Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Νήσος Ρόδος [Nissos Rodos, Hellenic Voyager, Ocean Trailer, Kiso]

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

BOBKING
21-08-2016, 23:56
Πότε βρε παιδιά είχε σχέση το Ν. Ρόδος με τις Μινωικές και δεν το ξέρουμε ;
Ποτέ δεν είχε απλώς το διαφήμισαν στην θέση του ερωτόκριτος απλώς δεν είχαν την φωτογραφία του ερωτόκριτου και έβαλαν εκείνου

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
22-08-2016, 12:57
Ποτέ δεν είχε απλώς το διαφήμισαν στην θέση του ερωτόκριτος απλώς δεν είχαν την φωτογραφία του ερωτόκριτου και έβαλαν εκείνου Διαδίκτυο δεν υπήρχε,βάλε αυτό σου λέει,ποιός θα το καταλάβει...κ που να ήξεραν ότι αυτό θα ερχόταν λίγα χρόνια μετά!

BOBKING
22-08-2016, 14:08
Ακριβώς θυμάμαι ότι στα δρομολόγια Ελλάδας-Ιταλίας-Τουρκίας στην θέση του Αριάδνη έβαλαν το Καζαντζάκης και στην θέση του king minos έβαλαν το ελ Γκρέκο

idrohoos
31-08-2016, 13:27
Πρίν από μία ώρα στόν Αγιο κήρυκο.

177525

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
31-08-2016, 13:42
Πρίν από μία ώρα στόν Αγιο κήρυκο.

177525Πολύ ωραία φωτό φίλε.

Captain_Nionios
31-08-2016, 14:19
Παντα ουσιαστικος ο φιλος μας απο Ικαρια...

Joyrider
12-09-2016, 11:30
Να ρωτήσω κάτι;

Λειτουργεί στο πλοίο ασύρματο ιντερνετ; Γιατί η "κρουαζιέρα" που θα κάνουμε αύριο μέχρι τη Λέσβο δεν παλεύεται :tennis:

tolaras
12-09-2016, 11:45
Λογικά ναι...

idrohoos
12-09-2016, 13:22
Στόν Αγιο κήρυκο στίς 11-9-16.

177683 177684 177685

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-09-2016, 14:16
Στόν Αγιο κήρυκο στίς 11-9-16.

177683 177684 177685 Φωτογραφίες ποίημα!

rafina-lines
12-09-2016, 16:44
Να ρωτήσω κάτι;

Λειτουργεί στο πλοίο ασύρματο ιντερνετ; Γιατί η "κρουαζιέρα" που θα κάνουμε αύριο μέχρι τη Λέσβο δεν παλεύεται :tennis:

Καραβολάτρης και βαριέσαι στο πλοίο και ψάχνεις τρόπους να γεμίσεις το ταξίδι σου?? Τότε μάλλον δεν είσαι καραβολάτρης, φίλε μου... :)

basilis 59
12-09-2016, 18:56
Μια βολτα στη γεφυρα να σε ξεναγηση ο καπτεν Διαμαντης να δης πως περναει η ωρα>

Joyrider
12-09-2016, 20:40
Καραβολάτρης και βαριέσαι στο πλοίο και ψάχνεις τρόπους να γεμίσεις το ταξίδι σου?? Τότε μάλλον δεν είσαι καραβολάτρης, φίλε μου... :)

Δεν δήλωσα ποτέ καραβολάτρης, και φυσικά και θα βαριέμαι μετα από 16 ώρες ταξίδι, ας όψεται που ο φίλος που θα ταξιδέψουμε μαζί
δεν θέλει αεροπλάνο με την καμμία, αλλιώς...

rafina-lines
12-09-2016, 23:05
Έτσι είναι όσοι δε θέλουν να ζήσουν το ταξίδι, αλλά απλά να "διακτινιστούν" στον προορισμό τους. Σημασία δεν έχει μόνο ο προορισμός αλλά και το ταξίδι. Τέσπα, ο καθένας ταξιδεύει όπως του αρέσει...

thanos75
13-09-2016, 08:35
Να ρωτήσω κάτι;

Πέρσι που το ταξίδεψα υπήρχε σίγουρα. Ζητάς από τη reception τον κωδικό wi-fi και μπαίνεις και από το κινητό σου. Είναι πάντως τόσο καραβολατρικό το συγκεκριμένο πλοίο που πραγματικά φίλε μου νομίζω πως θα το απολαύσεις το ταξίδι. Και επιπλέον έχει και μεγάλες καμπίνες...Απορία: Από Πειραιά ξεκινάτε? Πώς και δεν διαλέξατε ένα πιο σύντομο δρομολόγιο για Λέσβο (π.χ. ΑΡΙΑΔΝΗ, BLUE STAR 1, ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ)?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-09-2016, 09:09
Έτσι είναι όσοι δε θέλουν να ζήσουν το ταξίδι, αλλά απλά να "διακτινιστούν" στον προορισμό τους. Σημασία δεν έχει μόνο ο προορισμός αλλά και το ταξίδι. Τέσπα, ο καθένας ταξιδεύει όπως του αρέσει...
Ακριβώς φίλε μου,γιά μένα το ταξίδι με το πλοίο είναι αυτοσκοπός, είναι μέρος των διακοπών κ παρακαλώ να μην...τελειώσει ποτέ.
Αλλά κ επαγγελματικά μου έτυχε ταξίδι 42 ημερών,με δύναμη 11 στον Ειρηνικό,με κύματα -νησιά να έχουν κάνει το καράβι... υποβρύχιο όχι μόνο δεν μάσησα αλλά την καταβρήκα.Μιλάμε γιά πόρωση!

T.S.S. APOLLON
13-09-2016, 10:06
ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ παραπλεοντας τις ακτες της Τηνου 17-8-2016

177690

thanos75
14-09-2016, 10:42
Ακριβώς φίλε μου,γιά μένα το ταξίδι με το πλοίο είναι αυτοσκοπός, είναι μέρος των διακοπών κ παρακαλώ να μην...τελειώσει ποτέ.
Αλλά κ επαγγελματικά μου έτυχε ταξίδι 42 ημερών,με δύναμη 11 στον Ειρηνικό,με κύματα -νησιά να έχουν κάνει το καράβι... υποβρύχιο όχι μόνο δεν μάσησα αλλά την καταβρήκα.Μιλάμε γιά πόρωση!
Πόσο συμφωνώ και με τους 2 σας!!! Ποτέ στη ζωή μου δεν μπόρεσα να καταλάβω πως γίνεται ο Έλληνας να μπορεί να αράζει ώρες για να μην πω όλη την ημέρα το καλοκαίρι σε μια παραλία, αλλά να του κακοφαίνεται το να ταξιδέψει έστω 8 ώρες με το πλοίο! Και μη μου πει κάποιος: "Στην παραλία κάνει μπάνιο", γιατί εάν βρειτε έστω και έναν Έλληνα παραλιάκια ο οποίος από τις 6 ώρες που μπορεί να κάτσει την ημέρα κατά μέσο όρο στην παραλία ο οποίος κάνει παραπάνω από 1 ώρα πραγματικό χρόνο μπάνιο, θα πω εύγε! Τις υπόλοιπες 5 ώρες φραπεδάκι, φρεντάκι και κουςκους- τώρα το γιατί αυτό το τρίπτυχο τον χαλάει να το κάνει και στο πλοίο, άβυσσος η ψυχή του- κατά τα άλλα "θαλασσινού"-ελληνικού λαού! Συγγνώμη που ξέφυγα πάντως λίγο:chuncky:

threshtox
14-09-2016, 11:25
Δεν καταλαβαίνω γιατί βάζεις σε παρένθεση το θαλασσινός. Τόσους συμπολίτες μας χάνουμε στη θάλασσα κάθε χρόνο.. (την είπα την κακία μου)

Εντός θέματος, τώρα. Τα ταξίδια με το Ρόδος είναι απόλαυση, που σπανίζει όλο και περισσότερο στις μέρες μας. Και έχω γνωστούς που δεν αντέχουν την μισή ώρα (max) παραπάνω που κάνουν για την Πάρο, σε σχέση με τα Blue star.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-09-2016, 12:45
Εντός θέματος, τώρα. Τα ταξίδια με το Ρόδος είναι απόλαυση, που σπανίζει όλο και περισσότερο στις μέρες μας. Και έχω γνωστούς που δεν αντέχουν την μισή ώρα (max) παραπάνω που κάνουν για την Πάρο, σε σχέση με τα Blue star.
Αν με το ΝΗΣΟΣ POΔΟΣ είναι απόλαυση κ συμφωνώ,με το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ είναι απόλαυση στη νιοστή.Ρώτα κ εμένα!
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΑΡΑ του καραβολάτρη!!!!!!

threshtox
14-09-2016, 12:56
Αν με το ΝΗΣΟΣ POΔΟΣ είναι απόλαυση κ συμφωνώ,με το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ είναι απόλαυση στη νιοστή.Ρώτα κ εμένα!
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΑΡΑ του καραβολάτρη!!!!!!

Δε θα σε αμφισβητήσω.. Μακάρι να ταξιδέψω με το Σάμος (και σύντομα) και να το ζήσω κι εγώ..

177720177721

Για την ώρα αυτά με κάνουν χαρούμενο.. :)

despo
14-09-2016, 14:54
Εντός θέματος, τώρα. Τα ταξίδια με το Ρόδος είναι απόλαυση, που σπανίζει όλο και περισσότερο στις μέρες μας. Και έχω γνωστούς που δεν αντέχουν την μισή ώρα (max) παραπάνω που κάνουν για την Πάρο, σε σχέση με τα Blue star.[/QUOTE]
Για εμένα πάντως και θέλω να πιστεύω για τη συντριπτική πλειοψηφία απο τους εδώ γράφοντες, σίγουρα το ταξείδι με το πλοίο ειναι απόλαυση και μάλιστα είχα την ευκαιρία αυτή μόλις την Κυριακή που μας πέρασε, επιστρέφοντας απο τη Σάμο προς Πειραιά. Ομως αυτό που παρατήρησα, κάποιοι άλλοι δεν είχαν την ίδια γνώμη και βρισκόμενος στο κεντρικό πρακτορείο της εταιρείας στο Βαθύ, άλλαξαν τα εισιτήριά τους προκειμένου να φύγουν απο το Καρλόβασι την ίδια μέρα με το Ν. Μύκονος, το οποίο βάσει του προγράμματος μεχρι και 11/9 είχε τουλάχιστον 4 λιγότερες πλεύσιμες ώρες.

giorgos_249
14-09-2016, 16:16
Αν με το ΝΗΣΟΣ POΔΟΣ είναι απόλαυση κ συμφωνώ,με το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ είναι απόλαυση στη νιοστή

Αρκει ο εκθέτης ν να είναι θετικά ορισμένος (ν>0 ) , αλλιως η απόλαυση μικραίνει πολύ.... !! :chuncky::excitement::chuncky::chuncky:

Captain_Nionios
14-09-2016, 16:25
Περα απο το ταξιδι που εκανα Πειραια-Καβαλα και πισω στα τελη Μαϊου, ταξιδεψα ξανα στα τελη Ιουλιου για λιγες μερες διακοπων (3+3) σε Πατμο και Λειψους.

Το βαπορι ειναι απολαυστικο για ταξιδι στο Αιγαιο λογω της ανεσης που προσφερει, των ομορφων εξωτερικων καταστρωματων και του καταπληκτικου πλωριου μπαλκονιου.

Αν μπορεσουν καποια στιγμη ας βαλουν περισσοτερα κρεβατια, τα χρειαζεται, αλλα δεν παυει να ειναι εξαιρετικα ανετο μεσα και εξω...

Τα ωραρια του ηταν οριακα και η κινηση απο Καβαλα για τα νησια του Β.Α. Αιγαιου και ειδικα για τη Λημνο εξαιρετικα υψηλη. Ηταν πολλες οι φορες που κατεβασε/πηρε 2000 ατομα και παμπολλα ι.χ. στην/απο Καβαλα. Εβγαλε μερικες βλαβες στα τελη Ιουλιου-αρχες Αυγουστου, ποσο να αντεξει και αυτο, ταλαιπωρησε τον κοσμο, αλλα ευτυχως δεν ειχαν συνεχεια και εβγαλε το καλοκαιρι με μια συνολικα πολυ καλη εικονα.

Παρακατω βαζω μερικες φωτογραφιες απο το ταξιδι για Πατμο στις 28/7/2016.

Παραλλαξη του βορειου ακρου της Ναξου.
177722

Γραμμη για το νοτιο ακρο της Πατμου.
177723

Παραλλαξη του νοτιου ακρου της Πατμου.
177724

Ο καπεταν Διαμαντης σε απολυτη συγκεντρωση κατα το απογευματινο stand by, ελαχιστα πριν μπουμε στη Σκαλα της Πατμου. Αλλη μια πανεμορφη μανουβρα, απο τις παμπολλες και δυσκολες, με το θηριωδη Ιαπωνα. Να ειναι παντα καλα.
177725

tomcat
14-09-2016, 18:09
Μπράβο αγαπητέ φίλε πολύ ωραίες οι φωτό σου. Σε ευχαριστούμε πολύ. Ειδικά η τελευταία με τον Cpt στην γέφυρα.........

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-09-2016, 11:10
Το πρακτορείο Χίου κυκλοφόρησε πρόγραμμα δρομολογίων μέχρι 2/10 ( ! ) οπότε πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ο βάπορας μας κουνάει μαντήλι σύντομα ...

BOBKING
17-09-2016, 11:31
Το πρακτορείο Χίου κυκλοφόρησε πρόγραμμα δρομολογίων μέχρι 2/10 ( ! ) οπότε πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ο βάπορας μας κουνάει μαντήλι σύντομα ...
Για ποιόν λόγο ;

dionisos
17-09-2016, 12:08
Για ποιόν λόγο ;Πηγαινε στο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ στο μηνυμα 796 και διαβασε. Μαλλον πρεπει να σου διεφυγε

BOBKING
17-09-2016, 12:21
Πηγαινε στο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ στο μηνυμα 796 και διαβασε. Μαλλον πρεπει να σου διεφυγε
Σε ευχαριστώ πολύ τώρα το είδα :)

george Xios
17-09-2016, 17:43
Ο λόγος που έχει βγάλει πρόγραμμα μέχρι 2/10 είναι διότι από 3/10 το πλοίο θα εκτελεί άλλα δρομολόγια από ότι τώρα. Τώρα εκτελεί το ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΥΡΟΣ - ΜΥΚΟΝΟΣ - (ΠΑΤΜΟΣ)- ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ - ΦΟΥΡΝΟΙ - ΒΑΘΥ - ΧΙΟΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΛΗΜΝΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ ενώ από 3/10 θα εκτελεί το ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ-ΒΑΘΥ-ΧΙΟΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ & ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΙΟΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ
To πλοίο θα εκτελέσει κανονικά τα δρομολογία του μέχρι 31/10 και μετά πιθανά να αναχωρήσει...

