Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Hellenic Seaways

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6

plori
01-03-2009, 12:13
highspeed 1 δαγκωτο...
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση μήπως γνωρίζεις πότε θα ξεκινήσει τα δρομολόγια.

Ergis
01-03-2009, 12:15
μαζι με τα υπολοιπα χαισπιντ.9 απριλιου

MARGARITIS24
01-03-2009, 15:34
για να φευγει το μυκονος στις 5.30 τι ωρα θα ερχεται?δεν νομιζω να αλλαξει ωρα αναχωρησεις!

speedrunner
01-03-2009, 17:32
Ξέρουμε αν και το FC3 θα κάνει το ίδιο δρομολόγιο που έκανε το περασμένο καλοκαίρι;

NAXOS
01-03-2009, 22:07
ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΚΟΝΟΣ ΘΑ ΦΕΥΓΕΙ 17.30 ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΑΞΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ FC3 ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ - ΑΜΟΡΓΟ.ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΕΙ ΡΑΦΗΝΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΟ ΤΩΝ HS ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΧΩΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΟΤΙ 'ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ' ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Ergis
01-03-2009, 23:33
ευχαριστα τα νεα σου πατριωτη....:D:D:D:D

hsw
02-03-2009, 19:14
ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΚΟΝΟΣ ΘΑ ΦΕΥΓΕΙ 17.30 ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΑΞΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 10.30 ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ FC3 ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ - ΑΜΟΡΓΟ.ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΕΙ ΡΑΦΗΝΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΟ ΤΩΝ HS ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΧΩΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΟΤΙ 'ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ' ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

αυτά τα δρομολόγια αυτά είναι για το Πάσχα μόνο ή και για το καλοκαίρι;

thanos75
02-03-2009, 20:23
απο τις καλυτερες κινησεις της εταιριας πιστευω ηταν να βαλει το νησσος μυκονος σε αυτη την ωρα.πρεπει επιτελους να χτυπησουμε στα ισα τα μπλου σταρ γιατι δεν γινεται...δεν υπαρχει ικανοποιητικη κινηση.οπως ελπιζω να χτυπησουν και το πρωινο μπλου σταρ.ειναι απιστευτη η διαφορα...γεματο φευγει γεματο ερχεται το μπλου σταρ και ειναι ακομα χειμωνας...οσον αφορα το νησος χιος πιστευω οτι πρεπει να παραμεινει στην γραμμη που ειναι τωρα καθως αναμφηβολα θα εχει πολυ κοσμο...κακα τα ψεματα ομως,οπου και να μπουν τα καραβιια αυτα θα πηγαινοερχονται γεματα..φημολογειται επισης οτι υπαρχει ενα πλοιο υπο αγορα που θα διπλωσει την αριαδνη στα δωδεκανησα συμφωνα με τον εφοπλιστη...για να δουμε....ηταν απαραιτητες κινησεις καθως το αφεντικο την ειχε παραμελησει εντελως την εταιρια....
Καλά όλα αυτά φίλε μου, αλλά σε ότι αφορά το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ που ανέφερες και που μπήκε το 2007 για να εξυπηρετήσει την Χίο και την Μυτιλήνη, τον Χιώτη και τον Μυτιληνιό τον ρωτήσανε εάν τον εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια του πλοίου?...Αντίστοιχα τον Ικαριώτη και τον Σαμιώτη τον ρώτησαν εάν τον βολεύουν αυτά τα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ?...Φυσικά και δεν τον εξυπηρετούν! Κρίμα πάντως που η εταιρεία που υποτίθεται έφερε την αναβάθμιση στο Ανατολικό Αιγαίο να το υποβαθμίζει τώρα έτσι!

dimitris
02-03-2009, 22:06
Καλά όλα αυτά φίλε μου, αλλά σε ότι αφορά το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ που ανέφερες και που μπήκε το 2007 για να εξυπηρετήσει την Χίο και την Μυτιλήνη, τον Χιώτη και τον Μυτιληνιό τον ρωτήσανε εάν τον εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια του πλοίου?...Αντίστοιχα τον Ικαριώτη και τον Σαμιώτη τον ρώτησαν εάν τον βολεύουν αυτά τα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ?...Φυσικά και δεν τον εξυπηρετούν! Κρίμα πάντως που η εταιρεία που υποτίθεται έφερε την αναβάθμιση στο Ανατολικό Αιγαίο να το υποβαθμίζει τώρα έτσι!
κοιτα φιλε thanos75 καμια εταιρεια δεν ειναι υποχρεωμενη να ρωτηση κανεναν για το πως θα διαμορφωσει τα δρομολογια της γιατι πολυ απλα δεν ειναι ουτε δημοσιος οργανισμος ουτε ιδρυμα ειναι επιχειρισεις που κοιτανε τα εσοδα κι εσυ αν ειχες/εχεις μια δικη σου επιχειριση το ιδιο πιστευω θα εκανες απο την αλλη με την συγκεκριμενη εταιρεια εχω ξανα πει σε αλλα ποστ οτι δεν εχει δειξει σταθεροτητα και συνεπεια στα δρομολογια της ωστε να κερδισει τους επιβατες γιατι καλα πλοια εχει γρηγορα και καινουργια! σε αντιθεση με την Blue Star που και στις Κυκλαδες και στα 12νησα εχει δειξει αυτο ακριβως που ειπα... συνεπεια και σταθεροτητα!
Πριν γινουν αυτες οι αλλαγες και προστεθουν τα λιμανια των Κυκλαδων ειχαν μια πολυ καλη εικονα και αναβαθμισε οπως αναφερεις τις γραμμες του Ανατολικου Αιγαιου.
Σε αυτο που λεει ο φιλος Εργης τωρα να φευγει απο τον Πειραια 17:30 για να χτυπησει τον ανταγωνισμο δεν μου λεει τιποτα δεν την κανει καλυτερη σαν εταιρεια αμα εχει την ιδια αναχωρηση,εδω και τωρα που το Μυκονος φευγει μιαμιση ωρα αργοτερα και φτανει πολυ λιγο αργοτερα απο το Blue Star στο λιμανι της Ναξου αφου ειναι σαφως γρηγοροτερο το ενα απο τα αλλα δυο, αλλα εδω και κατι χρονια ειχαν αφησει το χειμωνα χωρις συμβατικο τις Κυκλαδες και το σινιαλο τους φαινοταν μονο τα καλοκαιρια με τα ταχυπλοα αρα λογικο το μεριδιο αγορας να το κατεχει ο ανταγωνισμος.

thanos75
02-03-2009, 22:21
κοιτα φιλε thanos75 καμια εταιρεια δεν ειναι υποχρεωμενη να ρωτηση κανεναν για το πως θα διαμορφωσει τα δρομολογια της γιατι πολυ απλα δεν ειναι ουτε δημοσιος οργανισμος ουτε ιδρυμα ειναι επιχειρισεις που κοιτανε τα εσοδα κι εσυ αν ειχες/εχεις μια δικη σου επιχειριση το ιδιο πιστευω θα εκανες απο την αλλη με την συγκεκριμενη εταιρεια εχω ξανα πει σε αλλα ποστ οτι δεν εχει δειξει σταθεροτητα και συνεπεια στα δρομολογια της ωστε να κερδισει τους επιβατες γιατι καλα πλοια εχει γρηγορα και καινουργια! σε αντιθεση με την Blue Star που και στις Κυκλαδες και στα 12νησα εχει δειξει αυτο ακριβως που ειπα... συνεπεια και σταθεροτητα!
Πριν γινουν αυτες οι αλλαγες και προστεθουν τα λιμανια των Κυκλαδων ειχαν μια πολυ καλη εικονα και αναβαθμισε οπως αναφερεις τις γραμμες του Ανατολικου Αιγαιου.
Σε αυτο που λεει ο φιλος Εργης τωρα να φευγει απο τον Πειραια 17:30 για να χτυπησει τον ανταγωνισμο δεν μου λεει τιποτα δεν την κανει καλυτερη σαν εταιρεια αμα εχει την ιδια αναχωρηση,εδω και τωρα που το Μυκονος φευγει μιαμιση ωρα αργοτερα και φτανει πολυ λιγο αργοτερα απο το Blue Star στο λιμανι της Ναξου αφου ειναι σαφως γρηγοροτερο το ενα απο τα αλλα δυο, αλλα εδω και κατι χρονια ειχαν αφησει το χειμωνα χωρις συμβατικο τις Κυκλαδες και το σινιαλο τους φαινοταν μονο τα καλοκαιρια με τα ταχυπλοα αρα λογικο το μεριδιο αγορας να το κατεχει ο ανταγωνισμος.
Φίλε μου καταλαβαίνω πολύ καλά ότι οι ακτοπλοικές εταιρείες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι δημόσια ευαγή ιδρύματα...και καταλαβαίνω επισης πολύ καλά ότι λειτουργούν στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Καλό όμως είναι ο ανταγωνισμός αυτός να είναι πραγματικά υγιής...και να μην αποβαίνει σε βάρος των νησιωτών μας, αλλά υπέρ τους! Εδώ βέβαια υπεισέρχεται και ο παράγοντας ΥΕΝ, ο οποίος καλά είναι να σταθμίζει όλους τους παράγοντες προτού εγκρίνει άδειες σκοπιμότητας.
Εννοείται ότι όλα αυτά τα αναφέρω με κάθε φιλική διάθεση, στο κάτω κάτω η αγάπη μας για τα πλοία και τα νησιά μας μας ενώνουν σ'αυτό το forum

dimitris
02-03-2009, 22:24
Σωστα, δεν ειπα κατι το αντιθετο με αυτα που λες... αλλα...:rolleyes:

artmios sintihakis
03-03-2009, 22:49
Φέτος η HELLENIC SEAWAYS τι θα κάνει με τη γραμμή Ηράκλειο-Κύκλάδες?Θα κατευάσει το FlyingCat 4 ή σκέφτεται την δρομολόγηση κανα HIGHSPEED?Tο ρωτάω διότι πέρσι τέτοια περίοδο ξέραμε ήδη την έναρξη των δρομολογίων κ φέτος δεν ακούγεται κάτι......

NAXOS
04-03-2009, 07:14
Καλημερα σε ολους. Ζητω συγγνωμη για τα δρομολογια που ανεφερα χθες αλλα ανατραπηκαν σχεδον ολα. Δεν θα σας πω τιποτα αν δεν επισημοποιηθουν τα καινουρια για να μη την ξαναπατησω.

hsw
04-03-2009, 18:32
25η Μαρτίου θα κάνουν δρομολόγια τα highspeed ή μόνο τα Νήσος;;

captain 83
05-03-2009, 02:52
Μόνο οι Νήσοι θα κάνουν δρομολόγια. Τα HIGHSPEED από Απρίλιο.

stelios
05-03-2009, 13:17
Στις 9/4 όπως είχα ξαναπεί ξεκινούν τα HighSpeed, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου..

hsw
05-03-2009, 17:14
Μόνο οι Νήσοι θα κάνουν δρομολόγια. Τα HIGHSPEED από Απρίλιο.

ευχαριστώ για την απάντηση... :( :( :(

sea world
10-03-2009, 23:13
TI GINETAI FETOS ME TA TAXYPLOA THS ETAIREIAS:confused:
APO TH MIA, EXOYME TO HIGHSPEED 1 ME VATSIMANHDES AKOMA!!
HIGHSPEED 2 & 4, MAZI DEKSAMENH, GIA OIKONOMOTEXNIKOUS LOGOUS KAI HIGHSPEED 3 AYTH THN WRA NA TAKSIDEYEI!:shock:
YPARXEI KAPOIA EKSHGHSH GIA THN FETINH TROPH THS ETAIREIAS SE OTI AFORA TA HIGHSPEEDs???

αιγαιοπλόος
10-03-2009, 23:52
Φέτος η HELLENIC SEAWAYS τι θα κάνει με τη γραμμή Ηράκλειο-Κύκλάδες?Θα κατευάσει το FlyingCat 4 ή σκέφτεται την δρομολόγηση κανα HIGHSPEED?Tο ρωτάω διότι πέρσι τέτοια περίοδο ξέραμε ήδη την έναρξη των δρομολογίων κ φέτος δεν ακούγεται κάτι......
Εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό (λογικά αν το δούμε) να βάλει κάποιο Highspeed (το 2 ή το 3) στη θέση του Flyingcat 4 από Ηράκλειο για Θήρα, Ιο, Πάρο, Μύκονο.
Και αυτό διότι το δρομολόγιο αυτό πάει πολύ καλά από κίνηση και αξίζει να υπάρξει ένα πλοίο με μεγαλύτερο πρωτόκολλο επιβατών και με δυνατότητα μεταφοράς ΙΧ.
Θα δούμε. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά σίγουρη ενημέρωση.

hsw
11-03-2009, 15:57
Εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό (λογικά αν το δούμε) να βάλει κάποιο Highspeed (το 2 ή το 3) στη θέση του Flyingcat 4 από Ηράκλειο για Θήρα, Ιο, Πάρο, Μύκονο.
Και αυτό διότι το δρομολόγιο αυτό πάει πολύ καλά από κίνηση και αξίζει να υπάρξει ένα πλοίο με μεγαλύτερο πρωτόκολλο επιβατών και με δυνατότητα μεταφοράς ΙΧ.
Θα δούμε. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά σίγουρη ενημέρωση.

ναι αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ενός άλλου μέλους, η hsw θα συνεχίσει το δρομολόγιο του Ηρακλείου με το fc και επίσης άμα βάλει Highspeed, τότε αυτό σημαίνει και αύξηση του χρόνου ταξιδιού αφού πάει με 32 κόμβους ενώ το fc με 39!

sea world
11-03-2009, 20:11
KSEROUME POTE THA ANOIKSEI TA PLANA GIA TA "KOKKINA" H ETAIREIA?:confused:
STO OPENSEAS DEN FAINONTE KAN (P.X: MEGALH EBDOMADA APO RAFHNA GIA THNO-MYKONO DEN FAINETAI KANENA HIGHSPEED KAI GIA MHLO FAINETAI MONO TO SPEEDRUNNER II KAI TO AG. GEWRGIOS)!!
THUMAMAI PERSI, MESA MARTIOU, HTAN ANOIKTA TA PLANA TOUS KAI EKANES KRATHSH!!

mitsikos
11-03-2009, 22:54
Κάποιο σχόλιο γι' αυτά που τυπώθηκαν σε τοπική παριανή εφημερίδα:

Η Ναυτιλιακή εταιρία Hellenic sea ways κα-
τέθεσε δρομολόγια προς έγκριση στο υπουργείο
Εμπορικής Ναυτιλίας, που προβλέπουν τη δρο-
μολόγιση του High speed 5, τη ναυαρχίδα του
στόλου των ταχύπλοων, από τις 7.30 το πρωί, από
Πειραιά προς Πάρο - Νάξο με επιστροφή το με-
σημέρι για Πειραιά και το απόγευμα της ίδιας
ημέρας, 5.30, το High speed 4 από Πειραιά για
Πάρο - Νάξο με επιστροφή 9.30μ.μ. από Πάρο
για Πειραιά. Επίσης, το High sreed 3 θα δρομο-
λογηθεί από τη Ραφήνα για Τήνο - Μύκονο -
Πάρο με επιστροφή Ραφήνα δύο φορές την
ημέρα.
Σε αυτά θα προστεθεί και η δρομολόγηση των

flying cat 4 και 3 τα οποία, το ένα θα ξεκινάει από
Μύκονο το πρωί και το άλλο από Ηράκλειο, επί-
σης το πρωί μέσω Πάρου και θα διασταυρώνουν
τα δρομολόγιά τους. Το ένα θα πηγαίνει από
Ηράκλειο προς Σαντορίνη, Ίο, Πάρο, Μύκονο
και το άλλο από Μύκονο, Πάρο, Ιο, Σαντορίνη,
Ηράκλειο.

