Επιστροφή στο Forum : Έλληνες Ναυτικοί - Οικογένεια / Σχέση
Roger Rabbit
07-12-2009, 17:20
Χωρις να θελω να σε προσβαλλω εισαι εκτος τοπου και χρονου !!!
Εκτός τόπου και χρόνου επειδή είναι λίγο έως αρκετά καυστικός;
Natalia_gr
07-12-2009, 17:46
το ειπαμε και μαλιστα τοσες πολλες φορες που ισως γινομαστε και βαρετοι απο καποια στιγμη και μετα....
Ειναι καυστικος ?????
Καυστικος θα ηταν αν ειχε σχεση με την θαλασσα και μιλαγε μονο για τον εαυτον του,,,τωρα εγινε απλα λιιιιιγο ενοχλητικος μ αυτα που εγραψε.....
Αλλα ειπαμε, αποψη του και την σεβαστκαμε, οχι ομως και ολοι σε ενα καζανι....
Αλλωστε αν εχει τετοια πιστευω, ξανα ρωταω εγω τωρα ετσι θα κανει οικογενεια? πιστευοντας πως ειναι ενας κερατας και μισος ? γιατι μην μου πεις πως οι στεριανοι ειναι τελειοι.....
Roger Rabbit
07-12-2009, 18:03
Έλα ρε συ Ναταλία δεν τα είπε και τόσο τραγικά μη συγχύζεσαι! :p
Όλοι του κάνατε επίθεση με 10 φορές ασχημότερο τρόπο και τον προσβάλλατε πολύ χειρότερα....
ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
07-12-2009, 18:11
ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ 100% ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ/ΕΣ.ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ 3-4 ΑΤΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΒΡΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΛΑΣΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
mastrokostas
07-12-2009, 18:24
Μήπως το παρατραβάς το θέμα !Σας παρακαλώ το τελειώνουμε εδώ ,και τι είναι αλήθεια και τι όχι, είναι κάτι που το ξέρουν μόνο αυτές που μένουν πίσω !
Παμε παρακάτω !!!!!
BULKERMAN
07-12-2009, 18:57
Μήπως το παρατραβάς το θέμα !Σας παρακαλώ το τελειώνουμε εδώ ,και τι είναι αλήθεια και τι όχι, είναι κάτι που το ξέρουν μόνο αυτές που μένουν πίσω !
Παμε παρακάτω !!!!!
Μαστροκώστα πες το εσύ να τελειώνει γιατι κατανταει κουραστικο...Η σιωπη δεν σημαινει παντα συμφωνια ...αλλα προσπάθεια ψυχικής ηρεμίας για να μην
ειπωθούν χειρότερα!!!
Natalia_gr
07-12-2009, 19:03
Λοιπον,ακου να δεις πως εχουν τα πραγματα
Δεν με ενδιαφερει αν εχεις καποια θεση στην θαλασσα ΑΛΛΑ το καλυτερο δεν στο ειπα.......ευχομαι να μην εχεις...
Οσο για το αν απαντησε κανεις αλλος ή οχι ειναι θεμα του καθ ενος....
Ο καθε ανθρωπος ειναι αξιος της τυχης του και οι πραξεις του ειναι που τον χαρακτηριζουν!!
Απλα μην βγαζεις την ουρα σου απ εξω οταν ολους και ολες τους βαζεις σε ενα καζανι μεσα να βρασουν ΚΑΙ λες και απο πανω μαλλον δεν μιλανε γιατι εχω δικιο!!!!!!.
Το κερατο ειναι κατι το "δανεικο"!! εξαρταται απο το τροπο συμπεριφορας αλλα και απο τον ανθρωπο
Λοιπον, μαζεψου λιγο αν θες, και ναι οντος Μαστροκωστα εχεις δικιο,
πολυ ασχοληθηκαμε με το παλικαρι!!!!!
Αντε παμε παρακατω λοιπον!!
Natalia_gr
07-12-2009, 19:07
Έλα ρε συ Ναταλία δεν τα είπε και τόσο τραγικά μη συγχύζεσαι! :p
Όλοι του κάνατε επίθεση με 10 φορές ασχημότερο τρόπο και τον προσβάλλατε πολύ χειρότερα....
Εαν εχει προσβληθει την επομένη να βουταει την γλωσσα του στο μυαλο του πριν γραψει οτι γραφει...
Και σιγα την επιθεη καλε!! τι ειπαμε ? Ισα ισα που εγω προσωπικα ειπα πως οκ δικαιομα του να πιστευει αυτο που θελει αλλα δεν εκφραζει και ολον τον κοσμο....
Λοιπον, ας αραξει λιγο στα κυβικα του και ας μιλαει για προσωπικες εμπειριες και συναισθηματα χωρις να τους ανακατευει ολους!!
Δεν ειναι κακο να εκφερεις γνωμη....ειναι ομως ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ να θες να πιστευεις πως ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!!
marianna_mat
07-12-2009, 19:07
Καλά τα λες Ναταλία μου!
Δεν αξίζει ν' ασχολείσαι όμως, το πιστεύω και στο λέω.
Άστο να πάει άστο!
Πολλά φιλιά
Μ.
Επειδή προφανώς δεν αντιληθήκατε τι ζήτησε ο administrator mastrokostas, και μέχρι να ξεπεράσετε τις "κοκορομαχίες" που δεν οδηγούν πουθενά, το θέμα θα κλειδωθεί. Ευχαριστώ γαι την κατανόηση όλων.
mastrokostas
07-12-2009, 19:36
Έχω χάσει τον έλεγχο !Λοιπόν θα το φωνάξω τώρα !:rolleyes:
Παμε παρακατωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!:D
Για να δω τώρα ακούστηκα ???
Παναγιώτης
08-12-2009, 13:34
Για να πάμε λίγο παρακάτω... Το θέμα είναι πολύ σημαντικό για να χαλάμε τόσες σελίδες σε κοκορομαχίες
Επειδή κάτι ξέρω κι εγώ για το θέμα (κάποια τα κουβεντιάσαμε μερικές σελίδες πιο πίσω) ας μου επιτρέψετε να γράψω κάποιες προσωπικές μου εμπειρίες από ναυτική οικογένεια όπως τις έζησα και όχι όπως τις φαντάστηκα ή μου τις είπαν άλλοι. Είναι από την εποχή προ INMARSAT, email, κινητή τηλεφωνία με μόνη μέθοδο επικοινωνίας με το σπίτι τα τηλέφωνα των λιμανιών το Ελλάς Ράδιο και τα γράμματα όταν κάποιος ξεμπάρκαρε (ο αντικαταστάτης πήγαινε τα γράμματο από το σπιτι και αυτός που ξεμπάρκαρε τα γράμματα από το βαπόρι).
Η παρουσία του ναυτικού στο σπίτι του είναι αισθητή ακόμα και αν είναι χιλάδες μίλια μακριά. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως γίνεται, αν είναι οι δυσκολίες που σε κάνουν δυνατότερο και μαθάινεις να εκτιμάς, η σκέψη ότι ο άλλος κοιτά στην καμπίνα τις φωτογραφίες που στείλαμε με το γράμμα και τις έχει για τόσο πολύτιμες που τις έχει φασκιώσει προσεχτικά με ζελατίνα για να μην χαλάσουν από την υγρασία, ο τόνος της φωνής στο τηλέφωνο ...δεν ξέρω ίσως τίποτα από όλα αυτά.
Να το κάνω πενηνταράκια με ένα παράδειγμα. Όταν πήρα το λόουερ στα αγγλικά το έβγαλα φωτοτυπία και το έστειλα με το γράμμα, μετά από είκοσι χρόνια ακόμα θυμάμαι τη χαρά μου όταν διάβασα "συγχαρητήρια για το δίπλωμα στα αγγλικά, πολύ χάρηκα" μόνο με τη σκέψη ότι ο πατέρας μου ήταν περήφανος για την επιτυχία μου και το έκανα να χαρεί. Δεν ξέρω αν κανένας από τους συνμαθητές μου στα αγγλικά να θυμάται πια τι ένιωσε όταν πήρε το λόουερ.
Δεν θυμάμαι ποτέ τον πατέρα μου να έχει γυρίσει με ζοχάδες και γκρίναι από τη δουλειά και να σωριάζεται σε ένα καναπέ να βλέπει τηλεόραση (ούτε όταν προσπαθούσε να κάνει επισκευή χωρίς ...αναλακτικά). Αντίθετα τον θυμάμαι να μη χάνει ευκαιρία να ασχοληθέι μαζί μας, να μας δείξει πράγματα, όταν δεν είχαμε σχολέιο να μας πάει εκδρομές, ή σε κάποιο μουσείο, σε παιδικά θέατρα (πολλές φορές έπαιρνε και όλη την παρέα μας).
Η μάνα μου (ο πατέρας ποτέ δεν βαρυγκόμησε) μας έμαθε να εκτιμάμε το ψωμί που τρώγαμε γιατί έβγαινε δύσκολα. Πιο λιανά με ένα παράδειγμα όταν ήμουν φοιτητής χαλούσα λιγότερα λεφτά από συφοιτητές μου που οι πατεράδες τους ίσως και να έβγαζαν λιγότερα από το ένα τέτραρτο από όσα έβγαζε τότε ο δικός μου (κανα δύο τύποι που μου ήρθαν στο μυαλό έφαγαν ένα κάρο λεφτά και δεν πήραν καν δίπλωμα) ίσως να με βοηθπύσε η σκέψη ότι τα λεφτά για να σπουδάσω έβγαιναν σε σε ένα ανασφάλιστο που (αντίθετα με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια) και ο καπετάνιος ήταν φιλιππινέζος και δεν υπήρχε ένας άνθρωπος να πει μια κουβέντα στα ελληνικά.
Από όσο μπορώ να ξέρω (από φίλους και συγγενέις) παρόμοιες εμπειρίες έχουν και σε άλλες ναυτικές οικογένειες.
Αυτά... ελπίζω να μη σας κούρασα.
Παναγιωτη, θα ρωτησω εσενα και με ολο το θαρος. Μου αρεσε κατ'αρχην πολυ αυτο που εγραψες. Παρομοια ηταν και με μενα τα οικονομικα μου αλλα ασχετα, ο πατερας μου ειναι ηλεκτρονικος..
Για να μην το πολυτραβαω, θα χαιρομουν, αν θες, να μας εδεινες καποιες.."εικονες" για την εννοια την "Μανας - Καπετανισσας" ετσι οπως εσυ την εζησες.
Υ.Γ: Θεωρω πολύ σημαντικο και αλλα μελη που εχουν γονιους ναυτικους, οπως παράδειγμα η Ναταλία που ειναι κορη ενος απο τους (προσωπικα) καλυτερους καπετανεους, να μας εδειναν τις δικες τους "εικονες" γα τη Μανα - Καπετανισσα.
τα παντα συνυπαρχουν , θεμα αμοιβαιας εμπιστοσυνης και αυτοεκτιμησης !!!
Να μου επιτραπεί να προσθέσω - μια και το ζώ τωρα - Αντρικιας + Ξεκάθαρης συμπεριφορας. "Ειμαι μαζι σου και ολα σβηνουν τριγύρω" και θεωρω πολύ σημαντικο κατόπιν, να υπάρχει ενας ΚΟΙΝΟΣ στοχος στο ζευγαρι και να ειναι διατεθημένοι να Παλέψουν για αυτο, οπως και να ρθουν τα πράγματα.
Προσωπικα αυτο κάνω.
Natalia_gr
11-12-2009, 05:07
Καλημερα απο τον βροχερο Πειραια,
Ελαβα ειδοποιηση πως ανοιξε το θεμα και μπορω να πω πως εχω αναμεικτα συναισθηματα στο αν πρεπει να γραψω ξανα ή οχι.....
Ομως επειδη μου απευθυνθηκε ο λογος απο τον ENG, δεν θα μπορουσα να αρνηθω να του απαντησω...
Αγαπητε, η εικονα της μανας ειναι φορες που δεν περιγραφεται ετσι απλα....Αλλωστε ειναι γεματη με συναισθηματα, ανησυχιες, εντονες εναλλαγες μεταξυ χαρας και λυπης, αλλα κυριως χαρακτηριζεται απο πολυ πολυ πολυ αγαπη, και ισως και λιγη "ηθοποιια" εκει που χρειαζεται....
Και δεν μιλαω για υποκριτικη, μην γελαστεις,...
Υπηρχαν ωρες που περιμενε με αγωνια να ακουσει ενα τηλεφωνημα εστω και του ενος λεπτου με την φωνη που την γεμιζει. Τωρα ισως ειναι λιγο πιο ευκολα τα πραγματα με τα κινητα...Εστω κι ενα μυνημα μπορει να σε στειλει στον Θεο και να σε ξανα κατεβασει στα ποδια σου!!!!!
Εχει πολλες ανησυχιες, ειδικα οταν υπαρχουν παιδια. Ειναι ο πατερας (που πρεπει να ειναι ο "σκληρος" στην οικογενεια), αλλα και ο ρολος της, εκεινος της μανας, που πρεπει να τα ξερει ολα και να βρισκει λυσεις χωρις να δειχνει αν μπορει ή οχι να τα καταφερει, γιατι απλα η εκφραση "ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ" δεν υπαρχει....Δεν αφηνει ποτε να φανει πως λειπει ο πατερας απο το σπιτι...
Παλιοτερα λοιπον που δεν υπηρχαν και τα κινητα, η αναγκη να ακουσεις τον ανθρωπο σου ηταν κατι παραπανω ακομα και απο την αναγκη για να αναπνευσεις....Γιορτες, γεννεθλια, επετειοι, περιμεναν στην σειρα για το οταν ερχοταν ο πατερας σπιτι....
Θυμαμαι καποια πρωτοχρονια που ο Νηρεας, ηταν το πρωτο καραβι που μπηκε στο λιμανι....Γιορτες και πανηγυρια....Φωτογραφιες, αγκαλιες, φιλια, Χαμος!!!
Εχω ακομα τις φωτογραφιες που δημοσιευτικαν οταν ημουν αγκαλια με τον πατερα μου.
ΟΜΩΣ, θυμαμαι ακομα πιο εντονα, οταν ηταν το καραβι να φυγει, που μαζι με την μητερα μας το "ξεπροβοδιζαμε" απο το λιμανι και μετα το ακολουθουσαμε εως και την σχολη δοκιμων (οσοι ξερουν απο Πειραια) και μεχρι να χαθουν τα ιχνη του στον οριζοντα...Η ιδια εικονα και οταν ερχοταν ....
Με το που εσκαγε πλωρη και το βλεπαμε απο την Πειραϊκη, αλλαζαμε ποστο και το περιμεναμε επισημα πλεον στο λιμανι μεσα...
Ρε παιδια, ρωτατε για την μανα....Ποιος ειναι αυτος που δεν εχει δει την μανα του να ανησυχει ????? Αυτο ειναι το επαγγελμα της, ....
Οτι δουλεια και να κανει ο αντρας της, βεβαια ενας ακομα παραπανω λογος οταν πρεπει να λειπει και μαλιστα οταν ειναι ναυτικος...
Αλλωστε κι εσενα η μητερα σου δεν ανησυχει οταν φευγεις καποιο ταξιδι ????
Το βασικο ομως ξερετε ποιο ειναι; Οταν αγαπας και μαλιστα πολυ, ξερεις τον λογο που λειπει εκεινο το κομματι απο την ζωη σου και τι πρεπει να κανεις για να μην του λειψεις εσυ καθολου;....ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ακομα και οταν δεν μπορει να το δει....
Φιλια,
Ναταλια_
captparis
11-12-2009, 08:33
Συμφωνω απολυτα , οταν η σχεση εχει γερες βασεις δεν καταρεει σαν πυργος στην αμμο , αλλα συζηταμε για σωστη σχεση οικοδομημενη πανω σε γερες βασεις!! και οταν η υπαρχει η αλληλοεκτιμηση του συντροφου και απο τις 2 πλευρες παντα θα υπαρχει η αρμονια και η ζεστασια στο ζευγαρι , και να πω και κατι ακομα οσο στερεοτυπο και αν γραφετε ? Ποτε στην σχεση του Ναυτικου με την συντροφο του δεν ερχετε ο κορεσμος !!! καθε μερα που θα ειναι μαζι θα ειναι μια νεα μερα !!
BULKERMAN
11-12-2009, 08:53
Η ζωή του ναυτικού κια κατ'επέκταση της οικογενειας του ειναι μια διαρκης εναλλαγή συναισθηματων...όταν έρχεται κυριαρχεί ενα πανηγυρικό κλίμα με χαρά,αστεία κ . λ . π ...
προσωπικα προχθές πάλι εμεις ζήσαμε για άλλη μια φορά τον αποχαιρετισμό...:(
ρε γαμώτο αυτή η σκηνή του πατέρα να φεύγει απο κοντά μας και εκεί κλασσικά στο αεροδρόμιο να χάνεται στην τάδε έξοδο για το αεροπλάνο
δεν ξεχνιέται με τιποτα και κάθε φορά που ξαναγίνεται θυμάσαι όλες τις προηγούμενες...και μόλις φύγει να πρέπει να συγκρατείς την μητέρα σου από τη στενοχώρια που έμεινε πάλι μόνη της...
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΜΩΣ πρέπει να τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους που τραβάνε μεγάλο λούκι να τα βγάλουν πέρα, ο ένας στις θάλασσες και ο άλλος στη στεριά με τα καθημερινά προβληματα...
captparis
11-12-2009, 09:08
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΜΩΣ πρέπει να τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους που τραβάνε μεγάλο λούκι να τα βγάλουν πέρα, ο ένας στις θάλασσες και ο άλλος στη στεριά με τα καθημερινά προβληματα...
Συμφωνω απολυτα αγαπητε συνφορουμιτη !!!! Εδω μεσα σε 2 αραδες απο γραμματα της αλφαβητου εγραψες ολο το νοημα του θεματος Ναυτικη Οικογενεια !!!
Natalia_gr
11-12-2009, 09:14
Αυτο τα λεει ολα....
captainmitsi
11-12-2009, 13:02
ακομα θυμαμαι τον πατερα μου οταν εφευγα για το πρωτο μπαρκο.εσπασε και αρχισε να κλαιει οταν πηγα να τους αποχαιρετησω.ακομα και τωρα παρολο που ταξιδευω εδω ελλαδα,μερα παραμερα τηλεφωνο ακομα και για ασημαντα πραγματα.......πιστευω σε πολλουσ θα εχει τυχει να κλεισετε το τηλ και το μυαλο σας να ταξιδευει στο σπιτι, στους δικους σας....
ελενη1991
11-12-2009, 17:37
:(Αμαν ρε παιδιά πάλι συγκινήθηκα με όλα αυτά!
και να πω και κατι ακομα οσο στερεοτυπο και αν γραφετε ? Ποτε στην σχεση του Ναυτικου με την συντροφο του δεν ερχετε ο κορεσμος !!! καθε μερα που θα ειναι μαζι θα ειναι μια νεα μερα !!
Εμ ετσι ειναι! Πολυ σωστη επισημανση γιατι ξερεις κατι? Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται και..ξεχνιούνται!!
marianna_mat
13-12-2009, 22:43
Έχει σκεφτεί κανείς να μην πάει στο λιμάνι; Στο αεροδρόμιο; Για να αποχαιρετήσει. Να μείνει σπίτι και να μετράει τις μέρες βρε αδερφέ! Τι σήμερα, τι αύριο τι τώρα.
Τι προσφέρει και σε ποιόν ο μακρύτερος αποχαιρετισμός;
Εγώ τι να πω; Σε ένα το πολύ δυο μήνες θα μπαρκάρει...και το μωράκι μας είναι μόλις 2μιση μηνών.....
mastrokostas
14-12-2009, 17:04
Να σας ζήσει το μωράκι !Όλοι την περνούν αυτήν την φάση στη ζωή τους, όταν κάνουν την δουλεία του ναυτικού, η οταν ο εκλεκτός τους είναι ναυτικός !Να παρηγορείσαι διότι γι αυτόν θα του λείπετε και τα δυο σας ,ενώ εσάς θα σας λείπει μόνο εκεινος !Να σκέφτεσαι την στιγμή που θα επιστρέψει, με το καλό ,και την γιορτή που θα έχετε στο σπίτι σας εκείνες τις μέρες !Να τον σκέπτεσαι ,να επικοινωνείς μαζί του με οποιοδήποτε τρόπο ,και να 'σαι σίγουρη ότι αυτός θα σας έχεις συνεχεία στο μυαλό του 24 ώρες το 24ωρο !Η μοναξιά στα βαπόρια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ατελείωτη !!!!Αλλα και για σενα θα ειναι δυσκολο !
Εγώ τι να πω; Σε ένα το πολύ δυο μήνες θα μπαρκάρει...και το μωράκι μας είναι μόλις 2μιση μηνών.....
Αυτη η λεξουλα που υπογραμισα ανηκει στο..παρελθον..! Ξερεις, οι ανθρωποι εχουν την εξης συμπεριφορα, σκεφτονται το μέλλον και αναπολλούν το παρελθον. Ομως εγω θα σου ελεγα, Ζησε τη Στιγμη!!!! Ζήσε τωρα, κανε με τον συντροφο σου αυτο που σου επιτρεπει το καθε λεπτο της μερας. Ζησε την αγαπη στα ματια του.. Ζησε... Το μελλον θα ερθει και το παρελθον ειναι αναμνηση πλεον. Το μονο που υπάρχει ειναι το Τωρα, η καθε Στιγμη.
Ζηστε τη...
Αυτη η λεξουλα που υπογραμισα ανηκει στο..παρελθον..! Ξερεις, οι ανθρωποι εχουν την εξης συμπεριφορα, σκεφτονται το μέλλον και αναπολλούν το παρελθον. Ομως εγω θα σου ελεγα, Ζησε τη Στιγμη!!!! Ζήσε τωρα, κανε με τον συντροφο σου αυτο που σου επιτρεπει το καθε λεπτο της μερας. Ζησε την αγαπη στα ματια του.. Ζησε... Το μελλον θα ερθει και το παρελθον ειναι αναμνηση πλεον. Το μονο που υπάρχει ειναι το Τωρα, η καθε Στιγμη.
Ζηστε τη...
Α ρε φιλαράκο, πόσο δίκιο έχεις και πόσο συμφωνώ μαζί σου. Ποιός όμως το καταφέρνει αυτό τελικά με την κολοκαθημερινότητα και τον ολοένα περιορισμό ελευθερου χρόνου?
captparis
15-12-2009, 13:13
Α ρε φιλαράκο, πόσο δίκιο έχεις και πόσο συμφωνώ μαζί σου. Ποιός όμως το καταφέρνει αυτό τελικά με την κολοκαθημερινότητα και τον ολοένα περιορισμό ελευθερου χρόνου?
παντα περιοριζεις τις δικες σου ελευθεριες και τις προσαρμοζεις αναλογα με τις προτεραιοτητες που εχεις βαλει φιλε μου !!!!
mariliza
15-12-2009, 16:19
Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στη συζητησή σας και θέλω να σας συγχαρώ για τις ωραίες απόψεις και προσωπικές ιστορίες που ακούγονται. Είμαι κόρη ναυτικού και μεγάλωσα χωρίς την καθημερινή παρουσία του πατερα στο σπίτι όπως άλλωστε και κάθε παιδί ναυτικού, πράγμα που είναι πολυ δυσκολο ειδικά στην ποιο μικρή ηλικία που δεν καταλαβαίνεις και πολλά. Μεγαλώνοντας σου εξηγούν και καταλαβαίνεις νομίζεις πως το έχεις συνηθίσει αλλά κάθε φορά που φεύγει συνειδητοποιέις οτι αυτό το πράγμα δεν συνηθίζεται ποτέ όσα χρόνια κ αν περάσουν. Τώρα είμαι 21 και εδώ και ένα χρόνο έχω σχέση με έναν ναυτικό νομιζά πως θα ήταν εύκολο για μένα μιας και έχω "συνηθίσει" αλλά τελικά είναι δυσκολο, δυσκολο οπως τότε που ήμουν μικρή και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατι ο μπαμπας δεν ηταν σπίτι.
marianna_mat
15-12-2009, 21:43
Καλώς όρισες Μαριλίζα!
Αυτό μάλλον είναι δουλειά του administrator, αλλά πήρα το θάρρος!
Καλώς όρισες στην παρέα μας!
Roger Rabbit
15-12-2009, 21:51
Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στη συζητησή σας και θέλω να σας συγχαρώ για τις ωραίες απόψεις και προσωπικές ιστορίες που ακούγονται.
Καλώς ήρθες!!
Καλώς όρισες Μαριλίζα. θα χαρούμε πολύ να σε βλέπουμε συχνά εδώ
Καλώς όρισες Μαριλίζα!
Αυτό μάλλον είναι δουλειά του administrator, αλλά πήρα το θάρρος!
Καλώς όρισες στην παρέα μας!
Πολύ καλά έκανες. Εδώ είμαστε μια καλή παρέα, ας μην μένουμε στους τίτλους...
Να σας ζήσει το μωράκι !Όλοι την περνούν αυτήν την φάση στη ζωή τους, όταν κάνουν την δουλεία του ναυτικού, η οταν ο εκλεκτός τους είναι ναυτικός !Να παρηγορείσαι διότι γι αυτόν θα του λείπετε και τα δυο σας ,ενώ εσάς θα σας λείπει μόνο εκεινος !Να σκέφτεσαι την στιγμή που θα επιστρέψει, με το καλό ,και την γιορτή που θα έχετε στο σπίτι σας εκείνες τις μέρες !Να τον σκέπτεσαι ,να επικοινωνείς μαζί του με οποιοδήποτε τρόπο ,και να 'σαι σίγουρη ότι αυτός θα σας έχεις συνεχεία στο μυαλό του 24 ώρες το 24ωρο !Η μοναξιά στα βαπόρια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ατελείωτη !!!!Αλλα και για σενα θα ειναι δυσκολο !
Ευχαριστούμε για τις ευχές...
Το ξέρω ότι θα είναι δύσκολα...αλλά οι δυσκολίες ποτέ δε με τρόμαξαν....:D
ελενη1991
16-12-2009, 19:31
Να σας ζήσει το μωράκι σας και από μένα!!!
ελενη1991
16-12-2009, 19:36
Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στη συζητησή σας και θέλω να σας συγχαρώ για τις ωραίες απόψεις και προσωπικές ιστορίες που ακούγονται. Είμαι κόρη ναυτικού και μεγάλωσα χωρίς την καθημερινή παρουσία του πατερα στο σπίτι όπως άλλωστε και κάθε παιδί ναυτικού, πράγμα που είναι πολυ δυσκολο ειδικά στην ποιο μικρή ηλικία που δεν καταλαβαίνεις και πολλά. Μεγαλώνοντας σου εξηγούν και καταλαβαίνεις νομίζεις πως το έχεις συνηθίσει αλλά κάθε φορά που φεύγει συνειδητοποιέις οτι αυτό το πράγμα δεν συνηθίζεται ποτέ όσα χρόνια κ αν περάσουν. Τώρα είμαι 21 και εδώ και ένα χρόνο έχω σχέση με έναν ναυτικό νομιζά πως θα ήταν εύκολο για μένα μιας και έχω "συνηθίσει" αλλά τελικά είναι δυσκολο, δυσκολο οπως τότε που ήμουν μικρή και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατι ο μπαμπας δεν ηταν σπίτι.
Καλώς όρισες και από μένα.....Να είσαι σίγουρη ότι είμαστε η καλύτερη παρέα......Να σε ρωτήσω κάτι γιατί το έχω απορία.Τι είναι πιο δύσκολο να φεύγει το αγόρι σου ή ο πατέρα σου?
Φιλικά Ελένη.
Roger Rabbit
16-12-2009, 20:13
Τι είναι πιο δύσκολο να φεύγει το αγόρι σου ή ο πατέρα σου?
Ανάλογα την ηλικία :cool:
mariliza
16-12-2009, 22:58
Καλώς όρισες και από μένα.....Να είσαι σίγουρη ότι είμαστε η καλύτερη παρέα......Να σε ρωτήσω κάτι γιατί το έχω απορία.Τι είναι πιο δύσκολο να φεύγει το αγόρι σου ή ο πατέρα σου?
Φιλικά Ελένη.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το καλωσόρισμα!!!! Η ερώτηση σου Ελένη μου είναι λίγο δύσκολη, πραγματικά δεν ξέρω αν μπορώ να πώ ποίος απο τους δύο με πονάει περισσότερο οταν φεύγει. Ίσως τα συναισθήματα είναι λίγο διαφορετικά αλλά έχουν κοινό παρανομαστή την απουσία
Ξαναματαευχαριστώ (:D) για τις ευχές σας...
Παιδιά τίποτε δεν είναι εύκολο όταν αποχωρίζεσαι τους αγαπημενους σου...όπου και αν είσαι και για όποιους λόγους και αν γίνεται αυτό. Ωστόσο εγώ ξέρω ότι μέσα από τις δυσκολίες δυναμώνει κανείς.
Και αν υπάρχει αγάπη και κατανόηση...δεν πρέπει να φοβάται κανείς τίποτα.
ελενη1991
18-12-2009, 15:02
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το καλωσόρισμα!!!! Η ερώτηση σου Ελένη μου είναι λίγο δύσκολη, πραγματικά δεν ξέρω αν μπορώ να πώ ποίος απο τους δύο με πονάει περισσότερο οταν φεύγει. Ίσως τα συναισθήματα είναι λίγο διαφορετικά αλλά έχουν κοινό παρανομαστή την απουσία
Οκ Μαριλίζα μου...Με κάλυψες!;)
Ζηστε τη...
Πόσο δίκιο έχεις...αλλά όπως θα έχεις δει και από την υπογραφή μου....είμαι στο ίδιο μήκος κύμματος με αυτά που έγραψες......:D
Καλή χρονιά να έχουμε όλοι μας και όσοι ταξιδεύουν καλές θάλασσες να βρίσκουν πάντα.
ελενη1991
25-12-2009, 13:03
Χρόνια πολλά σε όλους!!!!!!!!
BULKERMAN
25-12-2009, 13:21
Δυστυχώς τέτοια μέρα κάποιες οικογένειες ζουν μες την αγωνία!!!
αγνοούνται 3 Έλληνες ναυτικοι μετά από φωτιά που ξέσπασε στο Ελληνικό φορτηγό πλοίο πλοίο AEGEAN WIND...:cry:
captparis
25-12-2009, 13:52
Χρόνια πολλά σε όλους!!!!!!!!
EΛΕΝΗ ΑΝΤΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ , ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ , ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ !!!
Παναγιώτης
25-12-2009, 18:11
Τελικά όσα χρόνια κι α περάσουν δεν πρόκειται να φύγει η συνήθεια...
Είχα βαρύνει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και με πήρε ο ύπνος στον καναπέ, όταν η ανοιχτή τηλεόραση μετάδοσε την είδηση για την πυρκαγιά του βαποριού στη Βενεζουέλα πετάχτηκα όπως τόσες φορές όταν ταξίδευε ο πατέρας μου. Μου μάυρισε η καρδία χριστουγεννιατικά .
Καλές ειδήσεις σε όλες τις οικογένειες των ναυτικών...
Γεια σας και Χρονια Πολλα ξανα!! ειμαι νεο μελος και προσπαθω να καταλαβω τον τροπο που μιλατε μεταξυ σας!!! Διαβαζω ολα αυτα τα ωραια μηνυματα και λαχταρω να επικοινωνησω κιεγω μαζι σας!! Ελπιζω αυτο το μηνυμα τωρα να μπει στο θεμα Ναυτικοι-οικογενεια γιατι εχω γραψει κιαλλου και προφανως για αρχη θα σας εχω ζαλισει!!!
Αχ με συγκινησες Ωκυρροη!!!! Κατ΄αρχην να σας ζησει το μωρακι!!!!! Ειμαι καινουρια και θελω πολυ να μιλαω με ολες σας!!! Εχω καταχαρει που σας¨ βρηκα ¨ γιατι καιρο εψαχνα εναν χωρο με ανθρωπους που ζουν τον ιδιο καημο με εμενα!!! Σε λιγους μηνες παντρευομαι και ο αγαπημενος μου ειναι ναυτικος. Δεν ξερω αν τωρα μιλαει η δυναμη του ερωτα και της αγαπης, αλλα θελω να πιστευω πως δε θα ειναι τοσο τραγικα τα χρονια που θα ακολουθησουν... Με την αγαπη και τη συνειδηση θεωρω πως και τα δυσκολα μπορουν να γινουν ευκολα... Δεν ξερω...ειμαι ακομα στην αρχη... αν θες πες μου κατι απ'αυτα που ζεις... και ολες οι γυναικες ναυτικων!! Αλλα και πως νιωθουν οι αντρες σας;; Θα ηθελα να ζητησω συγγνωμη αν σημερα ζαλισα λιγακι τα μελη με τα μηνυματα μου, αλλα πιστεψτε με... πηρα μεγαλη χαρα που βρηκα αυτο το σαιτ!!!! Το εχω αναγκη!!!! Καλη χρονια σε ολους και ευχομαι να μην ακουσει καμια οικογενεια ασχημα νεα απο το aegean wind...
ελενη1991
27-12-2009, 21:39
Καλησπερα σε όλα τα μέλη του forum!Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου λείπει για τους αδικοχαμένους μας ναυτικούς!Αυτά δυστυχώς είναι τα δυσάρεστα που συμβαίνουν και μας κάνουν να λυπόμαστε και κάθε φορά που φεύγει ο δικός μας άνθρωπος να αναρωτιόμαστε αν θα τον ξαναδούμε είτε αυτός είναι φίλος μας,αδερφός,πατέρας!Μέσα στα θύματα ήταν και ένα παλικάρι 23 ετών που δε είχε ζήσει τη ζωή του έτσι όπως έχει κάθε δικαίωμα ένας ανθρωπος να τη ζήσει!
Το αγόρι μου έχει γυρίσει εδώ και πολύ καιρό....Φοβάμαι και δε ντρέπομαι να το πώ!!!!!!!Φοβάμαι δε θέλω να φύγει!Φοβάμαι μήπως χαθεί μες τη θάλασσα.
Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έκαναν αυτό το forum και τους φίλους/φίλες που το κρατάνε ζωντανό!Αν δεν υπήρχε δε θα είχα καμία παρηγοριά!
(συγνώμη αν σας κούρασα και αν έκανα κάποια ορθογραφικά λάθη)
ελενη1991
27-12-2009, 21:47
Αχ με συγκινησες Ωκυρροη!!!! Κατ΄αρχην να σας ζησει το μωρακι!!!!! Ειμαι καινουρια και θελω πολυ να μιλαω με ολες σας!!! Εχω καταχαρει που σας¨ βρηκα ¨ γιατι καιρο εψαχνα εναν χωρο με ανθρωπους που ζουν τον ιδιο καημο με εμενα!!! Σε λιγους μηνες παντρευομαι και ο αγαπημενος μου ειναι ναυτικος. Δεν ξερω αν τωρα μιλαει η δυναμη του ερωτα και της αγαπης, αλλα θελω να πιστευω πως δε θα ειναι τοσο τραγικα τα χρονια που θα ακολουθησουν... Με την αγαπη και τη συνειδηση θεωρω πως και τα δυσκολα μπορουν να γινουν ευκολα... Δεν ξερω...ειμαι ακομα στην αρχη... αν θες πες μου κατι απ'αυτα που ζεις... και ολες οι γυναικες ναυτικων!! Αλλα και πως νιωθουν οι αντρες σας;; Θα ηθελα να ζητησω συγγνωμη αν σημερα ζαλισα λιγακι τα μελη με τα μηνυματα μου, αλλα πιστεψτε με... πηρα μεγαλη χαρα που βρηκα αυτο το σαιτ!!!! Το εχω αναγκη!!!! Καλη χρονια σε ολους και ευχομαι να μην ακουσει καμια οικογενεια ασχημα νεα απο το aegean wind...
