Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Παναγία Τήνου [Panagia Tinou, Koningin Wilhelmina, Captain Constantinos, Artemis]

Σελίδες : 1 2 [3]

proussos
24-08-2010, 10:57
Με προκαλείτε και δεν το αντέχω...
Στιγμές προσπέρασης στο ΝΑΪΑΣ ΙΙ λίγο πριν τα φανάρια του Πειραιά...stand by στους τηλέγραφους σχεδόν πάνω στην είσοδο του λιμανιού...
Και η αξέχαστη ανακοίνωση...πότε δια στόματος του Αρχλογιστή Θεοδόση Σπετσιώτη και πότε δια στόματος του Αρχιθαλαμηπόλου Κώστα Βούλγαρη..."Κυρίες και Κύριοι προσοχή παρακαλώ. Σε λίγα λεπτά φτάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Από τη δεξιά μας πλευρά θα δείτε το πλοίο ΝΑΪΑΣ ΙΙ το οποίο αναχώρησε από το λιμάνι της Σύρου 15 λεπτά πριν από εμάς. Για άλλη μια φορά το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ αποδεικνύεται το γρηγορότερο πλοίο των Κυκλάδων. Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε σύντομα σε ένα από τα πλοία της Ventouris Ferries"
Όλοι σχεδόν οι επιβάτες κρεμασμένοι στις δεξιές κουπαστές να χειροκροτούν και το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ με δεξιά κλίση από την μετακίνηση των επιβατών !
Κυριακάτικες , συνήθως , σκηνές και στιγμές...όταν το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ ξεπρόβαλε στο ακρωτήριο Τρίμεσο βόρεια της Σύρου και έβλεπαν οι Αξιωματικοί στο radar το ΝΑΪΑΣ ΙΙ το πολύ στα 6 μίλια μπροστά , ήταν όλοι σίγουροι ότι θα το "έπιαναν" μέχρι το ύψος του παλιού αεροδρομίου !

Apostolos
24-08-2010, 11:06
Ναι μεν για την εποχή ήταν εντυπωσιακά πράγματα αλλα σήμερα κάτι τέτοιο θα φαίνονταν τουλάχιστο κουτό... Ο κόσμος άλλαξε τα πλοία έγιναν σύγχρονα, οι Πλοίαρχοι ευγενείς και οι πολιτικές σύγχρονες...
Παλια μας έφτανε το πλοίο να περνάει το άλλο, σήμερα όμως οι όροι ασφάλεια, συντήρηση, υπηρεσίες κάνουν την διαφορά...
Αν και εμεις πολλές φορές αναπολούμε τις παιδικές ή νεαρές εικόνες μας κάνοντας το παρόν να μοιάζει πολύ "φλώρικο"
Τώρα αν με ρωτάτε τι προτιμώ? Δύσκολη ερώτηση! Θα έπερνα σήγουρα ένα Παναγία Τήνου με πολιτική Blue Star ή ΑΝΕΚ...

Natsios
24-08-2010, 11:20
Ναι μεν για την εποχή ήταν εντυπωσιακά πράγματα αλλα σήμερα κάτι τέτοιο θα φαίνονταν τουλάχιστο κουτό... Ο κόσμος άλλαξε τα πλοία έγιναν σύγχρονα, οι Πλοίαρχοι ευγενείς και οι πολιτικές σύγχρονες...
Παλια μας έφτανε το πλοίο να περνάει το άλλο, σήμερα όμως οι όροι ασφάλεια, συντήρηση, υπηρεσίες κάνουν την διαφορά...
Αν και εμεις πολλές φορές αναπολούμε τις παιδικές ή νεαρές εικόνες μας κάνοντας το παρόν να μοιάζει πολύ "φλώρικο"
Τώρα αν με ρωτάτε τι προτιμώ? Δύσκολη ερώτηση! Θα έπερνα σήγουρα ένα Παναγία Τήνου με πολιτική Blue Star ή ΑΝΕΚ...

Πωωωω....μας προσγείωσες πολύ απότομα:-?.
Εμείς τωρα ταξιδεύουμε, είμαστε αλλού σε άλλες εποχές. Τελειωσε και ο καφές που έπινα στη πρύμη. Πάω να πάρω σουβλάκια από το Bar.....:p

(Δεν θυμαμε αν το κάνανε στο Παναγια Τηνου, στο Bari πάντως ψηνανε καλαμακια στο bar και δεν αντιστεκοσουν με τιποτα απο την τσικνα:D)

Ellinis
24-08-2010, 11:23
φίλε proussos θερμά ευχαριστούμε για τις όμορφες σκηνές που μας μετέφερες. :grin:
Το μόνο που θα πρόσθετα στα καράβια της εποχής θα ήταν το σύστημα των αριθμημένων θέσεων. Η εικόνα με τις θείτσες που πηγαίναν και πιάνανε τις θέσεις 2 ώρες πριν την αναχώρηση δεν μου άρεσε...

Τι θα γίνει tss Apollon? Θα ανέβεις να φύγουμε; έβγαλε αέρα και δεν θέλω να το χάσουμε... :p

ΑΡΗΣ
24-08-2010, 11:26
Γιατί μου το κάνεις αυτό Ellinis ?
Στη βαρδιόλα ο Cpt Ανάργυρος Σαρρής αν διακρίνω καλά...με ξεγελάει η ανάλυση
Το πανό ξεκάθαρο...το έξτρα κομάτι πανί τυλιγμένο...πάει και Σύρο !
Να και το CITY OF RHODOS απέναντι...
Το προπελάκι δουλεύει (τρία κουμπιά είχε αριστερά-μέση-δεξιά)...η πλώρη γυρίζει !
Πάμε για πρωϊνό στην τραπεζαρία...κάτω από το γκαράζ...στην πρύμνη !

Φίλε proussos εννοείς αυτά?Αφιερωμένη εξαιρετικά σε εσένα και σε όλη τη παρέα μας.Ξέρουν αυτοί.:D.Στη βαρδιόλα δέν πρέπει να είναι ο cpt Αργύρης αφού ανέλαβε το βαπόρι το 93 αν θυμάμαι καλά και η φώτο είναι επί πλοιοκτησίας Αποστόλη.
http://img135.imageshack.us/img135/2258/propelakipanagiatinou.jpg (http://img135.imageshack.us/i/propelakipanagiatinou.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

T.S.S. APOLLON
24-08-2010, 11:34
Ανεβηκα παλι φιλε Ellinis δεν μπορω να αντισταθω, θα συνεχισω το Ταξιδι αυτο σε αλλες εποχες τοτε που το συναισθημα ηταν διαφορετικο, ο ρομαντισμος πολυς, η αλμυρα μπολικη και η νοστιμια μεγαλη...Μολα και φυγαμε!!!

Ellinis
24-08-2010, 12:13
Να' μαστε λοιπόν... και τι δεν θα έδινα να δω μια ακόμη βουτιά της πλώρης στα κυμμάτα του Αιγαίου...

Στο φόρουμ έχουμε δει εκπληκτικές φωτογραφίες, και η παρακάτω όμως είναι επίσης απίθανη.
Είχε δημοσιευτεί το 1996 σε δυο φυλλα του περιοδικού Εφοπλιστής σε άρθρο του κ.Χάλαρη.
Δυστυχώς δεν ανέφερε το φωτογράφο ώστε να μπορέσω να απονείμω και τα εύσημα, ίσως να ήταν ο ίδιος.

103283

borg
24-08-2010, 12:25
Καταπληκτικη φωτο Εlinis...εχω μείνει με το στόμα ανοικτό.... Μου θυμίζει στιγμές που έλεω αέρα ταξιδεύαμε με μόνιμα δεξιά κλήση......:). Κολούσε και το τιμόνι καμμία φορά και δώστου αριστερά και δεξία με δύναμη ο τιμονιέρης...!!!!

ΑΡΗΣ
24-08-2010, 12:36
Να' μαστε λοιπόν... και τι δεν θα έδινα να δω μια ακόμη βουτιά της πλώρης στα κυμμάτα του Αιγαίου...

Στο φόρουμ έχουμε δει εκπληκτικές φωτογραφίες, και η παρακάτω όμως είναι επίσης απίθανη.
Είχε δημοσιευτεί το 1996 σε δυο φυλλα του περιοδικού Εφοπλιστής σε άρθρο του κ.Χάλαρη.
Δυστυχώς δεν ανέφερε το φωτογράφο ώστε να μπορέσω να απονείμω και τα εύσημα, ίσως να ήταν ο ίδιος.

103283

Η φώτο είναι του cpt Νίκου Χάλαρη και είναι τραβηγμένη από τη ταράτσα της πατρικής του οικίας.Τραβηγμένη το 93 και η κόντρα παραπάνω το 92.Το αρθρο δε δημοσιεύτκε λίγους μήνες προ αποσύρσεως του βάπορα.

Ellinis
24-08-2010, 12:40
φίλε ¶ρη εαν έχεις επαφές με τον cpt Χάλαρη, να τους πεις οτι έχει "μαγικό χέρι" και να τον ευχαριστήσεις θερμά και από μέρους μας...
Με την ευκαιρία, μήπως βλέπει και κανενός άλλου το μάτι κάτι που δεν μου πάει καλά στη φωτο;

giorgos....
24-08-2010, 12:57
τί παρατηρείς φίλε ellinis? προσπαθώ αλλά δεν βλέπω κάτι..

T.S.S. APOLLON
24-08-2010, 13:27
Το Ταξιδι μας τελειωσε σας ευχαριστουμε που Ταξιδεψατε μαζι μας και σας περιμενουμε σε ενα απο τα επομενα Ταξιδια μας... οπως παντα με ροτα στο Ονειρο...
103286

Ellinis
24-08-2010, 13:59
τί παρατηρείς φίλε ellinis? προσπαθώ αλλά δεν βλέπω κάτι..

Δεν σου φαίνεται οτι η αριστερή βαρδιόλα είναι κάπως μεγαλύτερη και διαφορετική από τη δεξιά;

nikolas200
28-08-2010, 17:04
ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ

TSS QUEEN ANNA MARIA
30-08-2010, 13:51
Δεν σου φαίνεται οτι η αριστερή βαρδιόλα είναι κάπως μεγαλύτερη και διαφορετική από τη δεξιά;

¶ρη, το θέμα μάλλον είναι από την προοπτική. Στην παρακάτω φωτογραφία που υπάρχει σε προηγούμενη σελίδα του θέματος δεν υπάρχει διαφορά στις βαρδιόλες.

http://img389.imageshack.us/img389/7351/panagiatinourn0.jpg (http://imageshack.us)

Ellinis
30-08-2010, 15:30
Διαφορά σίγουρα δεν υπήρχε στην πραγματικότητα. Αυτό που σκέφτηκα ήταν μήπως για κάποιο λόγο χρειάστηκε να επέμβει κάποιος γραφίστας και να "φτιάξει" το συγκεκριμένο σημείο.

giorgos....
30-08-2010, 17:27
Διαφορά σίγουρα δεν υπήρχε στην πραγματικότητα. Αυτό που σκέφτηκα ήταν μήπως για κάποιο λόγο χρειάστηκε να επέμβει κάποιος γραφίστας και να "φτιάξει" το συγκεκριμένο σημείο.

