Επιστροφή στο Forum : Blue Star Ferries
dimitris
23-06-2008, 17:48
Φιλε MYTILENE θα κανουμε γκαλοπ και οποιος κερδισει μετα θα το πουμε του Mr MIG το αποτελεσμα να το δρομολογηση αναλογα:p
MYTILENE
23-06-2008, 17:50
Απορώ αν το ξέρει καν το βαπόρι αυτός:p:p:p
Πηγή: Marinews (http://www.marinews.gr/article.asp?NewID=5052)
Marinews Insiders: Η ανάλυση του σχεδίου της Blue Star σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες
27/6/2008
Θωρακίζεται στα Δωδεκάνησα η Blue Star Ferries και μαζεύει όλη την επιβατική κίνηση αλλά και των φορτηγών. Η απόφαση της εταιρείας να δρομολογήσει από την επόμενη χρονιά , το Blue Star 1, την φέρνει στη γραμμή με τρία πλοία. Το Blue Star 1, Blue Star 2 και το Διαγόρας. Τα δρομολόγια θα αυξηθούν από 14 σε 20 την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η συγκεκριμένη γραμμή έχει μεγάλο μεταφορικό έργο με αποτέλεσμα όπως εκτιμούν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τα ακτοπλοϊκά δρώμενα στο μέλλον θα χρειαστεί η δρομολόγηση και άλλων πλοίων για να καλυφθούν οι ανάγκες.
Επίσης, την καλοκαιρινή περίοδο, η Blue Star θα έχει τέσσερα πλοία στις Κυκλάδες. Τα υπάρχοντα τρία Blue Star Ithaki, Paros, Naxos στα οποία θα προστεθεί ένα επιπλέον καθημερινό δρομολόγιο στις Κυκλάδες από τον Πειραιά, εναλλάξ με τα Blue Star 1 και 2.
Από την ιστοσελίδα του Marinews διαβάζουμε:
Συγχωνεύτηκε η Blue Star Ferries με τη SuperFast
30/6/2008
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ επιθυμεί να ανακοινώσει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3340/2005 και του άρθρου 2 της υπ’ αριθμ. 3/347/12.7.2005 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι, τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, BLUE STAR ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. και SUPERFAST FERRIES ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. αποφάσισαν στις από 27.06.2008 συνεδριάσεις τους να προτείνουν προς τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τη συγχώνευσή τους, με απορρόφηση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών BLUE STAR ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. και της κατά 100% θυγατρικής εταιρίας SUPERFAST FERRIES ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. από την ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 69-78 του Κ.Ν. 2190/1920, των άρθρων 1 έως 5 του Ν. 2166/1993 και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας ως ισχύουν.
Κατά τις ως άνω συνεδριάσεις αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης με ημερομηνία κατάρτισης Ισολογισμού Μετασχηματισμού την 30/06/2008 και ορίστηκε ο Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής κ. Βασίλειος Καζάς, μέλος της ελεγκτικής εταιρίας Grant Thornton A.E., για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των συγχωνευόμενων δια απορροφήσεως εταιριών.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και BLUE STAR ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε. αποφάσισαν επίσης σύμφωνα με το άρθρο 289 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, να ορίσουν τους ανεξάρτητους από τις συγχωνευόμενες εταιρίες, ελεγκτικούς οίκους B.D.O. Πρότυπος Ελληνική Ελεγκτική Α.Ε., και PKF Ευρωελεγκτική Α.Ε. αντίστοιχα, οι οποίοι θα αποτιμήσουν τις δύο συγχωνευόμενες εταιρίες και θα γνωμοδοτήσουν επί του εύλογου και λογικού της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών που θα προταθεί σε προσεχή Διοικητικά Συμβούλια των συγχωνευόμενων εταιριών.
ήταν θέμα χρόνο τελικα....:)
eliasaslan
01-07-2008, 15:36
Με τα Δωδεκάνησα πότε θα μπουν τα 3 πλοία και πότε θα ξέρουμε λεπτομέρειες??? καίγομαι, παιδιά!!!
Ακόμα και αν γίνει, δεν αφορά το φετινό καλοκαίρι, οπότε καλό θα ήταν να μην καίγεσαι από τώρα!!!
eliasaslan
01-07-2008, 15:48
.................................................. .......
eliasaslan
01-07-2008, 15:49
.................................................. ............
Δεν καταλαβαίνω φίλε eliasaslan γιατί γράφεις δέυτερο πόστ με διαφορά ενός λεπτού από το πρώτο αφού έχεις δυνατότητα να κάνεις edit και να διορθώσης το πρώτο?
eliasaslan
02-07-2008, 19:43
Έχεις δίκιο, καλύτερα να μην γράψω τίποτα............
Σε πηγαδακι που ειχα χθες το απογευμα στο λιμανι του Αθηνιου με κατι οδηγους φορτηγων μιλαγαν για τη ΒLUE STAR FERRIES με καποια οχι και τοσο ωραια λογακια.Για να γινω πιο σαφης τα εχουν με την εταιρια για την συμπεριφορα της γιατι τους πεταει εξω και δεν τους βαζει μεσα.(βαζουν μεσα μονο τα ψυγεια) για ευνοητους λογους, και οπως λεγανε παλι καλα που μπηκαν το ΡΟΔΑΝΘΗ και το ΠΡΕΒΕΛΗ.Οσο για το χειμωνα αν μεινει στη γραμμη ενα απο τα 2 καραβια (ΠΡΕΒΕΛΗ,ΡΟΔΑΝΘΗ) θα ειναι παρα πολυ δυσκολα τα πραγματα για την BLUE STAR....
Το καλοκαίρι πάντα οι οδηγοί φορτηγών αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Φυσικά για αυτούς η λύση της GA και της ΑΝΕΚ είναι ικανοποιητική. Όμως η Blue είναι μακράν ο κυρίαρχος της γραμμής και δεν νομίζω πως τα πλοία αυτά αποτελούν απειλή για την εταιρεία. Τέτοια εποχή απλά απορροφούν την υπερβάλλουσα ζήτηση.
Μην το λες αυτο φιλε Paralia.Eδω και 2 χρονια ηταν μονη της η BLUE STAR και ετσι αναγκαστηκα και το χειμωνα οι φορτηγατζηδες πηγαιναν με τα Παρος και Ναξος.Τωρα ομως αν μεινει καποιο πλοιο απο τα 2 που αναφερω στο προηγουμενο post θα εχει πραγματικα μεγαλο προβλημα.Το καραβι αμα κατεβαινει μα αδειο γκαραζ θα μπαινει μεσα σιγουρα.Επαλαμβανω στα φορτηγα οχι σε επιβατες που φυσικα δεν εχει αντιπαλο η BLUE STAR.
Γιατί δεν έμειναν τον περασμένο χειμώνα αυτά τα καράβια που το πετρέλαιο είχε τη μισή τιμή; (Ο Αγούδημος είχε και πέρσι βραδινό δρομολόγιο το καλοκαίρι).
Απάντηση: Γιατί πολύ απλά, δεν έβγαιναν οικονομικά. Δεν βγαίνει μόνο με φορτηγά, ενώ το χειμώνα που και τα Blue Star έχουν μεγαλύτερη άνεση στο garage, προτιμώνται και από τους οδηγούς φορτηγών.
Μεγαλο λαθος!!Επειδη εχει ενα πλοιο ανεση στο garage νομιζεις πανε οι οδηγοι η για τις τιμες?Εγω νομιζω το δευτερο και ξαναλεω οτι η Blue star το χειμωνα θα εχει προβλημα!Οι οδηγοι τα εχουν παρει με την συμπεριφορα της και το χειμωνα θα της γυρισουν την πλατη.Οσο για τον Αγουδημο ετσι και αλλιως τα καραβια καινε πολυ πιο λιγο γιατι πανε με πολυ χαμηλοτερες ταχυτητες.Και μην ξεχνας περσυ μπορει να ειχε το καλοκαιρι οπως λες(αν και εγω δεν θυμαμαι κανενα) δεν ειχε ομως το χειμωνα και η Blue star επαιζε μονη της.Φετος το χειμωνα θα ειναι πολλα τα χαστουκια που θα φαει η Blue Star.Μην ξεχναμε και τα Νησος Χιος και Μυκονος που θα περνανε απο Συρο το ενα και το αλλο απο Παρο Ναξο.....
Είχε κάθε μέρα βραδινό (Μιλένα και Νταλιάνα).
Τα πλοία της Ga Ferries είναι ζημιογόνα εδώ και χρόνια ενώ της Blue Star από τα πλέον κερδοφόρα της ελληνικής ακτοπλοΐας. Κάθε σύγκριση μεταξύ των δύο σε οικονομικό επίπεδο (πχ "καίει λιγότερο άρα βγαίνει"), είναι άτοπη.
Να υποστεί πλήγμα το χειμώνα από τα Νήσος είναι απόλυτα λογικό, από τα δύο πλοία που ανέφερες όμως, δεν υπάρχει καμία περίπτωση.
Δεν έχει νόημα να διαφωνούμε επί σεναρίων, ο χειμώνας είναι κοντά!
Ειχε καθε μερα Μιλενα και Νταλιανα Παρο-Ναξο-Ιο-Σαντορινη?Μαλον καποιο λαθος κανεις φιλε μου.Εγω το Μιλενα το θυμαμαι να πηγαινει Ικαρια-Σαμο,το Νταλιανα να ξεκινα απο Θεσσαλονικη και να φτανει Ηρακλειο,Ανθη Μαρινα για Δωδεκανησα οπως και Ροδανθη Μαρινα και Δημητρουλα να διπλωνει το Μιλενα.Ετσι οπως λες η BLUE STAR ειναι απο τις πιο κερδοφορες συμφωνω αλλα αμα χασει μεγαλο μεριδιο στα φοτηγα θα παθει μεγαλο πληγμα.Αυτο προσπαθω να σου πω στα προηγουμενα ποστ.Δεν φτανει μονο ο κοσμος στην BLUE STAR γιατι εχουν μεγαλες καταναλωσεις τα βαπορια της.Ενω ο Αγουδημος του φτανει να εχει γεματο γκαραζ απο φορτηγα.Και επισης δεν τιθεται φυσικα θεμα συγκρισεις των 2 εταιριων για το ποια ειναι καλυτερη.Ουτε συγκρινα καν.Ο χειμωνας θα δειξει παντως.....
Είπαμε να κάνουμε εικασίες για τα μελλούμενα, όχι και για το παρελθόν… Η GA είχε κάθε μέρα δρομολόγιο (1 δρομολόγιο από Πειραιά) το οποίο κατά τη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού το εκτελούσαν κυρίως αυτά τα δύο πλοία. Για να φρεσκάρεις τη μνήμη σου, τσέκαρε στο www.openseas.gr (http://www.openseas.gr/) δείχνει τα δρομολόγια και για προγενέστερες ημερομηνίες.
Φυσικά και κάνεις σύγκριση στη δυνατότητα της οικονομικής βιωσιμότητας των εταιρειών, όταν λες πως "καίει λιγότερο" ή πως "του φτάνει να γεμίσει μόνο με φορτηγά". Αυτό όμως δεν ισχύει στην πράξη, αφού τα αποτελέσματα της Ga την τελευταία 3ετία είναι ζημιογόνα. Άρα είναι προφανές πως δεν του φτάνει μόνο το garage :rolleyes:
Eσυ ειπες καθε μερα ενω εδω εχει 1 την βδομαδα!!!
Εγω μιλαω για χειμωνα
Αν νομιζεις εσυ οτι μονο με κοσμο βγαινει τα blue star και ας εχουν αδειο Garage τι να πω τοτε.....Ας παρουν αλλα 5 γιατι με τον κοσμο που εχουν δεν τους φτανουν...
Σου ειπα εγω η G.A ferries παρουζιαζει κερδη?:rolleyes:
Επισης ωπου μυριζεται φορτηγα χωνεται ο Αγουδημος αν σου λεει κατι αυτο...Για το αν του φτανει η οχι....
Άμα δεν βιάζεσαι και δεις προσεκτικά θα δεις πως είχε κάθε μέρα (6/8 Ρομίλτα, 7/8 Μιλένα, 8/8 Μιλένα, 9/8 Νταλιάνα, 10/8 Ρομίλντα κλπ κλπ). Μπορεί να μη δουλεύει τέλεια το www.openseas.gr (http://www.openseas.gr/) για προγενέστερες ημερομηνίες, αλλά μπορείς να βγάλεις άκρη.
Όταν λες πως του Αγούδημου του φτάνει να έχει γεμάτο φορτηγά το garage, σημαίνει πως του αρκεί γιατί έτσι βγάζει τα έξοδα του. Στην πράξη όμως δεν τα βγάζει (αφού είναι ζημιογόνος), άρα είναι σαφές πως τα πλοία του δεν βγαίνουν μόνο με τα φορτηγά.
Νομίζω πως και οι δύο είπαμε τα επιχειρήματα μας, ραντεβού τον Οκτώβριο :rolleyes:
Εγω μιλαω για ΧΕΙΜΩΝΑ.Εσυ μου δειχνεις 4 μερες απο τον Αυγουστο.Μιλας για κερδη των προηγουμενων ετων μονο που οπως θα ξερεις αυτα αλλαζουν.Αμα δεν εχει φορτηγα η εταιρια θα δουμε τι κερδοφορια θα εχει τωρα με ΑΝΕΚ και G.A.Ας σταματησουμε εδω λοιπν φιλε paralia επειδη το καταντησαμε σε μονολογο μεταξυ εμας των 2 μονο.Υπομονη και εδω θα ειμαστε.
O MARSANT EINAI πιο πολυ κοντα στη πραγματικοτητα. Εαν μπει πλοιο στη γραμμη με σταθερα δρομολογια και λιγο καλλιτερο απο τα GA ,(πχ ΚΟΡΑΗΣ η ακομα ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ) tote θα υπαρξη προβλημα για τη BS.
Πραγματι τα φορτηγα ειχαν περυσι τρομερα προβληματα διοτι ταξιδευαν οποτε ηθελε η ΒΣ και οχι οποτε ηθελαν εκεινα. Πως και πως περιμενουν μια δευτερη εταιρεια με σταθερα δρομολογια
Πες τα χρυσοστομε αυτα λεω σε 6 ποστ.Περσι ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΡΑΒΙ Η ΓΡΑΜΜΗ και αυτα που ειπα μου τα λεγανε οι φορτηγατζηδες οτι αν μεινει καραβι ενα απο τα 2 ΡΟΔΑΝΘΗ-ΠΡΕΒΕΛΗ δεν ξαναπατανε σε καραβι της Blue Star.Aλλωστε τα παραδειγματα τα βλεπετε απο τωρα τι γινετε απο νταλικες σε Ροδανθη και Πρεβελη.
Μήπως η γραμμή έχει ανάγκη από ένα ρο-ρο? γίατί ακούω να΄μιλατε μόνο για φορτιγατζήδες και νταλίκες, όχι για επιβάτες (χειμώνα/καλοκαίρι).