Giwrgos1980
21-09-2016, 15:36
Πάντως πρέπει να λέμε και την άλλη όψη του νομίσματος, διότι ναι μέν Βάπορας αλλά με το δρομολόγιο που έκανε μάζευε πάρα πολλές καθυστερήσεις.....παράδειγμα 28/8 που ήθελα να γυρίσω από Νάξο για Πειραιά, για BSF ούτε για αστείο να βρείς εισητήριο, έχω κλήσει με το Ρόδος με ώρα αναχώρησης από Νάξο 18:30....Σαββάτο 27/8 δέχομαι sms ότι το πλοίο θα έχει 2ωρη καθυστέρηση και θα αναχωρήσει 20:30.....τελικώς αναχωρήσαμε 21:30.....άδικο για το Βαπόρι αυτό....

nireas
23-09-2016, 14:23
Θα επιβεβαιώσω το προηγούμενο ποστ. Ειδικά τον Αύγουστο που είναι η υψηλή περίοδος, το πλοίο αργούσε συστηματικά, ειδικά στο ταξίδι της επιστροφής. Στην Πάτμο όπου και βρισκόμουν όλο το μήνα, καθυστερούσε τουλάχιστον 2 ώρες στις αφίξεις του, γεγονός που έγινε χειρότερο μετά τις αβαρίες που έπαθε στις αρχές του μήνα. Αυτό είναι πολύ κρίμα για την εταιρία, γιατί το πλοίο είχε δημιουργήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στο περσινό του δρομολόγιο και φαινόταν ως μια αξιόπιστη εναλλακτική στο σχεδόν μονοπώλιο της Blue Star / Superfast. Δυστυχώς όμως, έχασε πολύ λόγω των παραπάνω και πολλοί εξ όσων γνωρίζω απο το νησί ψάχτηκαν τελευταία στιγμή να αλλάξουν τα εισητήριά τους.

despo
02-10-2016, 21:23
Στις 11 Σεπτεμβρίου που γύρισα απο τη Σάμο με το πλοίο, μάζεψε μεχρι και την Πάτμο (οπου επιβιβάστηκαν πολλοί επιβάτες και οχήματα) περιπου 1 ωρα καθυστέρηση, ομως στη συνέχεια και λόγω μη υπαρξης κίνησης στην Νάξο και την Πάρο, φτάσαμε στον Πειραιά μισή ωρα νωρίτερα απο την προγραμματισμένη. Να συμπληρώσω εδω οτι το πλοίο δεν πρόκειται να ναυλωθεί η' πουληθεί στην Αμερική οπως κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες.

Akis Dionisis
02-10-2016, 23:48
Να συμπληρώσω εδω οτι το πλοίο δεν πρόκειται να ναυλωθεί η' πουληθεί στην Αμερική οπως κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες.

Ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για τα άλλα δύο Ν.ΣΑΜΟΣ κ ΑΡΙΑΔΝΗ.

BOBKING
02-10-2016, 23:53
Ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για τα άλλα δύο Ν.ΣΑΜΟΣ κ ΑΡΙΑΔΝΗ.
Το Νήσος Σάμος αποκλείεται το πλοίο τόσο καιρό ο πάλευαν να το ξανακάνουν πλοίο και θα το πουλήσουν ή θα το ναυλώσουν σε άλλη ήπειρο τώρα το Αριάδνη μπορεί μην το πάρει κανένας σοβαρά μια σκέψη κάνω

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-10-2016, 07:12
Το Νήσος Σάμος αποκλείεται το πλοίο τόσο καιρό ο πάλευαν να το ξανακάνουν πλοίο και θα το πουλήσουν ή θα το ναυλώσουν σε άλλη ήπειρο τώρα το Αριάδνη μπορεί μην το πάρει κανένας σοβαρά μια σκέψη κάνω
Όλα πουλιούνται κ όλα αγοράζονται.Άκουσα ότι στο Ν.ΡΟΔΟΣ κόλλησαν στα λίγα κρεβάτια.

threshtox
03-10-2016, 11:03
Άμα έχεις αποφασίσεις να πουλήσεις, θα πουλήσεις. Αν δεν σου κάτσει αυτό, θα κυνηγήσεις κάτι άλλο. Και δε νομίζω ότι θα σκεφτούν να πουλήσουν το Σάμος, πχ, αν πάρουν τα λεφτά που θέλουν. Οψόμεθα..

despo
03-10-2016, 14:09
Η αλήθεια είναι οτι η εταιρεία έχει 3 μεγάλα πλοία, απο τα οποία στην ουσία μόνο το ένα φέτος έφερε λεφτά λόγω και της μειωμένης μεταναστευτικής κίνησης. Το Ν. Ρόδος ειναι ζήτημα αν κατάφερε να βγάλει τα εξοδά του, ενω για το Ν. Σάμος δεν χρειάζεται ουτε καν συζήτηση οτι μπήκε χοντρά μέσα. Απόδειξη οτι με το έπεσε λίγο η κίνηση μετακόμισε στη βασική γραμμή. Πάντως υπάρχουν φήμες οτι συζητείται η ναύλωση ενός απο τα τρία στην περιοχή οπου δραστηριοποιείται το Ν. Χίος, το οποίο οπως έχει ηδη γραφτεί δουλεύει με μεγάλη επιτυχία.

BOBKING
03-10-2016, 14:33
Η αλήθεια είναι οτι η εταιρεία έχει 3 μεγάλα πλοία, απο τα οποία στην ουσία μόνο το ένα φέτος έφερε λεφτά λόγω και της μειωμένης μεταναστευτικής κίνησης. Το Ν. Ρόδος ειναι ζήτημα αν κατάφερε να βγάλει τα εξοδά του, ενω για το Ν. Σάμος δεν χρειάζεται ουτε καν συζήτηση οτι μπήκε χοντρά μέσα. Απόδειξη οτι με το έπεσε λίγο η κίνηση μετακόμισε στη βασική γραμμή. Πάντως υπάρχουν φήμες οτι συζητείται η ναύλωση ενός απο τα τρία στην περιοχή οπου δραστηριοποιείται το Ν. Χίος, το οποίο οπως έχει ηδη γραφτεί δουλεύει με μεγάλη επιτυχία.
Η Hellenic seaways δουλεύει όπου έχει συμφέρον όπως και οι άλλες εταιρίες τώρα αν το Νήσος Σάμος το ζητήσουν για ναύλωση και βέβαια πληρώνοντας ένα τεράστιο ποσό τότε η Hellenic σαφώς και θα το ναυλώσει το ίδιο θα γίνει και με τα άλλα δυο οι πλοιοκτήτες αυτών των πλοίων βλέπουν τα συγκεκριμένα πλοία ως μέσο εκμεταλλευτής για να βγάλουν χρήματα και να αναπτυχθούν περισσότερο και όχι βάζοντας τα σε γραμμές του Αιγαίου που πια μόνο το καλοκαίρι έχει ανάπτυξη

threshtox
03-10-2016, 14:41
Όλα έχουν την τιμή τους..το θέμα είναι να επιλέξεις σαν συναλλασσόμενος την κατάλληλη στιγμή. Πουλήθηκε το Ιθάκη, πχ. Έχουν ναυλωθεί για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τόσα και τόσα (Έλυρος, Βενιζέλος, Νήσος Χίος, Διαγόρας και πόσα δεν αναφέρω). Μπίζνα να γίνεται και χρήμα να πέφτει...

Akis Dionisis
03-10-2016, 18:05
........ενω για το Ν. Σάμος δεν χρειάζεται ουτε καν συζήτηση οτι μπήκε χοντρά μέσα. Απόδειξη οτι με το έπεσε λίγο η κίνηση μετακόμισε στη βασική γραμμή.....

Έχεις μήπως υπόψην σου ότι ο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ είναι εκτός εδώ και ένα μήνα ??
Μη περιμένεις να βγάλει ένα καράβι τα έξοδά του, όταν το δρομολογείς στο μέσο προς το τέλος της σεζόν...
Αν δρομολογούνταν στη γραμμή από αρχές Ιουνίου, θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα...
Από κατανάλωση το Ν.ΣΑΜΟΣ, έχω μάθει ότι είναι υπέρ-οικονομικό.

Φίλιππος Αίγιο
03-10-2016, 21:11
Το νησος ροδος οσες φορες το ειδα τουλαχιστον το καλοκαιρι ειχε πολυ καλη κινηση αν υπολογισουμε και την επιδοτηση δεν νομιζω πως μπηκε και μεσα.Απο εκει και περα για το νησος σαμος συμφωνω με τον ακη διονυση.Το σαμος η εταιρια δεν νομιζω πως το αγορασε χωρις πλανο.Κατι ειχαν στο μυαλο τους.ή την γραμμη θεσσαλονικη-σμυρνη ή και την αποκλειστικη εκμεταλευση του βορειοανατολικου αιγαιου.

despo
13-10-2016, 11:48
Ταξείδεψα χθες το βράδυ, η' μαλλον για να το πώ ακριβέστερα, ενας απο τους λιγοστούς επιβάτες που είχαμε ... αγκαζε το πλοίο απο τη Σάμο για Πειραιά. Απελπιστικά λοιπον αδειο το πλοίο εφτασε στο Βαθύ προερχόμενο απο Μυτιλήνη και Χίο, οπου ζήτημα ειναι αν αποβίβασε καμμιά 20ρια άτομα και 4-5 ΙΧ. Στην ουσία ο,τι κόσμος και ΙΧ μαζι με τα φορτηγά, τα πήρε απο τη Σάμο, οπου έχει μια μόνο προσέγγιση στην άνοδο και άλλη μία στην κάθοδο. Δεν ξέρω αν οι ιθύνοντες της εταιρείας έχουν κάποιες άλλες βλέψεις, αλλά σύμφωνα με τα ισχύοντα δρομολόγια/ωράρια, ένα τέτοιο πλοίο με τους τεράστιους χώρους που διαθέτει κυριολεκτικά χαραμίζεται.

threshtox
13-10-2016, 12:09
Είναι κρίμα. Μου θυμίζει το Πάρος-Κως Ρόδος που έκανε πριν κάτι χρόνια, όταν είχε πρωτομπεί Αιγαίο. Πιο πριβέ ταξίδια δεν έχω ξανακάνει, πλην κάτι αλήστου μνήμης νυχτερινά με τον Αγούδημο.
Πολλή ησυχία τα βράδια στο Αιγαίο, πλέον..

Captain_Nionios
14-01-2017, 13:11
Σε ενα μηνα ο επιβλητικος Ιαπωνας επιστρεφει στα καθηκοντα του.

Απο 14/2 εως 30/3 θα κανει ενα δρομολογιο, τη Δευτερα, μεχρι Βαθυ και αλλα δυο, καθε Τριτη και Παρασκευη, μεχρι Καβαλα.
Ολα μεσω Συρου-Μυκονου ενω στα δρομολογια που φτανει Καβαλα θα περνα και απο τους ομορφους Φουρνους.

Απο 31/3 εως 11/6 θα ειναι φτανει μονο μεχρι Βαθυ με αναχωρησεις απο Πειραια καθε Δευτερα-Τεταρτη-Παρασκευη και απο Βαθυ καθε Τριτη-Πεμπτη-Κυριακη. Στο πηγαινε τις Δευτερες και τις Παρασκευες θα πιανει και στους Φουρνους οπως και στις επιστροφες αυτων των δρομολογιων.

Την περιοδο του Πασχα 10/4-18/4 θα αλλαξει λιγο δρομολογια.
Θα εχει δυο αναχωρησεις απο Πειραια, Μ. Τριτη και Μ. Πεμπτη, θα φτασει στο Βαθυ Μ. Παρασκευη πρωι και θα αναχωρησει απο το Βαθυ Τριτη του Πασχα πρωι. Πασχα στην ομορφη Σαμο για το πληρωμα. Στα δρομολογια της Μ. Πεμπτης και της Τριτης του Πασχα θα πιασει και στην ομορφη Πατμο.

Παρακατω ομορφη μανουβρα στη γοητευτικη Μυρινα, αφιερωμενη ειδικα στους φιλους απο Λημνο.

https://www.youtube.com/watch?v=rhRJLH6I9Gg

thanos75
16-01-2017, 10:20
Το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ τί δρομολόγια θα έχει εκείνη την περίοδο?

Captain_Nionios
16-01-2017, 14:39
Καλο ερωτημα. Σιγουρα καποιο θα πρεπει να φτανει μεχρι Καβαλα, επομενως αφου δε θα ειναι το Ροδος λογικα θα ειναι το Μυκονος παλι μεσω Ικαροσαμιας...

Παντως σιγα σιγα το Νησος Ροδος γινεται βαπορι των Φουρνων γιατι θα εχει σταθερα δυο προσεγγισεις την εβδομαδα απο Πειραια.

Οσο και να εχουμε συνδεσει λιμανια οπως του Αγιου Κηρυκου και των Φουρνων με αγαπημενα βαπορια μικρου ή μεσαιου μεγεθους, περυσι που περασα απο αυτα με το Ροδος μπορω να πω οτι ο Ιαπωνας τους ταιριαζει...
Εχει κατι γλυκο και φωτεινο ως βαπορι, σου δινει τη δυνατοτητα επαφης με τις ομορφιες τους, δε σε αποξενωνει απο το τοπιο. Ειδικα το πλωριο μπαλκονι του ειναι φανταστικο...

despo
16-01-2017, 18:52
Πάντως αρχικά είχαν αναγγείλει δρομολόγια πάνω στις μέρες του Μπλου Σταρ 1 στη γραμμή Χίου - Μυτιλήνης, με μία μόνο προσέγγιση στο Βαθύ τη βδομάδα και αυτή στο δρομολόγιο της επιστροφής, δηλαδή τα ίδια που είχε μέχρι που έδεσε για την επισκευή. Μακάρι να βρεθεί μία μόνιμη γραμμή για το πλοίο, σίγουρα αξίζει !

thanos75
17-01-2017, 08:09
Πάντως αρχικά είχαν αναγγείλει δρομολόγια πάνω στις μέρες του Μπλου Σταρ 1 στη γραμμή Χίου - Μυτιλήνης, με μία μόνο προσέγγιση στο Βαθύ τη βδομάδα και αυτή στο δρομολόγιο της επιστροφής, δηλαδή τα ίδια που είχε μέχρι που έδεσε για την επισκευή. Μακάρι να βρεθεί μία μόνιμη γραμμή για το πλοίο, σίγουρα αξίζει !
Μια που το ανέφερες φίλε despo -και συγγνώμη για το ελαφρώς off topic- φέτος στη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης βλέπω να "τρων τις σάρκες τους" Hellenic & Blue Star....κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, και Σάββατο, και το ΑΡΙΑΔΝΗ & το Blue Star 1 αναχώρηση στις 21.00 από Πειραιά, και από Μυτιλήνη αναχώρηση τα πρωινά της Παρασκευής & του Σαββάτου με διαφορά ενός τετάρτου (08.45 το ένα, 09.00 το άλλο). Ε...ρε γλέντια...:concern:

stathe174
17-01-2017, 23:08
Μάχες μέχρι τελικής πτώσης δηλαδή...

despo
20-01-2017, 21:33
Σε γρίφο έχουν τελικά εξελιχθεί τα δρομολόγια με τα οποία θα ξεκινήσει το πλοίο, αφου και πάλι στο σύστημα κρατήσεων εμφανίζονται 3 δρομολόγια τη βδομάδα στη γραμμή Χίου - Μυτιλήνης πάνω στις ίδιες μέρες που φεύγει και το Μπλου Σταρ 1, με τη διαφορά οτι και στα 3 δρομολόγια επιστροφής θα προσεγγίζει και το Βαθύ !

george Xios
27-01-2017, 08:32
Υπάρχει έντονη φημολογία, ότι το πλοίο αναμένεται να προσεγγίζει και το Καρλόβασι...Αναμένεται, να ανακοινωθούν και δρομολόγια..

george Xios
31-01-2017, 10:09
Φαίνεται ότι πάει πίσω η έναρξη δρομολογίων, καθώς τα συστήματα κρατήσεων δείχνουν μέχρι τέλη του Φλεβάρη το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, ενώ ακόμα δεν έχουν ανέβει, τα δρομολόγια του Μάρτη για την άγονο στο online συστημα κρατησεων στο site της εταιρειας.

pantelis2009
13-02-2017, 16:48
Το Νήσος Ρόδος έφυγε από τη ΝΑΥΣΙ έκανε δοκιμαστικό και αυτή την ώρα δένει δίπλα στη δεξαμενή Βασιλειάδη.

Captain_Nionios
17-02-2017, 10:54
Πρωτη επισκεψη του θηριωδους Ιαπωνα στη στρουγκα του Καρλοβασιου και ειχε ισχυρο ΒΑ ανεμο...

Τι αλλο να πουμε γι'αυτους τους ναυτικους που με περισσιο ταλεντο καταφερνουν και εξυπηρετουν τα νησια μας κανοντας μανουβρες σε τετοια λιμανια, με δυσκινητα ογκωδη βαπορια και μαλιστα κατω απο αυτες τις συνθηκες;

Αξιζει να δειτε το βιντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=RjUohDSp-qQ

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-02-2017, 11:15
Απορώ γιάτί βάλανε το βίντεο χ8...

papakostas
17-02-2017, 12:52
Απορώ γιάτί βάλανε το βίντεο χ8...

