Επιστροφή στο Forum : Αριάδνη [Ουρανός - Ouranos, Ariadne, Tor Hollandia, F.Diamond]
Tsikalos
17-10-2009, 23:22
Ωραιά θα ταν να ξανάρθει, αλλά τόσο πράγματα που χει μέσα θέλουν χρόνο να ξηλωθούνε για να προλάβουν το καλοκαίρι.
Εκτός αν συνεχίσει στυλ πασαρέλλας....
Appia_1978
18-10-2009, 21:53
Ευχαριστώ πολύ!
Ειχε ερθει για την ετησια επισκευη, μπορω να σου πω
Απο τα αγαπημένα μου πλοία! Επι τρεις συνεχόμενες χρονιές, με την Αριάδνη στην Πάρο... Κάπου πρέπει να έχω κι εγώ μια φωτό της πλώρης του....
Δυο φωτό του πλοίου, αφιερωμένες σε όσους το αγάπησαν.
Στην 1η το ΑΡΙΑΔΝΗ καταπλέει στην Πάτρα στις 09/07/95, ενώ στην 2η αποπλεει ως ΟΥΡΑΝΟΣ της Fragline απο την Κέρκυρα.
73083
73084
Δυο φωτό του πλοίου, αφιερωμένες σε όσους το αγάπησαν.
Στην 1η το ΑΡΙΑΔΝΗ καταπλέει στην Πάτρα στις 09/07/95, ενώ στην 2η αποπλεει ως ΟΥΡΑΝΟΣ της Fragline απο την Κέρκυρα.
Ευχαριστούμε πολύ Αντώνη, με το όμορφο παλιό σου αρχείο.
Προς πώληση η κουκλα. Θα τσονταρουμε τίποτα;
Μακάρι να την σουλουπώσουν αλλά η προσαρμογή θα κοστίσει κατιτίς, κομματάκι δύσκολο το βλέπω για μια γιαγιά τέτοιας ηλικίας. Ακόμα ψάχνει αφεντικό και δεν βλέπω να τη γλυτώνει από τους διαλυτήριους... :rolleyes:
BEN BRUCE
16-01-2010, 22:11
Σκουρα τα πραγματα για την Αριαδνη ειναι και 43 ετων με μετασκευη ευρειας κλιμακας προ 20 ετιας και δυστυχως δεν ειμαστε στο 1996 για να σαρωσει τα παντα εχουν περασει απο τοτε αλλα 15 χρονια.
Rocinante
16-01-2010, 22:15
Μακάρι να την σουλουπώσουν αλλά η προσαρμογή θα κοστίσει κατιτίς, κομματάκι δύσκολο το βλέπω για μια γιαγιά τέτοιας ηλικίας. Ακόμα ψάχνει αφεντικό και δεν βλέπω να τη γλυτώνει από τους διαλυτήριους... :rolleyes:
Αυτο βλεπω και εγω. Το Tor Hollandia δυστυχως ειναι ενα μεγαλο σε ηλικια πλοιο που χρειαζεται πολλα λεφτα για να ταξιδεψει. Και δεν υπαρχει καμια περιπτωση να ενδιαφερθει Ελληνας εφοπλιστης για αυτο.
Τωρα βεβαια αν ειναι σε καλη κατασταση μπορει να βρεθει καποιος ξενος.
Ας ειναι και ετσι...
Appia_1978
16-01-2010, 22:29
Καταπληκτικές Αντώνη!
Το ζήτημα ηταν να συνεχίσει να κάνει ταξείδια για τον σκοπό τον οποίο αγοράστηκε και μετασκευάστηκε. Αφου δεν φαίνεται κάποιο φως στην παρούσα φάση, πως να συνεχίσει να λειτουργεί ?. Αλλη μετασκευή αποκλείεται κατα την γνώμη μου να γίνει, οπότε τα πράγματα σίγουρα ειναι παρα πολυ δύσκολα. Δυστυχώς...
Μ΄αυτό το πλοίο ταξίδεψα σε δυο πολύ διαφορετικές φάσεις της ζωής του. Το πρωτοείδα το 1996 δεμένο στον Αθηνιό, ενώ ήμουν πάνω στο (δεμένο δίπλα του) Super Naias και θυμάμαι ότι είχα σκεφτεί "πολυτελές δείχνει... μπα; έχει και πισίνα!"
Μετά έμαθα ότι θεωρείτο το πιο πολυτελές των κυκλάδων, οπότε το καλοκαίρι του 1997 το πήρα από Πειραιά για Πάρο...πολύ προσεγμένο και γρήγορο πλοίο, αν και δεν είχα πολυμπεί στα σαλόνια, την έβγαλα στα εξαιρετικά καταστρώματα...(αλήθεια, γνωρίζει κανείς ποιος ήταν καπετάνιος στο πλοίο την περίοδο εκείνη; )
...το ξανασυνάντησα το 2005, σ' ένα ταξίδι Πρίντεζι-Κέρκυρα μέσω... Ηγουμενίτσας. Το πλοίο μας υποδέχθηκε με τα "άγνωστα" σινιάλα του, χωρίς την κυκλαδίτικη αίγλη του, καθώς φαινόταν παλιό και μάλλον μικρό για Αδριατική, συγκρινόμενο με Blue Star 1, SuperFast, Παλάτια κ.λπ...
Το ξένο (στην πλειονότητά του) πλήρωμα δημιουργούσε μια περίεργη ατμόσφαιρα και για αρκετή ώρα προσπαθούσα να χωνέψω ότι βρίσκομαι στο ίδιο βαπόρι που πριν από 8 χρόνια με είχε ταξιδέψει στο Αιγαίο. Πάντως, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, μπορώ να πω άριστη για την ηλικία του. Τα καταστρώματα πάντα εξαιρετικά και η πισίνα που θυμόμουν είχε κλειστεί και μετατραπεί σε πίστα υπαίθριας disco και σε κάποια στιγμή άρχισε να παίζει ελληνικά λαϊκά στη διαπασών! Τα σαλόνια καθαρά και η καμπίνα μας (εξωτερική, με θέα στην πλώρη) πολύ καλή. Πολύ καλή παρέμενε και η ταχύτητά του, αν και δε θυμάμαι πια τον ακριβή χρόνο ταξιδιού...
ΣΤΙΣ ΔΟΞΕΣ ΤΗΣ...ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΡΟ, ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 1998....
73145
73146
Captain_Nionios
17-01-2010, 00:47
ΘΕΟΣ απλα.
BEN BRUCE
17-01-2010, 01:15
Καταπληκτικες φωτο εσυ σε πιο πλοιο ησουν?
Καταπληκτικές φωτογραφίες του αγαπημένου μου βαποριού απο capten4 και a.molos!!
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο!!
Αγαπητέ Harlek διάβασα την αναφορά σου στο πλοίο (και σαν Αριάδνη και σαν
Ουρανός) αλλα κάνεις παρα πολύ μεγάλο λάθος στις συγκρισεις ανάμεσα στις 2 περιόδους ιδιοκτησίας του. Κατ' αρχήν δεν βρέθηκε σε καμμία περίπτωση σε άγνωστα σινιάλα, αλλά σε πασίγνωστα και μάλιστα σε παρα πολυ καλά χέρια, που δαπανούσε καθε χρόνο για τη συντήρησή του εκατομμύρια. Για τον λόγο αυτό περνούσε ολη τη διάρκεια της επισκευής του στο Νέο Μώλο και οχι αγοντας και φέροντας μεταξυ αγκυροβολίων. Ηταν λοιπον σε μόνιμη βάση πεντακάθαρο, αριστα συντηρημένο και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιβατών που πήγαιναν στο Μπρίντιζι, οπως αλλωστε συνέβαινε και με τα προηγούμενα πλοία της εταιρείας Fragline. Επίσης ατυχής ειναι και η αναφορά σου στο πλήρωμα, οπου οι αλλοδαποί ηταν συντριπτική μειοψηφία εναντι των Ελλήνων, οι οποίοι μαλιστα ηταν επι πολυ χρόνια στην ιδια εταιρεία. Τελος οσον αφορά το μέγεθός του και εδω είσαι εκτος πραγματικότητας, διότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και ηθελα να σου επισημάνω χωρις να χρειαστεί να κάνω πολλές σκέψεις, οτι ηταν απο τα μεγαλύτερα που εξυπηρέτησαν μεχρι τότε τη γραμμή του Μπρίντιζι και την οποία αναμφισβήτητα αναβάθμισε.
Φίλε despo δεν είχα σκοπό να κάνω κριτική στο πλοίο, απλά να δείξω με πόσο διαφορετική ματιά το είδα κάθε φορά. Το "άγνωστα" σινιάλα το έβαλα σε εισαγωγικά, θέλοντας να δείξω πως φάνηκε σε έναν απλό επιβάτη του Αιγαίου το να δει ενα πλοίο που είχε ταυτίσει με τις Μινωικές κάτασπρο με ένα απλο "F" στα φουγάρα.
Καλοσυντηρημένο παρέμεινε σίγουρα επί Fragline, άλλωστε αυτό ακριβώς έγραψα. Το ξένο πλήρωμα το αναφέρω γιατί στο ξενοδοχείο υπήρχαν παντού αλλοδαποί που μας καθοδηγούσαν στα Αγγλικά. Έλληνας ηταν ο υπεύθυνος του μπαρ και της ρεσεψιον και πιθανότατα οι περισσότεροι ή και όλοι οι αξιωματικοί. Όμως σίγουρα δεν είχες την αίσθηση ότι μπαίνεις σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων, έστω κι αν οι αλλοδαποί αποτελούσαν τη μειονότητα όπως λες.
Τώρα για το μέγεθος, και πάλι κατά την απλοική προσέγγιση ενός ταξιδιώτη που έχει συνδέσει την Αδριατική με Παλάτια, Attica κ.λπ, το Αριάδνη εν ετει 2005 φάνταζε μικρό.
Επειδή τυχαίνει να γνώριζα κάποια πράγματα για την εταιρεία, το αλλοδαπό πλήρωμά του ηταν περι τους 20 κυρίως Ινδονήσιους, οι οποίοι ηταν κατανεμημένοι ειτε στο ξενοδοχειακό, ειτε στη μηχανή σε βοηθητικές εργασίες. Θέλω να σου επαναλάβω οτι στις γραμμές της Νότιας Ιταλίας, παραδοσιακά δραστηριοποιούνται με ελάχιστες εξαιρέσεις, πλοία μεγαλύτερης ηλικίας και φυσικά μικρότερου μεγέθους απο τις αντίστοιχες του Βορά. Απολύτως λογικό αφου το ταξείδι ειναι μεγαλύτερης διάρκειας και οι απαιτήσεις πολύ περισσότερες. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία, οτι το πλοίο άφησε εποχή σε όποια γραμμή της ακτοπλοίας και αν δούλεψε και επι ιδιοκτησίας Μινωικών έγινε ισως η πιο πετυχημένη μετασκευή που έχει γίνει ποτέ σε επιβατηγό πλοίο.
