Επιστροφή στο Forum : Έλληνες Ναυτικοί - Οικογένεια / Σχέση
sophiebab
20-07-2015, 12:24
καλησπερα στο forum!
εγω δεν ανηκω σε ναυτικη οικογενεια.ειμαι μια απλη συντροφος ενος ναυτικου.. εδω κ εξι μηνες που λειπει σε ταξιδι κανω ο,τι μπορω για να κανω το ταξιδι του καπως πιο υποφερτο,και απ'οτι μου λεει μεχρι ενα σημειο τα εχω καταφερει! :tears_of_joy:
ομως οπως ειπα κ πριν δεν καταγομαι ουτε απο ναυτικη οικογενεια ουτε ειχα καποια επαφη με το επαγγελμα πριν γνωρισω τον καπετανιο μου. οποτε νομιζω οτι δεν μπορω να κατανοησω πληρως τις αγωνιες του ετσι ωστε να μπορω να τον στηριξω περισσοτερο.
μπηκα σ'αυτο το φορουμ γιατι ειδα οτι εδω υπαρχουν ανθρωποι με πειρα κ εμπειριες πανω σ'αυτο το θεμα που μπορουν να με βοηθησουν για να μπορεσω κ εγω με την σειρα μου να δωσω κουραγιο στον ανθρωπο μου!
Serax σε καταλαβαινω πληρως καθως ουτε κι εγω καταγομαι απο ναυτικη οικογενεια ουτε και περιμενα ποτε να ειμαι με εναν ναυτικο. ακομα και σημερα σκεφτομαι πως εγινε ολο αυτο, οχι οτι θα αλλαζα κατι βεβαια. οπως ειπες δεν ξερουμε πολλα για το επαγγελμα αυτο και δυστυχως δεν μπορουμε να κατανοησουμε ποσο μαλλον να νιωσουμε τι περνανε εκει μεσα οι συντροφοι μας ως αποτελεσμα, σε μενα τουλαχιστον, να μην μπορω να τον στηριξω οσο θα επρεπε! ωστοσο, κανω οτι καλυτερο μπορω οπως ολοι μας !!!!
καλησπέρα. έχω σχέση με ναυτικό τα τελευταία 5 χρόνια. η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο αλλά αυτή τη φορά παρα δυσκόλεψε το πράγμα. έφυγε πρώτη φορά χωρίς να το περιμένουμε 1 μήνα νωρίτερα. κάθησε μόνο 4,5 μήνες ενώ έλειψε 8 για να μπορέσουμε να κάνουμε καλοκαίρι μετά από 3 χρόνια. η αλήθεια είναι ότι όσο καιρό ήταν εδώ περάσαμε από διάφορες φάσεις κ παραλίγο να χωρίσουμε. έφυγε με πολύ βαριά καρδιά αλλά αυτή τη φορά δεν είπε τίποτα. ούτε σ αγαπώ, ούτε τίποτα. καθε φορά που του το λεω εγώ στην καλύτερη να μου πει αυτό είναι πολύ καλό. όταν τον ρώτησα μου είπε ότι απλά δεν του βγαίνει, ότι κουράζεται πολύ κ ότι αν καθόταν να σκεφτεί αν του λείπω θα πήγαινε να πηδήξει στη θάλασσα. υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να μου πει την εμπειρία του με την γυναίκα του ή με την κοπέλα του. ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
sophiebab
23-07-2015, 23:52
καλησπερα, θα σου πω λιγο την εμπειρια μου οπως την εχω δει εγω μεσα απο 2 χρονια. εμενα εφυγε 1 φορα φετος και λειπει ηδη 9 μηνες. ουτε σε μενα εχει πει σ'αγαπω ή εκεινο το απλο πραγμα "μου λειπεις". οσες φορες τον εχω ρωτησει θα μ λεει οτι δν του βγαινει ή θα τσακωνομαστε. πιστευω οτι οταν ειναι εκει μεσα γινονται παρα πολυ σκληροι-σκληροτραχηλοι και δεν μπορουν, δεν τους βγαινει να να λενε τετοιες λεξεις. νομιζω ειναι επομενο απο τη φυση της δουλειας τους. μην αγχωνεσαι γενικα οι αντρες δεν το πολυεχουν με τα λογια. δες πραξεις αν σε παιρνει τηλεφωνο, αν σου στελνει γραπτα μηνυματα αυτα. τα λογια δυσυτχως ειναι λογια. ελπιζω να μν σου εκανα την καρδια περιβολλι...
καλησπέρα.το ξέρω ότι εκεί μέσα είναι δύσκολα κ είναι κάπως..απλά σε όλα τα προηγούμενα μπάρκα το έλεγε από το πρωι μέχρι το βράδυ γιαυτό ανησύχησα...η αλήθεια είναι ότι έφυγε πολύ πιεσμενος κ ότι ήταν γενικά κάπως κ είναι κ χάλια το καράβι..ελπίζω να περάσει κ να πάνε όλα καλά κ να γυρίσει γερός κ δυνατός κοντά μου...!!!!
σε ευχαριστώ πάντως πολύ για την απάντηση σου. είναι πολύ σημαντικό να ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν τι περνάω...καλή υπομονη σε όλες μας κ με το καλό να τους δεχτούμε πίσω...!!!
sophiebab
24-07-2015, 09:51
sailor γενικα μην το σκεφτεσαι αν ειναι να σου πει κατι θα στο πει σιγουρα ο ανθρωπος νιωθει πολλα για σενα αλλα οπως ειπες ισως ειναι πολυ πιεσμενος εκει και γενικα με πολλα πραγματα. εσυ φυσικα συνεχισε να του λες οτι νιωθεις και πιστευω θα ανταποκριθει αργα ή γρηγορα. καλη δυναμη και όλα καλα να πανε!!!!! πόσο καιρό πρέπει να μείνει μεσα??
sophiebab
24-07-2015, 09:55
sailor γενικα μην το σκεφτεσαι αν ειναι να σου πει κατι θα στο πει σιγουρα ο ανθρωπος νιωθει πολλα για σενα αλλα οπως ειπες ισως ειναι πολυ πιεσμενος εκει και γενικα με πολλα πραγματα. εσυ φυσικα συνεχισε να του λες οτι νιωθεις και πιστευω θα ανταποκριθει αργα ή γρηγορα. καλη δυναμη και όλα καλα να πανε!!!!! πόσο καιρό πρέπει να μείνει μεσα??
Προσωπικη γνωμη: μην τον πιεζεις στο να τα πει, αυτο δεν δουλεψε σε μενα και ισα ισα τα εκανα χειροτερα:apologetic:
Παναγιώτης
24-07-2015, 10:18
Διαβάστε τις προηγούμενες σελίδες υπάρχουν αρκετες εμπειρίες (είναι 76 σελίδες του φόρουμ αλλά διαβάζονται ευχάριστα πιστεύω) θα έλεγα να διαβάσετε και τις ιστορίες των ναυτικών στο σχετικό θέμα (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?9986-%C9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%CD%E1%F5%F4%E9%EA%FE%ED-%C5%EC%F0%E5%E9%F1%DF%E5%F2-%E1%F0%FC-%F4%E1%EE%DF%E4%E9%E1-(Seamen-memories-Sea-experiences)) που υπάρχουν αρκετες ιστορίες για το πως το ζουν οι ίδιοι
sophiebab
24-07-2015, 13:34
Διαβάστε τις προηγούμενες σελίδες υπάρχουν αρκετες εμπειρίες (είναι 76 σελίδες του φόρουμ αλλά διαβάζονται ευχάριστα πιστεύω) θα έλεγα να διαβάσετε και τις ιστορίες των ναυτικών στο σχετικό θέμα (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?9986-%C9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%CD%E1%F5%F4%E9%EA%FE%ED-%C5%EC%F0%E5%E9%F1%DF%E5%F2-%E1%F0%FC-%F4%E1%EE%DF%E4%E9%E1-(Seamen-memories-Sea-experiences)) που υπάρχουν αρκετες ιστορίες για το πως το ζουν οι ίδιοι
Παναγιωτη τα εχω διαβασει ηδη 2 φορες και μετα αποφασησα να συμμετασχω κι εγω. ναι βοηθανε πολυ και μπορω να πω πως μου εδωσαν δυναμη και κουραγιο να συνεχισω!!!! θα διαβασω το αλλο link που εστειλες σ΄ευχαριστω!!!!! :)
Προσωπικη γνωμη: μην τον πιεζεις στο να τα πει, αυτο δεν δουλεψε σε μενα και ισα ισα τα εκανα χειροτερα:apologetic:
τι εννοείς να μην τον πιέζω?όταν λες χειρότερα? :(
sophiebab
24-07-2015, 21:27
εγω τον πιεζα ωστε να μου πει τι νιωθει γενικα εκει μεσα και για εμας, τα κλασσικα μου λειπεις, σε σκεφτομαι, σάγαπω. Δεν περιμενα ομως πως θα αντιδρουσε ασχημα..μου ειπε δλδ οτι δεν μπορω να λεω τετοια πλεον για διαφορους λογους και κυριως το οτι η δουλεια του τον εχει κανει ετσι σκληρο. θυμαμαι εκεινη την ημερα τσακωθηκαμε ασχημα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα γινει σε ολους το ιδιο. απλα πιστευω οτι αφου εχουν εκει μεσα ηδη μια αλφα πιεση και μαλιστα σοβαρη δεν πρεπει εμεις οι "απ εξω" να τους πιεζουμε με τετοια, ανουσια καποιες φορες-και αλλες σημαντικα, πραγματα! πιστευω οτι αν ειναι θα μας τα πουν μαζεμενα οταν βγουν ή οταν νιωσουν οτι μας χρειαζονται. Γενικα μν τρελαινεσαι στο λεω γτ φετος το περασα , ακομα το περναω, δν χρειαζετε τπτ απο αυτο μονο αγαπη στηριξη-υποστηριξη, υπομονη και οτι ειναι να ερθει θα ερθει :) :) θετικη σκεψη πανω απ ολα!!!!!
