Μας αναλογούν, δλδ δύο στον καθένα μας και αν αρχίσουμε και τις ανταλλαγές...πάρε την ξανθιά, δώσμου τη μελαχροινή, μια ζωή δε μας φτάνει.
Άντε και καλό βόλι....

Ηρωαςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

χχααχαχαχαχαχ

efouskayak
09-09-2008, 09:24
Προσπερνόντας τις ανταλαγές ξανθών και μελαχρινών θα ήθελα να πώ οτι σίγουρα γίνεται και σχέση να έχεις και γάμο άλλωστε δεν είναι οι ναυτικοί μόνοι τους ούτε άκληροι .

Θα συμφωνήσω με τον mastropanago.
Επίσης θα συμφωνήσω με τον Giorgoss οτι οι κυρίες κρατάνε τα σπίτια και όπως είπε είμαστε περισσότερες άρα θα συστήσω στους νέους ναυτικούς να κάνουν απλά τις σωστές επιλογές.

mastrokostas
09-09-2008, 10:11
Η επιλογή στο γάμος ,μου είχε πει ο Καπετάν Στέφανος , είναι ένα τσουβάλι με φίδια και με ένα το πολύ δυο χέλια .Βάζεις το χέρι και διαλέγεις .Αν είσαι τυχερός και πίασεις το χέλι ,έχει καλός! Διαφορετικά ......βραστά Χαράλαμπε , είτε είσαι ναυτικός, γεωργός ,κομμώτρια ! Γυναίκα στην σχέση- γάμο κτλ είναι σαν τον τρομοκράτη .Ζωσμένη με εκρηκτικά και το χέρι στην περόνη , έτοιμη να τραβήξει .
Τώρα αν μπορεί ο ναυτικός να έχει σχέση- οικογένεια !Βεβαίως και μπορεί! και υπάρχουν γυναίκες που κράτησαν σπίτια , μεγάλωσαν και σπούδασαν παιδιά , και τίμησαν τον σύντροφο που δεν είχαν δίπλα τους ,με το παραπάνω.
Εξαιρέσεις δυστυχώς πολλές και από τις δυο πλευρές .Εγώ έχω δει με τα μάτια μου να βγάζουν την φίλη τους από την καμπίνα, στον Πειραιά που ερχόμασταν, και από την άλλη να έρχεται η γυναίκα τους . Όπως και από την άλλη, να φεύγει ο σύζυγος στο αεροδρόμιο να κλαιει και να οδύρεται για τον χωρισμό, και μόλις έφευγε να την περιμένει ο φίλος στην γωνία και να φεύγουν αγκαλιασμένοι .
Η το χέλι η το φίδι λοιπόν !!

efouskayak
09-09-2008, 11:01
Mastrokosta μαζί σου αλλά ... πολλές φορές βλέπουν το φίδι και προσπαθούν να το κάνουν χέλι... αυτό ήθελα να πώ κατα τα άλλα συμφωνώ απολύτα μαζί σου.

efouskayak
09-09-2008, 11:29
Εντάξει εντάξει με φάγατε απαπαπαπαπαπαπαπα θέμα τύχης η σχέση και ο γάμος οκ !!!!

Giorgoss ξέχασες και τις κοκκινομάλες τι αυτές ψυχή δεν έχουν ?

mastrokostas
09-09-2008, 11:50
Καταρχήν, θα αρχίσω από τον Mastrokosta. Ένα θα σου πω : Με πλήγωσες. Τέλος.
Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου !:rolleyes:

Βλέπεις π.χ. μια τύπισσα και αυτό που σε γοητεύει είναι ο τρόπος με τον οποίο μασά τη τσίχλα. Όταν την κατακτήσεις, το πρώτο πράμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι να της αλλάξεις το τρόπο με τον οποίο μασά τη τσίχλα. Τι κάνεις δλδ ; Θέλεις να εξαφανίσεις αυτό που σε γοήτευσε.
Μπέρδεμα μεγάλο οι σχέσεις των ανθρώπων.
ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!
.

(Και ματαξύ μας, να σου πω και ένα μυστικούλη ; Μην της περνάς το μήνυμα ότι χωρίς αυτή δε κάνεις...γιατί θα το πληρώσεις ακριβά. Αντιθέτος όσο αισθάνεται ότι δεν σε έχει δεδομένο...θα τη περνάς ζάχαρι).

Για να μαθαίνουν οι νέοι !;-)

Και επειδή με προσέβαλε πολύ βαρέως, οριζοντίος και καθέτος, ο Mastrokostas
Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου!:rolleyes:

Δε θα περάσουν. Επανάσταση μέχρι το τέλος.
Εμπρος παληκάρια και τις φάγαμε.
Δεν μπορεί !κάτι έχεις πάρει σήμερα !Τόσα ωραία πράγματα !!!! Μπααααα!!!!

sonia24
09-09-2008, 12:18
Ειναι καθαρα θεμα προσωπικης επιλογης το αν θες να χτισεις οικογενεια με ναυτικο η ναυτικινα...Εγω ας πουμε, δεν το επιλεγω, γιατι δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου να γενναει και ο αντρας μου να θαλασσοδερνεται (λεω εγω μια εκδοχη τωρα....). Τωρα ποιος ειναι το φιδι και το χελι, αυτο ειναι και λιγο θεμα τυχης, ειναι και λιγο θεμα ενστικτου (μπορει βεβαια να μην το μαθεις και ποτε...) και λιγο να κοβει το ματι σου...καλος ο ερωτας και τα λουλουδια, αλλα να μπαινει και η λογικη στο παιχνιδι.

Θαυμαζω τις γυναικες που κρατανε σπιτια και χαρακτηρα και εχουν τον αντρα στην αλλη ακρη του Ειρηνικου. Απλα, αυτος ο τροπος ζωης δεν ταιριαζει σε ολες...

efouskayak
09-09-2008, 13:31
Έφη, όπως γράφει ο και Τομ Ρομπινς...οι κοκκινομάλες είναι αριανές.
Δλδ είναι λίγο UFO.
Αλλά εντάξει, έχεις δίκηο και οι υπόλοιπες, αν θέλουν μια χαρά ufo γίνονται...
Mastrokosta...με μεθάει η ζωή.
Ήρθα, είδα και ενίκησα !!!!

Μήπως ο Τομ Ρομπινς όσα δεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια ??????

PiEpsilon
09-09-2008, 13:41
Αν υπάρχει αγάπη, ο παρανομαστής είναι κοινός (γερά θεμέλια για οικογένεια).
Υπάρχουν παραδείγματα / υποδείγματα.
Δεν διαλέγεις στην τύχη σύντροφο/σύζυγο, άρα βλέπεις αν πιάνεις φίδι ή χέλι...

Michael
09-09-2008, 14:05
Οι ατάκες πετάγωνται σαν χέλια από το νέρο..!
Και εγώ πως στο να γράψω να αντισταθώ;

Εγώ πιστεύω πως είναι μεν καταρχήν δύσκολο να διατηρηθεί μια σχέση ναυτικού. Πλην όμως αν διατηρηθεί τείνει να είναι και πιο δυνατή. Η απόσταση και ο χρόνος ξεκαθαρίζουν συνήθως τα πράγματα αρκετα νωρίς. Και όταν δεν υπάρχει απλά πρόσκαιρο πάθος και ενθουσιασμός, αλλά και πόθος και βαθεία λαχτάρα και αγάπη τότε παρά τον πόνο του νόστου και αποχωρισμού υπάρχει μια πολύ δυνατή σχέση. Βέβαια θα συμφωνήσω πως συχνά το αν θα βρούμε το έτερον ήμισυ είναι και θέμα τύχης ή θειας πρόνοιας αν προτιμάτε. Αν και γενικά πιστεύω πως είμαστε δέκτες σε μεγάλο βαθμό των συνεπειών των σχεδιασμών και επιλογών που κάνουμε δεν μπορώ να αγνοήσω την απίστευτη συρροή συμτώσεων που έχω δει να συμβαίνει σε γνωστούς μου και φίλους μου ώστε τελικά να γνωρίζουν και να παντρέυωνται τον ανθρωπό της ζωής από εκεί που δεν το περιμέναν! Πάντως γενικά το τι θα βγει από τσουβάλι ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος. Να μην ξεχνάμε όμως ότι στο τσουβάλι είμαστε και εμείς...
Για τα περί Βραζιλίας κλπ ή όπως αρέσκωμαι να τα αποκαλώ εγώ "ports of sin" απλά θα πώ ότι είναι πολύ πιο εύκολό να πάει κάποιος στην λεωφόρο την άγουσα προς το φαληρικό δέλτα ή όπου αλλου εντός των "city streets of sin" ή ακόμα και στο διπλανό διαμέρισμα ή σε ένα... business meeting, παρά να βγει σήμερα ναυτικός από το πλοίο μετον δεδομένο φόρτο εργασίας. Εξάλλου οι άνθρωποι σε τούτο διαφέρουν από τα ζώα, στο ότι δεν άγωνται και φέρωνται από τα ενστικτά τους, αλλά έχουν την δυνατότητα να τα δρομολογούν κατα βούλησιν... Και για να είμαι ειλικρινής νοιώθω ιδιαίτερα προσβεβλημένος και το θεωρώ έναν ιδιότυπό κοινωνικό ρατσισμό να θεωρούμαι τους ναυτικούς και τις γυναίκες τους ως ελευθεριαζόντων ηθών. Το ότι κάποιος δυσκολεύεται δεν σημαίνει ότι ένδίδει στα πάθη του. Όταν έχεις αφιερώσει την ζωή σου σε κάτι ανώτερο, στον συντροφό σου και στα παιδιά σου και έχεις ένα συγκεκριμένο προορισμό, μιαν Ιθάκη, ξεπερνάς πιο έυκολα πολλούς σκοπέλους. Αρκεί να ΄χεις κάνει ένα καλό passage plan. Αν δεν έχεις κάνει και πας στα θολά, τότε και στο μικρότερο ταξίδι (ακόμα και επί της ξηράς) μπορέις να ναυαγήσεις...

sonia24
09-09-2008, 14:10
Michael, δε θα μπορουσες να τα πεις πιο ομορφα και ξεκαθαρα. Συμφωνω μαζι σου. Τα αποτελεσματα ειναι αναλογα των στοχων που θετει ο καθενας απο μας.

Michael
09-09-2008, 15:06
Τα αποτελεσματα ειναι αναλογα των στοχων που θετει ο καθενας απο μας.
Η τουλάχιστον τείνουν να έιναι, διότι όπως είπαμε πάντα υπάρχουν περιθώρια σφάλματος και αβλεψίας και αστάθμητοι παράγοντες.

sonia24
09-09-2008, 15:28
Η τουλάχιστον τείνουν να έιναι, διότι όπως είπαμε πάντα υπάρχουν περιθώρια σφάλματος και αβλεψίας και αστάθμητοι παράγοντες.

Αυτο σιγουρα...γιατι ειμαστε ανθρωποι και υπαρχει παντα ο παραγοντας: ανθρωπινο λαθος!

mastropanagos
09-09-2008, 16:10
«...Εξάλλου οι άνθρωποι σε τούτο διαφέρουν από τα ζώα, στο ότι δεν άγωνται και φέρωνται από τα ενστικτά τους...»
Αν εννοείς πως όλα είναι στο μυαλό μας, θα συμφωνήσω.
Με αυτό που δε συμφωνώ είναι η τοποθέτηση σου περί ενστίκτων.
Το ζήτημα αυτό το έλυσε πριν απο ένα αιώνα περίπου ο Σίγκμουντ Φρόιντ, επισημαίνοντας ότι τελικά «ο άνθρωπος είναι ένα ζώο που θέλει συνεχώς να καταλαμβάνει ζωτικούς χώρους».
Άθελα του βέβαια κατέρριψε με την θέση του αυτή και τον κομμουνισμό, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
Αυτό θέλουμε Μάικλ, είτε το παραδεχόμαστε, είτε όχι. Θέλουμε να καταλαμβάνουμε ζωτικούς χώρους.
Μια σχέση με το αντίθετο φίλο εμπεριέχει μέσα της και το στοιχείο της κατάκτησης. Θέλουμε να υποτάξουμε τον άλλο. Θέλουμε να τον φάμε και αυτό γιατί ένας από τους πολλούς φλοιούς του εγκεφάλου μας έχει καταγράψει την περίοδο που είμασταν καννίβαλοι πριν απο εκατομμύρια χρόνια.
Το να φας τον άλλο βέβαια δεν είναι σήμερα κάτι αποδεκτό, αλλά για πες μου δεν έχεις ψιθιρίσει ποτέ στο αυτί της καλής σου τη φράση : Θέλω να σε φάω ; Αν το έχεις κάνει, τότε ανακαλείς στην επιφάνεια μνήμες που όλοι μας κουβαλάμε μέσα μας και δε το ξέρουμε.
Λες τυχαία να σου λέει ο Παπάς στην Εκκλησία : Λάβετε, φάγετε· τοῦτο μου ἐστι τὸ σῶμα, τὸ ὑπὲρ ὑμῶν κλώμενον, εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν»...
Υπάρχει ιστορία από πίσω φίλε μου....
εγω παντως το εχω πει αυτο αρκετες φορες αλλα με αλλη εννοια;)...δηλαδη θεωρουμε καννιβαλος????

mastropanagos
09-09-2008, 16:17
Εξαρτάται. Έχεις φάει ποτέ κανέναν ή απλά το λες ;
Δεν ετυχε φιλε μου..απλα το λεω..:D

sonia24
09-09-2008, 16:21
«...Εξάλλου οι άνθρωποι σε τούτο διαφέρουν από τα ζώα, στο ότι δεν άγωνται και φέρωνται από τα ενστικτά τους...»
Λες τυχαία να σου λέει ο Παπάς στην Εκκλησία : Λάβετε, φάγετε· τοῦτο μου ἐστι τὸ σῶμα, τὸ ὑπὲρ ὑμῶν κλώμενον, εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν»...

Συμφωνω στα ενστικτα, συμφωνω στην κατακτηση του αλλου (αν και για μενα εδω τιθεται θεμα εγωισμου...), συμφωνω σε ολα. Το ενστικτο υπαρχει και βασιλευει. Αλλα...κατα την ταπεινη μου αποψη, ας μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι. Το οτι θελουμε να "φαμε" το συντροφο μας, δεν εχει καμια σχεση με τα λογια του παπα στην εκκλησια. Εκει μιλαμε για μια ιεροτελεστια, μια ιερη διαδικασια (για οσους πιστευουν) η οποια ειναι εντελως παραβολικη και συμβολικη. Δεν απεικονιζει καποια ενδομυχη ανθρωποφαγια. (δεν ειμαι απολυτη, απλα το ερμηνευω αλλιως)

DrJim
09-09-2008, 16:29
Mastrokosta μαζί σου αλλά ... πολλές φορές βλέπουν το φίδι και προσπαθούν να το κάνουν χέλι... αυτό ήθελα να πώ κατα τα άλλα συμφωνώ απολύτα μαζί σου.

Megalh kouventa eipes palikare... Para para polu megalh. "no further comments"

Michael
09-09-2008, 18:00
Καταρχήν τον θες να την φας, όταν αυτή είναι η γυνάικα σου, ίσως δεν είναι απαράιτητα τόσο κακό...
[το κακό με τα φαγώματα ξεκινά στις περιπτώσεις των "απέναντι" που ναφέρθηκαν σε προηγούμενο ποστ....!]

Και στο σώμα. Το μυαλό είναι και το ίδιο σώμα και αλληλοεπηρεάζεται από το υπόλοιπο σώμα και το εξωτερικό περιβάλλον. Αν δεχτούμε δε ότι οι άνθρωποι έχουν κάτι παραπάνω από μόνο σώμα τότε ξεφεύγουμε από μια θεώρηση του ανθρώπου ως ενός απλά πολύ καλού βιολογικού μηχανισμού που δεν έχει τίποτα παραπάνω από τα άλλα ζώα παρα μόνο πολύ πιο πολύπλοκά και ανεπτυγμένα (?) συστήματα αντανακλαστικών. Αν δεν δεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το κάτι παραπάνω και ότι αυτό συνεπάγεται τότε όντως αυτό που φαίνεται να μας συμφέρει περισσότερο prima facie είναι να γίνουμε κανίβαλοι και μάλιστα όποιος προλάβει πρώτος τόσο καλύτερα για τον ίδιο (κάτι σαν το Χαιλάντερ σε πιο επική έκδοση...). Επειδή όμως λίγο πολύ σε όλους τους ανθρώπους ενυπάρχει η έμφυτη ανάγκη για αναζητηση του κάτι παραπάνω ίσως ο θείος Σίγμουντ να μην τα βρήκε όλα... Εξάλλου ό,τι είπε η Σχολή του Φροϋδισμού δεν είναι απαράιτητα εξ ορισμού το απόλυτα και μόνον αληθές. Εξάλλου ακόμα και αν τελικά δεν υπάρχει το κάτι παραπάνω μάλλον οι πιο σύνετοι και ευαίσθητοι (που κατα βάθος όλοι είμαστε, ακόμα και ο χειρότερος εγκληματιάς, ακόμη και οι νιαμ-νιαμ [σ.σ. =φυλή ανθρωποφάγων στο Σουδάν]) θα έπρεπε να το εφεύρουμε εφόσον δεν μπορούσαμε να το ανακαλύψουμε...κτλ...κτλ...

Αυτό θέλουμε Μάικλ, είτε το παραδεχόμαστε, είτε όχι. Θέλουμε να καταλαμβάνουμε ζωτικούς χώρους.
Μια σχέση με το αντίθετο φίλο εμπεριέχει μέσα της και το στοιχείο της κατάκτησης. Θέλουμε να υποτάξουμε τον άλλο.

Ναι αυτήν την εντύπωση την είχα και εγώ ως ένα βαθμό. Έχω αρχίσει όμως και αναθεωρώ και σκέφτωμαι μήπως απλά θέλουμε να έχουμε την εντύπωση περί τούτου έστω και αν τελικά αντικειμενικά δεν ισχύει... Δεν ξέρω το άλλο, το... "αδύνατο" φύλλο τί λέει επί τούτου; Εξάλλου τι ωφελήσει άνθρωπόν έαν κατακτήσει τον κόσμο όλο και απωλέσει τον σύντροφο αυτού;; Ο απόλυτος ζωτικός χώρος είναι όταν στο τέλος μέινει μόνο ένας που θα έχει φάει όλους τους άλλους! Άλλος τρόπος δεν υπάρχει να ζήσει τον απόλυτο ζωτικό του χώρο, τον παράδεισό του να πούμε; Διότι κάποιος μακαρίτης πλέον μου έλεγε όταν ήμουν μικρός πως όταν πεθάνει αν είναι να παεί στον παράδεισο και να έιναι μόνος του, προτιμάει να παέι στην κόλαση...!

Το να φας τον άλλο βέβαια δεν είναι σήμερα κάτι αποδεκτό, ....
Καλά μην βάζεις και το χέρι σου στην φωτιά.... :rolleyes:

Βασικά, από όσο μπορώ να γνωρίζω, ο ιερέας λέει απλά το τι είπε ο Χριστός στον μυστικό δείπνο. Σύμφωνα δε με την εκκλησία αποτελεί παραγματικό σώμα και αίμα (για αυτό προφανώς θεωρέιται και μυστήριο).Πρόκειται δε για σώμα και αίμα που δίνεται από τον ίδιον τον "κανιβαλιζόμενο" οικοιοθελώς... (αυτό και αν είναι μυστήριο... άραγε μήπως θέλει και συμβολικό επίπεδο να μας πει κάτι; ποιός ξέρει και ποιός είναι προθυμος να το κάνει; Κάπου λέει ότι ο άνδρας είναι για την γυναίκα του ό,τι ο Χριστός για την εκκλησσία και το αντίστροφο, αλλά αυτό έιναι μάλλον άλλο θέμα..)