σε πρώτη φάση θα συμφωνήσω με τον ¶ρη.. φαίνεται να είναι μεγαλύτερη στο ύψος..

T.S.S. APOLLON
14-10-2010, 12:57
Καλοκαιρι του 1992 στο λιμανι της Συρου και ο Τηνιος Καραβολατρης ΛΕΑΝΔΡΟΣ φωτογραφιζετε στην δεξια βαρδιολα του πολυαγαπημενου του Παναγια Τηνου
111171

Karolos
14-10-2010, 20:23
Καλησπέρα σας Κύριοι.
Εσείς βαλθήκατε να μας τρελάνετε, δεν υπολογίζεται ότι υπάρχουν και μεγάλοι άνθρωποι που σας παρακολουθούν. Τι θέλετε να έχουνε τρεχάματα στούς γιατρούς ;
Για καθίστε καλά. ;)

111260 Ολοταχώς από Τήνο για Μύκονο, απ΄το Πασακρωτήρι.

Να !!! πάρτε αυτή την φωτό για να μάθετε...Αμ' πωωώς... Ούφ ησύχασα. :rolleyes:

T.S.S. APOLLON
14-10-2010, 22:14
Το θρυλικο Παναγια Τηνου!!! Οι καταπληκτικες ναυπηγικες γραμμες του μαζι με το γαλαζιο του Αιγαιου συνθετουν αυτη την καταπληκτικη φωτογραφια Απειρου Καλλους!!!
Πατριδα Εγραψες!!!

ΑΡΗΣ
14-10-2010, 23:08
Το θρυλικο Παναγια Τηνου!!! Οι καταπληκτικες ναυπηγικες γραμμες του μαζι με το γαλαζιο του Αιγαιου συνθετουν αυτη την καταπληκτικη φωτογραφια Απειρου Καλλους!!!
Πατριδα Εγραψες!!!

Γερό χαστούκι Κάρολε.Η ομορφιά μας σε όλο της το μεγαλείο!!!!!!!

Captain_Nionios
14-10-2010, 23:36
Μιας που ειναι ο φιλος Καναρης μεσα θελω να τον ρωτησω το εξης. Εφοσον εχω διαβασει στο θεμα του Ναιας ΙΙ οτι πηγαινε με 21+ ποσο πηγαινε το Παναγια Τηνου ωστε να το περναει; Τα πηγαιναν και τα δυο τερμα η ειχαν κι αλλο;

capten4
15-10-2010, 00:44
αυτη την ταχυτητα, οσο και αν σου φανει παραξενο, το ναιας την επιανε στα τελευταια του, και κιριως το 1999.....σε αυτο βεβαια ειχαν συμβαλει η τοποθετησει βολβου πριν καποια χρονια, νομιζω το 1993, πλαστικοποιηση κλπ.

Captain_Nionios
15-10-2010, 01:09
Την εποχη της μεγαλης κοντρας ξερεις πανω κατω τις ταχυτητες των δυο; Επισης το Παναγια Τηνου τοτε ειχε βολβο; Κοινως η ομορφη γερμανιδα ηταν παντα πιο γρηγορη απο το Ναιας ΙΙ η αφου εβαλε βολβο το περνουσε;

capten4
15-10-2010, 02:28
απο ο,τι ξερω , παντα ηταν πιο γρηγορη

proussos
15-10-2010, 08:02
Την εποχη της μεγαλης κοντρας ξερεις πανω κατω τις ταχυτητες των δυο; Επισης το Παναγια Τηνου τοτε ειχε βολβο; Κοινως η ομορφη γερμανιδα ηταν παντα πιο γρηγορη απο το Ναιας ΙΙ η αφου εβαλε βολβο το περνουσε;

Κατ'αρχήν ήταν Ολλανδέζα !
Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ με ή χωρίς βολβό πάντα κέρδιζε σε ταχύτητα το ΝΑΪΑΣ ΙΙ.
Κάντε τους πιο κάτω υπολογισμούς και θα καταλάβετε το γιατί...
Όταν το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ ξεκίνησε στη γραμμή (και ως ΚΑΠΤΑΙΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ) αναχωρούσε στις 09:00 από Πειραιά με άφιξη στη Σύρο στις 12:30.
Δηλαδή τα 80 ναυτικά μίλια τα κάλυπτε σε 3:30 (80x60:210=22,857 κόμβοι) και αν υπολογίσουμε και τον χρόνο που χρειαζόταν για να "ανοίξει" και να "κόψει" τότε μιλάμε για 23+ καθαρότατα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κυριακάτικη κόντρα με το ΝΑΪΑΣ ΙΙ όπου από τη Σύρο μέχρι τον Πειραιά κάλυπτε τα 7 μίλια απόστασης προπορείας.
Ελπίζω να σας κάλυψα.

Captain_Nionios
15-10-2010, 08:18
Συγνωμη για την ανακριβεια αλλα λογω ονοματος μου εκατσε οτι ηταν Γερμανιδα η ομορφη κυρια. Δεν ηξερα ποσο πηγαινε το Παναγια Τηνου, ηξερα οτι ηταν σφαιρα αλλα οχι πυραυλος. Η ταχυτητα που αναφερεις ειναι απιθανη και ταυτοσημη με το Blue Star Ithaki και ολα αυτα 20+ χρονια πριν!!! Κοινως τουλαχιστον για τη γραμμη της Συρο-Τηνο-Μυκονιας οι 23.5 κομβοι του Ithaki δεν αποτελεσαν αναβαθμιση.

ΥΓ: Ελπιζω να γραφεις στον πληθυντικο γιατι απαντησες και σε μενα και στον capten4 διοτι αν απαντησες μονο σε μενα εννοειται πως θα ηθελα στον ενικο!!! ;)

Ellinis
15-10-2010, 09:13
Κάρολε η φωτογραφία είναι ζωγραφία! Είναι να κλείσεις τα μάτια και να βρεθείς στο φτερό του καραβιού παρακαλώντας το βοριά να βγάλει κάνα μποφοράκι παραπάνω....

Όσο για την ταχύτητα... θα ψόφαγα να δω - έστω και στον ύπνο μου :rolleyes: - μια κόντρα ανάμεσα στο BS Ithaki και το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ! και στη γέφυρα της Ολλανδέζας να είναι ο captain Μαμίδης, έτσι για να γουστάρουμε!!! :cool:

ΑΡΗΣ
15-10-2010, 09:48
Μιας που ειναι ο φιλος Καναρης μεσα θελω να τον ρωτησω το εξης. Εφοσον εχω διαβασει στο θεμα του Ναιας ΙΙ οτι πηγαινε με 21+ ποσο πηγαινε το Παναγια Τηνου ωστε να το περναει; Τα πηγαιναν και τα δυο τερμα η ειχαν κι αλλο;

Ο φίλος Proussos παρακάτω καλύπτει πλήρως το θέμα ταχύτητας του λατρεμένου μας βαποριού.Τα πήγαιναν όντως στην τσίτα αλλά και συγχρόνως τα πρόσεχαν μηχανικά όσο δεν έπαιρνε,γι αυτό και όλα αυτά τα χρόνια οι βλάβες που παρουσίασαν ήσαν ελάχιστες!!!!!!

T.S.S. APOLLON
15-10-2010, 09:53
14 Αυγουστου 1981 εκτακτο δρομολογιο απο Πειραια για Τηνο ΕΓ/ΟΓ Παναγια Τηνου ταχυτης ταξιδιου 22.8!

borg
19-10-2010, 12:45
Δυστηχώς....20 χρόνια μετά, το Blue Star Ithaki αποτελεί αναβάθμιση της γραμμής της Συροτηνομυκονίας. Γιατί μετά την αποχώρηση του Παναγία απο την γραμμή, τα πλοία που το ακολούθησαν ήταν πραγματικά πολύ αργά σε σχέση με αυτό... Έκαναν το Ναιας ΙΙ να δείχνει πραγματική σφαίρα και να τα προσπερναέι παντού... Γενικώς πιστεύω οτι η αποχώρηση του Παναγία απο την γραμμή βοήθησε ωστε να ανπτυχθεί ο ''μύθος'' του Ναιάς ΙΙ....

Karolos
19-10-2010, 19:31
Κάρολε η φωτογραφία είναι ζωγραφία! Είναι να κλείσεις τα μάτια και να βρεθείς στο φτερό του καραβιού παρακαλώντας το βοριά να βγάλει κάνα μποφοράκι παραπάνω....

Όσο για την ταχύτητα... θα ψόφαγα να δω - έστω και στον ύπνο μου :rolleyes: - μια κόντρα ανάμεσα στο BS Ithaki και το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ! και στη γέφυρα της Ολλανδέζας να είναι ο captain Μαμίδης, έτσι για να γουστάρουμε!!! :cool:

Τώρα σ'αυτά που γράφεις συμφωνώ απολύτως. Για φαντάσου και να γινόταν :rolleyes: !!!
Τώρα θα σου πω και εγώ την αμαρτία μου.:oops: Το ξέρεις ότι και εγώ δεν έχω ταξιδέψει με τον βάπορα ; :confused:

Rocinante
19-10-2010, 20:18
Τώρα θα σου πω και εγώ την αμαρτία μου.:oops: Το ξέρεις ότι και εγώ δεν έχω ταξιδέψει με τον βάπορα ; :confused:
Δεν εισαι ο μονος...:D
Ειχαμε λογους καποιοι να προτιμαμε τη Ραφηνα απο τον Πειραια ;);)

Karolos
19-10-2010, 20:30
Για να μην υπάρχουν απορίες ως προς την ταχύτητα του Παναγία διαβάστε και συγκρίνατε :

1) Απόπλους του Παναγία από Πειραιά 08:00.
Δρομολόγιο _ Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

2) Απόπλους του Επτάνησος από Ραφήνα 07:45 μέσω ¶νδρου, κατάπλους στην Τήνο 11:45 με 11:50. [ 'Ετσι ρύθμιζαν τα ρολόγια τους τότε ]

Φωτογραφία 1_Τήνος
111904

Είναι μέσα και μπαίνει και το Παναγία στο καπάκι

Φωτογραφία 2_Τήνος 111906

Τό Επτάνησος φεύγει γιά Μύκονο. Τό Παναγία τον περιμένει απ' έξω.
Η ώρα περίπου να είναι 12:10 έως 12:15 .

Υπολογίστε ώρες, αποστάσεις και θα βγούν και συμπεράσματα.