Αν το έβαζαν με κανονική ταχύτητα θα ήταν 58 λεπτά. Που σημαίνει τραγική κατάσταση τον 21ο αιώνα.

Captain_Nionios
17-02-2017, 13:06
Γκρινια, υπονοουμενα, κατηγορια...

Το βαπορι μπαινει στο λιμανι στο 0:27 και εχει αραξει στο 3:00, δηλαδη σε 2 λεπτα και 33 δευτερα με ταχυτητα 8x.

Αυτο σημαινει, σε κανονικο χρονο, 20 λεπτα και 24 δευτερολεπτα μανουβρα που μαλιστα ειχε και μια μεγαλη διορθωση.

Ολο το υπολοιπο ειναι ο χρονος πριν το βαπορι φτασει στο λιμανι, η φορτοεκφορτωση και η αναχωρηση.

Ποιο ειναι τραγικο για τον 21 αιωνα κυριε δικαστα;
Τα 20+ λεπτα μανουβρα; Με αυτο το βαπορι, κατω απο εξαιρετικα δυσκολες συνθηκες, στο Καρλοβασι;

Ας ειμαστε λιγο σοβαροι...

papakostas
17-02-2017, 13:24
Γκρινια, υπονοουμενα, κατηγορια...

Το βαπορι μπαινει στο λιμανι στο 0:27 και εχει αραξει στο 3:00, δηλαδη σε 2 λεπτα και 33 δευτερα με ταχυτητα 8x.

Αυτο σημαινει, σε κανονικο χρονο, 20 λεπτα και 24 δευτερολεπτα μανουβρα που μαλιστα ειχε και μια μεγαλη διορθωση.

Ολο το υπολοιπο ειναι ο χρονος πριν το βαπορι φτασει στο λιμανι, η φορτοεκφορτωση και η αναχωρηση.

Ποιο ειναι τραγικο για τον 21 αιωνα κυριε δικαστα;
Τα 20+ λεπτα μανουβρα; Με αυτο το βαπορι, κατω απο εξαιρετικα δυσκολες συνθηκες, στο Καρλοβασι;

Ας ειμαστε λιγο σοβαροι...

20 λεπτά μέσα στο λιμάνι το ρεμέτζο είναι τραγικό.

Captain_Nionios
17-02-2017, 13:36
Νομιζω πως τραγικη ειναι η κριση σου που, χωρις καμια τεκμηριωση, χαρακτηριζει τραγικο το γεγονος οτι μια μανουβρα ειχε διαρκεια 20 λεπτων.

SteliosK
17-02-2017, 23:56

Την επόμενη φορά πήγαινε εσύ ώστε να την κάνεις σε 2 λεπτά..Ας σοβαρευτούμε λίγο εδώ μέσα και ας αφήσουμε τους ανθρώπους
να κάνουν την δουλειά τους.

papakostas
18-02-2017, 10:14
Είναι φοβερό 20 λεπτά. Δηλαδή σε δύο λιμάνια είναι 40 λεπτά. Στον 21ο αιώνα.

kythnos
18-02-2017, 10:46
21 αιώνας με λιμενικές υποδομές του 20 αιώνα.... τα 20 λεπτά για αυτό το πλοίο (μέγεθος, ευελιξία κλπ) και αυτά τα λιμάνια είναι μία χαρά.. από μόνο του το γεγονός ότι εξυπηρετεί το λιμάνι είναι υπέρβαση...

rafina-lines
18-02-2017, 15:39
Πραγματικά, παιδιά, έχω βαρεθεί να ακούω συνέχεια ότι ο τάδε πλοίαρχος δεν είναι καλός, ή ότι δεν έκανε καλό ρεμέτζο. Γιατί ποτέ κανείς δε αναγνωρίζει ότι τα λιμάνια μας είναι του κ... και ότι οι πλοίαρχοι είναι κάτι σαν ήρωες που βάζουν τα πλοία σ'αυτές τις σφηκοφωλιές προκειμένου να εξυπηρετηθεί η συγκοινωνία των νησιών?? Για να λέμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι!!!

Akis Dionisis
19-02-2017, 11:58

Την επόμενη φορά, να πας να κάνεις κουμάντο τον καπετάνιο πως ΝΑ δέσει το καράβι και να του κάνεις μαθήματα ρεμέτζου...καπετάνιε του ντόκου/καναπέ/πληκτρολογίου....

renetoes
19-02-2017, 13:20

Ντροπή σου να μιλάς έτσι! Τραγικά είναι άλλα πράγματα, που σε αφορούν!!!!

BEN BRUCE
19-02-2017, 13:36
Yππαρχουν ακομα και σημερα στην εποχη μας των high super και αλλων σοφιστικε βαποριων 2-3 καπετανιοι που πηγαν την ναυτικη τεχνη πιο μπροστα απο αυτους που πηραν την σκυταλη, αλλωστε και οι παλιοι τους παραδεχονται,εις εξ αυτων ειναι και ο εκλεκτος καπτα διαμαντης....που βαζει τον λευκο ελεφαντα ΝΗΣΣΟΣ ΡΟΔΟΣ στο λιμανι που ηταν για να πιανει ο Παντελης και η Δεσποινα του φουστανου 60 μετρα βαπορακια.....ελεος τι αλλο θα ακουσουμε απο τους <καραβολατρες(?)>

BOBKING
19-02-2017, 13:53
Πραγματικά αυτό με ξεπερνά! Εφόσον φίλτατε papakostas το θεωρείς τραγικό πήγαινε να αναλάβεις εσύ το πλοίο...Και να προσέχεις την επόμενη φορά τα λόγια σου. Γιατί είναι ντροπή να μιλάς έτσι για έμπειρους ανθρώπους που αν ξέρεις εσύ τα 10 αυτοί ξέρουν τα 1.000 και επίσης θα συμφωνήσω καθέτως με τα γραφόμενα του φίλου Ben Bruce

VASILIS CRETA
19-02-2017, 14:08
Παιδιά, ας μη χαλάμε το κλίμα, παρά το ότι όλοι αγαπάμε τα πλοία και βάσει αυτού σε πολλούς σίγουρα δε μας αρέσουν τα λεγόμενα του φίλου, δεν παύει να είναι η απόψή του και είναι σεβαστή. Το ιδανικότερο και επικοδομητικότερο βέβαια θα ήταν το να μας παρέθετε που στηρίζεται με επιχειρήματα, ώστε να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε ή να τον ενημερώσουμε τι παίζει με το πλοίο ή τα λιμάνια σε περίπτωση που δεν γνωρίζει ώστε να έχει η συζήτηση κάποιο νόημα. Το να επιμένει ο ίδιος επαναλαμβάνοντάς την "ξερά" (που από πολλούς μπορεί να εκληφθεί ως επιβολή) ή να παρελασουμε όλοι στο τόπικ "χώνοντάς του τα" νομίζω δεν οδηγεί πουθενά....

AegeanIslands
20-02-2017, 21:35
Παρακάτω παραθέτεται ένα κινηματογραφικό ντοκουμέντο,που θα έπρεπε να προβάλλεται
σε μεταπτυχιακό σεμινάριο χειρισμών πλοίων,δύσκολων,ιδιότροπων/δύστροπων πλοίων.
Στο Καρλόβασι Σάμου -Δυτικά- με Βόρειους άνεμους 7bf. Ρεμέτζο/Πρυμνοδέτηση με 2 άγκυρες.

https://www.youtube.com/watch?v=OmTc7h4RfPY

nomadas
20-02-2017, 23:09
Λιμανι το λετε αυτο; Η μπανιερα στο σπιτι μου ειναι μεγαλυτερη.

Captain_Nionios
21-02-2017, 00:39
Παρακάτω παραθέτεται ένα κινηματογραφικό ντοκουμέντο,που θα έπρεπε να προβάλλεται
σε μεταπτυχιακό σεμινάριο χειρισμών πλοίων,δύσκολων,ιδιότροπων/δύστροπων πλοίων.
Στο Καρλόβασι Σάμου -Δυτικά- με Βόρειους άνεμους 7bf. Ρεμέτζο/Πρυμνοδέτηση με 2 άγκυρες.

https://www.youtube.com/watch?v=OmTc7h4RfPY

Δεν ειχα δει οτι ειχε ανεβει και με το φως της μερας.

Καταπληκτικο και αυτο ειδικα γιατι, οπως σωστα επισημαινεις, μπορουμε να δουμε και τα φουνταρισματα του μαεστρου.

Οπως εχει πει και ο ιδιος για παλαιοτερους θρυλους αλλα και νεοτερους ταλαντουχους συναδελφους:
"Οι σκουριες κατω απο τα οκια απο τα δυνατα αγανταρισματα της καδενας ειναι γαλονια ναυτοσυνης, γνωσης και εμπειριας για ενα καπετανιο."

Αραζει ενα βαπορι πολυ μεγαλο, δεινοσαυρο στη μανουβρα, στη στουργκα του Καρλοβασιου, νυχτα - μερα, με ισχυρους Β-ΒΑ ανεμους και βγαινει καποιος να χαρακτηρισει τραγικο το ολο εγχειρημα.

Ποσο θολη επιθετικοτητα και μη επαφη με την πραγματικοτητα;

threshtox
21-02-2017, 10:02
Ειλικρινά, θα ήθελα να έβλεπα αυτά τα δύο υπέροχα βίντεο σε κανονική ταχύτητα, με φυσικό ήχο και ας είχαν δύο και τρεις ώρες διάρκεια. Να καταλάβουν όλοι το πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν. Αν τα 20 λεπτά είναι επιτυχία ή τραγικό κατόρθωμα...

Captain_Nionios
10-03-2017, 12:50
Απολαυστικη δεξιοστροφη μανουβρα του Ιαπωνα στον Αγιο Κηρυκο. Λιγο μετα τα μεσαχυντα στα τελη του περασμενου Μαϊου.

Σαν την ακτοπλοϊα μας δεν εχει...

181513

sylver23
10-03-2017, 15:07
το συνηθίζει Διονύση!!

Captain_Nionios
10-03-2017, 15:49
Σε εκεινο το κυκλικο ταξιδι (μεχρι Καβαλα και πισω) ειδα σε Αγιο Κηρυκο και Φουρνους, αριστεροστροφες και δεξιοστροφες μανουβρες.

Αναλογα με τις αναγκες της στιγμης.

sylver23
13-03-2017, 13:37
Να καθεσαι στο καφε πάνω από την προβλήτα των Φούρνων και να κανει δεξιοστροφη.. Όλα τα λεφτα!

M.D.I
03-04-2017, 14:23
Κομαντο του πληκτρολογιου,προς ενημερωση σας,το πλοιο στο Καρλοβασι,"κολλησε"τρεις φορες,πριν δεσει στον προβλητα.Μια στην μπουκα(σε μας τους πλοιαρχους,ειναι γνωστο το μπαζωμα της εισοδου στο Καρλοβασι,απο την αμμο της προσκειμενης παραλιας.Προβλημα χρονιο και αλυτο).Δευτερη φορα η κοιλια του πλοιου(αριστερο keel) λιγο πριν φτασει ο καταπελτης στην τελικη του θεση.Γι αυτο το λογο και αλλαζει η μανουβρα,αλλαζει το προσαναποδα,ερχεται το πλοιο πιο πισω και με μεγαλυτερη ορμη ξεκαβαλα το ρηχο.Τριτη φορα,στο ΒΔ τμημα του λιμανιου η πλωρη ξανασκαλωσε.Οποιος παρατηρησει ξανα το βιντεο,θα το αντιληφθει.Ξεπερασθηκε το ρηχο παλι και το πλοιο μετα απο 20 λεπτα μανουβρας,ελαβε την τελικη του θεση.Προτεινω στους κριτες του χρονομετρου να δουν τα τελευταια ρεμετζα,ως προς το χρονο δεσιματος εννοω,και να παραθεσουν τη γνωμη τους.Διαφωτιζοντας τους,λεω οτι το πλοιο μετα απο τοσα ρεμετζα,ανοιξε λουκια,εσκαψε με την κοιλια τον πυθμενα,αλλαξε τους χρονους προσδεσης και χειμωνιατικα(καιροι με ρηχειες-αμπωτιδες)προσεγγιζει το Καρλοβασι με ολους τους καιρους.Βοριαδες-νοτιαδες-ειδικα σοροκαδες (του θανατου στο Καρλοβασι).Εξυπηρετωντας το δρομολογιο του Μυκονος και τους επιβατες του Καρλοβασιου.Θυμιζω ακομη μια προσεγγιση του Αριαδνη στο Καρλοβασι που ο εμπειρος πλοιαρχος του,εκρινε οτι προτιμοτερο ηταν να βγει απο το λιμανι με την πρυμνη,ενισχυοντας τα παραπανω που παρεθεσα.Και φερνω ως παραδειγμα το Αριαδνη που ειναι πλοιο αναλογων κυβικων,λιγο πιο ευελικτο απο το Ροδος.Λοιπον,κριτες του χρονομετρου και δικαστες του πληκτρολογιου,σκεφτειτε,ρωτηστε αν δεν ξερετε και ελπιζω να υπαρχουν παντα απαντησεις σε αποριες σας.Επειδη ομως καποιες ερωτησεις αφηνουν μυρωδια αλλης σκεψης,μπορω ως Πλοιαρχος να απαντησω ακομα και σε προσωπικα μηνυματα και να αιτιολογησω χρονους ρεμετζων ολων των πλοιων,σε ολα τα λιμανια(λογω πολυχρονης θητειας)και αν χρειαστει να δικαιολογησω και πολυ πιο χρονοβορες μανουβρες,παραπανω απο ολοκληρη ωρα

M.D.I
03-04-2017, 14:44
Και για τους "απιστους Θωμαδες".....ή κακοπροαιρετα μυαλα, αναφερω οτι εχω συννενοηθει με το Λ/Χ Ναξου να περιμενω την ασφαλη προσδεση του HIGH SPEED 1που εκανε 4 προσπαθεις για να δεσει στο κεφαλι του μωλου με ασχημο γαρμπη.Συναδελφικα......

pantelis2009
19-04-2017, 16:12
Το Νήσος Ρόδος τελείωσε εχθές με τα δρομολόγια του και σταμάτησε για την ακινησία του. Αυτή την ώρα βρίσκεται στη ΝΑΥΣΙ.

pantelis2009
20-04-2017, 11:58
Ας το δούμε φωτογραφημένο σήμερα από την Κυνόσουρα στη ΝΑΥΣΙ που βρίσκεται για την ακινησία του.

182587

pantelis2009
25-05-2017, 14:34
Το Νήσος Ρόδος αυτή την ώρα βγαίνει για δοκιμαστικό.

gnikles
26-05-2017, 19:04
183249183250Στο λιμάνι της Μυτιλήνης!!!

pantelis2009
27-05-2017, 10:54
Για δοκιμαστικό αυτή την ώρα στον Αργοσαρωνικό.

basilis 59
27-05-2017, 11:16
Για δοκιμαστικό αυτή την ώρα στον Αργοσαρωνικό.

Με 20,8 kn o kapten Διαμαντης πορεια για κρασσοπαναγια!!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-05-2017, 08:32
Χθες είδα πρώτη φορά να έχει ανοικτό στο λιμάνι του Πειραιά τον δεξιό πρυμνιό καταπέλτη.Ίσως γιά να φορτώσει γιά παροναξία σήμερα.
Τα γιαπωνέζικα βαπόρια προσφέρουν επιλογές γιά την φορτοεκφόρτωση, αρκεί οι πολλοί καταπέλτες που συνήθως διαθέτουν να παραμένουν λειτουργικοί.

thanos75
29-05-2017, 11:04
Για πόσο καιρό θα αντικαταστήσει το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-05-2017, 11:34
Noμίζω 1 ταξίδι θα κάνει.