Giwrgos1980
13-03-2009, 13:48
:eek: Τα δύο καλά Highspeed σε Παροναξία......ενδιαφέρον........

FLYING CAT 2
13-03-2009, 14:30
gia syro-tino-mykono pou einai k to pio kerdoforo dromologio poio tha bei?

.voyager
13-03-2009, 14:36
:eek: Τα δύο καλά Highspeed σε Παροναξία......ενδιαφέρον........
Το 5 πρωινό δρομολόγιο, το 4 απογευματινό, οπότε -προφανώς- το HS4 θα κάνει πρωινό για Μύκονο, ως συνήθως. Κι ίσως το απογευματινό το 5, δεν πιστεύω να μείνει high season η Μύκονος με ένα HS...

stelios
13-03-2009, 17:19
'Οπως τα λες Χρήστο είναι..Απλά τα διπλά δρομολόγια θα αργήσουν στις 20 Ιουνίου, και έως τότε μονά και 3 φορές την εβδομάδα-με εξαίρεση την περίοδο του Πάσχα!
Τα πλάνα τους θα ανοίξουν εντός δεκαημέρου.

jvrou
14-03-2009, 16:36
Και το δρομολόγιο Ίο-Σαντορίνη που έκανε τα τελευταία χρόνια το 5 και ήταν πάντα γεμάτο, ποιό θα το κάνει??

FLYING CAT 2
14-03-2009, 16:48
PROFANWS H TO 2 H TO 3!

stelios
15-03-2009, 17:38
Λοιπόν, επανέρχομαι με τις τελευταίες πληροφορίες για τα ταχύπλοα της HELLENIC SEAWAYS!
Από 9/4 μέχρι 26/4(καθημερινά): Το HighSpeed 5:Πάρο,Νάξο,Ίο,Σαντορίνη, Το HighSpeed 4:Σύρο,Τήνο,Μύκονο,Το HighSpeed 3:Σέριφο,Σίφνο,Μήλο και το HighSpeed 2 κλασικά απο Ραφήνα.Από 27/4 μέχρι 20/6 τα ίδια δρομολόγια αλλά 3 φορές την εβδομάδα.

Vortigern
15-03-2009, 23:02
Λοιπόν, επανέρχομαι με τις τελευταίες πληροφορίες για τα ταχύπλοα της HELLENIC SEAWAYS!
Από 9/4 μέχρι 26/4(καθημερινά): Το HighSpeed 5:Πάρο,Νάξο,Ίο,Σαντορίνη, Το HighSpeed 4:Σύρο,Τήνο,Μύκονο,Το HighSpeed 3:Σέριφο,Σίφνο,Μήλο και το HighSpeed 2 κλασικά απο Ραφήνα.Από 27/4 μέχρι 20/6 τα ίδια δρομολόγια αλλά 3 φορές την εβδομάδα.

Καιρο ειχαμε να δουμε το 3 απο εδω....μαλιστα:rolleyes:

Ergis
15-03-2009, 23:26
μα το ειχατε δει ποτε;;;;και το χαισπιντ 1 θα καθεται;;;

parianos
15-03-2009, 23:30

Δεν αναφερεις τις ωρες και στο openseas γιατι δεν δειχνει τιποτα;

Vortigern
15-03-2009, 23:32
μα το ειχατε δει ποτε;;;;και το χαισπιντ 1 θα καθεται;;;

Exoυμε δει και το 1 και το 2 και το 3 ενα φεγγαρι.Προσωπικα ηθελα το 1 εδω.

stelios
20-03-2009, 15:02
Σε μείωση τιμών (http://www.marinews.gr/article.asp?NewID=7785) κατά 25% σε σύγκριση με την καλοκαιρινή περίοδο που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσει και το 40% προχωράει η Hellenic Seaways.

Από το www.marinews.gr

jvrou
21-03-2009, 18:17
Θέλω να σχολιάσω πως βλέπω εγώ αυτήν την κίνηση... Θα φέρω ως παράδειγμα το highspeed 5 επειδή εκείνου ήξερα τα δρομολόγια, αλλά μπορώ να φανταστώ ότι τα παρόμοια θα ισχύουν λίγο-πολύ σε όλα τα ταχύπλοα της εταιρίας..
Όπως είναι λογικό η η εταιρία τονίζει το γεγονός ότι υπάρχει μείωση τιμών στα ταζύπλοα της κατά 25-40% σε σχέση με πέρυσι. Εγώ όμως θα ήθελα να τονίσω πως πέρυσι η τιμή του πετρελάιου ήταν πάνω από 120ευρώ το βαρέλι ενώ τωρα είναι 40. Τα ποσά δεν τα θυμάμαι ακριβώς αλλά εκεί γυρω παίζουν. Αυτό σημαίνει πως το πετρέλαιο μειώθηκε κατά 66,6% ενώ οι τιμές μόνο κατά τα 40%. Επίσης θα ήθελα να πω πως τα τελευταία 2 χρόνια το highspeed 5 έκανε 3 ώρες να πάει στην Ίο χωρίς ενδιάμεση στάση ενώ τώρα θέλει το ίδιο ταχύπλοο 3 ώρες να πάει στην Πάρο.
Αυτός ο συνδιασμός τιμής και ταχύτητας, πέρυσι και φέτος εμένα με κάνει να σκέφτομαι πως υπάρχει ουσιαστικά μία αύξηση τιμής του ταξιδιού (αν το πάμε για κόστος ταξιδιού για κάθε ναυτικό μίλλι)....

stelios
21-03-2009, 18:24
'Ομως πέρυσι ο επιβάτης έδινε 53,50 ΕΥΡΩ για να πάει Πάρο με το HS3 σε περίπου 3,5 ώρες ενώ φέτος με 39 ΕΥΡΩ πάει σε 3 ώρες Πάρο..

johny18
21-03-2009, 18:26
Η εταιρεία προχωράει σε μείωση τιμών στα highspeed αλλά στα συμβατικά τις αυξάνει . Για παράδειγμα από Πειραιά προς Χίο η θέση Ionia vip από 34ευρώ πάει 55 ευρώ από 1 η Απριλίου . Γιατί τόση αύξηση ???

jvrou
21-03-2009, 18:31
'Ομως πέρυσι ο επιβάτης έδινε 53,50 ΕΥΡΩ για να πάει Πάρο με το HS3 σε περίπου 3,5 ώρες ενώ φέτος με 39 ΕΥΡΩ πάει σε 3 ώρες Πάρο..

Ok τότε.. Περιορίζω την άποψη μου στο highspeed 5 το οποίο το ξέρω καλύτερα...

stelios
21-03-2009, 18:36
Δεν πρόκειται ουσιαστικά για άυξηση johny 18 αλλά για επαναφορά των τιμών της high season. Στα συμβατικά της HSW "εφαρμόζει" την low season απο 1/11 μέχρι 30/3 και το άλλο διάστημα την "high season".
Οπότε απο 1/4 επανέρχονται οι περυσινές high season τιμές νάυλων..τις οποίες ελπίζουμε να μην αυξήσει μέσα στον Ιούλιο, όπως πέρυσι.

sea world
21-03-2009, 20:38
TA DROMOLOGIA TWN HIGHSPEED GIA FETOS EINAI GEGONOS!!;)

αιγαιοπλόος
21-03-2009, 21:31
Ας δούμε και τις τιμές Πειραιάς - Σύρος.

Με το Highspeed 4 η τιμή της οικονομικής θα είναι 37 ευρώ.

Με το Νήσος Χίος η τιμή στο κατάστρωμα είναι 28 ευρώ και η τιμή σε αριθμημένο κάθισμα είναι 32 ευρώ.

Leo
21-03-2009, 23:24
Το έχω πάντα στο μυαλό μου και επειδή εν μέσω σ/κ βρήκα λίγο χρόνο θέλω να σου πω φίλε μου αιγαιοπλόε, ότι η υπογραφή σου είναι μια πικρή αλήθεια για μένα! Αυτό που περιγράφει είμαι εγώ. Διστυχώς είμαι πολύ φτωχός :sad:

vinman
22-03-2009, 09:30
Το έχω πάντα στο μυαλό μου και επειδή εν μέσω σ/κ βρήκα λίγο χρόνο θέλω να σου πω φίλε μου αιγαιοπλόε, ότι η υπογραφή σου είναι μαι πικρή αλήθεια γαι μένα! Αυτό που περιγράφει είμαι εγώ. Διστυχώς είμαι πολύ φτωχός :sad:

...και δεν είσαι ο μόνος...:sad:

αιγαιοπλόος
22-03-2009, 10:41
Το έχω πάντα στο μυαλό μου και επειδή εν μέσω σ/κ βρήκα λίγο χρόνο θέλω να σου πω φίλε μου αιγαιοπλόε, ότι η υπογραφή σου είναι μια πικρή αλήθεια για μένα! Αυτό που περιγράφει είμαι εγώ. Διστυχώς είμαι πολύ φτωχός :sad:
Φίλε Leo, όλοι μας φτωχαίνουμε όταν δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο (χρόνο για μας). Χρειάζεται αγώνας σήμερα για να έχει κανείς ελεύθερο χρόνο. Μια άλλη φράση πάντως που μ' άρεσε και έλεγα να τη βάλω για υπογραφή μου είναι:

Yesterday is history, tomorrow is a mystery and today is a gift...
That's why it is called present...

sea world
25-03-2009, 13:18
TA POULAKIA EDW STHN ITALIA EINAI LALHSTATA AYTES TIS MERES:mrgreen: ME APOTELESMA NA DIADIDOYN OTI ALLAGES THA EPEL8OUN KAI STA DROMOLOGIA TWN RO-RO THS ETAIREIAS!!
YPARXEI PI8ANOTHTA NA EINAI STHN GRAMMH KORINTHOS-MARGHERA TA HELLENIC MASTER & SAILOR (ex. SELTIC SUN POU METONOMASTHKE STO PERAMA), NA NAYLW8EI TO HELLENIC CARRIER GIA ALLH GRAMMH KAI POLLES BLEPSEIS KAI SXEDIA-XWRIS TIPOTA EPIBEBAIWMENO-GIA TO HELLENIC VOYAGER!!!
OI EIDIKOI THS HSW, TI EXOUN NA POUN EP'AYTOY??:roll:

hsw
31-03-2009, 23:31
Το βάψιμο των ταχυπλοων της εταιρίας με τα "Vodafone" μέχρι πότε ισχύει;

hsw
05-04-2009, 18:03
στο site της εταιρίας, υπάρχει χάρτης που εμφανίζει τα πλοία της hellenic seaways (εκτός από τα flying dolphins). Το καλό είναι πως δείχνει κάποια πλοία που δεν δείχνει το ais, αλλά δεν είναι και πολύ αξιόπιστος άμα τον συγκρίνουμε με το ais. Αυτό βέβαια μπορεί και να αλλάξει, αφού είναι οι πρώτες μέρες και μπορεί ακόμα να μην δουλεύει και πολύ καλά...

captain 83
05-04-2009, 18:18
Γιατί δεν μπορώ να τον βρώ τον συγκεκριμένο χάρτη που λές;

apollo_express
05-04-2009, 18:23
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το bonus miles. Είχα πάει στο Νήσος Μύκονος να περάσω τα μίλια, τα έγραψαν σε ένα τετράδιο και τώρ μετά από 3 εβδομάδες μπαίνω στο site και δε μου δείχνει καθόλου αυτό το δρομολόγιο και κατά συνέπεια και τα μίλια. Να πω ότι δεν έχω ξεπεράσει τα 1000 μίλια, που ενημερώνεται στα επόμενα 1000 μίλια.
Μήπως ξέρει κάποιος γιατί;

Ευχαριστώ πολύ.

hsw
05-04-2009, 18:53
Γιατί δεν μπορώ να τον βρώ τον συγκεκριμένο χάρτη που λές;

πληροφορίες > Δείτε Online τις θέσεις των πλοίων της HSW

πιο συγκεκριμένα: http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=925

speedrunner
10-04-2009, 10:14
Η εταιρεία ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή 10/04/2009 το πλοίο HIGHSPEED 5 αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά για Πάρο – Νάξο – Ίο – Θήρα με
512 επιβάτες, 72 ΙΧ, 11 μοτοσυκλέτες και 5 μικρά φορτηγά. Κατά τη διάρκεια του πλου εκδηλώθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τα μέσα του πλοίου. Το πλοίο κατευθύνεται στη νήσο Σέριφο όπου θα καταπλεύσει στις 10.20 για επιθεώρηση από τις λιμενικές αρχές.
Οι επιβάτες και τα οχήματα θα προωθηθούν στον προορισμό τους με το ταχύπλοο πλοίο HIGHSPEED 4, το οποίο θα καταπλεύσει στη Σέριφο στις 14.00.
Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Πειραιάς, 10 Απριλίου 2009

www.hsw.gr (http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=127&news_id=199)

Ergis
10-04-2009, 12:29
απο ναξο προς πειραια με το χαισπιντ 5 ποσο εχει ενα εισητηριο;;;;και γενικα που μπορω να βρω πινακες τιμων των εισητιριων της hsw;;;;;

Akis Dionisis
10-04-2009, 12:34
απο ναξο προς πειραια με το χαισπιντ 5 ποσο εχει ενα εισητηριο;;;;και γενικα που μπορω να βρω πινακες τιμων των εισητιριων της hsw;;;;;

Mπες στο site της εταιρίας και εκεί θα τα βρεις όλα...
Απλά πράγματα...

Ergis
10-04-2009, 12:40
αυτο ειναι το θεμα....οτι δεν τα βρησκω.....

Akis Dionisis
10-04-2009, 12:43
αυτο ειναι το θεμα....οτι δεν τα βρησκω.....
Πάρε τηλέφωνο στην εταιρεία για να μάθεις και ριχτους κανένα κοσμητικό επίθετο..
Μερικές φορές το χρειάζονται.. :rolleyes:

laz94
10-04-2009, 14:30
Εργη μπες στο site της εταιρίας κ μπες στην πρωτη σειρα εκει που λέει 'Interactive map'. Εκει σου ανοίγει τον χαρτη και επιλεγεις λιμανι αφιξης/αναχωρισης.....μετα ειναι ευκολο...;)

FLYING CAT 2
10-04-2009, 16:40
i bes s'auto to link.ekei pou leei naulologio dialexe to nisi pou thes kai exei tis times analitika.
http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=926

Ergis
10-04-2009, 17:28
τελικα οι αγωνες που πηρε το χαισπιντ 1 θα γινουν;;;η απλα τις πηρε για να τις εχει.......:rolleyes:

FLYING CAT 2
10-04-2009, 20:21
kai afou to highspeed 1 tha kenei agones tis ditikes poio tha tis kanei??tha sinexisei to highspeed 3.an omws to highspeed 3 kanei ditikes tote auto simainei oti to highspeed 5 tha exei ena dromologio/imera gia na borei na prosegizei kai paro-naxo kai io-thira.

stelios
10-04-2009, 22:35
Το hs1 μπορεί να κέρδισε τον διαγωνισμό αλλά ίσως πάρει την θέση του το ΑΡΤΕΜΙΣ...και το hs1 να κάνει το γνωστό του δρομολόγιο! Από 19 Ιουνίου πάντα!!

ΥΣ: Εργη, είδες τα ναυλολόγια? Εδώ και μία βδομάδα είναι στο site της εταιρείας..