Karolos
19-10-2010, 20:32
Δεν εισαι ο μονος...:D
Ειχαμε λογους καποιοι να προτιμαμε τη Ραφηνα απο τον Πειραια ;);)

Δεν πιστεύω να γίνουμε στο τέλος πολλοί ;

T.S.S. APOLLON
19-10-2010, 21:17
ΕΓ/ΟΓ Παναγια Τηνου... απο οποια γωνια ληψης και να το δουμε ειναι πανεμορφο!!!
111915
Φωτογραφια Γ. Κουρουπης

Rocinante
19-10-2010, 21:47
Για να μην υπάρχουν απορίες ως προς την ταχύτητα του Παναγία διαβάστε και συγκρίνατε :

1) Απόπλους του Παναγία από Πειραιά 08:00.
Δρομολόγιο _ Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

2) Απόπλους του Επτάνησος από Ραφήνα 07:45 μέσω ¶νδρου, κατάπλους στην Τήνο 11:45 με 11:50. [ 'Ετσι ρύθμιζαν τα ρολόγια τους τότε ]

Φωτογραφία 1_Τήνος 111904

Είναι μέσα και μπαίνει και το Παναγία στο καπάκι

Φωτογραφία 2_Τήνος 111906

Τό Επτάνησος φεύγει γιά Μύκονο. Τό Παναγία τον περιμένει απ' έξω.
Η ώρα περίπου να είναι 12:10 έως 12:15 .

Υπολογίστε ώρες, αποστάσεις και θα βγούν και συμπεράσματα.
Ας υπολογισει κανας αλλος εγω χαζεψα με τους δυο θρυλους :shock:
Του Πειραια και της Ραφηνας.
Ειδικα η πρωτη !!!!!!! τι πλωρες ηταν αυτες.......

Πηρε και ο TSS APOLLON μπρος αντε να παμε για υπνο........

Ellinis
28-10-2010, 18:14
ΕΓ/ΟΓ Παναγια Τηνου... απο οποια γωνια ληψης και να το δουμε ειναι πανεμορφο!!!
111915
Φωτογραφια Γ. Κουρουπης

Noμίζω πως τα σινιάλα του Απόστολου Βεντούρη έδειναν μια άλλη ομορφιά στο πλοίο.
Ίσως σε κάποιους να ξενίζουν γιατί το έχουμε συνδέσει με τα κλασσικά χρώματα της Ventouris Ferries, αλλά νομίζω πως το κόκκινο της γραμματοσειράς έκανε μια ευχάριστη αντίθεση.

Όπως και εαν έχει ο "ιπτάμενος φωτογράφος" Γ. Κουρούπης το έπιασε σε όλη του τη χάρη. Μερσί T.s.s. Apollon!

BEN BRUCE
29-10-2010, 09:00
Ο ιπταμενος Γ.Κουρουπης εχει στην συλογη του τα παντα απο το 1980 μεχρι και πριν απο μερικα χρονια.Οποτε.......

ΝΑΙΑΣ ΙΙ-ΤΗΝΟΣ
03-11-2010, 18:59
Σχετικά με την ταχύτητα των Ναιας ΙΙ και του Παναγία Τήνου η διαφορά τους ήταν πολύ μικρή.Στο κατευθειαν δρομολόγιο για Τήνο το Παναγία έφτανε στις 11:50 και το Ναιας ΙΙ στις 12:00

ΑΡΗΣ
03-11-2010, 19:43
Σχετικά με την ταχύτητα των Ναιας ΙΙ και του Παναγία Τήνου η διαφορά τους ήταν πολύ μικρή.Στο κατευθειαν δρομολόγιο για Τήνο το Παναγία έφτανε στις 11:50 και το Ναιας ΙΙ στις 12:00

Βάλε και ένα δεκάλεπτο καθυστέρηση μέχρι να βάλει πλώρη μέχρι τη μπούκα και τη σχετική αδυναμία του βαποριού να αναπτύξει το δρόμο του σχετικά γρήγορα και,10 λεπτά γρηγορότερα στη Τήνο,η διαφορά μεγαλώνει αρκετά,εώς αρκετά πολύ θα έλεγα.

T.S.S. APOLLON
03-11-2010, 20:40
Μια εικονα χιλιες λεξεις...!!!
114010
Διαφημιστικη αφισετα

ΑΡΗΣ
03-11-2010, 21:40
Μια εικονα χιλιες λεξεις...!!!
114010
Διαφημιστικη αφισετα

Τ α φτερά του ταιριάζουν τόσο πολύ που θα έλεγε κανείς ότι γεννήθηκε με αυτά!
Apollon σε ευχαριστούμε;)

Ellinis
04-11-2010, 11:21
Μετά τη φτερωτή Παναγία που ανέβασε ο TSS, είπα να ανεβάσω την παρακάτω που δεν είμαι σίγουρος μήπως και έχει ξανανέβει στο φόρουμ.

Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ κάνει ανάποδα, ο κάβος ακόμει δεν έχει ανέβει στην πλώρη και ο βοριάς φαίνεται να έχει τα κέφια του!

114058
Photo: P.J. Anderiesse, courtesy J.Anderiesse collection H.Pieterse.
πηγή (http://www.shipspotters.nl/)

T.S.S. APOLLON
04-11-2010, 11:39
Καταπληκτικη ποζα! Υπεροχη φωτογραφια! Πανεμορφο σκαρι!!!
Φιλε Ellinis Ευχαριστουμε!!!

τοξοτης
04-11-2010, 14:04
Μετά τη φτερωτή Παναγία που ανέβασε ο TSS, είπα να ανεβάσω την παρακάτω που δεν είμαι σίγουρος μήπως και έχει ξανανέβει στο φόρουμ.

Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ κάνει ανάποδα, ο κάβος ακόμει δεν έχει ανέβει στην πλώρη και ο βοριάς φαίνεται να έχει τα κέφια του!

114058
Photo: P.J. Anderiesse, courtesy J.Anderiesse collection H.Pieterse.
πηγή (http://www.shipspotters.nl/)

Τέτοιες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ μπορούν να μπαίνουν και να ξαναμπαίνουν και να...........
Δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιος που θα διαμαρτυρηθεί βλέποντας αυτή την ομορφιά ξανά και ξανά.

ΑΡΗΣ
04-11-2010, 14:33
Tι καταπληκτικά πράγματα βλέπουν τα μάτια μας? Απλά υπέροχο και περήφανο σκαρί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΝΑΙΑΣ ΙΙ-ΤΗΝΟΣ
04-11-2010, 17:44
Οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικές, η διαφήμιση με τα φτερά πρέπει να είναι του 1981 η 1982 και ξυπνάνε όμορφες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων. Μόνο που έκανα λάθος στον χρόνο του κατευθειαν ταξιδιου προς Τήνο.Το Παναγία έφτανε στις 12:20 και το Ναιας ΙΙ στις 12:30,οι χρόνοι είναι μέχρι τη μπουκα του μέσα λιμανιου της Τήνου.Στο χρόνο ελιγμών στο λιμάνι το Ναιας ΙΙ σαφώς υπερτερούσε και ίσως για αυτό η διαφορά τους δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη των δέκα-δεκαπέντε λεπτών.

Karolos
04-11-2010, 20:14
Τέτοιες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ μπορούν να μπαίνουν και να ξαναμπαίνουν και να...........
Δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιος που θα διαμαρτυρηθεί βλέποντας αυτή την ομορφιά ξανά και ξανά.

Εγώ ρε φίλε, σιγά το καράβι, σαν διασταύρωση τραίνου με ελέφαντα είναι.

Karolos
04-11-2010, 20:24
Εγώ ρε φίλε, σιγά το καράβι, σαν διασταύρωση τραίνου με ελέφαντα είναι.

Και για να μην παρεξηγηθώ από κανέναν σας δείχνω ένα πραγματικά όμορφο βαπόρι

114092

T.S.S. APOLLON
04-11-2010, 20:42
Και για να μην παρεξηγηθώ από κανέναν σας δείχνω ένα πραγματικά όμορφο βαπόρι

114092

Πατριδα με την ανωτερω φωτογραφια εχουμε μετρο συγκρισης...Η Πενταμορφη και το Τερας...!!!

nostalgos
09-11-2010, 16:46
Είμαι καινούργιος και μέχρι τώρα έβλεπα μόνο τις αρχικές δημοσιεύσεις για το συγκεκριμένο πλοίο, από τις οποίες είχαν αποσυρθεί πλέον οι φωτογραφίες και με είχε πιάσει απελπισία. Ευτυχώς, άρχισα να προσαρμόζομαι...

Δεν ξέρω αν φταίει το ότι συνδέεται με τις παιδικές διακοπές μου, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το πιο όμορφο πλοίο - ποστάλι του Αιγαίου. Έτσι κι αλλιώς, τα φέρρυ - μπόουτ με τη χοντρή "κοιλιά" για τα οχήματα δύσκολα μπορεί να έχουν την ίδια κομψότητα. Ειδικά στο άσπρο χρώμα του Βεντούρη (στην Ολλανδία ήταν το μισό μαύρο) με το φως του ήλιου, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Μόνο τα κρουαζιερόπλοια μπορούσαν να το συναγωνισθούν σε χάρη.

Με την ευκαιρία και όντας άσχετος με τα θέματα της ναυτιλίας, θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις:

1ον) Προς το τέλος της καριέρας του (με τα χρώματα της "AKV" και μετά) είχαμε την αίσθηση ότι το πλοίο "κουνάει" πιο εύκολα. Μπορεί αυτό να σήμαινε κάποια ελληνική πατέντα τύπου "αφαίρεση έρματος" για οικονομία καυσίμου;

2ον) Επειδή τον Αύγουστο ως επί το πλείστον φυσούσαν άνεμοι από Β-ΒΑ, κάθετοι προς την πορεία του, θυμάμαι το πλοίο να γέρνει μόνιμα προς την αντίθετη διεύθυνση από αυτήν που δεχόταν το κύμα, γεγονός που δεν συνέβαινε λ.χ. στον μεγάλο ανταγωνιστή του (ΝΑΙΑΣ ΙΙ), παρότι η σιλουέτα του δεν ήταν καθόλου "χαβαλετζίδικη" (το αντίθετο μάλιστα). Γνωρίζει κανείς πού οφειλόταν αυτό;

Ευχαριστώ

T.S.S. APOLLON
23-12-2010, 19:49
Να τα Εκατοστησεις ΛΕΑΝΔΡΕ!!!
Ημερα των Γενεθλιων του Τηνιου καραβολατρη ΛΕΑΝΔΡΟΥ ειναι η σημερινη και μας κερνα την κατωθι φωτογραφια του "αγαπημενου του πλοιου" του θρυλικου ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ!

119819

η φωτογραφια ειναι τραβηγμενη στην Τηνο απο τον ΛΕΑΝΔΡΟ λιγο πριν το Παναγια Τηνου σταματησει οριστικα τα Ακτοπλοικα του δρομολογια.
Ο Τηνιος καραβολατρης την χαριζει στο nautilia.gr και σε ολους εκεινους που αγαπησαν και συνεχιζουν ν'αγαπουν τον Θρυλο της ΣυροΤηνοΜυκονιας!!!