Φιλε Leo δεν μιλαμε για κοσμο γιατι δυσκολα να ανταγωνιστει καποιο το blue star.Oποιο και να μπει θα παιρνει περιπου 100-150 ατομα.Απλα μιλαμε για φορτηγα γιατι το χειμωνα ειναι η επιβιωση για τα καραβια(δεδομενο και την τιμη πετρελαιου) κατα τη γνωμη μου, και αναλυσαμε τις συνεπειες που μπορει να εχει η blue strar.
MYTILENE
12-07-2008, 15:24
Σας διαβάζω ώρα τώρα με τις αντιπαραθέσεις σας και είπα και γώ να στείλω.Όπως και να το κάνουμε παιδιά τα λεφτά είναι στα φορτηγά.Σε όλες τις γραμμές το βασικό είναι να έχεις φορτηγά πιστεύω.
mike_rodos
12-07-2008, 15:43
Δεν νομίζω στις Κυκλάδες να έχουν πολύ σημασία τα φορτηγά! Όσο οι επιβάτες και τα ΙΧ. Γιατί εκεί γίνονται και σχεδόν όλες οι θαλάσιες εξορμήσεις των Ελλήνων!
Το καλοκαιρι συμφωνω μια εταιρια σαν την blue star δεν εχει αναγκη τα φορτηγα γιατι εχει τεραστια επιβατικη κινηση.Το χειμωνα ομως που δεν υπαρχει τουρισμος και με την ταχυτητα που πανε δεν βγαινει χωρις φορτηγα.
Έχει και τον χειμώνα νταλίκες, τους φανατικούς της και τους τσιμεντάδες.
Πολλα θα εξαρτηθουν απο ποια πλοια θα μεινουν στην γραμμη γιατι τα τελευταια χρονια το χειμωνα επαιζε μονη της η Blue Star.Θα δειξει.
STRATHGOS
24-07-2008, 18:29
KATA ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΙΤΑ 20 ΣΕΠΤΕΒΡΙ Η ΠΡΟΤΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!! αντε καλο ταξιδο!!!:D
αχ στρατηγέεεεε μου πρέπει να κάνουμε μαθήματα ορθογραφίας:D καλοτάξιδο το καινούργιο
eliasaslan
05-08-2008, 16:31
Άντε καλοτάξιδο και να πιάνει πότε πότε τελική να δούμε και λίγα γκάζάκια παραπάνω από τα Bloustarakia... :p:D;)
Τελικα δεν ειχαμε καταληξει οτι αυτα που θα ερθουν απο την Ιταλια θα γινουν Superfast, και οχι blue star? Μιλαμε για διαφορετικο πλοίο?
STRATHGOS
05-08-2008, 21:42
Τελικα δεν ειχαμε καταληξει οτι αυτα που θα ερθουν απο την Ιταλια θα γινουν Superfast, και οχι blue star? Μιλαμε για διαφορετικο πλοίο?
kanis den ξeri tipote akoma.. logika se liges meres 8a to ma8oume!;)
mike_rodos
19-08-2008, 19:09
Πηγή: εφημερίδσ ΡΟΔΙΑΚΗ
12402
Βάση αυτών που γράφονται, περί νέου πλοίου κτλ δεν δείνω βάση γιατί πρόκειται για το BLUE STAR 1, το οποίο έχει ξαναδρομολογηθεί στα Δωδεκάνησα... Βάση θα δώσω στην πλαγιοδέτηση και υποθέτω πως το σημείο που ζητάει η blue star ferries και είμαι σίγουρος γι αυτό, πως είναι το Γ στην είσοδο του λιμανιού της Ρόδου, γιατί εκεί έδενε το χειμώνα το ΒLUE STAR NAXOS κατά την αντικατάσταη του ΔΙΑΓΟΡΑ, αλλά εκεί δένει και το BLUE STAR 2 όποτε έχει καιρό μέσα στο λιμάνι και είναι το Γ όπου είναι δεμένο το sapphire στην παρακάτω φωτογραφία...
12406
Τώρα σε ένα άλλο δημοσίευμα, δεν θυμάμαι που ακριβώς (σε τοπική εφημερίδα πάντως), διάβασα ότι μετά την είσοδο και των 2 αδελφιών blue star, μάλλον το ΔΙΑΓΟΡΑΣ θα μας εγκαταλήψη για Κυκλάδες, δυστηχώς δεν κράτησα αυτό το θέμα και τώρα δεν μπορώ να το βρώ για να σας το επισηνάψω.... Αλλά μέσα μου δημιουργείτε ένα ερώτημα Κυκλάδες, Δωδεκάνησα (χλωμό) ή Χίο - Μυτηλήνη:confused::confused::confused:
dimitris
19-08-2008, 19:12
αυτα που θα ερθουν απο την Ιταλια θα γινουν Superfast... εγκυρη πηγη;)
dimitris
19-08-2008, 22:40
και επειδη σε αυτη την εταιρεια εχω μια ιδιαιτερη αδυναμια!!! στη Ναξο τους καναμε τραγουδι:D
Maroulis Nikos
19-08-2008, 22:53
και επειδη σε αυτη την εταιρεια εχω μια ιδιαιτερη αδυναμια!!! στη Ναξο τους καναμε τραγουδι:D
Τέλειο dimitriο Μπίλης είναι ?
dimitris
19-08-2008, 22:56
Νικο ναι Μπιλης και στο ποστ του Ιθακη εχω ανεβασει αλλο ενα ποιο παλια;)
Τα νεα πλοία που θα μπουν στη γραμμή του Μπαρι θα ονομαστούν 'Σουπερφαστ 1'και '2'. Τωρα οσον αφορά τον 'Διαγόρα' να αφήσει τα Δωδεκάνησα δεν πιστεύω γιατι εκτος απο την ανακοίνωση της εταιρείας που λεει οτι και τα 3 πλοία θα πηγαινουν εκει, δεν πρεπει να ξεχνάμε οτι υπαρχει η Αστυπάλαια, υπάρχει η Κάλυμνος αλλα και η Νισυρος και η Τήλος, οπου δεν υπάρχει περίπτωση να πηγαινουν τα 2 Μπλου σταρ.
eliasaslan
21-08-2008, 09:02
Συμφωνώ απόλυτα με τη Δέσπω. Έτσι είναι τα πράγματα... ;):cool:
Εγω παλι γιατι πιστευω οτι ο Διαγορας θα μπει Παρο-Ναξο-Ιο-Θηρα βραδυνο:rolleyes:
mike_rodos
21-08-2008, 17:02
Εδώ πάντως μας έχουν τρελάνει με τα δημοσιεύματα περί δρομολογίων του πλοίου, η μία εφημερίδα το βλέπει για Κυκλάδες, η άλλη κάνει λόγω για επιδοτούμενη γραμμή http://forum.nautilia.gr/showthread.php?t=32485... Μάλλον όλοι ξέρουν ή δεν ξέρουν και μας κάνουν τους κινέζους, αλλά τον τελικό λόγο τον έχει η blue star ferries... για το που θα βάλει το καράβι της!!! Καλοτάξιδο να είναι και στο Αιγαίο μας να είναι, αλλά μην ξεχάσει και τον τόπο καταγωγής του...;)
mike_rodos
21-08-2008, 17:07
Και για να μην υπάρξει παρεξήγηση ότι τα βγάζω από το μυαλό μου, ορίστε και η ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας που το αναφέρει http://www.rodiaki.gr/v3/index.asp?page=12 στην μέση της σελίδας έχει ένα άρθρο που μιλάει για την ακτοπλοοία...
dimitris
21-08-2008, 23:50
Οπως αναφερω και ποιο πανω στην συγκεκριμενη εταιρεια εχω μια αδυναμια:D εδω δυο φωτογραφιες απο την απεργια τον ναυτικων Φεβρουαριος 2006 μαζι και τα 3 Παρος, Ναξος και Ιθακη και διπλα φαινεται το SEA JET 2 ακομα με τα χρωματα της Blue Star Ferries και αν δεν κανω λαθος εκεινη την χρονια πουληθηκε στην εταιρεια του Ηλιοπουλου.
12536
12537
Σπάνια εικόνα και τα τρια κυκλαδύτικα blue star στον Πειραιά.
Πραγματικα σπανια και πολυ ομορφη εικονα. Νομιζω ειναι η πρωτη φορα που τα βλεπω ολα μαζι στο Πειραια!
Πραγματικα σπανια και πολυ ομορφη εικονα. Νομιζω ειναι η πρωτη φορα που τα βλεπω ολα μαζι στο Πειραια!
Εγώ μόνο μια φορά τα είδα και τα τρία στο Πειραιά πριν πολύ καιρό κοντεύουν δύο χρόνια λόγο απαγορευτικού η απεργίας δεν θυμάμαι,Και ήταν και τα πέντε highspeed πιό δίπλα.
dimitris
22-08-2008, 16:46
Στον Πειραια και τα 3 μαζι ειναι πολυ δυσκολο να τα πετυχει κανεις αλλα και να τυχη καποιο απ'τα 3 ειναι σε αλλη θεση εγω παντος και τις 2 φορες που ετυχε τα φωτογραφισα:p εδω σ' αυτες τις φωτογραφιες και η προηγουμενη ηταν 11/2005 με απαγορευτικο
tsibitos
22-09-2008, 19:43
Έχω την έντυπωση ότι προχθες το βράδυ γυρω στις 21:15 ήταν και τα τρια στον Πειραιά (μένω κόντα και περνάω συχνά από κει.).
dimitris
22-09-2008, 19:51
δεν νομιζω φιλε μου κι εγω κοντα μενω και περναω συνεχεια, ασε που θα ειχαμε γεμισει φωτογραφιες εδω!
Ηριδανός
22-09-2008, 20:16
Επειδή ως πρωτόμπαρκος και καινούργιος στην παρέα ψάχνω πολύ στο φόρουμ, να σας θυμήσω ότι υπάρχει και άλλη φωτογραφία με τα τρία Blue Star στο forum εδώ :
http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=64462&postcount=85 (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=64462&postcount=85)
όπως επίσης και φωτογραφία με δύο Blue Star και το Superferry λίγες ημέρες πριν την παραπάνω, εδώ :
http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=62847&postcount=79 (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=62847&postcount=79)
dimitris
22-09-2008, 20:26
Ηριδανός καλως ηρθες λοιπον στο nautilia.gr ,
σιγουρα υπαρχουν και αλλες φωτογραφιες στο φορουμ που εχουν βγαλει φιλοι μας και τα 3 μαζι στον Πειραια, ο φιλος tsibitos μιλαει για προχθες οτι μαλλον τα πηρε το ματι του ολα μαζι και του απαντησα οτι αν προχθες ηταν και τα 3 μαζι θα ειχαμε γεμισει φωτογραφιες ... αφου πολλοι απο τους φιλους του φορουμ ηταν στο λιμανι (ενας απο αυτους κι εγω);)
Ηριδανός
22-09-2008, 20:44
Σας ευχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμα, και ζητώ συγγνώμη αν έκανα κάποιο λάθος παραπέμποντας σε κάποιες πιό παλιές φωτογραφίες.
Θα μάθω σιγά, σιγά. :D
Aς δούμε και μία πρωτότυπη ιδέα που είχε η εταιρεία για καθαρές παραλίες!!
Πρόκειτε για μία χαρτονένια κατασκευή που χρησιμεύει για τασάκι στην παραλία!!
Στη φωτογραφία το φυλλάδιο της εταιρείας...
17350
...και εδώ τα τασάκια και απο τις δύο όψεις,τα οποία μου τα έδωσε ο καλός μας φίλος Leo στην συνάντηση της Ραφήνας...!!
17351
κατσε βρε Μανωλη , δεν καταλαβα πως γινεται να σβησεις τσιγαρο σ' αυτο ? , το σβηνεις στην αμμο και πετας τη γοπα μεσα ?? :confused:
sylver23
23-09-2008, 21:45
οχι.βαζεις αμμο μεσα σε αυτο.το λεει και στις οδηγιες αμα κοιταξεις στην 2η φωτο
οχι.βαζεις αμμο μεσα σε αυτο.το λεει και στις οδηγιες αμα κοιταξεις στην 2η φωτο
Οκ ,τωρα το ειδα !! :) , πολυ καλο !!!
Aς δούμε και μία πρωτότυπη ιδέα που είχε η εταιρεία για καθαρές παραλίες!!
Πρόκειτε για μία χαρτονένια κατασκευή που χρησιμεύει για τασάκι στην παραλία!!
Στη φωτογραφία το φυλλάδιο της εταιρείας...
17350
...και εδώ τα τασάκια και απο τις δύο όψεις,τα οποία μου τα έδωσε ο καλός μας φίλος Leo στην συνάντηση της Ραφήνας...!!
17351
Το αρχείο σου φίλε Μάνο έχει τα πάντα!!!! Μπράβο φίλε μου!!!
manolis m.
26-09-2008, 03:56
Mia prwtotypi idea kai eurimatiki apo tin Blue Star...Mpravo..
dimitris
04-10-2008, 22:52
λοιπον φιλε sylver23 για να μην μεινεις με την απορια τι εννοουσα για την Blue Star Ferries... ερχεται στο Αιγαιο το BS 1, σωστα? αρα εχουμε ενα πλοιο συν ακομα για την εταιρεια, αρα μπορει να κανει κι εκεινη καποια κινηση απεναντι στον ανταγωνισμο!
δεν ξερω κατι... αμα μαθω (δεν) θα σας πω:D
sylver23
04-10-2008, 22:56
α ευχαριστω.αμα μαθεις να (μην)μας πεις.
sirladros
08-10-2008, 16:10
Αν η bluestar παρέχει wi fi hotspot σε πλοία της,και αν ναι σε ποια?προσεξτε ομως δεν λεω για δορυφορικό ίντερνετ που το βρισκεις σε 2-3 υπολογιστες της και περιμενεις στην ουρα,αλλα hotspot,Πραγμα που σημαινει οτι οπου και ν σαι στο πλοιο εχεις τη δυνατοτητα να μπεις στο ιντερνετ αρκει να αγορασεις βεβαια μια καρτα της εταιρειας
Στο Ιθάκη, πάνως έχει, το δοκίμασα τον Ιούλιο φέτος.
αποτι ξερω φιλε ολα τα πλοια της blue star εχουν...
sirladros
08-10-2008, 16:44
εχει wi fi hotspot
θυμαστε και τις τιμες των καρτων?είναι τιμες σαν και αυτες των starbuck ή όποιου αλου σημειου δινει καρτες για hotspot?υπάρχει κάποιος περιορισμός?
Νομιζω ηταν 9 ευρω η 1.30 ωρα ,αλλα δεν στο λεω με σιγουρια!!
manolis m.
09-10-2008, 13:41
Ola ta ploia tis exoun...Kai to Blue Horizon...Dne kserw na exei to Superferry II..As mas pei o Leo pou eiani sigoura pio ekseidikeumenos se oti afora to sigkekrimeno ploio!