Amorgos66
27-06-2017, 13:53
Δικλινη καμπινα,με TV,free wifi ,παράθυρο και
τουαλέτα με ...μπανιέρα...!!
183597
183598
183599
183600

threshtox
27-06-2017, 13:57
Ελεύθερο wifi έχουν όλα τα πλοία της hellenic. Μόνο που δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα με αυτό (download, youtybe, skype κλπ).
Τώρα, αν στις καμπίνες δίνουν κωδικό για πρόσβαση σε άλλη διεύθυνση, πάω πάσο... Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ καλή παροχή για τον επιβάτη.

maria korre
21-07-2017, 22:35
Καλά ταξίδια σε πλοίο και πλήρωμα!

183909 183910

pantelis2009
06-08-2017, 16:49
Καβάλα: Στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» σπάει ένα μεγάλο ρεκόρ…Μια μικρή... πόλη θα επιβιβαστεί στο «Νήσος Ρόδος» με προορισμό τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου-Στο αποκορύφωμα η τουριστική κίνηση05|08|2017 | 18:43

(https://twitter.com/share?url=http%3A%2F%2Fwww.kavalapost.gr%2F183650% 2Fkavala-sto-limani-apostolos-pavlos-spai-ena-megalo-rekor%2F&text=I%20just%20saw%20%CE%9A%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE% BB%CE%B1%3A%20%CE%A3%CF%84%CE%BF%20%CE%BB%CE%B9%CE %BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9%20%C2%AB%CE%91%CF%80%CF%8C%C F%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%B1% CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82%C2%BB%20%CF%83%CF%80%CE%AC %CE%B5%CE%B9%20%CE%AD%CE%BD%CE%B1%20%CE%BC%CE%B5%C E%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%20%CF%81%CE%B5%CE%BA%CF%8C% CF%81%E2%80%A6%20-%20Click%20to%20see%20also%20%E2%98%9B%20)

(https://www.facebook.com/sharer.php?u=http%3A%2F%2Fwww.kavalapost.gr%2F1836 50%2Fkavala-sto-limani-apostolos-pavlos-spai-ena-megalo-rekor%2F)

(https://www.facebook.com/dialog/send?app_id=140586622674265&link=http%3A%2F%2Fwww.kavalapost.gr%2F183650%2Fkav ala-sto-limani-apostolos-pavlos-spai-ena-megalo-rekor%2F&redirect_uri=http%3A%2F%2Fwww.kavalapost.gr%2F1836 50%2Fkavala-sto-limani-apostolos-pavlos-spai-ena-megalo-rekor%2F)

(https://plus.google.com/share?url=http%3A%2F%2Fwww.kavalapost.gr%2F183650% 2Fkavala-sto-limani-apostolos-pavlos-spai-ena-megalo-rekor%2F)

(?subject=%CE%9A%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B1%3A% 20%CE%A3%CF%84%CE%BF%20%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE %BD%CE%B9%20%C2%AB%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%84%C E%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB% CE%BF%CF%82%C2%BB%20%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9 %20%CE%AD%CE%BD%CE%B1%20%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%C E%BB%CE%BF%20%CF%81%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CF%81%E2%80% A6&body=http%3A%2F%2Fwww.kavalapost.gr%2F183650%2Fkav ala-sto-limani-apostolos-pavlos-spai-ena-megalo-rekor%2F%0A%0A%CE%9A%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B1 %3A%20%CE%A3%CF%84%CE%BF%20%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%A C%CE%BD%CE%B9%20%C2%AB%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%83%CF% 84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE %BB%CE%BF%CF%82%C2%BB%20%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B5%C E%B9%20%CE%AD%CE%BD%CE%B1%20%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE% AC%CE%BB%CE%BF%20%CF%81%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CF%81%E2 %80%A6%0A%0A%C2%A0%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%C F%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%BA%CE%AF%CE%BD% CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%86%CE %B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%20%CE%BA%C E%B1%CE%B9%20%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%CE% BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7%20%CF%83%CF%84%CE %B7%CE%BD%20%CE%9A%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B1.% 20%CE%91%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%88%CE%B5%CF%85%CF%83 %CF%84%CE%BF%CE%B9%20%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84%CF%8 5%CF%81%CE%B5%CF%82%20%CE%BF%CE%B9%20%CE%B1%CF%81% CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%AF%20%CF%80%CE%BF%CF%85 %20%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CE%B D%CE%BF%CF%85%CE%BD%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%B1% CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%B7%CF%82 %20%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82%20%C F%84%CE%BF%202017%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20%CE%B5%CF %80%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%C E%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9%20%C2%AB%CE%91% CF%80%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82%20 %CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82%C2%BB%20%CE%B A%CE%B1%CE%B9%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20%CE%B1%CE%B5% CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BF%20 %CF%84%CE%BF%CF%85%20%C2%AB%CE%9C%CE%AD%CE%B3%CE%B 1%CF%82%20%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE% B4%CF%81%CE%BF%CF%82%C2%BB.%0D%0A%0D%0A%CE%A7%CE%B 1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%83% CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC %CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1%20%CF%84%CE%B F%20%CF%81%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CF%81%20%CF%80%CE%BF% CF%85%20%CE%B8%CE%B1%20%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%83%CE %B5%CE%B9%20%CF%83%CE%B5%20%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%B F%2C%20%CE%BC%CE%B5%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%AC% CF%86%CE%B9%CE%BE%CE%B7%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%C2 %AB%CE%9D%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%82%20%CE%A1%CF%8C%C E%B4%CE%BF%CF%82%C2%BB%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20Hell enic%20Seaways%20%CF%84%CE%BF%20%CE%B1%CF%80%CF%8C %CE%B3%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%20%CF%84%CE%BF%CF%8 5%20%CE%A3%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF% 85%205%20%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%8 4%CE%BF%CF%85%202017.%0D%0A%0D%0A%CE%A3%CF%8D%CE%B C%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1%20%CE%BC%CE%B5%20%CF%84% CE%B1%20%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF %CE%B1%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%9D%CE%B1%CF%85%C F%84%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%20% CE%A0%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE %AF%CE%BF%CF%85%20%CE%9C%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%AC%C E%B4%CE%B7%C2%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE% BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%20%CE%BD%CE%B1%20%CF%84 %CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%AD%CF%88%CE%BF%CF%85%C E%BD%20%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CF%84%CE%B1%20% CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%AC%20%CF%84%CE%BF%CF%85 %20%CE%92%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B1%CE%B D%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D% 20%CE%91%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85%202.3 15%20%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF %82%2C%20680%20%CE%99%CE%A7%20%CE%B1%CF%85%CF%84%C E%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1%20%CE%BA% CE%B1%CE%B9%2057%20%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B7% CE%B3%CE%AC%2C%20%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE %BD%CF%84%CE%B1%CF%82%20%CE%AD%CE%BD%CE%B1%20%CF%8 1%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CF%81%202%20%CE%B5%CF%84%CF%8E %CE%BD.%0D%0A%0D%0A%CE%97%20%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE% B7%CF%83%CE%B7%20%CE%B8%CE%B1%20%CF%80%CE%B1%CF%81 %CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9%20%CE%B 1%CF%85%CE%BE%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%2C%20% CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1%20%CE%BC %CE%B5%20%CF%84%CE%B9%CF%82%20%CE%BA%CF%81%CE%B1%C F%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%2C%20%CE%B3%CE% B9%CE%B1%20%CF%8C%CE%BB%CE%BF%20%CF%84%CE%BF%CE%BD %20%CE%91%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B F%2C%20%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9%20%CF%80%CE%BF%CF% 85%20%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CF%84%CF%89 %CE%BD%20%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD%2C%20%CE%B A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BD% CF%8D%CE%B5%CE%B9%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%84%CE %B7%20%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%C E%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7%20%CF% 80%CE%BF%CF%85%20%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%87%CE %B5%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%20%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%A C%CE%BD%CE%B9%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%9A%CE%B1% CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%82%20%CF%83%CF%84%CE%BF %CE%BD%20%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%8 4%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%B1% CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B9%CE%B1%CE %BA%CF%8C%20%C2%AB%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%C 2%BB%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CF%87%CF%8E%CF%81%CE% B1%CF%82.%0A)

(https://www.printfriendly.com/print?url=http%3A%2F%2Fwww.kavalapost.gr%2F183650% 2Fkavala-sto-limani-apostolos-pavlos-spai-ena-megalo-rekor%2F)

Η τουριστική κίνηση και φαίνεται και είναι μεγάλη στην Καβάλα. Αδιάψευστοι μάρτυρες οι αριθμοί που αποτυπώνουν την αύξηση της κίνησης το 2017 στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» και στο αεροδρόμιο του «Μέγας Αλέξανδρος».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ρεκόρ που θα σπάσει σε λίγο, με την άφιξη του «Νήσος Ρόδος» της Hellenic Seaways το απόγευμα του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2017.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ναυτιλιακού Πρακτορείου Μηλιάδη (http://www.miliadou.gr/)αναμένεται να ταξιδέψουν προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου 2.315 επιβάτες, 680 ΙΧ αυτοκίνητα και 57 φορτηγά, σπάζοντας ένα ρεκόρ 2 ετών.
Η κίνηση θα παραμείνει αυξημένη, σύμφωνα με τις κρατήσεις, για όλο τον Αύγουστο, κάτι που εκτός των άλλων, καταδεικνύει και τη στρατηγική θέση που κατέχει το λιμάνι της Καβάλας στον τουριστικό και αναπτυξιακό «χάρτη» της χώρας.
ΠΗΓΗ (http://www.kavalapost.gr/183650/kavala-sto-limani-apostolos-pavlos-spai-ena-megalo-rekor/)

T.S.S. APOLLON
23-08-2017, 21:57
Το επιβλητικο Νησος Ροδος παραπλεοντας την Τηνο 27-7-2017

184321

despo
16-09-2017, 22:35
Στο πλοίο απο 1/8 λειτουργεί escape room, το οποίο βρίσκεται κάτω απο την υποδοχή. Οσες φορές ομως ταξείδεψα, δεν είδα κάποιον 'πελάτη' να ενδιαφέρεται.

john 2004
02-10-2017, 10:09
Μόλις έδεσε στη ναυσι

184799

Psytair
02-10-2017, 10:39
Θα δεξαμενιστει ;;;

john 2004
02-10-2017, 19:04
Οχι. Θα ετοιμαστεί για να κάνει μια δίμηνη σκάντζα σε γειτονική χώρα μάλλον.

Psytair
02-10-2017, 21:34
Ναι την ναυλωση εννοεις απο την ιταλικη εταιρια

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-10-2017, 11:48
Ναι την ναυλωση εννοεις απο την ιταλικη εταιρια
Στη ΤΤΤ Lines του Τομάζου.

Giovanaut
03-10-2017, 12:37
Και να ταν το μόνο? Κι άλλο ετοιμάζεται ;)

Psytair
03-10-2017, 12:43
Για πιο αλλο πλοιο εννοεις φιλε giavanaut ;;;;;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-10-2017, 13:07
Για πιο αλλο πλοιο εννοεις φιλε giavanaut ;;;;;
Γιά το ΑPIAΔΝΗ λέει ντε!
Μου φαίνεται όλη η ακτοπλοία θα μεταναστεύσει στην Ιταλία.

Giovanaut
03-10-2017, 13:17
Γιά το ΑPIAΔΝΗ λέει ντε!
Μου φαίνεται όλη η ακτοπλοία θα μεταναστεύσει στην Ιταλία.

Και αν πανε για αρπαχτές όλα καλά, το θέμα είναι μην καταλάθος μας μείνει κανένα εκεί γιατι πολλά τα πηγαινέλα τελευταία ...

Psytair
03-10-2017, 13:20
Ναι αστα να πανε πολλα μπορουν να συμβουν

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-10-2017, 13:31
Και αν πανε για αρπαχτές όλα καλά, το θέμα είναι μην καταλάθος μας μείνει κανένα εκεί γιατι πολλά τα πηγαινέλα τελευταία ... Aρπαχτές δεν νομίζω,ναυλώσεις είναι κ η Ιταλία σχεδόν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που μπορούν να δουλέψουν αυτά τα βαπόρια.
Γιατί να μας μείνει κανένα εκεί;; Kαμιά κατάσχεση;

Giovanaut
03-10-2017, 13:39
Aρπαχτές δεν νομίζω,ναυλώσεις είναι κ η Ιταλία σχεδόν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που μπορούν να δουλέψουν αυτά τα βαπόρια.
Γιατί να μας μείνει κανένα εκεί;; Kαμιά κατάσχεση;

Με το αρπαχτες αυτό εννοουσα, τις μικροναυλώσεις των 2-3 μηνων. Οσο για το αλλό καμία σχέση, μην τους αρέσει κανενα λέω και τ αγοράσουν η το κρατήσουν μακροχρόνια..
Τουτα τα βαπόρια τα χουν γλυκοκοιταξει πάμπολοι, από τυχη καθαρα δεν έχουν φύγει απ τα νερά μας!!

Psytair
03-10-2017, 13:45
Ρε παιδια το κρητη που εχει ναυλωθει στην ιταλια ποτε σκοπευει να ερθει στην χωρα μας ;;;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-10-2017, 09:38
Ρε παιδια το κρητη που εχει ναυλωθει στην ιταλια ποτε σκοπευει να ερθει στην χωρα μας ;;;
Σαν άψυχο πράμα που είναι δεν σκοπεύει μόνο του να έλθει.:surprise::highly_amused:
Σε 2 χρόνια αν παραταθεί η ναύλωση.
Αλλά φίλε είμαστε εκτός θέματος κ θα μας κράξουνε!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-10-2017, 10:11
Με το αρπαχτες αυτό εννοουσα, τις μικροναυλώσεις των 2-3 μηνων. Οσο για το αλλό καμία σχέση, μην τους αρέσει κανενα λέω και τ αγοράσουν η το κρατήσουν μακροχρόνια..
Τουτα τα βαπόρια τα χουν γλυκοκοιταξει πάμπολοι, από τυχη καθαρα δεν έχουν φύγει απ τα νερά μας!!
Oι μικροναυλώσεις αυτές είναι κανονική χρονοναύλωση.Αντικειμενικά είναι καλό να βλέπεις ελληνικά βαπόρια σε ξένα νερά κ να βρίσκουν απασχόληση από το να πουληθούν.Καραβολατρικά μας στενοχωρεί αφού τα στερούμαστε,ναι ακόμα κ το ΚΡΗΤΗ Ι.
Τα γιαπωνέζικα βαπόρια σνομπάρονται από τους Ευρωπαίους* κ τα δικά μας μπορεί να ενδιαφέρουν Άραβες κ Απωανατολίτες.Από τα συγκεκριμένα που συζητάμε,το ΑΡΙΑΔΝΗ θα μπορούσε να ενδιαφέρει,Θεός φυλάξοι,τους Ιταλούς.
* Γιά το SUISEN κ το SUZURAN του 96 βάπορες των 30 κ.,δεμένα καιρό δεν ενδιαφέρθηκε κανένας, σε άλλες εποχές θα ερχόντουσαν εδώ.

Giovanaut
04-10-2017, 10:42
Oι μικροναυλώσεις αυτές είναι κανονική χρονοναύλωση.Αντικειμενικά είναι καλό να βλέπεις ελληνικά βαπόρια σε ξένα νερά κ να βρίσκουν απασχόληση από το να πουληθούν.Καραβολατρικά μας στενοχωρεί αφού τα στερούμαστε,ναι ακόμα κ το ΚΡΗΤΗ Ι.
Τα γιαπωνέζικα βαπόρια σνομπάρονται από τους Ευρωπαίους* κ τα δικά μας μπορεί να ενδιαφέρουν Άραβες κ Απωανατολίτες.Από τα συγκεκριμένα που συζητάμε,το ΑΡΙΑΔΝΗ θα μπορούσε να ενδιαφέρει,Θεός φυλάξοι,τους Ιταλούς.
* Γιά το SUISEN κ το SUZURAN του 96 βάπορες των 30 κ.,δεμένα καιρό δεν ενδιαφέρθηκε κανένας, σε άλλες εποχές θα ερχόντουσαν εδώ.