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο forum μας!Πιστεψέ με γλυκιά μου είμαστε ακριβώς μέσα στο ίδιο καζάνι όλες όσες έχουμε σχέση με ναυτικούς!Εμένα πρωσωπικά ρώτα με ότι θές δεν έχω πρόβλημα.Και γω μόλις ανακάλυψα το συγκεκριμένο forum ενθουσιάστηκα όσο κ εσύ!ΑΑΑ και δε μας ζαλίζεις εμένα είναι μεγάλη μου χαρά να μιλάω με όλους σας εδώ μέσα και όσο μπορώ να βοηθάω!
Φιλικά ελένη!
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο forum μας!Πιστεψέ με γλυκιά μου είμαστε ακριβώς μέσα στο ίδιο καζάνι όλες όσες έχουμε σχέση με ναυτικούς!Εμένα πρωσωπικά ρώτα με ότι θές δεν έχω πρόβλημα.Και γω μόλις ανακάλυψα το συγκεκριμένο forum ενθουσιάστηκα όσο κ εσύ!ΑΑΑ και δε μας ζαλίζεις εμένα είναι μεγάλη μου χαρά να μιλάω με όλους σας εδώ μέσα και όσο μπορώ να βοηθάω!
Φιλικά ελένη!
Αχ, Ελενη μου πολυ χαιρομαι που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρηκα ανθρωπους στην ιδια κατασταση με μενα... πριν φυγει για το ταξιδι του, τον παρακαλεσα σιγα σιγα να δεθει με καποιον ναυτικο προκειμενου να ερθω σε επαφη με τη γυναικα του. να εχω εναν ανθρωπο να μοιραζομαι τον ιδιο καημο και την ιδια λαχταρα!! ομως απο τοτε που σας βρηκα ακομα κιαν δε σας ξερω προσωπικα νιωθω τοσο μα τοσο ωραια!!!δε λεω, η οικογενεια μου,οι φιλες και ολοι οσοι μας αγαπανε με στηριζουν οσο μπορουν αλλα το βλεπω συνεχεια στο βλεμμα τους..¨ εγω δε θα μπορουσα να ημουν στη θεση σου..¨ αλλοι μου το λενε κιολας. το σεβομαι αλλα κουραστηκα να εξηγω και να λεω ¨ χιλιες φορες με αυτον τον ανθρωπο στη ζωη μου και μακρια μου παρα με αλλον διπλα μου αλλα με αβεβαιο μελλον...¨ δε λεω υπαρχουν χιλιοι δυο καλοι στη στερια οπως και πολλοι οχι τοσο καλοι στη θαλασσα. η αγαπη ομως δεν κοιταει δυσκολιες.. οσο γι'αυτο που ειπες που φοβασαι τωρα που θα φυγει ο αγαπημενος σου, πιστεψε με ολες μα ολες αυτο θα ενιωθαν!!!!
Τωρα που σας βρηκα ολες και ολους εσας θα ειμαι συνεχεια μεσα εδω!!! Οσο ποιητικο ή ροματικο κιαν ακουγεται, σας νιωθω πολυ πολυ κοντα μου!!! και σημερα στο τηλ. του ειπα για το σαιτ και δεν πιστευε τη χαρα που ακουγε στη φωνη μου!! Ευχομαι να μιλαμε συχνα και να μπαινουν κιαλλες κοπελες μεσα να λεμε τα νεα μας και βρισκουμε παρηγορια η μια στην αλλη!! Φιλια πολλα και εις το επανιδειν!!!!!
ελενη1991
28-12-2009, 00:24
Αχ, Ελενη μου πολυ χαιρομαι που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρηκα ανθρωπους στην ιδια κατασταση με μενα... πριν φυγει για το ταξιδι του, τον παρακαλεσα σιγα σιγα να δεθει με καποιον ναυτικο προκειμενου να ερθω σε επαφη με τη γυναικα του. να εχω εναν ανθρωπο να μοιραζομαι τον ιδιο καημο και την ιδια λαχταρα!! ομως απο τοτε που σας βρηκα ακομα κιαν δε σας ξερω προσωπικα νιωθω τοσο μα τοσο ωραια!!!δε λεω, η οικογενεια μου,οι φιλες και ολοι οσοι μας αγαπανε με στηριζουν οσο μπορουν αλλα το βλεπω συνεχεια στο βλεμμα τους..¨ εγω δε θα μπορουσα να ημουν στη θεση σου..¨ αλλοι μου το λενε κιολας. το σεβομαι αλλα κουραστηκα να εξηγω και να λεω ¨ χιλιες φορες με αυτον τον ανθρωπο στη ζωη μου και μακρια μου παρα με αλλον διπλα μου αλλα με αβεβαιο μελλον...¨ δε λεω υπαρχουν χιλιοι δυο καλοι στη στερια οπως και πολλοι οχι τοσο καλοι στη θαλασσα. η αγαπη ομως δεν κοιταει δυσκολιες.. οσο γι'αυτο που ειπες που φοβασαι τωρα που θα φυγει ο αγαπημενος σου, πιστεψε με ολες μα ολες αυτο θα ενιωθαν!!!!
Τωρα που σας βρηκα ολες και ολους εσας θα ειμαι συνεχεια μεσα εδω!!! Οσο ποιητικο ή ροματικο κιαν ακουγεται, σας νιωθω πολυ πολυ κοντα μου!!! και σημερα στο τηλ. του ειπα για το σαιτ και δεν πιστευε τη χαρα που ακουγε στη φωνη μου!! Ευχομαι να μιλαμε συχνα και να μπαινουν κιαλλες κοπελες μεσα να λεμε τα νεα μας και βρισκουμε παρηγορια η μια στην αλλη!! Φιλια πολλα και εις το επανιδειν!!!!!
Χαίρομαι πάρα πολύ με τη χαρά σου......Να μπαίνεις συχνά έτσι και αλλιώς και εγώ κάθε μέρα μέσα είμαι...Να είστε πάντα ευτυχισμένη!Αν επιτρέπετε πόσο καιρό είστε μαζί και πόσο χρονών είστε?Ρωτάω γιατί από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι είσαι πολύ ερωτευμένη...
Φιλικά Ελένη
Χαίρομαι πάρα πολύ με τη χαρά σου......Να μπαίνεις συχνά έτσι και αλλιώς και εγώ κάθε μέρα μέσα είμαι...Να είστε πάντα ευτυχισμένη!Αν επιτρέπετε πόσο καιρό είστε μαζί και πόσο χρονών είστε?Ρωτάω γιατί από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι είσαι πολύ ερωτευμένη...
Φιλικά Ελένη
Κοιτα... η ιστορια(σαν γνωριμια κλπ) μας ξεκινησε απο το 2005 αλλα μαζι δεν μπορω να πω πως ειμαστε παρα πολυ καιρο..2 χρονια περιπου... Ο καλος μου τραβηξε πολλα απο μενα!!! Με κηνυγησε πολυ αλλα το οτι δεν ημουν ετοιμη να πω το ¨ναι¨ σε αυτη τη σχεση δεν ηταν θεμα ναυτικου αλλα αλλων παραγοντων.. ειμαστε απο το ιδιο χωριο και παντα προσεχα τις επαφες μου και ποσο μαλλον τις σχεσεις!! Γενικα ειμαι λιγο παραδοσιακη γυναικα ή αρκετα συντηρητικη ή πες το οπως θες!!! Εγω ειμαι 28 και ο καλος μου ειναι 31.
Και να σου πω την αληθεια ο τρελος ερωτας μου φουντωσε στο προηγουμενο ταξιδι του.. δε συζητω για το τελευταιο του... Ασε, εδω στο νησι που ζω ολοι με πειραζουν-με την καλη εννοια- !! Γενικα οσο περναει ο καιρος τον ερωτευομαι ολο και πιο πολυ!!!!!!!!!!!!
Και ειμαι πολυ περηφανη γι'αυτον και ποτε μα ποτε δεν ειπα μεσα μου¨ αχ μακαρι να εκανε μια αλλη δουλεια¨ ετσι τον γνωρισα και ετσι τον αγαπησα και θα τον στηριζω ΠΑΝΤΑ .-
Εσυ εισαι ευτυχισμενη αν και νομιζω(απ'οσα διαβασα για σενα) αρκετα μικροτεροι εσεις απο εμας??...
ελενη1991
28-12-2009, 11:30
Κοιτα... η ιστορια(σαν γνωριμια κλπ) μας ξεκινησε απο το 2005 αλλα μαζι δεν μπορω να πω πως ειμαστε παρα πολυ καιρο..2 χρονια περιπου... Ο καλος μου τραβηξε πολλα απο μενα!!! Με κηνυγησε πολυ αλλα το οτι δεν ημουν ετοιμη να πω το ¨ναι¨ σε αυτη τη σχεση δεν ηταν θεμα ναυτικου αλλα αλλων παραγοντων.. ειμαστε απο το ιδιο χωριο και παντα προσεχα τις επαφες μου και ποσο μαλλον τις σχεσεις!! Γενικα ειμαι λιγο παραδοσιακη γυναικα ή αρκετα συντηρητικη ή πες το οπως θες!!! Εγω ειμαι 28 και ο καλος μου ειναι 31.
Και να σου πω την αληθεια ο τρελος ερωτας μου φουντωσε στο προηγουμενο ταξιδι του.. δε συζητω για το τελευταιο του... Ασε, εδω στο νησι που ζω ολοι με πειραζουν-με την καλη εννοια- !! Γενικα οσο περναει ο καιρος τον ερωτευομαι ολο και πιο πολυ!!!!!!!!!!!!
Και ειμαι πολυ περηφανη γι'αυτον και ποτε μα ποτε δεν ειπα μεσα μου¨ αχ μακαρι να εκανε μια αλλη δουλεια¨ ετσι τον γνωρισα και ετσι τον αγαπησα και θα τον στηριζω ΠΑΝΤΑ .-
Εσυ εισαι ευτυχισμενη αν και νομιζω(απ'οσα διαβασα για σενα) αρκετα μικροτεροι εσεις απο εμας??...
Καλησπέρα!Εγώ είμαι 18 και εκείνος 23!Είμαι ευτυχισμένη μαζί του αν και έχουμε αρκετά προβλήματα...Ετσι όμως είναι οι σχέσεις!Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά του είναι μαχαίρι για τη σχέση μας αλλά προς το παρόν αντέχουμε!
Φιλιά Ελένη....
Καλημερα παιδια!! Χθες ολοκληρωσα το διαβασμα μου στη σελιδα¨ελληνες ναυτικοι και οικογενεια¨! Διαβασα ολα τα ποστ απο το πρωτο μεχρι το τελευταιο( το δικο μου, χι!!) και στεναχωριεμαι που δε σας ειχα βρει απο περυσι. αλλα καλλιο αργα παρα ποτε!! Αλλα γιατι δε βλεπω κινηση παλι? Ισως λογω γιορτων να ασχολειστε με φιλους και οικογενεια!! Λογικο!!! Μετα τις γιορτες κοπελια και κοπελουδια, μπειτε παλι μεσα να συζητησουμε!! Ειδικα η Ελενη που μπαινει σαν γκεστ με τον ¨αλητακο ναυτικο¨(οπως ελεγε) εχει εξαφανιστει καιρο και θα ηθελα να της πω καποια πραγματακια!! Ελενη προβαλε !!
Εγω λοιπον σημερα θα ηθελα να ανοιξω ενα θεματακι συζητησης το οποιο ειχε αναφερθει συντομως σε ενα παλιο ποστ..
Πιανομαι λοιπον απο τα λογια της φιλης Ναταλιας η οποια εγραφε:
¨Εαν λοιπον, γνωριζα εναν ναυτικο, και ηξερα πως ηταν για μενα η αρχη και το τελος, τοτε θα προσπαθουσα να το δειξω και στους δικους μου να το καταλαβουν και να με στηριξουν κι αυτοι με την σειρα τους....¨
Πολυ σημαντικο αυτο που γραφει και στην δικη μου περιπτωση θα σας αναφερω το εξης... Οταν αποφασισαμε με τον καλο μου οτι θελουμε να παντρευτουμε, το αγχος του και της μητερας του ηταν πώς θα το παρουν οι δικοι μου που ειναι ναυτικος.. εγω ημουν τοσο σιγουρη που δεν ειχα δωσει και τοση σημασια μεχρι που τους το ανακοινωσα και ψιλοπαγωσαν!! Η μανα μου δε εκλαιγε συχνα.. αν δεν υπηρχε απο τη μερια του πατερα μου παππους ναυτικος πιστευω πως θα ηταν πολυ πιο αρνητικοι.
ολη την ωρα μου ελεγαν¨ καλο παιδι αλλα δυσκολο επαγγελμα. οχι μονο που θα εισαι συνεχεια μονη σου αλλα και που ειναι επικινδυνο για τον ιδιο!¨ βεβαια για να ειμαι ειλικρινης ολο αυτο κρατησε τους πρωτους 3 μηνες. ειδικα τωρα πια πιστευω ή θελω να πιστευω πως το εχουν δεχτει και το εχουν συνηθισει...μη σας πω μαλιστα οτι τωρα πια με στηριζουν κιολας παρα πολυ!!!!
Ειχα κουραστει να λεω ολη την ωρα οτι εμενα δε με μοιαζει (ασχετα που μεσα μου με ενοιαζε...) επρεπε να φαινομαι συνεχεια δυνατη προκειμενου να μη γυρισουν να μου πουν ¨ εμεις στο ειχαμε πει οτι ειναι δυσκολο!¨
Δε θα ξεχασω μαλιστα την ημερα του αποχωρισμου... μαυρη η καρδια μου και τα ματια μου πρησμενα μεχρι που εφτασα σπιτι. πηρα μια βαθεια ανασα και μπηκα ηρεμη.. η μητερα μου εμφανως στεναχωρημενη μου λεει¨ πως νιωθεις?¨ καλα της απανταω. αρχισε να κλαιει ( τον εχουν αγαπησει και οι δικοι μου πολυ!!)και συνειδητοποιησα οτι επρεπε εγω να στηριξω τους γονεις μου παρα εκεινοι εμενα!!! με εβλεπε ψυχραιμη και μου ελεγε οτι με θαυμαζει που ειμαι δυνατη!! Δυνατη?? .....
αφου την ηρεμησα μπηκα στο δωματιο μου και εκλαψα με την καρδια μου!!!!
Και κατι τελευταιο που θελω να αναφερω στο συγκεκριμενο θεμα ειναι οτι ολη την ωρα μου λενε αντε να παει και α' μηχ. και μετα θα δουμε τι μπορει να κανει εξω!! Δε λεω γονεις ειναι και αγχωνονται και θελουν το καλο και των δυο μας αλλα μηπως αγχωνονται υπερβολικα??? Εγω παντρευομαι αυτον τον ανθρωπο πληρη συνειδηδη και δε σκεφτομαι τι θα κανει σε 5 ή 10 χρονια. αυτο ειναι το επαγγελμα του και μπορει να το κανει για ακομα 30!! στο μυαλο τους εκεινοι ομως το εχουν δεδομενο οτι καποια στιγμη θα το αφησει και θα κανει κατι αλλο...
Τελος παντων, θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας... υπαρχουν κοπελες που ειχαν παρομοια αντιμετωπιση απο την οικογενεια τους? και οι αντρες του forum να μας πουν αν ειχαν αντιμετωπισει δυσκολιες με γονεις της κοπελας τους?
ΥΓ: Διευκρινιζω οτι τον ΠΡΩΤΟ και τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ λογο στο θεμα ναυτικο τον εχει και πρεπει να τον εχει ο ιδιος ο ναυτικος!! Στη δικια μας περιπτωση, το συζηταει για το μελλον να το αφησει αλλα αναλογα τι δουλεια μπορει να αντικαταστασει το επαγγελμα του και αλλες πολλες συγκυριες!Τωρα πια εξαλλου τις σκεψεις του τις συζηταει πρωτα μαζι μου πριν καλα καλα τις σκεφτει ο ιδιος για να παιρνει τη γνωμη μου. Οχι ομως οτι θα κανονιζα εγω ή οι γονεις για το τι θα κανει στο μελλον λες και ειναι κανα ¨ αβουλο ον¨ που δεν παιρνει πρωτοβουλιες...
Καλησπέρα!Εγώ είμαι 18 και εκείνος 23!Είμαι ευτυχισμένη μαζί του αν και έχουμε αρκετά προβλήματα...Ετσι όμως είναι οι σχέσεις!Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά του είναι μαχαίρι για τη σχέση μας αλλά προς το παρόν αντέχουμε!
Φιλιά Ελένη....
Ελενακι μου, ειστε μικρουλια και τα δυο αλλα κατι μεσα μου μου λεει πως εσεις μπορειτε να δειξετε και να αποδειξετε σε αλλους τι εστι αληθινη αγαπη!! ειναι δυσκολο για το νεαρο της ηλικιας και των δυο σας αλλα ο ερωτας δεν κοιταει ηλικιες και η αγαπη δεν κοιταει αποστασεις!! και αυτο που θα σου ελεγα ειναι οτι... καλυτερα με εναν ανθρωπο που ειναι μακρια σου αλλα τον αισθανεσαι συνεχεια διπλα σου παρα με εναν ανθρωπο που ειναι κοντα σου και τον νιωθεις μιλια μακρια σου!!!!
Φιλια!
ελενη1991
28-12-2009, 14:29
Ελενακι μου, ειστε μικρουλια και τα δυο αλλα κατι μεσα μου μου λεει πως εσεις μπορειτε να δειξετε και να αποδειξετε σε αλλους τι εστι αληθινη αγαπη!! ειναι δυσκολο για το νεαρο της ηλικιας και των δυο σας αλλα ο ερωτας δεν κοιταει ηλικιες και η αγαπη δεν κοιταει αποστασεις!! και αυτο που θα σου ελεγα ειναι οτι... καλυτερα με εναν ανθρωπο που ειναι μακρια σου αλλα τον αισθανεσαι συνεχεια διπλα σου παρα με εναν ανθρωπο που ειναι κοντα σου και τον νιωθεις μιλια μακρια σου!!!!
Φιλια!
Είμαστε πολύ μικρούλια.....Δε ξέρω που θα φτάσει η σχέση μου με αυτόν τον άνθρωπο αλλά δε με νοιάζει ιδιαίτερα αρκεί να είμαστε καλά!Με συγκίνησαν αυτά που είπες στη προηγουένη σελίδα.Εντάξει εγώ έχω αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία στήριξει από την οικογένεια!Πως σε λένε?
Φιλιά
Καλησπερα και χρονια Πολλα!! οπως εχω αναφερει και σε αλλο ποστ, ειμαι καινουριο μελος αλλα παρα μα παρα πολυ τακτικο πλεον καθ'οτι με ενδιαφερει πολυ να γνωρισω εις βαθος τη ζωη των ναυτικων!!! Ο λογος φυσικα το αγορι μου ή ο αντρας μου ή αρραβωνιαστικος μου ή οπως θελετε πειτε το.. ο δικος μου παντως ναυτικος!!! Απο την πρωτη στιγμη που νιωσαμε την αναγκη να επισημοποιησουμε τη σχεση μας η πρωτη του κουβεντα ηταν οτι χρειζεται τη στηριξη μου... μεσα στην ψυχοσυναισθηματικη στηριξη που προσπαθω να του παρεχω κανω και ο,τι αλλο μπορω για να μαθω τα παντα για το ναυτικο!! εμαθα να μπαινω στο ιντερνετ( γιατι ημουν και λιγο ασχετη) και να τον ψαχνω με δορυφορο.. να αντλω πληροφοριες για τα καραβια, να ρωταω κατα ποσο γερα και συγχρονα ειναι τα καραβια που εχει η εταιρεια στην οποια εργαζεται και τωρα πια να μπαινω απο το πρωι μεχρι το βραδυ εδω μεσα και οχι μονο στα θεματα που αφορουν σχεσεις και οικογενεια ( που η αληθεια ειναι οτι με αγγιζουν πιο πολυ) αλλα στα ΠΑΝΤΑ!!! μεχρι και ολες τις φωτο απο τις μηχανες ειδα.. εμαθα για την γεφυρα και την κουβερτα... διαβασα ναυτικους ορους και ετρεξα αμεσως σε λεξικα( πχ. βατσιμανης, κομοδεσιο κλπ..) Ολα αυτα δεν τα κανω για να μου πει μπραβο γιατι εξαλλου στην ουσια ουτε καν ξερει αφου λειπει. τα κανω για μενα!! γιατι το να εχεις μια σχεση με ναυτικο ( για μενα τουλαχιστον) δεν ειναι μονο για να σου φερνει δωρα απο εξωτερικο, να σου στελνει λεφτα, να χαλαει ενα καρο καρτες στα τηλ. κ.α. ειναι να μπεις στην καρδια της ζωης των 7-8 μηνων!!! μιλαμε για πολυ καιρο!!! δε θα αρκουμουν σε 4-5 τελειους μηνες. οι αλλοι 7 χανονται?? δε μου αρκει το τηλ. και οσα νεα μπορει να προλαβει να μου πει στα 15 περιπου λεπτα ανα 2-3 μερες. Δεν μπορει να κανει και κατι αλλο...Εγω ομως μπορω γιατι ειμαι στη στερια..γιατι βλεπω οικογενειες, φιλους, παρεες, καφετεριες, μαγαζια χαιρομαι γιορτες και αργιες!! Εκεινος?? Γραφω πολλα, το ξερω αλλα ειλικρινα διαβαζοντας τα παραπανω παλια ποστ δεν μπορουσα να μην εκφρασω κιεγω τα δικα μου...
Πιανομαι λοιπον απο τα λογια της φιλης Efouskayak στην 4 σελιδα η οποια γραφει : Κάτι που θέλω επίσης να σχολιάσω στο συγκεκριμένο θέμα είναι το ότι έχω δεί πολλούς δόκιμους να εγκαταλείπουν την θάλασσα με τις πρώτες ‘’πιέσεις’’ από την καλή τους…. Εδώ δεν ξέρω τι φταίει …. οι κύριοι δεν είναι αποφασισμένοι για το επάγγελμα τους? Είναι λάθος η επιλογή τους? Δεν ξέρω… ίσως να μπορείτε να μου απαντήσετετε¨
Λοιπον εγω οταν τον γνωρισα, ειλικρινα ουτε που περασε απο το μυαλο μου να του πω να το αφησει ακομα και τωρα που σε 5 μηνες παντρευομαστε δε κανω σχεδια για το τι θα κανει σε 10 χρονια...αλλα θα πω το εξης αντιφατικο... Μου μιλησε για στηριξη απο τη μερια μου... αν κατι ομως του ειπα ηταν το εξης: Εσυ πριν με γνωρισεις ειχες διαλεξει το συγκεκριμενο επαγγελμα. Εγω το συγκεκριμενο επαγγελμα δε το διαλεγω. Διαλεγω εσενα και μαζι το επαγγελμα σου!!¨ Τι θελω να πω... ναι να στηριξω, αλλα δε μου αρεσει καθολου που ακουω αρκετα νεα κοπελια που θελουν να μπουν στο ναυτικο να εχουν τετοια αντιληψη απο πριν για τις γυναικες!! για σταθειτε βρε παιδια, εμας μας ρωτησατε?? Θεωρω πως πρεπει οι υποψηφιοι σε σοβαρη σχεση ναυτικοι να εχουν λεπτους τροπους και πρωτα αυτοι να ενθαρρυνουν τις γυναικες για το επαγγελμα τους. αν ξεκινησουν με μουρμουρα και προκατειλλημενοι για το τι θα κανει η γυναικα πισω...τοτε σιγουρα θα αποτυχουν...ειτε στη σχεση, ειτε στο επαγγελμα!!!
Εκ των προτερων σας ζητω συγγνωμη που σας ζαλιζω αλλα μετα απο δυο περιπου χρονια βρηκα εναν χωρο να μοιραζομαι ιδιες ανησυχιες!! Κανεις( ουτε η ιδια μου η μανα) δε θα μπορουσε να ερθει στη θεση μου γιατι αλπουστατα ουτε ναυτικος ειναι ουτε γυναικα ναυτικου...
αναφερθηκε επισης στα προηγουμενα ποστ και το περι απιστιας... ενα θεμα που εμενα( φανταζομαι και τους περισσοτερους ερωτευμενους) τρελαινει...
Εγω ειμαι και απο τη φυση μου λιγο ανασφαλης να το πω? λιγο κτητικη να το πω? παντως σιγουρα ειμαι απο αυτες που ΔΕ θα συγχωρουσα την απιστια. οσο ελαφρια και να ηταν... Ακουστε με, οσο υπαρχουν κακα παραδειγματα ανδρων αλλο τοσο υπαρχουν και γυναικων. αλλα οταν εγω σα γυναικα ειμαι ενταξει και κυρια δε θα ανεχομουν οποιαδηποτε μορφη απιστιας...Σε αυτο το σημειο συγγνωμη που θα το πω αλλα κανεναν μα κανεναν ναυτικο δε λειπαμαι να ακουω να λεει οτι δεν αντεξα τοσους μηνες κλπ. οσοι δεν αντεχουν δεν παντρευονται και δεν βιαζονται να κανουν οικογενεια. το ιδιο και οι γυναικες.. καποιες μπορει να γλυκαινονται αρχικα στην ιδεα του οτι θα στελνει πολλα λεφτα και θα εχουν ο,τι θελουν κλπ. αλλα μετα που αρχιζουν οι δυσκολιες της μοναξιας ψαχνουν αλλου ¨ παρηγορια¨ ! Αισχος! Οι αντρες να θαλασσοπνιγονται και εκεινες να τα χαιρονται ολα και απ'την αλλη, γυναικες φυλακες, μανες, πατερες, πηνελοπες ολα σε ενα και αντρες ¨ κοσμογυριμενοι και φουλ απο εμπειριες!!¨ . Λυπαμαι... Λυπαμαι πολυ αν υπαρχουν τετοια δειγματα ειτε απο τη μια ειτε απο την αλλη μερια..
Απο πολλους ακουω οτι ολα ειναι στο χερι της γυναικας!!Ναι δε διαφωνω, αλλα δεν ειναι λιγο υποτιμητικο για τους αντρες( και ποσο μαλλον εμεις που ειμαστε και ελληνες) να τους κανουν οι γυναικες τους οτι θελουν?? Γνωμη μου ειναι οτι ολα ειναι στα χερια και των δυο!! Η γιαγια μου μου ελεγε: Πισω απο εναν μεγαλο αντρα κρυβεται μια δυνατη γυναικα.. και συνηθως τοτε οι περισσοτερες ηταν οικοκυρες. το διευκρινιζω γιατι με το μεγαλη δεν εννουν το επαγγελμα και τη δοξα της αλλα το ηθος της και το κυρος της!! Τελειωνοντας, μια γυναικα λοιπον που ξερει να στηριζει και τιμαει τον αντρα της πρεπει να το αξιζει ο αλλος!! Αμοιβαια πρεπει να ειναι ολα!!
Και μπραβο!! πολλα μπραβο σε πολλες κοπελες που ερωτευονται καθε μερα πιο πολυ τον αντρα τους που ειναι μακρια και τον στηριζουν!! Και μπραβο σε ολους αυτους τους αξιους αντρες που παλευουν μεσα σε δυσκολιες για τις γυναικες και τα παιδια τους και τους εχουν κορονα στο κεφαλι τους!!!
Μη μου κανετε επιθεση για ολα αυτα τα κατεβατα( τα βλεπω τωρα κιεγω και τα εχω παιξει!) σας παρακαλω... Τα ειδα ολα μαζεμενα και ηθελα να μιλησω κιεγω!!!
Μια ερωτηση : Δεν ειναι μαγικο που ο ερωτας δε σβηνει ποτε μα ποτε σε τετοιου ειδους ζευγαρια????????
Προσωπικά δεν με κούρασες καθόλου. Το χάρηκα πραγματικά το post σου γιατι ήταν ειλικρινές, ουσιαστικό, ευαίσθητο, πραγματικό, συγκλονιστικό.....
Προσωπικά δεν με κούρασες καθόλου. Το χάρηκα πραγματικά το post σου γιατι ήταν ειλικρινές, ουσιαστικό, ευαίσθητο, πραγματικό, συγκλονιστικό.....
Σ'ευχαριστω πολυ!!! Οταν τα διαβασα αυτα που εγραψα ειχα τη φοβια μηπως καποιος νομισει πως μιλαω επιθετικα... οχι,οχι... αληθεια απο τωρα το διευκρινιζω... με μια αγανακτησουλα ισως αλλα περισσοτερο ρομαντισμος κυριαρχει στην καρδια μου... Να'σαι παντα καλα!!!
Γιατι εξεφανιστηκατε ολοι και δεν πιανει κανεις κανενα θεματακι πια εδω?? :cry:
Εστω καμμια ομορφη ιστοριουλα???????
skatharaki
03-02-2010, 12:36
Γεια σας και Χρονια Πολλα ξανα!! ειμαι νεο μελος και προσπαθω να καταλαβω τον τροπο που μιλατε μεταξυ σας!!! Διαβαζω ολα αυτα τα ωραια μηνυματα και λαχταρω να επικοινωνησω κιεγω μαζι σας!! Ελπιζω αυτο το μηνυμα τωρα να μπει στο θεμα Ναυτικοι-οικογενεια γιατι εχω γραψει κιαλλου και προφανως για αρχη θα σας εχω ζαλισει!!!
γεια σας ειμαι και εγω νεο μελος και προσπαθω να καταλαβω πως λειτουργει το συγκεκριμενο site. ο φιλος μου ειναι ναυτικος και θα ηθελα να εχω επικοινωνια με ατομα που εχουν τις ιδιες ανησυχιες με μενα. δεν ξερω αν γραφω στο σωστο σημειο αν οχι εξηγηστε μου παρακαλω τι πρεπει να κανω. σας ευχαριστω εκ των προτερων
skatharaki
03-02-2010, 12:42
γεια σας ειμαι και εγω νεο μελος και προσπαθω να καταλαβω πως λειτουργει το συγκεκριμενο site. ο φιλος μου ειναι ναυτικος και θα ηθελα να εχω επικοινωνια με ατομα που εχουν τις ιδιες ανησυχιες με μενα. δεν ξερω αν γραφω στο σωστο σημειο αν οχι εξηγηστε μου παρακαλω τι πρεπει να κανω. σας ευχαριστω εκ των προτερων
[QUOTE=skatharaki;308952]γεια σας ειμαι και εγω νεο μελος και προσπαθω να καταλαβω πως λειτουργει το συγκεκριμενο site. ο φιλος μου ειναι ναυτικος και θα ηθελα να εχω επικοινωνια με ατομα που εχουν τις ιδιες ανησυχιες με μενα. δεν ξερω αν γραφω στο σωστο σημειο αν οχι εξηγηστε μου παρακαλω τι πρεπει να κανω. σας ευχαριστω εκ των προτερων[/QUOTE
Καλησπερα και καλως ηρθες κοπελα μου!!!!!
Αχ... μου θυμιζεις εμενα οταν πρωτογραφτηκα στο σαιτ!!! Ειχα μια ανυπομησια να επικοινωνησω με ολους εδω και να ανταλλαξω αποψεις, που εγραφα παντου!!!!! Εδω αναπτυσσουμε θεματα που αφορουν τις οικογενειες των ναυτικων, με την ευρεια και στενη εννοια!!! Υπαρχει και αλλο ενα θεμα που αφορα γενικα τις σχεσεις με ναυτικους και ειναι παλι στο ελληνες ναυτικοι με τιτλο¨ ναυτιλια και σχεση πανε μαζι?¨ ( αν θυμαμαι καλα ετσι λεγεται) Διαβασε τα και ειμαι σιγουρη πως σε λιγες ωρες θα εχουμε πολλα να πουμε!!!!
Καλη διαμονη στο πιο θερμο και φιλικο σαιτ της ναυτιλιας!!!! ;)
ελενη1991
03-02-2010, 17:28
skatharaki........Καλώς ήρθες στο forum!;)
Mεσα εισαι Ελενακι μου??? Μολις γυρισα απο σχολη... Αντε αλλες δυο μερες!
ελενη1991
03-02-2010, 17:56
Mεσα εισαι Ελενακι μου??? Μολις γυρισα απο σχολη... Αντε αλλες δυο μερες!
Μέσα είμαι φιλενάδα!Αλλες 2 μέρες για πιο πράγμα?
Μέσα είμαι φιλενάδα!Αλλες 2 μέρες για πιο πράγμα?
για να τελειωσει η εξεταστικη!!!!!!!!!!! ο ναυτικος μου αργει ακομα... αλλα οταν πλησιαζει η μερα να σαι σιγουρη πως θα το καταλαβει ολο το φορουμ!! σεισμο θα κανω!!!! :p
ελενη1991
03-02-2010, 18:23
για να τελειωσει η εξεταστικη!!!!!!!!!!! ο ναυτικος μου αργει ακομα... αλλα οταν πλησιαζει η μερα να σαι σιγουρη πως θα το καταλαβει ολο το φορουμ!! σεισμο θα κανω!!!! :p
:D:DΠλάκα έχεις!Αντε καλά αποτελέσματα...........Εγώ πάλι μέχρι και τη τελευταία στιγμή το έκρυβα από όλους και όλα!Δε ξέρω το λόγο.Αφού η μάνα μου ενθουσιάστηκα πιο πολύ από μένα.Και να φανταστήτε της το είπα όταν ετοιμαζόμουν για να πάω να τον δώ!Πωωωωωωωωωωω τα θυμήθηκα πάλι και σας ζάλισα!
:D:DΠλάκα έχεις!Αντε καλά αποτελέσματα...........Εγώ πάλι μέχρι και τη τελευταία στιγμή το έκρυβα από όλους και όλα!Δε ξέρω το λόγο.Αφού η μάνα μου ενθουσιάστηκα πιο πολύ από μένα.Και να φανταστήτε της το είπα όταν ετοιμαζόμουν για να πάω να τον δώ!Πωωωωωωωωωωω τα θυμήθηκα πάλι και σας ζάλισα!
Αααααα, δε καταλαβες!!! Εγω ειχα σχεση μαζι του 2 χρονια και δε το ηξερε κανεις!!!! Κανεις ομως!!! απ'εξω απ'εξω μονο οτι κατι υπαρχει στον οριζοντα... Μεχρι που τους ανακοινωσα¨ Παντρευομαι¨ και επαθαν ολοι στην αρχη ΣΟΚ!!
Τωρα πια ομως βγαινω και το φωναζω.........Ειμαι ερωτευμενηηηηηηηηηη!!!! Τον αγαπαωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!! Κιεχω αγαπησει ο,τι εχει σχεση με θαλασσα....καραβι...ΝΑΥΤΙΚΟ!!!!!!
ελενη1991
03-02-2010, 21:38
Αααααα, δε καταλαβες!!! Εγω ειχα σχεση μαζι του 2 χρονια και δε το ηξερε κανεις!!!! Κανεις ομως!!! απ'εξω απ'εξω μονο οτι κατι υπαρχει στον οριζοντα... Μεχρι που τους ανακοινωσα¨ Παντρευομαι¨ και επαθαν ολοι στην αρχη ΣΟΚ!!
Τωρα πια ομως βγαινω και το φωναζω.........Ειμαι ερωτευμενηηηηηηηηηη!!!! Τον αγαπαωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!! Κιεχω αγαπησει ο,τι εχει σχεση με θαλασσα....καραβι...ΝΑΥΤΙΚΟ!!!!!!
Πωωωωωωωωωωω με συγκινείς!Είσαι τέλεια που τον αγαπάς τόσο πολύ και το φωνάζεις!Το φωνάζεις για να σε ακούσει όλη η γη,όλη η πλάση κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη!Και πάνω από όλα για να σε ακούσει αυτός!!Ο άντρας σου,ο συζυγός σου,ο ερωτά σου!Καληνύχτα.......
skatharaki
04-02-2010, 13:02
καλημερα και απο μενα χαρηκα για την γνωριμια
και για τα καλα σας λογια ελπιζω να τα λεμε συχνα φιλια
skatharaki
04-02-2010, 13:13
χαρηκα και εγω για την γνωριμια ελενη ελπιζω να τα λεμε συχνα και μενα ο δικος μου αργει θα ερθει μαιο και μου φαινεται βουνο !!!!
ελενη1991
04-02-2010, 18:25
χαρηκα και εγω για την γνωριμια ελενη ελπιζω να τα λεμε συχνα και μενα ο δικος μου αργει θα ερθει μαιο και μου φαινεται βουνο !!!!