DrJim
09-09-2008, 19:33
Μάικλ, μάλλον δεν διάβασες το τελευταίο post μου, το οποίο απαντά εκ των προτέρων στα ζητήματα που θίγεις.
Αναφορικά με τον Σίγκμουντ Φρόυντ, θα ήθελα να επισημάνω ότι από την εποχή του και ύστερα δεν έχουμε κάνει και μεγάλα βήματα ως ανθρωπότητα στην διερεύνιση των φλοιών του εγκεφάλου μας.
Πάντως, αν έχεις κάτι άλλο κατα νου πέρα από τον Φρόυντ, προσωπικά με χαρά θα το ακούσω, διότι δε σου κρύβω ότι ο Φρόυντ με αγχώνει...
Τέλος και όσον αφορά τον Μυστικό Δείπνο στον οποίο αναφέρεσαι και χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, θα τολμούσα να ρωτήσω : Ήσουν παρόν ;
Δεν θέλω να υποβαθμίσω την επισήμανση που κάνεις αναφορικά με το θέμα αυτό, αλλά σε ότι με αφορά προσωπικά προσεγγίζω το ζήτημα των μονοθεϊστικών θρησκειών, ιστορικά και όχι βιωματικά.
Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει σήμερα ότι ιδρυτής του Χριστιανισμού είναι ο Απόστολος Παύλος και για το λόγο αυτό διατηρώ μια επιφύλαξη αν το μήνυμα του Χριστού είναι αυτό που μας μεταφέρει ο Απόστολος.
Από ιστορικής άποψης δεν είναι και δε θα μπορούσε να είναι γιατί αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν και δει τις συνθήκες υπό τις οποίες υπήρξε ο Χριστιανισμός τότε θα κατανοήσει και τους λόγους που ώθησαν τον Απόστολο Παύλο στην προσπάθεια του να δομήσει και να συνθέσει μια νέα θρησκεία δανειζόμενος πολλά στοιχεία από άλλες.
Πάντως θα παραδεχθώ ότι η Ορθόδοξη εκδοχή του Χριστιανισμού είναι κατα πολύ καλύτερη από όλες τις άλλες έκδοχες και κατα πολύ καλύτερη και από τις άλλες μονοθειστικές θρησκείες (Ιουδαϊσμό και Μουσουλμανισμό).
....Τι σου είναι η κουβέντα ; Ξεκινήσαμε από την απορία ενός φίλου αν μπορεί να κρατήσει τη σχέση του όντας ναυτικός και καταλήξαμε στον...Απόστολο Παύλο. Πολύ γουστάρω.

An kai den pisteuo stin eklisia pisteuo oti uparxei kati pano apo mas... an upirxe pote xristos kai an xanarthei gia ena pragma eimai sigouros. Protoi oi papades tha ton staurosoun.
A btw ... einai "Pisteue kai mh, (koma) eurena) pisteue i oxi dld na ereunas panta. :)

sonia24
10-09-2008, 08:55
[quote=GiorgosS;110813]Sonia, η κατάκτηση στην οποία αναφέρομαι δεν έχει να κάνει με εγωϊσμούς, αλλά με την ανθρώπινη φύση.
Ένας εγωϊστής άνθρωπος μπορεί να επιλέξει να μη μας κατακτήσει...διότι - και καλά - ποιοί είμαστε εμείς που θα ασχοληθεί μαζί μας ;

Συμφωνω σε αυτη την εκδοχη, σαφως και υπαρχει, απλα εννοουσα τον εγωισμο που εμπεριεχει το στοιχειο της κατακτησης.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους εραστές, όταν λες στον άλλο θα σε φάω, στη πραγματικότητα θες να γίνεις ένα μαζί του.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

Ναι, τωρα κατανοω τι εννοεις...

efouskayak
10-09-2008, 09:48
Αναλύσεις επί αναλύσεων, νομίζω ότι μερικά πράγματα δεν εξηγούνται και δεν αναλύονται χωρίς να κατακρίνω την προσπάθεια βέβαια.
Μπορεί να υπάρξει σχέση με τους ανθρώπους της θάλασσας με τις όποιες δυσκολίες βέβαια …

Το θέμα της παρουσίας ή της απουσίας του συντρόφου είναι περίεργο γιατί μπορεί ο καλός σου να είναι μίλια μακριά αλλά δίπλα σου και ακριβώς δίπλα σου αλλά μίλια μακριά….

Όταν δύο άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί θα είναι και όταν δεν θέλουν δεν είναι με τον όποιο τρόπο και οι δύο καταστάσεις .

Κάτι που θέλω επίσης να σχολιάσω στο συγκεκριμένο θέμα είναι το ότι έχω δεί πολλούς δόκιμους να εγκαταλείπουν την θάλασσα με τις πρώτες ‘’πιέσεις’’ από την καλή τους…. Εδώ δεν ξέρω τι φταίει …. οι κύριοι δεν είναι αποφασισμένοι για το επάγγελμα τους? Είναι λάθος η επιλογή τους? Δεν ξέρω… ίσως να μπορείτε να μου απαντήσετε εσείς.

Leo
10-09-2008, 09:55
Εδώ υπάρχουν σπουδαία νέα και γιαυτό διάλεξα το αυτό το θέμα να ανεβάσω αυτό το νέο. Οι πληροφορίες μου λένε ότι οι εκδηλώσεις θα γίνουν 19 και 20 Σεπτεμβρίου. Θα σας ενημερώσουμε με το ακριβές πρόγραμμα σύντομα.

Στο Γαλαξίδι το Διεθνές Μνημείο
Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2008 07:00
Εμπάργκο έως : 10/09/2008 07:00,
Σελίδα: 13 200 λέξεις, ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί φέτος η Παράλληλη Εκδήλωση της Παγκοσμίου Ημέρας Ναυτιλίας. Ο εορτασμός της Παγκοσμίου Ημέρας Ναυτιλίας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου (φέτος στις 25 Σεπτεμβρίου) στην έδρα του Διεθνούς ναυτιλιακού Οργανισμού στο Λονδίνο (ΙΜΟ).

Παράλληλα, με την εκδήλωση αυτή μετά από πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του ΙΜΟ κ. Ευθύμιου Μητρόπουλου έχει εισαχθεί ο θεσμός της «Παράλληλης Εκδήλωσης της Παγκοσμίου Ημέρας Ναυτιλίας» η οποία κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετική χώρα. Φέτος η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής και με την ευκαιρία της επετείου των 60 χρόνων του ΙΜΟ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 στο χώρο του Ευγενίδειου Ιδρύματος, διεθνές συνέδριο με θέμα «ΙΜΟ - 60 χρόνια στην υπηρεσία της Ναυτιλίας».

Επίσης, την επόμενη ημέρα θα πραγματοποιηθεί στο Γαλαξίδι, ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Μητρόπουλου, η Τελετή Αποκαλυπτηρίων του Διεθνούς Μνημείου για τη Γυναίκα του Ναυτικού. Τα αποκαλυπτήρια θα τελεσθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο Διεθνής ναυτιλιακός Οργανισμός ιδρύθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1948 με αντικείμενο τη ρύθμιση ναυτιλιακών θεμάτων. Σήμερα στους κόλπους του ΙΜΟ αντιπροσωπεύονται 168 κράτη με τα Νησιά Κουκ να αποτελούν το πλέον πρόσφατο μέλος του Οργανισμού ενώ τρία ακόμη κράτη διατηρούν το τίτλο του συνδεδεμένου μέλους. </SPAN>

Πηγή: Ναυτεμπορική (http://www.naftemporiki.gr/premium/archive/story.asp?id=1560562)

Διεθνές Μνημείο για την Γυναίκα του Ναυτικού (http://www.galaxidi.gr/)

The Wife Of Seafarer (http://www.seafarerswife.galaxidi.gr/)

υ/γ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας βάπορας της ακτοπλοϊας θα εκτελέσει χρέη πλωτού ξενοδοχείου... καταλαβαίνετε ποιός ε? Φωτογραφίθηκε πολυ αυτό το καλοκαίρι και έχει "γιρλάντες" στις μπάντες του ;).

Morgan
10-09-2008, 10:19
prepei na yparxei sevasmos kai allhlokatanohsh...

h "piesh" eksarxhs einai la8os giati fantazomai otan gnwrizeis ena paidi sthn sxolh kai apofasizeis na ksekinhseis mazi tou, ksereis taytoxrona pws tha xreiastei na leipei..!
thema sevasmou - apla pragmata

mhpws omws kai emeis xrhsimopoioume thn "piesh" ths kalhs mas gia na fygoume apo to ploio/epagkelma?

sonia24
10-09-2008, 14:20
Εγω το εκλαμβανω ως φοβο. Η κοπελα φοβαται μηπως ο καλος της βρει καμια αλλη, επειδη ειναι μακρια. Λες και αμα ειναι εδω δεν μπορει να εχει 15 ταυτοχρονα. Ειναι καθαρα θεμα ψευδαισθησης. Νομιζω οτι καπως ετσι λειτουργει και η απεναντι πλευρα. Δεν πιστευω οτι οι αντρες ειναι πιο σιγουροι και λιγοτερο ανασφαλεις για το συντροφο τους...απλα εκεινοι δεν το δειχνουν τοσο εντονα οσο εμεις.

Τωρα αν αυτη η ανασφαλεια, βαζει τον αντρα και τον καθε ανθρωπο σε κατασταση να εγκαταλειψει το επαγγελμα του, λυπαμαι...αλλα ο ιδιος δε σεβεται τον εαυτο του και δεν οριοθετει τα πραγματα.Κοιταζεται στον καθρεφτη και λεει ψεμματα. Αλλο να αλλαξεις πορεια στη ζωη σου, γιατι εσυ το θες, και αλλο να υποκυπτεις στα "θελω" του αλλου υστερα απο συναισθηματικους εκβιασμους (οι οποιοι τυγχανει να γινονται και υποσυνειδητα). Οταν δε σεβεσαι τον εαυτο σου, δε θα σεβαστει και ο αλλος τις επιθυμιες σου που να χτυπιεσαι κατω.

Michael
10-09-2008, 14:23
....Τι σου είναι η κουβέντα ; Ξεκινήσαμε από την απορία ενός φίλου αν μπορεί να κρατήσει τη σχέση του όντας ναυτικός και καταλήξαμε στον...Απόστολο Παύλο. Πολύ γουστάρω.
Μα και οι απόστολοι ναυτικοί δεν ήταν πριν ακολουθήσουν τον Χριστό (αν υπήρξε...)

DrJim
10-09-2008, 14:26
Μα και οι απόστολοι ναυτικοί δεν ήταν πριν ακολουθήσουν τον Χριστό (αν υπήρξε...)

Are ama sas leo o xristos prin apo 2 xiliades xronia poulise to magazi kai tin ekane me na vapori gia allou na me akoute... Oso gia tous apostolous de xereis ti itan? to xekarfoma... to alothi pos to lene re pedi mou...

Michael
10-09-2008, 14:33
Τωρα αν αυτη η ανασφαλεια, βαζει τον αντρα και τον καθε ανθρωπο σε κατασταση να εγκαταλειψει το επαγγελμα του, λυπαμαι...αλλα ο ιδιος δε σεβεται τον εαυτο του και δεν οριοθετει τα πραγματα.Κοιταζεται στον καθρεφτη και λεει ψεμματα. Αλλο να αλλαξεις πορεια στη ζωη σου, γιατι εσυ το θες, και αλλο να υποκυπτεις στα "θελω" του αλλου υστερα απο συναισθηματικους εκβιασμους (οι οποιοι τυγχανει να γινονται και υποσυνειδητα). Οταν δε σεβεσαι τον εαυτο σου, δε θα σεβαστει και ο αλλος τις επιθυμιες σου που να χτυπιεσαι κατω.
Από την άλλη όμως είναι και θέμα προταιρεοτήτων και δυνατοτήτων.
Διότι μπορεί να μπει το επάγγελμα πάνω από την σχέση αγάπης δυο συντρόφων και πιθανόν των παιδιών;
Αν δεν μπορεί τελικά το έτερο ήμισυ να αντέξει την διάσταση και την σκέψη των κινδύνων που διατρέχει το αγαπημένο πρόσωπο και κλαίει και μαραζώνει;
Αν υπάρχει μια ικανοποιητική εναλλακτική δεν πρέπει να αξιοποιηθεί;
Διότι στα λόγια και στα σχέδια στην αρχή μπορεί να είναι εύκολα. Στην πραξη όμως ο ανθρώπος διαπιστώνει πολλές φορές πως τα πράγματα δεν ήταν τελικά όπως τα περίμενε. Έχω έναν συμμαθητή μου που τώρα έχει γεννήσει το δεύτερο παιδί και όσο είναι μέσα στο πλοίο ή όταν πρέπει να μπαρκάρει τρελλαίνεται. κατα τα άλλα φανατικός με την θάλασσα και τα πλοία και από ναυτική οικογένεια μάλιστα.

sonia24
10-09-2008, 14:59
[quote=Michael;111171]Από την άλλη όμως είναι και θέμα προταιρεοτήτων και δυνατοτήτων.
quote]

Ναι, michael, εχεις δικιο, δεν ηθελα να φανω ορθολογιστρια, γιατι δεν ειμαι. Και εγω παλευω να διατηρησω ισορροπια στη ζωη μου δε σημαινει οτι τα καταφερνω παντα. Το μονο που ηθελα να πω με αφορμη τα προηγουμενα ειναι αυτο ακριβως που λες. Αλλο να βαζεις εσυ ο ιδιος τα πραγματα στη ζυγαρια και να βλεπεις προς τα που γερνει και αλλο να πεφτεις με τα μουτρα στα "θελω" του αλλου. Ειναι διαφορετικο να μενεις στη στερια γιατι εσυ το αποφασισες, αφου τα ζυγισες και ειδες πως ουτε εσυ αντεχεις και αλλο να παρεις την αποφαση υστερα απο μουτρα, ή γκρινια ή μουρμουρα που σου κανει η καλη σου καθε φορα μετα απο καθε μπαρκο. Γιατι τοτε, με το να ικανοποιεις μονο τα θελω του αλλου, μπορει να αποδειχτει μια επιλογη που να τη μετανοιωσεις αργοτερα...

Ελπιζω να καταλαβαινεις πως θελω να το πω. Και φυσικα με αφορμη τη ναυτιλια και τις σχεσεις γενικευω τα πιο πανω.

Νικόλας
11-09-2008, 17:05
να η δική μου απάντηση επί του θέματος;)χααχχα:p
http://www.youtube.com/watch?v=3_JcCS6OxqE

kostas-gus
11-09-2008, 17:44
ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ....Ενας φιλος του πατερα μου ηταν καπετανιος.Οταν γεννησε η γυναικα του την ''εκανε'' αμεσως για ταξιδια.Το παιδι του μεχρι 3 ετων δεν τον ειχε γνωρισει καλα λογω ταξιδιων και αλλων υποχρεωσεων.Μια μερα- και καθως μολις ειχε γυρισει απο εξωτερικο -συναντα εξω απο το σπιτι του τον νονο του γιου του.Μπαινουν μαζι στο σπιτι και το παιδι τρεχοντας και φωναζοντας ''μπαμπα μπαμπα'' πεφτει στην αγκαλια του νονου του.Ελεγε πατερα του τον νονο.....ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.Αυτος εφαγε φρικη,παρατησε τα καραβια και εγινε ταξιτζης...

Leo
22-09-2008, 05:15
πηγή: Marinews (http://www.marinews.gr/article.asp?NewID=5829)

Marinews Αποστολή Γαλαξίδι:Αποκαλυπτήρια Διεθνούς Μνημείου της Γυναίκας του Ναυτικού
21/9/2008 Εκπρόσωποι της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας έδωσαν το παρών στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του Διεθνούς Μνημείου της Γυναίκας του Ναυτικού. Στη φωτό διακρίνονται από αριστερά, ο Απόστολος Πουλοβασίλης, Area Manager του Lloyds Register στην Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο, ο Γ.Γ. του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Ευθύμιος Μητρόπουλος και ο πρόεδρος του Lloyds Register David Moorhouse.

Στο Γαλαξίδι, τη γεννέτηρα του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού-ΙΜΟ Ευθύμιου Μητρόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Διεθνούς Μνημείου της Γυναίκας του Ναυτικού.

Τα αποκαλυπτήρια ήταν να τα πραγματοποιήσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όμως οι κακές καιρικές συνθήκες δεν του επέτρεψαν να παρευρεθεί. Τελικά τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάσης Παπαληγούρας.

Ενδιαφέρον παρουσίασε ο λόγος της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνας Πλάκα-Λαμπράκη, που εστίασε στην καλλιτεχνική αξία του αγάλματος.

Στα αποκαλυπτήρια παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, Υπουργοί ξένων κρατών, ο ΥΦΕΝΑΝΠ κ. Πάνος Καμμένος, οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΕΝΑΝΠ κ. Ιωάννης Τζωάννος, Γεώργιος Βλάχος, Χρήστος Κουρούσης, ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Νίκος Ευθυμίου, ο πρόεδρος του Committee, Eπ.Εμπειρίκος, ο πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Σπύρος Πολέμης, ο πρόεδρος του ΝΕΕ, Γιώργος Γράτσος, ο γγ της ΠΝΟ, cpt Ιωάννης Χαλάς, ο διευθυντής του Ομίλου Αγγελικούση και μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Πλατσιδάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, ο Α΄ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος, ο Β΄Υπαρχηγός Υποναύαρχος Γεώργιος Γιαννημάρας, βουλευτές, ο Νομάρχης Φωκίδας κ. Νίκος Φουσέκης, ο Δήμαρχος Γαλαξιδίου κ. Δρόσος Αγγουράς, εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας, τοπικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Επίσης παρευρέθηκε και τιμήθηκε η κα Inger Tomelthy Teisrud, κόρη, σύζυγος, μητέρα και γιαγιά ναυτικού από τη Νορβηγία.
Το μνημείο φιλοτέχνησε ο γλύπτης κ. Κώστας Ανανίδας.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας, η οποία έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) και εορτάζεται εφέτος στη χώρα μας την 19 και 20 Σεπτεμβρίου με θέμα «ΙΜΟ - 60 χρόνια στην υπηρεσία της ναυτιλίας.»

Leo
22-09-2008, 09:07
Μια κοντινότερη φωτογραφία από το άγαλμα που είναι αφιερωμένο στη Γυναίκα του Ναυτικού, απο Γαλαξειδιώτη συνάδελφο. Η ποιότητα όχι πολύ καλή λόγω του επικρατούντος καιρού.
17107

Olinaki
22-09-2008, 09:59
Aπίστευτο!!!....1 εικόνα 1000 λέξεις!!!!!!!!!!

mastropanagos
22-09-2008, 16:08
Μια κοντινότερη φωτογραφία από το άγαλμα που είναι αφιερωμένο στη Γυναίκα του Ναυτικού, απο Γαλαξειδιώτη συνάδελφο. Η ποιότητα όχι πολύ καλή λόγω του επικρατούντος καιρού.
17107
Απλα Τ Ε Λ Ε Ι Ο....!!!!Να 'σαι καλα φιλε leo....

kostas-gus
22-09-2008, 16:18
Ολα τα λεφτα!!!!!

mastropanagos
22-09-2008, 19:05
Τελικα το φιλοσοφησα αρκετα το θεμα...ναυτιλια και σχεση δεν πανε μαζι,για τις γυναικες παντα...

Olinaki
23-09-2008, 10:09
Ante pali.....aman autes oi gunaikes!!!!Stin pura!!ee???na dw pws tha zisete xwris!!!...

erwdios
23-09-2008, 10:37
Κατά τη γνώμη μου, αν το ζευγάρι είναι συνειδητοποιημένο για το τι κάνει, μπορεί να τα βγάλει πέρα. Με δυσκολίες, αλλά αν πραγματικά υπάρχει αγάπη, όλα τα προβλήματα λύνονται.
Ένα ζευγάρι σήμερα δεν γνωρίζεται έξω από την εκκλησία, οπότε πάνω κάτω ξέρουν και οι δύο τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν και θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να το αποδεχτούν. Από τη μια και ο πατέρας δε θα αναγνωρίζεται στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού του και από την άλλη η γυναίκα θα πρέπει να κάνει και τη μητέρα, αλλά και τον πατέρα μέσα στο σπίτι.

Ωκυρρόη
23-09-2008, 12:31
Τέλος, παιδί μου με τις πολλές απορίες δε χρειάζεται να σκας για τέτοια θέματα.
Αν το δεις αναλογικά οι γυναίκες είναι περισσότερες από του άνδρες, (όσους τέλωσπάντων έχουν απομείνει, διότι είναι κοινό μυστικό το που πήγαν τα τελευταία χρόνια οι άνδρες...απέναντι).
Μας αναλογούν, δλδ δύο στον καθένα μας και αν αρχίσουμε και τις ανταλλαγές...πάρε την ξανθιά, δώσμου τη μελαχροινή, μια ζωή δε μας φτάνει.
Άντε και καλό βόλι....

Από τη στιγμή που στο θέμα σχέση ανακατεύεις τη "στατιστική" φίλε, το έχεις χάσει το παιχνίδι.....:rolleyes:

Michael
23-09-2008, 13:29
Ante pali.....aman autes oi gunaikes!!!!Stin pura!!ee???na dw pws tha zisete xwris!!!...
Είπαμε... "πυρ, γυνή και θάλασσα". Αν και έπεται του πυρός, εντούτοις προηγείται της θαλάσσης...!!! :rolleyes:

Olinaki
23-09-2008, 13:51
Είπαμε... "πυρ, γυνή και θάλασσα". Αν και έπεται του πυρός, εντούτοις προηγείται της θαλάσσης...!!! :rolleyes:

Ετσι μπράβο!Να ξέρουμε που βρισκόμαστε και ποιες είναι οι προτεραιότητες μας!Και να ξερετε πως οσο παραμελείτε τις γυναίκες τόσο πιο πολύ θα σας καταπίνει η θάλασσα!! Είμαστε συνεννοημένες οι τρεις μας!Για να σας αντιμετωπίζουμε!:D

mastropanagos
23-09-2008, 22:13
Και να ξερετε πως οσο παραμελείτε τις γυναίκες τόσο πιο πολύ θα σας καταπίνει η θάλασσα!!

Εμας τους ναυτικους εννοεις ε???δηλαδη και τους πυροσβεστες θα τους καιει η φωτια με αυτο το σκεπτικο..:lol:..Αν και η λαικη ρηση αλλο εννοει..

Leo
02-10-2008, 06:05
Στην εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα της BIMCO (http://www.bimco.org/)διβάζουμε:

IMO World Maritime Day

The International Maritime Organization (IMO) World Maritime Day in London has become an annual institution over the last 30 years. It will be held in IMO’s refurbished headquarters on 25 September under the theme: “60 years in the service of shipping”.

During the last couple of years, other cities have also wanted to declare their dedication to IMO by holding so-called “Parallel Events” to the World Maritime Day. Previous events have been held in i.e. Singapore and in Bahia Salvador in Brazil.

This year’s World Maritime Day Parallel Event was held in Greece. The two-day event, on Friday, 19 and Saturday, 20 September was hosted by the Government of the Hellenic Republic.

BIMCO was strongly represented by President Philip Embiricos, who gave a speech on Friday, BIMCO Secretary General Torben Skaanild, and the heads of the Marine and International Affairs Departments, Mr Niels Bj&oslash;rn Mortensen and Michael Lund respectively.

On 19 September, Athens was the location for a seminar and panel discussion on the theme of “IMO: 60 years in the service of shipping”, in which leading figures from the maritime community took the opportunity to outline, from their perspective, their views on the past, present and future of IMO and of the shipping industry. The event was opened by the Prime Minister of Greece, Dr. Kostas Karamanlis.

On 20 September, the International Memorial to the Wife of the Seafarer was unveiled in the town of Galaxidi, by IMO Secretary-General Mitropoulos and Greece’s Minister of Mercantile Marine, the Aegean and Island Policy, Mr. Anastasis Papaligouras.

Rinio-chios
30-10-2008, 00:08
Η σχέση με ναυτικό είναι δύσκολη όχι για το θέμα πίστης του ενός από τους δυο αλλά από την απόσταση που αναγκάζει το ζευγάρι να περνάει χαρές και λύπες εξ αποστάσεώς κτλ.Αν αγαπάς τον άνθρωπο σου είτε είναι ναυτικός είτε είναι στεριανός θα είσαι δίπλα του , θα τον σέβεσαι ,θα τον αγαπάς και θα τον στηρίζεις όποτε χρειαστεί.Η σχέση μου με ναυτικό κλείνει 2 χρόνια τώρα και σε 2 μέρες Παντρευόμαστε!Δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή που είμαι με αυτό τον άνθρωπο και πιστέψτε με όσο περνάει ο καιρός τον αγαπάω και τον ερωτεύομαι ακόμα περισσότερο.Μιλάμε για μια σχέση που μέχρι να σταθεροποιηθεί με ταλαιπώρησε πολύ μια και απ ότι λέει ο άντρας μου έπρεπε να περάσω τα δικά του τεστ για να είναι σίγουρος.Δεν τον κατηγορώ γιατί τα μάτια του έχουν δει πολλά και φυσικά έχει και εκείνος τις δικές του εμπειρίες!Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σχέση μας είναι πολύ δυνατή και σ ' αυτό συμβάλουμε και οι δυο!Πάνω από όλα είμαστε Συνειδητοποιημένα άτομα και ξέρουμε τι ζητάμε από τη ζωή μας!Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν χρειάζεται φόβος για μια τέτοια σχέση από καμία πλευρά!Όλα εξαρτιούνται από μας!!Αυτά τα λίγα!!!

Άντε και στα δικά σας οι λεύτεροι!!!;)

efouskayak
30-10-2008, 16:29
Να και μια αισιόδοξη νότα !!!!!!
Rinio-Chios Η ώρα η καλή !!!!! :D

Morgan
30-10-2008, 21:52
μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα καλα και βιον ανθοσπαρτον

mastropanagos
30-10-2008, 22:00
Η σχέση με ναυτικό είναι δύσκολη όχι για το θέμα πίστης του ενός από τους δυο αλλά από την απόσταση που αναγκάζει το ζευγάρι να περνάει χαρές και λύπες εξ αποστάσεώς κτλ.Αν αγαπάς τον άνθρωπο σου είτε είναι ναυτικός είτε είναι στεριανός θα είσαι δίπλα του , θα τον σέβεσαι ,θα τον αγαπάς και θα τον στηρίζεις όποτε χρειαστεί.Η σχέση μου με ναυτικό κλείνει 2 χρόνια τώρα και σε 2 μέρες Παντρευόμαστε!Δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή που είμαι με αυτό τον άνθρωπο και πιστέψτε με όσο περνάει ο καιρός τον αγαπάω και τον ερωτεύομαι ακόμα περισσότερο.Μιλάμε για μια σχέση που μέχρι να σταθεροποιηθεί με ταλαιπώρησε πολύ μια και απ ότι λέει ο άντρας μου έπρεπε να περάσω τα δικά του τεστ για να είναι σίγουρος.Δεν τον κατηγορώ γιατί τα μάτια του έχουν δει πολλά και φυσικά έχει και εκείνος τις δικές του εμπειρίες!Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σχέση μας είναι πολύ δυνατή και σ ' αυτό συμβάλουμε και οι δυο!Πάνω από όλα είμαστε Συνειδητοποιημένα άτομα και ξέρουμε τι ζητάμε από τη ζωή μας!Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν χρειάζεται φόβος για μια τέτοια σχέση από καμία πλευρά!Όλα εξαρτιούνται από μας!!Αυτά τα λίγα!!!

Άντε και στα δικά σας οι λεύτεροι!!!;)

Νομιζω οτι αυτο το post ειναι και η απαντηση στο θεμα μας τελικα,που ειχαμε αναπτυξει σε προηγουμενες σελιδες...
ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΡΟΔΙΝΑ ΣΤΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΑΣ ΖΩΗ..!!!

Rinio-chios
02-11-2008, 13:15
Να σται ολοι καλα!!Ευχαριστω πολυ!!!Οτι επιθυμει ο καθενας σας μεσα απο την καρδια μου παντα με υγεια!!!
:D :D

Michael
03-11-2008, 16:29
Συγχαρητήρια!!!Και να θυμώνται οι νέες κοπέλες που σμίγουν με ναυτικούς, πως οι γυναίκες των ναυτικών (ανεξάρτητα της ειδικότητας του συζύγου τους..) είναι πάντοτε Καπετάνισσες!

Roger Rabbit
03-11-2008, 16:33
οι νέες κοπέλες που σμίγουν με ναυτικούς

Κάτι δε κολλάει εδώ αλλά δε ξέρω τι..:|

mastropanagos
03-11-2008, 16:35
Ε παντα υπαρχει και ενα ποσοστο,το οποιο με τα χρονια ολο και συρικνωνεται..!!

Roger Rabbit
03-11-2008, 16:38
Ε παντα υπαρχει και ενα ποσοστο,το οποιο με τα χρονια ολο και συρικνωνεται..!!

Σήμερα τι έχει μείνει Πάνο;

melinastam
03-11-2008, 16:38
μια χαρα κολλαει φιλε μου!γιατι εμεις οι κοπελες δινουμε μεγαλο αγωνα για ν'αντεξουμε μακρια απ'τον ναυτικο μας και ταυτοχρονα να τον στηριζουμε και να μην τον κανουμε να αισθανεται τυψεις.....!προσωπικη πειρα!φιλια πολλαα!

Roger Rabbit
03-11-2008, 16:39
μια χαρα κολλαει φιλε μου!γιατι εμεις οι κοπελες δινουμε μεγαλο αγωνα για ν'αντεξουμε μακρια απ'τον ναυτικο μας και ταυτοχρονα να τον στηριζουμε και να μην τον κανουμε να αισθανεται τυψεις.....!προσωπικη πειρα!φιλια πολλαα!

Πόσο είσαι Μελίνα;:cool:

melinastam
03-11-2008, 16:40
επισης εσεις οι ναυτικοι κατι εχετε ρε παιδι μου και μας τραβατε.!!!!δεν πιστευω οτι ειναι τοσο λιγες οσο λετε οι κοπελες που σμιγουν με ναυτικους...

Roger Rabbit
03-11-2008, 16:42
επισης εσεις οι ναυτικοι κατι εχετε ρε παιδι μου και μας τραβατε.!!!!δεν πιστευω οτι ειναι τοσο λιγες οσο λετε οι κοπελες που σμιγουν με ναυτικους...

Βέβαια,τ όνειρο της σημερινής γυναίκας είναι να πάρει άντρα ναυτικό..
Αμφιβάλεις;;

melinastam
03-11-2008, 16:43
ειμαι 23 αλλα το εφαγα νωρις το κολλημα....ελπιζω να μη γελασετε...
γυρω στα 10!!!αστα φιλε μου...ημουν πολυ ωριμη λογω καταστασεων στην οικογενεια και μου ηταν δυσκολο να συμπεριφερομαι σαν παιδι της ηλικιας μου.ειναι και ωραιος ο ατιμος...εεε,δεν ηθελα και πολυ!!!

Roger Rabbit
03-11-2008, 16:46
Καλά ξαναμιλάμε σε 10 χρόνια...
(Φιλικά κ χωρίς ειρωνία)

melinastam
03-11-2008, 16:46

Βέβαια,τ όνειρο της σημερινής γυναίκας είναι να πάρει άντρα ναυτικό..
Αμφιβάλεις;;
χαχαχα!ενταξει δεν πιστευω οτι ειναι και ονειρο!μην το παρακανουμε.απλα λεω...ειμαι και επηρρεασμενη απ'τον εαυτο μου...
αν και δεν μπορεις να φανταστεις ποσο με πληγωνει που πρεπει να ειμαι μακρια του....τι να κανω?τον αγαπαω!

Roger Rabbit
03-11-2008, 16:50
χαχαχα!ενταξει δεν πιστευω οτι ειναι και ονειρο!μην το παρακανουμε.απλα λεω...ειμαι και επηρρεασμενη απ'τον εαυτο μου...
αν και δεν μπορεις να φανταστεις ποσο με πληγωνει που πρεπει να ειμαι μακρια του....τι να κανω?τον αγαπαω!

Αυτό που θέλει η γυναίκα τότε....
Καλά κάνεις κ τν αγαπάς,,,αλλά σ είπα,,,ξαναμιλάμε....

melinastam
03-11-2008, 16:56
Αυτό που θέλει η γυναίκα τότε....
Καλά κάνεις κ τν αγαπάς,,,αλλά σ είπα,,,ξαναμιλάμε....
οκ!εδω θα ειμαι να σας τα λεω...!και σε δεκα χρονια,καλα να 'μαστε!;)

Michael
03-11-2008, 17:02
Αδυνατώ να αντιληφθώ τι δεν σου κολλάει και επομένως αν δεν το εξηγήσεις δεν θα μπορέσω να σε βοηθήσω.

Roger Rabbit
03-11-2008, 17:18
Λέει μια κυρία..
-Έεεεεελαααα μωρέ,,το επάγγελμα του κερατά θα πας να κάνεις...

Καπετάνιε του λέω,
Τι θα της απαντάγατε;

Και λέει με αυτό το ύφος το ''μάγκικο'' της πλοιαρχίας(ξέρετε ποιό:D)..:

-ΝΑΙ,αλλά δε θα ΚΑΝΩ το επάγγελμα της πουτ@@@ς.

mastrokostas
03-11-2008, 17:40
Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλεις να πεις φίλε Νικήτα !Επειδή κάποια είπε και κάποιος άλλος είπε .Σου λεει η κοπέλα ότι αυτόν που έχει γνωρίσει αυτήν την στιγμή ,το αγαπάει και θα τον αγαπάει .Τώρα τι θα γίνει μετά απο δέκα χρόνια μιας.. και έβαλες αυτό το χρονικό όριο ,θα σου πω ότι κανείς δεν ξέρει σε μια σχέση τι θα γίνει μετά απο δέκα χρόνια , είτε είναι ναυτικός είτε είναι αστροναύτης .Και να σου πω και κάτι ακόμα , ότι ο ναυτικός που γυρνά σπίτι του, ξανά ζει έναν ερωτά απο την αρχή .Μιλάμε πάντα για σωστούς ανθρώπους φυσικά και όχι για τις εξαιρέσεις .

Roger Rabbit
03-11-2008, 17:42
Μιλάμε πάντα για σωστούς ανθρώπους φυσικά και όχι για τις εξαιρέσεις .

Ναί αλλά μήπως οι σωστοί άνθρωποι είναι σήμερα οι εξαιρέσεις;;

melinastam
03-11-2008, 17:46
Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλεις να πεις φίλε Νικήτα !Επειδή κάποια είπε και κάποιος άλλος είπε .Σου λεει η κοπέλα ότι αυτόν που έχει γνωρίσει αυτήν την στιγμή ,το αγαπάει και θα τον αγαπάει .Τώρα τι θα γίνει μετά απο δέκα χρόνια μιας.. και έβαλες αυτό το χρονικό όριο ,θα σου πω ότι κανείς δεν ξέρει σε μια σχέση τι θα γίνει μετά απο δέκα χρόνια , είτε είναι ναυτικός είτε είναι αστροναύτης .Και να σου πω και κάτι ακόμα , ότι ο ναυτικός που γυρνά σπίτι του, ξανά ζει έναν ερωτά απο την αρχή .Μιλάμε πάντα για σωστούς ανθρώπους φυσικά και όχι για τις εξαιρέσεις .
Φιλε Κωστα συμφωνω απολυτως μαζι σου αλλα μαλλον ο Νικητας δεν πιστευει και τοσο στις σχεσεις των ναυτικων...δεν καταλαβαινω ομως γιατι.θα μιλησω απ'την πλευρα μου ως γυναικα.ΔΕΝ ερωτευομστε στολες τιτλους και τετοια.ερωτευομαστε ανθρωπους και δεν θ'αγαπουσα ποτε καποιον επειδη θα ηταν ναυτικος ή πυροσβεστης κι ουτε θα τον απερριπτα.δεν διαλλεγουμε ποιον ερωτευομαστε...

Roger Rabbit
03-11-2008, 17:48
επισης εσεις οι ναυτικοι κατι εχετε ρε παιδι μου και μας τραβατε.!!!!

.....................

melinastam
03-11-2008, 17:49
Ναί αλλά μήπως οι σωστοί άνθρωποι είναι σήμερα οι εξαιρέσεις;;
μην εισαι τοσο απαισιοδοξος...!!!!δες τις καλες πλευρες...εκτος κι αν ξερεις κατι που δεν ξερουμε...!για μιλα....:confused:

melinastam
03-11-2008, 17:53
.....................
σε καμια περιπτωση δεν εννοουσα αυτο που καταλαβες.....!:D
υπαρχουν χαρακτηριστικα που τα εχω παρατηρησει σε ολους οσους ναυτικους εχω γνωρισει.δεν ξερω αν με καταλαβαινεις...αλλωστε υπαρχουν κοινα στοιχεια αναμεσα σε ανθρωπους που εχουν ιδιο τροπο ζωης...μιλησα για τον εαυτο μου σε εκεινο το σημειο και ηταν λαθος που εβαλα το "μας".με συγχωρειτε κυριε Νικητα μας!

Roger Rabbit
03-11-2008, 17:55
σε καμια περιπτωση δεν εννοουσα αυτο που καταλαβες.....!:D
υπαρχουν χαρακτηριστικα που τα εχω παρατηρησει σε ολους οσους ναυτικους εχω γνωρισει.δεν ξερω αν με καταλαβαινεις...αλλωστε υπαρχουν κοινα στοιχεια αναμεσα σε ανθρωπους που εχουν ιδιο τροπο ζωης...μιλησα για τον εαυτο μου σε εκεινο το σημειο και ηταν λαθος που εβαλα το "μας".με συγχωρειτε κυριε Νικητα μας!

Έλα χαλάρωσε,,πλάκα έκανα για αυτό έβαλα και τη φατσούλα..:D
Μελίνα μας..:cool:

Michael
03-11-2008, 17:55
Δίκιο είχε ο καπετάνιος...! Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... Έτσι μερικές φορές άνθρωποι που δεν είχαν τα κουράγια να ασκήσουν το ναυτικό επάγγελμα είτε ακολούθησαν άλλα μέσα κοινωνικής ανέλιξης και αποκατάστασης (για τα οποία τελικά δεν είναι και ιδιαίτερα περήφανοι) είτε παρεμειναν στην μιζέρια τους. Συνήθως δεν συγχωρούν ότι κάποιοι άλλοι διάλεξαν τον πιο δύσκολο, αλλά τίμιο δρόμο,πήραν τα ρίσκα που αυτοί δεν τόλμησαν και προχώρησαν. Και όπως γνωρίζουμε από την θεωρία της γνωστικής δυσαρμονίας, μια από τις κλασσικές αντιδράσεις είναι να προσπαθούμε μειώνουμε την αξία των άλλων που τελικά τα κατάφεραν και μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα με τον εαυτό μας και τις επιλογές μας. Οι ναυτικοί έχουν κατα καιρούς συκοφαντηθεί με ποικίλους τρόπους. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και αυτοί που αναγνωρίζουν την αξία τους και τους θαυμάζουν και εκφράζουν τον θαυμασμό τους. Προσωπικά έχω εμπειρία και των δυο. και αυτά δεν ισχύουν μόνο για το επάγγλμα του ναυτικού, αλλα είναι από τις πιο χαρακτηριστικές περιπώσεις. Εξάλλου το αν κάποιος κερατάς δεν εξαρτάται από τον ίδιο μόνο, αλλά και από την γυναίκα του... Συνεπώς μια κοπέλα που έχει αυτήν την άποψη για τους ναυτικούς μάλλον θα επιβεβαιωθεί στην προβλεψή της είτε παντρευτεί ναυτικό είτε στεριανό.... Και τυχερός ο ναυτικός που την γλίτωσε... Άλλος να ανησυχεί...

Roger Rabbit
03-11-2008, 17:57
Δίκιο είχε ο καπετάνιος...! Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...

Που κολλάει αυτό φίλε μου;
Ξέρεις ποιός είναι και τι έχει κάνει στη ζωή του;

Michael
03-11-2008, 18:05
Όχι, μου αρκεί όμως η απαντησή του. Το αν τελικά την υποστήριξε με την πράξη στην ζωή του αυτό είναι ειδικό θέμα που αφορά τον ίδιο και φυσικά δεν το γνωρίζω. Την απάντηση του όμως που μας παρουσιάζεις εδώ γνωρίζω και βάσει της ουσίας αυτής απαντώ. Το τί έχει κάνει ή δεν κάνει ο ίδιος δεν άλλαζει την ουσία της απάντησης.

melinastam
03-11-2008, 18:05
Έλα χαλάρωσε,,πλάκα έκανα για αυτό έβαλα και τη φατσούλα..
Μελίνα μας..
δεν μπορω!!!!:(με πνιγει το δικιο!!:lol:χιχιχι!να εξηγουμασε για να μην παρεξηγουμαστε!;)αααχ!

mastrokostas
03-11-2008, 18:06
Τι θα της απαντάγατε;

Και λέει με αυτό το ύφος το ''μάγκικο'' της πλοιαρχίας(ξέρετε ποιό:D)..:

-ΝΑΙ,αλλά δε θα ΚΑΝΩ το επάγγελμα της πουτ@@@ς.

Σου άπαντα στο παρά πάνω !Τι δεν καταλαβαίνεις !
Και σε αυτό που ρωτάς ,σου απαντω εγω ,οτι σίγουρα δεν έχει κάνει την πουτ@Τ@Ν@ .

melinastam
03-11-2008, 18:06
Συνεπώς μια κοπέλα που έχει αυτήν την άποψη για τους ναυτικούς μάλλον θα επιβεβαιωθεί στην προβλεψή της είτε παντρευτεί ναυτικό είτε στεριανό....
ποια αποψη ακριβως εννοεις?το 'χασα λιγο!:D

Roger Rabbit
03-11-2008, 18:07
το 'χασα λιγο!:D

Eγώ να δείς..

Roger Rabbit
03-11-2008, 18:10
Φίλοι μου δε θέλω να με παρεξηγείτε..
Αν σου έλεγε εσένα Μιχάλη κάποιος οποιοσδήποτε,,οτι κάνεις το επάγγελμα του κερ τι θα απάνταγες;
Πολυυυυυυυυύ μεγάλο θέμα,,δεν έχω κάτι άλλο να πω..

Φιλικά,.

Michael
03-11-2008, 18:31
ποια αποψη ακριβως εννοεις?το 'χασα λιγο!:D
Την άποψη που είχε και η κοπελίτσα που είπε ότι το επάγγελμα του ναυτικού είναι το επάγγελμα του κερατά. Αν τελικά σμίγαν στο τέλος ενός ιδεατού στόρυ αυτός θα ήταν ο κερατάς και αυτή που@@@@, αφού αυτήν ήταν που θα τον κεράτωνε! Και για να απατήσει κάποια τον συντροφό της δεν χρει'αζεται αυτός να είναι ναυτικός...

melinastam
03-11-2008, 18:35
Την άποψη που είχε και η κοπελίτσα που είπε ότι το επάγγελμα του ναυτικού είναι το επάγγελμα του κερατά. Αν τελικά σμίγαν στο τέλος ενός ιδεατού στόρυ αυτός θα ήταν ο κερατάς και αυτή που@@@@, αφού αυτήν ήταν που θα τον κεράτωνε! Και για να απατήσει κάποια τον συντροφό της δεν χρει'αζεται αυτός να είναι ναυτικός...
σωστος!εχουν δει τα ματια μας...

Michael
03-11-2008, 18:41
Φίλοι μου δε θέλω να με παρεξηγείτε..
Αν σου έλεγε εσένα Μιχάλη κάποιος οποιοσδήποτε,,οτι κάνεις το επάγγελμα του κερ τι θα απάνταγες;
Πολυυυυυυυυύ μεγάλο θέμα,,δεν έχω κάτι άλλο να πω..

Φιλικά,.
Θέλω να πιστεύω ότι σε μια άμεση διαπροσωπική σχέση δεν θα άφηνα τα περιθώρια να μου ειπωθεί κάτι τέτοιο, όπως και δεν μου ΄χει ειπωθεί έως τώρα. Επειδή όμως το θράσσος και πολύ περισσότερο η βλακεία ορισμένων ανθρώπων είναι πραγματικά ακαταμάχητη και απίστευτη, αν τελικά μου το έλεγαν η απάντηση θα ήταν περίπου αυτή που ήδη έδωσα προηγουμένως (ελπίζω να έγινε κατανοήτη) η οποία συνοψίζεται στην φράση της απάντησης που έδωσε και ο καπετάνιος που μας ανάφερες. Για εμένα δε, και ίσως και για αρκετούς άλλους, το θέμα δεν είναι απαραίτητα τόσο μεγάλο όπως φαντάζει στην δική σου σκέψη. Ίσως να έχεις επηρεαστεί πολύ έντονα από ορισμένες προσωπικές αρνητικές εμπειρίες. Όμως στην ζωή υπάρχει και άλλη μεριά. Με τον καιρό ίσως την βιώσεις και αναθεωρήσεις.

Roger Rabbit
03-11-2008, 18:41
Αλλού το πήγατε αλλά δε πειράζει..
Όσα δε φτάνει η αλεπού.............:D

Με πολύ αγάπη,καληνύχτα,.!

Michael
03-11-2008, 18:46

Νομίζω πως ή πραγματι δεν καταλαβαίνεις τι λέμε, ή απλά δεν θέλεις να καταλάβεις...
Όπως και να 'χει με εξίσου πολύ αγάπη καληνύχτα και... καλά ξυπνητούρια! :cool:

melinastam
03-11-2008, 18:46

στραβα αρμενιζουμε δηλαδη?αστειακι..!:lol:καληνυχτα Νικητα!

melinastam
03-11-2008, 18:48
Νομίζω πως ή πραγματι δεν καταλαβαίνεις τι λέμε, ή απλά δεν θέλεις να καταλάβεις...
Όπως και να 'χει με εξίσου πολύ αγάπη καληνύχτα και... καλά ξυπνητούρια! :cool:
μαλλον ο φιλος μας δεν θελει να καταλαβει!¨Η καλυτερα...δεν θελει να αποδεχθει...δεν περαζει ομως..θα το φαει κι αυτος το κολλημα και θα μας πει!!;)

Roger Rabbit
03-11-2008, 18:52
στραβα αρμενιζουμε δηλαδη?αστειακι..!:lol:καληνυχτα Νικητα!

Ή στραβός είναι ο γυαλός..;) δε ξέρεις...
Καληνύχτα

Olinaki
04-11-2008, 23:03
Αφιερωμένο εξαιρετικά :)

http://www.youtube.com/watch?v=VhqDgi4Aqtw

Morgan
05-11-2008, 01:23
εγω οταν βγηκα ερωτευμενος απο βαπορι , χρωστουσα παραπανω στις τηλεκαρτες απο οτι ειχα βγαλει μεροκαματο..δυσκολα πραματα ...

mastropanagos
05-11-2008, 02:43
εγω οταν βγηκα ερωτευμενος απο βαπορι , χρωστουσα παραπανω στις τηλεκαρτες απο οτι ειχα βγαλει μεροκαματο..δυσκολα πραματα ...
Ποιον μου θυμιζει,ποιον μου θυμιζει..!!:p..Ειχε παρει φωτια το mini-m και το inmarsat..!!

melinastam
05-11-2008, 09:06
Olinaki!Εισαι φοβερη!ακομα και με κινουμενα σχεδια σγκινουμαι!

mastrokostas
05-11-2008, 09:40

Χα!Χα!Χα!
Άσε Φίλε ,διότι μια φορά μόνο άφησα κάποια πίσω , και στο τηλεφωνικό κέντρο στο Montego bay στην Jamaica ,σήκωσαν διώροφο από τα τηλέφωνα τα δικά μου !
Έχω κουβαλήσει τον σάκο με την αλληλογραφία στην πλάτη από το terminal στο βαπόρι ….και μιλάμε για γράμματα σε βαπόρι με τρακόσα άτομα πλήρωμα .
Δεν άφηνα ποτέ κάποιον πίσω ,αλλά στο τέλος δεν ξέφυγα .Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο μου ταξίδι .Ευτυχώς διότι η Jamaica σήμερα θα ήταν Ελβετία ,και εγώ πρατηγος σε κάνα λιμάνι
!

Olinaki
05-11-2008, 09:44
Olinaki!Εισαι φοβερη!ακομα και με κινουμενα σχεδια σγκινουμαι!

Εσύ είσαι φοβερή που συγκινήσαι!;)

melinastam
05-11-2008, 17:25
Εσύ είσαι φοβερή που συγκινήσαι!
:oops::oops::oops:

;)

Captain Nira
21-11-2008, 10:21
Παιδια τα πραγματα δεν είναι τόσο μπερδεμένα. Εγω ειμαι 15 χρονια σε αυτή τη δουλεία και η άποψη μου είναι η εξης. Ειδικα οι σημερινές κοπέλες χρειάζονται ιδιαίτερα μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης, υπομονής και θέλησης για να σταθει μία σχεση ή οικογένεια. Μην ξεχναμε οτι και η γυναίκα ανθρωπος είναι και οι πειρασμοί είναι πολλοι και καθημερινοί. Αν εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα παντελόνια μας δεμένα με ενα λιμανι στη χαση και ενα στη φέξη, τι πρεπει να πούν εκεινες? Λοιπον, αυτο που πιστευω ειναι οτι ούτε ολοι οι ναυτικοι ξαλαφρώνουν στα λιμανια, ουτε ολες οι κοπελες ναυτικων ξενοκοιτουν. Τα ποσοστα είναι όντως τα ίδια (ισως και λίγο μικροτερα) απο των στεριανών. Το μονο δηλαδη που μετραει ειναι ο χααρακτηρας και η διάθεση του ατομου να είναι εντάξει. Απο την αλλη πλευρά, δεν πρεπει να ξεχναμε οτι το one night ειτε για το ναυτικο ειτε για την συντροφο του είναι κατι που υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να συμβεί. Το συγχωρουμε ή διαλυουμε σχεση/οικογένεια ετσι απλα και αβιαστα? Οσον αφορα την ερώτηση αν επιτρεπονται οι συντροφοι στο καραβι, η απαντηση ειναι οτι στο μεγαλυτερο ποσοστο οι εταιριες το επιτρέπουν. Καποιες εταιριες για μικρο χρονικο διαστημα, αλλες για μεγαλο, αλλες για ολη τη διαρκεια του μπαρκου και καποιες καθόλου. εγω προσωπικα είμαι σε μεγαλη εταιρία η οποία έχει ως πολιτικη την παραμονη συντρόφων (οχι απαραιτητα συζύγων) εως 2 μήνες ανα 6μηνο. Επειδή όμως εργαζομαι αρκετα χρόνια στη ίδια εταιρια και ως - κατα καποιο τρόπο - επιβραβευση της υπεύθυνης εργασίας μου, στο παρελθόν κοπελα η οποία είχα σχέση παρέμεινε 7 μήνες στο πλοίο. Τώρα, οσον αφορά την απασχόληση ζευγαριού στο ίδιο πλοίο, ως Καπετάνιος μπορω να πω οτι δεν το αντιμετωπιζω ιδιαιτερα θετικα μιας και στο παρελθον αντιμετώπισα αρκετα ιδιόμορφα προβλήματα μεταξύ του ενος εκ των δυο απο το ζευγος και αλλου μέλους του πληρώματος. Τα πάντα λοιπόν είναι σχετικά και νομίζω οτι πρεπει να εξετάζονται κατα περιπτωση και όχι γενικα διοτι δεν ειναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Ελπιζω να σας καλυψα σε γανικες γραμμες.

Rinio-chios
21-11-2008, 17:10
Παιδια τα πραγματα δεν είναι τόσο μπερδεμένα. Εγω ειμαι 15 χρονια σε αυτή τη δουλεία και η άποψη μου είναι η εξης. Ειδικα οι σημερινές κοπέλες χρειάζονται ιδιαίτερα μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης, υπομονής και θέλησης για να σταθει μία σχεση ή οικογένεια. Μην ξεχναμε οτι και η γυναίκα ανθρωπος είναι και οι πειρασμοί είναι πολλοι και καθημερινοί. Αν εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα παντελόνια μας δεμένα με ενα λιμανι στη χαση και ενα στη φέξη, τι πρεπει να πούν εκεινες? Λοιπον, αυτο που πιστευω ειναι οτι ούτε ολοι οι ναυτικοι ξαλαφρώνουν στα λιμανια, ουτε ολες οι κοπελες ναυτικων ξενοκοιτουν. Τα ποσοστα είναι όντως τα ίδια (ισως και λίγο μικροτερα) απο των στεριανών. Το μονο δηλαδη που μετραει ειναι ο χααρακτηρας και η διάθεση του ατομου να είναι εντάξει. Απο την αλλη πλευρά, δεν πρεπει να ξεχναμε οτι το one night ειτε για το ναυτικο ειτε για την συντροφο του είναι κατι που υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να συμβεί. Το συγχωρουμε ή διαλυουμε σχεση/οικογένεια ετσι απλα και αβιαστα? Οσον αφορα την ερώτηση αν επιτρεπονται οι συντροφοι στο καραβι, η απαντηση ειναι οτι στο μεγαλυτερο ποσοστο οι εταιριες το επιτρέπουν. Καποιες εταιριες για μικρο χρονικο διαστημα, αλλες για μεγαλο, αλλες για ολη τη διαρκεια του μπαρκου και καποιες καθόλου. εγω προσωπικα είμαι σε μεγαλη εταιρία η οποία έχει ως πολιτικη την παραμονη συντρόφων (οχι απαραιτητα συζύγων) εως 2 μήνες ανα 6μηνο. Επειδή όμως εργαζομαι αρκετα χρόνια στη ίδια εταιρια και ως - κατα καποιο τρόπο - επιβραβευση της υπεύθυνης εργασίας μου, στο παρελθόν κοπελα η οποία είχα σχέση παρέμεινε 7 μήνες στο πλοίο. Τώρα, οσον αφορά την απασχόληση ζευγαριού στο ίδιο πλοίο, ως Καπετάνιος μπορω να πω οτι δεν το αντιμετωπιζω ιδιαιτερα θετικα μιας και στο παρελθον αντιμετώπισα αρκετα ιδιόμορφα προβλήματα μεταξύ του ενος εκ των δυο απο το ζευγος και αλλου μέλους του πληρώματος. Τα πάντα λοιπόν είναι σχετικά και νομίζω οτι πρεπει να εξετάζονται κατα περιπτωση και όχι γενικα διοτι δεν ειναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Ελπιζω να σας καλυψα σε γανικες γραμμες.

Captain Nira μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!Όπως έχω ξαναπεί παραπάνω είναι θέμα ανθρώπου για το αν μπορεί να κρατήσει μια σχέση και όχι στεριανού η ναυτικού με τις ανάλογες συντρόφους!Όσο για το θέμα διαμονής στο πλοίο έχω ακούσει διάφορα.Στην Εταιρεία που είναι ο άντρας μου επιτρέπουν 3 μήνες και να είσαι παντρεμένος για να μπορείς να την πάρεις μαζί σου!Σε τρεις μήνες θα κάνω και γώ το παρθενικό μου ταξίδι στις απέραντες θάλασσες του κόσμου!!

photinoula2
27-11-2008, 20:45
re paidia exo mia aporia....
enas antras pernei mazi sto bapori kai tin ekastote syntrofo.
ego mazi mou ppos tha mporeso na paro ton diko m sintrofo?
kat arxas dn tha to dexthei o kosmos sto karabi kai ektos apoauto einai ligo diskolo na einai i kopela nautikos kai ekeinos na prepei na
tin akolouthei oxi mono sto taksidi alla k sti zoi. :-?

Morgan
28-11-2008, 18:45
einai pio synh8ismeno o antras (naytikos) na ergazetai kai h syzygos tou na megalwnei ta paidia kai na xtizei thn oikogeneia tous. ayto einai olo-den shmainei kati allo.

photinoula2
28-11-2008, 18:49
auto pes to ston proin mou pou me xorise oso eimoun
sto karabi giati itan mageiras(sterianos) kai enoiothe asxima
na leie oti i kopela tou einai nautikos.
kai pistepse me den einai o monos pou
niothei etsi!!!

Morgan
29-11-2008, 00:16
καμμια σχεση με αυτο που ειπα αλλα και με αυτο που ανεφερες εσυ 2 ποστς παραπανω..

photinoula2
29-11-2008, 00:24
δεν διαφωνω με αυτο, απλα στο θεμα σχεση και ναυτιλια
υπαρχουν εκτος απο πρακτικα προβληματα
και καθαρα ψυχολογικα ζητηματα απο την πλευρα
των συντροφων μας και τη δικη μας βεβαια που
μας εχουν αποσχολησει ολους κατα καιρους.

Morgan
12-12-2008, 23:20
Ειναι λογικο και για τις δυο πλευρες , η αποσταση να δημιουργει θεματα - θεματα οπως εμπιστοσυνη και κατανοηση και σεβασμος ειναι εκεινα που θιγονται πρωτα.
Δυστυχως η δουλεια στην ναυτιλια , ειτε εξω ειτε μεσα στο βαπορι, δεν ειναι οτι καλυτερο για μια σχεση.

marlen
16-12-2008, 14:21
Σας χαιρετώ και εγώ ως νέο μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας των ναυτικών και συγκεκριμένα ως γυναίκα ναυτικού. Διάβασα τις παλιες σας συζητήσεις και ομολογώ πως μέσα σ'αυτη τη μοναξιά του ταξιδιού του μου δώσατε και εσεις με τον τρόπο σας δύναμη. Ευτυχώς εχω καθημερινή επικοινωνία και τη δύναμη μου την αντλώ απο εκέινον και το αντίστροφο. Βρήκα αυτό το forum καθώς έψαχνα να βρώ απαντήσεις σε πιο πρακτικά ζητήματα. Μέσα όμως από τις μέχρι σήμερα συζητήσεις σας κατάλαβα οτι βρήκα και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Ανθρώπους που καταλαβαίνουν πως νιώθεις και τι περνάς. Γιατί κακά τα ψέματα οι στεριανοί δεν καταλαβαίνουν αυτόν το πόνο.

marlen
16-12-2008, 14:36
Οι σχέσεις είναι καθαρά και μόνο στο δικό μας χέρι πως θα δουλέψουν. Και οι ναυτικοί και οι γυναίκες τους ζουν με το όνειρο της επιστροφής. Προσπαθώ να βλέπω το μέλλον με αισιοδοξία γιατί μόνο έτσι θα μπορέσω να βοηθήσω και το δικό μου άνθρωπο που δουλεύει όλη μέρα, κοιμάται ελάχιστα και το μόνο που βλέπει είναι η μηχανή και η θάλασσα. Οι συνθήκες δεν είναι οι καλυτερες στο χώρο της ναυτιλίας. Άρχισα να ψάχνω στο internet για να βρώ τους κανονισμούς των εταιριών για τις γυναίκες πάνω στο καράβι. Δεν είμαστε ακόμα παντρεμένοι και το καράβι θα βγεί σε επισκευή την περίοδο της πρωτοχρονιάς. Είμασταν και οι δύο πολύ χαρούμενη που θα μπορούσα να πάω ωσπου ο καπετάνιος του είπε οτι δεν ειναι παντρεμένος και οτι για τους παντρεμένους ρωτούσε αν θέλει κάνεις να φέρει κάποιον δικό του στο καράβι. Δε μπορώ να καταλάβω γιατι τους είναι τόσο δύσκολο να σε αφήσουν να περάσεις λίγες μέρες με τον άνθρωπό σου; Ακόμα περιμένω να λυθεί. Μόνο ο γάμος είναι η λύση; Να λείπεις στην άλλη άκρη του κόσμου και να μη σ'αφήνουν να δείς τον πιο δικό σου άνθρωπο.Οι σχέσεις κρατάνε αν υπάρχει θέληση και αγάπη. Να σηκώνεις το τηλέφωνο και να ξεχνάς τα προβλήματα. Απλώς και οι εταιρίες πρέπει να βοηθάνε λίγο.

mastropanagos
16-12-2008, 14:41
Οι σχέσεις είναι καθαρά και μόνο στο δικό μας χέρι πως θα δουλέψουν. Και οι ναυτικοί και οι γυναίκες τους ζουν με το όνειρο της επιστροφής. Προσπαθώ να βλέπω το μέλλον με αισιοδοξία γιατί μόνο έτσι θα μπορέσω να βοηθήσω και το δικό μου άνθρωπο που δουλεύει όλη μέρα, κοιμάται ελάχιστα και το μόνο που βλέπει είναι η μηχανή και η θάλασσα. Οι συνθήκες δεν είναι οι καλυτερες στο χώρο της ναυτιλίας. Άρχισα να ψάχνω στο internet για να βρώ τους κανονισμούς των εταιριών για τις γυναίκες πάνω στο καράβι. Δεν είμαστε ακόμα παντρεμένοι και το καράβι θα βγεί σε επισκευή την περίοδο της πρωτοχρονιάς. Είμασταν και οι δύο πολύ χαρούμενη που θα μπορούσα να πάω ωσπου ο καπετάνιος του είπε οτι δεν ειναι παντρεμένος και οτι για τους παντρεμένους ρωτούσε αν θέλει κάνεις να φέρει κάποιον δικό του στο καράβι. Δε μπορώ να καταλάβω γιατι τους είναι τόσο δύσκολο να σε αφήσουν να περάσεις λίγες μέρες με τον άνθρωπό σου; Ακόμα περιμένω να λυθεί. Μόνο ο γάμος είναι η λύση; Να λείπεις στην άλλη άκρη του κόσμου και να μη σ'αφήνουν να δείς τον πιο δικό σου άνθρωπο.Οι σχέσεις κρατάνε αν υπάρχει θέληση και αγάπη. Να σηκώνεις το τηλέφωνο και να ξεχνάς τα προβλήματα. Απλώς και οι εταιρίες πρέπει να βοηθάνε λίγο.
Καταρχας καλως ηρθες στο φορουμ...Πολλες εταιριες εχουν τη πολιτικη που αναφερεις,οτι πρεπει καποιος αξιωματικος να ειναι παντρεμενος για να φερει τη γυναικα του,αλλες παλι δεν αφηνουν και καθολου γυναικες,απλα ειχαν προκυψει μερικα ζητηματα πιο παλια και οι εταιριες αναγκαστηκαν να περιορισουν λιγο τη παρουσια της γυναικας του ναυτικου μεσα στο καραβι..Οπως ειπες ομως το βαπορι παει επισκευη,οποτε εσυ μπορεις να πας εκει που παει επισκευη αλλα να μην μεινεις μεσα στο βαπορι,μενεις σε ενα ξενοδοχειο και οταν σχολαει ο αντρας σου μπορεις να τον βλεπεις..!!