εμένα μου είπε ότι να κάνω υπομονή να μπούμε σε έναν ρυθμό...η αλήθεια είναι ότι με φόβησες λίγο...δεν ξέρω πως είναι εκεί μέσα. πως περνάνε. αυτό που ξέρω είναι ότι το καράβι είναι ενα σαράβαλο ότι πόλλες φορές χαλάνε από τα κληματιστικά μέχρι το τηλέφωνο κ το φαγητό είναι το λιγότερο αθλιο...αυτά..τώρα τι να πω..ελπίζω να πάνε όλα καλά κ όπως λες να μας τα πουν!!!
sophiebab
24-07-2015, 21:48
Ειλικρινα συγνωμη που σε φοβησα καθως δν ηταν αυτη η προθεση μου!!! γενικα απ οσα εγραψε βλεπω οτι ο συντροφος σου εφυγε καπως απο την σχεση σας και εκει μεσα τα βρηκε αρκετα σκουρα με το καραβι και ποιος ξερει με ποσα αλλα...το πιστευω οτι καποια μερα θα μας τα πουν ολα μονο και μονο για να νιωσουν ανακουφηση και να ησυχασουν λιγο μεσα τους. οπως σου ειπε και αυτος κανε υπομονη και προσπαθηστε να μιλατε ηρεμα χωρις καυγαδες τους κανουν καλο τετοιες συζητησεις. πιστευω τα γνωριζεις ηδη! οσο για το οτι δν εχμ ιδεα τι γινεται εκει ειναι αυτο που μισω καθως δν μπορω να τον βοηθησω 100%....
δεν πειράζει. στο τηλεφωνο δεν τσακωνόμαστε κ δεν έχουμε τσακωθεί. είναι τρυφερός ο τόνος της φωνής του δεν έχω τέτοιο θέμα αυτό που με στεναχωρεί είναι μόνο αυτό..οτι δεν μου το λεει. δεν έφυγε κάπως από τη σχέση μας αλλά έφυγε απότομα από εδώ την ώρα που ετοιμαζόμασταν μετά από 3 χρόνια να πάμε καλοκαιρινές διακοπές κ μάλιστα δεν προλάβαμε να παρουμε ανάσα, ούτε να αποχαιρετιστουμε οπως θα θέλαμε...
sophiebab
24-07-2015, 22:12
ποσο χαιρομαι που δν τσακωνεστε μπραβο :)...ειλιρκινα δν ξερω τί ειναι χειροτερο να περιμενεις να χτυπησει εκεινο το τηλεφωνο για να σε ενημερωσουν οτι θα φυγει και να περνανε μερες και μηνες με την αγωνια ή οτι ΞΑΦΝΙΚΑ φευγει???!
καλύτερα να ξέρεις από πριν.δεν φαντάζεσαι πόσο βαρύ είναι να κάνετε σχέδια κ να τον πάρουν ξαφνικά κ να του πουν φεύγεις αύριο.να μην προλάβεις ούτε να πάρεις ανάσα αλλά ούτε να το πάρεις απόφαση...είναι απλά τραγικό κ πονάει πολύ περισσότερο από το να το ξέρεις...
sophiebab
24-07-2015, 22:55
ευχομαι παραγματικα να μν το νιωσω αυτο οπως και σε εσενα να μν σας ξανασυμβει αν και ξερω πως αφου ειμαστε τετοιους ανθρωπους πρεπει να τα περιμενουμε ολα απο αυτο το επαγγελμα. ενα ειναι σιγουρο πως τιποτα δν ειναι δεδομενο στη δουλεια αυτη και αυτο με φοβιζει!!! προσωπικα μισω αυτο το επαγγελμα και ντρεπομαι για αυτη τν σκληρη λεξη αλλα ετσι νιωθω ειδικα οταν βλεπω ή ακουω καποια πραγματα. ωστοσο, δν σημαινει οτι δν θα στηριξω τον ανθρωπο μου σε οτι κι αν γινει. θα ειμαι εκει γι αυτον παντα οπως ολες μας!!!!!!
εγώ υπάρχουν στιγμές που μισώ την θάλασσα κ όχι το επάγγελμα. αυτή μας τους παίρνει. αυτή θα είναι η αιώνια ερωμένη κ ο μεγαλύτερος έρωτας τους. αυτό που με φοβίζει εμένα είναι το μετά. όταν θα έρθουν τα παιδιά. όταν θα μεγαλώσουμε. όταν θα μεγαλώσουν τα παιδιά. το ξέρω το παω μακριά αλλά δεν το κάνω επίτηδες. υπάρχουν κ όμορφες στιγμές στο επάγγελμα αλλά δυστυχώς είναι μόνο στιγμές. εμένα είχε έρθει πριν από 2 μπάρκα στην ελλάδα 2 φορές κ είχε κάτσει από 5 ώρες την φορά. μέχρι να έρθει η μέρα για να τον δω ένιωθα σαν να ήμουν 16 ξανά (τότε που τον γνώρισα) ένιωθα σαν πρωτάρα. αλλά όταν είδα το καράβι να φεύγει ένιωσα σαν να με καρφώνει μαχαίρι...είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο αλλά όταν γυρνάνε σου χαρίζουν τον κόσμο με μια αγκαλιά μόνο!!!!
sophiebab
24-07-2015, 23:17
εχεις δικιο για την θαλασσα και για την αγαπη αυτη. το εχω ακουσει πολλες φορες αλλα κανω τν κουφη δεν ξερω γτ.... εισαι τυχερη παντως που μπορουσες καπως να τον βλεπεις. εμενα λειπει εδω και 9 μηνες και σαν πρωτη φορα δν ξερω πως να στο περιγραψω ολο αυτο....περιμενω πως και πως να ερθει να νιωσω κι εγω αυτο που ολες λετε "το πρωταρα" :). και οχι δεν το πας μακρυα γτ ειναι ολα μεσα στη ζωη παιδια, οικογενεια ολα!! εκει θα ειναι το δυσκολο κομματι και για τους 2 ειμαι 20 χρονων λιγο μικρη για αυτα αλλα τα σκεφτομαι κι εγω ποτε-ποτε και τρομαζω μερικες φορες....
σε εκείνο το ταξίδι έλειψε 9 μήνες αλλά ευτυχώς τον έβλεπα κάθε τρεις. δεν ξέρω αν ήταν καλό ή κακό. πάντως εκείνο ήταν το καλύτερο ταξίδι. μιλούσαμε 5 φορες την μέρα κ για αρκετή ώρα. όταν είχε βάρδια είχε τύχει να μιλήσουμε κ τις 4 ώρες. πρώτο μπάρκο μαζί του κ 9 μήνες απουσίας? λογικά πρέπει να επιστρεφει. πόσο καιρό είστε μαζί? είχατε τουλάχιστον συχνή επικοινωνία γιατί εμείς αυτή τη φορά το μάξιμουμ 3 φορές την εβδομάδα....
sophiebab
24-07-2015, 23:38
ειμαστε 2 χρονια μαζι ισως ακουγονται λιγα σε καποιους ειδικα για το επαγγελμα αυτο...ναι τον αυγουστο με το καλο ερχεται :) :) :) μιλαμε και μεις 3 φορες την εβδομαδα ισως και 4 αναλογα το σημα και πολλα αλλα. γενικα περιμενα χειροτερη επικοινωνια αλλα πιστευω οτι ειναι αρκετη καλη για ενα πλοιο που σαλπαρει σε γενικες γραμμες στη μεση του ωκεανου. απλα μερικες φορες ειναι πολυ αβασταχτο και θες να του μιλησεις αλλες οχι τοσο...