Ειπα εγω οτι δεν πρόκειται για κανονικές χρονοναυλώσεις? Τα ιδιο λέμε. Όσο για το άλλο δεν μίλησα για fact ούτε φήμες ούτε τιποτα, αλλά μην το παίρνεις και για ανέκδοτο ?
Άλλωστε εδω και δύο μήνες συζηταμε για τα αντίδωρα του grimaldi, άρα δεν θα πέφταμε κ απ τα σύννεφα (ασχετα που εν προκειμένω δεν ναυλώνει αυτός).
Όσο για το ΚΡΗΤΗ χαίρομαι που λείπει. Προσωπικα θα μ άρεσε να βλέπα τα δύο ΚΡΗΤΗ σε μακροχρόνιες ναυλώσεις και σκάντζες κ να βλέπουμε να καινουρια γιαπωνέζικά μόνιμα στην Ελλάδα, αλλα κ οι ξένοι κοροϊδα είναι? Τον αφρό μας παίρνουν και δίνουν και καλύτερο ναύλο.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-10-2017, 11:21
Όσο για το ΚΡΗΤΗ χαίρομαι που λείπει. Προσωπικα θα μ άρεσε να βλέπα τα δύο ΚΡΗΤΗ σε μακροχρόνιες ναυλώσεις και σκάντζες κ να βλέπουμε να καινουρια γιαπωνέζικά μόνιμα στην Ελλάδα, αλλα κ οι ξένοι κοροϊδα είναι? Τον αφρό μας παίρνουν και δίνουν και καλύτερο ναύλο.
Eμένα προσωπικά τα ΚΡΗΤΗ θα μου λείψουν όταν έλθει η ώρα κ καμαρώνω που το ΚΙ δίνει τα ρέστα του εκεί στα ξένα.
Γιά το ναύλο μάλλον οι ξένοι έχουν βρει στην ανάγκη τους δικούς μας,μήπως δεν ξέρουν γιά την κρίση στην Ελλάδα;;; Αλλά από ολότελα...

threshtox
04-10-2017, 11:41
Δεν μπορούμε να ψέξουμε τις εταιρείες, που ναυλώνουν τα πλοία τους σε νεκρές εποχές. Κάθε άλλο, δουλειά υπάρχει και στα ξένα και αν ο ναύλος (μακροχρόνιος ή μη) είναι ικανοποιητικός, καλά κάνουν και τα ναυλώνουν. Το θέμα είναι να μην ξεμένουμε και τελείως εδώ, όταν τα χρειαζόμαστε.
Και βέβαια τα καλά θα παίρνουν οι απόξω, αφού μπορούν..

Giovanaut
04-10-2017, 12:01
Δεν μπορούμε να ψέξουμε τις εταιρείες, που ναυλώνουν τα πλοία τους σε νεκρές εποχές. Κάθε άλλο, δουλειά υπάρχει και στα ξένα και αν ο ναύλος (μακροχρόνιος ή μη) είναι ικανοποιητικός, καλά κάνουν και τα ναυλώνουν. Το θέμα είναι να μην ξεμένουμε και τελείως εδώ, όταν τα χρειαζόμαστε.
Και βέβαια τα καλά θα παίρνουν οι απόξω, αφού μπορούν..

Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, κανείς δεν λέει το αντίθετο..

T.S.S. APOLLON
06-10-2017, 13:09
Το Νησος Ροδος εν πλω με φοντο την Μυκονο 13-7-2017

184836

pantelis2009
06-10-2017, 16:36
To Νήσος Ρόδος στην προβλήτα Νο1 της ΝΑΥΣΙ που έχει δέσει.

184847

pantelis2009
14-10-2017, 14:41
Το Νήσος Ρόδος αναχώρησε από την ΝΑΥΣΙ με προορισμό την Messina όπως γράφει στο AIS του. Αυτή την ώρα ΒΑ των Κυθήρων

pantelis2009
16-10-2017, 12:37
Το Νήσος Ρόδος όπως ανέβηκε κατά την άφιξη του, από τους φίλους του fb στο Ship of Messina.

185036

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
16-10-2017, 13:19
Nαυλωμένο στην Caronte & Tourist. Στην εταιρεία του...χάρου,όπως μας είπε κάποτε ένας ψιλοάσχετος,όταν πήγα στη Μεσσήνα.
Το σωστό είναι το όνομα ότι βγαίνει από τον αρχαίο Χαρώνδα!

pantelis2009
09-11-2017, 17:49
Το Νήσος Ρόδος θα δεξαμενιστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΟΛΠ στη μεγάλη δεξαμενή του Περάματος από 07/12 έως 21/12/2017.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
23-11-2017, 09:05
Πληροφορίες εκ Χίου λένε ότι θα προστεθούν καμπίνες που δεν τις έβαλαν πέρσι κ θα ανοίξουν στην πρύμη καταπέλτη(ες) επιβατών.

threshtox
23-11-2017, 10:08
Αυτό με τους καταπέλτες επιβατών στο Ρόδος, είναι ένα θέμα, πάντως...

pantelis2009
01-12-2017, 17:28
Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα δεξαμενισμών του ΟΛΠ το Ν. Ρόδος θα δεξαμενιστεί στη μεγάλη του Περάματος από 16/12 έως τις 30/12/2017.

pantelis2009
16-12-2017, 15:32
Σήμερα αφού κατέβηκε από τη δεξαμενή το Νήσος Χίος (https://forum.nautilia.gr/showthread.php?1039-%CD%DE%F3%EF%F2-%D7%DF%EF%F2-Nissos-Chios&p=596116#post596116) τη θέση του στη δεξαμενή πήρε το Νήσος Ρόδος. Φωτο ...αύριο.

fourtounakis
16-12-2017, 16:12
Στο πλοιο προστεθηκε καταπελτης επιβατων και κατασκευαζονται καμπινες. Φημες θελουν να δρομολογειται στα Δωδεκανησα το 2018.

flash13
16-12-2017, 17:13
Στο πλοιο προστεθηκε καταπελτης επιβατων και κατασκευαζονται καμπινες. Φημες θελουν να δρομολογειται στα Δωδεκανησα το 2018.

όπως φαίνεται στο παρακάτω Link
http://www.ellinikiaktoploia.net/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%C F%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%83-%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1/

thanos75
18-12-2017, 11:52
Και κατά πάσα πιθανότητα στην "εποχική" γραμμή Σαντορίνη/Σάμο (ουδείς ξέρει)-Κω-Ρόδο-Κάρπαθο (1 φορά την εβδομάδα)...με την προυπόθεση βέβαια ότι η το θέμα της συγχώνευσης βαδίσει ομαλά

fourtounakis
18-12-2017, 13:27
Το αστειο ειναι οτι θα το βλεπει ο κοσμος, ο οποιος ο περισσοτερος ισως και να μην γνωριζει τα περι συγχωνευσης, και θα χαιρεται για τον ανταγωνισμο που θα προκυπτει...😥

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-12-2017, 13:55
Παρόμοιο συμβαίνει με AΝΕΚ κ Μινωικές.Οι άσχετοι νομίζουν ότι μπαίνουν στο χανιώτικο ή ηρακλειώτικο βαπόρι κ είναι Πειραιώς ή Grimaldi αντίστοιχα!

fourtounakis
18-12-2017, 14:24
Χαχαχα κλαιω!

pantelis2009
21-12-2017, 16:43
Ας δούμε το Νήσος Ρόδος όπως φαινόταν ο καταπέλτης επιβατών που προστέθηκε σε φωτο από την Κυνόσουρα στις 17/12 και πως φαινόταν σήμερα το πλοίο από το ferryboat στη μεγάλη δεξαμενή του Περάματος που βρίσκεται.

185946 185947

threshtox
21-12-2017, 16:58
Φοβερός ο βάπορας..

thanos75
12-01-2018, 11:32
Από 22/01/18 μέχρι και τα τέλη Μαρτίου το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ θα αναλάβει τη γραμμή Πειραιά-Χίου-Μυτιλήνης για τη HSW στη θέση του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ. Κατά το διάστημα αυτό το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ θα κάνει το δεξαμενισμό του και κάποια ακινησία γενικά

despo
12-01-2018, 20:47
Από 22/01/18 μέχρι και τα τέλη Μαρτίου το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ θα αναλάβει τη γραμμή Πειραιά-Χίου-Μυτιλήνης για τη HSW στη θέση του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ. Κατά το διάστημα αυτό το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ θα κάνει το δεξαμενισμό του και κάποια ακινησία γενικά

Και επανέρχονται τα γνωστά ωράρια που έχει τα τελευταία χρόνια στη γραμμή η εταιρεία δηλαδή 21.00 απο τον Πειραιά και 20.00 απο τη Μυτιλήνη.

threshtox
19-01-2018, 14:02
Για την ώρα το δοκιμαστικό του είναι μια ωραία κρουαζιέρα νότια της Αίγινας, βόρεια της Τροιζηνίας και παραλιακά στην Πελοπόννησο..

pantelis2009
19-01-2018, 15:56
Ας δούμε το Νήσος Ρόδος φωτογραφημένο από την Κυνόσουρα, πριν 2 εβδομάδες. Καλή συνέχεια σε όλους.

186496

thanos75
19-01-2018, 23:55
Έχουν αναρτηθεί κ τα καλοκαιρινα του δρομολόγια στο site της hsw. Φέτος με Σύρο-Μύκονο πριν από την Πάτμο αντί για Πάρο-Νάξο που είχε τα 2 προηγούμενα καλοκαίρια.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
23-01-2018, 12:19
Ως γνωστό έβαλε 170 κρεβάτια.Γνωρίζει κανείς σε τι καμπίνες; 2κλινες,4κλινες...

threshtox
26-01-2018, 10:28
Kαι αυτό σήμερα είναι στη θέση του για την έναρξη των δρομολογίων. Καλά ταξίδια να έχει ο βάπορας..

186685

leo85
21-02-2018, 22:03
Το πλοίο έφυγε και ξανά γύρισε, τη συνέβη........

cpt.xristos-kefalonia
21-02-2018, 22:05
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500200664

Phivos
24-02-2018, 21:15
Το πλοίο στον Πειραιά, το καλοκαίρι που μας πέρασε.

187058

thanos75
02-03-2018, 10:05
Για το Μάρτιο αναλαμβάνει την άγονη Ψαρών-Οινουσσών

https://hellenicseaways.gr/routes/view/76

Γενικά η γραμμή φαίνεται να περνάει στη Hellenic

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
02-03-2018, 12:51
Για το Μάρτιο αναλαμβάνει την άγονη Ψαρών-Οινουσσών

https://hellenicseaways.gr/routes/view/76

Γενικά η γραμμή φαίνεται να περνάει στη Hellenic
Aπό καιρό είχα ακούσει από Χίο ανεπιβεβαίωτες φήμες γιά αυτό αλλά να δούμε ειδικά το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ πώς θα τα καταφέρνει στις Οινούσσες με τους καιρούς.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-03-2018, 12:42
Λοιπόν σήμερα γύρισα στον Πειραιά από Χίο με το βαπόρι κ έγινα μάρτυρας ενός εκπληκτικού συμβάντος που ωστόσο δείχνει την γύμνια των λιμενικών υποδομών στη χώρα μας.
Μαζί ταξίδευε ένα γκρουπ Ανενέδων ( Ιάπωνες στη ναυτική αργκό γιά τους μη γνωρίζοντες ) οι οποίoi από την reception κινήθηκαν προς το μπαρκαρίζο δεξιά όπου στη χώρα τους έπεφτε η φυσούνα.Αλλά φευ εδώ είναι Ελλάδα κ αφού το βρήκαν κλειστό,γύρισαν πίσω ώστε να πάνε να αποβιβαστούν από τον πρυμνιό καταπέλτη ..ι.
ΥΓ Αμφιβάλλω αν κάποιοι απ'αυτούς ήξεραν ότι το βαπόρι είναι πρώην ιαπωνικό.

cpt.xristos-kefalonia
11-04-2018, 00:53
Το βαπόρι μεχρι να ξεκηνισει δρομολογια τελη μαϊου τι θα κάνει;;;
Ακινησία;;;

pantelis2009
11-04-2018, 11:56
Το Νήσος Ρόδος αφού ξεφόρτωσε σήμερα στον Πειραιά πήγε και έδεσε στη ΝΑΥΣΙ για την ακινησία του. Το πλοίο σύμφωνα με την εταιρεία του θα επανέλθει στα δρομολόγια στις 25/05 στη γραμμή Πειραιά-Σύρο-Μύκονο-Πάτμο- ¶γιος Κήρυκος-Φούρνοι-Βαθύ-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα.

pantelis2009
12-04-2018, 10:54
Ας δούμε το Νήσος Ρόδος φωτογραφημένο σήμερα από την Κυνόσουρα στη ΝΑΥΣΙ που βρίσκεται, έχοντας κατεβάσει τη σωστική λέμβο. Καλή συνέχεια.

187718

Espresso Venezia
21-04-2018, 09:06
Το δεύτερο ομορφότερο πλοίο της HSW (προηγούνται οι κυρίες !!!), χθες στην κεντρική προβλήτα του Περάματος. Αρχοντοκάραβο με τα όλα του !!!

187880
Πέραμα - 20/04/2018

cpt.xristos-kefalonia
07-05-2018, 15:27
Όπως φένεται στο σύστημα κρατήσεων σήμερα αφαιρέθηκαν τα δρομολόγια του πλοιου για το ΒΑ Αιγαίο!

threshtox
07-05-2018, 15:49
Από ότι φαίνεται, οι αλλαγές θα είναι ραγδαίες, τελικά..

cpt.xristos-kefalonia
07-05-2018, 16:25
Λογικά Πειραια-Χίο-Μυτηλήνη θα μπεί

Espresso Venezia
13-05-2018, 21:22
Το πλοίο έφυγε σήμερα από το Πέραμα, πρααγματοποίησε ένα δοκομαστικό ταξίδι στον Σαρωνικό και ακολούθως έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά, στην Ηετιώνεια ακτή μπροστά από το υπουργείο.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-05-2018, 08:55
Το πλοίο έφυγε σήμερα από το Πέραμα, πρααγματοποίησε ένα δοκομαστικό ταξίδι στον Σαρωνικό και ακολούθως έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά, στην Ηετιώνεια ακτή μπροστά από το υπουργείο.
Γιά τις 18/5 άκουσα Π-Χ-Μ. Χθες που πήγα κοντά,είδα ότι έχουν κάτι μερεμέτια να κάνουν ακόμα.

thanos75
14-05-2018, 08:55
Σύμφωνα με το openseas θα εκτελέσει το σημερινό δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ για Σύρο-Μύκονο-Ικαρία-Σάμο. Και μάλλον από Πέμπτη όπως ακούγεται στη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης στη θέση του Blue Star 1, το οποίο με τη σειρά του θα πάει Δωδεκάνησα στη θέση του Superfast XII (το τελευταίο μπαίνει δεξαμενή την Παρασκευή και μάλλον στη συνέχεια θα δοθεί στον κο Grimaldi)

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
14-05-2018, 09:37
Σύμφωνα με το openseas θα εκτελέσει το σημερινό δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ για Σύρο-Μύκονο-Ικαρία-Σάμο. Και μάλλον από Πέμπτη όπως ακούγεται στη γραμμή Χίου-Μυτιλήνης στη θέση του Blue Star 1, το οποίο με τη σειρά του θα πάει Δωδεκάνησα στη θέση του Superfast XII (το τελευταίο μπαίνει δεξαμενή την Παρασκευή και μάλλον στη συνέχεια θα δοθεί στον κο Grimaldi)
Φίλε μου,εγώ χαίρομαι που κατά πως φαίνεται θα έχουμε τους 2 Ιάπωνες, ΝΡ κ ΝΣ,στη γραμμή.

despo
15-05-2018, 19:44
Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του πλοίου στη γραμμή Χίου - Μυτιλήνης, αντικαθιστώντας το Blue Star 1. Κρίμα που δεν θα βρίσκεται και φέτος στη γραμμή που έκανε τα τελευταία χρόνια και ετσι θα χάσουμε την 'κρουαζιέρα' στις παραλίες της Σάμου !

Joyrider
21-05-2018, 21:32
Μου φάνηκε κάπως περίεργο που στο χθεσινοβραδυνό δρομολόγιο 20/5, για Χίο δεν υπήρχε καμπίνα ούτε για δείγμα, ενώ το πλοίο ήταν σχεδόν άδειο, θυμάμαι που παλιά διάβαζα πως δεν είχε αρκετές καμπίνες, δεν έγινε κάποια μετασκευή;

manos75
22-05-2018, 13:25
εγινε μετασκευη και προστεθηκαν αρκετες καμπινες στο καταστρωμα 7.μπηκαν 170 νεα κρεβατια και πλεον ολο το πλοιο διαθετει συνολικα 340 κρεβατια.τωρα γιατι εχθες δεν υπηρχε καμπινα ποιος ξερει μπορει να της ειχαν παρει ολες.

Joyrider
09-06-2018, 13:55
Ταξιδάκι-αστραπή προχθές και εχθές για Χίο με το βαπόρι. Πεντακάθαρο και λαμπερό εσωτερικά δεν προδίδει πουθενά την ηλικία του τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, οι ίδιοι τεράστιοι χώροι που πάντα βρίσκεις κάπου να καθήσεις αν δεν έχεις καμπίνα. Ευγενέστατο και υπέρ του δέοντως εξυπηρετικό το πλήρωμα στο γκαράζ και στο ξενοδοχειακό. Συνεπέστατο και ακριβές στα ωράριά του και αν μη τι άλλο σου προκαλεί δέος η μανούβρα του τεράστιου όγκου στο μικρό λιμάνι του νησιού. Το ταξίδι δεν το κατάλαβα καθόλου, είχε και καλό καιρό βέβαια. Μοναδικό ψεγάδι για άλλη μια φορά οι πανάκριβες τιμές στα μπαρ και στο σελφ σέρβις. Ενα αξιοπρεπέστατο βαπόρι που ελπίζω να μείνει αρκετά χρόνια στη γραμμή.

pantelis2009
28-06-2018, 15:52
ΚΟΙΝΩΝΙΑ (https://www.naftemporiki.gr/society)

Κυκλάδες: Θαλάσσιες έρευνες για αγνοούμενο 23χρονο επιβάτη του «Νήσος Ρόδος»Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 13:45
UPD:13:49

https://www.naftemporiki.gr/fu/p/1138162/638/399/0x00000000010aa984/2/limeniko-soma-skafos.jpgEUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

A- A A+

inShare

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί σήμερα έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ¶νδρου και Τήνου, στις Κυκλάδες, για τον εντοπισμό 23χρονου επιβάτη του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Νήσος Ρόδος», το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Χίος-Πειραιάς.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία συνεπιβάτη του, ο 23χρονος εθεάθη τελευταία φορά στο πλοίο τα ξημερώματα και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.
Στην αναζήτησή του παίρνουν μέρος τέσσερα πλωτά κι ελικόπτερο του Λιμενικού.
naftemporiki.gr

tolaras
28-06-2018, 17:58
Ας ελπίσουμε όλοι για το καλύτερο...

Ελπίζω να βρεθεί ο άνθρωπος και να είναι καλά στην υγεία του!

ancd
29-06-2018, 22:52
Δύσκολη μανούβρα για τον Cpt Διαμαντή στο λιμάνι του Πειραιά όχι τόσο από τους ισχυρούς ανέμους που επνεαν στο λιμάνι κατα την άφιξη του, άλλα στον αριστερό χιαστο κάβο που σφυνωσε στο νύχι του καταπελτη με τον καταπελτη και δεν έβγαινε με τίποτα, με αποτέλεσμα να τον ξεσυρει αριστερά. Παραλίγο να είχαμε και ατύχημα αφού εκείνη την ώρα έφευγε το Ποσειδών Ελλάς και πρόλαβε να περάσει οριακά! Τελικά με δεύτερη προσπάθεια και επιδέξιους χειρισμούς κατάφερε να δέσει με ασφάλεια!

karavofanatikos
29-07-2018, 11:31
Τι πιο όμορφο για έναν καραβολάτρη απ' το να βρίσκεται στο πλωριό μπαλκόνι του γιαπωνέζου γίγαντα και να απολαμβάνει το πέρασμα μέσα απ' το Δύσβατο σ' ένα απ' τα ημερήσια δρομολόγια του θέρους.

189413 189411 189416

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
30-07-2018, 08:33
Τι πιο όμορφο για έναν καραβολάτρη απ' το να βρίσκεται στο πλωριό μπαλκόνι του γιαπωνέζου γίγαντα και να απολαμβάνει το πέρασμα μέσα απ' το Δύσβατο σ' ένα απ' τα ημερήσια δρομολόγια του θέρους.

189413 189411 189416
Εγκρίνω κ επαυξάνω!

Joyrider
30-07-2018, 13:10
Το μπαλκόνι είναι must, θα το τιμήσουμε αύριο για ρομαντζάδα αν δεν έχει συννεφιά ! :D

threshtox
30-07-2018, 13:16
Για αυτό ακριβώς το λόγο είναι μαζί με το Σάμος τα πιο ερωτεύσιμα πλοία στα νερά μας...

Joyrider
01-08-2018, 07:15
Αρκετή καθυστέρηση σήμερα, καμμία σχέση με τις ώρες που αναφέρουν στο site. Πολύς ο κόσμος, αλλά γενικά δεν έχει ταλαιπωρία είναι μεγάλος ο Ιάπωνας και πάντα βρίσκεις μια γωνιά να αράξεις. Εγώ έβαλα το στρωματάκι μου στο πλωριό μπαλκόνι έριξα και τον υπνόσακο και πέρασα τσιρίμπασης :D...κατά τα άλλα η ληστεία σε μπαρ και σελφ σέρβις συνεχίζεται.
Τα σκυλιά του κάπταιν είναι διασταύρωση με αρκούδα; :D Τα έβγαλε βόλτα κάποια στιγμή...

karavofanatikos
01-08-2018, 09:44
Τα σκυλιά του κάπταιν είναι διασταύρωση με αρκούδα; :D Τα έβγαλε βόλτα κάποια στιγμή...

Πράγματι είναι φοβερά γιγαντόσωμα, αλλά άκρως χαριτωμένα και παιχνιδιάρικα!

Εδώ σ' ένα τρυφερό στιγμιότυπο του κάπταιν με την αγαπημένη του Αλεξάνδρα στη δεξιά βαρδιόλα του πλοίου.

189498

Joyrider
05-08-2018, 09:37
Η σημερινή αναχώρηση από Μυτιλήνη πάντως έχει ήδη δύωρη καθυστέρηση...με προβλεπόμενη ώρα 11.00 έχει ήδη γίνει αισίως 13.00. Και ποιος ξέρει τι ώρα θα φτάσουμε Πειραιά. Σίγουρα φταίει ο Αύγουστος και ο ανάδρομος Ερμής.

threshtox
05-08-2018, 09:50
Μην ανησυχείς. Και το Πάρος έφυγε κατά τις 10 από τον Πειραιά για Συροτηνομυκονία. Δεν τρέχει τπτ τελικά..

Αλλά ναι, είναι καλοκαίρι και όλα δικαιολογούνται.. Πάω να τα γράψω και στο νήμα του Παρος.. Ε ρε γκρίνια, ε;

Joyrider
05-08-2018, 10:16
Αν ταξίδευα τζαμπέ δεν θα με ενδιέφερε καθόλου φίλε threshtox. Όμως δεν, και έτσι αφού χρυσοπληρώνω εισιτήρια περιμένω να είναι επαγγελματίες οι της εταιρείας όπως είμαι κι εγώ στη δουλειά μου, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Μπορούσαν να ειδοποιήσουν, να κάνουμε τα κουμάντα μας και να φύγουμε αργότερα από το ξενοδοχείο, τα κινητά γιατί τα δίνουμε; Ας κάτσω τώρα να καίγομαι στον ήλιο και την επόμενη με άλλο μέσο ή αλλού διακοπές.

threshtox
05-08-2018, 10:23
Eννοείται ότι έχεις δίκαιο φίλε μου. Και τσαμπέ να ήταν, δεν υπάρχει δικαιολογία. Κάποιοι θα πλήρωναν. Τουλάχιστον μια ειδοποίηση, κάτι. Αλλά ούτε αυτό..

OfTheHighSeas
05-08-2018, 19:05
Μπορούσαν να ειδοποιήσουν, να κάνουμε τα κουμάντα μας και να φύγουμε αργότερα από το ξενοδοχείο, τα κινητά γιατί τα δίνουμε; Ας κάτσω τώρα να καίγομαι στον ήλιο και την επόμενη με άλλο μέσο ή αλλού διακοπές.
Η καλύτερη ειδοποίηση είναι μια ματιά στο marinetraffic!

Espresso Venezia
05-08-2018, 19:25
Η καλύτερη ειδοποίηση είναι μια ματιά στο marinetraffic!

Ε όχι δα..... Μην υπερβάλουμε τώρα και ξεφεύγουμε.....

Η καλύτερη ειδοποίηση είναι αυτή που υπέδειξε ο Joyrider, από την στιγμή που οι επιβάτες δίνουν το κινητό τους, είτε απευθείας κλήση και ενημέρωση, είτε ενημέρωση με ένα απλό SMS. Tην ύπαρξη του marinetraffic ελάχιστοι την γνωρίζουν, και ακόμα πιό ελάχιστοι (απείρως) την χρήση του, πως δηλαδή να δεις που βρίσκεται ένα πλοίο και να υπολογίσεις και τον χρόνο ταξιδιού του.

Από εκεί και πέρα, κακά τα ψέματα, Αύγουστος είναι, πάνω στην τούρλα του καλοκαιριού και του τουρισμού, καθυστερήσεις πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Ένα τηλεφωνάκι και από την μεριά του επιβάτη στο πρακτορείο ή στο λιμεναρχείο, πριν αφήσει το ξενοδοχείο του και πριν πάει να .....καεί στον ήλιο, για να μάθει αν προβλέπεται καθυστέρηση στην άφιξη - αναχώρηση οποιουδήποτε πλοίου, δεν νομίζω πως είναι και πολύ μεγάλο πρόβλημα - ζητούμενο.

OfTheHighSeas
05-08-2018, 20:02

Η καλύτερη ειδοποίηση είναι αυτή που υπέδειξε ο Joyrider, από την στιγμή που οι επιβάτες δίνουν το κινητό τους, είτε απευθείας κλήση και ενημέρωση, είτε ενημέρωση με ένα απλό SMS. Tην ύπαρξη του marinetraffic ελάχιστοι την γνωρίζουν, και ακόμα πιό ελάχιστοι (απείρως) την χρήση του, πως δηλαδή να δεις που βρίσκεται ένα πλοίο και να υπολογίσεις και τον χρόνο ταξιδιού του.
... καθυστερήσεις πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Ένα τηλεφωνάκι και από την μεριά του επιβάτη στο πρακτορείο ή στο λιμεναρχείο, πριν αφήσει το ξενοδοχείο του και πριν πάει να .....καεί στον ήλιο, για να μάθει αν προβλέπεται καθυστέρηση στην άφιξη - αναχώρηση οποιουδήποτε πλοίου, δεν νομίζω πως είναι και πολύ μεγάλο πρόβλημα - ζητούμενο.
Επιτρέψτε μου να νομίζω ότι λέμε το ίδιο πράγμα, εγώ είπα το marinetraffic σεις το τηλέφωνο, η ιδέα είναι ο επιβάτης να επιδείξει προνοητικότητα.
Έχω την εντύπωση ότι το marinetraffic είναι πολύ πιο γνωστό απ' ότι νομίζουμε - θυμάμαι όταν ρώτησα σερβιτόρο στα Κύθηρα αν προλαβαίνω να φάω χωρίς να χάσω το καράβι, η απάντηση ήταν «μια στιγμή να δω στο marinetraffic».

OfTheHighSeas
05-08-2018, 20:23
Η καλύτερη ειδοποίηση είναι αυτή που υπέδειξε ο Joyrider, από την στιγμή που οι επιβάτες δίνουν το κινητό τους, είτε απευθείας κλήση και ενημέρωση, είτε ενημέρωση με ένα απλό SMS.
Ασφαλώς δεν υποστηρίζω ότι η ύπαρξη του marinetraffic απαλλάσσει την ναυτιλιακή από τις υποχρεώσεις της.

Espresso Venezia
05-08-2018, 20:27
Επιτρέψτε μου να νομίζω ότι λέμε το ίδιο πράγμα.....

Και βέβαια σας το επιτρέπω (ούτε λόγος να γίνεται) αλλά σαφέστατα δεν λέμε το ίδιο πράγμα. Εσείς είπατε ότι "Η καλύτερη ειδοποίηση είναι μια ματιά στο marinetraffic!", εγώ είπα ότι η καλύτερη ειδοποίηση είναι αυτή από την εταιρεία του πλοίου, είτε με απευθείας κλήση είτε με ένα απλό SMS στο κινητό του επιβάτη. Έχει νομίζω μία κάποια διαφορά...

Άλλο να λες ότι ο επιβάτης μπορεί να συμβουλευθεί και το marinetraffic, και σαφώς διαφορετικό να λες ότι αυτό είναι η καλύτερη ειδοποίηση.

Joyrider
06-08-2018, 00:17
Τώρα που τα έχω φρέσκα, 00.05 περάσαμε τα φανάρια, 00.20 δέσαμε, 00.35 βγήκαμε από το γκαράζ. Απ' έξω περίμενε ένα λεφούσι κόσμος και ένας σκασμός αυτοκίνητα και φορτηγά. Αφού δεν τους βγαίνει το δρομολόγιο γιατί το κουράζουν;
Για τα υπόλοιπα που αναφέρουν οι φίλοι πιο πάνω, αύριο θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί τώρα θέλω να ξεκουραστώ, ότι θα πατούσα τα 50 και θα ταξίδευα με ωράρια απ' όταν ήμουν 20 δεν το περίμενα ποτέ πάντως.

thanos75
06-08-2018, 09:18
Παρακολουθώντας την κουβέντα για το συμβάν, ομολογώ πως μου κάνει εντύπωση η στάση της Hellenic. Τόσο η Hellenic όσο και η Blue Star (για αυτές γνωρίζω από πρώτο χέρι), όταν υπάρχει αναθεωρημένη ώρα αναχώρησης ενημερώνουν τους επιβάτες για τη νέα ώρα με sms. Εξάλλου αυτός είναι και ο λόγος που στην αγορά του εισιτηρίου ο επιβάτης δίνει και το κινητό του. Τεσπα...ας πούμε ότι ήταν μια άτυχη οργανωτικά στιγμή της Hellenic (έχουμε και ανάδρομο Ερμή:sneakiness::livid:). Με αφορμή πάντως αυτό το συμβάν, νοιώθω την ανάγκη να αναφέρω κάτι που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση στο πρόσφατο ταξίδι μου στη Σύρο: η ύπαρξη ενός μεγάλου εσωτερικού και εξαιρετικά κλιματιζόμενου επιβατηγού σταθμού. Απλά πράγματα που όμως δείχνουν πολιτισμό. Την Παρασκευή 27 Ιουλίου ταξίδευα από Σύρο για Πάρο με το ΑΡΤΕΜΙΣ και το καραβάκι είχε μισή ωρίτσα καθυστέρηση. Έχοντας κάνει και σχετικά νωρίς checkout από το κατάλυμα που έμενα, άφησα τη βαλίτσα μου στον καθόλα ασφαλή χώρο του σταθμού, έκανα μερικά ψώνια στην Ερμούπολη και αμέσως μετά πήγα και περίμενα στη δροσιά και τον κλιματισμό του επιβατηγού σταθμού το καραβάκι. Μόλις το είδα από το τζάμι να μπαίνει στο λιμάνι, απλά βγήκα και πέρασα απέναντι στην αποβάθρα για να επιβιβαστώ. Ούτε αναμονές στον ήλιο, ούτε τίποτα. ¶ραγε τόσο δύσκολο θα ήταν να δημιουργηθούν παρόμοιοι χώροι και σε άλλα νησιά ή και σε άλλα μεγάλα λιμάνια γενικά?