Καλησπέρα.Ψυχραιμία καλή μου....όλες τα έχουμε περάσει!Θα περάσει ο καιρός και θα τον έχεις πάλι στην αγκαλιά σου!Οποτε θέλεις και ότι απορία και αν έχεις στείλε να τα πούμε.Φιλιά......
Roger Rabbit
04-02-2010, 18:58
http://i221.photobucket.com/albums/dd81/nikitas_/MSNjpg.png
:lol:
opelmanos
04-02-2010, 19:08
ROGER δεν σέποιασα με το πόστ σου.Τί θέλεις να μας πείς ?
Μηπως θες εμμεσα να πεις να μιλαμε στο msn??? Οκ, μπορει να μιλησαμε λιγακι παραπανω με τα κοπελουδια και ασχετα με το θεμα, αλλα καλλιο αυτο παρα νεκρο το θεμα.... Κανενας δε γραφει τιποτα πια εδω... τουλαχιστον εμεις του δινουμε λιγο ζωη βρε!! ;)
ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
05-02-2010, 14:03
συμφωνω 100% με τον Roger Rabbit υπαρχει το msn να τα λετε αυτα δεν ενδιαφερει τον απλο αναγνωστη τα πρωσοπικα του καθενος..
συμφωνω 100% με τον Roger Rabbit υπαρχει το msn να τα λετε αυτα δεν ενδιαφερει τον απλο αναγνωστη τα πρωσοπικα του καθενος..
Oπως ειπα και πιο πανω, εχετε δικιο!!! Ξεφυγαμε απ'το θεμα και θα μπορουσαμε να μιλησουμε με πμ αλλα δε χρειαζεται τετοια επιθεση αγαπητε Λεβεντογιαννη!!!
Εχω διαβασει απειρα ποστ εδω μεσα και σε πολλα αρκετες φορες καποιοι ξεφευγουν και μαλιστα μιλανε με ¨προσωπικο κωδικο¨ χωρις να βγαζω νοημα!! Ε, δε με πειραξε δα και τοσο πολυ!!!! Στο κατω κατω ειχα την εντυπωση πως το φορουμ ειναι για να αναπτυσσουμε αποψεις, να ανταλασσουμε ιδεες και να εκφραζομαστε προσωπικα.
Και παλι ομως συγγνωμη αν σας κουρασαμε αθελα μας!!!!!
Roger Rabbit
05-02-2010, 16:30
Περισσότερο πλάκα κάνω! :)
Όλα καλά.-
Leviathan
05-02-2010, 19:39
Αγαπητοί δε θα συμφωνήσω μαζί σας, αν το nautilia.gr είναι ένα site που καθρεφτίζει την ναυτική ''οικογένεια'' τότε θα πρέπει να είναι ανεκτικό σε κάθε έκφραση των μελών αυτής της ναυτικής οικογένειας και ας είναι αυτή η έκφραση μια απλή συζητησούλα. Στο κάτω-κάτω είναι υπέροχο να ακούς κοπέλες να δήλώνουν ερωτευμένες με συναδέλφους.
Roger Rabbit
05-02-2010, 20:27
Ok, φίλε μου είπαμε,,προχωρούμε..
Όλα καλά..
;)
Καλησπέρα και από μένα...
Εμένα ο άντρας μου είναι ακόμα εδώ αλλά όπως είχα πει και προηγουμένως...μετράμε μέρες και περιμένουμε το έρμο το τηλεφώνημα από την εταιρία...Μέχρι τότε...χαιρόμαστε τη μπεμπούλα μας η οποία είπε "μπαμπά"...(το "μαμά" γμτ ακόμα να το πει).....όπως καταλαβαίνετε ο καπετάνιος...έχει χάσει το μυαλό του!:D
ελενη1991
07-02-2010, 13:49
Καλησπέρα και από μένα...
Εμένα ο άντρας μου είναι ακόμα εδώ αλλά όπως είχα πει και προηγουμένως...μετράμε μέρες και περιμένουμε το έρμο το τηλεφώνημα από την εταιρία...Μέχρι τότε...χαιρόμαστε τη μπεμπούλα μας η οποία είπε "μπαμπά"...(το "μαμά" γμτ ακόμα να το πει).....όπως καταλαβαίνετε ο καπετάνιος...έχει χάσει το μυαλό του!:D
Καλησπέρα....Φαντάζομαι ότι ο αντρούλη σου δε θα θέλει να φύγει με τίποτα.....:D
Leviathan
07-02-2010, 14:44
Η αναμονή της κλήσης είναι ''κόλαση''. Ειδικότερα όταν υπάρχει αναβολή για κανά-δυο μέρες ή και καμια βδομάδα λόγω καθυστέρησης του πλοίου να φτάσει στο λιμάνι ήτε γιατι το πλοίο περιμένει στο αγκυροβόλειο, ράδα και δεν έχει ''πράτιγάρει'' ακόμα.
[QUOTE=Ωκυρρόη;310279]Καλησπέρα και από μένα...
Εμένα ο άντρας μου είναι ακόμα εδώ αλλά όπως είχα πει και προηγουμένως...μετράμε μέρες και περιμένουμε το έρμο το τηλεφώνημα από την εταιρία...Μέχρι τότε...χαιρόμαστε τη μπεμπούλα μας η οποία είπε "μπαμπά"...(το "μαμά" γμτ ακόμα να το πει).....όπως καταλαβαίνετε ο καπετάνιος...έχει χάσει το μυαλό του!:D[/QUOT
Αχ αγαπουλα μου!!! Μιλησε το μωρακι??? Τι ομορφες εικονες Ωκυρροη μου!! Βρε μη νοιαζεσαι για τκν καπετανιο που φευγει! Αφηνει πισω του μια κρητικια καπετανισσα που θα κανει παντα την κορουλα τους να νιωθει περηφανη για τον πατερα της!!!!!!!!!!!!!!
Υπομονη αυτη τη δυσκολη ωρα... Ετσι ειναι αυτα... ο ενας φευγει, ο αλλος ερχεται... αλλα σε ενα " λιμανι" ειναι παντοτινα αγκυροβολημενοι!!!!! :D
blackcode
07-02-2010, 17:51
Η αναμονή της κλήσης είναι ''κόλαση''. Ειδικότερα όταν υπάρχει αναβολή για κανά-δυο μέρες ή και καμια βδομάδα λόγω καθυστέρησης του πλοίου να φτάσει στο λιμάνι ήτε γιατι το πλοίο περιμένει στο αγκυροβόλειο, ράδα και δεν έχει ''πράτιγάρει'' ακόμα.
Σε αυτη τη φαση ειμαι εδω και 2 βδομαδες!
Με πιθανοτερο πλεον να φευγω Τριτη - Τεταρτη....
Ειναι εκτος απο ψυχοφθορο και περιεργο μαζι.
Σας χαιρετω επι της ευκαιριας. Καλες θαλασσες σε ολους!
Leviathan
07-02-2010, 21:11
Το διάστημα πριν φύγω κυκλοφορώ με ένα μπλοκάκι και σημειώνω όλα που πρέπει να θυμηθώ να κάνω μπαίνοντας στο πλοίο και όλα αυτά που χρείαζονται διευθέτηση πριν φύγω.Ασε που το μυαλό μου όλο αυτο το διάστημα είναι ήδη στο πλοίο.
ελενη1991
08-02-2010, 16:05
Καλά ταξίδια να έχεις!Με το καλό να γυρίσεις στη πατρίδα!
Περισσότερο πλάκα κάνω! :)
Όλα καλά.-
Ωραια φωτο!!!
Μπορει να μην ειμαστε ναυτικοι αλλα μπορουμε να μπουμε λιγακι στη θεση σας και να σας καταλαβουμε!!! Σας θαυμαζουμε ολες και ειμαστε περηφανες πρωτα για τους αντρες μας κι υστερα για ολους εσας!! Μα ετσι κιαλλιως εγω σας νιωθω σαν ¨οικογενεια¨ μου!!! Καλο ταξιδι και ο Αι Νικολας σιμα σας!!!
skatharaki
09-02-2010, 11:03
γεια σας και παλι χαθηκα απο την παρεα σας οχι γιατι δεν μου αρεσει αλλα εκατσα και διαβασα ολες τις σελιδες που εχουν γραφτει μεχρι σημερα απο τα μελη. ειναι πολλες οι φορες που συγκινηθηκα διαβαζα και δακρυζα ισως γιατι ειμαι στην ιδια θεση με εσας και μπορω να σας καταλαβω.
θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους οσους γραψατε γιατι με βοηθησατε να καταλαβω πολλα σχετικα με το επαγγελμα του ναυτικου. ο φιλος μου ειναι ναυτικος αλλα επειδη ειμαστε λιγο καιρο μαζι ποτε δεν μου τα ειχε εξηγησει ολα αυτα τα συναισθηματα. δεν ηθελε , δεν ενοιωθε ετοιμος για κατι τετοιο δεν ξαιρω. εγω ομως χαρη σε σας καταλαβα πολλα και πανω απ ολα μου δωσατε κουραγιο να συνεχισω να τον στηριζω σε αυτο που κανει. τωρα πλεον ξερω οτι οταν μου τηλεφωνει θα πρεπει να ακουει μια δυνατη και χαρουμενη φωνη και οχι μια μελαγχολικη φωνη να του λεει συνεχεια μου λειπεις. σας ςυχαριστω και παλι συγνωμη αν γινομαι κουραστικη αλλα πραγματικα με βοηθησατε !!!
καλη σας μερα
ελενη1991
09-02-2010, 20:55
γεια σας και παλι χαθηκα απο την παρεα σας οχι γιατι δεν μου αρεσει αλλα εκατσα και διαβασα ολες τις σελιδες που εχουν γραφτει μεχρι σημερα απο τα μελη. ειναι πολλες οι φορες που συγκινηθηκα διαβαζα και δακρυζα ισως γιατι ειμαι στην ιδια θεση με εσας και μπορω να σας καταλαβω.
θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους οσους γραψατε γιατι με βοηθησατε να καταλαβω πολλα σχετικα με το επαγγελμα του ναυτικου. ο φιλος μου ειναι ναυτικος αλλα επειδη ειμαστε λιγο καιρο μαζι ποτε δεν μου τα ειχε εξηγησει ολα αυτα τα συναισθηματα. δεν ηθελε , δεν ενοιωθε ετοιμος για κατι τετοιο δεν ξαιρω. εγω ομως χαρη σε σας καταλαβα πολλα και πανω απ ολα μου δωσατε κουραγιο να συνεχισω να τον στηριζω σε αυτο που κανει. τωρα πλεον ξερω οτι οταν μου τηλεφωνει θα πρεπει να ακουει μια δυνατη και χαρουμενη φωνη και οχι μια μελαγχολικη φωνη να του λεει συνεχεια μου λειπεις. σας ςυχαριστω και παλι συγνωμη αν γινομαι κουραστικη αλλα πραγματικα με βοηθησατε !!!
καλη σας μερα
Καλησπέρα!Δε γίνεσαι καθόλου κουραστική.....όλοι έχουμε μάθει πράγματα για τη ναυτιλία εδώ μέσα!Το καλό είναι ότι βοηθάμε ο ένας τον άλλον και τον στηρίζουμε.:D
Leviathan
10-02-2010, 00:43
Φίλε blackcode καλά ταξίδια και ο Αι Νικόλας στη πλώρη σου.
photinoula2
17-02-2010, 12:24
μέχρι τώρα έβλεπα τα πράγματα μονόπλευρα,
ήξερα μόνο πως είναι να φεύγω εγώ. προσπαθούσα να μη σκεύτομαι τπτ και κανέναν πίσω.
(ξέρω πολυ εγωιστικο) αλλα ετσι είχα βρει τον τρόπο τουλάχιστον στην αρχή να μη στεναχωριεμαι.
άσε που γελούσα οταν καποια απο τις συντροφους των συναδελφων παιρναν στο βαπορι τηλέφωνο κ ειχαν αυτη την απιστευτη ανησυχια.
δεν ήξερα πως ειναι....νόμιζα οτι είναι ιστερικές, προβληματικές η οτι τελος παντων κάτι δεν παει καλά...
γι αυτη τη συμπεριφορα μου λοιπόν οφείλω μια τερααααάστια ΣΥΓΝΩΜΗ.!!
Τώρα ξέρω γιατι ανησυχούν, εδώ τρελένομαι εγώ που πανω κατω ξερω τι γίνεται σε ενα καραβι..
καλά ταξίδια λοιπόν στους ανθρώπους της θάλασσας και σε όλους αυτούς που μένουν πισω.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
ναυτιλια και σχεση μια χαρα πανε μαζί .
αρκεί ο συντροφος σου να εχει λίγη κατανόηση.
και το λεω τώρα που ειμαι εδώ και εκείνος καπου εκει...
ενα στίγμα πριν 6 ώρες στο marine traffic...
skatharaki
20-02-2010, 14:32
photinoula
δεν ειναι θεμα συγνωμης ειναι απλα να μορεις να μπεις στην θεση του αλλου να εχεις υπομονη και να μπορεις να κατανοησεις. εγω ειμαι στην πλευρα αυτων που μενουν πισω... και πραγματι ειναι πολυ δυσκολο δεν ειμαστε υστερικες ουτε προβληματικες απλα αγαπαμε τον ανθρωπο μας που ταξιδευεει ανησυχουμε για αυτον και θελουμε να μαθαινουμε νεα του οσο πιο συχνα γινεται.
τωρα εσεις που φευγετε εχετε και εσεις τα δικια σας ειστε κλεισμενοι τουλαχιστον για 7 μηνες σε ενα σιδερενιο κλουβι και αν σκεφτεστε ολα αυτα καθε μερα, και τι αφηνετε πισω σας θα τρελλαθειτε. γιατι εσεις δεν εχετε εναλλακτικη λυση ενω εμεις εχουμε. θα παμε μια βολτα θα μιλησουμε με μια φιλη θα ξεχαστουμε για λιγο...
παντως το σιγουρο ειναι οτι εινι δυσκολο και για τις δυο πλευρες απλα ο καθενας τραβαει το ζορι του με το δικο του τροπο. για αυτο και χρειαζετε τεραστια υπομονη και απο τις δυο πλευρες. ελπιζω να μην σας κουρασα αλλα εγω αυτα αισθανομαι και τα λεω
φιλια και καλα ταξιδια σε ολους....
photinoula2
20-02-2010, 15:07
Αυτο ακριβως λεω και εγω...
τωρα καταλαβαινω πως ειναι..
εδω και 3 ωρες σκεφτομαι αν πρεπει να παρω τηλ στο βαπορι η οχι
τρελενομαι στη σκεψη οτι 2 μερες τωρα δεν εχουμε μιλησει..
αφου προχτες ρωτηα τη μαμα μου.. τοσο πολυ στεναχωριεσαι και ανησυχεις οταν φευγω?
σε καταλαβαινω απολυτα...
τωρα ξερω πως ειναι.
καλα ταξιδια σε ολους τους...
skatharaki
20-02-2010, 15:54
αυτο δεν ειναι τιποτα. ξερεις τι σημαινει να ταξιδευει επι ενα μηνα για να φτασει σε λιμανι.. και να μιλας καθε 8 μερες και να παρακαλας να φτασει καλα. τα εχω περασει και εγω αλλα τωρα συνηθισα καπως. στην αρχη τρελλαινομουν. απο τοτε που ειμαστε μαζι τωρα ειναι η πρωτη φορα που ταξιδευει. εγω δεν ηξερα απο αυτα εσυ τουλαχιστον ξερεις αρα μπορεις να καταλαβεις καλυτερα και την ψυχολογια του. ενω εγω μεχρι τωρα προσπαθω να κανω τον μαντη αλλες φορες με επιτυχια και αλλες οχι.
κουραγιο...
Αυτο ακριβως λεω και εγω...
τωρα καταλαβαινω πως ειναι..
εδω και 3 ωρες σκεφτομαι αν πρεπει να παρω τηλ στο βαπορι η οχι
τρελενομαι στη σκεψη οτι 2 μερες τωρα δεν εχουμε μιλησει..
αφου προχτες ρωτηα τη μαμα μου.. τοσο πολυ στεναχωριεσαι και ανησυχεις οταν φευγω?
σε καταλαβαινω απολυτα...
τωρα ξερω πως ειναι.
καλα ταξιδια σε ολους τους...
Ειναι πραγματικα ΑΝΥΠΟΦΟΡΟ !!! Απο χθες θελω τοσο πολυ να τον ακουσω και να του πω κατι( ισως ασημαντο...) και δεν μπορω διοτι μου εχει ζητησει να μην παιρνω στο καραβι εκτος κιαν ειναι καμια μεγαλη αναγκη. Το εχω σεβαστει και ΠΟΤΕ δεν εχω παρει αλλα ακομα κιαν δεν ειναι σοβαρο το προβλημα που μπορει να εχω ειναι αβασταχτο οταν το κρατας 2,3 μερες μεσα σου να σε τρωει...Μπορει να υπαρχει οικογενεια και φιλοι αλλα μονο εκεινος μπορει να με ηρεμει... κανεις αλλος. Και αναγκαζομαι να το κρατω μεσα μου...να κοιμαμαι μ'αυτο...να ξυπναω μ'αυτο μεχρι να με παρει... ενω τουλαχιστον εκεινος οποτε εχει αναγκη να με ακουσει πληκτρολογει το κινητο μου και με βρισκει... ο,τι ωρα και να ειναι, οπου και να ειμαι.
Ελπιζω να μη σας κουρασα!!
skatharaki
20-02-2010, 17:08
corazon
εχεις απολυτο δικιο σε ολα. αυτο ειναι και μενα που με τρελλαινει. να θελω να του μιλησω και να μην μπορω. εχω και εγω το νουμερο αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε μεχρι τωρα απλα περιμενω ποτε θα με παρει.και το mail του πλοιου εχω αλλα επειδη το βλεπει ο καπετανιος δεν μπορω να το χρησιμοποιησω και αυτο. απλα το εχω για ωρα αναγκης αν χρειαστω κατι. θα μπορουσα να γραφψ για ωρες σχετικα με τα συναισθηματα μου και το πως νιωθω αλλα δεν εχει νοημα... εδω ομως οταν μιλαω μαζι σας παιρνω μεγαλο κουραγιο γιατι ξερω οτι δεν ειμαι μονη μου ουτε τρελλη με τοσα αγχη και αγωνιες που εχω. εδω ξερω οτι καποιος με καταλαβαινει απολυτα χωρις να χρειαζεται να εξηγω το πως και το γιατι. γιατι δυστυχως ολες στο ιδιο καζανι βραζουμε...
αλλα εκεινο που με τρελλαινει και μενα ειναι οτι αυτος εχει την δυνατοτητα οποτε θελει να με βρισκει ενω εγω οχι. δεν ξερω αλλα ολο αυτο μου φαινεται εγωιστικο. και αν καμια φορα αργησει να παρει λεω πανω στα νευρα μου οτι οταν παρει δεν θα το σηκωσω. αλλα μολις χτυπαει το κινητο τα ξεχναω ολα και σκαω ενα χαμογελω σαν τις διαφημισεις με τις οδοντοκρεμες. ετσι ειναι ο ερωτας τι να κανουμε....
photinoula2
22-02-2010, 20:24
το θεμα με το τηλ του βαποριου δεν ειναι ο καπετανιος,
ο δικος μου ναυτικος ειναι καπετανιος.
δεν τιθεται θεμα ποιος θα απαντησει. εννοειται αυτος..
το προβλημα ειναι αλλο.
εχει τυχει να ειμαι 3 μηνες στο καραβι κ να εχει γινει ο υποπλοιαρχος
μαζι μου τουρκος.. με χωνει κ δουλευω ολη μερα. τοσο που δεν πηρα ουτε τη μανα μου για 10 μερες. καποια στιγμη πηρε η γυναικα γιατι 10 μερες κοντεψε
να σκασει!!
με φωναζουν λοιπον στη γεφυρα κ μου λενε η μαμα σου στο τηλεφωνο.
η κακομοιρα δεν τα παει καλα και με τη διαφορα της ωρας κ στο πλοιο ηταν 9 και μιση το βραδυ.
απο την καμπινα μοθ η γεφυρα ηταν ενα οροφο απο πανω.
μεχρι να ανεβω αυτα τα 15-20 σκαλια απο το μυαλο μου περασαν ενα σωρο
πραγματα.οτι κατι εγινε, οτι καποιοσ πεθανε, οτι ειναι αναγκη ρε αδερφε!!
τελικα το προβλημα ειναι η ανησυχια που μας προκαλουν αυτα τα τηλεφωνηματα. δν ειναι θεμα τακτ η φοβου ως προς τον καπετανιο...
Roger Rabbit
22-02-2010, 20:28
Θέμα το έκανες ρε παιδί μου το τηλεφώνημα, 14 γραμμές, πλησιάζεις και τη Kapetanissa εσύ!!
:p
photinoula2
22-02-2010, 20:30
Θέμα το έκανες ρε παιδί μου το τηλεφώνημα, 14 γραμμές, πλησιάζεις και τη Kapetanissa εσύ!!
τι φταιω εγω που ειμαι χυμαρωδης στο λογο μου??
παραπονα στους φιλολογους μας στο λυκειο...;)
photinoula2
22-02-2010, 20:32
μου μετρας τις γραμμες?
αχαχαχαχαχ
:rolleyes:
Roger Rabbit
22-02-2010, 20:37
1ακου πως εχει το πραγμα..
2το θεμα με το τηλ του βαποριου δεν ειναι ο καπετανιος,
3ο δικος μου ναυτικος ειναι καπετανιος.
4δεν τιθεται θεμα ποιος θα απαντησει. εννοειται αυτος..
5το προβλημα ειναι αλλο.
6εχει τυχει να ειμαι 3 μηνες στο καραβι κ να εχει γινει ο υποπλοιαρχος
μαζι μου τουρκος.. με χωνει κ δουλευω ολη μερα. τοσο που δεν πηρα ουτε τη μανα μου για 10 6μερες. καποια στιγμη πηρε η γυναικα γιατι 10
7μερες κοντεψε
8να σκασει!!
9με φωναζουν λοιπον στη γεφυρα κ μου λενε η μαμα σου στο τηλεφωνο.
10η κακομοιρα δεν τα παει καλα και με τη διαφορα της ωρας κ στο πλοιο ηταν 9 και μιση το βραδυ.
11απο την καμπινα μοθ η γεφυρα ηταν ενα οροφο απο πανω.
12μεχρι να ανεβω αυτα τα 15-20 σκαλια απο το μυαλο μου περασαν ενα σωρο
13πραγματα.οτι κατι εγινε, οτι καποιοσ πεθανε, οτι ειναι αναγκη ρε αδερφε!!
14τελικα το προβλημα ειναι η ανησυχια που μας προκαλουν αυτα τα τηλεφωνηματα. δν ειναι θεμα τακτ η φοβου ως προς τον καπετανιο...
Mε μπέρδεψες!!:D
skatharaki
23-02-2010, 09:04
photinoula 2
και μενα με μπερδεψες. εγω νομιζα οτι ειναι θεμα ενοχλησης. δηλαδη οτι δεν ειναι σωστο καποιος να δεχεται συνεχεια τηλ στο καραβι και καλα εν ωρα εργασιας. ο φιλος μου ειναι υποπλοιαρχος οπως καταλαβαινεις εχει καποια θεση αλλα μου ειχε δωσει να καταλαβω οτι δεν ειναι σωστο να τον ενοχλω εν ωρα εργασιας. τελος παντων ευχαριστουμε για την διευκρινιση
Καλησπερα!Ειμαι καινουρια εδω και προσπαθω να βρω ακρη.Χαιρομαι που επιτελους βρηκα κι αλλους με τον ιδιο καημο και πονο.Οχι πως περναει,μα οταν τον μοιραζεσαι με οσους ζουν το ιδιο,ειναι ανακουφιση.Εχω να πω πως η ποντοπορος ναυτιλια,για μενα ειναι η σκληροτερη,γιατι οι μηνες αναμονης του ανθρωπου σου ειναι πραγματικα ατελειωτοι και τα μικρα του ξεμπαρκα,δε φτανουν να τους αναπληρωσουν.Δεν το κρυβω οτι δουλευω μονο για να πληρωνω τα δορυφορικα τηλεφωνηματα.Κατι πρεπει,επιτελους να κανουν και γι αυτο οι τηλεφωνιες.Στο κατω κατω ειναι οι μονοι ανθρωποι που το εχου πραγματικα αναγκη το τηλεφωνημα απο την πατριδα.Ευχαριστω για την υπομονη σας.
Καλησπερα!Ειμαι καινουρια εδω και προσπαθω να βρω ακρη.Χαιρομαι που επιτελους βρηκα κι αλλους με τον ιδιο καημο και πονο.Οχι πως περναει,μα οταν τον μοιραζεσαι με οσους ζουν το ιδιο,ειναι ανακουφιση.Εχω να πω πως η ποντοπορος ναυτιλια,για μενα ειναι η σκληροτερη,γιατι οι μηνες αναμονης του ανθρωπου σου ειναι πραγματικα ατελειωτοι και τα μικρα του ξεμπαρκα,δε φτανουν να τους αναπληρωσουν.Δεν το κρυβω οτι δουλευω μονο για να πληρωνω τα δορυφορικα τηλεφωνηματα.Κατι πρεπει,επιτελους να κανουν και γι αυτο οι τηλεφωνιες.Στο κατω κατω ειναι οι μονοι ανθρωποι που το εχου πραγματικα αναγκη το τηλεφωνημα απο την πατριδα.Ευχαριστω για την υπομονη σας.
Καλως ηρθες στην παρεα μας xotiko!!!!!!!!!! Υπομονη και δυναμη οπως κανουμε ολοι!!!!
Γεια σας!Μηπως ξερει κανεις καποιο site παρακολουθησης πλοιων (παγκοσμια) εκτος απο το Αis το οποιο εχει περιοχες που δεν καλυπτει?Μηνες το ψαχνω απεγνωσμενα σε ολα τα ξενα sites μα δε βρηκα κατι ικανοποιητικο.Ευχαριστω πολυ!:o
Καλως ηρθες στην παρεα μας xotiko!!!!!!!!!! Υπομονη και δυναμη οπως κανουμε ολοι!!!!
Ευχαριστω για το θερμο καλωσορισμα corason!Καλα μπαρκα και καλυτερες επιστροφες σε ζεστες Ιθακες!
skatharaki
01-03-2010, 09:17
Ευχαριστω για το θερμο καλωσορισμα corason!Καλα μπαρκα και καλυτερες επιστροφες σε ζεστες Ιθακες!
καλως ηρθες χορτικο στην παρεα μας... καλο μηνα και υπομονη οπως ολες μας... και εγω το ΑΙΣ ξερω δεν γνωριζω καποιο αλλο δυστυχως
καλως ηρθες χορτικο στην παρεα μας... καλο μηνα και υπομονη οπως ολες μας... και εγω το ΑΙΣ ξερω δεν γνωριζω καποιο αλλο δυστυχως
Δεν πειραζει,κατι θα ανακαλυψω.Ειναι απιστευτο τι βρισκω ψαχνοντας.Το ψευδονυμο μου ειναι ξωτικο,επειδη τρυπωνω στο καραβι του παντα με καποιον τροπο,αορατη
opelmanos
01-03-2010, 12:13
Γεια σας!Μηπως ξερει κανεις καποιο site παρακολουθησης πλοιων (παγκοσμια) εκτος απο το Αis το οποιο εχει περιοχες που δεν καλυπτει?Μηνες το ψαχνω απεγνωσμενα σε ολα τα ξενα sites μα δε βρηκα κατι ικανοποιητικο.Ευχαριστω πολυ!:o
Κατ αρχήν να σε καλωσορίσω και εγώ στην παρέα μας και σου εύχομαι καλό ταξίδι μέσα απ'αυτό το υπέροχο φόρουμ.:D
Η αλήθεια πάντως είναι οτί όσο και αν έψαξα στο ίντερνετ δεν εντόπισα κάποιο άλλο site με την κάλυψη των πλοίων.Αυτά συνήθως προσπάθούν να τα καταργήσουν λόγω επικύνδυνων καταστάσεων(πειρατείες κ.α) ,πρέπει να ξέρεις οτί οι συσκευές ais συνήθως κλείνουν οταν τα πλοία βρίσκεται σε επικύνδινες περιοχές πειρατείας κυρίως στον Ινδικό για το ασφαλή διάπλου τους οπότε η καλυψη σε αυτά τα σημεία είναι περιορισμένη.
Κατ αρχήν να σε καλωσορίσω και εγώ στην παρέα μας και σου εύχομαι καλό ταξίδι μέσα απ'αυτό το υπέροχο φόρουμ.:D
Η αλήθεια πάντως είναι οτί όσο και αν έψαξα στο ίντερνετ δεν εντόπισα κάποιο άλλο site με την κάλυψη των πλοίων.Αυτά συνήθως προσπάθούν να τα καταργήσουν λόγω επικύνδυνων καταστάσεων(πειρατείες κ.α) ,πρέπει να ξέρεις οτί οι συσκευές ais συνήθως κλείνουν οταν τα πλοία βρίσκεται σε επικύνδινες περιοχές πειρατείας κυρίως στον Ινδικό για το ασφαλή διάπλου τους οπότε η καλυψη σε αυτά τα σημεία είναι περιορισμένη.
Eυχαριστω για το καλωσορισμα και τις πληροφοριες που ειχες την καλοσυνη να μου δωσεις.Εκει ακριβως βρισκεται τωρα ο καπετανιος μου,αλλα τωρα βρηκα πως υπαρχουν καποια σημεια που δινει η AIS αν και δεν τα εχει καταχωρημενα στο επισημο site της.Δεν ειναι πολλα,αλλα απο το ολοτελα...!Επισης,αν κατεβασει κανεις το vesseltracking της Google Earth,ειναι καπως καλυτερα αν και ειναι πολυ βαρυ προγραμμα
ελενη1991
01-03-2010, 18:39
Ξωτικό καλώς όρισες και από μένα.....Ελπίζω εδώ μέσα να σου κάνουμε καλή παρεούλα:D
Ευχαριστω για τη ζεστη σας υποδοχη.Ειναι παρηγορια να μοιραζεσαι τους ιδιους καημους!Ιδιαιτερα οταν για πολλους μηνες περιμενεις τον Οδυσσεα σου να γυρισει.Νιωθω κιολας πολυ λιγοτερο μονη.Σας ευχαριστω ολους!
να'ξερες ποσο σε καταλαβαινω!!!
Και οχι μονο εγω, αλλα ολες μας εδω μεσα!!!
Να'ξερες τι τραβαμε με την εταιρια... τη μια λενε οτι θα τον ξεμπαρκαρουν και την αλλη οχι... και σε 1 1/2 μηνα παντρευομαστε!!
Δε με νοιαζει να περιμενω τον ανθρωπο μου για παντα, η κοροιδια και το καψονι ομως ειναι αναπαντεχο!! Ουτε οι πρωτοι ειμαστε ουτε οι τελευταιοι που ετοιμαζομαστε να δημιουργησουμε ναυτικη οικογενεια αλλα δεν ειναι αδικο να σε ¨εμποδιζουν¨ γι'αυτο καποιοι που στην ουσια απο τους ναυτικος μας εξαρταται και το δικο τους καλο???
Νιωθω απιστευτα υπερηφανη που ο αντρας μου ειναι ναυτικος και ειμαι ετοιμη να τον στηριζω για ολη την ζωη μας αλλα και λιγο σεβασμος πια απο τους εφοπλιστες!!!! Λιγος σεβασμος!!!!!!!!!!
Ευχαριστω και συγγνωμη αν σας κουρασα!!!
( καλα τα ελεγε η olive στα αρχικα της μηνυματα!!!!!!! )
Αγαπητη φιλη!Καλο κουραγιο!Τα δυσκολα τωρα αρχιζουν δυστυχως.Δεκα χρονια ειμαι στην αναμονη κι εχω ζησει απιστευτες καταστασεις,πιστεψε με.Οι λιστες των πληρωματων ειναι τεραστιες,αλλα τα ικανα πληρωματα λιγα και οι εταιριες τα γνωριζουν καλα μια και εχουν παντου ρουφιανους να παιρνουν πληροφοριες για ολα.Αυτους που τους κανουν καλυτερα τη δουλεια τους,δεν τους αφηνουν ευκολα αν δεν τους ξεζουμισουν πρωτα,αλλα το καλο της υποθεσης ειναι οτι αυτοι τουλαχιστον θα βρισκουν παντα δουλεια με το οικονομικο στριμωγμα που τραβανε παγκοσμια στο χωρο της ναυτιλιας,ιδιαιτερα μετα την επιθεση των κινεζων για την επικρατηση τους στο θαλασσιο εμποριο.Τα ελληνικα πληρωματα ξεμπαρκαρουν μονο σε συγκεκριμενα λιμανια κι οχι οποτε κι οπου θελουν.Ολα θα πανε καλα,πιστευω,και θα ειναι κοντα σου εγκαιρα για το γαμο.Καθε ευτυχια και στους δυο σας!Ως γυναικα,σου ευχομαι να σου δινει ο Θεος κουραγιο κι ατελειωτη αγαπη,γιατι θα τα χρειαστεις και τα δυο περισσοτερο απο τις στεριανες φιλες σου.Ειμαστε μια αλλιωτικη καστα εμεις,εντελως αλλιωτικη.Στο μελλον θα εχουμε πολλα να λεμε.Θα τα ξαναπουμε ,μικρη μου!
ελενη1991
03-03-2010, 16:18
Εμένα έκανε 1 μήνα παραπάνω από το κανονικό και μου είχε στρίψει.......Κουράγιο σε όλες!!!!!!!!!!
Το " κανονικο " σε ποσους μηνες αναμονης το προσδιοριζεις?Εξι,επτα?Γιατι μετα τους εξι γινεται απανθρωπο και για τους δυο.νομιζω.Για μενα το πιο δυσκολο ειναι η αγωνια που περναω με τις φουρτουνες του και τους πειρατες και τις βλαβες στο καραβι καταμεσης στον ωκεανο με την τροπικη καταιγιδα σε αποσταση αναπνοης.Λεω " ας ερθει γερος κι ας περιμενω αλλο τοσο αν χρειαστει ".Ευτυχως σε καποια λιμανια εχει skype και τον βλεπω ζωντανα να παιρνω κουραγιο.Οσο κι αν δεν το θελουμε και η δικη μας ζωη ειναι η θαλασσα.Ειμαστε περισσοτερο θαλασσινες παρα στεριανες.Γι αυτο λεω αλλη καστα εμεις.:rolleyes::p
ελενη1991
03-03-2010, 17:34
Καλά εννοείται......Πάνω από όλα η υγεία!Η σύμβαση στα φορτιγά είναι 7μηνη.Ενώ στα γκαζάδικα 6μηνη.Για μένα η σύμβαση θα έπρεπε να είναι το πολύ 5μηνη αλλά ποιός με ακούει εμένα!:(
Κατ αρχην,στον ενικο,σε παρακαλω.Μπορει να ειμαι μεγαλυτερη σου,αλλα με καποιον τροπο ειμαστε οικογενεια.Οσο για τις συμβασεις,για μενα το ανθρωπινο θα ηταν τεσσερα-τεσσερα.Τεσσερις μηνες μεσα κι αλλους τοσους εξω.Οσο κι αν φωναξουμε ομως εμεις η οι αντρες μας,κανεις δε θα μας ακουσει γιατι ειμαστε ολοι ομηροι των πιο σλκηρων πειρατων της θαλασσας,με λυτρα τη ζωη μας την ιδια.Αυτο δε σημαινει πως θα πρεπει να το βουλωσουμε και να σκυψουμε.Πρεπει να μαθουν οι εταιριες οτι " φυσαν αερηδες δυνατοι στις θαλασσες " κι αν αγριεψουν καποτε,θα τους παρουν και θα τους σηκωσουν ολους.Κατανοητες οι δικαιολογιες και τα θελω τους,αλλα οι αντρες μας ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ τα εμπορευματα,δεν ειναι οι ιδιοι εμπορευμα κανενος!Δυο πραγματα στη ζωη δε χαριζονται αλλα κερδιζονται.Ο σεβασμος και η αγαπη!
mastropanagos
03-03-2010, 22:57
Κατ αρχην,στον ενικο,σε παρακαλω.Μπορει να ειμαι μεγαλυτερη σου,αλλα με καποιον τροπο ειμαστε οικογενεια.Οσο για τις συμβασεις,για μενα το ανθρωπινο θα ηταν τεσσερα-τεσσερα.Τεσσερις μηνες μεσα κι αλλους τοσους εξω.Οσο κι αν φωναξουμε ομως εμεις η οι αντρες μας,κανεις δε θα μας ακουσει γιατι ειμαστε ολοι ομηροι των πιο σλκηρων πειρατων της θαλασσας,με λυτρα τη ζωη μας την ιδια.Αυτο δε σημαινει πως θα πρεπει να το βουλωσουμε και να σκυψουμε.Πρεπει να μαθουν οι εταιριες οτι " φυσαν αερηδες δυνατοι στις θαλασσες " κι αν αγριεψουν καποτε,θα τους παρουν και θα τους σηκωσουν ολους.Κατανοητες οι δικαιολογιες και τα θελω τους,αλλα οι αντρες μας ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ τα εμπορευματα,δεν ειναι οι ιδιοι εμπορευμα κανενος!Δυο πραγματα στη ζωη δε χαριζονται αλλα κερδιζονται.Ο σεβασμος και η αγαπη!
