Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μπλου Γκάλαξυ [Λευκά Όρη - Blue Galaxy, Antonio L, Lefka Ori, Kriti V, Hercules]

Σελίδες : 1 2 3 [4]

panthiras1
24-04-2015, 21:15
Στο site της ΑΝΕΚ έχει αναχώρηση το πλοίο σήμερα στις 23.30

GEOMA
24-04-2015, 23:06
Τελικα ειχατε δικιο.Πριν απο λιγο μπηκα στα site των εταιρειων και ηταν ολα οπως θα επρεπε να ειναι εδω και αρκετο καιρο δηλαδη ενημερωμενα!!!!!!!!!! .
Το πλοιο δεν εχει αναχωρηση ακομα συμφωνα με το AIS .Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω την πρεμουρα για να ξεκινηση σημερα τα δρομολογια.ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ τον κοσμο χωρις λογο.

Γιάννης Φ
25-04-2015, 01:05
Μόλις ξεκίνησε το παρθενικό του δρομολόγιο για Χανιά ως Blue Galaxy.

pantelis2009
25-04-2015, 07:59
Καλοτάξιδο να είναι. Σταθερά από 20-20.5 μίλια σε όλη τη διαδρομή και σε μία ώρα θα είναι στα Χανιά.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
25-04-2015, 09:13
Είναι γνωστό αν θα πραγματοποιηθούν στον Πειραιά ή στα Χανιά εγκαίνια;
Μπορεί κ να μην κάνουν εγκαίνια.Οι 2 εταιρείες είναι συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ τους.

panthiras1
25-04-2015, 11:53
Το πλοίο ταξιδεύει με την σημαία της Blue Star. Κάτι δεν μου κολλάει εμένα εδώ. Δεν ξέρω τι είναι αυτό.
Γιατί η ΑΝΕΚ παραχώρησε πλοίο και γραμμή στα Χανιά; Κάτι προσπαθούν να προλάβουν. Αλλά τι;

Captain_Nionios
25-04-2015, 21:01
Βαπορας με τα ολα του, με απεριττες γραμμες και με πλωραρα...

165926

andria salamis
25-04-2015, 21:45

165926

Εγινε ομορφο με τα χρώματα της Μπλου Σταρ,κατα την Γνώμη μου.

leo85
25-04-2015, 22:22
Τι φαγώθηκαν να ξεκινήσει οπωσδήποτε απόψε; Πέρασα νωρίς το απόγευμα και στο πλοίο υπήρχαν επιθεωρητές, το γκαράζ όλο ήταν μούσκεμα λογικά απ' τη δοκιμή του hi fog της πυρόσβεσης, καθώς επίσης το πλήρωμα δεν είχε σαφή εικόνα αν θα είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει.

165891

Είναι γνωστό αν θα πραγματοποιηθούν στον Πειραιά ή στα Χανιά εγκαίνια;
Εγώ θέλω να πω η επιθεωρητές έπρεπε να να τις κάνουν εχθές τους ελέγχους τους ?????? τόσες μέρες στο πέραμα δεν μπορούσαν να κάνουν των ελέγχο του πλοίου.... Ελλάδα το μεγαλείο σου.(μερική θέλουν σφαλιάρες ) για να ξυπνήσει το σύστημα.

Maroulis Nikos
26-04-2015, 03:16

165926

Να είσαι καλά Διονύση σε ευχαριστούμε πολύ για την φωτογραφία...

karavofanatikos
26-04-2015, 10:53
Εγώ θέλω να πω η επιθεωρητές έπρεπε να να τις κάνουν εχθές τους ελέγχους τους ?????? τόσες μέρες στο πέραμα δεν μπορούσαν να κάνουν των ελέγχο του πλοίου.... Ελλάδα το μεγαλείο σου.(μερική θέλουν σφαλιάρες ) για να ξυπνήσει το σύστημα.

Λεωνίδα, αν δεν είχαν ολοκληρωθεί δουλειές και δοκιμές που έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρωθεί ή αν βγήκαν θεματάκια της τελευταίας στιγμής που έπρεπε απαραίτητα να διορθωθούν για να πάρει τα απαραίτητα έγγραφα απόπλου, δεν φταίνε οι επιθεωρητές. Αν ξεκινούσε σήμερα το βράδυ και η ταλαιπωρία των επιβατών θα είχε αποφευχθεί και το όνομα της εταιρείας δεν θα σπιλωνόταν, εκτός βέβαια αν είχαν κοπεί περισσότερα εισιτήρια με καμπίνα πράγμα που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το Κρήτη ΙΙ.

despo
26-04-2015, 13:21
Εκτος της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, υπάρχει ο νηογνώμονας που παρακολουθεί και έχει την ευθύνη για το κάθε πλοίο. Μήπως ήταν άλλος ο λόγος που κατεπειγόντως δρομολόγησαν το πλοίο ;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-04-2015, 15:13
Το πλοίο ταξιδεύει με την σημαία της Blue Star. Κάτι δεν μου κολλάει εμένα εδώ. Δεν ξέρω τι είναι αυτό.
Γιατί η ΑΝΕΚ παραχώρησε πλοίο και γραμμή στα Χανιά; Κάτι προσπαθούν να προλάβουν. Αλλά τι;
Μα καλά δεν διαβάζεις τόσο καιρό τι γίνεται;

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-04-2015, 15:17

165926
O Ιάπωνας είχε κέφια όταν έκανε αυτή τη πορτάδα.Θα μου πεις κ πότε δεν έχει!.
Από ελικόπτερο το τράβηξες μεγάλε;Μπράβο!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-04-2015, 13:49
To μαύρο καπέλλο στη τσιμινιέρα με χαλάει κάπως.Ωστόσο πρακτικά είναι σωστή κίνηση.

panthiras1
27-04-2015, 22:07
Από ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ: Μα καλά δεν διαβάζεις τόσο καιρό τι γίνεται;

Βίκτωρα, δεν εννοώ την κρίση που περνά η ΑΝΕΚ.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν πίστευα ότι υπήρχε πιθανότητα να μπει πλοίο στην έδρα της ΑΝΕΚ, στα Χανιά, ακόμα και από την Κοινοπραξία.
Και σήμερα βλέπουμε ότι όχι μόνο μπήκε αλλά και με την συγκατάθεση της ΑΝΕΚ. Και όχι κάποιο τυχαίο πλοίο, αλλά πλοίο που ουσιαστικά ανήκε (ή ανήκει) στην ΑΝΕΚ.

Πιθανόν να κάνω λάθος. Αλλά.....

lissos
28-04-2015, 00:06
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.
Μου έκανε κάπως άσχημη εικόνα η παρουσία άλλου πλοίου πέραν της ΑΝΕΚ στη Σούδα.

Ούτε Χανιώτης είμαι, ούτε τοπικιστής. Καμία σχέση. Απλά ίσως πιο «ρομαντικός»

Και, ναι, το παραδέχομαι.. Ξέρω πως είναι λάθος το πώς σκέφτομαι, αλλά…

Captain_Nionios
28-04-2015, 00:30
O Ιάπωνας είχε κέφια όταν έκανε αυτή τη πορτάδα.Θα μου πεις κ πότε δεν έχει!.
Από ελικόπτερο το τράβηξες μεγάλε;Μπράβο!

Απο το δρομο που κατεβαινει απο το Ακρωτηρι για τη Σουδα. :friendly_wink:

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-04-2015, 08:51
Να πω στους φίλους panthiras1 κ lissos ότι όπως είχε ακουστεί, η ΑΝΕΚ αδυνατούσε να πάρει πίσω τα 2 αδελφά από την Κορέα κ βοήθησε η Τράπεζα Πειραιώς.
Μάλιστα από τότε κυκλοφορούσε ότι το ένα θα πήγαινε στην BSF.
Ως γνωστό η ΑΝΕΚ τα πούλησε σε γαλλική τράπεζα γιά ταμειακούς λόγους με σκοπό την ναύλωση πίσω,συνήθης πρακτική σε όλο τον κόσμο εδώ κ χρόνια.
Κουμάντο κάνει η Πειραιώς-στην οποία είναι κ ο κ. Ιωάν.Βαρδινογιάννης-άρα πρόκειται γιά εσωτερική "μετακίνηση" ουσιαστικά.Αντί να ναυλώσει η ΑΝΕΚ,ναύλωσε από την πλοιοκτήτρια η ΒSF.
Αυτά πέρα από τοπικισμούς κ ρομαντισμούς που μπορεί να διακατεχόμαστε εμείς οι καραβολάτρες.

panthiras1
28-04-2015, 18:47
Κανείς δεν με καταλαβαίνει....
Εγώ δεν μιλώ ούτε συναισθηματικά ούτε για τα οικονομικά προβλήματα που περνά η ΑΝΕΚ.
Ανάφερα ότι η ΑΝΕΚ δέχτηκε σχετικά εύκολα να μπει πλοίο στα Χανιά, στην έδρα της.
Και πριν από λίγο καιρό οι ίδιοι μέτοχοι υπήρχαν και στην ΑΝΕΚ και στην BLUE STAR και στην Τράπεζα Πειραιώς. Παρόλα αυτά δεν υπήρχε πιθανότητα (π.χ. πέρυσι) να αφήσει η ΑΝΕΚ να μπει άλλο πλοίο στην γραμμή ακόμα (πιστεύω) και της Κοινοπραξίας.
Τι θέλω να πω; Για να αφήσει η ΑΝΕΚ τόσο εύκολα να μπει πλοίο άλλης εταιρίας (έστω και της κοινοπραξίας) στην γραμμή, κάτι ξέρει που εμείς ακόμα δεν ξέρουμε. Κάποιες εξελίξεις περιμένουν. Αλλά ποιες;
Γιατί δεν έβαλε η BLUE STAR τον Ορίζοντα (ή κάποιο άλλο πλοίο) στα Χανιά, που είναι 100% δικό της πλοίο; Γιατί έβαλε τα τ. ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ; που είναι (πιστεύω ακόμα) πλοίο της ΑΝΕΚ;

Υ.Γ. Σήμερα είδα το πλοίο στον Πειραιά. Εξωτερικά τουλάχιστον (δεν το είδα μέσα) λάμπει...

Flying Dolphin XVII
29-04-2015, 03:26
Το πλοίο δεν ανήκει ούτε στην ΑΝΕΚ ούτε στην Attica. Όποιος θέλει να το καταλάβει ας το καταλάβει. ’σχετα με το ποιος κάνει την εκμετάλλευσει. Είναι ΝΑΥΛΩΜΕΝΟ στην Attica.

panthiras1
29-04-2015, 20:24
Το πλοίο παρέμεινε στην Ελλάδα ναυλωμένο από την ΑΝΕΚ με δυνατότητα επαναγοράς του.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
30-04-2015, 07:54
Το πλοίο παρέμεινε στην Ελλάδα ναυλωμένο από την ΑΝΕΚ με δυνατότητα επαναγοράς του.
Πιστεύεις ότι θα το επαναγοράσει; Όπως έχουν τα πράγματα δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει ΑΝΕΚ μεθαύριο.Μακάρι να βγω ψεύτης.

panthiras1
30-04-2015, 16:51
Συμφωνώ ότι έχει προβλήματα.

panthiras1
01-05-2015, 10:48
Σήμερα ταξίδεψα μαζί του. Έχετε δίκιο όσοι γράφετε θετικά σχόλια. Το πλοίο είναι πολύ καλό και μέσα. Οι καμπίνες του είναι άνετες, πιό άνετες από του Έλυρος. Το προσωπικό ευγενέστατο και το πλοίο παρά τα 7 μποφόρ στο Κρητικό δεν κούνισε πολύ. Από ότι είδα στο marintraffic πήγαινε με 20,2 μίλια. Έφυγε εχθές το βράδυ στις 9 και έφτασε στην Σούδα στις 6 το πρωί.Νομίζω ότι είναι αυτό που χρειαζόταν η γραμμή των Χανίων.... ειδικά σήμερα με την οικονομική κρίση που δεν είναι εύκολο να μπει καινούργιο ή πολύ μικρης ηλικίας καράβι. Μακάρι το αδελφό του να μπεί στα Χανιά όταν φύγει το Έλυρος (που για να είμαστε δίκαιοι καλύτερα να μην φύγει).

BEN BRUCE
01-05-2015, 11:44
Για εμενα απο τα καλυτερα ιαπωνικα βαπορια που εχουν ερθει στην ελλαδα μαζι με Αριαδναρα και ελυρος...Στιβαρα capacity στον καιρο ακλονητα και εμφανιση απαιχτη

panthiras1
04-05-2015, 10:27
166113

BLUE GALAXY 3 Μαίου 2015 , λίγο μετά την αναχώρησή του από την Σούδα.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους.

panthiras1
04-05-2015, 10:41
Το σημερινό ταξίδι του (Σούδα - Πειραιάς) το έκανε σε 8 περίπου ώρες.

Σύμφωνα με το marinetraffic πήγαινε με 20,7 Knots

Dimitris Mentakis
04-05-2015, 18:20
Το πλοιο σε λιγο καιρο που θα φυγει το Ελυρος για ναυλωση θα ειναι το μονο συγχρωνο πλοιο μιας και στη θεση του Ελυρου θα μπει το Κριτη ΙΙ .. οποτε θα το προτημισει ο κοσμος . Και με ταχυτητες κοντα στα 21 μιλια ειναι αξιοπρεπεστατο ..

ΑΡΗΣ
04-05-2015, 20:41
Ταχύτητες κοντά στα 21 μίλια δεν είναι απλά αξιοπρεπείς αλλά πολύ παραπάνω. Πολύ καλό βαπόρι σε μια σοβαρή εταιρεία...δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο....

panthiras1
04-05-2015, 22:07
Από DIMITRIS MENTAKIS: Το πλοιο σε λιγο καιρο που θα φυγει το Ελυρος για ναυλωση θα ειναι το μονο συγχρωνο πλοιο μιας και στη θεση του Ελυρου θα μπει το Κριτη ΙΙ .. οποτε θα το προτημισει ο κοσμος . Και με ταχυτητες κοντα στα 21 μιλια ειναι αξιοπρεπεστατο ..

Δημήτρη, από αυτά που γράφονται το Έλυρος θα αντικατασταθεί από το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ που αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να έχει την ίδια ηλικία.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-05-2015, 10:18
Από DIMITRIS MENTAKIS: Το πλοιο σε λιγο καιρο που θα φυγει το Ελυρος για ναυλωση θα ειναι το μονο συγχρωνο πλοιο μιας και στη θεση του Ελυρου θα μπει το Κριτη ΙΙ .. οποτε θα το προτημισει ο κοσμος . Και με ταχυτητες κοντα στα 21 μιλια ειναι αξιοπρεπεστατο ..

θα αντικατασταθεί από το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ που αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να έχει την ίδια ηλικία.
Την ίδια ηλικία μεν,σε τι κατάσταση όμως δε...:distrust:

GEOMA
05-05-2015, 13:15
Το ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ξεκινησε να χτιζεται το 1984 ενω το ΕΛΥΡΟΣ το 1998 ,οπως καταλαβαινεις φιλε panther εχουν μια διαφορα και στην ηλικια

BEN BRUCE
05-05-2015, 17:17
Το Βενιζελος να μεν μετραει στο νερο απο το 1984 αλλα ως ετος αποπερατωσης ειναι το 1992 οποτε ολος ομηχανολογικος ξενοδοχειακος εξοπλισμος μετραει απο το 1992....βεβαια μετα απο πολλαπλες ναυλωσεις και πληρωματα ουδεις γνωριζει τι μυστικα κρυβει....αλλα πιστευω οτι εξακολουθει να ειναι αξιολογο πλοιο που αν σταθεροποιηθει σε μια γραμμη θα καταξιωθει εκ νεου.....μην ξεχνατε οτι παλαοιτερα πλοια της ηλικας του ερχοντουσαν στην Ελλαδα και εκαναν νεα καριερα ως τα βαθια γεραματα

panthiras1
05-05-2015, 19:08
Από ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ: Την ίδια ηλικία μεν,σε τι κατάσταση όμως δε...

Από GEOMA: Το ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ξεκινησε να χτιζεται το 1984 ενω το ΕΛΥΡΟΣ το 1998 ,οπως καταλαβαινεις φιλε panther εχουν μια διαφορα και στην ηλικια

Από BEN BRUCE: Το Βενιζελος να μεν μετραει στο νερο απο το 1984 αλλα ως ετος αποπερατωσης ειναι το 1992 οποτε ολος ομηχανολογικος ξενοδοχειακος εξοπλισμος μετραει απο το 1992....βεβαια μετα απο πολλαπλες ναυλωσεις.............................

Όλοι έχετε δίκιο.

panthiras1
05-05-2015, 19:13
Το δίδυμο πάντως ΕΛΥΡΟΣ και BLUE GALAXY είναι καλό για τα Χανιά την εποχή της οικονομικής κρίσης (σήμερα).
Το ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ βέβαια δεν είναι όπως το ΕΛΥΡΟΣ, αλλά δεν είναι και τελευταίο στην κατηγορία του.

panthiras1
06-05-2015, 22:06
Από Panthiras1 (25/4/15):Το πλοίο ταξιδεύει με την σημαία της Blue Star. Κάτι δεν μου κολλάει εμένα εδώ. Δεν ξέρω τι είναι αυτό.

Το πλοίο δεν έχει αφαιρεθεί από το site της ΑΝΕΚ. Αν πάμε στο "Δρομολόγια" Χανιά - Πειραιάς εμβανίζονται δύο πλοία. Το Έλυρος και το Blue Galaxy. Αν κάνουμε κλικ στο Έλυρος μας εμφανίζει από κάτω την φωτογραφία του Έλυρος και αν κάνουμε κλικ στο Blue Galaxy μας εμφανίζει από κάτω την φωτογραφία του ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ με τα διακριτικά της ΑΝΕΚ. Αν στην συνέχεια πάμε στο "Στόλος", εμφανίζεται το πλοίο με το όνομα "ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ" και πάλι με τα διακριτικά την ΑΝΕΚ, χωρίς να αναφέρονται άλλες πληροφορίες. Αν δεν ακολουθήσουμε αυτήν την διαδρομή, δεν μπορούμε να δούμε το ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ στο "Στόλο" της ΑΝΕΚ.

lissos
07-05-2015, 04:30
Να φανταστώ ότι το ANEK Smart Bonus Program ισχύει για ταξίδι με αυτό το πλοίο…

eytyhis128
07-05-2015, 09:48
Ισχύουν κανονικά όλες οι εκπτώσεις

leo85
10-05-2015, 23:24
Εχθές το πρωί στον Πειραιά.

166317 166318

10-5-2015

renetoes
07-06-2015, 13:20
Ας θυμηθούμε το ΜΠΛΟΥ ΓΚΑΛΑΞΥ ως "Λευκά Όρη", όταν το εγαινίασε ο ιδρυτής και ισόβιος πρόεδρο της ΑΝΕΚ,
ο αείμνηστος Ειρηναίος.167024

Ilias 92
07-06-2015, 14:16
Θρυλική μορφή για την Ακτοπλοΐα της χώρας και εν γένη για το συνεταιριστικό κίνημα άλλες εποχές!!
Σ ευχαριστούμε φίλε renetoes για το ανέβασμα.

SteliosK
05-07-2015, 12:04
Ο Βάπορας εν πλω :o

167814

manolisfissas
11-07-2015, 10:34
Ο βαπόρας μας εχθές το πρωί εκτελόντας ένα ακόμη δρομολόγιο του για Χανία.

167961 167962.

panthiras1
18-07-2015, 20:44
Χθες ταξίδεψα με το πρωινό δρομολόγιο. Δεν είχε τον αναμενόμενο κόσμο. Άλλες χρονιές δεν έπεφτε καρφίτσα. Τα γκαράζ δεν ήταν γεμάτα... Αν αυτό είναι κριτήριο για τον τουρισμό... δεν πάμε καλά. Βέβαια οι ξένοι ταξιδεύουν και με το αεροπλάνο... Ας ελπίσουμε ότι έχω λάθος και ότι όλα θα πάνε καλά.

Giovannis
19-07-2015, 09:07
Χθες ταξίδεψα με το πρωινό δρομολόγιο. Δεν είχε τον αναμενόμενο κόσμο. Άλλες χρονιές δεν έπεφτε καρφίτσα. Τα γκαράζ δεν ήταν γεμάτα... Αν αυτό είναι κριτήριο για τον τουρισμό... δεν πάμε καλά. Βέβαια οι ξένοι ταξιδεύουν και με το αεροπλάνο... Ας ελπίσουμε ότι έχω λάθος και ότι όλα θα πάνε καλά.

Για να μειωνουν τα ημερησια, προφανως ο εσωτερικος τουρισμος φετος πηγε περιπατο

renetoes
19-07-2015, 13:03
[QUOTE=panthiras1;556538]Χθες ταξίδεψα με το πρωινό δρομολόγιο. Δεν είχε τον αναμενόμενο κόσμο. Άλλες χρονιές δεν έπεφτε καρφίτσα. Τα γκαράζ δεν ήταν γεμάτα... Αν αυτό είναι κριτήριο για τον τουρισμό... δεν πάμε καλά. Βέβαια οι ξένοι ταξιδεύουν και με το αεροπλάνο... Ας ελπίσουμε ότι έχω λάθος και ότι όλα θα πάνε καλά.[/QUO

Συγχωρείστε με αλλα δεν προτιμούν μονο οι ξένοι πλέον το αεροπλάνο..........

panthiras1
19-07-2015, 16:36
Συμφωνώ. Αλλά όταν έχεις και αυτοκίνητο, ταξιδεύεις με πλοίο.
Αλήθεια, ξέρει κανείς τι γίνεται με το ΚΡΗΤΗ Ι;

pantelis2009
29-07-2015, 16:46
Το Blue Galaxy 27/07/2015 στις 07.50 π.μ δεμένο στον Άγιο Διονύση και φωτογραφημένο πάνω από το Έλενα Φ.
Για όλους τους φίλους του.

168450

panthiras1
09-08-2015, 09:29
Το άκουσα από διαφορετικά άτομα και για το Blue Galaxy και για το ΚΥΔΩΝ .... "Είναι μικρό πλοίο".
Όσο και αν τα υπερασπίστηκα .... πιστεύω ότι δεν έπεισα....
Θα μιλήσω για το Blue Galaxy γιατί με το ΚΥΔΩΝ δεν έχω ακόμα ταξιδεύσει, αλλά η εσωτερική του διαρρύθμιση υποψιάζομαι ότι είναι ίδια με του Blue Galaxy.
Πιστεύω ότι το Βlue Galaxy (είπα ότι με το ΚΥΔΩΝ δεν έχω ταξιδέψει) το αδικεί πολύ η διαρρύθμιση που έχει εσωτερικά. Τα Μπαρ του πλοίου είναι σκορπισμένα, το ίδιο και το εστιατόριο.
Αντίθετα στο ΕΛΥΡΟΣ όλα τα Μπαρ (με εξαίρεση το εξωτερικό) και τα εστιατόρια είναι όλα στο ίδιο κατάστρωμα. Χάνεται το μάτι σου σε αυτό τον τεράστιο χώρο.
Ένας που έχει ταξιδεύσει με το ΕΛΥΡΟΣ και μπει στο Blue Galaxy, αυτόματα απογοητεύεται. Η πρώτη του αίσθηση βλέποντας το (ένα) σαλόνι είναι ότι είναι μικρό το πλοίο. Δεν έχει δυνατότητα να κάνει αυτές τις αμέτρητες "περαντζάδες" σε όλο το μήκος του πλοίου.

Συγκρίνοντας τώρα τα πλοία.... μπορώ να πω, ότι όλα είναι υπέροχα. Για το ΕΛΥΡΟΣ όμως, αυθόρμητα βγαίνει από μέσα μου η λέξη που την πρωτοάκουσα από κάποιους εδώ ... "αρχοντοβάπορο".

Φίλιππος Αίγιο
09-08-2015, 12:47
ισχυει αυτο που λες οτι δηλαδη σου δινει αλλη αισθηση οταν ολοι οι χωροι ειναι σε ενα καταστρωμα.αλλα γενικα το πλοιο ειχε μετασκευαστει για την αδριατικη.Λιγη απλα παραπανω πρυμα θα του εδινε σιγουρα αν ξηλωναν εντελως την πισινα και δεν την καπακωναν απλα.

panthiras1
09-08-2015, 20:03
Αν εξαιρέσουμε το ΕΛΥΡΟΣ, όλα τα πλοία της ΑΝΕΚ είναι σχεδιασμένα για την Αδριατική.
Δύστυχος η ΑΝΕΚ δεν είχε ξεχωριστή πολιτική για την έδρα της τα Χανιά. Τα πλοία που μετασκεύαζε τα έβαζε πρώτα στη Αδριατική, και όταν αντικαθιστούνταν με νεοαποκτηθέντα τα έβαζε στα Χανιά.
Λειτουργούσε δηλαδή σύμφωνα με τον ανταγωνισμό. Η προσοχή της ήταν στραμμένη στην Αδριατική, στην συνέχεια στο Ηράκλειο και τέλος στα Χανιά, όπου είχε και το μονοπώλιο. Με εξαίρεση τον Έλυρο επειδή είχε παραγίνει το κακό με τα ΛΙΣΣΟΣ - ΛΑΤΩ.

Υ.Γ. Γράφω κάποια όχι θετικά σχόλια με στενοχώρια, γιατί μεγάλωσα με την ΑΝΕΚ και η αλήθεια είναι ότι την νοιάζομαι ακόμα.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-08-2015, 09:58
Θα μιλήσω για το Blue Galaxy γιατί με το ΚΥΔΩΝ δεν έχω ακόμα ταξιδεύσει, αλλά η εσωτερική του διαρρύθμιση υποψιάζομαι ότι είναι ίδια με του Blue Galaxy.
Πιστεύω ότι το Βlue Galaxy (είπα ότι με το ΚΥΔΩΝ δεν έχω ταξιδέψει) το αδικεί πολύ η διαρρύθμιση που έχει εσωτερικά. Τα Μπαρ του πλοίου είναι σκορπισμένα, το ίδιο και το εστιατόριο.
Αντίθετα στο ΕΛΥΡΟΣ όλα τα Μπαρ (με εξαίρεση το εξωτερικό) και τα εστιατόρια είναι όλα στο ίδιο κατάστρωμα. Χάνεται το μάτι σου σε αυτό τον τεράστιο χώρο.
Ένας που έχει ταξιδεύσει με το ΕΛΥΡΟΣ και μπει στο Blue Galaxy, αυτόματα απογοητεύεται. Η πρώτη του αίσθηση βλέποντας το (ένα) σαλόνι είναι ότι είναι μικρό το πλοίο. Δεν έχει δυνατότητα να κάνει αυτές τις αμέτρητες "περαντζάδες" σε όλο το μήκος του πλ.

Εξαρτάται τι ζητάμε. Θέλουμε βαπόρια θαλασσινά όπως τα έκανε η μάννα Μιtsubishi ή πολυτέλειες αλλά σε ένα πλοίο στο οποίο έχουν ασελγήσει;
Εγώ ψηφίζω δαγκωτό το πρώτο.

yoR
10-08-2015, 10:18
Εξαρτάται τι ζητάμε. Θέλουμε βαπόρια θαλασσινά όπως τα έκανε η μάννα Μιtsubishi ή πολυτέλειες αλλά σε ένα πλοίο στο οποίο έχουν ασελγήσει;

Συμφωνω απολυτα. εξαλλου το πλοιο και εσωτερικα, τοσο αυτο οσο και το αδερφο, του ειναι μια χαρα, αψογο. Τα πλοια δεν ειναι μονο σαλονια, το θεμα ειναι να ειναι ασφαλη, γρηγορα και με αξοπρεπεις ενδιαιτησεις. Μην ειμαστε τοσο λεπτολογοι με λεπτομερειες τυπου εχει πρασινους καναπεδες κτλ, σκοπος ειναι να σε ταξιδευει καλα και γρηγορα οσο γινεται και πιο οικονομικα. Το ταξιδι ειναι η μαγεια, οχι το λουσο.

panthiras1
10-08-2015, 10:26
Αν αλλάξει η εσωτερική διαρρύθμιση σε ένα πλοίο, δεν σημαίνει πάντα ασέλγεια. Αντίθετα πιστεύω (όπως και στα σπίτια που αγοράζουμε από β' χέρι) ότι ο κάθε ιδιοκτήτης προσαρμόζει την διαρρύθμιση ανάλογα με τις ανάγκες του.
Η διαρρύθμιση στο ΕΛΥΡΟΣ εμένα με βρίσκει σύμφωνο. Άνετα, μεγάλα σαλόνια να χαίρεται το μάτι σου. Τα θεωρώ καλύτερα από τα μικρά (κλειστοφοβικά;;)) σαλόνια των πιο παλιών πλοίων.
Ακόμα και στο OLYMPIC CHAMPION που είναι σχεδιασμένο για την Αδριατική, υπάρχει ένα ολόκληρο κατάστρωμα με σαλόνια και καταστήματα.

Χωρίς να είμαι Ναυπηγός, θεωρώ ότι υπάρχει μια διαφορετική φιλοσοφία στον σχεδιασμό των πλοίων.
Παλιά σχεδίαζαν τα πλοία διαθέτοντας τα καλύτερα σημεία του πλοίου στις καμπίνες για να είναι "καλοτάξιδα" και ότι απέμεινε το διέθεταν για άλλες χρήσεις. Συνήθως περίσσευαν οι χώροι στην πρύμνη και στην πλώρη του πλοίου, επειδή κουνούσε λίγο παραπάνω. Επειδή όμως η πλώρη είχε καλή θέα, τοποθετούσαν καμπίνες και περίσσευε μόνο η πρύμνη. Εκεί έφτιαχναν τα μπαρ. Μικρά μπαρ σκορπισμένα σε όλους τους ορόφους για να μοιράζεται και ο συνωστισμός.

Αυτή είναι η άποψή μου. Σημείωσε όμως ότι δεν είμαι Ναυπηγός.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-08-2015, 10:41
Panthiras 1 όταν λέω ασέλγεια εννοώ το χτίσιμο που έφαγε το βαπόρι.Τράβηξαν τον καθρέφτη προς τα πλώρα κ τα ντεκ πρύμα μέχρι κ εκεί που δεν έπαιρνε άλλο.Έχασε σε ναυτικές αρετές αλλά κ σε δρόμο.Είμαι σίγουρος ότι οι Ιάπωνες θα τραβούσαν τα μαλλιά τους όταν είδαν την μετασκευή made in Keratsini.
Aπό μόνες τους οι πολυτέλειες δεν λένε...:apologetic:

Captain_Nionios
10-08-2015, 12:02
Το άκουσα από διαφορετικά άτομα και για το Blue Galaxy και για το ΚΥΔΩΝ .... "Είναι μικρό πλοίο".
Όσο και αν τα υπερασπίστηκα .... πιστεύω ότι δεν έπεισα....
Ένας που έχει ταξιδεύσει με το ΕΛΥΡΟΣ και μπει στο Blue Galaxy, αυτόματα απογοητεύεται. Η πρώτη του αίσθηση βλέποντας το (ένα) σαλόνι είναι ότι είναι μικρό το πλοίο. Δεν έχει δυνατότητα να κάνει αυτές τις αμέτρητες "περαντζάδες" σε όλο το μήκος του πλοίου.

Συγκρίνοντας τώρα τα πλοία.... μπορώ να πω, ότι όλα είναι υπέροχα. Για το ΕΛΥΡΟΣ όμως, αυθόρμητα βγαίνει από μέσα μου η λέξη που την πρωτοάκουσα από κάποιους εδώ ... "αρχοντοβάπορο".

Συμφωνω απολυτα. εξαλλου το πλοιο και εσωτερικα, τοσο αυτο οσο και το αδερφο, του ειναι μια χαρα, αψογο. Τα πλοια δεν ειναι μονο σαλονια, το θεμα ειναι να ειναι ασφαλη, γρηγορα και με αξοπρεπεις ενδιαιτησεις. Μην ειμαστε τοσο λεπτολογοι με λεπτομερειες τυπου εχει πρασινους καναπεδες κτλ, σκοπος ειναι να σε ταξιδευει καλα και γρηγορα οσο γινεται και πιο οικονομικα. Το ταξιδι ειναι η μαγεια, οχι το λουσο.

Το Μπλου Γκαλαξυ ειναι ενα αξιοπρεπεστατο βαπορι, το εχω ταξιδεψει δυο φορες οσο ειναι στα Χανια.

Πιστευω και 'γω οτι χρειαζεται περισσοτερους κοινοχρηστους χωρους και οτι καλο θα ηταν να εχει ενα βασικο ντεκ μονο με αυτους, αλλα δεν κρινω οτι ειναι κακο στη παρουσα μορφη του. Θα μπορουσε να ειναι και καλυτερο αλλα και ετσι ειναι μια χαρα.

Παντως φιλοι Βικτωρα και yoR δεν θα χρειαζοταν να ασελγησει κανεις στο ομορφο σκαρι του για να κανει ενα απο τα υπαρχοντα ντεκ, αποκλειστικα ντεκ κοινοχρηστων χωρων.
Μπορει να βολευε καλυτερα η παρουσα διαρυθμιση ωστε να μην εχουν πολλα ραβε-ξηλωνε εσωτερικα, αυτο δεκτο και κατανοητο, αλλα νομιζω πως αν επεφτε το παραδακι θα μπορουσε το πρωτο ντεκ επιβατων να γινει αποκλειστικα κοινοχρηστων χωρων, και στα υπολοιπα δυο να ειχε μονο καμπινες.
Το πλοιο θα ηταν ομορφο και χωρις να εχει ασελγησει κανει πανω του.

giorgosss
11-08-2015, 00:09
Προχθές είχα την τύχη να ταξιδέψω για πρώτη φορά με το εν λόγω πλοίο.
Θα συμφωνήσω και εγώ οτι, παρ'όλο που δεν το περπάτησα ολόκληρο, μου δώθηκε η εντύπωση οτι οι εσωτερικοί χώροι του είναι όντως μικροί και με σχετικά κακή διαρρύθμιση.
Επίσης τα χρώματα που κυριαρχούν στο εσωτερικό μου έδιναν την αίσθηση μιας ψυχρότητας, αν και αυτό είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό.

Στα θετικά τώρα, στο πλοίο εξωτερικά κυριαρχεί η απέριττη ομορφιά της απλότητας και των καθαρών, κοφτών γραμμών. Χαίρεσαι να το βλέπεις.
Το εσωτερικό ήταν πεντακάθαρο και η εξωτερική τετράκλινη καμπίνα απο τις πλέον ευρύχωρες που έχω δεί.
Σχετικά με το ταξίδεμα, το πλοίο έχει ιδιαίτερα ομαλή και άνετη πλέυση, ενω το vibration είναι αρκετά ήπιο, ακόμα και όταν μανουβράρει.

panthiras1
11-08-2015, 09:09
Αυτά τα χρώματα που εσωτερικά είναι βαμμένο το πλοίο (πόρτες κ.λ.π.), είναι στην μόδα.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-08-2015, 09:35
Αυτά τα χρώματα που εσωτερικά είναι βαμμένο το πλοίο (πόρτες κ.λ.π.), είναι στην μόδα.
Είχα ξαναπεί ότι το πλοίο το έφεραν σε επίπεδο Αttica.Διακόσμηση,χρώματα,υλικά.

Captain_Nionios
14-08-2015, 21:34
Ο αρχοντικος, ομορφος και απεριττος Ιαπωνας παραπλεοντας με περιπου 22 κομβους τις ανατολικες ακτες του Ακρωτηριου, σημερα το απογευμα μετα απο μια πολυ ισχυρη καταιγιδα.

Ειναι το τελευταιο ημερησιο που κανει απο Πειραια για Χανια γιατι απο Κυριακη αναλαμβανει τα ημερησια απο Χανια για Πειραια.

Σκαρι που χαιρεσαι να το χαζευεις, αναμφιβολα.

168781168782168783

trelaras
14-08-2015, 23:26
Ο αρχοντικος, ομορφος και απεριττος Ιαπωνας παραπλεοντας με περιπου 22 κομβους τις ανατολικες ακτες του Ακρωτηριου, σημερα το απογευμα μετα απο μια πολυ ισχυρη καταιγιδα.

Ειναι το τελευταιο ημερησιο που κανει απο Πειραια για Χανια γιατι απο Κυριακη αναλαμβανει τα ημερησια απο Χανια για Πειραια.

Σκαρι που χαιρεσαι να το χαζευεις, αναμφιβολα.

168781168782168783

Απλά πανέμορφο κ πως του παει η φορεσιά η μπλε!

panthiras1
22-08-2015, 17:14
Στις 15 Αυγούστου στον φάκελο του ΚΥΔΩΝ είχα βάλει ένα Quiz και το βρήκατε αμέσως. Υποσχέθηκα να βάλω ένα πιο δύσκολο. Δεν θα βάλω όμως. Απλά λίγη σκέψη θέλει.

168902

Οι ερωτήσεις είναι οι ίδιες:

Οι φωτογραφίες από ποιο πλοίο είναι τραβηγμένες;
Ποιο πλοίο είναι στο βάθος;
Σε ποια βραχονησίδα κοντά είναι τα πλοία;

Μην μου πείτε ότι δεν βλέπετε τίποτα. Φυσικό είναι αφού είναι βράδυ, σήμερα και ώρα 01:56 ξημερώματα.

panthiras1
23-08-2015, 16:32
168930

Διευκολύνω. Το φουγάρο του πλοίου από όπου τράβηξα τις φωτογραφίες. Δύο (αδελφά) πλοία με ίδια φουγάρα υπάρχουν και πραγματοποιούν το ίδιο δρομολόγιο. Όταν έρχεται το ένα το άλλο πάει. Σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο συναντιόνται. Περίπου στην μέση της διαδρομής όπου βρίσκεται (εκεί κοντά) και η βραχονησίδα.

Επτάνησος_1989
23-08-2015, 16:52
168930

Διευκολύνω. Το φουγάρο του πλοίου από όπου τράβηξα τις φωτογραφίες. Δύο (αδελφά) πλοία με ίδια φουγάρα υπάρχουν και πραγματοποιούν το ίδιο δρομολόγιο. Όταν έρχεται το ένα το άλλο πάει. Σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο συναντιόνται. Περίπου στην μέση της διαδρομής όπου βρίσκεται (εκεί κοντά) και η βραχονησίδα.
Η βραχονησιδα μηπως ειναι η Φαλκονερα?

panthiras1
23-08-2015, 21:08
Ακριβώς. Και ποια αδελφάκια συναντιούνται;

Επτάνησος_1989
24-08-2015, 00:33
Ακριβώς. Και ποια αδελφάκια συναντιούνται;
Galaxy λογικα με το Kυδων.

panthiras1
24-08-2015, 04:18
Σωστός. Τις ίδιες ερωτήσεις έβαλα και στον φάκελο του Κύδων αλλά ανάποδα. Οι φωτογραφίες ήταν τραβηγμένες από το Κύδων.

panthiras1
26-08-2015, 17:42
168985168986168987

Στην αριστερή πλευρά (πίσω, δίπλα από την είσοδο των αυτοκινήτων) των δύο αδελφών (Kydon και Blue Galaxy) υπάρχει η είσοδος επιβατών που όλοι γνωρίζουμε με δύο σκάλες επιβατών (σταθερή και κυλιόμενη). Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι υπάρχει άλλη μια είσοδος επιβατών στην δεξιά (πλαϊνή) πλευρά του πλοίου; Τουλάχιστον εγώ δεν το γνώριζα. Η πόρτα αυτή βέβαια είναι κλειστή αλλά οι σκάλες της (σταθερή και κυλιόμενη) λειτουργούν κανονικά εξυπηρετώντας τα γκαράζ σαν εσωτερικές σκάλες. Στις φωτογραφίες φαίνεται η κλειστή εξωτερική πόρτα φωτογραφημένη μέσα από το πλοίο (Kydon) και οι κυλιόμενες σκάλες (η μεσαία με το αυτοκόλλητο στα κορεάτικα(;;)) είναι από το Kydon και η δεξιά χωρίς το αυτοκόλλητο είναι από το Blue Galaxy)

Φίλιππος Αίγιο
26-08-2015, 19:13
οταν τα πλοια δουλευαν στην αδριατικη τις χρησιμοποιουσαν κανονικα στο λιμανι της βενετιας οπου απο αυτο το μπαρκαριζο γινοταν η αποεπιβιβαση οπως και τον πλωριο καταπελτη.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-08-2015, 08:30
168985168986168987

