Επιστροφή στο Forum : Hellenic Seaways
proussos
18-03-2014, 07:29
Η λύση λέγεται ΑΡΙΑΔΝΗ...προεκτείνοντας το δρομολόγιό του !
Akis Dionisis
18-03-2014, 09:49
Λες να έχουμε καμιά έκπληξη ??
Στο μυαλό μου είσαι. Το θέμα είναι προλαβαίνει ??
Αν ναι, ποια μέρα ??
Νομίζω έχει λίγο "σφικτά" δρομολόγια κάποιες μέρες, εκτός και αν γίνει κάποια αλλαγή/τροποποίηση στα δρομολόγιά της.
Από χωρετικότητα δε το συζητάμε. Χωράει αρκετές νταλίκες.
Φήμες θέλανε ΡΟ/ΡΟ γι'αυτή τη γραμμή.
Αλλά δεδομένου όμως που έρχεται καλοκαίρι, η προέκταση δρομολογίου του ΑΡΙΑΔΝΗ νομίζω είναι ότι καλύτερο μιας και θα υπάρχει και αυξημένη επιβατική κίνηση και άλλη εταιρία να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, ή θα καταργεί δρομολόγια λόγο μη καταβολής των δεδουλευμένων στα πληρώματά της, ή θα έχει προβλήματα με την πετρέλευση των πλοίων της.
thanos75
18-03-2014, 09:55
Πιο πιθανό "κόβω" να δρομολογηθεί κάποιο ro-ro. Τώρα θα μου πείτε ποιό δεδομένου ότι όλα της εταιρίας (πλην ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ) έχουν πάει για scrap. Μήπως λέω εγώ παίζει η αγορά κάποιου καινούριου ro-ro? Μήπως μεταδρομολογηθεί το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ? Πάντως δύσκολο (και ίσως και όχι συμφέρον) το σενάριο της ΑΡΙΑΔΝΗΣ κατά την ταπεινή μου γνώμη
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-03-2014, 10:10
Πιο πιθανό "κόβω" να δρομολογηθεί κάποιο ro-ro. Τώρα θα μου πείτε ποιό δεδομένου ότι όλα της εταιρίας (πλην ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ) έχουν πάει για scrap. Μήπως λέω εγώ παίζει η αγορά κάποιου καινούριου ro-ro? Μήπως μεταδρομολογηθεί το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ? Πάντως δύσκολο (και ίσως και όχι συμφέρον) το σενάριο της ΑΡΙΑΔΝΗΣ κατά την ταπεινή μου γνώμη
Συμφωνώ κ επιπλέον είναι απίθανο καλοκαιριάτικο μάλιστα να προσθέσουν σε δρομολόγιο εσωτερικού προσέγγιση σε λιμάνι χώρας που δεν είναι κ μέλος της EE κάτι που συνεπάγεται χρονοβόρες διατυπώσεις.
Αν δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την Αδριατική,αυτό σημαίνει αγορά ή ναύλωση ρο-ρό.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-03-2014, 10:13
Συμφωνώ κ επιπλέον είναι απίθανο καλοκαιριάτικο μάλιστα να προσθέσουν σε δρομολόγιο εσωτερικού προσέγγιση σε λιμάνι χώρας που δεν είναι κ μέλος της EE κάτι που συνεπάγεται χρονοβόρες διατυπώσεις.
Αν δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την Αδριατική,αυτό σημαίνει αγορά ή ναύλωση ρο-ρό.
Εγω πάλι λέω -αν τελικά υλοποιηθεί αυτή η γραμμή, επειδή πολλά ακούμε και σχεδόν τίποτα δεν γίνεται- το μοναδικό πλοίο που θα μπορούσε να πάει απο τα υπάρχοντα είναι ο Πήγασος.
Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ειναι μια χαρα αλλα μαλλον θα μου φαινοταν πιθανοτερο να δρομολογηθει για κανενα 4μηνο στις Β. Σποραδες - Αγ. Κων/νος. Ειναι δοκιμασμενος στη Γραμμη. Μαλλον και εμενα για ΑΡΙΑΔΝουλα μου φαινεται..
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-03-2014, 13:27
To AΡΙΑΔΝΗ έχει σφιχτό πρόγραμμα κ από την άλλη οι Τούρκοι θα θέλουν τακτική κ γρήγορη σύνδεση χωρίς ενδιάμεσες προσεγγίσεις ώστε αυτή να είναι πιό ελκυστική από τη χερσαία διαδρομή.
To AΡΙΑΔΝΗ έχει σφιχτό πρόγραμμα κ από την άλλη οι Τούρκοι θα θέλουν τακτική κ γρήγορη σύνδεση χωρίς ενδιάμεσες προσεγγίσεις ώστε αυτή να είναι πιό ελκυστική από τη χερσαία διαδρομή.
Τωρα μου εδωσες την πληρη εικονα για να το "πιασω" το θεμα... Κατανοητο απο μερος μου.
By the way μιλαμε για καπου 260 μιλια.
Akis Dionisis
18-03-2014, 15:41
Νομίζω πως εδώ και καιρό η Hellenic θα τα έχει κανονίσει τα θέματά της για αυτή τη δρομολόγηση ανεξάρτητα τι γράφουμε όλοι μας εδώ.
Ακόμα και το ΑΡΙΑΔΝΗ αν θα είναι το επιλεγμένο πλοίο πιστεύω δε θα υπάρχει πρόβλημα.
Με έναν σμπάρο δυο τριγώνια.
Η Χίος και η Μυτιλήνη θα έχουν και δεύτερο πλοίο, οπότε η γραμμή δε θα είναι ακάλυπτη και επίσης η ΑΡΙΑΔΝΗ έχει και ικανοποιητική ταχύτητα ώστε σε λιγότερο από 12 ώρες να καλύψει τη διαδρομή από τη Μυτιλήνη ως τη Θεσσαλονίκη.
Απλά λογικά θα μπει και η Λήμνος στο παιχνίδι με μία ώρα το πολύ αναμονή του πλοίου στο λιμάνι.
Θεωρώ ότι με μία μικρή τροποποίηση των δρομολογίων βγαίνει άνετα για ένα δρομολόγιο την εβδομάδα.
(Επειδή δε θυμάμαι, οι τούρκοι ζητάνε και δεύτερο δρομολόγιο ??)
giorgos_249
18-03-2014, 16:47
,αυτό σημαίνει αγορά ή ναύλωση ρο-ρό.
Ή ναυπήγηση : http://www.nap.gr/ro-ro.html .......
Τι καινούριο είναι αυτό πάλι ;;; Το ειχε επιχειρήσει και το Cefalonian Sky κάποτε και έφυγε νύχτα, να δουμε το Αριάδνη τώρα.....
Αν και έχει προοπτικές γιατί μπορεί να κάνουν τα φορτηγά Σμύρνη - Πειραιά με ΑΡΙΑΔΝΗ , οδικώς Πειραιά - Κόρινθο και μετά Κόρινθο Ιταλία με ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ. Ωστοσο το ιδιο επιχείρησε και η ΝΕΛ πριν 2 χρονια (γεφυρα Τουρκίας - Ιταλίας με τα δρομολογια Μ.Ασία-Μυτιλήνη, Μυτιλήνη-Πειραιά , Κόρινθο-Ιταλία ) και δεν εκανε και πολλα πραγματα.......Τωρα η Θεσσαλονίκη τι δουλειά έχει με το όλο εγχείρημα δεν καταλαβαίνω πραγματικά......
Η Θεσσαλονικη ειναι η πιο γρηγορη εισοδος προς στην Ευρωπη, ειτε στα Βαλκανια ειτε προς τη δυτικη / κεντρικη ευρωπη. Και μπορει να ειναι ειτε με το οδικο δικτυο είτε με το σιδηροδρομικο δικτυο. Που σημαινει οτι η Τουρκια θα μπορουσε να φερνει ρυμουλκες απο Σμυρνη μεχρι Θεσ/κη, απο εκει θα συνεχιζουν ειτε με μεταφορτωση σε τρενο ειτε και οδικος.
Και βεβαια θεωρω πως για να το ζητουν οι Τουρκοι αυτο, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ παρα πολυ καλα, καθως στο κομματι επιχειρηματικης στατηγικης ειναι παρασαγκας μαρκρια απο εμας...
Καπως ετσι το φανταζομαι.
ΥΓ: Με συγχωρειτε εαν εχω κανει καποιο λαθος στους γεωγραφικους χαρακτηρισμους της ευρωπης, αλλα γραφω καπως βιαστικα.
Akis Dionisis
18-03-2014, 18:07
Σε κάποιο σημείο θα παίξουν ρόλο και οι σιδηροδρομικές μεταφορές. Ήδη οι Τούρκοι στέλνουν με τραίνο εμπορεύματα στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης ΑΝ ισχύει αυτή η φήμη, δόξα το Θεό ο όμιλος Grimaldi έχει πολλά διαθέσιμα RO-RO....:cocksure:
avvachrist
19-03-2014, 02:33
Επίσης ΑΝ ισχύει αυτή η φήμη, δόξα το Θεό ο όμιλος Grimaldi έχει πολλά διαθέσιμα RO-RO....:cocksure:
Και στην Ελλάδα υπάρχουν διαθέσιμα RO-RO και πολύ αξιόλογα μάλιστα (Aegean Heaven,Thessaloniki). Λεφτά δεν υπάρχουν για να ενεργοποιηθούν δυστυχώς...
Akis Dionisis
19-03-2014, 03:45
AEGEAN HEAVEN = H ιδανικότερη λύση !!!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-03-2014, 08:41
η ΑΡΙΑΔΝΗ έχει και ικανοποιητική ταχύτητα ώστε σε λιγότερο από 12 ώρες να καλύψει τη διαδρομή από τη Μυτιλήνη ως τη Θεσσαλονίκη.
Απλά λογικά θα μπει και η Λήμνος στο παιχνίδι με μία ώρα το πολύ αναμονή του πλοίου στο λιμάνι.
Θεωρώ ότι με μία μικρή τροποποίηση των δρομολογίων βγαίνει άνετα για ένα δρομολόγιο την εβδομάδα.
(Επειδή δε θυμάμαι, οι τούρκοι ζητάνε και δεύτερο δρομολόγιο ??)
Όταν κάποιος ζητάει θαλάσσια μεταφορά εναλλακτικά προς την χερσαία ,η πρώτη πρέπει να είναι πιό ελκυστική κ εννοείται συμφέρουσα. Δεν θα μπει σε ένα πλοίο που θα κάνει τον γαλατά Μυτιλήνη-Λήμνο...κ εγώ λέω,μήπως θα πρέπει στην Θεσ/νίκη το ΑΡΙΑΔΝΗ να μεθορμίζει στον χώρο του τελωνείου αφού οι νταλίκες είναι από χώρα εκτός ΕΕ; Επιπλέον τέτοιες συνδέσεις θέλουν κάποια συχνότητα,ας πούμε 2-3 φορές την εβδομάδα.Σιγά μην περιμένει ο Τούρκος φορτηγατζής από/προς την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης μιά εβδομάδα. Ή θα πάει οδικώς πάλι μέσω Εγνατίας ή θα πάει με άλλο βαπόρι κατ'ευθείαν Ιταλία.
Με απλά λόγια θέλει ρο-ρό απ'ευθείας Θεσ/νίκη-Σμύρνη κάποιες φορές την εβδομάδα.Κρατάτε όμως μικρό καλάθι γιατί αυτά τα έχουμε ξανακούσει.Πολλά λέγονται,λίγα γίνονται.
thanos75
19-03-2014, 09:04
Όταν κάποιος ζητάει θαλάσσια μεταφορά εναλλακτικά προς την χερσαία ,η πρώτη πρέπει να είναι πιό ελκυστική κ εννοείται συμφέρουσα. Δεν θα μπει σε ένα πλοίο που θα κάνει τον γαλατά Μυτιλήνη-Λήμνο...κ εγώ λέω,μήπως θα πρέπει στην Θεσ/νίκη το ΑΡΙΑΔΝΗ να μεθορμίζει στον χώρο του τελωνείου αφού οι νταλίκες είναι από χώρα εκτός ΕΕ; Επιπλέον τέτοιες συνδέσεις θέλουν κάποια συχνότητα,ας πούμε 2-3 φορές την εβδομάδα.Σιγά μην περιμένει ο Τούρκος φορτηγατζής από/προς την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης μιά εβδομάδα. Ή θα πάει οδικώς πάλι μέσω Εγνατίας ή θα πάει με άλλο βαπόρι κατ'ευθείαν Ιταλία.
Με απλά λόγια θέλει ρο-ρό απ'ευθείας Θεσ/νίκη-Σμύρνη κάποιες φορές την εβδομάδα.Κρατάτε όμως μικρό καλάθι γιατί αυτά τα έχουμε ξανακούσει.Πολλά λέγονται,λίγα γίνονται.
Πολύ σωστά...και εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως το δημοσίευμα της Καθημερινής μιλάει για γραμμή εξυπηρέτησης φορτηγών διεθνών μεταφορών (TIR) κατά κύριο λόγο, επομένως δε νομίζω πως αυτό που αναζητείται να είναι ένα επιβατηγό πλοίο με μεγάλο πρωτόκολλο επιβατών όπως το ΑΡΙΑΔΝΗ.
Πάντως φίλε μου είναι ίσως η πρώτη φορά που ενδεχομένως ένα τέτοιο εγχείρημα να μπορούσα σοβαρά να λάβει σάρκα και οστά. Οι τιμές των καυσίμων έχουν κάνει λιγότερο συμφέρουσα μια απευθείας θαλάσσια σύνδεση μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας σε τακτική βάση, ενώ τόσο οι οδικοί άξονες στα Βαλκάνια όσο και το γενικότερο πολιτικό κλίμα στην περιοχή είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με το πως ήταν πριν 10 χρόνια.
Και επιπλέον φαίνεται να υπάρχει και η γενικότερη βούληση. Ας μην ξεχνάμε πως ο δήμαρχος Θεσ/νικης Γιάννης Μπουτάρης τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετά ανοίγματα όσον αφορά το εμπόριο και τον τουρισμό της Θεσ/νικης με χώρες όπως η Τουρκία...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-03-2014, 09:21
AEGEAN HEAVEN = H ιδανικότερη λύση !!!
Mακάρι αλλά το έχουμε ξαναπεί,τα πράγματα είναι σκούρα γιά τον βάπορα.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-03-2014, 09:26
ΥΓ: Με συγχωρειτε εαν εχω κανει καποιο λαθος στους γεωγραφικους χαρακτηρισμους της ευρωπης, αλλα γραφω καπως βιαστικα. Μιά χαρά τα λες.
Akis Dionisis
19-03-2014, 11:15
Mακάρι αλλά το έχουμε ξαναπεί,τα πράγματα είναι σκούρα γιά τον βάπορα.
Ήταν και είναι μία ευκαιρία να βρει και το AEGEAN HEAVEN κάπου "εργασία". Αλλά δυστυχώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει.
Τώρα για όσα λες για το Αριάδνη, δε θα διαφωνίσω.
Επίσης διάβασα να λέει ο thanos75 "Ας μην ξεχνάμε πως ο δήμαρχος Θεσ/νικης Γιάννης Μπουτάρης τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετά ανοίγματα όσον αφορά το εμπόριο και τον τουρισμό της Θεσ/νικης με χώρες όπως η Τουρκία..."
Ναι, πράγματι έχει κάνει κάτι τέτοιες κινήσεις, αν εξαιρέσουμε ότι σε κάποια πλατεία της Θεσ/νίκης και σε κάποια κεντρική οδό ήθελε να δώσει τούρκικα ονόματα, αλλά δε το έκανε γιατί ήξερε ότι θα είχε αρχίσει να μετράει αντίθετα η θητεία του ως Δήμαρχος.
Πάντως δε ξέρω. Εν όψη καλοκαιριού ίσως υπάρχει περίπτωση να δρομολογηθεί κάποιο Ε/Γ-Ο/Γ για τη γραμμή και έπειτα ίσως μπει κάποιο Ρο/Ρο.
Μη ξεχνάμε ότι για τους επιβάτες η ΝΕΛ και η πολιτεία δεν νοιάζονται............
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-03-2014, 12:47
Ήταν και είναι μία ευκαιρία να βρει και το AEGEAN HEAVEN κάπου "εργασία". Αλλά δυστυχώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει.
Ναι, πράγματι έχει κάνει κάτι τέτοιες κινήσεις, αν εξαιρέσουμε ότι σε κάποια πλατεία της Θεσ/νίκης και σε κάποια κεντρική οδό ήθελε να δώσει τούρκικα ονόματα, αλλά δε το έκανε γιατί ήξερε ότι θα είχε αρχίσει να μετράει αντίθετα η θητεία του ως Δήμαρχος.
Όταν ήδη έχουν αρχίσει να πηγαίνουν να το δουν τα κοράκια...:apologetic:
Σε αυτό είμαι κάθετα αντίθετος,κάτι γιά Κεμάλ Ατατούρκ λέει...αν είναι δυνατό.:uncomfortableness::o:distrust::apologetic:
Akis Dionisis
19-03-2014, 13:25
Κι όμως... Ευτυχώς δεν έγινε. Μπορεί να έχει κάνει πολλά ως δήμαρχος δε λέω, αλλά για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης μας δεν έκανε κάτι, παρα μόνο ότι ζήτησε ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ να πηγαίνει και να τερματίζει στο μέλλον μέσα στο λιμάνι.
Τώρα ΑΝ όλο αυτό το σκηνικό έχει να κάνει με συνδιασμένες μεταφορές όπως γίνεται σήμερα με πλοίο και τρένο, αυτό δε το ξέρω.
Μακάρι να είναι έτσι...
avvachrist
19-03-2014, 17:04
Όταν ήδη έχουν αρχίσει να πηγαίνουν να το δουν τα κοράκια...:apologetic:
Κοράκια γι αυτό το βαπόρι... Που και εγώ πιστεύω ότι είναι ιδανικό για την γραμμή αυτή! Που έχουμε φτάσει δυστυχώς...
Ilias 92
25-03-2014, 22:14
Άκουσα σήμερα από άνθρωπο που συναλλάσσεται με Χελλένικ ότι Χίος - Μύκονος ναυλώνονται μαζί Βόρεια Ευρώπη.
Το Χίος είναι δεδομένο και διασταυρωμένο από πολλές πλευρές γι'αυτό άλλοστε ετοιμάζεται και όλας(και φυσικά όχι για Χίο-Μυτιλήνη). Σίγουρα αν μπορούσαν θα στέλνανε και το Μύκονος για ναύλωση αλλά κάτι τέτοιο ακόμα δεν ισχύει...!