Καλοκαίρι 1996, Σαντορίνη.
74697
Το προτιμούσα χωρίς τη μετασκευή, όπως ήταν παληά.
Captain_Nionios
27-01-2010, 22:00
Συμφωνω αλλα ηταν τοσο κουκλα που ακομα και ετσι μου αρεσει παρα πολυ.
...και πρίν την μετασκευή ήταν κούκλα...αλλά και μετά απο αυτήν παρέμεινε κούκλα...
Ήταν πολύ πετυχημένη η μετασκευή που έγινε...
BEN BRUCE
27-01-2010, 23:21
Πραγματι ηταν πολυ ωραια μετασκευη και να σημειωσω οτι τοσο ευρειας κλιμακας μετασκευης δεν βλεπουμε συχνα σε ευρωπαικο βαπορι.Συνηθως οι <μεταμορφωσεις> αφορουν ιαπωνικα πλοια.Στο Αριαδνη το 1990 μαζι με την μετασκευη αναπλασαν και ολους τους εσωτερικους χωρους με την υπογραφη του ιταλου arminio lozzi.Ξεχασαν ομως να φερουν την ρεσεψιον πρυμα, αλλα τελος παντων
giannisk88
28-01-2010, 01:04
Πραγματι ηταν πολυ ωραια μετασκευη και να σημειωσω οτι τοσο ευρειας κλιμακας μετασκευης δεν βλεπουμε συχνα σε ευρωπαικο βαπορι.Συνηθως οι <μεταμορφωσεις> αφορουν ιαπωνικα πλοια.
Και να συμπληρώσω πως όχι μόνο σε εύρος μετασκευής αλλά και σε ομορφιά οι μετασκευές στα Ιαπωνέζικα είναι κλάσης ανώτερες...
(Τα ευρωπαικά τα κάνουν ακόμα πιο boxes)
BEN BRUCE
28-01-2010, 02:38
Για πες κανα δυο παραδειγματα γιατι με μπερδεψες
giannisk88
28-01-2010, 10:58
Επειδή παραδείγματα έχω δεί Ευρωπαικών σκαριών οπου η μετασκευή τους έστω και λίγη ήταν λίγο άστα να πάνε αλλά δε μου έρχονται ονόματα μόλις βρώ θα σου στείλω σε προσωπικό (είμαστε και λίγο off topic).
BEN BRUCE
05-02-2010, 11:19
ΑRIADNE στον πειραια του 1997
75722
Για ολους τους φιλους
T.S.S. APOLLON
05-02-2010, 11:45
Καταπλωρη και Εξαιρετικη! απο το φωτογραφικο αρχειο απειρου καλους του Ben Bruce.
Σκαναρισμένο slide τραβηγμένο από τις Καβοκολώνες, τότε που δεν υπήρχε το separation όταν έκανε το δρομολόγιο στήν Παροναξία.
76403
Χαρισμένη σε όλους σας.
...αχ κάρολε τι μου κάνεις τέτοια ώρα....
Να 'σαι καλά..;)
Appia_1978
10-02-2010, 08:55
Σε ευχαριστώ πολύ Κάρολε! Ένα από τα αγαπημένα μου καράβια ...
Apostolos
10-02-2010, 12:15
Κάπου εχω ενα βιντεοταξιδι απο Πειραια για Πάρο με το Αριάδνη. Ελπίζω να το βρώ γιατι περιέχει σκηνές απο όλο το πλοίο, μέσα έξω μαζι με την γέφυρα...
.voyager
10-02-2010, 18:23
Έξω από το Σούνιο, κάπου στον Πάτροκλο νομίζω. Όταν μικρός (κι επικίνδυνος!) ήθελα να πειράξω τον αυτόματο για να περάσουμε πιο κοντά στα ποστάλια :cool: Καταραμένο zoom!
76462
Επειδη μεγαλη αναφορα γινεται για το Αριαδνη της HSW και δικαιολογημενα,ας θυμηθουμε λιγο και καποιο αλλο Αριαδνη...
424
Μπορούμε να πούμε ότι έτσι, δεν έχει την ίδια όμορφια όπως το συνηθίσαμε. Πάντως, εγώτο θυμάμαι τις χρονιές που έκανε Παροναξία. Θυμηθείτε τα πλοία που άραζαν απέναντι από τον Ηλεκτρικό και τι ομορφιά υπήρχε εκεί και τι κομψές γραμμές.....!!!!!
Σκαναρισμένο slide τραβηγμένο από τις Καβοκολώνες, τότε που δεν υπήρχε το separation όταν έκανε το δρομολόγιο στήν Παροναξία.
76403
Χαρισμένη σε όλους σας.
Αυτά είναι. Μπορεί τώρα να έχουμε περισσότερη ασφάλεια, αλλά τότε είχαμε τη δυνατότητα να βγάζουμε αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες.....!!!!!! Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψουμε και την κατάπλωρη του φίλου Κώστα. Για ακόμα μία φορά, έδωσε ρεσιτάλ!!!!!
Αυτά είναι. Μπορεί τώρα να έχουμε περισσότερη ασφάλεια, αλλά τότε είχαμε τη δυνατότητα να βγάζουμε αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες.....!!!!!! Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψουμε και την κατάπλωρη του φίλου Κώστα. Για ακόμα μία φορά, έδωσε ρεσιτάλ!!!!!
Καλησπέρα και Χρόνια πολλά.
Τώρα μπορούμε να πάρουμε ένα σκάφος, να πάμε στήν ρότα των βαποριών. Να δείς φωτογραφίες που θα βγάλουμε, το φαντάζεσαι ; Και ο θεός να βάλει το χέρι του.
Rocinante
22-04-2010, 13:46
Στη Σουηδια πριν 42 χρονια.
http://www.flickr.com/photos/thedouglascampbellshow/3148619371/
BEN BRUCE
28-04-2010, 23:14
Μια καταπληκτικη καρτ ποσταλ του πολυαγαπημενου εδω ARIADNE ως TOR HOLLANDIA.
87286
Ειδικα αφιερωμενη στον TSS APOLLON μια και μου την ειχε χαρισει πριν 16 χρονια και σημερα μαλλον του την ξαναθυμιζω
T.S.S. APOLLON
28-04-2010, 23:20
Πανεμορφο πλοιο! Αλλοτινες εποχες!
Tasos@@@
29-04-2010, 22:33
16 χρονια πριν?????Τρομερη καρτ ποσταλ πολλα ευχαριστω και στους 2 σας γιατι τετοια σκαρια ειναι που πρεπει να θαυμαζουμε!!:D
Mια φωτογραφία του 1ου ΑΡΙΑΔΝΗ, καθ'οδόν.
Αφιερωμένη στον BEN BRUCE που μας έχει χαρίσει μοναδικές φωτο αυτού του καραβιού.
87829
Appia_1978
01-05-2010, 22:57
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ φωτογραφία, φίλε ¶ρη :D
Τι όμορφη που είναι ...
Βρίσκεται ακόμα παροπλισμένη;
Αφιερωμένη στον BEN BRUCE που μας έχει χαρίσει μοναδικές φωτο αυτού του καραβιού.
87829
Αριαδνάρα..πραγματικά...
Ένα πανέμορφο σκαρί που λείπει αισθητά απο την ακτοπλοοία μας...
87829
Υπέροχη φωτογραφία....Γεμάτη αναμνήσεις...Σκαρί από τα λίγα...Ευχαριστούμε πολύ!!
Giwrgos1980
03-05-2010, 16:43
Θα συμφωνήσετε ότι και η νέα Αριάδνη και η παλιά είχαν ΠΛΩΡΑΚΛΕΣ?
Εγώ συνυπογράφω φίλε Γιώργο, ναυτικές πλώρες!
Το πλοίο φαίνεται πως παραμένει στη Γένοβα. Ρίξτε αν θέλετε μια ματιά εδώ (http://www.yachtworld.com/core/listing/photoGallery.jsp?slim=quick¤cy=USD&units=Feet&seo=0&checked_boats=1843856&boat_id=1843856&back=/core/boats/1967/Luebecker-Fashion-Party-Ship-1843856/Genova/Italy&boat_id=1843856)για εσωτερικά κατόπιν της ανακαίνησης για το Fashon tv.
BEN BRUCE
03-05-2010, 16:58
87829
Καταπληκτικη φωτο Ellinis ενος απο τα καλυτερα πλοια που περασαν απο την ελλαδα και μακροημερευσαν(1976-1999) και σαν οθρανος μεχρι προσφατα
giorgos....
03-05-2010, 18:22
κοίτα δόξες η Αριαδνάρα.. ούτε το celebrity solstice τέτοια χλείδα.. και όχι μόνο..;);)
κοίτα δόξες η Αριαδνάρα.. ούτε το celebrity solstice τέτοια χλείδα.. και όχι μόνο..;);)
Ο εγκέφαλός μου αρνείται να πιστέψει ότι πρόκειται για το ίδιο πλοίο!
Πάντως δεν μπορεί να έχει παράπονο. Από εμπειρίες, είχε μπόλικες!
Apostolos
13-07-2010, 08:41
Σύμφωνα με το site της shipax (http://www.shippax.se/)το πλοίο πουλήθηκε για πλωτό ξενοδοχείο...
Σίγουρα δεν είναι λύση ιδανική, με τη λογική οτι δεν φαίνεται να ξαναμπαίνει σε λειτουργία το πλοίο, αλλά με τέτοιας έκτασης μετασκευή που έχει φάει, δεν μπορούσε κανεις να περιμένει κατι καλύτερο.
Appia_1978
31-08-2010, 15:16
Εάν κατάλαβα σωστά, αναφέρουν στο Naviearmatori, ότι το πλοίο ήδη ρυμουλκείται στην Ελλάδα για μετατροπή του ξανά σε φέρυ, για δρομολόγια μεταξύ Μπρίντιζι και Αλβανίας.
opelmanos
02-09-2010, 13:32
Εάν κατάλαβα σωστά, αναφέρουν στο Naviearmatori, ότι το πλοίο ήδη ρυμουλκείται στην Ελλάδα για μετατροπή του ξανά σε φέρυ, για δρομολόγια μεταξύ Μπρίντιζι και Αλβανίας.
Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό το νέο πραγματικά .Στο Αis ποιός μπορεί να το τσακώσει???
Captain_Nionios
02-09-2010, 18:51
Μαρκο κρατα μας ενημερους, εχει μεγαλο ενδιαφερον η υποθεση!!!
...έτσι και γίνει αυτό θα το ταξιδέψω σίγουρα....
Δεν θα τη χάσω την ευκαιρία....
Μάρκο περιμένουμε νεότερες πληροφορίες...