Ergis
10-04-2009, 22:51
Το Αρτεμις ε....Γινεται αυτο;;;Αφου το χαισπιντ 1 κερδισε τον διαγωνισμο..

Ναι Στελιο τα ειδα.Ειχα ξεχασει οτι λεγοντουσαν και ναυλοι οι τιμες και γιαυτο δεν το εβρισκα..σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.

Ergis
11-04-2009, 23:52
ουτε καταρα να εφαγε αυτη η εταιρια.........:(:(:(

sea world
13-04-2009, 15:40
ουτε καταρα να εφαγε αυτη η εταιρια.........:(:(:(

EM THN EFAGE THN KATARA FILE ERGH APO TOUS APOLYMENOYS THS,GIATI PARA POLY KALOI AKSIWMATIKOI (GEFYRAS-MHXANHS) ALLA KAI PLHRWMA, FYGANE ME TA DEDOMENA POU AKOUGANE KAI POU DHMIOURGH8HKAN......!!!!

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
13-04-2009, 15:48
Και υπήρχαν και κάποιοι άλλοι που ενώ ήθελαν να μείνουν, φρόντισαν ορισμένοι κύριοι της εταιρείας να τους φύγουν για να τακτοποιήσουν τους "ημέτερους". Οπότε οι κατάρες μάλλον πληθαίνουν φίλε Έργη.

sea world
13-04-2009, 15:53
Και υπήρχαν και κάποιοι άλλοι που ενώ ήθελαν να μείνουν, φρόντισαν ορισμένοι κύριοι της εταιρείας να τους φύγουν για να τακτοποιήσουν τους "ημέτερους". Οπότε οι κατάρες μάλλον πληθαίνουν φίλε Έργη.

SWSTOS!! ETSI EINAI! DEN 8A TO PISTEYA, AN DEN (ERXOMENOS STHN ELLADA) TO EBLEPA ME TA MATIA MOU!!!

douzoune
14-04-2009, 17:28
Η εταιρεία φρόντισε για όλους τους ταλαιπωρημένους επιβάτες (λόγω της βλάβης του Πήγασου) αλλά και για εκείνους του επόμενου δρομολογίου που θα πραγματοποιούσε αντίστροφα προς Θεσσαλονίκη και μπράβο της. Αυτά σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα των Αιολικών Νέων όπου γράφονται όλες οι ενέργειες της.
http://www.aiolikanea.gr/news/main/detail.php?ID=43923

FLYING CAT 2
21-04-2009, 23:15
signomi giati stin istoselida tis hsw leei oti exoun mono 6 delfinia.afou exoun 8[4-10-15-17-18-19-23-29].i mipos to 4 kai to 10 den anikoun pleon stin etairia gt exw na ta dw kairo se kapoio dromologio.

Leo
23-04-2009, 06:59
Εξαιρετικά αφιερωμένη για τον 'Εργη που σήμερα γιορτάζει, μαζί με τις καλύτερες ευχές μου. Χρόνια σου Πολλά Γιώργο.
(είναι ή σημαία του Απόλλων Ελλάς τραβηγμένη την ημέρα του Πάσχα στην διαδρομή Μέθανα Πειραιά αποκλειστικά για σένα) :D

36450

Ergis
23-04-2009, 09:34
Εξαιρετικά αφιερωμένη για τον 'Εργη που σήμερα γιορτάζει, μαζί με τις καλύτερες ευχές μου. Χρόνια σου Πολλά Γιώργο.
(είναι ή σημαία του Απόλλων Ελλάς τραβηγμένη την ημέρα του Πάσχα στην διαδρομή Μέθανα Πειραιά αποκλειστικά για σένα) :D

36450

ΛΕΟ σ'ευχαριστω παρα παρα παρα πολυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!:D:D:D

hayabusa
23-04-2009, 23:09
χθες επέστρεψα και εγώ με τον Απόλλωνα στο Πειραιά από τα Μέθανα (Leo, δίπλα ήμαστε και δεν το πήραμε χαμπαρι).

Το βαπόρι έφτασε με καθυστέρηση περίπου 25 λεπτών και σε όλο το ταξίδι δεν έπιασε πάνω από 28 χιλιόμετρα (με βάση το GPS)

Γενικά μου έχει δώσει την εντύπωση πως είναι το πιο αργό πλοίο της γραμμής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο Φοίβος που έφυγε τουλάχιστον 10 λεπτά μετά από εμάς από την Αίγινα μας έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία και αν δεν έκοβε λίγο πριν το λιμανι του Πειραια θα μας είχε περάσει άνετα (δεν ξέρω γιατι αλλά αυτή η κόντρα μου θύμισε Ναιας και Παναγια Τηνου, ίσως γιατι τα πλοία σε κάποια στιγμή ήταν πολύ κοντά το ένα στο άλλο

Κλείνοντας να πω πως και το πλήρωμα δεν με ενθουσίασε. Εκτός του ότι γίναμε μάρτυρες καβγά μεταξύ ύπαρχου και λοστρώμου οι χειρισμοί πρόσδεσης στην Αίγινα αλλά και κατά την αναχώρηση από εκεί (όπου μειναμε σχεδον 7 λεπτά ακινητοι σε απόσταση 15 μετρων από την προβλήτα) δεν αμου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε αντίθεση με τα άλλα καράβια της γραμμής από τα οποία δεν έχω κανένα παράπονο.
36539

36540

stelios
24-04-2009, 22:29
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ HELLENIC SEAWAYS
ΑΠΟ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

HS1
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 07.35 ΠΡΟΣ ΣΕΡΙΦΟ-ΣΙΦΝΟ-ΜΗΛΟ.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 15.30.

HS2
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ ΣΤΙΣ 07.30 ΠΡΟΣ ΤΗΝΟ-ΜΥΚΟΝΟ-ΠΑΡΟ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15.45 ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝΟ-ΜΥΚΟΝΟ.

HS3
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 07.15 ΠΡΟΣ ΙΟ-ΘΗΡΑ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17.45 ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣ ΘΗΡΑ-ΙΟ.

HS4
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 07.30 ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17.15 ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣ ΣΥΡΟ-ΤΗΝΟ-ΜΥΚΟΝΟ.

HS5
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 07.25 ΠΡΟΣ ΣΥΡΟ-ΤΗΝΟ-ΜΥΚΟΝΟ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 16.30 ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ.

FLYING CAT 2
24-04-2009, 22:37
ARA DEN THAPAEI TO HIGHSPEED 1 STIN AGONI!!AREMIS LOIPON??

Y.G. THELW NA DW SE POSI WRA THA KANEI TO HIGHSPEED 3 TO PIREAS-IO-THIRA!!!!

stelios
24-04-2009, 22:41
Για Ίο δίνει άφιξη 10.40 και Θήρα 11.30...

plori
24-04-2009, 23:03

HS1

HS2
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ ΣΤΙΣ 07.30 ΠΡΟΣ ΤΗΝΟ-ΜΥΚΟΝΟ-ΠΑΡΟ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15.45 ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝΟ-ΜΥΚΟΝΟ.

HS3

HS4
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 07.30 ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17.15 ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣ ΣΥΡΟ-ΤΗΝΟ-ΜΥΚΟΝΟ.

HS5
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 07.25 ΠΡΟΣ ΣΥΡΟ-ΤΗΝΟ-ΜΥΚΟΝΟ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 16.30 ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ.
Δηλαδή στις Δυτικές θα έχουμε πάλι το 1 ;:!:

Dimitrisvolos
24-04-2009, 23:06

HS1

HS2

HS3

HS4

HS5
Το HS1 δεν θα μεινει Σποράδες?

FLYING CAT 2
25-04-2009, 00:53
Για Ίο δίνει άφιξη 10.40 και Θήρα 11.30...
PERIPOU OPWS PIGAINE TO HIGHSPEED 5 EE?THA TO TREXOUN TO PLOIO FETOS APO TI FAINETAI?POU VRIKES TA DROMOLOGIA?

FLYING CAT 2
26-04-2009, 14:51
MEIWSI STA EISITIRIA SARONIKOU 10% APO 5 MAIOY KANEI HSW!!

hayabusa
26-04-2009, 15:11
πάρα πολύ ευχάριστη είδηση !

FLYING CAT 2
26-04-2009, 15:25
ALLA TWRA EIDA OTI OI TIMES STA HIGHSPEED ANEVAINOYN PALI!!!P.X SYROS APO 37,00
STA 40,50 IOS 47,00 APO 42,00 PAROS 43,50 APO 39,50, NAXOS 45,00 APO 41,00 K MYKONOS 47,00 APO 43,00.

stelios
26-04-2009, 17:42
Λάθος τα λες φίλε FLYING CAT 2 οι τιμές που αναφέρεις είναι με την έκπτωση 15% early booking...Iσως τις είδες στο σύστημα σε μια ημέρα που υπάρχει αυτή η έκπτωση..
π.χ Για Μύκονο η τιμή είναι 51,50 Ε.
Όντως ανεβήκανε όπως κάθε high season,και είναι ελαφρά μειωμένες σε σχέση με πέρυσι που για Μύκονο η οικονομική ήταν 54,50 Ε!

FLYING CAT 2
26-04-2009, 17:57
ONTWS KYRIAKI LEEI MYKONOS 51,50.SYGNWMI.OMWS 5 MERS META TIN PEMPTI I TIMI EINAI 47,00?MIPWS TIS IMERES POU DEN EXEI POLY KOSMO TRI-TET-PEM THAXEI PIO XAMILES TIMES??

stelios
26-04-2009, 18:02
Είναι η έκπτωση early booking (15%). Ισχύει Τρίτη έως Πέμπτη και αφόρα έκδοση εισιτηρίων 15 ημέρες πριν το ταξίδι και ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων..
http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=850

FLYING CAT 2
26-04-2009, 18:21
NAI TIN XERW TIN EKPTWSI ALLA POTE WS TWRA DEN EVGAZE TIS EKPOTIKES TIMES STO KOKKINO KOUTAKI ME TIS TIMES KATA TI DIARKEIA TIS KRATISIS!KATALAVES TI ENNOW??
AYTO EDW:

apollo_express
29-04-2009, 22:00
Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου πει γιατί δε μου έχουν περάσει στην κάρτα bonus miles ένα εισητήριο του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, ενώ προχθές που ταξίδεψα με το highspeed το πέρασαν αμέσως. Αυτό του ΜΥΚΟΝΟΣ είναι από τις 15/3/2009 και δεν έχει περαστεί ακόμη.

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Leo
30-04-2009, 05:16
Είναι μια πονεμένη ιστορία αυτή η κάρτα. Μπορείς να επικοινωνήσεις στο τηλέφωνο που αναφέρει η κάρτα και θα σου πουν εκεί τον λόγο.

FLYING CAT 2
30-04-2009, 15:48
ontws oi times sta taxyploa tha einai diaforetikes to kalokairi an mera.
triti-tetarti-pempti tha einai pio ftina apoti tis ipoloipes meres.

plori
30-04-2009, 18:11
Μετά την Κύθνο τώρα ήλθε και η σειρά της Σερίφου να βγεί εκτός προσσεγίσεων απο την εταιρεία!!

xidianakis
30-04-2009, 18:43
ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ? ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ Hellas Ferries (ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΘΗΝΑ-ΜΗΛΟΣ... ΚΤΛ) ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΙΝΕΙ?? (ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΝΩΣΤΟ)

plori
30-04-2009, 18:51
ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ? ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ Hellas Ferries (ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΘΗΝΑ-ΜΗΛΟΣ... ΚΤΛ) ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΙΝΕΙ?? (ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΝΩΣΤΟ)
Το Αφροδίτη δεν ξέρω,το Απόλλων κάνει γραμμή στην Αλβανία με το όνομα Απόλλων, το Αθηνά υπάρχει σαν Εξπρές Λήμνος της saos,και το Μήλος πήγε για σκραπ!!!Αυτή είναι η μέχρι τώρα τύχη τους......

thanos75
30-04-2009, 21:01
Μετά την Κύθνο τώρα ήλθε και η σειρά της Σερίφου να βγεί εκτός προσσεγίσεων απο την εταιρεία!!
Και επιπλέον, μετά από πολλά χρόνια (από το 2000 εάν δεν απατώμα)ι, θα υπάρχει σύνδεση Ραφήνας με Ίο και Σαντορίνη με το flying cat 3

xidianakis
30-04-2009, 21:24
Και επιπλέον, μετά από πολλά χρόνια (από το 2000 εάν δεν απατώμα)ι, θα υπάρχει σύνδεση Ραφήνας με Ίο και Σαντορίνη με το flying cat 3
το flying cat 3 ερχεται στο ηρακλειο να κανει την διαδρομη του fc4 αλλα αναντιστροφα. δηλαδη θα ξεκιναει απο μυκονο- αντι για παρο θα πιανει ναξο-κ θα ερχεται ηρακλειο. το απογευμα θα επιστρεφει τη μυκονο για διανυκτερευση.

citcoc
30-04-2009, 23:38
το fc3 θα κανει το δρομολογιο ραφηνα-συρος-μυκονος-ναξος-ιος-θηρα απο 19/06-6/09

hsw
30-04-2009, 23:54
το fc3 θα κανει το δρομολογιο ραφηνα-συρος-μυκονος-ναξος-ιος-θηρα απο 19/06-6/09

... σύμφωνα με τα καλοκαιρινά δρομολόγια της εταιρίας, τα οποία θα βρείτε εδώ (http://www.hellenicseaways.gr/media/drom2009/table1.pdf).

FLYING CAT 2
01-05-2009, 00:38
episis epanaferetai kai to dromologio thessaloniki-sporades me ta f/c 5 lai f/c 6

xidianakis
01-05-2009, 08:41
απο τον κεντρικο πρακτορα της hsw στο ηρακλειο. κοιταξτε εδω: file://img091

scoufgian
01-05-2009, 09:01
απο τον κεντρικο πρακτορα της hsw στο ηρακλειο. κοιταξτε εδω: file://img091
φιλε μου κατι δεν παει καλα με το αρχειο

jvrou
01-05-2009, 16:54
Με παραξενέβει το κόψιμο της Ίου από την στιγμή που τα τελευταία καλοκαίρια που κατέβαινε ένα ταχύπλοο κάθε πρωί για Ίο-Σαντορίνη ήταν πάντα γεμάτο...

Vortigern
02-05-2009, 19:59
Eλεος ποια αυτη η εταιρια,ποιος ο λογος να κοψει την Σεριφο.?Μου φαινετε πως η εταιρια με αργα βηματακια την κοπαναει απο τις Δυτικες...αυτο θελει να κανει.

Ευτηχως που εχουμε την Aegean και κανει οτι μπορει για να μας κραταει σε ''ζωη''...

thanos75
03-05-2009, 14:21
Είναι όντως γεγονός και νομίζω πως θα έχει πολύ καλή κίνηση, τελευταία φορά που υπήρξε σύνδεση Ραφήνας-Σαντορίνης ήταν το 2000 με το Blue Star Ithaki το οποίο είχε πάει πολύ καλά...τουλάχιστον το καλοκαίρι

.voyager
04-05-2009, 13:31
Συγγνώμη, τις ημέρες του Αγίου Πνεύματος δεν έχουν διπλά δρομολόγια;... :confused:

hsw
04-05-2009, 15:14
Συγγνώμη, τις ημέρες του Αγίου Πνεύματος δεν έχουν διπλά δρομολόγια;... :confused:

Βεβαίως και έχουν!
http://www.hellenicseaways.gr/media/drom2009/agpneyma.pdf

.voyager
04-05-2009, 15:18
Δεν ήμουν σαφής, συγγνώμη. Εννοούσα Πέμπτη 04/06 απόγευμα για Μύκονο με HS (που δε θα έχει τελικά) και Δευτέρα επιστροφή-απογευματινό που είναι υπό συζήτηση-έγκριση, απ' ότι έμαθα. Δεν πειράζει, κλείσαμε Νήσος Χίος, που προσωπικά προτιμώ...