Κρίμα που η εταιρεία ουσιαστικά δεν έχει κανένα πλοίο που να είναι σταθερό στη γραμμή του και να μπορεί να σταθεί για 12μήνες το χρόνο(ακόμα και σε γραμμές που παίζει μπάλα μόνη της). Από την άλλη κάποιος μπορεί να μου πεί ότι μόνο η Blue Star αντέχει αλλά και αυτή για πόσο ακόμα?
Ilias 92
26-03-2014, 00:48
Το Χίος είναι δεδομένο και διασταυρωμένο από πολλές πλευρές γι'αυτό άλλοστε ετοιμάζεται και όλας(και φυσικά όχι για Χίο-Μυτιλήνη). Σίγουρα αν μπορούσαν θα στέλνανε και το Μύκονος για ναύλωση αλλά κάτι τέτοιο ακόμα δεν ισχύει...!
Μέχρι τώρα ακούγαμε για Ισπανία όχι για τόσο πάνω. Η κατάσταση της εταιρείας είναι πολύ άσχημη καθώς ακόμα και για ποσά 3-4 χιλιάρικα ζορίζονται ΑΓΡΙΑ, για να μην λέμε μόνο για την ΝΕΛ.
Για έμενα το λάθος της Μπλου Σταρ ήταν ότι δεν πήρε αυτή τα Χίος και Μύκονος το 2009 και έκτισε τα Πάτμος Δήλος.
Άκουσα σήμερα από άνθρωπο που συναλλάσσεται με Χελλένικ ότι Χίος - Μύκονος ναυλώνονται μαζί Βόρεια Ευρώπη.
Απορω που τα βρισκεται και τα λετε αυτα....Μην λεμε οτι θελουμε δηλαδη ελεος.Το Χιος εχει ναυλωθει και θα παει στην Ισπανια.Το Μυκονος δεν το επιτρεπουν οι κανονισμοι για εξωτερικους Πλοες παρα μονο για εσωτερικους και αυτο γιατι το Μυκονος εχει μονο M.E.S. ενω το Χιος εχει και Βαρκες.Οποτε το Χιος μπορει να ταξιδεψει και για εκτος Ελλαδας.Το Μυκονος θα παραμεινει οπως εχει με την εναρξη του τον Ιουνιο στην Ικαρια-Σαμο και απο τον Νοεμβρη θα παει στην Ραφηνα.Ψαξτε λιγο να διαβασετε καλυτερα και μην λετε οτι σας κατεβουν η οτι σας πουν καποιοι τυχαιοι που συνανταται στο λιμανι...
Akis Dionisis
26-03-2014, 11:02
Να τολμήσω να ρωτήσω μήπως έχει ακουστεί ή αποφασιστεί ποιο πλοίο θα κάνει δρομολόγια μεταξύ Θεσ/νίκης-Σμύρνης ??
gpap2006
26-03-2014, 11:27
Το Μυκονος θα παραμεινει οπως εχει με την εναρξη του τον Ιουνιο στην Ικαρια-Σαμο και απο τον Νοεμβρη θα παει στην Ραφηνα..
Το δεύτερο μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί...
Το δεύτερο μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί...
Καλα οταν το δειτε Ραφηνα μερικοι μην κλαψετε...Εχει παρει εγκριση απο το υπουργειο θαλασσιων συγκοινωνιων απο 01/11/2014 μεχρι τον 11/2015.Οποτε τα ανεκδοτα κρατηστε τα για τον εαυτο σας...
CAPTAIN PICARD
26-03-2014, 13:50
Αυτά που δηλώνουν οι εταιρείες και οι αντίστοιχες εγκρίσεις τους δεν είναι δεσμευτικά για τις εταιρείες με βάση αυτά που έχω καταλάβει τα τελευταία χρόνια. Συμφωνώ με τον Ilias 92 ότι η Blue Star έπρεπε να είχε προσπαθήσει για την αγορά των Χίος και Μύκονος αντί να κατασκευάσει 2 νεότευκτα. Βέβαια η πτώση της επιβατικής κίνησης σε σχέση με το 2009 όταν αποφασίστηκε η κατασκευή των Πάτμος και Δήλος δεν μπορούσε να προβλεφθεί εύκολα από τους επιχειρηματίες του κλάδου ιδίως όταν τότε μια ψυχή υποσχόταν ότι <<λεφτά υπάρχουν>>.
proussos
26-03-2014, 14:23
Μέχρι τώρα ακούγαμε για Ισπανία όχι για τόσο πάνω. Η κατάσταση της εταιρείας είναι πολύ άσχημη καθώς ακόμα και για ποσά 3-4 χιλιάρικα ζορίζονται ΑΓΡΙΑ, για να μην λέμε μόνο για την ΝΕΛ.
Για έμενα το λάθος της Μπλου Σταρ ήταν ότι δεν πήρε αυτή τα Χίος και Μύκονος το 2009 και έκτισε τα Πάτμος Δήλος.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου πάντως...μην εκπλαγείτε αν μια μέρα φορέσουν άλλο μπλέ με κίτρινη τσιμινιέρα...
Παναγιώτης
26-03-2014, 14:33
Όπως είδαμε εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?130772-%D3%F7%EF%EB%E9%E1%F3%EC%EF%DF-%E3%E9%E1-%F4%E9%F2-%E5%F4%DE%F3%E9%E5%F2-%E4%F1%EF%EC%EF%EB%EF%E3%DE%F3%E5%E9%F2-%F0%EB%EF%DF%F9%ED&p=523885#post523885) οι τελικές ανακοινώσεςι των δρομολογίων βγάινουν μετά τις 31 Μαρτίου δηλαδή ειναι θεέμα χρόνου να δουμε τι τελικά εγκρίθηκε.
Nautilia News
29-04-2014, 21:35
154890
Ηellenic Seaways: Πάμε Αιγαίο… και το Rosewedding (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1501:ellenic-seaways-rosewedding&catid=51:2010-09-14-08-56-52&Itemid=102)
karavofanatikos
30-04-2014, 19:39
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Hellenic Seaways σε συνεργασία με την Cosmote θα εφαρμόσει το πρόγραμμα Deals for You, στο οποίο προσφέρεται δωρεάν το εισιτήριο της επιστροφής για τους περισσότερους προορισμούς που εξυπηρετεί η εταιρεία!
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Hellenic Seaways σε συνεργασία με την Cosmote θα εφαρμόσει το πρόγραμμα Deals for You, στο οποίο προσφέρεται δωρεάν το εισιτήριο της επιστροφής για τους περισσότερους προορισμούς που εξυπηρετεί η εταιρεία!
Να διευκρινίσουμε εδω οτι το δωρεαν εισιτήριο ισχύει για επιστροφή απο τα νησιά όλες τις μέ Κυριακής και Δευτέρας. Και αυτό διότι θυμάμαι την περσινή χρονιά πολύς κόσμος δεν ήξερε (μεταξυ των οποίων και ο
γράφων:05.18-flustered:) και έφευγαν άπραχτοι...
Nautilia News
22-06-2014, 16:12
Συνέντευξη τύπου έδωσε η HELLENIC SEAWAYS (photo) (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1687:-hellenic-seaways-photo&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)
156441 156442 156443
Nautilia News
22-06-2014, 16:14
Συνέντευξη τύπου έδωσε η HELLENIC SEAWAYS (photo) (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1687:-hellenic-seaways-photo&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)
156444 156445 156446
captain sot
03-07-2014, 13:31
Ραγδαίες εξελίξεις στην Hellenic Seaways:
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2055928
Ραγδαίες εξελίξεις στην Hellenic Seaways:
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2055928
Απο τη στιγμή που έγιναν οι συγχωνεύσεις των τραπεζών και η Πειραιώς έγινε ο απόλυτος ρυθμιστής του συνόλου σχεδον των εταιρειών, μόνο κακές ειδήσεις θα ακούγονται που αποτέλεσμα θα έχουν τη συνεχή συρρίκνωση της ακτοπλοίας μας.
Apostolos
05-07-2014, 23:51
Ακούστηκε ότι ανώτερο δικαστήριο εκδίκασε υπέρ του Κ. Αγαπητού μεγάλη αποζημίωση για υπόθεση μετοχών απο τον παλαιό καιρο ως Hellas Ferries...
SteliosK
09-07-2014, 23:21
157100
Το nautilia.gr σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου που έδωσε η διοίκηση της HELLENIC SEAWAYS στο πλοίο ΑΡΙΑΔΝΗ στις 20 Ιουνίου.
http://www.youtube.com/watch?v=vMLp9UWg-ko
Apostolos
19-07-2014, 18:02
Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Άγγλους επενδυτές για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.
captain sot
08-12-2014, 20:23
Η Hellenic Seaways καλύτερη εταιρεία της χρονιάς 2014, σύμφωνα με την Lloyds
http://www.hellenicseaways.gr/index.php/hsw/deltia-typou/530-h-hellenic-seaways-vraveftike-os-kaliteri-aktoploiki-etairia-apo-th-lloyds
karavofanatikos
10-12-2014, 14:16
Ακόμη καλά καλά δεν ανακοινώθηκε το όνομα του νέου ταχυπλόου της Sea Jets και η Hellenic Seaways περνά στην αντεπίθεση με σημερινό δελτίο τύπου:
Ανακοινώνουμε στο επιβατικό κοινό ότι το πλοίο “HIGH SPEED JET”, δεν ανήκει στην Εταιρεία μας HELLENIC SEAWAYS S.A. , ούτε είναι μέρος του στόλου των HIGHSPEED Ταχυπλόων Καταμαράν πλοίων της, που έχουν καταξιωθεί στην συνείδηση εκατομμυρίων επιβατών της ακτοπλοΐας που μεταφέρουμε, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με τα πλοία μας.
Η Εταιρεία μας έχει διαμαρτυρηθεί στις αρμόδιες κρατικές Αρχές για την πρόσφατη μετονομασία του πλοίου «ΚΟΣΜΟΣ ΤΖΕΤ» σε “HIGH SPEED JET”, μετονομασία που αποσκοπεί στην αθέμιτη απόσπαση πελατείας μας, μέσω της παραπλάνησης του επιβατικού κοινού, το οποίο έχει συνδέσει την λέξη “HIGHSPEED”, με την αδιάλειπτη παροχή των διακεκριμένων υπηρεσιών μας, ήδη από το έτος 1997.
giorgos_249
10-12-2014, 14:20
.............................. για την πρόσφατη μετονομασία του πλοίου «ΚΟΣΜΟΣ ΤΖΕΤ» σε “HIGH SPEED JET .......................
Pardon ???
Επτάνησος_1989
10-12-2014, 14:50
Pardon ???
Εννοει οτι το ονομα Highspeed ειναι ενα ονομα οπου ξεκινησε απο την τοτε Hellas Flying Dolphins,και η εταιρεια Seajets κλεβει αυτο το ονομα για να το βαλει σε ενα απο τα δικα της πλοια.Και καλα κανει και διαμαρτυρεται η Hellenic.Δεν της αρεσε το Cosmos Jet?Γιατι θελησε να το μετoνομασει ξαφνικα?Για να τραβηξει το επιβατηγο κοινο η αλλιως να τους μπερδεψει και να χασει η Hellenic επιβατες.
nickosps
10-12-2014, 14:58
Εννοει οτι το ονομα Highspeed ειναι ενα ονομα οπου ξεκινησε απο την τοτε Hellas Flying Dolphins,και η εταιρεια Seajets κλεβει αυτο το ονομα για να το βαλει σε ενα απο τα δικα της πλοια.Και καλα κανει και διαμαρτυρεται η Hellenic.Δεν της αρεσε το Cosmos Jet?Γιατι θελησε να το μετoνομασει ξαφνικα?Για να τραβηξει το επιβατηγο κοινο η αλλιως να τους μπερδεψει και να χασει η Hellenic επιβατες.
Δεν νομίζω να ήταν αυτή η απορία του φίλου giorgos249, αλλά πότε και γιατί (ενώ δεν έχουμε μάθει κάτι τέτοιο) μετονομάστηκε το cosmos σε high speed. Να θυμίσω ότι το cosmos είναι παροπλισμένο και εκτός στόλου της seajets από το site της εδώ και περίπου 1,5 χρόνο αν δεν κάνω λάθος. Επίσης, το emeraude france που ήρθε ρυμουλκούμενο και είναι αδερφό των cosmos και master, μετονομάστηκε σε sea speed jet.
speedrunner
10-12-2014, 15:56
Ότι να 'ναι...!!!
Πρώτον το Highspeed Jet δεν είναι το Cosmos jet αλλα νέο ταχύπλοο που θα φέρει στο στόλο της η Sea Jet.
Δεύτερον, αν ήθελε να χρησιμοποιεί μόνο η HSW το όνομα Highspeed ας είχε φροντίσει να το κατοχυρώσει!!!! Αν είναι να διαμαρτυρηθεί και για τα Minoan Line Highspeed...!!!!
Ότι να 'ναι...!!!
Δεύτερον, αν ήθελε να χρησιμοποιεί μόνο η HSW το όνομα Highspeed ας είχε φροντίσει να το κατοχυρώσει!!!!
Και εγω αυτό θα έλεγα. Γιατί δεν φρόντισε να το κατοχυρώσει ;;;
nikosdet
10-12-2014, 17:09
Ότι να 'ναι...!!!
αν ήθελε να χρησιμοποιεί μόνο η HSW το όνομα Highspeed ας είχε φροντίσει να το κατοχυρώσει!!!! Αν είναι να διαμαρτυρηθεί και για τα Minoan Line Highspeed...!!!!
Για τις Μινωικές δεν μπορούσε να διαμαρτυρηθεί γιατί από εκεί ξεκίνησε ο όρος. Ακόμα και να μη θυμάμαι καλά, ήταν η εποχή που "αφεντικό" ήταν οι Μινωικές, οπότε σε κάθε περίπτωση δικαιούνται εξίσου και οι δύο τη χρήση του όρου.
Από εκεί και πέρα, με παραξενεύει ιδιαίτερα αν όντως δεν το έχει κατοχυρώσει! Θα είναι πολύ περίεργο! Αν δεν το έκανε, και πάλι ηθικά μπορεί να διαμαρτύρεται μια χαρά (και με το δίκιο της), αλλά για χαζό λόγο φαίνεται να μην το υπερασπιστεί νομικά.
speedrunner
11-12-2014, 05:37
Τελικά δεν τα έχουν και τελείως χαμένα στην HSW, έστω και προσωρινά το Cosmos Jet έχει μετονομαστεί σε Highspeed jet μέχρι να έρθει το νέο ταχύπλοο της εταιρίας!!!! Προφανώς αυτό έχει γίνει για να μπορέσει να ανοίξει δρομολόγια για το 2015!!!!!
karavofanatikos
19-12-2014, 20:36
Η Hellenic Seaways ανακοίνωσε τα δρομολόγια για τα ταχύπλοα του στόλου της από 8 Απριλίου!
http://www.hellenicseaways.gr/index.php/info/dromologia-navlologia/cyclades
karavofanatikos
22-01-2015, 12:59
Η Hellenic Seaways συνεπής στις δράσεις στήριξης κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, προσφέρει 50% έκπτωση στις μετακινήσεις με τα πλοία της εταιρίας, στους περίπου 2000 μόνιμους κατοίκους της Ύδρας.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HellenicSeaways, κ. Αντώνης Αγαπητός είχε συνάντηση σήμερα Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου με το Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αγαπητός ενημέρωσε το Δήμαρχο σχετικά με την ενέργεια και την εφαρμογή της, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αμέριστη και ουσιαστική στήριξη της εταιρείας στις τοπικές κοινωνίες των ελληνικών νησιών.
Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί τον πρώτο σταθμό αντίστοιχων πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα και θα αφορούν κατοίκους τοπικών κοινωνιών.
Η έκπτωση θα ισχύει κάθε Τρίτη από 23/1/2015 έως 31/10/2015 στα εξής δρομολόγια :
07.05 από Ύδρα προς Πειραιά
17.00 από Πειραιά προς Ύδρα
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HellenicSeaways, κ. Αντώνης Αγαπητός δήλωσε σχετικά:
«Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στόχος μας είναι να επιβραβεύσουμε και να ενισχύσουμε τους κατοίκους της Ύδρας, με τους οποίους συμπορευόμαστε εδώ και πολλά χρόνια στις θαλάσσιες μεταφορές. Παρά τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, η Hellenic Seaways θα συνεχίσει αντίστοιχες δράσεις αναγνωρίζοντας τη συμβολή των νησιωτικών κοινωνιών στην ανάπτυξη της ελληνικής ακτοπλοΐας».
pantelis2009
22-01-2015, 13:38
Ναι αλλά κοίτα τι γράφουν οι Δήμαρχοι.
Διαμαρτυρία των Δημάρχων Πόρου, Ύδρας, Σπετσών προς την Hellenic Seaways12/01/2015 | Αργοσαρωνικός (http://www.porosnews.gr/category/argosaronikos/), Δημοτικά Νέα (http://www.porosnews.gr/category/elections/), Επικαιρότητα (http://www.porosnews.gr/category/latest-news/), Θέματα Slider (http://www.porosnews.gr/category/main-articles/) | 1 Σχόλιο (http://www.porosnews.gr/elections/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%85%c f%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%81%cf%87%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%8d%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%82/#comments)
http://www.porosnews.gr/wp-content/uploads/2015/01/videos-064-450x267.jpg (http://www.porosnews.gr/wp-content/uploads/2015/01/videos-064.jpg)Επιστολή διαμαρτυρίας, προς την εταιρεία Hellenic Seaways και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αγαπητό Αντώνιο, απέστειλαν από κοινού, σήμερα οι Δήμαρχοι Πόρου, Ύδρας και Σπετσών κ.κ. Δημητριάδης, Κουκουδάκης και Λυράκης, με την οποία εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που επικρατεί με τις συχνές βλάβες στα υδροπτέρυγα της εταιρείας. Η επιστολή έχει ως εξής:
Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό και ανησυχία μας για τις διαδοχικές μηχανικές βλάβες και καθυστερήσεις των σκαφών της εταιρείας σας που λειτουργούν στην γραμμή Πειραιάς, Πόρος, Ύδρα και Σπέτσες. Οι δημότες μας μεταφέρουν σχεδόν σε καθημερινή βάση την ανησυχία τους τόσο για την ασφάλεια τους αλλά και για την ποιότητα των υπηρεσιών της εταιρείας σας.Την Παρασκευή μάλιστα 09/01/2015 το ιπτάμενο δελφίνι που πραγματοποίησε το απογευματινό δρομολόγιο προς Πειραιά παρουσίασε μηχανική βλάβη με συνέπεια να κινδυνέψει η ζωή ασθενούς που επιβιβάστηκε από την Ύδρα και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Τελικά η ασθενής μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ασθενοφόρο από τον Γαλατά.Ταυτόχρονα με δεδομένη την δραστική μείωση των τιμών των καυσίμων θα περίμενε κάποιος την αντίστοιχη μείωση των τιμών των ναύλων. Αντιθέτως, όχι μόνο οι τιμές των εισιτηρίων δεν μειώθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο αλλά περιορίστηκαν και τα δρομολόγια.Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας στις επισημάνσεις μας και σε μια καλύτερη συνεργασία στο πλαίσιο της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου σε μερικούς μήνες. Οι Δήμαρχοι Σπετσών Ύδρας Πόρου Παναγιώτης Λυράκης Γεώργιος Κουκουδάκης Ιωάννης Δημητριάδης
ΠΗΓΗ (http://www.porosnews.gr/elections/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%C F%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%8D%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%82/)
Captain_Nionios
21-04-2015, 14:04
Αρχιζουν να το γραφουν (http://samiakonvima.blogspot.gr/2015/04/blog-post_98.html#.VTY1ZZO-MeR) και τα site της Σαμου. Αυτο που ειχαμε πει (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?109753-%C3%F1%E1%EC%EC%DE-%CA%E1%E2%DC%EB%E1-%C8%E5%F3%F3%E1%EB%EF%ED%DF%EA%E7-%CB%DE%EC%ED%EF%F2-%CC%F5%F4%E9%EB%DE%ED%E7-%D7%DF%EF%F2-%D3%DC%EC%EF%F2-%C9%EA%E1%F1%DF%E1&p=541267#post541267) και παλαιοτερα ειναι πολυ κοντα στο να επισημοποιηθει.