T.S.S. APOLLON
04-09-2010, 23:00
Μακαρι να το δουμε και παλι σε δραση!
Appia_1978
05-09-2010, 14:55
Θα ήταν πραγματι ένα μικρό θαύμα να το ξαναβλέπαμε κοντά μας.
Παιδιά, εγώ μπορώ να ας μεταφέρω μόνο, ότι αναφέρουν οι φίλοι Ιταλοί. ¶λλοι βρίσκονται στα περίχωρα του Πειραιά ;)
Από τα Ελληνικά νησιά διέρχεται αυτή την ώρα αλλά που πάει και γιατί θα το δούμε λίγο αργότερα....
Να μην σας κρατώ σε αγωνία.
105099
...Πάντως ο τελικός προορισμός του ρυμουλκού μόνο χαμόγελα δεν γεννάει...σε αντίθεση με αυτά που περιμέναμε...:confused::-?...Είδωμεν όπως λες κ εσύ καπετάνιο...
proussos
08-09-2010, 15:34
Στο στενό Τήνου - Μυκόνου...14:00 της 08/09/10.
Το πλοίο κάνει το τελευταίο του ταξίδι...περήφανο και αθόρυβο όπως όταν ταξίδευε στις θάλασσες του Αιγαίου , του Ιονίου και της Αδριατικής..τώρα με το όνομα DIAMOND.
Καλό σου ταξίδι στον ΟΥΡΑΝΟ...ΑΡΙΑΔΝΗ !
105124
105125
...Να σαι καλά φίλε Proussos...τελικά το nautilia είναι ΠΑΝΤΟΥ.....
Για την Αριάδνη μας...τι να πω...όσοι την ταξίδεψαν.....όσοι την χάζεψαν.....νιώθουν αυθόρμητα ένα κόμπο στο στήθος.....
Ευχαριστούμε πολύ...
T.S.S. APOLLON
08-09-2010, 15:56
Ευχαριστουμε φιλε proussos με τον φωτογραφικο σου φακο αποθανατισες μαλλον το τελευταιο ταξιδι της ομορφης Αριαδνης...η οσμη της φλογας του διαλυτη ισως να βρισκεται προ των πυλων...
Giovanaut
08-09-2010, 17:04
Ρε τους απαραδεκτους, τους ιεροσυλους...
Το κατεστρεψαν το στολιδακι....!!!!!
Αχ....!!!!
Αντιο ΑΡΙΑΔΝΗ, θα εισαι για παντα στις αναμνησεις οσων σε γνωρισαν και σ' αγαπησαν...!!!!
dimitris86
08-09-2010, 17:55
Σε αυτο το ομορφο καραβι ''ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑ" στο ναυτικο επαγγελμα κ εχω να θυμαμαι μονο ομορφες στιγμες κ ηρεμα ταξιδια κ πραγματικα λυπαμαι γι'αυτη του την καταληξη...:(
Rocinante
08-09-2010, 19:22
Αυτες τις μερες εψαχνα γενικα στο AIS τα ρυμουλκα στην περιοχη μπας και οσμιστω κατι. Το συγκεκριμενω μου προξενισε εντυπωση λογω της ροτας του. Σκεφτηκα μαλιστα εαν καποιος Συριανος ή Τηνιακος θα εντοπιζε τι παιζοταν. Τελικα οι φωτογραφιες του Proussos επιβεβαιωσαν τους φοβους μου. Παει και το Tor Hollandia...
Ευχαριστουμε φιλε Proussos.
Ήταν το πλοίο που έφερε την ποιότητα στσι Κυκλάδες, όταν δρομολογήθηκε σ αυτές. Ποιότητα Μινωικών που ακόμη και σήμερα διατηρεί εξέχουσα θέση μεταξύ των πρώτων στις καρδιές των επιβατών. Καλό ταξίδι Αριάδνη!
BEN BRUCE
08-09-2010, 20:23
Mεγαλο ντοκουμεντο φιλε proussos!Μοναδικη φωτο λιγο πριν την τελευταια φαση του ομορφου και καλου αυτου πλοιου που παει για διαλυση στα 44 του.Καλοτυχο σιγουρα γιατι αποτοτε που ηρθε στα νερα μας το 1976 ειχα μια καλη καριερα με επιτυχιες και παντα ενα καλο ονομα να το ακολουθει.
Και βεβαια το 1996 εφερε την ποιοτητα στις κυκλαδες, αλλα για ανταγωνισμο ειχε και το ακμαιοτατο τοτε ακομα Ροδανθη.
Ολοι θυμουνται το συγκριτικο τεστ των δυο πλοιων στο περιοδικο εφοπλιστης τον μαιο του 1996.
Πραγματικά μοναδικές οι φωτογραφίες του φίλου Proussos. Ετσι οπως κακοποιήθηκε βάναυσα το υπέροχο αυτό πλοίο, ειδικά απο τότε που βάφτηκε μαυρο, σίγουρα ήταν ο,τι χειρότερο μπορούσε να γίνει. Και βέβαια δεν ημουν καθόλου αισιόδοξος με τα διάφορα δημοσιεύματα που έφεραν το πλοίο να συνεχίζει την εκμετάλλευσή του σε άλλο ρόλο. Κριμα και παλι κριμα ...
Appia_1978
08-09-2010, 21:20
Ώστε λάθος οι πληροφορίες εκ Ιταλίας ...
Όχι ρε, πάει και αυτό ...
Κρίμα, πολύ κρίμα ...
Στο στενό Τήνου - Μυκόνου...14:00 της 08/09/10.
Το πλοίο κάνει το τελευταίο του ταξίδι...περήφανο και αθόρυβο όπως όταν ταξίδευε στις θάλασσες του Αιγαίου , του Ιονίου και της Αδριατικής..τώρα με το όνομα DIAMOND.
Καλό σου ταξίδι στον ΟΥΡΑΝΟ...ΑΡΙΑΔΝΗ !
105124
105125
......:(
Πάει και αυτό....πάει η αγαπημένη μου Αριάδνη.....
Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα αμέτρητα ταξίδια προς και απο το Ηράκλειο...
Τότε που το ταξίδι ξεκινούσε πριν μπώ στο πλοίο...απο την αγωνία μου...
Τότε που μόλις στρίβαμε στην Ακτή Μιαούλη και το έβλεπα μπροστά απο τον ¶γιο Σπυρίδωνα η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά....
12 ώρες μοναδικού ταξιδιού στα υπέροχα καταστρώματα που δεν ειχαν τις υπερκατασκευές τις τελευταίας της μορφής....
Τότε που δεν υπήρχε πισίνα....τότε που η τουριστική ήταν κάτω απο το γκαράζ....τότε που υπήρχαν οι κοιτώνες με τις κουρτίνες....τότε που ήταν όλα τόσο διαφορετικά αλλά συνάμα και τόσο όμορφα....
Τελευταίο ταξίδι το καλοκαίρι του 1983.....Την επόμενη χρονιά δεν πήγαμε Κρήτη και απο το 1985 μετακόμισε στα χανιά....
Μου είχε λείψει πολύ....και εκεί κάπου στο 1989 βρέθηκε στο Πέραμα για ολικό λίφτινγκ....νέες υπερκατασκευές πρύμα....πισίνα....ξήλωμα των dormitories αλλά και των καμπινών κάτω απο το γκαράζ...
Η νέα της μορφή ακόμα πιο ερωτεύσιμη...αλλά μετακόμισε μακρία....και δεν μπορούσα πια να την βλέπω στον Πειραιά....
....μέχρι το 1996 που μας ξανάρθε και στόλισε με την παρουσία της το μεγάλο λιμάνι....στεκόταν πανέμορφη και απαστράπτουσα στου Τζελέπη και όποτε την έβλεπα η καρδιά μου χτυπούσε όπως παλιά....
Μοναδικός μου πόθος να ξαναταξιδέψω μαζί της...είχαν περάσει 13 χρόνια απο το τελευταίο μου ταξίδι....
Ποτέ μου όμως δεν το κατάφερα να ξαναπερπατήσω στους διαδρόμους της...
Τουλάχιστον θα την θυμάμαι πάντα να με περιμένει...εκεί στον ¶γιο Σπυρίδωνα...
.......Καλό ταξίδι Αριάδνη........
Υ.Γ. Σε ευχαριστώ φίλε proussos που μου έδωσες την ευκαιρία να το ξαναδώ....έστω κι έτσι....
Apostolos
08-09-2010, 23:36
To χε η μοίρα μου να σε συναντήσω έστω και μέσα στο σκοτάδι...
Οσο και να προσπαθεί ο χρόνος δέν μπορει όμως να φέρει σκοτάδι στις αναμνήσεις μιας άλλης ηλικίας, με πανέμορφα συναισθήματα, γλυκές αναμνησεις του παρελθόντος που θα κρατώ για πάντα στην καρδια...
Ολα τα όνειρα λένε έχουν ένα τέλος, μα ορισμένα όσο τα κρατας στην θύμηση σου δέν τελειώνουν ποτέ...
Καλο ταξίδι Αριάδνη μας...
nikosnasia
08-09-2010, 23:45
Καλό ταξίδι κι από μένα σ' ένα από τα πιό όμορφα και αγαπημένα πλοία που ταξίδεψαν στα νερά του Αιγαίου.
Η τελευταία φορά που το είδα να ταξιδεύει σαν ΟΥΡΑΝΟΣ ήταν στο Ιόνιο και τι σύμπτωση ήταν 9 Σεπτεμβρίου του 2001.
105188
:cry: καλό ταξίδι πριγκίπισα :cry:
Ὑποκλίνομαι βαθειὰ στὸν μύθο τῆς βασίλισσας τοῦ Αἰγαίου. Καλό σου ταξείδι στὴν ἀτέρμονη μνήμη ἀγαπημένη φίλη.
Apostolos
09-09-2010, 11:10
Ενα απο τα ομορφότερα σκαριά...
105245
T.S.S. APOLLON
09-09-2010, 12:12
Καταπληκτικη η φωτογραφια του φιλου Apostolos η οπτικη γωνια ληψης αναδυκνειει την εξαισια ομορφια και τις αρμονικες ναυπηγικες γραμμες αυτου του υπεροχου σκαριου!
Εμεις οι φευγατοι καραβολατρες θα το θυμομαστε παντα... θα ταξιδευει στα πελαγη των αναμνησεων μας...στις θαλασσες της φαντασιας μας... ομως μετα απο καθε ταξιδι θα επιστρεφει και παλι στο λιμανακι της καρδιας μας...εκει πλεον ειναι η θεση του.
Εις ανάμνησιν
105263
Πειραιάς 31 Ιουλίου 1982
BEN BRUCE
09-09-2010, 16:54
Aπιστευτες οι φωτογραφιες των Apostolos και esperos της ομορφης γερμανιδας απο το lubeck
T.S.S. APOLLON
09-09-2010, 16:57
Μια εικονα χιλιες λεξεις...