Νομιζω ηταν 9 ευρω η 1.30 ωρα ,αλλα δεν στο λεω με σιγουρια!!
Πάντως μου φάνηκε και μένα ακριβή η τιμή.
Όντως ειναι ακριβη η τιμη πολυ...αλλα τι να κανεις, αν το χρειαζεσαι... Και απο οτι ξερω εχει και το Superferry II hotspot.
sylver23
09-10-2008, 17:49
στην αρχη δεν υπηρχαν κινητα.τωρα δεν ακνουμε 5 λεπτα χωρις αυτα.αμα ειμαστε σε ταξιδι και δεν εχεις σημα πεφτει βρισιδι καργα.τωρα εχει αρχισει και μας γινεται απαραιτητο και το ιντερνετ στα καραβια.δεν νομζω οτι υπαρχει καποιος που το εχει τοση αναγκη και δεν γινεται για 8 ωρες να ναι εκτος και να απολαμβανει το ταξιδι του.και ποσο μαλλον οταν πρεπει να δωσει 9 ευρω για 1.5 ωρα μονο
Για αυτό φίλοι μου η Minoan Lines είναι η καλύτερη εταιρεία.Εκτώς από το ότι είναι η πρώτη εταιρεία που έβαλε Internet στα πλοία της, προσφέρει και δωρεάν Internet σε όσους έχουν σύνδεση forthnet στο Ηράκλειο.Εγω για παράδειγμα μπαίνω σε κάθε ταξίδι τσάμπα από το laptop μου.Επιπλέον η τιμή νομίζω πως είναι 6 ευρώ την ώρα που νομίζω είναι πολύ λογική γιατί το να έχεις Internet σε ένα πλοίο είναι πολυτέλεια και πράγμα που κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται.Μπορείς να κάνεις πολλά άλλα πράγματα πάνω σε ένα πλοίο.Κατί τελευταίο που προτείνω να κάνετε.Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα στα πλοία της Minoan, ή στα πλοία άλλης εταιρείας, μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει.Πάρτε μια κάρτα Internet από το περίπτερο και χρησιμοποιήστε αυτήν που είναι πιο φτηνή.Θα διαρκέσει για το ίδιο χρονικό διάστημα αλλά θα έχετε πληρώσει λιγότερα.Αυτό τουλάχιστον ίσχυε μέχρι πέρσι στα πλοία της Minoan Lines.
Συγνώμη αν βγήκα λίγο από το θέμα αλλά πιάστηκα από το γεγονός ότι κάποιοι μίλησαν για Internet στα πλοία της Blue Star.
.voyager
10-10-2008, 19:31
Μετέφερα το παρακάτω μήνυμα, κάποιος moderator να το κανει delete από εδώ, παρακαλώ...
Ευχαριστώ!
Για αυτό φίλοι μου η Minoan Lines είναι η καλύτερη εταιρεία.Εκτώς από το ότι είναι η πρώτη εταιρεία που έβαλε Internet στα πλοία της, προσφέρει και δωρεάν Internet σε όσους έχουν σύνδεση forthnet στο Ηράκλειο.Εγω για παράδειγμα μπαίνω σε κάθε ταξίδι τσάμπα από το laptop μου.Επιπλέον η τιμή νομίζω πως είναι 6 ευρώ την ώρα που νομίζω είναι πολύ λογική γιατί το να έχεις Internet σε ένα πλοίο είναι πολυτέλεια και πράγμα που κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται.Μ.
Δεν το προσφέρειη ΜΙΝΟΑΝ δωρεάν, αλλά η forthnet γιατί το πλοίο είναι hot spot της forthnet, όπως πολλά μέρη και καφέ σε Αθήνα και Ελλάδα, πχ. Starbucks. Ουσιαστικά μπαίνεις από το λογαριασμό του σπιτιού σου, οπότε αν δεν έχεις forthnet, πληρώνεις κανονικά.
Επίσης, σε καμία περίπτωση το ιντερνετ δεν είναι πολυτέτελεια σήμερα. Ειναι αυτονόητη όσον αφορά την παροχή της υπηρεσία και ήδη στις σοβαρές επιχειρήσεις ξενοδοχείων (Classical hotels me King George, 2fashion Hotel, Athens Imperial κτλ.) παρέχετε δωρεάν.
Μετέφερα το παρακάτω μήνυμα, κάποιος moderator να το κανει delete από εδώ, παρακαλώ...
Ευχαριστώ!
Δεν το προσφέρειη ΜΙΝΟΑΝ δωρεάν, αλλά η forthnet γιατί το πλοίο είναι hot spot της forthnet, όπως πολλά μέρη και καφέ σε Αθήνα και Ελλάδα, πχ. Starbucks. Ουσιαστικά μπαίνεις από το λογαριασμό του σπιτιού σου, οπότε αν δεν έχεις forthnet, πληρώνεις κανονικά.
Επίσης, σε καμία περίπτωση το ιντερνετ δεν είναι πολυτέτελεια σήμερα. Ειναι αυτονόητη όσον αφορά την παροχή της υπηρεσία και ήδη στις σοβαρές επιχειρήσεις ξενοδοχείων (Classical hotels me King George, 2fashion Hotel, Athens Imperial κτλ.) παρέχετε δωρεάν.
Φίλε μου δε θεωρώ το Internet σαν πολυτέλεια, προς θεού.Το θεωρώ όμως πολυτέλεια να έχεις Internet σε ένα πλοίο που κάνει 9 ώρες ταξίδι.Ίσως το πολυτέλεια σαν λέξη είναι λίγο υπερβολικό αλλά θέλω να δείξω με αυτό το πόσο σημαντικό έχει γίνει το Internet στη ζωή μας και δε μπορούμε χωρίς αυτό ούτε στο πλοίο.Μετά λέμε ότι τα πλοία είναι κουτιά.Πως να μην είναι αφού ακόμα και στο πλοίο κάποιοι προτιμούν να μπούν στο Internet παρά να πάνε μια βόλτα στα ανοιχτά καταστρώματα.Μάλλον ξεφύγαμε από το θέμα και ζητώ συγνώμη για αυτό και θα παρακαλούσα όποιος θα ήθελε να απαντήσει να μου στείλει προσωπικό μήνυμα ή να ανοίξει ένα άλλο θέμα.
Νέα γραμμή από την Blue Star για τα Δωδεκάνησα μέσω Σαντορίνης! Ωστόσο, οι φίλοι Τηνιακοί μάλλον δεν θα χαρούν ένα από τα μεγάλα αδελφά να ρεμετζάρουν στο λιμάνι τους. Ο Μάριος Βουτσινός γράφει σχετικά σε σημερινό άρθρο της Κοινής Γνώμης:
Ο εμπορικός διευθυντής γραμμών εσωτερικού της εταιρίας, Διονύσης Θεοδωράτος, μιλώντας στην «Κοινή Γνώμη» διαβεβαίωσε το επιβατικό κοινό, ότι η Blue Star Ferries, θα διατηρήσει όλες τις υπάρχουσες γραμμές της στις Κυκλάδες την επερχόμενη χειμερινή δρομολογιακή περίοδο, ενώ θα προστεθεί ένα νέο δρομολόγιο στη γραμμή Σαντορίνης -Δωδεκάνησα. Προσθέτουμε ένα νέο δρομολόγιο στη γραμμή Σαντορίνη-Κω-Ρόδο με το Blue Star 1. Το πλοίο θα εκτελεί το δρομολόγιο, τρεις φορές την εβδομάδα», είπε ο κ. Θεοδωράτος.
Η Blue Star Ferries στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια τη γραμμή Σύρου-Τήνου-Μυκόνου. Και φέτος, θα διατηρηθεί στη γραμμή το Blue Star Ithaki, το οποίο θα αντικατασταθεί από το Super Ferry II το Νοέμβριο για ένα απαραίτητο χρονικό διάστημα το οποίο έχει επιλέξει η εταιρία για να κάνει ετήσια συντήρηση των πλοίων της. Επίσης, για τη γραμμή της Σύρου, θα διατηρηθούν όλα τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά. Δε θα αλλάξει το παραμικρό σε αυτά», τόνισε ο κ. Θεοδωράτος. Στο σημείο αυτό θα διερωτηθούν οι αναγνώστες, πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μια εταιρία στηρίζει τη γραμμή Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, δρομολογώντας σε αυτήν το παλαιότερο και πιο αργό σε ταχύτητα πλοίο της (Super Ferry II). Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωράτος και όπως γνωρίζουν ακτοπλοϊκοί κύκλοι, η εταιρία είχε την πρόθεση να δρομολογήσει στη συγκεκριμένη γραμμή ένα εκ των Blue Star 1 ή Blue Star 2 που θεωρούνται απ' τα καλύτερα και πιο ποιοτικά πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας. Γιατί δε θα τα κάνει αυτό; Εξαιτίας της ακαταλληλότητας του λιμανιού της Τήνου.
«Είχαμε πρόθεση να βάλουμε στη συγκεκριμένη γραμμή ένα πλοίο εκ των Blue Star 1 ή Blue Star 2, όμως κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει, λόγω ακαταλληλότητας του λιμανιού της Τήνου. Εμείς από την αρχή είχαμε εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις, για τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου έργου. Επιμήκυναν το λιμενοβραχίωνα στο εξωτερικό λιμάνι, με αποτέλεσμα τα μεγάλα πλοία, να έχουν περιορισμένες δυνατότητες χειρισμών. Εμείς δε μπορούμε να στηριχτούμε σε ένα τέτοιο λιμάνι και δε μπορούμε να προσεγγίσουν σε αυτό, ούτε το Blue Star 1 ούτε το Blue Star 2, διότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος», τόνισε ο κ. Θεοδωράτος.
sylver23
21-10-2008, 23:01
προσφορες για αγονες απο
Σύμφωνα με πληροφορίες η Blue Star Ferries (http://www.naftemporiki.gr/search/search.asp?smode=news&q=Blue%20Star%20Ferries) κατέθεσε προσφορές για τις παρακάτω γραμμές. -Θεσσαλονίκη-Σιγρί-Χίος-Καρλόβασι Σάμου-Κάλυμνος-Κως-Ρόδος και επιστροφή, η οποία αφορά σε ένα δρομολόγιο την εβδομάδα τη θερινή περίοδο από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη κάθε Παρασκευή.
-Ρόδος-Μεγίστη (Καστελλόριζο) και επιστροφή που αφορά ένα δρομολόγιο την εβδομάδα σε συνέχεια δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου από Πειραιά, με δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων της Μεγίστης από και προς Ρόδο. Και στις δυο γραμμές η Blue Star Ferries θα δρομολογήσει το πλοίο «Διαγόρας» και η προσφορά της αφορά σε διετή σύμβαση.
- Πειραιάς-Αστυπάλαια-Κάλυμνος-Κως-Νίσυρος-Τήλος Ρόδος.
-Πειραιάς - Κάλυμνος -Κως - Νίσυρος - Τήλος - Ρόδος
-Πειραιάς - Πάρος - Νάξος - Ηρακλειά- Σχοινούσα - Κουφονήσια-
Κατάπολα και επιστροφή
-Πειραιάς - Νάξος - Δονούσα
πηγη -μερος αρθρου απο ναυτεμπορικη
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/21/1579848.htm
ξαναλεω οτι η Blue star το χειμωνα θα εχει προβλημα!Οι οδηγοι τα εχουν παρει με την συμπεριφορα της και το χειμωνα θα της γυρισουν την πλατη.
Paralia
Όμως η Blue είναι μακράν ο κυρίαρχος της γραμμής και δεν νομίζω πως τα πλοία αυτά αποτελούν απειλή για την εταιρεία
Γιατί δεν έμειναν τον περασμένο χειμώνα αυτά τα καράβια που το πετρέλαιο είχε τη μισή τιμή; (Ο Αγούδημος είχε και πέρσι βραδινό δρομολόγιο το καλοκαίρι).
Απάντηση: Γιατί πολύ απλά, δεν έβγαιναν οικονομικά.
marsant
Οσο για τον Αγουδημο ετσι και αλλιως τα καραβια καινε πολυ πιο λιγο γιατι πανε με πολυ χαμηλοτερες ταχυτητες.Και μην ξεχνας περσυ μπορει να ειχε το καλοκαιρι οπως λες(αν και εγω δεν θυμαμαι κανενα) δεν ειχε ομως το χειμωνα και η Blue star επαιζε μονη της.Φετος το χειμωνα θα ειναι πολλα τα χαστουκια που θα φαει η Blue Star
Paralia
Νομίζω πως και οι δύο είπαμε τα επιχειρήματα μας, ραντεβού τον Οκτώβριο :rolleyes:
marsant
Υπομονη και εδω θα ειμαστε
Τον Ιούλιο είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα δρομολόγια του φετινού χειμώνα στη γραμμή της Παροναξίας. Ο χειμώνας ήρθε και νομίζω πως είναι ξεκάθαρο ποιος έπεσε μέσα στις προβλέψεις του.
Προφανώς, όταν κανείς είναι μέσα στα πράγματα, κάτι παραπάνω ξέρει και το κρατάει στο τέλος για να βγεί σωστός? Δεν ξέρω αν πρέπει να πούμε περισσότερα... έχουμε ξαναπεί και στο παρελθόν :rolleyes:.
Μερικά πράγματα είναι απλά θέμα λογικής, δεν χρειάζονται ούτε πληροφορίες ούτε άκρες. H GA λειτουργεί εδώ και χρόνια με τον ίδιο τρόπο, προσπαθεί να μαζέψει την κρέμα του καλοκαιριού και το χειμώνα γίνεται λαγός.
Όταν λοιπόν αυτό γίνεται εδώ και χρόνια (και μάλιστα σε καλές χρονιές για την ακτοπλοΐα) δεν χρειάζεται να είναι κανείς μέσα στα πράγματα για να καταλάβει πως το ίδιο θα γίνει και φέτος, μια από τις δυσκολότερες χρονιές για τον κλάδο.
Μήπως βγήκαμε off topic? Εδώ μιλάμε για την Blue Star Ferries.
sylver23
30-10-2008, 00:09
22.10.2008
σε ολους τους μπλουσταρακηδες
21644
.voyager
30-10-2008, 00:13
Πραγματικά καλή, Sylver. Να κάνουμε καμιά νυχτερινή "επιδρομη" αυτές τις μέρες στο μεγάλο λιμάνι.
mastrovasilis
30-10-2008, 00:14
22.10.2008
21644
Γειά ου ρε sylver με τις μαγείες σου πλάνεψέ μας......;)
sylver23
30-10-2008, 00:17
ευχαριστω παιδια.καλοδεχουμενοι για βολτιτσα
mastrovasilis
30-10-2008, 00:22
ευχαριστω παιδια.καλοδεχουμενοι για βολτιτσα
Εμείς να έρθουμε στην πρόσκληση που μας κάνεις.