Joyrider
06-08-2018, 11:00
Ας αναφέρω τα γεγονότα όπως τα έζησα εγώ αλλά και όλοι οι υπόλοιποι ταλαιπωρημένοι επιβάτες του χθεσινού δρομολογίου.
Έβγαλα τα εισιτήρια της επιστροφής στο πρακτορείο Picolo Travel, τρείς ημέρες πριν ταξιδέψουμε, και εκ των υστέρων πρόσεξα πως το κεντρικό πρακτορείο βρισκόταν λίγο πιο δίπλα. Έχω ως πάγια τακτική να μη βγάζω ταυτόχρονα εισιτήρια επιστροφής επειδή δεν θέλω να δεσμεύομαι εφ' όσον δεν υπάρχουν εκπτώσεις έτσι κι αλλιώς, και από την άλλη θεωρώ πως πρέπει να δουλεύουν και οι πράκτορες. Στο πρακτορείο ζητήθηκε το τηλέφωνό μου (υπάρχει και η σχετική επισήμανση επάνω στο απόκομμα μπορώ να το σκανάρω για όποιον αμφιβάλει, αλλά προφανώς οι έμπειροι το γνωρίζετε). Πλήρωσα και συνέχισα τις διακοπές μου στο ομολογουμένως πανέμορφο νησί.
Εχθές το πρωί εφ' όσον είχαμε αναχώρηση στις 11.00 όπως ανέγραφε το εισιτήριο, και εφ' όσον μέναμε γύρω στα 30 χιλιόμετρα από το λιμάνι, πλήρωσα το δωμάτιο, φόρτωσα την μηχανή μου και αναχωρήσαμε για το λιμάνι γύρω στις 9.00 όπου και φτάσαμε κατά τις 10 παρά. Εκεί ενημερώθηκα από τους λιμενικούς ότι το πλοίο μας έχει καθυστέρηση θα φτάσει στις 12.00 (που μετά έγινε 13.00) και να πάμε να ρωτήσουμε στο πρακτορείο για περισσότερες πληροφορίες.
Μέχρι εκεί δεν ενοχλήθηκα καθόλου από το γεγονός της καθυστέρησης αφού κατανοώ τις συγκυρίες. Πήγαμε λοιπόν στο πρακτορείο που βγάλαμε τα εισιτήρια (Picolo Travel) και μαζί με άλλους συνταξιδιώτες που ήταν εκεί και εμβρόντητοι όλοι ακούσαμε πως το πρακτορείο δεν είχε κάποια ενημέρωση και πως μαθαίνουν από εμάς για την καθυστέρηση (!!!!!!) ενώ μας παρέπεμψαν δίπλα στο κεντρικό πρακτορείο για καλύτερη ενημέρωση.
Εδώ να πω, πως δεν είμαι υποχρεωμένος να αρχίσω τα τηλέφωνα για να δω αν θα γίνει το δρομολόγιο, αφού υπάρχει συγκεκριμένη ώρα τυπωμένη στο εισιτήριο, ούτε και να ψάχνομαι στο AIS να δω αν έρχεται το πλοίο, που σημειωτέον η ώρα ήταν ήδη 11 και στο AIS φαινόταν για αρκετή ώρα ως άφιξη η 10.45...

Στο κεντρικό πρακτορείο λοιπόν μας ενημέρωσαν ότι το πλοίο ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση από τον Πειραιά και θα φτάσει στις 13.00 στη Λέσβο. Στην ερώτησή μου γιατί δεν ειδοποιηθήκαμε για την μεγάλη καθυστέρηση, ενώ υπάρχει το τηλέφωνό μου, η απάντηση του ευγενούς κατά τα άλλα κυρίου ενώπιον εμού, της συζύγου μου και άλλων 3-4 επιβατών, ήταν πως δεν είχαμε βγάλει τα εισιτήριά μας στο κεντρικό πρακτορείο και δεν ήταν ενημερωμένο το "σύστημα"...απάντηση καταφανώς γελοία και για ιθαγενείς της ζούγκλας. Δεν έδωσα σημασία παραπάνω αφ' ενός γιατί δεν ήθελα να χαλάσω τις διακοπές μου και αφ' εταίρου γιατί κατάλαβα πως έχω να κάνω με αρπακολατζήδες και σύστημα της πλάκας.
Πήγαμε λοιπόν να καθήσουμε να πιούμε έναν καφέ σε παρακείμενη καφετέρια και φύγαμε για να πάρουμε την σειρά μας στις 12.55 που είδαμε το πλοίο να έρχεται. Μπήκαμε στη σειρά μας μέσα στον ήλιο αφού εμείς που έχουμε μηχανή είμαστε εκτεθειμένοι. Το πλοίο έριξε κάβους στις 13.05 και στις 13.10 άρχισε η αποβίβαση, η οποία είχε τον ατελείωτο βγήκε μια πόλη από επιβάτες και οχήματα. Στις 13.40 άρχισαν να βάζουν τα λίγα φορτηγά και στις 13.50 ακριβώς επιβιβαστήκαμε και εμείς, κάτι που σημαίνει ότι επί 50 σχεδόν λεπτά ήμασταν στον ήλιο σαν τα ζώα. Στις 14.05 το πλοίο έλυσε κάβους και φύγαμε για Χίο όπου όσοι επιβιβάστηκαν εκεί στις 17.00 είχαν τα ίδια παράπονα με εμάς και υπήρξαν και κάποιοι τσακωμοί.
Αυτό που με ενόχλησε αφάνταστα σε όλο αυτό το σκηνικό του παραλόγου ήταν ότι μας αντιμετώπισαν σαν "τεμάχια", και ότι δεν μας ζήτησαν ούτε μια συγγνώμη.

Μετά από όλο αυτό τελείωσαν τα πλοία για εμένα τουλάχιστον στους μακρινούς και μεγάλους προορισμούς, υπάρχουν και άλλοι τρόποι και μέσα που με σέβονται περισσότερο...Με παράπονα προς την εταιρεία δεν θα ασχοληθώ καν, αφού είδα πως και με προηγούμενα παράπονα που είχα κάνει προς την BSF που υποτίθεται πως είναι και πιο "σοβαρή", σε άλλο μας ταξίδι προς την Κρήτη πέρσι, δεν απάντησαν καν οπότε δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ και με αυτούς. Είχαμε σκοπό να συνεχίσουμε τις διακοπές μας στην Κρήτη, μάλιστα θέλαμε να φύγουμε σήμερα με το Mykonos Palace, όμως η χθεσινή περιπέτεια μας έκανε να αναθεωρήσουμε και να τις συνεχίσουμε οδικώς στην ηπειρωτική χώρα.

despo
08-08-2018, 22:03
Κατ'αρχήν φιλε μου να σε ενημερώσω οτι το κεντρικό πρακτορείο στη Μυτιλήνη για το Νήσος Ρόδος είναι το Piccolo Travel και αυτοί είχαν υποχρέωση
να είναι ενημερωμενοι και να ειδοποιούν τον κόσμο. Δεν θέλω να κάνω περισσότερα σχόλια για το συγκεκριμένο πρακτορείο μιάς είχα κακ'η εξυπηρέτηση
παλιότερα οταν ταξείδευα με το Λισσός. Ομως είναι γνωστό τοις πάσι οτι ο μήνας Αυγουστος για τα πλοία είναι μήνας με τη μεγαλύτερη κίνηση του
χρόνου και πάντα υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά και ταλαιπωρία. Οπότε δεν είναι κατι το πρωτόγνωρο όλα αυτά που γράφεις.

tolaras
09-08-2018, 14:04
Ο βάπορας, αναχωρεί από τη Μυτιλήνη πριν από δύο περίπου εβδομάδες για Χίο - Πειραιά...

189623189624189625

ΥΓ.: Και βίντεο σύντομα από την συγκεκριμένη αναχώρηση...

bgm
11-08-2018, 14:53
Δεν ξέρω αν διαβάζουν nautilia ή το στρώσανε μόνοι τους, αλλά μόλις ήρθε μήνυμα ότι το δρομολόγιο της 12/8 23:55
Πειραιάς - Μυτιλήνη θα έχει δύο ώρες καθυστέρηση 'λόγω αυξημένης κίνησης' και θα 'πραγματοποιηθεί στις 02:00 (13 Αυγούστου)'

Espresso Venezia
23-08-2018, 20:01
Τι να λέμε τώρα...... Τίποτα, απλά χαζεύουμε !!!

189899
Πειραιάς - 23/08/2018

Apostolos
26-08-2018, 15:52
Υπό το φώς του φεγγαριού...
Για τον καπτα-Παναγιώτη που μας έκανε την χάρη για green to green

189951 189952

tolaras
05-09-2018, 00:51
https://www.youtube.com/watch?v=rRGzHR9Gheg&amp;feature=share

Το βίντεο με το Ν. Ρόδος...

Καλό Ξημέρωμα σε όλους!!!

thanos75
19-09-2018, 22:55
Κατά πως φαίνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα σκαντζα θα δούμε οσονούπω. Στο σύστημα κρατήσεων της blue star φαίνεται ότι τον Οκτώβριο (δεν ξέρω από πότε γιατί δεν είχα χρόνο να το ψάξω) το Νήσος Ρόδος θα αναλάβει τα δρομολόγια του blue star 2 για Σαντορίνη/Σαμο-Κω-(Συμη)-Ρόδο. Μετά από αρκετά χρόνια δηλαδή θα δούμε το βαπόρι να πηγαίνει στο νησί του οποίου το όνομα φέρει:rapture:. Απ' ότι καταλαβαίνω την ίδια περίοδο το bs2 θα κάνει ακινησία (ίσως κ δεξαμενισμο). Καιρός του ήταν πάντώς να ξεκουραστεί λίγο, γιατί τόσο αυτό όσο κ το αδερφό του ξεπατωθηκαν αυτή τη διετία.

gpap2006
19-09-2018, 23:34
Όντως από 2 Οκτωβρίου το Ν.ΡΟΔΟΣ στη γραμμη της blue. Την ιδια μερα ο διαγορασ αναλαμβανει τη Χιο Μυτιληνη. Το ΡΟΔΟΣ θα μεινει στη γραμμη μεχρι αυτη να κλεισει για χειμωνα (λογικα αρχες Νοέμβρη).

thanos75
20-09-2018, 10:43
Όντως από 2 Οκτωβρίου το Ν.ΡΟΔΟΣ στη γραμμη της blue. Την ιδια μερα ο διαγορασ αναλαμβανει τη Χιο Μυτιληνη. Το ΡΟΔΟΣ θα μεινει στη γραμμη μεχρι αυτη να κλεισει για χειμωνα (λογικα αρχες Νοέμβρη).
Συνήθως εκεί μετά την 28η Οκτωβρίου σταματάει αυτή η γραμμή και μένει η κορμού (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή) και η άγονη Δωδεκανήσου, συν κάποια έκτακτα δρομολόγια του πλοίου κορμού τα ΣΚ για εξυπηρέτηση φορτηγών κυρίως

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-09-2018, 10:49
Μου είπαν ότι ετοιμάζουν το γνωστό μπανεράκι γιά την Βlue Star.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-10-2018, 14:00
190490 17/7/18

Πρωινός κατάπλους του θηρίου.

Espresso Venezia
06-10-2018, 22:44
Το μπανεράκι της Blue Star μπήκε στο πλοίο, κάπως ανορθόδοξα πάντως όσον αφορά στην ομοιομορφία δεξιάς και αριστερής πλευράς.

190549__190550
Πειραιάς - 06/10/2018

thanos75
17-10-2018, 09:46
Αξίζει να επισημανθεί πως φέτος η γραμμή Σαντορίνη-Κως-Ρόδος φαίνεται να παραμένει ενεργή μέχρι τουλάχιστον τις 10 Νοεμβρίου (σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων), οπότε και ο βάπορας θα παραμείνει στη γραμμή μέχρι τότε. Ίσως να έχει να κάνει με την προσέγγιση στη Σύμη 1 φορά την εβδομάδα και τη μεγάλη γιορτή του Μιχαήλ του Πανορμίτη στις 8 Νοεμβρίου στο νησί, που είναι μεγάλο προσκύνημα για όλα τα Δωδεκάνησα (εικασίες κάνω, δεν γνωρίζω κάτι σίγουρα)

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-10-2018, 11:58
Αξίζει να επισημανθεί πως φέτος η γραμμή Σαντορίνη-Κως-Ρόδος φαίνεται να παραμένει ενεργή μέχρι τουλάχιστον τις 10 Νοεμβρίου (σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων), οπότε και ο βάπορας θα παραμείνει στη γραμμή μέχρι τότε. Ίσως να έχει να κάνει με την προσέγγιση στη Σύμη 1 φορά την εβδομάδα και τη μεγάλη γιορτή του Μιχαήλ του Πανορμίτη στις 8 Νοεμβρίου στο νησί, που είναι μεγάλο προσκύνημα για όλα τα Δωδεκάνησα (εικασίες κάνω, δεν γνωρίζω κάτι σίγουρα)
Mπορεί να έχει σχέση με την εορτή του Πανορμίτη,Ταξιάρχης Μιχαήλ είναι,μετά όμως θα πάει Ηράκλειο γιά σκάντζα υποθέτω γιά τον Ορίζοντα.

VASILIS CRETA
17-10-2018, 16:27
Νομίζω ήταν θέμα χρόνου να το δούμε και στο λιμάνι μας. Προσωπικά το περίμενα (η το Σάμος) από πλευράς Μινωϊκών, τελικά έρχεται σαν Blue Star. Με το καλό να δούμε μια νέα φιγούρα στο Ηράκλειο.

despo
17-10-2018, 20:36
Εκτος απο τις προσεγγίσεις στη Σαντορίνη, θα διατηρήσει και τις προσεγγίσεις στο Βαθύ, δηλαδή Πέμπτη απο τον Πειραιά και Παρασκευή απο τη Σάμο.

thanos75
18-10-2018, 10:39
Νομίζω ήταν θέμα χρόνου να το δούμε και στο λιμάνι μας. Προσωπικά το περίμενα (η το Σάμος) από πλευράς Μινωϊκών, τελικά έρχεται σαν Blue Star. Με το καλό να δούμε μια νέα φιγούρα στο Ηράκλειο.

Τί ακριβώς εννοείς? Θα μπει το ΡΟΔΟΣ ως σκάντζα κάποιου της κοινοπραξίας για κάποιο διάστημα στο Ηράκλειο? Και εάν ναι, πότε?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-10-2018, 10:48
Τί ακριβώς εννοείς? Θα μπει το ΡΟΔΟΣ ως σκάντζα κάποιου της κοινοπραξίας για κάποιο διάστημα στο Ηράκλειο? Και εάν ναι, πότε?
Mήπως πίνεις ληγμένα;:surprise::smile-new: Tι σου έγραψα παραπάνω;;;

thanos75
18-10-2018, 16:53
Mήπως πίνεις ληγμένα;:surprise::smile-new: Tι σου έγραψα παραπάνω;;;
Ειλικρινά δεν το είδα το post σου...αφηρημένος

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-10-2018, 09:01
Ειλικρινά δεν το είδα το post σου...αφηρημένος
Εντάξει,αστειεύομαι.

Maiandros
19-10-2018, 09:05
Το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ μεγαλοπρεπές προσεγγίζει την Ρόδο στις 3/10/2018,λίγο πριν το μεσημέρι.