Φιλε esperos Ευχαριστουμε
opelmanos
09-09-2010, 16:58
Εις ανάμνησιν
105263
Πειραιάς 31 Ιουλίου 1982
Ένα θα σας πω :Δεν θέλω χρήματα δεν θέλω αμάξια το μόνο που θέλω είναι υγεία ευτυχία και να ζούσα σε αυτές τις δυό δεκαετίες του 80 και του 90:cry:
Φίλοι esperos και Apostolos σας ευχαριστούμε πολύ για τις όμορφες φωτογραφίες της Αριάδνης....
Giwrgos1980
09-09-2010, 18:05
Καλό του ταξίδι εκεί που πάει........είχα την τύχη να το ταξιδέψω όταν ήταν δρομολογημένο Παροναξία.......πραγματικά είχε ανεβάσει τα στάνταρ της γραμμής και την είχε απογειωσει με της προσφερόμενες υπηρεσίες (Μινωϊκές γάρ) και την πολυτέλεια του τότε!!!!!!
Μολις έριξα μια ματιά στο fakta, ο οποιος αναφέρει μεν οτι πουλήθηκε σε εταιρεία στο Αλη Αγά, αλλά απο τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω οτι αναφέρει για μετατροπή/χρήση του πλοίου σε πλωτό ξενοδοχείο. Υπάρχει κάποια άλλη πηγή που να μπορούμε να πληροφορηθούμε ακριβώς ?.
BEN BRUCE
09-09-2010, 21:28
ARIADNE στον πειραια την ανοιξη του 1996
105302
Μια φωτο φορος τιμης για το βαπορι και ολους αυτους που το ταξιδεψαν,αγαπησαν και τραφηκαν απο τις λαμαρινες, ολα αυτα τα χρονια, μεγαλωνοντας τις οικογενειες τους.
Για τον despo
καλη ξεκουραση αριαδνη....
105311
105312
Captain_Nionios
09-09-2010, 23:10
Κριμα πραγματικα κριμα γι'αυτο το υπεροχο σκαρι. Να ευχαριστησω επισης ολους τους φιλους που εχουν ανεβασει ολο το υπεροχο αυτο υλικο στα τελευταια post και ειδικα τον φιλο Proussos για τις σπανιες οσο και λυπητερες ληψεις του!!!
opelmanos
09-09-2010, 23:28
ARIADNE στον πειραια την ανοιξη του 1996
105302
ΠΩ ΠΩ !!!Πραγματικά όταν ακούω για το 1996 και βλέπω φωτογραφίες και ταινίες σε επανάληψη με πιάνει μια θλίψη γιατί ήταν η αγαπημένη μου χρονια και περνούσα πολύ καλύτερα σε σχέση με αυτά που περνάω σήμερα,αθώα και πραγματικά χρόνια τότε δίχως μιζέρια:cry:,μακάρι να πατούσα ένα κουμπί και να γύριζα πίσω αλλά στην ηλικία που είμαι τώρα !!
Όσο για την φωτό δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο !
BEN BRUCE
09-09-2010, 23:44
Eιμαστε ομως στο 2011 παρα τρεις μηνες και το αριαδνη ειναι 44 ετων.Τι να κανεις!
opelmanos
09-09-2010, 23:53
Πάντως παιδιά αν δείτε την πορεία του ρυμουλκού στο Ais γυρνάει πίσω με χαμηλή ταχύτητα 2,4 κνοτς λέτε να άλλαξαν τα σχέδια??
Υποθέτω οτι το πέτυχες να βολοδέρνει ανοιχτά της Αλιάγα μιας και δεν μπορούσε να παραδώσει το καράβι μέσ'τη νύχτα...
express naias
10-09-2010, 10:53
Ίσως να το γυρόφερνε ή να το παρέδιδε. Πάντως τέτοια αλλαγή σχεδίων αποκλείεται να γίνει.:(
Συλλυπητήρια κι από εμένα λοιπόν, αν και με τέτοιες φωτογραφίες θα τη θυμόμαστε :cry:...
dimitris!
14-09-2010, 00:18
Οχι ρε παιδιά δεν είχα μπεί τις τελευταίες μέρες και είχα μείνει με την εντύπωση οτι υπήρχε περίπτωση να το ξαναδούμε και τωρα ξαφνικά όλα τούμπα.Κρίμα και μακάρι να ξαναδούμε στα μέρη μας τόσο ποιοτικά πλοία..
Δεν άντεξε δυστυχώς τον αποχωρισμό του ακομα και στο διαλυτήριο και οπως γραφει το fakta, πηγε συνοδεια του εκει και ο ετερος αδελφός Baia Sardinia,
το οποιο μετα το τελος της εποχιακής του απασχόλησης, ολοκλήρωσε δυστυχώς και αυτό την καριέρα του και ταυτόχρονα έκλεισε ο κύκλος των δυο αυτών πανέμορφων πλοίων.
TSS QUEEN ANNA MARIA
21-09-2010, 10:24
Δεν άντεξε δυστυχώς τον αποχωρισμό του ακομα και στο διαλυτήριο και οπως γραφει το fakta, πηγε συνοδεια του εκει και ο ετερος αδελφός Baia Sardinia,
το οποιο μετα το τελος της εποχιακής του απασχόλησης, ολοκλήρωσε δυστυχώς και αυτό την καριέρα του και ταυτόχρονα έκλεισε ο κύκλος των δυο αυτών πανέμορφων πλοίων.
Να και το σχετικό αρθράκι από το Maritimematters:
http://maritimematters.com/wp-content/uploads/2010/09/fdiamond-470x352.jpg (http://maritimematters.com/wp-content/uploads/2010/09/fdiamond.jpg)
http://maritimematters.com/2010/09/tor-sisters-scrapped/
GREEN ARROW
23-09-2010, 15:48
Εις ανάμνησιν
105263
Πειραιάς 31 Ιουλίου 1982
Καλό ταξίδι εκεί που πήγες... Ψηλότερα και πιο γαλήναι από πολλούς άλλους διαδόχους σου....
Ευχαριστούμε και τους τυχερούς που το ταξίδεψαν και χάρισαν σε εμάς τους επιβάτες αξέχαστα ταξίδια.. Αναμεσά στους άλλους, σας ευχαριστούμε Καπετάν Βασίλη Βρεττέ,
Καπετάν Μανώλη Χρονάκη,
Καπετάν Βαγγέλλη Παπαγιαννάκη,
Καπετάν Ανδρέα Πετράτε,
Καπετάν Κώστα Ρουσσομουστακάκη,
Καπετάν Παντελή Μιχαλοδημητράκη,
Καπετάν Στέλιο Δακτυλίδη,
Καπετάν Γιάννη Λυγεράκη...
Καμπίνες όλο ξύλο (πριν τη μετασκευή) όπως η 150, 152, 154, δεν ξεχνιούνται, ούτε ξαναφτιάχνονται ποτέ...
Ευχαριστούμε, πληρώματα και πλοίο, που μας χάρισαν στιγμές αξέχαστες, ευδαιμονίας, περισυλλογής, απόλαυσης, τα χρόνια που προσπαθούσαμε να φτιάξουμε αυτό που είμαστε σήμερα!
Από παλιό σκαναρισμένο slide, τραβηγμένο από τις Καβοκολώνες, όταν δεν υπήρχε Caparation.
107411
Aφιερωμένη στους λάτρεις του.
Nicholas Peppas
24-10-2010, 02:24
Αριαδνη (Φεβρουαριος 1981)
http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=1767&thid=7954
Το αρχειακο υλικο ειναι απο τις συλλογες του Εθνικου Οπτικοακουστικου Αρχειου.
112335
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
06-11-2010, 11:08
TO AΔΕΛΦΟ ΒΑΙΑ SARDINIA (ENA ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΟ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΩΣ ESPRESSO OLBIA) KAI IΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΡΙΑΔΝΗ/OURANOS ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑCCOMODATION VESSELS.AΓΟΡΑΣΤΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ DILER ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΝΩΣΟΣ,ΦΑΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΚΩΝ.ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!
To Baia Sardinia έχει μια λογική να χρησιμοποιηθεί, οπου είναι να χρησιμοποιηθεί επειδή δεν είχε 'φάει' καμμία μετασκευή. Για το Αριάδνη/Ουρανός ομως δεν πιστεύω οτι μπορεί να έχει κάποια σωτηρία μετα την κακοποίηση που έγινε στο πλοίο οταν αγοράστηκε απο την Fashion tv.
Nicholas Peppas
11-11-2010, 06:41
........ ας δουμε τωρα και λιγα ιστορικα στοιχεια της παλιας ΑΡΙΑΔΝΗΣ...
Το παρειγγειλε το 1966 η εταιρεια ΤΟR LINE και το πρωτο του ονομα ηταν TOR HOLLANDIA.Δρομολογηθηκε το 1967 μεταξυ Γερμανιας Ολλανδιας.
Το 1975 ναυλοθηκε σε εταιρεια Αραβικων συμφεροντων και δρομοογηθηκε μεταξυ Τζεντας και Σουεζ...
Την ιδια χρονια το ειδαν και παραγοντες των ΜΙνωικων που ενδιαφερθηκαν και τελικα το αγορασαν και του εδωσαν το ονομα ΑΡΙΑΔΝΗ.
Δρομολογειται μεταξυ Πειραια Ηρακλειου...
...........
Παλια ανακοινωση των Μινωικων Γραμμων για το ΑΡΙΑΔΝΗ απο τις 3 Μαρτιου 1976...
114995
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-11-2010, 08:11
Παλια ανακοινωση των Μινωικων Γραμμων για το ΑΡΙΑΔΝΗ απο τις 3 Μαρτιου 1976...
114995
ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ! ΤΟ 1978 ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΣΤΗΝ ΑΔΣΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΟΤΕ ΑΡΙΑΔΝΗ.
opelmanos
11-11-2010, 08:13
ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ! ΤΟ 1978 ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΣΤΗΝ ΑΔΣΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΟΤΕ ΑΡΙΑΔΝΗ.
Mήπως θέλεις να πείς ΑΕΝ φίλε μου ???
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-11-2010, 08:33
ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΟΤΕΡΟΣ.ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΟΧΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ).ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΤΟΛΗ,ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΟΙ,ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΛΕΙΠΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
Apostolos
11-11-2010, 10:23
Καλύτερα να μασας παρά να μιλάς λένε στην TV
BEN BRUCE
11-11-2010, 12:36
Συμφωνω 110% με τον apostolos.
giorgos....
11-11-2010, 20:43
Καλύτερα να μασας παρά να μιλάς λένε στην TV
μήπως να είμαστε πιο ευγενικοί???? λέω εγω τώρα....