τουλαχιστον εσύ τον έζησες κ 2 χρόνια πριν μπαρκάρει πρώτη φορά. εγώ τον είχα ζήσει μόνο 4 μήνες. σε καταλαβαίνω απόλυτα. αυτό το επάγγελμα θέλει γερό στομάχι. ξέρεις πόσα βράδια την έχω βγάλει χωρίς ύπνο κ κλαίγοντας γιατί μου έλειπε? πόσες φορές είπα δεν αντέχω άλλο έτσι κ έλεγα να φύγω αλλά μόλις τον άκουγα τα ξεχνούσα όλα. είναι βαρύ. είναι ένα επάγγελμα που καλιεργεί για μένα τον μεγαλύτερο φόβο μου, την μοναξιά. όλα πρέπει να τα περνάς μόνη σου. αυτό πρέπει να το βάλεις καλά μέσα στο μυαλό σου. αλλά όσο μα όσο κ να πονάει ο αποχωρισμός η επιστροφή στο δίνει πίσω κ με τόκο μάλιστα. πάντα τα συναισθήματα θα είναι ανάμικτα. πάντα θα σου λείπε. εγώ ζηλεύω που βλέπω τις φίλες μου με τα αγόρια τους να μπορούν να πάνε διακοπές, να έχουν μια αγκαλιά το βράδυ αλλά δεν θα τον άλλαζα. δεν μπορώ χωρίς εκείνον. κ κάτι άλλο. θα έρθουν στιγμές στο μέλλον που αν κάτσει πολύ καιρό θα λες πότε να φύγει κουράστηκα αλλά όταν θα έρχεται η ώρα θα καταριέσαι κ την στιγμή που το σκέφτηκες...με το καλό να τον δεχτείς τον αντρούλη σου. κ να ακούς μόνο την καρδια σου κανέναν άλλον....
sophiebab
25-07-2015, 00:02
τουλαχιστον εσύ τον έζησες κ 2 χρόνια πριν μπαρκάρει πρώτη φορά. εγώ τον είχα ζήσει μόνο 4 μήνες. σε καταλαβαίνω απόλυτα. αυτό το επάγγελμα θέλει γερό στομάχι. ξέρεις πόσα βράδια την έχω βγάλει χωρίς ύπνο κ κλαίγοντας γιατί μου έλειπε? πόσες φορές είπα δεν αντέχω άλλο έτσι κ έλεγα να φύγω αλλά μόλις τον άκουγα τα ξεχνούσα όλα. είναι βαρύ. είναι ένα επάγγελμα που καλιεργεί για μένα τον μεγαλύτερο φόβο μου, την μοναξιά. όλα πρέπει να τα περνάς μόνη σου. αυτό πρέπει να το βάλεις καλά μέσα στο μυαλό σου. αλλά όσο μα όσο κ να πονάει ο αποχωρισμός η επιστροφή στο δίνει πίσω κ με τόκο μάλιστα. πάντα τα συναισθήματα θα είναι ανάμικτα. πάντα θα σου λείπε. εγώ ζηλεύω που βλέπω τις φίλες μου με τα αγόρια τους να μπορούν να πάνε διακοπές, να έχουν μια αγκαλιά το βράδυ αλλά δεν θα τον άλλαζα. δεν μπορώ χωρίς εκείνον. κ κάτι άλλο. θα έρθουν στιγμές στο μέλλον που αν κάτσει πολύ καιρό θα λες πότε να φύγει κουράστηκα αλλά όταν θα έρχεται η ώρα θα καταριέσαι κ την στιγμή που το σκέφτηκες...με το καλό να τον δεχτείς τον αντρούλη σου. κ να ακούς μόνο την καρδια σου κανέναν άλλον....
ναι ειχαμε και ενα καλο μπορεις να πεις!! απλα σαν πρωταρα δν τα ξερεις ολα αυτα..προσπαθεις να βρεις απαντησεις απο φορουμ οπως εδω και απο αλλους αγνωστους που τυχαινει να γνωρισεις σε ενα τραπεζι! οσο για το κλαμα αστο ειναι πικρη ιστορια τν οποια δυστυχως επαναλαμβανω καποιες φορες. πιστευω ολες εχουμε πει "θα φυγω, δν αντεχω αλλο" αλλα οπως ειπες μολις ακουσαμε αυτη τν φωνη ολα εγιναν καπνος!!! η μοναξια ειναι αχρηστο πραγμα...κανεις δν τη θελει αλλα ειναι μεσα στη ζωη η ριμαδα!!! οσο για την ζηλεια κακο πραγμα κι αυτο αλλα ειναι η καλη ζηλεια πιστευω σε μενα παντα θα υπαρχει για οσο θα ειμαι μαζι του ειναι αυτα που δν μπορεις να εχεις εκεινη τν στιγμη αλλα θα ερθουν!!!! η τελευταια σου προταση τωρα τν εχω ακουσει και μπορω να πω πως έμεινα καγκελο!!! δν μπορω να με φανταστω να λεω κατι τετοιο ισως φταιει η ηλικια μου κιολας
για την ζηλεια συμφωνω κ εγώ κ για μένα θα υπάρχει πάντα. για πια φράση λες?κ γιατί σε παραξένεψε τόσο πολύ. δεν έχουμε μεγάλη διαφορά ηλικίας. εγώ είμαι 23 κ ο σύντροφος μου 25. εσένα πόσο είναι?τι θέση έχει?
sophiebab
25-07-2015, 00:21
το γεγονος οτι καποτε θα λεω αντε να φυγει και θα καταρειμαι που το ειπα αυτο οταν πλεον θα εχει ηδη φυγει. δν ξερω ηταν καπως στ αυτια μου αλλα δν λεω οτι δν ισχυει κιολας,ναι ισως αν φτασουμε εκει πω κατι αντιστοιχο.... ειναι 25 και αυτος και ειναι ανθυποπλοιαρχος!!! εσενα?
εμείς είμαστε ήδη στο 5ο μπάρκο..κ ναι όταν έρχεται η ώρα το νιώθουμε. κ εγώ κ εκείνος. αλλά όταν έρθει η ώρα δεν θέλει κανείς να αποχωριστεί τον άλλον. είναι λίγο περίεργο κ αντιφατικό αλλά τουλάχιστον εμεις έτσι το βιώνουμε..ίσως είναι απλά στο μυαλό ότι θα φύγει το έχεις σίγουρο οπότε όταν πλισιάζεο ο καιρός τότε λες άντε να φύγει γιατί ούτε η αγωνία παλεύεται. κ μετά σου λείπει τρελά κ δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς κ μετά συνηθίζεις κ μόλις συνηθίσεις την απουσία έρχεται κ άντε πάλι μπαινεις στην διαδικασία να συνηθίσεις να είναι εδω κ μόλις συνηθίσεις έρχεται η ώρα για να φύγει κ παει λέγοντας.
sophiebab
25-07-2015, 00:51
εχετε εμπειρια αφου ησαστε στο 5ο μπρακο εμεις εχμ ακομα πολλα ψωμια να φαμε οπως λεει και η γιαγια μου!! ναι καποτε συνηθιζεις την ολη κατασταση, την ολη ψυχολογια αλλα μεχρι να γινει αυτο περνας μια κολαση ολομοναχη γτ κανεις δν τα εχει περασει τουλαχιστον απο τν οικογενεια μου ή φιλους μου ώστε να σε βοηθησει να σου δωσει μια ελπιδα. και δεν μιλαω για φρουδες ελπιδες!!! κι ετσι ζεις μεσα στη θλιψη, την αγωνια, τις νυχτες οπως αναφερες χωρις υπνο και πολυ κλαμα! αλλα αφου αγαπω αυτον τν ανθρωπο τοσο χαλαλι, δεν εχω εγωισμο απλα ξερω οτι αξιζει και θα παλεψω-παλευω και πιστευω πως τα καλυτερα θα ερθουν για ολους :)
είναι δύσκολο το ξέρω. το πέρασα κ εγώ κ όσο περίεργο κ αν σου φαίνεται το περνάω ακόμα. οι φίλες μου το μόνο που έκαναν ήταν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά για να μην πω για τους γονείς μου που δεν τον ήθελαν (λόγο επαγγέλματος) κ ούτε τον θέλουν. πάλεψα πολύ κ μόνη μου. ότι θες, ότι χρειαστείς πάντως μην το σκεφτείς στείλε μου..ή γράψε εδώ. υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θα σε καταλάβουν.
sophiebab
25-07-2015, 10:56
δυστυχως οι αλλοι που δν ξερουν μονο λαδι στη φωτια ριχνουν και δν ξερουν ποσο κακο μας κανουν. και μενα η φιλη μου δν με πολυ υποστηριζε στο θεμα αυτο. μου ελεγε μονο τα κακα και τπτ καλο. με εγτασε σε σημειο να σκεφτομαι τν ολη κατασταση μεχρι που καταλαβα οτι κανενας τριτος δν θα πρεπει να μπλεκεται. κι ετσι δεν τς λεω τπτ πλεον οσο αφορα τν συντροφο μου και τν δουλεια του. Προτιμω να τα λεω εδω σε εσας ή στν μητερα μου που μπορουν να με νιωσουν οσο γινεται :) μν ακους κανεναν φιλη μονο τν καρδια σου!!!