Trakman
12-05-2009, 20:33
Έγινε το «deal» ΑΝΕΚ-Μινωικών για την HSW

http://www.theseanation.gr/news/ferries/egine-to-deal.htm

Ergis
12-05-2009, 20:41
Αυτα ειναι τα ασχημα.......ελπιζω να μην γινει το τελευταιο τουλαχιστον.....

FLYING CAT 2
12-05-2009, 23:57
sto telos tou athrou leei na singoneuteu i hsw apo tin anek...
eleos kanonika i anek tha mou fainotan pio logiko na aporofithi apo tin hsw!!
krima pantws an ginoun etsi ta pragmata!!!:(:(
tin katestrpsan tin etairia!!!!!:(:(

.voyager
13-05-2009, 00:56
Συγχώνευση, πάντως, δε σημαίνει ότι θα γίνει απαραίτητα και στα brands...

MILTIADIS
13-05-2009, 01:26
Συγχώνευση, πάντως, δε σημαίνει ότι θα γίνει απαραίτητα και στα brands...
πολυ σωστα!ας μην ξεχναμε οτι τους τελευταιους μηνες εχουν συγχωνευθει και η superfast&blue star εχοντας δημιουργησει πλεον την εταιρεια attica ferries,περα απο τον ομιλο της attica που υπαρχει τα τελευταια χρονια.τα brands ομως δεν αλλαξαν!κατι παρομοιο πιστευω οτι θα γινει κ εδω.

Naias II
13-05-2009, 10:15
Και επίσημα η ανακοίνωση :(
(http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=204720&postcount=524)

stelios
17-05-2009, 19:47
Πληροφορίες εκ των έσω της εταιρείας αναφέρουν ότι ίσως τον χείμωνα να προχωρήσει η συγχώνευση απο την ΑΝΕΚ..Ελπίζω σε διάψευση αυτών των πληροφορίων..

Leo
17-05-2009, 19:51
Μα αυτό stelios είναι τελειωμένη υποόθεση, δνε χρειάζεται να πιστεύεις ότι αυτό δεν θα γίνει!!

stelios
17-05-2009, 20:41
εννοώ και αλλαγή brands..:(

NAXOS
17-05-2009, 21:18
to θεμα δεν ειναι ν αλαξουν τα σηματα. το θεμα ειναι ναλαξη η πολιτικη της ΗSW και να ταυτιστη μ αυτη της ΑΝΕΚ γιατι ειναι η μερα με τη νυκτα.

Thanasis89
17-05-2009, 21:29
Ας προχωρήσουν στον συγκεντρωτισμό ! Ας γεμίσουν το Αιγαίο με την στραβοχυμένη Κρήτη πάνω στις τζιμινιέρες ! Να δω τι θα καταλάβουν ! Παιχνίδια εγωισμού... Δηλαδή τόσο παράξενο είναι απλά να βάλουν όλα τα brand names κάτω από την ίδια στέγη ;

Θεατής των δικών σας αποφάσεων ! Περιμένω να δω τι θα γίνει παραπέρα... Θυμηθείτε μόνο τι έγινε στο παρελθόν !

Naias II
17-05-2009, 21:58
Εγώ είμαι της άποψης ότι τα σινιάλα θα παραμείνουν

marioskef
18-05-2009, 10:38
Με κίτρινο φόντο? Κάνείς να μας τα δείξει πως θα γινόντουσαν

Naias II
18-05-2009, 10:55
Η Superfast και η BlueStar Ferries υπό την ίδια διοίκηση δεν είναι; Δεν έχουν άλλα σινιάλα και χρώματα;
Έχουμε λοιπόν:
Βγενόπουλος=> Superfast & Bluestar Ferries και πιθανόν
Βαρδινογιάννης=> ΑΝΕΚ & HSW

Δύο εταιρείες, ίδια διοίκηση ;)

Φίλιππος Αίγιο
21-05-2009, 22:04
Σωστος ο Naias II.Και εγω αυτο πιστευω πως θα διμιουργηθει μια εταιρια τυπου ATICA GROUP.

Ergis
21-05-2009, 22:54
Παιδια μακαρι.εγω παντως θα απογοητευτω πολυ αν βαφτουν κιτρινα...

DimitrisT
21-05-2009, 23:19
μακάρι να παραμείνουν τα σινιάλα της hsw αλλά αν αναλογιστούμε οτι όταν : α)η hsw ναύλωσε το Αριάδνη στην ανεκ η 2η έβαλε τα σινιάλα της στο πλοίο
β) η ανεκ έβαλε το Ιεράπετρα να αντικταστήσει το Πήγασος έβαλε στην τσιμινιέρα τα σινιάλια της μάλλον θα τα αλλάξει.

hsw
22-05-2009, 01:42
Το Ιεράπετρα ήταν έτσι κι αλλιώς να αλλάξει σινιάλα και είχαν προλάβει μόνο το φουγάρο, ή το βάψανε στα γρήγορα απλά για να δείχνουν ότι είναι η ΑΝΕΚ;

NAXOS
22-05-2009, 06:09
ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΗ ΣΤΑ ΕΝΔΟΚΥΚΛΑΔΙΚΑ ΣΑΝ ΑΝΕΚ ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ Η ΑΝΕΚ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

DimitrisT
22-05-2009, 14:01
Το Ιεράπετρα ήταν έτσι κι αλλιώς να αλλάξει σινιάλα και είχαν προλάβει μόνο το φουγάρο, ή το βάψανε στα γρήγορα απλά για να δείχνουν ότι είναι η ΑΝΕΚ;

Φίλε hsw δες εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=907&page=39) και πιο συγκεκριμένα στο προτελευταίο μήνυμα.

sea world
22-05-2009, 21:12
EGW PISTEYW OTI KAPOIA STIGMH - DYSTYXWS - TA NHSOS XIOS/MYKONOS & TO HELLENIC VOYAGER, 8A PERASOYN KAI XRWMATIKA STHN ANEK:mad:
BEBAIA, O XRONOS 8A DEIKSEI....!!

hayabusa
22-05-2009, 21:31
βρε παιδια, προς τι όλη αυτή η φασαρία για το αν θα αλλάξουν σινιάλα τα πλοία; δλδ αν πήγαιναν για scrap τι θα λέγατε; ειλικρινά πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι επί της ουσίας αν αλλάξουν σινιάλα; ή μήπως ψάχνουμε απλά ευκαιρία για να γκρινιάζουμε ;

sea world
22-05-2009, 21:33
ειλικρινά πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι επί της ουσίας αν αλλάξουν σινιάλα; ή μήπως ψάχνουμε απλά ευκαιρία για να γκρινιάζουμε ;

8A ALLAKSEI H KATASTASH FILE hayabusa SE OTI AFORA TA PLHRWMATA ME THN ALLAGH TWN SINIALWN;)

hsw
22-05-2009, 23:26
Φίλε hsw δες εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=907&page=39) και πιο συγκεκριμένα στο προτελευταίο μήνυμα.

ευχαριστώ πολύ γιατί είχα μπερδευτεί με όλη αυτή την κατάσταση... Πάντως ελπίζω τα πλοία της hsw να μην βαφτούν ποτέ με χρώματα της ΑΝΕΚ γιατί και δεν είναι οικονομικά συμφέρον αλλά ούτε υπάρχει λόγος να γίνει αυτό. Οι επιβάτες την έχουν συνηθίσει τη Hellenic Seaways έτσι όπως είναι... Και στο κάτω κάτω, κατά τη γνώμη μου, το όνομα Hellenic Seaways είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να έχει μια ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρία. Σιγά πια με τα Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία something...

MILTIADIS
22-05-2009, 23:54
Σιγά πια με τα Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία something...
ευτυχως τουλαχιστον που τα πλοια της hsw εχουν ''πρωτοτυπα'' και ''μεγαλοπρεπη'' ονοματα,οπως highspeed,flyingcat και παει λεγοντας..:rolleyes::rolleyes:ημαρτον ρε παιδια τοσες μερες καθομαστε και ασχολουμαστε με το αν θ αλλαξουν χρωμα τα πλοια??σημασια εχει οτι ειτε ειναι ασπρα,ειτε κιτρινα,ειτε μπλε εμεις θα συνεχισουμε να τα βλεπουμε!!:cool:

agnostos
23-05-2009, 02:40
Εγω πάντως δεν βλεπω ως τοσο κακη την αλλαγη των σινιαλων. Ισα ισα που η ΑΝΕΚ αποτελει μια εταιρια αξιοπιστη που εχει προσφερει τις υπηρεσιες της για χρονια. Εν αντι8εση με την Hellenic Seaways η οποια ουτε 10 χρονια δεν εχει καλα καλα σαν εταιρια... Απλα δεν ειναι ιδιαιτερα γνωστη στις κυκλαδες γιατι πολυ απλα δεν ασχολουταν μεχρι προτινος με αυτες τις γραμμες (μικρων αποστασεων) γι αυτο δεν ειχε και αναλογα πλοια αλλωστε...

ΥΓ. Δεν περνω το μερος της ΑΝΕΚ... απλα δεν βλεπω λογικη στο οτι αν μπουν σινιαλα ΑΝΕΚ σε HSW πλοια θα αποτελεσει αρνητικο παραγοντα για τα τα πλοια αυτα...

NAXOS
23-05-2009, 06:05
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΗ. ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΝΙΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΤΗ, ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩς ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΜΟΥΣΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΚ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ HSW.

profitis
23-05-2009, 07:48
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΗ. ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΝΙΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΤΗ, ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩς ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΜΟΥΣΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΚ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ HSW.

Μάλλον πως θα επρεπε να συμβει το αντίθετο και ισως εν μερει εχει γινει. Προ διετίας που στα Χανιά ήτανε και η Hellenic με το Highspeed/Νησος/Αριαδνη και η ΑΝΕΚ η εξυπηρέτηση και η εντύπωση που αφηνε η HSW σε ολους τους φοιτητές ήταν πολυ πολυ πολυ καλύτερη απ αυτη που σου αφηνε η ΑΝΕΚ. Και δεν ηταν μονο το θέμα του πλοιου αλλα και το ωράριο που τώρα που απέκτησε ταχύτητα με το Ελυρος μπορει και το τηρεί επιτέλους η συμπεριφορα του πληρώματος και πολλα αλλα.

Μακάρι να μην βαφτουν στα χρώματα της ΑΝΕΚ αλλα και μακάρι να μην την ειχε πάρει η ΑΝΕΚ γιατι στήνεται πάλισ το Αιγαίο ένα υπέροχο καρτελάκι που ήδη πάλι μας ρουφάνε το αιμα. Η επιτροπή ανταγωνισμού αναρωτιέμαι γιατι επιτρέπει τέτοιες εξαγορες.

Naias II
23-05-2009, 11:05
Το χειρότερο κακό φίλοι μου είναι να βλέπουμε το μονοπώλιο σε όλο του το μεγαλείο:
Μία εταιρεία να έχει υπό την διοίκησή της ένα τόσο μεγάλο στόλο χωρίς ανταγωνισμό συνεπάγεται μειονέκτημα προς τους επιβάτες, κατοίκους των νησιών. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά
Δεν είναι προς όφελός μας να φανατιζόμαστε με τις εταιρείες, η κάθε ετιαρεία τη δουλειά της κάνει.:wink:
Άλλο τώρα αν από καραβολατρικής άποψης προτιμάμε τα χρώματα/σινιάλα σε ένα πλοίο.

Akis Dionisis
23-05-2009, 11:09
Άλλο τώρα αν από καραβολατρικής άποψης προτιμάμε τα χρώματα/σινιάλα σε ένα πλοίο.

Τα χρώματα της Hellenic Seaways εμένα προσωπικά μου αρέσουν...

Ergis
23-05-2009, 13:39
Εγω πάντως δεν βλεπω ως τοσο κακη την αλλαγη των σινιαλων. Ισα ισα που η ΑΝΕΚ αποτελει μια εταιρια αξιοπιστη που εχει προσφερει τις υπηρεσιες της για χρονια. Εν αντι8εση με την Hellenic Seaways η οποια ουτε 10 χρονια δεν εχει καλα καλα σαν εταιρια... Απλα δεν ειναι ιδιαιτερα γνωστη στις κυκλαδες γιατι πολυ απλα δεν ασχολουταν μεχρι προτινος με αυτες τις γραμμες (μικρων αποστασεων) γι αυτο δεν ειχε και αναλογα πλοια αλλωστε...

ΥΓ. Δεν περνω το μερος της ΑΝΕΚ... απλα δεν βλεπω λογικη στο οτι αν μπουν σινιαλα ΑΝΕΚ σε HSW πλοια θα αποτελεσει αρνητικο παραγοντα για τα τα πλοια αυτα...

Αν κρινω απο την εικονα σου δεν περιμενα να ελεγες κατι διαφορετικο συναδελφε...Εγω σαν διοικηση ναι θα προτιμουσα να αλλαζε η HSW ομως η διοικηση αυτη να ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με την εταιρια...μεχρι εκει ομως.γιατι θεωρω οτι το λογοτυπο των 3 δελφινιων εχει ταυτιστει στις κυκλαδες και δυσκολα θα ξεχαστει....Γνωμη μου παντα..Καραβολατρικα οπως ανεφερε ο ΝΑΙΑΣ ΙΙ προτιμω την HSW:D:D

agnostos
23-05-2009, 16:01
Αν κρινω απο την εικονα σου δεν περιμενα να ελεγες κατι διαφορετικο συναδελφε...Εγω σαν διοικηση ναι θα προτιμουσα να αλλαζε η HSW ομως η διοικηση αυτη να ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με την εταιρια...μεχρι εκει ομως.γιατι θεωρω οτι το λογοτυπο των 3 δελφινιων εχει ταυτιστει στις κυκλαδες και δυσκολα θα ξεχαστει....Γνωμη μου παντα..Καραβολατρικα οπως ανεφερε ο ΝΑΙΑΣ ΙΙ προτιμω την HSW:D:D

Κοιτα να δεις που καρφωθηκα...:p χαχα...
Τωρα περα απο την πλακα πιστευω οτι η ενοποιηση θα αποφερει μια δυνατη εταιρια η οποια θα μπορεσει να ειναι πιο ευελικτη (σε εσωτερικο και εξωτερικο). Γιατι θελω να σταθω και στην ουσια και οχι μονο στο περιτυλιγμα... Τωρα απο κει και περα το αν προτιμαει ο επιβατης να μπαινει σε μπλε πλοιο με κοκκινη τσιμινιερα αντι για ασπρο με κιτρινη αποτελει εικαστικη αποψη...:mrgreen:

profitis
23-05-2009, 17:08
Κοιτα να δεις που καρφωθηκα...:p χαχα...
Τωρα περα απο την πλακα πιστευω οτι η ενοποιηση θα αποφερει μια δυνατη εταιρια η οποια θα μπορεσει να ειναι πιο ευελικτη (σε εσωτερικο και εξωτερικο). Γιατι θελω να σταθω και στην ουσια και οχι μονο στο περιτυλιγμα... Τωρα απο κει και περα το αν προτιμαει ο επιβατης να μπαινει σε μπλε πλοιο με κοκκινη τσιμινιερα αντι για ασπρο με κιτρινη αποτελει εικαστικη αποψη...:mrgreen:

To MONΑΔΙΚΟ πράγμα που έχει αποφερει o ελεγχος της ΗSW απο την ΑΝΕΚ και τώρα η διαφαινόμενη απορρόφηση είναι ενα υπέροχο ΚΑΡΤΕΛ. Τίποτα μα τίποτα άλλο, στην Ελλάδα βρισκόματε παρομοια κατάσταση εχει επαναληφθει στο παρελθόν στη ναυτιλία.

gtogias
23-05-2009, 17:19
To MONΑΔΙΚΟ πράγμα που έχει αποφερει o ελεγχος της ΗSW απο την ΑΝΕΚ και τώρα η διαφαινόμενη απορρόφηση είναι ενα υπέροχο ΚΑΡΤΕΛ. Τίποτα μα τίποτα άλλο, στην Ελλάδα βρισκόματε παρομοια κατάσταση εχει επαναληφθει στο παρελθόν στη ναυτιλία.