μήπως να είμαστε πιο ευγενικοί???? λέω εγω τώρα....
Ακριβώς. Είναι απογοητευτικό να συμπεριφέρονται έτσι moderators ή μέλη με τόσο μεγάλη προσφορά στο forum. Και το λέω γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνω μια "αφ' υψηλού" μεταχείριση των "άσχετων" από τους "καραβανάδες".
naxos ship
13-11-2010, 07:16
καλο ταξιδι πριγκιπισσα της ΚΡΗΤΗΣ και της ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ
ευχαριστουμε που ομορφαινες τα λημανια μας........
H AΡΙΑΔΝΗ στα πρώτια χρόνια της στην Ελλάδα. Eίχε μια από τις πλέον επιτυχημένες παρουσίες στις Ελληνικές θάλασσες, χωρίς ατυχύματα, βλάβες ή άλλα ευτράπελα.
115212
Από το περιοδικό Steamboat Bill.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-11-2010, 10:32
H AΡΙΑΔΝΗ στα πρώτια χρόνια της στην Ελλάδα. Eίχε μια από τις πλέον επιτυχημένες παρουσίες στις Ελληνικές θάλασσες, χωρίς ατυχύματα, βλάβες ή άλλα ευτράπελα.
115212
Από το περιοδικό Steamboat Bill.\
ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΘΡΥΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ ,ΤΟ ΜΙΜΙΚΑ Λ. ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΤΣΗ.
Και αναρωτιόμουν ποιό ειναι το κλασσικό ποστάλι δίπλα του...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
13-11-2010, 11:27
ΕΙΠΑΜΕ,ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.ΣΤΟΥ ΤΖΕΛΕΠΗ,ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ ΚΛΠ ΜΕΓΑΛΩΣΑ!
fourtounakis
17-11-2010, 15:06
Eδώ το αδελφό BAIA SARDINIA
http://www.faktaomfartyg.se/baia_sardinia_1966_b_1.htm
και εδώ το φωτογράφησα 15/11/2010 όταν βρισκόταν ρυμουλκούμενο ανοιχτά της Ρόδου.:-(
giorgos.
20-11-2010, 17:29
Καλό ταξίδι και από εμένα, στην Αριάδνη.
Πήγα ως δόκιμος Μηχανικός τον Αύγουστο του 1995, Αος Μηχανικός ο Μαστρ' Αντώνης Γραμματικάκης, έδεσε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους για επισκευή, και ξεκίνησε για την Γραμμή της Πάρο-Ναξίας. Υπέροχα ταξίδια, με υπέροχο πλήρωμα, πλοίαρχος ο Καπτ' Στέλιος Δακτυλίδης, αξέχαστοι όλοι τους.
Έμεινα για όλο το διάστημα που έκανε ταξίδια στις Κυκλάδες, αλλά και στο τρίμηνο ταξίδι στην Λιβυή, μέχρι που πουλήθηκε στην Φραγκουδάκη και έγινε ΟΥΡΑΝΟΣ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε αυτούς που με βοήθησαν τότε στα πρώτα μου Βήματα στη θάλασσα, Γραμματικάκη Αντώνη Αος Μηχανικός, Κοντογιώργης Δημήτρης Α/Β Μηχανικός (σήμερα Αος Μηχανικός του ΙΚΑΡΟΣ ), Βελούδο Ιωάννη Β' Μηχανικό, και σε όλο το τότε πλήρωμα μηχανής.
Βέβαια δεν ξεχνώ ποτέ και τον Καπτ' Στάθη,τον αξέχαστο φίλο, που δυστυχώς έφυγε από την ζωή, πολύ γρήγορα........................
Καλό ταξίδι ΑΡΙΑΔΝΗ, στις θάλασσες των αναμνήσεων μας, στα πελάγη των σκέψεων μας.
TSS QUEEN ANNA MARIA
22-11-2010, 13:04
Στην Aliaga της Τουρκίας παρέα με τον Απόλλωνα:
http://hhvferry.com/blog/wp-content/uploads/2010/11/apollon_bs1.jpg
πηγή hhvferry.com
http://farm5.static.flickr.com/4154/5198285724_a1ac7260e9_m.jpg (http://www.flickr.com/photos/g7ahn/5198285724/)
19840904-Piraeus-Ariadne (http://www.flickr.com/photos/g7ahn/5198285724/) by g7ahn (http://www.flickr.com/people/g7ahn/), on Flickr
Και μια παλιά δική μου φωτογραφία, μάλλον η πρώτη μου αξιοπρεπής φωτογραφία πλοίου, με δανεική φωτογραφική μηχανή.
proussos
22-11-2010, 15:45
Στην Aliaga της Τουρκίας παρέα με τον Απόλλωνα:
πηγή hhvferry.com
Μόνο παρηγοριά μας προσφέρει η φωτογραφία αυτή TSS Q.A.M...
Μέχρι σήμερα , το ΑΠΟΛΛΩΝ έχει "προχωρήσει" πολύ , έως το τέλος θα έλεγα...
Μήπως το ΑΡΙΑΔΝΗ έχει γλιτώσει για κάποιον λόγο της τελευταίας στιγμής ?
Μόνο παρηγοριά μας προσφέρει η φωτογραφία αυτή TSS Q.A.M...
Μέχρι σήμερα , το ΑΠΟΛΛΩΝ έχει "προχωρήσει" πολύ , έως το τέλος θα έλεγα...
Μήπως το ΑΡΙΑΔΝΗ έχει γλιτώσει για κάποιον λόγο της τελευταίας στιγμής ?
ο απολλωνας, ειχε ακουστει οτι, θα περιμενε πρωτα την αριαδνη να "τελειωσει" και υστερα θα ηταν η σειρα του... οποτε φανταζομαι οτι, για να ξεκινησε και να ειναι σε προχωριμενο σταδιο τωρα, η αριαδνη εχει τελειωσει καιρο τωρα... χωρις να ξερω κατι το λεω!!! απλα υποθετω...
MARGARITIS24
26-11-2010, 19:52
ο απολλωανας ρυμουλκηθηκε σε αλλη παραλια γιατι αγοραστηκε απο αλλη εταιρια scrap κ κοπηκε πρωτος!δεν εχει μεινει τιποτα πλεον:(:(
apollo_express
28-11-2010, 00:17
Ο Απόλλωνας πουλήθηκε σε δεύτερο διαλυτή και ξεκίνησε πριν την Αριάδνη η διάλυσή του. Συγγνώμη για το offtopic.
ο απολλωανας ρυμουλκηθηκε σε αλλη παραλια γιατι αγοραστηκε απο αλλη εταιρια scrap κ κοπηκε πρωτος!δεν εχει μεινει τιποτα πλεον:(:(
Ο Απόλλωνας πουλήθηκε σε δεύτερο διαλυτή και ξεκίνησε πριν την Αριάδνη η διάλυσή του. Συγγνώμη για το offtopic.
μαλιστα... ευχαριστω... δηλαδη τωρα η αριαδνη σε τι κατασταση βρισκεται? εχει ξεκινησει?
giorgos.
01-12-2010, 20:26
Στιγμές απο τους παλιούς καλούς καιρούς, Πάσχα στο ΑΡΙΑΔΝΗ το έτος 1996 μπροστά στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά. Αξέχαστες, πραγματικά στιγμές.
Kαρτ ποστάλ με τα δύο αδελφάκια όταν ταξίδευαν μαζί για την Tor Line. Φαίνονται έτσι και οι αρκετές διαφορές που είχαν τα δυο πλοία.
Η μοίρα τα έφερα να καταλήξουν μαζί στο διαλυτήριο, αλλά το TOR ANGLIA ήταν τυχερό και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια :)
120046
Δεν είμαι σίγουρος αν είχε ξανανέβει παλιότερα, αλλά ας δούμε το ΑΡΙΑΔΝΗ στο λιμάνι του Ηρακλείου το 1979, έχοντας ακόμη τα αρχικά λιτά σινιάλα των Μινωϊκών.
123752
πηγή (http://www.flickr.com/photos/gbaku/1348526086/sizes/o/in/photostream/)
Henry Casciaro
19-02-2011, 12:35
Here are two other shots of her in the smart Minoan livery taken at Kusadasi
Henry
123826
123825
T.S.S. APOLLON
19-02-2011, 13:01
Beautiful photos of Ariadne gave us a friend Henry Casciaro!!!
Thanks a lot Henry
Georgecz3
08-12-2012, 17:27
Ψαχνωντας σημερα την φωτογραφικη μου μηχανη , ανακαλυψα την παρακατω φωτογραφια. Προκειτε για το αδερφο πλοιο της Αριαδνης , το οποιο περνα ανοιχτα της Παλαιοχωρας στις 1/9/2010 με προορισμο την γνωστη και απεχθεστατη παραλια του Aliaga, αλλα με δυτικη κατευθηνση οταν τραβηχτηκε η φωτο(πιθανον να προσπαθουσε να βρει απαγκιο στον καιρο λογο των ισχυρων ανεμων που επλεαν στην περιοχη την ημερα αυτη).
131647
Εισαι σίγουρος φίλε Georgecz3 οτι πήγαινε για το Aliaga ; Γιατί οπως είχα γράψει πριν, το πλοίο θα πήγαινε πρώτα στο Iskenderun για να χρησιμοποιηθεί για πλωτό ξενοδοχείο για εργάτες.
Captain_Nionios
08-12-2012, 21:19
Πραγματικα ηταν ενα φανταστικο βαπορι. Βλεποντας τις φωτογραφιες και συγκρινοντας το με το αδερφο του, το Tor Anglia, εκτος απο την προφανεστατη διαφορα οτι το δευτερο ντεκ επιβατων το Tor Hollandia το ειχε χτισμενο σε ολο το πλατος για μεγαλυτερο μηκος, φτανοντας μεχρι τα φουγαρα, ειδα και κατι αλλο.
Το Tor Anglia φαινεται να εχει περισσοτερο χτισμενο ντεκ μπροστα απο τη γεφυρα του ενω το Tor Hollandia λιγοτερο. Αυτο εγινε γιατι το ντεκ του Anglia εφτανε πιο πλωρα, η γιατι η γεφυρα του Hollandia εφτανε πιο πλωρα; Βλεποντας αυτα τα δυο σχεδια απο το HHV και παροτι του Hollandia ειναι προχειρο, θεωρω οτι τα ντεκ εφταναν στο ιδιο σημειο αλλα η γεφυρα του Hollandia ηταν λιγο πιο πλωρα απο του Anglia.
http://hhvferry.com/torangl_origdpx.html
http://hhvferry.com/tor60sdpx1later.jpg
Οπως και να εχει θεωρω οτι το Αριαδνη στην αρχικη του μορφη πριν το χτισιμο, αν και οταν το ειδα σε φωτογραφια αρχικα με ξενισε γιατι δεν ειχα συνηθισει στη συνεχεια θεωρησα οτι ηταν πραγματικα εξαιρετικο. Ηταν χτισμενο "τοσο οσο" για να μην ειναι ουτε αχτιστο ουτε πολυ χτισμενο. Αν ημουν στη θεση της Μινοαν το μονο που θα επεκτεινα θα ηταν μια μονο λαμαρινα για να καλυφθει το πρυμιο ρεμετζο και να υπαρχει λιγο περισσοτερο εξωτερικο ντεκ.