Στο οτι ειναι 6μηνες οι συμβασεις δεν φταινε οι εταιριες,ειχε γινει πιο παλια προταση για 4μηνες αλλα δεν δεχτηκαν οι ιδιοι οι ναυτικοι,για το λογο οτι ηθελαν να μαζευουν γρηγορα υπηρεσια,ενω αμα ηταν 4μηνες θα τους πηγαινε παραπισω,οποτε εμεις οι ιδιοι το αποριψαμε...
skatharaki
04-03-2010, 09:36
καλημερα και απο μενα
κατα την γνωμη μου εχετε ολοι δικιο ειναι απανθρωπο να θες να δεις τον ανθρωπο σου και να μην μπορεις. αλλα απο την αλλη πιστευω οτι αυτο δεν προκειται να αλλαξει. παντα ετσι θα ειναι οι συνθηκες του συγκεκριμενου επαγγελματος... εξαλλου ολες πριν ερθουμε αντιμετωπες με την συγκεκριμενη κατασταση ολα αυτα τα γνωριζαμε αλλα δεν επιλεξαμε να φυγουμε και να παμε στα σιγουρα να βρουμε εναν στεριανο...αντιθετα μειναμε εδω στη θαλασσα και στις δυσκολιες της γιατι πολυ απλα αγαπησαμε τον συγκεκριμενο ανθρωπο και εχουμε επιλεξει να ειμαστε μαζι του. δυσκολο δεν λεω ειδικα σε περιπτωσεις σαν της corazon που ετοιμαζεται να παντρευτει και δεν ξερει ποτε θα ερθει ο ανθρωπος της. ομως η καρδια δεν κοιταει συμφεροντα χτυπαει μονο για αυτον που αγαπαει. αρα εν γνωση μας εχουμε μπλεχτει σε αυτη την απανθρωπη και δυσκολη κατασταση. εγω προσωπικα δεν εχω τα κοτσια να φυγω και να παω στα σιγουρα μου φαινεται πιο δυσκολο να συμβιβαστω με καποιον μονο και μονο για να ειναι ολα πιο ευκολα. το ιδιο φανταζομαι θα αισθανεστε και ολες εσεις που ειστε εδω και μιλαμε. αρα το μονο που μας μενει ειναι η υπομονη. ειναι ομως φορες που θελεις να ξεσπασεις να φωναξεις και να πεις αυτα που νιωθεις να ηρεμησεις. και οταν φωναξεις και ηρεμησεις θα εισαι ετοιμη παλι με νεα κουραγια για να αντιμετωπισεις τις επομενες συσκολιες...
Στο οτι ειναι 6μηνες οι συμβασεις δεν φταινε οι εταιριες,ειχε γινει πιο παλια προταση για 4μηνες αλλα δεν δεχτηκαν οι ιδιοι οι ναυτικοι,για το λογο οτι ηθελαν να μαζευουν γρηγορα υπηρεσια,ενω αμα ηταν 4μηνες θα τους πηγαινε παραπισω,οποτε εμεις οι ιδιοι το αποριψαμε...
Ευχαριστω για την εγκυρη ενημερωση,αγαπητε!Μηπως ξερεις,σν καποιος το ζητησει σημερα ,θα μπορουσε να δουλεψει τετραμηνο η δεν εχει αυτο το δικαιωμα?Θα με υποχρεωνες αν μου απαντουσες!Ευχαριστω
mastropanagos
04-03-2010, 15:59
Ευχαριστω για την εγκυρη ενημερωση,αγαπητε!Μηπως ξερεις,σν καποιος το ζητησει σημερα ,θα μπορουσε να δουλεψει τετραμηνο η δεν εχει αυτο το δικαιωμα?Θα με υποχρεωνες αν μου απαντουσες!Ευχαριστω
Οι συμβασεις ειναι 6μηνες για ολους,δεν μπορει καποιος να αποτελεσει εξαιρεση και να υπογραψει συμβαση με λιγοτερους μηνες.....
Σ ευχαριστω πολυ!Αν και το βρισκω πολυ δυσκολο ως γυναικα,το εξαμηνο τι αλλο να κανω?Υπομονη,οπως τοσα χρονια!Πολυ ευγενικο που μου απαντησες αμεσως.Να εισαι καλα!
Kαλησπερα αγαπητοι μου φιλοι!!!!!!!
Καταρχην ας ξεκινησω με τα καλα νεα!!!! Ο αντρας μου την Κυριακη θα βρισκεται Ελλαδα και περα απο την απεριγραπτη χαρα μου θα αρχισω παλι να κοιμαμαι!!:p Εγω απ'τη μερια μου θελω να πω το εξης... τωρα που περνουσα αυτες τις δυσκολες ωρες¨ θα βγει?..δε θα βγει?..¨ πολλοι μου ελεγαν ¨τα ηξερες αυτα. τωρα κανε υπομονη!!!¨ Προσωπικα με εριξε και με ριχνει πολυ αυτη η ¨ατακα¨ !! Τι σημαινει τα ηξερα??? Δηλαδη επειδη δεχτηκα να μοιρασω την υπολοιπη ζωη μου με αυτον τον αντρα που λατρευω σημαινει οτι δε θα μου λειπει? οτι δε θα ανησυχω? οτι δε θα τρελαινομαι αν κουραζεται ή αν εχει ασχημες θαλασσες? οτι δε θα λαχταραω να ερθει συντομα παλι κοντα μου? οτι σαν ανθρωπος κιεγω δε θα νιωσω αδυναμη καποιες στιγμες???? Εγω οπως και προανεφερα σε αλλο ποστ, επελεξα αυτον τον ανθρωπο. οχι τη δουλεια!! Αλλα τον αγαπαω τοσο που θα κανω υπομονη να ζω μονη...να φερω στο κοσμο παιδια μονη...να τα μεγαλωνω μονη κλπ!!! Και δε το θεωρω πια και κατι τρομερο σαν αλλες που το ακουνε και γουρλωνουν τα ματια και απορουν πως την παλευω με αντρα ναυτικο!! Αλλα ειπαμε.... αλλοιμονο αν δεν ειχαμε και στιγμες αδυναμιας και στιγμες αγωνιας...και στιγμες στεναχωριας για τον ανθρωπο μας που λειπει!!!
Και εγω προσωπικα 100000000 φορες με τον ναυτικο μου και γεματη στη ζωη, παρα με τον οποιοδηποτε Χ και αδεια....
Το ξωτικο και το σκαθαρακι μιλανε πολυ ωριμα και χωρις να κοιταω ηλικιες, μακαρι πολλες γυναικες να ειχαν το ηθος και τη δυναμη που εχουν αυτες και αλλες παρα μα παρα πολλες κοπελες απο εδω μεσα( εχω συναναστραφει διαδικτυακα με πολλες !!)
Δυστυχως ομως καλο μου ξωτικο, οι 6-7 μηνες ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ!!! Μακαρι να γινοταν αυτο που γινεται σε αλλες χωρες 4-4 ή 3-3 αλλα ετσι εχει η κατασταση στην Ελλαδα. Και οπως ειπε και ο Μαστροπαναγος ισως ειναι καλυτερα και για τους ναυτικους μας. Αλλα τουλαχιστον να μεναμε εκει! στους 6-7 μηνες και οχι παραπανω!!
Τα προηγουμενα χρονια εκανε την παραιτηση του στο 7μηνο και τον εβγαζαν στο 10μηνο ή 11μηνο!! Δε μιλουσε...δε μιλουσα... Τωρα αν μη τι αλλο ειχαμε και εναν σοβαρο λογο. ειναι ηδη 8 μηνες μεσα και σε 1 1/2 παντρευομαστε. Λυπαμαι που θα το πω αλλα η εταιρια μου εδωσε την εντυπωση οτι δεν εγινε και τιποτα να τον αναβαλουμε!!!! Αν θελουν τους ναυτικους στα καραβια τους να σκεφτονται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και λιγο τον ανθρωπινο παραγοντα!!! Ακομα και οι μηχανες χρεαζονται ανθρωπους.αλλιως θα πηγαιναν μονες τους!!!!!!!
Συγγνωμη που σας κουρασα!!!!!!!!!!!
Ευχαριστω ολες τις γυναικες που με στηριξαν αυτη τη στιγμη αγωνιας!!
Δε φανταζεσαι ποσο χαρηκα για τα νεα σου,καλη μου!Ειναι σαν να τα πηρα εγω,πιστεψε με.Το χαμογελο της νυφουλας θα ειναι απολυτα αληθινο στο προσωπο σου κι αυτο το καταλαβαινουμε πολυ καλα ολες.Ειμαι σιγουρη οτι θα ζησεις μια ζωη πιο ευτυχισμενη απο πολλες πολλες στεριανες που αγαπουν χλιαρα και στην πρωτη δυσκολια τα παρατανε.Και σενα η αυτυχια σου ανηκει δικαιωματικα γιατι την πληρωνεις με αφανταστη αγαπη.Προσυπογραφω σε ΟΛΑ οσα λες για τον πονο και την ανεκτιμητη λαχταρα να λατρευεις θαλασσοπουλι.Ποσο σε νιωθω,μικρη μου!Θα κανεις μια ευτυχισμενη οικογενεια γιατι εχεις τη δυναμη και την αγαπη που χρειαζεται γι αυτο.Με το καλο να τον δεχτεις και να ζησεις καθε λεπτο το ονειρο!
mastropanagos
04-03-2010, 18:20
Εφοσον ενας ναυτικος παντρευτει εχει καθε δικαιωμα να παρει μαζι του ταξιδι και τη γυναικα του,οποτε κοριτσια μπορειτε να μη περιμενετε ενα ολοκληρο εξαμηνο πισω και να περιμενετε,μπορειτε να πατε και μαζι καποιες φορες...
Το ξερω,θαλασσινε μου αυτο.μα υπαρχουν και οι δυστυχισμενες που δεν μπορουν να τον παντρευτουν για λογους που δεν εχουν να κανουν με τους δυο τους,δυστυχως.Αν μπορουσα,θα ημουν αληθινα ευτυχισμενη να ριξω στη θαλασσα τη διευθυντικη καριερα μου εικοσι χρονων και να μη φυγω καθολου απο τα καραβια του.Δε με φοβιζει τιποτα κοντα του,με φοβιζει η ζωη μακρια του.Μα την αληθεια θα το εκανα χωρις δευτερη σκεψη.Αλλα,βλεπεις,υπαρχει αυτο το " γυναικα του "!Βρε ας με επαιρναν εστω και σαν φιλιππινεζο μουτσο!
Δε φανταζεσαι ποσο χαρηκα για τα νεα σου,καλη μου!Ειναι σαν να τα πηρα εγω,πιστεψε με.Το χαμογελο της νυφουλας θα ειναι απολυτα αληθινο στο προσωπο σου κι αυτο το καταλαβαινουμε πολυ καλα ολες.Ειμαι σιγουρη οτι θα ζησεις μια ζωη πιο ευτυχισμενη απο πολλες πολλες στεριανες που αγαπουν χλιαρα και στην πρωτη δυσκολια τα παρατανε.Και σενα η αυτυχια σου ανηκει δικαιωματικα γιατι την πληρωνεις με αφανταστη αγαπη.Προσυπογραφω σε ΟΛΑ οσα λες για τον πονο και την ανεκτιμητη λαχταρα να λατρευεις θαλασσοπουλι.Ποσο σε νιωθω,μικρη μου!Θα κανεις μια ευτυχισμενη οικογενεια γιατι εχεις τη δυναμη και την αγαπη που χρειαζεται γι αυτο.Με το καλο να τον δεχτεις και να ζησεις καθε λεπτο το ονειρο!
Σ'ευχαριστω πολυ γλυκο μου ξωτικο!!!! Το ξερω πως με νιωθεις γιατι κιεγω ετσι θα ενιωθα στη θεση σου!!! Δε σου κρυβω ομως οτι μεσα στην μεγαλη χαρα μου σκεφτομουν και αυτον τον ανθρωπο που θα παρει τη θεση του... Καποια αλλη γυναικα ισως πονεσει που της φευγει ο καλος της λιγο πιο ¨νωρις¨ ισως απ'οσο περιμενε... Καποιοι ισως με χαρακτηρισουν αρκετα μελοδραματικη αλλα δυστυχως η ευτυχως σε κατι τετοια με πιανει ενας ηλιθιος μαζοχισμος!! Μεσα στη χαρα που ερχεται ο αντρας μου, σκεφτομαι και τον αλλον που μπαινει... Αλλα αυτη ειναι η ζωη τους!!!!! Πρεπει να το συνηθισω δε λεω, αλλα τους ποναω ολους!!!!!! Δυναμη και κουραγιο σε ολους και ολες!!!!!!!!!!!!!!!!
Εφοσον ενας ναυτικος παντρευτει εχει καθε δικαιωμα να παρει μαζι του ταξιδι και τη γυναικα του,οποτε κοριτσια μπορειτε να μη περιμενετε ενα ολοκληρο εξαμηνο πισω και να περιμενετε,μπορειτε να πατε και μαζι καποιες φορες...
Μαστροπαναγο μου, αυτο ειναι το μονο παρηγορο σε ολη την υποθεση!!!!!!! Τον ερχομενο Νοεμβριο θα παω να τον βρω για 2 μηνακια πρωτα ο Θεος!!! Το θεμα ειναι οτι εγω εχω ενα τεραστιο προβλημα φοβου... Και οχι φυσικα με τα πλοια( γιατι σα νησιωτισσα ειμαι λιγακι μαθημενη στη θαλασσα) αλλα με τα αεροπλανα!!!!!!! Οσο σκεφτομαι οτι μπορει να χρειαστει να παω καμια Αυστραλια η Αμερικη χανω τη γη!!! Αλλα χαλαλι του!!!!!!!! Για τον ερωτα μου θα τα κανω ολα!!!!
Μια ασχετη ερωτηση... το ¨μαστρο¨ το κολλανε στους αξιωματικους μηχανης ή σε ολους τους ναυτικους??? :confused: :)
ελενη1991
04-03-2010, 21:47
Αρχικά καλησπέρα.Διάβασα και ξαναδιάβασα τα τελευταία θέματα και πραγματικά συγκινούμε με τις κοπέλες που έχουν τόση δύναμη μέσα τους.Corazon θέλω να σου πω συγχαρητήρια για το γάμο σου και χαίρομαι πάρα πολύ που θα γυρίσει ο άντρας σου....Εγώ και μόνο στη σκέψη ότι υπάρχει πιθανότητα να μεγαλώσω παιδιά μόνη ή να παντρευτώ ναυτικο με πιάνει κρύος ιδρώτας!Δε λέω και γω έχω πολλά συναισθήματα για το αγόρι μου αλλά όχι μέχρι εκεί....Οσο για αυτό που είπες ότι λυπάσαι για αυτόν που θα πάει να αντικαταστήσει τον άντρα σου ακρίβως τα ίδια αισθήματα είχα και γω.Τον λυπήθηκα πολύ αλλά ακόμα περισσότερο λυπήθηκα τους δικούς του.Και μη λες ότι μας κουράζεις εμένα μου αρέσει να διαβάζω αυτά που γράφεις όσο μεγάλα και αν είναι.
Καλά ΕΛΕΟΣ έτσι...Νευριάζω πάρα πολύ!Οι ναυτικοί δε θέλουν να βλέπουν την οικογένεια τους??Οι 7 και οι 8 μήνες για αυτούς δεν είναι μαρτύριο??Τι πάει να πει θέλουν να συμπληρώσουν υπηρεσία??Εγώ αυτά δε τα καταλαβαίνω με τίποτα!Εγώ με τον ¨ναυτικό μου¨ λέμε αμαν να μειωθεί η σύμβαση και οι άλλοι δε θέλουν???Αν μειωθεί η σύμβαση για καλό θα είναι!Τόσο μαζοχισμός πια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
skatharaki
05-03-2010, 09:32
αγαπημένη μου corazon,
συγχαρητηρια και παλι συγχαρητηρια για την επιστροφή του καλού σου με το καλο να ερθει επιτελους !!!:p
χαρηκα παρα πολυ με τα νεα σου πραγματικα. αφου ΄πηρα κουραγιο και μονο να σκεφτομαι την στιγμη που θα σφιξω στην αγκαλια μου τον δικο μου ναυτικο. αν και κατι μου λεει οτι και εγω τα ιδια θα τραβηξω. η συμβαση του τελειωνει τελοσ ιουνιου. αλλα ποιος τρελλος θα αφησει καλοκαιριατικα την ελλαδα για να παει να κλειστει σε καραβι ? τελος παντων θα δουμε... συγχαρητηρια και παλι η ωρα η καλη. και να του πεις να σε προσεχει γιατι θα εχει να κανει μαζι μας.... χαχαχα !!!!
skatharaki
05-03-2010, 09:36
αγαπημένη μου corazon,
συγχαρητηρια και παλι συγχαρητηρια για την επιστροφή του καλού σου με το καλο να ερθει επιτελους !!!:p
χαρηκα παρα πολυ με τα νεα σου πραγματικα. αφου ΄πηρα κουραγιο και μονο να σκεφτομαι την στιγμη που θα σφιξω στην αγκαλια μου τον δικο μου ναυτικο. αν και κατι μου λεει οτι και εγω τα ιδια θα τραβηξω. η συμβαση του τελειωνει τελοσ ιουνιου. αλλα ποιος τρελλος θα αφησει καλοκαιριατικα την ελλαδα για να παει να κλειστει σε καραβι ? τελος παντων θα δουμε... συγχαρητηρια και παλι η ωρα η καλη. και να του πεις να σε προσεχει γιατι θα εχει να κανει μαζι μας.... χαχαχα !!!!
μαστροπαναγο θα ηθελα να ρωτησω κατι η οποιος αλλος ξερει ας απαντησει.
ποσο παραπανω απο την ληξη της συμβασης μπορει να περιμενει ο ναυτικος να βρεθει ο αντικαταστατης του ? το πιο μεγαλο χρονικο διαστημα που εχει συμβει να περιμενει καποιος ποιο ειναι ? υπαρχει καποιο οριο πχ το πολυ ενα μηνα η δεν υπαρχουν ορια σε αυτη την αναμονη ?
ευχαριστω
αγαπημένη μου corazon,
χαχαχα!!! Καλο!!!!! Τωρα που θα βγει θα γραφτει κιαυτος στο ναυτιλια, γιατι χαρηκε πολυ που υπαρχει ενα σαιτ οχι μονο για ανταλλαγη αποψεων αλλα και ενημερωσης σε θεματα που τον ενδιαφερουν πολυ!!! Ειδες??? Εκεινοι ειναι ναυτικοι αλλα εμεις γινομαστε πολυ πιο δραστηριες ωρες ωρες και τους ενημερωνουμε για πραγματα που δεν γνωριζουν!!!!
Ευχαριστω πολυ κοπελα μου για τα καλα σου λογια και τις ευχουλες σου! Ευχομαι μεσα απο τα βαθηηηηηηη της καρδιας μου και σε σενα παντα υγεια, αγαπη και ερωτα με τον αγαπημενο σου ναυτικο!!! Η οικογενεια δημιουργειται απο δυνατη αγαπη και οχι απο μια απλη συμβιωση μιας μαμας κιενος μπαμπα!!! Ειμαστε ολες δυνατες και ενωμενες!!!!! Και οι αντρες μας το ιδιο!!!!
Εγω εχω και μια δευτερη οικογενεια πια... ολους εσας και θα ειμαι για πολλα πολλα χρονια εδω! Να σας στηριζω και να με στηριζετε!!!! :p
μαστροπαναγο θα ηθελα να ρωτησω κατι η οποιος αλλος ξερει ας απαντησει.
ποσο παραπανω απο την ληξη της συμβασης μπορει να περιμενει ο ναυτικος να βρεθει ο αντικαταστατης του ? το πιο μεγαλο χρονικο διαστημα που εχει συμβει να περιμενει καποιος ποιο ειναι ? υπαρχει καποιο οριο πχ το πολυ ενα μηνα η δεν υπαρχουν ορια σε αυτη την αναμονη ?
ευχαριστω
Δυστυχως σκαθαρακι μου, μπορει να ειναι μεγαλο το διαστημα αναμονης μετα τη ληξη... Αν δε βρεθει αντικαταστατης αμεσα μπορει να ειναι μεγαλο!! Ο καλος μου εχεις 7 μηνες συμβασεις και εννοειται οτι δεν εχει βγει ποτε στην ωρα του. Παντα καθοταν 9, 10 ή και 11 μηνες μεσα!!! Τωρα ομως ειναι ο γαμος και επρεπε να ζαλισουμε σε εκνευριστικο σημειο την εταιρια για να τον βγαλουν!! Και σκεψου οτι τωρα ηταν ηδη μεσα 8 μηνες!!! Το επομενο λιμανι που θα επιαναν ηταν η Αργεντινη και θα καθυστερουσε παρα πολυ να ερθει γιαυτο και αγχωθηκαμε αν θα τον βγαλουν ή οχι!!! Αλλιως θα επρεπε να αναβαλουμε το γαμο μας ή να παω εγω στο καραβι να μας παντρεψει ο καπετανιος!!!!! Οπως ειπε η εταιρια!!!! Αν εχετε το Θεο σας!!!!!! Αυτο μας ειπαν!!!! Και μετα εψαχνα ντουβαρι να χτυπησω το κεφαλι μου απ'αυτα που ακουγα!!!!
Εγω αυτο που δεν εχω καταλαβει και θα ηταν καλο να μας πουν οι ιδιοι οι ναυτικοι ειναι γιατι δεν βρισκονται αντικαταστατες ???? Δε θελουν οι εταιριες να τους βγαζουν και γι'αυτο το καθυστερουν?? Αν βλεπουν τα νεα παιδια (που θελουν να εργαστουν στη θαλασσα) ολα αυτα τα προβληματα ξεμπαρκου πως να μην εχουμε ελλειψεις ελληνων ναυτικων πλεον?!
Τελος, σ'αυτο που ειπες για το ποιος θα βρεθει να τον αντικαταστησει τον καλο σου το καλοκαιρι, μην απογοητευεσαι!!! Ολο και καποιος σαν τον δικο μου θα βρεθει που εχει να κανει καλοκαιρινες διακοπες περιπου 5 χρονια!!! Ολο τον Ιουνιο μπαρκαρει!!:(
Μην αγχωνεσαι και θα σου'ρθει και θα περασετε τελεια!!!!
ελενη1991
04-04-2010, 14:51
Χρόνια πολλά,Χριστός ανέστη!Υγεία και ήρεμες θάλασσες για τους ναυτικούς μας......
XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!Οι θαλασσινοι μας κι εμεις ξερουμε καλα πως μετα απο το Γολγοθα ακολουθει η πιο λαμπρη Ανασταση.Ευχομαι σε ολες τις γυναικες των ναυτικων να κρατουν σφιχτα στην αγκαλια τους παντα το δικο τους αναστασιμο φως,δυνατι και λαμπερο!Η ΑΓΑΠΗ ειναι αυτη που γαληνευει ολες τις θαλασσες του κοσμου!
Χρονια πολλα και Χριστος Ανεστη σε ολες και ολους!!!!!!!!!!!!
Υγεια και φωτιση σε ολους τους ναυτικους μας και δυναμη στις γυναικες τους!!!!
Χρονια Πολλα,κι εσενα καλη μου.Πες μας για το γαμο σου νεα σε παρακαλω!Εγινε κιολας?Να ευχηθουμε?Ηρθε με το καλο ο αγαπημενος σου αντρας?Πες μας τα ευχαριστα σου!Χαιρομαι που γυρισες στην παρεα μας.
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους...
Αλλοι έρχονται και άλλοι φεύγουν. Εμένα ο άντρας μου έφυγε σήμερα...:(
Corazon καλώς τον δέχτηκες!
Κουραγιο,καλη μου Ωκυρροη.Να ξερεις πως ειμαστε κοντα σου.Μπορεις να μοιραζεσαι τις αγωνιες σου και τη λαχταρα της προσμονης μαζι μας.Με το καλο να περασει ο καιρος και να φτασει γρηγορα η μερα του γυρισμου του.Εγω ακομα περιμενω και ειμαι στη μεση της αναμονης.
ελενη1991
11-04-2010, 20:28
Κορίτσια υπομονή!!!!!Ολες τα έχουμε περάσει!Θα έρθει ο καιρός που θα είναι πάλι μέσα στην αγκαλιά σας!Ηρεμες θάλασσες να έχουν και όλα θα περάσουν!
Μάλιστα...!! Έχει ανοιχτεί και τέτοιο θέμα στο forum; Δεν το ήξερα...!! Λοιπόν... εγώ έχω σκοπό να κάνω το συγκεκριμένο επάγγελμα και ένα από τα πράγματα που σκέφτομαι πάρα πολύ είναι το θέμα της οικογένειας, αλλά πιστεύω ότι εξίσου το σκέφτεται και μία κοπέλα που μένει πίσω και περιμένει σαν την Πηνελόπη και τονίζω... σαν την ΠΗΝΕΛΟΠΗ, διότι αυτή είναι η θυσία και το σωστό παράδειγμα...!! Να περιμένει η οποιαδήποτε γυναίκα ναυτικού σαν την Πηνελόπη, γιατί μόνο να φανταστούμε τις δυσκολίες που τραβάνε όλοι οι ναυτικοί... μπορείτε να σκεφτείτε και το άγχος - φοβία που έχει ο κάθε άντρας ναυτικός (αν και μερικοί δεν το παραδέχονται...! Μόνο η καρδούλα τους το ξέρει) που θαλασσοπνίγεται... αν θα γυρίσει σπίτι του και ακούσει τους γνωστούς αναστεναγμούς ηδονής από την πόρτα εισόδου και όσο μπαίνει πιο μέσα να τους ακούει πιο έντονα...;! Πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες ναυτικών πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά αν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν σε αυτόν τον πολύ δύσκολο δρόμο τον άντρα τους, γιατί καλός ο έρωτας, καλό το πάθος, καλά όλα αυτά, αλλά αυτό το επάγγελμα χρειάζεται ΑΓΑΠΗ και ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ από την γυναίκα που περιμένει τον άντρα της, γιατί αλλιώς θα είναι άλλη μία περίπτωση από τις πάρα πολλές που οι άντρες τους χαροπαλεύουν (χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός με την συγκεκριμένη λέξη, αλλά η θάλασσα είναι ένας καθημερινός αγώνας) και εκείνες προσπαθούν να βρουν τον οποιοδήποτε για να τον χρησιμοποιήσουν ως προσωρινό sex toy τους μέχρι να επιστρέψει ''η μεγάλη τους αγάπη'' από την θάλασσα!!
Άρα... όποια νομίζει ότι είναι έτοιμη να περιμένει τόσους μήνες έναν ναυτικό... ας το ξανασκεφτεί πολλές φορές!! Είναι σκληρό το επάγγελμα του ναυτικού, αλλά αν ξέρεις ότι πίσω σε περιμένει μία πιστή γυναίκα - στήριγμα... γίνεται πιο προσιτό σαν επάγγελμα και έχεις μεγαλύτερο κίνητρο να πετύχεις για τον εαυτό σου και για την οικογένειά σου.
Συγγνώμη αν σας κούρασε το μεγάλο κείμενο ενός 17χρονου που δεν είναι καν δόκιμος αυτή τη στιγμή, αλλά έχει σκοπό να γίνει και ξέρει τι θα ήθελε να τον περιμένει πίσω!!;)
Καλως ηρθες στην παρεα μας,μικρε!Εδω θα νιωσεις σαν να βρηκες μια ακομα οικογενεια.Και σαν μαμα σου εχω να σου πω οτι οι γυναικες των ναυτικων εχουν φοβερη αγαπη και δυναμη,τοση που να στεκονται επαξια στο πλευρο των αντρων τους και να κρατουν με σεβασμο και περηφανια τον τιτλο της καπετανισσας.Μονο,μετρα τις δικες σου δυναμεις καλα,αν θελεις να γινεις ρνα πλασμα της θαλασσας,γιατι εκτος απο τα κοτσια που χρειαζεται και δε συγκρινονται με τιποτα απο οσα ξερεις,χρειαζεται να παλευεις περισσοτερο με τον ιδιο σου τον εαυτο,αν θελεις πραγματικα να δημιουργησεις μια χαρουμενη κι ευλογημενη οικογενεια.Θα πρεπει να δειξεις κι εσυ τον ιδιο σεβασμο κι αγαπη στη συντροφο σου,ξεπερνωντας τις αναγκες και συχνα τα ορια σου.Συγγνωμη για το συμβουλευτικο υφος,μα τα χρονια "προυπηρεσιας" μου ως γυναικας καπετανιου,ισως το δικαιολογουν και σου λενε κατι.Δεκαπεντε χρονια στην αγωνια,την προσευχη και την αρμυρα μεσα απο το συντροφο μου!Καλως ηρθες!
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. Καλώς σας βρήκα κιόλας!!:D
Εννοείται πως εδώ ο οποιοσδήποτε μπορεί να βρει μία πολύ καλή παρέα για να θέσει τους προβληματισμούς του και να εκθέσει τις απόψεις του.
Λοιπόν... σίγουρα οι ''μελλοντικοί'' ναυτικοί πρέπει να μετρήσουν διπλά τις δυνάμεις τους για αυτό που θα πάνε να κάνουν, αλλά έδωσα βαρύτητα στις γυναίκες, γιατί πρώτον για αυτό συζητάγατε, δεύτερον το συγκεκριμένο topic το έχετε πάρει αποκλειστικότητα από τους άντρες του forum (χεχε) και τρίτον μιλάμε κυρίως για τις σκέψεις των ναυτικών όταν είναι ''εν πλω''...!! Είναι πολύ δύσκολα για τις γυναίκες ναυτικών όπως και για τους ίδιους τους ναυτικούς, αλλά αν έχουν μία γυναίκα όπως λες εσύ: ''Και σαν μαμα σου εχω να σου πω οτι οι γυναικες των ναυτικων εχουν φοβερη αγαπη και δυναμη,τοση που να στεκονται επαξια στο πλευρο των αντρων τους και να κρατουν με σεβασμο και περηφανια τον τιτλο της καπετανισσας.'' τότε δεν έχουν να σκέφτονται τίποτα, αλλά αλήθεια... μεταξύ μας... πόσες νομίζεις ότι είναι αυτές οι γυναίκες στην κοινωνία μας που μπορούν να σταθούν επάξια; Εγώ λέω από λίγες έως ελάχιστες. Μην αναπτύξω τις σκέψεις μου για την δικιά μου γενιά, γιατί θα με κατηγορήσετε για προκατειλημμένο και δεν θέλω, αλλά θα το ρισκάρω...!!:mrgreen:
Ορίστε κάποιες κουβέντες μίας φίλης μου όταν την είχα ρωτήσει για το θέμα του καπετάνιου άντρα... ''ΕΕΕ... αν είναι 6 μήνες να λείπει... είναι δύσκολο...!! Πώς να αντέξεις;! Δεν θα μπορούσα να το κάνω ποτέ αυτό και σίγουρα θα έκανα κάτι πάνω στην αδυναμία μου.''!!
Πιστέψτε με... αυτή η άποψη είναι αντιπροσωπευτική για το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών στην Ελλάδα τουλάχιστον. Δεν ξέρω ποιο είναι το ποσοστό πιστών γυναικών ναυτικών (μόνο εκείνες και ο Θεός το ξέρει), αλλά το πιθανότερο είναι να είναι μεγάλο, αλλά όχι τόσο όσο θα θέλαμε να νομίζουμε. Δυστυχώς... this is life!! Μακάρι να υπάρχουν (που θέλω να πιστεύω κι έτσι πιστεύω) γυναίκες που είναι επάξιες στο στεφάνι και στον άντρα τους, αλλά πόσες ακόμα παρόμοιες ιστορίες έχετε ακούσει με την ''φανταστική'' δική μου ιστορία; Εγώ αν και μικρότερος... έχω ακούσει από συμμαθητές/ριες που η γυναίκα του θείου ναυτικού και πάει λέγοντας...!!:D
Όσο για το συμβουλευτικό ύφος... δεν νομίζω με την πείρα που έχεις ως γυναίκα καπετάνιου να πρέπει να ζητάς συγγνώμη από έναν 17χρονο, αλλά εγώ να σου πω ευχαριστώ.
Αν παρακολουθησεις λιγο καιρο το forum θα επιβεβαιωσεις αυτα που εγω θα σου εκφρασω απο πειρα.Εμαθα (σε καποια ηλικια)τη χρηση του υπολογιστη εντελως μονη μου απο τη λαχταρα να παρακολουθω οσα αφορουν την καθημερινη ζωη αυτου που ειναι η ζωη μου.Εμαθα (ως ασχετη στεριανη δασκαλα που ειμαι)να διαβαζω μετεωρολογικες προβλεψεις αποκλειστικα για ναυτικους,να ανακαλυπτω απιθανα sites στα λιμανια και στους ωκεανους του πλανητη παιρνοντας απιστευτες πληροφοριες για το καραβι,την αφιξη,τον ελιμενισμο,την τροφοδοσια,ακομα και webcam real time,για να μπορω να κοιτω εστω το μικρο εκεινο στιγμα που φωτιζει την παρουσια του καπετανιου μου στον κοσμο,ξοδευω χωρις καμμια υπερβολη σχεδον ολο το μισθο μου στα δορυφορικα τηλεφωνα,οταν ο καιρος εχει καιρους στις θαλασσες,οταν περνα απο τις περιοχες των πειρατων,οταν νιωθω οτι χανει τα κουραγια του μετα απο ατελειωτους μηνες στο γαλαζιο...Εκανα την υπαρξη μου xotiko του καθε καραβιου του για να τρυπωνω αορατη παντου και να τον αγκαλιαζω και να τον προστατευω.Αν ειχα τη δυνατοτητα,δε θα το σκεφτομουν καν να ανταλλαξω τη διευθυντικη μου θεση με μια θεση για παντα στα καραβια του.Δυστυχως,για λογους ασχετους με τη θεληση μου δεν μπορω να το κανω.Η Πηνελοπη δε με εκφραζει γιατι αυτη περιμενε παθητικα τον αντρα της να γυρισει,ενω για μενα ο δικος μου αντρας ειναι ο ηλιος μου και δεν μπορει παρα να ακολουθω την πορεια του για να ζησω.Με χαρα μου διαπιστωνω πως τα ιδια συναισθηματα νιωουν παρα πολλες γυναικες στο forum.Καπου,σιγουρα,σ αυτον τον τοπο της ναυτικης δοξας και της ελληνιδας συζυγου,θα βρεις και τη δικη σου.Δε σου το ευχομαι απλωςΤο ξερω!Τραβα μπροστα,αγορι μου.Ζησε και η ζωη θα σταθει στο πλευρο σου!