Για ρώτα και εμάς τους έχοντες σχέση με την Χίο. Δε μας πήγε απλώς στην εποχή της προηγούμενης προσπάθειας κηδεμόνευσης της ακτοπλοϊας, μας πήγε πίσω στην δεκαετία του 60.

profitis
24-05-2009, 11:42
To παρακολουθώ φίλε gtogias και το ξέρω πολυ καλά :) Εκει που η HSW φαινεται πως εδραιώνε τη παρουσία της και αναβαθμιζοτανε η γραμμή (6,5 ωρες δεν το έκανε straight το Νησος Χίος ;) ήρθε το ανακάτεμα με τα δρομολογία...

Και εδώ στα Χανιά αν και τουλάχιστον έμεινε ο Ελυρος(εστω και 8ωρο είναι καλύτερο απο το Λισσός κτλ) είναι δύο νομοι με ένα πλοιο τη μέρα. Ελευθερη αγορά και πράσινα άλογα.

nikosdet
27-05-2009, 09:23
Και εδώ στα Χανιά αν και τουλάχιστον έμεινε ο Ελυρος(εστω και 8ωρο είναι καλύτερο απο το Λισσός κτλ) είναι δύο νομοι με ένα πλοιο τη μέρα. Ελευθερη αγορά και πράσινα άλογα.

Δύο νομοί; Αν βάζεις το Ρέθυμνο πακετάκι με τα Χανιά και βγάζεις σύνολο 1 πλοίο (αυτό των Χανίων), μπορείς να βάλεις πακετάκι το Ρέθυμνο με το Ηράκλειο και να έχει 3 πλοία την ημέρα (αυτά του Ηρακλείου) για Πειραιά!
Μη μου πεις για την απόσταση Ρέθυμνο-Χανιά που είναι 60χλμ αντί για 80χλμ του Ηρακλείου! :wink:
Το πρόβλημα είναι ότι το Ρέθυμνο δεν έχει δικό του πλοίο - κι αυτό δυστυχώς λόγω ΑΝΕΚ...

OLENI
27-05-2009, 09:50
Συμφωνώ με τον NIKOSDET , η διαφορά των 20 χλμ δεν νομίζω πως παίζει σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή, κυρίως όταν έχεις μικρότερο χρόνο ταξιδιού και μεγαλύτερη ευελιξία στην ώρα αναχώρησης. Κι εγώ αν ήμουν στο Ρέθυμνο δεν θα επελεγα Σούδα.

sea world
28-05-2009, 22:35
KSEROYME MHPWS POIOS ANELABE TH 8ESH TOY KAPT-ANTWNH PITSILOY STHN ETAIREIA, TWRA POY EXEI FYGEI?

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
29-05-2009, 08:37
KSEROYME MHPWS POIOS ANELABE TH 8ESH TOY KAPT-ANTWNH PITSILOY STHN ETAIREIA, TWRA POY EXEI FYGEI?

Ο οποίος έκανε τι ακριβώς;

lissos95
29-05-2009, 16:23
Ο ΚΑΠΤΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ AEGEANSPEEDLINES

sea world
29-05-2009, 23:30
Ο ΚΑΠΤΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ AEGEANSPEEDLINES

NAI TO GNWRIZW AYTO POLY KALA, ALLA POIOS PHGE STH 8ESH TOY WS ARXIPLOIARXOS SYMBATIKWN PLOIWN ARGOSARWNIKOY??

nkr
07-06-2009, 20:37
Μπορειτε να μου πειτε σας παρακαλω την τιμη που εχει το εισητηριο απο Πειραια για Σαντορινη και το αντιστροφω.

Σας ευχαριστω εκ των προτερον.

Naias II
07-06-2009, 22:40
Άμα ψάξεις το site της εταιρείας αλλά και το openseas βρίσκεις τις τιμές που θέλεις.
Εν πάσει περιπτώσει στο έχω έτοιμο εδώ
(http://www.hellenicseaways.gr/npgres/greek/npgres.exe?PM=PP&KK=06-08-2009PIR__JTR__y16:15HFD__***0000007001HFDINT____W1 000r0000000000*EUR01000700000000000000000020090608 00002000450008116150003305020000000049003100000060 50________________________________________________ __000000005000400000006050________________________ __________________________000000005101210000006050 __________________________________________________ 000000005500660000007050__________________________ ________________________000000005600490000007050__ ________________________________________________00 0000005802160000005150____________________________ ______________________000000005900000000005150____ ______________________________________________&eomsg:******)

hsw
08-06-2009, 00:53
Μπορείς να δεις τις τιμές και εδώ (http://www.hellenicseaways.gr/media/naylologia2009/ntaxiosthira2009_1.pdf)!

nkr
08-06-2009, 07:28
Ευχαριστω παρα πολυ ολους σας γιατι την πολυτιμη βοηθεια σας.

Eng
11-06-2009, 00:59
Ένα από αυτά που έμαθα απο κάποιες..γλώσσες στη Γλώσσα είναι οτι το Highspeed 1 επιασε στο νησί μου χάρις τις κινήσεις του αρχιπλοιάρχου κ. Παρασχάκη. Τον ευχαριστώ που από τη θέση που είναι δεν ξεχασε το νησί και τους κατοίκους του! Το διάστημα των εκλογών το Highspeed 1 έπιανε 2 φορές τη μέρα στη Γλώσσα και η ταχύτητα του ηταν 28 - 30κόμβους.
Μακάρι να συνχίσει και να το βλέπουμε συχνά!!

jvrou
13-06-2009, 16:00
Έχω μια απορία και αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει... H εταιρία Hellas ferries μετονομάστηκε σε hellenic seaways ή δημιουργήθηκε μία καινούργια εταιρία και μεταβιβάστηκαν όλα τα πλοία της πρώτης στην δεύτερη????

xidianakis
13-06-2009, 16:59
Έχω μια απορία και αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει... H εταιρία Hellas ferries μετονομάστηκε σε hellenic seaways ή δημιουργήθηκε μία καινούργια εταιρία και μεταβιβάστηκαν όλα τα πλοία της πρώτης στην δεύτερη????
η hellas ferries ειναι η σημερινη hellenic seaways, μονο που με το προυμενο ονομα ηταν μαζι με τις μινωικες και καποιες συγγενικες εταιριες πρωτου βαθμου (πχ. argosaronikos ferries), οι οποιες εγιναν η σημερινη hellenic seaways (χωρις τις μινωικες πλεον!).

hsw
18-06-2009, 20:48
ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2009
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ HELLENIC SEAWAYS

Η HELLENIC SEAWAYS ανακοινώνει πως από την Παρασκευή 19/06/2009 όλα της τα πλοία εκτελούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια της θερινής περιόδου και όλοι οι άνθρωποι της εταιρείας, ξηράς και θάλασσας, βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό και αυτό το καλοκαίρι.

Για τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις Πάμε Μαζί:

• Από Πειραιά προς:
Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη
Σύρο, Τήνο, Μύκονο
Σίφνο, Μήλο
Πάρο, Νάξο, Ικαρία, Σάμο
Σύρο, Μύκονο, Χίο, Μυτιλήνη
Αίγινα, Αγκίστρι
Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη, Πόρτο Χέλι
• Από Ραφήνα προς:
Τήνο, Μύκονο, Πάρο
Σύρο, Μύκονο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη
• Από Βόλο, Άγιο Κωνσταντίνο, Θεσσαλονίκη προς:
Σκιάθο, Γλώσσα, Σκόπελο, Αλόννησο.

Για την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των επιβατών τα πλοία της εταιρείας εκτελούν καθημερινά δρομολόγια και τα ταχύπλοα πλοία ημερήσια διπλά δρομολόγια (πρωϊνά και απογευματινά). Γνωρίστε τα νέα μας δρομολόγια από:

• Ραφήνα με το Flyingcat 3 προς Σύρο, Μύκονο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη.
• Θεσσαλονίκη με τα ταχύπλοα πλοία της εταιρείας προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Με τον έγκαιρο προγραμματισμό του ταξιδίου σας μπορείτε να επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές της εταιρείας μας. Επικοινωνήστε στο 210 4199000, στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή στο www.hsw.gr.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας επιδεικνύετε, επιλέγοντας τα πλοία μας για τα ταξίδια σας.

Ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι & Καλά ταξίδια

Πειραιάς, 18 Ιουνίου 2009

www.hsw.gr

hsw
18-06-2009, 23:08
Η τότε Hellas Ferries είχε 74 πλοία και σήμερα, η νυν Hellenic Seaways έχει 32. Γιατί η εταιρία πούλησε τα τα 3/4 των πλοίων που είχε; Αφού κυριαρχούσε σε όλο το Αιγαίο, η κατάσταση αυτή δεν τη βόλευε; Ή μήπως όλο αύτο έχει άμεση σχέση με το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα;:confused:

sylver23
19-06-2009, 00:43
Αφού κυριαρχούσε σε όλο το Αιγαίο, η κατάσταση αυτή δεν τη βόλευε; Ή μήπως όλο αύτο έχει άμεση σχέση με το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα;:confused:

Κυριαρχούσε με την πλειοψηφια του στόλου της να είναι γερασμένα πλοια και παντοφλες...
Μονο κυριαρχια δεν ήταν ολο αυτο.Η εταιρία εφτασε ενα σκαλι πριν το μεγάλο μπαμ και αμα δεν γινόντουσαν κάποιες κινήσεις ,οπως πχ ξεφορτωμα παλαιων πλοιων και αντι οικονομικων πλοιων δεν θα υπηρχε ακομα σαν εταιρια.
Μεσα σε ολα αυτά επαιξε και ρόλο το Σαμίνα.
Αλλα ποτέ δεν φταίει μόνο ενας παράγοντας για να φτάσει στο χείλος της καταστροφής μια εταιρία.
Οι μεγαλύτεροι μπορούν να σου δώσουν μία πιο αναλυτική εικόνα αμα μπορουν και θέλουν.

MILTIADIS
19-06-2009, 00:48
Η τότε Hellas Ferries είχε 74 πλοία και σήμερα, η νυν Hellenic Seaways έχει 32. Γιατί η εταιρία πούλησε τα τα 3/4 των πλοίων που είχε; Αφού κυριαρχούσε σε όλο το Αιγαίο, η κατάσταση αυτή δεν τη βόλευε; Ή μήπως όλο αύτο έχει άμεση σχέση με το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα;:confused:
σιγουρα κυριαρχουσε,αφου την εποχη εκεινη ειχε και το μονοπωλιο;)την απαντηση την εδωσε ο συλβερ(τα γερασμενα πλοια)τα οποια βεβαια εαν δεν ειχε γινει το τραγικο περιστατικο του σαμινα θα κυκλοφορουσαν ακομα..τουλαχιστον καποια απ αυτα..αρα στη λεξη ΣΑΜΙΝΑ κρυβεται ολη η ουσια της υποθεσης..

sylver23
19-06-2009, 00:56
Μην ξεχναμε οτι φυγανε πολλα απο τα βαπορια της χωρις να εχουν κλεισει την 35ατετια.Για αυτο λεω οτι ένας παράγοντας ήταν το σαμίνα αλλα ήδη παίζαν και πολλοί άλλοι.
Δεν γίνεται να μαζεύεις ξαφνικά 74 βαπόρια (ελα κοσμε παρε ,εδω τα καλα σκαρια -γιατι λες και ηταν απο λαικη μπηκαν όλα τα βαπορια αυτα ,ολων των εφοπλιστών κάτω απο την ομπρελα της hellas χωρις κάποιο ουσιόδη έλεγχο για το αν ειναι ασύμφορα ή οχι κτλ κτλ)

Και το κυριοτερο είναι οτι όπου λαλουν πολλοί κοκόροι (μετοχοι) αργει να ξημερώσει.
Μπορεί τα σινιάλα της εταιρίας να ήταν κυριολεχτικά παντου αλλα και χωρις το ναυαγιο του σαμίνα αυτο δεν νομιζω να κράταγε για πολυ.

NAXOS
19-06-2009, 05:36
ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΗ. ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ) ΗΤΑΝ Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗς ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗς ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΗΤΑΝ 90% ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΙΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ (ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΠΗΓΑΣΟΣ κ,α,).
ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗ BSF ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ? ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ.

nikosdet
19-06-2009, 18:00
ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΗ. ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ) ΗΤΑΝ Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗς ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗς ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΗΤΑΝ 90% ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΟΙΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ (ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΠΗΓΑΣΟΣ κ,α,).
ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗ BSF ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ? ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ.

Αυτό είναι για μένα το κύριο!!
Προφανώς όλα παίζουν το ρόλο τους, αλλά η Hellas Ferries έγινε Hellenic Seaways πολύ πιο μετά από το Σάμινα και βέβαια όταν γίνεται κάτι τέτοιο όλα μπορούν να αλλάξουν!

Μία διόρθωση..
Η Hellas Ferries έγινε Hellenic Seaways χρόνια πριν, oi Μινωικές όμως έφυγαν από την εταιρεία μόλις ένα μήνα πριν!!!

FLYING CAT 2
24-06-2009, 14:56
ΚΡΙΜΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ....ΠΑΝΤΩΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ-ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ-ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕ 2 ΝΕΑ Ε/Γ ΠΛΟΙΑ!ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ HIGHSPEED 6!!:lol:

giorgos_249
24-06-2009, 19:53
Τώρα η εταιρεία θα ξανακυριαρχήσει στο Αιγαίο σε μερικά χρόνια αν γίνει συγχώνευση με την ΑΝΕΚ, τη ΛΑΝΕ και τη ΝΕΛ .

Speedkiller
24-06-2009, 22:21
Τώρα η εταιρεία θα ξανακυριαρχήσει στο Αιγαίο σε μερικά χρόνια αν γίνει συγχώνευση με την ΑΝΕΚ, τη ΛΑΝΕ και τη ΝΕΛ .

Πως είναι δυνατόν να κυριαρχήσει εάν συγχωνευτεί???:confused:Αυτό αναιρεί τηνυπαρξη της!!!

NAXOS
25-06-2009, 06:19
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΗΣ HS4 ΚΑΙ 5 EINAI ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ. ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΤΥΠΟΥ ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΧΙΟΣ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

giorgos_249
25-06-2009, 09:36
Πως είναι δυνατόν να κυριαρχήσει εάν συγχωνευτεί???:confused:Αυτό αναιρεί τηνυπαρξη της!!!

Θα κυριαρχήσει ως ΑΝΕΚ με τα πλοία της HSW .

Speedkiller
25-06-2009, 09:42
Θα κυριαρχήσει ως ΑΝΕΚ με τα πλοία της HSW .