αλλά μήπως πρέπει να ρωτήσουμε και τον Συνέταιρο και ακόλουθό σου φίλτατο Μαστροπανάγο.;)
mastropanagos
30-10-2008, 00:23
Εμείς να έρθουμε στην πρόσκληση που μας κάνεις.
αλλά μήπως πρέπει να ρωτήσουμε και τον Συνέταιρο και ακόλουθό σου φίλτατο Μαστροπανάγο.;)
Ολοι οι καλοι χωρανε..!!
Εγραψε πάλι το ''παιδί της νύχτας''!!!!
Appia_1978
30-10-2008, 08:53
Πολύ όμορφη Sylver! Εύγε :D
sylver23
30-10-2008, 12:57
:Dευχαριστω πολυ παιδια..
22.10.2008
21644
Πολύ ωραία φώτο! Σε ευχαριστώ πολύ μιας και είμαι ένας από τους "μπλουσταράκηδες":lol::lol::lol:
sylver23
30-10-2008, 23:23
να σαι καλα λαζαρε.και να τα χαιρεσε ..:D:D;)
parianos
31-10-2008, 16:33
Στην Blue Star οι "περιφημες" εργασιες που γινονται στο λιμανι της Τηνου φερνουν τουμπα τον μεχρι τωρα προγραμματισμο της εταιρειας για τα δρομολογια του 2009. Ενω ειχε αποφασιστει τα μεγαλα BLUE STAR να κανουν πρωινα Συρο-Τηνο-Μυκονο και βραδινα δρομολογια για Δωδεκανησα, με παραλληλη μεταθεση του ΙΘΑΚΗ στην Παροναξια ωστε να αυξησει σ' αυτη τη γραμμη απο 2 σε 3 τα δρομολογια,εντουτοις η αδυναμια των δυο μεγαλων μπλε αστεριων να προσεγγιζουν στην Τηνο με δυνατο ανεμο, κατοπιν του "εγκληματος" που διαπραττεται στο λιμανι της, καθιστα ανεφικτο το συγκεκριμενο προγραμματισμο. Το μονο σιγουρο ειναι οτι τα BLUE STAR 1 και 2 θα κανουν εναλλαξ δρομολογια στα Δωδεκανησα.
πηγη : απο το περιοδικο "ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ".
Το μονο σιγουρο ειναι οτι τα BLUE STAR 1 και 2 θα κανουν εναλλαξ δρομολογια στα Δωδεκανησα.
Ο Διαγόρας τι γίνεται;
Στην Blue Star οι "περιφημες" εργασιες που γινονται στο λιμανι της Τηνου φερνουν τουμπα τον μεχρι τωρα προγραμματισμο της εταιρειας για τα δρομολογια του 2009....μπλε αστεριων να προσεγγιζουν στην Τηνο με δυνατο ανεμο, κατοπιν του "εγκληματος" που διαπραττεται στο λιμανι της, καθιστα ανεφικτο το συγκεκριμενο προγραμματισμο. Το μονο σιγουρο ειναι οτι τα BLUE STAR 1 και 2 θα κανουν εναλλαξ δρομολογια στα Δωδεκανησα.
Αν περιμένουμε τον Εφοπλιστή σωθήκαμε. Για τους διαβασμένους, η Κοινή Γνώμη τα έγραφε εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=125022&postcount=327) και δυο εβδομάδες! :mrgreen: :mrgreen:
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
03-11-2008, 21:14
Ο κ. Θεοδωράτος τόνισε ότι η ακτοπλοϊκή εταιρεία με το «Blue Star 1» και το «Blue Star 2» που ήδη είναι δρομολογημένο στην γραμμή της Δωδεκανήσου θα εξυπηρετεί κάθε μέρα τη Ρόδο. Τα δύο πλοία εναλλάξ σε καθημερινή βάση θα αναχωρούν το βράδυ από τον Πειραιά και από την Ρόδο στις 5 το απόγευμα.
Δρομολόγια
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της «Blue Star Ferries» κάθε Σάββατο, Τρίτη και Πέμπτη ένα από τα πλοία της θα πραγματοποιεί στις 9 το πρωί το δρομολόγιο Πειραιά - Σαντορίνη - Κω - Ρόδο και τις υπόλοιπες ημέρες το δρομολόγιο Σύρο- Πάτμο- Κάλυμνο - Κω - Ρόδο. Μαλλον ΛΕΡΟ ενωει ο ποιητης http://www.nautilia.gr/forum/images/icons/icon10.gif ......
αρα αν ισχυει αυτο που γραφετε σε ΠΑΤΜΟ και ΛΕΡΟ το BLUE STAR θα πηγαινει 4 φορες τη βδομαδα .......... Μια χαρα το βρισκω
το παραπανω κειμενο απο την εφημεριδα ΠΡΟΟΔΟ http://www.proodos.net/details.asp?ID=5064&catID=6
eliasaslan
04-11-2008, 14:09
YES............. Εδώ Λέρος εδώ Λέρος.... 4 φορές τη βδομάδα Blue Starares..... Ο ποιητής να εννοεί Λέρο σε παρακαλώ ε?
mike_rodos
04-11-2008, 15:22
YES............. Εδώ Λέρος εδώ Λέρος.... 4 φορές τη βδομάδα Blue Starares..... Ο ποιητής να εννοεί Λέρο σε παρακαλώ ε?
Kάλυμνος δεν μπορεί να είναι έστι και αλλιώς λόγο του λιμανιού βρε Ηλία... Οπότε Λέρος όπως και δήποτε...
karystos
05-11-2008, 07:28
Τούμπα όλα στην BSF με τη βλάβη στο ΝΑΞΟΣ. Το βαπόρι μένει στη Σύρο για την ετησία του παίρνοντας τη θέση του ΠΑΡΟΣ που ήταν να βγει πρώτο. Το ΠΑΡΟΣ κατέβηκε χθές τη νύχτα στη Νάξο για να πάρει τα απογευματινά και θα βγει δεξαμενή δεύτερο. Το ΙΘΑΚΗ έκανε ένα έκτακτο Συροτηνομυκονία χθές βράδυ, θα κάνει από σήμερα τα πρωινά Παροναξίας και θα βγει για επισκευή τρίτο. Το SFII θα μείνει στη Σύρο Τήνο Μύκονο ωσπου να τελειώσει το ΙΘΑΚΗ και μετά θα ξαναγυρίσει στη Ραφήνα. Η εσπευσμένη επαναδρομολόγηση δεν προμηνύει τίποτα καλό επειδή άμα από μια επισκευή τριών εβδομάδων του φας τη μία πολλά που έπρεπε να γίνουν δεν έγιναν. Κι όπως φάνηκε και το καλοκαίρι οι μηχανές του θέλουν ριζική συντήρηση. Αυτό φάνηκε και χθες με τα εννιά μίλια που ήρθε από τη Σύρο, που σημαίνει μάλλον ότι η μία μηχανή δεν είχε τελειώσει και τη μαζεύανε εν πλω ή κάτι παρόμοιο. Γι αυτό και τα βραδινά δοκιμαστικά, πιθανώτατα για να πάρει χαρτιά. Πολύ πιθανό πολλά μαζέματα να γίνουν εμβόλιμα το πιο σωστό όμως προφανώς και θα είναι να ξαναδέσει το βαπόρι μετά τις σκάντζες, αλλιώς δύσκολα θα βγάλει το καλοκαίρι. Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι δεν θα ξεφυτρώσει κανένα έκτακτο συμβάν όπως με το ΝΑΞΟΣ, διότι οι κόντρες τα φέρνουν αυτά μαζί τους.
Έχει ξεκινήσει μια φιλολογία (κυρίως στο θέμα του Νήσος Μύκονος για κόντρες). Κόντρες μπορεί να παίζουν σε ταχύτητες 1 κόμβου πάνω κάτω. Τα μπλέ με τα νήσος έχουν 3 κόμβους διαφορά... Δηλαδή το ΒΣ Νάξος πόσο άνοιξε και κοντράριζε βρε παιδιά? Μην τρελαθούμε :rolleyes:
karystos
05-11-2008, 08:44
Αυτό που λες ισχύει άμα φεύγουνε την ίδια ώρα. Άμα ο αργός φύγει μισή ώρα μπροστά; Είναι δέκα - έντεκα μίλια διαφορά. Στις τέσσερις ώρες είναι στο τσακ να τον περάσει να μην τον περάσει ο άλλος. Οπότε θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα; Θα τα δώσει όλα. Και στο δρόμο και μέσα στα λιμάνια. Τις ιστορίες αυτές τις έχουμε ξαναδει δεν είναι καινούριες. Είναι θέμα νοοτροπίας. Γιατί αρχίσανε τα όργανα μόλις άλλαξε η κατάσταση στην HSW; Ποιός κάνει κουμάντο τώρα εκεί; Ποιοί θα την πληρώσουνε την υπόθεση; Οι επιβάτες της Σάμου -Ικαρίας και τα πληρώματα. Και οι εταιρείες τελικά επειδή οι δουλειές αυτές είναι χωρίς κέρδος κέρατα.
Μερικά πράγματα είναι απλά θέμα λογικής, δεν χρειάζονται ούτε πληροφορίες ούτε άκρες. H GA λειτουργεί εδώ και χρόνια με τον ίδιο τρόπο, προσπαθεί να μαζέψει την κρέμα του καλοκαιριού και το χειμώνα γίνεται λαγός.
Όταν λοιπόν αυτό γίνεται εδώ και χρόνια (και μάλιστα σε καλές χρονιές για την ακτοπλοΐα) δεν χρειάζεται να είναι κανείς μέσα στα πράγματα για να καταλάβει πως το ίδιο θα γίνει και φέτος, μια από τις δυσκολότερες χρονιές για τον κλάδο.
Επειδη μαλλον βιαστηκες φιλε paralia και δεν περιμενες λιγακι...απο μεριας G.A FERRIES υπαρχει δρομολογηση(μιας και μιλαγα για τους οδηγους της Σαντορινης) ΡΟΔΑΝΘΗ-ΜΙΛΕΝΑ 4 φορες την εβδομαδα και αλλη μια του ΜΑΡΙΝΑ.Εκτος απο την G.A ferries μιλαγα και για την ΑΝΕΚ αν θυμασαι καλα η οποια επιστρεφει την αλλη εβδομαδα..........Οσο για Παρο-Ναξο που μπηκε σε επιθεση και η HSW...οποτε αν νομιζεις οτι η blue star θα εχει ευκολο χειμωνα σαν τον περσυνο τοτε τι να πω.......Θα δουμε ποιο ειναι θεμα λογικης λοιπον.
Nautikos II
06-11-2008, 12:44
Βlue Star Ferries για ολους τους φιλους, και ειδικα στον Γιαννη
22137
scoufgian
06-11-2008, 12:50
22137
εσυ κανεις πολλες κοπανες αλλα στις δικαιολογω....να ξερεις οτι παντα ανυπομονω να μπεις μεσα στο forum.εισαι αναντικαταστατο μελος της παρεας μας......καλα να εισαι ......Υ.Γ. δεν εχω να πω τιποτα για τη φωτογραφια.....
22137
Φοβερός για ακόμα μία φορά!!
Nautikos II
06-11-2008, 16:47
Φοβερός για ακόμα μία φορά!!
Να σαι καλα φιλε μου;)
απλά φοβερα βαπόρια....:D ευχαριστούμε φίλε μου
dimitris
13-11-2008, 22:58
Ωραια η φωτογραφια του φιλου Nautikos II με τα 3 αδελφα μαζι, στην galery (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentID=948) μια φωτογραφια μου με τα 3 αδελφα μαζι στον Πειραια απο τον Φεβρουαριο του 2006 και την μεγαλη απεργια των ναυτικων, φωτογραφια που θα την βρειτε κι εδω μερικες σελίδες ποιο πισω αλλα σε χαμηλοτερη αναλυση
και μια (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?contentid=246) την ιδια μερα μαλλον με αυτη του Nautikos II αλλα απο αλλη οπτικη γωνια:)
george__
18-11-2008, 15:27
Καλησπέρα,
Ισχύει ότι η εταιρεία προβαίνει στην παραγγελία 2 νέων πλοίων?
Ξέρει κάποιος κάτι σίγουρα?
Και γιατί οχι ?. Οι ξύπνιοι στον καιρό της 'πείνας' παραγγέλνουν και στους καλους καιρούς (οποτε και αν έρθουν), βγάζουν χρήμα αφου έχουν ηδη τα πλοια έτοιμα και τα κάνουν ο,τι θέλουν.
parianos
18-11-2008, 16:51
Marinews Insiders: Η Blue Star Ferries εντείνει τις διαπραγματεύσεις για τη ναυπήγηση δύο πλοίων
Ένα βήμα πιο κοντά στην υπογραφή συμβολαίου για τη ναυπήγηση δύο πλοίων βρίσκεται η Blue Star. Σύμφωνα με πληροφορίες του Marinews.gr, η εταιρεία προχωράει με πιο έντονους ρυθμούς, τώρα που η κρίση έχει πλήξει και τα ναυπηγεία αφού ακυρώνονται παραγγελίες ή δεν εξασφαλίζονται εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες, οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες για διαπραγματεύσεις σε συμφέρουσες τιμές.
Τα πλοία θα είναι τύπου ενδιάμεσου των Blue Star Ferries I &II και των Blue Star Naxos & Ithaki, με μήκος 140 μέτρα και περισσότερες καμπίνες.
πηγη: marinews.gr
heraklion
18-11-2008, 18:08
Να υποθέσω ότι η BLUE STAR FERRIES θέλει να δυναμώσει την παρουσία της στις Κυκλάδες με αυτά τα πλοία.:confused:
Να υποθέσω ότι η BLUE STAR FERRIES θέλει να δυναμώσει την παρουσία της στις Κυκλάδες με αυτά τα πλοία.:confused:
Άντε με το καλό να είναι μείνει κανένα ξέμπαρκο να δρομολογηθεί στις Δυτικές Κυκλάδες!!!!:D
Giwrgos1980
18-11-2008, 18:29
Μακάρι να τα ναυπηγήσει.........δεν ξέρω αν θα πάνε για κυκλάδες....ίσως να σκέφτεται Ικαρο-Σαμία ή Βόρειο Αιγαίο.......εκτός αν με την κίνηση της αυτή θέλει να διπλαρώσει την Παροναξία με δύο μεγαλύτερα και ταχύτερα πλοία για να χτυπήσει την Hellenic. Λέτε στο μέλλον να έχουμε κόντρες με τα Νήσσος Μύκονος-Χιος με τα brand new Μπλουσταρόπλοια?
speedrunner
18-11-2008, 18:56
Άντε με το καλό να είναι μείνει κανένα ξέμπαρκο να δρομολογηθεί στις Δυτικές Κυκλάδες!!!!:D
ωραίο θα ήταν να δούμε κανένα Blue Star Milos ή Blue Star Sifnos αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε Blue Star Santorini
moutsokwstas
18-11-2008, 19:40
χτες η ναυτεμπορικη ανεφερε σε δημοσιευμα της, οτι η attica ειναι σε επαφη με παραγοντες στη χιο και στη μυτιληνη για να μπει στη γραμμη εφοσον το επιτρεψουν οι συνθηκες και οι υποδομες των λιμανιων. αν και ειναι πολυ νωρις ακομα, λετε να εχει σχεση με τα 2 πλοια που ακουγονται για τη blue star? 140 μετρα ειναι κουτι για χιο και μυτιληνη.