Οποτε μαλλον θα δουμε το Ροδος το καλοκαιρι θα κανει τη γραμμη του Μυκονος με την προσθηκη ισως και της Πατμου πριν τον Αγιο Κυρηκο, ενω το Μυκονος θα κανει Ικαροσαμια πολυ πιθανα μεσω Παροναξιας.
Ας περιμενουμε ομως μεχρι να τα δουμε ολα αυτα επισημα. Αλλωστε οπως λεει το αρθρο αυριο ο Αγαπητος θα ενημερωσει τους τοπικους φορεις.
Επτάνησος_1989
21-04-2015, 14:20
με την προσθηκη ισως και της Πατμου
Αυτο αποκλειεται γιατι το Ροδος δεν χωραει να μπει εκει μεσα...Το δρομολογιο που εκανε περυσι το Μυκονος θα κανει και αυτο.Δηλαδη Συρο Μυκονο Αγιο Κηρυκο (Καρλοβασι αν δεν εχει προβλημα μεγεθους) Βαθυ.
thanos75
21-04-2015, 14:38
Αρχιζουν να το γραφουν (http://samiakonvima.blogspot.gr/2015/04/blog-post_98.html#.VTY1ZZO-MeR) και τα site της Σαμου. Αυτο που ειχαμε πει (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?109753-%C3%F1%E1%EC%EC%DE-%CA%E1%E2%DC%EB%E1-%C8%E5%F3%F3%E1%EB%EF%ED%DF%EA%E7-%CB%DE%EC%ED%EF%F2-%CC%F5%F4%E9%EB%DE%ED%E7-%D7%DF%EF%F2-%D3%DC%EC%EF%F2-%C9%EA%E1%F1%DF%E1&p=541267#post541267) και παλαιοτερα ειναι πολυ κοντα στο να επισημοποιηθει.
Οποτε μαλλον θα δουμε το Ροδος το καλοκαιρι θα κανει τη γραμμη του Μυκονος με την προσθηκη ισως και της Πατμου πριν τον Αγιο Κυρηκο, ενω το Μυκονος θα κανει Ικαροσαμια πολυ πιθανα μεσω Παροναξιας.
Ας περιμενουμε ομως μεχρι να τα δουμε ολα αυτα επισημα. Αλλωστε οπως λεει το αρθρο αυριο ο Αγαπητος θα ενημερωσει τους τοπικους φορεις.
Με άλλα λόγια το Ρόδος θα κάνει τις άγονες του Βορείου Αιγαίου (που έχει τώρα το Μυκονος) και το Μυκονος περίπου τα καθημερινά δρομολόγια που έκανε πέρσι μόνο που αντί για Σύρο-Μυκονο θα πιάνει Παροναξία αν κατάλαβα καλά.... Να υποθέσω βέβαια ότι το ΜΥΚΟΝΟΣ θα πιάνει και Φούρνους?
Captain_Nionios
21-04-2015, 15:00
Αυτο αποκλειεται γιατι το Ροδος δεν χωραει να μπει εκει μεσα...Το δρομολογιο που εκανε περυσι το Μυκονος θα κανει και αυτο.Δηλαδη Συρο Μυκονο Αγιο Κηρυκο (Καρλοβασι αν δεν εχει προβλημα μεγεθους) Βαθυ.
Καλα περιμενε λιγο να το δουμε, μην εισαι τοσο βεβαιος, δε μιλησα με καποιον ασχετο...
Αναφερομαι στους μηνες Ιουλιο-Αυγουστο, η προθεση λοιπον ειναι το Ροδος να κανει τη γραμμη του Μυκονος μεχρι Καβαλα με την προσθηκη της Πατμου και περασμα απο τον Αγιο Κηρυκο. Σιγουρα στον Αγιο Κυρηκο και στην Πατμο θα ειναι δυσκολα αλλα για να το σκεφτονται παει να πει οτι μαλλον το θεωρουν εφικτο.
Αναμενουμε ομως γιατι μεχρι να ειναι επισημο τιποτα δεν ειναι σιγουρο.
Captain_Nionios
21-04-2015, 15:09
Με άλλα λόγια το Ρόδος θα κάνει τις άγονες του Βορείου Αιγαίου (που έχει τώρα το Μυκονος) και το Μυκονος περίπου τα καθημερινά δρομολόγια που έκανε πέρσι μόνο που αντί για Σύρο-Μυκονο θα πιάνει Παροναξία αν κατάλαβα καλά.... Να υποθέσω βέβαια ότι το ΜΥΚΟΝΟΣ θα πιάνει και Φούρνους?
Καπως ετσι και λογικα οι Φουρνοι δε θα μεινουν στην απεξω καλοκαιριατικα. Η Παροναξια προσθετει περιπου 18-18.5 ν.μ. ανα διαδρομη σε σχεση με τη Συρομυκονια, δηλαδη περιπου 36-37 ν.μ. στο κυκλικο δρομολογιο, οποτε αν εχει και συχνα τους Φουρνους θα ειναι πιο δυσκολο το προγραμμα, βεβαια το βαπορι εχει δρομο...
Αν τελικα το Μυκονος παει απο Παροναξια ενδιαφερον θα εχει η ωρα αναχωρησης απο Πειραια, μακαρι να εχουμε καμια πρωινη κοντρα με το Δηλος, αν και τετοιες εποχες μου φαινεται πολυ δυσκολο.
Επτάνησος_1989
21-04-2015, 16:01
βεβαια το βαπορι εχει δρομο...
Aν εχει λεει...Κρυβει πολλα το συγκεκριμενο και κατι 24+ εχει πιασει σε κατι δοκιμαστικα.Οποτε δεν θα λειψει τιποτα σε οποια γραμμη και να μπει.
Captain_Nionios
21-04-2015, 16:11
Γενικα στα χρονια της Ικαροσαμιας τα καλοκαιρια και ειδικα μεχρι το 2011, το βλεπαμε σχεδον συνεχεια στα 24.8-25.4 .
sylver23
22-04-2015, 15:41
Και ο Διονυσης επαληθεύτηκε .. Οπότε ποτέ μη λέμε ποτέ..!
https://www.hellenicseaways.gr/index.php/info/dromologia-navlologia/ne-aegean
Captain_Nionios
22-04-2015, 16:14
Να βαλουμε και αναλυτικα τα pdf εδω να υπαρχουν για αρχειο.
Για 3-ημερο του Αγιου πνευματος εντυπωση μου προκαλεί το γεγονος (μεχρι σημερα) πως δεν υπαρχει η Συρος στα δρομολογια. Επισης δεν βλεπω ταχυπλοα τα οποια πέρσι ηταν ηδη σε κυκλοφορια.
Δεν ξερω τι πλανα εχει η εταιρια...
Η εταιρεία θα έχει για τη Σύρο το Νήσος Ρόδος ορισμένες ημέρες της εβδομάδας και Παρ-Κυρ το Hs6 για Ιούλιο κ Αύγουστο. Από τα ταχύπλοα το μόνο που απουσιάζει είναι το Hs5 αφού και αν αποφασιστεί να επισκευαστεί δεν προλαβαίνει τη φετινή σαιζόν. Λογικά θα επιστρέψει στην ενεργό δράση από το Καλοκαίρι του 2016 εφόσον πάνε όλα καλά.
thanos75
27-04-2015, 12:26
Για την ακρίβεια το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο για Σύρο αν και οι επιστροφές θα είναι 3 φορές την εβδομάδα (νομίζω πως δεν πιάνει Σύρο στο δρομολόγιο της επιστροφής της Παρασκευής). Πάντως ίσως δεν θα ήταν κακή ιδέα να υπήρχε ένα ακόμα απογευματινό δρομολόγιο την εβδομάδα του HIGHSPEED για Σύρο-Μύκονο (π.χ. τις Τετάρτες το απόγευμα-στη μέση ακριβώς της εβδομάδας πάντα υπάρχει λίγη παραπάνω κίνηση). Δεν θα ήταν κακό επίσης να προσεγγίζει και Τήνο, δεδομένου πως αυτό το νησί φέτος από Πειραιά θα έχει πραγματικά λίγα δρομολόγια.
Α...και κάτι ακόμα, παρατήρησα στον πίνακα δρομολογίων της HSW πως υπάρχει μια αλλαγή στα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ. Ενώ αρχικά είχαν ανακοινώσει προσέγγιση προς Φούρνους- Καρλόβασι, Τρίτη και Πέμπτη, τελικά αυτά τα δρομολόγια θα γίνονται Δευτέρα-Τετάρτη, ενώ οι Φόύρνοι θα έχουν ένα επιπλέον δρομολόγιο με απευθείας επιστροφή (!!!!) τις Παρασκευές:cocksure:
Παντως η κινηση της Hellenic να δεινει για ναυλωση οσο το δυνατον περισσοτερα (αξιολογα) πλοια - ένεκεν καλυτερου οικονομικου αποτελεσματος, δειχνει μια ενδεχομενως μοναδικη σεζον που πλεον δεν συζηταμε για πλοια που κανουν αμιγος γραμμες κορμου (συροτηνομυκονια + παροναξια/σαντορινη) αλλα για μια κινηση να κανουν οσο το δυνατον περισσοτερα δρομολογια ωστε να καλυψουν τις αναγκες περισσοτερων νησιωτικων (οχι γραμμων πλεον αλλα) συμπλεγματων. Επισης βλεπουμε οτι η εννοια "Ανταγωνισμος" παυει να ισχυει καθως πλεον ΔΥΟ εταιριες απο Πειραια, προσπαθουν να καλυψουν ολο το Αιγαιο απο ακρη σε ακρη, μενοντας πλεον η Ανεκ μονιμα στην Κρητη μεσω της συνεργασιας με την Αττικα.
Οσο δε για το κομματι των ταχυπλοων... δεν το συζηταω.. Το 5αρι δεν βλεπω οριζοντα. Πολυ βαριες οι ζημιες. Το 4-6 για καναδυο μηνες με ταχυτητες Αριαδνης..
Για να μη λέμε και ότι θέλουμε. Η hsw ΄εχει ναυλωμένο μόνο το Νήσος Χίος και αυτό με πολύ καλό ναύλο.(το hellenic wind ποτε δε δραστηριοποιηθηκε στην Ελλάδα και ως εκ τουτου δε λογίζεται ως ναυλωμένο). Το hs5 αν και ακόμα είναι νωρίς, απ΄οτι ακούγεται θα φτιαχτεί. Τα hs4-6 σε καμια περίπτωση δε ταξιδεύουν με αυτές τις ταχύτητε, μη λέμε ότι θέλουμε. Η εταιρεία με τη νέα της πολιτική προσπαθεί να εκμεταλευτεί όσο το δυνατον περισσότερο το στόλο της. Το Ν.Μύκονος βοήθησε πολύ το χειμώνα τόσο την εταιρεία όσο και τα νησία!
thanos75
01-05-2015, 00:28
Μπήκα στο online σύστημα της hsw και προσπάθησα να κανω κράτηση από Σύρο για Πειραιά για μια Κυριακή του Ιουλίου με το Νησος Ρόδος. Στο σύστημα όμως εμφανίζεται το Νήσος μυκονος κ μαλιστα με άλλες ώρες δρομολογίου κ οχι αυτές που αναγράφονται στα δρομολόγια του Ρόδος. Μου χτύπησε κάπως άσχημα είναι η αλήθεια κ καλο θα ήταν να τα αλλάξουν. Εξάλλου δεν τους συμφέρει κ ως εταιρεία να δίνουν ώρα άφιξης στον Πειραιά 01.10 (ασχέτως πλοιου) που δεν έχει ηλεκτρικο, τη στιγμή που το πλοίο θα φτάνει 23.30 ποπου έχει ακόμα τρένο
Το Ν. Ρόδος δεν έχει καν μπει στο σύστημα κρατήσεων.
Λογικά περιμένει η hsw την έγκριση των δρομολογίων από το υπουργείο για να τα ανεβάσει στο online σύστημα κρατήσεων.
thanos75
02-05-2015, 01:08
Λογικά περιμένει η hsw την έγκριση των δρομολογίων από το υπουργείο για να τα ανεβάσει στο online σύστημα κρατήσεων.
Το να μην έχει μπει το Ρόδος στα δρομολόγια, το καταλαβαινω απολυτα. Όμως καλο θα ήταν τουλάχιστον οι ώρες των δρομολογιων να είναι σωστά περασμενες με βαση αυτά που προγραμματιζουν. Εξάλλου κ το μυκονος στα δρομολόγια μεχρι 14/6 ώρα άφιξης τις Κυριακές στον Πειραιά έχει στις 23.30
Το Ν.Μύκονος βοήθησε πολύ το χειμώνα τόσο την εταιρεία όσο και τα νησία![/QUOTE]
Έτσι είναι ακριβός,και προς γνώση και συμμόρφωση και τον άλλων εταιρειών, τα νέα και καλά πλοία πάντα έχουν καλύτερα αποτελέσματα.
thanos75
02-05-2015, 09:13
Αυτό να λέγεται....ουσιαστικά το ΜΥΚΟΝΟΣ εξυπηρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χειμώνα 2 γραμμές και αποτέλεσε ένα από τα - ας μου επιτραπεί ο όρος- success stories- του φετινού χειμώνα. Νομίζω πως θα τα πάνε ομοίως καλά τα ΡΟΔΟΣ και ΑΡΙΑΔΝΗ τώρα το καλοκαίρι σε αυτές τις γραμμές, αν και βλέποντας το σχεδιασμό της εταιρίας με τα καλοκαιρινά δρομολόγια κάπου νοιώθω πως το ΧΙΟΣ λείπει πολύ....μα πάρα πολύ από το Αιγαίο (πλοίο που πραγματικά μπορεί να δώσει καλές λύσεις οπουδήποτε). Όπως είναι φανερή και η απουσία του HIGHSPEED 5. Δεδομένης πάντως και αυτής της ατυχίας, νομίζω πως ο σχεδιασμός της εταιρίας για το καλοκαίρι είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιητικός, αν και όλα φυσικά θα κριθούν εκ του αποτελέσματος το φθινόπωρο. Και για να επανέλθουμε στα του ΜΥΚΟΝΟΣ σίγουρα ο ανταγωνισμός που θα έχει στην Παροναξία από το ΔΗΛΟΣ θα είναι μεγάλος
Thanos75 τα δρομολόγια αυτά είναι αυτά που είχε σχεδιάσει η hsw πριν την πυρκαγιά του hs5. Πρέεπει να εγκριθούν του ν.ρόδος πρώτα. Προς το παρόν μπορείς να κάνεις κράτηση κ όχι έκδοση.
thanos75
15-05-2015, 13:09
Παρατήρησα ότι έχουν περαστεί στο σύστημα της HSW τα νέα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ και του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ:fat:
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-05-2015, 13:41
Παρατήρησα ότι έχουν περαστεί στο σύστημα της HSW τα νέα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ και του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ:fat:
Δεν γράφει ναύλο Πειραιά-Καβάλα ή έστω Σάμο-Καβάλα.Μπορεί να θέλω να πάω με το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ να το χορτάσω!:tears_of_joy:
Δεν γράφει ναύλο Πειραιά-Καβάλα ή έστω Σάμο-Καβάλα.Μπορεί να θέλω να πάω με το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ να το χορτάσω!:tears_of_joy:
Τα πάντα γράφει - Πειραιας/Καβάλα 59€ το κατάστρωμα και απο κει και πέρα ανεβαίνει...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
16-05-2015, 11:34
Τα πάντα γράφει - Πειραιας/Καβάλα 59€ το κατάστρωμα και απο κει και πέρα ανεβαίνει...
Στο site της ΗSW γράφει μέχρι Σάμο κ αλλού δεν κοίταξα.Σίγουρα λόγω της εργασίας σου ξέρεις καλύτερα.:fat:
thanos75
18-05-2015, 08:37
Στο site της ΗSW γράφει μέχρι Σάμο κ αλλού δεν κοίταξα.Σίγουρα λόγω της εργασίας σου ξέρεις καλύτερα.:fat:
Όντως τα πάντα γράφει φίλε μου...και πράγματι 59 ευρώ είναι η τιμή του deck από Πειραιά για Καβάλα. Πάντως θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση: Καλά θα ήταν η εταιρία να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο ύπαρξης super οικονομικών εισιτηρίων και στα συμβατικά για Κυκλάδες. Απ'ότι είδα τα super οικονομικά υπάρχουν για για Κυκλάδες μόνο στα ταχύπλοα, αλλά όχι στα συμβατικά όπως π.χ στο Ανατολικό Αιγαίο. Μου φαίνεται κάπως παράλογο σε κάποια δρομολόγια το εισιτήριο για Σάμο ή Χίο να κοστίζει αυτή τη στιγμή 19 ευρώ ενώ για Μύκονο ή Σύρο 31 και 35 ευρώ
karavofanatikos
02-06-2015, 19:23
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Hellenic Seaways και η Cosmote εφαρμόζουν το πρόγραμμα Deals for You που σου χαρίζει δωρεάν το εισιτήριο επιστροφής.