Aρα η ΑΝΕΚ θα κυριαρχήσει κ όχι η Hellenic αφού δεν θα υπάρχει πλέον!

High1
25-06-2009, 17:17
Aρα η ΑΝΕΚ θα κυριαρχήσει κ όχι η Hellenic αφού δεν θα υπάρχει πλέον!

Και γιατί όχι HSW-NEL και ΑΝΕΚ με ΛΑΝΕ-ΑΝΕΝ............??;)΄
Μην ξεχνάμε ότι στο πρόγραμμα είναι να μπεί και στο χρηματιστήριο!!

High1
25-06-2009, 17:42
Ι.Σ.Βαρδινογιάννης: Δεν υπάρxoυν σχέδια για εισαγωγή της HSW στο ΧΑ
25/6/2009 http://www.marinews.gr/admin/images/news/HSW%20GS%202009%20teliko.jpg
Το Marinews.gr ήταν εκεί. Ώρα 18.15 μ.μ.

-HSW: Διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ ανά μετοχή

Φωτό:Διακρίνεται στο βάθος ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Σ.Βαρδινογιάννης με τον β, αντιπρόεδρο Κ.Κληρονόμο.

«Δεν υπάρχουν σχέδια για την εισαγωγή της Hellenic Seaways στο Χρηματιστήριο». Την απάντηση αυτή έδωσε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Σ.Βαρδινογιάννης στη διάρκεια της Γ.Σ και απατώντας σε ερώτηση μετόχου.
Η ΓΣ αποφάσισε να καταβολή μερίσματος 0,03 του ευρώ ανά μετοχή μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο μετοχές που κατατέθηκαν αντιπροσώπευαν το 85,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου στη χρήση του 2008 έφθασε τα 221,17 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 21,3% σε σχέση με τη χρήση του 2007.
Tα κέρδη της εταιρείας για το 2008 μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 10,72 εκ.ευρώ έναντι κερδών 17,38 εκ. της χρήσης 2007, σημειώνοντας πτώση 38,3%.
Η πτώση των κερδών μετά από φόρους οφείλεται αφ’ ενός μεν στις αυξημένες αποσβέσεις λόγω των νέων πλοίων και την αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων, συνέπεια του υψηλότερου δανεισμού που χρηματοδότησε την αγορά/μετασκευή τους, αφ’ ετέρου δε στο γεγονός ότι στην περσινή χρήση περιλαμβάνονταν και έκτακτα κέρδη 3,14 εκ.ευρώ από την πώληση παλιών πλοίων

Το ποστάρω εγώ, μιας και εκανα λόγο για χρηματιστήριο!!!
Πηγή : www.marinews.gr (http://www.marinews.gr)

FLYING CAT 2
25-06-2009, 22:29
Ι.Σ.Βαρδινογιάννης: Δεν υπάρxoυν σχέδια για εισαγωγή της HSW στο ΧΑ
25/6/2009 http://www.marinews.gr/admin/images/news/HSW%20GS%202009%20teliko.jpg
Το Marinews.gr ήταν εκεί. Ώρα 18.15 μ.μ.

-HSW: Διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ ανά μετοχή

Φωτό:Διακρίνεται στο βάθος ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Σ.Βαρδινογιάννης με τον β, αντιπρόεδρο Κ.Κληρονόμο.

«Δεν υπάρχουν σχέδια για την εισαγωγή της Hellenic Seaways στο Χρηματιστήριο». Την απάντηση αυτή έδωσε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Σ.Βαρδινογιάννης στη διάρκεια της Γ.Σ και απατώντας σε ερώτηση μετόχου.
Η ΓΣ αποφάσισε να καταβολή μερίσματος 0,03 του ευρώ ανά μετοχή μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο μετοχές που κατατέθηκαν αντιπροσώπευαν το 85,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου στη χρήση του 2008 έφθασε τα 221,17 εκ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 21,3% σε σχέση με τη χρήση του 2007.
Tα κέρδη της εταιρείας για το 2008 μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 10,72 εκ.ευρώ έναντι κερδών 17,38 εκ. της χρήσης 2007, σημειώνοντας πτώση 38,3%.
Η πτώση των κερδών μετά από φόρους οφείλεται αφ’ ενός μεν στις αυξημένες αποσβέσεις λόγω των νέων πλοίων και την αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων, συνέπεια του υψηλότερου δανεισμού που χρηματοδότησε την αγορά/μετασκευή τους, αφ’ ετέρου δε στο γεγονός ότι στην περσινή χρήση περιλαμβάνονταν και έκτακτα κέρδη 3,14 εκ.ευρώ από την πώληση παλιών πλοίων

Το ποστάρω εγώ, μιας και εκανα λόγο για χρηματιστήριο!!!
Πηγή : www.marinews.gr (http://www.marinews.gr)

Ειπε τιποτα σχετικα με την απορροφηση τησ hsw απο την ανεκ??Αν προκειται να γινει??

Leo
28-06-2009, 10:15
Σχέδια του κ. Βαρδινογιάννη κλπ μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά μια Σημαιάρα κυματίζει νυχθημερόν δίπλα στον ελαιώνα στην ταράτσα του ιδιόκτητου μεγάρου. Για τον Εργη και μόνο!!! Άντε Γιώργο.... :D

46221

Ergis
28-06-2009, 19:03
Σχέδια του κ. Βαρδινογιάννη κλπ μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά μια Σημαιάρα κυματίζει νυχθημερόν δίπλα στον ελαιώνα στην ταράτσα του ιδιόκτητου μεγάρου. Για τον Εργη και μόνο!!! Άντε Γιώργο.... :D

46221

και ελπιζω να κυματιζει για πολυ ακομα......ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Leo;)

vinman
02-07-2009, 06:46
To Σάββατο που μας πέρασε λίγη ώρα πριν επιβιβαστώ στο Superfast XII για Ηράκλειο έκανα μία στάση στο κεντρικό πρακτορείο της HSW.
Είχα εισητήρια για Σύρο για την ίδια ημέρα αλλά λόγω αλλαγής σχεδίων για Κρήτη αποφάσισα να τα κάνω open για να ταξιδέψω κάποια άλλη ημερομηνία και να μην τα χάσω.
Μπαίνω λοιπόν μέσα,περιμένω τη σειρά μου και μετά απο λίγα λεπτά εξηγώ στην υπάλληλο ότι θέλω να κάνω τα συγκεκριμένα εισητήρια open μιας και δεν θα ταξίδευα.
Η απάντηση ήταν πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο γιατί ήταν 3 ώρες πριν την αναχώρηση του πλοίου και απο έξι ώρες εώς την αναχώρηση δεν γίνεται καμμία μετατροπή στα εισητήρια.
Της εξήγησα και πάλι ότι δεν θέλω να τα ακυρώσω και να πάρω λεφτά πίσω αλλά να τα κάνω open.
Τίποτα,η απάντηση ήταν και πάλι η ίδια....δεν γίνεται.
Αρχίζω να εκνευρίζομαι και ρωτάω πως είναι δυνατόν στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρειας να λένε ότι γίνονται open ακόμα κα έξω απο το πλοίο πριν την αναχώρηση και εκείνη να μου λέει ότι δεν γίνεται.
Η απάντηση της στο ίδιο μοτίβο...''δεν ξέρω τι σας λένε απο το κέντρο,δεν γίνεται...''.
Τελικά και μετά απο αρκετές διαβουλεύσεις και αφού άκουσε την κουβέντα μας και κάποια άλλη υπάλληλος τα εισητήρια αλλάχτηκαν σε open...
Για την ιστορία μόνο θα σας αναφέρω ότι υπάρχει εγκύκλιος απο την εταιρεία (την είδα προσωπικά) η οποία αναφέρει ότι τα εισητήρια μπορούν να γίνουν Open οποιαδήποτε στιγμή πριν την αναχώρηση.
Μόνη διαδικασία είναι να υπάρχει και μία συνοδευτική επιστολή που να αναφέρει τους λόγους μη πραγματοποιήσης του ταξιδιού.
Δεν χρειάζεται βέβαια να σας πώ ότι καμμία υπάλληλος που ήταν εκείνη την ώρα στο πρακτορείο (εκτός απο αυτήν που με εξυπηρέτησε εκ των υστέρων) δεν είχαν γνώση για την υπαρξη της εγκυκλίου της εταιρείας που εργάζονται!!!!

speedrunner
02-07-2009, 07:49
Κι όμως η εμπορική πολιτική της εταιρίας λέει ότι γίνονται open μέχρι πριν 2 ώρες για Νήσος Χίος - Νήσος Μύκονος και εως 6 ώρες για ταχύπλοα.
Οπότε η υπάλληλος είχε δίκιο.

vinman
02-07-2009, 10:54
Κι όμως η εμπορική πολιτική της εταιρίας λέει ότι γίνονται open μέχρι πριν 2 ώρες για Νήσος Χίος - Νήσος Μύκονος και εως 6 ώρες για ταχύπλοα.
Οπότε η υπάλληλος είχε δίκιο.

Δυστυχώς δεν είχε καθόλου δίκιο γιατί όπως ανέφερα και παραπάνω υπάρχει νέα εγκύκλιος που προφανώς ακυρώνει κάθε παλαιότερη....άρα απο που έχει δίκιο απο τη στιγμή που δεν έχει μπεί κάν στον κόπο ως όφειλε να διαβάσει την νέα οδηγία που της είχε σταλεί?
Η άλλη υπάλληλος ήταν πιο ενημερωμένη..άρα η μία δεν κάνει καλά τη δουλειά της προφανώς....
Επίσης πουθενά στο εισητήριο που αναφέρονται οι όροι δεν αναγράφει αυτό που αναφέρεις παραπάνω...

speedrunner
02-07-2009, 11:32
Δυστυχώς δεν είχε καθόλου δίκιο γιατί όπως ανέφερα και παραπάνω υπάρχει νέα εγκύκλιος που προφανώς ακυρώνει κάθε παλαιότερη....άρα απο που έχει δίκιο απο τη στιγμή που δεν έχει μπεί κάν στον κόπο ως όφειλε να διαβάσει την νέα οδηγία που της είχε σταλεί?
Η άλλη υπάλληλος ήταν πιο ενημερωμένη..άρα η μία δεν κάνει καλά τη δουλειά της προφανώς....
Επίσης πουθενά στο εισητήριο που αναφέρονται οι όροι δεν αναγράφει αυτό που αναφέρεις παραπάνω...

Η εμπορική πολιτική κάθε εταιρίας είναι διαφορετική γι αυτό και δεν μπορεί να γράφετε πάνω στο εισιτήριο που είναι κοινό για όλες τις εταιρίες, και η εμπορική πολιτική για την οποία σου μιλάω ήρθε μόλις χθες στο γραφείο με φαξ, οπότε είναι η νεότερη όλων.

Leo
02-07-2009, 11:41
Αυτή την νεότερη ή παλαιότερη εμπορική ποιλιτική ο επιβάης την μαθαίνει προφανώς όταν είναι πολύ αργά, από όσο μπορώ να καταλάβω και είναι μάλλον και αυτή Mea Culpa (υπέρ των εταιρειών). Κάνω λάθος?

Κανένα τουριστικό γραφείο δεν ενημερώνει περί της Εμπορικής Πολιτικής τους επιβάτες... Οι επιβάτες οφείλουν να την γνωρίζουν?

Καλό θα ήταν να υπάρξουν απαντήσεις απο τους γνώστες του θέματος να ενημερωθούμε όλοι.

speedrunner
02-07-2009, 11:58
Αυτή την νεότερη ή παλαιότερη εμπορική ποιλιτική ο επιβάης την μαθαίνει προφανώς όταν είναι πολύ αργά, από όσο μπορώ να καταλάβω και είναι μάλλον και αυτή Mea Culpa (υπέρ των εταιρειών). Κάνω λάθος?

Κανένα τουριστικό γραφείο δεν ενημερώνει περί της Εμπορικής Πολιτικής τους επιβάτες... Οι επιβάτες οφείλουν να την γνωρίζουν?

Καλό θα ήταν να υπάρξουν απαντήσεις απο τους γνώστες του θέματος να ενημερωθούμε όλοι.

Όπως είπα και ποιο πάνω η εμπορική πολιτική κάθε Ναυτιλιακής εταιρίας είναι διαφορετική,

Αν ο επιβάτης ρωτήσει για το μέχρι πότε μπορεί να ακυρώσει ένα εισιτήριο και για το μέχρι πότε μπορεί να το κάνει open το τουριστικό γραφείο είναι υποχρεωμένο να γνωρίζει την εμπορική πολιτική κάθε εταιρίας και να δώσεις τις ανάλογες πληροφορίες.
Αν όμως δεν ρωτήσει δεν είναι δυνατόν για τον κάθε επιβάτη που εκδίδει εισιτήριο να του αναλύει και την εμπορική πολιτική της εκάστοτε εταιρίας.

Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε μια κοινή εμπορική πολιτική θεσπισμένη απο το υπουργείο ώστε να μπορεί να αναγράφετε και στο πίσω μέρος του εισιτηρίου.

FLYING CAT 2
02-07-2009, 16:18
απο σημερα στο site της hsw υπαρχει ενα λογοτυπο της ανεκ που σε μεταφερει στο site της!!

Ergis
02-07-2009, 17:51
απο σημερα στο site της hsw υπαρχει ενα λογοτυπο της ανεκ που σε μεταφερει στο site της!!

πααααααει.....:(:(:(

NAXOS
02-07-2009, 18:19
AΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΛΕΓΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

Ergis
02-07-2009, 18:32
AΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΛΕΓΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

για σενα λεει Νικο(ndimitr93)!!!

k984504
05-07-2009, 09:54
Συγνώμη για την χαζή ερωτησή μου.. αλλά το αριάδνη που βρίσκεται ? τι γραμμή εκτελέι/

Harry14
05-07-2009, 10:34
Συγνώμη για την χαζή ερωτησή μου.. αλλά το αριάδνη που βρίσκεται ? τι γραμμή εκτελέι/
Ειναι ναυλωμενο στην ΑΝΕΚ και η ΑΝΕΚ το ναυλωσε στην algerie ferries και εκτελει δρομολογια στο Οραν της Αλγεριας.
http://www.algerieferries.com/f_aria.php

nikosdet
06-07-2009, 09:14
πααααααει.....:(:(:(

Από μόνο του αυτό δε λέει κάτι! Πριν από μερικούς μήνες υπήρχε αντίστοιχο banner για τις Μινωικές κι αντίστοιχα από Μινωικές σε hsw. Υπήρχαν και προσφορές μάλιστα (οι πελάτες της μίας εταιρείας είχαν έκπτωση στην άλλη). Ακόμα και στα πρακτορεία υπήρχαν αφίσες της άλλης εταιρείας.

Βέβαια τώρα τα ίδια πράγματα όντως μπορεί να σημαίνουν πολύ διαφορετικά πράγματα! Πλέον η συμμετοχή της μαμάς εταιρείας (ΑΝΕΚ αντί Μινωικών) είναι πολύ μεγαλύτερη αν συνυπολογίσουμε το ποσοστό της Sea Star. Για να είμαστε βέβαια πιο ακριβείς η Sea Star φαίνεται "μαμά" εταιρεία τόσο της ΑΝΕΚ όσο και της hsw.

Αλλά για να μην ξεχνιόμαστε... επιτέλους!! :p

giorgos_249
08-07-2009, 12:53
Τα νηολόγια των πλοίων θα παραμείνουν ως έχουν ή θα γίνουν όλα "ΧΑΝΙΑ";

High1
09-07-2009, 00:29
Τα νηολόγια των πλοίων θα παραμείνουν ως έχουν ή θα γίνουν όλα "ΧΑΝΙΑ";

Ε εντάξει, είπαμε ότι την έχει η ΑΝΕΚ την HSW, αλλά μην τρελλαθούμε και τελείως!! Χαλαρώστε λίγο και αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν και παρακολουθείστε απλά τις εξελίξεις!!
Γιατί, της ΑΝΕΚ όλα Χανιά γράφουν??;)

nikosdet
09-07-2009, 09:10
Ε εντάξει, είπαμε ότι την έχει η ΑΝΕΚ την HSW, αλλά μην τρελλαθούμε και τελείως!! Χαλαρώστε λίγο και αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν και παρακολουθείστε απλά τις εξελίξεις!!
Γιατί, της ΑΝΕΚ όλα Χανιά γράφουν??;)

Ναι! Όλα της ΑΝΕΚ Χανιά γράφουν! Όπως κι όλα των Μινωικών έχουν νηολόγιο Ηρακλείου ανεξάρτητα που δρομολογούνται! Ακόμα κι αν αλλάξουν όλα σινάλια και γίνουν ΑΝΕΚ (που δεν το νομίζω) γιατί να αλλάξουν νηολόγιο;Είναι τοπικιστές οι Χανιώτες, αλλά τόσο; :p
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι προφανώς κουμάντο κάνει πλέον η ΑΝΕΚ στη hsw, αλλά δείτε και τυπικά το θέμα: ο Γ.Βαρδινογιάννης έχει το 39,5% της Sea Star, η Sea Star έχει περίπου το 36,5% της ΑΝΕΚ και το 34,5% της hsw και η ΑΝΕΚ έχει το 33,3% της hsw. Για να άλλαζαν σινάλια/συγχωνεύονταν θα έπρεπε λογικά να πουλήσει η Sea Star στην ΑΝΕΚ το ποσοστό της hsw (και να αγοράσει μετοχές της ΑΝΕΚ με αμκ με νέες μετοχές χωρίς δικαίωμα για τους παλιούς μετόχους ώστε να εξισορροπίσουν τα οικονομικά) :mrgreen: Για μένα πάντως θα ήταν μεγάλο λάθος εμπορικά, οπότε το θεωρώ μάλλον απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Αλλά σωστά λέει ο High1, ό,τι και να λέμε και να προβλέπουμε εμείς εδώ δεν έχει νόημα, υπομονή κι ας περιμένουμε νέα (παρότι δεν το τήρησα τώρα, γι'αυτό και σταματάω εδώ).

Naias II
09-07-2009, 09:22
Βρε παίδες δεν χρειάζεται να αλλάξουν ούτε τα σινιάλα ούτε τα χρώματα, ούτε τα νηολόγια. Έχουμε πει το έργο το βλέπουμε και με την Superfast και BlueStar που ανήκουν στη ATTICA, πάει και τελείωσε.

High1
09-07-2009, 11:36
Ναι! Όλα της ΑΝΕΚ Χανιά γράφουν! Όπως κι όλα των Μινωικών έχουν νηολόγιο Ηρακλείου ανεξάρτητα που δρομολογούνται! Ακόμα κι αν αλλάξουν όλα σινάλια και γίνουν ΑΝΕΚ (που δεν το νομίζω) γιατί να αλλάξουν νηολόγιο;Είναι τοπικιστές οι Χανιώτες, αλλά τόσο; :p

Αγαπητέ nikosdet, πριν ποστάρουμε κάτι, το ελέγχουμε!!;) Για πες μου, το Ιεράπετρα Λ. που το πήραν απο τη ΛΑΝΕ,που άνήκει καθ'ολοκληρίαν στην ΑΝΕΚ και είναι βαμμένο και στα χρώματα της,γράφει Χανιά ή Αγ. Νικόλαος?? Έτσι, θα γίνει και με την HSW, αλλά είπαμε, αφήνουμε το χρόνο να δείξει!
Kαι όπως λέει και ο NaiasII, το έργο το έχουμε ξαναδεί με Superfast & Blue Star!;)

nikosdet
09-07-2009, 11:59
Αγαπητέ nikosdet, πριν ποστάρουμε κάτι, το ελέγχουμε!!;) Για πες μου, το Ιεράπετρα Λ. που το πήραν απο τη ΛΑΝΕ,που άνήκει καθ'ολοκληρίαν στην ΑΝΕΚ και είναι βαμμένο και στα χρώματα της,γράφει Χανιά ή Αγ. Νικόλαος?? Έτσι, θα γίνει και με την HSW, αλλά είπαμε, αφήνουμε το χρόνο να δείξει!
Kαι όπως λέει και ο NaiasII, το έργο το έχουμε ξαναδεί με Superfast & Blue Star!;)

Oops, με αιφνιδίασες!! Πιάστηκα αδιάβαστος! :(

cpt babis
09-07-2009, 13:24
Και το ΠΡΕΒΕΛΗΣ γραφει ΡΕΘΥΜΝΟ

sg3
10-07-2009, 10:57
η εταιρεια σαν hellas ferries k hellas flying dolphins ποσα πλοια ειχε?(επιβατικα και flying dolphins)με ενδιαφερει πιο πολυ για flying dolphins γιατι τωρα εχει μονο 5ή6!

Akis Dionisis
10-07-2009, 11:40
η εταιρεια σαν hellas ferries k hellas flying dolphins ποσα πλοια ειχε?(επιβατικα και flying dolphins)με ενδιαφερει πιο πολυ για flying dolphins γιατι τωρα εχει μονο 5ή6!
Αν μπεις στο site της εταιρίας θα δεις όλο τον στόλο..

giorgos_249
10-07-2009, 11:56

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&tag=8477&pubid=4304814 (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&tag=8477&pubid=4304814)

naftopoulo
16-07-2009, 16:15
Κατι ακουγεται οτι τελη του μηνα θα μπει Ικαροσαμια ενα ρο/ρο της εταιριας να παιρνει τα φορτηγα του Μυκονος.... Ξερει κανεις τιποτα??????

sylver23
16-07-2009, 17:36
Οντως κατι εχει ακουστεί αλλα δεν ειναι τπτ σίγουρο.
Εχω την εντύπωση ομως οτι θα πιάνει Αγιο΄.

Ergis
16-07-2009, 17:43
και ο λογος;;;;;

naftopoulo
16-07-2009, 17:47
Ο λογος ειναι οτι δεν βρισκεις με τιποτα εισιτηριο με ιχ αυτη την εποχη απο και προς ικαρια...

Leo
18-07-2009, 19:39
Στον Έργη που όπως πάντα θυμάμαι όταν βλέπω αυτό το σινιάλο... flyingcat 3 στη Ραφήνα σήμερα το πρωί.

49967

Ergis
19-07-2009, 05:12
Στον Έργη που όπως πάντα θυμάμαι ότνα βλέπω αυτό το σινιάλο... flyingcat 3 στη Ραφήνα σήμερα το πρωί.

49967

και με το δικιο σου νομιζω...ειμαι περα για περα "δηλωμενος" οπως και λιγο απογοητευμενος αλλα αυτο ειναι αλλο καπελο..Σευχαριστω παρα πολυ Αρχηγε!:D

hsw
28-07-2009, 17:50
Τα δρομολόγια των ταχύπλοων της εταιρίας από 07/09-28/09

http://www.hellenicseaways.gr/media/drom2009/taxyplsep.pdf

αιγαιοπλόος
29-07-2009, 10:29
Τα δρομολόγια των ταχύπλοων της εταιρίας από 07/09-28/09

http://www.hellenicseaways.gr/media/drom2009/taxyplsep.pdf

Τη Σέριφο την ξαναθυμήθηκαν βλέπω.
Ετσι είναι. Το καλοκαιράκι κατευθείαν Σίφνο - Μήλο και το φθινόπωρο βάζουμε και τη Σέριφο. Επιχειρηματική λογική. Αυτά είναι.

Vortigern
29-07-2009, 14:03
Τη Σέριφο την ξαναθυμήθηκαν βλέπω.
Ετσι είναι. Το καλοκαιράκι κατευθείαν Σίφνο - Μήλο και το φθινόπωρο βάζουμε και τη Σέριφο. Επιχειρηματική λογική. Αυτά είναι.

Aυτο ηθελα να το γραψω και εγω...αλλα καποιοι θα με πουν κακο

FLYING CAT 2
29-07-2009, 15:29
την σεριφο την εβγαλαν οχι λογω του οτι δεν συνεφερε αλλα λογω οτι το highspeed 3 καθυστερει τωρα που εχει προσεγγισεις σε σιφνο-μηλο!αν ειχε και σεριφο θα καθυστερουσε ακομα πιο πολυ!!!

Leo
05-08-2009, 14:36
Γιώργο, κάθε φορά που ταξιδεύω με πλοίο της εταιρείας φωτογραφίζω το οικόσημο για σένα. Εδώ το ΗΣ5

51653

Ergis
06-08-2009, 01:19
Γιώργο, κάθε φορά που ταξιδεύω με πλοίο της εταιρείας φωτογραφίζω το οικόσημο για σένα. Εδώ το ΗΣ5

51653

Σευχαριστω πολυ ΑΡΧΗΓΕ!!!:D:D:D

FLYING CAT 2
06-08-2009, 15:47
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ.ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΤΑ 3000 ΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΚΑΡΤΑ BONUS MILES ΤΗΣ HELLENIC SEAWAYS ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ UPGRADE ΣΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ECO ΣΕ BUS ΚΑΙ ΑΠΟ BUS ΣΕ VIP!(ΣΤΑ ΤΑΧΥΠΛΟΑ)
ΔΗΛΑΔΗ ΠΧ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΣΥΡΟ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ 40,50 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΟΥΝ BUSSINESS ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ Η ΠΑΙΡΝΕΙΣ BUS ΣΤΑ 48,50 ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ VIP.ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ???

Maroulis Nikos
06-08-2009, 17:07
Η Hellenic Seaways ανακοινώνει την εξαγορά της εταιρείας easy Cruise L. T. D. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2005 από τον κύριο Στέλιο Χατζηιωάννου δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, πραγματοποιώντας κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά και στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα στο ακόλουθο Link :

http://www.nautilia.gr/content.asp?contentid=10167

OLENI
06-08-2009, 18:01
Καλά θα μας πει κανείς τι πάει να φτιάξει ο Βαρδινογιάννης...

Ergis
06-08-2009, 19:24
Καλά θα μας πει κανείς τι πάει να φτιάξει ο Βαρδινογιάννης...

εντυπωση μου εκανε οτι την αγορασε μεσω της χελλενικ και οχι μεσω της ανεκ......

van62
06-08-2009, 20:05
Αυτο και αν ειναι νεο!!!!Μα μηπως μπορει να μου εξηγησει κανεις τι παιζεται πισω απο ολα αυτα??Τι θα την κανει η Hellenic την EasyCruise???Tι θα το κανει το EasyCruiseLife που κατα τη γνωμη μου δεν κανει για τιποτα...ουτε για Ro-Ro αλλα ουτε για C/S.
Παντως αναμενομενο ητανε να την πουλησει ο Sir Stelios γιατι δεν τραβαγε αλλο, εχει πληρωσει ο ανθρωπος τα μαλλια της κεφαλης του, μιλαμε για πολλα εκατομμυρια του φυγανε διοτι δεν ειχε ο ανθρωπος τα καταλληλα στελεχη ουτε στο γραφειο ουτε και το management γινονταν σωστα!!!!Τωρα να δουμε τι γινεται με αυτη την κινηση.Ακουμε προτασεις και ιδεες!!!!

hsw
06-08-2009, 20:12
Εγώ το θεωρώ πάρα πολύ καλό νέο επειδή η εξαγορά έγινε από τη Hellenic Seaways και όχι από την ΑΝΕΚ, το οποίο σημαίνει πως η hsw θα συνεχίσει να υπάρχει (τώρα με τι και ποια πλοία είναι άλλο θέμα). Πάντως στέκομαι στην τελευταία πρόταση: "Η αγορά αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των νέων επενδυτικών σχεδίων της Εταιρείας και σηματοδοτεί την είσοδό της στον τομέα της κρουαζιέρας." Να περιμένουμε νέα κρουαζιερόπλοια και μια νέα easycruise δηλαδή?

High1
06-08-2009, 21:20
"Η αγορά αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των νέων επενδυτικών σχεδίων της Εταιρείας και σηματοδοτεί την είσοδό της στον τομέα της κρουαζιέρας."

Μην περιμένετε ότι θα αλλάξει και τίποτα!!!! Επιβεβαιωμένο....!!!!:rolleyes:
Παιχνίδια της ΑΝΕΚ είναι

Ergis
06-08-2009, 21:22
Εγώ το θεωρώ πάρα πολύ καλό νέο επειδή η εξαγορά έγινε από τη Hellenic Seaways και όχι από την ΑΝΕΚ, το οποίο σημαίνει πως η hsw θα συνεχίσει να υπάρχει (τώρα με τι και ποια πλοία είναι άλλο θέμα). Πάντως στέκομαι στην τελευταία πρόταση: "Η αγορά αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των νέων επενδυτικών σχεδίων της Εταιρείας και σηματοδοτεί την είσοδό της στον τομέα της κρουαζιέρας." Να περιμένουμε νέα κρουαζιερόπλοια και μια νέα easycruise δηλαδή?

παντως προσφατο αρθρο του "Ε" ελεγε οτι θα γινοταν το αντιθετο και οτι ο "κυριος βαρδυνογιαννης" διεθετε το 15% του κεφαλαιου του προς πωληση...

MILTIADIS
07-08-2009, 00:36
να περιμενουμε την hellenic cruiseways λεω εγω:mrgreen:εδω δεν του φτανουνε τα επιβατικα πλοια της εταιρειας και εβαλε ''χερι''και στα ρο/ρο!!

υ.γ. κι ακομα εχουν περασει μονο λιγες βδομαδες απο την εξαγορα απ την ανεκ,σκεφτειτε τι εχουμε να δουμε ακομα...:???:

OLENI
07-08-2009, 08:13
Πλέον δεν νομίζω πως υπάρχει λογική στην Ελληνική Ακτοπλοία.... Μπορεις να μιλάς για Σενάρια μόνο αν είσαι μέσα στα πράγματα. Η εξαγορά της ΝΕΛ μου φαινόταν ποιο λογική κίνηση. Αλλά βλέπεις θα υπήρχε μετά πρόβλημα με την επιτροπή ανταγωνισμού...
Τελός πάντων θα δούμε σύντομα ελπίζω τα σχέδια της
"ANEK Seaway Cruises" :)

Apostolos
07-08-2009, 10:34
Το σενάριο δικό μου...Τα ro/ro να πάνε στον Αγαπητό, τα ταχύπλοα να μεινουν HSW περιλαμβανομένου και των ταχυπλόων της ΝΕΛ η οποία θα διατηρίσει σηνιάλα κλπ κλπ με ενα ή δυο πλοία της ΑΝΕΚ στα χρώματα της. Η ΑΝΕΚ θα ειναι στις γραμμές της και φυσικά κυρίαρχη εταιρία σε όλλες τις υπόλοιπες με καίρια ποσοστα τα οποία όμως δέν θα χαρακτηρίζουν μονοπώλίο...

tsali
07-08-2009, 11:18
O Apostolos exei apoluto dikio kai egw etsi nomizw oti tha ginei!!!

NAXOS
07-08-2009, 11:27
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ.
ΧΑΡΗΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩΜΕ ΚΑΙΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩΜΕ ΤΟ ΦΘΙΝΙΠΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΑ....ΑΠΟΝΕΡΑ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

51817

OLENI
07-08-2009, 12:10
Καλό το σενάριο απόστολε, δεν μας είπε όμως τι θα γίνει με την εταιρεία του Στέλιου?

Apostolos
07-08-2009, 14:20
Χμ... Θα προστεθεί ίσως και άλλο πλοίο και φυσικά θα γίνουν προσφορές για συνδυασμένες διακοπές σε ferry, ξενοδοχεία και cruising!!! άντε όλο εγώ θα δίνω τις ιδέες???

Naias II
07-08-2009, 15:11
Ξέχασες και το ελαιόλαδο. Όπως λέει και η ΑΝΕΚ Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο :mrgreen:

OLENI
07-08-2009, 18:37
Απόστολε ίσως να έχεις δίκιο . Δύσκολα όμως θα πετύχει οικονομικά μια τέτοια προσπάθεια. Θα δείξει

Ας χαρούμε τισ διακοπές μας και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει...

Αλήθεια το site και το όνομα easycruises θα μείνουν, Ο Στέλιος έχει σχεδόν αποκλειστικότητα τα χρώματα και το όνομα...

Ergis
07-08-2009, 18:58
Σωστο σε βρισκω κυρ Βασιλη.....;);)

sea world
07-08-2009, 21:32
Το σενάριο δικό μου...Τα ro/ro να πάνε στον Αγαπητό, τα ταχύπλοα να μεινουν HSW περιλαμβανομένου και των ταχυπλόων της ΝΕΛ η οποία θα διατηρίσει σηνιάλα κλπ κλπ με ενα ή δυο πλοία της ΑΝΕΚ στα χρώματα της. Η ΑΝΕΚ θα ειναι στις γραμμές της και φυσικά κυρίαρχη εταιρία σε όλλες τις υπόλοιπες με καίρια ποσοστα τα οποία όμως δέν θα χαρακτηρίζουν μονοπώλίο...

Ένα σενάριο που συζητιέται απ'όλους φίλε Απόστολε εντός κι εκτός του χώρου.......;)

gtogias
17-08-2009, 14:31
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ.ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΤΑ 3000 ΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΚΑΡΤΑ BONUS MILES ΤΗΣ HELLENIC SEAWAYS ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ UPGRADE ΣΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ECO ΣΕ BUS ΚΑΙ ΑΠΟ BUS ΣΕ VIP!(ΣΤΑ ΤΑΧΥΠΛΟΑ)
ΔΗΛΑΔΗ ΠΧ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΣΥΡΟ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ 40,50 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΟΥΝ BUSSINESS ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ Η ΠΑΙΡΝΕΙΣ BUS ΣΤΑ 48,50 ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ VIP.ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ???

Με το που ανεβαίνεις στο πλοίο πας στο λογιστήριο και αυτοί ανάλογα την κίνηση σε αναβαθμίζουν στην επόμενη θέση. Και βέβαια μπορείς να το κάνεις συστηματικά.
Προϋπόθεση η ύπαρξη κενών θέσεων.

FLYING CAT 2
17-08-2009, 17:10
Με το που ανεβαίνεις στο πλοίο πας στο λογιστήριο και αυτοί ανάλογα την κίνηση σε αναβαθμίζουν στην επόμενη θέση. Και βέβαια μπορείς να το κάνεις συστηματικά.
Προϋπόθεση η ύπαρξη κενών θέσεων.

XΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!!;)

hsw
17-08-2009, 19:07
Eπιτέλους!!! Νέο site για τη Hellenic Seaways!!!

www.hsw.gr

Εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ!!

FLYING CAT 2
17-08-2009, 22:57
Eπιτέλους!!! Νέο site για τη Hellenic Seaways!!!

www.hsw.gr (http://www.hsw.gr)

Εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ!!

Οντως τη χρειαζοταν την αλλαγη του το site!!!
αλλα δεν εγινε και καμια τεραστια αλλαγη!!ολα τα κειμενα και οι πληροφοριες ειναι οι ιδιες!!Δεν μπορουσαν τουλαχιστον να προσθεσουν μια φωτογραφια του ΑΡΤΕΜΙΣ εκει που εχει τα χαρακτηριστικα του??:rolleyes:

citcoc
25-08-2009, 18:43
Υπαρχουν φημες οτι η εταιρια εχει βρει 4 ταχυπλοοα απο Ισπανια και σκοπευει να τα φερει την επομενη σεζον ή ισως και να κανει ανανεωση του στολου των ταχυπλοων οπως τα highspeed 2 & 3!!!! Eχει ακουσει κανεις τιποτα?????:confused::confused:

FLYING CAT 2
25-08-2009, 20:34
ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΑ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΤΗΣ.ΤΟ HIGHSPEED 2 & 3 ΟΥΤΕ 10 ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!

ΠΑΝΤΩΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΕΑ/ΦΗΜΕΣ, ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΓΙΑΤΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ<Α.Κ.Α=ΑΝΕΚ> ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΤΑ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ!!!
ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΚΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ''ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ'' ΣΥΝΤΟΜΑ!!!!!!!!!

ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΠΟΙΑΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 4 ΤΑΧΥΠΛΟΑ??

BULKERMAN
08-09-2009, 09:45
Αγορα ταχυπλοου απο την HELLENIC SEAWAYS!!!

πηγη : Marinews.gr

Naias II
08-09-2009, 10:02
Σύμφωνα με τη πηγή είναι το Viking, δηλαδή μιλάμε για το αδερφό του Speedrunner 3 και 4;

FLYING CAT 2
08-09-2009, 12:18
ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ HELLENIC SEAWAYS ΘΑ ΣΥΝEXISOYN ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 39Ν.Μ.ΙΣΧΥΕΙ ΕΓΩ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑ 34-35 ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ!!

hsw
08-09-2009, 13:00
ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ HELLENIC SEAWAYS ΘΑ ΣΥΝEXISOYN ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ 39Ν.Μ.ΙΣΧΥΕΙ ΕΓΩ ΗΞΕΡΑ ΓΙΑ 34-35 ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ!!

H υπηρεσιακή του ταχύτητα είναι 39 μίλια ή αλλιώς 34 κόμβοι (ναυτικά μίλια) [1 μίλι = 0,86898 κόμβοι].

Το πλοίο, έχει μήκος 100 μέτρα, πλάτος 17.1 μέτρα και βύθισμα 2.60. Μεταφορική ικανότητα 690 επιβατών και πληρώματος (26 μέλη) και παίρνει 147-175 αυτοκίνητα.

πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/HSC_Viking

Παρατηρείστε ότι λέει υπηρεσιακή 38 κόμβοι και μέγιστη 40...:confused:

Speedkiller
08-09-2009, 13:24

Aυτό δεν είναι προφανές νομίζω!Ούτε εξυπακούεται!Πολλα παιχνιδάκια παίζει η ΑΝΕΚ...

Ergis
08-09-2009, 13:27
τουλαχιστον ασε μας να αυτοπαρηγορηθουμε βρε speed....:(:(

Speedkiller
08-09-2009, 13:32
τουλαχιστον ασε μας να αυτοπαρηγορηθουμε βρε speed....:(:(

Σορρυ αν σας πλήγωσα βρε παιδία!Καλό είναι να ονειρευόμαστε...Απλά είπα πωε δεν είναι προφανές ή σίγουρο!Κ κάτι άλλο...Το νέο ταχύπλοο μήπως πρόκειται για αντικαταστάτη κάποιου ήδη υπαρχοντος???:rolleyes:

Apostolos
08-09-2009, 13:37
H υπηρεσιακή του ταχύτητα είναι 39 μίλια ή αλλιώς 34 κόμβοι (ναυτικά μίλια) [1 μίλι = 0,86898 κόμβοι].

Όταν δέν ξέρουμε κάτι καλύτερα να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Το ναυτικό μίλι ειναι μονάδα μέτρισης απόστασης (περ. 1852μ) και ο κόμβος είναι διανυσματικό μέγεθός, δηλαδή μίλια ανα ώρα. η σύνηθης προφορική πρακτική είναι να λέμε την ταχύτητα του πλοίο σκέτο ώς μίλια και όχι ώς κόμβοι ώς ειναι σωστό. Αν το πλοίο λέει ότι πάει με 39 κόμβους (απίθανο γιατι τα αδέρφια του πάνε με 34 περίπου) πάει με 39 μίλια ανα ώρα (39knots/h)

Naias II
08-09-2009, 13:55
Ενισχύομαι στη θέλησή μου κατά 99,9% που το θέλει να κυματίζει το σημαιάκι της εταιρείας, όπως στη παρακάτω φωτογραφία και να ταξιδεύει ως το μοναδικό monohull με το κόκκινο χρώμα (Vodafone) στις μπάντες (ευτυχώς ή δυστυχώς) :D

55759
Από το Εξπρές Σκιάθος. Αφιερωμένη στους φαν της εταιρείας

speedrunner
08-09-2009, 17:41
Όταν δέν ξέρουμε κάτι καλύτερα να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Το ναυτικό μίλι ειναι μονάδα μέτρισης απόστασης (περ. 1852μ) και ο κόμβος είναι διανυσματικό μέγεθός, δηλαδή μίλια ανα ώρα. η σύνηθης προφορική πρακτική είναι να λέμε την ταχύτητα του πλοίο σκέτο ώς μίλια και όχι ώς κόμβοι ώς ειναι σωστό. Αν το πλοίο λέει ότι πάει με 39 κόμβους (απίθανο γιατι τα αδέρφια του πάνε με 34 περίπου) πάει με 39 μίλια ανα ώρα (39knots/h)

το έχουμε εξαντλήσει αυτό θέμα εδω (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=37318&page=20)

FLYING CAT 2
09-09-2009, 13:14
ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΕΡΙΦΟΥ ΣΤΗΝ HELLENIC SEAWAYS ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΩ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΦΕΡΟΝΤΑΣ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ,ΑΠΟ 07/09 ΕΠΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΠΛΟΙΟ!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:http://www.wcn.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=775&Itemid=2

ΟΝΤΩΣ ΦΕΤΟΣ Η HELLENIC SEAWAYS ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΕ ΠΟΛΥ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΟFELONTAS POLY ΤΗΝ AEGEAN SPEED LINES.

Naias II
09-09-2009, 13:49
Αναφέρουν για δρομολόγηση από τη Δευτέρα που μας πέρασε.
Έγινε τελικά;

citcoc
13-09-2009, 14:01
Το δευτερο ταχυπλοο λενε πληροφοριες οτι ειναι ελαφρως μεγαλυτερο απο το highspeed 5 και μαλλον θα μας ερθει απο την Τουρκια!!!! Να δουμε...!!!!:p:p

sg3
13-09-2009, 14:12
για ποιο 2ο μιλαμε?εκτος απο viking περιμενουμε κι αλλο ταχυπλοο?

FLYING CAT 2
14-09-2009, 23:00
ενα ενδιαφερον αρθρο για την πιθανη συγχωνευση της hsw και της ανεκ:cry::cry:
http://www.apogevmatini.gr/?p=44222

εαν γινει συνχωνευση υπαρχει περιπτωση να γινει με τον τροπο της attica[bs-sf]??
μπορω να ελπιζω??:D:D

MILTIADIS
14-09-2009, 23:16
εγω ετσι οπως τα διαβαζω καταλαβαινω οτι θα γινει μια εταιρεια παντως..:cry:οι αλλες δυο εταιρειες οντως εχουν συνενωθει αλλα εχουν ξεχωριστες διοιηκησεις..ισως επειδη ειναι και οι δυο εισηγμενες αν δεν κανω λαθος..εδω ειναι πιο απλο το θεμα..

Apostolos
15-09-2009, 09:59
Το δευτερο ταχυπλοο λενε πληροφοριες οτι ειναι ελαφρως μεγαλυτερο απο το highspeed 5 και μαλλον θα μας ερθει απο την Τουρκια!!!! Να δουμε...!!!!:p:p

To οποίο τελικά θα ονομαστει και Highspeed 6

Ergis
15-09-2009, 10:25
To οποίο τελικά θα ονομαστει και Highspeed 6

κατι παραπανω θα ξερει ο καπτεν εδω.....ωραια,αντε με το καλο να μας ερθει.γνωριζουμε καμια παραπανω πληροφορια;;;ισως καποια φωτγραφια;;;οτιδηποτε

FLYING CAT 2
15-09-2009, 14:25
κατι παραπανω θα ξερει ο καπτεν εδω.....ωραια,αντε με το καλο να μας ερθει.γνωριζουμε καμια παραπανω πληροφορια;;;ισως καποια φωτγραφια;;;οτιδηποτε

στην τουρκια υπαρχουν αυτα τα δυο catamaran που μαλιστα ειναι και της austal και μοιαζουν αρκετα με το highspeed 5!!
http://austal.com/index.cfm?objectID=FED78A26-65BF-EBC1-208F26492750ED7E

Naias II
16-09-2009, 10:51
Παίδες για κοιτάξτε εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=253430&postcount=1865) το Αριάδνη είναι δηλωμένο από HSW για Δωδεκάνησα και επίσης αναφέρεται δρομολόγηση για Δωδεκάνησα "υπό αγορά πλοίο" από HSW.
Πάντως δεν πιστεύω ότι είναι το Hellenic Voyager, αφού αναφέρει υπό αγορά....:rolleyes:
Και εμείς από όσο ξέρουμε μόνο ταχύπλοο υπό αγορά είναι στα σχέδια της, το οποίο αποκλείεται και αυτό για την διαδρομή Πειραιά-Ρόδου
Τι παίζει άραγε;

αιγαιοπλόος
16-09-2009, 18:31
Οντως, στο κείμενο που λες, αναφέρεται το Αριάδνη για Πάτμο - Κάλυμνο - Κω - Ρόδο.
Πρώτη παρατήρηση: Γιατί λείπει η Λέρος;
Δεύτερη παρατήρηση: Μπαίνει στο λιμάνι της Καλύμνου; Γιατί αν το Blue Star 2 με τα 176 μέτρα του δε μπορεί να μπει, τότε το Αριάδνη με τα 195 μέτρα ούτε γι' αστείο.

ΥΓ.: Αγαπητέ "ΝΑΙΑΣ ΙΙ", κάθε φορά που βλέπω το ΝΑΙΑΣ ΙΙ (όπως τώρα στο αβατάρ σου) συγκινούμαι. Κανένα πλοίο, για μένα, δεν έχει τόσο όμορφη πλώρη όσο το ΝΑΙΑΣ ΙΙ. Ολοι οι συριανοί το λατρέψαμε αυτό το καράβι και προσωπικά μου λείπει.

speedrunner
16-09-2009, 19:21
Παίδες για κοιτάξτε εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showpost.php?p=253430&postcount=1865) το Αριάδνη είναι δηλωμένο από HSW για Δωδεκάνησα και επίσης αναφέρεται δρομολόγηση για Δωδεκάνησα "υπό αγορά πλοίο" από HSW.
Πάντως δεν πιστεύω ότι είναι το Hellenic Voyager, αφού αναφέρει υπό αγορά....:rolleyes:
Και εμείς από όσο ξέρουμε μόνο ταχύπλοο υπό αγορά είναι στα σχέδια της, το οποίο αποκλείεται και αυτό για την διαδρομή Πειραιά-Ρόδου
Τι παίζει άραγε;

Δεν ξέρω αν αυτές οι δηλώσεις έχουν να πουν κάτι γιατί αν παρατηρήσεις πολλά απο τα αυτά τα δρομολόγια που είναι δηλωμένα απο τώρα ξέρουμε ότι δεν θα γίνουν.:-?