Nick_Pet
18-11-2008, 20:14
Υπάρχει και το SFII στη Ραφήνα, για το οποίο ακούγονται διάφορα...
Μήπως υπάρχει και καμιά σκέψη για αντικατάστασή του από π.χ. BS Ithaki?
Οπότε θα πρέπει κι αυτό να αντικατασταθεί με τη σειρά του από π.χ. κάποιο από τα καινούρια?
Vortigern
18-11-2008, 22:01
Blue star Sifnos?Καλο ακουγεται....στην πραξη τι γινεται....
dimitris
18-11-2008, 22:07
Πολλα ακουγονται και πολλα γραφονται υπομονη...
οσο για "Blue Star Santorini" απιθανο οσο υπαρχει το "Εξπρες Σαντορινη",ετσι ηταν να βγαλουν το Blue Star Naxos αλλα λογο του "Εξπρες" βγηκε Ναξος;)
dimitris
19-11-2008, 15:37
Στην αρχη ειπα να βαλω αυτη τη φωτογραφια στις πλωρες, μετα λεω οχι παει και στις πρυμες,μπα θα την βαλω στο δελτιο λιμενος... τελικα κατεληξα την εβαλα στο θεμα της Blue Star Ferries:D
22815
MYTILENE
19-11-2008, 15:41
Στην αρχη ειπα να βαλω αυτη τη φωτογραφια στις πλωρες, μετα λεω οχι παει και στις πρυμες,μπα θα την βαλω στο δελτιο λιμενος... τελικα κατεληξα την εβαλα στο θεμα της Blue Star Ferries:D
22815
Στην αρχή σκέφτηκα να πώ ωραία φώτο,μετά είπα όχι αυτή είναι μοναδική και μετά κατέληξα και γώ οτι τελικά είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ:p:p!!!Μπράβο φίλε,πώς τα πέτυχες έτσι,ωραίος.;)
έδεσε έτσι προφανώς για να ανοίξει το clam shell πολύ σπάνια εικόνα,πάντως θυμάμαι ότι και πέρσυ ένα απο τα δυο blue star το είχε κάνει καθώς επίσης και το ιθάκη,αν δεν κάνω λάθος στο ίδιο σημείο του λιμανιού
dimitris
19-11-2008, 16:02
Στην αρχή σκέφτηκα να πώ ωραία φώτο,μετά είπα όχι αυτή είναι μοναδική και μετά κατέληξα και γώ οτι τελικά είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ:p:p!!!Μπράβο φίλε,πώς τα πέτυχες έτσι,ωραίος.;)
Ευχαριστω Σταυρο!!!:D
sylver23
19-11-2008, 16:35
περα απο ωραια φωτο ειναι και σπανιο το φαινομενο/μπραβο ρε δημητρη
moutsokwstas
19-11-2008, 18:10
την ειχες τη φωτο, μπραβο δημητρη! τσακαλε...
Το μυστικό της επιτυχίας είναι που μένεις..., οι εκτός Πειραιώς σιωπούν..., καμαρώνουν και λένε μπράβο!!! Κι εγώ το ίδιο λοιπόν Δημήτρη wow!!
dimitris
19-11-2008, 19:58
την ειχες τη φωτο, μπραβο δημητρη! τσακαλε...
Ευχαριστω πολυ Κωστα!!!
Το μυστικό της επιτυχίας είναι που μένεις..., οι εκτός Πειραιώς σιωπούν..., καμαρώνουν και λένε μπράβο!!! Κι εγώ το ίδιο λοιπόν Δημήτρη wow!!
Leo Ευχαριστω πολυ!!!
το οτι μενω κοντα δεν παιζει παντα ρολο;)
george__
19-11-2008, 21:03
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας στο ερωτημά σχετικά με τα 2 νέα πλοία...
Για μένα είναι πόλυ ευχάριστα νέα....:D:D
Και με την σειρά μου να πω και εγώ ένα μεγάλο μπράβο στον Δημήτρη για την σπάνια φωτογραφία που μας χάρισε....;)
χτες η ναυτεμπορικη ανεφερε σε δημοσιευμα της, οτι η attica ειναι σε επαφη με παραγοντες στη χιο και στη μυτιληνη για να μπει στη γραμμη εφοσον το επιτρεψουν οι συνθηκες και οι υποδομες των λιμανιων. αν και ειναι πολυ νωρις ακομα, λετε να εχει σχεση με τα 2 πλοια που ακουγονται για τη blue star? 140 μετρα ειναι κουτι για χιο και μυτιληνη.
εύχομαι τα δυο νέα fast ferries να έχουν ωραιότερο design απο τα χίος και μύκονος,εξάλλου συμπαθώ και περισσότερο τα χρώματα της blue star απο της hellenic
Ξέρουμε μήπως περισσότερες λεπτομέρείες για τα πλοία,μίλαμε άραγε για σχεδιάση της deltamarin η άλλης εταιρείας?
heraklion
20-11-2008, 00:19
Για να δούμε τις ναυαρχίδες της εταιρείες το απόγευμα στις 19-11-2008.
Δεν ήταν και τόσο καλή η λήψη.
.voyager
24-11-2008, 22:13
Χάρτης Μυκόνου supported by Blue star Ferries, καλοκαίρι 2004.
23288
sylver23
25-11-2008, 01:01
αρχισε το σκαναρισμα και ο χρηστος......:p:p
sylver23
16-12-2008, 22:36
να και ενα μπλουσταρακι που δεν ξερω αμα ειναι το ναξος ή το ιθακι για αυτο το ανεβάζω εδω.Ειναι λιγο πριν την μπουκα του πειραια και φωτογραφημενο απο καποιο μερος της σαλαμινας κοντα στα σελινια ή κυνοσουρα...τσπ καπου εκει με τερμα το οπτικο..
την φωτο την αφιερωνω στον μαστροπαναγο που καναμε την βολτα αυτη παρεα και περασαμε πολυ ωραια. (παντως δεν εχεις παραπονο πανο,τριποδα δεν εστησα ουτε μια φορα)
24916
Apostolos
28-12-2008, 16:30
Απο το site της εταιρίας το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Η «BLUE STAR ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής η Εταιρεία) ανακοινώνει ότι την 23.12.2008 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών (Μ.Α.Ε.), η υπ. Αριθμ. Κ2-15055 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία εγκρίθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της Εταιρείας από την «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ».
Κατόπιν των ανωτέρω, η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας είναι η Τρίτη, 23.12.2008.
Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που προκύπτουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» λόγω της προαναφερθείσας Συγχώνευσης, θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση της εκδότριας εταιρείας.
Η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών της «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα διαμορφωθεί σύμφωνα με το σημείο 5.3.8. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνδυασμό με την υπ’αριθμ. 26 απόφαση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει.
Σημειώνεται ότι η σχέση ανταλλαγής για τους μετόχους των συγχωνευομένων εταιρειών έχει ως ακολούθως:
α) Κάθε μέτοχος της «BLUE STAR ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» θα ανταλλάξει μία (1) μετοχή που κατέχει με 0,696364177438854 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», νέας ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,83 η κάθε μία.
β) Οι μέτοχοι της «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» θα συνεχίσουν να έχουν 1 κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή για κάθε 1 μετοχή που είχαν πριν από τη Συγχώνευση, νέας ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,83.
Μετά τη συγχώνευση, το μετοχικό κεφάλαιο της «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» ανέρχεται πλέον σε Ευρώ 117.539.371 και διαιρείται σε 141.613.700 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,83 η κάθε μία.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της Εταιρείας, Λεωφ. Συγγρού 123-125 & Τορβά 3, 11745 Αθήνα (αρμόδιος κ. Δημήτριος Σουρής, τηλ. 210 8919040).
Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2008
Το Διοικητικό Συμβούλιο
sylver23
16-01-2009, 16:29
καλα συγνωμη για ποιο λογο η μπλου σταρ εβγαλε την τσιμινιερα απο το μεγαλο μπλουσταρακι και την παρατησε στο βουνο??ντροπη
27077
Vortigern
16-01-2009, 19:54
καλα συγνωμη για ποιο λογο η μπλου σταρ εβγαλε την τσιμινιερα απο το μεγαλο μπλουσταρακι και την παρατησε στο βουνο??ντροπη
27077
A ρε Συλβεστρο ζεις στην Αθηνα και δν το ηξερες?Η νεα γεφυρα ειναι που εκαναν...σαν αυτη του ΟΛΠ αλλα ποιο ομορφη και ποιο εξελιγμενη....
sea_serenade
16-01-2009, 21:32
Ο Vortigern δεν τα λέει σωστά..... Έμαθα απο έγκυρη πηγή οτι την έβγαλαν για να την καθαρίσουν απο μέσα που είχε στουμπώσει απο την καπνιά. Χάσανε όμως τις βίδες και την ακούμπησαν εκεί προσωρινά μέχρι να τις βρούν και να την ξαναβιδώσουν......:p:p:p
Giorgos_D
24-01-2009, 21:20
Σύλβερ, ακόμα δεν κατάλαβες πως σε πήρανε χαμπάρι, μέχρι στην Blue Star, και "μασκάρεψαν" το πλοίο σε βουνό, για να μην μπορείς να το βγάλεις φωτογραφια, αλλά δυστυχώς η τσιμινιέρα δε χωρούσε και έμεινε απ'έξω....Και εσύ κατάφερες και το ξαναεβγαλες.
Οταν θα ολοκληρωθει η δουλεια και κρύψουν και την τσιμινιέρα, δε θα μπορεις να το βγαζεις φωτογραφιες...:D
sylver23
24-01-2009, 21:52
:cry::cry::cry::cry: σα δεν ντρεπονται λιγο...θα την βρω ομως την λυση εγω!!
george__
06-03-2009, 14:25
Τη σύνδεση Πειραιάς - Καστελλόριζο, από την Τρίτη 3 Μαρτίου, με το πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ της εταιρίας Blue Star Ferries, ανακοίνωσε η Attica Group.
Το δρομολόγιο θα εκτελείται μία φορά την εβδομάδα ως ακολούθως:
από 03/03/09 έως 31/05/09 & από 01/10/09 έως 31/10/09
- Από Πειραιά ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ αναχώρηση 15:00 με άφιξη στο Καστελλόριζο ΤΕΤΑΡΤΗ 11:10 (μέσω Πάρου-Καλύμνου -Κω-Ρόδου).
- Από Καστελλόριζο ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ αναχώρηση 11:40 με άφιξη στον Πειραιά
ΠΕΜΠΤΗ 08:55 (μέσω Ρόδου-Κω-Καλύμνου).
από 01/06/09 έως 30/09/09
- Από Πειραιά ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ αναχώρηση 15:00 με άφιξη στο Καστελλόριζο ΤΡΙΤΗ 13:55 (μέσω Πάρου-Νάξου-Καλύμνου-Κω-Νισύρου-Τήλου-Ρόδου).
- Από Καστελλόριζο ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ αναχώρηση 14:25 με άφιξη στον Πειραιά ΤΕΤΑΡΤΗ 12:55 (μέσω Ρόδου-Τήλου-Νισύρου-Κω-Καλύμνου-Νάξου-Πάρου).
Με τη δρομολόγηση του F/B ΔΙΑΓΟΡΑΣ, τόνίζει ο όμιλος στη σχετική ανακοίνωση, αλλάζουν τα δεδομένα στο θαλάσσιο ταξίδι για το Καστελλόριζο, προσφέροντας με συνέπεια υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους κατοίκους του νησιού και στους επισκέπτες.
πηγη Marinews.gr
giorgos_249
13-03-2009, 16:18
Τι έγινε τελικά με τα 2 νέα πλοία; Θα ναυπηγηθούν;
dimitris
13-03-2009, 16:21
Υπαρχει στασιμοτητα στο θεμα λογο της κρισης που υπαρχει, σε δηλωσεις παντως χθες στο Ηρακλειο ειπαν πως χρειαζονται 2 πλοια στο Αιγαιο ακομα.
sea world
14-03-2009, 00:09
Kapote h etaireia eixe deiksei endiaferon gi auto to ploio pou akoma paramenei prws pwlhsh kai einai idaniko gia polles grammes!! Giati na mhn ksanadeiksei??
Home (http://www.aucklandshipbrokers.com/index.php) http://www.aucklandshipbrokers.com/templates/wr_magnificus/images/arrow.png
Larger RO /PAX 880 pax 20 cars 95 trucks ID PV0003
Reference ID PV0003
Vessel Type Larger RO /PAX 880 pax 20 cars 95 trucks
Built 1995 Mitsubishi, Japan
Japanese Flag/Class NK
DWT 3,096 tons
GRT 7,198 tons
LBD 136.6m
Beam 21m
Depth 12.03m
Draft at Full 5.4m
Main Engine Pielstick 14PC2-6V x 9,100PS x 2 units
Service speed About 20knots
Stabilizer Bow thruster
Passengers 800
Car Capacity 20 Passenger cars
Truck capacity 95 trucks
Car deck 2(C,D deck)
Deck clear height C-4.2m D-4.2m
Ramp Way 2 x Straight bow / stern ramp
http://www.aucklandshipbrokers.com/images/stories/PV0003/PV0003_1.jpg
http://www.aucklandshipbrokers.com/images/stories/PV0003/PV0003_4.jpg http://www.aucklandshipbrokers.com/images/stories/PV0003/PV0003_7.jpg
.voyager
14-03-2009, 01:40
Kapote h etaireia eixe deiksei endiaferon gi auto to ploio
Για το Venus;;;; Δεν το ήξερα aυτό που λες. Μου άρεσε από το 1996 περίπου που το είχα δει σε αφιέρωμα του "Εφοπλιστή" για Ευρωπαϊκά και Ιαπωνικά ferries!
sea world
14-03-2009, 20:56
Για το Venus;;;; Δεν το ήξερα aυτό που λες. Μου άρεσε από το 1996 περίπου που το είχα δει σε αφιέρωμα του "Εφοπλιστή" για Ευρωπαϊκά και Ιαπωνικά ferries!
BEBAIA!! GI AYTO TO BAPORI, EIXAN DEIKSEI KAI ALLES ELLHNIKES ETAIREIES ENDIAFERON, ALLA H TIMH TOY HTAN LIGO TSOUXTERH! H BLUE STAR KOITAGE AYTO KAI TO VIRTUS! TWRA BEBAIA TI THA AGORASOUN, THA DEIKSEI!
Όπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και σήμερα σε λίγη ώρα και μέχρι τα μεσάνυχτα τα 3 μπλουσταράκια θα είναι σε φωτογραφική πόζα στα Λεμονάδικα. Όσοι δεν έχετε στην συλλογή σας το τρίο να μια ευκαιρία να τα αποκτήσετε.:D
dimitris
02-04-2009, 13:29
Καπτεν για να δουμε ομως θα δεσει μαζι με τα αδελφακια του? ειναι και ο Κοραης κατω και Παρος και Ιθακη στην γωνια Jetferry 1 με highspeed 4...
DimitrisT
19-04-2009, 00:50
Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη .Δεν θα έπρεπε τα πλοία της συγκεκριμένης εταιρίας να είναι ακινητοποιημένα όπως όλα τ'άλλα Ε/Γ-Ο/Γ?
Vortigern
07-05-2009, 22:10
Aληθευη οτι εχει ξεκινηση η ναυπηγηση 2 νεων πλοιων τυπου Μπλου σταρ Ναξος,Παρος,Ιθακη?
έχει καταντήσει σίριαλ πιά αυτή η υπόθεση,πως όμως να έχουν ξεκινήσει χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι?,δεν το νομίζω λοιπόν,πάντως αναμένω με αγωνία να υλοποιηθεί το project γιατί θα είναι και δυο πανέμορφα σκαριά που θα συνδυάζουν το απόλυτα σύγχρονο,με κάποια παραδοσικά χαρακτηριστηκά,και θα διαφέρουν αρκετά από τη σχεδόν κουτοποιημένη τριάς,αν βέβαια παραμείνει το σχέδιο που έχω δεί
Υ.Γ VORTIGERN τι υπογραφή είναι αυτή? εσύ είσαι ένας Νελίτης,παίζεις σε δίπλο ταμπλό?χαχα
Vortigern
07-05-2009, 22:20
έχει καταντήσει σίριαλ πιά αυτή η υπόθεση,πως όμως να έχουν ξεκινήσει χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι?,δεν το νομίζω λοιπόν,πάντως αναμένω με αγωνία να υλοποιηθεί το project γιατί θα είναι και δυο πανέμορφα σκαριά που θα συνδυάζουν το απόλυτα σύγχρονο,με κάποια παραδοσικά χαρακτηριστηκά,και θα διαφέρουν αρκετά από τη σχεδόν κουτοποιημένη τριάς,αν βέβαια παραμείνει το σχέδιο που έχω δεί
Στεφανε εγω απλα ρωτησα για να ολοκληρωσο καποια σκεψη μου για καποια πραγματα που εχω ακουση εδω στο νησι.Τελος παντων ειναι καπως μπερδεμενο το θεμα,θα σου εξηγησω αλλη φορα.Παντως να εισαι καλα σε ευχαριστω.:p;)
παιδια, το θεμα ηδη εχει προχωρησει αρκετα... απ' ότι έχω ακούσει μιλάμε για 2 αδερφα των ηφισταμενων, τα οποια θα ειναι πραγματικα κουκλακια, με περισσοτερη εμφαση στους εξωτερικους χωρους, ωστε να το ευχαριστιεται ιδιαιτερα ο κοσμος, ειδικα το καλοκαιρι. θα ειναι σχετικα φαρδια και με μικρο μηκος ωστε να μην εχουν προβλημα στα "ποιοτικα" μας λιμανια με τις "αψογες" υποδομες. επιλογη των βασικων χαρακτηριστικων (οπως οι μηχανες) εχει ηδη γινει
Eγω εμαθα για 2 140μετρα με 26 μιλια υπηρεσιακη.:rolleyes:
Παντως η εταιρεια χρειαζεται μια ανανεωση απο αποψη στολου.
mike_rodos
08-05-2009, 20:47
Παντως η εταιρεια χρειαζεται μια ανανεωση απο αποψη στολου.
Δεν μπορώ να καταλαβώ για ποια πλοία θες να πείς ότι θέλουν αντικατάσταση???? superferry II, Διαγόρας και blue horizon που είναι τα πιο ηλικιωμένα στο στόλο της εταιρείας μια χαρά τα πάνε, ούτε προβλήματα παρουσιάζουν, ούτε μπορούμε να πούμε πως η ταχύτητα τους δεν είναι ικανοποιητική.... Αλλά να προστεθούν στον ήδη υπάρχον στόλο και άλλα 2 νέα καράβια, ναι να συμφωνήσω... Και όχι μόνο στην blue star, αλλά σε όλες τις εταιρείες!
Δεν εννοω για καποια αντικατασταση αλλα για προσθηκη νεων πλοιων οπως διαβασα.
moutsokwstas
08-05-2009, 21:05
ειναι καλο να γινονται τετοιες επενδυσεις στον τομεα τις ακτοπλοιας, απο πολλες αποψεις. μακαρι να δουμε κι αλλους σε αυτο το δρομο.
mike_rodos
08-05-2009, 21:18
Δεν εννοω για καποια αντικατασταση αλλα για προσθηκη νεων πλοιων οπως διαβασα.
Οκ οπότε ο όρος ανανέωση που χρησιμοποίησες παραπάνω είναι λανθασμένος! Τώρα συμφωνούμε!
πάντως και εγώ δεν νομίζω πως μιλάμε για πλοία ίδιου μεγέθους με τα ιθακη/πάρος/ναξος αλλά σημαντικά μεγαλύτερα της τάξεως των 145 μέτρων, απο που προκύπτει αυτό που αναφέρθηκε για μικρότερα πλοία?
moutsokwstas
08-05-2009, 21:33
για να δουμε που θα δρομολογηθουν....
MILTIADIS
08-05-2009, 21:42
διαβασα προ καιρου μια συνεντευξη του κ.Σακελη,διευθυνοντος συμβουλου της μπλου σταρ στο kykladesnews ο οποιος μιλουσε οτι ειναι αναγκη η αγορα 2 νεων πλοιων της ταξης των 144μετρων περιπου.θα ψαξω να δω αν την βρω και θα την ανεβασω να την δειτε..αλλα ας μην ειμαστε τοσο βιαστηκοι ακομα δεν εχει γινει καμια ενεργεια παραγγελιας σε καποιο ναυπηγειο απλως ερευνες κανουν!;)
thanos75
11-05-2009, 22:33
Παρατήρησα σήμερα ότι στο σύστημα κρατήσεων της BLUE STAR FERRIES μπήκε και το δρομολόγιο της Παρασκευής από Θεσσαλονίκη για Σίγρι-Χίο-Καρλόβασι-Κάλυμνο-Κω-Ρόδο! με τον ΔΙΑΓΟΡΑ. Τα δρομολόγια νομίζω ξεκινάνε από 4/6
moutsokwstas
12-05-2009, 20:05
ανακοινωθηκε στα πλαισια της εκθεσης τουριστικο πανοραμα, η εναρξη δρομολογιων απο θεσσαλονικη, 5 ιουνιου.
mike_rodos
12-05-2009, 20:09
ανακοινωθηκε στα πλαισια της εκθεσης τουριστικο πανοραμα, η εναρξη δρομολογιων απο θεσσαλονικη, 5 ιουνιου.
Και στο εκδοτήριο εισητηρίων της BLUE STAR FERRIES στο λιμάνι της Ρόδου έχει αναρτηθεί μία σχετική ανακοίνωση από τις αρχές Απριλίου!
Akis Dionisis
13-05-2009, 18:12
Δεν ξέρω αν το γράφω στο σωστό τόπικ, αλλά αυτή τη στιγμή ταξιδεύει ένας κολητός μου με το Blue Star 1.
Του ζήτησα να πάει να πάρει αν μπορεί ή μάλλον να ζητήσει από το πλήρωμα του πλοίου κανένα διαφημιστικό της εταιρίας ή του πλοίου και του είπαν να πάει να αγοράσει από το μαγαζί που βρίσκεται εντός του πλοίου..
Ένα μπλουζάκι της εταιρίας κοστίζει μου είπε 10 Ευρώ..
Μου φάνηκε περίεργο γιατί ένας γειτονάς μου έχει ένα μπλουζάκι της Blue Star Ferries και μου είπε ότι του το έδωσαν μία φορά που ταξίδεψε..
Γνωρίζει κάτι κάποιος πάνω σε αυτό το θέμα των διαφημιστικών αν τα δίνουν δωρεάν ή αν πρέπει να πληρώσεις για να τα πάρεις..:rolleyes:...???
mike_rodos
13-05-2009, 18:18
Δεν ξέρω αν το γράφω στο σωστό τόπικ, αλλά αυτή τη στιγμή ταξιδεύει ένας κολητός μου με το Blue Star 1.
Του ζήτησα να πάει να πάρει αν μπορεί ή μάλλον να ζητήσει από το πλήρωμα του πλοίου κανένα διαφημιστικό της εταιρίας ή του πλοίου και του είπαν να πάει να αγοράσει από το μαγαζί που βρίσκεται εντός του πλοίου..
Μου φάνηκε περίεργο γιατί ένας γειτονάς μου έχει ένα μπλουζάκι της Blue Star Ferries και μου είπε ότι του το έδωσαν μία φορά που ταξίδεψε..
Γνωρίζει κάτι κάποιος πάνω σε αυτό το θέμα των διαφημιστικών αν τα δίνουν δωρεάν ή αν πρέπει να πληρώσεις για να τα πάρεις..:rolleyes:...???
Φυλάδια διαφημιστικά στο blue star 1 υπάρχουν στα αριστερά της reception όχι μόνο της blue star ferries, αλλά και της superfast ferries και φυσικά διανέμονται δωρεάν! Τώρα για το μπλουζάκι, όντως πρέπει να το αγοράσει από το μαγαζί δεξιά της reception, δεν έχει τύχει σε κανένα ταξίδι μου να μου κάνουν τέτοιο δώρο!
moutsokwstas
13-05-2009, 19:57
Φυλάδια διαφημιστικά στο blue star 1 υπάρχουν στα αριστερά της reception όχι μόνο της blue star ferries, αλλά και της superfast ferries και φυσικά διανέμονται δωρεάν! Τώρα για το μπλουζάκι, όντως πρέπει να το αγοράσει από το μαγαζί δεξιά της reception, δεν έχει τύχει σε κανένα ταξίδι μου να μου κάνουν τέτοιο δώρο!
ειναι δικαιωμα της καθε εταιρειας να διαθετει τα διαφημιστικα δωρα οπως αυτη συμφωνα με την εμπορικη πολιτικη της, θεωρει. οι τιμες δεν ειναι δα κι εξωφρενικες ακομα και σε σχεση με τα περιθωρια κερδους της εταιρειας για τον πελατη, γνωριζοντας απο πρωτο χερι προσωπικα ο ιδιος.
sylver23
13-05-2009, 23:31
Συμφωνω Κωστα οτι ειναι δικαιωμα της εταιριας και σε σχεση με το πόσο μπορεις να αγορασεις πχ ενα μπλουζακι στην λιανικη αγορα θεωρειται καλη τιμη τα 10 ευρω.
Αλλα μην λεμε οτι δεν εχει ιδιαιτερο περιθωριο κερδους..Εχει και μεγαλο φυσικα.Φυσικα δεν αναφερομαι μονο στην blue star καθως απο οτι ειπα σαν καταναλωτης δεν μου φαινεται ακριβη η τιμη.Αλλα τουλαχιστον οσοι γνωριζουμε τα σχετικα με το εμποριο διαφημιστικων ειδων ξερουμε και τα ποσοστα κερδους..
apollo_express
13-05-2009, 23:47
Στα εγκαίνια των Πάρος και Νάξος μοίραζαν μπλουζάκια και στο καράβι και στο κεντρικό πρακτορείο.
scoufgian
14-05-2009, 05:36
Στα εγκαίνια των Πάρος και Νάξος μοίραζαν μπλουζάκια και στο καράβι και στο κεντρικό πρακτωρείο.
αμα δεν δινανε και στα εγκαινια μπλουζακια ....................καλυτερα να κρυβοντουσαν
apollo_express
16-05-2009, 16:12
Πώς και δε βάζει κανένα από τα μεγάλα Blue Star η εταιρία για τη γραμμή της Παροναξίας;
Θα έχουν πρόβλημα στα λιμάνια ή έχουν τόσο μεγάλο πρωτόκολο επιβατών και οχημάτων που θα υπερκαλύπτει τις ανάγκες της γραμμής και θα ταξιδεύει συνεχώς άδειο;
dimitris
16-05-2009, 16:18
Η εταιρεια ηθελε να βαλει τουλαχιστον στην Συρο-Τηνο-Μυκονο το 1 και το 2 εναλαξ αλλα το μεγαλυτερο της προβλημα ειναι τα λιμανια και στο συγκεκριμενο δρομολογιο ηταν το λιμανι της Τηνου,για την ΠαροΝαξια δεν ειχε ακουστει κατι,φροντισε επισης να δυναμωσει τα δρομολογια της στο νησι της Σαντορινης με βραδυνο που δεν ειχε.
xidianakis
25-05-2009, 07:33
το blue star 1 ή 2 μπορουσαν να βγαζουν ανετα την γραμμη ηρακλειο-κυκλαδες-θεσ/νικη!
Μεγάλες βλέψεις έχεις φίλε μου απο το Νταλιάνα να πάμε σε Blue Star 1 -2 ?... :shock:. O Διαγόρας είναι το ιδανικό πλοίο για μένα... Τα έχει όλα, άνεση, πολυτέλεια, γκαράζ, ταχύτητα και γενικά ποιότητα Blue Star Ferries.
xidianakis
25-05-2009, 10:51
Μεγάλες βλέψεις έχεις φίλε μου απο το Νταλιάνα να πάμε σε Blue Star 1 -2 ?... :shock:. O Διαγόρας είναι το ιδανικό πλοίο για μένα... Τα έχει όλα, άνεση, πολυτέλεια, γκαράζ, ταχύτητα και γενικά ποιότητα Blue Star Ferries.
και για μενα ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ειναι το πιο ιδανικο πλοιο, αλλα πηρε την γραμμη θεσ/νικη-ανατολικο αιγαιο-ροδο.. τι να κανουμε.. μαλλον φετος την γραμμη θα την παρει η ΜΙΛΕΝΑ κ βλεπουμε απο του χρονου για ΔΙΑΓΟΡΑ.. (ξεφυγαμε απο το θεμα ομως!)
ndimitr93
29-05-2009, 14:48
Για δείτε εδώ (http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/27/1669099.htm)....επειδή δεν υπάρχει θέμα για τον όμιλό τους, θα αναρτηθεί και στις δύο εταιρείες....
ndimitr93
29-05-2009, 16:21
Ότι το 2009 ξεκίνησε άσχημα για την Attica.....Αλλά σε λίγο θα ανακάμψει.....δεν είναι μεγάλη η πτώση...
moutsokwstas
29-05-2009, 20:04
...κια για αλλους ξεκινησε, οχι μονο για την συγκεκριμενη εταιρια.
sylver23
30-05-2009, 00:53
Ότι το 2009 ξεκίνησε άσχημα για την Attica.....Αλλά σε λίγο θα ανακάμψει.....δεν είναι μεγάλη η πτώση...