Οι περισσότεροι νέοι που θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα ήδη έχουν μία κοπέλα που θέλει να τους στηρίξει στην επιλογή τους και πολλοί εξ' αυτών έχουν ακούσει και ακόμα ακούνε τα γνωστά... σε αγαπάω και θα κάτσω για πάντα στο πλευρό σου (μέσα σε όλους αυτούς είμαι κι εγώ)κ.λπ.!! Αν και τις περισσότερες φορές... αυτές οι κοπέλες - οι εφηβικοί έρωτες σβήνουν κάποια στιγμή, αλλά οκ... ίσως να πετύχει κάποιος την εξαίρεση!! Αυτή την εξαίρεση που αργότερα θα τον κάνει περήφανο, αλλά και ο εφηβικός του έρωτας να μη σταθεί δίπλα του για πάντα... ίσως βρεί κάποια άλλη αργότερα όπως είπες κι εσύ πριν που να του σταθεί.
Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω σε όλα αυτά που είπες, αλλά μόνο να εκφράσω τον θαυμασμό μου και την ευγνωμοσύνη μου που υπάρχουν τέτοιες γυναίκες. Συγχαρητήρια και σε εσένα και σε όσες είναι σαν εσένα!
leodint63
17-04-2010, 16:17
Θεωρώ υποχρέωση μου να συγχαρώ την Xotiko για τον κώδικα ηθικής καθώς και για τον κώδικα αρχών συμπεριφοράς της. Επίσης για την συναισθηματική επάρκεια που ανιδιοτελώς προσφέρει στον σύζυγο της. Η σωστή κοινωνική συμπεριφορά και οι κρυστάλλινες θέσεις της αφ’ ενός περιποιούν τιμή στον κλάδο μας αφ’ ετέρου αποτελούν πρότυπο. Η άριστη εκφορά του λόγου, η θετική στάση απέναντι στην ζωή ,η γοητεία που απορρέει από το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο μας παραπέμπουν σε υψηλό μορφωτικό επίπεδο και συμπεραίνω ότι μπορεί να συνυπάρξει μόνο με έναν εξίσου ποιοτικό άνθρωπο διαθέτοντα ισχυρό υπόβαθρο μόρφωσης(απαραίτητη για την διασφάλιση του κύρους του επαγγέλματος μας).
Θεωρώ υποχρέωση μου να συγχαρώ την Xotiko για τον κώδικα ηθικής καθώς και για τον κώδικα αρχών συμπεριφοράς της. Επίσης για την συναισθηματική επάρκεια που ανιδιοτελώς προσφέρει στον σύζυγο της. Η σωστή κοινωνική συμπεριφορά και οι κρυστάλλινες θέσεις της αφ’ ενός περιποιούν τιμή στον κλάδο μας αφ’ ετέρου αποτελούν πρότυπο. Η άριστη εκφορά του λόγου, η θετική στάση απέναντι στην ζωή ,η γοητεία που απορρέει από το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο μας παραπέμπουν σε υψηλό μορφωτικό επίπεδο και συμπεραίνω ότι μπορεί να συνυπάρξει μόνο με έναν εξίσου ποιοτικό άνθρωπο διαθέτοντα ισχυρό υπόβαθρο μόρφωσης(απαραίτητη για την διασφάλιση του κύρους του επαγγέλματος μας).
Ντρεπομαι να πω ευχαριστω για οσα αισθανομαι κι εκφραζω απλως.Θα θελα μονο να φτασει καποτε μια μερα που θα μπορουσα να πω ευχαριστω στην κοινωνια που θα αναγνωρισει και θα ανεβασει εκει που του πρεπει τον Ελληνα καπετανιοΤον τιτανιο αγωνα του με τα στοιχεια της φυσης,τον εαυτο του κι ενα αυριο πιο θολο κι απο τις χειροτερες ομιχλες των ωκεανων που αντιμαχεται.Σ αυτους οφειλουμε ολοι ,για χιλιαδες λογους,ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ελενη1991
18-04-2010, 13:10
Αγαπητέ tommy κατα αρχήν καλησπέρα και καλώς ήρθες.Θέλω να σου πώ το εξής.ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ?????ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ???????
Σκέψου τα νιάτα σου,τη ζωή στη στεριά,την οικογενειά σου,τη ζωή στο μέλλον μέσα στη λαμαρίνα 8 μήνες το χρόνο να μην έχεις κανέναν να σου σφίξει το χέρι σε κάποια δύσκολη στιγμή!!!!!!!Καλά τα λεφτά δε λέω,καλή και η άνετη ζωή αλλά αυτή τη ΄ζωή΄ θα την έχεις 3 μήνες το χρόνο και μετά πάλι στο καράβι,πάλι φουρτούνες,πάλι μοναξιά,πάλι φόβος μήπως δε ξαναδείς τους δικού σου ανθρώπους!
Σε παρακαλώ ως κοπέλα ναυτικού σκέψου 1000 φορές αυτό που πας να κάνεις.Μετά δε μπορείς εύκολα να κάνεις πίσω,δε μπορείς να ξεφύγεις από τα καράβια θα σε πάρει η μπάλα!
Και θέλω να σε ρωτήσω το εξής:Αν ερωτευτείς τι γίνεται??Το έχεις σκεφτεί?και εκείνη θα πονέσει και εσύ!Θα φεύγεις 8 μήνες μακριά της.Θα είναι πολύ σκληρό σε προιδοποιώ!και μη μου πεις ότι ποτέ δε θα ερωτευτώ ή δε θα κάνω οικογένεια γιατί ξέρεις ότι όλα είναι στο πρόγραμμα.
Επίσης σκέψου κάτι πιο σημαντικό από όλα.Δε θα είσαι εκεί σε σημαντικές στιγμές της οικογενειά σου όταν θελήσεις να κάνεις!Θα χάσεις πολλά από τα παιδία σου!Τη γεννησή τους,τα γενέθλια,τις σχολικές γιορτές.Το ξέρω ότι αλλιώς σκέφτεσαι τώρα και αλλιώς θα σκέφτεσαι σε 5,10,20 χρόνια.Αλλα ο χρόνος δε γυρίζει πίσω γι αυτό πρόσεχε!!
Α και πριν κλείσω θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.Εγραψες ότι λίγες γυναίκες είναι σωστές απέναντι στους ναυτικούς και συμφωνώ μαζί σου!Μπορείς να μου πείς σε παρακαλώ πόση ναυτικοί είναι σωστοί απέναντι στις γυναίκες τους?????
Ελάτε βρε παιδιά είναι δύσκολο να κρατηθεί ένας άντρας!Πρέπει να δώσει μάχη με τον εαυτό του!!!
Φιλικά Ελένη......
1991? Διαφορά μόνο 2 χρόνων δηλαδή κι είσαι γυναίκα ναυτικού. Πίστεψέ με Ελένη μου... ότι το ίδιο σκέφτομαι τώρα, το ίδιο σκεφτόμουν πριν και το ίδιο θα σκέφτομαι σε λίγα χρόνια! Αυτό ίσως μεταφραστεί ανωριμότητα ή πρόωρη ωριμότητα! Από τα γραφόμενά μου μπορεί να καταλάβει κάποιος τι από τα δύο σημαίνει.;)
Λοιπόν... αυτό το επάγγελμα ξέρεις γιατί με εξιτάρει; Διότι είναι από τα λίγα επαγγέλματα που μπορείς να δοκιμάσεις τις αντοχές σου, τη ψυχική σου δύναμη και πίστεψέ με... είμαι ήδη ερωτευμένος και είμαι από τα άτομα που ερωτεύονται εύκολα. Άρα δεν θα σου πω ότι ποτέ δεν θα κάνω οικογένεια ή ότι ποτέ δεν θα ερωτευτώ. Το όνειρό μου είναι να κάνω οικογένεια, αλλά ΑΝ βρω μία κοπέλα (που μπορεί ήδη να την έχω βρει, αλλά μπορεί και όχι) που να είμαι σίγουρος ότι δεν θα σκέφτεται με τον τρόπο που σκέφτεσαι εσύ... χωρίς να θέλω να μειώσω την σκέψη σου. Απλά... έχω ακούσει πολλές φορές αυτό που είπες για τους ναυτικούς... ότι δηλαδή πόσοι ναυτικοί κρατάνε τίμιο το στεφάνι τους κ.λπ.!! Το ίδιο είναι να πατάς πατρίδα μετά από 6 μήνες με το ότι η γυναίκα το ΜΟΝΟ που έχει να κάνει είναι να περιμένει τίμια και να αναθρέφει τα παιδιά της; ΝΑΙ ΝΑΙ... ξέρω... υπάρχουν και γυναίκες που δεν δέχονται να κάτσουν σπίτι και για αυτό σου είπα ότι δεν θα ταιριάξω με κοπέλες του δικού σου σκεπτικού. Μία γυναίκα ναυτικού όσο κι αν ακούγεται παράξενο ΣΕ ΟΛΕΣ πρέπει να είναι ψυχικά προετοιμασμένη ότι είναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ ο ναυτικός να μην είναι και τόσο πιστός και τώρα βέβαια ΟΛΕΣ οι γυναίκες σκέφτονται ''Τότε εγώ... γιατί να είμαι πιστή;''. Γιατί απλούστατα έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βιολογικά ο άντρας είναι πολύ πιο δύσκολο να κρατηθεί πιστός σε μία και μόνο γυναίκα απ' ό,τι η γυναίκα στον άντρα της και αυτό γίνεται για το λόγο του ότι η γυναίκα ψάχνει κυρίως την φροντίδα, την θαλπωρή, την ασφάλεια και μετά έρχεται το sex, ενώ ο άντρας καλώς η κακώς το sex το έχει λίγο πιο πάνω σε εκτίμηση.
Ανέκαθεν τα αρσενικά ήταν πολυγαμικά... αντίθετα με τα θηλυκά που ΑΜΑ θέλουν μπορούν να κρατήσουν τίμιο το στεφάνι τους. Είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλά άτομα διαφωνούν με την σκέψη μου, αλλά για αυτό είμαστε εδώ... για να συζητάμε. Ότι λέω όμως... είναι από την φύση αποδεδειγμένο.;)
Είμαι πάρα πολύ καλά συνειδητοποιημένος για το επάγγελμα που θέλω να κάνω. Δεν είπα ότι είμαι σίγουρος, γιατί μέχρι του χρόνου πολλά μπορούν να αλλάξουν, αλλά εδώ και 4 χρόνια που έχω πάρει την απόφαση... δεν έχω αλλάξει. Άρα θα ήταν δύσκολο να αλλάξω τώρα.
Και κάτι τελευταίο πριν διαφωνήσετε οι γυναίκες μαζί μου... πρέπει να σας πω ότι οι πραγματικές σχέσεις στην φουρτούνα φαίνονται (και στην κυριολεξία). Όπως μας περιέγραψε πριν η xotiko την σχέση που όλοι οι άντρες θα θέλαμε να έχουμε μαζί με την κοπέλα μας! Ειδικά από γυναίκες ναυτικών υποτίθεται ότι όλοι οι άντρες περιμένουν την κατανόηση στα θέματα που είπαμε πιο πριν, διότι αν δεν είναι έτοιμες να δεχτούν κάτι τέτοιο... τότε γιατί έγιναν γυναίκες ναυτικών;
Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία τις διαφωνίες σας και είμαι προκατειλημμένος ότι θα διαφωνήσετε, διότι πολλές γυναίκες δεν καταλαβαίνουν την διαφορά της βιολογικής ανάγκης που έχουν οι άντρες από τις γυναίκες και κυρίως αυτό γίνεται για να καλύψουν τα δικά τους, αλλά μη το κάνουμε θέμα!!:p
Φιλικά Παναγιώτης (χάρηκα)!!:D
ελενη1991
18-04-2010, 14:59
Φίλε Παναγιώτη μ΄αρέσεις γιατί τα λες χύμα και γουστάρεις να μπεις σε αντιπαράθεση μαζί μας!ΝΑΙ είμαι κοπέλα ναυτικού εδώ και 2 χρόνια έχω να σου πω!Αλλά δε μπορώ να αλλάξω τις απόψεις μου γι αυτό το θέμα!Τώρα αυτό πες το όπως θέλεις!Τον θέλω αλλά το επαγγελμά του με χαλάει.Από κει και πέρα όπου βγει!
Δε θα έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου.Ο καθένας έχει την αποψή του!Α
και πιστεύω ότι με τα επαγγέλματικά σου δε πρέπει να δοκιμάζεις τις αντοχές σου!
Κι εγώ γουστάρω που εδώ έχω βρει άτομα που γουστάρουν να μπουν σε αντιπαράθεση χωρίς να μειώνει ο ένας τον
άλλον και υπάρχουν κι επιχειρήματα!!;)
Άν σε χαλάει το επάγγελμα του... τότε... είναι ΔΥΣΚΟΛΑ τα πράγματα! Δυστυχώς... πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα, γιατί αλλιώς... αυτό το ''όπου βγει''... ΔΕΝ θα βγει!!:p;)
Όσον αφορά το επάγγελμα... όλοι θέλουμε - δεν θέλουμε, είτε είμαστε στην θάλασσα είτε στην στεριά... θα δοκιμαστούν οι αντοχές μας κατά πολύ! Άλλωστε κι η ζωή μία αντοχή διαρκείας είναι...!!;)
ελενη1991
18-04-2010, 15:31
Συμφωνώ ότι θα δοκιμαστείς αλλά αλλιώς θα είσαι μακριά από τους δικού σου και αλλιώς κοντά!
<<Άν σε χαλάει το επάγγελμα του... τότε... είναι ΔΥΣΚΟΛΑ τα πράγματα! Δυστυχώς... πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα, γιατί αλλιώς... αυτό το ''όπου βγει''... ΔΕΝ θα βγει!!>>
Γι αυτο λέω όπου βγει...
Εκτός του ναυτικού υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα επαγγέλματα που δεν μπορείς να είσαι κοντά στους δικούς σου!:D
Αγαπητε Παναγιωτη,το νεαρο της ηλικιας σου καθως και η απειρια στο επαγγελμα που εχεις επιλεξει,δικαιολογουν απολυτα τις αποψεις σου στο θεμα sex.Οταν με το καλο γινεις καπετανιος κι αναλαβεις τις τεραστιες ευθυνες που βαραινουν τα γαλονια του,θα καταλαβεις πως δεν υπαρχει χωρος και διαθεση για ανοστα "τσιμπολογηματα "στα υποπτα λιμανια του κοσμου.Και τις ωρες της πιο απολυτης μοναξιας που μονο αυτος ξερει τι σημαινει,το μονο που θα λαχταρας θα ειναι η τρυφερη,ζεστη αγκαλια και θαλπωρη του σπιτιου σου και της γυναικας που λατρευεις.Ειναι η αναποφευκτη "σοφια"που χαριζει η θαλασσα σε οσους,σαν εσενα,την αγαπουν και τη σεβονται.
Δυστυχώς καμία γυναίκα ναυτικού δεν θα έπρεπε να είναι σίγουρη για αυτά που μόλις είπες! Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά ειλικρινά η δικιά μου ηλικία φταίει που ακούγονται τόσο ωραίες ιστορίες ναυτικών για τις γνωστές Λατίνες είτε της Ισπανίας είτε της Λατινικής Αμερικής; Επίσης για το εύκολο sex στην Ταϋλάνδη που με ένα πακέτο τσιγάρα ξεπουλιούνται.;)
Συγγνώμη xotiko μου, αλλά εδώ δεν θα συμφωνήσουμε, διότι τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Σίγουρα υπάρχουν κι εξαιρέσεις, αλλά πόσες είναι αυτές;;)
Ολα οσα ανεφερες για τις θερμες Λατινες γυναικες που ξεπουλουνται οσο οσο,ειναι απολυτα σωστα.Επιμενω ομως πως αν η γυναικα ειναι παντα στο πλευρο του αντρα της,τοτε αυτος τη συγκρινει αυτοματα με ολες και τη βρισκει πολυ πιο πανω απο αυτες.Επειτα,δεν υποβιβαζει τον εαυτο του στη θεση καποιου που αγεται και φερεται μονο απο τα ενστικτα του.Θεωρει πως τον υποτιμαει αφανταστα.Υπαρχει ενα σχετικο ανεκδοτο πολυ αντιπροσωπευτικο πανω στο θεμα,αλλα ειναι αρκετα πικαντικο για να το επαναλαβω.Ωστοσο,οπως κι αν εχει,δε χαλανε σπιτια για απλους 'ανεφοδιασμους'στα λιμανια.Εγω αυτες τις περιπτωσεις τις ονομαζω ΄λαχανικα",απαραιτητα ισως στους ναυτικους για να μη παθουν σκορβουτο.Καμμια επαγγελματιας εκδιδομενη γυναικα δε χαλασε οικογενεια που εχει ριζες και βασεις.
Πες τα μεγάλη!! Συμφωνώ απόλυτα!!:D
leodint63
19-04-2010, 02:13
Θα θελα μονο να φτασει καποτε μια μερα που θα μπορουσα να πω ευχαριστω στην κοινωνια που θα αναγνωρισει και θα ανεβασει εκει που του πρεπει τον Ελληνα καπετανιο
Αγαπητή xotiko ,θίγεις ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο δεν είναι άλλο από την αναζήτηση της θέσης μας και της γενικότερης αποδοχής μας από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον .
Σε ένα κλίμα όπου οι αξίες έχουν προ πολλού τεθεί σε καθεστώς αμφισβήτησης ενώ η άνοδος των δευτερογενών αναγκών στην Ελληνική κοινωνία έχει δημιουργήσει ως πρότυπο την πολυτελή διαβίωση, τον υπερκαταναλωτισμό, και την επικράτηση μιας καθολικής ατμόσφαιρας σπατάλης, η Ελληνική κοινωνία θέτει την σημερινή εποχή σε υψηλά επίπεδα αποδοχής τελείως διαφορετικά επαγγέλματα από αυτό του ναυτικού. Τις τελευταίες δεκαετίες και ενώ η αποδοχή της συνεισφοράς της ναυτιλίας στην οικονομία και η αποτελεσματικότητα της βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα αποδοχής από την κοινωνία, παραδόξως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα εργαζόμενα εις τα πλοία στελέχη της.Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει και θα με ενδιέφερε και η δική σας άποψη.
Θα ηταν ευκολο και ρηχο να ριξω τις ευθυνες στα ΜΜΕ που προβαλουν και προωθουν οτι πιο σαπιο και κενο σε μια κοινωνια,ακολουθωντας την παγκοσμια ταση για ευκολο πλουτισμο και ισοπεδωση των ανθρωπινων αξιων.Δυστυχως,τα αιτια ειναι πολυ βαθυτερα και βαραινουν τη δικη μας γενια και κυριως οσους απο εμας ασχολουνται με το επαγγελμα-λειτουργημα της εκπαιδευσης.Δε γινεται ποτε και πουθενα αναφορα στα σχολεια μας στον Ελληνα ναυτικο και στον τιτανιο αγωνα του αλλα και στην τεραστια αγαπη με την οποια ασκει το επαγγελμα που εξακολουθει να δινει κυρος στη χωρα μας.Ακομα και στο μαθημα του επαγγελματικου προσανατολισμου,απουσιαζει παντελως η οποιαδηποτε αναφορα.Αν και στις σχολες Εμπορικου Ναυτικου δεν υπαρχουν ειδικοι ψυχολογοι και κοινωνιολογοι να καθοδηγησουν και να στηριξουν σωστα τους μελλοντικους αξιωματικους του ναυτικου μας στολου,δεν ειναι να απορει κανεις γιατι στις δυσκολες συνθηκες που αντιμετωπιζουν,αντιδρουν με τροπους που τελικα προσβαλουν και απαξιωνουν τον ιδιο τους τον αγωνα και την τεραστια προσφορα τους.Απο την αλλη,οι γυναικες τους δεν ειναι ετοιμες να σταθουν επαξια στο πλευρο τους και ειναι αυτες που πρωτες ακυρωνουν και καταβαραθρονουν τον ανθρωπο που εχουν στο πλευρο τους.Οι περισσοτερες τον βλεπουν σαν μια "παχουλη"επιταγη κι ενα περιττο βαρος οταν επιστρεφει απο τον πολεμο στον οποιο επιδιδεται.Ειναι ισως παρατολμο και τραβηγμενο,ομως νομιζω πως πρεπει να υπαρχουν ειδικα σεμιναρια για οσες αποφασιζουν να δεσουν τη ζωη τους με αξιωματικο του ελληνικου ναυτικου.Δεν αρκουν οι γνωσεις,χρειαζεται να ασχοληθουμε σοβαρα και με τον παραγοντα ανθρωπο.
leodint63
19-04-2010, 18:23
Τα ΜΜΕ συνδράμουν στην απαξίωση όσον αφορά στις εντυπώσεις που αποκομίζει η κοινή γνώμη όταν συνάδελφοι μας δεν ανταποκρίθηκαν πλήρως στο έργο τους. Σίγουρα με αυτόν τον τρόπο το κύρος θίγεται ανεπανόρθωτα .
Ένα βασικό σημείο στο οποίο έχω καταλήξει είναι ότι ένας από τους παράγοντες που καθόριζαν πάντα και θα συνεχίσουν να καθορίζουν ,την θέση και την αποδοχή ,δηλαδή το κύρος μας στο κοινωνικό περιβάλλον είναι το επίπεδο της παιδείας μας εννοώντας συνολικότερα γνώσεις, επιμόρφωση και ηθικές αξίες.
Θεωρώ ότι τις τελευταίες δεκαετίες ,συμπεριφορές , προσεγγίσεις και πρακτικές έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα τον κλάδο. Η ραγδαία αύξηση του στόλου τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα ανέτειλε επιτακτική την ανάγκη της επάνδρωσης του. Οι απαιτήσεις σε επίπεδο εισερχόμενου εργατικού δυναμικού χαλάρωσαν.
Νέες πρωτόγνωρες και εξωτικές ειδικότητες παρουσιάστηκαν ,αυτές του «πρακτικού» και του «αδίπλωτου».Άραγε οι εμπνευστές και οι οραματιστές τέτοιων ειδικοτήτων θα επιβιβάζονταν ποτέ σε αεροσκάφος γνωρίζοντας ότι ο πιλότος είναι «αδίπλωτος» η μήπως θα επισκέπτονταν ποτέ κάποιο «πρακτικό» γιατρό. Η αίγλη θαυμασμού που περιέβαλλε τον τίτλο του Πλοιάρχου χάθηκε δια παντός.
Επί δεκαετίες, βασικοί παράγοντες εμπλεκόμενοι στην μαθησιακή και εκπαιδευτική διαδικασία δεν έτυχαν της ανάλογης προσοχής όπως τα εκπαιδευτικά μέσα και η υποδομή, το επίπεδο των εισερχομένων σπουδαστών και άλλοι πολλοί. Καταλήγοντας ,θεωρώ ότι μόνο έχοντας λάβει την κατάλληλη παιδεία θα είμαστε επαγγελματίες με υψηλό ηθικό και σύγχρονη μόρφωση, πολλαπλασιαστές ισχύος για την ναυτιλία. Μόνο τότε ο ναυτικός θα χαίρει εκτίμησης ,υπόληψης και γενικά κύρους στην ευρύτερη κοινωνία, αποδεκτός από όλους τους φορείς αυτής.
Προς το παρόν παρατηρώ ότι οι Έλληνες γονείς υπόκεινται στις μεγαλύτερες θυσίες ώστε να μην ακολουθήσουν τα παιδιά τους το ναυτικό επάγγελμα οι δε αρμόδιοι και επαΐοντες έχουν ανακαλύψει νέα ειδικότητα ,αυτήν του Good Will ambassador.
Ως απολυτα ειδικος επι του θεματος,το καλυψατε με σαφηνεια και επιχειρηματολογια που δυσκολα κανεις θα εβισκε κατι επιπλεον να προσθεσει.Ασφαλως το προβλημα εστιαζεται στα επιπεδα παιδειας που διακρινουν τα σημερινα πληρωματα και συμφωνω απολυτα οτι οσο πιο αριστα εκπαιδευεται και μορφωνεται,τουλαχιστον το ανωτερο πληρωμα,τοσο πιο ψηλα ανεβαζει το κυρος του επαγγελματος.Θα ηθελα ωστοσο να επιρριψω ευθυνες και στις ναυτιλιακες εταιριες που ενω εχουν στη διαθεση τους εναν μεγαλο αριθμο υποψηφιων,προτιμουν την επιλογη πληρωματων με ελαχιστη μορφωση,ισως για να " τους εχουν του χεριου τους "και να καλυπτουν τις οποιες απαιτησεις τους χωρις αντιλογο.Επισης,με την ανεργια να φτανει σε ολο και μεγαλυτερα υψη,οι ιδιοι οι νεοι βλεπουν σ αυτο το επαγγελμα εναν τροπο να αποκτησουν πολλα χρηματα ,ωστε να προσελκυσουν το ενδιαφερον των γυναικων και να συνδυασουν ετσι οικογενεια,δουλεια και " διασκεδαση ".Φυσικα η αληθεια ειναι εντελως διαφορετικη,μα οταν επιστρεφουν απο καθε ταξιδι τους,θεωρουν αδυναμια να αναφερθουν στις πραγματικες συνθηκες και προσπαθουν να εντυπωσιασουν προβαλλοντας το μισθο και τις πικαντικες εμπειριες τους.Αγνοωντας πως αυτα που πιστευουν ως" αδυναμια " και δυσκολιες ειναι αυτα που θα αποσπασουν πραγματικα το θαυμασμο και την καταξιωση τους.Το προβλημα,λοιπον,ειναι πολυπλευρο και ολοι οι παραγοντες συμβαλλουν εξισου στην αδικη αντιμετωπιση του ναυτικου επαγγελματος.Ως συζυγος καπετανιου,χρειαστηκε να χειριστω με μεγαλη διπλωματια το επαγγελμα του συζυγου μου και να τον καθοδηγησω πολλες φορες στο πως και τι να προβαλλει,ετσι ωστε το ελαχιστο διαστημα που βρισκεται στη στερια,να μη νιωθει σαν παραξενο,διασκεδαστικο πλασμα της θαλασσς.Με ποναει που αναγκαστηκαμε να λειτουργησουμε ετσι,ποσο μαλλον που ξερουμε κι οι δυο πως μεσα απο τον τιτανιο αυτο αγωνα του,εχει σφυρηλατησει εναν ανθρωπο ακεραιο.μια πολυπλευρη υπεροχη προσωπικοτητα κι ενα πλασμα μοναδικο κι ανεκτιμητο.Ισως επειδη ακριβως ΕΙΝΑΙ μισο στεριανο,μισο θαλασσινο!
Όταν λες μισό στεριανό, μισό θαλασσινό... τι εννοείς; Πες το με ποσοστά. (χαχαχχα... αστειεύομαι. Απλά το είπα αυτό, γιατί σε ένα άλλο topic του forum αν πεις μισός - μισός πρέπει να εξηγήσεις μετά ΑΚΡΙΒΩΣ τι εννοείς και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας! Anyway...):p
Όντως οι νέοι προτιμάνε το επάγγελμα του ναυτικού εξαιτίας των οικονομικών απολαβών και (ίσως) ''μελλοντικών απολαύσεων'' κάθε φορά που θα πιάνουν λιμάνι για να έχουν να λένε στις παρέες τους διάφορα μετά όπως είπες κι εσύ xotiko.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι νέοι ότι είναι ένα από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα και δεν είναι... ''πάμε... τα γράφουμε όλα και παίρνουμε χρήμα''. Κάθε άλλο. Υπάρχουν πολλά άλλα που δεν δίνουν βαρύτητα οι ναυτιλιακές εκστρατείες για το λόγο του ότι δεν θέλουν να φοβίσουν τα ελληνόπουλα όσον αφορά το ναυτικό επάγγελμα, διότι τα χρειάζονται όσο τίποτα άλλο στην θάλασσα και αυτό έχει κατά συνέπεια να γίνονται ναυτικοί ''παιδάκια'' που ποτέ δεν είχαν όνειρο να είναι 6 μήνες στην θάλασσα και απλά τώρα είναι δυστυχισμένα για τον δύσκολο δρόμο (που τελικά κατάλαβαν ότι είναι) της θάλασσας.
" Παιδακια "που ομως δεν εχουν καθολου γνωσεις,τρομαζουν στις δυσκολιες,κουραζονται υπερβολικα απο τις απαιτησεις του επαγγελματος και τρεχουν και κλαινε και κλαιγονται στον καπετανιο,που δεν ξερει τι να πρωτοκουμανταρει με το αχρηστο στην κυριλοξια πληρωμα που του φορτωσαν.Επικινδυνα παιδακια!Κι ερχονται στη στερια μετα και παριστανουν τους " τζαμπα μαγκες !Αυτη δυστυχως ειναι η αληθεια,φιλε μου,αλλα ποσοι τολμουν να την παραδεχτουν και να στρωθουν να ανοιξουν τα ματια τους,για το δικο τους πρωτα καλο,να μελετησουν,να μορφωθουν,να αποκτησουν παιδεια,εκτος απο τα μπρατσα που τελικα αποδεικνυονται αχρηστα για οτιδηποτε αλλο παρα μονο για επιδειξη?Αυτα συμβαινουν ΜΕΣΑ στη θαλασσα.Τραγικα λυπηρο!
Έτσι ακριβώς! Μπράτσα χρειάζεται οι ψυχή και όχι το σώμα! Εκεί είναι τα αυθεντικά μπράτσα που δεν χρειάζονται καν επίδειξη, γιατί φαίνονται σε έναν άντρα που τα έχει! Ας κάτσουν λοιπόν όλοι οι "νεούλιδες'' που δεν είναι έτοιμοι για την θάλασσα σπιτάκι τους και ας μη παίρνουν τις θέσεις κάποιων άλλων παιδιών που και θέλουν και είναι το όνειρο τους η θάλασσα!
Leviathan
20-04-2010, 16:38
Έτσι ακριβώς! Μπράτσα χρειάζεται οι ψυχή και όχι το σώμα! Εκεί είναι τα αυθεντικά μπράτσα που δεν χρειάζονται καν επίδειξη, γιατί φαίνονται σε έναν άντρα που τα έχει! Ας κάτσουν λοιπόν όλοι οι "νεούλιδες'' που δεν είναι έτοιμοι για την θάλασσα σπιτάκι τους και ας μη παίρνουν τις θέσεις κάποιων άλλων παιδιών που και θέλουν και είναι το όνειρο τους η θάλασσα!
Αγαπητέ, λαμβάνω το θάρρος να μπω "σφήνα" (όπως λέμε στο VHF) στη συζήτηση σας, νομίζω ότι είσαι λίγο απόλυτος, γιατί εργασία για 'Ελληνες αξιωματικούς έχει σε αρκετές εταιρείες και αν νομιζει κάποιος ότι δυσκολέυεται, έχω αρκετές εταιρείες ποντοπόρων στο "σημειωματάριο" μου που ευχαρίστως να μοιραστούμε. Προσωπικά δε θέλω κανέναν στο σπιτάκι τους, τους θέλω όλους στη θάλασσα, γιατί στο κάτω-κάτω οι μάχες κρίνονται στα χαρακώματα. Στα λέει αυτά κάποιος που τον Άγιο τον ταξιδεύει και κάθε βράδυ κοιμάτε στο κύμα!
Μια και εισαστε μεσα στα πραγματα,παιρνω το θαρρος να ρωτησω αν ξερετε πως μπορει καποιος καπετανιος. να μεταπηδησει απο την ποντοπορο στην ακτοπλοια.Ειναι σχετικα ευκολο η ειναι λιγο πολυ καστα και ουσιαστικα πολυ δυσκολο?Πως πρεπει να το ψαξει?Ειναι πολυ σημαντικο κι οτιδηποτε απο σιγουρη πηγη θα με βοηθουσε αφανταστα.Κι εσεις εισαστε μαχιμος και γνωριζετε καλυτερα.Ευχαριστω πολυ!Καλες θαλασσες και χαρουμενες επιστροφες παντα!
leodint63
20-04-2010, 19:48
Μια και εισαστε μεσα στα πραγματα,παιρνω το θαρρος να ρωτησω αν ξερετε πως μπορει καποιος καπετανιος. να μεταπηδησει απο την ποντοπορο στην ακτοπλοια.Ειναι σχετικα ευκολο η ειναι λιγο πολυ καστα και ουσιαστικα πολυ δυσκολο?Πως πρεπει να το ψαξει?Ειναι πολυ σημαντικο κι οτιδηποτε απο σιγουρη πηγη θα με βοηθουσε αφανταστα.Κι εσεις εισαστε μαχιμος και γνωριζετε καλυτερα.Ευχαριστω πολυ!Καλες θαλασσες και χαρουμενες επιστροφες παντα!
Η ερώτηση απευθύνεται σε μένα?
Με συγχωρειτε,αγαπητε,εφτασε σε σας απο λαθος.Υποθετω πως δεν ειναι ο δικος σας τομεας αυτος.Ισως παλι,κανω λαθος.Αν παρολα αυτα μπορειτε να με βοηθησετε,θα το εκτιμουσα.Σκεφτομαστε μηπως μπορει ο καπετανιος μου να ερθει καπως πιο κοντα και ν αφησει την ποντοπορο για νεους σαν τον Tommy.Και παλι,συγγνωμη.Φιλικα,Εφη.
Πρώτα από όλα να απαντήσω στον Leviathan ο οποίος μου απηύθυνε τον λόγο!:D
Καταρχάς θέλω ανθρώπους που να μπαίνουν σφήνα στις συζητήσεις, γιατί έτσι αποκτάει μεγαλύτερο ενδιαφέρον μία συζήτηση.
Όσον αφορά αυτά που είπες... πρέπει να σου πω ότι δεν διαφωνώ σε τίποτα. Θέλω να πιστεύω πως εννοείται ότι υπάρχουν και δουλειές για πλοιάρχους κι εκτός θάλασσας, αλλά εγώ μιλούσα για τους “νεούλιδες” που πάνε ΜΟΝΟ για θάλασσα και τελικά τα βρίσκουν αγγούρια (συγγνώμη για την έκφραση). Για όλους τους άλλους που δεν πάνε μόνο για θάλασσα... εννοείται πως συμφωνούμε!
Όσον αφορά εσένα xotiko... έχεις ορθή λογική σχετικά με το θέμα της θάλασσας. Εννοείται πως χρειάζεται "νέο" αίμα η θάλασσα με παιδιά που έχουν όρεξη κ.λπ.! Εγώ ακόμα δεν μπορώ να πω ότι ανήκω σε αυτά, αλλά εδώ είμαι, διότι ψάχνομαι όσον αφορά το τι επάγγελμα θα ακολουθήσω!:mrgreen:
Εφόσον είναι στον ....γενετικό κώδικα του άντρα η πολυγαμία, τότε γιατί εστιάζετε τόση ώρα εδώ το θέμα της "απιστίας" σε σχέση με το επάγγελμα του ναυτικού; Ρωτάω τον tommy κυρίως που έθεσε αυτές τις διαστάσεις στο θέμα.
Το ζήτημα είναι πιο απλό: είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα αν είναι να υπάρξει απιστία, θα υπάρξει. Είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά. Τα υπόλοιπα περί της φύσεως του άντρα, ή περί ηθικής της γυναίκας είναι μετά συγχωρήσεως κουραφέξαλα.
leodint63
21-04-2010, 01:59
Με συγχωρειτε,αγαπητε,εφτασε σε σας απο λαθος.Υποθετω πως δεν ειναι ο δικος σας τομεας αυτος.Ισως παλι,κανω λαθος.Αν παρολα αυτα μπορειτε να με βοηθησετε,θα το εκτιμουσα.Σκεφτομαστε μηπως μπορει ο καπετανιος μου να ερθει καπως πιο κοντα και ν αφησει την ποντοπορο για νεους σαν τον Tommy.Και παλι,συγγνωμη.Φιλικα,Εφη.