Στην αριστερή πλευρά (πίσω, δίπλα από την είσοδο των αυτοκινήτων) των δύο αδελφών (Kydon και Blue Galaxy) υπάρχει η είσοδος επιβατών που όλοι γνωρίζουμε με δύο σκάλες επιβατών (σταθερή και κυλιόμενη). Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι υπάρχει άλλη μια είσοδος επιβατών στην δεξιά (πλαϊνή) πλευρά του πλοίου; Τουλάχιστον εγώ δεν το γνώριζα. Η πόρτα αυτή βέβαια είναι κλειστή αλλά οι σκάλες της (σταθερή και κυλιόμενη) λειτουργούν κανονικά εξυπηρετώντας τα γκαράζ σαν εσωτερικές σκάλες. Στις φωτογραφίες φαίνεται η κλειστή εξωτερική πόρτα φωτογραφημένη μέσα από το πλοίο (Kydon) και οι κυλιόμενες σκάλες (η μεσαία με το αυτοκόλλητο στα κορεάτικα(;;)) είναι από το Kydon και η δεξιά χωρίς το αυτοκόλλητο είναι από το Blue Galaxy)
Πάνθηρα το έχουμε ξανασυζητήσει 2-3 φορές κ ότι υπήρχει σκέψη να ανοίγουν κ να τις δουλεύουν στη Σούδα.
Κάποτε στη Τεργέστη με το τότε ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ από εκεί βγήκα. Τα γράμματα είναι γιαπωνέζικα.

panthiras1
27-08-2015, 09:29
Παιδιά συγνώμη δεν το θυμόμουνα.Τώρα που το αναφέρετε....έχετε δίκιο. Βίκτωρα, τα γράμματα όμως πως και είναι γιαπωνέζικα; μήπως είναι Κορεάτικα απομεινάρια της τελευταίας περιπέτειάς του;

panthiras1
27-08-2015, 09:46
Πρέπει να πω ότι η Blue Star έβγαλε το αυτοκόλλητο. Όπως έχει κάνει και μερικές αλλαγές που δεν θυμίζουν την περιπέτεια του πλοίου. Έχω την εντύπωση πως το Κύδων υπάρχουν ακόμα ίχνη από την Κορέα. Κάποιοι πίνακες με λουλούδια που εμένα με παραπέμπουν σε ανατολή, κάποιες πόρτες διακοσμημένες διαφορετικά κ.λ.π.

168999169000

(Αν μπορεί κάποιος να τις φέρει στα ίσια .... εμένα δεν μου έρχονται).

Η αριστερή πόρτα με τα σχέδια είναι από το Κύδων. Η δεξιά που είναι στα χρώματα του πλοίου είναι από το Blue Galaxy.
Και οι δύο πόρτες είναι κλειδωμένες και από το σήμα που υπάρχει στην αριστερή, συμπεραίνω ότι είναι τουαλέτες. Αν θυμάμαι καλά, αφορούν το ίδιο δωμάτιο και στα δύο πλοία (σε μια εσοχή πάνω από την Reception).

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-08-2015, 09:46
Βίκτωρα, τα γράμματα όμως πως και είναι γιαπωνέζικα; μήπως είναι Κορεάτικα απομεινάρια της τελευταίας περιπέτειάς του;
Eντάξει η ουσία δεν είναι εκεί αλλά μιά κ επιμένεις, τα κορεάτικα είναι πιό τετράγωνα.Το ξέρω από τότε (πριν αρκετά χρόνια) που με κάποιο βαπόρι πιάναμε Κορέα.

panthiras1
27-08-2015, 10:00
Βίκτωρα, δεν γνωρίζω από Κινέζικα και Κορεάτικα γράμματα. Επειδή το αυτοκόλλητο δεν είναι σε κακή κατάσταση, συμπεραίνω ότι αποκλείεται να είναι από τότε που πρωτοαγοράστηκε το πλοίο από την Ιαπωνία.

Εκτός και αν το τοποθέτησαν πρόσφατα επειδή πιθανόν η ΑΝΕΚ να περιμένει τουρίστες από την ανατολή.... όπως έχει στο παρελθόν ξαναγίνει.

Υ.Γ. Έχεις δίκιο. Αυτό σε τελική φάση είναι ασήμαντη λεπτομέρεια, όπως και η διακόσμηση του πλοίου.

proussos
27-08-2015, 17:28
169016

Πλησιάζοντας στον Πειραιά λουσμένο από ήλιο...

Chris_Chania
18-09-2015, 12:30
Περνώντας από το Καλάμι σε ένα ακόμα ημερήσιο δρομολόγιο τον Αύγουστο

169463

Chris_Chania
18-09-2015, 12:40
Από ένα ταξίδι προς τον Πειραιά στα τέλη Αυγούστου

169464

169465

169466

169467

manos75
11-01-2016, 13:56
αφου εγραψα την αποψη μου για το ελυρος στην επιστροφη μου απο χανια ας γραψω και τις εντυπωσεις μου για το galaxy στην διαδρομη πειρεας-χανια.εξαιρετικο καραβι και αυτο πεντακαθαρο απο ολες τις αποψεις η καμπινα που ειχα ηταν δικλινη εξωτερικη ηταν τεραστια αν και απλη απο διακοσμηση σε συγκριση με του ελυρος η μερα με την νυχτα.το ταξιδεμα του αν και ειχε 6 μποφορ ηταν πολυ καλο χωρις κουνηματα και φασαρια.ο κοσμος παρα πολυ λιγος και τα σαλονια του εμενα μου φανηκαν μικρα και σε διαφορετικους χωρους κατι που δεν μου αρεσε.στο ξεκινημα απο το λιμανι επειδη χαζευα εξω εβγαλε τοσο καπνο που βρωμισε ολο τον πειρεα και μαλιστα καποιοι το σχολιαζαν πολυ αρνητικα λεγοντας το λιμεναρχειο δεν το βλεπει αυτο το χαλι.κατα τα αλλα ειναι κλασικη μπλου σταρ σε ολα στην ευγενεια στην εξυπηρετηση κλπ.σε συγκριση με την ανεκ βεβαια πεφτει τσιγκουνια στα κερασματα στα μελομακαρονα και στους κουραμπιεδες οπως και στον πρωινο καφε και πορτοκαλαδα που προσφεραν οι συνεργατες τους.επισις στην καμπινα μεσα δυο μπουκαλακια νερο που ειχε το ελυρος στην καμπινα δεν θα τους κατεστρεφε οικονομικα μπορει να πνιγεις ρε παιδι μου που να τρεχεις να παρεις νερο. θεωρω οτι η μπλουσταρ σε ορισμενα πραγματα δεν ξερω αν το κανει απο οικονομια αλλα δεν παθαινει κατι να προσεχει τον επιβατη λιγο παραπανω. εξαλλου τις περισσοτερες γραμμες τις εχει μονοπωλειο.και αυτο το λεω γιατι τα περισσοτερα ταξιδια μου τα κανω στην γραμμη της δωδεκανησου για ροδο και εχω αποψη πανω σε πολλα στραβα της ετερειας.

pantelis2009
26-04-2016, 12:32
Το Blue Galaxy γιατί έχει βγει στη ράδα του Πειραιά??? Δεν πρέπει να είναι μόνο ότι πήρε κλίση Το Παναγία Τήνου, μπορούσε να δέσει πίσω από το Blue Star 1.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-04-2016, 12:44
Το Blue Galaxy γιατί έχει βγει στη ράδα του Πειραιά??? Δεν πρέπει να είναι μόνο ότι πήρε κλίση Το Παναγία Τήνου, μπορούσε να δέσει πίσω από το Blue Star 1.
Δεν το παίρνει εκεί φίλε.

hayabusa
29-04-2016, 00:20
Ας δούμε την άφιξη του πλοίου από ψηλά (μέσω drone), στο λιμάνι του Πειραιά την Πέμπτη 28/4/2016 :)

https://www.youtube.com/watch?v=QBbRgASZRU8

pantelis2009
24-05-2016, 12:28
To Blue Galaxy Αυτή την ώρα όπως λέει το AIS ανοικτά από την Αίγινα με πορεία για Μάλτα. Μάλλον για το δεξαμενισμό του????

175172

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
24-05-2016, 12:35
To Blue Galaxy Αυτή την ώρα όπως λέει το AIS ανοικτά από την Αίγινα με πορεία για Μάλτα. Μάλλον για το δεξαμενισμό του????

175172 Το χάσαμε το παιχνίδι πατριώτη.'Αμα κάνει ένας την αρχή!

despo
24-05-2016, 13:01
Ουτε και αυτό χωράει στις δεξαμενές μας ; Στο τέλος θα παρακαλάμε να μην πηγαίνουν τα πλοία για δεξαμενισμούς !!!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
24-05-2016, 14:02
Ουτε και αυτό χωράει στις δεξαμενές μας ; Στο τέλος θα παρακαλάμε να μην πηγαίνουν τα πλοία για δεξαμενισμούς !!!
Δεν θα υπάρχει διαθέσιμη την ημερομηνία που θέλουν εκτός κ είναι τόσο συμφέρουσα η τιμή,τι να πω!

despo
24-05-2016, 14:33
Δεν θα υπάρχει διαθέσιμη την ημερομηνία που θέλουν εκτός κ είναι τόσο συμφέρουσα η τιμή,τι να πω!
Υποτίθεται οτι η συγκεκριμένη εταιρεία κάνει απο νωρις το πρόγραμμα με τις ακινησίες, αρα ξέρουν έγκαιρα πότε το κάθε πλοίο θα χρειαστεί πχ. τα συνεργεία για τις επισκευές, τις μέρες που θα ψάξουν για δεξαμενές κλπ. Εχω την εντύπωση οτι έγινε το ξεκίνημα με το 'κόκκινο', οπότε δυστυχώς βλέπω να δέχονται εκει τακτικές επισκέψεις.

pantelis2009
24-05-2016, 14:47
Ο σκάρτος συνδικαλισμός σε συνεργασία με τους σκάρτους εθνοπατέρες που μας κυβερνούν, διώχνουν τις δουλειές από την Ελλάδα για να μπορέσουν να μας υποβιβάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

roussosf
24-05-2016, 19:49
και εμείς οι σκάρτοι τι κάνουμε για αυτό????????????
απλά τους αποδεχόμαστε.......................

dionisos
25-05-2016, 12:06
Εξω απο τον λιμενα της VALETTA το πλοιο. Μπορειτε να παρακολουθησετε την εισοδο στο λιμανι απο το skyline webcam/malta/valetta harbour σε ζωντανη συνδεση

avvachrist
11-06-2016, 19:41
Τι έχει γίνει με το πλοίο; Σαν πολλές μέρες δεν έχει κρατήσει ο δεξαμενισμός του;

despo
11-06-2016, 19:58
Τι έχει γίνει με το πλοίο; Σαν πολλές μέρες δεν έχει κρατήσει ο δεξαμενισμός του;
Απ'ο,τι καταλαβαίνω δεν θα αφήσει ουτε ... δεκάρα σε κανένα εδω συνεργείο. Τα πάντα θα τα κάνει εκει. Εκει που μέχρι πριν λίγα χρόνια ερχόταν απο την Ιταλία πλοίο (το παλιό Σουπερφαστ 2) να κάνει μετασκευή για λογαριασμό της Κόρσικα, τώρα φεύγουν τα πλοία μακριά ακόμα και για δεξαμενισμό !

avvachrist
11-06-2016, 23:59
Σύμφωνα με άτομο που βρίσκεται στο πλοίο, Δευτέρα αναχωρεί από Μάλτα και Τρίτη μεσημέρι θα βρίσκεται Πειραιά. Λογικά έκανε σοβαρές επισκευές για να έμεινε τόσες μέρες δεξαμενή. Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν είχαν λύσει τελείως τις προπέλες του. Με το καλό να επιστρέψει λοιπόν!

panthiras1
13-06-2016, 19:58
Από μεθαύριο (15/6) ξανά για Χανιά.

pantelis2009
14-06-2016, 06:06
Σε κανένα τρίωρο θα είναι στον Πειραιά.

avvachrist
16-06-2016, 19:20
Το πλοίο δεν ξεκίνησε χθες το βράδυ τελικά από Πειραιά όπως ήταν προγραμματισμένο αλλά κατέβηκε σήμερα στη Σούδα κενό επιβατών και ενώ βρίσκεται και το Κρήτη Ι εκεί. Περίεργα πράγματα...

Πάντως στο κατέβασμα σήμερα τον "άνοιξαν" τον βάπορα... Μέχρι 23,4 κόμβους χτύπησε και πήγαινε σταθερά πάνω από 22,5 κόμβους σε όλο το ταξίδι! Έγινε σοβαρή δουλειά κατά τον δεξαμενισμό του όπως αποδεικνύεται τελικά...

renetoes
21-06-2016, 20:48
Το πλοίο δεν ξεκίνησε χθες το βράδυ τελικά από Πειραιά όπως ήταν προγραμματισμένο αλλά κατέβηκε σήμερα στη Σούδα κενό επιβατών και ενώ βρίσκεται και το Κρήτη Ι εκεί. Περίεργα πράγματα...

Πάντως στο κατέβασμα σήμερα τον "άνοιξαν" τον βάπορα... Μέχρι 23,4 κόμβους χτύπησε και πήγαινε σταθερά πάνω από 22,5 κόμβους σε όλο το ταξίδι! Έγινε σοβαρή δουλειά κατά τον δεξαμενισμό του όπως αποδεικνύεται τελικά...

Η παρουσία του ΚΡΗΤΗ Ι στη Σούδα είχε να κάνει με ένα ταξίδι-κίνηση έκπληξη στα πλαίσια της μετακίνησης των Πατριαρχών και των συνοδών τους στα πλαίσια της Μεγάλης Σύναξης της Ορθοδοξίας που πραγματοποιείται στην Κρήτη (για το φόβο τρομοκρατικων ενεργειών άλλαξαν κάποια σκέλη του προγράμματος μετακινήσεων, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο). .

Dimitris Mentakis
18-08-2016, 12:08
https://www.youtube.com/watch?v=c1b06eZyPvQ Ένα πολύ μικρό αφιερωματικό βίντεο για τον Ιάπωνα αυτόν

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-08-2016, 13:45
Το B.HORIZON έβσλες!

Dimitris Mentakis
19-08-2016, 13:50
Δίκιο έχετε .

Εδω μπορούμε να δουμε την πρώτη του Αναχώρηση απο Πειραιά για Χανιά https://www.youtube.com/watch?v=LTtuFlN3isM

και σε αυτό το βίντεο η πρώτη άφιξη του απο τα Χανιά https://www.youtube.com/watch?v=bzBvP94FCpQ

hayabusa
19-08-2016, 17:14
Ενάερια πλάνα του πλοίου από μια πρόσφατη αναχώρησή του από τον Πειραιά για ημερήσιο, με πολύ κοντινά περάσματα από την τεράσρτια πλώρη του αλλά και τη γέφυρά του :)

https://www.youtube.com/watch?v=pwWBm7549gI

Dimitris Mentakis
19-08-2016, 20:23
Το B.HORIZON έβσλες!
Το διόρθωσα νομίζω οτι τωρα μπορείτε να τα δείτε

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-08-2016, 08:45
Ενάερια πλάνα του πλοίου από μια πρόσφατη αναχώρησή του από τον Πειραιά για ημερήσιο, με πολύ κοντινά περάσματα από την τεράσρτια πλώρη του αλλά και τη γέφυρά του :)

https://www.youtube.com/watch?v=pwWBm7549gI
Υπέροχο.Μιά πλωράκλα που μόνο γιαπωνέζοι ξέρουν να φτιάξουν!

hayabusa
21-08-2016, 18:35
είναι πανέμορφα τα άτιμα όντως :)

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
22-08-2016, 12:33
είναι πανέμορφα τα άτιμα όντως :)
Πανέμορφα κ το κυριότερο δεν τα έχουν κακοποιήσει όπως άλλα.

pantelis2009
07-12-2016, 11:31
ΕΚΤΑΚΤΟ | Πανικός στο λιμάνι της Σούδας | Έκαψαν λάστιχα και ανάγκασαν το πλοίο να βγει στ΄ανοιχτά | PhotosΞέφραγο αμπέλι θύμιζε το λιμάνι της Σούδας αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν επικράτησε πανικός από μερίδα αγροτών που έβαλαν φωτιά σε λάστιχα.
Συγκεκριμένα, μερίδα αγροτών που διαμαρτύρονταν από το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι για τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να σαπίζουν τα προϊόντα τους, έβαλαν φωτιά σε λάστιχα μπροστά ακριβώς από το πλοίο της BLUE STAR «Blue Galaxy» που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Σούδας λόγω της απεργίας.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr (http://www.zarpanews.gr/), η φωτιά δυνάμωσε και ανάγκασε τον καπετάνιο να οδηγήσει το πλοίο στα ανοιχτά στον κόλπο της Σούδας για να μην γίνει ατύχημα.
Άμεσα έφτασε στο σημείο ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων με τρεις άντρες, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά μετά από μιάμιση ώρα.
Εντύπωση βέβαια προκαλεί, το πως είναι δυνατόν στο καλύτερα φυλασσόμενο λιμάνι της Μεσογείου να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και μάλιστα δίπλα στον Ναύσταθμο Κρήτης.
ΠΗΓΗ (http://www.zarpanews.gr/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B1%CF%82/)

T.S.S. APOLLON
27-03-2017, 12:23
Στα Χανια βρεθηκε ο Τηνιος καραβολατρης ΛΕΑΝΔΡΟΣ και δραττομενος την ευκαιρια φωτογραφησε αλλα και φωτογραφηθηκε στην Σουδα με το ΜΠΛΟΥ ΓΚΑΛΑΞΥ στις 23-3-2017
181983181984

pantelis2009
26-07-2017, 11:44
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, βραδινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού ναυτικού με ειδικότητα χυτροκαθαριστής εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «BLUE GALAXY» Ν.Π. 12247, στο δεξί χέρι (θλαστικό τραύμα).
Ο ναυτικός μετέβη στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
ΠΗΓΗ (http://www.hcg.gr/node/15523)

manolisfissas
05-09-2017, 12:17
Ο Μπλε Γαλαξίας μας όταν έμπαινε στο μεγάλο λιμάνι.!!!!!

184494

panthiras1
08-10-2017, 06:38
Το Μπλού Γκάλαξυ μόνο του στα Χανιά μέχρι 14/10. Με διπλά καθημερινά δρομολόγια. Πρώτη φορά νομίζω ξεμείναμε από πλοία.... τουλάχιστον από την ΑΝΕΚ.

Espresso Venezia
08-10-2017, 07:21
Το Μπλού Γκάλαξυ μόνο του στα Χανιά μέχρι 14/10. Με διπλά καθημερινά δρομολόγια.

Από αύριο Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο, με ώρες αναχώρησης 14.00 από Πειραιά και 23.45 από Χανιά.

proussos
08-10-2017, 09:48
184865

Ποζάροντας με την "καλή" του πλευρά !

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
09-10-2017, 09:42
184865

Κ η άλλη με τους καταπέλτες ωραία είναι.Γούστα είναι αυτά.:fat:

trelaras
09-10-2017, 16:52
184865

Όπως και να το δεις αυτό το καράβι πανέμορφο είναι!!!!και πόσο του πάει αυτό το μλπε!!!

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-02-2018, 09:00
Σήμερα είδα ότι από ματσακόνι κ μινιάρισμα αριστερά πρύμα,φάνηκε το ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ ΧΑΝΙΑ.

pantelis2009
25-02-2018, 07:20
To Blue Galaxy έφυγε τα ξημερώματα από τον Πειραιά με προορισμό τη Μάλτα, προφανώς για την συντήρηση του. Αυτή την ώρα ΝΔ από το Πόρτο Κάγιο. Καλή συνέχεια.

dionisos
26-02-2018, 11:11
Εφθασε στην Μαλτα και βγηκε στην δεξαμενη. Καλες δουλειες και καλη επιστροφη

dionisos
05-03-2018, 17:37
Τελειωσε με τον Δεξαμενισμο του στην Μαλτα και επιστρεφει στον Πειραια. Καλο Ταξειδι και Καλη Αφιξη

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
06-03-2018, 08:41
Nα δούμε,το βάψανε κ αυτό όπως το ΒS NAXOS;;;

fourtounakis
08-03-2018, 13:29
Το blue galaxy εχτές το πρωί στον Πειραιά.

karavofanatikos
19-03-2018, 19:02
Το Blue Galaxy αναμένεται για λίγες ημέρες να αποδεσμευτεί απ' τη γραμμή των Χανίων με σκοπό την πραγματοποίηση έκτακτων δρομολογίων προς το νησί της Ρόδου για την αποσυμφόρηση της συσσωρευμένης κίνησης φορτηγών με εμπορεύματα, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν και των αγίων ημερών του Πάσχα. Συγκεκριμένα:

Τετάρτη 21/3 και Τρίτη 27/3: Από Πειραιά: 09:00 , Από Ρόδο: 23:59
Πέμπτη 22/3 και Τετάρτη 28/3: Από Πειραιά: 16:00
Παρασκευή 23/3 και Πέμπτη 29/3: Από Ρόδο: 07:00

Τις παραπάνω ημέρες τα δρομολόγια στη γραμμή των Χανίων θα καλυφθούν κυρίως με έκτακτα ημερήσια απ' το Έλυρος ως εξής: ΓΡΑΜΜΗ ΧΑΝΙΩΝ (https://www.anek.gr/el/pdf_read/?file=//www.anek.gr/wp-content/uploads/2018/03/20180301_el.pdf)

thanos75
20-03-2018, 11:03
Με άλλα λόγια για τις ημέρες που το ΓΚΑΛΑΞΥ θα πηγαίνει Ρόδο το ΕΛΥΡΟΣ θα κάνει ημερήσια από Χανιά για Πειραιά και αντίστοιχα βραδινά από Πειραιά για Χανιά (συνεχόμενα κοινώς δρομολόγια)

Espresso Venezia
10-06-2018, 19:26
188691
Πειραιάς - 09/06/2018

Όπως λέμε "Βαπόρι", με το βήτα κεφαλαίο.

188692
Πειραιάς - 09/06/2018

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-06-2018, 11:18
188691
Πειραιάς - 09/06/2018

Όπως λέμε "Βαπόρι", με το βήτα κεφαλαίο.

188692
Πειραιάς - 09/06/2018
Σαν ιαπωνόπληκτο με φτιάχνεις,εγκρίνω κ επαυξάνω.Κάθε φορά το κοιτάζω κ δεν το χορταίνω,λες κ δεν το έχω ξαναδεί.
Στα Ποσειδώνια πήρα σε προσπέκτους από την Αγία Μιτσουμπίσι το ΙΖUMI που είναι πάνω κάτω το ίδιο σουλούπι.Αυτή η χώρα εξακολουθεί να σχεδιάζει μακρυά από την παγκοσμιοποίηση κ να χτίζει τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΒΑΠΟΡΙΑ.Ιδού σε φωτό από το shipspotting:
188707
Mακάρι σε καμιά 15αριά χρόνια να το έχουμε εδώ ή κανένα κοντ ( αδελφό ).

Amorgos66
17-08-2018, 11:02
...βλαβη και στο Blue Galaxy, που παραμενει
ενφορτο στον Πειραια,με αγνωστη ωρα
αναχωρησης.
Ειχε πρωινο δρομολογιο (ωρα 10)για
Χανια.

threshtox
17-08-2018, 12:07
..συμβαίνουν και στας καλυτέρας των οικογενειών..

Απλά από τον Ιάπωνα, δεν το περίμενα...

ΩΡΙΩΝ
17-08-2018, 12:31
Η βλάβη φαίνεται να αποκαταστάθηκε και το πλοίο αναχώρησε πριν λίγο για τον προορισμό του.

panthiras1
14-09-2018, 19:51
Γιατί το Σάββατο το πλοίο φεύγει στις 23.30 από Χανιά;

eytyhis128
15-09-2018, 06:14
Μάλλον γιατί δεν κάνει δρομολόγιο το ΜΎΚΟΝΟΣ

panthiras1
15-09-2018, 07:12
Προς τι η σκοπιμότητα; Τι έχει να κερδίσει; Και τόσα χρόνια που δεν υπήρχε το Μύκονος;

eytyhis128
15-09-2018, 08:44
Ο Ανταγωνισμός κάνει πολλά

panthiras1
17-09-2018, 19:15
Εφ' όσον οι εκδηλώσεις του ΜΥΚΟΝΟΣ ήταν μέχρι τις 21.00, δηλαδή μέχρι τις 22.00 θα αποχωρούσαν από τον χώρο του λιμανιού και οι τελευταίοι επισκέπτες. Νομίζω ότι καλά έκανε το ΜΠΛΟΥ ΓΚΑΛΑΞΥ και έφυγε στις 23.30. Από τις 22.00 μέχρι τις 23.30 έπρεπε να φορτώσει χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στο ΜΥΚΟΝΟΣ.

ancd
17-09-2018, 21:05
Εφ' όσον οι εκδηλώσεις του ΜΥΚΟΝΟΣ ήταν μέχρι τις 21.00, δηλαδή μέχρι τις 22.00 θα αποχωρούσαν από τον χώρο του λιμανιού και οι τελευταίοι επισκέπτες. Νομίζω ότι καλά έκανε το ΜΠΛΟΥ ΓΚΑΛΑΞΥ και έφυγε στις 23.30. Από τις 22.00 μέχρι τις 23.30 έπρεπε να φορτώσει χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στο ΜΥΚΟΝΟΣ.

Μπέρδεψες τις μέρες. Το Σάββατο έκανε το δρομολόγιο το Blue Galaxy στης 23.30 και τα εγκαίνια στο Μύκονος έγιναν την Κυριακή.
Πάντως η 22.00 αναχώρηση από τα Χανιά είναι πάρα πολύ καλή ώρα και ανταγωνιστική. Δεν δίνει πολλά περιθώρια σκέψης σε επιβάτη και οδηγούς φορτηγών να περιμένουν 2 ώρες ακόμα στο λιμάνι, χειμωνιάτικα για να μπουν στο καράβι να ταξιδέψουν! Η μιάμιση ώρα παραπάνω ταξίδι το βράδυ δεν φαίνεται.

pantelis2009
18-02-2019, 06:37
Επιστροφή του BLUE GALAXY στον Πειραιά

https://static.wixstatic.com/media/ef3150_7f9f95ce87ce4862b0435592f95791e2~mv2_d_4000 _3000_s_4_2.jpg/v1/fit/w_300,h_300,al_c,q_5/file.jpghttps://static.wixstatic.com/media/ef3150_7f9f95ce87ce4862b0435592f95791e2~mv2_d_4000 _3000_s_4_2.jpg/v1/fill/w_740,h_555,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01/ef3150_7f9f95ce87ce4862b0435592f95791e2~mv2_d_4000 _3000_s_4_2.webp

Στις 21:00 αναχωρήσει από τον Πειραιά το πλοίο "BLUE GALAXY" με προορισμό τα Χανιά στις 23:00 το πλοίο επιστρέφει και πάλι πίσω στο λιμάνι του Πειραιά για ιατρικό περιστατικό και αποβιβάσει του ασθενούς.Το πλοίο αναχώρησε για το λιμάνι της Σούδας στις 1:30 τα ξημερώματα ενώ στο λιμάνι της Σούδας θα βρίσκεται λίγο μετά τις 9 το πρωί.

pantelis2009
20-02-2019, 07:08
Μια από τα ίδια και εχθές για το πλοίο, με το προηγούμενο ποστ.

pantelis2009
27-02-2019, 07:32
Χανιά: Ήρθαν οι επιχειρησιακές γέφυρες του στρατού| φωτο και videoΜε το πλοίο BLUE STAR GALAXY, το οποίο αναχώρησε από τον Πειραιά αμέσως μετά τη λήξη του απαγορευτικού, έφτασαν στα Χανιά τα φορτηγά του στρατού, που μεταφέρουν τις επιχειρησιακές γέφυρες, προκειμένου να αποκατασταθεί η σύνδεση των αποκομμένων περιοχών για την άρση του αποκλεισμού των κατοίκων αλλά και για τη διέλευση συνεργείων και κλιμακίων που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών.https://www.kriti24.gr/wp-content/uploads/2019/02/52958248_1422863524517541_7098902339750199296_n.jp gΤην άμεση αποστολή των γεφυρών είχε ανακοινώσει το βράδυ της Δευτέρας από τα Χανιά, ο Υπουργός Υποδομών κ/. Χρήστος Σπίρτζης, μετά από συνεννόηση που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Αποστολάκη.https://www.kriti24.gr/wp-content/uploads/2019/02/52861914_1422863484517545_1941516919362289664_n.jp gΑναλυτικά το δελτίο τύπου του ΥΕΘΑ:Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, οι Ένοπλες Δυνάμεις, και μετά εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, διέθεσαν προσωπικό και μέσα για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στη νήσο Κρήτη.https://www.kriti24.gr/wp-content/uploads/2019/02/53190159_1422863561184204_518170598623412224_n.jpg Ειδικότερα, μεταφέρονται στα Χανιά, με δρομολόγιο ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, δύο (2) συλλογές γεφυρών τύπου Belley με συνοδά οχήματα και τεχνικό προσωπικό, ενώ διατηρείται ετοιμότητα αποστολής δύο (2) επιπλέον συλλογών γεφυρών ομοίου τύπου.https://www.kriti24.gr/wp-content/uploads/2019/02/52819965_1422863464517547_7099324285927292928_n.jp gΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το απόγευμα τα Χανιά και το απόγευμα της Τρίτης είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στην Π.Ε Χανίων.https://www.kriti24.gr/wp-content/uploads/2019/02/GEFYRES.jpgΤα φορτηγά με τις γέφυρες κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο του Μάλεμε και όπως είπε ο Υπουργός ΥΕΘΑ από αύριο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την τοποθέτησή τους.
ΠΗΓΗ (https://www.kriti24.gr/chania-irthan-oi-epicheirisiakes-gefyres-toy-stratoy-foto-kai-video/)

leo85
30-04-2019, 20:40
Πρωινή αναχώρηση του βάπορα από το μεγάλο λιμάνι.

193252 193253

30-4-2019.

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
02-05-2019, 13:10
Πρωινή αναχώρηση του βάπορα από το μεγάλο λιμάνι.

193252 193253

30-4-2019. Μάλιστα,ωραίες φωτό.,

pantelis2009
13-05-2019, 13:03
Το Blue Galaxy αφού ξεφόρτωσε στον Πειραιά έφυγε και πήγε στη ΝΑΥΣΙ για την ακινησία του, οπότε σήμερα θα αναλάβει το Ελευθέριος Βενιζέλος στη θέση του. Εδώ μια φωτο από το αρχείο μου στην Ακτή Κονδύλη. Καλή συνέχεια.

193437

Dimitris Mentakis
15-05-2019, 02:06
Βίντεο με μια άφιξη του https://www.youtube.com/watch?v=1GYsz4HCxi8

pantelis2009
19-05-2019, 09:12
Το Blue Galaxy από τις 13/05 έχει μεθορμίσει για την ακινησία του στη ΝΑΥΣΙ που θα κρατήσει έως το τέλος Μαΐου. Εδώ φωτογραφημένο από την Κυνόσουρα. Καλή συνέχεια.

193518

pantelis2009
28-05-2019, 11:56
Το Blue Galaxy φωτογραφημένο σήμερα το πρωί από την Κυνόσουρα, πριν αναχωρήσει από την ΝΑΥΣΙ και πάει στην Ακτή Κονδύλη (Ε3) για να αναλάβει τα δρομολόγια των Χανίων. Το Κρήτη ΙΙ αφού ξεφόρτωσε έφυγε και πήγε στη ΝΑΥΣΙ για την ακινησία του στη θέση που ήταν το Blue Galaxy. καλή συνέχεια.

193628

leo85
30-05-2019, 19:31
Πρωινή άφιξη το πρώτο από τα κρητικά στο μεγάλο λιμάνι.

193655

30-05-2019.

sparti
23-01-2021, 12:41
Το Blue Galaxy στη Σουδα τη περασμενη πεμπτη

sparti
05-06-2021, 11:36
Το BLUE GALAXY φωτογραφημενο επανω απο το ΙΩΣΗΦ Κ στη Σουδα

karavofanatikos
08-09-2021, 10:19
Με το Blue Galaxy θα μεταφερθεί απόψε η σορός του Μίκη Θεοδωράκη για να ταφεί στα Χανιά.

Η Κοινοπραξία παρέχει εντελώς δωρεάν την μετάβαση και επιστροφή, όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν για να παρευρεθούν στην κηδεία. Αναλυτικά:

Τετάρτη (8/9): Πειραιάς (21:00) - Χανιά [B]& Πέμπτη (9/9): Χανιά (22:00) - Πειραιάς [Blue Galaxy]

T.S.S. APOLLON
29-01-2023, 18:12
Το Blue Galaxy στην Σουδα σε μια πρυμνια ποζα τον Μαρτιο του 2017
Φωτογραφια Καπτεν ΛΕΑΝΔΡΟΣ

202924

thanos75
20-02-2023, 14:33
Από Τρίτη (μετά την Καθαρά Δευτέρα), αναμένεται να σκαντζάρει το Blue Star 2 στη γραμμή των Δωδεκανήσων

jumpman
05-05-2023, 09:42
Αν ενεργοποιηθεί το Ελ. Βενιζέλος το καλοκαίρι στη γραμμή των Χανίων, που θα μπεί το Blue Galaxy;

2ND OFF
05-05-2023, 09:50
Μόλις μπεί χανιά ο βενιζέλος θα μεταφερθεί δωδεκάνησα στην θέση του Νήσος Ρόδος

thanos75
05-05-2023, 10:49
Μόλις μπεί χανιά ο βενιζέλος θα μεταφερθεί δωδεκάνησα στην θέση του Νήσος Ρόδος

Ακριβώς λογικά κατά τις εκλογές θα είναι έτοιμος ο Βενιζέλος και το Μπλου Γκάλαξυ θα πάει στη θέση του Νήσος Ρόδος στα Δωδεκάνησα, όπου μάλιστα θα μείνει εκεί όλη τη θερινή σεζόν. Φέτος μάλιστα στα δρομολόγια του Μπλου Γκάλαξυ, που είναι ουσιαστικά αυτά που έκανε πέρσι και πρόπερσι το Αριάδνη και παλιότερα το Blue Star 1, δεν θα υπάρχουν προσεγγίσεις στη Σαντορίνη αλλά όλα τα δρομολόγια θα γίνονται μέσω Σάμου. Μάλιστα στο δρομολόγιο της Κυριακής από Πειραιά φαινονται και προσεγγίσεις σε Πάτμο/Λέρο.
Επιπλέον δεν φαίνεται να κάνει το Γκάλαξυ τα έκτακτα προς Κυκλάδες που έκαναν τα ΣΚ της αιχμής Αριάδνη/Blue Star 1 (ίσως να καλυφθεί η κίνηση στα φορτηγά για τις Κυκλάδες από το γκαράζ του Blue Star 1)
Σε κάθε περίπτωση Βενιζέλος/Ελυρος θα είναι το δίδυμο των Χανίων για φέτος το καλοκαίρι

sparti
26-06-2023, 18:24
Το Blue Galaxy στην Ε1 τη περασμενη κυριακη

kapas
31-10-2023, 21:45
Κάνει το come back ο βάπορας στα χρώματα τα παλιά τα ορθόδωξα

thanos75
05-11-2023, 09:55
Το ίδιο συμβαίνει κ στο blue horizon. Ομοίως ασπρίζει

kapas
05-11-2023, 18:57
Αυτο που ειδα στο πλάι του πλοίου εν τέλει, ομολογώ δεν το περιμενα! ασπρο σινιάλο Blue Star!

Ellinis
06-11-2023, 12:59
Μεταβατικό στάδιο είναι. Μόλις επισημοποιηθεί η απορρόφηση της ΑΝΕΚ, θα γίνει στα γρήγορα η αλλαγή του σινιάλου σε ΑΝΕΚ. Λογικά τότε θα μετονομαστεί και η εκτίμηση μου είναι οτι θα ξαναπάρει το όνομα ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ.

threshtox
14-11-2023, 14:15
Στο μεταξύ, βλέποντάς το από κοντά, παρατηρούμε ότι δεν πήγαν το άσπρο χρώμα ψηλά, μέχρι τη σκούρα λωρίδα, αλλά έβαψαν μόνο πάνω στο μπλε. Και ακόμα και το άσπρο φαίνεται δίχρωμο.

Zakynthos
20-11-2023, 22:55
Αφού ολοκληρωθεί η απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica,το πλοίο θα μετονομαστεί σε "Κίσσαμος".

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-11-2023, 16:49
Στο μεταξύ, βλέποντάς το από κοντά, παρατηρούμε ότι δεν πήγαν το άσπρο χρώμα ψηλά, μέχρι τη σκούρα λωρίδα, αλλά έβαψαν μόνο πάνω στο μπλε. Και ακόμα και το άσπρο φαίνεται δίχρωμο.
Mε τις πρώτες θαλασσιές θα αρχίσουν να πέφτουν κομμάτια άσπρης μπογιάς ιδιαίτερα από την πλώρη!

thanos75
26-11-2023, 22:55
Στο σύστημα κρατήσεων φαίνεται και την επόμενη θερινή σεζον να είναι στη γραμμή Σάμου- Δωδεκανήσου, όπως ήταν και το καλοκαίρι του 2023. Είμαι περίεργος να δω ποια θα είναι τελικά τα "ζευγαράκια" του ομίλου σε Χανιά κ Ηράκλειο. Κάτι μου λέει ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα του αντίο για το Κρήτη 2

karavofanatikos
27-11-2023, 10:01
Προσωπικά πιστεύω ότι θα δούμε στη γραμμή των Χανίων τα Έλυρος & Βενιζέλος και στη γραμμή του Ηρακλείου τα Λευκά Όρη και Blue Galaxy, έτσι ώστε να υπάρχει στις γραμμές της Κρήτης αποκλειστικά και μόνο το σινιάλο της ΑΝΕΚ. Ως δεύτερο πλοίο στα Δωδεκάνησα το Αριάδνη και το Κρήτη ΙΙ να μένει χωρίς ρόλο. Αυτό βέβαια ως εικασία. Μένει βέβαια να δούμε, ποιες αποφάσεις θα πάρουν στα κεντρικά της Καλλιθέας...

thanos75
27-11-2023, 23:55
Προσωπικά πιστεύω ότι θα δούμε στη γραμμή των Χανίων τα Έλυρος & Βενιζέλος και στη γραμμή του Ηρακλείου τα Λευκά Όρη και Blue Galaxy, έτσι ώστε να υπάρχει στις γραμμές της Κρήτης αποκλειστικά και μόνο το σινιάλο της ΑΝΕΚ. Ως δεύτερο πλοίο στα Δωδεκάνησα το Αριάδνη και το Κρήτη ΙΙ να μένει χωρίς ρόλο. Αυτό βέβαια ως εικασία. Μένει βέβαια να δούμε, ποιες αποφάσεις θα πάρουν στα κεντρικά της Καλλιθέας...
Το σενάριο σου μου φαίνεται το καλύτερο δυνατό, και σίγουρα η Αριάδνη άφησε καλύτερη εικόνα στους Δωδεκανήσιους το 2021 κ το 2022 σε σχέση με το Blue Galaxy το προηγούμενο καλοκαίρι και τις καθυστερήσεις του. Όμως το γεγονός ότι "κοκκινίζει" η Αριάδνη με κάνει να πιστεύω ότι μαλλον θα την ξαναδούμε στην Ιταλία, πιθανότατα μάλιστα με σινιάλα Superfast 😳

lissos
07-12-2023, 06:21
Ντράπηκε και η ντροπή με τα πλαϊνά, «μοντέρνα» σινιάλα στα Λευκά Όρη.

thanos75
26-03-2024, 19:01
Θα ξεκαλοκαιριασει τελικά στη γραμμή του Ηρακλείου παρέα με το αειθαλές Κρήτη 2

sparti
16-11-2024, 15:59
Το ΚΙΣΣΑΜΟΣ το πρωινο της παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά

parianos
02-12-2024, 15:33
Παρακαλω να αλλαξει το ονομα του τιτλου του πλοιου σε Κισσαμος....Βλεπω να παραμενει το πρωην ονομα Μπλου Γκαλαξυ.....

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-12-2024, 21:25
Δυστυχώς φίλε μου εδώ είναι όλα στον αυτόματο πιλότο,κρίμα...