Τι ασχημα βρε παιδια??
Λογικα ειναι ολα αυτα.Μικρες ηταν οι μειωσεις σε κινηση στην αδριατικη και στο αιγαιο μειωση παλι πολυ μικρη ειχε μονο στα φορτηγα.
Το αρθρο εξηγει πολυ καλα στο που οφειλωνται οι ζημιες κτλ.
Ειναι πολλοι οι παραγοντες οταν βγαινουν τα αποτελεσματα
πχ αγορες πλοιων ,μετασκευες,πωλησεις πλοιων και χιλια δυο ακομα.
Δεν μπορουμε εμεις που ειμαστε στην απεξω με μια ανακοινωση αποτελεσματων τριμηνου να βγαλουμε συμπερασμα.
ndimitr93
30-05-2009, 12:23
Τι ασχημα βρε παιδια??
Λογικα ειναι ολα αυτα.Μικρες ηταν οι μειωσεις σε κινηση στην αδριατικη και στο αιγαιο μειωση παλι πολυ μικρη ειχε μονο στα φορτηγα.
Το αρθρο εξηγει πολυ καλα στο που οφειλωνται οι ζημιες κτλ.
Ειναι πολλοι οι παραγοντες οταν βγαινουν τα αποτελεσματα
πχ αγορες πλοιων ,μετασκευες,πωλησεις πλοιων και χιλια δυο ακομα.
Δεν μπορουμε εμεις που ειμαστε στην απεξω με μια ανακοινωση αποτελεσματων τριμηνου να βγαλουμε συμπερασμα.
Αυτό εννοώ συλβερ;)
dimitris
01-06-2009, 22:17
Οταν η συνεπεια και η σταθεροτητα γινονται τραγουδι (http://www.youtube.com/watch?v=kj9vvFQ0ULI)...
τουλαχιστον εμεις στη Ναξο το ζουμε εδω και χρονια αυτο που λεει σε καποιο στοιχο... "στη Ναξο κατεβαινουμε μια το μεσημερι"...;)
Thanasis89
01-06-2009, 22:34
Αντικειμενικότατα δεν το θεωρώ διαφήμιση για το καράβι και την εταιρεία ! :rolleyes: Πάντως ο Δημήτρης είναι αλεπού ! Όλα τα βρίσκει ! ;)
Οταν η συνεπεια και η σταθεροτητα γινονται τραγουδι (http://www.youtube.com/watch?v=kj9vvFQ0ULI)...
τουλαχιστον εμεις στη Ναξο το ζουμε εδω και χρονια αυτο που λεει σε καποιο στοιχο... "στη Ναξο κατεβαινουμε μια το μεσημερι"...;)
Ακούωωωωω :D:D:D!!!
που μπορω να βρω τα δρομολογια της blue star 2000 me 2003 εσωτερικου? αν τα εχει καποιος σε αρχειο?ή απο φυλλαδια σκαναρισμενα!
ndimitr93
03-06-2009, 12:42
που μπορω να βρω τα δρομολογια της blue star 2000 me 2003 εσωτερικου? αν τα εχει καποιος σε αρχειο?ή απο φυλλαδια σκαναρισμενα!
Θα πάρεις αυτή (http://www.bluestarferries.gr/dromologia/Frames.asp?lang=&Catid=4&lineid=30) την διεύθυνση, και θα αρχίζεις να αλλάζεις τον τελευταίο αριθμό...ξεκίνα απο το 1 και όπου φτάσεις....θα τα βρεις όλα!
σευχαριστω!αν θες γραθε μου τη διευθυνση αναλυτικα γιατι μου βγαζει σφαλμα!δεν μπαινει!
ndimitr93
03-06-2009, 13:00
σευχαριστω!αν θες γραθε μου τη διευθυνση αναλυτικα γιατι μου βγαζει σφαλμα!δεν μπαινει!
Ε ναι...αφού δεν υπάρχει σε αυτόν τον αριθμό (30) δρομολόγιο...άλλζε τον αριθμό...σε μερικούς θα βρεις, σε άλλους όχι...!:p;)
Πχ, στον 20 είναι των Χανιων!!!!
ευχαριστω μερικα βρηκα αλλα μου βγαζει του εξωτερικουτα τοτε !
σε αλλα του εσωτερικου το 2009!
εγω θελω του 2000 με 2003!
Γιάννης Φ
06-06-2009, 09:09
Τί γίνεται με τα νεοτευκτα ? Καμιά φώτο τους υπάρχει ...?
ndimitr93
06-06-2009, 10:40
Για ποιά νεότευκτα μιλάμε??:confused:
xidianakis
06-06-2009, 11:30
ποια νεοτευκτα ρε παιδια?? εχουμε μεινει λιγο πισω ή μου φαινεται??
μέχρι πότε θα συνέχιστει αυτό το σίριαλ με τα νεοτευκτά?,επιτέλους είναι δυνατον μια σοβαρή εταιρεία όπως η blue star να μη βγαίνει να δώσει μια επίσημη ανακοίνωση?έλεος τη μια μέρα ακούμε ότι έχουν υπογραφεί συμβόλαια και την άλλη ότι δεν έχει γίνει τπτ.......
MILTIADIS
09-06-2009, 14:11
ε λογικα για να μην εχει βγαλει ανακοινωση δεν εχουν παραγγελει τιποτα!λετε να ειχαν υπογραψει συμβολαια με ναυπηγεια και να μην το ξεραμε,τουλαχιστον εμεις?;)
Μα η εταιρεία το μόνοι που έκανε ήταν να δηλώσει, δια των εκπροσώπων της, ότι την ενδιαφέρει να προχωρήσει σε ναυπήγηση πλοίων για το Αιγαίο. Ούτε είπε πότε, ούτε ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία, ούτε τίποτε.
Μάλλον εμείς βιαζόμαστε. Εξάλλου όταν και εφόσον το προχωρήσει θα ενημερώσει υποχρεωτικά λόγω του Χρηματηστηρίου.
olympiacos7
13-06-2009, 09:46
Ειναι οριστικο ,2 πλοια 150 μετρων και 2000 επιβατων χτιζονται στη ΚΟΡΕΑ,ολα τα αλλα θα μαθευτουν εν καιρω..
giorgos_249
13-06-2009, 10:50
Γνωρίζουμε μήπως σε ποιο ναυπηγείο; (Άμα το μάθουμε , ίσως να δούμε και φωτογραφίες)
Vortigern
13-06-2009, 10:52
Eμενα παλι το αυτι μου γιατι πηρε οτι ειναι κατα Ισπανια μερια?
Ειναι οριστικο ,2 πλοια 150 μετρων και 2000 επιβατων χτιζονται στη ΚΟΡΕΑ,ολα τα αλλα θα μαθευτουν εν καιρω..
Δηλαδή μια εταιρεία εισηγμένη ξεκίνησε τη ναυπήγηση πλοίων χωρίς να ενημερώσει επισήμως για την υπογραφή της συμφωνίας?
Άλλοι και άλλοι είναι γνωστοί για τον σεβασμό στη νομιμότητα. Ο συγκεκριμένος όμιλος όχι.
Εκτός αν είναι ακόμη στις διαπραγματεύσεις.
ndimitr93
13-06-2009, 13:19
Εγώ πιστεύω ότι ο Μάνος ξέρει κάτι παραπάνω...;) Σε λίγο καιρό θα μάθουμε.....:p;):cool:
Εγώ πιστεύω ότι ο Μάνος ξέρει κάτι παραπάνω...;) Σε λίγο καιρό θα μάθουμε.....:p;):cool:
Προφανώς και ξέρει κάτι, μιας και μιλά με βεβαιότητα. Η απορία είναι στο "χτίζονται" , ενώ πιθανό είναι το "θα χτιστούν".
olympiacos7
13-06-2009, 14:11
Το χτιζονται ειναι δικο μου λαθος...Σε λιγο καιρο θα βγουν ολες οι λεπτομερειες,απλα βρισκονται ακομα σε διαπραγματευσεις και μενουν μονο τα τυπικα για τις υπογραφες για αυτο το λογο δεν εχει ανακοινωθει και τιποτα..και πανε αμεσως για ΠΑΡΟΝΑΞΙΑ
ndimitr93
13-06-2009, 15:43
Το χτιζονται ειναι δικο μου λαθος...Σε λιγο καιρο θα βγουν ολες οι λεπτομερειες,απλα βρισκονται ακομα σε διαπραγματευσεις και μενουν μονο τα τυπικα για τις υπογραφες για αυτο το λογο δεν εχει ανακοινωθει και τιποτα..και πανε αμεσως για ΠΑΡΟΝΑΞΙΑ
Το ΠΑΡΟΝΑΞΙΑ πόσο σίγουρο το έχεις???:wink:
olympiacos7
14-06-2009, 10:46
Eιναι σχεδον 90 % ,αυτα τα πλοια τα ετοιμαζουν για εκει επειδη θα εχουν μεγαλη χωριτηκοτητα , και στα αλλα θα γινουν ανακαταταξεις και μαλιστα πολλες και σιγουρα θα προστεθουν και αλλες γραμμες και ξερετε πανω κατω ποιες ειναι αυτες ....οι 2 που λοιπον...
για πες πιες γραμμες ειναι αυτες?και ποτε θα γινει αυτο?ποτε περιμενουμε τα πλοια?
olympiacos7
14-06-2009, 12:20
Περισσοτερα δεν ξερω παντως οι 2 γραμμες ειναι η Χιου - Μυτηληνης που παιζει σιγουρα και αλλη Ικαριας - Σαμου η οποια ακουγεται...Περισσοτερα εντος ολιγου ...
DimitrisT
14-06-2009, 12:24
Περισσοτερα δεν ξερω παντως οι 2 γραμμες ειναι η Χιου - Μυτηληνης που παιζει σιγουρα και αλλη Ικαριας - Σαμου η οποια ακουγεται...Περισσοτερα εντος ολιγου ...
Μακάρι φίλε μου olympiacos7 να γίνει αυτό που λες γιατί πλέον δεν υπάρχει η δικαιολογία οτί τα Blue Star δεν χωράνε στο λιμάνι της Χίου .
olympiacos7
14-06-2009, 12:29
Φιλε αυτο ειναι αληθεια ομως,δεν εχει πλοιο να βαλει για εκει οσο και αν ακουγεται γελοιο,γιατι το paros kai naxos ουτε συζητηση να φυγουν απο παροναξια μετα απο τοση επιτυχια που γνωριζουν ,το ithaki δεν το αλλαζουν γιατι πρεπει να υπαρχει πλοιο σε αυτη τη γραμμη , το bs 1 kai 2 δεν χωρανε ουτε απεξω να περασουν και κυριως λογω και βυθισματος ε ματα μενει το horizon to oποιο να σου πω την αληθεια κατι ακουγεται και μετα το superferry ii ουτε λογος να κουνηθει απο κει...ε μετα παμε για τα superfast τα οποια αμεσως διαγραφονται..
Vortigern
14-06-2009, 12:53
Εγω ξερω οτι με την αφηξη των 2 νεων οποτε και αν ειναι,το Ιθακη η θα κατηφοριση Δυτικες η θα αντικαταστηση το Superferry II .Με λιγα λογια η εταιρια θα δοκιμαση την τυχη της και στις Δυτικες...
olympiacos7
14-06-2009, 12:55
Nαι το οτι το ιθακη θα αντικαταστησει το sf ειναι σχεδον σιγουρο αλλα για δυτικες κυκλαδες δεν ξερω πολλα να σου πω ...
Vortigern
14-06-2009, 12:56
Nαι το οτι το ιθακη θα αντικαταστησει το sf ειναι σχεδον σιγουρο αλλα για δυτικες κυκλαδες δεν ξερω πολλα να σου πω ...
Πολλα παιζονται οποτε καλυτερα να περιμενουμε.
douzoune
14-06-2009, 12:59
Φιλε αυτο ειναι αληθεια ομως,δεν εχει πλοιο να βαλει για εκει οσο και αν ακουγεται γελοιο,γιατι το paros kai naxos ουτε συζητηση να φυγουν απο παροναξια μετα απο τοση επιτυχια που γνωριζουν ,το ithaki δεν το αλλαζουν γιατι πρεπει να υπαρχει πλοιο σε αυτη τη γραμμη , το bs 1 kai 2 δεν χωρανε ουτε απεξω να περασουν και κυριως λογω και βυθισματος ε ματα μενει το horizon to oποιο να σου πω την αληθεια κατι ακουγεται και μετα το superferry ii ουτε λογος να κουνηθει απο κει...ε μετα παμε για τα superfast τα οποια αμεσως διαγραφονται..
Αν κρίνω από το fakta, δίνει βύθισμα 6,35μ για τα BS 1,2 , ενώ για Κρήτη ΙΙ που που έκανε πρόσφατα την γραμμή δίνει 6,90μ και μεγαλύτερο μήκος. Μήπως η εταιρεία απλά δεν θέλει να ρισκάρει την ασφάλεια του πλοίου στην Χίο και να αποφύγει μία ενδεχόμενη άτυχη στιγμή? Μόνο για στην γραμμή Χίου-Μυτιλήνης αναφέρομαι.
Υ.Γ Δεν ξέρω κατά πόσο τα δεδομένα του fakta είναι ακριβή. Μια απλή παρατήρηση έκανα.
FLYING CAT 2
14-06-2009, 13:23
tha to poulisei to superferry II i tha to valei se alli grammi??
για το blue horizon τι ακουγετε?
speedrunner
14-06-2009, 15:35
Εγω ξερω οτι με την αφηξη των 2 νεων οποτε και αν ειναι,το Ιθακη η θα κατηφοριση Δυτικες η θα αντικαταστηση το Superferry II .Με λιγα λογια η εταιρια θα δοκιμαση την τυχη της και στις Δυτικες...
Μήπως ο Ιθάκη αντικαταστήσει το Superferry II, και αυτό με την σειρά του κατέβει δυτικές?????;)
sylver23
14-06-2009, 23:25
Πολλες ερωτησεις μαζευτηκαν αλλα απο οτι βλεπετε ο φιλος ολυμπιακος απλα μας εκανε μια ενημερωση οτι θα λογικα θα ναυπηγηθουν τα 2 πλοια και για πιθανες γραμμες.Απο κει και περα καλυτερα να περιμενουμε και θα μαθουμε..
giorgos_249
15-06-2009, 12:49
Για τη Ραφήνα υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο , να μείνει το σουπερφερρυ και το Ιθάκη να αντικαταστήσει το... ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α , ελπίζω μόνο τα νέα μπλουσταράκια να είναι "γεμάτα" και όχι τύπου Σούπερφαστ Ι - Σούπερφαστ ΙΙ
Naias II
15-06-2009, 14:07
Επειδή έχω χάσει το ρυθμό, τελικά είναι υπό ναυπήγηση τα νέα πλοία ή υπό συζήτηση;
Επειδή έχω χάσει το ρυθμό, τελικά είναι υπό ναυπήγηση τα νέα πλοία ή υπό συζήτηση;
Είναι στο τσακ να πέσουν οι τζίφρες.
ndimitr93
15-06-2009, 14:41
Είναι στο τσακ να πέσουν οι τζίφρες.