Αγαπητή Έφη ,πρωτίστως δεν είμαι ειδικός η πολύ περισσότερο ο «απόλυτα ειδικός» που ανέφερες προηγουμένως. Ένας απλός καθημερινός άνθρωπος είμαι συνάδελφος του συζύγου σου ο οποίος προσπαθώ με αναλυτική και συνθετική σκέψη να εξηγήσω τις αντιξοότητες του επαγγέλματος μας.Εχω δε την περιέργεια να μάθω σε ποιο τομέα με είχες κατατάξει.
Χαίρομαι δε διότι αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαι ο μοναδικός ο οποίος καταλήγει στα συμπεράσματα τα οποία συζητήσαμε νωρίτερα. Στο μέλλον δε ,θα θέσω και άλλα συναφή θέματα προς συζήτηση.
Όσον αφορά το θέμα της <μετάταξης> του συζύγου, χωρίς να είμαι ειδικός σου αναφέρω ότι προφανώς ο σύζυγος όταν τελείωσε την σχολή του, αντελήφθη ότι οι δυνατότητες απασχόλησης ήταν περισσότερες στα ποντοπόρα πλοία ,καθότι πολυάριθμα. Σίγουρα αντελήφθη ότι οι δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης θα ήταν ταχύτερες και δεν θα υπήρχε πολυετής καθήλωση σε κάθε βαθμό. Επίσης αντελήφθη ότι ο στόχος του να φθάσει στον καταληκτικό βαθμό του πλοιάρχου ήταν απολύτως εφικτός λόγω των πολυαρίθμων ποντοπόρων πλοίων και με πλήρη απεμπλοκή από την συνταξιοδότηση η την αποδημία εις κύριον κάποιου συναδέλφου. Σαφώς και επηρεάσθηκε από την δυνατότητα και το δικαίωμα που του παρείχαν οι συλλογικές συμβάσεις να υποβάλλει κάποια στιγμή μετά από 6-7 μήνες εργασία την παραίτηση του και να επιστρέψει στο σπίτι του να ηρεμήσει και να ισορροπήσει σαν άνθρωπος.
Πιστεύω ότι οι ανωτέρω λόγοι συνεχίζουν να υπάρχουν. Επειδή όμως την σημερινή εποχή το διάστημα ακόμα και των έξη μηνών εργασίας θεωρείτε πολύ,(το ιδανικό θα ήταν να αντιγράψουμε τους ΒορειοΕυρωπαίους και κάτι post που γράφουν ότι δεν δέχθηκαν οι Έλληνες ναυτικοί το τετράμηνο απλώς θα σου πω ότι ούτε κάποιον γνωστό μου ρώτησαν ποτέ ούτε εμένα) , θα πρέπει και εμείς σαν εργαζόμενοι να προσπαθήσουμε να δώσουμε στους αρμόδιους κυρίους να καταλάβουν ότι ισορροπημένος άνθρωπος και επαγγελματίας είναι αυτός ο οποίος έχει κρατήσει την ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και στην οικογένεια.
Προσωπικά πιστεύω και θα ήθελα και την γνώμη σου επ’αυτου ότι όποιος επιδιώκει να αριστεύσει στα επαγγελματικά του σίγουρα θα έχει αντίκτυπο στην προσωπική του ζωή και αντίστροφα. Το παν είναι η ισορροπία. Το πώς θα το επιτύχει ο καθένας από μας εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του. Χαρακτηριστικά θα σου αναφέρω την περίπτωση δύο φίλων μου οι οποίοι αρίστευσαν στην επαγγελματική –ναυτική καριέρα τους(σχεδόν πάντα ταξίδευαν) και τώρα αναρωτιούνται γιατί δεν παντρεύτηκαν ,πως συνέβη αυτό? Που θα βρούμε γυναίκα τώρα που μεγαλώσαμε? Είναι νομίζω τραγικά αυτά τα λάθη. Όπως εξίσου τραγικά είναι τα λάθη να γεννιέται ένα παιδί και να γνωρίζει τον ναυτικό πατέρα του όταν είναι ενός έτους, η εγκυμονούσα σύζυγος του ναυτικού να είναι μακριά από τον σύζυγο και χίλια δυό άλλα τα οποία έχουν ξανασυζητηθεί άπειρες φορές.
Δεν ξέρω αν βοήθησα,πάντως χάρηκα για την γνωριμία.Δημήτρης
ελενη1991
21-04-2010, 10:45
Καλημέρα........
Κατα αρχάς συμφωνώ απόλυτα με την άποψη της Ωκυρρόης!Οποιος θέλει να απιστήσει θα απιστήσει!
Δεύτερον αγαπητό xotiko όσον αφορά την ακτοπλοία που ρώτησες είχα ρωτήσει και γω στις προηγούμενες σελίδες και μου είχαν απαντήσει ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να μπείς διότι πρέπει να έχεις <γνωστούς>!Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ!
Τρίτον φίλε leodint63 εννοείς ότι οι ναυτιλιακές εταιρίες δε θέλουν να κάνουν τη σύμβαση 4μηνη???Είχα αναφέρει το θέμα στο forum και μου είπαν ότι οι ναυτικοί δε θέλουν και είχα τρελαθεί!και γω πιστεύω πως αν είναι λιγότερη οι μήνες μπόρεις να ισοροπήσεις οικογένεια και ναυτικό επάγγελμα!
leodint63
21-04-2010, 11:41
Καλημέρα........
Κατα αρχάς συμφωνώ απόλυτα με την άποψη της Ωκυρρόης!Οποιος θέλει να απιστήσει θα απιστήσει!
Δεύτερον αγαπητό xotiko όσον αφορά την ακτοπλοία που ρώτησες είχα ρωτήσει και γω στις προηγούμενες σελίδες και μου είχαν απαντήσει ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να μπείς διότι πρέπει να έχεις <γνωστούς>!Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ!
Τρίτον φίλε leodint63 εννοείς ότι οι ναυτιλιακές εταιρίες δε θέλουν να κάνουν τη σύμβαση 4μηνη???Είχα αναφέρει το θέμα στο forum και μου είπαν ότι οι ναυτικοί δε θέλουν και είχα τρελαθεί!και γω πιστεύω πως αν είναι λιγότερη οι μήνες μπόρεις να ισοροπήσεις οικογένεια και ναυτικό επάγγελμα!
Αγαπητή Ελένη, σου δηλώ υπευθύνως πρώτον ότι είμαι ναυτικός , δεύτερον ότι ουδέποτε ερωτήθην κάτι σχετικό περί τετραμήνου και τρίτο ότι ουδέποτε περιέπεσε εις την αντίληψη μου κάποια σχετική έρευνα, ερώτηση, δημοσκόπηση η κάτι άλλο σχετικό. Προφανώς, αφού κάποιος το ανέφερε προηγουμένως, κάπου, κάποτε και σε κάποια μεμονωμένη εταιρεία ίσως να έγινε σχετική ερώτηση όπου οι εργαζόμενοι της (η ίσως οι μη εργαζόμενες σύζυγοι τους)κατέληξαν στο ότι υπάρχει περισσότερη ισορροπία αν ο σύζυγος ναυτικός είναι μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μακράν της συζυγικής εστίας με σκοπό την απόκτηση περισσότερης υπηρεσίας και περιουσιακών στοιχείων.
Αν κάποιος έχει ερωτηθεί επισήμως, ας μας το δηλώσει να μάθουμε και εμείς πότε έγινε αυτή η ευρεία έρευνα/δημοσκόπηση και δεν συμμετείχαμε.
Αγαπητή Έφη ,πρωτίστως δεν είμαι ειδικός η πολύ περισσότερο ο «απόλυτα ειδικός» που ανέφερες προηγουμένως. Ένας απλός καθημερινός άνθρωπος είμαι συνάδελφος του συζύγου σου ο οποίος προσπαθώ με αναλυτική και συνθετική σκέψη να εξηγήσω τις αντιξοότητες του επαγγέλματος μας.Εχω δε την περιέργεια να μάθω σε ποιο τομέα με είχες κατατάξει.
Χαίρομαι δε διότι αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαι ο μοναδικός ο οποίος καταλήγει στα συμπεράσματα τα οποία συζητήσαμε νωρίτερα. Στο μέλλον δε ,θα θέσω και άλλα συναφή θέματα προς συζήτηση.
Όσον αφορά το θέμα της <μετάταξης> του συζύγου, χωρίς να είμαι ειδικός σου αναφέρω ότι προφανώς ο σύζυγος όταν τελείωσε την σχολή του, αντελήφθη ότι οι δυνατότητες απασχόλησης ήταν περισσότερες στα ποντοπόρα πλοία ,καθότι πολυάριθμα. Σίγουρα αντελήφθη ότι οι δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης θα ήταν ταχύτερες και δεν θα υπήρχε πολυετής καθήλωση σε κάθε βαθμό. Επίσης αντελήφθη ότι ο στόχος του να φθάσει στον καταληκτικό βαθμό του πλοιάρχου ήταν απολύτως εφικτός λόγω των πολυαρίθμων ποντοπόρων πλοίων και με πλήρη απεμπλοκή από την συνταξιοδότηση η την αποδημία εις κύριον κάποιου συναδέλφου. Σαφώς και επηρεάσθηκε από την δυνατότητα και το δικαίωμα που του παρείχαν οι συλλογικές συμβάσεις να υποβάλλει κάποια στιγμή μετά από 6-7 μήνες εργασία την παραίτηση του και να επιστρέψει στο σπίτι του να ηρεμήσει και να ισορροπήσει σαν άνθρωπος.
Πιστεύω ότι οι ανωτέρω λόγοι συνεχίζουν να υπάρχουν. Επειδή όμως την σημερινή εποχή το διάστημα ακόμα και των έξη μηνών εργασίας θεωρείτε πολύ,(το ιδανικό θα ήταν να αντιγράψουμε τους ΒορειοΕυρωπαίους και κάτι post που γράφουν ότι δεν δέχθηκαν οι Έλληνες ναυτικοί το τετράμηνο απλώς θα σου πω ότι ούτε κάποιον γνωστό μου ρώτησαν ποτέ ούτε εμένα) , θα πρέπει και εμείς σαν εργαζόμενοι να προσπαθήσουμε να δώσουμε στους αρμόδιους κυρίους να καταλάβουν ότι ισορροπημένος άνθρωπος και επαγγελματίας είναι αυτός ο οποίος έχει κρατήσει την ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και στην οικογένεια.
Προσωπικά πιστεύω και θα ήθελα και την γνώμη σου επ’αυτου ότι όποιος επιδιώκει να αριστεύσει στα επαγγελματικά του σίγουρα θα έχει αντίκτυπο στην προσωπική του ζωή και αντίστροφα. Το παν είναι η ισορροπία. Το πώς θα το επιτύχει ο καθένας από μας εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του. Χαρακτηριστικά θα σου αναφέρω την περίπτωση δύο φίλων μου οι οποίοι αρίστευσαν στην επαγγελματική –ναυτική καριέρα τους(σχεδόν πάντα ταξίδευαν) και τώρα αναρωτιούνται γιατί δεν παντρεύτηκαν ,πως συνέβη αυτό? Που θα βρούμε γυναίκα τώρα που μεγαλώσαμε? Είναι νομίζω τραγικά αυτά τα λάθη. Όπως εξίσου τραγικά είναι τα λάθη να γεννιέται ένα παιδί και να γνωρίζει τον ναυτικό πατέρα του όταν είναι ενός έτους, η εγκυμονούσα σύζυγος του ναυτικού να είναι μακριά από τον σύζυγο και χίλια δυό άλλα τα οποία έχουν ξανασυζητηθεί άπειρες φορές.
Δεν ξέρω αν βοήθησα,πάντως χάρηκα για την γνωριμία.Δημήτρης
Χαιρομαι πολυ,Δημητρη που σε γνωρισα και βρηκα καποιον να συζητω σοβαρα ολα οσα με απασχολουν στην προσωπικη μου ζωη και καθημερινοτητα.Αν ολοι οι καπετανιοι μας ειχαν το δικο σου μορφωτικο επιπεδο και την ακεραια προσωπικοτητα,η υφηλιος ολη θα αντιμετωπιζε με τον προσηκοντα σεβασμο και τη χωρα και το επαγγελμα σας.Για να πω την αληθεια,νομισα πως εισαι καθηγητης στη Σχολη Εμπορικου Ναυτικου.Τωρα ομως σε νιωθω πιο κοντα αφου ξερω πως ΖΕΙΣ ολα οσα διδασκονται θεωρητικα οσοι δεν εχουν ακομα τη σκληρη εμπειρια του καπετανιου που "οργωσε " τις θαλασσες του κοσμου.Δεχομαι οσα λες για την καριερα του συζυγου μου και κατ επεκταση των καπετανιων των ποντοπορων,αλλα φτανει καποια στιγμη που κουραζονται κι αυτοι και σταθμιζοντας τα οφελη,προτιμουν να ειναι οσο πιο κοντα μπορουν στη οικογενεια τουςΙσως τοτε θα επρεπε να τους δινεται η δυνατοτητα να υπηρετουν σε πιο κοντινες γραμμες.Ειλικρινα χαιρομαι που σε γνωρισα και σου ευχομαι παντα καλες θαλασσες και το ιδιο κουραγιο,δυναμη και θεληση που εχεις και τωρα!Νοστιμον ημαρ,καπετανιε!
Leviathan
21-04-2010, 13:28
Αγαπητή, να σου την αλήθεια, η ακτοπλοϊα δεν είναι ο τομέας όπου εργάζομαι, αλλά από τις πληροφορίες που συλλέγω από συναδέλφους-φίλους ή συναδέλφους που συναναστρέφομαι, είναι αρκετά δύσκολο σε πλοίαρχο να μεταπηδήσει από τον ένα κλάδο της ναυτιλίας στον άλλο (ποίο εύκολο είναι σε μικρότερους βαθμούς πχ ανθυποπλοίαρχος, τρίτος μηχανικός), ειδικά σε ένα χώρο όπως η ακτοπλοϊα που απαιτεί εκτός από την ικανότητα και τις προσωπικές δημόσιες σχέσεις, γιατί όπως και να το κάνουμε η κάθε επιχείρηση θέλει να γνωρίζει τους διαχειριστές της περιουσίας της. Όμως από τους συναδέλφους ακούω ότι περισσότερες θέσεις εργασίας έχουν τα κότερα από ότι η ακτοπλοϊα/"ποστάλια". Τώρα δυστηχώς περισσότερες πληροφορίες δεν μπορώ να σου δώσω.
Αγαπητή, να σου την αλήθεια, η ακτοπλοϊα δεν είναι ο τομέας όπου εργάζομαι, αλλά από τις πληροφορίες που συλλέγω από συναδέλφους-φίλους ή συναδέλφους που συναναστρέφομαι, είναι αρκετά δύσκολο σε πλοίαρχο να μεταπηδήσει από τον ένα κλάδο της ναυτιλίας στον άλλο (ποίο εύκολο είναι σε μικρότερους βαθμούς πχ ανθυποπλοίαρχος, τρίτος μηχανικός), ειδικά σε ένα χώρο όπως η ακτοπλοϊα που απαιτεί εκτός από την ικανότητα και τις προσωπικές δημόσιες σχέσεις, γιατί όπως και να το κάνουμε η κάθε επιχείρηση θέλει να γνωρίζει τους διαχειριστές της περιουσίας της. Όμως από τους συναδέλφους ακούω ότι περισσότερες θέσεις εργασίας έχουν τα κότερα από ότι η ακτοπλοϊα/"ποστάλια". Τώρα δυστηχώς περισσότερες πληροφορίες δεν μπορώ να σου δώσω.
Ευχαριστω παρα πολυ για τις πολυτιμες πληροφοριες που ειχες την καλοσυνη να μου δωσεις αμεσα..Δυστυχως,απο οτι καταλαβαινω,μαλλον θα παραμεινουμε στην κατασταση που ειμαστε τωρα.Οποτε,μολις ξεπεραστουν καποια προβληματα που υπαρχουν,θα παραιτηθω να τον ακολουθησω μεχρι τη συνταξιοδοτηση του,αφου τα τελευταια χρονια καθε ταξιδι του γινεται ολο και πιο δυσκολο και ψυχοφθορο.Και παλι,σ ευχαριστω πολυ!
Καλημέρα........
Στην περιπτωση αυτη,αγαπητη Ελενη,η μονη λυση ειναι να πιεσουν οι ιδιοι οι αντρες μας για μικροτερου χρονου συμβασεις,μια κι εμεις ειμαστε ουσιαστικα ανισχυρες γι αυτο.Αν γινει μικροτερος ο χρονος απουσιας τους και οι εταιριες δε θα χασουν(υποθετω)και τα πληρωματα τους ζωντας με πιο ανθρωπινες προυποθεσεις,θα αποδιδουν καλυτερα και δε θα δημιουργουν προβληματα.Καλο κουραγιο και σε σενα,αγαπητη φιλη!
Εφόσον είναι στον ....γενετικό κώδικα του άντρα η πολυγαμία, τότε γιατί εστιάζετε τόση ώρα εδώ το θέμα της "απιστίας" σε σχέση με το επάγγελμα του ναυτικού; Ρωτάω τον tommy κυρίως που έθεσε αυτές τις διαστάσεις στο θέμα.
Το ζήτημα είναι πιο απλό: είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα αν είναι να υπάρξει απιστία, θα υπάρξει. Είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά. Τα υπόλοιπα περί της φύσεως του άντρα, ή περί ηθικής της γυναίκας είναι μετά συγχωρήσεως κουραφέξαλα.
Λοιπόν πρώτα από όλα να απαντήσω σε εσένα Ωκυρρόη και χαίρομαι που ένας 17χρονος σας εμπνέει να τον ρωτήσετε διάφορα πράγματα!!(Αστειεύομαι):p
Λοιπόν... το ότι οι άντρες είναι πολυγαμικοί... θέλουμε δεν θέλουμε και θέλετε δεν θέλετε ισχύει επιστημονικά. Άρα λέγοντας ότι είναι κουραφέξαλα είναι σαν να αμφισβητείς έρευνες κ.λπ.! Τώρα όσον αφορά το παρακάτω που είπες... ότι δηλαδή αν είναι ''να σου την κάνει'' - ''θα σου την κάνει''... δεν νομίζω να είπα το αντίθετο. Αυτό είναι θέμα χαρακτήρα, αλλά απλά δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στο επάγγελμα των ναυτικών, γιατί για αυτούς συζητάμε και άλλωστε... αυτό είναι και το επάγγελμα που είναι περιβόητο για τις ''εμπειρίες'' που παίρνει ο κάθε ναυτικός. Αυτό έχει γίνει για λόγους που έχουμε προαναφέρει με το xotiko (λόγω φήμης κ.λπ. κ.λπ.). Αυτά.
Όσον αφορά τα άλλα... νομίζω απαντήθηκαν από τους προλαλήσαντες!;)
ελενη1991
21-04-2010, 15:47
Στην περιπτωση αυτη,αγαπητη Ελενη,η μονη λυση ειναι να πιεσουν οι ιδιοι οι αντρες μας για μικροτερου χρονου συμβασεις,μια κι εμεις ειμαστε ουσιαστικα ανισχυρες γι αυτο.Αν γινει μικροτερος ο χρονος απουσιας τους και οι εταιριες δε θα χασουν(υποθετω)και τα πληρωματα τους ζωντας με πιο ανθρωπινες προυποθεσεις,θα αποδιδουν καλυτερα και δε θα δημιουργουν προβληματα.Καλο κουραγιο και σε σενα,αγαπητη φιλη!
Σε ευχαριστώ....Πρέπει να πιέσουν όμως οι ναυτικοί μας αν το θέλουν πραγματικά!Ελπίζω να μη το αφήσουν στη τύχη του το θέμα!Ας το κάνουν έστω για τις μελλοντικές γενναιές ναυτικών!Τους θερμοπαρακαλώ εγώ προσωπικά....................:(
Λοιπόν πρώτα από όλα να απαντήσω σε εσένα Ωκυρρόη και χαίρομαι που ένας 17χρονος σας εμπνέει να τον ρωτήσετε διάφορα πράγματα!!(Αστειεύομαι):p
Λοιπόν... το ότι οι άντρες είναι πολυγαμικοί... θέλουμε δεν θέλουμε και θέλετε δεν θέλετε ισχύει επιστημονικά. Άρα λέγοντας ότι είναι κουραφέξαλα είναι σαν να αμφισβητείς έρευνες κ.λπ.!
Αλήθεια λοιπον μπορείς να μου αναφέρεις πιο συγκεκριμένα μερικές από τις έρευνες που λες ότι αμφισβητώ;;;:rolleyes:
Σε ευχαριστώ....Πρέπει να πιέσουν όμως οι ναυτικοί μας αν το θέλουν πραγματικά!Ελπίζω να μη το αφήσουν στη τύχη του το θέμα!Ας το κάνουν έστω για τις μελλοντικές γενναιές ναυτικών!Τους θερμοπαρακαλώ εγώ προσωπικά....................:(
Ξερεις κατι?Αν μαζευτουμε πολλες,μπορουμε να ενωσουμε τις φωνες μας,να τις κανουμε δυνατες.Κι αν μας βοηθησουν και οι θαλασσινοι του Forum,να τις στειλουμε σε ολα τα καραβια ν ακουστουν.Ισως ετσι τους αγγιξουμε περισσοτερο και αποφασισουν να δραστηριοποιηθουν κι αυτοι.Μια ιδεα ειναι.Πως σου φαινεται?
ελενη1991
21-04-2010, 16:43
Ξερεις κατι?Αν μαζευτουμε πολλες,μπορουμε να ενωσουμε τις φωνες μας,να τις κανουμε δυνατες.Κι αν μας βοηθησουν και οι θαλασσινοι του Forum,να τις στειλουμε σε ολα τα καραβια ν ακουστουν.Ισως ετσι τους αγγιξουμε περισσοτερο και αποφασισουν να δραστηριοποιηθουν κι αυτοι.Μια ιδεα ειναι.Πως σου φαινεται?
Η αλήθεια είναι πως είναι μια πολύ καλή ιδέα!Αλλά ποιός θα τους ξεσηκώσει?Πρέπει να μαζευτούμε πάρα πολλά άτομα για να καταλάβουν οι αρμόδιοι πόσο σημαντικό είναι για μας!Ετσι υπάρχει περίπτωση να το σκεφτούν.........
Leviathan
21-04-2010, 17:02
Πρώτα από όλα να απαντήσω στον Leviathan ο οποίος μου απηύθυνε τον λόγο!:D
Καταρχάς θέλω ανθρώπους που να μπαίνουν σφήνα στις συζητήσεις, γιατί έτσι αποκτάει μεγαλύτερο ενδιαφέρον μία συζήτηση.
Όσον αφορά αυτά που είπες... πρέπει να σου πω ότι δεν διαφωνώ σε τίποτα. Θέλω να πιστεύω πως εννοείται ότι υπάρχουν και δουλειές για πλοιάρχους κι εκτός θάλασσας, αλλά εγώ μιλούσα για τους “νεούλιδες” που πάνε ΜΟΝΟ για θάλασσα και τελικά τα βρίσκουν αγγούρια (συγγνώμη για την έκφραση). Για όλους τους άλλους που δεν πάνε μόνο για θάλασσα... εννοείται πως συμφωνούμε!
Όσον αφορά εσένα xotiko... έχεις ορθή λογική σχετικά με το θέμα της θάλασσας. Εννοείται πως χρειάζεται "νέο" αίμα η θάλασσα με παιδιά που έχουν όρεξη κ.λπ.! Εγώ ακόμα δεν μπορώ να πω ότι ανήκω σε αυτά, αλλά εδώ είμαι, διότι ψάχνομαι όσον αφορά το τι επάγγελμα θα ακολουθήσω!:mrgreen:
Μια που μου απαντάς, δεν ανέφερα καθόλου την εργασία πλοιάρχων κι εκτός θάλασσας, που λες ότι εννοείτε κιόλας.
Επίσης δε σε καταλαβαίνω τι θες να πεις με την πρόταση "Για όλους τους άλλους που δεν πάνε μόνο για θάλασσα... "
Δε το καταλαβαίνω, προφανώς θέλεις να εκφράσεις κάποια άποψη, αλλά μια και το ανέφερες ποίοι μπορεί είναι οι λόγοι που μπορεί να ωθήσουν κάποιον να ταξιδέψει;
Προς: Ωκυρρόη
Αν και με έκανες να κάνω μία πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ δεν πειράζει! Λοιπόν...
Οι γυναίκες, αντίθετα με πολλούς άνδρες, όπως έχει διαπιστωθεί σε αρκετές έρευνες, προτιμούν ενστικτωδώς μια μονογαμική σχέση, κυρίως επειδή αισθάνονται ότι χρειάζονται βοήθεια για να μεγαλώσουν τα παιδιά που πιθανώς θα προκύψουν. Αν όμως υποκύψουν στον πειρασμό της απιστίας και νιώσουν τη διάθεση για ερωτικές περιπέτειες, αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί μόλις έχουν εισέλθει στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους.
Ο λόγος είναι πάλι βιολογικός, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα, καθώς αντιλαμβάνονται αυτή την ηλικία ως την τελευταία τους ευκαιρία, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον κατάλληλο άνδρα για τα παιδιά τους. Η ίδια περιόδος συμπίπτει με την σεξουαλική τους κορύφωση, οπότε και αυξάνονται οι ευκαιρίες τους για ανεύρεση του επιθυμητού συντρόφου. Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε ο δρ Ντέηβιντ Σμιτ του αμερικανικού πανεπιστημίου Μπράντλεϊ του Ιλινόις, ο οποίος υπομονετικά συνέλεξε στοιχεία για τις σεξουαλικές συνήθειες γυναικών από 48 χώρες ανά τον κόσμο.
Διαπίστωσε ότι ενώ η «κοινωνιο-σεξουαλικότητα» των ανδρών (η ροπή τους για ερωτικές περιπέτειες) κορυφώνεται συνήθως ανάμεσα στα 25 και 30 χρόνια τους, οι γυναίκες είναι πιθανότερο να φανούν άπιστες με μια χρονική?υστέρηση, λίγο μετά τα 30 τους. Όπως είπε ο δρ Σμιτ στο New Scientist, οι γυναίκες είναι πιθανότερο να έχουν κάποια περιπέτεια όταν η γονιμότητά τους για πρώτη φορά αρχίζει να εξασθενεί. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, οι πιθανότητές τους για σύλληψη μωρού αρχίζουν να πέφτουν με αυξανόμενο ρυθμό και παράλληλα αυξάνονται οι πιθανότητες σύλληψης μωρού με κάποιο πρόβλημα υγείας.
Σύμφωνα με την έρευνα, η αυξημένη «κοινωνιο-σεξουαλικότητα» σε εκείνη περίπου την περίοδο, αντανακλά από πλευράς της γυναίκας μια εξελιγμένη αναπαραγωγική στρατηγική, η οποία μεγιστοποιεί την πιθανότητα σύλληψης ενός υγιούς μωρού. Η διαπίστωση αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τη διάλυση αρκετών σχέσεων ή και γάμων, όταν οι γυναίκες βρίσκονται στα 30 τους χρόνια ή λίγο μετά..
Σύμφωνα με άλλες επιστημονικές έρευνες, υπάρχουν βιολογικοί και εξελικτικοί λόγοι που οι άνδρες έχουν συνήθως συχνότερες ερωτικές περιπέτειες και απιστίες από τις γυναίκες. Σε όλους τους πολιτισμούς οι γυναίκες είναι αυτές που φέρουν το βάρος της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και της ανατροφής του μωρού, γιʼ αυτό τείνουν να είναι πιο επιλεκτικές όσον αφορά τους σεξουαλικούς συντρόφους τους. Οι άνδρες δεν έχουν αυτό το βάρος και συνεπώς είναι πιο ανοικτοί σε βραχύχρονες σχέσεις.
Όταν όμως το βιολογικό ρολόι χτυπά μια περασμένη ώρα, μετά τα 30 τους, οι γυναίκες δεν διστάζουν να μπουν σε «περιπέτειες», αφού κατά βάθος, λένε οι επιστήμονες, ο σκοπός (ένα υγιές μωρό με κατάλληλο σύντροφο) μπορεί κατʼ εξοχήν να τις ωθήσει σε περιπέτειες και απιστίες.
Πηγή: ert.gr
…γιατί εργασία για Έλληνες αξιωματικούς έχει σε αρκετές εταιρείες και αν νομίζει κάποιος ότι δυσκολεύεται…
Όταν είπες ότι υπάρχουν εργασίες για του Έλληνες αξιωματικούς και σε διάφορες εταιρείες… κατάλαβα ότι εννοούσες στην ξηρά! Γιʼ αυτό είπα κι εγώ ότι εννοείται ότι υπάρχουν δουλειές και σε διάφορες εταιρείες στην ξηρά (ναυτιλιακές εταιρείες κ.λπ.)!
Μια που μου απαντάς, δεν ανέφερα καθόλου την εργασία πλοιάρχων κι εκτός θάλασσας, που λες ότι εννοείτε κιόλας.
Επίσης δε σε καταλαβαίνω τι θες να πεις με την πρόταση "Για όλους τους άλλους που δεν πάνε μόνο για θάλασσα... "
Δε το καταλαβαίνω, προφανώς θέλεις να εκφράσεις κάποια άποψη, αλλά μια και το ανέφερες ποίοι μπορεί είναι οι λόγοι που μπορεί να ωθήσουν κάποιον να ταξιδέψει;
Όσο για την φράση που είπα… είναι ξεκάθαρη! Υπάρχουν και παιδιά που μπαίνουν στην σχολή ΟΧΙ για να πάνε να ταξιδέψουν, αλλά για να βρουν άλλες δουλειές που έχουν σχέση με την ναυτιλία! Για αυτά τα παιδιά μιλούσα.
Όσο για τους λόγους που μπορούν να ωθήσουν κάποιον να ταξιδέψει… μη ρωτάς εμένα, αλλά ρώτα άλλα άτομα που είναι στο επάγγελμα και ξέρουν πολλά περισσότερα από εμένα. Ρώτα τους… για ποιους λόγους μπήκαν σε αυτό το επάγγελμα και αν το μετάνιωσαν ποτέ! ;)
Η αλήθεια είναι πως είναι μια πολύ καλή ιδέα!Αλλά ποιός θα τους ξεσηκώσει?Πρέπει να μαζευτούμε πάρα πολλά άτομα για να καταλάβουν οι αρμόδιοι πόσο σημαντικό είναι για μας!Ετσι υπάρχει περίπτωση να το σκεφτούν.........
Ας ξεσηκωθουν πρωτα οι ιδιοι οι ναυτικοι κι αυτοι μαζι με μας ειναι μια υπολογισιμη δυναμη και φωνη.Πιστεψε με δεν ειμαστε καθολου λιγοι ολοι αυτοι.Το θεμα ειναι,θελουν στ αληθεια οι ναυτικοι μας να εχουν συμβασεις μικροτερου χρονου?Βλεπεις,ειναι και το θεμα της προυπηρεσιας και της συνταξιοδοτησης τους,κατι για το οποιο δεν μπορω να τους αδικησω πως ειναι μειζονος σημασιας γι αυτους.Φανταζεσαι,να πρεπει να ταξιδευουν ως τα 65 τους?Ομως πιστευω πως αν αρχισουν ολοι μαζι συζητηση με τις εταιριες,κατι καλο για μας θα βγει.Αρκει να υπαρχουν ενιαιες θεσεις και ενωμενες δυναμεις.Εμεις με την αγαπη μας και τη φωνη μας,αυτοι με σοβαρα επιχειρηματα,ισως κανουμε ενα βημα πιο μπροστα.
Αν και με έκανες να κάνω μία πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ δεν πειράζει! Λοιπόν...
Αγαπητε Τommy,εχω να ανταπαντησω τα εξης,εστω κι αν δεν τα ενστερνιζομαι κατα κανενα τροπο.Μια γυναικα ΠΡΕΠΕΙ να εχει πολλους ερωτικους συντροφους,γιατι η φυση τελικα θα επιλεξει μονη της το πιο δυνατο,υγιες και σωστο σπερμα να γονιμοποιησει.Αρα,χρειαζεται ποικιλια για τη σωστη φυσικη επιλογη.Κι αυτο,πιστεψε με,απολυτα τεκμηριωμενο επιστημονικα..Το διδαχθηκαμε στα παμπολα βιβλια βιολογιας και ψυχολογιας στη Σχολη μου.Γι αυτο,ας αφησουμε τις επιστημονικες διατριβες κι ας εστιασουμε στην ανθρωπινη βουληση και νοηση για τις αληθινα σωστες απαντησεις.Αλλωστε,καθε ανθρωπος ειναι εντελως ξεχωριστος κι αποφασιζει για τη διαθεση του εαυτου του αυτοβουλα.
Το ότι μπορεί μία γυναίκα να έχει πολλούς ερωτικούς συντρόφους δεν το αποκλείει κάποιος, αλλά η έρευνα εστίασε περισσότερο στο ότι η γυναίκες προτιμάνε την ασφάλεια κ.λπ.! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι άπιστες!:D:p Άλλωστε και οι άντρες προσπαθούν να γονιμοποιούν περισσότερες για να σιγουρευτούν ότι έχουν δυνατό σπέρμα βάση βιολογίας, αλλά και ψυχολογίας!
Όλα αυτά είναι βάση του χαρακτήρα κυρίως και των αρχών που έχει ο καθ' ένας και η κάθε μία!!
Το ότι μπορεί μία γυναίκα να έχει πολλούς ερωτικούς συντρόφους δεν το αποκλείει κάποιος, αλλά η έρευνα εστίασε περισσότερο στο ότι η γυναίκες προτιμάνε την ασφάλεια κ.λπ.! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι άπιστες!:D:p Άλλωστε και οι άντρες προσπαθούν να γονιμοποιούν περισσότερες για να σιγουρευτούν ότι έχουν δυνατό σπέρμα βάση βιολογίας, αλλά και ψυχολογίας!
Όλα αυτά είναι βάση του χαρακτήρα κυρίως και των αρχών που έχει ο καθ' ένας και η κάθε μία!!
Δεν προσεξες οτι ανεφερα οχι πως ΜΠΟΡΕΙ μια γυναικα να εχει πολλους ερωτικους συντροφους,αλλα οτι ΠΡΕΠΕΙ να εχει,συμφωνα με τη βιολογια.Οχι μονο οτι σε συμφερει,αγαπητε μου Tommy,για να ειμαστε δικαιοι.Οσον αφορα στις δικες μου αποψεις,τις εχω ηδη εκφρασει,ως ανθρωπος λογικα και συναισθηματικα σκεπτομενος.Αυτα,για την αποκατασταση της αληθειας και μονο.
leodint63
21-04-2010, 17:56
Εφη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πριν καταπιαστούμε με την κατασκευή πανό ,πλακάτ κλπ θα ήθελα να σου εξηγήσω ότι δεν είναι δυνατόν να αντιγραφούν οι συνθήκες εργασίας του Δανού η του Νορβηγού ναυτικού τόσο εύκολα. Για να αλλάξει κάτι θα πρέπει να αλλάξει η σχέση προσφοράς/ζήτησης ναυτεργατικού δυναμικού. Όσο υπάρχουν προσφερόμενοι με τις συνηθισμένες συνθήκες εργασίας, δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα χρειαζόντουσαν πολλές σελίδες για να εξηγήσω οικονομοτεχνικά το όλο θέμα. Ούτε ισχύει το ότι θα παίρναμε σύνταξη στα 65.Αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου ο Νορβηγός πληρώνεται με 12 μισθούς, έχει ιδιωτικές ασφαλίσεις και εργάζεται 4 μήνες στο πλοίο του ,έχει διακοπές 4 μηνών και ξανά εργασία 4 μηνών. Επαναλαμβάνω αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου. Όπως καταλαβαίνεις κάποιος ο οποίος πληρώνεται όλο τον χρόνο είναι μόνιμος υπάλληλος .
Δεν προσεξες οτι ανεφερα οχι πως ΜΠΟΡΕΙ μια γυναικα να εχει πολλους ερωτικους συντροφους,αλλα οτι ΠΡΕΠΕΙ να εχει,συμφωνα με τη βιολογια.Οχι μονο οτι σε συμφερει,αγαπητε μου Tommy,για να ειμαστε δικαιοι.Οσον αφορα στις δικες μου αποψεις,τις εχω ηδη εκφρασει,ως ανθρωπος λογικα και συναισθηματικα σκεπτομενος.Αυτα,για την αποκατασταση της αληθειας και μονο.
