Επιστροφή στο Forum : Νήσος Σάμος [Nissos Samos, Ionian Queen, New Akashia]
manolisfissas
25-12-2015, 10:01
Στις 17-12 όταν έφτασε στο Πέραμα με την βοήθειά των 2 Ρ/Κ του Σπανόπουλου.
171532
karavofanatikos
30-12-2015, 14:14
Το πλοίο απ' τις 22 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου θα βρεθεί στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή του Περάματος για τις απαραίτητες εργασίες επισκευής.
SteliosK
30-12-2015, 14:30
Το πλοίο απ' τις 22 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου θα βρεθεί στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή του Περάματος για τις απαραίτητες εργασίες επισκευής.
Eυχαριστούμε Νεκτάριε για την ενημέρωση, θα βγάλει πολύ πράμα από κάτω :rolleyes:
Espresso Venezia
30-12-2015, 15:18
Αν θα βγάλει λέει !!!!!! Κρίμα μόνο που είναι νωρίς ο δεξαμενισμός, αν τον κάνανε λίγο πριν την .....Καθαρά Δευτέρα θα χόρταινε κόσμος και ντουνιάς με μύδια και στρείδια !!!!!!
Espresso Venezia
04-01-2016, 19:37
Σήμερα στο Πέραμα.
171729__171728
Πέραμα - 04/01/2016
pantelis2009
11-02-2016, 06:55
Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το δελτίο του ΟΛΠ το πλοίο έχει πάρει παράταση για το δεξαμενισμό του, έως τις 25/02.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-02-2016, 07:30
Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το δελτίο του ΟΛΠ το πλοίο έχει πάρει παράταση για το δεξαμενισμό του, έως τις 25/02.
Φαντάσου τι δουλειές βγήκαν στην πορεία κ πήρε τόση παράταση!
Καλημέρα στην ομάδα,
Ο μήνας έχει 21 και αναρωτιέμαι αν θα πάρει εκ νέου παράταση ο δεξαμενισμός του...
Και μια ερώτηση για εμάς που δεν γνωρίζουμε,
το ασπρο χρώμα που βρίσκεται σε κάποιες περιοχές του πλοίου είναι κάποιου είδος μίνιο η είναι το προηγούμενο χρώμα που είχε πριν βαφτει πορτοκαλί;
Παντελη ευχαριστούμε θερμά για το ρεπορταζ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?27197-%C4%E5%EE%E1%EC%E5%ED%E9%F3%EC%EF%DF-%E5%F0%E9%E2%E1%F4%E7%E3%FE%ED-%F0%EB%EF%DF%F9%ED-%28Passenger-amp-Ferries-Drydockings%29&p=566717#post566717) που μας στέλνεις κάθε φορά.
Προσωπικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος με την αγορά και ένταξη του πλοιου στην HSW.
pantelis2009
21-02-2016, 11:12
Οι πληροφορίες μου λένε ότι θα πέσει στις 25/02 όπως λέει το πρόγραμμα του ΟΛΠ αλλά θα ξανά βγει γιατί έχουν βγάλει άξονες και θα ξανά ανέβει δεξαμενή για την τοποθέτηση τους. Μένει να δούμε αν οι πληροφορίες που μου έρχονται .....βγουν αληθινές.
Όσο για τα χρώματα πρέπει να είναι από παλαιά, γιατί δεν έχω δει ακόμη βαψίματα.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
22-02-2016, 08:34
Χθες Κυριακή δουλεύανε από κάτω.
Ω τι βάπορας μας έρχεται!:excitement: Ω τι έχει να γίνει!:cheerful:
Πάντως, έχουμε φιλοξενήσει στο λιμάνι μας ένα σορό γιαπωνέζικα...
Αιολίς, Μυτιλήνη:love_heart:, Μαρίνα, Μιλένα, Νταλιάνα, Αριαδνάρα:love_heart:, Νήσος Ρόδος... Και σε λίγο Νήσος Σάμος...
Τα περισσότερα, μας έχουν αφήσει χρόνους, είτε στην Αλιάγα, είτε στον πάτο της Αδριατικής...
Αλλά και να θέλει να παραπονεθεί κανείς, δεν μπορεί, γιατί δεν έχει λόγω...
Το να ταξιδεύει κανείς με τέτοια βαπόρια, είναι σαν να κάνεις κρουαζιέρα στο Αιγαίο!
Δεν βλέπω την ώρα, να το δω από κοντά...
renetoes
22-02-2016, 15:43
Ω τι βάπορας μας έρχεται!:excitement: Ω τι έχει να γίνει!:cheerful:
Πάντως, έχουμε φιλοξενήσει στο λιμάνι μας ένα σορό γιαπωνέζικα...
Αιολίς, Μυτιλήνη:love_heart:, Μαρίνα, Μιλένα, Νταλιάνα, Αριαδνάρα:love_heart:, Νήσος Ρόδος... Και σε λίγο Νήσος Σάμος...
Τα περισσότερα, μας έχουν αφήσει χρόνους, είτε στην Αλιάγα, είτε στον πάτο της Αδριατικής...
Αλλά και να θέλει να παραπονεθεί κανείς, δεν μπορεί, γιατί δεν έχει λόγω...
Το να ταξιδεύει κανείς με τέτοια βαπόρια, είναι σαν να κάνεις κρουαζιέρα στο Αιγαίο!
Δεν βλέπω την ώρα, να το δω από κοντά...
Συγγνώμη, ποιό και πότε βρέθηκε στον ...πάτο της Αδριατικής?
BEN BRUCE
22-02-2016, 16:20
Για το ΑΙΟΛΙΣ που βουλιαξε εξω απο την πρωην γιουγκοσλαβια νομιζω απο πολεμικη πραξη
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
23-02-2016, 09:04
Για το ΑΙΟΛΙΣ που βουλιαξε εξω απο την πρωην γιουγκοσλαβια νομιζω απο πολεμικη πραξη
To 1991 ενώ έκανε μεταφορά γιά τον γιουγκοσλάβικο στρατό.Θα πρέπει να ήταν σε μαύρο χάλι αφού είχε περάσει επίσης από τους Παλαιστίνιους κ είχε υποστεί σαμποτάζ στη Λεμεσό το 1988.
Το Αιολίς, βρίσκεται στη Βόρεια Αδριατική θάλασσα, στον πάτο...
Το 1991, μετέφερε όπλα στην εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία και μετά από έκρηξη βόμβας στο μηχανοστάσιο (ή στο γκαράζ, δεν είμαι σίγουρος):confused:, βυθίστηκε...:crushed:
Το τελευταίο του όνομα, αφού πουλήθηκε από τον Ευθυμιάδη, στον Σωλομονίδη στην Κύπρο, ήταν Sol Phryne...
Δεν ξέρω, αν κατά την ημερομηνία της βύθισής του, είχε αυτό ή κάποιο άλλο όνομα...
Μπορει κάποιος να μας ενημερώσει;
Το Αιολίς, βρίσκεται στη Βόρεια Αδριατική θάλασσα, στον πάτο...
Το 1991, μετέφερε όπλα στην εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία και μετά από έκρηξη βόμβας στο μηχανοστάσιο (ή στο γκαράζ, δεν είμαι σίγουρος):confused:, βυθίστηκε...:crushed:
Το τελευταίο του όνομα, αφού πουλήθηκε από τον Ευθυμιάδη, στον Σωλομονίδη στην Κύπρο, ήταν Sol Phryne...
Δεν ξέρω, αν κατά την ημερομηνία της βύθισής του, είχε αυτό ή κάποιο άλλο όνομα...
Μπορει κάποιος να μας ενημερώσει;
SOL PHRYNE λεγόταν και όταν βούλιαξε αλλά με σημαία Ονδούρας και ιδιοκτήτη τον Ben Hijazi Choubaki Fouad κατά το miramar.
Και σαν πληροφορίες βύθισης :
fire & explosion 42.45N/16.10E 6.12.91 [Pula-Bar, troops & munitions]
Και πως εμπλεξε με τον γιουγκοσλαβικο πολεμο;
Ειχε καποια σχεση αυτος ο πλοιοκτητης με τη χωρα;
Μηπως ξερεις;
Παντως δεν πρεπει να ειχε γινει μεγαλο θεμα στις ειδησεις η βυθιση του...
Περισσότερα για το τέλος του SOL PHRYNE μπορείτε να δείτε στο θέμα του (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?27267-%C1%E9%EF%EB%DF%F2-Taisetsu-Maru-Aeolis-Sol-Phryne&p=566928#post566928).
pantelis2009
01-03-2016, 17:53
Το Νήσος Σάμος φωτογραφημένο σήμερα στη ΝΑΥΣΙ που βρίσκεται. Σήμερα έκαναν υδροβολή πάνω από τη γέφυρα, φαίνεται ο εργάτης με τη κίτρινη νιτσεράδα.
Δυστυχώς δεν υπήρχε άλλος χώρος να πάω πιο πίσω και το πλοίο της Helios έκρυβε .....την πρύμη.
173149
Λες και στη δεξαμενή το γέμισαν το πλοίο με γκράφιτυ:o
Απο οτι βλεπω, εχουν επεκταθει οι εργασιες και στο φουγαρο του πλοιου!
Θα κανουν αλλαγες στη μορφολογια της τσιμινιερας, η θα τη βαψουν απλως;:worked_till_5am:
pantelis2009
02-03-2016, 07:21
Το οποίο βέβαια το έχουμε γράψει από τις 20/02 στους δεξαμενισμούς (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?27197-%C4%E5%EE%E1%EC%E5%ED%E9%F3%EC%EF%DF-%E5%F0%E9%E2%E1%F4%E7%E3%FE%ED-%F0%EB%EF%DF%F9%ED-(Passenger-amp-Ferries-Drydockings)/page303).
Όπως βλέπουμε η προέκταση στην πρύμη συνεχίζεται και εκείνο που παρατηρώ είναι ότι ενώ το παλαιό όνομα στην πλώρη ....κοπήκανε, στη πρύμη έχουν μείνει τα παλαιά γράμματα ανάγλυφα και δεν έχει γραφτεί καθόλου....το νέο του όνομα.
173160 173161
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
02-03-2016, 09:02
Όπως βλέπουμε η προέκταση στην πρύμη συνεχίζεται και εκείνο που παρατηρώ είναι ότι ενώ το παλαιό όνομα στην πλώρη ....κοπήκανε, στη πρύμη έχουν μείνει τα παλαιά γράμματα ανάγλυφα και δεν έχει γραφτεί καθόλου....το νέο του όνομα.
173160 173161Κάνουν ένα μικρό σαλόνι στην πρύμη κ θα έχει ενδιαφέρον αν θα σκεπαστεί το ρεμέτζο αφού τα..."τελάρα" που σήκωσαν γύρω γύρω επι Τζανετάτου,αισθητικά είναι μ@λ@κι@. Γιά να δούμε...
BEN BRUCE
02-03-2016, 09:24
Mε προλαβες ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ ειμαι ακριβως της ιδιας αποψης με εσενα οσο αφορα τα ανουσια <τελαρα> της πρυμης...ισως τοτε να ειχαν επιρεαστει απο τα εργα του Καλετραβα.Βεβαια το ντεκ ερθει μεχρι πισω και σκεπαστει τοτε θα εχουν λογω υπαρξης
karavofanatikos
02-03-2016, 14:12
Το πλοίο απ' τις 24 έως τις 30 Μαρτίου θα βρεθεί ξανά στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή του Περάματος για τις εναπομείναντες εργασίες.
pantelis2009
02-03-2016, 15:34
Οι πληροφορίες μου λένε ότι θα πέσει στις 25/02 όπως λέει το πρόγραμμα του ΟΛΠ αλλά θα ξανά βγει γιατί έχουν βγάλει άξονες και θα ξανά ανέβει δεξαμενή για την τοποθέτηση τους. Μένει να δούμε αν οι πληροφορίες που μου έρχονται .....βγουν αληθινές.
Όσο για τα χρώματα πρέπει να είναι από παλαιά, γιατί δεν έχω δει ακόμη βαψίματα.
¶ρα Νεκτάριε οι πληροφορίες μου από φίλους του Περάματος ....βγαίνουν αληθινές. Τους ευχαριστώ.:fat:
Εδώ βγάλανε και τα δρομολόγια, με την προυπόθεση βέβαια οτι θα είναι αυτό το πλοίο.
http://www.emprosnet.gr/article/81844-tria-dromologia-tin-evdomada-gia-smyrni-mytilini-thessaloniki
Ειναι πολυ ενδιαφερον το δρομολογιο Σμυρνη - Μυτιληνη - Θεσσαλονικη! Θα προσελκυσει πολλους τουριστες...:o
Ακομα πιο ενδιαφερον ειναι το δρομολογιο εκπληξη!
Μενει να βγει το πλοιο στις θαλασσες...:pride:
Ιδωμεν...
pantelis2009
11-03-2016, 17:12
Δεν ξέρω τι κάνουν εσωτερικά, πάντως έξω τα μόνο που δεν έχουν περάσει με μίνιο είναι η γέφυρα και ο καθρέπτης. Η καμινάδα είναι τόσο καιρό με σκαλωσιές αλλά.....δεν βλέπω να έχουν κάνει τίποτε.
173411
pantelis2009
01-04-2016, 07:27
Το Νήσος Σάμος μέχρι και εχθές, παρέμενε χωρίς άξονες. Σε κουβέντα που άκουσα όταν θα φέρνουν τους άξονες ...θα κλείσει το Πέραμα για να περάσουν (προφανώς από το μήκος τους).
173928
pantelis2009
09-04-2016, 15:48
To Νήσος Σάμος έπεσε από την μεγάλη δεξαμενή του Περάματος και έδεσε στη ΝΑΥΣΙ. Να και η απόδειξη.
174099
AegeanIslands
09-04-2016, 22:08
Ο ορισμός της νεκρανάστασης.Πολύ σπουδαίο εγχείρημα,απόδειξη της ναυπηγοεπισκευαστικής τεχνογνωσίας που ακόμη μεγαλουργεί στη χώρα. Ενα πλοίο λίγο πριν τη διάλυση για παλιοσίδερα, απέκτησε ρόλο χάρις στις δυνατότητες των Ελλήνων τεχνητών, μηχανολόγων και ναυπηγών που σε αλλη χώρα θα είχε κριθεί ασύμφορο επένδυσης.
Είναι βαπόρι μακρύ και αμπάσο το κεραμυδί bottom top που ανέβηκε τόσο ψηλά αλλοίωσε τη συμμετρία του.
Φίλιππος Αίγιο
09-04-2016, 23:04
στην φωτο ειναι και ξεσαβουρωτο (εχει ξενερισει το bow trhuster) αλλα και παλι ανεβηκε ψηλα το κεραμυδι
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
10-04-2016, 10:14
Ο ορισμός της νεκρανάστασης.Πολύ σπουδαίο εγχείρημα,απόδειξη της ναυπηγοεπισκευαστικής τεχνογνωσίας που ακόμη μεγαλουργεί στη χώρα. Ενα πλοίο λίγο πριν τη διάλυση για παλιοσίδερα, απέκτησε ρόλο χάρις στις δυνατότητες των Ελλήνων τεχνητών, μηχανολόγων και ναυπηγών που σε αλλη χώρα θα είχε κριθεί ασύμφορο επένδυσης.