Η πιο σωστή απάντηση....;) Άντε να πέσουν οι ρημάδες.......
thanos75
17-06-2009, 20:07
Είδαν καλά τα ματάκια μου ή με γελούν?:D Στο σύστημα κρατήσεων της Blue star υπάρχει και νέο δρομολόγιο για Δωδεκάνησα, κάθε Πέμπτη πρωί στις 09.00 για Πάτμο-Λέρο-Κω-Ρόδο (πέρα από το πρωινό του Σαββάτου) για το διάστημα 02/07 έως και 13/08...Για το λόγο αυτό, η βραδυνή αναχώρηση του πλοίου κάθε Πέμπτη βράδυ για Θήρα-Κω-Ρόδο μετατίθεται στις 23.55...Μια χαρά
Παντως υπαρχει και ενα δρομολογιο που απο αυτο το Σαβατο το καραβι θα κανει το δρομολογιο Πειραιας-Θηρα-Κω-Ροδο και θα φευγει το πρωι στης εννια το πρωι.
thanos75
17-06-2009, 20:26
Παντως υπαρχει και ενα δρομολογιο που απο αυτο το Σαβατο το καραβι θα κανει το δρομολογιο Πειραιας-Θηρα-Κω-Ροδο και θα φευγει το πρωι στης εννια το πρωι.
Αυτό ήταν προγραμματισμένο από το χειμώνα (το αναφέρω εξάλλου και στο post μου)...Απεναντίας το δρομολόγιο της Πέμπτης είναι καινούριο στοιχείο
nickosps
17-06-2009, 20:46
Ναι αυτό το έχω δει και με ενδιαφέρει πάρα πολύ!!!:D
Η ATTICA GROUP προοριζεται να αγορασει καινουργια πλοια.
πηγη www.marinews.gr (http://www.marinews.gr)
BULKERMAN
18-06-2009, 16:11
Για τη Ραφήνα υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο , να μείνει το σουπερφερρυ και το Ιθάκη να αντικαταστήσει το... ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α , ελπίζω μόνο τα νέα μπλουσταράκια να είναι "γεμάτα" και όχι τύπου Σούπερφαστ Ι - Σούπερφαστ ΙΙ
Οταν ερθει η ωρα αυτη θα ηταν μια καλη λυση.Αλλα μονο του το Ithaki θα χει προβλημα στη θεση του Βαπορα.Πριν απο καποια χρονια που εκανε για λιγο τη γραμμη αφηνε εξω πολυ κοσμο και αυτοκινητο.Κακα τα ψεμματα ο αντικαταστατης πρεπει να ειναι ισαξιος του SF II.
sylver23
18-06-2009, 16:16
Επιβεβαιωθηκαν οι φημες δηλαδη?
Παραθετω ενα αποσμασμα που αναφερει την ειδηση αυτη απο το marinews
--Όπως τόνισε ο κ. Βέττας, το αντίδοτο της εταιρείας στην κρίση είναι η μεγάλη ρευστότητα που διαθέτει και υπογράμμισε ότι υπάρχουν αναξιοποίητα κεφάλαια για τα οποία υπάρχει διάθεση να επενδυθούν για να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που δημιουργούνται. Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της εισηγμένης αποκάλυψε πως η Attica βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση για την αγορά δύο πλοίων που θα ενισχύσουν τη θέση της στην εγχώρια ακτοπλοΐα. «Επιλογή της εταιρείας είναι να έχουμε μεταφορικό έργο όλες τις εποχές του χρόνου για τα πλοία μας», τόνισε. Παράλληλα δήλωσε ότι ο ελληνικό στόλος της ακτοπλοΐας είναι στο σύνολό του «απίστευτα γερασμένος».--
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι λεει για αγορα 2 πλοιων και οχι ναυπηγηση.(εκτος και αν ειναι λαθος διατυπωμενο)
ndimitr93
18-06-2009, 16:50
Επιβεβαιωθηκαν οι φημες δηλαδη?
Παραθετω ενα αποσμασμα που αναφερει την ειδηση αυτη απο το marinews
--Όπως τόνισε ο κ. Βέττας, το αντίδοτο της εταιρείας στην κρίση είναι η μεγάλη ρευστότητα που διαθέτει και υπογράμμισε ότι υπάρχουν αναξιοποίητα κεφάλαια για τα οποία υπάρχει διάθεση να επενδυθούν για να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που δημιουργούνται. Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της εισηγμένης αποκάλυψε πως η Attica βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση για την αγορά δύο πλοίων που θα ενισχύσουν τη θέση της στην εγχώρια ακτοπλοΐα. «Επιλογή της εταιρείας είναι να έχουμε μεταφορικό έργο όλες τις εποχές του χρόνου για τα πλοία μας», τόνισε. Παράλληλα δήλωσε ότι ο ελληνικό στόλος της ακτοπλοΐας είναι στο σύνολό του «απίστευτα γερασμένος».--
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι λεει για αγορα 2 πλοιων και οχι ναυπηγηση.(εκτος και αν ειναι λαθος διατυπωμενο)
Ελπίζουμε να είναι λάθος διατύπωση...;)
Naias II
18-06-2009, 19:04
Παράλληλα δήλωσε ότι ο ελληνικό στόλος της ακτοπλοΐας είναι στο σύνολό του «απίστευτα γερασμένος».--Αυτό να λέγεται
Όσον αφορά τη ναυπήγηση ή αγορά πλοίων, παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα από την συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της BlueStarFerries κ.Μιχ.Σακέλλη στο Kykladesnews (http://www.kykladesnews.gr/Mih-Sakellis-Shediazoume-nees-grammes-kai-nea-ploia.html) στις 30/01/09
Σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις εξετάζουμε το ενδεχόμενο της ναυπήγησης πλοίου ή πλοίων και τη δρομολόγησή τους σε γραμμές στις οποίες υφίστανται ή προβλέπεται ότι θα παρουσιασθούν συγκοινωνιακές ανάγκες.
xidianakis
21-06-2009, 11:23
κατ' εμου, τα πλοια της εταιριας ειναι η πρωτη μου επιλογη οταν ταξιδευω.. την ιδια επιλογη εχει και ο περισσοτερος κοσμος, ακομη και αυτοι που δεν ειναι ταξιδιαριδες, αλλα και αυτοι που κανουν 20+ ταξιδια τον χρονο.... οποτε, μια χαρα θα ειναι να φερουν και αλλα πλοια, γιατι θα εχουμε περισσοτερες επιλογες στα ωραρια αλλα και σε απ' ευθειας προορισμους -χωρις να αλλαξεις πλοιο δλδ-..
dokimakos21
22-06-2009, 12:47
Συμφωνα με πολυ εγκιρες πηγες εκ τον εσο μπορει κ αυριο να πεσουν κ οι υπογραφες με τα ναυπηγεια DAEWOO στην κορεα οπου ειναι σε πολυ προχωριμενεσ επαφες..!!
Συμφωνα με πολυ εγκιρες πηγες εκ τον εσο μπορει κ αυριο να πεσουν κ οι υπογραφες με τα ναυπηγεια DAEWOO στην κορεα οπου ειναι σε πολυ προχωριμενεσ επαφες..!!
Τελικά έκλεισε στην Κορέα.
Attica Group: Συμφωνία για την παραγγελία δυο νέων πλοίων στα ναυπηγία Daewoo Κορέας
NewsTitles (http://www.greekmoney.gr/taxonomy/term/16)
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group επιθυμεί να ανακοινώσει τη συμφωνία με τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. Ltd. (DSME) της Κορέας για τη ναυπήγηση δύο νέων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή των ναυπηγικών συμβολαίων την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009. Τα νέα πλοία θα έχουν ταχύτητα 26 κόμβους, ολικό μήκος 145,5 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 2.400 επιβάτες και 450 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ή 50 φορτηγά και 150 Ι.Χ. αυτοκίνητα.
2009-06-22
πηγή: GreekMoney.gr
ΕΠΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑ
Vortigern
22-06-2009, 20:41
Αντε με το καλο να ερθουν λοιπον.Λογικα κατι σαν τα Νησσος Μυκονος και Χιος θα ειναι.(Φυσικα με τις μπλουσταριτικες τσιμινιερες)
Αντε με το καλο να ερθουν λοιπον.Λογικα κατι σαν τα Νησσος Μυκονος και Χιος θα ειναι.(Φυσικα με τις μπλουσταριτικες τσιμινιερες)
και κατα 10 μέτρα μακρύτερα :wink:!
AIOLOS KENTERIS II
22-06-2009, 22:17
και κατα 10 μέτρα μακρύτερα :wink:!Oχι και 10 μετρα 4.5 ειναι η διαφορα μεταξι τους..;)
Vortigern
22-06-2009, 22:18
Oχι και 10 μετρα 4.5 ειναι η διαφορα μεταξι τους..;)
Καλα δν θα κολισουμε εκει τωρα...
AIOLOS KENTERIS II
22-06-2009, 22:20
Καλα δν θα κολισουμε εκει τωρα...Ε ναι νταξει απλος διορθοσα μια λεπτομερεια...
Την Πέμπτη 25/6 θα γίνει και η σχετική εκδήλωση για τις υπογραφές στο LEDRA MARRIOT!
Εντύπωση πάντως μου κάνει η μεγάλη χωριτικότητα των νέων πλοίων!
AIOLOS KENTERIS II
22-06-2009, 22:43
Την Πέμπτη 25/6 θα γίνει και η σχετική εκδήλωση για τις υπογραφές στο LEDRA MARRIOT!
Εντύπωση πάντως μου κάνει η μεγάλη χωριτικότητα των νέων πλοίων!Και μενα το ιδιο οποτε να υπολογιζουμε κατι σε μπαουλοκατασκευι και στενους χορους..:rolleyes:
ονοματα γνωριζουμε?εγω περιμενω το ενα μπλου σταρ σαντορινη ή συρος!
Vortigern
22-06-2009, 23:09
Παιδια ηρεμιστε ακομα δν πεσανε οι υπογραφες και μιλαμε για ονοματα και αν θα ειναι μπαουλα η καφασια.Ολα θα γινουν με την ωρα τους
οτι κι αν ειναι αφου θα ειναι blue star θα τα αγαπησουνε ολοι!!!
εγω δεν το πιστευω οτι θα ειναι μπαουλα!καποια ανεση θα την εχουν!
thanos75
23-06-2009, 01:28
Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου, και μάλιστα βλέπω πιθανότερη τη δρομολόγησή τους σε Παρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη, πρωί-απόγευμα. Εξάλλου η εταιρεία από φέτος ήθελε τρία πλοία στη συγκεκριμένη γραμμή (Paros, Naxos, Ithaki) με τη ΣυροΤηνοΜυκονία να καλύπτεται από τα μεγάλα blue star της Δωδεκανήσου εναλλάξ, άσχετα εάν λόγω προβλημάτων στο λιμάνι της Τήνου δεν της έκατσε αυτό το σενάριο. Έτσι προβλέπω (με κάθε επιφύλαξη πάντα) τα καινούρια Πάρο-Νάξο-Ίο(?)-Θήρα, πρωί απόγευμα, το paros ή το Naxos στην άγονη Σύρο-Πάρο-Νάξο-Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες-Αμοργός-Αστυπάλαια, το έτερο Συρο-Τήνο-Μύκονο, ενώ το Ithaki για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο από Ραφήνα...και τα ήδη υπάρχοντα τρια μεγάλα στα Δωδεκάνησα
Nick_Pet
23-06-2009, 08:14
Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου, και μάλιστα βλέπω πιθανότερη τη δρομολόγησή τους σε Παρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη, πρωί-απόγευμα. Εξάλλου η εταιρεία από φέτος ήθελε τρία πλοία στη συγκεκριμένη γραμμή (Paros, Naxos, Ithaki) με τη ΣυροΤηνοΜυκονία να καλύπτεται από τα μεγάλα blue star της Δωδεκανήσου εναλλάξ, άσχετα εάν λόγω προβλημάτων στο λιμάνι της Τήνου δεν της έκατσε αυτό το σενάριο. Έτσι προβλέπω (με κάθε επιφύλαξη πάντα) τα καινούρια Πάρο-Νάξο-Ίο(?)-Θήρα, πρωί απόγευμα, το paros ή το Naxos στην άγονη Σύρο-Πάρο-Νάξο-Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες-Αμοργός-Αστυπάλαια, το έτερο Συρο-Τήνο-Μύκονο, ενώ το Ithaki για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο από Ραφήνα...και τα ήδη υπάρχοντα τρια μεγάλα στα Δωδεκάνησα
Οταν ερθει η ωρα αυτη θα ηταν μια καλη λυση.Αλλα μονο του το Ithaki θα χει προβλημα στη θεση του Βαπορα.Πριν απο καποια χρονια που εκανε για λιγο τη γραμμη αφηνε εξω πολυ κοσμο και αυτοκινητο.Κακα τα ψεμματα ο αντικαταστατης πρεπει να ειναι ισαξιος του SF II.
Συμφωνώ με το φίλο BULKERMAN. Πιθανόν το Ithaki να έχει προβλήματα με τον κόσμο και τα αυτοκίνητα, ειδικά σε περιόδους υψηλής κίνησης :-?
Oχι και 10 μετρα 4.5 ειναι η διαφορα μεταξι τους..;)
Για να διορθώσω την υποτιθέμενη διορθωσή σου (μιας και θες να το πάρουμε τοις μετρητοίς)...:
Το Νήσος Μύκονος ο Σουηδός το δίνει 136,70μ
Σύμφωνα με την BS τα νέα θα είναι 145,50μ
--------
Έχουμε λοιπόν μια διαφορά 8,80μ
Αυτό με απλά μαθηματικά!
Προυπόθεση βέβαια να ισχύουν τα παραπάνω μήκη των κάτωθι πηγών:
http://www.faktaomfartyg.se/nissos_mykonos_2005.htm
http://www.bluestarferries.gr/GREEK/defaultmain.htm
Όχι οτι έχει και καμιά σημασία αυτό. Σημασία έχει οτι δυο νέα, υπερσύγχρονα και πολυτελή πλοία θα διασχίζουν σε 2 χρόνια το Αιγαίο, προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες σε κάποια νησιά. Και μπράβο στην Blue Star για την εξέληξη αυτή!
Giwrgos1980
23-06-2009, 13:25
Σύμφωνα όμως με το site της HSW τα Μύκονος και Χίος είναι 141μ
http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=840
και με μέγιστη ταχύτητα 28 και 28,4Kn αντίστοιχα.......άρα η διαφορά τους δεν ξεπερνάει τα 4-5μ και θεωρητικά θα έχουν την ίδια ταχύτητα.......και πιστέυω ότι θα είναι πάνω κάτω ίδια και εμφανησιακά εκτός αν δούμε κάτι πιό όμορφο......