Δεν είναι θέμα συμφέροντος το ότι δεν είπα το ΠΡΕΠΕΙ, αλλά απλά... ξέρεις... το ΠΡΕΠΕΙ για αυτό που προείπες είναι λίγο βαρύ και παράξενο για να το πει ένα αρσενικό! Βιολογικά ίσως ΠΡΕΠΕΙ, αλλά ηθικά δεν νομίζω!;)
Εφη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Πριν καταπιαστούμε με την κατασκευή πανό ,πλακάτ κλπ θα ήθελα να σου εξηγήσω ότι δεν είναι δυνατόν να αντιγραφούν οι συνθήκες εργασίας του Δανού η του Νορβηγού ναυτικού τόσο εύκολα. Για να αλλάξει κάτι θα πρέπει να αλλάξει η σχέση προσφοράς/ζήτησης ναυτεργατικού δυναμικού. Όσο υπάρχουν προσφερόμενοι με τις συνηθισμένες συνθήκες εργασίας, δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα χρειαζόντουσαν πολλές σελίδες για να εξηγήσω οικονομοτεχνικά το όλο θέμα. Ούτε ισχύει το ότι θα παίρναμε σύνταξη στα 65.Αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου ο Νορβηγός πληρώνεται με 12 μισθούς, έχει ιδιωτικές ασφαλίσεις και εργάζεται 4 μήνες στο πλοίο του ,έχει διακοπές 4 μηνών και ξανά εργασία 4 μηνών. Επαναλαμβάνω αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου. Όπως καταλαβαίνεις κάποιος ο οποίος πληρώνεται όλο τον χρόνο είναι μόνιμος υπάλληλος .
Ειναι σε γνωση μου ολα αυτα που αναφερεις,αγαπητε.Ξερω ποσο ακριβως και πως πληρωνεται ο Νορβηγος,οπως και ξερω οτι ποτε δε θα φτασουμε εδω σε τετοια επιπεδα,οχι μονο στη ναυτιλια αλλα και σε στη δικη μου υπηρεσια(ΥΠΕΠΘ),για να μιλω με επιχειρηματα.Αυτο που προτεινω ειναι με βαση τις σημερινες συνθηκες διαβιωσης κι απαιτησεων της κοινωνιας,ΚΑΤΙ να αλλαξει.Εχεις δικιο οτι η προσφορα ειναι πολυ μεγαλη και δεχονται τη δουλεια με οποιουσδηποτε ορους,ομως λιγο καιρο μετα ειναι οι ιδιοι που δυσανασχετουν,οποτε,καλον ειναι να ενημερωθουν σωστα ολοι.Κι ασφαλως,για ονομα του Θεου,δε μιλουσα για πανο,πλακατ και πορειες!!!
Δεν είναι θέμα συμφέροντος το ότι δεν είπα το ΠΡΕΠΕΙ, αλλά απλά... ξέρεις... το ΠΡΕΠΕΙ για αυτό που προείπες είναι λίγο βαρύ και παράξενο για να το πει ένα αρσενικό! Βιολογικά ίσως ΠΡΕΠΕΙ, αλλά ηθικά δεν νομίζω!;)
Εισαστε γλυκυτατα εσεις τα αρσενικα,μα παντα ΠΑΙΔΙΑ κι αυτο ειναι ενα απο τα δυνατα σας σημεια που μας κανει να σας αγαπαμε και να σας συγχωρουμε.Μεγαλα,χαδιαρικα,κακομαθημενα παιδια!
Εισαστε γλυκυτατα εσεις τα αρσενικα,μα παντα ΠΑΙΔΙΑ κι αυτο ειναι ενα απο τα δυνατα σας σημεια που μας κανει να σας αγαπαμε και να σας συγχωρουμε.Μεγαλα,χαδιαρικα,κακομαθημενα παιδια!
:mrgreen:!!:mrgreen:!No Comments!:mrgreen:!!:mrgreen:
Το να μας παραθέσεις φίλε tommy, ένα άρθρο από το ert.gr ανυπόγραφο κλπ δε συνιστά τεκμηριωμένη επιστημονική έρευνα. Ξέρεις τι μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο φαντάζομαι...μπορεί να βρει για τα πάντα τις εντελώς αντίθετες απόψεις. Μια επιστημονική έρευνα για να είναι έγκυρη πρέπει να αναφέρει τη μεθοδολογία της, δηλ. το δείγμα της έρευνας, το εύρος, τον τρόπο επεξεργασίας και ανάλυσης των ευρημάτων, και ένα σωρό άλλα.
Για τα υπόλοιπα που λες φυσικό είναι να τα λες αγαπητέ tommy, καθώς απηχούν τις απόψεις μιας επί πολλά χρόνια ανδροκρατούμενης κοινωνίας που όμως έχει προ πολλού αλλάξει. Επίσης να σημειώσω ότι ορμές υπάρχουν και στα δυο φύλλα όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς (πλην των φυτών φυσικά). Η διαφορά είναι ότι ο άνθρωπος είναι "λογικό ον" και κατά συνέπεια δεν άγεται ούτε φέρεται από τις ορμές και τα ένστικτά του.
Τέλος το επιχείρημα ότι οι άντρες είναι "αιώνια παιδιά" ίσως να βολεύει από τη μια τους ίδιους τους άντρες, από την άλλη κάποιες γυναίκες που προσπαθούν να δικαιολογήσουν ή να "απαλύνουν" μια όχι και τόσο ευχάριστη για αυτές κατάσταση.
Αυτή είναι η άποψη μου και συγνώμη αν σας κούρασα. ;)
ελενη1991
21-04-2010, 21:20
Εννοείται πως ούτε εγώ είπα τίποτα για πλακατ και πορείες!Προσπαθώ όμως να σκεφτώ πως θα μπορούσαμε να το οργανώσουμε!Δεν έχετε ιδέα το πόσο θέλω να γίνει 4μηνη η σύμβαση!!!!!!!!Ε και δε θα δουλεύουν μέχρι τα 65τους!Τι προτιμάνε????Να κάνουν μια σωστή οικογένεια μάζι με μια πετυχημένη καριέρα ή να συνταξιοδοτηθούν πιο γρήγορα????Δηλαδή και να συνταξιοδοτηθούν μόνη μέσα σε ένα άδειο σπίτι θα είναι οι περισσότεροι!
leodint63 να σε ρωτήσω κάτι????Αφού δουλεύουν 4 μήνες γιατί πληρώνονται όλο το χρόνο???Αφού τους άλλους μήνες κάθονται.
Το να μας παραθέσεις φίλε tommy, ένα άρθρο από το ert.gr ανυπόγραφο κλπ δε συνιστά τεκμηριωμένη επιστημονική έρευνα. Ξέρεις τι μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο φαντάζομαι...μπορεί να βρει για τα πάντα τις εντελώς αντίθετες απόψεις. Μια επιστημονική έρευνα για να είναι έγκυρη πρέπει να αναφέρει τη μεθοδολογία της, δηλ. το δείγμα της έρευνας, το εύρος, τον τρόπο επεξεργασίας και ανάλυσης των ευρημάτων, και ένα σωρό άλλα.
Για τα υπόλοιπα που λες φυσικό είναι να τα λες αγαπητέ tommy, καθώς απηχούν τις απόψεις μιας επί πολλά χρόνια ανδροκρατούμενης κοινωνίας που όμως έχει προ πολλού αλλάξει. Επίσης να σημειώσω ότι ορμές υπάρχουν και στα δυο φύλλα όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς (πλην των φυτών φυσικά). Η διαφορά είναι ότι ο άνθρωπος είναι "λογικό ον" και κατά συνέπεια δεν άγεται ούτε φέρεται από τις ορμές και τα ένστικτά του.
Τέλος το επιχείρημα ότι οι άντρες είναι "αιώνια παιδιά" ίσως να βολεύει από τη μια τους ίδιους τους άντρες, από την άλλη κάποιες γυναίκες που προσπαθούν να δικαιολογήσουν ή να "απαλύνουν" μια όχι και τόσο ευχάριστη για αυτές κατάσταση.
Αυτή είναι η άποψη μου και συγνώμη αν σας κούρασα. ;)
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΜΕΣ ΤΟΥ!Ειναι το moto μου αγαπητη και σταση ζωης.Οσο για το αν οι αντρες ειναι παντα μεγαλα παιδια,ειναι θεμα πειρας στη ζωη,εχοντας μια εμπειρια τριαντα χρονων με συζυγο και γιους αποκλειστικα.Πειρα!Γνωση και σοφια χρονων,που καλο θα ηταν να μην απορριπτετε αβασανιστα και γρηγορα εσεις οι νεωτερες.Και το λεω,με παρα πολλη αγαπη και πονο για οσα θα βιωσετε στο περασμα των χρονων,καλη μου,πιστεψε με!
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΜΕΣ ΤΟΥ!Ειναι το moto μου αγαπητη και σταση ζωης.Οσο για το αν οι αντρες ειναι παντα μεγαλα παιδια,ειναι θεμα πειρας στη ζωη,εχοντας μια εμπειρια τριαντα χρονων με συζυγο και γιους αποκλειστικα.Πειρα!Γνωση και σοφια χρονων,που καλο θα ηταν να μην απορριπτετε αβασανιστα και γρηγορα εσεις οι νεωτερες.Και το λεω,με παρα πολλη αγαπη και πονο για οσα θα βιωσετε στο περασμα των χρονων,καλη μου,πιστεψε με!
Το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να απορρίψω (και μάλιστα αβασάνιστα) την εμπειρία, τη σοφία και τη γνώση των μεγαλυτέρων. Ίσα ίσα που σέβομαι και αφουγκράζομαι τις απόψεις τους. Ωστόσο το να προεξοφλείτε a priori ότι θα βιώσω το ίδιο που βιώσατε εσείς, δεν είναι λιγάκι τραβηγμένο; Γιατί αγάπη και πόνο;
leodint63
22-04-2010, 00:35
Εννοείται πως ούτε εγώ είπα τίποτα για πλακατ και πορείες!Προσπαθώ όμως να σκεφτώ πως θα μπορούσαμε να το οργανώσουμε!Δεν έχετε ιδέα το πόσο θέλω να γίνει 4μηνη η σύμβαση!!!!!!!!Ε και δε θα δουλεύουν μέχρι τα 65τους!Τι προτιμάνε????Να κάνουν μια σωστή οικογένεια μάζι με μια πετυχημένη καριέρα ή να συνταξιοδοτηθούν πιο γρήγορα????Δηλαδή και να συνταξιοδοτηθούν μόνη μέσα σε ένα άδειο σπίτι θα είναι οι περισσότεροι!
leodint63 να σε ρωτήσω κάτι????Αφού δουλεύουν 4 μήνες γιατί πληρώνονται όλο το χρόνο???Αφού τους άλλους μήνες κάθονται.
Ελένη δεν έγραψα ότι δουλεύουν 4 και τους άλλους μήνες κάθονται.
Ναί μεν πληρώνονται όλο τον χρόνο αλλά εργάζονται 4 μήνες ,ξεκουράζονται 4 και ξαναδουλεύουν άλλους 4.
Το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να απορρίψω (και μάλιστα αβασάνιστα) την εμπειρία, τη σοφία και τη γνώση των μεγαλυτέρων. Ίσα ίσα που σέβομαι και αφουγκράζομαι τις απόψεις τους. Ωστόσο το να προεξοφλείτε a priori ότι θα βιώσω το ίδιο που βιώσατε εσείς, δεν είναι λιγάκι τραβηγμένο; Γιατί αγάπη και πόνο;
Ακριβως επειδη αγαπα κανεις πολυ,ποναει στο συνεχη χωρισμο απο τον αγαπημενο του,ποναει οταν ξερει πως αυτη την ωρα κινδυνευει,ποναει που το παιδι τους ειπε πρωτη φορα "μπαμπα "και δεν ητα εκει να το ακουσει αυτος.....Ποναει απο αγαπη.Και τοτε,με τα χρονια,γινεται η ιδια κατα περιεργο τροπο προστατευτικη απεναντι του.Γι αυτο,καλη μου.Μονο γι αυτο!
ελενη1991
22-04-2010, 14:42
Ελένη δεν έγραψα ότι δουλεύουν 4 και τους άλλους μήνες κάθονται.
Ναί μεν πληρώνονται όλο τον χρόνο αλλά εργάζονται 4 μήνες ,ξεκουράζονται 4 και ξαναδουλεύουν άλλους 4.
Και πάλι 4 μήνες κάθονται και πληρώνονται!Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι μου φαίνεται μια πολύ καλή ιδέα και για την ελλήνική ναυτιλία......Να ρωτήσω και κάτι άλλο.Το κράτος αποφασίζει να μιώσει ή να αυξήση τη σύμβαση οι όλες οι ναυτιλιακές εταιρίες μαζί??Οποιος ξέρει παρακαλώ ας απαντήσει.
Πάντα μου άρεσε να μιλάω με τις σημερινές φεμινίστριες ή ''τύπου'' φεμινίστριες. Σταματήστε πια να λέτε συνέχεια ότι η κοινωνία μας είναι ανδροκρατούμενη κ.λπ. κ.λπ.! Είναι μία ισότιμη κοινωνία που βολεύει όλες τις γυναίκες να πιστεύουν ότι δεν είναι ίσες για να δικαιολογούν δικά τους λάθη. Η γυναίκα ΕΙΝΑΙ ίση με τον άντρα εδώ και πολλά χρόνια. Το αν συνεχίζεται ακόμα και μέχρι σήμερα η υποτίμηση από την μεριά των αντρών... μην ψάχνετε τον λόγο που βλέπουν οι άντρες έτσι τις γυναίκες, αλλά ψάξτε το πως βλέπετε εσείς τον εαυτό σας, διότι πιο πολύ ακούω αυτή την ατάκα... ''ανδροκρατούμενη'' κοινωνία από γυναίκες... παρά από άντρες! Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η καραμέλα από τις γυναίκες! Είσαι στην αγορά εργασίας... δουλεύετε... μορφώνεστε... βγαίνετε έξω... είστε μέσα στην πολιτική ζωή! Ακόμα και ποδόσφαιρο βλέπετε τώρα πια κ.λπ. κ.λπ.! Που βλέπετε τον υποβιβασμό; Στο ότι μερικοί πλοιοκτήτες ή εργοδότες γενικότερα δεν δέχονται γυναίκες στην δουλειά τους; Ε οκ... αυτό δεν είναι ο κανόνας, διότι και γυναίκες υπάρχουν υψηλόβαθμες που βγάζουν το λάδι σε όποιον άντρα έχουν υπό την δούλεψή τους.
Όσο για την έρευνα... φυσικά και δεν ήταν μία έρευνα που να έχει διαγράμματα κ.λπ. κ.λπ.! Συγγνώμη, αλλά δεν έκανα καμία δημοσκόπηση για να σου δείξω και εμπράκτως τι ισχύει.
Επίσης... όσο για τον χαρακτηρισμό άντρες-μωρά... όντως τους βολεύει όλους, αλλά αν μιλάμε σοβαρά δεν υφίσταται κάτι τέτοιο ΜΟΝΟ για τους άντρες, αλλά και για τις λεγόμενες ''γατούλες'' γυναίκες. Άρα μη τα λέμε όπως θέλουμε!
Αυτά και συγγνώμη αν έγινα σε κάποια σημεία απότομος, αλλά έλεος πια με την καραμέλα της ''ανδροκρατούμενης'' κοινωνίας. Ίσα - ίσα που πολλές φορές παίρνονται δουλειές δείχνοντας άλλα προσόντα και όχι ουσιαστικές ικανότητες, αλλά αυτά ισχύουν εδώ και χρόνια και μη μου ζητήσεις έρευνες για να σου το αποδείξω, διότι κάποια πράγματα δεν χρειάζονται έρευνες για να τα ξέρουμε.
leodint63
22-04-2010, 18:17
Και πάλι 4 μήνες κάθονται και πληρώνονται!Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι μου φαίνεται μια πολύ καλή ιδέα και για την ελλήνική ναυτιλία......Να ρωτήσω και κάτι άλλο.Το κράτος αποφασίζει να μιώσει ή να αυξήση τη σύμβαση οι όλες οι ναυτιλιακές εταιρίες μαζί??Οποιος ξέρει παρακαλώ ας απαντήσει.
Ελένη ναι ακριβώς έτσι είναι.Πληρωμή όλο τον χρόνο.Ακόμη και για τον χρόνο της ανάπαυσης των 4 μηνών.Ως εκ τούτου ο Δανός και ο Νορβηγός ναυτικός ανά πάσα ώρα και στιγμή δηλώνουν ότι νοιώθουν υπερήφανοι για τις χώρες τους και ικανοποιημένοι για την ανταποδοτική διάθεση της υψηλής φορολογίας που υφίστανται.
Επίσης προς ενημέρωση σου οι συλλογικές συμβάσεις είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων εργοδοτικών και ναυτεργατικών σωματείων.Για να ισχύει εδώ και 20 χρόνια(δεν θυμάμαι ακριβώς) το 6μηνο(στα τανκερ)και 7μηνο (στα φορτηγά) και να μην βελτιώνεται σημαίνει ότι προφανώς και οι δύο πλευρές καταλήγουν κάθε χρόνο στο να μην υπάρξει ουδεμία αλλαγή σε αυτό το σοβαρό θεσμικό στοιχείο. Καταλαβαίνεις πιστεύω ότι δεν πρέπει να τρέφουμε φρούδες ελπίδες.
ελενη1991
22-04-2010, 20:06
Ελένη ναι ακριβώς έτσι είναι.Πληρωμή όλο τον χρόνο.Ακόμη και για τον χρόνο της ανάπαυσης των 4 μηνών.Ως εκ τούτου ο Δανός και ο Νορβηγός ναυτικός ανά πάσα ώρα και στιγμή δηλώνουν ότι νοιώθουν υπερήφανοι για τις χώρες τους και ικανοποιημένοι για την ανταποδοτική διάθεση της υψηλής φορολογίας που υφίστανται.
Επίσης προς ενημέρωση σου οι συλλογικές συμβάσεις είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων εργοδοτικών και ναυτεργατικών σωματείων.Για να ισχύει εδώ και 20 χρόνια(δεν θυμάμαι ακριβώς) το 6μηνο(στα τανκερ)και 7μηνο (στα φορτηγά) και να μην βελτιώνεται σημαίνει ότι προφανώς και οι δύο πλευρές καταλήγουν κάθε χρόνο στο να μην υπάρξει ουδεμία αλλαγή σε αυτό το σοβαρό θεσμικό στοιχείο. Καταλαβαίνεις πιστεύω ότι δεν πρέπει να τρέφουμε φρούδες ελπίδες.
ok.Ευχαριστώ!Κατάλαβα......:cry:
leodint63
22-04-2010, 21:48
Πάντα μου άρεσε να μιλάω με τις σημερινές φεμινίστριες ή ''τύπου'' φεμινίστριες. Σταματήστε πια να λέτε συνέχεια ότι η κοινωνία μας είναι ανδροκρατούμενη κ.λπ. κ.λπ.! Είναι μία ισότιμη κοινωνία που βολεύει όλες τις γυναίκες να πιστεύουν ότι δεν είναι ίσες για να δικαιολογούν δικά τους λάθη. Η γυναίκα ΕΙΝΑΙ ίση με τον άντρα εδώ και πολλά χρόνια. Το αν συνεχίζεται ακόμα και μέχρι σήμερα η υποτίμηση από την μεριά των αντρών... μην ψάχνετε τον λόγο που βλέπουν οι άντρες έτσι τις γυναίκες, αλλά ψάξτε το πως βλέπετε εσείς τον εαυτό σας, διότι πιο πολύ ακούω αυτή την ατάκα... ''ανδροκρατούμενη'' κοινωνία από γυναίκες... παρά από άντρες! Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η καραμέλα από τις γυναίκες! Είσαι στην αγορά εργασίας... δουλεύετε... μορφώνεστε... βγαίνετε έξω... είστε μέσα στην πολιτική ζωή! Ακόμα και ποδόσφαιρο βλέπετε τώρα πια κ.λπ. κ.λπ.! Που βλέπετε τον υποβιβασμό; Στο ότι μερικοί πλοιοκτήτες ή εργοδότες γενικότερα δεν δέχονται γυναίκες στην δουλειά τους; Ε οκ... αυτό δεν είναι ο κανόνας, διότι και γυναίκες υπάρχουν υψηλόβαθμες που βγάζουν το λάδι σε όποιον άντρα έχουν υπό την δούλεψή τους.
Όσο για την έρευνα... φυσικά και δεν ήταν μία έρευνα που να έχει διαγράμματα κ.λπ. κ.λπ.! Συγγνώμη, αλλά δεν έκανα καμία δημοσκόπηση για να σου δείξω και εμπράκτως τι ισχύει.
Επίσης... όσο για τον χαρακτηρισμό άντρες-μωρά... όντως τους βολεύει όλους, αλλά αν μιλάμε σοβαρά δεν υφίσταται κάτι τέτοιο ΜΟΝΟ για τους άντρες, αλλά και για τις λεγόμενες ''γατούλες'' γυναίκες. Άρα μη τα λέμε όπως θέλουμε!
Αυτά και συγγνώμη αν έγινα σε κάποια σημεία απότομος, αλλά έλεος πια με την καραμέλα της ''ανδροκρατούμενης'' κοινωνίας. Ίσα - ίσα που πολλές φορές παίρνονται δουλειές δείχνοντας άλλα προσόντα και όχι ουσιαστικές ικανότητες, αλλά αυτά ισχύουν εδώ και χρόνια και μη μου ζητήσεις έρευνες για να σου το αποδείξω, διότι κάποια πράγματα δεν χρειάζονται έρευνες για να τα ξέρουμε.
Και να μην παραβλέπουμε ότι η σύγχρονη γενετική δύναται να παράξει στο εργαστήριο αρσενικό έμβρυο από δύο ωάρια.Οπως καταλαβαίνεις Tommy οι κίνδυνοι να μετατραπεί η ανδροκρατούμενη κοινωνία σε μητριαρχική είναι αυξημένοι.
Φίλε μου καταρχάς με κατηγοριοποιείς ως «φεμινίστρια» ή «τύπου φεμινίστρια» εντελώς αυθαίρετα, καθώς εγώ ούτε δήλωσα, ούτε είμαι φεμινίστρια. Εγώ απλά είπα ότι για πολλά χρόνια η κοινωνία ΗΤΑΝ ανδροκρατούμενη και ακόμα βιώνουμε αυτά τα κατάλοιπα. Επίσης τονίζω ότι δεν είναι και πολλά τα χρόνια όπως λες που εξισώθηκε (τύποις) με τον άντρα. Θυμίσου πχ πότε απόκτησε δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα η γυναίκα. Και δεν είναι μόνο αυτό ετσι; Νοοτροπίες που έχουν ριζώσει για χρόνια, θέλουν και χρόνια για να αλλάξουν είναι λογικό αυτό.
Συμφωνώ σε αυτό που λες για το πώς δηλαδή οι ίδιες οι γυναίκες βλέπουν τον εαυτό τους, και ναι είναι πολλές που υποτιμούν οι ίδιες την αξία τους και θεωρούν ότι όντως είναι κατώτερα όντα ή για να το πω πιο απαλά…όντα περιορισμένων δυνατοτήτων.
Για την έρευνα που λες ότι ζήτησα διαγράμματα ή να κάνεις ο ίδιος δημοσκόπιση κλπ πάλι λες τα δικά σου, καθώς εγώ ζήτησα να μου αναφέρεις επειδή ακριβώς ΕΣΥ τις επικαλέστηκες, έρευνες έγκυρες που να αποδεικνύουν την πολυγαμικότητα του άντρα και την μονογαμικότητα της γυναίκας. Τέτοιες ερευνες όμως φίλε μου δεν υπάρχουν. Εμπράκτως για το τι ισχύει ξέρουμε και οι δυο δε χρειάζεται να το αναφέρουμε. Απλά διαφέρει ο τρόπος που ερμηνεύει ο καθένας μας μια κατάσταση. Εσύ δηλαδή μπορεί την απιστία του άντρα να την ανάγεις στη φύση του, ενώ εγώ όχι.
Αλήθεια η φράση σου «ακόμα και ποδόσφαιρο βλέπετε τώρα πια» δεν νομίζεις ότι αποπνέει λιγάκι…από ανδροκρατούμενη κοινωνία; Δηλαδή τι εννοείς; Γιατί κατηγοριοποιείς ένα άθλημα σε σχέση με το φύλο και το θεωρείς κατάκτηση το να το παρακολουθούν οι γυναίκες;
Για τα τελευταία που λες περί του «αντρα –παιδί» δεν τα λέω εγώ όπως με βολεύει άλλοι είπαν και άλλοι συμφώνησαν ότι οι άντρες είναι αιώνια παιδιά…Εγώ διαφωνησα από την αρχή με αυτή την άποψη.
Αυτά τα ολίγα και δε με πειράζει το έντονο ύφος. Με πειράζει να παραποιείς έστω άθελα σου αυτά που έχω πει και να καταλαβαίνεις τελικά άλλα αντ’ άλλων.
Μάλιστα...!! Πίστεψέ με αντίθετα με το σε πoια γενιά ανήκω καταλαβαίνω πολύ καλά ελληνικά και θέλω να πιστεύω ότι μιλάω και ξεκάθαρα ακόμα κι αν εσύ δεν καταλαβαίνεις ακριβώς τι λέω!!
Πρώτα απ' όλα... θεωρείς προσβολή τον όρο ''Φεμινίστρια''; Δεν το πιστεύω ότι διάβασα κάτι τέτοιο. Άρα λες από μόνη σου ότι είσαι ενάντια στην ισότητα, διότι το συγκεκριμένο κίνημα ''Φεμινισμός'' είχε ως σκοπό την ισότητα μεταξύ των δύο φύλλων. Άσχετα που τώρα πια όταν ακούς από γυναίκα να λέει "Είμαι φεμινίστρια"... εννοεί ότι θέλει οι άντρες να είναι το ασθενές φύλο. Πάει αυτό.
Τα χρόνια που ήρθε η ισότητα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για τον εξής λόγο: Οι γυναίκες ποτέ δεν περίμεναν τον νόμο για να πιστέψουν ότι είναι ίσες με τον άντρα. Με εξαίρεση τις γυναίκες που υποτιμούν από μόνες τους τον εαυτό τους... υπήρχαν και οι λεγόμενες ''ανεξάρτητες'' γυναίκες ΠΑΝΤΑ. Ακόμα και σε εποχές που η λέξη ''ισότητα'' ήταν ένα καθημερινό ανέκδοτο.
Τρίτον... δεν επικαλέστηκα κάποιες έρευνες, επειδή έτσι μου ήρθε, αλλά επειδή αυτές τις έρευνες τις έχουν επικαλεστεί πάρα πολλοί επιστήμονες οι οποίοι ΔΕΝ λένε ότι οι γυναίκες είναι μονογαμικές, αλλά ότι ο άντρας καλώς ή κακώς εκφράζει κατά πολύ περισσότερο από την γυναίκα την ''πολυγαμία'' του. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι οι γυναίκες είναι μονογαμικές. Η ert έγραφε ότι πολλές φορές (ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ) οι γυναίκες προτιμούν την μονογαμία. Άρα και πάνω σε αυτό δεν κατάλαβα ό,τι ήθελα, αλλά εσύ δεν κατάλαβες αυτά που είπα!
Τέταρτον... η φράση "ακόμα και ποδόσφαιρο βλέπετε τώρα πια" δεν αποπνέει τίποτα από ανδροκρατούμενη κοινωνία. Εσύ το πήρες έτσι, διότι ίσως να με περνάς για φαλλοκράτη, αλλά όπως προείπα είμαι ΦΕΜΙΝΙΣΤΗΣ (με την παλιά έννοια του όρου... δηλαδή ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΤΗΤΑ). Απλούστατα το συγκεκριμένο sport το έχετε καταδικάσει πάρα πολλές φορές οι γυναίκες λέγοντας ότι το βρίσκετε ανούσιο, ανόητο, χαζό και πολλά άλλα... μέχρι την στιγμή που εκ των πραγμάτων, επειδή η Ελλάδα πήγαινε καλά στο Euro ΞΑΦΝΙΚΑ άρεσε σε όλες το ποδόσφαιρο. Είναι κάτι σαν την μόδα. Δεν θα σου φανεί παράξενο εσένα αν ακούσεις δύο τυπάδες στο δρόμο να λένε για τη νέα τάση της μόδας όσον αφορά τα εσώρουχα κ.λπ. κ.λπ.; Ίσα - ίσα που εμένα προσωπικά θα μου άρεσε να βλέπω ποδόσφαιρο με την κοπέλα μου και να βρίζουμε σε κάθε φάουλ που κερδίζει η αντίπαλη ομάδα (που λέει ο λόγος).
Τέλος... όσον αφορά το ''άντρες - παιδιά'' διευκρίνισα ότι λέγοντας την φράση ''No Comments'' αστειευόμουν και για αυτό αργότερα μίλησα σοβαρά και είπα ότι δεν μπορούμε να λέμε μόνο τους άντρες έτσι, διότι αν είναι έτσι τότε υπάρχουν και αντίστοιχες γυναίκες - μπέμπες.
Αυτά λοιπόν...!! Ελπίζω να κατάλαβες τώρα καλύτερα κάποια πράγματα και να μη κατάλαβες εσύ άλλα αντʼ άλλων.;)
Περιμένω απάντηση σου Ωκυρρόη και ευχαριστώ leodint για το συγκεκριμένο ποστ, διότι δίνει μεγαλύτερη ισχύ σε αυτά που προανέφερα.
Το παραθέτω ξανά, διότι δείχνει εμπράκτως ότι η επιστήμη θέλει σιγά - σιγά να δείξει τα επόμενα χρόνια ότι το ασθενές φύλο (όσον αφορά την γενετική) ουσιαστικά είναι ο άντρας:
Και να μην παραβλέπουμε ότι η σύγχρονη γενετική δύναται να παράξει στο εργαστήριο αρσενικό έμβρυο από δύο ωάρια.Οπως καταλαβαίνεις Tommy οι κίνδυνοι να μετατραπεί η ανδροκρατούμενη κοινωνία σε μητριαρχική είναι αυξημένοι.
Πρώτα απ' όλα... θεωρείς προσβολή τον όρο ''Φεμινίστρια''; Δεν το πιστεύω ότι διάβασα κάτι τέτοιο. Άρα λες από μόνη σου ότι είσαι ενάντια στην ισότητα, διότι το συγκεκριμένο κίνημα ''Φεμινισμός'' είχε ως σκοπό την ισότητα μεταξύ των δύο φύλλων.
Είπα εγώ ποτέ οτι ειναι προσβολή ο όρος φεμινίστρια; Εγώ απλώς είπα ότι δεν είμαι φεμινίστρια. Tommy όντως άλλα αντ' αλλων έχεις καταλάβει εφόσον κατέληξες στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι είμαι ενάντια στην ισότητα. Τα υπόλοιπα που λες δεν υπάρχει λόγος να τα σχολιάσω καθώς τελικά καταλαβαίνεις και καταλήγεις μονο σε αυτά που θες.
Καλό σου βράδυ και ό,τι είπαμε...νερό κι αλάτι (θαλασσινό)..:D
Φίλε μου καταρχάς με κατηγοριοποιείς ως «φεμινίστρια» ή «τύπου φεμινίστρια» εντελώς αυθαίρετα, καθώς εγώ ούτε δήλωσα, ούτε είμαι φεμινίστρια. Εγώ απλά είπα ότι για πολλά χρόνια η κοινωνία ΗΤΑΝ ανδροκρατούμενη και ακόμα βιώνουμε αυτά τα κατάλοιπα...
Με αυτή τη δήλωση ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι δεν θες να ενταχθείς στην ιδέα του φεμινισμού που κυρίως ήταν η ισότητα. Από την στιγμή που λες ότι δεν είσαι φεμινίστρια (έστω και με την αρχική έννοια του όρου) πάει να πει ότι δεν υποστηρίζεις την ισότητα. Δεν κατέληξα εγώ εκεί που θέλω, αλλά στηρίχτηκα στα λεγόμενά σου... όπως και στα υπόλοιπα που είπες ότι δεν θα σχολιάσεις... δεν κατέληξα μόνος μου σε αυτά που είπα, αλλά εσύ ήσουν το ερέθισμά μου.;)
Ίσως δεν ξέρεις και πολλά πράγματα για τον φεμινισμό και γι' αυτό να είπες ότι ΔΕΝ είσαι φεμινίστρια. Άρα οκ... σε δικαιολογώ! :)
Καλό σου βράδυ.:D
Με αυτή τη δήλωση ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι δεν θες να ενταχθείς στην ιδέα του φεμινισμού που κυρίως ήταν η ισότητα. Από την στιγμή που λες ότι δεν είσαι φεμινίστρια (έστω και με την αρχική έννοια του όρου) πάει να πει ότι δεν υποστηρίζεις την ισότητα. Δεν κατέληξα εγώ εκεί που θέλω, αλλά στηρίχτηκα στα λεγόμενά σου... όπως και στα υπόλοιπα που είπες ότι δεν θα σχολιάσεις... δεν κατέληξα μόνος μου σε αυτά που είπα, αλλά εσύ ήσουν το ερέθισμά μου.;)
Ίσως δεν ξέρεις και πολλά πράγματα για τον φεμινισμό και γι' αυτό να είπες ότι ΔΕΝ είσαι φεμινίστρια. Άρα οκ... σε δικαιολογώ! :)
Καλό σου βράδυ.:D
Αν σε βολεύει να πιστέψεις ότι δε γνωρίζω και πολλά πράγματα για τον φεμινισμο και άρα για αυτό δε δηλώνω φεμινίστρια οκ..ετσι είναι αν έτσι νομίζεις. Επειδή έχουμε βγει off topic στο παρόν θέμα δε θα το συνεχίσω. Και νομίζω πως όλοι κατάλαβαν :rolleyes:
ΥΓ: Α, και δε χρειάζεται να κανεις δυο και τρεις επεξεργασίες στα posts σου για να πείσεις βρε!
Πρώτον... δεν έχουμε βγει εκτός θέματος λόγω του ότι η ισότητα γενικότερα αφορά το επάγγελμα του ναυτικού άμεσα. Άλλωστε από εκεί ξεκίνησε το θέμα.
Δεύτερον... δεν με βολεύει εμένα τίποτα. Διάλογο κάνουμε και βάση αυτών που λες σου απαντάω πάντα. Αν στη συνέχεια φαίνεται ότι με βολεύει κάτι... αυτό είναι αδυναμία του συνομιλητή μου και όχι δικό μου πρόβλημα. Αν για κάποια άτομα ο διάλογος δεν αντέχεται και αναγκαστικά πρέπει να γίνεται διαφωνία διαρκείας δεν φταίω εγώ.:D
Και τέλος... επεξεργασίες κάνει ένα άτομο όχι για να πείσει περισσότερο, αλλά για να διορθώσει κάτι ή να προσθέσει κάτι για να δώσει στον άλλον να καταλάβει ακριβώς αυτό που θέλει να πει και να μη δώσει περιθώρια ανούσιας μελλοντικής απάντησης από τον άλλον. Άλλωστε νομίζω πως μετά από τον διάλογό μας... σίγουρα δεν είμαι αυτός που θα αναγκαστεί να προσπαθήσει για να πείσει κάποιον.;)
Αυτά...!! Καληνύχτα!!:D
Το θέμα εδώ δεν είναι ο φεμινισμός και η ισότητα των δυο φύλων, αλλά έλληνες ναυτικοί και οικογένεια. Το υπενθυμίζω σε περίπτωση που είσαι σε λάθος τόπικ.
mastrokostas
23-04-2010, 21:46
Παιδιά !να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας, αλλά και το ωραίο κλίμα που υπάρχει σε αυτό το θέμα !