Η μεγαλη μετασκευη δεν το χαλασε πολυ, σε καμια περιπτωση, απλα αν εχτιζαν μονο το δευτερο ντεκ επιβατων σε ολο το πλατος πιο πρυμα και δεν εβαζαν "σκαλωσια" για επεκταση του απο πανω εξωτερικου η μετασκευη θα ηταν καλυτερη. Θα του εδινε λιγο ογκο και θα εχανε κατι απο το ομορφο "σβησιμο" πρυμα αλλα θα ηταν ενα λειτουργικο χτισιμο. Η σκαλωσια για το πανω εξωτερικο ομως εδωσε ογκο ψηλα στην πρυμη και αυτο συνηθως χαλαει τα βαπορια. Εν προκειμενω οχι πολυ αλλα εχασε κατι απο τη θεικοτητα των γραμμων της...
Απο θεμα ταξιδεματος εχω ακουσει εντυπωσιακα καλα λογια...
Express Pigasos
08-12-2012, 22:29
Ο ιδιος διαλυτης τα διελυσε....
Appia_1978
08-12-2012, 23:43
Νιώνιο, το πλοίο όντως ήταν καταπληκτικό. Από όλες τις απόψεις! Και το πλήρωμα επί Μινωικών, εξαιρετικό.
Με αυτό, έχω κάνει ένα, αν όχι, το πιο όμορφο ταξίδι μου. Από Σάμη για Αγκώνα. Πρωινό με φρέσκα κρουασάν στο κανάλι μεταξύ Ιθάκης και Κεφαλλονιάς. Τι άλλο θέλεις; :)
Captain_Nionios
09-12-2012, 16:31
Σαλονια, εστιατορια, καταστρωματα, καμπινες και ολα αυτα σε ενα βαπορι που ηταν πανεμορφο, ταχυτατο, με pitch, δυο τιμονια, stabilizers και 4 μηχανες... Ο Σουηδος παροτι δινει το ιδιο τυπο μηχανων και για τα δυο, γραφει οτι το Αριαδνη ειχε 24651 ιππους και το αδερφο του 22004, περιεργο...
Το σιγουρο ειναι οτι ενας τετοιος βαπορας θα ηταν ενα ονειρο στο ταξιδι, μαζι με τις υπηρεσιες της Μινοαν εκεινη την εποχη πραγματικο παλατι. Κριμα που πουληθηκε νωρις, κριμα που το εφαγε η "επανασταση"...
Georgecz3
09-12-2012, 18:23
Εισαι σίγουρος φίλε Georgecz3 οτι πήγαινε για το Aliaga ; Γιατί οπως είχα γράψει πριν, το πλοίο θα πήγαινε πρώτα στο Iskenderun για να χρησιμοποιηθεί για πλωτό ξενοδοχείο για εργάτες.
Οχι δεν το γνωριζω 100%, στο Σουηδο ειδα οτι την εν λογο ημερομηνια(9/2010) το πλοιο επλεε προς αλλιαγα μερια και το ανεφερα.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-12-2012, 12:21
132165 Tότε που τα κρητικά έπεφταν κ στα Λεμονάδικα.
Apostolos
15-12-2012, 13:20
Λίγο πρίν μας αφήσει για να συναντήσει τις "εξωτικές" ρόζ κρουαζιέρες... Ακόμα θύμιζε το αγαπημένο βαπόρι μας!
Maiandros
03-01-2013, 12:24
Κατάπλους του ΑΡΙΑΔΝΗ στο λιμάνι των Καταπόλων στις αρχές της δεκαετίας του '90.
133797
Τα δρομολόγια προς την άγονη των ανατολικών Κυκλάδων με αυτό το πλοίο πρέπει να ήταν μαγεία. Κρίμα που δεν τα πρόλαβα..
EDIT: Ενημερώθηκα από προηγούμενα ποστ στο θέμα ότι το δρομολόγιο ήταν κάθε Τετάρτη προς Αμοργό, Αστυπάλαια και Ηράκλειο.
Nicholas Peppas
06-01-2013, 21:26
Εδω το Αριαδνη και αλλα πως τα εβλεπε ο Χανιωτικος τυπος!
Απο τα Χανιωτικα Νεα της 1ης Ιουνιου 1986
134211
Και εδω απο τον Κηρυκα των Χανιων της 19ης Ιουνιου 1989.
134212
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-01-2013, 08:07
Tι πως το έβλεπε ο χανιώτικος τύπος. Εδώ καταχωρίσεις δρομολογίων βλέπουμε από τις 2 εταιρείες.
TSS QUEEN ANNA MARIA
08-01-2013, 15:50
Κατάπλους του ΑΡΙΑΔΝΗ στο λιμάνι των Καταπόλων στις αρχές της δεκαετίας του '90.
133797
Αν δεν κάνω λάθος αγαπητέ Μαίανδρε πρωτο-δρομολογήθηκε στη γραμμή της Πάρου-Νάξου-Αμοργού-Αστυπάλαιας το 1996. Τον Αύγουστο της ιδίας χρονιάς ταξίδεψα στα Κατάπολα με το Αριάδνη. Μεγάλη αναβάθμιση για την εποχή. Την προηγούμενη χρονιά, 1995 που είχα ξαναπάει στα Κατάπολα η επιλογή ήταν μόνο το δεύτερο Δήμητρα (Λέρος) της G.A και τα Ολυμπία Εξπρες ή Σαντορίνη Εξπρες του Ι. Αγαπητού. Ξαναταξίδεψα μαζί του τέλη Ιουλίου 1997 από Πάρο για Νάξο όπου μας άφησε λόγω βλάβης το Highspeed 1, και ξανά τον Αύγουστο του 1998 από Αστυπάλαια-Πειραιά. Ωραίο καράβι και πολιτισμένο.
Maiandros
09-01-2013, 09:54
Αν δεν κάνω λάθος αγαπητέ Μαίανδρε πρωτο-δρομολογήθηκε στη γραμμή της Πάρου-Νάξου-Αμοργού-Αστυπάλαιας το 1996. Τον Αύγουστο της ιδίας χρονιάς ταξίδεψα στα Κατάπολα με το Αριάδνη. Μεγάλη αναβάθμιση για την εποχή. Την προηγούμενη χρονιά, 1995 που είχα ξαναπάει στα Κατάπολα η επιλογή ήταν μόνο το δεύτερο Δήμητρα (Λέρος) της G.A και τα Ολυμπία Εξπρες ή Σαντορίνη Εξπρες του Ι. Αγαπητού. Ξαναταξίδεψα μαζί του τέλη Ιουλίου 1997 από Πάρο για Νάξο όπου μας άφησε λόγω βλάβης το Highspeed 1, και ξανά τον Αύγουστο του 1998 από Αστυπάλαια-Πειραιά. Ωραίο καράβι και πολιτισμένο.
Πρέπει να έχεις δίκιο φίλε TSS QUEEN ANNA MARIA.... βρήκα και την παρακάτω φωτογραφία στο αρχείο μου όπου βλέπουμε τα πρυμναία καταστρώματα του ΑΡΙΑΔΝΗ που πίσω της γράφει, "Αύγουστος του 1996". Επίσης ανεβάζω κι ένα πολύ καλοκαιρινό... καρτ-ποστάλ της "Greece Nature by G.Grigoriou" όπου πιστεύω ότι η λήψη της φωτογραφίας έχει γίνει πάνω στο ΑΡΙΑΔΝΗ.
134416 134417
Τρομερός βάπορας...το 2005 που ταξίδεψα (ως Ουρανός) στο πίσω ντεκ της φωτογραφίας λειτουργούσε υπαίθρια... ντίσκο. Την πισίνα την είχαν ταπώσει και ήταν η πίστα!
BEN BRUCE
19-01-2013, 21:32
ARIADNE στον αθηνιο τον ιουνιο το 1998 (η φωτο ειναι απο το Δημητρουλα)
135214
Maiandros
28-01-2013, 11:42
Το ΑΡΙΑΔΝΗ σε φωτογραφία από διαφημιστικό της Minoan Lines. Το προτιμούσα με αυτή την μορφή ("σπαστό" και κλιμακωτό πρύμα) παρά με αυτή που είχε μετά το "χτίσιμο" που του έγινε πρύμα για να καλύπτει ανάγκες του πρόσθετου ρόλου του κρουαζιερόπλοιου...Ειδικά τα χρόνια εκείνα που μας πρωτοήρθε, η original εμφάνισή του, χωρίς να "κάνει" υπερβολές, ήταν θα έλεγα ξεχωριστή και διαφορετική...Το θυμάμαι τότε πάντα δεμένο έξω από τον "Ηλεκτρικό" να καλύπτει με το μήκος της αριστερής του μπάντας σχεδόν σε όλο τον παράπλευρο ντόκο.
136327
BEN BRUCE
28-01-2013, 11:57
Ωραιοτατο βαπορι αλλα μου αρεσε πιο πολυ μετα την μετασκευη αλλα με το 3ο φουγαρο ασπρο.
Και μια φωτο απο την πρωτη του εισοδο στον πειραια τον χειμωνα του 1996 πριν αναλαβει υπηρεσια στις κυκλαδες
136328
T.S.S. APOLLON
02-02-2013, 12:51
Το πανεμορφο ΑΡΙΑΔΝΗ στο λιμανι του Πειραια
Φωτογραφια Κωνσταντινος Παππας
136875
Maiandros
02-02-2013, 22:38
Το πανεμορφο ΑΡΙΑΔΝΗ στο λιμανι του Πειραια
Φωτογραφια Κωνσταντινος Παππας
136875
Απίθανη φωτογραφία, ευχαριστούμε!!
Κατάπλους στον Πειραιά.
137030
Το αγαπημένο μου από τα πλοία που δεν πρόλαβα. Σας ευχαριστώ όλους για την συμβολή σας τόσο σε αυτό το θέμα όσο και στα υπόλοιπα ιστορικά και μη.
137956Φωτογραφίες της πανέμορφης Αριάδνης έχουμε δεί πολλές. Ομως αυτή έχει καθαρά συναισθηματική αξία, επειδή συνδέεται με την τελευταία κυριολεκτικά άφιξη στον Πειραιά, τερματίζοντας την παρουσία του πλοίου στις ακτοπλοικές γραμμές, πριν παραδοθεί στην Fragline.