Περισσότερα: http://www.hellenicseaways.gr/index.php/prosfores/cosmote-deals-for-you
giorgos....
04-06-2015, 15:07
http://www.nautilia.gr/new/site/modules/mod_news_pro_gk4/cache/LOGONEWS.hsw.synenteuksi_typou_2014.agapitos1nsp_7 3.jpg (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2801:--q---------&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)
Αντώνης Αγαπητός: "Ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς το νέο δρομολόγιο του Εξπρές Πήγασος” (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2801:--q---------&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)
Πάντως η κακοδαιμονία που συνοδευει τη φετεινή χρονιά την εταιρεία συνεχίζεται. Εχουμε μεχρι τωρα
-Φωτιά στο Χαισπηντ 5, που δυστυχως συνοδευτηκε και με ανθρωπινη ζωή.
-Βλάβη στο Χαισπηντ 4 σχεδον με το ξεκίνημά του
-2 φορές στο Εξπρες Σκιάθος (αυτή τη στιγμή εκτος δρομολογίων)
-H λάθος κατα τη γνώμη μου εγκατάλειψη μετα απο πολλά χρόνια της γραμμής Κορίνθου - Βενετίας.
Και βέβαια δεν αναφέρομαι στο σημερινό πρόβλημα με το Ν. Μύκονος.
Σε πολύ υψηλούς ρυθμούς τα συμβατικά πλοία της εταιρίας χθες και σήμερα...
Ενδεικτικά τον Νήσος Μύκονος σήμερα το μεσημέρι στα ψαλίδια της Πάρου πήγε μέχρι 26,2 κόμβους ενώ το Νήσος Ρόδος μέχρι 22,5!
Σήμερα το απόγευμα θα έχουμε ενδιαφέρουσα μάχη μεταξύ Blue Star Delos και Νήσος Μύκονος...
Captain_Nionios
17-06-2015, 22:41
Νομιζω πρεπει να ειχε ανεβει στο φορουμ γυρω στο 2010, δεν ειμαι σιγουρος.
Σαν σχεδιο που εξεταζε η Hellenic Seaways και αφορουσε τη ναυπηγηση μικρων νεοτευκτων βαποριων.
Εχει καποιος φιλος περισσοτερες πληροφοριες για τη μελετη αυτη; Ποια ηταν τα τεχνικα χαρακτηριστικα και οι χωρητικοτητες των πλοιων αυτων;
Παντως βλεπω οτι μαλλον το πρωτο και βασικο ντεκ επιβατων ηταν αμεσως πανω απο το κυριως γκαραζ. Δηλαδη δεν ειχε το κλασικο ντεκ πανω απο το κυριως γκαραζ που συνηθως υπαρχουν καμπινες πληρωματος και το ανω γκαραζ ιχ (δε μιλαω για παταρια) στα περισσοτερα νεοτευκτα μκρομεσαιου μεγεθους.
Λογικα θα ηταν πλοια γυρω στα 100 μετρα.
167336
Giovannis
18-06-2015, 09:10
Καπου εκει πρεπει να ηταν αυτο το "project"! Περα απο το ferryvolution παντως δεν πρεπει να υπαρχει καποια αλλη αναφορα
Nautilia News
18-06-2015, 12:07
Τις επαφές τις Hellenic Seaways με ξένα ναυπηγεία για την ναυπήγηση νεότευκτων πλοίων αποκάλυψε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο κ. Αντώνης Αγαπητός.
Συνέντευξη τύπου Hellenic Seaways: Απολογισμός 2014 και οι προοπτικές για την επόμενη ημέρα (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2856:-hellenic-seaways-2014-&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)http://www.nautilia.gr/new/site/modules/mod_news_pro_gk4/cache/LOGONEWS.hsw.Hellenic_Seaways_syn_typounsp_93.jpg
Nautilia News
19-06-2015, 14:17
http://www.nautilia.gr/new/site/modules/mod_news_pro_gk4/cache/LOGONEWS.hsw.Hellenic_Seaways_syn_typounsp_129.jpg (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2863:-hellenic-seaways-nautiliagr&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)
Το βίντεο της συνέντευξης τύπου της Hellenic Seaways αποκλειστικά από το nautilia.gr (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2863:-hellenic-seaways-nautiliagr&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)
karavofanatikos
24-06-2015, 21:13
Η Hellenic Seaways σε συνεργασία με την ΕΚΟ προσφέρει δωρεάν το εισιτήριο επιστροφής του ΙΧ σε επιλεγμένα δρομολόγια και γραμμές.
Περισσότερα: http://www.eko.gr/pratiria/programmata-2/eko-hellenic-seaways/
170222
Κατι μου λεει οτι θα έχουμε και φέτος βαψίματα...
Περισσότερα: https://www.facebook.com/HellenicSeaways/posts/1055975321101578
Nautilia News
06-12-2015, 16:23
http://www.nautilia.gr/new/site/modules/mod_news_pro_gk4/cache/LOGONEWS.hsw.Nisso_Mykonos_at_seansp_73.jpg (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3261:-hellenic-seaways-ionian-queen&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)
HELLENIC SEAWAYS: Αλλαγές στα νέα δρομολόγια.. Που θα δρομολογηθεί το IONIAN QUEEN (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3261:-hellenic-seaways-ionian-queen&catid=45:2010-09-14-08-55-21&Itemid=98)
ανακοινωσε η εταιρεια τα δρομολογια με ταχυπλοα για κυκλαδες & σαρωνικο
https://hellenicseaways.gr/routes/index/kyklades-b-a-aigaio
https://hellenicseaways.gr/routes/index/saronic
Κοιτωντας τα πλανα της εταιριας παρατηρησα καποιο Highspeed 7 στο δρομολογιο απο ηρακλειο για Θηρα-Ιο-Παρο-Μυκονο.Προκειτε για το 5αρι που κανει επισκευες ή για καποιο νεο?...Σαν χαρακτηριστικα αναφερει μηκος 85μ,ταχυτητα 40κομβους. https://hellenicseaways.gr/fleet/category/highspeed
Maroulis Nikos
16-12-2015, 08:43
Κοιτωντας τα πλανα της εταιριας παρατηρησα καποιο Highspeed 7 στο δρομολογιο απο ηρακλειο για Θηρα-Ιο-Παρο-Μυκονο.Προκειτε για το 5αρι που κανει επισκευες ή για καποιο νεο?...Σαν χαρακτηριστικα αναφερει μηκος 85μ,ταχυτητα 40κομβους. https://hellenicseaways.gr/fleet/category/highspeed
Το 5 είναι.
avvachrist
03-01-2016, 16:05
Πάμε λίγο πίσω... Πίσω στο 2000... Hellas Ferries και Minoan Flying Dolphins σε διαφημιστικά της εταιρείας.
171697171698171699
φίλε είσαι απίθανος άλλα λυπάμαι ότι θα σου την χαλάσω , διότι έχω και εγώ ένα πλέων πια ένα ιστορικό αυτοκόλλητο http://i.imgur.com/mMv0t.jpg
Στο ρεύμα των καιρών που τα πάντα ξεπουλιούνται, θέλουν και τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας.
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1399893/minoikes-grammes-kroysh-stis-meiopshfies-ths-hsw.html
avvachrist
18-02-2016, 22:45
φίλε είσαι απίθανος άλλα λυπάμαι ότι θα σου την χαλάσω , διότι έχω και εγώ ένα πλέων πια ένα ιστορικό αυτοκόλλητο http://i.imgur.com/mMv0t.jpg
Να μου την χαλάσεις;;; Αντιθέτως! Χαίρομαι να βλέπω τέτοια "μαργαριτάρια" και από άλλους φίλους εδώ μέσα!
Nautilia News
10-05-2016, 15:58
H HELLENIC SEAWAYS ανακοίνωσε τα αποτελέσματα χρήσης 2015 με την έκδοση του Ετήσιου Δελτίου Χρήσης, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Λογιστικής Αναφοράς,
σε ενοποιημένη και ατομική βάση για τις εταιρείες του Ομίλου.Διαβάστε περισσότερα. (http://www.nautilia.gr/eidiseis/hellenic-seaways-epistrofi-stin-kerdoforia/).
Nautilia News
02-06-2016, 14:21
HELLENIC SEAWAYS: Aπορροφά την αύξηση του ΦΠΑ (http://www.nautilia.gr/eidiseis/hellenic-seaways-aporrofa-tin-afxisi-tou-fpa/)
Nautilia News
02-06-2016, 17:10
Έκπτωση 50% για μόνιμους κατοίκους της Ύδρας και των Σπετσών προσφέρει η HELLENIC SEAWAYS (http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/ekptosi-50-gia-monimous-katikous-tis-ydras-ke-ton-spetson-prosferi-i-hellenic-seaways/)
...Πως τα φέρνει η ζωή...Από το αρχείο μου δύο μικρά αυτοκολλητάκια της Hellas flying dolphins του 2002 χαρισμένο σε όλο το φόρουμ του
ναυτιλία!!!
176712
Dimitris Mentakis
17-08-2016, 21:17
2 πλοια της εταιρείας να χαιρετά και να αποδίδει τιμές το ένα στο άλλο . Η Αριάδνη με τον Καπετάν Γιώργο Αρβανίτη να αποδίδει τιμές στο Νίσος Σάμος https://www.youtube.com/watch?v=B3aljtaGTDo
Nautilia News
21-01-2017, 12:35
Περιφέρεια Αττικής : Θέτει θέμα κεφαλαιακής επάρκειας για HSW!
Διαβάστε περισσότερα http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/periferia-attikis-theti-thema-kefaleakis-eparkias-gia-hsw/ .
Nautilia News
22-01-2017, 15:20
Ενδεικτικές προσφορές για το 40,5% της HSW ζητεί η Lazard
Διαβάστε περισσότερα http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/endiktikes-prosfores-gia-405-tis-hsw-ziti-lazard/ .
Nautilia News
25-01-2017, 18:19
Τέσσερις μη δεσμευτικές προσφορές για το 51% της HSW
Διαβάστε περισσότερα http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/tesseris-mi-desmeftikes-prosfores-gia-51-tis-hsw/ .
thanos75
07-02-2017, 13:54
Στο site της HSW αναρτήθηκαν τα δρομολόγια των πλοίων της για το καλοκαίρι προς Κυκλάδες και ΒΑ Αιγαίο. Το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ φαίνεται να έχει παρόμοια δρομολόγια με αυτά που είχε και πέρσι το καλοκαίρι...δηλαδή 2 άγονη προς Καβάλα και ένα μέχρι Βαθύ (μέσω Παροναξίας, Πάτμου, Α΄γίου Κηρύκου και Βαθέος). Εντύπωση μου προκαλεί πως το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ θα έχει κάθε μέρα πρωινά δρομολόγια Σύρο-Μύκονο-Εύδηλο-Καρλόβασι με επιστροφή Πειραιά τα μεσάνυχτα. Με άλλα λόγια δεν φαίνεται να υπάρχει το τρίτο δρομολόγιο άγονης προς Καβάλα, που πέρσι έκανε το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ. Περισσότερες λεπτομέρειες στο link
Akis Dionisis
07-02-2017, 17:47
Εντάξει παιδιά, το τερματίσανε κι αυτό...
Επίσης διαβάζω, ότι η εταιρία σκέφτεται να αποκτήσει το Vastervik. Ερωτώ τώρα εγώ...
"Γιατί δε γλυκοκοιτάει καλύτερα τον "ΔΑΙΔΑΛΟ" που κάθεται και σκουριάζει ??"
Για να δούμε τι θα γίνει...οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι και οι καλύτερες τελευταία αλλά.............
http://www.emprosnet.gr/article/91009-xana-sto-proskinio-i-syndesi-smyrnis-thessalonikis
Στο site της HSW αναρτήθηκαν τα δρομολόγια των πλοίων της για το καλοκαίρι προς Κυκλάδες και ΒΑ Αιγαίο. Το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ φαίνεται να έχει παρόμοια δρομολόγια με αυτά που είχε και πέρσι το καλοκαίρι...δηλαδή 2 άγονη προς Καβάλα και ένα μέχρι Βαθύ (μέσω Παροναξίας, Πάτμου, Α΄γίου Κηρύκου και Βαθέος). Εντύπωση μου προκαλεί πως το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ θα έχει κάθε μέρα πρωινά δρομολόγια Σύρο-Μύκονο-Εύδηλο-Καρλόβασι με επιστροφή Πειραιά τα μεσάνυχτα. Με άλλα λόγια δεν φαίνεται να υπάρχει το τρίτο δρομολόγιο άγονης προς Καβάλα, που πέρσι έκανε το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ. Περισσότερες λεπτομέρειες στο link
Ισως επειδή είχε ακουστεί οτι πρόκειται να γίνουν περικοπές στα μισθώματα των άγονων γραμμών, να 'παραιτείται' απο το 3ο δρομολόγιο που είχε περσι. Πάντως θεωρώ την αλλαγή αυτή πολύ σωστή, αφου
κατ'αρχήν το Ν. Μύκονος με την ταχύτητα που διαθέτει μπορεί σε καθημερινή βάση να συνδέει και τη Σάμο, όπου την περσινή περίοδο τα πήγε πολύ καλά και κατα δεύτερο θα ανταγωνίζεται το Μπλου Σταρ με αποτέλεσμα στα βολικά ωράρια που έχει θα παίρνει μεγάλα μερίδια της κίνησης και στη Σύρο/Μύκονο.
thanos75
08-02-2017, 08:52
Ισως επειδή είχε ακουστεί οτι πρόκειται να γίνουν περικοπές στα μισθώματα των άγονων γραμμών, να 'παραιτείται' απο το 3ο δρομολόγιο που είχε περσι. Πάντως θεωρώ την αλλαγή αυτή πολύ σωστή, αφου
κατ'αρχήν το Ν. Μύκονος με την ταχύτητα που διαθέτει μπορεί σε καθημερινή βάση να συνδέει και τη Σάμο, όπου την περσινή περίοδο τα πήγε πολύ καλά και κατα δεύτερο θα ανταγωνίζεται το Μπλου Σταρ με αποτέλεσμα στα βολικά ωράρια που έχει θα παίρνει μεγάλα μερίδια της κίνησης και στη Σύρο/Μύκονο.
Κατά πάσα πιθανότατα έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου σε αυτό που λες για τις άγονες. Πάντως τα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ είναι πραγματικά εξαιρετικά. ¶νετη πρωινή αναχώρηση για Ικαρία και Σάμο και επιστροφή αυθημερόν σε καθημερινή βάση. Παράλληλα νωρίτερος χρόνος άφιξης στη Μύκονο σε σχέση με το Blue Star, και άκρως ανταγωνιστικά δρομολόγια και για τη Σύρο (κανονική κόντρα με το Blue Star). Επίσης να αναφέρω ότι βρίσκω πολύ καλά και τα δρομολόγια των Highspeed 4 & του Hellenic Highspeed. Από την άλλη όμως πλευρά η μη ύπαρξη τρίτου δρομολογίου άγονης από βόρεια Ελλάδα προς Ανατολικό ΑΙγαίο, ίσως βλάψει την κίνηση σε νησιά όπως η Λήμνος, δεδομένου ότι φέτος δεν θα υπάρχει εκεί ούτε το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ. Και απ'όσο ξέρω η Λήμνος τα 2 προηγούμενα χρόνια είχε καλή τουριστική κίνηση από βόρεια Ελλάδα. Να δούμε πως θα είναι τα πράγματα φέτος....
Από την άλλη όμως πλευρά η μη ύπαρξη τρίτου δρομολογίου άγονης από βόρεια Ελλάδα προς Ανατολικό ΑΙγαίο, ίσως βλάψει την κίνηση σε νησιά όπως η Λήμνος, δεδομένου ότι φέτος δεν θα υπάρχει εκεί ούτε το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ. Και απ'όσο ξέρω η Λήμνος τα 2 προηγούμενα χρόνια είχε καλή τουριστική κίνηση από βόρεια Ελλάδα. Να δούμε πως θα είναι τα πράγματα φέτος....
Σωστά, η Λήμνος σίγουρα αδικείται αν και μην ξεχνάμε οτι υπάρχουν και τα δρομολόγια του Εξ. Πήγασος σχετικά με την κίνηση απο Καβάλα. Εκείνο βέβαια οπου η εταιρεία δεν πρόλαβε καλά-καλά να διαφημιστεί (1ο δρομολόγιο με βλάβη) και να συνειδοτοποιήσει ο κόσμος οτι θα (ξανα)ξεκινήσει η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη και τη Χίο, φαίνεται οτι θα είναι όνειρο ... θερινής νυχτός.
Akis Dionisis
08-02-2017, 17:59
Σωστά, η Λήμνος σίγουρα αδικείται αν και μην ξεχνάμε οτι υπάρχουν και τα δρομολόγια του Εξ. Πήγασος σχετικά με την κίνηση απο Καβάλα. Εκείνο βέβαια οπου η εταιρεία δεν πρόλαβε καλά-καλά να διαφημιστεί (1ο δρομολόγιο με βλάβη) και να συνειδοτοποιήσει ο κόσμος οτι θα (ξανα)ξεκινήσει η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη και τη Χίο, φαίνεται οτι θα είναι όνειρο ... θερινής νυχτός.
Εδώ η εταιρία έκανε ένα λάθος.
Υποθέτω πως λόγω της σχετικά μειωμένης κίνησης που υπήρχει από τη πλευρά της Θεσσαλονίκης δεν ανακοίνωσε κάποιο δρομολόγιο για το καλοκαίρι του 2017 από Θεσσαλονίκη.
Το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό, όταν δρομολογεί ένα πλοίο στο μέσο προς τα τέλη της θερινής περιόδου.
01 Αυγούστου 2016 ήρθε για πρώτη φορά το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ στη Θεσσαλονίκη.
Ηταν φυσικό και αναμενόμενο αφού τη περίοδο που δρομολογήθηκε το καλοκαίρι είχε σχεδόν περάσει.
Έσωσε τη κατάσταση η ακινησία του ΠΕΛΑΓΙΤΗ, μιας και είχε αρκετή κίνηση από φορτηγά κτλ...
Η πρόωρη αποδρομολόγησή του όμως 2 βδομάδες νωρίτερα ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανε η εταιρία, μιας και ο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ ήταν ακόμα εκτός.
Στο κάτω κάτω, μπορούσε μέχρι να δρομολογηθεί ο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ να εξυπηρετεί και τη Θεσσαλονίκη.