Είναι βαπόρι μακρύ και αμπάσο το κεραμυδί bottom top που ανέβηκε τόσο ψηλά αλλοίωσε τη συμμετρία του.
Μην είμαστε κ υπερβολικοί, ένα αξιόλογο καράβι έστω με προβλήματα από τον μακροχρόνιο παροπλισμό λόγω συγκυρίας τη γλυτώνει.Ε δεν πρόκειται γιά κάτι το συγκλονιστικό,μιά γερή επισκευή/ανακατασκευή είναι από αυτές που βλέπαμε συχνά στις εποχές των παχειών αγελάδων.
Γιά το κόκκινο της μπότας,μάλλον αυτό εννοείς,συμφωνώ στο ότι πλώρα ανεβαίνει πολύ.
Μην είμαστε κ υπερβολικοί, ένα αξιόλογο καράβι έστω με προβλήματα από τον μακροχρόνιο παροπλισμό λόγω συγκυρίας τη γλυτώνει.Ε δεν πρόκειται γιά κάτι το συγκλονιστικό,μιά γερή επισκευή/ανακατασκευή είναι από αυτές που βλέπαμε συχνά στις εποχές των παχειών αγελάδων.
Γιά το κόκκινο της μπότας,μάλλον αυτό εννοείς,συμφωνώ στο ότι πλώρα ανεβαίνει πολύ.
Συμφωνώ. Απλά ήθελε μια βαριά επισκευή και αυτή γίνεται. Γενικότερα, βάσει των στάνταρντς της HSW στο θέμα της συντήρησης των βαποριών της και της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει το πλοίο, αυτή ήταν αναμενόμενη.
Όσο για το κόκκινο μπροστά, θεωρώ ότι είναι προσωρινό και θα αλλάξει (χαμηλώσει) με τη βαφή του μπλέ. Προφανώς έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία των βρεχάμενων (και λίγο πιο ψηλα), μετά τον... βαθύ καθαρισμό από τους τόνους στρειδώνας του Πατραικού κόλπου που έφερε μαζί του το καράβι :fat:
ΜΦΧ
pantelis2009
14-04-2016, 16:16
Στην 1η φωτο απ' ότι βλέπουμε το νέο όνομα του πλοίου πλέον είναι και με ανάγλυφα γράμματα.
Στη 2η φωτο τα παλαιά ανάγλυφα γράμματα έχουν φύγει χωρίς να έχουν βάλει το νέο όνομα, ενώ η προέκταση στην πρύμη..... συνεχίζεται και στην 3η φωτο βλέπουμε ότι η βαρδιόλα έχει κλείσει, αλλά αφήσανε μικρά παράθυρα για να βλέπεις πρίμα.
Εσωτερικά ξέρει κανείς τι αλλαγές γίνονται!!!!!
174227 174228 174229
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
15-04-2016, 12:12
Στη 2η φωτο τα παλαιά ανάγλυφα γράμματα έχουν φύγει χωρίς να έχουν βάλει το νέο όνομα, ενώ η προέκταση στην πρύμη..... συνεχίζεται και στην 3η φωτο βλέπουμε ότι η βαρδιόλα έχει κλείσει, αλλά αφήσανε μικρά παράθυρα για να βλέπεις πρίμα.
Εσωτερικά ξέρει κανείς τι αλλαγές γίνονται!!!!!
174228 174229Στή πρύμη μπορεί να μην έχουν αποφασίσει ακόμα εάν θα κρατήσουν την κυπριακή σημαία ή θα βάλουν ελληνική κ περιμένουν αφού τα γράμματα είναι κολλητά.Η βαρδιόλα είχε παράθυρα μπροστά αλλά αυτό που έκαναν με τα φινιστρίνια είναι σκέτη αηδία, είναι παράτερο.Απορώ ποιοί τα σκέφτονται κάτι τέτοια,μάλλον γιά οικονομία το έκαναν.Εσωτερικά έχω ακούσει ότι έχουν ξηλώσει όλο το ξενοδοχειακό.
pantelis2009
15-04-2016, 14:53
Φίλε ΒΙΚΤΩΡ ξέρω ότι η βαρδιόλα είχε παράθυρα μπροστά. Έκανα το 2010 το ταξίδι στο Brindizi με το Nautilia και έχω αρκετό φωτογραφικό υλικό. Μάλιστα πιστεύω ότι είμαι ο μόνος ....ή από τους λίγους που έχουν φωτο από το μηχανοστάσιο. Κάποια στιγμή θα ανεβάσω. :fat:
BEN BRUCE
15-04-2016, 15:17
Φίλε ΒΙΚΤΩΡ ξέρω ότι η βαρδιόλα είχε παράθυρα μπροστά. Έκανα το 2010 το ταξίδι στο Brindizi με το Nautilia και έχω αρκετό φωτογραφικό υλικό. Μάλιστα πιστεύω ότι είμαι ο μόνος ....ή από τους λίγους που έχουν φωτο από το μηχανοστάσιο. Κάποια στιγμή θα ανεβάσω. :fat:
o μονος παντελη!
Akis Dionisis
16-04-2016, 14:47
Είναι σίγουροι ότι θα είναι μέχρι αρχές Ιουνίου έτοιμο για να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του ??
Ποιο πολύ για αρχές Ιουλίου το κόβω να είναι έτοιμο.
Λέτε στη θέση του να μπει προσωρινά κάποιο άλλο πλοίο ??
pantelis2009
29-04-2016, 07:22
Η τοποθέτηση του πρυμνιού καταστρώματος από την εταιρεία ΓΕΝΕ ΕΠΕ (https://www.facebook.com/geneepe/?fref=ts)
Akis Dionisis
29-04-2016, 14:34
Κακά τα ψέματα, το καράβι θα είναι έτοιμο έτσι όπως το βλέπω σε κάνα 2μηνο δηλαδή αρχές Ιουλίου.
Κατα τ'άλλα νομίζω ότι θα γίνει ποιο όμορφο κι απ'ότι ήταν νωρίτερα.
Αν πρόσεξα καλά [από το βίντεο της τοποθέτησης του πρύμνιου καταστρώματος]
στη πρύμνη του από την αριστερή πλευρά του μεγάλου καταπέλτη οχημάτων δεν έχει κάποιο μκρό καταπέλτη επιβατών.
Υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο να γίνει κι από εκείνη τη πλευρά κάποιος καταπέλτης επιβατών? Γνωρίζει κάποιος κάτι?
Εν αναμονή λοιπόν για την τελειοποίησή του και με το καλό να μας έρθει στη Θεσσαλονίκη !!!
Και πάλι τα συγχαρητήριά μου στη Hellenic...
mariossss
29-04-2016, 14:57
Κακά τα ψέματα, το καράβι θα είναι έτοιμο έτσι όπως το βλέπω σε κάνα 2μηνο δηλαδή αρχές Ιουλίου.
Κατα τ'άλλα νομίζω ότι θα γίνει ποιο όμορφο κι απ'ότι ήταν νωρίτερα.
Αν πρόσεξα καλά [από το βίντεο της τοποθέτησης του πρύμνιου καταστρώματος]
στη πρύμνη του από την αριστερή πλευρά του μεγάλου καταπέλτη οχημάτων δεν έχει κάποιο μκρό καταπέλτη επιβατών.
Υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο να γίνει κι από εκείνη τη πλευρά κάποιος καταπέλτης επιβατών? Γνωρίζει κάποιος κάτι?
Εν αναμονή λοιπόν για την τελειοποίησή του και με το καλό να μας έρθει στη Θεσσαλονίκη !!!
Και πάλι τα συγχαρητήριά μου στη Hellenic...
Η εισοδος για τους επιβατες ειναι στην μεση μαζι με τον δεξιο καταπελτη που αυτο ειναι λιγο μειον γιατι για να μπουν οι επιβατες πρεπει να περνανε μεσα απο τα αυτοκινητα που φορτωνουν
pantelis2009
11-05-2016, 15:11
Από εχθές το Νήσος Σάμος μετακινήθηκε στη γωνία της προβλήτας της ΝΑΥΣΙ .....αφού έφυγε το Superferry.
Κάτω από τη γέφυρα και πίσω βλέπω νέες λαμαρίνες, ξέρει κανείς ......τι ετοιμάζουν. Καλή συνέχεια σε όλους.
174913
Captain_Nionios
11-05-2016, 15:18
Ενδιαφερουσα φωτογραφια Παντελη, ευχαριστουμε.
Πολλες σκαλωσιες κατω απο τις βαρδιολες, οντως.
CAPTAIN PICARD
16-05-2016, 21:21
Έχω την εντύπωση από τη φωτογραφία του pantelis2009 ότι ανοίγουν μεγαλύτερα παράθυρα στους κοινόχρηστους χώρους δίπλα στο <<κατάστρωμα περιπάτου>>! Πάντως έτσι όπως το πάνε το κόβω να είναι έτοιμο από 1η Αυγούστου και μετά.
Akis Dionisis
17-05-2016, 00:56
Προφανώς σκοπός της Hellenic είναι να προλάβει τη θερινή σεζόν.
¶γνωστο βέβαια το πότε θα είναι έτοιμο.
Αν και δε αποκλείουμε τίποτα, μιας και εσωτερικά δεν έχουμε μία εικόνα για το τι συμβαίνει.
Μη ξεχνάμε ότι η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει τα δρομολόγιά του.
Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των εργασιών του ποιο πλοίο θα αναλάβει ΚΑΙ τα δρομολόγια του ΝΗΣΟΣ Σ¶ΜΟΣ ??
pantelis2009
18-05-2016, 15:29
Όπως είχα υποσχεθεί πριν κανένα μήνα. Φωτογραφίες από το μηχανοστάσιο του Ionian Queen (20/11/2010).
175056 175057
andria salamis
18-05-2016, 15:50
Όπως είχα υποσχεθεί πριν κανένα μήνα. Φωτογραφίες από το μηχανοστάσιο του Ionian Queen (20/11/2010).
175056 175057
μπράβο παντελή,κατ ευθείαν στο ζουμί.Εδω το μεροκάματο στα μηχανοστάσια γενικά δεν βγαίνει ευκολα.(ζεστη θορυβος,κα)
Akis Dionisis
18-05-2016, 18:54
Προς ανταποκριτή μας μεσιέ Παντέλο.
Να μας ενημερώνεις με πλήρες φωτογραφικό υλικό για την πρόοδο των εργασιών εντός/εκτός κι επι ταυτά του πλοίου.
¶ντε μπας και δούμε κανένα πλεούμενο εδώ στα βόρεια...
naftopoulo
18-05-2016, 19:02
Tο αδελφάκι του ξέρουμε τι έχει απογίνει?
Το αδερφάκι του έχει πουληθεί από το 2012 στην Κίνα με το όνομα ocean grand ελπίζω να σε κάλυψα ;)
naftopoulo
18-05-2016, 20:45
Το αδερφάκι του έχει πουληθεί από το 2012 στην Κίνα με το όνομα ocean grand ελπίζω να σε κάλυψα ;)
Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
pantelis2009
19-05-2016, 14:52
Χθεσινή του πόζα. όπως βλέπετε εν σχέση με το ποστ 544 οι λαμαρίνες που είχαν προστεθεί έχουν περαστεί μίνιο.
175060
SteliosK
19-05-2016, 15:02
Tο αδελφάκι του ξέρουμε τι έχει απογίνει?
Σωστός ο BOBKING στο όνομα όμως το βαπόρι βρίσκεται στην Σιγκαπούρη όπως μας ενημέρωσε ο Espresso Venezia εδώ (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?239-Ocean-Grand-Ocean-Rose-Ionian-King-Ferry-Lavender&p=490874#post490874)
Περισσότερα στο θέμα του (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?239-Ocean-Grand-Ocean-Rose-Ionian-King-Ferry-Lavender/page45)
Akis Dionisis
04-06-2016, 03:11
Καμιά ενημέρωση για τη πρόοδο των εργασιών του [αν γίνονται και σε τι στάδιο βρίσκονται] έχουμε, ή μπα ??
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-06-2016, 09:45
Καμιά ενημέρωση για τη πρόοδο των εργασιών του [αν γίνονται και σε τι στάδιο βρίσκονται] έχουμε, ή μπα ??
Δουλεύουν αλλά θα αργήσει πολύ,καλό Αύγουστο ;
Akis Dionisis
04-06-2016, 10:45
Εμένα ένα πουλάκι μου σφύριξε για αρχές με μέσα Ιουλίου... Τουτέστιν χάνει τη Θερινή σεζόν...
Εκτός και αν έχουν προνοήσει να κάνει κάποιο άλλο πλοίο τα προγραματισμένα δρομολόγιά του...
BEN BRUCE
04-06-2016, 12:00
Χθες που το χαζευα στο Περαμα δεν μπορω να πιστεψω οτι θα ειναι ετοιμο σε λιγοτερο απο 2 μηνες.....βεβαια απο οτι ειδα γινονται δουλειες σε ολα τα επιπεδα αλλα και κατι δουλειες που πανε μπρος πισω.Τελος παντων το 29 χρονο ,πλεον,στιβαρο βαπορι τρωει πολλα λεφτα και να δουμε πως θα τα φερει πισω
Akis Dionisis
04-06-2016, 17:39
Για να βγάλει τα λεφτά του νομίζω ότι πρέπει να πάει σε γραμμή με μεγάλη κίνηση από νταλίκες που είναι τα κυριότερα έσοδα.
Κι αυτή τη στιγμή δεν νομίζω να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη γραμμή φιλέτο.
Παντού υπάρχει ανταγωνιστικότητα.
pantelis2009
04-06-2016, 18:32
Για τους φίλους πάντα υπάρχει ....υλικό. Ας δούμε σε σημερινή πόζα του πως φαινόταν από την Κυνόσουρα.
175408
Akis Dionisis
05-06-2016, 01:14
Εύγε Παντελή !!!
Το λογότυπό σου να διορθώσεις !!! Χαλάς τις ωραίες φωτογραφιές σου !!! Ένα μικρό σαν αυτό που βάζω κι εγώ, φτάνει!
Αναμένω κι άλλο φωτογραφικό υλικό τις επόμενες μέρες από σένα...
Καλησπέρα,
Θα έχει ενδιαφέρον η τελική διαμόρφωση των καταστρωμάτων νομίζω.
Παντελή ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικο, και απο την πλευρά μου περιμένω περισσότερο καθως δεν μιλήμε για μια απλή μετασκευή ενός πλοίου αλλα για αναγέννηση στην κυριολεξία!
george Xios
13-06-2016, 10:14
Περιμένουμε με χαρά και νέες φωτογραφίες ήδη σύμφωνα με φωτογραφία που κυκλοφορεί έχει αρχίσει να βάφεται το πλοίο αρχικά από την πλευρά που βρίσκεται προς τον ντοκο..
Akis Dionisis
13-06-2016, 12:04
Παντελή, σε είχα για τον καλύτερο και εγκυρότερο ανταποκριτή. Απορίπτεσαι !!!!! :D
Αραγε το συγκεκριμένο πλοίο μετα απο 10 χρονια πως θα το χαρακτηρίζουν στα 38 του.....
Πιστεύω ότι η εταιρία θα το έχει στα υπ' οψιν της για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον με τοσο μεγάλη επένδυση...
Κάποια αντίστοιχης ηλικίας εείχαμε ακούσει χαρακτηρισμούς "σαπια" "σαπάκια" και άλλα κοσμητικά επίθετα...
VASILIS CRETA
13-06-2016, 15:47
Οι ίδιοι που εκείνες τις δύσκολες ώρες του Norman Atlantic μασούσαν φύλλα δάφνης και μιλούσαν για "παμπάλαιο σαράβαλο που το 2009 δεν ναυπηγήθηκε σαν ΕΓ/ΟΓ όπως μας έλεγαν οι ψεύτες επίσημοι φορείς αλλά μετασκευάστηκε από RO-RO" χωρις πληροφόρηση και πάνω απ όλα σεβασμό.
Αυτά φίλε Ergis ήταν κάποτε, τις περηβόητες "καλές εποχές" που και στην κοινωνία υπήρχε κλίμα ευημερίας και στην ακτοπλοΐα ερχόντουσαν 10 πανάκριβα νεότευκτα το μήνα (από τα οποία έχουν μείνει λίγα πλέον έτοιμα και αυτά να φύγουν με την πρώτη ευκαιρία), ας μην επεκταθώ για ευνόητους λόγους. Φυσικά πάντα θα υπάρχουν οι γραφικοί που θα πιστεύουν ότι μπορεί να... σκοτωθεις ή να πέσει το πρεστίζ σου αν πας με το Νησος Σάμος του 1988 αντί για το... υπερσύγχρονο Super-duper-ultra-high-speed 1,2,4,8 κλπ που είναι στην ίδια γραμμή (ή το ονειρεύονται), ή κάποιοι που σε λίγα χρόνια με την πρώτη καμένη λάμπα στο Έλυρος ή το Αριάδνη θα το παίζουν ψαγμένοι και θα λένε "έφεραν τότε παλιό πλοίο το μετασκεύασαν και μας το πάσαραν για καινούργιο"... Σα να φοβάσαι να μπεις σε νεοκλασσικό πλήρως ανακαινισμένο, προσεγμένο και λειτουργικό κτίριο επειδή μόνο και μόνο έχει κάποια ηλικία. Απλά πιστεύω εμείς που αγαπάμε τα πλοία δεν αξίζει να ασχολούμαστε.
(για να μην παρεξηγηθώ, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι δεν επιθυμώ την ανανέωση ή επικροτώ τις εσκεμμένες αμέλειες σε προσοχή και συντήρηση ενός πλοίου, εφόσον όμως υπάρχουν ή υπήρχαν οποτεδήποτε).
Φίλιππος Αίγιο
14-06-2016, 16:16
δεν νομίζω να τεθεί θέμα ηλικίας σε δέκα χρόνια για το πλοίο από την στιγμή που μηχανικά θα είναι σε καλή κατάσταση αλλά και από την στιγμή που το εσωτερικό του θα είναι σύγχρονο και φρέσκο μετά από την ανακαίνιση που του γινεται. χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το superferry ii που παρά την ηλικία του συνεχίζει να προσφέρει άριστες υπηρεσίες και χωρίς προβληματα.
Akis Dionisis
14-06-2016, 19:07
Μπορεί να θεωρηθεί άστοχο το παράδειγμα που θα φέρω εγώ, αλλά επειδή το είδα το πλοίο από φωτογραφίες έτσι όπως είναι τώρα μ'άρεσε.
Φυσικά εννοώ το Μυρτιδιώτισσα. Μισού αιώνα [σχεδόν] καράβι και το εσωτερικό του μοιάζει από νεότευκτο πλοίο.
¶σχετα που είναι σχετικά "αργοκίνητο".
Νομίζω πως και το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ θα γίνει ακόμα ποιο όμορφο εντός/εκτός [κι επι τ'αυτά] απ'ότι ήταν σύμφωνα με τα λεγόμενά σας!
Μεθαύριο κιόλας ήταν να ξεκινήσει δρομολόγια, αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάποια σχετική ανακοίνωση από την εταιρία για το πότε θα ξεκινήσει και για που...
avvachrist
15-06-2016, 01:10
Μεθαύριο κιόλας ήταν να ξεκινήσει δρομολόγια, αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάποια σχετική ανακοίνωση από την εταιρία για το πότε θα ξεκινήσει και για που...
14/7 νέα ημερομηνία έναρξης δρομολογίων φίλε ¶κη για την γραμμή που είχε δηλωθεί. Για να δούμε θα είναι έτοιμο για να ξεκινήσει έστω και τότε...;
Akis Dionisis
15-06-2016, 17:54
14/7 νέα ημερομηνία έναρξης δρομολογίων φίλε ¶κη για την γραμμή που είχε δηλωθεί. Για να δούμε θα είναι έτοιμο για να ξεκινήσει έστω και τότε...;
Ναι το διάβασα, αλλά στην ιστοσελίδα της εταιρίας δε θυμάμαι να είδα κάτι σχετικό.
Anyway....Αν έρθει Θεσσαλονίκη πάντως, θα προσπαθήσω να του στήσω καρτέρι κατά την άφιξή του και στην αναχώρησή του...
pantelis2009
15-06-2016, 19:06
Ήδη έχει γίνει άσπρο στη μπάντα ενώ όπως βλέπουμε άρχισε να γίνεται και ....μπλε. Φωτο σήμερα το πρωί στις 09.00 π.μ από την Κυνόσουρα.
175654
Akis Dionisis
15-06-2016, 19:14
Αχ αυτό το λογότυπο.... θα σε δείρω !!!!! :playful::playful::playful:
pantelis2009
16-06-2016, 14:52
Το λογότυπο δεν καλύπτει ....τίποτε από το πλοίο.:wink-new:
BEN BRUCE
16-06-2016, 21:00
Το λογότυπο δεν καλύπτει ....τίποτε από το πλοίο.:wink-new:
Αν υπαρχουν ενστασεις περι των υδατογραφηματων και το μεγεθος τους , ας απευθυνθουν στα κλεφτρονια φωτογραφιων του διαδυκτιου, που κατεβαζουν φωτο απο το ναυτιλια shipfriends κοκ και το παιζουν μαγκακια στο facebook, το μεγαλυτερο ξεπλυμα κλεμενων φωτο, και διαφορα επιφανη ειδησιογραφικα site που κλεβουν ευκολα αρκει να κανουν την δουλεια τους
pantelis2009
19-06-2016, 15:51
Έγινε ....σχεδόν όλο στην μπάντα μπλε και άσπρο εκτός από ένα κομμάτι στην πρύμη, ενώ φαίνεται και το όνομα.
175801
thanos75
19-06-2016, 17:17
Ααα...ωραίο γίνεται. Πάντα μου άρεσε ως σκαρι αλλά με τα μπλε μου φαίνεται ακόμα καλύτερο
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
20-06-2016, 08:57
Ααα...ωραίο γίνεται. Πάντα μου άρεσε ως σκαρι αλλά με τα μπλε μου φαίνεται ακόμα καλύτερο
Κ που να δεις από πρύμα,με το σαλονάκι που έφτιαξαν,τους ανεμοθώρακες που βάζουν! Ας το φωτογραφίσει κάποιος.
Captain_Nionios
20-06-2016, 16:18
Παντα μου ηταν συμπαθες και αυτο και το αδερφο του.
Πρεπει να εχει πολυ ωραια εξωτερικα καταστρωματα και περατζαδες γιατι κανενα ντεκ επιβατων δεν ειναι χτισμενο καθ'ολο το πλατος.
Μπορει να μην εχει τοσο επιβλητικη πλωρη οσο το Νησος Ροδος ή το Αριαδνη αλλα αν εχω καταλαβει καλα πρεπει να εχει δυο πλωρια μπαλκονια, ενα μεγαλο κατω και ενα στο απο πανω ντεκ στο οποιο μαλλον βγαινει ο επιβατης μονο στις ακρες. Ας μας πει καποιος φιλος που ξερει.
Νομιζω οτι θα εχουν γινει και οι απαραιτητες εργασιες ωστε να αποκτησει πολλους και ομορφους κοινοχρηστους χωρους.
Ο μονος ενδοιασμος καποιων ειναι οι ελικτικες του ικανοτητες που μαλλον ειναι χειροτερες απο του Νησος Ροδος το οποιο ειναι και αυτο πολυ δυσκολο βαπορι για τα λιμανια που παει.
Αν το Σαμος ειναι ακομα πιο δυσκολο ως μονοτιμονο και με εξωστρεφεις προπελες ισως περιοριστει η ευελιξια που θα εχει η εταιρια στη χρησιμοποιηση του.
Προς Θεου δε λεω οτι δε θα μπαινει πουθενα, απλα οτι θα ειναι μαλλον ακομα πιο δυσκολο να μπει σε καποια απο τα λιμανια της γραμμης του Νησος Ροδος οπως η Παρος, η Ναξος, η Πατμος, ο Αγιος Κηρυκος, οι Φουρνοι.
Παντως φαινεται οτι ειναι βαπορι για τον καραβολατρη και πολυ καλο για καλοκαιρινο ταξιδι.
Αυτή την τσιμινιέρα-πυραμίδα να μην είχε….:witless:
Akis Dionisis
20-06-2016, 20:00
Εγώ θα περιμένω να τελειώσει και μετά θα πω την άποψή μου.
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τις φωτογραφίες αντοποκριτών και εδώ στο φόρουμ και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,
δείχνουν να είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα.
Δε μένει μόνο να περιμένουμε. Υπομονή. Ένα 20ήμερο ακόμη έμεινε αν τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα...
giorgos_249
21-06-2016, 01:02
Πολύ όμορφο γίνεται !!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
21-06-2016, 07:21
Αυτή την τσιμινιέρα-πυραμίδα να μην είχε….:witless:
Έχω πει ότι ένα φτερό στην τσιμινιέρα θα την βελτίωνε πολύ από θέμα εμφάνισης.
VASILIS CRETA
21-06-2016, 13:11
Εγώ το βρίσκω από τα πιο όμορφα και από τα πιο φινετσάτα σε θέμα εμφάνισης ειδικά για την καταγωγή του που μας έχει συνηθίσει σε χοντροκοπιές σε σχέση με τα παλιά ευρωπαϊκά σκαριά (με δεδομένη και σεβαστή πάντα την υποκειμενικότητα των γνωμών). Το σημαντικότερο είναι που αφενός γλίτωσε, (στο τσακ και θα πήγαινε εντελώς "κοροϊδίστικα") και αφετέρου έπεσε σε σοβαρά χέρια με ικανότητα και δύναμη να το αναστήσουν. Μακάρι να πετύχει και να μείνει στη χώρα μας γιατί ο Γκριμάλντι σε τέτοια θέματα δεν αστειεύεται (και πολύ καλά κάνει).
george Xios
22-06-2016, 07:26
Νεα αλλαγη στην εναρξη των δρομολογιων του. Σύμφωνα με το site της εταιρειας νέα ημερομηνία εκκίνησης είναι η 29/07..
Akis Dionisis
22-06-2016, 15:17
Δε το αφήνουνε να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο που θα ανοίξουν και τα σχολεία ??
Καλύτερα δεν είναι ??
pantelis2009
24-06-2016, 06:58
Η επιγραφή της εταιρείας είναι ήδη στη μπάντα του πλοίου, βλέπω μια μαύρη γραμμή στον καθρέπτη κάτω από τη γέφυρα και τα πρώτα τζάμια, ενώ και η τσιμινιέρα έχει γίνει σε χρώμα....φάβα.
175928
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
24-06-2016, 07:36
Η επιγραφή της εταιρείας είναι ήδη στη μπάντα του πλοίου, βλέπω μια μαύρη γραμμή στον καθρέπτη κάτω από τη γέφυρα και τα πρώτα τζάμια, ενώ και η τσιμινιέρα έχει γίνει σε χρώμα....φάβα.
175928Toμπλε δεν πρέπει νσ έχει κλίση αλλά να είναι σε ευθεία μέχρι εκεί που αρχίζουν τα τελάρα στην πρύμη.
Φίλε τράβα κ μιά από πρύμα γιά να δούμε την πρόοδο των εργασιών.
CAPTAIN PICARD
24-06-2016, 16:55
Τα δρομολόγια του πλοίου εμφανίζονται πλέον στο Openseas! Ελπίζω να βρω μια ευκαιρία να ταξιδέψω ξανά με το πλοίο (ταξίδεψα το 2008 με το τότε Ionian Queen χωρίς να θυμάμαι πολλά) και εύχομαι για το ίδιο να παραμείνει στις θάλασσές μας γιατί στην εποχή που διανύουμε το ακτοπλοϊκό σκηνικό είναι αρκετά ρευστό.
με τοσο μεγαλο διαστημα ακινησιας λέτε να χρειάζετε εκ νέου δεξαμενισμο; :D
Θα έχει ενδιαφέρον το πρωτο του δοκιμαστικο κενου φορτίου.
Το Αριάδνη είχε πιάσει 27,5 κενο φορτίου με το εσωτερικό του ακόμα υπο κατασκευη, και το Ελυρος αν δεν κάνω λάθος 24.
Αναφέρομαι στα τελευταία 2 καθώς ητάν τα τελευταία πλοία στα οποία έγινε εκτενέστατη ανακατασκευή.
Βέβαια στο Queen έχει γίνει νεκρανάσταση....
Υπάρχει νεότερο υλικό μήπως;
Παντελή δώσε μας φωτογραφίες και ας υπάρχει υδατογράφημα. Εγώ συμφωνώ με την επιλογή σου.
Ευχαριστώ θερμώς
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-06-2016, 07:02
με τοσο μεγαλο διαστημα ακινησιας λέτε να χρειάζετε εκ νέου δεξαμενισμο; :D
Νομίζω έχουν βγάλει τους άξονες οπότε θέλει δεξαμενισμό.
Espresso Venezia
29-06-2016, 09:31
Κόκκινη πλέον η τσιμινιέρα του πλοίου.
Καλημέρα όλη μέρα,
Θυμίζει κάτι απο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ η τσιμινιερα του πλέον όταν ήταν στα χρώματα της Hellenic Seaways...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
02-07-2016, 10:48
Eκείνη είναι πλακέ.
kenteris
03-07-2016, 08:47
Παιδιά καμία φωτογραφία υπάρχει απο την πρόοδο των εργασιών τωρα;
waterman
03-07-2016, 09:51
Παιδιά καμία φωτογραφία υπάρχει απο την πρόοδο των εργασιών τωρα;
Moderators have to ACT in one way or another
Στο θέμα μας: Κανένα νεότερο για τις εργασίες στο πλοίο, έστω και χωρίς φωτογραφίες
Ευχαριστούμε προκαταβολικά!
Nautilia News
03-07-2016, 11:29
To επόμενο μήνυμα που θα κατηγορεί μέλη της διαχείρισης ή θα έχει να κάνει με τον Παντελή θα διαγράφετε χωρίς προειδοποίηση.
Καλό θα είναι να ρίξετε μία ματιά στους κανόνες του φόρουμ (http://www.nautilia.gr/forum/forumdisplay.php?9-%CA%E1%ED%FC%ED%E5%F2-%CB%E5%E9%F4%EF%F5%F1%E3%DF%E1%F2-%F4%EF%F5-%D6%FC%F1%EF%F5%EC-%EC%E1%F2) γιατί μερικοί έχουν ξεχάσει.
Συνεχίζουμε στο θέμα του πλοίου..
giorgos_249
03-07-2016, 13:17
Ολοκληρώνεται σιγά σιγά εξωτερικά.....
Εκτιμώ όμως ότι την ημερομηνία που είπανε ΔΕΝ την προλαβαίνει με τίποτα......
Πέραμα 30/6/2016....
176122
thanos75
03-07-2016, 14:45
Και μεταξύ μας έχω την αίσθηση ότι δεν βιάζονται κ υπερβολικά να ξεκινησει κ ορθώς κατά τη γνώμη μου, αφού πια οι μεταναστευτικές πιέσεις στο ΒΑ.Αιγαίο δεν είναι πια τόσο μεγάλες. Το πλοίο θα βρει σίγουρα το ρόλο του, αν και δεν αποκλείω να είνα διαφορετικός από αυτόν που έχει δηλωθεί. Σε κάθε περίπτωση με το καλό να ξεκινήσει☺
Εφ'όσον έχουν ηδη ανοιχτά πλάνα και εκδίδονται εισιτήρια απο 29/7, δεν νομίζω οτι η εταιρεία θα φτάσει σε τέτοιο σημείο δυσφήμισης να αφήσει τον κόσμο χωρις πλοίο. Σίγπυρα θα έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους. Βλέπω εν τω μεταξύ να έχει γραφτεί το όνομα του πλοίου στην πρύμνη στα Ελληνικά, πράγμα το οποίο σημαίνει οτι θα υψώσει σύντομα τη σημαία μας.
Μια ερώτηση: Τελικά το πλοίο θα κάνει το δρομολόγιο της άγωνης γραμμής Πειραιά - Σάμο - Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Θεσ/νίκη? (Τρεις φίλοι μου έχουν εισιτήρια για Πειραιά από Μυτιλήνη με το Νήσος Σάμος)...
Γιατί τελικά το δρομολόγιο Σμύρνη - Μυτιλήνη - Θεσ/νίκη, ακυρώθηκε από ότι άκουσα...
Θα αντικαταστήσει μήπως το Νήσος Ρόδος ή θα παραμείνει κι εκείνο στα δρομολόγια???
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-07-2016, 09:02
Μια ερώτηση: Τελικά το πλοίο θα κάνει το δρομολόγιο της άγωνης γραμμής Πειραιά - Σάμο - Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Θεσ/νίκη? (Τρεις φίλοι μου έχουν εισιτήρια για Πειραιά από Μυτιλήνη με το Νήσος Σάμος)...
Γιατί τελικά το δρομολόγιο Σμύρνη - Μυτιλήνη - Θεσ/νίκη, ακυρώθηκε από ότι άκουσα...
Θα αντικαταστήσει μήπως το Νήσος Ρόδος ή θα παραμείνει κι εκείνο στα δρομολόγια???
Πειραιάς-Μεστά-Μυτιλήνη-Λήμνος-Θεσ/νίκη.
ΟΚ! Ευχαριστώ!:smile-new:
Nautilia News
05-07-2016, 17:57
Πειραιάς – Μεστα Χίου με το νέο ΕΓ/ΟΓ Νήσος Σάμος
(http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/pireas-mesta-chiou-me-to-neo-egog-nisos-samos/)
Espresso Venezia
06-07-2016, 20:22
Δύο φωτογραφίες του πλοίου από το περασμένο Σάββατο, από το καραβάκι της Σαλαμίνας,
176219__176220
Πέραμα - 02/07/2016
και τρεις σημερινές ....."πρύμα μπάντα".
176223__176221__176222
Πέραμα - 06/07/2016
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
07-07-2016, 10:38
176222
Πέραμα - 06/07/2016 Eδώ είναι ορατό το περίγραμμα από το σινιάλο της ιαπωνικής Shin Nihonkai
Νομίζω ότι με λίγο μπλέ στην κορυφή της τσιμινιέρας θα ήταν πιό όμορφο...
Ίσως και με ένα ανάγλυφο λογότυπο... (ζητάω πολλά)
Φίλιππος Αίγιο
07-07-2016, 13:56
συμφωνω απολυτα με το μπλε στο πανω μερος της τσιμινιερας μην σου πω και στο μπροστα μερος οπως το εχουν στο νησος ροδος
VASILIS CRETA
07-07-2016, 14:02
Τώρα που ξηλώθηκαν οι σκαλωσιές χλωμό... Αν και πιστεύω ότι και πάλι του πάει και έτσι. Γνώμη μου πάντως ότι στο σήμα της SN έπρεπε να πέσει λίγο σβουράκι
Επτάνησος_1989
07-07-2016, 14:58
Μια ιδέα για το αν έβαφαν το καπέλο της τσιμινιέρας μπλέ,που πιστεύω θα του πήγαινε καλύτερα,παρά που την έβαψαν όλη κόκκινη...176233176234
SteliosK
07-07-2016, 16:04
Μια ιδέα για το αν έβαφαν το καπέλο της τσιμινιέρας μπλέ,που πιστεύω θα του πήγαινε καλύτερα,παρά που την έβαψαν όλη κόκκινη...176233176234
όντως πολύ ωραία θα ήταν έτσι!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-07-2016, 10:17
Το καπέλο θα έπρεπε να είναι μαύρο,όπως κ στα άλλα της εταιρείας όπου υπάρχει.
Επτάνησος_1989
08-07-2016, 10:29
Το καπέλο θα έπρεπε να είναι μαύρο,όπως κ στα άλλα της εταιρείας όπου υπάρχει.
Κανένα από τα πλοία της Χελλένικ δεν έχει ''Μαύρο καπέλο''.Στο Νήσος Ρόδος ειναι Μπλέ,στο Αριάδνη επίσης Μπλέ,Άρτεμις μπλέ,Πήγασος μπλέ,Σκιάθος μπλε.Στα ταχύπλοα είναι λευκές οι τσιμινιέρες.Δεν υπάρχει μαύρο πουθενά.Μήπως δεν έχεις προσέξει καλά το χρώμα,επειδή το μπλέ που χρησιμοποιεί η εταιρεία είναι προς το σκούρο βαθύ μπλέ.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
08-07-2016, 10:39
Κανένα από τα πλοία της Χελλένικ δεν έχει ''Μαύρο καπέλο''.Στο Νήσος Ρόδος ειναι Μπλέ,στο Αριάδνη επίσης Μπλέ,Άρτεμις μπλέ,Πήγασος μπλέ,Σκιάθος μπλε.Στα ταχύπλοα είναι λευκές οι τσιμινιέρες.Δεν υπάρχει μαύρο πουθενά.Μήπως δεν έχεις προσέξει καλά το χρώμα,επειδή το μπλέ που χρησιμοποιεί η εταιρεία είναι προς το σκούρο βαθύ μπλέ.
Έχεις δίκιο,τώρα που το βλέπω.
Επτάνησος_1989
10-07-2016, 10:20
Τα πρώτα σημάδια του πλοίου.
176311
Espresso Venezia
16-07-2016, 17:04
Χθες στο Πέραμα, με τις σωσίβιες λέμβους να κρέμονται στα πλαινά του πλοίου,
176431
Πέραμα - 15/07/2016
και με μια ματιά στο μπλε χρώμα που βάφτηκαν τα πλαινά στο ντεκ κάτω από αυτό της γέφυρας (προσωπικά μου άρεσε).
176430
Πέραμα - 15/07/2016
george Xios
17-07-2016, 08:54
Ποιος θα αναλάβει την πλοιαρχία του;
Akis Dionisis
17-07-2016, 10:44
Ψιθυρίζεται για τον γνωστό άγνωστο καπτα Διαμαντή...
Άλλαξε ομάδα αυτός ρε ?? :tongue-new:
avvachrist
17-07-2016, 18:14
Ανοιχτά της Σαλαμίνας το βαπόρι για το πρώτο του δοκιμαστικό. Καλοτάξιδο!
Ξέρει κανείς, αν θα γίνει δεξίωση για την παρουσίαση του πλοίου στο επιβατικό κοινό, στη Μυτιλήνη???
Και αν ναι, πού???
Ευχαριστώ!
Akis Dionisis
18-07-2016, 17:35
Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημο ακόμα.
Καθόλου απίθανο, να γίνει μία δεξίωση [λέω εγώ] στα Μεστά Χίου ή ακόμα και στη Θεσσαλονίκη,
δεδομένου ότι είναι η καινούργια γραμμή της Hellenic.
Θα δούμε...
ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ
18-07-2016, 22:09
Περασα πριν καμμια ωρα απ το Περαμα εργατες πολλοι στο καταπέλτη δουλευαν ακομα και τετοια ώρα στο βαπόρι ..παντως πρεπει να εχει γινει πολύ καλη δουλεια απ εξω ειναι κουκλα
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
19-07-2016, 12:27
Περασα πριν καμμια ωρα απ το Περαμα εργατες πολλοι στο καταπέλτη δουλευαν ακομα και τετοια ώρα στο βαπόρι ..παντως πρεπει να εχει γινει πολύ καλη δουλεια απ εξω ειναι κουκλα
Όντως έγινε κούκλα,προσωπικά είχα την ευτυχία να το απολαύσω στις δοκιμές! Ζωντάνεψε ο βάπορας!
Ο σεκιούριτυ σε άφησε να περάσεις μέσα στη ζώνη;;
E2 στο κεντρικο λιμανι τα εγκαινια την αλλη τεταρτη
Μέσα έγινε πλήρη ανακαίνιση ή έγινε ένα σουλουπωματάκι? Γιατι μέσα σε 6 μήνες πόσα μπόρεσαν να αλλάξουν? Το Superferry έκατσε ένα χρόνο σχεδόν. Φαντάζομαι ότι ούτε τα εξωτερικά καταστρώματα αλλά ούτε τα εσωτερικά σαλόνια θα πλησιάζουν τα επίπεδα του Superferry..!
Φίλιππος Αίγιο
19-07-2016, 20:56
πας να συγκρινεις δυο εντελως διαφορετικα πλοια.εκτος αυτου το σουπερφερη ειχε να ενταχθει και στους εδω κανονισμους αλλα του εγιναν και αρκετες αλλαγες οποτε λογικο ηταν να παρει ενα χρονο η μετασκευη.στο νησος σαμος απο καποιες σκορπιες φωτο που εχω δει εχουν γινει πολλες αλλαγες στο εσωτερικο.περα απο το εσωτερικο ειχαν και πολλη δουλεια στο μηχανολογικο τμημα καιως το πλοιο ηταν τρια χρονια παροπλισμενο.
pantelis2009
22-07-2016, 19:03
Το Νήσος Σάμος φωτογραφημένο σήμερα από την Κυνόσουρα.......απλά έγινε υπέροχοοοοοοο.
176572
Akis Dionisis
23-07-2016, 06:56
Εύγε Παντέλος.
avvachrist
24-07-2016, 02:38
Το Νήσος Σάμος φωτογραφημένο σήμερα από την Κυνόσουρα.......απλά έγινε υπέροχοοοοοοο.
176572
Πανέμορφο πραγματικά! Αν και πιστεύω ότι με μπλε στην κορυφή της τσιμινιέρας και γιατί όχι και το μπροστινό μέρος αυτής (αλα Νήσος Ρόδος) θα ήταν ακόμη πιο όμορφο...
176572
Ευχαριστούμε θερμά Παντελή,
Για ένα διάστημα φοβόμουν ότι μας ξέχασες...
Πανέμορφο πλοίο,
Εξαρετικό φωτογραφικό υλικο που μας προσφέρεις τόσο καιρό.
ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ
24-07-2016, 10:11
Το πλοιο στις 20 του μηνός στο Πέραμα176593
pantelis2009
24-07-2016, 16:36
Ευχαριστούμε θερμά Παντελή,
Για ένα διάστημα φοβόμουν ότι μας ξέχασες...
Πανέμορφο πλοίο,
Εξαρετικό φωτογραφικό υλικο που μας προσφέρεις τόσο καιρό.
Δεν ξεχνώ τους φίλους και το ξέρεις.
Εγώ προσφέρω πολύ υλικό ....σε πολλά θέματα, αλλά εδώ ....καραβολάτρης είναι όποιος μπαίνει ...σε αυτά τα θέματα.:uncomfortableness:
manolisfissas
24-07-2016, 16:41
Χθεσινή φωτογραφία τραβηγμένη από την Κυνόσουρα.
176602
Βαπορι ξανα.......ωραια!!!
Το βαπόρι θεωρώ και εγώ ότι σουλουπώθηκε ειδικα με τις εργασίες που του έγιναν στην πρύμνη. Από την άλλη χωρις να το εχω ταξιδέψει αλλά κρίνοντας από το αδελφο του (που εχω ταξιδέψει!!! ) το πλοιο πρέπει να είναι κουκλα!!!!!! Αλώστε ήταν κοινο μυστικο στην Πατρα ότι η "βασίλισσα" ήταν εν κλικ καλύτερη......Τωρα όσον αφορα την δρομολόγηση του ,δεν ξερω κατά ποσο το νούμερα της γραμμής θα είναι ικανά να του εξασφαλίσουν την παραμονή του. Ισως σε ένα εναλλακτικο σεναριο το πλοιο θα μπορούσε και να κανει την γραμμή Κόρινθος- Βενετια. Πάντως από την πλευρα μου εύχομαι καλη αρχή και συνέχεια.
BEN BRUCE
25-07-2016, 22:21
Δεν νομιζω να ηταν ενα κλικ καλυτερο απο το αδελφο του, αλλα μαλλον τρια κλικ χειροτερο και 3 χρονια γηραιοτερο.Τωρα με τοσα λεφτα που εριξαν στο ξενοδοχειο του καταστρωματα κτλ και να το βαλουν σε μια γραμμη <φορτηγατιδικη>?
Rodantis
25-07-2016, 22:31
Και όμως ο βασιλιάς ήταν ταχύτερος,νεότερος και με καλύτερη διαρρύθμιση χώρων στο εσωτερικό του.
Και όμως ο βασιλιάς ήταν ταχύτερος,νεότερος και με καλύτερη διαρρύθμιση χώρων στο εσωτερικό του.
.....Όπως αναφέρει ο φίλος από επάνω ο βασιλιάς μπορεί να ήταν νεότερος αλλά με την βασίλισσα είχαν και έχουν τις ίδιες ταχύτητες και από ότι θυμάμαι τα ξενοδοχειακά τους ήταν της ιδίας κατηγορίας και σε παρόμοια διαρρύθμιση δεν νομίζω να διάφεραν σε κάτι άλλο!!!.....
Οσον αφορά το ξενοδοχειακο κομματι ξεκάθαρη αποψη μπορω να εχω μόνο για το "KING" , το οποιο το ειχα βρει επίσης πολύ ωραίο. Για την "Βασιλισσα" μπορω μονο να ακουω τις γνώμες οσων το είχαν ταξιδέψει. Τωρα για το θεμα της γραμμής ποιος δεν θα ήθελε να βλέπει ένα τέτοιο πλοιο στο Αιγαίο?? Απλα διερωτουμαι εάν θα μπορέσει να κρατηθεί στην γραμμή καθ' ολο το έτος για αυτό και μίλησα για Βενετία. Αλλωστε και το NISSOS RODOS που έκανε την γραμμή εχει εξαιρετικο ξενοδοχειακο και σε αριθμούς δεν πρέπει να πήγε και άσχημα.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-07-2016, 10:11
Οσον αφορά το ξενοδοχειακο κομματι ξεκάθαρη αποψη μπορω να εχω μόνο για το "KING" , το οποιο το ειχα βρει επίσης πολύ ωραίο. Για την "Βασιλισσα" μπορω μονο να ακουω τις γνώμες οσων το είχαν ταξιδέψει. Τωρα για το θεμα της γραμμής ποιος δεν θα ήθελε να βλέπει ένα τέτοιο πλοιο στο Αιγαίο?? Απλα διερωτουμαι εάν θα μπορέσει να κρατηθεί στην γραμμή καθ' ολο το έτος για αυτό και μίλησα για Βενετία. Αλλωστε και το NISSOS RODOS που έκανε την γραμμή εχει εξαιρετικο ξενοδοχειακο και σε αριθμούς δεν πρέπει να πήγε και άσχημα.
Γιά το ξενοδοχειακό κομμάτι τι συζητάμε αφού το ξηλώσανε κ το φτιάξανε από την αρχή.
Φίλιππος Αίγιο
26-07-2016, 11:15
το ionian king ειχε μεγαλυτερη ταχυτητα απο το queen γιατι ειχε μηχανες οι οποιες ηταν μεγαλυτερες σε ιπποδυναμη απο το αδερφο του .στα καλα τους και τα δυο ειχαν υπηρεσιακη 22 το king και 20 -20.5 το queen.
Και τα δυο πλοία φορούσαν του ίδιου τύπου μηχανές Pielstick 8PC40L570 diesel με συνολική ιπποδύναμη 26.400 B.H.P. δεν γνωρίζω να έγινε κάποια αλλαγή στην πορεία της ζωής τους. Επίσης και τα δυο στην Ιαπωνία είχαν υπηρεσιακή ταχύτητα 21,8 κόμβους. Μόνη διαφοροποίηση στα max trial spped όπου το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ ήταν ελαφρώς ταχύτερο (24,81 κόμβοι) απο το KING (24,63 κόμβοι). Στην εδω καριέρα τους πιθανώς κάποια απο τα δεδομένα να αλλαξαν, κυρίως λόγω συντήρησης! Όμως, στα σίγουρα δεν είχαν διαφορετικού τύπου και ιπποδύναμης κύριες μηχανές.
Φίλιππος Αίγιο
26-07-2016, 12:13
θυμαμαι που καπου το ειχα διαβασει το παραπανω δεν επιμενω κι ολας.αν βρω που το ειχα δει θα το αναφερω.παντως εδω οπως το αναφερεις το king ηταν παντα 1,5-2 κομβους πιο πανω.
Dimitris Mentakis
26-07-2016, 13:40
Είχαν αναφέρει οτι την Τετάρτη 26/7 θα γίνουν τα εγκαίνια του . Ξέρει κανεις κατι ?
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-07-2016, 13:44
Είχαν αναφέρει οτι την Τετάρτη 26/7 θα γίνουν τα εγκαίνια του . Ξέρει κανεις κατι ?
Στις 19,00 φίλε μου.
Μπορεί να πάει οποιος θέλει?
Επτάνησος_1989
26-07-2016, 13:50
Μην περιμένετε ότι αύριο θα γίνουν εγκαίνια....Το πλοίο έχει πολύ δουλειά ακόμα...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
26-07-2016, 13:53
Μπορεί να πάει οποιος θέλει?
Mε πρόσκληση μόνο.
Εγκαίνια αύριο τελικά .....με το καλό
dionisos
26-07-2016, 20:09
Τωρα το πλοιο εφυγε απο το ΠΕΡΑΜΑ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ.
dionisos
26-07-2016, 20:29
Τωρα το πλοιο εφυγε απο το ΠΕΡΑΜΑ για τον ΠΕΙΡΑΙΑ.Και μια βολτα στον Σαρωνικο καλο θα κανει.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
27-07-2016, 08:40
Και μια βολτα στον Σαρωνικο καλο θα κανει.
Φίλε την προπερασμένη Κυριακή το απολαύσαμε σε ένα 4ωρο δοκιμαστικό βόρεια της Αίγινας μέχρι Διαπόρια.
Dimitris Mentakis
28-07-2016, 01:13
μια πολύ δυνατή καραβολατρική στιγμή !
Ο καπετάνιος Αρβανίτης Γεώργιος μέσα απο την ΑΡΙΑΔΝΗ αποδίδει τιμές στο ΝΙΣΣΟΣ ΣΑΜΟΣ
https://www.youtube.com/watch?v=B3aljtaGTDo&feature=youtu.be
Πάντως από λίγες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν έγινε πολύ καλή δουλειά στους εσωτερικούς χώρους. Βλέπω τα ίδια αεροπορικά που χρησιμοποιήθηκαν σε Hellenic Highspeed & Highspeed7. Μακάρι να βρεθεί η κατάλληλη γραμμή για το βαπόρι να δουλέψει καλά. Φέτος νομίζω άργησε.. δύσκολα θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-07-2016, 08:19
μια πολύ δυνατή καραβολατρική στιγμή !
Ο καπετάνιος Αρβανίτης Γεώργιος μέσα απο την ΑΡΙΑΔΝΗ αποδίδει τιμές στο ΝΙΣΣΟΣ ΣΑΜΟΣ
https://www.youtube.com/watch?v=B3aljtaGTDo&feature=youtu.be
Δεν ανοίγει το link φίλε μου.
Ήμασταν κάποιοι φίλοι χθες στα εγκαίνια.
Έγινε πολύ καλή δουλειά στο ξενοδοχειακό απ' όσο μπορούσαμε να δούμε διότι κάποιοι χώροι ήταν ημιτελείς κ νομίζω έτσι θα ξεκινήσει γιά να μην χάνει κ άλλο από τη σαιζόν.Αυτό θα είχε υπ' όψιν του ο Εptanisos_1989 κ είπε "εγκαίνια την Τετάρτη δεν γίνονται".'Ελα όμως που τα εγκαίνια είχαν αναγγελθεί κ βγήκαν προσκλήσεις;; Ταξίδεψα με το ΣΑΠΦΩ το 1973,μόλις είχε έλθει κ ακόμα έφτιαχναν την τρίτη θέση.
Καράβι καραβολατρικό με κλασική γιαπωνέζικη γέφυρα,στα άπλετα καταστρώματα δείχνει τα χρονάκια του στον υποψιασμένο επισκέπτη/επιβάτη.
Αλγεινή εντύπωση μου έκανε,ότι την ΙΕΡΗ στιγμή της έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας η συντριπτική πλειοψηφία των παριστααμένων χασκογελούσαν, χαζολογούσαν αδιάφορα κ χαλαρά αντί να σταθούν προσοχή με ρίγη συγκίνησης να ατενίζουν την κυανόλευκη που άρχιζε να κυματίζει περήφανα στην πρύμη αυτού του καραβιού... Κ μη μου πείτε ότι όλοι αυτοί ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο,κάθε άλλο!
Dimitris Mentakis
28-07-2016, 08:27
Καλημέρα αν και σε όσους το έχω δώσει το Link τους τρέχει το δίνω λίγο διαφοροποιημένο
Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου ηταν οτι στην αρχή που μπαίναν οι επίσημοι ηταν μερικές ωραιότατες ομολογουμενώς κυρίες που το κοινό το διώχναν ευγενέστατα και με χαμόγελο με την φάση " μέσα προχωρούν μόνο όσοι έχουν πρόσκληση " χωρίς να διευκρινίσουν οτι μετα την αναχώρηση των επισήμων το πλοίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό όπως τελικά ήταν με αποτέλεσμα να φύγουν πολλοί άνθρωποι που έτυχε να πάνε απο τις 7 και να συναντήσουν τις εν λόγω δεσποινίδες
www.youtube.com/watch?v=B3aljtaGTDo&feature=youtu.be
Dimitris Mentakis
28-07-2016, 08:58
Έγινε πολύ καλή δουλειά στο ξενοδοχειακό απ' όσο μπορούσαμε να δούμε διότι κάποιοι χώροι ήταν ημιτελείς κ νομίζω έτσι θα ξεκινήσει γιά να μην χάνει κ άλλο από τη σαιζόν.Αυτό θα είχε υπ' όψιν του ο Εptanisos_1989 κ είπε "εγκαίνια την Τετάρτη δεν γίνονται".'Ελα όμως που τα εγκαίνια είχαν αναγγελθεί κ βγήκαν προσκλήσεις;; Ταξίδεψα με το ΣΑΠΦΩ το 1973,μόλις είχε έλθει κ ακόμα έφτιαχναν την τρίτη θέση.
Καράβι καραβολατρικό με κλασική γιαπωνέζικη γέφυρα,στα άπλετα καταστρώματα δείχνει τα χρονάκια του στον υποψιασμένο επισκέπτη/επιβάτη.
Αλγεινή εντύπωση μου έκανε,ότι την ΙΕΡΗ στιγμή της έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας η συντριπτική πλειοψηφία των παριστααμένων χασκογελούσαν, χαζολογούσαν αδιάφορα κ χαλαρά αντί να σταθούν προσοχή με ρίγη συγκίνησης να ατενίζουν την κυανόλευκη που άρχιζε να κυματίζει περήφανα στην πρύμη αυτού του καραβιού... Κ μη μου πείτε ότι όλοι αυτοί ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο,κάθε άλλο! θα σχολιάσω πικρόχολα ίσως .. Οι κύριοι που χασκογελούσαν ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ( προς θεού δεν κάνω κανένα πολιτικό σχολιασμό κάτι που δεν κάνω ποτέ δημοσίως άλλωστε ) αλλά και απο τον " δημοσιογραφικό " τομέα όπως πληροφωρήθικα . Γενικά πια έχουμε ξεχάσει την βαρύτητα της έννοιας ΣΗΜΑΙΑΣ .. και αυτο με φλίβει .. ιδίως οταν οι Ελληνες ναυτικοί για την την Σημαία έχουν τιμήσει εχτές κάποιοι βουλευτες που θεωριτικα την υπηρετούν και καποιοι πολίτες την ασπάζονται δεν δείξαν τον πρέποντα σεβασμό ..
Επτάνησος_1989
28-07-2016, 09:01
Αλγεινή εντύπωση μου έκανε,ότι την ΙΕΡΗ στιγμή της έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας η συντριπτική πλειοψηφία των παριστααμένων χασκογελούσαν, χαζολογούσαν αδιάφορα κ χαλαρά αντί να σταθούν προσοχή με ρίγη συγκίνησης να ατενίζουν την κυανόλευκη που άρχιζε να κυματίζει περήφανα στην πρύμη αυτού του καραβιού... Κ μη μου πείτε ότι όλοι αυτοί ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο,κάθε άλλο!
Εντάξει έγινε ένα λάθος,δεν χρειάζεται να το κάνεις ολόκληρο θέμα.....
BEN BRUCE
28-07-2016, 09:56
Ενα πολυ καλο και ωραιο πλοιο με πολλες μεταφορικες δυνατοτητες και τα πιο αχανη καταστρωματα που περασαν ποτε .Μεσα που το θυμαμαι πολυ καλα και ως ionian queen εχει σημαντικες αλλαγες, οχι εκ βαθρων, με προσθηκες και αλλαγες χρησεων των χωρων.Η εσωτερικη διακοσμηση ειναι του παλαιοτερου γραφειου ΑΜΚ και η εκτελεση πανελ κτλ της DECON.
Με προσκληση ή χωρις προσκληση με υπομονη ή χωρις υπομονη ολοι μπηκαν μεσα και θαμασαν τον ιαπωνικο γιγαντα.Υπηρχαν πολλα μετρα ασφαλειας στο λιμανι εως και Κ9 που δειχνει οτι τα στελεχη της λαοπροβλητης κυβερνησης δεν πανε πια χυμα με το λαο οπως παλια, (μα γιατι αραγε?)Ο λογος Δριτσα ηταν ξυλινος και χωρις την αλμυρα που απαιτει η περισταση αλλα εμεινα στα γνωστα συνδικαλιστικα, ενω αντιθετα ο λογος του πολυπειρου Αντωνη Αγαπητου ηταν καταληλος για την περισταση
Ας ειναι καλοταξιδο και να φερει τα λεφτα του πισω στην εταιρεια του που το <περιεθαλψε> μετα απο καποια χρονια εγκαταλειψης
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-07-2016, 10:23
Εντάξει έγινε ένα λάθος,δεν χρειάζεται να το κάνεις ολόκληρο θέμα.....
Δεν το έκανα θέμα,ένα σχόλιο μόνο καλοπροαίρετα,όπως πάντα.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
28-07-2016, 10:45
θα σχολιάσω πικρόχολα ίσως .. Οι κύριοι που χασκογελούσαν ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ( προς θεού δεν κάνω κανένα πολιτικό σχολιασμό κάτι που δεν κάνω ποτέ δημοσίως άλλωστε ) αλλά και απο τον " δημοσιογραφικό " τομέα όπως πληροφωρήθικα . Γενικά πια έχουμε ξεχάσει την βαρύτητα της έννοιας ΣΗΜΑΙΑΣ .. και αυτο με φλίβει .. ιδίως οταν οι Ελληνες ναυτικοί για την την Σημαία έχουν τιμήσει εχτές κάποιοι βουλευτες που θεωριτικα την υπηρετούν και καποιοι πολίτες την ασπάζονται δεν δείξαν τον πρέποντα σεβασμό ..
Μέχρι δεκαετία 70 γινόταν υποστολή σημαίας στο πολεμικό που ναυλοχούσε στο λιμάνι της Χίου.Ε λοιπόν όχι μόνο σηκώνονταν προσοχή από τα γύρω καφενεία αλλά σταματούσε η κυκλοφορία στην προκυμαία κ οι οδηγοί έβγαιναν από τα αμάξια τους κ έκαναν το ίδιο.Από τότε φαίνεται ότι έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι...
dionisos
28-07-2016, 11:56
Εντάξει έγινε ένα λάθος,δεν χρειάζεται να το κάνεις ολόκληρο θέμα.....Φιλε επτανησος το θεμα δεν ειναι το λαθος αλλα σιγα-σιγα παμε να αφαιρεσουμε ολα οσα ειχαμε με κοπους και θυσιες κατακτησει. Αν μεθαυριο το δεις και με πληρωμα αχταρμα τοτε τι θα λεμε. Καλα εκανε ο φιλος Βικτωρ και το ανεφερε ωστε και αυτοι που δεν βρισκοντουσαν στα εγκαινια να μαθουν για τα πεπραγμενα των εκλεγμενων απο τον λαο. Καλα ταξειδια σε πλοιο και πληρωμα
Dimitris Mentakis
28-07-2016, 14:45
Αν το
" http://www.nautilia.gr/forum/images/misc/quote_icon.png Αρχική Δημοσίευση από Επτάνησος_1989 http://www.nautilia.gr/forum/images/buttons/viewpost-right.png (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?p=575012#post575012)Εντάξει έγινε ένα λάθος,δεν χρειάζεται να το κάνεις ολόκληρο θέμα..... "
απευθυνόταν στην τραγική εικόνα του μη σεβασμού απο τους πολιτικούς και μή τότε θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες . Προχτές είδα ξαφνικα στο λιμάνι κοντα στην σχολή ναυτικών δοκίμων κάποιον στο πεζοδρόμιο να στέκεται προσοχή και να κοιτάζει προς την σχολή .. κοίταξα να δω τι κάνει και είδα οτι εκείνη την στιγμή γινόταν έπαρση σημαίας όπως κάνουν κάθε μέρα .. Και λέω κοιτα να δείς που το τηρεί .. και δεν ήταν στολοφόρος η κατι τέτοιο .. ηταν πολίτης κατα τα φαινόμενα .
Αν το " Ενταξη έγινε ενα λάθος ...." ήταν για τον σύνδεσμο τότε οκ καλα έκανε και το ανέφερε να το διορθώσουμε όπως και έκανα
hayabusa
28-07-2016, 15:49
Νυχτερινό drone video από το λιμάνι του Πειραιά, όπου εκεί βρισκόταν και το νέο Νήσος Σάμος, λίγο μετά τον αγιασμό του :)
https://www.youtube.com/watch?v=W-8lCUarYmg
pantelis2009
28-07-2016, 15:57
Για δοκιμαστικό αυτή τη ώρα ΒΑ του Πόρου. Καλή συνέχεια σε πλήρωμα και πλοίο.
karavofanatikos
28-07-2016, 16:54
Μία μικρή γεύση απ' την πλώρη, τον καθρέπτη και τη γέφυρα του πλοίου.
176734 176735 176737 176738 176736
avvachrist
28-07-2016, 18:11
Για δοκιμαστικό αυτή τη ώρα ΒΑ του Πόρου. Καλή συνέχεια σε πλήρωμα και πλοίο.
Στο οποίο δοκιμαστικό, αν και οριακά και για πολύ λίγο, 20αρισε ο βάπορας! Λογικά γύρω στους 19,5 κόμβους θα βγάζει το δρομολόγιό του.
Nautilia News
28-07-2016, 20:09
ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ: «Εγκαινιάστηκε στον Πειραιά ο “γίγαντας” της HSW» (φωτο) (http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/nisos-samos-egkeniastike-ston-pirea-o-gigantas-tis-hsw/)
renetoes
28-07-2016, 21:06
Αν το
" http://www.nautilia.gr/forum/images/misc/quote_icon.png Αρχική Δημοσίευση από Επτάνησος_1989http://www.nautilia.gr/forum/images/buttons/viewpost-right.png (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?p=575012#post575012)Εντάξει έγινε ένα λάθος,δεν χρειάζεται να το κάνεις ολόκληρο θέμα..... "
απευθυνόταν στην τραγική εικόνα του μη σεβασμού απο τους πολιτικούς και μή τότε θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες . Προχτές είδα ξαφνικα στο λιμάνι κοντα στην σχολή ναυτικών δοκίμων κάποιον στο πεζοδρόμιο να στέκεται προσοχή και να κοιτάζει προς την σχολή .. κοίταξα να δω τι κάνει και είδα οτι εκείνη την στιγμή γινόταν έπαρση σημαίας όπως κάνουν κάθε μέρα .. Και λέω κοιτα να δείς που το τηρεί .. και δεν ήταν στολοφόρος η κατι τέτοιο .. ηταν πολίτης κατα τα φαινόμενα .
Αν το " Ενταξη έγινε ενα λάθος ...." ήταν για τον σύνδεσμο τότε οκ καλα έκανε και το ανέφερε να το διορθώσουμε όπως και έκανα
Παιδιά, είδε κανείς απόψε στο δελτιο ειδήσεων του ΣΤΑΡ τις άσχετες δηλώσεις του ..Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δριτσα αναφορικά με τα εγκαίνια του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ? Ούτε σε αφρικανούς ιθαγενείς δεν θα τολμούσε αυτό το υποκείμενο να μιλήσει έτσι, νομίζοντας ότι όλοι ειμαστε κάφροι! (Με κάθε εκτιμηση προς τους λοιπούς υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος).
express adonis
28-07-2016, 21:09
ιονιαν κινγκ νησος σαμος ειναι αδερφια??το κινγκ που βρισκεται παροπλισμενο??
ιονιαν κινγκ νησος σαμος ειναι αδερφια??το κινγκ που βρισκεται παροπλισμενο??
Για να σε βοηθήσω φίλε μου το πλοίο ιόνιαν κίνκγ έχει πουληθεί από το 2012 στην Κίνα με το όνομα ocean grand τώρα όμως βρίσκεται στην σιγκαπούρη ελπίζω να σε κάλυψα!!!;)
Περισσότερα αν θές να μάθεις στο θέμα του (http://www.nautilia.gr/forum/showthread.php?239-Ocean-Grand-Ocean-Rose-Ionian-King-Ferry-Lavender/page45)
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-07-2016, 10:39
Αν το
Στη θέση του το ίδιο θα έκανα.
.Εγώ κάνω το άλλο κ σας παροτρύνω να το κάνετε κ εσείς.Όταν επισκέπτομαι ελληνικό πολεμικό ή κατεβσίνω από αυτό,γυρίζω κ κοιτάζω σε στάση προσοχής προς τη πρύμνη όπου είναι σημαία.΄΄Ο,τι δλδ κάνουν οι ένστολοι μόνο που αυτοί χαιρετούν.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
29-07-2016, 10:53
Παιδιά, είδε κανείς απόψε στο δελτιο ειδήσεων του ΣΤΑΡ τις άσχετες δηλώσεις του ..Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δριτσα αναφορικά με τα εγκαίνια του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ? Ούτε σε αφρικανούς ιθαγενείς δεν θα τολμούσε αυτό το υποκείμενο να μιλήσει έτσι, νομίζοντας ότι όλοι ειμαστε κάφροι! (Με κάθε εκτιμηση προς τους λοιπούς υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος).
Τι να πούμε; Τον υπέστην εκ του σύνεγγυς.. Άρες μάρες κουκουνάρες έλεγε.Κ αυτός ο ξύλινος πολιτικός λόγος της αριστεράς;
Aμ ο δημοσιογράφος στο ΣΤΑΡ; To " oλοκαίνουργιο πλοίο"(28 χρονών) έλεγε "στο οποίο 'εγινε ανακατασκευή"...Μάλλον δεν επικοινωνεί το μυαλό με την γλώσσα!
pantelis2009
29-07-2016, 15:57
Απλά φίλε ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ αυτά τα ανδρείκελα έχουν μόνο γλώσσα................τα μυαλά είναι στα κάγκελα και στη μίζα.
George_345
29-07-2016, 17:14
Σε 1 ώρα ξεκινά για το πρώτο του ταξίδι στο Αιγαίο με προορισμό τα Μεστά και την Λέσβο!καλή αρχή,καλα ταξίδια στο πλήρωμα και το πλοίο και μακάρι να αγαπηθεί απο τους κατοίκους των νησιών
kenteris
29-07-2016, 18:41
Το πλοίο ακόμη δεν εχει ξεκινήσει υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
dionisos
29-07-2016, 19:09
Το πλοίο ακόμη δεν εχει ξεκινήσει υπάρχει κάποιο πρόβλημα;Ξεκινησε απ'οτι φαινεται στο ΑΙΣ. Τωρα η ταχυτητα του ειναι 17.6 και ανεβαινει. ΚΑΛΑΤΑΞΕΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ.
George_345
29-07-2016, 19:12
Τωρα έπιασε 18.4.....καλα πάει....καλοταξιδο να είναι
kenteris
29-07-2016, 20:51
19.4 σταθερά καλοτάξιδο να ειναι το πλοίο!
panthiras1
29-07-2016, 20:56
http://www.efsyn.gr/arthro/kainoyrgio-egine-nisos-samos
Μεταξύ άλλων η "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" αναφέρει: "Πρόκειται για το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Νήσος Σάμος» (πρώην Ionian Queen) η ανακατασκευή του οποίου κόστισε περίπου 15 εκατ. ευρώ, επένδυση που έγινε αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια."
15 εκατ...... μήπως το δημοσίευμα είναι λίγο υπερβολικό; Πόσα χρόνια απαιτούνται για να πάρει πίσω η εταιρεία τα χρήματα αυτά;
MYTILENE
29-07-2016, 21:17
Aν επιτρέπεται ξέρουμε ποιός cpt το ξεκίνησε?
O Κος. Προύτζος, ο οποίος ήταν ο πλοίαρχος στο Ν. Ρόδος οταν το πλοίο ηταν στη γραμμή Κόρινθος - Βενετία.
Nautilia News
29-07-2016, 23:58
Aν επιτρέπεται ξέρουμε ποιός cpt το ξεκίνησε?
Το αναφέρουμε στο άρθρο μας εδω (http://www.nautilia.gr/eidiseis/aktoploia/nisos-samos-egkeniastike-ston-pirea-o-gigantas-tis-hsw/)
Καλημέρα,
Καλοτάξιδο να είναι το πλοίο.
Είμαι ο μόνος που περίμενα ταχύτητες επιπέδου Νήσος Ρόδος 20-21;
Βεβαια πρώτο ταξίδι είναι ακόμα...
Καλή συνέχεια σε πλήρωμα και πλοίο.
Akis Dionisis
30-07-2016, 11:40
Κάτσε να στρώσουν πρώτα οι μηχανές...Σιγά σιγά θα ανοίξει το πλοίο...
dionisos
30-07-2016, 11:56
http://www.efsyn.gr/arthro/kainoyrgio-egine-nisos-samos
Μεταξύ άλλων η "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" αναφέρει: "Πρόκειται για το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Νήσος Σάμος» (πρώην Ionian Queen) η ανακατασκευή του οποίου κόστισε περίπου 15 εκατ. ευρώ, επένδυση που έγινε αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια."
15 εκατ...... μήπως το δημοσίευμα είναι λίγο υπερβολικό; Πόσα χρόνια απαιτούνται για να πάρει πίσω η εταιρεία τα χρήματα αυτά;Αν δεν κανω λαθος νομιζω η επενδυση των 15 εκατομυριων αφορα και τα τρια. Ητοι ΝΗΣΣΟΣ ΣΑΜΟΣ - HELLENIC HIGHSPEED - HIGHSPEED 7.
kenteris
30-07-2016, 12:39
20,5knots ο βαπόρας!
Λογικά πάντως θα το βλέπουμε στα 20.5-21 δε νομίζω παραπάνω. ¶ργησε να ξεκινήσει χθές οπότε έχει μαζέψει καθυστέρηση η οποία με τις μέρες θα καλυφθεί. Το Hs7 πάντως πήγε μέσω ασφαλιστικής δε νομίζω να υπολογίζεται και αυτό στα 15εκ.
Ξέρουμε μέσα πόσα σαλόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί και πότε θα ολοκληρωθούν?
Espresso Venezia
30-07-2016, 17:53
15 εκατ...... μήπως το δημοσίευμα είναι λίγο υπερβολικό; Πόσα χρόνια απαιτούνται για να πάρει πίσω η εταιρεία τα χρήματα αυτά;
Κοίτα να σου πω..... Μάλλον τα μπέρδεψε κάπως το δημοσίευμα και τα υπολόγισε σε ......δραχμές, δεν εξηγείται αλλιώς. Εντάξει, να τα φουσκώνουμε λίιιιιιιιγο για να εντυπωσιάζουμε, αλλά 15 εκατομμύρια ευρώ για την μετασκευή του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ ??? Από ατόφιο χρυσάφι τα φτιάξανε τα πέδιλα του καταπέλτη ??? :devilish: Μην τρελαθούμε κιόλας !!!
To πλοιο απ΄οτι διαβάζω γράφει για πρωτόκολλο 2.210 επιβατών (400 κρεβάτια). Να υποθέσω ότι έχει υπάρξει αύξηση του αριθμου επιβατών του σε σχέση με την προηγουμένη γραμμή που εξυπηρετούσε?
hayabusa
31-07-2016, 14:32
Σύμφωνα με τον πίνακα δρομολογίων της εταιρείας το πλοίο θεωρητικά θα αναχωρούσε σήμερα Κυριακή στις 19.00 για το δρομολογιο του. Ωστόσο τώρα βλέπω πως επιστρέφει από Χιο.
Εχει αλλάξει κατι ;
Εχουν ηδη αλλάξει την ώρα αναχώρησης σήμερα για τις 22.30, αφου και χθες έφυγε με καθυστέρηση. Λογικά μετα το δρομολόγιο σήμερα μεχρι τη Θεσσαλονίκη ισως θα μπορέσει να καλύψει τις μεχρι τωρα καθυστερήσεις που έχει μαζέψει.
hayabusa
31-07-2016, 17:56
¶ρα λογικά αποκλείεται να αναχωρήσει αύριο πάλι στις 19.00 από Πειραιά, έτσι δεν ειναι ;
¶ρα λογικά αποκλείεται να αναχωρήσει αύριο πάλι στις 19.00 από Πειραιά, έτσι δεν ειναι ;
Δεν έχει αυριο δρομολόγιο απο Πειραιά, αφου αυριο το απόγευμα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
hayabusa
31-07-2016, 18:16
Έχεις απόλυτο δίκιο. Λάθος μου :)
Akis Dionisis
01-08-2016, 02:53
- Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 16:30 [το κόβω χλωμό].
Κατά τις 17:30 το υποθέτω-υπολογίζω.
Θα είμαστε επιτελείο φωτογράφων εκεί να το υποδεχτούμε και να το επισκεφθούμε.
- Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 18:00 [το ξανακόβω χλωμό].
Κατά τις 19:30 υποθέτω.
Θα είμαστε και πάλι εκεί, να το αποχαιρετήσουμε.
Φωτογραφίες από μεθαύριο...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-08-2016, 09:17
To πλοιο απ΄οτι διαβάζω γράφει για πρωτόκολλο 2.210 επιβατών (400 κρεβάτια). Να υποθέσω ότι έχει υπάρξει αύξηση του αριθμου επιβατών του σε σχέση με την προηγουμένη γραμμή που εξυπηρετούσε?
Πήρε πρωτόκολλο γιά γραμμή εσωτερικού.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-08-2016, 09:25
Δεν έχει αυριο δρομολόγιο απο Πειραιά, αφου αυριο το απόγευμα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
Συγγενείς μου που πήγαν την περασμένη εβδομάδα να κόψουν εισιτήριο γιά Χίο τους είπαν ότι έχει το ΝΣ αυτή τη Τρίτη ώρα 09.00 Ικαρία-Σάμο-Χίο...
Άλλες λεπτομέρειες δεν γνωρίζω κ τα μεταφέρω με επιφύλαξη μιάς κ πρόκειται γιά άτομα όχι τόσο σχετικά.
Συγγενείς μου που πήγαν την περασμένη εβδομάδα να κόψουν εισιτήριο γιά Χίο τους είπαν ότι έχει το ΝΣ αυτή τη Τρίτη ώρα 09.00 Ικαρία-Σάμο-Χίο...
Άλλες λεπτομέρειες δεν γνωρίζω κ τα μεταφέρω με επιφύλαξη μιάς κ πρόκειται γιά άτομα όχι τόσο σχετικά.
Καλά, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που παίρνουν τα πρακτορεία εποχιακούς, μπορεί να ακούσεις δεκάδες ανύπαρκτα δρομολόγια.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-08-2016, 11:27
Εχουν ηδη αλλάξει την ώρα αναχώρησης σήμερα για τις 22.30, αφου και χθες έφυγε με καθυστέρηση. Λογικά μετα το δρομολόγιο σήμερα μεχρι τη Θεσσαλονίκη ισως θα μπορέσει να καλύψει τις μεχρι τωρα καθυστερήσεις που έχει μαζέψει.
'Ισως μαζεύει καθυστερήσεις κ από τα ρεμέντζα.Δεν ξέρω την εμπειρία του πλοιάρχου κ δεν είναι από τα πιό εύκολα βαπόρια.
'Ισως μαζεύει καθυστερήσεις κ από τα ρεμέντζα.Δεν ξέρω την εμπειρία του πλοιάρχου κ δεν είναι από τα πιό εύκολα βαπόρια.
Μπορεί και αυτό να παίζει ρόλο. Πάντως βλέπω οι καθυστερήσεις να μαζευτούν μόνο με την διανυκτέρευση που θα έχει την Τετάρτη.
Akis Dionisis
01-08-2016, 12:11
Καλές 20:00 στη Θεσσαλονίκη. Στις προβλέψεις έπεσα έξω, μιας και δεν είχα προσέξει ότι έφυγε στις 22:30 από Πειραιά.
Πριν λίγο που το είδα στον ρουφιάνιο [AIS] είναι καθοδόν για τη Λήμνο.
dionisos
01-08-2016, 12:12
Οπως εχουμε αναφερει και στο θεμα του SUPERFERRY ολα τα πλοια στην αρχη εχουν καθυστερησεις. Σιγα-σιγα θα στρωσει. Πλοιαρχος ειναι ο πρωην Πλοιαρχος του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ. και αυτο δυσκολο βαπορι. ΚΑΛΑ ΤΑΞΕΙΔΙΑ να εχει πλοιο και πληρωμα
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-08-2016, 13:02
Οπως εχουμε αναφερει και στο θεμα του SUPERFERRY ολα τα πλοια στην αρχη εχουν καθυστερησεις. Σιγα-σιγα θα στρωσει. Πλοιαρχος ειναι ο πρωην Πλοιαρχος του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ. και αυτο δυσκολο βαπορι. ΚΑΛΑ ΤΑΞΕΙΔΙΑ να εχει πλοιο και πληρωμα
Eίναι μονοτίμονο βαπόρι κ στο ΝΡ έχει κάνει Κόρινθο-Βενετία σαν ΗΕLLENIC VOYAGER.Πχ στα Μεστά που ξέρω,με καιρό μπορεί να έχει πρόβλημα.
Όπως κ να΄ναι καλοτάξιδο κ καλότυχο.
Akis Dionisis
01-08-2016, 14:04
και η Λήμνος είναι λίγο περίεργο λιμάνι αν έχει μποφόρια.
Αλλά όσο και να'ναι, σίγουρα το πλοίο θα τα πάει μια χαρά στη γραμμή.
Ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη άκουσα πολλές διαφημίσεις από ραδιόφωνα κτλ
για την HELLENIC SEAWAYS και για το Flyingcat 4 και για το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ.
karavofanatikos
01-08-2016, 14:58
Εικόνες απ' την παρθενική άφιξη του Νήσος Σάμος στην Μύρινα της Λήμνου!
http://www.limnosfm100.gr/limnos/item/21731-to-partheniko-taksidi-tou-nisos-samos-sti-limno-photos.html
Το πλοίο παραμένει ακινητοποιημένο στη Λήμνο. Δυστυχώς δεν έγινε το ξεκίνημά του με τους καλύτερους οιωνούς.
Όταν ένα πλοίο είναι παρατημένο τόσα χρόνια και ξεκινάει ξαφνικά έστω και με πολύ καλή επισκευή σε ένα πολύ απαιτητικό δρομολόγιο, λογικό είναι.
Το κακό για την εταιρία είναι ότι είχε και τη βλάβη του Ν.Ρόδος και είναι και περίοδος πολύ hot με πολύ κόσμο.
george Xios
02-08-2016, 11:55
αλλαγές στα δρομολογία από 4/8 και μετά στα νέα δρομολόγια προστιθέται και η προσέγγιση στα Μεστά κατά την άνοδο του για Θεσσαλονίκη.
george Xios
02-08-2016, 11:58
Το πλοίο παραμένει ακινητοποιημένο στη Λήμνο. Δυστυχώς δεν έγινε το ξεκίνημά του με τους καλύτερους οιωνούς.
Φαίνεται το πλοίο να ξεκίνησε για Μυτιλήνη.
Φίλιππος Αίγιο
02-08-2016, 12:04
το ροδος απο οτι φανηκε αποκατασταθηκε η βλαβη καθως μετα την παρο ταξιδευε με κανονικες ταχυτητες.το θεμα ειναι ομως πως το πλοιο καπου ποναει και οταν το ζοριζουν λιγο βγαζει βλαβες.το σαμος απο την αλλη βγηκε απο μια μεγαλη επισκευη και ειναι φυσιολογικο να βγαλει καποιες παιδικες ασθενειες αλλα μαζευονται πολλα για την εταιρια στο φουλ της σεζον.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
02-08-2016, 12:14
το ροδος απο οτι φανηκε αποκατασταθηκε η βλαβη καθως μετα την παρο ταξιδευε με κανονικες ταχυτητες.το θεμα ειναι ομως πως το πλοιο καπου ποναει και οταν το ζοριζουν λιγο βγαζει βλαβες.το σαμος απο την αλλη βγηκε απο μια μεγαλη επισκευη και ειναι φυσιολογικο να βγαλει καποιες παιδικες ασθενειες αλλα μαζευονται πολλα για την εταιρια στο φουλ της σεζον.
Αυτά τα βαπόρια στην Ιαπωνία έκαναν δρομολόγιο με 1-2 λιμάνια στα 500 μίλια κ όχι να παίρνουν σβάρνα όλο το Αιγαίο με stand by κ κινήσεις κάθε ώρα.Φυσικό είναι τους...αλλάξουν τα φώτα.
Εκτός αυτού το ΝΣ είναι κ ειδική περίπτωση γιά τους προαναφερθέντες λόγους.
Το θέμα ειναι οτι σίγουρα θα έχει αρκετό κόσμο και για Μυτιλήνη και για Χίο, στους οποίους έλαχε ... κρουαζιέρα άγνωστο για πόσες ώρες...
george Xios
02-08-2016, 12:43
To πλοίο φαίνεται να πηγαίνει με κανονικές ταχύτητες 19+
Και πέρυσι πάντως το Ρόδος δύσκολα δρομολόγια είχε και ουσιαστικά δεν είχε βγάλει βλάβες ουσιαστικά. (1 φορά μόνο αν θυμάμαι καλά)
Akis Dionisis
02-08-2016, 18:55
Μετά από τόσο καιρό ακινησίας, φυσικό ήταν να του βγάλει μία βλάβη, παρ'όλα αυτά, ας ελπίσουμε σύντομα να διορθωθεί η βλάβη στη μηχανή του!
Χτες πάντως, στις 22:30 ακριβώς πέρασε το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ τα φανάρια του λιμένα της Θεσσαλονίκης !!!
Για πρώτο δρομολόγιο πάντως, μπορούμε να πούμε ότι είχε ικανοποιητική κίνηση !!!
Μία φωτογραφία, κατά την παρθενική του άφιξη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης...
176824
Το πλοιο περασε απο Μυτιληνη και τωρα θα βρισκεται κοντα στη Χιο. Το ειδα που περνουσε απο την περιοχη της Χαραμιδας στη Λεσβο... Η ταχυτητα του, ηταν πολυ χαμηλη...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-08-2016, 08:00
Και πέρυσι πάντως το Ρόδος δύσκολα δρομολόγια είχε και ουσιαστικά δεν είχε βγάλει βλάβες ουσιαστικά. (1 φορά μόνο αν θυμάμαι καλά) Κάποια στιγμή θα αρχίζει να βγάζει ζημιές με αυτά τα ταξίδια.Ήδη υπάρχει προηγούμενο.
Τα καράβια αυτά θέλουν ξεκούραστα δρομολόγια κ όχι όπως λέγαμε παλιά να κάνουν τον γαλατά (αν τον πρόλαβες).
renetoes
03-08-2016, 08:23
Συμφωνώ μαζί σου. Οι πιό παλιοί μπορεί να θυμούνται πόσα προβλήματα είχε βγάλει το ΣΟΥΠΕΡΝΑΙΑΣ τον πρώτο χρόνο της δρομολόγησής του στις Κυκλάδες. Πολύ χειρότερο από κάποια πλοία του Αγούδημου είχε καταντήσει, και με τον Υπουργό Ε.Ν. τότε να απειλεί τον Β. Αγαπητό ότι θα του πάρει πίσω την άδεια σκοπιμότητας! Και ήταν φυσικό, αφού στα Χανιά για χρόνια ταξίδευε με 15 κόμβους ενώ στις Κυκλάδες το ζόρισαν να βγάλει 21! Στη συνέχεια, βέβαια, όλα έστρωσαν. Άρα, ας είμαστε επιεικείς στην αρχή του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-08-2016, 08:55
Συμφωνώ μαζί σου. Οι πιό παλιοί μπορεί να θυμούνται πόσα προβλήματα είχε βγάλει το ΣΟΥΠΕΡΝΑΙΑΣ τον πρώτο χρόνο της δρομολόγησής του στις Κυκλάδες. Πολύ χειρότερο από κάποια πλοία του Αγούδημου είχε καταντήσει, και με τον Υπουργό Ε.Ν. τότε να απειλεί τον Β. Αγαπητό ότι θα του πάρει πίσω την άδεια σκοπιμότητας! Και ήταν φυσικό, αφού στα Χανιά για χρόνια ταξίδευε με 15 κόμβους ενώ στις Κυκλάδες το ζόρισαν να βγάλει 21! Στη συνέχεια, βέβαια, όλα έστρωσαν. Άρα, ας είμαστε επιεικείς στην αρχή του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ.
Εμείς εδώ μπορούμε να είμαστε επιεικείς γιά αυτούς τους βάπορες (το λέω εγώ ο πρώτος ιαπωνολάτρης) αλλά ο κάθε αγανακτισμένος κ άσχετος επιβάτης θα πει το κοντό του κ το μακρύ του.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
03-08-2016, 12:25
Άκουσα ότι στη Χίο το έβαλε ο cpt Λούσας,νομίζω αρχιπλοίαρχος της εταιρείας.
Akis Dionisis
03-08-2016, 17:16
Άκουσα ότι στη Χίο το έβαλε ο cpt Λούσας,νομίζω αρχιπλοίαρχος της εταιρείας.
Χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον, αλλά αυτό για ποιο λόγο το αναφέρεις και γιατί ??
Επειδή το έβαλε ο "αρχιπλοίαρχος" της εταιρίας ??
Ε και ??
Σιγά το κατόρθωμα. Έτσι είναι σαν να προσβάλεται ο ίδιος ο καπετάνιος του πλοίου!
Είναι σαν να το παίζει ο "αρχιπλοίαρχος της εταιρίας ότι είναι ο σούπερ καπετανάρας και ζάμαν φου και να'χαμε να λέγαμε...
Δε μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα ώρες ώρες...
Τέλος πάντων...
Ακόμα μία φωτογραφία από Θεσσαλονίκη με το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ να μπαίνει φορτσάτο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και η συνέχεια σε άλλες φωτογραφίες σιγά σιγά...
176844
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-08-2016, 07:58
Χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον, αλλά αυτό για ποιο λόγο το αναφέρεις και γιατί ??
Επειδή το έβαλε ο "αρχιπλοίαρχος" της εταιρίας ??
Ε και ??
Σιγά το κατόρθωμα. Έτσι είναι σαν να προσβάλεται ο ίδιος ο καπετάνιος του πλοίου!
Είναι σαν να το παίζει ο "αρχιπλοίαρχος της εταιρίας ότι είναι ο σούπερ καπετανάρας και ζάμαν φου και να'χαμε να λέγαμε...
Δε μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα ώρες ώρες...
Τέλος πάντων...
ι Ενημερωτικά το αναφέρω κ δεν μειώνω ούτε γνωρίζω προσωπικά κανένα.
Δημιουργήθηκε ένα συμβάν κ η εταιρεία έκρινε καλύτερο να πάει επάνω ο θεωρητικά πιό έμπειρος αρχιπλοίαρχος.Λογικά αυτό έγινε γιά το σκέλος του ταξιδιού
Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Πειραιάς.
Κ γιά μην τα ρίχνουμε όλα στην γέφυρα,πού ξέρουμε αν ο Α' μηχανικός έκανε καμιά πατάτα σε ένα βαπόρι το οποίο από μακρόχρονη ακινησία κ μεγάλη επισκευή μπήκε σε ένα απαιτητικό δρομολόγιο.
Dimitris Mentakis
04-08-2016, 13:27
Επειδή ενας φίλος μηχανικός που μιλάει εκ πείρας και μόνο οταν πρέπει που είπε . .. Μετά απο επισκευή όλο και κάτι θα βγάλει ειναι στα πλάισια του απολύτως φυσιολογικού . Οπότε γιατί να ψάξουμε να επιρύψουμε αναγκαστικά κάπου τις ευθύνες ? Και να σας πω και το άλλο .. γιατι να μην το πάρει ο αρχιπλοίαρχος ? Είναι ενα βαπόρι νέο για την γραμμή αυτή που ποτέ άλλοτε δεν ειχε κάνει αντιστοιχη δρομολογιακή γραμμή που να εχει 50 stand by την ώρα . Ήτνα ενα βαπόρι που έκανε Πάτρα Ιταλία .. δηλαδή 2 λιμάνια λογικό λοιπόν δεν είναι όταν έχεις να βαπόρι μετα απο τόση ακινησία , με πρωτόγνωρο δρομολόγιο , με τις ιδιεταιρότητες που έχει σαν βαπόρι ( μονοτίμονο κλπ κλπ ) στο πρωτο του αναγνωριστικό δρομολόγιο να το ποιάσει ο κατ εξοχήν υπεύθυνος του και να υπάρχουν και τα απρόοπτα ?
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
04-08-2016, 13:35
Επειδή ενας φίλος μηχανικός που μιλάει εκ πείρας και μόνο οταν πρέπει που είπε . .. Μετά απο επισκευή όλο και κάτι θα βγάλει ειναι στα πλάισια του απολύτως φυσιολογικού . Οπότε γιατί να ψάξουμε να επιρύψουμε αναγκαστικά κάπου τις ευθύνες ? Και να σας πω και το άλλο .. γιατι να μην το πάρει ο αρχιπλοίαρχος ? Είναι ενα βαπόρι νέο για την γραμμή αυτή που ποτέ άλλοτε δεν ειχε κάνει αντιστοιχη δρομολογιακή γραμμή που να εχει 50 stand by την ώρα . Ήτνα ενα βαπόρι που έκανε Πάτρα Ιταλία .. δηλαδή 2 λιμάνια λογικό λοιπόν δεν είναι όταν έχεις να βαπόρι μετα απο τόση ακινησία , με πρωτόγνωρο δρομολόγιο , με τις ιδιεταιρότητες που έχει σαν βαπόρι ( μονοτίμονο κλπ κλπ ) στο πρωτο του αναγνωριστικό δρομολόγιο να το ποιάσει ο κατ εξοχήν υπεύθυνος του και να υπάρχουν και τα απρόοπτα ?
Συμφωνώ φίλε μου κ αυτό να έχουν υπ' όψιν τους κάποιοι που έτσι έντελώς ανερμάτιστα πετάνε κουβέντες στον αέρα.
Akis Dionisis
04-08-2016, 13:37
Μια φορά είδα αρχιπλοίαρχο να φέρνει το ΛΙΣΣΟΣ στη Θεσσαλονίκη και η κατάσταση ήταν για κλάματα στη κυριολεξία.
Δε θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά νυστάξαμε μόνο που το περιμέναμε να μανουβράρει, γιατί ήταν καθυστερημένο λόγο καιρού και
θυμάμαι χαρακτηριστικά είχε έρθει στις 3 τα ξημερώματα και έδεσε στις 03:50. 49 ολόκληρα λεπτά μανούβρα...
Ότι ζεστό τρόφιμο είχαμε να δώσουμε από παραγγελία που είχαμε από φίλους εντός του πλοίου είχε γίνει "παγωτό" από το κρύο...
Ας μη το δώσουμε συνέχεια, δώρο άδωρο...
Στο θέμα μας και πάλι τώρα...
Ακόμα μία φωτογραφία με το ΝΉΣΟΣ ΣΑΜΟΣ από Θεσσαλονίκη.
Με συνοπτικές διαδικασίες η μανούβρα ακριβείας του καπετάνιου του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
176869
Espresso Venezia
04-08-2016, 17:26
Μια φορά είδα αρχιπλοίαρχο να φέρνει το ΛΙΣΣΟΣ στη Θεσσαλονίκη και η κατάσταση ήταν για κλάματα στη κυριολεξία.
Δε θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά νυστάξαμε μόνο που το περιμέναμε να μανουβράρει, γιατί ήταν καθυστερημένο λόγο καιρού και
θυμάμαι χαρακτηριστικά είχε έρθει στις 3 τα ξημερώματα και έδεσε στις 03:50. 49 ολόκληρα λεπτά μανούβρα...
Ότι ζεστό τρόφιμο είχαμε να δώσουμε από παραγγελία που είχαμε από φίλους εντός του πλοίου είχε γίνει "παγωτό" από το κρύο...
Αυτά τα περιστατικά καλό είναι να έρχονται στο "φως" για να τα μαθαίνουμε και εμείς που δεν τα γνωρίζαμε.
Θέλω να πιστεύω βέβαια πως ο αναφερόμενος χρόνος των 50 (πενήντα) λεπτών μανούβρας είναι ακριβής (όχι δηλαδή όπως όταν μας στήνει κάποιος σε ραντεβού για 15 λεπτά και όταν έρχεται του λέμε αγανακτισμένοι "δέκα ώρες σε περίμενα" :)), όπως επίσης ότι για να πέφτει όλη η ευθύνη για αυτήν την μακρόχρονη μανούβρα αποκλειστικά στους ώμους του αρχιπλοιάρχου, προηγουμένως εξακριβώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν είχε μεσολαβήσει κανένα απολύτως άλλο πρόβλημα ή παράγοντας. Λόγου χάριν είναι βέβαιο ότι δεν υπήρχε κάποια μηχανική βλάβη μικρή ή μεγαλύτερη σε κάποια από τις μηχανές του πλοίου, κάποια τυχόν αβαρία και δυσλειτουργία σε τιμόνια ή προπέλες, κάποια δοκιμή προαποφασισμένη (δεν γνωρίζω τι είδους), κάποια ειδική εντολή από την εταιρεία, κάποια οδηγία και επιβολή από το τοπικό λιμεναρχείο, κάποιο εμπόδιο φυσικό ή μη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ή και οποιοσδήποτε άλλος λόγος που δεν μπορώ να σκεφτώ αυτήν την στιγμή.
Άρα λογικά, έφταιγε ο αρχιπλοίαρχος..............
Akis Dionisis
04-08-2016, 18:00
Το ότι κάποιοι είναι αρχιπλοίαρχοι δε πάει να πει ότι έχουν και τη ίδια πείρα με τους καπετάνιους.
Ο ένας είναι στο γραφείο του συνέχεια και πάει ένα ταξίδι στη χάξη και φέξη και ο άλλος στη γέφυρα του πλοίου που πλοιαρχεύει.
Και αυτό το λέω γενικά και είναι καθαρά προσωπική μου άποψη!
BEN BRUCE
04-08-2016, 18:36
Ο αρχιπλοιαρχος ειναι θεση διοικητικη και δεν απαιτηται αναγκαστικα να ειναι καλος μανουβρδορος ή κατι αλλο. Επεισης ο καλος μανουβραδορος /ακτοπλοος δεν παει να πει αναγκαστικα οτι ειναι καλος και στα διοικητικα.
Akis Dionisis
04-08-2016, 19:07
Ο αρχιπλοιαρχος ειναι θεση διοικητικη και δεν απαιτηται αναγκαστικα να ειναι καλος μανουβρδορος ή κατι αλλο. Επεισης ο καλος μανουβραδορος /ακτοπλοος δεν παει να πει αναγκαστικα οτι ειναι καλος και στα διοικητικα.
Μ'έπιασες τι ήθελα να πω....
hayabusa
05-08-2016, 06:41
Drone video του πλοίου κατά τη χθεσινή του αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά :)
https://www.youtube.com/watch?v=6rye3cDl_f0
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
05-08-2016, 08:46
Ήδη αναρτήθηκαν τα νέα ωράρια στα δρομολόγια του πλοίου.
Στην πρώτη του άφιξη στην Λήμνο !!
Ωραίες φωτό φίλε Αλκαίε, ευχαριστούμε πολύ!!!
ΜΦΧ
Ευχαριστούμε πολύ φίλε Αλκαίε για τις φωτό .
Υ.Γ. Καλύτερο μέρος για να απολαμβάνεις τα ρεμετζα και να βγάζεις φωτό από την εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ελπίζω να συμφωνείς ότι δεν υπάρχει!!!!!!
Ωραίες φωτό φίλε Αλκαίε, ευχαριστούμε πολύ!!!
ΜΦΧ
Ευχαριστώ πολύ !!
Ευχαριστούμε πολύ φίλε Αλκαίε για τις φωτό .
Υ.Γ. Καλύτερο μέρος για να απολαμβάνεις τα ρεμετζα και να βγάζεις φωτό από την εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ελπίζω να συμφωνείς ότι δεν υπάρχει!!!!!!
Και από το κάστρο είναι επισης καλο σημείο για φώτο .. Είχα σκοπό να πάω για την πρώτη άφιξη του σαμος , άλλα λόγω της καθυστέρησης του εκείνη την μέρα δεν το πρόλαβα ..
Σορρυ για το Offtopic ...
Akis Dionisis
10-08-2016, 08:52
Μία ακόμα "by night" φωτογραφία με το 'ΝΉΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'
από την παρθενική του άφιξη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης...
176966
Απο κίνηση πως πάει ο βάπορας? Σιγά σιγά σταθεροποιείτε και η ταχύτητά του και τα δρομολόγια του.
threshtox
11-08-2016, 10:26
Ομολογώ ότι με το άσπρο χρώμα μου φαινόταν πιο επιβλητικό το καράβι. Σαν να του κόβει κάτι αυτό το μπλε, που, παρεμπιπτόντως, μου αρέσει πάρα πολύ στα άλλα θηρία της Hellenic Seaways.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-08-2016, 11:05
Ομολογώ ότι με το άσπρο χρώμα μου φαινόταν πιο επιβλητικό το καράβι. Σαν να του κόβει κάτι αυτό το μπλε, που, παρεμπιπτόντως, μου αρέσει πάρα πολύ στα άλλα θηρία της Hellenic Seaways.
Γούστα είναι αυτά αλλά το καράβι δεν ήταν μόνο άσπρο.Είχε βασικά πορτοκαλί κ το λίγο μπλε του Τζανετάτου.Δεν νομίζω να άρεσε σε πολλούς ακόμα κ με τη πρώτη φορεσιά της εταιρείας.Το navy blue είναι μιά χαρά όπως του πάει πολύ κ το κόκκινο στην τεράστια γιαπωνέζικη τσιμινιέρα.
dionisos
11-08-2016, 11:25
Απ'οτι φαινεται στο ΑΙΣ το πλοιο εχει βγει παλι μαλλον για δοκιμαστικο.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
11-08-2016, 11:45
Kοίτα,είναι μιά μέρα που κάθεται πολύ στον Πειραιά αφού τα δρομολόγια είναι πολύ σφιχτά.
Κάτι θα θέλουν να τσεκάρουν.Μακάρι να πάει καλά ο βάπορας.
Dimitris Mentakis
11-08-2016, 17:25
Λογικό είναι ένα βαπόρι που τρέχαν με ριθμούς αστραπής να βγάζει θεματάκια . Το καλό είναι οτι δεν το παραπιέσαν και του άφησαν λάσκο ώστε στην μηχανή να δουλέψουν και βνα βρουν τα μείων του πλοίου . Πάντως κάπου είδα σε μια συνέντευξη απο κάποιον που έχει κάνει σαν καπετάνιος στην γέφυρα του οτι με τέτοια θέση προπελών τόσο κοντά δεν κάνει ζεύγος .. δεν θυμάμαι το όνομα του και μάλιστα το έκανε αντιπαραβολή με το Βενιζέλος που είναι το άκρως αντίθετο οτι δηλαδή λόγο της τόσο μεγάλης απόστασης των προπελών κάνει ιδανικό ζεύγος . Όπως και να εχει δεν πιστευω οτι τελικα θα θεωρηθεί αποτυχία το πλοίο
Akis Dionisis
11-08-2016, 19:28
Απο κίνηση πως πάει ο βάπορας? Σιγά σιγά σταθεροποιείτε και η ταχύτητά του και τα δρομολόγια του.
Στο πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη πήρε σχεδόν 600 επιβάτες, αυτοκίνητα και νταλίκες δε θυμάμαι.
Στο δεύτερο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη, πήρε 800+ επιβάτες, αυτοκίνητα κάπου στα 60-70 και κάπου στις 20 νταλίκες.
Μία φωτογραφία από τη Δευτέρα που μας πέρασε καθώς έπλεε στον Θερμαϊκό...
177031
Φίλιππος Αίγιο
17-08-2016, 12:08
ταξιδεψα με το πλοιο απο πειραια για λημνο και οι εντυπωσεις ειναι θετικοτατες.το πλοιο ειναι εξαιρετικο.το πλοιο δεν δειχνει εχει συντηρηθει σε ολα τους τομεις και το ξενοδοχειακο του εχει ανακαινησθει στο συνολο του.εσωτερικα εχει γινει πολλη μοντερνο και φωτεινο.εχει αρκετα καθισματα αεροπορικου τυπου οπως και τα υπολοιπα της εταιριας.τεραστια εξωτερικα καταστρωματα που ειναι η χαρα του καρανολατρη.το πλοιο ηταν ακριβεστατο στις αφιξοαναχωρησεις του.στην λημνο βεβαια δυσκολευτηκε πολλη να δεσει λογο του αερα
Στην προσπάθειά της η εταιρεία να καλύψει τα κενά των 2 ημερών (Τρίτη και Τετάρτη), οπου το Ν. Μύκονος δεν έχει δρομολόγια επιστροφής απο Μύκονο και Σύρο προς Πειραιά, στέλνει το πλοίο σήμερα και στις 24/8 στα 2 νησιά οταν επιστρέφει απο Μυτιλήνη και Μεστά.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-08-2016, 08:56
Γνωρίζει κανείς εάν στις αφιξοαναχωρήσεις στα Μεστά βάζουν λεωφορεία΄από/προς Χίο (~40 χλμ) διότι ιδιαίτερα τις βάρβαρες ώρες είναι πρόβλημα γιά τους πεζούς επιβάτες .Ε κ δεν νομίζω η εταιρεία να θέλει να υπολογίζει μόνο σε αυτούς που ταξιδεύουν με αμάξι ή μένουν εκεί κοντά.
Θυμάμαι με το παλιό ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ έβαζαν λεωφορείο των ΚΤΕΛ Χίου κ Αττικής κ μάλιστα προ της άφιξης δήλωνες επί του πλοίου εάν επιθυμείς γιά να ξερουν πόσα λεωφορεία θα χρειαστούν.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
18-08-2016, 10:24
Πλέον στην πλοιαρχία του βάπορα ο cpt Aρβανίτης,άραγε ποιός ανέλαβε την κούκλα;;
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
01-09-2016, 11:11
Γνωρίζει κανείς εάν στις αφιξοαναχωρήσεις στα Μεστά βάζουν λεωφορεία΄από/προς Χίο (~40 χλμ) διότι ιδιαίτερα τις βάρβαρες ώρες είναι πρόβλημα γιά τους πεζούς επιβάτες .Ε κ δεν νομίζω η εταιρεία να θέλει να υπολογίζει μόνο σε αυτούς που ταξιδεύουν με αμάξι ή μένουν εκεί κοντά.
Θυμάμαι με το παλιό ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ έβαζαν λεωφορείο των ΚΤΕΛ Χίου κ Αττικής κ μάλιστα προ της άφιξης δήλωνες επί του πλοίου εάν επιθυμείς γιά να ξερουν πόσα λεωφορεία θα χρειαστούν.
Aπό τις 19/8 έχω στείλει σχετικό mail στην εταιρεία (εξυπηρέτηση πελατών) στο οποίο τους ανέφερα την ιδιότητά μου ως ενεργού μέλους του nautilia μας-υποτίθεται ότι μας διαβάζουν-αλλά μέχρι στιγμής με ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ:distrust::dispirited::neglected::disgust: :disturbed:. Ωραία εξυπηρέτηση πελατών...