Appia_1978
14-02-2013, 11:03
Φίλε Despo, σε ευχαριστώ πάρα πολύ :)
Ανεβάζεις κυριολεκτικά διαμάντια τώρα τελευταία!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-05-2013, 10:18
143636Θα με συγχωρέσετε που έκοψα λίγο από πλώρη κ πρύμη. Ήταν με μιά μηχανή του 1957 χωρίς πολλές δυνατότητες κ σίγουρα δεν υπήρχε χώρος πίσω γιά να βγεί το βαπόρι ολόκληρο.
Appia_1978
04-05-2013, 13:50
Με μια τόσο ιστορική φωτογραφία ενός πανέμορφου βαποριού, σίγουρα και σε συγχωρούμε ;)
Dream Star Glaros
05-05-2013, 09:28
143636Θα με συγχωρέσετε που έκοψα λίγο από πλώρη κ πρύμη. Ήταν με μιά μηχανή του 1957 χωρίς πολλές δυνατότητες κ σίγουρα δεν υπήρχε χώρος πίσω γιά να βγεί το βαπόρι ολόκληρο.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Σε αυτή την πολύ ωραία φωτο που ανέβασες, φίλε Βίκτωρα, να επισημάνουμε ότι ακριβώς μπροστά από το σημείο που στεκόσουν έδενε ο Μιαούλης..... Στα τελευταία χρόνια της ζωής του.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-05-2013, 13:14
Φίλε DSG το πλοίο εδώ είναι στα Λεμονάδικα,εκεί που πέφτει το ΒLUE STAR DELOS. O ΜΙΑΟΥΛΗΣ στα τελευταία του στον Πειραιά ήταν στην γωνία απέναντι από τον σταθμό Πελ/νήσου (τώρα Προαστιακού) κ μου φαίνεται είχε σταματήσει πιά. Εσύ θα θυμάσαι τότε που έπεφτε πολλές φορές στον Αγ.Σπυρίδωνα όπου πήγαινε όχι πάντα κ το ΑΡΙΑΔΝΗ. Παλιά οι θέσεις των πλοίων δεν ήταν ορισμένες όπως λίγο πολύ συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.Τις όριζε σε κάθε κατάπλου με πολύ γραφικό τρόπο γιά τα σημερινά δεδομένα ο σηματοφορικός σταθμός
Dream Star Glaros
09-05-2013, 09:35
Φίλε DSG το πλοίο εδώ είναι στα Λεμονάδικα,εκεί που πέφτει το ΒLUE STAR DELOS. O ΜΙΑΟΥΛΗΣ στα τελευταία του στον Πειραιά ήταν στην γωνία απέναντι από τον σταθμό Πελ/νήσου (τώρα Προαστιακού) κ μου φαίνεται είχε σταματήσει πιά. Εσύ θα θυμάσαι τότε που έπεφτε πολλές φορές στον Αγ.Σπυρίδωνα όπου πήγαινε όχι πάντα κ το ΑΡΙΑΔΝΗ. Παλιά οι θέσεις των πλοίων δεν ήταν ορισμένες όπως λίγο πολύ συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.Τις όριζε σε κάθε κατάπλου με πολύ γραφικό τρόπο γιά τα σημερινά δεδομένα ο σηματοφορικός σταθμός
Καπεταν Αντρεα σε αυτην την φωτογραφια πισω απο την πρυμη του Μιαουλη φαινεται η πρυμη του Αριαδνη, οπως ακριβως μας τα περιεγραψες.
61718
χαρισμενη στους φιλους Nicholas Peppas,καπεταν αντρεας,polykas,Roi Baudoin,Ellinis,CIANNISMANZOURIS,Ben Bruce,rocinante.
Καλημέρα.
Φίλε Βίκτωρα, έχεις δίκαιο. Μάλλον μπέρδεψα την τοποθεσία θεωρώντας εσφαλμένα ότι πρόκειται για τον Αγ. Σπυρίδωνα, όπου, όντως, κάποιες φορές τουλάχιστον, το Αριάδνη έδενε εκεί, όπως φαίνεται και στην πολύ ωραία συνημμένη φωτο που πήρα από τον TSS Apollon (την έχει ανεβάσει στο νήμα των τεσσάρων ιταλιάνικων, σελ. 30, αρ. κατ. 293). Μία τουλάχιστον φορά θυμάμαι και εγώ ο ίδιος τα εν λόγω πλοία σε αυτή ακριβώς τη θέση, όπως και στη φωτο.....
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-05-2013, 12:16
144511Mιά αποκαλυπτική φωτό όπως θα έλεγε εδώ ένας καλός φίλος.Αριστερά στην γωνία είναι το ΛΗΤΩ (πρώην ΟΙΑ).
Προσέξτε την σκάλα από την πάντα.Είναι αυτό που έχουμε σχολιάσει κ αλλού.Αντί να πηγαίνουμε μπρος,πάμε πίσω.Μπορεί να μην είχαμε τέρμιναλς κ φυσούνες αλλά τουλάχιστον παλιότερα, ο κύριος όγκος των επιβατών έμπαινε/έβγαινε από έναν γκάγκουε σαν αυτόν σε πολλά ΕΓ/ΟΓ.
Ήλθαν τα νεότευκτα καταργήθηκαν όλα κ φτάσαμε στο ρεζιλίκι με την φωτιά στο ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ να φέρουν σκάλα από το αεροδρόμιο (ένας Θεός ξέρει πως ταίριαξε) γιά να βγεί ο κόσμος αφού το γκαράζ ήταν σφραγισμένο.
145261145262Επειδή οι φωτογραφίες της πανέμορφης Αριάδνης, σαν Ουρανός στην 8χρονη παρουσία του στην ιδιοκτησία της Fragline, είναι αναμφίβολα πολύ λιγότερες, εδω έξω απο το λιμάνι του Βρινδησίου.
Takerman
27-01-2014, 12:15
Βρινδήσιον 2005
152003
Photo: Robert Brink
Takerman
27-01-2014, 12:36
Άλλη μια την ίδια μέρα τραβηγμένη από το Μιλένα.
152004
Photo: Robert Brink
Leonardos.B
27-01-2014, 13:00
Κυριακή πρωί,βόλτα στο Μοναστηράκι.Χάζεμα.........και ξαφνικά,σε χαλάκι πάνω στον δρόμο,μελαψό ατομο,εχει 4 φωτογραφίες.Η μία σχετικά καλή,οι άλλες τρείς θέλουν φτιάξιμο.Τις πήρα 1 ευρώ.Παραθέτω την μία,οι υπόλοιπες αργότερα,αφού τις ψιλοδιορθώσω.152005
proussos
27-01-2014, 23:15
152024
ΑΡΙΑΔΝΗ στον Πειραιά...
Φωτογραφία του αξιαγάπητου Β' Οικονομικού Γιάννη Μαργώνη που χάθηκε στο ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ.
Takerman
02-03-2014, 18:46
Στη Σαντορίνη μαζί με το Σούπερ Ναϊάς. Μάλλον 1996.
152985
Nicholas Peppas
22-06-2014, 00:47
ΑΡΙΑΔΝΗ, ΝΑΥΑΡΙΝΟ, ΕΛΛΑΣ, ΠΑΤΡΙΣ, ΒΙΚΤΩΡΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ στις στηλες της Αργους του Φεβρουαριου 1976.
156426
Maiandros
04-08-2014, 10:27
Αναχώρηση του ΑΡΙΑΔΝΗ από το λιμάνι των Καταπόλων,λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του '90.
158262
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-08-2014, 10:33
Ωραία φωτό! Δεν θυμόμουνα ότι περνούσε κ από εκεί:fat:.
Maiandros
04-08-2014, 13:12
Ωραία φωτό! Δεν θυμόμουνα ότι περνούσε κ από εκεί:fat:.
Κι όμως είχαμε την τύχη να εξυπηρετήσει τα χρόνια εκείνα και το δικό μας νησί...,θυμάμαι μάλιστα ότι άκουσα για την πρώτη άφιξή του λίγο πριν την πραγματοποιήσει και δεν το πίστευα!Τα παράτησα όλα και έτρεξα γρήγορα στο λιμάνι για να προλάβω να την δω! Φίλε Βίκτωρα, είχα ανεβάσει στο μήνυμα #388, άλλη μια φωτογραφία του στα Κατάπολα,σε περίπτωση που δεν την έχεις δει
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-08-2014, 13:35
133797 Όντως κ αυτή ωραία φίλε μου!:fat:
Takerman
29-08-2014, 12:26
Η συνέχεια του "οδοιπορικού" από το θέμα του Εξπρές Ολύμπια στην Δραπετσώνα του 2004. Ας είναι καλά ο Σουηδός καραβολάτρης.
159022
Συνεχίζεται στο θέμα του Άθενς.
Για όλους τους νοσταλγούς.
pantelis2009
29-08-2014, 13:19
Η συνέχεια του "οδοιπορικού" από το θέμα του Εξπρές Ολύμπια στην Δραπετσώνα του 2004. Ας είναι καλά ο Σουηδός καραβολάτρης.
159022
Ωραία πράγματα και σ' ευχαριστούμε. Συνέχισεεεεεεεε.
159022
Να ειναι καλά ο άνθρωπος που γύριζε σε καθε γωνιά και φωτογράφιζε πλοία και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία !
Appia_1978
27-07-2015, 14:51
Περιποιήθηκα μερικές φωτογραφίες που είχα σκανάρει και ανεβάσει παλαιότερα. Ελπίζω τώρα να είναι λίγο καλύτερες ;)
168402
renetoes
10-11-2015, 20:22
Το 1978 στο Ηράκλειο (από φυλλάδιο των Μινωικών Γραμμών).
170650 παρέα με το ΚΝΩΣΟΣ, λίγο πιό ανατολικά δεμένο
170651
Το 1978 στο Ηράκλειο (από φυλλάδιο των Μινωικών Γραμμών).