Γι αυτό θα παρακαλέσω να επανέλθουμε εκεί που το είχαμε ξεκινήσει !Ελληνες Ναυτικοι - οικογενεια !;)
Παιδιά !να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας, αλλά και το ωραίο κλίμα που υπάρχει σε αυτό το θέμα !
Γι αυτό θα παρακαλέσω να επανέλθουμε εκεί που το είχαμε ξεκινήσει !Ελληνες Ναυτικοι - οικογενεια !;)
Πες τα χρισοστομε!Ενας ακομα λογος που εκτιμω ιδιαιτερα την παρουσια σου εδω!Το ειπα λιγο πριν εγω,λιγο πιο διακριτικα.Να εισαι καλα,θαλασσινε!Ευχαριστω!
Μάλιστα...!! Η ισότητα των δύο φύλλων ίσως δεν αφορά τους ναυτικούς και την οικογένεια που πιθανότατα έχουν. Anyway...!! Ό,τι να 'ναι!:p
Για να επαναφέρω το θέμα εγώ που υποτίθεται ότι είμαι ο υπεύθυνος για το ''off-topic'' θέλω να σας παραδώσω ένα πολύ ωραίο άρθρο για τις γυναίκες ναυτικών που νομίζω ότι τουλάχιστον αυτό έχει άμεση σχέση με τις οικογένειες ναυτικών κ.λπ.!;)
Η γυναίκα στη ναυτική οικογένεια της Χίου
Η Χίος αποτελεί ένα νησί με πλούσια ναυτική ιστορία. Με βάση αυτό το δεδομένο, η φύση της οικογένειας που κυριαρχούσε και κυριαρχεί στα οικογενειακά πρότυπα της Χίου είναι η ναυτική οικογένεια.
Οι γυναίκες των ναυτικών αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία γυναικών που δημιουργείται από τη φύση του επαγγέλματος του άντρα τους και από τις αναγκαιότητες που αναδύονται από τη μορφή του ναυτικού επαγγέλματος του άντρα. Η γυναίκα της Χίου έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως στυλοβάτης της οικογένειας. Σήμερα το 1/3 του πληθυσμού του νησιού ταξιδεύει. Χιλιάδες οι γυναίκες που αγωνίζονται μόνες να κρατηθεί σε ομαλή πορεία το σπίτι, τα παιδιά, να κρατηθεί ψηλά ακόμη και το όνομα της οικογένειας. Ευθύνες πελώριες. Πηνελόπες του 21ου αιώνα που υφαίνουν το ατελείωτο πανί της προσμονής με τη σκέψη προσηλωμένη σε κάθε γωνιά του κόσμου, σε κάθε πέλαγος, σε κάθε ωκεανό. Ένας τέτοιος προσανατολισμός όμως, διαμορφώνει μια νέα κατάσταση, τοποθετεί τη γυναίκα πάνω σε άλλες συνθήκες. Συνθήκες σκληρές που κι αν τις αντιμετωπίζει σήμερα με κάποιο ικανοποιητικό τρόπο, ίσως κι αυτό να οφείλεται στα γερά έρματα που της κληρονόμησε το παρελθόν. Η γυναίκα του ναυτικού δίνει τη μάχη του σπιτιού, την ώρα που ο άντρας της δίνει τη μάχη της επιβίωσης. Κάτι που πρέπει να της αναγνωρισθεί, όταν στέκεται στο ύψος της τρομακτικής της ευθύνης.
Σχετικά με τον διττό ρόλο της γυναίκας του ναυτικού, αρκεί να αναλογιστεί κανείς το βάρος των ευθυνών που φέρει. Η γυναίκα του ναυτικού είναι μάνα και πατέρας μαζί, αφού το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ο φυσικός πατέρας απουσιάζει. Αισθάνεται το βάρος της σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών, ενώ πολλές φορές έρχεται αντιμέτωπη με την – έστω και καλοπροαίρετη – κριτική είτε από τον σύζυγο είτε από το συγγενικό περιβάλλον. Πολλές φορές αναρωτιέται αν έχει πράξει το σωστό. Προσπαθεί να καταπολεμήσει τη μοναξιά, με την αφοσίωσή της στη φροντίδα των παιδιών και του σπιτιού. Αρκετές φορές μάλιστα επωμίζεται την φροντίδα των ηλικιωμένων της οικογένειας. Αντιμετωπίζει μόνη της σοβαρές ασθένειες και άλλα οικογενειακά προβλήματα, γιατί δε θέλει να στενοχωρήσει και να επιβαρύνει τον σύντροφό της που «θαλασσοπνίγεται» με πρόσθετες έγνοιες. Έτσι η ευθύνη γίνεται δυσβάσταχτη πολλές φορές για το ρίσκο της σωστής επιλογής. Μπορεί να φανταστεί κανείς, όταν στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η εργασιακή απασχόληση της γυναίκας του ναυτικού, τις αυξημένες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει.
Παρατηρείται επίσης ένα οξύμωρο στη ζωή των ναυτικών οικογενειών και στους ρόλους των γυναικών ανάλογα με το αν ο σύζυγος είναι στη στεριά, μαζί τους, ή ταξιδεύει. Όταν ο σύζυγος ταξιδεύει, οι ίδιες είναι ουσιαστικά οι αρχηγοί των σπιτιών, των παιδιών και της ζωής τους. Όταν ο σύζυγος έρχεται στη στεριά δεν παύει να κάθεται στο βάθρο της κεφαλής της οικογενείας, όμως οι γυναίκες ιδιαίτερα αυτές που δεν εργάζονται, αναφέρουν τον απόλυτο έλεγχο της καθημερινότητας της οικογένειάς τους και την τήρηση συνηθειών και πρωτοβουλιών που υιοθετήθηκαν κατά την απουσία του συζύγου που δεν αλλάζουν με τον ερχομό του. Οι γυναίκες που εργάζονται επιζητούν περισσότερο την ισότητα των φύλων και την συγκυβέρνηση του οικογενειακού καραβιού, όταν ο σύζυγος έρχεται σπίτι, αφού έτσι μοιράζονται οι ευθύνες και ελαφρύνονται από τα καθημερινά βάρη.
Αναφέρεται επίσης μια ιδιαίτερη δυσκολία στην ανάπτυξη αγάπης στη σχέση των παιδιών με τους ναυτικούς- πατέρες τους. Δυσκολία που θα μπορούσε να είναι δικαιολογημένη καθώς ο πατέρας τους είναι ένας άνθρωπος που απουσιάζει τον μισό χρόνο της ζωής τους. Πρόσθετη δυσκολία και υποχρέωση είναι αυτή της μητέρας να συντηρεί την αίσθηση και την εικόνα του πατέρα στα παιδιά της με κάθε τρόπο κατά την απουσία του.
Επίσης από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του γάμου με ναυτικό έχει αναφερθεί η μοναξιά που βιώνει η γυναίκα και η έλλειψη στήριξης από τον σύζυγο στην ανάληψη ευθυνών. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών προσδίδει καλή ποιότητα στην επικοινωνία, γεγονός που επιτρέπει ακόμα και την καθημερινή επαφή μεταξύ τους.
Παρόλες τις παραπάνω δυσκολίες όμως είναι γεγονός ότι οι γυναίκες των ναυτικών έχουν πλήρη συνείδηση του είδους της σχέσης, της οικογένειας που θα κάνουν και είναι προετοιμασμένες για στερήσεις και ελλείψεις περισσότερο από άλλες γυναίκες, ενώ σκληραγωγούνται με τα χρόνια. Επίσης τονίζεται από πολλές γυναίκες ναυτικών ότι η σχέση τους με τον σύζυγο ναυτικό ακριβώς επειδή δεν προλαβαίνει να αλλοιωθεί από την καθημερινή ρουτίνα είναι σαν αυτή των νιόπαντρων και λαχταρούν τον ερχομό του εξιδανικευμένου ( κάποιες φορές) συζύγου.
Το σίγουρο είναι ότι οι γυναίκες των ναυτικών αντιμετωπίζουν ξεχωριστά κοινωνικά στερεότυπα και αναλαμβάνουν συγκεκριμένους ρόλους μέσα στους κόλπους της οικογένειας. Όπως όμως όλες οι οικογένειες αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες ανάγκες, έτσι και οι χιώτισσες γυναίκες των ναυτικών στέκονται αγέρωχες απέναντι στις δυσκολίες και στις συνθήκες που δημιουργεί το επάγγελμα του ναυτικού- συζύγου τους.
Τα παραπάνω στοιχεία δεν πρέπει να ληφθούν ως γενικεύσεις ούτε ως αναμφισβήτητα συμπεράσματα μια και πρόκειται για μικρής κλίμακας πιλοτική έρευνα του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Χίου με σκοπό την καταγραφή της γυναικείας παρουσίας στους κόλπους της ναυτικής οικογένειας της τοπικής κοινωνίας της Χίου.
Πηγή: alithia.gr
Μπορεί να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ναυτικές οικογένειες της Χίου, αλλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο άρθρο αφορά όλους αυτούς που ανήκουν στα της ''θάλασσας''.
(ΥΓ: Αν έχει ''ξαναγραφτεί'' το συγκεκριμένο άρθρο στο forum... μπορείτε να σβήσετε το ποστ.)
Kαλησπερα σε ολες και ολους!!!!!
Εχω τοσο καιρο να γραψω αλλα απολαμβανω τις στιγμες με τον ναυτικο μου και στην κυριολεξια τρεχουμε και δε φτανουμε με τις προειτοιμασιες του γαμου!!! Εν τω μεταξυ δεν εχουμε και ιντερνετ και ηταν μεγαλο βημα αυτο σημερα... να βρουμε λιγο χρονο να κατσουμε με τον Η/Υ για εναν καφε...
Κατ'αρχην, θελω να ευχαριστησω ολες τις φιλες μου εδω για τις ευχες τους και τα καλα τους λογια!!! Ευχομαι και στα δικα σας οι λευτερες!!!!
Επειδη διαβασα ολα οσα εχουν γραφτει αυτο το διαστημα ( και ομολογω οτι ηταν αρκετα!!!! Ποτε προλαβατε βρε παιδια και αναπτυξατε τοσα θεματα!! χι χι!!) θελω μονο να πω οτι θα συμφωνησω απολυτα με την Ωκυρροη στο οτι καλο ειναι να μην τα εισοπεδωνουμε ολα και να τα λεμε ολα οπως μας βολευουν αγαπητε τομυ!!! Περα απο τις βιολογικες αναγκες υπαρχει και αυτο που λεγεται λογικη... καρδια... ηθος... Γιατι δηλαδη πρεπει να υπερτερει η αναγκη?? Ενα απλο παραδειγμα...περα απο τον ερωτα υπαρχουν κιαλλες ανθρωπινες βιολογικες αναγκες( ε, δε γραφονται...) αλλα νομιζω πως αν μια τετοια αναγκη μας τυχει σε δημοσιο χωρο θα σεβαστουμε τους γυρω μας και πανω απ'ολα τον ιδιο μας τον εαυτο και θα κανουμε υπομονη... Καπως ετσι εγω ερμηνευω και τις δικαιολογημενες αναγκες και των δυο φυλων που βρισκονται μακρια ο ενας απο τον αλλο... Υπομονη μεχρι να ξανανταμωσουνε και σεβασμο προς τον ανθρωπο που ειναι πισω και περιμενει με λαχταρα να γυρισει ο συντροφος...
Συγγνωμη που το επανεφερα το θεμα απλα ηθελα να γραψω την αποψη μου με συντομια... Εξαλλου η υπομονη και ο σεβασμος αλλοιμονο αν δε βρισκονται πρωτιστως στις ναυτικες οικογενειες!!!
Σας ευχαριστω που με ακουσατε!!! .....με διαβασατε!!!!
Μάλιστα...!! Η ισότητα των δύο φύλλων ίσως δεν αφορά τους ναυτικούς και την οικογένεια που πιθανότατα έχουν. Anyway...!! Ό,τι να 'ναι!:p
Για να επαναφέρω το θέμα εγώ που υποτίθεται ότι είμαι ο υπεύθυνος για το ''off-topic'' θέλω να σας παραδώσω ένα πολύ ωραίο άρθρο για τις γυναίκες ναυτικών που νομίζω ότι τουλάχιστον αυτό έχει άμεση σχέση με τις οικογένειες ναυτικών κ.λπ.!;)
Μπορεί να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ναυτικές οικογένειες της Χίου, αλλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο άρθρο αφορά όλους αυτούς που ανήκουν στα της ''θάλασσας''.
(ΥΓ: Αν έχει ''ξαναγραφτεί'' το συγκεκριμένο άρθρο στο forum... μπορείτε να σβήσετε το ποστ.)
Καταπληκτικο!!!!!! Πολυ ωραιο το κειμενο αυτο!!!!
Καλησπέρα και μακάρι να συνεχίζεις να περνάς καλά με τον ναυτικό σου για πολλά χρόνια ακόμα!
Προφανώς δεν μιλάγαμε κυρίως για ηθική κ.λπ., αλλά μόνο για τις βιολογικές ανάγκες και για αυτό είπα για τις έρευνες. Στο ότι είναι και οι γυναίκες πολυγαμικές δεν διαφώνησα. Άρα δεν είπα κάτι που με βολεύει, αλλά κάτι που πολλοί επιστήμονες λένε.
Όσο για την ηθική και όλα αυτά που είπες νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε και άλλωστε προείπα κι εγώ (αφού είπες ότι τα διάβασες όλα) σε ένα προηγούμενο ποστ μου ότι όλα αυτά είναι βάση του χαρακτήρα!
Συγγνώμη που απαντάω κι εγώ, αλλά έχω μάθει στη ζωή μου να απαντάω στους ανθρώπους που απευθύνονται σε εμένα!!:D
Ευχαριστώ πολύ για το ότι θεώρησες ωραίο το κείμενο που ''ανέβασα'' εδώ στο forum. Απλά ήθελα να επαναφέρω το θέμα από εκεί που ξεκίνησε και τι πιο ωραίο από το να σας παραθέσω ένα κείμενο που αφορά αποκλειστικά και μόνο τον τομέα που μας απασχολεί... την οικογένεια σε σχέση με την θάλασσα.:D
Καλό βράδυ να έχετε όλοι! Τα λέμε...!!:)
Αχ,corazon μου!Κρατα τον σφιχτα τον αγαπημενο σου,ξεχνα ολα τα αλλα και λαμπε!Ειμαι τοσο χαρουμενη για σενα,καλη μου!Θα εισαι η πιο ομορφη νυφουλα,καθως θα λαμπουν πανω σου ο ηλιος κι η θαλασσα που σου φερε ο αγαπημενος σου.Ετσι ευτυχισμενη να ειναι ολη σας η ζωη!Κι οι θαλασσες να ειναι γλυκες και στοργικες μαζι του,οπως εισαι εσυ!Οι ευχες ολων μας μαζι σας!
Αχ,corazon μου!Κρατα τον σφιχτα τον αγαπημενο σου,ξεχνα ολα τα αλλα και λαμπε!Ειμαι τοσο χαρουμενη για σενα,καλη μου!Θα εισαι η πιο ομορφη νυφουλα,καθως θα λαμπουν πανω σου ο ηλιος κι η θαλασσα που σου φερε ο αγαπημενος σου.Ετσι ευτυχισμενη να ειναι ολη σας η ζωη!Κι οι θαλασσες να ειναι γλυκες και στοργικες μαζι του,οπως εισαι εσυ!Οι ευχες ολων μας μαζι σας!
Σ'ευχαριστω μεσα απο τα βαθη της καρδιας μου!!!! Μου δινεις τοση χαρα και δυναμη που θα ηταν αυτονοητο αλλα θα μου επιτρεψεις να πω...τυχερος ο αντρας που σε εχει στη ζωη του!!!! Εισαι μια ζωντανη γυναικα γεματη χαρα, αγαπη και αισιοδοξια και ολες εμεις οι νεες κοπελες που ειμαστε ενα βημα πριν το ξεκινημα μιας νεας και δυσκολης ζωης σε θαυμαζουμε και αντλουμε απιστευτη δυναμη!!!
Δεν ξερω αν θα ειμαι ωραια νυφουλα ( το νυφικο ειναι πολυ ωραιο βεβαια!! χι χι!!) αλλα ξερω σιγουρα πως θα ειμαι ευτυχισμενη με αυτον τον καταπληκτικο αντρα που εχω και χαλαλι του οι μηνες μοναξιας και προσμονης!!!
15 Μαιου παντρευομαστε και το πιο πιθανο ειναι στο πρωτο 10ημερο του Ιουνιου να μου φυγει... :( Αλλα, ειπαμε... αισιοδοξια και αγαπη μαζι με υγεια και τιποτα αλλο δε θελω!!!
Σ'ευχαριστουμε ολες εμεις που μας γεμιζεις δυναμη!!!
Το νυφικο σου,γοργονα μου,το κανεις εσυ να ειναι ομορφο.Το καλο που του θελω του αντρουλη σου,να σε εχει θησαυρο πιο πολυτιμο κι απο τη ζωη του,γιατι θα εχει να κανει με ολες μας!Κι αλλιμονο του αν σε αφησει λεπτο απο την αγκαλια του ολο το διαστημα που θα ειναι στεριανος.Σου ευχομαι το πρωτο σας παιδι να ειναι γιος που να του μοιαζει καταπληκτικα,ετσι ωστε να τον βλεπεις και να κρατας παντα στην αγκαλια σου και τους δυο αγαπημενους σου!
Καλησπέρα και μακάρι να συνεχίζεις να περνάς καλά με τον ναυτικό σου για πολλά χρόνια ακόμα!
Προφανώς δεν μιλάγαμε κυρίως για ηθική κ.λπ., αλλά μόνο για τις βιολογικές ανάγκες και για αυτό είπα για τις έρευνες. Στο ότι είναι και οι γυναίκες πολυγαμικές δεν διαφώνησα. Άρα δεν είπα κάτι που με βολεύει, αλλά κάτι που πολλοί επιστήμονες λένε.
Όσο για την ηθική και όλα αυτά που είπες νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε και άλλωστε προείπα κι εγώ (αφού είπες ότι τα διάβασες όλα) σε ένα προηγούμενο ποστ μου ότι όλα αυτά είναι βάση του χαρακτήρα!
Συγγνώμη που απαντάω κι εγώ, αλλά έχω μάθει στη ζωή μου να απαντάω στους ανθρώπους που απευθύνονται σε εμένα!!:D
Ευχαριστώ πολύ για το ότι θεώρησες ωραίο το κείμενο που ''ανέβασα'' εδώ στο forum. Απλά ήθελα να επαναφέρω το θέμα από εκεί που ξεκίνησε και τι πιο ωραίο από το να σας παραθέσω ένα κείμενο που αφορά αποκλειστικά και μόνο τον τομέα που μας απασχολεί... την οικογένεια σε σχέση με την θάλασσα.:D
Καλό βράδυ να έχετε όλοι! Τα λέμε...!!:)
Καλα εκανες και μου απαντησες Τομι και να ξερεις πως γι'αυτο υπαρχουν τα φορουμ για να ανταλλασσουμε αποψεις. Αν και εισαι μικρος δειχνεις αρκετα ψαγμενος και ειμαι σιγουρη πως εχοντας ολη τη ζωη μπροστα σου για να τη γεμισεις με εμπειριες, εικονες, καταστασεις κλπ... θα ερθει η στιγμη που θα θες να δωσεις ολο σου το ¨ειναι¨ σε μια και μονο μια!!!! Οπως σου ειχε πει και το ξωτικο, οταν θα σου λειπει ο ανθρωπος σου καμια αλλη και τιποτε αλλο δε θα μπορει να αντικαταστησει την μονη αναγκη που θα σου λειπει πιο πολυ απ'ολα γυρω σου... Η αγκαλια της αγαπημενης σου... μονο αυτο θα λαχταρας να νιωσεις και ολες οι αλλες αναγκες θα απορροφηθουν απο τη μια και βασικοτερη... Ως τοτε ομως να ζησεις οπως επιθυμεις και ονειρευεσαι και να μη βασανιζεις το μυαλο σου με σκεψεις για το αν υπαρχουν γυναικες κυριες που θα μενουν πισω...Κιεμεις ολες γυναικες ναυτικων ειμαστε και τιμαμε με το παραπανω τους αντρες μας που ταξιδευουν, δουλευουν και ζουν μακρια μας!!
Το παν ειναι ο αμοιβαιος σεβασμος και αγαπη!!
Πραγματικα το κειμενο ηταν καταπληκτικο και σ'ευχαριστουμε που το μοιρασες μαζι μας!!!
Να περνας τελεια!!!! :D
Κατι πρεπει,επιτελους να κανουν και γι αυτο οι τηλεφωνιες.Στο κατω κατω ειναι οι μονοι ανθρωποι που το εχου πραγματικα αναγκη το τηλεφωνημα απο την πατριδα.Ευχαριστω για την υπομονη σας.
Έ, άντε μαζευτήτε κάντε μια ομάδα πίεσης, και στείλτε μια σχετική επιστολή στις ναυτιλιακές και τηλεφωνικές εταιρίες. Τώρα με το δορυφορικό ιντρνετ μπορεί να μειωθεί πολύ το κόστος. Εδώ κάνουν προσφορές για τα πιο απίθανα σενάρια. Αν συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται μπορεί κάνουν προγράμματα ειδικά για ναυτικούς.
Έ, άντε μαζευτήτε κάντε μια ομάδα πίεσης, και στείλτε μια σχετική επιστολή στις ναυτιλιακές και τηλεφωνικές εταιρίες. Τώρα με το δορυφορικό ιντρνετ μπορεί να μειωθεί πολύ το κόστος. Εδώ κάνουν προσφορές για τα πιο απίθανα σενάρια. Αν συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται μπορεί κάνουν προγράμματα ειδικά για ναυτικούς.
Καλή ιδέα...Υπάρχει άραγε το σχετικό ενδιαφέρον;; Εγώ δηλώνω παρούσα!;)
Εγω κι αν ειμαι ΠΑΡΟΥΣΑ!Μπας και μεινει κατι απο τον ταλαιπωρο μισθουλακο μου!Πως θα μπορουσαμε να το προχωρησουμε ομως?Εγω προσωπικα μιλησα με τα κεντρικα της WIND και το εθεσα προ καιρου το θεμα,αλλα μαλλον με "εγραψαν"στα υποψην.Θα ημουν η μονη φαινεται.Αντ αυτου,μου εστειλαν μια βαλιτσα δωρο!!Χα,χα!Αληθεια ειναι,
Εγω κι αν ειμαι ΠΑΡΟΥΣΑ!Μπας και μεινει κατι απο τον ταλαιπωρο μισθουλακο μου!Πως θα μπορουσαμε να το προχωρησουμε ομως?Εγω προσωπικα μιλησα με τα κεντρικα της WIND και το εθεσα προ καιρου το θεμα,αλλα μαλλον με "εγραψαν"στα υποψην.Θα ημουν η μονη φαινεται.Αντ αυτου,μου εστειλαν μια βαλιτσα δωρο!!Χα,χα!Αληθεια ειναι,
Καλά σοβαρολογείς;;;:confused: Σου έστειλαν μια βαλίτσα δώρο? Πού κολλάει τώρα αυτό με το αίτημα σου ας ήξερα! Αγνωσται αι βουλαί των εταιριών κινητής τηλεφωνίας...
Για ξαναπάρε ...μπορεί αυτή τη φορά να σου στείλουν δώρο μια κρουαζιέρα σε εξωτικό προορισμό..Για να χρησιμοποιήσεις τη βαλίτσα τους δηλαδή...:rolleyes:
Ειδαν οτι οι τεραστιοι λογαριασμοι μου ειχαν να κανουν μονο με το αιτημα μου για φθηνοτερο δορυφορικο και ηταν η μονη απαντηση τους" Τη βαλιτσα σου και στον καπετανιο σου! "Μα αν μπορουσα να το κανω,αυτους περιμενα να μου το υποδειξουν?Ναι,γλυκια μου Ωκυρροη,το εκαναν.Και ηταν και επωνυμη βαλιτσα,παρακαλω!
Κατά λάθος το ίδιο ποστ...σορρυ
Αν υπάρχει κάποιος παλιότερος που να έχει εμπειρία από παρόμοιες ομάδες πίεσης για τέτοιου είδους θέμα ας μας δώσει τα φώτα του παρακαλούμε πολύ!!!
Roger Rabbit
28-04-2010, 23:56
Ότι να ναι ρε παιδιά γράφετε...:cool:
χαχαχα
καπετάν αντρέας
13-11-2010, 00:57
Αφιερωμένο σε όλα τα μέλη με έτερον ήμισυ, συγγενή, φίλο ή άλλο αγαπημένο πρόσωπο, που ταξιδεύει σε μακρινές θάλασσες... 8-)
My friend the sea, από την Petula Clark ;)
http://www.youtube.com/watch?v=AVOKrIjt6cc
καπετάν αντρέας
13-11-2010, 01:12
Πολλές οικογένειες έχουν ναυτικούς σε μέρη μακρινά, αγαπημένα πρόσωπα που έχουν να δουν αρκετό καιρό... :-|
Για αυτές τις οικογένειες είναι γραμμένο αυτό το τραγούδι. ;)
Sailor από την Petula Clark, και το μακρινό 1961
http://www.youtube.com/watch?v=l-2hSbKVF6M
καπετάν αντρέας... με συγκίνησες. Ευχαριστώ πολύ!!!!!
Αφιερωμένο σε όλα τα μέλη με έτερον ήμισυ, συγγενή, φίλο ή άλλο αγαπημένο πρόσωπο, που ταξιδεύει σε μακρινές θάλασσες... 8-)
My friend the sea, από την Petula Clark ;)
http://www.youtube.com/watch?v=AVOKrIjt6cc
Σ' ευχαριστουμε πολυ καπεταν Ανδρεα!!!!!!!!!! :p
Πολλές οικογένειες έχουν ναυτικούς σε μέρη μακρινά, αγαπημένα πρόσωπα που έχουν να δουν αρκετό καιρό... :-|
Για αυτές τις οικογένειες είναι γραμμένο αυτό το τραγούδι. ;)
Sailor από την Petula Clark, και το μακρινό 1961
http://www.youtube.com/watch?v=l-2hSbKVF6M
πολυ ωραιο!!!!!!!! :D
blackcode
29-11-2010, 11:35
καλώς ήρθα και πάλι στην παρέα σας!!!!!:D
ελενη1991
08-12-2010, 14:39
καλώς ήρθα και πάλι στην παρέα σας!!!!!:D
Καλώς ήρθες!!
Dementor
19-12-2010, 20:57
Η επιλογή στο γάμος ,μου είχε πει ο Καπετάν Στέφανος , είναι ένα τσουβάλι με φίδια και με ένα το πολύ δυο χέλια .Βάζεις το χέρι και διαλέγεις .Αν είσαι τυχερός και πίασεις το χέλι ,έχει καλός! Διαφορετικά ......βραστά Χαράλαμπε , είτε είσαι ναυτικός, γεωργός ,κομμώτρια ! Γυναίκα στην σχέση- γάμο κτλ είναι σαν τον τρομοκράτη .Ζωσμένη με εκρηκτικά και το χέρι στην περόνη , έτοιμη να τραβήξει .
Τώρα αν μπορεί ο ναυτικός να έχει σχέση- οικογένεια !Βεβαίως και μπορεί! και υπάρχουν γυναίκες που κράτησαν σπίτια , μεγάλωσαν και σπούδασαν παιδιά , και τίμησαν τον σύντροφο που δεν είχαν δίπλα τους ,με το παραπάνω.
Εξαιρέσεις δυστυχώς πολλές και από τις δυο πλευρές .Εγώ έχω δει με τα μάτια μου να βγάζουν την φίλη τους από την καμπίνα, στον Πειραιά που ερχόμασταν, και από την άλλη να έρχεται η γυναίκα τους . Όπως και από την άλλη, να φεύγει ο σύζυγος στο αεροδρόμιο να κλαιει και να οδύρεται για τον χωρισμό, και μόλις έφευγε να την περιμένει ο φίλος στην γωνία και να φεύγουν αγκαλιασμένοι .
Η το χέλι η το φίδι λοιπόν !! και... τι γινεται οταν ειναι η γυναικα ναυτικος;:D
mastrokostas
20-12-2010, 19:04
και... τι γινεται οταν ειναι η γυναικα ναυτικος;:D
Τώρα μου βάζει πολύ δύσκολα !:rolleyes:
καλησπερα σε ολους. ειμαι καινουρια στο φορουμ. ελπιζω να γραφω στο σωστο μερος. πηρα την αποφαση να γραψω εδω για να μαθω καποια πραγματα για το επαγγελμα απο πρωτο χερι. λοιπον για να μην σας κουραζω κ πολυ θα μπω κατευθειαν στο θεμα. ειμαι 21 ετων κ εδω κ 3 χρονια εχω σχεση με εναν ναυτικο. ειμαστε μαζι απο το 3ο ετος της σχολης του. αυτη τη στιγμη ειναι μπαρκαρισμενος κ ειναι οι πρωτες του μερες σαν 3ος καπετανιος. ειναι σε γκαζαδικο κ ειναι εκτος ελλαδας. στο πρωτο του ταξιδι ειμασταν μονο 4 μηνες μαζι κ ελειψε 6 μηνες. οταν γυρισε εμεινε στη στερια για 2 χρονια. εκεινο το ταξιδι μου ειχε φανει σχετικα ευκολο. ειχαμε μια επικοινωνια 3 φορες την εβδομαδα, αλλα ο καιρος περασε πολυ γρηγορα. αυτη τη στιγμη λειπει ηδη 2,5 μηες. τιποτα δεν ειναι το ιδιο με το προηγουμενο ταξιδι. μου λειπει παρα πολυ. αυτη τη φορα θα κανει 9 μηνο. μου φαινεται βουνο. αλλα τον αγαπαω πολυ. οι φιλοι μου καθως κ η οικογενεια μου μου λενε να το σκεφτω καλα γιατι ειναι ενα πολυ δυσκολο επαγγελμα κ κυριως μου τονιζουν πως το πιο δυσκολο θα ειναι οταν θα ερθει κ ενα παιδι. οταν το ακουω αυτο η μονη μου απαντηση ειναι οτι δεν με νοιαζει. το μονο που με νοιαζρι ειναι να ειμαι μαζι του. αυτο που θελω να μαθω ειναι τις δικες σας εμπειριες πανω στο θεμα ναυτικος κ οικογενεια. εγραψα εδω γιατι εδω υπαρχουν ανθρωποι που καταλαβαινουν αυτο που ζω...ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.περιμενω τις απαντησεις σας....:05.18-flustered:
roussosf
21-05-2013, 13:56
το κλειδί στην επιτυχία της σχέσης σου είναι να πιστεύεις όσο καιρό είσαστε μαζί αυτό που απαντάς στα σχόλια των άλλων
...η μονη μου απαντηση ειναι οτι δεν με νοιαζει. το μονο που με νοιαζρι ειναι να ειμαι μαζι του....
και καλού κακού να φιλτράρεις αυτά που ακούς
και καλού κακού να φιλτράρεις αυτά που ακούς
Και αυτο η δικη μου συμβουλη... Και πιστεψε μου θα ακουσεις πολλα..
christina!
22-05-2013, 01:29
Πρέπει να κοιτάξεις τον χαρακτήρα του ανθρώπου και όχι το επάγγελμα του ....!!!
Αν παρακολουθησεις λιγο καιρο το forum θα επιβεβαιωσεις αυτα που εγω θα σου εκφρασω απο πειρα.Εμαθα (σε καποια ηλικια)τη χρηση του υπολογιστη εντελως μονη μου απο τη λαχταρα να παρακολουθω οσα αφορουν την καθημερινη ζωη αυτου που ειναι η ζωη μου.Εμαθα (ως ασχετη στεριανη δασκαλα που ειμαι)να διαβαζω μετεωρολογικες προβλεψεις αποκλειστικα για ναυτικους,να ανακαλυπτω απιθανα sites στα λιμανια και στους ωκεανους του πλανητη παιρνοντας απιστευτες πληροφοριες για το καραβι,την αφιξη,τον ελιμενισμο,την τροφοδοσια,ακομα και webcam real time,για να μπορω να κοιτω εστω το μικρο εκεινο στιγμα που φωτιζει την παρουσια του καπετανιου μου στον κοσμο,ξοδευω χωρις καμμια υπερβολη σχεδον ολο το μισθο μου στα δορυφορικα τηλεφωνα,οταν ο καιρος εχει καιρους στις θαλασσες,οταν περνα απο τις περιοχες των πειρατων,οταν νιωθω οτι χανει τα κουραγια του μετα απο ατελειωτους μηνες στο γαλαζιο...Εκανα την υπαρξη μου xotiko του καθε καραβιου του για να τρυπωνω αορατη παντου και να τον αγκαλιαζω και να τον προστατευω.Αν ειχα τη δυνατοτητα,δε θα το σκεφτομουν καν να ανταλλαξω τη διευθυντικη μου θεση με μια θεση για παντα στα καραβια του.Δυστυχως,για λογους ασχετους με τη θεληση μου δεν μπορω να το κανω.Η Πηνελοπη δε με εκφραζει γιατι αυτη περιμενε παθητικα τον αντρα της να γυρισει,ενω για μενα ο δικος μου αντρας ειναι ο ηλιος μου και δεν μπορει παρα να ακολουθω την πορεια του για να ζησω.Με χαρα μου διαπιστωνω πως τα ιδια συναισθηματα νιωουν παρα πολλες γυναικες στο forum.Καπου,σιγουρα,σ αυτον τον τοπο της ναυτικης δοξας και της ελληνιδας συζυγου,θα βρεις και τη δικη σου.Δε σου το ευχομαι απλωςΤο ξερω!Τραβα μπροστα,αγορι μου.Ζησε και η ζωη θα σταθει στο πλευρο σου!
ειναι σαν να διαβασες την ψυχη μου και τις αγωνιες μου... ακριβως ετσι αισθανομαι κ εγω για τον δικο μου ταξιδευτη....
καλησπερα στο forum!
εγω δεν ανηκω σε ναυτικη οικογενεια.ειμαι μια απλη συντροφος ενος ναυτικου.. εδω κ εξι μηνες που λειπει σε ταξιδι κανω ο,τι μπορω για να κανω το ταξιδι του καπως πιο υποφερτο,και απ'οτι μου λεει μεχρι ενα σημειο τα εχω καταφερει! :tears_of_joy:
ομως οπως ειπα κ πριν δεν καταγομαι ουτε απο ναυτικη οικογενεια ουτε ειχα καποια επαφη με το επαγγελμα πριν γνωρισω τον καπετανιο μου. οποτε νομιζω οτι δεν μπορω να κατανοησω πληρως τις αγωνιες του ετσι ωστε να μπορω να τον στηριξω περισσοτερο.
μπηκα σ'αυτο το φορουμ γιατι ειδα οτι εδω υπαρχουν ανθρωποι με πειρα κ εμπειριες πανω σ'αυτο το θεμα που μπορουν να με βοηθησουν για να μπορεσω κ εγω με την σειρα μου να δωσω κουραγιο στον ανθρωπο μου!
ελενη1991
11-02-2014, 18:14
Καλησπερα,
Εχω να μπω και να διαβασω το forum πολυ καιρο για δικους μου προσωπικούς λόγους!!!!!
Να ξέρετε οτι ειμαι εδώ.....
οποιοσδηποτε και αν εχει αποριες ή νιώθει μοναξιές μπορει απλα να επικοινωνησει.
Καλη δύναμη σε ολους μας!!!!
sophiebab
17-07-2015, 17:49
Γειά σας μέλη αυτού του φορουμ. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρήκα αυτό το site όπου μπορώ να μιλήσω με άτομα που ξέρουν απο ναυτιλιακά θέματα και κυρίως αυτά που αφορούν τις σχέσεις. Έχω διαβάσει όλες τα μηνύματα εδώ και μου έδωσαν πόλυ δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω όλο αυτο το δύσκολο θεωρώ κομμάτι το να έισαι μαζι με εναν ναυτικό. Εύχομαι να είστε όλοι καλα και να τα πούμε :single_eye::cocksure: