PDA

Επιστροφή στο Forum : SS Hellas Liberty [Ελλάς Λίμπερτυ - SS Arthur M. Huddell] (IMO 5025706)

Σελίδες : 1 [2]

T.S.S. APOLLON
04-09-2009, 19:09
Hellas Liberty...Περαμα 26-6-2009.

55110

Hellas Liberty...Περαμα 26-8-2009.

55111

Leo
06-09-2009, 13:25
Ο τυχερός T.S.S. APOLLON, έβγαλε τον βάπορα μόνο του. Εγώ έχω μια ατυχία, αλλά σήμερα δεν θα γκρινιάξω ούτε για τις λαστιχιές, ούτε για αυτό βλέπετε εδώ.... δηλαδή
" πως ήθελα να έχω ένα (Φιλιατρά) και δύο (Προμιθεύς) και τρία (εύχομαι όχι άλλο)...."

55328

Σήμερα θα δούμε το μελλοντικό μαε μουσείο από την δεξιά πλευρά όπου οι εργασίες συνεχίζονται σε πολλους τομείς

55329

και ήδη 4 μπίγες έχουν τοποθετηθεί στο πρυμιό άλμπουρο :D

55330

roussosf
07-09-2009, 15:55
Αγαπητε φιλε roussosf

πάρα..μα πάρα πολύ όμορφες οι φωτο σου. Ειναι φανταστικο να βλέπεις ενα μηχανοστασιο που για ολοκληρες γεννιες το ταξιδευαν καποιοι που σιγουρα - αν ολοι συμφωνείτε - ηταν ΝΑΥΤΙΚΟΙ. Μακαρι να ειχα και γω τη δυνατοτητα να μπορουσα να μπω εκει μεσα, να σταθω κάπου αναμεσα στο καζανι και την Κ.Μηχανη, στην απόλυτη ησυχία που τωρα βασιλευει, να κλείσεις τα ματια και να.."ακούσεις" τις φωνες αυτών που τις δούλευαν, τον ήχο τους. Να μπορείς να "νιώσεις" πως θα ήσουν ενας απο αυτούς - οχι ΝΑΥΤΙΚΟΣ γιατι είναι πολυ βαρυς αυτος ο τιτλος για μενα - αλλά ενας απλός παρατηρητής.. Και οταν μπορεις να "νιωσεις" και να "δεις" τοτε (ας χρησιμοποιησω κατι απο τον Ρ.Κιπλινγκ) "έγινες Αντρας παιδι μου".

εχω την εντυπωσει οτι οταν ο "γκαγκουες" του πλοιου θα ειναι ελευθερος για το κοινο θα ειναι ανοιχτο και το μηχανοστασιο γιατι και εκει γινετε πολυ δουλεια φυσικα καπου θα υπαρχουν και αλυσιδακια αλλα τα βασικα θα μπορει να τα δει ο καθενας

cpt babis
10-10-2009, 13:33
Αφιερωμενες εξαιρετικα στον καπτεν Leo
60054
60057
60059

koukou
10-10-2009, 13:40
Έχει γίνει καταπληκτική δουλειά στο πλοίο!!!

Leo
11-10-2009, 10:29
cpt babis, θέλω να σε ευχαρσιτήσω από αυτό το θέμα για όλες τις αφιερώσεις που μου έκανες χθες σε πολλά θέματα με τις φωτογραφίες σου.

Θα μείνω λίγο εδώ για να γκρινιάξω πάλι με τις υδροφόρες και τον πανάκριβο (αμύθητης αξίας) ντόκο που χρησιμοποιούν τσάμπα.....

Διακρίνω μερικές νέες δουλειές στις κουπαστές που προφανώς είναι ενισχύσεις για τα κοτσανέλα που θα στηρίζονται τα ρεφόρτσα, οι γκάηδες και όλος ο συρφετός που ακολουθεί τις αρματωσιές για τις μπίγες. Θεωρώ όμορφη και διακριτική την παρέμβαση στα φιλιστρίνια της γέφυρας (από στρογγυλά σε μικρά τετράγωνα).

Ellinis
11-10-2009, 13:08
Oπως λέει ο Λεο η παρέμβαση στη γέφυρα είναι διακριτική και παρόμοια με αυτή που δεχόντουσαν τα λίμπερτυ όταν πέρναγαν στα χέρια των ελλήνων εφοπλιστών.

τοξοτης
11-10-2009, 16:22
Αφιερωμενες εξαιρετικα στον καπτεν Leo
60054
60057
60059

Βρε τι έρωτας είναι αυτός που έχουν οι υδροφόρες με αυτό το πλοίο.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ

Finnpartner_1966
11-10-2009, 17:29
Διακρίνω μερικές νέες δουλειές στις κουπαστές που προφανώς είναι ενισχύσεις για τα κοτσανέλα που θα στηρίζονται τα ρεφόρτσα, οι γκάηδες και όλος ο συρφετός που ακολουθεί τις αρματωσιές για τις μπίγες.

Eπειδη ειμαι ολιγον ασχετος, μηπως θα μπορουσες να εξηγησεις τι ειναι τα παραπανω? Πρωτη φορα τα ακουω.

Leo
11-10-2009, 20:36
Eπειδη ειμαι ολιγον ασχετος, μηπως θα μπορουσες να εξηγησεις τι ειναι τα παραπανω? Πρωτη φορα τα ακουω.

Βεβαίως και μπορώ :D. Πρέπει όμως πρώτα να αρματωθούν οι μπίγες και μετά, γαιτί τώρα στον αέρα δεν θα καταλάβεις. Πάντως τα ρεφόρτσα είναι συρματόσχοινα και οι γκάηδες σχοινιά (νάϋλον). Τα κτσανέλλα είναι στ σχήματος -v- σιδεράκια που περισεύουν πάνω στις κουπαστές και χρησιμεύουν να δένουν τα σχοινιά (γκάηδες), ενίοτε αν είναι ενισχυμένα και τα ρεφόρτσα. Re-forca (Ελληνιστί ρεφόρτσα) ενισχυτικά των γκάηδων. Θα τα δούμε όταν το αρματώσουν με το καλό.

Finnpartner_1966
11-10-2009, 20:51
Βεβαίως και μπορώ :D. Πρέπει όμως πρώτα να αρματωθούν οι μπίγες και μετά, γαιτί τώρα στον αέρα δεν θα καταλάβεις. Πάντως τα ρεφόρτσα είναι συρματόσχοινα και οι γκάηδες σχοινιά (νάϋλον). Τα κτσανέλλα είναι στ σχήματος -v- σιδεράκια που περισεύουν πάνω στις κουπαστές και χρησιμεύουν να δένουν τα σχοινιά (γκάηδες), ενίοτε αν είναι ενισχυμένα και τα ρεφόρτσα. Re-forca (Ελληνιστί ρεφόρτσα) ενισχυτικά των γκάηδων. Θα τα δούμε όταν το αρματώσουν με το καλό.

Eυχαριστω παρα πολυ!! Κανονισε, γιατι η τελευταια προταση ειναι δεσμευτικη!! Θελω live μαθημα, οταν ερθει ο καιρος (και ετοιμαστει το liberty)!

Leo
11-10-2009, 21:01
Eυχαριστω παρα πολυ!! Κανονισε, γιατι η τελευταια προταση ειναι δεσμευτικη!! Θελω live μαθημα, οταν ερθει ο καιρος (και ετοιμαστει το liberty)!

Promise!!! :D

Παναγιώτης
11-10-2009, 22:47
Καπετάνιε δεν την ξεχνάω την υπόσχεση...
άντε και σύντομα να ολοκληρωθούν οι εργασίες ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μία επίσκεψη να μας τα εξηγήσεις και από κοντά και όχι από φωτογραφίες.

Μέχρι τότε για να πάρει μια ιδέα ο Finnpartner_1966 και οι υπόλοιποι ένα σχεδιο της πλωριάς μπίγας όπου έχω σημειώσει τα ονόματα της αρματωσιάς δυστυχώς στο σχέδιο δεν φαίνονται τα ρεφόρτσα.
60274

Finnpartner_1966
12-10-2009, 14:58
Καπετάνιε δεν την ξεχνάω την υπόσχεση...
άντε και σύντομα να ολοκληρωθούν οι εργασίες ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μία επίσκεψη να μας τα εξηγήσεις και από κοντά και όχι από φωτογραφίες.

Μέχρι τότε για να πάρει μια ιδέα ο Finnpartner_1966 και οι υπόλοιποι ένα σχεδιο της πλωριάς μπίγας όπου έχω σημειώσει τα ονόματα της αρματωσιάς δυστυχώς στο σχέδιο δεν φαίνονται τα ρεφόρτσα.
60274

Αααα, πολυ ωραια!! Αυτο δινει μια εικονα το πως ειναι τι. Να ρωτησω κατι αλλο: Το σχεδιαγραμμα δειχνει εγκαρσια τομη, ή πλάγια οψη?

Παναγιώτης
12-10-2009, 15:08
Είναι καταμήκος τομή οπότε φαντάσου το σαν πλάγια όψη αφού φαίνονται όλες οι μπιγες του πλωριού κρενιού.

Finnpartner_1966
12-10-2009, 17:06
Είναι καταμήκος τομή οπότε φαντάσου το σαν πλάγια όψη αφού φαίνονται όλες οι μπιγες του πλωριού κρενιού.

A, οκ!! Thanks για την πληροφορια!

ChiefMate
12-10-2009, 18:48
Απλα ας τα βλεπουμε οι νεοτεροι κ να παραδειγματιζομαστε απο το γεγονος οτι οταν τοτε εσπαγε ενας Ροναρης, δεν τρεχανε στον λοστρομο...Α.Φ. , Βατσιμανης κ ενα Τζοβενπ τον ξεπετουσαν κ δεν επαιρνε κανεις χαμπαρι!Μακαρι να τα ειχαμε προλαβει!
Δυσκολα χρονια απο οτι λενε,αλλα Ναυτικα....
Αυτα για τους φιλους μου που η πρωτη ερωτηση που κανουν οταν γραφτουν στο Forum ειναι αν θα εχουν το Laptop μαζι....

mastrokostas
14-10-2009, 08:12
Απλα Μακαρι να τα ειχαμε προλαβει!
Δυσκολα χρονια απο οτι λενε,αλλα Ναυτικα....

Φίλε μου ChiefMate νοσταλγείς μια εποχή που τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα !Οι ναυτικοί τότε φτύνανε αίμα !Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν πολύ άσχημες .Τα ταξίδια λογάδα !τα φρέσκα τελείωναν νωρίς !η κονσέρβα πήγαινε σύννεφο !η επικοινωνία με την οικογένεια σπάνια !το μπάρκο μεγάλο !Και τα ναυάγια ήταν πολύ συχνό φαινόμενο .
Το καλό ήταν ότι ήταν μεγάλα στον αριθμό πληρώματα ,όλο Έλληνες ,και μεγάλη παραμονή στα λιμάνια !

Eng
14-10-2009, 12:02
Φίλε μου ChiefMate νοσταλγείς μια εποχή που τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα !Οι ναυτικοί τότε φτύνανε αίμα !Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν πολύ άσχημες .Τα ταξίδια λογάδα !τα φρέσκα τελείωναν νωρίς !η κονσέρβα πήγαινε σύννεφο !η επικοινωνία με την οικογένεια σπάνια !το μπάρκο μεγάλο !Και τα ναυάγια ήταν πολύ συχνό φαινόμενο .
Το καλό ήταν ότι ήταν μεγάλα στον αριθμό πληρώματα ,όλο Έλληνες ,και μεγάλη παραμονή στα λιμάνια !

Εγω τωρα να πω τι?? Εκεινα τα χρονια εισαν σε μενα ιστοριες βράδια στη ταρατσα του νησιου μου, μικρος εγω ισαμε 10 χρονων οπου οι μεγαλυτεροι ανταλλαζαν ο ενας στον αλλον ιστοριες - οχι πεζα πραγματα περι γυναικων κλπ - αλλά για θαλασσες και ξερετε τι?? Πάντα μιλουσαν χρησιμοποιωντας τον δευτερο πληθυντικο - Εμεις - τι καναμε, γιατι τοτε ολοι ηταν σαν Οικογενεια.
Πάλι να ειναι αραγε off topic ο ENG?? Ας ειναι γιατι ο φιλος μου ο Chief ειπε κατι απιστευτα σημαντικο...
που η πρωτη ερωτηση που κανουν οταν γραφτουν στο Forum ειναι αν θα εχουν το Laptop μαζι....
Ας μπορουμε να το τονιζουμε κ μεις αυτο το πραγμα...
Το ξερω πως υπαρχουν αλλα topic να ανφερουμε τα περι ναυτικου αλλα θεωρω πως το..Liberty ειναι απο μονο του..η φωνη του παρελθόντος..ας την ακουσουμε και ας την καταλαβουμε...τωρα αν θα την πραξουμε....εδω ειναι αλλο ζητημα!!

ChiefMate
14-10-2009, 15:14

Δεν την νοσταλγω,απλα μου αρεσει να ακουω ιστοριες απο εκεινους τους ηρωες,κ ετσι πιστοποιω ποσο σημαντικη ειναι αυτη η δουλεια για οποιον την αγαπαει πραγματικα....Βεβαια σηκωνει συζητηση η κουβεντα για το πως κ το γιατι ηταν τοτε τα πραγματα,αλλα κ για το ποσο πραγματικα εχουν αλλαξει,αλλα αυτο δεν θα το κανω εγω...Ας το κανουν αλλοι!Θα αρκεστω στην ομορφη εικονα που δινει το Ελλας Λιμπερτυ!

Στέφανος
22-10-2009, 11:26
νομίζω πώς τα φινιστρίνια ήταν ήδη τετράγωνα όταν ήρθε

Leo
22-10-2009, 11:46
Μάλλον έχει δίκιο ο φίλος Στέφανος, δεν το είχα προσέξει ότι τα είχαν σκεπασμένα. Σωστή η παρατήρηση, ευχαριστούμε.

Παναγιώτης
03-12-2009, 00:20
Εδώ (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentID=13489) βλέπουμε τις επισκευές από ένα από αυτά τα παράθυρα στη γέφυρα.

Στο βαπόρι οι δουλειές προχωράνε. Διαμορφώνονται τα αμπάρια και στο ακομεδέσιο η αναπαλαίωση προχωρά. Γίνονται μαραγκοδουλειές και φτιάχνονται οι μπουλμέδες. Θέλει αρκετή δουλειά ακόμα.
Το ευχάριστο είναι ότι γίνεται προσεχτική και οργανωμένη δουλειά και όχι πασαλείμματα.

Leo
03-12-2009, 05:04
Να κι ενα καλό νέο σήμερα! Ευχαριστούμε Παναγιώτη για την ενημέρωση.

BULKERMAN
03-12-2009, 16:02
Εδώ (http://www.nautilia.gr/gallery.asp?ContentID=13489) βλέπουμε τις επισκευές από ένα από αυτά τα παράθυρα στη γέφυρα.

Στο βαπόρι οι δουλειές προχωράνε. Διαμορφώνονται τα αμπάρια και στο ακομεδέσιο η αναπαλαίωση προχωρά. Γίνονται μαραγκοδουλειές και φτιάχνονται οι μπουλμέδες. Θέλει αρκετή δουλειά ακόμα.
Το ευχάριστο είναι ότι γίνεται προσεχτική και οργανωμένη δουλειά και όχι πασαλείμματα.

Κουκλάρα θα γίνει!!

Thodwris
04-12-2009, 22:45
http://img704.imageshack.us/img704/9729/02122009286.th.jpg (http://img704.imageshack.us/i/02122009286.jpg/) http://img130.imageshack.us/img130/5935/02122009284.th.jpg (http://img130.imageshack.us/i/02122009284.jpg/) http://img704.imageshack.us/img704/4039/02122009283.th.jpg (http://img704.imageshack.us/i/02122009283.jpg/)

Οι φωτο ειναι αρκετα μακρινες αλλα ...

Περαμα 2/12/2009

Eng
05-12-2009, 01:52
Ομολογώ πάντως από τις φωτο του Παναγιώτη... Ρε παιδια τι πανεμορφο που ειναι? Πωπωπω, καθομουν και ειχα χαθει μεσα σε αυτες, σαν να ταξιδευεις σε μια αλλη εποχη!! ΕΙναι πραγματι πανεμορφο.. ειναι πραγματι η Ιστορια μας...

Leo
05-12-2009, 11:48
Ομολογώ πάντως από τις φωτο του Παναγιώτη... Ρε παιδια τι πανεμορφο που ειναι? Πωπωπω, καθομουν και ειχα χαθει μεσα σε αυτες, σαν να ταξιδευεις σε μια αλλη εποχη!! ΕΙναι πραγματι πανεμορφο.. ειναι πραγματι η Ιστορια μας...

Γιώργο όταν τελειώσει και επισκεφθείς το μηχανοστάσιο... νομίζω δεν θα θέλεις να ξανανέβεις πάνω, το λέω με απόλυτη σιγουριά. Οπότε θα στο θυμίσω όταν σχολιάσεις την πρώτη σου επίσκεψη στο πλοίο μουσείο.

Eng
05-12-2009, 14:29
Γιώργο όταν τεειώσει και επισκεφθείς το μηχανοστάσιο... νομίζω δεν θα θέλεις να ξανανέβεις πάνω, το λέω με απόλυτη σιγουριά. Οπότε θα στο θυμίσω όταν σχολιάσεις την πρώτη σου επίσκεψη στο πλοίο μουσείο.

Σιγουρα καπτεν, σιγουρα...
Ελπιζω να ειμαστε...ολο το πληρωμα του Ναυτιλια εκει.. Καπτεν Λεο, Νατσιος, Μαστροκωστας, Eng, Chiefmate...

Δεν θα ηταν ομορφά...???

Leo
05-12-2009, 15:45
Σιγουρα καπτεν, σιγουρα...
Ελπιζω να ειμαστε...ολο το πληρωμα του Ναυτιλια εκει.. Καπτεν Λεο, Νατσιος, Μαστροκωστας, Eng, Chiefmate...

Δεν θα ηταν ομορφά...???

Θα είναι όμορφα φυσικά και θα γίνει. Ξέχασες όμως έναν ακόμη στο πλήρωμα κι αυτός είναι ο Παναγιώτης... Μπορεί να μην είναι μπαρακαρούτσος αλλά είναι ένας κολλημένος ναυτικός εκ πεπειθήσεως, ψαγμένος και πρόσφατα πτυχιούχος ιστιοπλόος :D.

Leo
19-12-2009, 23:52
Μια σημερινή βόλτα στο θρυλικό μας " Hellas Liberty " με ευχαρίστησε γιατί οι δουλειές προχωρούν και υπάρχουν ορατά σημάδια ομορφίας, καλού γούστου και λεπτομέρειας και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα.

Ας δούμε μερικές λεπτομέρειες:
Το δέυτερο άλμπουρο από πλώρα, έχουν μπεί μπαστέκες, πέρασαν συρματίσχοινα (ποδάρια) για τις μπίγες, έχουν εγκατασταθεί προβολείς σε όλα τα άλμπουρα. Έχουν αρχσίει να βάφονται οι ανεμοδόχοι με το καλσικό χρώμα " φαβα".
69436

Η γέφυρα, τα τετράγωνα παράθυρα της γέφυρας τέλειωσαν, τοποθετήθηκαν και στρογγυλά φινιστρίνα, μπήκαν φανάρια πλευρικά στο ακομμοδέσιο και οι δουλειές συνεχίζονται. Την ώρα που είμουν εκεί έιδα νέους ανθρώπους που κατέβαιναν χαμογελαστοί τον gangway και ζήλεψα που μπορούν και ζουν από τόσο κοντά το όνειρο των Ελλήνων ναυτικών, το ζωντάνεμα του θρύλου της μεγάλης Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας!!
69437
69438

Το πρυμιό άλμπουρο, πιο σένιο και με τις μπίγες αρματωμένες με τα ματσαπλιά που θα περάσουν οι ρονάρηδες.
69439

Παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε.

Αν βέβαια νομίζετε ότι δεν θα σας γκρινιάξω κιόλας, γελαστήκατε :cool:. Οι αγαπημένες μου υδροφόρες ήταν εκεί...
69440

Ellinis
20-12-2009, 10:30
Πολύ ενδιαφέρον το φωτο-ρεπορτάζ Λεό! και η μετασκευή φαίνεται να έχει πάρει πολύ καλό δρόμο.

Παναγιώτης
21-12-2009, 01:48
Και τώρα πια έχει και γραμμές φόρτωσης, φωτα ναυσιπλοΐας, φώτα καταστρώματος...
Συμφωνώ με τον καπετάνοιο. Είναι συγκινητικό να βλέπεις το ζωντάνεμα του θρύλου της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας...
http://www.nautilia.gr/images/content/load_104521122009.jpg

Eng
21-12-2009, 20:16
Και τώρα πια έχει και γραμμές φόρτωσης, φωτα ναυσιπλοΐας, φώτα καταστρώματος...
Συμφωνώ με τον καπετάνοιο. Είναι συγκινητικό να βλέπεις το ζωντάνεμα του θρύλου της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας...
http://www.nautilia.gr/images/content/load_104521122009.jpg

Ναι αλλα απο βαφη....άψογη..:rolleyes:. Χαθηκε ο κοσμος να του ρίξουν καμια καλυτερη αμμοβολη?? :confused:

ChiefMate
21-12-2009, 20:24
Γιωργο νομιζω πως δεν θα γινοταν καλυτερα,η λαμαρινα εχει παρει πλεονκ δεν ερχεται με τιποτα..Παλι καλα ομως!Εγω παντως προσφερομαι να κοψω νουμερα κ να τα χτυπησω στα draft marks,γιατι αυτα που εχει ειναι σαν να τα εγραψαν με το χερι...

Παντως ας λεμε καλα που το εχουμε!

Eng
21-12-2009, 20:35
Γιωργο νομιζω πως δεν θα γινοταν καλυτερα,η λαμαρινα εχει παρει πλεονκ δεν ερχεται με τιποτα..Παλι καλα ομως!Εγω παντως προσφερομαι να κοψω νουμερα κ να τα χτυπησω στα draft marks,γιατι αυτα που εχει ειναι σαν να τα εγραψαν με το χερι...

Παντως ας λεμε καλα που το εχουμε!

Το "Σαν" γιατι το βαζεις, αφου ειναι στο χερι..:D.
Κοιτα σαν λαμαρινα δεν θεωρω πως ειναι και τοσο bad, τοτε καναν βαπορια και υπήρχαν Λαμαρινες οχι τα σημερινα παλιοσιδερα που εχουμε..
Απλα ισως απο τα σημεια που θα ηθελε καπως καλυτερη αμμοβολη / βαφη ειναι το butopic. Τα αλλα οτι και να ναι μεσα θα ειναι ή εξω απ το νερο.

Παναγιώτης
21-12-2009, 20:54
Θα συμφωνήσω με τον chief mate είναι εξήντα έξι χρόνια λαμαρίνα και για χρόντια παρτατημένη, (ας δούμε [pοst=212063]εδώ[/post] πως ήταν πριν βγει δεξαμενή). Άν κρίνω από τις υπόλοιπες εργασίες έχει γίνει ότι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει.

Πάντως δεν νοιμίζω να πατήσει μπάλα οπότε στη μπάλα θα είναι έξω από το νερό συνέχεια.

Για τα γράμματα όντως έχουν γίνει με το χέρι αλλά να πω την αλήθεια στην αρχή δεν το πρόσεξα (το είδα όταν ξεφόρτωσα τη φωτογραφία)...τόσο το χάρηκα πολύ που το είδα να γίνεται σιγά σιγά από κουφάρι βαπόρι αποχτόντας γραμμή φόρτωσης και φώτα ναυσιπλοΐας(αν δεν κάνω λάθος δεν νοέιται βαπόρι χωρίς αυτά). Αν είναι προσωρινή η γραμμή και τα βυθίσματα ή αντιπροσωπέυουουν το στυλ της εποχής δεν ξέρω, πάντως από ότι έχω δει μέχρι τώρα δεν γίνεται καμία εργασία στο άρπα-κόλα.

Eng
21-12-2009, 21:01
Τελωσπάντων, δεχτειτε τον σχολιασμο υπερβολικο σαν απόροια της δουλειας μου. Και η αληθεια ειναι πως οτι κι αν εχει γινει ειναι παρα πολυ καλο. Και βεβαια ακομα και σε καινουργια βαπορια λεμε, τωρα με μπογιες θα ασχολουμαστε.
Καλη συνεχεια λοιπον να εχουν...

xaloba
22-12-2009, 01:16
Μια χαρα ειναι το σκαφος και ευχομαι συντομα να ολοκληρωθουν οι εργασιες αποκατστασεις ωστε να το απολαυσουμε ολοι απο κοντα.

καπως καλυτερη αμμοβολη / βαφη ειναι το butopic

Κυριε αρχιναυπηγε συγνωμη αλλα εφοσον λετε οτι εχετε την ιδιοτητα αυτη, θα επρεπε να ξερετε οτι η περιοχη που αναφερεστε λεγεται bootoping και οχι butopic...;)

Eng
22-12-2009, 10:47
Μια χαρα ειναι το σκαφος και ευχομαι συντομα να ολοκληρωθουν οι εργασιες αποκατστασεις ωστε να το απολαυσουμε ολοι απο κοντα.

Κυριε αρχιναυπηγε συγνωμη αλλα εφοσον λετε οτι εχετε την ιδιοτητα αυτη, θα επρεπε να ξερετε οτι η περιοχη που αναφερεστε λεγεται bootoping και οχι butopic...;)

Αγαπητε μου φιλε, τα "εφ οσον λετε" σε παρακαλω να τα λες αλλου. Ουτε με ξερεις ουτε σε ξερω.
Δευτερον, το αν η ορθογραφια στα Αγγλικα για τη συγκεκριμενη λεξη ειναι λαθος, αυτο δεν χαρακτηριζει κάποιον μη επαγγελματια.
Λοιπον, ασχολησου με το θεμα του Liberty και ασε παραεξω αυτους του σχολιασμους.
Αλοιμονο αν καθόμαστε να κανουμε διορθωσεις στην ορθογραφια, θα ημασταν Φιλολογιο forum και οχι Θαλασσινο.

Καλη Συνεχεια.

Leo
22-12-2009, 10:51
Θα παρακλέσω να κλείσει εδώ το θέμα της όποιας παρεξήγησης και να πάμε πίσω στην ουσία. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

xaloba
22-12-2009, 11:31
Συγγνωμη κυριε Leo αλλα επειδη προκαλουμαι θα πω μονο αυτο και κλεινω το θεμα. ''H ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας, ποσο μαλλον αν μιλαμε για στελεχη ναυτιλιακων εταιριων και οχι για ναυτικους ή λιμενεργατες''. Ευχαριστω και γω.

Leo
22-12-2009, 12:13
Συγγνωμη κυριε Leo αλλα επειδη προκαλουμαι θα πω μονο αυτο και κλεινω το θεμα. ''H ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας, ποσο μαλλον αν μιλαμε για στελεχη ναυτιλιακων εταιριων και οχι για ναυτικους ή λιμενεργατες''. Ευχαριστω και γω.

Οφέιλω να κλείσω πάλι την κουβέντα λέγοντας ότι εδώ είμαστε σε ένα φόρουμ καρβολατρικό και δεν μας χωρίζει τίποτα, μας εννώνει μόνο η αγάπη μας για τα πλοία, την θάλασσα και όλα γύρω απο αυτήν. Στόχος μας πρέπει να είναι ο αλληλοσεβασμός και η αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των μελών. Αν έχουμε κάτι με κάποιον του το λέμε σε ένα ΠΜ και δεν χρειάζεται να χαλάμε ένα τόσο σημαντικό θέμα με αντιπαραθέσεις. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι είμαστε φίλοι και καλοπροαίρετοι.

ChiefMate
22-12-2009, 12:22
Εγω παλι σαν προκληση βλεπω το Hellas Liberty.....Ας μεινουμε σε αυτο!
Καπτεν ποτε θα ολοκληρωθουν οι εργασιες?
Υπαρχει καποιο πλανο?

Παναγιώτης
22-12-2009, 14:10
Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο chief ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης. Θέλει αρκετή δουλειά ακόμα σίγουρα σα ναυτιλιακό φόρουμ νομίζω ότι μας απασχολεί να γίνει η καλύτερη δουλειά και όχι άρπα κόλες μια και αντιπροσωπέυει ένα κιμμάτι από την ιστορία της ελληνικής εμπορρικής ναυτιλίας, ζωντανέυει όλες τις ιστορίες που έχουμε ακούσει και αξίζει το καλύτερο. Και νομίζω ότι σε λίγο καιρό θα τελιώσουν οι χοντροδουλείες και θα μπουν στο δυσκολότερο κομμάτι τις λεπτομέρειες.

Νομίζω ότι αξίζει να αναφέρω ένα περιστατικό ήμουν στο ντόκο και ο χάζευα κάποια στιγμή βλέπω ένα αμάξι να με πλησιάζει με το μυαλό σε καταστάσεις που είχα δει στο έραμα στις αρχες της δεκαετίας του '90 λέω από μέσα μου "τι να είναι αυτός από το τελωνείο, από κανα σωματείο;Τι να θέλει". Τελικά ήταν ένας συνταξιούχος καπετάνιος που δεν φανταζόταν ότι υπάρχουν ναυτιλιακά φόρουμ και με πέρασε για άνθρωπο της εταιρείας και ήθελε να με ρωτήσει πότε θα τελιώσει και τι θα το κάνουν. Να βλέπατε τη χαρά του όταν του είπα ότι θα γίνει μουσείο δίπλα στον Αβέρωφ όπως μου είπε επι λέξει "θα είναι το καλύτερο μουσείο, το έχω ερωτευτεί έρχομαι κάθε μέρα και το χαζεύω, σε ένα τέτοι πρωτομπαρκάρισα ανθυποπλοίαρχος". Πόσες ιστορίες μου είπε στην κουβέντα πως φωρτώνανε ένας λοστρόμος πρύμα κι αυτός πλώρα (θυμόταν ακόμα και που ήταν η γαμμή φόρτωσης και ότι ήταν στα "29 ποδάρια βύθισμα 10.000 τόνοι"), για τα ταξίδια Αμερική ινδία με ΄΄ενα λιμάνι ενδιάμεσα για στόρια, για την πολυτέλεια ότι είχαν κρύο νερό αυτά τα βαπόρια, για ξεφόρτωμα σιτηρών με ζεμπίλια στην Κίνα, για τα ίβαπόρια σαν αυτό που έβλεπαν στα ποτάμια σε ντάνες όταν φόρτωνα κάρβουνο στο Νόρφολκ από όπου τα έπαιρναν τα πληρώματα όταν τα έπαιρναν οι εφοπλιστές... Τι να πρωτοθυμιθώ από την κουβέντα μας. Αυτός με προέτρεψε να βρώ το βατσιμάνη και να ανέβω πάνω αν και δεν δέχτηκε να έρθει μαζί μου από το μπαστουνάκι που είδα να έχει στο πίσω κάθισμα υπέθεσα ότι μάλον έφταιγε η "παραξενιά" των παλίων ναυτικών να μη θέςλουν να μπουν σε βαπόρι και να τους βαστάνε.
¨οταν ανέβηκα πάνω όλα αυτ΄λα ζωντάνεψαν μπροστά μου. Είχα ενδιασμούς αν έπρεπε να βάλω φωτογραφίες από την κατάσταση που βρισκόταν το βαπορι αλλά σκέφτηκα ότι το χρωστάω σεόλους τους ναυτικοούς που έπαιρναν τέτοια βαπόρια ρημάδια και τα έφτιαχναν και πολλές φορές εν πλω.

Leo
22-12-2009, 14:19
Για να πώ την δική μου γνώμη, νομίζω ότι η δουλειά που γίνεται είναι προσεγμένη και ουσιαστική. Ενώ στην αρχή βιαζόμουνα να το δω να τελειώνει και να στολίζει την μαρίνα Φαλήρου, τώρα δεν βάζομαι γιατί έχω πιστεί ότι αξίζει τον κόπο που καθυστερεί.

kastkon8
27-12-2009, 18:43
μια παραμβαση και απο εμενα που εχω την τυχη να το βλεπω καθε πρωι απο την βεραντα του σπιτιου μου και να πινουμε καφεδακι μαζι Συνφωνα με αυτα πυο βλεπω οποτε ανεβενω στο βαπορι μαλον θα λειτουργιση αυτονομα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους

Ellinis
31-12-2009, 11:52
Η αναπαλαίωση του πλοίου έχει πάρει πολλή καλό δρόμο. Ας το δούμε όμως και τριάντα σχεδόν χρόνια πίσω, τότε που είχε κανιβαλιστεί για να προμηθεύσει ανταλλακτικά για το ήδη μουσείο JOHN W.BROWN.
Σχεδιάζαν μάλιστα να το βυθίσουν ως τεχνητό ύφαλο στα ανοιχτά του New Jersey. Ευτυχώς τη γλύτωσε...

70950
πηγή: Steamboat Bill

Natsios
08-01-2010, 11:05
Σε ρότα αξιοποίησης ως πλωτό μουσείο μπαίνει το «Liberty» (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1762734)

Leo
08-01-2010, 12:08
Ενδιαφέρον, επιτέλους κάτι κινείται. Είναι πολύ βασικό να πάρει μια θέση στο μουσειακό χώρο του Φλοίσβου, μετά θα βρει τον δρόμο του. Αυτό που με αγχώνει (το εννοώ) είναι να μην γίνει καμιά στραβή και πέσουμε στο λαβύρινθο του Ευγενίδη, γιατί καήκαμε...

gtogias
08-01-2010, 12:35
Αν όμως ευοδωθούν και τα σχέδια του Ανωμερίτη για το λιμάνι δεν θα είναι άσχημα στη νέα "πολιτιστικού" περιεχομένου γειτονιά που προβλέπει το πλοίο στη δεξαμενή Βασιλειάδη. Εκεί τουλάχιστον θα είναι ορατό από όσους έρχονται ή φεύγουν από το μεγάλο λιμάνι.

ChiefMate
08-01-2010, 12:51
Αν όμως ευοδωθούν και τα σχέδια του Ανωμερίτη για το λιμάνι δεν θα είναι άσχημα στη νέα "πολιτιστικού" περιεχομένου γειτονιά που προβλέπει το πλοίο στη δεξαμενή Βασιλειάδη. Εκεί τουλάχιστον θα είναι ορατό από όσους έρχονται ή φεύγουν από το μεγάλο λιμάνι.

Εκει εξω απο το Υπουργειο δεν θα ηταν ασχημα!
Τι τα ψαχνεις,μια καλη μεταθεση για Λιμενικους κ ΠΝ θα ειναι αν εχει μπει κρατικος δακτυλος στο ολο εγχειρημα!

Leo
08-01-2010, 13:26
Τι να σας πω βρε παιδιά, από σχέδια και μακέτες έχουμε μπουχτίσει, αυτό είναι η ανησυχία μου κυρίως. Το σχέδιο Κεφαλογιάννη έλεγε άλλα, το σχέδιο Ανωμερίτη λέει άλλα, λεφτά δεν υπάρχουν στα ταμεία, το Λίμπερτυ θα δούμε? και οι υδροφόρες έχουνε ντόκο πολυτελείας. Αυτό λέει και βλέπει το δικό μου μυαλό. Δεν θα γκρινιάξω άλλο έ?

ChiefMate
08-01-2010, 13:35
Τι να σας πω βρε παιδιά, από σχέδια και μακέτες έχουμε μπουχτίσει, αυτό είναι η ανησυχία μου κυρίως. Το σχέδιο Κεφαλογιάννη έλεγε άλλα, το σχέδιο Ανωμερίτη λέει άλλα, λεφτά δεν υπάρχουν στα ταμέια το Λίμπερτυ θα δούμε? και οι υδροφόρες έχουνε ντόκο πολυτελείας. Αυτό λέει και βλέπει το δικό μου μυαλό. Δεν θα γκρινιάξω άλλο έ?

Καπτεν ο χρονος θα δειξει,αν κ νομιζω πως ακομα σαν λαος δεν ειμαστε ετοιμοι να διαχειριστουμε την οποιαδηποτε κληρονομια που μας αφηνουν.
Δεν ηθελα να το πω,αλλα απο οταν ειδα οτι απ εξω το βαψανε γκρι το βαπορι,το μυαλο μου εκανε συνδιασμους περιεργους κ νομιζω πως το αποτελεσμα δεν θα μας ικανοποιησει....
Μακαρι να βγουμε λαθος κ να το δουμε καμαρωτο οπουδηποτε,κ να κανουμε μια βολτα στην κουβερτα του!

Leo
08-01-2010, 13:38
Καπτεν ο χρονος θα δειξει,αν κ νομιζω πως ακομα σαν λαος δεν ειμαστε ετοιμοι να διαχειριστουμε την οποιαδηποτε κληρονομια που μας αφηνουν.
.........................!

Μπράβο Chief μπράβο! Αυτό πρέπει να το φωνάξουμε δυνατά, να το ακούσουμε όλοι. Για τα υπόλοιπα αναμένω ανήσυχος!

gtogias
08-01-2010, 13:39
Τι να σας πω βρε παιδιά, από σχέδια και μακέτες έχουμε μπουχτίσει, αυτό είναι η ανησυχία μου κυρίως. Το σχέδιο Κεφαλογιάννη έλεγε άλλα, το σχέδιο Ανωμερίτη λέει άλλα, λεφτά δεν υπάρχουν στα ταμεία, το Λίμπερτυ θα δούμε? και οι υδροφόρες έχουνε ντόκο πολυτελείας. Αυτό λέει και βλέπει το δικό μου μυαλό. Δεν θα γκρινιάξω άλλο έ?

Έχεις όλα τα δίκια του κόσμου να γκρινιάζεις. Αν σκεφτεί κανείς ότι τουλάχιστον τρια χρόνια αφού ξεκίνησε η διαδικασία απόκτησης του πλοίου, προέκυψε και η απαραίτητη νομική κάλυψη του εγχειρήματος, καταλαβαίνεις για τι χρονικό ορίζοντα μιλάμε.

Αφού όμως δεν υπάρχει η φιλοδοξία-δυνατότητα-βούληση να γίνει ένα ζωντανό πλοίο, τουλάχιστον ας είναι ορατό και προσβάσιμο από πολύ κόσμο και όχι κρυμμένο κάπου.

Αν τελικά τα καταφέρει ο ΟΛΠ και πετύχει στα σχέδια του, σίγουρα θα αναβαθμιστεί η περιοχή στην Ηετίωνα Ακτή και περιοχή Βασιλειάδη.

Natsios
08-01-2010, 14:06
Μην γκρινιαζουμε συνέχεια βρε παιδιά. Εγώ θα ρίξω μια πινελιά αισιοδοξίας. Καταρχήν έγινε ολόκληρη κίνηση από όποιους έγινε και κατάφερε να έρθει το βαποράκι εδώ κάτι που όταν ακούστηκε κανείς δεν το περίμενε.
Μετά αρχίσαμε να ψιλογκρινιάζουμε γιατί το βαπόρι έμεινε πολύ στον Πειραιά και θα δούμε τι σοι εργασίες θα γίνουν κτλ, κτλ. Και όμως οι εργασίες προχωρούν και πάνε καλά όπως όλοι λέμε. Ας είμαστε λοιπόν λίγο αισιόδοξοι και θα δούμε πως θα προχωρήσουν τα πράγματα. Θετική σκέψη....

Leo
08-01-2010, 14:11
Μαζί σου Νάτσιε, για θετική σκέψη. Και εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=10633&page=8&highlight=%C5%F5%E3%DD%ED%E9%EF%F2) θετικά σκέφτομαι αλλά αρνητικά βγαίνουν.

mastrokostas
08-01-2010, 14:41

Δεν τις χώνεψες αυτές τις μπαριζες.... δεν τις χώνεψες !!Έχω την εντύπωση αν ήσουν σε βαπόρι και έρχονταν να πέσουν δίπλα για να πάρετε νερά, θα τις πλάκωνες με την μάνικα να μην πλησιάσουν !Για τέτοιο άχτι μιλάμε !!:D

Μέχρι στιγμής στο βαπόρι γίνεται καλή δουλειά ,οργανωμένα και με μεράκι .Ο σκοπός τους είναι, να είναι έτοιμο στα Ποσειδώνια ,αν και από την πρόοδο των εργασιών βλεπω θα είναι πολύ νωρίτερα !!

Παναγιώτης
28-01-2010, 00:32
Θα συμφωνήσω με το μαστρο Κώστα οι δουλειές γίνονται με μεράκι και προχωρούν γρηγορότερα από το πρόγραμμα. Και με σημασία στη λεπτομέρεια πχ κανένας δεν προσέχει αν έχει ο Αβέρωφ φώτα ναυσιπλοϊας, αλλά στο Hellas Liberty έχουν μπει κανονικά.

kastkon8
07-02-2010, 18:30
Αγαπητοι φιλοι και συναδελφοι εχω την τυχη να μενω στο Περαμα ακριβως απεναντι απο το βαπορι χθες ειχα παει μεσα. Σας ανημερωνω οτι γινεται κανονικη επισκευη στο μηχ/σιο. Γενικη αντικατασταση των εσωτερικων χωρων του αcomodation. Γενικα κανουν πολυ καλη δουλεια πιστευω συντομα να εχει γινει καινουριο

Ergis
19-04-2010, 12:07
γεια σας και απο αυτο το θεμα.το πλοιο το ειχα δει τις πρωτες μερες που ειχε επιστρεψει στον πειραια και παρτατηρονταας τις φωτογραφιες πραγματικα εχω μεινει αφωνος.το πλοιο εχει γινει πραγματικα καινουριο.μακαρι να μπορουσε να εχει την ιδια μοιρα και το γεωργιος...τελος παντων.συγχαρητιρια σε ατους που ανελαβαν την πρωτοβουλια και φυσικα στο συνεργειο που ανελαβε την "ανασταση" του πλοιου!:D:D:D:D

Leo
03-05-2010, 06:22
Δυο εμφανή σημεία της προόδου των εργασιών της ομορφότερης κούκλας όλων των εποχών. Η δουλειές συνεχίζονται και τις Κυριακές πλέον, αφού τα Ποσειδώνια πλησιάζουν.....

Τα σένια ετοιμάζονται
88020

Οι ιστοί βάφονται λευκοί
88021

Παναγιώτης
15-05-2010, 12:23
Είμαστε στην τελική ευθεία και από ότι φαίνεται στα Ποσειδώνια θα είναι έτοιμο. Τα κρένια και οι αεραγωγοί βάφτηκαν "φάβα", το ακομοδέσιο άσπρο (ελπίζω να μην είναι αστάρι και να μείνει έτσι) και μια λετομέρεια στην κόντρα γέφυρα είναιήδη έτοιμη η θέση του επαναλλήπτη της γυροσκοπικής ελπίζω με ένα παλινόριο πάνω της. Μένει μόνο ένας μικρός δεξαμενισμός για το φρεσκάρισμα του σκάφους.
89596
89597
89598

Grotta
15-05-2010, 17:53
Θα ήθελα φωτογραφίες πληρωμάτων και ναυτικών που ταξίδευαν με τα Liberty να μπούν σε ένα χώρο στο βαπόρι.
Νομίζω θα είναι η τελευταία λεπτομέρεια απο το βαπόρι.

Να μην είναι μόνο λαμαρίνες και ξύλα, αλλά και πρόσωπα-μορφές αυτών που ταξίδευαν και με τα βαπόρια αυτά μεταπολεμικά όδευσαν την Ελλάδα να γίνει πρώτη ναυτική δύναμη.

http://i123.photobucket.com/albums/o314/Aspis/09-09-021051copy.jpg

Grotta
15-05-2010, 18:11
http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=50809&page=4

Naias II
16-05-2010, 13:59
Μένει μόνο ένας μικρός δεξαμενισμός για το φρεσκάρισμα του σκάφους.

Προγραμματισμένος δεξαμενισμός 25 με 29/05

Leo
16-05-2010, 16:30
Θα αστράψει, πριν πάρει την θέση που του αξίζει για το θαυμάσουν οι επισκέπτες των Ποσειδωνίων και με την ησυχία μας μετά εμείς.

polykas
22-05-2010, 20:24
Κουκλί έγινε.Την εβδομάδα που μας έρχεται θα δεξαμενιστεί και να δούμε που θα πάει...:D

90462

90464

DimitrisT
22-05-2010, 22:26
Σύμφωνα με το πρόγραμμα δεξαμενισμού του ΟΛΠ το πλοίο 27/5 -31/5 θα βρίσκεται στη μεγάλη πλωτή του Περάματος

pantelis2009
24-05-2010, 11:03
Το HELLAS LIBERTY απο άλλη γωνία.;)

90719

90720

Eng
24-05-2010, 19:12
Καποιος θα επρεπε να τους πει πως η σημαια ειναι αναποδα σχεδιασμενη..
Η φορά της θα επρεπε να ειναι απο πλωρα - πρυμα.
Εκτος κι αν ειναι αλληγορικη σημασια..ξερετε οπως ελεγε ο Ποποτας στο
Κολοκοτρωνιτσι.."Εμπρος..Πίσω"..
Sorry μου ηρθε αυθορμυτα..!

Παναγιώτης
24-05-2010, 20:58
Σωστά είναι... Βλέπουμε τη δεξιά πάντα της τσιμινιέρας και η σημαία υποτίθεται ότι είναι το σηνιάλο της εταιρείας, δεν είναι ζωγραφιά σημαίας. Πρέπει να είναι ώστε να μπορεί κάποοιος να το αναγνωρίσει κάποιος από μακρια, ανάλογα το όνομα στον αριστερή μάσκα είναι γραμμένο από πλώρα προς πρύμα και στη δεξιά από πρύμα προς πλώρα. ¨η απαάβαλε σηνιάλα με γράμματα όπως Β

Βέβαια άποιες εταιρείες που είχαν σημάιες στο σηνιάλο όπως του Ωνάσση έβαζαν τα σηνιάλα κατοπρικά αλλά το Ω μπορέι να διαβαστεί και κατοπτρικά, αλλού έχω δει να αλλά ζει φορά η σημάια

Leo
24-05-2010, 21:30
Θεωρώ ότι η επιλογή της Ελληνικής Σημαίας για σινιάλο σ αυτό το πλοίο μουσείο, έχει την έννοια της μεγάλης Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας που ξεκίνησε από τα liberties, ανδρειώθηκε και μεγαλουργεί ακόμη και σήμερα.

Επειδή η σημαία είναι κυματιστή, δεν είναι στατική, νομίζω ότι φανερώνει κάποια κίνηση, συνεπώς συμφωνώ με την θέση του Eng. Η αναστροφή της στην δεξιά πλευρά της τσιμινιέρας θεωρώ ότι είναι απαραίτητη. Εκτός και αν το πάρουμε κατά το άσμα.... "...κι ό καιρός φυσούσε πρύμα...".

pantelis2009
03-06-2010, 16:58
Το HELLAS LIBERTY απο χθές στη μεγάλη του Περάματος. Σε λίγο φωτο στο "Δεξαμενισμοί παντός τύπου":p;)

Ellinis
03-06-2010, 19:46
Kαι μιας και η μετασκευή του βαποριού βρίσκεται στην τελική ευθεία, ας το δούμε πως ήταν δέκα περίπου χρόνια πίσω, όταν ήταν παροπλισμένο.
Τα σημάδια που είχε στην ισαλο στην πλώρη ήταν για να μπορούν να βλέπουν οι υπεύθηνοι του "στόλου παροπλισμένων" αν το πλοίο έχει κάποια κλίση (δηλ. διαροή).

92191
Από το περιοδικό Steamboat Bill

pantelis2009
04-06-2010, 19:31
Hellas Liberty. Ένας τύπος πλοίου, που άφησε εποχή στην Ελληνική ναυσιπλοΐα.Ιστορικές φωτο, απο τον δεξαμενισμό ενος ιστορικού πλοίου. Οι φωτο χαρισμένες σε όλους τους φίλους που αγαπούν τη θάλασσα, δηλαδή όλο το Nautilia.gr.:p

92288

92289

92290

92291

Leo
04-06-2010, 19:39
Σ ευχαριστώ Παντελή, βρήκα λίγο χρόνο να χαζέψω κι εγώ το όμορφο σκαρί που μου προκαλεί ρίγος συγκίνησης. Για σένα και όλους τους Έλληνες ναυτικούς!

92294

vinman
04-06-2010, 19:41
Μπράβο για τις φωτογραφίες σας Παντελή και Λεονάρδε!!;)

pantelis2009
04-06-2010, 19:51
Υπέροχο έγινε φίλε LEO. Eυχαριστώ;)

Ellinis
04-06-2010, 20:04
Εκπληκτικές οι φωτογραφίες και τον δυο σας! ευχαριστούμε :D
Είναι υπέροχο να βλέπουμε αυτό το ιστορικό σκαρί να ξεναγεννιέται στην Ελλάδα και ειδικά στο Πέραμα, εκεί δηλαδή που είχαν δουλευτεί τόσα και τόσα Λίμπερτυ πριν 40-50 χρόνια.

jkourkoulis
07-06-2010, 09:29
Το Hellas Liberty μόλις μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά! Δυστυχώς δεν το υποδέχτηκαν πολλά καράβια σφυρίζοντας παρά μόνο 2-3.

BULKERMAN
07-06-2010, 10:14
Το Hellas Liberty μόλις μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά! Δυστυχώς δεν το υποδέχτηκαν πολλά καράβια σφυρίζοντας παρά μόνο 2-3.

Αν είναι αλήθεια τι να πω...:mad:Τόσο σεβασμό έδειξαν στην ιστορία της εμπορικής ναυτιλίας... Αν έμπαινε όμως κανένα νεότευκτο η κρουαζιερόπλοιο εκεί να δεις τι θα γινόταν!!!!Θα ακουγόντουσαν όλα μαζί για ώρα!!

Αν δεν υπήρχαν αυτά τα πλοία θα σου λεγα που θα ήταν τώρα πολλοί από αυτούς...Και εφοπλιστές και καπεταναίοι της ακτοπλοίας!!!

Harry14
07-06-2010, 14:15
Ξερουμε ποια ειναι αυτα τα 2-3; Το ενα φανταζομαι ειναι το blue star 1. Που εδεσε;

mastrokostas
07-06-2010, 16:13
Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που βοήθησαν να δούμε αυτό το ιστορικό βαπόρι στην Ελλάδα μας !
Εδω πρώτη μέρα στον Πειραιά ,επισκευασμένο και φρεσκοβαμμένο ! !
92683

jkourkoulis
07-06-2010, 17:52
Ξερουμε ποια ειναι αυτα τα 2-3; Το ενα φανταζομαι ειναι το blue star 1. Που εδεσε;

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να καταλάβω. Πάντως έχει γίνει πολύ όμορφο, είναι σαν καινούριο!:D

ΥΓ. Έδεσε δίπλα στου Βασιλειάδη όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του mastrokostas ;).

Leo
07-06-2010, 19:03
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που βοήθησαν να δούμε αυτό το ιστορικό βαπόρι, σε μια κατάσταση που τιμά την Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία. Ο χώρος που έδεσε για να "εγκαινιαστεί" (προφανώς δεν είναι ο καταλληλότερος), είναι όμως ένας φυσικός χώρος για ένα πλοίο φορτηγό, το σιλό που έχει πίσω του. Μαστροκώστα μια φωτογραφία μοναδικό δώρο να στολίσει τις ψυχές των Ελλήνων ναυτικών και να συγκινήσει τους πατεράδες μας!

mastrokostas
07-06-2010, 19:26
Μιλούσα προχθές με έναν απόμαχο ναυτικό εκείνου του καιρού ,και τον ρώτησα:
- Καπετάνιε τι τα έκανε ξεχωριστά τα Liberty και όλοι έχετε να πείτε και μια καλή κουβέντα γι αυτά ?
- Εεεεε…..πως !! ήταν αλλά βαπόρια !!Είχαν πολυτέλειες !
- Δηλαδή ?
- Παγωμένο νερό !!Μπάνια !
Αλήθεια πόσο άλλαξαν οι καιροί ?
Και μείς σήμερα μιλάμε για internet ,και για πισίνες !

T.S.S. APOLLON
07-06-2010, 21:09
Ενα μεγαλο Μπραβο σε ολους εκεινους ( ο καθενας απο το δικο του μετεριζι ) που με πολυ αγαπη και μερακι εργασθηκαν ακουραστα και καταφεραν να υλοποιησουν τον στοχο τους , προσφεροντας σε ολους εμας αυτη την ομορφια ΕΛΛΑΣ ΛΙΜΠΕΡΤΥ χαρμα ιδεσθαι!!!

Natsios
08-06-2010, 17:33
Μιλούσα προχθές με έναν απόμαχο ναυτικό εκείνου του καιρού ,και τον ρώτησα:
- Καπετάνιε τι τα έκανε ξεχωριστά τα Liberty και όλοι έχετε να πείτε και μια καλή κουβέντα γι αυτά ?
- Εεεεε…..πως !! ήταν αλλά βαπόρια !!Είχαν πολυτέλειες !
- Δηλαδή ?
- Παγωμένο νερό !!Μπάνια !
Αλήθεια πόσο άλλαξαν οι καιροί ?
Και μείς σήμερα μιλάμε για internet ,και για πισίνες !

Ανυπομονώ να το επισκεφτώ και να δω από κοντά, να νιώσω εκείνους τους ναυτικούς.
Σκέψου Mastrokosta πως θα φαίνονται αυτές οι σημερινές πολυτέλειες στους τότε νέους όταν οι σημερινοί νέοι φτάσουν τα χρόνια του καπετάνιου που αναφέρεις. Και τι θα έχουν να μας δείξουν οι τότε νέοι για τις δικές τους πολυτέλειες.........

mastrokostas
08-06-2010, 19:11
Να το δούμε και με τα μάτια του τότε !
Σε όλους εσάς που το λατρεύετε !
92856

Nissos Mykonos
08-06-2010, 19:31
Εγώ πιστεύω δεν είμαι και ο πιο κατάλληλος, λόγο της ηλικίας μου, να κάνω σχόλιο σε αυτό το ιστορικό πλοίο αλλά κάτι με οδήγησε να το κάνω..
Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα για τις φωτογραφίες που μοιράστηκε μαζί. Επίσης θα ήθελα να δώσω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους πάλεψαν για το φέρουν στην Ελλάδα και σε όσους δούλεψαν αυτούς τους μήνες για να δώσουν την ευκαιρία σε όλους μας (και ειδικά τους πολύ νεότερους σαν και εμένα) να γνωρίσουμε ένα από τα πλοία που ταξίδευαν για χρόνια οι ναυτικοί μας!
Όταν καταφέρω και το επισκεφτώ, σίγουρα θα είναι για μένα είμαι ξεχωριστή εμπειρία αφού θέλω να ακολουθήσω το επάγγελμα του ναυτικού, επίσης θα δω σε τι συνθήκες δούλευαν οι ναυτικοί του τότε, που πιστεύω ότι ήταν εμπειρία ζωής να το κάνουν!
Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν για να το έχουμε εδώ κοντά μας!

jkourkoulis
08-06-2010, 19:38
Συγγνώμη που βγαίνω εκτός θέματος αλλά η φωτογραφία σου mastrokosta είναι τόσο ατμοσφαιρική - καλλιτεχνική που είναι σαν διαφήμιση για τον άσπρο τράκτορα στα δεξιά της εικόνας :p.

Στο θέμα μας τώρα έχετε ακούσει πότε θα αρχίσει να δέχεται επισκέπτες και αν τελικά θα είναι δίπλα στο Αβέρωφ όπως είχε γραφτεί εδώ (νομίζω);

nkr
08-06-2010, 20:05
Αντε να το επισκεφθουμε και εμεις οι νεοτεροι για να μαθουμε και κατι παραπανω απο τα τοτε παλια και ατμοσφαιρικα ταξιδια της εποχης εκεινης.

Παναγιώτης
09-06-2010, 13:36
Κάθομαι και χαζέυω τις φωτογραφίες του μαστρο Κώστα. Σίγουρα ένα βαπότι που αντιπρωσοπέυει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας χρειάζεται κάποια καλύτερη θέση ορατή από περισσότερους, οι φωτογραφίες του μαστρο Κώστα με πάνε καμιά πενηνταριά χρόνια πίσω που τέτοπια βαπόρια έπεφταν σε ντόκους κάθε λιμανιού του κόσμου να φορτώσουν ή να ξεφορτώσουν. Σε μεταγέρει σε κάποιο λιμάνι έτοιμο να φορτώσει κάρβουνο ή σιτηρά .

Ευχριστώ όλους όσους βοήθησαν να ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια μας οι ιστορίες που έχουμε ακούσει.

Super Jet
09-06-2010, 14:36
Σημερα στον Πειραια.
92956

sv1xv
09-06-2010, 15:46
Να και μια δική μου, χθες το απόγευμα που κατέβηκα να φωτογραφήσω το TS Empire State:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/df/SS_Hellas_Liberty_(restored).jpg/800px-SS_Hellas_Liberty_%28restored%29.jpg (http://commons.wikimedia.org/wiki/File:SS_Hellas_Liberty_(restored).jpg)

vinman
12-06-2010, 10:09
Χθές στον Πειραιά!

93316

93317

opelmanos
12-06-2010, 10:14
Χθές στον Πειραιά!

93316

93317
Πω πω !!!:shock:Το πλοίο έγινε του κουτιού λές και το πήραν από την βιτρίνα και το ρίξαν στην θάλασσα!!!

Leo
12-06-2010, 10:23
Γνωρίζει κάποιος να μας πει αν είναι επισκέψιμο το πλοίο ή όχι?

Orion_v
12-06-2010, 13:04
Χθές στον Πειραιά!

93317

Ελπιζω να με συγχωρεσεις αγαπητε , πειραξα λιγο τη φωτο σου !!!
Με ολο το σεβασμο στο θεμα , συμβολιζει ενα κομματι της ναυτικης ιστοριας του τοπου , ελπιζω να του δειξουμε ολοι μας το σεβασμο που του πρεπει.

93336

vinman
13-06-2010, 08:56
Ελπιζω να με συγχωρεσεις αγαπητε , πειραξα λιγο τη φωτο σου !!!
Με ολο το σεβασμο στο θεμα , συμβολιζει ενα κομματι της ναυτικης ιστοριας του τοπου , ελπιζω να του δειξουμε ολοι μας το σεβασμο που του πρεπει.

93336

...και πολύ καλά έκανες μιας και της έδωσες έναν άλλο τόνο...πιο κοντά στην αποχή που μεσουράνησε...;)

pantelis2009
13-06-2010, 09:00
πραγματικά υπέροχη φίλε Orion_v. Μας έστειλες στην εποχή του:p

Orion_v
13-06-2010, 13:44
Ευχαριστω, αυτο που ρωτησε ο Λεο στην προηγουμενη σελιδα , αν ειναι δηλαδη επισκεψιμο το καραβι , μαλλον ενδιαφερει αρκετους , ξερουμε ?

sv1xv
13-06-2010, 14:16
Δεν ξέρω αν είναι ακόμα επισκέψιμο, με δεδομένο το σημείο πρόσδεσης φαντάζομαι πως όχι, όμως έμαθα ότι έχουν γίνει αρκετές προσαρμογές και μετατροπές (π.χ. κλίμακες στα κύτη) ώστε να είναι επισκέψιμο σε μεγάλη έκταση χωρίς δυσκολίες.

T.S.S. APOLLON
13-06-2010, 16:46
Eιναι ενα πανεμορφο στολιδι!

93528

93529

93530

Ellinis
13-06-2010, 16:59
Tο πλοίο δεν είναι ακόμη επισκέψιμο μιας και οι εργασίες συνεχίζονται. Μη με ρωτήσετε πότε θα είναι γιατί δεν το γνωρίζω. Στο ντόκο συνάντησα και ένα παλιό ναυτικό που είχε ταξιδέψει με λίμπερτυ, και τότε είναι που καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό το καράβι για τους ανθρώπους που τα ταξίδεψαν... άντε τώρα να κροσάρεις τον Ατλαντικό με 8 μιλλάκια, μέχρι να φτάσεις έχεις ξεχάσει από που ξεκίνησες!
Ανταποδίδω στις ωραίες φωτο του t.s.s.Apollon με μια πρυμνιά.

93532

T.S.S. APOLLON
13-06-2010, 17:05
Ελλας Λιμπερτυ... Πειραιας 13-6-2010.

93533

93534

pantelis2009
13-06-2010, 17:30
Πανέμορφες φωτο απο όλους σας. Και μία απο μένα. Δεν νομίζω να υπάρχει θαλασσινός, που να την το έχει φωτογραφίσει. Μ' αρέσουν οι ποντικοπαγίδες!!!;) Χαρισμένη σε όλους τους θαλασσινούς φίλους.

93540

T.S.S. APOLLON
26-06-2010, 19:21
Το πανεμορφο Ελλας Λιμπερτυ αλλαξε θεση, ειναι διπλα στο Κεντρικο Λιμεναρχειο Πειραιως.

95110

Nissos Mykonos
04-07-2010, 12:43
Για να δούμε το ιστορικό αυτό πλοίο στην θέση μπροστά από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς προχθές το βράδυ..

96064

T.S.S. APOLLON
04-07-2010, 20:19
Ελλας Λιμπερτυ...το πλοιο του χθες που εγινε στολιδι του σημερα. Πειραιας 4-7-2010.
96118

96119

apollo_express
04-07-2010, 23:48
Οι μηχανές του λειτουργούν;

mastrokostas
05-07-2010, 18:46
Για να το δουμε και απο μεσα λιγο ,αν και δεν ειναι ετοιμο ,αλλα μπορουμε να παρουμε μια μικρη γευση!

96208
Ενας αλουες
96209
Η καμπινα του Πρωτου
96210

96211
Το γραφειο του
96212

mastrokostas
05-07-2010, 18:54
συνεχεια

96215
το γραφείο του καπετάνιου!
96216
η καμπινα του
96217
γραφειο χαρτων
96218
Ο τηλεγραφος της γεφυρας
96220

mastrokostas
05-07-2010, 19:01
συνεχεια
Γεφυρα
96221

96222

96223

Σηματοθέσιο και φωναγωγοί
96224
Εδω μπλεκονται οι εποχες !
96225

mastrokostas
05-07-2010, 19:10
συνεχεια

καμπινα δοκιμων !Το ιντερνετ, το ειχαν μπροστά στο καμπούνι,γι αυτο δεν φαίνεται το rοuter!;)
96226

96227
Λαβομάνος
96228
Ψυκτης νερού !
96229

96230

mastrokostas
05-07-2010, 19:18
συνεχεια
Τραπεζαρία αξιωματικων .
96231

96232

96233

96234
Βαρδιόλα !
96235

BEN BRUCE
05-07-2010, 19:54
Φανταστικο αφιερωμα στο ιστορικο αυτο πλοιο.Ειναι πολυ θετικο που υπηρξε αυτη η ισχυρη πρωτοβουλια απο τους ελληνες πλοιοκτητες για ενα πλωτο μνημειο αλλα και ταυτοχρονα μια απιστευτη μηχανη του χρονου για ολους εμας.

pantelis2009
05-07-2010, 20:07
Kαταπληκτικό φωτο-ρεπορτάζ φίλε mastrokostas. Πολλά πράγματα είναι πρωτόγνωρα για πολλούς απο εμάς. Ευχαριστούμε :p

T.S.S. APOLLON
05-07-2010, 20:13
Μπραβο Καταπληκτικη δουλεια!!!

Ellinis
05-07-2010, 21:13
συνεχεια
Τραπεζαρία αξιωματικων .
96231

Κοίτα να δεις που παραπανιόντουσαν οι παλιοί... μέχρι και πλάσμα τηλεόραση τους είχαν! :mrgreen: :mrgreen:

Σίγουρα μια εξαιρετική δουλειά από τους άνθρωπους του μουσείου! Κατάφεραν να μετατρέψουν το κουφάρι του Arthur Huddell στο πανέμρφο Hellas Liberty.
Kαι ας δουμε και μια σύγκριση: Πριν 10 χρόνια και σήμερα.
και όμως είναι το ίδιο πλοίο!

96251

Παναγιώτης
06-07-2010, 17:21
Αν και είναι προφανές ότι η τηλεόραση ανήκει στους βατσιμάνηδες, να προσθέσουμε ότι και τα κλιματιστικά είναι για τους σύγχρονους επισκέπτες μια και δεν είχαν τότε και το μόνο μέσο δροσιάς ήταν οι ανεμιστήρες που διακρίνονται στις καμπίνες των αξιωματικών. Τότε οι ναυτικοί θεωρούσαν "πολυτέλεια" τα μπάνια (ο π΄ρωτος και ο καπετάνιος και ατομική ντουζιέρα), τις καμπίνες για το κατώτερο πλήρωμα στο ακομοδέσιο και όχι στο καμπούνι, οι ψύχτες νερού που βλέπουμε μια και ήταν μεγάλο πράγμα να υπάρχει κρύο νερό για το πλήρωμα.

Οι φωτογραφίες στην όμορφη παράθεση του Ellinis μας βοηθά να καταλάβουμε πως έπαιρναν ρημάδια στις ντάνες της αμερικής αυτά τα βαπόρια και με τον ιδρώτα τους τα ΄λεκαναν να οργώνουν τις θάλασσες. Για να καταλάβουμε καλύτερα όπως είδαμε στην αρχ΄λη του θέματος τα λίμπερτυ ήταν πλοία τύπου EC δηλαδή Emergency Cargo (ship) σχεδιαμένα να φτιάχννται γρήγορα σε περίπτωση ανάγκης (Emergency) για να χρησιμοποιηθούν για όσο κρτούσε η ανάγκη. Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της εποχής ήταν σχεδιασμένα για το πλύ πέντε χρόνια (τόσο υπολόγιζαν ότι μπορούσε να κρατήσει μια κατάσταση ανάγκης) και οι έλληνες ναυτικοί τα κταάφεραν να ταξιδεύουν σχεδον τριάντα χρόνια από την κατασκευή τους.

Πόσοι Πρώτοι θα στριφογύριζαν στο κρεβάτι μιας καμπίνας σαν αυτή που βλέπουμε με τη σκάψη τι πατέντα να κάνουν για να φτιάξουν μια βλάβη στη μηχανή χωρίς ανταλλλακτικά;
Πόσοι θα ξενύχτησαν σε μια γέφυρα σαν αυτή στις φωτογραφίες με την αγωνία αν θα τη βγάλουν καθαρή μέσα σε καιρό;
Πόσοι θα κοιτούσαν στο τσαρτ τέιμπλ (γραφέιο χαρτών) να περάσουν ξέρες και νησάκια χωρίς ραντάρ και GPS;
Πόσοι δόκιμοι ξεκίνησαν την καριέρα τους στη θάλασσα και σε μια τέτοια ("βγες εσύ να μπω εγώ") σκέφτονταν πριν κοιμηθούν αυτούς που άφησαν πίσω και που περίμεναν από αυτούς "που πήγαν στα καράβια" να τους βοήθησυν να επιβιώσουν.
Πόσοι θα έκαναν γιορτές με τη σκέψη στην οικογένεια πίσω σε τραπεζαρίες σαν αυτή.

Trakman
13-07-2010, 10:55
Στο λιμάνι του Πειραιά. Μ'αρέσει πολύ αυτή η θέση, μπορούν έτσι όλοι οι επιβάτες να το καμαρώσουν!

97484

Amorgos66
13-07-2010, 11:37
....Πεντε πλοία που σε κάποια φάση της ζωής τους βρέθηκαν πολύ κοντα
στην διάλυση.....!!
Το ένα τη γλύτωσε στο παρά πέντε......!!
Τα άλλα ειναι στο παραπέντε,αλλα δεν φαίνεται να εχουν τύχη....!!!:confused:

Naias II
13-07-2010, 11:50
Κρίμα είναι,θα πρέπει να τα μετατρέψουν σε μουσείο της αθάνατης ελληνικής ακτοπλοίας!

Παναγιώτης
13-07-2010, 12:21
Συγνώμη αλλά είναι σαν να συγκρίνουμε τον Καζατζίδη με την Άτζελα Δημητρίου.
Θα παρακαλέσω θερμά να διαβάσετε τις προηγούμενες σελίδες του θματος για να καταλάβετε τι σήμάινουν τα λίμπερτυ για την ιστορία της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

BULKERMAN
13-07-2010, 14:56
Στο λιμάνι του Πειραιά. Μ'αρέσει πολύ αυτή η θέση, μπορούν έτσι όλοι οι επιβάτες να το καμαρώσουν!

97484

Είναι το μόνο πλοίο που δικαιωματικά , αξίζει να πιάνει θέση μέσα στο λιμάνι!!!

seaways_lover
14-07-2010, 09:38
Έγινε πραγματικό στολίδι. Ελπίζω κι εύχομαι να γίνει δέκτης του σεβασμού που του πρέπει και του αξίζει και να παραμείνει σ’ αυτή την κατάσταση για πάντα.

Amorgos66
15-07-2010, 00:19
...δε μας λεει και κάποιος,πόσο στοιχισε η όλη επιχείρηση,... ποιος πληρώνει...,καθως και τι μέλλει γενέσθαι μετά τα πανηγυρια...

Leo
15-07-2010, 05:40
Το πόσο στοίχισε μπορεί και να το μην το μάθουμε ποτέ. Είναι αποτέλεσμα ιδιωτικής προτωβουλίας η μεταμόρφωση του από τον παροπλισμό μέχρι το στολίδι που βλέπουμε να έχει πάρει πόζα για φωτογράφους, μπροστά στο ΚΛΠ. Πρωτοστάτης της προσπάθειας είναι ο εφοπλιστής καπετάν Βασίλης Κωσταντακόπουλος και άλλοι, όσο για το τι θα γίνει μετά, θα το δείξει το μέλλον.

Παναγιώτης
15-07-2010, 14:17
Το σχέδιο το έχει περιγράψει ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, όπως είδαμε παλιότερα:

Ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος έδωσε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ για το Hellas Liberty, μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artid=258953 . (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artid=258953)

Ξεχωρίζω τις παρακάτω φράσεις:
«Η παρέα αυτή δεν είναι κλειστή. Χωράει όλους εκείνους που εργάστηκαν ή εργάζονται για τη ναυτιλία και πρόκοψαν από αυτήν και συνεπώς μπορούν να εκτιμήσουν τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα ευλογημένα αυτά πλοία. Η ελληνική πολιτεία συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Εκανε αυτό που κανείς από εμάς δεν μπορούσε να κάνει. Ζήτησε δηλαδή από το αμερικανικό κράτος και πέτυχε την παραχώρηση του τελευταίου “Liberty” στο ελληνικό κράτος. Ολα τα άλλα είναι δική μας δουλειά».

«Θεωρώ ότι θα ήταν ντροπή μας να ζητήσουμε ή και να δεχτούμε οικονομική ενίσχυση από το κράτος μας. Αίτημά μας ήταν, και έγινε αποδεκτό, να παραχωρηθεί μονίμως θέση ελλιμενισμού του πλοίου στο Αλσος Ναυτικής Παράδοσης στο Π. Φάληρο, όπου βρίσκεται και το θρυλικό “Αβέρωφ”, και επίσης να παραχωρηθεί η διαχείριση του πλοίου στον Ομιλο Φίλων του “Liberty” που δημιουργείται».

«Τo “Ηellas Liberty” θα μεταφερθεί στο Πέραμα προκειμένου να εκτελεστεί σειρά εργασιών που θα το καταστήσουν ικανό να αντεπεξέλθει στον νέο ρόλο που του επιφυλάσσουμε. Πρέπει να είναι όλοι βέβαιοι ότι μοναδική μας έννοια είναι να δημιουργηθεί κάτι μοναδικό που θα ανακλά τη σπουδαία ιστορία των Ελλήνων στη θάλασσα και ακόμη περισσότερο τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν αυτά τα “ευλογημένα” πλοία τόσο στην ανάπτυξη της Ελλάδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και στη δημιουργία της πρώτης ναυτιλιακής δύναμης του πλανήτη».
Ήδη από το Γενάρη έχει δοθεί η διαχείρηση από το ελληνικό δημόσιο (στο οποίο έχει δωρηθεί από το αμεριοκάνικό δημόσιο). Για το χώρο στο Τροκαντερό από ό,τι βλέπω γίνονται εργασίες βυθοκορήσεων σε οπλόκληρο τον Φαληρικό όρμο.

Naias II
15-07-2010, 14:21
Ήδη από το Γενάρη έχει δοθεί η διαχείρηση από το ελληνικό δημόσιο

Ωχχχ!!! :rolleyes:

Παναγιώτης
15-07-2010, 14:39
Μάλλον δεν έγινα κατανοητός οπότε διορθώνω
"Από το Γενάρη έχει δοθέι η διαχείρηση από το ελληνικό δημόσιο στην ιδιωτική πρωτοβουλία. "
Και αναφέρομαι στη φράση του Βασίλη Κωνστανατκόπουλου:
«Θεωρώ ότι θα ήταν ντροπή μας να ζητήσουμε ή και να δεχτούμε οικονομική ενίσχυση από το κράτος μας. Αίτημά μας ήταν, και έγινε αποδεκτό, να παραχωρηθεί μονίμως θέση ελλιμενισμού του πλοίου στο Αλσος Ναυτικής Παράδοσης στο Π. Φάληρο, όπου βρίσκεται και το θρυλικό “Αβέρωφ”, και επίσης να παραχωρηθεί η διαχείριση του πλοίου στον Ομιλο Φίλων του “Liberty” που δημιουργείται».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι τότε δεν είχε δοθέι απρόλα αυτά η ιδιωτική πρωτοβουλία κάλυψε τα έξοδα της μετραφοράς στην Ελλάδα και των πρώτων επισκευών.

lostromos
19-07-2010, 13:10
Πρωινή φωτογραφία, καθώς τα πλοία της ακτοπλοίας αναχωρούν, οι επιβάτες τους έχουν την ευκαιρία να δούν αυτή τη κούκλα.

http://www.nautilia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=98615&stc=1&d=1279537783

DimitrisT
20-07-2010, 10:44
SS Hellas Liberty........
98825

Trakman
20-07-2010, 11:47
lostromos και DimitrisT EΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ εικόνες!!!!!

Παναγιώτης
15-08-2010, 13:21
Το είχαν σκατζάρει για μία εβδομάδα στην ακτή Βασιλειάδη αλλά από τις 13/8 είναι πάλι μπροστά από το ΚΛΠ. Άντε να τελειώσουν οι εργασίες για την κατασκευή του ντόκου και να πάει στε μόνιμη θέση.

kastkon8
26-09-2010, 22:02
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ .ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΠΕΡΤΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

zamas
13-10-2010, 13:55
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ... ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΧΩΡΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟ NISSOS MYKΟNOS ΓΙΑ ΣΑΜΟ 04/10/2010
111031
111032

Joyrider
13-10-2010, 14:03
Ξέρει κανείς μήπως πότε επιτέλους θα είναι επισκέψιμο για το κοινό ; Κατέβηκα για δουλειά σήμερα το πρωί στο λιμάνι και πέρασα να το δώ από κοντά, αλλά δεν πήρα κάποια πληροφορία...

Παναγιώτης
15-10-2010, 00:40
Για να είναι επισκέψιμο πρέπει να φτιαχτεί ο ντόκος για να δέσει. Θυμάμαι ότι το Μάιο του 2009 επισκεφτήκαμε το Θαλή το Μιλήσιο. Μας είπε ο βατσιμάνης του Θαλή ότι το ναυτικό θα έφτιαχνε τον ντόκο που δενει το Βέλος για να έλθαι το Ελλάς Λίμπερτυ. ¨οπως είναι τώρα ο ντόκος είναι πολύ μικρός για το βαπόρι (κατά τη γνώμη μου, κάθε ένσταση δεκτή). Ο ντόκος έχει μήκος πε΄ριπου 43 μέτρα και το Ελλάς Λίμπερτ έχει μήκος 135 μέτρα, δήλαδή δεν γτάνει ούτε το ένα τρίτο. Επίσης πρέπει να πάει πιο βαθια η τσαμαδούρα δεξια από το Βέλος, ακόμα και για να μπει δίπλα από τον Αβέρωφ αν δεν μπορεί να φτιαχτέι ο ντόκος πάλι πρέπει να αλλάξουν οι τσαμαδούρες. Στια παρακάτω σκαριφήμτα φάινεται ο υπάρχων ντόκος σε σχέση με το Ελλάς Λίμπερτυ.
Μέχρι να βρεθεί χώρος το πάνε από σκάτζα σε σκάτζα από του Βασιλειάδη στο ΚΛΠ και αντίστροφα. Ελπίζω ότι στα έργα που γίνονται στο Φαληρικό όρμο να περιλαμβάνονται και αυτές οι εργασίες.
111353
111354
111355

Joyrider
15-10-2010, 01:13
Παναγιώτη σε ευχαριστώ.Πιο κατατοπιστικός δεν θα μπορούσες να γίνεις !

Επίσης αν κατάλαβα καλά εκεί που είναι τα δύο ιστορικά πολεμικά μας με την προσθήκη και του Λίμπερτυ θα γίνει ό χώρος κάτι σαν ναυτικό μουσείο.Σούπερ θα είναι ! :D

zamas
28-10-2010, 09:00
ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ HELLAS LIBERTY ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 27/10/10 time:12:50

113134

pantelis2009
28-10-2010, 09:29
Και μία απο μένα στις 13/10/2010, χαρισμένη σε όλους τους φίλους του;):p.

113141

kastkon8
28-10-2010, 11:23
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧ/ΣΙΟ? ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΜΠΑΡΚΟ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΚΟΜΑ

roussosf
28-10-2010, 15:46
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧ/ΣΙΟ? ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΜΠΑΡΚΟ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΚΟΜΑ
πηγαινε εδω (http://"www.nautilia.gr/forum/showthread.php?t=655&page=24")
και θα ψαξω και για αλλες

kastkon8
06-12-2010, 13:23
MIA MONAΔΙΚΗ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ. ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΣΥΧΡΟΝΑ ΜΕΣΑ ΟΠΩΣ ΤΟ SMOKE DETECTOR ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ

Apostolos
06-12-2010, 15:16
Σε όλο το πλοίο έχουν μπει σύστημα πυρανιχνευσης

Nissos Mykonos
07-12-2010, 22:24
Πειραιάς 5-12-2010.

118020

pantelis2009
07-12-2010, 23:10
Ευχαριστούμε φίλε Nissos Mykonos. Υπέροχη;).

Apostolos
11-12-2010, 18:33

Αφιερωμένες σε όλους τους παλιούς ναυτικούς που έδωσαν την ψυχή τους σε αυτά τα ηρωικά πλοία...
Ευχαριστούμε τον καπτα Βαγγέλη Κούζιλο για την προσπάθεια του και την καταπληκτική φυλοξενία...
Υπάρχει και συνέχεια...

118478 118479 118480 118481 118482

pantelis2009
11-12-2010, 18:53
Υπέροχες φωτο απο το φίλο Apostolos από ένα πλοίο ιστορικό, που πολλοί παλαιότεροι εργάστηκαν σε αυτό και ήλθε η ώρα να το γνωρίσουμε και μεις οι νεότεροι. Ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες μαζί μας.

kastkon8
12-12-2010, 06:53
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΧ/ΣΙΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΤΑ ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΜΠΑΡΚΑΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΠΟΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΛΑΔΩΝΩ ΤΑ ΒΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΤΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΡΙΓΓΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΡΙΧΝΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΠΕΤΑΓΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ....ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

ChiefMate
12-12-2010, 19:27
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΧ/ΣΙΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΤΑ ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΜΠΑΡΚΑΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΠΟΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΛΑΔΩΝΩ ΤΑ ΒΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΤΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΡΙΓΓΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΡΙΧΝΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΠΕΤΑΓΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ....ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Respect!!!

DimitrisT
23-12-2010, 19:24
Μόνιμα στον Πειραιά το “Hellas Liberty” (http://www.theseanation.gr/news/ports/hellas-liberty.htm)

Πηγή: theseanation.gr

pantelis2009
23-12-2010, 19:38
Υπέροχα νέα απο το φίλο DimitrisT, για ένα Θρύλο της Ελληνικής ναυτιλίας.

Ellinis
23-12-2010, 20:25
Μια πολύ καλή είδηση μιας και εκεί είναι ο φυσικός χώρος για ένα Λίμπερτυ.
Αν δεν κάνω λάθος στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται οτι κάπου εκεί πρυμνοδέτησαν και τα πρώτα λίμπερτυ που έφτασαν στον κατεστραμένο Πειραιά τους πρώτους μήνες μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς.

119828 119829
πηγή: www.amw.gov.au (http://www.amw.gov.au)

kastkon8
23-12-2010, 21:39
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ .ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ LBERTY ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Α!ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ellinis
23-01-2011, 09:11
Μιας και ένας από τους λόγους που το ΕΛΛΑΣ ΛΙΜΠΕΡΤΥ διατηρήθηκε ως μουσείο, είναι να αποτίσει ένα φόρο τιμής και στο ρόλο που έπαιξαν τα Λίμπερτυ στο β' παγκόσμιο πόλεμο, θεώρησα καλό να ψάξω να βρω τι ρόλο έπαιξε το συγκεκριμένο πλοίο στον πόλεμο.
Το ARTHUR M. HUDDELL λοιπόν ταξίδευε στον Ατλαντικό κροσάροντας τον ωκεανό σε επτά μετ' επιστροφής ταξίδια.
Τα παρθενικό ταξίδι του πλοίου ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου 1944 από τη Νέα Υόρκη και προορισμός ήταν τα Loch Ewe και Μethil στη Σκωτία και το Southen στην Αγγλία. Για τους οπτικούς τύπους να και ο σχετικός χάρτης:
120906

Το πλοίο μετά επέστρεψε στην Αμερική και στις 3 Απριλίου ξεκίνησε για ένα νέο ταξίδι, αυτή τη φορά στη Μεσόγειο και στο λιμάνι του Οράν στο Μαρόκο. Η απόβαση στη Βόρια Αφρική είχε ήδη γίνει και το ΑRTHUR M. HUDDELL μετέφερε εφόδια.
Το πλοίο επιστρέφει στην Αμερική για να ξεκινήσει ένα ακόμη κροσάρισμα στο Southend, πάντα ως μέρος μιας νηοπομπής. Θα επιστρέψει στη Νεα Υόρκη την πρωτοχρονιά του 1945.
Και ο χάρτης με τα δυο παραπάνω ταξίδια:
120905

Στη συνέχεια το Λίμπερτυ θα κάνει δυο ταξίδια, ένα προς τη Νάπολη και ένα προς τη Μασσαλία με σταθμό στο Οράν. Τώρα πια είχε γίνει και η απόβαση στη Νότια Ευρώπη και τα φορτηγά καράβια των συμμάχων μεταφέραν εφόδια και υλικά πολέμου για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις τους. Το ΑRTHUR M. HUDDELL στις 2 Μαϊου είχε αποπλεύσει από την Οράν για τη Νεα Υόρκη και κάπου εκεί το πλήρωμα του θα έμαθε την παράδοση της Γερμανίας.
Και ο χάρτης με αυτά τα δυο ταξίδια:
120904

Μετά το Λίμπερτυ έκανε -ασυνόδευτο πλέων- άλλα δυο ταξίδια ένα προς Μασσαλία και Οράν και το τελευταίο του προς το Κάρντιφ της Ουαλλίας.
120903

Θα επιστρέψει στη Νεα Υόρκη στις 3 Σεπτεμβρίου 1945 και με τον β' παγκόσμιο να έχει πλέον λήξει, το πλοίο θα οδηγηθεί στις 22 του μήνα στο James River της Virginia όπου και θα παροπλιστεί μαζί με εκατοντάδες άλλα Λίμπερτυ που είχαν εκπληρώσει το λόγο ναυπήγησης τους.
Όπως τα υπολόγισα στους 20 περίπου μήνες δράσης στον Ατλανικό το ΑRTHUR M. HUDDELL διένυσε γύρω στα 53 χιλιάδες ναυτικά μίλια.

Leo
25-01-2011, 10:25
Ο άνθρωπος (http://www.marinews.gr/pub/Index.asp)που μας χάρισε αυτόν τον θησαυρό, δεν είναι πια κοντά μας. Καλό ταξίδι καπετάνιε, σ ευχαριστούμε, θα σε θυμόμαστε πάντα.

Πηγή: Marinews

Eng
25-01-2011, 10:50
Πραγματικά ο όρος "Ευπατρίδης" των χαρακτηριζει απόλυτα. Και μαλιστα θα έλεγα και "Ανθρωπος" με την εννοια που πια εχει..ξεχαστει στα χρονια μας.
Καλο ταξιδι..

Maroulis Nikos
25-01-2011, 22:10
Ο "αποχαιρετισμός" του καπετάν Βασίλη

Ήταν Ιούλιος του 2006 όταν στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε ένα νεότευκτο, επιβλητικό κοντενεράδικο. Το μήκος του 330 μέτρα, το πλάτος του 43 μέτρα, η μεταφορική ικανότητα ήταν και είναι βέβαια 9.500 containers και η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυσσε έφθανε τα 25,4 knots . Το πλέον σημαντικό όμως ήταν η Ελληνική σημαία που ανέμιζε στο κατάρτι του και το λιμάνι νηολογίου του στην πρύμνη του.
Το ολοκαίνουριο αυτό πλοίο κατέπλευσε με πλοικτήτρια εταιρία την Costamare, του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και ναυλωμένο από την Κινεζική εταιρία Cosco.
Στον Πειραιά στήνεται μεγάλη εκδήλωση υποδοχής. Πραγματική γιορτή, εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών. Σημαίες της Ελλάδας και της Κίνας ανέμιζαν παντού ενώ τα χρώματα των δύο χωρών κυριαρχούσαν στην υποδοχή του καπετάν Βασίλη και του πολύ στενού του φίλου και προέδρου της Cosco, captain Wei Jiafou.
Ήταν η ώρα, ο καπετάν Βασίλης να δώσει μία ακόμα ικανοποίηση στη χώρα του ή μάλλον δύο. Πρώτον, την έναρξη συνεργασίας του με τον κινεζικό κολοσσό που ακούει στο όνομα COSCO και δεύτερο, το όνομα της Ελλάδας που θα κοσμούσε πλέον το μεγάλο εμπορικό καράβι που σε συνδυασμό με το όνομα της κινεζικής εταιρία, συμβόλιζε την έναρξη μιας μακροχρόνιας συνεργασίας των Κινέζων με τη χώρα μας, παρά τις όποιες αντιδράσεις είχαν μέχρι τότε εκφραστεί από μερίδα εργαζόμενων του ΟΛΠ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ (http://www.nautilia.gr/new/site/index.php?option=com_content&view=article&id=154:-qq-&catid=48:2010-09-14-08-56-01&Itemid=99)

mastrokostas
06-02-2011, 13:27
Μια πλώρη που δεν κουράζωμε να την χαζεύω, αλλά και να την φωτογραφίζω !
122661

Trakman
06-02-2011, 13:37
Και όπως πάντα την φωτογραφίζεις ΤΕΛΕΙΑ!!!!!;)

pantelis2009
06-02-2011, 17:50
Και γω φίλε mastrokostas δεν βαριέμαι να το χαζεύω και να το φωτογραφίζω όπως βλέπεις.
Χαρισμένη σε σένα, Trakman, Maroulis Nikos, Eng, Leo, Ellinis και όλους τους φίλους του πλοίου.;):p

122676

Παναγιώτης
14-02-2011, 00:59
Μια όχι τόσο καλή φωτογραφία μια και είναι σούρουπο αλλά δείχνει ότι στο βαπόρι ανάβουν κανονικά τα φώτα αγκυροβολίας και όπως πρόσεξα ένα βράδυ αν'αβουν και φω΄τα καταστρώματος. Είναι σαν να ετοιμαζεται αν φορτώσει...

Παναγιώτης
09-03-2011, 00:55
Το πρωί ήμουν για μια δουλειά στον Πειραιά και βλέπω την παρακάτω εικόνα
125768

Κοντέυω να πάθω εγκεφαλικό μου έρχεται ο συνειρμός του πρόσφατου θανάτου του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου που είχε αναλάβει μεγάλο μέρος για την αποκατάστασης κι τη συντήρησης. Και πάνω που μου περνάει από το μυαλό το "τι έκαναν οι κεαρατάδες το πουλήσανε" βλέπω κάτι τύπους στο ντόκο να στήνουν κάτι κασόνια βαρέλια κ.λπ. για να του ρωτήσω "τι γλίνεται ρε παιδιά". Και ευτυχώς αυτοί μου είπαν ότι θα χρησιμοποιηθεί για σκηνικό κάποιας ξένης ταινίας (πολεμικής αν κατάλαβα καλά) και για μερικές μέρες θα γίνονται γυρίσματα σε αυτό, και ησύχασα. Οπότε μην τρομάξετε αν δείτε τίποτα παράξενο.

Leo
09-03-2011, 05:25
Κι εγώ το ίδιο έπαθα μέχρι να διαβάσω αυτό που έγραψες Παναγιώτη. Όμως αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για έσοδα και την συντήρηση του βαποριού.

Με την ευκαιρία, αυτό το βαπόρι τώρα, είναι επισκέψιμο? Μπορέι κάποιος, που δεν έχει μέσον να το επισκεφθεί? Λειτουργεί σαν μουσείο? Τι ξέρουμε για αυτά?

mastrokostas
09-03-2011, 07:57
Το έπαθα το εγκεφαλικό πρωί-πρωί μέχρι να διαβάσω το κείμενο !:roll:

pantelis2009
09-03-2011, 08:28
Αυτά τα γράφουν φίλε Παναγιώτη σαν τίτλο, Π.Χ "στο πλοίο θα γυρίστει ταινία" και μετά όλα τα άλλα;).
Ήταν Star τα Liberty λέτε να πάρει και Oscar για τη συντήρηση του πλοίου.:eek::D

zamas
13-03-2011, 13:32
... ότι θα χρησιμοποιηθεί για σκηνικό κάποιας ξένης ταινίας (πολεμικής αν κατάλαβα καλά) και για μερικές μέρες θα γίνονται γυρίσματα σε αυτό, και ησύχασα. Οπότε μην τρομάξετε αν δείτε τίποτα παράξενο.

126246 126248

2 φωτογραφιες που εβγαλα 11/03 μια μακρυνη και μια κοντινη οπου φαίνετε κάποια δεξιωση ή καποιο event που έγινε πανω στο πλοίο.

mastrokostas
27-03-2011, 13:22
Γυαλίζει ο Σημ της μηχανής τα δυο ποδάρια.
127839

127838

Παναγιώτης
13-04-2011, 16:47
Σ' αυτό το βαπόρι βλέπεις να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σου όλες οι ιστορίες που έχεις ακούσει από παλιούς ναυτικούς...

Στην πρώτη φωτογραφία του μαστρο Κώστα αν δεν κάνω λάθος βλέπουμε λεπτομέρεια από ένα από τα rods (βάκτρα επίσημα) των ατμοσυρτών και στη δεύτερη πρέπει να είναι ένα από τα βάκτρα των εμβόλων. Τα έχω σημειώσει με 1 και 2 αντίστοιχα στο συνημμένο διάγραμμα για να προσανατολιστούμε.
129496
Έχουμε ακούσει ιστορίες για αυτά:

Αγαπητοι συναδελφοι ξερει καποιος μια που μιλαμε για αξονα και προπελα αν υπαρχει ο αξωνας και λειπει μονο ο tail shuft η ολοκληρος απο το τουνελι? Και κατι απο παλια σαν κουιζ, σημερα ο μηχανικος στην κωλοτσεπη εχει φακο και γαλικο, τοτε ειχε βαριοπουλα και λοσταρι γιατι?

Η βαριοπουλα ηταν για να χτυπανε τα rods των ατμοσυρτων και το λοσταρι για να ξεκολανε τα εβολα απο τα βοηθητικα μηχανηματα γιατι ως γνωστον ολλα ηταν παλινδρομικα

kastkon8
13-04-2011, 21:51
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.
ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΒΑΠΟΡΙ ?

Παναγιώτης
13-04-2011, 22:26
Είναι στα σχεδιά μας να διοργανώσουμε κάτι τέτοιο μόλις γίνει πλήρως επισκέψιμο και αρχίσει η λειτουργία του μουσείου που. Νομίζω ότι δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή.

Παναγιώτης
26-01-2013, 13:14
Μια που πιάσαμε τη μηχανή και για να πάρετε μια γεύση από την επίσκεψη που ετοιμάζουμε ας δούμε το ψυγείο της μηχανής.
Στο ψυγείο εκτονώνεται ο ατμός από τους κυλίνδρους της μηχανής (που έιδαμε παραπάνω) και ψύχεται ώστε να συμπυκνωθεί και να πάει πάλι στα καζάνια.
135988 135989πηγή σχεδίου (http://www.hnsa.org/doc/merchant/engineering/index.htm)
Όπως είδαμε παλιότερα (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?655-SS-Hellas-Liberty-%C5%EB%EB%DC%F2-%CB%DF%EC%F0%E5%F1%F4%F5-ex-SS-Arthur-M-Huddell-(IMO-5025706)&p=166617#post166617) το κενό στο ψυγείο έφταν τις 26 ίντσες. Δηλαδή η πίεση ήταν κατά 26 ίντσες κατώτερη από την ατμοσφάιρική πίεση που είναι περίπου 30 ίντσες δηλαδή ήταν περίπου 87% του απόλυτου κενού.
Το κενό στο ψυγείο είναι σημαντικό γιατί έτσι εκτονώνεται σωστά ο ατμός και λειτουργεί σωστά ο θερμοδυναμικός κύκλος (στην παλιότερη συζήτηση στο σύνδεσμο παραπάνω είχαμε πει περισσότερα για το θερμοδυναμικό κύκλο). Αν δεν εχει κανό στο ψυγείο δεν εκτονώνεται σωστά ο ατμός και δεν έχει τη σωστή απόδοση η μηχανή.

Έτσι σε ένα χιώτικο λίμπερτι ο καπετάνιος κοιτούσε το ημερολόγιο και τα μίλια στην παρκέτα (είπαμε για αυτή εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?14266-%CD%E1%F5%F4%E9%EA%DC-%BC%F1%E3%E1%ED%E1-Nautical-Instruments&p=357226#post357226)) κι έβλεπε ότι το βαπόρι δεν έπιανε την ταχύτητα που χρειαζόταν για να βγει το ταξίδι σύμφωνα με το ναυλοσύμφωνο. Οπότε ο χιώτης καπετάνιος φωνάζει τον συμπατριώτη του πρώτο μηχανικό να του γκρινιάξει:

«'Εν μου λες, Μάστορα, ιντάχει τό βαπόριν και εv τρέχει;»

«'Εν σου τώχω πει; Εν έχομεν κενόν λέων σου και πάλιν.
Εν έχομεν κενόν στο ψυγείον ! »

«Αναθεμάν σε! Όλο εν έχομεν κενόν, εν έχομεν κενόν! Γκαλά. Τώρα που θα πάμεν στο πόρτο βάλε στην λίσταν, στις προβίζιες, να σου αγοράσωμεν και κενόν.»

(Όπως έχω πει στο βαπόρι αυτό ζωντανεύουν μπροστά σου όλες οι ναυτικές ιστορίες που έχεις ακούσει)

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-01-2013, 14:06
Να'σαι καλά Παναγιώτη, μου θύμισες πολλές παρόμοιες ιστορίες.Έχεις ακούσει όμως αγγλικά ή ισπανικά με καρδαμυλίτικη προφορά; Εκεί να δεις!

Ellinis
02-02-2014, 11:04
Η γωνία λήψης δεν είναι η ίδια αλλά μας δίνει μια εικόνα για να συγκρίνουμε πως ήταν το καράβι όταν ήταν παροπλισμένο στην Αμερική και πως έγινε σήμερα. Η πρώτη φωτογραφία πρέπει να τραβήχτηκε πριν 10 χρόνια όταν το ζητούσε να το πάρει μια αμερικάνικη οργάνωση, κάπως παραστρατιωτική θα έλεγα. Μάλιστα ρίχνανε αρκετή χολή στην ιστοσελίδα τους για τους Έλληνες που θέλανε να τους το "φάνε"...

152217

mastrokostas
02-05-2014, 21:43
Να δουμε και σε ενα τετοιο μηχανοστασιο ,πως ξεκινα ο μηχανικος ,βαζοντας το καζανι μπροστα για να ανεβασει ατμο κτλ

https://www.youtube.com/watch?v=TRQ-Q56ZmA0

lostromos
02-05-2014, 22:14
Μεγαλείο όταν αρίζει να γυρίζει ο στρόφαλος!

mastrokostas
04-05-2014, 13:58
Μεγαλείο όταν αρίζει να γυρίζει ο στρόφαλος!
Ειναι πραγματικο μοναδικο !!!!

roussosf
04-05-2014, 17:22
Να δουμε και σε ενα τετοιο μηχανοστασιο ,πως ξεκινα ο μηχανικος ,βαζοντας το καζανι μπροστα για να ανεβασει ατμο κτλ

https://www.youtube.com/watch?v=TRQ-Q56ZmA0
τι μου θύμησες Κωστα ..............
Δ/Π NΑΥΚΡΑΤΟΥΣΑ
με την υψηλή στο καζανι στις 250lb:uncomfortableness:
μιλάμε για πολλές εξαωρίες υπόλογος στο καζάνι
και εκείνη η ριμάδα η μαλαστούπα.......................

karavofanatikos
03-09-2015, 17:44
Το πλοίο απ' τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στη μεγάλη μόνιμη δεξαμενή της Ακτής Βασιλειάδη για τις καθιερωμένες εργασίες συντήρησης. Πραγματικά όμορφο στιγμιότυπο να βλέπεις ένα ιστορικό πλοίο να δεξαμενίζεται σε μια εξίσου ιστορική δεξαμενή!

pantelis2009
23-09-2015, 18:30
Το πλοίο πρέπει από χθες-προχθές να έχει βγει στη δεξαμενή Βασιλειάδη. Καμία.......φωτο δεν βγήκε?????????

proussos
23-09-2015, 19:51
169576

21/09/2015 το HELLAS LIBERTY εισέρχεται στη δεξαμενή Βασιλειάδη.

pantelis2009
24-09-2015, 06:45
Ευχαριστούμε φίλε proussos. Είπα και γω κανένας δεν το τίμησε?

Ellinis
13-01-2016, 17:54
Στο αρχείο της αμερικανικής MARAD (Maritime Administration) βρίσκεται και το μητρώο με τις αλλαγές στη διαχείρηση/ιδιοκτησία του πλοίου καθώς και οι περίοδοι παροπλισμού του:

171965

sv1xv
01-08-2016, 08:47
Από τον Σεπτέμβριο, ενδεχομένως να αλλάξει "στέγη" και το πλωτό μουσείο της ελληνικής ναυτιλίας το "Hellas Liberty", το οποίο τώρα φιλοξενείται στο μεγάλο λιμάνι. Εξετάζεται η πιθανότητα να βάλει πλώρη για την απέναντι ακτή του Φλοίσβου, δίπλα στο θωρηκτό Αβέρωφ.

Σύμφωνα με το σημερινό άρθρο της Ναυτεμπορικής Χ - rays από τους Κινέζους στον ΟΛΠ (http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1133498/x-rays-apo-tous-kinezous-ston-olp), πιθανώς το Hellas Liberty να ρυμουλκηθεί στον Φλοίσβο.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-08-2016, 09:08
Σύμφωνα με το σημερινό άρθρο της Ναυτεμπορικής Χ - rays από τους Κινέζους στον ΟΛΠ (http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1133498/x-rays-apo-tous-kinezous-ston-olp), πιθανώς το Hellas Liberty να ρυμουλκηθεί στον Φλοίσβο.
Γιά το σιλό προηγουμένως υπήρχε πρόθεση να γίνει μουσείο εναλίων αρχαιοτήτων.Τώρα οι Κινέζοι φαίνεται να έχουν άλλη γνώμη.
Εκείνο που φοβάμαι ότι γιά εμάς τους καραβολάτρες πιθανόν να δυσκολέψουν τα πράγματα.

sv1xv
01-08-2016, 16:23
Και εγώ εκτιμώ ότι με την κινεζοποίηση του ΟΛΠ η πρόσβαση στο λιμάνι για αργόσχολους καραβολάτρες θα γίνει αρκετά πιο δύσκολη, ιδίως για όσους δεν έχουν άμεσο επαγγελματικό αντικείμενο εκεί μέσα.

BEN BRUCE
01-08-2016, 18:11
Ηταν θεμα χρονου με κινεζους ή μη να δυσκολεψει η προσβαση στους ντοκους του λιμανιου δυστυχως.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
02-08-2016, 09:14
Και εγώ εκτιμώ ότι με την κινεζοποίηση του ΟΛΠ η πρόσβαση στο λιμάνι για αργόσχολους καραβολάτρες θα γίνει αρκετά πιο δύσκολη, ιδίως για όσους δεν έχουν άμεσο επαγγελματικό αντικείμενο εκεί μέσα.
Εκτός απο επαγγελματική σχέση,υποθέτω θα επιτρέπεται γιά όσους κάποια σχέση με αναχωρούν ή καταπλέον πλοίο αλλά πολύ φοβάμαι πέραν αυτού θα είναι δύσκολο να πάει κανείς πιό πέρα.
Οπότε μάλλον θα κυνηγάμε τα κοντινά ταξίδια γιά φωτογράφιση κ χάζι.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
12-09-2016, 11:27
Κατάπλους στον Πειραιά με το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ από Μεστά κ δίπλα μου στιχομυθία ανάμεσα σε 30άρηδες Χιώτες ναυτικούς στη θέα του ΗΕLLAS LIBΕRTY:
"Aυτό με αναστολή είναι;"" Όχι,μουσείο είναι."' Τρία αμπάρια έχει".
Θλιβερό να βλέπεις νέους ναυτικούς να αγνοούν την ιστορία της ναυτιλίας μας κ το κυριότερο να μην μπορούν να διακρίνουν πόσα αμπάρια έχει το λίμπερτυ...

tripontikas
18-04-2017, 22:42
Το πλοίο πρέπει από χθες-προχθές να έχει βγει στη δεξαμενή Βασιλειάδη. Καμία.......φωτο δεν βγήκε?????????
Mετα σχεδον 2 χρονια απο τον δεξαμενισμο και οι δικες μου φωτο .
182537182538182539182540182541

tripontikas
19-04-2017, 07:03
Και καποιες ακομη ,με λιγο διαφορετικη οπτικη γωνια σε τετραδες .

182542182544182545182546

tripontikas
19-04-2017, 07:05
182552182548182549182550

tripontikas
19-04-2017, 07:28
182553182554182555182556

tripontikas
19-04-2017, 07:45
182557182558182559

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-04-2017, 07:48
Στα λίμπερτις υπηρέτησαν χιλιάδες ελλήνων ναυτικών,αρκετοί των οποίων εξελίχθηκαν σε στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών αλλά κ σε πλοιοκτήτες.Μέχρι την δεκαετία του 80 δεν υπήρχε έλληνας ναυτικός που να μην έχει μπαρκάρει με αυτά ακόμη κ στο ξεκίνημα της καριέρας του.
Επειδή οι συνθήκες της ζωής ήταν διαφορετικές από ό,τι σήμερα,τα μπάρκα ήταν μεγάλα.Να σκεφθείτε ο θείος μου κ νονός μου,με βάφτισε μόλις 40 ημερών το 1960 διότι θα έφευγε γιά 4-5 χρόνια με ένα λίμπερτυ του Γεωρ. Λιβανού...

tripontikas
19-04-2017, 08:07
Στα λίμπερτις υπηρέτησαν χιλιάδες ελλήνων ναυτικών,αρκετοί των οποίων εξελίχθηκαν σε στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών αλλά κ σε πλοιοκτήτες.Μέχρι την δεκαετία του 80 δεν υπήρχε έλληνας ναυτικός που να μην έχει μπαρκάρει με αυτά ακόμη κ στο ξεκίνημα της καριέρας του.
Επειδή οι συνθήκες της ζωής ήταν διαφορετικές από ό,τι σήμερα,τα μπάρκα ήταν μεγάλα.Να σκεφθείτε ο θείος μου κ νονός μου,με βάφτισε μόλις 40 ημερών το 1960 διότι θα έφευγε γιά 4-5 χρόνια με ένα λίμπερτυ του Γεωρ. Λιβανού...
Αυτο ξερω και εγω απο συγγενεις και φιλους που ειναι ανω των 70 χρονων σημερα . Μπαρκο λιγοτερο των 2χρονων δεν υπηρχε . Καπετανιος ξαδελφος περιμενει ποτε θα το επισκεφθουμε για να μου κανει ''ξεναγηση'' στο SS HELLAS LIBERTY .
Οι 3 τελευταιες με την πρυμη , μαλλον οι ωραιοτερες . Αρκετα νομιζω μονοπωλησα το θεμα .
182560182561182562

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-04-2017, 08:34
Αυτο ξερω και εγω απο συγγενεις και φιλους που ειναι ανω των 70 χρονων σημερα . Μπαρκο λιγοτερο των 2χρονων δεν υπηρχε . Καπετανιος ξαδελφος περιμενει ποτε θα το επισκεφθουμε για να μου κανει ''ξεναγηση'' στο SS HELLAS LIBERTY .
Οι 3 τελευταιες με την πρυμη , μαλλον οι ωραιοτερες . Αρκετα νομιζω μονοπωλησα το θεμα .
182560182561182562
Κοίταξε να δεις,αν είναι κάποιοι που είχαν κάνει στα 2 τελευταία,τα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΥΖΗΣ κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Φ.ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ του Ανδρεάδη,ίσως κ να είναι γύρω στα 65. Παρεμπιπτόντως ο θείος της μάννας μου ήταν καπετάνιος στο πρώτο.Κ από τα 2 σόγια ήμασταν ναυτικοί βλέπεις.
Γιά περισσότερα λίμπερτις,ρίξε μιά ματιά στο θέμα που είχα ανοίξει στα ιστορικά της ποντοπόρου,Chios Maritime Γ.Μ.Λιβανός.
Όχι δεν μονοπωλείς το θέμα,ενδιαφέρουσες φωτό.

Joyrider
02-11-2019, 16:52
Το YT σε μια περιήγηση που έκανα ψάχνοντας ταξιδιωτικές πληροφορίες, μου πέταξε ένα βίντεο του Vic Stefanu (προφανώς είναι ελληνοαμερικανός) από περιήγηση στο πλοίο, ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακή αφού περιλαμβάνει και το μηχανοστάσιο.
Σχετικά μ' αυτά που λέτε πιο πάνω περί της διάρκειας των ταξιδιών των συγγενών, θυμάμαι κι εγώ και μου έχει εντυπωθεί με πικρία τώρα στα 51 μου, πως θυμάμαι τον πατέρα μου να λείπει από το σπίτι για κάμποσα χρόνια και να μεγαλώνουμε κι εγώ και η αδερφή μου με την μάνα μας και τους παππούδες, δεν μας έλειψε βέβαια τίποτα ποτέ, είχαμε καλά παιδικά χρόνια, αλλά η έλλειψη του πατέρα μας, μας έχει μείνει εντυπωμένη.

https://www.youtube.com/watch?v=jyH24U9iluc

Ellinis
24-10-2021, 12:10
Δυο φωτογραφίες του πλοίου όπως ήταν παροπλισμένο στην Αμερική πριν το παραλάβουμε. Στα 12 χρόνια που είναι στην Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα πραγματικό κόσμημα.

200855 200856

sv1xv
09-01-2023, 10:35
https://forum.nautilia.gr/showthread.php?70794-%D1%E1%E4%E9%EF%E5%F1%E1%F3%E9%F4%DD%F7%ED%E5%F2&p=637358#post637358

Κάρτα QSL από το σχετικό ραδιοερασιτεχνικό event στο SS Hellas Liberty, στο αντίστοιχο forum.