170650 παρέα με το ΚΝΩΣΟΣ, λίγο πιό ανατολικά δεμένο
170651
Το πλοίο ήταν τέλειο ήταν το Blue star Delos της εποχής του άνετα πολυτελή σαλόνια ,πισίνα ,ντίσκο που λειτουργούσε και εκτός Αδριατικής ,εστιατόρια ,καζίνο ,
πληρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας και το μοναδικό ήταν η ταχύτητα των 22 κόμπων ένα μοναδικό σκαρί το είχα ταξιδέψει το 1991 στο πρώτο παρθενικό του ταξίδι μετά την μετασκευή του στο ταξίδι είχαν παραβρεθεί σημαντικά ιδρυτικά στελέχη των Μινωικών για να στηρίξουν το πλοίο στην νέα του γραμμή ,το 1997 στο Αιγαίο και το 2000 που προτίμησα να ταξιδέψω με αυτό για Μπρίντιζι παρά με το καλύτερο ,νεότερο ,μεγαλύτερο ,γρηγορότερο ,πολυτελέστερο Blue star 1
renetoes
02-10-2016, 18:22
Το πλοίο ήταν τέλειο ήταν το Blue star Delos της εποχής του άνετα πολυτελή σαλόνια ,πισίνα ,ντίσκο που λειτουργούσε και εκτός Αδριατικής ,εστιατόρια ,καζίνο ,
πληρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας και το μοναδικό ήταν η ταχύτητα των 22 κόμπων ένα μοναδικό σκαρί το είχα ταξιδέψει το 1991 στο πρώτο παρθενικό του ταξίδι μετά την μετασκευή του στο ταξίδι είχαν παραβρεθεί σημαντικά ιδρυτικά στελέχη των Μινωικών για να στηρίξουν το πλοίο στην νέα του γραμμή ,το 1997 στο Αιγαίο και το 2000 που προτίμησα να ταξιδέψω με αυτό για Μπρίντιζι παρά με το καλύτερο ,νεότερο ,μεγαλύτερο ,γρηγορότερο ,πολυτελέστερο Blue star 1
Το ΑΡΙΑΔΝΗ πιστεύω ήταν πιο κλασσικό πλοίο πριν τη μετασκευή του 1990, με πολύ ξύλο και περισσότερα ανοιχτά καταστρώματα. Στη μετασκευή έγινε πιο λειτουργικό και σύγχρονο εσωτερικά, έχασε όμως λίγη απο την παλια του ομορφιά (κυρίως εσωτερικά), έγινε πιό "πλαστικο" εναρμονιζόμενο φυσικά με κανόνες ασφαλείας για άκαυστα υλικά (πάνελς κλπ).
Το ΑΡΙΑΔΝΗ πιστεύω ήταν πιο κλασσικό πλοίο πριν τη μετασκευή του 1990, με πολύ ξύλο και περισσότερα ανοιχτά καταστρώματα. Στη μετασκευή έγινε πιο λειτουργικό και σύγχρονο εσωτερικά, έχασε όμως λίγη απο την παλια του ομορφιά (κυρίως εσωτερικά), έγινε πιό "πλαστικο" εναρμονιζόμενο φυσικά με κανόνες ασφαλείας για άκαυστα υλικά (πάνελς κλπ).
Το πλοίο το θεωρούσα και πριν και μετά εξαιρετικό στο εσωτερικό μου φαινότανε πιο ωραίο πριν αλλά και μετά καλό ήταν αλλά η παλιά καλή γλύκα μόνο τότε υπήρχε θυμάμαι σε μια δεξίωση που είχε γίνει στην Αθήνα το 1999 και αφορούσε μέλη της εταιρίας μεταξύ και εγώ καθόντουσαν 2 και έβλεπαν την φωτογραφία της Αριάδνης που υπήρχε στον χώρο όπως και άλλες και την παρακολουθούσαν και έλεγαν επιτέλους τώρα που του βγάλαμε το ζουμί το πουλήσαμε ,δυστυχώς η Μινωική είχε αρχίσει να χάνει τον εαυτό της και να βυθίζεται στον δικό της κόσμο θυσιάζοντας στον βωμό τα καλά της πλοία για την ναυπήγηση νέων γρήγορων ,μεγάλων ,πολυτελέστερων και αρκετά βουλιμικών πλοίων τρώγοντας τα χρήματα που έβγαλε από το Χρηματιστήριο τα δικά της αλλά παίρνοντας συνεχώς δάνεια και στο τέλος να χρεωκοπήσει και να εξαγορασθεί
renetoes
03-10-2016, 16:50
Το πλοίο το θεωρούσα και πριν και μετά εξαιρετικό στο εσωτερικό μου φαινότανε πιο ωραίο πριν αλλά και μετά καλό ήταν αλλά η παλιά καλή γλύκα μόνο τότε υπήρχε θυμάμαι σε μια δεξίωση που είχε γίνει στην Αθήνα το 1999 και αφορούσε μέλη της εταιρίας μεταξύ και εγώ καθόντουσαν 2 και έβλεπαν την φωτογραφία της Αριάδνης που υπήρχε στον χώρο όπως και άλλες και την παρακολουθούσαν και έλεγαν επιτέλους τώρα που του βγάλαμε το ζουμί το πουλήσαμε ,δυστυχώς η Μινωική είχε αρχίσει να χάνει τον εαυτό της και να βυθίζεται στον δικό της κόσμο θυσιάζοντας στον βωμό τα καλά της πλοία για την ναυπήγηση νέων γρήγορων ,μεγάλων ,πολυτελέστερων και αρκετά βουλιμικών πλοίων τρώγοντας τα χρήματα που έβγαλε από το Χρηματιστήριο τα δικά της αλλά παίρνοντας συνεχώς δάνεια και στο τέλος να χρεωκοπήσει και να εξαγορασθεί
Με όλο το σεβασμό, ...ήταν πολλά τα χρήματα που ελάμβαναν κάποοι ως προμήθεια για κάθε νέα παραγγελία. Μέχρι που τελικά δεν ήξεραν τι να κάνουν τα πλοία που αγόραζαν......................... Και ήρθε το τέλος!
Με όλο το σεβασμό, ...ήταν πολλά τα χρήματα που ελάμβαναν κάποοι ως προμήθεια για κάθε νέα παραγγελία. Μέχρι που τελικά δεν ήξεραν τι να κάνουν τα πλοία που αγόραζαν......................... Και ήρθε το τέλος!
Τα πλοία που κατασκεύασαν ανάμεσα τους υπήρχαν κάποια ιδανικά και κάποια που δεν έπρεπε καν να χτιστούν όπως τα Ωκεανός - Προμηθέας το πιο ακατάλληλα πλοία πολύ καλά στις ταχύτητές τους αλλά από καμπίνες και εσωτερικούς χώρους τα πιο ακατάλληλα είχαν το χειρότερο όνομα για την γραμμή της Βενετίας το 2001 που ταξίδεψα με το Ωκεανός για να κλείσω καμπίνα έπρεπε να είχα κάνει κράτηση 3 μήνες πριν ταξιδέψω και να πω ότι οι καμπίνες ήταν της προκοπής μικρές στενές το αστείο ήταν ότι την πλήρωσα χρυσάφι όπως και ένα άλλο ακατάλληλο το Αριάδνη Παλλάς με περισσότερες καμπίνες αλλά όχι τόσες ώστε να φιλοξενήσουν αρκετούς επιβάτες ενώ αντίθετα έπρεπε να είχαν κτίσει μόνο τα Παλάτια του Ηρακλείου αλλά και τα Παλάτια της Αδριατικής μην ξεχνάμε ότι τα Ωκεανός και Προμηθέας οι τράπεζες πίεσαν την Μινωική να τα πουλήσει λόγω των δανείων που είχαν πάρει για να τα ναυπηγήσουν
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
24-01-2017, 08:54
180578Ships Monthly
Eν έτει 1997 κ στο βάθος ένα από τα ΚΑΝΤΙΑ/ΡΕΘΥΜΝΟΝ.
Nautilia News
14-04-2017, 19:07
ΑΡΙΑΔΝΗ (ex-TOR HOLLANDIA 1967): “Η αξέχαστη Πριγκίπισσα των Μινωικών Γραμμών”
Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/istoria/istorika-plia/ploio-ariadni-tor-hollandia-1967-minoan-lines/ .
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-04-2017, 10:11
ΑΡΙΑΔΝΗ (ex-TOR HOLLANDIA 1967): “Η αξέχαστη Πριγκίπισσα των Μινωικών Γραμμών”
Διαβάστε περισσότερα https://nautilia.gr/istoria/istorika-plia/ploio-ariadni-tor-hollandia-1967-minoan-lines/ .
Ωραίο αφιέρωμα από τον φίλο Σπύρο.
Όταν σπόυδαζα ασυρματιστής στην ΑΔΣΕΝ Ασπροπύργου,ορισμένα ΣΚ μας πήγαιναν εκπαιδευτικό ταξίδι με τα πλοία της ακτοπλοϊας.Έτσι κ εγώ γιά να γνωρίσω τον βάπορα που τότε (1978) ήταν από τα πιό σύγχρονα στις θάλασσές μας,δήλωσα να πάω με αυτό Πειραιά-Ηράκλειο κ πίσω.Αν κ ο καθένας μας πήγαινε να παρακολουθήσει ανάλογα με την ειδικότητα,εγώ εκτός από τον ασύρματο σαν καραβολάτρης από τα γεννοφάσκια μου, πήγα στη γέφυρα κ στις μηχανές από τις οποίες εντύπωση μου έκανε το control room.Στη μέση της διαδρομής προσπεράσαμε το ΦΓ/ΟΓ ΕΥΘΥΚΩΣΤΑ ΙΙ που είχε φύγει νωρίτερα γιά τον ίδιο προορισμό.
Aναμνήσεις...
proussos
17-04-2017, 13:08
182481
Μεσημέρι της 08/09/2010 , στο στενό Τήνου - Μυκόνου , το ΑΡΙΑΔΝΗ με το όνομα DIAMOND κατευθύνεται ρυμουλκούμενο στο τελευταίο του "λιμάνι".
Στο βάθος η Τήνος.
Joyrider
10-11-2017, 14:41
Η Αριάδνη εισέρχεται στον Πειραιά, ένα πρωϊνό Ιουλίου του 1995, από το προσωπικό μου αρχείο.
https://s1.postimg.org/1jftg0r1pr/Scan_Fotor1.jpg (https://postimg.org/image/18szmvbtkb/)
Σαν να έβγαινε το πλοίο από την οθόνη!
«Ζωντανή» φωτογραφία!
Joyrider
12-11-2017, 15:45
Σαν να έβγαινε το πλοίο από την οθόνη!
«Ζωντανή» φωτογραφία!
H αλήθεια είναι ότι παλιά με τις αναλογικές μηχανές προσέχαμε κάπως καλύτερα τα κάδρα μας γιατί το φίλμ κόστιζε όπως και η εμφάνιση.
Εχω μερικές και του Λισσός, θα τις σκανάρω και θα τις ανεβάσω.
Φέρε τα Χριστούγεννα πιο νωρίς! :peaceful:
pantelis2009
06-09-2018, 17:30
ΑΡΙΑΔΝΗ. Από το φίλο μου στο fb Georges Pop με λεζάντα: Aριάδνη – Ariadne (Minoan Lines) λιμάνι της Ανκόνα - Port of Ancona. Kαλοκαίρι – Summer 1993
190089
Αριάδνη στις Πόρτες.
Κάπου το 1996.
198064
#από_το_μπαούλο
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
16-09-2020, 08:10
Αριάδνη στις Πόρτες.
Κάπου το 1996.
198064
#από_το_μπαούλοΤα μπαούλα έχουν θησαυρούς! Ωραία φωτό.