marlen
16-12-2008, 15:52
τα πράγματα στην επισκευή είναι πολύ δυσκολα και το λιμανι απο την πολη είναι πολυ μακρια και με τόσες ώρες δουλειάς είναι σχεδόν αύνατο να πηγαινοέρχετε. Θα πρέπει να σηκώνετε στισ 4 και να γυρνάει στισ 11. Σ'ευχαριστώ πολυ πάντως και για το καλωσόρισμα και για την απάντηση σου. Ένα χαρτί είναι για αυτούς όμως η διαφορά και για εμάς είναι η ζωή μας.

mastropanagos
16-12-2008, 15:59
τα πράγματα στην επισκευή είναι πολύ δυσκολα και το λιμανι απο την πολη είναι πολυ μακρια και με τόσες ώρες δουλειάς είναι σχεδόν αύνατο να πηγαινοέρχετε. Θα πρέπει να σηκώνετε στισ 4 και να γυρνάει στισ 11. Σ'ευχαριστώ πολυ πάντως και για το καλωσόρισμα και για την απάντηση σου. Ένα χαρτί είναι για αυτούς όμως η διαφορά και για εμάς είναι η ζωή μας.
Δεν ειναι το χαρτι η διαφορα,σου ειπα ειχαν γινει καποια περιστατικα πιο παλια μεσα στα καραβια και μετα οι εταιριες αρχισαν τις περικοπες σε αυτα τα θεματα,και μερικες φορες ειναι και θεμα καπετανιου,μπορει η εταιρια να δωσει το οκ αλλα ο καπετανιος να πει οχι..!!

marlen
16-12-2008, 15:59
Σε κάποιες άλλες συζητήσεις μιλούσατε για το πως μπορούν να καλυτερεύσουν οι συνθήκες ζωής των ναυτικών. Αν είναι τα τους απαγορεύουν και να βλέπυν την οικογένεια τους τα πράγματα πάνε απο το κακό στο χειρότερο αντι να καλυτερεύουν. Σίγουρα δεν έχω υπάρξει ναυτικός και σίγουρα δεν ξέρω τη δυσκολίες μπορεί να παρουσιάσει η παρουσία της γυναίκας ενός αξιωματικού στους υπόλοιπούς. Τωρα περιμένουμε να δούμε αν θα θέλει να πάει και η γυναίκα του καπετάνιου για να μας δώσει μια τελική απάντηση. Δε μπορώ να καταλάβω βέβαια τη διαφορά θα κάνει. Αλλιώς άλλη μια χρονιά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με το τηλέφωνο αγκαλιά. Πάλι καλά θα έχει σήμα.

mastropanagos
16-12-2008, 16:05
Σε κάποιες άλλες συζητήσεις μιλούσατε για το πως μπορούν να καλυτερεύσουν οι συνθήκες ζωής των ναυτικών. Αν είναι τα τους απαγορεύουν και να βλέπυν την οικογένεια τους τα πράγματα πάνε απο το κακό στο χειρότερο αντι να καλυτερεύουν. Σίγουρα δεν έχω υπάρξει ναυτικός και σίγουρα δεν ξέρω τη δυσκολίες μπορεί να παρουσιάσει η παρουσία της γυναίκας ενός αξιωματικού στους υπόλοιπούς. Τωρα περιμένουμε να δούμε αν θα θέλει να πάει και η γυναίκα του καπετάνιου για να μας δώσει μια τελική απάντηση. Δε μπορώ να καταλάβω βέβαια τη διαφορά θα κάνει. Αλλιώς άλλη μια χρονιά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με το τηλέφωνο αγκαλιά. Πάλι καλά θα έχει σήμα.
Πολυ σωστα οσα λες,οπως ειπα και παραπανω ομως μερικες γυναικες ναυτικων καταφεραν να μην μπορουν σημερα να πανε καποιες αλλες στα αγαπημενα τους προσωπα,ας μην μπουμε σε περισσοτερες λεπτομερειες ομως γιατι δεν χρειαζεται..!!;)

marlen
16-12-2008, 16:10
σ'ευχαριστώ πολυ και πάλι. Και εσυ δίκιο έχεις. Ας τις αφήσουμε τις λεπτομέριες...δε χρειάζεται! Η ιστορία πάντα είναι η ίδια..κάποιος κάνει το κάτι και κάποιος άλλος πληρώνει για αυτό και χωρις να φτάει. Και αυτό μπορεί να πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω.

Michael
16-12-2008, 18:48
ωσπου ο καπετάνιος του είπε οτι δεν ειναι παντρεμένος και οτι για τους παντρεμένους ρωτούσε αν θέλει κάνεις να φέρει κάποιον δικό του στο καράβι.
Έ, άντε ντε παντρευτήτε κι έσεις να τελειώνει η ιστορία...!!! :)
Αν το δεις από αυτήν την πλευρά η εταιρία μάλλον βοηθάει...! :rolleyes:
Ευκαιρία να σας παντρέψει και ο Καπετάνιος...!

marlen
16-12-2008, 23:03
Είναι στα σχέδια μας και ο γάμος απλώς λέγαμε να ξεμπαρκάρει με το καλό πρώτα. Ασε που ο καπετάνιος για να μπορεί να παντρέψει πρέπει να είναι κάποια αρκετά μίλια μακριά από τη στεριά...και που να ψάχνεις και για μάρτυρες τελευταία στιγμή. Για να κάνουμε μαζί γιορτές η απάντηση κατα την εταιρία είναι ο γάμος!!

efouskayak
17-12-2008, 10:07
Καλώστην και σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια ολα τα χρωστάμε σε ανθρώπους σαν και σένα που μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους μαζί μας.

ZOI1406
02-01-2009, 17:08
:D Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους και σε όλες, ναυτικούς και στεριανούς!! Μόλις χθες βρέθηκα τυχαία σε αυτό το site και πραγματικά νιώθω πολύ τυχερή. Είμαι και εγώ γυναίκα ναυτικού και όλες αυτές οι συζητήσεις σας, τις οποίες δεν σας κρύβω, έκατσα και διάβασα πολύ πολύ προσεκτικά και αδιάκοπα μέχρι το τελευταίο μήνυμα, με έκαναν και ένιωσα μια απίστευτη ζεστασιά μέρες που΄ναι... Άλλα post με πήγαν πολύ πίσω, στην αρχή της σχέσης μου με τον άντρα μου, άλλες με έκαναν να συμφωνίσω φέρνοντας γνώριμα συναισθήματα στο μυαλό και την καρδιά και άλλες μου δημιούργησαν εικόνες για το μέλλον...
[marlen][Ανθρώπους που καταλαβαίνουν πως νιώθεις και τι περνάς. Γιατί κακά τα ψέματα οι στεριανοί δεν καταλαβαίνουν αυτόν το πόνο.]

Είναι αυτό ακριβώς που ήθελα να πω και συμφωνώ απόλυτα με τη marlen!! Τελικά η ευχή της Olive να μπουν κι άλλες γυναίκες ναυτικών στο forum πραγματοποιήθηκε, αλλά δυδτυχώς από ότι είδα έχει καιρό να "εμφανιστεί".
Ελπίζω σύντομα να κάνουμε όλοι μαζί αναλύσεις και συζητήσεις...και πάλι Καλή Χρονία να έχουμε και καλές θάλασσες στους θαλασσινούς μας!!!

Roger Rabbit
02-01-2009, 17:30
Καλώς ήρθες.!

ZOI1406
02-01-2009, 17:53
Σ'ευχαριστώ nikitasko! Καλώς σας βρήκα!

Ωκυρρόη
12-01-2009, 10:33
Σε λίγο καιρό με βλέπω να μπαίνω και εγώ στο club....καθώς θα κουνήσω το μαντίλι στην προβλήτα!!! :-(

Ωκυρρόη
15-01-2009, 07:05
Τελικά κάνατε μαζί γιορτές;;;

Marian
24-03-2009, 18:25
Καλησπέρα! Καθώς δεν είμαι ναυτικός η ίδια, δεν μπορώ να συνεισφέρω ενεργά στα περισσότερα θέματα που συζητούνται στο forum... Αλλά για το συγκεκριμένο θέμα πιστεύω είμαι η κατάλληλη, καθώς έχω μακροχρόνια σχέση με ναυτικό και θα ήθελα να μοιραστώ τις απόψεις μου με κάποιες κοπέλες οι οποίες μπορούν να με καταλάβουν και να τις καταλάβω...

Διάβασα με προσοχή όσα ειπώθηκαν σε αυτό το thread και το μόνο που έχω να πω σε όποιον έχει τις αμφιβολίες του είναι να ακούσει την καρδιά του... Η σχέση μπορεί να πετύχει αν υπάρχει αληθινή αγάπη, υπομονή, δύναμη και θέληση και από τις δύο πλευρές. Έχω βρει πολλά θετικά στοιχεία σε αυτή τη σχέση που δεν τα έχω βρει σε άλλες σχέσεις μου στο παρελθόν. Τα πιο σημαντικά είναι δύο. Το ένα είναι ότι ο χρόνος που περνάμε μαζί στη στεριά είναι πολύ πιο ουσιαστικός, μπορεί να στερούμαστε ο ένας τον άλλο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά όταν ξαναβρισκόμαστε υπάρχει και το χρονικό περιθώριο, αλλά και η διάθεση, για να κάνουμε πράγματα μαζί, να ζήσουμε έντονες στιγμές, που ίσως σε μια σχέση όπου υπάρχει καθημερινή επαφή να τις θεωρούσαμε δεδομένες και να μην τις εκτιμούσαμε, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να έπαυαν να υπάρχουν... Μην ξεχνάμε ότι ο ναυτικός όταν ξεμπαρκάρει αυτό που επιθυμεί περισσότερο είναι να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τα πρόσωπα που αγαπάει... Για να χρησιμοποιήσω τα δικά του λόγια, κάθε φορά που επιστρέφει αισθανόμαστε σαν να ερωτευόμαστε ξανά απ' την αρχή... :) Το άλλο είναι ότι πρώτη φορά αισθάνομαι να βρίσκομαι τόσο κοντά σε έναν άνθρωπο και ας είμαστε τόσο μακριά... Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ό,τι και να κάνω, ένα κομμάτι του μυαλού μου βρίσκεται πάντα σε κάποιο μακρινό τόπο, δίπλα στον άνθρωπό μου... Αυτό γίνεται ακόμα πιο υπέροχο γνωρίζοντας ότι και η δική μου σκέψη τον συντροφεύει διαρκώς... Έχουμε και οι δύο ανάγκη διαρκώς την σκέψη του άλλου και μαθαίνουμε να είμαστε ευτυχισμένοι με την ιδέα της ύπαρξης του άλλου στη ζωή μας, ακόμα και αν δεν είναι δίπλα μας εκείνη τη στιγμή... Της αγάπης την ουσία τη μετρώ στην απουσία, όπως λέει και ένα αγαπημένο τραγούδι...

Τέλος να συμπληρώσω ότι πλέον η επικοινωνία έχει βελτιωθεί πολύ, με τα κινητά και το roaming μπορούμε να επικοινωνούμε καθημερινά όταν βρίσκεται κοντά σε στεριά, για να μην αναφέρω τις περιπτώσεις όπου υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω ίντερνετ.

Σημασία πάνω απ' όλα δεν έχει το επάγγελμα, αλλά ο άνθρωπος, και ξέρω ότι 1000 φορές να τον ξαναγνώριζα απ' την αρχή, 1000 φορές θα διάλεγα και πάλι να είμαι μαζί του...

Αυτά από εμένα, και συγγνώμη αν σας κούρασα...Καλά ταξίδια σε όλους και πολλές όμορφες στιγμές σε αυτούς που αγαπάνε... :)

mastrokostas
26-03-2009, 20:54
Καλησπέρα! Καθώς δεν είμαι ναυτικός η ίδια, δεν μπορώ να συνεισφέρω ενεργά στα περισσότερα θέματα που συζητούνται στο forum... Αλλά για το συγκεκριμένο θέμα πιστεύω είμαι η κατάλληλη, καθώς έχω μακροχρόνια σχέση με ναυτικό και θα ήθελα να μοιραστώ τις απόψεις μου με κάποιες κοπέλες οι οποίες μπορούν να με καταλάβουν και να τις καταλάβω...

Διάβασα με προσοχή όσα ειπώθηκαν σε αυτό το thread και το μόνο που έχω να πω σε όποιον έχει τις αμφιβολίες του είναι να ακούσει την καρδιά του... Η σχέση μπορεί να πετύχει αν υπάρχει αληθινή αγάπη, υπομονή, δύναμη και θέληση και από τις δύο πλευρές. Έχω βρει πολλά θετικά στοιχεία σε αυτή τη σχέση που δεν τα έχω βρει σε άλλες σχέσεις μου στο παρελθόν. Τα πιο σημαντικά είναι δύο. Το ένα είναι ότι ο χρόνος που περνάμε μαζί στη στεριά είναι πολύ πιο ουσιαστικός, μπορεί να στερούμαστε ο ένας τον άλλο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά όταν ξαναβρισκόμαστε υπάρχει και το χρονικό περιθώριο, αλλά και η διάθεση, για να κάνουμε πράγματα μαζί, να ζήσουμε έντονες στιγμές, που ίσως σε μια σχέση όπου υπάρχει καθημερινή επαφή να τις θεωρούσαμε δεδομένες και να μην τις εκτιμούσαμε, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να έπαυαν να υπάρχουν... Μην ξεχνάμε ότι ο ναυτικός όταν ξεμπαρκάρει αυτό που επιθυμεί περισσότερο είναι να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τα πρόσωπα που αγαπάει... Για να χρησιμοποιήσω τα δικά του λόγια, κάθε φορά που επιστρέφει αισθανόμαστε σαν να ερωτευόμαστε ξανά απ' την αρχή... :) Το άλλο είναι ότι πρώτη φορά αισθάνομαι να βρίσκομαι τόσο κοντά σε έναν άνθρωπο και ας είμαστε τόσο μακριά... Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ό,τι και να κάνω, ένα κομμάτι του μυαλού μου βρίσκεται πάντα σε κάποιο μακρινό τόπο, δίπλα στον άνθρωπό μου... Αυτό γίνεται ακόμα πιο υπέροχο γνωρίζοντας ότι και η δική μου σκέψη τον συντροφεύει διαρκώς... Έχουμε και οι δύο ανάγκη διαρκώς την σκέψη του άλλου και μαθαίνουμε να είμαστε ευτυχισμένοι με την ιδέα της ύπαρξης του άλλου στη ζωή μας, ακόμα και αν δεν είναι δίπλα μας εκείνη τη στιγμή... Της αγάπης την ουσία τη μετρώ στην απουσία, όπως λέει και ένα αγαπημένο τραγούδι...

Τέλος να συμπληρώσω ότι πλέον η επικοινωνία έχει βελτιωθεί πολύ, με τα κινητά και το roaming μπορούμε να επικοινωνούμε καθημερινά όταν βρίσκεται κοντά σε στεριά, για να μην αναφέρω τις περιπτώσεις όπου υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω ίντερνετ.

Σημασία πάνω απ' όλα δεν έχει το επάγγελμα, αλλά ο άνθρωπος, και ξέρω ότι 1000 φορές να τον ξαναγνώριζα απ' την αρχή, 1000 φορές θα διάλεγα και πάλι να είμαι μαζί του...

Αυτά από εμένα, και συγγνώμη αν σας κούρασα...Καλά ταξίδια σε όλους και πολλές όμορφες στιγμές σε αυτούς που αγαπάνε... :)

Όχι μόνο δεν κούρασες κανέναν ,αλλά είπες και πολλές αλήθειες !

Eng
28-03-2009, 00:01

Να εισαι καλα!! Και στο λεω μεσα απ τη καρδια μου και με το στοχασμο που με διακατεχει.. Να εισαι καλα..και εσυ και ο ναυτικος σου!!

Marian
30-03-2009, 00:18
Σκοπός μου ήταν να δώσω αν μπορούσα λίγη δύναμη σε κάποιες κοπέλες που ίσως να έχουν βρεθεί στη θέση μου και να έχουν αισθανθεί κάποιες στιγμές ότι απογοητεύονται επειδή τους λείπει πολύ ο άνθρωπός τους... Αλλά τελικά πήρα κι εγώ πολλή δύναμη απ' τα μηνύματά σας...!
Σας ευχαριστούμε και οι δύο ολόψυχα! :)

BillyS
30-03-2009, 12:34
Gia Suzigo nai. (o Morgan to anefere oti mporeis *an kai oi perisoteroi ntreponte) Kopela mporeis?

diladi boris na kaneis lefko gamo me mia venezueliara k na tin klidosis stin kabina s? dn nomizo na boris aneta na valis gineka mesa.. giati an itan etc
kathe barko k politiko gamo tha kanan oi naftes gia na exoun ginekes sto karavi.. k na tis xartzilikonoun liga lefta gia na zisoyn k aftes..

Desp0inaki
26-08-2009, 22:25
Γεια σε ολους

Επιτελους βρηκα ενα site που θα λεω τον πονο μου και θα με καταλαβαινουν!!
Ειμαι 24 και εδώ και 4 χρονια εχω σχεση με εναν ναυτικο. Τα παμε πολυ καλα και σε 2 χρονια υπολογήζουμε να παντρευτούμαι.
Δεν το μετανιώνω στιγμη που ειμαι μαζι του, απλά ειναι φορες που δεν αντεχω αλλο να μην μπορω να του μιλησω, να τον κανω μια αγκαλια για να παρω κουραγιο.
Δεν εχω φιλες γυναικες ναυτικών που να μοιραζονται τις ιδιες σκεψεις και προβληματα μαζι μου. Γι αυτο ελπιζω οι κοπελες εδω να με αγκαλιασετε και να δινουμε κουραγιο η μια στην αλλη μεσα απο τις συζητησεις

haytek
29-08-2009, 01:19
Κάθησα και διάβασα όλα τα ποστς από την αρχή...
Θα μιλήσω γενικά για το θέμα...
Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις οικογένεια σε μικρή ηλικία και δη σε συνάρτηση με το ναυτικό επάγγελμα...
Αλλά ποιος θεωρείται ότι θα προσφέρει μια πιο καλή ζωή στην οικογένεια του?
αυτός που δουλεύει στο μεροκάματο και είναι χρεωμένος στα δάνεια και παρακαλάει μην χάσει την δουλειά του για να ανταπεξέλθει στα χρέη ? ή αυτός ο ναυτικός που ναι μεν λείπει όσο λείπει,κάνει την δουλειά που κάνει και έχει την άνεση να προσφέρει αυτό που άλλοι στην ηλικία του δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν ούτε στα όνειρά τους?
Εγώ πιστεύω πως οικογένεια μπορεί να στεριώσει εφόσον υπάρχει σαφώς κατανόηση και πλήρη γνώση της κατάστασης που θα διακατέχει η γυναίκα και με υπομονή και θέληση όλα γίνονται..
Τώρα χαζαμάρες του τύπου "θα σε κερατώσει "και λοίπα ας τα αφήσουμε στη γωνία.Το πρόβλημα δεν το οξύνει ο ναυτικός άντρας αλλά το χει μέσα της η γυναίκα... :-?

Natalia_gr
08-09-2009, 13:55
Φιλε haytek,

διαβασα με προσοχη αυτα που γραφεις, και μπορω μονο ενα πραγμα να σου πω, και αυτο ειναι συνχαρητηρια για την αποψη σου!!

Ειναι οντως αληθεια πως οι περισσοτεροι ναυτικοι κατα την διαρκεια της φοιτησης στις αντιστοιχες σχολες, αλλα και κυριοτερα κατα την αποφοιτηση, μαζι με το χαρτι τους, πιστευουν πως αποφοιτησαν απο την ΑΝΩΤΑΤΗ σχολη κεραταδων!!
Ναι, καλα...
Ειδαμε και τους στεριανους ποσο καλα τα καταφερνουν!!

Παντως εγω, σε προσωπικο παντα επιπεδο θα προτιμουσα να εχω διπλα μου εναν ναυτικο παρα εναν στεριανο!! Και το εννοω!!

Ισως επειδη αγαπω την θαλασσα, ισως επειδη μου λειπει πολυ η επαφη με ανθρωπους της θαλασσας, αλλα παντα θα πιστευω πως οι ποιο ευστροφοι (συγνωμη κι ολας) ειναι οι ναυτικοι...

Σου ευχομαι οτι καλυτερο, και κατι τελευταιο... αν ημουν αντρας σιγουρα θα ημουν ναυτικος....
Τωρα βεβαια θα μου πεις γιατι το λες αυτο? ως γυναικα δεν μπορεις να εισαι "ναυτικος" ? Ε, λοιπον κι εγω θα πω,πως ως γυναικα πρεπει να εισαι η ανηψια του ταδε ή του δινα για να ασχοληθεις με το ναυτικο επαγγελμα, οποτε, προτιμω την κατηγορια γυναικα ναυτικου...

Χαιρετω
Ναταλια_

mastrokostas
08-09-2009, 14:35
Φιλε haytek,

Παντως εγω, σε προσωπικο παντα επιπεδο θα προτιμουσα να εχω διπλα μου εναν ναυτικο παρα εναν στεριανο!! Και το εννοω!!

Χαιρετω
Ναταλια_

Φίλη Ναταλία ,εδώ είναι το θέμα .Δεν τον έχεις δίπλα σου !Ούτε αυτός σε έχει !Και μετά δεν τον έχουν ούτε τα παιδιά ! Και αυτός ο φουκαράς είναι παρέα με δέκα Φιλιππίνεζους ,και ένα βαπόρι .
Είναι στην ζωή παιδί μου ,να πετύχεις τον σωστό άνθρωπο !Απλά οι ναυτικοί όπως έχουμε ξανά πει ,επειδή ξέρουν από μοναξιά ,όταν έχουν παρέα το εκτιμούν !

Natalia_gr
08-09-2009, 14:47
Mastrokosta καλησπερα,
Οταν ενας ναυτικος θελει να κανει οικογενεια, πιστεψε με, μπορει.... Το θεμα ειναι παντα να θελει ομως!!
Παντα υπαρχει ο τροπος να εισαι κοντα στον ανθρωπο σου.
Σιγουρα ομως και σε αυτο δεν φερνω καμια αντιρρηση στην ζωη ειναι να πετυχεις τον σωστο ανθρωπο, ειτε στην στερια ειτε στην θαλασσα....

Ναταλια

Eng
21-09-2009, 21:51
Και οχι μονο παρεα Μαστροκωστα μου αλλα και οταν ξερουν και νιωθουν οτι εχουν ΓΥΝΑΙΚΑ - Καπετανισσα διπλα τους τοτε..κανουν τα παντα!! Ανεκαθεν η Οικογενεια επαιζε πρωταρχικο λογο στους Ναυτικους!

Ναταλια, μπορει να κανει οικογενεια αρκει - για μενα - να ισχυει το παραπανω!

LocoRoco
22-09-2009, 10:12
Συμφωνώ απολύτως..
Το καλύτερο βέβαια είναι να φτάσεις στο σημείο που να
"μετράς" στο καράβι (δλδ να ανεβείς σε βαθμίδα όσο
περισσότερο μπορείς με δυνατή υπηρεσία) έτσι ώστε
να μπορέσεις να ασχοληθείς με τη ναυτιλία μέσω γραφείου,
σε οποιαδήποτε σεβαστή θέση είτε σε κάποιο άλλο επάγγελμα
που να σχετίζεται με τον κλάδο σου.
Από εκεί και πέρα με έναν πολύ καλό μισθό και μια σχετική
"καβάτζα" περνάς άρχοντας.Και το καλύτερο απ'όλα είναι
πως έχεις την οικογένειά σου..

papajo
28-09-2009, 10:49

Ναι ο άλλος που κατεβαίνει στα λιμάνια της Βραζιλίας μια φορά στις 300 μέρες είναι το θέμα…. :P η άλλη που θα αλωνίζει 8 μήνες (ειδικά αν είναι και αρκετά εμφανίσιμη) δεν είναι καθόλου πρόβλημα.

Φίλε Jim σκούρα τα πράγματα… εδώ είσαστε μαζί όλο τον χρόνο και μπορεί να σου ξεφουρνίσει κάποια στιγμή ότι “ ξέρεις.. πριν από χ μήνες όταν είχαμε μαλώσει για το ποιος θα πληρώνει το τηλέφωνο εκείνο το σαββατοκύριακο είχα μια στιγμή αδυναμίας με τον πρώην….“ .

Υπάρχουν εξαιρέσεις πάντα οκ… αλλά αυτές γίνονται όλο και πιο ελάχιστες γιατί η εποχή μας είναι πολύ ελεύθερη (εγώ ξεκωλη θα την χαρακτήριζα :P)

Οι ελπίδες σου ανεβαίνουν αν η κοπέλα σου ζει σε κάποιο χωριό (απλά έχεις περισσότερες ελπίδες μην νομίζεις ότι “έδεσες ” τίποτα… ) η σε μικρή πόλη..

Αν ζει σε άλλη πόλη από τον τόπο καταγωγής της ή σε πολύ μεγάλη πόλη ανεξάρτητα από το αν κατάγεται από εκεί πχ Αθήνα τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι την έκατσες!! Γιατί πολύ απλά εκεί μπορεί να έχει ανώνυμο (και όχι μόνο ) σεξ με όποιον γουστάρει από λαθρομετανάστες μέχρι τον τύπο στο μπαρ ή τον περιπτερά χωρίς να την κουτσομπολέψει ή να το μάθει κανείς. Έπειτα η πίεση από τους άντρες εξαιτίας της ανωνυμίας και κάλυψης που προσφέρει ένα τεράστιο αστικό κέντρο είναι πολύ μεγαλύτερη με λίγα λόγια αν βλέπεται (η κοπέλα) μπορεί να τύχει ακόμη και να την στριμώξουν με το ζόρι…. ( η με το “ζόρι” :P) πέρα από τις καθημερινές παρενοχλήσεις (το γνωστό πέσιμο)

Υπάρχουν και άντρες που έχουν αυτό το φετίχ μόνο δηλαδή να βρίσκουν κοπέλες σε σχέση σε διάσταση κτλ κτλ να τις φέρνουν σε συναισθηματικά χαλαρή στιγμή να χτυπάνε και να φεύγουν…. Μην την ψάχνεις από πολλές οπτικές γωνίες δεν σε παίρνει..

Λυπάμαι που στο λέω αλλά τα πράγματα για τους ναυτικούς ήταν σκούρα όταν οι εποχές ήταν πιο αγνές…. Πόσο μάλλον σήμερα… Τώρα αν είσαι τυχερός και βρεις μια κοπέλα που να αγαπήσει (όχι μόνο να είναι ερωτευμένη) και να την αγαπάς πάρα πολύ κάτι μπορεί να γίνει…. Αλλά αυτό είναι σαν το λόττο φίλε μου, οπότε ζήσε την ζωή σου και μην αγχώνεσαι με κάτι τέτοια! Εδώ ο κόσμος πεθαίνει και εσύ θα αγχώνεσαι με το τι κάνει η άλλη με τα πόδια της;;;

Ζητώ συγγνώμη αν μίλησα λίγο πιο ωμά οπόσο πρέπει αλλά καμία φορά όταν έχεις tact σε τέτοια θέματα δημιουργούνται πολλές παρεξηγήσεις οι οποίες οδηγούνται σε τυφλές ελπίδες.

Και πάλι συγγνώμη λόγο του θέματος εκφράστηκα έτσι.

Leo
28-09-2009, 14:04
Φίλε μου, άσε πρώτα να μπαρκάρεις να αποκτήσεις εμπειρίες και μετά σχολιάζεις τα περί γυναικών των ναυτικών και κοριτσιών που μένουν πίσω. Αυτό είναι το τελευταίο που σε αφορά αυτή την στιγμή. Ασε άλλους να γράψουν με μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερο σεβασμό στην γυναίκα/κοπέλλα του ναυτικού. Καλή επιτυχία στις σπουδές σου.

papajo
28-09-2009, 14:46
Φίλε μου, άσε πρώτα να μπαρκάρεις να αποκτήσεις εμπειρίες και μετά σχολιάζεις τα περί γυναικών των ναυτικών και κοριτσιών που μένουν πίσω. Αυτό είναι το τελευταίο που σε αφορά αυτή την στιγμή. Ασε άλλους να γράψουν με μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερο σεβασμό στην γυναίκα/κοπέλλα του ναυτικού. Καλή επιτυχία στις σπουδές σου.

Εγώ δεν μίλησα για την γυναίκα του ναυτικού……. Γιατί δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα… Δηλαδή ένα ξεχωριστό είδος γυναικάς που πάει/παντρεύεται με ναυτικούς ή κάτι παρόμοιο… Υπάρχει η γυναίκα σκέτο! Και εγώ γιαυτο μίλησα! Και από αυτό κάτι λίγα ξέρω να πω γιατί δεν βάζω τις εμπορίες μου μόνο (είμαι καινούργιος στο επάγγελμα αλλά δεν έβγαλα χθες το σχολείο..) αλλά και ότι παρατηρώ στους φίλους μου εγώ στους αγνώστους αλλά και ότι ακούω από άτομα εμπιστοσύνης..

Δεν προσβάλω καμιά συγκεκριμένη γυναίκα κανενός ούτε και είπα ότι αποκλείεται ναυτικός να κάνει σωστή οικογένεια!! Το ξεκαθάρισα από πριν εξάλλου.

Τέλος το παιδί που ρώτησε να μάθει αποτι κατάλαβα δεν είναι ναυτικός ακόμη τουλάχιστον όχι καιρό… και συμπέρανα ότι είχε ήδη μια σχέση (που μάλλον δεν ξέρει ακόμη τις δυσκολίες που θα περάσει) γιατί ρωταει..
Επαναλαμβάνω (όπως είπα και στο προηγούμενο post) ότι εφόσον υπάρχει πραγματική αγάπη όλα γίνονται απλά στις μέρες μας είναι δύσκολο να συμβεί αυτό και κατά συνέπεια αν δεν παίρνεις μαζί σου την κοπέλα τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να συμβούν δυσάρεστα… Αυτή είναι η αλήθεια τι να κάνουμε 1+1=2 . Μην προσβάλλεστε όμως οι παντρεμένοι ναυτικοί ή και εγώ δεν ξέρω ποιοι! Εσείς μπορεί να βρήκατε την πραγματική αγάπη με την μια… εγώ μίλησα για το τι γίνεται αν ΔΕΝ βρεις κάτι τέτοιο (ή αν δεν πρόλαβες να το καλλιεργήσεις ακόμη και είσαστε στην φάση του κεραυνοβόλου ερώτα ή “σκέτου” ερώτα.

Leo
28-09-2009, 14:57
Φλυαρούμε για να φλυαρούμε σε ένα θέμα "Τζίιιιιιζζζζζ". Αγαπητέ μου εσύ δεν ξέρεις αν γίνεις ναυτικός ακόμη, μπορεί και να μην γουστάρεις, να μην σου κάτσει, θα αρχίσεις να αγχωθείς από τώρα αν θα βρεις ή όχι το τέλειο ταίρι? Ξεκινάς στραβά σε μια εποχή που και ο γυαλός είναι στραβός.... Χαλάρωσε, μίλα λιγότερο, άκου περισσότερο... και πάμε σε ουσιαστικότερα θέματα.

papajo
28-09-2009, 21:33
Φλυαρούμε για να φλυαρούμε σε ένα θέμα "Τζίιιιιιζζζζζ". Αγαπητέ μου εσύ δεν ξέρεις αν γίνεις ναυτικός ακόμη, μπορεί και να μην γουστάρεις, να μην σου κάτσει, θα αρχίσεις να αγχωθείς από τώρα αν θα βρεις ή όχι το τέλειο ταίρι? Ξεκινάς στραβά σε μια εποχή που και ο γυαλός είναι στραβός.... Χαλάρωσε, μίλα λιγότερο, άκου περισσότερο... και πάμε σε ουσιαστικότερα θέματα.

Τα έχω απαντήσει φίλε Leo σε εσένα μέσω PM αλλά σκέφτηκα πως δόκιμο θα ήταν να απαντήσω και επίσημα για να μην παρεξηγούν τα άτομα που βλέπουν το post πράγματα για έμενα.

1) Όσο αφορά το επάγγελμα φυσικά πιο πολύ ακούω και λιγότερο μιλάω, και αυτό φαίνεται και από την πορεία μου στο forum, είμαι παλιότερος από εσένα στο nautilia και έχω το ένα εκατοστό των post σου αυτό δείχνει ότι περισσότερο ακούω παρά μιλάω. (Φυσικά δεν σε κατηγορώ που έχεις πολλά post για να τα έκανες θα είχες λόγο και δεν είναι κακό ισα ισα βοηθαει την κοινότητα απλά το αναφέρω για να αποδείξω ότι είναι άστοχη η συμβουλή σου πάνω σε αυτό μιας και την ακολουθω ήδη.)

2) Δεν αγχώνομαι καθόλου για το συγκεκριμένο θέμα και αυτό μάλιστα συμβούλεψα στο DrJim ούτε καν το σκέφτηκα (δεν είναι δικό μου το θέμα) απλά έδωσα την συμβουλή μου γιατί πιστεύω ότι ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ αυτά που είπα ισχύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό αν όχι καθολικό. Το ότι έχω άποψη για ένα θέμα δεν σημαίνει ότι με αγχώνει… ούτε ότι είναι δικό μου…Πιο απλά ο άλλος ανησύχησε για το αν βρει ταίρι όχι εγώ.

3) Εγώ μπορεί να μην είμαι θαλασσινός αλλά ασχολούμαι με την θάλασσα χρόνια και αυτήν αγαπώ απλά άργησα μερικά χρόνια στο να μπω επίσημα στην οικογένεια για δικούς μου λόγους δεν μπορείς να ξέρεις αν το μετανιώσω ή όχι κτλ κτλ

Αυτά, δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο θέμα απλά ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα διότι απευθύνεσαι σε εμένα και λες πράγματα που δεν ισχύουν για εμένα χωρίς να με ξέρεις καν (δεν αισθάνομαι ότι μου επιτέθηκες και έχω φιλική διάθεση απέναντι σου απλά θέλω ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα) και δεν θα ήθελα να επηρεαστούν άλλοι χρήστες εξαιτίας του τίτλου σου διαβάζοντας τα πράγματα που λες για εμένα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο και ζητώ συγγνώμη για το offtopic σχόλιο μου.

Giannis...
28-09-2009, 21:44
Απο αυτο το τοπικ θελω να καλοσορισω ενα νεο μελος στο φορουμ... μολις 6 ημερων!!! Αναφερομαι στην νεογεννητη κορη της φιλης Ωκυρρόης και του συζηγου της και κολλητου μου Αντωνη. Παιδια να σας ζησει, να την δειτε οπως επιθυμειτε. Αντε σιγα σιγα να περνουν σειρα και οι υπολοιποι...:);)

Leo
28-09-2009, 21:55
Ενω εσυ φίλτατε γνωρίζεις τι είμαι, τι κάνω εγώ και με συμβουλεύεις? Ευχαριστώ θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου σαν παλαιότερος που είσαι στο φόρουμ. Παρεπιπτόντως το μέλος που απάντησες (marillou) ρώτησε αυτό ένα χρόνο πριν... ευτυχώς την σώσαμε κι αυτήν!

papajo
28-09-2009, 22:39
Δεν θέλω να εξελιχτεί σε καβγάς δεν έχω ούτε τέτοια πρόθεση ούτε τέτοια διάθεση.

Δεν σε συμβούλεψα για τίποτα απλά είπα ότι δεν έχεις δίκαιο (σε ότι αφορά την περιγραφή του ατόμου μου) και αιτιολόγησα αυτή μου την θέση.

Μετά η marillou έγραψε κάτι ένα χρόνο πριν το οποίο εγώ το σχολίασα απλά γιατί μου φάνηκε κλασικό δείγμα γυναικείας λογικής :P (ότι η γυναίκα θα ήταν άγγελος και ο άντρας που μια φορά θα πήγαινε σε ένα περίεργο λιμάνι θα έκανε την ζημιά :P )

Απάντησα ουσιαστικά σε οποιονδήποτε έχει παρόμοια απορία με τον DrJim γιατί μπορεί το θέμα να έγινε πριν ένα χρόνο το βλέπουν ακόμη όμως στο forum (με τελευταία απάντηση πριν κάτι μήνες) Και δεν έδωσα γραμμή σε κάποιον δεν είπα σε κανένα τι να κάνει, ούτε ήθελα να σώσω κανέναν! είπα απλά την ΓΝΩΜΗ μου για ένα συγκεκριμένο γεγονός. Δεν το παίζω εξυπνότερος ούτε νομίζω πως ανακάλυψα την Αμερική δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα για να έχεις άποψη… και αυτά που είπα είναι γνωστά σε όλους μας απλά ήμουν αυτός που πηρέ την απόφαση να τα καταγράψει δεν έκανα και τίποτα σπουδαίο εξάλλου…

Κλείνοντας να πω ότι όταν απαντούσα πρώτη φορά δεν κατάλαβα καν ότι ήταν παλιό το ερώτημα (ασχέτως αν το βλέπουν ακόμη κτλ κτλ όσα είπα πιο πάνω) ήταν πάνω πάνω στα topic των ελλήνων ναυτικών και δεν είδα καν ημερομηνία υπέθεσα πως ήταν καινούργιο – επειδή ήταν πρώτο μετά από τα sticky-.

Ας μην το τραβήξουμε άλλο σε παρακαλώ.

Leo
28-09-2009, 22:44
Από το μεσημέρι αυτό προσπαθώ να πω ευγενώς/αγενώς όπως θες πάρε το. Τελεία λοιπόν και καλό βράδυ να έχουμε.

chief 79
12-10-2009, 16:19
dil re file pws tha to xiristeis...;;;
pragmatika eine outopia na nomizeis kati tetio...

Ωκυρρόη
13-10-2009, 19:21
Εγώ νομίζω ότι δεν υπάρχει ένας κανόνας που ισχύει γενικά και καθολικά..αλλά όλα είναι θέμα ατόμων. Τι στη στεριά τι στη θάλασσα αν είναι να διαλυθεί μια σχέση, θα γίνει έτσι και αλλιώς. Οπως και το αντίθετο. Το βασικό σε κάθε σχέση είναι να υπάρχει αγάπη, σεβασμός και εμπιστοσύνη. Αν υπάρχουν αυτά τα τρία...η σχέση αντέχει τα πάντα.

Ωκυρρόη
30-10-2009, 22:57
Απο αυτο το τοπικ θελω να καλοσορισω ενα νεο μελος στο φορουμ... μολις 6 ημερων!!! Αναφερομαι στην νεογεννητη κορη της φιλης Ωκυρρόης και του συζηγου της και κολλητου μου Αντωνη. Παιδια να σας ζησει, να την δειτε οπως επιθυμειτε. Αντε σιγα σιγα να περνουν σειρα και οι υπολοιποι...:);)
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις ευχές...αν και λίγο καθυστερημένα....Δεν ήξερα και πού έγραψες...για να το δω...αλλά τι νόμιζες;; Δε θα σε ανακάλυπτα!!
Να'σαι καλά...και καλή βάρδια καθώς αυτή τη στιγμή που γράφω είσαι στη γέφυρα!!!:D

ελενη1991
06-11-2009, 22:07
ΜΠΗΚΑ ΕΧΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ.....ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑΝ...ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ!ΕΙΜΑΙ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΣ.....ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ!ΕΦΥΓΕ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΙΝ 7 ΜΗΝΕΣ.ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Κ ΟΛΑΣ.ΕΙΝΑΙ 23 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ....ΠΟΝΑΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ...ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ.

Natalia_gr
07-11-2009, 11:51
Ελενη,

δεν μπορω να πω τιποτε παρα ενα τεραστιο μπραβο!!!!

;)

haytek
07-11-2009, 11:53
Mε τη σειρά μου,χαίρομαι και γω που βγαίνω αληθινός σε αυτά που είχα πει προηγουμένως...:p

ελενη1991
07-11-2009, 13:15
ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΟΥ........ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΡΑΓΜΑ????ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΜΕ???ΠΟΥ ΠΟΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΟΛΥ.......??Η ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΕΚΕΙΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΙΣΙΑ?

Eng
08-11-2009, 15:46
Ελενη καταρχην εκ μερους του Ν@υτιλια σε καλωσοριζω, σαν νεο μελος. Θα ηθελα να σου πω, πως η τοποθετηση μου στη δημοσιευση σου ειναι..παρομοια της Ναταλιας. και γω απο την μερια μου Μπραβο θα σου ελεγα αλλα για..δικους μου προφανως λογους. θα σου ελεγα Μπραβο γιατι αν και μικρη στην ηλικια υποδηλωνεις μια οριμότητα που σπανιζει στον σημερινό κοσμο. Στο κοσμο που θεωρουμε οτι τα πάντα θα πρεπει να θυσιαζονται στον βωμο των ευκαιριακών απολαύσεων αλλά και των χρηματων.
Με τις δημοσιευσεις σου, μου δειχνεις μια..Γυναικα αρκετα συνειδητοποιημενη στα ΘΕλω της. Ελπιζω και ευχομαι ολοψυχα να συνεχιζεις αυτη την ιδιότητα σου.
Καλώσόρισες και πάλι και ευχομαι να τον συναντησεις συντομα.

ελενη1991
08-11-2009, 15:57
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ....ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ!ΠΟΤΕ ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!!ΕΓΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ...

Eng
08-11-2009, 16:08
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ....ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ!ΠΟΤΕ ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!!ΕΓΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ...

Για να μην θεωρεις πως μιλαω εκ τους..ασφαλους.. αυτη τη στιγμη ειμαι Κινα και λειπω απο τους δικους μου τεσσερις μηνες. Και να φανταστεις οτι δεν ειμαι ναυτικος. Να σου πω... ξερω τι νιωθεις και τι νιωθει.. το βιωνω καθε μερα!
Να εισαι καλα και χαρηκα για τα ομορφα λογια σου γιατι χωρις να το ξερεις καν..συνεβαλες στον δικο μου αγωνα κατα της......Μοναξιας.

ελενη1991
08-11-2009, 16:25
ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥΣ......

Natalia_gr
08-11-2009, 16:53
Καλησπερα Ελενη και παλι...

Διαβασα τα μυνηματα σου και μπορω να διακρινω μια θλιψη που εγω στην θεση σου για το τι λενε και πως σκευτονται οι αλλοι δεν θα την αφηνα να μ επιρρεασει μα τον ΘΕΟ!!!!

Σβηστους ολους αυτους που στην πραγματικοτητα θελουν να σε πικρανουν και να γελανε καλυτερα με την καμπουρα τους!!!! Δεν εχουν το δικαιωμα να θελουν να λεγονται φιλοι, οταν συμπεριφεροντε ετσι....Μαλλον για γνωστοι το πανε....χαχαχαχα
Απο την στιγμη που νιωθεις πως εχεις βρει τον ανθρωπο σου, συνεχισε ακαθεκτη να του δειχνεις πως οντως εισαι εκει γι αυτον καθε λεπτο...φροντισε οχι μονο να το μαθει, αλλα και να το νιωθει...κατα βαθος σε εχει αναγκη οσο δεν μπορεις να το φανταστεις, και ας μην το παραδεχεται...
Μην περιμενεις απο κανεναν να σου σφιξει το χερι ή να σου πει ποσο καλο ειναι αυτο που κανεις...

Κοιτα να εισαι δυνατη και ας μην εισαι, απλα να φαινεσαι, ειναι και αυτο αρκετο....

φιλια πολλα
Ναταλια_

Natalia_gr
08-11-2009, 16:55
Για να μην θεωρεις πως μιλαω εκ τους..ασφαλους.. αυτη τη στιγμη ειμαι Κινα και λειπω απο τους δικους μου τεσσερις μηνες. Και να φανταστεις οτι δεν ειμαι ναυτικος. Να σου πω... ξερω τι νιωθεις και τι νιωθει.. το βιωνω καθε μερα!
Να εισαι καλα και χαρηκα για τα ομορφα λογια σου γιατι χωρις να το ξερεις καν..συνεβαλες στον δικο μου αγωνα κατα της......Μοναξιας.

Καλησπερα και απο μενα....

Με το καλο να γυρισεις στους δικους σου, να τους δωσεις τεραστια χαρα, που νομιζω πως εχουν αναγκη.....

Καλη συνεχεια,
Φιλια πολλα,

Ναταλια_

Eng
08-11-2009, 17:40
Καλησπερα και απο μενα....

Με το καλο να γυρισεις στους δικους σου, να τους δωσεις τεραστια χαρα, που νομιζω πως εχουν αναγκη.....

Καλη συνεχεια,
Φιλια πολλα,

Ναταλια_

ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥΣ......

Σας ευχαριστω παραπολυ!
Να ξερετε πω ενας καλος λογος μετραει πολυ...γιατι μπορει να ζεστανει τη φριχτη ψυχρα της Μοναξιας που ζει στη καρδια, οχι μονο της δικης μου αλλα κ ολων που ζουν / εργαζονται εκει εξω..
Ευχαριστω ξανα..

ελενη1991
08-11-2009, 19:48
ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ........ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΧΩ ΜΙΑ ΘΛΙΨΗ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ....ΙΣΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΚΡΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ....ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ..ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΜΠΡΑΒΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΦΥΞΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ!ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ!ΓΡΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΑΣΧΗΜΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΛΟΓΙΑ.ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ.ΠΟΣΟ ΕΤΩΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ?

Natalia_gr
08-11-2009, 20:22
ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ........ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΕΧΩ ΜΙΑ ΘΛΙΨΗ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ....ΙΣΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΚΡΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ....ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ..ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΜΠΡΑΒΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΦΥΞΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ!ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ!ΓΡΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΑΣΧΗΜΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΛΟΓΙΑ.ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ.ΠΟΣΟ ΕΤΩΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ?

Δεν εχω λογο να μην σου απαντησω στα ερωτηματα σου, αλλα μην σου φαινεται περιεργη η αντιμετωπιση μας ...... ειδικαι απο ενα τετοιο φορουμ....

Εγω ειμαι 33 σχεδον ετων και η σχεση μου με την θαλασσα ειναι σχεδον απο τοτε που γεννηθηκα!! Προερχομαι απο ναυτικη οικογενεια (πατερα και αδερφο καπετανιους,παπουδες λιμενικους-πλωταρχες και θειο διοικητη στον Πορο καποτε...), και η αγαπη μου για την θαλασσα με οδηγησε να ασχοληθω εστω και για πολυ λιγο με την ιστιοπλοϊα.

Κοιτα να εισαι λοιπον καλα, και να το δειχνεις, και ασε τους αλλους να σκανε απο την ζηλια τους....

Ναταλια _

ελενη1991
09-11-2009, 15:23
:DΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.......ΗΔΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.......ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΕΝΑΝ ΝΑΥΤΙΚΟ Η ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!ΤΥΧΕΡΗ ΕΙΣΑΙ...ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ?(ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ FOROUM ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ)........ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!

Natalia_gr
09-11-2009, 16:36
:DΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.......ΗΔΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.......ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΕΝΑΝ ΝΑΥΤΙΚΟ Η ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!ΤΥΧΕΡΗ ΕΙΣΑΙ...ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ?(ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ FOROUM ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ)........ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!

Kαλησπερα και παλι Ελενη...

Αν ποτε γνωριζα ναυτικο, θα ημουν ευχαριστημενη αρκει να ηταν ο ανθρωπος μου....Η οικογενεια σου κατ εμε, παιζει μεγαλο ρολο, γιατι ναι μεν μπορει να σε "ξυπνησει" σε κατι που βλεπει και εσυ κρατας κλειστα τα ματια σου, αλλα και απο την αλλη μπορει να σε στηριξει αρκει να σε πιστεψει....

Εαν λοιπον, γνωριζα εναν ναυτικο, και ηξερα πως ηταν για μενα η αρχη και το τελος, τοτε θα προσπαθουσα να το δειξω και στους δικους μου να το καταλαβουν και να με στηριξουν κι αυτοι με την σειρα τους....

Οσον αφορα το θεμα δουλεια, αν και δεν ειμαι ειδικη επι του θεματος, πιστευω πως ειναι οπως και στα "στεριανα" επαγγελματα.... θελει θυσιες, θελει γνωριμιες, αλλα πανω απ ολα θελει κουραγιο και αποφαση...

Και παλι καλη συνεχεια....

Ναταλια_

ελενη1991
10-11-2009, 12:08
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΟΥ.....ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.....

Natsios
10-11-2009, 22:18
.....ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ....

Ελένη καλως ήρθες και απο εμένα στη παρέα μας. Εγω θα κρατήσω την παραπάνω φράση σου που τα λέει όλα....
Μην ακους κανένα, αρκει πραγματικά να το θέλεις

epop
10-11-2009, 23:17
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες.

εγώ είμαι σε φρεγάτα και η σύζυγός μου είναι στο πεζικό στην Ρόδο..

πολύ υπομονή, επιμονή, αγάπη, ειλικρίνια θέλει. Εϊναι και μια δοκιμασία..
Αν αντέξει αυτή η σχέση απο αυτή την δοκιμασία.. θα αντέξει για μια ζωή..

Επιψεύσαμε τον γάμο και για λόγους συνυπηρέτησης.. για να τελειώσει το μαρτύριο μας. εδώ και 2 χρόνια που γνωριζόμαστε.

Στην υπηρεσία μου , το κλίμα αρνητικό επάνω μου..
Ζήλεια; δε ξέρω.. από του στυλ 'είσαι κορόϊδο που είσαι πιστός, και δεν έρχεσαι μαζί μας εκεί που πάμε και μεις.. ;) όταν βγαίνουμε εξόδου.. "
" εκείνη είναι ανάμεσα σε άνδρες .. γιατί να είσαι πιστός" Άκου τώρα σκεφπτικό! : Επειδή μπορεί να σε απατήσει.. απάτα την προκαταβολικά...!!

ελενη1991
11-11-2009, 15:09
Ελένη καλως ήρθες και απο εμένα στη παρέα μας. Εγω θα κρατήσω την παραπάνω φράση σου που τα λέει όλα....
Μην ακους κανένα, αρκει πραγματικά να το θέλεις

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.........ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ!!!ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΝΕΙ!ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ.....

ελενη1991
11-11-2009, 15:23
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες.

εγώ είμαι σε φρεγάτα και η σύζυγός μου είναι στο πεζικό στην Ρόδο..

πολύ υπομονή, επιμονή, αγάπη, ειλικρίνια θέλει. Εϊναι και μια δοκιμασία..
Αν αντέξει αυτή η σχέση απο αυτή την δοκιμασία.. θα αντέξει για μια ζωή..

Επιψεύσαμε τον γάμο και για λόγους συνυπηρέτησης.. για να τελειώσει το μαρτύριο μας. εδώ και 2 χρόνια που γνωριζόμαστε.

Στην υπηρεσία μου , το κλίμα αρνητικό επάνω μου..
Ζήλεια; δε ξέρω.. από του στυλ 'είσαι κορόϊδο που είσαι πιστός, και δεν έρχεσαι μαζί μας εκεί που πάμε και μεις.. ;) όταν βγαίνουμε εξόδου.. "
" εκείνη είναι ανάμεσα σε άνδρες .. γιατί να είσαι πιστός" Άκου τώρα σκεφπτικό! : Επειδή μπορεί να σε απατήσει.. απάτα την προκαταβολικά...!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.....ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΦΡΑΣΗ!ΓΕΛΑΣΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ!ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ 1000 ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΔΙΝΩ...ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΝΕΙ ΟΧΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ....ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΖΙ.
ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΒΛΕΠΕΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ?ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΣΟΥ ΕΣΤΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΗΝΑ ΜΟΝΙΜΑ Η ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ????

ΦΙΛΙΚΑ ΕΛΕΝΗ...

Roger Rabbit
11-11-2009, 16:41
Γεια σου ρε Ελένη!

epop
11-11-2009, 21:25
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.....ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΦΡΑΣΗ!ΓΕΛΑΣΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ!ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ 1000 ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΔΙΝΩ...ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕΝΕΙ ΟΧΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ....ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ.ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΖΙ.
ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΒΛΕΠΕΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ?ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΣΟΥ ΕΣΤΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΗΝΑ ΜΟΝΙΜΑ Η ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ????

ΦΙΛΙΚΑ ΕΛΕΝΗ...

Καλά ακριβώς αυτήν την στιγμή είναι με αναρρωτική άδεια, στο πατρικό της στην Φωκίδα. και παράλληλα περιμένουμε την μετάθεση μου να πάω μαζί της Ρόδο.. και ελπίζω πολύ σύντομα!

ελενη1991
12-11-2009, 17:47
Γεια σου ρε Ελένη!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ROGER RABBIT!!!!!!!!:D:D:D:D

ελενη1991
12-11-2009, 17:49
Καλά ακριβώς αυτήν την στιγμή είναι με αναρρωτική άδεια, στο πατρικό της στην Φωκίδα. και παράλληλα περιμένουμε την μετάθεση μου να πάω μαζί της Ρόδο.. και ελπίζω πολύ σύντομα!

ΜΑΚΑΡΙ.........ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ......

marianna_mat
20-11-2009, 17:54
Γεια σας παιδιά!
Είμαι καινούρια στο forum, μπήκα γιατί γνώρισα έναν καπετάνιο, κι έχω δαγκώσει τη λαμαρίνα! Τεράστια επιτυχία τα Posts, σε διάφορα θέματα. Δεν χορταίνω να διαβάζω. Μπράβο σε όλους σας που το κρατάτε ζωντανό.
Διακρίνω διάχυτη την πίκρα του αποχωρισμού, και κατανοώ φυσικά πως μόνο μαζοχιστής μπορεί να είναι κανείς για να μη λυπάται που αποχωρίζεται τον αγαπημένο/η του/της.
Δεν είναι όμως και λίγο παράλογο; Ή μάλλον ασυνεπές με τις αρχές του καθενός εδώ;
Να εξηγηθώ: Αυτός που φεύγει νιώθει τον πόνο του αποχωρισμού, ξέρει πως πάει για τα δύσκολα, αφήνει πίσω την αγάπη του ή και τα παιδιά του, αλλά την αγαπάει τη θάλασσα, το αγαπάει το μπάρκο. Είναι η δουλειά του, είναι η επιλογή του, κι οι επιλογές του τον χαρακτηρίζουν. Αυτός που μένει νιώθει επίσης τον πόνο του αποχωρισμού, αλλά αυτόν τον άνθρωπο τον επέλεξε γι' αυτό που είναι, δηλαδή ναυτικός. Κι όποιος δεν ξέρει τι θα πει αυτό, ας ρίξει μια καλύτερη ματιά σ' αυτό το forum.
Είμαι της γνώμης πως οι άνθρωποι κρίνονται συνολικά, και πως δεν μπορεί κανείς-αν θέλει να είναι συνεπής με τις αρχές του-να θαυμάζει το βράχο που βλέπει αλλά να μην εκτιμάει το κύμα που τον σμίλεψε.
Σας λέω και πάλι πως είμαι καινούρια στο κουρμπέτι, μπορεί και να μιλάω ιδεαλιστικά και ιδανικά, και η εμπειρία άλλα να κελεύει.
Πλην όμως είναι κρίμα, όπως διάβασα και σε κάποιο άλλο post, δεν θυμάμαι, έχω διαβάσει εκατοντάδες σήμερα, ν' αγαπήσεις κάποιον επειδή μασά την τσίχλα έτσι, και μόλις τον έχεις να θέλεις ν' αλλάξεις τον τρόπο που μασάει την τσίχλα έτσι.
Είναι σκληρή η ζωή του ναυτικού, άλλα έχει και τις χάρες της. Αυτό είναι σίγουρο. Δεν είναι μόνο τα χρήματα. Δεν θα μπορούσαν να είναι, μετά από τόσους μήνες απομόνωσης. Κάτω από πιεσμένες συνθήκες οι άνθρωποι αποκαλύπτουν το πραγματικό ποιόν τους, κι αυτό είναι πάντα απελευθερωτικό. Ποιος θα μπορούσε ν' απαρνηθεί κάτι τέτοιο;
Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο καθένας χαρακτηρίζεται απ' τις επιλογές του, που φτιάχνουν τον χαρακτήρα του. Το ν' αγαπάς έναν άνθρωπο και να θέλεις να είσαι μαζί του, έστω από απόσταση, σημαίνει πως σέβεσαι, αγαπάς και εκτιμάς τις επιλογές αυτές, ειδάλλως είσαι ασυνεπής με τις δικές σου αρχές.
Σας το ξανάπα, είμαι καινούρια, και στο forum, και στα ναυτικά. Μπορεί να σκέφτομαι θεωρητικά και παρορμητικά.
Να είστε όλοι καλά και ενεργοί.
Καλές θάλασσες να 'χουμε, και ασφαλή επιστροφή των δικών μας.
Καλώς σας βρήκα!

ελενη1991
20-11-2009, 20:51
Γεια σας παιδιά!
Είμαι καινούρια στο forum, μπήκα γιατί γνώρισα έναν καπετάνιο, κι έχω δαγκώσει τη λαμαρίνα! Τεράστια επιτυχία τα Posts, σε διάφορα θέματα. Δεν χορταίνω να διαβάζω. Μπράβο σε όλους σας που το κρατάτε ζωντανό.
Διακρίνω διάχυτη την πίκρα του αποχωρισμού, και κατανοώ φυσικά πως μόνο μαζοχιστής μπορεί να είναι κανείς για να μη λυπάται που αποχωρίζεται τον αγαπημένο/η του/της.
Δεν είναι όμως και λίγο παράλογο; Ή μάλλον ασυνεπές με τις αρχές του καθενός εδώ;
Να εξηγηθώ: Αυτός που φεύγει νιώθει τον πόνο του αποχωρισμού, ξέρει πως πάει για τα δύσκολα, αφήνει πίσω την αγάπη του ή και τα παιδιά του, αλλά την αγαπάει τη θάλασσα, το αγαπάει το μπάρκο. Είναι η δουλειά του, είναι η επιλογή του, κι οι επιλογές του τον χαρακτηρίζουν. Αυτός που μένει νιώθει επίσης τον πόνο του αποχωρισμού, αλλά αυτόν τον άνθρωπο τον επέλεξε γι' αυτό που είναι, δηλαδή ναυτικός. Κι όποιος δεν ξέρει τι θα πει αυτό, ας ρίξει μια καλύτερη ματιά σ' αυτό το forum.
Είμαι της γνώμης πως οι άνθρωποι κρίνονται συνολικά, και πως δεν μπορεί κανείς-αν θέλει να είναι συνεπής με τις αρχές του-να θαυμάζει το βράχο που βλέπει αλλά να μην εκτιμάει το κύμα που τον σμίλεψε.
Σας λέω και πάλι πως είμαι καινούρια στο κουρμπέτι, μπορεί και να μιλάω ιδεαλιστικά και ιδανικά, και η εμπειρία άλλα να κελεύει.
Πλην όμως είναι κρίμα, όπως διάβασα και σε κάποιο άλλο post, δεν θυμάμαι, έχω διαβάσει εκατοντάδες σήμερα, ν' αγαπήσεις κάποιον επειδή μασά την τσίχλα έτσι, και μόλις τον έχεις να θέλεις ν' αλλάξεις τον τρόπο που μασάει την τσίχλα έτσι.
Είναι σκληρή η ζωή του ναυτικού, άλλα έχει και τις χάρες της. Αυτό είναι σίγουρο. Δεν είναι μόνο τα χρήματα. Δεν θα μπορούσαν να είναι, μετά από τόσους μήνες απομόνωσης. Κάτω από πιεσμένες συνθήκες οι άνθρωποι αποκαλύπτουν το πραγματικό ποιόν τους, κι αυτό είναι πάντα απελευθερωτικό. Ποιος θα μπορούσε ν' απαρνηθεί κάτι τέτοιο;
Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο καθένας χαρακτηρίζεται απ' τις επιλογές του, που φτιάχνουν τον χαρακτήρα του. Το ν' αγαπάς έναν άνθρωπο και να θέλεις να είσαι μαζί του, έστω από απόσταση, σημαίνει πως σέβεσαι, αγαπάς και εκτιμάς τις επιλογές αυτές, ειδάλλως είσαι ασυνεπής με τις δικές σου αρχές.
Σας το ξανάπα, είμαι καινούρια, και στο forum, και στα ναυτικά. Μπορεί να σκέφτομαι θεωρητικά και παρορμητικά.
Να είστε όλοι καλά και ενεργοί.
Καλές θάλασσες να 'χουμε, και ασφαλή επιστροφή των δικών μας.
Καλώς σας βρήκα!

ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ.ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑ.ΠΟΣΟ ΕΤΩΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΝΩΡΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ?ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ?ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ...ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΡΥΨΑΛΑ
ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΡΥΣΤΑΛΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΣΠΑΣΕ!ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΩ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΝΙΩΣΕΙ ΕΓΩ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩΙΣΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗ ΝΑ ΚΑΝΩ....ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΝΙΩΘΩ!ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ"ΑΝΤΡΕΣ ΜΑΣ"ΑΛΛΑ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ 1 ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΚΟΠΕΦΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ!ΟΤΙ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ..ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ.ΦΙΛΙΚΑ ΕΛΕΝΗ.;)

marianna_mat
21-11-2009, 16:16
Γεια σου Ελένη!
Είμαι 35, τον γνωρίζω 3 μήνες και μπάρκαρε την Τρίτη που μας πέρασε. Φυσικά κι έκλαψα με μαύρο δάκρυ. Φυσικά και μετρώ τις μέρες που θα γυρίσει, δεν είμαι αναίσθητη. Μου λείπει κάθε στιγμή. Το ότι είναι ναυτικός όμως είναι η δουλειά του, είναι η ζωή που κάνει 20 χρόνια τώρα. Έτσι τον γνώρισα, κι έτσι τον αγάπησα, για την ποιότητα του χαρακτήρα του, που η θάλασσα διαμόρφωσε, κατά μεγάλο μέρος. Καμιά κατάσταση άλλωστε δεν είναι ιδανική. Υπάρχουν άντρες που περνάνε τη μέρα τους μέσα σ' ένα γραφείο και οι οικογένειές τους τους βλέπουν τα σαββατοκύριακα. Υπάρχουν κι άλλοι που κάθονται και τους ταϊζουν οι γυναίκες τους. Πολλά υπάρχουν. Και καθένας επιλέγει αυτό που του ταιριάζει.
Φιλικά, Μαριάννα

ΥΓ Γιατί γράφεις με κεφαλαία; Είναι δύσκολο να διαβαστούν, κι είναι σαν να φωνάζεις!;)

ελενη1991
21-11-2009, 22:13
Γεια σου Ελένη!
Είμαι 35, τον γνωρίζω 3 μήνες και μπάρκαρε την Τρίτη που μας πέρασε. Φυσικά κι έκλαψα με μαύρο δάκρυ. Φυσικά και μετρώ τις μέρες που θα γυρίσει, δεν είμαι αναίσθητη. Μου λείπει κάθε στιγμή. Το ότι είναι ναυτικός όμως είναι η δουλειά του, είναι η ζωή που κάνει 20 χρόνια τώρα. Έτσι τον γνώρισα, κι έτσι τον αγάπησα, για την ποιότητα του χαρακτήρα του, που η θάλασσα διαμόρφωσε, κατά μεγάλο μέρος. Καμιά κατάσταση άλλωστε δεν είναι ιδανική. Υπάρχουν άντρες που περνάνε τη μέρα τους μέσα σ' ένα γραφείο και οι οικογένειές τους τους βλέπουν τα σαββατοκύριακα. Υπάρχουν κι άλλοι που κάθονται και τους ταϊζουν οι γυναίκες τους. Πολλά υπάρχουν. Και καθένας επιλέγει αυτό που του ταιριάζει.
Φιλικά, Μαριάννα

ΥΓ Γιατί γράφεις με κεφαλαία; Είναι δύσκολο να διαβαστούν, κι είναι σαν να φωνάζεις!;)

Αλήθεια λές!Αυτό για τα κεφαλαία εννοώ..Καλά που μου το είπες!Γράφω πιο γρήγορα με τα κεφαλαία γι αυτό.Εννοείται πως δε φωνάζω.Και δε νομίζω να παρεξηγήθηκες με αυτά που σου είπα αλλά δε θέλω καμία κοπέλα να περνάει αυτές τις δύσκολες ώρες γι αυτό και είμαι κάπως απόλυτη!
Εφυγε τη τρίτη???Δεν έχεις ιδέα το πόσο σε νιώθω....Μόλις το διάβασα θυμήθηκα τις δικές μου πρώτες μέρες αφού είχε φύγει το αγόρι μου!Βεβαίως και προτιμώ να είναι στα καράβια από το να τρώει τα λεφτά της μαμάς....Δε το συζητώ!Αν αξίζει να τον περιμένεις να το κάνεις.Γιατί καλύτερα ένας ναυτικός και να σε λατρέυει παρά ένας στεριανός που κάθε ώρα και στιγμή σε βρίζει και σε εκμεταλέυται!Να ξέρεις οτι όποτε έχεις μοναξιές να μπαίνεις να τα λέμε!Και ότι απορία και αν έχεις να τη ρωτάς!
Εύχομαι να γυρίσει σύντομα στην αγκαλιά σου!

ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!
Ελένη...

marianna_mat
21-11-2009, 23:29
Να 'σαι καλά Ελένη μου, ανταποδίδω!
Φυσικά και δεν παρεξηγήθηκα! Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Αγκαλιά με το κινητό και τη σκέψη μίλια μακριά. Χαίρομαι πολύ που σας βρήκα, μου φτιάχνετε τη διάθεση. Μην κοιτάς που το παίζω ψύχραιμη, με το μετρώ τα κύματα του Πορτοκάλογλου κοιμάμαι και ξυπνάω... Απλά προσπαθώ να παίρνω τα πράγματα με τη λογική για να μη μου στρίψει.
Σ' ευχαριστώ για τη συμπαράσταση
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Μαριάννα

ελενη1991
25-11-2009, 19:38
Να 'σαι καλά Ελένη μου, ανταποδίδω!
Φυσικά και δεν παρεξηγήθηκα! Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Αγκαλιά με το κινητό και τη σκέψη μίλια μακριά. Χαίρομαι πολύ που σας βρήκα, μου φτιάχνετε τη διάθεση. Μην κοιτάς που το παίζω ψύχραιμη, με το μετρώ τα κύματα του Πορτοκάλογλου κοιμάμαι και ξυπνάω... Απλά προσπαθώ να παίρνω τα πράγματα με τη λογική για να μη μου στρίψει.
Σ' ευχαριστώ για τη συμπαράσταση
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Μαριάννα

Καλησπέρα Μαριάννα μου!Τι κάνεις?Το άκουσα το τραγούδι του Πορτοκάλογλου αλλά δε τρελάθηκα.Ακου του Βαρδή το σε περιμένω!Από ότι έχω ακούσει μπορεί ο αξιωματικός να φέρει κοπέλα στο καράβι....Γιατί δε το ψάχνετε?Πολλά φιλιά!

ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
26-11-2009, 20:23
καλα βρε παιδια πιστευετε οτι μπορει να συνυπαρξει οικογενεια και ναυτιλια?ενταξει να εχεις μια σχεση να περνα η ωρα σου οπως τοτε στο στρατο που τα βραδια στελναμε μνμ για αγαπες και λουλουδια κτλ κτλ..πρωσοπικα εγω δεν θα παντρευομουνα ποτε αν συνεχιζα στα καραβια και παιδια να κανεις οταν γιορταζουν εσυ θα ταξιδευεις,στα γενεθλια τους το ιδιο,στο σχολειο σε μια γιορτη το ιδιο κτλ κτλ απλα θα νιωθεις λες και εισαι καμια τραπεζα που τροφοδοτει την κυρια να πηγαινει στα κομωτηρια και στα μποζουκια και στην τελικη σου καθιζει και το κερατο και ησυχαζεις χεχεχε:D:D

ελενη1991
26-11-2009, 20:51
καλα βρε παιδια πιστευετε οτι μπορει να συνυπαρξει οικογενεια και ναυτιλια?ενταξει να εχεις μια σχεση να περνα η ωρα σου οπως τοτε στο στρατο που τα βραδια στελναμε μνμ για αγαπες και λουλουδια κτλ κτλ..πρωσοπικα εγω δεν θα παντρευομουνα ποτε αν συνεχιζα στα καραβια και παιδια να κανεις οταν γιορταζουν εσυ θα ταξιδευεις,στα γενεθλια τους το ιδιο,στο σχολειο σε μια γιορτη το ιδιο κτλ κτλ απλα θα νιωθεις λες και εισαι καμια τραπεζα που τροφοδοτει την κυρια να πηγαινει στα κομωτηρια και στα μποζουκια και στην τελικη σου καθιζει και το κερατο και ησυχαζεις χεχεχε:D:D

Καταρχάς καλησπέρα!Εγώ πιστεύω ότι είναι ανάλογα με τη γυναίκα που θα βρείς!Και γιατί λες οτι η γυναίκα θα τον κερατώσει?Ο άντρας δε θα τη κερατώσει??!Οσο για
να κάνεις οικογένεια.....:(εκεί είναι σκούρα τα πράγματα!και από ότι διαβάζω παραπάνω μάλλον δε σου έχει τύχει να ερωτευτείς τρελά....

mastrokostas
26-11-2009, 21:02
Να ήξερες φιλαράκο πόσους και πόσες προσβάλεις με αυτό σου το μήνυμα !Ιδίως γυναίκες που μεγάλωσαν παιδιά εντελώς μόνες ,χωρίς να έχουν χρόνο να βγουν από την πόρτα του σπίτι τους . Το μόνο που ελπίζω είναι να μην είσαι ναυτικός ,και αν είσαι να μην είσαι παντρεμένος ,και θα σε παρακαλέσω να είσαι λίγο ποιο προσεκτικός σε τέτοια θέματα ,και να μην ισοπεδώνεις τα πράγματα ,ίσως από προσωπικές εμπειρίες .

Natalia_gr
27-11-2009, 06:41
Αγαπητε Λεβεντογιαννη,

Διαβασα το μυνημα σου και ανατριχιασα πραγματικα!!
Δεν ξερω ποια ειναι η σχεση σου με την θαλασσα,(ελπιζω να μην εχεις καμια σχεση!!!! ) αλλα θελω να σου πω, πως οι ναυτικοι νιωθουν πολλα περισσοτερα απο τους στεριανους.

Εθιξες το θεμα οικογενεια και εγω δεν θα σου πω κατι περισσοτερο ή λιγοτερο απο αυτα που σου γραφουν οι συμφορουμιτες πιο κατω απο σενα, αλλα θα σου "δειξω" μια αλλη εικονα ισως πιο ταιριαστη στα πιστευω σου....

Ο "στεριανος" λοιπον συζυγος, δεν εχει τιποτα να ζηλεψει στο θεμα κερατο γιατι μπορει να το τρωει με μεγαλη ανεση - ευχαριστιση ακομα και μπροστα στα ματια του και το χειροτερο? να μην το χορταινει κι ολας!! - ΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ -

ΔΥΟ: τ ακουμπαει γερα στην κυρια του και ειναι σπονσορας χωρις και παλι να το χορταινει!!... ΜΕ την διαφορα, πως ενω και οι δυο μπορουν να δουλευουν μιας και ειναι στεριανος, η κυρια εχει ματωσει απο το ξυσιμο και φυσικα εχει φαει τρελλη πληξη...
Η γυναικα ενος ναυτικου αγορακι μου (δεν ξερω και ποσο χρονον εισαι) τρεχει χειροτερα και απο τον Βεγγο για να καλυψει ΚΑΙ την θεση του πατερα χωρις να δειχνει ή να δινει δικαιωμα πως ειναι απων!! Ασε που ΝΙΩΘΕΙ πραγματικα πως ειναι ΜΑΝΑ και οχι ΤΙΤΛΟΣ!!!!

ΤΡΙΑ: Ειναι μονιμος απων απο ολες εκεινες τις "ευτυχισμενες" στιγμες που αναφερεις, μιας και γενικα το μυαλο του ειναι στην εκαστοτε γκομενα που μπορει να εχει, οποτε, ποτε ειπαμε οτι γιορταζει το παιδι ?????????? Ενω ο πατερας που λειπει, τρεμει στην ιδεα πως θα περασει η ωρα (λογο διαφορας εαν ειναι στο εξωτερικο) και δεν θα προλαβει να παρει την "δοση" του απο την γλυκεια φωνη του παιδιου του και της γυναικας του και το χειροτερο? ΔΕΝ μπορεις να νιωσεις ποσο το λαχταραει...
Ενω ο στεριανος ε ? παιρνει τηλεφωνο σπιτι και λεει: Γεια, πως παει ? ολα καλα, κοιτα θ αργησω λιγο(αν θυμηθει να το πει κι αυτο) οποτε φατε εσεις και τα λεμε...

Σορρυ, αλλα εγω δεν ειδα ΚΑΝΕΝΑ συναισθημα σ αυτα τα λογια...Ουτε εξαγγελια να εκανε!!

Ομως, δεν θα σε προσβαλω ουτε θα σου πω χοντρα λογια, και ξερεις γιατι?

Γιατι σε λυπαμαι που δεν θα αγαπησεις ΠΟΤΕ στην ζωη σου.....

Ναταλια_

ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
27-11-2009, 12:33
καλημερα παρακαλω καποιον οπερατορ να διαγραψει το παραπανω μνμ μου,ευχαριστω..

Natsios
27-11-2009, 22:17
καλημερα παρακαλω καποιον οπερατορ να διαγραψει το παραπανω μνμ μου,ευχαριστω..

Υπάρχουν απαντήσεις και ανταλλαγή απόψεων μελών γύρω από το μύνημά σου τα οποία θα κρεμαστούν άμα διαγραφή. Θα εξεταστεί το θέμα παρόλα αυτά γνωρίζεις οτι σε αυτό το χώρο όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν την άποψή τους και εσύ την υποστήριξες πολύ θερμά με το μύνημά σου. Τι έγινε τώρα, το μετάνιωσες?

Natalia_gr
28-11-2009, 07:18
Σαφως και ειναι θεμα αποψης. Κι εγω δεν συμφωνω στην διαγραφη του μυνηματος.

Απλα λιγη σκεψη πριν γραψουμε δεν εβλαψε ποτε και κανεναν....

Δεν μπορει ομως, ολοι και ολα να μπαινουν σ ενα καζανι και να τα θεωρουμε ιδια!!

Και ειδικα οταν κρινουμε κατι χωρις ειτε να το εχουμε ζησει (ναυτικος) ειτε οταν δεν εχουμε καμια σχεση μ αυτο (οικογενεια)....

Ναταλια_

Roger Rabbit
30-11-2009, 14:25
Τον φάγατε τον άνθρωπο...................................

marianna_mat
01-12-2009, 21:17
Γεια σου Μαστροκώστα Άρχοντα!
Τα είπες καλύτερα απ' όσο πίστευα ότι θα μπορούσα. Εγώ ήθελα να ρωτήσω το παληκάρι πόσο χρονών είναι, θα τον έκανα ίσα με 12.
Να είστε όλοι καλά.
Μαριάννα

marianna_mat
01-12-2009, 21:50
Καλησπέρα Μαριάννα μου!Τι κάνεις?Το άκουσα το τραγούδι του Πορτοκάλογλου αλλά δε τρελάθηκα.Ακου του Βαρδή το σε περιμένω!Από ότι έχω ακούσει μπορεί ο αξιωματικός να φέρει κοπέλα στο καράβι....Γιατί δε το ψάχνετε?Πολλά φιλιά!
Το άκουσα το τραγούδι, ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά δεν μου άρεσε. Μυρίζει εξάρτηση. Προτιμώ να μετρώ τα κύματα. Σ' ευχαριστώ που μου έδειξες κάτι που δεν μ΄αρέσει. Φιλιά.

Eng
02-12-2009, 01:02
Τα είπες καλύτερα απ' όσο πίστευα ότι θα μπορούσα. Εγώ ήθελα να ρωτήσω το παληκάρι πόσο χρονών είναι, θα τον έκανα ίσα με 12.
Να είστε όλοι καλά.
Μαριάννα

Ολα ενταξη ομως για τον α,β, λογο ο ανθρωπος ειπε την αποψη του σχολιαστηκε θεωρω πολυ σωστα και επισταμένα, νομιζω ομως πως χρειαζεται να προχωρισουμε σε κατι καινουργιο. Να ακουσουμε καινουργιες αποψεις απο διαφορους συμφορουμιτες / -ισσες. Μην ανασκαλευουμε τα ιδια και τα ιδια..

ChiefMate
02-12-2009, 08:04
Εγω νομιζω πως κ η συζητηση των δυο κοριτσιων κ η ανταλλαγη σκεψεων κ συναισθηματων θα επρεπε να γινεται με Προσωπικα μηνυματα,ωστε να μην φτασουμε εδω....

marianna_mat
02-12-2009, 11:36
Δίκιο έχεις ChiefMate. Δεν θα επαναληφθεί.
Μ

Natalia_gr
02-12-2009, 11:55
Ισως και να εχεις δικιο chiefmate, ομως και εμεις απλα την αποψη μας εκφρασαμε.....δεν του απαγορευσαμε να εκφραστει, αλλωστε αυτος και ο λογος του forum νομιζω!!!

Απλα καποιες φορες, ειναι ορισμενα λογια που εκφραζονται απο ανθρωπους που υποτιθεται πως εχουν περασει καποια παρομοια κατασταση και την εχουν ζησει, οχι χαβαλε....

Και νομιζω πως οποιος δεν εχει νιωσει το συναισθημα αυτο και φυσικα δεν εχει απομακρυνθει απο κατι που αγαπα, δεν πρεπει να φερει γνωμη, ποσο μαλλον να το διακωμωδει!!!

Οπως λεει και ο Eng, πρεπει να περασουμε παρακατω και να σταματησουμε να κρεμομαστε σ αυτη μονο την αποψη!

Ολοι εχουμε λιγο-πολυ περασει καταστασεις και συναισθηματα παρομοια, απλα οταν μιλαμε για ναυτικους και οικογενεια πιανουμε κορυφη!!! Πιο πανω δεν παει!!

Καλη συνεχεια σε ολους...

Ναταλια_

Natsios
02-12-2009, 12:39
Οι εμπειρίες και τα βιώματα είναι φυσικά διαφορετικά για κάθε άνθρωπο. Αυτα διαμορφώνουν κάτα ένα μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα και την άποψη του καθενώς η οποία εδωμέσα πρέπει να είναι σεβαστή από όλους στο βαθμό που θέλουν και οι ίδιοι να σέβονται οι όλοι τις δικές τους απόψεις. Και αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει κάποια δυνατά συναισθήματα λόγο έλλειψης εμπειριών ή βιωμάτων εδώ είμαστε να του εξηγήσουμε και να τον βάλουμε στο κλίμα.
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές με την προϋπόθεση οτι ισως να ήταν καλύτερα να σκεφτόμαστε λίγο πριν γράψουμε κάτι γιατί καταλαβαίνω οτι αρκετοί ψιλομετανιώσανε για αυτά που ειπόθηκαν. Είμαστε μια παρέα και δεν πρέπει να κλεινόμαστε στα καβούκια μας, απλά να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο.
Πάμε για άλλα λοιπόν

ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
02-12-2009, 13:03
Να είστε όλοι καλά.
Μαριάννα

κοπελια δεν σε ξερω και ουτε θελω να μπω στην διαδικασια να σε γνωρισω αλλα οταν λες κατι εδω να βαζεις και επιχειρηματα και οχι να λες κατι ετσι στο ντουκου εγω εγραψα τα πραγματα οπως τα ξερω εκτος του υπολογιστη.

efouskayak
02-12-2009, 13:38
Ολο παρακάτω πάτε και όλο τα ίδια και τα ίδια σκαλίζετε.

Διαφορές διαφωνίες μεταξύ σας με πμ την έχετε την δυνατότητα.

Επόμενη άποψη επι του θέματος παρακαλώ αν υπαρχει.

Natalia_gr
02-12-2009, 15:07
Neeeeeext !!!!!!

captparis
07-12-2009, 10:47

Χωρις να θελω να σε προσβαλλω εισαι εκτος τοπου και χρονου !!! κριμα και ντροπη να εκφραζεσαι ετσι , για την μεγαλη οικογενεια των Ναυτικων !!!
Οι γυναικες των ναυτικων ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ αγαπητε οτι εχουν σταθει πατερας και μανα στα παιδια τους - ανδρας και γυναικα στο σπιτι , και καλο ηταν να ανακαλεσεις την τελευταια προταση σου !!! Ντρεπομαι και που απανταω σε αυτο το ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ !!!

ΠΑΡΗΣ ΚΑΜΠ.
ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Α' ΤΑΞΗΣ Ε.Ν.

captparis
07-12-2009, 10:54
ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ , 25 χρονια εκλεισα στην θαλασσα απο τα 24 χρονια παντρεμενος με εναν υπεροχο ανθρωπο εναν αγγελο που δεν ειχε και καμμια σχεση με θαλασσα ( απο ενδοχωρα ) μου συμπαραστεκεται σε καθε δυσκολη στιγμη ηταν και ειναι παντα διπλα μου ο συμβουλος μου και ο προστατης μου Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΥ !!!

captparis
07-12-2009, 11:04
για να κλεισω και εγω την θεση μου με ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ θελω να συγχαρω τις κυριες του φορουμ Μαριαννα mat , Natalia gr , Ελενη1991

και ευχομαι ολοψυχα στους δικους σας ανθρωπους να εχουν γαληνιες θαλασσες και ο Αι Νικολας να ειναι παντα στην πλωρη τους !!

captparis
07-12-2009, 11:16
τα παντα συνυπαρχουν , θεμα αμοιβαιας εμπιστοσυνης και αυτοεκτιμησης !!!

ελενη1991
07-12-2009, 14:10
για να κλεισω και εγω την θεση μου με ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ θελω να συγχαρω τις κυριες του φορουμ Μαριαννα mat , Natalia gr , Ελενη1991

και ευχομαι ολοψυχα στους δικους σας ανθρωπους να εχουν γαληνιες θαλασσες και ο Αι Νικολας να ειναι παντα στην πλωρη τους !!

Ευχαριστούμε captparis.Να είσαι καλά!!!!!

marianna_mat
07-12-2009, 15:46
Ευχαριστώ πολύ. Τα υπόλοιπα σε προσωπικό μήνυμα.
Μ.