Ellinis
23-12-2010, 20:17
Χρόνια Πολλά Λέανδρε!!!
Ευχαριστούμε για το εκλεκτό κέρασμα αν και στη γιορτή σου εμείς θα έπρεπε να σου κάνουμε δώρα! :p

BEN BRUCE
24-12-2010, 14:11
Χρονια πολλα στον μεγαλο τηνιο καραβολατρη ΛΕΑΝΔΡΟ με την μεγαλη προσφορα του στα της ακτοπλοιας της αγαπημενης του Τηνου.

polykas
24-12-2010, 15:21
Xρόνια Πολλά φίλε Λέανδρε!!!!!!!!

kastkon8
24-12-2010, 17:44
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και με την ευκαιρια να σου πω πως ημουν ΑΒ! μηχ/κος στα τελευταια του ταξιδεια σαν ΑΡΤΕΜΗΣ ημερησιες κρουαζερες Ηρακλειο Σαντορινη

Karolos
25-12-2010, 00:58
119947

Με υγεία και ευτυχία. Να τα εκατοστήσεις.

nostalgos
27-12-2010, 13:30
Χρόνια Πολλά στον Λέανδρο για τα γενέθλιά του και Χρόνια Πολλά σε όλους για τα Χριστούγεννα!

ΑΡΗΣ
24-01-2013, 18:02
Όχι αγάπη μου, είναι δυνατόν να σε ξεχάσω?Πώς να ξεχάσω ότι σαν σήμερα πριν 19 χρόνια σφύριξες για τελευταία φορά στα νησιά που σε αγάπησαν όσο κανένα άλλο.Για αυτό λοιπόν ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ''.

T.S.S. APOLLON
27-01-2013, 14:13
Όχι αγάπη μου, είναι δυνατόν να σε ξεχάσω?Πώς να ξεχάσω ότι σαν σήμερα πριν 19 χρόνια σφύριξες για τελευταία φορά στα νησιά που σε αγάπησαν όσο κανένα άλλο.Για αυτό λοιπόν ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ''.

Ετσι οπως τα γραφει ο φιλος ΑΡΗΣ!!! Ειναι αδυνατον να ξεχασουμε τον θρυλο της ΣυροΤηνοΜυκονιας!!!

Φωτογραφια Κωνσταντινος Παππας
136161

esperos
27-01-2013, 14:34
Απογευματινή επιστροφή στον Πειραιά.

136162

Rocinante
27-01-2013, 15:52
Απίστευτα πράγματα βλέπουμε σήμερα σε διάφορα θέματα.
Ευχαριστούμε !!!!!!!!!!!!!!!

ΑΡΗΣ
29-01-2013, 20:26
Tα πολλά λόγια είναι φτώχεια!!!Ευχαριστούμε πολύ το φίλο TSS APOLLON και Esperos.Ιδιαίτερες φώτο ενός πολύ ιδιαίτερου ποσταλιού!!!!!!!!!!

gimbozo
06-02-2013, 16:19
Μία φωτογραφία από το Σεπτέμβριο του 2000 στο Ηράκλειο ως Αρτεμις από ασυνήθιστη γωνία, όπου μπορούμε να δούμε καθαρά πόσο χάλασαν οι αρμονικές αναλογίες του πλοίου από την προσθήκη του καταπέλτη.

Πηγή: http://vervlogentijden.blogspot.be/2012_06_01_archive.html

Συγγνώμη αν έχει ανέβει ξανά.

Rocinante
06-02-2013, 17:08
Μία φωτογραφία από το Σεπτέμβριο του 2000 στο Ηράκλειο ως Αρτεμις από ασυνήθιστη γωνία, όπου μπορούμε να δούμε καθαρά πόσο χάλασαν οι αρμονικές αναλογίες του πλοίου από την προσθήκη του καταπέλτη.

Πηγή: http://vervlogentijden.blogspot.be/2012_06_01_archive.html

Συγγνώμη αν έχει ανέβει ξανά.
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο πλοίο οπου μια τόσο μικρή μετασκευή προξένησε ένα τόσο φρικτό αποτέλεσμα εμφανισιακά.
Ιεροσυλία !!!

ΑΡΗΣ
13-02-2013, 21:24
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο πλοίο οπου μια τόσο μικρή μετασκευή προξένησε ένα τόσο φρικτό αποτέλεσμα εμφανισιακά.
Ιεροσυλία !!!
Όταν η αρμονία των γραμμών άγγιζε το τέλειο είναι επόμενο να φανεί και η παραμικρή παραφωνία.Ρε σεις το βαπόρι το φώναζε χρόνια.''Εγώ Ναϊάς ΙΙ δεν γίνομαι''.Αστειέυομαι φυσικά.

BEN BRUCE
13-02-2013, 21:47
ΑΡΤΕΜΙΣ τον μαιο του 1995 λιγο πριν αναχωρησει για Ηρακλειο και αναλαβει υπηρεσια

137938

T.S.S. APOLLON
13-02-2013, 22:08
Ομορφο μοναδικο σκαρι...!!!

ΑΡΗΣ
13-02-2013, 22:28
ΑΡΤΕΜΙΣ τον μαιο του 1995 λιγο πριν αναχωρησει για Ηρακλειο και αναλαβει υπηρεσια

137938

Με πλοίαρχο τον cpt Αντώνη Σουρμελή.Μπράβο ρε Κώστα.Να σαι καλά.

despo
15-02-2013, 10:37
Ας δούμε και μία φωτογραφία που μπαίνει στη Μύκονο. Αφιερωμένη στον φίλο TSS Apollon.138066

T.S.S. APOLLON
15-02-2013, 11:21
Απιθανη φωτογραφια ενος καταπληκτικου σκαριου!!! Φιλε despo ευχαριστω!!!

BEN BRUCE
15-02-2013, 11:33
Πραγματικα υπεροχη φωτο ενος πλοιο κοσμηματος

T.S.S. APOLLON
30-03-2013, 12:11
Ιουλιος του 1989 και το θρυλικο σκαρι Παναγια Τηνου με το σινιαλο του Αποστολου Βεντουρη καταπλεει στο λιμανι της Τηνου

141454

BEN BRUCE
30-03-2013, 17:53
Mοναδικη φωτο!

ΑΡΗΣ
30-03-2013, 22:30
Γιώργο υπέροχη φώτο.Κατά την άποψη μου αυτά τα σινιάλα του ταίριαζαν περισσότερο.Ρε παιδιά εκεί στη Κίνα.Αντί να ξαναφτιάξετε το Τιτανικό δε ξαναζωντανεύετε αυτό το μοναδικό σκαρί?Θα σας έρθει και πιο φθηνά.Όνειρα θερινής νυκτός.......

capten4
31-03-2013, 07:15
Στη Συρο.....επι τζερι ,νομιζω.....

Ellinis
31-03-2013, 15:13
Mαγικές και οι δυο φωτογραφίες σας! Το δείχνουν σε ολο του το μεγαλείο...

Espresso Venezia
02-04-2013, 22:03
Σεπτέμβριος 1986 και το τοπίο γνώριμο.

141720

Φωτογραφία τραβηγμένη από τον τελευταίο όροφο του πύργου - ερείπιο του μεγάλου μας λιμανιού, όπου είχα ανέβει -χωρίς ...ασανσέρ βέβαια- μετά από ειδική άδεια για να φωτογραφήσω το μεγάλο λιμάνι. Οι φωτογραφίες -οι γενικές, όχι οι μεμονωμένες των πλοίων- χρησιμοποιήθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία αντιδημάρχου του Πειραιά.

proussos
02-04-2013, 22:45
Σεπτέμβριος 1986 και το τοπίο γνώριμο.

141720

Φωτογραφία τραβηγμένη από τον τελευταίο όροφο του πύργου - ερείπιο του μεγάλου μας λιμανιού, όπου είχα ανέβει -χωρίς ...ασανσέρ βέβαια- μετά από ειδική άδεια για να φωτογραφήσω το μεγάλο λιμάνι. Οι φωτογραφίες -οι γενικές, όχι οι μεμονωμένες των πλοίων- χρησιμοποιήθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία αντιδημάρχου του Πειραιά.

Μία εικόνα...αμέτρητες λέξεις !!!
Νά'σαι καλά...
Σ'ευχαριστώ !

BEN BRUCE
04-04-2013, 22:48
Ενα απο τα ομορφοτερα καλυτερα και πιο δοξασμενα ποσταλια σε μια φωτο του 1995 ως Αρτεμις στην δευτερη επιτυχημενη καριερα του ως κρουαζιεροπλοιο

141818

despo
05-04-2013, 08:34
Το θυμάμαι και εγω σε αυτή τη θέση με το τελευταίο του όνομα στην καριέρα του.

ΑΡΗΣ
05-04-2013, 11:02
Το πλοίο της καρδιάς μου.Δεν το ξεχνά κανείς μα κανείς.Ενέπνευσε πολλούς να πορευτούν μετέπειτα στη θάλασσα.Ένα πλοίο που έκανε το πλοίαρχο που το ανταγωνιζόταν χρόνια και χρόνια με το ΝαϊάςΙΙ και που ήταν ο μακροβιότερος πλοίαρχος του,τον cpt Ανάργυρρο Σαρρή, να μονολογήσει σε κόντρα όταν ήταν σε άλλο πλοίο το εξής''ε ρε και να είχα το Παναγία θα σου έλεγα εγώ''.Και το άλλο πλοίο της κόντρας ήταν το Ναϊάς ΙΙ. Να τονίσω ότι ήταν και αξιόπιστο, παρόλο που το ζόριζαν .Οι βλάβες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.Όσοι το κυβέρνησαν είμαι σίγουρος ότι τους έμεινε μέσα τους.Ήταν τιμή τότε για ένα πλοίαρχο να το αναλάβει.Δεν θα ξεχάσω σε συνομιλία που είχα το 1999 όταν είχε έρθει στη Σύρα για επισκευή με τον τότε πλοίαρχο του εκ Κρήτης,να με συγχωρήσετε αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του,μου είπε επί λέξη:''Είμαι τυχερός που τώρα στο τέλος της καριέρας μου είμαι καπετάνιος σε αυτό το βαπόρι,όλοι το καμαρώναμε στο Πειραιά.Καλή του ώρα μου είχε φερθεί άψογα και φυσικά δεν υπήρξε χώρος του πλοίου που δεν επισκέφθηκα.Ευτυχώς που υπάρχουν και τα όνειρα και συχνά πυκνά το βλέπω!!!!!!

T.S.S. APOLLON
05-04-2013, 22:55
Το μοναδικο και πανεμορφο σκαρι ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ λιγο εξω απο την μπουκα του λιμανιου της Τηνου τον Ιουλιο του 1991

141883

kastkon8
08-04-2013, 11:03
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ...ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ " ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
]

proussos
24-04-2013, 17:20
143128

Στην πρύμνη της φαίνεται το όνομα CAPTAIN KONSTANTINOS με σημαία Κύπρου.
Πρέπει να είναι η στιγμή της αναχώρησής της για να έρθει στην Ελλάδα μιας και είναι εμφανές ότι δεν έχει μετασκευαστεί ακόμα...