190778 190779

thanos75
19-10-2018, 13:10
Και περίμενα πως και πως να δω φωτογραφίες του υπέροχου αυτού βαποριού είτε από την Κω, είτε από την Ρόδο.

thanos75
05-11-2018, 11:50
Στα επόμενά του δρομολόγια στα Δωδεκάνησα (μέχρι 09/11) δεν θα υπάρχει- συμφωνα με το σύστημα κρατήσεων- προσέγγιση στη Σαντορίνη. Θα πηγαίνει δηλαδή κατευθείαν Κω. Θα υπάρξει όμως η προσέγγιση στη Σάμο

gpap2006
05-11-2018, 11:56
Το Σαββατο η γραμμη κλεινει για χειμωνα και το Ν.ΡΟΔΟΣ θα πάει για εν αμηνα Ηρακλειο για την ακινησια του Horizon. Μετα θα κανει τη δικη του ακινησία και από 15/1 Μπαρι για τις ακινησιες των δυο κοκκινω της γραμμης. Μετά λογικα Χ-Μ για ακινησια του Ν.ΣΑΜΟΣ.

threshtox
11-11-2018, 14:28
Σήμερα ξεκινάει το Ηράκλειο. Κρίμα που δεν ήταν σήμερα στη θέση των κρητικών και θα φύγει από την Ε1. Ξέρει κανείς αν θα δένει εκεί τελικά;

Espresso Venezia
11-11-2018, 17:19
Σήμερα ξεκινάει το Ηράκλειο. Κρίμα που δεν ήταν σήμερα στη θέση των κρητικών και θα φύγει από την Ε1. Ξέρει κανείς αν θα δένει εκεί τελικά;

Την ώρα που πέρασα εγώ από το λιμάνι, γύρω στις 15.30, το πλοίο βρισκόταν κανονικά στην "Ηρακλειώτικη θέση" στην ακτή Αγίου Διονυσίου. Από που προέκυψε ότι θα φύγει από την Ε1 ???

threshtox
11-11-2018, 20:43
Tο πρωί που πέρασα, οι πίνακες ανακοινώσεων στο σταθμό έδιναν αναχώρηση από Ε1.
Ευχάριστα νέα, αν μη τι άλλο, φίλε ΕV. Να βλέπουμε κάτι καινούργιο στο λιμάνι, εστω και αν είναι αλλαγή θέσης.. :)

pantelis2009
12-11-2018, 09:39
Την ώρα που πέρασα εγώ από το λιμάνι, γύρω στις 15.30, το πλοίο βρισκόταν κανονικά στην "Ηρακλειώτικη θέση" στην ακτή Αγίου Διονυσίου. Από που προέκυψε ότι θα φύγει από την Ε1 ???

Και από κει έκανε τελικά το δρομολόγιο του για Ηράκλειο. Κανένας φίλος από κει ...για καμιά φωτό. (Νεκτάριε για σένα το καμπανάκι):joyous:

pantelis2009
14-11-2018, 16:10
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ«ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» Ν.Π. 11520, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου (Πύλη Ε3) του κεντρικού λιμένα Πειραιά, το δεξί πρυμναίο τμήμα του ήρθε ομαλά σε επαφή με προβλήτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκδορές – απόξεση χρώματος.Από το περιστατικό δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι τετρακόσιοι είκοσι οχτώ (428) επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, καθώς επίσης και τα εκατόν είκοσι επτά (127) Ι.Χ., τα ογδόντα έξι (86) Φ/Γ, το ένα (01) λεωφορείο και τα δεκατρία (13) Δ/Κ.Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ», ο οποίος στη συνέχεια του επετράπη, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
ΠΗΓΗ (http://hcg.gr/node/19076)

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-11-2018, 10:07
Τελικά αυτή η τυποποιημένη ανακοίνωση με την απαγόρευση απόπλου γιά μία εκδορά,αγγίζει τα όρια του γελοίου.Δεν ξέρω αν είναι από υποχρέωση ή από ευθυνοφοβία.Αν ξέρει κανείς κάτι περισσότερο ας μας διαφωτίσει.

VASILIS CRETA
15-11-2018, 16:09
Όταν όμως από την άλλη φίλε Βίκτορα υπήρχαν καταστροφολόγοι που με μία εκδορά όπως σωστά λες έφερναν τη συντέλεια, είτε άσχετοι για να το παίξουν ξερόλες, είτε δημοσιογράφοι για να βγάλουν θέμα, είτε άλλοι με "πονηρούς σκοπούς" καλά το κάνουν! Τα κλασσικά: "Ενημερώνουν τις αρχές;", "αναφέρουν τις ζημιές ή τις βγάζουν μικρες ή τις κουκουλώνουν;", "σκέφτονται την ασφάλεια ή μονο το χρήμα;", "είναι κατάλληλα τα πλοία και τα πληρώματα όσο φαίνονται;", "παραλίγο νέο Σαμίνα" κλπ. Έτσι είναι σα να σου λένε "αν έχεις απορία ή αμφιβολία, αυτοί είναι οι φορείς και οι διαδικασίες πήγαινε δες και μόνος"...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-12-2018, 11:20
191398
Στις 7/10/18 στα ροδίτικα με το μπανεράκι της BSF σε διαφορετική θέση από ό,τι αριστερά.

pantelis2009
13-12-2018, 16:29
Το Νήσος Ρόδος αναχώρησε από Πειραιά και πάει Χίο για να πάρει τα αυτοκίνητα του Νήσος Σάμος που έχει βλάβη. Αυτή την ώρα περνά μεταξύ ¶νδρο και Τήνο.

pantelis2009
18-12-2018, 09:32
Το Νήσος Ρόδος αφού εχθές ξεφόρτωσε στον Πειραιά πήγε στη ΝΑΥΣΙ για την ακινησία του, ενώ από τα μέσα Ιανουαρίου θα αντικαταστήσει τα 3 Superfast στην Αδριατική.
Εδώ όταν πέρσι τέτοιες μέρες είχε ανέβει στην Πειραιάς Ι και ξεχείλιζε πρίμα και πρώρα.

191541

despo
18-12-2018, 19:39
Για την αντικατάσταση των 2 πλοίων του Μπάρι, ξέρω σίγουρα. Αλλά να πάει και στην Αγκώνα, προσωπικά το βλέπω λίγο δύσκολο λόγω ταχύτητας. Εκτος αν κανονίσουν δρομολόγια ειδικών ωραρίων οπως παλιότερα που έβαζε η ΑΝΕΚ για κάποιο χρονικό διάστημα ειτε τα Λευκά Ορη η' το Σοφοκλή.

gpap2006
18-12-2018, 19:57
Θα καλυψει και την ακινησια του ΧΙ με δρομολόγηση του Ι ή του ΙΙ για καποιες μέρες στην Αγκώνα.

pantelis2009
25-12-2018, 15:48
Ας δούμε το Νήσος Ρόδος φωτογραφημένο προχθές από την Κυνόσουρα, στη ΝΑΥΣΙ που έχει δέσει για την ακινησία του. Καλές Γιορτές.

191665

pantelis2009
11-01-2019, 06:38
Οι πληροφορίες λένε ότι κάνει τις τελευταίες ετοιμασίες και την Κυριακή 13/01/2019 θα αναχωρήσει από Πέραμα για Πάτρα, ώστε στις 17/01/2019 να ξεκινήσει το δρομολόγιο στην γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Μπάρι. Καλή συνέχεια.

pantelis2009
13-01-2019, 09:59
Το Νήσος Ρόδος έφυγε εχθές από την ΝΑΥΣΙ και έχει πάει στην Ε1 του Πειραιά. Μάλλον σήμερα θα αναχωρήσει για Πάτρα ώστε στις 17/01/2019 να αναλάβει δρομολόγια στη γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Μπάρι. Εδώ φωτογραφημένο προχθές από την Κυνόσουρα. Καλή συνέχεια.

191839

zizou
13-01-2019, 18:49
Έφυγε το πλοίο για την Πάτρα (https://www.marinews.eu/anachorise-gia-patra-to-nisos-rodos/)

pantelis2009
14-02-2019, 08:43
Το Νήσος Ρόδος προερχόμενο από το Μπάρι πριν από λίγο κάνοντας μανούβρα στην Ηγουμενίτσα. Καλή συνέχεια.

192213

pantelis2009
20-02-2019, 10:15
Το Νήσος Ρόδος φωτογραφημένο σήμερα το πρωί στις 07.30 π.μ στην Ηγουμενίτσα που είχε δέσει για να ξεφορτώσει. Καλή συνέχεια.

192287

pantelis2009
10-03-2019, 09:40
Το Νήσος Ρόδος κάνοντας ανάποδα σήμερα το πρωί για να ξεφορτώσει στην Ηγουμενίτσα. Καλή συνέχεια.

192526

pantelis2009
21-03-2019, 08:13
Συνάντηση εχθές το πρωί στις 06.30 π.μ στην δίαυλο Ηγουμενίτσας. Το Νήσος Ρόδος για Ηγουμενίτσα και το Κέρκυρα ....για Κέρκυρα. Καλή συνέχεια.

192661

leo85
24-03-2019, 19:25
Το Νήσος Ρόδος έφυγε από την Πάτρα και έρχεται Πειραιά.

pantelis2009
25-03-2019, 09:52
Πέραμα πήγε και έδεσε στη ΝΑΥΣΙ.

thanos75
02-04-2019, 08:41
Από σήμερα ξαναπιάνει δουλειά το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ με ένα έκτακτο δρομολόγιο προς το νησί που φέρει το όνομά του (ΟΚ και για Κω:eagerness:), απόψε στις 20.00. Και από Πέμπτη κανονικά στη γραμμή της Χίου-Μυτιλήνης με τον έτερο επιβλητικό Ιάπωνα:eagerness:

http://www.openseas.gr/PIR/RHO/2019-04-02/2019-04-02/itineraries

ancd
02-04-2019, 09:40
Πριν λίγο έφυγε από το Πέραμα για Πειραιά ο ωραίος Ιάπωνας.

192777192778

Πέραμα 02/04/2019

ancd
07-04-2019, 21:50
Ο ωραίος Ιάπωνας σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά.
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι σβήστηκε το Blue Star στα πλαϊνά του πλοίου αυτές τις μέρες.
192856192857
Πειραιάς 07/04/2019

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-04-2019, 07:42
Ο ωραίος Ιάπωνας σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά.
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι σβήστηκε το Blue Star στα πλαϊνά του πλοίου αυτές τις μέρες.
192856192857
Πειραιάς 07/04/2019
Nαι αφού τώρα δουλεύει σαν ΗSW...δλδ Γιάννης κερνάει,Γιάννης πίνει!

Enburg
08-04-2019, 09:59

Πάντα, καυστικός ο φίλος ΒΙΚΤΩΡ. 😬

threshtox
08-04-2019, 10:03
..και λίγα λέει...

ancd
08-04-2019, 10:18
Συμφωνώ με τον Βικτωρ αλλά έχω την εντύπωση ότι δουλεύει θεωρητικά όπως πέρυσι το καλοκαίρι για την Blue Star Ferries.( Έχει πάρει τα δρομολόγια του Blue Star I).

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-04-2019, 10:20
Πάντα, καυστικός ο φίλος ΒΙΚΤΩΡ. 😬
E βέβαια cpt, ίδια τσέπη είναι.Σε λίγο το ένα σινιάλο θα είναι παρελθόν.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-04-2019, 10:26
Συμφωνώ με τον Βικτωρ αλλά έχω την εντύπωση ότι δουλεύει θεωρητικά όπως πέρυσι το καλοκαίρι για την Blue Star Ferries.( Έχει πάρει τα δρομολόγια του Blue Star I).
Ό,τι κ να πούμε γι' αυτό,μικρή σημασία έχει.

leo85
08-04-2019, 17:46
Το Νήσος Ρόδος από άλλη οπτική γωνία στο μεγάλο λιμάνι.

192875

6-4-2019.

thanos75
12-04-2019, 10:43
Εκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ αύριο Σάββατο στις 10 το πρωί για Κω-Ρόδο. Επιστροφή Πειραιά την Κυριακή το απόγευμα στις 17.30. Προφανώς για εξυπηρέτηση φορτηγών κυρίως

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-04-2019, 11:27
Εκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ αύριο Σάββατο στις 10 το πρωί για Κω-Ρόδο. Επιστροφή Πειραιά την Κυριακή το απόγευμα στις 17.30. Προφανώς για εξυπηρέτηση φορτηγών κυρίως
Πολλά έκτακτα φέτος από τα πλοία του ομίλου Κώ-Ρόδο,Πάρο-Νάξο...

thanos75
12-04-2019, 16:26
Πολλά έκτακτα φέτος από τα πλοία του ομίλου Κώ-Ρόδο,Πάρο-Νάξο...

Η αλήθεια είναι πως φέτοςυπήρξαν κ περισσότερα απαγορευτικά λόγω καιρού, σε σχέση με προηγούμενους χειμώνες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκτακτες ανάγκες εφοδιασμου, κ φορτηγά σε αναμονή. Στα Δωδεκάνησα πάντως είναι σχεδόν πάγια τα έκτακτα ειδικα το δίμηνο Φλεβάρη-Μάρτη

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-04-2019, 09:05
Η αλήθεια είναι πως φέτοςυπήρξαν κ περισσότερα απαγορευτικά λόγω καιρού, σε σχέση με προηγούμενους χειμώνες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκτακτες ανάγκες εφοδιασμου, κ φορτηγά σε αναμονή. Στα Δωδεκάνησα πάντως είναι σχεδόν πάγια τα έκτακτα ειδικα το δίμηνο Φλεβάρη-Μάρτη
K εγώ είχα σκεφθεί τα απαγορευτικά αλλά πάνε πολλές ημέρες από το τελευταίο.Ήδη είμαστε στα μέσα Απριλίου.
Μάλιστα τα έκτακτα της Πάρου είναι σχεδόν καθημερινά κ αν καλοσκεφθούμε, έτσι μένει χώρος κ γιά τα φορτηγά της Σαντορίνης.Γιά τα Δωδ/νησα τώρα που η ΒSF έχει στην διάθεσή της το ΝP μήπως θέλει να αποτρέψει κανέναν από αυτούς με τα ρο-ρό να μπουν σφήνα.Γιά να έχουν αυξηθεί τόσο οι ανάγκες των νησιών δεν το φαντάζομαι...

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-04-2019, 11:51
19309914-4-19

Πλωριά άποψη του γίγαντα.

leo85
30-05-2019, 19:42
Άφιξη του Νήσος Ρόδος στο μεγάλο λιμάνι.

193657

30-05-2019.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-06-2019, 21:54
Στον πλωριό καταπέλτη λείπει ένα νύχι.Πως δεν το ειδε κανένας φωστήρας να απαγορεύσει τον απόπλου...πάλι καλά!

thanos75
11-06-2019, 15:40
Το Νήσος Ρόδος κ ο ΔΙΑΓΌΡΑΣ θα κάνουν απόψε τράμπα τα δρομολόγια τους! (Το πρώτο για άγονη ΝΑ Αιγαίου κ ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ για Χίο-Μυτιλήνη). Ξέρουμε το γιατί?

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-06-2019, 16:35
Το Νήσος Ρόδος κ ο ΔΙΑΓΌΡΑΣ θα κάνουν απόψε τράμπα τα δρομολόγια τους! (Το πρώτο για άγονη ΝΑ Αιγαίου κ ο ΔΙΑΓΟΡΑΣΔΙΑΓΟΡΑΣ για Χίο-Μυτιλήνη). Ξέρουμε το γιατί?
Προσωπική μου άποψη,επειδή έχει πολλά φορτηγά ή Σάμος.Εδώ πολλές φορές δεν έφτανε ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ γιά την Χιο!

thanos75
26-06-2019, 09:54
Απο χθες πάντως επανήλθαν στα κανονικά τους δρομολόγια (έγινε η "τράμπα" μεταξύ τους)

pantelis2009
11-07-2019, 07:14
Το Νήσος Ρόδος της Hellenic Seaweys φωτογραφημένο πριν λίγο στον Πειραιά, κάνοντας ανάποδα για να δέσει στην Ακτή Ηετίωνα. Καλή συνέχεια.

194161

daywalker
17-10-2019, 17:56
14/10/2019 εξω απο την Ροδο

195636

pantelis2009
18-11-2019, 09:57
Το Νήσος Ρόδος της εταιρείας Hellenic Seaways που από τις 09/11 κάνει την ακινησία του στη ΝΑΥΣΙ, εχθές μεθόρμησε στην άκρη στην θέσει που ήταν το Olympic Ghampion. Εδώ σε μια σπάνια φωτο του δεμένο στο ναυπηγείο Διαμαντή στην Κυνόσουρα 17/03/2011 από το αρχείο μου. Καλή συνέχεια.

195957

gioros
18-11-2019, 11:35
Όμορφη φώτο .Ότι και να λέμε είναι ΒΑΠΟΡΑΣ