νιώθω άδεια, μόνη αλλά ήρεμη. είναι φυσιολογικό; έχει να επικοινωνήσει με τηλέφωνο 6 μέρες τώρα αλλά είχε στείλει ένα μήνυμα την τρίτη που δεν το είδα έγκερα κ έτσι όταν απάντησα δεν κατάφερε να το πάρει λόγο σήματος. νιώθω ότι σωματικά τουλάχιστον είναι καλά. έχω αρχίσει όμως να πονάω όταν κάνω πράγματα μόνη μου που κάναμε μαζί. ζηλεύω τις φίλες μου που πήγαν διακοπές με τους συντρόφους τους κ εμένα δεν είναι εδώ. μου λείπει πολύ!!!
aiwnios 3os
25-07-2015, 20:35
Nα ξερεις οτι και για αυτους που ειναι μεσα ειναι δυσκολα τα παντα μιλαω γιατι ειμαι απο αυτους που ειναι μεσα εχω οικογενεια ο χωρισμος παντα ειναι δυσκολος θελει υπομονη και απο τους δυο
sophiebab
25-07-2015, 20:50
sailor..αχ σε νιωθω και μενα ειχε να με παρει 5 μερες και μαλιστα 2 φορες και σκεφτηκα τα χειροτερα :( οταν ομως με πηρε οκ ολα καλα...σε επικοινωνησει μαζι σου απλα προσπαθησε να ηρεμισεις κι εσυ και να μν σκεφτεσαι τπτ κακο!!! ειναι δυσκολη περιοδος το καλοκαιρι γτ ολοι ειναι μαζι κανουν σχεδια....σκεψου ομως οτι θα ερθει και σενα η σειρα σου αργα ή γρηγορα σκεψου επισης το γεγονος οτι αυτα που κανοθν οι φιλες σου τωρα θα τα κανεις κι εσυ οποτε ερθει ο καλος σου :) aiwnios 30s..ναι ξερω πως κι εσεις εκει μεσα περνατε δυσκολα απλα εγω δυσκολευομαι στο κομματι αυτο για τι δν το εχω βιωσει....
Nα ξερεις οτι και για αυτους που ειναι μεσα ειναι δυσκολα τα παντα μιλαω γιατι ειμαι απο αυτους που ειναι μεσα εχω οικογενεια ο χωρισμος παντα ειναι δυσκολος θελει υπομονη και απο τους δυο
εσύ λοιπόν ξέρεις τα πράγματα από μέσα. πως είναι εκεί? πως μπορώ να τον καταλάβω?τι μπορώ να κάνω εγώ για εκείνον από εδω? μου λείπει πολύ.
aiwnios 3os
25-07-2015, 21:34
Κοιτα ο καθενας μας λειτουργει διαφορετικα καλο θα ειναι να το συζητησεις μαζι του πως αισθανεται, παντως ειναι δυσκολα υπομονη και προσπαθησε να μην το σκεφτεσαι ετσι να σκεφτεσαι πραγματα που θα κανεται αμα γυρισει πχ
Κοιτα ο καθενας μας λειτουργει διαφορετικα καλο θα ειναι να το συζητησεις μαζι του πως αισθανεται, παντως ειναι δυσκολα υπομονη και προσπαθησε να μην το σκεφτεσαι ετσι να σκεφτεσαι πραγματα που θα κανεται αμα γυρισει πχ
το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη φορά έφυγε ενώ δεν ήταν έτοιμος. ήταν η πρώτη φορά που μας έτυχε κάτι τέτοιο. βλέπεις ετοιμάζαμε διακοπές μιας κ είχαμε να κάνουμε καλοκαίρι εδώ κ 3 χρόνια. τον πήραν μια μέρα τηλέφωνο κ του είπαν αύριο φεύγεις. δεν πρόλαβε να πάρει ανάσα, ούτε εκείνος, ούτε εγώ. εφυγε κ ήταν κάπως. τώρα μέσα εκεί είναι κάπως. κλείστηκε στο καβούκι του κ τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να του πάρω κουβέντα. δεν ανταποκρίνεται πια ούτε σε τρυφερότητες. ούτε στα σ αγαπώ μου ούτε σε τίποτα. παίρνει το πολύ 3 φορες την εβδομάδα τηλέφωνο ενώ παλιά μιλούσαμε σχεδόν κάθε μέρα. εσύ τι έχεις να πεις πάνω σε αυτό? τι μπορεί να γίνεται?
sophiebab
25-07-2015, 23:09
Να σου πω τι είχα.ακούσει για αυτό που περνάς. Έτσι.ήταν ένας.φίλος του δικού μου μπήκε.μέσα.ξαφνικά και ΔΝ πρόλαβε να χορτάσει ουτε γυναίκα ούτε τπτ. Μέσα όπως λες ήταν έτσι ένα χαλί αλλα ήταν μόνο.στην αρχή για.το μηνα.τς προσαρμογής που λένε. Μετά ανοίχτηκε ηρέμησε και όλα ήταν καλά. Πιστεύω πως απλά θέλει το χρόνο τού αυτό. Δν χρειάζεστε να ανησυχείς για κάτι πιστεύω πως όλα θα γίνουν.πως ήσασταν :) :)
μακάρι να είναι έτσι. έχω στεναχωρηθεί πολύ κ το έχω πάρει πολύ βαριά αυτό το ταξίδι. σε ευχαριστώ πολύ πάντως για την απάντηση σου..:)
sophiebab
25-07-2015, 23:50
Καλή.μου κοπέλα ευχαρίστηση μου ότι θες.στείλε εννοείτε ειλικρινά θέλω να.βοηθώ όσο.μπορώ τέτοιους ανθρώπους :)
Καλή.μου κοπέλα ευχαρίστηση μου ότι θες.στείλε εννοείτε ειλικρινά θέλω να.βοηθώ όσο.μπορώ τέτοιους ανθρώπους :)
πραγματικά σε ευχαριστω πάρα πολύ δεν φαντάζεσαι πόσο σημαντικό είναι αυό που μου λες...
sophiebab
26-07-2015, 00:09
Ειλικρινά στο.λέω μέσα.από.τν.καρδιά μου ότι θες εδώ είμαι ΓΤ πραγματικά σε.νιώθω και μ αρέσει να βοηθώ τέτοιους ανθρώπους. Στο.λέω μέσα.από.τν.καρδιά μου όλα.καλά.θα πάνε θα δεις απλά.δώσε χρόνο του :)
Ειλικρινά στο.λέω μέσα.από.τν.καρδιά μου ότι θες εδώ είμαι ΓΤ πραγματικά σε.νιώθω και μ αρέσει να βοηθώ τέτοιους ανθρώπους. Στο.λέω μέσα.από.τν.καρδιά μου όλα.καλά.θα πάνε θα δεις απλά.δώσε χρόνο του :)
κανείς δεν μου εχει ξαναπει κάτι τέτοιο.να είσαι καλά κ εσύ κ ο άντρας σου. (κοπέλα είσαι έτσι; ) υπάρχουν στιγμές που χάνω το κουράγιο μου, χάνω την δυναμη μου, χανω την υπομονη μου, αλλά όταν σκέφτομαι πως θα είναι χωρίς εκέινον με πιάνει τρέλα..:(
sophiebab
26-07-2015, 11:00
ναι κοπελα ειμαι :) ολους μας τρελενει η ιδεα το να ειμαστε μακρυα απο αγαπημενα προσωπα, συντροφους, οικογενειες, φιλους τα παντα!!! το θεμα ειναι οτι θα ειναι στη ζωη μας ολοι αυτοι! οσο για τον καλο σου ειμαι σιγουρη οτι οταν μιλησετε και θα εχει χαλαρωσει κι αυτος θα εισαι ολο χαρα και αισιοδοξια. μην νομιζεις κι εγω ετσι κανω οταν δεν με παιρνει τηλεφωνο ή οταν με παιρνει ειναι καπως....ομως αυτο αλλαζει το καταλαβαινουν κι οι ιδιοι απλα λιγη υπομονη και φυσικα να βρισκεσαι σε θετικο περιβαλλον με αισιοδοξα λογια κι οχι αρνητικοτητες !! :)
no-seaman
26-07-2015, 14:32
Ο ναυτικός όσο είναι στα βαπόρια ... Δεν ... πρέπει να έχει μόνιμο δεσμό ή να είναι παντρεμένος .... Μην με ρωτάτε γιατί ..... όλοι ξέρουμε γιατί ...
Για γάμο και μόνιμη σχέση ... μόνο όταν πάρει σύνταξη ή αλλάξει επάγγελμα (πολύ δύσκολο λόγο "εθισμού" στο χρήμα) ...
Αυτά τα λίγα από έναν πρώην ναυτικό ..... Υπομονή μια ζωή είναι θα περάσει :courage:
sophiebab
26-07-2015, 15:52
Ο ναυτικός όσο είναι στα βαπόρια ... Δεν ... πρέπει να έχει μόνιμο δεσμό ή να είναι παντρεμένος .... Μην με ρωτάτε γιατί ..... όλοι ξέρουμε γιατί ...