143127

Απόπλους από τον Πειραιά...λογικά πρέπει να είναι οι πρώτες της μέρες που έχει μετονομαστεί σε ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ...1981 - 1982 ?
Το κρένι της πλώρης έχει αφαιρεθεί , το σινιάλο στην τσιμινιέρα έχει την παλιά κορώνα του Cpt Κώστα Βεντούρη και οι πλευρές της δεν έχουν την επωνυμία της εταιρείας.

Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα καθώς και τους φωτογράφους , ας με συμπληρώσει γιατί δεν ήταν δυνατόν να βρω τις πηγές.

roussosf
24-04-2013, 17:30
και για να παινεψουμε το σπίτι μας
ολα τα λευτα ηταν όταν εμπαινες στο γκαράζ απο τους πλαινους καταπελτες
η ανοιχτή πορτα του μηχανοστασίου και η μυρωδιά του
και αν δεν κανω λαθος ηταν και τουμπαριστες

proussos
24-04-2013, 17:51
και για να παινεψουμε το σπίτι μας
ολα τα λευτα ηταν όταν εμπαινες στο γκαράζ απο τους πλαινους καταπελτες
η ανοιχτή πορτα του μηχανοστασίου και η μυρωδιά του
και αν δεν κανω λαθος ηταν και τουμπαριστες

Δεν ξεχνιέται η ευωδιά αυτή...ούτε τα πιο καθαρά "λερωμένα" χέρια των μηχανικών της...ούτε τα ομορφότερα μαύρα grafiti στις φόρμες των μηχανικών της !

ΜΑΝ 12 κύλινδρες σε σειρά...τουμπαριστές...με τηλέγραφους !
Τι έγραφαν οι τηλέγραφοι ?
KLAAR MACHINES (τέλος με τις μηχανές - finished with engines)
VOORUIT (πρόσω)
ACHTERUIT (ανάποδα)
ZEER LANGSAAM (πολύ αργά)
Και άλλα...

Η πόρτα καθόδου στο μηχανοστάσιο ήταν ακριβώς απέναντι από το μπαρκαρίζο...και πότε - πότε έβλεπες και κανα ΙΧ απ'έξω...

despo
24-04-2013, 17:59
Σπανιότατες φωτογραφίες, ειδικά η πρώτη αφού μάθαμε οτι για πρώτη φορά οτι είχε έρθει με σημαία Κύπρου στην Ελλάδα.

Ellinis
24-04-2013, 21:07
Noμίζω οτι η δεύτερη φωτογραφία δεν είναι τραβηγμένη νωρίς στο ξεκίνημα του ως ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ. Αφού ταξίδεψε ως ΚΑΠΤΑΙΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ μετά μετονομάστηκε ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ και τότε ταξίδεψε για ένα διάστημα με το "Β" στο φουγάρο αλλά χωρίς την κορώνα. Τουλάχιστον έτσι το έχω δει σε κάποια φωτο, νομίζω οτι ειχε ανέβει στο φόρουμ.

proussos
24-04-2013, 21:58
Noμίζω οτι η δεύτερη φωτογραφία δεν είναι τραβηγμένη νωρίς στο ξεκίνημα του ως ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ. Αφού ταξίδεψε ως ΚΑΠΤΑΙΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ μετά μετονομάστηκε ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ και τότε ταξίδεψε για ένα διάστημα με το "Β" στο φουγάρο αλλά χωρίς την κορώνα. Τουλάχιστον έτσι το έχω δει σε κάποια φωτο, νομίζω οτι ειχε ανέβει στο φόρουμ.

λογικά πρέπει να είναι οι πρώτες της μέρες που έχει μετονομαστεί σε ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ...1981 - 1982
το σινιάλο στην τσιμινιέρα έχει την παλιά κορώνα του Cpt Κώστα Βεντούρη

Το διευκρινίζω...
Πάντως δεν είναι μετά το 1984 γιατί τότε φόρεσε την επωνυμία στις πλευρές της.

Ellinis
24-04-2013, 22:08
Το κατάλαβα, αλλά εγώ μιλάω για μια περίοδο που ως ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ δεν είχε καθόλου κορώνα στο σινιάλο αλλά σκέτο το Β. Αυτό πρέπει να ήταν λογικά πιο πριν, στο ξεκίνημα ως ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ.

Rocinante
25-04-2013, 07:24
143128

Στην πρύμνη της φαίνεται το όνομα CAPTAIN KONSTANTINOS με σημαία Κύπρου.
Πρέπει να είναι η στιγμή της αναχώρησής της για να έρθει στην Ελλάδα μιας και είναι εμφανές ότι δεν έχει μετασκευαστεί ακόμα...

143127

Απόπλους από τον Πειραιά...λογικά πρέπει να είναι οι πρώτες της μέρες που έχει μετονομαστεί σε ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ...1981 - 1982 ?
Το κρένι της πλώρης έχει αφαιρεθεί , το σινιάλο στην τσιμινιέρα έχει την παλιά κορώνα του Cpt Κώστα Βεντούρη και οι πλευρές της δεν έχουν την επωνυμία της εταιρείας.

Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα καθώς και τους φωτογράφους , ας με συμπληρώσει γιατί δεν ήταν δυνατόν να βρω τις πηγές.
Η πρώτη είναι του Andreas Worteler και η δεύτερη του Jurgen Stein

Apostolos
27-04-2013, 19:43
Ρο προπελάκι ήταν original ή μπήκε αργότερα; Ο βολβός πότε τοποθετήθηκε;

BEN BRUCE
27-04-2013, 21:10
To προπελακι ηταν εξ αρχης και ηταν τυπου voith schneider o βολβος μπηκε το 1991 αν θυμαμαι καλα στην μεγατεχνικα ο οποιος κατα την γνωμη μου ηταν ακυρος

harlek
28-04-2013, 14:20
Νομίζω οι voith schneider χρησιμοποιούνται για την κανονική πρόωση. Μήπως το Παναγία Τήνου είχε αυτού (http://www.vethpropulsion.com/products/bow_thrusters/veth_jet.html) του τύπου;

giorgos....
01-05-2013, 00:56
Το προπελάκι του ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ πάντως δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατό γι'αυτό και ήταν γνωστό και ώς "μίξερ"..

ΑΡΗΣ
06-05-2013, 12:20
Προπελάκι μίξερ αλλά προπέλες μπλέντερ...έ Γιώργη?Πολύχρονος!!!!!!

giorgos....
07-05-2013, 15:09
χαχα.. έτσι ακριβώς φίλε ΑΡΗ. Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ.

Ellinis
17-05-2013, 21:48
Το κατάλαβα, αλλά εγώ μιλάω για μια περίοδο που ως ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ δεν είχε καθόλου κορώνα στο σινιάλο αλλά σκέτο το Β. Αυτό πρέπει να ήταν λογικά πιο πριν, στο ξεκίνημα ως ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ.

Βρήκα τη φωτογραφία που θυμόμουν με το καράβι ως ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ μεν αλλά χωρίς την κορώνα γύρω από το "Β" στο φουγάρο. Δεν θυμάμαι να την είχα ξαναβάλει παλιότερα και να αναφέρω πως είναι τραβηγμένη από τον περίφημο ιταλό καραβολάτρη Antonio Scrimali.

144415

T.S.S. APOLLON
17-05-2013, 21:54
Καταπληκτικη φωτογραφια φιλε Ellinis!!! και με το κρενι στην πλωρη!!! πρεπει να ειναι του 1981

BEN BRUCE
17-05-2013, 22:26
Πιστευω οτι

1980 καπτεν κωσταντινος
1981 παναγια τηνου με κρενι χωρις κορωνα
1982 παναγια τηνου χωρις κρενι μα κορωνα
1983 το ιδιο
1984 με VENTOURIS FERRIES στις πλευρες

με τα παραθυρα ποτε εκλεισαν καποια και ποτε και ποιες περιοδους ξανανοιξαν καποια απο αυτα ειναι ενα αλλο ζητημα

Ellinis
18-05-2013, 09:38
Σωστά η φωτογραφία τραβήχτηκε το καλοκαίρι του 1981.

T.S.S. APOLLON
14-11-2013, 11:14
Παναγια Τηνου ...νοσταλγικες αναμνησεις απο αυτο το αξεχαστο και ομορφο σκαρι...

...καταπλους στο λιμανι της Τηνου ...Ιουλιος του 1988

150429150430

ΑΡΗΣ
24-01-2014, 19:38
Κάποια πράγματα απλά δεν τα ξεχνάς ποτέ. Έτσι λοιπόν σήμερα κλείνουν 20 χρόνια απο το τελευταίο κυκλικό Πειραιάς- Σύρος- Τήνος - Μύκονος για το ένα και μοναδικό Ε/Γ Ο/Γ Παναγία Τήνου Ν.Π 7719. Τα σημάδια του θρύλου ανεξίτηλα................

BEN BRUCE
24-01-2014, 19:54
O πραγματικος θρυλος και το τελευταιο <ποσταλι> της ιστοριας που κοντραρε στα ισια πιο συνχρονα και αλλης φιλοσοφιας βαπορια.Ενα και μονο ταξιδι ειχα κανει το 1983 με Χριστοφορο Κοτσαμπα και η λεξη μαγεια ηταν το λιγοτερο.Το βαπορι πεταγε, οι ΜΑΝαρες πανισχυρες και το πληρωμα αετοι σκετοι.Θυμαμαι τον καπτεν να κανει ρεμετζο μονο με νευματα αθορυβα και απολυτα ναυτικα σαν πραγματικος μαεστρος.Αυτα δεν ξαναγινονται οσοι τα ειδαν τα ειδαν και πιστευω οτι ειμαι απο τους τυχερους που ταξιδεψαν σε μια μαγικη εποχη

T.S.S. APOLLON
24-01-2014, 20:41
Πριν απο ενα μηνα ο Τηνιος καραβολατρης ΛΕΑΝΔΡΟΣ ειχε τα γενεθλια του, σκεφθηκε λοιπον να μας τραταρει χαριζοντας μας την κατωθι φωτογραφια...

151929
...βλεπουμε το πολυαγαπημενο σκαρι του ΛΕΑΝΔΡΟΥ το θρυλικο ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ να παλευει με το δυνατο μελτεμι του καλοκαιριου και ν'αγωνιζεται να κρατηθει διπλα απο τον λιμενοβραχιονα του μεσα λιμανιου της Τηνου

proussos
24-01-2014, 21:25
Πριν απο ενα μηνα ο Τηνιος καραβολατρης ΛΕΑΝΔΡΟΣ ειχε τα γενεθλια του, σκεφθηκε λοιπον να μας τραταρει χαριζοντας μας την κατωθι φωτογραφια...

151929
...βλεπουμε το πολυαγαπημενο σκαρι του ΛΕΑΝΔΡΟΥ το θρυλικο ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ να παλευει με το δυνατο μελτεμι του καλοκαιριου και ν'αγωνιζεται να κρατηθει διπλα απο τον λιμενοβραχιονα του μεσα λιμανιου της Τηνου

Εδώ μιλάμε για ΤΟ ντοκουμέντο...κάπου στο 1992 - 1993 !
Φουντάρισμα στην Τήνο !!!
Συνολικά δεν πρέπει να είχε φουντάρει πάνω από δέκα φορές στα χρόνια που εξυπηρέτησε τη γραμμή.
Χωρίς να είμαι σίγουρος , η πλώρη του θα πρέπει να έχει φτάσει κοντά στον ταρσανά ?
Αν είχαμε και τη συνέχεια , θα μας διαφώτιζε...
Όπως και νά'ναι όμως , τη σημερινή ημέρα θα τη θυμόμαστε πιο έντονα όσοι το είδαμε να καταπλέει σημαιοστολισμένο για τελευταία φορά στη Σύρο...
¶ρη , αν έχεις την καλοσύνη...δείξε μας αυτό που πρέπει !

Ilias 92
24-01-2014, 22:18
Παναγια Τηνου ...νοσταλγικες αναμνησεις απο αυτο το αξεχαστο και ομορφο σκαρι...

...καταπλους στο λιμανι της Τηνου ...Ιουλιος του 1988

150429150430
Πάντως είχε πολύ ωραία τσιμινιέρα.
Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο σινιάλο, ποιος θα πει 2 λογια.

proussos
24-01-2014, 23:20

Για το πλοίο , δυο λόγια είναι πολύ λίγα...
Για το σινιάλο , τρία λόγια αρκούν !
Απόστολος Κωνσταντίνου Βεντούρης.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
25-01-2014, 08:07
Εγώ πάλι νομίζω με άλλη πιό ψηλή τσιμινιέρα θα έδειχνε ωραιότερο.
Ήταν το πρώτο σινιάλο του Απόστολου Βεντούρη.

Ilias 92
25-01-2014, 15:47
Ίσως να φταίει και το βιβλίο Βαγγέλη!:distrust:
Η τσιμινιέρα αν ήταν πιο ψηλά και με λίγο ακόμα κλίση θα ήταν ακόμα καλύτερη.
Αν και με τα χρώματα της ολλανδικής εταιρίας νομίζω το φουγάρο του πήγαινε γάντι.
Επίσης σε καταχώριση στον αγγλόφωνο τύπο διαφημιζόταν ως 24 κόμβων!!!
Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις και του δυο σας.
Δηλαδή ο Απόστολας είχε δικό του καράβι 25 χρονών!!
Το σινιάλο είναι αρκετά όμορφο για την ντίσκο εποχή.
Το είχε από το 1988-90 και μετά πέρασε σε άλλο σχήμα, Κυκλαδική Ατμοπλοΐα Υιών Κ. Βεντούρη (ποιοι συμμετείχαν?)

Ellinis
25-01-2014, 16:18
Το είχε από το 1988-90 και μετά πέρασε σε άλλο σχήμα, Κυκλαδική Ατμοπλοΐα Υιών Κ. Βεντούρη (ποιοι συμμετείχαν?)
Αρχικά το είχε η «Ελληνικής Ακτοπλοΐας Κ.Γ. Βεντούρη Ν.Ε» του καπετάν Γιώργου Βεντούρη η οποία διαφημιζόταν ως «Κυκλαδική Ακτοπλοΐα». Κάποια στιγμή έβαλε το λογότυπο Ventouris Ferries στα πλευρά του.
Νομίζω οτι η μοιρασιά των πλοίων της εταιρίας στα παιδιά του έγινε το 1986. Τότε ο Απόστολος πήρε το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ και το ΙΤΑΛΙΑ ΕΞΠΡΕΣ. Το 1990 το πήρε η Ventouris Sea Lines του Βαγγέλη και το πλοίο βρέθηκε υπό τη Κυκλαδική Ατμοπλοΐα Υιών Κ. Βεντούρη. Νομίζω οτι στο εταιρικό σχήμα εκτός του Βαγγέλη ήταν τότε και ο Αντώνης που μετά διαχωρίστηκε με τη Ventouris Lines.

Takerman
19-02-2014, 11:42
Στο Ηράκλειο 1995.

152669

Photo: Robert Brink

BEN BRUCE
19-02-2014, 13:43
Ειναι απο το 1996 και μετα γιατι το 1995 ειχε παει με τα χρωματα της VSL

ΑΡΗΣ
19-02-2014, 14:49
Άμα βλέπω αυτή τη πρύμνη με άλλο όνομα εκτός από ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ΄΄ κάτι με πιάνει........Είναι πράγματι από το 96 ναι και μετά.

Ellinis
19-02-2014, 18:37
Tουλάχιστον σε αυτή τη φωτο την βλέπεις χωρίς τον άθλιο καταπέλτη που τη βεβήλωσε...

Takerman
19-02-2014, 20:07
Ειναι απο το 1996 και μετα γιατι το 1995 ειχε παει με τα χρωματα της VSL

Ο φωτογράφος BEN δεν θυμόταν αν ήταν 1995 ή 1996 γιατί είχε έρθει από 2 φορές το κάθε καλοκαίρι και τα έχει λίγο ανακατεμένα.

BEN BRUCE
19-02-2014, 20:10
Δεν εγραψα ανακριβειες νομιζω ειπα οτι το 1995 ηταν με τα χρωματα του βεντουρη ενω το 1996 με τα χρωματα των μινωικων κρουαζιερων

Ilias 92
19-02-2014, 20:18
Στην φωτογραφία του κ. Robert Brink διακρίνεται στο βάθος ένα καταμαράν, πιθανότατα το σημερινό King Saron που δραστηριοποιείται σε τουριστικές γραμμές της Ρόδου.

a.molos
19-02-2014, 20:23
152682To ARTEMIS με τη βοήθεια ρυμουλκού ετοιμάζεται να μπεί για συντηρηση στη μεγάλη πέτρινη δεξαμενή.
Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας έχω σημειώσει "Μάρτιος 1997".

Takerman
19-02-2014, 20:40
Δεν εγραψα ανακριβειες νομιζω ειπα οτι το 1995 ηταν με τα χρωματα του βεντουρη ενω το 1996 με τα χρωματα των μινωικων κρουαζιερων

Μα αυτό λέω κι εγώ. Εσύ έχεις δίκιο.

BEN BRUCE
20-02-2014, 09:37
ΑΡΤΕΜΙΣ Οκτωβριος 1994

152694

ΑΡΗΣ
20-02-2014, 09:54
ΑΡΤΕΜΙΣ Οκτωβριος 1994

152694

Σχεδιαστικά και αεροδυναμικά πολύ μπροστά απο την εποχή του.Ίσως το πιο ιδιαίτερο σκαρί που πέρασε ποτέ!!!!

T.S.S. APOLLON
20-02-2014, 10:22
Ομορφη φωτογραφια!!! Μοναδικο σκαρι!!!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-02-2014, 10:45
Στην φωτογραφία του κ. Robert Brink διακρίνεται στο βάθος ένα καταμαράν, πιθανότατα το σημερινό King Saron που δραστηριοποιείται σε τουριστικές γραμμές της Ρόδου.

Aυτό είναι, έκανε κάποτε κ από Ηράκλειο.

BEN BRUCE
20-02-2014, 10:47
....και μια φωτο κατα τη διαρκεια εργασιων ανοιγνατος της πρυμης για να μπει ο ακαλαισθητος καταπελτης επιβατων.Νομιζω οτι ειναι του 1997-8 χειμων η φωτο

152695

gimbozo
20-02-2014, 17:12
Πω πω πραγματικά σκέτη ιεροσυλία αυτος ο καταπέλτης... ηθελα νά ξερα ποιός τον σκέφτηκε.

BEN BRUCE
20-02-2014, 22:51
Πω πω πραγματικά σκέτη ιεροσυλία αυτος ο καταπέλτης... ηθελα νά ξερα ποιός τον σκέφτηκε.

Δεν ξερω ποιος το σκεφτηκε,ξερω ομως ποιος τον κατασκευασε ,εχω και το τηλεφωνο του:o

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-02-2014, 08:11
Πω πω πραγματικά σκέτη ιεροσυλία αυτος ο καταπέλτης... ηθελα νά ξερα ποιός τον σκέφτηκε. Aυτοί δεν σκέφτονται αν είναι ιεροσυλία ή ακαλαίσθητο.Η δουλειά να γίνεται:uncomfortableness::o:apologetic:

Takerman
26-02-2014, 09:45
Φωτογραφημένο τον Ιούνιο του 1986 από το City of Rhodos. Δε θυμάμαι αν ήταν στο Σαρωνικό ή στις Κυκλάδες.

152851

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-02-2014, 10:00
Φωτογραφημένο τον Ιούνιο του 1986 από το City of Rhodos. Δε θυμάμαι αν ήταν στο Σαρωνικό ή στις Κυκλάδες.

152851 Φίλε Τakerman δεν μοιάζουν γιά ακτές της Αττικής

Ellinis
26-02-2014, 10:49
Για τις Β.Α. ακτές της Σύρου μου φαίνονται.

BEN BRUCE
26-02-2014, 10:51
H φωτο απο μονη της ειναι μηχανη του χρονου.Μαλλον ειναι εξω απο τη συρο στο δρομολογιο επιστροφης,αν θυμαμαι καλα ετσι τα χτυπα και ο ηλιος εκεινη την ωρα.Ο φιλος proussos σιγουρα θα ξερει με ακριβεια χιλιοστου που ειναι:fat:

proussos
26-02-2014, 11:26
H φωτο απο μονη της ειναι μηχανη του χρονου.Μαλλον ειναι εξω απο τη συρο στο δρομολογιο επιστροφης,αν θυμαμαι καλα ετσι τα χτυπα και ο ηλιος εκεινη την ωρα.Ο φιλος proussos σιγουρα θα ξερει με ακριβεια χιλιοστου που ειναι:fat:

Πολύ σωστά αναφέρετε...
Είναι λίγο πριν το ακρωτήριο Τρίμεσο (βόρεια της Σύρου) επιστρέφοντας για Πειραιά.
Στις πλευρές του φοράει τα πρώτα λογότυπα (επί Cpt. Κωνσταντίνου Βεντούρη) και φυσικά η πλώρη του είναι χωρίς τον βολβό.
Καμαρωτό όπως πάντα...ανεξαρτήτου μήνα και έτους !

Takerman
26-02-2014, 11:37
Πρώτο λιμάνι της κρουαζιέρας του City of Rhodos ήταν θυμάμαι η Μύκονος. Οπότε διασταυρωθήκαμε κάπου εκεί που λέτε.

ΑΡΗΣ
26-02-2014, 12:14
Καμαρωτό....για πάντα στο μυαλό όσων το αγάπησαν πραγματικά φίλε proussos.

ΑΡΗΣ
24-01-2015, 22:39
21 χρόνια πέρασαν απο τοτε που έφυγε απο τη Σ-Τ-Μ και όμως..........

BEN BRUCE
25-01-2015, 12:46
Για εμενα παντα θα ταξιδευει εστω και στο δωματιο μου.....

163744

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ εκδοση 1983 οπως το ειχα ταξιδεψει τον Αυγουστο του 1983 με μαεστρο τον Χριστοφορο Κοτσαμπα.....μια μαγεια ενα θεαμα που και σταματημενο ετρεχε...

Apostolos
27-01-2015, 17:59
Το μοναδικό πλοίο που μπορεί να φέρει αυτό το βαρύ όνομα...

T.S.S. APOLLON
29-04-2015, 22:57
Το θρυλικο ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ στο λιμανι της Τηνου τον Ιουλιο του 1992

166012

Apostolos
29-04-2015, 23:40
Ίσως να φανώ λίγο άσχετος αλλά δεν πειράζει, αφού όποιος ισχυρίζεται ότι τα ξέρει όλα είναι αυτός που δεν ξέρει τίποτε. Οι "γκουρού" της Τήνου εφόσον γνωρίζουν μπορούν να μας ενημερώσουν για τις ελικτικές ικανότητες του πλοίου; Παλαιό πλοίο και μου φαίνεται δύσκολο να είχε προπέλες μεταβλητού βήματος. Το προπελάκι ξέρω ότι εγκαταστάθηκε αργότερα (με την τοποθέτηση του βολβού; ). Είχε 2 πηδάλια; Γενικά στην μανούβρα πώς ήταν στην Τήνο; Ξέρω πώς μια λάτζα πάντα έπαιρνε κάβο και το έφερνε δίπλα, αλλα και πάλι με το αερίδι της Τήνου να φέρεις την Wilhelmina δίπλα δεν θα ήταν και το εύκολο πράγμα.

proussos
30-04-2015, 07:55
Ίσως να φανώ λίγο άσχετος αλλά δεν πειράζει, αφού όποιος ισχυρίζεται ότι τα ξέρει όλα είναι αυτός που δεν ξέρει τίποτε. Οι "γκουρού" της Τήνου εφόσον γνωρίζουν μπορούν να μας ενημερώσουν για τις ελικτικές ικανότητες του πλοίου; Παλαιό πλοίο και μου φαίνεται δύσκολο να είχε προπέλες μεταβλητού βήματος. Το προπελάκι ξέρω ότι εγκαταστάθηκε αργότερα (με την τοποθέτηση του βολβού; ). Είχε 2 πηδάλια; Γενικά στην μανούβρα πώς ήταν στην Τήνο; Ξέρω πώς μια λάτζα πάντα έπαιρνε κάβο και το έφερνε δίπλα, αλλα και πάλι με το αερίδι της Τήνου να φέρεις την Wilhelmina δίπλα δεν θα ήταν και το εύκολο πράγμα.

Έχει γραφτεί ξανά νομίζω , πως το πλοίο διέθετε δύο 12κύλινδρες ΜΑΝ σταθερού βήματος.
Το "bow thruster" υπήρχε από κατασκευής (υπάρχει σχετικό video από την καθέλκυση) και δεν είχε σχέση με τα σύγχρονα bow thrusters καθώς είχε διαφορετική διάταξη αλλά δούλευε με μία και σταθερή ταχύτητα ανά κατεύθυνση.
Είχε ένα πηδάλιο και γενικά στους ελιγμούς της ήταν σχολή για όσους την πλοιάρχησαν.
Δύο , ίσως τρεις Πλοίαρχοι ήταν αυτοί που ήξεραν πως να την κάνουν δική τους...Χριστόφορος και Γιώργος...τον τρίτο επιλέξτε τον εσείς !
Είναι γεγονός ότι στην Τήνο υπήρχε υποβοήθηση από την "μικρή" ΗΡΩ...ειδικά στους κεφάτους Βοριάδες βοηθούσε την κατάσταση η "μεγάλη" ΗΡΩ.
Δυστυχώς τότε δεν υπήρχαν social media , internet , ψηφιακές μηχανές...
Θα μιλούσαμε για πολλά χρόνια ακόμα - με στοιχεία - γι αυτόν τον θρύλο της ακτοπλοΐας μας !

BEN BRUCE
30-04-2015, 14:54
Eνα απο τα ομορφοτερα και καλυτερα πλοια της ακτοπλοιας που λογω εταιρειας ,καπεταναιων, γραμμης και ταχυτητας εγινε θρυλος και δικαια.Μπορει να ηταν παλιας κοπης αλλα αυτο ειχε τα υπερ και τα κατα.
Ενα ταξιδι ειχα κανει το 1983 και αυτο ειχε τον αερα γιορτης......
Αυτο ισως δεν μπορει να μεταφερθει, ειναι καθαρα βιωματικο, καθως αυτες οι μοναδικες στιγμες ηταν για να τις ζεις και οχι για να τις γραφεις σε ενα φορουμ.....
!983 ο καπτα Χριστοφορος ενας απο το πανθεον καπεταναιων της εποχης ή το πανθεον ολο?Μανουβρα στην Συρο , και δεν ακουγες τιποτα μονο νευματα και με τα δακτυλα οπως ενας μεγαλος μαεστρος.....Την στιγμη αυτη το βαπορι ηταν σαν να ειχε ολα τα βοηθηματα που εχουν τα συνχρονα βαπορια , μονο που δεν τα ειχε...
Στον πειραια που επεφτε το βαπορι ηταν απο μονο του ενα υπερθεαμα ,ποιος δεν θυματε το Παναγια Τηνου που αν και αραγμενο ηταν σαν να τρεχει χωρις σταματημο.....
Οποιος τα εζησε τα εζησε οποιος τα ειδε τα ειδε και παμε για αλλα....

andria salamis
30-04-2015, 20:15
Eνα απο τα ομορφοτερα και καλυτερα πλοια της ακτοπλοιας που λογω εταιρειας ,καπεταναιων, γραμμης και ταχυτητας εγινε θρυλος και δικαια.Μπορει να ηταν παλιας κοπης αλλα αυτο ειχε τα υπερ και τα κατα.
Ενα ταξιδι ειχα κανει το 1983 και αυτο ειχε τον αερα γιορτης......
Αυτο ισως δεν μπορει να μεταφερθει, ειναι καθαρα βιωματικο, καθως αυτες οι μοναδικες στιγμες ηταν για να τις ζεις και οχι για να τις γραφεις σε ενα φορουμ.....
!983 ο καπτα Χριστοφορος ενας απο το πανθεον καπεταναιων της εποχης ή το πανθεον ολο?Μανουβρα στην Συρο , και δεν ακουγες τιποτα μονο νευματα και με τα δακτυλα οπως ενας μεγαλος μαεστρος.....Την στιγμη αυτη το βαπορι ηταν σαν να ειχε ολα τα βοηθηματα που εχουν τα συνχρονα βαπορια , μονο που δεν τα ειχε...
Στον πειραια που επεφτε το βαπορι ηταν απο μονο του ενα υπερθεαμα ,ποιος δεν θυματε το Παναγια Τηνου που αν και αραγμενο ηταν σαν να τρεχει χωρις σταματημο.....
Οποιος τα εζησε τα εζησε οποιος τα ειδε τα ειδε και παμε για αλλα....

Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα του ben bruce αυτο ηταν ενα μοναδικό καράβι,που απ οπου κ αν το εβλεπες ηταν πανέμορφο,ευτυχώς εκανα πολλα ταξιδια μαζι του.,Και παντα θυμάμαι τον φιλο Ριτζ,για οσους τον γνωρισαν,με πειραζε να βγάλω κάρτα,απ τα πολλα ταξιδια που εκανα το 1989.

Apostolos
01-05-2015, 00:06
Πριν μου απαντήσετε έκανα ένα νοσταλγικό πέρασμα στις πρώτες σελίδες του θέματος και βρήκα απαντήσεις στα ερωτήματα, που πιθανών να μου είχαν απαντηθεί παλαιότερα. Εξάλλου εδώ θεωρώ πως πρέπει να συζητάμε ίσως και απο ανάγκη για κάποια θέματα που έχουν ουσία και ιστορία γιατί από αυτά μαθαίνουμε και εκτιμάμε το χθες και το σήμερα...

T.S.S. APOLLON
25-06-2015, 22:05
To ΑΡΤΕΜΙΣ στο λιμανι του Πειραια το 1994

167533

Ellinis
02-07-2015, 10:16
Μια πόζα της ολλανδέζας καλλονής στη Μύκονο του 1990, αγνώστου φωτογράφου.

167751

T.S.S. APOLLON
02-07-2015, 10:50
Ομορφη ποζα!!! μοναδικο σκαρι!!!

BEN BRUCE
02-07-2015, 15:09
.....και παντα σε αψογη κατασταση

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-11-2015, 13:46
170851
Aπό το shipspotting φωτό του αξέχαστου Εmmpapad, Hράκλειο 11-5-97.

ΑΡΗΣ
26-01-2016, 11:41
Στις 24 του μηνός έκλεισαν 22 χρόνια απο το τελευταίο κυκλικό Σύρου-Τήνου-Μυκόνου ως Παναγία Τήνου......για αυτούς που δεν ξέχασαν!!!!!!!!

T.S.S. APOLLON
26-01-2016, 13:56
Δεν ξεχνιεται!!!

172246

T.S.S. APOLLON
01-02-2016, 22:14
Το ΚΑΠΤΑΙΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ καταπλεει στο λιμανι της Τηνου, Αυγουστος του 1980

172370

BEN BRUCE
01-02-2016, 22:33
Ηρθε η δικαιωση μετα απο τοσα χρονια!!!!

Ellinis
02-02-2016, 06:48
Πραγματικό ντοκουμέντο! Η πρώτη φορά που εμφανίζεται φωτογραφία του πλοίου με αυτό το όνομα. :fat:

ΑΡΗΣ
02-02-2016, 08:04
Πράγματι ντοκουμέντο. Το έχω ξαναδεί και είναι πλάνο από κάποιο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για την Τήνο και δυστυχώς όχι φωτογραφία. Λέω δυστυχώς γιατί ειδάλλως θα υπήρχαν και άλλες φώτο με αυτό το όνομα.

T.S.S. APOLLON
02-02-2016, 21:48
Ωπα!!! τι ντοκιμαντερ ειναι αυτο που δειχνει τον θρυλο με το ονομα ΚΑΠΤΑΙΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ;;;Και πως μπορουμε να το βρουμε;;; Αρη δεν μας τα ειπες αυτα!!!

ΑΡΗΣ
03-02-2016, 08:41
Δείχνει το βαπόρι ακριβώς για ένα με 2 δευτερόλεπτα σε αυτή ακριβώς τη γωνία και τίποτα άλλο αγαπητέ T.S.S Apollon....πάντως μπράβο σε αυτόν που ασχολήθηκε.Και εγώ όταν το είδα λέω εδώ είμαστε θα δούμε και άλλα πράγματα αλλά δυστυχώς.....

T.S.S. APOLLON
17-06-2016, 16:33
Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ στην Συρο σ'ενα ομορφο σλαιντ στο ebay

http://www.ebay.com/itm/1-slide-of-Greek-flag-Ventouris-Ferries-ferry-PANAGIA-TINOU-ex-HENGIST-73-91-/381666129856?hash=item58dd12f7c0:g:O3UAAOSwLnBXWwB b

BOBKING
08-10-2016, 13:35
Το όμορφο Παναγία Τήνου στο λιμάνι του Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 1983..........ένα πανέμορφο σκαρί που άδικα χάθηκε
178246

Και μια ακόμη φωτογραφία του πλοίου ως Άρτεμις με τα σίνιαλα της Ventouris Sea Lines σημαιοστολισμένο στο Ηράκλειο έτοιμο να ξεκινήσει τα του ταξίδια το 1996
178251

Το πλοίο ποζάρει με 3 διαφορετικές φορεσιές από δικό μου κολλάζ του 1994 γι' αυτό δεν έχω φωτογραφία στο κολλάζ ως Άρτεμις
178257

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
24-01-2017, 10:17
180580Ships Monthly

Espresso Venezia
12-04-2017, 14:06
Το πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου, σε άγνωστη (τουλάχιστον για εμένα) χρονολογία. Λεπτομέρεια από καρτ ποστάλ που αγόρασα σήμερα στο Μοναστηράκι.

182415

T.S.S. APOLLON
24-05-2018, 15:55
Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ ο φτερωτος θρυλος της ΣυροΤηνοΜυκονιας στο λιμανι της Τηνου το 1992, παρεα με το αντιπαλο δεος το γρηγορο ΝΑΙΑΣ ΙΙ

188455188456

andria salamis
24-05-2018, 17:05
Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ ο φτερωτος θρυλος της ΣυροΤηνοΜυκονιας στο λιμανι της Τηνου το 1992, παρεα με το αντιπαλο δεος το γρηγορο ΝΑΙΑΣ ΙΙ

188455188456
Αγαπημενα Καραβια ειδικα το Παναγία,ευχαριστούμε παρα πολυ.

ΑΡΗΣ
25-05-2018, 16:28
Ποιο ήταν το γρήγορο δίπλα στο Παναγία Τήνου TSS Apollon?:smile-new:

andria salamis
25-05-2018, 18:32
Ζητω συγνώμη,αλλα θα απαντήσω ,ταξιδεψα μαζι του το 1979,ολοι οι παλιοι γνωρίζουμε τι εστι Μαγουλάς. ΜΟΝΑΔΙΚΟ.
Το εχω ζωγραφιση 3 φορες.

T.S.S. APOLLON
25-05-2018, 23:49

Φιλε Αρη γνωστο τοις πασι
Γρηγορο το ΝΑΙΑΣ ΙΙ μεν, αλλα Γρηγοροτερο το ενα και μοναδικο σκαρι το ασυναγωνιστο ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ δε!
εξ ου και το προσωνυμιο "Ο φτερωτος Θρυλος της ΣυροΤηνοΜυκονιας"

T.S.S. APOLLON
26-05-2018, 08:58
Ζητω συγνώμη,αλλα θα απαντήσω ,ταξιδεψα μαζι του το 1979,ολοι οι παλιοι γνωρίζουμε τι εστι Μαγουλάς. ΜΟΝΑΔΙΚΟ.
Το εχω ζωγραφιση 3 φορες.

Φιλε Ανδριανε ο φιλος ΑΡΗΣ εννοει το ΝΑΙΑΣ ΙΙ
...οσο για τον Μαγουλα στις καλες του εποχες ο "ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ" ηταν Απιαστος Μοναδικος!!! οπως Μοναδικα και εσυ τον εχεις ζωγραφιση!!!:encouragement:

andria salamis
26-05-2018, 17:39
Φιλε Ανδριανε ο φιλος ΑΡΗΣ εννοει το ΝΑΙΑΣ ΙΙ
...οσο για τον Μαγουλα στις καλες του εποχες ο "ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ" ηταν Απιαστος Μοναδικος!!! οπως Μοναδικα και εσυ τον εχεις ζωγραφιση!!!:encouragement:
Σε ευχαριστώ πολυ φιλε,με καταγωγή απο την ομορφη Συρα,τα εχω ζήσει πολυ καλά αυτα τα καράβια.

ΑΡΗΣ
24-01-2019, 11:05
Πριν 25 χρονια σαν σημερα το τελευταιο κυκλικο ταξιδι ως Παναγια Τηνου δια Συρο-Τηνο-Μυκονο. Δεν ξεχνιεται ομως με τιποτα το θρυλικοτερο ισως ποσταλι που περασε.....

giorgos....
10-02-2019, 13:59
Παναγία Τήνου vs Ναϊάς ΙΙ. "Η κόντρα του αιώνα"

192170
(https://nautilia.gr/istoria/panagia-tinou-naias-kontra-aiona/)

leo85
10-02-2019, 19:00

192170
Η καλύτερες εποχές τότε.

andria salamis
11-02-2019, 06:33
Η καλύτερες εποχές τότε.
Χρόνια πριν θα ελεγα , ευτυχώς που προλάβαμε φιλε,και τα ζήσαμε.
Αναμνήσεις,,,,, μεσα στο Παναγία Τήνου ήμουν οταν επιασε φωτιά το Ρόδος.

ΑΡΗΣ
11-02-2019, 14:23

192170

Ειχα τη τυχη να ζησω ζωντανα αυτη τη κοντρα στο απογειο της και φυσικα να ειμαι ο φωτογραφος αυτης της οπως ολα δειχνουν ιστορικοτατης στιγμης.....

T.S.S. APOLLON
23-08-2019, 21:32
Αναμνησεις...
...εισιτηριο απο Συρο για Πειραια με τον θρυλο της ΣυροΤηνοΜυκονιας το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ

194863

ancd
24-08-2019, 10:43
Αναμνησεις...
...εισιτηριο απο Συρο για Πειραια με τον θρυλο της ΣυροΤηνοΜυκονιας το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ

194863

Τιμή εισιτηρίου Παναγία Τήνου 1744δρχ / 340.75 = 5.12€
Τιμή εισιτηρίου Blue Star Paros για Σύρο 33€.
Είναι πολλά τα λεφτά Αρη!

Ellinis
24-08-2019, 11:05
Πρέπει τουτουλάχιστον να υπολογίσεις τον πληθωρισμό. Με αυτόν ανεβαίνει στα 12.5€
Άλλο που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι η διαφορά στις τιμές καυσίμων.

T.S.S. APOLLON
24-08-2019, 21:22
Το εισιτηριο ηταν εκπτωτικο κατα 50%

ancd
24-08-2019, 21:39
Δεν φαίνεται πάνω στο εισιτήριο η εκπτωση. Άρα άμα υπολογίσουμε και τον πληθωρισμό και την τιμή του πετρελαίου, δεν έχουμε μεγάλες διαφορές!
Ποιά χρόνια έγινε το ταξίδι γιατί ούτε και αυτό αναφέρεται? Βλέποντας το F/B Ergina πρέπει να ναι κοντά το '93.

T.S.S. APOLLON
24-08-2019, 22:52
Ηταν 20-6-1993

T.S.S. APOLLON
27-08-2019, 21:49
Το θρυλικο ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ στο λιμανι της Τηνου τον Ιουλιο του 1992

194942

ΑΡΗΣ
27-08-2019, 22:52
Ποσο ομορφο ηταν...μα ποσο...

ΑΡΗΣ
24-01-2020, 09:34
26 χρονια συμπληρωνονται σημερα απο την ημερα που εκτελεσε το τελευταιο του εμπορικο δρομολογιο στη ΣυροΤηνοΜυκονια..Ο χρονος κυλαει σαν νερο και οι μνημες ξεθωριαζουν...Αυτο το βαπορι ομως δεν.....

ΑΡΗΣ
24-01-2022, 15:06
26 χρονια συμπληρωνονται σημερα απο την ημερα που εκτελεσε το τελευταιο του εμπορικο δρομολογιο στη ΣυροΤηνοΜυκονια..Ο χρονος κυλαει σαν νερο και οι μνημες ξεθωριαζουν...Αυτο το βαπορι ομως δεν.....

28 σημερα...Και συνεχιζουμε να μην ξεχναμε...

T.S.S. APOLLON
25-01-2022, 13:09
Παντα το θυμωμαστε και το ξαναζουμε μεσα απο τις αναμνησεις μας!

Ellinis
25-01-2022, 20:33
Για τους φίλους που το νοσταλγούν το όμορφο σκαρί στο Κερατσίνι τον Ιούνιο του 1981 φρεσκοβαμμένο για τη νέα σεζόν!

201185

ΑΡΗΣ
25-01-2022, 21:16
Για τους φίλους που το νοσταλγούν το όμορφο σκαρί στο Κερατσίνι τον Ιούνιο του 1981 φρεσκοβαμμένο για τη νέα σεζόν!
201185

Εκπμηκτικη..Διπλα ειναι το αδικοχαμενο Ζακυνθος?

Ellinis
25-01-2022, 21:51
Nαι σαν ΤΖΙΟΚΟΝΤΑ μάλλον ακόμη. Και από την άλλη ένα από τα ΑΤΛΑΣ Ι/ΙΙ.

borg
24-01-2023, 07:25
Δύσκολο στην μανούβρα, αργούσε να δέσει, δύσκολο στο ταξιδι με καιρό, δύσκολο στο να μπεις και να βγεις απο το γκαράζ με αυτοκινητο (ειδικά εαν δεν ήξερες και είχες παραφορτώσει την σχάρα του αυτοκινήτου σου μπορούσες να μείνεις και απέξω)!!! αλλά.... Only the best is good enough!
202897

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
24-01-2023, 07:51
δύσκολο στο να μπεις και να βγεις απο το γκαράζ με αυτοκινητο (ειδικά εαν δεν ήξερες και είχες παραφορτώσει την σχάρα του αυτοκινήτου σου μπορούσες να μείνεις και απέξω)!!! αλλά.... Only the best is good enough!
202897Φυσικά,αφού το γκαράζ ήταν μόνο γιά ΙΧ!

ΑΡΗΣ
24-01-2023, 11:53
29 χρονια σαν σημερα απεσυρθη περηφανο....

Ellinis
24-01-2023, 21:06
Δύσκολο στην μανούβρα, αργούσε να δέσει, δύσκολο στο ταξιδι με καιρό, δύσκολο στο να μπεις και να βγεις απο το γκαράζ με αυτοκινητο (ειδικά εαν δεν ήξερες και είχες παραφορτώσει την σχάρα του αυτοκινήτου σου μπορούσες να μείνεις και απέξω)!!! αλλά.... Only the best is good enough!
202897
Eυχαριστούμε για την όμορφη πόζα της καλλίγραμμης ολλανδέζας! Τέτοια σκαριά δυστυχώς δεν βγαίνουν πια...

T.S.S. APOLLON
29-01-2023, 17:41
Ομορφο σκαρι! νοαταλγικη εικονα!