Για φέτος διάβασα μέχρι και το ΑΡΙΑΔΝΗ ή το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ να κάνουν αυτή τη γραμμή. Τα Μεστά δε προσφέρουν σε κάτι.
Σταθερό όμως το FlyingCat 4 που θα ξανάρθει φέτος στη Θεσσαλονίκη για καθημερινή σύνδεση με τις Σποράδες.
thanos75
06-03-2017, 08:49
Να αναφέρω ότι εδώ και κάποιες μέρες υπάρχει μια αλλαγή στα καλοκαιρινά δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ. Όπως και πέρσι, στο δρομολόγιο της Τρίτης από Πειραιά μετά το Καρλόβασι θα συνεχίζει προς Βαθύ, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, και Καβάλα. Ετσι λοιπόν θα υπάρχουν τρία δρομολόγια την εβδομάδα από βόρεια Ελλάδα προς νησιά ανατολικού Αιγαίου (τα 2 δηλαδή του ΡΟΔΟΣ και το 1 του ΜΥΚΟΝΟΣ). Να αναφέρω επίσης πως το ΜΥΚΟΝΟΣ σε αντίθεση με πέρσι στο συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν θα προσεγγίζει ¶γιο Κήρυκο
Γνωρίζει κάποιος τι θα γίνει με το Πήγασος και την Ανδροτηνομυκονία; Θα πάει, θα αντικατασταθεί από Λήμνο;;
Nautilia News
15-03-2017, 08:19
Και ο Μάριος Ηλιόπουλος στη μάχη για τη Hellenic Seaways
Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%bc%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%c e%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7/ .
thanos75
15-03-2017, 09:21
Πιστεύω πως ανάλογα με το ποιός θα "κερδίσει αυτό το πακέτο" και αναλάβει τον έλεγχο της Hellenic θα έχουμε και αντίστοιχες (ίσως και σημαντικότατες) εξελίξεις στην ακτοπλοια μας, οι οποίες θα φανούν όμως κατά πάσα πιθανότατα από την ερχόμενη δρομολογιακή περίοδο (2017-2018). Το σκηνικό πάντως φαίνεται πως θα διαμορφωθεί για 2 ισχυρούς "παίκτες", οι οποίοι θα δίνουν (ήδη δίνουν σε κάποιες γραμμές όπως η Πειραιάς- Χίος-Μυτιλήνη) μάχες μέχρις εσχάτων....οψόμεθα
Nautilia News
25-04-2017, 15:36
Ελληνική Ακτοπλοϊα: Τι μέλλει γενέσθαι μετά την απόρριψη των προσφορών για τη HSW
Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/elliniki-aktoploia-aporripsi-prosforwn-gia-hsw/ .
Nautilia News
27-04-2017, 16:44
Απόφαση – δικαίωση για τη διοίκηση της Hellenic Seaways
Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/apofasi-dikaiosi-hellenic-seaways/ .
pantelis2009
01-06-2017, 10:51
Διαγωνισμός από την Hellenic Seaweys.
ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
HELLENIC SEAWAYS ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Ζήσε το Τυχερό Ταξίδι»
Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Hellenic Seaways Maritime S.A.), που εδρεύει στον Πειραιά, επί της οδού ¶στιγγος, αρ. 6, με Α.Φ.Μ.: 800752691 Δ.Ο.Υ.: Πλοίων Πειραιά (εφεξής ο «Διοργανωτής»), προκηρύσσει διαγωνισμό με την ονομασία «Ζήσε το Τυχερό Ταξίδι» (εφεξής ο «Διαγωνισμός»), σε συνεργασία με την διαφημιστική εταιρία So Fresh ΕΠΕ.
Με την επιφύλαξη των οριζόμενων κατωτέρω, η συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι ατομική. Επιτρέπεται η συμμετοχή σε όσους διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες, άνω των 18 ετών.
Από το Διαγωνισμό αποκλείονται όσοι εμπίπτουν στις ακόλουθες περιπτώσεις: (α) ο Διοργανωτής και η συνεργαζόμενη διαφημιστική εταιρία, (β) οι υπάλληλοι του Διοργανωτή ή των συνεργαζομένων και συνδεδεμένων εταιρειών του Διοργανωτή και (γ) τα πρόσωπα συγγένειας μέχρι και βΆ βαθμού με τα ανωτέρω υπό (α) και (β) πρόσωπα και οι σύζυγοι αυτών.
Δυνατότητα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν όσοι, υπό τις προϋποθέσεις των ανωτέρω άρθρων, συμμετάσχουν στην διαδικασία που περιγράφεται κατωτέρω. Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι δωρεάν και δεν απαιτεί την αγορά κάποιου προϊόντος ή υπηρεσίας. Δεν παρέχεται αμοιβή στους συμμετέχοντες για μόνη τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.
Ως διάρκεια διεξαγωγής του Διαγωνισμού ορίζεται το χρονικό διάστημα από 01/06/2017 στις 12:00 (εφεξής η «Έναρξη του Διαγωνισμού»), έως 25/09/2017 στις 12:00 (περαιτέρω η «Λήξη του Διαγωνισμού»).
Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να παρατείνει ή να μειώσει τη χρονική διάρκεια αφού δημοσιεύσει τη μεταβολή αυτή με κάθε πρόσφορο και κατά την εύλογη κρίση του μέσο. Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει οποιοδήποτε/ οποιουσδήποτε όρο(-ους) εκ των παρόντων ή/και να ματαιώσει τον παρόντα Διαγωνισμό αφού δημοσιεύσει τη μεταβολή/ματαίωση αυτή με κάθε πρόσφορο και κατά την εύλογη κρίση του μέσο.
Αναλυτικότερα, δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι επιβάτες στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «Νήσος Σάμος» (εφεξής το «Πλοίο»), καθώς και όλοι οι επισκέπτες αυτού, υπό τους κάτωθι ειδικότερους όρους που απαιτούνται για την έγκυρη συμμετοχή στον Διαγωνισμό:
Ο συμμετέχοντας θα πρέπει να προμηθευτεί το σχετικό κουπόνι συμμετοχής του διαγωνισμού, σε ένα από τα σημεία εντός του πλοίου και συγκεκριμένα στην υποδοχή του πλοίου και στο κεντρικό μπαρ
Κουπόνια μπορούν να παραληφθούν και από τα κεντρικά γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρίας Hellenic Sea Ways στον Πειραιά.
Να συμπληρώσει ορθώς τα ακόλουθα στοιχεία στο ατομικό του κουπόνι [Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση κατοικίας, Τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail επικοινωνίας, αριθμός εισιτηρίου (μόνο οι επιβάτες)]
Να το ρίξει σε μια από τις σηματοδοτημένες κάλπες του διαγωνισμού που βρίσκονται εντός τους πλοίου.
Ο κάθε συμμετέχοντας στον διαγωνισμό μπορεί να παραλάβει προσωπικά μόνο ένα κουπόνι ανά ημέρα δρομολογίου του πλοίου, το οποίο είναι ατομικό και δεν μεταβιβάζεται.
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό με περισσότερα κουπόνια του ενός, μόνον υπό την προϋπόθεση ότι οι πολλαπλές συμμετοχές τους είναι μοναδικές ανά ημέρα δρομολογίου του πλοίου.
Βασική προϋπόθεση για την έγκυρη συμμετοχή των επιβατών στον διαγωνισμό είναι ο αριθμός εισιτηρίου και το ονοματεπώνυμο που θα δηλωθούν στο κουπόνι συμμετοχής, να είναι ίδια με τον αριθμό εισιτηρίου και το ονοματεπώνυμο που αναγράφονται στο εισιτήριο του συμμετέχοντα. Από τον παρόντα όρο εξαιρούνται οι συμμετοχές των επισκεπτών.
Κάθε νικητής του διαγωνισμού, για την παραλαβή του δώρου θα πρέπει να προσκομίσει: α) την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας, β)το εισιτήριο του το οποίο αναγράφεται στο κουπόνι συμμετοχής (από τον παρόντα όρο εξαιρούνται οι συμμετοχές των επισκεπτών)
Όλες οι έγκυρες συμμετοχές θα συμμετάσχουν σε δύο ηλεκτρονικές κληρώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν: την 25 Ιουλίου 2017, στις 18:30 και στις 25 Σεπτεμβρίου 2017, στις 18:30, στο γραφείο της Συμβολαιογράφου Αναστασίας Λάφη, στην Αγία Παρασκευή, Μεσογείων 466 - Τηλέφωνο. 2106003486. Οι κληρώσεις θα διεξαχθούν με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, τα οποία εξασφαλίζουν το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα κατά τη διαδικασία ανάδειξης των νικητών.
Από την κάθε κλήρωση θα προκύψει ένας (1) νικητής και τρεις (3) επιλαχόντες. Τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στον επίσημο ιστότοπο του Διοργανωτή στο www.hsw.gr. Η διαφημιστική εταιρία So Fresh ΕΠΕ θα ενημερώσει τους νικητές τηλεφωνικά ή/και αποστέλλοντας σε αυτούς email, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την οποία έχουν συμπληρώσει στη φόρμα συμμετοχής για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό. Σε περίπτωση που δε καταστεί εφικτή η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου, οι νικητές θα πρέπει να απαντήσουν στο email που έλαβαν από τον Διοργανωτή εντός των επόμενων 72 ωρών. Σε περίπτωση που οι νικητές του Διαγωνισμού, δεν επικοινωνήσουν για οποιοδήποτε λόγο (συμπεριλαμβανομένων και των τυχερών και της ανωτέρας βίας) με το Διοργανωτή εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, χάνεται το δώρο και αυτόματα μεταβιβάζεται στον πρώτο επιλαχόντα. Σε αυτήν την περίπτωση ο Διοργανωτής θα επικοινωνήσει κατά τον προαναφερόμενο τρόπο με τον πρώτο επιλαχόντα. Εφόσον η επικοινωνία σύμφωνα με τα προαναφερόμενα δεν καταστεί εφικτή θα ακολουθήσει ομοίως επικοινωνία με τον δεύτερο και στην συνέχεια με τον τρίτο επιλαχόντα. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κανένας νικητής για οιονδήποτε λόγο, ο Διοργανωτής διατηρεί απεριόριστα το δικαίωμά του να επαναλάβει την κλήρωση.
Τα Δώρα είναι: ένα αυτοκίνητο Fiat 500 1.242cc 69hp Pop και ένα αυτοκίνητο Fiat 500 Cabrio 1.2 69hp Pop manual (εφεξής τα «Δώρα»). Ο Διοργανωτής ενημερώνει ότι για λόγους διαδικαστικούς που σχετίζονται με τη φύση των Δώρων, η απόδοσή τους ενδέχεται να λάβει χώρα σε μεταγενέστερο των κληρώσεων χρόνο που ενδέχεται να ανέλθει σε άνω των δύο μηνών από τον χρόνο των κληρώσεων.
Τα Δώρα είναι προσωπικά και θα αποδοθούν μόνο στους δύο νικητές. Δεν είναι δυνατή η εξαργύρωση των Δώρων σε μετρητά ή πιστωτικό υπόλοιπο. Ρητά συμφωνείται ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ανταλλαγής των δώρων.
Μετά την απονομή των Δώρων στους νικητές, ο Διοργανωτής δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε θετική ή αποθετική ζημία που πιθανόν να προκύψει σε βάρος των νικητών ή σε βάρος τρίτου από οποιαδήποτε εν γένει αιτία στα πλαίσια του Διαγωνισμού ή εξ' αφορμής της απονομής ή/και της χρήσης των απονεμηθέντων Δώρων. Ο Διοργανωτής δεν ευθύνεται για οποιοδήποτε πραγματικό ελάττωμα του Δώρου για το οποίο ο νικητής θα πρέπει να απευθυνθεί στην κατασκευάστρια εταιρεία,
Με την συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό ο κάθε συμμετέχων συναινεί ότι τα προσωπικά του δεδομένα (τα οποία ο ίδιος δηλώνει στη φόρμα συμμετοχής) θα χρησιμοποιηθούν από τον Διοργανωτή, ως Υπεύθυνου Επεξεργασίας και την εταιρία παροχής των αυτοκινήτων (Βελμάρ), μέσω αυτοματοποιημένων ή μη αυτοματοποιημένων μέσων, είτε από τον ίδιο είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου αυτός διορίσει, για τη διενέργεια της ως άνω επεξεργασίας κατΆ εντολή και για λογαριασμό του, για το σκοπό για τον οποίο συλλέγονται, ήτοι τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού. Σε κάθε περίπτωση, τα προσωπικά στοιχεία θα τηρούνται σύμφωνα με το Ν. 2472/1997 και κάθε συμμετέχων έχει δικαίωμα πρόσβασης και αντίρρησης σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν και τα οποία αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τον Διοργανωτή ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο κατά τα ανωτέρω για όσο χρόνο φυλάσσονται από τον Διοργανωτή και έως την καταστροφή τους, ήτοι 2 έτη μετά τη Λήξη του Διαγωνισμού.
Ο Διοργανωτής και η εταιρία παροχής των δώρων (Βελμάρ) επιφυλάσσει εαυτόν το δικαίωμα να ανακοινώνει και να χρησιμοποιεί για διαφημιστικούς σκοπούς το όνομα ή/και φωτογραφίες, ή/και φιλμς, ή/και βίντεο, κλπ. του νικητή, στο www.hsw.gr, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ηλεκτρονικά και έντυπα) και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα να προβαίνει σε διαφημιστική εκμετάλλευση του Διαγωνισμού και κάθε σχετικού γεγονότος, όπως της παραλαβής του Δώρου, κλπ. Διευκρινίζεται ότι για τους ως άνω σκοπούς ο Διοργανωτής θα έχει το δικαίωμα να λάβει φωτογραφία ή/και βίντεο του νικητή κατά την απόδοση του Δώρου. Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό ερμηνεύεται ως ρητή συναίνεσή του νικητή στα ανωτέρω και ως εκχώρηση σχετικών πνευματικών του δικαιωμάτων αζημίως.
Για τυχόν άσκηση από τους συμμετέχοντες των δικαιωμάτων τους που απορρέουν κυρίως από τα άρθρα 12 και 13 Ν. 2472/1997 (δικαιώματα πρόσβασης και αντίρρησης για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αντίστοιχα), οι τελευταίοι μπορούν να απευθυνθούν στον Διοργανωτή, ήτοι στην Hellenic Seaways στο τηλέφωνο 210 4199152.
Ως έγκυρη συμμετοχή, νοείται οποιαδήποτε συμμετοχή για την οποία ισχύουν συνολικά τα κατωτέρω: (α) δεν αποτελεί, κατά την κρίση του Διοργανωτή προϊόν παράνομης τεχνικής επιρροής των συστημάτων του ή εν γένει απάτης ή αθέμιτης παρεμβολής του διαγωνιζόμενου ή τρίτου, (β) δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις ανωτέρω, (γ) είναι σύμφωνη με τους παρόντες όρους και (δ) όλα τα απαιτούμενα στοιχεία έχουν συμπληρωθεί στην φόρμα συμμετοχής και είναι έγκυρα και αληθή. Ο Διοργανωτής δικαιούται να ακυρώνει ακόμη και εκ των υστέρων συμμετοχή που δεν είναι σύμφωνη με τους παρόντες όρους. Η σχετική απόφαση του Διοργανωτή είναι οριστική και μη αμφισβητήσιμη. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να ενεργούν νόμιμα και μέσα στα πλαίσια των χρηστών και συναλλακτικών ηθών. Ο συμμετέχων φέρει την ευθύνη αποζημίωσης σε περίπτωση οποιασδήποτε αξίωσης, αγωγής, απαίτησης ή άλλης διαδικασίας κατά του Διοργανωτή από τρίτους, λόγω παράβασης εκ μέρους του συμμετέχοντος οποιωνδήποτε δικαιωμάτων τρίτου. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διασφαλίζουν ότι η συμμετοχή τους στο πλαίσιο του διαγωνισμού δεν παραβιάζει τα δικαιώματα άλλων ή την κείμενη νομοθεσία, ισχύοντες κανονισμούς, κώδικες, κανόνες κλπ.
Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των παρόντων όρων συμμετοχής από τους συμμετέχοντες.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή παράπονο σχετικά με το Διαγωνισμό οποιοσδήποτε συμμετέχων ή τρίτος μπορεί να επικοινωνήσει με τον Διοργανωτή στο marketing@hsw.gr.
Οι παρόντες όροι διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο. Κάθε διαφορά σχετικά με το Διαγωνισμό, που ενδέχεται να προκύψει στο μέλλον, υποβάλλεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων της Αθήνας.
Οι όροι συμμετοχής του Διαγωνισμού έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα www.hsw.gr (http://www.hsw.gr/) και έχουν κατατεθεί ενώπιον της Συμβολαιογράφου Αθηνών Αναστασίας Λάφη, με έδρα στην Αγία Παρασκευή επί της οδού Μεσογείων αριθμός 466 - Τηλέφωνο. 2106003486. Οποιοσδήποτε συμμετέχων στο Διαγωνισμό ή τρίτος δικαιούται με έξοδά του να λαμβάνει ακριβές αντίγραφο των παρόντων όρων, όπως αυτοί είναι κατατεθειμένοι στην ανωτέρω Συμβολαιογράφο
ΠΗΓΗ (https://hellenicseaways.gr/page/diagwnismos)
Εξαγοράστηκε επίσημα το 50,3% της Hellenic Seaways από τον Όμιλο Attica http://www.kathimerini.gr/922440/article/oikonomia/epixeirhseis/sthn-attica-group-to-503-ths-hellenic-seaways?platform=hootsuite
speedrunner
12-08-2017, 12:06
Πως σας ακούγεται το "Blue Star Mykonos";
Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι ως προς τα ονόματα, όπως μέχρι τώρα κάτω από την Attica βρίσκετε η Blue Star Ferries και η SuperFast Ferries τώρα θα βρίσκετε και η Hellenic Sea Ways.
Αυτό που θα αλλάξει σίγουρα είναι τα δρομολόγια και τα πλοία που εξυπηρετούν κοινές γραμμές.
Μήπως διαμορφώνονται μονοπωλιακές καταστάσεις;
Espresso Venezia
12-08-2017, 12:31
Μήπως διαμορφώνονται μονοπωλιακές καταστάσεις;
Σαφέστατα. Και ας συνυπολογίσουμε βέβαια και την άριστη συνεργασία (για να μην πως κοινοπραξία τουλάχιστον όσον αφορά στις γραμμές της Κρήτης) η οποία ήδη υφίσταται ανάμεσα ATTICA GROUP και ΑΝΕΚ.
Το ποιό σίγουρο μάλλον σενάριο είναι
1: Πώληση Εξπρές Πήγασος
2: Flying Cat και υδροπτεριγα στις υπάρχουσες
3: Επιστροφή Νήσος Χίος και δρομολόγηση με Νήσος Μύκονος Σάμο Ικαρία
4: Νήσος Ρόδος Ηράκλειο με σινιάλα Blue Star μαζί με Horizon
5: Νήσος Σάμος με Αριάδνη Παροναξία και αφήνουν το πεδίο στην Χίο - Μυτιλήνη στην Blue Star
6: Εξπρές Σκιαθώς Σποράδες
Espresso Venezia
12-08-2017, 14:20
....................................
Απορία : Γιατί υπό το καθεστώς των νέων εξελίξεων να πρέπει να πουληθεί ο ΠΗΓΑΣΟΣ, ο οποίος εξυπηρετεί μία συγκεκριμμένη γραμμή και μάλιστα ως μονοβάπορο σε αυτή, σε ετήσια βάση και χωρίς ιδιαίτερα (για να μην πω καθόλου) προβλήματα ??? Ποιός ο λόγος είτε για να αποχωρήσει η εταιρεία από την γραμμή Λαυρίου - Λήμνου - Καβάλας είτε για να να το αντικαταστήσει σε αυτή με άλλο πλοίο (και ποιό άραγε) ???
Απορία : Γιατί υπό το καθεστώς των νέων εξελίξεων να πρέπει να πουληθεί ο ΠΗΓΑΣΟΣ, ο οποίος εξυπηρετεί μία συγκεκριμμένη γραμμή και μάλιστα ως μονοβάπορο σε αυτή, σε ετήσια βάση και χωρίς ιδιαίτερα (για να μην πω καθόλου) προβλήματα ??? Ποιός ο λόγος είτε για να αποχωρήσει η εταιρεία από την γραμμή Λαυρίου - Λήμνου - Καβάλας είτε για να να το αντικαταστήσει σε αυτή με άλλο πλοίο (και ποιό άραγε) ???
Έχεις απόλυτο δίκιο ξέχασα να το αναφέρω το θέμα του Άρτεμις αλλά πιστεύω ότι δεν θα φύγει από αυτήν την γραμμή. Αλλά το Πήγασος μην ξεχνάς ότι δεν κολλάει στο προφίλ της Attica και ότι σχεδόν όλα τα μετασκευασμένα πλοία της Strintzis Lines ακόμα και το Superferry 2 τα πούλησαν. Και τότε οταν πούλησαν τα Island / Galaxy λέγαμε μα γιατί αφού ηταν εξαιρετικά πλοία
Ακόμα και τα νεότερα μετασκευασμένα Ionian Bridge 1997 και Ionian Victory 1998 με τα ξενοδοχειακά νεοτευκτων τα πούλησαν αρων αρων. Και το Horizon παραμένει μόνο και μόνο για να κλείνει τρύπες
Espresso Venezia
12-08-2017, 16:37
Φίλε μου BOBKING εγώ δεν αναφέρθηκα καθόλου στο ΑΡΤΕΜΙΣ ώστε να έχω απόλυτο δίκιο !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png Εγώ αναφέρθηκα αποκλειστικά και μόνο στο ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ για το οποίο έγραψες ότι το πιό πιθανό σενάριο είναι να πουληθεί. Το ΑΡΤΕΜΙΣ ούτως ή άλλως δεν μπορεί να το αντικαταστήσει σε μόνιμη βάση στην γραμμή που κάνει, είδαμε πολύ καλά τις αντιδράσεις που υπήρξαν τον χειμώνα όταν δρομολογήθηκε προσωρινά και μόνο για ένα μήνα προκειμένου να κάνει την ακινησία - εργασίες συντήρησης του το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ.
Τέλος πάντων, από ότι καταλαβαίνω η άποψη σου είναι ότι επειδή η Attica δεν κράτησε στο μακρινό παρελθόν κάποια μεγάλα σε ηλικία πλοία, θα πουλήσει και το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ και θα αποχωρήσει από την γραμμή Λαυρίου - Καβάλας χωρίς να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο. Εγώ από την μεριά μου δεν το θεωρώ και τόσο πιθανό, και ας μην ξεχνάμε πως άλλα χρόνια (παχιά - παχιά !!!) ήταν εκείνα κατά τα οποία η Attica είχε πουλήσει τα πλοία που ανέφερες, και άλλα τα χρόνια στα οποία ζούμε (κάτισχνα και μίζερα !!!).
Φίλε μου BOBKING εγώ δεν αναφέρθηκα καθόλου στο ΑΡΤΕΜΙΣ ώστε να έχω απόλυτο δίκιο !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png Εγώ αναφέρθηκα αποκλειστικά και μόνο στο ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ για το οποίο έγραψες ότι το πιό πιθανό σενάριο είναι να πουληθεί. Το ΑΡΤΕΜΙΣ ούτως ή άλλως δεν μπορεί να το αντικαταστήσει σε μόνιμη βάση στην γραμμή που κάνει, είδαμε πολύ καλά τις αντιδράσεις που υπήρξαν τον χειμώνα όταν δρομολογήθηκε προσωρινά και μόνο για ένα μήνα προκειμένου να κάνει την ακινησία - εργασίες συντήρησης του το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ.
Τέλος πάντων, από ότι καταλαβαίνω η άποψη σου είναι ότι επειδή η Attica δεν κράτησε στο μακρινό παρελθόν κάποια μεγάλα σε ηλικία πλοία, θα πουλήσει και το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ και θα αποχωρήσει από την γραμμή Λαυρίου - Καβάλας χωρίς να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο. Εγώ από την μεριά μου δεν το θεωρώ και τόσο πιθανό, και ας μην ξεχνάμε πως άλλα χρόνια (παχιά - παχιά !!!) ήταν εκείνα κατά τα οποία η Attica είχε πουλήσει τα πλοία που ανέφερες, και άλλα τα χρόνια στα οποία ζούμε (κάτισχνα και μίζερα !!!).
Μάλλον εγώ δεν κατάλαβα καλά, Αλλά δεν πειράζει η γραμμή του Λαυρίου την θεωρώ καλή και σαφώς δεν θα πρέπει να σταματήσει το Εξπρές Πήγασος είναι ένα πλοίο που δεν θα ήθελα να πουληθεί αλλά, Η πολιτική της Attica αλλά μου εξηγεί. Τα χρόνια πέρασαν και έχεις απόλυτο δίκιο σαφώς τα πλοία της Strintzis πουλήθηκαν σε άλλες εποχές και σε άλλους καιρούς αλλά η πολιτική της εταιρίας ήταν πάντα αυτή. Μεταξύ μας εγώ έδωσα ένα απλό σενάριο δεν είπα ότι το πλοίο θα πάει για διάλυση. Το πλοίο μπορεί να δωθει και στην AML. Εγώ πάντως θα προτιμούσα να είχε εξαγοράσθει η Hellenic Seaways από την SeaJets
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-08-2017, 10:21
2: Flying Cat και υδροπτεριγα στις υπάρχουσες
3: Επιστροφή Νήσος Χίος και δρομολόγηση με Νήσος Μύκονος Σάμο Ικαρία
4: Νήσος Ρόδος Ηράκλειο με σινιάλα Blue Star μαζί με Horizon
5: Νήσος Σάμος με Αριάδνη Παροναξία και αφήνουν το πεδίο στην Χίο - Μυτιλήνη στην Blue Star
6: Εξπρές Σκιαθώς Σποράδες
Το ΝΡ με ερωτηματικό στο Ηράκλειο,χρειάζεται κρεβάτια.
ΑΡΙΑΔΝΗ δεν το βλέπω Παροναξία όπως κ το ΝΣ δεν θα μένει στην γραμμή.
Γενικά,οποιαδήποτε πρόβλεψη την θεωρώ παρακινδυνευμένη προς το παρόν.
Το ΝΡ με ερωτηματικό στο Ηράκλειο,χρειάζεται κρεβάτια.
ΑΡΙΑΔΝΗ δεν το βλέπω Παροναξία όπως κ το ΝΣ δεν θα μένει στην γραμμή.
Γενικά,οποιαδήποτε πρόβλεψη την θεωρώ παρακινδυνευμένη προς το παρόν.
Το Νήσος Ρόδος ξέρω ότι δεν έχει πολλά κρεβάτια τα άλλα 2 Παροναξια τα ανέφερα καθαρά για λόγους χωρητικότητας φορτηγών
Espresso Venezia
17-08-2017, 10:38
Γενικά, οποιαδήποτε πρόβλεψη την θεωρώ παρακινδυνευμένη προς το παρόν.
Ακριβώς όπως τα λες ΒΙΚΤΩΡ, είναι πολύ νωρίς ακόμα. Κάτι άλλο που ήθελα να σχολιάσω στις προβλέψεις του BOBKING και το ξέχασα, είναι πως εκτός του σεναρίου "πώλησης" του ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ, με ξενίζει και η αναφορά επιστροφής του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ. Εντάξει, λογικά το πλοίο κάποια στιγμή θα επιστρέψει στην χώρα μας, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η επιστροφή συνδέεται με την εξαγορά της HSW από την ATTICA.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
17-08-2017, 10:54
με ξενίζει και η αναφορά επιστροφής του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ. Εντάξει, λογικά το πλοίο κάποια στιγμή θα επιστρέψει στην χώρα μας, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η επιστροφή συνδέεται με την εξαγορά της HSW από την ATTICA.
Το ΝΧ γυρίζει τον Οκτώβριο κ μέχρι την εξαγορά νομίζω,υπήρχε πρόθεση αντικατάστασης από αυτό του ΝΣ στην Παροναξία
Ακριβώς όπως τα λες ΒΙΚΤΩΡ, είναι πολύ νωρίς ακόμα. Κάτι άλλο που ήθελα να σχολιάσω στις προβλέψεις του BOBKING και το ξέχασα, είναι πως εκτός του σεναρίου "πώλησης" του ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ, με ξενίζει και η αναφορά επιστροφής του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ. Εντάξει, λογικά το πλοίο κάποια στιγμή θα επιστρέψει στην χώρα μας, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η επιστροφή συνδέεται με την εξαγορά της HSW από την ATTICA.
Το ανέφερα σαν επιστροφή με την λήξη της ναύλωσης εννοείται ότι θα είναι λανθασμένη κίνηση η άμεση επιστροφή του. Νήσος Ρόδος είναι ενα καλό πλοίο και μην ξεχνάτε ότι παλιότερα το Αριάδνη ήταν στην γραμμή των Χανίων και το Ρόδος έκανε Βόρειο Αιγαίο
Το ΝΧ γυρίζει τον Οκτώβριο κ μέχρι την εξαγορά νομίζω,υπήρχε πρόθεση αντικατάστασης από αυτό του ΝΣ στην Παροναξία
Αυτό που ρώτησε ο φίλος EV. αν η επιστροφή του συνδέεται με την Attica συνδέεται με την εξαγορά η αντικατάσταση του Νήσος Σάμος θα είναι η καλύτερη
threshtox
17-08-2017, 12:05
Η αίσθηση μου είναι ότι στο νέο σχήμα κάνα δύο πλοία φαίνεται να περισσεύουν. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, περισσεύουν τα μεγάλα..αλλά όπως είπαν και παραπάνω, ας μην προτρέχουμε...
Για τις μακρινές αποστάσεις, φερ'ειπείν, καλές οι χωρητικότητες, αλλά μετράνε και τα κρεβάτια..
Για τις μικρές, καλή είναι και η ταχύτητα..
Δύο απορίες μόνο..
Α. Θα ενισχύσουν το στόλο των ταχύπλοων ή όχι;;
Β. Θα ενδιαφερθεί η εταιρία για τις Δυτικές Κυκλάδες;;
Ας έχουμε και την AML υπ' όψιν μας.
Μεταξύ μας εγώ έδωσα ένα απλό σενάριο δεν είπα ότι το πλοίο θα πάει για διάλυση. Το πλοίο μπορεί να δωθει και στην AML.
Ας έχουμε και την AML υπ' όψιν μας.
Και βέβαια την έχουμε υπόψη μας
VASILIS CRETA
17-08-2017, 15:41
Αν κατάλαβα καλά (θα) έχουμε πλέον 3 εταιρείες σε μία (4 με την AML) και ο Γκριμάλντι μέσα!!!
Τι σενάριο να πρωτοφτιάξεις!!!
Πάμε να δούμε πως διαμορφώνεται ο στόλος ξεκινώντας από τις δυνατότητες των πλοίων ξεκινώντας από τα μεγαλύτερα και τα καλύτερα (κάποια ίσως να ναι ισάξια)
Μεγάλα
Superfast 11
Superfast 12
Hellenic Spirit
Olympic Champion
Blue Star 1
Blue Star 2
Έλυρος
Αριάδνη
Blue Galaxy
Blue Horizon
Νήσος Σάμος
Νήσος Ρόδος
Κρήτη 2
Ελ. Βενιζέλος
(τα μακροχρονίως απουσιάζοντα Κύδων και Κρήτη 1 έξω)
Μικρομεσάια:
Blue Star Delos
Blue Star Patmos
Νήσος Μύκονος
ΜΣ Πάρος
ΜΣ Νάξος
Πρέβελης
Πήγασος
(Χίος και Διαγόρας "καλά την έχουν" εκεί που είναι)
Πες ότι τα μικρομεσαία κάπου θα μπουν (ίσως όπως είναι και τώρα)
Το Line-up των μεγάλων σίγουρα θα χει ενδιαφέρον.
Από τα 4 μεγάλα ΑΝΕΚ/Superfast χρειάζονται τα 3 άρα το ένα μας χαιρετάει (άρα ζεστό χρήμα).
Το Ηράκλειο έχοντας πάρει πλέον απόφαση από το 2013 ότι η φοιτητριούλα συνεχίζει να μας σνομπάρει και να πηγαίνει με ΜΓ, παραμένουμε στο target group "νταλικέριδες (ή φτηνα ΙΧ)-αθλητικά σωματεία-φανατικοί καραβολάτρες (σαν και εμένα:tennis:)" άρα το (οικονομικό, ανθεκτικό και πρακτικό) δίδυμο BH-K2 δεν έχει νόημα να αλλάξει (ειδικά το πρώτο που μετά από 20 χρόνια στη χώρα μας έχει βρει την υγειά του πλέον στη γραμμή.
Στα Χανιά παραμένει το σταθερό δίδυμο BG-ΕΛΥΡΟΣ, εκεί αν συνεχίσουμε να ναυλώνουμε τον Έλυρο, όλο και κάποιο HSW θα πάει.
Για 12Ν και ΠΧΜ έχουμε τα 2μεγάλα BS και άλλα 2 HSW να εναλάσσονται (ή και γιατί όχι κάποιο μεσαίο)
Και κάπου εδώ ο Βενιζέλος μας χαιρετάει οριστικά (με οριστική πώληση στο εξωτερικό ή ακόμα και πώληση για scrap).
(αν πάμε και στο ακραίο σενάριο να εμπλακεί πιο δυναμικά ο Μανωλιός στις ανακατατάξεις και δούμε συγχώνευση και των τεσσάρων brands, εκεί να δεις ενδιαφέρον, σίγουρα στην Αδριατική θα περίσσευε ακόμα ένα ή πχ το Αριάδνη θα έπαιρνε τη θέση κάποιου Παλάς στο Ηράκλειο...)
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν θα γίνει εντός του καλοκαιριού διότι αν γίνουν ανακατατάξεις θα γίνει παρεξήγηση και οι επιβάτες θα προβληματίστουν και θα χαλάσει το προφίλ της εταιρίας. Το πιο φυσιολογικό αλλά και άκρως λογικό και από την εμπειρία μου είναι οι αλλαγές μάλλον θα συμβούν τον χειμώνα όταν οι εταιρίες θα έχουν τον χρόνο να αποκαλύψουν τα σχέδια τους. Κάτι παρόμοιο με Strintzis Lines Χειμώνας 1999. Και κάτι μου λέει ότι με την άφιξη του Χειμώνα θα έρθουν μεγάλες αλλαγές και ανακοινώσεις για νέες αφίξεις
threshtox
17-08-2017, 16:16
...σωστό για τις αλλαγές τώρα. Δεν υπάρχει λόγος, ενώ η σεζόν συνεχίζεται (έστω και αν κοντεύει να τελειώσει). Σε λίγο θα βγουν οι πρώτες πληροφορίες και κατά Νοέμβρη μεριά θα δούμε πού θα πάει η βαλίτσα..
Ένα ακόμη σενάριο που θα μπορούσε να υλοποιηθεί:
Για Αγκώνα - Βενετία:
1: Olympic Champion / Superfast XII
2: Hellenic Spirit / Superfast XI
Για Μπάρι:
1: Superfast I / Superfast II
Για Ηράκλειο:
1: Blue Horizon / Κρήτη ΙΙ
Για Χανια:
1: Έλυρος / Blue Galaxy
Για Παροναξια:
1: Blue Star Paros / Νήσος Μύκονος
Για Δωδεκάνησα:
1: Blue Star 2 / Blue Star Naxos(Στην θέση του Διαγόρας)
Για Χίο - Μυτιλήνη:
Blue Star Patmos / Blue Star 1 / Νήσος Ρόδος
Για Ικαρία - Σάμο:
1: Blue Star Delos(Μέσω Κυκλάδων) / Νήσος Σάμος
Για Σποράδες:
1: Εξπρές Σκιάθος / Flyingcat / Άρτεμις
Για την γραμμή της Λήμνου:
1: Πρεβέλης
Για Μαρόκο:
1: Morocco Star / Diagoras / Αριάδνη / Εξπρές Πήγασος / Queen Nefertiti.
*Τα Flyingcats αλλά και τα Flying Dolphins δεν αλλάζουν γραμμές το Ελ. Βενιζέλος προορίζεται για παροπλισμο ή αν είναι τυχερό για ναύλωση
Για την γραμμή της Λήμνου:
1: Πρεβέλης
Για Μαρόκο:
1: Morocco Star / Diagoras / Αριάδνη / Εξπρές Πήγασος / Queen Nefertiti.
*Τα Flyingcats αλλά και τα Flying Dolphins δεν αλλάζουν γραμμές το Ελ. Βενιζέλος προορίζεται για παροπλισμο ή αν είναι τυχερό για ναύλωση
Φαγώθηκες να ξαποστειλεις το Πήγασος... και βάζοντας το Πρέβελης στη Λήμνο κατήργησες τη γραμμή της Κάσου-Καρπάθου.
Ας περιμένουμε λίγο για να δούμε τις εξελίξεις. Τώρα που η Πειραιώς ειναι εκτός HSW θα πρέπει να δούμε αν η ΑΝΕΚ θα ακολουθήσει την ίδια στρατηγική παραφυάδας της Αττικής ή αν θα διαφοροποιηθεί.
Η αλήθεια είναι οτι πιθανότατα περισσεύουν κάποια μεγάλα και είτε θα ναυλωθουν/πωληθούν, είτε θα δοκιμάσουν να μπουν σε νέες γραμμές
Φαγώθηκες να ξαποστειλεις το Πήγασος... και βάζοντας το Πρέβελης στη Λήμνο κατήργησες τη γραμμή της Κάσου-Καρπάθου.
Ας περιμένουμε λίγο για να δούμε τις εξελίξεις. Τώρα που η Πειραιώς ειναι εκτός HSW θα πρέπει να δούμε αν η ΑΝΕΚ θα ακολουθήσει την ίδια στρατηγική παραφυάδας της Αττικής ή αν θα διαφοροποιηθεί.
Η αλήθεια είναι οτι πιθανότατα περισσεύουν κάποια μεγάλα και είτε θα ναυλωθουν/πωληθούν, είτε θα δοκιμάσουν να μπουν σε νέες γραμμές
Την περίμενα αυτήν την απάντηση αλλά από άλλο άτομο :D. Απλά σενάρια γράφω εκτός και αν δεν επιτρέπονται. Με το Εξπρές Πήγασος ούτε οικογενειακές ούτε προσωπικές διαφορές έχουμε. Για την γραμμή Κάσου - Καρπάθου μπορεί να αντικατασταθεί με το Blue Star Naxos όταν θα πηγαίνει προς Δωδεκάνησα. Και πάλι ένα σενάριο αναφέρω
. Για την γραμμή Κάσου - Καρπάθου μπορεί να αντικατασταθεί με το Blue Star Naxos όταν θα πηγαίνει προς Δωδεκάνησα. Και πάλι ένα σενάριο αναφέρω
Το BSN δεν έχει αρκετά κρεβάτια γισ τη γραμμή, πράγμα που φάνηκε κσι οταν αποπειράθηκαν να εξυπηρετησουν με αυτο την Κάλυμνο. Επίσης βάση της επιδότησης απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός δρομολογίων που δεν μπορεί να συνδυαστούν με την Κάλυμνο.
Η γραμμή της Δωδεκανήσου χρειάζεται ενα πλοίο με τις διαστάσεις και τις δυνατότητες του Διαγόρα και αυτό ισως να βρεθεί μεταξύ των πλοίων της ΗSW.
Espresso Venezia
18-08-2017, 15:18
Φαγώθηκες να ξαποστειλεις το Πήγασος...
Την περίμενα αυτήν την απάντηση αλλά από άλλο άτομο. Απλά σενάρια γράφω εκτός και αν δεν επιτρέπονται. Με το Εξπρές Πήγασος ούτε οικογενειακές ούτε προσωπικές διαφορές έχουμε.
Ευτυχώς δηλαδή που πήρες ανάλογη απάντηση και από άλλο άτομο (εκτός δηλαδή από το προφανές !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png) διότι έτσι ίσως αντιληφθείς ότι .....η μανία σου (αστειεύομαι) να ξαποστείλεις μία ώρα αρχύτερα ένα από τα ομορφότερα κλασσικά ποστάλια που μας έχουν απομείνει, ξενίζει κι άλλους. Από εκεί και πέρα, σαφώς και επιτρέπονται τα σενάρια. Ούτως ή άλλως, όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε γι αυτά που γράφουμε.
Ευτυχώς δηλαδή που πήρες ανάλογη απάντηση και από άλλο άτομο (εκτός δηλαδή από το προφανές !!! https://forum.nautilia.gr/images/icons/icon7.png) διότι έτσι ίσως αντιληφθείς ότι .....η μανία σου (αστειεύομαι) να ξαποστείλεις μία ώρα αρχύτερα ένα από τα ομορφότερα κλασσικά ποστάλια που μας έχουν απομείνει, ξενίζει κι άλλους. Από εκεί και πέρα, σαφώς και επιτρέπονται τα σενάρια. Ούτως ή άλλως, όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε γι αυτά που γράφουμε.
Ωραία αφού τελικά με ανακαλύψατε πρέπει να παραδεχτώ ότι θέλω να τω δω να διαλύεται κάτω από την καυτή φλόγα του διαλύτη και να λιώνει σιγά σιγά η λαμαρίνα από κάθε μέρος του πλοίου. Γιατί όπως είναι γνωστόν εμένα το φετίχ μου είναι να βλέπω τα πλοία αυτά να διαλύονται και αν μπορούσα να τα διαλυω με τα ίδια μου τα χέρια. Ένα μόνο θα πω ποτέ μου δεν άφησα κανέναν να με προσβάλει και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο κατάμουτρα. Αλλά επειδή δεν θέλω να έχω την τύχη του φίλου τοξότης θα σταματήσω εδώ και θα σεβαστώ το υπόλοιπο forum
Να ρωτησω κατι ; Η hellenic εχει μονο δυο μετοχους τωρα; Δηλ.Minoan και Attica ;
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-08-2017, 10:51
Eγώ όπως είπα,θεωρώ οιανδήποτε πρόβλεψη παρακινδυνευμένη κ ο,τιδήποτε γράφεται,είναι γιά λόγους προσωπικής ικανοποίησης ότι "εγώ το πρόβλεψα" κ κ ίσως εκπλήρωση ενός ονείρου "να δω το τάδε πλοίο στην δείνα γραμμή".
Eγώ όπως είπα,θεωρώ οιανδήποτε πρόβλεψη παρακινδυνευμένη κ ο,τιδήποτε γράφεται,είναι γιά λόγους προσωπικής ικανοποίησης ότι "εγώ το πρόβλεψα" κ κ ίσως εκπλήρωση ενός ονείρου "να δω το τάδε πλοίο στην δείνα γραμμή".
Σωστή και εύστοχη απάντηση όσο για εμένα απλώς τα γράφω απλά για να δούμε ποιό είναι το πιο σίγουρο. Ποτέ μου δεν θα έλεγα κάτι σε περίπτωση που ένα μέρος των σεναρίων μου έβγαινε αλήθεια
thanos75
21-08-2017, 09:06
Νοιώθω και εγώ την ανάγκη μου να γράψω κάποιες σκέψεις μου για αυτή την εξαγορά του μετοχικού πακέτους της HSW από την Attica και άρα συγχώνευση
1) Κάποιοι μίλησαν για μονοπωλιακό μοντέλο MFD και επιστροφές στο 1999 κλπ κλπ...'Αλλες εποχές, άλλα δεδομένα...Το σίγουρο πάντως είναι ότι σε κάποιες γραμμές θα δούμε μονοπωλιακές καταστάσεις (και κατ'επέκταση αύξηση τιμών για τον επιβάτη και τα οχήματα), αλλά μονοπωλιακές καταστάσεις υπάρχουν τα τελευταία χρόνια σε διάφορες γραμμές ούτως ή άλλως (Δωδεκάνησα, μέχρι πέρσι Παροναξία, κλπ)
2) Αν και αυτή τη στιγμή στην Κρήτη και την Ιταλία υπάρχει κοινοπραξία ΑΝΕΚ/Αttica, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα να δούμε τις αντιδράσεις της ΑΝΕΚ. Δεν είναι κατά τη γνώμη μου σίγουρο ότι θα συνεχιστεί αυτή η κοινοπραξία, και δεν παίρνω και όρκο ότι θα τη θέλει και η Attica
3) Θα υπάρξει μάλλον από του χρόνου του καλοκαίρι κάποια ανακατανομή του στόλου. Είναι ακόμα παρακινδυνευμένο να πούμε ποιό πλοίο θα πάει πού, πάντως θεωρώ ότι τα περισσότερα πλοία μάλλον θα συνεχίσουν στις γραμμές τους που είναι ήδη. Ίσως απλά να δούμε κάποιο από τα μεγάλα της HSW στα Δωδεκάνησα
4) Δεν είμαι σίγουρος ότι θα δούμε τελικά τόσο άμεσα το Χίος να επιστρέφει. Όσο ήταν ανταγωνιστικές οι 2 εταιρίες, τη συνέφερε τη HSW το δίπλωμα της Παροναξίας με το Χίος. Τώρα με τα τόσα διαθέσιμα πλοία για την Παροναξία, ίσως εν τέλει να βολεύει καλύτερα την εταιρία ο ναύλος της ξενιτιάς
5) Θα παιχτεί ίσως και ένα άτυπο ping-pong και με την AML. Μπορεί εν τέλει κάποιο από τα μεγάλα της HSW να βρει ρόλο εκεί ή να βλέπουμε αντικαταστάσεις και σκάντζες ενδιαφέρουσες. Στο πλαίσιο αυτό δεν το αποκλείω να δούμε πλοία όπως το Prince ή τον ΔΙΑΓΟΡΑ σε σκάντζες στο Αιγαίο τους χειμερινούς μήνες
6) Δε νομίζω να παίζει κάποιο σενάριο πώλησης κάποιου συγκεκριμένου πλοίου (π.χ. ΠΗΓΑΣΟΣ που αναφέρθηκε). Όλα τα πλοία του στόλου μπορούν να βρουν το ρόλο τους είτε στο Αιγαίο, είτε στη Δυτική Μεσόγειο
marioskef
21-08-2017, 09:18
Αττικα και ΑΝΕΚ εχουν ουσιαστικα τα ιδια αφεντικα (Πειραιως)... Αυτη εχει καθε λογο να συνεχιστει η κοινοπραξια και να μην ανταγωνιζεται η μια εταιρεια την αλλη.
panthiras1
21-08-2017, 12:11
Και εγώ έχω την εντύπωση ότι θα διαλυθεί η κοινοπραξία Αττικα -
ΑΝΕΚ. Αν δεν κάνω λάθος πρόσφατα άλλαξε και η διοίκηση της ΑΝΕΚ. Πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Αν διαλυθεί η κοινοπραξία την έχει άσχημα η ΑΝΕΚ. Τώρα που η Blue Star έχει το προνόμιο των Χανίων και μάλιστα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων των Χανίων χάρις την ΑΝΕΚ και της συνεργασίας τους αν διαλυθεί θα έχει μεγάλο πρόβλημα ανταγωνισμού. Το ότι στάθηκε τόσο καιρό είναι αξιοθαύμαστο αλλά μην ξεχνάμε ότι δεν είναι και μεγάλη δύναμη πλέον. Το ότι στάθηκε καλά από το 2011 δηλαδή στις χειρότερες περιόδους της κρίσης μέχρι σήμερα ήταν λόγω της συνεργασίας. Οπότε θα θεωρούσα μεγάλο σφάλμα την διακοπή της συνεργασίας τους. Διότι όσες εταιρίες προσπάθησαν να κρατηθούν χωρίς συνεργασίες τα βρήκαν σκούρα και το 2005 η ΔΑΝΕ και το 2015 η ΝΕΛ. Και μην γελιόμαστε επειδή έχει τον Έλυρο σημαίνει ότι δεν έχει να φοβάται κανέναν
threshtox
02-04-2018, 11:32
Δεν ξέρω πόσες φορές το χρόνο θα έχει την ευκαιρία το λιμάνι του Πειραιά να έχει και τα 4 "Νήσος.." παρόντα, πάντως σήμερα ήταν μία από αυτές...
187598187599187600187601
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους
thanos75
27-04-2018, 09:27
Η επίσημη ανακοίνωση της Attica σχετικά με την εξαγορά της Hellenic Seaways...ως γνωστόν η επιτροπή ανταγωνισμού είπε χθες το ναι με κάποιους όρους
https://www.attica-group.com/attachments/article/2362/EGRITHIKE_APO_THN_EPITROPH_ANTAGWNISMOY_H_APOKTHSH _APOKLEISTIKOY_ELEGXOY_THS_HELLENIC_SEAWAYS_APO_TH N_ATTICA_GROUP.pdf
Akis Dionisis
27-04-2018, 13:14
Έρχεται ο Ιταλός.... Εγώ αυτό βλέπω... Τον τρέμουν!!!!!!!
threshtox
07-05-2018, 10:11
Η απορία μου είναι η εξής: Όλες αυτές οι αλλαγές θα γίνουν άμεσα και οι όποιες αποδρομολογήσεις, μεταδρομολογήσεις κλπ, θα αφορούν αυτό το καλοκαίρι;
Akis Dionisis
07-05-2018, 20:25
Λογικά.... Εφόσον έχουν αφαιρεθεί από το σύστημα κρατήσεων πολλά.... Εν αναμονή....
Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το σινιάλο της HSW από του χρόνου ή θα γίνουν όλα Blue Star τώρα που ολοκληρώθηκε η εξαγορά?Αν και δεν έχει πάρει το 100% της HSW αυτό μπορεί να το κάνει η Blue Star?
Η ΑΝΕΚ όταν αγόρασε 100% την Cretan Ferries άλλαξε τα σινιάλα της δεύτερης. Σε αντίθεση με ΛΑΝΕ, ΔΑΝΕ, ΝΕΛ που τα κράτησαν μέχρι τελος.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
16-05-2018, 12:50
Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το σινιάλο της HSW από του χρόνου ή θα γίνουν όλα Blue Star τώρα που ολοκληρώθηκε η εξαγορά?Αν και δεν έχει πάρει το 100% της HSW αυτό μπορεί να το κάνει η Blue Star?
Η ΑΝΕΚ όταν αγόρασε 100% την Cretan Ferries άλλαξε τα σινιάλα της δεύτερης. Σε αντίθεση με ΛΑΝΕ, ΔΑΝΕ, ΝΕΛ που τα κράτησαν μέχρι τελος.
Μπορεί να συνεχίσουν σαν ξεχωριστές εταιρείες.Μπορεί σε κάποια φάση να ενωθούν. Δεν είναι μόνο τα χρώματα είναι κ τα ονόματα.
Τα πάντα είναι θέμα συμφωνίας.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-05-2018, 12:53
5 xρόνια θα μείνουν στη γραμμή Π-Χ-Μ τα ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ/ΣΑΜΟΣ σύμφωνα με τον... προγραμματισμό της εταιρείας,είπαν οι της ΗSW σε φορείς της Λέσβου.
Έμενα σαν ιαπωνολάτρη καλό μου ακούγεται αλλά από πού προκύπτει αυτό;;; Eδώ τα πράγματα αλλάζουν από την μιά στιγμή στην άλλη!
Υπο νέα διοίκηση απο σήμερα η εταιρεία μετα και τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Μάλιστα επειδή συνέπεσε εκείνη την ώρα να περνάω απο τα γραφεία της εταιρείας, έβλεπε κανείς γνωστά διοικητικά στελέχη της Blue Star, να καταφθάνουν. Μετα απο αρκετά χρόνια εκτος εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αντώνης Αγαπητός.
Μετα απο αρκετά χρόνια εκτος εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αντώνης Αγαπητός.
Με τις μπίντες του λιμανιού να λένε οτι ετοιμάζει νέα εταιρία με ταχύπλοα για τις Κυκλάδες... Πούλησε και το μερίδιο που είχε στην HSW οπότε ο παράς υπάρχει :stung:
Espresso Venezia
10-08-2018, 08:28
Από ότι βλέπω σήμερα στο marinetraffic, στα πλοία της εταιρείας μαζί το μπλε "βέλος" που υποδεικνύει την θέση του καθενός, εμφανίζεται και το λογότυπο της. Δεν γνωρίζω αν αυτό γίνεται καιρό ή έχει ξαναδοκιμαστεί στο παρελθόν, εγώ πάντως πρώτη φορά σήμερα το παρατήρησα.
thanos75
10-08-2018, 14:25
Το παρατήρησα και πριν λίγες ημέρες, την προηγούμενη εβδομάδα για την ακρίβεια, δεν ξέρω όμως να φαίνεται συνέχεια
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-08-2018, 08:17
Πληροφορίες από το πρακτορείο Χίου λένε ότι τη γραμμή Π-Χ-Μ τον χειμώνα θα κάνουν Ν.ΣΑΜΟΣ κ ΔΙΑΓΟΡΑΣ.
thanos75
29-08-2018, 14:39
Το δε ΧΙΟΣ μάλλον θα αναλάβει τα χειμερινά δρομολόγια που έκανε το ΜΥΚΟΝΟΣ μέχρι πέρσι, δηλαδή τα 2 της άγονης βορείου Αιγαίου και 1 έξτρα προς Ικαροσαμία (plus Σύρο-Μύκονο).
captain sot
29-10-2018, 18:17
Απο 31/10 σταματά την λειτουργία του το πρόγραμμα Bonus Miles και αντικαθίσταται με το seasmiles της Attica.
roussosf
30-10-2018, 07:30
Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξει και το managment της εταιρείας . Και το λέω αυτό γιατι την Παρασκευή 26/10 που έγινε η σκάντζα του ΧΙΟΣ από το ΜΥΚΟΝΟΣ μέχρι τις 12:00 περίπου από την εταιρεία η ενημέρωση ήταν ότι το δρομολόγιο θα γινόταν από το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ(πήρα τηλέφωνο στα γραφεία γιατί ταξίδευα) και πήγε κόσμος στο ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ στην Ε1 και αναγκάστηκε να γυρίσει στην πλατεία Καραισκάκη που ήταν το ΜΥΚΟΝΟΣ και με τα πόδια γιατί τα λεωφορεία του ΟΛΠ κάνανε δρομολόγια μέχρι την Ε2. Αυτη την αλλαγή δεν την γνώριζαν ούτε οι υπάλληλοι της εταιρείας ούτε τα πρακτορεία ούτε οι λιμενικοί. Αλλά από την προηγούμενη είχε γραφτεί εδώ στο forum και από την αρχή της εβδομάδας το γνώριζαν οι λουκουματζήδες στην Σύρο.Κάτι που οι πρώτοι που έπρεπε να το γνωρίζουν ήταν οι υπάλληλοι στο τμήμα εξυπηρέτησης της εταιρείας
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω πλήρως σχετικά με το management της εταιρείας. Τα στελέχη της Hellenic ειδικά τα τελευταία χρόνια επι διοίκησης Αντ. Αγαπητού ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμοι σε όλους τους τομείς και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ (που έχω κάποιο λόγο να το γράφω), αλλά και πληρώματα, μεταφορείς, γραφεία ταξειδίων κλπ. Φυσικά ουδείς τέλειος, αλλά πάντα εξετάζουμε την γενική εικόνα. Με τα νέα δεδομένα, δηλαδή ουσιαστικά το μονοπώλιο που έχει δημιουργηθεί δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά ηδη τα πρώτα συμπτώματα είναι ορατά...
roussosf
31-10-2018, 07:29
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω πλήρως σχετικά με το management της εταιρείας. Τα στελέχη της Hellenic ειδικά τα τελευταία χρόνια επι διοίκησης Αντ. Αγαπητού ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμοι σε όλους τους τομείς και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ (που έχω κάποιο λόγο να το γράφω), αλλά και πληρώματα, μεταφορείς, γραφεία ταξειδίων κλπ. Φυσικά ουδείς τέλειος, αλλά πάντα εξετάζουμε την γενική εικόνα. Με τα νέα δεδομένα, δηλαδή ουσιαστικά το μονοπώλιο που έχει δημιουργηθεί δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά ηδη τα πρώτα συμπτώματα είναι ορατά...
Εχω όλη την καλή διάθεση να θεωρήσω το συγκεκριμένο συμβάν ως μεμονωμένο γεγονός, αλλά πιστεύω ότι σε κάτι που αφορά τους πελάτες - επιβάτες μιας εταιρείας το τμήμα εξυπηρέτησης είναι το πρώτο που πρέπει να γνωρίζει τις οποιεσδήποτε αλλαγές γίνονται. Και η συγκεκριμένη αλλαγή δεν έγινε την τελευταία ώρα αλλά μέρες πρίν.
threshtox
31-10-2018, 09:55
Κι εγώ έχω την καλή διάθεση, αλλά θυμήθηκα πάλι την ακύρωση των δύο τελευταίων δρομολογίων του HS4, λόγω της "επικείμενης" κακοκαιρίας Ζόρμπα δε γκρικ, όπου στις Κυκλάδες, ειδικά την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη δεν κουνιόταν φύλλο και ταξίδευαν μέχρι και οι φουσκωτές βάρκες με εξάχρονα.
Το ξέρω ότι γκρινιάζω, αλλά μου έχει κάτσει στο λαιμό.
Εχω όλη την καλή διάθεση να θεωρήσω το συγκεκριμένο συμβάν ως μεμονωμένο γεγονός, αλλά πιστεύω ότι σε κάτι που αφορά τους πελάτες - επιβάτες μιας εταιρείας το τμήμα εξυπηρέτησης είναι το πρώτο που πρέπει να γνωρίζει τις οποιεσδήποτε αλλαγές γίνονται. Και η συγκεκριμένη αλλαγή δεν έγινε την τελευταία ώρα αλλά μέρες πρίν.
Σωστά μπορεί να είχε διαρρεύσει η αναμενόμενη αλλαγή του πλοίου, ομως η ουσία και εκει ήθελα να καταλήξω είναι η ανοργανωσιά, αλλά και η προχειρότητα που βλέπουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα μετα την λεγόμενη απορρόφηση της Hellenic απο την Αττικα, κατι που επιβεβαιώνεται οτι σήμερα τελειώνει ο μήνας και σε αλλες γραμμές μόλις σήμερα βγήκαν και επίσημα τα δρομολόγια για αυριο.μεθαύριο, ενω σε άλλες ακόμα περιμένουν !
Κι εγώ έχω την καλή διάθεση, αλλά θυμήθηκα πάλι την ακύρωση των δύο τελευταίων δρομολογίων του HS4, λόγω της "επικείμενης" κακοκαιρίας Ζόρμπα δε γκρικ, όπου στις Κυκλάδες, ειδικά την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη δεν κουνιόταν φύλλο και ταξίδευαν μέχρι και οι φουσκωτές βάρκες με εξάχρονα.
Το ξέρω ότι γκρινιάζω, αλλά μου έχει κάτσει στο λαιμό.
Προσωπικά ανήκω και εγώ σε αυτή την κατηγορία, οπου με καθυστέρηση σχεδον 3 ημερών (αντι Σάββατο 29/9 ωρα 16.00 - 05.00 το πρωί της Τρίτης) έφυγα απο τη Σάμο για Πειραιά. Και έχεις μεν δίκιο οτι ειδικά την Κυριακή δεν κουνιόταν φύλλο, αλλά να μην ξεχνάμε οτι για πρώτη φορά τέλος Σεπτέμβρη είχαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα (κυκλώνες Ξενοφώντες και Ζορμπάδες) οπου κανείς μετεωρολόγος δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα μπορούσε να συμβεί γι'αυτό άλλωστε είδαμε για πρώτη φορά να βγαίνουν προληπτικά απαγορευτικά.
threshtox
31-10-2018, 21:44
Προσωπικά ανήκω και εγώ σε αυτή την κατηγορία, οπου με καθυστέρηση σχεδον 3 ημερών (αντι Σάββατο 29/9 ωρα 16.00 - 05.00 το πρωί της Τρίτης) έφυγα απο τη Σάμο για Πειραιά. Και έχεις μεν δίκιο οτι ειδικά την Κυριακή δεν κουνιόταν φύλλο, αλλά να μην ξεχνάμε οτι για πρώτη φορά τέλος Σεπτέμβρη είχαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα (κυκλώνες Ξενοφώντες και Ζορμπάδες) οπου κανείς μετεωρολόγος δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα μπορούσε να συμβεί γι'αυτό άλλωστε είδαμε για πρώτη φορά να βγαίνουν προληπτικά απαγορευτικά.
Υπήρξαν πράγματι προληπτικά απαγορευτικά εκείνες τις μέρες, αλλά εδώ ακύρωσε η εταιρία τα δύο τελευταία δρομολόγια της σεζόν για το hs4, ενώ δεν ταξίδεψαν και τα υπόλοιπα πλοία της. Την Κυριακή,όμως, δεν υπήρχε απαγορευτικό στις Κυκλάδες και ακόμα και το Ιονίς ανέβηκε από Κύθηρα, αν θυμάμαι καλά. Αυτό είναι μονομερής και αυθαίρετη κίνηση από την HS. Αν ήταν στο μέσο της σεζόν, ούτε σκέψη για κάτι τέτοιο δε θα υπήρχε.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-04-2019, 11:34
'Ηδη ολοκληρώθηκε η μεταφορά της έδρας της εταιρείας εκεί που είναι η έδρα των Επιχειρήσεων Αττικής.
Απο τις αρχές του μήνα στο μέγαρο Γιαννουλάτου -κτίριο ορόσημο γιά το λιμάνι του Πειραιά- έχει υποσταλεί η σημαία με το σινιάλο,είναι κλειστά όλα τα παντζούρια στις μπαλκονόπορτες,έκλεισε το πρακτορείο στο ισόγειο κ ένα χαρτί στην είσοδο λέει ότι "μεταφερθήκαμε Ευριπίδου & Λυσικράτους Καλλιθέα".
threshtox
09-04-2019, 13:30
'Ηδη ολοκληρώθηκε η μεταφορά της έδρας της εταιρείας εκεί που είναι η έδρα των Επιχειρήσεων Αττικής.
Απο τις αρχές του μήνα στο μέγαρο Γιαννουλάτου -κτίριο ορόσημο γιά το λιμάνι του Πειραιά- έχει υποσταλεί η σημαία με το σινιάλο,είναι κλειστά όλα τα παντζούρια στις μπαλκονόπορτες,έκλεισε το πρακτορείο στο ισόγειο κ ένα χαρτί στην είσοδο λέει ότι "μεταφερθήκαμε Ευριπίδου & Λυσικράτους Καλλιθέα".
Εδώ, φίλε Βίκτωρα, έχουν υποστείλει τα δρομολόγια του Πάσχα (όποιος καταφέρει να πάει Παροναξία ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ αυτό το Πάσχα, να μας γράψει), στα γραφεία κλπ, θα κόλλαγαν;
Πολύ σωστά γράφεις ! Να συμπληρώσω ομως οτι παρατήρησα μόλις τώρα ψάχνοντας, οτι απο τη Μεγάλη Πέμπτη κάνουν και ένα 'δώρο' στο επιβατικό κοινό, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων επιβατών και οχημάτων κατά προσέγγιση 4% στις γραμμές Κυκλάδων, Ικαρίας - Σάμου και Χίου - Μυτιλήνης (τουλάχιστον αυτά πρόσεξα για την ώρα). Μήπως είπε κανείς για μονοπώλιο ;
Akis Dionisis
09-04-2019, 19:09
Μήπως είπε κανείς για μονοπώλιο ;
"Όπου ακούς Blue Star, συνεπάγεται και αυτό" μου είπε ένας φίλος.....
Πέρασα και εγώ τώρα το βράδυ και δεν ξέρω αν μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό, αλλά τα χαρτιά που ενημερώνουν τη μεταφορά της εταιρείας και του πρακτορείου ήταν ξεκολλημένα. Είχα ακούσει πριν λίγες μέρες
για 3 ενδιαφερόμενους για το κτίριο και δεν αποκλείεται σύντομα να μάθουμε τον νέο ένοικο. Οσον αφορά το πρακτορείο, η εικόνα πραγματικά αποκαρδιωτική, αφου έχουν ξηλωθεί τα πάντα. Δεν θα ξεχάσω τις ουρές απο κόσμο στις περιόδους αιχμής και ειδικά οταν τα τελευταία χρόνια έβγαινε η προσφορά της Cosmote, την οποία πολύ αμφιβάλω αν θα ξαναδούμε ποτέ. Οι νέοι 'ιδιοκτήτες' επιμένουν να προικίζουν τους
2 κεντρικούς πράκτορες, οπου οπως έχω μάθει έχει απορροφηθεί ένας μικρός αριθμός εργαζόμενων της Hellenic Seaways.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-04-2019, 09:54
Πέρασα και εγώ τώρα το βράδυ και δεν ξέρω αν μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό, αλλά τα χαρτιά που ενημερώνουν τη μεταφορά της εταιρείας και του πρακτορείου ήταν ξεκολλημένα. Είχα ακούσει πριν λίγες μέρες
για 3 ενδιαφερόμενους για το κτίριο και δεν αποκλείεται σύντομα να μάθουμε τον νέο ένοικο. Οσον αφορά το πρακτορείο, η εικόνα πραγματικά αποκαρδιωτική, αφου έχουν ξηλωθεί τα πάντα. Δεν θα ξεχάσω τις ουρές απο κόσμο στις περιόδους αιχμής και ειδικά οταν τα τελευταία χρόνια έβγαινε η προσφορά της Cosmote, την οποία πολύ αμφιβάλω αν θα ξαναδούμε ποτέ. Οι νέοι 'ιδιοκτήτες' επιμένουν να προικίζουν τους
2 κεντρικούς πράκτορες, οπου οπως έχω μάθει έχει απορροφηθεί ένας μικρός αριθμός εργαζόμενων της Hellenic Seaways.Eίδα κ εγώ χθες το πρωί ότι έχουν ξεκολλήσει το χαρτί στην είσοδο.Παρεμπιπτόντως όταν το νοίκιασε η ΗSW,διάβασα γιά συμβόλαιο 25 ( ! ) χρόνια.Αν είναι έτσι,ποιός ξέρει τι συμβιβασμός θα έγινε. Καλά η προσφορά της Cosmote,αμ εκείνη η σούπερ προσφορά με το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ Δεκαπενταύγουστο στην Πάρο;; Πάνε αυτά!!! Σίγουρα οι 2 κεντρικοί θα είναι αυτοί της ΒSF.
Mακάρι να γίνει κάτι με αυτό το μέγαρο διότι πρώτα ήταν εγκαταλελειμένο,θυμάμαι μιά ξεχασμένη επιγραφή του ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ (από το '80 ; ) κάπου ψηλά σε ένα μπαλκόνι.Μιά σκέψη κάνω,αν γινόταν ξενοδοχείο θα ήταν γιά τον καραβολάτρη ένοικο ό,τι πρέπει!
threshtox
11-04-2019, 10:03
Μιά σκέψη κάνω,αν γινόταν ξενοδοχείο θα ήταν γιά τον καραβολάτρη ένοικο ό,τι πρέπει!
Ωραία ιδέα φίλε Βίκτωρα, ευκαιρία να μετακομίσουμε εκεί..:courage::courage:
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-04-2019, 10:40
Ωραία ιδέα φίλε Βίκτωρα, ευκαιρία να μετακομίσουμε εκεί..:courage::courage:
Εννοείται κ σε όποιον θα έχει πρόσβαση εκεί.Αυτό το στέγαστρο που φαίνεται στην ταράτσα,μιά χαρά καφετέρια θα γινόταν!
Eίδα κ εγώ χθες το πρωί ότι έχουν ξεκολλήσει το χαρτί στην είσοδο.Παρεμπιπτόντως όταν το νοίκιασε η ΗSW,διάβασα γιά συμβόλαιο 25 ( ! ) χρόνια.Αν είναι έτσι,ποιός ξέρει τι συμβιβασμός θα έγινε. Καλά η προσφορά της Cosmote,αμ εκείνη η σούπερ προσφορά με το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ Δεκαπενταύγουστο στην Πάρο;; Πάνε αυτά!!! Σίγουρα οι 2 κεντρικοί θα είναι αυτοί της ΒSF.
Mακάρι να γίνει κάτι με αυτό το μέγαρο διότι πρώτα ήταν εγκαταλελειμένο,θυμάμαι μιά ξεχασμένη επιγραφή του ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ (από το '80 ; ) κάπου ψηλά σε ένα μπαλκόνι.Μιά σκέψη κάνω,αν γινόταν ξενοδοχείο θα ήταν γιά τον καραβολάτρη ένοικο ό,τι πρέπει!
Αν και δεν το περίμενα, η προσφορά της Cosmote είναι πάλι εδώ ! Αλλαγμένη βέβαια, αλλά ευτυχώς υπάρχει
https://hellenicseaways.gr/offers/view/176/cosmote-deals-for-you2019
threshtox
18-04-2019, 07:29
Αυτή υπάρχει. Τα δρομολόγια του Πάσχα για Κυκλάδες δεν υπάρχουν...
Η προσφορά μπορεί να διαφημίζεται, αλλά πόσο πραγματική είναι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;
Αν θέλει κανείς να ταξιδέψει αρχές Ιουλίου και να επιστρέψει τέλος Ιουλίου - αρχές Αυγούστου θα πρέπει να
κλείσει εισητήριο μετά την 1 Ιουλίου. Ποιά είναι η πιθανότητα να βρει καμπίνα (ειδικά για Β.Αιγαίο);
Για πείτε την γνώμη σας
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
06-06-2019, 13:34
To πρακτορείο της πρώην έδρας της εταιρείας ξανάνοιξε αυτές τις μέρες από την ferryoffers.gr κ έχει επίσης επιγραφές των ΗSW κ ΒSF.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-03-2020, 12:56
To μέγαρο Γιαννουλάτου όπου ήταν η έδρα της ΗSW νοικιάστηκε στην SRH MARINE SAIT εταιρεία τηλεπικοινωνιών.
Μάλιστα αφαιρέθηκαν τα δελφινάκια που υπήρχαν ψηλά στο μέγαρο.Χαρακτηριστικό κ πρωτότυπο είναι ότι στον ένα από τους 2 ιστούς στην ταράτσα είναι υψωμένα τα σημαιάκια S,R,H.
Το παλαιότερο πλοίο της Hellenic, τόσο σε παρουσία στον στόλο της (μαζί με μερικά δελφίνια) όσο και σε ηλικία είναι ο πλωτός γερανός ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ. Ναυπηγημένος το 1957 στην Ουγγαρία με διαστάσεις 40 Χ 19 μέτρα, αγοράστηκε το 1989 από την Ceres. Προηγουμένως ονομαζόταν PK-27 υπό ρωσική σημαία. Το σκάφος συνεχίζει και προσφέρει τις υπηρεσίες του στα "δελφίνια" της εταιρίας που όμως σύντομα θα αποσυρθούν μιας και θα αντικαταστηθούν από τα νεότευκτα Aero. Για να δούμε τι θα απογίνει μετά ο Κουταλιανός...
202176
https://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/astynomiko-reportaz/en-plo-aytodikia-kai-exybrisi-se-ploio-me-proorismo
Το παλαιότερο πλοίο της Hellenic, τόσο σε παρουσία στον στόλο της (μαζί με μερικά δελφίνια) όσο και σε ηλικία είναι ο πλωτός γερανός ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ. Ναυπηγημένος το 1957 στην Ουγγαρία με διαστάσεις 40 Χ 19 μέτρα, αγοράστηκε το 1989 από την Ceres. Προηγουμένως ονομαζόταν PK-27 υπό ρωσική σημαία. Το σκάφος συνεχίζει και προσφέρει τις υπηρεσίες του στα "δελφίνια" της εταιρίας που όμως σύντομα θα αποσυρθούν μιας και θα αντικαταστηθούν από τα νεότευκτα Aero. Για να δούμε τι θα απογίνει μετά ο Κουταλιανός...
202176
Φοβερό! Δεν γνώριζα για την ύπαρξη του εν λόγω ναυπηγήματος...
Προφανώς, μετά την αντικατάσταση των δελφινιών με τα Aero θα πουληθεί κι αυτός μαζί με όσα δελφίνια δεν πάνε για διάλυση...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-07-2023, 20:51
202176Tουλάχιστον στον Αργοσαρωνικό ταξιδεύουν μόνο Αero.
Υπάρχει καμία ανακοίνωση, σχετικά με το τι θα γίνει με τα δελφίνια, δηλαδή αν υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά δελφινιών από άλλες Ελληνικές εταιρίες ή του εξωτερικού; Ή μήπως στα σχέδια της εταιρίας, είναι η απόσυρσή τους και πώλησή τους για διάλυση, αν λάβουμε υπόψη ότι τα περισσότερα από αυτά είναι πλέον παλαιά;
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
25-07-2023, 08:05
Υπάρχει καμία ανακοίνωση, σχετικά με το τι θα γίνει με τα δελφίνια, δηλαδή αν υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά δελφινιών από άλλες Ελληνικές εταιρίες ή του εξωτερικού; Ή μήπως στα σχέδια της εταιρίας, είναι η απόσυρσή τους και πώλησή τους για διάλυση, αν λάβουμε υπόψη ότι τα περισσότερα από αυτά είναι πλέον παλαιά;
Tι ανακοίνωση να υπάρχει,μερικά έχουν διαλυθεί,άλλα πήγαν σε άλλους Έλληνες ςνώ ελάχιστα πουλήθηκαν σε ξένους.
threshtox
25-07-2023, 11:08
Γενικά πάντως, η εικόνα των ιπτάμενων δελφινιών στην Ελλάδα είναι, επιεικώς, απαράδεκτη.