Για γάμο και μόνιμη σχέση ... μόνο όταν πάρει σύνταξη ή αλλάξει επάγγελμα (πολύ δύσκολο λόγο "εθισμού" στο χρήμα) ...
Αυτά τα λίγα από έναν πρώην ναυτικό ..... Υπομονή μια ζωή είναι θα περάσει :courage:
αποψη σου το παραπανω και θαρρω πως δν ισχυει για χιλιαδες λογους!!! αν πας πισω στα προηγουμενα μηνυματα του φορουμ θα καταλαβεις.
no-seaman
26-07-2015, 16:23
αποψη σου το παραπανω και θαρρω πως δν ισχυει για χιλιαδες λογους!!! αν πας πισω στα προηγουμενα μηνυματα του φορουμ θα καταλαβεις.
Αυτή είναι η άποψη ενός ... άνδρα που ήταν ναυτικός (Ανθυποπλοίαρχος - Υποπλοίαρχος) ...
Το άσχημο είναι ότι ... καμία σας .... δεν καταλαβαίνει .... και μετά φταίει ο ναυτικός ..... σας τα λέγαμε αλλά ... δεν θέλετε να καταλάβετε
Δεν πειράζει η ζωή τα διορθώνει όλα ... σιγά σιγά με τον καιρό θα .... έρθουν όλα μπροστά σου .... και τότε θα ξέρεις πόσο δίκιο είχα.-
ναι κοπελα ειμαι :) ολους μας τρελενει η ιδεα το να ειμαστε μακρυα απο αγαπημενα προσωπα, συντροφους, οικογενειες, φιλους τα παντα!!! το θεμα ειναι οτι θα ειναι στη ζωη μας ολοι αυτοι! οσο για τον καλο σου ειμαι σιγουρη οτι οταν μιλησετε και θα εχει χαλαρωσει κι αυτος θα εισαι ολο χαρα και αισιοδοξια. μην νομιζεις κι εγω ετσι κανω οταν δεν με παιρνει τηλεφωνο ή οταν με παιρνει ειναι καπως....ομως αυτο αλλαζει το καταλαβαινουν κι οι ιδιοι απλα λιγη υπομονη και φυσικα να βρισκεσαι σε θετικο περιβαλλον με αισιοδοξα λογια κι οχι αρνητικοτητες !! :)
σήμερα πήγα σε κάτι βαφτίσια κ με έπιασε μελαγχολία. που όλοι ήταν ζευγάρια. που δεν ήταν εδώ. με πήρε κ τηλέφωνο επιτέλους σήμερα. αλλά δεν ήταν καλά. αυτός δεν το παραδέχεται αλλά εγώ τον νιώθω. η αλήθεια είναι ότι τον πίεσα λίγο σήμερα άθελα μου. απλά είχα ανάγκη να ακούσω έναν καλό λόγο.μάλλον θα μου πείτε εκείνος τον είχε περισσότερο. έχουν πέσει σε τυφώνα δεν ξέρω τι γίνεται εκεί μέσα. πάλι μου ζήτησε χρόνο να προσαρμωστεί.γιατί;;;;;;
no-seaman
26-07-2015, 16:55
σήμερα πήγα σε κάτι βαφτίσια κ με έπιασε μελαγχολία. που όλοι ήταν ζευγάρια. που δεν ήταν εδώ. με πήρε κ τηλέφωνο επιτέλους σήμερα. αλλά δεν ήταν καλά. αυτός δεν το παραδέχεται αλλά εγώ τον νιώθω. η αλήθεια είναι ότι τον πίεσα λίγο σήμερα άθελα μου. απλά είχα ανάγκη να ακούσω έναν καλό λόγο.μάλλον θα μου πείτε εκείνος τον είχε περισσότερο. έχουν πέσει σε τυφώνα δεν ξέρω τι γίνεται εκεί μέσα. πάλι μου ζήτησε χρόνο να προσαρμωστεί.γιατί;;;;;;
Γιατί είναι μπερδεμένος .... δεν έχει αποφασίσει ακόμα .... τι είναι πιο σημαντικό για εκείνον .... το χρήμα ή εσύ.
Γιατί είναι μπερδεμένος .... δεν έχει αποφασίσει ακόμα .... τι είναι πιο σημαντικό για εκείνον .... το χρήμα ή εσύ.
τι σχέση εχει αυτό? σε τι τον εμποδίζω εγώ από το να πάρει χρήματα? εγώ του τα τρώω? κ στην τελική τώρα το θυμήθηκε?μετα από τόσα χρόνια?εσύ τι είσαι κ πόσο είσαι?
no-seaman
26-07-2015, 17:05
τι σχέση εχει αυτό? σε τι τον εμποδίζω εγώ από το να πάρει χρήματα? εγώ του τα τρώω? κ στην τελική τώρα το θυμήθηκε?μετα από τόσα χρόνια?εσύ τι είσαι κ πόσο είσαι?
Συγνώμη λάθος.-
Συγνώμη λάθος.-
τι εννοείς συγνώμη λάθος???θες να μου εξηγήσεις? από ότι κατάλαβα έχεις σχέση με το επαγγελμα...
no-seaman
26-07-2015, 17:24
δεν γίνεται όμως να πετάς κάτι κ μετά να λες άστο...θέλω να μάθω
Διάβασε σελίδες 80 και 81 ...
Διάβασε σελίδες 80 και 81 ...
ναι διαβασα. κ δεν καταλαβα τιποτα. εγω ξερω οτι υπαρχουν πάρα πολύ ναυτικοί που έχουν οικογενειες κ παιδια κ τα πάντα. γιατί λοιπόν να μην κάνουν? για πιο λόγο? τι να τα κάνεις τα λεφτα αν δεν ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος εκεί πίσω που σε περιμένει, που σε σκέφτεται, που ξέρεις ότι όταν θα γυρίσεις θα βρείς αυτόν τον κάποιο για να μπορέσεις να χωθείς στην αγκαλιά του, να σε φροντίσει κ να την/τον φροντίσεις
no-seaman
26-07-2015, 17:45
ναι διαβασα. κ δεν καταλαβα τιποτα. εγω ξερω οτι υπαρχουν πάρα πολύ ναυτικοί που έχουν οικογενειες κ παιδια κ τα πάντα. γιατί λοιπόν να μην κάνουν? για πιο λόγο? τι να τα κάνεις τα λεφτα αν δεν ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος εκεί πίσω που σε περιμένει, που σε σκέφτεται, που ξέρεις ότι όταν θα γυρίσεις θα βρείς αυτόν τον κάποιο για να μπορέσεις να χωθείς στην αγκαλιά του, να σε φροντίσει κ να την/τον φροντίσεις
Αφού είναι όλα τόσο "εύκολα" γιατί υπάρχουν 81 σελίδες με θέμα "Ελληνες ναυτικοι - οικογένεια/σχέση" ;;;
Μάλλον δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα ...
Αφού είναι όλα τόσο "εύκολα" γιατί υπάρχουν 81 σελίδες με θέμα "Ελληνες ναυτικοι - οικογένεια/σχέση" ;;;
Μάλλον δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα ...
εγώ δεν είπα ότι είναι εύκολα. ίσα ίσα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. κ εγώ το νιώθω στο πετσί μου όπως κ πολλές γυναίκες ναυτικών εκεί έξω. αλλά κ πάλι είναι δυνατόν να στερήσεις από έναν άνθρωπο την δυνατότητα να αγαπήσει κ να αγαπηθεί?να κάνει οικογένεια? κ όλα αυτά μόνο κ μόνο επειδή κάνει αυτό το επάγγελμα?
no-seaman
26-07-2015, 19:28
εγώ δεν είπα ότι είναι εύκολα. ίσα ίσα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. κ εγώ το νιώθω στο πετσί μου όπως κ πολλές γυναίκες ναυτικών εκεί έξω. αλλά κ πάλι είναι δυνατόν να στερήσεις από έναν άνθρωπο την δυνατότητα να αγαπήσει κ να αγαπηθεί?να κάνει οικογένεια? κ όλα αυτά μόνο κ μόνο επειδή κάνει αυτό το επάγγελμα?
Όταν τελείωση η αγάπη ... θα ξεκινήσει η λογική ... ελπίζω.-
sophiebab
26-07-2015, 19:44
αυτες οι συγκεντρωσεις γαμοι,τραπεζια βαφτισια ειναι μεγαλο προβλημα αλλα ειναι μιας ημερας υποθεση μν σε στεναχωρει αυτο!!!! οσο για το τηλεφωνο και την ομιλια σας κοιτα επειδη και μενα εχει τυχει να ειναι σε τυφωνα ηταν ακριβως ετσι οπως το ειπες καπως και απομακρος αυτο δν σημαινει ομως οτι εχει κατι μαζι σου! απλα ειναι ακομα πιο πιεσμενος με αυτο και μαλλον δν εχει ακομα προσαρμοστει καθολου εκει μεσα. περναει δυσκολες στιγμες και σε εχει αναγκη μεγαλη!!! να εισαι εκει οσο μπορεις με τον καλυτερο λογο παντα !!!
Όταν τελείωση η αγάπη ... θα ξεκινήσει η λογική ... ελπίζω.-
γιατί τόση απαισιοδοξία? δεν έχεις αγαπήσει εσύ? δεν έχεις ανάγκη να σε αγαπήσουν?
αυτες οι συγκεντρωσεις γαμοι,τραπεζια βαφτισια ειναι μεγαλο προβλημα αλλα ειναι μιας ημερας υποθεση μν σε στεναχωρει αυτο!!!! οσο για το τηλεφωνο και την ομιλια σας κοιτα επειδη και μενα εχει τυχει να ειναι σε τυφωνα ηταν ακριβως ετσι οπως το ειπες καπως και απομακρος αυτο δν σημαινει ομως οτι εχει κατι μαζι σου! απλα ειναι ακομα πιο πιεσμενος με αυτο και μαλλον δν εχει ακομα προσαρμοστει καθολου εκει μεσα. περναει δυσκολες στιγμες και σε εχει αναγκη μεγαλη!!! να εισαι εκει οσο μπορεις με τον καλυτερο λογο παντα !!!
έχεις δίκιο. απλά υπάρχουν στιγμές που το ξεχνάω. που ξεχνάω ότι έγω είμαι η δυναμη του κ ξέρεις κάτι ΕΓΩ θέλω να είμαι η δυναμη του (όσο εγωιστικό κ να ακούγεται) θέλω να τρέχει σε μένα όταν έχει πρόβλημα, θέλω εγώ να είμαι αυτή που θα είναι εκεί για κάθε τι, καλό ή κακό.
sophiebab
26-07-2015, 19:59
έχεις δίκιο. απλά υπάρχουν στιγμές που το ξεχνάω. που ξεχνάω ότι έγω είμαι η δυναμη του κ ξέρεις κάτι ΕΓΩ θέλω να είμαι η δυναμη του (όσο εγωιστικό κ να ακούγεται) θέλω να τρέχει σε μένα όταν έχει πρόβλημα, θέλω εγώ να είμαι αυτή που θα είναι εκεί για κάθε τι, καλό ή κακό.
πιστευω δεν ειναι εγωιστικο γτ κι εγω ακριβως το ιδιο θελω και ελπιζω να το ξερει!! απλα δινουμε τοση δυναμη και στο τελος καποιες φορες δν εχμ για τον ιδιο μας τον εαυτο...αλλα χαλαλι γτ εμεις εδω εξω καπως το βρισκουμε!!
no-seaman
27-07-2015, 01:11
γιατί τόση απαισιοδοξία? δεν έχεις αγαπήσει εσύ? δεν έχεις ανάγκη να σε αγαπήσουν?
https://www.youtube.com/watch?v=U_fKLAHoWaQ
νιώθω πραγματικά απαίσια. δεν ξέρω τι γίνεται. τι κάνει. νιώθω ότι με τιμωρεί για κάτι κ δεν ξερω γιατί. εκεί που μιλούσαμε (σε αυτό το ταξίδι) 3 φορές την εβδομάδα, τωρα το κάναμε μια. μια εχει χαλάσει το τηέφωνο, μια περνανε απο τυφώνα. τι γίνεται εκεί μέσα; τι εχει παθει;
no-seaman
31-07-2015, 10:28
νιώθω πραγματικά απαίσια. δεν ξέρω τι γίνεται. τι κάνει. νιώθω ότι με τιμωρεί για κάτι κ δεν ξερω γιατί. εκεί που μιλούσαμε (σε αυτό το ταξίδι) 3 φορές την εβδομάδα, τωρα το κάναμε μια. μια εχει χαλάσει το τηέφωνο, μια περνανε απο τυφώνα. τι γίνεται εκεί μέσα; τι εχει παθει;
Πολλά μπορεί να συμβαίνουν
Θα έλεγα ότι ....
- Εχει χαλάσει πολλά χρήματα στα τηλέφωνα και τώρα είναι τσιγκούνης
- Δεν τα πάει καλά με Πλοίαρχο ή Α Μηχανικό
- Δεν γουστάρει το βαπόρι
- Δεν γουστάρει τα δρομολόγια του βαποριού
- Εχει κατάθληψη ... λόγο καλοκαιριού ή δεν τον γεμίζει πια το επάγγελμα
- Εχει κόντρες με το πλήρωμα
- Τον επηρεάζουν συνάδελφοι να μην συνεχίσει μαζί σου
- Δεν θέλει να συνεχίσει μαζί σου
- Δεν ξέρει τι θέλει
- Υπάρχει τρομερός φόρτος εργασία λόγο επιθεωρήσεων ή άσχημης κατάστασης πλοίου
- Δεν τα καταφέρνει στα καθήκοντα του
- Η εταιρεία θα αλλάξει πληρώματα
- Δεν μπήκαν τα χρήματα στο λογαριασμό
- Εχει προβλήματα με τους δικούς του
- Νομίζει οτι εχεις γκομενο ... βλέπε περιστατικό Αργολίδας
- Του την έχει δώσει για τα καλά (θέλει ιατρική βοήθεια)
κλπ κλπ κλπ
Έτσι είναι οι Ναυτικοί .... Take it or live it !!!
Και θα είναι έτσι για μία ζωή ... αν θα είστε μαζί για όλοι σας την ζωή ...
Και θα είναι έτσι για μία ζωή ... αν θα είστε μαζί για όλοι σας την ζωή ...
τι δηλαδή μια ζωή θα ταλεπωριέμαι έτσι; μια ζωή θα είναι μια ζέστη μια κρύο;γιατί δεν ηταν έτσι στα προηγούμενα ταξίδια;
no-seaman
31-07-2015, 19:01
τι δηλαδή μια ζωή θα ταλεπωριέμαι έτσι; μια ζωή θα είναι μια ζέστη μια κρύο;γιατί δεν ηταν έτσι στα προηγούμενα ταξίδια;
Εσύ τι περίμενες ;;; Είναι εύκολο να κρατήσεις μία σχέση ... ένα γάμο ... από ένα τηλέφωνο ;;;
Ξέρεις πόσα χρόνια πρέπει να εργαστεί στα ποντοπόρα για να βγάλει σύνταξη ;;;
Θα είσαι παντρεμένη με "αόρατο" άνδρα ...
Εσύ τι περίμενες ;;; Είναι εύκολο να κρατήσεις μία σχέση ... ένα γάμο ... από ένα τηλέφωνο ;;;
αυτό το ξέρω. εδώ είναι δύσκολο να κάνεις κ να κρατήσεις οικογένεια στην στεριά. αυτό που ρώτησα είναι αν από εδώ κ πέρα θα είναι έτσι τα ταξίδια. δλδ να παίρνει μια φορά την εβδομάδα κ αν. αν δεν θα γίνουν τα πράγματα όπως πριν. που όταν έπαιρνε τηλέφωνο ήταν γλυκός κ τρυφερός.που μου έδινε κ του έδινα κουράγιο. το μόνο που μου λιγοστεύει λίγο όλη αυτή την αρνητικότητα είναι ότι ξέρω ότι το καράβι είναι σαράβαλο κ έχει θέματα...
sophiebab
31-07-2015, 20:05
δλδ εννοειτε οτι οσες οικογενειες υπαρχουν με συζυγο ναυτικο ειναι ανυπαρκτες??? καλα ειμαστε σοβαροι εδω περα ??? μια χαρα ορατοι ειναι ανδρες τους και γνωριζω αρκετα παραδειγματα!! απλα εσεις ο ιδιος δν τα εχετε βιωσει και ειστε ετσι μεσα στν αρνητικοτητα. κοιταξτε λιγο γυρω σας!!! καμια σχεση δν ειναι ευκολη ουτε σε στερια ουτε σε θαλασσα ολες θελουν προσπαθεια-υπομονη-κουραγιο-θεληση-αγαπη τα παντα!!!!
no-seaman
31-07-2015, 22:08
δλδ εννοειτε οτι οσες οικογενειες υπαρχουν με συζυγο ναυτικο ειναι ανυπαρκτες??? καλα ειμαστε σοβαροι εδω περα ??? μια χαρα ορατοι ειναι ανδρες τους και γνωριζω αρκετα παραδειγματα!! απλα εσεις ο ιδιος δν τα εχετε βιωσει και ειστε ετσι μεσα στν αρνητικοτητα. κοιταξτε λιγο γυρω σας!!! καμια σχεση δν ειναι ευκολη ουτε σε στερια ουτε σε θαλασσα ολες θελουν προσπαθεια-υπομονη-κουραγιο-θεληση-αγαπη τα παντα!!!!
Ούτε εγώ έπεσα απο τον ουρανό ......................... Είμαι παιδί ναυτικού .............. ο πατέρας μου ήταν μαρκόνης ..... Δεν τον βλέπαμε σχεδόν ποτέ ...................... μας μεγάλωσε η μάνα μου .......... Δεν θέλεις να ξέρεις τι τράβηξε για Δυο Ρόλους ........Και άνδρας και μάνα ..... για τη οικογένεια.
Είσαι έτοιμη για να αναλάβης δυπλό ρόλο μεσα στην οικογένεια ;;;;;;;;; Και για πόσα χρόνια ;;;;;;;;;;;;;;
sophiebab
31-07-2015, 22:15
ειμαι με παιδι ναυτικου και δεν το βλεπει καθολου ετσι. και σε αυτον ελειψε ο πατερας του δν τον χαρηκε οσο θα ηθελε αλλα ποτε δν μου ειπε τετοια λογια! πρωτεραιοτητα μου ειναι σπουδες μου κι οχι η οικογενεια,,ειναι σε δευτερη μοιρα. δν μπορω να ξερω απ τωρα για το τι θα κανω σε 10 χρονια. κανενας δν ξερει την δυναμη μου μεχρι να τν ενεργοποιησει!!! θα το καταλαβω αν θα μπορεσω να κανω ενα τετοιο εργο κι αν οχι και θα πραξω αναλογα
no-seaman
31-07-2015, 22:15
αυτό το ξέρω. εδώ είναι δύσκολο να κάνεις κ να κρατήσεις οικογένεια στην στεριά. αυτό που ρώτησα είναι αν από εδώ κ πέρα θα είναι έτσι τα ταξίδια. δλδ να παίρνει μια φορά την εβδομάδα κ αν. αν δεν θα γίνουν τα πράγματα όπως πριν. που όταν έπαιρνε τηλέφωνο ήταν γλυκός κ τρυφερός.που μου έδινε κ του έδινα κουράγιο. το μόνο που μου λιγοστεύει λίγο όλη αυτή την αρνητικότητα είναι ότι ξέρω ότι το καράβι είναι σαράβαλο κ έχει θέματα...
Εμένα ο πατέρας μου έπαιρνε τηλέφωνο μία φορά το μήνα .... και σκέψου ήταν μαρκονης ..... και έπαιρνε μεσω ραδιοΑθήνα μεγάλο μπερδεμα .......... τώρα πας με μιά τηλεκάρτα πληκτρολογής των κωδικό και μετά το τηλέφωνο και έχεις εποικοινωνία .......
Εύχομαι να σε αγαπάει πραγματικά ..... και να έχει σοβαρό σκοπό ...... αλλά και εσύ "μην πέσεις με τα μούτρα" ...........
no-seaman
31-07-2015, 22:32
αυτο σημερα δν περιμενα να το ακουσω!!! αποκλειεται να εχει σκεφτει κατι τετοιο και βαζω το χερι μου στη φωτια. σεβομαι την ηλικια σας εχω σας πω και δεν συνεχιζω αλλο!
Και όμως πάντα έτσι γίνεται .... μια μέρα θα με θυμηθείς ...... είσαι τυχερή ..... που είχα κέφια να τα γράψω όλα αυτά ....... καλή Τύχη.-
ΥΓ. Τι κρίμα ειναι καλοκαίρι Παρασκευή βράδυ ..... και είσαι κλεισμένη στο δωμάτιο ......
sophiebab
31-07-2015, 22:40
Και όμως πάντα έτσι γίνεται .... μια μέρα θα με θυμηθείς ...... είσαι τυχερή ..... που είχα κέφια να τα γράψω όλα αυτά ....... καλή Τύχη.-
ΥΓ. Τι κρίμα ειναι καλοκαίρι Παρασκευή βράδυ ..... και είσαι κλεισμένη στο δωμάτιο ......
καλη τυχη και σε εσενα.
no-seaman
31-07-2015, 22:47
καλη τυχη και σε εσενα.
Ευχαριστώ .....
Και όπως είπαμε .... τα μάτια ανοιχτά ..... "μην πέσεις με τα μούτρα" ο καθένας το συμφέρον του .... πρόσεχε.-
Καλησπερα θα ήθελα να ρωτήσω αν υπαρχει καποιος ναυτικός ή κ γυναίκα ναυτικού που να τύχει να χωρίσουν όσο λείπει εκείνος με δική του πρωτοβουλία κ τι εγινε;
no-seaman
23-08-2015, 02:21
Καλησπερα θα ήθελα να ρωτήσω αν υπαρχει καποιος ναυτικός ή κ γυναίκα ναυτικού που να τύχει να χωρίσουν όσο λείπει εκείνος με δική του πρωτοβουλία κ τι εγινε;
O Ναυτικός δύσκολα θα σου πει να χωρίσετε .... εκτός και είναι σε φορτηγό που κάθετε πολύ στο λιμάνι .... και έχει μπλέξει/καψουρευτή καμία απο το Μεξικό, Κολομβία, Βραζιλία, Ουκρανία κλπ κλπ κλπ
Κατά 99% φεύγει η γυναίκα που είναι στην Ελλάδα ... αλλά τώρα λόγο κρίσης οι Ναυτικοί έγιναν οι σούπερ γαμπροί ... λόγο χρήματος .... και ολες οι Ελληνίδες των θέλουν
Ισως να βρήκε και πιο εμφανίσημη Ελληνίδα και θέλει να φύγεις για να παίξει και με αυτήν οταν γυρίσει.
Κ δεν μου λες κυριε;αν ειναι στη μέση του ωκεανού κ κλαίει σαν μωρό παιδί τοτε τι εχεις να πεις;εμενα μου αρεσει το επάγγελμα.το θέλω.συν οτι είναι η πρωτη μου σοβαρή σχεση.δεν είναι κ λίγα 6 χρόνια...
Δεν με ενδιαφέρουν να χρήματα του,εχω κ εγω δικα μου.εκεινος με ενδιαφέρει.δεν τις θέλω τις εμπειρίες σας δεν με απασχολούν.δοκιμασα μια φορα κ δεν μου αρεσε καθολου.( εννοειται πως δεν ημουν μαζι του τοτε).
Roger Rabbit
05-09-2015, 14:58
O Ναυτικός δύσκολα θα σου πει να χωρίσετε .... εκτός και είναι σε φορτηγό που κάθετε πολύ στο λιμάνι .... και έχει μπλέξει/καψουρευτή καμία πουτανίτσα απο το Μεξικό, Κολομβία, Βραζιλία, Ουκρανία κλπ κλπ κλπ
Κατά 99% φεύγει η γυναίκα που είναι στην Ελλάδα ... αλλά τώρα λόγο κρίσης οι Ναυτικοί έγιναν οι σούπερ γαμπροί ... λόγο χρήματος .... και ολες οι Ελληνίδες των θέλουν
Ισως να βρήκε και πιο εμφανίσημη Ελληνίδα και θέλει να φύγεις για να παίξει και με αυτήν οταν γυρίσει.
Τα γράφω τόσα χρόνια μην μπλέκεται με Ναυτικούς ¨Δαγκώνουν άσχημα" .....
χαχαχα
Τι γραφεις ρε μεγαλε εδω μεσα;;
Θα μας τρελανεις....
Roger Rabbit
07-09-2015, 23:59
Σαν παραδειγμα Νικο, Παναγιωτη, Λεο, ΜαστροΚωστα,
οτι πρεπει για ολα τα νεα μελη κ παλιά να γινει ταυτοποιηση
Δεν μπορει σε αυτο το φορουμ, που για μερικους ειναι θησαυρος γνωσεων να γραφει οποιοσδηποτε
Ελπιζω να μη σβηστει κανενα μηνυμα
Γιατι να σε σβησουν;
Δημοκρατικο ειναι το φορουμ...δεκτες οι αποψεις ολες
Σου εγραψα να γραψης επιχειρήματα και εσύ εγραψες οτι γραφω ΜΑΛΑΚΙΕΣ ... δηλαδη με ειπες Μαλακα .....
ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ........ ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΑΡΚΑΡΟΥΤΣΕ
Σου απαντησε ετσι,γιατι πολυ απλα δεν εισαι σε θεση να γνωριζεις την αντιδραση του καθε ανθρωπου.Κανενας δεν εχει αυτη την ικανοτητα.Γιατι πολυ απλα δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι.
Ολοι μας εχουμε πει βλακειες(πρωτος απ'ολους εγω).Αυτο δεν μας κανει κατ'αναγκη βλακες.Επισης δεν θεωρω ολα οσα εχεις γραψει λαθος.Ορισμενα εξ'αυτων ομως τα θεωρω.Αυτο ομως δεν σε κανει μαλακα στα δικα μου ματια.Η συμπεριφορα σου ομως,σε μειωνει.Συγνωμη αν γινομαι κακος.
Σε παρακαλω λοιπον σταματησε εδω αυτο το θεμα,γιατι προσβαλεις,εκτος απο τον ανθρωπο με τον οποιο εχεις αντιπαραθεση και το φορουμ και τα μελη του,αλλα και το επαγγελμα που καποτε εκανες.
Ολα αυτα με καθε σεβασμο απεναντι σου!
no-seaman
08-09-2015, 01:07
Εγώ γράφω βιωματικά .... μου έχουν συμβεί όσα γράφω .... και κερατάς έγινα .... και χρήματα μου έφαγαν Ελληνίδες που μου έλεγαν ολοι οτι είναι γυναίκες για σπίτι
Αμα εσείς θέλετε να κρυφτήτε πισω απο το δαχτυλο σας δυστηχώς δεν χωράτε .... Η ωμή αλήθεια ειναι αυτή που γράφω
Κια στο τελος ολοι οι νομοι ειναι με τις γυναικες ...και εις υγεια στο κοροιδω τον μπαρκαρουτσο ...
Εγώ γράφω βιωματικά .... μου έχουν συμβεί όσα γράφω .... και κερατάς έγινα .... και χρήματα μου έφαγαν Ελληνίδες που μου έλεγαν ολοι οτι είναι γυναίκες για σπίτι
Αμα εσείς θέλετε να κρυφτήτε πισω απο το δαχτυλο σας δυστηχώς δεν χωράτε .... Η ωμή αλήθεια ειναι αυτή που γράφω
Φιλε μου,κανεις δεν αμφισβητει οσα γραφεις,ουτε βεβαια και τις εμπειριες σου,τις οποιες καλα κανειος και θες να τις περασεις σε αλλους.
Το κανεις ομως με λαθος τροπο.Επειδη εσενα σου φερθηκαν λαθος ορισμενοι ανθρωποι-οι περισσοτεροι,οι λιγοτεροι,αυτο το ξερεις εσυ- ,δεν σημαινει ντε και καλα πως ολοι οι ανθρωποι ειναι σκαρτοι.Η αληθεια την οποια γραφεις ειναι ωμη,αλλα ειναι υποκειμενικη και μερικη.Ειναι αυτη η ασχημη αληθεια την οποια παρα πολλοι,οι περισσοτεροι μαλλον εχουν γνωρισει.Πολλοι ομως απο αυτους εχουν γευθει και την αλλη πλευρα μετα.Αρα λοιπον καλα κανεις και λες οσα λες στους υπολοιπους(αρκει να προσαρμοσεις τον τροπο σου),απλα μην εισαι απολυτος.
sophiebab
17-11-2015, 23:19
καλησπερα σε ολους!!!! πριν λιγες εβδομαδες ηρθε ο ναυτικος μου μετα απο 11 μηνες μπαρκο που ειχε, ομως τα πραγματα δεν ειναι οπως μερικες απο εσας τα περιγραφατε δλδ ρομαντικα και ομορφα...αμη τι αλλο ηταν περιεργα απο μερια του παντα και καπως ψυχρα. κατανοω το γεγονος οτι ελειπε τοσο καιρο και ισως χρειαζεται χρονο να συνελθει αλλα ποσο πια?? τι πρεπει να κανω κι εγω? μηπως χρειαζεται καποια βοηθεια? ειχατε ποτε εσεις καποιο τετοιο περιστατικο? θα ηταν πολυ χρησιμες οι απαντησεις σας :)
SteliosK
18-11-2015, 01:39
καλησπερα σε ολους!!!! πριν λιγες εβδομαδες ηρθε ο ναυτικος μου μετα απο 11 μηνες μπαρκο που ειχε, ομως τα πραγματα δεν ειναι οπως μερικες απο εσας τα περιγραφατε δλδ ρομαντικα και ομορφα...αμη τι αλλο ηταν περιεργα απο μερια του παντα και καπως ψυχρα. κατανοω το γεγονος οτι ελειπε τοσο καιρο και ισως χρειαζεται χρονο να συνελθει αλλα ποσο πια?? τι πρεπει να κανω κι εγω? μηπως χρειαζεται καποια βοηθεια? ειχατε ποτε εσεις καποιο τετοιο περιστατικο? θα ηταν πολυ χρησιμες οι απαντησεις σας :)
Καλημέρα
Ωραίο το ξέμπαρκο αλλά πίστεψε με όταν γυρίζεις μετά από ένα τόσο μεγάλο μπάρκο νιώθεις περίεργα ότι όλα έχουν προχωρήσει τόσο μπροστά..
Στο βαπόρι βλέπεις ημερησίως τα ίδια και τα ίδια άτομα 24ώρες στον εργασιακό σου χώρο και όποτε βρεις χρόνο πας για ξεκούραση.. και ξαφνικά γυρίζεις στη παρέα στη κίνηση όλα γύρω σου τα βλέπεις διαφορετικά. Θέλει λίγο χρόνο Όχι πίεση είναι ότι χειρότερο.
sophiebab
18-11-2015, 21:07
καλησπερα, για να το λες κατι θα ξερεις αλλα ποσο χρονο θελει? 1-2μηνες? πιο πολυ?
captparis
21-11-2015, 18:31
Δεν ειναι θεμα χρονου αλλα θεμα χαρακτηρος προσαρμογης και βιωματων , και να γνωριζεις αυτο , πρεπει να φερεσαι φυσιολογικα , οπως σε γνωριζε πρωτου φυγει για μπαρκο , οταν σε βλεπει με αλλαγμενη συμπεριφορα καπου κουμπωνεται ,αυτα απο εναν θαλασσανθρωπο εν ενεργεία με 34 χρονια στην πλατη
την Καλημερα μου απο το Sao Luis - Brazil
sophiebab
22-11-2015, 13:11
Σε ευχαριστω για τη βοηθεια σου!!! Σου ευχομαι καλες-ηρεμες θαλασσες και με το καλο να ανταμωσεις τα αγαπημενα σου προσωπα!!!!
Marina-Nikos
03-02-2016, 23:21
Γεια χαρά σε όλες κι ολους
Αποχαιρετησα στις 20/1/16 τον ναυτικό μου, 3ο μηχανικο σε γκαζάδικο.Φευγει για 6-6,5 μήνες. Ηταν ξεμπαρκος 10 μηνες κι ετσι ειχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να προλαβω να τον χαρώ και να δεθώ πολύ μαζί του. Ειμαστε κι οι δυο 32 και 33 αντιστοιχα. Πιστεύω οτι θα τα καταφέρω να αντέξω την απουσία του, αν και δεν εχει περάσει ουτε μισος μηνας και νιώθω το μαραζι να με τρώει. Ειναι φαίνεται που είμαι τοσο ερωτευμένη. Ιντερνετ δεν εχει, επικοινωνουμε μεσω mail , κι αυτα ευτυχως μπορεί και τα λαμβάνει.
Η φύση της δουλειάς μου, μου επιτρέπει να μπαρκαρω μαζί του σε καποιο απο τα επομενα ταξίδια.Δεν μπορώ να φανταστω οτι θα τον χανω για τοσο μεγάλα διαστήματα.Με πιάνει απελπισία.
Καλό σας βράδυ
Μαρίνα
Γεια χαρά σε όλες κι ολους
Αποχαιρετησα στις 20/1/16 τον ναυτικό μου, 3ο μηχανικο σε γκαζάδικο.Φευγει για 6-6,5 μήνες. Ηταν ξεμπαρκος 10 μηνες κι ετσι ειχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να προλαβω να τον χαρώ και να δεθώ πολύ μαζί του. Ειμαστε κι οι δυο 32 και 33 αντιστοιχα. Πιστεύω οτι θα τα καταφέρω να αντέξω την απουσία του, αν και δεν εχει περάσει ουτε μισος μηνας και νιώθω το μαραζι να με τρώει. Ειναι φαίνεται που είμαι τοσο ερωτευμένη. Ιντερνετ δεν εχει, επικοινωνουμε μεσω mail , κι αυτα ευτυχως μπορεί και τα λαμβάνει.
Η φύση της δουλειάς μου, μου επιτρέπει να μπαρκαρω μαζί του σε καποιο απο τα επομενα ταξίδια.Δεν μπορώ να φανταστω οτι θα τον χανω για τοσο μεγάλα διαστήματα.Με πιάνει απελπισία.
Καλό σας βράδυ
Μαρίνα
Μαρινα σε καταλαβαινω, αν και εσυ καταφερες και τον χορτασες τον δικο σου 10 μηνες! Εμεις 2 μηνες περασαμε μαζι, και στα μελια εφυγε για εξαμηνο και μενα σε τανκερ, αξιωματικος. :hopelessness: Σκεφτομαι οτι θα περασει ολες τις γιορτες μεσα μονος του και τρελαινομαι. Η επικοινωνια, αν και καλυτερη απο προηγουμενα χρονια απο οτι διαβαζω, δεν ειναι ποτε αρκετη! Καντε σχεδια για οταν θα γυρισει και σβηνε μια μια τις μερες. Βοηθαει εστω και ελαχιστα! Διαβαζω και τις υπολοιπες εμπειριες εδω μεσα και παιρνω κουραγιο...